Alkatrész megvan, már csak fel kell szerelni

  2010. március 05. - Csikós Zsolt Címkék: totalcar dezső ponton csikós svedorszag ponton

A szerzőről még nincs információ feltöltve!

A szerző még nem publikált a Totalcaron

Öt gang az állólámpában!
2015-07-19 07:25:12

Annyira régóta van hosszú ötödik (hatodik, hetedik és nyolcadik) az autóinkban, hogy már csak a veteránosok

Totalcar a Múzeumok Éjszakáján!
2015-06-18 08:03:55

Ez most más lesz. Most mi állítunk ki autókat, s várjuk, hogy jöjjenek a nézők, lehetőleg jó sokan. Volt

Szép autót keresünk!
2015-06-08 17:52:23

A folyóvizek élővilága után a Totalcar most a kultúra irányába evez: kivesszük a részünket a Múzeumok

Bent a kövület-Pio!
2015-06-02 16:00:17

Ráment egy csomó idő a hétvégéből, de az a pár Pioneer hangfal (cirka 1979), amit idestova másfél éve

arpad graf

Nem nagyon tudok mit hozzátenni a tegnapi autótöréshez, nem egy örömteli dolog, és akkor még nagyon enyhén fogalmaztam. Ugye, az történt, hogy valahol 200 km-re Domsjőtől, egy nagyobbacska városba érve megtalált hátulról egy finn kamion.

A finn előtte nagyon nyomult, Bende kicsivel korábban, ahol volt egy kétsávos rész, el is engedte, hadd repüljön. Aztán az egy sáv, majd egy jobbról betorkolló másik sáv miatt egyszer csak megint kétsávossá váló útszakasz jött. Itt már nagyon a nyomomban volt, én azt is hittem, hogy Tibby szórakozik velem, nem értettem, miért.

P1230518


Amikor szaggatott lett a két sáv között a vonal, elkezdtem lehúzódni jobbra. Már majdnem átértem a másik sávba, amikor – CSATT! - hátulról megjött a sugárhajtómű, és kis híján berepültünk az út szélén álló üzletsorba. Az első villanás az volt az agyamban, hogy nna, szétment a Ponton. Egyébként neve is van, már rég kitaláltam, de amikor megláttam, még jobbnak éreztem: Teve. (Csik nem tudja, hogy itthon már Ponty - omm -) (Nem akarom, hogy az autóm egy hal legyen, a hal hideg, nyálkás, sose kéne háziállatnak - Csik) (Végül meg mégid Dezső lett - Csik)

Egyrészt egypúpú, másrészt nagyon sok volt belőle egy időben Egyiptomban, aztán meg a sebessége miatt amúgy is elég teveszerű a forgalomban.

Az agyam nem, de a testem valahogy sokkot kapott. Álltam ott, hülyén a csikorgós svéd éjszakában, és csak bámultam Teve szétroncsolódott popsiját, ami még az imént olyan bájosan gömbölyödött, mint valami jó karban levő bajor fogadósasszony tompora. Most lottyadt volt, s az egyetlen színfolt a lemezen, a hátsó lámpa, egy meglőtt, halott frontharcos kifordult szemeként meredt oldalra. Ezt nem kellett volna.

Egész Svédországban nem láttunk komoly balesetet (egyetlen összetört elejű Mitsu Colt volt útközben), még meredek forgalmi szituációt sem. Erre pont velem történik ez az egész. Rémálom.

Olyan korrekt és szimpatikus közeget egyébként, mint a svéd rendőrség, keveset lát az ember. Nem akarom ecsetelni, mert hosszú lenne, de ha az autóm nem lett volna történetesen rommá törve négy méterre tőlünk, egy kedves teadélutánnak is elment volna a procedúra.

P1230499

A kamionos szerintem csak fáradt volt, sietett a szállására, úgy gondolta, hogy elfér mellettem a sávban, amibe sorolok át, én viszont lassabban váltottam, mint számította, a kocsijának azt a jobb első sarkát pedig nem lehet látni a fülkéből. Pech.

Később azt vallotta, hogy én ide-oda mentem a sávok között, de egyrészt a többiek is látták hátulról, hogy nem, másrészt olyan rövid volt az a szakasz a két út összeeresztésénél levő záróvonal után, hogy ott legfeljebb egy Subaru Impreza WRC-vel lehetett volna bemutatni egy ilyen sáv ide-sáv oda flikk-flakkot. A rendőr srác (mert srác volt, pontosan úgy nézett ki ő is, meg a rendőr csaj is, mint két egyetemista Uppsalából) először azt akarta, hogy rendezzék a biztosítók az ügyet, de végül (Sipos Zé nyomására is) elindult hátra, megtekinteni a helyszínt. Aztán visszajött, mondta, egyértelmű a dolog, és megírta a jegyzőkönyvet, de előtte még harcolt húsz percet a repülő finnel.

Öröm az ürömben, hogy a csatt miatt láthatóvá vált a lemez is – ez az autó tényleg nem rozsdás, legalábbis ahol tört, ott biztosan nem, sőt, a festék is igen vékony rajta. Remélem, a többi is ilyen. Ja, meg az is szerencse, hogy csak a sárvédőt kapta el a kamion, ha kicsit beljebb talál el, roggyan a kocsi hátulja. Az pedig nagy baj.

Az út további része nagyjából eseménytelenül telt. Teve szépen tette a dolgát, a motorja kis fordulatról kicsit tüsszög, majd ellenőrizni kell a gyújtást, benzinszintet, falsokat, a kormány hangyányit húz jobbra, a sebességmérő nem működik, a jobb oldali műszerizzók nem égnek, és szerintem hiányzik vagy tizenöt lóerő. Ezt főleg erős emelkedőkön érzem, amikor a sebesség visszaesik nyolcvanra. Ja, és valamelyik (vagy mindkét) motortartó bak le van szakadva elöl, ettől elég idegőrlő a zaj, majdnem olyan, mint Bazegben volt, amikor megvettem. A bal oldali biztosan kuka, azon látszik is, de szerintem a jobb oldali sem sokkal hetykébb.

P1230493

De a hűtővíz sziklaszilárdan áll 80 fokon, az olajnyomás alapjáraton 1,5 körüli, amióta tegnap megjavítottuk a töltést (S. E. ismerősei pénzt persze nem voltak hajlandók elfogadni a fesszabályzóért), a futómű masszív, nem jönnek belőle hangok, jó a lengéscsillapító, pontos (amennyire egy ilyen régi futóműnél ilyen lehetséges) a kormány, a lámpák szépen világítanak, minden egyéb szuperül működik, az autó Utazik, igazi autóként, nem kínlódva.

Éjjelre értünk Hudiksvallba, ahol a helyi magyar orvoskolónia gigantikus, ötfogásos vacsorával várt. Ettek már önök ötfogásos vacsorát éjjel fél kettőkor? Lagzi nem ér... Voltak már farkaséhesek fél napon át? Mindjárt más a színezete annak a hajnali ételorgiának. Szuper kis happening volt, nagyon úgy tűnik, hogy ott, Hudiksvallban kialakulófélben van egy Magyarország B, lassan iskolát nyithatnak, de óvodát biztosan. És jól érzik magukat, bár a hideget, a téli sötétséget szinte lehetetlen megszokni. Tavaly november eleje óta itt nem volt plusz fok.

Kezdek kicsit fáradt lenni, ez a sok izgalom, régiautó-vezetés, balesetezés, ezer új helyszín eszi az akkukat rendesen. És posztolnom megint csak nehéz lesz, hiszen egy öreg kocsi volánjánál töltöm majd az elkövetkezõ napok nagyobbik részét, nem egy Insignia bőrülésén, úgy, hogy Tibby vagy Karesz vezet éppen. Éjjel pedig megint csak éjjel lesz, mert sose volt még, hogy éjfél előtt abbahagytuk volna a vezetést, akkor pedig villanyleó van, szinte rögtön. Majd talán a többiek.

Egyébként egy mellékúthoz épített szállóban laktunk Hudiksvallban, aminek az volt az előnye, hogy rögtön a reggeli után (garnélás főtt tojás – ilyet se kap otthon az ember) átmentem a Shell shopba, és találtam két, megfelelő méretű burát, amit majd jól felapplikálok Teve tomporára. Oké, kicsit nagyok, de barátunk, a Duct Tape csodákra képes...

P1230522

 A rajzot Villámkezű Szakáll Árpád készítette.

A sztori eddig:

1.rész, 2.rész, 3.rész, 4.rész, 5.rész, 6.rész, 7.rész, 8.rész, 9. rész, 10.rész, 11.rész, 12.rész, 13.rész, 14.rész, 15.rész, 16.rész, 17.rész, 18.rész, 19.rész, 20.rész, 21.rész, 22.rész, 23.rész, 24.rész, 25.rész, 26.rész, 27.rész, 28.rész, 29. rész, 30.rész, 31.rész, 32.rész, 33.rész


(X) akiknek köszönhetjük:

 
 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://belsoseg.blog.hu/api/trackback/id/tr721811368

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kis magyar finnellenes szájkarate – avagy amikor a magyar összefogás inkább szomorúvá tesz... 2010.03.06. 17:54:48

A svédországi Mercedes-beszerző expedíció (aka Csikós-saga) tragikus fordulatot vett – ám közel sem abban az értelemben, amire a kalandokat figyelemmel kísérő olvasóközönség elsőre gondolna. A közel fél évszázados, eladdig törésmentes Merga finn ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

domi0318 2010.03.05. 16:20:32

a német ótóbánon kísérhetné őket a Cobra 11! ha szemírgerkán ott van, semmi baj nem történhet! :)

Kobak77 2010.03.05. 16:21:58

@esef: lehet, hogy drága ilyen öreg autóhoz az alkatrész, de amikor a gtk-n gondolkodtok, akkor azért azt is vegyétek figyelembe, hogy nem 2 fillér egy ilyen öreg hölgy. Mennyiért is vette Csikós? És az áron alul volt!!!

mercurius 2010.03.05. 16:22:22

Vajon a TC olvasottságát növeli a blog olvasottsága? Mert ha nem, akkor szarul áll a TC. Napok óta alig olvasom. Csak a legfontosabbakat, nem böngészem.

A blog meg folyamatosan frissül.

Gáz ez is, de remélem nem nem nagy

Azóta eltelt egy óra. amióta a fél órának kellett volna jönnie

domi0318 2010.03.05. 16:24:34

@mercurius : télleg? mi a hír a Genf nevű falubú? :)

4 napja nézem azt a NCAP cikket a nyitóoldalon, hogy rá kéne menni. azóta sem sikerült :)

Alhazred 2010.03.05. 16:25:06

@dr.oid: baszki, milyen cuccot szedsz? kéne belőle! :D:D:D:D

esef 2010.03.05. 16:26:42

@Kobak77:
De ez csak egy elemcsere és egy hátsó lámpa (+ 1 pár lámpabura). Ez akkor sem lehet gtk ha 48 éves ritkaságról van szó...

Figyejjémmá 2010.03.05. 16:27:15

@ommm: Akkor neki állunk ezerrel. Az OT-expon egy rövid sörözésben benne vagy? :D A rövid sörözés az egy rövid-egy sör, még egy rövid még egy sör! :)

Semper Fidelis 2010.03.05. 16:27:54

Teher alatt nő a pálma, hajrá Ponton, Csikós (új) álma :o)

Figyejjémmá 2010.03.05. 16:28:29

@esef: Viszont akkor már nem az az eredeti állapotu 48 éves gép. Teccikérteni?

mercurius 2010.03.05. 16:32:13

@Figyejjémmá: Nem hát. Beletesszük mi is Magyarok, amit bele kell tenni.

És reméljük, hogy nem lesz rosszabb, mint amilyen volt.

OT expon tali van. Még soha sem voltam ott. Idén m1ek. Ez már tutter.

MEG KELL NÉZNEM ÉLŐBEN EGY IGAZI TEVEPONTYOT

Figyejjémmá 2010.03.05. 16:33:14

Most kaptam a hírt: Mikor a pontonba belepukkant a finn pilóta, Csikinél kiirta a fedélzeti kompóter, hogy uj hardwere csatlakozatva, kérem helyezze be a telepítőlemezt.

Na jó. Mára tényleg befejezem, és ez amugy is szar poén volt.

indapass90210 2010.03.05. 16:33:21

Valami jó muzsika lesz szerelve a mercibe? Nyári krúzoláshoz az elengedhetetlen!

www.youtube.com/watch?v=qiz5yjgoXSI

endzsi21 2010.03.05. 16:34:01

Eddig csak olvastam, de most írnom kell...
Az első gondolat: jaj ez a szerencsétlen is pont egy "legendát" tud összetörni??? (mármint a svéd versenyző!)
Most őszintén? Mennyi volt erre az esély?
Fel a fejjel! :-)
A második gondolat: Tényleg ki kell adni a történtet "Ponton kaladjai címmel" Árpi rajzaival kiegészítve.
Gondolom, hogy hazakerül nem ér véget a történte és biztos utaztok vele még eleget :-)
Üdv!
Kati! Kitartás :-)

domi0318 2010.03.05. 16:35:19

@Figyejjémmá: aztán majd ott hányunk egy más hegyén-hátán :))

Alhazred 2010.03.05. 16:35:27

@Figyejjémmá: biztos kellett már rajta cserélni ezt-azt.

kibebaszott gyönyörű autó amúgy, eddig így nem tetszett, de most hogy napok óta nézem a képeket, egyre jobban bejön.

mnandy 2010.03.05. 16:35:50

OMMM MANY POST WE HUM!

:)

Figyejjémmá 2010.03.05. 16:36:37

@mercurius : Azt hiszem, az OT expo ezzel valami marhanagyot fogott. Van érzékük a szponzorációhoz és a reklámhoz is. szerintem minden nap ott leszek. Nincs messze, és most van miért kimenni! Voltam régebben is, de az sok idegen vas volt. Ez meg valahogy kicsit a miénk is. Tudom, nyálasan hangzik, de a ponyt csak tulajdoni lapon a Csiki familiájé. Külön öröm, hogy opelem van. :)

Figyejjémmá 2010.03.05. 16:38:44

@Alhazred: te ne beszéjjé, te má a 808-815-ön sem voltál százas, ahogy én sem. :) Szerkezetileg értettem, nem kopó-fogyó alkatrészben. :)
@domi0318: jobb mint egymás hegyébe-hátizsákjába. :D

sunblind 2010.03.05. 16:38:53

mennymáávaze. nekemiskell póló. meg egy asszonyos szabásút is a sárkányra. meg a pujáknak.

Fomics 2010.03.05. 16:39:22

@mnandy: Nyerítve röhögtem!

Figyejjémmá 2010.03.05. 16:43:37

Amugy javaslom az Ommm néven garázdálkodó, magát ujságírónak kiadó humanoidot posztcsikós érdemrenddel kitüntetni! Átadás az OT-expón! Köszi Ommm a sok infót és megszállottságot, gondolom te is ráálltál, de én pl. csak olvasó voltam, soha nem írtam ide, de rávettetek, és köszi a kitartást, és a velünk együtt virrasztást! Jövök pár sörrel, ha nem leszel ott az OT expon, akkor baj lesz!

palelo 2010.03.05. 16:43:57

@Phxmike: Szia, hamar ugyis itthon maradtal, miert nem hasznalsz ekezetes betuket a hozaszolasaidban? Vagy informatikuskent ez tul bonyolult feladat szamodra?

biker_kolee 2010.03.05. 16:45:05

JESSSZ!!!

Zöld út pólóügyben a TC-től, bővebb info:

pontonpolo.blog.hu

Mostmár árakkal, mindennel.

snowman 2010.03.05. 16:45:09

@cepulacalului:
Az az igazság, hogy ha nem lenne családom, akkor nem is gondolkodnék rajta. :o(
De az én galambom fényévekre van a Kati szellemiségétől, sajna. :(

tamaska 2010.03.05. 16:45:44

@Figyejjémmá: Ommm-nak kéne reszelni egy "Ommm for alprezident" pólót:)

domi0318 2010.03.05. 16:46:53

@Figyejjémmá: vigyázz Vele! boxol! :))
meg tudod amúgy is: "vérszomjas tót" :)))

Figyejjémmá 2010.03.05. 16:49:29

@domi0318: Leszarom. :D Ő a vérszomjas Gandalf. :) Leüt a picsába és kész. Aztán meg iszunk. Nem? :) De Ő terelgeti a négy bátor hobbitot és Katit. Ponton ura trilógia. Egy Ponton mind felett. :D
ő az Ommmdalf. :D

Totyasrác 2010.03.05. 16:50:20

Wazze, tegnap éjjel, khmmm, más dolgom volt, erre MOST sikerült úgy végigolvasnom a kommenteket, hogy a "Reggeli összefoglaló" 422db-os adagját egyszerűen skippeltem... Nem vagytok normálisak ;)

DFT-mozgalom miatt a második gondolatomat nem írom le, aki ismer, az tudja úgyis.

Hajrá Csikós, hajrá Kati, hajrá srácok!

U.i.: Kati nyithatna valami asszonyképzőt igazán... Gondolom náluk sem (volt sosem) fenékig tejfel az élet, de ez a türelem, jószándék, kitartás, támogatás - na EZ tanítanivaló, a sok mai elqrt csajnak. Uff :)

mercurius 2010.03.05. 16:51:33

@Figyejjémmá: Hátponterről beszélek!

Tegnapelőtt kb annyira izgultam, mint amikor végre az első kocsimért (Trabant) jöttem.

Ha Ommm nem szól, hogy kifizette, akkor lehet, hogy 10 pereccel később meg is zakkanok.

Ebben a mergában nekem is van pár hajszálam...

Ősz hajszálam.

fafejuszekely 2010.03.05. 16:55:12

juj mi ez a csend ? uj poszt van?:-D

domi0318 2010.03.05. 16:56:25

@biker_kolee: szerintem le kéne állni már ezzel a Csikós for President dumával. hiszen: CSIKÓS IS THE PRESIDENT!!!!! :))

ommm-nak én is nyomatnék valami pólót, de úgy, hogy érezze a szeretetet! pl.: mikor? mikor? mikor? felirat. vagy: hajrá copfos ne aluggyá'!!! Pontonoljál!!! :)

vagy lehetne olyan is ami akkor poén ha egymás mellett állnak Csíkkal. Ön egy copfos/kopasz autóbuzi mellett áll! - és akkor egy nyíl mutat a másikra... meg ilyenek :))

csikósnak pólófelirat: a hónap munkaadója! (végülis miatta dolgozik mindneki :)

domi0318 2010.03.05. 16:58:35

a póló hátuljára én a stilizált google-maps képet tenném amin be van jelölve az útvonal. nőknek meg olyat, amin a Kati ment.

Tahaa 2010.03.05. 17:00:35

Akkor idézhetjük a halhatalan sportkommentet:
"A finn gerelye messze száll(t)"...

Totyasrác 2010.03.05. 17:02:12

@domi0318: Na ez qrvajó ötlet, de tényleg - mehet is a póló hátuljára. Esetleg egy sort még fölé/alá:

2x2700km [pipa]

Figyejjémmá 2010.03.05. 17:05:30

@domi0318: Nem akarok tuskó lenni... de monnyuk egy gandalf omm kombó összehozva arcilag, és akkor ennyi a hátára hogy ponTÓT?
De ez merő szeretet és nem bunkóság.
én nagyon csípem Ommm nevü egyént!

Totyasrác 2010.03.05. 17:05:31

@biker_kolee: Baráti. Nem egyet fogok rendelni ;)

Totyasrác 2010.03.05. 17:06:25

@biker_kolee: Késő, a kollega ötletét már beírtam oda percekkel ezelőtt :)
(Forrásmegjelöléssel :D)

domi0318 2010.03.05. 17:06:37

@biker_kolee: hélóhélóhéló!!! azé' lassabban! V-nyakú, vagy környakú? milyen az anyagösszetétel? meg ilyesmi.... :))))))

mercurius 2010.03.05. 17:07:47

No nem azért, hogy direkte baszogassam a szerkesztőség T.(c) tagjait, de hol a csudában van a posztunk?

Figyejjémmá 2010.03.05. 17:08:20

@domi0318: csak ponton nyaku van.
Jobb oldalt kissé nyomott. :)

BeeTm · http://beeproject.atw.hu 2010.03.05. 17:09:03

Cartman után szabadon:

Na! Miafasz van már!

Ha ennyit tököltök,levetkőzöm!

kutya_zzr · http://www.hegylakok.hu 2010.03.05. 17:09:29

Több mint érdekes a történet, persze olyan a visszhang is.
Olvasók százezrei, kommentek ezrei zúdulnak a TC szerverére - csoda hogy bírja - és béke van. Nincs Gyurcsány, nincs zsidó.

Merci van, meg autóbuzéria.

Nyomjad Zsolti.

Figyejjémmá 2010.03.05. 17:10:23

@Totyasrác: szemböl nem. :D Hátulrol jobb. :D

mnandy 2010.03.05. 17:10:28

@Figyejjémmá: de nem baloldalt nyomott az?

biker_kolee 2010.03.05. 17:11:15

@domi0318: Mindjárt pontyonosítom. :)))))

Totyasrác 2010.03.05. 17:11:20

@domi0318: Remélem 100% cotton/baumwolle, de ez talán egyértelmű. Ja, és én piké (~ingnyakas) pólót (is) szeretnék :D

Figyejjémmá 2010.03.05. 17:11:51

@Figyejjémmá: a francot. szemböl jobb...
minek iszik aki szomjas. szóval szemböl jobb, hátulrol eredeti bal finn szita és kamion nyomással. :D

domi0318 2010.03.05. 17:11:51

@Figyejjémmá: vegyünk neki boxbérletet. vagy kiállhat ellenünk kesztyűzni! :))) lenne stresz amit ezután a 7 után le kell vezetnie! :))

@biker_kolee: pizsama nem lesz belőle? boxer? törülköző? óvszer? :))) sörnyitó? kulcskészlet? :)))

TayRol 2010.03.05. 17:12:59

@Totyasrác: olyan polo nekem is kellene.

Figyejjémmá 2010.03.05. 17:13:01

@biker_kolee: Azt tüntesd fel, hogy ez mind eredeti kamionnyomott póló lesz! :)

pegaso strada (törölt) 2010.03.05. 17:13:25

Kedves Csikós Zsolt úr!!!

ÖN VÁSÁROLT EGY GARÁZSBAN TARTOTT AUTÓT. ELSŐ, NYUGDíJAS TULAJDONOSTÓL, 67.760 KM-BEN, BÁR AZ UTÓBBIRA NEM MERNÉNK MEGESKÜDNI...

:-D D D
Gratula egyébként, tényleg szép a gép.

domi0318 2010.03.05. 17:13:33

@BeeTm: tudom, hogy OFF, de volt már itt a TC-n, és hátha nem láttad :uzenetsouthparkbol.hu/ :))

biker_kolee 2010.03.05. 17:13:39

@Totyasrác: Fruit of the loom póló, nem gagyi kínai fos, és a Fruitból sem a legalapabb. Nagyon jó pólók, nem egy darabom van.

Figyejjémmá 2010.03.05. 17:14:14

@domi0318: veressem össze magam? Hülye-e vagy? :D
Adjon egy fülest, aztán ha magamhoz térek, akkor menjünk inni. :D

biker_kolee 2010.03.05. 17:14:41

@domi0318: Bármire nyomunk. Ötletet a pólón kívül AZ ARRA KIJELÖLT BLOGBAN! fogadunk el. :DDD

@Figyejjémmá: Ez természetes. :))

tamaska 2010.03.05. 17:15:01

Van valakinek infója, hogy lesz-e Csík az ezeröcsiben? Mert a zenék miatt nem szívesen hallgatom a műsort...

domi0318 2010.03.05. 17:15:35

@Figyejjémmá: az a finn sofőr élete végéig csuklani fog. :)))

a faszt: még a következő életében is :)))

Figyejjémmá 2010.03.05. 17:15:41

@biker_kolee: Korrekt a póló, ismerem, sokat nyomtunk rá.
Gondolom szita lesz. Akkor ez egy életre póló marad.

Figyejjémmá 2010.03.05. 17:17:31

@domi0318: Már felvetettük, hogy kap egy pólót a finn pilóta is. :)
Viszont a svéd ex tulaj és a vendéglátó csapat mindenképpen kapni fog. Megérdemlik! És valahogy a 2 rendört is meg kéne keresni. Megérdemlik.

Alf (törölt) 2010.03.05. 17:18:26

@Equi: Mi a múlt nyáron 10.000 km-t mentünk a 72-es kocsinkkal Ebben volt egy észtország oda-vissza, egy 500km-s délfrancia körút, a többi meg magyarországon belül.
Semmilyen probléma nem volt a kocsival, pedig voltunk 18 fokos emelkedőn 40°C -ban, földúton, autobahnon, stb.
De persze előtte-utána át lett nézve rendesen.

Csikós_IS_the_President!!! 2010.03.05. 17:18:31

@Megszívtuk-waze: beelőztél a linkkel. nem önfényezésképp de tegnap felvetettem valami hasonlót, igaz Csikós-jelenség névvel illettem!:) tökmindegy! az a fontos h létezik! és dúúúrván túlnőtt a blog.hu-n (ami még mindég nem omlott össze! mégegyszer köszi az összes mindenkinek aki miatt még nem Error 404-et dob ki a böngésző:)

domi0318 2010.03.05. 17:20:13

@Figyejjémmá: mikor meghal szegény, és a döntőbizottság elé kerül, ahol eldől, hogy menny vagy pokol, ott fog állni egy szakállas manus cigivel a szájában, kezében a szent-crova készlet, egy másik szakállas manus cigivel, kamerával a kezében, egy kopasz és copfos körszakállal... ránéznek a kamionosra, le a papírokba, majd ismét fel a sofőrre, és egyszerre mondják: Szerinted?????....
mire a finn: a ppppiccsába!!!....

vladek 2010.03.05. 17:20:48

@Figyejjémmá: Elküldjük a városi rendőrségre egy kinyomtatott fotóval, akkor a föld alól is előkerítik a két rendőrt és odaadják a pólót. Nem lenyúlja a portás meg ilyenek...

pegaso strada (törölt) 2010.03.05. 17:23:10

Lusta vagyok mindent visszaolvasni, ezért kérdem:
Mi a terv eddig, hogyan fog kinézni az a póló?

mnandy 2010.03.05. 17:23:15

@Csikós_for_President!!!: Jaja, én is egyre azon tépelődöm, hogy a szervertermek hűvös sötétjében zúgó vasakkal robotoló IT-csapat is megérdemel egy össznépi RESPECT-et!

Nem lepne meg, ha kiderülne, hogy látszunk a BIX-statisztikában..

Figyejjémmá 2010.03.05. 17:23:37

@vladek: Nem kell baszogatni. Csak az zavar, hogy tapló volt és tagadott. képzeld el, ha szolvák, vagy román.. akkor mi lenne itt.
Sajnálatos baleset, de taplóállat volt. Ennyi.
Kár ragozni.

domi0318 2010.03.05. 17:23:37

@Figyejjémmá: öreg svédnek inkább valami horgolt kardigánra kéne rányomni, meg átküldeni neki egy nem olyan régi IKEA katalógust. :))) a lányának meg egy fotót a Winklerről az alábbi felirattal: "If you would be a man, you'd look like this! And you'd fart at night. Constantly..." :)))

domi0318 2010.03.05. 17:24:45

@mnandy: pólót az egész országnak, oszt annyi! :)

Figyejjémmá 2010.03.05. 17:25:00

@vladek: na ez nem neked szólt.:D
Hanem a finn pilótásnak.
A két rendör kurvára megérdemelne ennyit tőlünk,és valahogy elői s keritjük őket. :)

mnandy 2010.03.05. 17:25:43

@pegaso strada: itt készül: pontonpolo.blog.hu

a poszt eleji kép is bele fog valahogyan dizájnolódni

domi0318 2010.03.05. 17:26:16

@biker_kolee: olyan maszkolófóliát találj, amivel minden autóból lehet Pontont csinálni :))

Figyejjémmá 2010.03.05. 17:27:08

@domi0318: Bazmeg. :DD Meg egy your shell is my shell. :D Monnyuk ezt inkább a lányának. :D
Nemár. Amugy jó fejnek tünik az öreg. Szervezet veteráncozást is.
Szerintem ez apóló is kikerülne a falra, bekeretezve.

biker_kolee 2010.03.05. 17:27:28

@domi0318: :DDDDDDDDDDD

Polobol pontyot. Gyáá, mekkora lenne. xDDD

mercurius 2010.03.05. 17:28:42

Mosmáaztán mia csuda van?

Banyek most elmegyek...kábelt fektetni, mert nem bírom tovább. De ha pont most nyomjátok ki a posztot, akkor

KIBASZOTTUL SZOMORÚ LESZEK!!!!!!

És ezt vegyétek nyugodtan fenyegetésnek!

domi0318 2010.03.05. 17:29:45

@Figyejjémmá: igazából azzal a kommenttel oda akartam kilyukadni, hogy a Winkler fingik álmában :))

azt mondja a Gönczi G. az RTL-n, hogy mindenki arra kíváncsi, hol van molnár anikó?
hát én meg azt kérdem, itt a Belsőégben, hogy hol van az új poszt???

The Good Boy 2010.03.05. 17:30:18

ha már fiat 500-tól indult a történet, itt egy gyönyörűség, piaci áron:):
www.hasznaltauto.hu/auto/fiat/500/fiat_500-3470434

domi0318 2010.03.05. 17:31:09

@biker_kolee: miii??? lenne kavarodás a tecsóparkolókban 7végente, meg a diccsó előtt: hun a pontyom a qrva életbe? mellik a enyim? :))

pegaso strada (törölt) 2010.03.05. 17:32:50

OMM, FIGYUZZÁL:
Ezt az autót lehetetlen lesz eladni. Ki fogja elhinni, hogy egy hatvanéves kocsi 87.000 km-t futott??? :-D

domi0318 2010.03.05. 17:33:02

bassza meg, megint akkorra lesz poszt, mire át kell mennem a boltba sörért! faszom!

Figyejjémmá 2010.03.05. 17:33:41

@domi0318: émmeg azt kérdezem:Ki nem szarja le a mónár mittomkit?

Marr 2010.03.05. 17:41:05

"Nem akarom ecsetelni, mert hosszú lenne, de ha az autóm nem lett volna történetesen rommá törve négy méterre tőlünk, egy kedves teadélutánnak is elment volna a procedúra."

Ezt annyira jól el tudom képzelni a bölcsészképű svéd rendőrökről. :) A hidegvérük határtalan.

mtk001 2010.03.05. 17:48:06

Nagyon jók a rajzok !
AZ előző post előtti is és ez is !

Haddel · http://zastava.gportal.hu 2010.03.05. 18:19:57

Professzor Oid! Ez megint nagyon jó lett!!:DD

bűnvadász 2010.03.05. 18:43:51

A galérián lévő R8 Gordini nem eladó???
Hú basszzzzz....

Belated reader 2010.03.05. 18:59:15

@pegaso strada: Csak annyit mondok a km teljesítménnyel kapcsolatos kétségeidre, hogy legyél nyugodt, OTT az a természetes, hogy igazat mondanak és nem csapják be a messziről jött embert. Sőt a messziről jöttet főleg nem!!!

replikátor · http://reszegekistene.blog.hu/ 2010.03.05. 20:11:31

pólóötlet:
Ommm, alias "tót jézus" elöl, hátul ommmgalf, cagy valami ilesmi szigorúan ingpóló verzióban

Krisi 2010.03.05. 23:47:22

nem tudom hányan írtátok de az illusztráció simán megálláná hlyét a napirajz.hu-n :)
süti beállítások módosítása