Villám csapott a családi Camrybe...

  2010. június 01. - Bende Tibor Címkék: villám szívás toyota prokee bende camry

A szerzőről még nincs információ feltöltve!

A szerző még nem publikált a Totalcaron

Pedig milyen jó kis Bogár volt
2014-09-27 08:52:08

Az előző részek tartalmából: Elkezdtem Volkswagen Bogarat keresni. Vettem egy bogarat, örültem neki.

Én megmondtam előre, hogy baj lesz
2014-08-23 06:50:05

Az előző részek tartalmából: Elkezdtem Volkswagen Bogarat keresni. Vettem egy bogarat, örültem neki.

Bogár saga: Polírozom a bohócot
2014-08-02 12:15:37

Az előző részek tartalmából: Elkezdtem Volkswagen Bogarat keresni. Vettem egy bogarat, örültem neki.

Elment az eszünk: kasznit cseréltünk a Bogáron
2014-06-01 07:10:34

Épp Göbivel ültünk az irodámban, amikor Marci hívott, aki a Velvetnél dolgozik. Autót akart venni, mert a

És a két eset nem függött össze egymással.
Sietve igyekszem megnyugtatni az olvasót, senkinek semmi baja nem lett, ahogy a filmek végén szokás mondani, a jelenetek rögzítése közben élő állat nem szenvedett sem maradandó sem bármilyen sérülést. Péter fiam és a feleségem is jól vannak. Én kevésbé: öregedtem vagy tíz évet egy hét alatt.

DSC 0147

Hol is kezdjem? Elhatároztuk, hogy eladjuk a Camryt, gondolom ez vezetett a további bonyodalmakhoz. Szóval Rita a múltkor, egy kellemetlen szerdai vagy csütörtöki napon ment hazafelé a kocsival, amikor a viharos időben közvetlenül melléjük csapott a villám. Ők, és a körülöttük lévő pár autó egyből legállt, de miután újraindították a rendszert, és meggyőződtek róla, hogy senkinek semmi baja, továbbhajtott mindenki. A Camryn annyi változás állt be, hogy elmúlt az alapjárata, illetve nem múlt el, csak kicsit lejjebb költözött, olyan 400-500 közé.

Ezt mesélte Rita telefonon, amikor igyekeztem megnyugtatni, hogy semmi baj, a kocsiban nem érheti őket a villámcsapás, mert alul gumi van, meg az egész Faraday kalitkaként viselkedik. Ő ezt letojja, nézzem meg az alapjáratot, mert az szar. Oké.

DSC 0140

Aznap se, másnap se volt rá idő: későn estünk haza, de szombaton kitaláltam, hogy menjünk el a ferihegyi repülőmúzeumba. Ott még úgyse voltunk, a gyereket meg trenírozzuk a repülésre, a nyáron hátha kell, ne érje váratlanul az a bizonytalan izé, meg a kicsi hely.

Odafelé az M0-on mentünk, semmi baj nem volt, helyén volt az alapjárat is, mert Prokee tanácsára levettem az akkusarut pár percre. A gyerek nagyon élvezte a repcsiket, amibe lehetett felment, almát evett, pelenkával dobálózott, ürgét etetett, jól érezte magát. Záróra után - gondoltam - elszívok egy cigit, nem szeretek a kocsiban dohányozni, ha ott a gyerek. Mire mindenki meglett, beült, becsatolta magát végeztem is, beültem a vezetőülésbe, amivel ezzel a lendülettel hanyatt estem. Eltört a háttámla. A tövénél. Sose volt az igazi a racsnija, de most nem is azzal volt baj, hanem maga a váz törött el. Persze alapjárat se lett.

A Rita tekintetét nem próbálnám meg leírni, ő szavak nélkül is remekül kommunikál, nagyjából olyasmit olvastam ki belőle, hogy miért nem az anyámmal hentergek inkább, mint törjem el az ő székét. Bocs. Ezzel hogy megyünk haza? Rita beült mögém, a lábával támasztotta az ülést, én meg amennyire lehetett hasizomból tartottam magam. Így.

DSC 0142

Otthon nyakamba vettem az internetet, de ne feledjük, ez a háromnapos hétvégén volt. Az se vette fel a telefont, aki egyébként hétvégi elérhetőséget is megadott. Egy árva kárpitost találtam, aki vállalta, hogy kedden megnézi. Az nekünk nem jó, mert akkor nem tudnak vele bölcsibe menni, azonnali megoldás kell. Azt nem tud. Oké, tovább a netre. Végighívtam az összes bontót, minden ismerőst, de senki se tudott semmit, leginkább a telefont se vették fel. Illetve nem: egy nagyon segítőkész bontóst találtam, aki felhívott egy további nyíregyházi kontaktját, de ott kiderült, a bontásra vett Camryből a két első szék kelt el először.

Vasárnap lett, megoldás nem lett. Még hónapokkal ezelőtt terveztem, hogy veszek pár apróságot a kocsihoz, hirdetett is egy srác a nekem kellő dolgok közül, de végül nem hívtam, csak eltettem a számát. Ő se vette fel. Hétfő lett. A gyerekért és az asszonyért anyámék jöttek, vitték őket hozzájuk, úgy hosszú távra, ha nincs kocsi, nincs bejárogatás, beköltözés van. A gyerek se, meg én se bírjuk a külön létet, azonnal cselekedni kell.

DSC 0185

Kedd reggel az első dolgom volt felhívni az eltett számot, és csak reménykedni tudtam, hogy lesz vezetőülés, mindegy milyen anyagú, színű, csak legyen. Egyből felvette.

- Heló, kellene nekem Camry ülés, van?
- Van, szürke bőr. Sajnos nem fűthető. Kell?
- Hogyne.
- Van még pár dolog a padláson, ha kell még valami, most szólj lécci, és lehozom.
- Őöö kellene kardánbox, ami a kézifék alatt van. Meg kellene egy balos helyzetjelző, hátsó lámpák, ilyesmik.
- Oké, ami van, lehozom, mikor jössz érte?
- Ma, ha lehet, elég sürgős lenne.
- Rendben, gyere olyan hét körül.
- Ott leszek.
- Szia.

Munka után rohantam a megadott helyre, minden került szépen, ami kellett, megállapítottuk, hogy kicsit lóg a kormányoszlopom felső csapágya, vigyek azt is, oké. A széket még ott betettük, nem akartam magamat büntetni hazafelé is a két BMW kerékkel kiékelt székkel a sztrádán. Elhoztam a régi ülést is, annak szebb a huzata, majd átteszem, az ülésfűtéssel együtt. Közben jól eldumáltuk az időt, bankautomata is nehezen lett, de végül kifizettem, hazajöttem.

DSC 0172

Hazafelé hívtam Prokeet, hogy volna-e kedve kormányoszlopot cserélni a Camryben? Ó persze, de előtte nézzük meg, nehogy valami furcsa megoldás legyen, aztán ott álljunk egy kormány nélküli autóval. Jöjjek holnap, tehát szerdán.

Másnap a működő székes, de ismét alapjárat nélküli kocsival meglátogattam a gyereket, fürdetéskor leléptem Prokeehoz, megnézni a kormányt. Odafelé - épp Viktorral beszéltem telefonon - a 6-os úton rettenetes szitálásba kezdett az autó, mintha első defektet kaptam volna. Azonnal félreálltam, megnéztem, nem volt defekt. Nohát.

Lassan tovább hajtottam, 90-re gyorsulva ismét előjött a szitálás. Megint megálltam, megnéztem, Felhívtam Prokeet.

- Figyi, valami van, szitál a kocsi mint a veszedelem, se szaga, se defektje nincs. Olyan 80 körül kezdi, és onnantól felfelé csinálja, ha visszalassítok, csak megálláskor hagyja abba. Utána megint nem csinálja 80-ig.
Hol vagy?
- A battai lehajtónál.
Óvatosan gurulj ide, megnézzük, mi a franc van.

Mire 30-cal odagurultam, azon a 2-3 kilométeren, magam is éreztem mi itt a gond. Prokee szaladt ki a garázsból, hogy szuper, ég a fék. Ég. A Fék. Befogott a lelkem. Ha lett volna nálam balta, szétcsapkodtam volna az egészet.

DSC 0148

Megpróbáltuk leszedni a kereket, de olyan forró volt, hogy a kerékkulcs átforrósodott tőle. Amíg vártuk, hogy hűljön, megnéztük a kormányt, semmi extra, egy-két órás munka, sztorimennyiségtől függően. De azt semmiképp se ma, előbb a féket, mert ez az autó így nem megy sehova.

Leszedtük a kereket, és úgy lett, ahogy gondoltuk, a fékmunkahenger egyik dugattyúja szorult meg, egy frissen elhagyott porvédő és a szar, saras idő eredményeképp. Nagy nehezen szétszedtük, kipucoltuk, felpolíroztuk a dugattyút benne, de porvédő így se volt, tehát az első pár pocsolyáig fog működni. Közben kicserélődött a kardánbox, meg a helyzetjelző is. De ha már szétszedtük, és úgyis megyek fékért, hozzak egy jobbos féltengelyt is, a belső csukló mintha lógna. Szuper.

DSC 0154

Mire végeztünk, éjjel lett. Óvatosan hazaindultam, pocsolyakerülgetéssel és kevés fékezéssel. A 35 kilométert úgy másfél óra alatt tettem meg, minden szuperül ment egyébként, amíg az ölembe nem öntöttem a Mekiben vásárolt fél liter kólát, ezzel felhívtam Prokeet, fuldokoltam a röhögéstől, vidám este volt. A fék ugyan nem fogott be, többször is megálltam ellenőrizni (például a kólás esetnél), de ez így nem volt jó. Megvártam a reggelt, hívtam a bontót, féknyereg van-e? Volt. És féltengely? Az is volt. Rohanás a BMW-vel a bontóba, egyeztetés a szerelővel, mire visszaérek álljanak neki, hozok fékmunkahengert, nyerget, fékfolyadékot (nekem ez akkor is fékolaj), féltengelyt meg fékbetétet is: annak se tett jót a beállás, az biztos.

DSC 0158

Péntek délutánra lett meg az autó a szerelőnél. Nem ment simán: nem gyári fék volt alatta, ugyanis ebben elöl kétdugattyús fék volt, a gyári meg egydugattyús. Olyat hoztam. A féktárcsa is nagyobb volt, a féknyereg is. Sikerült végül gyárira visszaállítani az állapotokat. Kikerült a nagy tárcsa, lett új nyeregtartó, meg maga az egydugattyús nyereg, bele szép, új ropogós fékbetét. A műszer szerint a fékhatás tökéletes – tudtam meg a szerelőtől, ahová leadtam a kocsit fékileg, hiszen ezt mégsem bántja otthon az ember, mint egy kárpitbolhát. Már csak a kormány van hátra. Péntek este van.

Munkából rohanás a családért, egy hét különlét mindenkit megviselt, a hazautat a BMW-vel élveztük, a gyerek kurjongatott, megígértem neki, hogy fürdetésre hazajövök. Hibáztam, éjfélre voltam otthon. És a kormányoszlopot ki se cseréltük. De haladjuk sorjában.

Elindultam Prokeehoz, a héten harmadszor. Ha lesz gyerekük, azt biztos rólam nevezik majd el, olyan, mintha hazamennék, a lépcsőházban előre köszönnek a nénik, a telepi srácok már nekem is dudálnak. Hiába, no.

DSC 0183

Szóval odagurultam a Camryvel a kormányoszlop cserére. Gondoltam, míg a mester kicseréli a kormányt, addig én leszedem a jobb huzatot az ülésről és ha lesz idő, felteszem arra, ami most a kocsiban van. Csendben, megszokott módon egymást nem zavarva dolgoztunk, amikor Prokee szólt, hogy ha munkafázisokat akarok önöknek megörökíteni, akkor most jöjjek, épp veszi ki a légzsákot a kocsiból. Ezen a ponton örökre megszakadt az ülésszerelő kalandom.

Odamentem a fotóapparáttal, és egyszerre dermedt csend lett. Kisvártatva megszólalt Prokee:
- Te Tibor, ebben az autóban nincs bekötve a légzsák.
- Mi van?
- Ebben az autóban nincs légzsák. Mármint van, ez itt új, nem visszavarrott, de nincs bekötve. Nézd, egy szál elektromos kábel jön be a kormányba, és az jól láthatóan a dudához megy.

DSC 0207

Összeomlottam. Megsemmisültem. Ez nekem sok volt. Ott álltam, két fogóval a kezemben, és ismét megkértem, hogy ismételje meg, amit mondott. Megismételte, és folytatta:

- Nem akarok rosszmájú lenni, de lehet, hogy mégis igazuk volt tavaly a kommentelőknek? Nem volt gyári a fék, nincs légzsák, ez több, mint gyanús. Mert nálam is volt ám törött autó, vagy három év alatt jöttem rá, amikor az egyik ficakban észrevettem egy oda nem illő varratot.
- Te figyi, ez az autó nem volt törött. Elöl biztosan nem, tudom, érezem, láttam alulról, megmértem százszor, nem volt törött.
- Oké. Adjunk rá gyújtást így, hogy nincs benne a légzsák, és kiderül, mit mond a visszajelző. Ha nem mond semmit, akkor ez egy nem bekötött légzsák, tehát nincs légzsák és az autó törött volt.
- Adjunk.

Visszatettük az akkusarut, ráadtam a gyújtást, a légzsák közben a garázsban a polcon pihent.

- Na, van airbag-ikon?
- Nincs.
- Akkor indítsd be!
- Most sincs.
- Állítsd le. Fogadjunk, ha kiveszem a műszerfalat, ki lesz véve belőle az izzó, azért nincs.

DSC 0206

Nekem már teljesen mindegy volt, kiábrándultan, elcsigázottan hajtottam végre az utasításokat, fejben fogalmaztam a beszélgetést a bontóssal, hogy most, hogy elhoztam pártízezerért cuccot, vissza is vinném a kocsit bontásra, új a hűtő, a generátor, a fék, mennyit ad érte. A Rita meg mivel fog addig járni? Jézusom. Ahogy eszembe jutott a feleségem, megcsörrent a telefonom. Ő volt az.

- Szia, kilenc óra van, mikor jönnél, álmos a gyerek.
- Őőő, hamarosan végzünk, nem megy minden simán, tedd le, este, ha megjöttem, megpuszilgatom.
- Ugye nincs baj?
- Nem, dehogy is, nincs baj, minden rendben, csak kicsit másképp haladunk, mint terveztük.

Még nem tudtam, hogy adom elő otthon, hogy évekig abban a tudatban jártunk egy autóval, hogy az biztonságos, légzsákos, aztán mégse az. Prokee közben kivette a műszerfalat, forgatja, nézegeti, szedegeti ki az izzókat.

- Ebben a műszerfalban nincs is légzsák ikon.
- Nem érdekel, rakjuk össze, és a Dunának megyek vele. - így én.
- Ne izélj már, lehet, hogy gyári technológiával csinálták, nézd, ez a csavar itt miért más színű, mint a többi? - nyugtatgat, látva az arcom színét.
- Nem tudom, rakjuk össze és hagyjuk ezt.
- Valami oka biztosan van, hogy benne van egy légzsák, ami nincs bekötve.
- Nem érdekel Prokee, ne haragudj. Ez a Carmy egy fos, soha többé nem akarom használni. Kérlek rakjuk össze, holnap beviszem egy kereskedésbe, és otthagyom.
- Tudod mit?
- Mit?
- Hívd már fel a srácot, tudod a Camrytalis Kareszt, hogy hogy van ez?

Felhívtam, elmondtam a problémámat, és Karesz kiröhögött bennünket:

- Hülyék vagytok, ez a légzsák nem igényel bekötést, visszajelzője sincs, sima mechanikus cucc, a kormányoszlop megnyomja – mikor már gyűrődik – ez meg az arcodba durran. Ne is nagyon dobáljátok, épp ezért. A következő Camryben lett gyorsulásérzékelő, meg övfeszítő, meg ilyenek. Meg az angol gyártású Carinában, ebben nincs.
- Most ugye viccelsz?
- Nem, de ha nincs más, akkor búcsúznék, jó mulatást!

Még hallottam, míg tette le a telefont, hogy hangosan nevetett: bekötést keresnek, hülyék ezek!

Ismerik azt az érzést? A kőleesés? Eufória? Vidámság? Boldogság? Még puszit is adtam a Camrynek, pedig vele kapcsolatban a múltkori felforrásos eset óta nem vagyok túl közvetlen viszonyban.

DSC 0208

Prokee is örült, gyorsan felforgattuk a garázst, hogy a hiányzó műszerfali izzókat pótoljuk, mielőtt kicseréljük végre a kormányt. Ja, hogy közben tíz óra lett? Hujjuj.

- Figyelj Tibor!
- Hm?
- Most akartam leszedni a kormánykereket, és észrevettem, hogy a tartócsavarja laza volt. Te lazítottad meg?
- Nem.
- Akkor most meghúzom, megnézzük, így is lóg-e a kormány. Nézd, így nem lóg. Ez volt a gond. Illetve az alsó csukló még gond lesz, de sokkal jobb. Menj egy kört és nézd meg.
- Oké, ide vele.

Tényleg jobb lett, éjfélre szép, műszerfali izzókkal, meghúzott kormánnyal, elcsigázottan és kimerültem estem haza. Három éjszakányi szereléssel, egy félbehagyott üléssel. A heti mérleg: eltűnt az alapjárat, eltört a szék, megégett a fék. Az alapjáratot kivéve minden megoldódott. Rita elégedetten használja a Camryt, mindenki boldog lett. Ja, a jobbos féltengely helyett balost hoztam. Öregszem. Na irány dolgozni!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://belsoseg.blog.hu/api/trackback/id/tr52047911

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pasas 2010.06.01. 15:44:19

A légzsák megoldása érdekes.

Dennis01 2010.06.01. 15:56:38

Ez a Camry egy fekete macska nektek...
Meg szerencse, hogy Prokee mester ott van. :)

esef 2010.06.01. 16:00:54

Akkor innentől fogva a japán autókat is lehet szidni az "érdekes" megoldások miatt?

Az óra hányszor fordult már, hogy a kormány ilyen rettenetes állapotban van?

nem kéne... 2010.06.01. 16:05:23

érdekes az az ülésállító így lánccal...
ilyent se láttam még.

peetmaster · http://nemdohanyzom.blog.hu 2010.06.01. 16:05:34

ez kezd olyan lenni, mint a haverom, ott nem az autókkal van a gond, hanem a csávó olyan szerencsétlen, hogy a fotója van a lexikonban a "pech" illusztrálásánál.
Össze- és feltörik, meghúzzák, kőfelverődés, ami csak kell és drága javítani. Sose valami 3000 forintos apróság.
[akinek gyereke van, az ne dohányozzon, főleg ne a családi kocsiban]

pickapu 2010.06.01. 16:08:26

A kólával vigyázni kell, alattomosan támad és rohadtul ragacsos csápjai vannak. Különösen veszélyes menet közben a gyanútlan sofőrökre, pláne ha előtte kocsiban zötykölődéssel ingereljük. Nemhiába van palackba zárva. :)))
A légzsákos fordulat nem volt rossz. :)

Dr Zoidberg 2010.06.01. 16:09:00

Hogy is volt? -> "Nichts ist unmöglich. Toyota." Höhö.

Humphrey 2010.06.01. 16:10:50

háát nem tudom.
egyfelől iszonyú szopó lehetett a sorozat, idegileg teljesen kész lehettél.
másfelől nem tudom ezt a postot nem a 'miért-ne-vegyünk-öreg-autót-napi-használatra-hacsak-nem-szeretünk-jobban-szerelni-mint-a-családdal-lenni' sorozatba illeszteni.
én már rég vettem volna egy swiftet, főleg, hogy lehet a béemvén buzulni.

btw, miért akarjátok eladni? mit vennél helyette?

(ps: autóban cigizni...ez komoly?)

86c 2010.06.01. 16:12:09

most akkor a tojoda sosem romlik el?

Bende Tibor 2010.06.01. 16:17:10

@Humphrey: Liana automata, Gastra automata, ilyeneket néz Rita.

skrimp 2010.06.01. 16:22:11

"Villám csapott a családi Camrybe..."

"közvetlenül melléjük csapott a villám"

Ezeknek az indexes szerzőknek valahogy mindig problémájuk akad a címadással. Tessék, bazzeg, KATT, KATT, KATT. KATTTT.

Káposztakukac 2010.06.01. 16:22:36

undorító, szétkopott csotrogány. roncstelepen a helye, nem szervizben.

evil. 2010.06.01. 16:26:01

A múltkor megmondtam, mindig ez van, valamit szerelni akarsz és soha nem lesz vége :) és mindig akkor kell szerelni mikor minden összejön:) de ezeknek lelkük van :)

okoskodó 2010.06.01. 16:26:04

"én meg amennyire lehetett hasizomból tartottam magam."

Aszongya hasizom. Ezen röhögök öt perce. :-)

szakikám · http://autoolaj.hu 2010.06.01. 16:26:59

most akkor belecsapott vagy mellécsapott vagy csak hallották hogy dörög az ég?

zsoci 2010.06.01. 16:27:32

Én cxsak azt nem értem mitől lenne rosszabb egy légzsák nélküli, szakszerüen megjavított autó ?

Ugyanolyan jó az.

P12_dCi 2010.06.01. 16:30:02

Okádék, gusztustalan retkes a belseje. És ezt egy nő használja. Nálam az autóban nagyobb a tisztaság mint otthon a lakásban.

Peti80 2010.06.01. 16:33:18

Ha nem volt elektromos csatlakozó a légyzsákon, akkor milyen bekötést kerestetek hozzá?

yeti 2010.06.01. 16:34:42

Bende csikósi babérokra tör,és prokee lesz az új Karesz:)

PepeXVI 2010.06.01. 16:36:18

Kicsit túlzásnak érzem a légzsák miatti mizériát. Egy ekkora autó védelmében légzsák nélkül is lehet bízni. Ha pedig (szerencsére) nem került sor rá, hogy kiderüljön, hogy működik-e, utólag már nem aggódnék.

Egyébként szerintem a Camry összes baja egy nemtörődöm előző tulajtól eredezik (nem gyári fék, szétült ülés), ótó lesz az még sokáig.

Én nem váltanék Gastrára, esetleg a Lianára, mert az egy túlságosan alulértékelt Suzuki. Amúgy nem olyan rossz, mint a híre. De a Camry mégiscsak szívhez szólóbb, nem? :)

Humphrey 2010.06.01. 16:36:34

@Bende Tibor: automata Lianából 5(!)db van a használautón 1,1-1,5Mig.
automata Focusból 50 0,75-3Mig

Seca81 2010.06.01. 16:37:09

Basszus ez a cikk qrva jó lett! :)))))))))

Pierre73 2010.06.01. 16:41:38

nem csapott a villám a carmy-be, csak mellé... basszátok meg a főcímet!

msadmin 2010.06.01. 16:45:35

mint toyotás mondom h télleg sokat szív a Tibi evvel a camryval.

Mayday 2010.06.01. 16:50:42

nem értem miért kell ilyen ezeréves, nembiztonságos megbizhatatlan ronccsal járni.

ha a feleséged alatt áll be a fék? vagy beleszáll valaki szemből, akkor hogy számolsz el magaddal, hogy egy suzukiban is ezerszer nagyobb biztonságban lett volna?

értem én hogy menő ócskavasakkal járni (az euro besorolásról ne is beszéljünk most), de nem a feleséged életének a kockáztatása árán.

kis csibe 2010.06.01. 16:51:54

En azt nem ertem, hogy ittvan ez a Totalcar. Szerintem kishazank legjobb autosmagazinja, es nagyon jol csinaljak a sracok, minden tiszteletem az ovek. Ehhez kepest megis ilyen szakadt lofasz ezereves bontoszokvenyekkel kell szaladgalniuk? Vajon Jeremy Clarkson is ilyesmi autos problemakba utkozik bele a privat autoi kapcsan? (felreertes ne essek olvastam rola, milyen autoi vannak) Ennyire Magyarorszag lennenk es ennyire balkan?

XJS · http://www.ae86.hu 2010.06.01. 16:58:07

Bende ur, ket dolgot nem ertek szetszeditek a (nem gyari) ketdugos nyerget, masnap meg veszel a bontoban egy egydugosat?
Masreszt a toyodiy.com oldalon masfel perc kideriteni, hogy a legzsak hogy van bekotve, mi tartozik hozza, de a gyari szerelesi kezikonyv is fent van am az informacios szupersztradan :D Ha erre nincs ido, akkor meg tessek vmi rendes helyre hordani a vasat, en nem kockaztatni a csalad eletet. Es ezzel nem Prokee hozzaerteset akarom minositeni, tavol alljon tolem, de a tipusismeret azert lenyeges lehet nehany esetben...

plephyl 2010.06.01. 17:05:08

hazug cím, mint mostanában megszoktuk...

ez a toyota meg lefutotta már, amit le kellett, én betolnám a bontóba. egy toyota bőrkormánya olyan 4-500 ezer km után nézhet így ki...

az előző tulajok sem lehettek túl precízek, ha még a fékekre sem figyeltek oda...

czefre 2010.06.01. 17:14:45

alattam is törött el így ülés, egyedi megoldás: pótkereket ülés mögé, simán megtart amig elmész szervízbe

Alf (törölt) 2010.06.01. 17:15:27

Hm ez most szöget ütött a fejembe, mert a DSben a kormánykonzolban meg a kesztyűtartóban lenne hely egy légzsáknak, ha okosan csinálom, lehet, hogy ilyet be lehetne építeni utólag?

hallot már valaki ilyenről?

pet77 2010.06.01. 17:27:25

Tipikus lelakott, sokat futott taxi, rendszeresen nemtörődöm gazdával, ráadásul egy korábbi csatt után hanyagul javítva(más fékek, laza kormány))... egy camry min 400 000 km alatt néz igy ki.
Ezzel a kocsival mindig is szívni fogsz,mert legalább 10 gazdája volt már!!!
Ez nem a camryt minősíti

Bende Tibor 2010.06.01. 17:30:13

@pet77: Örülök, hogy figyelsz.
1. nem volt törve
2. nem volt taxi
3. előttem jogilag 2 gazdája volt

biker_kolee 2010.06.01. 17:30:34

Nem értem azokat, akik azt várják el egy autós újságírói társaságtól, hogy vadonatúj, pukimentes autókban szaladgáljanak.

Szerintem náluk jobban senki sem tudja azt, hogy melyik az az autó, amelyiket érdemes akár újonnan, akár használtan megvenni. Nem véletlenül van még mindig meg Tibinek a Camry, nem véletlenül Mercibuzi Csik, Baowah sem véletlenül jár az ezeréves konstrukciójú Pandával valamint egy már-már korosodó Suzuki GS1200SS-el, Balázs Vitya sem (csak) jókedvből tartja a Pannóniát, Motordoki az Oettinger Bogarat, stb, stb..

Kérdem én, ha mindegyikőjüknek nullkilométeres autója/motorja lenne, a TC-Flottás olvasmányok miből állnának? "Elvittem a XX-et (tetszőlegesen behelyettesíthető ide egy autó/motormárka és egy típus) a kötelező harmincezres szervízre. Igazából semmit sem csináltak neki, még mindig minden tökéletesen működik. Százezernél eladom, és megyek a szalonba a következő, már faceliftelt változatért."

Kell ez nekünk? Szerintem nem.

NA, EZÉRT van ennyi, általatok ócskavasnak hitt idősebb autó a TC Flottában.

kis csibe 2010.06.01. 17:32:11

@Alf: De ennyire?
Erted a problemamat. Autos fiuk - akiknek nyilvan ez (is) a maniajuk - es ennyire futja? Bontobol eletre keltett a vegletekig hekkelt 20 eves Toyotara? Ne is sportkocsjuk legyen, de legalabb egy tisztesseges 4-6 eves 5os BMW, A6os vagy LS Lexus, vagy valami hasonlo ami tiptop allapotban van. Ezeket a kepeket rossz nezni! Borzaszto allapotban van az a szerencsetlen kocsi...tenyleg jobb lenne mar hagyni bekeben megnyugodni.

Mayday 2010.06.01. 17:34:25

@biker_kolee: senki nem modnta hogy nullkilométerest vegyen, de egy 8-12 éves, 150 e km körüli autó teljesen reális elvárás.

Mayday 2010.06.01. 17:36:09

@biker_kolee: és ha a Camry a tibi felesége alatt esik szét? Vagy nem igy szorul be a fék, hanem 90-el blokkol egyet hirtelen ?
vagy eltörik ? akkor majd a feleségének mit mond a kórházban? hogy menő a 20 éves bontószökevény?

pet77 2010.06.01. 17:36:38

@Bende Tibor: örülök az optimizmusodnak:)))
A képek láttán ehhez képest a 17 éves sunny D-m szalonautó!

Nem lehet, hogy előtted lévő 2 gazda egy erdőszélen lakott benne:)????

Bende Tibor 2010.06.01. 17:37:03

@kis csibe: De mi itt a hekkelés? A gyári állapotra visszaállítás, vagy az ülés cseréje színben és típusban egyezőre, esetleg egy új generátor vagy hűtő cseréje?

Nem értelek.

Hugo85 2010.06.01. 17:37:23

@Mayday: Mi az, hogy "elvárás lenne"? Milyen alapon vársz el TE tőlük bármit is? Tán rokoni kapcsolatban álltok vagy a főnökük vagy? Esetleg mi is mondjuk meg neked, hogy milyen színű pólót vagy inget vehetsz fel csak, és hogy hány percig mosd a fogad? Nonszensz, komolyan...

Mayday 2010.06.01. 17:40:10

@Hugo85: reprezentálná a magyar autópiacot, aminek az átlagéletkora 12 év körül van.
igy a 20 éves japán kocsi nem releváns és nem mellesleg nagyon rossz példa, amit sokan bután követnek.

Bende Tibor 2010.06.01. 17:40:36

@Mayday: Figyi, egy vadiúj autó kormányműve is széteshet a kanyarban, és ottmaradhat valaki az úton, hullazsákban. Ismerős családjában történt. Ez marhaság, hogy valami attól jobb, mert újabb. És még csak nem is feltétlenül biztoságosabb, mert újabb. De, hogy drágább, az biztos.

Ha a Rita alatt fogott volna be a fék, akkor félreáll felhív és elmondja mi a baja. Azé nem kell hülyének nézni, mert nő.

Bende Tibor 2010.06.01. 17:42:34

@Mayday: Reprezentálj inkább te, én meg járok az öreg szarokkal, amiket végül is szeretek.

biker_kolee 2010.06.01. 17:42:35

@Mayday: Jajj, ennyire ne legyél már drasztikus, kérlek..

Mi történik, ha 90-nél blokkol a kerék? Na mi? Felrobban, átpördül a szalagkorláton és tömegbalesetet okoz, mint a Cobra 11-ben? Ugyan, ugyan...

Egyébként pedig, attól, mert nő, még nem kell szőkének gondolni. Neki is van annyi esze, hogyha ezt (vagy az erre utaló jeleket) észreveszi (mert azért egy fék csak úgy, hirtelen előjelek nélkül nem blokkol be..), akkor megáll és felhívja Tibit. Volt már erre példa, úgy emlékszem.

Hugo85 2010.06.01. 17:44:21

@Mayday: Remélem - a te logikádat követve - te is reprezentálod az átlagos magyar munkavállalót/vállalkozót és minden az esetlegesen aktuális átlagjövedelem felett megkeresett forintodat adakozásra költöd. Miért akarod megmondani nekik, hogy hogyan éljenek, tán neked túl sokan megmondják? Szerintem te csúnyán félreértesz valamit, ők nem köztisztviselők, nem kell senkiért dolgozniuk vagy a magánéletükben semmilyen példát mutatniuk, és nem is te fizeted a bérüket...

korszellem 2010.06.01. 17:44:33

Szegény Tibi,igazi pechvogel!:)
Minden kocsin óriásit bukik,de legalább közkincsé teszi a szívásait,így intő például szolgálhat minden roncsmentőnek.
Én is elgondolkodom néha,milyen jó lenne egy golf2 gti,vagy egy alfa 164 turbo.Csak úgy. Szerencsére ilyenkor jön egy ilyen cikk Tibitől,vagy Csikóstól,ami visszaránt a földre,vissza a megbízható szürkeségbe...

kúrórudi 2010.06.01. 17:46:53

Hát ez egy kibaszott szar poszt.

Gyakorlatilag 0 a sztorija, szarul van megírva (no humor, néhol zavaros), túl belterjes, ez óriási, alap újságírói hiba, hiszen nem incinek, fincinek, prokinak szánod a cikket, hanem néhány (jó esetben néhány ezer) olvasónak, akinek fingja sincs ki az az inci meg finci, de esetleg autóbuzi, vagy a sztori érdekelné.

Rém gyenge.

pet77 2010.06.01. 17:49:19

Semmitöl nem csordul ki a nyálam jobban, mint egy régi, de makulátlan gyári állapotú, karbantartott autótól.
Fenti cikkben asszem ellenkezőjéröl olvashatunk...
..Ettől egyébként lehetett volna róla jó cikket is írni róla, s nem felsorolásszerűen tőmondatokat egymás után szerkeszteni:))

korszellem 2010.06.01. 17:50:06

A feleséged nem hülye,de azért elég ügyetlen,ha nem birkózik meg egy kézi váltós autóval...
Lehet gyakoroltatni kéne kicsit,osztán venni valami manuál váltóst.Olcsóbb venni,meg fenntartani is.

kafferbivalybalamber 2010.06.01. 17:51:23

@Mayday: "Vagy nem igy szorul be a fék, hanem 90-el blokkol egyet hirtelen ?"

Úgy nem tud beszorulni. A fék magától nem fogja meg a tárcsát, csak nem engedi el az utolsó fékezés után. Persze csak akkor, ha korrodált, szennyezett, satöbbi.

Ha félsz az autóktól, tanuld meg kicsit a fék, kormány, futómű működésének alapjait, és meg fogsz nyugodni.

Bende Tibor 2010.06.01. 17:51:26

@korszellem: Utáljuk a kézi váltót. Én is.
@pet77: Így is 13 ezer karakter lett, pedig voltak még ágak-bogak, de majd legközelebb.

Mayday 2010.06.01. 17:52:29

@Bende Tibor: automata váltós autóban ez nem volt oylan egyértelmű.

és ha még el is fogadom hogy nem megbizhatóbb az újabb autó (bár nekem az autóim 0 és 150 ezer km között voltak és egyiknek sem esett szét semmije, aminek köze lenne a menetbiztonsághoz, de biztos én vagyok a hülye), egy töréstesztben simán belehlasz a camrydba ott ahol egy új suzukiból röhögve kiszállsz, de te tudod.

kis csibe 2010.06.01. 17:53:27

@Bende Tibor: A hekkeles talan rossz szo volt. Szoval ez amit itt ti csinaltatok tipikusan az, hogy egy autot megprobaltok meg eletben tartani, pedig mar jol lathatoan at szeretne koltozni a masvilagra.

Es az uj autoval is lehet gond igy van. De azert ezzel kapcsolatban 2 dolgot szogezzunk le:
1. Egy jobb allapotban levo - ahogy irtam - 4-6 eves BMW, Audi, Lexus azert valoszinuleg kevesebb eselyt arra hogy elszarodjon valami ennyire sulyosan.
2. Igenyesseg. Ez az auto - mar megbocsass - de a kepek alapjan egy katasztrofa. Ilyenbe rossz beszallni, nemhogy valahova menni vele. Plane ha autos ujsagirokrol beszelunk, ennyit feltelteznek.

pet77 2010.06.01. 17:54:51

@Bende Tibor:
Jól bírod a piszkálódást...Hogy csinálod???
Asszem jól áll neked ez a szerep, amit a subaru óta sorsszerűen "alakítasz":)

Mayday 2010.06.01. 17:55:26

@Bende Tibor: nem modntam hogy ne, csak ne hiredesd hogy minlyen kva jó dolog. összesen nem szoptam annyit 10 év alatt a kocsijaimmal, mint amennyit most leirtál.

@Hugo85: ennyire hülye nem lehetsz. tőlem azzal jár amivel akar, csak ne hirdesse hogy ez milyen menő, mikor maga körül mindenki életét veszélyezteti ezzel. szivesen összenézném a camry fékútját 50-ről meg 100-ról egy új suzukival, biztos hogy a suzuki 3-4-5 méterrel előbb áll meg.

ben1988 2010.06.01. 17:55:43

Hát én megnézném azért egy camry vs suzuki swift törésnél ki száll ki egyben...hiába sokcsillagos a suzuki de kisebb és könnyebb is, ha nincs a toyota rommá rohadva akkor szerintem a nagyobb autó nyer az esetek többségében.

ommm 2010.06.01. 17:55:55

@Mayday: Alapvetően igyekszünk elkerülni a törést. Ha lehet.

Leadfoot 2010.06.01. 17:56:52

Mit csinálnátok ti Prokee nélkül? Lassan fölvehetitek a TC-hez flottakezelőnek.

biker_kolee 2010.06.01. 17:57:28

@Mayday: Rád kár fecsérelni a szót, elég elvetemült egy alak vagy. :)

Mayday 2010.06.01. 17:57:31

@kafferbivalybalamber: de a tárcsa eltörhet ha túl vékony, plána ha végig melengeti a ráragadt fékpofa.

és ha annyira nem figyel a fékre hogy igy be tud rozsdásodni (téli-nyári gumi cseréjekor mindig ránézek) akkor kiváncsi lennék hogy a tárcsa mennyivel van a megengedett vastagság alatt.

Mayday 2010.06.01. 17:59:37

@ben1988: de rommá van rohadva, mert 20 éves. akkor is ha nem látod, belül lehetnek (vannak) szerkezetet gyengítő rozsdák.

arról már nem is besézlek, hogy nem kell hogy a kocsi rohadt legyen, elég ha a 20 éves öv már csak 2 tonnát bír ki az új öv 3-3.5 tonnájával szemben, rögtön meglepően gyorsan fog közeledni a kormány.

pindroch 2010.06.01. 17:59:55

Szerintem is tök jó lett ez a cikk. Én pl el sem olvasom az új autó teszteket, mer nem hoz lázba, hogy 20 literrel nagyobb lett a csomagtér... stb.

nekem egyszer a bal első fékcsövem lyukadt ki, piros lámpa előtt fékeztem, egyszer csak beesett a pedál. Érdekes volt. Modjuk azt a mai napig nem értem, hogy ha kétkörös a fékrendszer, akkor hátul mért nem fogott?
Mindenesetre hazamentem a négyesen (100km)vészvillogóval, 60nal, háromfényéves követési távolsággal.

hakapeszimaki1986 2010.06.01. 18:00:17

Én úgy veszem észre,hogy a japán autók általában kevés alkatrész-igényűek,megbízhatóak bizonyos km-ig,aztán egyszerre hullik szét atomjaira minden.
Szerintem most kéne eladni.Én egy tizenéves légzsákpatronban amúgy sem bízom meg feltétel nélkül.A gyártók emlegetnek 10-12 évet a légzsákra vagy az csak marketing?

Bende Tibor 2010.06.01. 18:00:43

@Mayday: képzeld, semennyivel. Új.

Mayday 2010.06.01. 18:03:13

@ben1988:
egy 20 éves camry 1240 kg, egy új suzuki 1000 kb legalább ( specialsuzuki.hu/kategoria/2/2/25/105 ), ezt a 20% előnyt simán elveszti a passzív és aktív biztonságban.

Cooper911 2010.06.01. 18:03:17

Srácok, azért szerintem örüljünk ennek a Camrynak. A mai délutánunkba kellemes perceket csempészet. Ha Rita egy Zsir új 1es BMWvel járna (más is behelyettesithető) akkor ennyi eltt volna a cikk:
Elmentünk a gyerekkel a repülőmúzeumba, nagyon élvezte, Rita pofáncsapott, mert az új kocsijában rágyújtottam, a kocsi teszi a dolgát, jó kis gép sziasztok.... :)

kafferbivalybalamber 2010.06.01. 18:03:21

@Mayday: Aha, értem. Szóval ha a fék nem tud hirtelen blokkolni helyetted, akkor legalább a tárcsa legyen vékony és törjön el.

Arra mneg kíváncsi lennék, hogy mire nézel rá gumicserekor, amikor alapvetően fogalmad sincs arról, hogy hogyan működik a fék.
Mesélj.

Mayday 2010.06.01. 18:05:30

@Bende Tibor: mi új ?

@kafferbivalybalamber: mit meséljek ? meg szoktem mérni tolómérővel a féktárcsák vastagságát minden kerékcserekor.
és nem azt mondtam hogy legalább törjön el, csak azt, hogy ha hagyja berozsdásodni a féket, akkor a tárcsa vastagságát milyen gyakran ellenőrzi ?

pet77 2010.06.01. 18:07:15

@kis csibe:

Való igaz,jobb az új, mint a régi, de:
Akinek régi autója van, jó ha sajátkezűleg meg tud javítani bármit, van garázsa, aknája, jó alkatrészes összeköttetései...stb
..., de asszem a legfontosabb, hogyha már tizenéves autót veszünk, akkor kizárólag gyári állapotút, barkácsolásmentest.. Inkább legyen bemattulva a fényezés,esetleg lehet néhány rozsdafolt is, de ne legyen belebarmolva, átalakitva, "tunungolva"
"jobbátéve":)
A zsákbamacskát csak így kerülhetjük el.
..ja, és legyen még tartalékba 1-200 000 ft-unk átírás után is a javításokra.
Kapásból a következőkkel szoktam kezdeni, ha ilyen autót veszek:
-önindító bronzkefe csere
-generátor felújítás
-fékek, kormány ellenőrzése
-szíjak, görgők cseréje
-olajak, szűrők cseréje
-esetleg kisebb karosszéria kijavítás
Ez kb 100 pénzből megvan és a leggyakoribb buktatókat ki lehet szűrni vele...

Mayday 2010.06.01. 18:08:07

@pet77: és ha van benne, akkor vezérműszíj csere is :)

Mayday 2010.06.01. 18:09:02

@pet77: ja ott van , szíjak. akkor nem szóltam :)

Hugo85 2010.06.01. 18:09:45

@Mayday: Ne haragudj, de fogalmatlan, agresszív és ostoba vagy, még azt sem veszed észre, hogy a saját gondolatmeneted analógiájára építettem amit mondtam, inkább lehülyéztél, ha már a gondolkodás nem erősséged. Nem baj, sokan vannak még ilyenek rajtad kívül. Csak azt nem értem, hogy hogy bírjátok, hogy vége lett a Mónika shownak, mit csináltok a sok felszabadult idővel. Minden percben ellenőrzitek, hogy nincs-e felületi rozsda az acél féktárcsákon? Muhahah, ha lehet sose indulj el vele reggel ha rozsdát látsz rajta...

Cooper911 2010.06.01. 18:10:18

@Mayday: Nem hiszem hogy egy 20 éves Camry árából új Suzukit tudnál venni. Szóval a 20éves Camry-t egy 20éves Suzukival kéne hasonlitgatni.

Persze tudom vegye részletre aztán ha véletlen munkanélküli lesz akkor viszik a kocsit meg a házat is...

kafferbivalybalamber 2010.06.01. 18:11:18

@pindroch: Fog az hátul ilyenkor, csak (ha úgy van a két kör, hogy egyik az első, másik a hátsó tengely) akkor csak a hátsó kerekek fékeznek, ott meg nagyon gyenge a fékhatás. (Motorosok tudják tapasztalatból. :)
A pedál meg érzésre bemegy padlóig, de valójában nem, csak sokkal lentebb fog.

skrimp 2010.06.01. 18:12:20

@Cooper911: Ugyan kérem, aki ilyen kreatívan tud címet adni, azt a Blikk bármikor tárt karral fogadja.

Cooper911 2010.06.01. 18:12:40

@Mayday: A féktárcsa új.

A Féktárcsa meg kiperemesedik ha már túl vékony, de azért jó tolómérőzgetést :D

kafferbivalybalamber 2010.06.01. 18:13:27

@Mayday: Tolómérővel megméred a féktárcsát?
Oszt hogy? Legtöbb autónál nem férsz hozzá, amíg le nem szereled a féknyerget, és ki nem szeded a fékbetéteket.
Milyen autó ez?

Mayday 2010.06.01. 18:14:33

@Cooper911: ne vegye részletre, nem mondtam ilyet. sose vettem részletre kocsit.
ezért irtam hogy egy 8-12 éves autó relevánsabb lenne mint egy 20 éves japán valami, amitől sokan a japánsága miatt eleve rettegnek.

@Hugo85:
azért mert régen rossz, ha magyarázni kell hogy egy 0, 5, 10 éves autó sokkal biztonságosabb mint egy 20 év feletti. vagy hogy bármilyen racionális érv van arra hogy egy iylennel szopjon valaki úgy hogy a biztosítása, fogyasztása meg az ilyen végigszopott délutánok összes költségét összerakná inkább és venne egy fele ennyi idős autót.

Mayday 2010.06.01. 18:16:38

@Cooper911: van a tolómérő másik végén mélységmérő is, nézd csak meg.

plusz fújhatod az új tárcsádat mondjuk egy 50%-os lengéscsillapító vagy egy 6-7 éves elöregedett gumiabroncs mellett.

@kafferbivalybalamber: hát akkor nézzél már bele egy astra-ba, megane-ba, focusba, nexiába, fiatba. leveszed a kereket és ott van az első tárcsa, meg a hátsó is.

pindroch 2010.06.01. 18:17:04

@kafferbivalybalamber: Biztos igazad van, semmilyen fékhatást nem éreztem. Bár nem is nagyon próbálgattam. Megálltam, megnéztem, láttam hogy ott a fékolaj, kerék le, asszony nyomjad, látom, hogy szakadt, sopriccel. Ezután nem is nyomkodtam. Otthon meg kicseréltem mindkettőt (gyári volt még), sose lehet tudni alapon.

Hülye német beletesz ilyen szart, ami képes 25 év után kilyukadni :))

pet77 2010.06.01. 18:18:00

@Mayday:
A drága lantrámban ráadásul kiegyensúlyozó-tengelyt hajtó plusz bordásszíj is volt, plusz feszítőgörgővel+!"++++++:?!!!
..kicseréltem a nyavajást!!!!++++

Hugo85 2010.06.01. 18:18:47

@Mayday: Nézd. Mivel még mindig nem érted, sosem fogod megérteni, így nem is pazarlok több szót erre - igazából már ennyit sem kellett volna. De azért még két dolgot hadd mondjak.
Egy: A te véleményed nem az egyetemes igazság. A vonat meg a busz pedig sokkal biztonságosabb, mint bármelyik autó.
Kettő: Akkor most mindenkinek veszel egy maximum 10 éves autót, aki nem engedheti meg magának, vagy inkább másra költené azt a pár milliót?

kafferbivalybalamber 2010.06.01. 18:20:17

@Mayday: Ja, a tárcsa külső fele az ott van. Belül meg a porvédő, amitől nem megy oda a subler.
De te méregeted. Aha.

pet77 2010.06.01. 18:21:03

@Hugo85: Értelmetlen a vitátok!!!!

korszellem 2010.06.01. 18:21:09

@kafferbivalybalamber: Láttál már olyan féktárcsát,amit beborít a féknyereg?hány dugattyús egy ilyen? 20? látszik ,hogy még az életedbe nem láttál féket,maximum bicajon.lol

Autopeti 2010.06.01. 18:21:16

Ha már a családi biztonságot hoztátok fel a Camry kapcsán:
Akkor mit szóljunk a Csikóshoz, aki egy Bianchinával furikáztatja a családot?
Pesrze értem én a mániáját, meg azt, hogy bízik a szerencsében, de ha egyszer mégis átjön egy hülye a szemközti sávba és egyenesen a kék bilinek rohan, akkor nagyon súlyos következményekkel járna a mániája a családra nézve.
Ilyen esetben mindenki megkérdi, hogy érdemes volt-e a gyerek életét kockáztatni egy olyan szar autó miatt, amit mindenki már kidobott a bontóba,csak én tartottam fenn?
Most mondjuk nagyon rossz példát mondtam és a Bianchit sem tartom szarnak (csak biztonságilag), de bárkivel előfordulhat.
Ha tehetném, minden egyes családnak,amely 120-as Skodával hordja a gyerekeket iskolába, azonnal adnák legalább egy Fabiát. Mert egy autó sem ér többet egy életnél.

tundrazuzmo (törölt) 2010.06.01. 18:22:08

Hulladék egy autó ez a kamri. Remélem nem fájt többe 500-600 ezernél. Annál többet ugyanis nem ér.

kafferbivalybalamber 2010.06.01. 18:23:16

@korszellem: Biztos igazad van, sose láttam még féktárcsát.
Pláne a belső oldalán.
Lol. :)

Mayday 2010.06.01. 18:23:45

@kafferbivalybalamber: akkor szedjél már szét egy megane-t, lacetti-t, nexiát, stb.

hol van ott az első tárcsánál olyan szoros porvédő ?

korszellem 2010.06.01. 18:24:41

@kafferbivalybalamber: Amúgy a mostani tárcsák belső hűtésűek,azt fel nem foghatomm hogy méri meg tolómérővel.lehet,hogy befér a subler a két tárcsa közé?

Mayday 2010.06.01. 18:25:24

@kafferbivalybalamber: az utolsó képen amit belinkeltem (asszem astra) mutasd már meg légyszi a porvédőt. de ha adsz egy amil cimet, lefényképezem neked a kocsim első tárcsáit novemberben és elküldöm hogy sehol semmilyen porvédő nem akadályozza a mérést.

kafferbivalybalamber 2010.06.01. 18:29:01

@korszellem: Attól még megmérhetné, hogy belső hűtésű, mert azt is kívül kell mérni.

Brady917 2010.06.01. 18:31:04

Tényleg most vetted észre ,hogy nincs benne légzsák visszajelző ikon?

Jó megfigyelő vagy...

Mayday 2010.06.01. 18:33:23

@korszellem: rá van irva a tárcsa külcsejére, hogy a két tárcsa EGYÜTT milyen vastag kell legyen. nem kell bedugni a két tárcsa közé.

kafferbivalybalamber 2010.06.01. 18:33:53

@Mayday: A porvédő lemez, az a tárcsa belső oldalán van. Innen nem látod.
Képet küldhetsz a kafferbivalybalamber@gmail.com-ra, kíváncsi vagyok.
Amúgy, ha már mérni akarsz kerékcsere alkalmával, akkor inkább a fékbetéteket méregesd. A féktárcsa nem fog elkopni két betétcsere közt, viszont a betét hamar elfogy egy szoruló féknél.

kafferbivalybalamber 2010.06.01. 18:35:34

@Mayday: Ja. Főleg hogy az a két tárcsa egy tárcsa.
Ráírva meg vagy rá van, vagy nincs.

Hugo85 2010.06.01. 18:41:11

@kafferbivalybalamber: A legtöbb mai - sőt már elég régóta - autónál van elektronikus kopásvisszajelző, ami felvillantja neked a lámpát a műszerfalon, amennyiben túl vékony a betét. Ez persze beszorult fék ellen nem mindig véd, mert sokszor csak egy oldalon van visszajelző, és ha pont a másik fék szorul...

Puch Cavette 2010.06.01. 18:47:50

Nem volt az torott, csak rallyztak vele (nemsokara megtalalod a bukocso csonkokat is), azert raktak bele nagyobb fekeket meg rangattak szet benne a kormanyt - motor meg nem fustol? :). A G Astrat javaslom helyette, ceges multtal, 450ezerrol 150-re visszatekert oraval, utolagos automatara alakitassal, szep fenyezessel. Sok ilyen posztot meg!

kovk 2010.06.01. 18:49:07

A fizikai részéhez szólnék hozzá. A guminak semmi köze ahhoz, hogy nem érhet villámcsapás, a villám úgy áthúz a gumin mint a sicc. A gumi semmit sem ér villámcsapás ellen. Csak és kizárólag a fém kalitka miatt nem csap a villám az utasokba. Belül nulla a térerősség, ez az alapvető tény ment meg. (A külső elektromos térrel pont ellentétes elektromos tér alakul ki a kalitkában és a kettő kioltja egymást, ezért nulla a térerősség.)

kafferbivalybalamber 2010.06.01. 18:51:14

@Hugo85: Vagy van, vagy nincs, és elég sokszor nem működik.
Legjobb a japánok megoldása, az akusztikus kopásjelző. Kis fémlemez a betéten, a súrlódó felület mellett, amikor elkopott a betét, szörnyű zajt csap, és a juzer rohan a szervizbe. :)
Az tutira működik.

tomy001 2010.06.01. 18:51:24

Én nem vagyok túl nagy szerelőmájer, mint ahogy itt páran azt akarják elhitetni magukról, de most tavasszal volt cserélve a civic-ünkön a 2 első féktárcsa, de azon van kopásjelző.. szal lényegében egy zsákfurat a tárcsa felületén.. amíg az látszik, nem kopik le addig, addig tuti a dolog.. vagy nem?

foolproof 2010.06.01. 18:52:28

Villámcsapás mi, még jó hogy nem volt pacemakeres a közelben! Mondjuk ilyet se hallottam még, hogy ótó ilyenre érzékenykedne. Meg azért Tibby, téged se a sárgák fizetnek... Ez a gép egy hulladék, ami ennyire megbomlott, minek tákolni?Konec, finito,ende. Pláne ha nem hobbi, hanem munkagép. Még egy VR6-os kockapassat is jobb lenne, + kissé megbízhatóbb is. Kicsit jobban lép is, meg azért a beltere nem ilyen, khm, japános. Vagy ha mindenképpen pusztulat kell, Audi 200, 2.2 quattro. Abba' is van hely, nem rohad, automata( jó, légzsák nyet, de van procon-ten) lehet tákolni, de ha kifogsz egy szépet, még némi youngtimeres kultstátuszt is kapsz vele!
AZ ULTIMATE MEGOLDÁS PEDIG:W126!
DE EZT PONT NEKED MONDJAM, EMBER?????

kafferbivalybalamber 2010.06.01. 18:53:19

@tomy001: Ez viszonylag új, a kopásjelző furat. Legkorrektebb az ATE megoldása, ott kettő van, egy sekélyebb meg egy mélyebb zsákfurat. Ha a sekély eltűnt, de a mélyebb még megvan, akkor a következő betétcserekor cserés a tárcsa is. Ha a mélyebb is eltűnt, akkor azonnal.

yaffa · http://www.yaffa.blog.hu 2010.06.01. 18:53:59

@Mayday: Te cseréled a téli-nyári gumit?
Hát ne haragudjál, de ha nem szervízben cserélteted, hogy mindig ki is legyen centrírozva, akkor bármikor egyenetlenül kophat, üthet.

Ettől túlmelegszik, durrdefekt. A többi közlekedő életét veszélyezteted ezzel a súlyosan felelőtlen magatartással...

Ráadásul nyomatékkulccsal, a megfelelő nyomatékkal húzod meg az anyákat? Mert ha nem, akkor a lelazuló anyák miatt elveszik 90-nél az első kerék, és kampó...

szimpatikus nick 2010.06.01. 18:54:56

Nem baj, Tibor, nyugtasson a tudat hogy EZ KI VAN FIZETVE...
és nem a rabló bankokat gazdagítod :)

STi-2009 2010.06.01. 18:59:35

@Bende Tibor: Tibi.. Dugóban ennyire kényelmes az automata? Vagy asszony is ámerikai, oszt nem tudja, mi az a kupplung? :D (Nem bántásból írtam)
Komolyan, ha manuális lenne, én még ezt a rozoga, tragacs Camry-t is elfogadnám. Úgy hallottam, ezek a régi automaták eléggé szarok, egy Nissan kereskedésben rákérdeztem az 1993-tól 2000-ig gyártott automata Maximákra, azt mondja a fószer, hogy lassan vált, 120-nál nem tudja, hogy 3 vagy 4, ugrál ide oda, hamar tönkremegy...hááát(fateromé 1991-es manuál, jól megy:DD)
Kérdezném: ide Pestre tényleg kell az automata?

biker_kolee 2010.06.01. 19:04:28

@STi-2009: Vidéki vagyok. Felmentem a nagyfaluba manyuális váltós gépemmel, osztan a dugó végére izomlázam lett a bal combomban a sok kuplungolástól. Nem, nem kemény a kuplungom.

swt (törölt) 2010.06.01. 19:07:36

@hakapeszimaki1986: Mar a 90es evek eleje ota nincs szavatossagi megjeloles egyik gyartonal sem a legzsakra, mert a hosszu tavu tapasztalatok igazoltak, hogy kiszolgalja az auto elettartamat. Megnyugodhatsz, kinyilik 15 ev mulva is.

Csak sajnos egy ilyen regi konstrukcioju, gyenge karosszeriaban baszhatod a legzsakot:
www.dtc-ag.ch/typo3/fileadmin/download/publicat/alte_airbag.pdf

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2010.06.01. 19:07:50

Elég durva. Én is mentem már 350 kilométert égő fékkel(haza kellett érni) autópályán. Gyorsan lekaptam a dísztárcsát, utána a menetszél hűtötte, de 100 fölé nem engedtem, és 30 km-enként megálltam megnézni, langos volt, a dísztárcsa alatt meg kurva forró.

swt (törölt) 2010.06.01. 19:13:27

@PepeXVI: "Egy ekkora autó védelmében légzsák nélkül is lehet bízni."

A karosszeria szerinted hogyan fog megvedeni attol, hogy szetverd az arcodat a kormanyon?

Es ha mar a regi nagyvasaknal tartunk, nem a meret a lenyeg:
www.kemma.hu/galerialp/31798

Hugo85 2010.06.01. 19:13:51

@swt: Hát nekünk a '94-es autón még van szavatossági megjelölés, ami 10 évet írt, de persze reménykedjünk hogy, ha kell kinyílik.

Egyébként a mi kocsinkban meg az övfeszítő mechanikus indítású (mert nem full mechanikus, hanem patronos), szóval nem kell azon meglepődni ha esetleg a légzsák is az némelyik régebbi modellben.

swt (törölt) 2010.06.01. 19:17:40

@Hugo85: Nem kell remenykedni, ha elolvasod a tesztet amit belinkeltem, latni fogod, hogy kinyilnak.

A 10 ev egyebkent mar akkor is a MINIMALIS elettartamra vonatkozott.

ColtCzT 2010.06.01. 19:17:49

@biker_kolee: igazad van...1-1,5 órás dugóban állás után a múltkor én is áttgondoltam a véleményem az automatákról :D, de mivel én sem városban lakok, ezért marad a manuál amíg csak gyártják...azt a pár alkalmat meg kibírom :)

Leiden 2010.06.01. 19:23:10

Szabadulni kell tőle minél hamarabb! És soha többet Toyotát! Ez az autó egy bontószökevény.

GekTDS 2010.06.01. 19:28:23

Tibor! Alakulsz! kicsit hosszabb is lehetett volna..

GekTDS 2010.06.01. 19:33:12

Ezek a fényképes, sztoris, szerelgetős írások igen népszerűek.
Kéne valahol nyitni egy márkafüggetlen, ilyen írások publikációjára alkalmas totyikot. Akár Totálcaron belül.
Kényelmes szerkesztő motorral.
Nem akartok foglalkozni vele?

=Daniken= 2010.06.01. 19:37:25

Tibby!

a szívásért részvétem, a türelmedért meg tengermély tisztelet.ennyi rosszindulatú , leugatós hozzászólásra ilyen szelíden kedves rácsodálkozni, én már ciánoztam volna...pláne ilyen elbaxott időben...:-DD

Dennis01 2010.06.01. 19:38:24

@kis csibe: Elarulom neked, semmi gondom Clarksonnal, imadom a musorjait, DE:
Megvette borzalmas osszegekert a Ford GT-t, vart ra majdnem ket evet. Elso nap bexart az immobilisere, nem tudta beinditani. Mikor elvittek a szerelok, beriasztott a kocsi, Clarkson vagy tiz SMS-t kapott, hogy lopjak a kocsijat. Mikor visszahoztak, megint szarakodott valami, megint elvittek, jottek az SMS-ek. Visszakuldte az autot a gyarnak, hogy visszakapja a penzet, aztan megint visszavette oriasi osszegekert. Utana megint eladta...
Na mi ez, ha nem oriasi luzerseg???

ColtCzT 2010.06.01. 19:47:20

@Dennis01: Nálam Clarckson azóta nem szimpi kissé, mióta az elmúlt évadban összetört egy szép evo-t meg ugye a twingót RS-t. Tudom hujeség, meg nem összeg nekik az autó, de szerintem egy igazi autóbuzi minden autónak meglátja a ,,lelkét,, és nem töri szét csak úgy...kicist hiányzik belőle az tisztelet :S De aláírom hogy ez az én hüjeségem

frakmak 2010.06.01. 19:49:03

Tibor! Én mondtam, hogy nem volt törve az autó! Biztos vagyok benne, újkora óta ismerem, mint mondtam. A második gazdája voltam, Te pedig a 3. vagy. Egyszerűen csak ez is öregszik, mint minden autó, igaz kicsit lassabban. Fasza gép volt, szerettem.
Üdv, Miklós, Bcs.

waffen55 2010.06.01. 20:08:02

Szeretnék a figyelmetekbe ajánlani egy sztorit aminek én vagyok a szenvedő alanya! Az autó egy alap Toyota Corolla 1,4 D4-D. Az előző tulaj az unokatestvérem finoman vezet (igazából unalmasan :D ) és 53000-nél úgy gondolta, hogy megkínál vele mert vett egy nagyobb kocsit. Megvettem. Most van az autóban 90000 kilométer (még nincs 3 éves) a mérleg komplett váltó és kuplungcsere (én sem hajtottam szét) - ráadásul egyedi hibával. Az egyik barátom szervízfőnök a toyotánál több mint 20 éve foglalkozik ezzel a márkával és még hallani sem halott ilyen jellegű hibáról. Másik sztori egy üzletfelem forró új audit vett, de már a szalonból sem tudott vele hazamenni mert beállt a motor végérvényesen - kellemetlen érzés.

DP@i 2010.06.01. 20:08:21

Felvetnék egy gondolatot, látva a hozzászólásokat.
Értem én, hogy új autó biztonságosabb (nak tűnik). Értem én, hogy sokan nem tudnak megvenni egy használt autót, mert pénzük rá csak a vétel után van 72 hónapig, előtte nincs. Azt viszont nem értem mire föl fikázzák azt, aki régi vasat tart fent a SAJÁT pénzéből.
Más pénzéből meghitelezett autó nagyon biztonságos - főleg mikor agyonhajszolt emberünk önkívületben teper a friss vassal, közben meg aki jól érzi magát egy régiben és nem nyomja agyon a hitel az tud közlekedni is, mert óvja azt az eszközt és megbecsüli.
Statisztikákon látszik jól, hogy szinte sosem műszaki okból van a baleset.

Garp 2010.06.01. 20:08:26

Acccsipába, benyelte a hozzászólásomat. A blogmotor monygyonle!

Na akkor mégegyszer...
@Bende Tibor: meg kell mondanom, jókat röhögtem az írásodon Tudod, más szara mindig illatosabb. :) Azt viszont látom, nem csak h önként veszed fel a szopómaszkot, de ráadásul befordítva :)).
Rossz oldali féltengely? Rád férne egy kis szabadság már, nem?
(Csak hogy más is balf*szkodik: tegnap pörköltem le egy €736-s alaplapot, merth úgy tudtam, a gépből a kábel a műszerész porszívóba van átdugva. És nem. Áram alatt meg nem jó szerelni.)

Még jó, hogy ne kezdtetek kábelt behúzni a lufinak! :) Látszik, h nem szerelemből tartod, hanem igásnak.
Azért az jó, hogy a Camryt nem kell hatos alátétnek bezúzatni. :)

OFF Azokat meg imádom itt, akik azt is megmondják kéretlenül, előröl, vagy hátulról kell tolni az asszonyt. És h tulajdonképpen 10. tulajtól, szarráütve, kihajtva, koccanásosan szereztem. Frankó. ON

prokee · http://prokee.blog.hu 2010.06.01. 20:10:08

@Mayday:
Én nagyon szeretném fotón látni, ahogy méred a féktárcsát a tolómérővel. Megtennéd nekem?

Nem sürgős, ráér... Tényleg...

Előre is köszönöm.

ColT · https://www.boredpanda.com/author/hcl/ 2010.06.01. 20:12:45

"egy autóval, hogy az biztonságos, légzsákos,"
És akkor ha légzsákos, akkor már biztonságos is?
Ha egy kamion töri össze, akkor olyan mindegy :(

Egyébként az enyémben sincs lufi, és két nagyobb csattanást túléltem benne (és a mai napig megy),
Ésszel kel vezetni.

És hát ezért kib*ni mert hozzá kell nyúlni... Hát, minden autóra kell költeni...

kafferbivalybalamber 2010.06.01. 20:13:41

@DP@i: Bennem meg az a gondolat merült föl, látva a sok fikázó hozzászólást ("addel vazzeg, ez egy öreg szar, minnyá' széthullik"), hogy vajon miért nem tudnak ez ilyenek olvasni?
Merthogy ezzel kezdte a Bende a cikket:
"Hol is kezdjem? Elhatároztuk, hogy eladjuk a Camryt"
Namost ha ezután azzal macerálják, hogy "Ne add el, ebben még vót anyag", azt érteném. De arra biztatni, hogy adja el...? :)

Krisi 2010.06.01. 20:15:40

@STi-2009: ez emberfüggő, én már jópár kilométert levezettem a jó kis pesti dugókban (pedig tényleg csak akkor megyek autóval amikor nincs más választás) és általában a bal lábam szokott elfáradni, mert azzal folyamatosan megy a jobb lábam a gáz és a fék közt. a bal nem szokott, mert azt csak fel-le mozgatom.

aki meg minden nap dugóban araszol annak inkább életmódot kell váltania nem váltót, de ez már más kérdés :)

Haywood 2010.06.01. 20:22:18

@pindroch: B+ én nem hiszem el, hogy ilyen emberek vannak. Nem érzel semmilyen fékhatást és ezek után elindulsz 100 km-re? Normális vagy? Ha meg hirtelen kell fékezni, akkor meghalsz vagy megölsz valakit? Vagy mi volt a terv?

Krisi 2010.06.01. 20:22:33

@Krisi: mármint hogy a jobb lábam fárad el, mert azzal nyomom felváltva a gázt meg a féket, csak nem bírok értelmesen fogalmazni :)

anyahajókabinajtóhajtogató 2010.06.01. 20:22:37

Amikor a trabimban eltört az ülés akkor kicseréltem az anyósüléssel és haladtam tovább:))
Régi szép idők...

Dennis01 2010.06.01. 20:34:03

@prokee: Iskolaban fektarcsakkal kapcsolatban ez volt az elso dolog, amit tanitottak: Fektarcsa-vastagsagot mikrometerrel szokas merni, nem tolomerovel.

@Garp: Szevasz kollega, reg hallottam magarol. Mi a helyzet?? :)

prokee · http://prokee.blog.hu 2010.06.01. 20:38:49

@Dennis01:
Az csak az elmélet.

Én már gondolkodom, ha vannak hitelesített, lépcsőzött lapkáid, akkor tolómérővel is tudsz. Mondjuk ha precíz vagy, annyi hátránya van, hogy minden egyes féktárcsához egy darab külön barázdált lapkát kell készítened, ami frankón belefekszik a barázdákba. Mert a minimum méretet kell ugye megvizsgálnod, az pedig a barázdaárok és a barázdacsúcs között jelentősen változik. Tehát nem gazdaságos mérési mód, de roppant frappáns!

Szóval ne is haragudj, de baromira szűlátókörű vagy!

ommm 2010.06.01. 20:50:44

Mayday eltűnt? Vagy keresi a sublert?

prokee · http://prokee.blog.hu 2010.06.01. 20:53:05

@ommm:
A felsősök elzavarták a géptől.

clubman 2010.06.01. 20:55:24

@nem kéne...: Nézd meg a Citroen BX-ét. Bordásszíjas, 2 db van benne. Az egyikkel a támlát állítod, a másikkal az egész ülést billegteted. :-))

Bende Tibor 2010.06.01. 20:55:35

@GekTDS: Úgy hívják, népítélet

Dennis01 2010.06.01. 20:57:25

@prokee: En nem vagyok az, eddig ezt tanultam. De a te otleted is jonak tunik.
Bar eleg sokfele lapkat kell kesziteni ehhez a modszerhez, ha nem tevedek.

kis csibe 2010.06.01. 20:57:56

@Dennis01: Jeremy Clarkson mint luzer...fu apam te aztan erdekesen latod a vilagot.

Zsit (nyau és rémizé) · http://ittanyugatihatarszelen.blog.hu 2010.06.01. 21:01:01

@Krisi:
nem vagyok túl jó bal-jobbilag, és most nem segítettél :))))
(látom, javítottad :D)

Garp 2010.06.01. 21:01:17

@Dennis01: gömbölyödünk, a Tranyó váltóját le kellett cserélni mert elfogytak egymás után a fokozatok, Octi levizsgázott (elsőre elhasalt a rossz helyre rakott fényszóró prizmákon, meg h nem vettem le a dísztárcsát (!) h ellenőrizni tudják a kerékcsavarokat), múlt héten megvolt a nyaralás, a tegnapit meg fent leírtam :).

prokee · http://prokee.blog.hu 2010.06.01. 21:02:08

@Dennis01:
Hát nem mondtam, hogy gazdaságos módszer, de legalább isssszonyatosan innovatív :)

camry3.0 2010.06.01. 21:02:38

Szeva Tibi!! Látom mindenki osztja az észt,azt amikor autót vesznek akkor az ilyeneket akik okosak azokat szopatják meg a legjobban!! Szerintem kicsit több camryt láttam szétszedve meg többet szedtem szét mint,aki okos!! Ha jól számolok akkor az 5. ez a szériás camry-m lesz a hétvégén!!
Nem volt türelmem végig olvasni a hülyeségeket,mert ott felbasztam magam hogy suzuki vs camry!! na csak annyit róla hogy haverom a camryval letolt hátulról 90-100 között egy suzit...
Sutika teteje felpúposodott tk lett camryn meg eltörtek a lámpák tartó fülei meg egy helyen behorpadt a lökhárító!! Fék: suzikán van egy kistányér méretű tárcsa+ kb ekkora dobfék,a camryn meg 4 tárcsa...ennyit a fék különbségről!! Használtautón a titkos tippet olvassátok már el....
A másik meg az hogy Tibi autójával nem az a baj hogy hulladék,hanem az előző tulaj szart rá,és ebből vannak a hibák...én láttam közelről,megnéztem,meghallgattam!!Hagyjátok már abba a fikázást,aki ilyen kurva okos az meg vegyen német olajfolyós talicskát hitelre,azt dögöljön bele a törlesztőkbe!! Camry megbízhatóságáról meg csak annyit hogy hogy vezmű csere 100ekm-ként,gyertya csere 100ekm-ként könyv szerint!! Nekem a gyári!! lengéscsillapítók 330ezernél fáradtak el!! Féktárcsámnak amióta nálam van ez az autó 5 év 110e km még válla sincs!!
Volt váltóhibám,mert a magyar ember az okos és azt hitte az előző tulaj hogy nem kell bent olajat cserélni!! egyébként meg semmi gáz nem lett volna!!
Na de mindegy is...higyjétek azt hogy okosak vagytok páran...azt érjen bele a kezetek a bilibe....
Tisztelet a kivételnek...de tényleg!!
Egyébként már összefogom jó rég óta a 3-as szériás camrysokat és ha nem lenne ez a kib.-ot luxusadó akkor tutti senki nem adná el,mert hozzánő az emberhez,és még ha húzza a belét valami hülyeség miatt akkor is mindig haza visz.....jah és tényleg van lelke,de ezt már kitárgyaltuk Tibivel!!
Remélem abbahagyjátok mind az ember mind az autó fikázását ismeretlenül miért alkotsz véleményt??!!

Dennis01 2010.06.01. 21:04:28

@Garp: Gratula hozza!
Olyan hulyesegeken tudjak meghuzni az autokat, a Mini szervizben lattam egy Mini ablaktorloje ala tuzott muszaki-lapot. Ilyeneken huztak meg, hogy az ablaktorlo csikosan torol, meg a fekbetet vastagsaga 0.01mm-el kevesebb, mint az eloirt minimum...

Dennis01 2010.06.01. 21:07:22

@prokee: Komolyan kerdezem, szerinted hogyan lehet ezeket a lapkakat a legpontosabban legyartani?
Pl eloszor valami keplekeny dolgot nyomsz ra a tarcsara es arrol mintazod a lapkat?
Ez bevallom nem teljesen tiszta..

W123qp 2010.06.01. 21:10:20

@czefre:
Nem minden autónál működik ez a megoldás...
Ismerősöm Warnyúval járt így. Ülés eltört, be a pótkerék az ülés mögé, aztán hajts. Aztán egy balos kanyarnál a pótkerék kigurult a hokedli mögül. Ő hátraborult az üléssel együtt, de közben kapaszkodott az alátekert kormányba, amit sikeresen letépett a kormányagyról. És a Warnyút nem az üzemi fék, hanem az út mellett álló svéd rendszámú Volvo állította meg. Ez 197x ben volt.

kis csibe 2010.06.01. 21:11:33

"camryval letolt hátulról 90-100 között egy suzit.."

Elhiszed, hogy egy Q7es meg ugy elintez egy Camryt, hogy a tuzoltoknak az is gondot okoz hogy megallapitsak hanyan ultek benne? Az Audi meg labon fog elmenni onnan.

Nem kell tulbecsulni a japan vasat, ha nemettel talalkozik, hamar szakad ott minden. Meg az ugy szeretett camryd is.

Amugy meg. Nemetet tudod ki vesz? Aki szeretne egy kis igenyesseget, meg egy kis osszerakottsag erzest, nem hallgatni az ezerfelol arado nyiszogo hangokat amit egy 1 eves japan mar produkal, ha 10 fok alatt van a kulso homerseklet.
Nekem ez a hetedik nemet kocsim, es erdekes modon az olaj tudod mikor folyt belole? Amikor olajcserekor leengedtuk.
Ja es a luxusadot is tudom ra fizetni, ami erre valoszinuleg tobb mint az egesz camry kulbnak egyutt.

86c 2010.06.01. 21:13:39

azért meg lehet oldani egy kis képzelőerővel. ez pölö egy rusnya micra első tárcsa a helyén, utolsó clio is ilyen szóval

kepfeltoltes.hu/100601/P8230044_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

STi-2009 2010.06.01. 21:14:51

@biker_kolee: @Krisi: Köszi a válaszokat, de ha meg is lesz az autóm itt Pesten, akkor is maradok a manuális váltónál, inkább legyen olyan vádlim, mint Lance Armstrongnak, de én mondom meg, hanyasba mennyek:D

kafferbivalybalamber 2010.06.01. 21:15:11

@Dennis01: A szakszerű eljárás, hogy először is az oldalára fordítod az autót, azután (megfelelő sablonnal) gipszmintát öntesz a tárcsára, kalibrált vastagságban. Praktikusan először az egyik oldali külső, és a másik oldali belső feléről a tárcsának. Ezután átfordítod az autót a másik oldalára, és megint.
Ez a precíz megoldás, akárki megmondhassa.

W123qp 2010.06.01. 21:15:11

@yaffa:
Igen precíz ember vagy!!!

prokee · http://prokee.blog.hu 2010.06.01. 21:15:50

@Dennis01:
Jajj, vicc volt, vicc volt, csak lemaradt a szmájli :)

loláb 2010.06.01. 21:19:55

Attól még, hogy történetesen van benne légzsák, ez a camry egy fos.

kis csibe 2010.06.01. 21:27:00

@Bende Tibor: Oke igaz, csak o is kicsit elragadtatta magat...nem neked szolt egyebkent, csak "camry3.0" nevet felejtettem el elolrol.

Ettol meg azt az allitast tartom, hogy a 10eves es annal oregebb japok nagyon konnyen tornek.

camry3.0 2010.06.01. 21:27:34

@kis csibe:
Röhögnöm kell....pár éves konstrukciót hasonlítasz egy huszon párévessel??
Igényesség újban?? Lexus LS szerintem ezerszer több kényelmi cucc van mint az audidban!! na de mindegy is....
Egyébként a luxi adót én is leszarom...itt van az udvarban egy supra is,az se 170 le éppen,plusz 1 celi,meg a camryk!! Elhiheted hogy én is leszarom a luxi adót!! De sajna van akinek gondot okoz!! Nem mindenki mászkálhat szlovák rendszámú Q7-el!!
A másik dolog meg hogy amióta a toyotákat is rakják össze franciák,németek,angolok...azóta van velük baj!! Egész addig nem volt!!
Sajna a toyotának Kölnben is van fejlesztő központja ez a nagy baj!! az ha jól emlékszem német!! :) De mondom...én szívesen ülnék lexiben mint audiban!! De egyébként ízlések és pofonok!! Nekem is volt német autóm... golf nem éppen gyenge fajta...nem tudom mond-e valamit a JJ-s motorszám!! Audim full felszereltséggel...egyik sem volt öreg autó de mindegyikkel csak a bajom volt!! 2001-ben volt az első ilyen camrym (akkor 6 éves volt)azóta ez a típus van,mert bejött nekem!!! Vehettem volna én is újabbat,de nem kell!! Inkább fizetek az általad "öregszarnak" ítélt autóim után!! Ráadásul mivel évek óta autókkal foglalkozom így szerintem meg tudom ítélni hogy számomra mi a jó és mi a rossz!!

hp2 2010.06.01. 21:29:32

@camry3.0:
Ezzel a hozzászólással nagyon egyett tudok érteni. Nem ami a camryt illeti, mert azt nem is ismerem, hanem a toleranciával ami kellene, de nagyon.

Autós... 2010.06.01. 21:31:46

sziasztok, ha valaki nem tudja a camrynek a dolgait akkor az magára vessen, öreg autó érteni kell a nyűgjeihez!

Autós... 2010.06.01. 21:33:48

sziasztok, ha valaki nem ért hozzá az magára vessen, öreg autó régi konstrukció, érteni kell a nyúgjeihez!!! azt hozzá kell tenni hogy a 3s-fe/5s-fe motort közel 20 évig szerelte a toyota!!!

camry3.0 2010.06.01. 21:35:50

@hp2: Köszi szépen....sajna utálom ha valaki rázza a nyálát,meg veri a mellét így neten azt élőben meg lehet egy nulla ember!! Fel kéne talán fogni pár embernek itt (is) hogy nem mindenki engedhet meg magának több milliós autót!! Meg azt hogy ha nem ismmer valakit vagy valamit addig miért fikázza!! Arra meg nem is gondolnak itt sokan hogy valakinek szükségből kell automata nem azért mert épp szereti!! Látatlanban könnyű okosnak lenni!!

pickapu 2010.06.01. 21:38:02

@kis csibe: Könnyen törik a német is, ha nekimennek. :D
Aztán ilyen parttalan vitát meg kár folytatni. Egyikünk sem látott még Q7-est frontálisan karambolozni Land Cruiserrel, úgyhogy ezt így nem érdemes erőltetni.

camry3.0 2010.06.01. 21:39:47

@pickapu: :))))))))))))))))))))))))))))) :)))))))))))))))) :))))))))))))))) Szép estét!! :) ez tetszett!! :)

swt (törölt) 2010.06.01. 21:41:16

@camry3.0: Nem gondolod, hogy a tobbmillios auto, meg a cikkben szereplo hajlektalanszallo kozott azert van jopar koztes fokozat, ami esetleg egy kispenzu embernek is esszeru kompromisszumot jelenthetne?

TSiga · http://alfaamore.hu 2010.06.01. 21:43:07

Jó dolog ez a fajta légzsák-rendszer. Ez kicsit olyan, mint az orosz légzsák: kinyílni kinyílik, de neked kell felfújni.

swt (törölt) 2010.06.01. 21:43:20

@Alf: Nem, az egy RS6. Nem sikerult elolvasni a linket a copy/paste elott?

Masik oldalrol:
www.flickr.com/photos/jalopnik/407982090/

W123qp 2010.06.01. 21:44:23

@Alf:
Ahogy a címe mutatja, RS6.

waffen55 2010.06.01. 21:44:25

Nekem markolóm van és aki erősnek érzi magát annak szívesen megengedem, hogy próbát tegyen a tolólappal. :P

Garp 2010.06.01. 21:45:05

Német, japán, angol? Lófütty.
Kínai elektromos autót szlovák rendszámmal mindenkinek, azok nem törnek, sőt karambolnál a résztvevőket kedvesen megsimogatják, h ne fájjon, 0-100-ra 3s, nem esznek semmit, olajat sose kérnek és egyébként is nahh.

Dennis01 2010.06.01. 21:46:02

@prokee: Ez nem volt szep dolog, megkeverni a szegeny autoszerelo tanoncot... :)

@kafferbivalybalamber: Ilyennel ne viccelj, meg valami eszleny tenyleg felboritja az ugyfel draga autojat... :D

swt (törölt) 2010.06.01. 21:47:55

@Alf: A cikket viszont elfelejtetted belinkelni, az RS6ban ulo foszer ugyanis tulelte:
www.boreme.com/boreme/funny-2007/audi-rs6-crash-p1.php
250 felett ment. Gondolkodj el, mi maradna a te autodbol ennel a sebessegnel.

waffen55 2010.06.01. 21:49:38

Amúgy az én apukám a legerősebb a világon! :D

Garp 2010.06.01. 21:50:37

@waffen55: akkor tesók vagyunk?! Félig?

Dennis01 2010.06.01. 21:50:44

@swt: Minek annyival menni, ha nem versenypalyan vagy??

kafferbivalybalamber 2010.06.01. 21:50:57

@Dennis01: Annak úgy kell. Sőt, a technológiai leírás azt is előírja, hogy csak kútvízből szabad keverni a gipszet, kizárólag ásott kút vizéből, és személyesen kell leugrani érte egy vödörrel.
(Amúgy: mikrométer csak szükségmegoldás, mert a pontosság messze nem indokolja. Azért mondták régebben, mert annak van tapintócsúcsa. Egy ideje viszont már föltalálták a féktárcsához való sublert:
betamax.hu/portal/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=36496&category_id=55&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart&Itemid=37

Nem kell persze pont ezt az aranyozottat venni.. :)

Alf (törölt) 2010.06.01. 21:52:05

@swt: 250-nél? nem tudom, 160 a végsebessége.

camry3.0 2010.06.01. 21:52:51

hm....én pl 170 felett kicsivel álltam fejre a camryval...1,5m-es partoldal telibe,hatot borult hosszában az autó,és itt vagyok!! Linkeljek képeket meg a jegyzőkönyvről másolatot hogy elhiggyétek?? Jah és 3 órát állt még tetőn a camry és meg se rogyott a tető!! Szóval már voltam élő törésteszt bábú ennél az autónál!!

STi-2009 2010.06.01. 21:54:17

@kis csibe: Fú te mekkora hülye vagy:DD
Q7 összetör egy Camry-t,meg egy Audit, a japán vas az nem, de az Audi lábon jön el onnan. Aha.
Attól függ melyik Audi... Mert a A1-A2-A3-A4-et, de még az A5-öt is úgy összecsomagolja, mint a Mikulás a karácsonyi ajándékot...A6-A8 az más, az már Camry méret:D
Dehát szerinted a Q7 az Audikat csak kicsit bántja, mert az a kistesó:DDD
Ülj le, egyes...

Dennis01 2010.06.01. 21:55:05

@kafferbivalybalamber: Van ara, nem mondom. De jo munkahoz jo szerszamra van szukseg.

swt (törölt) 2010.06.01. 21:55:15

@Alf: 160km/h? Az RS6-nak? Te valami parhuzamos univerzumban elsz?

swt (törölt) 2010.06.01. 21:56:31

@Dennis01: Miert tolem kerded? Nem en mentem 250km/h-t az RS6 Avanttal.

Garp 2010.06.01. 21:56:58

@camry3.0: azóta érzed a nyomást a fejedben? ;DD

Alf (törölt) 2010.06.01. 21:57:53

@swt: "Gondolkodj el, mi maradna a te autodbol ennel a sebessegnel. "

waffen55 2010.06.01. 21:59:17

@Garp: Jaja! :D Amúgy hogyan is szól az idevonatkozó Murphy törvény? Mérd mikrométerrel, jelöld krétával, vágd baltával! :D

swt (törölt) 2010.06.01. 22:00:24

@Alf: Behuzzalak 250re, kiprobalod? :)

camry3.0 2010.06.01. 22:00:29

Nah a képeim....1,5méteres árokpart,6 hossztengelyű borulás és 3 óra tetőn állás után!! Jah és 170 felett kicsivel a rendőrségi jegyzőkönyv szerint!! 2002-ben alkottam!! Akkor kb.2.8mill-t ért még az autó egyedi gyöngy.flip-flop fényezés stb!!
kepfeltoltes.hu/090815/img007_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

kepfeltoltes.hu/090815/img009_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

kepfeltoltes.hu/090815/img008_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Ennél voltam élő töréstesztbábú!!

Garp 2010.06.01. 22:03:23

@camry3.0: ssszameg....
Amúgy meg nem is néz ki _olyan_ rosszul 170hez képest. Gondolom a árokpart aktívan lassított. Hát apám, te is frankó csillagzat alatt születtél...

Dennis01 2010.06.01. 22:03:34

@swt: Engem behuzhatsz, egy Mini vontatasa gondolom meg se kottyan... :)

Alf (törölt) 2010.06.01. 22:05:53

@swt: én nem a sebességért autózom.

a belinkelt fotóbn a vezető túlélte, de képzeld el, mi van, ha a többi ülésen ott a család...

Alf (törölt) 2010.06.01. 22:06:59

@swt: amúgy az enyémet nem lehet vontatni, nincs rajta vontatószem, sem egyéb erre való hely.

waffen55 2010.06.01. 22:07:54

@camry3.0: Ezt, hogy sikerült elkövetned, besokalltál?

camry3.0 2010.06.01. 22:08:25

@Garp: Jahjah...mihez képest...jegyzőkönyvben volt 170 :D szerintem felette volt egyébként!! árokpart az úgy lassított hogy frontálisan telibe,azt az dobta a hátuljára az autót majd az elejére és így tovább....ezért írtam hogy tutti van bennük anyag!! :)
A másik meg hogy amit bontottam el,a hátsó sárvédő levágásához 2db 230mm flex korong meg egy 125mm-es ment el!! Enyhén szólva vastag a lemez!! Nem véletlen 1490kg az önsúlya!!

ColtCzT 2010.06.01. 22:09:19

@camry3.0: mostantól azért vezess óvatosabban, camry előtt le a kalappal, nem néztem volna ki ezt belőle! :)
Q7 helyett meg annyi pénzért már akármi mást, ja és egy komoly Lexusból biztos nem jön majd traktorhang beindításkor :D

camry3.0 2010.06.01. 22:10:27

@waffen55: lakott terület,de nem lakott rész,kanyar 30 óra meló után,hajnali 3 óra...valszínű bealudtam pillanatra!! siettem haza fele,otthonról 500m-re!!

waffen55 2010.06.01. 22:15:00

@camry3.0: Hála a Mindenhatónak! "Ócskavasat" lehet venni bármilyen márkából bármennyit - belőled meg csak prototip van! :) Jézus szeret bennünket. :)

Dennis01 2010.06.01. 22:17:08

@Alf: Erdekes, hogy mondod. Az en kocsimon elore alakitottak ki helyet a vonoszemnek, hatul viszont semmi..
Lehet, hogy Issigonis mester sejtette, melyik vegen lesz a fogatnak gyakrabban a kocsi?? :DD

camry3.0 2010.06.01. 22:21:25

@waffen55: Áhh prototíp az a két nővérem volt,én a tovább fejlesztett változat vagyok!! :)) Egyébként köszi a hsz-eket!! :)

STi-2009 2010.06.01. 22:22:39

@camry3.0: Hűhh...Mikor vége lett az egésznek, aludtál kicsit fejenállva mosmá' mindegy alapon, vagy azonnal ki voltál pihenve? :D Amúgy nem semmi apám, csoda, hogy egyben vagy, max respekt:D

Alf (törölt) 2010.06.01. 22:23:16

@Dennis01: nem tudom, nekem hátul 2 is van :D, lehet, hogy valami túlzott francia önbizalom, hogy elöl nincs :).

Amúgy valójában szerintem azért nincs, mert ha nem megy a hidraulika (motor), nem ajánlatos vele menni, még vontatva sem.

Doubledeceker 2010.06.01. 22:26:30

Faszé' megy itt a vita a féktárcsa mérésen, az a tárcsa, amin már mm-t meghaladó magasság eltérések vannak, eleve kuka.

Én sokszor jó sokáig használtam a féktárcsáimat, de egyiken sem voltak kibaszott nagy hillámok, mélyedések, jó betét kell ennyi, és akkor egy új tárcsa is gyönyürően egyenletesen kopik.

Szóval ha nem lehet megmérni, mert olyan hullámos mint a tenger, akkor leves.

camry3.0 2010.06.01. 22:30:33

@STi-2009: Thx. Elég szar ébresztő volt!! De full képben voltam végig!!

Dennis01 2010.06.01. 22:30:54

@Alf: A Minin most utananeztem megint, csak elore lehet tenni a vontatoszemet. Erdekes, nem biztak benne, hogy egy Mini el bir vontatni egy masikat?? :)

Rocko- 2010.06.01. 22:31:04

@anyahajókabinajtóhajtogató: azért feleségeddel ne próbáld ki.

"amikor elromlott, belül eltört valami, akkor kicseréltem anyóssal, és máris minden rendbejött!"
:DDDD

Phrascarica 2010.06.01. 22:34:02

@Alf: elnézted a 160 az mérföld/órában van :)

Alf (törölt) 2010.06.01. 22:36:30

@phrascarica: az én kocsim végsebessége? Kétlem.

kis csibe 2010.06.01. 22:37:32

@STi-2009: Te meg tanulj meg szoveget ertelmezni, aztan olvasd at meg egyszer.
En arra gondoltam, hogy a Q7es osszecsomagolja coke light meretu dobozra a Camryt es az az Audi meg labon jon el onnan.

Termeszetesen a japan acel meg nemet acel ugyanaz. (bar a nemet erdekes modon nem kezd el 5 eves koraban szetrohadni) Csak az a nem mindegy, hogy mennyit, hova es hogyan raknak bele. Ebbe nem jok a japanok.

Phrascarica 2010.06.01. 22:41:38

@camry3.0: pedig ha csak 500m-re voltál a céltól akkor már éppen fékezni kellett volna :)

Phrascarica 2010.06.01. 22:43:08

@Alf: az lehet, azt hittem az RS6-ról írod

kis csibe 2010.06.01. 22:43:34

@camry3.0: Hiheto a story. Fullos (marmint te annak hitted) Audid volt, meg egy rakas nemet autod, most meg almodozol csak az LS Lexusrol (ami szerintem is egy kituno auto, a Lexus az egyetlen ertekelheto japan marka) hogy az jo lenne, es egy Toyotaval jarsz...hmmm. Kicsit santit. De mindegy.
Amugy nem Audim van, hanem a masik bajor, abbol is egy kopoltyus fajta.

Dennis01 2010.06.01. 22:45:47

@kis csibe: A kopoltyu azt jelenti, hogy viz alatt is hasznalhato?? :))

waffen55 2010.06.01. 22:46:06

@camry3.0: tovább fejlesztett változat ez jó! :) Egyébként a toyotából egyedül a yaris verso jön be hiába a franciák gyártották. BMW szimpatizáns vagyok, de ez még nem jelenti azt, hogy automatikusan szar minden más és hogy fikázódni kell! Jaj, de unom már ezt - tiszta óvoda. Ha el ökörködünk egymással az jól esően felfrissít illetve lehet tanulni a hasznos szakmaibb hozzászólásokból, de ez a kinek a farka nagyobb nem kicsit idegesítő.

ColtCzT 2010.06.01. 22:47:17

@phrascarica: nem vagyok pár hétig és mit látok....hova lett a neved???mármint,hogy a szerpentinek királya :D
Csak vicc..remélem minden ok :)

camry3.0 2010.06.01. 22:48:56

@kis csibe: tényleg nem bántásként,de arra szolgál ez a blog hogy leírjuk a véleményünk,tapasztalatunk...a mostani camrym gyári fényű,gyári az alja,és nem találsz rajt rozsda pöttyöt....ha nincs törve nem rohad....galvanizált a lemeze!! :) Minden autót ha megtörnek utána rohadni fog...ahol a lemez sérül onnantól annak annyi...hiába van rendesen lekezelve!! Fényezőként melóztam,és most is foglalkozom fényezésekkel,még a bontás mellett!! Találkoztam már pár széthullott szutyokkal...egyébként kasznira az olaszok talán a legrosszabbak!! De holnapra lefényképezem neked az 1983-as celica tornyát,még rajt vannak a gyári matricák,gyári festés...nem találsz rajt rozsdát...egyedül az íveknél volt rohadás,az lett most megcsinálva!! A rohadás is attól függ hogy mivel mennyit foglalkoztak,ápolták..de főként hogy volt-e törve!!

kis csibe 2010.06.01. 22:49:22

@Dennis01: Meg nem probaltam szerencsere. :)))

kis csibe 2010.06.01. 22:51:07

@waffen55: Na ezt nem is tudtam. Megdobbentettel. :D
Azert aztan nehogy azt hidd, hogy gyakorlati ertelemben a 2 cegnek sok koze van egymashoz. Egy tulaj, 2 brand. Erted ilyen alapon a Skoda meg az Audi is ugyanaz. Na ennyi az atfedes ezek kozt is.

kis csibe 2010.06.01. 22:54:47

@camry3.0: Na azon nem fogunk osszeveszni, hogy az olaszok a legszarabbak. :)
En amit tapasztalatbol tudok irni japokrol, az csalad, baratok munkatarsak autoi. Nem egy es nem ket pelda van, hogy a nullkilometeres koratol nala levo Toyota, vagy Mazda meg garis - ugyertem teljeskoru garis - koraban elkezdett rozsdasodni, pedig nem volt torve. Kuszob, csomagtartoajto, sarvedoivek, stb...egesz biztos, hogy sok ellenpelda van, de en ebbol tul sokat lattam. A nemet is tud rohadni persze. Csak egy nem megtort 2-3 eves nemetnel en meg nem hallottam ilyenrol. Most Audi kivetelevel mindenrol beszelek, az ugysem fog rohadni. :)

waffen55 2010.06.01. 22:56:24

@kis csibe: Tehát elég sok - a 100 millás ferrariban is szar fiat kapcsolók vannak. :D

camry3.0 2010.06.01. 22:57:24

@kis csibe: Ember...Neked csak az arcod van....mint írtam már máshol is...szívesen összefutok bárkivel egy sör melletti dumálásra!! :) LS-re nekem sincs 30 millám...ami igazából tetszene!! Anno meg azt hiszem az audinál a cd kivitel az a full verzió volt,mikor más még skodákkal rohangált!! De tök mindegy...nem meggyőzni akarlak....nekem így a jó ahogy van,aki ismer meg tudja mi van és ennyi...egy arc nélküli senkinek nem fogok bizonygatni...minek??
Egyébként meg a pénzre visszatérve...vannak fontosabb dolgok is mint az autó...Te pl az autóból prestige kérdést csinálsz....kinek mire kell...figy. én megmaradtam a camryba,nekem ennél több bizonyíték nem kell!! Azt mindenki azt vesz ami az ízlése vagy amire telik neki!! ízlések és pofonok...szokták volt mondani!!

kis csibe 2010.06.01. 22:57:48

@waffen55: Azok olaszok. :D Egyebkent szerintem mar igenyesebb a ferka is egy kicsit, ez talan regen volt. Na de mondjuk egy A8ban, mennyi Fabia alkatreszt talalsz vajon? :)

waffen55 2010.06.01. 22:59:29

@kis csibe: tovább megyek. Igenis ne legyenek! Úgy lenne jó, ha teljesen más kocsik készülnének az egyes márkanevek alatt, de persze ez csak a mesében létezik a valóságban meg a költséghatékonyság. :(

swt (törölt) 2010.06.01. 23:00:36

@kis csibe: Nemhogy egy orszagon, de meg egy konszernen belul is eleg nagy kulonbsegek lehetnek. Majd alkalomadtan vesd ossze egy Punto meg egy 147es megbizhatosagat. Semmi ertelme ezt orszagokhoz kotni.

kis csibe 2010.06.01. 23:00:37

@swt: Ennek egy kicsit korabbi rokona. :)

Dennis01 2010.06.01. 23:01:05

@waffen55: A Fiat kapcsolok nem szarok, Winkler is megmondta:
www.youtube.com/watch?v=XLHJ9d5Mnk8

swt (törölt) 2010.06.01. 23:02:09

@waffen55: Alkalomadtan majd ulj be egy Skodaba meg egy Audiba. Ha szerinted a ketto "ugyanaz", akkor rajtad tenyleg nem lehet segiteni.

camry3.0 2010.06.01. 23:02:35

@kis csibe: Holnapra csinálok neked képet szétrohadt 1994-es elvileg galvanizált audiról ha kéred....épp most bontjuk!! :)
3 éves opel astrán pedig láttam már tenyérnyi lukat küszöb végen!! Lehet odaütötték valahova ezt nem tudom..de rozsdás volt!! Egy tény amiről írsz...sajna a toyotánál is romlik a minőség....csak egyet nem értek...miért van annyi camry akkor az usa-ban ha szar!!?? :))
Egyébként nekem a toyotából ami bejön az a celica,supra,camry,land cruiser,lexus...és ennyi!! Ezeket meg mind japánba vagy usa-ba gyártották....francia gyártásúakkal és az angolokkal már van baj rendesen sajnos!!

kis csibe 2010.06.01. 23:03:30

@swt: Szerintem mindketto szar.
147rol azt tudom, hogy keresztapam megvette nullkilometerrel, aztan harmadik mosas utan a teljes karacsonyfa vilagitott neki piros-narancsban a muszerfalon, trelerrel vittek el. Szervizben mondtak neki, hogy a hiba az volt, hogy alaposan lemostak. :D (nem volt motormosas mielott valaki arra tippelne)

waffen55 2010.06.01. 23:03:34

@kis csibe: sántít a dolog. A skodának nincs a nagy kategóriában cucca a fabia meg pláne nem az. Vöröshagymát ne fokhagymával hasonlíts!

camry3.0 2010.06.01. 23:06:26

de ez tetszik egyébként....japán-német vita mindig előjön...és akkor bonyolódik az ügy ha csatlakozik még egy francia vagy olasz esetleg koreai szimpatizáns!! :))
Mondjuk az ilyeneket abszolút nem veszem komolyan mert felesleges....nehéz lenne bárkit is eltéríteni az elveiről...mindenki a saját igazát bizonygatja....holott mindegyik vasnak vannak jó és rossz tulajdonságai!! Csak nem értem miért megy majdnem mindig vérre egy-egy "vita"!! :))

Dennis01 2010.06.01. 23:06:33

@camry3.0: Ez is furcsa, hiszen Angliaban is ugyanazokkal a gepekkel rakjak ossze a kocsikat, mint Japanban gondolom. Akkor mi lehet a problema?

waffen55 2010.06.01. 23:07:35

@Dennis01: Példának hoztam fel, de ha már itt tartunk akkor igenis elvárom, hogy a vagyonomért fényesre nyaljanak hátulról - ergó legyen a szuperautó minden része finom kidolgozású, mert hiába jó ha nem odaillő.

kis csibe 2010.06.01. 23:08:23

@camry3.0: Hondanal is akkor indult el a lejto, amikor athoztak ide a gyartast az EU-ba. Biztos vagyok benne, hogy a belpiacos, igazi japanok sokkal komolyabb minoseget kepviselnek.
Mondjuk nekem csinalj egy kepet egy szetrohadt 2004es A8rol. :) Lehet akar karambolos is. ;)
Supra meg kinek nem tetszett? Az hulye aki azt nem szereti. Barmelyik generaciot is nezem. Sajnos a japan autogyartasrol 2 dolog mondhato el szerintem.
1. A minoseguk nagyon lezuhant.
2. Nagyon megszurkult az egesz. Ertem en, hogy nem tud sportkocsit venni mindenki, de azert jo latni egy markanal, ha ugyanazzal a jellel futkozik az uton valami komolyabb vas is. Gondolok itt arra, hogy egy 1es BMW tulajt is buszkeve tesz kicsit egy M6os latvanya, mert megiscsak ugyanaz a ver csorgedezik bennuk...ez japoknal eltunt mar.

waffen55 2010.06.01. 23:10:03

@camry3.0: Rám mit mondanál? Van olasz kocsim, japán, svéd és német is - mindet szeretem mert mind termeli a pénzt ahelyett, hogy vinné. :)

kis csibe 2010.06.01. 23:10:16

@waffen55: Ja ertem. Skoda Superb mond valamit?

camry3.0 2010.06.01. 23:10:25

@Dennis01: a Winkler olasz párti... a Bazsó meg japó!! Na őket se fogod meggyőzni az ellenkezőjéről egyik elvéről sem!! De egyébként ez így szép,különben mindenki egyforma tipusú,egyforma színű autóval rohangálna!! És akkor lennének egyforma emberek egyforma ízléssel,egyforma házakkal...és akkor hogy tudnád hogy hogy kell hazamenni és ki az asszonykád?? :))))

kis csibe 2010.06.01. 23:12:57

@camry3.0: Japan Vs Nemet orok tema marad szerintem minden forumon. Veszekedni egyebkent kar, sertegetni egymast meg inkabb felesleges emiatt. Kinek mi. Igazabol mindket orszag altal gyartott autok fenyevekkel vannak az osszes tobbi elott, ez sosem lehet kerdes.
DE minden autoval bele lehet nyulni a szarba.

swt (törölt) 2010.06.01. 23:14:07

@kis csibe: "Szerintem mindketto szar."

Rosszul hiszed. A Fiat a Puntobol el, ha szar lenne, mar reg csodbe mentek volna. Alkalomadtan majd szerelj nehanyat, es radobbensz, mennyire primitiv es megbizhato joszag - a 147essel ellentetben.

biker_kolee 2010.06.01. 23:14:19

Nekünk meg van japán is és német is itthon. Jójójójó, Suzuki meg VW, de akkoris. :DDDDDDD

waffen55 2010.06.01. 23:14:54

@kis csibe: A6 kategória az A8 alatt egyel.

kis csibe 2010.06.01. 23:15:15

@swt: Akkor kesei utoda. Mondjuk vicces, hogy igenyesebb kopoltyut csinaltak akkor mint 2004ben...

Dennis01 2010.06.01. 23:21:40

@camry3.0: Az borzalmas lenne... :)
Nekem szemely szerint minden nemzet markaibol van olyan is, ami tetszik, de olyan is ami nem. Ilyenen kar veszekedni.

waffen55 2010.06.01. 23:26:14

@kis csibe: csak szeretem a pontosságot - kérlek ne haragudj! :) Mérnök vagyok. Milyen vasad van?

Karpathy · http://artofmax.com/ 2010.06.01. 23:28:31

Ha már kétszáz fölött fejreesésről van szó, ott nem a hűdenagyonjó konstrukció menti meg az embert, hanem az irgalmatlan nagy szerencse.
A technológia legfeljebb segíthet.

De ha már itt japánnémet szőrhúzkodás megy, akkor hadd dobjam be ismerősöm esetét, aki hasonlót művelt egy Nissan 300ZX twinturbóval, ő is túlélte.
És mellette az apja is.
Pedig az targa volt. Nem az apja, a kocsi.

És nem vagyok japánautóbuzi, csak különböztessük már meg az übermenschet a mákjankótól.

swt (törölt) 2010.06.01. 23:32:12

@Karpathy: Nem allitotta senki, hogy egy Audiban mindent tulelsz. Csak nezd meg, hogyan jott elo a tema: pont a Q7 szarozasa indult volna, aztan kiderult hogy RS6, 250 kornyeken ment, es labon szallt ki belole a faszi.

A sors ironiaja :)

camry3.0 2010.06.01. 23:34:46

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ...feltettem egy csomó képet az autóimról és miért nem engedte be ide a gép??? Valakinek ötlet???

Leiden 2010.06.01. 23:34:51

@camry3.0:

"miért van annyi camry akkor az usa-ban ha szar!!?? :))"

Ácsi,ácsi! Ne keverjük a szezont a f@szommal. Leéltem néhány évet az USA-ban. A Camry kint Suzi Swift, az ára is, és a megítélése is. Semmi több. A csíklámpás Camryvel már ma a 17-18 évesek járnak középiskolába. Ha nem néger vagy mexikói , esetleg diák vagy, akkor egészen egyszerűen ciki az 5évnél idősebb Camry. Erről szerintem ennyit. Olcsó, igénytelen autó gagyi műanyagokkal, és műbőrrel. Kár tovább ragozni.

camry3.0 2010.06.01. 23:37:17

műűűűűbőőőrel??? egyébként azért veszik mert kint olcsó ez tény és megbízható ez pedig a másik tény!!

Dennis01 2010.06.01. 23:38:37

@waffen55: Amugy ertem, mire gondolsz. Ha en kifizetnek egy vagon penzt egy autoert, elvarnam, hogy minden a legfinomabb minosegben alljon elo.

Amugy en mar csak azert se torodok sokat az olaszfikazokkal, mert nem lehet veletlen, hogy a Fiatok kaptak legtobbszor Ev Autoja cimet. Egyszeruen mint minden automarkanak, nekik is voltak ballepeseik..

kis csibe 2010.06.01. 23:41:02

@swt: Meg szep a kialakitasa is annak az oregnek.
Azt pedig eltalaltad mi van az enyemen. :) Az az egyszeruseg jegyeben lett szerintem kitalalva. Mosas utan mindig attorlom ezt a reszt kulon, hogy ne legyen foltos. :D Sot neha trutymosabb idoben, ha megallok kuton es mar az egesz auto tiszta szmotyi, lehuzom az ablakokat meg a lampakat, es ha a kezemben van a kefe, akkor mar ezeket is lecsutakolom. Sok kutas mosolygott mar megertoen ezt latva. :) Tudom, megszallott vagyok.

kis csibe 2010.06.01. 23:43:01

@waffen55: Nem haragszom, es amennyire tudom - de lehet most tevedek nem neztem utana - valoban igazad van, mert az elso Superb az talan regi A6 padlolemez volt, de attol meg az en allitasom is megallja a helyet, hogy van a Skoda kinalataban nagy auto.
A vasat elozo hozzaszolasomban elarultam. :)

Garp 2010.06.01. 23:44:20

@Dennis01: "Ha en kifizetnek egy vagon penzt egy autoert, elvarnam, hogy minden a legfinomabb minosegben alljon elo." - :DDDD pl. a kóboráram? Merth azér' nem kevésbe' van a Mini sem, nem? :))))

Az Év Autója címet nem piszkálnám nagyon, az inkább marketing, de a kis ex-Puntónk engem is meggyőzött. Mondjuk nem arra való, amire mondjuk egy A6ot használnál.

kis csibe 2010.06.01. 23:47:40

@Dennis01: Ev autoja cim...hehhh... Ujsagirok adjak. Azok meg penzbol elnek.

waffen55 2010.06.01. 23:48:58

@camry3.0: próbáld több részletben belinkelni.
@kis csibe: a típus méret kivitel motor? :)

Dennis01 2010.06.01. 23:52:06

@Garp: Ne is mondd, olyan elszomorito beparkolni melle a parkoloba...
De egyben buszke is vagyok, nem mentem vele egy hete, siman poccre indult, semmi gondja nincs..
A Mini a legjobb auto, vehetted, mint sima kisautot, csaladosoknak kombi verzio, farmereknek pickup, tuningoloknak Clubman (elfer a nagyobb motor ugye), igazi multifunkcios jarmu, en mondom.. :DD

prokee · http://prokee.blog.hu 2010.06.01. 23:53:32

@kis csibe:
"egy A8ban, mennyi Fabia alkatreszt talalsz vajon?"

Ahogy a nagy tót költő mondta:
Minden Infinityben van valami Dacia. :)

kis csibe 2010.06.02. 00:00:01

@waffen55: E46 M3, egyfele motorral egyfele kivitelben keszult csak. :)

gábor vagyok 2010.06.02. 00:02:06

az annyira jó amikor két 17 éves veszekszik azon h kinek nagyobb a garázsa. csak annyit mondanék ennek a két delikvensnek mindegy mit mondotok hogy hány camry meg "kopoltyús" bmw-je van, reggel amikor apu viszi a suliba úgy is a szuziba fog beülni. kiváncsi vagyok h megfordult-e valamelyikőtök fejében az a tény hogy miről is szólt a cikk? talán arról hogy nézd meg rendesen h mit veszel vagy é nem tudom de biztos hogy nem arról kinek nagyobb a zsetontár meg ki mekkorát tud hazudni mert nagyon ott vagytok a szeren. tudjátok ha már ilyeneken vitáztok egyszer olyat szeretnék látni hogy valaki azt mondja, suzukim van, gecijól megy, nem volt vele gond vagy ilyenek hogy melyik a jobb a dacia vagy a renault vagy nem tom...

Leiden 2010.06.02. 00:04:49

@camry3.0:

Mondom, ez vitán felül áll, az USA-ban a Camry egy kommersz autó. Se státusza, se megbecsülése. Egy igásló A-ból B-be, ennyi és nem több.

kis csibe 2010.06.02. 00:05:20

@prokee: :DDDDDDDD
Na ez kurva jo volt. :D

Dennis01 2010.06.02. 00:05:45

@gábor vagyok: Latszik, hogy nem ismered az itt kommenteloket. Nagy reszuk rendszeresen jar ide. Minek fullentene, hisz ha mashol nem is, a Belsoseg talin biztos talalkoznak.
Ezert megerte regisztralni...

waffen55 2010.06.02. 00:06:14

@kis csibe: nagyon érdekelne mit eszik? 523-asom volt az simán bevette a 15-t.

gábor vagyok 2010.06.02. 00:06:17

félre ne értsetek én is szeretek ábrándozni. most is itt van a quattro 6. generációja ami az rs5 el jön majd be és ki is számoltam ha félreteszek minden hónapban a fizetésemből 120 ezret (ami a fizetésem 130%-a) akkor kemény kétkezi munka mellett kb 30 év alatt meg is vehetem az új RS5-öt.

kis csibe 2010.06.02. 00:09:52

@gábor vagyok: Neked meg gondolom azt nehez felfognod reggel a buszon ulve, hogy kinnt a forgalomban ilyen autok azert megiscsak kozlekednek, es valaki azert megiscsak megteheti, hogy megvegye es fenntartsa oket, es 30-32 eves korara eljutott odaig, hogy ilyen autoja legyen es elvezze azt es mindezt nem apuci penzebol, mert mondjuk az mar sok eve nincs is.
Kivancsi voltam, hogy mikor bukkan fel az elso ilyen ember mint te. :D

Leiden 2010.06.02. 00:10:26

@gábor vagyok:

"kiváncsi vagyok h megfordult-e valamelyikőtök fejében az a tény hogy miről is szólt a cikk? talán arról hogy nézd meg rendesen h mit veszel"

Nem is vagy annyira hülye, ha eltekintünk a közhelyektől. Pontosan erről van szó, a Bende Tibi megvett egy hulladékot, ami félreértés ne essék már a vétel pillanatában az volt, és most szívás van. Erről szól és nem többről. Az autó szar ez vitán felül áll, innentől kezdve a cikk mások okulására szolgál. Aki nem akar kibaszni magával az ne vegyen Toyotát, és főleg ne régit.

waffen55 2010.06.02. 00:11:06

Srácok én például rendszeresen emlegetek különféle munkagépeket mit szólnátok hozzá ha összegyűjteném az itthoni gépparkot és megmutatnám alkalomadtán? Nem tettem ezidáig mert nem akarok hencegni vele, viszont nagyot mondónak sem akarok látszani. Mellesleg van 1-2 érdekes cuccom ha nem is teljesen köznapiak... :)

kis csibe 2010.06.02. 00:11:48

@gábor vagyok: Na latod valaki meg a te fizetesedet megkeresi 3-4 nap alatt. Nem abrandozassal, hanem munkaval kell tolteni az idot, aztan majd meglendulnek a dolgok meglatod. :D Kar volt bolcsesznek tanulnod latod.

waffen55 2010.06.02. 00:15:32

@gábor vagyok: Vannak itt olyanok is akik szívesen elcserélnék a 25 évesen elszenvedett infarktust az egészségért mégha szegényebbek is lennének. Ne gondold, hogy csak a bűnözőknek lehet sikerük/több vagy nagy értékű autójuk! :)

camry3.0 2010.06.02. 00:16:58

Valaki tényleg hozzon már egy manitut!! :))))

Dennis01 2010.06.02. 00:18:15

@kis csibe: Ezert jo autoszerelonek tanulni, nemcsak a fizetes lesz jo, hanem beulhetek/szerelhetek olyan autokat, amiket lehet, nem birnek megvenni.. :))

kis csibe 2010.06.02. 00:19:16

@waffen55: Nagyon fugg a jobb labad sulyatol. Mondjuk ez melyik eros autora nem igaz. Be lehet szoritani 10 ala, de az mar kinzas a kocsinak meg foleg a sofornek (ez szerintem SMGvel nem is menne, az enyem manualis szerencsere) atlagban hasznalva 13 kornyeke (ez mondjuk egy abszolut vegyes ut), ha meg az ember keni neki, akkor a csillagos eg a hatar.
Nem tudom, hogy a 23as BMW motor volt e az, amelyik tobbet evett, mint a nem sokkal kesobb utjara inditott 28as. De volt valami ilyesmi kisse felresikerult szeria lehet hogy az ez volt pont.

kis csibe 2010.06.02. 00:22:47

@Dennis01: Sok autoszerelot ismerek, eshat nem jarnak szarokkal. De igaz, hogyha tehetik maset hasznaljak. :))) Nem kell felteni oket. De en azt mondom egy jo szakember, ha jol csinalja a dolgat, az meg is erdemli azt hogy jol eljen.

Na joccakat mindenkinek!

camry3.0 2010.06.02. 00:23:47

@waffen55: Manapság már a bűnözésből sem lehet megélni!! Mindenhol csóróság van...vagy nagyot szakítasz vagy semmit..
Ügyvédem mondta anno...20mill alatt nem is érdemes megpróbálni semmit...de ez így igaz...hallottam én is olyan verebet,aki 5ezer Ft értékben rabolt,azt kapott is 5 évet!! Ha meg csak simán lopsz 10misit azért meg kapsz max3-at!! Ilyen ez a "pop"szakma!! :)

waffen55 2010.06.02. 00:25:49

@camry3.0: Azom sajnos nincs bobcat vagy kotró azok igen.

camry3.0 2010.06.02. 00:25:57

@kis csibe: Figy. nem tudsz valakit akinek van 528-as 1996-os 1 vanos motorja eladó?? nem érdekel honnan van...csak egyik ismimé megpusztult azt kéne neki!! Vagy esetleg valakinek valami ötlet??

Krisi 2010.06.02. 00:37:28

@swt: 250-nel országúton ... nagyobb szívességet tett volna az emberiségnek ha megdöglik a tulaj az Audijában :)

én jó nagy geci vagyok és úgy terveztetném meg az autókat hogy 130 km/óra feletti ütközésig jól bírja a dolgokat, afelett viszont szakadjon darabokra. így csak azt látják az emberek, hogy "húbazmeg, mehetek 200-zal, úgyis túlélem ha ütközök"

@camry3.0: nem fogok jönni a demagóg "mi lett volna ha épp ott motorozok amikor elaludsz 170-nél" kezdetű monológot (bár jogos lenne), inkább megkérlek rá hogy a továbbiakban vezess felelősségteljesebben. mindenki jobban fog járni hiddel. amúgy utána mennyi időre vonták be a jogsidat? mert ha azt mondod hogy ezek után megúszutad egy ejnyebejnyével (lakott területen 170) akkor tényleg elsírom magam...

camry3.0 2010.06.02. 01:01:52

@Krisi: kezdheted egy zokogással!! :) 1 hónapot volt bent!! :) Azt kihozattam!! :)
Egyébként most már általában ésszel megyek!! De akkor tényleg siettem haza fele 30 óra autófényezés után...folyamatosan....meg is lett az eredménye!!

Krisi 2010.06.02. 01:21:12

@camry3.0: azám a kemény büntetés nemmondom :)

====== vadparaszt ====== (törölt) 2010.06.02. 04:35:44

Na, van egy második Csikósunk. Az elején még egész jókat mulattam, de úgy összességében ráz a hideg.

romesz 2010.06.02. 06:32:35

Pontosan ilyen legzsakos dolog miatt veszem meg minden automhoz a gyari szerelesi konyvet. Abban mindent pontosan megtalalok es nem kell talalgatni, hogy most atvagtak e mikor vettem az autot vagy sem.

ezt a konyv markat kell keresni
minden nyugati auto benne van

Rocko- 2010.06.02. 06:58:00

@gábor vagyok: mint a viccben: "1980-ban arról álmodtam, hogy legyen 80 ezer forintos fizetésem és egy I-es VW Golfom. mára ez mind teljesült."

Rocko- 2010.06.02. 07:04:29

@====== vadparaszt ======: van harmadik Csikósunk is.
csak éppen nem Bende Tibornaknk hívják őket hanem Norbertnek és Bálintnak.

Puch Cavette 2010.06.02. 07:42:47

Ez az egesz nemet auto vs. japan auto vita ebben a formaban teljesen ertelmetlen. Az Audi meg a BMW premium markak (foleg a Q7 es az A8, amire most is hivatkoztok), hogy jut eszetekbe ezeket szembe allitani a Camryvel? Ha mar mindenkepp erre a vitara hegyeztek ki minden posztot, hasonlitsatok a Camryhez a Mondeot, a Passatot, az Omegat, vagyis a nemet tomeggyartok felso-kozep tipusait, hisz a Toyota Camry is az. Ja, hogy akkor mar nem a nemet jon ki gyoztesnek!
Nem vagyok japan auto buzi (Astrank van, es minden celnak megfelel), de epp Ti, "mashogy puffan" nemet fanok aruljatok el a kisebbrendusegi komlexusotokat, es teszitek nevetsegesse magatokat ezzel az aranytalan es inkorrekt osszehasonlitassal - ha japanokrol van szo. Mert ha olasz, francia a vita targya, ott mindjart helyukon vannak a kategoriak, ugye.
Amugy Bende Camry-jevel nem mernek elindulni hosszabb utra, takolt fos az egesz - csak hogy helyre tegyuk a dolgokat.

pindroch 2010.06.02. 08:09:46

@Haywood:
Szívből kívánom, hogy ne kerülj hozzám hasonló helyzetbe, de hidd el, simán meg lehet oldani, hogy 200 méteres követési távolságot tartasz. Nem azt mondom, hogy nem veszélyes, de semmivel sem veszélyesebb, mint pályán 130cal egymás seggében vonatozni.

Persze, hogy veszélyes, de ha megint választhatnék, akkor is inkább hazadöcögnék a padkán villogva, mint 50ezerért tréler.
Senkit nem veszélyeztettem, senkinek nem voltam a seggében, nyugodt a lelkiismeretem.

esef 2010.06.02. 08:11:56

@====== vadparaszt ======:
Csikós tudatosan vesz széthulló autókat, amiket utána bütykölhet (= tudja, hogy mit kell megcsinálni), Bende pedig mindig belenyúl (= menet közben derül ki, hogy ez-az javítandó). Almát ne hasonlítsunk össze körtével.
A többiek autóival minden rendben?

Phrascarica 2010.06.02. 08:32:54

@ColtCzT: az csak Special Edition volt :)

strfifi 2010.06.02. 08:42:32

@esef:
Szerintem mindkettő egy körte.
Azért csikós sincsen képbe nagyon, ha kimegy egy szerelő garmadával Domsjőbe, beindítják majd kész, erre meg elindulnak egy nem olyan autóval amiben nem az a vezérlés van benne!!!
És erre csak itthon jöttek rá.
A kezükbe nem adnék szerszámot.
Olvasni, figyelni, utánanézni! Senki sem tudhat mindent de legalább legyenek felkészülve a típusból.
Ugyanez a CAMRY-ra is igaz!

1ns0mn14 2010.06.02. 08:43:19

Kezdek aggódni, hogy nálunk mikor ver be a villám? Mikortól nem lesz megállás az autóval a lejtőn ? xD Már Várom....

Alf (törölt) 2010.06.02. 08:59:43

@strfifi: na már megint...
te mikor nézted meg utoljára a vezérműláncot autóvásárlás előtt, hogy stimmel-e?

strfifi 2010.06.02. 09:26:32

Üdv Alf
Ja ez már a végletekig boncolt téma volt?
Nem olvastam vissza eléggé..
Akkor inkább off...bocsi.

Ha van rá lehetőségem, akkor mindenképpen megnézem.

yaffa · http://www.yaffa.blog.hu 2010.06.02. 09:47:46

@W123qp: irónia barátom, irónia...
Én speciel még féket is szerelek otthon, szervízkönyv szerint, de psszt...
Nehoy Mayday megtudja...

Mayday 2010.06.02. 09:52:15

@yaffa: Gumis cseréli a kereket tavasszal is meg ősszel is. És természetesen ki van centírozva mindig, de az nem jelenti azt hogy nem állok ott mellette és nem tudok kattintani egyet a féktárcsára mikor le van véve az első vagy a hátsó kerék.

És igen, a gumis nyomatékhatárolós kulccsal húzza a meg a kerékcsavarokat.

A centírozatlan kerék miatt meg először foltosan kopika gumi és aztán durran ki csak, persze csak ha annyira hanyag vagy, hogy nem veszed észre.

@kafferbivalybalamber: nem tudom rá van-e írva mindre, de escort, megane, lacetti, nexia, uno, focus, tárcsákon rajta van biztosan, mert ezeket a saját szememmel láttam.

Mayday 2010.06.02. 09:56:56

@camry3.0: Persze, mert a tört helyen vagy a hegesztés vagy a húzatás miatt feszültség lesz az acélban (ugye megváltozik a kristályrács, hegesztéskor meg kiég belőle pl a szén és máris más ötvözet van ott lokálisan), igy bármit kensz rá, ledúrja magáról idővel.

GekTDS 2010.06.02. 10:02:53

@Bende Tibor: Éreztem a vizeletemben hogy ezt fogod mondani.
Az nem éppen egy jó hangulatú szerelgetős
valami, sok-sok képpel.
Egy-két emlékezetes ítéletet leszámítva.

swt (törölt) 2010.06.02. 10:03:07

@romesz: Ha a Haynes-re vagy a Bentley-re gondolsz, azok kezdetnek jok (ha valaki teljesen hulye az adott modellhez), de tul melyre nem jutsz vele.

DrSzoke 2010.06.02. 10:11:11

@camry3.0: a kemrik meglepoen jol birjak a gyurodest,egyedul a V6-t utalom szerelni. Azt azert hozza kell tennem hogy olyan helyen elek ahol a 72-es allolampas meg az 1-es golf meg a gyari szinet hordja,rozsda nincs,a 90-es evek eleji japok meg hamvadnak rendesen.Epp most csinaltunk egy 94-es hajeszt,rettenetes.A szelvedo korul,a muszerfal mogott porra volt rohadva.Pedig az is totoja.De lattam 11 eves szkajlajnt rozsdafolttal a belso doblemezen,pedig 100e km alatt futott es toresmentes volt.

Alf (törölt) 2010.06.02. 10:35:23

@strfifi: én monjuk ki kellene emeljem a motort ehhez, ami elég bszurd lenne egy kocsivásárlásnál.

hakapeszimaki1986 2010.06.02. 10:40:58

@swt:Nekem egy 3ajtós B corsám van 97-es,két lufival így szerepelt az NCAP teszten:
www.euroncap.com/tests/opel_vauxhall_corsa_1997/12.aspx (a leírás szerint 3 csillag,ha van benne utasoldali lufi.)

A mai napi találós kérdés: vajon egy korabeli E36 mennyivel biztonságosabb?
www.euroncap.com/tests/bmw_3_series_1997/15.aspx

camry3.0 2010.06.02. 10:54:57

@DrSzoke: V6 szerelésével sincs gond,csak tudni kell hogy hogy kell hozzányúlni!! Ha a szívócsonkot leszeded ami 6 vagy 8 csavar összesen,akkor mindenhez hozzáférsz!! 2001 óta van ez a típusú camrym mint írtam...2-at bontottam,most jön a 3. hétvégén!! Minden csavarját ismerem,még ha mély álmomból felkeltenek akkor is!! Előtte 1978-as celica-m volt azzal sem volt kaszni gond!! Egyébként láttam én is elporladva németet is meg japánt is olaszt is franciát is...a legmeglepőbb most amit épp fújtam egy kia shuma volt,miután megkapta a gyári új küszöböket,fél év után megint rohadt a lemez,belülről kifele púposodott!! Mint írtam már fényezéssel foglalkoztam régebben és most is foglalkozunk haverral azzal is...egyik legjobb barátom kasznis,szóval elhiheted hogy láttam pár szar autót!! Amivel nem foglalkoznak,az ahogy öregszik szépen porlad el...

camry3.0 2010.06.02. 11:02:03

@DrSzoke: Ez attól függ hogy van kezelve,ápolva az autó!! Camrynak egy kényes része van a két hátsó doblemez,az ha ki van takarítva és le van kezelve akkor semmi gondja!! Ez nincs kiműanyagozva egyedül itt le tudja verni a kő az alvázvédelmet....én minden évben rendbe teszem a többi helyen egyébként gyári minden és egy rozsdafolt sincs!!
kepfeltoltes.hu/100602/03-11-09_1712_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

GYUSZI BACSl · http://special.blog.hu 2010.06.02. 11:19:37

még jó hogy egy Toyota soha nem romlik el (:

Caravallo · http://nimfoman.blog.hu 2010.06.02. 11:36:00

Ha regényt akarok olvasni, akkor inkább leveszek a polcról egyet.
Bocsi, de ez rohadtul hosszú és unalmas volt.

esef 2010.06.02. 11:38:10

@hakapeszimaki1986:
Corsa A '93-tól volt, az E36-os BMW meg '90-től. Akkoriban 3 év nagyon sokat számított. Lásd pl. a korabeli Ford Escort példája, amit 1-2 év után lehetett újratervezni a gyatra biztonsága miatt.

esef 2010.06.02. 11:39:52

@hakapeszimaki1986:
Bocsi, természetesen Corsa B-t akartam írni...

strfifi 2010.06.02. 11:46:22

@Alf: Ahol ez nem teljesen megoldható, ott értelemszerűen nem szedem szét az autót.

jujdejo 2010.06.02. 11:48:43

@prokee: inkabb infinitI, az infinity hangfalakat gyart, ha abban lenne Dacia akkor az nagy baj lenne.

A kód neve Merkúr (törölt) 2010.06.02. 11:52:05

Vett egy fost, hogy fosozhassa, és most lefosozzák, majd ő sértődötten visszafosoz. Tippikkuss lúzer magyar vállalkozó. Ideje lenne valami jobb meló után nézni, mert ebből nem lesz nyugdíj :)

A kód neve Merkúr (törölt) 2010.06.02. 11:54:21

@Caravallo: Ennél még a Győzike is profibban gyártja a gagyit :), sikerült is magát beszopnia a retekklubba szemben spílerünkkel

A kód neve Merkúr (törölt) 2010.06.02. 12:10:44

@GYUSZI BACSl: De ez már nem Toyota, hanem egy roncs apukám

iONic 2010.06.02. 12:49:52

Nekem ugyanilyen kormányom van a '92-es Toyota MR2-mben, és annál is mekkorát nézett a kormánybőrős, hogy hát ez meg milyen légzsák kábel nélkül? ;-)
Ugyanezen gondolatok játszódtak le bennem is.

Slow 2010.06.02. 13:20:13

@Puch Cavette: "Ez az egesz nemet auto vs. japan auto vita ebben a formaban teljesen ertelmetlen. Az Audi meg a BMW premium markak (foleg a Q7 es az A8, amire most is hivatkoztok), hogy jut eszetekbe ezeket szembe allitani a Camryvel?"

Hát úgy lehet összehasonlítani, ha ismernéd a márkát, meg legfőképpen a jelzéselet, hogy Camryban is van Q7 :D

Slow 2010.06.02. 13:26:47

Egy kocsinak ha már az ülés-mechanikája széttörik az nagyon sokat kapott a kilométerekből.

előző hozzászólásom javítása: "jelzéslet = jelzéseit"

Slow 2010.06.02. 13:33:42

@camry3.0: Hallod, ilyen sz@r törött vacakkal, hogy mész te 170-el, 500m alatt nem, hogy 170-re, de még 40-re se gyorsul fel?

kepfeltoltes.hu/090815/img007_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Dennis01 2010.06.02. 14:52:07

@Garp: Latod, hany auto van, amit ilyen sokfelekeppen at lehet alakitani? :))

@romesz: Miota megvan a Mini, sose csalodtam meg a Haynes konyvekben..

waffen55 2010.06.02. 14:59:21

@Slow: Ez sem feltétlenül igaz! Elbarmolni azt is ellehet.

camry3.0 2010.06.02. 16:04:27

@Slow: "ember" végig olvastad Te hogy mi volt?? Talán tanulj meg szöveget értelmezni ami általános iskola második osztály azt utána írj!! Haza fele tartottam,és 500m kellett volna még hogy haza érjek!! Haza fele ereszkedtem 170-el!! De te tutti jobban tudod te voltál ott...de mondom ha nagyon kíváncsiak vagytok előkotrom a jegyzőkönyvet azt elolvashatod!! Vacak....kinek mi...tologasd otthon a machbox-od tovább az tutti többet ér mint bármilyen autó!! Tényleg tele a .....-om az olyan emberekkel akik csak képről láttak max camryt azt onnan okosak!! De mint írtam még nem beszéltetek Tibivel és nem láttátok az autóját,addig tök felesleges is fikázgatni!! Arról mondj véleményt amit tapasztaltál már!! Neten arc nélkül bárki tud fikázni élőben meg az az "ember" általában egy nulla!! De már írtam azt is hogy ha valaki engem akar köpködni az jöhet és tegye élőben,szívesen adok elérhetőséget!!

Slow 2010.06.02. 16:26:26

@camry3.0: Ember, Te cukros vagy? :D
Csak vicc volt, de sajna látom nem ment át, mind1.
A fanatizmusod miatt nem látsz 2-ig.
Amiket meg felsoroltál kocsikat, mind ilyen állapotban vannak mint a fehér borult Camry-d? :)

Ciri 2010.06.02. 16:50:17

@kis csibe:

"valoban igazad van, mert az elso Superb az talan regi A6 padlolemez volt,"

A kínai piacos nyújtott Passat padlója volt.

hakapeszimaki1986 2010.06.02. 17:15:08

Tibi lehet gondold át jobban,hogy el akarod-e adni...
Mit szeretnél helyette?
Mert ha jobban szétnéz az ember akkor szembesül vele,hogy ami ennél fiatalabb,nagy,automata és kevesebbet szerelgetős az 1.5-ről indul.Ez alatt nem nagyon leszel előrébb szerintem.

w a s d 2010.06.02. 19:16:27

Én arra lennék kíváncsi, hogy "ennyi problémával" mennyit visz el egy ilyen dög mondjuk 100, vagy 1000, vagy 10.000 km alatt. A Winkler- féle mx5- ös felsorolás is érdekes volt.

w a s d 2010.06.02. 19:18:24

@F/: Mármint, hogy javításra mennyit visz el.

camry3.0 2010.06.02. 19:23:12

@Slow: Hatalmas Sorry akkor....csak már felb.tam magam előtte rendesen a sok okoson!! :) Hm...hát megnézheted ha gondolod mindet....mondom...szívesen adok elérhetőséget bárkinek aki kíváncsi esetleg az autókra vagy a képemre!! :)
Az tény hogy fanatikus vagyok camry téren....ezért nem is hiszem hogy meg lehetne magyarázni nekem belőle dolgokat,főként ahogy itt egy páran teszik hogy képről láttak talán csak ilyen vasat!!
Még 1x sorry az indulatosságért!! :))

BTO11 2010.06.02. 19:54:27

T. Bende Tibi druszám!

tömegautót!!!! családi autónak az asszony segge alá!

ugy látom az ajálatos -linkes- D:))) beszólásom nem ment át,vagy törölve lett??

Seca81 2010.06.02. 21:49:26

@camry3.0: Üdv! Egy öregebb Camry-ről mi a véleményed? ('86-'90-ig és benzines)

camry3.0 2010.06.02. 21:55:49

@Seca81: Teljesen jó elnyűhetetlen autók....sok ismerősömnek van vagy volt,de sajna összetörte!! Ajánlanám Neked a Toyota fórumot ott a camry topikot....Palaczk mester is hasonló vassal él,de ő még a 84-essel!! Semmi baja vele!! Van egy másik barátom neki 2.0ije van imádja...másik srácnak 2.0d-je!! Nekem meg van egy hibátlan 2.5V6 motor az udvarban!! Egy autófóliás barátomnak volt egy 2.5V6 kombija és egy 2.0 kombija egyszerre!! :)

Seca81 2010.06.02. 22:22:34

@camry3.0: Thx az infot, bár ennyire talán nem vagyok elfogult, de egy 2.0 benzinessel régóta szemezek, tavaly ősszel próbáltam is egyet, de az sajna menthetetlenül rohadt úgyh lemondtam róla. A baj az h a garázs már foglalt, és nem tudom h mennyire rohadhat el az udvaron, akár ponyva alatt is... És persze nem fél évre kéne az autó, garázsom pedig belátható ideig nem lesz...
Nálam nehéz ügy a kocsivásárlás, zs lenne rá, de sok a kompromisszum :)

camry3.0 2010.06.02. 22:31:53

van szép benzines...épp egyik ismim munkatársa vett egy makulátlan 89-est 270ért...de tényleg gyári állapotú!! :) Elnyűhetetlen autó....az a blokk van egyébként a 2.0ba ami a 2.2-be is amit 2001-ig forgalmaztak...szóval megbízható konstrukció!! :) csak apróbb dolgokon változtattak!!

camry3.0 2010.06.02. 23:55:51

kihagytam azt hogy gyakorlatilag ugyanaz a két blokk!! a 3sfe motor majdnem ugyan az mint az 5sfe az 5sfe van még a csíklámpásokban is!!

romesz 2010.06.03. 01:58:27

@Dennis01: a haynes konyvek nem olyan jok mint a Bentley-k. Rengeteg minden meg van bennuk, de meg sem vetekszik a gyari konyvvel. Az elmult 25evben mikor autot vettem, mindig az volt az elso, hogy beszereztem a gyari konyvet. Akkor is mikor uj autot vettem.

romesz 2010.06.03. 02:03:29

@swt: ebben mondjuk nem egyezika velemenyunk. :D
A haynes nekem se jon be, tobbszor lattam mar, hogy hianyoznak dolgok belole. De a Bentley konyvekben eddig mindent megtalaltam ami a gyarto altal kiadott konyvekben meg van.

swt (törölt) 2010.06.03. 10:20:38

@romesz: Azert, mert nem tudod, mi minden hianyzik belole. Felre ne erts, hobbicelra kivalo, en is egy Dieter Korp konyvbol kezdtem el szerelni. (Ami angol nyelvteruleten a Haynes es a Bentley, az a nemet nyelvu konyveknel a Korp es Etzold.)

www.motorbuch.de/index.php?aktion=ausgabe&saktion=suche&sa=RSA&sort=1001.72&grp=1&ump=1001.72&mp=&lk=&darst=&bestnr=&autornr=&sustr=&datsatz=0&detail=&saktion1=

www.delius-klasing.de/buecher/auto/so-wirds-gemacht/

Rocko- 2010.06.03. 12:23:06

@romesz: "A haynes nekem se jon be, tobbszor lattam mar, hogy hianyoznak dolgok belole."

őő, általános dolgokra jó, de precízre nem, volt néha érdekes megoládsa egy-egy műveletre.
szóval kezőnek jó.
(legalábbis az az egy alapján ami nekem van)

camry3.0 2010.06.03. 19:18:02

Kedvenc képem... 3.0 V6 és nem a vége!! :))
4200tól kezd el húzni igazán...bár addig sem lusta!! :))
kepfeltoltes.hu/100601/200km_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Seca81 2010.06.03. 19:42:00

@camry3.0: Öreg vas ám egy 89-es, jól meg kell nézni, bár alapjában véve a motorjában tökéletesen megbíznék, de ami sztem egy ilyen öreg gép vásárlásánál fontos, hogy mennyire volt jó kezekben.
Kereskedőtől tuti nem vennék, magánszemélynél is csak olyasvalakitől, aki láthatóan jól bánt vele.
Bár most ellent mondok magamnak, mert a Nissan-unkat kereskedőtől vettük, viszont az jóval egyszerűbb konsrukció, ráadásul találkozhattunk is az előző tulajjal, aki elhalmozott csomó alkatrésszel és jótanácsokkal :)

Továbbá nem akarok mégegyszer szerelemből autót venni, egyszer már megtettem, és bár nem bántam meg, utólag bizony nem volt ésszerű döntés...

Bonyolult dolgok ezek, és az idősebb Camry piac is eléggé szűk, válaogatni sem lehet annyiból...

Amúgy is csak 2 modell tetszik Camry-ből, de csak az elsőre lennék vevő :S

carphotos.cardomain.com/ride_images/1/2160/1301/5398150001_large.jpg

carphotos.cardomain.com/ride_images/1/2836/1921/7088460007_large.jpg

Nekem bejönnek ezek a letisztult, viszonylag primitív "autó formák" .

Seca81 2010.06.03. 19:45:27

@camry3.0: Egyszer-kétszer én is megkergettem szegény Mazdámat 200 fölé (autobahn-on természetesen :) ), nem ellenkezett sokat! Hiányoznak azok a "szép idők" ...

Seca81 2010.06.03. 19:47:46

javítás: "válogatni sem"

camry3.0 2010.06.04. 00:35:43

@Seca81: az a gond a mai autókkal szerintem,azért is nem tetszenek,mert mindegyiken spórolni akar a gyártó,de minél nagyobbat keresni...a dolgozóknak se érdekük a normális minőség....a gyárnak meg főként nem,mert 4-5év után ahogy lejár egy átlag hitel egy autóról,akkor be is szarik,és nem győzik szereltetni,akkor meg az alkatrészeken szakítanak...vagy vesz egy másik autót!! Régebbieknél még szerintem többet adtak a minőségre....na jó voltak kivételek....
Forma: nem mondom hogy a camry a világ legszebb autója...(bár nekem az) valakinek kicsit unalmas a forma,de ha elmélyedsz bent sok kis apró részletet figyelhetsz meg bent,ami elsőre fel se tűnik!! Ráadásul minőségre ha gyári cuccokat kap és normálisan kezelik akkor semmi panasz nem lehet!!

camry3.0 2010.06.04. 00:37:10

@Seca81: az a gond a mai autókkal szerintem,azért is nem tetszenek,mert mindegyiken spórolni akar a gyártó,de minél nagyobbat keresni...a dolgozóknak se érdekük a normális minőség....a gyárnak meg főként nem,mert 4-5év után ahogy lejár egy átlag hitel egy autóról,akkor be is szarik,és nem győzik szereltetni,akkor meg az alkatrészeken szakítanak...vagy vesz egy másik autót!! Régebbieknél még szerintem többet adtak a minőségre....na jó voltak kivételek....

camry3.0 2010.06.04. 00:38:09

@Seca81:
Forma: nem mondom hogy a camry a világ legszebb autója...(bár nekem az) valakinek kicsit unalmas a forma,de ha elmélyedsz bent sok kis apró részletet figyelhetsz meg bent,ami elsőre fel se tűnik!! Ráadásul minőségre ha gyári cuccokat kap és normálisan kezelik akkor semmi panasz nem lehet!!

ozirisz · http://el-maszat.blog.hu 2010.06.05. 20:37:39

"Még nem tudtam, hogy adom elő otthon, hogy évekig abban a tudatban jártunk egy autóval, hogy az biztonságos, légzsákos, aztán mégse az."
apád valszeg olyan skodával-trabanttal-zsigával furikázott anno, amiben még hátsó öv se volt, mégis túlélted.
nem szívesen ülnék be melléd, ha a technikában jobban bízol, mint a saját kezedben. ha ésszel ezetsz, lesz*rhatod a száz légzsákot meg a többi hárombetűst, azok csak mankók a balf*szoknak.

Garp 2010.06.05. 22:53:43

@ozirisz: hát, azok a mankók akkor is védenek, amikor egy önmagában túlságosan bízó majom belehajt a kocsiba. (Nem, nem bunkózni akarok, csak előfordult. Álltam és belénk jöttek. Kellett a légzsák, övfeszítő.) A családot meg én is modern, biztonságos kocsiba ültetem. Kiválóan vezet az asszony, de _bármi_ megtörténhet, bízni nem ebben a kategóriában kell sztem.

ozirisz · http://el-maszat.blog.hu 2010.06.06. 10:06:10

@Garp: jó dolog az persze, csak a cikkben mintha kicsit túl lenne reagálva a fontossága (ráadásul több olyan esetről tudok, hogy csattanáskor nem nyílt ki, méghozzá patinás márkákról van szó). én ott vagyok elszúrva, hogy igazán csak olyan vasakban érzem jól magam, amik minimum 20 éve készültek, úgyhogy kénytelen vagyok lemondani az ilyen úri huncutságokról, de valahogy nem okoz nagyobb biztonságérzetet a légzsákos autó se, sőt, kicsit idegesít, hogy mondjuk egy zárlat miatt bármikor az arcomba robbanhat egy lufi.

camry3.0 2010.06.06. 21:12:05

zárlat miatt mechanikus légzsák???!! :))
Egyébként köszöntem szépen minden camrysnak aki ma volt nálam!! Folyt,köv
Remélem jól éreztétek magatokat!! :)

ozirisz · http://el-maszat.blog.hu 2010.06.08. 22:46:48

@camry3.0: a zárlat úgy általában, camrym sose volt.

camry3.0 2010.06.09. 14:09:39

ÉÉÉÉrtem ééén...csak kicsit piszkálódtam :)))))
süti beállítások módosítása