Good vibrations, bad vibrations...

  2010. január 17. - Csikós Zsolt Címkék: mercedes totalcar flotta szerelés era

A szerzőről még nincs információ feltöltve!

A szerző még nem publikált a Totalcaron

Öt gang az állólámpában!
2015-07-19 07:25:12

Annyira régóta van hosszú ötödik (hatodik, hetedik és nyolcadik) az autóinkban, hogy már csak a veteránosok

Totalcar a Múzeumok Éjszakáján!
2015-06-18 08:03:55

Ez most más lesz. Most mi állítunk ki autókat, s várjuk, hogy jöjjenek a nézők, lehetőleg jó sokan. Volt

Szép autót keresünk!
2015-06-08 17:52:23

A folyóvizek élővilága után a Totalcar most a kultúra irányába evez: kivesszük a részünket a Múzeumok

Bent a kövület-Pio!
2015-06-02 16:00:17

Ráment egy csomó idő a hétvégéből, de az a pár Pioneer hangfal (cirka 1979), amit idestova másfél éve

Jó ideje nem írtam Eráról, a kombi fekvőlámpás Mercimről, mert, ha úgy vesszük, nem is volt mit. Ződcséges Merdzsóként szépen teszi dolgát, indul, megáll, viszi az Ikeát, kilencfelet eszik így télen, városban, fogatlan szájával szépen morzsolgatja a kilométersercliket. Nyilván a karalábét is elbírná, talán a banános láda sem mutatna rosszul a tetején, ezeket a pózokat még nem próbáltam, nem értem még odáig a fekvőlámpás Káma-szutra olvasásában.

Nekem azonban voltak halvány, de messzebbre mutató reményeim, amikor megvettem. Nevezetesen, hogy egyszerű, megbízható krumpliszállítónál azért fontosabb szerepet tölt majd be minálunk. Például megbecsült, hangulatos, öreg Daimler-Benzévé válik ő a családnak. Egy Daimler-Benz pedig nem egyenlő egy Merdzsóval, ez a finom hangulati különbség talán sokaknak lejön. Sok embernek sokat számít a külsőség, de az én autóim ilyenre nemigen alkalmasak, nekem inkább műszaki elvárásaim vannak, én egy ilyen Mercedesben a bunkerszerűséget, a megnyugtató vonulást, a megkérdőjelezhetetlen megbízhatóságot, a külvilágtól való, tespedt elszakadást keresem. Földből előhúzott, lyukas állólámpással már kis matatás után is sikerült a fenti Nirvána elérése, jó állapotú, viszonylag drágán vett 124-es Mercivel irgalmatlan mennyiségű szopás és pénzszórás után sem – hát kíváncsi voltam, hol helyezkedik majd el a 123-as a skálán.

A szép, öreg Mercedes nagyjából másfél-kétmillió forintba kerül, tudják, az olyan, amivel meg is lehet jelenni. Több probléma van az ilyennel. Egyrészt a szép, öreg, másfélmilliós Mercedes három év alatt szétrohad kinti, napi használatban, és lesz belőle öreg, lukas ződcséges. Akkor az ember nagyjából 1,3 millió forintot elbukott. A másik baj: a szép, öreg, másfélmilliós Mercedes egyáltalán nem biztos, hogy jó is. Rendkívül sok ilyen szép, öreg Mercedesben ültem már, és gondolatban mindegyiket elkezdtem javítani. Itt egy morgás, ott egy zörgés, rángat valami, tüsszög a karburátor, gyenge a dízelmotor, leszakadt az ülés – én a kinézetet hellyel-közzel letojom, azaz a balkáni átbuherálást (spoiler, Tesco-dísztárcsa, fakormány, fekete ablak) gyűlölöm, a lyukakat, horpadásokat, szakadásokat elviselem. A mechanikai hibákat azonban nem. És ha tutit akarsz, akkor szép, öreg, és JÓ Mercedest kell venni, ami viszont két, két és fél, hárommillió forint. És – kitalálták – az is szétrohad négy-öt év alatt a ridegtartásban, ami már fájóbb 2,8 millió forint bukó.

Mivel kielégíthetetlen vágy lobog a lelkemben arra, hogy öreg Mercedesszel járjak, viszont egyben sosincs elég pénzem arra, hogy megvegyek egy szépet és drágát, mellesleg arra sem vagyok hajlandó , hogy kidobjak millió forintokat az ablakon latyakban járással, ezért inkább mindig olcsó, öreg Mercedest veszek. És reménykedek.

Hallom a billentyűzetek kopogását, már fogalmazódnak a kommentek. „Mit akar ez a barom ezzel a vén szarral, rég kukába kéne dobni az ilyet, felgyújtani a tulajdonossal együtt, Dunába lökni… ha látok egyet az úton, legázolom…, meg a finomabbak, pl. nem értem, hogy egy jól kereső autós újságíró hogy engedhet meg magának ilyen romot…” – kaptam már ezrével ilyen megjegyzéseket, mi több, magamnak is szoktam mondani hasonlókat. Ne fáradjanak, kár azért a drága tescós klaviatúráért, elkopik még a végén.

Nekem akkor is öreg Mercedesszel kell járnom, ha már a porszívók is hibridhajtásúak lesznek, ezt írták bele az anyakönyvi kivonatomba 1966. december 4-én. Ezért vettem annak idején a Hanst, ezért vettem a Bazeget, és ezért van most Era. Ezért jártam korábban egyszer nyolc évig ugyanazzal az állólámpással (már elporladt, de látják, volt idő, amikor nem cseréltem havonta autót). Említett első három közül eddig egyedül a Bazeg váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Pedig abban hittem a legkevésbé, mert azt szereztem a legolcsóbban, az tényleg egy lukas, több milliót futott hulladék állólámpás volt. Azt kizárólag játékautónak vettem. Úgy látszik, amíg a korrózió miatt szét nem dőlnek, az állólámpások tényleg jobban bírják a strapát.

De egy fekvőlámpás azért még majdnem állólámpás, legalábbis inkább állólámpás, mint W124-es, azaz púpos. A motorja kis híján ugyanaz, a váltója, diffije, hátsó futóműve, egyáltalán, egy rakás lényeges alkatrésze azonos, csak az első futóműve más. Az gyakrabban is tönkremegy, mondjuk.

Erában 516 ezer kilométer volt, amikor megvettem. Igazából nem volt nagyon rossz, a motorja elgyengült a rég beállított adagoló, a kinyúlt vezérműlánc és a csöpögő porlasztócsúcsok miatt, ezek rendberakása nem volt vészes. A motorfelújítás réme egyelőre messze, szépen, öt hengerrel indul hidegben, olajnyomás az egekben, ereje is van, olajat nem eszik, azaz 7500 kilométer alatt fél litert, az szerintem nem sok. A futómű se volt nagyon széthullva, egy kormánysegédirányító-kar persellyel, és egy jobb hátsó csapággyal megúsztam eddig. A szintszabályzó nem működött, Karesz küzdött vele két napot, mire két vállra fektette, de most csodás. Meg a szokásos, évtizedeken át húzódó, tipikus karbantartatlanság emlékei: rossz termokuplung a hűtőventilátoron, bedöglött vákuumrendszer (most sem megy a központi zár és külön húzóval kell leállítani a motort, viszont a fényszórómagasság-állítás már működik). Meg a tyúkól-szag, ami mára nagyjából kiszellőzött, pláne amióta a Karesztól kapott, félelmetesen kényelmes W126-os üléseket betettem. Még a futóműállításnál sem volt anyázás, pedig általában minden autóm első vizitjénél kijut belőle.

Nem funkcionálisan rossz az autó, hanem hangulatilag. Mert a tárcsa, szerkezet és kinyomócsapágy cseréje, valamint a motor olajfolyásának megszüntetése után is dobál a kuplung elinduláskor. Megint, mert egyszer – rövid időre már megszűnt. Mert a kardán középcső csapágyának, valamint a diffinek és a féltengelyeknek a cseréje, a kardán pozícióra való összerakása, és az összes szóba jöhető csapágy (váltó vége, diffi eleje) ellenőrzése után is morog a hajtáslánc terhelés alatt. Harmadikban 30-35 között, negyedikben 47-52 között. Ötödik szerencsére nincs. És nemrég még rettenetesen beremegett a kocsi hátulja is olyan 100 körül (plusz-mínusz húsz).

Utóbbit a tizennyolc éves, ám makulátlan mintázatú gumik messzire hajításával (nem az erőbe, ne aggódjanak, gyűlölök bármiféle szemetelést, a gumisnál maradtak), viszonylag újabb téli gumik felszerelésével nagyjából orvosoltam. Azaz csak majdnem. Az, hogy a jobb hátsó gumi futófelületén már nincs meg az a fél babafejnyi pukli, sokat lendít a dolgon. De maradt valami vibráció. Felpróbáltam Erára a Kati 190-esének makulátlan (novemberben levett, de tényleg tökéletes) nyári gumijait, ott voltak a garázsban. Ugyanúgy vibrált tovább. Kerék, gumi kizárva.

Ahogy haladtunk december felé, a vibrálás egyre rosszabb lett. A kuplung is minden egyes elinduláskor dühödten cincálta a hajtáslánc elemeit, már nem is tudtam kitrükkölni. A morgás valahogy nem volt olyan zavaró – úgy döntöttem, azzal még egy darabig együtt tudok élni. De a többivel nem!

Bookoltam egy időpontot Karesznál. November végén megtudtam, hogy ki kell vennem az összes megmaradt szabadságomat – volt hát időm. Péntek-szombati szerelést beszéltünk meg, délelőtti odaéréssel, kis szíverősítővel (pálesz-kávé), gyors szétkapással, aznapi alkatrész-megrendeléssel a lellei autósboltból, ahol lassan már törzsvásárló leszek. Úgy hallom, mostanában húzzák fel a második emeletet, mert van egy hülye pesti, aki minden pénzét otthagyja náluk.

Aztán majd szombaton bepakoljuk az autóba az új cuccokat, délutánra kimosakszunk, a Kati utánunk jön a gyerekeimmel, a lurkókat bevágjuk a kisszobába autópályázni, mi pedig a konyhában zabálunk, dumálunk, karácsonyozunk – Kareszékból akár két-három óra is nagy felfrissülés.

Két dologra nem készültem. Egy: az ürömi Merci-bontóból kell majd alkatrész. Kettő: szombaton ítéletidő közeleg – ha emlékeznek, ez volt a karácsony előtti hétvége, félméteres hóval, tomboló mínuszokkal, bedöglött közlekedéssel az egész országban…

Tehát időben leértem a Kareszékhoz, és mire a kaposvári országúton robogtam, Era már borzalmas hangokat adott és nagyon vibrált. Kicsit hajtottam is, bevallom, hogy biztosan meglegyen a hiba, mire megmutatom az orvosnak. Gyere Karesz, próbáljuk ki, kipróbáltuk, Era morgott, ahogy kell, már kicsit fémesen is, ez motortartó bak lesz, mondta a mester. Nézzük a garázsban, vasig lenn van a jobb oldal, a bal se sokkal jobb.

Két bak rendel, á 8000 HUF, ha csak ennyi lesz, olcsón megúsztam a vizitet. Persze még a fékszorulást is meg kell oldanunk, néha elenged, néha a fél várost végigszorulja, ez nem mehet így tovább. Meg vele a fékfolyadék-csere - nem tudom, hogy tisztában vannak-e vele, de kétévente illene leereszteni az egészet, négy év után pedig már semmi garancia nincs arra, hogy az agresszívvá vált folyadék nem támadja meg a gumialkatrészeket. És az enyém már biztosan tele van vízzel, mert higroszkopikus. Készültem nyolc fékmunkahengernyi felújítószettre és négy fékcsőre is, mert a biztonság fontos.

Úgy döntöttem, a kuplungdobálást akkor is megoldjuk, ha beledöglünk. Nem vagyok vallásos, de valamiben azért nekem is hinnem kell. Kardán Hardy lecsavar (súly most is rendben van még rajta), váltórudazat leakaszt, sebmérőspirál ki, kipufogórögzítés leszed, félretol, váltóbak lecsavar, már csak a váltót a blokkhoz rögzítő csavarok vannak hátra.

Ezeket gyűlölöm, Karesz pedig már névelőket sem használ, annyira káromkodik, miközben leszedjük őket. Főleg a fölső kettő szemét, négy toldószárat kell rátenni a crovára, meg persze egy csuklót, az kétemberes meló. Régebben én illesztettem a véget a csavarra, Karesz tekert, aztán elkezdte idegesíteni, hogy bénázok, ezért most én tekerek, és ő… Szóval, hogyismondják ezt - bénázik. Na meg ott az önindító, amit a német – mivel mással – olyan hosszú imbuszcsavarokkal tett fel, hogy simán le lehetne fúrni velük Kínáig. Nem is értem, miért tököltek olyan sokat a Csalagúttal, biztos láttak még Merci önindítót.

Ha mindezzel megvagy, kis pajszerolás a csavarhúzóval, és ha el nem akad a kardánban (amit alig lehet pár centit hátrahúzni) a váltó a nyakadba omlik. Barátságos kis darab, alig harminc kiló. Mondjuk ahhoz képest, hogy az összes Mercedesben ugyanezt a váltót használták vagy harminc éven át (még az áttételek is ugyanazok voltak, igaz, később asszem aluházas lett), a nagy kézi váltósokban is, nem olyan óriási.

Néztük, kis nedv van a kuplungharang alján, de minimális, maga a kuplung porszáraz. Olajfolyás tehát lényegében nincs. Ettől nem dobál. Le a szerkezettel, ki a szabadba. Már nagyon kellett a szabadulás, az egy méter ötven centis aknában fél órán át felfelé izmozni nem az a vidámparkosságosság.

A fél éve betett új szerkezet csúszófelületén égett, lilás csíkok. Dobál, ezen legalább látszik. A cucc Sachs, nem lehet rossz, meg egyébként is, a korábbi szerkezettel is dobált, tehát nem ő a hiba oka, maximum elszenvedője. A Valeo tárcsa nincs szétesve, minden a helyén, olyan, mint az új.

Ránézek Kareszre, de addigra eltűnik a szájában lifegő atomvillanás füstjében. Füstjel… Az annyit tesz, gondolkodik. Nagy füst = nagyon gondolkodik. Nagy füst volt. De kivételesen nem volt eredménye.

Én közben elkezdtem nézegetni a váltót. „Karesz, a nyeles tengelynek szabad ennyire lógnia?” Nézzük, lóg. Eléggé. Más autóké is szokott, de valahogy nem ugrott be nekem, mennyire. „Nem lóg ez olyan nagyon, mindegyiknek van játéka” – mondta Karesz két slukk között. Elő a 123-szerelő könyv.

Valami felfoghatatlanul kis lógást ír. Lehetetlen. A következő háromnegyed órát telefonálással töltöm. Mindenkit felhívok, akit érek, mennyit lóghat a tengely, csak ez érdekel. Sokat. Keveset. Semmit. Nem tudom. Dömdödöm. Lóghat, de attól nem dobál a kuplung. Mindenféle válasz elhangzik. Közben a Vályi is felhív – „na, hogy álltok?”. Vázolom a lógó nyeles tengelyt. „Tudtam, tudtam, tudtam!” – üvöltésével próbára teszi a Samsung mikrofonját és az én Ericssonom hangszóróját. „Fél éve azt szajkózom, hogy lóg a nyeles tengely! Az lesz a baj, meglásd!” – ordítja tovább. Leforrázva hümmögök, méregetünk, nézzük a könyvet.

A nyeles tengely (amin egyébként a kuplungtárcsa lóg üzemszerűen) csak kicsit lóg bele a váltóba, ami odabent tengelyben bent folytatódik, amire valami reteszes kúppal kapcsolódik. A nyeles tengely tehát csak egy tengelycsonk, a váltóoldali végét a váltó fedelében egy hatalmas golyóscsapágy fogja, a másik végét, ami a főtengelybe csusszan, egy kis tűgörgős csapágy illeszti. És a nagy csapágy ki-be tud mozogni a házban, írja is a könyv, hogy ide hézagolók kellenek, hogy ne mozogjon. Levesszük az enyémről a kuplungharangot, majd a nyelestengely-fedelet. Sehol a hézagoló.

Kint, a mínusz tizenhétben (tényleg annyi) állítólag hever néhány Merci-váltó a tíz centis, fagyott hó alatt. Kimegyünk. Megfagyunk. Turkálunk. Nagy kalandom északon, írta Jack London, haúúúúúú... Karesz valami redvát előhúz a fagyott liánok fogságából. Egy váltó. Bevisszük. Kuplungharang le. Kis fedél szintén. Ott a hézagoló, geccc! Áttesszük az enyémre. Közben a kályha bedöglik, Karesz szájában már ég is a cigi, megy szerelni, anyázik. Összecsavarozom a váltót. Ugyanúgy lóg a tengely.

„Van kinn az utánfutón egy másik is, csak elő kell túrni a vasak alól!” – üvölti Karesz, mert a kompresszor bekapcsol, ugyanis légbefúvásosra alakította át a fűtést egy hónappal ezelőtt. Nem is mondtam – a két nap úgy zajlik, hogy húsz percig tudunk beszélni, aztán ötig egyáltalán nem, Karesz kompresszora ugyanis serény, de zajos jószág.

Kimegyek. A szerelőcipőmben tocsog a jeges víz, a dupla zoknin át is érzem, na ja, régi sportcipő, lyukas a talpa, az én garázsomban szárazság van, el is felejtettem, hogy beázik. A következő két napot vizes cipőben töltöm, a különbségből legalább érzem, hogy fent milyen jó melegem van. Lapozom, rángatom a fagyott vasakat a sötétben. Minden mindennel összefagyva, a kezem is néha egy-egy féktárcsával, váltórúddal. A mélyben sejtek valami doboz formájút. Rángatom, cincálom, Karesz is megjön, üvölt, kihúzza, Karesz-power, yeah. Ez a darab is bejön velünk.

Hiányzik az oldaláról a fedél, áll benne a víz, pontosabban a jég. Emiatt úgy néz ki, mint a kocsonya – a zavarosban ott a hal, a répa, a zeller, a fogaskerék, a szinkrongyűrű.

Nézzük a homályos jégen át a belét. Próbálom tekerni, de most jégtömb ő, nem mozdul. Leveszem a harangot, a fedelet. Ebben is találok egy szem hézagolót. Átteszem. A tengely még mindig lóg, de talán már nem annyira. Sághi Iván barátom visszahív, őt az előbb nem tudtam elérni, de küldtem smst. „Te Zsolt, lóghat, mindegyiké lóg, ne törődj vele, mit mondanak, hagyjad úgy, ahogy van” – mondja. Úgy hagyjuk, úgyis ez esik a legjobban, Vályi meg adja el az elméleteit a BMW-seknek. Minden porcikánk romokban, fáradtak vagyunk, mint állat, bemegyünk, vacsora, degeszzaba, pálinka, kóma, alvás. Én normálisan egy, fél kettőkor alszom el, kicsivel hét után kelek, fura, hogy itt már kilenckor el tudok aludni, de hónapok óta először megvan a nyolc órám, sőt kilenc, mert csak hatkor ébredek.

Amikor ennyire nem tudunk rájönni valamire, Karesz éjjel mindig megálmodja, mi a baj. Nem tudom, hogy álmában teszi-e, vagy tököl rajta órákig, éberen forgolódva, de megszüli. Már vagy hússzor aludtam náluk, félbehagyott rommal a garázsban, hajnalra mindig meglett a megoldás. Most is.

Gyorsan mosakszom, szerelőruha föl, kávé, pálinka – iszonyatos lórúgás a pesti szervezetnek, hiszen én teával és kenyérrel kezdem a napot, kávét csak bent iszom, az első délelőtti kóma legyűrésére, piát kizárólag este. Szívem, szemem tehát kiugrik, hirtelen fél centit nő minden körmöm, a szívem pánik üzemmódba kapcsol, de tény, felébredek. Karesz kinn a garázsban kályhát szerel. Cigizik. Káromkodik. De nem olyan éllel, ahogy akkor szokott, amikor elakad.

„Na, mi a stájsz?” – csupa kérdőjel vagyok, olyan ez, mint az ajándékosztás karácsonykor. Síri csend. Végre beröffen a kályha. Károly feláll a farönkről, ami voltaképpen műhelyfotel. Nem szól, csak odalép a satuhoz, amin a lendkerekem hever hanyatt. Elővesz egy vízszintezőt, ráteszi, kitolja a sublert, mér a felfekvő felületig. Aztán elforgatja, megint mér egyet. Nagy az eltérés. Fél szemöldökét felhúzva felpillant, még mindig nem szól. Látom én is. Féloldalas a lendkeréken a felfekvő felület.

„Rájöttem, hogy ezt meg nem oldjuk egyszerűen, hiszen szinte már mindent kicseréltünk. Elkezdtem gondolkozni hát az autó előéletén. Traktorszervizben dolgozott az előző tulaj, ugye azt mondtad? Na, akkor biztosan Zsigája, Skodája volt előtte. Azokkal meg régen azt csináltuk kuplungcserénél, hogy lekaptuk a lendkereket, és helyből megsíkoltuk, mert mind elment vadászni” – magyarázta két, Somogy megyét elborító pöffentés között, macskával a vállán.

„Én itt a környéken nem ismerek olyan esztergályost, aki rendesen síkolna. A lendkereket ugyanis masszívan, egy arra a célra gyártott közdarabbal, síkra, központosságra iszonyatosan odafigyelve kéne felfogni. De mit csinál a paraszt? Befogja a kúpba, úgy nagyjából, érintőt vesz, állít, megint érintőzik, és amikor körkörösen jó, levesz belőle. Hát így mindig féloldalas lesz” – sújt le Károly ítélete. „És erről a szarról még a jel is hiányzik” – hamuz egyet jelzésképpen a lendkerékre – „márpedig tizenkét csavaros, tehát ennyiféleképpen tudjuk majd feltenni. Viszont csak egyféleképpen szabad. Agyonpucoltam, csiszoltam, de sehol a jel. El sem tudom képzelni, hogyan, miért tüntették el” – dühöng tovább.

Miközben a kinti mínusz ötben életre leheli a 126-os Mercijét, hogy bemenjünk a lellei autósboltba az előző délután megrendelt cuccokért, én őrült telefonálásba kezdek. Szombat reggel van, aranyszombat, ha létezik ilyen egyáltalán, az ürömi bontó nem veszi fel. Már Lelle felé robogunk, egy barátom állítja, hogy nyitva van Üröm, próbálkozzak csak. Igaza van. Felveszik.

„Helló, szükségem lenne egy lendkerékre 300-as 123-ashoz, tudod, a vastag fajta” – hadarom. „Van, mikor jössz érte?” – így a túloldal. „Meddig lehet?” „Fél kettőig”.

Mire Lellén landolunk, félig kimerül a telefonom. Addigra egyrészt felcsörgettem már Balázs Vityát, aki Ürömön lakik, és én nem tudtam, hogy előző éjjel indexes buliban volt, és sok fagyállót töltött utána. Nehezen ébred, de én kitartó vagyok. Próbálja úgy beállítani, mintha ő lenne a hibás, hogy fél kilenckor még alszik, de kevéssé hihető.

„Persze Csiki, megyek, hol van ez a bontó?” Elmagyarázom, de később ő sokkal ügyesebben, a Google alapján talál oda az alsó útról. Én fentről szoktam menni, így három kilométer volt neki, úgy lett volna tíz. Hiába, a XXI. század nagy dolog.

Annyit kér, hogy tárgyaljam le a bontósokkal az igényeimet. Hogy pozíciójelölt lendkerék legyen, meg hogy ne legyen hullámos. Újabb telefon, mindenben segítenek, Czimbuláék jó fejek. Aztán hívom Katit, a feleségemet, aki délután készül hozzánk Viszre a gyerekekkel. Ő még munkában, gyerekek iskolában, oviban, ez volt az a szombat, amikor a 24-i napot dolgozta le a fél ország. Mi Karesszel bezzeg pihentünk az aknában.

„Kati, mielőtt jössz ide, el kéne menned Ürömre, a Balázs Viktorékhoz, lesz nála egy lendkerék ötezer forintért, nagyon fontos” – és már hallom, hogy ezzel fel is borítottam a napját, az én kis feleségem akár telefonon át is finom, nem verbális hangokkal, de nagyon érthetően tudja jelezni, ha valami nem stimmel. De belemegy.

Akkor Visz környékén már három órája szakad a hó, igaz, nincs mínusz tizenhét, mint amiben előző nap jéggé fagytunk, csak mínusz öt. Ez a hóesés a későbbiekben még probléma lesz.

A boltban mindent megkapunk, amit megrendeltünk. Persze még este kiderült, hogy a kuplungmunkahenger is kopott, bepróbálkozunk, Karesz szerint mindig van egy a fiúknak raktáron. Kétféle létezik belőle, a szimmetrikus füles, meg az aszimmetrikus füles. Az aszimmetrikus pótolható szimmetrikussal, de fordítva nem. Az enyém a rossz variáció, naná.

De van. Kihozzák. Nézzük a doboz tartalmát – hát ez aszimmetrikus. Mégse jó. Biztos összecserélődtek a dobozok, mondja a tulaj, megy is be, hozza a másikat, de az is asszos. Rossz a csomagolás, ezzel legalább kiderült, igaz, nekem ettől még nem lett munkahengerem. Sebaj, veszünk felújítót, az legalább filléres tétel.

Meg persze beszereztünk fékmunkahenger-felújítókat (Ate vagy Bendix az első nyereg? – nem tudtuk, vittünk mindkettőből), fékcsöveket, mert a viszonylag gyakran szorulóssá váló fékekből kiindulva volt egy halvány gyanúm, hogy Erában meglehetősen rég cserélhettek fékfolyadékot.

Igazam lett. Ismerek én mindenféle fékfolyadékot, pirosat, kéket, átlátszót, mézszínűt – de feketét még sose láttam. A szélén átlátszó, középen fekete sugár jött le. Nem akarok nagyon belemenni, az első fékek még csak-csak elmentek (ott cserélt betéteket Karesz még februárban, és akkor egy megmozgatás erejéig rájuk is nézett), de hátul várt minket egy kisebb tragédia. Volt dugattyú, amiről még a porvédő sapkát is lehagyták, de mind be volt szorulva kisebb-nagyobb mértékben.

Ezeket még a kompresszor se nyomta ki, ezért visszaszereltük őket, és lábi fékezéssel nyomtuk ki őket. Szerencsére maguk a munkahengerek egészen jól megúszták a mutatványt. A fém fékcsöveket is melegíteni kellett, mert a hollanderek nem akartak megmoccanni, de végül minden megmozdult.

Óriási mázlink volt, mert kiderült, hogy Erán Bendix munkahengerek vannak, ez ötezer forint megtakarítást jelentett az Atéhez képest. Valahogy a hátsókkal is megbirkóztunk. Összeállt a fék, a dugattyúkat egyenként megpolíroztuk, gyönyörűek lettek, jó is minden, azóta egyáltalán nem szorul, fog is mint állat, ha kell. Aki nem ismeri, el sem tudja képzelni, milyen jó is tud lenni egy ilyen kocsi fékrendszere. Abszolút egyenértékű az új autókkal, csak ABS nincs.

A kuplungmunkahenger azonban orbitális szívás lett. Van Karesznek egy óriási szobája, amit felesége, Margó csak „csavar-perzsaszőnyegesnek” nevez, mert bokáig jár az ember ott az izében, de ezúttal csak egy aszimmetrikus, meg egy bazira összerohadt szimmetrikus munkahengert fialt.

„Itt van vízpapír, csiszolgasd” – nyomott Karesz a kezembe egy fecni 1000-es csiszolópapírt. Az elkövetkező egy órát a munkahenger ujjazásával töltöttem, mert nagyobb lépcső volt benne, mint az Akropoliszon. A lépcső röhögött rajtam, az ujjam begörcsölt és szétment. Karesz ezalatt a kályhát bűvölte.

Végül elővettük a rozsdás borzalmat, mármint a másik munkahengert. Szétműtöttük. Belül szinte új, csak a külső részén rozsdás. Újabb órányi vízpapírozás, ezúttal több sikerrel. Előállt a bizonyos kultúrákban talán még újnak is eladható Mercedes kuplungmunkahenger. További fél óra, kis motoremelgetés, csavarcélozgatás, és a motortartó bakok is hetykén düllesztettek a helyükön. Most morogj, tinó.

Közben a sztori már egy párhuzamos is szálon fut, valahol Ürömön indul. Vitya a délelőttjét bontózással tölti, állítólag még élvezi is. Czimbuláék előszednek neki egy csomó lendkereket, a legjobbat elkezdik pucolni. Alkatrészmosó, smirglizés, felszerelési jel beazonosítása. Nem kék, nem hullámos, jel is van rajta, szuper. Pár órával később Kati leadja a melót a Mű-Hely Rt-ben, hamar hazamehet, elvégre szombat van, a főnöke közel sem mondható kőszívűnek. Fót felé veszi az irányt, a Corához hajt, átvenni Balázs Vityától a vasdarabot egy körforgalomban. Majd a gyerekekért megy isibe, oviba. Ekkor már Budapesten is két órája szakad a hó, a közlekedés megbénul. Mi, Viszen félóránként söprünk, hogy egyáltalán ki tudjuk nyitni a garázsajtót, nálunk ugyanis már negyven centis. De az én kis feleségem nem adja fel, jól vezet, van téli gumija, van jó fűtése, soha le nem álló Mercije… Azért aggódom kicsit.

Két és fél óra alatt ér ki Budapestről. Másik kettőfél neki Visz, az autópályán is áll a hó, utána még egy fokkal rosszabb az országút. De megbirkózik vele, mint Yves Montand a Corbinnal, a gyerekek is jól viselik a dolgot, mi Karesszel meg készen állunk mobillal, menteni. Persze azt nem tudjuk, hogyan állunk ki a kertből, ha éles lesz a dolog.

Már a hátsó csillagot szerelgetem, és mindennel készen vagyunk (csak a váltó visszatételével nem, az a lendkerék nélkül nem megy), amikor puha vartyogást hallunk kintről. Kati begurul, mintha csak a strand parkolójába hajtana épp.

A gyerekek berohannak a szobába, Gergő keresztfiam már várja őket az autópályával, többet nem is látjuk őket aznap este. Este nyolc van, Kati fél hatra tervezte, hogy megérkezik. Az év legdurvább napjához képest nem is olyan rossz.

Mi Karesszal félkómában megcsiszoljuk a lendkereket – jónak tűnik. Akkora jel van rajta, hogy napszemüveget kell húznunk, mert kiveri a szemünket. Lendkerék megtakarít, feltesz, kuplung is fel (Karesznek spéci központosítója van, ha így rakod össze, elmarad a birkózás a váltóval), váltó is jöhet, persze a kardán leesik a hideg, sötét aknába, megtisztít, rajta is jel megkeres, beforgat, visszatesz, sebmérőspirál, váltórudak, bölcső, kipufogó-rögzítés – elvagyunk. Negyed tizenegy, éjjel van, kint szakad a hó, Kati autója marad Karesznál olajcserére, központi zár javításra, ablakemelő-javításra. Erával kell hazamennünk, ha törik, ha szakad.

Félkómában húzogatjuk a csavarokat, percenként leejtünk valamit az aknába. Még utoljára gyorsan utólégtelenítünk egyet, kicsit rátöltök olajat a motorra (most először olajcsere óta, azért ez nem rossz), ellenőrizzük a hűtővizet.

Indítási próba. Én tekerem a kulcsot. Pöcröff, de egyes a hármas helyén, kettes a négyesén, két pálca összekeveredett. Életemben talán harmadszor megélem azt a pillanatot, amikor Karesznak rágyújtani sincs ereje. Nem lemászik, inkább lefolyik az aknába, nyöszörgés, halk, már-már szalonképes, ernyedt káromkodás, aztán az se. A füst hiánya végképp aggasztó. Meghalt?

Csak-csak összeáll Era. Egy órát pihenünk mi, férfiak is, a csajok addigra szénné dumálták magukat, Kati kijött a sokkból, ránk is fér. Távoztunkban rájövök, milyen jó a sorrend, hogy 190-es marad, a kombival kell hazahajtani. Mert nem mehetünk el üres kézzel. Fél tucat sütőtök, fél mázsányi savanyúság, kolbász, pucolt dió, meg a rosseb tudja még mi – most igazán rászolgál Era a ződccséges névre. A 190-esbe el se férne mindez. Vajon miért gondolják Kareszék, hogy Budapesten nincs mit enni?

Hazafelé megtörténik a csoda. Nem dobál, nem morajlik, kussol. Meg is ütném... Luxusautós kellemben hatolunk a puha hó hátán. Aztán a pályán, amit már kicsit letakarítanak addigra, nekieresztem. Téli gumi van, a futóművet ismerem, szoktam csúszkálni, meg még az üres országúton megrángattam előtte, stabil, a 123-as alatt meglepő, de van futómű. A nagyjából takarított pályán beállunk a mindenki-sebességére, ami olyan 90-105. Megszólal valami. Vibrál. Jobb hátulról jön, legalábbis úgy tűnik. Sokan azt mondanák, hogy a kerék, mások a kardán középső csapágyra gyanakodnának, de egyik sem, tudom, mert azok jók. De mi?

Valamit azért haladtunk - nyugtatom magam. A fék jó, a kuplung nem dobál, egy moraj megszűnt – de a vibrálás, ha tompább is lett, maradt. A péróba, vagy ahogy gimis korunkban mondtuk - ayguh avruk. Nemsokára jön a folytatás.

A bejegyzés trackback címe:

https://belsoseg.blog.hu/api/trackback/id/tr971672603

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vnweb 2010.01.17. 09:00:39

húú milyen jó hosszú! még nem olvastam, majd később mert rohannom kell el. Csikós úr köszönjük a velős beszámolót!

padre71 2010.01.17. 09:05:29

Gratulálok a jószághoz.Elég"elvetemültnek"kell lenni hogy vki.neki álljon, nem kis pénzért rendbe hozatni ilyen gépállatokat.Majd ha nyerek a lottón,én egy 2101est/1971/ veszek és azt újítom fel:-)

cork77 2010.01.17. 09:13:23

Ez reggelire jól esett.Látom nem csak én szívok.

becsületesnepper · www.becsuletesnepper.hu 2010.01.17. 09:15:01

Hogy ez mennyire kellett már!:) A nejem nézi, nagyon olvasok, megyszólal: mi van, a Csikós megint írt valamit?:))

"az én kis feleségem akár telefonon át is finom, nem verbális hangokkal, de nagyon érthetően tudja jelezni, ha valami nem stimmel."

nem kell ahhoz hang se, nős ember már a csendből tudja:)

Csabby 2010.01.17. 09:16:04

Végre!!! Ezt vártam már mióta-egy jó kis beszámolót: Erásat, Katisat,Kareszest, páleszest, gyerekest...:-)
ISTEN vagy Csikós!!!

Csabby 2010.01.17. 09:17:48

Ja, és a képeis sem rosszak..:-) a cicás nagyon aranyos!

kutya_zzr · http://www.hegylakok.hu 2010.01.17. 09:24:09

Dömdödöm... ezt a zőccséget (esküszöm!) a 'folyamatos vasárnapi hírek' céljából vásárolta maga! :)

Humphrey 2010.01.17. 09:37:51

ha nem is off de kicsit side: Zsolt, az eredeti 124es cikkben azt írtad, hogy hansnak azért kellett menni mert kellett a házba, azóta pedig többször is, hogy egyszerűen nem működött a kémia köztetek.
mi volt a gond igazából? túl modernkori műanyaglökhárítós volt?

egyébként ma is jól indult a vasárnap, a család alszik én olvasok, köszi!

Vhornet 2010.01.17. 09:40:13

Két éve majdnem vettem egy szép 123-ast "ocsó" pénzért. Kihagytam, és most megint bánom! Király cikk!!

ralliart 2010.01.17. 09:41:25

Köszönjük Zsolt!:)

arthur877 2010.01.17. 09:46:16

@Asszeretnémondani: Összebeszélt a Te nejed az enyémmel? :D
Erre a posztra vártam már ezer éve Csíkós Úr! :D
Kezdhetitek a hátsó megjavítását...
Gratula

balage 2010.01.17. 09:56:55

Ebbe teljesen elfáradtam. Az "...egyes a hármas helyén..." mondatnál hideget éreztem szívtájékon. Nagyjából tudom miről szól a történet, áll itt a garázsban egy E30 és egy E12. És lesz amíg be nem tiltják :)

zsótti 2010.01.17. 09:58:48

a 124-es mitől púpos meg deszkás oldalú meg a frász tudja még mi.............

Csikós Zsolt 2010.01.17. 10:01:37

@Humphrey:

Irgalmatlan sokat költöttem rá, és még mindig tele volt ilyen apró nyűgökekl, mint az Era, csak sokkal többel. Olyan 1,5 millióban volt, amikor elvitték valami 600-650-ért. Ezt azért egy fekvőlámpással művészet elérni. Ja, és nem volt jobb ennél, mint autó.

Csikós Zsolt 2010.01.17. 10:03:08

@zsótti:

Púpos - régebbi taxis szakzsargon.
Deszkás oldalú - Sacco-deszka, az oldalának az alján a nagy műanyag betét, a második szériától volt, Bruno Sacco vezető formatervező nyomán. Ezt sok országban használják, igaz, Sacco-deszkaként.

vancello · http://vancello.hu 2010.01.17. 10:07:43

Ez (is) eszméletlen jó lett, jó volt így indulni ma!

misi107 2010.01.17. 10:11:27

Csikós úr megadta a kezdőlökést ahhoz,hogy menjek szerelni...szegény gyerek nem tudja miért nem lehetett kirobbantani a gép elől...Köszönet a remek írásért!

Loloke_ 2010.01.17. 10:12:20

@Humphrey: Én sem szeretem a 124-et, tul modern, kicsit kisebb a belso ter (foleg a kozepkonzol a terdemmel talalkozasa zavar). A dizelmotorjai viszont feltetel nelkul kellenenek, a 250D/300D (illetve ezek turbos valtozatai) nagysagrendekkel modernebbek, szebben jarnak, es erosebbek, mint a 123-as dizeljei. (A benzinesekrol csak 123-ban van tapasztalatom). Egyebkent ami erdekes, hogy a 123 kombiban a hatso labter/hatso ulesek kenyelmetlenebbek, mint a szedanban, illetve a 124-ben.

Csikos Zsoltinak pedig koszonjuk a cikket, es varjuk szeretettel Majus 21-23 között, a W123club találkozójára Alsóörsön!

akiak 2010.01.17. 10:16:09

jajj, de kellett ez már :)
tenkjú tenkjú

akiak 2010.01.17. 10:19:35

@zsótti:
meg úgy is mondják, hogy nagybetétes(88-),és kisbetétes(-88)...

ckv909 2010.01.17. 10:20:11

Jó írás. Stílus, kérem szépen.

hajdul (törölt) · http://hajdulaszlo.wordpress.com/ 2010.01.17. 10:28:51

Most nem volt vacsora? Ottalvás? Reggeli?
Az ilyen, télen elgurulunk vidékre a barátokhoz és ott is ragadunk pillanatokért érdemes élni.

ZsZ 2010.01.17. 10:34:36

jóvolt....szilent...

Jacopo Belbo 2010.01.17. 10:34:39

Csikós Úr! Szenzációs írás megint. Nem lehet "letenni". Sokadszorra mondom, írom: írnia kell, mert nagyon ért hozzá, zsigeri, genetikus értés ez.

Ha mégsem kívánna íróvá válni, mindenképpen meg kell jelentetni ezeket a cikkeket gyüjteményes formában, a sok jó képpel, hozzá illő dizájnnal!!! Ha már tényleg a kávédaráló is hibrid lesz, elengedhetetlen, hogy legyen egy (vagy több) ilyen nyomtatott forrás, amiből mi, kortársak erőt merítünk, gyermekeink, unokáink meg tiszteletet. Milyen szép lenne idén Karácsonykor egy eredeti Csikós-könyv a fa alatt... És vinnék is, a nyakamat tenném rá!

karlmann 2010.01.17. 10:35:29

A deformált alkatrész a legnagyobb szívás. Az első Trabantunkon főtengely csere után nem lehetett beállítani a gyújtást. Miért? Mert gyárilag rosszul volt ráesztergálva a bütyök a zsír új főtengelyre. Három nap kellett, hogy rájöjjünk, meg két gyújtáspanel.

A kocsi hátulja volt törve? Lehet, hogy nincs a helyén a futómű azért vibrál hátul. Sanszos lehet, ha a gumit is eszi.

karlmann 2010.01.17. 10:37:09

@Jacopo Belbo:

Az tuti hogy vinnék. A Winkler könyvét is úgy elkapkodták annak idején, hogy a nejemnek közelharcot kellett vívnia érte.

Cortina V6 2010.01.17. 10:38:25

@Csikós Zsolt: Ugye tudod,mit mondanek,ha en lennek a Kati es szexelni akarnal??..)))))))))))

ColtCzT 2010.01.17. 10:42:00

Megint egy jó írás...kössz, jó ez így vasárnap reggel!

gnme 2010.01.17. 10:43:00

Párszor síkoltunk mi is esztergapadon körcentrikus alkatrészeket.

Kalap szar lett. "ideigórás" megoldások c. fejezet.

Amit nem síkköszörűvel vagy megmunkálóközponttal van síkolva az kalapszar.

Ilyenkor csak az új alkatrész segít.

..na elő a bukszát!

Csikós Zsolt 2010.01.17. 10:43:26

@kutya_zzr:

Én nem, de a szerkesztőség úgy gondolja...

luigi Vercotti 2010.01.17. 10:43:56

Rég vártam a kuplung probléma megoldását. Nekem is hasonló tüneteket produkál az Alfám, azzal kiegészítve, hogy a igen következetlen a holtpontja. Hol lejjebb, hol feljebb "fog".

Csikós Zsolt 2010.01.17. 10:46:19

@Loloke_:

Igen, abszolút igazad van, a motorok tényleg jobbak, a benzinesek is (leszámítva a 2,3-as befecskendezőst, mert az ugyanaz).

A hátsó ülés kisebb is, könnyebben is leszakad az epedarugó benne, nekem két garnitúra van, mindkettőben leültek a rugók, ez engem is zavar. Mondjuk csak a gyerekek szoktak hátul ülni, ők is cak gyerekülésben, meg magasítóban, tehát nem veszik észre, de a tudat rossz.

tlantos 2010.01.17. 10:46:49

9 es felliter????? szurnam tokon magam, ha ennyit kajalna varosban az 1.5 benzinesem.
ennyit az olcos fenntartasrol.
van mar koltsegvetes ERA*rol, hogy eddig mennyibe kerult?
(plusz raforditott ido, meg amennyit uzemkeptelen volt?)

Csikós Zsolt 2010.01.17. 10:48:03

@Cortina V6:

Hű de jó, hogy nem te vagy a Kati. Nekem tényleg semmi bajom a homoszexualitással, mások csinálják csak,de én azért kimaradnék belőle...

:-DDD

Csikós Zsolt 2010.01.17. 10:49:01

@hajdul:

Dehogynem,írom is. Még a felkelést is részletesen...

Csikós Zsolt 2010.01.17. 10:50:14

@karlmann:

Nem, nem volt onnan törve, nem eszi a gumit. Elöl volt, de amennyire látszik, az se ment el a futóműig.

jamiepapa 2010.01.17. 10:52:06

@akiak:
Felénk ezt hívták tokos mercinek a nepperek.Milyen jól tudott rohadni alatta a lemez....

becsületesnepper · www.becsuletesnepper.hu 2010.01.17. 10:52:12

@tlantos:
Az öregautózás nem arról szól, hogy megéri-e. Olvastad a cikk előtt a kis, színes hátteres bevezetőt?

Csikós Zsolt 2010.01.17. 10:55:32

@tlantos:

Egy percet nem volt még üzemképtelen, nem is tudom elképzelni. Azaz amikor a Karesznál szét van szedve, akkor pár órát üzemképtelen, akkor, de önerős hibát nem produkált, csak egy kiégett izzítógyertyát. De attól még beindult, csak egy henger füstölt pár másodpercig.

Olcsó fenntartásról szó se volt, nem smucigságból használok ilyen autót, hanem mert szeretem. 50 forintért tudok sütőolajat literenként, mégsem tettem még egy autómba egy cseppet sem, eszembe nem jutna. És nemcsak, mert szabályellenes, bár az is zavar. Az Alfám 15,2-t elvett tavalyelőtt, mégis imádtam, nem akartam elgázosítani. Ha öreg autóra vágysz, de 9,5 liter fáj városban, akkor csak az 500-as Fiat marad neked.

Persze az se rossz, csak azzal nem jutsz el sokszor egymásutánban messzire. Ez a dög bármikor elmegy pár országnyit, és nem rettegek, hogy szétdől.

hangacsi · http://www.hangacsi.blog.hu 2010.01.17. 10:56:02

Csikós for President!

Ezt nem lehet elégszer ismételni!

Köszönjük az újab beszámolót!!

Zorgo 2010.01.17. 10:56:08

Hümm,komolyan kezd megjönni a kedvem egy szerelgetős autóhoz.Talán már kiégtem nagyon?Anno könyékig válykáltam a skodák,és trabik dzsungelében, most bezzeg vagy 15 éve nyugalomban voltam,minden autóm 100%-osan tette a dolgát.Elkényelmesedtem,elveszítettem a kapcsolatot a műszaki civilizációval.Úgy látszik ha már nagyok a gyerekek,megvan az egzisztencia,kell egy szelep ahol levezethető a feszültség.Azt hiszem veszek valami szerelgethető autót,talán egy bogarat..Az elég nagy kihívás,főleg ha kifogok valami gányoltat :)

oracel 2010.01.17. 10:56:10

Isten vagy Csikós úr!

Sokszor magamra ismerek az írásokban.Én egy 23 éves nívával büntetem magam.Sokat szívok vele de imádom!Sajnos az én feleségem nem ilyen toleráns.
A könyvnek én is nagyon örülnék.Kár lenne ezt a tehetséget és stílust kihasználatlanul hagyni!Talán még új műfaj is születhetne az autós dokumentum regény.Hiszen sok olyan technika szerető középkorú(és fiatal és öreg)ember van akit nem untatnak a technikai részletek,sőt ki vannak éhezve rá!A tanulságokról nem is beszélve!

Sok sikert!

Csikós Zsolt 2010.01.17. 10:57:29

@tlantos:

Eddig 661 570 HUF. Megnéztem az Excelt. Fogyasztás nincs benne, átírás sem, gumik, olaj, fogyó dolgok igen.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2010.01.17. 10:57:30

@Csikós Zsolt:
Zsoltikám, asszem, te nem ültél még új autóban. Tudod, olyanban, amelyikbe te fingottál bele először. Kevesebbet mentegetőznél öreg verdád miatt, ha a zsebed érezte volna egy vadi új kocsi hihetetlen sebességű amortizációját. 2008-ban üzleti megfontolásból, egy projekt keretén belül vettünk néhány ázsiai terepjárót. KIA Sorentokat, Suzuki Grand Vitarákat és összkerekes SX4-eseket. A Sorento 10 millió volt minden extrával, ugyanez Vitarában 8,5. Fél év alatt minden kijött rajtuk, amit egy autóban gyűlölni lehet. Ráadásul olyan drága volt hozzájuk minden, hogy az elképesztő. Miután a projektet jelentős veszteséggel lezártuk, eldöntöttem, hogy visszatérek az elveimhez: csak BMW és Merci. Évek óta porosodó verdáimat elvittem egy generálra, és azóta élvezem újra az autózást. Elismerem, vettem egy új BMW-t is, de csak a látszat kedvéért.

Még egy sztori: 96-ban egy 88-as 300-as W124-essel indultunk négyen Svájcba. 40km után dadogni kezdett a motor. Egy kisváros autószerelője kicserélte az egyik gyertyát, és mentünk tovább. Egy hónapig autókáztunk Svájcban keresztül-kasul, többezer km-t megtéve. Itthon apósomék autószerelőműheyében szétszedtük, hogy megtudjuk, mi lehetett a hiba. Az egyik henger tropa volt. Felhordta az olajat, a szelepek felmarva. Új dugó kellett, de előtte még hűségesen elvitt minket a hosszú útra. Életem legjobb autója volt. Ezerszer vertem a fejem a falba, hogy eladtam.

Adrian Mole 2010.01.17. 10:57:31

De a vibráció oka megvan? Mondok én is egy tippet (hogy lehessen valakit anyázni, feszültséglevezetésnek jó): féltengely kiegyensúlyozatlanság? Vagy a dob(rögzítő)fék körül valami?

Ilyenkor mindig sajnálom, hogy jelenleg nincs gépem.

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2010.01.17. 11:01:53

A mindenit, ezt elolvasni is durva volt, lejátszani igazán kemény lehetett. Azért jó tudni, hogy a "szerelés" és "era" tagekkel ellátott posztok minimum 20 000 karakteresek és lehet izgulni azon, hogy Sherlock Karesz megtalálja-e a az elkövetőt a végére:)

hamming 2010.01.17. 11:06:29

Várom, hogy egyszer egy Csikós cikk fogad az index címlapon fő hírként:)

pszihoapu 2010.01.17. 11:07:06

Minden tiszteletem a feleségedé !!!!
Ritka az ilyen ...

Jacopo Belbo 2010.01.17. 11:17:32

Nem tudom, mekkora betűkkel kellene kiírni a poszt elején: EZ EGY AUTÓBUZI POSZTJA, AKI NEM SPÓROLÁSBÓL TART ÖREG AUTÓKAT, HANEM SZ-E-R-E-L-E-M-B-Ő-L! Nem lehet ezt megérteni?

Negyven felé kacsingatok és kezdem érteni (vagyis: csak érteni vélem) a "Csikós feelinget". A fogyasztói kultúra elvárásai szerint lassan le kellene cserélnem a nyáron 5 éves, 5 éve nullkilométeresen vásárolt kocsimat, nézelődök, kutatgatok, de 5-6 milla környékén semmit nem találok az ég világon, amiért szívesen fizetnék vagy ugranék hitelbe. Ennél többet nem akarok új kocsira költeni, mert azt már ostobaságnak tartom. Most úgy érzem, ha újra felvállalnék egy tucatautót 5 évre hitelre, akár tökön is szúrhatnám magam, mert boldog sosem lennék. Sosem szeretnék már vadiúj autóban ücsörgő öltönyös-nyakkendős köcsög lenni, vagy cuki-muki apuka az új cuki-muki autójával, amit a cuki-muki szomszédoknak is jól kiraknék a ház elé, hadd ámuljanak, aztán meg az epe enne, ha a harmadik szomszéd ugyanolyat venne, csak más színben és több extrával.

No, ezért kell a Csikós, mint egy falat kenyér, mert ő meg merte tenni, amiről én csak álmodom. Szerelmes mert / mer lenni! Csikós egy humanista az egyen-kinézetű kiborgok világában, egy reneszánsz ember.

pszihoapu 2010.01.17. 11:18:54

Az én elsőkerekes autóm is rázott, egy bizonyos sebességtartományban és csak ott.
Bal féltengely belső csuklón az egyik "csapágy" megállt és kagylósra vájta a csészét.
A végén már zakatolt mint egy vonat.

arthur877 2010.01.17. 11:19:12

@Csikós Zsolt: Azért most csak "bekapok valamit, és megyek" jellegű volt a szocializálódás és étkezés leírása...
Egy jó vidéki szalonnás-hagymás-kolbászos rántottát virtuálisan elfogyasztottunk volna veled, így meg csak hozzágondoltuk... :D

malenykij polgar · http://mbybk.blog.hu 2010.01.17. 11:23:21

@akiak:
@Asszeretnémondani:

1989. öszén mutatták be Frankfurtban a "deszkás" változatot, tehát nem 1988. vízválasztó.

Cortina V6 2010.01.17. 11:27:34

@Csikós Zsolt: Nekem sincs,de ha lanyok csinaljak,abbol nem szivesen maradnek ki..DD
Amugy nekem nem volt ilyen szerencsem..En Gyorbol vonattal bumliztam ki az ulloi Fiat-bontoba Argenta cuccert,az allomasrol meg a mezon at bukdacsoltam oda a tokig ero hoban,mert nekem senki nem hozta volna el onnet..

mallac 2010.01.17. 11:37:53

Tudod ki csinálná.

becsületesnepper · www.becsuletesnepper.hu 2010.01.17. 11:42:33

@malenykij polgar:
igazad van, most, hogy mondod, elgondolkodtam, a barátomnak volt 89-es gumicsíkosa, rosszul emlékeztem:)

ChPh 2010.01.17. 11:42:44

Majesztró Csiki!

Nem gondolkodtál azon, hogy majd egyszer összerakod ezeket az irományokat és kiadod, mint merci szerelési kézikönyv melléklet? :D

jujdejo 2010.01.17. 11:44:25

en is hasonlot szoptam egy golffal, eladtam vagy 4 eve, most meg mar hianyzik, keresem is az utodjat...

malenykij polgar · http://mbybk.blog.hu 2010.01.17. 11:44:46

@Asszeretnémondani:
Ja, és a linkelt képek sem korrektek, mert mindegyiknek "fehér" indexe van. Az csak a második modellfrissítéssel jött, adig narancs volt.

becsületesnepper · www.becsuletesnepper.hu 2010.01.17. 11:47:48

@malenykij polgar: jó, hát indexet vettek az autósboltban, arra nem figyeltem, csak a teli oldal volt a kérdés, de a bódé stimmel:)

bervas · http://mt10.blog.hu 2010.01.17. 11:51:52

Sok mindenre gondoltam volna, csak ferdére síkolt kuplungtárcsa felfekvő felületre nem.

Good vibrations:
www.youtube.com/watch?v=LVKCRpOewco

pet77 2010.01.17. 11:52:16

Némileg vigasztal ez az irás, miután 2 teljes nap kerestem a hidegben egy elszakadt kábelt a pudvámon,ugyanis nem indult...természetesen a poziciójelado kábele szakadt el....
De meglett a hiba!!!!!Aludni sem tudtam addig.....:)

foolproof 2010.01.17. 11:55:23

@Mr. Csikós: Már kezdtem begurulni, amikor nem láttam az eheti adagot, de most I got my fix. Köszönjük, ja és Mr. Csikós FOR PRESIDENT!

@Mr Falafel: Nálatok felfelé szokás alkudni?( Sorento 10 guriga JEEEZ!) Vagy elbírta a project? A többivel egyetértek.

Ádán 2010.01.17. 11:56:13

Jó írás. Én is akkoriban voltam a Balatonnál. Szép nagy volt a hó. Ez a fűtésszerelés soha nem maradhat el. :-)
Ezek szerint nem a nyelestengely lógás volt a baj, hanem a lendkerék? Vagy mindkettő? vagy ki tudja?

Csikós Zsolt 2010.01.17. 12:03:26

@hamming:

Volt már. Közlekedési Múzeum, Diplomata-Trabant :-)

Csikós Zsolt 2010.01.17. 12:07:15

@Cortina V6:

Vörös Gyula. Mennyit pakoltam nála bontót még amikor Monoron volt, a háza mellett. Nagyon szerettem azt az embert, a gazdagokat megvágta, a csoróknak meg szinte ingyen adta a cuccot. És nagyon jó veteránjai voltak, kicsit miatta is kezdtem komolyan foglalkozni ezzel. Aztán lett a nagy bontó Üllőn, és iparszerű lett az egész, bár kevés bontót tudtam akkor itthon, ahol nagyobb rend lett volna. De azért még évekig jártam ki hozzá, amikor nem volt Fiatom, akkor is.

Aztán meghalt, gyomorrákban. Ő mondta a legokosabb dolgokat a veteránozásról. Jó csákó volt, tényleg.

pipi1 2010.01.17. 12:07:58

Csatlakoznék Loloke barátomhoz(klubtársamhoz) a találkozót illetően!!!A cikk meg botrányossanbeszarásoskirály!!!Veletek fáztam és olvadtam fel, sőt még egyszer a kezemet is törölgettem, azt hidtem olajos!A szőrös tükörholtérvisszajelzőn nagyröhögésbe törtem ki.Az állatok is tudják mi a jó!Én azért meginvitálnálak klubunk tagjai közé is.Sokan szenvednek hasoló próblémákkal és kombiból simcs sok klubunkba.Szeretettel várunk és nem csak Téged, de mindenkit akinek w123 Mercesese van!Grat a cikkhez és várom a folytatást!

Csikós Zsolt 2010.01.17. 12:08:41

@Ádán:

Lendkerék. És kicsit a kuplungszerkezet, de azt nem cseréltünk, elfogyott a szándék. Érted...

misinator 2010.01.17. 12:09:37

Vazze, Csikós, Te mazohista vagy!:-)
Eszembe jutott Rólad egy vicc, tood', amikor a vadász medvét akar lőni, de nem sikerül és amedve felajánlja, hogy vagy meghal, vagy orális örömökben részesíti...
Aztán többször is, pedig vadászunk már uránmagvas lőszert táraz, de hiába, ennél az aktusnál jegyzi meg a medve: Te vadász, vazze, Te sz.pni jársz ide!:-)))

NAGGGYONTETSZIK a cikk!!!
Sajnos nem mercis, de hajtásláncilag hasonló: Nagypolák sztorik jutottak eszembe /fényképei a lapomon, az országutas 93' olasz hajnal, 4 személy, DUGIG csomagtartó, 90-100-as tempó: /,7 L/100km!!! / hat hamis tanúm van erre/
Szóval, tél: -15 fokban szereltük a hullámpala garázsban a Párommal a berohadtkéziféket vizsgára:-(. Gondolom nem kell ecsetelnem, de tény hogy az akkori térdelős orális autókényeztetés óta FÁJ a térdem hidegben.
Mindig télen jutott eszembe kisérletezni:
Sógor ráz a kardán 70-80 között, cseréljük ki...Egyen kevesebbet, bütyköljünk rá Dacia karbit próbaképpen...naggggyon hodegben elfordult indításkor a fojtószelep a tengelyén...áááá..nem lyukasztottuk át...szivárog a kartertömítés, szüntessük meg, de csak ennyiért ne kapjuk ki a motort...Jóbarátom kiütötte a Polákja motorját, talált bontóban egy másikat, cseréljük neki ki...
Folytassam?:-)))

Szóval rezonál a hullámhosszmérő:-)

Csikós Zsolt 2010.01.17. 12:11:08

@pipi1:

Köszi! Már hívtak sokszor, de volt már nekem W115-klubom, feloszlott, azóta van egy vegyes klubunk 12 éve. Az egy igen jó, szűk, mindenevő kör, sok hülye egy rakáson, örülök ha oda eljutok havonta egyszer. Azaz oda mindig eljutok, hacsak nem vagyok a halálomon, vagy külföldön, akármi is van. De ennyi fér. Kéne még járnom Fiat 500-klubba, Autobianchi-klubba, sima Mercedes-klubba is...

misinator 2010.01.17. 12:13:55

Javítás: 6,6 L/100 km

Nekem rángatott a kuplung induláskor, mer' vettem olsz tárcsát, de kellett a pénz, eladtam, vettem felújítottat, sejtitek.......a maradék 14 évben így használtam, közbe meg orrvérzési cserélgettem intelligensen a kardánkereszteket:-)))

9mmPara 2010.01.17. 12:14:50

Egyszer, csak egyszer úgy elolvasnám ezekről a szeánszokról a Karesz véleményét is.

Csikós Zsolt 2010.01.17. 12:17:01

@9mmPara:

Nagyjából ugyanez. De sokat szokott röhögni rajtuk, hiszen ő nyakig benne van mindben.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2010.01.17. 12:17:24

@foolproof:
:-))) Neeeem! A KIA Gödöllőnél feltaxolták és 9,99m hitelt vettünk fel rá. Vagyis 0% beülővel. Ilyenkor irreális árak jönnek ki. Naná, hogy nem ért annyit! 2008-ban menő volt eszement hiteleket felvenni. Csakhogy a szálloda havi 280-at adott egy terepjáróért, a törlesztő meg csak 120 volt cascosan. Aztán jött a nem létező válság, és szápen behalt a dolog.

Ádán 2010.01.17. 12:22:59

@Csikós Zsolt: fényképeztem neked Frankfurtban, a kiállításon egy ERA-t. Megnézem, hova lehet feltölteni.

pickapu 2010.01.17. 12:27:41

Az ilyen Karesz-cimborák kincset érnek. Miközben olvastam, szinte hallottam a cigifüst mögül előtörő bazmegeket, amik kellő nyomatékkal, de korántsem sértő szándékkal tették elviselhetőbbé a munka bajosabb részeit.
A kacsintó macsek a tükör mögött meg különdíjas :)))

anyahajókabinajtóhajtogató 2010.01.17. 12:31:08

@Csikós Zsolt: A feleségedet... Azt irígylem tőled én! :-)

anyahajókabinajtóhajtogató 2010.01.17. 12:33:40

ZSENIÁLIS ZSENIÁLIS ZSENIÁLIS ZSENIÁLIS ZSENIÁLIS ZSENIÁLIS ZSENIÁLIS ZSENIÁLIS ZSENIÉLIS ZSENIÁLIS ZSENIÁLIS ZSENIÁLIS
ZSENIÁLIS ZSENIÁLIS ZSENIÁLIS ZSENIÁLIS ZSENIÁLIS ZSENIÁLIS ZSENIÁLIS ZSENIÁLIS ZSENIÉLIS ZSENIÁLIS ZSENIÁLIS ZSENIÁLIS
ZSENIÁLIS ZSENIÁLIS ZSENIÁLIS ZSENIÁLIS ZSENIÁLIS ZSENIÁLIS ZSENIÁLIS ZSENIÁLIS ZSENIÉLIS ZSENIÁLIS ZSENIÁLIS ZSENIÁLIS
ZSENIÁLIS ZSENIÁLIS ZSENIÁLIS ZSENIÁLIS ZSENIÁLIS ZSENIÁLIS ZSENIÁLIS ZSENIÁLIS ZSENIÉLIS ZSENIÁLIS ZSENIÁLIS ZSENIÁLIS
ZSENIÁLIS ZSENIÁLIS ZSENIÁLIS ZSENIÁLIS ZSENIÁLIS ZSENIÁLIS ZSENIÁLIS ZSENIÁLIS ZSENIÉLIS ZSENIÁLIS ZSENIÁLIS ZSENIÁLIS
ZSENIÁLIS ZSENIÁLIS ZSENIÁLIS ZSENIÁLIS ZSENIÁLIS ZSENIÁLIS ZSENIÁLIS ZSENIÁLIS ZSENIÉLIS ZSENIÁLIS ZSENIÁLIS ZSENIÁLIS
ZSENIÁLIS ZSENIÁLIS ZSENIÁLIS ZSENIÁLIS ZSENIÁLIS ZSENIÁLIS ZSENIÁLIS ZSENIÁLIS ZSENIÉLIS ZSENIÁLIS ZSENIÁLIS ZSENIÁLIS
ZSENIÁLIS ZSENIÁLIS ZSENIÁLIS ZSENIÁLIS ZSENIÁLIS ZSENIÁLIS ZSENIÁLIS ZSENIÁLIS ZSENIÉLIS ZSENIÁLIS ZSENIÁLIS ZSENIÁLIS
ZSENIÁLIS ZSENIÁLIS ZSENIÁLIS ZSENIÁLIS ZSENIÁLIS ZSENIÁLIS ZSENIÁLIS ZSENIÁLIS ZSENIÉLIS ZSENIÁLIS ZSENIÁLIS ZSENIÁLIS
ZSENIÁLIS ZSENIÁLIS ZSENIÁLIS ZSENIÁLIS ZSENIÁLIS ZSENIÁLIS ZSENIÁLIS ZSENIÁLIS ZSENIÉLIS ZSENIÁLIS ZSENIÁLIS ZSENIÁLIS
ZSENIÁLIS ZSENIÁLIS ZSENIÁLIS ZSENIÁLIS ZSENIÁLIS ZSENIÁLIS ZSENIÁLIS ZSENIÁLIS ZSENIÉLIS ZSENIÁLIS ZSENIÁLIS ZSENIÁLIS
ZSENIÁLIS ZSENIÁLIS ZSENIÁLIS ZSENIÁLIS ZSENIÁLIS ZSENIÁLIS ZSENIÁLIS ZSENIÁLIS ZSENIÉLIS ZSENIÁLIS ZSENIÁLIS ZSENIÁLIS
ZSENIÁLIS ZSENIÁLIS ZSENIÁLIS ZSENIÁLIS ZSENIÁLIS ZSENIÁLIS ZSENIÁLIS ZSENIÁLIS ZSENIÉLIS ZSENIÁLIS ZSENIÁLIS ZSENIÁLIS
ZSENIÁLIS ZSENIÁLIS ZSENIÁLIS ZSENIÁLIS ZSENIÁLIS ZSENIÁLIS ZSENIÁLIS ZSENIÁLIS ZSENIÉLIS ZSENIÁLIS ZSENIÁLIS ZSENIÁLIS
ZSENIÁLIS ZSENIÁLIS ZSENIÁLIS ZSENIÁLIS ZSENIÁLIS ZSENIÁLIS ZSENIÁLIS ZSENIÁLIS ZSENIÉLIS ZSENIÁLIS ZSENIÁLIS ZSENIÁLIS
ZSENIÁLIS ZSENIÁLIS ZSENIÁLIS ZSENIÁLIS ZSENIÁLIS ZSENIÁLIS ZSENIÁLIS ZSENIÁLIS ZSENIÉLIS ZSENIÁLIS ZSENIÁLIS ZSENIÁLIS
ZSENIÁLIS ZSENIÁLIS ZSENIÁLIS ZSENIÁLIS ZSENIÁLIS ZSENIÁLIS ZSENIÁLIS ZSENIÁLIS ZSENIÉLIS ZSENIÁLIS ZSENIÁLIS ZSENIÁLIS
ZSENIÁLIS ZSENIÁLIS ZSENIÁLIS ZSENIÁLIS ZSENIÁLIS ZSENIÁLIS ZSENIÁLIS ZSENIÁLIS ZSENIÉLIS ZSENIÁLIS ZSENIÁLIS ZSENIÁLIS
ZSENIÁLIS ZSENIÁLIS ZSENIÁLIS ZSENIÁLIS ZSENIÁLIS ZSENIÁLIS ZSENIÁLIS ZSENIÁLIS ZSENIÉLIS ZSENIÁLIS ZSENIÁLIS ZSENIÁLIS
ZSENIÁLIS ZSENIÁLIS ZSENIÁLIS ZSENIÁLIS ZSENIÁLIS ZSENIÁLIS ZSENIÁLIS ZSENIÁLIS ZSENIÉLIS ZSENIÁLIS ZSENIÁLIS ZSENIÁLIS

Rocko- 2010.01.17. 12:38:09

üröm az örömben. de legalább nem dobál annyira.
és élveztem újfent, köszönöm! :)

butschq 2010.01.17. 12:43:33

mióta elolvastam honvágyam van. :( Haza akarok menni, szerelni akarok!!! Nyugi kis szimóm, nemsokára újra kezelésbe veszlek

Rocko- 2010.01.17. 12:47:44

@Mr Falafel: "@Csikós Zsolt:
Zsoltikám, asszem, te nem ültél még új autóban."
ezt egy autós újságírónak, autótesztelőnek mondani...
hát most engedj meg itt egy Közép-Európát betöltő muhahát.

Csikós Zsolt 2010.01.17. 12:48:02

@Ádán:

Ha tudnád, mennyire szeretnék egy ilyet...

DBandesz 2010.01.17. 12:48:04

No igen. Nekem a szombat délutánom ment el a Corolla kipufogó javításával. A hasonló méretű (1,55 m) aknában guggolva (1,87m vagyok) az jutott eszembe, hogy a Karesz féle akna is valami hasonló, erre ma mintegy igazolásképp benn e van a cikkben.

Tökéletes cikk vasárnap reggelre! Csikós for President!

Cortina V6 2010.01.17. 12:49:18

@Csikós Zsolt: Beke poraira. A hatso diszleceket valogattam ossze. Kerdezte,mi ez a nagy project,meg hogy honnet jottem,mert latott a mezon bandukolni..Aztan visszutasitotta,hogy fizessek a diszlecekert...
A tarcsai bonto viszont egy rohej volt..

butschq 2010.01.17. 12:49:35

am, ha jól tudom hívják a w124-est teli oldalasnak, vagy holdasnak :S, vagy az az S (w140)? nem nagyon vagyok jártas mercis berkekben, de haveromnak van egy w123 200d-je, ilyen elektromosan állíthatós könyöktámaszos üléssel, azt mondja 126osból származik. na azzal királyság menni, akkora mint egy ház, és csak haladsz haladsz, meg tudja bennem kérdőjelezni az e30 iránti hűségemet, de ellenállok :)

- LA - 2010.01.17. 12:49:42

miért nem veszel egy w126-ot a 123-as helyett? :o

az AUTÓ

Cortina V6 2010.01.17. 12:52:47

@9mmPara: Karesz most kolbaszt fustol (egy Ifa kipufogojan),nem tud a nethez jonni. Engem, kert meg,hogy elmondjam helyette; "Hogy az a banatos k..a vilag, itt a Csikos a kapu elott azzal k...t redvas nemet f..al,megint el van b..a az egesz k..a hetem...."DDDDDDDDDDD

kolombusz 2010.01.17. 12:53:52

Ilyenkor mindig elgondolkozok, hogy hétköznapi szaladgálós autónak kellene venni egy 123-as Mercedest. Aztán rájövök, hogy amennyibe kerülne egy feljavítása vállalható szintre, abból évekig rendben tarthatom a Nissant.

46Laca 2010.01.17. 12:55:06

Szerbusz Zsolt!

Köszönjük a cikket,és egy vállveregetés a lendkerékhiba feltárásáért!Nem általános jelenség,nehéz rájönni,és most jó tanulni az esetből.
Kár,hogy a százhuszonnégyessel nem sikerült a kapcsolatod,pedig nagyon jó Mercedesek azok is.Igaz,a Tiédről már a Sághi is előre mondta,hogy nem kéne megvenni :-)

bonfred 2010.01.17. 12:55:43

Most megközelítettem a tökéletes vasárnapot. Könnyű séta, túrós csusza pörccel, Papa alszik a foleben, én meg Csikós cikket olvasok! Király!

Maybe_ · http://maybe130.blogspot.com/ 2010.01.17. 12:56:48

A kacsintó macsek mekkora arc :D
Hát köszönjük újra, érdemes volt végigolvasni :)
"olajat nem eszik, azaz 7500 kilométer alatt fél litert, az szerintem nem sok"
Néhány új(abb)autó-tulaj is örülne ilyen olajfogyasztásnak.
"Na, akkor biztosan Zsigája, Skodája volt előtte. Azokkal meg régen azt csináltuk kuplungcserénél, hogy lekaptuk a lendkereket, és helyből megsíkoltuk, mert mind elment vadászni"
Nem kötekedésképpen, Zsigulinál nem tudom, de Skodánál még soha nem hallottam ilyenről, pedig van a látókörömben párszáz. Aztán az is lehet h mindenki ezt csinálja titokban, csak nem büszke rá :)
A megmaradt vibrációra meg nincs tippem, de szerintem nincs köze a motorhoz/váltóhoz, mert akkor nem csak 90 fölött lenne... Nem lehet, hogy az őrangyalod szól? Nekem már eljátszotta egyszer az autóm, amikor eldurrant az agyam, és álltam a gázon, hogy egyszercsak elkezdett valami iszonyatosan sípolni. Levettem a gázról a lábam, megszűnt a hang. Azóta sem hallottam. Őrangyal lesz ez.
Egyébként:
www.youtube.com/watch?v=bVL3b1wKZQU
:D

pet77 2010.01.17. 12:56:49

@9mmPara:

..Attól tartok,Karesz véleményét nem lehetne cenzurázatlanul szalonképessé tenni:)

gnme 2010.01.17. 12:57:51

..na megyek az "irodá"-ba vibrálni.

További szép délutánt, nálam érdeklődés hiányában ez félóra kb. múlva kimarad. :)

www.youtube.com/watch?v=BAbUWFePFCQ

Csikós Zsolt 2010.01.17. 12:59:16

@kohlenbrenner:

Enyémben is W126 ülés van, könyöklővel, igaz, mechanikus minden :-)

@Aaron Ross:
Mert kombi kellett a családnak, néha irgalmatlanul jól jön. Autó azért ez is valamennyire. Meg a 126-os dízellel csak amerikaiban van, az amerikai kiviteleket meg utálom. Belebuherálni másik motort meg nem fogok, nem szeretem az átalakított autókat. Benzinnel pedig gyilkos, a 16-20 literhez én is smucig vagyok. Ne feledd, én 95 százalékban városban használom az Erát.

Ja, még valami: a dízel alapjáraton harmadát eszi a hasonló méretű benzinesnek (dugóban állásnál nem árt), és a dízel hidegindításkor nem dúsít (minimálisat, ha rátekered), a gázolaj nem mossa le a kenőolajat a benzinnel ellentétben, ezért ezekre a 6 km-ekre gyilkosság egy nagy benzinest használni, mert az első 3 km-en, dúsított üzemben giga a fogyasztása (akárki, akármit is mond), az meg a fél út, ráadásul iszonyatosan kopik is. Ezért se benzines.

Alf (törölt) 2010.01.17. 12:59:26

@Csikós Zsolt:

én is megnéztem az excelt, nekem eddig 620983ft, másfél év, de ebben nincs benne az autó ára :/

Viszont benne van egy teljes fényezés meg minden más. Én sajna nem vagyok autós újságíró, hogy erre mentségem legyen, pénzem se sok, lakás sehol, viszont autó kell, mert külföldön élek.

Mindenesetre jó, hogy vannak még akik szerelnek napokig és nem csak annak az autónak van létjogosultsága, amibe csupán benzint és ablakmosót kell venni.

Csikós Zsolt 2010.01.17. 13:00:53

@Cortina V6:

Egész jó látod, valóban valami ilyet mond. De közben azért mindig röhög. Az elején még.

biturbo s - félázsiai bunkó állat · http://oldfordworks.blog.hu 2010.01.17. 13:08:25

Szuper, remekmű!

De jó lenne, ha a saját autófelújítós blogomon így tudnék írni. Na majd idővel ;-)

butschq 2010.01.17. 13:11:33

@Alf: nekem 3 év 160000 ft és nincs benne a vételár, ja és ez csak Simson. de nincs nagyobb boldogság, mint mikor több napi szívás után beindul, felpattansz rá, és megy, ez szerintem minden pénzt megér:)

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2010.01.17. 13:14:32

@Rocko-:
K-Európát betöltő ökörséget beszélsz.:-)
1. Sajnos nincs irónia szmájli.
2. Más autóját vezetni nem tapasztalat.
Hogy te is értsd: saját új autóról beszélek. Nekem volt/van pár ilyen élményem, ezért esküszöm a 80-as évek végi - 90-es évek eleji Mercikre, BMW-kre. Szerintem Zsolti fölöslegesen szabadkozott sokat öreg verdája miatt. Egy 93-as E32-esben vagy 600SEC-ben több extra van, mint a legtöbb új középkategóriás szarban. A vezetési élményről és a biztonságról nem is beszélve! Ja, hogy a Ford Focus és a Toyota Yaris kevesebbet fogyaszt? Így van. Ezért jók rabszolgának, de a társad sosem lesznek. Egy W123-as a társad. Minden rezdülését érzed, és ő is a tiéd.

redriot77 2010.01.17. 13:14:35

Mindig elszomorodok ezektől a cikkektől. Nagy álmom egy szép w123,, de közöm nincs az autószereléshez. :((((

Olyan harmincéves autó meg nincs, amin nem romlik el semmi, hiába szeretném azt hinni.

Ha én vettem volna egy a Csikós mesteréhez hasonló autót, már otthagytam volna 3-400e pénzt ilyen-olyan szerelőknél, a kocsi még mindig szar lenne, én idegbeteg, a végén pedig eladnám 2kilóval kevesebbért mint amennyiért vettem.

Remélem idén megszűnik a vibrálás. :)

UnvincibleUbul!:[I] 2010.01.17. 13:16:50

@Csikós Zsolt:
Azért jó buli volt ez az alig pár ezer km-t futott kuplung szerkezet elbaszása mert valami lófaszjóska tetves barom kókányjani elbaszta a lendkereket. Hogy a rosseb verje a bütykös faszát az összes rohadt magyar kisiparosba, a hülye buzikkal szenet lapátoltatnék 10 álló évig, a kibaszott nyerészkedésük miatt.
Szinte mindig szopok az utángyári retkeikkel, az a rész meg ahol volt a kocsihoz már nyúlva ezelőtt és nem a 21 éves gyárilag összerakott állapotban van ott jött elő az összes hiba.
Nézd csak meg Zsolti, gyakorlatilag ezzel a kocsival is ott van bajod ahol már hozzányúltak, mert ebben a kurva országban mindegyik sufnimókus csak elbaszni tudja ami előtte nem volt olyan rossz.
Mind szerelési és a seggfej előző tulaj autókhoz való totális inkompetenciájának az eredménye nálam is.
Komolyan a következőt úgy fogom átnézni, hogy előtte kapásból rákérdezek a hülye tulajnál, hogy akkor most listaszerűen összeírja a legkisebb tételig bezárólag mindent ahol valaha volt hozzányúlva a kocsihoz. Na azokat a részeket fogom először leellenőrizni.

jojoka 2010.01.17. 13:17:22

Ha ERA jó lesz akkor majd megveszem :-)

GaspiW123 2010.01.17. 13:18:02

Jó lett az aktuális Era-anyag!
Cseréljük már vissza az eredeti difit, dobjunk bele 2 használható féltengelyt, majd nézzük meg a vibrációt...
Vigyázzunk arra a szép olajkályha-kombira, vmint kitartás!

UnvincibleUbul!:[I] 2010.01.17. 13:22:03

@9mmPara:
valszeg a töke tele van már de nagyon. Már csak kihívásnak fogja fel az egészet jobb esetben.

pet77 2010.01.17. 13:26:17

Ubulkám moderáld magad!
Semmi szükség erre a vasárnapi ebéd után.
...gondolom délelőtt templomban voltál...:(

Alf (törölt) 2010.01.17. 13:27:19

@redriot77: "Mindig elszomorodok ezektől a cikkektől. Nagy álmom egy szép w123, de közöm nincs az autószereléshez."

Vedd meg, és majd lesz közöd :)

ennyire egyszerű

UnvincibleUbul!:[I] 2010.01.17. 13:33:21

@Csikós Zsolt:
Te, szerintem baszd ki a Pandát meg az egyik hulladék motort aztán vegyél egy AX 1.4D-t Majd akkor odanő a seggad az üléshez.
Valahogy errefele nem találok hónapok óta tisztességes darabot, hirtelen mindenki úgy összeszarta magát ettől a 20 ft-os áremeléstől hogy esze ágában sincs eladi az amúgy szétesőfélben lévő vackát. Aztán más 4,5 zabáló dízel minimálrezsis valamit meg nem tudok mondani amiből kínálat is van.

UnvincibleUbul!:[I] 2010.01.17. 13:35:07

@pet77:
mi nem tetszik kisöreg? eltolhatod a biciklit ha zavar. Különben benyalhatsz hátulról bőnyállal, részemről ennyi. Nevelni meg a szaros kölködet otthon.

Garp 2010.01.17. 13:35:53

@Asszeretnémondani: a jól idomítottak már a telefoncsörgésből is. (ááá, ÉN neeem :) )

Namármost azt tessék már elmondani, hogy MIÉRT kívánok én meg minden szart, amit itten néhányan megénekelnek? (tudom gyenge vagyok, befolyásolható, álmodozó konzumidióta) Csikóstól most kapok 3x-ra kedvet egy ilyen pudvahalomra, aztán hetek kellenek, hogy lecsillapodjak. Tessék már írni olyan cikket, "hogyan kezeljük idült nyálcsorgatásunkat és perverz lelkesedésünket mások retekje láttán"! (a "vegyél egyet és majd elmúlik" tanács nem ér!)

UnvincibleUbul!:[I] 2010.01.17. 13:36:48

@pet77:
és vasárnap ne zabálj a gyűlt fejeddel, a 3. világgal szembeni szolidaritásról nem hallottál még, apafej?

OM617.912 2010.01.17. 13:39:13

uncsi....
és egyre uncsibb.
és 23-ba 26-os ülést tenni..vazze, akkor tegyél bele cdi-t, meg mp3-t, meg GPS-t...

pet77 2010.01.17. 13:42:30

@UnvincibleUbul!:[I]:
Ja, értem!

A 3. világ majd jóllakik a káromkodásaiddal!
Egyébként sejtem, hol lehet az a "felétek":
-valahol szabolcsban, a tirpákok szomszédságában!

UnvincibleUbul!:[I] 2010.01.17. 13:43:22

Az meg szimplán csak "szar ügy" jelzőt érdemel, ha valaki nem tud elképzelni mást mint ősöreg, fasztudja hányszor szétbarmolt hulladék Benzet. De csak összehasonlításképp, ott a 190D ami óra szerint alig futott kevesebbet mint ez a kombi, (azon hogy mennyit mutatott az óra vételkor csak röhögni lehet) aztán közel az 500e-hez panasz nélkül teszi a dolgát, a hótunalmas sziklaszilárd üzembiztonság szobraként, ilyen vicckategória hibákkal, mint centrálzár hiba meg ablakemelő üzemzavar. Fasza kis gép az, csak ne hagyjátok elterjedni rajta a rozsdát.

OM617.912 2010.01.17. 13:45:36

meg ABS-t, ESP-t, SRS-t, gyöngyház metálfényt, fóliát, SAT-ot, kristály indexbútát, kék műszerfal LED-et, figyegő dobókockát, fagolyókat az ülésre, billiárdgolyó váltógombot, AMBI-PUR illatosítót, traffipaxfigyelő detetktort, DVD-t a plafonra, kutyarácsot, + HELLA ködlámpát, hátra is, meg egy bólogató foxterriert előre, mert hátra nem fér.

Valamit kihagytam?

UnvincibleUbul!:[I] 2010.01.17. 13:46:25

@pet77:
lődd már le magad a k*rva anyádba lófaszjóskám, a kossuth-téren szórd az észt, nemigaz hogy mindig ott a pacalképed hogy beleböfögj abba ahova nem osztottak lapot neked.
Sejteni meg a katedrán a processzor előtt, ne itt. Mellélőttél de kibaszottul. bögre kakaó megvolt a kaja mellé?

butschq 2010.01.17. 13:46:52

@pet77: nana, én szabolcsot nem szidnám, jó jó, a tirpákok érdekesek :), de nem kéne általánosítani

Templomegere 2010.01.17. 13:46:56

Tisztelt Csikós úr !

Egy apróság hogy pontosak legyünk . A lendkerékben nem tűgörgős csapágy van hanem rendes golyós csapágy , ebbe megy ugyebár a nyelestengely . A nyelestengely váltó felöli végében van tűgörgős csapágy . De ez ugyebár már bent van a váltóban belül . A Nagy golyós csapágy ami a nyelest tartja a váltóban nem csoda hogy lóg , mivel eleve C3-as csapágy , na meg ugye ön a csapágytól távol eső végét rángatta , onnét cibálva szerintem minden lógna ami egy egysoros golyós csapágyba van bedugva . amint beteszi a helyére azt a nyelestengelyt és már 2 csapágyon pihen , nem fog az lógni .

A nagy golyós csapágy alatt lévő hézagoló lemez meg teljesen más történet semmilyen hatása nincs a nyeles lógására .

pet77 2010.01.17. 13:48:20

Azért karesz véleményén kivül Katiéra is kiváncsi lennék egy "-légysziugorjbe egy lendkerékért idejövet"beszélgetés után!

Áldott jóasszony lehet a Katid!

pet77 2010.01.17. 13:49:24

@kohlenbrenner: Ubult olvasva elmegy az étvágyam, erre gondoltam:)

UnvincibleUbul!:[I] 2010.01.17. 13:51:10

@kohlenbrenner:
kapásból szerzett a kis eminens szobatudóskám még egy embert akinek beleköpött a lokálpatriótizmusába :D

Lookie 2010.01.17. 13:51:17

Hááááát én csak most jutottam oda hogy elolvassam a cikket , deee ha hiszik ha nem még a vasárnapi ebéd sem érdekelt míg nem jutottam a cikk végére....szerintem számomra Csíkos úr nem tudna soha túl hosszú cikket írni!!!! Alig várom a folytatását. Amúgy a feleségem is akit abszolút nem érdeklik a kocsik , ha látja hogy átszellemülve olvasok valamit , már kérdi, hogy biztos Csíkost olvasok mi??? Apropó pálesz...van itthon jó kis szilvám...ebéd elött épp jó egy kis kupicával....iszok Csíkósra egy pohárkával és a családjára. Kellemes vasárnapot.

UnvincibleUbul!:[I] 2010.01.17. 13:52:31

@pet77:
sebaj, kár beléd a szar is.
Megint jót tettem a kollektívával. Szívesen, gyerekek máskor is!

butschq 2010.01.17. 13:53:57

@pet77: értem én, nem egy szépirodalmi fogalmazása van, csak erre rögtön szabolcsozni, a szép nagy fővárosunkban és szerte az országban vannak ilyenek, nem kell keletre utazni ilyen látványosságért

tónik 2010.01.17. 13:54:22

Jó időzítés. Mindíg, mikor úgy vagyok vele, hogy "na még egy utolsó próba a totalcarral", pont jön egy ilyen pöpec írás...

pet77 2010.01.17. 13:57:03

@UnvincibleUbul!:[I]:
Igazi közösségi ember vagy!
Drukkolok neked, hátha egyszer ember lesz belőled!
Na, megyek kocsikázni.További kellemes "beszélgetést" a szabolcsi kocsmában, aminek a fala mindent elbir,még szegény ubult is!

UnvincibleUbul!:[I] 2010.01.17. 13:57:28

@Csikós Zsolt:
Csak azért hogy felhívjam a figyelmed a helyes költségvetés nyilvántartására, emellé számold össze hogy mennyit hozott össze a cikksorozat aminek az alanyául szolgált ez a kocsi, és mennyit ér meg a tapasztalati és erkölcsi tényező amit a helyreállítás során tapasztaltál.
Majd ennek az összevetése után lesz érdekes az eredmény.

yaffa · http://www.yaffa.blog.hu 2010.01.17. 13:59:07

Nekem pár éve a 94-es Accordon volt hasonló vibrálósdi. Először csak mindig 70 környékén finoman vibrált. Utána egyre durvult a dolog.
Pályán pont 130-nál nem vibrált, de 120-nál majd szétesett a kocsi.
Először én is futóműre, kerékre, gumira ganakotam, de a szétesős vibrálás egyértelművé tette, hogy motortartó bak. Három bak van (keresztbe motor), az első kiszakadt, tehát vidáman forgott a főtengely körül kvázi a motor :)
Viszont sokba lett volna a gyári, úgyhogy vettem három hokipakkot, befaragtuk a szakadt gumi helyére, olyan msszívan ül a cucc, hogy versenyautók megirigyelhetnék.

Úgyhogy ha valakinél a gumi öregszik el, jótanács: Decathlonban párszáz forint egy pakk, olcsóbb bármi másnál :)

Csikós Zsolt 2010.01.17. 13:59:22

@Mr Falafel:
Én értem, mit mondasz. Minden ismerősöm új autóval jár, de csak azoknak nem apad a zsebe, akik cégeset kapnak. A cége autó egy másik dimenzió.

Nem autó igazából, hanem irgalmatlan fizetési hozzájárulás, évi fél-egymillió forint, ha a szervizt, cascót, amortizációt, részletfizetést is beleveszed. És akkor még nem beszéltünk a benzinről, mert néhol az is van.

A saját viszont saját.

Csikós Zsolt 2010.01.17. 14:00:50

@UnvincibleUbul!:[I]:

És jön még sufnielb..szás. Mert találtunk kicsivel később mást is...

Csikós Zsolt 2010.01.17. 14:02:59

@jojoka:

Erára már a klubban is várnak a hiénák.

Alf (törölt) 2010.01.17. 14:07:01

@yaffa: lehet, hogy mondasz valamit, nekem nagyon hasonló a téma, 120 ok, 130 körül erősen vibrál, 140-re eltűnik, ez így pont nem a legjobb. És tudom, hogy a motortartó bak cserére szorul, már erősen porhanyós.

Solymika 2010.01.17. 14:11:59

húhh, még én is belefáradtam.
Amikor felcserélődtek a fokozatok, azt hittem abbahagyom az olvasást......
Még sok ilyet kérek!

misinator 2010.01.17. 14:12:04

@Csikós Zsolt: A nagy fogyasztás tény, meg a hidegen kopás is. Egy 20 évvel ezelőtti szakkönyvben olvastam, hogy amíg a hűtővíz el nem éri a 40 fokot, annyit kopik a motor, mint üzem melegen 160 km-ert menve!
/A Polák is benzintemető volt hidegen/
Viszont ezek a kis köbcentis, filigrán blokkos, euro5milliósokra szerintem ez már annyira nem jellemző: Nekem az 1.4-es Albeán van fedélzeti ámítógép /Pontos!/, s lesem is, mint a bagoly /az asszony meg plafonon van: az utat nézd már!/. Szóval beindítás, kiállás, garázs, kapu becsuk - ez kb. 2 perc /automata; asszonyzárású:-)))/, 500-800 méter, s már a pillanatnyi fogyimérő annyit ír ki 50-nél IV-ben, mint üzem melegen. Na de addig...
Szóval azt akarom mondani, hogy a régebbi motoroknál és keverék előállító rendszereknél volt inkább - nagyobb mértékben - igaz.
Szerinted?
Szerintetek?

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2010.01.17. 14:12:25

@Csikós Zsolt:
Egyetértve veled annyit fűznék hozzá, hogy nekem a céges is sajátom, mivel enyém a cég. Arról nem beszélve, hogy pártunk és kormányunk miatt nincs már hitellel terhelt kocsim, és a cégeseket is inkább magánszemélyre raktuk.
Nekem van egy Murenam, na, az tényleg zsebbenyúlós. Leeszi a fejemről a hajat. Viszont első autóm, így örökre megmarad.

Csikós Zsolt 2010.01.17. 14:12:46

@OM617.912:

Nem figyelsz. Van veterán Mercim, restaurált, azon nem találsz szériahűtlen, oda nem való semmit. Az arra van, hogy szép és korrekt legyen, három milába' van.

Ez kint rohad, mert használom. Nem mutogatósból van. Csak szeretném kényelemben használni. Ha lenne valahol 3. szériás, világosfehér (pergamen) szép belső tér olcsón, nem leülve, megvenném. De nincs, azaz ha van, Németországban, ahonnan a szállítás is egy vagyon. És az ülés is, ha olyan, a 123 kombi ott kultautó. Százezrekért meg nem fogok belső teret felújítani egy autón, amit 3-4 év múlva úgyis eladok. Nem érted, nem érted. Ez nem lesz három milába', nem az a cél. A feleségem szokta ennyire keverni a lényegest a lényegtelennel. Ha másnak mutogatósdiból lenne autóm, nyilván nem 123-as kombival járnék. Én viszont leszarom, hogy mit gondolnak az autómról, nekem legyen jó. Látod, alufelnit nem rakok rá, mert nem való. Medvehéjat viszont teszek az ülésre, mert okádhat tőle a fél világ, akkor is a második legjobb dolog az ülésfűtés után, és nem izzaszt, ez sokéves használat után mondom. De nekem a 123-as nem veteránautó (43 vagyok), hanem egy öreg, kényelmes, jól használható batár. Csináljon ilyenből veteránt, aki akar, vagy aki a nyolcvanas-kilencvenes években volt kölök. Én maradok az állólámpánál. A nálam idősebbek meg a Fecskénél. Én abszolút megértem őket, amikor az állólámpást leújautózzák. Nekik az...

Lemárványoztatni a járdát a házad előtt, nagyjából ilyen csúszás van itt a lényeges és a lényegtelen között, amit mondasz, hogy értsd.

A vele egykorú 126-os ülés, meg az ESP betételét egy lapon emlegetni pedig szerintem mintha kimerítené a túlzás fogalmát, bár lehet, hogy tévedek.

gnme 2010.01.17. 14:14:26

@Csikós Zsolt: a céges tényleg más dimenzió. Ha jól csinálod a céged, egy új autót vehetsz meg gombért pár év múlva. (= MINDEN kicserélve gyári beszállítós alkatrészekkel)

:)

..aki multinál dolgozik, és cégest hajt minden költség brahira fizetve alapon az (ba* sz* a k* a*-t), tehát szervesen az a véleméynem erről, mint a biztosítósokról.

Csikós Zsolt 2010.01.17. 14:14:44

@UnvincibleUbul!:[I]:

Ubul, ne, ne, ha ez elfajul, moderálnom kell, sőt, kötelező lesz. Csak mint a dzsentlemenek, rozsdaszagra jöttünk, nem verekedni... :-)

Csikós Zsolt 2010.01.17. 14:17:35

@Templomegere:

Igen, tényleg, rosszul emlékeztem, golyós, pedig hányszor a kezemben volt...

Nekem úgy tűnt (nem volt leírásunk), hogy a nyeles tengely bent valami kúpra illeszkedik a folytatólagos primer tengelyen, és ha kihézagoljuk, akkor jobban rajta lesz a kúpon, ergo a keresztirányú lógása is megszűnik. Persze fura volt, hogy akkor meg miért golyóscsapágyat használnak, hiszen oldalirányban az nem szereti nagyon a feszítést. Minimum görgős kellene ez esetben.

Csikós Zsolt 2010.01.17. 14:19:17

@UnvincibleUbul!:[I]:

Semmit nem hozott pluszban. Fix fizetésen vagyok :-)

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2010.01.17. 14:20:24

@misinator:
Van kis fogyasztású dízel kocsim, és még új is. A városban jól fogyaszt, de autópályán már megeszi a 13 litert is 140-nél. Ehhez képest a 4.4-es BMW motor csak 8-at kér ugyanakkora sebességnél. Mivel sokat kell utaznom, a nagyobb motor olcsóbb nekem. Mondjuk a feleségem 120d-je már jobb fogyasztási adatokkal bír, de csak kis súllyal, két személlyel. Megpakolva végig sírja az utat.

Csikós Zsolt 2010.01.17. 14:21:11

@yaffa:

Híííí, vigyázz azért a hokiizével, mert ezeknek a gumiknak azért sokszor programozott a csillapításuk, ha elhangolod, valahol egész máshol jön elő egy egészen más hang...

De a bakok újak, illetve jók. Mind kézben volt.

gábornok 2010.01.17. 14:21:13

Jó ez a cikk, be-bevibrál. Éljenek a fanok és a klubjaik. És a családtagok is. És a bontósok. És a hozzáérzők.

Csikós Zsolt 2010.01.17. 14:22:25

@Mr Falafel:

Ez a majdnem jó kombináció. Multinál dolgozz, úgy kapj céges kocsi, és mellette murenázz. Úgy már Nirvána, nem?

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2010.01.17. 14:26:54

@Csikós Zsolt:
Egyik haverom állólámpásával 10 éve bejártuk egész Európát. 200D volt. Félelmetesen strapabíró kis kocsi volt.

misinator 2010.01.17. 14:29:12

@Mr Falafel: Így van, attól függ, mire használod. Erre egy érdekes adalék: Télen pályán óra szerinti 140-nél az uncsitesóm tdcihditdcihditdcihdi 1.4-es Fusionja 7 litert eszik, az én benzinesem meg 6.5-t.
Mondtam is neki, hogy legközelebb a takarékosabbal megyünk, sokkal csendesebben:-)))
Szóval szerintem a dízel 2 liternél kezdődik.
Egyébként a főnököm 3 hengeres borzalmas hangú és járás"kultúrájú" 1.4-es Fábiája fél litert ír ki alapjáratra, az én benzinesem meg 0,6 litert /gurulva tudom csak mérni, de mindig ez jön ki/. Na bumm!
A mai dízelek inkább a kis fordulatszámú gyorsításoknál gazdaságosabbak - akár sokkal - a benzineseknél.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2010.01.17. 14:30:19

@Csikós Zsolt:
Jaaaj, neeee! Dolgoztunk multinak külsősként, megrendelésre. Inkább halnék éhen, mint alkalmazottjuk legyek. Nem szeretnék megbántani senkit, de a multik kukából szerzik a managereket is. Csak óccsó legyen.

spark82 2010.01.17. 14:31:38

Ez kérem, ez hatalmas volt.
A Pannónia ennél csak azért jobb, mert nem kell akna a szereléséhez, viszont az hajlamos az út szélén is lerohadni, ha olyanja van. És néha van olyanja, de általában megbocsátjuk neki. :)

Dagiszabi 2010.01.17. 14:34:15

@jojoka: Pont ezt akartam írni. Ha összeál, adok érte 4kilót! ;)

butschq 2010.01.17. 14:34:38

@misinator:
"...Egyébként a főnököm 3 hengeres borzalmas hangú és járás"kultúrájú" 1.4-es Fábiája..." ??
3 hengeres
1.4-es
?
vmi nem stimmel

misinator 2010.01.17. 14:35:14

@spark82: Az autókhoz néha kurvának kell lenni: alá kell feküdni és tűrni, hogy élvezkedik rajta:-(:-)
A motornál maximum stabil oldalfekvés:-)))

Maybe_ · http://maybe130.blogspot.com/ 2010.01.17. 14:35:19

@misinator: 1.2-es lesz az a Fóbia, 1.4-esből csak 4 hengeres van :)
(mondjuk a hangja borzalmas a 3 hengeresnek, broáffff)

Maybe_ · http://maybe130.blogspot.com/ 2010.01.17. 14:36:37

@misinator: 1.2-es lesz az a Fóbia, 1.4.-ből csak 4 hengeres van :)
(de mennyire borzalmas hangja van a 3 hengeresnek, broáfff)

Bocs ha 2x ment el, megint szar ez a szar.

gnme 2010.01.17. 14:36:49

@kohlenbrenner: sokszor volt felfúrva, elérte az 1.4-et.

Meghónolták (..párszor:D) Most olyan vastag a két cilindert elválsztó fal, mint öraganyám rétestésztája kisütve.

:)

butschq 2010.01.17. 14:37:21

@misinator: igaz, akkor bocsánat, az három hengeres :)

Maybe_ · http://maybe130.blogspot.com/ 2010.01.17. 14:38:54

@Maybe_: Éééééééés tudtam h 2x megy el :D:D:D
Adminokhoz egy kérdés: nem lehetne azt megoldani, hogy a komment elküldése után 1 percen belül törölni/szerkeszteni lehessen? Ha több ideig lehetne, azzal sokan trükköznének, de sztem ez nem lenne rossz ilyen esetekre.
Vagy esetleg egy normális blogmotor... Mind1.

@misinator: Jahogyakkorazakkornemszóltam :)

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2010.01.17. 14:39:34

@misinator:
Nekünk 1.4-es Polonk van, és autópályán az is széterőlködi magát.:-)

misinator 2010.01.17. 14:40:59

@misinator: Ezért írtam, hogy ahhoz képest, hogy dízel, az alapjárati fogyija nem nagy "vasziszdasz", pedig ráadásul egy hengerrel kevesebbje van!!! És hogy bezajosodott újkorához képest(!!!), most 40ezer van neki is benne.
Mindig beszólok, hogy főnök nem megy egy henger:-)))
Mondjuk akkor nekem is beszólhatna minden 4+ motorú autós:-(

butschq 2010.01.17. 14:42:17

@Asszeretnémondani: jóvanna:) fabianal nem gondolok először a pdre, bár az a három hengeres:)

@gnme: azt hittem a lada korszaknak már vége, fúrjuk meg a 01-est vagy 5ször:), 1200ből 1500:D

gnme 2010.01.17. 14:43:05

@misinator: persze fehér hónolóköveket használtak, hogy biztosan kilyukadjon az első indításnál. Hiszen a cég kicsérli a kocsit meg elküdi a skoda hungarit a p*-ba.

Szakértelem az nem kell ehhez, hiszen van pénz.

A csinovnyik a termelésben ezért dolgozik napi 16 órát, hivatalos túlórapénz nélkül, szigorúan emberenként zsebre megállapodva.

Az hozza a hasznot.. minek ide szakértelem b+? .. hiszen az egy liter pálinkába kerül.

A pálinka túl prosztó a "beszerző"-knek beszerezni. Hiszen majdnem kétezerötszáz literje. És azé megcsinálnák olyanra, hogy félmilliót is elmenne.

á...
cc'..

súllyospestisertés 2010.01.17. 14:43:15

Tecccett a cikk!
Nekem,egy 60-éves személyszállító fuvarozó ismerősöm,elmondta hogy a 40 év sofőrködés során kb:1.5évet az Ikarus 211 alatt töltött.Minden szombat,vasárnap jó móka lehetett.
A veteránozáshoz sok pénz és még több szabadidő kell.

misinator 2010.01.17. 14:45:56

@kohlenbrenner: lassú ez az oldal, tiszta visszhangú helység:-)))
Ha már három henger, legalább duplaütemű lenne /pszeudohathengeres/
Nem???

misinator 2010.01.17. 14:49:36

@gnme: Egyébként tényleg vékony a fal a háromhengeres fauvé dízelszörnyecskénél?

Aztán térjünk vissza a rendes AUTÓKhoz!:-)

butschq 2010.01.17. 14:51:54

@misinator: mire ment a korrigálásom, már jött is a szidás:D
szomszédnak kerregő combi fabiaja van ezzel a 3 hengerrel, ellenben nekünk a 4 hengeres benyás, jó nem egy erőgép, de reggeli induláskor öröm a mienket hallgatni

pszeudohathengeres :) lol
3 henger csak a warnyúnak állt jól:)

Ádán 2010.01.17. 14:54:01

@redriot77: Ez olyan, mint egy időutazás. Hiányolom a képeket a belsejéről...

spark82 2010.01.17. 14:54:16

@misinator: hát modnjuk volt már példa az ő felül, én alulra is, mert a féklámpakapcsoló drótjának befűzése onnan tűnt a legegyszerűbbnek... :)

Tie · http://polisztirol.blog.hu 2010.01.17. 14:55:35

@Csikós Zsolt: Nem ismerem a zőccséges váltóját, de nem lehet, hogy véletlenül hasonló a Range kéziváltójához?

Velem is az volt, amikor csináltuk a Szivornyát, hogy néztük, hogy a nyelestengely lóg vagy 2mm-t... borzalmas... Aztán kiderült, hogy az úgy teljesen normális, mert valójában belül a váltó épp ellenkezően van összerakva, mint azt várnánk. Ugye a hétköznapi váltóban a nyelestengely egy darab vas, végigmegy az egész váltón teljes hosszában, és ezen vannak a fix fogaskerekek, míg a kapcsolást végző kerekek, és a kihajtótengely az meg a nyelestengely alatt van.
Szóval ennél meg a nyelestengely a váltón belül csak 3 centire lóg bele, a csapágy mögött egy nagy fogaskerékben végződik, és nem a vele egy vonalban lévő tengelyen vannak a fix kerekek, hanem a nyelestengely végén lévő fogaskerék tekeri a fix tengelyt, ami a nyelestengelyhez képes alul van, és a kapcsolókerekek vannak a nyelestengellyel egyvonalban (így a kihajtás is a behajtással egy vonalban van, nem "egyel alatta"). És ennél is hézagolólemezkék vannak a fedlap és a csapágy között (amúgy kúpgörgős csapágy van a nyelestengelyen), és a tengely másik vége is a főtengely végében lévő lukba ül bele, és ott is meg van ezzel vezetve szépen, így amikor össze van rakva a motorral a váltó, akkor már nem is lóg a motyó.

gnme 2010.01.17. 14:58:49

@misinator: én csak azt tudom mondani:

"a városi legendák szerint a pd fejlesztését azért hagyták abba, mert elérte fizikai korlátait a befecs"

... és ki mondta ezt? A sajtó.

Azok a motorok a legvadabb, legtaposóbb üzemmód mellett is kiválóan dolgoznak bagófogyival.

Dehát .. kevés volt a pálinka a rendszerben és döntési helyzetben elpárolgott.

hogy a kettes milyen volt? Hát felrúrt 1.9.

És mit éget a motor ha hevül? .. amit ér. Legfőképp olajat.

(...)

redriot77 2010.01.17. 14:59:09

@Ádán: ha abból indulunk ki, hogy a kívülről már csótány w123-asoknak a belseje gyakran úriemberek számára is vállalható, akkor a belinkelt autó kb. még újautó szagú lehet.

Az a kemény, hogy ez az öreg Merci szebb állapotban van, mint egy átlag magyar W210. :))

misinator 2010.01.17. 15:00:26

@kohlenbrenner: Én is mondig így járok, tök hüje helyzet:-)
3 henger csak a warnyúnak állt jól:)
Így van! S milyen gyönyörű hangja van egy tip-top varbesznak alapon:dznnrr-dznnrr-dznr-dznr-dznrr-dznnrr
Jól írtam hangutánzóilag?:-)

Make Valamit · http://make.blog.hu 2010.01.17. 15:02:53

"Vadász, vadász... te szopni jársz ide."

:)

Hajrá Csikós! Csak meglesz lassan minden apróság. Még belegondolni sem merek hányan járnak olyan kocsikkal amiknek ettől százszor nagyobb bajai vannak.

butschq 2010.01.17. 15:02:54

@gnme: de a környezeti tapasztalatból az jött le nekem, hogy a kettes kevésbe volt strapabíró, mint az 1.9, bár az ukrán naftát egyik sem szereti az tény

gnme 2010.01.17. 15:04:23

@kohlenbrenner: hogy szeretné b+ .. ezredpontosságú lézerrel lyukasztott lyukon nem megy át a szmötyi.

misinator 2010.01.17. 15:06:06

@gnme: Elkanyarodok: Nem írom le a cég nevét, hogy AEG, állítólag azt mesélték a magyar szervízeseknek a kinti mérnökök, hogy lomtalanításkor össze kellett gyűjteniük a fejlesztőknek a saját kidobott gyártmányokat, kielemezni, s jelentést írni, mi volt még benne a jó. Aztán jött az ukáz, hogy ezeket lehet vékonyítani...

gnme 2010.01.17. 15:08:19

@misinator: a végeselem progik kiválóan megmutatják hol vannak a gyengeségek.

..tán nem véletlenül végzik azok a kukába.

Persze lehet használni a szart is, lásd kettes pd.

NDK-s copf-fogó befőttesgumi 2010.01.17. 15:10:12

Ha Csikós leszokna erről a übertahó-fogó pluszargóról ("vidámparkosságosság, gecc" és társai), és a néha jelentkező szó- és jelző halmozó látens megalomániájáról, akkor még élvezhető is lenne, amit csinál - mármint egy átlag polgár számára. :)

A Mergához sok sikert

Podijani 2010.01.17. 15:10:37

Üdv Csikós mester!
A vibrálással kapcsolatban: nincs meghajolva a féltengelyszár véletlenül? Már volt ilyen szívásom, pont olyan tünetet produkál, mint egy kardánkereszt-, vagy felfüggesztő csapágy hiba esetén. További hasznos hibakeresést!

butschq 2010.01.17. 15:12:22

@misinator: "dznnrr-dznnrr-dznr-dznr-dznrr-dznnrr" :), kiskoromban drüng drüüüng drüüng-öztem, sajna már 5 éve a kétüteműek mennyországában rozsdásodik, utolérte a 21. század
@gnme: hát tudom, nem egy gázolajturista helybéli járt így, vettek volna szivar ódit, de hát a b5 az presztizs, a b6 meg hát luxus, persze lízing, legyen mit fizetni a büntetések mellet:)

misinator 2010.01.17. 15:13:34

@gnme: Nagy kaland ma jót fejleszteni, ott az ámítógép, szénné lehet optimalizálni a cuccokat.
Az volt a művészet és tudás, amikor a Lánchidat, meg a max. hetvenes évek autóit tervezték, még a gagyi anyagokat is el-el tűrték...

?Bud 2010.01.17. 15:13:42

Ismét egy jó kis irás az ebéd utáni sziesztához! :)

Maybe_ · http://maybe130.blogspot.com/ 2010.01.17. 15:14:43

@misinator:
Nekem a Wareznál az ajtócsukódás hangja a kedvencem. Kis szaros koromból nagyon megmaradt, amikor reggel 7-kor elhangzott hatalmas BAAANNG a lakótelepen, aztán már előre tudtam, hogy jön a nyekerenyekerenyekere prampramprammmmmmmmmmpramprampram...

Csikós Zsolt 2010.01.17. 15:14:43

@Tie:

De, pont így van, kétdarabos a nyeles és a primer tengely, de hogy hogyan van összeillesztve, az csak szétszedés után látszana, annak meg nem álltunk neki.

gnme 2010.01.17. 15:17:13

@kohlenbrenner: :) :) :) :)

..erre a célre el kell felejteni a pd hengerfejes egységeket .. a sűrítős-fúvós egységek erre a célra jobbak, csak azokban meg elkopnak az adagoló speciál-illesztési a szmötyi nemkenő hatásától és hevülés miatt, meg előbb utóbb a fúvókák is mechanikusan kigatyásodnak.(kikavitálódnak azt becseppentenek)

misinator 2010.01.17. 15:17:21

@Maybe_: :-):-):-):-):-):-)
Béke poraikra:-(((((
Pedig milyen feeling...f.szt...ÉRZÉS voltak az akkori autók!
Milyen isten volt a szememben a haver a zsolcai kanyarban Varesszal 100-al!!!

vasember 2010.01.17. 15:18:06

Ne fáradjanak, kár azért a drága tescós klaviatúráért, elkopik még a végén.

Megint megvolt a színvonal,köszönjük szépen,vigasztalásképpen az enyém is ráz hajtás esetén,és már nincs olyan alkatrész amit nem cseréltünk ki,de még mindig vibrál,utálom......

Csikós Zsolt 2010.01.17. 15:20:03

@Podijani:

Ettől félek én is. Meg a tengelycsonktól. De amikor bakon megemelve járattuk, nem ütött a féltengely. Persze az fél éve volt.

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2010.01.17. 15:20:24

Vártam már az írást!

Köszönjük!

misinator 2010.01.17. 15:20:53

@vasember: De legalább tudod szerelni!
Próbáld meg a mai "alkotásokat" szerelni!
Már még a - konkrétan - közelkeletre gyártott Albeámhoz se merek - tudok -majd öregedő koromban hoozányúlni, pedig azt is min. 15 évig szeretném használni...

4TYRES 2010.01.17. 15:21:47

@Jacopo Belbo:
Teljes mellszélességgel a projekt mellet állok! Nyomtatott formában összegyűjteni a sztorikat, képekkel! Mert egy könyv azért mégiscsak könyv! Egyébként is jobban illik a 123-hoz, mint a monitoron olvasni ezeket a remek történeteket.
Jómagam is csatlakoznék a Csikós for president mozgalomhoz. ;)

gnme 2010.01.17. 15:22:18

@Csikós Zsolt: hajrá, csak pár új csapágy kell, retesz, ék, hézagoló, köröm .. a tengelyek elég szívós anyagokból vannak, brahira nem kopnak meg, fogaskerekek mégúgyse.

Tedd le három hétre és lesz egy jó váltód.
:)

misinator 2010.01.17. 15:22:54

Egy időre elköszönök, a család itt toporzékol, de később visszanézek!

Tie · http://polisztirol.blog.hu 2010.01.17. 15:23:47

@Csikós Zsolt: Akkó valszeg pont ugyanúgy, mint a Range-ben. Ha jól emlékszem, akkor ennél a váltónál a nyelestengely meg a kihajtás egyáltalán nincs is összeillesztve...
Na, minnyá keresek egy rajzot róla, háta az segít, szerintem lesznek hasonlóságok bőven a két váltóban.

mtk001 2010.01.17. 15:26:38

Nekem a Zsigulim csinálta sokáig ezt a vibrálást, míg egyszer szét nem szakadt a kardán gumibizbasza, akkor lett világos mi volt a baj.
Valahol szét volt repedve, de a felületen nem látszott.

Fricibá' 2010.01.17. 15:27:11

Nekem a Mercedes a pompa, a gazdagság és a nyugati jólét jelképe volt 1986. augusztus 1-ig. Akkor indultunk Görögországba egy hatéves Trabival, kéthetes friss jogsival. Belgrád után az autópályán bekerültünk a hazatérő török vendégmunkások seregébe. Hát... A Merci tetejére spárgával felkötözött, lepedőbe tekert, lobogó csomagok, a degeszre tömött csomagtartó becsukhatatlan fedele gumipókkal a vonóhoroghoz gurtnizva. A hátsó ülésen három feleség és a tizenöt gyerek zűröznek, a rádiósmagnóból müezzin üvölt.
Ekkor szerettem ki a Mercedesekből. A Trabival egy hónap alatt ötezer km-es utat tettünk meg hibamentesen, és vezetni is megtanultam.

mtk001 2010.01.17. 15:28:01

Ja, a cikk nagyon jó !
Nekem egy hasonlóan havas hétvégén volt a Balaton mellett egy Zsiguli motorgenerálom.

gnme 2010.01.17. 15:43:59

@Csikós Zsolt: funkcióban kell gondolkodni.

pl. dugattyúgyűrű .. (olyan van levegős kompresszorban is b+) .. na az pl. itt lehúzógyűrű.

:)

phaidros 2010.01.17. 15:46:09

Kevés autósposztot olvasok végig ilyen élvezettel, ismét köszi, Csiki! :)

Podijani 2010.01.17. 15:46:16

@Csikós Zsolt: A bakon járatás a csuklók kopása miatt tévút lehet! Terhelés nélkül szépen fut látszólag, terhelve viszont féloldalra feszül a rendszer és jön a vibri. Néhány erős gázadás-gázelvétel a vibrálós szakaszban segíthet nagyjából kideríteni. Egyszer jobban remeg, másszor kevésbé. Ugyanis hirtelen erőváltozásokkor nem mindig ugyanoda feszül a csukló sem.

Dennis01 2010.01.17. 15:52:55

Nekem is a Minin mar nagyon regota vibral valami, de csak nem tudtam megtalalni az okot. Nemreg jottem ra, hogy a feltengelycsuklo lesz az.

mlt3 (törölt) 2010.01.17. 15:59:58

@Mr Falafel: "KIA Sorentokat, Suzuki Grand Vitarákat és összkerekes SX4-eseket. A Sorento 10 millió volt minden extrával, ugyanez Vitarában 8,5. Fél év alatt minden kijött rajtuk, amit egy autóban gyűlölni lehet. Ráadásul olyan drága volt hozzájuk minden, hogy az elképesztő. Miután a projektet jelentős veszteséggel lezártuk"

Meselj mar, hol vettel olyan "vadi uj kocsit", amire nem adtak (legalabb) 2 ev garit, es neked kellett zsebbol fizetned a meghibasodasokat. Hogy is volt az a 7 ev gari a KIAnal?

gnme 2010.01.17. 16:11:51

@Csikós Zsolt: a kihajtásnak van csillapítása a féltengelyek felé? Remegést az is tud okozni.

Meg .. egyik irányba nagyobbat tud lengeni a kihajtáslánc mint a másik irányba (hosszkülönbségek), arról már nem is beszélek, hogy a cvj-k kopása. De egy szarul illesztett "kalapáccsal ímmelámmal bevert" kerékagy csapágy is lehet vagy megpadkázott kalapáccsal kivert peremű acélfelni.

Ez összeadódva a nyelestengely gatyásodásával, amit megvezetés hiány okoz.

PeterBlau · http://4smallwheels.blog.hu 2010.01.17. 16:16:01

"Nekem akkor is öreg Mercedesszel kell járnom, ha már a porszívók is hibridhajtásúak lesznek, ezt írták bele az anyakönyvi kivonatomba 1966. december 4-én."

Ezt a szöveget basszus! :-D
De jót nevettem :-D
Király vagy Csikós! :-D

Ottopappa 2010.01.17. 16:16:19

Jó írás! Ha Istennek nevet kéne adni, Csikós Zsolt lenne! De lehet, nem volna méltó Istenhez!... :))) Hajrá Csikós!

PeterBlau · http://4smallwheels.blog.hu 2010.01.17. 16:17:21

Én is járnék öreg Mercedesz-el, csak attól félek a gatyámat is ráfizetném a javíttatásra, így marad az öreg (14 éves Opel.

wega 2010.01.17. 16:19:04

@Csikós Zsolt:
Mester, ez így nem teljesen igaz, 21 éves (tehát nem nevezhető fiatalnak) w124 200D (belátom nem egy erőmű, de van bennem kompromisszumkészég) 6-7 literrel (attól függően mennyire "tolom" :) neki, vagy kell-e a légkondi) elmegy, és még el is férünk benne családilag is. Még van alternatíva. Uff!
(egy a lelkes olvasói közül)

gnme 2010.01.17. 16:31:53

..fenébe, túl józan vagyok, megyek mekküldöm magam.

www.youtube.com/watch?v=yDxTiVAzv1U

el President, Maga mit? ..

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2010.01.17. 16:36:54

@mlt3:
Legszívesebben a te stílusodban basználak vissza a polcra játékmacik közé, de nem teszem. Egy gyári ganaciás 0km-es gépkocsinál, ha félévente féktárcsát kell cserélni, vagy a zörgő műszerfalat, akkor vizsgálat van. Eltart egy ideig. Ez idő alatt a kocsi nem keres, hanem fogyaszt. Anyagi megfontolásból nem vártuk meg a 30 napos határidőket, hanem saját zsebből javíttattunk, és fizettünk a szervízpecsétért. És még sorolhatnám. Amúgy a Suzuki Hollós Campona és a KIA Gödöllő volt a partnerünk.

gnme 2010.01.17. 16:40:39

@Mr Falafel: "..velkomme erszt in spéjn dzsáníná.."

:)

florentino 2010.01.17. 16:43:30

bocs mindenkitől az offolásért, csak zárójelben jegyzem meg, hogy valaki ma lenne 39 éves...

www.youtube.com/watch?v=swjSfdKx6wY

akit érdekel, nézze meg.

mlt3 (törölt) 2010.01.17. 16:44:09

@Jacopo Belbo: "Sosem szeretnék már vadiúj autóban ücsörgő öltönyös-nyakkendős köcsög lenni, vagy cuki-muki apuka az új cuki-muki autójával, amit a cuki-muki szomszédoknak is jól kiraknék a ház elé, hadd ámuljanak, aztán meg az epe enne, ha a harmadik szomszéd ugyanolyat venne, csak más színben és több extrával."

Ez mar kisse tulmutat az autos teman, eziranyu frusztracioiddal inkabb pszichologushoz kene fordulnod. Ha azt gondolod, hogy egy targy segitsegevel leszel egyedi, es az majd jol kiemel a tomegbol, kurva nagy gondok vannak a fejedben. Legalabb akkora, mint azoknak a fejeben, akik 10 evre behitelezik magukat, hogy uj autoval menozhessenek a szomszed elott.

csak john 2010.01.17. 16:48:52

Jó volt a cikk! Ennek hatására elkezdtem írni a hibalistát és tervezni a javításokat a szekéren. Csak így tovább!

NDK-s copf-fogó befőttesgumi 2010.01.17. 16:52:08

@mlt3: Ennyi, igazad van, ez Magyarország, 2010.

hdavid4700 2010.01.17. 16:57:02

Mélyen egyetértek Csikós úrral.Egy öreg Citroen szívódízellel járok, ami ugyan nem olyan feelinges mint egy Benz,sajnos a küszöb rohad alatta, de ha valami olyan zörejt hallok amit eddig nem, egyből bele kell nézzek.Ha valami nem stimmel,javítás vagy csere.Az autó nem szép, viszont bő 500 ezer kilométer után is megbízható.Az esztétikai állpotra, sajnos költeni ezek mellett már nem tudok.

mlt3 (törölt) 2010.01.17. 17:05:29

@Mr Falafel: "Legszívesebben a te stílusodban basználak vissza a polcra játékmacik közé, de nem teszem."

Huha! Te ennyire eros vagy?

"Egy gyári ganaciás 0km-es gépkocsinál, ha félévente féktárcsát kell cserélni"

Fel evente. Fektarcsat. Miert is? A Nürburgringen kozlekedsz a Sorrentoval, Fittipaldi?

"vagy a zörgő műszerfalat"

Lehet, hogy teged nem ertesitettek, de a KIA nem az a kimondott luxusauto (mint ahogy a Suzuki sem), ezert aztan a zajszigeteles sosem lesz egy Merci szintjen. Amugy tenyleg megneznem, hogy melyik markaszerviz cserel bemondasra komplett muszerfalat, mikor a nyikorgas szinte mindig filleres modszerekkel orvosolhato (pl filcdarab arra a pontra, ahol a karosszeriaval vagy mas elemekkel erintkezik).

"akkor vizsgálat van. Eltart egy ideig."

Na es mi lett az eredmenye?
(Egyebkent a szerviz 30 napos toketlenkedese nyilvan az UJAUTO hibaja, logikus.)

"Ez idő alatt a kocsi nem keres, hanem fogyaszt."

Talan nem artott volna csereautot kerned. Vagy olyan kereskedot valasztanod, aki hasznalhato allapotba hozza az autodat, amig ok kitalaljak, hogy mi a gond. Bar igen erosen ketlem, hogy a KIAnak/Suzukinak ne lenne adatbazisa az ismert hibakrol, es pont nalad jott elo valami, amirol ok meg sose hallottak.

"Anyagi megfontolásból nem vártuk meg a 30 napos határidőket, hanem saját zsebből javíttattunk, és fizettünk a szervízpecsétért. És még sorolhatnám."

Akkor viszont sajnos te voltal a hulye. Lemondtal egy szolgaltatasrol, ami ingyen jart volna. Amugy haszongepjarmuvekrol vagy szemelyautokro beszelunk itt? Magan- vagy ceges ugyfelkent? Mert nem mindegy.

gnme 2010.01.17. 17:14:08

..gyanús vagy Te csík, honan van neked ennyi pénzed? .. Maszekba zsírozol mi?

fiveprime.org/hivemind/Tags/grease,it

stower 2010.01.17. 17:14:59

@Fricibá': Miért nem inkább a törökökből szerettél ki?!

zazooo 2010.01.17. 17:24:08

@dead_parrot:

Abban hidraulikus a kuplung? Mert ha igen, és csak hidegben csinálja, akkor a bedermedt folyadéktól lehet: nehezebben jön vissza alaphelyzetbe a dugattyú a munkahengerben, és ha ilyenkor újra rányomod, akkor kinyomottabb helyzetből indul, tehát visszaengedésnél később fog fogni. Ha pedig sokáig nem nyomod ki, van ideje visszamenni, és normális helyen fog. Ugyanez a bajom nekem is, szerintem csak a teljes fékolajcsere fog segíteni...

CSÖRR-CSI££ 2010.01.17. 17:26:16

Szeretem ezeket a Kareszos posztokat!
Ha ERA egyszer tökéletes (hehe :) állapotba kerül, komolyan hiányozni fognak.

Persze az is jó érzés, ha arról olvasunk, hogy milyen kellemes élmény az együttlét ERÁval.
Nekem a megvétele óta szimpi és drukkolok neki, hogy sokáig éljen.

Csikós Zsolt 2010.01.17. 17:30:16

@Fricibá':

Én azt vontam le ebből, hogy utálod a törököket. Legalább írásban nem kéne...

Mi sem vagyunk sokkal jobbak egy svájcinak, amikor benne ülünk tetkóval, fülbevalóval az alufelnis nagyzenésben, most akkor mindenkitől undorodjunk?

A világ széles, és színes.

A kétütemű népautó-Trabantokba meg turbómotort tesznek, meg pimpelik őket. Az nem baj? Vagy minden baj, ami nem a saját kis fiókjában kuksol?

CSÖRR-CSI££ 2010.01.17. 17:30:35

@CSÖRR-CSI££:
UI: nem nyalizás a részemről, hanem télleg szeretem (mielőtt bárki megvádolna; bizonyíték erre, hogy a kis piros Pandára én is azt mondtam -sokakkal együtt, hogy segítek felgyújtani)

Csikós Zsolt 2010.01.17. 17:32:27

@gnme:

Felnin-gumin túl vagyunk, azt írtam, nem az, jó felnivel-gumival is vibrál. Hát... kerékcsapágy lehet még, azt cseréltünk.

zazooo 2010.01.17. 17:35:44

@Csikós Zsolt:

ötlet: excentrikusra deformálódott kerékagy vagy tengelyvég vagy ilyesmi? nem tudom fizikailag lehetséges -e, de hátha...

csináltatok olyat hogy kereket lengőkarnál megemelve (tehát hogy a rugón álljon továbbra is az autó) megforgattátok, figyelve hogy nem szitál -e?

misinator 2010.01.17. 17:37:22

@sántaoroszlán: Velem egykorú volt? Nem is emlékeztem erre.
Hiányzik a rali világából számomra:-(
Ahogy hiányzik Mcrae, meg a visszavonult versenyzők, meg a "kiöregedett" autók...
Meg az utcáról az AUTÓK.
Tudjátok mit vettem észre? A régi filmeket nézem, s a filmekben az AUTÓKAT: Simcákat, Autóbianchikat.
Alfákat...,...,...,...,...,..Volvókat.

Csikós Zsolt 2010.01.17. 17:37:24

@CSÖRR-CSI££:

De miért kell ez a gyűlölködés? Miért van, hogy valamit nem szeret valaki, és csak a rendőrség tartja vissza attól, hogy odamenjen az utcán, és szétverje? Ugyanez az ősember-gondolkozás vezet ahhoz, hogy szétbasszuk az országot, összetörjük a BKV-megállókat, meglopjuk a cégünket, mert az úgyis nagy, és nem fáj neki, és a sárgán átslisszolva keresztbeállunk a kereszteződésben, mert nekünk úgy tetszik, a másik meg forduljon föl. Miért kéne felgyújtani valamit, ami az enyém? Én fel akartam gyújtani a tiédet? És miért kell gyűlölni egy pici autót, ami alig foglal helyet a közútból.

Borzalmasan csúnya mélységekbe vezet ez. A teljesen indokolatlan gyűlölet, meg az, hogy valakit annyira nem legyintett meg a civilizáció szele, hogy ha már ilyen elmebeteg, akkor legalább nem írja le. Szánalmas, tényleg.

Inkább ne olvass kareszos posztokat, ha ilyen ferde gondolkodású emberek élvezik, akkor valamit nagyon elbaszok.

Csikós Zsolt 2010.01.17. 17:38:48

@zazooo:

Csináltunk, de elég sok ilyenkor a mindenféle egyéb vibráció, nagyon nehéz tisztán látni, tényleg.

Csikós Zsolt 2010.01.17. 17:44:35

@wega:

Nem veszek még egyszer 124-est, kösz, szereltem azt is, 123-ast is, 115-öst is, én látom, hogy indult el lefelé a Mercedes. Persze, amikor jó, gyorsabb, csendesebb az ugyanolyan, de én már csak egyfolytában a hiányt érzem benne. Jó az, maximum nekem nem, én már kimaradok belőle, meghagyom a többieknek :-)

Csikós Zsolt 2010.01.17. 17:46:54

@sántaoroszlán:

Szegény Burns... Most telepítettem fel a RIchard Burns ralit a gépemre, én is gondoltam a csávóra, iszonyatosan nagy pilóta volt.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2010.01.17. 17:47:40

@mlt3:
Mi van veled, Géza, nyomja az agyad a "G"? Verd ki, vagy keress barátnőt!

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2010.01.17. 17:51:22

@Csikós Zsolt:
Én nagyon szerettem a 124-esem. Hálás kis jószág az is, bár abban igazad van, hogy ott indult el a lejtőn a Merci.

Csikós Zsolt 2010.01.17. 17:52:51

@gnme:

Hű, lebuktam. Pedig már kérdezgették, miért van reggelente kifőzdeszagom...

becsületesnepper · www.becsuletesnepper.hu 2010.01.17. 17:57:13

@Csikós Zsolt:
...és tudsz játszani a RB ralival, mert én csak esek-kelek vele, pedig a CMR 2-vel egész jól megyek?

misinator 2010.01.17. 18:00:37

@mlt3: A mondanivalód elég összetett:
"...azt gondolod, hogy egy targy segitsegevel leszel egyedi..."
Pedig mindahányunknak - főleg szerintem a fórumtársakra igaz ez - van ilyen szempontja is, csak van aki nem vallja be...
Merthogy az is üzen, aki Toyotát vesz: a megbízhatóság nekem fontos, fontosabb, mint egy olaszos esztétika, Volvo: biztonság,...soroljam, soroljam?
"...kurva nagy gondok vannak a fejedben. Legalabb akkora, mint azoknak a fejeben, akik 10 evre behitelezik magukat, hogy uj autoval menozhessenek a szomszed elott..."
Nem veszem magamra, csak árnyalni szeretném a képet. Ha valaki csak azért vett új autót csillió évre, hogy menőzhessen, az tényleg GÁZ!
De vannak ellenpéldák is /bár lehet, hogy arányaiban kevesebb/, pl. az enyém.
A Nagypolákom kiöregedett, olyan helyen kezdett rozsdálni, amit laltolni már nem biztos, hogy célszerű: első futómű alsó bekötési pont.
Csere, de mire? Öregre? /én pl. 10 év körüli kétliteres automatákat/ keresgettem/. S ha kifogok egy hibalavinát?
Pár éveset? Milyen előélete volt? Miért adják el???
Konkrétan az autómat /bankét/ annyi törlesztőrészletre vettem, amennyi a törlesztőrészlete lett volna 6 évre számolva egy 3 évesnek is.
Természetesen nem volt hátrány a hitelt kötő személye /ezt itt most nem fogom kifejteni/. Nem volt hátrány, hogy Vele s nem az értékesítővel kötöttem meg a hitelt, akciós autót vettem, s KONKRÉTAN ennek ellenére beszámították a Nagypolákot.
S ahogy én 15 évig használtam a Polákot, ezt se tervezem eladni, ha csak valami katasztrofális dolog nem történik. 20 év alatt ez a második autóm...
S a havi törlesztőm 20 ezer, ennyiért bérlem az autót,és igen tudom az első perctől, hogy a futamidő végéig kevesebbet fog érni, mint a tartozás.
Hivatásszerűen vezetek,újonnan vettem, s az első perctől én használom és gondozom, tudok és akarok rá vigyázni.
Szóval még egyszer, meg kell nézni a körülményeket...

Dennis01 2010.01.17. 18:06:30

Igaz, hogy nehany regi kisauto sok fejtorest tud okozni a gazdajanak (ekes pelda erre a Minim, vagy Csikos is dolgozott eleget a Pandan) az biztos, hogy az embernek az jut eszebe: "Rohadt volna meg, aki legyartotta ezt az uszkot" meg "Fel kene gyujtani". De van valami ezekben az alap kisautokban, valami megmagyarazhatatlan, amitol jobban erzed magad, mikor vezeted. En is sokszor gondoltam a Minire ugy, mint egy ego faklyara. Ettol meg nem tudnam megtenni, mert nagyon sok jo elmenyem volt vele. A legfobb ezek kozul hogy az elso autom.

UnvincibleUbul!:[I] 2010.01.17. 18:16:38

@Maybe_:
Az az dízel 1.4-es az nekem se jutott volna eszembe, a fab tipoikusan az a kocsi amit most is még benzinessel vesznek többnyire. Spúr autó! De ahhoz képest hogy az az 1.4 blokk még ősöreg Skoda konstrukció ráncfelvarrva egész kultúrált a járása. 120-nál még lazán lehet zenét hallgatni mellette.

UnvincibleUbul!:[I] 2010.01.17. 18:30:15

@redriot77:
Azám fasza kis gép, nyilván mert benzines. Meg az ára is elég álomszerű, nekem a 10500 EUR kéne egyenlőre.

UnvincibleUbul!:[I] 2010.01.17. 18:39:41

@vasember:
Konkrétan arról a Golf I-ről van szó ami az avatarod? Csodálnám ha ott nem lehetne megoldani egy ilyen hibát.

UnvincibleUbul!:[I] 2010.01.17. 18:42:10

@misinator:
15 évig, mi? Jó is a javíthatatlan optimizmus. Sok sikert.

misinator 2010.01.17. 18:44:52

@UnvincibleUbul!:[I]: Sose voltak a szivem csücskei a VW-k, mindig volt valami olasz alternatíva, ami jobban tetszett.
Ezek az autók vasember képein gyönyörűek!
Úgyhogy ezek után mondhatom, kellett ilyen bonyolult kocsit vennie!:-)

misinator 2010.01.17. 18:47:13

@UnvincibleUbul!:[I]: Miért, ha a nem túl jó minőségű lengyel kibírta, ennek is ki kell, évi 11 ezret megyek. Ami aggaszt, az a nem látható méretezési csapdák, sunyi avultatás, elektronika. De ez a kor, s nem a tipus...

Bambano 2010.01.17. 18:48:34

Csikós, Csikós, te megfogtad az isten lábát... van egy hülye hobbid, hozzá egy feleséged, aki tűri, kisebb hadseregnyi haverod, aki támogatja, meg egy hülye főnököd, aki fizet érte...

ha ötöst nyernél a lottón, kidobnád a szelvényt a kukába?:)))

/set mode irigykedés...

scsaba1 2010.01.17. 18:51:45

@Csikós Zsolt:

Csiki, nem kell ezt ennyire mellre szívni. Egy csomó ember egójának nagyon jót tesz a net névtelensége. Irl meg általában pofa súlyban meg nyuszinézés...

Rocko- 2010.01.17. 18:54:23

@bervas: igen, erre gondoltam én is a cím kapcsán.
újabb generációnak meg:
www.youtube.com/watch?v=bVL3b1wKZQU

Rocko- 2010.01.17. 18:58:07

@Mr Falafel: "Más autóját vezetni nem tapasztalat.
Hogy te is értsd: saját új autóról beszélek."
akkor mellément, bocs, utána rohannom kellett csak az első sort olvastam el. abban csak annyi volt hogy ülni, nem birtkolni.

bubu88 2010.01.17. 19:04:25

Kedves Csikós Zsolt!

Gratulálok a poszthoz, és a korábbiakhoz is! Mindig örömmel olvasom, a téma iránti érdeklődés, és az utánozhatatlan stílus miatt is. Sajnos szakmai szempontból nem tudok hozzátenni, így csak biztatni tudlak, hogy folytasd áldásos tevékenységedet. Erának pedig mielőbbi jó, és hosszú egészséget kívánok!
:)

UnvincibleUbul!:[I] 2010.01.17. 19:04:38

@Csikós Zsolt:
Ez azért van mert gyógyíthatatlanul kivagyi rongyrázó szar népség ez, erről már ódákat írtak ezelőtt is, pl Gavallérok, és bassza a csőrét egyből ha a szomszéd összeizzadja 40 éves hitelből csak egy fokkal jobb körülményt mint amiben a másik él.
Ha valaha rászánom magam hogy önálló házat vegyek itt (nem hiszem, előbb mennék Burgenlandba) akkor valami bakonyi tanyán 5km-re a következő házszámtól veszek valami egyszerű szart, aztán elgázosított Uazzal mászkálok be a legközelebbi városba.
Nagyon nem hiányzik nekem bárkit látni a szükségesen túl.

tanmedve 2010.01.17. 19:04:46

@misinator: Azért mert ha összehasonlítanád annak a nem túl jó minőségű lengyelnek az anyagait egy "modern új autóéval" csúnyán meglepődnél. Majd egy éve beleszálltak a 9 éves Escortomba (új kora óta nálam, 90000km) és amikor felemelték a szervizben és módom nyílt alánézni csak lestem mint a moziban. Annyi rozsdát láttam aminek a fele sem volt pl. az évekkel ezelőtt hajtott 22 éves Bx-en, pedig ugye az sem arról volt híres hogy kerüli a rozsda. De tovább megyek, annak idején az első autóm, egy akkor közel harminc éves Skoda, ami jórészt csillaggarázsban morzsolta az éveit, na az sem volt ilyen rozsdás. Szóval nem tennék nagyobb összeget arra hogy egy mai autó gazdaságosan fenntartható 15 évig. Szerelemből meg pláne nem, mivel mit lehet szeretni egy kupac műanyagon. Amúgy őszintén kívánom hogy a számításaid valóra váljanak, csak én egy kissé szkeptikus vagyok

UnvincibleUbul!:[I] 2010.01.17. 19:13:16

@Csikós Zsolt:
Ahhoz képest a 190-essel egész jól ki vagytok segítve. Az ok hogy az a feleségé, de sokszor kihúzott már a szarból szegény dög.
Kár hogy a piac valahogy nincs tömve használható állapotú reális árú 124-essel.

bervas · http://mt10.blog.hu 2010.01.17. 19:15:51

@Tie:

Lehet, kicsit el vagy Tieolva. Ez a fajta felépítés, amikor a nyelestengely 1 fogaskeréknyit bújik bele a váltóházba, ősi dolog. Tán maga Louis Renault szabadalmaztatta 1899 táján. A kézi váltók 95%-a ilyen orrmotoros, hátsó kerékhajtású kocsiknál (Lada-Mercedes).

A sok fogaskerekes, váltóban hosszan lakó nyelestengely azokra a kocsikra jellemző, amelyeknél a váltó és a differenciál közös házban van, elöl vagy hátul (Samara-Skoda 120).

Suttora 2010.01.17. 19:16:00

@Fricibá': "A Merci tetejére spárgával felkötözött, lepedőbe tekert, lobogó csomagok, a degeszre tömött csomagtartó becsukhatatlan fedele gumipókkal a vonóhoroghoz gurtnizva. A hátsó ülésen három feleség és a tizenöt gyerek zűröznek, a rádiósmagnóból müezzin üvölt."

Hehe, és ezek a Mercik most Afrikában teljesítenek szolgálatot taxiként... :D

Suttora 2010.01.17. 19:17:06

@Rocko-: "akkor mellément, bocs, utána rohannom kellett csak az első sort olvastam el. abban csak annyi volt hogy ülni, nem birtkolni."

Ebből az a tanulság, hogy előbb olvasd el, aztán reagálj rá :)))

BeeTm · http://beeproject.atw.hu 2010.01.17. 19:21:13

@Asszeretnémondani: végig kell csinálni a rally school-t és megfogadni Burns bácsi tanácsát!

Mivel valós rally szimulator,fontos szerephez jut a gáz-fék kombó és a scandinavian flick is.....

Ja,és a Pannóniába van már kettes? ;)

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2010.01.17. 19:33:21

@Rocko-:
Semmi gond. Én is hibás vagyok, ha nem fogalmazok érthetően. Sajnos most ráadásul egy kézzel klimpírozok, mert a bal karomat műtötték eg hete.

misinator 2010.01.17. 19:35:44

@tanmedve: Többek között erre is gondoltam, amikor ezt írtam:
...Ami aggaszt, az a nem látható méretezési csapdák, sunyi avultatás, elektronika...
Anno kb. 12 éve oldalról belementem egy - milyen fintora a sorsnak - BX-be a rozsdás bal első sárvédőmmel, részletesebben a kocsiról a népitéletben, de ha mégegyszer bemásolom a linket, kitiltanak reklámozásért - a BX oldala beszakadt, az enyémnek elment egy centit oldalra a lökhárítója, meg látszott a gumicsíkja a BX-nek a sárvédőmön. TÉNYLEG.
Régen vékony oszlop, vastag lemez, ma fordítva. De hát mit csináljak???
Szeretni egy kupac műanyagot...Hidd el , legszivesebben kicserélném rajta a műanyagokat ANYAGRA, meg az elektronikát dupla Weberre,meg megszakítóra, soroljam???
A változás állandó, anno szerintem a hetvenes években is sokan felhördültek, hogy a régi jó AUTÓK helyett a Merci, holmi állólámpást csinál...
Valamelyik blogban írtam, hogy néz ki egy veterántalin a kinti parkolóba, s sírjál milyen mosott szappan, slampos műanyagok rontják a közizlést... De sajnos a karaván halad...
Egyébként a háttérképem Nagypolák...

mtk001 2010.01.17. 19:37:15

Tényleg !
Burns, McRae ...
Királyok voltak.

tanmedve 2010.01.17. 19:39:38

@misinator: Látom nincs vita köztünk! Mindössze azért írtam azt amit, mert viszonylag friss élmény és döbbenetes volt szembesülni a fogyasztói társadalom "előnyeivel". Nem tudom a most születő autóbuzik mit fognak bütykölni húsz év múlva.

misinator 2010.01.17. 19:42:23

Az enyém ilyen szinű volt, csak nem 89'-es, mint ez /a felniről látni/, hanem 88'-as és 16 éves korában a küszöb belseje festés nélkül fémtiszta volt! A bront tudja, mivel kezelték.
s.blomedia.pl/autokult.pl/8804/fiat125p.jpg

Hüp-hüp...HIÁNYZIK...:-(

mlt3 (törölt) 2010.01.17. 19:42:34

@tanmedve: Az Escort, mint "mai auto"? Oreg, az egy kokorszaki, 80as evekbeli konstrukcio, amit hatszor facelifteltek! Es ebbol akarsz kovetkezteteseket levonni az teljes mai autoiparra nezve? Te szimplan hulye vagy.

misinator 2010.01.17. 19:44:56

@tanmedve: Majdnem írtam valamit, hogy mit fognak "bütykölni"...
Talán az IDrive tekerőgombját fogják lecserélni valami qurvára "kúúúúlra"...

mlt3 (törölt) 2010.01.17. 19:46:26

@misinator: "Anno kb. 12 éve oldalról belementem egy - milyen fintora a sorsnak - BX-be a rozsdás bal első sárvédőmmel, részletesebben a kocsiról a népitéletben, de ha mégegyszer bemásolom a linket, kitiltanak reklámozásért - a BX oldala beszakadt, az enyémnek elment egy centit oldalra a lökhárítója, meg látszott a gumicsíkja a BX-nek a sárvédőmön."

Micsoda hatalmas meglepetes, hogy az huzza a rovidebbet, akibe oldalrol belemennek. Ki hitte volna?

gnme 2010.01.17. 19:47:08

@Csikós Zsolt: egészséges szilvalekvár illat. A többiek nem szeretik a lekvárt? ("..na mivan kislány nem szereted a túrót?..")

:)

Küldjél már egy ábrát *ha van* arról a kihajtásról.

..apósom régi "pezsóne" 405-ösének meg volt ütve a hátsó hídja (..valami apró baleset:D), kicsit csárén dőlt a jobbhátsó kerék kifelé, akkor látszott jól ha alufelni volt a kocsin, lemezfelnivel jóval kevésbé.

Na az ette a kerékcsapágyat, amíg valag pénzé nem lett másik hátsó futóműve. Nem valami ilyen dolog van nálad?

mlt3 (törölt) 2010.01.17. 19:48:05

@mlt3: (Termeszetesen a 90es evekbeli, utolso, agyonfaceliftezett Escort-generaciora gondoltam, nem a 60as-70es evekbeli os-Escortokra.)

Suttora 2010.01.17. 19:48:19

@tanmedve: "Nem tudom a most születő autóbuzik mit fognak bütykölni húsz év múlva."

Szerintem megoldják majd. Egy OBD2-es diagnosztikai kábellel, egy laptoppal meg egy jó programmal egész jól el lehet ám a mai autókkal is szórakozni.

zöldi 2010.01.17. 19:50:41

Kééész vagyok, hihetelen ez a vibráció vadászat. Én már agybajt kaptam volna tőle. Hajrá, én szurkolok!!!!

misinator 2010.01.17. 19:51:24

@mlt3: Tükör szimmetrikus ütközés volt, de én voltam hivatalosan a hibás. Ő gyorsan ment, de én csatlakoztam be az Y-ban. Ennyi.
Egyébként tanmesének van igaza: már az "ásatag" Escort is a ma divatos tervezési szempontrendszer szerint készült...

misinator 2010.01.17. 19:52:59

@misinator: Bocs, nem tanmese, tanmedve. Megkövetés.

tanmedve 2010.01.17. 19:53:56

@mlt3: Köszönöm viszont!
Épp azt szerettem volna érzékeltetni hogy az utolsó generációs Escortot is elérte a fogyasztói társadalom szele. Egyébként ajánlom becses figyelmedbe a néhány napja a Totálcar-on is látható videót a hátrafelé szánkózó összkerekes járműről,( azt hiszem valami vadi új Ford) ami beleakadt egy régi furgon lökhárítójába és leszakadt a fél eleje. Amúgy volt szerencsém néhány hónapja szalonból kihozott 1-es BMW-hez amin a krómnak látszó díszek fröccsöntött műanyagból voltak, potom 6 misiért.Tudom mert felvilágosítottál, én szimplán hülye vagyok,de a magam részéről nem a Dacia műanyagait, hanem pl. ezt tartom a "teljes mai autóipar" szégyenének, hiszen mit várhatok egy átlagos vastól, ha ilyen a presztizsmárka

mlt3 (törölt) 2010.01.17. 19:54:43

@misinator: Az iDrive tetszes szerint bovitheto, digitalis es analog TV-modullal, ejjellato infrakameraval, head-up displayjel, cd-valtoval, allofutessel, DAB receiverrel (egyes orszagokban muholdas radioval), USB/iPod csatlakozoval, tolatokameraval, oldalso kamerakkal, Bluetooth kihangositoval, surround hangrendszerrel, es igy tovabb. Ezt mind tudja vezerelni. Ugyhogy igen, aki ert hozza, az kurva sok mindent tud barkacsolni rajta. Te meg ne fikazz olyasmit, amirol a leghalvanyabb fingod nincs.

misinator 2010.01.17. 19:56:38

@mlt3: NEKED milyen valódi(?), mégse kőkorszaki "autód" van, ha már itt tartunk???

mlt3 (törölt) 2010.01.17. 19:58:59

@misinator: E92. De hogy jon ez ide? Ha rollerral vagy Zaporozseccel jarnek, te akkor is hulye maradnal a mai autokhoz.

Alf (törölt) 2010.01.17. 19:59:31

@misinator:
38 éves autómon gyakorlatilag első elromlott alkatrész másfél éve a benzinpumpa, ami utángyártott volt, másfél évig bírta. A gyári nincs meg sajnos, pedig az szétszedhető, fémházas, membrán cserélhető, stb.

A direkt e típushoz utángyártott az már nem szédszethető, félig műanyag, nem javítható és ennyi ideig bírja, vehetek újat, az meg kuka műanyagostul, fémestül, stb.

Nem csoda, hogy japán méretű műanyagsziget úszik már a csendes óceánon...

misinator 2010.01.17. 20:00:08

@mlt3: Barátom, közlekedési eszközökről, mechanikáról, ANYAGRÓL beszéltünk, NEM parasztvakításról, marketing kapcsolóról. Képzeld, tudom, milyen funkciókat lát el...
De a kormánykerék helyett ugye nem azt tekergeted? Vagy igen, mert azzal aktiválod a belső ablaktörlőt, amikor fröcsögve brümmögsz?:-DDDDDDDDDDDDD

mlt3 (törölt) 2010.01.17. 20:02:15

@misinator: "Egyébként tanmesének van igaza: már az "ásatag" Escort is a ma divatos tervezési szempontrendszer szerint készült..."

Csak eppe idokozben eltelt majdnem 20 ev, es "kisse" fejlodott a technika, Einstein.
(Meg a felhasznalt anyagok szakitoszilardsaga.)

Nekem is van egy tanmesem szamodra, ami nem legbolkapott hulyesegeken alapul. Itt megtekintheted, hogyan daral le egy Renault egy regi, "biztonsagos" Volvot:
www.youtube.com/watch?v=qBDyeWofcLY

misinator 2010.01.17. 20:02:49

@mlt3: Képzeld fosvágen dzsettával, meg egyébb ilyen CSODÁKKAL járok, de Veled ellentétben nem tartom magam okosabbnak, csak azért mert Te rácsatlakozol USB-n a pótagyra...

tanmedve 2010.01.17. 20:03:39

@mlt3: Érdekes én nem olvastam fikázást. Lehet hogy másik műsort nézek?
Amúgy tényleg hülye vagyok. Még mindig többre becsülök egy sok munkával, igényesen életben tartott őszinte , öreg masinát, mintegy agyonelektronikázott műanyagkupacot.Akkor is ha nincs USB csatlakozója. Ezen lehet vitatkozni, de ha nem érzed az iróniát "MISINÁTOR" iDriv-os hozzászólásában, irtó rossz helyen jársz

alvarez 2010.01.17. 20:03:42

@misinator:
Valószínű bömöséből 20 év múlva már csak az IDrive kapcsoló marad..a többi széthullik :) :) :)

Dennis01 2010.01.17. 20:04:36

@mlt3: Te meg annyira veded az iDrive-ot, amirol meg az autotesztelok legtobbje is megmondja, hogy egy hasznalhatatlan fos...

Vogelthal 2010.01.17. 20:06:43

A feleségem _napi_ autója W123 230E. Müszakilag tökéletes, kasztni nem rohadt de itt-ott horpadt, ugye a női sofőr :-). Valahogy az ilyen orbitális, csak jóadag mazochizmussal megszüntethető javítási szívások eddig elkerültek... a titok a benzines motor és a ténylegesen "csak" 325 ekm futásteljesítmény. Egy csillió km-t futott dízelből már sosem lesz igazi Mercedes-Benz.

gnme 2010.01.17. 20:06:56

@mlt3: ..meg a nyomó "Z-Mat."

:)

misinator 2010.01.17. 20:08:04

@mlt3: Hallottál már naptári üzemidőről????
Képzeld, az anyagok öregednek, még jó hogy a Bömösödből /amit egy gyönyörű szerkezetnek tartok/ húsz éves korában szintén csak a blokk lesz meg, meg a többi álúmíníúm, ha addig be nem gyűjtik...

mlt3 (törölt) 2010.01.17. 20:09:37

@misinator: "Barátom, közlekedési eszközökről, mechanikáról, ANYAGRÓL beszéltünk, NEM parasztvakításról, marketing kapcsolóról."

Ha mar az anyagnal tartunk: a mai karosszeriakban felhasznalt nagyszilardsagu acelfajtak mar a 1000MPa-t suroljak (HC950X, HC1000WD), es a teljes karosszeria bo ketszer akkora szakitoszilardsagu, mint 15 evvel ezelott. Fingod nincs, hogy mirol beszelsz.

misinator 2010.01.17. 20:14:45

@mlt3: S akkor most örüljek? Ha közben egy kis koccanástól elfolyik a mai autók magzatvize is.
Biztonságosabb, persze, csak nem tartósabb.

Alf (törölt) 2010.01.17. 20:16:43

@mlt3: Az valószínű, hogy a mai autók sokkal biztonságosabbak, mint a régiek, persze ez általánosítás, de van benne valami:

www.youtube.com/watch?v=rIKu1UDoa6s&feature=fvw

www.youtube.com/watch?v=cJrXViFfMGk

De most nem csak a gyűrődőzónák, szakítószilárdság, stb a téma, és nem főleg, hanem az, hogy a korrozió nem kevésbé hat mint régen, ezenkívül ami a leglényegesebb, míg mondjuk egy bogár alkatrészei szinte a végtelenségig javíthatóak (így vagy úgy) kisipari eszközökkel, addig egy mai cuccról ez nem mondható el, elég ha az elektronikát vesszük (de nem csak azt)

gnme 2010.01.17. 20:17:59

@misinator: ..hát az biztos b+, hogy hullámpapír módjára törnek, de elnyelik az összes energót mint a fekete lyuk.

Csak aztán az újjáépítés során kerülni kell a kókányolást, mert legközelebb onnantól fog törni ahol előbb abbamaradt :D

De azé ne feledjük. Itt vannak a szokványos hárombetű fejlesztések balesetek elkerülése végett:

s.ö.r.
b.o.r.

tanmedve 2010.01.17. 20:18:55

@mlt3: Abból a nagy szilárdságú acélból kapsz 0,3 mm-t. A SZAKÍTÓ szilárdság fontos, főleg hogy ütközéskor leginkább nyomó és nyíró igénybevételnek van kitéve az autó.
Úgy gondolod ha szabványokat kezdesz sorolni attól majd elsírjuk magunkat?
Két éve egy ismerősöm 12 éves Volvójába beleszálltak oldalról, -amiről ugye Te is azt írtad hogy persze hogy jobban sérül - majd az ütközés után kiszállt az autója romjai közül. Az érkező autóról csak annyit hogy vadi új A4-es volt, és 30 métert tolta keresztbe a Volvót. Úgyhogy szerintem én nem dobnék ki biztonsági kifogással egy Volvót
"Nem légből kapott"... Eddig nem tudtam hogy a Youtub egy tudományos orgánum...

Dennis01 2010.01.17. 20:21:07

@mlt3: Az embereknek nagy maniaja lett a biztonsag, ez itt a problema. Erdekes modon apam legzsaktalan, kutyumentes Ford Taunusaban nagyon jol ereztem magam 10 eve es meg mindig itt vagyok. Egyszeruen jobban feltik magukat, minthogy eszukbe jutna, hogy egy kis korultekintessel, ovatossaggal elkerulheto a baj.

mlt3 (törölt) 2010.01.17. 20:21:53

@Suttora: A mezei szabvany OBD2 kabellel sajnos nem sokra mesz, kb 2-3%at latja annak, amire a gyari rendszerek kepesek. Tenyleg csak arra valok, amire kitalaltak: muszakiztatasra/zoldkartyara. Ha komolyabban bele akarsz nyulni az autodba (pl boviteni akarod, vagy a konfiguracion akarsz valtoztatni, esetleg szoftvert frissiteni vagy modositani), akkor semmikepp nem uszod meg egy gyartospecifikus diagnosztikai rendszer megvetelet. Igaz, vannak kivetelek, ahol "idegen" szoftverrel is relative sok dologba bele lehet nyulni, ilyen pl a VAG-COM:
www.ross-tech.com/vag-com/vag-functions.html

misinator 2010.01.17. 20:22:27

Nem "láti", hogy más volt a tervezési filozófia, Alf Te még fogsz kapni a létraváz, kontra műanyagautós hivatkozásért:-)))

misinator 2010.01.17. 20:24:45

Tisztelt mlt3! Olvasd már el légy szíves a fejlécen a bekeretezett, sárga alapon írt útmutatót!
Köszi!

mlt3 (törölt) 2010.01.17. 20:26:23

@Dennis01: "Erdekes modon apam legzsaktalan, kutyumentes Ford Taunusaban nagyon jol ereztem magam 10 eve es meg mindig itt vagyok."

Ennyi esszel tarsadalombiztositast se fizess, ugyse voltal meg korhazban soha, nem?

misinator 2010.01.17. 20:27:14

@gnme: De kár, hogy a boldogkőváraljaigöncikajszibarackpálinka nem három betű...
De azért elfogadod?:-)

mlt3 (törölt) 2010.01.17. 20:27:31

@misinator: Egy szoval nem bantottam a hobbiautokat. Mi a tokomrol beszelsz?

misinator 2010.01.17. 20:28:47

@mlt3: Egyébként, mint a többiek ezt már tudják, kórházban dolgozok, láttam már pár balesetest, úgyhogy TE EZT a témát inkább NE feszegesd.

misinator 2010.01.17. 20:30:08

@mlt3: A hozzáállásról. Ez a fórum az irracionális öregautó-imádatról szól. Vagy rosszul értelmezem?

misinator 2010.01.17. 20:31:24

@Alf: Már a váz se a régi...

misinator 2010.01.17. 20:33:57

Na most nem ment el a hozászólásom?
Szóval már a váz se a régi

Suttora 2010.01.17. 20:35:24

@mlt3: Tudom, ismerem a szabványost is, meg egy-két gyárit is. Attól még otthonra szórakozni, "bütykölni" a laikusoknak bőven elég a sima OBD2, hibakódot azzal is lehet olvasni, annál mélyebben meg jobb ha nem nyúlkál bele senki, aki csak hiszi, hogy ért hozzá. Persze senkit nem biztatnék arra, hogy a kiolvasott hibakód alapján álljon neki otthon autót javítani, de a bütykölés élményéhez akár elég is lehet.

mlt3 (törölt) 2010.01.17. 20:36:35

@misinator: Dehogynem. Lassunk is neki: fizetsz te tarsadalombiztositast, vagy felesleges hulyesegnek tartod? Mert a legzsak tokugyanez: azert fizeted hogy NE legyen ra szukseged.

Dennis01 2010.01.17. 20:37:07

@mlt3: Azert egy kicsit visszavehetnel az ilyesfajta hozzaszolasokbol. En legalabbis ertelmes stilusban irtam neked, akkor elvarhatom, hogy te is hasonloval valaszolj.

Alf (törölt) 2010.01.17. 20:37:54

@Dennis01: Hát nem tudom, én bejártam európát kütyümentes légzsáktalan, fejtámlátlan oldtimerben, de azért néha átfut a gondolat, hogy páromat valahogy védeni kellene meg ha lesz gyerkőc, azt is. Na meg persze engem is... Most annyit tudok csinálni, hogy neki csutkára hátratolom az ülést :^/ nem sok, de vagy egy fél méterrel hátrébb kerül, és mögé így is befér kényelmesen egy 190 centis ember :^D Fejtámla folyamatban.

gnme 2010.01.17. 20:38:06

@misinator: naná vazze, küggyed azonnal! Porzik a vesém. Te melyikben dolgozol? Megyei?

Virago_1000 2010.01.17. 20:39:04

SZia Zsolt! En nem is az autoidat irigylem :))) hanem azt, hogy van hol tartanod oket, es nem ugy mint en, hogy tgarazst kell berelnem.

ERA futese milyen? Kb mennyi ido mulva lesz elviselheto a klima odabent? S tenyleg, mennyire alkalmas 1 ilyen gep teli hasznalatra? Csuszos utakon nem erzed nagyon a hatso hajtas hatranyat?
Csak azert kerdezgetek, mert tervezek venni egy olyan oregautot, amit nem feltenek telen sem. Mercedes az egyik ami szobajohet...

mlt3 (törölt) 2010.01.17. 20:39:36

@Suttora: Egyetertek. Megkerdezhetem, hogy milyen gyari rendszereket hasznalsz? Rendszeresen hasznalod oket munkara, vagy csak hobbiszinten?

tanmedve 2010.01.17. 20:41:10

@mlt3: Elárulnál valamit óh végtelen elme?
Mit keresel itt a hozzám hasonló régiautómániás, bütykölbeteg és mint Tőled megtudtam hülye alakok közt, akiknek ugye fingjuk sincs semmiről. Nem zavar hogy ez nem egy hightech blog? Azt persze eddig nem tudtam hogy kihalásra vagyok ítélve mert úgy gondolom hogy nem az a biztonság útja, hogy kisjövedelmű gépjármű használók anyagi csődbe jutnak egy egyszerű koccanástól mert biztonsági okból elemeire hullik a méreg drága járművük. Amúgy pedig áááá dehogy is jobb üzlet 4-5 évenként rásózni egy új autót a luserekre mint olyat gyártani ami kibír vagy húsz évet.
Most már csak azt nem értem hogy a rally autók tervezői miért olyan segghülyék, hogy azzal kezdik az autó felkészítését, hogy becsövezik Még nem hallottak arról, hogy a merev autó életveszélyes a modern elvek szerint? Biztos nem nézik eleget aYoutube-ot.

mlt3 (törölt) 2010.01.17. 20:41:28

@misinator: "Ez a fórum az irracionális öregautó-imádatról szól."

Az oregauto-imadat nem jelenti azt, hogy muszaki baromsagokat meg nagyvarosi legendakat kell osszehordani.

Dennis01 2010.01.17. 20:42:24

@Alf: De abban a fejtamlamentes, kutyumentes autoban elvezted is az utazast, nemcsak letudtad, nem? :)

alvarez 2010.01.17. 20:42:51

@mlt3:
Nem is azt jelenti hogy észt kell osztani és belekötni mindenkibe mérnök úr ;)

gnme 2010.01.17. 20:46:25

@tanmedve: ..azok szakadt csövesek b+, mindig támogatók után kujtorognak.

Tehát csőből van nekik elég. :D

mlt3 (törölt) 2010.01.17. 20:46:56

@tanmedve: "Amúgy pedig áááá dehogy is jobb üzlet 4-5 évenként rásózni egy új autót a luserekre mint olyat gyártani ami kibír vagy húsz évet."

Melyik uj rendszeresen karbantartott autod nem birt ki 20 evet? Meselj.

"Most már csak azt nem értem hogy a rally autók tervezői miért olyan segghülyék, hogy azzal kezdik az autó felkészítését, hogy becsövezik Még nem hallottak arról, hogy a merev autó életveszélyes a modern elvek szerint?"

Egyreszt a versenyautoknak semmi koze az utcai modellekhez. Masreszt meg ez egy baromsag hogy veszelyes lenne a merevseg, nem tudsz olyan modellt mutatni, amelynek a karosszeriaja ne lenne merevebb az elozo generacional:
totalcar.hu/tesztek/2009/11/25/minden_az_uj_bmw_5-rol_testkozelbol/
"A karosszéria az elődhöz képest 55 százalékkal lett merevebb"

Jo reggelt kivanok.

Virago_1000 2010.01.17. 20:47:04

" Kéne még járnom Fiat 500-klubba, Autobianchi-klubba, sima Mercedes-klubba is..."

ZsolT! A motoros klubokat kifelejtetted :))) (Van egyaltalan???)

misinator 2010.01.17. 20:48:17

@mlt3: Fizetek, közvetve a társadalmat, a termelést szolgálom.
Gnme: Szent Ferenc Rehabilitációs Szakkórház.
Ezt csak azért, hogy mlt3-at felhomályosítsam a valóban jó technikai, technológiai vívmányokba vetett vakhit veszélyességében. Többek között az ilyen - engem megvéd az "ótóm" - embereket rehabilitálják hosszú munkával a gyógytornászaink...

Suttora 2010.01.17. 20:48:39

@mlt3: Persze, meg. Opel TECH-1, TECH-2-höz egész jól értek, ezek munkaeszközök voltak (már nem). Hobbinak ezek kicsit drága eszközök lennének :). Kicsit ismerem még a VAG rendszert, a függetlenek közül meg a Bosch-féle ESItronic-ot.

Dennis01 2010.01.17. 20:48:41

@mlt3: Es meg te hulyezel le mindenkit...
"Jo reggelt kivanok." Este van.. :)

misinator 2010.01.17. 20:49:12

@gnme: Jössz,kérsz, kapsz...

Alf (törölt) 2010.01.17. 20:51:38

@Dennis01: Persze, élveztem, de azért én parázós típus vagyok rendesen. Sajnos az utángyártott fejtámla annyiba kerül, mint egy romos zőccséges :^( ezért kénytelen vagyok magam utángyártani.

tanmedve 2010.01.17. 20:52:36

@mlt3: Részleteznéd azt a mérést ami azt az 55%-ot kimutatta?
Az ugyanis egy marketinges irodájában történt valahogy úgy hogy na ennyi elég lessz. Ahhoz ugyanis hogy ez az adat ne marketing megrendelésre szállított eredmény legyen, meg kellett volna építeni ugyanazt a gépet régi és új technológiával vagy ezer példányban, egységesített mérési elvek szerint mérni, majd számolni a statisztikát. Ezek nélkül ez az adat annyit ér mint az hogy a szemránckrém hány százalékot fiatalít!
Jó reggelt!

buteox 2010.01.17. 20:53:21

Nekem is 123-as mercim volt két évig. Jól esett látni a képeket, és olvasni a leírtakat. Sosem volt baja a két év alatt. Hm. Szerettem. Hiányzik a csónak.

misinator 2010.01.17. 20:55:58

@mlt3: Ne feledd, hogy ott teljesen más a test rögzítés és védőrendszere, mint egy utcai autóban.

Cortina V6 2010.01.17. 20:56:37

@Suttora: En vettem Ausztriaban egy Ford Granadat. A kesztyutarto aljan egy szervizszamlat talaltam,Kayseribol,ami jol tul van meg Ankaran is..
Amugy en is dugig tomtem a kocsimat mindennel a nyaron,mielott visszajottem szabirol..))))

mlt3 (törölt) 2010.01.17. 20:57:16

@alvarez: Nem kotok bele senkibe, csakis es kizarolag azokat osztom ki, akik nagy arccal faszsagokat hirdetnek.

tanmedve 2010.01.17. 20:58:06

Majd elfelejtkezem a lényegről! Csikós ÚR minden elismerésem! Őszintén szurkolok hogy ERA mielőbb tünetmentes lehessen. A vasárnapjaim akkor indulnak jól ha belefutok a Csikós-cikkekbe. Persze ha elfelejteném legkésőbb dél felé a fiam már szólna:"Apa Csikós cikk"!
Úgy hogy köszönöm!

misinator 2010.01.17. 20:59:09

Tükörbe...? Néztél...?

tanmedve 2010.01.17. 20:59:37

@mlt3: Ezt a műfajt itt egy ideje csak Te űzöd kitartóan!

mlt3 (törölt) 2010.01.17. 21:00:37

@tanmedve: "Részleteznéd azt a mérést ami azt az 55%-ot kimutatta?"

Majd pont egy ilyen idiotanak fogom reszletezni, aki kiseloadast tart a tervezesi szempontokrol, holott meg az alapveto muszaki tulajdonsagokhoz is segghulye.

Zarjuk le a temat, akik terveztek az adott karosszeriat, nyilvan hazudnak, te meg olyan kurva okos vagy, es a tetejebe meg igazat is mondasz.

mlt3 (törölt) 2010.01.17. 21:01:44

@misinator: Az elv ugyanaz. Csak egy utcai autoban fucsan neznenek rad az ugyfelek, ha negypontos ovvel kinalnad meg oket.

misinator 2010.01.17. 21:02:41

De - bocs, hogy a nevetekben is beszélek - de mi vagyunk a "hüjék", de tényleg. Mindahányan elfelejtjük az amerikai mondást a sárban való verekedésről. Szándékosan nem írom le, mert én EMBERREL vitatkozom és még a lehetőségét is kerülni akarom annak, hogy magára vegye a szó szerinti mondást mlt3 úr.

mlt3 (törölt) 2010.01.17. 21:03:36

@misinator: En fizetek tarsadalombiztositast, es legzsakot is veszek az automba, nem vagyok akkora idiota, hogy a sajat eletemen akarjak sporolni.

Most komolyan, te mit szolnal ahhoz, ha azzal a baromsaggal hozakodnek elo, hogy zarjuk be az osszes korhazat? Tiszta hulyeseg az egesz, en meg sosem voltam korhazban, megis ittvagyok! :D

alvarez 2010.01.17. 21:03:52

@mlt3:
Sztem mindenkinek alanyi joga hogy abban higgyen amiben akar...én speciel szívesen olvasom a hozzászólásokat..de amikor átmegy szájkaratéba azt már nem...és hát ha a veteránozókat akarod "megtéríteni" sztem háttal ülsz a lovon :)

misinator 2010.01.17. 21:04:31

@mlt3: :-) De a hatásfok és a fizikai hatás jelentősen eltér. De ez már traumatológia és belgyógyászat, ehhez én is csak ugatok.

Suttora 2010.01.17. 21:05:27

@Cortina V6: "A kesztyutarto aljan egy szervizszamlat talaltam..."

És ekkor jöttél rá, hogy máshol is tekergetik a km órát igaz? :DDD

misinator 2010.01.17. 21:07:58

@mlt3: Örülök neki, hogy nem voltál. Csak ne bízz a védőrendszerekben túlságosan.

streetsta · http://managertoys.hu/ 2010.01.17. 21:09:57

@mlt3: Ede, te már a büdös életben nem akarsz kultúráltan viselkedni? Mert az arrogancia nem túl kifinomult dolog.Ha mondanivalód van, mondd, ha vitatkozni akarsz, vitatkozz. De az nem kifogás a türhőségre, hogy a másik (szerinted)nem ért hozzá, és (szerinted)hülyeségeket beszél. Nem kötelező csapkodni a klaviatúrát ( én sem ülök le minden hozzászólást lereagálni). Ha küldetéstudatod van, és azért vitatkozol az emberekkel, tedd már meg, hogy normális hangnemben társalogsz. Tudom, hogy névtelenségbe, arctalanságba burkolózva könnyebb habzószájjal osztani a többit, mint ha mindenki tudja, ki vagy, mit csinálsz, de ne engedj a kísértésnek. Tudod, úgy beszélj, mintha a másik veled szemben ülne. Minimális tiszteletet.

misinator 2010.01.17. 21:11:11

@streetsta: Én pl. próbálom, de neki nehezebben megy...

mlt3 (törölt) 2010.01.17. 21:11:57

@misinator: Most komolyan, EGYETLEN olyan embert mutass, aki megvesz egy vadiuj autot milliokert, aztan ugy kozlekedik vele mint egy elmebeteg, es nem erdekli, ha megcsukja - modvan, hogy o majd mindent tulel a biztonsagi rendszereknek koszonhetoen.

Ja es azt mondtam mar, hogy szerintem a modern orvostudomany is egy jo nagy lehuzas? Az en oregapam ricinusolajjal mindent meggyogyitott, megis ittvagyok! ;)

gnme 2010.01.17. 21:13:24

..lassan én is veteránozásra adom a fejem. Csikós ragályos kórt terjeszt :)

Van egy cirka 12 éves dojcse klájnsipccünk (többi az fiatalabb), tenyész szemlés, törzskönyves. Csakhát ki van öregedve a pára. De szépen tudja csóválni a farkát :) és veterán kiállításra el lehet vinni. Lehet elkezdek vele veteránozni.

tanmedve 2010.01.17. 21:14:24

@mlt3: Nem vagyok okos csak mérnök és tudom hogy a MÉRÉS mi fán terem. Tudom hogy SZAKEMBER SZAKMAI vitákban nem dobálózik százalékokkal, csak ha mellé tudja tenni a mérési jegyzőkönyveket, és a számításokat. A százalékok puffogtatása a laikusok meggyőzésére való sikeres stratégia mint azt a Te példád is mutatja. Egyetlen sort sem írtam "tervezési szempontokról".Az általad idézett nem a tervezők mondták, hanem a marketingesek , akik igen gyakran csúsztatnak, néha konkrétan hazudnak az eladás növelése érdekében. A fizika viszont makacs dolog, és a tömegek arányát nem változtatja meg a marketing. Vajon miért falnak csapják az autót a törésteszten?Segítek: mert a kisebb tömegű autó kevésbé töri össze magát.Azt állítani hogy a modern kisautó több túlélési esélyt ad mint egy kétszer akkora tömegű nagy vas (egyformán bekötött utasokat feltételezve) fizikai képtelenség.
A "verseny autó teljesen más" Rájuk egy másik fizika vonatkozik? Ja igen egy több pénzből gazdálkodó fizika!
Amúgy miért nem esett töredékére a súlyos sérüléses balesetek száma a mai szuperautókban?

streetsta · http://managertoys.hu/ 2010.01.17. 21:14:31

@Cortina V6: látod, látod, még a török szervízben is kapsz számlát:) Ez a veszély egy itthoni öreg autónál nem fenyeget (mármint hogy szervíz-számlát találj benne...)

mlt3 (törölt) 2010.01.17. 21:14:42

@streetsta: Az ostobasag, rosszindulat, es nagykepuseg nem erdemel tiszteletet. En meg oszinten szolva leszarom, hogy mit gondolsz rolam.

misinator 2010.01.17. 21:15:57

@mlt3: Sajnos van, több is mind gondolnád:-(
Igazad van, de pl. a traumatológia a gyógyszeriparral ellentétben TÉNYLEG javít.
Én is inkább a természetes gyógymódokban hiszek, de a ricinusolaj nem helyettesíti a kobaltágyút...

Cortina V6 2010.01.17. 21:16:50

@Suttora: Nem tekert azon senki,semmit...Akkoriban a magyarok elhozdtak onnet mindent,mi ertelme lett volna? DD

mlt3 (törölt) 2010.01.17. 21:17:56

@tanmedve: Egyszer majd en is szeretnek ilyen okos, felvilagosult, Escort-alvazbol josolo javasember lenni mint te, aki latnoki kepessegeivel fejbol megmondja, milyen osszeeskuveseket szovogetnek a gyartok.

De hat nem lehet mindenki olyan okos, mint te.
(Az F10en meg meres nelkul is erezni hogy sokkal masszivabb az E60nal, jopar orat lehuztam mindekettoben. Ugyhogy akadj le szepen errol a baromsagrol, hogy a gyartok hazudnak.)

tanmedve 2010.01.17. 21:21:25

@mlt3: Jó lenne már ha a sértegetésen nagypofájú szinvonaltalan fröcsögésen túl írnál is valamit .
Ha már itt tartunk : Hogy te milyen
" segghülye" (copyright mlt3) vagy, holvan az Escortnak alváza?

misinator 2010.01.17. 21:21:26

@mlt3: Arra emlékszel, amikor kiderült - ezt te fogod tudni melyik volt - az egyi kBömös tipusról, hogy túl merev az orra, s szabályosan felnyársalja a vele ütközőt?
Azért az se volt egy korrekt tervezési filozófia.

mlt3 (törölt) 2010.01.17. 21:21:58

@misinator: En egy pillanatig nem gondoltam komolyan ezt a hulyeseget az orvostudomanyrol. Pl. az, hogy ma robotokkal operalhatunk, vagy kamerat dugatunk valakinek az ereibe, 30 eve meg science fictionnek szamitott. Hatalmas leptekkel fejlodik az orvostudomany, es en orulok ennek. Csak tukrot akartam tartani eled, hogy milyen az, amikor valaki rosszindulatu baromsagokat akar osszehordani a szakmadrol. A munkadhoz pedig sok kitartast es sok sikert.

streetsta · http://managertoys.hu/ 2010.01.17. 21:23:54

@mlt3: Nem az érdekel, hogy te leszarod-e, vagy sem, amit én rólad gondolok. Csak az, hogy nagyon kellemetlen a te nagyképű és ostoba kioktatásaidat olvasni. Ugyanis a stílus, amiben kioktatsz -ha te magadtól nem veszed észre, majd segítek, hogy észrevedd- nagyképű, és így viselkedni pedig ostoba. Ha pedig pontosan ezek a jellemzők zavarnak másoknál, hát nem ártana tenni valamit azért, hogy te ne legyél nagyképű és ostoba.
Ja, és pontosan azt mondtam az előbb is, hogy az ilyen duma, hogy a másik ostoba, nagyképű, esetleg rosszindulatú (bár ezt nagyon nem értem, milyen rosszindulatról beszélsz), egyáltalán nem kifogás, vagy mentség a viselkedésedre. Az összes új BMW tulajdonos nevében remélem, hogy igényesebb vagy a munkáddal kapcsolatosan, mint a megnyilatkozásaiddal.

misinator 2010.01.17. 21:25:34

@mlt3: Köszönöm szépen. Neked pedig jó egészséget kívánok!
Lehet így is.

gnme 2010.01.17. 21:31:04

..van itt egy pár kép, gondolat ébresztőnek

photobucket.com/images/w123/

UnvincibleUbul!:[I] 2010.01.17. 21:31:19

@zöldi:
elképesztő nem? Bezzek a Schwalben meg az MZ ts-en ilyen probléma nincsen. Pedig mi megmondtuk a Dzseri komával hogy Ibrahimot vegyél az mz helyett! Ott majd vadászhatnád az elektronokat!

becsületesnepper · www.becsuletesnepper.hu 2010.01.17. 21:32:53

disz iz bigining of bjutiful frencsip

B.P.JIMI 2010.01.17. 21:32:58

Zsolt engem "kreténezett" le az átépített kupémért.Ismerve őt,és azt amit autó (motor)ügyben művel,ez minimum holtverseny.Nem akarok neki benyalni,de örülök annak hogy kb. 1o éve egy klubba járunk. Ismerjük és elismerjük egymás hülyeségét.Miatta kezdtem el internetezni,és T.C.-t olvasni.Az is jó,hogy ez a cikk általában mindenkiből a jobbik énjét hozta ki.

tanmedve 2010.01.17. 21:37:27

@B.P.JIMI: Attól annyira jó hogy végtelenül EMBERI Az eddigi autóim közül forintban kifejezve a legkevesebb gondom az Escortommal volt, ennek ellenére idegen maradt. A Bx-em gyakran produkált meglepetéseket ( szinte mindig valami apróság, olyan igazi vérnyomásemelő, jóval öregebb is volt , mégis a család együtt könnyezte meg a távozását.

pickapu 2010.01.17. 21:40:55

@B.P.JIMI: Helló Jimi! Merci rendben van?
Az Asszonnyal azóta is emlegetjük a MadMax kocsit nem kis lelkesedéssel, akinek mutattam róla képet, pozitív őrültnek tart :)))
Remélem találkozunk még, ha máshol nem is, de a Belsőség-találkozón biztosan.

Üdv!

streetsta · http://managertoys.hu/ 2010.01.17. 21:42:36

@B.P.JIMI: Na, tudod, nálad nagyobb kreténnel sose hozzon össze a sors!!;)
@Asszeretnémondani: Ha én azt mondom: Air Luck, neked jelent valamit?

misinator 2010.01.17. 21:49:39

Éljen a veterán és a youngtimer autó!
Legyen valami - számunkra - viszonylagosan örök esztétikai és műszaki érték elrohanó világunkban!
Jó éjt!

Virago_1000 2010.01.17. 21:50:33

@tanmedve: Utkozes soran az acel elemek hajlito, csavaro, huzo, nyomo igenybevetelt szenvednek, nyirast nem annyira. Aztan meg johet a nagyokos kollega az 1000MPA-s acelokkal, kerdes, hogy mennyi ezeknek a folyashatara, ugyanis ez szamit, nem a szakitoszilardsag.

McK (törölt) 2010.01.17. 21:56:56

mlt3,alias Hrzasn,meg a tököm tudja hány nevet használó BMW gyárban főbazmeg titulust bitorló úrral vitázni kb annyira kifizetődő,és értelmes dolog ,mint orrszarvúval ölre menni.

Egy primitív nagyképű majom,akit a gyárban minden mérnők csicskáztat,és kávéért futtat,ezért néha beugrik ide levezetni a feszültséget.

Mindannyiunknak a bokáján kellen csorogni a húgynak,mert neki e92-je van,és látott már adatkábelt.

Ez természetesen egyenes következményként eredményezi,hogy rajta kívül itt mindenki hülye,és Mekka felé hajbókolva foglaljuk imába a nevét,hisz egy igazi mester,egy "szenszej" ,akinek tanításaira éhezik a társadalaom.

Szerinte.

Mert szerintem csak egy kis pöcs,aki primitív bunkóként kénytelen rendszeresen nevet változtatni,hogy legyen,aki szóbaáll vele.

Kár ezért fiúk!

Csikós cikke miatt kár,mert az viszont egy különösen izgalmas merítés a sokak számára teljesen ismeretlen autó üzemeltetési szokásokból.

Ez pedíg izgalmas,és szórakoztató!

tanmedve 2010.01.17. 22:00:15

@Virago_1000: Teljesen igazad van! A nyírás lehet hogy nem annyira jellemző, csupán arra akartam célozni hogy a karosszéria anyagának tulajdonságai önmagában enyhén szólva semmit nem jelentenek, és hogy a hangzatos százalékok nem a szakemberek hanem a marketingesek eszközei. Amúgy azt hiszem itt senki nem írt olyat hogy pokolba a fejlődéssel. Én is csak arra szerettem volna célozni, hogy nem az értékteremtés felé halad az autógyártás (sem), és hogy a korosabb autók erőltetett kidob(at)ása miatt is jó hogy vannak ilyen "szent őrültek", aki életben tartanak szép dolgokat, pl ERÁT.

tanmedve 2010.01.17. 22:02:37

@McK: Egyetértünk, csak én még nem túl régen írogatok és lépre mentem . Elnézést azoktól akiknek belerondítottam a szórakozásába!

Virago_1000 2010.01.17. 22:04:54

"@tanmedve: "Részleteznéd azt a mérést ami azt az 55%-ot kimutatta?"

Majd pont egy ilyen idiotanak fogom reszletezni, aki kiseloadast tart a tervezesi szempontokrol, holott meg az alapveto muszaki tulajdonsagokhoz is segghulye.
"

Peldat lathattunk a szakmai ervelesre mlt3-tol.

Ezek

UnvincibleUbul!:[I] 2010.01.17. 22:14:49

@tanmedve:
Öregem, nyilván arról a kocsiról azok a cuccok fognak először leszállni amik a díszítő burkolat szerepét töltik be, lószar nem szakadt le arról a SUV-ról, max a lökőst takaró dekorléc.
A lökhárító egy ideje be van burkolva a kocsikon, amit látsz, az csak díszítő szerepet tölt be, hogy ne törjön meg a vonalvezetés. De alatta nyugi, ott a zártszelvény meg U profil körbehabolva hogy az is fogja az ütközést, nem mellesleg a légellenálásnak is jót tesz hogy mindent ledobozolnak, meg kikerekítenek.
Attól még faszán tud üzemelni tovább egy járgány hogy egy amúgy méregdrága fröccsöntött vacak leszakadt róla, max nem néz ki olyan faszán.
Már a 90 évek elején se volt burkolatlan acél lökhárító, a 124-esen Audi 100 szivaron de az egyszerű gépeken is, pl Golf, Kadett, Samara, Favorit is műanyag héjat húztak a masszív U profilra ahelyett hogy bekrómozták volna egy valag pénzért, szennyezve a környezetet egy csomó galvániszappal. De megnyugtatlak attól még azok a lökősök is működnek, pl én már toltam lökhárítóval arrább kocsit, anélkül h bármi baja lett volna, erről még a héj se szakad még le mert még nem volt akkora méretű.

tanmedve 2010.01.17. 22:20:07

@UnvincibleUbul!:[I]: A videót megnézve nem úgy tűnt hogy csak a burkolat szakadt le, de ezen nem veszünk össze lehet hogy igazad van . De azon azért nem nyitnék vitát hogy a galvániszap vagy a műanyag gyártás a környezetszennyezőbb. Ugyanis én nem tudom eldönteni. Az viszont igaz hogy a műanyag sokkal olcsóbb.

oszkapiszka 2010.01.17. 22:20:50

@mlt3: Hogyan darál le egy renault egy volvót? Sehogy.

Az nem zavar, hogy volvóból kiszerelték a motort meg a váltót?

Azt mondanom sem kell ha benne lettek volna, akkor kissé más lett volna a végeredmény.
Ez a "teszt" amúgy egy ezerszer lerágott csont, nagy botrány is keveredett belőle, a renault is elég szarul jött ki ebből a "fizetett hirdetésből"

Sebaj, ne is törődj vele.

UnvincibleUbul!:[I] 2010.01.17. 22:23:39

@tanmedve:
A Dacia meg egy mittomén milyen presztízsmárka között az a lényegi különbség, hogy mekkora és hányféle motor közül válogathatsz amit beletesznek neked, milyen kiélezett multilink futómű van alatta meg mekkora sereg méregdrága extrát tudsz beletömni az alapmodellbe.

Meg lehet nézni egy stílusos és tehetős fazon nyugaton vett felsőkat kocsiját, alapmodellt ott nem vesznek ilyenből, ember, gyakorlatilag bele van téve amit autó tudhat abban az évben minden.

Itthon megnézheted hogy a hülye paraszt mit művel, fogja aztán megveszi a full fapad felsőkat szart,(ahelyett hogy a rendesen felszerelt egyel kisebbet venné) a legkisebb nyomorék motorral és gyakorlatilag NINCS BENNE SEMMI, ha a kettőt kipróbálnád hiába ugyanaz, az extrázott mintha nem ugyanaz az autó volna annyival többet tud.

Míg a csóró népmárkáknál alig tudsz mit belerakatni, ott nincs 400e ft-os computer rendszer, meg V10-es 400 LE-s motor.
Azt meg ki nem szarja le hogy a csilivili dekorok műanyagból vannak, nehogy már ennyire csőlátással kategorizáld be a dolgokat. vehetsz bele pácolt angol tölgyből betétet is egy valag pénzért.

tanmedve 2010.01.17. 22:23:41

@UnvincibleUbul!:[I]: Ja és még valami: A ma már sokat emlegetett Escortommal fennakadtam a járdaszegélyen és saját kezüleg cseréltem az ettől elrepedt lökhárítót. Ott bizony a purhabbal kifújt idom mögött csak egy nyamvadt u szelvény volt, ami kézzel hajlítható minőséget képviselt.

tanmedve 2010.01.17. 22:25:44

@oszkapiszka: Erre céloztam azzal hogy nem tudtam hogy a youtube tudományos forrás

UnvincibleUbul!:[I] 2010.01.17. 22:26:36

Szóval érted, egy Mercibe, BMW-be bele tudsz pakolni egy olyan listát az alapmodellbe, aminek önállóan lesz olyan értéke amiből veszel 2 Dákót. És a vezetékezése kapásból 300 m helyett 1300 m hosszú lesz.
Arról nem is beszélve hogy egy normális motor önmaga kerül 2,5 millióba, abból is vehetsz egy alsókat szart.

Rocko- 2010.01.17. 22:28:08

@Dennis01: én azon csodálkozok hogy az emberek hogyan képesek milliókat kivágni az ablakon hogy legyen EGY biztonságos autójuk ahelyett hogy a sofőrképzést alakítanák át hogy az ÖSSZES autót biztonságosan vezethesse a megszerzett jogosítványával.

és persze örülök annak is hogy Csikós überfasza postját sikerült Edénak megint szétbasznia a BMW-re nyáladzásával.

McK (törölt) 2010.01.17. 22:28:32

Burns kapcsán pedíg eszembe jut a Subaru átok!
Subaruval 3-an lettek világbajnokok.
Mindannyian szupertehetségek voltak,de egyikük sem tudta megismételni az eredményt!
Mindhármuk egyszeres bajnok!

McRAE-HALOTT.
BURNS-HALOTT.
SOLBERG-MINDEN IDŐK LEGBALSZERENCSÉSEBB PILÓTÁJA LETT,megdöntött mindenféle világbajnok által tartott nyeretlenségi rekordot.
Aktív,és évek óta nem nyer.

Érdekes.

tanmedve 2010.01.17. 22:30:04

@UnvincibleUbul!:[I]: Én semmit sem akarok kategorizálni, mindössze arra céloztam, hogy olyan márkák, olyan típusai is alkalmaznak nagyon tré megoldásokat akitől nem ezt várnám. A hétköznapi autókon húsz évvel is elő fordultak igénytelen dolgok, de az mégiscsak túlzás hogy prémium márkák is ezt teszik.

Rocko- 2010.01.17. 22:30:47

@tanmedve: "Mit keresel itt a hozzám hasonló régiautómániás, bütykölbeteg és mint Tőled megtudtam hülye alakok közt, akiknek ugye fingjuk sincs semmiről. "
maga se tudja. vagy nem meri bevallani hogy önönmaga dicsőítését.
csak így, az ötödik nickcseréje után sem vicces.

tanmedve 2010.01.17. 22:32:22

@UnvincibleUbul!:[I]: És mégvalami :Éppen azért háborodom fel ezen a jelenségen, mert pontosan érzem és értem a különbséget amiről írsz. Miért kell a briliánst zsírpapírba csomagolni?

UnvincibleUbul!:[I] 2010.01.17. 22:36:47

@tanmedve:
Nyugi, a króm miután lerohad a lemezről már nem hasznosítható újra, ellentétben a szarrátört műanyagról, és olvass utána hogy a galvanizálás micsoda kurva energiaigényes és környezetszennyező eljárás, baromi agresszív és nagymennyiségű melléktermékkel.
Hidd el, nem véletlen gyártanak olyan küllemű autókat mint 30 éve, azon vitatkozhatnánk, hogy ahova nem kéne oda minek tesznek műanyagot, pl motortér 40%-a, és miért történek egy valag kocsival olyan bagatel hibák amik nem szabadna hogy előforduljanak odafigyelve tervezéssel. Pl folyamatosan meghülyülő vezérlések, 2 évente beszaró termosztát, döglődő gyújtás, a motor hőjétől elfáradó műanyagok. De a csupasz nyers kasznira is összevetve egy mai kocsihoz egy 10 éves se ér már fel, normális gyártó baromi sokat lépett előre az utasbiztonság terén.

Épeszű ember pl mindennapi használatra ha lenne választása és felajánlanak egy W116 és egy W140 Mercit (mindkettő alap szívóD sor6 motorral) az utóbbit venné meg, még ha SOKKAL komplexebb autó is, és ezzel több ponton jöhet elő hiba.
DE a hajtáslánc még mindig 1 motorból, 1 váltóból, meg a kardán-difi futómű összetételből áll mindkettőben, tehát hogy ottmarad vele valahol arra ugyanakkora az esély mindkettőnél.

McK (törölt) 2010.01.17. 22:37:55

@Rocko-: "én azon csodálkozok hogy az emberek hogyan képesek milliókat kivágni az ablakon hogy legyen EGY biztonságos autójuk ahelyett hogy a sofőrképzést alakítanák át hogy az ÖSSZES autót biztonságosan vezethesse a megszerzett jogosítványával."

Azért ha végiggondolod,ez nem ilyen egyszerű.
Mindegy ki vagyok,de szerintem egész jól eltekerem a kézzel megfogandó kereket a műszerfal előtt.
Ezen tudományomat azaonban megsüthetem,ha egy idóta kijön elém,ha egy hülye elalszik,ha egy szarvas elém ugrik.
Ezért kell olyan autó,ami ez esetben is megvéd,ha lehetséges.
Vagy legalább jobban megvéd,mint a többi.

Mert nem kell sok törött autót látni,hogy lásd a különbségeket.
Én láttam.
Nekem elég bizonyíték volt.

tanmedve 2010.01.17. 22:40:03

@UnvincibleUbul!:[I]: Amúgy pontosan az általad felsoroltak miatt hamarabb vennék fapados 1-es BMW-t, (bár nem igazán szeretem a bajor technikát, de ez az én hülyeségem) mint full extrás Suzukit. ( az áruk erősen közelít). De ha a BMW attól kerülne pár százezer forinttal többe hogy ami krómnak látszik az az is, szerinted kevesebben vennék meg? Nem hiszem, csak a profit ráta lehet hogy kicsit kisebb lenne.

UnvincibleUbul!:[I] 2010.01.17. 22:42:12

@tanmedve:
Azért kell mert nincs többre igénye a vevőnek, ha azt mondaná a gyárnak hogy nekem egyedi 7-es BMW kell és szórjátok tele 24 karátos aranyozott lemezzel a műszerfalat és az ablakkeretet is króm helyett aranyozzátok be, akkor megoldaná, mert megvan rá a technológiai lehetősége.
Amíg meg elég neki az alapmodellbe bagóért tett krómhatású műanyag addig azt kapsz.
Azt nem fogja egy gyár se mondani hogy nálunk nem lehet, csak valódi krómacél cuccokat egy vagyonért belerakati a kocsiba, mert csak magával baszna ki, a konkurencia majd megoldja olcsóbban szemre ugyanazt, piacgazdaság van öregem!
Itt a differencia az hogy a sokkal egyszerűbb tömegmodellnél te nem rakathatsz bele semmilyen minőségi betétet mert kiröhögnek, arra nem volna kapacitása az egész gyárnak a dákónál vagy rönónál.

McK (törölt) 2010.01.17. 22:44:11

@UnvincibleUbul!:[I]: "Épeszű ember pl mindennapi használatra ha lenne választása és felajánlanak egy W116 és egy W140 Mercit (mindkettő alap szívóD sor6 motorral) az utóbbit venné meg, még ha SOKKAL komplexebb autó is, és ezzel több ponton jöhet elő hiba.
DE a hajtáslánc még mindig 1 motorból, 1 váltóból, meg a kardán-difi futómű összetételből áll mindkettőben, tehát hogy ottmarad vele valahol arra ugyanakkora az esély mindkettőnél."

A MINDENNAPI használattal nem értek egyet.
Aki ma egy w140-et venne napi használatra,az gyakorlatilag egy pénznyelőt venne,míg a W116 kis pénzből üzemeltethető maradna.

Pont az a baj,hogy a sok kiszolgáló plusz extra megbízhatatlanná teszi a bálnát.

UnvincibleUbul!:[I] 2010.01.17. 22:51:44

@tanmedve:
Szar ügy ha az escortodba kézzel gyúrható U profil van, én épp ezért nem vennék olaszt, franciák javarészét, meg fordot. De tényleg, ezeket rühellem. Olyat viszont mindenféle fenntartás nélkül vennék akik odafigyelnek a gyártásra, pl Mazdát, Hondát Mercit, VW-t(nagyobb modelleket ezekből)
De ha egy ügyes kis járgány kéne akkor tökéletesen beérném egy Golf V vagy VI-tal. Ezek nem 6-szor felfaceliftelt 20 éves konstrukciók. Ott biztos lehetsz benne hogy baromi komoly acéltartalom van a körbeburkolt műanyagok alatt.

Ami meglepő és megint csak rámutat az escortok műszaki tartamára hogy alig kerül egy 30%-kal többe egy átlag utolsó escort mint a 20 éves VW-em, mert műszakilag alig többek annál, viszont emellett nem kapod meg bagóért az alkatrészeket bele, sőt gyanítom hogy a hajtáslánca se ér fikarcnyival se többet mint a fauvé.

tanmedve 2010.01.17. 22:51:49

@UnvincibleUbul!:[I]: Egy másodpercig nem mondtam hogy az újak HELYETT vegyen bárki is régit. Ne ragadjunk le a díszlécnél, pontosan arról írtan amiről Te. Az igénytelen megoldások tömegéről. Az álkróm csak egy szembetűnő példa volt.
(Amúgy találkoztam már 40 éve le nem rohadt krómmal)
A veteránozás az én olvasatomban éppen arról szól, hogy jó megmenteni valamit egy igényesebb korszakból, jó rácsodálkozni szép, igényes anyagú, átgondolt, megbízható megoldásokra. (pl. Bianchi "műszerfal" egy darab alumínium)
Soha nem mondtam hogy milyen hüje aki nem roncstelepi szökevényekkel jár, és hogy praktikus, pillanatnyi gazdasági szempontok az új(abb) autó felé terelnek, de ez a hely ugye nem erről szól

Krisz_ 2010.01.17. 22:55:32

Tiszta karácsonyi hangulatom lett a cikktől :)) Csak a vége szomorú kicsit. Igaz, csak annyira, mint a Birodalom visszavág-é. Benne van a folytatás reménye :)

UnvincibleUbul!:[I] 2010.01.17. 22:56:27

@McK:
Az az előző ford vw összevetésben látszik hogy ezzel tökéletesen tisztában vagyok, az a gyár hibája hogy egy kiöregedett luxuskat autóba nem tud reális áron alkatrész utánpótlást biztosítani, ettől független sokkal nagyobb tartalommal bír mint a 3 generációval azelőtti ugyanúgy S osztályos társa. A műszaki tartalomról nem is beszélve, már csak az aktív-passzív biztonságot nézve is.
Ha egyszerűbben megoldható lenne én se gondolkoznék, hogy a 140-est válasszam-e. Egy relatíve tartalékos dízellel emberibb helyen még lazán látsz napi futkosás közben ilyen modell is.
Pl a jenkiknél nagyon népszerű még most is. Sőt hogy elszaródott a Mercik pofája ezekkel a giccses szarokkal egyre nagyobb sláger lesz, nekem is nagyon tetszik.

nikó 78 2010.01.17. 22:56:59

Nem olvastam bele a komentekbe úgyhogy nem tudom témában hol tartunk,de
Mercédesel több élményem is volt,és egyik sem tartozott a kellemetlenek közé.A legjobb egy 140-es S500 volt a legtutibb pedig 126-S420.Egyik cimbimnek volt 123-as 240 d-je azt jópárszor vezettem ,jó autó volt,bár még a tíz évvel ezelőtti viszonyokat nézve is rettenetesen lassú,de ha netán előzésre került a sor azért mindenki lehúzodott nem volt tanácsos vele közelebbről megismerkedni.Szomorú dolog, ezek az autók nagyon a végüket járják(123) és gyakorlatilag menthetetlenek.Karosszériás jóbarátom kb 1,5 éve csinálta az utolsót, akkor megfogadta, soha többé. 1 hónapig küzdött vele,olyan helyeken bír elrohadni,hogy iszonyat szopás volt helyreállítani.Egyvalmi biztos. A háromágú csillag közel nem ragyog olyan fényesen most, mint a 116,123,és a 124-es idején,de én mégis egy mercédest szeretnék, mivel kiszállva a 20 éves omegából,nem ismerek hasonló kényelemmel megáldott alternatívát.Fronthajtásos pudvák meg elvből kizárva.

McK (törölt) 2010.01.17. 22:58:32

@Krisz_: :D

Vazeg,remélem a Jedik oldalán harcolok..

tanmedve 2010.01.17. 22:58:37

@UnvincibleUbul!:[I]: Felejtsük már el a krómot mondom hogy csak egy szembeötlő példa volt. Azt viszont nem vitathatod hogy mennyivel igénytelenebb megoldásokat lehet találni a "modern " autókban. Hány helyen találsz csavar helyett sajtolt, ponthegesztett, szegecselt kötéseket ami szerelhetetlenné tesz a járgányt. És kinek üzlet hogy egy filléres alkatrész helyett fődarabot kell cserélni.

captain morgan 2010.01.17. 23:04:03

@mlt3: "Az iDrive tetszes szerint bovitheto, digitalis es analog TV-modullal, ejjellato infrakameraval, head-up displayjel, cd-valtoval, allofutessel, DAB receiverrel (egyes orszagokban muholdas radioval), USB/iPod csatlakozoval, tolatokameraval, oldalso kamerakkal, Bluetooth kihangositoval, surround hangrendszerrel, es igy tovabb. Ezt mind tudja vezerelni."

Nem gondolom, hogy egy autó minőségét ezek az izék kell, hogy meghatározzák. Inkább legyen kényelmes benne ülni, legyen biztonságos és vigyen el oda, ahová indulok, meg ne legyen macerás. De most őszintén, ezek a ketyerék mióta lényeges részei egy autónak?

mindegykivagyok 2010.01.17. 23:05:43

Verhetik a nyàlukat a szuperokosok!
Még 30 év utàn is mindent kapni hozzà,az
elsötöl az utolso csavarig!MÉGHOZZÀ GYÀRI
alkatrészt és nem utàngyàrtottat!Kivàncsi
lennék a mai divatroncsokra 30 év mulva!

tanmedve 2010.01.17. 23:07:10

@nikó 78: "A háromágú csillag közel nem ragyog olyan fényesen most, mint a 116,123,és a 124-es idején,"
Erről próbálok egy ideje énekelni!!!
Iszonyú módon terjed az igénytelenség!
Nem üzlet jót, tartósat csinálni, v
Senki nem vitatja technika csodáit, csak azfáj hogy ez miért jár együtt tré megoldásokkal Mennyiben növeli pl a biztonságot hogy csavar helyett szegecset alkalmaznak, és ettől nem lehet az egyszerű alkatrészt cserélni, csak a fő darabot, zsáknyi pénzért

hauptrichter 2010.01.17. 23:07:12

mlt3: Kedves mlt3! Vígasztalódj, alapvetően neked van igazad a témákban, de pont itt ezt senki nem ismerheti el, aki öregautóbuzi :-) (én ugye nem vagyok az, nekem szabad).

McK (törölt) 2010.01.17. 23:08:09

@UnvincibleUbul!:[I]: Most meg is nézegetem őket a mobile-n.

Mik vannak 2000 euróért,elképesztő!

UnvincibleUbul!:[I] 2010.01.17. 23:09:07

@tanmedve:
nem kell ugrálni a semmin, persze hogy nem ebben a postban kell hittéríteni, csak hangsúlyozom, hogy ebben tökéletesen egyetértek edével, hogy nem azért teszünk bele a kocsikba mindig valami újítást hogy azzal elbasszuk, hanem hogy használatközpontúbb legyen.

Az más kérdés hogy a legapróbb mütyűröket is kellően ki kéne méretezni hogy azokkal se legyen baj, de akkor egy Polo, Corsa is 2 tonnát nyomna, és az már nem egy olcsó kisautó lenne, egyszerűen vannak kategóriák ahol kompromisszumot kell hogy köss a minőséggel meg az árral. És nem fogja megérni a vénségére az elég komplikált rendszerű autó fenntartása ahelyett hogy újabbat vegyél, ez az alapvető különbség a még ma futó 20-30 éves autók meg a maiak között. Csak nézd meg, pl itt a példám a W140-nel az első darabok mára már elég koros darabok, és már csak a töredéke fut belőlük épp ezért mert valami kurva zsúfolt rendszert lehetett beléjük rakatni ha teleszórtad őket minden kütyüvel, és ha mindegyiken van valami kis üzemzavar hiába futna még 10 évig el az a kocsi, mert a motor az böszme masszív a kaszni meg nem rohad át 30 év alatt se attól független kibasszák a roncstelepre, mert nem éri meg minden szart megcsináltatni rajta. Mert ezt már nem csinálod meg otthon krovakészlettel, kombifogóval meg kalapáccsal. A szakértelem pénzbe kerül, az meg másik mese hogy a kopóalkatrészek is bőven túlárazottak ahhoz képest hogy ez a modell már nem képvisel reális piaci szegmenset, a kis arányú alkatrészforgalom miatt. Szóval az a gyár hibája hogy ezt a többre érdemes autót nem teszi gazdaságosabban eltarthatóvá, mert kár érte.

NDK-s copf-fogó befőttesgumi 2010.01.17. 23:11:59

@tanmedve: Mert 2-3× akkora sebességgel közlekednek a mai, jobb- és biztonságosabb autókkal mint a régiekkel. Ez egy elég könnyű kérdés volt.

Mérnök vagy? Miért is kell ilyen félművelt módon vitázni többnyire félműveltekkel? Nem vall mérnökre ez a hozzáállás, és a helyesírás sem. :)

mindegykivagyok 2010.01.17. 23:13:19

@UnvincibleUbul!:[I]: Csak magyarok képesek
"ottmaradni valahol vele"!Ok:Szerviz minek
dràga az,majd ha megàll!Ezen kell vàltoztatni és akkor sehol nem maradsz ott
vele!Ennyi!Még a M/B se olyan jo auto,hogy
szerviz nélkül elmegy 100 évig!

McK (törölt) 2010.01.17. 23:14:37

@NDK-s copf-fogó befőttesgumi:

Nem bizony.
Különös tekintettel arra,hogy a befőttes gumi nem egy szó...

nikó 78 2010.01.17. 23:17:00

@UnvincibleUbul!:[I]: Ja valóban kár érte,de azt azért ne felejetsük el, hogy a maga korában abszolút high tech-nek számított. A cimbi összetörte az elejét s500-nak és profi fényező létére 2milla lett a javítás bontóból,bár ez már kb 5éves történet

Dennis01 2010.01.17. 23:18:05

@Rocko-: Konnyen megismerni Ede baratunkat a stilusarol. Akarhany neve lesz is, a stilusa sose valtozik.

@UnvincibleUbul!:[I]: Ez a krom korrodalas erdekes dolog. Apam Simsonja 20 evig egy nyirkos pinceben porladt. Azok a kromok, amiket o maga csinaltatott ra, mind le volt pattogzodva, elrohadva. Az eredeti kromjai a motornak hibatlan allapotban voltak.

tanmedve 2010.01.17. 23:18:46

@NDK-s copf-fogó befőttesgumi:
A hibákért elnézést igyekszem korrigálni.
Hol közlekedsz 2-3-szor gyorsabban mint húsz éve? De hagyjuk is, mivel egy pillanatig nem vitattam az új autók fejlesztéseit, csak azt állítottam, hogy ezeket kihasználó marketing fogásokkal igénytelen megoldásokat adnak el.
Melyik érvemet találtad félműveltnek? Különösen azok után hogy a "vitapartner" köszönés gyanánt lehülyézett. Abban igazad van hogy nekem kellett volna ott hagyni

bandiTA 2010.01.17. 23:20:33

Épp most fejeztem be az autóm féltengely-cserés procedúráját. Leírom, hátha okul belőle más is: Bal féltengely belső csukló cserélése, a régi kiverte a zsírt a mandzsetta mellett, ez elkopott és rázott-szitált a kormány. Ugyanez a jobbos oldalon is, a remegés továbbra is fennállt. Nem volt valami szép a balos csukló, de hát ennyire nem kéne szarnak lennie...gondolj gondolj gondolj, eszembe jutott 1-2 jótanács baszki a gumik! Na nézzük csak meg, kicseréltem az elsőket a hátsókra és láss csodát a kormány megnyugodott és a hátuljára került a remegés. Szóval ez ilyen, ez speciel egy 15 éves autó de itt is akad szopás. Egy kérdésem még lenne ha valaki tudja: mekkora lehet a radiális játéka a váltó-kihajtás csapágyának? Az enyémen alig alig de kottyan kicsit, szimmering még nem ereszti az olajat.Nagyon nem akarom a váltót szerelni.

Ezt az mlt3 srácot meg nem kommentálom, abszolút nem műszaki alapokra helyezte a mondandóját, szépen megette, amit a sok érdemi munkát nem végző marketinges megrágott neki. Az meg a másik véleményem, hogy egy ilyen akar hozzányúlni piszkálgatni, azt uátna meg szopjon vele valaki más. Nincs annál jobb autó, mint ami a gyári állapotában van, isten mentsen a magyarországon szervizelt autóktol.
üdv

NDK-s copf-fogó befőttesgumi 2010.01.17. 23:21:47

@tanmedve: Az a "baj", hogy többnyire igazad van (és neki is), de vannak olyan dolgok, amiket nem kell a másikkal megértetni. :)

NDK-s copf-fogó befőttesgumi 2010.01.17. 23:24:35

@McK: www.magyarhelyesiras.hu/gyakori_hibak.php

Rossz emberrel kezdtél vitázni :) Kapsz egy esélyt, hogy bebizonyítsd igazad van (befőttesgumi)

tanmedve 2010.01.17. 23:25:02

@NDK-s copf-fogó befőttesgumi: Nem is akartam csak azt hittem ez a hely a véleménynyilvánításról szól. Tévedtem?
Ismétlem az tényleg hiba volt hogy nem hagytam ott idejében.Ezért fentebb már elnézést is kértem a többiektől.

Alf (törölt) 2010.01.17. 23:29:00

@UnvincibleUbul!:[I]:
az én kocsim lökhárítója rozsdamentes acél. erre mit lépsz ?
:)

yeti 2010.01.17. 23:29:05

@B.P.JIMI: Remélem találkozunk a következő találkozón.Akkor jobb idő lesz és remélem megcsodálhatom épített motorodat is.

UnvincibleUbul!:[I] 2010.01.17. 23:35:48

@Dennis01:
Tudom, öregem, nekem is csak az utángyári cuccokat verte ki a rozsdapötty,a z eredeti NDK-s krómra savat is önthetnél az se vágná haza. Dehát ki a frász gyárt már ilyen minőségben krómozást?

McK (törölt) 2010.01.17. 23:36:15

@NDK-s copf-fogó befőttesgumi:
Tévedtem.
Kétszer is..a nemjóját.
Először azzal a befőttesleaszorító nyavaályával.
Másodszor meg amikor azt hittem nem Grétsy lászló oldalát olvasom,hanem egy öreg Merci szerelős posztját.

Vagy mégsem?

Rég jártam iskolába.

"Kapsz egy esélyt, hogy bebizonyítsd igazad van (befőttesgumi)"

Ebben a mondatban nem kéne még egy vesszőnek lenni?
Meg valami mondatvégi írásjelnek?

Csak kérdezem,mert kizárt,hogy erre a válasz érdekeljen.

UnvincibleUbul!:[I] 2010.01.17. 23:37:23

@Alf:
Szarok bele, mi van akkor?
nem fog mindenki a kedvedért rozsdamentes acélt feltenni a tetves lökhárítónak, mikor sokkal fontosabb dolgokat is lehet belőle készíteni.

NDK-s copf-fogó befőttesgumi 2010.01.17. 23:40:03

@McK: okoskodtál, beszoptad, ennyi :) ne tetézd

tams9 2010.01.17. 23:40:45

" tanmedve 2010.01.17. 20:52:36
@mlt3: Részleteznéd azt a mérést ami azt az 55%-ot kimutatta?
Az ugyanis egy marketinges irodájában történt valahogy úgy hogy na ennyi elég lessz. Ahhoz ugyanis hogy ez az adat ne marketing megrendelésre szállított eredmény legyen, meg kellett volna építeni ugyanazt a gépet régi és új technológiával vagy ezer példányban, egységesített mérési elvek szerint mérni, majd számolni a statisztikát. Ezek nélkül ez az adat annyit ér mint az hogy a szemránckrém hány százalékot fiatalít!
Jó reggelt! "
Ehhez csak annyi hozzáfűznivalóm volna, hogy manapság már nem így terveznek autót, meg úgy egyáltalán semmit. Már mindenhová betört a számítógéppel segített tervezés, mindent szimulálnak. Nem hiszed el, hogy az újabb integrált 3D modellező rendszerek, ( CATIA, Pro/E) miket tudnak. Végeselem módszert alkalmazva elég pontosan megjósolható, hogy mi történne valóságos esetben. Ez a számítógép vezérlés egyébként nem csak a tervezés folyamatára jellemző, hanem az egész gyártásra is kiterjed(CAD,CAM,CAE).
Ez a módszer nagyon nagy megtakarítást jelent az autógyáraknak, manapság mindent optimalizálni kell, nem mindegy egy kovácsolásnál pl mennyi sorja keletkezik, mekkora tömeget kell felmelegíteni, hol lehet csökkenteni a fogácsolást, ez mind fölösleges pénzkidobás.
Egyébként manapság az autót már szinte csak összerakják a különböző márkák, ugyanis rengeteg alkatrész tervezését kiadják különböző mérnökirodáknak.

UnvincibleUbul!:[I] 2010.01.17. 23:40:58

@nikó 78:
Azok a kivitelek amibe 500-as motort tettek már valszeg nem a legpuritánabb kivitel voltak, így érthető a 2 milka javításra.

Alf (törölt) 2010.01.17. 23:41:10

@oszkapiszka: forrás?
mert én sehol nem találtam ezt az infót.

Alf (törölt) 2010.01.17. 23:43:43

@UnvincibleUbul!:[I]:

Hú, te aztán bekeményítettél.

műanyagból is lehet sokkal fontosabb dolgokat készíteni...

És?

Annyit szerettem volna, hogy vannak időtálló megoldások is.

Dennis01 2010.01.17. 23:46:48

Az en Minim hatso kromlokharitojan a teli sos latyakos cucctol elkezdett barna pottyokkel tele lenni. Szeretnem meg idoben megmenteni, mi a tokeletes anyag szerintetek?

tanmedve 2010.01.17. 23:47:17

@tams9: Ez estben kaphattam volna olyan választ hogy itt és itt, ilyen és ilyen szimulációk alpján jelentetteki xy hogy kb ennyi
Ehelyett lettem idióta, hülye, segghülye stb
Továbbra is fenntartom azt a véleményemet hogy százalékokkal így csak a marketingesek dobálóznak

mlt3 (törölt) 2010.01.17. 23:53:36

@captain morgan: "Nem gondolom, hogy egy autó minőségét ezek az izék kell, hogy meghatározzák."

Akkor rosszul gondolod. A kenyelmi felszerelesek egyre fontosabb szerepet jatszanak. Ma mar egy mezei Swiftbe is kerhetsz ulesfutest.

"Inkább legyen kényelmes benne ülni, legyen biztonságos és vigyen el oda, ahová indulok, meg ne legyen macerás."

Ezeket *alap*, hogy teljesiti egy ilyen kategoriaju auto.

"De most őszintén, ezek a ketyerék mióta lényeges részei egy autónak?"

Minden luxusautonak alapvetoen fontos reszei a kenyelmi extrak, de ma mar a tucatautoknak is. Klima + elektromos albak + kpzar nelkul ma mar szinte semmilyen autot nem tudsz eladni, es ez meg csak a kezdet. Fejlodik a technika, es ezzel fejlodnek a vasarlok igenyei is. Akinek ez nem tetszik, az nyugodtan vegyen maganak egy 20 eves autot, amiben csak 4 ules meg egy kormany van, senki nem tiltja meg.

mlt3 (törölt) 2010.01.17. 23:57:41

@tams9: Ezer peldanyban legyartani, LOL :)
Feleslegesen magyarazod ezt neki, sikhulye, de meg van gyozodve rola, hogy okos. Amugy nem csak egyes alkatreszeket, de karosszeriat vagy teljes alrendszereket is terveztetnek olyan nagynevu mernoki irodakkal, mint pl a Bertrandt:

www.bertrandt.com/Audi-Q7-Entwicklung-in-Projektpartnerschaft.html

www.bertrandt.com/Audi-A4-Karosserieentwicklung-Facelift.html

Csikós Zsolt 2010.01.17. 23:58:40

@Virago_1000:

Fűtés minden ilyen régi Mercedesben baromi jó, szabályozható, nem foltokban jön, hanem terül. Hátásókerék-hajtás nem túl vészes, a Mercedes buta futóműveket csinált, inkább az orrát tolja, nem olyan mint a BMW (vagy a Lada), nem is olyan élvezetes csúszkálni vele. Hős nem leszel benne, de sokkal könnyebb megfogni. Viszont a jó téli gumi kötelező. Ha nincs, csak keresztben mész felfelé, ha van, annyira nem rossz, mindenhol elmész, ahol út van. Pl. Szlovákiában egyszer indultunk reggel az állólompossal Trencsénből, bemondta a rádió, hogy iszonyatos hóesés van, senki sehova, mi meg még meg akartuk nézni Selmecbányát. Felmentünk, mindenféle rissz-rossz utakon jutottunk oda, de nem volt egyáltalán dráma. Viszont akkor láttam három elakadt faros Skodát is, úgy kerültem ki őket, pedig a faros autó legendás téli mászógép. Csak nekem Vredestein Snowtrack 2-im voltak, nekik meg gondolom, nyári Barumjaik.

A dízelekkel az indítás tud a legnagyobb probléma lenni, ha kopott a motor, rossz a porlasztócsúcs, gyenge az akksi, beteg az önindító, bármi, akkor nem indul. Ha jó, -20-ig jó vagy, biztosan. A W124-esekkel még kevésbé problémás a hideg, mert azoknak bolygóműves gyorsító van az önindítóján, gyorsabban forgatnak, ott durva dolgoknak kell összejönni, hogy ne induljanak.

Meg a másik az, hogy amíg meg nem melegíti a tankban a gázolajat a kipufogó (meg a gázolajszűrőt a motor), iszonyú kelletlen. De teljesen használható. A fűtése tényleg csodás, kevés nagyobb élmény van, mint a behavazott tájban egy öreg Mercit tolni, aki próbálta, tudja miről beszélek. Olyan nem evilági, elszigetelt, álomszerű érzés, még sokkal jobb, mint nyáron.

Alf (törölt) 2010.01.17. 23:59:40

@mlt3: Amúgy a kényelem az nem csak beépíthető elektromos kütyükből áll, szerintem nem elsősorban, hanem ilyenek, mint lábtér, fejtér, kilátás, ülés keménység-puhaság, tartás, kárpitok érzete, futómű, szervó minősége, stb, ezek szempontjából simán felveheti a versenyt egy 20-30 éves autó a maiakkal.

Csikós Zsolt 2010.01.17. 23:59:51

@Dennis01:

Krómpucc. Tél előtt meg vastagon lekenni szilikonzsírral. VASTAGON, mondom. Lehetőleg belülről is, ha hozzáférsz. És pótolni, amikor vékonyodik.

Rocko- 2010.01.18. 00:03:08

@McK: "Mindegy ki vagyok,de szerintem egész jól eltekerem a kézzel megfogandó kereket a műszerfal előtt."
erről már hallottam. ;) ha letolod a képed legközelebbi találkozóra beszélgetnék erről.

"Ezen tudományomat azaonban megsüthetem,ha egy idóta kijön elém,"
pont ezen segítene a képzés, az idióta agyába beleégetni, hogy nem szerencsés kikanyarodni vki elé aki 90-100-zal jön, mert pont az ajtajánál fogják telibekapni.
"ha egy hülye elalszik"
ezen tényleg semmi nem fog segíteni.
"ha egy szarvas elém ugrik"
ezen fog. hogy például ezellen nem feltétlenül a satufék és/vagy a nagy sikítás a legjobb ellenszer.

"Ezért kell olyan autó,ami ez esetben is megvéd,ha lehetséges"
nem vetem el a biztonsági dolgokat, de egy bizonyos szinten már túlzásnak érzek dolgokat amiket beépítenek az autókba. amik pont azt ellenpontozzák hogy valaki megtanuljon vezetni.

tams9 2010.01.18. 00:03:17

@tanmedve:
Igen persze ebben is van valami, mindent lehet úgy tálalni, hogy jó legyen, bizonyos részleteket elhallgatva, bizonyosakat kiemelve.
Viszont az a baj, hogy amit te vársz, ez nem fog megtörténni, mert sajnos információt a termékről más forrásból nem szerezhetsz, csak amit a marketinges már jól "megrágott". Általában a mérnök nem szokott nyilatkozni. Szerintem még aznap ki is rúgnák, ha néhány dologról kiderülne valójában mi is. :-)

van itt egy videó is. youtube os, inkább humoros, de szemlélteti merre halad a világ:
www.youtube.com/watch?v=-apBdyxcWZA&feature=player_embedded

mlt3 (törölt) 2010.01.18. 00:03:38

@streetsta: Fingod nincs, hogy milyen minosegben vegzem a munkamat, ugyhogy be lehet fejezni a rosszindulatu vagdalkozast. A masik meg, hogy en sem probaltalak megnevelni soha, ugyhogy legyszives surgosen huzzal vissza a sajat terfeledre, a vonal moge.

McK (törölt) 2010.01.18. 00:04:21

Rázás ügyben..

Féltengely?
Az tud ilyen vicceseket csinálni.

mlt3 (törölt) 2010.01.18. 00:08:35

@Alf: Szerintem te valami masik bolygon elsz. Nezd mar meg, mennyit nottek az modellek az elmult 20 evben. Ha egy mai 3asbol atulsz egy E30ba, az elso amit eszre fogsz venni, hogy honaljban kisse szorit. Meg kisse mintha nyeklene a karosszeria, szivacsos lenne a futomu, erotlen a motor, es mennyit is zabal? Uristen!

Majd perobald ki egyszer, tanulsagos lesz.

tanmedve 2010.01.18. 00:09:15

@tams9: Látod pont erre próbáltam utalni , hogy ezek az odahajigált százalékok pont semmit ne mjelentenek. Lehet akár igaz is, meg teljesen fal adat is.persze hogy nem adhat ki a mérnök adatokat, de pont ezért a földi halandók esetében nem biztos "segghülyeség" fenntartásokkal fogadni.

Csikós Zsolt 2010.01.18. 00:10:13

@McK:

Imádom, és mégse kéne. Egyrészt a taxis peremek miatt, amik ezen sose voltak, és nagyon törökös stílusú lesz tőle. Pláne feketével kombinálva a vásári csicsa kategória.

Másrészt meg borzasztó komplikált a futóműve. Tele van zsírzóponttal, meg függőcsapszeges, meg lengőtengelyes, meg millió állítócsavar. A hátsó futómű 260 alkatrészből áll, és már mindegyikben mind elkopott, ez nagyjából igaz. És iszonyú pénz rendbe tenni, egy futómű (első, hátsó) 250-600 ezer forint között áll meg. Szopás a köbön, ezért szinte az összes eladó W108-ason (W111-esen is) kattan a futómű, már nem állítható, mert berohadt, lóg, imbolyog, nagy sebességnél támolyog. Az állólámpás amellett, hogy hátul ferde háromszög lengőkaros (kis passzív hátsókerék-kormányzása van, meg vészfékezés alatt sokkal stabilabb), csupa olcsón cserélhető, iszonyú tartós alkatrészből van. Nagy eséllyel egy földből kirángatott ex-olajcsempész határmenti állólámpában jobb a futómű, mint egy csilivili 108-asban.

A 107-es baromi jó (SLC-ben), meg a W116 is. Ha már az öregekről beszélünk. Én igazából egy Pontonra vágynék, buta szürkében, kis pöttydísztárcsákkal, fingmotorral, teli faltdach-hal.

UnvincibleUbul!:[I] 2010.01.18. 00:11:25

@Alf:
De nem érted a LÉNYEGET hogy nem szórták tele az autóipart rozsdamentes cuccokkal, mert helyette korrózióvédett cuccokat tettek bele, mert töredéke az előállíási költség. A rozsdamentes egy nagyon spéci ötvözet amibe krómot nikkelt meg néha más nehézfémet ötvöznek az acéllal. (a Krupp Stahlwerk találta fel 1912-ben) Céltalan ilyeneket beépíteni. Emellett a műanyag egy filléres szar, amihez csak az alap granulátum kell meg egy szaros fröccsöntő gép. Még anyagában is lehet színezni, mindjárt 2 dolgot oldottál meg egyszerre.

mlt3 (törölt) 2010.01.18. 00:11:49

@bandiTA: "Ezt az mlt3 srácot meg nem kommentálom, abszolút nem műszaki alapokra helyezte a mondandóját, szépen megette, amit a sok érdemi munkát nem végző marketinges megrágott neki."

Talan cafolhatnad azokat amiket elmondtam, konkretumot nelkulozo bebofoges helyett. Nos? Hallgatlak, mernok ur. Meselj nekunk az autogyartasrol.

McK (törölt) 2010.01.18. 00:12:40

@Csikós Zsolt: Jól tudom,hogy ezen kombi merci szintezős?
Mert ebben az esetben ugye a féltengely,már ha csuklós,mindíg ugyanott ,ugyanabban a szögben áll!

Ez okozhat kopást,és rázást.
A ciki az,hogy volt 123-am,és nem emlékszem,hogy néz ki a hátsó futóműve,lehet,hogy keverem a BMW-ével.

tams9 2010.01.18. 00:13:16

remélem közelednek az álláspontok és mindenki békében tér nyugovóra.
Jó éjt az összes fórumozónak!

McK (törölt) 2010.01.18. 00:17:58

@McK: illetve ha mindíg nem is,de legtöbbször.

mlt3 (törölt) 2010.01.18. 00:19:16

@McK: "Ezen tudományomat azaonban megsüthetem,ha egy idóta kijön elém,ha egy hülye elalszik,ha egy szarvas elém ugrik."

Igen, altalaban nem szoktak megkerdezni, hogy szeretnel-e csattanni. Ha atjon valaki a savodba, ott a hajadba kenheted a tudast, egy eros karosszeria, bekotott ov, meg mukodo legzsak segit csak.

Ha pedig az emberek annyira "biztonsagmaniasak" lennenek, mint ahogy azt itt szajkozzak nehanyan, nem lenne annyi hulye, akit azert gereblyeznek ossze a mentosok holtan a susnyasbol, mert nem kototte be magat.

Alf (törölt) 2010.01.18. 00:23:20

@mlt3: nem tudok minden modellt a regi megfelelojevel osszehasonlitani, csak a sajat tapasztalataimra hagyatkozom, meg persze sajat elfogultsagomra.

Szerintem pedig nem feltetlenul igaz, hogy egy 30 eves auto kenyelmetlenebb a mai autoknal, ha ez igaz egy ket modell kesobbi verziojara akkor sem.

Vehetsz eurobox helyet regi csatahajot, es nyujtozkodhatsz.

En 195 cm vagyok, nagyon keves az az auto, amelyben hatul jol elvagyok.

mlt3 (törölt) 2010.01.18. 00:32:23

@oszkapiszka: "Az nem zavar, hogy volvóból kiszerelték a motort meg a váltót?"

Mindkettoben ott a motor. Egyebkent az utkozesi energia tulnyomo reszet a lokharitot tarto 2 hosszanti energiaelnyelo elemnek kene elnyelnie, a Volvo pedig mint egy tangoharmonika csuklott ossze, meg hatul, a C-oszlopnal is megrogyott a teto.

"Ez a "teszt" amúgy egy ezerszer lerágott csont, nagy botrány is keveredett belőle, a renault is elég szarul jött ki ebből a "fizetett hirdetésből""

Dobjal csak szepen nehany linket erre a "botranyra". Bizonyara sokat foglalkozott vele a sajto :)

mlt3 (törölt) 2010.01.18. 00:34:43

@Alf: "Szerintem pedig nem feltetlenul igaz, hogy egy 30 eves auto kenyelmetlenebb a mai autoknal"

En meg konkretan tudom, hogy igen. Az E21 kivetelevel az osszes 3-as generacio megvolt, es modellvaltasrol modellvaltasra kenyelmesebb es masszivabb lett. Minden autot a sajat elodjehez hasonlits.

mlt3 (törölt) 2010.01.18. 00:38:53

@Alf: Nem akarlak tulzottan elszomoritani, de egy Rolls-Royce beltereben sem fogsz pl 3 cm vastag tomor fabetetet talalni. Az ugyfelek nem igazan dijazzak, ha karambolnal faszilankok repkednek az utasterben (amugy a betet a legtobb autoban valodi fa, csak a reteg vekony). A fembevonatu muanyagok szinten kisebb serulest okoznak, es kevesbe hidegek, mint a tomor fem. Kevesbe kellemetlen erzes hozzajuk erni.

Alf (törölt) 2010.01.18. 01:01:53

@mlt3: hat az enyem es egy mai C5-ös összehasonlításánál pedig messze veri a 40 éves kényelem a mait. (persze nem a kütyük)

A rolls-royce-ról tudom, hogy furnír van, mert ismerek olyat, aki furnírozott rollst.

UnvincibleUbul!:[I] 2010.01.18. 01:04:01

@mlt3:
Minek tapizni a nyomorult berakásokat a műszerfalon, mikor azok csak az összahtást javítják. valahogy ezt a z esztlenséget mikor valami majom autósfirkász végigtapizza a műszerfal tetejét 10 körömmel és megállapítja hogy rossz fogású műanyag. a kurva életbe, hát már itt tartunk, műanyag az is.

A kilincs viszont ha krómnak látszik legyen is az, azt csak kiszálláskor fogom meg, de akkor koppanjon rajta fémesen a gyűrű pereme, és látszódjon ahogy gyöngyökben lecsapódik rajta a pára. Egy ilyen részlet nagyon sokat tud dobni az összahtáson. plána ha mellette sötét az ajtókárpit.

mlt3 (törölt) 2010.01.18. 01:10:40

@Alf: Milyen 40 eves C5od van? :D

Azt meg el ne meseld mar nekem, hogy a DSben tobb hely van es kenyelmesebb, mint a C5ben.

C5, akkora belterrel, mint egy nappali:
static.taume.com/image/2008-Citroen-C5-Interior.jpg

Ehhez kepest a DS belul akkora, mint egy Matchbox:
de.wikipedia.org/w/index.php?title=Datei:1974_Citroen_D-Special_dashboard.jpg

Bandi_jóválasztás (törölt) 2010.01.18. 01:33:50

Nagy tisztelettel kérdezném: átmeneti 1-2 évre, olcsó (inkább 500e mint 1M), olcsó fenntartású, utcán parkolóra ki mit mondana?

aachi2 2010.01.18. 02:57:49

"magyarázta két, Somogy megyét elborító pöffentés között, macskával a vállán."

kész! :DD eddig azt hittem ilyenekt csak douglas adams tud írni :DDDD

mucsácsó (törölt) 2010.01.18. 04:06:21

Vaze! Én ezek után kalapáccsal verném szét az autót, és még maradna is energiám.

Rocko- 2010.01.18. 06:53:07

@Dennis01: kb. 5 komment kell hozzá és rá lehet ismerni.

becsületesnepper · www.becsuletesnepper.hu 2010.01.18. 07:04:27

@BeeTm:
Na ezt én kihagytam. majd legközelebb rápróbálok!:)

misinator 2010.01.18. 07:15:03

@tanmedve: Pár éve láttam egy riportot a Merci-gyárról a Vox-tv autós magazinjában. Azt mutatták be, hogy az autót sok helyen nem csavarozzák, nem ponthegesztik, hanem kétkomponensű ragasztóval ragasztják robottal, mintha tortát díszítenének. De nem apróságokat, hanem az egész oldalát a tetejével stb. bemutatták, hogy mennyivel erősebb a ragasztott küszöb, mint a ponthegesztet. Az biztos, hogy ez az autó sokkal biztonságosabb, mint a hagyományos kötések alkalmazása! Sajnos azzal, ha megérné a 30 évet, nem fog tudni semmit kezdeni egy fan.
Abból már nem lesz veterán autó, az is biztos...
Valahol említettétek, hogy az újonnan vett Albim nem éri meg a 15-öt. Ez Nekem is rossz, de gondoltatok arra, hogy pár éve még vehettetek nyugodtan tizen-huszon éves autókat rajongásra-használtra(!).De mit fogtok tudni venni a MOST gyártott autókból használtat öregen,mondjuk, mondjuk tíz évesen:-( Mert hogy azon semmit nem fogtok bütykölni...Egy-két hiba miatt komplett csere, vagy komplett autócsere.
Ahogy írtátok, már a 123-as is heroikus küzdelem a lakatosoknak, minden el fog enyészni a küzdelem dacára is, hacsak nem tartjátok sötét, semleges gázzal feltöltött tartályban...Vagy nem alvázas...
S ez szomorú. Nagyon szomorú:-(
Emiatt addig kell kiélvezni ezeket, amíg finanszírozható módon lehet veteránozni!

csuvel 2010.01.18. 07:31:14

A cikk jó volt, bizonyos kommentekért pedig kár!

Lowtyo 2010.01.18. 07:43:30

zolti! vegyél már a karesznak egy normális kályhát!

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.01.18. 07:51:42

Hehh, az év legdurvább napján, hazafele mentem Siófokról, másnap Tab-Pécs táv, a takarítatlan utakon...
...de megúsztuk! Az Escort is meg én is (mondjuk Pécsen nekem jöttek, de az nem igazán rajam múlt...)

Egyébként meredek hogy milyen hibák jönnek elő, egy öreg autón... Ezért használok én inkább egyet, amit rendberakok, azon nincs akkora szívás, mint egy ilyenen, vagy legalábbis hosszabb időre nyúlik el.

Csikós Zsolt 2010.01.18. 08:23:07

@McK:

Ez egy érdekes felvetés. SZintezős, persze, bár azért berugózik. Ja, elfelejtettem majdnem, egy 280-as állólámpából van benne a diffi. Akkor nem ez a hiba. Különben megrángattuk a féltengelyeket, a csuklókat megcsavargattam, amikor betettük a diffit, és tök jók voltak. Persze ez nem egzakt, de a régiek például pocsékak voltak, akadt az egyik, lötyögött a másik.

Csikós Zsolt 2010.01.18. 08:24:32

@McK:

Különben ugyanaz, mint a BMW-é, segédkereten ferde háromszög-lengőkarok, csak kicsit vastagabb a segédkeret.

Csikós Zsolt 2010.01.18. 08:26:38

@mlt3:

Hehe. Ez a biztonságmánia ott kint, Németországban, ahol élsz, tényleg a biztonságról szól, de nálunk, Mo-on megnézed, és az emberek fele nem köti magát. Mert a 11 légzsák kell, meg az ABS is, de az öv kellemetlen.

Tudod, annyi a légzsák, hogy nincs az az isten, hogy nekem bajom legyen, nem is kötöm magam :-)

Csikós Zsolt 2010.01.18. 08:34:09

@mlt3:

Ő, bocsánat, én tudom, miről beszél. A Citroen hidropneumatikáján generációról generációra keményítettek, a mai C5 már sokkal közelebb van az acélrugós kocsikhoz, mint az Xm volt, az mint előtte a CX volt, és a CX sportkocsi a DS-hez képest - én meg ezeken mentem végig. Mentek a hagyományos, nem-billen, precízebben-kormányozható, kiszámítható viselkedés felé. A DS tényleg nagyon fura, aki szereti a kretén dolgokat, meg a teljes elszigeteltséget, annak egészen kivételes. És az ülése is két, óriási szivacs, nincs ott ergonómiai tudomány, egyszerűen csak akkori, szuperpuha fotel, nem más. Annak is van egyfajta komfortja, ami ma ismeretlen, bár hosszú úton persze jobb a keményebb ülés, mert ez nem ad rendes alátámasztást. De én értem, miért sokaknak kényelmesebb a DS, mint bármi, ami mai. Elöl különben nem olyan szűk, vagyis igazából semmi nincs útban szinte bármekkora vagy, hátul a lábtér nagy, a fejednek korlátozott a hely, meg széltében iszonyúan, tehát hárman oda be nem ültök. Vagyis biztos van, aki megpróbálja, de úgy szörnyű.

Sopánka76 2010.01.18. 08:38:55

Köszönjük Csikós úr, megint tanultunk valamit!
Csak így tovább, hajrá!
Én is a fitt műszaki állapotot tartom a legfontosabbnak! Nem kell ahhoz Daimler-Benz!

KaPé 2010.01.18. 08:54:13

Egyik nap elmentem Era mellett, békésen álldogált a ház előtt. Integettem is neki, bár nem biztos, hogy megismert... Az ő korában, ugye. :-)

w126sd 2010.01.18. 09:10:01

Sztem vegyünk Csíknak egy w126-ost,mer ami jó,az jó!!!!!!
ERA-t meg bontsák el Czimbuláék.
Csíkost a pártba!!!!

Alf (törölt) 2010.01.18. 09:21:50

@mlt3: "DS belul akkora, mint egy Matchbox:"
hehe, én legalább nem beszélek olyanról, amit még csak nem is láttam.

www.nuancierds.fr/interieurs/beige%20thol%20cuir%20brun%2073.jpg

www.nuancierds.fr/INT%20scarabee%20ocre.htm

én is azt tudom mondani, amit te, próbáld ki, meg fogsz lepődni. Epedarugós fotelek elöl - hátul, egyetlen veszélye az egésznek, hogy el akarsz aludni, olyan, mintha otthon tévéznél, pedig épp mész. Nekem hosszú távon is kifejezetten bejön, mert tudok benne ficánkolni, nem áll be a hátam.

Ma már nem tekintik autóba illő kényelemnek ezt, így szinte összehasonlíthatatlan a c5 és ds, de én nem lennék ennyire biztos még az elfogultságomat is levonva abban, hogy mindegyik mai autó kényelmesebb az elődjénél. sőt.

Apám 2.generációs focusa szinte szó szerint fapad a bátyám 1. generációsához képest, bár van benne ülésfűtés, de az nem változtat azon, hogy pl hátul kb elviselhetetlen az utazás hosszú távon.

streetsta · http://managertoys.hu/ 2010.01.18. 09:40:26

@mlt3: Pontosan erről beszélek. Semmiféle rosszindulat nincs abban, amit mondtam - remélem nincs üldözési mániád, mert az nagyon kellemetlen dolog. A hangok mondták nekem is.
Gondoltam, hogy a munkád minőségére kényes vagy (nagyon helyes!), ezért is mertem megemlíteni, hogy akkor a stílusodra is lehetnél igényesebb.
Meg arról is, hogy senki nem tudja, ki vagy (ez az általad leugatottak számát tekintve lehet, hogy mostanra már tényleg nem is nagy baj), folyton változó nikkek mögé bújva (üldözési mániát említettem?) csörteted a kardodat, pontosan úgy viselkedsz mint azok a szocializációs folyamat elején lévő tizenévesek, akik a net által biztosított névtelenség által magukat védettnek gondolva a legnagyobb meggyőződéssel csinálnak olyat, amihez soha az arcukat nem adnák, személyes párbeszédben fel sem merülhetne.
Ami pedig a nevelést illeti: dehogynem akarsz te megnevelni. Engem, meg mindenkit. Folyamatosan. A dolog szépséghibája, hogy ha normális hangnemet ütnél meg, akkor a saját szakterületeddel kapcsolatos gondolataid sokkal jobban célt érnének (még azt a tényt is kevésbé kérnék rajtad számon, hogy mivel a mindennapi megélhetésedet biztosítja, erősen elfogult is vagy az autóipar jelenével és jövőjével kapcsolatban).
Hidd el, tökéletesen jó térfélen állok, nincs szükség arra, hogy hirtelen bírói szerepkörbe helyezve magadat sípolgassál, meg integessél, hadonásszál indulatoskodjál. Egyébként meg nem szeretem a focit.

malenykij polgar · http://mbybk.blog.hu 2010.01.18. 10:33:45

@misinator: >Abból már nem lesz veterán autó, az is biztos...

Ez olyan kávézaccból történö jósolás, nemde?
Nagyon kevés autóról merném itt és most kijelenteni, hogy sehol sem lesz húsz vagy harminc év múlva. Te mire alapozod ezt a magabiztos kijelentést? Nem kellene adni egy esélyt az autónak és csak huszonöt év múlva okoskodni?

trakee 2010.01.18. 10:49:34

Remek írás megintcsak Zsolt! És de szép nap is volt! Én éppen a kis Porschéval toltam a havat (persze saját eszkábált hótolóval, hidraulika nélkül :D) aztán elindultam szánkózni, szintén a trakival (szánkózás nem lett persze):D Mókás volt kikanyarodni a letaposott havas útra, mikor az utolós, 5. fokoztaban túlpörgő kerekekkel keresztbe csúszott a traki :)Mindenki hülyének nézett, mert egész nap csak vigyorogtam, és kinn pöfögtem vele...

UnvincibleUbul!:[I] 2010.01.18. 11:04:01

@malenykij polgar:
Attól függ hogy mennyit használja, évi 5000 km mellett akár elhúzhatja ítéletnapig is.
Gyakorlatilag a behurcolt kocsik 90%-a így is bőven 300e km felett jár, visszatekerve 150e-re, mert a tapló magyar ahhoz van hozzászokva hogy az itthoni kocsik 150e felett már szét vannak esve.
Naná, mert kb ilyen az egész autótartáshoz való hozzáállása az egész népségnek, hogy jobb helyen különbül néz ki a dupláját futott állomány is, aztán akkor a faszikám belevág még 100e-t akkor már ugye 400e-nél jár és akkor jönnek elő a komolyabb csereigényes tételek, és a barom azt hiszi hogy még csak 250e-nél tart a kocsi. Pedig zokszó nélkül ledarált 400-at. Emellett még a korrózióvégelmet kéne megoldani úgy 30 évre, mondjuk dupla réteg elektrogalvanizálással, aztán csók.
Ott vannak az első Audi 100-ok (galvanizáltak) amelyiknek a kasznijához még nem nyúltak, és nem baszták le fémig a padlólemezt mikor csereberélte a paraszt a kerekeket akkor szem rozsda sincs rajta, aztán kb 27 évesek átlagban.

csesztergom 2010.01.18. 11:23:58

Isten áldja meg Csikós Urat!Ilyen írások kellenek nem fáraszt a részlet, sőt oltári jól esik.Én is mazochista vagyok egy 53 as Opel olympia Rekord- al birkózok 79 óta. Volt
mv. ja jártam vele melózni, de most újra javítom mert az állsban is romlik.Feleség toleráns a család is szereti.Van nekem is egy Kareszom totálisan átélem az akna fílinget sőt nincs is jobb buli mint kínlódi.Csikós úr csak így tovább vagy mégjobban várom a következőt és nagyon gratulálok.Üdv minden veteránosnak!

McK (törölt) 2010.01.18. 11:34:53

@Csikós Zsolt: Igen,megnéztem ma egyet alulról.
Engem egy belső csukló szopatott így le,mire rájöttem.
Annyi különbség volt,hogy gázadásra JOBBAN rázott,mint terhelés nélkül.

McK (törölt) 2010.01.18. 11:35:55

@streetsta: Így kell ezt,gratulálok.
Pontos helyzetelemzés..
:D

McK (törölt) 2010.01.18. 11:42:13

@Rocko-:
"erről már hallottam. ;) ha letolod a képed legközelebbi találkozóra beszélgetnék erről."

Őőő..hol is?
:O
És főleg,milyen találkozóra?
Nem nagyon járok találkozókra.
Vagy csak nem úgy hívják őket?

misinator 2010.01.18. 12:20:17

@malenykij polgar: Nem kávézaccból, az pontatlan, hanem marhabelekből a Mars-mezőn...
Ha VÉGIG olvastad volna - nem csak s nem leginkább - az előző hozzászólásokat, akkor nem hu-hu-hu-humorizálnál...
Ha ezek után se érted, hogy mire gondoltunk /nem a kilométer teljesítményre/, akkor légy szives írj újra, a kedvedért összeollózom őket.

Csikós Zsolt 2010.01.18. 12:20:53

@McK:
Belsőség-találkozó. Jó dolog, hangulatos, mindenki megtalálja a saját zsákfoltját.

Ciri 2010.01.18. 12:22:20

@Csikós Zsolt:

Szép volt Zsolt, köszönjük !

Katira meg vigyázz, mint a két szemedre, mert meg sem érdemled :))))

misinator 2010.01.18. 12:26:34

@misinator: ...nem csak s nem leginkább az én hozzászólásaimat....
Bocs.

misinator 2010.01.18. 12:41:53

@misinator: Na jó, egy két példa: Szétszerelhetetlen, javíthatatlan műszerfal, motorvezérlő panel, műanyag vízcsövek, hajszálvékony vezetékek, lehetetlenül filigrán csatlakozók, nagyságrendekkel precízebb illesztések, mint 20 éve...soroljam még?
Azokat hol fogsz beszerezni 30 év múlva, ha teszem azt Neked tetszik egy kis sorozatú mondjuk Kia /mindegy a tipus/. Miért nem foglalkozik szinte senki már most (!) a bálna Mercivel deannál inkább a 126-al. Mert még nem olyan szemlélettel volt tervezve / összetett elektronikai rendszerek, olvadó kábelcsoportok/

totalcar.hu/tesztek/merciw140/

Jó olvasást!

admi 2010.01.18. 12:42:34

nekem w115 230.4 esem van.nagyon szeretem bár néha az idegeimre megy:d én is a kareszhoz szoktam fordulni ha valamit nem tudtam és mindig jo tanácsokkal látott el.nagyon ért az öreg mercik nyelvén.sok szerelö megirigyelné a tudását.:)

Rocko- 2010.01.18. 13:01:34

@McK: jól mondja @Csikós Zsolt: Belsőség találkozó, megéri.

misinator 2010.01.18. 13:28:45

malenykij polgar

Eszembe jutott egy kitünő cikk:

totalcar.hu/magazin/kozelet/2tulaj1/

misinator 2010.01.18. 13:37:22

@misinator: sajnos a cikk másidik részét nem találom, pedig ott a többi márka szerepel, valószínű a Tied is.
Szóval TE ezeket hogy is akarod 30 éves korukban üzemben tartani!?

SupaCow · http://magnezia.blog.hu 2010.01.18. 13:37:58

Azta.. végigolvastam. Mély tisztelet a kitartásért, és az alapos cikkért.

malenykij polgar · http://mbybk.blog.hu 2010.01.18. 14:16:47

@misinator: Végigolvastam. Van két youngtimerem, emellett egy céges autót hajtok. Nem értem, hogy miböl vizionálja bárki is azt, hogy a mai autókból nem lesznek oldtimerek. Ennyi, nem több.

malenykij polgar · http://mbybk.blog.hu 2010.01.18. 14:19:17

@misinator: Nyugi, 24 hónapon belül be kívánok spájzolni egy bálnát. Ha majd 25 éves lesz (ami nincs messze), beszélhetünk. Ebben nem a totalcar cikkeinek hiszek, hanem a használtpiacnak és a gyártó alkatrészellátásának. A többit bízd ide.

automániás 2010.01.18. 14:25:02

kellenek az ien régiauto buzik mert különben hogy maradnának meg ezek a tipusok és mivel múlatnánk az időt a szabadságunkon? nekem egy 740-és volvóm van de van mindig rajta valami amit lehet csinálni és nagyon jó érzés egy öreg de jó autóval mászkálni az utakon

zassz 2010.01.18. 14:31:22

Mostmár értem! Én 66. dec 5-én hajnalban születtem, a seggemen állítólag 3 ágú csillag volt, meg nem erősített hírek szerint. Most meg két verda orrán tolom (nyilván nem egyszerre egyidőben). Sajnos egyik sem youngtimer, vagy veterán még. eddig is nagy élvezettel ovastam a cikkeidet, csak - lévén nem vagyok egy szerelő mágus - nem volt mit kommentelni hozzá, de a fent írt időponttal sokminden tisztázódott. További sok sikert, ha ismét, újra lesz veteránom - mert sajnos egyik sincs már meg, újat beszerezni nős emberként...hát ugye tudjuk, írok majd bővebben.

AzHofi 2010.01.18. 14:42:54

Csikósúr, eszem a lelkét, nekünk közös lehet a karmunk, vagy valami. Ugyanakkor van a születésnapunk, ugyanfődvári a nyaralónk, és szeretjük a háromágú csillagosat. Egyszer majd rúgjunk be. Én a kikötőben a matrózkocsmában szoktam melegíteni, aztán reggelig kint a mólón szoktam horg... összehangoltan támadni a májamat. Persze csak tavasztól őszig, koratélig, amíg kitart a tízmázsa tüzifa :-)

Alf (törölt) 2010.01.18. 14:43:07

@misinator: el is ment tőle az életkedvem...

Krisi 2010.01.18. 14:44:00

nem tudom, eddig hányan írták, de az a citromsárga állólámpás valami bitang jól néz ki!

Suttora 2010.01.18. 14:48:29

@Krisi: Asszem még nem írta senki, de egyetértek. :) Mintha ebből a Merci reklámból lépett volna elő:

www.youtube.com/watch?v=kybh3ntL33o

CSÖRR-CSI££ 2010.01.18. 15:07:33

@Csikós Zsolt:

Bocs Zsolti, hogy kijavítalak, de nem gyűlölködésből említettem a felgyújtást, hanem azt írtam, hogy szívesen segítenék... Neked
-ha egyszer úgy döntenél.
(persze ez sem igaz szószerint, csak amolyan szófordulat -bár annak egy kicsit durva :).
Anno egy pandás poszt kommentjében írta valaki sok SZMÁJLIVAL, hogy ha egyszer úgy döntenél, ő szívesen segítene. Erre írtam (szintén szmájlival, ha jól emléxem), hogy én is.
Ez inkább csak poénkodás volt. Nem az a fajta vagyok, sőt... én is gyűlölöm a vandalizmust.
Abban az időszakban elég sokat szívtál a Pandával (pld: Pécs felé, mínusz sok fok hideg, full család az autóban stb), de többen valahogy ezt nehezen bocsájtottuk meg a Pandának, mert nem egy oldtimer. Youngtimernek sem egy jellegzetesen karakteres, amolyan igazi egyéniség, hanem az autógyártásnak éppen abból az évtizedéből származik (kockakorszak), amikor az autóiparban sok típus esetében az olcsóság egyúttal borzasztó stílustalansággal és igényteleséggel is párosult.
Annyira viszont nem is legendásan szar, hogy az életben maradása láttán bárki is felkapná a fejét és elégedetten csettintene, hogy: "ejha, ez mán döfi!"
-szóval nem értjük, hogy egy Csikószsolti mi a fenét kínlódik egy ilyennel, amikor állnak ott a garázsban arra sokkal méltóbbak is.

Ha Neked mégis ennyire a szíved csücske, akkor viszont én kérek bocsánatot (a többiek nevében is, akik nem igazán tisztelik) és ígéretet teszek, hogy a továbbiakban Panda -témakörben nagyon körültekintően és tapintatosan fogok eljárni.

Üdv és písz :)

Herman 2010.01.18. 15:08:38

Szerintem minden autógyártónak megvolt a klasszikus aranykora, és SOHA SEM SZABAD leértékelni a jelent!

Az igaz, hogy a mostani, "vedd meg, használd, dobd el" szemlélet terjedt el a világban, de ne feledjétek, hogy ez NEM MEHET SOKÁIG!

maguk a fejlett ipari országok jönnek majd rá, hogy ezzel a szemlélettel a földet és a rajta élőknek az életét teszik tönkre...

A környezetpusztító, káros folyamat sajnos úgy néz ki, visszafordíthatalan,de van még remény.

A tartós, klasszikusan megbízható gépekre lenne igény, de sajnos a lobbisták célja a fogyasztás szintbe tartása. az örök mókuskerék.
Erre találták ki a gyakori modellfrissitéseket!

(régebben 8-11 év, most már 2-3 év)

A nép persze örül ennek, csak arra nem gondol, hogy ezzel a saját jövője is bizonytalanná válhat a túlfogyasztás, környezetpusztítás által!!

tanmedve 2010.01.18. 15:10:56

@misinator:"Szétszerelhetetlen, javíthatatlan műszerfal, motorvezérlő panel, műanyag vízcsövek, hajszálvékony vezetékek, lehetetlenül filigrán csatlakozók, nagyságrendekkel precízebb illesztések, mint 20 éve...soroljam még?" Tegnap egy fél napon át ezekre a megoldásokra próbáltam célozni. Ha valaki tüzetesen megvizsgálná a többségükről kiderülne , hogy nem a biztonság igénye hanem az olcsó gyárthatóság miatt kerültek a gépekbe. A profi marketinges pedig megoldja hogy mindenki bevegye hogy a szerelhetetlen műszerfal pl. biztonsági követelményeket elégít ki

Herman 2010.01.18. 15:11:21

Ém imádom a 70-es, 80-as évek gépeit, azok még őszinték voltak.

Manapság túl sok az egyengyártású, tök egyforma modell, mindenki egymást utánozza, alig van egyéniség, (persze, azért még van, de nem a népautókategóriákban)

Alf (törölt) 2010.01.18. 15:23:06

@Herman: hát amíg profitkényszerben vannak az autógyártók (is), addig ez nem lesz másképp.

:(

Herman 2010.01.18. 15:32:18

@Alf:

Persze...tudom. Nem lehet minden gyár Bristol jellegű kis nonprofit manufaktúra :D:D

Herman 2010.01.18. 15:37:47

De én sajnos előre látom, hogy ELGAGYISODIK itt minden...

Látjátok, Kína mindent felvásárol, lassan, de biztosan.. TÖMEGGYÁRTÁS lesz A TÖMEGKÚLTÚRÁNAK...

Akik pedig konzervatívok, netán kissé bogaras reneszánsz szelemmiségűek, azoknak mi marad a jövőben, mondjuk 10-20 év múlva??

Számos cikket olvastam itt is, máshol is...a Merci se a régi, stb...már a prémium kategóriákban is elkezdődött!

misinator 2010.01.18. 15:52:33

@Alf: köszi, hogy megkerested, egy irgalmatlanul lassú gépnél voltam ekkor. lassabb volt, mint...mint... Benz első háromkerekűje:-)))
Nem akartalak elkedvetleníteni se Téged, se másokat:-((((
Sőt soraim közt arra biztattam, hogy Ezeket a most veteránnak számító AUTÓKAT becsüljük meg.

misinator 2010.01.18. 15:55:48

@malenykij polgar: Lóval imátkozni...:-)
nem foglak győzködni, nem érted a mondanivalóm...:-(

Csikós Zsolt 2010.01.18. 16:00:42

@CSÖRR-CSI££:

Oké, oké, csak agresszióból kijut elég, a gyújtogatásról meg ilyen dolgok jutnak az ember eszébe. Nem akarok dacosat játszani, ezért nem is nagyon kommentelem a Pandát érő vádakat, de én szeretem, kifejezetten, akármilyen kis szar. Tök jó használni, boldog lelke van, nekem nem az a minimálautó, ami mindenki másnak. És igazából, annyira nagyon nem örülök neki ha bántják, csak Magyarországon öreg Mercit lehet dicsérni, mert Merci, Fiat Pandát nem illik, mert olasz, értéktelen és kicsi.

Na, inkább kussolok, mert jön Ciri - szintén Pandát gyújtogatni.

gnme 2010.01.18. 19:29:37

@Alf: sok a léhűtő, azért vannak profitkényszerben. Az ilyen dögöknél (multi, ahol a konszern erő kifejezéssel hülyítik az embert) úgy van, hogy két alkotó fejlesztőre jut körülbelül tizenöt darab léhűtő kommunikáló, termelésirányítási szotvert hülyénpüfölő, és megmondó ember. Szarjankó. Ingyenélő.

A fejlesztőt nem becsülik. Pedig az ő eredményeiből élnek majd az elkövetkezendő évtizedekben.

Na .. megyek hósielni.

www.youtube.com/watch?v=z1fGD_gTxTo&feature=related

mlt3 (törölt) 2010.01.18. 20:20:36

@Alf: Ultem DSben, es C5ben is. A DS a C5hoz kepest egy matchbox, ami honaljban szorit. Nekem a kenyelem meg ott kezdodik, hogy elferek. Viszont baromira nem talalom kenyelmesnek, ha a pudingfutomu miatt a kanyarban megcsokolom a B-oszlopot. Jol tette a Citroen, hogy kemenyitett.

mlt3 (törölt) 2010.01.18. 20:23:29

@tanmedve: "Tegnap egy fél napon át ezekre a megoldásokra próbáltam célozni."

Nem, te tegnap baromsagokat hordtal ossze 1000 darabos tesztszeriakrol, meg olyan tervezesi elvekrol, amikrol halvany fingod nincs.

"Ha valaki tüzetesen megvizsgálná a többségükről kiderülne , hogy nem a biztonság igénye hanem az olcsó gyárthatóság miatt kerültek a gépekbe."

Segitek, Einstein: a legtobb uj anyag azert kerul az autokba, mert korszerubbek, erosebbek, tartosabbak. Persze nyugodtan megvizsgalhatod oket a sok eszeddel, tenyleg kivancsi leszek, mit hozol ki belole :DD

misinator 2010.01.18. 20:30:09

@mlt3: Remélem az én MAI mondanivalómban nem találsz kivetnivalót!:-)

mlt3 (törölt) 2010.01.18. 20:33:34

@misinator: "Na jó, egy két példa: Szétszerelhetetlen, javíthatatlan műszerfal"

Hulyeseg. Javithatoak a mai muszerfalak, vannak hozza specialis anyagok, egy felfurt kihangosito lyukait is siman eltuntetik. Viszont nem fogjak tobb darabbol csinalni, mert szarabbul torik (illetve deformacio helyett torik), kevesbe stabil, es idovel jobban fog nyekeregni.

"motorvezérlő panel"

Aruld mar el, melyik autodban adta meg magat a motorvezerlo.

"műanyag vízcsövek"

Ez miert is baj? Az a baj, hogy fogalmad sincs rola, mire kepesek a mai muanyagok.

"hajszálvékony vezetékek"

Minden vezetek az adott fogyaszto aramfelvetelere van meretezve (plusz biztonsagi tartalek), nem ertem mi bajod.

"lehetetlenül filigrán csatlakozók"

Ez nem igaz. A mai csatlakozok jobban reteszelhetoek es jobban birjak a razkodast, mint a regiek. 1 db erpar kedveert meg senki nem fog egy 40 kamras aljzatot berakni neked, ezt felejtsd el. A csatlakozok mindig akkorak, ahany erre teljes felszereltsegnel szukseg van, illetve bizonyos vezerloegysegnel nehanyat mindig lefoglalnak jovobeli hasznalatra.

"nagyságrendekkel precízebb illesztések, mint 20 éve"

Ez valoban igy van, de miert baj, ha ma mar nem tudod bedugni az ujjad 2 elem kozott?

"soroljam még?"

Nyugodtan.

"Azokat hol fogsz beszerezni 30 év múlva"

Nem akarlak elszomoritani, de pl az 1982es E30asokhoz kapni meg motorvezerlot. Megis mi alapjan feltetelezed, hogy a mai modellekhez nem lesz alkatresz?

mlt3 (törölt) 2010.01.18. 20:36:31

@CSÖRR-CSI££: Most miert, a Panda egy tok jo motorizalt bevasarlokocsi. Csak nem kell azt hinni, hogy tankban ulunk :)

mlt3 (törölt) 2010.01.18. 20:41:08

@gnme: "sok a léhűtő, azért vannak profitkényszerben."

Rossz hirem van, egyreszt az autogyartas sosem mukodott jotekonysagi alapon. Henry Ford sem emberbarati szeretetbol keszitett olcso autot, hanem mert kibaszott sokat akart belole eladni. Masreszt az allitasod hulyeseg, minden autogyarto folyamatosan reszel a szemelyzeti koltsegeken, es amit csak lehet, kiszervez. Sajnos olyan helyeken is, ahol nem kene, es bizonyos reszlegeknel mar csak az osztalyvezeto belsos, mindenki mas szerzodeses. Enyhen szolva is vicces az a Moricka-logikaju feltetelezes, hogy a mai gazdasagi viszonyok kozott barmelyik gyartonal malmozna barki is. Ha megprobalnad, 2 percen belul a kapun kivul talalnad magadat.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2010.01.18. 20:45:15

@mlt3:
Talán vagyunk úgy néhányan, akik azt gondoljuk, hogy a költségtakarékosság jegyében még a komoly autógyártók is követtek el súlyos hibákat. Talán nem volt véletlen a Mercedes bejelentése 2007 évvégén, hogy a jövőben visszatérnek a megbízhatóság hangsúlyozására. Azt gondolom, nem mindig a tartósabb anyag kerül a kocsikba. Egyes gyártók (nem nevezek meg egyet sem, nem szeretnék sértődést) sportot űznek abból, hogy kritikán aluli autókat dobnak piacra.

misinator 2010.01.18. 20:50:18

Belemehetünk tételes polémiázásba:-)
Dec tudod az ördög a részletekben rejlik:-)
Az egyik amire gondoltam, hogy a gyártás optimalizálással /anyag, méret/ az egyszerű pl. bütykölni szerető tulajok nem tudnak mi kezdeni. Pl. Egy 30 éves Grundig rádiósmagnót bármelyik műszerész megtud javítani /mert a tulaj szívéhez nőtt/, de egy pár éves CD játszó már javíthatatlan, de nincs hozzá pl. az én KENWOOD-omhoz lézerdióda:KUKA/.
Tehát vagy technikailag v. anyagilag irracionálissá válik a javítás.
A másik, amire utaltam, hogy a mai autók rendkívül tartósak: km-ben! Érthető, még a modellciklus alatt kiderül, ha valami nem vált be,mert van aki százezreket csavar bele rövid idő alatt. Van rá példa: Pug 307 első két éve/
Viszont a naptári üzemidőben nem érdekeltek a gyártók: legyen megbízható 10-20 évre, de tovább felesleges. Ez is racionális, csak a veteránosoknak nem kedvező.
Az alkatrész beszerzés az úgynevezett prémium márkáknál tényleg nem gond/nem az árra gondoltam/, de a tőlük kisebb presztízsű(?) márkáknál már igen:-(
Na,valami ilyesmi.

mlt3 (törölt) 2010.01.18. 20:51:36

@Herman: "Erre találták ki a gyakori modellfrissitéseket!
(régebben 8-11 év, most már 2-3 év)"

Na, hogyaszongya, 3as limok (E21 csak a neveben volt az):

E21: 1975-1983 (8 ev)
E30: 1982-1990 (8 ev)
E36: 1990-1998 (8 ev)
E46: 1998-2005 (7 ev)

A 2-3 ev baromsag, ilyen gyakran az eletben nem hoz ki senki uj modellt, mert meg a fejlesztesi koltsegeket sem tudna kitermelni. A facelift meg szinten nem mai talalmany, regen is gyurtak az adott modellen, legkesobb a ciklus felenel.

mlt3 (törölt) 2010.01.18. 20:54:13

@Mr Falafel: "Talán vagyunk úgy néhányan, akik azt gondoljuk, hogy a költségtakarékosság jegyében még a komoly autógyártók is követtek el súlyos hibákat."

Sorolj nehanyat. Marmint olyanokat, amiket te a latnoki kepessegeiddel *elore* lattal.

"Egyes gyártók (nem nevezek meg egyet sem, nem szeretnék sértődést) sportot űznek abból, hogy kritikán aluli autókat dobnak piacra."

Igen, bizonyara kedvuket lelik onmaguk szopatasaban. (Oszinten remelem, nem a Suzukira gondoltal, hisz mindenki tudja, hogy az jaPPan, es sose romlik el!)

mlt3 (törölt) 2010.01.18. 21:05:38

@misinator: "Az egyik amire gondoltam, hogy a gyártás optimalizálással /anyag, méret/ az egyszerű pl. bütykölni szerető tulajok nem tudnak mi kezdeni."

Nem ertem ezt a mondatot.

"Pl. Egy 30 éves Grundig rádiósmagnót bármelyik műszerész megtud javítani /mert a tulaj szívéhez nőtt/, de egy pár éves CD játszó már javíthatatlan, de nincs hozzá pl. az én KENWOOD-omhoz lézerdióda:KUKA/."

1) Egyreszt utalom az ilyen jellegu terelest es maszatolast, a szorakoztatoelektronikanak SEMMI koze az autogyartashoz. Nemcsak a minoseg szarabb, de ott egy 2 eves modell mar oregnek szamit.
2) 30 eves Grundig magnot megjavitanak? Na ne akassz mar hasba. Aztan milyen alkatreszbol? Ha felhivod a Grundigot, hogy kene egy kazettamechanika egy 30 evvel ezelotti modellbe, kirohognek. (Mar ha ovek meg egyaltalan a markanev, es nem adtak licencbe masnak.)

"Tehát vagy technikailag v. anyagilag irracionálissá válik a javítás."

Rossz hirem van, szinte minden mai elektronikus berendezesnel nemhogy irracionalis, de lehetetlen a javitas, miota programozhato mikrokontrollereket hasznalnak. Alkatreszt tudsz cserelni legfeljebb - amig van. De nemcsak a gyartok nem torik magukat a cserealkatresz-ellatassal, igyeny sincs ra. Mig 20 eve egy szinesteve vagy VHS lejatszo komoly ertektargy volt, ma a havi fizetesem toredekebol rohogve veszek egy masikat.

"A másik, amire utaltam, hogy a mai autók rendkívül tartósak: km-ben! Érthető, még a modellciklus alatt kiderül, ha valami nem vált be,mert van aki százezreket csavar bele rövid idő alatt."

Ezek szinte soha nem arra vezethetoek vissza, hogy ne lettek volna elore letesztelve, hanem gyartasi hibakra.

"Viszont a naptári üzemidőben nem érdekeltek a gyártók"

Pedig de. Komoly oregedesi teszteknek vetik ki a felhasznalt anyagokat, es a kesz autot is.

"legyen megbízható 10-20 évre, de tovább felesleges."

Ez nem igaz. Mutass ra egy forrast.

"Ez is racionális, csak a veteránosoknak nem kedvező."

Olyannyira "ki akarnak baszni" a veteranosokkal, hogy minden komolyabb gyarto uzemeltet Classic Centert.

"Az alkatrész beszerzés az úgynevezett prémium márkáknál tényleg nem gond/nem az árra gondoltam/, de a tőlük kisebb presztízsű(?) márkáknál már igen:-("

Most oszinten, mutass nekem EGY embert, aki teszem azt KIAval akar majd veteranozni. Vagy Suzukival.

misinator 2010.01.18. 21:29:48

Hogy mennyire különbözünk mi,emberek???
Szerencsére. Ha csak olyanokból állna, mint mlt3, disztópia lenne.
Ha olyanokból, mint én, akkor meg utópia.

Jó éjszakát.

mlt3 (törölt) 2010.01.18. 21:37:56

@misinator: Most, hogy vegre kulturaltan beszelgettunk, itt lett volna az alkalmad, hogy reszletesen is kifejtsd a velemenyedet, vagy pl hogy szerinted miben kulonbozunk.

mlt3 (törölt) 2010.01.18. 22:00:44

@Mr Falafel: Ilyen komoly ellenerv elott muszaj meghajolnom :D

Roadkill 2010.01.18. 22:05:49

@mlt3: "Most oszinten, mutass nekem EGY embert, aki teszem azt KIAval akar majd veteranozni. Vagy Suzukival."

Szerintem ugyanezt mondtak a 60as evekben az Autobianchi Bianchina Panoramicara is: "Ki lesz az, aki ilyen Trabanttal fog veteranozni, he'?"
Oszt' tobb mint 40 ev utan van olyan ember aki veteranozik vele.

En egy Lj szerias Suzukit szivesen bespajzolnek.

gnme 2010.01.18. 22:08:26

@mlt3: á, tapasztalat. Mielőtt megtámadnál, kinti vs. itthoni összevetés kiadós tapasztalata. Két fejlesztő osztály.

Én ezért (is) hagytam ott. Ingyenélőkre nem dolgozom.

Saját magamra IGEN.

Robetta 2010.01.18. 22:10:12

Szerintem pedig élmény olvasni, ahogy Hrzrasn pár pökhendi módon odavetett megdönthetetlen érvvel dugába dönti okosnak látszani akaró emberek begépelés előtti pillanatban kiötölt spekulációit.
Tanulságos és szórakoztató. Szerintem ezen a jól bevált, híres-neves stíluson kár lenne változtatni.
Most, hogy misinator vergődését végleg két vállra fektette, Misike úgy gondolja, hogy ha begépel 2 db idegen szót, elköszön, majd urasan távozik, avval minden el van intézve. Hát nincs :D

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2010.01.18. 22:10:43

@mlt3:
Nem érveltem, hanem tapsoltam, te meg jó pojácaként hálásan fogadtad.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2010.01.18. 22:15:04

@Roadkill:
Létezik a Suzuki Swift Cultus. Egyesek milliókat adnak érte. Perverz disznók. :-)

Robetta 2010.01.18. 22:17:01

Kedvenc szófordulatom:
"Rossz hírem van, te még a büdös életben nem láttál autógyárat belülről"

Alf (törölt) 2010.01.18. 22:24:24

@mlt3: szerintem te valamivel kevered, sok rosszat hallottam már a ds-ről, olyanoktól, akik "kipróbálták", de hogy belül kevés lenne a hely, ez eddig a legabszurdabb. Híresen nagyon nagy a lábtér + ráadásul síkpadlós. én 195 centimmel lazán kinyújtózom elöl és beülök magam mögé egy hűtőtáskával a lábaim előtt. A ds eleve hosszabb is, mint a c5, a motor pedig nem előtted van, hanem melletted, a 3.1 méteres tengelytáv miatt pedig nem a sárvédőíven ülsz hátul, le tudod tekerni tökig a hátsó ablakokat.

Szóval ez nekem erősen kamuszagú, sztem vérszemet kaptál, hogy mindenki neked támadt.

Szerintem nem tette jól, hogy keményített, kiveszett az autózásból valami hajókázás jelleg, ami nagyon élvezetes ám.

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2010.01.18. 22:26:20

Bennem ez a sztori olyan érzéseket kelt, mint az X-akták.
Zűr van, megoldódik a zűr és mikor már mindenki boldog, rájövünk, hogy mégsem oldódott meg, de az oka bármi lehet, a néző képzeletére van bízva.

Már látom is magam előtt megfilmesítve a történetet. Mikor már azt hiszed, hogy hepiend van, Csikós vonul a pályán a zőccségessel, a család örül, egyszer csak megint megjelenik a hang. Utolsó képkockáknak be lehetne vágni egy közeli képet egy remegő féltengelyről, vagy egy épp letekeredő anyáról.

Roadkill 2010.01.18. 22:31:10

@Mr Falafel: Ez mar a perverzen tul van :)
Ezek is, mint mas autok, nehany ev mulva teljes jogu veteranok lesznek, legalabb olyan boldog, es lelkes tulajokkal, mint barmelyik mas veteran rajongo.

Attol meg, hogy valaki nem tud elkepzelni egy bizonyos marka veteran rajongojat, nem jelenti azt, hogy nem letezhet.

mlt3 (törölt) 2010.01.18. 22:51:58

@Alf: Nekem foleg szelessegre volt eleg szukos, de tolem aztan azt hiszel, amit akarsz. A rugozasarol meg nem a "hajo", hanem inkabb a "hinta" szo jut eszembe.

Csikós Zsolt 2010.01.18. 23:02:58

@mlt3:

Dehogynem. Benzintankban...

Csikós Zsolt 2010.01.18. 23:08:49

@Robetta:

Én is bírom Edét. Igazából jó az ellenpontja. Bár én nem szoktam áltatni magamat, lásd matrica, abban is benne van. Ez egy drága hobbi, napi használatnak meg sokszor szenvedés. Olcsón öreg autóval akkor tudsz járni, ha kevésért veszed nagyon jó állapotban (csak marginális típusokat kapsz így), és utána két évig csak elpusztítod, és nem költesz rá. Az a szerelős, legyen-jó fajta veteránozás igazából mánia, vagy valamiféle álomkergetés. Én mondjuk szeretem, nekem benne van a véremben. De ha valaki másnak is tetszik ez a műfaj, jöhet ide.

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2010.01.18. 23:12:19

@Csikós Zsolt:
Én is bírom.
Akármilyen névvel jön, azonnal ráismerek.
Látszik, hogy ért a dolgokhoz. Csak a frusztrált és vérig sértett emberek utálják, ahelyett, hogy próbálnák megérteni a mondanivalóját.

mlt3 (törölt) 2010.01.18. 23:15:17

@gnme: Meselj, milyen magyar autogyarnal dolgoznak tomegesen felesleges lehutok?

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2010.01.18. 23:21:08

@mlt3:
Nem tudom, hogy az autógyártóknál hogy megy, de nekem számtalan tapasztalatom van, hogy profitorientált magáncégeknél olyan emberek dolgoznak, akik a legkevésbé sem alkalmasak arra a munkakörre, amit végeznek. Ezek általában valakiknek a valakijei, akiknek akkor is igazuk van, ha nem mondanak semmit. Ha emiatt összevesznek valamelyik kollégával, a munkáját rendesen végző kolléga húzza a rövidebbet akkor is, ha neki van igaza. Ez a gyakorlat elterjedt kis hazánkban sajnos.

mlt3 (törölt) 2010.01.18. 23:27:48

@Robetta: Nem fogom emiatt basztatni, ha erre gondolsz. Csak erdekelt volna nehany konkret erv, magukat hozzaertonek gondolo emberek szajabol. Mert a rendszeres "regebben a szar is kremesebb volt"-jellegu, ures bebofogesek kezdenek unalmassa valni. Annal is inkabb, mert en is szoktam regi autokat szerelni, kicsit olyan, mint muzeumba menni. Racsodalkozik az ember, hogy micsoda primitiv megoldasokat alkalmaztak, es csiraiban felfedezhetoek a kesobbi fejlesztesek. Erdekes es tanulsagos. Az E38hoz pl sajat kezuleg keszitettem bus analyzert, mert erdekelt, hogy hogyan kepzeltek el a fedelzeti komfortberendezesek kommunikaciojat a 90es evek elejen.

mlt3 (törölt) 2010.01.18. 23:33:27

@Csumpi Hálidéj (Mk412): En meg soha nem lattam ilyet. Igaz, en meg sosem dolgoztam magyarorszagon.

Viszont hogy az autogyartoknal barki is lebzselne, netto hulyeseg. Pl telefonkonferencian ha van egy 20 perces timeslotod, es 2 perc alatt vegzel, mert az osszes radbizott feladatot elvegezted, akkor is kitoltik a maradek 18 percet, es elvi sikon megy a vita tovabb, hogy mit lehetne meg javitani. Ismerek jonehany olyan embert, akikbol ha allamelnokot csinalnanak, megszunne a bolygon a munkanelkuliseg, mert mindenkinek talalnanak feladatot, ha kell, ha nem.

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2010.01.18. 23:35:36

@mlt3:
Na az ilyen emberek kellenek államelnöknek, de most ezek is olyanok, hogy valakinek a valakijei, így mindig igazuk van.

Borzasztóak ezek az állapotok.

Virago_1000 2010.01.18. 23:38:38

@Csikós Zsolt: Koszonom szepen az extensive valaszt. Ezek szerint a merci jo valasztasnak tunik, bar gondolom nem teljesen egzakt dolog hogy mit, mert egy kicsit az is benne van, hogy ki mire, miert van rakattanva. En venni akarok nemsokara valami olyan kocsit, amit foleg telen hasznalnak, es hat lecsen valam iyoungtimer legalabb, mert azok nekem izgalmasak, raadasul nem tartom celszerunek annyit kolteni 1 jarkalos autora, mint amennyibe egy pareves kerul. (biztositasrol nem is beszelve) Olyan kocsi kell tehat aminek jo a futese, ezert gondolkoztam Volvon de annyira nem vonz mint pl egy oregMerci. A Tatrym idealis lenne telen mert 2 db 4 kw-os benzinkalyha tud rendes meleget csinalni, de az o szerepe nalam valami olyasmi mint nalad az allolampas. Nyaron meg motorozok, kesz.

a márk 2010.01.18. 23:48:36

Köszi Csiki, kifejezetten for prezident...,

mlt3 (törölt) 2010.01.18. 23:50:50

@Csumpi Hálidéj (Mk412): Nemtom. Nalunk annak szokott igaza lenni, akinek tobb szabadalma van.

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2010.01.18. 23:53:33

@mlt3:
Nálunk meg annak, aki közelebbi rokonsági ágban van a főnökkel.
Ezért irigyellek titeket.

Virago_1000 2010.01.18. 23:53:55

@misinator: Ragasztott kotesek: a termekeletciklus vegeig tutira ki fogjak birni.

Virago_1000 2010.01.18. 23:55:26

@mlt3: Nincs fogalmunk hogy milyen minosegben vegzed a munkadat, leven hogy nem arultad meg el, pedig kivancsi itt mindenki. Es mar jo regota. Meselhetnel pl az 1000MPA-s szakitoszilardsagu acelokrol, ami az utopia kategoria lenyegeben, de lehet hogy en vagyok lemaradva.

censor013 2010.01.18. 23:56:44

Miszta Csikós!
Frankó írás volt! Annál is inkább, mert mostanában szinte nap mint nap látom a Bazeget, amikor a gyerkőcöt viszem a bölcsibe. Ott a környéken vették meg valszeg. Működik! Jók ezek az öreg vasak nagyon...

Virago_1000 2010.01.19. 00:13:53

Mlt: igen, sokan veteranoznak suzukival (capuccino, Jimmy Sj a teljesseg igenye nelkul) is, meg ha nem is tudsz rola, a Kia-t meg meg nem tudjuk, hogy mit hoz a jovo. Es hat a vilag nem csak Nemetorszagbol (meg magyarorszagbol) all, ahol a legnepszerubb veteran a Mercedes.

Virago_1000 2010.01.19. 00:22:07

@Csumpi Hálidéj (Mk412): Akar igaza van a fickonak (marmint mlt a tema itt) akar nem, a hangnembol vissza kellene venni. Akarmilyen nagy szakember is, senki nem fogja komolyan venni, pontosan az agressziv vagdalkozasa miatt.
Szemelyes velemenyem szerint nem hulye a gyerek, de jo adag prekoncepcio szorult bele.

mlt3 (törölt) 2010.01.19. 00:24:36

@Virago_1000: Rossz hirem van, te vagy lemaradva. F01ben tobbek kozott a kuszob, B-oszlop es az A-oszlop teteje is konkretan nagyszilardsagu, 1000MPa-s acelbol van. A teljes auto 14%a ilyen minosegu anyagbol keszul.

mlt3 (törölt) 2010.01.19. 00:28:58

@Virago_1000: Az internetes forumok olyanok, mint amikor az ember alsogatyaban, porkolteslabossal a kezeben leul a tv ele meccset nezni. A szakmai elismerest, vagy a komoly eszmefuttatasokat itt baromi rossz helyen keresed.

Bandi_jóválasztás (törölt) 2010.01.19. 00:35:12

@mlt3: Bizony mondom néked a valót, Michael Jackson.

Krisi 2010.01.19. 02:53:07

@Virago_1000: szerintem a legelső kategóriás Ceed-ből simán lehet még youngtimer: büszkén fogják majd lóbálni a kulcsot a tulajok, miközben mondogatják, hogy "ez volt az első elismert KIA"
:)
viszont túl sok mai autót már nehezen tudok veteránként is elképzelni, talán az Audi A5, amire 100%-osan azt mondom, hogy még 30 év múlva is feltűnően jól fog kinézni - már ha addig marad belőlük valami :)

Bandi_jóválasztás (törölt) 2010.01.19. 03:00:03

@Krisi: Szerintem a 2003 előtti swiftek!:) Már-már állólámpás a megbízhatóság azt suttogják:D

Virago_1000 2010.01.19. 06:59:07

@mlt3: Amit az internetes forumokrol irsz azzal egyetertek, de nem is szakmai eszmecsereert jottem ide.
Az 1000Mpa-s acellal kapcsolatban meg: ha le vagyok maradva, elismerem. Egyebkent pedig a folyashatar a lenyeges, nem a szakitoszilardsag.
Azert a gyartotol egy adatlapot ha belinkelsz ide, azt nem vennem zokon.
Koszonom.

Virago_1000 2010.01.19. 07:21:56

@mlt3:
"Rossz hirem van, egyreszt az autogyartas sosem mukodott jotekonysagi alapon. Henry Ford sem emberbarati szeretetbol keszitett olcso autot, hanem mert kibaszott sokat akart belole eladni. Masreszt az allitasod hulyeseg, minden autogyarto folyamatosan reszel a szemelyzeti koltsegeken, es amit csak lehet, kiszervez. "

Egyetertek, nincs mit magyarazni rajta. Sajnos ilyenek is megtortennek, ami ongyilkossag az autogyarto reszerol hosszu tavon:

"Sajnos olyan helyeken is, ahol nem kene, es bizonyos reszlegeknel mar csak az osztalyvezeto belsos, mindenki mas szerzodeses."

De ezzel mar nem tudok egyeterteni:

"Enyhen szolva is vicces az a Moricka-logikaju feltetelezes, hogy a mai gazdasagi viszonyok kozott barmelyik gyartonal malmozna barki is. Ha megprobalnad, 2 percen belul a kapun kivul talalnad magadat."

Bizony nem kevesen vannak akik improduktiv, mondvacsinalt munkat vegeznek, a szuksegtelenul tulbonyolitott adminisztracios dolgok miatt, belso, atlathatatlan vallalati rendszereknek valo megfelelessel, azok karbantartasaval, munkat megbonyolito, embertelen, de legalabb jo draga szofverek hasznalataval (pl. Pro/intralink). Aztan meg a soha normalisan nem mukodo, milliardokba kerulo termelesiranyito rendszerekkel valo kinlodassal.
Csak szemelyes velemeny, de az ilyenek olyan sok energiat le tudnak szivni, hogy meg olyan ceg mint pl GM lassu haldoklasahoz (sok mas tenyezo mellett persze) nagyban hozzajarulnak.
Nem tudom milyen pozicioban vagy, de valaszolj oszinten a kerdesre, hogy pl egy tervezo mernok, pl te (ha az vagy) a munkaidejenek hany %-at tolti valodi tervezessel.

Rocko- 2010.01.19. 07:50:07

@mlt3: naja. te meg számonkéred.

mlt3 (törölt) 2010.01.19. 09:37:11

@Virago_1000: Parancsolj:
www.thyssenkrupp-steel-europe.com/servlet/it.d4cms.custom.std.download.DownloadServlet/005101023654UkE4K0xpTldKQkU4Zm5wQ0VSRlBWMnRoSkVGN1dDZE1iMGdlQ0R0YkkxWmhSVk1jZWxrNlEwTUZaRVZXSVUxS1hEWmpRM0ppRVJKQ0pUSWlJekk3RHlCK0RRVVFUUThRZjNJMEJRPT0=/Martensitphasen_Stahl.pdf?IE55_OR_SP1_BUG=.pdf

Rogton az elso lapon egy attekintessel kezdi. Hogy az 1600MPa-sokat hol hasznaljak, ne kerdezd, de a 900-1000 MPa-sokat mar ma is hasznalja az autoipar.

Itt pedig konkret peldakat is latsz (Audi A6, Opel Signum), hogy a mai autok mely reszei milyen szakitoszilardsagu anyagokbol keszulnek:
www.danubequity.com/dem/de/downloads/events.ContentPar.67096.File.tmp/voestalpineStahlGmbH.pdf

Ez pedig az ULSAB rovid ismertetese, ami 35 acelgyarto kozos, 4 eves kutatasi projektje volt:
www.stahl-info.de/stahl_im_automobil/ultraleicht_stahlkonzepte/ulsab/ulsab-broschuere.pdf

Ezekhez az anyagokhoz es technologiakhoz kepest a 15-20 evvel keszult autok sajnos olyanok, mintha papirbol lennenek. Persze vannak olyan hulyek, akik meg a sajat szemuknek sem hisznek, es az itt rengetegszer belinkelt Youtube-os Volvo/Renault videohoz is csak annyit birnak benyogni, hogy "biztos kamu". Kellemes olvasgatast.

tanmedve 2010.01.19. 11:54:29

@mlt3: Az ötvenöt SZÁZALÉK egy statisztikai adat. Azt merészeltem megkérdezni hogy milyen mérés sorozat hozta ezt az eredményt. Erre kaptam a szakmai alaposságtól átitatott mocskolódást. Az nem tervezési hanem statisztikai alapelv hogy egy mérés nem mérés. Aazon vitatkozhatunk hogy hogyan mérünk, és elfogadom hogy ma már sokkal több a számítógépes szimuláció mint a tényleges mérés. Ezzel együtt az ilyen levegőben lógó statisztikai adat nem más mint csurrantott marketing. Mocskolódhatsz ahogy akarsz akkor is tapasztalati tény, hogy a tömeggyártásban MINDENT alárendelnek az olcsó gyárthatóságnak, és a műanyag legnagyobb előnye az olcsósága. Ezzel együtt a Te dolgot mi mire tartasz.

maczko 2010.01.19. 12:39:10

Csikós Úr, riszpekt. Bizonyos mondatoknál vinnyogva röhögtem.

misinator 2010.01.19. 13:27:45

@Robetta: Szia Robettácska.
Ha nem ismersz két közismert idegen szót - aminek nincs frappáns egyszavas magyar megfelelője - az a te szegénységi bizonyítványod.
Mivel reggel korán kelek, ezért zártam rövidre a diskurzust, tudod; avval.
mlt3 szakmai hozzáértésével nekem nincs, s nem is lehet problémám.Ő mérnök, gondolom új fejlesztésekkel foglalkozik . Én csak húsz éve vezetek - is -kórházban, mindenféle állapotú, korú /1-25 év/ és korszerűségű autót és találkozok az azokon fellépő problémákkal. Számára az új v. pár éves autó a való világ, számomra az, hogy szerelhetetlenek ill. azokká válnak. Pl. a kortalan műanyag életciklus ellenére...
Nem kétlem a fejlesztéseket, azok szempontrendszerét, csak csendesen jegyzem meg, hogy bizonyos szempontokat vagy háttérbe szorítanak, vagy azok alkalmazása kifejezetten ellenjavallt: Ez pedig a szerelhetőség, holott a gyártásoptimalizálás nem törvényszerűen zárja ki. Az akarat annál inkább. Egyszerű példa: Megane, Golf IV bal első izzó csere. Szíjcsere lassan bármin. Tudok olyan motortípust, aminél /sima egy vezérműtengelyes motor vezérműszíjcseréhez 4(!) célszerszám kell(???).
Az ma a számítógépes tervezés korában megoldhatatlan, hogy ezeket az egyszerű műveleteket felhasználóbarátan oldják meg?
Bénák, nem előrelátóak, vagy direkt tervezik ilyenre? /A BMW-vel nincs tapasztalatom/.
A másik észrevételem a megütött hangnem.
Jellemzője eddigi "társalgásaink"alapján bizonyos személyeknek a valós vagy vélt fölényes tudás és ész birtoklásának tudata, az ebben való megrendíthetetlen hit , az ezekből formált jog az arrogáns hozzászólásokra, mások leugatására.
Sajnos ezzel az előbb említett tudatállapottal nem jár közel se hasonló mértékű szerénység, jeleként mondjuk a bölcsességnek.
Ezek a személyek úgy élnek közöttünk, mintha szívességet tennének jelenlétükkel, megkérdőjelezhetetlen(?) tudásuk(?) közzétételével a nép számára. Ahogy a hírös regös is megénekelte: Nincs egy jó fej a vidéken. Én is csak épp benéztem ide...
A magamfajta idealista, kevésbé racionális gondolkodású ember pedig dühödt, zsigeri fölényeskedést vált ki bennük. Még részben se hajlandók elfogadni a másik álláspontját, tapasztalatát, véleményét.
Pedig csak azt kéne látniuk, netán belátniuk, hogy az ő értékrendjük, igazságuk se Abszolút.
De ezt az előbb említettek miatt nem is fogják elismerni.
SOHA.

Robettácska: A Veled való diskurzust befejezettnek tekintem.

Alf (törölt) 2010.01.19. 13:53:35

@mlt3: a "belül akkora mint egy matchbox" is szakmai kifejezés? Innen kell megtudnom, hogy az 1,79 szélességű autó az szűk hónaljban, és a felfüggesztés, ami neked nem tetszik az kényelmetlen, a mai pedig kényelmes.

Ez kb ugyanolyan szakmai érv, mint az, hogy nekem nem szűk, sőt, igen tágas és kényelmes, és a mai, általam "kipróbált" autók 100%-a fapad fíling hozzá képest,

szóval nem vagyok még meggyőzve szakmailag, hogy a mai autók kényelmesebbek, mint a régiek.

igen, vitathatatlanul biztonságosabbak, erősebbek, jobban szigeteltek, több a kütyü, műanyag, drót, lámpa, pittyegő, lufi, okosság, de nekem kényelem szempontjából többet jelent autók terén teljesen elfogulatlan és érdeklődésmentes anyám véleménye, aki 500 km erdélyi kanyargózás után úgy szállt ki hátulról, mint aki épp tévézett volna egész délután a kanapéban otthon, pedig máskor, másban nagyon megviseli az autózás.

primatus 2010.01.19. 21:33:19

Mindig kiderül, hogy valami bágerolás következménye a sok szívás. (kinyúlt vezérműlánc, karamellizálódott fékolaj, hiányzó nyeles tengely hézagolók, ferdén szabályozott lendítőkerék, kiegyensúlyozatlan kardán stb.) Nem ERA a hunyó! A 123-as bizony még nagyon is strapa és megbízható szerkezet. A futóműve is! Sohasem volt vele bajom. A BAZEG azért lehetett jó, mert nem nyúlkáltak bele sokszor. Rohadt, de az nem gond egy szerkezetileg problémamentes kocsinál. Jobb egy kopott, de gyári motor, mint felújítva egy rosszul sikerült PÁL dugattyús megoldással.
Teljesen mindegy, hogy öreg, vagy fiatal kocsi, ha illetéktelen kezek nyúlnak bele, akkor lehet évekig szívni mindenféle aknákban. Én is rendszeresen így járok, mert újonnan még nem sikerült autót vennem. Nem is várható a jövőben sem sajnos.... így megmarad számomra is, a hibakeresés kétségtelenül izgalmas terepe. :-)

Virago_1000 2010.01.19. 21:40:34

@mlt3: koszi.
IRtam mar az elobb, hogy lehet, hogy en nem vagyok naprakesz. Hat majd az leszek most. Kar hogy csak angolul tudok, igy nem sokat erek a mellekelt pdf-ekkel, de ra fogok keresni igerem.

@tanmedve:
"tapasztalati tény, hogy a tömeggyártásban MINDENT alárendelnek az olcsó gyárthatóságnak, "
- ennel helytallobb megallapitast meg nem olvastam itt ezen a forumon, annyit javitanek rajta, hogy a mindent szot kiemelnem vastaggal, kihuznam pirossal.

Hiszen ez igy mukodik, ahogy mlt is megmondta, hogy:
"Rossz hirem van, egyreszt az autogyartas sosem mukodott jotekonysagi alapon. "

Ez a megallapitas mar a multban is, mindig is igaz volt, de sokkalsokkal igazabb ma mint barmikor.

Virago_1000 2010.01.19. 21:58:42

@mlt3: koszi. Amint emlekszel irtam a masodik opciot is, hat az jott be.
Nagy kar, hogy csak angolul tudok, de ha van nemet, akkor angol is. Igerem utana fogok nezni, nem hagy nyugodni a dolog.
Persze mint mondtam, a folyashatar szamit 1 acelnal nem pedig a szakitoszilardsag, a gyakorlati eletben. Majd kibogaraszom, biztos nagyon jo acelok vannak mar, talan mar kereskedelmi forgalomban is.

"Ezekhez az anyagokhoz es technologiakhoz kepest a 15-20 evvel keszult autok sajnos olyanok, mintha papirbol lennenek"

Persze, lehet, de nem (csak) az acel minosege, inkabb a tervezesi szempontok, az alakitott darabok profilja befolyasolta 20 eve. Mindezzel egyutt, az itt kommenteloknek sem kedvuk, sem anyagilag lehetoseguk sincs vadi uj autot venni. A hozzad hasonlo felfogasuak vannak elenyeszo kisebbsegben, mi elvagyunk a regi gepekben, ami oromet ad nap mint nap.

". Persze vannak olyan hulyek, akik meg a sajat szemuknek sem hisznek, es az itt rengetegszer belinkelt Youtube-os Volvo/Renault videohoz is csak annyit birnak benyogni, hogy "biztos kamu"."

Tudod, "ledaralja" a Volvot a Renault, de te is felnottel olyan autoban, aminek a merevsege meg a Volvohoz kepest is nudli volt. Ittvagy? Itt. Mi is, a mi gyerekeink is fel fognak noni, meg az altalad emlegetett "papirautokban" is. Nekem,nekunk nem er meg annyi extra koltseget az, hogy par evvel fiatalabb autonk legyen, amit javitani sem nagyon lehet. Ilyenkor szoktak jonni aztan a marketinges maszlagok, hogy nem er meg ennyit az eleted, a csaladod, stb stb, Persze mind csak ures hablaty, mert hat elunk, en is, te is, pedig szuleinknek csak "papirautoja" volt.

Mindenesetre mellem senki be nem ulhet ugy, hogy nem hasznalja az ovet, elol-hatul. 90%-ban ugyis ez ved meg, s nem a legzsak meg a tobbi kutyu.

Virago_1000 2010.01.19. 21:59:44

bocs, azt hittem elveszett elsore, aztan ujrairtam....

mlt3 (törölt) 2010.01.19. 22:13:57

@Alf: "Innen kell megtudnom, hogy az 1,79 szélességű autó az szűk hónaljban"

Te vagy csusztatni probalsz, vagy legfeljebb autoskartyan lattal eddig DSt. Mindenki aki ult benne, tudja, hogy baromi keskeny az utascellaja a karosszeriajahoz kepest, jo lesz az 1.3-nak is. Gyere, apu segit:
carblueprints.narod.ru/images/citroen/citroen-ds.gif

A szelesseget meg a leszelesebb ponton merik, ami az elso sarhanyoknal van. Just for the record. (A futomu meg nem kenyelmetlen, csak egy szivacsos hintazo szar, ahogy eddig is irtam.)

Csikós Zsolt 2010.01.19. 22:45:02

@primatus:

Bazeg nem volt piszkálva? Lol. Én még 220 D állólámpa motorral, kormányváltóval ismertem meg 1994 táján, aztán volt benne Fecske 200 D-motor is, utána ez az állólámpa 200 D, de már padlóváltóval. A hűtő asszem 123-asé volt, a kocsi alvázszáma 1975-ös, de a jelekből ítélve olyan 1971-72 körüli, a belső tere viszont 0,5. széria... Nem volt bágerolva, hihi.

Nem, az állólámpa kicsit jobban tolerálja az abúzust. De Erában tény, hogy a tákolások rosszak, mind, neki, magának, a német gyártásból maradó alkatrészeinek nincs baja, sőt, egy csomó minden tökéletes benne, amihez nem nyúltak - kormánymű, váltó, diffi (is az volt, csak lecseréltem a berregés miatt), motor (mínusz a kopó-fogyó dolgok, de pl. a hengerfej még nem volt lenn, a csapágycsészék bontatlanok, az olajnyomás a legnagyobb melegben, autópálya után is 2,4 körül van alapjáraton, ami kisebb csoda). Igen, igazad van.

Alf (törölt) 2010.01.19. 23:16:36

@mlt3: az ábrád erősen téves, de azért kösz az oktatást, így már értem, miért tűnik neked szűknek, szigorúan szakmailag, "kipróbálva".

Segítek akkor, apu egy normális rajzzal:

indafoto.hu/alfax/image/6594997-078f7790/details/xl

szakmailag biztos észreveszed az apró eltéréseket, pl ülés méret, stb.

hogy a ds futóműve szakmailag szar, azt meg nem kommentálnám, te biztos jobban tudod, én nem vagyok szakember, csak egy sima júzer, és a kényelemről beszéltem.

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2010.01.20. 00:42:58

@Alf:

Nekem az egyik legkényelmesebb autóm a kocka wartburgom volt. Elfértem benne rendesen, jól rugózott, az akkor még macskaköves Bartókon 80-nál nem urott a cédé.....
Szerettem, hogy az első üléseknél semmi nem nyúlik be középre, simán áthuppanhattam az anyósra. A mai túlméretezett műszerfallal, középkonzollal készült autókban zavar az, hogy az autó minden irányból betolakodik a privát zónámba. Bármerre moccanok, valamibe ütközök. Csak akkor kényelmesek, ha nem ficánkolok, abban a pózban maradok, amihez az üléseket, belső teret tervezték. Itt a szabadságomon esik csorba.

Persze a waresz futómű is pusztán kényelmes, meg krosszra is jó, e nem ad egy stabil úttartást.
Legmelegebb, mikor félnapos gokártozás után indultam haza a waresszal. Voltak meleg pillanatok....

mlt3 (törölt) 2010.01.20. 08:59:31

@tanmedve:

"Az ötvenöt SZÁZALÉK egy statisztikai adat."

Baromsag. Pontos szamitasokon alapul, statisztika a kornyeken nincs. Mar a prototipusok legyartasa elott pontosan tudjak a CAD modell alapjan, hogy milyen tulajdonsagokkal fog rendelkezni a karosszeria (es ezek pontos ertekeit is ismerik). Prototipusokat eszkabalni elegge ido- es penzigenyes, ezert rengeteget modelleznek elotte, nem kezzel allnak neki teljesen atfaragni az autot, utolag.

"Azt merészeltem megkérdezni hogy milyen mérés sorozat hozta ezt az eredményt. Erre kaptam a szakmai alaposságtól átitatott mocskolódást. Az nem tervezési hanem statisztikai alapelv hogy egy mérés nem mérés. Aazon vitatkozhatunk hogy hogyan mérünk, és elfogadom hogy ma már sokkal több a számítógépes szimuláció mint a tényleges mérés. Ezzel együtt az ilyen levegőben lógó statisztikai adat nem más mint csurrantott marketing."

Baromsag. Mi a bus budos tokomet akarsz a statisztikaval, sirva konyorgom? Akar egymillio probadarabot is legyartathatsz, a mai gyartastechnologiak es szinte teljesen robotizalt karosszeriagyartosorok mellett mind szazadmillimeterre ugyanolyan lesz, es egymillioszor ugyanaz az eredmeny fog kijonni. A matekpeldakat is megoldod egymas utan ezerszer, hogy egyszer majd hatha masik eredmeny jon ki? Mert statisztikailag igy hiteles? Ennyire debil nem lehetsz.

"Mocskolódhatsz ahogy akarsz akkor is tapasztalati tény, hogy a tömeggyártásban MINDENT alárendelnek az olcsó gyárthatóságnak"

Baromsag. A biztonsagot pl soha nem irhatja felul az olcsosag. Nem rakhatsz olcsobb, gyengyebb fekeket az autoba, mert elhalalozik a kedves ugyfel. Nem rakhatsz olcsobb, vekonyabb keresztmetszetu kabelezest az autoba, mert kigyullad. A minoseget sem irhatja felul, mert egyreszt a gyarto penzugyileg a halalba szopatja onmagat a garancialis javitasokkal. Masreszt, ha garancian tul hibasodik meg, a vasarlok fogjak halalba szopatni a gyartot azzal, hogy a budos eletben nem vasarolnak tobbet az adott gyarto termekeibol, es ezt az ismeroseiknek is elmondjak, hogy mekkora szar volt a termek. Arrol nem beszelve, hogy az olcsobb megoldas nem feltetlenul jar minosegromlassal, a mai elektronikus tempomatok (amik allnak egy darab bajuszkapcsolobol, meg megfelelo motorvezerlo szoftverbol) sokkal megbizhatobbak es olcsobbak, mint a regi mechanikus, bowdenes szarok. Szerelni is konnyebb oket. Aztan mar csak azert sem rakhatsz filleres szarokat az autoba, mert a kedves ugyfel eszreveszi, ha a kezeben marad a bajuszkapcsolo.

"és a műanyag legnagyobb előnye az olcsósága."

Baromsag. Az autoipar pont az a terulet, ahol nem hasznalhatod a legolcsobb muanyagokat. Egyszer talan majd nezz utana, mibe kerul egy muanyag szoknya vagy muszerfal. Arrol nem beszelve, hogy a muanyagok sok helyen tartosabbak, a muanyag lampabura nem lesz okorszemes a felverodo kavicstol, a muanyag sarhanyo kisebb seruleseknel reverzibilis, nem horpad be, ha nekitoljak a bevasarlokocsit. A muanyag szoknyak is reverzibilisek 4-5km/h utkozesi sebessegig. Az alacsonyabb tomegrol nem beszelve.

Egyszer mar megbeszeltuk a karosszeriamerevseges baromsagod kapcsan, hogy fingod nincs a tervezesi szempontokrol. Fejezd be az okorsegek futoszalagon gyartasat.

mlt3 (törölt) 2010.01.20. 09:03:03

@Alf: Millimeterre ugyanakkora a hatso nyomtav (1316mm), ami az utascella szelessegevel megegyezo. Mi a rossebet akarsz az ulesekkel? Tenyleg ennyire hulye vagy, hogy nem ismersz fel 2 azonos szamot?

De tolem akar eleted vegeig is DSben ulhetsz, azzal a meggyozodessel, hogy az egy S-Klasse. Legfeljebb minden epeszu ember kirohog.

Alf (törölt) 2010.01.20. 12:22:32

@mlt3: Ari vagy, hogy lehülyézel, ahelyett, hogy megnéznéd az ábrát.

Én nem vagyok szakember, de elég rossz lenne, ha a szakemberek így követnék az ábrákat :) Akkor olyan autók születnének, ahol az ülések 20 cm-t kilógnak oldalra az utascellából...a nyomtávot az abroncsok külső oldalától mérnék, stb.

Én szeretnék még sokáig ott ülni, és meggyőződésem, hogy az nem egy S-Klasse. Semmi köze az S-Klasse-hoz, számomra az S-Klasse nem viszonyítási alap, nem is volt egy árkategória soha. Ezekkel volt egy árban utsó gyártási évében:

www.citroenet.org.uk/miscellaneous/car-test/car0773-1.html

Az meg, hogy kiröhögnek az "épeszűek" annyira nem zavar, de megértem, ha neked hiányzik az elismerés és tisztelet, ezért S-Klasséban szeretnél utazni.

Ez olyan, mintha azt mondanám, hogy ülhetsz az S-Klasséban életed végéig, és közben azt gondolod, hogy az kényelmesebb, mint egy 70-es évekbeli Rolls.

Alf (törölt) 2010.01.20. 13:13:11

@Csumpi Hálidéj (Mk412): vsz ma a biztonságosság miatt nem lehet úgy ficánkolni az ülésben, meg az autóban egyáltalán, mint régebben, nem csak a kormányváltósság az oka.
Ha ide-oda fityeghetnél, esetleg nem jól találod el azt a légzsákot, vagy nem jó irányba pattan vissza a fejed :) és kész a baj.

Nekem is az tetszik, hogy folyamatosan változtathatom a testhelyzetet, és nem áll be a hátam egy 2000 km-s úton.

Virago_1000 2010.01.20. 13:59:27

@mlt3:
"Baromsag. Mi a bus budos tokomet akarsz a statisztikaval, sirva konyorgom? Akar egymillio probadarabot is legyartathatsz, a mai gyartastechnologiak es szinte teljesen robotizalt karosszeriagyartosorok mellett mind szazadmillimeterre ugyanolyan lesz, es egymillioszor ugyanaz az eredmeny fog kijonni. A matekpeldakat is megoldod egymas utan ezerszer, hogy egyszer majd hatha masik eredmeny jon ki? Mert statisztikailag igy hiteles? Ennyire debil nem lehetsz.
"

Haha. Hehe.
SPC-rol meg nem hallott a mernok ur.

primatus 2010.01.20. 19:14:32

@Csikós Zsolt: :-)
Bágerolásnak nem szoktam motor-váltó-váltókulissza stb cserét tekinteni. Még azt sem, ha kulcsos adagolót cserél valaki csúzlisra és azt eredeti állapotában lehet használni. (szerintem egyébként jobb a csúzlis 200D-hez) Bágerolás viszont a fogalmaim szerint a nem szakszerűen "javított" hengerfej, ahol mélyen ülő szelepek vannak, síkolást sosem lát és a gátrepedést jól "összeheggelve" így szól a szaki "Jójaz! Használni kell, menni kell vele!" Sajnos ennek levét ittam jó darabig Én is. De volt egy 1977-es (BMJ-077, néha láttuk Soroksár felől Pestre járni nem túl régen) és egy 1979-es (BMZ) 200D-m. A '77-es mechanikus kormányművét nem csíptem, de nagyon jól ment és átlag kijött 7l/100km körül. Ugyanakkor hidegben már nem szeretett indulni. Nem volt pénzem felújítani. :-( Aztán vettem egy 1979-est, amely eredetileg automata 230-as volt zöld üvegekkel, sibedával és beletettek egy 200D motort. 117km/h volt a végsebességem, de jól gyorsult. :-) Műszakilag tökéletes volt. A karosszériát kijavítottuk (alig volt rajta valami, csak a küszöbvégeket kellett cserélni), de sajnos nem volt pénzem a fényezésre és a műszakira sem. A futómű iszonyat stabil volt, a fék példás, soha nem volt törve, így az elemek is nagyon szépen futottak. Szerettem volna a "difit" hosszabbra cserélni, a motort minimum gyűrűzni és 240D hengerfejet rátenni, de nem ment. Éppen munka nélkülivé váltam. Először és eddig utoljára életemben. Borzasztó helyzet volt télvíz közepén. El kellett adnom. Kótyavetyélés lett belőle. 1997-ben a BMZ betűjelű autóm 110ezerért a helyi kereskedő telepére került, ahonnan hamar elvitték. Azóta nem láttam... Annyira (műszakilag)egyben lévő kocsim még soha nem volt. Pedig egy '79-es kocsiról beszélek 2010-ben.... A 124-es is kedvencem, de sajnos nem volt meg. Van a közelemben egy autósboltos hölgy, akinek van egy. Ezer éve használja és tökéletes. Azt szívesen megvenném, de a piacról bármit nagyon veszélyes választani és egy rossz választás után egy egész típusra vagyunk hajlamosak következtetéseket levonni. Remélem kiderül hamarosan az ERA előéletében adódott maradék bágerolás és megnyugtató módon rendeződik az ügy. Utána megvenném, de sajnos a kombi nem tetszik egyik merciben sem... :-)))

Csikós Zsolt 2010.01.20. 20:37:52

@primatus:

Neked nagyon kellett volna a Karesz. Egy 200 D óra szerint 142-t tud menni (ez a valós 130, ami a gyári adat), ha persze nem csal többet már az öreg óra, de általában viszonylag pontosak.

Nálunk a klubban van egy olyan fogalom, hogy Kareszmotor. Ami puhán jár, és erős. Ha nincs szarrá kopva, mindegyiket megcsinálja olyanra. Nincs benne sok trükk, pár apróság, de azokat meg kell lépni. És mindig csodálkozunk, hogy az az ezer szaki, akiknek a munkája (és sok tíz- meg százezer forint elköltése) után hozzákerül a motor, mit csináltak rajta vajon.

És speciel csak a kombit szeretem a 123-asban, a négyajtós borzasztóan nem jön be, a 123-as kicsit feminin. És imádom a mechanikus kormányt, jobban, mint a szervóst, bár ezzel szerintem egyedül vagyok.

Látod, ízlések és pofonok...

primatus 2010.01.20. 21:09:15

@Csikós Zsolt: Karesz jó fej és szívesen tanulok bárkitől, de a családban eddig mindent megoldottunk, ha volt legalább alkatrészre pénz.
Nem a motor volt rossz. Benne hagyták a 230 benzines differenciálművet, azért volt a végsebesség ennyire csekély. :-) (A rendőrök azért megbüntettek így is. A 4-es főúton szolnoki Tisza hídról lefelé mértek be ennyivel anno.... :-)))
Szóval ezért akartam dízelére cserélni. A mechanikus kormánymű nem volt rossz a 77-esben, csak sokat kellett tekerni és parkoláskor főleg a nejem nehezen bírt vele. A 79-es automata, szervós is volt és a gyerekek életükben először azzal vezettek (az ölemben). Könnyedén elnavigálták.... Ahogy visszaemlékszem, az epedás ülését utáltam egyedül, mert ki volt ülve és többek között nem értettem hozzá.

Virago_1000 2010.01.20. 23:29:49

@Csikós Zsolt:
"És imádom a mechanikus kormányt, jobban, mint a szervóst, bár ezzel szerintem egyedül vagyok."
Nem vagy egyedul ezzel, en is imadom a Tatraban, pedig eleinte kuzdottem vele rengeteget. Ennek az autonak am 3 m a tengelytavja. Szerencsere a kerekek eleg nagy szogben fordulnak, es persze a zsirzas a titka mindennek, most mar kituno.
süti beállítások módosítása