Már csak egy kerek ezres!

  2010. március 04. - Csikós Zsolt Címkék: dezső ponton domsjo svedorszag ponton

A szerzőről még nincs információ feltöltve!

A szerző még nem publikált a Totalcaron

Öt gang az állólámpában!
2015-07-19 07:25:12

Annyira régóta van hosszú ötödik (hatodik, hetedik és nyolcadik) az autóinkban, hogy már csak a veteránosok

Totalcar a Múzeumok Éjszakáján!
2015-06-18 08:03:55

Ez most más lesz. Most mi állítunk ki autókat, s várjuk, hogy jöjjenek a nézők, lehetőleg jó sokan. Volt

Szép autót keresünk!
2015-06-08 17:52:23

A folyóvizek élővilága után a Totalcar most a kultúra irányába evez: kivesszük a részünket a Múzeumok

Bent a kövület-Pio!
2015-06-02 16:00:17

Ráment egy csomó idő a hétvégéből, de az a pár Pioneer hangfal (cirka 1979), amit idestova másfél éve


Sőt, sokkal kevesebb, hiszen délelőtt kezdtem írni ezt a posztot, most meg éjjel van, volt közte minden, még egy másik poszt is, de az már megjelent. Meg Tibby is nyomott írásokat.

Délelőtt tizenegykor megtörtént a csoda, az előző napinál nagyságrendekkel nehezebben, de nekilendült a csapat. Az Öresund-híd egészen valószerűtlen, az ember hajt a víz fölött kábé húsz percig, úgy, hogy alatta csak a víz, és sehol egy sziget, egy pillér, egy bármi. Aztán feltűnik Malmö, amiből az ember lényegében csak egy pár gyárkéményt, meg pár száz méterrel odébb egy Ikea-áruházat lát.

Az olvasók közben sokat segítenek. Az előző esti szállásnál például egy Dániában élő netszurkolótól kaptunk egy egész lakásnyi felajánlást, de végül nem akartunk a földön aludni. Eredetileg előző nap még azt írtuk, hogy megyünk, de aztán az Insigniába nem fért be egyikünk hálózsákja sem (pontosabban Koppenhágában megtaláltam a Bendéét, a huncut, pedig mindenkiét kiparancsoltam), ezért végül a hotel telefonszámának a kinyomozásában segített, meg utánanézett, hogy tényleg az a hotel-e, ami az Angéla által készített Excel-táblában szerepelt.

Ma, már Svédországban felhívtak bennünket a Pannontól, hogy megtávjavítják nekünk a mobilnetet, de mi tudjuk, hogy igazából valószínűleg azzal van a baj, hogy még régen nem aktiváltuk a roamingot. Ugyanis tudtuk, hogy olcsóbb helyben mobilnetet venni, például az első CE-jelű (különben OK) kútnál vettünk 600 svéd koronáért 5 GB korlátlant egy hónapra. Elment vagy két órám a beüzemelésével, mert többek között kiderült, hogy nincs benne SIM-kártya, az külön van egy lefóliázott izében, másrészt mindenféle kódokra szükség volt, meg svédül adták a használati utasítás egy részét – szóval küzdöttem, de most működik. Aztán befejeztem a posztot, elnézést, de csak délután tudott elmenni, kicsit hosszú lett, de legalább ízes.

Most meg nagyjából ma délelőttnél tartok még csak, holott éjjel fél tizenegy van, Bende vezet a félig havas-jeges, félig száraz aszfalton, toljad Tibby, szoruljon a zabszem. Itt hátul, az irodában kellemes a kuckómeleg (az Insigniának megdöbbentően egyenletes a hőtérképe, és még mindig fenntartom, hogy az egész szellőzése, úgy, ahogy van, szuper).

Tehát délelőtt volt egy első svéd kút, mobilnet-beszerzés, a többiek pedig most kezdenek szembesülni ezzel a végtelenül emberi léptékű, barátságos országgal ami a svédeké. Európa egyik legjobb országa ez, kivételesen jó fej, rendezett gondolkozású, cseppet sem fontoskodó, nyugis, humoros emberekkel, kár, hogy olyan hideg van.

Nekiláttunk hát lemenni a térképről, leesni a papír széléről. Az utak csodásak, Karesz jól nyomja, én kicsit rosszabbul a billentyűket. Tibby orrol is rám, az ő elképzelésében pár óránként születnek a rövid posztok, én úgy terveztem, hogy napi három, kicsit olvasnivalótartalmasabb készül, ráadásul a rohadt mobilnet miatt csúszok is jó pár órát. Mindegy, megesszük a békehambit, toljuk tovább. Valamelyik Vall után már csipőssé válik a hideg, látszik, hogy ezen a környéken tavaly november óta hó borít mindent, az elkotort rakások helyenként két és fél méteresek.

Miközben egy későbbi kút mellett fagyoskodunk, nézzük a helyieket. Srác érkezik Peugeot 206-ossal. Kiugrik, cigit vesz, visszapattan a volán mögé, elszáguld. Végig egy szál rövidujjú pólóban volt, rajtunk meg a tundrabugyi is lilul. Persze nyilván szubjektív is ez, hiszen a Svédország szóra akkor is kötelező lenne fáznunk, ha nyár lenne, és meleg.

A mobilnet birtokában már látjuk, mi történik odahaza, kicsit mellbevágó. Hiszen eddig semmi sem történt – négy magyar csávó beült egy lejm-tesztautóba, elterültek a bőrüléseken, rátették a fűtést, D-be kattintották a váltót, és Tour-ba tették az aktív futóművet. Persze a szándék ennél több, de az még mind csak szándék.

Inkább csak helyi autójellegzetességekről tudunk szólni, hiszen a településeket vagy elkerüli az autópálya, vagy ilyenek nincsenek, Tibbyvel inkább utóbbira tippelünk, a svédek bent fekszenek a hóban, elásva, néha kikelnek, lesöprik a kabátjukat, elmennek a Mekibe, esznek egy hambit, aztán visszafekszenek. Mert házak nincsenek, vagyis alig. Sok a fa, sok a hó, nagyanyó.

A kamionok viccesek – a helyiek nagy része normál pótkocsis teherautóként kezdődik, aztán van rajta egy európaiszor másfélszeres méretű pótkocsi, négy-öt tengellyel, elképesztő erejű, ledes hátsó lámpákkal. Az út mentén pedig lépten-nyomon mindenféle katonai repülőgépek, párban. Ezek végigkísérnek bennünket.

Azért elég nagy a kóma.

Svédországba érve persze azt tettem, ami a legkiszámíthatóbb egy ilyen hülyétől, mint én, a lebablevesszagú-középkorú-háziasszonyozást megkockáztatva betettem az Abbát. De ez is kifáradt már rég, most csend van.

Karesz után átvettem a vezetést valahol ötven kilométerrel Stockholm előtt. Addigra beszéltem a Katival, vele 5:30 körül indult el a vonat Malmőből, azt mondta, hajnalban lesz Stockholmban, tehát mi jóval előtte járunk. Igaz, mi megállunk majd aludni, feltehetőleg Sundsvallban, ami most egy százasra van.

Közben a Konics/Simon párostól is kapom az esemest: ma 20:15-kor végre ők is elindultak Belgiumba a veterán dömperért, majd Bretagne-ba a Renault Celtaquatre-ért. Már ők is gyűrődnek elfele, eszerint.

Hopp, most a vonatpályát is látjuk jobbra, amin a Kati jön mindjárt. Mézeskalács-Ikea faluban hatolunk, csodaházak, a hó közöttük inkább három-, mint kétméteres. Ez itt már nekünk nagyon észak. Egy benzinkút mellett hajtottunk most el, épp csak a teteje látszott a hófaltól. Döbbenet, ennyi hóból a ruszkik már atomreaktorokat építenének mindenfelé.

Hazafelé állítólag van egy meghívásunk a svédországi magyar kolóniától, kapunk lazacvacsorát. A 7 Days spenótós-sajtos kétszersült morzsái után most hirtelen nagy lyukat érzek a gyomromban. Mindegy, haladni kell.

Domsjö most 350 kilométer, Sundsvalltól 250 lesz. A szánk savanyú, a gyomrunk ég, a kedvünk lapos, a bőrünk zsíros, a lábunk büdös. Vár a Pontyom.

A sztori eddig:

1.rész, 2.rész, 3.rész, 4.rész, 5.rész, 6.rész, 7.rész, 8.rész, 9. rész, 10.rész, 11.rész, 12.rész, 13.rész, 14.rész, 15.rész, 16.rész, 17.rész, 18.rész, 19.rész, 20.rész



(X) akiknek köszönhetjük:

 

 

 
 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://belsoseg.blog.hu/api/trackback/id/tr271807552

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mb1 2010.03.04. 01:08:26

igaza van Tibbynek, gyakrabban nyomjátok és egyben legyen ízes is!

Este már nem izgi a délelőttről olvasni úgy hogy közben volt nyolc poszt a naplementéről

balintje99 2010.03.04. 01:08:33

erdemes volt megvarni!!! :)

romesz 2010.03.04. 01:10:16

nagyon szepen haladtok, nem tudom nem tul kenyelmetlen e a rengeteg bloggoloval egyutt egy kocsiban szorongani.
Holnap hajnali 4kor inguljatok es akkor mar delben latjatok is a csoda pontont :)

220se.coupe 2010.03.04. 01:12:14

veteránt még nem láttak a fiúk? Amazon lesz úgyis :)

Johnny Bravo 2010.03.04. 01:13:14

Asszem, megvan a neve ennek is. :) Kerály, hajrá!

nem kéne... 2010.03.04. 01:13:19

Zsolti, őszintén remélem, méreten felülit akasztottál, amit bejegyeznek a nagykönyvbe. mindenesetre fárasztjátok szorgalmasan.

vnweb 2010.03.04. 01:13:19

dél körül már várok egy képet a pontonról :P najóó elég lesz délután v estefelé :) hajrá Csikyy Team. :)

Myacis 2010.03.04. 01:14:52

Hajrá Balogh néni, lassan már ott vagytok tényleg!! :) A lazacvacsora tényleg buli, ki ne hagyjátok visszafelé.

Felicitasz · http://felicitasz.blog.hu 2010.03.04. 01:15:33

Szép napot holnapra, el fogok késni miattatok balettóráról, de végigolvastam a friss posztot :-)
Nyomjátok a híreket állandóan!

DonGatto 2010.03.04. 01:15:53

No basszus, pont autóalkatrészért leszek szombathelyen, amikor találkoztok a pontonnal. Remélem nem lesz vele semmilyen kellemetlen meglepetés.

balintje99 2010.03.04. 01:18:25

Egyebkent azt tudjatok, hogy Svedorszagban a teli gumi, az pici tompa szoges teli gumit jelent? Remelem a ti "normal magyar" teli gumitok nem okoz majd sem havas uton hatranyt, sem pedig esetlegles igazoltatasnal problemat:)

Edd China 2010.03.04. 01:19:48

Vojj de irigyellek titeket!!!! Mekkora jó lehet már! Még innen is, a leírások alapján elképzelve is kalandos - még ha az abba is unalmas már, akkor is.

Fomics 2010.03.04. 01:20:28

Nyugodtan mentem alunni.Köszi Csikós!

vodi 2010.03.04. 01:22:28

hogy én holnap mennyire a pontonhoz fogom igazítani a napom.....

becsületesnepper · www.becsuletesnepper.hu 2010.03.04. 01:23:27

Köszönjük a beszámolót, jóccakát mindenkinek!

Garp 2010.03.04. 01:23:40

"5 GB korlátlant" ? :)
"Tibby orrol is rám, az ő elképzelésében pár óránként születnek a rövid posztok," - nem csak ő gondolta. :P
"A szánk savanyú, a gyomrunk ég, a kedvünk lapos, a bőrünk zsíros, a lábunk büdös." - igazi férfivigalom, csak a csajok hiányoznak. Zsoltinak meglesz az is :D

Suttora 2010.03.04. 01:25:11

Hányszor etettétek már meg az Opelt? :D

Fischer 2010.03.04. 01:25:34

hm...
a kocsányon lógó véreres szemű bagázs nevében 'jóccakát és kellemes holnapot! :-)

pest határából jöhetnétek majd konvojban a sok szurkoló kretén felvezetésével. :-)))

Tuskó 2010.03.04. 01:29:42

Csúnyán belebasztok az ember biojába... A mujkahelyen csak az f5, mikor van vmi hír, este meg nem fexik le, amíg nincs meg a kerete a napi postoknak. Srácok jobb mint a travelcsanel... Az egyik legjobb buli, amiben részt vettem - még ha passzívaként is - az elmúlt x (x>=5) évben! :)

Soksikért!

Tuskó Hopkins

u.i.: Te Vályi Pista... MEnnyire szakad meg a szíved, hogy nem vagy velük?

antib68 2010.03.04. 01:29:49

Ne ez is meg volt, jó pihenést holnap meg egy frankó Pontont!
Az itthoniaknak meg jó éjt!

Fischer 2010.03.04. 01:29:50

a "Csikós for prezident" feliratú lepedőkről majd gondoskodunk! ;-)

csipa 2010.03.04. 01:31:24

baszki en leszarom az oreg merdzsot, de ez a story nagyon jo! :)

(ok, azert megneznem, ha meglesz ;)

csaby37 2010.03.04. 01:32:33

Lassan ottvagytok, hajrá!!!!!!!!

venator 2010.03.04. 01:34:24

Ez is megvolt, a holnapi út már pipafüst. :))

Ki a másik Dániai kolléga?

Jó éjt, jó utat!

Urv (törölt) · http://eletkepek.eu 2010.03.04. 01:34:50

A vásárlásról remélem lesz live stream, akár a noti webkamerájával :)

Jó pihenést és jó vásárlást.
"Vár a Pontyom",ez jólesett így elalvás előtt!

Fomics 2010.03.04. 01:34:57

@csipa: Szerinted itt bárki a Pontonra gyúrt?:))

_Tunya_ 2010.03.04. 01:37:36

Csak ezt vártam, hogy végre nyugodt szívvel aludjak! Sok Sikert!

crix 2010.03.04. 01:37:51

Meg kellett várni:)
Pedig már csak hányni jár belém a lélek.
Átérzem a gyűrődést: hajnalban indulás Károlyháza, ott verseny, majd haza. Aztán az még hol van az 1000 km-től.
Mondjuk az Arles-i út sem volt piskóta. Én csak végigültem/aludtam, de egyik barátom faterja levezette egyedül, alvás nélkül.

Garp 2010.03.04. 01:38:04

Most nézem a fotókat. Istenem, de nyúzottak vagytok! Azt eddig is megértettem, h miért nem ti vagytok a tc arca, na de most! :) Jó pihenést nektek!

ziza133 2010.03.04. 01:38:16

Gyerekek, olvastam hogy 1.5 orankent cigi-szunet van. Ugye mindig lehutitek a turbot legallas elott 3-5 perc alapjarattal, es mindig ujramelegititok mielott 150-el repesztetek a palyan??

ekin_su_ocha 2010.03.04. 01:38:49

@nem kéne...: hazafelé reméljük nem a ponty fárasztja majd őket :D

kitartás urak, már nincs sok hátra :)

Suttora 2010.03.04. 01:41:34

@ziza133: Nyugi, nem ma kezdték az autózást

AD 2010.03.04. 01:42:04

tyúúú itt a nagy insigniás kirándulás közben el is felejtettem, hogy
még lábon haza kell jönni az új szerzeménnyel..
Hiszen persze, akkor kezdődik majd csak a tüzijáték mikor elindulnak vele haza :-D

ommm 2010.03.04. 01:42:13

@Rat: hajaj, dehogynem :) különben már régen húznám a lóbőrt :)
majd legközelebb...

nem kéne... 2010.03.04. 01:43:06

@ekin_su_ocha:

hazafelé még jobban elfáradnak, az már teljesen biztos.
odafelé ugye rősen váltott lovakkal lehetett hajtani, mert egy autóra volt négy vezető, de visszafelé már egy autóra csak két vezető jut.
és a mercedes lassabb lesz.
sokkal.

Maybe_ · http://maybe130.blogspot.com/ 2010.03.04. 01:43:43

Holnap durván fog izzani az F5 :)

csipa 2010.03.04. 01:44:52

@Fomics: ok, ennyire csak az otletgazda lehet hulye... (igen, Te Csikos Zsolt!)
de azert jo lehet (neha) ilyen hulyenek lenni

Maybe_ · http://maybe130.blogspot.com/ 2010.03.04. 01:45:04

@ommm: Legközelebb? Van egy eladó Ponton a Kalahári-sivatagban is?

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2010.03.04. 01:46:30

Lazacvacsora ultimáte, ha nem ettetek még ki ne hagyjátok.Aki bátor, megkóstol6ja a sunströmming nevű csodát is, gyakorlatilag sózott, erjesztett hering, a szaga olyan, hogya szomszéd kihívná a tűzoltóságot...szóval kegyetlen.Érdemes a neten rákeresni, de ha vesz valaki, vigyázzon, mert szokott robbanni is.Ugyanis az erjedés a konzerv lezárása után is folytatódik (lásd még pisilő Pistike és a rendőr esete... :D )

Soxerencsét, és sikeres Ponton-átvételt.

Mr. Soprano 2010.03.04. 01:47:40

Basszus ma sem alszok már. Azon pörög az agyam, hogy szervezek megamanak valami hasonló turát.....

Rajmond 2010.03.04. 01:50:16

Légyszíves ha tudtok fényképezzetek le egy svéd tűzoltóautót is, nagyon kiváncsi lennék rá!!! További jó utat!

Garp 2010.03.04. 01:50:25

@Maybe_: valami közelgő projectet említett asszem a 2., vagy 3. posztban a Zsolt. Tuti lesz még hasonló, mmint beszerzősdi.

Amúgy Neked nem beszélnek a fotók? Hó, nyílt tér, esetleg kis jég, szöges gumi a farhajtás alá...szívesen rászabadítanám mind az 55 farbaszorult lóerejét a Skodriattinak egy ilyesmi tájra. Csak addig el is kéne jutni, ugye. -35-ben vajon indulna-e a 120-as?

ekin_su_ocha 2010.03.04. 01:51:24

@nem kéne...: ámdeviszontellenben nem sietnek majd sehova :) az se pici fegyvertény.

Mr. Soprano 2010.03.04. 01:54:31

Megvan az 1.9tdi toledommal elindulok a legközelebbi gumballon....na az nem semmi kaland lenne.

Suttora 2010.03.04. 01:54:35

"Végig egy szál rövidujjú pólóban volt, rajtunk meg a tundrabugyi is lilul."

Hehe, bizony volt valami azokban a délutáni szösszenetekben a hidegről meg a svédekről. :D

Garp 2010.03.04. 01:54:47

@ekin_su_ocha: pont ezt akartam írni, hogy vissza - ha akarnak - jöhetnek 3 hét alatt is. És ugye miért ne akarnának mondjuk Svejc felé kerülni egyet? (költői)

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2010.03.04. 01:59:20

Valakinek Ponton kabrió 50e ojróért? :D

www.blocket.se/stockholm/Mercedes_Benz_220_S_Cabriolet_9080850.htm?ca=1_9&w=3&last=1

Ránéztem volna már a hirdetésre, de leszedték...nagyon szép autó, főleg ez a cigó cab. :-)

nem kéne... 2010.03.04. 01:59:32

@Rajmond:
az egészen úgy néz ki, mint egy busz.
csak tele van markos tűzoltólegényekkel, mindnek van egy lapátja és ha valami tüzet fog, odabuszoznak a legények és eltemetik a hó alá jól.

Fischer 2010.03.04. 02:01:23

@csaby37:
meglátjuk, a csikós família és signore bende ráharap-e?!... :-)))

Mr. Soprano 2010.03.04. 02:01:36

Jaja Svájc felé jöhetnének mert akkor engem is utbaejtenének a 96os autobahn mellett wangenben.

2010.03.04. 02:03:41

@Maybe_: Dehogy! Megírták korábban: Hindustan Ambassador, Indiából (esetleg Nepál, Pakisztán, Bhután, Banglades), lábon, természetesen. A TC itthonmaradt része talán már az e-bay hindi verzióját sasolja.

Maybe_ · http://maybe130.blogspot.com/ 2010.03.04. 02:03:59

@Garp:
Na erről jól lemaradtam. Igazából már követni sem tudom az eseményeket, viszonylag ritkán vagyok gépközelben, olyankor meg rám zúdul a borzalmas információmennyiség, aztán megjelenik a szemem előtt a "Warning!" felirat, utalván az agysejtjeim túlhevülésére.

A fotók beszélnek, a tél is beszélt, amíg itt volt, de annyira még nem vagyok bevállalós gyerek, hogy műszaki meg téli gumi nélkül kimenjek csapatni :)
De ha már itt tartunk, mennyire kemény lenne finom gázfröccsökkel körberajzolni mondjuk az Északi-sarkot jelző zászlót...
Az indulás meg nem akadály, elvileg még van itthon jó kis NDK-s rezsó, rászabadítjuk a hosszabbítót a legközelebbi konnektorra, rezsó be a motor alá, aztán pöcc-röff.

Maybe_ · http://maybe130.blogspot.com/ 2010.03.04. 02:05:25

@SzaboZsee: Jahogy ez. Oké. Én barom meg még mosolyogtam is rajta, mondván úgyse gondolják komolyan. Bár az elmúlt napokat elnézve...
Lassan megalakulhatna a TotalTours.

Kriszi90 2010.03.04. 02:06:08

A mai(helyett tegnapi) nap is elment akkor különösebb probléma nélkül sajnos utoljára délkörül jártam erre, azóta nem volt rá leehtőségem. Sokat gondolok a kis csapatra és szorítok értük. Holnap már sok minden kiderül, remélem képek is készülnek maj a Pontomról. Várunk mindenesetre mindenféle hírmorzsát. További jó utat!

justice1 2010.03.04. 02:06:51

Amikor a Pontyoskád már az üleped alatt tudod, nehogy egyből a hazaúton járjon az eszed! Kérem felmenni az é.sz. 66° 33' 39" fokára, ez az Északi-sarkkör, s ott egy üveg pezsgővel ünnepeld meg a Verdát!

romesz 2010.03.04. 02:08:47

visszafele megallnak a merci gyarnal es vesznek fel tartalek alkatreszt is :D

Bambano 2010.03.04. 02:10:45

@ziza133: ezeket már nem kell visszahűteni, legfeljebb elinduláskor kell egy kis kímélet.

ommm 2010.03.04. 02:12:30

Na, beszerkesztettük az összes, friss posztot. Azt hiszem, Tom, most már eltehetjük magunkat reggelig.
Bírjátok még Csik, utána alszunk két napig :)

Garp 2010.03.04. 02:13:18

Úgy tudom, félmillió km egy svéd autóban nem is sok, mert a 60%-át egy helyben pörgi el.

:)

Garp 2010.03.04. 02:14:31

@ommm: jó8 ommm, és többiek

ekin_su_ocha 2010.03.04. 02:16:33

@Rat: na azért mifelénk a travelcsenel is kitesz magáért este 11 és hajnal 4 között :D
de az igaz, hogy a cikkek olvasásakor előnyös ha valaki vizuális tipus, szinte látom magam előtt a 3m-es hófalat meg az insigniát ... bár olyan nagyon nem kell erőlködni, kitesznek magukért a srácok, bárki ír ide pár sort, hogy mi a szitu.

Rajmond 2010.03.04. 02:36:31

@nem kéne...: Vizuális típus vagyok,elképzeltem,megnyugodtam,megyek is aludni.. :)

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2010.03.04. 02:42:52

Attól tartok, nehogy az legyen, hogy megnézik a pontont és valami olyan baj legyen vele, amiért nem érdemes megvenni. Mittudomén, látványosan áthegesztett alvázszám, vagy mittudomén.
Végülis kocsit venni mennek, olyankor meg elő szokott fordulni ilyesmi.

Jó a túra, egész nap követtem az eseményeket, izgulok.

Garp 2010.03.04. 02:54:50

@Csumpi Hálidéj: tudom, h ott sincs kolbászból a tyúkól, de tőlünk nyugatra meglepően civilizáltak tudnak lenni autóügyben. Max a km órát tekergetik, szóval annyira ettől nem félteném őket.(De mint fentebb írtam egy svéd autóban félmillió km az csak 250ezer, mert a többi az csak helyben kipörgés.)
Ha meg mégis úgy járnak, 4 markos felbőszült magyar gyorsan elkapar bárkint a 2 méter hóba :). Meg a Katit is ott lesz :D.

Garp 2010.03.04. 02:57:00

@romesz: hű. Mondjuk a festése furcsa. Meg aztán ki viszi, izé ... hozzá át a szerelmet? :) (USA)

Handwired 2010.03.04. 03:01:50

Szerintem Amon Amarth-ot kellett volna berakni full hangerőre az ABBA helyett. Ők is svédek és garantáltan felébreszt minden kedves kómást ;) Nagyon sok szerencsét! És jó utat!

romesz 2010.03.04. 03:03:00

@Garp: autoszallito ceg, Nemetorszagig 1200ert viszi Californiabol, vagy 1400ert Budapestig.
Mondjuk ennek az arveresnek mar vege, de szep kis szeker.
Ez kulonben gyari festes.

ekin_su_ocha 2010.03.04. 03:11:55

azt vágjátok, hogy ez egy merci, és mint olyan, jó helyen hajt :D meg hogy svédországban hideg van nameg hóóó :) milyen lehet egy majd' 50 éves verdával kilinccsel előre haladni? (tudom, Csikósnak ha van esze nem próbálja ki, és tudom, hogy van esze, de azért na :) )

Vaandor 2010.03.04. 03:28:54

@Garp: "miért nem ti vagytok a tc arca, na de most!"

Most az arcuk a TC! Totálcárosak... :-)

Mi vasárnap jövünk haza Brémából, majd figyelünk útközben, hátha összefutunk egy Ponttyal!

Hilux94 2010.03.04. 03:33:48

Akkor mehet a drukk azért, hogy az autó vállalható és önjáró állapotban legyen, különben csúnya vége lesz a ponton-szagának...

altgr 2010.03.04. 04:59:07

Légyszi áruljátok már el, hogy azon a kemény téli vidéken is olyan kátyúsak az utak?
Mert ha nem, akkor hozzátok haza a receptet, már ha van mit azon kívűl, hogy ott valszeg már a beépítés előtt nem lopják ki a belevalót.

silurus 2010.03.04. 05:07:32

Jobban izgulok, mint a Twin Peaks-en.

Lious Hott 2010.03.04. 05:51:59

Jó reggelt,vesztemre éjfél után ledőltem,mondván itt már nem lesz semmi esemény,mindenki aluszik(a svéd villamos is).Mire 5.kor ébredek-2 poszt + millió hozzászólás.Hát milyen munka ez?Csak kell pihenni néha,vagy nem? ,de,nem? ,de!
Már megint igazam van!Akkor most míg hazamegyek pihenjetek,otthon + folytatjuk!

PaLa · http://www.lossless.hu 2010.03.04. 06:04:16

Basszus, kicsit dolgozok, erre egy csomó hsz, poszt... Hát így tényleg nem fogunk aludni... Mire hazaérnek a fiúk (meg Kati), mi is kikészülünk teljesen...

Annyira várom már hogy odaérjetek, hogy az valami elképesztő. Pedig nem is vagyok autóbuzi...

calamites 2010.03.04. 06:12:15

mindjárt sírok

délutánra mire hazaérek már ott lesztek. mindent bele

katasztrófavédelemi rendelhárító rohambrigád · http://bit.ly/2qNoFtr 2010.03.04. 06:15:51

Nem nóóórmális. Egytől-egyig hibbantak :)

A kommentelők is. Hiszen belehajszoltátok szerencsétlent. Habár vessen magára, a "most mit tegyek?" egy poszt végén nem az a tipikus költői kérdés, amire nem szokás válaszolni :)

Ilyen támogatottságot, ennyi szurkolót eddig nem láttam egyetlen ügy mögé sem felsorakozni, gyakorlatilag ellentábor nélkül, ez tényleg felemelő érzés, végre valami tisztán pozitív töltet, csak ezért is megérte belevágnotok.

Mondjuk nem lennék most Csikós helyében. Miután az útiköltség a vas árának elég nagy részét teszi ki (igaz, a szponzoroknak hála ez már nyilván nem probléma, köszönjük mindenkinek: az olvasók), továbbá mivel legalább 5, valójában sokkal több ember megszokott életének totális fejreállását vonta maga után a projekt, abból immáron lehetetlen kihátrálni, bármi problémára is derülne fény (kivéve ha pl. a képek 10 évvel ezelőtti állapotot mutatnak, ami azért nem valószínű), azt most már be kell nyelni, vállalva az elkerülhetetlen szopáscunamit, ami ezután törvényszerűen következni fog.

Hiszek én is a svéd szavának, de még ha tényleg makulátlan is, egy ilyen félévszázados veterán autó a jellegéből adódóan magában hordozza a belefektetendő pénzösszegek, munkaórák, alkatrészvadászattal töltött percek, - s minthogy ilyen kincset nem adunk bármilyen kókler kezére, az aknában nyakig dzsuvában, olajiszapban ázó homlokkal szenvedő Karesz ajkát elhagyó, nyomdafestéket nem tűrő indulatszócsokrok - hosszú-hosszú sorát, a végösszeg pedig valahol a túl sok és a végtelen között félúton sejthető. Továbbá fájdalom, hogy be kell érte áldozni több, napi használatban szolgáló (szintén szeretett, becsült, nem kevés szívással talpraállított) másik öreg gépet.

Viszont akinek ez a perverziója (közkeletű kifejezéssel élve mazochista), és még családi támogatást is kap hozzá (Kati, a férjedet irigyli a fél ország.. Respect!), annak ez a főnyeremény.

Csikós írásai sokat jelentenek nekünk, egyszerű honpolgároknak, azoknak akik szeretik a régi autókat, akik végigélték, élik, vagy épp ezen cikkek hatására készülnek megtapasztalni az ilyen hazárdjáték buktatóit és szépségeit. Inspirál minket, erőt ad a folytatáshoz ahogy ő már sok éve a sokadik reménytelen lomot veszi a szárnyai alá, amikhez balga módon azonnal kötődni kezd lelkileg, ezért aztán a tiszta racionális döntéshozatal képességét mint koloncot messzire hajítva mindent beáldoz a Szent Cél érdekében. Elviselhetővé teszi, mi több, büszke bennfentes elégedettséggé változtatja azt az időről időre feltörő kellemetlen érzést, miszerint én egy komplett idióta vagyok :)

És az egy jó dolog, ha lelkes autóbuzik még lélekkel rendelkező kocsikat mentenek meg az enyészettől. Egyre nehezebb, egyre kilátástalanabb, egyre kevésbé megértett szenvedélybetegség, egyúttal jó mulatság, férfimunka ez :) És ha végigcsinálod, az mindenért kárpótol.

"...de megnyugodtam, a védőangyalom szerencsére odafigyel arra, hogy legalább végzetes baromságokat ne kövessek el..."

És már akkor igaza volt, csak még nem tudta.. :)

Hajrá srácok, lélekben ott vagyunk veletek! És várjuk a folytatást a remélhetőleg csalódásoktól és műszaki problémáktól mentes, egyéb kalandokkal viszont minél sűrűbben tarkított hazaútról! :)

WolfCorpS 2010.03.04. 06:36:25

hö már reggel van hol a poszt? :))

orca75 2010.03.04. 06:39:24

"A szánk savanyú, a gyomrunk ég, a kedvünk lapos, a bőrünk zsíros, a lábunk büdös. Vár a Pontyom."

:-))))))))

Már szerencsére az 1/2-ed finisben vagytok, az se semmi. Az egész ország nektek szurkol, nem a ... politikusoknak! Csak így tovább, ügyesen!
Tulajdonképpen miért is előzte meg a reggeli kávéfőzésemet a hozzászólásom?
:-))))

kismajom2 2010.03.04. 06:40:04

én azért támogatom a kopasz gyermek őrületét, mert akár még anyagilag is kifizetődő lehet. tudom jól hogy nem erről szól, de ha már a mobilis családi vagyon fel van rá téve, akkor azért ez is egy szempont :)

szóval hajrá srácok. kár hogy nem lehetett ezt az utat egy picit hosszabbra tervezni, hogy ne ilyen féktelen önpusztításról, hanem egy önfeledt baráti kirándulásról szóljon :)

Kökény6 2010.03.04. 06:50:33

Azt hiszem nem én vagyok az egyetlen, aki a monitor mögül olvassa a srácok "ámokfutását" és közben álmodozik, hogy bárcsak ő lenne benne.
Örülök, hogy velük megtörténik és szívből drukkolok, hogy sikerüljön is.

Garp 2010.03.04. 06:51:15

@s0nik: "Hiszen belehajszoltátok szerencsétlent." ezt ugye te se gondolod komolyan. Ahogy nekem se tartottak stukkert a fejemhez a hitelfelvételnél, a Zsolt is már félig kint volt az országból, mire megjelent a legelső "majdnem vettem" post. Mondjuk jó hinni, h az olvasónak is volt befolyása az eseményekre :)

@romesz: ok, ha gyári festés, akkor _nekem_ kifejezetten ronda :). USA vételekkel vigyáznék, sokkal inkább, mint európaival, mert a visszáru kicsit nehézkes. Meg a pénz visszafizettetése is. Aztán tényleg szép autó. A Ponty viszont eredeti.

Ja, az autó még nincs meg, de a keresztelője már úgy látom megvolt a Zsolt részéről. :D

@kismajom2: én is ezt mondtam az elején, h tokkal-vonóval is kicsit több, mint feleárba' lesz neki. Hülyének is megéri, hehehe.

zöldi 2010.03.04. 06:58:15

Nagyon jók a postok. Kicsit féltem, hogy ellaposodnak a tömeggyártás alatt, de mégsem.
Hajrá Ponton expedíció!!!!!

mb1 2010.03.04. 07:01:27

Ébresztő hétalvók, már reggel hét óra és még semmi poszt!

Ha még nem gurultok, akkor posztoljatok az álmokról :)

Katchikan 2010.03.04. 07:07:44

Gyönörű reggelre ébredtünk :). A szél megállt, egy felhő sincs az égen, és nemsokára csodás napfelkeltében gyönyörködhet Svédország. Érzi már, készül, mert nagy pillanat közeleg, s ő még egy emlékezetes, szép emlékkel akarja megajándékozni távozó Pontonját!
Hajrá srácok, hajrá kati, a nagy találkozás már a küszöbön!
Posztot szeretnénk, sok képpel Kati és Zsolt találkozásáról ...
Sok sikert hazafelé, vigyázzatok egymásra!

DBandesz 2010.03.04. 07:08:19

Reménykedem, hogy nem csak poszt és fotó, hanem valahol titkon egy kamera is forog az Insignia belében. A mostaniak úgyis kisebbek mint egy tizes pézsécsomag, tán van helye valahol. isten bizony végignézném, akkor is, ha realtime!

marci14 2010.03.04. 07:08:48

Hajrá Csikós Team! Előre a végtelenbe!:)
Tessék tanulni közben szorgalmasan svédül, mert lehet, hogy ez a Merci csak úgy fog érteni! Bár a német himnusz még lehet, hogy ismerős lesz neki... :)
Go,go, go!!!

esde 2010.03.04. 07:13:19

haja várda csak meg visszafele:)

lesz az még hosszú:)

egy ilyen mercivel nem fogak reggelőrl estig repeszteni a pályán (remélem)

100-110km/h -val ha mennek, de igazából ami a kényelmes az a 90, mint a régi autók többségében,

Nem utolsó sorban ez a gép már nem biztos hogy jól tolerálná a napi párezer kilcsit...

Ha napi 500-at beletesznek és jó állapotú még akkor is kijöhet némi galiba.

Úgyhogy hazafele nagyon ésszel!!!:)

És az tuti lassabb lesz:))) Tehát lesz még mit olvasni:))

Arra leszek kiváncsi ott fog lihegni a Ponton az Opel mögött vagy inkább előrre rohannak bevárják?:D Ha már kiderült hogy üzebiztos.??

És még valami, szerintem baromi fáradtak a fiúk, ezért van csúszásban a közvetítés.

De kitartás!!!! Szurkolunk!!!

LEHET TUDNI VALAMI SZÁMOT HÁNYAN VANNAK RÁCUPPANVA A TÖRTÉNETRE?

Ami amúgy még valószínűleg nőni fog!

Csík!!! Mindent bele, tudod-e hogy most alapozod meg a karriered következő időszakát. Nem kicsit! Mert te nem el... hanem megcsinálod!!! És az ügy érdekében megteszel mindent:)

Csikós for prezident!

Kitartás!!!!

világváros 2010.03.04. 07:22:28

@esde: hát igen, szerintem is hazafelé szigorúan a legrövidebb utat kell választani. ne féljetek a tótoktól!!

pmobilTB 2010.03.04. 07:31:35

Hajrá skacok!
Csiki! Ha már az ABBA kifulladt, tessék Europe-ot hallgatni! :D

http://www.youtube.com/watch#!videos=JEVDCWDaSzA&v=LDze6Hy3o9s

Lookie 2010.03.04. 07:32:29

Erdélyből is remegő gyomorral óriási izgalommal követlek benneteket, szurkolok elsők között olvasom a posztokat ( eddig nem szóltam bele mert mindig mindenki leírja az én érzéseimet is)Az éjjel is 2 órakor feküdtem le és tényleg semmi más okom nem volt csak az újabb és újabb posztok vadászata...Egyetemen dolgozok mint egyetemi asszisztens és biza tegnap egész nap olyat csináltam amit még soha: minden egyes szünetben rohantam, izgatottan téptem fel a tanszéki iróda ajtaját,lerohantam egyik számítógépet és másodpercek alatt be volt üzemelve a BELSŐSÉG rajta....szóval ez kész őrület de a kellemesebbik változata...Drukkolok mint még soha életemben senkinek és semminek nem tettem ily mértékben. Nagyon sokaknak reklámozom ezt az oldalt és Csikóst, van aki hümmög van akinek csak úgy elmennek szavaim a fülei mellett...Asszem életemben nem tudtam így együttérezni valakivel mint az ő helyzetével most, az az érzés ahogy közeledik a végző szuprém cél felé, ahogy össze-össze szorulhat a gyomra a bizonyos kevert érzések miatt, az aggodás és a lelkesedés keveredik ezekben az érzésekben, ez annyira szép és úgyanakkor erőt adó tud lenni!!!!
A Csikós családnak meg a létező legjobbakat kívánom, a csapatnak úgyszintén . Csikós and his team for presidency

Rocko- 2010.03.04. 07:36:33

"a svédek bent fekszenek a hóban, elásva, néha kikelnek, lesöprik a kabátjukat, elmennek a Mekibe, esznek egy hambit, aztán visszafekszenek."
:DDDD

"Közben a Konics/Simon párostól is kapom az esemest: ma 20:15-kor végre ők is elindultak Belgiumba a veterán dömperért, majd Bretagne-ba a Renault Celtaquatre-ért. Már ők is gyűrődnek elfele, eszerint."
a yetro már smafu, jövőre veteránautó beszerző túra lesz. a leggyorsabb nyer. :)

"Egy benzinkút mellett hajtottunk most el, épp csak a teteje látszott a hófaltól. Döbbenet, ennyi hóból a ruszkik már atomreaktorokat építenének mindenfelé."
:))))

Lookie 2010.03.04. 07:38:36

Ja és még valami!!!! Hol van Lowtyo???? Vagy megvárja a végét az egész eseménynek és utána készít el legalább egy balladát erről az egészről??? Mert legalább egy közepes méretű balladát ugyancsak megér!!!! Hajrá fiuk , mindent bele!!!!!!!!!!!!!

tailorka 2010.03.04. 07:39:24

@Lookie: en is erdelybol kovetem oket,szurkolok nekik! :D

-thev 2010.03.04. 07:44:42

Szurkolok srácok! 2-ig ugye meglesz a friss poszt, mert ha nem bent kell maradnom túlórázni, nehogy má' lemaradjak. :D

nem mondom meg 2010.03.04. 07:48:23

A megnyugtatás kedvéért vannak olyan hülyék is, akik mobil dolgoznak, de nyomon követik az eseményeket. Elég körülményes és költséges egy mezei 5130-as Nakiaz készülékkel böngészni, mindezt úgy, hogy közben 100 km/h-val robog a vonat és nem ártana vezetni is. :-)

toncsi64 2010.03.04. 07:49:06

@esde:

Azért nem lesz olyan lassú a Ponton hiszen viszik magukkal a tuningot. 1 számmal nagyobb kerék lesz rajta :DDD
Egyébként az Opel meg megdönt minden fogyasztási rekordot ha 2000 km-en keresztül jön hazafelé 90-el :)

Madárfejeő Lalycsika 2010.03.04. 07:49:30

Dacára, hogy a merga-matuzsálemek sosem érdekeltek, nagyon szurkolok a Vállalkozás sikeréért! Ez a kaland örökre a Tiétek marad, míg egy átlagos hét a "taposómalomban" könnyen felejthető. Itthon egzotikusnak számító hófutók-szánkókról - ha lehetne - visszaemlékezésből egy cikkecskének nagyon örülnék. (és ha a Gazda odaadná egy kis tesztre a sajátját, jól megszorongatni a markolatot, meg driftelni a hóban...) De csak óvatosan, a java még hátra van.

Haddel · http://zastava.gportal.hu 2010.03.04. 07:52:24

8ra volt állítva az ébresztőm,de fél 8kor felkeltem .Izgultam ,hogy mi van már a delta főcímes ,svéd expedícióval:))

ChPh 2010.03.04. 07:52:37

nah, alig maradtam le az összes délutáni posztról, de most jólbepótoltam :D

borigabi 2010.03.04. 07:54:09

Második kávé... ülök a konyhában a cigivel és várok - legalább egy helyzetjelentést, srácok!!! :)

jaszpilaca 2010.03.04. 08:03:17

Basszus!!!! Mingyá ott vannak! MINGYÁ OTT VANNAK!!!!!!! Lehet jobban izgulok mint Ők!!!

ati27 2010.03.04. 08:04:11

@geegee:
A surströminget nem mindig lehet kapni. Pl most nem. Karácsonykor vittünk haza a családnak, és megkostoltuk. A hír igaz leirhatatlan büdös, de lila hagymával meg piritóssal nagyon jó. Persze szigoruan udvaron kinyitni, nájlontacsiban. Asszem húsvét előtt megint veszünk. Amugy ha autópályán haladtok, akkor tényleg keveset láttok.. Érdemes lenne hazafelé egy 100-150-et autópályán kívűl jönni. Nem bánjátok meg! Imádom ezt a helyet! :)

ati27 2010.03.04. 08:06:19

Másrészt a hideget meg lehet szokni. Pl a -16 -18 után a -4 -5 fokban már a kabátot is kigombolja az ember, hogy milyen jó idő van. A nyár változó, 2007-es fürtelmes volt 10-12 fok rengeteg eső 2008-ban majd megsültünk.. :)

snowman 2010.03.04. 08:06:20

Pontyos jóreggelt mindenkinek! :o)

Arra gondoltam, hogy ha másra nem, de arra mindenképpen jó ez a zexpedícíjó, hogy az elvetemült, és nem ritkán iskolakerülő autóbuziknak most egy hiánypótló földrajzórát tartson Svédország témából.
Elég sok, külföldre szakadt gyerekkori barátom, iskolatársam tengeti "sanyarú" életét ebben az országban, és most végre én is a guglis térképet bámulva tapasztalom meg, hogy tul.képpen hová esik mondjuk Malmö Stockholmhoz képest.
És ezek nagyszerű dolgok.
Persze közben esz a Volvomentősárga-irigység, amiért nem lehetek ott a csodás, svéd tájakon, de azért örülök, hogy a "fijjúg" már hamarosan azon a Ponton (ezentúl ezt mindig nagybetűvel kell írni majd?) lesznek, amikor beteljesül a nagy álom első fele.
Jó sok fotót csináljatok! Az SD-kártya már nem tétel manapság!

zsüber 2010.03.04. 08:07:23

Már nincs messze a cél kitartás fiúk!

Bellcanto 2010.03.04. 08:07:40

"a svédek bent fekszenek a hóban, elásva, néha kikelnek, lesöprik a kabátjukat, elmennek a Mekibe, esznek egy hambit, aztán visszafekszenek."
Ez súlyos tévedés :-) Felkelnek, fogják a biciklijüket és elmennek munkába...

Veterán autókat (rengeteg kabrióval meg amerikai böszmeségekkel) kb májustól lehet látni az utakon tömkelegével, de ezeket télre kivonják a forgalomból, így az adót és a biztosítást is megspórolják erre az időre.
Ilyenkor inkább csak ősöreg volvo-kat látni meg olyanokat, amik a pickupoknak lehettek az elődei talán.

Szóval májusban visszajöhetnének és összeüthetnének egy veterános cikket is. :-)

karlmann 2010.03.04. 08:14:12

Na 8 óra már elmúlt Karesz biztos felverte már Csikóst, meg az egész csapatot. A 250km-t bő három óra alatt lenyomhatják. Szóval remélem az ebéd mellé lesz egy jó kis post a Pontonról.

esef 2010.03.04. 08:15:57

Aki Indiából akar Hindustan Ambassador-t behozni, annak ajánlom, hogy nézzen eredetit (Morris Oxford) Angliában. Kicsit közelebb van...
Tudom, az nem akkora kaland...

biker_kolee 2010.03.04. 08:16:16

Jó nagy reggelt mindenkinek, Pontyonban gazdag napot kívánok! :)

Egyet kérek: Ne délután kettő és négy között szerezzétek meg a Pontont, mert akkor lemaradok róla. :(

TC Expedíció For President!

csongibá 2010.03.04. 08:20:46

Ugy fog jonni haza az a Ponty mint a pinty :)))
Hajra fiuk-lanyok, hetfo ota veletek vegzem-kezdem a napom, oriasiak vagytok.
Az ero legyen veletek.

ati27 2010.03.04. 08:21:11

@altgr:
Nyugi, nem kátyusak! Esetleg ami keletkezik az tavasszal eltűnik..

atesz 2010.03.04. 08:24:22

Tegnap elolvastattam párommal az egészet, hogy tudja miért lógok órákat a neten, és láss csodát, teljes siker. Ezer köszönet érte. Ti. így könnyebben tudom eladni nála a 123 200D őrületemet, meg persze a tavasszal esedékes felújítást... Hehe.
Hajrá Csikós és többiek!!!

atesz 2010.03.04. 08:26:06

Abba helyett esetleg OPETH?

Minden Nick Foglalt Már Talán Ez Nem 2010.03.04. 08:30:14

Srácok legközelebb nincs kedvetek egy trabanttal meg egy yugoval Mongóliába menni? Arról is biztos jó cikkek születnének!

Egyébiránt kitartást! Ja és várom az Insignia Extremely Long Tour Test című írásotokat!

evil. 2010.03.04. 08:31:04

Szép jó reggelt mindenkinek:) Most olvastam csak le, este kidőltem :) Utólag is jó pihenést a srácoknak:) Holnap pedig további jó utat, már nincs messze :)

atesz 2010.03.04. 08:31:21

@Bellcanto:
Finn barátainkat kérdeztük, végülis mivel ütik el a téli hónapokban az időt? Röhögött egyet és azt mondta: iszunk, szaunázunk és (elnézést a szószerinti idézetért, nagyon jól beszélt magyarul) baszunk. :))))

Davyd · http://wordsofmusic.blog.hu/ 2010.03.04. 08:32:33

Na mindjárt másképp indul a nap, hogy megkaptuk a híreket. Most már akár dolgozhatnék is... bár jobb itt nyomogatni az F5-öt. :)

arconfosom 2010.03.04. 08:34:41

a Totalcart nem zavarja a Genfi Autószalon?

Csak azért itt kérdezem, mert minden más hír alól levették a kommentezés lehetőségét.

NEKEM FURA

De ilyen világot élünk

Ha egy újságíró nem kap ingyen szállást, kaját, meghívót, akkor számára a világ legrangosabb Autóipari prezentációja nem is létezik többé ???

NEKEM FURA

ui: Semmi problémám ezzel a svédországi utazással, egyáltalán nem olvasom

ParfumGuru · http://www.parfumguru.hu 2010.03.04. 08:34:45

Alig várom már, hogy odaérjenek, hosszú nap elé nézünk. :D

baloo112 2010.03.04. 08:35:42

Hejjjj de rendesek ezek a hudiksvalli magyar orvosok!!!

spark82 2010.03.04. 08:38:01

A Bazeg eladásánál írta Csikós, hogy régiautó-vételhez nem szabad asszonyt vinni. Még szerencse, hogy katit nem kellett vinni, megy magától. :)

PeterBlau · http://4smallwheels.blog.hu 2010.03.04. 08:39:08

Már nagyon várom milyen lesz a Merci! Remélem lesznek fotók az első pillanatról amikor meglátjátok.

mtk001 2010.03.04. 08:40:04

Valaki száguldást írt : Svédországban 110 autópályán. (Ha gyorsabban mész, akkor földön, vizen levegőben beindulnak rád kb. 20 perc alatt)
Majd a németeknél, ott lesz kellemetlen hazafelé a 100-110, mert a kamionok kb. ennyivel mennek.

Hazafelé nagyon fontos a pihenés ! Ha nagyon kell parkolóban is egy-két óra alvás !

primatus 2010.03.04. 08:40:21

Köszönöm az ízes beszámolót! :-)

Nagyon kíváncsi vagyok, hogy mennyire fogja bírni a Ponton a hazafelé vezető utat. Reményre ad okot, hogy fel van újítva, műszaki vizsgán is átment és a képek szerint is jól néz ki. A Svédek pedig akkurátus emberek hírében állnak, ráadásul Mercedes-ről beszélünk. Ha nem jön közbe semmi gixer, akkor annak kíméletes üzemmódban, lábon szépen haza kell jönnie. Engem most az foglalkoztat, hogy ez a Ponton biztosan ólmozott üzemanyagot kér, de nem tudom, hogy Zsolték készültek e erre, illetve talán reményt ad, ahogy hallom, hogy sok ott a veterán kocsi, így biztosan lesz rá megoldás. Csak el ne felejtsék az ólompótlót!

Örvendetes és innen köszönöm (mert jólesik nekem is, bár Zsoltéknak címezték) a kint élő Magyaroknak a sok felajánlott segítségét! Példamutató és itthon nagyon hiányzik ez az attitűd manapság.
Hajrá Totalcar! Hajrá Magyarok!

PeterBlau · http://4smallwheels.blog.hu 2010.03.04. 08:41:21

A neheze most jön, lábon haza kell hozni a veterán autót. Eddig tartott talán a könnyebb része a túrának.

mtk001 2010.03.04. 08:42:36

@arconfosom:

Ne izgulj, minden autóslap kint van, mindenki leírja ugyanazt a kiállított autókról és a kiállításról. (Majd olvas el az autós újságok tudósításait.)

Haddel · http://zastava.gportal.hu 2010.03.04. 08:43:15

Az előbb kérdeztem kollegámtól: Kérsz kávét g.ci?:DDDD

atesz 2010.03.04. 08:44:00

@arconfosom:

:)) Tudod, itt ez az egész történet egyfajta anti-Genf. Itt a főszereplő egy hagyományos, klasszikus autó, ún. motorral, porlasztóval, mechanikus elosztóval, amott pedig olyan eszközök dominálnak, amelyeket telezsúfoltak mindenféle borzalmasan bonyolult elektromos kütyüvel.
Bár igaz, mindkét szereplő lehet álom tárgya.
Nekem szimpatikusabb Zsolté, ami nem azt jelenti, hogy ne respektálnám akát a tiéd is.

motorosfutar · http://nexoo.hu 2010.03.04. 08:44:30

az időjárás miatt csöppet se aggódjatok. mi 5 éve nyáron voltunk Svédországban, akkor a max nappali hőmérséklet 16 fok volt. szerintem tutira nem fogtok megfőni az Insigniában.
ja igen, és mi nem mentünk északabbra Uppsalától (a helyiek azzal biztattak bennünket, hogy ez egy különösen hűvös - és csapadékos - nyár, évtizedek óta nem láttak ilyet ők maguk sem. de szerintem csak nem akarták, hogy idő előtt elmeneküljünk...)

mortalwombat 2010.03.04. 08:44:38

@ati27: Szerintem ott fent más hó esik, ott a 80 cm hó nem is 80 cm, ott nem keletkezik kátyú, mert nem az a természetes élőhelye.
Idehaza esik 10 cm hó, mindenki elakad, csúszkál, az utak még 8 óra múlva sincsenek letakarítva, a tonnaszám kiszórt murva boldogan pattogtatja le a fényezést, a tonnaszám kiszórt só derékig érő kátyút képez, amire csak jövő ősszel lesz pénz befoltozni.

Sopánka76 2010.03.04. 08:45:46

Hajrá fiúk, ma kezdődik az igazi izgalom, eddig csak a rákészülés volt!
Bírom a hibbantságotokat! Kellenek ilyen emberek is ebbe a világba!

nem kéne... 2010.03.04. 08:47:26

@Rocko-:
ezt most úgy írtad, mintha lettél volna akár egy ilyenen is.
közben meg nem.

motorosfutar · http://nexoo.hu 2010.03.04. 08:48:24

valami nem stimmel. a poszt második képsorozatának utolsó képe kínában készült. szerintem eltévedtek...

biker_kolee 2010.03.04. 08:49:24

@nem kéne...: Most miért kell bántani? :) Majd idén elrángatod, menjen Cucuval. :)

GGG77 2010.03.04. 08:49:53

Jó reggelt, srácok! Én most elhúzok melózni, Nektek jó utat, mindjárt ott vagytok!!!

nem kéne... 2010.03.04. 08:50:42

@biker_kolee:

nemm bántom én, csak nem igazán értem, minek ír hülyeségeket.

Mr. Homn 2010.03.04. 08:52:45

megőrülök.
egy ideje ágybanfekvésre ítéltettem, ami nem baj, mert legalább olvashatom a srácok kalandjait, szoríthatok nekik úgy, hogy nem vonja el a figyelmemet semmi más.
de!
délután-este kórház, vizsgálatok.
és nem tudom áttenni máskorra. :(
már látom az lesz, viszem magammal notebookt, csak megértik a dokik....

Kobak77 2010.03.04. 08:53:24

Fiúk! Nem kéne kitakarni az Insignia rendszámát? Még a végén jön vki 4-5 év múlva és beperel titeket, hogy az ő autóját fotóztátok :) :D!

vladek 2010.03.04. 09:00:38

@Mr. Homn: Jobbulást!
A Csikós-póver legyen veled :-)

davez 2010.03.04. 09:03:18

ismét hello mindenki!

merre járnak most a srácok? mi újság Katival? Várhatóan mikor érnek oda?

google mapsen lehet útvonalat belőni? és ha igen, akkor valaki be tudná irányozni a técés fiúk útvonalát?

Go TC Go! (és Forza Ferrari :))

KAWAszaki 2010.03.04. 09:05:36

Furcsa.
A reggeli kávém mellett eszembe jutott Csík és a csapat. Vajon hogy haladnak?
A "küldetés" miatt a nap összes gondját-baját félretettem, és gondolatban egy kicsit én is nyomtam a gázpedált Domsjö felé!
Remélem, nem vagyok egyedül a gondolattal.
Hajrá!

ChPh 2010.03.04. 09:05:57

@atesz: jó neked, az én párom szemmel ölt, mikor ezt felhoztam (jó én nem veteránautózok :D)

OrbanseggenLorincz 2010.03.04. 09:07:51

csak én érzem magam elhanyagoltnak hirmorzsák terén? mit alszanak ezek ennyit? :D legalább odaértek már?

davez 2010.03.04. 09:08:05

azt hisszük, hogy most nehéz az utazásuk? szerintem nem, de majd visszafele. remélem minden simán fog menni nekik, bár nem kell félteni a csapatot. feltalálják magukat.

és ahogy már többen is írták, ha erről az útról nem készül valami nagyobb kiadvány, rengeteg fotó melléklettel, akkor átmegyek az irodájukba (csak a hídon kell átdzsalnom) és-és-és valamit tenni fogok :) (addig kitalálok valamit :p)

baloo112 2010.03.04. 09:10:18

Szerencseje van a fiuknak. December ota nem volt ilyen szep ido. Ma is gyonyoru a reggel.

OrbanseggenLorincz 2010.03.04. 09:10:52

@davez: odaszarsz a bende asztalára, világos. sokan vannak így ezzel...

mortalwombat 2010.03.04. 09:12:04

Ha 8 körül felébredtek, akkor mostanra már megvolt a reggeli barnamaci+kv+cigi triumvirátus. Lassan útra kélnek, tehát kellene valami infó minékünk.

Maxbull 2010.03.04. 09:15:02

Vajh, miért ezt az oldalt nyitottam meg elsőként ? :)

2010.03.04. 09:16:31

Remélem korán keltek - már a lehetőségekhez mérten - és hamarosan küldik az újabb post!

karlmann 2010.03.04. 09:17:09

Katiról sincs semmi hír? Neki lassan már oda kellene érnie. Egy nőnek, egyedül a majdnem Szibériában, nem lehet egyszerű.

OrbanseggenLorincz 2010.03.04. 09:18:24

@Maxbull: kedd óta otthon meg meloban is mozzilla autostartup, ott pedig kezdőlapok: tc, belsőség, csikó menni svédbe :D pcbenyomás után 40 másodperccel már olvasom is hogy wtf :P

Pajkos kisdömper 2010.03.04. 09:22:13

Jó reggelt,jó szurkolást mindenkinek!:)
Az utazóknak pedig jó utat!

davez 2010.03.04. 09:24:51

félek, hogy tiltólistára fog kerülni a TC a melóban, de ameddig ez nem történik meg, kérek új infókat :)

zum_beispiel 2010.03.04. 09:25:40

na vajon mit érezhetnek?...
Biztos nem kis dolgokat:)

Mr. Homn 2010.03.04. 09:26:01

@vladek: köszi! :)
és lehet hogy a póver birtokában nem is kell nagyon ütnöm a dokik fejét hogy állítsanak lábra mire eljön a nagy össznépi Ponton-nézés ideje :)

malenykij polgar · http://mbybk.blog.hu 2010.03.04. 09:26:45

@karlmann: Bammeg, ez Svédország, nem Szaud-Arábia. Ott találták fel a nöi emancipációt. Semmi baja nem lesz. Odaér oszt jónapot. Vagy "hej".

csesztergom 2010.03.04. 09:29:03

Jó napot minden kedves komm.nek!éjjel fél 1ig bírtam.szerintem most kb annyian szurkolunk ennek az agyament álomcsapatnak mint 54 ben az aranycsapatnak.Visszafelé lesz egy kicsit izgi,de figyeljük őket!Várjuk dr.oid ot!!!

MelB 2010.03.04. 09:30:22

Jo reggelt!
Ez a majdnem Sziberia enhyen tulzas azert :) Remeljuk Kati is meg fog erösiteni benne.
Itt Hudikban szepen sut a nap, remeljuk az Insignia is csillogva gurul az E4-en. Varjuk nagyon a hireket. Drukkolunk, es keszulunk a fogadasukra :)

Suttora 2010.03.04. 09:30:26

Domsjöben szikrázó napsütés várja "Észak Hősei"-t

Már csak órák kérdése, és ott vannak, Kati elvileg már megérkezett.

Ommm meg elaludt vajon? :D

lujo405GL (törölt) 2010.03.04. 09:31:03

Szerintetek odakint a kemény mínuszokban hogy viselkedne a teccsós olaj és az óccsó fagyálló, no meg a téli ablakmosó (felrázva, ) tisztán, nem keverve? :D

biker_kolee 2010.03.04. 09:31:40

@Suttora: Le se feküdt. :D

Vagy fel se kelt. :))

Suttora 2010.03.04. 09:33:48

Domsjöben szikrázó napsütés várja "Észak Hősei"-t

Már csak órák kérdése, és ott vannak, Kati elvileg már megérkezett.

Ommm meg elaludt vajon? :D

zyran 2010.03.04. 09:33:49

ezen a ponton már jó lenne egy Ponton...

kormax 2010.03.04. 09:33:55

Hosszú utazás felfelé Pontonért! Hajrá már nincs sok hátra!
A Csikós pár újra egymásra talál, a még mindig tartó svéd tél szorításában?
Egy kicsit bulvárosra sikerült :)

Suttora 2010.03.04. 09:34:51

@Suttora: bocs, ezt nem akartam. Nem is tudom hogy került ide, csak egyszer írtam be :(

Suttora 2010.03.04. 09:36:15

@MelB: "Drukkolunk, es keszulunk a fogadasukra :)"

Ez komoly? Mivel?

baloo112 2010.03.04. 09:36:52

lujo405GL: az idei volt a helyiek szerint 15 eve a leghidegebb tel. Ahol lakom 4 hetig minusz 15 alatt volt vegig, este mindig 25 alatt. Volt hogy elkezdtem lekaparni a jeget, mire korbeertem mat ujra lefagyott.
Maradt magyar teli szelvedomosom. Sokkal jobb volt mint az itteni. Az itteni visszafagyott a kocsira, a magyar schelles nem.
A 10 eves kis diesel polommal nagyon meg vagyok elegdve, habar a minusz 30oknal nagyon be voltam fosva, de mindig beindult.....

kewcheg 2010.03.04. 09:37:19

@malenykij polgar: Igaz-igaz.Földrajztanárom nagy Skandinávia-rajongó volt,mondjuk inkabb Norvégiát preferálta a fjordok miatt,ő mondta, hogy egyszer néhány éjszakát aludt egy ilyen erdei kunyhóban, ami mindenki számára nyitva állt,tárébáré az ajtaja,ő aludt az emeleten,míg a lenti szinten jöttek-mentek az emberek, semmi félelelmérzete nem volt, a jövevények nemhogy vittek volna, hanem mindenki otthagyta, amire már nem volt szüksége.
Egyszerűen felfoghatatlan hogy van olyan ország, ahol nem lopják el a dolgaidat a nytva álló házból, nem vágják el a torkod,hanem még hagynak a kamrában egy kis kaját tüzelőt,stb...

MelB 2010.03.04. 09:41:33

Ezzel:
belsoseg.blog.hu/2010/03/03/narancssarga_szeretetsugar_es_a_hudiksvalli_magyarok
TC läzban eg a kolonia! Ehhez igazitjuk a napi programjainkat. :) Sved menu es magyar vendegszeretet varja öket, ha utjuk engedi a kiteröt.

Zsit (nyau és rémizé) · http://ittanyugatihatarszelen.blog.hu 2010.03.04. 09:43:32

@karlmann:
eggen, a svédeknél a nő ismeretlen fogalom, mind tökös, ugye
:)

@Mr. Homn:
ha nem gyágyulsz meg, megverlek :) (én is akarni nézni, ha máskor nem Expon, majd beszélünk, jó? - de először lábat neked!)

biker_kolee 2010.03.04. 09:48:26

ÚJPOSZT!!

Csak vicceltem. :))

2010.03.04. 09:49:05

Végre újra itt...
Tudtok valamit arról, hogy merre járnak?

Walter Melone (törölt) 2010.03.04. 09:52:27

Annyira jó ezt olvasni!

Napok óta ezzel kelek, ezzel fekszem... :-)

ChPh 2010.03.04. 09:52:35

@MelB: remélem be tudnak ugrani :)

paca78 2010.03.04. 09:53:31

Én a gyárból drukkolok Nektek, és csak azt sajnálom, hogy abban az országban járva, ahol az egy főre eső metálbandák száma köztudottan a világon a legmagasabb, miért nem modjuk IN FLAMES-t hallgattok?

További biztonságos utazást és sok sikert hagymaszagúak! :-)

streetsta · http://managertoys.hu/ 2010.03.04. 09:54:41

Hello mindenki!
Gyors szityuésön riport: tegnap kicsivel éjfél után megérkeztünk a szállásra Sundsvallba. Átbeszéltük az aznapi és a mai dolgainkat, majd a már pár utcával lejjebb látott gépek a mi ablakunk alatt is nekiláttak a hóeltakarításnak. A profizmus nem kifejezés. Pillanatok alatt emeletnyi magasságba tornyozták a fehér anyagot, majd kupacot két Volvo BM homlokrakodó két oldalról támadva mintegy 20 perc leforgása alatt háromtengelyes Scania billencsekre dobálta. Négy fordulóval telt meg egy teherautó, utána rövid duda, a teli elment, az üres már állt is a helyére. Ezek nem szaroznak, ha hóról van szó.
Mindjárt kocsiba vetjük magunkat, irány DOMSJÖ!!
Üdv mindenkinek innen a messzi Svédországból, a lapraszerelt veteránok földjéről!
Sipos Z.

Mr. Homn 2010.03.04. 09:55:02

@Zsit (nyújtózós macs; révülettündér): most itten terrorizálva vagyok? :P :)
oks, majd beszélünk és nézünk! :)

Totyasrác 2010.03.04. 09:55:22

@MelB: Reméljük, belefér nekik, hisz' visszafelé nem a tempó lesz a fő.

És (gondolom a teljes itt összeverődött tábor nevében is) köszönöm. Tényleg jó az ilyet látni/olvasni; valahogy kikopott az önzetlenség már, legalábbis helyben :S

Lord heckman 2010.03.04. 09:56:34

namána! 9 órája semmi! már ott kéne lenniük! Lehet éppen most jattolnak a Pontira? Na azzal lesz mókás a hazaút :D

Taxiscsaj1 2010.03.04. 09:56:58

@esde: engem is érdekelne, uszkve mennyien olvassák a "kalandregényt"?:-), olyanok, mint én, akik csak olvassák, de nem nagyon szólnak bele, és csendben drukkolnak a fiúknak (lánynak)?:-)
Mondjuk nekem a Csikós írásai olyanok itt a neten, mint egy kellemes, lustálkodós hétvége...felüdít, felvidít, élvezem minden sorát:-)

zig-zag 2010.03.04. 09:57:21

K...vára mennem kéne a dolgomra...és még mindig k...vára itt ülök.

jojoka 2010.03.04. 09:57:25

Írjatok mán!! Mi van veletek??
Posztért kiált Magyarország!

Taxiscsaj1 2010.03.04. 09:58:12

...ah ja, és a nők aránya is érdekelne! Szurkoló lányok jelentkezzetek, mennyien vagyunk?

Zsit (nyau és rémizé) · http://ittanyugatihatarszelen.blog.hu 2010.03.04. 09:58:18

@streetsta:
köszönjük, most már jobb egy picit, oldódott a feszkó :)

Totyasrác 2010.03.04. 09:58:23

@biker_kolee: Lóf@xt, az RSS szólt volna, he :P

DRH 2010.03.04. 09:59:11

@Taxiscsaj1:
akkor számoljunk :) 1

Suttora 2010.03.04. 09:59:32

@streetsta: Na hajrá, hajrá, rajtatok a világ szeme!

2010.03.04. 09:59:39

@streetsta:
Ez az, irány Domsjö!!!
Csak halkan jegyzem meg, remélem a Pontont nem lapraszerelve kapjátok meg, bár Karesz ellenne vele egy darabig :-)

Totyasrác 2010.03.04. 10:00:11

@DRH: Várjávárjá - képpel ér csak :D

Fomics 2010.03.04. 10:00:11

@biker_kolee: Igen, újposzt az autótemetőbloggra, please!

Balambér 2010.03.04. 10:00:17

Szerintem elaludtak.
Valaki megcsörgethetné azt a hangosan szóló telefont. :)
Hátha nincs kikapcsolva vagy lemerülve :)

filina 2010.03.04. 10:00:27

ÁÁÁÁ-nem birom én ezt már idegekkel!
Sikeres megérkezést!

primatus 2010.03.04. 10:00:54

@kewcheg:
Egyszerűen felfoghatatlan hogy van olyan ország, ahol nem lopják el a dolgaidat a nytva álló házból, nem vágják el a torkod,hanem még hagynak a kamrában egy kis kaját tüzelőt,stb..."

a létező cocializmus :-)
...vagy inkább kultúra.

Mr. Homn 2010.03.04. 10:01:07

@streetsta: na végre...
és persze hajrá!!! :)

vladek 2010.03.04. 10:01:28

@davez: Ez hideg? Tűz a nap :-))

davez 2010.03.04. 10:02:45

@vladek: de nem tűnik annak az igazi meleg napsugárnak :)

amúgy van valami friss hír? valaki csörögjön már rájuk!

zum_beispiel 2010.03.04. 10:07:27

Mi minden lesz még erről a Pontonról.
Forgalomba helyezési oboa és társai... alig várom:)

motorosfutar · http://nexoo.hu 2010.03.04. 10:07:31

@streetsta: és motorosfutárokat (vagy GhostRider-t) láttok-e az utakon...? :D
na jó, ezt azért én sem gondoltam komolyan. eriggyek már inkább dolgozni, Ti meg vigyázzatok magatokra!

GZolee 2010.03.04. 10:08:09

10 óra elmúlt, valami infó kééééne :)

Operator 2010.03.04. 10:09:37

Remélem a kis csapat végül a Hősök terére gördül majd be :)) Stílusos lenne... Én ott leszek a tömegben!

vladek 2010.03.04. 10:09:48

@davez: Hát streetsta most írt, nagyjából mostanában indulhatnak.

Hanzsi 2010.03.04. 10:10:16

@arconfosom:

Tudod itt senkit nem érdekel a genfi játék- és műanyagautó vásár. Ez az ember egy olyan gépért megy, mely nem hogy számítógépet, de még mai értemben vett műanyagot nem látott. Nincs benne csak minőségi fém, meg némi bakelit. És haza fog jönni majd 50 évesen, a sarkkörtől, kis hazánk szívébe a saját lábán.
Megnézném melyik genfi plasztikgép csinálja utána ezt 50 éves korában.

HA Csik megjött és kétnapos alvását tölti, talán rápillantok, mi történt Genfben.
Addig -hogy stílusos legyek- arconfosom a szalont.

Hanzsi

travelnyuszi 2010.03.04. 10:10:22

Basszus...befonom a hajamat lassan...híreket, kérek, akarok...

trallala77 2010.03.04. 10:10:28

Csak így tovább. Ott lehetnétek már, picit izgulok az autó állapota miatt...gondolom Csikós Te még egy kicsit jobban...:-)

lanciabacci 2010.03.04. 10:11:01

@primatus:
Pedig idehaza is van olyan város, ahol becsületkasszával árulnak a házak előtt és az autókban hagyják a slusszkulcsot.

(Ugyanakkor jellemző módon nem írom merre van, mert akkor a sok suttyó megindul a könnyű prédára.)

primatus 2010.03.04. 10:11:16

@vladek:

...de Arany János is bajban lett volna, ha ezt (www.123-cam.com/live-webcam.php?var=http://www.gasthamnen-ovik.nu/webbkamera2.cfm) a tájat kellett volna ábrázolnia, az eredeti helyett....

"Ég a napmelegtől a kopár szik sarja,
Tikkadt szöcskenyájak legelésznek rajta;
Nincs egy árva fűszál a torzs közt kelőben,
Nincs tenyérnyi zöld hely nagy határ mezőben.
Boglyák hűvösében tíz-tizenkét szolga
Hortyog, mintha legjobb rendin menne dolga;
Hej, pedig üresen, vagy félig rakottan,
Nagy szénás szekerek álldogálnak ottan.

Ösztövér kútágas, hórihorgas gémmel
Mélyen néz a kútba s benne vizet kémel:
Óriás szúnyognak képzelné valaki,
Mely az öreg földnek vérit most szíja ki.
Vályunál az ökrök szomjasan delelnek,
Bögölyök hadával háborúra kelnek:
De felült Lackó a béresek nyakára,
Nincs, ki vizet merjen hosszú csatornára."

Hogy írt volna a Svéd tájról?

MelB 2010.03.04. 10:11:21

+1 nö
Igen, nekem is Csikos posztjaival es egy forro kaveval indul a szombat vagy a vasarnap.

motorosfutar · http://nexoo.hu 2010.03.04. 10:11:36

@Taxiscsaj1: az ér, hogy a nőmet én tájékoztatom folyamatosan az eseményekről? valakinek ugye dolgozni is kell.

hottentotta 2010.03.04. 10:12:55

Szurkolunk! A belsőség látogatottsága szerintem elképesztő mértékben megugorhatott :))

csesztergom 2010.03.04. 10:13:06

@streetsta Sipi nyomesz és írj még,hogy mit láttatok!?

davez 2010.03.04. 10:14:01

@Hanzsi: ?? most van a genfi móka? :)))

zig-zag 2010.03.04. 10:14:27

Rászoktattok,most meg várom az adagomat...

kormax 2010.03.04. 10:17:05

Lassan már a Pontont fogják nézni :D

2010.03.04. 10:17:35

@davez:
Genf, az nyugat-e? :-)

DRH 2010.03.04. 10:17:49

@csesztergom: havat. Sokat. megírta.

shagy · http://www.konyvkoto.com 2010.03.04. 10:19:25

Tudjátok ki jutott az eszembe?
Oroszdoktor... Ő volt még egy idevaló őrült... ő is itt izgul velünk? v inkább nem? v ne feszegessem...?

vukkarak 2010.03.04. 10:19:25

Mi van ma? Miért nincs még poszt? Hamarosan már az adásvételnek kellene zajlania, mi meg itt senyvedünk infó nélkül.

Ommm-ot elütötte a 7-es busz?

Szétizgulom magam...

primatus 2010.03.04. 10:20:06

@lanciabacci:
Nemrég nálunk sem volt sok biztonsági rendszabály, de 2009. mindenszentek-kor kihasználva, hogy vidékre távoztunk megemlékezni a szeretteinkről, kirabolták a családi házunkat. Egyben vérig sértettek vele.... az időpont miatt is.... Azóta este is zárjuk a bejárati ajtót és kevésbé vagyok toleráns bizonyos rétegeket tekintve. Nagyon elszaporodtak ezek a bűnesetek, a többiről nem is beszélve. Kedvencem Karintia, de szinte bármilyen nyugat-európai kultúrközeget el tudnék viselni az itteni állapotok miatt. Na mindegy, erről ennyit.... ne veszítsük el a csüggedésünket! :-)
Hajrá Kati!
Hajrá fiúk!
Híreket please!

Cappyka 2010.03.04. 10:20:19

@Workman: Igen, de most Eszaki szelek fujnak... :)

Hegyi Zsolt · http://zen-taxi.blog.hu 2010.03.04. 10:21:03

Namost éjjel felkeltem, hogy van-e új post, jelenleg délelőtt fél 11 lesz és semmi. Nem lehet ezt tenni a szegény olvasóval. Híreket! És mi van Katival?

2010.03.04. 10:21:18

@balintje99: Ugyaneztetet írottam már valahol 2645 bejegyzéssel ezelőtt: szögesgumi (a kocsira, barmok... :) ) nem-e kellene-e?

DRH 2010.03.04. 10:21:33

@Workman: tokióhoz képest nagyon... :)

konti10 (törölt) 2010.03.04. 10:22:06

Kicsit kopottabb dízel nem lett volna jó? Ezen is el lehet farigcsálni... Mondjuk ez szlovén, erről az útról nem lehetne ilyen frankó beszámolót írni.

www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3565711&show=2

AdamSom 2010.03.04. 10:24:29

Hajrá Srácok, hajrá Kati!

és a köv. posztot már várjuk;)

misinator 2010.03.04. 10:24:30

Bass.a meg! Itthon hagyták a legfontosabbat!

A francba !
Cc. Ehhh.

Hogy mit?
Egy autónepper átképzésen részt vett ónodi vásáros lókupecet!!!

Késő. Elvesztek...

biker_kolee 2010.03.04. 10:24:53

Aki lemaradt volna, annak mondom, hogy SIPOS MANAGERTOYS STREETSA ZOLI JELENTKEZETT KOMMENTBEN:

streetsta · managertoys.hu/ 2010.03.04. 09:54:41
Hello mindenki!
Gyors szityuésön riport: tegnap kicsivel éjfél után megérkeztünk a szállásra Sundsvallba. Átbeszéltük az aznapi és a mai dolgainkat, majd a már pár utcával lejjebb látott gépek a mi ablakunk alatt is nekiláttak a hóeltakarításnak. A profizmus nem kifejezés. Pillanatok alatt emeletnyi magasságba tornyozták a fehér anyagot, majd kupacot két Volvo BM homlokrakodó két oldalról támadva mintegy 20 perc leforgása alatt háromtengelyes Scania billencsekre dobálta. Négy fordulóval telt meg egy teherautó, utána rövid duda, a teli elment, az üres már állt is a helyére. Ezek nem szaroznak, ha hóról van szó.
Mindjárt kocsiba vetjük magunkat, irány DOMSJÖ!!
Üdv mindenkinek innen a messzi Svédországból, a lapraszerelt veteránok földjéről!
Sipos Z.

Szkotti 2010.03.04. 10:24:55

@motorosfutar: Nem annyira balga gondolat...láttunk már a messzi északon szöges gumis GSX-R-t (!)...

Mr. Homn 2010.03.04. 10:25:21

azért ez hihetetlen, itt a huszonegyedikszázad, laptop-internet-mobil korszak, és órákig semmi hír... pedig már célegyenes lehet...

Fomics 2010.03.04. 10:26:41

@shagy: Most a Jalopnikon követhetö, éppen Genfi Szalonról tudósít.

DRH 2010.03.04. 10:27:34

@Mr. Homn:
áá, elvannak magukban.
Kis privátszféra azért maradjon.
Vagy?

Suttora 2010.03.04. 10:28:23

Próbáltam olvasgatni a többi hírt, amég itt pangás van, de egyszerűen nem köt le. Csak ez érdekel jelenleg :)

Balambér 2010.03.04. 10:29:19

Legalább a HQ-ból nyomhatnának valami infót az itthoniak...
Vagy ők se tudnak semmit?
Kezdjük szervezni a mentőexpedíciót?

Lious Hott 2010.03.04. 10:30:45

Éjszakás voltam akkor se sokat pihentem,most itthon vagyok lenne idő aludni,de nem tudok,itt ülök vörös szemekkel a gép előtt(alatt) és várom a jelet!
Ui:vásárolnék új vagy újszerű állapotú F5 billentyűt ugyanitt kopott F5 bill. eladó!Iár:1 svéd korona.(vagy eur?)

skyrangr 2010.03.04. 10:31:20

@Balchee74: a szöges gumival az a baj, hogy a skandináv országokon kívül nem nagyon (illetve asszem egyáltalán nem) lehet használni (itt svédben is csak okt-ápr között). Így 2 garnitúra gumit kéne cipelniük... Ahhoz meg igen karcsú lenne az Insignia, a jelenlegi felszereléssel! :)

ParfumGuru · http://www.parfumguru.hu 2010.03.04. 10:31:40

Infót kérünk! Mit kérünk?! Követelünk! :D Baromi kíváncsiak vagyunk!

Nap 2010.03.04. 10:32:39

Ezt a zenét küldöm a fiúknak, hogy gyorsabban fogyjon az út. :)
www.youtube.com/watch?v=FwKQi7HB_Gw

Fomics 2010.03.04. 10:32:43

@ChPh: Te valami friss hús lehetsz!:))
Egy autós netlap, ámerikai, Orosz doki jelenlegi munkahelye.
Beütöd a keresöbe oszt meglátod.

motorosfutar · http://nexoo.hu 2010.03.04. 10:33:22

a morzsákat összerakva: elvileg itteni idő szerint 10-kor indultak tova, és a hátralévő út a gugli útvonatervező szerint 2 óra 4 perec. plusz két cigiszünet, egy kis Domsjöi városnézés (értsd: eltévednek), havas utak... szal cirka 13:00 körül várható a becsapódás.

2010.03.04. 10:33:36

@Lookie: Örülök, hogy nem csak én őrültem meg (a többi ezerrel itt körbekörbe).
Mer' az egy dolog ugye, hogy a Csikós meghibban. De hogy magával hibbant még nemtomhány embert, akinek "se rokona, se ismerőse", az azért teljesítmény. A jó emberek és a jó írók ilyenek.

Remélem már nagyon az első etap (jó kis etap...)vége felé vagytok, hibbantottak :)

PS: Katival minden oké?

Taxiscsaj1 2010.03.04. 10:33:54

@motorosfutar: háááát, egy felet:-))Szerintem az én családom is mélyhűtött pizzát fog ma ebédelni, mert én állandóan a laptopnál kötök ki:-)

2010.03.04. 10:34:20

@Lious Hott:
Kedd óta az F5 billentyűk jegyzési ára nagyon felment, a készlethiányra való tekintettel :-)

biker_kolee 2010.03.04. 10:34:40

@motorosfutar: Huhh, az nagyon jóvóna. Kettőnél tovább nem tudok maradni, a Pontont meg látni akarom!!

zig-zag 2010.03.04. 10:34:44

@Lious Hott: Ja,én is tervezek egy minden szempillantásra működő F5-öt...

Taxiscsaj1 2010.03.04. 10:35:37

@motorosfutar: megszavazok az asszonyodnak egy fél részvételt.-) Szerintem az én szeretteim ma mélyhűtött pizzát fognak ebédelni, mert én állandóan itt kötök ki:-)

ChPh 2010.03.04. 10:36:15

@Fomics: nem friss, csak lemaradt :D van ez így :D

Cuter 2010.03.04. 10:36:19

Elvesztettük őket??
Már tényleg lementek a térképről??
Pakoljam az öreg Vectrát menjünk menteni??

arconfosom 2010.03.04. 10:36:36

@Hanzsi: Te beszélni magyar? Olvasni is? Akkor fuss neki még egyszer, és értelmezd, mi a francért ide panaszkodtam?!

Köszönöm,
További arcos beugatást

2010.03.04. 10:38:10

@skyrangr: Ebben igazad van, de vérszemet kaptam, amikor láttam, hogy mennyien állnak melléjük. Azt vízionáltam, hogy a stockholmi Opel vezérképviselet kutyaszánon küldi eléjük a csáposemelőt meg a négy szögest arra a pontra, ahol már érdemes átszerelni. És persze visszafelé jövetig megvárják őket.

De itt a langyos Kárpát medencéből ugatva a dolgokat persze fingom se nincsen, hogy kell-e egyátalán a szöges, vagy jó a "mezei" téli is...bár az az érzésem, hogy amennyire Csikk be van indulva, egy jó hótaposóban egy vontatókötélen hazarángatná a Mergát, ha valaki időnként vinne neki egy tál forró levest :)

Fischer 2010.03.04. 10:38:11

@arconfosom:

kit érdekel miért ide panaszkodtál...

menj békével genfig! :-)

skyrangr 2010.03.04. 10:38:33

@biker_kolee: naja. de a másik probléma hogy otthon nem túl nagy a piaca a szögesguminak, így felnit kellett volna hozni, aztán itt rakatni. megint csak a macera... :D másrészt nem is olcsó. ha akutt a helyzet, akkor hólánc is megoldja a dolgot...

Wesszájd Gábor 2010.03.04. 10:38:51

Lehet hogy már jönnek hazafele. kiderült, hogy 5 éve hirdeti a fickó a szekeret, és a képek is 5 éve készültek. azóta a rozsda már megtette a magáét, és a fiúk inkább csöndben hazaindultak. :D
de azért remélem Csikós olyan gépet fog találni, amilyenre a képek alapján számitott.

Taxiscsaj1 2010.03.04. 10:39:10

Tudom, egyszer is elég lett volna, de nem jelent meg azonnal,így újra írtam:-) Bocs:-)

biker_kolee 2010.03.04. 10:39:19

@Balchee74: Mit rángatná! A hátára venné, és úgy hozná!

tamaska 2010.03.04. 10:39:41

Basszameg, így kicsit nehéz melózni...
Asszem ki leszünk rugdosva páran a melóból, mire Csíkék hazaérnek:)))))

Jah, és Csikós for President:)

motorosfutar · http://nexoo.hu 2010.03.04. 10:42:10

egy kis statisztika: eddig már több mint 3270 hozzászólás született az eddigi 19 poszthoz. Így az átlag hozzászólásszám posztonként 172,11, ezt pedig itt már rég meghaladtuk, tehát jogos az igény, hogy kérjük az új posztot!

Mr. Homn 2010.03.04. 10:43:59

@DRH: értem én, monoton kilométerek ezrei, karikás szemek, lábszag, néha valamelyik dohányos panaszos dünnyögése... oké, nincs hírértéke. de itt meg felajzott hordák koptatják az F5-öt...

skyrangr 2010.03.04. 10:44:07

@Balchee74: naja. a szöges guminak csak letaposott jégen van értelme, amúgy csak fölöslegesen zajos, és nem jobb mint egy sima téli gumi. gondolom olyan sokat nem fognak ilyen utakon autózni, lévén hogy főutakon-autópályán tolják végig, azokról meg letolják a havat amint lehet, szóval nincs jégpáncél. A mókás része az, amikor a külső hőmérséklet -20, -30 fok, és az aszfalt is közel ilyen hideg, esetleg egy kis tengeri párás levegő lecsapódik... és már csúszik is az út mint a jég. oda hiába tüskés-szöges-akármilyen gumi... ne legyen ilyen idejük! :)

Fischer 2010.03.04. 10:44:14

tökömet, mentem boltba, így sosem lesz ebéd a családnak! :-)))

motorosfutar · http://nexoo.hu 2010.03.04. 10:44:15

@Taxiscsaj1: nembaj, így már egy egésznek számít a nőm részvétele :D

biker_kolee 2010.03.04. 10:44:53

Ezt már se ép ésszel, se soltésszel nem lehet bírni..

Megyek, lezuhanyzom, talán az segít.. :D

Ha meg az alatt info jön, én t*kön szúrom magam..

gio · http://www.napiauto.blog.hu 2010.03.04. 10:45:12

elvileg már ott kéne lenniük... ha elindultak reggel... gyerünk srácok, előre!! nagyon szurkolok!!

luck66 2010.03.04. 10:46:02

a francba,pár napja tettem le a cigit,ha ezt kibírom,akkor bármi jöhet:)))

Maybe_ · http://maybe130.blogspot.com/ 2010.03.04. 10:46:30

Nnnnnnaaaa? Lassan lerágom a maradék körmömet is...

ziza133 2010.03.04. 10:46:40

@Bambano: "ezeket már nem kell visszahűteni, legfeljebb elinduláskor kell egy kis kímélet. "

Hahahaahha, ez jo! Jol dolgoznak a marketingesek. Meg bejaratas sem kell ma mar, lehet tolni 0km-es autot. Es inditas utan lehet is lehet rogton padlozni.
Motor meg kukaba 150K utan, de hat ez a lenyeg (gyarto szempontbol)

2010.03.04. 10:46:51

@davez: De fog készülni kiadvány. Mondtam: ha ők nem csinálják meg, kinyomtatom én... :)

Balambér 2010.03.04. 10:48:33

Szólni kéne nekik, hogy időlegesen vegyék takarékra az írói vénájukat, és nem 3 oldalas posztokban gondolkodjanak. Pillanatnyilag egy SMS-nyi infóval is beéérnék. Azt viszont másfél-két óránként.
Ez nemzetgazdasági érdek is, mert két poszt között több (tíz?)ezren dolgozni kezdenének a tűkön ülés helyett.

WolfCorpS 2010.03.04. 10:50:39

@Balambér: Ja remélem nagyon csuklanak már :)

soseleszekelső 2010.03.04. 10:52:03

Korábbi posztban volt, hogy milyen lehangoló tud lenni, amikor ki van írva, hogy xy település 360km.

Egyszer volt szerencsém Moszkvát elhagyni autóval.
Első táblán: XYZ 1534km
Pffff... Szerencsére mi csak 60-ra mentünk.

Ott vagyunk már?

csesztergom 2010.03.04. 10:52:33

@luck66 hogy csináltad,hogy nem szívod?Én tegnap 2 csomi ma a 10. nél tartok ha nem kapunk híreket nikotinmérgezésben pusztulok.

szőröstalpúrománcigánygeci 2010.03.04. 10:52:47

Na mi lesz már????
Vagy annyira elvanak ponton-tól(ki tudja, lehet már méregetik...), hogy mi nem is jutunk az eszükbe???

kewcheg 2010.03.04. 10:53:13

@tamaska: Normálisabb Ő annál, hogy "president" legyen.:)

ChPh 2010.03.04. 10:53:35

@ziza133: jaja, turbó az turbó, tehát hűteni-melegíteni

Wasi 2010.03.04. 10:54:54

Legalább megtanultam, hogy mit is tud az F5 :-)

dansun 2010.03.04. 10:55:41

@konti10:
...húha, és ez vászontetős! azért a képen látszik, hogy ez elég lepukkant. :(
images.avto.net/3565711/3.jpg

Lious Hott 2010.03.04. 10:56:15

Jó,hogy nem repülővel mentek,a hírekben találtam!:)))
"Tíz éve repült utasszállító gépekkel egy svéd pilóta több légitársaságnál is, miközben valódi engedélye csak kereskedelmi gépekhez volt, ráadásul már az is lejárt. A férfit az amszterdami repülőtéren tartóztatták le.":)))

2010.03.04. 10:56:20

Mi lehet, hogy a TC-nél, mert ma nem nagyon akarnak bejelentkezni, akik itthon maradtak???

2010.03.04. 10:56:28

@skyrangr: Akkora pofáraesés már csak nem lesz. Ugyes Svédbe' is március van naptár szerint? :)

@biker_kolee: Igazad vala, még azt is el tudom képzelni :)))

OrbanseggenLorincz 2010.03.04. 10:56:37

@ChPh: többóra 150-es autopálya után 1-2 percig hűteni mindenképpen, de egy 10 perces cigiszünet után felesleges melegíteni, elég amíg visszakanyarodnak a pályára :) max pár fokot hül addig az olaj... milyen moci van az opelben, annyit tudok hogy benzin-turbo de mekkora?

Taxiscsaj1 2010.03.04. 10:57:34

@szőröstalpúrománcigánygeci: nem váltanál nicket? Ez nagyon gusztustalan

davez 2010.03.04. 10:57:42

Omm szolidaritásból nem aludt mióta elundult a brigád, de szegény kidőlhetett mostanra. tán ezért van távol a blogtól :(

Garp 2010.03.04. 10:57:48

Hali mindenkinek!
3 orat aludtam, 220km-t vezettem, es most treningen vagyok,lopom a netet kozben, hogyle ne maradjak. :)

Elvileg mar odaerhettek?

Suttora 2010.03.04. 10:58:35

Kati írt a másik csatornán!

snowman 2010.03.04. 10:59:01

@primatus:

Kb. így írt volna, ha napjainkban élne, és lebutulna az én szintemre:

Mogyorók a Svédben

Ég a minusz 20-tól egy Opelnek az alja
Tikkadt TC-sek nyomulnak most rajta.
Nincs egy qrva fűszál az egész hómezőben,
Nincs itent már semmi, csak fehérség a ködben.
Hófalak melegében tíz-tizenkét viking
alszik jó mélyen, s melegíti a (svéd) fing.
Hej pedig a csűrökben sok autó ott van,
Magyarokat várva, épen, vagy lelakottan.

Csikós, a horihorgas küzd egy netbook gémmel,
jó messzire elnéz, s kőolajat kémlel.
Óriás vikingnek nézhetné itt valaki,
ki a svéd veteránállomány vérit most szíjja majd ki.
Etanolos kútnál a Volvók csendesen legelnek,
Hungaro-fotósok hadával szemeznek.
De felült már a svéd nap a legények nyakára,
s elindultak büszkén az utolsó portyára.

Hajrá fiúk! :o)

luck66 2010.03.04. 10:59:30

@csesztergom: nincs itthon,le kéne menni a boltba,de ha pont akkor jön a friss poszt?!:)))

OrbanseggenLorincz 2010.03.04. 10:59:38

@Workman: azjo, nekem is olyan van csak tfsi :))) szeressük és vigyázunk rá mert törődést igényel de hálás :D

DRH 2010.03.04. 10:59:42

@Garp:
netlopó statt naplopó

ChPh 2010.03.04. 11:00:12

@Wander: Ha olyan, mint a teszt, akkor emlékeim szerint 1.8

A turbó hűtés-fűtést meg általánosságban mondtam, nem a CsíkTourra értve :D

jaszpilaca 2010.03.04. 11:00:17

Emberek!!! Már 11 óra, és semmi hír!!! Nem lesz ez így jó!!! Legalább annyi, hogy meg jöttünk, megvan, szép, megvesszük.

DRH 2010.03.04. 11:01:01

@luck66:
á, nem éri meg szívni.
jól tetted hogy abbahagytad.
Gratulálok

snowman 2010.03.04. 11:01:03

@primatus:

Kb. így írt volna, ha napjainkban élne, és lebutulna az én szintemre:

Mogyorók a Svédben

Ég a minusz 20-tól egy Opelnek az alja
Tikkadt TC-sek nyomulnak most rajta.
Nincs egy qrva fűszál az egész hómezőben,
Nincs itent már semmi, csak fehérség a ködben.
Hófalak melegében tíz-tizenkét viking
alszik jó mélyen, s melegíti a (svéd) fing.
Hej pedig a csűrökben sok autó ott van,
Magyarokat várva, épen, vagy lelakottan.

Csikós, a horihorgas küzd egy netbook gémmel,
jó messzire elnéz, s kőolajat kémlel.
Óriás vikingnek nézhetné itt valaki,
ki a svéd veteránállomány vérit most szíjja majd ki.
Etanolos kútnál a Volvók csendesen legelnek,
Hungaro-fotósok hadával szemeznek.
De felült már a svéd nap a legények nyakára,
s elindultak büszkén az utolsó portyára.

Hajrá fiúk! :o)

2010.03.04. 11:02:03

OMMM!

Láttuk, sokáig nyomtad este (reggel), de egy kérdés, télleg, majd kávé utánra: össze tudjátok számolni, mennyien drukkolásznak Hibbanéknak?

Más: aki posztot vár, gondoljon bele: odaérnek, alkusznak, néznek, tolmácsol S.E bácsi lánya, aki ugye ma délután elhagyja Rénszarvasfalvát, többek között ezért is kellett gyorsan odaérniük, úgyhogy mire poszt lesz, késő du/este lesz. (De ne legyen igazam). Hacsak vmelyik elvetemült nem ír egy gyorsat a megérkezésről (jó lenne). Tibby a fotók alapján már úgyis kivan, ültessétek le oszt laptopot a kezibe néki...

gnme 2010.03.04. 11:02:04

..látom én, Bende a legszendébb.

Belül meg egy igazi állat :) egy elvetemült.

Csikós meg olaj a tűzre.

:)

snowman 2010.03.04. 11:02:24

@snowman:
itent = itten
tudom ez sem helyes, de ugye a költői szakadtság az mindenkinek jár. :o)

flagellumdei 2010.03.04. 11:02:27

Zseniálisak vagytok!

Szerény véleményem szerint feljutottatok az "újságírás" legmagasabbik csúcsára a - mondjuk így - szórakoztató műfajon belül. Az magyar autós újságírásét már régen meghódítottátok.

Mikor indultok az Ambassadorért? :)

halszájú 2010.03.04. 11:02:29

Tempó Magyarok! Tempó Monarchia!

Még a kilenczvenes évek elején járogattunk "nyugati" autókért olyan egzotikus helyekre, mint Winsen (Luhe), (Hamburg aaltt) meg Lübeck.
Akkor az volt a különbség, hogy egy Skála-Coopos reklámszatyron kívül nem volt semmi nálunk. Mindíg helyi vonatokkal mentünk, x-szer átszállva, államhatáron leszállva átgyalogolva, mert az olcsób volt.
És amikor megvettük az autót, rácsavaroztuk illegálisan a magyar rendszámot és huss.

Szép idők voltak.

Wasi 2010.03.04. 11:03:20

VÁÁÁÁÁÁÁ Kitépem a hajam, lesz Ponty, vagy mivan????
F5 Zsolti F5!

Shaidar 2010.03.04. 11:03:21

Nem bírtam ki és regisztráltam... Folytatást követelek!!!! XD
Ez már függőség...

luck66 2010.03.04. 11:03:26

a következő poszt címe meg az lesz:MEGVAAAAAAAAAAAN!

davez 2010.03.04. 11:03:47

Katit idézem a saját posztjából:

"MKati 2010.03.04. 10:48:45
Hello Mindenki!

Rettegek, hogy mit kezdek majd a sok kommentel a postaladamban otthon? Poszt frissul, lehet tovabb kovetni az esemenyeket, de nem mondom meg mi a friss helyzet! Talalgassatok!

Udv
Kati"

2010.03.04. 11:04:25

@snowman: Helyenként nem jön ki a szótagszám DE KI NEM SZARJA LE? :)))

biker_kolee 2010.03.04. 11:05:40

KATI FRISS:

MKati 2010.03.04. 10:48:45
Hello Mindenki!

Rettegek, hogy mit kezdek majd a sok kommentel a postaladamban otthon? Poszt frissul, lehet tovabb kovetni az esemenyeket, de nem mondom meg mi a friss helyzet! Talalgassatok!

Udv
Kati

2010.03.04. 11:06:41

Na emberek, mindenki át Katit olvasni...

x10dead 2010.03.04. 11:07:08

Este hazaertem, epp lefekudni keszult a csalad. Anya ilyenkor mindig mesel a torpenek. A kicsi vitatkozik, visszakerdez, aztan szep lassan lehiggad es elalszik.
Tegnap Anya nagyon faradt volt. Apa ugy gondolta, segit kicsit, ma O mond meset. Persze nem jutott eszebe semmi ertelmes.
Aztan belekezdett:
"Volt egyszer egy Csikós Zsolti..."

Az erodben toltott ejszakaig jutottunk a tortenetben, es a fiam edesdeden aludt. Nem volt balhe, nem volt vita, csak csendes szuszogas.
Nyomjatok az infot, mert ha ma is nekem kell meset mondanom, bajban leszek nelkule!

skyrangr 2010.03.04. 11:07:34

@Balchee74: igen, március van, de északon, a sarkkör közelében áprilisban is eshet még a hó.

TayRol 2010.03.04. 11:07:35

ez nem er, szetvet az ideg... infooot!! :)

benyomano 2010.03.04. 11:07:42

@konti10: Csikósék helyében most adnám körbe a fegyvert:D

csesztergom 2010.03.04. 11:08:26

@davez: Na jó de azt akarja,hogy megdögöljünk infarktusban?

nem kéne... 2010.03.04. 11:09:24

@konti10:

ezen már ajtóoszlop sincs, ha jobban megnézed.

pxaba 2010.03.04. 11:10:28

Gyors helyzetjelentés: Tybby szerint 96 km-re vannak Domsjötől, a térerő baromi rossz volt:(
Hajrá Csiki!

2010.03.04. 11:10:58

Ezt nem bírom, beveszem a szívgyógyszerem... 50ml PÁLINKÁT!!!

DRH 2010.03.04. 11:11:21

kéremszépen - itten az Alfréd kavarja a lapokat. Jimmy is megmondhassa.

primatus 2010.03.04. 11:12:35

@Balchee74: ? Hova? Én nem találok újat... F5 hiába...., vagy hol találom?

Dennis01 2010.03.04. 11:13:10

Ha mar csak egy ezres van hatra, mehet a Europe-tol a kedvenc szamom:
www.youtube.com/watch?v=tt_ro2aerQg
"It's the final countdown..." :D

dansun 2010.03.04. 11:14:10

@biker_kolee:
...nincs ékezete, akkor talán már a ponton eladó vendégszeretetét elvezve a számitógépét is megkaparintották, hogy szélessávon tolják a posztokat és képeket!
:)

davez 2010.03.04. 11:15:03

@pxaba: akkor hamarosan tényleg befutnak. live-ban kellene adniuk valami kameremobillal :)

dansun 2010.03.04. 11:15:24

@DRH:
...keveri a málna szőrt! :)

Anyádlóháton 2010.03.04. 11:15:29

Na akkor most szívatnak itt bennünket? Mi a búbánat van már??? Alszanak? De hát hasukra esik a hó! Valami infót .... lassan ebédidő és semmi hír a kalandozó magyarokról:-(

snowman 2010.03.04. 11:16:21

@Balchee74:
ezért snowman a nick-em, és nem mondjuk Johnny Gold-Saloonta. :o)
Meg aztán itt lihegnek a vérszívók a nyakamban, így nehéz alkotni pár másodperc alatt. :o(

Hindustan-t akarooook!

2010.03.04. 11:16:26

@x10dead: Eeeeeeeeeeeez, ez qva jó... :)

luck66 2010.03.04. 11:16:45

szerintem már a próbaúton is túl vannak,írják a papirokat,isszák az áldomást!:)))

2010.03.04. 11:17:08

@dansun:
Nem látok benne depresszióra utaló jeleket sem, úgyhogy talán minden rendben zajlik...
Azért a pálinkás üveg itt marad.

snowman 2010.03.04. 11:17:37

@Anyádlóháton:
szerintem Domsjöbe már a térerő is rénszarvasháton jár csak.

biker_kolee 2010.03.04. 11:17:54

@dansun: Én is erre tippelek. :)

Dombon a tanya, kedves cartársak.

2010.03.04. 11:18:01

@skyrangr: Pár évtized és ha így folytatódik a felmelegedés, mán ott se nem fog...

Mik_i 2010.03.04. 11:18:45

mi van már no? elment a mobilnet? ők utazgatnak, mi meg lerágjuk a körmünket :D valami kis info morzsákat tessék csepegtetni a szegény éhezőknek! :)

2010.03.04. 11:20:26

@primatus: Bocs, félre lettem kormányozva (vezetve...)

Cuter 2010.03.04. 11:20:59

A Csikós lepetézett a gyönyörtől amikor meglátta a Mercit. Most tanácstalan nem tudja, hogy a kocsit vagy Katikáját simogassa.

shagy · http://www.konyvkoto.com 2010.03.04. 11:21:13

@pxaba: Ezt te honnan szerezted... ezt az infót?

geris 2010.03.04. 11:21:51

Valami kis infót már, na! Ommm alszik, vagy már térerő sincs? Egy telefont eresszetek már meg, aztán legalább annyit, hogy még élnek!!!

Shaidar 2010.03.04. 11:22:48

Szerintem Csikósnak ezután a kaland után tuti meg lesz félévre a téma. 1-2 poszt (remélem csak ennyi) lesz míg végre szegény ponty magyar papírt kap... Utána 3 poszt javítás és a búcsú a "beáldozott vasaktól". Aztán szintén ömlengés ahogy megy a ponty és ismét javítás, mert ha nem lesz baja Csík talál majd valamit :P

Csikós_IS_the_President!!! 2010.03.04. 11:23:33

A Csik vajon fürdött már ma reggel? mert ha nem akkor a s(z)aga folytatódik!:)

Hegyi Zsolt · http://zen-taxi.blog.hu 2010.03.04. 11:23:43

@soseleszekelso: Moszkva nekem is megvolt, hasonló élmény, egy Wartburggal, 86-ban. Aztán repülővel kellett hazajönni, mert a vas elgörbült, de az egy másik sztori.

jaszpilaca 2010.03.04. 11:23:47

@snowman: EZ Kész!!! Leestem a székről!!!

denieboy 2010.03.04. 11:23:49

Gyerekek hajnal félt kettőkor feltámadtam és muszály voltam ránézni a blogra, örömmel konstatáltam két cigi között, hogy 3 új friss poszt van. Végre fényképek rólatok és mosolyogtok. :)

Nagyon nagyon nagyon várom már az új fejleményeket. Opöl fogyija hogy alakul, térkép ügyileg merre vagytok(GPS koordináta, googlemapsban lehet rá keresni).

Remélem videóztok is és az első pöc-röfföt megörökititek.

Mennybe mentek gyerekek ugye tudjátok! :)

Hegyi Zsolt · http://zen-taxi.blog.hu 2010.03.04. 11:24:50

@Shaidar: és egy pár post majd utána, hogy hogyan keres rá vevőt, mert jön az új szerelem. :)

InterHOOD 2010.03.04. 11:25:06

azért az is durva mikor mentünk Szicília dél részébe és Firenzénél mikor átmentünk a másik pályára,bemondta a gps, hogy menj tovább 1020 km-t :))))))
na akkor lefagyott a mosoly :D

Anyádlóháton 2010.03.04. 11:26:48

Az éccaka az jutott az eszembe, hogy majd ma ugrik az a bizonos majom a vízbe és kiderül a meztelen igazság. EBay-on venni autót ... olyan a lottó ötös. Vagy bejön vagy nem. A csatolt fénykép(ek) sok minden megmutatnak, de még többet el is takarhatnak. Én is eBay-on vettem a verdámat és nem egészen úgy nézett ki mint ahogyan a laptopom monitorán megjelent. Végül is megvettem, mert én is utaztam érte a családdal nem keveset. Utólag belegondolva nem bántam meg. Kicsit kipofoztam és a mai napig is hű társam. Ennek már négy éve. Remélem a mai napon a "kedves vevők" azt kapják amit megálmodtak! Csak valami infó lenne már ...

domi0318 2010.03.04. 11:28:01

jó napot Urak! jó utat svéd kalandorok, és persze Kati!!!

ma meglátjuk végre, ugye???

kipe · http://www.car-tarsak.blogspot.com/ 2010.03.04. 11:29:17

@Wesszájd Gábor:

Tudod a "nyugati" autó kereskedőt (leszámítva a török neppereket a németeknél), pláne a magánszemélyt az különbözteti meg a keleti (magyar) autó eladóktól, hogy ami a hírdetésben megjelent az úgy van a valóságban is és az adott szót ott komolyan veszik.
Nincs időközben kiderült papirmizéria, tisztázatlan tulajdonviszony a hírdetés fotójának köze sincs a konkrét autóhoz, stb , stb történet és mese (...)

www.szem.tv · http://csikosgabor.blogspot.com/ 2010.03.04. 11:31:36

Csináltam a névrokon kollégámnak egy héró rajongói kört a Facebookon: www.facebook.com/group.php?gid=336551322911
Sokat autóztam vele tudom, hogy baromi normális. Ha nem oldtimerről van szó. Ha meg csillagosról...arra nincsen szó.

biker_kolee 2010.03.04. 11:32:51

@domi0318: Jó nagyot! Meglátjuk, biza!

Költözzünk az új poszthoz, kedves kommentelők. :)

domi0318 2010.03.04. 11:37:20

@www.csikosgabor.blogspot.com: én már csatlakoztam is! de a Ponton 48 éves! szerintem javíts bele :))

Nap 2010.03.04. 11:37:33

A fiúk is küldözgethetnének 2-3 óránként helyzetjelentést, mégha csak pár soros is.
Pl.
Uppsala után
basszuk a rezet
Bende Tibby
Most, aki vezet.

Nap 2010.03.04. 11:45:01

Vagy:

A távolban Diósjenő
tünik fel éppen
nemkicsit eltévedtünk
ezen a térképen.

:)

mercurius 2010.03.04. 11:49:17

Már második napja izgulok a sztorin...
Mintha nekem vennék azt a Mergát. ELképesztő! Utoljára akkor vártam ennyire, hogy nethez férjk, amikor néhány éve bereggeltem a lóvé.hu-n és a csókokat vártam...

Noha nem mozgókép, és nem kétbusznyi stábbal mennek, pontosan olyan élményérzésem van, mint amikor a Topgear valamelyik külföldi cselendzsét nézem.

Basszus ez nagyon igényes!

Nem csodálkoznék, ha a Csikós ezek után díjat nyerne.

Szurkolok, és Úgy, de úgy segítenék nekik, csak nincs mivel...

2010.03.04. 11:54:27

@mercurius : Csikós már így is díjat nyert.
Legenda lett.

clubman 2010.03.04. 12:09:21

@Hegyi Zsolt:
Én csak Kievben voltam kétszer 80-ban az R4-emmel, haverokkal. Csak az egyik motortartó bakból ugrott ki a moci. :-)

domi0318 2010.03.04. 12:10:09

@mercurius : vajon ki lesz az év autós-újságírója 2010-ben? és még csak március eleje van... :))

evil. 2010.03.04. 12:18:22

@ChPh: az én barátnőm már pusztán a belsőségblog említésére szemmel öl:) szerinte 4 napja nem foglalkozom vele :)

Hegyi Zsolt · http://zen-taxi.blog.hu 2010.03.04. 12:21:19

@clubman: Ó, Kijev. :) Be szép volt az. Namost 86-ban Wartburggal menni USSR, az nem volt kis kaland, bár nem gondoltunk bele akkor. Igaz, két hetes jogsival a franc gondolkodik. :D

Hegyi Zsolt · http://zen-taxi.blog.hu 2010.03.04. 12:22:43

@evil.: szerencsés a nőd, hogy késő kapcsolódtál bele az eseményekbe és csak 4 napja. :D

zdyzs 2010.03.04. 12:24:12

Csík! Mindent bele.

Ja, milyen színben kell a Hindustan Ambassador?

A kék metál nagyon menő. Tényleg láttam ilyet, igaz lent Keralában, de mire összeszeditek a lóvét a túrára, biztos fel tudok hajtani egyet Nektek.

2010.03.04. 12:30:51

@evil.: ...én az enyémet igyekeztem ma hajnalban lerendezni, hogy ne sértődjön meg... :)))

ommm 2010.03.04. 12:48:33

@arconfosom: Töki, minden genfi hír ott van jobboldalt basszus, ne feszülj már itt, inkább olvass.
Ha valamivel nem értesz egyet, ott a hírszerkesztő-link és írj neki.
BTW: Eddig összesen EGY darab szép autót láttam Genfből. Ott is van a címlapon.

Ja, hogy könnyebben megtaláld, megsúgom, hogy egy jókora GENF 2010 fejléc alatt találod a híreket. Friss híreket.
Jó napot.

evil. 2010.03.04. 13:06:24

@ChPh: az én barátnőm már pusztán a belsőségblog említésére szemmel öl:) szerinte 4 napja nem foglalkozom vele :)

snowman 2010.03.04. 13:06:55

@ommm:
arról már nem is beszélve, hogy a sok genfi szutyok már hetek óta kiszivárgott mindenféle helyre, így már a kutyát sem érdekli.
Akárhogy is fáj, ma Svédország a sztár! :o)

evil. 2010.03.04. 13:08:03

@ChPh: tömött koliszobában nehéz, mind a ketten koleszosok vagyunk:)

bobfalfa 2010.03.04. 14:25:16

A domsjöi Webkamerán lesz valami?

www.gasthamnen-ovik.nu/webbkamera2.cfm
Bár szerintem nem is lehet odamenni autóval arra hóra...

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2010.03.04. 16:26:53

@ati27: nem tudom, spec nálunk lehet kapni, épp ma ettünk belőle, a szaga a nem olyan zavaró(szabadtéren persze), de az íze az rettenetes, kb a 2 napos esőáztatta kutyaszar lehet ilyen... :-)

Kanten_vagyok_Montarzsiból 2010.03.04. 18:14:43

Ha már 4en mentek igazán vezethettek volna felváltva, szállodázás nélkül...Bár gondolom lóvé nem számít...
süti beállítások módosítása