Halálhörgés, szidalom

Tartósteszt: Dacia Logan MCV (15. rész)

  2007. december 02. - Jermann Kálmán Címkék: dacia logan dacia logan tartósteszt

A szerzőről még nincs információ feltöltve!

A szerző még nem publikált a Totalcaron

Gondosan ápolt fertő
2007-12-06 16:40:00

Máshol rég lecsapolták, feltöltötték, mezőgazdaságilag hasznosították a hasonló lápvidékeket.

Halálhörgés, szidalom
2007-12-02 09:21:00

Mondhatunk mi bármit, tetszeleghetünk a tárgyszerűségben, ön, az olvasó úgyis azt gondol, amit akar. 5,5 liter

Új információk autóshonlap-ügyekben
2007-12-01 14:39:00

Minap jelent meg cikkem a Totalcaron az autós honlapokról . Sajnos sok márka kimaradt, de voltak olyanok, amik

Ludditák tobzódása
2007-10-16 18:06:00

A géprombolók annak idején az ipari fejlődést akarták gátolni. Féltették a munkájukat a gépi erőtől.

Mondhatunk mi bármit, tetszeleghetünk a tárgyszerűségben, ön, az olvasó úgyis azt gondol, amit akar. 5,5 liter gázolajat fogyaszt a Logan Rácz kolléga dalmáciai nyaralásán, és erre azt meri írni, hogy takarékos? Természetesen kiderül, mások kétszer ilyen erős, másfélszer ilyen gyors benzines személyautóikkal, zsúfolva utasokkal és cekkerekkel, kihasználva az autó képességeit is kevesebb üzemanyagot tankolnak.

Almacsutka a Logan MCV pohártartójában

Telerakja Csikós annyi limlommal, amiből két bontót fel lehetne virágoztatni, meg se nyekken tőle a Dacia, állítja. Jön a tromf, nehogy má’ akkora kunszt legyen két veterán Mercedes-Benz összes alkatrészét belerakni. Ő a múltkor egy 100 négyzetméteres ház berendezési tárgyait, beleértve a koloniálbútort, sarokgarnitúrát, fagyasztóládát, öntöttvas kádat, zongorát, továbbá az utánfutón száz birkát, négy tehenet, két lovat és egy évre való abrakjukat szállította át egy fuvarral, hogyne, egy ennél kisebb kombival. És a hátsó ülést is csak félig hajtotta fel.

Folytathatnám napestig: jó a futóműve? Van jobb. Méretéhez és szolgáltatásaihoz viszonyítva nem drága? Van olcsóbb és sokkal jobb. Ma ebből a másik szemszögből írok a Dacia Loganról, mert addig győzködtük egymást ott a szerkesztőségben a tartóstesztre kapott autó nagyszerűségéről, hogy kell az ellentábor véleménye.

Logan MCV 5 utassal

A történet úgy indult, hogy főállásbeli munkatársaimmal kétnapos fejtágításra (közte este súlyos tivornyára) indultunk másik tucatnyi, azonos márkát forgalmazó irodatechnikai céggel együtt. Kicsit elszámoltam magam, azt hittem, hatan leszünk, így feldobtam, szerzek autót. Logan MCV lehajtott hátsó ülése Az első perctől kezdve a rosszindulat vezérelt, hisz’ tudom, ebben a körben nehezen lesz népszerű a Logan. Főleg, hogy ott az ügyvezetői Volkswagen Sharan, dízelmotorral, automata váltóval, minden földi jóval.

Még hazudtam is (valójában tréfálni akartam, csak komolyan vették), mert amikor felzúdulást észleltem a Dacia szó hallatán, azt mondtam, egy hétszemélyes terepjáróval megyünk. Aztán megérkeztem a Logannal. Egy óra nyugalom, cégvezetőnk elment vele ügyes-bajos dolgait intézni, azzal, hogy vagy visszajön, vagy nem (ez azt jelenti nála: 100%, hogy nem), de holnap reggel körbeszalad és felvesz bennünket. És visszajött. Habzó szájjal, ordítva, nem is tudom, miért nem terített le egy hatalmas ökölcsapással. „Ezzel a szarral nem megyünk sehova! Te hülye vagy, el sem férünk!” Megjegyzem, öten voltunk, inkább átlagnál kisebbek, egy napra váltóruhával. „Ennek az ülései is iszonyúak, nem Siófokig, az első sarokig nem bírja ki benne senki!”

Súlyos szócsata következett, gyaníthatóan hosszú távra megakasztva karrieremet. A Sharant csak cseregéppel kapjuk meg. A Daciát odaadhatjuk ugyan az ügyvezetőnek, de nem erre hoztam, hogy rögtön le is passzoljam. A céges Citroën Berlingót már elvittem Rácz úrnak, épp távolodik vele Budapesttől. A végső érv az volt, hogy kiküldtem az utasok azon részét a kocsihoz, akik még nem látták, mondják meg, elférünk-e benne. Úgy látták, igen. Így ezzel mentünk másnap reggel.

Egy csomó ember a Dacia Logan MCV-ben

Apró adalék, hogy éppen lenyugodtak a kedélyek, amikor felhív Rácz kolléga. Természetesen hasonló jelzőkkel minősítve a csereautót, a pár éves, 88 ezret futott Berlingót. Mindkettejüknek egyformán rossz volt, cégvezetőnknek, aki már két hónapja ezzel jár, mert megkapta a Logant, de a Daciába majdnem szerelmes újságírónak is, aki megválni kényszerült kedvesétől erre a két napra.

Logan MCV maradék csomagtartója felhajtott ülésekkel

Jelentem elfértünk, 2+2+1-es felosztásban (magam hátra húzódtam, vezeklési céllal). Csomagtartója ilyenkor nem sok marad, annak pedig nincs jelentősége, hogy le lehet hajtani az egyik leghátsó támlát, mert az üléspad közös, inkább akadály lesz a 45 fokban meredező támla. Tehát a csomagok mellettem pihentek. Már a budaörsi benzinkútnál lebuktunk, a szintén ugyanoda igyekvő másik cégbeliek duhaj megjegyzései („Mi az, ennyire rosszul megy? Összedobjunk nektek egy kis adományt? Álljatok a kocsi elé mindnyájan, hadd készítsek a csoportképet rólatok!”) csak mélyebbre szántották a sofőrséget vállaló cégvezetőnk lelkén ejtett sebet.

Logan MCV 160 km/h-t közelítő sebességgel

Innentől teljesen megvadult, padlógázzal mentünk végig az autópályán. A kíméletlen gyilkolást 7,5 literes fogyasztással büntette. Hangosnak ilyenkor sem nevezném, inkább a huzatos ajtókon süvítő hideg zavart. A hatalmas térhez nem elég elölről fűteni, ott már verejtékeztek, hátul meg vacogtunk.

Jaguar S-Type a Logan MCV előtt

Nyomasztó pillanatokat szereztünk az autóvásárlással társadalmi elhelyezkedésüket kifejezőknek, így BMW-t előztünk, egy Jaguar S-Type-ot pedig 20 kilométeren keresztül toltunk magunk előtt. Nem kétséges, elgondolkodhatott tulajdonosa azon az igazságtalanságon, hogy ő ötször annyit költött járművére, most mégis itt lihegünk a nyakába.

Logan MCV egy teremgarázs családi parkolójában

Nagy megkönnyebbülés volt megérkezni a szállodához. A kint ácsorgók mellett nagysebességgel húztunk el, így is százak fedeztek fel. A Dacia Logan MCV alkalmatlan fontos személyek rejtett szállítására, legalább annyian fordulnak utána, mint egy Rolls-Royce után. A teremgarázsban parkoltunk, balszerencsés módon a várt jótékony homály helyett erős reflektorok világítottak. A parkolóőr a nagycsaládosoknak fenntartott, extra hosszú és széles helyre terelt. A szakmai programmal és az esti mulatozással nem terhelném az olvasóközönséget. Néha még felhánytorgatták, mivel jöttünk, ekkor megkérdeztük őket, a lízingből még hány hónap van hátra, és hány másológépet kell havonta eladni csak a cégautó kedvéért?

Logan MCV egy teremgarázs családi parkolójában

Másnap magam vezettem haza, elég volt a barbár gyilkolásból. Jelentősen nem sikerült csökkenteni az átlagot, nálam nagyjából 6,7 lehetett. Mint megtudtam, 2800-as fordulat környékétől kezd el drámaian felszökni a fogyasztás, ott jelentkezik a nagy doboz káros hatása, a szerény teljesítményű, ezért túlterhelt motor küszködésével együtt. Tehát 130 fölött már mindenképpen drága lesz az utazás. Az érdi emelkedőn 120-szal tudott feljönni, a sors különös szeszélye miatt mindezt a belső sávban, mert épp ott és épp akkor csak lassabbak voltak nálunk.

A Dacia Loganból sokkal több kelne el Magyarországon, ha Renault Logannak hívnák. Igen, ennyire idióta sznobok vagyunk. A Thalia sikertörténet idehaza, pedig Törökországban (tudják, azok utódai, akik alig 400 éve magyar asszonyokat erőszakoltak nap mint nap, fiaikat janicsárnak hurcolták el, férjeiket lemészárolták) gyártják. A Škoda annak idején semmivel nem volt jobb autó, mint az összes többi szocialista jármű, mégis viszik, mint a cukrot. Ez a szerencsétlen, torz, óriás kombi praktikumával divatos és kétszer ennyibe kerülő egyterűeket ver, motorja semmivel nem rosszabb, mint azok egyhatos benzinese, mégis gyűlöljük. Pedig sokkal könnyebb lenne kifizetni, mint a nevesebb és költségesebb konkurencia termékét. Tán még üzemanyagra is maradna a hiteltörlesztés után. Hol hát az igazság?

Logan MCV úton, belülről

Dacia Logan MCV tartósteszt

Dacia logó

2007. júliustól decemberig nálunk van egy hétszemélyes Dacia Logan MCV, Laureate felszereltségben. Nagyjából hetente olvashatnak róla itt a Belsőségen. Az eddig megjelent epizódok:

Befogadtam egy románt (2007. július 19.)
Pezsgés a Dacia körül (2007. július 27.)
Első tankolás a tartós Daciával (2007. augusztus 3.)
Hátamon a váram (2007. augusztus 10.)
Anzix a negyedik daciás hétről (2007. augusztus 17.)
Dákó a Belsőség szemével (2007. augusztus 24.)
Belestem a szoknya alá (2007. augusztus 31.)
Dízel Daciával dübörögtem Dalmáciában (2007. szeptember 16.)
Dacia a Zasszony szemével (2007. szeptember 23.)
Loganok összefutása (2007. október 7.)
Tízajtós Logan (2007. október 21.)
Egy szervizlátogatás tapasztalatai (2007. október 28.)
Újra látok! (2007. november 13.)
86 ló + 70 ló = 166 ló (2007. november 18.)

Ha nem szeretne lemaradni egy részről sem, tegye el a tartósteszt okos könyvjelzőjét (RSS).

A bejegyzés trackback címe:

https://belsoseg.blog.hu/api/trackback/id/tr14249463

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

CSaB · http://bernhardt-fashion.hu/ 2007.12.02. 09:40:53

az elején kezdtem azt hinni, hogy valamelyik hacker totalcar.hu látogató írta ezt a cikket azok közül akik mindig fikázzák :D

Trebitsch 2007.12.02. 09:46:22

Az igazság ott van, hogy román autót venni ősi román szokás. :)

klarky 2007.12.02. 09:48:58

Amúgy ez a cikksorozat meddig fog még tartani? Amíg szét nem esik a Logan?

Szerintem már baromira uncsi...

szg 2007.12.02. 09:51:41

LoL.
Az első két bekezdés nagyon jó :)

ret 2007.12.02. 09:51:52

szerintem jó kis cikk lett. sznobok vagyunk, na:) vagyis ti, én még egy lenézett francia csoda után is krokodilkönnyeket hullatok a mai napig, szegény BXem, vajon mi lehet vele?

ColT · http://kilatas.great-site.net 2007.12.02. 09:56:26

Most úgy őszintén, azért kicsit magába szállhatna az aki azt mondja hogy a következő sarokig sem bírja ki benne senki. Milyen autója volt 15 éve? Üljön vissza abba pár hétre, aztá utána lehet a Dákó jobbnak tűnne.

Nem kéne annyira megszokni a jót. :-D
A Dákó nyilván nem arra való hogy luxusautó legyen, meg letolja a fél autópályát. De attól hogy olcsó, nem szar, csak más kategória. Én sem szeretem a Daciákat, de nem nézem le csak azért mert olcsónak tervezték.

ekkerjoz 2007.12.02. 09:58:48

Nem köll még visszaadni...?

Trebitsch 2007.12.02. 10:03:35

Akkor kell majd visszaadni, ha a díler talál egy madarat, akire rá tudja sózni féláron, mint bemutatóautót.
De ehhez még legalább 20-30 dicsőítő cikket kell írni a Totalcarba. Szerintem hamarabb fog szétesni.

TCSA · http://make.blog.hu 2007.12.02. 10:04:32

Az igazság? Az igazság az, hogy mint minden olcsó, jó autó (Kia, Hyundai, stb); addig jó csak, amíg el nem adod. Eladáskor először hanyattesel, mert az értékvesztésük nagyságrendekkel magasabb egy "fos, szétesik, zörög" VW-csoportos, "gatyádat is megzabálja" BMW-Alfa autóknál. Végig kell számolni azt a rohadt autót, nem csak addig amíg elhozza az ember a szalonból. Az autó értékvesztését, és a két-három év utáni eladási árral is számolni kell. SZVSZ sokkal kevesebb dízelautót adnának el nálunk, ha kiszámolnák az emberek, hogy mennyi idő alatt térül meg az olajkályha sokszor félmilliós felára.

lol 2007.12.02. 10:07:08

Én is mentem már egy Logannel,hát tiszta olyan a benzines hangja mint a régi daciának! Nem hatott meg a műszaki tartalom sem! Ennyi pénzért vettem egy 5 éves corollát,ami akkor és most is a prémiumot jelenti. Nem mindegy mibe ülök,ez már nem a kommunizmus!Ennek ellenére akinek tetszik vegye,tényleg nem rosszabb mint egy thalia!

Croc 2007.12.02. 10:10:52

Aki sznob az haljon meg, vagy rokkanjon bele a drága autó fenntartási költségeimbe! Megérdemli!
Nekem meg ilyen autó kell! :)

Johnny 2007.12.02. 10:13:39

"BMW-t előztünk, egy Jaguar S-Type-ot pedig 20 kilométeren keresztül toltunk magunk előtt"

LOL :) Ezeknek a márkáknaknak a leggyengébb motorral szerelt (mostani) autói is minimum 200-as végsebességet tudnak. Ha egy Ferrari battyogott volna a szélső sávban 90-el, akkor annál is gyorsabb a Dácia ?
Jaguár tulaja szvsz inkább másra gondolhatott...

Baskiria 2007.12.02. 10:14:32

"...egy Jaguar S-Type-ot pedig 20 kilométeren keresztül toltunk magunk előtt. Nem kétséges, elgondolkodhatott tulajdonosa azon az igazságtalanságon, hogy ő ötször annyit költött járművére, most mégis itt lihegünk a nyakába."

talán inkább: "Mi a lófaxt púposkodik utolsó erejét megfeszítve ez a szar mögöttem? Egyáltalán mi az isten ez? Nem szívbajos a sofőr hogy azzal a dobozzal ennyire tolja, na majd elszámol vele a jóisten..."

AP (törölt) 2007.12.02. 10:17:17

Gyerekek ez nevetséges.
Úgy, ahogy van.

goboy 2007.12.02. 10:22:38

Nagyon nagyon unalmas már ez a logan teszt ! Ezt az energiát lehetne valami normálisabb autótesztbe feccölni.

lol 2007.12.02. 10:25:32

Azért mert valakinek márkás autója van nem biztos hogy sznob,és nem biztos,hogy egy logannel akarja lemérni a kocsija erejét! :D

ekkerjoz 2007.12.02. 10:25:56

Nem lehetne ellopatni, hogy megszabaduljunk végre tőle? Vagy személyi sérülés nélkül egy pici totálkárra törni, akkor a rovathoz is lenne köze. A többi cikkel semmi bajom, sőt, de az a Loganfényezés megfájdítja a fejem.

en 2007.12.02. 10:28:24

Akinek csak auto (szallitasi eszkoz) kell az ugyse kap jobbat...

hies 2007.12.02. 10:30:48

Baleset után látta már valaki? Vagy igazi törésteszten?
Jól teljesítette, nekem lehet, hogy kéne!

elég 2007.12.02. 10:33:37

Be kéne fejezni ezt a logan
ajnározást!
Meg fog bukni ez a szar és kész.

theutat villám 2007.12.02. 10:35:37

ügyvezetőnek sharan? nem lehet sikeres ember...
Amúgy valóban, mi aban az extra, hogy belső sávban letol egy jaguart? nekem a 9 éves 1.4 renault-om utazik 180-at, már az is letolós...

renegade 2007.12.02. 10:36:30

A múltkor megjártuk négyen a Budapest-Zalaegerszeg útvonalat oda-vissza egy nap alatt, nem panaszkodott senki, hogy kényelmetlenek lennének a Logan ülései. (Ellenben egy másik alkalommal Ferihegyen a német kollégáknak leesett az álluk a hátsó lábterétől.)

A huzatos ajtókat és a hátul nem fűtést pedig nem értem. Ha valamelyik ajtón behúz a szél, tessék elvinni a szervizbe, mert ennek nem lenne szabad előfordulnia. Az MCV-kben pedig -- úgy olvastam a múltkor -- széria a meleg levegőt hátravezető rendszer.

zufe 2007.12.02. 10:37:13

Igen, mert a Jaguáros 130-al ment szabályosan :) Jól lehet látni a km órán!

UB 2007.12.02. 10:38:45

Igazán szórakoztató és szívhez szóló írás. A presztizsre és kinézetre szerintem is felesleges akárcsak egy forintot is kidobni. Jó érzés ezzel provokálni, saját butaságukkal szembesíteni a sznobokat. Azért megremeg a gyomrom, ha arra gondolok, hogy milyen érzés lehet egy vadiúj Dácsiát venni, ekkora lelki erőm azért nem lenne. Szerintem pár év és több autógyár elkezd nyomulni szuperolcsó modellekkel, jobb ha felkészülünk rá lelkileg. A Logan egy igazi úttörő.

mtomi 2007.12.02. 10:39:27

Trebitsch neked aztán sok eszed van, a hargitai székelyek is mind daciával járnak, igaz, még a logan előttiekkel, mert azokat az utakat azok bírják a legjobban. Vagy neked ők is románok? Akkor bocs..

theutat villám 2007.12.02. 10:40:48

Illetve inkább az a gáz, hogy valószínűleg a jaguárnak kb. egy puha lépés lett volna otthagyni a 'csába; az viszont jellemző, hogy "drága autósok" szeretnek beragadni belső sávba 130-150-nel, azt gondolva, hogy gyorsan mennek, meg jó a kocsijuk, ki akar itt gyorsabban menni (20 km-en keresztül tolni, hát, vagy ti voltatok gyökerek, vagy ő egy ordenáré paraszt); aztán hőbörögnek, ha az ember szó szerint letolja a picsába a pályáról őket - ez a jaguár ellen.

AP (törölt) 2007.12.02. 10:41:10

Saját butaságukkal szembesíteni a sznobokat?
Konkrétan?
Ilyen pármilliós autóknál nincsenek sznobok vagy nemsznobok, itt igénytelen és kicsit kevésbé igénytelen kocsik vannak.. Akkor meg már a kevésbé igénytelen kéne.

tomige 2007.12.02. 10:45:23

Hogy, mennyire Magyarok vagyunk meglátszik a hozzászolásokból és a
cikkek álal sugárzott sznobizmusból.
Sajnálom.

egy átlag 2007.12.02. 10:48:52

Jó ez a cikksorozat, tényleg. A mostaniból is kiderült: 1. szarok az illesztések, tömítések, 2. szar a fűtés, szellőzés rendszer, 3. ebben a kasztniban szar ez a motor (nem m1, viszont cserébe zabál), 4. szar a megjelenése, 5. szarok az ülések.
SZAR=szóval alapjában rossz

Nekem ebből a cikksorozatból az jön le, h ez egy SZAR autó. Csak olvasni kell tudni...

ekkerjoz 2007.12.02. 10:54:05

Loganra elizélni ennyi szellemi tőkét nagy pazarlás, előre rettegek, mi lesz, ha betörnek a piacra a kínaiak.

P.URBANUS 2007.12.02. 10:58:15

A cégvezető egy felfuvalkodott sznob. A tartósteszt pedig itthon alig ismert műfaj. Nem ekézni kéne, hanem szorgalmazni, hátha más forgalmazó is hajlandó végre autót adni _huzamosabb_ tesztelésre is.

balazs 2007.12.02. 11:00:29

nemtom miert kell fikazni azt a szerencsetlen Daciat, semmi baj nincs vele, akinek ennyi penze van annak nagyon jo, en sem bannam ha lenne egy, sot...jelenleg egy 6 eves focust hajtok 75lovas dizellel, es rendszerint alaznak a loganesek(amugy romaniaban elek). rengeteg van beloluk, nekem jobban is tetszik mint a draga jo suzukik, nagyobb is, olcsobb, meg aszem jobban birja a szar roman illetve magyar utakat, mert barataim nalatok nagy atlagban szarabbak az utak mint itt(kivetel az autopalya, az leakalappal)
az lehet a gond a dakoval hogy roman-francia koprodukcio, ez baszhatja a magyar csoroket, pedig oszinten nem tudom mi bajotok van a romanokkal, kevesen utaljak a magyarokat(tapasztalatbol beszelek) viszont magyarhonban tobben utaljak a romanokat...ez lehet az oka hogy csak kevesen valasztanak Logant es inkabb a jo "magyar" esztergomi termeket valasztjak, amit az elso nyaralasnal megbannak.

ekkerjoz 2007.12.02. 11:04:44

Meredek dolog a magyar-román barátságot belekeverni egy tartószteszt kommentjei közé, mert lehet ám, hogy lesznek páran, akik elmesélik, miért nem kedvelik a románokat, vagy franciákat. Itt most egy unalmas, majdnemautóról szól a vita, vannak, akik fényezik, vannak, akik nem szereti, ennyi. Politikát itt lehetőleg NE!

csongi 2007.12.02. 11:04:52

Saját autóm egy Opel Agila, cégautóként pillanatnyilag Skoda Fabia kombit (1.6 benzinest)és Logan MCV dízelt vezetek.
A Loganban hatalmas hely van, a dízelmotor nyomatékos, megfelelően erős, országúton vagy városban egyaránt megállja a helyét. Nem szokásom széthajtani az autót, se a sajátomat se a másokét, 120 felett nem közlekedek országúton. Autópályán eddig egyiket sem volt alkalmam kipróbálni a fenntiek közül. A Loganban rengeteg hely van, ehhez képest a nagy kasztni nem recseg, stabil és viszonylag csendes. A mérete csak parkoláskor tűnik fel. A sofőrülés ülőlapja rövid, az ülés általában nem olyan kényelmes mint a Fabiában vagy az Agilában. Viszont azt kell mondanom, hogy legalább annyira dinamikusan megy, mint a z 1,6-os Fabia kombi (max 4 személlyel, kevés csomaggal). Normál tempóban közlekedve 5,3 körüli átlagfogyasztást produkál (országúton). Megerősíthetem, hogy a fűtés bizony nem kielégítő hátul. Ergonómiában a Skoda és az Opel is veri (bosszantó apróságok az indexkar végén elhelyezett duda, vagy a csak felhúzott kézifékkarral elérhető tűkőrállító gomb stb. De ezektől még lehet élni.) Az anyagok, helyenként az összeszerelés minősége (műszerfal, beltér) hagy némi kívánnivalót maga után. Összességében az Opelem és a Fabia is igényesebb, ergonómikusabb. Ettől függetlenül, motor-futómű-kapcsolószekrény, valamint praktikum viszonylatában a Dacia EGY IGEN JÓ AUTÓ.
Aki annyira hülye, hogy szégyel beleülni, magára vessen.
Én Romániában élek, itt egyáltalán nem ciki Logannal közlekedni.

Cornholio 2007.12.02. 11:06:19

A cégnek év elején vettem két Logant (1.6-os benzines). Azóta kb. 15e km van mindkettőben, a kollégák teljesen meg vannak elégedve velük, alapjában szeretik. Igaz, itt a határ keleti oldalán nem szokatlan és kirívó egy Logan, kb. minden második autó az. Romány gyártmány, és a rományoknak nincsenek magukkal szemben előítéleteik :)
Összességében nekem bejön a típus, szeretjük, ennyi pénzért erre a feladatra (A-ból B-be, naponta sokat kis távolságra) a legjobb megoldás. Nekünk.

Farkas 2007.12.02. 11:07:09

lol: \"Ennyi pénzért vettem egy 5 éves corollát,ami akkor és most is a prémiumot jelenti.\"
A Corolla soha nem volt prémium. Egy megbízható \"népautó\"(japán VW:D).

A Škodát meg azért veszik meg, mert nem a románok gyártják (a törököket meg elűzték az országból, majd ha a románokat is ez lesz ~150(?) év után, akkor nem lesz a kocsijaikkal ugyanúgy gond, mint most a törökkökével). Na meg a régi Škodák se hullanak szét olyan vészesen (még 18 év fölött sem), mint a Daciák tették azt pár éves korukban.

Laller 2007.12.02. 11:07:34

Szar a motor? Te magadnál vagy jóember?
Mi kéne neked? 160-as tempó és neked sok a 8 literes fogyasztás???
Te egy nagyon hülye vagy hallod.
8 liter benzin az 4 db 2 literes flakon, és ebből kihoz a kocsi 100km-t 160-as tempóval.
Megnézem én azt az autót ami ennyit eszik 160-nál, sztem nem sok van.

Sztem még a 10 literes fogyasztás sem sok 160-nál.

Akkor komám te mit szólsz a Winkler 17 literes 4Runner fogyasztásához? Arra milyen kifejezést használnál?

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2007.12.02. 11:07:46

az lesz, hogy megkenik ezeket a senkiket egy kis aprópénzzel és majd szépen írogatnak marhaságokat halomra. kikérem magamnak, hogy ilyen alakok engem lesznobozzanak, csak mert van bennem annyi igény, hogy nem ülök ilyen ótvar kocsiba.

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2007.12.02. 11:10:27

és márpedig nem szeretnék olyan országban élni, ahol nem ciki ilyen autóval közlekedni.

zeroEV 2007.12.02. 11:11:44

Ezt a tesztet olvasni még mindig jobb, mint egy újabb Lambo agymenést, vagy rajzolt autós szivet nézegetni.
Inkább ilyen teszt kell, amiknek kissé élet szaga van, és nem egy elborult agy szüleménye...

Farkas 2007.12.02. 11:14:14

Előző kommentemben hangsúly a _ha_- n, vagyis csak abban az esetben, ha ez megtörténne. Szóval feltételes mód.

P.URBANUS 2007.12.02. 11:19:28

"és márpedig nem szeretnék olyan országban élni, ahol nem ciki ilyen autóval közlekedni."

Bukowszky: bocs, de ha ezt tényleg komolyan gondolod, akkor te tényleg sznob vagy. :-)

Bx 16TRS 2007.12.02. 11:22:01

Bukowszky: költözz!
Nem azt sznobozta aki nem ül loganba, hanem azt aki hétről hétre idejön és tépi a száját, pedig rühelli az autót. Én nem értem, hogy minek kell elolvasni, ha nem tetszik. NEM KÖTELEZŐ! Milrt is ciki ilyen autóval járni? Ciki ha az embernek esetleg kellene egy ilyen Dacia? Szerintem nem, kevés vagy te ahhoz, hogy diktáld a népnek mit szabad, mit nem. Döntsön mindenki, ahogy neki tetszik, de attól még egyik ember sem kevesebb, mert ilyen autóra volt pénze, urambocsá' ilyen autót vett, mert TETSZIK NEKI, ÉS JÓNAK TARTJA.
(Jah, nekem nincs daciam, mert nincs rá pénzem...)

sheepy 2007.12.02. 11:27:16

akárki akármit mond a sznobok nem fogják azt mondani hogy bocs, a logan tényleg jó ennyiért, ők csak azt látják hogy dácsia
fogadok ha vw embléma lenne az elején (de ugyanennyibe kerülne, ugyanilyen minőségben) minden második ember ilyet venne
hát én meg vw sharan-t nem vennék mer azt vegyenek az 50 éves kopaszodó pocakos könyvelők, Kovács úr és Jürgen Régenkurt

múvemáccsó 2007.12.02. 11:29:35

Tényleg kicsit kezd unalmas lenni a daciázás, főleg azért mert akármi jót írtok róla a sznobság miatt úgyse fog senki daciat venni, aki meg vesz annak nem kell a cikk...
A régi TLX daciánk az nagyon jó volt akkortájt - el is vitték a románok haza.

Én azt szeretném tudni, hogy új audi TT coupe tartósteszt mikor lesz, mert akármilyen sznob vagyok így vaktába nem merem megvenni.

KunBela 2007.12.02. 11:31:11

Biztos jó a Logan ennyi pénzért, de olyat leírni, hogy letoltuk a Jaguárt az autópályán... Kicsit ciki.

Griff 2007.12.02. 11:33:10

Szerintem, a cikk dög unalmas a hozzászólásokhoz képest.... mert azok legalább viccesek,
és nem rossz autó a dacia, de én úgy vagyok vele, mint az elefánttal... szép, szép de azért otthonra nem kéne.

Sicsi 2007.12.02. 11:36:08

Nem tudom miért kell elszállni, a Dákiá-tól... Miről is beszélünk? egy több éve kifejlesztett, újra legyártott darabokból álló autóról, aminek adtak egy új ruhát... A műszaki tartalma röviden ennyi. Szóval ez ugyanaz, mintha 10 éves Toyotába ülnél. Ez egy jó befektetés a Rönyónak, hisz minimális befektetéssel profitot termel, amit az olcsó román munkaerő előállít.
Minőség: na, erről nem igazán lehet szerintem beszélni, mint ahogy ergonómiáról sem. Ha könyöklőt kérsz bele, akkor az ülés háttámláját nem tudod állítani, mivel a tekerőgomb befelé néz. Azaz hátratolod az ülést beállít aztán meg vissza. Ja, ha van könyöktámasz, akkor még a biztonsági övet is elég nehezen tudod bekapcsolni!!! a manuális klíma visszajelzőjét egyszerűen nem lehet látni, mert befelé lejt a műszerfal... A váltótól a kapcsológombok is nehezen hozzáférhetőek(ventiltor, hőmérséklet).
Ismerettségi körben 1.6-os 100valahány lovas van. Húzni húz, de rájöttem, hogy ez nem a motor erőssége miatt van, hanem kellően rövid váltó áttételekkel, aminek a következménye nagyobb sebességnél az átlagosnál nagyobb fogyasztás. És már 17ezer km körül nyikorognak a műanyagok!!! Két pozitívuma van, nagy utastér(tényleg kényelmes még 7 embernek is, de ami furcsa középen kissebb a lábtér, mint leghátul!!!) és az ára.
Nekem nem kéne(ha 10 éves technológiát/fejlesztést akarnak rámsózni, inkább veszek használtat olcsón, mint egy újra legyártottat drágán...)

rai · http://belsoseg.blog.hu/2007/12/02/loganmcv_15 2007.12.02. 11:43:35

Tegnap láttam, kiknek is való a Dákó! TM-es román rendszámmal fordult meg, úgy, hogy nem tolatott, hanem nemes egyszerűséggel felment a kb. 30 centis padkára, majd leugratott, nem óvatosan, szerintem nem is fékezett közben. Azt hiszem ő ezt megcsinálta számtalanszor a korábbi Dákójával is és nem autó az amelyik ezt nem tudja.A többire meg vigyázni kell, meg fennakad. Más autóval én sem csinálnám meg.

Oregon (TM) 2007.12.02. 11:43:44

Kedves cikkiro, ha annyira kiraly a dako, akkor miert nem veszel egyet?
Azert mar az eleg ciki, hogy egy indexes fizu meg egy ilyen roman talicskara sem eleg. :) Azert az almacsutka kifejezi az igenyessegedet. :) Roman vagy mint a verdad.

A tarsadalom is szegyelheti magat, mert meg egy dacsia fogyaszto velemenyere is ad. :)

sanya 2007.12.02. 11:44:24

Ha a románoknak jó tartsák meg maguknak.NEKÜNK NEM KELL!!!!!!
Ez egy nagyrakás szar.Inkább marad a 15 éves Opelem.

GYUSZI BACSI · http://www.fizetesem.com 2007.12.02. 11:44:47

a hozzászólások télleg jobbak mint q cikk, pedig konkrétan szerintem ez a cikk elég jól sikerült

de az hogy itt mennyi hülye gyűlik össze vitatkozni olyan kérdésekről amire nincs A válasz, annak van egy szórakoztatási értéke

kb. ez a 10. rész a Logan tartós tesztből és vannak akik mind 10 után ugyanazokat a hülyeségeket újra meg újra leírják

mi a tosznak olvassák el a cikket, ha utálják a dácsiát? nem derül ki a számukra az elején hogy a tartósteszt folytatása következik?

különben meg ez egy független oldal és arról írnak amiről akarnak, és ha a dácsia fizet azért hogy írjanak róla, akkor sincs semmi

bárki indíthat egy új, ennél akár sokkal jobb autós oldalt és holnaptól özönleni fognak oda az olvasók akik ezt az oldalt elhagyják

ugyanez a téma a péter anna cikkeivel, akit nem érdekel, az ne olvassa el

engem se nagyon érdekel, de azért néha elolvasom, kontrollképpen, hogy hátha mostmár jobb, de ha mégsem jobb akkor nem kezdem fikázni hanem a következőt legfeljebb megint nem olvasom el

szabad országban szabad ember azt csinál amit szabad, át lehet lapozni ami nem köll, de ha valaki egyszer elolvassa, az magára vessen, nem?

Invictus 2007.12.02. 11:44:51

Ez egy fapados ótó, mert direkt annak tervezték. Ezt fejezi ki a formaterv is (értsd szándékosan kissé rondára, idomtalanra csinálták, nehogy már véletlenül olyan mutatós legyen, mint egy magasabb presztízsűnek szánt modell). Az meg már igaz, hogy ha Renault néven futna, kétszer annyit adhatnának el belőle nálunk (de akkor ki venne Thaliát, ugye).

Oregon (TM) 2007.12.02. 11:48:35

GYUSZI BACSI:

"különben meg ez egy független oldal és arról írnak amiről akarnak, és ha a dácsia fizet azért hogy írjanak róla, akkor sincs semmi"

Azt hiszem teged Sztalin tanitott a fuggetlensegre. :)

KunBéla 2007.12.02. 11:49:10

Ha egy autó ronda, szvsz. akkor akár milyen néven futhat, nem veszik meg az emberek.

Invictus 2007.12.02. 11:49:58

Amúgy nem ide tartozik, de az 1310-es anno műszakilag a legmodernebb szockó kocsi volt , legalábbis a szamara és a favorit előtt. Mert hát a zsiga meg a faros skoda autóipari műemlék volt hozzá képest. Csak hát a minőség hagyott kívánni valót maga után még az akkori mércével is.

Squeky 2007.12.02. 11:51:44

mit vagytok megesve a fogyasztástól? ugyanez a motor van a cliónkba csak az a 82 lovas kiadás. Ha tolom neki 9-10 et bezabbantja fele akkora kasztnival. Jó ez a dákó csak szar a neve, ennyi az összes bűne..

cc 2007.12.02. 11:52:36

Az teny, hogy kategoriaban a dakonak vannak a legjobb alaparai (2 ill. 2.7m), de ha jol emlekszem a Renault ezeket a modelleket elsosorban a fejlodo orszagok piacaira szanja, hol sajat, hol dacia neven. Magyarorszag mar nem igazan ez a kategoria, egy csomo ember engedhet meg maganak uj autot ennel dragabban. Vagy ugyanannyi penzert mint az MCV alapara vehet 3 eves hasznalt egyterut igenyesebb kivitelben, jobb alapfelszereltseggel, es akkor presztizs miatt sem kell aggodni...

Szoval egyaltalan nem tunik ez rosz autonak az ar/ertek aranyat figyelembe veve, csak nem igazan a mai magyar piacra szantak. Hat ezert nem rohannak a magyarok tomegesen dakot venni. szvsz.

Invictus 2007.12.02. 11:53:27

KunBéla, a Thalia sem szebb, mint a dákó, szerintem. A hátulja legalábbis biztosan nem. :)

Józsi 2007.12.02. 11:53:54

Csak egy dolog:
Azt hiszem annak idején a Skoda a többi szocialista gyártmány között messze a legmegbízhatóbb volt, talán ezért is ilyen nagy a sikere most.
Egyébként kis pénzért ne várj sokat, ez igaz a Daciára is...

KunBéla 2007.12.02. 11:54:57

Invictus, a Thalia is ronda.

Mofli 2007.12.02. 11:55:05

"Ha egy autó ronda, szvsz. akkor akár milyen néven futhat, nem veszik meg az emberek."
Ezek szerint a Dákó kifejezetten szép, mert viszik mint a cukrot. Európában. Nekünk magyaroknak viszont sokkal kényesebb ízlésvilágunk van.

Oregon (TM) 2007.12.02. 11:56:21

Mofli: a magyaroknak tortenelmileg nem kell semmi a romanoktol erdelyen kivul :)

GYUSZI BACSI · http://www.fizetesem.com 2007.12.02. 11:57:22

Oregon (TM):

nem hiszem hogy a sztalin tanitott volna, de az Index nem arról ír amiről akar? nyilván tudom hogy az indextől független, de az Index maga is független, nem? vagy szerinted az alkotmány előírja hogy az indexen miről kell írni?

sajnos az én oldalamról pl még nem írtak, pedig itt nyalom a seggüket és védem őket (:

lehet hogy nekem is kéne adnom egy tartós dácsiát és akkor írnának rólunk is (:

KunBéla 2007.12.02. 11:58:32

Mofli!
Akkor vegyél 1et, ha még nem tetted! Legalább nem kell sorbaállnod! :D

GYUSZI BACSI · http://www.fizetesem.com 2007.12.02. 11:58:44

kimaradt a "nem":

nyilván tudom hogy az indextől nem független

Bömös 2007.12.02. 12:05:10

Egy gondolat ill. kérdés az érték vesztésről.
Itt is írta valaki, hogy mekkora az érték vesztés az "olcsób kategóriáknál". Ez valami magyar betegség, hogy ha elérte az autó a három éves kort akkor már egy nagy szar, különben is a Kovácsék új Fordot vettek, uzsgyi, mert lemaradunk. Aztán lehet keseregni a szar életen amikor fizetni kell a törlesztést. Aki kápéba bármikor kivág egy 2,5 milla összeget, azt a száz részes Dácia tartós teszt sem hozza igazán izgalomba. Szóval hajrá Dácia, de egy kicsit már unalmas.

ommm 2007.12.02. 12:08:25

Gyuszi Bácsinál a pont.

szinte mindig megjönnek a szokásos kommentsorok, amikről a szerző az első sorokban írt. pl. ilyen, hogy

"nekem a 9 éves 1.4 renault-om utazik 180-at, már az is letolós..."

jó, ezt mindenki elhiszi neked Nelson. mikor a gyárból kigurult, már akkor sem tudott annyit, nem méghogy UTAZNI?!

Nem akarják senkire sem ráerőszakolni a Logant, és szét lehet nézni, hogy a jelenlegi netes autóslapok közül mennyiben van tartósteszt?
EGYBEN SEM.

miért?
azt mindenki válaszolja meg magának. a Renaultnak volt annyi vér a pucájában, hogy odaadja a kocsit, pedig tudhatták, hogy nem egy fullos Espace és le is húznak majd 7 sor bőrt róla.

erre jönnek a szarozók, akik képtelenek meglátni ennek az autónak az értelmét.

ne olvasd legközelebb, ha nem tetszik. ennyi a megoldás.

Eunos 100 2007.12.02. 12:09:39

"BMW-t előztünk, egy Jaguar S-Type-ot pedig 20 kilométeren keresztül toltunk magunk előtt. Nem kétséges, elgondolkodhatott tulajdonosa azon az igazságtalanságon, hogy ő ötször annyit költött járművére, most mégis itt lihegünk a nyakába."

Ezt hülyeség volt beleírni sztem. Nem létezik olyan BMW, meg olyan Jaguar, ami nem lenne erősebb a Logannal. Az, h most nem léptek neki oda az nem a Logan érdeme. Egy trabantal is lehet tartani egy Ferrari tempóját, ha mind2 40el megy:) Amúgy nincs semmi bajom a Logannal, de nem vennék, de nem azért mert Dacia, hanem azért, mert az ilyen kategóriájú autók nem érdekelnek, de attól még lehet jó.

sheepy 2007.12.02. 12:10:09

KunBéla, szerintem a 7es bmw az egyik legrondább kocsi a világon, ergo nem vennék
a legszebbek az olasz autók, inkább alfát veszek

Farkas 2007.12.02. 12:10:48

Invictus: miért lett volna modernebb, mint egy Lada? Pl. a motorja nyomórudas, Ladáé nem. Egyedül talán a hátul független felfüggesztés, ami a Daciának elönye, más semmi. Igazi lényegi különbséget én nem látok.
A 2 autó között meg 2 év különbség van, hogy melyik mikor lett piacra dobva még eredeti Fiat és Renault formában.

antimason 2007.12.02. 12:16:46

Jó példa a Honda City csútfása ellenére kialakult Honda fanatizmus a vásárlóik részéről. Szerintem is nagyobb lenne a társadalmi elfogadottsága a Logannak, ha például Renault, vagy hasonló márka jelvénye figyelne elől. Igaz, szerintem ez a kocsi, akkor sem lenne se jobb, se szebb. Csak sokan ezt nem így látják.

robika 2007.12.02. 12:17:56

Kifejezetten tetszik annak az okostojásnak az okfejtése,aki szerint a távolkeleti autók,és a Dacia is magas értékvesztésű..nem úgy mint egy Volkswagen..:D
Igen?!
Ezt megtudhatnám mire alapozza?!

Arra,hogy egy Passat 3 éva alatt az értékéből annyit veszít,mint egy ilyen Dacia értéke?
Tehát ha ezt ingyen odadaná most a gazdája 3 évesen akkor is max annyit bukna,mint a Volkswagenes,de erre nyilván nem szorul rá..hisz valamennyit,ha keveset is,de kap érte..

Vagy arra,hogy egy X5 vagy ML 3 ÉV ALATT ANNYIT BUKIK mint egy Hyunday ára?!

Ezek a fasza értéktartó autók?!
Tudod mi tartja az árát ?
Egy Dawoo Tico..öreg..
Meglep mi?
999.000 Ft volt 96 ban,és most is 400.000Ft-ot..mi is tudja ezt még?
Melyik autót tudod eladni 11 évesen 600 minusszal?!

Hagyd az értékvesztést,mert Forintálisan nem igaz..a % os aránnyal meg hiába jösz,lényeg,hogy kinek mi marad a zsebében.

Tény,hogy nem tudják azok az autók szinvonalban a nagyokét..de értékvesztésben..?!

TomTom 2007.12.02. 12:21:56

Nekem sem jönnek be a Loganok.Egyáltalán nem.Az meg, hogy a kanyarstabilizátor nincs benne az alappmodellben... Jah egyébként valamelyik fenti hozzászólóhoz: Fabia nincs 1.6-os benzinessel szal vagy Octaviat hajtasz vagy kamuzol.

TCSA · http://make.blog.hu 2007.12.02. 12:32:33

robika: nem gondoltam, hogy ha eltelik három év, ugyanabba akar valaki visszaülni. Igen, úgy valóban jobban megéri egy Logan. Háromévente kuka és veszem az újat. Jessz.

múvemáccsó 2007.12.02. 12:36:07

nemtom kinek kell szólni, de hátha olvassa vmi illetékes:
Tegnap egy KIB. kátyúba mentem bele 140el az M7-esen lefelé a külső sávban BMEG. - nem esett jól, valaki majd jól belehal !!!

A jaguáros meg tipikus faszparaszt, aki nem képes a külső sávban szuttyogni, mert nehezére esik sávotváltani - az ilyeneket le kéne lőni + a felfelé a 3sávoson, a középsőben 140-el araszolókat is :(

Aszfaltbetyár 2007.12.02. 12:49:15

gyerekek, biztos sokan mondták már előttem is, de almát körtével ne hasonlítsatok össze! az vegyen Logant, akinek erre telik, akinek nagy a családja és nem az autóra akarja elkölteni az utolsó petákját, illetve akit nem zavar, hogy a sok okos románautózós-lenézős sznob b*sztatja. nem kötelező Daciát venni, vegyétek már észre! ha van rá pénzed, vegyél Alfát, VW-t, amit akarsz, de szerintem tök fölösleges ezekkel összevetni a Dákót. Másik kedvencem az, hogyha az értékvesztéssel jöttök. Lehet, hogy én vagyok az egyszerű, de sztem az autó nem befektetés, hanem használati tárgy, és mint ilyen, az értékállóság meg befektetés itt nem értelmezhető. Ha befektetni akarsz, vegyél részvényt. Az autók értékállósága véleményem szerint leginkább a hozzájuk kapcsolódó mítoszokból áll, pl. német autó baromi sokáig jó és megbízható (Opel sose kop el), ezért drága, japán autó nagyon megbízható, ezért drága, stb. Hát nem: egy indexes cikkben is olvastam, hogy a nagy márkák autói azért drágák, mert legalább 50-60%-ot dob rajtuk a marketing és társai. Innentől kezdve mindenki döntsön belátása szerint, lényeg az, hogy Tesco-t Harrods-szal ne vessünk össze.

Garázslakó 2007.12.02. 12:49:52

Farkasnak: Taxiztam a 80-as években Daciaval. Sokat szereltem, szerencsére konyítottam hozzá, meg volt segítség is. Szóval mi a külömbség Lada és Dacia közt? Fogyasztásban kb 2 liter. Kényelemben, gyorsulásban menetzajban(főleg motorhang)a Dacia vastagon verte a Zsigát. Csakhát a megbízhatóság... Szóval állandó törődést igényelt. És a vételára is jobb volt. Ja, Skodával is hajtottam 3 évet. Megbízhatóbb volt a Dáciánál, csak hát a csomagtartó...

Nándesz 2007.12.02. 12:50:11

Mi is előztünk már meg egy 1 literes régi swifttel egy német rendszámú új S-Klassét az M5ösön :) Persze 3 perc múlva megjelent a tükörben és letúrt a francba :) Egyébként aki új Daciát vesz az magára vessen, ennyi pénzért kapok egy használt sharant/galaxyt/alhambrát, vagy 807est/evasiont/ulyssét, nincs több kérdésem.

szg 2007.12.02. 12:51:49

TCSA: ja, hát akinek telik 3 évente új autóra az könnyen magyaráz :-)

Nándesz 2007.12.02. 12:52:06

illetve 806ost, nem 807est :) lényegtelen

Leonard Zelig 2007.12.02. 13:09:59

Toltad a Jaguárt előrefele ? Ne vazze !
Ecsém ! Nem semmi ez a Dália !

Kovács Péter 2007.12.02. 13:10:49

A cikk szerintem nagyon jó, nem azért mert védem ezeket a minimál autó "csodákat"
de valóban az átlag magyar autósoknak bőven megfelelne!!De hát valóban sznobok vagyunk!!
Inkább veszünk 12-év hitelre német, japán presztizskocsit csakhogy lássák a szomszédok milyen faszák vagyunk, holott otthon a család meg nélkülöz, mert a nagyköbcentis kocsinkba tankolni kéne!!
Jah és csak évi 8000 ezret megyünk vele max. ezért aztán nagyon kell a preztiskocsi, föleg azért mert ha a hitel letellt van egy 15-éves autónk, amit már az előző cégtulajdonos régen kizsigerellt, de mi úgy gondoljuk jól mutatunk benn!!Arrol nem is beszélve ha szarvizelésre kerl a sor ott is megvakarjuk ahol nem viszked!!De hát ilyen az átlag magyar többnek akar látszani mint ami valójában!Akinek nem inge ne vegye magára!!
Szóval én vezettem logent 1,5 dci igaz csak kipróbálás szinten, szerintem semmivel nem rosszabb mint az alacsony árú új autók (főleg dieselben)!Szóval szerintem aki évekre tervez inkább vegyen egy ilyet, mint egy 6-éves németet aminek a kilóméterórája harmadannyit mutat, mint ami valójában benne van, és még a vevő azt hiszi jól járt, pedig a földet már többször megkerülték vele!!

kipketer 2007.12.02. 13:10:50

A Honda fanatizmus meg a Honda City az hogy jött össze??? Egy tipikus Honda fanatista az anyagi helyzetétől függően kb. így választ: Ős Civicek CRX-ek, Vti-k, (Prelude), Type-R-k és a legszerencsésebbek beülhetnek egy NSX-be vagy esetleg ha kinőtték a csapatási vágyukat, akkor átülnek egy Legendbe, de őket én már nem számolnám ide. Az átlagfogyasztást meg örülök, hogy helyre tették. Kiver a víz amikor ilyet olvasok, hogy ez meg az (főleg TDI tulajok) 6 litert eszik 180 kmph-nál. Ez a Dacia is nyilánvaló, hogy nem tud 6 literből rendes dinamizmust nyújtani. Arra is kíváncsi lennék mikor fognak sorban hullani ezek az 1.5-ös blokkok, nagyon túl vannak terhelve egy ilyen kasztniban rendes használat mellett.

Farkas 2007.12.02. 13:13:03

Garázslakó: Ezeknek egy részére (fogyasztást mondjuk nem nézve)azt mondanám inkább, hogy komfortasabbá teszik a Daciát (apám elmondása szerint olyan halk volt a motorja, hogy ha lassan ment modndjuk parkolóban, a gyalogosok észre sem vették, hogy jön valami,- ilyet kb. 2 éve én is tapasztaltam parkolóban sétálva; ezzel szemben a Ladának meg gyönyörű hangja van alapjárat közelében, ha jó állapotú), nem feltétlenül modernebbé.
De pl. kanyarstabilitás? Mert billegni biztos a Dacia billegett jobban.
A Škoda csomagtere meg: utálom. Normális kocsiban bedobom hátra a táskát. Viszont a Škodámnál nem fogok egy percet avval szórakozni, hogy kinyissam az elejét, táska megy a két üléssor közé. A méretével annyira nincs bajom.

Bailador 2007.12.02. 13:13:06

Eleinte óckodtam nagyon ettől a gépezettől...de egyre jobban tetszik...
Bár engem a Van verziója érdekelne...nem tudja valaki hogy mo-n mikorra várható??

ShwartzWazul 2007.12.02. 13:13:11

Én kipróbáltam, tetszett. Mivel nem telik Jaguar X-Type-ra, ha végleg kidől a sorból jó öreg szívódízel Sierrám ilyet fogok venni. Mert családdal, csomagokkal közlekedni vele a magyar utakra tökéletes. Ha meg élvezkedni akarok, ott a jó öreg MR2. Az összes balfék sznob meg bekaphatja.

kovács Péter 2007.12.02. 13:14:12

Szia Nándes!

Erről beszéltem!Kapsz preztizskocsit, de mennyi időset is, mennyi km-el??
Előélet, szervízköltség stb???

Üdv

knajf 2007.12.02. 13:14:36

hát olvasgatva a cikket csak az jön le hogy a dákó egy régi konstrukció újragyártva. de akkoris új, és bevált, és még akkoris új... ki az aki ne venne 1.6D opel kadettet ha most újonnan legyártanák? 500e-t elmegy probléma nélkül, meg még sok hasonló más autó is. sznobéria ezerrel aaaz megvan. sokan nem látják a lényegét ezeknek az autóknak, szerintem ezzel csak a saját szűklátókörűségüket reklámozzák. akármilyen autóm lenne tisztába lennék a lényegével. régi swift? hagyjál már hogy szar. akkor miért fut milliószám mai napig? dákó rulz. ja és énse tehetem meg hogy dákót vegyek, és valszeg ha lenne rá pénzem se vennék de abszolut nem kéne ellenségesen hozzá állni. ha hirtelen családom lenne sokgyerekkel, bizony inkább új autót mint használt fauvét jósok problémával.

Valaki más 2007.12.02. 13:16:38

Megmondom, a cikk elején elvesztettem a fonalat, hogy ki hova megy és kivel vitatkozik. De találtam egy másikat, amikor elindultatok, onnan már oké volt.

Biztosan ez a történet eleje?

B.Petike 2007.12.02. 13:19:35

Lehet kapsz egy használt galaxit csak a galaxiban a 250ezerről visszatekert óra meg a lógó futómű meg az itt-ott megnyomott fényezés köszön vissza... Amúgy itt áll az udvaron ismerős logan mcv-je még szép is sztem,jah neki 4 litert eszik me nem egygázon jár vele...

Kovács Péter 2007.12.02. 13:22:51

Szia knajf!

Teljessen igazad van?bár nekem sincs pénzöm új autóra de valóban igaz az új az új, a használta az használt bármilyen márka is legyen!!Az új az garanciális a hsznált meg kitudja hányadik kilóméter állítás után van!!

Üdv!

Ada 2007.12.02. 13:22:54

Nem hiszem, hogy a Logannak az lenne a baja, hogy Dacia néven fut. Erre két példát hoznék fel:
Az első az új Laguna...totalcar.hu/tesztek/laguna315dci!2
Kéne: 915, Nem kéne: 2132....

A második a Renault 12 TL és a Dacia 1300 - 1310 története.
Hiába volt a Renault az első és a RENAULT, a Daciából többet adtak el ás ez él jobban az emberek emlékezetében...

Apropó, Renault...
A nagyapám (1. tulaj) garazsában van egy megkímélt állapoban lévő, 99 ezer km-es Renault 12 TL .... szerintem eladó, ha valakit esetleg érdekelne....

Kovács Péter 2007.12.02. 13:28:10

Nem egy helyről hallottam már hogy a logenek nagyon jó vételek használtan!Nézzétek csak meg a használt oldalon 2005-ös bejáratott km-el 1,2-1,3milláról indulnak ez azért nem rossz!!
Szerintem

GYUSZI BACSI · http://www.fizetesem.com 2007.12.02. 13:31:14

robika:

szeretnélek azért csöndben tájékoztatni, hogy ha 1991-ben vettél a Merkurnál egy VW Golfot 990.000 Ft-ért (akkor ugyanis a Porsche Hungariával párhuzamosan ott is eladtak pár darabot) ennyiért, vagy a Porsche Hungariában vettél egyet ugyanakkor 1.350.000 Ft-ért, akkor ma, 17 év után simán kapsz 5-600.000 Ft-ot érte ha vigyáztál rá eddig.

az akkori Opel Astrák ma többé kevésbé mind a szemétdombon vannak, nem beszélve a japán csodákról

példa:

www.hasznaltauto.hu/kereso1.auto?hirdeteskod=1610144&command=ugras&screenwidth=1280

ez azért szúrt szemet nekem, mert automata, remélem nem veszik meg addig míg likvid leszek annyira, hogy játékautónak megvegyem a rendes mellé, na ezért nem vennék én pl. semmi mostani új autót, se Logant, se Matizt, se semmi mást, mert egy ilyen Golf 2 még akkor is autó lesz, mikor az összes többi már a zúzdában is csak történelem

lala 2007.12.02. 13:33:58

Vegyétek már észre, hogy nem tartozunk Európához, lenézett félperiféria vagyunk. A Logant nekünk csinálták,
ha lenézzük ezzel saját magunkat minősítjük.
Egy 1.2-es 55 Le alap(eco) Fabia, kesztyűtartófedél nélkül jobb?

Nándesz 2007.12.02. 13:36:53

tipp: olyan galaxyt kell venni aminek nem lóg a futóműve, nincs megnyomva és nincs visszatekerve az órája :) Tudom hogy az ilyen ritkább mint a fehér holló, de van. Egyébként ezt nem azért írom mert sznob vagyok, csak azt a 2-2,3 milliót el lehet költeni máshogy is. Különben én is egy 100 ezer forintot képviselő járgánnyal járok szóval a sznobság messze áll tőlem.

GYUSZI BACSI · http://www.fizetesem.com 2007.12.02. 13:37:03

mellesleg az értéktartást nem Matiz / X5 hasonlatban kell mérni nyilvánvalóan, hanem kategórián belül

a nagy kocsiknak ma nem tud jó lenni az értéktartása, mivel a magyar törvények miatt a 15 milliós kocsit 20-ért veszed, és mivel a 2 tulaj ezt már nem hajlandó megfizetni, logikus hogy kurva nagyot bux az autóddal

de ez nem a kocsi hibája hanem a magyar törvényeké

Kovács Péter 2007.12.02. 13:41:49

Szia Gyuszi Bácsi!

Abban igazad van hogy a régi autók tartósabbak talán!De az álltalad emlittett golf 2-is inkább a dieseljei révén él még ami hozzáteszem nagyon jóó, csak azt ne felejtsük el hogy a hasonló korabeli szivó dieselek ugyanerre képessek, tehát elnyűhetetlenek!Visszatérve a 2-es golfra amiből egy jobb diesel példány még ma is majdnem fél milla azért ez nevetséges szerintem!Jah és nekem astrám van az első szériából 1993 1.6i és még mindig megy!

Üdv!

Kovács Péter 2007.12.02. 13:45:31

Nándesz!

Elárulok egy nagy titkot 2-2,5 milláért olyan galaxyt vagy sharant nem kapsz amin nem mahináltak a km-er órával!Ugyanis ennyiért nem mai darabokat veszel, hanem olyat amiket már németben kihasználtak!
De lehet próbálkozni!

Üdv!

GYUSZI BACSI · http://www.fizetesem.com 2007.12.02. 13:47:40

itt van egy 96-os Golf 3 Bon Jovi diesel 1,6 millióért, majdnem több az ára mint új korában volt (:

www.hasznaltauto.hu/kereso1.auto?hirdeteskod=1666586&command=ugras&screenwidth=1280

ugyanitt 96-os Alfa ROmeo fele annyi km-rel 600.000

www.hasznaltauto.hu/kereso1.auto?hirdeteskod=1320825&command=ugras&p=ceg&screenwidth=1280

és 96-os BMW 316 fele annyi km-rel 1.300.000

www.hasznaltauto.hu/kereso1.auto?hirdeteskod=1669682&command=ugras&p=ceg&screenwidth=1280

akkor azért mégse olyan rossz a VW értéketartása, nemdebár?

Alhazred 2007.12.02. 13:49:18

azért lehet becserélném egy új Loganra a Szamarát... persze csak ha teletankolnák :D

KComT 2007.12.02. 13:51:23

muvemacso:
A jaguáros meg tipikus faszparaszt, aki nem képes a külső sávban szuttyogni, mert nehezére esik sávotváltani - az ilyeneket le kéne lőni + a felfelé a 3sávoson, a középsőben 140-el araszolókat is :(

Gondolom sokat biciklizel a földesuton es nem nagyon jarsz autopalyan. Sokszor nem tud mit csinalni egy jaguaros se ha vannak elötte es a forgalom nem engedi meg a lehuzodast. Lehet csak szabad palyara vart, hogy ellepjen.
Amugy nem nagy dolog egy dakoval tolni ezeket a kocsikat. A Kresz mindenkire vonatkozik. Kivancsi lennek, hogy a nemet palyan mennyire tolnak öket... Talan a legkissebb 116-os bmw is olyant odaverne a dakonak, hogy nem merne kijönni a belsö savba. Volt mar ra pelda...
Szerintem nincs baj a dakoval. Mindenki azt vesz amit szeretne. Ha valaki ugy gondolja, hogy az auto nem több mint egy hasznalati targy akkor annak a dako idealis.

Üdv mindenkinek

szümi 2007.12.02. 13:55:54

Azért van nekünk Dacia, mert megszoktuk a szart. Ezért van Túró Rudink, ezért van CREPTO WC-papírunk, háztartási kekszünk és még egy kazal retek, amit csak azért tart életben valamely \"nyugati\" multi, mert a Magyarok ezt úgyis megszokták - tehát megveszik. Az a korosztály, aki monstre az MSZ(M)P - re szavaz Kádár óta, az hiányolná a Skodát, Dáciát, Ladát, a krumplicukrot, a bocskorszíjat ( az a szalmiákos szarság), a kakasos nyalókát meg az Ezüst Kossuthot, nem tudnak lemondani az avarégetésről és a mai napig hamuval hintig meg az aszfaltos járdát télen.. Remélem, velük kihal minden, amihez ennyire ragaszkodnak.

Kovács Péter 2007.12.02. 13:56:35

Gyuszi Bácsi!

Szerinted normális dolog egy 96-os (tehát 11-éves) autóért 1,6 millát kérni, (kapni)??

Ez idiótaság, szerintem!!

Roadkill 2007.12.02. 13:59:46

Srácok, aki sznobozik, az egyáltalán látott már ilyen daciát belülről?
Sose voltak csilivili autóim, sőt, már a mostani is jó úton halad afelé, hogy külsőre bontószökevénynek hasson, de azért mindennek van határa...állítólag még Romániának is.
Én ettől az autótól MEGIJEDTEM. Kb olyan volt, mintha egy detoxikálóba nyitottam volna be (nem jártam még hálisten :) ), ahol minden arra van tervezve, hogy le lehessen slagozni, ha éppen telibehányják. Ilyen szinten igénytelen telibekopogósműanyagozott sorjás sz@rt én még életemben nem láttam. Nyomasztó, és elszomorító már ránézni is, komolyan.
Nagyon-nagyon kemény alkoholos befolyásoltság, meg egy jégbehűtött maláj prostituált kéne, hogy egyáltalán elgondolkozzak azon, hogy ilyet vegyek.
Vezetési élményt az hagyjuk...arra azt mondom olyan, amennyibe kerül, meg nem is kell az mindenkinek. De a többire nincs mentség.
Aki tényleg egy igénytelen, sok helyen láthatóan direkt elrontott autót akar venni, hát váljék egészségére, de sznobnak nevezni aki ezeken nevet? Minimum furcsa...
(Roadkill, aki konkrétan ezt a dáciát vezette, és többször megkapta már, hogy igénytelen, de azt, hogy sznob, még soha.)

GYUSZI BACSI · http://www.fizetesem.com 2007.12.02. 14:00:42

szerintem tök normális, mindent annyiért kell eladni, amennyiért csak lehet (:

az öcsém megvette az egyik rokonunk Golf 2 GL-jét 650.000 Ft-ért, csak azért hogy ne idegen vegye meg, aztán kellett neki a pénz és eladta pár hónap múlva 800.000 Ft-ért

88-as évjárat volt és kb. 60.000 km volt benne

szóval el lehet adni ennyiért, nyilván nem azért adják ennyiért a kereskedőnél, hogy ne sikerüljön eladni, mert épp az autómuzeumot kezdték el felépíteni

Kovács Péter 2007.12.02. 14:02:27

Szia szümi!


Felvilágosítalak, ne haragudj!
Ezeket a keleti csodákat azért tudják itt eladni, mert itt ismerik és itt van rá fizető közönség leginkább!!Azért hozzáteszem németben is forgalmazzák a logent, és veszik is főként főleg kisebb cégeknél ütni vágni!
Jah és az egyéb szarságok is mindaddig meglesznek amíg ezen a szinvonalon él az átlag főleg "vidéki" ember, amiről nem ő tehet elsősorban!!

Alhazred 2007.12.02. 14:03:25

szümi, a Túró Rudira tett megjegyzésed miatt a hozzászólásod sajnos komolyanvehetetlen.

múvemáccsó 2007.12.02. 14:03:25

KComT
20perc alatt azért el bírta volna engedni gondolom, hacsak nem nyáripéntekdélutánvoltbalcsifelé

szüminek igaza van a magyarokkal etethető szemétről... :(

KAPCSOLJATOK A DISCOVERYre mert éppen témábavágó angol olcsoautóösszehasonlitás megy, logan nélkül ( pedig ezeket lenyomná a román csoda)

Netuddki. 2007.12.02. 14:04:27

És a büntit küldték már? Mennyi volt?

Boogie Man 2007.12.02. 14:06:47

Toltátok a jaguart.. kemények vagytok. Eszem megáll... És az is tudott róla, hogy most éppen toljátok, vagy be volt kattintva neki a tempomat fix tempóra, és nagyívben szart rá, hogy mögötte erőlködtök...

nyunyu 2007.12.02. 14:07:42

Renault Logan: fonokom nemreg Moszkvaban fenykepezett parat.

Vannak arrafele mas furcsasagok is.
Orosz kollega meselte, hogy Nemetorszagbol hozatott maganak valami olcso Subarut, milyen jol megy, keveset eszik, stb.
Raadasul MAGYARORSZAGON gyartottak.

Osszevontuk a szemoldokunket, hogy itt, Subarut??? Biztos viccel.

Aztan emailban kuldott kepet a verdajarol, ami egy Suzuki Ignis, csak Subaru logo van az orran. (=G3X Justy)
Na, itt rohogtuk korbe.

Kovács Péter 2007.12.02. 14:07:51

Gyuszi Bácsi!

Persze annyiért kell eladni amennyiért lehet, tök igazad van!De az mégis elárul valamit hogy ezeket a 2-eket a hasonló korabéli más auokkal nyugaton "fizetnek" érte csak hogy elhozd!
Szóval nehogy már egy szaros 20-éves autó akkora istenkirály legyen!Hangsúlyozom a motorjuk nagyon jó!!De azért 5-6száz körül már válogatni lehet ám!!

szkunszk 2007.12.02. 14:11:28

Nem tudom ki hogy van vele, de ez a G2, meg a FordProtekt, hogy "használtautó garival", "bátran megbízhat benne", csak marketingfogás.

Nem hinném, hogy mostantól csődbe akar menni minden márkaszerviz. Tuti van etw. turpisság a dologban... ;)

Boogie Man 2007.12.02. 14:11:34

Kovács Péter 2007.12.02. 14:07:51
Gyuszi Bácsi!

Persze annyiért kell eladni amennyiért lehet, tök igazad van!De az mégis elárul valamit hogy ezeket a 2-eket a hasonló korabéli más auokkal nyugaton "fizetnek" érte csak hogy elhozd!
Szóval nehogy már egy szaros 20-éves autó akkora istenkirály legyen!Hangsúlyozom a motorjuk nagyon jó!!De azért 5-6száz körül már válogatni lehet ám!!

Hát pedig én előbb vennék 20 éves kettesgófot, mint dácsiát, azisbiztos, ha úgy hozná a sors.
De szerencsére momentán egyikre sem vagyok rászorulva.

Kovács Péter 2007.12.02. 14:12:50

Lehet venni viszonylag olcsón jagsit is!Csahát fenn kell tartani!Ami annyit jelent hogy egy 10-15-éves jagsi éves költsége 1-milla úgy hogy akkor még nem azzal jársz nap-mint nap!!

Kovács Péter 2007.12.02. 14:14:50

Szia Boogie Man!

Mivel jársz?

Boogie Man 2007.12.02. 14:15:27

A "jagsi" szót nem tudom feldolgozni. Jaguar akar lenni?...
Egyébként ezeket a számokat, hogy évi 1 milla, tapasztalatból mondod, mert egy 15 éves Jaguart tartasz fenn, vagy csak hallottad, olvastad, mesélték?
Mert az első esetben elfogadom az érvelésedet, a másodikban viszont nem tudom komolyan venni... :)

kacsa 2007.12.02. 14:15:32

Bírom az ilyen "üzletkötőket". Gyerekkorukban takonnyal ették a zssíroskenyeret, most meg "jaj Istenem, hogy bírom ki a 120 km-t Sófokig? Mi lesz ha meglátnak a kollégák? Ezzel fognak csesztetni a mítingen bréjnsztorming közben? Ó Istenem!" Szánalmas...

KComT 2007.12.02. 14:16:19

muvemcsao: talan...

A cikk e reszehez:
Nyomasztó pillanatokat szereztünk az autóvásárlással társadalmi elhelyezkedésüket kifejezőknek, így BMW-t előztünk, egy Jaguar S-Type-ot pedig 20 kilométeren keresztül toltunk magunk előtt. Nem kétséges, elgondolkodhatott tulajdonosa azon az igazságtalanságon, hogy ő ötször annyit költött járművére, most mégis itt lihegünk a nyakába.

Woww Kalman! Ehhez a reszedhez gratulalni tudok. Elöztel bmw-t? Milyen erzes volt?
Miert varja el mindenki amugy, hogy ha valaki vesz egy olyan autot amivel "kifejezi tarsadalmi elhelyezkedeset", hogy azzal 200-al kell vegigsöpörni az autopalyan? Ha normalisan közlekedik akkor az a baj, ha gyorsan megy, ugy hogy hatulrol erzed, hogy befuj a levegö mert annyira jön, akkor az a baj. Miert van ez? A kresz mindenkire vonatkozik (vannak eggyenlöek es eggyenlöbbek, de ez egy masik tema) Ugyanugy ki fogjak küldeni a szamlat egy jaguarra vagy bmwre mint egy dakora is. Amugy ez szamomra egy ovodas nivo!!!
Kalman: ha neked ez okoz felüdülest, hogy egy dakobol bmwt vagy jaguart elözöl akkor ha egyszer majd talalkozunk akkor villogj ram legyszives ketszer es lehuzodok neked. Talan meg a dako is felall :))

Boogie Man 2007.12.02. 14:16:19

Egy 93-as BMW 540i-vel, miért?

szg 2007.12.02. 14:16:29

Na, olyan beszólások vannak itt, amik mellett normális ember nem mehet el:
Szümi - aki a Túró Rudit bántja az egy velejéig gonosz ember lehet csk :P

fade 2007.12.02. 14:17:03

Ez a cikk evvel a kezdéssel szánalmas. Kiváncsi vagyok a köv Dacias cikkre az még milyen mélységeket tud bemutatni...

Kovács Péter 2007.12.02. 14:23:54

Szia Boogie!

sajnos nem járok jaguárral nem tehetem meg!
Amúgy erről olvastam, ha normálisan szervizeled nem sufni és egyebek ennyit kóstál a szervízdíj!
Amúgy gondolom neked sem keveset kóstál az 540i éves fenntartása?!
mennyit jársz vele?

Üdv!

ommm 2007.12.02. 14:23:56

fú, hol van ez a sok okos ember, mikor valamit csinálni kell?

nekem nincs Loganem, nem is kéne, de azért még nem lapátolom rá a szart.
most jobb így?

sima 2007.12.02. 14:24:39

Ada 2007.12.02. 13:22:54
\"Apropó, Renault...
A nagyapám (1. tulaj) garazsában van egy megkímélt állapoban lévő, 99 ezer km-es Renault 12 TL .... szerintem eladó, ha valakit esetleg érdekelne....\"

Ada, engem érdekelne. Tudnál mail címet, vagy más kontaktot adni, légy szíves?

Boogie Man 2007.12.02. 14:31:05

Hát hosszú távú tesztről nem tudok beszámolni, mert nemrég vettem. De általánosságban elmondható, hogy évi 10 ezret szoktam menni kb. Ami tény, hogy kb. 12 literből elvan városban, és a biztosítása nem egész 40000 negyedévente. Vételkor a szokásos olajakat, szűrőket kicseréltem, illetve egy stabilizátor bekötő pálcát kellett még cserélnem, ezen kívül más költség még nem merült fel.
Az előző két autómról viszont mesélhetek. Az előző egy 85-ös BMW 535i volt. Azt romhalmazként vettem, felújítottam egy nagyobb összegért, majd ezek után a szokásos olajcserén kívül soha semmi gond nem volt vele, míg össze nem tört szegény. Az ez előtti pedig egy szintén 85-ös BMW 525e volt, ez nagyon megkímélten, szinte újszerű állapotban vettem, és a 2 év alatt, míg nálam volt, a legkomolyabb meghibásodás egy-két műszerfalvilágítás izzó kiégése volt. Aztán eladtam egy barátomnak, mert nagyon megtetszett neki, nekem meg jött az 535i. Szóval nem jelenteném ki, hogy olyan borzasztó sokat költök az autóra/autóimra. Megadom nekik, ami jár, jó minőségű olajat, jó minőségű alkatrészt ha esetleg kell, de ezen kívül semmi horribilis költség.

Kovács Péter 2007.12.02. 14:38:30

Hát nem használod túl sokat éves km-ben a kocsit!
Megrögzött bmw vagy , vagy ennyire nem számít hogy mondjuk negyedévben közl negyven rongyot feladsz egy olyan autóra amivel csak "bevásárolni" jársz!?
Vagy ennyire drága a benzin?:)
Azért írom ezt mert én kb a dupláját teszem meg, minimum egy évben!

Demeter Tibor · http://75tibi 2007.12.02. 14:39:12

Sziasztok!1.5 éve Daciám van,naponta hajtom megpakolva,hál istennek semmi baja.Haverom ennyiért 3éves Opel Zafirát vett,fél év alatt:lambdaszonda és kormánymű csere.Ja és úgy csörög-zörög,imbolyog mint a néhai wartburgom.

Batka 2007.12.02. 14:41:54

A "népautókat" szándékosan tervezik tele bosszantó hibákkal. Nem azért van szar helyen a tekerő, mert a logan tervezése közben meghülyült a francia tervező, hanem mert ez volt a dolga. Ha szépre és kényelmesre terveznék, nem lehetne eladni hasonló műszaki tartalmú autókat kétszer ennyiért.

Az autóipar átalakul, csökken a motor, alváz, futómű, stb.. választék. Egy adott műszaki színvonalat ezeknek tudni kell, így rontani a helyzeten csak az apróságokon lehet.

A Honda City nagyon jó példa erre. Azért csúnya segge, hogy akinek van pénze Civicre, az azt vegye.

És működik! Egy jó seggért simán fizetünk akár akár milliókat is! :-)

A magam részéről örülök, hogy a legutóbbi autóvásárlásom idején még nem volt LOGAN MVC. Különben hogyan magyaráztam volna a feleségemnek, hogy drágábban veszek egy kisebbet?

Boogie Man 2007.12.02. 14:43:49

Igen, megrögzött BMW-s vagyok, nagyon szeretem ezt a márkát, a munkám is ez, hogy ilyeneket javítok. :) Nem vagyok milliomos, de nekem megér némi többletkiadást az, hogy olyan autóval járhassak, ami minden igényemet kielégíti. Szerencsére meg tudok keresni annyit, hogy ezt megtehessem. Nem mondom, hogy nem szempont a fenntartási költség, de nem az van az első helyen. Azért nem csak bevásárolni járok vele, utazgatok én keresztül-kasul az országon vele, meg néha megyek külföldre is, csak ezek szerint te többet. :)

Batka 2007.12.02. 14:44:01

Rosszul vagyok attól, hogy ha valaki előnyben részesíti az igényességet, akkor azonnal sznobnak kiáltják ki. Tegye fel a kezét az, aki nem szeretne Daciánál jobb autóval közlekedni. Naugye. Az, hogy azt mondom, hogy jó lenne ha nem Daciával kéne közlekednem NEM jelenti azt, hogy ez nem autó. Ez is az, csak van ennél lényegesen igényesebb/szebb/jobb minőségű/stb. autó. Pont.

szümi 2007.12.02. 14:46:03

Alhazred és Szg , meg mindenki:

Megkövetem a Túró Rudit - csak azért került bele ebbe a felsorolásba, mert egy olyan magyar termékről van szó, ami eleddig semelyik másik országban nem létezett- sőt a legtöbb nyugat-európai országban ebben a formában maga a túró is imeretlen - és a nagy édesipari felvásárlásban, uniformizálásban az is eltűnt volna, de mivel a Magyarok ehhez ragaszkodtak ( értsd: hajlandóak érte piaci árat megfizetni) ezért megmaradt a palettán. Offon kívül: Azért sem vennék DACIA-t, mert semmilyen román cuccot nem akarok venni, se jót, se rosszat - de a francia retkekkel se jöjjön senki, mint minőségi etalon, mert az nincs benne a fekete körben. Tény, hogy akár Renault, akár Peugeot vagy Citroen, nem csak szarok, olcsók is, ellentétben egyéb autókkal, melyek legalább ennyire rütyvedtek, de drágák is mellé. Az autógyártók csak végignézik az elmúlt 50 év eladásait, látják, hogy ezek a marhák sorbaálltak a Dacia-ért, nosza, adjunk nekik! Príma Suzukikat lehet venni, azoknak legalább van valami egyéb, Magyarországon lecsapódó hasznuk is, miért nem azt favorizálják, akár csak a TOTALCAR-on? Off: 20 éve egyszer egy kis ideig volt egy Skodám - minden pénzt megért, mert azóta nem vágyom mégegyre. Nem bírnám a zöld madár látványát az orrom előtt, de maga a tudat sem hiányzik.
Most előre bocsánatot kérek a Skodásoktól: de megfigyeltétek már, hogy akinek Skodája van, az másképpen közlekedik, mit a többség? Árnyalva: komótosan, bénán, idegesítően - inkább állok egy Trabant mögé, minthogy Skoda legyen előttem. ( A legtöbb kalapos ember is Skodában található - bár van rosszabb is, a Kalapos Nő Kutyával - Skodában , of korsz)

Oregon (TM) 2007.12.02. 14:58:00

szümi: tevedsz, ruszki import, csak ott kocka alaku volt csokival leontve.

Balint Gyuri bacsi 2007.12.02. 15:00:21

Csak halkan es csendesen szeretnem megjegyezni, h a kocsik araban eleg jelentos a regado.
Ha netto arat neznenk (mondjuk a verszopo allam hirtelen nem sarcolna) sok eddig igen draganak tartott kocsi kerulne -hirtelen- elerhetobb kozelsegbe
. Ebben az egesz gondolatmenetben az a lenyeg, h a regado szethuzza az autopiacot es mint vegfelhasznalo nem az auto tenyleges erteket/arat fizetjuk.

Dövan 2007.12.02. 15:00:53

Csókolom!

Nekem az 1.2es 8v-s clióm 5.2-t eszik 190-nél, és simán gyorsul onnan 230.ig. Aztán felébredtem, hogy belelóg a kezem a bilibe!

GYUSZI BACSI · http://www.fizetesem.com 2007.12.02. 15:08:10

még a román történethez hozzátartozik, hogy én elég sokat járok romániába dolgozni, és bukarestben járva beszarnátok hogy hogy fejlődik

5 éven belül minden szempontból leköröznek minket, eurójuk is előbb lesz mint nekünk és minden külföldi cégnek a régiós főnöke román lesz, készüljetek fel

meg fognak enni minket, szóval aki nem szereti őket, az húzzon el innen, jó előre szólok

mugen 2007.12.02. 15:09:15

Nálunk tényleg egy Sharan jelenti a luxust?! Magyar sznobizmus muhaha! :D

Invictus 2007.12.02. 15:09:27

Batka: A Honda City az a Civic (nem a mostani, hanem az előző) "puttonyos" változata, mint a Thalia a Clio-nak. Ronda meg azért lett, mert utólag ragasztották rá a csomagtartót (ahogy legtöbb más ilyen szedán is k. ronda, pl. Fabia szedán stb.)

akos696 2007.12.02. 15:14:06

Az sem normális, aki 1,6 m-t ad egy 3 as golfért. Egy barátom pont ilyen piros 3 as golfot vett a nyátron, 3 ajtóst és 1.4 est, de 350 ezerért! És hibátlan!Egyébként nekem pont olyan BMW-m van, mint a golffal összehasonlított. Ez egy hibátlan autó. Leszámítva, h csak 3 ajtós, nekem hiba nélkül üzemel már 4 éve. Igaz, megkíméltet vettem. Lehet talální, mindíg jót jó áron.

2m ért már autót is lehet kapni. Megveszel egy 10 éves presztízsmárkát, de egész ,ás érzés az egész. Szinte nem veszít az árából, kicsit kell rá költeni időnként, és így nagyon hosszú ideig elműködik még. A dacia értékvesztése több, mint amennyit egy ilyen autóra rá kell költeni. Mondjuk, ehhez érteni kell az autókhoz. Aki nem ért hozzá, az ne is vegyen idősebb autót, mert csak a baja lesz vele. Mindenki azt vesz, amit akar, de egy átlag ember 10 évet tölt élete során autóba, úgyhogy szerintem kra nem mindegy, h miben ülünk. Vagy alszol az újonnan lerakott parkettán, csak mert te fexel rajta először, vagy befekszel a másol által már használt, de nagyon kényelmes franciaágyba (csak jelképesen, Isten ments a Francia autóktól).

csumi

TomTom 2007.12.02. 15:22:00

Bukarest fejlődik? Persze.De jártál már máshol is? Mert anyám barátnője igen, sok helyen és mutatott fényképeket is. Egy csomó ember él ott, olyan fejlettségi szint mellett mint mi 50-60 évvel ezelőtt...

Dövan 2007.12.02. 15:22:51

GYUSZI BACSI · www.fizetesem.com 2007.12.02. 15:08:10 :

Kedves Gyuszi Bácsi!

Azért adjuk még hozzá a történethez azt is, hogy Bukarest nevű városa biztos csak egy van Romániának, és az hiába fejlődik olyan ütemben, ha az ország többi része elmaradott, szar a közlekedés, stb..

sipike78 · http://www.szabolcsswift.hu 2007.12.02. 15:26:35

Sziasztok.
Mélységesen megértem azokat, akik a szarból is megpróbálnak várat építeni. Én a régi Swifttel vagyok így... :) De, aki bérből és fizetésből él (ahogy régen mondták), és normális családfenntartó, nem hinném, hogy a csillogást a praktikusság mögé sorolja. Az itteni kemény mag naponta fikázza a "népautókat", aztán csak kiderül néha-néha, hogy az egyik Ladával jár, a másik mittudoménmilyen ezeréves sólyommal, aminek már minden másik autó csókolomot köszön.

Lehet csorgatni a nyálat, mint az áltsuliban a mindentvivő autóskártya után... Aztán úgyis mindenki olyat vesz, amilyenre futja. Ha nem, akkor hülye.

szg 2007.12.02. 15:31:13

mugen: szerintem az "ügyvezetői Sharan" elírás lehet, leglábbis akárhányadszorra olvasom át, csak erre tudok gondolni.
A Sharan funkcióját tekintve gondolom ezt, mert ugye kisebb cégek esetnén a fél alkalmazotti kör belefér, és nyilván nem azért vették, hogy egyedül szaladgáljon vele az ügyvezető.

csiky944 2007.12.02. 15:32:31

apropó ezeréves sólyom
használtautón megint hirdetik,most 200-ért :D

matchbox 2007.12.02. 15:37:46

Fibtorgunk vagy vonogatjuk a vállunkat - lehet, hogy nem igazán közép-európai a célközönség? Ez olyan, mint egy Thalia az osztrák autópályán vagy egy Lacetti a német autobahn belső sávjában - furcsa...

sipike78 · http://www.szabolcsswift.hu 2007.12.02. 15:37:46

Ha jól emlékszem, AP a ladás. :) Természetesen nem pejoratív értelemben írtam az előző üzit, csak arra akartam utalni, amit a minap is említett valaki: kéne a
Jaguár is, de ide minek?! Egy barátom most készül eladni az évekig dédelgetett, építgetett Swift GTi-jét, de nem sokat kéne az ára mellé tenni, és már abból 10 éves Audit is vehetne a kuncsaft. Én mégis a Suzuki után ácsingózom. De nincs pénzem arra se, per pillanat. Ennyi.
A gondolatmenetet nem folytatom, mert kezd már olyanná válni az erről folytatott vita, mint amit a parlamentben nyomat a kromáyn meg az ellenzék.:).

Amúgy is: sok éve megmondták a bölcsek: ízlésekről és pofonokról nem érdemes vitatkozni.

ata 2007.12.02. 15:46:31

Ez egész egyszerűen elképesztő.Hónapok óta tart a Dacia Logan egekig történő magasztalása.Tulajdonképpen ennek mi az igazi célja?Esetleg az újságíró a Daci gyár fizetett alkalmazottja?Ha belegondolok a Dacia gyár mindig is a saját újításairól volt híres,30 éve és most is.Szánalmas.

baranyp 2007.12.02. 15:49:41

Az vesz ilyet aki A-ból B-be akar eljutni kevés pénzért,gazdaságos fenntartással.Annak mindegy is dacia vagy renault.Aki pedig kicsit is autóbuzi annak emellett,vagy helyett más szempontok is felmerülnek.Ne fikázzuk akinek ilyen van,annak örüljünk ha a mienk különb!

robika 2007.12.02. 15:53:22

GYUSZI BÁCSI!

Matizról nem is beszéltem,és mondjuk hosszát tekintve egy Passat és a Logan egy kategória..
Ne menjünk bele a presztizsbe,csupán szorítkozzunk a méretekre..
Az x5 és Tuareg mondjuk a KIA vagy HYUNDAY terepjárók MÉRETBEN szintén egy kategória..
És mégis egy ilyen ISTEN VW ANNYIT VESZÍT ÚJKORI ÁRÁBÓL 3 ÉV ALATT,MINT amennyibe a KIA került..
Nem mondom,hogy ugyanolyan jó autó,DE KEVESEBBET FORINTÁLISAN AKKOR IS EZEK VESZÍTENEK,HISZEN ALAPBÓL IS SOKKAL OLCSÓBBAK!

A linkek igen mulatságosak..linkeljek 3-as Golfot 700 EZERÉRT JÓ ÁLLAPOTBAN 96-BÓL?
2.000.000 Ft volt az új ára..:D
De ne menjünk olyan sokat vissza(a 91 es összehasonlításokat azért hagyjuk már,mert akkor egy zsiguli fog nyerni,amit 60 ezerért vettek és 500 ezerért adtak el...:D)
Maradjunk 2000 felett,ahol mondjuk a pénzünk romlása annyit nem számít..
Vegyünk egy Lanost,mondjuk és egy G Astrát.
Vegyünk egy Leganzát 3700 volt fullban.Passat 6000000 körül benzinne
l.
Menji most egy 2000-es Leganza?
1-1,5 millió közt,a benzines Passat 1,5-2,0 millió közt.
Menjit bukott egy Leganzás?
2200-2700 közt.
És a Passatos?
4-4,5 milliót...

Nekem Volkswagenem van,és jó autónak tartom..
De aki azt mondja,hogy jól tartja az árát,az hülye!

Az értéktartást mindíg az új árból számold,ne a használtból..

Kis értékvesztése mindíg az OLCSÓ autónak lesz..kicsi pénzből nehéz sokat bukni,tudniillik.

Hexer 2007.12.02. 15:54:35

A valasz nagyon egyszeru, csak egy kicsit a multba kell visszanyulni. Hol gyartjak a Daciat? ROMANIA...romaniarol meg az jut az eszebe mindenkinek, hogy lenyulta erdely es a vendegmunkas (feketezo) elveszi a magyar elol a melot. Az elsorol a magyar tehet (mindketszer rendesen el b****ak) a masodik mar nem ervenyes, mert ott tobbet kap egy jo munkas (lassacskan oda megy a magyar penzt keresni...) Szoval semmi jo nem jut eszunkbe roluk, ettol fuggetlenul amikor volt 1300 Dacia anno a nagytestver koraban mindenki orult neki hogy mennyire jo, kenylemes, csak hat sokat nem tartott...
En nem akarom polirozni a Logant, de uj autoban nem tudnek jobbat hasonlo aron...

Az hogy ki mennyire sznob...sznobsaghoz penz is kell, sajnos magyarorszagon ez nem mervado, mikor hetente megyunk autokat nezegetni amiket a bankok visszavettek. Jovore a slager az LCD lessz, a csoringer magyar ha tehetne az annyara is hitelt verne, hogy penzesebnek nezzen ki mint ami...Fel magyarorszag puder...sajnos ez az igazsag.

Ada 2007.12.02. 16:01:10

Sima...

aszem a jovo heten szanok ra idot es lefenykepezem.....

az emailem, ami a szolgaltato hibajabol gyakran szarakodik: ada1@pobox.sk
esetleg ICQ: 472-547-874

fatfuck 2007.12.02. 16:01:26

Képzeljük magunk elé geszti pétert.
Namost mit mond erről az esetről (nagy vonalakban) a régi magyar Weschler első része?

"Ma már tapasztalati tény, hogy bizonyos...feladatok gyenge motivációs erejük miatt rossz mércéi az intelligenciának...(példul rímkeresés szavakhoz...)... az alkalmazók azt találták, hogy az értelmi fogyatékosok magas teljesítményt nyújtottak, míg a normál személyek csődöt mondtak a feladat végrehajtásán..."

namost, hogy geszti péter csődöt mondott-e azt eldönteni nem tisztem.

robika 2007.12.02. 16:05:36

Nyilván valóan a Dacia annak jó vétel,akinek nincs pénze megfizetni a nevet,és az extrák egy jó részét,sőt igazából szüksége sincs rá,viszont nem fér el egy jó nevű Dacia árba kerülő német autóba a családjával..
Egy új autót pedíg egy 5 éves 200-ezerről 60 ezerre visszatekert használthoz hasonlítani ökörség..

A Dacia nyilván praktikumával hódít,nem a az érzelemekre hatva,mint egy határ szar 206-os,amire minden nőnek csurog a lábán a pisi,noha tényleg egy kalap szar..

Nagy böszme alap doboz,amibe sokan,és sokminden fér.Nem több.De sokaknak ez bőven elég,ugyanis nem kopasz pénzbehajtó agyontetoválva,akinek csak fekete merci jó,vasárnap délután se óhajt a kocsifelhejtón vödörből kocsitmosva feszítve villogni az ablakból leskelődő szomszédok előtt..
Ez nem presztige autó..
Egy olcsó ,nagydarab helyváltoztatásra megbízhatóan alkalmas autó,azoknak,akiknek ez pont elég.

BeeTm · http://beeproject.atw.hu 2007.12.02. 16:12:10

800 eft-om van és nem vagyok sznob.
milyen kocsit vegyek?

sirT 2007.12.02. 16:20:18

haaat nemtom nekunk mer derogal daciaba ulni, fenykepeztem nemetorszagba taxit,
allt a logan mcv a mercik kozott, aztan ugyanugy beleultek az utasok

Iancu 2007.12.02. 16:22:32

Nem kell ragozni: Román autó nem kell. Ha ugyanezt Polski Fiat 922 -nek hívnák jöhetne nekem is és fogyna rendesen.

gyules 2007.12.02. 16:23:17

menjit bukott? az kiderült. dou...

T 2007.12.02. 16:29:07

Tisztelt Elégedetlenkedők!
Én meg tudom érteni a Logan vásárlókat! Kell nekik egy olcsó és ÚJ autó. Nem akar használtat venni, a felsorolt óravisszatekergetés és hasonló dolgok miatt. Egy húszéveset sem akarnak felújítani, mert mi lesz ha 5 év múlva nem lesz hozzá alkatrész? És a szervízdíj is drága, az aki prémium autóval jár és szerelőként arról mesél milyen olcsó fenntartani egy ilyen autót, számolja ki hogy mennyit kérne el egy idegentől egy-egy szervizért, akit rábeszélt egy ilyen HASZNÁLT prémiumautó vásárlására, és annak is hogy autója értékének hány %-át költi évente az autójára.(bocs Boogie Man de tényleg az óra díjadat is számold ha másnak ajánlod, mert nem mindenki szerelő,ez így korrekt.) Arról nem beszélve, hogy ha hirtelen indulnék vhova és az autó nem akar, mert 10 évesnél több és vmelyik alkatrésze épp beadta a kulcsot, akkor megint elgondolkozok az újon. És hogy hogy jön ez a Loganhoz?
Hát úgy hogy akinek csak ilyen új autóra van pénze, akkor ne fikázzuk már hogy így igénytelen meg úgy. Akinek meg van pénze jobbra,vagy üzletkötö és kell a presztizs az természetesen vegyen új prémium autót, de ne nézze le a nehezebb anyagi körülményekben lévőt, aki inkább nem kopogtatja a műszerfalat,csak mindig menjen az autója. A kompromisszum kötésénél mindenki másban enged:kényelem, teljesítmény,biztonság,fenntartás,design. Peace emberek!

matchbox 2007.12.02. 16:35:35

BeeTm
Én 400 ezerért jó állapotú bogarat vettem - 3 éve volt 33 éves - mert a munkábajáráshoz ez is megteszi. Azóta napi 50 km, télen/nyáron...
Egyedül utazok, egy nap 1 órát használom, 23 órát a garázsban/udvaron áll.
Tehát a \'költői\' kérdésem: mire szeretnéd használni? Relatíve még sok is lehet az a 800 ezer HUF...

Jani 2007.12.02. 16:40:38

így sznob, úgy sznob jajjajjajj
sznob=igényes vásárló
magyarul nem arra megy hogy szart vegyen aprópénzért, hanem igényes önmagára.

Foximaxi 2007.12.02. 16:42:11

Józsi:
"Azt hiszem annak idején a Skoda a többi szocialista gyártmány között messze a legmegbízhatóbb volt"
Ja. :D
Ezt azért én még átgondolnám. :))

Farkas 2007.12.02. 16:44:02

szümi: \"Most előre bocsánatot kérek a Skodásoktól: de megfigyeltétek már, hogy akinek Skodája van, az másképpen közlekedik, mit a többség? Árnyalva: komótosan, bénán, idegesítően - inkább állok egy Trabant mögé, minthogy Skoda legyen előttem.\"

Azt hiszem, van aki nem látott még Škodást állatkodni.:D Ezek a fránya előítéletek...:D

Leo 2007.12.02. 16:45:06

Egy darabig en is sznob voltam mind itt sokan aztan megvaltoztam. Mult nyaron nagyobb csapattal mentunk Munchen-be es eloszor a ceges Logan-al akartunk menni de egy sznob Sharan tulajdonos lebeszelt rola es igy elindultunk az o Sharan TDI-jevel. Hat meg az isten is megvert Gyor korul a legnagyobb felhoszakadasban maradtunk ablaktorlo nelkul, mert mint kesobb kiderult a sharan tervezoinek meg a facelift utan sem tunt fel hogy minden autonak kifingott mar parszor az ablaktorloje. Mentunk tovabb es Becs korul elfogytak a fekek. Na itt mar erosen izzadt a sznob sofor es szidta a fosvagenek felmenoit. Mindent osszefoglalva ez volt eletem legszornyubb utazasa. Hajra fiuk vegyunk Sharan-t

ostapbender 2007.12.02. 16:48:17

nincs az a pénz hogy román autóba ültessem a családomat (most még, de pár év reformkormányzás és meggondolom magamat)

Ottopappa 2007.12.02. 16:49:23

TomTom!

Nincs igazad, van 1.6-os Fabia, igaz, az új fajta.

Boogie Man 2007.12.02. 16:51:01

T: Nem ajánlottam, csak kérdezték, hogy én mivel járok, mennyi a fenntartása, émmeg válaszoltam. De én azthiszem, hogy ha még óradíjat is kéne fizetnem minden javítás után, nekem akkor is megérné, mert cserébe az autó nyújt sok mindent, amit nemcsak egy új dákó, de az új középkategóriás autók nagy része nem tud. Ennyi. De ezen túlmenően mindenki azzal jár, amivel akar, aki megelégszik vele, vegyen dácsiát, csak ne akarják megmagyarázni, hogy az nekem jó. ;)

Boogie Man 2007.12.02. 16:54:43

Arról nem is beszélve, hogy manapság az új autóknál ugyanúgy fennáll a veszélye, hogyhirtelen indulnálé valahova, és baszik indulni.

csongi 2007.12.02. 17:08:47

Tom Tom:

Nem kamuzás, elírás: 1,2 nem 1,6.

Skodás 2007.12.02. 17:15:57

Hát kedves TomTom remélem elolvasod amit irok, van fábia 1.6os motorral de csak az uj fábia a régiben tényleg nem volt, amúgy a dácsia nekem bejön ha nem két éve vettünk volna fábiát hanem most akkor valsz hogy most nem szárnyló indiánfej várna a garázsban hanem egy derék dák pajzs, mert azóta megszaporodott a család nővéremék révén, és 3.5milkából kihozol egy 7 személyes autót 1.5ös dizellel na ez nem semmi, amugy ismerem a dciát sokat utazok benne, a belső minőség sokkal szarabb mint mondjuk egy skoda, a kinézete meg olyan kis semleges szal időtálló a forma mondjuk sztem már vagy 6 éve elavult de kit érdekel mikor bepakolhatom a családot és mehetünk a nagyvilágba nyugodt 120as tempóval mert ugye ez családi autó, de ha most arra mennék hogy inőség meg 5 személy és kedvező ár akkor megvenném a kia ceedet, 1.4 110 pacival ennyi a véleményem, kiautónak meg az uj fábia 1.4es benzinnel mert a dizel baromi drága, na ez van lépek kajálni

BeeTm · http://beeproject.atw.hu 2007.12.02. 17:20:41

matchbox:

én már nem merek semmi extrát irni,mert egyböl lesznoboznak... :)

legyen mondjuk dizel és kombi

Maresz 2007.12.02. 17:40:00

Nem ismerem a Daciat de papiron klassznak tunik.
Viszont az indiai logan weboldalon valami nagyon edeset talaltam: www.mahindrarenault.com/logan/own-logan-compare.html

Logan osszehasonlito tablazat. Versenytarsak: honda city, corolla es mercedes c klasse. Way to go, ez aztan a helyes hozzaallas :)))

taki10 2007.12.02. 17:53:14

A Skodára visszatérve: a 80-as évek elején egy Skoda 120-sal bejártuk 4-en Görögországot és eljutottunk ugyanezen túra alkalmával Isztambulba és Rodostóba.
6e km-t megtettünk, 1x kellett olajat önteni bele !!! Más baja nem volt.

csiky944 2007.12.02. 17:56:32

ejha Taki,jó egy gép volt,olajon kívül mást nem kért?ez az igazán alacsony fogyasztású autó :D

taki10 2007.12.02. 17:59:22

Csiky944 !

Jogos a felvetés:-)) azért benya kellett bele:-(

szkunszk 2007.12.02. 18:04:35

Nem semmi a skoda!
A családom 1976-os Lada 21011-ese '97-ben és '98-ban is megjárta Horvátországot (Zadar, Rab sziget), és most is csak 127.000 km van bent. (az igazsághoz hozzátartozik h fater autószerelő volt és igen nagy becsben tartotta mind a mai napig...)

matchbox 2007.12.02. 18:09:56

BeeTM
A családban volt egy dízel '83-as VW Jetta sedan. Az a kocsi egy álom volt...
VW Passat: ebben meg merném rizikózni a használt dízelt is.

horváth tamás · http://ALJAZAN 2007.12.02. 18:16:30

Magyar ember miért venne pont Oláh autót ?

zozo 2007.12.02. 18:25:58

arról a kis jobb hátul utazó csajsziról lehetett volna több kép is.
kit érdekel a dacia.

. 2007.12.02. 18:27:19

"fade 2007.12.02. 14:17:03 Ez a cikk evvel a kezdéssel szánalmas. Kiváncsi vagyok a köv Dacias cikkre az még milyen mélységeket tud bemutatni... " Szerintem nem a cikk, inkább a hozzászólások szánalmasak. "ata 2007.12.02. 15:46:31 Ez egész egyszerűen elképesztő.Hónapok óta tart a Dacia Logan egekig történő magasztalása.Tulajdonképpen ennek mi az igazi célja?Esetleg az újságíró a Daci gyár fizetett alkalmazottja?Ha belegondolok a Dacia gyár mindig is a saját újításairól volt híres,30 éve és most is.Szánalmas." Nagyon jól megy a Dacianak, mert nem csak a TC-t vette meg, hanem az összes autós újságírót.

Nándesz 2007.12.02. 18:39:38

Uhh... nagyon meddő ez a vita.

videografus 2007.12.02. 18:51:43

Tisztelt Farkas úr!
Én is azt javaslom, menj inkább Trabant, mint Skoda után. Hátha azt utoléred, és közben fölébredsz attól a jó kis keverékszagtól. Jómagam egy 1,4 16 V-s Fabiat hajtok. És bizony képes vagyok autópályán csak a megengedett 130-cal menni. Talán azért, mert egy hivatásos sofőr - az apám - belém sulykolta: mindig úgy közlekedj, hogy ura legyél az autódnak fékezéskor is. És ültem már utasként VW-ban, amikor 140 menve az autópályán beszaladt valahonnan elénk egy kutya, és lerongyolta az uató elejét... Úgyhogy én - a Te szavaiddal élve - komótosan megyek a továbbiakban is. És szeretem, nem pedig szégyellem a Fabiat és a Márkát.
Egy Skodás.

Csórián Sándor 2007.12.02. 18:56:07

1. Önmagában is szomorú, hogy sokan egy autóról sem tudnak politika- és ideológiamentesen vitatkozni. (Oláh autó és hasonlók).
2. Ha dícsérnek valamit akkor biztos megvették az újságírót. Jómagam is újságíró vagyok csak éppen az informatikában, én is megkaptam már hogy biztos megvett egy cég mert nem lelkesedtem a versenytárs termékéért.
Szidni, leszólni, lesajnálni sokkal népszerűbb bármit is, mint szembemenni a többség véleményével. Attól hogy sokan állítanak valamit, még egyáltalán nem biztos, hogy igaz. (Egykor az emberiség 99,9999% úgy vélte, a Föld egy szép nagy, lapos tányér.)
3. A Loganról: egyetlen bajom vele, hogy a műszerfala borzasztó igénytelen. Már gondolkodtam egy vállalkozáson amely szebbre cserélné, kereslet lenne rá, csak ugrana a garancia.
4. Ember kívülről meggyőzni semmiről sem lehet. Ismerősöm három gyereket nevel, és csak használt autóra futotta a családnak. Mit vett? Egy régi, böhöm nagy Mercedest. Igaz hogy a fényezés már csak emlék, a hátsó sárhányók már lakatolva vannak (festve nem), de MERCI áll az udvaron. Benzinre nem tellik bele, a srác a robogóján viszi a zsák terményt télen is, de MERCI áll az udvaron! Amikor egyszer óvatosan célozni próbáltam rá, hogy talán olcsóbban üzemeltethető autót kellett volna venni, elmagyarázta, hogy ez így a legjobb, pont azért vette a robogót, hogy ne kelljen olyan sok benzin a MERCIBE.
Mit mondhattam volna én erre?

Peti 2007.12.02. 19:03:47

Az vesz daciát, akinek nincs elég pénze és eltekint attól, hogy egy igénytelen négykeréken guruló pöfékelő tragacsban ül.
Sznobnak nevezitek azt, akinek van pénze egy olyan autóra, ami meg is éri az árát. Másrészt fogalamtok sincs mi az a sznobság, úgy használjátok ezt a szót mintha tapasztalatból beszélnétek...

Balu 2007.12.02. 19:05:15

Nah!

Az én vélelményem:

1. Bajorországban élek, ami ugye nem szegény vidék, és viszik a Logan-eket, nem mondom több A4-es, meg 3-as Bmw van, de viszik. Na már most a németek nem hülyék.

2. Rácz kolega sok autót próbált már, többet mint egy átlag halandó egész életében x10, és mégis szereti.

3. Szervíztapasztalatok alapján jóval megbízhatóbb, mint mondjuk egy előző Passat, vagy egy Golf. Tény. A Volkswagennek a neve sokkal nagyobb, mint amit ér, ez a szerencséje. Nekem másfél éves autóm van (Pug Hdi), de inkább beülnék egy 10 éves civicbe, mint egy III-as Golfba az tuti. Lehet hogy a japán kevésbé van jól összerakva, de nem tudod szétgyilkolni.

4. Ekkora autót, ami ilyen takarékos ennyi pénzért mint a Dacia... Igen, sorjás a műanyag, igen csúnya belül, igen lassú, ééééés nem azért vesznek Tesco, vagy CBA kenyeret, mert az a legjobb. El kell fogadni és nem bántani.

szg 2007.12.02. 19:13:06

Csórián Sándor:
"Szidni, leszólni, lesajnálni sokkal népszerűbb bármit is"

Én ezt így mondanám (de ugyanazt jelenti): Köpködéshez nem kell ész.

agymosoda 2007.12.02. 19:20:21

Ennyi pénzért , ekkora autótól ezt lehet várni, tehát , hogy igénytelen, belül kb mint a 20-30 évvel ezelőtti japán autók, mármint az anyagok minőségét nézve, már csak egy "japán" műfa hiányzik, remélem ilyen nem lesz benne, de ha mi snobok vagyunk, akkor tőlünk nyugatabbra élőket minek nevezzem?? A skodát azért nem hasonlítanám ehez, persze drágább, de igényesebb is, plussz azért ott nagyobb a választák jóval, mint kasztniban, mint motorban, de akit nem érdekel hogy kívül- belül milyen, csak egy nagy autót szeretne a családnak ami elviszi A-pontból, B-pontba, úgy, hogy nem eszik sokat, plussz, nem hajlandó/tud plussz sok milliót kifizetni egy sharanra , annak szerintem jó vétel

egy átlag 2007.12.02. 19:21:18

Re
Gyuszbá, románia nagyon, nagyon messze van tőlünk. Butaságokkal ne traktáld a publikumot! Elképesztő állapotok uralkodnak egyes régiókban...
Ezt pedig onnan tudom, h most kell kiépítenem (kiépítésben résztvennem) egy, teljes romániát lefedő ker. céget. Erdély és bukarest környéke viszonylag, VISZONYLAG ok.

Farkas 2007.12.02. 19:23:34

videografus:
A komotosanos idéztem, ott az idézőjel a szöveg körül, hogy jól látható legyen, mire írok (válaszolok, mint Škodás), azt nem én mondtam.

Én sem szoktam gyorshajtani, ahoz valami nagyon különleges körülmények kellenek, hogy gyorsan menjek.

Persze a sebességhatárok betartásával is lehet állatkodni, pl. ha nincs a közelben senki, havas jeges úton gázzal fordítani a kocsit 20-30 km/h- nál.

outkast 2007.12.02. 19:34:59


Persze, hogy megbízhatóbb egy olyan autó ami nincs agyonextrázva, ha egy mostaniba 1.4 75 le motort tesznek, abból is alapot majdnem semmi nélkül, akkor az is megbízható lesz várhatóan, persze nem franciát(bár a benzinesek nem olyan rosszak) , persez, hogy több minden romlik el a mai autókon, sokkal több elektronika , extra van bennük, nyilván egy régivel nem lehet ennyi gond, mert egyszerűen nincs bennük, a régi civicek például megbízhatóak, csak belül kegyetlen csúnyák, ott még van jópár év lemaradásuk most is

irgum-burgum 2007.12.02. 19:37:26

Na hát azért nem semmi ám, mennyi szemellenzős ember van a földön. És még ide is beírnak! Nagyon sajnálom az olyan embereket, akik 20 éves technikával példálóznak, hogy az még ma is milyen jó, és időtálló. Szeretném felhívni rá a figyelmüket, hogy a világ halad, fejlődik, és ha mindenki úgy gondolkodna mint ők, akkor valszeg nemhogy nem a golf2 lenne a technika csúcsa, hanem a fáklya, valamelyik barlangban! Bár ha jobban belegondolunk ez volt a VW utolsó igazán megbízható járgánya. A másik kihalasztásra előjegyzendő faj pedig az, amelyik csak vagdalózik a szavakkal, hogy ez sz@r, az ócska, amazt meg sose venne, de teszi mindezt úgy, hogy SEMMI tapasztalata nincs a többi típussal kapcsolatban. Persze neki könnyű, hisz a világ legjobb márkáját használhatja...

DonPedro 2007.12.02. 19:39:49

Nekem BMW-m van és nem is tudom egy kezemen megszámolni mennyit \"tolt\" maga előtt bármilyen más alsóbb kategoriás autó egyszerűen azért, mert nem volt kedvem száguldani. Elengettem őket ha lehetett. Ennyi.
Ha valakinek a Dacia Logan tetszik nincs vele semmi baj. Isten éltese és használja egészséggel. Sőt ha összeakadunk az autópályán 130-nál és letol, hát legyen egy jó napja :-) De ha nekem van \"rossz\" napom, akkor ő is engedjen el anélkül, hogy büdös bunkó BMW-s legyek :-)) Ennyi. A cikk sorozatot pedig rendszeresen olvasom és tetszik. Bár csak más márkák típusairól is lenne ilyen életszagú sorozat!

jajajam 2007.12.02. 19:52:21

800ezerért én Hondát, Toyotát vagy Lexust vennék. Subarut nem nagyon adnak ennyiért.. :) nem vagyok sznob, ha az lennék francia autóm lenne... (Rönyó (Logan) Laguna, merthogy az szép, nagy és kényelmes.) Közröhely

Tommi 2007.12.02. 20:03:28

"Hol hát az igazság?" ---> Az igazság odaát van...

-=RelakS=- 2007.12.02. 20:06:50

Škodám van, Fabia. egyszerűen imádom, és az 1.4-es, 16 szelepes motorjával néha vadállat.
Anyám 1.4-es 8 szelepese nem annyira virgonc, viszont mivel szedán, annak meg a csomagtartója frankó.
A közelebbi családban meg két Dacia is pöffeszkedik, az egyiket vezettem is.
Igen, kopog, én viszont lehet, hogy hülye vagyok, de a kopogós műanyagot jobban szeretem, épp azért, mert takarítható. Szövettel, kárpittal mi a ménkűt kezdenék? A Daciában két dologgal nem békültem ki: az idétlen félig digitális műszerfal, meg hogy olyan alacsony a tető és a szélvédő találkozása, hogy felfelé alig láttam ki :]

Ja, és előző melóhejen hajtottam főnököm Škoda SuperB-jét. Presztízsautó ide vagy oda, nekem \"kicsi\" volt, legalábbis annyira elbaxott helyen van a gázpedálja, hogy útban volt a középkonzol. A fent említett kocsimat egyébként most vettem. Új autó ügyben igenis érdekelt a Dacia, de ha több lé lett volna, lehet, hogy egy Vectrával, vagy Octaviával járnék :)

Egy szó, mint száz: nem az a hűdemilyen jó autó az a Dacia, de lenézni sem kell!

Egy időnként meglehetősen \"hülye\" Škodás :]

boygo 2007.12.02. 20:14:19

Meddig fogjátok még tesztelni ezt a szart !
Az előző hozzászólásom finomabb volt mégis töröltétek. Nagyon sok pénzt fizet nektek valaki amiért ezt a szutykot reklámozzátok.

BeeTm · http://beeproject.atw.hu 2007.12.02. 20:16:26

WV és japán verda eddig?
Még valaki?

GYUSZI BACSI · http://www.fizetesem.com 2007.12.02. 20:22:01

egy átlag:

már több olyan ügyfelem van Magyarországon (multik), ahol a német országos főnök alatt román a kisfőnök. És a magyarok mind prüszkölnek, de ez van. HOgy miért? Mert a külföldiek utálják a magyar munkaerőt, mert mikor a főnök kér valamit, az első szava (ahelyett hogy hozzáfogna), hogy "az lesz ezzel a gond...". Szóval tele van a HC-je mindenkinek a magyarokkal és inkább a románt választják, aki ha mond valamit a főnöke, azt csinálni kezdi.

Lehet ezen elmélkedni, ez a gyakorlat. Van finn, orosz, amerikai, német, osztrák és szerb ügyfelem, mindegyik kivétel nélkül ugyanezt mondja.

Az állapotokról meg annyit, hogy két éve 120 márkakereskedés volt romániában, most meg már vagy 400. Nálunk most kb 1000 van, de ott a 22 millió lakoshoz lesz nekik 2200 3-5 éven belül. És fel fognak jönni mint a talajvíz. Sokat járok oda, járom a vidéket én is területi képviselőkkel. 1998-ban kezdtem, most 2007 van és látom hogy fejlődnek.

De persze aki nem hiszi, annak utánajárok (: Engem aztán abszolút nem érdekel, hogy elhiszed-e amit mondok vagy osztod-e a véleményem. Nem akarok senkit meggyőzni, csak jóindulattal figyelmeztettem, hogy addig szőröstalpúzunk itt, míg elmegy a vonat aztán csak nézhetünk.

Cartman 2007.12.02. 20:23:14

Nem szoktam ide irogatni, mert itt aztán összegyűlik a blogfogyasztók "veleje", olyan sok hülyeséget lehet olvasni, de nem a szórakoztató, inkább a fárasztó kategóriából. Ez viszont tuti dobogós:
"Eladáskor először hanyattesel, mert az értékvesztésük nagyságrendekkel magasabb egy "fos, szétesik, zörög" VW-csoportos, "gatyádat is megzabálja" BMW-Alfa autóknál."

Az Alfa, mint értéktartó autó... Ha-Ha-Ha! Arról már nem is beszélve, hogy eleve hogy jön ide ez az összehasonlítás? BMW-Dacia? Egy akkora BMW, mint a Logan MCV több, mint 10milla. És persze az is teljesen természetes lenne a T. Hozzászóló, számára, ha - pl. lakásfelújítás kapcsán - a kihívott szobafestő, vagy a vízszerelő vadiúj 5-ös BMW-ből, vagy Sportwagonból bányászná elő a cuccait, aztán - meló végeztével, a retkes ruhájában - szépen beletottyanna a vajbőr ülésekbe...

Hülyemagyarok! Ne azért vegyetek autót, mer' a szomszéd vett újat, és meg köll mutatni, hogy nekünk is tellik rá! Persze rögtön nagyobbra! A család anyagi biztonságát veszélyeztetitek azért, hogy márkás kocsiban feszítsetek? Nem sokkal kínosabb a 3-5-10 éves autónál (vagy épp a Dáciánál), ha az egyik reggel a bank jön a csillivilli Passatért, mert hiába éhezett a család a 10 fokos lakásban, mégsem futotta a részletre!? Ugyanez vonatkozik, azokra az ütődöttekre, akik személyi kölcsönt vesznek fel plazmaTV-re/digitális fényképezőre/karácsonyi ajándékra!!! Az ilyentől a szavazati jogot is megvonnám, mert akinek annyi esze sincs, hogy a négy alapműveletből legalább kettőt tudjon használni, az ne döntsön - többek között - az én sorsomról is.

istvn 2007.12.02. 20:32:38

Éljen az MSZP! Éljen a DACIA! A Logan is!
Megkérném a Logant vezetóket, jöjjenek utánam a gödöllői dombságon, hegyre fel menetben :-)
(Audi80:-)

Árpi 2007.12.02. 20:37:57

Induljunk ki abból, hogy nem mindenki sznob, így én sem.
DE EZ EGY OTROMBA IGÉNYTELEN ROMÁN SZAAAAAAAAR!!!!!!
Nem hittem soha, hogy igét mondok egy Suzukinak, de inkább vegyétek azt, kicsivel drágább, na de......
Ennyire nem büntedheted magad hülye magyar....
Sorry

veta 2007.12.02. 20:43:44

:-)))))Mennyire tudtam, hogy a Daciáról lesz itten szó!!:-)))))muhaha
Cartman, köszi, hogy leírtad azt ,amit asszem két másik Daciás gittegyletben már lepötyögtem a modellkövetéssel és a végrehajtóval kapcsolatban.
Még egy a magyar mentalitáshoz, mielőtt rámszakad a plafon:-):
Városnézés a Pokolban, idegenvezető megáll egy kondérnál:
- Itt látható az a kondér, ahol a német elkárhozottak rotyognak.
Valaki a csoportból:
- És hogyhogy nem szökdösnek ki?
- Van bent egy tábla, hogy kijönni tilos és mivel ők szabálytisztelőek, bent maradnak. - válaszol a vezető, mennek tovább. elérnek az oroszok kondérjához, itt elmagyarázza a vezető, hogy géppuskafészek van a kondér két oldalán, azért nem jön ki senki. Következő edényben vannak a magyarok. Itt is megszólal egy kiváncsiskodó:
- És itt tábla? Géppuska? Itt mi van?
- Itt?? Ha valaki megpróbálna kimászni, visszaráncigálja a többi!!
Hülye sztereotípiák lánca, mint a legtöbb ilyen vicc, de ebben a magyardologban lehet valami...mondhatni telitalálat.

veta 2007.12.02. 20:46:39

capslock=hungarikum
Szedjen hangyát, aki magára veszi.

k2 2007.12.02. 20:47:01

Nos unom ismét, 86 lesz az utolsó?
A mi Suzukink többet érdemelne, MINDEN nép a magáét dicséri, mi meg?
2 milla 3 * eljárt az idő, de az 5 ajtós lganrönó jobb kívül-belül. Les Nissan névvel is?

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2007.12.02. 20:50:40

Miért éreztem én, hogy itt über 200 komment lesz? Talán mert Dacia-ról van szó? A Suzuki is idekeveredett, ha a TOI-TOI fülkéről nem esett szó, akkor én megemlíteném a két műtárgy méltó tárolójaként. Tessenek nekem mutatni Suzukit amiben nem vész oda a család ha huppanásra kerül a sor( ne jöjjön azzal senki, hogy nem ismerem őket, mert bizony ismerem. Még nálad is jobban kedves tulajdonos aki már a harmadikat hajtod. Valószínüleg több Suzukit vezettem mint az ide kommentelők összesen. Igen, ismerem az SX-et és a Vitara-t is, azoknál is van jobb ugyanannyiért) 12km/h-s ütközésnél gazdasági totálkár, ugyebár. Ez az amit a Suzuki tud. Az új már valamivel jobb de annyit ártott neki a régi "stift" rossz híre, mint amennyit győzike(igen kisbetű) a magyar popéletnek. A Dacia? A véleményem nagyjából ugyanez, akinek szüksége van rá az vegye meg, de nem hiszem el, hogy ebbe az autóba bárki bele tud szeretni. A Thalia is csak azoknak való akik mindenképp új autóban akarnak feszülni a hülye vidéki rokonok elött disznótor alkalmával. A rájukbaszott 120 hó hitellel kevesen büszkélkednek. Nem is fog kibírni az autó annyit. Mondjuk ez jó is, hiszen a Thalia önmagában is esztétikai környezetrombolás. Akinek problémája van az általam leírtakkal annak nagyon szívesen válaszolok e-mailben is...

robika 2007.12.02. 20:55:12

Igen..szép,szép.
A legszebb az benne,hogy mindannyian tudják,hogy szar,mindazok persze,akik még soha nem is ültek benne..:D
Tudom,tudom,nem is akarnak.
Nem is baj,nem vehet mindenki fékbetétet 6000 Ft-ért,valakinek el kell adni a BMW-ét is 20.000Ft-ért..
A fenntartási költségekkel nem kalkulál senki?

Igazságot nem tesz senki.
Munkásautónak bármikor megvenném.
Mentem vele,egyszerű mint a favonalzó,és pont ettől ideális dolgozni.
Vagy egy relatív keveset utazó családnak.

pampalini 2007.12.02. 20:59:57

Teszteljétek csak a dákót, teszteljétek.

Tök vicces, ahogy a sok hülye az idegbaj szélén táncol.. Nem tetszik a dacia? Nem nektek kell vele járni jóemberek! Ébresztő!!

Majd vesznek ilyet olyanok, akik el akarnak jutni A-ból B-be (mekkora közhely lett már ez is).. és nem pótléknak kell a önbizalomhiányos hétköznapokhoz.

remélem köztünk lesz még az MCV sokáig, hadd egye a fene a sok sznob mintamagyart.

Bustya Attila 2007.12.02. 21:00:58

Jo a Logan,bevalt auto, a dizel kicsit fogyaszt, kicsit megy is.Tartos, igenytelen, oke, ezzel egyetertek. Azt nem ertem, hogy hogyan is lehet olyat irni, hogy egy jaguaros tag gondolkozik azon, hogy milyen kar, hogy Jaguart vett, mert egy szarsag megy a hatanal...egy tanyasi paraszt gondol ilyeneket szerintem. Akinek Jaguarja van, az nem azon gorcsol, hogy mi megy a hatanal es mi nem, kit erdekel? Attol, hogy egy 120-as skoda tud 130-al a seggemben jonni, nem fogom sajnalni a VW-emre a penzt, tud az en kocsim 180-al is menni...

Szurok 2007.12.02. 21:04:09

Grat. scheerti
Komolyan!

istvn 2007.12.02. 21:08:55

Sziasztok
Fiatalkoromban (régen voltam már foatal:-) volt két daciam is. azután még sok més autóm...
Véleményem:
Szégyelje magát a Renault (nem Dacia), hogy a R12-es gyártási jogát eladta a románoknak!
SOHA TÖBBÉ DACIA!!!
SZÉGYELJE MAGÁT MINDEN MAGYAR. AKI DACIÁT VESZ ill.VETT!!

Szurok 2007.12.02. 21:09:52

robika!
Azért látszik, hogy te sem ismered a Logant, melós kocsinak jómi?.......
Egy év alatt szétesik, ha melós kocsinak használod, vegyél inkább 17 éves toyota hiacé-t, na, az még 10 évig jó lesz melós kocsinak,és megkapod 700 forintért

cdrom70 2007.12.02. 21:12:46

Sokan istenítik az uj és újabb autókat csak kérdés mi a cél?
Elvigyen a-b között ne kelljen rá költeni, mindig amikor eszembe jut elinduljon.
Erre tökéletes a Logan, ráadásul tipushibáktól mentes régi még működő technika van benne..
Ugyanez igaz a skodára is.
A japán autó más világ, nekem 11 éves mazdám van és ha nem törik össze még 5 évet ki fog huzni, mert bár kopogós a műanyag DE az ami a motorház alatt van hibátlan.. Nem ez a lényeg.
Hiába nézed az aranytányért ha nincs benne semmi ehető. Éhen maradsz..

mugen 2007.12.02. 21:13:43

"12km/h-s ütközésnél gazdasági totálkár, ugyebár, ez az amit a Suzuki tud."

De azért ezt biztosan tudja, így senkit nem érhet csalódás! :D

Szurok 2007.12.02. 21:16:59

Várjunk csak cdrom70? Neked 11 éves mazdád van? Az 96-os, az egy új kocsi könyörgöm...:-)

Szur 2007.12.02. 21:17:58

Bárcsak 11 éves toyotám lehetne...:-)

gumikacsa 2007.12.02. 21:18:00

1 pár észrevétel az eddigi beírásokhoz:
A TC-t nem kéne elfogultsággal vádolni, ha pl. csak a Renault Hungária biztosított tartós tesztautót, a Suzuki, Skoda nem. > Márpedig Mo-n egy elég széles társ.réteget érint ez az árkategória + hányan örülnének ha lenne autójuk 1általán és nem olyan helyen élnének mondjuk, ahol még a vasutat is felszedik alóluk...
A Logan dizájnja télleg nem Bertone-i, de kifejezetten szebb pl. a Thaliánál,
Albeánál.
Egy 07-es Daciat nem illene 1 88-as II-es Golffal összehasonlítani semmilyen szempontból.
Aki I-IIes golfot, szivart, cápát, kockavolvot, stb... tart, annak is megvan a varázsa, mind qrvajo autó a maga nemében...
Prémiummárkát pedig vegyék a mindenféle vállalkozók, managerek, jogászok, aranyifjak meg aki megengedheti magának.
A lényeg, h mindenki azt vesz/választ, ami elérhető, szeretne, amit a sznobizmusi foka kíván.
Nekem Suzukim van, a céges autó pedig egy Golf Plus és mind2-vel teljesen megvagyok elégedve!!

Tom 2007.12.02. 21:29:50

Ehh, a 20 éves kombi Kadettomat is üldözőbe vette az összes Audi-BMW-Mercedes az autópályán, amikor véletlenül én voltam a gyorsabb egy kis időre :-D Mérhetetlen veszélyes sznobéria...

robika 2007.12.02. 21:32:16

Szétesik?
Érdekes.
Itt taxiznak vele 160 ezer van benne,és semmi baja..ADAC szerint sincs gond a megbízhatóságával.
Vegyek Hiace-t?
És télen menjek gyalog?
Faszak is kocsi az,csak ha véletlenül egy kutya lehugyozza a hátsó kereket,nem tudsz vele elindulni,akkora hely van benne elöl,mint egy cipősdobozban,a kerék elé helyezett üléspozíciója miatt pedíg csak egy hangyányit rosszabb a halálozási statisztikája,mint egy swiftnek..köszi nem.Amúgy jó kis kocsi,éppen 28000 körül van egy feszszabályzó a generátorba..
Egy berlingót inkább vennék,esetleg kangoot,de ezek csak 5 személyesek..;)

Sanya 2007.12.02. 21:35:30

„ ha neked ez okoz felüdülest, hogy egy dakobol bmwt vagy jaguart elözöl akkor ha egyszer majd talalkozunk akkor villogj ram legyszives ketszer es lehuzodok neked. Talan meg a dako is felall :))”

Ez találó! A sznobság ellen ágál a cikk írója, közben Ő veri a nyálát… Abba bele sem gondol, hogy valaki NEM AKAR gyorsabban menni!

MÁS.
ROBIKA! Írtad: „Menji most egy 2000-es Leganza?
1-1,5 millió közt,a benzines Passat 1,5-2,0 millió közt.
Menjit bukott egy Leganzás?
2200-2700 közt.
És a Passatos?
4-4,5 milliót...”

Ez a tények ferdítése! Két 3 milliós autót vegyél alapul. Golf- Hundai Vagy két 5 milliósat. Passat-Leganza
Az arányok mingyá :P mások lesznek! :))

MÁS:
„Induljunk ki abból, hogy nem mindenki sznob, így én sem.
DE EZ EGY OTROMBA IGÉNYTELEN ROMÁN SZAAAAAAAAR!!!!!!
Nem hittem soha, hogy igét mondok egy Suzukinak, de inkább vegyétek azt, kicsivel drágább, na de......
Ennyire nem büntedheted magad hülye magyar....”

De igen. Ennyire hülye,,,,,,, :(
Mindig ez megy. Vesszük az idegenét, a másét, a sajátunkat meg hagyjuk a fenébe. Így kell támogatnunk a gazdaságunkat, a jövőnket…

csiky944 2007.12.02. 21:41:39

vegyél TT-t az is annyira a tied mint a Suzuki

robika 2007.12.02. 21:42:52

Miért lenne ferdítés?

Én azonos MÉRETKATEGÓRIÁJÚ autókat hasonlítottam össze,hisz aki autót szeretne venni,mondjuk egy családi limuzint,(pl Passat vagy Leganza)az valószínüleg nem fér be egy Poloba,vagy nem akar beférni egy Poloba...

Így érdemes hasonlítgatni!

Hasonlíthatsz hasonló áru modelleket is,csak akkor egy városi kisautót hasonlítasz egy Tágas-extrás családi kombival,vagy egyterűvel...Az korrekt összehasonlítás?!

Mert szerintem nem.

Azonos méretkategóriákat kell összehasonlítani,hasonló felszereltséggel,így van értelme.

Ha neked egy bundára van szükséged,akkor a bunda árakat hasonlítod össze,és nem mondod,hogy egy noname Bunda árán vehetsz az asszonynak egy jónevű síkabátot ugyanannyiért!

Ez...a ferdítés..

robika 2007.12.02. 21:47:30

Jah..

Az árak valósak,nézz utánna!
Leganza volt 3700-ért CDX felszereltséggel(árultam) ,passat ára 2.0 benzinmotorral digitklímával,ülésfűtéssel,gyári alufelnivel 6 körül volt.

hadrian 2007.12.02. 21:51:10

Uraim!!!
Az a baj, hogy túl sok a "sznob" kifejezés.. Van aki mondja másokra,a másik meg örül, hogy végre valaki ennek nevezi.Ajánlatom:Értelmező kéziszótár, megfelelő betű alatt keresni.. Azt hiszem
az olvasottak mindkét fél számára "ütősek" lesznek.Szerényebben..
Nekem még logan-ra sem telik,nagykorú a Golf II-m,és azt gondolom, mindenki a megengedhető márkát használja. Csak szerényen...

Szurok 2007.12.02. 21:51:14

robika!
Te néha okosakat mondasz, de akkor miért akartad te a Logant melós kocsinak?
Ja, és látszik, hogy még nem volt toyotád, főleg franciska kocsi után..:-)
160 ezer km, egy toyotának max. olajozás, hallottam én már ennyi km. után logant csattogni........
Ezeket az autókat a régi reflexekkel teli vasárnapi, kalapos mazsiknak gyártják,akik 160 e km-t nem mennek 200 év alatt sem.

MAGYAR 2007.12.02. 21:51:39


Alapból bojkottálni minden román árut!Ideértve ezt a trágyahalmazt is!
A román-francia barátság hulladék
iparának a terméke.
Kb annyi köze van az autóhoz,mint
O.J. Simpsonnak az ártatlansághoz.
Igaz MAGYAR ilyet nem vesz!!!!!!

Szurok 2007.12.02. 21:53:02

hadrian! Becsüld meg azt a Golf kettőt, és ne engedj a csábításnak...:-)

Szurok 2007.12.02. 22:05:45

Persze politikai értelemben se vegyünk román-francia autót, mert izléstelen, tényleg.......
De, mégis, a "dákó" nem a "fauvéval" állt össze, azért ezt lássuk be, mi óta jó kocsi a "Rönó"? Mikor volt jó kocsi a Dacia?

robika 2007.12.02. 22:09:49

Nem lett volna Toyotám..:D..?

Nofene..ezt miből szürted le?
Állítottam én,hogy ne lenne megbízható?
Azért szeretném melós kocsinak mert nem szállítok téglát,ellenben sokszor vinnék munkásokat,6-ot 7-et,arra meg jó.

Az alábbi márkakereskedések dolgozója voltam.
Daewoo,Mazda,Mitsubishi,éééés Toyota.
:D
Jah..Tata is..:D
Többet tudok róla,mint gondolnád..
Jó ,megbízható kocsi az,főleg a 98 utáni..de megdöglik a vizes füvön is..
Ez van.

csongi 2007.12.02. 22:14:56

Külön gratulálnék mindenkinek, aki egy gépjárműbe is képes történelmi-politikai s még ki tudja milyen frusztrációkat belelátni.
Nemtom mekkora a honlap látogatottsága, illetve ahhoz mérten a bloghoz hozzászólók száma, de engem kifejezetten aggasztana a hozzászóló idióták aránya, ha odaát élnék.
Hál istennek nem.
(Gyuszi bácsinak sok tekintetben sajnos igaza van.)

atomgape 2007.12.02. 22:16:13

Bocsánat, nem akarok én is a Logan-en rúgni, de azért azon sírnom kell, hogy "letoltátok a Jaguart", miközben az órán jól látható, hogy 130-cal mentek... :-)

Annyira ronda az eleje, hogy ezt nem lehet megbocsátani. Nem tehet róla mert ilyennek csinálták, de akkor sem. (Hozzáteszem, hogy Thaliat sem vennék. Viszont olyan autóm van, aminek a külseje szintén erősen megosztja az embereket, szóval tudom, milyen érzés - ilyenkor célszerű a "leszarom" álláspontra helyezkedni.)

robika 2007.12.02. 22:17:25

Na jó,mára ennyi.
Csak az vegyen Daciát,aki szeretne..
Aki nem szeretne,semmiképpen se vegyen!!

Pityu 2007.12.02. 22:24:25

Ezt már többször hallottam:
\"Arra is kíváncsi lennék mikor fognak sorban hullani ezek az 1.5-ös blokkok, nagyon túl vannak terhelve egy ilyen kasztniban rendes használat mellett.\"

Csak úgy megjegyezném: Már vagy 6 éve szereli a Renault ezeket az 1,5 dCi motorokat autókba. Vannak autók jócskán, amelyek már több százezret futottak.
Ráadásul ezeknek a motoroknak pl. a Megane-ba már a 106LE változatát építik.
Tehát nem nagyon lehet ezzel gond.

Sőt mostanában már minden normálisabb autógyár kijött kisméretű dízellel.

Az autókkal szemben támasztott igényeket illetően szerintem lehetnénk toleránsabbak. Mindenkinek más szempontok fontosak egy autó vásárlásakor. Akik Logan vesznek, egyszerűen olyan szempontrendszert állítanak fel, amelyben a többi típus alulmarad a Logannal szemben. És még az sem biztos, hogy a szempontok között az ár a legfontosabb.

Szurok 2007.12.02. 22:35:07

Látod robika, ez igaz! Te, egy bölcs ember vagy........
(és) még egy bölcsesség a nap végére: aki nem szeretne Daciát venni, de mégis vesz, az biztosan hülye.....
ps.:
csongi! Pont az ilyen "gyuszibácsik" miatt ment el a vonat

norbi 2007.12.02. 22:35:36

Ugyan már emberek.Suzuki Swift Sedan és ennyi.Olcsó, szinte fillérekböl fenntartható veri az összest az biztos.Ütheted vághatod mint a marha de megy ám orba szájba.Az hogy meg hogy néz ki például belülröl egy kocsi azt én lesz@rom, aki meg kivülröl fikáza azt is.A DÁCSIA LOGÁNYT meg hagyjuk......

Tatu 2007.12.02. 22:57:06

Hát kérem szépen az én generációmnak jutott jóbol is egy kevés, de a rosszból talán mégtöbb.

Jutott a jóbol is nem mondom, hiszen nem kellett végigélni egy világháborút sem. Sőt a kommunizmusból is csak a legvégét. Úttörő még voltam.

Viszont soha nem éltem Nagy-Magyarországon és nem láthattam focizni az Aranycsapatot sem.

Na szóval csak azt akarom mondani, hogy bennünket magyarokat azért nemigen kedvel a jó Isten. Hát sok jót nem adott mostanában az biztos. Meg hát ezt a sok rosszat azért magunknak köszönhetjük elsősorban.

Khm.. Szóval tehát.

Verjen még az Isten ezzel a dácsiával is????

Hát nem vert már eleget???

Hát ha sznob vagyok, akkor sznob vagyok, de ilyen tetű román-francia hulladékot akkor sem veszek. Nem és nem. Engem már ne verjen a jó Isten még ezzel is. Vert már eleget. Most is ver ezzel a tetű gyurcsányival. A dácsiát már nem taszajtja le a torkomon!!!

Na jóéccakát magyar testvéreim! Bár tudom, hogy a mi fajtánk sose fog összetartani, szeretni egymást már sose fogjuk, de legalább dácsiát ne vegyünk már! Inkább vegyünk hitelre valami autófélét!

GYUSZI BACSI · http://www.fizetesem.com 2007.12.02. 23:08:09

ne haragudj tatu, de a gyurcsányival nem a Jóisten vert meg minket, hanem az a 2,5 millió hülyefasz magyar, aki elhitte amiket mondott

sőt ebből még 1,3 millió ma is elhiszi

szóval a Jóistennel legyél azért kicsit igazságosabb (:

meg lassan jó lenne már valami olyan pártot vagy politikust látni ebben az országban, aki megérdemli hogy rá szavazzanak

de hogy ennek aztán mi köze az autóhoz, azt igazán nem tudom

az ikeában vett bútorod is jórészt román meg bulgár, akkor nem ülsz rá többet?

Sanya1 2007.12.02. 23:11:44


Nekem nem tetszik!
Én nem vennék egy ilyen Román vackot.
Maradok VW Caddynél... :P
Szerintem nem véletlen az, hogy hörögnek ellene.

/üdv néked Jani!/

Kula bácsi 2007.12.02. 23:21:35

Aki román kocsit vesz, rábukhat a dákóra!

sipike78 · http://www.szabolcsswift.fw.hu 2007.12.02. 23:24:12

Idézet a nagyokos suzukigyűlölő és éppen auót után kajtató Scheerti barátunk blogjából:

"Kikötöttem, hogy francia nem lehet, akkor inkább alkalmazkodom a Volán sztrájkokkal megspékelt tömegközlekedéshez, és fagyoskodom a megállóban. Még mindig jobb mintha egy francia cséphadaróban látna meg bárki aki ismer. Ennyi erővel le is köphetném a tükröt. Brrr. Szóval a kikötések: viszonylag friss műszaki, max 1.6-os benzines motor, lehetőleg ne legyen szarráhajtva és ne egye meg a rozsda vigyorogva 2 év alatt. Ármegkötés is van, olcsón kell, nagyon. A plafon 300 k, nem veszek drágábbat, úgyis szétbaszom."

Tudod, haver, mi való neked? Járókeret, b.meg. Az nem romlik el, nem eszi a rozsda, és nem tudsz vele gyorsan menni. A 12km/h-s álomhatárt pl. végképp nem tudnád vele megközelíteni, úgyhogy überfaszául biztonságos kis jármű lenne részedre.

rousseau 2007.12.02. 23:31:48

Nekem meg az a véleményem, hogy

1. mindenki, aki csak hitelből képes autót venni, szépen fogja be a bagólesőjét, ne pampogjon, pláne ne szidjon más autókat, se senki mást, inkább azon meditáljon mit és hol sikerült elcseszni a kis életében hogy még egy szaros autót sem képes egy tételben kitolni, húzza össze magát és annak örüljön csendben hogy a hiteles autóján nem díszeleg külön hitelesekek fentartott külön sorozatú rendszám, megszégyenítésként!
MEGÉRDEMELNÉTEK!
A hitelt nem arra találták ki, hogy fogyasztási javakat, autót, plazmát, sőt nyaralást vegye belőle az ember, hanem arra hogy termelőeszközbe/tőkébe beforgatva versenyképesebbé tegye a gazdálkodót/vállalkozót!!
Hány hitelből vett autóból kipofázó folkszvágenesnek van EGYÁLTALÁN tőkéje?

2. ugyanígy az is fogja be, aki olyan autóból -jellemzően passat ugye- pofázik ki, amit szépen apránként adóból leírva lízingelget! Miközben minimálbérre van bejelentve!

Ugyanis miattatok, sznobok miatt tart ott Magyarország ahol! Tessék kijönni Angliába, 10éves autókkal járnak/járunk, pedig volna miből pózoskodni,mégsem teszi senki! Miközben a GDP 12szerese a magyarnak. Hogy a tükörsima utakat már ne is mondjam..bla bla bla

besenyőpistabácsi 2007.12.02. 23:42:37

rousseau, valszeg te jó néhány közgazdaságtan órán hiányozhattál b+, biztos azalatt, mialatt a pszichiátrián kezeltek hónapokig

besenyőpistabácsi 2007.12.02. 23:44:44

ja még annyi, hogy te is fogjad be

aki angliában él mint marci hevesen, az csak ne szóljon bele az itthon rohadó kisemberek dógába

legjobb kocsi a dácsia nova

rousseau 2007.12.02. 23:49:56

merthogy?
légyszi fejtsd ki nekem közgazdaságtanilag, mire jó az, hogy a legtöbb magyar 1. az autója (vélt) presztízsében méri a farokhosszát 2. a saját anyagi határait feszegetve vesz 6-8-10 éves hitelre autót!
Az autót munkaeszköznek használókat nyilván hagyd ki, kösz de azt már a pszichiátrián elmagyarázták.

rousseau 2007.12.02. 23:53:11

csak egy dolgot felejtesz el: valszeg Hozzád képest mint Marci hevesen élünk, csakhogy ez itt nekem nem a hazám - még az unokám is bevándorlónak fog számítani sajnos..
Ezért csak kicsit haragszom arra a sok rövidlátó sznobra, akik a türelmetlenségükkel és önzésükkel szétcseszték azt ami nekem (és rengeteg emigránsnak) a hazám lehetett volna!

outkast 2007.12.03. 00:00:00

rousseau, valószínűleg ha nem lenne ennyi az adó, akkor nem lenne minimálbérre bejelentve, és jó lenne ha nem a kis és középvállalkozókra utaznának, érdekes milliárdosokat nem büntetnek, nálunk azt zárják be, aki pár millió adót csal, aki 100 milliókat, meg milliárdokat azokat nem, amúgy meg, nézzél jobban körül Angliában , főleg Londonban, gondolom te is láttál elég sok ferrarit, astont, porschét, R8-at, szóval nehogy már mi legyünk snobok az angolok meg nem

laci 2007.12.03. 00:00:18

Ha a dizájnt nézzük öszintn szólva szánalmas. Nem tudom h mennyire van közük a renault tervezőinek hozzá de mostanában szinte csak "gagyi" kinézetű autókat terveztek, de ez más téma. Viszont az ára meglepően barátságos. A belső tér... Itt legalább látom hogy min spóroltak. Mert néhány autógyár olyan csak később látható dolgokkal spórol mint pl az alvázvédelem.

Tény hogy hazánkban az emberek jó része drágább kocsival jár mint amit megengedhetne magának. Mert jó nekik 120 hónapos törlesztés is. Azokkal sosem szállok vitába akik arról győzködnek h megérte újat venni mert tudom h sosem lesz az övék (ugyse fizetik 10évig, majd egy másikra cserélik újabb 10éves futamra).
Az értékvesztésről annyit hogy attól h olcsó egy kocsi új ára sokat bukhat rajta az ember épp azért mert nem "márka". Viszont használtan pár évesen jó vétel lehet majd.

outkast 2007.12.03. 00:03:02

jah, és szerinted aki gazdag az nem részletre, lízingre veszi az autót?? Dehogynem , miért nyúlna a tőkéjéhez

manbearpig. 2007.12.03. 00:08:37

hát rousseau, szerintem nem annyira gáz, hogyha valakinek nincs zsebben pár millió egy autóra, kicsit túlzásba vitted szvsz...

aki hitelt vesz fel, és tudja fizetni rendesen, azzal mi a baj?

besenyőpistabácsi 2007.12.03. 00:09:26

rousseau: ez az ország már rég nem az az ország, amiről te álmodsz/álmodtál, örülj hogy elmehettél innét a francba

a minimálbérről meg annyit, hogy csak amit én áfában befizettem itt az elmúlt 15 évben, abból már a parlamentet újra lehetett volna építeni

pont tb-t nem fizetünk eleget, de nem mindegy hogy mi a fasznak hívjuk amit befizetünk? épp eleget befizettem és nem is tervezem hogy növeljem a befizetéseimet

ugyis ellopják és megy a kumenisták zsebébe

Daily Shark · http://dailyshark.blog.hu/ 2007.12.03. 00:15:41

Sok szánalmas alak: "meg ne vedd, mert román..."
Szegénykék.
Persze, gyarló az ember, nektek épp ez jutott...

Gavin 2007.12.03. 00:27:01

Nekem mindig 1 dolog jut eszembe autóvásárláskor. Hogy bármikor lehet pechem. Namármost ha jól tudom a90es évek közepén még a bmw-k is max 1,5 csillagot kaptak a töréstesztre ami ugye halált okozó sérülést jelent. A 97es C merci 2csillag. A logan stabil 3csillagocskájával lényegesen nyugodtabb vagyok és aki ki tud préselni magából ennyit, semmiképp se vegyen családi autónak vmi használt vacakot. Mert legyen a a család a legfontosabb annak, aki logan szintű kocsiban gondolkozik

Szita 2007.12.03. 00:36:42

Hol a probléma a Hiace-vel? Ha rossz a fesszabályzó tegyél bele Dacia generátort.És egyáltalán bármi el romlik pótold Dacia alkatrésszel, BMV-s ugyse látja. A sajátját se azé fizet a szakszervizbe.

Boogie Man 2007.12.03. 00:38:59

1.5 csillag? Ne mondd.
Én ennek inkább ötöt adnék. Sőt inkább egy csillagos ötöst. Mert ebből én kiszálltam egy karc nélkül. És ez nem törésteszt volt, hanem éles menet... forum.index.hu/Article/viewArticle?a=73166200&t=9120958

Szóval szarok a csillagokra, én inkább ülök egy 20 éves BMW-ben, mint egy új dákóban.

majom 2007.12.03. 00:45:01

"...most mégis itt lihegünk a nyakába."

a követési távolság a kép alapján ~7m, vizes úton 130-nál. az ilyen parasztoktól helyből elvenném a jogosítványt. a kurva anyját az összesnek autótípustól függetlenül.

tomika 2007.12.03. 01:25:25

Nekem is lenne mondandóm:
Cartman, Scheerti! Totál igazatok van ekkora fas* nemzetet még egyet nem is merek széles e világon. Amit lehet mindent tudatosan vagy véletlenül szétbas*tunk, tönkretettünk, felszámoltunk, eldózeroltunk. Most meg pofázunk, hogy jönnek fel a románok mint a kib*szott higany. Jönnek mert több eszük van lassan mint nekünk. Ennyi agyament barmot mint ebben az országban...Egyszerűen nem hiszem el. Egyesek tényleg azt hiszik, hogy ez az ország egy kur*a nagy színház v. sminkszoba? Rakja mindenki magára maga elé a sminket hogy ne látszódjon mi van alatta....Mintha ebből kellene élni. Mit szól a szomszéd, a piros lámpánál mellettem álló kocsi sofőrje...Gyerekek hova jutottunk? Csak máshoz viszonyítva tudjuk magunkat megítélni? Nekem ekkora neki nagyobb..Talán egyedül a mobil az melynek kapcsán azon versenyeznek a férfiak, hogy kié kisebb...Szóval botrány ez az egész magyar mentalitás. Képmutató. Hazug. Megérdemeljük, hogy itt tartunk. És folyamatosan tartunk lefelé..Gratula!

Ronald 2007.12.03. 01:52:11

tomika - meg kell cáfoljalak, mert nem igaz, hogy mennénk lefelé.
A románok - és általában a szomszédaink lenézésében és gyalázásában még mindig az élen járunk.

Boccs, - németajkúak kivételek - mert azoknak még a szarát is megennénk - és csettingetnénk hozzá, hogy ma sokkal finomabb...mint amit a tegnap szartak a pofánkba.
Így vagyunk a ma már über-szar autóikkal is...szerintem a magyarokon kívül már senki nem dícséri fenntartások nélkül az utóbbi idők német autóit.

agymosoda 2007.12.03. 02:27:14

Jólvan Roland, nézd már meg hol tartanak a németek, ugye valahogy el kellett érniük azt , hogy Európa legerősebb államaként említsék, a német emberek egyébként nekem sem a kedvenceim, de a teljesítményt azért én elismerem, jó lenne ha megnéznéd az eladási számokat Európában mielőtt ilyen okosságokat írsz, a vezess.hu-n, volt erről pár adat, nézd meg, ebből rájössz, hogy Nyugaton is szeretik a Német autókat, persze biztos van ott is ilyen vti-s réteg, mint nálunk, akinek az , az autógyártás csúcsa. A Románok meg szerintem is kb 10 év múlva lehagynak minket, lehet őket cigányozni stb, de ez van, érdemes átlátogatni a határ melletti városokba, és körülnézni milyen autókkal futkosnak már most sokan, ez a logan meg ár/érték arányos, nincs vele gond, ennyiért ezt lehet kapni

. 2007.12.03. 06:33:14

Ez a 15. Logan cikk. A hozzászólások száma és tartalma gyakorlatilag változatlan (azaz a cikkel ellentétben már piszkosul unalmasak). A gárda (magyar) tag(ok) (lehet, hogy egy személy több nevéről van szó) minden alkalommal megjelennek a "nagy nemzeti büszkeségükkel". A BMW, Alfa, stb. rajongókat még megértem, de ezzel a "védegylet" dumával már Usztics apátok is megbukott. Mi köze ennek ahhoz, hogy egy autó jó, vagy rossz?

McBlade 2007.12.03. 07:13:48

Gyerekek.

Ez annyira gáz. Kinek milyen kocsija van, hitel / lízing? Kit érdekel? Ha ő abban érzi jól magát, tegye. Fikázza a lassan 19 éves kocsim? Tegye... Az övé x bolygótrilliárd erős? Fúdeizgi. Letol az útról 130-nál \"audisávban\" (a 7végén hallottam 2 audist A3-A4 beszélgetni). oké... Egy dolgot tud az én autóm, amit az övék, ha meggebednek se. Lenyitni a tetejét és a naplementében 60-nal gurulni miközben épp lesz.rom, hogy kik-miért kapnak agyhúgykövet miattam. Nekem jó a \'89-es Xr3i cabrió. Ha akarom egy állat, ha akarom, csajozós gép... Merthát, bár nem presztizsmárka, nem 20 milla, de az enyém. Nem telik többre, de ha telne se akarnék jobbat? Tökéletes? Nem, de minden porcikáját imádom. És nekem (!!! Gyerekek, szerintem ez itt a lényeg!!!) Nekem tökéletes. MOST. :)

Lehet, hogy ha majd 2+x gyerkőcöm lesz, felmerül, hogy eladom, de 4 embernek, átlag mennyiségű csomaggal, még nyitott tetővel is elég.

Logan? Nemszép de olcsó. Ez is szemopont. Nem járhat mindenki presztizzsel, mert onnantól kezdve, már nem lenne az, nem? Becsüljük meg, ami van és nézzünk előre. Biztos, hogy MINDENKINEK a drágább a jobb?

Szép napot, jó utat és jóétvágyat mindenkinek :)

Nerv 2007.12.03. 08:18:02

Háháháhá..... :) 20 km-en tolták maguk előtt a szerencsétlen jaguárt. A dácsia még a jaguárnál is gyorsabb, erősebb! Beszarok... :)

Ja meg hogy a Skoda ugyanolyan volt mint a többi szocialista autó mégis veszik mint a cukrot. Ja igen, de itt a hansúly a VOLT-on van, barátom. Ennyi gyökérséget összeírni...

norbos 2007.12.03. 08:29:02

"A Thalia is csak azoknak való akik mindenképp új autóban akarnak feszülni a hülye vidéki rokonok elött disznótor alkalmával." Lehet, hogy nekem új autó kellett, de az a valószínűbb, hogy ez volt a jobb megoldás 2003 elején, amikor egy 3 év körüli dízel kisautó 2 millába fájt a "szar" dízel Thalia-t meg megkaptam 2 és félbe.(Ja és csak 60hó hitel volt rajta ami mindjárt lejár) Nem tudtam milyen, csak mivel nem voltam sznob, hát belevágtam, és nem bántam meg, mert kaptam átlag 5,2 literes fogyasztást és 510 liter csomagtartót. A két gyerek vígan elvan a hátsó ülésen,(mert azért mindenkinél nagyrészt ők utaznak hátul és nem felnőttek) mi meg a feleségemmel elöl. Minden ismerősöm leszarozta az autót mikor meglátta (persze a 20 éves három ajtós Jetta sokkal "szebb")de később rájöttek, hogy ez egy jó autó, mert nem kellett állandóan szervízbe járni vele és sosem hagyott cserben.(Azóta a Jetta mente, helyette 1,5dCi Thalia jötte) A Dacia-t nem ismerem, nem tudom a Románok mennyivel másképp dolgoznak mint a Törökök de azt tudok, hogy ez sem túl szervízigényes.

Nerve 2007.12.03. 08:39:14

\"12km/h-s ütközésnél gazdasági totálkár, ugyebár, ez az amit a Suzuki tud.\"

Hmm, hát belém 50-el jöttek fékezés nélkül (1500 kg-os opel zafira), és azóta is azzal a kocsival járok. Még a lámpák se törtek ki (pedig előttem is állt egy s60-as amit meg én törtem meg és löktem egy mercire). Egyedül a hűtő repedt el. Na erre mit mondasz \"szakértő barátom\"?


Ja amúgy nézzétek már meg a dácsia töréstesztjét... 3pont. Még az a rohadt légzsák se képes időben nyílni.

imre 2007.12.03. 08:41:42

Nagyon meg vagyok elégedve a Dacia Laureate autónkkal.
Kár fikázni. Tudom, hogy két milláért vettem használtan, nem Mercit
vadiújan. Amennyit fizettem érte,
annak a sokszorosát
szolgálja meg.
Servo, Abs, és minden elektromos cucc
benne van amire mások ráizgulnak, ja és még semmi sem döglött be belőlük egy
év alatt.
Három gyerekkel, pakolós asszonnyal
tanári fizetéssel ideális.
Nekem

Nerve 2007.12.03. 08:46:00

Ja igen mégegy aki a Suzukit fizkázza:

gnorrata.fw.hu/dsc00069.jpg

4-en utaztak benne, egy piroson áthajtó Skoda Octávia 70-el csapódott bele oldalról. A kocsi 2x fordult át a tetején majd a képen látható fa fogta meg. A kocsiból MINDENKI sérülés nélkül szállt ki az utastér sértetlen. Ja igen, nem csoda, oldalsó ütközésre pl 100%-os pontszámot kapott.

Törik ez a szar Suzuki mi?

japánfan 2007.12.03. 08:47:34

ajnározhatjátok folyamatosan a dákót, de szerencsére a magyar piac se annyira igénytelen, h ennek hatására vegyék mint a cukrot.
csak meg kell nézni az idei értékesítési adatokat, és látszik, hogy a kombi, és a dízelmotorok megjelenése ellenére nagyot esett a logan.. ha jól emlékszem a törtévi adatok szerint a tavalyi dbsz-m 50-60%-ára..

Morgoncvaker 2007.12.03. 09:06:01

Tényleg kezd fasznövesztéses-szókaratés vitába torkollani a dolog. Márpedig ez ősi piréz szokás.

Cartman (ex Cartman) 2007.12.03. 09:14:51

Nerve!

Az újak nem rosszak, de pl. még egy Baleno is (ami nem tekinthető olyan réginek, ráadásul már nem is a régi swift célközönségét célozták meg vele) két csillagot kapott.

A Dacia három csillagját én is cikinek tartom. Elsősorban ugye családosoknak ajánlják, ráadásul a kasztni elég merev, tehát durva igénytelenség, hogy az överő-szabályzón és az előfeszítőn spóroltak...

apamacko 2007.12.03. 09:22:17

A töréstesztekhez annyit, hogy az egyik legtöbbet reklámozott gépsárkány úgy kapott 2(!) azaz kettő csillagot, hogy abból az egyiket vissza is vonták !!

2-1=1 Ugye ?

(Chevrolet Aveo) Ez kell a népnek inkább az új! Swift v. a Logan helyett ???

Így már nem is olyan rossz a három csillag ugye ?

(Nem vagyok Logan rajongó csak az arányok miatt)

JS 2007.12.03. 09:33:26


CIKK: Sztem az elgondolás hibátlan, csak a Dacia mellett ki kellenne próbálni több autót is, hogy össze lehessen hasonlítani. Egy autóról túl sok ennyi cikk.

DACIA: Mikor kocsit akartam venni, én is néztem, de amennyivel olcsóbb, majd' annyival kevesebbért lehet eladni. Nekem ez volt az egyik bajom. Újonnan sokkal olcsóbban kellenne adni, és alternatíva lenne.

Mivel az emberek külső alapján ítélnek, ezért néha alkalamzkodni kell hozzájuk, főleg ha a munkád olyan jellegű. Ezért megértem ha pl. valaki emiatt nem vesz ilyet.

L-Zo 2007.12.03. 09:46:54

Elhiszem, hogy jó autó. Két bajom van csak vele...
1. Francia
2. Román

Ha nem ezektől származna, komolyan érdekelne az autó. Jól néz ki, és
jókat írnak róla.

KunBéla 2007.12.03. 09:52:34

L-Zo, gratulálok!
7 éve van francia autóm (Renault) izzó és gumi cserén kívül nem igen kellett hozzányúlni. Ja és van egy 16 éves 2000cm3 Opelem is, amivel bármelyik Dácsiát letolom az autópályán...;)

Nerve 2007.12.03. 10:00:18

Cartman: Okés, de akkor ne mondja itt senki nekem, hogy Suzukit ne vegyetek mert ezzel az erővel mondhatnám, hogy ne vegyetek Fordot mert a 60-as években az egyik modelljuk rendszeresen kigyulladt. Ne általánosítsunk már...

L-Zo 2007.12.03. 10:14:01

KunBéla nem a megbízhatóságával van bajom, hanem a származásával. A történelmi előzményeken (és az aktuális helyzeten) felül személyes tapasztalataim vannak minkét népséggel. Nem szeretem őúket, ergo nem tudnám szeretni az autójukat sem.
Amúgy nekem 15 éves japán autóm van, és még izzót sem cseréltem, mióta megvettem 4 éve. :-)

japánfan 2007.12.03. 10:16:04

Morgoncvaker, az értékesítési darabszámok szerencsés csökkenése az szókarate?
van egy kis kompenzációs kényszere a dácsia tulajoknak, fan-eknek...
sztem nem mondja az ellentábor többsége, h megbízhatóságilag, technikailag annyira rossz..
ezt nem kell bizonygatni..
de az ára eltúlzott, az alapár csábítónak tűnhet, de amint elkezd vki normálisan menő 1.6 16V-t v dci-t felszerelni a kombiból, rögtön 3,5, dízelnél inkább 4 millió magasságába ér...
annyiért viszont ez a kocsi 1 vicc.
csak méret alapján meg nem lehet nézni az árát.. ilyen alapon egy 500 m2-es viharsaroki teleknek többet kéne érnie mint 1 100 m2-es balatonpartinak.. de ügye ez nem így van....

pszihó 2007.12.03. 10:57:03

Hát beleolvasgattam a hozzászólásokba,és elszomorít a sötétség az intolerancia
.Szörnyű hogy ennyire nem képesek egymást tolerálni az emberek.
Itt mindenki a legfaszább kocsival jár,és hülyének nézi a másikat,ha ő mást választ.
Meg aki autósfórumon politikai igét hirdet.

L-Zo 2007.12.03. 11:11:25

Sok hozzászólást elolvastam. Nem azokat az autókat kell fikázni, amikben zörög a műanyag, meg fújszuzukidegagyi, hanem azokat, akik 10 évre eladósodnak csak azért, hogy legyen mit a márkaszervízbe hordani tízezrekért. Valóban sok a sznob. A feljebb kifejtett véleményem a sajátom, nem az autó ellen szól. Viszont jóízűen szoktam röhögni a nagyszájú kollégámon, aki a 3 éves Lagunáját havonta viszi szervízbe, mert "valami világít..." Nekem a 15 éves Nissanom 40000-t futott alattam, hiba nélkül. Vegyen új autót az, akinek van rá lóvéja és idegzete. Főleg hitelre...

ger 2007.12.03. 11:12:30

Hát nem semmi! Szídják ezt a "Román Szart" , volt aki az mszp-t is beleszőtte.
Pedig ezen a kocsin mutatna jól a csíkos nagymagyarország matrica, hiszen....honnan is jött ez a kocsi?
Ej, de sok tuskó, tanulatlan ember van .
Megfigyelhető azomban, hogy azok ócsárolnak a legjobban, akiknek fogalma sincs semmiről. Vezette már valaki a szitokszórók közül. Ennyi pénzért ez egy rendkívül jó autó, semmivel se alkalmatlanabb A-ból B-be eljutni , mint egy Matíz, egy Ignis vagy akár egy kis szutyok 206 os Reugeot. Gondolkodni!

Sheme 2007.12.03. 11:21:27

Megtalálták a Logan MCV ellenfelét! Hihetetlen, de mégis igaz:
- ezzel el lehet lépni a Logan-tól
- ebben szívesen leszop a diszkó előtt álló vadidegen luvnya is
- jól fexi' az utat
- feltűnő, még a panel előtti parkolóban is
- nem blama vele megjelenni - még az APEH sem fog zaklatni
- a szomszédok is meg lesznek elégedve veled, nem is szólva a félhülye haverokról a söntésben

Íme:

totalcar.hu/magazin/hirek/?main:2007.12.03.&335146

:-D

Lalee 2007.12.03. 11:56:24

A sok sznobnak szeretettel, akik nem tudják mit jelent a "snob" szó:
sznob=snob=s.nob.=sine nobile, azaz nemesség nélkül. Egy szép deák nyelvű rövidítés.
Ha valaki azért vesz autót, hogy mutogassa, az egyértelmüen sznob. Hogy miért? Mert a "kivagyisággal" akar rangot szerezni, ami alapesetben nincs meg neki, egyswzóval szánalmas.
Ha pusztán közlekedésre kell autó, akkor Dacia, ha nem akkor meg izlés/pénz dolga. Az ésszerűség mindenesetre a Dacia mellet szól, ezt mindenkinek be kell látnia. Aki nem képes, az vagy vérszemet kapott, vagy infantilis.
Román! És? Ha megbízható, akkor mi vele a baj? Béláim! Fel van adva a lecke! Tessék ilyen autókat csinálni, és akkor már lehet viszonyítani egymáshoz a praktikumra építő autókat. Ámen

BJ 2007.12.03. 12:22:30

Kedves Mindenki!

A család min 6 tagú. (4 gyerek)
+ szülők.

Mit kellett volna vennem kb 3 millióból, ha nem egy MCV -t?

Talán 6-7 éves tranzitot? Vagy 4-5 éves amerikait?

Csak a Logan az alternatíva. (Talán most már a Fiat Doblo, de az tavaly még nem volt. Az csak 1 millióval drágább)

-bj-

BJ 2007.12.03. 12:26:20

Ja, kb. 10 hónapja tökéletesen tette dolgát, remélem ez lesz még 10 évig.

-bj-

faszagyerek · http://www.citromail.hu 2007.12.03. 12:38:10

A totalcar újfent bebizonyította hogy csupa inkompetens seggfejből áll. A jermannal meg a ráczcal az élen (2 köcsög egymás faszát szopja) az oldal csak a népítéletek miatt ér valamennyit is ott legalább rális képet kap az ember az érdekelt márkákról. a magyar újságíró amúgy is a legbarmabb messze európában fillérekért megkenhető takonyágyúk! azsidó kurva anyátok!

Ottopappa 2007.12.03. 12:44:07

Faszagyerek... Ejj, ez az utolsó beszólás is megérne egy misét...

yanchi 2007.12.03. 12:48:10

Én pl. azért döntöttem a diesel Logan mellett, mert mellényzsebből vidáman kifizettem. Pont azt tudja, amire szükségem van: nem péniszpótlónak, hanem családi közlekedési eszköznek kell. Beülhettem volna ennyiből egy hitelből vett háromszor drágábba, csak azért, hogy háromszor annyi pénz, plusz a kamatok amortizálódjanak a fenekem alatt, és büszkén nézzek körül, hogy de jó nekem... pedig tulképp mégsem. Csak sokkal többe kerül.

kukac 2007.12.03. 13:04:59

Én ismerem a cégvezetőt, tényleg egy sznob pöcs...

Tomi 2007.12.03. 13:07:57

Lehet szidni és lehet dícsérni is egy
autót, de annak a fejével is kellene egy kicsit gondolkodni aki megveszi mert esetleg neki pont ez kell vagy erre van pénze érdekes lenne 3 év mulva felmérést készíteni arról, hogy az itt fikázósok közül hányan adták le az autójukat mert nem bírták a hitelt fizetni

szkunszk 2007.12.03. 13:24:25

NEM TUDOM KI HOGY VAN VELE, DE ÉN MÁR NAGYON VÁROM A TOTALCAR KÖVETKEZŐ TARTÓSTESZTJÉT - HA EGYÁLTALÁN LESZ MÉG ILYEN -, MERT EZT AZ ÁTLAG 2-300 HOZZÁSZÓLÁST ÉLVEZET VÉGIGOLVASNI! :)

GRAT. A SZERKESZTŐKNEK!

feri2360 2007.12.03. 13:32:19

Eddig sem volt jó véleményem a TC néhány újságírójának szakmai és (autós)emberi jellemzőiről és ez a cikk sem javított ezen. Ez a „toltuk a Jaguárt” tényleg szánalmas és életveszélyes. A hozzászólóknak nem jutott eszébe (azon nem csodálkozom, hogy a szerzőnek sem l. írásom végén), hogy a Jaguár a széles gumik miatt hajlamos az aquaplaningra. Igy állt fejre egy vízátfolyáson Pálffy is. Nyilván ezért nem ment gyorsabban, ahogy a BMW sem. Meggyőződésem, hogy nem az járt a fejében, amit a szerző gondolt, hogy jár (akárcsak Arany János: Gondolta a fene), hanem le se szarta a Dáciát. Én személy szerint kimondottan GYŰLÖLÖM az olyan vadbarmokat, akik rám másznak. Olyankor elgondolkozom, hogy meg kéne valósítanom a Flúgos futamban látott elmés szerkezetek egyikét, amivel távol tarthatom magamtól az ilyen idiótákat. Kommentjeimben gyakran ostorozom a TC embereit és nem értettem, hogy lehet időnként hihetetlen sületlenségeket írni. Hát most már tudom. Vannak szakmák, amiket nem lehet mellékállásban színvonalasan űzni. Az is elgondolkodtató, hogy egy jaguárosnak és egy bmw-snek külön-külön több esze van, mint egy nagy rakás értékesítőnek a főnökükkel együtt. Az is nevetséges, hogy azt remélték, hogy elbújhatnak a garázsban a kocsival. Ez annyira gyerekes dolog. Én már rég leszoktam arról, hogy tetteimet, döntéseimet más emberek várható véleményére alapozzam. A világon alig néhány ember van, akiknek a rólam és viselt dolgaimról alkotott véleményére kíváncsi vagyok, de ez nem azt jelenti, hogy automatikusan el is fogadom azt. Szomszédok, kollégák, ismerősök nem tartoznak e körbe.

lennon, nem lemon? 2007.12.03. 13:41:04

basszus most látom hogy nem LANCIA hanem DACIA

már adom is el, hogy at lettem baxva!!!

TomTom 2007.12.03. 13:49:13

Nekem akkor sem kéne ha Renault lenne a jelvény az elején.Mert geciranda kívül-belül, hihetetlen miket kispórolnak belőle és ha felextrázom akkor meg azért az árért kapok egy "rendes" autót.
Az MCV-nek nincs rendes alternatívája de a sedannak van.

TomTom 2007.12.03. 13:53:56

mondjuk 2,4-ért egy logan vagy 2,7-2,8-ért egy G-Astra,Fabia kombi, Ford Fiesta/Fusion, Kia Rio
7éves törlesztésnél az a 300 000Ft semmit sem jelent...

europid 2007.12.03. 14:00:15

Kedves szkunszk! Ahogy mondod!Elkezdtem olvasni ezt a sok kommentet, még az elején gondoltam, írok én is egyet, de a közepén kitört belőlem a röhögés, majd lemondóan legyintettem...Mégis írtam, de csak ezt.Tökéletesen magyaros...

robika 2007.12.03. 14:01:18

Azé beszarás,hogy még a leírtakból is látni,hogy olyan akar megyőzni másokat-de vörösödő fejjel ám- aki nem ült benne soha.
Nem. Én sem fogok Logant venni-bár mint mondatm el tudnám fogadni mondjuk munkások szállítására egy brigádnak- de fel tudom fogni,hogy vannak olyanok,akiknek ez egy ésszerű választás lehet.Mert amire neki kell,pont elég(mint feljebb az úr 4 gyerekkel..pl)
Olcsón fentartható autó nagy beltérrel,7 személyre,kifizethető áron.
2000 évjáratú TDI Passatom van,egy szaladgálós 190d Mercim a városba(sokat szaladgálok a városon belül rövidtávokat,a feleségemnek egy Bravaja,emellett van egy 21074-em amivel versenyeken indulunk.

Mégis el tudom fogadni,hogy vannak,akiknek praktikusabb egy Logan.

Népítéletet meg hagyjuk.
Pont olyan,mint maga az autós társadalom..tele sötét bunkókkal.
"vöttem egy 2000-es évjáratú X5-öt occsón,80000Km-rel"majd leírja,hogy minden megdöglött rajta..ahaaaa apád füle volt abba 80 ezer..2001-ben volt abba 80 ezer..és csodálkozik ,hogy 500 ezernél minden bezsarik rajta.
A másik meg sárga földbe tipor egy 530d-t,mert azon motorgenerált kellett csinálni,de olyan hülye,hogy még azt is leírja,hogy az autópályán elment az olajnyomásm,de mivel már csak 15 km-re volt,meg esett is(?!) gondolta hazamegy úgy..az a szemét BMW meg nem volt hajlandó hazamenni olajnyomás nélkül..
Világos..az autó a hülye,nem a barom gazdája,aki ahelyett,hogy megállt volna,és megcsináltatta volna az olajszivattyú hibát,hazament,és csinált egymillió kárt..
Egy hülyének semmilyen autó sem jó.
190d Mercimben 1300000Km van 87-es évjárat,600.000Km rel került a családunkhoz 94-ben.
Mégis 10-ből 9 hülye elhiszi,hogy Magyarországon egy 3 éves,egy 7 éves,egy 10 éves és egy 15 éves autóba is 80 ezer és 120 ezer közti kilóméter van..világos..minden öregebb autó idős vak házaspáré,esetleg nyugdíjas papé volt..
Nem látni hirdetésket 10 éves autóknál 400 ezer km-rel,noha sok van amibe egyévesen 60-70 ezer km volt..utánna nem használták tovább?!

Áhh félelmetesen sok hülye van..

robika 2007.12.03. 14:06:20

Tomtom!

7 év alatt az a 300 ezer pont egy 500 lesz..
JELENTŐSÉGE VALÓBAN AZ MCV-nek van!

pszihó 2007.12.03. 14:13:02

Robika.

Tökéletesen egyetértek írásoddal,de az 1.3 milliót nem hiszem el!

Bocs!

Van aki 70000-et megy évente,de 13 éven keresztül ugyanazzal a kocsival?
Tudom hogy tartós kocsik.
Ha mégis 1.3-akkor azonnal beszélj a totalcarral egy cikket megér!

KunBéla 2007.12.03. 14:17:33

Na, akkor gyön el a kánaán elvtársak, amikor begyönnek az ócsó kínai autók! Akkor majd a sok dácsia vásárló foghatja a fejét, hogy milyen drága autót vett, amikor itt vannak ezek a jó kis kínai kocsik, amik ugyanúgy elviszik A-ból B-be... :D

robika 2007.12.03. 14:25:11

Nem baj,ha nem hiszed el.
Kötve hiszem,hogy az előző tulajdonos előre hajtotta volna..
A többit biztosan tudom,azt mi raktuk bele.
De ez nem egy nagyon magas futásteljesítmény ,csak nekünk tűnik annak,akiket hozzászoktattatak ahoz,hogy egy Golf II-ben kétszázezer van..
Van az imeretségi körben egy nemzetközi járatokkal foglalkozó cég,Sprinterekkel..
Múlt héten cserélték az olajat a 2004-esban 750 ezer van..ha gondolod lefényképezem.
Az enyém nyilván 300 ezren áll..ugye nem gondolod,hogy 300 ezret ment 20 év alatt..?!
Ennyi van benne,ha hiszed ,ha nem.
Hengerfej egyszer volt lenn róla..

TomTom 2007.12.03. 14:29:44

Lehet 500 lesz belőle... és törlesztésben? abban is max 500Ft-os eltérés..egy doboz cigi ára magasabb komfortért.

Boogie Man 2007.12.03. 14:30:49

tényleg nem olyan hihetetlen az 1.3 millió.
Előző autómban 706 000-re készült fordulni az óra, amikor összetört szegény. :/

robika 2007.12.03. 14:34:35

Passatom 2000-es évjárat.
2004-ben vettem 204 ezerrel németországban (legalábbis az óra csak annyit mutatott)
Most van az autóban 388 ezer km,és ezt EGYEDÜL HASZNÁLOM!A mercit többen használjuk..
Még bontatlan a Passat motorja,igaz ,még a régi 90 lovas TDI nem ez a szar PDTDI.

BushDoctor 2007.12.03. 14:37:38

scheerti : mesélj már te nagy suzuki tudós, hogy hol veszel az sx4-nél ugyanennyiért jobb autót ? Avass be, nekem 6 hónap aktiv kutakodás után sem sikerült, igy most egy 1.5-ös GS (legmagasabb felszereltség)-ben "senyvedek"...3.5M-ért. Egyáltalán nem bántam meg, sőt kifejezetten szeretem.

12km/h gazdasági totálkár ? Miről beszélünk ??

egy átlag 2007.12.03. 14:40:22

T. Gyuszibá!

Az én német főnököm meg a románoktól prüszköl...valszeg a te "partnereid" más színvonalhoz szoktak. Románia egy elmaradott, elszegényedett régió. Ők még ott tartanak, h "szétlopni" sincs mit. Nálunk már legalább a "szétlopáson" túl vagyunk. Eheheh, autószalonszámban méred a HDI mutatót? Ehhez szeretnék külön gratulálni, és további sikerekben gazdag tevékenységet kívánok...romániában.

robika 2007.12.03. 14:42:59

500 helyett 5000-6000 Ft az TOMTOM!
Vagy ha tudsz 300000 ft-ot 500 Ft / hóért max 10 évre ,akkor felvenném..

Csanad 2007.12.03. 14:48:39

egy atlag!

valoban egy atlag vagy, azok kozul akik ugy gondolkodnak mint te ott a nagylelku Anyaorszagban. ti akik ugy erzitek nelkuletek nem letezhetunk mi itt a "szetlopott" romaniaban. elszegenyedett es elmaradott orszag vagyunk (hahaha) Feltetelezem hogy eletedben nem jartal errefele, es remelem hogy nem is fogsz meg a magadfajtak sem. ja ti meg a szetlopason tul vagytok, azert fejlodik jobban az orszagotok mint a mienk. kisse nezzel bele a statisztikakba, a gazdasagi fejlodesbe. hanyni tudok toletek kedves atlag magyar testvereim.
de jo neked hogy nemet fonokod van!

pszihó 2007.12.03. 14:57:59


Csanad !

Szerintem nem ő az átlag!
Legalábbis remélem!

Kétkedő 2007.12.03. 15:01:06

\"12km/h-s ütközésnél gazdasági totálkár, ugyebár. Ez az amit a Suzuki tud.\"

Új Swift, 100-110-el fa oldalról, minden oldalra fordulás, fejen megállás, egy kerék kitörés (azért lassan elgurul), egy csont törés. Totálkár, de második szülinap!

Oláh/francia autót pedig -akármilyen jó vagy olcsó is- magyar ember nem vesz.

(Egyébként kíváncsi leszek rá 150-200e km környékén.)

Most lehet köpködni :-)

Csanad 2007.12.03. 15:04:41

ketelkedo!

akkor biztos a torokok veszik magyarorszagon az "olah/francia" autot? vagy az paraszt akinek daciaja van? eszerint lehet igazan megitelni az auto tulajdonosokat, valoban. ja ha kivancsi vagy vegyel egyet magadnak s hazudd azt hogy nem vagy magyar, mondjuk olah/francia, na?

pszihó 2007.12.03. 15:05:05

robika .

Én egy ivecóval járok olaszországba,nagyjából képben vagyok a futásteljesítményekben.
Személykocsitól igenis sok,mert előfordul a 70 ezer,de nem 20 éven keresztül.
Van egy mazdám elkerülte a fél millót,de az 28 éves és most is megy naponta.

Végülis teljesen mindegy!

Szépnapot!

GYUSZI BACSI · http://www.fizetesem.com 2007.12.03. 15:13:14

Átlag: az autószalonok száma csak egy példa volt, hogy románia robbanásszerűen fejlődik, kb mint mi 15 éve

a mi csökkenő görbénk meg az ő erősen növekvőjük 3-5 éven belül keresztezi egymást és akkor nekünk csengettek

egyébként a román kormány (és a bulgár is) szétnyalja az amerikaiak seggét (lásd iraki szerepvállalás, stb) és ezért ömlik oda a pénz, a befektetők zsákszámra viszik a pénzt romániába és bulgáriába, innen meg menekül mindenki ahogy csak lehet

a londonból szofiába érkező gépek utasainak 1/3-a ingatlant vásárolni megy bulgáriába

nézd meg a bulgár légitársaság havi kiadványát (olyan mint a malévnak a horizont), 3x olyan vastag, olyan exkluziv kiadvány, mint egy Robb Report és kb 500 féle ingatlan és más befektetési lehetőség van benne

utána nézd meg a horizontot, 20 oldal mindig ugyanaz (a malév flotta ismertetése), előszó meg tartalomjegyzék, meg egy riport egy pilótával. pont.

vagy sétálj végig a vitosha boulevardon és csodálkozz milyen boltok nyitnak

a vendéglátásban van még szolgáltatás, nem csak bableves parasztosan mint itt a váci utcában, jól főznek és minden tök elfogadható áron van

európa legmagasabban fekvő síterepe Katarino (bulgária), ahol egy 5 csillagos hotelben, teljes ellátás (reggeli + napi kétszer meleg étel büfé asztalról) 60 Euro. De ebben már az ingyen internet meg spa, meg minden lof@sz benne van

kurz und gut: kis idő múlva nézni fogunk csak utánuk

hadrian 2007.12.03. 15:38:48

T.Csanád!

Megértem rosszallását az \"Anyaországi testvérek\" viselkedését illetően, de azt gondolom van némi oka Magyarországon a Dácsiától való idegenkedésnek.. Ön talán nem tudja,de abban a bizonyos \"átkos\" rendszerben hozzánk érkezett autóik, némi túlzással hadüzenetnek is felértek!!
Saját ismerettségi körömben is előfordult, hogy a Győri Merkúr telepen
átvett autójának négy hengerén csupán három dugattyú osztozott. A negyedik hengerben pedig \"Dák leletként\" megtalál
ták a gyári munkás tízórai maradványait..
Olyan is előfordult, hogy a boldogságban úszó tulaj, az átvételkor gyanútlanul ki
nyitotta a csomagtartó fedelét, ami ezek után katapult-ként csapódott a hátsó szél
védőbe...:)) Szóval, Kedves Csanád van némi alapja higyje el. A márkát Önök járatták le.

Bowrain 2007.12.03. 16:09:51

Gyerekek, most h kiveséztük a logant, a politikát, egymást, az angolokat és persze a zsidókat is

térjünk a lényegre: ha még egyszer valaki azt mondja, A-ból B-be! én beültetem egy loganba és ráhegesztem az ajtót.
Akkor legalább már Arankából Bettibe, nem?

taki10 2007.12.03. 16:21:34

Topictársak !
Oly sok itt a hozzáértő: szerintetek egy Ford Escort, 16D, 80e km.rel ( ! ), igaz 16 évesen, megéri ??
Garantáltan ennyit ment !!!

taki10 2007.12.03. 16:32:40

Majd elfelejtettem a lényeget: 200e Ft !!!

Timár Attila 2007.12.03. 16:39:07

Gyuszi Bácsi! Igazad van. Évek óta járok át kocsival Bulgárián, szemmel látható a változás és nem csak a fővárosban, Szófiában, hanem a kis falvakban is. Nem csak USA pénzből, hanem EU lóvéból. Ők legalább nem lopják el mind ezek a f@szok itt. A Logan meg arra jó, amennyibe kerül. A-B-be eljutni. Nekem F Astrám van, de nem adnám, hiába új a Logan.

Csanad 2007.12.03. 16:39:21

Kedves Hadrian!

En tudom milyen sz..r a dacia, mivel jo kis ideig csaladunknak is volt, azonban van egy 73as kiadasu meg most is tokeletesen mukodo a nagyapamnak, meg az elejerol.
Ugy erzem azonban, ami a mostani daciat illeti, hogy itt nem a minosegrol meg a megbizhatosagrol van szo. ezek az autok mar nem emlegethetok egy napon a regiekkel. szerencsere. ez ugyanis renault mar nem is dacia. nehany embernek azonban lehet hogy faj vagy nem tudom mi az oka hogy romanianak van sajat auto markaja, ha lehet sajatnak nevezni, vagy legalabbis volt. en igy latom, itt a sznobsagrol lehet szo mint mar sokan is emlitettek

Csanad

Nerve 2007.12.03. 16:50:25

Gyuszibá, a béka segge alól indulva szerintem nem kell csodálkozni a látványos fejlődésen. Tudod anno a Balti államok is bezzegországok voltak mint mi aztán eljutottak egy szintre ahogy mi is (és ahol Románia még messze nincs) és fokozatosan lelassult a fejlődés. Ott is kongatják most a vészharangot pedig pár éve még mindenki hogy ajnározta őket. Tudod a multi, ha emelkedik az életszínvonal szépen odébbáll ahol még egy zacskó ropiért talál munkaerőt. Bulgáriát meg hagyjuk már ki a játékból. Olyan országot ahol újságpapírt ragasztanak az ablakra mert függönyre se tellik példaként hozni elég röhejes. És mielőtt még elkezdenél sipítozni, most nyáron volt szerencsém átutazni románián és bulgárián. Kocsival nem repülővel mint egyesek így volt szerencsém látni a valóságot. (Nyár elején legyelországot utaztam át. Ezt most csak azért mondom, hogy nehogy belefuss még egy pofonba és őket is előszedd).

Geca · http://yerevan 2007.12.03. 16:51:55

Ha majdan a ,,bocskoros,,román Suzukit vesz,akkor fogok én is dáciát venni !

Nerve 2007.12.03. 16:52:14

ja mégvalami

"európa legmagasabban fekvő síterepe Katarino (bulgária), ahol egy 5 csillagos hotelben, teljes ellátás (reggeli + napi kétszer meleg étel büfé asztalról) 60 Euro. De ebben már az ingyen internet meg spa, meg minden lof@sz benne van"

ja és ugye TÖMVE van bolgárokkal? véletlenül sem németek, angolok, magyarok stb járnak oda?

robika 2007.12.03. 16:52:23

Taki!
Mondjuk ez a futásteljesítmény annyira hihető,mint Zorróban a fehér,de ha tényleg ilyan,akkor hibátlannak kell lennie,és akkor ennyiért megbízható Dieselt úgysem kapsz.
Nem egy szenzációs motor,nem negyon szeret indulni,de ha tényleg 80 ezer van benne,akkor el fog indulni.
Mondjuk érdekelne,hogy mitől lenne garantálta a 80 ezer,ugyanis a 91-es Escort órája 5 jegyű,azaz 99999 után nullázza magát...:D
Tehát arra valóban kicsi az esély,hogy 180 ezret mutasson..:D
Mondjuk én is láttam már olyan embert,aki hallott olyanról,akinek a szomszédjának a hugának az ismerőse azért vett Dieselt,hogy évi 4000(?!?) km-t menjen...és persze most odaadja szarér-hugyért!

ECSB 2007.12.03. 16:55:29

Logan MCV 5fős 1.6 16V 105Le (extrák: utasoldali légzsák, man. klíma, CD) ára 3.379MHUF
Mitsubishi Lancer Wagon 1.6 98Le (Invite felszereltség, kb. mint a Logan, egy két plusz cuccal (pl. ABS)): 3.507MHUF
Különbség: 128.000Ft. Hajrá Dacia, innen szép nyerni! :-)
(Érdekesség: a Logant lehet ABS nélkül kérni, de ez +50.000Ft a weboldal szerint).

robika 2007.12.03. 16:55:38

Hagyjuk már ezt az én japánnal járok támát,amikor nissánt csinálnak a spanyolok,mitsubishit angolok,és így tovább.
Még Merci is van ,ami nem látta németországot..

L-Zo 2007.12.03. 16:55:59

Ha lenne magyar autómárka, vajon a franciák és a románok hasonlóképp
ölnék egymást a fórumokon miatta...?
Kötve hiszem...
Elég szomorú, hogy nincs saját autómárkánk... Ami volt gépjárműipar,
azt pedig hagyták/-tuk szétrohadni...
Inkább ezekért kellett volna harcolni, nem hitvány, gőgös franciák, és szartúró
románok autóját használni.

volante · http://volante.blog.hu 2007.12.03. 16:56:17

Csanad!

A klasszikus Dacia ugyanannyira Renault, mint a Logan. '69-70-ben, a gyártás kezdetekor a motorok-váltók még Billancourt-ból jöttek. A licenc 10 évre szólt, a francia mérnökök '79-ig ellenőrizték a gyártást, de a későbbi modellek is az R12 módosításával születtek (pl. az 1310 a '75-ben modellfrissített R12-n alapul).

Nagyapádéra vigyázzatok, az még első generációs 1300, és már veterán! :)

robika 2007.12.03. 16:58:10

Ííííígy van..ECSB!
Ehez csak az kell,hogy az asszonyod a vonóhorogra üljön,vagy esetleg Te magad..ne a kocsiba..:D

Nándesz 2007.12.03. 17:55:00

LOOOOL emberek, ami itt folyik azt már lassan a világörökség részévé kellene nyilvánítani! Zsidó, buzi, cigány, minden van itt kérem csak tessék válogatni! Szánalom. Nagyon savanyú a szőlő errefelé pár embernek.

ECSB 2007.12.03. 17:56:08

robika>
Gondolom, ezzel azt akartad jelezni, hogy a Lancerban nem férnek el annyian, mint a Loganban. Ezért vettem az 5fős Logan árát. A 7fősé épp 2.000 forinttal több, mint a Lanceré.
Vagy a raktere nagyobb? A 7fősben tuti nem, az 5 fősben lehet, de a Lancer is egy kombi, elég méretes puttonnyal. Az utasok helyéhez: az író azt írja, büntiből ült hátra, szerintem meg nem fért be a 2. sorba: lásd a hely a két utas válla között a 4. képen. :-)

karesz2 2007.12.03. 18:40:54

totalcar.hu/magazin/hirek/?main:2007.12.03.&335177
Nézzétek a belsejét.Kérek erről is 15 részes sorozatot!

GGG77 2007.12.03. 18:52:33

Talán a Thalia és a Wagon R+ az autógyártás legalja (formailag), a Dacia egy polccal felette van nálam.
Bár igazából ha egy autó magasabb mint, amilyen széles, akkor arról kár beszélni.

Az viszont szánalmas, ahogy egyesek irr románoznak, gyurcsányoznak...

Franciázni meg végképp nem itt kell. :)

GGG77 2007.12.03. 19:00:35

autók off

GYUSZI BACSI · www.fizetesem.com 2007.12.03. 15:13:14
\"kurz und gut: kis idő múlva nézni fogunk csak utánuk\"

Egyet kell értsek. Ez nem csoda. Szerencsésebb földrajzi viszonyok, nagyobb népesség (mínusz Trianon-fóbia).
Ja, turizmus, ingatlanvásárlás? Arrafelé tengerpart van, meg hegyek, nálunk meg Balatonnak nevezett 80 centis pocsolya, meg egy kőkupacnak is jóindulattal nevezhető Kékes.

autók on

2007.12.03. 20:01:03

Akkor is szar és kész !

. 2007.12.03. 20:01:43

ECSB:"Az utasok helyéhez: az író azt írja, büntiből ült hátra, szerintem meg nem fért be a 2. sorba: lásd a hely a két utas válla között a 4. képen" , Sokan: "Jaguárt letolni...bla-bla-bla..." Tipikus példái a funkcionális analfabétizmusnak. Olvasni tudnak, de nem értik miről szól a szöveg. A "bünti" itt az önként vállalt hátramászós száműzetést jelenti, mivel oda nehezebb bejutni az ülések melletti ajtó hiányában. (Egyébként már ültem Loganban a második és harmadik sorban is, és Lancerben is -igaz nem kombiban- minden lehetséges helyen. A Loganban mindenhol nagyobb a láb és fejtér, nekem kényelmesebbnek tűnt, bár a harmadik sorba tényleg macerás a beszállás, de próbáld meg ezt a Lancerben:) Ettől függetlenül a Lancer biztosan jobb autó, ezt nem vitatom.)
A Jaguáros témán nyafogni meg tényleg hülyeség. A szövegkörnyezet, a stílus szerintem jól érzékelteti a szerző "komolyságát" e témában.

robika 2007.12.03. 20:14:32

Idézzek ugyanilyeneket 530 d-ről,toyota avensisről,vagy passatról?

Kifordított kacagány 2007.12.03. 20:26:50

ezek a kedvenceim a témában. ezekből leszűrhető, hogy elég igénytelenül van összerakva. ezt még azok is képesek elismerni akik használják. meg azt is, hogy nem a kényelem csúcsa.
ennek ellenére érdekes, hogy akik ide irogatnak dacia tulajok, azoknak ez a megtestesült tökéletesség. felmerül a kérdés, hogy ők miért olvassák ezeket a cikkeket? önigazolásként? igét akarnak hirdetni?
én kiváncsi vagyok erre a járgányra, mint ahogy korábban arra is kiváncsi voltam, hogy mi lett a skodából, vagy merre tart az orosz autógyártás. valahol a (magunk mögött hagyott)kultúránk részét képezik. de akinek már van ilyen és ismeri, azt mi szél hozza erre?
szerintem azok akik itt felemelik a szavukat a dacia mellett és istenítik semmivel sem jobbak azoknál akik pálcát törnek felette. a többi politizáló, gyalázkodó bolondról nem is beszélve.

ismerek olyan román állampolgárt akinek ilyen van. szerinte jó, bár korántsem tökéletes.

nekem már olyan gyanúm is volt, hogy románia követi a nyugati szokásokat és ide a minőségileg gyengébb darabokat küldi.

volt már rosszabb autóm is.

szerintem most jobb van(és főleg szebb).

viszont azért még soha nem utáltam senkit, hogy betért egy dacia szalonba.

Kifordított kacagány 2007.12.03. 20:35:33

robika: minden típusról lehet idézgetni. én el szoktam olvasni mindkét végletet. azok érdekelnek, ahol konkrét tapasztalatok, hibák szerepelnek. nem az értékelés érdekel, az nem ér semmit. arról szól csak, hogy kinek változtatta rémálommá az életét egy-egy darab és kinek nem. egy ilyen link is van ott. az illető még át se vette az autóját, de már ódákat zeng róla. borzalom.

robika 2007.12.03. 21:08:16

Így okés.

antika 2007.12.03. 21:22:44

Ééééén elfogult vagyok!
Dacia Logan 1.4 Laurette felszereltség. 3 év és 70.000 km után. Nem cool a verda. Nem versenygép. Hónap végén nem estünk zsíros kenyeret a törlesztőrészlet miatt.
Adott időpontban a legjobb döntés volt, ma is így döntenék. Gyorsan veszíti az értékét? Vidd vissza a tuti német, francia, japán, coreai autódat a kereskedésbe és kérdezd meg őket mennyit adnak érte. Ja tök jól beszámolják egy 3x annyiba kerülő, felét sem érő kocsiba! Valóban, ha az MCV-t telerakom extrákkal 4 milla. Ha 4 millám lenne . . . .
Minden jót gyerekek!

egy átlag 2007.12.03. 21:33:01

T Gyuszibá!

Kis hazánkban a büdös életben nem volt "robbanás szerű" gazdasági növekedés...főleg nem 15 éve. Te hol élsz? Melyik bolygón? Jelenleg több mint 3 millió ember él ebben a koxfészekben a létminimum alatt...ne csak nézz! A sok céges, és hiteles autó napközben csak azért hat soknak, mert fejletlen az úthálózat. Kicsikét nyitott szemmel kéne járni és nem csak a mások által megszűrt infót habzsolni.
Cirka 20 éve vezetek, sokáig használok egy autót. Bár nem az előbb leírtakhoz képest ( nem a holdja járok)...szóval mindegy is...az a lényeg, talán tanács a szerintem itt elég nagy számban megtalálható első autó előtt állóknak, hogy ami sokat számít az az autó belseje. Hosszú-hosszú órákat töltesz majd el benne, nem mind1 mit nézel. Sztem öncsonkítás egy dácsiját nézni nap mint nap belülről... ez számít a többi csak duma....sztem. Ja a másik ilyen szar belű autó a vagonr...sztem.

Kifordított kacagány 2007.12.03. 21:50:20

antika: és a te autód is csak akkor jó, ha a többit szapulhatod?

robika 2007.12.03. 22:12:32

Aki a fél életét autóban tölti,az ne vegyen ilyet..
Aki viszont egy falusi nagycsaládos a maga évi 4-5 ezer km-ével,annak megteszi.
És nem az EXTRÁS változat,mert arra a kevés időre az alap is megteszi,és befér Apu-Anya a 4gyerekkel,meg a nagyi,amikor karácsonykor a másik nagyszülőhöz mennek karácsonykor...most őszintén..aki egy tank benzint két hónap alatt autózik el,annak minek digitklíma?
Vannak olyanok,akiknek sem igényük,sem pénzük nincs arra,hogy nagy ,drágább extrás autókat megvegyenek,fenntartsanak.

Mi ebben a hihetetlen? Akinek most Passatja van,ne vegyen ilyet.
Ennyi.
Romááán.
Na bumm..akkor sem ázol meg benne esőben,és a buszra sem kell várni,akkor indul,amikor vidéki gazdája szeretné..
Ez már bőven elég azoknak,akiknek ezt szánták.

Tök értelmetlennek érzem,hogy a faszik mondják meg,mitől nem jó egy miniszoknya hidegben..meg hogy akkor inkább ő gatyát húzna.
Biztos kurvára tudjuk,mi?

lápi lidérc 2007.12.03. 22:31:52

Lalee 2007.12.03. 11:56:24
Hát ha már okoskodni akarsz, akkor legalább járj utána. A sine nobile azt jelenti: nemes nélküli.
A nemesség nélküli, amiből _egyes feltételezések szerint_ (gyk.: közel sem biztos) a sznob szó származik, sine nobiLITATE.
(Tudod, a latinban is vannak ilyen ökörségek, mint főnév, melléknév, képző meg minden ilyen nyelvtani csúnyaság, amikhez láthatóan talán magyarul sem volt szerencséd.)
Aki nem tud arabusul, ne beszéljen arabusul. De latinra is igaz.

kekfrankos 2007.12.03. 22:39:06

Ennek aztán már tényleg semmi köze a Dacia Logánhoz, de ha már ennyi szó esett a bulgár síterepről, ami európa legmagasabb síterepe; azért ez barokkos túlzás, inkább a Mount Blanc környékén kellene keresni, Európa legmagasabb síterepét, ha jól tudom, úgy kb. 4000 m környékére visz a sílift....

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2007.12.03. 22:44:54

BushDoctor,

tudod mikori gyártású a te 1.5-ös GS SX4-ed amit 3,5-ért hozzádb...tak? 2006-os vagy 2007 év eleji ugye?(Csak egy tipp, mesélhetnék arról a szériáról amit 3,5-ért dobálnak) 130 000 km után is be mernél ide írni? Sikerült rádverni a leglomhább, legtunyább, erőtlenebb ócskább motorral szerelt verziót ami létezik. Benzinest nem vennék mert fosgyenge( igen tudom te mrentél vele 190-et autópályán és még csak akkor kapcsoltad a harmadikat) dízelt meg azért nem mert mocskosul drága. Ciki, de a Suzukinak nincs saját fejlesztésű dízelmotorja. A Fiattól vásárolt motorok elég jók, nyomatékosak, erősek. A PSA motoros Suzukik meg olyan erőtlenek és kehesek, hogy csak elvetemült állatok vesznek.

megszaLott · http://img23.imageshack.us/img23/6862/25ih.jpg 2007.12.03. 23:27:05

Nekem a Loganról az jut eszembe, aki a piacról vásárol ruhát.

nevasys 2007.12.04. 00:19:06

Én egy autójavító műhelyben dolgozom. Azt látom, hogy egyik autógyártó sem tud 95 óta jó autót csinálni. Nem cél a tartósság. Rengeteg értelmetlen megoldások, túl sok műanyag alkatrész, elb@szott konstrukciók tömege szerepel a teljes palettán. Németek nem tudnak tömíteni, 3 év után az összes fossa az olajat, bár a tepsi még egy évig \\\"eltakarja\\\". A Peugeot és a Renault nem képes egy áthúzásmentes gyújtótrafóra. Citroen hidraulikus futómű \\\"bombáiból\\\" folyik az olaj. Passat esőcsatorna elárassza vízzel a szervódobot hogy jól berohadjon, Skoda szaggatja az ablakemelő bowdeneket, Matiz repeszti a szívócsövet stb. Számtalan bosszantó és költséges meghibásodások vannak. Már az sem lenne jó megoldás, ha a régi modelleket ujra gyártanák, mert ugyan így szétspóroldák, sz@r lenne az összes. Persze vannak különbségek, de az inkább dizájn, kényelmi és menettulajdonságokban van de megbízhatóságban egyik sem jobb.

szkunszk 2007.12.04. 00:27:47

Háromféle lehet a LOGAN:

(Vegyünk példának mindhárom eshetőség esetén 100.000km futásteljesítményt:)

1. falusi papás módon (garázsban tartott, nagyon megkímélve, megóvva mind a motor mind a karosszéria): ekkor az autót nagyon megbízható, "de jó a Dacia márka..."

2. átlagos család módon (nyugis, szabálytisztelő apa + 18 körüli, frissjogsis, halálosiramban 3 fan srác + kézifékkart néha leégető, padlózva induló, szegélyrefelugrató anya): ekkor az autó közepesen megbízható, hűvös reggeleken néha dupla indítást kíván, esetleg leáll a pirosnál várakozva, "jó-jó, de lehet hogy lecseréljük..."

3. a 20-as éveit taposó, utcai versenyek és egyéb nyalánkságok rabja, megfűszerezve egy kis rally extrovertsággal módon: ekkor autónk megállíthatatlanul rohan a vesztébe, egyre több lesz az ejnye-bejnye, a "ez a szar már megint..." és társai.

Mi ebből a tanulság?

Ki mint vet, úgy arat. Vagyis az autónk megbecsülésével erősen befolyásoljuk annak élettertamát.

(Természetesen vannak olyan, önhibánkon kívüli tényezők, amikor szervizkedvenc lesz járművünk, de arra ott a sok népítélet. Böngéssze mindenki kedvére! ;))

and 2007.12.04. 00:48:18

Olvasva a hozzászólásokat csak annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy ha mindíg mindenki megelégedett volna annyival,ami számára épp elérhető volt, akkor az ember még a fán lógna! Persze ez nem azt jelenti, hogy értelmetlenül tízmilliós verdákkal kell vakítani, hanem azt, hogy attól hogy csak ennyire tellik, lehet vágyni jobbra, és nem szégyen, ha egyszer megengedheti magának az ember, hogy ne \\\"lovaskocsin\\\" járjon!
A \\\"magyar mentalitással\\\" viszont tökéletesen egyetértek. Olvastam, hogy Németországban egyre népszerűbb a Logan, de nekem akkor sem kéne. És ha már a lízingre kidobott pénznél járunk, én tudnék olyat (nem is egyet) mondani, aki értelmetlenebb dolgokra dobálja ki ugyanazt(vagy többszörösét), pl.:alkohol, cigaretta, stb...
Szerintem mindenki tudja, hogy mi a jó neki, csak ott a bibi, ha azt nézi, hogy a másiknak milye van!

. 2007.12.04. 06:38:14

Kacagány!
Így is lehetne:
Logan:
totalcar.hu/nepitelet/?op=itelet&cat_id=58175
totalcar.hu/nepitelet/?op=itelet&cat_id=45014
totalcar.hu/nepitelet/?op=itelet&cat_id=57798
... és még sok vélemény, melyek alapján az átlag pontszám: 8.

BMW 3 (1998-2005):
totalcar.hu/nepitelet/?op=itelet&cat_id=38858
totalcar.hu/nepitelet/?op=itelet&cat_id=31888
totalcar.hu/nepitelet/?op=itelet&cat_id=61523
... és még sok vélemény, melyek alapján az átlag pontszám: 7,6.

VW Passat (2000-2005):
totalcar.hu/nepitelet/?op=itelet&cat_id=70402
totalcar.hu/nepitelet/?op=itelet&cat_id=50699
totalcar.hu/nepitelet/?op=itelet&cat_id=38773
... és még sok vélemény, melyek alapján az átlag pontszám: 7,1.

Csakhogy így ez egy hülyeség (csakúgy, mint a te linkjeid), mert nagyon egysíkúan (a saját értékítéleted alapján) igyekszik beállítani a dolgokat. Nem hiszem, hogy sok Dacia tulaj gondolná azt, hogy az ő autója jobb mint a BMW, vagy a Passat, de nem biztos (csak valószínű), hogy ennek ellenére lecserélné valamelyikre a Daciát.

Lally 2007.12.04. 08:11:09

Scheerti!
Tájékozódj, mielőtt valótlanságokat
híresztelsz egy autó teljesítményéről!

Nerve 2007.12.04. 08:11:58

robika: attól függetlenül, hogy hol gyártják a kocsi még japán mivel japcsi tervezés. elég csak arra gondolni, hogy a toyotát meg a citroent is a franciák gyártják érdekes mód a toyota egy megbízható kocsi míg a citrom nem. miért? mert japcsi tervezés vagyi japán autó.

FGGYZ 2007.12.04. 08:23:15

OFF: Nevrével egyetértek a suzi-val kapcsolatban.A Faterom csúnyán totálcar-osra törte a régi swiftet(többször bukfencelt,stb),de sértetlenül szált ki belőlle,egy picit húzódott meg a nyaka!!!

ON:Japánfannak:Loganból azért adtak el kevesebbet,mert a gyár nem szállit annyit ,amennyire szükség lenne,sokszor hónapokat kell várni rá!

Nerve 2007.12.04. 08:29:23

scheerti: "sikerült rádverni a leglomhább, legtunyább, erőtlenebb ócskább motorral szerelt verziót ami létezik"

háhá:)) mondod ezt a dácsia védelmében amiről még ebben a reklámszagú cikksorozatban is azt írták, hogy életveszélyes vele előzni? ügyes:)

egy átlag 2007.12.04. 08:58:14

T. Robika!

Aki évi 4-5 ezer km-ra új autót vesz az egy....nem igazán okos ember. 3.5 milláért meg aztán főleg. Ennyiért vesztegetik a beszéd tárgyát, ha jól tudom.

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2007.12.04. 09:25:03

Nerve, olvasd el és ezután mondd, hogy védem a Dákót. Egyiket jobban utálom mint a másikat.

scheerti.blog.hu/2007/07/22/epilogus_2

Lally, mondom, a Suzukikat jobban ismerem mint hinnéd. És nem csak onnan, hogy a "sógorét vezettem oszt megy mint állat". Az 1,5 benzin lomha. Alig 100 ló egy akkora kasztnihoz? Az 1.9 dízel viszont szétcsapja az agyad, eszméletlenül erős, csak ugyebár kurva drága. Az 1.6 dízel meg szóra sem érdemes.

Nerve 2007.12.04. 09:57:24

scheerti: olvassa a halál a blogodat:)

Morgoncvaker 2007.12.04. 10:07:11

japánfan: én is japán kocsit hajtok, méghozzá a jobbikból. Ezzel ellentétben apámnak, aki autópályán, hegyen-völgyön, erdőn-mezőn utaztat embert, csomagot egy F Astrával immáron 600.000km óta, ha FELTÉTLENÜL új autót szeretne, ezt ajánlanám.
Mindemellett persze logikusabb választás egy kipróbált konstrukciójú 2-3 éves bármi...

Ottopappa 2007.12.04. 10:38:41

Aki évi 4-5000 km-re vesz autót, az vegyen inkább egy Samarát 200.000 Ft-ért, relatíve dinamikus, keveset fogyaszt és röhelyesen olcsó hozzá az alkatrész. És ilyen használattal 20 évet még el fog menni. Mivel ilyen futásteljesítményre felesleges milliókat hitelre kifizetni + szervízhorrordíjak + casco + magasabb biztosítás...

japánfan 2007.12.04. 11:13:47

Morgoncvaker, a 7 személyesség esetén elfogadom, h nem nagyon van konkurenciája, de nem hiszem, h a dákóvásárlók többsége kihasználja ezt.

ECSB-nél a legnagyobb pont, h mitsu lancer kombit is kapni alig drágábban..
nagy km állásokról is volt szó az előb. nézzük meg 300e km múlva a lancert, meg a dákót.. sztem lesz különbség..

ha vki elutasítja a dácsiát, azt nem is lehet sznobságnak nevezni. sok minden hozzájárul ehhez nyilván a régi beidegződés is, de legfőképp az, h azért a sok millióért amit kiad érte egy vásárló márkát is akar, és a dácsiában ez nagyon hiányzik.
ugyanaz, h a TV vásárlásnál is az emberek többsége inkább szamszungot, filipszet, etc-t választ, mint tekvúd, v egyéb noname terméket, pedig a mai világban egyáltalán nem bizti, h a márkás tv tartósabb lesz, mint az olcsóbb.
de ahogy írtam, a piac ítél, és az értékesítési adatokat nézve nem felfelé ívelő a dácsia csillaga itthon. Az absz darabszámot tekintve nem is tekinthető túl jelentékeny márkának, emiatt szinte túlzás az, h mennyit foglalkoznak, foglalkozunk itt is ezzel a típussal.

Antika 2007.12.04. 11:22:56

Kifordított kacagány!
Neked milyen autód is van?
Engem csak az zavar, hogy általában azok fikáznak, akiknek semilyen sincs!
Az új autó mindig jó autó. A használt pedig mindig lutri, akárki vezette, akármilyen keveset.
Szerintetek a precíz német ember miért adja el az autóját féláron 3 éves korában?

robika 2007.12.04. 11:28:42

Hát én meg a nagyapámnak biztos nem hagynám,hogy egy öreg szarral járjon..
Nem menne többet ennél,az fix,sőt sógorom sem.
DE NEM IS VENNE HITELRE ILYET!
A Dacia vevőkör egy elég jelentős része KP fizet,nem úgy mint BMW-éknél,ahol ez ritka,mint Szumósban a sovány..
Készpénzért veszi.VAN RÁ PÉNZE,ÉS NEM KELL NEKI MÁS 70-80 EZER KM-T FUTOTT HASZNÁLTAJ,HISZ NEKI 10 ÉV MÚLVA IS CSAK 50 ezer lesz benne!
Ha húsz évre veszi,mint az előző zsiguliját,vagy 4 ütemű vwartburgját,favoritját,az értékvesztésnek sincs semmi jelentősége.

A Samarát meg hagyjuk,mert a világ egyik legnagyobb szemete,nem beszélve arról,hogy az összes szét van rohadva..
Valóban elég lenne egy 8 szelepes astra is neki,de az nem új.

Mitsubishis hasonlat vételár tekintetében megállná a helyét..és mondjuk szervízköltség terén?!
100 ezer alatt nincs számla..

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2007.12.04. 11:30:05

scheerti: olvassa a halál a blogodat:)

Bravó, van még hozzáfűznivalód vagy már így is eléggé lejárattad magad? Istenem, ha a hülye netközelbe kerül...

robika 2007.12.04. 11:31:36

Röhelyesen olcsó samara alkatrészárakat meg hagyjuk..20.000Ft egy hűtő hozzá..röhelyesen olcsó,mi?

szkunszk 2007.12.04. 11:53:22

Ha kiad valaki több, mint 2 millió forintot egy Loganért, akkor sztem azon is elgondolkodik/elgondolkodhatna, hogy pár százezer Ft-ért már egy nevesebb, a népítéletek alapján is megbízhatóbb autót is vásárolhatna. (Persze ez utóbbi is, mint minden, HASZNÁLATFÜGGŐ!)

Ottopappa 2007.12.04. 12:14:38

Robika!

Téged nagyon átbaszhattak!... (hűtő 20.000)
A rohadás viszont igaz, ha nem figyel oda az ember, akkor ajjjaj... (1-2 hetente mosás, nincs mese)
Bár azt hozzátenném, inkább kiadnék 20 ezret egy hűtőre, mint ennek a dupláját 5-6 éven keresztül egy Dákóra... Ami biztos nem rossz autó, főleg az MCV, bizonyos célközönségnek nincs jobb választás, de én egy dákóért elvből nem adnék milliós nagyságrendű tételt, még akkor sem, ha jó az ár - érték aránya. Egyszerűen idegenkedem tőle, na!

Ottopappa 2007.12.04. 12:26:11

Ésha vaaki már aludni se tud, annyira vágyik egy új dákóra, és nincs sok gyereke, inkább várjon egy picit, mert ez azért valahogy szebb:
totalcar.hu/magazin/hirek/?main:2007.12.03.&335177

japánfan 2007.12.04. 12:47:02

Antika: "Szerintetek a precíz német ember miért adja el az autóját féláron 3 éves korában? "
erre az a válasz, mert megteheti..
beszámítják neki a használtat, és a fizetésének kis %-át kitevő részletet fizeti uúgy tovább, amit meg se érez..
érdekes, h nagyobb arányban hallom ezt európai autó tulajdonosaitól, h há má 4-5 éves, meg má 80e benne van, és le kell cserélni..

sok esetben itt már a használtat v újat kérdéskörét feszegetjük, nem azt h dácsiát v sem.
ebben meg nem lehet igazságot tenni, ahány ember, annyi szempont és vélemény..

mitsu szervízktg?
közhelyes, de igaz, h lehet h drágább de nem kell hozzá sok minden..
kopó alkatrész se annyi..
egy dácsián biztos h hamarabb cserélsz fékbetétet mint 1 mitsun uolyan használat mellett.
eredeti japán verdák japán akkumulátorát 8-10 évesen kell átlag használat mellet cserélni, ez több típusra nézve is saját tapasztalatom, bármilyen európaié sokkal hamarabb kifingik
persze ez is úgy van, h akinek volt már jó japán autója, az tudja csak miről beszélek.

gastro, missing in action 2007.12.04. 13:47:28

Azt, mondja meg valaki, aki ennyire rá van gerjedve erre az ócska Dákóra (régen , hogy röhögtem, tudtam, hogy a "telek"-ről valaki, mert az autó az eget világitottam, kb annyira birta a terhelést:-)) - szóval , aki rá van gerjedve az ára miatt, mi a francért nem vesz egy X5 utánzat CEO-t kinából , vagy Brillance-t:)?? Árban még faszább, a minőség meg ugyanaz a szar... Ezek a románok semmit nem tudnak jól megcsinálni, mint tudjuk...

gastro, missing in action 2007.12.04. 13:57:37

a cikkre meg!
mégis mi a lóf@szt keres egy Dália a belső sávban? Az ilyeneknek mászok bele 10 centire a picsájába 140-nél, hogy huzzon már onnan (persze, ha éppen nem előz egy külsősávban 80-al guruló kameont, vagy kalapost).. A Jaguáros ürge szerintem csak telefonált, vagy nem hitte el, mi ez a dobozos-tej mögötte...

szkunszk 2007.12.04. 14:11:41

Jelek, amelyek arra mutatnak, ideje (lenne) új autót venned:

1. Az utasülést regisztrálták, mint a Világörökség részét.
2. Légzsák helyett a kormányodra egy kispárna van ragasztva.
3. A csomagtartóban található holttestek szaga már kezd elviselhetetlen lenni.
4. A piros lámpánál legyorsul egy 14 éves gyerek a biciklijével.
5. A 15 perces átvizsgálásra 3 napot kér a szerviz.
6. Tolvajok rendszeresen feltörik az autódat, de csak a szendvicsedet viszik el belőle.
7. Amikor tankolsz, a benzinkutas nem azt kérdi, hogy "Lemossam a szélvédőt?", hanem: "Visszaragasszam a szélvédő nejlont?"
8. Ha megállsz egy piros lámpánál, emberek rohannak oda, hogy megsérültél-e?
9. A Sárga Angyalok még csak nem is válaszolnak a hívásodra.
10. Balra kanyarodáskor rendszeresen elhagyod a barátnőidet.
11. A kocsi fogyasztását nem literben, hanem köbméterben méred.
12. A közlekedési tudósítók már név szerint említenek, amikor a reggeli forgalmi akadályokról beszélnek.
13. A kerekeid gyorsabban kopaszodnak, mint Michael Bolton.

dkf 2007.12.04. 14:38:40

Csak annyit fuznek hozza, hogy a logan az euroncap teszten 3-3 csillagot kapott felnott es gyerek vedelemre, mig a chrysler voyager 1et. Ezt azert emlittem neg mert Racz Tamas azt irta, hogy csaladi autot akart venni, es vart egy igert chrysler-re, szoval sztem ez is szempont kellene legyen egy vasarlasnal.

suzukis 2007.12.04. 15:08:09

"Az ilyeneknek mászok bele 10 centire a picsájába 140-nél, hogy huzzon már onnan"

Én meg az ilyeneknél lassítok le 70-80-ra, hogy megnyugodjon!

robika 2007.12.04. 15:10:24

Kedves Japánfan!

Nem hibákról,hanem garanciális szervizekről beszélünk..
Nem kívánok senkit meggyőzni,hisz nekem sincs daciám,de egy mitsubishi fékbetét árán 5 garnitúr adaciáét vehetsz,és mindegyik GYÁRI!
Egy alapjárati motor az egyikhez 20.000Ft a mitsuhoz 128000Ft..
Szerinted melyik zománcgyári munkás tudná kifizetni?!
És egy motorháztetőt 145000Ft ért,az nem csak akkor kell,ha elromlik..

pampalini 2007.12.04. 15:15:13

gasztrophil, mennyivel is lehet menni idehaza a pályán? Minek mászkálsz te rá bárkire 140-nél? 10 centire?

érdekes, az ilyen nagyfiúk milyen gyorsan le szoktak maradni, ha egy pillanatra megvillan a féklámpa

FGGYZ 2007.12.04. 15:16:18

Japánfan!
Már írtam az előbb,hogy a gyár nem szállit annyi Logant amennyire szükség lenne,előfordul,hogy hónapokat kell rá várni,ez is bejátszik az eladott példányszámba.(amúgy jó a neved,bárcsak mindenki megtehetné,hogy új japán kocsit vegyen és tartson fel)

én vagyok 2007.12.04. 15:16:26

suzukis:
és majd az ilyenek fognak őrjöngve rádrontani a következő lámpánál, mert feltartottad.
Mint rám az a paraszt, aki az Árpád-hídról a Szentendrei útra fordulva nem bírt magával és 80-nál fél méterről tolt a hétvégén. Gyerekekkel voltam, azért lelassítottam kicsit, ezt ő vérig sértésnek vette. Mi az hogy én őt feltartom?! Teszem hozzá, amint lehetett kisoroltam előle (ugyanis a külsősávban vonaglókat előztem jómagam is), ráadásul valójában csak megvillogtattam a féklámpát. Örüljön, hogy nem satuztam, amit persze megtett ő ezután elém vágódva.
És a lámpánál még ő oktatott, hogy inkább a gyerekekre vigyáznék :))) pont azt tettem. Dehát neki Pótvágene volt, tehát ő a király :) Még Dobogókőn is rajta röhögtem, meg az eltorzult pofáján.

Szóval csak óvatosan a lassítással, vannak akik tán még lőnének is, ha volna mivel :)

Kifordított kacagány 2007.12.04. 15:59:13

. 2007.12.04. 06:38:14
fuss neki újra és a változatosság kedvéért próbáld is értelmezni amit olvasol.

FGGYZ 2007.12.04. 08:23:15
hatvannal frontál. utas halott, sofőr súlyos sérült. lámpánál negyvennel belerongyolt egy figyelmetlen páciens. a csomagtartó a hátsó ülés helyén, a gyerekülés a vezetőülésbe préselve. stb. stb. stb. még lehetne folytatni. attól, hogy van olyan aki élve kászálódik ki ilyen autókból, még nem jelenti azt, hogy mindenki ilyen szerencsés.
www.crashtest.com/suzuki/ie.htm
javaslom különös figyelemmel szemlélni a "deathrate" oszlopot.
ne valótlanságok állításával próbáljátok bebizonyítani egy autóról, hogy az jó.

Antika 2007.12.04. 11:22:56
nekem több autóm is van. de a szavaid alapján neked egy sem. ugyanis pont te vagy az aki fikázza más autóját.

új autó/régi autó: nekünk van otthon egy közel 20 éves mosógépünk. mikor költöztünk akkor kaptuk, örültünk neki. még most is örülünk, mert a pár évenkénti menetrendszerű kerékcseréken kívül(folyton szétmállik a gumi a keréken) semmi baja. ugyan már a programkapcsolója is kezd kikopni és néha elfelejt centrifugálni, de ez még semmi ahhoz képest, hogy a drága mama új másfél éves mosógépéhez már 3x kellett szerelőt hívni és várhatóan az a szuper új bosch nem fogja megérni az 5. szülinapját.
persze a mosógép nem autó. viszont azt érdekesnek tartom, hogy ugyanazok kardoskodnak az új autó mellett akik szerint nem számít az új autójuk értékcsökkenése, hiszen úgyis megtartják amíg csak megy. viszont az pár év múlva már ugyanolyan használt szar lesz, ugyanúgy lutri lesz a használata, de szemlátomást az már nem számít. érdekes dolgok ezek. szerintem csak az hirdesse az új autók igéjét, aki 2-3 évente mindenképp lecseréli a sajátját egy másik újra. aki ezt nem engedheti meg magának és az új autóját 10 évig hajtja, az ne beszéljen már olyanokat, hogy az új autó a jó és azt kell venni.

én vagyok 2007.12.04. 16:25:46

Kifordított kacagány: új autó/régi autó-hoz:
Ha azt vesszük alapul, amit írtál, akkor ne vegyünk használt autót sem, mert az nem fog elindulni, lutri lesz a használata, stb (mert ugye ez a pár évvel későbbi állapota miatt, egy most új autó elleni érved).
Engedd meg, hogy mosolyogjak, hisz saját magad döntöd meg az állításodat.
Ugyanis a most 3-4 éves autók is már az általad is említett "gagyi"
(értsd: ugyanolyan rossz, gyorsan elavuló, tönkremenő konstrukciók) autókhoz tartoznak, kivéve párat, de azt meg nem tudja megfizetni egy átlag ember.

Ha azt nézzük, hogy egy autónál (bármilyennél!) mi mennyibe kerül és mennyit veszítünk rajta ilyen-olyan okból, akkor bizony biciklit kell vennünk. Az egészen jól tartja az árát, ha mégsem, akkor meg nem bukunk rajta súlyos százezreket, milliókat :)))

Ottopappa 2007.12.04. 16:33:41

Egy átlag családnak hosszú távon(6-10 év)a legjobb választás egy Új autó!
Ha kétévente autót cserélsz ne vegyél újat!-tehát szinte biztos nem lesz Daciád! De ha szereted a kiszámítható dolgokat akkor jó választás egy akármilyen új autó(márkától függetlenül)!!!
Aki két évesen lecserél egy autót az meg ne sírjon hogy értékvesztés meg egyebek!

Én vagyok 2007.12.04. 16:34:28

még annyit, hogy akkor vehetnénk 10 éves autót, mert azok még megbízhatóak voltak?
Mutass egy olyat, ami tuti! kibír két évet úgy, hogy nem lesz baja, illetve ha igen, akkor az eladó fogja nekem megcsináltatni a saját költségén (persze csak akkor, ha a baj nem az én hibámból következik be).
Esetleg az eladó rögtön felajánlja, hogy 2 évre ad neked kölcsönt (mert nincs épp 500eFt-om, csak 300, de meg akarom venni az autóját,ami neki üzletet jelent), illetve átveszi a roncsautód és még be is számítja.
Persze minek vesz az autót, aki nem tudja kifizetni egyben? Mert a tömegközlekedés lassú és mondjuk nem jár Bp-ről Edelénybe (bocs, csak egy példa) olyan járat, amiről nem kell átszállni,nem taposnak agyon (főleg 2-3 kisgyerekkel), minden csomagod háztól házig viszi és olcsóbban (még tán a törlesztőrészletekkel együtt is), mint a TK. És esetleg 4 hónap alatt 8eKm-t tesz a családi verdába, mert a nagycsalád szétszóródott Mo-on, de azért jó velük találkozni. Ezt nem tudná kifizetni egy család sem szerintem, ha a TK-t kéne használnia.

És ennyi részemről, mert ez tényleg nem kapcsolódik a Logan MCV-hez, ami szerintem a fenti feltételeket egészen jól teljesíti.

pilgrin 2007.12.04. 16:47:16

Soha nem kell dácsia akármennyire is praktikus és ésszerü!
Hogy miért? Mert ronda, igénytelen, és gyenge! Nem vagyok sznob, őket is utálom!

Sőt a tc is egyre-rosszabb! Nagyot csalódtam bennük! Régen még jópofák voltak ketten. Aztán a Winkler úr egyik műsorától kiakadtam (nagy baromságokat hordott össze)!... aztán gyarapodtak... Olyan embereket vettek fel, akiknek szintén "érdekes" a gondolkodásuk.
Persze kellett egy nő is... aki néha sütöget és a régi nagy vasakra bukik.
Áááá! A tc is olyan, mint ez az ország!

Kifordított kacagány 2007.12.04. 17:29:43

én vagyok 2007.12.04. 16:25:46
mint említettem, egy autó az nem mosógép. várhatóan valamivel talán tovább fog üzemelni. természetesen a tendencia ugyanaz, így szerintem egy magasabb kategóriájú használt adott esetben jobb vétel lehet, mint egy alacsonyabb kategóriájú új.
ha egy ideje olvasgatod itt a hozzászólásokat, talán feltűnt, hogy az itt új autók mellett kardoskodó bolondok már egy egy éves alternatívát sem tudnak elfogadni, ami azért elég nevetséges. ez a téma így kapcsolódik a logan-hoz, mert szerintük "új autóban nincs alternatíva". természetesen ugyanezek az emberek állítják azt is, hogy tartós használatra veszik a logant. ezt az ellentmondást találtam én érdekesnek.
azt meg ne állítsa senki, hogy attól, hogy valaki új korától használ egy autót 10 évig, attól az jobb és megbízhatóbb marad, mintha már eleve használtan venne egyet, mert ez hülyeség.
amúgy meg mindenki olyan autót vesz amilyent akar. hülye az aki meg akarja mondani a másiknak, hogy mit vegyen(pl ha nekem szükségem lenne egy céges flottára, akkor biztos új mcv-ket vennék és leszarnám más mit mond, mint ahogy most is leszarom, ha valaki arra akar buzdítani, hogy vegyek egy új, két kategóriával kisebb autót, mint a mostani).

Ottopappa 2007.12.04. 16:33:41
új autónak akkor van értelme, ha 2-3 évente cseréled. tudod attól lesz új autó.

Én vagyok 2007.12.04. 16:34:28
ha 10 év feletti autót veszek, akkor azt eldobhatós autónak veszem(feltéve, ha nem az a mániám, hogy pont azt a típust akarom életben tartani). ilyenkor úgyis csak ideig óráig szervizelgetem és utána eldobom, veszek másikat. ha egy 200-300e-be kerülő autó kibír pár évet, akkor azt már nyugodtan el lehet dobni, kevesebbet vesztek vele, mint adott esetben egy garis új géppel. ez mind csak mérlegelés kérdése és ami az egyiknek megéri, az a másiknak nem biztos. én tuti nem vennék autót hitelre, de tudom, hogy van olyan akinek esetleg megéri. akinek a munkájához kell. azért kiváncsi lennék arra is, hogy itt hány olyan ember van, aki csak azért vesz hitelre autót, hogy utána hétvégén virítson benne, munkába meg tömegközlekedve jár, amíg az autó otthon pihen.

Ottopappa 2007.12.04. 19:23:19

Kacagány,

asszem sose fogjuk egymást meggyőzni, mert ellenkezőleg gondolkozunk... Ha én sok évre vennék autót, akkor csak új, hisz a használt az lutri. 2-3 évre mehet a használt jó állapotú, mert ha még valami apróság van is vele, annyi időt azért elmegy. Nem meggyőzni akarlak, csak én így gondolkodom. (sőt, néha én is jobb alternatívának látnék egy újszerű, használt gépet)

Tisztelettel

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2007.12.04. 19:29:22

Nana, a roncsautó-beszámításokról. Ne hidd el. Pl a Suzuki( a franciák számítási módját nem ismerem) tudod, hogy ad 500000-el többet a roncsodért? A gyár ad 300k-t csak azért, hogy minél többet eladjanak, hiszen a Suzukinak nem az számít, hogy mennyi rajta a haszon, ők a piaci elsőségüket akarják fenntartani( nem vicc!), magyarán leszarják, hogy te mennyiért viszed el, csak vidd, 3 évente pedig vigyél helyette valamit. Eddig 300 a kedvezmény ugyebár, a maradék kétszázat csak akkor kapod meg ha hitelre viszed, az okos értékesítő pedig nagylelkűen hozzád is bassza, úgyis visszahozza jutalékban. És te szépen beszopod. A kereskedés meg abból él amit a Suzukitól kap, ha sokat ad el, sokat kap. Virágnyelven ennyi. Szerinted miért adják oda az autót 60 000 forint árréssel neked? Már rég bezárt volna mind ha csak belőled élnének. Őket a Suzuki tartja fenn a Suzukit meg az Isten se tudja micsoda. Na meg a szervíz se kis pénzeket hoz a kereskedőknek.

pongi 2007.12.04. 19:31:50

Én nem azért tartom szarnak a daciát, mert a románok csinálják, hanem azért mert valójában ez egy fapados renault.És aki szívott már renaultval az tudja miről beszélek. Szeretem a német verdákat is, de Magyarországon hétköznapi kocsinak szerintem a Swift a legjobb. Megbízható, jó áron hozzá lehet jutni és a felszereltsége sem rossz. Persze újan nem vettem volna meg de 1,8M-ért egy alig használt 2005-ös GLX nagyon jó vétel volt. Persze ebből a pénzből vehetsz AUTÓT is, ahogy egyes nagyarcok szokták mondani. Nos lehet hogy igazuk van, ha nekik egy 10 éves agyonhajtott szar 300000km-el jó vétel 15-20l-es fogyasztással, hát istenem. Egyébként minden kocsi jó, ha van rá garancia. Használtan meg csak japánt, akinek mindenképpen kell egy nagy méretű jól össszerakott benzines kocsi, de nincs 6-7millája, az üljön be egy használt Toyota Camrybe nem fog csalódni. Egy jót már lehet kapni 2-3milláért. Na az megbízható, persze csak akkor ha rendesen szervizelték.

robika 2007.12.04. 19:45:13

A legjobb üzletileg az éves autó,csak igazából kevés van belőle hibátlanként a piacon.
Mindenki 15 ezer km-t futott,sérülésmentes, 1 éves autót kéne vásároljon 20-40%-al olcsóbban,mint az új ára,hisz az a legkifizetődőbb,csak kevés olyan hülye van,aki így eladná..
Szarrátörve,meg egy év alatt 100Km-t autózgatva 30 ezerre visszatekerve meg annyira nem vonzó már..
Ráadásul akit basztak már át használt autóval(nem kevesen vannak) azoknak van érvük az új mellett..

Azért éri meg a hosszú távra vásárlóknak újban gondolkodni(10 év felett) mert ekkora távon gondolkodva elenyésző az évi különbség az árra vetítve,viszont GARANCIÁS,és tuti annyi van benne,tuti nem törte össze más,stb..

Nyilván én magam sosem veszek új autót,mert olyan sokat megyek,hogy az új autón nagyon sokat buknék nagyon hamar.
Pl. 2 éves autómat 3 évesen eladva ennyit nem bukok.
Ez bevált.
Kivéve,hogy Passatomba beleszerettem,és 2000 után nem gyártottak valamire való olcsón fenntartható autót..így 3 éve megvan.

robika 2007.12.04. 19:56:30

SCHERTI!

A beszámítási koncepciód levezetése igazából hibás,az meg pláne ökörség,hogy a Suzuki kereskedéseket a Suzuki képviselet tartaná el...

A beszmítás valóban egy rizsa.
Aki vett így autót,nagyon jól tudja,hogy amennyiben valóban értéktelen autót akar beszámíttatni,AZT NEM KELL OTTHAGYNIA SEM!
A világ leggagyibb trükje,azonos a régi jó írj egy magasabb árat a jelenlegi fölé,és húzd is át rögtönneel..

Nem létezik ilyen.
Egy zseni kitalálta,hogy add drágábban,hés adj rá nagy kedvezményt!
Hogy miért jó?
Mert a megemelt árral keletkezik egy önerő(ez a használt autó beszámítási kedvezmény) amivel a nincstelennek is van egy önereje (papíron) így óriási darabszámot adhat el,ÓRIÁSI HITELÖSSZEGGEL,ÓRIÁSI JUTALÉKKAL!!!
Kétmillió hitelen 300 ezer a jutalék..szted hol érdekli,hogy mennyi marad a kocsin?!

Az egy más kérdés,hogy az ilyenek miatt állnak hegyekben a visszavett kocsik!

bpjotruska 2007.12.04. 20:06:24

Lehet hogy olcso es nem is rossz auto a Logan, de egy Jaguart ( meg ha nylonjaguar is, mint az S-type ) akkor is csak ugy tud 20 km-en at uldozni, ha annak 3.-ban beragadt a valtoja... azert most mar ne kezdje el senki, hogy milyen kurvara jol megy az a bazi nagy kocsi 5 szemellyel, a 65 lovas motorjaval... nem is arra terveztek, asszem

pszihó 2007.12.04. 20:10:39

robika. /19.56.30/

Egyetértek,bizony erről van szó!

Szurok 2007.12.04. 20:26:33

FGGYZ! Valszeg azért nem szállítanak annyit, mert nem kell annyi, nem azért vesznek Dacia Loganból olyan keveset, mert nem tudnak eleget időben gyártani, meg szállítani, azért mégiscsak a piac diktál nemde?

crazy 2007.12.04. 21:23:15

Az az igazság, hogy Daciát én sem vennék. A márka megítélése nagyon rossz nálunk, nem is tudom ki volt az az eszement, aki kitalálta, hogy Dacia legyen a neve. Ez az ember milliókat, esetleg 100 milliókat vett ki a Renault zsebéből. Miért nem lett Renault? Másrészt nekem nem is tetszik. Ha már új kocsit kéne venni (amit szerintem soha nem fogok, inkább egy 1-2 éves, 1-2 millával olcsóbban), és egyterűt, akkor már inkább egy Xara Picasso. Annak mostanában egész jó ára van, igaz a benzines az olcsóbb. Meg aztán nem is magyarázom miért, csak rá kell nézni a két kocsira. Ha már milliókat kiadok legalább tetszen. Tudom nem 7 személyes, de minek is. Mondjon valaki olyat, mikor kellett a családban 5-nél több embernek együtt utazni, úgy hogy - akár a csomagok miatt is - ne kelljen 2 kocsi.

robika 2007.12.04. 21:43:21

4 lánytetvér egyikét vettem el,ahol a legnagyobb lánytetvérnél van 4 gyerek..:D

Hány példát mondjak?
Ez az MCV egy kotty hétszemélyes,de pont ez a lényege,hogy befér 3 felnőtt ,és 4 egyre nagyobb kölyök..
Az esetek nagy többségében csak 5-10 km-t mennek,de 7-EN..!
Nagyiékhoz,uszodába,valamelyik testvérhez,de mondjuk a nagyiékhoz minden vasárnap..
Egy ideje Transporterjük van..jó is.
Csakhogy a hölgy is vezet,és számára az autó hatalmas,ráadásul az elején ül,emiatt a hátulja szüken fordul,és a hölgyemény gyakran meghúzza..

Nekik tuti lenne.5 év alatt 37000km-t mentek vele..Ezt,ez a Renault-Dacia pont kiváltaná,és nem kéne egy ekkora kocsi...
Mondjuk nyaraláskor jól jön..:D

crazy 2007.12.04. 22:52:07

Nyaraláskor épp az a gond, hogy sok a csomag, nekem egy Opel kombim van, ha 5 személlyel megyünk nyaralni, akkor is a tetőig pakolunk, és akkor hol van még a másik 2 ember cucca. Ezek az egyterűek úgy 7 személyesek, hogy vagy 5 ember + csomagok, vagy 7 ember és semmi más. Multkor egy esküvőn voltam onnan egy Zafirával ment el 7 ember, ott ugye nincs csomag, de a sütemények alig fértek be :) Én maradnék a Transporternél az tuti.

The good boy 2007.12.04. 23:30:04

Nem olvastam végig a kommenteket, csak kb. az első 40-50-et. Ezek fényében lenne egy kérdésem a kommentelők felé: Mondják már meg, miért olyan überfasza egy autó a sharan/galaxy/alhambra???
Az elmúlt időben többször volt "szerencsém" egy fullos bőrös Alhambrában utazni (elöl hátul vegyesen)
Hát mit mondjak. Hátul (középső sorban) olyan kényelmetlen ülni -184 cm vagyok - mintha sámlin ülnék, a térdem a nyakamban, mert olyan alacsonyan van szék a padlóhoz. Tulajok közül (föleg az itt istenitett 3-4 éves használtak esetén) nagyrészt köpködték a megbizhatóságuk miatt. Még a német Udo haverom is majdnem sirvafakadt, amikor rákérdeztem, jó autó-e a Galaxy-ja. Azt mondta élete nagy tévedése volt (vagy csak én forditottam rosszul??), pedig csak hatvanezer volt benne.
Tehát miről beszélünk???
Igenis nagyon sznob egy nép a magyar. Az osztráknak, németnek jó a Logan, az igényes magyarnak már nem.
Ha már ilyen igényes egy nép vagyunk pl. a wc után kezet kéne elöbb mosni... meg ilyen apróságok.
Bocs a hosszú OFF-ért

szkunszk 2007.12.04. 23:54:51

Emberek, nem semmi! -> 401. komment! :)

Nerve 2007.12.05. 09:03:34

The good boy: én szoktam wc után kezet mosni, akkor én szídhatom a dácsiát?:)

FGGYZ 2007.12.05. 10:00:30

Kifordított Kacagány!

Igazad van,nem éppen a legmasszívabb karosszériával rendelkeznek a suzukik,és a lemezeit is szinte kisujjal be lehet nyomni,de több furcsa esetről tudok,hogy csodával határos módon sértetlenül szálltak ki a csúnyán totálkárosra tört suzi-ból.Nekünk is már a második suzuki van ,és az elsővel két csúnya törés volt,a második csúnya totalcar-os volt.

Persze biztos sok totálkár-nál belehalnak sokan a suzukikba,csak azt akartam mondani,hogy bizonyos helyzetekben meglepően sértetlenül szálnak ki belőle.
Ez azért is lehet egyébként,mert nem minden a lemezek vastagsága,a belső,nem látható merevítések is számítanak,persze ebben sem a legjobb a suzuki.

Egyébként azért sok biztonságosabb kis és alsó-középkategóriás autónál is lehet látni,hogy totálkár esetén ugyanúgy meghalnak benne mint a suziban,láttam
már ilyen VW-t ,skodát,stb.

olt

The good boy 2007.12.05. 10:10:12

Persze Nerve nyugottan... :-)
Csak rá akartam mutatni, hogy itt magyarisztánban mindenki olyan hű, de igényes, meg hű, de kultúrált mindenben, közbe meg sehol sincs sokszor intelligenciából...
(tisztelet a kivételnek...)

FGGYZ 2007.12.05. 10:10:37

Szurok!

Igazad van,általában a piac diktál,de vannak olyan esetek is amikor pl.nagyobb a kereslet,mint a gyártókapacitás,ilyenkor kell hosszabb időt várni egy termékre.
Most nem azt akarom mondani ,hogy a Logannal is ez a helyzet,de A2 szaklapban írták,ők jártak útánna,hogy kevesebbet küld a gy ár m.o-ra mint amennyien rendeltek,és pár hónapot kell rá várni,ésmég azt is írták,hogy ny-eu-ban is egyre több fogy ,még a németeknél is.

japánfan 2007.12.05. 11:33:11

Robika, FGGYZ

lehet h a mitsu volt rossz példa, mert sztem ritkasága folytán a japánok közüll neki drágábbak az alkatrészei, mint egy nissannak, v toyotának.
alkatrész árakhoz hozzátartozik h a japán kocsikat lopják a legkevésbbé, ezért lopott kocsik alkatrészei nem "ócsítanak" a piacon. ki tudja mi lesz a dácsiával, ha elterjed, v a romn maffia a határok nélküli európában elkezdi visszavinni a pitesti csodát..

a gyártási szűk keresztmetszetről nem hallottam, de hogy van az, h a megjelenéskor ki tudták elégíteni az igényeket, de később nem tudnak eleget szállítani?

zománcgyári munkás meg nem vesz se mitsut, se új dácsiát. ez a nagy tévedés, h aki Magyarországon egy új dácsiát, v annak részleteit ki tudja fizetni, nem számít szegény embernek. Magyarországon, főleg a vidéken élő emberek tömegei, akik örülnek h van munkájuk és 60-80e ft-ot keresnek havonta, örülnek h fűteni és enni adni tudnak a gyermeknek, esetleg egy akármilyen használt autót tartanak fenn.

FGGYZ 2007.12.05. 11:55:24

japánfan!

Igy van,sokan még a Logant sem tudják megvenni,az én környezetemben is sok család él 60-80 ezerből,sőt sokan még a házépítésre felvett kölcsönt se nagyon tudják fizetni,fejük felett lebeg az elárverezés.

Nem tudom a pontos okát miért küld kevesebb Logant a gyár(remélem nem politikai okai vannak,magyargyülölet,stb),de az előfordulhat bármilyen terméknél,hogy bevezetéskor elég a mennyiség,utánna meg növelni kell a gyártókapacitást,mivel új piacokra is betörnek,bizonyos piacokon nőhet a kereslet ,stb.

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2007.12.05. 12:02:35

Igen kétmillió hitelen van 200 k jutalék. Azt adja még oda a 300k mellé amit a gyártól kapott. Alig marad valami a kocsin, legalábbis a legtöbbön. A szervíz nagy buli még, a garanciális javításokkal egyes kereskedések nagyobbat kaszálnak mint az újautó eladáson. A de a legjobb buli a használtautó. A dunántúlon fel tudok sorolni legalább 10 kereskedést ahol több használtautó fogy mint új, hatalmas árréssel.

McJames 2007.12.05. 12:57:50

Scheerti,Kacagány.
Az említett törésteszteket megnéztem. Erőteljesen a régi típusok töréstesztjei "feketedtek" be, az újabbaké már nem. Nem védem a Suzukit, a II-es Swift "wartburgos" bádoghangja helyből elriasztott, az 50-es sebességet városi forgalomban tartani lehetetlen volt, állandóan kapcsolni kellett, még jó, hogy céges autó volt. De a későbbi modellekkel már nem volt ilyen gond, és a maga kategóriájában igen jó eredményekkel rendelkeztek/rendelkeznek.
Gyakorlatban sajnos az árak miatt pont egy olyan vásárlói csoport is használja a Suzukikat, akiknek inkább csak gokartot adnék, azt is csak pályán, és beépített villanypásztorral. Ld. például: a CRX sem rossz autó, mégis "száguldó koporsó" becenéven emlegették annakidején...
Még valami. A Suzukik baleseti statisztikát sajnálatosan azok is rontják, akik mélységesen lesajnálják és alulértékelik ezeket az autókat (nem hiszik el, hogy el tud indulni, hogy odaér addigra..., hogy már pedig meg fog állni ott/addig vagy egyáltalán, nem beszélve a 'nehogy már egy Suzuki' feelingről).
Amúgy egy 21 éves Forddal járok... :)

Kifordított kacagány 2007.12.05. 16:10:51

Ottopappa 2007.12.04. 19:23:19
azt kellene megérteni, hogy ha sok évre veszel autót, akkor az is lutri. a sok évre vett új autónál minden típushibát te fogsz javítani, amit esetleg egy használt autónál már kijavított az előző gazdája. ahogy öregszik a járgány, egyre inkább előjönnek a hibák és lesz közte olyan is ami pont csak a te autódnál fordul elő, a másik ugyanolyannál, amit esetleg más használtan vesz meg nem. a te új autód sok év múlva semmivel nem lesz különb, mint bármelyik másik. persze attól még lehet és adott esetben kell is új autót venni. ha mindenki használtat venne, nem lenne autógyártás. de könyörgöm ne az kardoskodjon már az új autó mellett és szólja el azt aki használtat vesz, akinek csak 2 évig lesz új autója, hanem az akinek folyamatosan új van.

robika 2007.12.04. 19:45:13
újat venni annak éri meg, aki sokat.

robika 2007.12.04. 21:43:21
aki 5 év alatt 37e-t megy, az vélhetően ritkán használja. neki még azt is érdemes meggondolni, hogy ezen alkalmakkor inkább autót bérel. aki ilyen keveset megy, annak nagyon sokba kerül egy új autó km-re vetítve.

FGGYZ 2007.12.05. 10:00:30
az élethez szerencse is kell, de dőreség csak arra hagyatkozni.
minden hasonló autó életveszély. nem is a biztonságos szerkezete miatt vásárolják. ezért vicces, mikor valaki be akarja bizonyítani, hogy milyen biztonságosak.

McJames 2007.12.05. 12:57:50
az újabbak még benne sincsenek. azok majd csak a baleseti statisztikák után.
a "kategóriájában jó" kifejezés becsapós ám és mit sem ér, ha meghalsz benne. én azokon szoktam leginkább röhögni, akik el sem olvassák a törésteszteket és a fapados, más(esetleg régebbi) típusú járgányaikban ülve verik a mellüket.

Kifordított kacagány 2007.12.05. 16:12:16

robika 2007.12.04. 19:45:13
újat venni annak éri meg, aki sokat megy.

na

maszületett 2007.12.05. 16:14:27

hi all!

Ha mindenki odaírná a kommentje mellé, hogy "szerintem", nem lenne itt semmi amin vitatkozni lehetne.

Én most végigolvastam a kommenteket és mindegyik mögé odaképzeltem. Egészen más így olvasni.
Én vettem 2005-ben egy Logant, mert szerintem megérte. Több mint 85000 km-t megtettem vele két és fél év alatt, és kibírtam, sőt szeretem. Gondolkodtam, hogy lecserélem, de nincs szívem megválni tőle. Egy MCV-re cseréltem volna, de több, mint 3 hónapot kell rá várni, mert nem győzi a gyár az igényeket kielégíteni.
Nem is értem miért a hazai Logant vásárlókat nevezetik igénytelennek, amikor idehaza egyetlenegy igényes autót sem látni az utakon. Főleg, ha a 10+ éves öreg euro 1-es környezetszennyező rozsdaboglyákra gondolok, amivel itt töben közlekednek a fikázók közül. Vicc, hogy 2007-ben egy 2007-es Dacia ciki, és igénytelenség, egy 1978-as 1200-es Lada meg mekkora szám, a 80-as audival egyetemben.
Nem mintha a mások véleménye érdekelne, de sokkal cikibb egy 2-es golfal leugrani az adriára, mint egy új Daciaval. Szerintem!

És még marha sokak szerint is! (:-))


Na sziasztok milliárdos nemsznob igényesek.

A cikkhez kapcsolódva! Asszem a párosítás Ügyvezető+Sharan volt.
Vicces, sőt groteszk...

crazy 2007.12.05. 17:03:05

Azt olvasom itt, hogy nem bírnak annyi Logant gyártani, amennyi kellene. És ezeket hova gyártják? Az oroszoknak, vagy Indiába vagy hova? Mert, hogy Magyarországon aránylag kevés van az biztos. Egy megyeszékhelyen lakom, elég sokat járok Pestre is, de Logant csak elvétve látok. Mikor pár éve bejelentették, hogy lesz újra Dácia, és a legolcsóbb autók egyike lesz magam is azt hittem, hogy ezekkel lesznek majd tele az utak. Vagy csak én érzékelem rosszul a számukat? Ti nap mint nap tizesével láttok Daciákat? Vagy ezt a típust tényleg csak az 50-60 évesek veszik, akik havonta 2 hétvégén járnak csak ki a garázsból?

Nerve 2007.12.05. 17:15:25

Kifordított kacagány: új autónál te nem javítasz semmit, hanem szépen megcsinálják neked díjmentesen garanciába. a típus hibák meg simán ki tudod kerülni, úgy hogy nem újjonan kijött elsőszériás kocsit veszel. én sosem értettem azokat az embereket akik amint kijött a várva várt kocsi másnap már meg is vették. ezzel jó várni egy fél évet legalább. persze ehez nem román szart kell venni hanem normális autót ahol a gyártó módosítja a gyártást a kijött hibák alapján.

Nerve 2007.12.05. 17:17:50

Kacagány:

"amit esetleg egy használt autónál már kijavított az előző gazdája."

ja vagy pedig azt fogod TE javítani amit az előző gazdája elcseszett. és valjuk be erre igen nagy az esély. használtkocsi lutri mert nem tudhatod hogyan használta előtted az előző tulaja.

gastro, missing in action 2007.12.05. 17:31:58

szerintem a Nagymuterom, itt tarthat egy rekordot is akár:
Pugó 106-os Kid 97-es 15200km-rel:-)

gastro, missing in action 2007.12.05. 17:36:57

egyébként EU-ban a legigénytelenebb autóvásárlók a hollandok - szerintem... ott csak alapmotorral veszik a kocsikat, anno, nekik gyártotta le a BMW az 518i-t is...muhaha

Viszont most Moszkvában élek és itt meg mindenki a legnagyobb motorral vesz kocsit, dizelt elvétve látni, tele az egyetem parkolója : Cayenne, Subaru, Mercedes S, RangeR. és egyéb csodákkal...napersze a benzin literje 140Ft:-)
Logant nem láttam egy darabot sem -- mondjuk SEAT-ot sem....

karesz2 2007.12.05. 19:20:07

Az új és a használt autó között az a különbség, hogy az enyém is használt már a 2. napon, de 15 év után is mindent biztosan tudok rajta. (Menj 1*figyelmesen az utcán, ha tudsz még gyalogolni, mit látsz?: neki a gumi a járdának, meredeken, gyorsa, máskor ferdén padkánakszorít, kuplungot csúsztat üveghangig, hetente 2* végsebesség, kézifék plafonig beránt, ajtót kib...ul becsap, 1/2 vödör vízben mos, b...k szíjat cserélni és a kedves rúgja ki az ablakot oszt mád dátumú az ablaküveg-törve volt...)
Az én bajom mennyit bukok, de új autót sok évig...és mit is kell javítani-nekem mindíg a 6-8 évesnél idősebben volt, fitatl csak szervíz (olaj-szűrők max fékbetét de még az is mindíg 50000 felett).Swift2 4 csillagos, pont mint pl GAstra, valahol volt hogy e kettő találkozott, tök egyformák, és nem a lemez számít-sok francia 5*-os műanyagsárvédős.
Mindenki azt vesz amit akar, ne bántsul 1mást már így karácsony előtt.

crazy 2007.12.05. 21:52:39

Ez az új autó - használt autó kérdés mindig örök vita lesz. Nagyon sok szempontból meg lehet közelíteni. Ha mondjuk pénzügyi oldalról nézem, akkor egyértelmű bukás az új kocsi. Sokat gondolkodtam ezen, számoltam, stb. Nézzünk pl. egy középkategóriás 1,6-os kocsit közepesen felszerelve (pl. egy Ford Focust). Új ára kb. 4,2 M Ft. Mondjuk a haverom vesz egy ilyen kocsit, és eladja 10 évesen 1,2 M Ft-ért (kb. ennyiért mennek).
Én veszek egy 5 évest 1,7 M Ft-ért, ezt 10 éves korában eladom 1,2 M Ft-ért, majd ismét veszek egy 5 éveset 1,7 M Ft-ért és ezt is eladom 10 évesen 1,2 M Ft-ért.
A havernak új kocsija volt, 10 év alatt bukott 3 milliót. Nekem 5 évig kicsit rosszabb kocsim volt, de a második 5 évben már gyakorlatilag egyforma kocsink volt. Én a 10 év alatt buktam 1 milliót. Mindenki döntse el melyik jobb neki. Nekem az a 2 millió sok egy kicsit, van akinek nem. A lényeg, hogy kb. ez a helyzet. Persze bele lehet kötni, meg biztos sántít ezer helyen a példa, meg valaki szerint lehet nem is ezek az árak, stb... Meg aztán különben is a Daciaról szól ez az oldal, úgyhogy bocs az off-ért. A lényeg, hogy új Dákó nem kéne (asszem használt sem), inkább az árán valami pár éves használt, de jobb (lehet nem is jobb, csak márkásabb).

Kifordított kacagány 2007.12.05. 21:53:26

Nerve 2007.12.05. 17:15:25
nem is az új autóról van szó, hanem arról ami egy idő után már nem lesz új autó. azokról amiket hosszú távra vesznek azért, mert új, de pár év múlva már nem lesz új. akkor már nem lesz gari, csak egy használt autó a segge alatt. ezzel nem azt akarom mondani, hogy ne vegyen senki így autót. vegyen. csak ne ő méltassa az új autók nagyszerűségét, mert az a nagyszerűség nála elég rövid életű lesz.
minden autónál vannak szériahibák amik akármennyit vársz nem lesznek kijavítva. az amit te mondasz csak egy álom.

aki azt hiszi, hogy ő jobban tud vigyázni az autójára mint más és az övé jobb állapotban lesz mint másé, annak valami baj van az emeleten. főleg, ha ez ugyanaz az ember aki pl 30e km-ként cserél olajat.

autót vásárolni mindig lutri. az újak közt is van olyan ami selejt és a gazdája esetleg évekig szív vele, mert a gari ellenére nem cserélik neki. vagy éppen a gari lejárta után kerül temetőközeli állapotba. az újat is össze lehet törni(amit aztán megpróbál elpasszolni hibátlanként) és van még egy csomó egyéb kockázati tényező. egy biztos az új autó nem a tuti, mint ahogy a használt sem. a felhasználás módjától függ, hogy melyik éri meg jobban.

japánfan 2007.12.06. 08:41:57

hello maszületett,
persze, egy százéves roncshoz képest sokkal jobb egy új dácsia, ezt senki nem vitatja, de azért egy 10 évvel ezelőtti kocsi bőven lehet modernebb, jobb konstrukció mint a logan.
hogy a tömegmodelleknél maradjunk, nem kedvencem az opel, de egy g asztra klasszikot is százszor inkább megvennék pár évesen mint 1 dácsiát. ha technikailag nézzük a nem éppen motorépítési élmezőnybe tartozó opel a twinport motorral is százszor modernebb, mint a rönó 8V motoros dákó.
nem akarok turkálni a zsebedben, de ha évente 35e km-t (az évente 8-900e ftba kerül kb)mész, akkor sztem nem lenne téma egy "márkásabb" kocsi megvásárlása részedről. értékvesztést még nem lehet tudni, mert még nagyon új a gép, de van rá esély h gyengén lehet majd használtként eladni..

maszületett 2007.12.06. 09:09:42

japánfan!

Köszi a korrekt hozzászólást.
Valóban igazad van, és az eddig eltöltött 2,5 év alatt majdnem annyi pénzért tankoltam a Loganomba, amennyiért újonnan vettem. (1.8 milka volt újonnan, szalonból a full fapados 2005 nyarán és 6078,78 liter 95-öst itattam meg vele eddig, aminek nem tudom mi az értéke, mert az árkat nem írom, de közelíti az biztos.)
Szóval tök mindegy, ki mit mond, én készséggel elhiszem itt mind a 401 hozzászólónak, hogy neki nem felel meg a Logan. Ha megfelelne neki akkor azt vett volna valószínűlg, mert eddig senki nem azt írta, hogy nem engedheti meg magának, hanem azt, hogy egyéb más okból nem vesz. Szóval én örülök neki, hogy mindenkinek az itt fórumozók közül van több pénze a Logannál jobb autóra, vagy ha ez nincs, akkor mivel annyira igényes, vesz egy használt nyugatit/japánt.

Én új autót szerettem volna mindenléppen, mert évi 35.000 km-es futásteljsítmény környékén, már nem tartanék üzembiztosnak egy 10+éves autót. (Persze van ilyen de az drágább, mint a Logan újkorában, szükségem meg nincs rá valójában.)
Szóval vettem egy Logant, mert vettem egy házat is, ami 24 M volt , és még be is kell fejezni, ami további 3-4 M.

A lényeg. Nem turkáltál a zsebemben, de ezt le kellett írjam, hogy sokakban a helyére kerüljenek a dolgok. Igenis vannak olyan konfigurációk, amikor a Logannak van realitása. A blog főszereplőjének is vannak olyan tulajdonságai, amit mindenki előszeretettel figyelmen kívül hagy. (7 személyes MCV-ről szól a blog) Ezért unalmas, de rohadtul amikor valaki jöt a toyota corollával vagy a II-es golfal, vagy akár a kombi passáttal. Nem is értem...

üdv mindenkinek

egy Loganos, aki még énekelni is szokott a kocsijában, a dugóban állva, és akit lever a víz, hogy vannak olyan használtnyugatimenőverdások, akiknek nincs pénzük 2 db téligumira legalább meghajtott kerekekre...

Szerintem!!!

maszületett 2007.12.06. 09:19:15

A Loganom értékvesztésről...

Vettem 1,8 M-ért, 2,5 év és 85.000 km használat után, 1,1 M-et adtak volna érte. Ez kilóméterenként 8,2 Ft értékvesztést jelent. kb 5 éves korában fogom eladni 150.000 km-el az órájában, úgy 0,75 M környékén. Ez kereken 7 Ft / km értékvesztést jelent...

Az értem aggódóknak üzenném, hogy túl fogom élni, ha beledöglök is! (:-)))

Majd szólok, a használtautófunoknak, hogy melyik telepen áll a kocsim 1.050.000-ért, megkímélt állapotban, mindeössze 27.000 km-el az órájában, mert egy idős házaspár használta hétvégenkét a telekrejárásra. MINT MINED LOGANT ITT A FÓRUMOZÓK SZERINT! (:-)))

üdv és jó autózást mindenkinek

Nerve 2007.12.06. 09:37:31

Kifordított kacagány: persze az új autó addíg új amig ki nem hozod a szalonból, de még mindíg nem értem érvelésed. A használt autót az első pillanattól kezdve a saját pénzedből kell javíttatni. Míg az én 2-es Swiftemre 5 év (!) garancia van. 5 év után meg úgyis eladom. Beszéljünk csak az álomról is. A swift 2-esben két szériahiba is volt. Szar AC pumpa, hibás kuplung munkahenger. A 2005-ben gyártott (illetve első szériás) modellekben mindben beszart szinte. Én kivűrtam 1 évet megvettem a 2006-os kocsimat amikben már javítva van ez a hiba. Nem is kellett cserélni egyiket sem. Sőt tovább megyek, jövőre jön a ráncfelvarrott swift amiben javítják pl a néha nyikorgó, rosszul kent kuplungpedált. Vagyis miről is beszélsz? Mi az, hogy nem javítják a szériahibákat?

Nerve 2007.12.06. 09:39:30

"aki azt hiszi, hogy ő jobban tud vigyázni az autójára mint más és az övé jobb állapotban lesz mint másé, annak valami baj van az emeleten. főleg, ha ez ugyanaz az ember aki pl 30e km-ként cserél olajat."

Ezen már csak röhögni tudok... Ha te komolyan azt mondod, hogy nincs olyan, hogy az egyik ember 5000-ig pörgeti rendszeresen a motort csak azért, hogy előbb érjen a másik lámpához, míg mások nem akkor veled tényleg nincs értelme beszélgetni.

robika 2007.12.06. 10:51:20

Az új autó is használt lesz..persze..
Csakhogy annak,aki újat vett,30 ezer km után 5 évesen is egy újszerű 30 ezer km-es autója lesz,amin még fékbetétet sem cserélt soha!
Nem egy 70 ezerrel vásárolt,mostanara 100 ezer km-ese..
Sőt,ha még tovább nézed,még nagyobb a diferencia.
Ma még sokan vannak aazok,akik évi 10 ezret se mennek.
Tehát 10 évesen lenne mondjuk 100 ezer a kocsiban.
VEGYEN EGY HASZNÁLTAT,AMIBEN MÁR A VÉTELKOR TÖBB VAN?!

Örülök,hogy évi 35 ezer kilóméter mellett is valaki egy Daciát vett,de ÉN az Ő helyében azzal a kilóméterrel azért már nem szeretnék Daciát,de ő tudja..
Ha kiszámolná,35000 km alatt mi a különbség egy diesellel..meglepődne..

Kis futásteljesítmény mellett nem vennék dieselt..de 30 ezer felett csak azt.

szkunszk 2007.12.06. 12:00:31

robika:

Vásárláskor azért figyelembe kell venni a dízelmotor hátrányait is (télen nehezebben indul mint a benzines - kémia, drágább alkatrészek, javíttatás meghibásodás esetén, stb.)! Drágább is ugyebár a dízel, de fenntartani is költségesebb. Igaz ez az üzemanyagárakra nem vonatkozik. :)
Tény, hogy ha valaki rengeteget (évi 35-40e+ km-t) használja, annak kiváló befektetés!

fank 2007.12.06. 12:45:07

Nem vagyok snob! A jelenlegi autóm ára kb. harmada ennek a LOGANnak, és felhúzom az olcsó kabátot is minden szívfájdalom nélkül, HA TETSZIK!

De könyörgöm, csak azért ne húzzam már magamra mert olcsó volt, amúgy meg undorodok tőle, és nem érzem jól magam benne.

Sajnos autóknál az utóbbi időbe ez lett a tendencia, a szart is megvesszük mert megéri... ja, a kereskedőnek max. Mi meg kiadunk 3 millát olyanért amit még élvezni sem tudunk, max. beletörődni, magunkratukmálni.

..persze örök igazszág, kartonpapírral is lehet segget törölni, csak aztá :)))

fank 2007.12.06. 12:47:53

Akinek bejön és ilyet vesz, azt viszont nem kell fikázni, semmi jogunk a másik ízlésvilágát kritizálni. Ha tetszik neki, miért ne vegye meg?

bucsusduda 2007.12.06. 13:18:48

A használtautó-vásárlók mellett: ha egy 2-3 éves autót veszel 3 milláért, az újonnan 4-4.5 millió, márpedig ezt az 1-1.5 milliót biztos, hogy nem kell ráköltened, még akkor sem, ha valami baja van.

japánfan 2007.12.06. 15:02:16

maszületett: te a sok km miatt km-re vetítve kisebb értékvesztést szenvedsz el, mint aki csak 10ezret megy egy év alatt..

igen, én vállalom h vagyok olyan igényes, h inkább egy használt verdával járjak mint egy dácsiával, aminek minden alkatrészéből, darabjából árad az olcsó gyárthatóság, és az olcsó előállítás mindenekfelettisége. mondom, elhiszem az t h ezek mellett megbízhatóan üzemel a technika ami benne van. persze mélyre ható tapasztalatok még nincsenek, hisz nincsenek még 6-8-10 éves, legalább 150-200e km-t futott darabok nagy számban.-

jó témát érintettél, a csóróskodó drága autósok a legjobbak:
saját szememmel láttam, ahogy egy A3-asba 2000 ft-ért tankoltak mellettem. jót röhögtem..
a másik ilyen h teszkómulatságos gumit vesz a 4 milliós kocsira... mert spórolt rajta 15 e ft-ot.

arnew 2007.12.06. 17:20:00

Mindenki felkészült?
4 év és jön a kínai import dömping.

crazy 2007.12.06. 17:53:24

nerve és kacagány!
A 30 ezer km-es olajcsere a Renaultnál gyári előírás. Feleségemnek Clio II-ese van, épp most nézegetem a szervízkönyvét, a 2. oldalon szó szerint a következőket írja:
"A jármű koncepciójában és a magas technológiájú motorolaj felhasználásban végbement fejlődés lehetővé teszi, hogy két karbantartás között 30.000 km vagy 2 év teljen el. Az időtartam, vagy távolság közül azt kell figyelembe venni, amelyik előbb következik be."
A 4 és fél éves Clio eddig kétszer volt szervízben és az ég világon semmi gond nincs vele. Használtan vettük 2 évesen 17 e km-rel, az új árnál 1 millióval olcsóbban. Az előző tulaj(nő), kilóméterenként kb. 59 forintot bukott, úgy hogy akkor még bele sem ült a kocsiba.

Mondeo2007 2007.12.06. 18:02:51

Nevasys

teljesen ok, ha valaki konkrét dolgokkal támasztja meg a mondanivalóját - ritka az ilyen hozzászólás. Legtöbben csak a szellemi f@szlengetésig jutnak el - hiteltelen...
Ha már így belejöttél, folytatnád a hialistát a Mondeoval? Most ugyan egy 2007 modelben gondolkozom, remélhetőleg erről még nincs sok tapasztalatos :-) , de jó lenne a régebbiről is hallani valamit. Most Opelem van.

Üdv,
Gregor

janek 2007.12.06. 18:58:04

Nem azért nem vesz a magyar ember Dáciát, mert sznob, hanem azért mert nagyon fapados, csúnya, lassú és volt egy rossz hírű elődje. Röviden: azért mert olcsó azért még nem veszünk szart !!Kár ennyi cikket erről az ocsmányságról írni!

Kifordított kacagány 2007.12.06. 19:39:29

maszületett 2007.12.06. 09:09:42
én nem engedhetem meg magamnak, hogy ennyi pénzt adjak ki egy ilyen autóra. egyszerűen nekem nem ér meg annyit, de másoktól nem sajnálom. megfelel?;)
azért az is unalmas ám, mikor egyesek az ötszemélyes autójukban ülve mindent eldöntő érvként az mcv 7 személyes lehetőségeit emlegetik és ezzel védik a mundér becsületét. szerintem az autó nincs erre rászorulva.

Nerve 2007.12.06. 09:37:31
nem figyelsz. a hosszú távra vásárolt új autóról volt szó, ha eddig még nem tűnt volna fel. nem a garancia időn belül cserélt darabokról. mellesleg, ha két évesen veszed meg az autót valakitől, akkor is van még rá garancia, tehát a garancia sem az aduász.
ha valamit elolvasol, próbáld megerőltetni egy kicsit az agyadat és igyekezz helyesen értelmezni a leírtakat. VANNAK SZÉRIAHIBÁK AMIK NEM LESZNEK KIJAVÍTVA. érted? betűzzem? vannak olyanok. nem mind, csak azok amiket nem éri meg nekik, vagy túlságosan bele kellene nyúlni miatta a konstrukcióba. azt majd egy következő típuson, vagy modellen már a tervezőasztalon javítják, de az nem egy év múlva lesz. de ezt nem kell elhinned, körülnézned sem kell.

Nerve 2007.12.06. 09:39:30
van olyan ember. meg másmilyen is. ahogy azok között is akik hosszú távra(figyelsz? hahó, ez itt a kulcsszó, a hosszú távra, erről van épp szó) veszik az autójukat. pont emiatt mertem megemlíteni, hogy az ő autójuk semmivel nem lesz jobb mondjuk 10 év múlva, mint akármelyik másik 10 éves. vagy szerinted igen? merthogy a használtautók is úgy lesznek ám, hogy valaki újkorától használja őket.
persze te biztos olyan űberfasza csávó vagy, aki mindenkinél jobban kíméli az új garis autóját.
apropó gari. ma magyaroszágon a kötelező szervízre vitt autókból azt lopnak ki amit nem szégyelnek a szerelők. erről már elég sokan megemlékeztek itt is és máshol is. persze ez neked még biztosan a "sokkal jobban kímélem az autómat mint más" kategóriába tartozik, de nekem már kevésbé. emiatt is lehet az, hogy dőre módon úgy gondolom egy 6-10 éves autónál lehet, hogy egy külföldi használt jobb állapotban lehet, mint egy hasonló korú itthon "kímélt"
ez továbbra sem jelenti azt, hogy nem kell új autót venni, csak azt, hogy hosszú távra(még mindig figyelsz? még mindig itt a lényeg, nem bújt el sehová) nem érdemes ilyent vásárolni. ha valaki úgy tervezi, hogy 10-15 évig is használni akarja az autóját, annak szerintem teljesen felesleges újat venni. sokkal jobban jár egy 2-3 éves darabbal.
persze gondolom az sem tűnt fel, hogy ezt az egészet amiatt írtam, mert itt egy csomóan úgy gondolják, hogy ők ilyen sokáig akarják használni a daciajukat és ezért éri meg nekik most beruházni hitelre egy ilyen új szuperjárműbe(szerintük szuperjármű, szerintem ugyanolyan mint bármelyik másik). no de sebaj, még száz év és már meg is érted amit olvasol, csak így tovább.

japánfan 2007.12.06. 15:02:16
szerintem nem attól lesz pitiáner valaki, hogy milyen autóval jár. az ilyent mindenhol meg lehet találni. de meg kell mondjam, az "occsó autósok" közt több ilyent láttam már.

Kifordított kacagány 2007.12.06. 19:59:06

robika 2007.12.06. 10:51:20
azért egy új autó lényegesen többe kerül, mint amennyit egy használtra kell költeni arra az évi 6-7e km-re.
persze az, hogy kinek mi éri meg leginkább a pénztárca bélelésén múlik.

Fat-Air · http://Fat-Air 2007.12.06. 19:59:41

Üdv Mindenkinek!
Elolvastam majd minden kommentet. Magamról annyit, hogy újonnan vett most már 8 éves VW Polo boldog tulajdonosa vagyok. 80 E km-t mentem vele eddig, azt hiszem ez évi 10E km-el átlagos autózásnak számít. Az évenkénti szervízen kívül az égvilágon semmit sem kellett rákölteni, még a fékbetét is az eredeti. Így 8 évesen is simán elmegy 6 literrel és ha kell 170 km/h-t is tud ha kell. Ok nem egy rakéta, 1.4-es. Vezettem nemrég egy vadiúj Logan-t (rokoné) és meg kell mondjam sztem sz.r ahogy van. A kiviteli minősége mind a karosszáriát tekintve, mind a belső kialakítását tekintve messze elmarad a 8! éves polo mögött. Menetteljesítménye érzésre ugyanaz, pl. előzésnél. OK a végsebességét nem próbáltam ki, mégiscsak rokoné :-). A futóműve pedig sehol sincs a polo-éhoz. Fogyasztása kb. ugyanaz.
Persze lehet, hogy sokan nem hiszik el az itt leírtakat. Nyugodtan vegyenek ilyen és ehhez hasonló förmedvényeket, mint a Logan.

Kifordított kacagány 2007.12.06. 20:05:18

crazy 2007.12.06. 17:53:24
ebben a témában már elhangzott pár érv pro és kontra, úgyhogy kár megint belemélyedni, ezért mondjuk inkább úgy, hogy szerintem aki 30e-ként cseréli az olajat, az nem kifejezetten az autót nagyon megkímélő tulajdonosok közé tartozik. még akkor sem, ha a gyár érdekei szerint azt úgy kell.

Kifordított kacagány 2007.12.06. 20:07:06

Fat-Air · Fat-Air 2007.12.06. 19:59:41
esélyed sincs. most jön majd az, hogy "de az mcv 7 személyes, a tiéd meg nem". ezzel minden el van intézve.

Nerve 2007.12.06. 20:19:40

Kacagány: nos a nem javított szériahiba abban az autóban is megtalálható amit használtan veszel. amúgy meg érdekes módon én NEM TUDOK olyan szériahibáról a kocsimmal kapcsolatban amit nem javitottak volna. és itt visszatérünk a korábban felvetett kijelentésemhez, hogy normális gyártótól kell venni kocsit. de te nekem (meg szerintem másoknak se) nem fogod megmagyarázni, hogy új autót venni nagyobb lutri mint használtat. próbálkozhatsz, de értelmetlen baromság.

kezdem úgyérezni, hogy te burokban élsz. te mondjuk honnan a fenéből tudod megállpítani, hogy az a kocsi amit készülsz használtan megvenni hosszútávra lett véve vagy csak nem volt pénze a tulajnak lecserélni. honnan tudhatod, hogy bár hosszútávra vette mégis egy béna barom aki naponta megpadkázza parkoláskor, vagy üveghangig pörgeti a motort induláskor?

ha az én kocsimból kilopnak valamit a szerelők a kötelező szervizeknél akkor a szervízben kopperfild dávidok dolgoznak, igyanis VÉGIG nyomonkövetem (és követhetem) az eseményeket egy üvegfalon keresztül. ezen felül megint olyannal érvelsz ami egy használt autónál ugyanúgy előfordul ha szervizbe viszed. mert ugye azt nem képzeled, hogy az használtautó tulajok mint otthon cserélik az olajat.
és itt nem az a fő kérdés, hogy 10 év múlva kinek lesz jobb a kocsija agyas barátom, hanem az a kérdés, hogy kinek nagyobb a kockázata a szar autó megvásárlására. ha jól tudom idáig arról beszéltünk, hogy használt vagy új autó-e a nagyobb lutri így most nem értem miért írsz olyanokról, hogy mi lesz 10 év múlva. a külföldi autóról meg annyit, hogy vegyél használtautót az olaszoktól. legyen benne sok örömöd!

végezetül, annak aki hosszútávra tervez MINDENKÉP érdemesebb új autót választani amit ő járatott be, és az első napoktól ő használ. így biztos kimélni fogja, mert tudja, hogy 10 év múlva is abban akar ülni. viszont aki eladja a 2 éves kocsiját az vagy már előre tudta és úgy gondolkozik mint én, hogy leszarom mi lesz 5 év múlva a kocsival úgyse lesz már nálam, vagy pedig azért adja el 2 évesen mert szar. ha 3-4 évente cseréled a kocsidat akkor nem éri meg, hogy bukj rajta 05,-1 millát vásárlás után de ha 10 évig ezt akarod használni akkor jobbanjársz ha elviseled.

Kifordított kacagány 2007.12.06. 20:29:36

Nerve 2007.12.06. 20:19:40
nem jól tudod, nem arról beszéltünk. legfeljebb te. így nem is csodálkozom azon, hogy nem értesz valamit.
igyekeztem felhívni rá a figyelmedet, hogy próbáld megérteni amit olvasol. kár volt a fáradságért.

Zsanreno 2007.12.06. 20:44:32

Janek, te gyökér! Má megint itt vagy? Minek olvasol az ocsmányságról, mi a szarért vagy akkor állandóan itt. Német-japán buzik mit keresnek itt tömegével?

Fat-Air!
Nem akarlak elkeseríteni, de a mi céges VW Poloróinkról pont az ellenkezője a véleményem, szerintem ritka ótvar autó. Hogy mered ennek fényezni a belsejét, mikor egy okádék? A futómű egy pusztulat
az 1.2 es váltója förmedvény, egyedül a motor jó, de csak 100-ig. Van 1.4-es Fabia is 100 lóval, zúg mint az istennyila, de nem megy.

Jöhet a fika!

Viva Renault!

robika 2007.12.06. 21:08:54

Volkswagen Polo az MCV ellen..:D
Vicc..
Kategóriájában az egyik legszarabb autó,de 80.000Km-t kibírt..
Remek.Ez ám a kocsi..
Miért nem mindjárt egy robogóval hasonlítottad össze?
Mi köze a két autónak egymáshoz?!
Akkora belül ,mint egy teáscsécse,ellenben a csomagtere még kisebb.Ugyanolyan kopasz az alapfelszereltsége,mint egy Daciának,viszont ugyanolyan gusztusatalan kopogós műanyag a belseje..
Egyetlen előnye,hogy puritánsága miatt viszonylag robosztus,és megbízható..
Lehet,hogy megy 170-et az a 60 Lovas rüszü..de amíg eléri..
Kategóriájában egy Punto II agyonveri minden szinten..azonos ár,nagyobb utastér,hasonló csomagtér,SOKKAL ERŐSEBB motor,sokkal több extra..JAA.. és 3-szor olyan jó vezetni..ezeket összehasonlíthatod..EGY KATEGÓRIA!
De egy szandált a csizmához?!
Hát hogyan?
Az egyik egyvalamire jó,a másik meg egy teljesen más valamire..
Remélem valaki egy KRAZZAL is összehasonlítja majd..
Különben is utálom azokat a sztereotípiákat,miszerint a német autó jó,az olasz meg szar,és a többi..
Tévedés.Van jó Volkswagen pl a köztes TDI Passat,ami ugyan nem volt a legszebb,ellenben egy olcsón üzemeltethető kurva jó kocsi,és van a körlámpás Poló,ami a bontósok álma,egyetlen autóhoz sem keresnek annyian váltót,mint ahoz..
És ugyanez igaz más márkákra is..Croma egy klozet,ellenben a punto,seicento elég jó.
Vagy a Citroennél a xsara elég jó(márkához képest) Berlingo kifejezetten jó,ellenben a Xantia,vagy az XM kifejezetten xar..
Stb,

Senkitől nem olvastam a legnyilvánvalóbb tényt az új autó mellett..egy új autón nem fordulhat elö,hogy 3 hónap múlva kijön a hajtókar a blokk oldalán,amit magadnak kell megcsináltatnod(sokkszor millióért),ismerve a magyar használtautó piacot azonban igenis nagy esélyed van rá,hogy egy kukáratört,vagy éppen sokszázezret futott szart vesz valaki "occsón megkíméten"..

Kifordított kacagány 2007.12.06. 21:49:31

robika 2007.12.06. 21:08:54
no de az már nem dácsija, egész más a fílingje, nem?:)

újban csak olyant kaphatsz ami nem indul hidegben;)

homar.blog.hu/2007/10/25/a_vw_polo_melegebb_eghajlatra_vagyik

vagy aminek olyan hibája van ami úgymond nem tartozik a garanciális hibákhoz

totalcar.hu/nepitelet/?op=itelet&cat_id=63962

vagy amelyinek rögtön a motorját kell cserélni

totalcar.hu/nepitelet/?op=itelet&cat_id=57336

:)

viccet félretéve, tény, hogy egy használt autó rizikósabb, de ez még nem jelenti azt, hogy adott esetben nem éri meg jobban a pénzét, mint egy új. egyébként már van ahol a használt autóra is adnak néhány hónap garanciát és van lehetőség biztosítást is kötni rá, ami fedezi az ilyenkor felmerülő költségeket.

Fat-Air · http://Fat-Air 2007.12.06. 22:33:45

Tisztelt mindenki!
Köszönök minden hozzászólást ami az én beírásomat illeti :-). Talán nem voltam elég "egyenes", "egyértelmű". Nem a VW-t akarom fényezni, mint inkább vele ellentétben véleményezni a Logan-t. Hogy szar a VW belseje vagy sem az szubjektív. Azonban az, hogy egy 8 éves autó belseje egy vadi újjal szembeállítva nem csak az én véleményem szerint jobb, úgy gondolom elfogadhatatlan. Mégegyszer hangsúlyozom sem én sem a baráti társaságom nem VW rajongó.
Az összehasonlításom alapját nem a fenti cikkben szereplő 7személyes példány szolgáltatta! Mindkét autó 1.4-es. JÓ Logan csomagtartója nagyobb aláírom. Azonban a helykínálat az utasok számára semivel sem jobb egyik autónál sem.
Puszi mindenkinek!
Vegyetek csak Logan-t!

crazy 2007.12.06. 22:45:57

Itt tényleg nem lesz egy vélemény soha. Mindenkinek mások a szempontjai. Van aki azt mondja, hogy "nekünk mindig új kocsink volt, az volt a pupos Varszava is, meg az MB 1000-es Skoda is, nekünk most is csak új kőőőő". Van akinek az számít, hogy a szomszéd lássa, hogy új autója van.
Mi meg - mint már írtam - vettünk egy 2 éves Cliot 17 ezer km-rel (komolyan mondom még új szaga volt) 1 millióval olcsóbban mint az új ára volt. Már 2 és fél éve nálunk van, semmi gond nem volt vele, ez véglegesen és tökéletesen meggyőzőtt, hogy új autót soha (na jó lottó 5-ös az más eset). Az előző tulajdonosa havonta bukott rajt 42 ezret. És ez egy kis kategóriás viszonylag olcsó kocsi. Ha belegondolok, hogy ez a Dacia 3,5 millió, és tudom, hogy ezért nagyon jó 2-3 éves Vectrát, Zafirát, Mondeot, Mazda 6-ost, stb. stb. lehet venni :)

szkunszk 2007.12.07. 00:17:02

Kifordított kacagány 2007.12.06. 19:39:29

"ha valaki úgy tervezi, hogy 10-15 évig is használni akarja az autóját, annak szerintem teljesen felesleges újat venni. sokkal jobban jár egy 2-3 éves darabbal."

DEAR kacakány!

Olvasgattam kicsit a népítéletek között és erre a "gyöngyszemre" bukkantam:

totalcar.hu/nepitelet/index.php?op=itelet&cat_id=68576

Remélem, mondatról-mondatra elolvastad!

Tegyük fel, hogy ezt a "bajos" Polo-t a Porsche Hungária -javítás után- használtautókén fogja értékesíteni. Vagy pl.: ha a tulaj srác a sokadik hiba után az autó eladása mellett dönt (így a hibát már csak a köv. tulaj érzékeli hónapok múlva)! Mert ugyebár nem mindenki cseréli le jólétéből kifolyólag az autóját, SOKSZOR az elégedetlenség is az oka!!!

Mi is volt a véleményed a használt autókról feljebb...? Kíváncsi lennék MOST a véleményedre! ;)

szkunszk

szkunszk 2007.12.07. 00:41:12

Ja, és kacagány!

Szerinted azembereknek melyik alternatíva a szimpatikusabb?

a., ÚJ autó: drágább, de 90-10% az esély a megbízhatóságra!

b., HASZNÁLT autó: olcsóbb, de -> 50-50% (max. 60-40)

Még így is a használt a jobb?

Nerve 2007.12.07. 08:35:25

"viszont ugyanolyan gusztusatalan kopogós műanyag a belseje.."

ez a halálom... kopógós muanyag. akkor ne kopogtasd baszki...

bár nekem se dácsiám se polo-m de már ránézésre is látszik a dácsia igénytelen gagyisága a polóval szemben. és ismétlem nem kéne itt teljesítményről meg gyorsulásról beszélni a dácsiát védve...

Nerve 2007.12.07. 08:36:08

Kacagány: "kár volt a fáradságért."

jaja, ebben egyetértünk.

Nerve 2007.12.07. 10:37:53

szkunszk: teljesen fölösleges. egyszerűen nem fogja fel, csak a baromságait szajkózza.

Nerve 2007.12.07. 12:19:46

Kacagány: ja amúgy az átalad beidézett poló folytatását már miért nem idézed be? amiben leírja, hogy kapott egy újat. használtautó vásárlásánál is kapnál újat mondd?

crazy 2007.12.07. 12:53:04

szkunksz !

Ez a népítélet egy kiragadott a sok közül. Ilyen 10 ezerből egyszer fordul elő. Ez kb. olyan, mint amikor azt bizonygatják, hogy nem jó dolog a védőoltás, mert 100 ezer kisiskolásból 3 lázas lett, sőt egyik kórházba is került. Én is leírhatnám, hogy két kollégámnak is van Poloja 1,4 16V újjonan vették, most 3 és 5 évesek, és az égvilágon semmi gond nem volt velük.
Volt olyan ismerősöm is, akinek a kocsiján a garancia lejárta után 1 hónappal történt egy hiba, javítás 370 ezer Ft. Mindenre lehet példákat írni.

szkunszk 2007.12.07. 13:39:38

crazy!

Én nem a Polo-k ill. az újautó vásárlók ellen vagyok!

Épp ellenkezőleg!

Amit írtam az azt bizonyítja, hogy mekkora nagy lutri egy használt autó megvásárlása! LEHET ott is kifogni jót, meg hibátlant, de alapjában az új mindig jobb! (a Polo-s példa is ezt igazolta, mert az ilyen az ezerből kb 1-szer v 2-szer fordul elő újautónál, a használtautó piacon ellenben az arány ezerből 30-35 kb.!)

szkunszk 2007.12.07. 13:52:14

Meg ami még óriási nagy baromság:

Kif.kacagány 2007.12.06. 19:39:29
"van olyan ember. meg másmilyen is. ahogy azok között is akik hosszú távra veszik az autójukat. pont emiatt mertem megemlíteni, hogy az ő autójuk semmivel nem lesz jobb mondjuk 10 év múlva, mint akármelyik másik 10 éves. vagy szerinted igen? merthogy a használtautók is úgy lesznek ám, hogy valaki újkorától használja őket."

Igen, de NEM mindegy, hogy hogyan! Ha pl vesz vki egy ÚJ autót, használja 10 évig, akkor -általában- tudja, hogy az évek során hányszor volt balesete, hányszor javította (melyet nem mindig lehet észrevenni ill. megvizsgálni), milyen kisebb (pl. elektronikai) ill. nagyobb hibák vannak/voltak rajta.

Ki az a MARHA, aki úgy adná el az autóját, hogy világgá kürtöli annak hibáit??? Senki. Naugye...

És még egy NAGYON fontos érv az új mellett:

MIÉRT CSERÉLI LE AZ EMBER AZ AUTÓJÁT?

Mert NINCS megelégedve vele!!! Gondolj bele! Ha kiváló lenne műszakilag és még a külcsíny varázsa sem múlna el az évek során, akkor miért adnák el az autót??? (1-2 kivételtől eltekintve...)

szkunszk 2007.12.07. 15:15:25

És itt van még 1 kincs az egyik rokon blogtól:

"Kangörény_ 2007.10.26. 10:56:34

Nejemnek volt egy peugeot 1007-je. Vicces városi kisautó, robotváltóval. Ami rendszeresen felmondta a szolgálatot, az autó megállt és nem ment tovább. Jött a peugeot assistant, csereautó, javítás. A hiba kb 2 havonta jelentkezett, állítólag szoftverhiba miatt. A szerviz szerint nem kéne városban használni az autót :)
Mivel a garancia lejárta után kicsit húzós lett volna fizetni az autómentőt, javítást, esetleg vidékről éjszaka hazajutni is problémás lett volna, az ötödik alkalom után eladtuk az autót, szívjon vele más."

Jermann Kálmán · http://jermann.blog.hu 2007.12.07. 17:33:57

maszületett 2007.12.05. 16:14:27

"a párosítás Ügyvezető+Sharan volt.
Vicces, sőt groteszk..." - már miért is? 3 gyerek, két szülő, alkalomszerűen nagyszülők. Mit vegyen, ha egy autót akar (egy autóval beéri)? Elvárás a dízel és az automata váltó, meg persze a 7 hely. Nem feltétlenül 7 személy utazik benne, de 5 kényelmesen.

Kifordított kacagány 2007.12.07. 18:11:08

szkunszk 2007.12.07. 00:41:12
még így is a használt a jobb, mert a használt még egy biztosítás fizetése mellett is olcsóbb, mint az új. és természetesen még mindig arról beszélünk, hogy valaki 10e km alatt megy évente.
hogy a másik kérdésedre is válaszoljak, egy ilyen használt autót kifogni pont annyi az esélye, mint egy ugyanilyen újat.
egyébként a százalékaidat honnan vetted? mert ha nincs semmi alapjuk, akkor.........


Nerve 2007.12.07. 10:37:53
a felfogásból eddig te vizsgáztál rosszul

Nerve 2007.12.07. 12:19:46
azért nem, mert csak azért kapott újat, mert publicitást kapott az eset. ráadásul attól függetlenül, hogy újat kapott, a kereskedő nem volt korrekt. szerinted hányan lehetnek akik nem kaptak újat? volt ott másik link is, ahol simán elintézték azzal, hogy az nem garanciális hiba.
a felfogásoddal meg megint gond van(és még te beszélsz). látom elkerülte a figyelmedet a biztosítás lehetősége a használt autóknál. vagy csak te pont az a fajta vagy, aki az ilyesmire sajnálja a pénzt.


szkunszk 2007.12.07. 13:39:38
csak éppen azt nem tűnik fel neked sem, hogy a használt autóknál is kiragadott példák azok amiknél hasonlóképpen jár a vásárló. rengetegen vannak akik emellett örömmel és gond nélkül használják a használt autóikat. ha pedig az a kérdés, hogy úri passzióból mennyit költsön valaki egy autóra amit alig használ, miközben a segge kint van a gatyából, igenis jobb választás lehet a használt. félreértés ne essék, én nem vagyok az új autó ellen. szerintem akinek nem okoz komoly anyagi megterhelést(hogy évekre eladósodjon), vagy arra kell neki az autó, hogy termeljen vele, pénzt keressen, az nem engedheti meg magának a használtat, annak jobb az új. itt viszont az új logan mellett érvelők nagy része csak vasárnaponként használ egy 3-4 milliós autót, aminek a megszerzéséhez aláírt 10 évre egy hitelkonstrukciót, amibe bármikor belebukhat. én csak azt mondom, ne ezek az emberek zengjék az új autók dicshimnuszát, hanem azok akiknek tényleg reális érveik és anyagi hátterük van az új autó vásárlása mellett.
próbáltam rá felhívni a figyelmet, hogy elég szűklátókörű szemlélet az, hogy az új autó jó, a használt meg szar(főleg, ha az újat túl sokáig használják), de itt úgy látom kevés a.....hmmm képzelőereje egyeseknek ennek a megértéséhez.

szkunszk 2007.12.07. 13:52:14
teljesen mindegy. nekem van egy 11 éves autóm, amire vigyáztam, megadtam neki mindent, mert tisztában voltam vele, hogy a házépítés mellett nemigen fogom lecserélni. ettől függetlenül semmivel nincs jobb állapotban, mint akármelyik átlagos hasonló. van természetese rosszabb állapotban lévő is, de számos jobb is akad. kifogtam vele olyan hibákat amilyenek mindegyiknél előfordultak és olyant is, ami csak az enyémmel. ilyenek az autók, a használattól elromlanak.
mellesleg én bármikor adtam el autót elmondtam, hogy mi a baja. én szerettem az autóimat és azt szeretném, ha a következő tulajonosa is így érezne.
és ez itt a másik dolog. az emberek nagy része nem azért adja el az autóját mert nincs megelégedve vele, hanem mert jobbra, szebbre, újabbra vágyik.

maszületett 2007.12.07. 19:07:50

Jermann Kálmán!

Elnézést, de!

A cikk egy alkalmi tesztpilótáról szólt, aki ügyvezető, és ezért Sharannal jár.
A cikk egyértelműen ezt sugallta. Én ezt az ügyvezető+sharan párosítást éreztem és érzem ma is groteszknek.
Ha arról írt volna, hogy egy 3 gyermekes családapa vette át volánt, mert ő maga is egy 7 személyes Sharannal jár, (akinek egyébként a főnöke, mivel a cág ügyvezetője), egészen más mondandót közölt volna cikkével SZÁMOMRA! Lehet, hogy rajtam kiívül mindenki azt mondta magában, hogy "igen egy ügyvezető járjon legalább egy Sharannal", de nekem ez vicces.
Minálunk és remélem, több helyen a céges autó a cég imázsához tartozik, a magánautó meg mindenkinek a magánügye.

Én egy Logant használok magáncélra, céges utazásaimat a céges autóval bonyolítom, aminek márkája indifferens,mert nem ebben a minőségemben, hanem magánemberként írok ide is.

Az ön helyében választottam volna:
Vagy arról írok, hogy egy Sharanosnak gagyi a Logan, vagy arról, hogy
egy ügyvezetőnek gagyi a Logan.

Élőszóban jobban ki tudnám fejteni, így írásban nehézkes, mert lassú, és 5 naponta nézek be.

üdvözlettel

maszületett

egy Loganos külkereskedelmi ügyintéző, férj, apa és még egy csomó mindent ideírhatnk én is, de marhára nem illik ide

SZERINTEM

karesz2 2007.12.07. 19:27:23

Az új-nem új unalmas, de még egyszer, utoljára: nálunk a használt autó nem őszinte (ha muszály ismerőstől vennék használtat, mindennap látom mit művel vele, néha elvisz, látom hogy nyomja, stb,)minden nepper ezen akar keresni, az én újam másnap már nem új, de 10 évesen is tudom mi van vele és nem hiszem hogy a 3-5-7 év gari lejárta utáni napon sz@rna be. Mellesleg a Cee'd-nél azt kifogásolták a barmok, hogy az a 7 év..., nos akkor hagyja el a garit az ember, amikor csak akarja. Savanyú a szőlő.
Csak mint kis hazánkban a sok baromnak státusszimbólum, sokunkat k-ra nem érdekli a szaros ódibömösmerdzsófócvagenpdtdpcsipuning- überfasza stb gép.

Talán a feleslegesnél nem kéne nagyobb, drágább, extrább ótó, és tellne újra, de nem mint kollégámnak pl a régi kisautót elég volt fenntartani, de kellett neki új, és nem autó az autó metál nélkül, ócska rádióért, kp zárért, riasztóért fizetett, ezeket ajándékba szokták adni, motoros ablak nélkül nem élet az élet, jók ezek, persze, de zsíroskenyéren élés mellett nem luxus?
Ez itt a baj és nem a dákó, ami full fapad 2 milláért nem olyan olcsó.És más ország büszke saját termékére, nézzük pl. az index Fiesta fórumot Suzuki sutyok, aztán csak ömlik a panasz milyen hibák dőlnek csak dőlnek , de nem sutyuki Áááááá.
Az új-nem új kérdés pénzügyi kérdés, a többi meg szívás lehet nagyon könnyen.
És az autó máshol csak 1 használati tárgy, mit egy TV, hajszárító, nyomtató , bútor v bármi. A-ból B-be, aki szerint nem így van, annak valami nagyon hiányzik az életéből. Nem lesz senkinek hosszabb a pöcse, csak úgy érzi, ha pl teretpjáróba ül, röhelyes, visszaélni vele meg bunkóság.Saját magát veri át ha erre bukva csajozik be.

BTO 2007.12.07. 21:27:21

kacagánynak van némi igazsága ,nem is kevés!
monjuk koreai 1.2-1.5 milláért 3 évesen,vagy 2-300 ezres eldibható.aki keveset fut az má számolja ki az értékvesztést + a kamatokat!nos mekkorát bukot???? bazi nagyot!
a mai autók majdnem oanok mint a TV-k mosogépek és egyébb müszaki dolgok,5 év és beszarás.30ekm-s oil csere???marketing fogás csibéim,csak nem látjátok.gratulálok minden müszaki antitalemtumnak aki bedől a mai marketinges férgeknek.
azonkivül ujj autó csillaggarázsba???
okosak vagytok!
csak a baleset veszélyes konstrukció hibát javitják ki garba ,szavatosságba ha rámenős vagy.igaz hogy a keveset futott 3 éves autón is előjöhetnek gyári hibák,és az nem garba lesz javitva,de nem sok az esélye.
használból is ugynevezett tömegautót kell venni aminek alacsony az alkatrészára vagy már bontóba is kapható alkatrész fele áron mint a gyári,ez viszont az eldobható konstrukcióra vonatkozik pl: "F" astra.
további jó vitatkozást és ésszerü számolgatást,latolgatást mindenkinek.akinek meg degesz a pénztárcája az ne jöjjön ide észt osztani,menjen a gauózdag haveri körébe okositani.

crazy 2007.12.07. 22:53:15

szkunszk !
Én az új autó ellen vagyok, vagyis én soha nem fogok venni. Bukja el más az első 1-2 milliót. De emellett elismerem, hogy az új autó a jó ez egyértelmű (ezt már az öreg Ford is megmondta).
Csak nekem nem ér meg annyit, én isnkább veszek egy 2 éveset 1-2 millióval olcsóbban. Az is tévedés, hogy az új (1-3 éves) kocsit csak azért adják el, mert valami gond van vele. A legegyszerűbb, ha erre is alkalmazod az ismert mondást: "Keresd a nőt!" Millió példa van: másik szin tetszik, a barátnőmék újat vettek, megjelent egy sokkal aranyosabb kiskocsi, tavaly még tetszett, de már nem, stb. soroljam még? :) Nem mondom, hogy mindig így van, de ha jól belegondolsz, biztos nagy az aránya ennek is.
Vagy pl. van 3,5 milliód új kocsit kell venned, veszel egy Xsara Picassot (most már jól felszereltet kapsz ennyiért raktárról), meg veszel egy ilyen Dacia MCV-t, egymás mellé állítod őket, odahívsz 100 nőt, hogy válasszanak. Asszem a 101. is a Picassot választaná. Tök mindegy melyikban milyen motor van, viszont a színek fontosak :) Megy a ruhámhoz?

szkunszk 2007.12.07. 23:50:34

Kifordított kacagány 2007.12.07. 18:11:08
"én bármikor adtam el autót elmondtam, hogy mi a baja. én szerettem az autóimat és azt szeretném, ha a következő tulajonosa is így érezne."

Én nem is állítottam ennek az ellenkezőjét. Sőt! Ha mindenki így gondolkodna, mint te, akkor én is használt autót vásárolnék!

De sajnos az "élet nem habostorta", így autóvásárláskor a továbbiakban is az új mellett teszem le a voksom. :)

BTO 2007.12.08. 07:14:47

szkunszk!
vegyél 3-4 évente ujat !
bukj rajta !
majd mi akik másképp gondoljuk +vesszük a te nézeteidet osztók használt autóját.egyébként a használautó vásárlók nélkül mi lenne veletek???
még kevesebbet érne a használt "szarotok"!
nem???

bigpond 2007.12.08. 07:53:44

Irok en is par sort,hatha lassan elerjuk az 500 kommentet.

En szemely szerint az oreg hasznaltak mellet vagyok, amikben a gyutason kivul
semmi elektronika nincsen.

Sajna az elektronikanal nem lehet elore megmondani mennyit fog kibirni,nem olyan mint egy kerekcsapagy, ami ha nem csesztek el sokszazezret kibirhat.Az elektronikai alkatreszek elettartama 1 naptol 50 evig barmi lehet.Alt 50 ev ,de mindig van olyan ami elobb adja fel a kuzdelmet es mivel az uj kocsiban/motorvezerlo szamitogep/ mar sok ezer ilyen alkatresz van /+ ezer szenzor van rajuk aggatva/ ezert matematikailag nagyon megno az eselye annak ,hogy valamelyik elszall. A szoftver hibakat elohozni meg mar nem is akarom.
Szaz szonak is egy a vege,nem ereznem jol magam egy uj masinaban. Szerencsere olyan helyen lakom ahol nem ciki egy 15 eves autoval jarni,nem a bizonyitvanyom magyarazom mert siman vehetnek egy logant kp-ert vagy barmit.
Mielott barki kitepne a hajat, a fent emlitettek csak egy plusz ervkent szerepelnek nalam ami miatt a hasznaltat(oreg autot) preferalom.

Amugy en vegig olvastam az osszes kommentet,nagyon tanulsagos volt.
Mindenkinek szep napot!

Jermann Kálmán · http://jermann.blog.hu 2007.12.08. 11:30:30

maszületett 2007.12.07. 19:07:50

Lehet, hogy túlságosan bonyolult lett a bevezető, de az autót vezető nem a sharanos ügyvezető, hanem a most a Berlingóval járó cégvezető. Tehát ő volt elégedetlen a Daciával. Ez azért különös, mert szegény Berlingo tényleg elég vacak állapotban van, megdöbbentően erőtlen a benzinmotorja.
És ehhez képest Rácz kolléga, akivel elcseréltük az autót, ugyanúgy szidta a Berlingót, mint a berlingós cégvezető a Logant. Mindkettő a "magáét" szereti.

szkunszk 2007.12.08. 12:59:27

BTO 2007.12.08. 07:14:47
"vegyél 3-4 évente ujat !
bukj rajta !
majd mi akik másképp gondoljuk +vesszük a te nézeteidet osztók használt autóját.egyébként a használautó vásárlók nélkül mi lenne veletek???
még kevesebbet érne a használt "szarotok"!"

Kedves barátom!

Több ponton is sántít a kommented. Ki mondta, h 3-4 év alatt lecserélem??? Új autót épp hogy hosszabb időre vesz az ember (nálam kb. 7-8 év).
Ja, és hogy a használtautó vásárlók nélkül mi lenne velünk!? Hát kérlek boldogabban hajtanánk fejünket álomra esténként, tudván, hogy egy megbízható és biztonságos autóban utaznak embertársaink, nem egy, a törésteszten fél csillagot elérő, tisztázatlan előéletű és a gyermekeink ill. saját biztonságunkra törő régi gépben.

Nerve 2007.12.08. 16:59:22

kacagány: "a felfogásból eddig te vizsgáztál rosszul"


tegyük hozzá, szerinted.

"a felfogásoddal meg megint gond van(és még te beszélsz). látom elkerülte a figyelmedet a biztosítás lehetősége a használt autóknál. vagy csak te pont az a fajta vagy, aki az ilyesmire sajnálja a pénzt."

nos egyrészt nem tudom miből szürted le, hogy én sajnálom a garanciát a használt autóhoz mikor idági azt fejtegettem, hogy én használt autót nem vennék.... tudod felfogás... másrészt barátom apja külön extra, kiemelt garanciát vett a citroenjéhez mikor megvette a kocsiját használtan a citroen márkakereskedőtől. azóta már 300k-t költött a kocsira, mert hogy-hogy nem minden hiba "nemgaranciális" volt és most épp a kereskedővel pereskedik emiatt. szóval a vásárolt garanciádat feldughatod a seggedbe. megint olyan példát hoztál fel az új kocsi ellen ami egy használtnál hatványozottan fennáll.

Nerve 2007.12.08. 17:03:51

BTO: "a mai autók majdnem oanok mint a TV-k mosogépek és egyébb müszaki dolgok,5 év és beszarás.30ekm-s oil csere???marketing fogás csibéim,csak nem"

baszki fejtegeted, hogy mindenki vegyen 2-3 éves kocsit aztán meg leírod, hogy az 5 éves kocsik már beszarnak? hát igen tényleg megéri olyan kocsit venni amit 2 évig használhatsz.

Nerve 2007.12.08. 17:07:31

BTO: "vegyél 3-4 évente ujat ! bukj rajta !"

minden kocsin buksz barátom. csak egy degenerált barom az aki nem fogja fel, hogy a kocsivásárlás pénzvesztéssel jár. aki nem akar bukni rajta az fektesse a pénzét értékpapírokba a kocsi nem üzleti befektetés

crazy 2007.12.09. 11:16:53

Az igaz, hogy minden kocsin buksz, de nem mindegy, hogy mennyit? Vettem egy 8 éves kocsit 1,1 millióért, 4 év múlva eladtam 600 ezerért, buktam 500 ezret négy év alatt, az évi 125 ezer. Egy új kocsi esetében 1-2 év alatt minimum 1 millió a veszteség, lehet, hogy egy Dacia esetében még több is, nem hiszem, hogy nagyon tartaná az árát.

Nerve 2007.12.09. 11:52:06

Crazy: ez tény és igazad is van. én azt nem vitatom, hogy az új kocsin többet bukik az ember. tisztába vagyok vele, hogy amint beülok az új kocsimba és kigurulok vele a szalonból már is buktam 20%-ot. én csak annyit szerettem volna közölni, hogy aki befektetésnek fogja fel a kocsivásárlást pofára esik. és a vita arról szólt, hogy ha 10 évre tervezel egy kocsit venni akkor használtat vagy újat érdemes-e venni. Amúgy azokkal amiket írsz általánosságban egyetértek. Kacagánnyal vannak vitáim

Sheme 2007.12.09. 14:48:39

Tisztelt Jermann Kálmán Úr!

Bármit írhatsz a Dacia-ról, többnyire azok jönnek ide leszólni, akiknek téves beidegződéseik vannak. Bizony igaz, a régi Dacia tényleg rohadt - nekem 2 is volt, ahogy átvettem élből alváz- és üregvédelmet kapott, így legfeljebb csak a festéke pattogott itt-ott.

Vezettem Volvo-t is, meg Mondeo-t is, de a szívemnek akkor is a Dacia a kedvenc - talán dacból, de úgy érzem, mindig az a kedvenc, akit a legjobban gyűlölnek.

Nem értem egyébként: tesztelhetnétek AMG63-at, vajon ahhoz mit szólnának? Most azért mondom ezt, mert ugye ott is van pár milla értékvesztés, ha elvesztette, az nem kéne valakinek? Mármint az az autó? Mennyiért is? Ki tudja köhögni az illető? Gondolom igen, nem baj, majd a fiának esténként zsíros deszkát ad pirospaprikával, de odalent, hogy mindenki lássa a panelből, egy áemgé figyel... a törlesztőrészleten megy dörzsöli a kezét a bank.

Tetszik, hogy mind AMG-vel, mind Dacia-val ugyan úgy áll a pesti forgalomban, a KRESZ-t betartva ugyan úgy max 130 a sztrádán, de legalább "felnéznek rá", mert neki...

Ennyi pszicholófiai esetet tényleg csak egy Dacia cikk tud idehozni...
:-D

istvn 2007.12.09. 17:19:49

Ezen a héten egy nekem címzett boritékot találtam a postaládában, a Renault Hungaria küldte.

Kibontom, egy reklámszórólapot tartalmaz, melynek első lapján ez áll:

DACIA
A RÉGI NÉV

Hát..ismerve a régit...
Lehetett volna jobb szöveggel is reklámozni az autót, pl.: igen, megcsináltuk. Azért is megcsináltuk. Nagyon is!

És elb*sztuk!
:)

Forest 2007.12.09. 19:46:48

Na, majd én megmondom a tutit, figyeljetek! :)
Kőműves meséli, a haverja vett egy új 7-es BMW-t (megszaladt). Múltkor ült benne, a srác ballag a városban 50-el. Kőműves fészkelődik a J1-en, mert mindenki "lenyomja" őket a másik sávon. Szóvá is teszi. Mondja a BMW-s tulaj: Van ebben annyi ló, hogy a Hungárián kb mindenkit le tudna nyomni. De mivel ezt tudja is (és a többiek is tudják ránézésre) őt egyfajta sztoikus nyugalommal tölti el a tudat. Nem nyomja.
Ez kb annak a természetes inverze, amikor kicsi motoros autó megy a 21-es úton 120-al. Jön a Pathfinder hátul, és szó nélkül elmegy mellette 140-el. Jön a lakott terület, Pathfinder visszavesz legalább 70-re. Kicsi motoros autó beéri, és lakott területen is tartva a 120-at villogva visszaelőzi.
Az egész az elnyomás/uralkodás pszichológiája.
Na, hogy a témához is szóljak. elhiszem én hogy kurva jó ár/érték arányban nyomják a Logan-t, de magyar ember miért vegyen Logant? Van itt Suzuki ha már ott tartunk hogy kevés pénzért kevésbé szart, ráadásul tartós is, igénytelen, fillérekból cascozik és szervizel. Kettő: Ki szereti Magyarországon a Románokat?
És a Franciákat?
Tovább élezve ki támogatná a Román/Francia gazdasági tengelyt egy Logannyi pénzzel? Ha egy milla lenne, akkor sem. Ugye, a történelmi villongások veszteségek.
És ha ez még nem is lenne, vannak ám itt autós beidegződések:
Hogy a japán a tutti megbízható, a német überfasza az olasz rohadós szar, a francia megbízhatatlan, a Román szétesős.
Sokan fújják, sokan hiszik, mert ugye egymillió hangya nem tévedhet.
Leszarva hogy globalizáció van, hogy a lengyel/török gyárak már jobb minőséget produkálnak mint az anyaországiak, hogy minden autóban van egy rakás alkatrész az ellen autóstábor nemzetétől.
Leginkább most már egyre inkább Kínából.
Logannak itt esélye nincs.
Kár is rá szót vesztegetni.
És azért azt is be kell látnunk hogy hiába fér bele nyolc ember. A mai magyar családmodellben ez meglehetősen ritka, melósokat szállítani meg a duplafülkés használt kisteher praktikusabb, főleg ha a Jocónak is olyan tipus van, és már tudja melyik bonto/szervíz lát el olcsón.
De még ha nem is erről közelítjük a kérdést, magyar ember 100-szor szívesebben vesz egy "igénytelen szar" suzukit mint egy "igénytelen szar" Logant.
Kár is erőltetni. Működnek itt még zsigerből a beidegződések és az indulatok.

maszületett 2007.12.10. 08:50:36

Hello Forest!

Tényleg megmondtad a tutit.
Csak azt nem tudom eldönteni, hogy akkor én most mi vagyok? Mert magyar az nem, rájöttem, hála Neked!
Mondjuk az állampolgárságom az magyar, ezt be akard elvitani, mert itt születtem, még útlevelem is van. Ja, akkor biztosan nemzetiségi vagyok, merthogy nemcsak romániában élnek ám nemzetiségek. Tudtommal magyarországon él pár százezer nemzetiségi állampolgár. Biztosan ők veszik a Loganokat, nem a magyarok, úghogy ezen nem kell izgulnod. Mivel neked biztosan igazad van, igazi magyar soha nem venne 7 személyes MCV-t. Venne inkább 2 db suzuki swiftet, hogy elférjen a család.

Egyébként meg minden kőművesbrigád idegenszívű, aki nem CSEPELlel jár.
Reggel Néztem a távolsági buszmegállóban álló embereket a szar román kocsimból. Beállt egy VOLVO busz. Megvártam mi történik. 30 emberből csak 3 volt igazi magyar, mert nem szálltak fel rá. (Gondolom megvárták amíg jön egy IKARUS!)

Forest, ne hidd, hogy mot viccelek. Az ilyenek, mint Te tudom, hogy azt hiszik, hogy ez a normális, és ez viszi előbbre az országot. Ezért írtam Neked ezeket a példákat, hogy tudd. Nem vagy egyedül ősmagyar!!! Az a három ember, meg Te, az már négy. Hozzájön az összes suzukis, az meg már sok. Reménykedjetek, hogy nemcsak sok, de elég is.

üdv,

egy magyarszemélyis nem tudom mi, még majd kitalálom. Ha nem sikerül, veszek egy suzukit és leszek magyar. Igazi. Ős!

erdélyi magyar 2007.12.10. 13:30:45

Sok helyen olvastam, hogy az emberek nem értik miért árulják Magyarországon és más európai országokban Dacia és nem Renault márkanév alatt a Logant. A válasz egyszerű: a románokban van hazafias tudat és nagyon büszkék arra, hogy \"saját\" márkájuk van, ami ráadásul állítólagos hajdani országuk nevét viseli. Ezért amikor eladták a Renault-nak a Craiova-i gyárat és egyben a Dacia autómárkát, akkor a szerződésben szerepelt egy kitétel, mely szerint az itt gyártott autókat továbbra is csak Dacia néven lehet forgalmazni Európában (nem tudom minden európai országra vonatkozik-e vagy van kivétel). Ehhez vegyétek hozzá azt is, hogy pl. Romániában sokkal-sokkal több Logant adnak el Dacia név alatt, mint amennyit Renault név alatt tudnának...
5 év múlva meg a Skodához hasonlóan valószínűleg a Dacia név is jól fog hangzani, ha az emberek elfelejtik a korábbi Daciák miatt kialakult előítéleteiket.

ui: Logan kiejtése francia és román nyelven is \'logán\', senki ne mondja neki, hogy \'logen\', mert a márkának és a névnek semmi köze nincs az angol nyelvhez!

japánfan 2007.12.10. 13:31:37

Maszületett te itthon szokásos módon kifordítod a dolgokat...
csak annyit mondok Forest igazához:
a románok nem vennék meg ha lenne egy igazi magyar autó, az biztos!!
nem hiszem, h a suzukit is nagy számban veszik odaát..

bírom h a dácsiapártiak mindig azzal kontráznak, mer az 7 személyes, és az több ember szállítására alkalmas, meg milyen jó,
de a 7 személyes verzió csak a kombi esetén felárért kapható, nem az a standard darab..
lényeg az h ritka ocsmány egy autó.
egyébként ez egy újabb vitát megérne, h milyen okból alkalmaznak különböző elveket az autógyárak az alapmodelleknél.
a germán eredetűek kevés pénzért gyengén motorizálják a kocsikat, lásd 1,4 75 le fosvágen konszern
a koreaiak, esetleg japánok lóerővel nem, inkább a felszereltséggel spórolnak
erre jött a rönó, és azt mondta h kevés pénzért nem jár szép kocsi, csak ronda...:-))

szkunszk 2007.12.10. 14:07:30

Dear fórumozó társaim!

Kíváncsi leszek most, hogy - a mai hír szerint - a Renault vette meg az AvtoVAZ(Lada) részvénycsomagjának 25%-át, előjön-e a rönó egy újabb logannal lada bőrbe bújtatva!?

Vajon a minőség rovására megy a frank befolyás az oroszoknál?

Mindenesetre én személy szerint jobban örültem volna, ha a FIAT-tal társulnak, mert ugyebár a régi klasszikus zsigulik (1200, 1300) is ebből a konszernből kerültek ki...

bucsus 2007.12.10. 14:53:34

"A Renault...; ;...segítséget nyújt a legnagyobb orosz autógyártó kínálatának gyors továbbfejlesztéséhez, részben műszaki megoldások - padlólemezek, motorok, és egyéb főegységek - szállításával, részben a Lada márkanév népszerűsítésével."

Na fasza.
motor -> idő előtt gallyra...
"egyéb főegységek" -> nem tudom ez mit takarhat, de a rönóból kiindulva nem sok jót...

Szegény Lada! :(

japánfan 2007.12.10. 15:00:48

jaja, eddig GM fennhatóság alatt volt a LADA, most meg rönó...
erre mondják, h szarból a fosba...

sajnálom a ladát, h így végezte, kár h nem sikerült megkapaszkodnia európa ezen felén egy sikeres típussal a 90-es évek óta.

Sheme 2007.12.10. 17:46:27

Balfaszok vagytok... román-francia-Erdély...

Japán? Kínai mészárlások? Hm?
Német: gázkamrázások?
Török: ~150 évnyi uralom? Végigbaszták az országot, üknagyanyáinkban török fasz forgott... :-DDDD

USA: Hirosima? Nagaszaki?

Osztrák: Haynau?

Francia: KF, NF, NFVSZNy? 3-a-none? :-DDDD

Orosz megszállás? '56? Pfúj Lada! :-DDD

Menjetek már a suvernyákos sunyi picsába.

BTO 2007.12.10. 18:59:12

Nerve !
végig olvastál de nem érted amit irok!
valaki más is leirta az elektronika fog beszarni.mint ahogy be is zsarik 1 csomo autón,+ aztán a Buzi elektronika miatt viheted állandóan szervizbe kiirtatni a hibakodokat akkor is ha ne ott javittatod.
irtam a 2-300 ezres autórol is,amit eldobhatónak neveztem.
persze vagyen mindenki ujat 10-éves futamidőre.
Te nem vagy véletlen hitelkihelyező???
10 év alatt ha csak 10e km-t futsz vagy kevesebbet akkor megéri ujat venni???
na ez a baromság! számolgass 1 kicsit.

BTO 2007.12.10. 19:03:32

szkunszk!
az uj autót azt hosszabb távra veszik???7-8 év????akko mé lehet venni sok 1-2-34 éves autót???
a te Hsz-d sántit. szerintem.

maszületett 2007.12.10. 20:08:37

japánfan! (:-)))

Felnyitottad a szemem! (:-))
A Logan egy rétegmodell. Azoknak akiknek kicsit más az ízlésviláguk, mint a nagyközönségnek.
(Ma egy új skoda fóbiát suzukinak néztem. A Yarist rendszeresen annak nézem!)
Szóval vannak az egyenautók 2-3, milláért, és van a Logan! Lehe választani!

A 7 személyes témához azért ragaszkodom, mert őróla szól a blog. Mindenki azzal, jön, hogyha vona 3,7 milliója, mást venne. Jó, ne beszéljünk a 7 személyes verzióról, csak a Loganról. De akkor ne beszéljünk a 3.7 millióról sem. Jó, az enyém 5 személyes, beszéljünk arról. De akkor ennek is az újárát vegyük alapul, és ismét felteszem a kérdést, tisztán újautókat figyelembe véve!!!

1,7 M-et fizettem érte. Vonóhoroggal, sebváltózárral volt 1,8 M Huf, teljesen újonnan. A Suzukiból az ALTO került pont ennyibe 1.0-ás motorral. mérete akkora, hogy befér a Logan csomagtartójába.
Loganra 3 év vagy 100.000 km-ig volt gari akkor. (Most 5 év v. 100.000 km)

Ne azal gyertek, hogy ti mit vetetek volna, mert ez engem nem érdekel. Úgy ahogyan azt is nehéz elképzelnem, hogy mást érdekeljen. hogy én miért vettem Logant.
Nem kellene nektek jobban tudnotok, hogy nekem mi ajó. Én sem akarom jobban tudni, hogy kinek mire van szüksége, lehetősége. De annyit kérnék, ha megy itt a vita, akkor korrektül hasonlítgassunk össze autókat, különben nem csak engem illet vád, hogy elferdítek tényket!

üdv,

maszületett

crazy 2007.12.10. 21:59:49

Aki azt mondja, hogy az a legnagyobb magyar, aki Suzukit vesz, azt azért elküldeném dolgozni pár napra vagy pár hétre Esztergomba. Ahogy hallani a japcsik robotnak nézik a dolgozót, a szakszervezetist azonnal kirúgták, aki aztán pert is nyert ellenük. Asszem én vagyok a "legnagyobb magyar" az F Astrával. Vazze, hogy ez eddig nem jutott eszembe, de most rádöbbentettetek :))))))))))))))))
Másrészt nem azért nem vennék Daciát, mert román, meg francia, meg nem tom még mi, hanem azért, mert egyszerűen nem tetszik. Ha most adna valaki pénzt egy MCV-re, akkor átfutnék egy Citroen kereskedésbe, és kigurulnék egy Xsara Picassoval. Jó tudom nem 7 személyes.......

maszületett 2007.12.11. 09:56:55

crazy, igazad van!

Aki magyar nem vesz Suzukit, főleg nem Hankook gumikkal! (;-)

Ha én kapnék pénzt egy MCV-re, nem kellene eladnom szeretett Loganomat, hogy vehessek egyet, így két Loganom lehetne! EWgy sedan és egy kombi...
Nem én lennék az első! (:-))

Nerve 2007.12.11. 10:18:07

BTO: \"valaki más is leirta az elektronika fog beszarni\"

egyrészt erre azért ne fogadj másrészt meg ezzel még mindíg nem magyaráztad meg amit kérdeztem. A kocsi 5 év múlva kuka, de azért vegyen az ember 2-3 éveset? amúgy az elektronika tipikus francia betegség. na emiatt se vegyetek dákót.

\"persze vagyen mindenki ujat 10-éves futamidőre.\"

hol írtam én ilyet? amúgy szerinted a dácsiát a nagy többség kp-re veszi?

\"10 év alatt ha csak 10e km-t futsz vagy kevesebbet akkor megéri ujat venni???\"

ebben az esetben kocsit sem érdemes venni.

ottopappa 2007.12.11. 11:01:19

Én imádom a Ladát, de ha a Renault belenyúl... Jajjj!!! :((

crazy 2007.12.11. 11:52:15

Ez az elektronika kérdés érdekes. Nekem az Astrán nem mondom, hogy nem voltak elektronikai problémák, de minimálisak, pl. ventillátorkapcsoló (asszem 2 ezer Ft), más talán nem is volt.
Viszont az elektromos bal első ablakom elromlott. Képzeljétek szétment bent a mechanika :) Valahogy elhajoltak benn a lemezek. Bolti ára 22 ezer volt, bontóban kaptam 5 ezerért, és ezen rajt hagyta a srác az elektronikát is, mert szegecselve volt és nem volt kedve lefúrni :) Komplett belerakták, és azóta is jó.

maszületett!
Azért két Dacia durva :)))))))))))))))))
Vagy a flottakezdvezményre hajtassz????? :))))))))

bucsusduda 2007.12.11. 13:44:36

Az ám a nem semmi! Dákót flottakedvezménnyel! ;) Így kb. 1-1,2 millából új kocsid van...

maszületett 2007.12.11. 16:12:10

crazy! (:-))

Vicen kívül azért nemcseréltem le a Logant MCV-re, mert nem volna szívem megvállni tőle. Az együtt eltöltött 85.000 km minden egyes méterét élveztem. + Ez az első kocsim. A másik ok amiért nem váltottam, hogy 4 hónapot kell várni az MCV-re. A kereskedő szerint ez az amiért sokan elpártolnak a Dáciától. Suzukit 2-3 nap alatt átadnak, Chevi Aveót is lényegesebben rövidebb idő alatt a kaszkadőröknek! (:-)) (1 csillagos törésteszt!)

Szóval ez lenne asszonyé, a kombival meg én közlekednék...

üdv,

egy Loganos, aki átlagosan havonta több mint 2800 km-t teker bele, és nem érzi szenvedésnek...

maszületett 2007.12.11. 16:14:25

bocsi, pontosítanék:
az első új autó, ami tényleg az én nevemen van...

Nerve 2007.12.11. 18:46:37

"bocsi, pontosítanék:
az első új autó, ami tényleg az én nevemen van."

de kár, pedig már épp írni készültem, hogy hóhó akkor itt van a kutya elásva:)

Nerve 2007.12.11. 18:49:24

"Suzukit 2-3 nap alatt átadnak.."

Ez mondjuk nem teljesen igaz. Csak akkor kapod meg 1 hét alatt (nem 2-3 nap) ha bemész a szalonba és kiválasztasz egyet azok közül amik ott vannak. Viszont esetek többségében az ember más felszereltséget szint stb szeretne és ilyenkor papíron várhat 1 hónapot, valóságban pedig kéthónapot. Három ismerősöm is vett új stiftet onnan tudom.

bucsusduda 2007.12.11. 23:34:56

Nerve 2007.12.11. 18:49:24
"Ez mondjuk nem teljesen igaz. Csak akkor kapod meg 1 hét alatt (nem 2-3 nap) ha bemész a szalonba és kiválasztasz egyet azok közül amik ott vannak."

vagy ha jó spanod a tulaj... ;)

bucsusduda 2007.12.11. 23:38:00

500! (de nem fiat...)

JUBILEUM! GRATULA MINDEN KEDVES HOZZÁSZÓLÓNAK, FÓRUMOZÓ TÁRSAIMNAK!!! :D

Nerve 2007.12.12. 08:53:01

bucsusduda: "vagy ha jó spanod a tulaj... ;)"

hát akármilyen jó spanod nem hiszem, hogy saját gyártósora van és legyárt neked egy olyat ami nincs náluk:)

szkunszk 2007.12.12. 13:12:28

Így igaz, Nerve!

Max. annyit tehet, h felcsörög pár "márkatárs-kereskedőnek" h van e náluk ilyen meg olyan.

Ez van. Sprite. :)

Nerve 2007.12.12. 15:10:38

Minden bizonnyal örömmel segíti ki a konkurenciát és küldi hozzájuk a vásárlót...:)

szkunszk 2007.12.12. 15:50:51

Nem úgy, Nerve.

Sok azonos cég csinálja, hogy elcserélnek időnként pár kocsit - a jó kapcsolat ápolását ill. a vevők megtartását szolgálva. ;)

SizeNine 2007.12.13. 00:37:08

Skunszk:elolvastam a Polo-s népítélet, megdöbbentő-viszont egy érdekes dologra bukkantam. Kaptam egy csere fábiát, idézem:"1.2-es Fabia, Wartburg hanggal, gyenge fékkel, de valami bájjal mégis)"

Apának 1.2es Fábiája van 3hengeres, a wartburg és varrógép hangnak mégcsak szikráját se érzékelem,hébe-hóba én is vezetem, kitűnően gyorsul. De mirőől beszélünk?A skoda is az Audi csoport tagja a VW-vel, Seattal.A Poloban is ugyan az a 1.2es motor van, mint a fabiában, seatban.Abban wartburg hang van?

Aki ilyeneket állít az nem normális.

szkunszk 2007.12.13. 14:54:50

SizeNine!

Meg fogsz lepődni: az én szüleimnek egy 1.2 -es (2004-es) Polo-ja van, a 65 lovas. :) Rengeteget mentem már én is vele: jó a fogyasztása, az ősöknek (2 személynek) bőven elég - meg elég ritkán is használják...

Tudod mi a helyzet a cikk írójánál!? Nagyon hozzászoktak a "jóhoz" (1.4-eshez), és a kisebb motort könnyebb fikázni, mert nem úgy megy. Csoda??? Valakinek az is megfelel (lásd én ill. a Te szüleid).

Minden autó (1.2-es, 1.4-es, 1.6-os motor) lehet jó, megfelelő más más ember számára! ;)

japánfan 2007.12.20. 14:05:39

Sheme

eszembe jutott soraid olvasása közben, h a török és egyéb végigba.. nyilvánvalóan sok genetikai hulladékot eredményezett..

renesis 2007.12.24. 18:39:15

Én azért veszek új autót és hitelre,mert:
1. nincs pénzem használtra,hogy egy összegben kifizessem- viszont most 3,99 thm-es hitelem van
2. ha elromlana, nem tudnám megcsinálni és 120.000km-ig nem annyival drágább a márkaszervíz, hogy ne érje meg (persze vannak amatörök akiket meg lehet vezetni)
3. nem vagyok hajlandó egy szutyokba beülni
4. dolgoztam használt autó kereskedésben- nincs külföldi autó 200ezer km alatt.
5 a hitelt úgy fogom fel, hogy bérlem az autót és így nem fáj
6 nem fogom megvárni, hogy 60 évesen érjek révbe, most akarom élvezni az életet nem 20-30 év múlva (meg se érem a statisztikák szerint)

Ui: számomra is csalódás volt a cikk

Cápa 2008.01.27. 22:10:13

A Logan -val, -vel toldalékkal helyesen: Logannal.
süti beállítások módosítása