Pre-vételi szorongások

  2010. március 04. - Csikós Zsolt Címkék: dezső ponton domsjo svedorszag ponton

A szerzőről még nincs információ feltöltve!

A szerző még nem publikált a Totalcaron

Öt gang az állólámpában!
2015-07-19 07:25:12

Annyira régóta van hosszú ötödik (hatodik, hetedik és nyolcadik) az autóinkban, hogy már csak a veteránosok

Totalcar a Múzeumok Éjszakáján!
2015-06-18 08:03:55

Ez most más lesz. Most mi állítunk ki autókat, s várjuk, hogy jöjjenek a nézők, lehetőleg jó sokan. Volt

Szép autót keresünk!
2015-06-08 17:52:23

A folyóvizek élővilága után a Totalcar most a kultúra irányába evez: kivesszük a részünket a Múzeumok

Bent a kövület-Pio!
2015-06-02 16:00:17

Ráment egy csomó idő a hétvégéből, de az a pár Pioneer hangfal (cirka 1979), amit idestova másfél éve


Elindultunk végre Sundsvallból - ami egyébként egy csodás városka – Domsjőbe. Éjjel ítéletidőben érkeztünk ide, az Insigniát több ízben hótolóként használtuk, valószínűleg pár órával korábban szakadt a hó. De ez csak másodpercekig tartott. A szállóhoz vezető úton konkrét hófal állta az utunkat, mert egy perccel ezelőtt járt ott keresztben a kotró. Álltunk ott vagy húsz másodpercet, de mire kitaláltuk volna, mit tegyünk, máris előtermett egy másik mögülőlünk a járdán, és tíz másodperc alatt, tekeregve mint valami giliszta, tükörsima utcát varázsolt elénk. Csak nekünk jött oda, mert miután a gép készen lett, a sofőr félreállt vele, integetett barátságosan, majd elhajtott, vissza a dolgára, a másik utcába. Ez a Svédország egy rettentő emberséges környezet, tényleg egészen megdöbbentő minden, ahogy az emberek itt a dolgokhoz állnak. Németes rend, olaszos életszeretet, svájcias gazdagság – ez itt igen jó. Best of many worlds. Csak rohadt messze van.

DSCF7796

Elalvás közben még hallottuk, hogy nekilátnak a szálló előtti járdarésznek is, reggelre tükörsima volt minden, a járdán szinte körömcipőbeni sétálásra alkalmas volt a terep. Asszem húsz perc alatt végeztek a mi háztömbünkkel, ami Magyarországon lett volna egy fél nap, rosszul. Persze egy csomó hajléktalannak munkát adott volna, az mondjuk nem rossz. De itt nincsenek hajléktalanok, mert az a néhány tudatlan albán pásztor, aki itt kiköt augusztusban, az még októberben mind megfagy. Ez a Svédország tényleg hihetetlen.

Reggel még tettem egy kis sétát a városban, megnéztem a főteret, ahol az a sundsvalli kamera van, amit vagy ötvenszer megnéztem naponta, mielőtt útnak indultunk, mert a domsjői – tereptárgyak és emberek hiányában – sokkal kevésbé volt informatív. Gyönyörű hely, tényleg, ide még nyaralni is eljönne az ember, csak sajnos a Bahamák közelebb van.

Mindegy, nem erről akartam írni, hanem az autóvásárlás előtti görcsről, ami ilyenkor kötelező. Most, e baromi hosszú úttal a hátunk mögött egész más perspektívába kerül, hogy egy iszonyatosan vén autóval nekiindulunk mindjárt a távnak. Iszonyatos baromságnak tűnik. Pedig ezerszer belegondoltam előre, sokszor vezettem már sok ezer kilométert nagyon öreg autókkal külföldön, tudom, milyen. De ez hosszabb, telebb, ismeretlenebb, egyáltalán. Vannak modern autók, amelyek a csomagolásból kivéve nem tudják hibamentesen teljesíteni ezt a kilométermennyiséget ilyen körülmények között.

És én tudom, milyenek a régi autók. Közel sem várok tökéletest, ó nem, Mint már sokszor leírtam, ez egy olcsó Ponton-Merci a többihez képest, normál áron képtelen lennék megvenni. Sokan írták azt, hogy az embernek meg kell valósítania az álmait, és hogy vegyem meg, ha ez volt az álmom, de tévedtek – nekem a Ponton nem volt az álmom. Mindig túl drága volt ahhoz, hogy legyen belőle egy működőképes példányom. Ez a Ponton inkább egy véletlen – annyiba került, hogy el mertem játszani azzal a perverz gondolattal – mi lenne, ha megvenném. És belevágtam, én barom.

Autót általában rendkívül rossz lelkiismerettel veszek. Nehezen szoktam összekaparni rá a pénzt, félek, hogy mellényúlok, mindig találok okot, hogy miért nem kéne megvenni, és mindig kell utólag rákölteni – emiatt már évtizedek óta úgy kalkulálok, hogy hagyok némi pénzt arra, hogy legalább az első pár hétben működésben tudjam tartani. Most erre esélyem se volt. csak az ismert hibákra maradt valami – kölcsön – della. Krómozás, festés esetleg, de semmi nagyon komoly. Ja igen, kölcsönből veszem, jaj.

Most olyan drága autót készülök megvenni, amihez foghatót még sose vettem. Olyan öreget készülök megvenni, amilyet közelről még csak félkilométeres próbák erejéig láttam. 2700 kilométert kell vele megtenni (a Puch nem számít, az trélerháton jött haza). Azonnal, felkészítés nélkül kell vele mennem sokat, az ő tempójához képest borzalmas sebességgel. Hű.

Egész reggel keményítgettem a szívemet – ha rossz lesz, otthagyom. Nem bírunk el még egy projektet így családilag, akármilyen ígéretes is. Az ember azt írta, hogy rozsdamentes. Aki ismeri a svédeket, tudja, hogy ez azt jelenti, hogy az ő ismeretei szerint egészen biztosan az, itt nem hazudnak, csúsztatnak, ez nem a Balkán. De mi van, ha egyszerűen nem ért az öreg autókhoz? Nem veszi észre, ami nekünk azonnal kiszúrja a szemünket, hogy az öt évvel ezelőtti tulaj olyan vastag alvázvédőt hordott fel, hogy nem látszik, hogy egyáltalán nincs hossztartó?

Ha rozsdás lesz, nem veszem meg, elnézést kérek, átadom a magyar pálinkát, barátsággal kezet fogunk, vázolom a helyzetet, és eljövök. Vídiakemény leszek. Nem tolhatok ki az egész családommal. Nem.

Apropó, család – Kati reggel nyolckor hívott, hogy ő már ott van Domsjőben. Mondtam, Sundsvallban morzsolgatjuk még a csipát, mindjárt megyünk reggelizni. Az jó, mert ő 5:20-kor épp ott szállt át a stockholmi éjjeli vonatról a buszra. Mondom, akár be is jöhetett volna aludni, három ágy volt a szobában. Bár nem tudom, hogy mit szóltak volna a sundsvalli Ibis-ben, amikor fél hatkor beállít egy magyar nő, azt állítja, hogy a neve ugyan Massányi Katalin, de ő a fent, a 120-as szobában alvó Csikós Zsolt felesége, csak nem anyakönyveztette át magát még anno, és ébresszék fel a CsZs-t, és ő megy fel oda aludni. Meg aztán azt sem tudom, hova ült volna az Insigniában, hiszen a Sipos húsz perccel ezelőtt megpróbált öt darab frissen vett veteránújságot betömni valahova, de nem sikerült, azt hiszem, úgy oldódott meg végül a dolog, hogy megette őket. Most a hasa nem fér el.

Ja, és a szoba, most hogy szóba került. A 120-ast kaptam. Tudják, mi a Ponton-Mercedes gyári kódja? W120, bizony...

Tehát irány Domsjö, mindjárt ott vagyunk, már csak 84 kilométer. Egy klasszikus svéd képeslap tetején autózunk, még mindig nem láttunk veteránautót, tehát elég kretének leszünk majd hazafelé. Ha lesz hazafelé.

Most mentünk el a híd mellett, aminek a webkameráját szintén vagy százszor megnéztem, és itt van visszafelé nézve a hídról az öböl is (legalábbis szerintem), amire szintén sokat pislogtam.

Tudják, egészen furcsa érzés olyan webcam-színhelyek mellett elhajtani, amelyek még tervezéskor elérhetetlenül messzinek, valószerűtlennek, földönkívülinek tűntek, most meg itt vannak. Még a házat is látjuk az autóból, amiben a webcam egészen biztosan lakik.

Nem ígérek sok posztot mára, ha Tibby ír, hát ír, nekem elég sok dolgom lesz, meg nem tudom, hogy kerülök-e olyan állapotba. Mindenesetre szurkoljon, akit érdekel. Jól jön majd.

11:20-as híradásunkat olvashatták a Budapest-Domsjö Expresszről, helyszín – 80 kilométerre Domsjőtől.

A képek - minden valószínűség szerint - tegnapi állapotokat tükröznek. A srácok ömlesztve nyomják ftp-re őket, de inkább kirakjuk, mégha nem is kapcsolódnak szervesen a poszthoz, lássanak önök is minél többet belőlük. - omm -

 

A sztori eddig:

1.rész, 2.rész, 3.rész, 4.rész, 5.rész, 6.rész, 7.rész, 8.rész, 9. rész, 10.rész, 11.rész, 12.rész, 13.rész, 14.rész, 15.rész, 16.rész, 17.rész, 18.rész, 19.rész, 20.rész, 21.rész, 22.rész, 23.rész


(X) akiknek köszönhetjük:

 
 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://belsoseg.blog.hu/api/trackback/id/tr1001808358

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pxaba 2010.03.04. 13:07:41

@Nigab: Rendben, legalább én ingyen tájékoztathatom, mi történik itthon:)

Hurri Kán 2010.03.04. 13:08:09

@primatus: én sem értem az itthoni Merci képviseletet... Valószínűleg be vannak oltva kereskedelem ellen. Hát ha egy ilyen útnak nincs hír és reklám és Pr értéke, akkor minek? Szerintem, ha kiszámolná valaki, a jelenlegi hirdetők (akik jóvoltábol, lásd fenn) szerintem az egyik legjobb és legolcsóbb hirdetést vették meg most maguknak, bár az ő esetükben biztos, hogy nem csak erről szól a dolog.

Megvanmár a Ponton?????

2010.03.04. 13:08:24

@Dennis01: Nem csak Mercedesekböl, kombi Insigniat se lehet már kapni.... :)

Mr. Homn 2010.03.04. 13:08:28

naaaa... valamit... csak egy szót....

aardwark 2010.03.04. 13:09:20

no eddig bírtam hozzászólás nélkül

A TC-t régóta olvasom, de ez amit Csikósék csinálnak, hát nem is tudom... (perverz, őrület, tiszteletreméltó, max respect, etc...) sokan leírták már,
most először kommentelek itt, de minden tiszteletem az övék és megértésem is
ugyan nem vagyok merci fan, de a régi autó mániám van és köszöni jól érzi magát :)
ami eddig volt: bmw 518 cápa 1973 (kis széria, nem a csík lámpás), Ford Cortina 1971 (egy hajó, a hátsó részből franciaágyat lehetett csinálni-csajok imádták, vajh miért...?:) )
Csikóséknak sok sikert, drukk ezerrel, Katinak nem különben
Ott lenni a Veterán kiállításon kötelező program szvsz...
A kommentekből kiderült számomra, hogy igenis van MO-n összetartás és közös cél amiért mindenki próbál a maga módján tenni (lásd gyűjtés, felajánlás-akár egymásnak, az idegen honban élő magyaroknak meg külön respect), no ezt kéne az országgal is (NEM POLITIZÁLOK SOHA) csak ezt jó látni. (és átérezni)
Bocs ha hosszú voltam, mindenkitől elnézést
Nem is említek nickeket, mert nagyon sokan vagytok, akik mellett én is követtem az eseményeket, de thx, hogy élvezetes kommentekkel reagáltatok a küldetésre... (mert az nem? há mé, nem az? de, akkó meg? igazam van, nem? De! és megint igazam van!!!!) :)
Sok sikert hazaúton is, szvsz a géppel nem lesz gond, olyan állapotban van amilyennek mondta az eladó

üdv mindenkinek és a svéd kommandónak!

domi0318 2010.03.04. 13:09:33

@SolymosD: az az 5GB amit a svéd mobilnettel vettek, nem gondóóónáám, hogy videotelefonálásra elég. skype-on viszont simán lehetne, ha van náluk webcam, vagy beépített... amúgy az ötlet jó!

gnme 2010.03.04. 13:09:35

yoo' niggaz' mikor nyomjátok már az élőképet?

Ez a szélessávú internet kora vazegh'

mercurius 2010.03.04. 13:09:39

1. Nem svédben tesztelik valahol a 4G-t? A mobilhálózaton? Ott tutter lenne sávszél a videoteflonáláshoz

2. Szerintem tegnapmegmamegholnap eleget nemdolgozunk ahhoz, hogy az ország teljesen szétkúrja az ezévi költségvetés hiányösszegét....

Bálint636 2010.03.04. 13:10:17

Az F5-billentyűmről már lekopott a festék.

Minden Nick Foglalt Már Talán Ez Nem 2010.03.04. 13:11:01

Tényleg szégyellem, de olyan gondolataim vannak, hogy hihetetlen. Most például az jutott eszembe, milyen gáz lenne, ha az érkezés pillanatában a Ponton mögül kiugrana Balázs és adna nektek egy üveg pezsgőt az R** K**b ajándékaként... Ja és ordítana, hogy Kész Átverés!

Egyébként komolyra fordítva: nagyon szurkolok hogy jó legyen a verda ha már egyszer ennyit mentek érte!

2010.03.04. 13:11:09

@bonnie: Nem én találtam :) de tényleg létezik. zugló testvérvárosi kapcsolatokat kezdeményezhetne Domsjövel...

Davyd · http://wordsofmusic.blog.hu/ 2010.03.04. 13:11:47

szurkolunk, szurkolunk, nagyon sokan!

RRSS2 2010.03.04. 13:12:02

Mielőtt nemet mondassz mi is hadd lássuk közelebbről a gépet :) a fotóid alapján. Hátha valaki megvenné közülünk :D

mortalwombat 2010.03.04. 13:12:05

@gyvy: Azért a mercinek is van pr érzéke...2 éve lecserélték egy görög taxis "zöldségesét", mivel dokumentáltan 1 millió km futott a vén csataló. A merci kirakta a múzeumába, a taxis meg kapott egy zsír újat (típust nem tudok)

Itt az idő rövidsége miatt nem tudtak szerintem dülőre jutni. Zsoltit hamar bekapta a biciklilánc :)

Cuter 2010.03.04. 13:12:23

Akármi is lesz a vége, minden évben meg kell rendezni a Ponton emléktúrát. Kezdek spórolni... Lehetne az idei belsőség találkozó Domsjöben.

Purci Úr 2010.03.04. 13:12:49

a "mi van, ha" és "hát, már nem" és egyéb társai feltételezéseket most dobd ki valamelyik svéd IKEA kukába. Most már nagyon ne hezitálj, ne tegyél fel magadban ilyen kérdéseket!
JÓ LESZ, SZÉP LESZ, MEGLESZ!

Most légy erős, na meg a hazaúton!

Irigyellek... :D

mercurius 2010.03.04. 13:12:50

@Minden Nick Foglalt Már Talán Ez Nem: Hát te beteg vagy Balázs 640000 ember akarná megskalpolni....

red87 2010.03.04. 13:13:19

Karesz úgy látom, fázós, nála mindig 22-23 fok a klíma, míg Csíknél 19...
de ez mindegy most!

Lehet már meg is vették?

Mr. Homn 2010.03.04. 13:13:23

@Minden Nick Foglalt Már Talán Ez Nem: na akkor elsántikálnék odáig és feltolnám a balázs seggébe az üveget.
áááá... már teljesen kifordulok magamból...
híreket lécci...

TayRol 2010.03.04. 13:13:32

@Nigab: ilyen volt a Saab-nal is. es ott elso, es egyetlen tulajnak kellett lennie.

snowman 2010.03.04. 13:13:37

Arra azért kíváncsi lennék, hogy kb. hány F5-öt nyomtunk az utóbbi napokban ezekre az oldalakra.
Remélem Csikós ezentúl a kommentek után is kap némi százalékot. :o)
B45524D N3K1 az F5-öt!

Herlock Sholmes 2010.03.04. 13:14:00

1. Megvette.
2. A svéd ma hajnalban másnak adta el, leüti, rendőrség.
3. Rozsdás, alkuszik, a svéd leüti, kórház.
4. Rozsdás, alkuszik, leüti a svédet, rendőrség.
5. Megvette, nem indul, Karesz.
6. Megvette, indul, elüti a svédet, rendőrség.

sunblind 2010.03.04. 13:14:36

Dzsóti! Ne veszítsd el a hidegvéred, csak teli tankkal hozzad el!

kormax 2010.03.04. 13:14:38

Basszus úgy izgulok mint ama bizonyos első bevetés előtt! :P
Valami...

Hurri Kán 2010.03.04. 13:14:55

@Alf: Kösz! Ezt ismerem élőben is, Kerepesen van a főút mellett.

aardwark 2010.03.04. 13:15:35

Engem ami megdöbbentett, az az, hogy tegnap a du-i adásban a Winklerék egy szót sem szóltak erről a küldetésről...
(ok, tudom, kereskedelmi rádió és nem tudják/akarják/nincs lehetőségük) reklámozni a TC-t
no de azért mégis...

biker_kolee 2010.03.04. 13:16:10

Nahh, lökjétek mán a zinformációtot HE!

lanciabacci 2010.03.04. 13:16:20

@klarky:
A tépelődései nyomán van egy olyan sanda gyanum, hogy józanodik és kezdi megbánni ezt az egész sztorit autóstul, rajongótáborostól, rádióműsorostul, adósságostul és egyáltalán. Vagyis ha lesz bármilyen értékelhető hibája annak a szerencsétlen autónak, akkor otthagyja. Oszt majd jön a duma, hogy így a tulajnak is jobb, mer' nem kell buknia rajta.

De ne legyen igazam. Ha van töke, mostmár elhozza, ha kicsit is esélyes...

red87 2010.03.04. 13:16:31

@Herlock Sholmes:
7. Kicsit rozsdás, akadékoskodik, Bende leüti, Karesz hozza haza a pontont.

mercurius 2010.03.04. 13:16:32

Most komolyan meddig tart egy nyomorult Mergát megvenni????????????????

Ennyi idő alatt én már 5-öt is vettem volna!!!!

Mi van már????

dagger 2010.03.04. 13:16:34

"Megvettük g..ci!"

Ehhhehhee, elképzelitek Kareszt, ahogy a -17 fokban elaludt csikkal a szája sarkában ezt krákogja??? :D

2010.03.04. 13:17:11

@Nigab:
A taxis azóta sík ideg, mert televan a kocsi elektronikával, így a szervízre rámegy a gatyája...

gnme 2010.03.04. 13:17:22

mostanába én is izguloka bevetések előtt .. merhogy drága a vetőmag

később meg a cigányok a szomszédból leszednek mindent, meg már csavargók is vannak meg hajléktalanok pest alól .. betelepíti őket ide az önkormányzat, kéz kezet mos alapokon

..aztán hogy a helyi emberek kiskertjeivel mi lesz, azt leszarják

2010.03.04. 13:17:43

mivan mivan mivan MIVAN

pxaba 2010.03.04. 13:17:54

addig olvasgassatok Kati apukájától :
sebessegoltara.blog.hu/2009/01/26/cezeta
volt kitől örökölni a kalandvágyat, és az íráskézséget is!

Purci Úr 2010.03.04. 13:19:27

Ha lenne megspórolt pénzen, akkor én is nekizuhannék egy ilyen útnak a haverokkal, hogy egy echte svéd 142-es VeteránVolvóval térhessek haza!

biker_kolee 2010.03.04. 13:19:30

@pxaba: Áhh, ilyenkor nem lehet mást olvasni. Zabszem a mi seggünkben is ott van.

lanciabacci 2010.03.04. 13:19:51

@aardwark:
Tegnapelőtt utaltak rá, hogy lesz folytatás, de aztán mégsem lett. Talán műsoron kívül csitította őket a Csikós, hogy nem kell ennél nagyobb felhajtás.

Hurri Kán 2010.03.04. 13:20:09

@Nigab: igen, de az a német képviselet volt, ez meg a magyar. És sajnos, hiába ugyanaz a csillag, mint tudjuk, a két országban nem egészen ugyanúgy működnek a dolgok. Egyébként az a volt görög taxi egy sötétkék állólámpás.

dr.oid 2010.03.04. 13:21:14

Három TC weboldal van eddig kinyitva és próbálom rendezgetni valahogy őket a monitoron, sokáig éljen a multitasking, csak győzze az ember követni:)

mercurius 2010.03.04. 13:21:32

Ez nem lehet igaz!!! Miért nem írnak? Degecen laknak ezek is mind!

Mindjárt elolvasom a TC-t!!!!!!!!

SolymosD 2010.03.04. 13:22:17

@domi0318: csak egy pár perc:))) akkor is kell a videotelefon, mekkora feeling lenne:):):) vegyenek mégegy netet!!! :D

Szertintem remélem mire megjönnek az egész ország velük drukkol!!!:) akkor meg mit számít az a +5Gb-os csomag:)
Majd totál károly kifizeti gondolom csak csepeg már a szponzotoktól is:)))

De nem akaro beleszólni, ha technikailag, térerő, HSDPA lefedettség stb.. lehetséges szerintem kihagyhatatlan.

Éa akkor 3 szálon futhatna a sztori.
1: Csikós
2: Asszony
3: Gyerekek:D

Tiszta valóságshow...

DE ennek van értelme!!!

És Csikós meg nem féljen már a hírnévtől!!! Amit csinál jó, a dolgokat jó irányba viszi? A totalcar népszerűbb lesz, az emberek összefognak! Akkor hol a baj? Így járt aki nem tudja "befogni" megszívja előbb utóbb:D:D:D

Jó értelemben véve mert Ilyen Mercije nem lehetne amit most fog venni ha nem irkált volna ide, és ennyit!!!

Szóval hajrá!!! Gyerünk...

Kitartást és józan mérlegelést Csikóséknak:)

Suttora 2010.03.04. 13:22:31

@gyvy: Így van, állólámpás és nem 1 milliót futott, hanem 4,6 millió km-t

gazdinf 2010.03.04. 13:22:56

remélem, hogy ha már jól lesz a Ponty, akkor elviszik csapatni egy körre a Nordschleifen :)

csongibá 2010.03.04. 13:23:01

Ezek szerint az elso veteran auto amivel talalkoznak egy Ponton lesz :)
Biztosan megvan már a gép.
Jesszus, sose gondoltam volna, hogy egy blog ennyire izgalmas tud lenni.
Hajrá Csik, hajrá Kati, hajrá csapat!

dagger 2010.03.04. 13:23:37

Amúgy meg a kib@szott twittert erre találták ki:
Négyen(mostmár) vannak, kb 5 percenként lehetne írni pár sort, hogy épp mivan.
Egy alap GPRS kapcsolaton eldöcög, kb egy millió üzenet kijönne az 5 GB mobilnetből.
iphone és egyéb okostelókról meg még a geotag is működik, szóval azt sem kéne beírniuk hol vannak, mert automatán kiteszi googlimapsra.
Manapság már egy technikával foglalkozó portál expedícójának ezeket simán alapból kellene használnia.
Jóhogynem galambpostával küldik az anyagot.
Amúgy a szövegek királyak csak sokat késnek Hajrááááááá!!!!!!!!!!

domi0318 2010.03.04. 13:23:54

@biker_kolee: mivel üssük el az időt??? b#szogassuk a Pistát például? :)

Balázs Viktor 2010.03.04. 13:24:07

BEINDUUUUUUULT! Most beszeltem Bendevel telefonon, gyertyat csereltek eppen, aztan horo-horo-horo-vrooom, es a fulem hallatara beindult! Mindjart jon a poszt.

Totyasrác 2010.03.04. 13:24:49

@Balázs Viktor: Kirááááááááááááááááááály :DDDDDDDD

Inner Circle 2010.03.04. 13:24:50

Na, nézzük szigorúan üzleti alapon a dolgot. 1 mozijegy manapság kb. 1350 forint. Eddig a túra követése mintegy 1 jó mozifilmmel ért fel, de ha Csikós lendületesen, színesen, élvezetes és mindenekfölött hosszasan szív majd a Mercivel, akkor az nekem egy-kéthetente egy jó poszt, na mondjuk darabja nincs egy óra, de azért átlag havi egy mozijeggyel számolhatunk. (Ha még a garázsba is beenged, akkor IMAX 3D jegyárak lesznek érvényesek!) Úgyhogy, bár nem vagyok gazdag ember, de - ahogy már említettétek - támogatnám a projektet. Csikós választhat: most egy tízes egy összegben, vagy havi egy mozijegy ára? :-)

M division 2010.03.04. 13:24:50

Meglesz a Ponton!!!!!

Purci Úr 2010.03.04. 13:24:58

Ha már ott vagytok, hozzatok már nekem egy '72-es évjáratú 142-es VeteránVolvót. :D

jag få tacka så mycket !

SolymosD 2010.03.04. 13:25:02

ááááááááááááááááááá már nézik!!!!:D:D:D

éááááááááááá

evil. 2010.03.04. 13:25:02

ÚJ POSZT!!!!!!!:)

domi0318 2010.03.04. 13:25:39

@Balázs Viktor: MÁZLISTAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

red87 2010.03.04. 13:25:40

@Balázs Viktor: végreeee!!!

hajrá öreg merga, jöjj haza!

gnme 2010.03.04. 13:25:43

..fije, vannak itt emberek akiknek a technika kisujjban van .. csakhát válaszra nem méltatják őket

inkább a nagy kuss egy olyan eseményre, amire figyel vagy egymillió ember

sunblind 2010.03.04. 13:26:03

@Balázs Viktor:
... fú, és ha nekiálltak gyertyát gyújtani, akkó ezek szerint nem gáz kívülről sem.

kipe · http://www.car-tarsak.blogspot.com/ 2010.03.04. 13:26:03

@gyvy:

gyvy 2010.03.04. 13:08:09
@primatus: én sem értem az itthoni Merci képviseletet... Valószínűleg be vannak oltva kereskedelem ellen.

...vagy a jobbik esetben simán csak rafináltak a PR -esek ott.
Szerintetek mi a jobb ?

A kezdetnél beszállnak egy bizonytalan kimenetelü projektbe, egy őrült autós firkász + a haverjai a Mercedes Hungária pénzén leutazik a térképről és ott nem vesznek meg egy Mercit (ami ugye az Ő termékük), szemlesütve, vert seregként hazaballagnak.

VAGY

azok a bizonyos PR-os urak/hölgyek is itt lesik a blogot és amint azt olvassák hogy
"Minden OK, megvan a Merci!"
akkor hívják fel a szerkesztőséget és adják a "gazdag nagybácsi" szerepét és igérnek mindent, esetleg teljesítik is...

Ekkor már nincs rizikó, bevan már járatva a dolog (hiszen a fél orszég ezt olvassa, VAN MÁR HÍRÉRTÉKE A DOLOGNAK A SZÁMUKRA IS, stb, stb

??????

toncsi64 2010.03.04. 13:26:22

Világért sem akarom fényezni a csillagot, de az 1 millió nem akkora sztori, hogy a gyár ráharapjon. Mondhatni üzemszerű...:)

2010.03.04. 13:26:34

@Purci Úr: Én sose nem vótam veteránfan. De ez a CSikk átnevelt. És az az öreg Volvo, amit emleget, KOLLÉGA ÚR, na az nagyon kéne.

...vajon mennyien indulunk neki IKEAIÁBA öreg vasért ezek után, he? :) Meg lesznek lepve ezek a derék népek, hogy megveszünk kint mindent ami 30+ -os :)

graffy 2010.03.04. 13:26:53

Egesz eddig percre kovettem a fejlemenyeket. En bogaras vagyok :) (fekete 1967) ugyhogy nagyon ertem ezt a dolgot. Sajnos most ki kell lepnem, megyek a repuloterre, Londonba. Legkozelebb este 6 fele kaphatok hireket. Remelem addigra boldog tulajdonosok leszunk.
Hajra Csik!

evil. 2010.03.04. 13:26:57

mire írtam volna, h biztos jó lesz, addigra kint a következő:)

dr.oid 2010.03.04. 13:27:11

Nyálas Olvasók!

Önök alábecsülik a monomániát mint józan gondolkodást befolyásoló tényezőt, amely különösen az áhított tárgy megpillantásakor hatalmasodik el a legjobban. Ha Karesz beindítja azt a kurva Pontont és nincs szarrárohadva elhozza. Ha nem én kérek elnézést mindenkitől:))

2010.03.04. 13:27:52

@Balázs Viktor: Jó, most akkor örülök egy kört :)

SolymosD 2010.03.04. 13:28:00

Én már kiegyeznék minden tekintetben azzal is ami 30 éve volt svédországban.D

primatus 2010.03.04. 13:28:01

@Balázs Viktor: YEEEEEAAAAAAAHHHHHHH!!!!!:-)

Hurri Kán 2010.03.04. 13:30:39

@toncsi64: egy biztos: a mostani C200CDI nemhogy 4 millió, de még 400.000 km-t se fog elfutni

aardwark 2010.03.04. 13:30:44

@lanciabacci:
thx az infót (szvsz magukkal b.sznának ki, ha ezt kihagynák a műsorból...), lehet arra várnak ki, hogy meglegyen az autó...

Sajna kb 20 percen belül el trappolok tárgyalni, de azért követem az eseményeket...:D

2010.03.04. 13:31:13

Részemről nagy elismerés azoknak is, akik most átmenetileg qvára le vannak szarva, mert senki se nem olvas mást, mint EZTET ITTEN.

...és rohadt lehet nekik most dolgozni, mert szvsz mindneki ezt olvasná és...á, hagyjuk. Kivagyok, komolyan.

karlmann 2010.03.04. 13:32:06

Mivel a csaj ugye csak 14:00-ig ér rá, lassan a célegyenesbe kéne fordulniuk. Mondjatok már valamit VAZZE!

skorpantó 2010.03.04. 13:32:35

@Ainult Mina: Azért,mert őt Massányi Katalinnak hívják!

primatus 2010.03.04. 13:34:11

@kipe: Azért tartunk itthon itt, mert a döntési pozíciókban lévő emberek nem figyelik és értékelik a közjót, a közérdeket. Sokszor a magánérdeket sem! Számtalanszor akadtam olyan problémába, hogy a dolog gyártója, szolgáltatója nem akart együttműködni.... Nem érthető, mert én abból indulok ki, hogy ő erre vállalkozott és ebből akar megélni. De akkor mindig az lesz az érzésem, hogy csak fedő cégről van szó és mittomén LSD-t importál a cuccban és én ugye mit keresek itt, mikor nem vagyok dealer. :-)

Vhornet 2010.03.04. 13:35:20

Olyan érzés mint amikor kisgyerek születésére várnánk a kórházi folyosón!

Leadfoot 2010.03.04. 13:38:03

Nagyon olyan érzésem van, hogy a megérkezésről szóló poszt hozzászólás-rekorder lesz.

ixtom 2010.03.04. 13:38:12

Ijjj, de nagy mák hogy most olyan órám lesz, ahol tudok netezni Inventorozás mellett. :D

Bambano 2010.03.04. 13:39:28

most benevezek a milyen veterán autót láttok először kontesztbe: merci pontont!!! :)))))

malenykij polgar · http://mbybk.blog.hu 2010.03.04. 13:40:21

@Nigab: Nem két éve, hanem hat éve, nem egymilliót futott, hanem 4,6-ot.

strfifi 2010.03.04. 13:44:16

Ahogy emlékszem (Az eladó lánya délután 2-3 ig ráér, aki tud angolul) mostanában nézhetik át az autót tüzetesen is, vagy ebben a pillanatokban állapodnak meg. Azt gyorsan kell mert hideg van :)))

Sys 2010.03.04. 13:45:50

@Nigab: Binnyiglit is hoznak? :)

ábrus (törölt) 2010.03.04. 13:48:34

Csak annyit mondjatok hogy eldőlt a kérdés!

Vhornet 2010.03.04. 13:55:17

Egy ilyen régi vas ha működött mikor leállították, hazajön! Apósom, sógorom is vett már veteránt, skoda oktavia, szpartak. Melyek már éveket álltak. A karbifedél levétele után csak kifúlytuk a pókhálót és az alu-oxidot. Majd egy kis benya a torokba és pár motorfordulat után életre keltek:))!! Esetleg a megszakítót kell megcsisszantani. A legkritikusabb pont talán a fék lehet. Ha pillanatnyilag jó is, egy erőssebb fékezés megviselheti az öreg gumi karmantyúkat! És a fűtés legyen még jó:)).

Suttora 2010.03.04. 13:57:28

@ábrus: Címlap gyerekek! Figyeljetek már, több mint egy órája Csikós Ponton tulajdonos!

jaszpilaca 2010.03.04. 13:59:55

Csak nehogy elhangozzon eme felkiáltás:
-Basszus a címet otthon hagytuk!!!!!

Carrotfield 2010.03.04. 14:32:51

Ezt még a Névshowros Skoda Rapidos Domsjödi Gábor is megirigyelné :D

-Gabi- 2010.03.04. 16:00:34

megvan!!!
Hála a jó Istennek:)
Örülök!!
süti beállítások módosítása