A film forog tovább

  2010. március 07. - MKati Címkék: dezső ponton csikós domsjo svedorszag ponton

A szerzőről még nincs információ feltöltve!

A szerző még nem publikált a Totalcaron

Kati a Bianchi mellett papol. Még...
2014-07-17 14:37:27

Meglepődnek rajta, vagy sem, de már én is a Bianchival álmodom. A másfél héttel ezelőtti próbautunk

„Tudsz-e traktort vezetni?”
2011-05-04 06:00:00

„Nyári munka ’91 külföld”. Ha jól emlékszem, ez volt a címe annak a kiadványnak, ami a nagy

A film forog tovább
2010-03-07 19:12:00

Azután, hogy találkoztam Domsjőben a csapattal, minden eseményt posztoltak a fiúk, az érzéseinket azonban

Találkozás a fiúkkal
2010-03-04 17:51:00

Elég sokat vártam rájuk, persze fűtött kávézóban, meg a könyvtárban, ahonnan mailt küldtem. Aztán meguntam


Azután, hogy találkoztam Domsjőben a csapattal, minden eseményt posztoltak a fiúk, az érzéseinket azonban érthető módon nem lehetett. Elmondani is nehéz, kicsit olyan volt az egész, mintha egy film forogna, amiben lehetetlen módon mi is szereplők vagyunk. Nem volt azonban csapó és a jeleneteket, amiket elrontottunk vagy mások rontottak el, nem lehetett újra venni, vagy kivágni. Amiket viszont frenetikus hangulatban megéltünk, örökre a miénk marad, és jó így, hogy megismételhetetlen.

A kiegyensúlyozott, eseménytelen részeket hirtelen váltással feszültséggel, idegeskedéssel teli jelenetek követték, hogy azután megint megnyugodva, jó hangulatban folytatódjon minden. Csakhogy megélni ezt a hullámzást egészen más, mint kívülről figyelni. Még fel sem dolgozza az ember az egyik eseményt, és máris következik egy másik, majdhogynem lemaradunk a filmről, amiben pedig benne vagyunk nyakig.

Nekem is kellett egy kis idő, hogy túltegyem magam az eseménydús, együtt töltött napokon, és az utolsó este szikrázó hangulatán. Esti, viszonylag korai fekvés helyett éjszakába nyúló megbeszélés, azaz inkább heves vita és ágyba zuhanás lett, hogy másnap kicsit józanabbul lehessen meghozni a megfelelő döntést. Mégis kicsit bizonytalan volt, hogy hosszú komp, vagy rövid komp, esetleg vonat Hamburgból vagy vegyesen több minden lesz a vége. Nehéz szívvel engedtem őket el. Annyira rossz kedvem lett nekem is, hogy végül nem sokat láttam Stockholmból, pedig még maradt rá két órám, hogy megnézzem.

Mászkáltam egy kicsit, felültem egy hajóra is (sajnos rossz irányba), de egyfolytában azon járt az eszem, jó lenne, ha sikerülne saját lábán hazajutnia a Mercinek és oldódna a feszültség is. Néztem a várost, de igazából nem láttam. Majdnem lekéstem a repülőmet is, mert a 80 kilométerre lévő reptérre csak háromnegyed óránként visz ki busz. Egy Keleti pu. méretű vasútállomás és a Stadionoknál lévő buszpályaudvar keveredésében kellett megtalálnom a buszomat. Rohantam, majd az ajtónál, (buszhoz vezető kijárat, mint a reptéren), amit az orrom előtt csuktak be, dühösen dörömböltem, hogy engedjenek át. Én voltam az utolsó felszálló.

Ha jól emlékszem, még mielőtt felmentem a gépre, jött meg az sms, hogy lábon jönnek a Pontonnal, minden rendben, ne aggódjak. Klasszikusan madarat lehetett volna fogatni velem.

A gyerekek viszont nem vitték túlzásba az örömujjongást amikor értük mentem, végül is végig követték az eseményeket a nagyszülőkkel, mindent tudtak rólunk. Annak azért örültek, hogy végre saját ágyukban, saját játékaik között alhatnak és kelhetnek.

Fektetéskor aztán jött a rossz hír, nincs tovább. Tehát még mindig nem ért véget a film, forog tovább, az utolsó percig dinamitdarabkákkal töltve.

A számítógépemen este nem futott jól a net, kimerült voltam teljesen, hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem aludtam az idegeskedéstől, hogy most mi lesz. Beájultam az ágyba, és szerencsére a gyerekek is hagytak aludni reggel, így több napnyi halmozott kialvatlanságot és feszültséget tettem helyre. Biztos voltam benne, valahogy megoldják a helyzetet. Reggel én is a végre jól működő interneten keresztül tudtam meg az újabb megoldást és az előreláthatatlan tévedést is Put és Putt között.

Aztán sikerült beszélnünk telefonon is a Zsolttal, szomorúan mondta, ahelyett, hogy szépen hazamenne az autó, tréleren viszik, kicsit összetörve, mozgásképtelen állapotban, ki tudja milyen állapotú motorral.

De szerintem nem baj, a lényeg, hogy megpróbáltuk, nem? Végül is nem akartunk bebizonyítani semmit, csak hazahozni saját kerekein egy 48 éves autót, amivel tényleg olyan autózni, mintha egyben időutazásra is befizetne az ember.

A Ponton, mióta újkorában odakerült, még sosem hagyta el Svédországot, most hát érthető, hogy mindenféle módon tiltakozott ellene.

Bízom benne, hogy Karesz keze alatt megnyugszik és megszokja az itteni körülményeket.

Hiszek benne, hogy minden ilyen eseménynek, történésnek, még ha rossz is, oka van. (Természetesen bármilyen betegség és a többi ilyesmin kívül.)

Mikor megbuktam (hivatalosan halasztottam) 92-ben az egyetemen, egy hétig nem mertem megmondani a szüleimnek és sírtam éjszakákon át. Pedig elhihetik, nem csak rajtam múlt, abban a félévben sok minden összejött. Többek között az akkori, enyhén szólva rossz fej barátom sem bíztatott túlságosan, hogy törtessek a diploma felé (igaz a többi barátnőjét sem) és az édesanyám is kórházban volt néhány hónapig. Életem egyik legrosszabb időszaka volt. Aztán mi történt? Az üres félévben (még nem volt kredit rendszer a BME-n) egy az akkori barátom szerezte munkahelyen keresztül ismertem meg a Zsoltot.

Most még nem tudjuk, mi lesz ebben a rosszban a jó. Lehet, hogy nagyobb baj készülődött az autóban, és jó, hogy nem terhelték tovább. Majd Karesz analizál, diagnosztizál, szétszed, összerak és remélhetőleg megold a következő napokban, hetekben. Persze csak miután kipihente az elmúlt hét fáradalmait. Ez a jól megérdemelt pihenés mindnyájukra ráfér.

A sztori eddig:

1.rész, 2.rész, 3.rész, 4.rész, 5.rész, 6.rész, 7.rész, 8.rész, 9. rész, 10.rész, 11.rész, 12.rész, 13.rész, 14.rész, 15.rész, 16.rész, 17.rész, 18.rész, 19.rész, 20.rész, 21.rész, 22.rész, 23.rész, 24.rész, 25.rész, 26.rész, 27.rész, 28.rész, 29. rész, 30.rész, 31.rész, 32.rész, 33.rész, 34.rész, 35.rész, 36.rész, 37.rész, 38.rész, 39.rész, 40.rész, 41.rész, 42.rész, 43.rész, 44.rész, 45.rész, 46.rész, 47.rész, 48.rész, 49.rész, 50.rész, 51.rész


(X) akiknek köszönhetjük:

 
 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://belsoseg.blog.hu/api/trackback/id/tr641816958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pxaba 2010.03.07. 21:39:11

@dr.oid: már nem bírom megállni: tanultad, vagy így születtél? orvos látott? :)

Hammer · http://car-pencil-etc.blog.hu/ 2010.03.07. 21:39:36

@kamikaze5: nem nevezném véleménynek a társalgás, a közösség szétverésére törekvő, kötözködő, gyalázkodó kommentet. és mint nem vélemény, nem tartom védendőnek sem. a közösség inkább védendő.
aki pedig nem tudja megkülönböztetni, a véleményt a fent leírt kommenttől, az régen rossz

clubman 2010.03.07. 21:40:00

@B. Capelluti:
Más márkájúakon is láttam. Vagy más, autós dologhoz tartozhat (olaj, alkatrész, mittomén), vagy a nófír elődje. :-))

jégcsákány 2010.03.07. 21:41:55

@samadar 2: Szerintem nincs igazad, de tegyük fel, hogy igen: és akkor mi van? Lehet, hogy rosszul döntött, de az ő döntése és az ő felelőssége. Senkinek nem árt vele. Ő így érzi jól magát. Nekünk pedig jó, hogy olvasunk róla. Egyszóval mindenkinek jó. Akinek nem tetszik, az ne olvassa. Neki nem lesz tőle rosszabb.

Azt viszont nem értem, hogy neked mi a célod. Meggyőzni őt és/vagy minket, hogy rossz döntés volt? És az kinek jó? Már nem lehet a múltat megváltoztatni. Ha elfogadjuk, hogy rossz döntés volt, akkor csak mindenki rosszul érzi magát. Ez kinek jó? Neked ettől jobb lesz? Szerintem ezen gondolkodj el, mielőtt ilyeneket írsz.

AR-Peter 2010.03.07. 21:43:39

@pxaba: dr.oid maga is orvos. Nem látod a nevét? :))

ekin_su_ocha 2010.03.07. 21:45:54

@Hammer: ezzzigen... minden tiszteletem a tiéd, ráadásul a beállítás is tökéletes, nem látszik a megnyomott sárvédő :)

Lehotai · http://kosztolanyidezsoter.blog.hu 2010.03.07. 21:46:43

Kati, köszönjük, és vigyázzatok továbbra is így egymásra!!

pxaba 2010.03.07. 21:46:50

@PeterH: igazad van, és tudjuk ők nem járnak igazán orvoshoz:))

mozigepesz 2010.03.07. 21:48:59

Tud valaki új infót? Hol vannak Pontyék?

Hilux94 2010.03.07. 21:49:07

Ki nem sz*rja le, hogy jó vagy rossz döntés volt, így kimenni / megvenni / hazahozni? A népnek cirkusz kell, megkaptuk - sőt, a java még csak ezután jön.

Az anyázók tipródása csak egy különszám ebben az előadáson, legyünk hálásak nekik, hogy a poszt-ínséges időkben is így elszórakoztatnak minket! (pofijukat megvereget, bólogatós kutyát hónuk alá dug, kockacukrot odapattint)

enes 2010.03.07. 21:56:02

akkor most postán küldjem el az emlékkönyvedet?

snowman 2010.03.07. 21:57:56

@vladek:

Nooormális?
Nősülni akarsz?
Sosem lesz Pontyod!
Max. porontyod, jó sok!
:o)

evil. 2010.03.07. 22:01:08

Köszönjük Kati, Zsolt igazán büszke lehet rád, és persze Te is rá :) követendő az egymás segítése biztatása :)

@ommm: Üdv nekik, mindenki nevében :)

vladek 2010.03.07. 22:09:39

@snowman: Hát, szerintem nincs minden elveszve, például tökre tetszik a jelöltnek a 2-es Golf, ami ugye ebben az elnissanmicrásodott világban szerintem egy elég jó női erény :-) Persze azért ez sehol sincs egy Svéd Pontyhoz. Meg azt mondta, hogy őt nem zavarja ha van játszós autó, ha van közben egy másik, amivel menni is lehet :-) Most már csak azt kell megoldani valahogy, ez a két autó egy és ugyanaz legyen :-))

clubman 2010.03.07. 22:10:05

@kamikaze5:
Itt nem a tolerancia, meg a sajtószabadság hibádzik. Hanem az, hogy sérült lelkivilágú emberek a postokat nem mind elolvasva, a tényeket makacsul figyelmen kívül hagyva, többségében alpári hangnemben írogatnak. Voltak bíráló vagy "józanabb gondolkodású" kommentek is. Azokkal nekem (sincs) bajom. A veteránozás, autóbuziság nem a minden körülményt hideg fejjel, hússzor megrágó fazonokról szól. Hillary sem ment volna fel a Himalájára, ha mindent végiggondolva ésszerűen dönt. ;-)

gerbaud 2010.03.07. 22:10:18

Kéne Nekik valami fogadóbizottságot szervezni. Pezsgővel, ünnepléssel. Ahogy elnézem lennénk ott páran! Bocs, ha már felvetették...

Hurri Kán 2010.03.07. 22:13:24

@biker_kolee: sophia vezet és csík ül a kocsin olyat lehet?

kamikaze5 2010.03.07. 22:17:14

@Hammer: Ha igazán érdekel a szerény hozzászólásom, akkor javasolnám, hogy olvasd át az utóbbi kommentjeimet alaposan, talán megfogod benne a lényeget. Egy példát felhozva a szerencsétlen Finn kamionos Olaszliszkai módra való felelősségre vonása talán egy ilyen fórumra való. Nem hiszem. Nem az a lényeg, hogy ki szimpatizál Csikós kalandjával és ki nem, hanem mindkét részről a tolerancia, a kulturált véleménynyilvánítás és emberi viselkedés. Ne a kuruc virtus vezéreljen végre minket, mert az Mátyás király óta sem vezetett sehová. Legyünk emberek, európaiak ( ne balkániak ) a szó valódi értelmében. Köszönöm.

morc 2010.03.07. 22:17:49

Kedves Kati!

Ismeretlenül is gratulálok Nektek, és nagyon őszintén kívánom, hogy a későbbiek során a Pontyban nagyon sok örömetek teljék!

clubman 2010.03.07. 22:18:27

@MitTomÉn:
Néhány hete én is meglepődtem. De azon, hogy a kulturális röviden írandó. :-(

biker_kolee 2010.03.07. 22:19:34

@gyvy: Öööö, megpróbálom. :D

romesz 2010.03.07. 22:22:23

miota a traileren van a teve azota nincs izgalom.

MitTomÉn 2010.03.07. 22:22:32

Korábban akartam kérdezni, de most jutott csak eszembe.

Volt a Ponty-ban eredetileg is olajnyomásmérő, vagy ez egy utólag beszerelt kiegészítés, vagy mi? (Többször szerepeltek konkrét olajnyomás-értékek a beszámolókban...)

Azért érdekel, mert az eddigi kocsijaimban (semmi veterán) csak olajnyomásgomba volt, ami csak akkor jelez, ha már nagyon alacsony a nyomás. Pedig hasznos lenne egy ilyen kijelző minden kocsiba...

Hurri Kán 2010.03.07. 22:23:18

@biker_kolee: várom... várjuk :)

Pólók mikortól rendelhetők?

rekumbens 2010.03.07. 22:23:29

Elejétől fogva követem a sztorit, gratulok az egész csapatnak!

Lehet, hogy én nem vettem észre, de valaki emlékszik arra hogy a Mercedes reagált valamit?
Én úgy el tudtam volna képzelni, hogy ha nem is pénzzel, de némi segítséggel (pl. a baleset ügyintézésénél, stb.) besegítenek, tesznek valami gesztust. Vágül is lassan két hete a márka masszívan pozitívan jelenik meg Magyarország talán legolvasottabb autós portáján. Nem gondolom, hogy Csikós vakmerő ügyét fel kellene karolniuk, de azt a szalmaszálat azért keresztbe tehetnék.

MKati 2010.03.07. 22:24:20

@okos vagyok: Édes vagy Mókuskám, de most el leszek nélküled is. :-)

@mnandy: Már régebben vettem a kesztyűt, néhány éve szülinapra.

Most beszéltem a Zsolttal rövidet, most ő vezet, nem fognak megállni éjszaka, csak jönnek, jönnek, ahogy tudnak.

romesz 2010.03.07. 22:24:48

@kamikaze5: a kamionos verese nem sem tetszett, hiszen csak egy baleset volt. Az autosok ezrei csinalnak hasonlo manovert minden nap. De azert nem kell verekedni, csak egy autorol van szo

nem kéne... 2010.03.07. 22:27:06

@MKati:

ééés kommentel.
:)))))
merre járnak Zsolték?

szil5 · http://psycho.blog.hu/ 2010.03.07. 22:27:07

Kata:
Egy kis segítség, hogy utólag alaposabban szétnézhess Stockholmban.

www.hitta.se/LargeMap.aspx?start

kartor.eniro.se/m/p9Jdp

Aki kedvet kapott Svédországhoz szinte minden várost bejárhat a fenit két térkép segítségével.

biker_kolee 2010.03.07. 22:27:41

@gyvy: Pólók hamarosan, még pár dolgot el kell intézni. Lesz infózva.

Na, OFFICIAL VOLTAK MÁR ÖNÖK SOPHIA LOREN KÉP:

m.blog.hu/ja/jajjdecsunya/sophia_2.jpg

romesz 2010.03.07. 22:27:49

@MKati: es tovabb "robog az uthenger"

Gratulalok a jarganyhoz es remelem sok oromotok lesz benne.

clubman 2010.03.07. 22:29:06

@MitTomÉn:
Biztos volt, különben írták volna hogy hekkelés.

snowman 2010.03.07. 22:29:59

@vladek:
"Meg azt mondta, hogy őt nem zavarja ha van játszós autó"
Adja írásba!
Addig nincs boldogító Igen! :o)

Hurri Kán 2010.03.07. 22:31:29

@biker_kolee: Csikós át is öltözött :))) ?

Kati, üdvözlünk és köszönjük az infót!

Krorz 2010.03.07. 22:32:12

@MitTomÉn: Könnyen lehet, hogy van benne gyárilag, az én youngtimer korú japán turbós járművemben is rendes mutatós műszer van.

biker_kolee 2010.03.07. 22:33:25

@gyvy: Idézek a posztból:

"Voltak már önök Sophia Loren? Nos, én akkor igen, pedig már akkor is kopasz voltam, de ez valahogy nem számított."

Így a hiteles. :))))

halandoblog 2010.03.07. 22:34:05

Fejezetcímek a készülő "nagy kalandom északon" c. (forgató)könyvhöz

- Veterán a Vaterán
- Csikós Zsolti holtPonton
- Meg vagyunk svédelve
- Négy páncélos és az Opel
- Pontyhalász a sarkkörön
- A finn gázt adott
- Megtörve bár... (Björn Ulvaeus betétdala a szőke rendőrkisasszonyról)
- A magyarok Istenére esküszünk, sok lazacot megeszünk
- Hídon a Ponton
- Kompon áll a Teve
- A Puttgarden-Putgarden-tengely
- Nepperek fogságában
- Na, húzzuk el a talicskát
- Merre Visz az Út?
- A tékozló(!) Apa visszatér
- Utószó: Patakparton pipitér

MitTomÉn 2010.03.07. 22:35:25

@clubman:
off
Szóval rákerestem: a "kultúráltan" helyesírása
www.gmconsulting.hu/inf/cikkek/164/index.php

Azaz ragozva is hosszú a második u, nem jó a blogmotor ajánlása. (Az első u persze rövid, ezt jól elírtam az előbb :-(((

sün58 (törölt) 2010.03.07. 22:35:36

@MitTomÉn: volt benne
nem magamtól vagyok ilyen okos csak van egy magyar ponton oldal is ott vannak fotók
a műszerfalról :)
www.mercedesponton.hu/index.php?menu=belsovilag
(remélem nem haragszanak meg a felhasználásért)

nevesincsenn 2010.03.07. 22:36:37

nah ez itt a mi kis sorozatunk 52. része
remélem hamarosan befejeződik, és közepes film módjára happy end lesz a vége ;)

amúgy Go Púpos Teveponty Go!!

abc987 2010.03.07. 22:37:48

CQ CQ , POZICIÓ VAN?

szamarhegy 2010.03.07. 22:38:31

@samadar 2: Látszik, hogy csak most kapcsolódtál be és előzmények nélkül próbálsz bölcselkedni. Szóval ez a Kalandról, vágyakozásról, gyerekkori élményekről, Katiról, rólunk olvasókról szólt/szól, amibe belefér az öröm, bánat, szívás, megoldások keresése, rögtönzés, az út fél Európán át, stb. Tőlem egyébként nagyon idegen, hogy fikázni járjak olyan helyekre a neten, ami idegen tőlem. Annyi hely van a neten, keresse meg mindenki azt ami neki bejön, ha valakit direkt az motivál, hogy romboljon, azokat sajnálni tudom, persze semmi se tökéletes.

MKati 2010.03.07. 22:40:29

@nem kéne...: Bocs, azt nem írtam, mert a Zsolt csak annyit mondott, szerintem kicsit kómásan, hogy kb. 900 kilométerre vannak és szerinte reggel 9 körül érnek haza.

abc987 2010.03.07. 22:41:39

Rájuk kellett volna akasztani egy GPS nyomkövetőt, amit térképen lehetne figyelni. Tudok olyan céget aki beszállt volna.

I ThomaS I 2010.03.07. 22:42:25

@duplakuplung: Rendezői változatban extra:
- Mindig tudtuk, hogy Karesz egyszer még sokra Viszi

Hurri Kán 2010.03.07. 22:42:39

@biker_kolee: de akkor azt is meg kéne kérdezni h nem volt -e ideges a holdraszállás után.

Hurri Kán 2010.03.07. 22:44:07

@abc987: persze esetleg mikrochipet ültetni a bőrük alá :))

sün58 (törölt) 2010.03.07. 22:44:39

@szamarhegy: Nem akarok senkit letorkolni
de sajnos kár a gőzért ennek/ezeknek magyarázni
(én is próbáltam)ezen élvezkedik és szerintem is egy ember kb. 10 nicknévvel, nem kell reagálni a hülyeségekre majd megunja aztán lekopik a fenébe.
persze ez csak javaslat végülis színfoltnak is lehet nevezni

ekin_su_ocha 2010.03.07. 22:44:40

@MKati: asszem ommm homloka hamarosan a bokájáig tart majd :D de a szakállat hagyd meg ommmbre :)

biker_kolee 2010.03.07. 22:45:06

@gyvy: És Kennedy? Honnan tudod, hogy nem ő volt a célPonton? :)

tomnemtom 2010.03.07. 22:45:24

@sün58: bizony, van bennük.
az megvan, hogy az olajnyomás-műszer mechanikus ?
tehát nem jeladó-kábel-műszer, hanem a blokktól a műszerig olajcső, mutatót a nyomás maga mozgatja.

Hurri Kán 2010.03.07. 22:45:43

@ekin_su_ocha: arra nem vonatkozott a nullásgép használatával megvalósítható ígéret.

MKati 2010.03.07. 22:46:12

@snowman: Aranyos, hogy azt gondoljátok tanítani lehetne a hozzáállásomat, de szerintem ez lehetetlen. Én a hobbit, illetve annak tiszteletben tartását (hiszen más is lehet, nem csak autó), tolerálását a szülői házban szívtam magamba. Zsolt csak átültette autós vonalra. Azt hiszem nem volt nehéz dolga.

nevesincsenn 2010.03.07. 22:46:36

@MKati: ha jól értem, akkor most megállás nélkül jönnek haza Magyarországra? azért az durva :)

MitTomÉn 2010.03.07. 22:48:00

@Krorz:
Ja, sejtem az okát, miért van pl. ez a mérő is sok kocsiból kihagyva.
1. Spórolás.
2. "Butasofőrösítés"
A VW és testvérei pl. előszeretettel hagyják el az ilyen "zavaró" műszereket.
Aztán még az a durva, hogy pl. a vízhőfokmérő is úgy lett már megvariálva, hogy áll stabilan 90°-on, mint ha ki lenne ékelve. Miközben valójában nem is annyi a tényleges hőfok, hanem mászkál le-fel jó pár fokot. Nehogy az agyatlan vevők reklamáljanak e miatt.

ekin_su_ocha 2010.03.07. 22:48:05

@ekin_su_ocha: most érkezett a hír, elbaftam, már túl vagy rajta :D hát... engedd meg, hogy aztaqrva :D

orlasa 2010.03.07. 22:48:14

@MKati:
Ilyen tortúra után érdemes lenne meggyőzni, hogy aludjanak valahol.

Dennis01 2010.03.07. 22:49:01

@Rocko-: Ezen meglepodtem... :DD

nem kéne... 2010.03.07. 22:49:37

@sün58:

jó, mert klasszik önszopatás, amikor kirámolt műszerfallal ráindít az ember.
legalább a csövet illik ledugózni.
:))))

sün58 (törölt) 2010.03.07. 22:51:42

@nem kéne...: ja jön a veterán arcpakolás :)

Hurri Kán 2010.03.07. 22:51:51

@biker_kolee: hát, Lee Harvey Osvald elég Pontonosan célzott...

Krorz 2010.03.07. 22:57:00

@MitTomÉn: Én azon lepődtem meg amikor az egyik céges turbo diesel Opelben vízhőmérőt se találtam.. Anno az Alekonkban több műszer volt mint a mai csodaautókban. Nem tudom mennyit lehet spórolni ezzel, de ha már úgyis mér mindent egy mai autó és abból számolja az ECU a dolgokat akkor mi a francért nem lehet egy mutatót kirakni vagy akármi?

tomnemtom 2010.03.07. 22:57:01

@nem kéne...: te is megtetted ?
állólámpás haverom kb. egy litert locsoltatott az MB-textre, mire eszébejutott, motortérből indítózott.

Chevrolet Walker 2010.03.07. 23:00:52

Így az expedíció végéhez közelítve, én is írok egy kommentet. :)
Végig követtem az egész túrát, minden nap nagy lelkesedéssel vártam az újabb és újabb posztokat. Vártam hogy mi történik a fiúkkal, és szorítottam hogy minden frankósan menjen!!!
Az egész történetből azt szeretném kiemelni, hogy ez az eseménysor hűen tükrözi a Magyarságot. Büszke vagyok rá hogy magyar vagyok!!! Egy emberke Budapesten meglátja álmai autóját az interneten, és pár nap múlva úton is van érte, cirka 3000 km-s útra vállalkozva. A pár nap leforgása alatt a barátai, és számos más támogató segíti hozzá, hogy teljesüljön az álma. Nem csak nyavalyog és sír hogy ez dejó lenne, hanem fogja és elintézi. Elindulnak, és közben, SVÉDORSZÁGBÓL, az ottani MAGYAROKTÓL kapnak több felajánlást szállásra, kajára, piára bulira. Közben pedig a felesége repülővel és vonattal utánuk megy, mert a párjával akar lenni életük egyik legszebb élményénél, amit sok-sok év múlva is felemlegetnek majd. Szánalmas aki a magyart egy semmirekellő, akaratgyenge, és lusta népnek tartja! Itt ebben a történetben kiderül hogy mi igenis egy összetartó nép vagyunk! Bátrak, határozottak és megalkuvást nem tűrőek!
Jelenleg is egy magyar tréleren jönnek hazafele, ami szintén óriási fordulat a sztoriban!!
Őrületes történet, minimum könyvet kell írni belőle!!! :)
Köszi srácok, és Kati :)!!
Szebbé tettétek ezt a pár napot!!
Továbbra is szorítok a Ponty sikeréért!

beepee 2010.03.07. 23:02:18

Sziasztok!
Ez kezd kicsit vicces lenni...
A kommentek áradatában összecsap a jó és a rossz (különböző színű lézerkardokkal).
Az hogy miért így mentek érte: ő dolguk.
Ami történt megtörtént. Mi is ez? Egy autó? Akkor lehet vele autózni is? És lehet, hogy egykor ilyen célra készítették? Szeretem a régi dolgokat (szerintem az egyiptomi fáraók is azt mondhatták a régebbi piramisokra, hogy abban még volt anyag), van varázsuk, de nem többek mint tárgyak. Ember alkotta, ember használja, ember tartja karban. (Ha nem így lenne, akkor a veteránozás működésképtelen korabeli rozsdaboglyák csodálattal teli pillantásait jelentené).Használat során elromlik, törik, javítani kell. Ha ezt nehéz elfogadni, akkor be kell tenni egy teremgarázsba porfogónak, s néha letörölni. Ha valaki ezeket használni akarja, s életben tartani, szerintem az az igazán becsülendő. Ezeknek nem lelke van (ezt mondják a rejtett hibákra), ezeknek varázsa van a MINDENNAPOKBAN azok számára akiket ez megérint. Egyébként az dönt a sorsáról akinek a nevén van :) És jelen esetben ez Csikós úr.

PokerJoker 2010.03.07. 23:12:42

Lunanyuszi én csak azt próbáltam érzékeltetni, hogy mások (ahogy magam is) megcsináltunk már egyedül!!!! olyan dolgokat, tettünk emberekért olyan dolgokat, amik 5x-10x nagyobb dolgok és nem csináltunk belőle családi kört, nem tártuk nyilvánosság elé... Amúgy magam részéről gratula nekik, hogy sikerült a tervük, álmuk! De egy férfiért túlzott ez az aggódás, pont ez a kaland benne, hogy tűzön-vizen és van gond, mert a sima ügyek assistance szolgáltatással élménnyé tudják tenni az utat, de kalanddá a kockázat, veszély és izgalom! Valamint javasolnám a Cseh-Ausztria-Magyarország útvonalat, nem a rövidebbet, hogy ne húzzák a rövidebbet!!!

MKati 2010.03.07. 23:16:40

@MitTomÉn: Az olajnyomás mérő eredetileg is benne volt.
@nem kéne...: Ezt sajnos nem tudom. Nem akartam nagyon macerálni vezetés közben.

Garp 2010.03.07. 23:19:20

@MKati: lábujjak kiolvadtak? :)

közlekedő edény 2010.03.07. 23:19:50

Igazából végig követtem az eseményeket, mert mindennél izgalmasabb volt, mint amit manapság kap az ember műsor címén. Ez igazi műsor volt :) !

Viszont az elkerülte a figyelmemet, és ennél a postnál aktuális a kérdés, a Kati miért ment ki utánuk? Volt ennek vmi fontos funkciója, vagy a családi kötelék a magyarázat?

yaffa · http://www.yaffa.blog.hu 2010.03.07. 23:20:52

Én csak annyit fűznék hozzá, hogy 30-40 éve mindenki kicsit jobban hasonlított Zsoltiékra. Mindenki nagyjából egyforma szegény-gazdag volt, és ebből kifolyólag kalandvágyó. Wartburgokkal, Trabantokkal járták, jártuk be a világ bejárható felét. Stoppoltak az emberek, egy sátorral, tíz konzervvel bejárták az országot.
A mi családunk is ilyen volt, és nekem ez az álmom ma is. És egy ilyen álmot egy TevePonttyal lehet valóra váltani. Mert úgy illik :).
Ez az egész erről szól, hogy kényelmesen, nem őrült rohanva megnézni Európát és megmutatni a porontyoknak, amíg kicsik. Nem autópályán, hanem országúton, kisvárosok fogadóiban megszállva, nem sietve.
Úgyhogy én ezért szurkoltam nekik teljes szívemből, mert itt a Ponty nem maga a cél volt, hanem egy eszköz a cél eléréséhez. Ja, hogy már az eszköz megszerzése is a cél része? Annál szebb...

yaffa · http://www.yaffa.blog.hu 2010.03.07. 23:25:43

@MKati: Bár még van fél órám, de már most Boldog Nőnapot kívánok neked, és minden nőnemű kommentelőknek :)
Majd ha már hazajött Karesztől a Teveponty, írjatok egy poszt róla, hogy arra tudjak kerülni megnézni. A garázsba gondolom nem fog beférni úgysem. Még soha nem láttam Ponton mercit szerintem élőben.

Bambano 2010.03.07. 23:33:47

@MKati: azért meg kellene próbálni:)

lunanyuszi (törölt) · http://lunanyuszi.blogspot.com/ 2010.03.07. 23:57:51

@PokerJoker: Persze, de nekik itt volt a tc, s az első (vagy a második)poszt után nyilvánvalóvá vált, hogy érdekli az embereket a történet. A szurkolók tábora pedig magától szerveződött. Nem emlékszem, hogy találkoztam volna ennyi csupa pozitív kommenttel, mint az első napokban itt, ez egészen egyedülálló, és már önmagában is nagyon jó. :) Lelkesedni jó, hát akkor miért ne lehetne egy öreg autó új kalandjáért.
Végigdrukkoltam én is, pedig nem vagyok egy autómániás. Örültem, bosszankodtam, meghatódtam, tetszett, hogy mindig van valahol valaki, aki segít, és talán pont azért lehetett ezt őszintén tenni, mert ez egy emberi történet.

Dennis01 2010.03.07. 23:59:49

Amugy eszrevettetek, ahogy kozelebb kerul a Ponty Magyarorszaghoz, ugy jottek ki a hibai? :DDD
Nem akarta otthagyni Svedorszagot, biztos az volt a baj... :)

Fomics 2010.03.08. 00:01:12

Boldog Nönapot !
Jóccakát mindenkinek!

AR-Peter 2010.03.08. 00:01:56

@duplakuplung: Találó címek. :)
De várjuk ki a végét... Talán történik még ez-az. :)

@MKati: Az a baj, hogy ha féfiak olyasmin lelkendeznek, mintpl. hogy egy nő tudja, mi az a porlasztó, akkor egyből azt kapjuk a fejünkhöz, hogy hímsoviniszták vagyunk. :)
(Vagy csak nekem volt szerencsém ilyen eseteket megélni?)

Mindenesetre örülök, hogy van kivétel.
És annak is, hogy ma már teljes lesz a család. Ennek asszem Te is. :)

biker_kolee 2010.03.08. 00:12:13

Boldog Nőnapot, kiemelten Katinak! :)

csizmazi 2010.03.08. 00:38:40

Kedves Kati!
Igazi vagány csaj vagy! Reméljük az első európai Teve-turnéról is küldtök majd pár posztot. Már előre szurkolok nektek, hogy mihamarabb összejöjjön.

nem kéne... 2010.03.08. 00:54:25

@tomnemtom:
nemnem, én kimaradtam ebből.
a festőnknél járt így egy állólánykással az inasgyerek.
:)))

Suttora 2010.03.08. 01:39:46

Szép volt Kati, köszönjük! Az utolsó kép meg szinte megszólal, minden ott van az arcotokon :)

TheElf · https://www.kalandmester.com/ 2010.03.08. 03:13:58

@samadar 2: Fapados járatok ilyen helyzetben nem jók, nem olcsó elvinni a biztos ami biztos alapon vitt alkatrészeket, nem jó egyedül menni, az autó átvizsgállásánál jó az, ha többen is megnézik.

Ezen felül ők nem mezei autóvásárlók, nepperek, hanem újságírók, számít az is, mire van szponzor, miből lesz jó cikk, pénz.

Ha a szponzor azért fizet, hogy út közben térj rá egy drága fizetős magánútra és írd meg a kedvező tapasztalataidat, akkor kerülőt teszel. Ha a szponzor tesztautót adsz, azzal mész. Ha a szponzor repülőjegyet ad, azzal.

A locost amúgy ezért sem jó. Ugyanis egy hagyományos légitársaságnak jobban megéri egy ilyen expedíciót szponzorálni.

Nyugodj meg, a trailer történet is jó reklám annak aki pozitív szereplője, az Opelnél is jó eséllyel örülhetnek annak, hogy támogatták. A Volvonál meg bosszankodhatnak.

S2000 2010.03.08. 03:39:02

"De szerintem nem baj, a lényeg, hogy megpróbáltuk, nem?"

Így van, ez a lényeg.

Most pedig pihenjetek egy nagyot.

Manitwo 2010.03.08. 07:10:21

"A Ponton, mióta újkorában odakerült, még sosem hagyta el Svédországot, most hát érthető, hogy mindenféle módon tiltakozott ellene."

Tudom, hogy önfényezés, de mit írtam hajnalban az "Átkozott rossz hírek" részhez ?
"
Csikós LÉGY BOLDOG !

Egy újabb hűséges társra leltél !
Nem tűnt fel, hogy a határ előtt torpant meg a drága, és a kompra is nyüszítve kellet "felhúzni", mint egy szamarat ?
48 évig élt svéd földön, erre betoppan egy hun lovas és azonnal essen karjaiba?
Ő nem egy tizenéves cafka !

Szóval nyugi, én a helyedben még a tréleren is benne ülnék (persze lehúzódva, hogy ne vegyék észre) és becézgetném, míg hazaértek. Otthon majd meglásd milyen könnyen ledobja a ruháit, és megmutatja magát neked...:-))

- ha meg kicsit "hibás" lesz (hisz szűz lány mégsem lehet) majd megjavítod, és boldogan éltek meg nem haltok !

2010.03.08. 08:21:28

@Taxiscsaj1: "Minden sikeres férfi mögött ott áll egy nő:-)"

Tökéletes igazság.

Isten éltesse a nőket, nem csak nőnapon!!

bervas · http://mt10.blog.hu 2010.03.08. 08:58:50

Boldog nőnapot, MKati!

Meg boldog nőnapot minden más feleségnek, asszonynak, társnőnek, akinek a zembere már egy hete üveges tekintettel ül a képernyő előtt, és elvetemült F5 koptató versenyt folytat, és aki tűri! :-)

mtk001 2010.03.08. 11:46:51

Boldog nőnapot !
Ma visszakapod Zsoltot, meg a Pontont is !

Gratula a józanságodért és a kitartásodért !!!

W 124 2010.03.08. 12:02:48

MKati és minden kedves Hölgy olvasonknak, kommentezőknek, boldog Nőnapot kívánok, de Ne csak a mai napra legyen érvényes, hane minden nap legyen boldog Nőnap.

PokerJoker 2010.03.08. 14:23:59

Lunanyuszi ebben teljesen igazad van, valószínű, ha én is arról az útról vezettem volna blogot mégtöbb embert lelkesíthettem volna, de nekem valahogy inkább egy felnőtt férfiért való anyás aggódásként jött már át ez az egész, mert én nem az elejétől olvastam, amúgy sem bírom, ha valaki ennyit aggódik egy férfiért, aki végre megéli, hogy férfi és sok kaland meg nehézség van és nem az asszony váltja ki :D:D szóval Zsoltot én is nagyon tisztelem, hogy végigcsinálja, amit én is, mégha kisebb mértékben is, csak ez a családi körös aggódásos mizéria ne lenne körülötte :D:D
süti beállítások módosítása