Már csak egy kerek ezres!

  2010. március 04. - Csikós Zsolt Címkék: dezső ponton domsjo svedorszag ponton

A szerzőről még nincs információ feltöltve!

A szerző még nem publikált a Totalcaron

Öt gang az állólámpában!
2015-07-19 07:25:12

Annyira régóta van hosszú ötödik (hatodik, hetedik és nyolcadik) az autóinkban, hogy már csak a veteránosok

Totalcar a Múzeumok Éjszakáján!
2015-06-18 08:03:55

Ez most más lesz. Most mi állítunk ki autókat, s várjuk, hogy jöjjenek a nézők, lehetőleg jó sokan. Volt

Szép autót keresünk!
2015-06-08 17:52:23

A folyóvizek élővilága után a Totalcar most a kultúra irányába evez: kivesszük a részünket a Múzeumok

Bent a kövület-Pio!
2015-06-02 16:00:17

Ráment egy csomó idő a hétvégéből, de az a pár Pioneer hangfal (cirka 1979), amit idestova másfél éve


Sőt, sokkal kevesebb, hiszen délelőtt kezdtem írni ezt a posztot, most meg éjjel van, volt közte minden, még egy másik poszt is, de az már megjelent. Meg Tibby is nyomott írásokat.

Délelőtt tizenegykor megtörtént a csoda, az előző napinál nagyságrendekkel nehezebben, de nekilendült a csapat. Az Öresund-híd egészen valószerűtlen, az ember hajt a víz fölött kábé húsz percig, úgy, hogy alatta csak a víz, és sehol egy sziget, egy pillér, egy bármi. Aztán feltűnik Malmö, amiből az ember lényegében csak egy pár gyárkéményt, meg pár száz méterrel odébb egy Ikea-áruházat lát.

Az olvasók közben sokat segítenek. Az előző esti szállásnál például egy Dániában élő netszurkolótól kaptunk egy egész lakásnyi felajánlást, de végül nem akartunk a földön aludni. Eredetileg előző nap még azt írtuk, hogy megyünk, de aztán az Insigniába nem fért be egyikünk hálózsákja sem (pontosabban Koppenhágában megtaláltam a Bendéét, a huncut, pedig mindenkiét kiparancsoltam), ezért végül a hotel telefonszámának a kinyomozásában segített, meg utánanézett, hogy tényleg az a hotel-e, ami az Angéla által készített Excel-táblában szerepelt.

Ma, már Svédországban felhívtak bennünket a Pannontól, hogy megtávjavítják nekünk a mobilnetet, de mi tudjuk, hogy igazából valószínűleg azzal van a baj, hogy még régen nem aktiváltuk a roamingot. Ugyanis tudtuk, hogy olcsóbb helyben mobilnetet venni, például az első CE-jelű (különben OK) kútnál vettünk 600 svéd koronáért 5 GB korlátlant egy hónapra. Elment vagy két órám a beüzemelésével, mert többek között kiderült, hogy nincs benne SIM-kártya, az külön van egy lefóliázott izében, másrészt mindenféle kódokra szükség volt, meg svédül adták a használati utasítás egy részét – szóval küzdöttem, de most működik. Aztán befejeztem a posztot, elnézést, de csak délután tudott elmenni, kicsit hosszú lett, de legalább ízes.

Most meg nagyjából ma délelőttnél tartok még csak, holott éjjel fél tizenegy van, Bende vezet a félig havas-jeges, félig száraz aszfalton, toljad Tibby, szoruljon a zabszem. Itt hátul, az irodában kellemes a kuckómeleg (az Insigniának megdöbbentően egyenletes a hőtérképe, és még mindig fenntartom, hogy az egész szellőzése, úgy, ahogy van, szuper).

Tehát délelőtt volt egy első svéd kút, mobilnet-beszerzés, a többiek pedig most kezdenek szembesülni ezzel a végtelenül emberi léptékű, barátságos országgal ami a svédeké. Európa egyik legjobb országa ez, kivételesen jó fej, rendezett gondolkozású, cseppet sem fontoskodó, nyugis, humoros emberekkel, kár, hogy olyan hideg van.

Nekiláttunk hát lemenni a térképről, leesni a papír széléről. Az utak csodásak, Karesz jól nyomja, én kicsit rosszabbul a billentyűket. Tibby orrol is rám, az ő elképzelésében pár óránként születnek a rövid posztok, én úgy terveztem, hogy napi három, kicsit olvasnivalótartalmasabb készül, ráadásul a rohadt mobilnet miatt csúszok is jó pár órát. Mindegy, megesszük a békehambit, toljuk tovább. Valamelyik Vall után már csipőssé válik a hideg, látszik, hogy ezen a környéken tavaly november óta hó borít mindent, az elkotort rakások helyenként két és fél méteresek.

Miközben egy későbbi kút mellett fagyoskodunk, nézzük a helyieket. Srác érkezik Peugeot 206-ossal. Kiugrik, cigit vesz, visszapattan a volán mögé, elszáguld. Végig egy szál rövidujjú pólóban volt, rajtunk meg a tundrabugyi is lilul. Persze nyilván szubjektív is ez, hiszen a Svédország szóra akkor is kötelező lenne fáznunk, ha nyár lenne, és meleg.

A mobilnet birtokában már látjuk, mi történik odahaza, kicsit mellbevágó. Hiszen eddig semmi sem történt – négy magyar csávó beült egy lejm-tesztautóba, elterültek a bőrüléseken, rátették a fűtést, D-be kattintották a váltót, és Tour-ba tették az aktív futóművet. Persze a szándék ennél több, de az még mind csak szándék.

Inkább csak helyi autójellegzetességekről tudunk szólni, hiszen a településeket vagy elkerüli az autópálya, vagy ilyenek nincsenek, Tibbyvel inkább utóbbira tippelünk, a svédek bent fekszenek a hóban, elásva, néha kikelnek, lesöprik a kabátjukat, elmennek a Mekibe, esznek egy hambit, aztán visszafekszenek. Mert házak nincsenek, vagyis alig. Sok a fa, sok a hó, nagyanyó.

A kamionok viccesek – a helyiek nagy része normál pótkocsis teherautóként kezdődik, aztán van rajta egy európaiszor másfélszeres méretű pótkocsi, négy-öt tengellyel, elképesztő erejű, ledes hátsó lámpákkal. Az út mentén pedig lépten-nyomon mindenféle katonai repülőgépek, párban. Ezek végigkísérnek bennünket.

Azért elég nagy a kóma.

Svédországba érve persze azt tettem, ami a legkiszámíthatóbb egy ilyen hülyétől, mint én, a lebablevesszagú-középkorú-háziasszonyozást megkockáztatva betettem az Abbát. De ez is kifáradt már rég, most csend van.

Karesz után átvettem a vezetést valahol ötven kilométerrel Stockholm előtt. Addigra beszéltem a Katival, vele 5:30 körül indult el a vonat Malmőből, azt mondta, hajnalban lesz Stockholmban, tehát mi jóval előtte járunk. Igaz, mi megállunk majd aludni, feltehetőleg Sundsvallban, ami most egy százasra van.

Közben a Konics/Simon párostól is kapom az esemest: ma 20:15-kor végre ők is elindultak Belgiumba a veterán dömperért, majd Bretagne-ba a Renault Celtaquatre-ért. Már ők is gyűrődnek elfele, eszerint.

Hopp, most a vonatpályát is látjuk jobbra, amin a Kati jön mindjárt. Mézeskalács-Ikea faluban hatolunk, csodaházak, a hó közöttük inkább három-, mint kétméteres. Ez itt már nekünk nagyon észak. Egy benzinkút mellett hajtottunk most el, épp csak a teteje látszott a hófaltól. Döbbenet, ennyi hóból a ruszkik már atomreaktorokat építenének mindenfelé.

Hazafelé állítólag van egy meghívásunk a svédországi magyar kolóniától, kapunk lazacvacsorát. A 7 Days spenótós-sajtos kétszersült morzsái után most hirtelen nagy lyukat érzek a gyomromban. Mindegy, haladni kell.

Domsjö most 350 kilométer, Sundsvalltól 250 lesz. A szánk savanyú, a gyomrunk ég, a kedvünk lapos, a bőrünk zsíros, a lábunk büdös. Vár a Pontyom.

A sztori eddig:

1.rész, 2.rész, 3.rész, 4.rész, 5.rész, 6.rész, 7.rész, 8.rész, 9. rész, 10.rész, 11.rész, 12.rész, 13.rész, 14.rész, 15.rész, 16.rész, 17.rész, 18.rész, 19.rész, 20.rész



(X) akiknek köszönhetjük:

 

 

 
 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://belsoseg.blog.hu/api/trackback/id/tr511807552

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2010.03.04. 10:56:28

@skyrangr: Akkora pofáraesés már csak nem lesz. Ugyes Svédbe' is március van naptár szerint? :)

@biker_kolee: Igazad vala, még azt is el tudom képzelni :)))

OrbanseggenLorincz 2010.03.04. 10:56:37

@ChPh: többóra 150-es autopálya után 1-2 percig hűteni mindenképpen, de egy 10 perces cigiszünet után felesleges melegíteni, elég amíg visszakanyarodnak a pályára :) max pár fokot hül addig az olaj... milyen moci van az opelben, annyit tudok hogy benzin-turbo de mekkora?

Taxiscsaj1 2010.03.04. 10:57:34

@szőröstalpúrománcigánygeci: nem váltanál nicket? Ez nagyon gusztustalan

davez 2010.03.04. 10:57:42

Omm szolidaritásból nem aludt mióta elundult a brigád, de szegény kidőlhetett mostanra. tán ezért van távol a blogtól :(

Garp 2010.03.04. 10:57:48

Hali mindenkinek!
3 orat aludtam, 220km-t vezettem, es most treningen vagyok,lopom a netet kozben, hogyle ne maradjak. :)

Elvileg mar odaerhettek?

Suttora 2010.03.04. 10:58:35

Kati írt a másik csatornán!

snowman 2010.03.04. 10:59:01

@primatus:

Kb. így írt volna, ha napjainkban élne, és lebutulna az én szintemre:

Mogyorók a Svédben

Ég a minusz 20-tól egy Opelnek az alja
Tikkadt TC-sek nyomulnak most rajta.
Nincs egy qrva fűszál az egész hómezőben,
Nincs itent már semmi, csak fehérség a ködben.
Hófalak melegében tíz-tizenkét viking
alszik jó mélyen, s melegíti a (svéd) fing.
Hej pedig a csűrökben sok autó ott van,
Magyarokat várva, épen, vagy lelakottan.

Csikós, a horihorgas küzd egy netbook gémmel,
jó messzire elnéz, s kőolajat kémlel.
Óriás vikingnek nézhetné itt valaki,
ki a svéd veteránállomány vérit most szíjja majd ki.
Etanolos kútnál a Volvók csendesen legelnek,
Hungaro-fotósok hadával szemeznek.
De felült már a svéd nap a legények nyakára,
s elindultak büszkén az utolsó portyára.

Hajrá fiúk! :o)

luck66 2010.03.04. 10:59:30

@csesztergom: nincs itthon,le kéne menni a boltba,de ha pont akkor jön a friss poszt?!:)))

OrbanseggenLorincz 2010.03.04. 10:59:38

@Workman: azjo, nekem is olyan van csak tfsi :))) szeressük és vigyázunk rá mert törődést igényel de hálás :D

DRH 2010.03.04. 10:59:42

@Garp:
netlopó statt naplopó

ChPh 2010.03.04. 11:00:12

@Wander: Ha olyan, mint a teszt, akkor emlékeim szerint 1.8

A turbó hűtés-fűtést meg általánosságban mondtam, nem a CsíkTourra értve :D

jaszpilaca 2010.03.04. 11:00:17

Emberek!!! Már 11 óra, és semmi hír!!! Nem lesz ez így jó!!! Legalább annyi, hogy meg jöttünk, megvan, szép, megvesszük.

DRH 2010.03.04. 11:01:01

@luck66:
á, nem éri meg szívni.
jól tetted hogy abbahagytad.
Gratulálok

snowman 2010.03.04. 11:01:03

@primatus:

Kb. így írt volna, ha napjainkban élne, és lebutulna az én szintemre:

Mogyorók a Svédben

Ég a minusz 20-tól egy Opelnek az alja
Tikkadt TC-sek nyomulnak most rajta.
Nincs egy qrva fűszál az egész hómezőben,
Nincs itent már semmi, csak fehérség a ködben.
Hófalak melegében tíz-tizenkét viking
alszik jó mélyen, s melegíti a (svéd) fing.
Hej pedig a csűrökben sok autó ott van,
Magyarokat várva, épen, vagy lelakottan.

Csikós, a horihorgas küzd egy netbook gémmel,
jó messzire elnéz, s kőolajat kémlel.
Óriás vikingnek nézhetné itt valaki,
ki a svéd veteránállomány vérit most szíjja majd ki.
Etanolos kútnál a Volvók csendesen legelnek,
Hungaro-fotósok hadával szemeznek.
De felült már a svéd nap a legények nyakára,
s elindultak büszkén az utolsó portyára.

Hajrá fiúk! :o)

2010.03.04. 11:02:03

OMMM!

Láttuk, sokáig nyomtad este (reggel), de egy kérdés, télleg, majd kávé utánra: össze tudjátok számolni, mennyien drukkolásznak Hibbanéknak?

Más: aki posztot vár, gondoljon bele: odaérnek, alkusznak, néznek, tolmácsol S.E bácsi lánya, aki ugye ma délután elhagyja Rénszarvasfalvát, többek között ezért is kellett gyorsan odaérniük, úgyhogy mire poszt lesz, késő du/este lesz. (De ne legyen igazam). Hacsak vmelyik elvetemült nem ír egy gyorsat a megérkezésről (jó lenne). Tibby a fotók alapján már úgyis kivan, ültessétek le oszt laptopot a kezibe néki...

gnme 2010.03.04. 11:02:04

..látom én, Bende a legszendébb.

Belül meg egy igazi állat :) egy elvetemült.

Csikós meg olaj a tűzre.

:)

snowman 2010.03.04. 11:02:24

@snowman:
itent = itten
tudom ez sem helyes, de ugye a költői szakadtság az mindenkinek jár. :o)

flagellumdei 2010.03.04. 11:02:27

Zseniálisak vagytok!

Szerény véleményem szerint feljutottatok az "újságírás" legmagasabbik csúcsára a - mondjuk így - szórakoztató műfajon belül. Az magyar autós újságírásét már régen meghódítottátok.

Mikor indultok az Ambassadorért? :)

halszájú 2010.03.04. 11:02:29

Tempó Magyarok! Tempó Monarchia!

Még a kilenczvenes évek elején járogattunk "nyugati" autókért olyan egzotikus helyekre, mint Winsen (Luhe), (Hamburg aaltt) meg Lübeck.
Akkor az volt a különbség, hogy egy Skála-Coopos reklámszatyron kívül nem volt semmi nálunk. Mindíg helyi vonatokkal mentünk, x-szer átszállva, államhatáron leszállva átgyalogolva, mert az olcsób volt.
És amikor megvettük az autót, rácsavaroztuk illegálisan a magyar rendszámot és huss.

Szép idők voltak.

Wasi 2010.03.04. 11:03:20

VÁÁÁÁÁÁÁ Kitépem a hajam, lesz Ponty, vagy mivan????
F5 Zsolti F5!

Shaidar 2010.03.04. 11:03:21

Nem bírtam ki és regisztráltam... Folytatást követelek!!!! XD
Ez már függőség...

luck66 2010.03.04. 11:03:26

a következő poszt címe meg az lesz:MEGVAAAAAAAAAAAN!

davez 2010.03.04. 11:03:47

Katit idézem a saját posztjából:

"MKati 2010.03.04. 10:48:45
Hello Mindenki!

Rettegek, hogy mit kezdek majd a sok kommentel a postaladamban otthon? Poszt frissul, lehet tovabb kovetni az esemenyeket, de nem mondom meg mi a friss helyzet! Talalgassatok!

Udv
Kati"

2010.03.04. 11:04:25

@snowman: Helyenként nem jön ki a szótagszám DE KI NEM SZARJA LE? :)))

biker_kolee 2010.03.04. 11:05:40

KATI FRISS:

MKati 2010.03.04. 10:48:45
Hello Mindenki!

Rettegek, hogy mit kezdek majd a sok kommentel a postaladamban otthon? Poszt frissul, lehet tovabb kovetni az esemenyeket, de nem mondom meg mi a friss helyzet! Talalgassatok!

Udv
Kati

2010.03.04. 11:06:41

Na emberek, mindenki át Katit olvasni...

x10dead 2010.03.04. 11:07:08

Este hazaertem, epp lefekudni keszult a csalad. Anya ilyenkor mindig mesel a torpenek. A kicsi vitatkozik, visszakerdez, aztan szep lassan lehiggad es elalszik.
Tegnap Anya nagyon faradt volt. Apa ugy gondolta, segit kicsit, ma O mond meset. Persze nem jutott eszebe semmi ertelmes.
Aztan belekezdett:
"Volt egyszer egy Csikós Zsolti..."

Az erodben toltott ejszakaig jutottunk a tortenetben, es a fiam edesdeden aludt. Nem volt balhe, nem volt vita, csak csendes szuszogas.
Nyomjatok az infot, mert ha ma is nekem kell meset mondanom, bajban leszek nelkule!

skyrangr 2010.03.04. 11:07:34

@Balchee74: igen, március van, de északon, a sarkkör közelében áprilisban is eshet még a hó.

TayRol 2010.03.04. 11:07:35

ez nem er, szetvet az ideg... infooot!! :)

benyomano 2010.03.04. 11:07:42

@konti10: Csikósék helyében most adnám körbe a fegyvert:D

csesztergom 2010.03.04. 11:08:26

@davez: Na jó de azt akarja,hogy megdögöljünk infarktusban?

nem kéne... 2010.03.04. 11:09:24

@konti10:

ezen már ajtóoszlop sincs, ha jobban megnézed.

pxaba 2010.03.04. 11:10:28

Gyors helyzetjelentés: Tybby szerint 96 km-re vannak Domsjötől, a térerő baromi rossz volt:(
Hajrá Csiki!

2010.03.04. 11:10:58

Ezt nem bírom, beveszem a szívgyógyszerem... 50ml PÁLINKÁT!!!

DRH 2010.03.04. 11:11:21

kéremszépen - itten az Alfréd kavarja a lapokat. Jimmy is megmondhassa.

primatus 2010.03.04. 11:12:35

@Balchee74: ? Hova? Én nem találok újat... F5 hiába...., vagy hol találom?

Dennis01 2010.03.04. 11:13:10

Ha mar csak egy ezres van hatra, mehet a Europe-tol a kedvenc szamom:
www.youtube.com/watch?v=tt_ro2aerQg
"It's the final countdown..." :D

dansun 2010.03.04. 11:14:10

@biker_kolee:
...nincs ékezete, akkor talán már a ponton eladó vendégszeretetét elvezve a számitógépét is megkaparintották, hogy szélessávon tolják a posztokat és képeket!
:)

davez 2010.03.04. 11:15:03

@pxaba: akkor hamarosan tényleg befutnak. live-ban kellene adniuk valami kameremobillal :)

dansun 2010.03.04. 11:15:24

@DRH:
...keveri a málna szőrt! :)

Anyádlóháton 2010.03.04. 11:15:29

Na akkor most szívatnak itt bennünket? Mi a búbánat van már??? Alszanak? De hát hasukra esik a hó! Valami infót .... lassan ebédidő és semmi hír a kalandozó magyarokról:-(

snowman 2010.03.04. 11:16:21

@Balchee74:
ezért snowman a nick-em, és nem mondjuk Johnny Gold-Saloonta. :o)
Meg aztán itt lihegnek a vérszívók a nyakamban, így nehéz alkotni pár másodperc alatt. :o(

Hindustan-t akarooook!

2010.03.04. 11:16:26

@x10dead: Eeeeeeeeeeeez, ez qva jó... :)

luck66 2010.03.04. 11:16:45

szerintem már a próbaúton is túl vannak,írják a papirokat,isszák az áldomást!:)))

2010.03.04. 11:17:08

@dansun:
Nem látok benne depresszióra utaló jeleket sem, úgyhogy talán minden rendben zajlik...
Azért a pálinkás üveg itt marad.

snowman 2010.03.04. 11:17:37

@Anyádlóháton:
szerintem Domsjöbe már a térerő is rénszarvasháton jár csak.

biker_kolee 2010.03.04. 11:17:54

@dansun: Én is erre tippelek. :)

Dombon a tanya, kedves cartársak.

2010.03.04. 11:18:01

@skyrangr: Pár évtized és ha így folytatódik a felmelegedés, mán ott se nem fog...

Mik_i 2010.03.04. 11:18:45

mi van már no? elment a mobilnet? ők utazgatnak, mi meg lerágjuk a körmünket :D valami kis info morzsákat tessék csepegtetni a szegény éhezőknek! :)

2010.03.04. 11:20:26

@primatus: Bocs, félre lettem kormányozva (vezetve...)

Cuter 2010.03.04. 11:20:59

A Csikós lepetézett a gyönyörtől amikor meglátta a Mercit. Most tanácstalan nem tudja, hogy a kocsit vagy Katikáját simogassa.

shagy · http://www.konyvkoto.com 2010.03.04. 11:21:13

@pxaba: Ezt te honnan szerezted... ezt az infót?

geris 2010.03.04. 11:21:51

Valami kis infót már, na! Ommm alszik, vagy már térerő sincs? Egy telefont eresszetek már meg, aztán legalább annyit, hogy még élnek!!!

Shaidar 2010.03.04. 11:22:48

Szerintem Csikósnak ezután a kaland után tuti meg lesz félévre a téma. 1-2 poszt (remélem csak ennyi) lesz míg végre szegény ponty magyar papírt kap... Utána 3 poszt javítás és a búcsú a "beáldozott vasaktól". Aztán szintén ömlengés ahogy megy a ponty és ismét javítás, mert ha nem lesz baja Csík talál majd valamit :P

Csikós_IS_the_President!!! 2010.03.04. 11:23:33

A Csik vajon fürdött már ma reggel? mert ha nem akkor a s(z)aga folytatódik!:)

Hegyi Zsolt · http://zen-taxi.blog.hu 2010.03.04. 11:23:43

@soseleszekelso: Moszkva nekem is megvolt, hasonló élmény, egy Wartburggal, 86-ban. Aztán repülővel kellett hazajönni, mert a vas elgörbült, de az egy másik sztori.

jaszpilaca 2010.03.04. 11:23:47

@snowman: EZ Kész!!! Leestem a székről!!!

denieboy 2010.03.04. 11:23:49

Gyerekek hajnal félt kettőkor feltámadtam és muszály voltam ránézni a blogra, örömmel konstatáltam két cigi között, hogy 3 új friss poszt van. Végre fényképek rólatok és mosolyogtok. :)

Nagyon nagyon nagyon várom már az új fejleményeket. Opöl fogyija hogy alakul, térkép ügyileg merre vagytok(GPS koordináta, googlemapsban lehet rá keresni).

Remélem videóztok is és az első pöc-röfföt megörökititek.

Mennybe mentek gyerekek ugye tudjátok! :)

Hegyi Zsolt · http://zen-taxi.blog.hu 2010.03.04. 11:24:50

@Shaidar: és egy pár post majd utána, hogy hogyan keres rá vevőt, mert jön az új szerelem. :)

InterHOOD 2010.03.04. 11:25:06

azért az is durva mikor mentünk Szicília dél részébe és Firenzénél mikor átmentünk a másik pályára,bemondta a gps, hogy menj tovább 1020 km-t :))))))
na akkor lefagyott a mosoly :D

Anyádlóháton 2010.03.04. 11:26:48

Az éccaka az jutott az eszembe, hogy majd ma ugrik az a bizonos majom a vízbe és kiderül a meztelen igazság. EBay-on venni autót ... olyan a lottó ötös. Vagy bejön vagy nem. A csatolt fénykép(ek) sok minden megmutatnak, de még többet el is takarhatnak. Én is eBay-on vettem a verdámat és nem egészen úgy nézett ki mint ahogyan a laptopom monitorán megjelent. Végül is megvettem, mert én is utaztam érte a családdal nem keveset. Utólag belegondolva nem bántam meg. Kicsit kipofoztam és a mai napig is hű társam. Ennek már négy éve. Remélem a mai napon a "kedves vevők" azt kapják amit megálmodtak! Csak valami infó lenne már ...

domi0318 2010.03.04. 11:28:01

jó napot Urak! jó utat svéd kalandorok, és persze Kati!!!

ma meglátjuk végre, ugye???

kipe · http://www.car-tarsak.blogspot.com/ 2010.03.04. 11:29:17

@Wesszájd Gábor:

Tudod a "nyugati" autó kereskedőt (leszámítva a török neppereket a németeknél), pláne a magánszemélyt az különbözteti meg a keleti (magyar) autó eladóktól, hogy ami a hírdetésben megjelent az úgy van a valóságban is és az adott szót ott komolyan veszik.
Nincs időközben kiderült papirmizéria, tisztázatlan tulajdonviszony a hírdetés fotójának köze sincs a konkrét autóhoz, stb , stb történet és mese (...)

www.szem.tv · http://csikosgabor.blogspot.com/ 2010.03.04. 11:31:36

Csináltam a névrokon kollégámnak egy héró rajongói kört a Facebookon: www.facebook.com/group.php?gid=336551322911
Sokat autóztam vele tudom, hogy baromi normális. Ha nem oldtimerről van szó. Ha meg csillagosról...arra nincsen szó.

biker_kolee 2010.03.04. 11:32:51

@domi0318: Jó nagyot! Meglátjuk, biza!

Költözzünk az új poszthoz, kedves kommentelők. :)

domi0318 2010.03.04. 11:37:20

@www.csikosgabor.blogspot.com: én már csatlakoztam is! de a Ponton 48 éves! szerintem javíts bele :))

Nap 2010.03.04. 11:37:33

A fiúk is küldözgethetnének 2-3 óránként helyzetjelentést, mégha csak pár soros is.
Pl.
Uppsala után
basszuk a rezet
Bende Tibby
Most, aki vezet.

Nap 2010.03.04. 11:45:01

Vagy:

A távolban Diósjenő
tünik fel éppen
nemkicsit eltévedtünk
ezen a térképen.

:)

mercurius 2010.03.04. 11:49:17

Már második napja izgulok a sztorin...
Mintha nekem vennék azt a Mergát. ELképesztő! Utoljára akkor vártam ennyire, hogy nethez férjk, amikor néhány éve bereggeltem a lóvé.hu-n és a csókokat vártam...

Noha nem mozgókép, és nem kétbusznyi stábbal mennek, pontosan olyan élményérzésem van, mint amikor a Topgear valamelyik külföldi cselendzsét nézem.

Basszus ez nagyon igényes!

Nem csodálkoznék, ha a Csikós ezek után díjat nyerne.

Szurkolok, és Úgy, de úgy segítenék nekik, csak nincs mivel...

2010.03.04. 11:54:27

@mercurius : Csikós már így is díjat nyert.
Legenda lett.

clubman 2010.03.04. 12:09:21

@Hegyi Zsolt:
Én csak Kievben voltam kétszer 80-ban az R4-emmel, haverokkal. Csak az egyik motortartó bakból ugrott ki a moci. :-)

domi0318 2010.03.04. 12:10:09

@mercurius : vajon ki lesz az év autós-újságírója 2010-ben? és még csak március eleje van... :))

evil. 2010.03.04. 12:18:22

@ChPh: az én barátnőm már pusztán a belsőségblog említésére szemmel öl:) szerinte 4 napja nem foglalkozom vele :)

Hegyi Zsolt · http://zen-taxi.blog.hu 2010.03.04. 12:21:19

@clubman: Ó, Kijev. :) Be szép volt az. Namost 86-ban Wartburggal menni USSR, az nem volt kis kaland, bár nem gondoltunk bele akkor. Igaz, két hetes jogsival a franc gondolkodik. :D

Hegyi Zsolt · http://zen-taxi.blog.hu 2010.03.04. 12:22:43

@evil.: szerencsés a nőd, hogy késő kapcsolódtál bele az eseményekbe és csak 4 napja. :D

zdyzs 2010.03.04. 12:24:12

Csík! Mindent bele.

Ja, milyen színben kell a Hindustan Ambassador?

A kék metál nagyon menő. Tényleg láttam ilyet, igaz lent Keralában, de mire összeszeditek a lóvét a túrára, biztos fel tudok hajtani egyet Nektek.

2010.03.04. 12:30:51

@evil.: ...én az enyémet igyekeztem ma hajnalban lerendezni, hogy ne sértődjön meg... :)))

ommm 2010.03.04. 12:48:33

@arconfosom: Töki, minden genfi hír ott van jobboldalt basszus, ne feszülj már itt, inkább olvass.
Ha valamivel nem értesz egyet, ott a hírszerkesztő-link és írj neki.
BTW: Eddig összesen EGY darab szép autót láttam Genfből. Ott is van a címlapon.

Ja, hogy könnyebben megtaláld, megsúgom, hogy egy jókora GENF 2010 fejléc alatt találod a híreket. Friss híreket.
Jó napot.

evil. 2010.03.04. 13:06:24

@ChPh: az én barátnőm már pusztán a belsőségblog említésére szemmel öl:) szerinte 4 napja nem foglalkozom vele :)

snowman 2010.03.04. 13:06:55

@ommm:
arról már nem is beszélve, hogy a sok genfi szutyok már hetek óta kiszivárgott mindenféle helyre, így már a kutyát sem érdekli.
Akárhogy is fáj, ma Svédország a sztár! :o)

evil. 2010.03.04. 13:08:03

@ChPh: tömött koliszobában nehéz, mind a ketten koleszosok vagyunk:)

bobfalfa 2010.03.04. 14:25:16

A domsjöi Webkamerán lesz valami?

www.gasthamnen-ovik.nu/webbkamera2.cfm
Bár szerintem nem is lehet odamenni autóval arra hóra...

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2010.03.04. 16:26:53

@ati27: nem tudom, spec nálunk lehet kapni, épp ma ettünk belőle, a szaga a nem olyan zavaró(szabadtéren persze), de az íze az rettenetes, kb a 2 napos esőáztatta kutyaszar lehet ilyen... :-)

Kanten_vagyok_Montarzsiból 2010.03.04. 18:14:43

Ha már 4en mentek igazán vezethettek volna felváltva, szállodázás nélkül...Bár gondolom lóvé nem számít...
süti beállítások módosítása