A gyorsulási verseny hülye sport

  2011. szeptember 23. - streetsta

A szerzőről még nincs információ feltöltve!

A szerző még nem publikált a Totalcaron

Mégfilléresebb Koszradírok
2015-07-28 17:27:27

A Mágikus Koszradír hihetetlenül sok ember fantáziáját megmozgatta, már-már mikroszálas törlőkendői

Kreatív traffipaxolás
2015-07-21 20:26:01

Én értem, hogy szükség van sebesség ellenőrzésre, ha nem lennének traffipaxok, elkanászodnánk mindannyian.

Nesztek, rakenroll!
2015-07-08 18:16:52

A nyárnak még csak az első felénél járunk, de úgy tűnik, ennél jobb buli már nem lesz. Félre ne értse

Megbűnhődtem
2015-06-29 17:25:09

Ez van, ha az ember felelőtlenül fogyasztja a totalcaros és indexközeli tartalmakat. Kezdődött azzal, hogy


Azért hülye sport, mert mindenki azt hiszi, könnyű. Nem kell hozzá semmit tudni, elég nyomni a gázt, kormányt tekergetni nem kell, megy minden magától. Pedig nagyon nem így van.

Ha az összes sárga világít, készülj, mert a felvillanó zöldre rajt!  Na, ezt nem minden esetben sikerült elég gyorsan lereagálnom

Annak ellenére, hogy csak egy egyenes van, meg a stopperóra, a kocsiban van bőven tennivaló, meg elrontanivaló is. Ha valaki nekiáll, és csinál tíz rajtot egymás után, a karácsonyfa jelzésére tövig nyomja a gázt, akkor ugyanazzal az autóval nagyjából tízféle reakcióideje lesz, és tízféle futamideje. Tudni kell jól rajtolni, tudni kell jól váltani, szükség van jó idegekre is, hiszen közepesen jó esetben kb. tizenöt másodperc alatt vége van az egésznek, de elvetemülteknél tízig sem tud számolni az ember.

21 éves autó, 15 éve nálam.


Voltam már gyorsulási versenyen, pontosabban mentem a pályán, de az még a múlt évezredben volt. Egy dologra emlékszem tisztán a futamokból: akár erősebb kocsikat is meg tudtam fogni a Mazdával, mert nagyon jól lehet rajtolni, ha mind a négy kerék hajt. Pontosan ezért voltam benne biztos, hogy a már több mint tizenöt éve birtokomban lévő, semmi különös kinézetű 323-ast viszem ki Tökölre. A Cougar miatt viszont a W108-as Mercit is ki kellett juttatnom, ennek a két autónak menni kellet egymás ellen.

Csak egy öreg Merci, de csibészkedni is tud

Itt jutott szerephez az öcsém, aki miután a köztévénél nemrég megszűnt az állása, jelenleg rengeteg szabadidővel rendelkezik (tényleg, nem kell valakinek egy adásvágó/-rendező?). Ő nyerte meg a megtisztelő feladatot, hogy segítsen kilogisztikázni mindkét kocsit, majd egész nap a sátor árnyékában arra várhasson, hogy este hazamenjünk. Köszönet érte.

Kicsi, morcos. Könnyűnek azért nem mondanám, 1200 kiló akkoriban nem volt pehelysúly

A Mazda nem egy vadállat. A maga idejében tekintélyes potenciállal bírt, 1990-ben 166 lóerő egy 1200 kilós kocsiban nem volt mindennapos. Csak hát ez több mint húsz éve volt, a világ nagyot változott azóta, ma már sok autó erősebb (igaz, nehezebb is). A kocsit lehetett volna tuningolgatni, de semmi értelmét nem láttam, hiszen vagy öt évig napi használatú autó volt, meg aztán ezeknek a kis dögöknek a váltója nagyon meg tudja bosszulni a motor piszkálása utáni abuzálást. Több autóban is elérték, hogy a nagyjából 250 lovas motor széjjel abriktolja a fogaskerekeket. Na, ez nekem nem hiányzott, versenyezni nem akartam, bizonyítási vágy is csak a még nagyjából normális kereteken belül volt bennem, ezért maradtam a finomhangolásnál: nyitott kipufogó, sport légszűrőbetét -szinte teljesen széria a kocsi. A Mercedes majdnem negyven éves, 4,5-ös benzines,utcai autó, sportos ambíciói sosem voltak, erős utazó autó pusztán, de azért 200 lóerő ma sem hangzik rosszul.

Nem áramvonalas, de gömbölyű.

Mikor az esélyeket latolgattam, nagyjából jól megsaccoltam, kivel lesz majd komoly a meccs. A Volvó hiába erős, csak elöl hajt, automata váltós, az elején otthagyom, aztán már csak meg kell tartani az előnyt. A Bogár már nehezebb falat lesz: hátul a motor, hátul a hajtás, olyat rajtol, mint kevesen. Göbölyös úr pedig nem csak úgy összecsavarozgatott pár fém alkatrészt, hogy csillogjon a motortérben a sok króm biszbasz, ő ezt véresen komolyan csinálta. A versenyt sem vette félvállról, látszott, talán mindannyiunk közül neki remegett legjobban a szemöldöke. Karotta Hacsiját már ismerem, tudtam, hogy nem az az autó, amit csak úgy félvállról lehet venni. Könnyű, komoly futómű van alatta, pörgős, erős motorral, és a pilóta sem nyeretlen kétéves.

 /><img title=
A rajtnál Motordoki gyorsabban indult meg

Motordoki bogárhátasa ellen csak egyszer mentem. A rajtnál nem is tudom mit csinálhattam, valószínűleg Göbölyös úr Bogarának üvöltése ébresztett: majd egy másodperces reakcióidő kellett, hogy meginduljak. Több mint nyolc tizedes hátrányból indultam, nyomtam, ami a csövön kifért. Beleforgattam mindegyik fokozatot a pirosba, nagyon gyorsan látni lehetett, meg lesz ez. Aztán, mikor már bőven mögöttem volt a Bogár, kurjongatni kezdtem volna, de éreztem, valami nem okés a szomszédnál.

Kiderült, a nagy sietségben a boxer generátora kicsit lemaradt a főtengelytől, ezt viszont az ékszíj sértődötten konstatálta, és kiszállt a buliból. Nem szívesen lettem volna Göbi helyében, mikor padlógáznál egyszer csak felvillan egy piros lámpa a műszerfalon. Szerencsére csak a töltés ment el, meg ugye a léghűtés ventilátora sem pörög ilyenkor, de ennyi idő alatt azért nem szorul meg a blokk. Viszont az első trófeám megvolt, az világosan látszott, a malőr nélkül is én nyertem volna.

Négy hajtott kerék, meg a pár plusz ló segített, hogy a súlyhátrányt, meg a bambaságomat helyrehozza

Ezután Karottával álltunk az izzósor elé. Tudtam, keménynek kell lennem, mert ez a piszok tévésmajom már korábban, a tesztfutamok alatt is komolyan melegítette a gumijait, gyakorolta a rajtot, és jobb időket ment, mint én. Az egy dolog, hogy jobban vezet a pályán, akár időre megy a dolog, akár driftelésről van szó. Na de hogy gyorsulásban is megegyen, mikor nekem kettővel több kerekem van hajtva, na, azt már nem.

Sajnos a rajtot kicsit elizéltem megint, de azért tizennégy ezred különbség még nem a világ, ugye. De az is igaz, nem voltam igazán kemény, tudtam volna jobbat is rajtolni. Fej-fej mellett mentünk, őrület a köbön, már ordítottam a kocsiban, hátha az segít (egy tüdőnyivel kevesebb levegőt kell vinni, kicsi is számít). Szerintem ez a trükk jöhetett be: a célba én értem előbb. Pontosan hét ezred másodperccel!!

A legtöbb kárpit, a hátsóülés hiányzik. Innen már sokat nem lehetne könnyíteni

Karotta már kiabált kifelé: visszavágót, visszavágót! Nekem sem kellett többször mondani, már mentünk is vissza a rajtgéphez, de most pályát cseréltünk. Az adrenalin a fülemen csorgott, Karotta a hangosan trombitáló Hacsi kerekeit forgatta álló helyben, hogy a gumik felmelegedve jobban tapadjanak. Félslickekkel állt rajthoz, nekem ősrégi utcaik vannak a Mazdán, ráadásul esélyem sincs melegíteni őket. Jajjaj. A nagy izgalomban kiugrottam, ez bizony értékelhetetlen futam.

Újra vissza a rajtvonalhoz. A rajtom megint elbénáztam, szűk két tizeddel rosszabb volt a reakcióidőm, a végén bő egy tizeddel voltam lassabb. Ilyen nincs, biztos voltam benne, hogy megy ez jobban is, egy-egynél nem maradhat félbe a dolog, itten kérem, színt kell vallani, csak egy maradhat.  A technikának viszont adtunk egy kis pihenőidőt, pár futam erejéig mindketten a másik kocsinkkal álltunk ki másokkal.

Nem az a kimondott sportautós beltér

Stump Bandi nagyon fente a Mergára a fogát, mindenképpen akart egy München-Stuttgart párbajt. Elég érdekesnek tűnt a feladat, az automataváltós, 4500 köbcentis vényolccal kiállni az 1.8-as, sornégyes motoros, sperrdifis, majd fele olyan könnyű utcaiharcos ellen. Ment is a vicsorgás egymásra a rajtnál:-Béemvés hülyegyerek! –Mercis kötsög!

Bal láb a féken, jobb lábbal finoman gázt, hogy megfeszüljön a hajtás, de még ne forgassa el a kerekeket, fenn a sárgák, zöld!! Padlóig nyomtam a Mercinek, az orrát az égnek emelte, a csillaggal, mint célkereszttel akár Sturmovikokra is célozhattam volna az égen. Bő egy tizeddel megint lassabban reagáltam a zöld lámpákra, mint az ellenfelem, de a végén így is közel három tizeddel hamarabb értem célba. Persze nem bírtam magammal, átkiabáltam: -Mi van öcsi, megevett a taxis?!!

Jót röhögtünk mindketten, felemlegettük a Manta, Manta! című film vonatkozó részleteit, mikor a Mercedeses vagányt folyton avval húzzák a többiek, hogy menjen csak vissza a drosztra. Lassan kéne szereznem egy szabadjelzőt, de olyat, mint amit Ornbauban láttam: török TAKSI feliratút. Jó, talán a W108-hoz kicsit erős lenne, hiába a csontszínű a fényezés (fetisisztáknak: hellelfenbein), de éjjel rácsempészhetném ERÁra, hadd örüljön reggel a kopasz…

Ezután jöhetett a gigászok harca. Két vényóc egymás ellen. A Merci takarékos, kismotoros autó a Winkler Cougarjához képest, hiszen vagy 500 köbcentivel nagyobb az álruhás Ford motorja. A technikai adatok szerint a kupé könnyebb a négyajtós katedrálisomnál, és több lóerő áll a főszerkesztő rendelkezésére. Legalábbis SAE norma szerint. Na, majd most kiderül.

A jobb oldal kevésbé terhelt, ezért azon az oldalon lefüstöli a gumit. Jajj, a drága fehérpereműm!

Mindketten sperr nélküli differenciálműves autóval álltunk a vonalhoz, ami azért dízelmozdonnyi nyomatékú autóknál nem a legszerencsésebb, ha jól akar az ember állórajtból gyorsulni. A két automata váltós őskövülettel csak egy-egy fekete csíkot húztunk az aszfaltra, kivételesen jobb volt a reakcióidőm, mint az ellenfélé, de nem ez a három század döntött a célnál: bő négy tizeddel értem előbb a szenzorok elé, mint a Cougar. Csak azt sajnálom, hogy nem láttam kívülről, ahogy a két öreg batár felgyűri a reptér gurulóútját maga mögött. Nem lennék meglepve, ha hasonló párbajra már sor került volna, valahol Amerikában, a hetvenes évek elején. Csak akkor nem biztos, hogy színben is ilyen jól illettek egymáshoz az autók. Winkler egészen rosszul lett, mikor javasoltam neki, hogy csináljunk egy külön drosztot mi, taxiszínűek.

Elég a bohóckodásból, ez innentől vérre megy. Amire nincs feltétlenül szükség, egy kupacban landolt

Pista már nagyon feszült, hogy menjünk egyet Kredenccel és a Mazdával. Én időközben bedurvultam, a Karotta elleni Deathmatchre készültem, eredeti elképzeléseimmel szemben nekiálltam kikönnyíteni a 323-ast: repült a pótkerék, az emelő, a CD-tár, a kalaptartó, minden, ami mozdítható volt. Reggel még úgy voltam vele, úgy állok a rajthoz, ahogy a kocsi igazából menetkész. Hát francokat, mikor századokon múlik a dicsőség, nem lehet ballaszt a gépen.

Az a srác, ott, a Billy szekrényből, valamit magyaráz

Így, kikönnyítve álltam Pista mellé, és kezdtük el egymást hergelni. Talán nem meglepő, hogy megint bealudtam a rajtnál, bő négy tizeddel később ugrottam le a kuplungről, mint a palóc harcos. De nem ismertem könyörületet, toltam neki tisztességgel, le is maradt Pista, majd három tizeddel. A nettó időnk között közel hét tized volt a különbség, pedig nem is ez volt a legjobb futamom. Hiába a visszavágó, az eredmények nem sokat változtak, jobban rajtoltam, mint az előbb, de megint rosszabbul mint Pista, de így is bő hat tizeddel előbb állt le a stopperem, pedig a végén láthatóan elvettem a gázt, az átlépő sebességem jóval a szokásos alatt volt.

Most komolyan, mit akar? Minnyá lapra szerelem..

Ezután jött, aminek jönnie kellett: végső, kemény csata a hiroshimai háromajtós hatchback és a legendás kétajtós kupé közt. Az első menetben egész jó reakcióidővel ugrottam le a kuplungról, de kettőből háromba váltásnál durván elrontottam valamit, úgy megrecsegtettem a váltót, hogy legszívesebben harakirit követtem volna el. Vesztettem, 2:1 oda.

Újabb rajt, mindketten fél másodperc körüli reakcióidővel startoltunk, iszonyatosan szorosan mentünk, de a végén egy bő egy tizeddel hamarabb értem a mért szakasz végére. 2:2. Világos volt, hogy ezt a meccset nagyjából sötétedésig játszhatnánk, hol az egyik, hol a másik nyerne, de a lényeg, hogy körülbelül ugyanazt tudják a kocsik. Megegyeztünk, hogy felfüggesztjük a versenyt, nem érdemes tovább gyilkolni a gépeket, mindketten jót szórakoztunk, és ez a lényeg, a többi csak ráadás. No, persze azért jó volt látni a 15,018-as nettó időmet.

Semmi különös, csak egy Mazda 323. Persze, aki ért hozzá, a hátsó futóművet látva tudja, nem egy 1,3-as bevásárlókocsi

Mentem még egyet a Prokee-féle gyors Trabant ellen (amelyik olyan villámsebes, hogy még légféket is tett rá a drága Prokop úr), nehezített körülmények között, mivel beült mellém Rézmányi kolléga. A nap legjobb reakcióidejét produkáltam (már a sajátjaim közül), majd’ négy tizeddel előztük meg a kombi Traguárt, sőt, bár nem gonoszságból, de a végén még lassíthattam is, mert az átlépőm mindössze 111.87 km/óra volt. Mindenesetre tanulságos látni, hogy plusz egy személy nagyjából másfél másodperces lassulás a korábbi időkhöz képest.

Jó társaságban repültek az órák. Kösz mindenkinek!

A nap végén ünnepélyesen megfogadtam, hogy többet ilyen gyorsulásban nem veszek részt a Mazdával. Szép öregkort szánok neki, amibe nem fér bele, hogy kihulljon a váltóból néhány foga. Egészséges és fitt hiroshimai öreget szeretnék, megmutattuk, mit tud, ennyi legyen is elég.A Mercivel sem tervezek több hasonló eseményt, mert bár jó volt látni, ahogy megrázza magát, és korlátok nélkül csörtethet, de ez a kocsi nem erre lett kitalálva. Bármilyen autós versenyt találnak is ki a kollégák, valószínűleg a kombi Sierrával fogok részt venni rajta, ezért van, hogy bántsam. És tudják mit? Szereti. Talán, mert tudja, nem sok kellett hozzá, hogy bontóban végezze. Ehelyett erősebb motort kapott, tombolhat a versenypályán, segíthet nekem vezetni tanulni. (Vigyázat! A következő videó a nyugalom mezavarására alkalmas kurjongatásokat tartalmaz!)

Mindegy, mi lesz a legközelebbi őrület, nekem ott a helyem, mert fergetegesen jó buli volt, jó emberekkel, jó autókkal, jó helyen, csodás időben. Az egész megkoronázása volt, mikor később megláttam a Fenyő Balázs által készített képeket –nem csak a fejemben szépek az emlékek, de a nézegethető fotók is igazolják, érdemes volt megcsinálni!

Legjobb időm (ezzel nyertem illetve lettem nyolcadik):


Elért eredményeim:

Így szavaztak önök a Totalcar Facebook-oldalán.

A bejegyzés trackback címe:

https://belsoseg.blog.hu/api/trackback/id/tr973225782

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kangep 2011.09.23. 12:34:38

én egy sportot se szeretek, ahol több időt baszol el azzal, hogy a pályára állsz, mint magával a versennyel.

ráadásul nézni se jó.

Tomchy 2011.09.23. 12:42:04

@kangep: Öööö, melyik sportnak is rövidebb a felkészülési ideje, mint maga a verseny??? ;O)

Tomchy 2011.09.23. 12:43:05

Csak halluciánltam az előbb a megváltozott belőség-design-t? Tudjátok, az öreg, tépett újságoldalt?

Tomchy 2011.09.23. 12:44:16

belőség=Belsőség ofkorz.

2011.09.23. 12:50:20

@Tomchy: Nálam is megvolt. Úgyhogy vagy tesztelgetnek valamit a srácok vagy ugyanazt szívjuk:)

2011.09.23. 12:51:39

@HoPe: ...mármint anyagot, nyilván:D

gobolyosg 2011.09.23. 13:04:26

Miért van P rendszám rajta, ha 15 éve nálad van?

KaWaSaKi 2011.09.23. 13:07:52

Gyönyörű a Mercedes

1kutya 2011.09.23. 13:11:12

grat a bejegyzéshez streetsa! annak ellenére, hogy nem vagy újságíró, ezzel már-már stumpandrisi magasságokba emelkedtél (magyarul eddig ez a második legjobb drag cikk).

@gobolyosg: gondolom mert ahogy Zoli is leírja, nem nagyon használja, tehát évente 2x-i elővételhez felesleges fizetnie az adókat.

jól gondolom?

Leadfoot 2011.09.23. 13:22:26

"a hiroshimai háromajtós hatchback és a legendás kétajtós kupé közt"

Sipos Úr az alliteráció Al Caponéja. :-)

ZON 2011.09.23. 13:24:42

Pár éve egy hozzászólásomban már írtam, bocs aki emlékszik rá : Nyíregyházán a 80-90-es évek fordulója táján volt taxi "TAKSI" török szabadjelzővel...:)

Magyar[HUN] 2011.09.23. 13:27:28

Tényleg az egyik legjobb drag cikk!
Kíváncsian várom a P-s rendszámozó trollokat,de hoppá egy már ide is talált.

gobolyosg 2011.09.23. 13:34:22

@Magyar[HUN]: mondtam valami rosszat, hogy trollnak nevezel? puszta kíváncsiságból kérdeztem, emiatt trollnak nevezni valakit igazi trollkodás :)

gobolyosg 2011.09.23. 13:39:38

@Tomchy: én is láttam!!! aztán eltűnt. Kár, mert nagyon tetszett! (én is aszittem halu)

MetalBandee 2011.09.23. 13:49:35

Uhh gyönyörű a Mazda nekem egyik kedvencem gyerekoromba szerettem meg amikor még Érdi Tibi(ék) döngettek a A-s szörnnyel a rali pályákon, igaz az Gtr volt. A cikk is perfecto.

Schütii 2011.09.23. 13:54:27

@1kutya: Nem nagyon használja, de a reklám az nem maradhatott le...

Schütii 2011.09.23. 13:58:13

jó sport a trollvadászat.

Magyar[HUN] 2011.09.23. 14:01:36

@gobolyosg: Sorry,de ilyenkor szokásosan megkérdezi 100 ember,hogy miért van P-s rendszám,meg hogy mit képzelnek....
Bocsi,hogy azt hittem te is olyan vagy :)

fogash 2011.09.23. 14:12:51

@Magyar[HUN]: abszolut nem trollkodásnak szánom, de P-s a Mazda, P-s a Merci, gondolom a Sierra is P-s. Van "használós" autó is a családban, igazi rendszámmal? Vagy csak én nem emléxem ilyenre?

fogash 2011.09.23. 14:14:21

Ha már itt tartunk: Karotta is megírja, mi történt az ő szemszögéből? Már csak úgy "vendégmunkásként", ugye...

GGG77 2011.09.23. 14:17:07

13-as kép mellett: "Akárhonnan nézem, tetszik"

Nekem még akkor is, ha háttal állok neki, vagy behunyom a szemem. Ez a W108 nálam mindent ver ebben a mezőnyben. Ja, és NAGYON nem taxis! :)

streetsta · http://managertoys.hu/ 2011.09.23. 14:29:45

@1kutya: Köszönöm (a többieknek is), megtisztelő.
Jól gondolod. Nagyon ritkán használom.

streetsta · http://managertoys.hu/ 2011.09.23. 14:38:44

@Schütii: Az a matrica már vagy két éve ott van. Természetesen önreklám is, de egy korábbi, kátyú miatti szélvédőrepedést is takar.
De azért jól áll neki, nem?:)) ahogy Ommm mondaná: rálliáutó

streetsta · http://managertoys.hu/ 2011.09.23. 14:42:03

@fogash: Persze, mindennapokra ott a Mitsubishi Sigma, 3.0 24V, benzin-gáz. Meg a Habana.

hofi601 2011.09.23. 14:43:20

Gratula! És nagyon szép hangja van a Mazdának, már megint irígy vagyok. :)
Karotta! TETŐŐŐKÁÁÁÁRPIT?!?! Pont az autó legmagasabb pontján hagyod meg a kárpitot? Tanulhattál volna a BMW-s mérnököktől, mikor az M6-osra karbon tetőt "húztak"... Lehet, hogy meg is nyerhetted volna. :) És még driftelésnél is jól jöhet: nem billen akkorát a kasztni. :)

Tomchy 2011.09.23. 14:46:24

@streetsta: Egyébként volt egy korábbi riposztom is, amiben azt írtam, hogy talán ez volt az a post, amit a legjobban vártam mind közt. A Merci gyönyör, de a 90-es évektől a századfordulóig gyártott japánautók a nem titkos favoritjaim.
Ja, egy '94-es Lancerral járok.

Bambano 2011.09.23. 14:55:45

állt a két sáv között 1-2 ember, aki kamerázott?
egy nap nettó halálfélelem?:P

Polly-pudli-pötty 2011.09.23. 14:59:25

@streetsta: Mennyi kell a 0-100hoz a 323-mal?

gobolyosg 2011.09.23. 15:08:12

@Magyar[HUN]: Nekem csak a 15 év vs P rendszám anomália tűnt fel, de így mostmár az érdekel, hogy mi a másik ami miatt ez ennyit áll. :)

Volt szerencsém egy ennél egy szériával régebbihez, abban egyhatos benzines volt, és full fapad, volt vagy 800 kiló, na azzal tudtam haladni, nagyonpenge vasdarab volt, nem is látszott rajta a potenciál

AUTÓNEPPER · http://autonepper.blog.hu 2011.09.23. 15:18:37

@gobolyosg: Nekem most per pillanat 8 saját autóm van és mindegyiket P-táblával használom.

perszepersze 2011.09.23. 15:22:03

@streetsta: Neked pedig édes fiam, a kezed-lábad törgelném el, hogy így meghajtottad az öreg benz-et! Hát, van neked szíved?
:D

fogash 2011.09.23. 15:35:26

@AUTÓNEPPER: hiába, a név kötelez... :)

gobolyosg 2011.09.23. 15:37:21

@AUTÓNEPPER: akkor helyesbítek:
"..., hogy mi(k) a másik(ak) ami(k) miatt ez ennyit áll. :)"
Aszongyahogyazannyimint 8 autó, egy héten minden nap különféle autó, és egy nap bónusz, amikor kettő.
Van ennyi áll a placcon? ;)

Hurri Kán 2011.09.23. 16:45:54

Szegény Mercit kár így tiporni... Na jó, néha egy kicsit ér. :)

tomnemtom 2011.09.23. 17:29:08

az a vényóchang, na, az igen.

red87 2011.09.23. 18:45:26

szépen megy a kis mazda :)

és milyen szép hangja van a hacsinak, ahhh...

és milyen szép az édes testvérbátyám, ahogy 9:20 után belibben a csíkos pólójában pocakot vakarni :D :D :D

streetsta · http://managertoys.hu/ 2011.09.23. 19:03:29

@Tomchy: Gondolhatod, én hogy állok a 85-2000 közti japánokkal, ha a hétköznapi autóm egy Mitsubishi Sigma:))

streetsta · http://managertoys.hu/ 2011.09.23. 19:07:22

@Polly-pudli-pötty: A hivatalos, gyári adata 7,8 másodperc. Nem hivatalosan, G-tech Proval mértük pár éve, és akkor 7 alatt volt az idő, de nem tudom, volt-e szél, lejtő, ilyesmi. Szóval, maradjunk a 7 környékében.

streetsta · http://managertoys.hu/ 2011.09.23. 19:08:45

@perszepersze: @gyvy: Szerette. Ritkán futhatja így ki magát, egyébként inkább a papás közlekedést erőltetem vele. Mondjuk úgy, lendületes papást.

Hurri Kán 2011.09.23. 19:12:49

@streetsta:
:)
Láttam a hétvégén a Velodromon, jó vasban van. :)
A fényezése még gyári, vagy javított ugyan, de így vetted? Emlékszem a cikkre, amit a vásárlásról írtatok, abban csak hűtő-szerelés volt. Azon kívül kellett még javítgatni rajta valamit?

SomiTomi · http://somitomi.blog.hu 2011.09.23. 19:29:10

"de éjjel rácsempészhetném ERÁra, hadd örüljön reggel a kopasz…" XD

Schütii 2011.09.23. 19:42:27

@streetsta: Persze, ízlések és pofonok. De amúgy a szép, koherens állapot már eleve egy jó "pimp" (lenne). :)

Schütii 2011.09.23. 19:46:19

@streetsta: ...én a repedt szélvédőt azért kicserél(tet)ném (a matricás tüneti kezelés helyett) valami szép felső szürke sávos darabra. Mekkora királyság lenne már. Na de ez én vagyok, nem igazán van reklámoznivalóm...

Schütii 2011.09.23. 19:48:23

@streetsta: ..."tudathasadásos papást" :D

Tomchy 2011.09.23. 20:22:23

@streetsta: Ja, és a 83-as 650-es Katana-t nem is említettem. Hiába, hasonló ízlés, no... :O)

Tommi 2011.09.23. 20:53:03

Nem hiszem el, hogy ez a kis japán gyösz ilyen nehéz! Tényleg 1200 kg?

ommm 2011.09.23. 21:25:57

@Tommi: Az összkerekes hajtáslánc azért meg tudja dobni a súlyt, ezt ne feledd. Úgy már annyira nem is sok.

1kutya 2011.09.23. 22:38:25

@streetsta: nincs mit, tényleg ütős poszt lett.

Dennis01 2011.09.23. 22:47:45

Annal az AE86-nal gyonyorusegesebb dolog nincs is, csak a Trueno nez ki jobban a Karottaenal..
Klassz az a Mazda, nagyon tetszik ebben a szinben.
Winkler a robogon: LOL! :D

Tommi 2011.09.23. 22:52:09

@ommm: Ez igaz. De én akkor is sokallom. :-D

United Steaks 2011.09.23. 23:55:17

Tomchy 2011.09.23. 12:42:04
@kangep: Öööö, melyik sportnak is rövidebb a felkészülési ideje, mint maga a verseny??? ;O)
Spontán kihírdetett "ki borul el legkésőbb" kupáról még nem hallottál?:)

Tomchy 2011.09.24. 11:24:23

@United Steaks: A piálás nem sport, az kőkemény munka! Minden férfi tudja! :O)

AUTÓNEPPER · http://autonepper.blog.hu 2011.09.24. 11:32:06

@gobolyosg: természetesen sokkal több autó áll a placcon. :)

kangep 2011.09.25. 12:09:35

@Tomchy: felkészülési idő? én azt mondtam, hogy több idő megy el azzal, hogy a pályára állnak.

kábé majdnem minden sport esetében tovább tart a verseny, mint a pályára felmenni/rajthoz állni.

persze vannak kivételek. ilyen a gyorsulás meg a szumó például. :D

de nem azt mondtam, hogy dögöljön meg mindenki, aki szereti a gyorsulást, hanem azt, hogy szerintem nem hülye sport, csak nem szeretem. ennyi. písz. :)

Rocko- 2011.09.25. 14:27:35

@kangep: aki olimpiára megy az 4-5-6 évesen elkezdi a sportot, aztán jó esetben huszonpárévesen ki is jut.
akkor gyorsulánál a rákészülés az sok?

kangep 2011.09.27. 10:13:57

@Rocko-: tehát valaki 4-5-6 évesen odaáll a pályára és egész az olimpiáig le se jön? honnan tudja 15 év múlva hol lesz az olimpia?
és mit eszik? :DDD

(csak neked segítek kicsit: "kábé majdnem minden sport esetében tovább tart a verseny, mint a pályára felmenni/rajthoz állni" - érted. a verseny. tovább tart. mint odaállni. a rajthoz. egy retkes szót nem szóltam az edzésről, vagy arról az időről, mikor apu és anyu arról álmodozik, hogy a fiuk olimpiai bajnok lesz)
süti beállítások módosítása