Hogyan nem vettem Svédországból vén Mercit?

  2010. február 28. - Csikós Zsolt Címkék: mercedes totalcar flotta dezső autonánia ponton

A szerzőről még nincs információ feltöltve!

A szerző még nem publikált a Totalcaron

Öt gang az állólámpában!
2015-07-19 07:25:12

Annyira régóta van hosszú ötödik (hatodik, hetedik és nyolcadik) az autóinkban, hogy már csak a veteránosok

Totalcar a Múzeumok Éjszakáján!
2015-06-18 08:03:55

Ez most más lesz. Most mi állítunk ki autókat, s várjuk, hogy jöjjenek a nézők, lehetőleg jó sokan. Volt

Szép autót keresünk!
2015-06-08 17:52:23

A folyóvizek élővilága után a Totalcar most a kultúra irányába evez: kivesszük a részünket a Múzeumok

Bent a kövület-Pio!
2015-06-02 16:00:17

Ráment egy csomó idő a hétvégéből, de az a pár Pioneer hangfal (cirka 1979), amit idestova másfél éve


A világ legjobb ajánlatát vázolom az olvasónak: másfél millió forintnyi euróért itt-ott javítandó, negyvennyolc éves Mercedes, Domsjőből. Zsííííír, igaz?

Domsjö Örnsköldsvik mellett van. Ha nem mondtam volna, ez Svédország. Észak-Svédország. A legközelebbi tereptárgy nagyjából a sarkkör, igaz, az legalább tényleg nincs messze. A másik irányban baromi sok hó van, meg még sokkal messzebb akad még egy pici, behavazott falucska. A latinosan mediterrán Stockholm 754 kilométerre, délre esik, de az már egy másik dimenzióban létezik.


Jó az idő. Két hete volt itt mínusz 32 fok is

Domsjö egyébként egy befagyott fjord partján terül el. További részletek: a költségre optimalizált Budapest-Domsjö táv (rövid komppal, fizetős híddal) autóval 2600 kilométer. Lehet rövidebb (de drágább és lassabb) is az út rostocki kompra szállással – akkor éppen nem éri el a 2500-at. Ha úgy gondolják, hogy Hamburg messze van autóval – hát az kevesebb, mint félút. És nagyjából addig van takarított út, utána csak ledöngölik a havat. A táv felét, azaz bő 1200 kilométert a svéd rész teszi ki.

Hogyan jutottam el az elmebajnak erre a szintjére? Logikusan. De ez megint hosszú lesz.

A feleségemnek most volt nemrég a születésnapja, erre született egy jónak tűnő ötletem, mindjárt mondom. A mi viszonyunk konfliktusoktól nem mentes ugyan, viszont éppen az őszinteség miatt már vagy 16 éve igazán felhőtlennek mondható. Ez így van rendjén, nem söprünk semmit a szőnyeg alá, kinyomjuk a pattanásokat, ha örülünk, őszintén örülünk, ha vitázunk, elmegyünk a gyökerekig, nincsenek begennyedt hátsó gondolataink, nincsenek rég elfeledett csontvázak a szekrényben, amik bármikor kihullhatnak. Még akkor sem, amikor veterán járművekről van szó.


A régi állólámpánk 2002 nyarán, Scheveningenben

Fentiek miatt az én Katim mindig is tökéletes partner volt a veteránozásban. Amikor az első fiunkkal, Bálinttal terhes volt, az egy héttel korábban motorcserés, és emiatt igen kehes állólámpás Mercimmel bejártuk fél Európát. Többször voltunk szintén más állólámpásokkal, már családostul Horvátországban, Szlovéniában, Olaszországban, Ausztriában. És a bianchis, alfagiuliás túrákon is mindig partnerem volt, és őszintén élvezte.


Az Alfa Giulia, 2000, Weissenkirchen

De magától nemigen veteránozik. Jobban szereti a régi autókat az újaknál, ez tény, de nem remeg meg a térde egy PV Volvo láttán, nem esik transzba egy 2300-as Fiattól, nem bicsaklik meg a hangja, ha Citroen Ami 6-ról kell beszélnie. Persze a Ferrari Dino, a Citroen Traction, az MG TC neki is tetszik, de azokhoz nem kell veterános lelkület, elég egészen minimális autóbuzéria, efféle tíz emberből háromnak van.

Katinak egy gyenge pontja van, az 500-as Fiat, persze a régi. Arra vágyik. Volt is neki, úgy vettük még 1999-ben, hogy könyörögtem neki, legyen bármi más, mert az 500-as egy kicsi, kedves gombócba csomagolt végtelen szívatógép. És főleg engem fog szívatni. Nem érdekelte, az ő pénze volt, hát megvette. Aztán én rommá szereltem. Egy lengőkar tört itt, egy másik repedt ott, aztán a hátsó is elmállott tőből – és mindig fagyban kellett szerelnem, éjjel, az utcán. Az autó különben megszólalt, olyan szép volt, és tényleg nagyon igényesen készült el, ezt szétszedéskor láttam. Csak hát az 500-as egy öreg, silány autó. De attól még lehet imádni.


Katinak épp Fityót veszünk

Annyit segítettem azért Katinak vásárláskor, hogy minden kapcsolatot megmozgatva az akkor a mi pénzünkért elérhető legjobb példányt vettük meg. Köszi, Opitzer Laci, imádtuk a kisautót, a Kati ma is azzal aludna (én meg lent a garázsban), ha nem jön Bálint fiunk. Akkor úgy döntöttünk, eladjuk. A kis pisztáciazöld gyöszt azóta is visszasírja.

Nos, most, közel tíz évvel később felvetettem neki, hogy immár sokadszorra lett húsz éves, el kéne gondolkodni azon, hogy lesz-e, lehet-e még neki ilyen autója az életben. A gyerekek, meg az én mindent elsöprő hobbiigényeim mellett szerintem nehezen. Ami pénzünk marad a hó végén, azt mindig elviszi valamelyik énprojekt. Hatvanévesen pedig nyilván nem veszünk már ilyet. Az 500-asok ára viszont rohamosan mászik felfele, ha valamikor, hát most kell még beszerezni egyet. Adjuk el a 190-es Mercijét, most már az én 123-asom is eléggé rendben van, beállítjuk azt fő autónak Balatonra járni, bevásárolni jó lesz, már most is félig átvette a 190-es szerepét, úgyis csak két literrel eszik többet. Arra a három kilométerre pedig, reggelente, amikor a gyerekeket oviba/isibe viszi, elég lesz egy 500-as Fiat is. Hiszen vannak, akik biciklivel járnak, meg gyalog, ne kezdjen senki hőzöngeni, hogy milyen veszélyes.


Kati Mercije valahol Firenze előtt egy borkombinátnál

Aztán a Kati elővette a téli hidegindításokat, a latyakot, efféléket, és úgy döntött, a 190-es marad, nincs szíve télen megölni egy bármilyen 500-ast. Van pár százezer forint félretett pénzünk, igazából arra tartogattuk, hogy nyaralni menjünk, de ha ennyire megy fel az az ár, akkor nézzünk Fityót, majd csak reszelünk valamit a vakációra még júliusig.

Néztem. Találtam egy kocsit Veresegyházon. 579 ezer forint, szalonban állt a képeken, akkor reggel, frissiben adták fel a hirdetést. Elég eredetinek nézett ki, az ütköző kicsit rozsdás volt, a fényezés matt, de nem volt szétfurkálva, átkárpitozva, kispolkiütközőzve, kispolskimotorosítva, szétlengyelesítve, mint az itthoniak általában. Kati, nézd, ezt kell megvenni, most oda kéne menni, ennyiért nem lesz másik – hörögtem neki a reggeli rohanás közben (ő korábban jár dolgozni, mint én), mire csak fújtatást hallottam – jó majd nézzük meg este. Újságolom erre bent a Vályinak, nézd milyen Fityót megyünk nézni Katinak, nyitnám az oldalt, nincs meg. Eladták egyetlen reggel alatt, mondjuk három órát lehetett kint a hirdetés. Mondtam én, hogy megveszik…

Rá bő hétre újabb találat. Vizsga nincs, pár fölösleges luk a műszerfalon, a térdvédő csík persze szakadt a műszerfalon (és mostanában nem is lehet kapni utángyártottat, ezért ez elég baj, mert átkárpitozva mindig nagyon hiteltelen lesz). Nincs rajta vizsga, pocsék a fényezés, de nem tűnik nagyon rohadtnak, külföldre utazás miatt sürgősen másé lehet, áron alul négyszázezer, csak most. Ja, Mátészalkán. Megint reggel van, Kati rohan, ezt még nézd meg, nézd meg, hívom a géphez. Fura fújtatás, a beragadt szelepű kukta ad ilyen hangot, mielőtt felrobban a gázon rotyogó székelykáposztával. Kati nem izgul fel. Aztán este mégis elkezdi pedzegetni a Fityót. Legalább hívjuk fel, mondja, ha jó, ennyiért talán megéri. Persze hiszi is, meg nem is, hiszen az övét egy hónapig hirdettük 2001-ben 290-ért, végül az Oldtimer aukción ment el 270-ért és még örülnünk is kellett. És az gyönyörű volt, bordó, dönthető üléses, L-es belsővel, szuper motorral, szuper fékekkel, minden csingilingivel rajta. Az a kocsi most valahol 800 és egymillió között érhet, változnak az idők, eltelt kilenc év.

Mire másnap hívja, a mátészalkai sincs meg, 350-ért huss, elvitték. Megint eltelik egy hét, újabb lelet. Marcello Mastroianni is ilyennel vitte Gina Lollobrigidát – szól a hirdetés szövege, jó a duma. Mutatom Katinak, érdeklődés csillan a reggeli elkínzott tekintetben, megölabélahamegintnemérekbe, de megnézi. Megjegyzi. Napközben felhívja. Jó a kaszni, jó a motor, négy kiló, abban a kereskedésben van, ahol a 190-es Mercijét vettük az Örs Vezér tere mellett. Megnéznéd nekem?

Meg hát. Délután a Golfot fotózom, amikor kész vagyok, arra kanyarodok. Döbbenetes a kisautó. Mindene reped, mállik róla a kitt. Nézem közelebbről – rozsda szinte semmi, csak borzalmas vastag, békebeli, rendszerváltós kitt. Szépen elbántak vele, egy teljes fémig csiszolás, majd újrafény kell neki, de valószínűleg minimális lakatolással megúszható.

Kijön a kereskedő, panaszkodik, hogy mindenki ezt az autót akarja ma látni, és mindenki, aki megnézi, más hibáját látja. Nem tudom, hogy lehet más hibákat látni rajta, elég egyértelmű minden. A motor szépen indul, purrog, veszi a fordulatot, nem füstöl, bár egy kis szelephézagot hallok, megvannak a géptérben az általában hiányzó kis légterelők, a kormány megdöbbentően precíz, jók a gumik, a jobb első függőcsapszeg lóg, és nem a kerékcsapágy, mert csak függőleges rángatásra, vízszintesre masszív. Pedig nemrég volt cserélve – mondja a kereskedő. Attól még lóghat, engem is vágtak ki vadiúj csapszeggel vizsgáról.

Persze teli van bagózva, büdös mint a rosseb, az utánozhatatlanul csodálatos 500-as szagnak nyoma sincs benne. Furkált műszerfal, tragikus középkonzol-betét, kispolák ülések, utánfutóról származó első index, az R-es szériára való, paralelogramma-emblémás 500-as homlokfal (évtizedekig csak ilyet lehetett kapni a Boldizsár utcában, azért van minden magyar Fityón ilyen), de még a szabványosnál is kisebb emblémával a süllyesztékben, gyűrött első ütköző, törött tetőcsukó kallantyú. Van baja.

Az ajtók viszont csodásan csukódnak, műszakilag, vasilag kiváló az autóka, én is tudom, hogy megéri a 400-at. Csak nem egy csajnak. Csajnak szép és trágya állapotú autót könnyebb eladni, mint csúnyát, de jót. Készítek képeket, mutatom a Katinak este, látom, nem fogja meg. Ahogy gondoltam, még azon sem bántódik meg, amikor vázolom a "csajnak csak kiglancolt buta autót" nézetemet. Azóta azt is eladták, most látom csak.

Itt indul a mercis szál. Este leülünk – akar-e ő egyáltalán 500-ast, vagy sem? Éjjel fél háromig beszélgetünk a nevetés és sírás határán, olykor veszekedésbe hajlunk, de egy csomót ábrándozunk. Felvázolom (talán századszor, amióta együtt vagyunk), hogy életem nagy álma veteránautóval bejárni Európát, a repülést unom, a műanyag bérautót rühellem. És ő is szereti az ilyet, a gyerekek is szeretik, de nincs rá autónk, mindketten tudjuk. Egyetért, hiszen tényleg így van. És szeretne ő Fiatot, még jobban szeretne veterán traktort (később erről is lesz poszt), végül kilyukadunk a Bazegnél, amely porrá mállva ugyan, de két éven át röfögősen, szuper kondícióban hurcolt minket mindenfelé Magyarországon, meg még a tengerhez is.


Orosszal a bécsi Chromjuwelen kiállításon

Imádtuk. Ilyen autónk pedig most nincs, mert Bazeget eladtuk, mert esély nem volt rá, hogy nálunk levizsgázzon még egyszer. A Bianchi lassú ahhoz, hogy bárhova érdemes legyen elindulni vele, ami 300 kilométernél messzebb van, annyi szabadsága egyikünknek sincs.

A zöld állólámpás Merci még nincs kész, de ha meglesz, már most tudom, hogy nem válik Európa-járó autóvá, mert a Csabi olyan elképesztően tökéletes munkát végzett rajta, hogy az most egy új autó. Ha abba belemegy bárki, kénytelen leszek megölni. Ha a gyerekeim leeszik az ülését, letörik a hamutartóját, amit két napon át restauráltam, nem ülnek bele többet. Ha a műkörmös p…a azzal a fekete RAV-4-gyel a plázában lehúzza a hibbbátlan gumit az ütközőjéről, amiből az utolsó-utolsó csíkot vettem meg a német állólámpásos klubújságból, és nincs belőle több, akkor felgyújtom a RAV-4-et.

A zöld Merci sajnos szobor lett, nem autó, és ezt előre tudtam, amikor készült, de fogalmam sem volt róla, hogyan tudnám elkerülni. A klubunkban különben állandó beszélgetéstéma ez, hogy a nagyon szép, vérrel és verejtékkel elkészített csodaautót borzasztó nehéz szívvel használja mindig az ember, miközben a kicsit foltos, leütött, még kedves állapotú, de közel se tökéletes kocsikat viszont sikoltozó orgazmus közeli állapotban gyűrjük mindig. A jó veteránautó karcos, kopottas, valódi. Azt igazán szereti az ember.

Nekünk kell újra egy Bazeg. Írországba menni, meg Nápolyba, meg Horvátországba, meg ahova egyáltalán pénzünk lesz, tehát akár Szentendrére is, egy fagyira. Ebben maradtunk.

Aludtunk fejenként három és fél órát, zombikként csináltuk végig a napot. Este kinyitottam a használtautós portált. 495-ért leltem egy csibesárga állólámpát. 200 D, nem furkált, jó helyen rajta minden, nem alufelnis, nem vegyes szériás – hűha. Hívom az embert, beszélgetünk, ütött volt az autó hátul, Budapestről származik. Nahát, a Lőrke barátom autója, emlékszem rá, amikor összetört, tényleg az lenne? Tényleg, az eladó is megerősíti. Ezt követően hosszan konzultálok Lőrinccel is, meg Gáspival, aki az autót lakatolta, meg Karesszal, aki kicsit piszkált a motorján. Nem rossz, nem rossz, bár a hátulja szörnyen elgörbült akkor. Most szuperül néz ki. Gáspi mondja – a bal oldala nézett ki pocsékabbul, valamiért éppen arról nincs kép, azt kéne látni. Minden abba az irányba mutat, hogy ezt az autót kéne megvenni, ismerjük, tudom, mi van benne, nem lutri. Mégse mozdulok rá. Mert második szériás, amit nem szeretek. Mert nincs tolóteteje, amire rettentően vágyok, hiszen az a zöldön sincs. És legalább 220 D lenne, vagy még inkább 240 D – az 55 lóerős 200 D tényleg olyan a forgalomban, mint sakkozó a százméteres sprintfutók között. Egy lassú logikai játék, sok-sok előre gondolkozással.

Aztán a Kati talál egy fehéret, 500 ezer az irányár. 200 D az is, nincs síbeda sem, de legalább első szériás, és a bele zöld, amilyet még nem láttam. Kicsit izgat, ráadásul jár mellé egy komplett, 200-as, benzines autó papírok nélkül, nem is igazán rossz állapotban. Kati nyomja a gombot, hívjuk fel, mielőtt megveszik, én azonban még valami lökésre vágyok. Valamire, ami egy kicsit vonzóbbá teszi, talán a fehér színt rühellem. Igazából nincs is pénzünk autót venni, csak a nem egészen öt kiló van a nyaralásra, azt költenénk el most egy újabb kocsira. Pedig kocsiból – alapvetően – azért van nálunk elég. Kivételesen én vagyok a józanabbik fél, valakinek mégiscsak meg kell húzni a határt. De nini, azóta azt a fehér autót is eladták, az oldtimer, úgy látszik, a válságban is kurrens cikk…

Mint ilyen alkalmakkor mindig, most is a mobile.de-hez, meg az ebay-hez fordulok. Csakhogy régebben kizárólag oldtimervizsga-képes autókban gondolkozhattam, mást nem lehetett legálisan behozni. Most már nézhetem a kicsit ütődöttebb portékát is, mert egy ilyen állólámpás – vagy ahogy a német, meg a magyar újmercis hívja: /8-as - regadója is csak 200-300 ezer forint. Az átírás persze lenne eleve majdnem százezer egy itthonira is, tehát egy 1000-1500 euró körüli kinti autóval, amiben ráadásul jobban hiszek, mint egy magyarban, jobban járok. Ha elég rosszul hirdetik, elég messze van, kevés az eladó minősítése, kicsik a képek, akkor még ki is lehet fogni valami használhatót ennyiért. Aztán legfeljebb kistoppolok érte.

Szebbnél szebb állólámpák peregnek a szemem előtt – 2500-5000-7000 eurós árakon. „Karcos kell, kopottas, nem szuper” – skandálom, miközben fuldoklok a saját nyálamban. „Olcsó legyen, játékautó lesz, nem akarsz rá vigyázni, helyből a brutális nápolyi forgalom közepébe képzeld el, úgy, hogy a gyerekeid a hátsó ülésen az olvadt csokit kenegetik szerteszéjjel, a cipőtökből kiömlött homok pedig a padlón gomolyog a légörvényekben” – ölöm a hormonjaimat. Lejjebb veszem az igényeket.

Ekkor ér utol a végzet. Teljesen váratlan irányból.

Találok egy Ponton Mercedest. 3000 euró. Ön, aki az elejétől olvassa ezt a posztot, tudja már, hogy ez a domsjői autó. Én akkor még nem tudom, mi az a Domsjö, azt se, hogy mi a fenének kell nekem egy Ponton. De rohadtul felizgulok. Igazából szédülök.

Aki nincs vele tisztában: ez a Stirlitz-Merci (a 170-es) utáni, a fecskefarkú előtti széria, kettővel az állólámpa, hárommal a fekvőlámpás, néggyel a 124-es előttről. Régen ezt hívták Púposnak, mert úgy néz ki, mint valami deformált csernobili krumpli. Most már persze a modern taxiszsargon a 124-esre tette át ezt a nevet. 1953-62-ig gyártották, ez a svéd egy utolsó szériás példány, már felülvezérelt, 1,9-es, fickósabb (65 lóerős) benzinmotorral, szélesebb maszkkal: Sajnos ennek már rendes indexkapcsolója van, nem a kürtkarikát kell tekergetni a jelzéshez. Viszont nagyon eredetinek tűnik. Imádom.


Bagdad, 1970

A Ponton többször felbukkant már az életemben. 1968-tól 1972-ig édesapám kereskedelmi kiküldetésben volt Irakban, mi, a család vele együtt. Bagdad (és Bejrút, ahol nyaranta, a hazautazásnál átszálltunk a Malévos gépre, és mindig megálltunk egy napra) akkoriban tele volt Ponton Mercikkel. A mansuri (Bagdad egy negyede) szomszédunk, akit egyszerűen Baromnak hívtunk, mert vasárnap hajnalban állandóan bőgette a kocsija motorját, szintén Pontonnal járt. A másik szomszédunk, a Marha egy R10-essel, de most ez nem tartozik ide.


Sajnos a Marha és a Barom házáról nincs fotó, ők jobbra és balra laktak, de ez a mansuri házunk tetejéről a kilátás khamsin, azaz homokvihar előtt. Cellux-szal ragasztgattunk le minden ajtót-ablakot ilyenkor, de így is centi vastag lett bent a por

Kevesen hiszik el, de gazdagon vannak emlékeim arról a négy évről, pedig csak öt és fél éves voltam, amikor hazajöttünk. És az autóbuzériám egészen biztosan ott kezdődött, a Ponton Mercik, a szolgálati 200-as állólámpás, a taxi Chevy Impalák és Bel Airek, az Austin A40-esek, Peugeot 404-esek között.


Ponton és Impala Bagdadban, negyven évvel ezelőtt

A Ponton különösen romantikus jármű volt a szememben, mert Peugeot-ban, fecske és állólámpás Merciben ülhettem ugyan, de ilyen régi Mergája csak az araboknak volt. Ha belegondolok, talán ez tette olyan kívánatossá gyerekként. Az iszonyatos titokzatosság, az elérhetetlenség, a majdnemdemégsemség.


Nemcsak Bálint fiam túrja az orrát, úgy látszik, ez családi hagyomány. Háttérben a szolgálati gép

Aztán kamasz koromban, úgy 1983-84 táján, amikor Tóthmátyás Tibi barátommal fel-alá bicikliztünk romos, régi, filléres nyugati autókat nézve, hátha találunk valamit, amit az ötszáz összedobott forintunkból és a nagy fene reményeinkből meg tudunk venni, még rendre ott hervadtak Pontonok az utcán. A Mercedes-Pobjeda, gondoltam, de ez a német pobjedaság azért nagyon izgatott. Ősi erők készültek felbugyogni belőlem, de ellenálltam. Nem volt nehéz, volt kábé kétszáz saját forintom, egy Ponton viszont még akkoriban is, vizsga, érdembeli karosszéria nélkül is olyan 15 ezer forint körül volt. Annyiért vizsgás, használható, tűrhető Trabit lehetett venni. Egy szürkére emlékszem a Kelenföldi pályaudvar közelében, azt épp indítgatták, mikor arra jártunk, meg volt egy narancs, vagy piros színű a Pozsonyi út elején, közel a Margit hídhoz, meg Zuglóban is járkált egy fehér elég sokáig, valami nagydarab, kalapos emberrel a volánja mögött – talán éppen ezt árulják 900 ezerért most a neten? A fehérre mázolt ütköző nagyon azt juttatja eszembe.

Később Vörös Gyula Fiat-bontós barátomhoz került egy szürke 220 S, ami hathengeres, hosszabb az orra, több rajta a dísz, és lapos műszere van. Amikor Gyula meghalt, az az autó felbukkant az állólámpás klubunkban egyszer, valami egymillió forintért vesztegette az akkori tulaj, az már akkor sem volt sok pénz érte.


Akkor asszem egymilliót kért érte a tulaj, esetleg egykettőt

Aztán Littner Zsolti barátommal voltunk egyszer egy mercis alkatrésztúrán Németországban, és első este egy civilben Waldorf-tanár Merci-bontósnál – érdekes párosítás, nem? - laktunk. Ott állt egy szürke, rongytetős 180 D, a srácnak nem volt szíve elbontani, mondta, hogy elvihetjük, ha megmentjük, valami 3500 márka, azaz 400 ezer forint volt az ára. De akkor még szinte lehetetlen volt oldtimert behozni Magyarországra. Beültünk a kocsiba, és fél éjszakán át benne dumáltunk, álmodoztunk, a Zsolt tök véletlenül még be is indította, mert lenyomta az indítókart. Nem gondoltuk volna, hogy van benne egyáltalán akku, nemhogy még be is pöccen. Majdnem megvadultunk, annyira hazavittük volna.


Ezt Dani barátom hozta tavaly - szintén Svédből. Ez egy nagy Ponton, azaz 219-es

Itt már a közelmúltban járunk – Csereklyei Dani barátom hozott be restaurálni először egy kupé Pontont (iszonyatos ritkaság, óriási érték, ha kész lesz), majd egy 219-es Pontont Svédországból, hibás motorral (egy klubon át abban ült a fél csapat, mindenki meg akarta hirtelen venni, persze nem komolyan, mert ruppótlan a csapat). Aztán a szintén klubtag Szilvásy Petink hozott egy romos, de működő kis Pontont valami német börzéről ilyen négyezer euró körüli áron – az például elképesztő nagy fogás volt, ennyiért ilyen autót romosan sem adnak. Aztán azóta importált még hármat. A Ponton jó dolog, nagyon-nagyon békebeli, sok ember szereti. Ahhoz képest egy állólámpás rettenetes tömegtermék, egy plasztikkártyákból összetákolt lélekvesztő.

Ez a több évtizednyi, lassú, alattomos felprogramozás úgy durrant ki a fejemben, amikor megláttam a domsjői autót, mint légzsákrengeteg a kamionba csapódás pillanatában.

Ez az! Ez kell nekünk! Vonyítva búgó krumpliautóval átszelni Európát, henteregni a lottyadt szöveteken, rugózni a fél métereket lengő epedarugókon, békés, a kamionokat már éppen nem zavaró, mások ellenében viszont messze esélytelen száztízes tempóval. Pont annyival, mint az állólámpás dízelekkel szoktam. Az ilyen sebesség nagyon jó dolog ám, persze csak attól a pillanattól kezdve, hogy az ember kikapcsolja a fejében a versengés-faktort. Rettenetesen pihentető és emlékezetes tud lenni, zenét hallgatni is iszonyú jó ez a fajta lassú henteredés. Ha az ember araszolós veteránautóval megy külföldre, annak olyan íze van, amit sose felejt többé el. De ezt csak azok tudják, akik csináltak már ilyet. És nem rohadtak le. Másoknak nem ér beleszólni.

Én, ha jól számolom, olyan százezer kilométert nyomtam már le veteránkorú Mercedesszel európai utakon – Magyarországot nem számolom, mert akkor inkább kétszázötvenet. Volt benne másfélmillió kilométert futott, éjjel taxidrosztról megvett 200 D-vel azonnali belgiumi túra, egy évvel később ugyanazzal az autóval 7500 kilométeres Skandinávia-Baltikum túra, vagy öt Németország, egy Hollandia, Olaszország, a Kati állólámpásával Horvátország kétszer, Bazeggel Szlovénia és Olaszország, meg számtalan Szlovákia, Ausztria, azokra nem is emlékszem mind.


Kati Mercijével az isztriai Báléban (olasz nevén: Valle), amikor még csak Bálint volt meg

Soha, de soha nem rohadtam még le akármilyen pocsék állapotú veterán Mercivel, akármilyen hosszú túrán. Mindig hazajöttem lábon, normális sebességgel, autópályán, bár akadtak néha meleg pillanatok. Ritkán. Az Alfámat tényleg kellett bütykölni. A Puchom is kétszer letérdelt Németország felé. Tesztautó számtalanszor köpött már el turbót, hullajtott szét féket, dugított el katalizátort külföldön. Nem hiszek olyan nagyon az új autóban. Viszont bízok az öreg Mergákban, és ők is szeretnek engem.

Amikor az ebay-es svéd Ponton ötletét felvetettem a hétfői szerkesztőségi értekezleten, a halántékok mutatóujjal való kocogtatása helyett nem várt lelkesedéshullámot kaptam a pofámba, szinte már zavart. Pedig már tényleg égek a régi Mercijeim miatt, én is rohadtul vennék egy 1500-as Fiatot, egy Simca Aronde-ot, egy Rover P5-öst. De azokat nem ismerem, Mercihez viszont általában szinte azonnalra tudok alkatrészt, tippadó embert. Ebben a körben mozgok, nehéz kitörni. És annyira nem is tiltakozom a Mercik ellen, mert az öreg Mercik valóban használhatók. Az egészen öregek is, egészen meglepő megbízhatósággal - értsd: egy negyvenéves Mercedes napi használatban is beválik, egészen addig, amíg szét nem rohad. Sajnos nagyon hamar szétrohad, sok szép autó pusztult el a közelmúltban, és pusztul el most is amiatt, hogy a zöldfülű veteránosok elkezdik száz százalékon gyűrni őket sóban, latyakban, esőben, sárban. De az már nem az én dolgom, ha fogynak azok az autók, az enyém annál értékesebb lesz - mondhatnám jó kufár módjára, ahogyan Vörös Gyulától tanultam.

Vázoltam a helyzetet: minden mozgósítható dolgot eladok (Bianchi, Yamaha XJ900, Honda Super Cub, 1948-49-50-es Autó-Motorok), és kis hozzáadással meglesz a pénz. 3000 euró volt ekkor Domsjö, de "mindestpreis nicht erreicht", azaz a "minimálárat nem érték el" üvöltve virított a licit mellett. Gőzöm sem volt, hol húzódhat a határ, de 4000 euróig jó voltam, talán kicsit tovább is. Nem készítettem pontos kalkulációt, csak nagyjábóli pénzfoltok gomolyogtak a fejemben.

Winkler azonnal Belsőség-posztot akart, hogy írjam le a sztorit, vegye meg valaki az egy hét alatt a Bianchit, és akkor az olvasók kiváló Ponton-szerelős olvasmányokkal gazdagodnak a következő hónapokban, biztos hamar elmegy. Ez a Ponton azonban privát ügy, nem illik így tolni. Meg a Bianchit az eladáshoz kicsit még fel kell készítenem, hogy igazán rendben legyen. Be kell szerelnem a tankba az Imolában vett szintjeladót, ki kell cserélnem az elszakadt kilométeróra-spirált, kisebbre kell szabnom a jobb oldali ajtó kárpitját, amit minden irányban öt milliméterrel nagyobbra engedett a kárpitos, és emiatt nem lehet becsukni tőle az ajtót, valamit pár helyen ki kell javítanom a fényezést, ahol lepattant a pár év alatt, amióta elkészült.

Mindenesetre az értekezletet úgy zártam, hogy egy kollégám félrevont, és közölte – kölcsönadja a kellő összeget fél évre, amíg rendesen elmennek a dolgaim, ez alaposan mellbe vágott. Pista is azonnal ajánlkozott, hogy mindenben segít, jön, szerel, nem eszik, elalszik a kipufogódobban, Zirig Árpi délután szintén ugyanezzel keresett meg. Teljesen meghatódtam, ezek az élet szép pillanatai, amikor ilyen váratlanul pozitívan állnak az ember barátai a dolgaihoz.

Lélekben megerősödve vágtam neki Kati megpuhításának, ő volt már csak hátra, viszont ő még mindig a Bazeg 2-nél tartott. Újabb fennmaradás egyik éjjel, megint három és fél óra alvás, de megnyertem az ügynek. Talán túlságosan is, de erről később.


Szép, de igazából egy tákolt fos

Tájékozódni kezdtem, aukciókat figyeltem. Az autónak mondható, viszonylag eredeti német Pontonoknál 7000 euró körül ért véget a legalacsonyabb licit, de ott még szériakavarodás, helyi rozsdák, ilyenek voltak. Egy ígéretes, kétszínű Pontonról kiderült, hogy teljesen átkárpitozták, állólámpás ülések vannak benne, aztán a képek szélén megláttam a rohadásokat.


Állólámpás ülés egy Pontonban? Padlószőnyeg-kárpit? Broáf

A szebb kocsik simán felmentek 9000-ig az ebay-en. A mobile.de hirdetési (nem aukciós) oldalon 10-12 ezer euró körül vesztegették a szemmel láthatóan már legalább egy nagy felújításon jól-rosszul átesett, hasonló W120-asokat. A csütörtököt 3900 euróval értük el, addigra már volt egy licitáló, aki négyszer pakolt rá, meg egy másik, aki kétszer is tartotta a rejtett licitet. Kezdett elmenni a kedvem az egésztől.


Két helyen sajnos repedt a kormány karimája, ezt majd valahogy pótolnom kell

De azért levelezni kezdtem a domsjői autó tulajával, ám szűkszavú válaszokat kaptam. Igen, a motort egy éve csontra felújították, a bele nagyon szép és eredeti, a fékrendszer új, a gumik újak (spéci méret: 165 R 13 teljes magas, igen ritka gumi, jó drága is), a szigetelések újak, rozsda egyáltalán nincs, a kocsi szeptemberben levizsgázott, de most ki van vonva télire a forgalomból. Rossz a fényezés, pár alkatrész újrakrómozandó. Ennyi. Nagyobb képeket nem tud küldeni, mert a kocsit elzárta, nem is ott lakik, ahol áll. Nem tűnhettem én komoly vevőnek 2600 kilométer távolságból. Pedig már vérben forgott a szemem.


A svéd oldalon szereplő hirdetés

Sipos Zoli barátom tanácsára feltúrtam a netet, hátha megtalálom a hazai újságok valamelyikében emberünk hirdetését. Fél óra alatt meglett. Egy észak-svéd hirdetési oldalon. Ahol, egyébként, túlnyomó részben motoros szánokat és hómobilokat hirdetnek. Ettől kicsit bennem rekedt a levegő.


Ezen az oldalon főleg ilyeneket árulnak

De itt nagyobb képekkel szerepelt az autó, ezeken már jól látszott minden. Az ajtókról a díszlécek levéve, a hátsó ütköző bal felén nyomás, pereg a króm, kis rozsda. A motortér megszólal.


Megszólal. Egy éve volt csontra felújítva

Minden más csingilingi rajta a kocsin. Két helyen repedt a kormány (ez ráér), de a belső tér megszólal, és még a sokszor egyszerű, sima szövettel, bőrrel, műbőrrel helyettesített ajtókárpitok is a díszes, krómos, betétes eredetik.


Kevés ilyen eredeti Ponton-csomagtartó van ma már

A Pontonok egyik csúnya rohadási pontja a hátsó lengéscsillapítók befogatási helye, ez általában már a romos csomagtartón jól látszik. Domsjö meg a minimális festékfújogatástól eltekintve újszerű. Hű de rohadtul ilyen veteránautót kell venni, nem felújítottat… Ez az igazi, ennek megvan a lelke, még nem tűnt el az új kárpitokban, a kétkomponensű fényezésben, a Kínában utángyártott kapcsolókban. Itt még nitró a fényezés, bútorszövet a kárpit, ötvenéves minden gomb. Istenem, ha az enyém lehetne. A bele pedig... A bele hét nyelven beszél, mos, főz, takarít.


Ugye, hogy szinte új? Pedig 48 éves

De megtudtam, hogy az eladó nagyjából mennyit szeretne a kocsiért. 61 500 SEK, azaz kábé 6200 euró az ára az oldalon, paff, ezzel képbe is kerültem. Mérhetetlenül sok pénz, reményem sincs ennyit összekaparni. Mérhetetlenül kevés pénz egy eredeti, javarészt megőrzött állapotú, felújított motorú Pontonért. De ha nincs, akkor mindegy is.


Ott az ár, 61 500 SK, azaz 6200 euró

Közben gondolkozni kezdtem, mert azért hátha enged majd az ember. Trélerrel nem tudom elhozni, mert a Ponton 180-as 1210 kiló, tehát minimum 500 kilós tréler kell hozzá, aminek a vontatásához két tonnás kocsi szükséges. Ez összesen több mint a 3500 kilogramm, amit B kategóriával vezetni lehet. Tehát bérelhetnék trélert, vontatóautót, hozzá sofőrt. 5200 kilométer az út, az benzinköltségben is majdnem két kiló, plusz komp, szállás, kaja, autópályadíj, egyebek. Fél misi. Annyi nincs.

Akkor kimegyek az Era és egy kolléga segítségével, hazahozzuk ketten. Era eszik nyolcfelet pályán, vissza a Ponton mondjuk olyan 10-et, megint 250 ezerről van szó, plusz oda egy, vissza két komp ára, két szállás, két éhes száj. És nem hinném, hogy az Era beindulna a mínusz harminckettőben, ami például Domsjőben két hete is volt. Basszus, ez nem jön össze. És itthon még 223 ezer lesz a regadó (ha nem OT-ztetem), további 70 ezer a rendszám, egyedi forgalomba állítási díj, forgalmi, törzskönyv, anyám tyúkja. Az OT-hez viszont minimum alapos (drága) polír, krómozás, meg nyilván egy rakás egyéb kell, az is két kiló, maga az OT-s importköltség olyan 150-re jön ki a végén. Tehát egy négyszázast még el kell különíteni, ha nem akarom, hogy örökre a garázsban porosodjon szerencsétlen.


A bal hátsó ütközőrész kicsit horpadt, pereg a króm. Ezt ki kell javíttatnom OT-re

Bende Tibby hétfőn nem volt értekezleten, csütörtökön tudtunk legközelebb dumálni. Mivel ő már vitt ki Münchenbe embert telekocsi szolgálatosként, megkérdeztem, hogy létezik-e ma is ilyen dolog. Miért, kérdezte, és én vázoltam neki a sarkkör alatt húsz centivel a jég fogságában élő, forgalomból kivont, negyvennyolc éves Mercedest. Hihetetlen, de ő se röhögött ki – mi történt, mindenki meghülyült, csak én vagyok józan? Hiszen én legalább tudom, hogy hülye vagyok…

Te, menjünk ki a céges autóval, hátha tudunk valami üzemanyagszponzort keríteni, baszki, ez az év sztorija, nem hagyhatjuk ki, hadarta. Ne törődj az utazási költségekkel, kimegyünk, autóban alszunk, lopunk gázolajat, elvesszük a nyugdíjas svéd nénik pénzét, megoldjuk, vedd meg, vond le a szállítás költségeit, adjál a kocsiért annyival többet, meg kell nyerned, érted?, lihegte, s az enyémnél még sokkal ijesztőbben vérben forogtak a szemei. Ha nem veszem meg azt a szart, ez az állat a végén még megöl. Már tényleg féltem.

Gondolatban 5300 euróra tettem fel a lécet. Ez az az összeg volt, amibe már kicsit belerokkan a család, és őszintén – itt voltak még homályos foltok a projekt költségvetésében. Ekkor úszott Kati a képbe, jobbról.

Nagyon tetszik neki a Ponton, ez aranyos, majdnem olyan kedves dög, mint a Fiat 500, csak nagyobb, elférünk benne, mehetünk vele külföldre. De volt azért az a vászontetős Ponton, amit a Littner küldött át a minap, ugyanilyen szürke, csak Németországban, azt nem mutatnám meg? Lehet-e ellenállni annak, amikor az életepár veteránautót akar nézni, hogy rábeszéljen a megvételére? Megmutattam hát.


Münster, te csodás

A kocsiért 7900 eurót kérnek, Münsterben van. Münster mellett laknak nagyon jó barátaink, Huberték, náluk lehetne lakni. Münster alig 1200 kilométer, onnan egy fenéken haza lehet vezetni, ezt tudjuk, hiszen Hubertéknél jártunk még a kávészínű, barna tetős állólánykámmal. Düsseldorfba hatezer forint a repjegy, Hubert biztos értem jönne száz kilométert, lényegében egy hazáig elfogyasztott benzin adagjába kerülne annak az autónak a behozatala, nem félmillióba. Mindjárt más szemmel néztem a 7900 eurót, pláne, hogy – gondoltam – 7500-ra, talán még mélyebbre is le lehet alkudni.

És a teli vászontető azért óriási dolog. Szinte kabriót vesz az ember. Egy ilyen kocsi még az 500-as Fiatot is pótolná, hiszen még a mi saját Fiatpandagyöszünkben is milyen szuper, hogy elöl-hátul nyílik a tető. Egy teli vászontetős Ponton maga lehet a Nirvána. Nem tudom, hogy nem kéne-e jobban egy ilyen, mint a Ferrari Dino. Szédültem. Számoltam. Levelet írtam Münsterbe, a kereskedésnek, szívhez szólót, őszintét, választékosat, nehogy azt higgyék, hogy valami bugris balkáni nepper viccelődik velük. Mert belső kép nem volt a kocsiról, a csomagtartóról és a motortérről sem. Ezek pedig legalább irányzéknak elengedhetetlenek Ponton távvásárlásnál, mert a kocsik 90 százaléka kiszóródik csak ezen az egyszerű szűrőn. Persze azóta is nagy ívben letojnak.

Aztán Littner Zsolti lehűtötte a lelkesedésemet. Figyelj, kereskedő tette fel az autót. Nem hülye, ért hozzá. Ha olyan jó lenne, mutatná a képeken a belét. Egy vásznas Ponton 15-16 ezer eurót ér Németországban, és még ha az alkut levonod, ez akkor is alig a felébe kerül. Ott van az autoscouton jó pár hete, nem véletlen, hogy a kutya nem veszi meg, pedig közel-távol nincs ennyiért lyukat tetős ilyen Merci. Szinte biztos, hogy megnézték jó páran, tehát ziher, hogy tré. A svéd autó ellenberger magánemberes, messze van, túl kicsi képekkel szerepel a lapon, az eladónak nulla ebay-értékelése van, ráadásul hülye módon a német ebay-en hirdetik, márpedig a német a legritkább esetben hagyja el az országot, hogy valami, akár minimálisan rizikós kocsit is megvegyen. Ott érthető, miért olyan olcsó. Ez az a zavaros terület, ahol a magunkfajta balkáni álmodozóknak van némi keresnivalója, mi szívesebben eszünk meg egy nagy karéj szaros kenyeret, ha olcsóbban hozzájuthatunk valamihez. Márpedig tízezer eurós vételáron sose vennél Pontont, ezt te is tudod – zárta le. Letettem hát Münsterről, minden erőmmel Dömsjőre koncentráltam, Katit lebeszéltem az égbolt autóból való tanulmányozásának fétiséről. Nem egészséges az.

Nem baj, kimegyek stoppal, kamionossal, telekocsival, kiúszom, valami lesz, sőt, hátha a Bende tényleg segít. Most már elkárhoztam, harcba lendültem.

Péntek reggel már 4210 eurón állt a licit, egy bizonyos y***a (az ebay nem írja ki a licitáló teljes nevét) sziklakeményen állta az ostromot, valami horror összeget tehetett rá titokban. Mindegy, ha már egyszer írtam az embernek, becsületből azért én is fogok licitálni, de majd csak a végén, döntöttem el.

Aznap éjjel nem aludtam, pedig egyre csak azt skandáltam magamnak – esélytelen vagy, esélytelen vagy, dúsgazdag európaiakkal ellen indulsz, akiknek pár ezer euró a fél éves játszópénzük, neked meg a családi vagyon romba döntésével jön össze.

Ráadásul szombat este, a licit vége környékén óriási családi összejövetel volt nálunk, nagyszülőkkel, unokatesókkal, keresztszülőkkel, millió gyerekkel. Három szülinapot és egy névnapot ünnepeltünk, többek között a feleségem születésnapját is. Ilyenkor nem szerencsés félkómában, kétszázas vérnyomással, tökéletesen szétesve ott lenni ennyi kedves, ünneplő rokon között. Mindenki mosolyog rád, nem értik mi van veled, te meg közben tudod, hogy ott a géppisztoly a kanapé alatt, és pillanatokon belül lemészárlod őket - azaz kiadsz egymilliárd forintot egy világ végén levő roncsért, ami lényegében egyezik azzal, mintha kiirtanád a családodat. Ja, és az a pénz is kölcsönből van.

Inkább nem részleteszem azt az izgalmat, amit éreztem az utolsó percekben. Ha pacemakerem lett volna, behorpad benne a gombelem, úgy kalapált a szívem. Egy óvatos 4600 euróval nyitottam, mintegy piszkálásiból, de y***a azonnal utánam ugrott, ezért pánikból rátettem az 5300-at. "Mindestpreis nicht erreicht" – maradt rezzenéstelenül égve a kék felirat a licit alatt, ami 4610 eurónál elakadt, ugyanis y***a odáig tartotta. Messze a legmagasabb licittel nem sikerült nyernem.

Csikós Zsolti nem szép, de gavallér – ugrott be hirtelen az Indul a bakterház, és hősnek éreztem magamat. Legalább próbálkoztam, én, a ruppótlan balkáni, és lenyomtam a gazdag németeket. Nem lett Pontonom, tény, de jobb is így. Iszonyatos kockázat és szívás lett volna utána előteremteni rá a pénzt, a hazahozatal pedig az Szibériában észak-Svédországban lapuló, kies Domsjö elhelyezkedésének, valamint a svéd télnek ismeretében meghalás-közeli vállalkozás lett volna. A szívem szakadt ki a helyéből, de megnyugodtam, a védőangyalom szerencsére odafigyel arra, hogy legalább végzetes baromságokat ne kövessek el. Rövid levélben megköszöntem a svéd eladónak a lehetőséget, ezzel elbúcsúztam másfél hétnyi masszív álmodozástól.

Utólag belegondolva csodás pár nap volt, meggazdagodva jöttem ki belőle. A feleségemmel kemény viták, érdekegyeztetések után kiderült, hogy alapvetően egy irányba megyünk, ugyanazt szeretnénk, hogy még mindig tudunk beszélni dolgokról és megbeszélni dolgokat. Ez tizenhat év ismeretség, tíz év házasság és két gyerek után egyáltalán nem tipikus.


Egyiptom, 1966 tavasza. Apám volt ott kiküldetésben, én csak pajkos gondolat voltam még. Aztán az év decemberében megszülettem. Talán akkor ivódott belém genetikailag a kairói taxi?

Egy csomó szép emléket – köztük olyanokat is, amik csak most bukkantak fel, negyven év után - felkavart a Ponton, és legalább most már tudom, hogy hosszú távon, ha már tényleg eleget autóztunk a Bianchival, és sikerül félretenni több pénzt, majd mit veszek. Egy ilyen autóért hajlandó leszek küzdeni.

És az egész ügy nagyon szorosra vonta a kollégáimmal a viszonyt, tényleg sokkal szorosabbra, mint gondoltam volna, hogy egy munkahelyen lehet. Látják, ha az ember nem is megy bele egy ekkora buliba, nem köpi ki a belét, hogy vegyen egy ínycsiklandó (már akinek) veteránautót, akkor is haszna származik belőle. Mert veteránozni még fejben is csodálatos hobbi.


Sírok, de nem lesz ez a családé

Khm, khm.

Vasárnap este jött a levél – "látom, 5300 eurót adott volna az autóért. Óriásit bukok ugyan, ha nem kapok érte 6200-at, de mivel nem volt más ajánlat, ezért ha eljön, elviheti az autót ennyiért. Tisztelettel, S. E."

Most akkor mi legyen?

2.rész


(X) akiknek köszönhetjük:

 
 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://belsoseg.blog.hu/api/trackback/id/tr751785715

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Lakásban, vízen 2011.08.06. 03:23:57

2010 október vége       Sokat gondolkoztam azon, hogy mi kell ahhoz, hogy egy új ösvényre lépjünk? A biztos, a kényelmes a kész és megszokott versus ismeretlen, új, bizonytalan....

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

X14NZ 2010.02.28. 06:25:15

Bakker, már a címe is...:)))

kutya_zzr · http://www.hegylakok.hu 2010.02.28. 06:36:58

25 éve Tolnában, egy ugyanilyen 180C-t hagytak szétrohadni, az "ennyiért nem adom oda" alkudozások után :(

romesz 2010.02.28. 06:46:58

A tortenet nagyon jo volt, remelem elmesz erte es nagyon sok kellemes utatok lesz benne.

Udv Romesz

toncsi64 2010.02.28. 06:54:11

Szokás szerint parádés az írás. Az eladó levele meg felér egy fejbelövéssel :)
Nem lesz egyszerű a döntés, de biztosan jól járnál a géppel. Mindenesetre fontos, hogy ne merülj bele annyira a projektbe mint a zöld állólámpásnál mert akkor megint nem lesz túrázós autótótok :))) Mindazonáltal én biztosan a zöldet léptetném elő. Értem, hogy "belehalnál" ha történne vele valami de ez egy "átmozgató" háztömbkörüli kör során is előfordulhat és azért akkor térülne meg leginkább a rengeteg belefektetett pénz, idő, energia ha élveznéd Te és a Családod a végterméket.

Putyur 2010.02.28. 06:54:23

"Most akkor mi legyen?"

Ez kérdés...?
Vedd meg.

ColtCzT 2010.02.28. 06:55:09

hajrá, írány szibéria! Jó utat :)

Mr. Fáradtság 2010.02.28. 07:01:19

Én már mennék is, felhasználnám a second chance-t. A 0 feedbackes embert viszont előtte lecsekkolnám picit jobban, ha belevágsz, nem árt biztosra menni... A másik, az ember szerintem megkereste a második licitálót is, cselekedni köllene:d

Urv (törölt) · http://eletkepek.eu 2010.02.28. 07:07:03

Ismerős az érzés, olyat venni, amire nincs, kéne, de megoldható.

Én megvenném, ilyenkor a sorsra bízom magam, ha van akkora szerencséd, hogy az eladó odaadná, az akár egy jel is lehet...

Persze ez sok pénz és felelősség, de vagyunk pár százan akik szurkolunk neked, nektek :).

toncsi64 2010.02.28. 07:19:33

Még egy dolog eszembe jutott. Nem lehetne a Münster-i nagyon jó barátot megkérni, hogy vizitálja meg azt a vászontetős gépet? A képekből itélve nem egy "bevándorlós" autótelep. Akár még képeket is csinálhatna az általad kívánt területekről. Nem hinném, hogy egy echte hazai vevőtől ezt megtagadnák. Bár én is azt gondolom, hogy igaz lehet a barátod okfejtése, ha mindenki ezt futtatja le fejben, az az autó ott állhat az idők végezetéig akkor is ha esetleg hibátlan.

palackorrúmalacka 2010.02.28. 07:30:19

Induljál máááááááááár!!!!!

Hörcsög66 2010.02.28. 07:35:56

A kibicnek semmi sem drága, de nagyon drukkolunk !

Túl sok a jel, bele kellene vágni. Ki tudja mikor lesz megint egy ilyen ritka együttállás ?

silurus 2010.02.28. 07:43:57

Menjél Zsolti ! Van egy remek családod, és mint kiderült vannak barátaid. A Ponton már csak a ráadás lenne ehhez.Nem gondolkodtál még Háború és béke hosszúságú könyvekben ? Abból is bejönne egy kis lé, amit a Pontonra költhetnél. Biztosan vevő lennék.

cso zsi 2010.02.28. 07:47:54

Mint sok hasonló helyen, a tulaj valószínűleg egy másik nicken veri fel az árat.
Persze, lehet, hogy ez csak a hazai oldalkon tapasztalható, amikor az "ellenfél" beállít egy automatikus licitet, és ami nemrég még elfogadható áron megszerezhető lett volna, az utolsó pillanatban már rég túl van bármilyen normális áron.

Tie · http://polisztirol.blog.hu 2010.02.28. 07:49:43

Nagylevegő Herr Csikós, és gyí.
Ha tudok segíteni a kijutásban kamionos kontaktokkal, szólj nyugodtan, még akár az sem lehetetlen, hogy lelünk kamiont, ami jár arra, és hazahozza ponyva alatt, vagy kerítünk sofőrt B+E jogsival, és hazahozzátok tréleren, vagy akármi!

istvan5 2010.02.28. 08:02:15

VEDD MEG !!!!

Gyermekkori vágyad teljesülne, ez mindent megér.

wilhelm 2010.02.28. 08:06:26

Szuper cikk volt, köszönjük. Szerintem is meg kell venni, viszont megvan az esély, hogy ebböl is szoborautò lesz. Mondjuk Europa-jàràsra meg ott van az Era, nem?

nawazzeg 2010.02.28. 08:10:38

Indulj...MOST!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

yenoee 2010.02.28. 08:11:24

Végig vonyítottam a cikket, mert én is hegyezem a cerkámat egy itthoni TSZ-Pontonra. Nem eladó, vagy csak nem figyelek eléggé... ja, nem az a kérdés, hogy van-e rá péz, mert honnan lenne? :D
Kézcsókom a feleségednek, a többedszer 20 év azt jelenti, hogy minden évben kereken annyi lesz, ugye? :)
Az se semmi dolog, hogy egy ilyen valóban felkavaró esetből még inkább megerősödve jött ki a kapcsolatotok, ezért külön gratulálok!
A végén pedig... headshot. Kész, meghaltam. Az érzést valahonnan tán ismerem, bár némileg alacsonyabb ligában játszottuk le.
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
Most légy okos Zsolti, és írd meg mindenképpen!

eko 2010.02.28. 08:11:50

Ez olyan, mint amikor arra mész haza, hogy leégett a házad.
Aztán amikor a tűzoltók elmennek, látod, hogy belül tulajdonképpen nem is lett olyan nagy a kár. Csak ki kell festeni, és ott egy frissen felújított ház. Valami legalább megadta a kezdő lökést. Innen már nem lehet visszalépni.
Zsolti vedd meg!
Nekem kínáltak 15 éve egy romos, de eredeti oldalkocsis R75-ös BMW-t. Akkor még nem érdekelt annyira, ma már mindig összeszorul a szívem, ha rá gondolok, főleg, hogy tudom, hogy fűrészgép lett belőle..
Nincs valakinek kölcsön egy időgépe?

telirium · http://bamako.secureweb.hu 2010.02.28. 08:12:46

Köszönöm a cikket, átérezni a tépelődést!

Én nem jutottam ki az Austin Montegommal Bamakoba, VEDD MEG, hogy a Te álmaid teljesülhessenek.

A bagdadi képek nagyon jók, valahol azoknak a házaknak egyikében laktak szüleim is, mint Magyarország utolsó magyar képviselői. A skoda jelvény is jó az oszlopon a Merci és a Pontiac mellett. Abban az egyiptomi Merci taxiban pedig talán még én is utaztam, mikor ott voltunk 90 körül.

Jó utat, várom a posztokat a hidegből!

es4392 2010.02.28. 08:15:04

Legmélyebb tisztelettel mondom CSIKÓS TE EGY HÜLYE VAGY!!!!

Ha nem indulsz érte azonnal akkor még inkább!
Soha sem bocsátanád meg magadnak...
Aki ennyire bele tudja élni magát a szenvedélyébe azt én csak irigyelni tudom. Megvan a lehetőséged, barátaid támogatnak, feleséged melletted, mire vársz még? CSOMAGOLJ VAZZE!!!
Ha gondolod egy tízessel beszállok a benzinbe :-)
Ha esetleg most azonnal nem is állítod forgalomba, nem baj, addig is lesz mit bütykölnöd.
Sok sikert és hajrá!

calamites 2010.02.28. 08:20:21

Tudom mások Haitinek gyűjtenek, de én adnék szívesen 1-2 ezer forintot, többet sajnos nem tudok.

Megkönnyeztem a posztot, és jókat röhögtem.

rugaferenc 2010.02.28. 08:31:14

Már csak a kiutazás végett is egy olyan sztorit kap az autó, amiért érdemes küzde.

rugaferenc 2010.02.28. 08:33:39

küzdeni

megcsonkult a komment :)

Pistabá 2010.02.28. 08:33:52

+ kell venni. És ezredszer is éljen az internet, a végtelenül gyors és szabad információ :)

dol86 2010.02.28. 08:34:11

Én kedden tervezek Stockholmba menni egy PV-rt, ha addig el nem adja az ürge. Az enyém is gyári 100% az eladó szerint és lehet, hogy az egyetlen hibája, hogy egy balek vevőt keresnek rá :) Wizzair odáig 11000,- HUF. Mondanám hogy segítek de egy kiherélést megelőzendő ezt nekem is be kell vezetnem a páromnak. Hosszabb szabi meg távollét a családtól stb.

konti10 (törölt) 2010.02.28. 08:39:10

Nagyon jó kis cikk. Egy cipőben járunk, csak más a kocsi. A Tc. simán fizesse ki a felét vagy a háromnegyedét, mivel ennek felújítása, hazahozatala a cégnek is üzlet, a cikkek miatt melyek ebből születnének… Én szívesebben olvasom, mint bármelyik új autó tesztet. Még ha te írod akkor is. Azok már nem jönnek ennyire szívből.

Csokis · http://csokis.blog.hu 2010.02.28. 08:39:32

B+!, b+!, b+! Csikós már megint a semmiről írt cikket, és már megint mekkorát! Annyi szarra gyűjtöttünk már az Indexen a japán úttól, a vak kislány diktafonján át a mosógépig, miért ne lehetne egy Pontonra is? Hadd ússzon! Ráadásul ha ezt megveszi, garantált, hogy éveken keresztül el leszünk látva Csikós cikkekkel. Ezennel elhúztam topikot nyitni, lehet csatlakozni!

komikus 2010.02.28. 08:45:37

Van egy Merci reklám: "Mert egyszer megígérte magának!"-valahogy így szól.Szerintem a Mercedes Mo. vagy a Pappas is szponzorálná az utadat és az olvasók is.Az egészet megírod egy könyvben,amelynek (és az autónak)a bemutatója a Hungaroringen lenne a futam után,melyet egy M. Schumacher nevű úr nyer meg hasonló autójával.Ott kezet ráztok és beírod magad a történelembe!

karlov 2010.02.28. 08:46:08

Hogy én miért nem most fogadtam?!
Vedd meg...
Mondjuk a szerk.nyúljon zsebbe de talán ezt nem kel mondani...
ha valamiben meg tudok segíteni szólj szívesen...

Csokis · http://csokis.blog.hu 2010.02.28. 08:46:11

Megindítottam a gyűjtést, különben a büdös életben nem olvasunk Csikós Ponton cikkeket! :-)

forum.index.hu/Article/showArticle?t=9199773

sargarigo 2010.02.28. 08:47:26

Figyi Csikós cartárs!Belső infó!!El ne áruld!
Menj ki a műjégre,keresd az igazgatót,van neki egy tipp-topp megrálya a raktárban,olyan ,hogy megnyalod a 10 ujjad.Sk láttam a gépet,én persze alfa fan vagyok de szép volt.
Egy próbát megér hátha eladja.

.: mimino :. · http://chinacar.blog.hu 2010.02.28. 08:48:42

és mennyi ilyen gépezet lehet még itt-ott eldugva.. atom a cikk :D

pet77 2010.02.28. 08:51:44

Aljas vagy Csikós!!!!!
Igy abbahagyni...kétségek közt teljesen felizgulva????

Már majdnem felajánlottam egy kisebb összeget, hogy indulhass szibériába:)

anyahajókabinajtóhajtogató 2010.02.28. 08:52:53

Na nézek egy lottót... Ha nyertem, megkapod!

nem mondom meg 2010.02.28. 08:55:25

Csikós Úr!

Itthon vagy még? Vagy a következő post már a kamion J1-ről mobil neten? :-)

jozsika31 2010.02.28. 08:57:23

Szia Csikós úr.
Ha érdekel tudok egy neked való csemegét,igaz nem a 4218.csillagos,de pont illene hozzád.Mailcím a regben.

Dagiszabi 2010.02.28. 08:58:19

El kell hozni.
Ezek után... Viccelsz?
Nem teheted meg sem a családdal sem a kollegákkal, sem az olvasókkal, hogy nem veszed meg. Azért állt melléd mindenki és ajánlotta a segítségét, mert bíztak benned. Ne játszd el! :)

Vissszaaa! mennyééé! 2010.02.28. 09:00:30

Mit gondolkodsz? 2-3 év őrzés-védés, kis matatás és az oroszoknál egy nullával többért el is tudod passzintani.
Igaz Szentpétervár 2300 km, ugyanarra, amerről hozod.

Mostly Harmless 2010.02.28. 09:00:58

Kedves Csikós.
Menj ki, és írd meg.
Vedd meg, és írd meg.
Hozd haza, és írd meg.
Újítsd fel, és írd meg.

cork77 2010.02.28. 09:03:07

Dobjuk itt össze az utiköltséget és indulás! Ha mindenki, aki azért ébred vasárnap reggel, hogy Csikós cikket olvasson, bedob egy ezrest a kalapba, megvan az utiköltség. Gyerünk, most!

ZON 2010.02.28. 09:04:05

A Veterán c. lapban kb. 2 éve tartósan nyomon követték egy Ponton teljes, és hihetetlanül igényes felújítását.Akkor döbbentem rá, hogy egy ilyen öreg autó is mennyi kis apró részből áll össze, és a számtalan kilométer és számos év mi mindent tud elkoptatni a hajtásláncban,futóműben stb.
Javaslom átnézni a cikksorozatot, és hideg fejjel számolni.

Ytse 2010.02.28. 09:06:24

Zsolt,

írj egy számlaszámot, én bizisten küldök valamennyi pénzt utazásra, szállásra, benzinre, vizsgára, amire kell, hogy hazahozhasd a Pontont. Szerintem többen vannak ezzel így, akik ezeket a sorokat olvassák.

A Totalcar meg a Belsőség nekünk ingyen van, nem fizetünk ért az újságosnál vagy máshol. Vegyük úgy, hogy előfizetünk a további öregmercis (pandás, bianchis, stb.) blogpostokra.

Valaki csatlakozna?

cork77 2010.02.28. 09:09:33

@Csokis: Nem tudom a gyűjtős linkre beírni, de 20-30€-val beszállok én is!

dhrbikes 2010.02.28. 09:09:46

szerintem megveszi, ott vannak a szponzorok a végén :) a zöld állólámpást meg tessék nyárra befogni, tudom, hogy szép lett meg különleges, de csak egy tárgy, mit ér ha nem tudod élvezni, ahogy suhan egy toscanai úton?

mbtomi 2010.02.28. 09:09:58

Tisztelt Csikós Úr!

MEG KELL VENNI!!!!!!!!
Tudom, kibicnek semmi sem drága! :)
De ez gyönyörű volt, amit írt! Már ezért is megérdemli, csak úgy jutalomnak!
Egy teljesen más szintre lépne ezzel az autóval.
Ja, és sofőrkesztyűt vigyen okvetlenül, látványosan húzza fel a tulaj előtt és úgy jöjjön el! Hadd lássák, hogy megadjuk a tiszteletet az autós történelem első, hivatalos törésteszten is átesett autójának (bár ez lehet, hogy nem így van, de nekem ez dereng)!
Én már a 123-ast is csak úgy vezetem!

A Mercedes-Benz nem csak egy kocsi, a Mercedes-ezés életforma!

Nagyon sok sikert kívánok és okvetlenül írjon a történetről, ha meglesz! Ha nem lesz meg, akkor meg azért!

lipi88 2010.02.28. 09:10:28

Azért azok a támogatók jelentenek vmit a post végén... Úristen de állat cikk volt!!! Fejlövés foreva'!

mbtomi 2010.02.28. 09:11:10

@Ytse:
Ez jó ötlet! Támogatom!
SZÁMLASZÁMOT!!!!!

Csokis · http://csokis.blog.hu 2010.02.28. 09:11:15

@Ytse: Mi az hogy? Nagyon is! Annyira, hogy már topik is van rá:
forum.index.hu/Article/showArticle?t=9199773

(Most néha floodolni fogok ezzel a linkkel, remélem azért megbocsátjátok.)

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2010.02.28. 09:12:06

Ó, bazmeg, és megint. Vedd magad mellé Frei Tamást, lopj egy kamerát az Indexvideótól, bérelj szánhúzókutyákat és indulj herdálni, hadd lássa a tejfölszőke svéd hogy mulat egy magyar úr! Eddigi legnagyobb sztori a Belsőségen, pedig azt hittem, hogy a Rolls égést nem lehet überelni.

Gyurma73 · https://plus.google.com 2010.02.28. 09:12:47

hát nekem nem kéne a világvégéről kép alapján semmi.

Csokis · http://csokis.blog.hu 2010.02.28. 09:17:15

@Gyurma73: Szerintem ha kimegy, megnézi és végül mégsem veszi meg, abból is lesz vagy három jó cikke, ha nem több. :-D

Taxomükke (UK) 2010.02.28. 09:17:17

Szerintem indulj érte most.
A pénz miatt ne aggódj, megoldódik.

sebitoni 2010.02.28. 09:18:00

Menjé má, dogozzá!!!

Puch Cavette 2010.02.28. 09:18:59

Nehéz szó nélkül hagyni egy ilyen posztot. Szerintem mindannyian ülnénk egyszer egy ilyenben. Javaslatom: Csikós, alakíts egy klubot az ügyre. Mindenkit, aki támogatja mondjuk minimum 3000 Ft-tal az autó megvásárlását, elviszel vele majd egy körre. Egy ilyen sztoriban, ha csak egy kicsit is, de benne akarok lenni. Hol lehet regisztrálni?

zig-zag 2010.02.28. 09:21:02

'Éhgyomorra' olvastam,be is vérzett...
Nagykabát,ötrugó a portán leadva.

BARANY · http://autofilia.blog.hu/tags/w123 2010.02.28. 09:22:18

A poszt epic.

Vegigsirtam, parna szelet tepkedtem, vegigfaltam.

Epic.

Bandi_jóválasztás (törölt) 2010.02.28. 09:22:51

Neee, a vége nagyon durva. Gratulálok.

poroló 2010.02.28. 09:26:50

"Mert veteránozni még fejben is csodálatos hobbi."

Sajnos, én anyagilag nem tehetem meg, hogy veteránozzak. De, szeretem a vasárnap reggeleket, az írásaiddal kezdeni. Ezért, hogy a történet folytatódhasson, szívessen felajánlanék egy kissebb összeget. Talán többen is csatlakoznának hozzám. Ez nem "segíííj" lenne, csak a magunk szórakoztatását szolgálná.

Nancsi 2010.02.28. 09:27:46

Ezek után már mi az az 1000 euro személyi hitel? :-) De komolyan, ha már elindulunk lefelé a lejtőn, akkor már inkább egy ilyesmi miatt induljunk el, ne egy Subaru miatt mint a Bende :-P Nyögöd vagy 10 évig felújítással együtt, gyerek mehet mekibe mosogatni egyetem alatt, de nyugdíjas korodra lesz egy szép, korban is hozzád illő autód. Simán megéri :-)

csiky944 2010.02.28. 09:28:54

Herr Csikós,gyííííí
örökre bánnád
az ilyet meg kell venni

quiter 2010.02.28. 09:29:06

Megvenni és minél többet írni róla:)

Pierr Kardán 2010.02.28. 09:31:34

Szerintem NE vedd meg. Ha OT-síted, akkor ebből is egy qrvadrága kifényezett porcelántál lesz, amit az utcára is alig mersz majd kivinni, nemhogy Európába menj túrázni vele. A horvát/olasz/görög tengerparton egy óra alatt lopnák el :-(((

Ha használatra keresel retró autót, akkor nem egy ponton a te autód!

olcsóJános 2010.02.28. 09:32:01

@romesz: Csak annyi közöm a témához, hogy a cikkben szereplő egyik úr a szomszédom és szeretem amit csinál,viszont van egy kérdésem: az ámerikai fotósorozat mennyisége egy eladandó autóról errefelé is szokás?

Csubakka Junior 2010.02.28. 09:32:51

Ekkora sztorit! Nem is mondok többet. Tuti, hogy már van fejlemény, várjuk a folytatást!

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2010.02.28. 09:34:21

Hogyhogy mi legyen?! Nyomás a sarkörre, bakker! (És legközelebb kicsit kisebb lépésekben licitálni, meglett volna ez 5001 ojróér' is...)

kutya_zzr · http://www.hegylakok.hu 2010.02.28. 09:35:19

Tá Csikós lágény!

Ha kiderül, hogy a screenshotok modoltak, Te pedig egy hónapja írtad a cikket ( miközben a Púpos rég itthon van a garázsodban, az Agusta mellett ) én esküszöm seggberúgom... magam :)

thinker_ 2010.02.28. 09:35:46

Domsjö - Stockholm táv 530 km, nem 750.
A másik, hogy ez nem észak-svédország, hanem közép-svédország. az északi részhez még menni kel felfelé.
ennyit a földrajzról, a kocsikhoz nem értek :)

titoo 2010.02.28. 09:36:20

Elmebaj nagyon magas foka... csodás.
Ha ebből lesz valami forgass(atok) filmet a vásárlásról és az útról!!!!

HAJRÁ!

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2010.02.28. 09:37:01

Ja, jut eszembe, mintha lett volna nemrég egy vasárnap csikósiáda nélkül, csak nem volt akkor valami kiruccanás észak felé?

sunblind 2010.02.28. 09:41:46

wáááááááá, veddmármeg, veddmár meg! mennyél már!

Csokis · http://csokis.blog.hu 2010.02.28. 09:42:59

Na pajtások, még nem késő beszállni! Azt nem ígérem, hogy a kocsiba is be fogtok, de a jó érzés meglehet, hogy tettetek valami hasznosat, jót és szépet. :-)
Itt a gyűjtőív, lehet aláírni:

forum.index.hu/Article/showArticle?t=9199773

Miként az árverési alkusz mondja: Többre, többre, többre!

tailor13 2010.02.28. 09:44:38

Köszönjük az írást, nagyon jó!
Vedd meg, mert ha kihagyod, nem fogod tudni megbocsátani magadnak!
De az útról filmet és újabb írást kérünk :) :)

Hajrá hajrá!!

arthur877 2010.02.28. 09:49:17

Vasárnap van, és egy újabb Csíkós műremek! :D Mennyi ez? <20.000 karakter?
Én maximálisan együtt érzek veled, de ez egy évere adósságba fog dönteni, ergo jól gondold át!
Egyébként nekem is gyanús, hogy esetleg már otthon is áll a gépes...? :D

tygger 2010.02.28. 09:54:52

meg kell venni, nincs mese :)

Winston Smith 2010.02.28. 09:56:45

Csikós, irány a sarkkör, és várjuk a "road movie írásban" c. 20 000< karakteres szösszenetet!

tygger 2010.02.28. 09:57:02

lehet, megyünk mi is, az asszony úgyis sarki fényt akar látni :)

Csikós Zsolt 2010.02.28. 09:57:31

@toncsi64:

Hubert nem ért egyáltalán az autókhoz. Aneszteziológus, és modellvonatokat gyűjt... :-)

Balage-74 2010.02.28. 09:59:18

Az álmokat nem lehet pénzben mérni :)
Tessék megvenni, kigazdálkodni, megcsinálni, írni róla.

baranyp 2010.02.28. 10:00:59

Szerintem már nem is vagy itthon :) ,(+a szponzorok is megvannak).Írj az útról is!Szurkolok!!!

karlov 2010.02.28. 10:01:19

Most akkor ,hogy áll a projekt?

travelnyuszi 2010.02.28. 10:02:10

A fórum nem engedi a hozzászólást, de: én nagyon szívesen kiviszem az egész bagázst (Mercedes Viano, 8 üléses) és állom a magyar és osztrák autópálya díjakat.

Neoprimitív 2010.02.28. 10:03:20

Szerintem is indulni kell. Ha elszánod magad és jelzed itt a hozzászólásokban, én is beszállok a benzinpénzbe (a linket már elmentettem).

nagylori 2010.02.28. 10:04:12

Gratulálok a cikkhez. Ez nekem irodalom. Köszönöm!
És hajrá, erről könyvel kell írni.
Ha lesz, biztos megveszem.

Jeff 2010.02.28. 10:07:16

"Most akkor mi legyen?"
Töketlen vagy ha nem veszed meg, és ráadásul fölöslegesen pazarlod a mi időnket is :)

Silver12 2010.02.28. 10:09:05

a discovery-n épp most megy a wheeler dealer. Fiat 500-as az alku tárgya.

soleeroo 2010.02.28. 10:10:49

Hello Csikos,
ha nem lett volna nehany utalas a tortenetben a csalad vilagcsavargo multjara, a korabbi nivos gepparkotokra es arra, hogy milyen szenvedellyel viszonyultok a temahoz, azt gondolnam magamban, a csavo csak hallgasson a jozan eszere, es gondolkodjon felelos csaladapakent.

csakhogy.

ilyen elozmenyek utan tartozol a multatoknak. szoval don't be chicken, mcfly.

Puch Cavette 2010.02.28. 10:11:07

@Csokis: A feltétel nélküliség nemes férfiúi lélekre vall. Én azért javasoltam, hogy egy kanyarnyi autókázás lehetne a felajánlók jutalma (egy erre a célra kijelölt "klub-napon" pölö), mert ha én lennék Csikós helyében, ebbe a méltányos üzletbe szívesebben belemennék, mint hogy "ingyé" fogadjak el pénzt vadidegenektől. A félreértések elkerülése végett: a 3000 Ft-ot akkor is felajánlom, ha csak képeken láthatom Csikóst a Ponton újdonsül tulajaként a jövendő posztokban. De azért megvárom az ő véleményét az ügyben (mert hát azért baromira beleülnék ebbe a kocsiba).

bandika57 2010.02.28. 10:11:24

@eko:
Azaz időgép nekem is jó lenne egy II.vh-s Harley okán.
1980 körül kértek érte 10000 pénzt (2400-at kaptam/hó)

loláb 2010.02.28. 10:12:46

Zsolt, hogyha megveszed a pontont NEGYEDIK mercinek a családba, akkor menthetetlen vagy.

(Ha váletlenül eladó lesz a Bianchi, a baráti ár felének a harmadáért vevő vagyok rá)

ati27 2010.02.28. 10:12:53

Svédbe vagyok, de egy kicsit délebbre.

Nem vagyok annyira veterán auto-fan. De egyet elmondhatok, ha echte svédtől veszel autót rosszul nem járhatsz! Itt teljesen más a használt autó biznisz. A visszatekerés ismeretlen fogalom, elárulják mi volt a probléma az autóval, néha még garanciát! is adnak magánemberek! A veterán autókért meg megőrülnek. Főképp az amerikai gépek. Én Trollhattanben vagyok, és az itteni egyesület heti egyszer kivonul a vízlépcsőhöz találkozni. Egyszer véletlen arrajártunk. Nagyon megfogott még engem is! Szóval hajrá!

Monsterhumster (törölt) 2010.02.28. 10:13:03

Szívem szerint azt mondom menj és vedd meg.

De inkább hallgass az eszedre...

toncsi64 2010.02.28. 10:14:00

@Csikós Zsolt:
Csak van valami cimborája ;), de elsősorban a hiányolt fényképek elkészítésében lehetne nagy segítségedre.

venator 2010.02.28. 10:14:40

Én is a PV-ket nézegetem svédben. Most született meg Bálint fiam, neki akarok rendbe hozni egy szép darabot. De csak kerek évjárat lehet, mert én 70-es vagyok, a gyerek 2010-es. Szerencsére elég olcsón ki lehet fogni szebb darabokat. Mondjuk mi Dániában vagyunk, így átmenni is könnyebb. :)

Viszont ha elindulsz a kocsiért és szárazföldön jöttök, akkor ugorjatok be hozzánk. Szállást és kaját adunk és pihentek egy napot félúton. Ezt oda vissza is megtehetitek, legalább nem kell a kocsiban aludni.

Szóval hajrá!

venatorblog@gmail.com

Csikós Zsolt 2010.02.28. 10:18:35

@Csokis:

Fiúk, meg vagyok hatódva, tényleg...

De ez nem lenne etikus.

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2010.02.28. 10:18:49

@pet77: "Cliffhanger..."

De azért remélem, hogy "folyt. köv."

ati27 2010.02.28. 10:19:26

Bocs, amerikai gépekért. Ha szállás kell, 2 embernek, azt talán meg tudom oldani! Ha felénk jöttök biztosan! De lehet hogy máshol is!

Csikós Zsolt 2010.02.28. 10:20:34

@sargarigo:

A műjégpályás Bartha Lacit jól ismerem, az ő ajándék 127-es Fiatja ment el itt a Totalcaron másfél éve. Egy igazi, beütött fejű veterános, van neki más érdekes cucca is, lesz majd cikk róla, ha eljön az alkalom...

calamites 2010.02.28. 10:22:22

@Csikós Zsolt:

Szarok az etikára!!!

Neked kell a kocsi nekünk meg a vasárnapi kávé mellé a postjaid.

natuck 2010.02.28. 10:23:01

Érdekes az ember. Vágyik, és szenved, és még jobban vágyik... De nekem úgy tűnik, hogy Csikós Zsoltnak nem ez a Merci az a pont, ahol ki tud szállni a körből...
Azt is érdekes látni, hogy mindenki átérzi ezt a fajta űzöttséget, olyannyira, hogy készek összedobni az útiköltséget. Sok szerencsét.

natuck 2010.02.28. 10:24:37

Érdekes az ember. Vágyik, és szenved, és még jobban vágyik... De nekem úgy tűnik, hogy Csikós Zsoltnak nem ez a Merci az a pont, ahol ki tud szállni a körből...
Azt is érdekes látni, hogy mindenki átérzi ezt a fajta űzöttséget, olyannyira, hogy készek összedobni az útiköltséget. Sok szerencsét.

Csikós Zsolt 2010.02.28. 10:25:52

@thinker_:
Jaja, már én is tudom, valamit elnéztem a google maps-en.

Csikós Zsolt 2010.02.28. 10:27:29

@arthur877:

Nincs itthon a gép, dehogy.

34600 karakter. Négy darab nyolcoldalas Autó Magazin cikk, ezt tudom, mert még emlékszem a karakterszámokra. Persze képalákkal együtt...

csiro 2010.02.28. 10:30:57

Tegnap poroszkálok a W124-el. Utolérek egy 200D feliratú (tuti nagyobb motor volt benne, de dízel volt, ez biztos) fehér W123-ast. Tolja neki, megelőzöm, pár faluval később mögém ér. Felmutatom neki a hüvelykujjam, látom a tükörből mosolyog, visszaint, megyünk tovább ki-ki a maga útján. Autóztunk egyet, nem anyáztunk nem bántottunk senkit, nem mentünk bele veszélyes helyzetbe, csak a sebességhatárokat léptük át egy picit, azt is inkább csak lakott területen kívül, de az érzés nagyon jó volt. Az öreg Mercedes tulajok összetartanak, ez biztos. Tehát a cél érdekében én személy szerint áldoznék arra, hogy olvashassam a történet folytatását. Kösz Zsolti!

travelnyuszi 2010.02.28. 10:31:13

@Csikós Zsolt: Zsolt, én nem szeretnék okoskodni és megmondani a tutit. De ha tényleg megszületett az elhatározás, komolyan gondolod a dolgot, nyugodtan elfogadhatod az itteni felajánlásokat. Felnőtt emberek vagyunk, tudjuk mit vállalunk és semmivel sem etikátlanabb egy ilyen pár ezer forintos felajánlás, mintha teszem azt, elhívnálak moziba. Úgyhogy, az én felajánlásomat kérlek vedd komolyan és induljunk máááááár...

Csokis · http://csokis.blog.hu 2010.02.28. 10:34:38

@Csikós Zsolt: Már miért ne lenne? Hidd el, valamit biztos tudsz, mert többekkel ellentétben én még csak nem is ismerlek személyesen, mégis megnyitottam ezt a topikot. Jóval nagyobb az olvasótáborod, mint az a kommentekből látszik. Több, jócskán ötven feletti kollégám is van, aki reggelente át szokott kopogni: Van új Csikós cikk, olvastad már? Ezek azok a dolgok, amik a szimpla oldal letöltési statisztikákból nem látszanakk, innentől meg egyrészt nem etikai a kérdés. Vagy talán mégis, és ha igen, akkor meg nem lehet kérdéses: etikailag is helyén van. Neked lesz Mergád, nekünk lesz olvasnivalód. Mindenki megkapja, amit akar. De látom, ezt már calamites is leírta, így csak csatlakozom hozzá.

Lehotai · http://kosztolanyidezsoter.blog.hu 2010.02.28. 10:37:34

Csiki, csináljatok olyan adakozást, mint a Bátor Malackaraj, úgy már etikus lesz, tesztek bele policyt meg disclaimert. Lehetne Bátor Belsőség, még alliterál is. Nem létezik, hogy ezer meg ötezer forintokból nem adjuk össze!!! Cserébe mindenkit, aki adott bele,elviszed egy körre, áll az alku! EZ AZ IGAZI WEB2ES ÚJSÁGÍRÁS!!!!

Ádán 2010.02.28. 10:40:49

Akkor ez lenne a korrekt cím: "Hogyan nem vettem Svédországból vén Mercit EGYELŐRE?" ??? :-)

Ha csak a szívére hallgatna az ember, már indulna is. Attól félek, ha megveszed, lesz még egy autó a zöld mellett, amit ha meghúz valaki a RAV4-gyel, akkor meg kell ölnöd a tettest. Akkor újra kéne nézned egy olcsó, használós állólámpást...

A fagyis vagy milyenes Tranzittal nem lehet elhozni? Nem lenne dupla komp meg egyéb költség.

Béodéó 2010.02.28. 10:41:05

Remélem már elindultál:-)

MAGADAN 2010.02.28. 10:41:06

@Csikós Zsolt:
Fogadd csak el,oszt jó van.Mi meg kiszekálunk a napi beszámolókért!

tlantos 2010.02.28. 10:42:21

A "Ponton és Impala Bagdadban, negyven évvel ezelőtt" c. kepen nem egy tarkonlott indian logo van ott bal felul?

Amugy kivetelesen tamgatom az otletet, gyerunk megvenni!

MAGADAN 2010.02.28. 10:47:09

Ja 3000-el beszállok,remélem az apeh még alsik.A hét végi bőrzén meg hozomra vásárőlők.

BJoCi 2010.02.28. 10:47:32

Jogsimmal és vezetési tudásommal bármikor hozzájárulok!

Jelige:még éhezem is!

Komoly!

pegaso strada (törölt) 2010.02.28. 10:53:49

Regisztráltam az index fórumon én is, hogy hozzászólhassak, de 60 percig egyelőre nem enged. Részemről 25 EUR ok.
forum.index.hu/Article/showArticle?t=9199773
Valaki kezdje el intézni, s mondjuk amikor már van jelentkező kb. 1.000 Euro-ra, indulhatnak az átutalások.
B...meg, végre egy jó ötlet.
Mellesleg én találtam ki, de mire oda jutottam, hogy megírjam a gyűjtés ötletét, már más is kitalálta :-), sőt: el is kezdte.
S győzze meg valaki Csikóst, hogy ne szerénykedjen. Ha eleget tudunk összekaparni, akkor fogadja el s majd írjon a túráiról.

Pasas 2010.02.28. 10:54:22

Skoda reklám a baghdadi képen. Durva.

malenykij polgar · http://mbybk.blog.hu 2010.02.28. 10:57:05

Szegény bagdadi szomszéd. Abban a tudatban brügette az autóját, hogy ott a vasárnap a hét második munkanapja. ;)

toncsi64 2010.02.28. 10:57:26

Kicsit off.
A discovery-n most adtak el egy FIAT 500-ast 6500 Ł-ért. Ez azért egy picit erős nekem... Bár lehet, hogy csak nem értek hozzá.

e39i 2010.02.28. 10:57:42

Tisztelt Csikós Úr!

Azt az autót ezek után meg kell nézni élőben- direkt nem mondom, hogy venni-, nehogy évekkel később is még azzal a gondolattal kelljen szembesülni, hogy " háát, azt kihagytam, pedig lett volna esély..."

Köszönönet a cikkért!

Csokis · http://csokis.blog.hu 2010.02.28. 10:58:22

@pegaso strada: Szerintem legrosszabb esetben odaadjuk Winklernek, ő nem lesz szívbajos átvenni, aztán legfeljebb a többiek majd addig ütik a fejit, míg el nem fogadja. Vagy valaki elugrik hozzájuk, amikor nincs otthon és odaadja Katinak. Annyi fotó volt már a házukról, hogy csak a hülye nem tudja, hol laknak. :-)

És persze várjuk az adományokat! Felülfizetések és támogatások köszönettel fogadtatnak!
forum.index.hu/Article/showArticle?t=9012759

yeti 2010.02.28. 10:59:11

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ VVVVVÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
Vegyed!Vegyed!Vegyed!Vegyed!Vegyed!Vegyed!Vegyed!Vegyed!Vegyed!Vegyed!Vegyed!Vegyed!Vegyed!Vegyed!Vegyed!Vegyed!Vegyed!Vegyed!Vegyed!Vegyed!Vegyed!Vegyed!Vegyed!Vegyed!Vegyed!Vegyed!Vegyed!Vegyed!Vegyed!Vegyed!Vegyed!Vegyed!Vegyed!Vegyed!Vegyed!Vegyed!Vegyed!Vegyed!Vegyed!Vegyed!Vegyed!Vegyed!Vegyed!Vegyed!Vegyed!Vegyed!Vegyed!Vegyed!Vegyed!Vegyed!Vegyed!Vegyed!Vegyed!Vegyed!Vegyed!Vegyed!

e39i 2010.02.28. 10:59:31

Amúgy még egy gondolat: amikor ennyi "positive vibe" érkezik egy autóval kapcsolatban, az jelenthet valamit, ha van végzetszerűség az autóvásárlásokkor.

kamikaze5 2010.02.28. 11:00:00

"Marha" :-) Elmebeteg világ ez.

Leadfoot 2010.02.28. 11:01:48

@Csikós Zsolt: Én se értek hozzá, de vett már topictárs az én hasonló közreműködésemmel GSA-t. :-)

Fényképezni meg csak tud. :-)

ColtCzT 2010.02.28. 11:04:22

Ha megveszed megigérem, hogy a legközelebbi olajcserénél Repsol megy a Colt-ba :D

2010.02.28. 11:04:47

Nagyon jó volt a cikk, gratulálok. Igazi mély rétegeket kavarsz fel egy férfiban ezzel a veteránozással. Szurkolok neked, hogy sikerüljön a vállalkozás !

Csabby 2010.02.28. 11:05:19

Ismét szuper cikk volt (amilyet már megszokhattunk)szerencsés ember vagy ilyen feleséggel és remélem már pakolsz és szervezkedsz...:-)) Jó utat!

N@gy 2010.02.28. 11:07:01

Teljes mértékben átérzem azt a mértékű lelki vívódást amit ilyenkor érezhetsz Csikós úr! Egy ilyen ekkora mértékű "Mi lett volna ha" dolog az ember életében nagyon fájó dolog tud lenni. Viszont az anyagi vonzat... Örülök hogy ezt a döntést nem nekem kell meghozni, valószínűleg zokogva verném a falat minden gyengébb pillanatomban és üvöltenék hogy "MIÉRT MIÉRT MIÉRT" "MIÉRT NEM VETTEM MEG". Itt az ésszerűség már rég nem mérvadó. Akár megveszed akár nem lélekben veled vagyunk!

Balu86 2010.02.28. 11:07:52

Én is benne lennék egy "gyűjtsünk a Csikósnak, hogy kimehessen a kocsiért" hadműveletben! :) Nyissatok egy számlát, ilyen célért szívesen adakoznék! :)

Liquid_Night 2010.02.28. 11:09:55

Nem szoktam kommentelni, de rendszeresen olvasok. Ide viszont írnom kell, mert:

Uram, ha maga ezt az autót nem hozza el akkor élete baklövését követi el.
Egyrészt mint már említették, alapos restaurálás és állapotmegőrzés után sanszos hogy ez az autó pár év múlva a többszörösét fogja érni. Ezt az autó annyira különleges hogy ráhagyhatod majd egyszer a fiadra, addig bárhol Európában kalapot emelve és padkára félrehúzódva fognak tisztelegni előtte az autóstársak...

9mmPara 2010.02.28. 11:11:26

Nincs sok pénzem, de az utolsó párszáz eurót hozzáteszem én, ha nem megy másképp.

kisgyuresz 2010.02.28. 11:12:27

jó cikk!!!!!
Még a hatása alatt vagyok és nem találok szavakat.........

pegaso strada (törölt) 2010.02.28. 11:12:49

Én nem azért akarom támogatni, mert jó befektetés lesz neki az autó, hanem mert vágyik rá, megvesz érte - és bár a veteránokat nem nagyon szeretem, de tudom milyen vágyni valamire.
S eddig ahány cikket írt nekünk, ennyit megérdemel.

Liquid_Night 2010.02.28. 11:12:55

"Nincs rá keret de megoldható lenne és kéne", viszont AMÚGY több mint jó üzlet, ha a hazaszállítást sikerül vállalhatóan megoldani akkor ez az évtized vétele pénzügyileg és élményileg is:)

Pasas 2010.02.28. 11:13:30

Beszállok én is. A cikk végén azért van csattanó.

cork77 2010.02.28. 11:14:23

@Csikós Zsolt: Most Szlovákiában vagyok, de ha hétfőn délután vagy kedden reggel beengednek a zindex irodaházába,szivesen beviszem oda is azt a 25€. Bólogass ha jó!

kisvagány 2010.02.28. 11:14:35

Öreg ember létemre a sírás kerülget... CSINÁLD!

SquareWire 2010.02.28. 11:15:02

Zsolti, amennyiben az autó megvásárlásában döntöttél, úgy kívánok sok sikert és jó utat! Csak ne feledkezz meg rólunk sem, írj! :)

Myacis 2010.02.28. 11:16:15

Menj, és vedd meg. Ha nem, évtizedeken keresztül fogsz sírni éjjelente a kispárnádba...

pollucs 2010.02.28. 11:18:06

Csekkoltátok az egyik képen a Skoda-reklámot a háztetőn? :)

msmester 2010.02.28. 11:18:57

Azt hiszem, ha másért nem, hát a közösség lelkesedése miatt kutyakötelességed lesz kimenni és megvenni :)

Ha lesz számla én is küldök pénzt szívesen!

Nancsi 2010.02.28. 11:20:17

Valaki ajánljon már fel egy trailert, szerintem az lenne az utolsó lökés hogy megvegye :-)

halby 2010.02.28. 11:22:29

Sok tíz évvel ezelőtt a párommal egyetértésben Londonban a Tower-ba azért nem mentünk be, mert q&@#..a drága volt (a zsebünkhöz) a beugró ...
Azóta nem bocsátjuk meg magunknak!!!
Vedd meg Csiki!!

Myacis 2010.02.28. 11:23:32

Ja, végigolvasva a kommenteket, hozzájárulás OK, egy kör fejében ;) vegyetek fel a listára :)

LolekiBolek 2010.02.28. 11:24:07

menj érte! én ehhez a németautó-buzeranciához nem tudok hozzászólni, de a becsípődés, az becsípődés

AM-adam 2010.02.28. 11:25:05

Előre az Aranyért irány Svédország ;) olcsóbb úgy se lesz te is tudod... , ennél már csak drágábbak lesznek napról napra szépen lassan...

BTO11 2010.02.28. 11:25:06

T. Csikós!
6500 font fiat 500 most kelt al a Discovery-n.
lecsusztál róla!

BTO11 2010.02.28. 11:26:59

T.Csikós !

Fiat 500 6500 fontért most kelt el a Discovery-n! Lecsusztál róla!!!
D:)))

ccorsa (törölt) 2010.02.28. 11:27:22

Nem hiába mondják, hogy az "autós újságíró az élet császára".

Pajkos kisdömper 2010.02.28. 11:27:31

B+.Igy voltunk mi is a b.nőmmel....Jött egy füles egy Bx Sportról.Rossz motorral,nem olcsón,de legalább jó drágán.Osztás-szorzás, ha ezt megvesszük a másik 2 mellé, akkor összeomlik a családi költségvetés.Telefon a bankba,kölcsön,és megvettük.Azóta megjártuk Erdélyt vele, pár találkozót, és örülök hogy itt áll.Ne hagyd hogy elmenjen egy ilyen alkalom.
+5000Ft a Merciért!(a próbakört bevasalom Rajtad:))

konyvelomo 2010.02.28. 11:32:49

Jó a cikk, olyan igazi vasárnapi, ebéd utánra (egy kicsit elkapkodtam :-)

Én egyébként egy jó állapotban levő Volvo Amazonról álmodozom már évek óta, szigorúan a svédektől ... egyszer majd nekifutok.

ati27 2010.02.28. 11:33:05

Meg kell venni oszt kész! Örülj neki, hogy ennyien támogatnak! Vedd és csináld meg és használd!

strfifi 2010.02.28. 11:33:18

ez mind szép és jó de az eredetileg felvázolt tervhez(Kati és Te), és kiránduláshoz ez a ponton(ráadásul nem nyitható tetővel) mi köze van???

Pont a lényeg veszett el benne.
Én is addig kerestem míg nem találtam egy vászontetős pandát, amit ha felújítok most nyár elején olasz-horvát-osztrák kőrútra megyek. Nem kell ehhez mercedes.

Puch Cavette 2010.02.28. 11:34:31

Basszus, nem tudok leszakadni az oldalról! Közben kiagyaltam a végső álláspontomat a jótékony felajánlás/méltányos üzlet (egy körért cserébe) vonalon. 3000 Ft mindenképpen, 5000, ha viszel is egy kört. Na, mi legyen?

Lowtyo 2010.02.28. 11:36:40

imádom a merciket, de a ponton még mindig nem tetszik. persze ugye ki nem szarja le, hogy nekem mi tetszik. viszont néked zsóti van egy szép állólámpásod, meg egy feleséged, aki eltűri a bolondériád, lepd meg olyannal, ami az ő álma. végül is van 3 mercid, egy pandád, egy fura trabantod, meg a puch-od és ezek mind zsolti "álmai". kéne már egy "feleségem álma" gépezet is.

súllyospestisertés 2010.02.28. 11:36:46

Ha nem veszed meg,akkor a pokolba kerülsz és egy bazi nagy üstbe rogyogsz az idők végezetéig!!!
Öld le a perselymalac kondát!

Rocko- 2010.02.28. 11:38:31

bazmeg bazmeg bazmeg.
én egy dolog miatt nem engedném ki Zsoltot: helyben szívinfarktust kapna a gyönyörtől.

ommm 2010.02.28. 11:40:57

Hová tűnt Csikós Zsolt?
:)

csipa 2010.02.28. 11:41:22

"Ponton és Impala Bagdadban, negyven évvel ezelőtt"

es a Skoda logo az smafu?

Matte 2010.02.28. 11:42:22

Basszus Csikós!!!! Épp az új fesszabályzót kéne beszerelnem a Jawa 250-be, erre itt ülök a gép előtt és izzadok az izgalomtól a cikked olvasása alatt!!!!

2010.02.28. 11:42:37

A Csikós veterán Mercis cikkeivel csak az a baj hogy nagyapámnak (Isten nyugasztallja) is volt egy bordó dízel Mercedes-e, és ilyenkor mindig elkap a hév és venni akarok eggyet. A baj csak az hogy én ilyenkor - mivel azon kívűl hogy bordó volt és dízel nem emlékszem semmire - mindig átnézem az összes öreg-Mercis hirdetést hátha megtalálom azt az autót, de sajnos lehet hogy már rég valamelyik roncstelepen pihen. Persze a remény hal meg utoljára, és mikor utolljára láttam (mielőtt le lett volna cserélve a Peugeot 205-re, aminek már emlékszem a rendszámára, persze azt sem találom sehol) akkor még remek állapotban volt úgyhogy bízok benne hogy egyszer felbukkan. A múltkor például gyermekkorom kedvencét a 405-ös kombinkat találtam meg 350.000 HUF-ért Használtautón.

Coupeboy 2010.02.28. 11:44:26

Nekem is az a véleményem ,hogy MEG KELL VENNI!!!azonnal indulj!

Alf (törölt) 2010.02.28. 11:46:09

@Csikós Zsolt:

Na, ha meggondolnátok magatokat, nálunk Tallinnban van ingyen szállás, garázs, szerelők, trailer :)

Stockholmig egy nap, ide fut be a stockholmi komp, innen 28 óra pest, veteránilag is.

Félúton pestig meg tudok egy tuti kis motelt.

;)

t.o.d. 2010.02.28. 11:46:40

Nos, Csikós Úr, ez a valaha volt legjobb TC-cikk! Röhej, mert a címből elég sok minden infó jön, de én izgultam rajta. Meg nevettem, meg a feleségemnek olvastam fel egy-két részletet a szaros kenyérről, meg a nyugdíjas svéd nénik pénzéről...

Gratulálok, és szívből kívánom, hogy ez a projekt is sikerüljön végül, Neked már EZ a Ponton kell. Hajrá, és kérünk posztot bármilyen fejleményről, legalább ilyen terjedelemben.

mossberg operator 2010.02.28. 11:46:50

Van stilusod, nagyon jo cikk, gratula! csak akkor vedd meg, ha biztos vagy a dologban!

B. Capelluti · http://rallyedream.blog.hu 2010.02.28. 11:49:00

Jó utat! Lesz ebből is annyi poszt, mint az angliai kiándulásokból! :) (Ha a magyar bürokrácia is belekerül, akkor több is.)

w a s d 2010.02.28. 11:51:37

@toncsi64: Ja, és ráadásul 650- es motorral...
Mennyire egybecsengett ennek a blogbejegyzésnek az elejével.:D

B. Capelluti · http://rallyedream.blog.hu 2010.02.28. 11:53:59

Nem lehet, hogy a svéd Csiki most írja a blogspotot az ottani tc-belsőbe, hogy "hogy nem adtam el a Pontont Budapestre, hogy valahonnan egy strandkorlátkék Bianchit vegyek"?

anarch 2010.02.28. 11:54:56

Költségekhez ne feledd: ha saját lábán akarod elhozni télen, akkor Svédországban kötelező a téli gumi október-március időszakban (nyilván ezért is vonatta ki a tulaj télre a forgalomból). Szóval érdemes lehet kivárni a mozgatással azt az egy hónapot.

Felejtsd el a fizetős hidakat és Hamburgot (permanens dugó), a Trelleborg-Sassnitz komp a nyerő. Feleannyiba kerül mint Rostock, gyorsabb is, beszálsz Malmö körül és kitesz Berlinnel egy vonalban.

Északon pedig vigyázz a nagytestű vadakkal, Stockholmtól már van vadvédő háló az "autópálya" mellett, de attól északra semmi, csak az óvatosság és a rutinod véd a sóra gyűlő és alkonyatkor ugráló állatokkal szemben. A jávorszarvas nem egy őz méretű állat.

Amúgy pedig hajrá, hajrá :).

mükkemakk 2010.02.28. 11:55:23

Remek cikk, mit szólnál ha pár ezer kommentelő összedobná a következő merdzsó árát.

Következő cikksorozatnak pl. egy diesel motoros 170V-s felújítása jó lenne.

Cuburka 2010.02.28. 11:56:03

Vedd meg!!!
Adok hozzá ajándékba 10.000 Ft.-ot.
Sajni több nem megy. Ha ezen múlik...

makalibo 2010.02.28. 11:56:45

Sajna az indexre nem tudok írni új felhasználóként (nem vagyok egy hozzászólós fajta), ezért itt próbálkozom: a múltkori osztrák utamból - ide: www.kroepfl.at/de/museum/rundgang/ru_rundgang.asp - maradt 50 euróm, amit örömmel ajánlok fel erre a nemes célra.
A cikkek olvasása az elmúlt években ennél sokkal többet ért nekem.
Ezúton is köszi

2010.02.28. 11:58:03

NE vedd meg.
Akárhogy is régóta olvasom a cikkeidet, ennek nem látom a végét.
Megjöttél már abból, hogy kilátástalan dolgokba belemész.
Fejben veteránozni jó dolog, meg a Te garázsod is tele van vasakkal amik pont jók arra, hogy bütykölj rajtuk.
A zöldet nyugodtan fogd be egy nyári túrára és kapcsolj ki. Szerintem.
Két napig súroltam a 66-os Wart belsejét, fogkefével, körömkefével. A festékes embernél ketten kevertük a festéket kb egy órán át, hogy a tökéletes árnyalatot megkapjuk. 34 ezer km alatt nem múlt ki a belseje, épp, hogy van némi patinája, a lepattant részeket javítgatom. A belső már kész, a motortér van soron, rámegy majd biztosan a jövő hét összes meló utáni délutánja. És csili-vili lesz, de nem fosok majd használni. Egyszer már eljátszottam ezt, a másikkal, holott az ehhez képest tömegtermék volt, bármikor felhajtanék egy olyat. Ez a mostani egy olyan darab, ami összesen 5 hónapig volt gyártásban, nem sok készült belőle. Nem a garázsnak csinálom, hanem nekünk.
A zöldet titkon Te is kivinnéd egy-egy délutáni élményautózásra. Nyugodtan használd szerintem.
Ez a történet annyira jó volt, hogy végig izgultam, Tiéd lett-e az autó. Holott előtte a címet elolvastam, hogyan NEM lett. És mégis valahogy elfelejtettm és mást vártam a végére, de azt gondolom, jobb ez így.

2010.02.28. 12:00:47

Amúgy meg a bagdadi fotón értem én, hogy ponton meg a másik vas, de WTF! Skoda jel a háztetőn, kukacírásos Skoda felirat? WTF?

skyrangr 2010.02.28. 12:01:06

CsikósZsolt: Ha erre jársz, Svédországban, ugorj be egy kávéra! :P
Talán még hálóhelyet is tudunk keríteni, pont félúton vagyok, a svédországi utat nézve!
Ja, és az elmaradhatatlan Csikós for President!

t.o.d. 2010.02.28. 12:04:50

A gyűjtés 53 ezer forintnál, és 75 EUR-nál jár, plusz van már szállásod, matricád. Hajrá Csikós Úr!!!

éppcsakkérdem 2010.02.28. 12:05:27

Hát a mai ebéd késik rendesen, de nem baj, a cikk megérte. :))))

Éppcsakkérdem, nem lehet, hogy disznó módon feltornázták az árat és csak Rád vártak, látván a komoly érdeklődést?
Pofátlanul alkudd le az árat, találj ki valami okosat, az a kocsi megéri az árát.

Képes lennél amúgy eladni kis Bianchit és mindent, amiért vért/verejtéket áldoztál csak azért a szívszorítóan gyönyörű Pontonért?
Éppcsakkérdem

Amúgy úgyis azt csinálsz, amit jónak látsz...

kamikaze5 2010.02.28. 12:05:44

Van egy 7.5-es teherautóm, ha fizetsz minden útiköltséget elhozhatjuk. Az elmaradó hasznomat meg felajánlom a Totalcar közösségének. Persze nem ígérem tutira, de ha minden klappol és össze tudjuk egyeztetni, akkor van rációja az útnak.

Kicsi79 2010.02.28. 12:06:07

@Csikós Zsolt: Ha nem is sok, de egy kamionos kijutásban föl tudom ajánlani a segítségemet. Legalább az odaút szinte ingyen lenne. Meg akár kisebb összeggel támogatnám is a projektet.

AtoszMester 2010.02.28. 12:06:35

Zsótikám, nyiss egy számlát, írd ki egy posztra, és hagy utalgassanak rá a lelkes olvasók némi pénzmagot.

Ha nem gyűlik i, a maradékot odaadom 50-es kamatra.

/vicc/

:)

AtoszMester 2010.02.28. 12:07:57

Bár ahogy most visszaolvastam, van rá esély, hogy gyűlne pénz a számlán.

Egy ezrest feldobok rá én is :)

skyrangr 2010.02.28. 12:08:47

@éppcsakkérdem: a blocket-en ott írta az eladó, hogy 61500kr... gondolod hogy akkor ebay-en olcsóbbért el fogja adni? kétlem...

ZasTempra 2010.02.28. 12:11:05

:) Van egy eladó lejárt műszakis 1978-as Zastava 1100-as (ugyanaz mint a gtl, csak még az álló oldalindexes kereklámpás), 1058 köbcentis Fiat motorral, a bele is elég tűrhető, 260 ezer km van benne, amióta nálunk van 98 óta nem volt a motor megbontva. Szoci öregautós alternatívának nem lenne jó? :)

éppcsakkérdem 2010.02.28. 12:12:44

@skyrangr:
Nem ez lenne az első eset, főleg, ha meg van szorulva vagy reménye sincs rá, hogy elvigyék tőle a kocsit.
Ha Csikóst túllicitálták de mégsem vitték el a Mercit, akár még sikerülhet is, veszteni nem veszt semmit egy próbával ÉS személyesen még nem is látta a gépet.

Kicsi79 2010.02.28. 12:12:56

@pegaso strada: 5000-rel engem is felírhatsz!

fajitas 2010.02.28. 12:13:30

Dél van. Csikós úr nem jelentkezik. Szerintem visszafordult az ajtóból, élesítette a cikket, aztán elindult álmai autójáért. A kommentelők egy emberként Önnek szorítanak! Hajrá!

mtk001 2010.02.28. 12:13:37

Nyomás megvenni !
A legfontosabbak az álmaink.

Kicsi79 2010.02.28. 12:14:57

@Csokis: 5000rel engem is felírhatsz! Ha megvan, privátban jöhet a számlaszám.

4TYRES 2010.02.28. 12:15:57

@Ytse: Ez az "előfizetés" a Csikós cikkekre etikusan hangzik. 25 EUR-val én is előfizetnék! Egy ideig a
forum.index.hu/Article/showArticle?t=9199773
még nem enged hozzászólni, de én is rajta akarok lenni a listán ;)

Kicsi79 2010.02.28. 12:16:03

@pegaso strada: Bocs, nem Neked szántam. :-)

toncsi64 2010.02.28. 12:16:50

@éppcsakkérdem:

Nem licitálták túl, csak nem érte el az eladó által meghatározott minimálárat :)
Ez a sikertelen licit + a másik hírdetésre valószínűsíthető érdektelenség egy értelmes eladót árcsökkentésre késztet. Ennek lehetne a haszonélvezője Zsolt...
Remélem így lesz.

mtk001 2010.02.28. 12:18:24

Ja, én hetente verem a fejem a falba még mindig, mert nem vettem meg álmaim 240D állólámpását 13 éve ...

skyrangr 2010.02.28. 12:18:48

@éppcsakkérdem: meglehet, de kicsi az esély. 5300-ért viszont odaadná az eladó. továbbá a svéd ember nem mindig alkuképes... nem jó eladók :D

amúgy most nézem, fapadossal 10e ft Stockholm/Skavsta reptér, onnan vonattal (www.sj.se) 8-900kr (25e ft) a cél... Onnan az autót simán lábán el lehet hozni, csak egyeztetni kell az eladóval.
Téli gumi kötelező, továbbá hólánc, hólapát, meg egy halom telefon, ha elakadsz!

Balt 2010.02.28. 12:19:33

Hát ez baromi jó! Hovatovább egy (jó értelemben vett) Hollywood-í történet. De nagyon ügyesen: már épp mondani akartam volna, hátha a svéd hajlik a kompromisszumra...

A Mercit talán nem fogom irigyelni, de egyet s mást igen! :) Mánia, feleség, feleség mániatűrése stb. :)) Na meg a várható kalandot magát is! :)) Jut eszembe: van B, C kategóriám, igaz, a honvédségnél vezettem teherautót utoljára - de itt nem is erről van szó. :)

no mail, no problem 2010.02.28. 12:19:40

Zsolt, te gyilkos, te hun, te vizigót, vandalizáltad az egész napom. Már 15 perce olvasom, és még csak ott tartok, hogy nincs benne sibeda, az meg sehol se van a folyamhoz képest, szinte csak kopf, de most el kell mennem boltba, és délután meg egész mást akartam csinálni.

Matthäus25 2010.02.28. 12:19:45

Vedd meg, hozd haza!!!

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2010.02.28. 12:20:11

Nagyon jó a történet!!!!

Én megnézetném a Münsteri gépet (mégiscsak vászontetős), és ha gáz, indulnék északra.

thinker_ 2010.02.28. 12:21:56

@Csikós Zsolt:
már nyertél 200 km-t, gyerünk megvenni az autót! :))

pegaso strada (törölt) 2010.02.28. 12:22:03

@Kicsi79: egy óra múlva engedni fogja a rendszer, hogy te is írj a fórumba

Lenny 2010.02.28. 12:22:48

Egyszer élsz.
Vedd meg.

zsüber 2010.02.28. 12:23:54

Tegyél ki egy [Donate] PayPal gombot alulra-felülre. Kattintanék, mit itt annyian.

karlov 2010.02.28. 12:24:03

Hava tűnt Csikós Zsolt!!!!!

SchEdem 2010.02.28. 12:25:08

Felkeltem, elolvastam a cikket, és k...va jó kedvem lett tőle. :-)
Ezt az autót pedig meg kell venni, kész. Nem agyalni rajta!
Hajrá, Csikós!

-tatrafan- (törölt) 2010.02.28. 12:26:15

Ha ez egy hete történt, akkor mostanra övé a kocsi vagy kútba esett a projekt.

éppcsakkérdem 2010.02.28. 12:26:54

@toncsi64: Remélhetőleg igen

@skyrangr: Egy igazi megszállottnak ez nem akadály

Fogalmam sincs, milyenek a svédek, én nem mernék belevágni, pont azért, amit említettél, de mint tudjuk: a kibicnek semmi sem drága

Azért várom ám a fejleményeket...

skyrangr 2010.02.28. 12:28:55

@Csikós Zsolt: Östersundban is van némi magyar ismerettségem, az nem messze van Örnsköldsvik(Domsjö)-től :D

skyrangr 2010.02.28. 12:30:55

@éppcsakkérdem: messzemenőkig korrektek, szóval ha egyszer letárgyalsz velük valamit, az úgy is van. ha megvan a pénz, és az elszántság, csak 1-2 telefonhívás, és nyélbe lehet ütni az üzletet. akár meg lehet kérni, hogy tegye fel zárt aukcióban ebay-re, és akkor tuti az üzlet. fizetés meg személyes átvételkor. ha meg nem tetszik a vas, akkor volt egy érdekes túra a svéd lappföldre :D

250 D Turbo 2010.02.28. 12:30:58

Kedves Zsolti, 2008 év vége óta várom, hogy a borsózöld Merci igazi története a belsőségen is bemutatásra kerüljön, hiszen a sztorija nem mindennapi. Eddig azt gondoltam, hogy azzal a cikkel fogsz majd minden eddigi postot felülmúlni. De ez a mai! A veterános lélek minden öröme és szenvedése testesül meg benne, lehengerlő, már két órája csak szédelgek tőle és valószínűleg még napokig így lesz, pedig nem is én veszek autót! Óriási erőt adsz minden veteránosnak, épp ezért (is) vágj bele!! A hozzájárulást hova kell utalni?

TakacsLajos1 · http://kozpontiszelloztetes.hu 2010.02.28. 12:31:28

Zsolt!

Én a helyedben leginkább attól félnék amit többen is kérdeztek.
Ha megvennéd ez a Pontont, gondolom átmenne egy fokozatos restauráláson, a vegére nem egy szobor lenne ebből is?

És az eredeti cél ugye nem ez volt...

Persze ettől függetlenül remélem meglesz, mert jó lenne olvasni róla, nagyon jó lett ez a cikk is, grat hozzá!

PeterBlau · http://4smallwheels.blog.hu 2010.02.28. 12:31:50

Menj és vedd meg. Látni akarom, ahogy keresztül gurul az Örs vezér téren :-)

feketenap · http://www.zoldszempont.hu 2010.02.28. 12:31:56

Vedd meg!
Felajánlok egy szombati/vasárnapi gratis szerelést egy általad megjelölt garázsban.

Kicsi79 2010.02.28. 12:33:21

@pegaso strada: Nem regeltem, azért írtam itt. De köszi!

toncsi64 2010.02.28. 12:34:48

Egyébként talán mégsem lenne botorság egy picit alkudni. Most olvastam újra cikket, és az utolsó (Csikósénál kisebb) ajánlat 4.610€ volt.
De minthogy a Zsolt kellően körbejárta a kérdést és ennek tudatában tette az ajánlatát, nyílván az a szám is korrekt.

karlmann 2010.02.28. 12:34:49

Csikós, azt hiszem most eljuthatsz a csúcsra! Ez egy fantasztikus dolog lenne, ha sikerülne! Ha nem vágsz bele mindig sajnálni fogod, én már hagytam ott olyan autót amit nem kellett volna (pedig az ehhez képest "műanyag játékautó") mégis nagyon bánt és bántani fog mindig, hogy nem vettem meg.

A lé miatt ne aggódj, nem véletlenül támogattak a cégtől sem, nagy lehetőség ez a TC-nek is. Ha csak a helyrehozásáról szóló postokat nézem már abban is hatalmas potenciál van és simán kitermeli azt az összeget amivel beszálltak, ami meg utána jön az mind jutalomjáték.

Ne őröld magad feleslegesen, ha neked és a nejednek is bejön menj érte, mert még visszavonja az ajánlatot. A felajánlást én is támogatom.

Puch Cavette 2010.02.28. 12:36:43

A legjobb poszt ever! Markold a felajánlásokat, vedd meg a Pontont, kocsikáztass meg minket, rajongóidat, add el a sztorit a Blikknek "Mire képes az internetes újságírás/blogolás" címmel, és már pénzednél is vagy.

PiszkosFreddy 2010.02.28. 12:36:48

Hajrá Csikós!A sok gyáva álmodozónak
(köztük én is)bizonyítsd be,hogy legmerészebb álmunk is valóra válhat,csak nagyon kell akarni...(az enyém egy SM)

spark82 2010.02.28. 12:37:02

A szentségit, őrnagyom, annyira megértem ezt a fajta vívódást, amit a veterános érez... Mondjuk én még csak kisebb mértékben csináltam eddig, de ha így megy, már látom magam habzó szájjal, kényszerzubbonyban, valami hasonló üzlet kilátásában (csak motor ügyben), vinnyogva, hogy "akarom, akarom!!!" :)

thebigben 2010.02.28. 12:38:27

Ha belegondolok abba, hogy mennyi mindent el kell adni ahhoz, hogy ez megvalósuljon és hogy ez mennyivel kevesebb poszttal jár majd a jövőben, az nem tetszik.

Ha azt veszem, hogy erről a folyamatról lehetne aztán élőben tudósítani, akkor már nagyon is tetszik.

Ha pedig esetleg azt is hozzáteszem, hogy lesz Magyarországon egy normális, remélhetőleg mindennapi használatban levő Ponton, akkor aztán végképp tetszik.

Meg kell venni! Csikós Zsolt a web2 autós reality sztárja!

piramisfaló 2010.02.28. 12:38:32

@-tatrafan-: nem esett kútba szerintem folyamatban van/ezt egy biztos forrásból tudom/

kp2 2010.02.28. 12:38:46

paypal donate jo otlet, tolem is szamithatsz 10-15 EURra

Wick 2010.02.28. 12:39:14

Zsolt, remélem már úton vagy északra, a Mikulást üdvözlöm. :-)

Mondjuk... ez az ebay.de nem egyszerű betegség, ismerős a szitu, van már vagy közel tíz autó a rovásán (és csak azokat számoltam, amiket meg is vettünk). :-P

Kriszi90 2010.02.28. 12:41:17

Ezek a cikkek......Már vidám a vasárnapom, köszönjük Zsolt! Hát én mindenképp szurkolok és remélem összejön a bolt! Várjuk a minnél előbbi infókat!

M division 2010.02.28. 12:42:15

Csikós for president!

Csokis · http://csokis.blog.hu 2010.02.28. 12:42:36

Frissítettem egyet a listán, beleírtam azokat is, akik -fórumos nick hiányában- itt jelentkeztek. Kérem, hogy mindenki nézze meg magát, és ha valamit elrontottam (szoktam!), akkor reklamáljon!

Mr.Hodgkin 2010.02.28. 12:44:33

szenzációs cikk újra, köszönet érte. Én fiatal vagyok még, de ezekből a "fránya" cikkekből mindig régi merci után kezdek el vágyakozni...

A kép illusztrációk pedig nagyon passzolnak, szóval Csikós bá ismét jelesre vizsgázott :)

Pasas 2010.02.28. 12:47:50

Ha gondolod, ellopatom neked. Osz' majdnem ingyír lesz.

számolgatós 2010.02.28. 12:48:42

Egy köra a Mercivel nekem is megér egy erősebb mozijegy árát (25 euró).
Ha vannak álmaid elérheted őket, ha nincsennek azokat is, és még lehetne néhány érdekes idézetet írni.
Szerintem menni kell!!

Haddel · http://zastava.gportal.hu 2010.02.28. 12:50:01

Már rég a garázsban kéne lennem ,robogót szerelni,de nem tudok felocsúdni ..
Kell az a Ponton!!!Neked,és nekünk!;)

MacPhisto 2010.02.28. 12:53:13

Vedd meg könyörgöm, de a Bianchit nehogy eladd...

Szálljon be valaki szponzornak :D

Kicsi79 2010.02.28. 12:53:33

Ha jól számolom, kb 100.000 forintnál és 175 EUR-nál tartunk. És ezek csak a pénzbeli felajánlások. Csikós úr, ez már nem vicc! Tessék írni az eladónak, leszervezni a vásárlást, és mielőbb útnak indulni! Kis szerencsével még a többi vastól sem kellene megválni!

lipicaicukorgyaros 2010.02.28. 12:55:40

Tegerpartról autót nem veszünk, ez alapszabály. A só megöli mindent, azt is ami nem látszik. Nem tudtam végigolvasni, nekem ez sok volt (nem is fogom). De valamit nem értek: Csikós miért nem él Németországban, pontosabban Stuttgartban???

kovk 2010.02.28. 12:55:43

Indítsatok gyűjtést a pontonra, ne a családi kasszát nullázd le. Ez szerintem is van akkora sztori, hogy valamennyit összedobna rá a TC-s olvasótábor. Sőt, még az is lehet, hogy kultúráltabbá tenné a légkört a fórumon. Összekovácsolná az embereket úgy, mint ahogyan a szerkesztőségben összekovácsolata a kollégáidat.

Puch Cavette 2010.02.28. 12:56:49

@Csokis: engem is írj fel. 3000-rel mindenképp, de ha a Csikós rábólint, hogy visz egy kört vele, 5000. Tnx

szamarhegy 2010.02.28. 12:57:43

Hihetetlen, hogy az írásfolyamaid akármilyen hosszúak, mégis mindig megvan a gondolati, érzelmi ívük, amiről egyszerűen képtelen vagyok leszakadni. Eszméletlen, hogy 20-30 éve látott autókat ilyen részletekbe menően beégettél annak idején. De, amit a legjobban írigylek, hogy ennyi közösen eltöltött idő után is hajnali 1/2 3-ig tudtok gyermeki lelkesedéssel beszélni akármiről... Ha csak rólad lenne szó nem venném meg, így hogy közösségi ügy lett kötelező :) , pár ezer forint nekem is belefér. Köszi az írást!

corolla84 2010.02.28. 12:58:42

@Csikós Zsolt:

Nem kérdés ezek után, hogy W120 tulaj lesz-e belőled, vagy sem. Amikor a licit véget ért, mind tudjuk, hogy tudatallattidban az volt az utolsó reménységed, hogy a tulaj talán odaadja 5300-ért, és ez most be is bejött. Ezek után egy magunkfajta már csak az eredendő tudás és kalandvágy miatt elmegy és megveszi, akármi is lesz belőle. Mert nekünk ilyenkor van egy olyan érzésünk, hogy azt a kocsit valamiért nekünk szánta a sors, meg kell ismernünk mindenképp. Burt Munro mondta (A leggyorsabb indiánban)- "Mert a veszély az élet fűszere és örökké vállalni a kockázatot, tudod, csak azért érdemes élni..."

Annyi biztos, hogy kapni fogunk egy svédországi Csikós-kalandot, melyből majdan egy egész cikksorozat íródik. Ezen cikk kedvéért pedig a Bende elintézi Neked az egész svédországi utat, tokkal vonóval, társad pedig biztosan akad majd, aki időt és fáradságot nem sajnálva Veled tart. Az sem kérdés, hogy ha létrejön az üzlet, valóban sikersorozat várható, melyet 1000 és 1000 rajongó olvas majd - szponzorlehetőségnek valóban nem utolsó dolog, talán már van is.

Élénk érdeklődéssel várom skandináv W120-asunk (mert ez szinte már mindannyiunké) legújabb történeteit.

Színes kalandokat kíván:

Egy másik álmodozó

zsüber 2010.02.28. 12:58:47

Miért nem jelentkezik egy kertévé sem, hogy reality-t készítsen a projektről?

Winkler és Karotta az Ezeröcsiben elemezhetné a történés mérföldköveit.

Továbbra is a [Donate] gombot preferálom. Gyors, megbízható, nemzetközi.

docgoyo 2010.02.28. 12:59:20

@Alf: Nem, az élet császára Alf! AKI TALLINN-ban lakik! Bazeg, hogy irigyellek!

Betg 2010.02.28. 13:00:07

@Csikós Zsolt: Zsolt ! Ha érdekel én tréleren 1600kg-ig gond nélkül tudok szállítani az autóm 2000kg húzhat jogsim van hozzá rendszeresen hozok autókat Európából ismerősöknek pl, barátom 66 Ford Mustang gépsárkányát.Svédországban is jártam már nem ismeretlen a terep.Mivel autók terén én sem vagyok normális, ha érdekel szívesen segítek a hazahozatalban csak az üzemanyagba ill a kompba kerül .

A_blogger 2010.02.28. 13:00:19

Köszönöm az írást.
Hajrá!

biker_kolee 2010.02.28. 13:00:22

Zsolti, meg kell venned. Messze van, igaz, de megéri. Életed legnagyobb kalandja lenne, mögötted egy egész boxutcányi csapat állna, belsőségestül, totálkárostul, külsőségestül, nem csak lélekben, testben is szerintem.

Ne tegyél le róla, már csak azért se, mert akkor mire csorgatnánk a nyálunkat AF-B találkozón? :)

Na de az is igaz, a kibicnek semmi sem drága. Ha én tehetném, megvenném. Elmennék érte a világ végére is. Magadnak is boldogságot okoznál és még milliónyi másik embernek.

Hajrá, hajrá, Csik. :)

Pasas 2010.02.28. 13:00:41

A 25 eurót tartom én is.

RRSS2 2010.02.28. 13:01:46

Zsolti, ezért a cikkért, meg a hasonló cipőben járásért :) Hova lehet utalni?
Legalább neked jöjjön össze ;)10000

joci305 2010.02.28. 13:02:24

Első szűz hozzászolásom itt de a stilus és hozzáálás alapján meg plusz még imádom a "hülyéket" is nekem is simán megér 20-30E-t a merga.Ennyit bőven megér a minden vasárnapi szorakozás.Csak így tovább

Csokis · http://csokis.blog.hu 2010.02.28. 13:03:49

Két hete írtam egy keskeny nyomtávra átalakított Simson Scwalbe és a kisvasutak kapcsán a Simson topikba:

"Még OFFabb: Ezek az alulról jövő, önszerveződő dolgok azok, amitől egy társadalom normális lesz, és polgári. Ezért irigylem az angolokat mindig, mert náluk a Déltökömshirei Műlégykötőktől a Királyi Sajtpenészítőkig mindenkinek saját egyesülete, meg klubja van, minek következtében ha bezárnak, vagy megszüntetnek valamit, akkor azt nem a lopni, megyünk lopni típusú eltűnés követi, hanem a nonprofit "hobby üzemeltetés". Keress rá arra, hogy "historic railways", és lemész hídba, mert annyi vonalon van nosztalgia járat. És nem úgy, mint nálunk a MÁV Nosztalgia Kft, ahol véletlenül elfelejtették bezúzni az utolsó pár Nohabot, ezért megmaradt hírmondónak, hanem 50-80-100 éves mozdonyok gyönyörű állapotban, hozzá való kocsikkal, évi több happeninggel. De ugyanígy működnek a veterán autósok, a veterán repülősök, a kit carosok, a narrow boatosok (angol szénszállító csatornákra kifejlesztett gőzbárkák) és gondolom számtalan olyan társulat, akikről mi itt még csak nem is tudunk. Ettől az önszerveződéstől lesz polgári egy társadalom, és az az állam feladata, hogy ezt elősegítse, nem az, hogy faszabbnál faszabb szabályokkal akadályozza."

Azt gondolom, ugyanerről az önszerveződésről van itt is szó, és ezért nem lenne szabad, jó Csikósunknak elvi aggályai legyenek.

msadmin 2010.02.28. 13:03:59

Jó lenne ha a magyar Merci kirendeltség támogatná vagy szponzorálná a Zsoltit vagy megtenné a márka hazai arcának.
olyan embereknek hoz merci vásárlási kedvet, akik előtte soha nem éreztek ilyet. Pl, én..

lacza87 (törölt) 2010.02.28. 13:05:09

Zsolt!
Most először igazán mélyen megérintett ez a veterán őrület, nehezen megfogalmazható, emelkedett érzéseket ébreszt bennem. Köszi!
És ha már az ötletbörzénél tartunk: nem lehetne valahogy a BMW illetékeseit meggyőzni, hogy neked feltétlenül élőben kell látni az Arjeplog-i tesztpályát? Arjeplog-Domsjö 400km, és az utazási költség egyből csak a Ponton hazahozatala lenne.
Más a"Ponton és Impala Bagdadban, negyven évvel ezelőtt" képalájú képen a Skoda reklám, hmmm az is egy kis örömet okozott.:)

zsüber 2010.02.28. 13:05:35

Most nyugodtabban végigolvasom az egész cikket megint. Az első körön szinte végig könnyben úszott a szemem.

Ahelyett, hogy kint bóklásznék, vagy bármi mást csinálnék, várom az újabb hozzászólásokat, meg várom, hogy Csikós tiszteletét tegye.
A fejleményekről még-még!

mtk001 2010.02.28. 13:06:14

Azt el is felejtettem mondani, hogy a közismerten handabandázó és nagyotmondó svédek :-) szerint : 'azt mondják, hogy nálunk vannak a világ legjobb útjai.

Ezt még a qrva nehezen beszerzett whisky előtt mondták a svéd ismerősök, egy kis rákvacsorakor.
(Egy kisebb városban - 40-50 efő - egy, azaz 1 bolt van, ahol a gyengített alkoholtartalmú sörön kívül komolyabbi italokat lehet venni.)

szamarhegy 2010.02.28. 13:07:29

@Csokis: Éppen ez járt nekem is a fejemben... :)

Alf (törölt) 2010.02.28. 13:08:09

@docgoyo: mit irigyelsz, a -30 fokot, vagy a 3 óra/hónap napsütést?

:)

Pajkos kisdömper 2010.02.28. 13:09:48

Én egy Bx-et hoztam(sima 1.9i)1600km-ről.Ezért a majd 50éves csodáért semmi az a 2600km:))

Csokis · http://csokis.blog.hu 2010.02.28. 13:10:05

@Alf: A napi használatú DS-t. :-)

ps3peter 2010.02.28. 13:10:33

Felajánlok én is 25 €-t, illetve (fütött) mühelyemet Frankfurt mellett, ha szükség lenne egy kis szerelésre útközben.

Myko 2010.02.28. 13:12:21

Egészen megdöbbentőek a bagdadi utcaképek. Mercedesek és nagy amerikai kocsik mindenhol. SKODA embléma és reklám a háztetőn. Durva. Most vajon milyen lenne a kép,ha ugyanarról az utcáról csinálna vki képet...lepukkantság,sivárság és lényegében Toyota-k mindenütt. Egészen élettel teli városnak tűnik a képeken Bagdad :) ( bár nyáron voltam gyakorlaton egy kamionos cégnél,és ott nézegettek az öregek olyan képeket, ahol magyar kamionok álltak a sivatagban vhol Irakban ) Na ,de ON :) Ponton Mercit Csikósnak!!!!

RRSS2 2010.02.28. 13:12:40

A pénz átadásához merném javasolni a Hősök terét, amikor hazaérsz a vassal, mi ott várnánk közösen. Na az milyen lenne?

szamarhegy 2010.02.28. 13:13:16

@msadmin: Egyrészt nem tudom, hogy a mai Mercik mennyire adják vissza azt az érzést, amivel a 60'-as években készítettek egy Mercit és ahogy akkor viszonyultunk az autózáshoz, meg mindenhez, másrészt meg Csikós és az Ügy :) maradjon csak civil, közösségi.

ratrider02 2010.02.28. 13:14:46

Csikós úr! Könnybe lábadt a szemem és hangosan felnevettem. Mindezt egyetlen poszt olvasása közben. Erre nem sokan képesek nálam. Nincs mit hozzátennem a többi álmodozó társam véleméynéhez, csaknéhány megjegyzés: 3000 Ft-ot felajánlok. De nem arra, hogy megvedd, hanem arra, hogy elmenj és megnézd!!! Ha vállalhatatlan, ne legyen rajtad az a nyomás, hogy mások által összedobott pénzből kénytelen vagy megvenni egy tévedést. De nekünk már az is bőven megéri, ha erről az esetleg kudarcra ítélt kalandról olvasunk. Az lenne etikátlan, ha ennyi felajánlás után nem vágnál neki a kalandnak. Mert ha belevágsz, Veled együtt vágunk bele több ezren, és egyszerre fog dobbanni a szívünk a tiéddel, úgy, ahogy szerintem együtt dobbant a cikk olvasása közben is. Nem, kedves Csikós Zsolt, nincs visszaút, etikátlan lenne ha visszakoznál. Menj el, nézd meg, és ha nem tetszik ne vedd meg! De menj, valósítsd meg egy kicsit mindannyiunk álmát! Látod, a pénz össze fog jönni. (van még összetartás, és segítőkészség ebben a rohadt országban) Ne okozz csalódást!!! És fogadd el a segítségünket...

Alf (törölt) 2010.02.28. 13:15:18

@Csokis: sajna most nem napi. nem is szobor, de ekkora latyakban és sóban... :/

balazs.schlemmer 2010.02.28. 13:15:58

Tudom, kibicnek semmi sem drága, de nem úgy volt, hogy a projekt a kedves feleségnek indult szülinapi ajándékként? ;o)
Márpedig a szülinap komoly dolog, pláne ha már egyszer kiválasztatott az ajándék! Szóval hajrá Merga, svédek ráadásul jó fejek, már maga az út megéri!

helix 2010.02.28. 13:16:54

csiki mély tiszteletem
ilyen az elmebetegség első jele,irigyellek.ezért küldök majd egy kis ajándékot,te biztos tudod értékelni.Amúgy egy 10-est rááldozok én is a Pontonra csak derüljön ki mi módon vagy tán az ajándékkal?,,akkor elöbbre hozom.üdv

yaffa · http://www.yaffa.blog.hu 2010.02.28. 13:17:21

Egyértelmű, hogy sajnos a zöld Mercit is el kell adni.
Egy gyönyörű patikaautó, amit az ember elkészít.
Utána viszont keresned kell egy embert, akiről tudod, hogy óvja, mint a szeme fényét, és tréleren hordja majd veterán kiállításokra, esetleg rallykra. Te ezt sajnos nem tudod megtenni.

És ez már önmagában majdnem fedezni fogja a Ponton költségeit.

capor_ 2010.02.28. 13:17:53

nem igazán értem miért autóval kell érte kimenni?

s4tch 2010.02.28. 13:19:47

@Ytse: simán csatlakoznék. Második szomszédomnak van egy autószállításra átalakított Mastere, az üzemanyagon felül állom a srác költségeit.

nem kéne... 2010.02.28. 13:20:29

@capor_:

szerszámmal LEGALÁBB illene készülni.
kell oda az autó.

yeti 2010.02.28. 13:20:34

Előre látom a jövő heti poszt címét:Buldózerrel tolnak a régi autó felé.:-)

yaffa · http://www.yaffa.blog.hu 2010.02.28. 13:21:25

@yaffa: A majdnem alatt azt értem, hogy hazahordással, minden valaha felmerülő költséggel együtt. Mert az biztos, hogy a zöldi sokkal többet ér...

Más. Mi Bagdadban a Khadra negyedben laktunk ugyan, de az orrtúrós kép akár rólam is készülhetett volna. Ugyanolyan kert, ház, annyi a különbség, hogy 1980-84 között mi egy Toyota Crown-t hajtottunk. Akkor már Toyoták és Peugeot 504-ek alkották az autópark zömét.
A Mercik valószínűleg már fent voltak északon a kurdoknál :)

sfdrake 2010.02.28. 13:21:48

@msadmin:

A magyar Merci akkor támogatná Csikóst ha új Merci vásárlásra ösztönözné a népet, de amíg használtra, és ő maga sem szervízben hanem otthon/ismerősnél bütyköl a Mercinek ebben nincs nagy biznisz így nem hiszem hogy érdekli őket.

Jó volt látni hogy amire gondoltam olvasás közben, hogy gyűjtést kellene szervezni, mire a végére értem el is kezdődött.

Alf (törölt) 2010.02.28. 13:21:51

szerintem fapados, majd lábon elhozni olyan úton, hogy legkevesebbet kelljen autózni. ez pl tallinnon keresztül 2200 km pestig

nem kéne... 2010.02.28. 13:22:36

@yaffa:

"Egyértelmű, hogy sajnos a zöld Mercit is el kell adni."

másodszor is?
kizárt.

Csopak · http://jagkommefranungern.wordpress.com 2010.02.28. 13:22:40

Éreztem, hogy ez lesz a vége, én mennék érte.:)

sfdrake 2010.02.28. 13:24:03

@capor_: Mert egy ismeretlen állapotú autóval elindulni 2600 km-t azért veszélyes, míg ha van másik autó dugig szerszámokkal, az sokat javít a sima hazaérésen.

Katchikan 2010.02.28. 13:25:23

Nagyszerű poszt! Szívesen felajánlanám, hogy megnézem neked az autót, mivel még 2 hétig Arvidsjaurban leszek/tesztelek, és innen csak 370 km. Sajnos azonban nem értek az öreg Mercikhez, és fényképező sincs nálam, hogy képeket tudjak csinálni.
És a többiekhez csatlakozva egy 5000Ft-os összeget én is felajánlok a álom megvalósításához.
U.i.: A következő kb két hétben nem várható nagy hideg, csak -12, -16 °C lesz itt északon :)

GYUSZI BACSI · http://www.fizetesem.com 2010.02.28. 13:25:26

gyerekek, fizetni nálam kell, a számlaszám: 0620 ...

pszihoapu 2010.02.28. 13:26:28

Olyan ez a sztori mint a lottó ...
A húzásig az ember álmodozik, mi lenne ha, aztán persze nem lesz semmi ...
Az álmodozás sem rossz és legalább kicsi a bukta.

Alf (törölt) 2010.02.28. 13:28:22

@sfdrake: csak 2200 és közben van szervíz ingyér ha erre jön .)

Gabsy 2010.02.28. 13:29:18

@ommm: te tudsz valamit az az erzesem :)))
szerencses utat Csikos

Kicsi79 2010.02.28. 13:33:35

@kalmarsweden: Te mi a sz.rt keresel itt? Ha nem tetszik, minek olvasod?

karlov 2010.02.28. 13:33:46

Csikós most alszik ebéd után vagy mi van?

freewill 2010.02.28. 13:35:37

A jól bejáratott útvonal: Bp-Pozsony-Prága-Berlin-/Sassnitz-Trelleborg komp/-Stockholm. A legjobb,legrövidebb ,legolcsóbb.
Öresund híd nagy kerülő és azon is kell fizetni.
GO ZSOLTI GO!!

sfdrake 2010.02.28. 13:36:15

@Alf: :D oké a lényegen akkor se változtat hogy érdemesebb autóval menni érte, mert lehet a szervíztől messze pukkan le :D

Alf (törölt) 2010.02.28. 13:38:06

@freewill: viszont így többet kell autózni, mint tallinn fele

:)

robian 2010.02.28. 13:39:29

1x élünk
Buddha

ui: ez egy befektetés tehát nem kidobott pénz. vedd meg

pink75 2010.02.28. 13:39:38

paypal segítene, azon tudnék a legegyszerűbben utalni

gnme 2010.02.28. 13:39:38

..most őszintén, Neked hány életed van vazzegh'?

Na húzzál kifelé az autóért!

lipicaicukorgyaros 2010.02.28. 13:39:53

@karlov: Nem hinném, hogy arról álmodik, hogy éjt-nappallá téve commentelje ezt a vasárnapelbaszó hülye blogot.

ketturepolainen007 2010.02.28. 13:44:40

Tisztelt Csikós úr!

Az alábbi linken találhatóak Svédország keleti szomszédjának aktuális ajánlatai... Hátha egyszer ellátogat ide Mercedes-nézöbe.

www.nettiauto.com/mercedes-benz/kaikki/?yto=1970

karlov 2010.02.28. 13:45:28

@lipicaicukorgyaros: Nem gondolom,hogy nehezére szokott esni...

hypochloride 2010.02.28. 13:46:19

Drága Csikós úr!

Mán megint milyen szépet írt! Nehogy már azon a pár eurón múljék a dolog! Tedd fel szépen a bankszámlaszámodat az oldalra hadd lehessen oda utalni! Ha 100-an adunk egy-egy ezrest, az éppen 100000 Ft. Ha mondjuk egy-egy nagyobb pénz is belecsúszik, még több. Én a magam részéről 5000 Ft-ot most gyorsan át tudnék utalni. Ennyit simán megér nekem az is, amit eddig olvashattam tőled.

hypochloride 2010.02.28. 13:49:38

Ja, és még valami: nekem úgy tűnik, mintha pont erről szólna végül is minden írásod: éljük szépen az életünket és arra fordítsuk az erőnket, időnket, pénzünket, amire mi szeretnénk, ne arra, amire mások. Hát, most itt egy nagy lehetőség: mara volnaál nem megragadni, pláne, hogy még annyi segítséget is kapsz hozzá. Pusztán csak azért, mert téged alighanem kedvelnek az emberek.

imagepeace · http://imagepeace.blogspot.com/ 2010.02.28. 13:51:07

három 10 eurósom nekem is lenne erre...

zsüber 2010.02.28. 13:52:33

Lehet, hogy nincs is szükség a pénzre, mert összejött innen-onnan. Most már csak a Csikós család fennmaradásáért kell küzdeni.
Fel tudok ajánlani gyermekjátékokat, ruhát, és szociális munkást, tavaly előtti befőtteket.

lipicaicukorgyaros 2010.02.28. 13:53:13

Azért az emberiség nem arra született, hogy a tárgyainak éljen ;). A tárgyak vannak értünk, nem pedig fordítva.

Diego46 · https://soundcloud.com/djmattkonrad 2010.02.28. 13:53:54

Aztakurva! Nem semmi történet. :)
Nagyon gyanús ez. Pusztán a poszt megírásához nem hiszem, hogy szükség lett volna a szponzorokra ott a végén...
Hajrá Csikós! :)

hypochloride 2010.02.28. 13:55:49

@lipicaicukorgyaros:
Persze, ez így van. De ebben az esetben nem is a tárgy a lényeg, mint olyan, hanem mindaz, ami hozzá kötődik. Képzeld csak el, hogy mennire más lehet egy olyan autót birtokolni, amire a pénz egy részét azok az emberek dobták össze, akik szeretik az írásaidat. Azért ez nem kevés elismerés. És Csikós meg is érdemelné. Hagy örüljön, szerintem kijár neki.

szamarhegy 2010.02.28. 13:56:11

Pénzügyi részletek: forum.index.hu/Article/showArticle?t=9199773

pegaso strada (törölt) 2010.02.28. 13:56:15

Ezt nézzétek!!!!!!!!!
forum.index.hu/Article/showArticle?t=9199773
...nagyon állat, főleg a szőke a kopasszal, egykeréken :-)

zsüber 2010.02.28. 14:00:41

http://www.facebook.com/search/?q=csik%C3%B3s+zsolt&init=quick#!/group.php?gid=361283214879

Kicsi79 2010.02.28. 14:02:46

Átszámítva lassan 1000 eurónál járunk. Szépen alakul! És a "természetbeni" felajánlásokat még nem is számoltam! :-)

pegaso strada (törölt) 2010.02.28. 14:03:23

@nem kéne...: gondoltam így többen odaklikkelnek :-)))))

herr_der_erdinger 2010.02.28. 14:07:22

Szerintem, ha nem veszed meg, továbbra is csak azt a kis piros traktor-makettet érdemled amit még januárban vettél! ;)

Mivel betetted a képet az Ebay neveddel, mostantól marketingesek hada fogja vásárlási szokásaid elemezni! :)

anarch 2010.02.28. 14:08:09

@ketturepolainen007: Ugyanez Svédországgal:

http://www.bytbil.com/bilar/begagnade/sokresultat_begagnade_personbilar_i_lager_hos_handlare.aspx?criterias=EWABEAY1cMv3gAUA!

(Mercedes 1980 előtt, a futásnál 10-el szorozni kell, svéd mérföldben van megadva :P)

fairwolf 2010.02.28. 14:08:23

Nekem is megér egy használt buszjegynyi eurót ha tovább fut a sztori.

első 2010.02.28. 14:08:27

aztak.. 11kor keltem és én vagyok az első? egy rugót adok. a kocsi ocsmány, de szeretem olvasni a cikkeidet.

streetsta · http://managertoys.hu/ 2010.02.28. 14:10:28

Hölgyeim, Uraim, minden képzeletemet felülmúlja a lelkesedés és támogatás, amivel ezt a megveszekedett bolondot toljátok Skandinávia felé! Komolyan mondom, ez a fajta kiállás példaértékű.
Tényleg el tudom képzelni, hogy jól mutatna a történet az elejétől a végéig realitisóként is. Bár tény, hogy sajnos nem vagyunk akkora piac, hogy bármelyik kertévének megérje egy komoly műsor összedobása -de remélem, hogy rosszul látom, és tévedek.
Biztos vagyok benne, bármi is lesz a fejlemény, élvezettel fogjuk olvasni a posztokat, cikkeket!:)

- LA - 2010.02.28. 14:11:14

én azt nem értem, hogy minek egy újabb autó a családba?
Szerintem használd veteránozásra a zöld mercit, minek építetted meg, ha nem használod? Az autó arra van, hogy használd!!!!!!!!!!!
Vagy add el...(csakúgy mint a pandát, bianchit, 190-est) XD

misinator 2010.02.28. 14:11:26

Üdv Zsolt!

Nem írok a címedre, mert gyanús, hogy a múltkor sokszor ismételve elküldött irományom nem jutott el hozzád...

Egy nyugdíjas kollégám felújította a BMW 600 Isettáját, pár napja meg van a vizsgája is...
Ő úgy tudja, hogy a 600-ból csak ez az egy van forgalomban Magyarországon.
Ha gondolod, felveszem vele a kapcsolatot egy cikké formálódó találkozás ügyében:-)

MAGADAN 2010.02.28. 14:13:17

@kalmarsweden:
Téged hivtak vagy csak úgy idetaláltál?

pegaso strada (törölt) 2010.02.28. 14:13:31

Ezt nézzétek!!!!!!!!!
forum.index.hu/Article/showArticle?t=9199773
...nagyon állat, főleg a szőke a kopasszal, egykeréken :-)

pink75 2010.02.28. 14:13:37

amúgy szerintem nem létezik, hogy domsjőben nem lakik magyar

kicsidio 2010.02.28. 14:14:12

Ne gondolkozz!Indulj Érte!

sfdrake 2010.02.28. 14:18:01

@pegaso strada:
Szerintem, aki ezt olvassa nélkül is oda klikkel :D

@pink75: Lehet hogy lakik, ettől még megtalálni nem biztos hogy könnyű, és az se biztos hogy autóbuzi.

adamvok 2010.02.28. 14:20:28

azt ugye mindenki vagja, hogy ez a post egy szerelmi vallomas... de nem a merciknek, hanem KATINAK.

Evil1979 2010.02.28. 14:21:22

Kőll a gép neked!!!!!!
meg nekünk a poszt belőle!!!!

pink75 2010.02.28. 14:22:14

@sfdrake: lényegtelen, példa rá az én hűtőmaszkom története. Igaz, nem domsjö.
Ha másért nem, azért fogadd el a lét, csikós úr, hogy a svéd ne bukjon a kocsin. Micsoda országimázs lenne ez, a következő magyar sarkköri kutatónak az élete is múlhat ezen :)
Ha meg valaki lefordítaná ezt a cikket a svenska dagbladet számára :)

nemtommi 2010.02.28. 14:22:59

Még várnom kéne a topichoz való hozzászóláshoz egy órát, így ide írom:
3000, utalnám.

asztrografológus 2010.02.28. 14:24:08

gyűjtsetek neki, mert szüksége van rá!

zsüber 2010.02.28. 14:24:17

Szépen gyűlik a facebook csoport:

www.facebook.com/group.php?gid=361283214879

Csikós tán' csomagol, be sem néz, hogy: Háj evribodri!

Izgatásért 2 év a kiszabható, cserbenhagyásért 5.....

Teshow 2010.02.28. 14:25:11

Mi a kérdés???
El kő' menni, meg kő' venni!
Úgy látom, többen is képben vannak "helyileg" és használható tevőleges segítség-ajánlat is befutott néhány.
Ha nem elég jelzés az, hogy MINDENKI belelkesült az ötlettől (egyetlen fikázó gyűlöletkomment sem érkezett, ez nem t'om feltűnt-e?) akkor mindezeken felül MI kell még?
Életed legizgalmasabb autója és autós kalandja előtt áll(hat)sz, nem fordulhatsz vissza.
Ne legyél szégyenlős, kérjük azt a számlaszámot!!!
Nekem is meg fog érni valamennyit, hogy irigyelhesselek! ;)

pink75 2010.02.28. 14:25:33

@asztrografológus:
gyűjtünk neki, mert nekünk van szükségünk rá.

ekin_su_ocha 2010.02.28. 14:28:55

@streetsta: a riöliti só nem is hülyeség "Csikós Zsolti autót vesz" címmel. Lehet, hogy azért bekapcsolnám a tv-t idén másodszor is :) És nem mellékesen a szerzői jogokból meglenne a talpra állítás költsége is...
Én csóró vagyok, beszállni nem tudok a buliba zsével, de őszintén drukkolok hogy hősünk eljusson a Nirvánába :)hajrá-hajrá

morc 2010.02.28. 14:29:45

Zsolti!

Gratulálok eddigi cikkeidhez, nem hiszem, hogy lett volna olyan, amit ne olvastam volna élvezettel.

Szerintem is ezt az autót meg KELL venni. Ha megindul a gyűjtés, én is szívesen hozzájárulok, de ha esetleg gondolkozol egy közös tulajdonlásban (aminek Angliában nagy hagyománya és gyakorlata van), akkor keress meg privátban (mzoltanuj@freemail.hu), és megbeszéljük a részleteket.

ralliart 2010.02.28. 14:30:20

Pontont-posztot a népnek!

szekerkaa · https://twitter.com/szekerka 2010.02.28. 14:41:35

10 liter benzin(nyi)t fölajánlok.
Nekem megér ennyit a sztori.
Nem olvastam el az összes (rengeteg) kommentet, ha van már erre intézmény, hajrá.
este átnézem a kommenteket.

Kavics_ 2010.02.28. 14:43:42

Kellene alapítani egy alapítványt, amire lehet adó 1%-ot utalni, Csikós autóinak a megvásárlására és felújítására :D

Csikós Zsolt 2010.02.28. 14:44:44

Bocs mindenkitől, csak egy pillanatra lógtam el a gyerekügyeletből, először énszülők, aztán másik nagyi, itt kajáltunk, most titokban beüzemeltem a gépet, nem tok írni.

Az adakozást tényleg köszi, iszonyat szuper.

De nem fogadhatom el, egyrészt az én hülye hobbim, ráadásul ha nem is vagyok gazdag, de azért megütöm a középosztály közepét, így végképp szörnyű lenne az optikája, tehát semmilyen módon nem etikus. Másrészt bőven van elég korrupció az újságírásban, meg önérdek-keresés, a TC addig lesz TC, amíg az ilyen dolgokat nem keverjük bele, onnantól mi is tévésekké, meg idióta médiaszereplőkké válunk. Amit a legkevésbé sem akarunk. Ha megoldom, megoldom, az erőfeszítések megvoltak a múlt héten.

De tényleg kösz, baromira.

Most megyek, a gyerekek ölik egymás a harmincéves pléh pinballért...

Kicsi79 2010.02.28. 14:45:11

@Teshow: Azért akad egy-két nem ide való figura... :-(

Teshow 2010.02.28. 14:53:59

@Kicsi79: Sajnos az mindig akad :(
De azért valahogy most mégis inkább a lelkesedés-faktor dominál, erre akartam utalni.
Ha belegondolok, hogy néha milyen ártatlan postokból tud egész megdöbbentő pokol kerekedni.... :o

Puch Cavette 2010.02.28. 14:54:27

@Csikós Zsolt: Az a helyzet, hogy teljesen igazad van, tökéletesen elfogadható az érvelésed. De a miénk is, ismerd el :)

kamikaze5 2010.02.28. 14:54:37

Oké, ha ingyen nem akarod a fuvart tudok számlát is adni egy tisztességes összegről. :-)

Csokis · http://csokis.blog.hu 2010.02.28. 14:56:10

@Csikós Zsolt: Te kérlek a legnagyobb tisztelettel egy idealista hülye vagy! De mi is, ezért nem adjuk fel. :-)

Teshow 2010.02.28. 14:58:16

@Csikós Zsolt: Kb ezt a választ vártam Tőled, de azért én ez esetben nem venném ezt ennyire sarkosra.
Szerintem ez van akkora durranás, hogy az arcod (elveid) megőrzése mellett is lehetne szponzort találni rá!
Azért egy kaland-reality-blog rengeteg kattintást hozna - az meg mint tudjuk, pénzt ér! ;)

McK (törölt) 2010.02.28. 15:02:30

Sziasztok!

A cikk szuper,szinte éreztem a fordulatot a végén.
Szinte megdöbbentem,hogy ennyien végigolvasták.
Szeretem a hosszabb lélegzetvételű cikkeit,mert azt egy bizonyos általam sem kedvelt réteg lusta végigolvasni.

A kommenteket is átnyálaztam.
Csikós úr bizonyára családi körben tölti az idejét,hogy nem szól hozzá,de lenne egy jótanácsom a gyüjtőknek.

Ne gyüjtsenek.
Csikós nem fogja elfogadni,ha elég rég óta olvassátok a cikkeit,akkor ez egyértelmű.
A segítséget igen,de a pénzt nem,és szerintem sem lenne éppen helyes megoldás,egyben pedíg egy világ omlana össsze bennem,ha mégis elfogadná.
Nem fogja.

Ez egy szerelem, a részéről,ha pedíg az,akkor merni kell lépni,mert sokan mondtunk le egy-egy szerelemről gyávaság okán..

Jah..a Zöld állólámpát addíg el ne adja,amíg nem az élete a tét,ez pedíg remélem nem következik be..

Szerény véleményem szerint van elég jármű a családban ahoz,hogy be lehessen járni vele európát,de tisztelem benne azt,hogy mer másként gondolkodni.

Ez az autó mindenképpen fog találkozni Csikóssal!
Hogy hazajön-e,az csak attól függ,hogy a képk nem-e 16 éve készültek,és esetlegesen nem az állapotot tükrözik.

Ezen a lábon hazajövős dolgon azért jót mulattam..:D
Az azért tényleg nem lenne mindennapi sztori..de azt csak háttércsapattal szabad,azért egy ilyen,forgalomból kivont,tisztázatlna múltú autóval 3000km-es túrára vállalkozni kissé erős lenne.
Nyakam rá,hogy fékek berohadva,gumik leerasztve áll valami pajtában.

Kicsi79 2010.02.28. 15:02:58

@Csikós Zsolt:

Nekünk meg a hülye hobbink olvasni vasárnaponként a cikkeidet. Úgyhogy nem csak Érted gyűjtünk, hanem vagyunk annyira önzők, hogy magunkért és a vasárnapi olvasmányunkért is. Nem etikátlan és nem bűn elfogadni azt, amit valaki(k) önzetlenül adnak. Ráadásul lassan összejön a vételár negyede, most nem kéne abbahagyni. Lehet, hogy akár pár nap alatt összejöhet akár az egész is, és nem kell megválni a többi szépségtől. Fogd úgy föl a dolgot, hogy a közösség összedobja a lóvét egy gyönyörű, megmentendő autóra, amit Mindenki kicsit magáénak érezhet, és rábízza arra az emberre, aki a legalkalmasabb a gondozására. Végre látok egy kis összetartást ebben a mocsok országban bőrszíntől, vallástól pártállástó, kortól függetlenül. Ne okozz nekünk csalódást azzal, hogy nem fogadod el. (Én személy szerint nem tehetem meg, hogy ilyen járművet birtokoljak, így viszont egy kicsit részese lehetek.) Köszönjük!

McK (törölt) 2010.02.28. 15:05:34

@Csikós Zsolt: Azért ez így nem ér..
Nem írtál,amíg végigolvastam az összes kommentet,mire bepötyögöm egy kézzel a kis regényemet,addígra meg beírod,amire gondoltam..

De nem csalódtam!
Ez a Csikós Zsolt!

Neoprimitív 2010.02.28. 15:05:59

@Csikós Zsolt: OK, megértem, hogy magáncélú autóvásárlásra munkahelyi cikk alapján pénzt elfogadni ütközik a szakmai normákkal (ha nem így éreznéd, csalódtam volna, elnézést a tegezésért). Van viszont a TC-nek gondolom reklámszervezője,legyen kreatív, csináljon egy Paypal Donate gombos reklámhelyet, a befolyó pénz menjen a beszerzésre, Te pedig legyél Ponton-hosszig tartóan grátisz cikkírásra kötelezve a felhasznált összeg erejéig. Így mindenki jól jár: Neked (kvázi) munkáltatói kölcsönből lesz finanszírozás, a TC és mi pedig kapunk egy rakat szórakoztató cikket.

McK (törölt) 2010.02.28. 15:06:49

@Kicsi79: Ez viszont gondolatnak nagyon szép.

Kicsi79 2010.02.28. 15:09:05

@McK: Csinálni kéne egy non-profit egyesületet, és az összedobott pénzből hazahozni, és annak a nevére íratni. Aztán rá lehet bízni Csikós úrra a gondozást, mintha a sajátja lenne. Így nem fogadná el a felajánlásokat, és mégis az övé lenne a gép.

autobuz 2010.02.28. 15:09:19

@autobuz: Ha erdekel elkuldom a kereskedo szamat

zsírvezér 2010.02.28. 15:10:00

Hát apám, Te pont úgy írsz ahogy Tolkien, teljesen felesleges faszságokkal telezsúfolt grafomán pöcsölés...
Sokat beszélsz de keveset mondasz.

McK (törölt) 2010.02.28. 15:10:59

@Kicsi79: Azért inkább hagyjuk meg neki.
Ő találta.
Meg fogja oldani.

Dennis01 2010.02.28. 15:13:43

Nagyon szep ez a Ponton. De ha megveszed, el kell hogy adjad a Bianchit es a Pandat. Marpedig epp te irtad, hogy ket dolgot szeretsz a legjobban: 1. regi Mercedesek
2. kicsi, olasz, nyithato teteju kisautok.
Ha eladod mindkettot, hova tunik a mediterran erzes?? :)

gizmo30 2010.02.28. 15:17:37

Nagyon fasza írás!
Meg kell venned...

Morzsamondja 2010.02.28. 15:18:29

Ugyan nem olvastam végig a hozzászólásokat. Én Csikós úr helyében megvenném de csak akkor ha a kötelező olaj és szűrőcseréket odakint elintézi. Ezen túlmenően elvinném az asszonyt is, de csak mert ha mégis van valami rejtett oltári problémája a kocsinak, akkor is legalább megvolt a "Bejárni Európát" fényképalbum kezdete. Sok sikert kívánok a döntéshez!

dansun 2010.02.28. 15:21:56

...ha nem fogadja el a felajánlást, akkor bosszúból venni kell egy 500as Fityót az asszonynak, annyi már úgyis összegyűlt, aztán szerelheti napestig.

sámuel 2010.02.28. 15:23:18

Hú, de örülnék, ha a cikk végén virító 3 szponzor-logó annak az előjele volna, amit remélek.. :)) Nagybetűs KALAND volna, amit mindannyian átélhetnénk. Úgy volna az igazi, ha autóval mennétek, és lábon hoznátok!

replikátor · http://reszegekistene.blog.hu/ 2010.02.28. 15:24:05

huhhhh.... bennszakadt a levegő, az az utolsó mondat! :) weiter Herr Csikós weiter!

sargarigo 2010.02.28. 15:24:24

@Csikós Zsolt: Az jó lesz,várom,akkor láttad a mercit?

lutria 2010.02.28. 15:29:18

Valami hasonló tipusú ősrégi Merci állt a Nagykőrösi úti bolhapiac melletti használtmotor kereskedés udvarának hátsó részében elásva a roncsok közé évekig,az ott van még?

Csokis · http://csokis.blog.hu 2010.02.28. 15:34:11

Kedves Zsolt!
Most az egyszer és utoljára a viccet félretéve megfogalmazom, hogy mit gondolok erről az egész dologról, ami itt fél nap alatt kialakult. Nem állítom, hogy könnyű lesz, mert írásképtelen ugyan nem vayok, de ritkán kell hosszan és összeszedetten fogalmaznom, ennek ellenére megpróbálom.
Akceptálva, és főleg nagyon tisztelve véleményedet, röviden csak azt tudom írni: épp azért lett ilyen gyorsan sikeres ez az ötlet, mert az emberek nagy része épp arra számított amit leírtál, azaz a visszautasításra. És épp azért adja szívesen a pénzt, mert erre számítottt. Paradoxon, de egyszerűen olyan az élet, hogy akik megérdemelnék a segítséget, azok épp a habitusuk miatt sosem fognak kapni, akik meg jófajta, középkori, leprás koldusként mutogatják a sebeiket, azok kapnak, bár nem feltétlenül érdemelnék meg. Ez tudjuk, és mégis így viselkedünk, talán azért, mert az evolúció azt parancsolja, hogy az életképeset segítsük. Aztán néha felhorgad bennünk a jól szocializált kultúrember, és mi lesz belőle...?
Mellesleg három érvem is van amellett, hogy miért fogadd el. Mi évek óta olvassuk a cikkeidet, és jól szórakozunk rajta. Ha ez hagyományos újságírás lenne, akkor te minden hónapban lenyomnál két flekket, bevinnád a szerkesztőségbe, leadnád, aztán csengene a kasszagép, és részedről vége. Mi meg odamennénk az újságos standhoz, újra csengetnének egyet, kapnánk a papírt, aztán melóba menet a buszon jót rötyögnénk a Csikós-sagán. De hát ez nem az, ez maga a webkettő. Itt a lehetőség, hogy az eddig elmúlt évekért utólag, a következőért meg előre "törlesszünk". Nem olyan ez, mint a pincér, meg a taxis kötelező borravalója, amit elhúzott szájjal adunk és kapunk. Egyszerűen szeretjük amit csinálsz, és segíteni szeretnénk benne.
A másik érvem, hogy itt most valójában egy reality só folyik, amit szeretnénk mi rendezni. Egyszerűen jó érezni, hogy mi is alakíthatjuk a történetet, és nem emelt díjas SMS-ekkel, mesterségesen szított hangulattal, és hatalmas reklámkampánnyal, hanem a saját szájunk íze szerint. Ha belegondolsz, nem jobb ez, mint eladni a lelkedet valami elcseszett médiának, és elindulni a celeb lét felé? Neked tisztességesebb, mert a munkádból élsz, nekünk jó érzés, mert megmarad a lehetőség, hogy vannak még értelmes emberek.
A harmadik a szégyenérzetednek szól, hogy olyanoktól fogadsz el pénzt akik... Mik is? Nagyrészt ugyanolyan ürgék vagyunk, mint te. A klasszikus középosztály többnyire középkorú, pocakosodásnak induló tagjai. Mivel itt vannak, nyilván autóbuzik, akik mindig vágytak egy kis veteránozásra, aztán vagy bele mertek vágni, vagy sem. Aki othon gegyülget egy-két öreg vasat, az azért ad, mert pontosan tudja, miről szól a dolog. Aki meg nem, az olyan, mint aki hegymászó expedíciókra és őslénykutatásra adakozik. "Mnejetek fiúk, csináljátok meg helyettem is, mert és nem merem!" Szóval fogadd el, mert te egy vagy közülünk, akinek megvan a lehetősége, hogy megcsinálja helyettünk és utána meg is írja helyettünk ésfőleg nekünk.
Na UFF, én beszéltem. És ha ezek után nem fogadod el, akkor gondolj arra, hogy ezzel épp a kölkök és Kati elől veszed el a nyaralás lehetőségét. Hát milyen apa, meg férj vagy te? :-P
Üdv:
Csokis, a 40-es férj, apa és 30 éves Fiatot és 18 éves Citroent foltozgató középosztálybeli

romesz 2010.02.28. 15:34:15

@olcsóJános: csak akkor szokas a fotosorozat, ha kulonleges jarganyrol van szo.

Krisi 2010.02.28. 15:34:58

@Csikós Zsolt: szerintem ezt az adakozás dolgot úgy kell felfogni, hogy nem neked, hanem önmaguknak fizetik az olvasók. végülis jóideje mindenki ingyen olvassa a vasárnapi szerelős cikkeket, ez lenne a becsületkassza vagy mi. ha nyomtatva jelenne meg minden héten az újságosnál n+1 forintért, akkor azt is kifizetnénk érte, na ez kb. ugyanaz.

a felajánlott összeget meg nem a Pontonra, hanem a regadóra, utazásra és egyéb kapcsolódó dolgokra kéne költeni, akkor pedig elmondhatnád, hogy nem az autódra jött a felajánlás, hanem az egyéb dolgokra. és a gép 100%-ig csak a tied lenne.

emellett látom akad pár szponzor, meg nyilván a TC is beszállna segítséggel, hiszen főleg belőled élnek már mióta, ez tény :)

és hogy mi legyen? nézd meg mindenképp, egy Svédországi utazásért már megérné elmenni, kommenteket olvasva még segítség is akadna simán. szóval haj rá!

dansun 2010.02.28. 15:35:32

...azért remélem, (ha) nagy szopások árán, de budapestre jut ez a merci, legalább lesz mit felolvasnia a Kern Andrásnak az Oldtimer Expón.

BushDoctor 2010.02.28. 15:36:22

Soha nem mtudtam megérteni mi a vonzó egy öreg, ronda 40+ éves (nekem) "roncsautóban", de a cikk kifejezetten kellemes volt, a stilus kiváló, jó volt olvasni.
Én 20 eurot nem adnék egy ilyen lecsoffadt romért (kövezzetek meg), de a mánia, a "mi és miért" átjött a cikken, s mint olvasmány kiváló volt és segitett megérteni a perverziótok lényegét.. !! :)

Szerintem jól tetted hogy nem vetted meg, ritka ronda egy darab. A zöld ezerszer szebb, miért nem használod azt ? (Jó tudom, mi lesz ha lehúzzák az oldalát..de akkor is)

Csokis · http://csokis.blog.hu 2010.02.28. 15:40:43

@Kicsi79: Azért ahhoz még sok spenótot be kéne kanalaznunk! Szállítással együtt megvan vagy két milla, plusz a rendbehozása. És félek, hogy Csikós még kevésbé fogadná el, mert még annyira sem érezné sajátjának, hiába szántuk neki. Ne szarozzunk, adjuk oda a pénzt Katinak nyaralásra, akkor a nyaralási pénzt el lehet költeni autóra. ;-)

Edd China 2010.02.28. 15:41:05

Vedd meg!!! Vedd meg!!!!!

Én is voltam hasonló helyzetben és megbántam, hogy végül nem mertem meglépni.

Ponton cikkeket!

streetsta · http://managertoys.hu/ 2010.02.28. 15:44:13

@zsírvezér: Hehhehe. Ki kell, hogy nevesselek, ha nem haragszol.

Dennis01 2010.02.28. 15:46:20

@Csokis: Jol beszelsz! :D
Milyen Fiatrol van szo? Csak ugy kivancsisagbol.. :)

vasember 2010.02.28. 15:48:05

A valaha írt legjobb Csikós írás,nagyon megható,és mélyen átérzem minden egyes sorát.Emlékeimben feldereng egy nem is olyan régi Veterán újságban olvasott cikk a fentebb említett Németországi Ponton behozataláról.
Valami ilyesmi egy életre beégett az agyamba:"Hazafelé a kamionok oldalán előzés közben minden egyes szegecset meg tudtunk számolni"
Elnézést a szerzőtől,ha nem "Pontos"-an idéztem.A Pontont meg,megkel venni,ha az élet úgy hozza.

Jamesblond 2010.02.28. 15:49:56

Elég rosszul mennek mostanában a dolgok. A rezsit alig-alig tudom kicsengetni. De egy 1000-st szívesen rászánnék hogy segítsek picit. Ebből a pénzből kitelik kb 30 km-nyi üzemanyag. Roppant kevés, tudom. És nem várom el a próbakört. Bőven elég volna egy "sokfényképes" írás 2-3 hét múlva vasárnap. (Bakker a kormány az ilyen állandóan növekvő értékek országba kerülését is "büntetővámolja"?) Azt a most alakult szakértői kört ki lehetne egészíteni veterános réteggel is. Véradásért jár még pénz? Ha igen, több is lesz az mint 1000. Számlaszámot ide!

Lehotai · http://kosztolanyidezsoter.blog.hu 2010.02.28. 15:51:34

akkor a 200 kommenttel feljebb bejelentkezett 7,5 teherautós vagy a tréleres benzinére és kompjegyére menjen az összegyűjtött pénz, valamelyikük ajánlja fel ingyen Csikinek, mi meg "titokban" jól kifizetjük neki. HM?

csesztergom 2010.02.28. 15:52:39

Gratulálok Zsolti nagyon jó az írás,de talán a cél amit kitűztél magad elé az még-nagyobb!Én is hasonlóan jártam amikor még udvaroltam a mostani feleségemnek a leendő apósom akkor adott el egy 53 as Olympia rekordot ez 1970 ben volt gyönyörű autó volt nagyon tetszett azt mondtam magamban,hogy ilyet egyszer én is veszek.Persze gőzöm nem volt,hogy hogyan de elhatároztam.Kilenc évet vártam rá de szerencsém volt találtam.Rendbe tettem most is működik, megvan sokat melóztam vele de megérte.9évet ácsingóztam 4 évet bütyköltem.Megértelek,hogy te sem tudod kihagyi mert ez életforma nem a tárgyakért való rajongás hanem az érzés.Még egyszer gratulálok és indulj Sweden be!

szamarhegy 2010.02.28. 15:53:10

Legyen fizetős Csikós Zsolt írásait olvasni, a szerkesztőség meg azt csinál a pénzzel amit akar, megbízunk bennük. ;)

lacza87 (törölt) 2010.02.28. 15:58:45

Felesleges a győzködés, pénzt nem fog Zsolt elfogadni semmiképpen. Segítség, kapcsolat, információ stb. persze más. Nem tudom, de azt hiszem, ez a számos különböző, "de fogadd, el mert" ellenérvet megfontolva is, így van jól.

Szódás Lova 2010.02.28. 15:59:32

Vedd meg, kérlek.

Én nem szoktam semmihez hozzászólni itt, szimpla olvasó vagyok. Szeretek olvasni, na.

Ezt olyankor tudom megtenni, ha van olvasnivaló. A TC (Belsőség) cikkeinek egy része olvasnivaló, más része nem. Ezt a páromnak is megmutattam, reggel kilenckor. Tízig nem reggeliztünk, mert olvasta. A gyerek is az enyém volt addig. Csak a miheztartás végett: utána megbeszéltük, hogy ha végeztünk a tetőtérbeépítéssel, megint vásárolunk egy öreg Samurait, és fejújítjuk, és azzal megyünk babástól majd egyszer nyaralni. Vagy bárhova.

Nekem nincs lehetőségem autót fejújítani most, az udvar kicsi, be se tudok állni. Az újságot viszont szeretem, múlt héten pl. 700 ft-ért vettem egy Lakáskultúrát (hogy az milyen volt, azt hagyjuk). És én is szívesen ajánlanék fel egy újságnyit (mondjuk egy-két ezrest) arra a célra, hogy ennek a konkrét autónak a felújításáról olvashassak. Mondom, ennek a konkrét autónak a felújításáról. Ha Csikós úr nem fogadja el, hát lesz más, akinek adni lehet.

Nem fenyegetésképpen mondom, de mindenkinek van egy főnöke.

Gondolkozhatnánk ezen is.

SzóLó

dol86 2010.02.28. 16:01:04

Azért a 40 évvel ezelőtti bagdadi képen az a bazi nagy Skoda jelvény se semmi. Arra is kiváncsi lennék hány skoda volt akkor Bagdadban, mert a képek alapján az 1000MB nem lehetett valami csábító típus

pink75 2010.02.28. 16:01:07

milyen szép lenne egy TC-busz domsjőbe
Mondjuk, egy csapat hülye egy Bözsivel, megy pontont stírölni-venni

Szódás Lova 2010.02.28. 16:02:35

@pink75: :D lehet beáldoznék rá egy hetet :D

karlov 2010.02.28. 16:05:20

Talán érdekesebb volna ha a Zsoltiból kicsiholnátok valamilyen információt,hogy akkor most,hogy is áll a dolog.

Dennis01 2010.02.28. 16:06:18

@pink75: Vagy az En Sikitok Transittal, aztan miutan hazaertunk, mindenki tudogyuszival otthon fekudne... :D
Zsolt meg mindennap lemenne a garazsba nyalogatni a Pontont.. :)

motorsport77 2010.02.28. 16:07:20

Ez ott volt a szeren....
A cég (TC) támogathatná annyival a legjobb cikkeket író újságíróját hogy legalább az utat összeszponzoráltatja. (szép szó nem:)

Szerintem ha úgy érzed hogy nem lehet kihagyni, akkor nem szabad kihagyni. Én így voltam a 155-ös alfával. Nem az ész érvek döntöttek. Imádtam-utáltam, de jó volt.Ki kell menni megnézni, és ha még mindig az az érzésed hogy igen ez az, akkor meg kell venni.
Sok sikert.

Csokis · http://csokis.blog.hu 2010.02.28. 16:09:00

@Dennis01: X1/9, a szétrohadás határán. Igazi családi autó, a gyerekeket legfeljebb cukorspárgán köthetem utána.

Csokis · http://csokis.blog.hu 2010.02.28. 16:10:26

@pink75: Szervezünk egy buszt, aztán úgy járunk mint az egyetemista a viccben: "Ja a csaj? Az el se jött!"

apuc 2010.02.28. 16:10:52

Gyerekekre mikor marad idő nálatok??

Fantozzi.ie 2010.02.28. 16:15:51

Abban tudok segíteni,hogy ne kelljen otthon a semmiért fizetni (regadó) Regisztráld be itt Írországban regadó=0 Vizsga nincs 30 év felett Éves adó= 48 EUR A neveden lesz az autó nem kell a kútba (magyar költségvetésbe dobnod több százezer forintot) Költsd inkább a családi nyaralásra! Biztosítás is olcsóbb mint otthon

anarch 2010.02.28. 16:15:58

@McK: A kocsi állapota nem lehet annyira gáz, mert szeptemberben átment a vizsgán :). Ej-ej, mégsem olvastad végig a cikket. Az, hogy ki van vonva a forgalomból azon nem lepődöm meg, mivel a spec autókat télire a svédek általában kivonják. Egyrészt mert télen kötelező a téli gumi erre meg spec kell, másrészt addig sem kell rá adót/biztosítást fizetni, harmadrészt elég nagy hó lehet ott a képek alapján, tehát a tulaj biztosra vehette hogy nem fogja használni a tél folyamán és inkább a kutyaszánját vette elő :). Az egész egyébként kb 5-10 perces művelet, neten végezhető.

Mindenesetre saját lábán épp ezért az autó nem hozható (gumi így is kéne rá), tehát szerintem mindenképp érdemes lenne elfogadni kamikaze5 felajánlását.

Raven! 2010.02.28. 16:19:09

Amennyiben a TC-tol valaki hajlando PAYPAL szamlat nyitni, en hajlando vagyok beszallni.
A Paypal a jovo, szoval erre kellene koncentralni, szinte biztos vagyok benne, hogy olvasok ezrei fizetnenek!
Zsolti, te meg vedd ugy mint honorarium az irasaidert! Ha nem szeretnenk, nem adnank penzt, ennyi !!!

Leadfoot 2010.02.28. 16:24:45

@Csikós Zsolt: Megértem, én se fogadnám el. És a felajánlott szállások meg egyebek? Szerintem az vállalható, nem lenne olyan íze, hogy "kitartott" vagy.

Annyira nem osztom a többiek lelkesedését.

A 190 meg a Panda még beáldozhatóak, de ha a Bianchinak és a zöld állónak is mennie kell, az szerintem túl sok lenne egy ilyen bizonytalan projektért.

Bocs, hogy nem állok be a hurrázók sorába... Kibicnek semmi se drága.

Jamesblond 2010.02.28. 16:24:56

@Csikós Zsolt: VISSZFUVAR!!! Rengeteg kamionos jár svédbe. Veszel egy 20.000 Ft-os rep.jegyet, kirepülsz, megnézed a pontont, ha tetszik szerintem nem kellene 2 napnál többet eltöltened szállodában mire akadna egy arra kanyarodó kamion üresen Magyarország felé. A visszfuvar meg olcsó(bb). Lehet egy 100-asért hazarántaná egy magánkamionos. Te pedig gépre vissza és itthon szépen megvárnád a küldeményed. Igaz akkor nem tudnál írni az út viszontagságairól nekünk.

MAGADAN 2010.02.28. 16:25:55

@Csokis:
Meglepődne a svéd,ha egy bérelt Ikarusszal megjelenne 30-40 kommentelő szakérteni a Mergát!

Dennis01 2010.02.28. 16:27:43

@Csokis: Jo az X1/9, nem is az a lenyeg, hogy csaladi auto legyen.. :) Asszonnyal elmesz valahova kirandulni, egy gyerek a hatso csomagtartoba, egy gyerek az elsobe, megoldva.. :D

sfdrake 2010.02.28. 16:29:49

@MAGADAN: Lehet még alkudni is lehetne, ha meglátná a 30-40 jó arcú magyar gyereket :D

jambooo 2010.02.28. 16:29:49

@pink75:
Tetszik az ötlet! Mikor jön haza Csiki a Pontonnal Bécsig ( Hegyeshalomig) elémehetnénk Bözsivel.42 szabad ülőhely van még. Csak a bal 1 foglalt.

Dennis01 2010.02.28. 16:30:25

@Leadfoot: A 190D-t nem aldozhatjak be, tudod jol, kell az az auto a gyerkocok hordasara. Epp azt irtam feljebb, ha eladjak a Bianchi-Panda parost, nem marad vacak kis olasz nyithato tetovel.. Marpedig Csikost ismerve egy ido utan elkezdene sovarogni egy utan...

MAGADAN 2010.02.28. 16:39:46

@sfdrake:
Vinnénk neki hazai ránttt húst lilahagymáva, kenyérrel,meg szilvapáleszt,attol biztosan lefele alkudna.

lacza87 (törölt) 2010.02.28. 16:43:20

@Dennis01: "Adjuk el a 190-es Mercijét, most már az én 123-asom is eléggé rendben van, beállítjuk azt fő autónak Balatonra járni, bevásárolni jó lesz, már most is félig átvette a 190-es szerepét, úgyis csak két literrel eszik többet."
Tudom, hosszú volt, nehéz mindenre emlékezni. Pandát meg elpasszolhatja, azzal Dunát lehet rekeszteni, lesz pár év múlva is, ha hiányozna.

Ur S4 2010.02.28. 16:45:01

Hali!
5ezret nekem is megér hogy legyen egy ilyen mergád! Küldj számlaszámot tolom a pénzt. Jah az a 2600km semmi. kamionnal 4 nap! kocsival meg a fele.

sfdrake 2010.02.28. 16:48:23

@MAGADAN: Főleg páleszt, sok szeszt azt szeretik az északiak, aztán ideadná ingyen a gépet :D Akkor csak egy busz út és némi pálinka meg kaja árába fájna :D

szenon 2010.02.28. 16:50:06

Élmény olvasni az írásaidat! El kell menni érte, mert nagyon megfogod bánni, ha nem! Gooooooo!!!!

BeeTm · http://beeproject.atw.hu 2010.02.28. 16:50:15

Merkándest meg köll venni!
Azé jó,me nagy! :)

mlt3 (törölt) 2010.02.28. 16:52:50

@Csokis: Ha elfogadna, sorozatos tamadasoknak es rendszeres rosszindulatu megjegyzeseknek tenne ki magat ("ja, ha akinek a segge ala toltak egy veteran mercit", stb). A balkanon mar arra is irigyek, ami nincs is - hat meg arra, ami van.

Csokis · http://csokis.blog.hu 2010.02.28. 16:55:26

@Dennis01: De sajnos az. Mindig rínak, hogy menjünk a "zörgős autóval", de hát kettőt egyszerre nem lehet, egyet egyedül meg még úgy se. (4, ill. 5,5 évesek) Marad az, hogy ha az egyik beteg, vagy csak csak egyedül van meghíva valami óvosai babazsúrra, akkor a másikat elviszem. Azért ez nem sok.

Dennis01 2010.02.28. 16:55:48

@lacza87: Ezt el is felejtettem, tenyleg bocsi.

Csokis · http://csokis.blog.hu 2010.02.28. 16:57:28

@mlt3: Azért írtam az önszerveződésről, meg a polgárosodásról azt, amit írtam, mert éppen ezzel van tele a tököm. Csak nem úgy, hogy elmegyek a vérbe, hanem úgy, hogy megpróbálom megváltoztatni. Kicsi vagyok, ennyire "fussa". De hiszem, hogy ha sokan vagyunk ilyen kicsik, akkor lesz változás.

Vargnatt 2010.02.28. 16:58:20

Ez a poszt minden ízében gyönyörű. És nemcsak a veterán imádók minden rejtett gondolatának, sóvárgásának, tipródásának tökéletes leírásáért, hanem (amit már korábban valaki más is említett), a Kati iránti szerelmi vallomásért is.

A kommentek is szépek, azért, mert tényleg csodálatos látni, ahogy egy ennyire megosztott, a csőd szélén egyensúlyozó ország megszállottjai képesek egyetlen bizonytalan célért ennyire hihetetlenül összetartóak és adakozóak lenni. Úgyhogy riszpekt ezért a kommentelőknek is. Valamint csatlakoznék azok táborához, akiknek egyből lejött a Skoda logo a bagdadi háztetőn :)

Nem irigylem Zsoltit, mert ezzel most hatalmas nyomás került rá olvasói, meg kollégai szolidaritásból is, és így gyakorlatilag lehetetlen ész alapján dönteni.

Nem mondom, hogy uzsgyi, vivát Keresztúr, vegye meg mindenáron. Nem. Azonban egy utazást szerintem mindenképp megér, ha másért nem, hát a kaland kedvéért. Főleg, ha még hivatalos szponzorok is akadnak. Ha mégis kiderül, hogy nem az igazi, már akkor is van néhány ropogós, jóízű posztra kilátás. Megvenni tényleg csak akkor vedd, ha érdemes. Mindent beáldozni egyvalamiért, nekem ez mondjuk nem menne.

Őszintén szólva én sose voltam nagy Merci rajongó, úgyhogy talán én vagyok itt az egyetlen, aki a kis Bianchinara sokkal inkább rá van izgulva, mint a Pontonra. Mindig jobban szerettem a kis aranyos gyösz autókat.

De ha Neked ez a vágyálmaid netovábbja, szerintem se hagyd ki, főleg ilyen támogatottság mellett. Az új Dan Brown könyvben van egy feltevés, miszerint rengeteg azonos emberi gondolat együttes rezonanciája valós változásokat képes véghez vinni a világban. Szerintem most pontosan ez történik, még ha le is írjuk a gondolatainkat.

És természetesen köszönet ezért a csodás délutánért (ugyanis ebéd óta nem tudok szabadulni a cikktől és a kommentektől). Ha pedig mész, akkor szerencsés utat kívánok!

kormax 2010.02.28. 16:58:43

Csikós MESTER! Fogd fel úgy eme pénzösszedobást mint a szponzori hozzájárulást az útiköltségekhez :)
Mint csóró munkanélküli a külföldi munkavállalásra félretett utazási pénzemből szponzorállak egy kisebb összeggel :D

Dennis01 2010.02.28. 17:04:06

@lacza87: Most lehet, hogy hulye vagyok, de: ha eladja a 190D-t, Pandat meg a Bianchit, maradnak a mocik, a zold allolampas, a Ponton meg ERA. Namarmost, ha ERA-val dolgozni megy Zsolt felesege, a zold allolampast mondta, hogy nem viszi ki a sarba, esobe, esos napon nem jo motorozni, akkor a Pontonnal fog dolgozni jarni? Ez nem teljesen tiszta nekem, bevallom...

Purci Úr 2010.02.28. 17:04:27

Megértem Csikós Úr kálváriáját. Én is imádom a veterán autókat. Van egy '74-es 1300-as bogarunk, az utolsók egyike ami még Wolfsburgban készűlt, de már az "elefánttalp" hátsó lámpával. Imádom, és sajnálom segényt hogy a hosszú telek ideje alatt a garázsban rostokol.
Ha tehetném vennék egy 142-es Volvót '71-72 évjáratut, nekem az a kedvencem. Remélem valóra vál a szerző álma, ahogy egyszer majd az enyém is!

Tetszett a poszt!

mlt3 (törölt) 2010.02.28. 17:05:17

@Csokis: Te hiszel a valtozasban, en nem, de remelem neked lesz igazad.

pink75 2010.02.28. 17:15:31

@jambooo: már ha bécs felől támad, nem pedig romantikázik át a baltikumon

Csokis · http://csokis.blog.hu 2010.02.28. 17:15:46

@mlt3: Van két gyerekem, kénytelen vagyok. :-)

EMU 2010.02.28. 17:17:11

Basszus, ezt az írást lehetetlen végigolvasni, kínzás ez a bő nyál meg szenvelgés ekkora indokolatlanul végtelenített terjedelemben, szörnyű, ilyen rosszat...

Csikós Zsolt 2010.02.28. 17:19:07

@Dennis01:

A Puch is vászontetős, végig. És az nem megy el...

RRSS2 2010.02.28. 17:19:21

Zsolt, ezt a nemes kezdeményezést úgy kell tekinteni, hogy mi olvasók valamit szeretnénk viszonzásul adni a remek cikkekért és vasárnapokért cserébe. És pont azért mert így vélekedsz az adományról, ahogy;) Ezt valahogy meg kellene csinálni. Tudjuk, hogy nagy a súly a válladon, de mégis, valami új kezdődik ezzel ami még nem volt eddig. Hogy az Üvegtigrist idézzem: Jó helyen lesz az a kocsi :) Remek emberek vannak itt! Egy kicsit mindannyiunké.

Fox888 2010.02.28. 17:19:56

Zseniális! Hogy ez ekkkora függőség azt most értettem meg!

Csikós Zsolt 2010.02.28. 17:20:50

@EMU:

Ajjaj, hogy mi lesz itt mindjárt :-)

Pedig alapvetően igazad van.

Csikós Zsolt 2010.02.28. 17:22:12

@Dennis01:

Már miért menne el a 190 D? Az a projekt a bölcsőjében le lett fújva. A Kati mobilitása szent.

sfdrake 2010.02.28. 17:22:54

@EMU: 2010 ben nem divat az olvasás mi ? Akkor ne olvasd el, és főleg ne fikázd. Mások szeretik. Gondolom akkor könyveket se olvasol, max storyt meg a bestet . . .

mlt3 (törölt) 2010.02.28. 17:23:40

@Csokis: En ismerek olyanokat, akik a honuk ala csaptak a ket gyerekuket, es elhagytak az epuletet. De azert sok sikert, tenyleg.

sfdrake 2010.02.28. 17:24:20

@Csikós Zsolt: Nincs igaza, ha valaki valamit nem szeret akkor ne tegye, ha nem szeret olvasni nézzen képeket.

Csikós Zsolt 2010.02.28. 17:24:22

@Vargnatt:

Hű itt vagy te is Nati? A Doki mit szól? Fogja a fejét és ordít, hogy hülye Csikós? Gondolom...

pink75 2010.02.28. 17:25:39

@Csikós Zsolt: igaza van, de nehogy már nem olvasott jókait vagy csak népszabadság vezércikket
az ember agya rutinból szűri a nem rá tartozó részeket

streetsta · http://managertoys.hu/ 2010.02.28. 17:26:15

@EMU: Noigen, ilyen vélemény is létezhet. Igaz, a kommentekből inkább az derül ki, hogy nem sokan vannak a hozzád hasonlóan gondolkodók. Ami talán nem is baj.

Csikós Zsolt 2010.02.28. 17:26:28

@Leadfoot:

Zöld nem megy. Arról szó se lehet!

Csikós Zsolt 2010.02.28. 17:27:58

@vasember:

Egy barátomé az a behozott Ponton, a cikket meg egy másik barátom írta, 504Laci.

Csokis · http://csokis.blog.hu 2010.02.28. 17:28:57

@mlt3: Én is, de hát mit csináljak? Az asszony is mérnök, én is az vagyok. Márpedig már a nyolcvanas években is az volt az egyik kedvenc viccem:
- Miért nem disszidál a magyar műszaki értelmiség?
- ???
- Kalandvágyból.

halló figyel valaki? 2010.02.28. 17:31:28

Épp a Haiti segély-zenék mennek a tévében. A little help from my friends... Mondjuk én fontosnak vélem, hogy oda is utalhattam, egy szervezet nevében.

Csikós: jókat olvasunk tőle, élménnyé válik a napunk tőle. Mások könyvre költenek mi meg monitor előtt gubbasztunk, de a tartalomszolgáltatásért nem fizetünk közvetlenül. Jónak tartom a logikát, részemrőla minimálstandard: 5000, tartom.

evil. 2010.02.28. 17:34:05

nem olvastam végig az összes kommentet, de kívánom,h meg tudd venni és örömödet leld benne :) szóval indítsá' svédbe :)

Pasas 2010.02.28. 17:34:40

Kitaláltam! Dobjuk össze a zsét a traileresnek, az kiviszi belőle, (szerintem ez a legegyszerűbb, egy autóval oda-vissza, ha van Merci, ha nincs), és ha "véletlenül" nem elég a Csikós pénze, tud neki "kölcsönadni", és még csak el sem fogadott tőlünk semmit.

evil. 2010.02.28. 17:35:49

nem olvastam végig az összes kommentet, de kívánom,h meg tudd venni és örömödet leld benne :) szóval indítsá' svédbe :)

streetsta · http://managertoys.hu/ 2010.02.28. 17:36:52

@mlt3: Értem én, amit mondasz, néha én is úgy érzem, igaza van annak, aki azt mondja, ebből nem kér. De az nem megy, hogy mindenki elhúz. Igenis, hogy szükség van arra, hogy az emberek (és nem a zemberek) civil kurázsit mutassanak, tegyenek a saját dolgaikért. Mert az nem megy, hogy mindenért a politikusokat tesszük felelőssé. Azokat mind mi hozzuk helyzetbe, mi tesszük lehetővé, hogy azt tegyék, amit. És teszik is, mindegy milyen színűek.
A politikusok a változást csak addig akarják, amíg az érdekük azt kívánja.
Már nem is tudom ki írta itt az angolok mindenféle klubjait, öntevékeny köreit. Tudom, hogy ez nálunk nehéz ügy, mert abban is igazad volt, hogy kegyetlen irigy egy nép a miénk, és mindenféle társaságban pillanatok alatt megjelennek a bomlasztók, a mindent jobban tudók. Sok csoportot láttam én már osztódással szaporodni.
De az ember reménykedjen benne, hogy menne az ilyen együtt gondolkodás, cselekvés széthúzás, meg tetű politikai érdekek kiszolgálása nélkül is.

Csokis · http://csokis.blog.hu 2010.02.28. 17:37:38

Figyelj Csíki! Kölcsönt elfogadsz legalább? Kamatmentesen, hogy az APEH ne buzerálhasson minket.

dr.oid 2010.02.28. 17:39:49

Csikós Zsolt: kell neked ez a pontonmerga, kell neked ez a pontonmerga, kell neked ez a pontonmerga, vedd meg bazmeg, vedd meg bazmeg, vedd meg bazmeg...hallgass a belső hangra sosem hazudik:D

Hogy lehetne még pénzt előteremteni. Van két cseszlovák rémfilm Motel(Hostel), Motel2(Hostel2). A mintájára titkos klubot kéne alapítani, ahol habzó szájú szadisták vaskos pénzkötegekért kedvükre darabolhatnak...........veterán merdzsókat, igaz ebben a formában ez nem elég ütős ezért Csikósmesternek lekötözve, szájbetömve, gyöngyöző homlokkal, dülledt szemmel, hörögve-ordítva-rángatózva kell végignéznie minden egyes szeánszot. Csak az infarktus elkerülésére, a pontonra és Dömsjöre kell koncentrálnia. Dőlni fog a lé, mindenki jól jár, nagyszerű posztok sora fog születni:D

Dennis01 2010.02.28. 17:40:37

@Csikós Zsolt: Oke, de az nem olyan igazi olasz... :)
Amugy most mar ertem, hogy a 190D nem megy. Kicsit szovevenyes volt ez a regeny felkeles utan... Most mar tisztabb a kep.. :D

Csokis · http://csokis.blog.hu 2010.02.28. 17:40:50

@streetsta: Én basszus, én, mert egy anglomán hülye vagyok. És nem a seggrészeg fociszurkolókat, a bűnronda nőket, meg a napi esőt irigylem tőlük, gondolhatod.

Csokis · http://csokis.blog.hu 2010.02.28. 17:43:10

És a rendszeresen topikoló, nulla és kerekszám fetisisztáknak üzenem, hogy el lehet vinni a jubileumi, 100-adik hozzászólást egy szép felajánlással itt:

forum.index.hu/Article/showArticle?t=9199773

mlt3 (törölt) 2010.02.28. 17:43:52

@Csokis: Nekem ezzel ellentetes tapasztalataim vannak, pont a mernokok es az orvosok viselik el legkevesbe a szopatast, mert ok barhol talalnak allast.
Es ez a reteg pont az, amelyik nyelveket is beszel, mert a szakmaja miatt kenytelen.

Dennis01 2010.02.28. 17:49:12

@Csokis: A bunrondaval, ha nem haragszol, vitatkoznek.. A fociszurkolok sokkal normalisabbak, mint otthon, az eso, hat.... Fele annyit esett nyaron, mint egy evvel ezelott. Augusztus elejen esett egy napot, aztan Szeptember kozepeig egy csepp se.. Viszont a ho telen enyhen meglepo..

kulalak 2010.02.28. 17:56:16

Vedd meg! Vedd meg! Egyszer elunk! Az egeszet elolvastam.

Raven! 2010.02.28. 17:57:50

PAYPAL
PAYPAL
PAYPAL
PAYPAL
PAYPAL
PAYPAL
PAYPAL

Szamla kene mar, nincs a Csikinek fonoke, aki csinalhatna eggyet?
Eskuszon nem is emlekszem olyanra, hogy nekem keljen konyorogni, hogy had adhassak :):):P)

EMU 2010.02.28. 17:59:48

@Csikós Zsolt: Respekt a válaszodért és igazad is lett. Amúgy elolvastam, de én akkor is kevesebb lével készítettem volna.

lacza87 (törölt) 2010.02.28. 18:02:07

@Dennis01: Na akkor úgy volt, hogy mehet a 190D, de nem, neked is igazad volt!:)

csuvel 2010.02.28. 18:03:34

Zsolt!

Vissza nem térítendő 2000 forintot felajánlok az ügy érdekében.

Írj egy számlaszámot és küldöm.

cs.

atesz 2010.02.28. 18:04:33

Frenetikus a cikk meg azok a régi fényképek...
Én állólánynál maradnék.

Beaujolais 2010.02.28. 18:04:46

A merci impalával bagdadban képen nem egy Skoda jel van a ház tetején?

Csikós Zsolt 2010.02.28. 18:05:29

@EMU:

Különben ezek olyanok, hogy csak úgy jönnek, nem húzom egyáltalán a szöveget. Tudod, Belsőség... :-)

atesz 2010.02.28. 18:08:37

@Beaujolais: Én is ezt néztem :)) Szerintem de.

EMU 2010.02.28. 18:13:11

@Csikós Zsolt: Igen, ez benne a nehéz, de ugyanakkor elvárás is volna valahol :) Na hagyjuk, respekt, sok sikert hozzá, szia!

Csokis · http://csokis.blog.hu 2010.02.28. 18:16:44

@Dennis01: London nem ér, az száz éve tele van bevándorlókkal. Tölts el huzamosabb időt a Bristol-csatorna vonalától északra, és nem fogsz vitatkozni. :-) (Volt egyszer két, egyszer egy hónapom Skóciában. Imádtam őket, de a fejüket hadd ne kelljen néznem. :-) )

pink75 2010.02.28. 18:16:50

Na, vérbeli csikós egy emut is megszelidít

Herlock Sholmes 2010.02.28. 18:16:52

Ha Csikós megveszi a Pontont, a Karcsi azonnal fölakasztja magát....

Dennis01 2010.02.28. 18:17:22

@Csikós Zsolt: Megtudhatjuk, lesz-e akkor Ponton tulajdonlas? Latod, mindenki remeg a folytatasert... :)

100%pure carfan 2010.02.28. 18:20:56

elhiheted csikós a 190D is elég veterán kocsi manapság, ősrégi gyösz már az is. Ha meg izgalmakra vágysz a szürke életedben akkor vágj neki egy 50e ft-os zaporozseccel európának, aztán majd megírhatod hogyan mosogattad le a hazaútra a repjegy árát vagy hogyan kurválkodtátok össze a kajára valót portugáliában. kézcsók

Dennis01 2010.02.28. 18:21:39

@Csokis: En Birmingham kornyeken (Northampton) elek, itt nincs semmi gond a csaj felhozatallal. Nem mondom, vannak itt is kevesbe szep lanyok, de Magyarorszagon se tokeletes a felhozatal...

fuharos 2010.02.28. 18:21:49

Surányi Bandi bácsi tudott így sztorizni. Köszönöm.

zsüber 2010.02.28. 18:22:55

Van még hely a Facebook csoportban:

www.facebook.com/group.php?v=wall&gid=361283214879

Csikós: fogadd el a pénzt, ha nem is a Pontonra költöd, bérelj belőle video technikát (hádéset, mert az a menő) és készítsd el a saját Long Way Up-odat.

Csokis · http://csokis.blog.hu 2010.02.28. 18:24:05

@100%pure carfan: Rosszakarat nem jáccik, héló. Egyébként erről eszembe jutott, hogy milyen rendes feleségem van nekem is. Anno nagy nehezen rávettem, hogy a nászútra menjünk az X1/9-essel. Épp 1000 km-re volt Pesttől, amikor menthetetlenül lerohadt. (hengerfej) A teljes nászajándékba kapott kápénk ráment a hazatrélerezés plusz szerelésre, és azóta sem dörgölte az orrom alá soha.

Leadfoot 2010.02.28. 18:25:24

@Dennis01: A futballszurkolónak álcázott szabadcsapatok mellé az ángliusoknál legalább van futball is. :-)

Viszont az ottani csajoknál csak a németek randábban, és a kajájukkal is a világból lehet kiüldözni.

pink75 2010.02.28. 18:26:50

@100%pure carfan: ki kell ábrándítsalak, anno egy 16eFt-os 968M-mel barangoltunk a szoc. blokkban, a konvojból egyedül ezzel nem volt gond soha. Skoda, Trabant, Dacia viszont...

malenykij polgar · http://mbybk.blog.hu 2010.02.28. 18:26:50

Az összegyült pénzböl meg végre fel lehetne már szabadítani azt a szerencsétlen Isaurát, nem igaz, hogy mióta sínylödik Leoncio mellett.

evil. 2010.02.28. 18:26:52

Nem olvastam végig a kommenteket, de szívből kívánom,h sikerüljön megvenni!! Szóval indulás svédbe' ! :)

evil. 2010.02.28. 18:28:30

Kívánom,h sikerüljön megvenni :) nem olvastam végig a kommenteket, szóval nem tudom a fejleményeket, de sok sikert hozzá!!!!

pink75 2010.02.28. 18:28:38

@Csokis: a móriczon áll egy x1/9, már filóztam rajta, hogy megfújom :)

Csokis · http://csokis.blog.hu 2010.02.28. 18:29:50

@pink75: Ne tedd! Klubtársé, mindenki ismeri. :-)

pink75 2010.02.28. 18:31:03

@Csokis: biztos voltam benne:)

100%pure carfan 2010.02.28. 18:33:31

@pink75:
te a trabanttal ha eredeti és bontatlan akármikor el mernék indulniu egy bécs berlin párisz madrid körútra, a zazzal viszont véletlen sem, bocs a tények beszélnek, tudod: "nem hülyültem meg, lottón nyertem."

Amúgy még mindig nem értem hogy mire fel ez a beteges groteszk műanyag lökős undor mikor a panda is egy jellegtelen, gusztustalan dígó gyösz, a 500-as szerintem egy konstrukciós csapda, de nyugodtan mehetnél ezzel az erővel egy elsőszériás polákkal is, kb ugyanaz az idegbaj.
Ha meg olcsó és tömegmodell veterán kéne amivel valszeg oda is érsz, ha napi kajtatósnak gyűröd ha nem, akkor vagy egy 2101 vgy egy GolfI 1.5 benzin, a legjobb állapotút amit találsz. Vagy ha ínyenc vagy akkor Ford Taunus, Opel Rekord stb. Meglepő hogy 30 évvel ezelőtt csak a németek voltak képesek normális autót gyártani...(trabant is)

evil. 2010.02.28. 18:34:15

most meg kiteszi kétszer, eddig meg lefagyott:(

pink75 2010.02.28. 18:36:07

@100%pure carfan: háát, nem is zapóm van, hanem egy 25 éves német autóm.
De tény, hogy gondunk nem volt a zapóval. Persze, a végére kirohadt a padló, dehát evvan.

nabazzmeg 2010.02.28. 18:36:13

VEDD MEG VEDD MEG!
Besírtam a röhögéstől, mert magamra ismertem, mennyire rá tudok izgulni én is álmaim tárgyára. Olyan leszek ilyenkor, mint egy beszívott zombi. Így vettem én is mjdnem 30 éves Zisgulit, szinte újat, meg 50 éves D Csepelt (bár abból még lehet, h. lesz valami) Igaz ami igaz, nálunk sajna nincs egységfront veterán téren (én akarom, senki más nem a családból)
Drukkolok, ha egy hangyányi esélyt látsz rá, vágj bele. Szvsz, bár lehet, hogy elvágod érte a nyakam - szóval én még a restaurált W115-öt is lehet, hogy meghirdetném...de ezt tényleg csak halkan mondtam!
Hajrá Csikós Úr!

Dennis01 2010.02.28. 18:36:17

@Leadfoot: Mar melyik nemzet kajajat nem csiped?

100%pure carfan 2010.02.28. 18:37:51

Síbedát meg ha kicsit utánajársz akkor találsz olyat aki operál a kocsira, bár nagy valószínüséggel ázni fog, sose lesz olyan mint a gyári. Asszem veszprémben művelték egykor, nekem is egyből rákérdezett a buherátor muki, hogy ez kókányolt vagy gyári? aztán kipróbálta és egyből leesett hogy gyári, olyat utólag nem csinál senki mint amit eredetileg bele terveztek.(sínrendszer, vízelvezetők, kéderek, stb)

100%pure carfan 2010.02.28. 18:39:30

@pink75:
Jaja nekem is egy 21 éves német tömegautó, és max apró nyűgjei vannak, az is inkább a gumicuccokkal amik ennyi idő alatt elöregednek. De mernék vele hosszabbat is tervezni.

Kacorka 2010.02.28. 18:40:44

Sziasztok!

Ha Csik, nem vállalja be, mert etikátlannak érzi, csak egy ötlet, de talán ez egy jó alkalom egy "támogatom Csíkos Zsolti pontonvásárlását"-szerű új szabályok szerinti alapítvány létrehozására, természetesen Csík elnökletével. Ez így nem csak jutalom lenne, de valamilyen szinten feladat is. A részleteket ki kellene dolgozni, de szerintem meg lehet úgy csinálni, hogy kultúráltan működjön a dolog és senkinek ne legyen rossz érzése, és Zsolton se legyen nyomás. A dolog persze nem a jogtól, hanem a közösség erejétől tudna működni.

Grátisz vállalnám a jogi keretek kidolgozását.

Pedig az olasz dögöket szeretem....

bobfalfa 2010.02.28. 18:46:14

Sziasztok!
Hát, hogy nem én lettem az ötszázadik….
Szóval nagyon-nagyon megértem a posztot. Csak az utolsó 100 kommentet olvastam.
Csokis = rulez
Vargnatt = rulez
En is ugyanígy gondolom.
Kacorka: Alapítvány mehet. Benne vagyok.
50 ajrót még én is beáldoznék, hogy CS.ZS. megvehesse végre ezt a pontonhidas 180-as Mercit. Nyissatok már egy paypalos számlát, ne várjatok sokáig!!!

dr zed 2010.02.28. 18:51:36

Sziasztok
megint egy szép vasárnap csikós-vívódásokkal..
VEDD MEG!! aztán majd meglátod mit kell eladni, de van elég jármű (motor, panda bianchi, esetleg a 190D). ami a zöld állólámpást illeti, minthogy egy tökéletes autó, ami inkább szobor, akkor inkább egy új projekt, ami talán még eredetibb.
mindenképpen meg kell venni

dr.oid 2010.02.28. 19:00:54

Most komolyan Bende-Balázs-Winkler Urak aka. T. Vezetőség!

A ponton történetből cikkek, posztok tömegét és egy kalandos útifilmet lehetne kihozni. Hordófejű Clarkson és vidám cimborái rengeteg jó műsort (budget supercars, budget porsches, budget coupes..) alapoztak ehhez hasonló mutatványra, kicsiben, magyarosan, de nem prosztó módon a TC is megcsinálhatná egy minivállakozás keretében. Nem hiszem, hogy nem akadnának ponzorok:) Fuvarozók, autókereskedők, fényezők, alkatrészkereskedők, norvég olajkonszern, fúrótoronygyár, ha érezném, hogy erre a történetre vevő a nép levelet írnék akár Dieter Zetschének is...

eSVé 2010.02.28. 19:06:30

Zsolt!

Nem olvastam végig az 500+ hozzászólást, ehhez nekem nincs lelkierőm, ezért lehet olyan dolgokat mondok amit már említett más is.

1. "Gondolatban 5300 euróra tettem fel a lécet."

Ennyiért viheted is végül. Ha megnyered az aukciót ennyivel most rágódnál rajta vagy szerveznéd a túrát Svédországba? :)

2. "Mérhetetlenül kevés pénz egy eredeti, javarészt megőrzött állapotú, felújított motorú Pontonért."

Emiatt meg pont, hogy bele mernék vágni. Ha elő tudod varázsolni az összeget és tényleg ennyire támogatnak a barátaid akkor nagy bukó szerintem nem lehet, a vételárat és a hazahozatal költségét nagyjából kell fedezze a Ponton értéke ha minden kötél szakad...

Egy szó, mint száz: én a helyedben már nem hezitálnék, hanem indulnék is. Ha már eljutottál oda, hogy rádobsz 5300 Eurót akkor ezt a döntést már meg is hoztad tulajdonképpen... :) Az élet lehet egy nagy kaland is, csak rajtunk múlik merünk-e tenni érte. Ha nem jön ki a lépés és nem tudod felújítani, stb. még mindig túladhatsz rajta itthon és pénzednél lehetsz. Nem hagynám ki, izgalmas lehetőség.

megint 2010.02.28. 19:09:53

Meg kell venni, különben lesz pár álmatlan éjszaka, hogy mekkora barom voltam, hogy kihagytam, persze nem én adom a pénzt , könnyen dumálok

Rocko- 2010.02.28. 19:09:56

@ekin_su_ocha: "Csikós Zsolti autót vesz"
CSAV, ennek fel tudok ajánlani egy postsorozatot fílián. :D

primatus 2010.02.28. 19:10:26

@Csikós Zsolt:
Én értem, hogy Neked ez a kocsma és végtelenül tisztellek a mániádért, mert Én is imádom ezt a sok öreg vasat, de most szerintem 3xmérj és 1x vágj!

Azzal kezdted, hogy veterán(jellegű) használható, nem-vigyázós, megbízható autóval akarjátok a világot járni, de:
-190D -nek maradnia kell (egyetértek!)
-zöld állólámpa a garázsból nem megy sehova (értem, de nem értek egyet vele)
- miközben a többi hajtányhoz is ragaszkodsz....
-venni akarsz egy eléggé egyedi, drága, régi, pénztemetőt, amivel a terveiteket nem fogjátok véghezvinni

A magyar valóságban, ahol becsületes ember, csak nagyon ritkán lehet kőgazdag, tisztában kellene lenni a határainkkal. Egy restaurált szintű kocsi egy gazdagabb családban is éppen elég nagy és drága hobby-nak számítana. Te már egész veterán parkot kezdesz üzemeltetni. Szerintem gondoljátok át újra és józan ésszel döntsetek. Élvezném az írásaidat a viszontagságokról, de félek... tönkrementek ebbe.
Javaslatom:
- tartsátok meg a 190D-t
- tartsátok meg a zöld állólámpát (akár garázsban)
- használjátok az ERA-t utazgatni, vagy Őt és minden egyéb (fentieken kívüli) 4 kerekűt adjátok el és vegyetek egy jó állapotú, de nem veteránozásra való állólámpát sibedával stb.

De ne vágj bele úgy abba az 50 éves kocsiba, hogy pluszként jelenik meg a családban. A végén mindenedet ráköltöd, majd nem mered kivinni az utcára sem. Stephen King-től a "Christine" című történet jut eszembe a dologról..... légy nagyon óvatos, mert a kibiceknek semmi sem drága!

Rocko- 2010.02.28. 19:21:32

@Csikós Zsolt: azért remélem csak meglesz valahogy az autó.
vagy ne csodálkozz hogy levágott lófej helyett egy Pontont találsz a ház előtt. :)))

Vargnatt 2010.02.28. 19:32:31

@Csikós Zsolt: Szerintem keversz valakivel, nem hívnak Natinak, és Dokit sem ismerek. A nevem 'natt' része csak az éjszakára utal norvégul.

Nem sűrűn kommentelek amúgy, de egy ilyen össznépi véleménynyilvánításból nem maradhattam ki :)

100%pure carfan 2010.02.28. 19:36:01

Amúgy egyet kell értsek primatussal, most tul képpen van egy valag befejezetlen géped, a Bianchiba belement kb 10 éved meg egy gurigád, komolyan érdekel, ha le akarnád passzolni ki venné meg az a használhatatlan vackot ennyiért, tul képpen egy kispolákkal vetekszik a használati értéke, aztán van a Puch ami egy újabb 5 éves terv látszatát kelti, ha nem 2x5-öt, az Agusta ami még roncs de indul, a Zöldön még van mit befejezni, az Era hiába nem tökéletes szerintem baromság volt 600 rugót beledobni, feleslegesen faragtátok annyit, a Panda meg a 190-es a 2 100%-ban hadrafogható gép, de az egyik nem a tied a másik meg ér durván 120e ft-ot. De nem hiszem hogy manapság volna ember aki megvenné, mikor kicsivel többért jobbat is kap. Bár ki tudja, túl sok seggfej van ebben az országban.
Szóval nem kéne a többi balek hibájába beleesni amivel tele ez az ország, és sokkal tovább nyújtózni mint ahova a takaró ér.
És a rezsi meg az alkatrész már sose jön vissza, mint ahogy az a 600e se ami belement a kombiba. Utazni meg azzal is lehet, ha vén kocsi hiányzik, inkább tedd vissza a kibaszott difiművet amit feleslegesen kibuheráltatok belőle, aztán nem vibrál majd annyit.
Üdv: U.U.

calamites 2010.02.28. 19:36:25

Kedves Zsolt!

Nekem egy 3 éves kis autóm van, és azon kívül, hogy tudom, hogy hol kell bele ablakmosót tölteni semmi szakértelmem nincs. A szerelős posztokat végig el szoktam olvasni, ugyanakkor néha fingom nincs mi van a képen, vagy miről írsz. EGYSZERŰEN ÉLVEZETES OLVASNI!!!

Olvashatnék szívsebészektől is írásokat, azt sem érteném jobban, de TE érdekessé tudod tenni nekem.

Ne aggódj. Az én felajánlásom (kb 10-20 között született egy hsz-em) nem a gyerek elől veszi el a pénzt, hanem a sörpénzem. Nem várok cserébe semmit, csak szeretném tudni, hogy egy összetartó közösség tagja vagyok, akik látatlanban is képesek egy "szent őrült" mellé állni.

Szállításban és egyebekben nincs módom segíteni, szerelni sem tudok, de a felajánlásom egy igazi úriembertől érkezik, mert "Buga Józsi nem szép ember, de gavallér"

pink75 2010.02.28. 19:38:35

ja, a panda mennyi?

Igthorn 2010.02.28. 19:40:25

Nem vagyok veterán autó rajongó, sőt az autók se nagyon érdekelnek. A cikket véletlenül láttam meg és elkezdtem olvasni és nem tudtam szabadulni tőle. DE teljesen átérzem a szituációt és az ilyen álmok és kalandok, a pozitív visszajelzések, amiket kaptál, azok amikért érdemes élni. Ez életed egyik szép emléke lehet, meg ha nem veszed meg, akkor is el kell menni és élőben meglátogatni a gépet.

ui.: A cikkbeli Münsterben van egy nagyszerű tank múzeum amit szerintem érdemes a veterán gép rajongóknak megnézni. Én remélem nyáron eljutok oda.

karlov 2010.02.28. 19:41:52

Most olvastam ,hogy ötszáz felet jár a komm...száma Hát ezt én reggel óta folyamatosan olvasom,igaz nem ülök egész nap itt közben eszünk,kocsit mosok,kutyát sétáltatok a családdal,kávézóba megyek de a lényeg,hogy elolvastam .Nem normális de nem eset nehezemre....Most akkor Zsolt tessék megmondani ,hogy ,hogyan tovább pontom ügyben....vagy kinyitom a Shirazt...

Garp 2010.02.28. 19:42:10

Zsolt: tudom, h kibicnek semmi sem drága, a Te pénzeddel más könnyen dobálódzik, de...de...szerintem sem kéne elszalasztani. Ha szigorúan befektetés oldalról nézed _csak_ már akkor is megéri. Annyian állnak melletted, gondolhatod, h nem üres drukk a dolog. Kevesen mondhatják el, h ennyi idősen meg tudják valósítani egy álmukat, ráadásul olyat, amivel az egész családjukat boldoggá teszik. Az asszonyod is veled van - ez tényleg nagy szó.

Szerintem ha mész, akkor ne utánfutóval, hanem ilyen autószállítós izés teherautóval menj. Oda és vissza is csak 1 kompjegy kell, meg kényelmesebb is. Gondolom csak van C-s jogsi a szerkesztőségben.

Tényleg, nincs valakinek az olvasók között egy ilyen trélerseggű teherautója 5 napra kölcsönbe? Ponton szállításra.

Még valami. Bár kurva patetikusan hangzik, de igaz: gondolom van itt pár olyan ember, mint én, aki mindig 2 lépésre táncol attól, hogy belevágjon a veteránozásba, vagy megvegye gyermekkori álmainak az autóját, de vagy nincs elég merszük, vagy mindig "közbejön valami". Hidd el, az ilyenek, mint én, a te írásaidból(főként)szívják fel magukat, és jutnak el odáig, h átlépjék azt a bizonyos vonalat. Csikós, Aki Nekünk Reményt Ad! :) Nyálasan hangzik, de igaz.
Hát vidd a Fényt! :DD

csiky944 2010.02.28. 19:44:16

@nabazzmeg: húúú
nekem Csepel már van, 54évesbe :)

calamites 2010.02.28. 19:47:49

@karlov:

én nem bírtam nyitottam egy kadarkát

Csikós Zsolt 2010.02.28. 19:50:43

@calamites:

Panda? Olyan 65 lesz. Van rajta már kis rozsda, a motorjában két doboz finis, nyáron világító olajnyomás-lámpa, igaz, így használom másfél éve :-)

Különben bele eredeti, nincs szétlakva, zsákvászon az ülésen, minden variáció működik, keze-lába jár, világít, dudál, majd' jkét év bizalom van rajta. Szóval egy jó motorral van még benne pár év élet. Én már nem piszkálom.

220se.coupe 2010.02.28. 19:51:15

szép volt, jó az írás. Vedd meg mindenképp, adok inkább bele :)
szükség van a Pontonokra hazánknak!!!!

van hozzá négy dísztárcsám elfekvőben.... ;)

Csikós Zsolt 2010.02.28. 19:52:56

@Vargnatt:

Ja, én meg azt hittem, hogy a Varga Nati vagy, az Orosz Peti barátnője. Tudod, a nickből... :-)

Herlock Sholmes 2010.02.28. 19:55:19

Csikós nyilatkozz, mert itt tömeges harakiri lesz!

ZON 2010.02.28. 19:56:03

Valaki fordítja-e a kommenteket Sune E. (tiszteletem!) számára? Hátha lendítene az ügyön. Jómagam csak norvégul és finnül beszélek, közte néma csend...:)

pink75 2010.02.28. 19:59:29

@ZON: te vagy az emberem!
hány üveg sörbe kerülne ennek a roppant mélyenszántó szövegnek a fordítása?
artists.letssingit.com/vassendgutane-lyrics-granada-f1hrshv

RahoXI 2010.02.28. 20:00:07

Helló Zsolti,

Lenne egy ötletem, ami talán megfontolandó.
Illetve minden ötlet megfontolandó, aztán vagy megfogadod, vagy nem, de én a következőt tenném.
Említetted, hogy rengeteg Mercis ismerősöd van, és a munkatársak is érdekeltek a dologban.
Meg lehetne venni az autót közösen is, akár mint egy vállalkozásban.
Egy szó mint száz, összedobjátok a lóvét, hazahozzátok a kocsit, rendbe teszitek, kiélvezitek, egy idő után úgyis megunjátok, majd busás haszonnal eladjátok az Ebay-n. Egy ilyen ritka autót szerintem teljes Európában el lehet majd adni, szerintem ezért ide jönnek majd a németek is.
De ehhez nem is biztos hogy másokat is be kell vonni, lehet, hogy elég ha szerzel egy kis kölcsönt, és a tudatodba úgy állítod be a projectet, mint profitorientált tevékenységet, és tudomásul veszed, hogy nem örökre fogod birtokolni az autót.
Mint általában semmi, amit birtoklunk, ez sem lesz örökre a tiéd, de addig is adhat rengeteg örömet.
Üdv,

nem kéne... 2010.02.28. 20:00:37

@Dennis01:

ehhhehehe.
a mythbusters magyar változatának egyik felével pont ma beszéltem pont erről, de annyit említett, hogy az énsikítokba nem fér be az autó, ha meg annyi szerszámot kell cuccolni, akkor már ott a tűzoltó, mert az legalább összkerekes.

gonzo 2010.02.28. 20:00:44

Én drukkolok, Csiki. Egy kis biztatás:
www.youtube.com/watch?v=cA8JvCWvv5g

Lord heckman 2010.02.28. 20:02:58

Mint olvasó azt mondom: naná, hogy vedd meg vaze :) és vigyetek kamerát is az útra ne csak fényképezőt :D

És ha már ott leszel, 5000 ért is odaadja :)

És basszus 2 óra volt végigolvasni :) (közben vacsiztam egyet :-) )

Amúgy nekem nem tetszik a Ponton :P

220se.coupe 2010.02.28. 20:03:12

Raho, nem volt még veterán autód mi ? :)))))

"egy idő után megunjátok,majd eladjátok" ...NA ezt nem lehet :))

-thev 2010.02.28. 20:05:48

Szia Zsolti!

Sikerült eldönteni, hogy megveszed-e vagy sem? Ha igen a repülő út + helyi közlekedéshez hogy viszonyulsz? Pénzt sajna nem tudok felajánlani (építkezés....) de ha érdekel nézek repjegyet 'okosba' Budapest-Stockholm viszonylatban. Innen helyi közlekedéssel kéne tovább csapatni.

Fomics 2010.02.28. 20:08:36

Ha lesz skandináviába menés, útiköltségbe 5000 Ft -al beszállnék, ha lehet.
Tanácsot adni nem szeretnék, Csikós nem az a tipus, aki nem tudja mit csinál.
A hozzájárulások ( beleértve pl.céges támogatás, szponzorok ) kompenzációja sok-sok ember hétvégi betevö szerelös, veterános olvasnivalója lehetne.

Adrian Mole 2010.02.28. 20:08:45

@pink75:
Gyanús, nem? Keskeny, magas hűtőrács, gülülámpa, még a króm is csillan a jobboldalon...

bpelhos 2010.02.28. 20:12:33

Csak csatlakozni tudok:
PAYPAL
PAYPAL
PAYPAL
számlát nyissatok és hírdessétek meg a projektet. Egy gagyi autós újságért kiad az ember 1000 Forintot, akkor ezekért az írásokért is adhatunk pár ezret fejenként.

F650gs 2010.02.28. 20:13:00

"Mert veteránozni még fejben is csodálatos hobbi."
Csikós Úrtól idézek.
Sokan vagyunk, kik csak fejben veteránoznak, mert csak erre telik. Ezért köszönet azokért az írásokért, melyek olvasása során mi is élvezhetjük a dolgokat.Ezért csodálom Csikós úr írásait!!!!

Dennis01 2010.02.28. 20:16:06

@Csikós Zsolt: Nekem is kivillant egyik nap a Minin az olajnyomas-lampa. Tiszta ideg voltam, mi a franc gondja lehet. Valaki azt mondta, olajpumpa, vehetem ki a motort, nagyon fasza. Bevittuk a muhelybe, lemertuk a sracokkal, mint egy gyari Mininek, olyan az olajnyomas alapjaraton es felporgetve egyarant. Tanarom szerint valahol kosza aram megy a kabelbe ezert vilagit, ne torodjek vele. Majd megnezetem valami auto-villamossagissal nyaron...

ikke i drift 2010.02.28. 20:17:38

Zsolt, egy ötössel én is beszállok az álmaidba, ha megígéred, hogy sokat írsz még nekünk :)

Tomchy 2010.02.28. 20:17:48

Tibby-nek üzenve: Nem jó, ha a cég nyit egy számlát, mi oda utaljuk az olvasói adományokat, és a TotalCar - mint munkaadó - utasításba adná Csikinek az autó megvásárlását, és a minimum heti 1, azaz egy belsőségposzt megírásást???

ikke i drift 2010.02.28. 20:18:45

@bpelhos:

Miért pont Paypal??? x%-ot azonnal bux...

Tomchy 2010.02.28. 20:19:11

Ja, a lényeg: Csiki, vedd meg, ha ennyien szeretnénk olvasni róla, nem hagyhatsz minket cserben!!!

Karpathy · http://artofmax.com/ 2010.02.28. 20:19:59

Ojjjajjjjjaaaaaaajjjjjjj.
Dilemma.

Egy.
Ezzel se fogsz sóban teszkóba járni (bár állítólag idén sóztak utoljára)
Kettő.
Eltöri a derekadat a költségvetés. Tuti. Ne számolgass. El fogja.
Három.
Sok kis gyösz több örömet okoz mint egy nagy, szóval ha belelapátolsz mindent a levesbe, és "csak" a Ponton marad, akkor azzal - pláne ha figyelembe vesszük azt is hogy úgy fogod félteni, mint a szemed fényét, a tökeidet meg a veséidet együttvéve -, szóval azzal csökkenni fog az össz-orgazmusi érték a garázsban.

Ezzel együtt ÉN megvenném.
Ez a kocsi a kult maga. Ha megvan, békében halhatsz meg (jó, a gyerkőcöket föl kell nevelni).
Nem akarok én se pro se kontra, csak együttérzek mint az állat.

off:
Jé, itt a Csokis!!!
Itt MaX19 brékó-brékó :)
Pár hét múlva Loire völgyébe készülök az X-emmel, amivel most még a garázsból se lehet kiállni :)
MEGALOL

Vargnatt 2010.02.28. 20:21:07

@Csikós Zsolt: Semmi gond, így már érthető a félreértés, tényleg hasonló a nick :)

Dennis01 2010.02.28. 20:21:18

@nem kéne...: Annyi Transitja van, valasztani se tud.. Sima ugy, a Mythbusters egyik tagjanak gepparkjat hasznaljatok. Egyik Transit: viszi a csapatot. Sierra kombi: szervizkocsi, megtolteni alkatresszel, szerszammal.
Tiszta Parizs-Dakar rally team, tok jol mutatna mindketto felmatricazva. :D

Hilux94 2010.02.28. 20:22:08

Csikós! Igazi elmény volt az írást olvasni, pedig távolról sem vagyok autóbuzi. Szerintem nem hagyhatod ki - a tulaj válasza után nyilvánvaló, ezt a masinát a sors már neked rendelte! Nekünk meg egy rakás ezzel kapcsolatos, veterán-szopodás cikket! :) Az anyagi támogatást én sem fogadnám el, de minden egyéb felajánlást, szivességet, stb igen.

Egyszer élünk, és ki tudja mikor halunk, szóval ha a családi béke nem megy rá, akkor vágj bele!!!

Üdvözlöm Sipos Zolit!

karlov 2010.02.28. 20:23:23

@calamites: Na ja de ez már nem az enyém.....

pink75 2010.02.28. 20:23:42

amúgy nincs már véletlenül itthon az a kocsi?

klondike 2010.02.28. 20:24:15

Álomírás!
Menj ki! Vedd meg! Én egy 30 éves Ford traktort, hoztam haza lábon Skóciából. Szintén e-bay, szintén remegés az aukció végéig, szintén álmatlan éjszakák, szintén családi ünnep leütéskor, átérezlek nagyon.
A skót zsellér nem hitt a szemének, amikor megjelentem majd eldöcögtem. Kép a helyi kocsmában és szerintem 100 évig erről fog beszélni a falu.
Nem szabad kihagyni, adok bele 5 rugót.
De készüljön az akció végén csoportkép a pénzadó donorokkal!!
Ja a poén, hogy az ebay.se-t is erősen néztem, ott is volt egy álomtraktor.

primatus 2010.02.28. 20:28:41

vagy ez fillérekért és lehet utazgatni nyugiban és kultúráltan (már ha tényleg olyan, mint a hirdetésben)

www.hasznaltauto.hu/auto/mercedes-benz/230/mercedes-benz_230_230.4-3588078

toncsi64 2010.02.28. 20:32:46

@primatus:

Attól tartok (a Victory árait ismerve), hogy ennek az autónak minimum 8 millió "hibája" van :)))

Csikós Zsolt 2010.02.28. 20:34:18

@klondike:

Ezen itt sírunk a Katival... Most mondja, hogy ez lesz a következő projektünk (ő traktormániás). Nem hiszem el, nem hiszem el, ez lehetetlen...

Leadfoot 2010.02.28. 20:35:49

@Lord heckman: Ebből a kocsiból hiányzik valami... pár henger. :-)

Dennis01 2010.02.28. 20:35:56

@primatus: Mondta Csikos meg egyszer, hogy dizel kell, mert a benzines nem eleg "izes". Bar nekem a benzines kene jobban...

Csikós Zsolt 2010.02.28. 20:36:06

@ikke i drift:

Nemtom, én a PayPalnél olcsóbb fizetési módszert nem ismerek külföldre. Már ha nincs kinti bankszámlád. Évek óta használom, óriási elégedettséggel. Bár voltak itt, akiket megszívatott a cég.

toncsi64 2010.02.28. 20:37:18

Ellenben ez a budaörsi simán jó lehetne túrázósnak és nem hiszem, hogy nem férne bele a Ponton árába...Persze nem én vagyok a leendő vevő :(

Csikós Zsolt 2010.02.28. 20:37:24

@Dennis01:

Hú, de ebből a dízel - halál. 48 LE... Igaz, az állólámpa is csak 55. Na ja.

220se.coupe 2010.02.28. 20:37:38

ma lementem Balatonra a kupéval, napsütésben, felhőben.....idén először ültem benne.... végig visongtam az utat :)))

kell a Ponton, imádni fogod!!!!!!

Solymika 2010.02.28. 20:37:58

IMÁDOM IMÁDOM IMÁDOM!!!!!!!!!!!
Kicsit lemaradtam a beszélgetésekről, de ez a poszt nagyon felkavarta a népet, úgy látom! És ismét csak gratulálni tudok Csikós úrnak. Azt sem bánnám ,ha főműsoridőben írna minden nap, csak lehet hogy a szerver nem bírná

ommm 2010.02.28. 20:38:34

@primatus: Ez Csiknak nem autó, tudhatnád. Zománcos porcelánszarvas inkább...:D

toncsi64 2010.02.28. 20:39:19

Zsolti !
A kollégáid most voltak a TV-ben. Te nem tudnál valamit szintén dícsérni, hogy könnyebben vásárolgass veteránokat ? :)))

Leadfoot 2010.02.28. 20:39:26

@primatus: Nem tudom, hogy ez autentikus-e, de szépnek nem nevezném.

primatus 2010.02.28. 20:39:47

@Dennis01:

Utazgatni, viszont jobb lenne szerintem, annak ellenére, hogy Én is nagyon szeretem a merci dízelét. "Íznek" ott van a zöld.

clubman 2010.02.28. 20:42:06

Csík Úr!
Hú bakter! 571 hsz. Megyek vacsorázni mielőtt belekezdek.
Kollégámnak volt a hetvenes években egy gyönyörű 180D-je. Nagggyon tetszett. Az egyik haverom feleségének is a Ponton a gyöngéje. :-))

Leadfoot 2010.02.28. 20:42:12

@toncsi64: Képzelem, ahogy a körszakállával, kopasz fejével (no offense, Csikós Úr) megjelenik egy reklámban, és ajánlgat valami terméket... :-)

bpelhos 2010.02.28. 20:42:24

@ikke i drift:
Nekem egyszerűbb a Paypal gombra kattintani, mint az utalás. De közben utánanéztem a Paypal fogadó oldali költségeinek és nem kevés ... szóval ha minden fillér számít, akkor legyen utalás. (Paypal költség: 2.9% + $0.30 USD / tranzakció.)

Urv (törölt) · http://eletkepek.eu 2010.02.28. 20:42:51

Érdekes az eset.

Szerintem is meg kell venni, de ennyi lelkesítéssel nem szabad belehajszolni Zsoltot egy ekkora beruházásba.

Ennek saját elhatározásának kell lennie, azért ez hatalmas összeg, nem egyhavi fizetésével játszik...

A felajánlások szerintem teljesen korrektek, Zsolt számtalan kellemes percet szezett már nekünk, ez a minimum amit megtehetünk érte. Ez nem visszaélés, csak egy egészséges önzőség.

Felőlem az is lehet, hogy megveszi, behozza, és könyet ír róla. Biztos vevő vagyok, és szerintem még sokan.

Szóval hajrá, ha teheted vedd meg, fogadj el minden segítséget, egy álom neked, és egy kis remény nekünk, hogy van összefogás ebben az országban, ha valamit nagyon akarunk elérjük.

Dennis01 2010.02.28. 20:43:27

@primatus: Mar megbocsass, de en ugy gondolom, nagy okorseg lenne venni egy OT-kepes allolanykat, mikor mar all egy a garazsban... Akkor mar inkabb keresnek valami mas tipust... Peldaul egy Alfa Romeo Giulia, Zsolt? :P
Lehet, ma mar nem neznek annyira Zsigulinak... :D

Leadfoot 2010.02.28. 20:43:37

Én egyébként úgy vagyok a 2CV-vel, mint ti az öccázassal. Érzem, hogy mire megengedhetnék magamnak egyet, addigra egy normális példánynak már a mostaninál is horrorabb ára lesz.

Ronin_ 2010.02.28. 20:44:03

Csikós Zsolti a 4.b-ből, ne vedd meg.
Csak azért mondom, mert eredetileg azt akartam írni, hogy vedd meg és mert ennyi szívás már túl sok lenne és a sok projektből csak 1 maradna:-)

Az a bazi nagy SKODA-jel a bagdadi képen azért zúzós!!!:-D

primatus 2010.02.28. 20:44:09

@ommm:
Ha a demoautóra gondolsz, akkor csak vicc volt :-) , de az állólámpát komolyan gondoltam. Félek, hogy Zsolték megsínylik ezt a kétes vállalkozást.

ZON 2010.02.28. 20:45:47

@pink75: az ki van zárva, mer' nem tudom.

Leadfoot 2010.02.28. 20:46:28

@Dennis01: www.hasznaltauto.hu/auto/citroen/ds/citroen_ds_ds-21-3603998

Na jó, ezt nem Csikósnak ajánlom, csak saját magamnak, miközben kezem a bilibe lóg. :-)

ikke i drift 2010.02.28. 20:46:40

@Csikós Zsolt:
Külföldre igen! Ill. kicsi összegnél igen, pár száz euró felett már a banki jutalék kevesebb lehet, mint a PayPal-é. Én is használom is, szeretem is a PP-t, csak nagy összegeknél a néhány % több, mint a bank 15-20 eurója.

primatus 2010.02.28. 20:47:41

@Dennis01:
Csak arra gondoltam, hogy ha OT képes és megbízható, akkor kielégíti a Zsolték veteránozós utazgatási igényét, miközben nem kell rá dézsaszám önteni a pénzt. Alfa és tsa-ival ez a cél csak nagyon nehezen lenne elérhető....

Dennis01 2010.02.28. 20:55:10

@primatus: Volt Csikosnak Giulia-ja, azt irta, egy hibatol eltekintve bejartak vele fel Europat..

@Leadfoot: Ne mutogass ilyeneket, mert a vegen a Minit feldobom egy hirdetesi oldalra.. Bar az se lenne eleg.. :)
Nem, nem birnam eladni, tulsagosan szeretem... :D

Adrian Mole 2010.02.28. 20:58:11

@Csikós Zsolt:
A két kisebb ház között, az autóbeállón, a piros kombi mellett, a szürke. A műhold némileg északról fényképezett, így pont látszódik, hogy "mercis" hűtőrácsa és kerek lámpája van. Talán. Talán Ponton. Viszont biztosan Domsjőben.

e39i 2010.02.28. 21:00:06

Most akkor lesz valami a projektből? Legalább egy megszemlélés élőben? :)

McK (törölt) 2010.02.28. 21:04:54

No vége a családi szülinapozásnak.
Azt gondoltam,mostanra evidens,hogy a szponzorfeliratok a cikk után már előrevetítik a jövőt...

Még nem hivatalos,mi?

Lesz egy ilyen kocsi itthon.
Bár volt néhány percem gondolkodni rajta,micsoda tekeredett agyú lehet az,akinek a garázsában áll egy tökéletes állólámpás,de neki kell egy szakadtka,hogy azzal járja be Európát..

He?

De most tényleg..mér is?

Igaz.
Tuodom a választ.
Mer' kell,és kész!

Ettől ember az ember.

9mmPara 2010.02.28. 21:05:28

@Csikós Zsolt: És a trakecs milyen lesz? Izzófejes? Dél-Zalában minden nyáron szoktam látni egy halom veterántraktorost, amint falkában végigcsattognak az utakon. Valahol Lenti-Letenye környékén lehet a magyar központjuk (merthogy többségük osztrák).

ikke i drift 2010.02.28. 21:10:04

@bpelhos:
A PP nagyon egyszerű, ha a vevő fizeti a ktget, akkor én is PP-zem mindig, de ha netán rádterheli, akkor - banktól függően - 400-500 euró felett itthonról is olcsóbb a bank. Ráadásul kint is lehet számlád, szóval lehetőség azért van bőven... De néhány eurós vásárlásoknál a PP verhetetlen.

amatőr 2010.02.28. 21:11:26

@Adrian Mole:
Beforgatva és megdöntve kb. a repülőgép nézópontjának megfelelően, tényleg lehet még akár az a Merci is a képen:
bolhapiac.valodi.hu/amator/CsZsPontonMerci.jpg

amc 2010.02.28. 21:13:05

Szerintem meg vegyél most egy vadi új mergát és élj még vagy hatvan évet.Majd veteránozol azzal.. :)

misinator 2010.02.28. 21:14:50

@misinator: Vártam a reagálásod:-(

- LA - 2010.02.28. 21:19:21

Szerintem sem szabad megvenni.

Ellenérvek a nem-vételre :
-------------------------
1. ha valami alkatrész abban a kocsiban kimegy, akkor a gyerekeid szájától veszed el a pénzt, erre gondolj
2. ok, hogy most 5000ért elhozod, de még legalább ugyanennyit bele kéne hordani ilyen-olyan címszó alatt
3. mivel neked ez napi használatra kéne, ezért nem lenne szíved egy ilyen veteránt így használni
4. ott van a zöld merci, abba minek öltél bele egy csomó lóvét? hogy ott rohadjon el a garázsban? nem értem, az autó azért van, hogy használd
5.a kis kék kispolákot add el, használhatatlan az
6. a pandát 60 ezerért holnap megveszem tőled

Dani0504 2010.02.28. 21:25:16

A cikk nagyon jól sikerült! Sajnos az ilyen döntések, nem gazdasági, hanem érzelmi alapon dőlnek el...
Ha minden kötél szakad összedobjuk a benzin költséget, csak menj!!!:DD

Csikós Zsolt 2010.02.28. 21:28:37

@primatus:

Ilyenem volt már... :-) Pont. Tolótetős, sárga.

zUlU 2010.02.28. 21:29:16

Megőőőrülök, túl fáradt vagyok, hogy végigolvassam a 600+ hsz-t, a cikket végigolvastam, pedig olyan zombi vagyok, hogy azt mondtam, csak a fejlécet...

Dö kveszcsön iz:

M E G V E S Z I C S Í K ?

Most meg ezért nem fogok aludni rendesen, az életemre törtök, ha nem válaszoltok. :D

Csikós Zsolt 2010.02.28. 21:30:28

@Aaron Ross:

Dehogyis napi használatra...

Évente ötször-hatszor, ebből egyszer két hét külföld, ötször pár száz kilométer itthon hétvégén, ilyenek, persze csak késő tavasztól kora őszig. Arra való az ilyen, akkor lassan fogy, nagyon lassan. A tél szétzabálja az autót, meg a városi idegbaj, meg a budapesti úthálózat. Ezeket kell kerülni, a többi mehet.

Csikós Zsolt 2010.02.28. 21:33:27

@Dennis01:

Nem, azért nem, egy biztosíték-tábla hibája volt, de csak egyszer voltam vele Weissenkirchenbe, nem akarok túl sok urban legendet szülni. De itthon sokat mentünk vele, nagyjából bejártuk vele fél Magyarországot. Különben nem volt baja, miután a vételkor is fennálló fékproblémán túljutottam. Ja de, egyszer váltót cseréltem, pánikból, mert felesleges volt, mint kiderült.

ekin_su_ocha 2010.02.28. 21:33:46

@zUlU: nóbádi nóz, evribádi hóp szó :)

504Laci 2010.02.28. 21:36:45

@Csikós Zsolt: Az a váltócsere valahogy rémlik. Meg előtte egy Alfa bontás...
:-)

streetsta · http://managertoys.hu/ 2010.02.28. 21:38:18

@nem kéne...:
Nagyonüje!
@Dennis01:
Te sem vagy jobb!:) Egyébként kézenfekvő lehetne a Mythbusters másik felének Réndzse mögé kötni a trélert. De abban mi a kihívás? Lábon kell az ilyet hazahozni, pont.

toncsi64 2010.02.28. 21:38:30

@Csikós Zsolt:
Akkor erre nem lenne élvezetesebb a zöld ? Plusz meglenne rá a költségfedezet is .

Vikiszava · http://www.vikiszava.net 2010.02.28. 21:41:33

Hadd meséljem el, hogy ma Kecskeméten szembe jött velem egy 1970-es évek eleji 911-es Porsche. Sírtam utána, annyira szép volt.
Ilyen pontonban meg ültem egyszer, és lenyűgözött, hogy a fabetéteket ették a szúk.

esde 2010.02.28. 21:43:25

Röviden: Vedd!!!

nadorp 2010.02.28. 21:43:47

Kedves Zsolt,

szerintem azonnal vedd meg, már csak azért is, mert sokkal többet ér. Persze tudom, hogy úgysem ez érdekel.
Tehát: vedd meg, vagy keress engem, amint tudsz, ezt a lehetőséget nem hagyhatod ki!

streetsta · http://managertoys.hu/ 2010.02.28. 21:44:05

@klondike: Minden elismerésem. Asszem ezt nem lehet űberelni. Haveromék voltak egyszer Bockhornban, ami ha jól emlékszem kifejezetten traktoros találkozónak szokott otthont adni. Na, oda jöttek több száz kilométerekről veterán traktorosok, maguk mögé kötött nagy, régi, fabódés lakókocsival. Annak lehet még komoly íze.

streetsta · http://managertoys.hu/ 2010.02.28. 21:45:37

@Hilux94: Szevasz, ki vagy? Bocs, de a nick alapján gőzöm sincs...

nadorp 2010.02.28. 21:46:03

Ha kell, elhúzom neked március végén ingyen, de ha neked nem kell, vehetjük közösbe is, bármilyen megoldás érdekel!

Operator 2010.02.28. 21:46:43

A helyzet az, hogy ha itt közösségi erőből megvalósul egy álom, főleg olyan valaki álma, aki a cikkeivel lehetővé teszi nekünk, hogy mi magunk is álmodhassunk, hát én nem szeretnék kimaradni belőle :) Hogyan juttatható el a Ponton adomány?

fordp01 2010.02.28. 21:50:18

hali mindenkinek. rögtön az elején el szeretném mondani, hogy én csak olvasni járok ide. annyit értek a kocsikhoz, mint tyúk az ábécéhez, de teljesen mindegy, mert amit Csikós úr ír, azt jó olvasni. azt felesleges kérnem, hogy ha lesz a projektből valami, akkor arról lehessen itt olvasni, mert úgyis itt lesznek majd a részletek. arra viszont felhívom Csikós úr figyelmét, hogy a gyűjtögetés messze túlment a visszautasíthatóság határán, a fórumot olvasva túl sok ember és túl lelkiismeretesen foglalkozik már ezzel. szóval én azt mondom, egy okkal több az autó érdekében. sok sikert Csikós úrnak és minden itteninek, aki magáénak érzi a történetet :)

nadorp 2010.02.28. 21:50:53

Én egy Navarával elhúzom, aki akar, jöhet, alig várom már, amúgy pedig arra fönt szép a vidék! Másfél hetet szánjunk rá, hogy régebbi Saabokat is nézegethessünk meg heringezhessünk!

Frau Rindfleisch 2010.02.28. 21:51:08

Az az istriai Bale (olasz néven Valle) nem inkább Vodnjan főtere? Nem szeretem, ha bármiben félrevezetnek.

Shadowbull 2010.02.28. 21:52:08

Nem olvastam el mind a csillio kommentet, ugyhogy biztos nem irok ujdonsagot:

A vilag legnagyobb baromsaga, csaladi koltsegvetest igy kicentizni, engem szemely szerint kiverne a viz, meg aztan az oreg ocska autok se erdekelnek.

De.

Ha mar egyszer megadtad erte a penzt, akkor nem köll hezitalni.

Ha ez a szived vagya, akkor rajta.

Egyszer elunk.

sb

esde 2010.02.28. 21:53:49

Részletesebben: nem látok a zsebedbe, de ha nincs eleve túl a költségvetésen, dúrván, értsd úgy hogy több mint kétszerese akkor erről olvasunk még:)
Ha belegondolsz mi mindent hozott eddig, akkor milyen érzés lenne itthon tudni?
Ismerem a helyzetet az ember magát korlátozza, ezek azok a mehanizmusok amik általában megvédik a végzetes ökörségektől...
De ha elment a hajó, és csak miattad visszafordul, még gondolkozol hogy felszálj-e?
Mekkora cikk lesz, a hazahozatal?
Mi tart vissza? Túl sok mutat abba az irány ba, ha van lehetőséged akkor?
Drukkolok:)

nadorp 2010.02.28. 21:54:20

Hol érdekes ez most Rozi néni, és ha az? Nem ezt nevezik félreértésnek, de ha szerinted igen, hát legyen..most fontosabb a jelen projekt.
Egyébként megnéztem a Pontont a német ebayen, nem dobta ki, remélem nem vette meg vki más..? Zsolt?!!

korlat 2010.02.28. 21:57:10

@pink75: azon én is gondolkodtam már:D

2,5mach 2010.02.28. 21:57:47

Csík Művész Úr!
Kb 4 éve olvasom a TC-t. Még kommentszűz vagyok, eddig birtam, hogy ne szóljak hozzá semmihez. Mindíg lusta voltam regisztrálni, és csak magamba dünnyögtem, vagy sírva-vonyítva-röhögtem az írásaidtól. De ezt már sok volt. Ez az írás meg ami mögötte van, (család, autóbuzéria, közösség...)kiverte biztit nálam is.
VEDD MEG!! BELEHALSZ HA NEM LESZ A TIED! MEG MI IS BELEDÖGLÜNK!
Elképzelem milyen szopós-szerelős-utazós írásokat olvashatnánk, ha ez a projekt beindulna. Különben is az ERA lassan tökéletes, a Karesz meg a lellei boltos éhenhal ha nem veszed meg ezt!
Én is feldobok egy számomra nélkülözhető összeget erre a bódéra. Egy éve úgysem veszek papíralapú autós médiát, annak a "megspórolt" ára mehet a Pontonra.
Kell ez a kocsi NEKED és NEKÜNK!!!!!
Menj, és jár sikerrel.

Ja és a fikózós kép überfasza. Az év autós fotója pályázaton tuti díjnyertes.

dr.oid 2010.02.28. 21:58:50

Háj S(ven) E(ricsson),

mí end máj hángérien frendz ár cáming tumorró. priper jór cár and jórszelf. fájv grenz vóz áör díl if áj em rájt

tenk jú end beszt rigárdz

dö hángériön kásztömör

zöldi 2010.02.28. 22:00:26

Zsolt Mester, ez hibátlan írás! Első blikkre rendkívül csalódott voltam, hogy nem szerelős post, hanem aitotnániás, ráadásul lerendezett végeredménnyel, de ritka élveze volt olvasni.

Egyetlen kommentet olvastam, Shadowbullét és igaza van. Megadtad érte a pénzt. Igaz, először emelt fővel ugyan, de elbuktál, majd bekopogott a védőangyal. Ez a JEL. Megvenni!!!!!!!
Én április közepén megyek a környékre repülővel. Ha meglátlak a gépen, melléd ülök :D

esde 2010.02.28. 22:02:26

Ja hogy honnan tudom ilyen biztosqn hogy vedd?

Mert pont ezzel a címmel írtam egy cikket, csak egy telefonnal kapcsolatban, én kisember nekimentem egy multinak...

Más nap kerestek, és meg tudtam venni, meghajolt a multi, annak úgy kellett lenni.

Én is vacakoltam rajta kell-e nekem még egy ilyen kütyü? Stb stb.

De most ezt a post-ot is arról írom:) és baromi jó dolog

Ha elvitték az orrod előlés most vissza jött a lehetetlennek vélt lehetőség? Akkor már csak az a kérdés, ez a te lehetőséged-e?

De ha valaki ilyen cégnél dolgozik, ennyi ember támogatja, és amúgy is merci őrült????

Majd csak adnak kajára pénzt a kollegák:D

220se.coupe 2010.02.28. 22:03:28

Csikós, légyszives ne írj többet...nem tudok lekattanni a kommentekről... :) pedig 2 órája készülök fürdeni

pink75 2010.02.28. 22:08:47

csikós úr, a ponton igazi neve amanda...repüljön:
www.youtube.com/watch?v=sAUg2Up8CkQ

strfifi 2010.02.28. 22:09:18

Kedves Zsolt!
Csak, hogy mást írjak mint a többiek:)
1. Végig azt olvasom, hogy a legnagyobb fíling a nyitott tetős bármiből, akár egy pontonból...akkor ez a ráízgulás most miért is???
2. Azt, hogy neked egyáltalán OT-s autód legyen teljesen kizártnak tartottad még régen, nem egy saját írásaid hozzászólásaiban.
3. Ha Kati kedvében akarsz járni, akkor ott a sokkal megbízhatóbb Puch-od. Nem?!

Most akkor, hogy is van ez? Mi is az elvakult merci-szerelem? Nem az amit az álmaink diktálnak?!
Nekem valahogy nem gömbölyű ez a dolog.
üdv
ui: drukkolok, hogy összejöjjön amit te tényleg szeretnél

tschyllagh 2010.02.28. 22:16:54

@nadorp: még suliba járok, meg idén érettségizek is, de LESZAROM! csak menjünk :) ha tényleg mész, légyszi értesíts;)

streetsta · http://managertoys.hu/ 2010.02.28. 22:18:18

@Hilux94: őmmmmm.... Még mindég semmi. Kérek még valami támpontot. Vagy vennék magánhangzót. Esetleg felezzünk.

nem kéne... 2010.02.28. 22:21:23

@primatus:

ez őrült pénz, kérdés nélkül.

nadorp 2010.02.28. 22:21:51

@tschyllagh: OKSA, de ez csak azon múlik, hogy van verda vagy nincs verda..hallasz minket Zsolti? Nem látom az ebayen a Mergát! Remélem azért nem, mert Te vetted meg..a svédek jó arcok, őrzik Neked 1-2 hónapot, ha kell!

Gábor, a jobbszélső (törölt) 2010.02.28. 22:22:30

@Csikós Zsolt: El kell hozni! (kibicnek semmi sem drága) április végén meg lehozod megmutatni Hévízre a Rogner parkjába......

tschyllagh 2010.02.28. 22:25:08

@primatus: még mindig nem fogom fel, a panamerica demoautója itthon... :O
hány millió? hány tízmillió?

nem kéne... 2010.02.28. 22:27:33

@tschyllagh:

annak az autónak nincs köze az eredeti rendezvényhez szorosan, ez teljesen biztos.
promózni meg bármit bárhol lehet, más kérdés, hogy a victorynak ez sokat nem hoz.

Zsit (nyau és rémizé) · http://ittanyugatihatarszelen.blog.hu 2010.02.28. 22:29:08

Pont-levegő nélkül olvastam végig, a sarjak még vacsorát sem kaptak, de látták, anyu figyel ezerrel, pisszenni sem mertek! Kommentelni viszont csak most volt időm.
Drakula!
És úgyse bírnád ki, Csikós, látszott ez már cikk közben is :)

A teljes Belsőség közösségnek meg szeretettel gratulálok, sírni valóan megható az összefogás ereje.

Amúgy én tökingyér' szeretnék csak egy kört, amolyan úriasszonyosan, utazni benne. Leheeeeet? :)))

Gábor, a jobbszélső (törölt) 2010.02.28. 22:29:25

nna, látom lassan jöhet egy bankszámla szám :-) 5000,- az én felajánlásom is, de egyszer szeretném megfogni a kormányát! :-)

Zsoli · http://prohardver.hu/tema/a_nagy_volvo_topic/hsz_1-50.html 2010.02.28. 22:30:53

@Csikós Zsolt: Én azt mondom ezek után nem szabad ott hagyni. Egy ilyen hosszú poszt megírása és sokak általi elolvasása annyi idő, energia amit nem szabad hagyni elveszni azzal, hogy egyszerűen pont kerül a történet végére.

OFF: Svédül beszél valaki a csapatból?

PR32 (törölt) 2010.02.28. 22:34:09

Zsolt,
"Ponton és Impala Bagdadban, negyven évvel ezelőtt" c. képen egy 'majdnem' Skoda jel. hehe :) (jobb felül)

hypochloride 2010.02.28. 22:35:45

Zsolti!
A magam részéről úgy vagyok vele, hogy -- bár nem vagyok öreg egy cseppet sem -- elég sokat láttam ahhoz, hogy elhiggyem, te tudod legjobban, hogy mi jó neked. Ha szeretnéd azt a Mercit és úgy látod, hogy megengedheted magadnak a megvásárlását, akkor valószínűleg úgyis megveszed. Ha végül is úgy látod, hogy ezt nem vállalod be, akkor nyilván az lesz a jó döntés, mert a te dolgod. Viszont előfordulat az is, hogy szeretnéd azt a Mercit, úgy érzed, hogy most vagy soha, de végül mégsem mersz belevágni, mert a kaland mindösszesen annyiba kerülne, amennyit nem tudtok válallni.
Kivéve, ha elfogadod azt a segítséget, amit az olvasóid ajánlottak föl neked. Ki segítséggel, ki trélerrel, ki pénzzel járulna hozzá ahhoz, hogy sikerüljön az egymásratalálásotok. Persze, ehhez az is kellene, hogy elfogadd ezt a sok felajánlást.
Azt írtad, hogy ezt nem tehed meg, mert nem lenne etikus. Kérdem én: ugyan már miért ne lenne az?

Ma reggel láttam, hogy de jó, van megint Csikós-féle írás! Aztán dél lett, mire eljutottam addig, hogy elolvassam. neki is álltam, nagy élvezettel. Azt ugyan nem tudtam, hogy miről fog szólni, de azt igen, hogy jó lesz. Mert milyenek is az írásaid? Miért jók? A te írásaidban az a kisember szerepel, amik valójában mindannyian vagyunk. Persze, lehet, hogy van az olvasóid között néhány nagymenő, különösen finom modorú diplomata, vagy jómódban élő, hagyományos értelemben vett nagypolgár. De azt hiszem, hogy a többség egyszerű kisember. Olyan, aki csetlik-botlik, bénázik a mindennapokban, de sokszor még a hobbijában is. Van családja, küzd a mindennapokban, és élvezi az életet. Tudja persze, hogy van, aki Hawaii-ra jár nyaralni ötcsillagos szállodákba, de ő azért még boldogan issza meg a Borsodiját is -- ez jutott, ezt élvezem! Bizonyára nem boldogtalan ez a kisember, de alighanem megbékélt a gondolattal, hogy álmai nagyrésze csak álom marad, oly sok minden lesz, amit nem érhet el, hogy jobb is azzal nem foglalkozni. De az ábrándjai azért még nek iis meg lehetnek. Erre jössze te és pont erről írsz! Hát nem erről szól minden írásod? A Rolls-Royce bemutatón bénázó balkáni suttyó, aki a francia kastélybort lerészegedésre használja, vajon ki? Melyikünk csinálta volna másképp, akkor és ott? Miről szól az ERA szerelgetése, a Visz-i kalanok? Persze, értem én, hogy az írásokban közvetlenül az autóról van szó, de valójában mégsem az bennük az egyetlen mondanivaló. Mint ahogy kedves apósod Skodáiról sem úgy írtál, hogy csak a Skoda volt benne a lényeg.
Szóval, azt hiszem, hogy a mai sok-sok felajánlás ennek szól.
Én elolvastam a mai írásodat és arra gondoltam: ej, de jó lenne, ha ennek az embernek sikerülne megvennie a Mercijét! Az első gondolatom az volt, hogy ha lenne egy csomó pénzem, bizisten megvenném azt a kocsit és neked ajándékoznám, mert nálam úgyse lenne jó helye. Igen, de nincs annyi pénzem és őszintén sajnáltam, hogy nem lephetlek meg a Pontonnal. Erre az jutott eszembe, hogy akkor legalább egy kicsivel hadd segítsek neked! Írtam is gyorsan egy kommentet erről és csak utána jutott eszembe, hogy megnézzem, mit írtak a többiek. És lám csak: nem én voltam az egyetlen, aki ezt érezte. Sőt nem is vagyunk kevesen, akik ezt gondoljuk.
Akkor hát mmiről van szó? Úgy vélem, egyáltalán nem arról szól ez a dolog, hogy megsajnáltuk szegény Csikóst, hogy "ejnye, no, de csóró, adjunk mán neki valamit, hadd sikerüljön a mániája, mer' úgy megsajnáltam..."

Inkább arról van szó, hogy az írásaiddal adtál mindannyiunknak ezt-azt. Kellemes perceket (órákat), szép ábrándokat, boldog nosztalgiázást. Hát, engedd meg, hogy most mi adjunk neked. Mivel mi nem írunk olyan szépen mint te, de ha írnánk is úgy, míg mindannyiunk írását elolvasnád, igencsak elmenne az idő, szóval ezért talán az lenne alegjobb, ha úgy adnánk, ahogy tudunk.

Nem hiszem, hogy arra van szükséged, hogy ismeretlen emberektől mindenféle pénzeked fogadj elcsak úgy, a hobbidra. Az talán tényleg nem volna etikus. De be kelle látnod, hogy itt most egyáltalán nem erről van szó. Szerintem, legalábbis.

1kutya 2010.02.28. 22:36:25

@Csikós Zsolt: én tudok!

ha már ennyien ajánlgattak, az én verzióm:

tökingyér nyitok egy alszámlát (HUF), aki ojróban utal azt a mindenkori devközépen írják jóvá (tehát legjobban járunk).

a nyilvántartást is vállalom, csak mindenki a közlemény rovatban a "Csikósnak Pontonmercire" mellé írja oda a nicknevet is. a végén a zösszeset átdobom neked (megmondod mikor zárjunk).

ja, az első 5000-et én adom számlanyitáskor!

Blöki

nadorp 2010.02.28. 22:38:11

@Zsoli: már csak a verdának ás Csikósnak kell meglennie.. a svédeknél mindenki beszél angolul, nemde..?!

waffen55 2010.02.28. 22:38:43

CSIKÓS ZSOLT! Fú most értem a végére te vén gennyláda! :)
Azonnal takarodj ki azért a szarért és hozd haza!!!

Ui1.: Vigyázzatok magatokra nyagyon oda is vissza is!

Ui2.: A pokolba az akármilyen Mercivel a Kati kéne! :)

1kutya 2010.02.28. 22:39:34

@Gábor, a jobbszélső: itt fentebb írom a verziómat. holnap délre lenne szám!

Csik hozzájárulása kellene...

Urv (törölt) · http://eletkepek.eu 2010.02.28. 22:39:36

Úgy látom, ha Zsolt nem veszi meg, akkor a TC kénytelen lesz céges autót beújítani.:D

egylépés 2010.02.28. 22:40:28

Gondolj a családodra! Nehogy egy autóban kelljen átvészelni a következő telet! :)

oldgen 2010.02.28. 22:40:48

hali!
én beszolnék az sellernek hogy
pages.ebay.com/help/policies/seller-shill-bidding.html
amit büntet az ebay

és mivel tuti felnyomták (nem adom volna second chance offert, ha nme igy lenne) és elárulta magát a 6200 es árral, nem ajánlanék 4500euronál többet.
próba szerencse:-)
ja még valami! legközelebb egy "sniper" progit használj a licitáláshoz, és akkor nem kell ott űlnöd....

Dennis01 2010.02.28. 22:41:27

Ez mar durva, amennyi ember ajanl itt penzt es segitseget.. Meglatszik, kik az allando es odaado olvasok..

@streetsta: Az En Sikitok jobb megoldas, ha ehesek vagyunk, megallsz, kinyitod az oldalajtot, es mindenkinek osztogatsz fagyit... :D
Tenyleg, van benne olyan fasza fagyis zenegep? :D

Fokos 2010.02.28. 22:48:45

Mindig nagy öröm látni, ha valakinek valóra válik egy álma! Hajrá Csikós mester!

Az enyém egyébként autóban ez lenne:
cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?VISuperSize&item=320494036564

Rocko- 2010.02.28. 22:50:02

@nem kéne...: "a mythbusters magyar változatának egyik felével"
Tibi! te megölsz énengemet. tegnap villanyrajongó, ma ez.

Csikós Zsolt 2010.02.28. 22:52:10

@klondike:

Egyébként nem születtek képek az útról? Ezt becsszó, ki kellene tennünk a TC-re. Elvégre a traktor is autóbuzéria. Ne hagyjad ki Magyarországot a sztoriból!

Privátban mél jön nekem, ha a kék nevemre kattintasz a poszt elején.

Hű.

Csikós Zsolt 2010.02.28. 22:53:21

@Rozi néni:

Hű, tényleg, az Vodnjanban volt, a rossebbe. Egymás után voltunk a két helyen...

Gábor, a jobbszélső (törölt) 2010.02.28. 22:53:41

@1kutya: gondolom itt kell még egy elhatározás Csikóstól, aztán bármennyi is gyűlik, az segítség, aki meg szívesen ad, az boldog lehet, hogy ekkora lükeségben -ha csak egy kicsit is- benne lehet. Én legalábbis így érzem a magam részéről.
Pláne ismerős az érzés, vettem én is már harmadik autónak W116-ot, Zaporozsecet (nemtom hogy írják, most meg nem kutatok) E21-et, bármit ami megtetszett nulla kezdőtőkével, aztán pár nap alatt csak került rá valahogy. A zapi gazdáját 3 hétig puhítottam, mire hajlandó volt egy szgépre elcserélni. (32e km volt benn, teljes orgi állapotban, minden eredeti merkuros tartozékkal) Már más szelek fújnak, csak az ábrándozás maradt, na meg a bátorításom olyanoknak, akiknek még nem nőtt be a fejük lágya.

Dennis01 2010.02.28. 22:55:52

@Csikós Zsolt: Ejnye, lelotted a poent. Pedig mar mindenki elhitte, hogy az Alfak ubermegbizhato gepezetek... :)
Egyebkent imadom az olasz autokat, most mar az angolok is kozel allnak a szivemhez (mar amikor nem akarom felgyujtani egy diszes tagjat... :) ).

KAMA3 2010.02.28. 23:01:14

Budapest - Makó - Budapest Ezerkettes kombi zsigulival, útközben megszakítócserével fűszerezve. Utánna egy ilyen posztra mit mondhatnék, minthogy persze, vedd meg.. ::))

Tomi1973Wien 2010.02.28. 23:02:47

az 5300 korrekt ar. az e-bay szerencsere adja ezt a lehetoseget az eladonak, hogy a legmagasabbat kinalonak felkinalja 'sofortkauf' optioval. sztem erdemes lenne belevagni. :-)

dansun 2010.02.28. 23:04:10

@Adrian Mole: Ezt szerintem benézted. Az első poszt képen látszik, hogy a merci mögött a háttérben valami iskola hátsó udvara lehet, foci kapukkal. Sőt a kép valószinűleg délutáni lemenő napnál készült, a te guglis linkeden pedig reggeli légi fotólátható, ami alapján nem stimmelnek az égtájak. Amúgy a svéd oldalon lévő hirdetésben lévő térkép alapján is máshol van az a merci.
De ne agódj én megtaláltam a kocsi beállót:
www.hitta.se/printMap.aspx?cx=1646590&cy=7019756&maptype=1&z=10

Csikós Zsolt 2010.02.28. 23:06:22

@oldgen:

Szerintem meg nem, sokat leveleztem az ürgével, teljesen amatőr.

Csikós Zsolt 2010.02.28. 23:08:23

Na és akkor most előjövök a farbával:

vettem egy tízéves Suzuki Swiftet végül!

Na jó, csak vicceltem.

Raven! 2010.02.28. 23:10:11

Ne viccelodjel, inkabb azt a PAYPAL account-ot intezzed, vagy tedd nyilvanossa a sajatod :)

waffen55 2010.02.28. 23:12:41

Srácok! Majd dobjatok rám mélt, hogy hová utaljam a lóvét! Szívesen beszálok a projektbe!

dr.oid 2010.02.28. 23:12:47

Fuckin disappointed lennék ha kiderülne a real story:

Winkler a telefonba: -Te Zsolt baszki kéne egy ütős kommentgenerátor poszt az én cougaros témámnak elég gyenge volt a visszhangja!
Csikós: -Valami megosztót, tudod, hogy nem nagyon szeretem.
Winkler: -Nem egy olyan Csikósos hosszút, kellene egy kis dráma, feszültség, fordulat, na tudod te hogyan kell ezt megírni, a lényeg, hogy rámozduljon a nép...:)

Rocko- 2010.02.28. 23:13:57

@primatus: ponton után állólámpát ajánlani Csiknek...
kb. mint ha egy hajszál választani el hogy megdug az álmnődet, de nem sikerül, ezért felajánlják helyette Kiszel Tündét.

CSÖRR-CSI££ 2010.02.28. 23:15:34

Hatszáztizenegy komment (!!!) -Anyám!!!

Ennyit most nem olvashatok el, de az utolsó néhány alapján látom, hogy jóirányba mennek a dolgok :)

Bakker, ha nyernék a lutrin...
(...már tudom, mi lenne a következő autó, amit nem magamnak vennék)

ui: Zsolti, amúgy meg, ha tényleg összedobják a zsét a rajongók, nehogy a szerénységen bukjon el a dolog; fogadd el! Várjuk a Pontonos posztokat, de nagyon! ...ja, és vászontetejű legyen!

Z0Ł1 2010.02.28. 23:15:42

A poszt címe legyen inkább hogyan FOGOK Svédországból vén Mercit venni!
Szerintem ha az autó keresésének, megtalálásának, az odaút és visszaútnak a történetéről írna Csikós egy könyvet, bejönne az ára. Sikersztori lenne.
Just do it!

Z0Ł1 2010.02.28. 23:18:47

A pénzküldés helyett "természetbeli" szolgáltatásokon kellene gondolkozni amúgy. Nem rosszra gondolni: de pár Belsőség-olvasó csak jár mostanában Domsjőben... :)

Dennis01 2010.02.28. 23:18:52

@Csikós Zsolt: Ez ugye a tudogyulladas utohatasa?? :)

Dennis01 2010.02.28. 23:22:26

@Csikós Zsolt: Zsolt, multkor irt egy ur egy masik posztban, elkeszult Bazeg. Lattam rola kepet, tok szep lett.. Nem lehetne esetleg egy posztban tobb informaciot kapni rola?? Marmint Bazegrol! :D

Krisi 2010.02.28. 23:22:42

@dr.oid: az mondjuk biztos, hogy ennyire még egy belsőség poszt sem indította meg az embereket, mint ez. ilyenkor jól esik olvasni a hozzászólásokat, hogy a többség egy emberként támogatja ezt a jó értelemben elmebeteg ötlet.
még hogy nincs összetartás a magyarokban, muhaha! csak adott egy ember, aki velünk ellentétben megvalósítja a saját álmait, több nem is kell :)

Cuburka 2010.02.28. 23:26:02

Nekem még van egy kis történetem Csikósról.

Nemrégiben előkerült egy kép nagyanyámról, amit 1936-ban ül egy szép öreg (akkor új) autóban. Sajnos elvitték a ruszkik az autót a háborúban.

Elküldtem Csikósnak a képet, hogy mi ez az autó.

2 óra múlva válaszolt, pontos típus, egyebek. Majd megjegyezte, a hogy a képen látható (1936!!!) felnik nem gyáriak voltak, az extra volt.

Azt hittem beszarok, ez egy ilyen csávó.

mlt3 (törölt) 2010.02.28. 23:30:41

@Csikós Zsolt: Azert megneznem az arcodat, amikor lemesz a garazsba joreggelt-puszit adni a Zold Allolampanak, es egy Swift allna a helyen.

marci14 2010.02.28. 23:31:11

@Csikós Zsolt

Mi személyesen nem ismerjük egymást, (1x leültek mellénk motoros ruhában a Balcsi partra Balaton Sound-on) én jelenleg munkanélküli vagyok, (februárban diplomáztam) nem különösebben érdekelnek a veteránok, de ez után a cikk után szeretnék beszállni az utazási költségekbe 1000.- Ft-os jelképes összeggel, remélem hamar támogatókra találok, akik szintén felajánlanak valami apró összeget, sok kicsi sokra megy alapon! Tudom, hogy nem ezért született meg a cikk, de ha ezzel előre mozdítható az ügy, (és persze sok szép cikk íródik, esetleg később valami keménykötés az autós utazásokról) akkor én nagyon szívesen áldozok erre!
A technikai részletek szerintem megoldhatók (számlaszám, stb...)

Remélem mások is kedvet kapnak az összefogásra (bár ez nem kifejezetten Hungaricum), e-mail címem: kissmarci14@yahoo.com

Addig is HAJRÁÁÁÁÁÁÁ!

üdv: marci

dr.oid 2010.02.28. 23:35:03

Smörebröt pickszalámival paprikával. Utinapló a legújabb magyar Északi-sark expedícióról...:)

tom1034 2010.02.28. 23:35:31

na most akkor hová menjen a zsé? van már valami hír?küldjetek mailt!

waffen55 2010.02.28. 23:36:56

eligor@tvn.hu ide kérem a mélt, hogy hova utaljak!

Dennis01 2010.02.28. 23:38:51

@mlt3: Tudom, nem kene ilyet gondolni, de meg gondolatban is vicces, ahogy all egy piros lampa elott a Zold Allolampas, egy Suzuki belekoccant hatulrol, semmi tores, csak ket karc. Kozben a Suzuki ajtaja nyitva, Csikos meg kerekkulccsal kergeti a vezetot, kiabalva, hogy "Most megollek!!" :D

marci14 2010.02.28. 23:39:54

Így jár az, (én) aki nem olvassa el a többi (kb 680) kommentet... De a cél adva van!:)

Dennis01 2010.02.28. 23:39:55

@waffen55: Azt hittem, "ide kerem a melt, hogy hova kuldjetek a penzt!" :D
Bocs, de ezt nem hagyhattam ki... :)

dr.oid 2010.02.28. 23:40:48

Visszafelé beugrottunk Trollhattanba. Ängelholmban Koenigseggnél, kopasz csávó mert nagyot álmodni...

szamarhegy 2010.02.28. 23:41:27

@marci14: Ez a több mint 600 hozzászólás többsége a Merci megvétele és az ahhoz való anyagi hozzájárulás jegyében született :), az index egyik fórumán elindult egy gyűjtés, délután már 2-300e. körül volt az 'adományok' összege :), de Zsolt nem tudta elfogadni, olvass vissza, hogy mi miatt....

ez denevérország 2010.02.28. 23:43:58

Úgy érzem, sok jó percet kaptunk már tőled Csikós, engedd meg, hogy valahogy törlesszünk. Igazán frankó érzés lenne. A Ponton posztok előfizetése, mint nézőpont, ráadásul egészen elfogadhatónak tűnik. Valóban kezd az egész ügy kicsit hagymázassá válni, de őszinte, és baromira spontán. Irány észak, csodás az az autó!

pink75 2010.02.28. 23:46:28

miért ne jutalmazhatnák az olvasók, mondjuk, az adott hónapban a totalcaron megjelent legjobb cikk íróját?

waffen55 2010.02.28. 23:51:16

@Dennis01: :D

Basszus! Valahogy vegyük már rá ezt a marhát, hogy elfogadja a "hálapénzt" ( :D )! Én pl. szívesen megverem! :P

marci14 2010.02.28. 23:53:00

@szamarhegy:
Köszi, közben leesett nekem is... Mert persze aztán a hsz-eket is kell ám olvasnom! Agyasok vagyunk, de hát kül. miért lennénk itt?!:D

Dennis01 2010.02.28. 23:55:38

@waffen55: En tudok egy egyszerubb dolgot. Napkozben elhozzuk a Zold Allolampast, tuszul ejtjuk... De nem adni, hanem elfogadni kell a penzt, kulonben nem latja egyben ujra... :D
Csak viccelek, senkire se eroltetnek ra valamit, amit nem akar...

thetriggerhappy 2010.02.28. 23:58:45

mások vagyunk. én hetek óta rágódok egy számomra nagyon kedves dolog megvételén, pedig az a bankban lévő megtakarításaink töredékét sem teszi ki és tudom, hogy nem kevéssé jó még akár befektetésnek is.
szép dolog a szent őrület, lazább napjaimon meg is értem, de számomra gyerekek, család mellett ennyire kiszámolni a családi költségvetést, elfogadhatatlan. ez egy szép küldetés, ha van mellette x euród a bankszámládon és tudod, hogy ha be is üt a ménkű, akkor is kihúzzátok y hónapig.
de persze a te pénzed, a te életed, ha megveszed, szívesen fogom olvasni a sztorijaidat!

evil. 2010.03.01. 00:04:59

Nagyon jó érzés a sok pozitív kommentet olvasni, a rengeteg felajánlás pedig tényleg felemelő érzés!
Szóval Csikós Úr, legyen kedves elfogadni a hozzájárulásokat:) Engem jelenleg sajnos felvet a nyomor, de ha a dolog a hét végéig elhúzódok, akkor az ösztöndíjamból egy jelképes összeggel szeretnék én is hozzájárulnia projekthez!!

Maybe_ · http://maybe130.blogspot.com/ 2010.03.01. 00:07:40

Na csak most találtam rá a posztra. Zsolt, komolyan mondom, nem vagy normális.
A kismillió kommentet nincs időm most végigolvasgatni, néhányba bele-bele olvastam. Szívem szerint két dolgot mondanék, de a 2 üti egymást. Az egyik, hogy gondold végig még egyszer, még 10x, még milliószor, mert ezt a lépést nagyon megbánhatod. Bár ha tényleg ennyit ér az autó, árában simán tovább lehet adni, ha megszorulsz - reméljük, nem - viszont amit esetleg beáldozol érte, az sokszor hiányozhat még.
A másik, amit mondanék, hogy ha még megy a gyűjtést, én is hozzácsapok egy ezrest (több nem megy, sajnálom, a saját szaromat se tudom feltámasztani), és indulj érte most azonnal. Ennyit bőven megértek már nekem az elmúlt évek alatt olvasott cikkek, posztok. Többet is, de nincs több.
Ha lesz számlaszám, szóljatok légyszi.
A lényeg, hogy ha megveszed, magad miatt és a családod miatt vedd, ne a külső nyomás miatt. Akkor lehetsz igazán boldog vele.

Dennis01 2010.03.01. 00:10:07

@Rocko-: Mar csak azert se venne Suzukit, mert akkor max olyan cikkek szuletnenek (lehet, direkt generalva), hogy "Veletlenul dizelt tankoltam", es aztan leirna, hogy eresztette le a gazolajat... :D

pxaba 2010.03.01. 00:12:06

Hát Csiki igazán megtisztelhetnéd az olvasóidat! Ez azé nem ugyanaz, mint amikor a németautógyárak szöveccsége lefizet:)

Dennis01 2010.03.01. 00:14:45

@Maybe_: Gyerunk, Kazmer mar eltunik a macskaszar alatt.. :D
Nem szolok semmit, Minibol is elotort Christine, ugyanaz a helyzet, mint veled es Kazmerral, magyarul jol megszopat... :D

Kriszi90 2010.03.01. 00:15:29

Komolyan mondom ez az egász hihetetlen nagy állatság:D Legjobb cikk amit valaha olvastam, de mikor derül ki, hogy mi lesz ez után?? Idegtépő olvasni:)

Adrian Mole 2010.03.01. 00:16:12

@dansun:
Oké, nem mondtam, hogy megtaláltam, csak azt, hogy az ott a GMaps-en lehet, hogy egy pont ugyanilyen Ponton Merci, ott, ahol a történet jelentős része zajlik. Szerinted mennyi az esélye annak, hogy egy ilyen településen két ilyen kocsi van (mit számít a reggeli vagy délutáni fény)? Szerinted a GMaps akkor készítette a képet, amikor a hirdetés fotói is készültek? Szerinted egy olyan kocsi, amit neadjisten még használnak is, és nemrégen motorrendbetételen is átesett, egy helyben áll évekig?

Adrian Mole 2010.03.01. 00:18:26

@dansun:
Egyébként meg gratulálok a saját nyomozásodhoz, szép munka :)

Puch Cavette 2010.03.01. 00:27:43

Úgy látom, amióta du 1 körül itt hagytam a posztot, nem sok minden változott.
Csikós! Értem én, hogy nem fogadod el a felajánlásokat. De mi lenne, ha úgy vennéd, vagyunk itt néhányan, akiknek megérne egy pár ezrest, hogy eccer az életben beleülhessünk egy Pontonba. Ha jól tudom, valamelyik rallycross pályán is van egy bagázs, aki N-es Lancereket és Imprezákat ad néhány percnyi bérkörözésre tizen-huszonezrekért. Csak annyi a különbség, hogy mi előre fizetünk, és beérjük a jobb eggyel is. Jót tennél velünk, tényleg.

dansun 2010.03.01. 00:38:07

@Adrian Mole: Azt nem mondtam, hogy az nem lehet merci a képen, csak hogy az nem a tulaj háza. Perzse, lehet hogy pont akkor készült a kép, amikor a tulaj a mercivel látogatóban volt Ingánál, aki egy piros volvo kombival jár, és a legszebb lány a városban! :)

mv3 2010.03.01. 00:46:13

Reggel sikerült a felét elolvasnom, majd szülinapi zsúroztunk, így most jutottam a post végére. Mit mondjak, magával vagyok ragadva, micsoda gép, milyen sztori! Én már szinte kézzel tapintom a belseje illatát:o)

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2010.03.01. 00:49:24

Csatlakoznék én is, nagyon nagy a post és szurkolok én is, hogy sikerüljön.Amúgy ez a Domsjö is még elég mediterrán vidék, tőlünk Luleå-tól még vagy 350 km dél felé... :-P Aki sarki fényt említett korábban, sajnos jelenleg q ritka, gyakorlatilag hiánycikk errefelé is.Ja és a vadháló még itt norrbottenben is az út tartozéka (legalábbis az észak-déli meghatározó E4 út mellett), szóval nem kell hallagatni anarch-ra...
És a svédek télleg elég korrekt emberek, nem csinálnak segget a szájukból.

ahenci 2010.03.01. 00:53:51

Pfff, hullámzik az érzelem elejétől a végéig, megkívánod te is, pedig még csak nem is szép, mint sok más Merci. Veterán, az rendben van, meg minden. (de majd kifejtem jobban) Aztán jön a lemondás, áá, nem is lesz meg. Persze... Mocsok Csikós mocsok Zsolti, nem ér minket ilyen izgalmakba kergetni! Meg Bende vérben forgó szemei, mi? Hát azzal ne riogass, mert amúgy sem alszom jól, ha érted... Közben beszúrkép...: ki kell javítanom, kellessssz... Mondom meg van!, írja, nincsen. Bazmeg. De azért a végén csak csattan a poén, beszarsz. Ejnyeni, gratulálok "fokkjú"! ("Kopps" ha nem láttad, nem hozhatod haza fokkjú) :) Amit ki kell itten fejteni, hogy, tudniillik ebben az óttóban te nem furikázhatol senkit, mer ez meg nem arra való mán, hogy körbevigyed a világba, te!
Zsolti, ez nem egy állólámpás, amiből kilóg a here, de még visz, mert viszi a lelke, mert viszi baze. Ez nem egy Bazeg. Ez kincs, ebből zöldet kell csinálni és akkor megint krúzer nélkül marad a család... Beleharaptál a legfinomabb kacsasültbe, amibe gonosz manók pezsgőtabit dugdostak...
T

dansun 2010.03.01. 00:54:04

Amúgy a bing térképén meg egy piros kombi parkol a szikla mellett, ami a hirdetési képen a merci mellett van:
www.bing.com/maps/?v=2&cp=vj8hznjjtb9g&scene=18324246&lvl=2&sty=o
Mondom én, hogy összejárnak ezek ez Ingával:
www.bing.com/maps/?v=2&cp=vj9n10jjqx4k&scene=18317903&lvl=2&sty=o
:)

mv3 2010.03.01. 00:55:57

@Csikós Zsolt:

"Na és akkor most előjövök a farbával:

vettem egy tízéves Suzuki Swiftet végül!

Na jó, csak vicceltem."

11 éves :o)

Parasite 2010.03.01. 01:06:34

íííí. a vége nagyon ott van! bocs, nem olvasom végig a kommenteket, annyit fűznék csak hozzá, hogyha úgy érzitek, hogy ez a közös álmaitok autója, akkor hozd el. mert mi másról szól a szaros életünk, mint az álmaink valóra váltásáról, nem igaz? :)

mlt3 (törölt) 2010.03.01. 01:08:50

@Dennis01: Esetleg ra lehetne fujni az allolampa vezetoajtajara vizfestekkel egy szep piros anarchiajelet:
www.krylon.com/products/h2o_latex

2010.03.01. 01:12:18

Nem tudom, mi itt a kérdés. Ha az ebay-en licitálsz, akkor kötelezed magad arra, hogy ha nyersz, akkor meg is veszed. Tehát Csikós úrnak nyilván megvolt rá az 5300 eurója, különben nem licitált volna rá. Tehát a pénz megvan (az útiköltségre is, oda-vissza, mert ezt is bele kell számolni!), az az autó kell, akkor meg? Meg kell venni.

Persze, értem én, hogy most az eladó kínálja, de ha nyert volna, akkor bizony most ki kellene köhögni azt a pénzt. Szóval csak azt akarom mondani, hogy azért, mert számítógép, meg svédország, az ebayen a licit nem játék. Mert különben hiába a sírás, hogy így-úgy balkánnak néznek minket a külföldi webshopokban.

mlt3 (törölt) 2010.03.01. 01:15:32

@R850R: Volt egy eset par eve, valaki nyert 1 euroert egy hazat (telek nelkul) mert senki mas nem licitalt ra, azt is behajtottak birosagi uton.

mlt3 (törölt) 2010.03.01. 01:21:49

Megvan:
2,50-ert nyerte az illeto a hazat, es peren kivul megegyeztek, hogy 3000 eurot csenget neki az elado:
www.heise.de/newsticker/meldung/Haus-fuer-2-50-Euro-bei-eBay-ersteigert-Streit-endet-mit-Vergleich-113192.html

zwei2 2010.03.01. 01:32:53

Húúú, ez egy igen érdekes történet:)

Látod mennyi mindennek össze kell jönni, hogy hogyan nem vegyél Svédországból vén Mercit?! Pedig így első lesre jól néz ki, olyannak, ami éri a pénzt, már persze akinek:)

Na és milyen kis vaskos történet lett volna az, ha veszel! Szerintem azt is ki kellene próbálni:)

Én anno nagyon sok használt autót vásároltam nyugaton, aztán hoztam haza őket vállalkozásszerűen, hát voltak észveszejtő történetek arról, hogy hogyan vettem ...

Csikós Zsolt 2010.03.01. 01:34:49

@thetriggerhappy:

A veteránozásban az a jó, hogy nem kidobod a pénzt (ha normálisan csinálod), hanem csak vas formájában van nálad, nem egy automatizált telefonfelovasás formájában az OTP-től. Ha kell, eladod, figyelem folyamatosan, mi megy el, ebben a körben nem érezni annyira a válságot, itt érdekes módon pörögnek még a dolgok. Az angol magazinjaimban állandóan meglepő forgalmat jegyeznek az aukciókról.

De ha a pénzért veteránozol, akkor nem érted a lényeget. Az eladás csak egy lehetőség.

Ha eliszod, azt elbuktad. Ha elutazod, az jó, de elment, kész.

Nézd máshogyan: veszel egy Suzukit 2,5 millióért, mondjuk nem nullás beszállóval, nem extra hosszú futamidőre, kerül 4,5 milliódba, tehát elbuktál helyből két misit. És a kocsi négy év múlva ér 1,5-öt, amikor eladod, tehát még egy mihály bukás. És fizeted a cascót (mert az új autót lopják, meg a hitel miatt úgyis ajánlatos), a márkaszervizt (sokszoros órabér), azokon is elmegy fél millió.

Négy év alatt lenyelt 3,5 milliódat egy ilyen dög. Én inkább járok 300 ezer forintos öreg Mercivel, beleteszek évente 100-200 ezer forintot (megvételkor mindig kicsit drágábbak ezek, aztán lappadnak a költségek, most vagyok túl a legdrágább első éven), ami három és múlva is 300 ezret ér, és mondjuk a fenntartás miatt 500-at bukok, közben meg van egy-két (számomra) csoda a garázsban. Ha pedig jönnek az ukrán behajtók, pénzzé tehetők.

Ezt kevesen rakják ki fejben. Mert félelmetes. Nincs légzsák. Nincs légkondi. Nincs ABS. Pont leszarom. Van Ponton, van Puch. Sokkal izgalmasabb.

2010.03.01. 01:35:37

@mlt3: ezt mondom. az ebayen a licit kötelezettség, és ez oda-vissza igaz.

Csikós Zsolt 2010.03.01. 01:39:39

Emberek, ne kommenteljetek már.

Pénzt nem fogadok el, képtelenség.

Voltak egy csomóan, akik segíteni akartak máshogyan, nem pénzzel, nem anyagi javakkal, azokat elfogadtam, szuper minden.

Megírtam a következő poszt, most tettem pontont, bocsánat, pontot a végére, remélem holnap este, holnapután reggel jön, még képeket, linkeket kell tömnöm bele.

pink75 2010.03.01. 01:41:03

@Csikós Zsolt: így
de ez lehetett volna még egy cikk 35 ezerért.

Csikós Zsolt 2010.03.01. 01:41:25

@R850R:

De nem értem el a licitminimumot :-)

Innentől becsület, általában alkudni szokás. De engem nem visz rá a gyomor.

Ocvt 2010.03.01. 01:42:01

és a hirdetés még fent van...asszem holnap felülök a reggeli gépre és megveszem.
köszi a tippet!

2010.03.01. 01:43:56

@Csikós Zsolt: persze, vili, meg minden, de ugye amikor licitáltál, azt még nem tudtad, hogy mennyi a minimum és te leszel-e a highest bidder :)

augustiener 2010.03.01. 01:44:32

Megnéztem, hogy hol van ez a szép svéd város vagy falu. A google megmutatta merre kell menni. Én azt mondom csináljatok egy nissan vagy ford tartós tesztet, hogy a levélíró barátunk el tudja dönteni, hogy almerát vagy focust akar. Ezzel össze tudnád kötni a családi kirándulást. Első megálló Prága, gyönyörű város, az összes kocsmát, amit érdemes megnézni el tudom küldeni, voltam ott sokszor. Kettes megálló Berlin, Reichstag, Currywurst. Koppenhága, ott nem tudom mi van, de legalább elmondhatod, hogy voltál ott a családoddal. Visszafelé Helsinki, Szentpétervár, Varsó. Egyúttal megvan az autóvásárlás és a családi vakáció is.

pink75 2010.03.01. 01:44:45

@mlt3: azért ez gusztustalan
pedig én is licitáltam egy csomagtartóra, valahol berlin mellett, kemény 1,50 őrón állt a téma, mikor eltűnt a hirdetés
egy egész autót nyerhettem volna rajta, ha beperelem?

pink75 2010.03.01. 01:46:35

@pink75: ja, bocs, nem cikkre fizetnek, késő van már

Wector 2010.03.01. 01:50:47

Valami breaking news van mar?? Tenyleg jo lenne Zsolti ha adagolnal egy kis informacio-morzsat, hogy akkor hogy all a project jelen pillanatban..
Ha ennyire az almaid netovabbja lenne akkor banni fogod hogy lemondtal rola, raersz a tobbin agyalni kesobb, minden lepest ugysem lehet elore kiszamitani.

Tie · http://polisztirol.blog.hu 2010.03.01. 01:59:18

@Csikós Zsolt: Hej Csikós, leszarjuk, hogy mit akarsz.
A nép azt akarja, hogy legyen pontonod baze, úgyhogy fogadd el, mer különben az egyik felét lenyomjuk a torkodon, a másik felét meg feldugjuk a seggedbe. ;-D

Tie · http://polisztirol.blog.hu 2010.03.01. 02:09:58

"Ezt kevesen rakják ki fejben. Mert félelmetes. Nincs légzsák. Nincs légkondi. Nincs ABS. Pont leszarom. Van Ponton, van Puch. "

Van Ponton.

Elszóltad magad, vén gazember! :)
Rohaggyámeg, el se hiszed, hogy most hogy vigyorgok. :)

Ha mentek érte, vagy hozzátok, vagy mittomén, és esetleg befér egy ember a csapatba egy kamerával, akkor én mennék veletek forgatni róla egy kis werket, vagy ródmúvit, vagy mittudomén.

zwei2 2010.03.01. 02:13:20

@Csikós Zsolt: Akkor várjuk a következőt, oszt, poszt:)

volgapierre 2010.03.01. 02:28:11

Most kibicelek egy jót: 5300 ojróért patinás, itt-ott javítandó, ám -és ez sokkalta fontosavbb- intaktnak tűnő, hiteles, szűz Ponton? Nem vagyok Mercedes-szakértő, de szoktam nézegetni öreg csillagos kocsikat, és szerintem ez ha nem is ajándéknak, de kimondottan jó vételnek számít. Hogy aztán az útiköltség, a behozatal, az anyám kínja okán ez nem ennyi lesz? Na ja. Van ez így. De ha utánaszámolok, még azzal együtt is rentábilis a történet.

Gyerek szájától kaját elvonó, családot nyomorba taszító gonosz, öreg autó... Ugyan már! Ha szó sem lehetne még egy régi verda megvételéről, Zsolti nyilván nem kezdi túrni a netet, és nem dobta volna be az 5300-as ajánlatot.

És amúgy persze, hogy viszi a pénzt egy ilyen öreg krehács. Naná. Magam is egy közel negyven éves, igen sokat látott bárkával csapatok, és ha az esetemben nem is olyan őrületesen nagyok, de vannak költségei. Ez egy ilyen sport. Water polo nyet ping pong. De egyrészt nem okvetlenül kell komplett vagyonokat ölni egy öreg kocsiba (nem mellékes, milyen állapotban van, mit akarunk vele kezdeni, stb, stb, stb.). Másrészt ki mondta, hogy a hazahozatal másnapján azonnal darabokra kell szedni, és legott restaurálni kell a Pontont? Hazajön, és pihen addig, amíg el nem kezdődik a projekt.

Maybe_ · http://maybe130.blogspot.com/ 2010.03.01. 02:43:12

@augustiener:
Sőt, még a Densiont is meg lehetne keresni. Ez legalább akkora kaland lesz, mint Goodwood. Ugyanannyi (ha nem több) poszt is lehet belőle... Az meg ugye nekik reklám. Folyamatosan.
(bár emlékeim szerint ők a szállással/egyéb dolgokkal szponzorálták az akciót)
Út közben beugrani ide-oda...
Már előre sajnálom Zsoltot :D
@Dennis01:
Hát ő már nem szopat. Hiányzik is.

volgapierre 2010.03.01. 02:48:49

"Vonyítva búgó krumpliautóval átszelni Európát, henteregni a lottyadt szöveteken, rugózni a fél métereket lengő epedarugókon, békés, a kamionokat már éppen nem zavaró, mások ellenében viszont messze esélytelen száztízes tempóval. Pont annyival, mint az állólámpás dízelekkel szoktam. Az ilyen sebesség nagyon jó dolog ám, persze csak attól a pillanattól kezdve, hogy az ember kikapcsolja a fejében a versengés-faktort. Rettenetesen pihentető és emlékezetes tud lenni, zenét hallgatni is iszonyú jó ez a fajta lassú henteredés. Ha az ember araszolós veteránautóval megy külföldre, annak olyan íze van, amit sose felejt többé el. De ezt csak azok tudják, akik csináltak már ilyet. És nem rohadtak le. Másoknak nem ér beleszólni."

Minden stimmel, mínusz zenehallgatás, mert az mindig nagyon leköti az agyam, és ha zene szól, akkor nem tudok a vezetésre figyelni. Be sincs kötve a máskülönben működő rádióm. Máskülönben én is így adom elő, bár az én igazi perverzióm kicsit más. A vidéki Magyarország sokad rendű, tökéletesen forgalommentes, kocsi fölé hajló fákkal szegélyezett útjain négyesben, majdnem alapjáraton, tehát kb. hatvannal, hetvennel gurulni: na, én erre gerjedek igazán.

Bambano 2010.03.01. 03:30:16

másfél misit egy ilyen autóért?
de legalább most már tudjuk, nem csak te vagy bolond, hanem az egész szerkesztőség kompletten:P

Bambano 2010.03.01. 03:31:33

egyébként ha írtok egy cikket, hogy hogy vezet oda titeket Andika, lehet, a navngóból is kapnátok egy kis lét.

cork77 2010.03.01. 06:15:08

@Csikós Zsolt: Északi-tengeri hajóskapitány barátom felajánlott egy személy és egy autós kompjegyet Svédország-EU viszonylatban! Komolyan.

zöldi 2010.03.01. 06:50:34

@Csikós Zsolt: "akik segíteni akartak máshogyan, nem pénzzel, nem anyagi javakkal, azokat elfogadtam, szuper minden"

Figyelitek, figyelitek????!!! MEGVESZIIII.

A Super Cubtól mennyiért szabadulnál meg?

Rocko- 2010.03.01. 07:36:22

@Dennis01: óóó, Csik remekül feltalálná magát úgy is, nehogy azt hidd. és maradna mellette még egyéb dolog amivel lehetne foglalkozni.

GYUSZI BACSI · http://www.fizetesem.com 2010.03.01. 07:38:38

@Csikós Zsolt: "Nincs légzsák. Nincs légkondi. Nincs ABS. Pont leszarom. Van Ponton, van Puch. Sokkal izgalmasabb."

Én is régi autó rajongó vagyok és van is egy young- meg egy oldtimerem a rendes autóimon kívül.

Egész mostanáig kussoltam, mert mindig az van, hogy én ugatok a biztonság mellett és most nem akartam ezt az Isaura-gyűjtéshez hasonló lélekemelő történetet megállítani.

De a fenti megjegyzésed kapcsán már kénytelen vagyok annyit megjegyezni, hogy a 2 gyerekedért is felelős vagy, meg rajtuk keresztül magadért is. Tehát kötelességed védeni a tepsi épségedet, mert ki a lófax fogja őket eltartani, ha te megnyomorodsz a kocsid miatt.

Nem beszélve arról, ha velük történik valami, mikor reggel az oviba menet egy kaminyonos elnéz egy sávváltást, miközben a feleséged az 1 pixel méretű lélekvesztővel pont mellettük tütüzik.

Akkor hogy fogsz a tükörbe nézni reggelente? Vagy mit fogsz nekik mondani? Hogy bocs, apa hobbija miatt neked be kell érned egy lábbal, kisfiam?

Persze semmi közöm ahhoz, hogy te hogy gondolkodsz és mit csinálsz. De ha már autós újságíróként terjeszted az igét, akkor kötelességed a veszélyekre is felhívni a figyelmet, ahelyett, hogy elbagatellizálnád azokat.

Szerintem.

Rocko- 2010.03.01. 07:42:59

@Tie: felecsd el! sukorói is milyen szar lett...
;) :D

Csikós Zsolt 2010.03.01. 07:52:23

@Tie: Ha létrejönne a dolog, ez lenne a felállás, persze.

w126sd 2010.03.01. 08:04:27

Csá Csík!A svéd most fog haza menni Göteborgba,szerintem elkísérhetnénk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

spark82 2010.03.01. 08:35:36

Zsolt! Remélem szereted a jóféle zalai fehérbort, mert amikor megyek fel a Densionhoz, viszek egy flaskával (természetesen saját termés - nem a flaska, hanem ami benne lesz), és odaadom a Vályinak, hogy juttassa el hozzád. Azt mondtad, hogy pénzt nem fogadsz el, hát akkor én ezzel járulok hozzá a projekthez. :)

csongiaparaszt 2010.03.01. 08:36:42

@Csikós Zsolt: Nem szoktam én tanácsokat osztogatni, de most nem tudom visszafogni magam: MEGVENNI MEGVENNI MEGVENNI.
Szorítunk neked.

strfifi 2010.03.01. 08:39:31

@GYUSZI BACSI: Neked milyen autód van és hány éves?

aszteccikmondani 2010.03.01. 08:46:40

Hát ez hatalmas jó iromány lett, és még mi jön... Ha nem lenne Csik, ki kéne találni. Ki fogom gyűjteni a legjobb részleteket:)

Phrascarica 2010.03.01. 08:54:07

Én csak azt nem értem hogy mi szükség van arra hogy egy öreg rommal járjuk be Európát, mikor ott a zöld állo(m)lámpás kiglancolva szép állapotban, na azzal igen, rommal pedig inkább nem, kivéve ha a javítós, lerohadós poszt a cél, akkor a legjobb alap ez, ez esetben MEG KELL VENNI és szívni, szívni, szívni és szívni, és mi élvezni fogjuk :)

tükörfúró 2010.03.01. 08:55:34

@GYUSZI BACSI: nyilván, a legújabb buzukiról lepattan az a kamion, pláne városban sávváltáskor, egy öreg mercinél meg fóliázott húsárúként teljesül be sorsod..
amikor a srácok 10-12 év múlva apu mögött döngetnek mocival, akkor már behullhat a család a kamionos darálóba, már nem "apuci hibája" lesz, ugye? :)
nemistudom miért nem állom meg, hogy ekkora demagóg hülyeségre reagáljak, csak flame lesz a vége, ugyhogy innentől kussolok
tanulság azért van:
hiba volt kihagyni fentről a post elejéről a figyelmeztető sárgamatricát! :(

evil. 2010.03.01. 08:56:27

Na most már szétvet a kíváncsiság,h mi lesz :)

kelemen.lajos · http://picasaweb.google.com/kelemenlajos 2010.03.01. 08:56:38

Hát basszus, Csikós, inkább téged támogatnálak anyagilag, mint az élősködő politikusainkat. A cél nemes, bukás szóba se jöhet. Hajrá!

Dennis01 2010.03.01. 08:58:04

@Tie: Elkeszulne a Hungarian Mythbusters: Regi Merci Svedektol rodmuvi 1. resz: lerohadas az autopalyan
:D

GYUSZI BACSI · http://www.fizetesem.com 2010.03.01. 09:00:19

@strfifi: van öreg is (250 SE Coupe), meg fiatalabb is (Golf 2 1,8 automata), meg egész újak is (S 500 L 4matic + Ford Maverick)

de utazni csak modern autóval utazunk a gyerekekkel, bár a legkisebb autóm is kétszer akkora, mint a Fiat 500

szerintem az már csak dísznek való (éppúgy, mint a Panda) vagy a saját házi versenypályádra, de semmiképpen napi használatra

GYUSZI BACSI · http://www.fizetesem.com 2010.03.01. 09:09:02

@tükörfúró: hát, egyrészt kb. 600 hozzászólásig bírtam, másrészt semmi bajom ezzel a poszttal, sőt tetszik a Ponton

azzal a megjegyzéssel volt csak bajom, hogy "ABS+blablabla pont leszarom"

amúgy meg szerintem azért is felel az ember, hogy a gyereke motorozik-e mögötte 1000-rel, meg húzza-e kocsival a saját gyerekét szánkón, mint itt a faluban a sok paraszt ahol lakom

aztán mikor az ő gyereke érdekében szólok, hogy ezt azért talán mégse kéne, akkor nekem akar jönni

visszatérve a Pontonra, az amúgy totál illúzió, hogy egy 1950.. valahányas autóval járjuk be a családdal Európát, 40 lóerővel, mert ez könnyen "hogyan-szállítjuk-haza-a-kocsit"-ba torkollhat és akkor annyi a nyaralásnak és csak idegeskedés lesz pihenés helyett

kimenni a Montafon Rally-ra egy kísérő autóval az még csakcsak, de ennél több szerintem túl nagy rizikó

visszakettopadlogaz (törölt) 2010.03.01. 09:18:43

T. Csikos ur, idezem a regi mondast: "ha utnek szaladj el, ha adnak fogadd el!"

ha meglesz a paypal szamlad tedd kozze legyszives

mlt3 (törölt) 2010.03.01. 09:21:35

@pink75: "azért ez gusztustalan"

Miert lenne gusztustalan? Ha 1 eurorol inditod a licitet, akkor szamolnod kell vele, hogy ha csak 1 erdeklodo lesz, akkor 1 euroert megy el a cuccot. Ha ezt nem szeretned, minimalarat szabsz meg.

"pedig én is licitáltam egy csomagtartóra, valahol berlin mellett, kemény 1,50 őrón állt a téma, mikor eltűnt a hirdetés"

Vannak minositett esetek, amikor megengedett az aukcio befejezese. Pl ha az elado tevedett a termek bizonyos tulajdonsagait illetoleg, a termek tulajdonsagaiban valtozas/karosodas allt be, vagy pl a termeket elloptak/megsemmisult. 12 oraval az aukcio vege elott pedig mar semmilyen indokkal nem zarhatod le az aukciot. Ha ezek a minositett korulmenyek nem alltak fent, es tied volt a legmagasabb licit, akkor igen, perelhettel volna. Erre is van precedens, itt az iteletet is elolvashatod:
www.internetrecht-rostock.de/ebayangebot-vorzeitig-beenden.htm

Ha az eBay-en barmifele arucikket kinalsz eladasra, vagy licitet teszel, gyakorlatilag a magad reszerol egy szerzodest irsz ala. Ha erre a masik fel is rabolint, egy jogilag minden szempontbol ervenyes, birosagon behajthato szerzodes jon letre. Az internet nem jatszoter.

"egy egész autót nyerhettem volna rajta, ha beperelem?"

Az elobb meg egy csomagtartorol volt szo. Hogy jon ide az auto?

szatyi 2010.03.01. 09:30:05

Na erről a sztoriról is lemaradtam a hétvégén. Ha számít még valamit, megerősítem én is, hogy Csikós teljesen hülye, de ezt így kell csinálni. Ettől ér valamit az egész.
Az ötlet materializációjáról meg az útról egy szép, érzelmes dokumentumfilmet kell forgatni, aztán nyerni vele pár díjat.

visszakettopadlogaz (törölt) 2010.03.01. 09:30:58

@Myko: a hungarocamion szallitott az iran-iraqi haboruban MINDKET felnek arut ( szerintem nem civil rakomannyal ) EGYIDOBEN, csak arra kellett vigyazni hogy a soforok masik utlevelet kapjanak minden ut utan, muanyag granulatumot meg szallitottak teheranba meg a kilencvenes evek elejen is. damaszkuszba ( sziria ) es meg ha jol emlekszem izraelbe ( jaffa varos ) is megfordult hungaros kocsi, bar errol a nagykorosi uton tobbet tudnak elmondani. en nem jartam arra sosem, nekem szovjet/oroszorszag jutott. ( na az sem volt jutalomudules... )

mlt3 (törölt) 2010.03.01. 09:35:20

@tükörfúró: "nyilván, a legújabb buzukiról lepattan az a kamion, pláne városban sávváltáskor, egy öreg mercinél meg fóliázott húsárúként teljesül be sorsod.."

Hogy a tokombe jon ide a kamion? Az viszont teny, hogy egy utolso szerias Swiftben megerositett utascella, gyurodozonak, legzsakok, ovfeszito van, a Pontonban egyik sem - csak egy harompontos, nem automata, vagyis sanszos, hogy szetvered a fejed valahol. (Sokan sajnos be sem kotik magukat a Pontonban, mert a 67 elotti autokban nem kotelezo.)

A Ponton egy szuper auto arra, hogy mellekutakon, szep tajakon, napos idoben furikazzon vele az ember. De en speciel a gyerekeimmel a hatam mogott kurvara nem mennek ki egy Pontonnal az autopalyara.

streetsta · http://managertoys.hu/ 2010.03.01. 09:38:43

@mlt3: Úgy értette, a kártérítésként kapott összegből akár egy egész autót is vehetne.
Persze, ami a felelősség oldalát illeti, teljesen jogos, ne bohóckodjon az ember egy olyan helyen, ahol Euró tízezrek cserélnek gazdát. De azért az is igaz, hogy azért gyomor kell ahhoz, hogy elhozzál valakitől egy komplett házat 1 Euróért. Persze biztos a bíróság sem véletlenül kártérítést, vagy bírságot ítélt meg, ahelyett, hogy einstandolták volna a házat.
De itt most egyikről sincs szó, hiszen a minimálárat nem érték el. A licitálás érvényes volt, de nem eredményes. A többi már úriemberek dolga. Ha az egy Eurós esetből indulsz ki, csak a 4610 Eurós licit az érvényes, hiszen az lett nyilvánosságra hozva. Picit csodálkozom is, hogy az eladó miért látja a maximálisan megtett összeget -ezzel nem kis előnyhöz jut egy esetleges új aukciónál, hiszen tudni fogja, hogy eddig az összegig jó lehet valaki. Na mindegy, ez már történelem.

szatyi 2010.03.01. 09:39:10

@GYUSZI BACSI: a legemlékezetesebb nyaralásunk valamikor nyolcvanvalahányban úgy esett, hogy az 1600TL VW jobb hátsó féltengelye romániában hagyta el a fedélzetet. Éjszaka az út szélén ekhós cigányok és egy százas szög segítségével lett része újra az egységnek a renitens alkatrész. Másnap hazagurultunk, harmadnap pótalkatrész, negyednap egésznapos szerelés, ötödnap indulás újra. Szuper volt.

nke 2010.03.01. 09:39:11

Jó cikk! Ezek után szégyen lenne nem megvenni a kocsit!!!
Ha mégsem lenne rá merszed, vagy elég pénzed, vedd meg a 74-es Skoda coupe-mat. Hasonlóan az 500-as fijatokhoz ennek is megy fel az ára évről-évre.Olcsó (a felújítása is) illetve nem is kell érte sokat utaznod :-)

malenykij polgar · http://mbybk.blog.hu 2010.03.01. 09:39:18

Swift lesz ebböl, de fullextrás. (gumiszönyeg + hátsó ablaktörlö)

jegib 2010.03.01. 09:39:22

Ejj bazz, csikós vedd meg, oszt nyomass róla még 1 hasonló irományt!

Rocko- 2010.03.01. 09:40:03

@GYUSZI BACSI: "Hiszen vannak, akik biciklivel járnak, meg gyalog, ne kezdjen senki hőzöngeni, hogy milyen veszélyes."
ez a sor hol maardt ki nálad?
aki biciklivel viszi a gyerekét azt már rögtön el kéne zárni, mint potenciális gyilkos, nem?

Csikós Zsolt 2010.03.01. 09:46:11

@GYUSZI BACSI:

1962.
68 LE.

nem csúsztatunk, az ötvenvalahány és a negyvenvalahány már brutálisan az... :-)

GYUSZI BACSI · http://www.fizetesem.com 2010.03.01. 09:46:33

@Rocko-: hát a biciklizés a közúton szerintem egy horror életveszély és én soha nem vinném és engedném a gyerekeket oda

erdőben vagy félreeső területen kell biciklizni a gyereknek

ráadásul a gyereküléssel a bicikli annyira instabil, hogy szinte akkor is alig lehet megtartani, ha megállsz és leszállsz, főleg ha izgága a gyerek

a gyalogos, ha a járdán megy, az még a legbiztonságosabb, bár erre is történt az elmúlt évtizedben néhány nagyon sajnálatos ellenpélda - de a gyaloglás viszont egészséges (:

Csikós Zsolt 2010.03.01. 09:47:31

@mlt3:

Meg azt hiszem akkor is le lehet zárni az aukciót, ha még nem volt rá érvényes licit (pl. nem érték el a minimálárat, vagy az indulóárat még nem tartották).

GYUSZI BACSI · http://www.fizetesem.com 2010.03.01. 09:48:09

@Csikós Zsolt: hordjátok a gyereket a nagyobb kocsival oviba és akkor megengedem, hogy megtartsd a Bianchit is (((:

strfifi 2010.03.01. 09:51:17

@GYUSZI BACSI:
Bár lehet, hogy te mindent megtettél a gyerekeid biztonsága érdekében (amit még az általad felvázolt autókkal és szituációval sem nagyon lehet) ilyen személyeskedő hangot nem biztos, hogy illendő használni.

Alf (törölt) 2010.03.01. 09:51:57

@GYUSZI BACSI: Ilyen alapon a legbiztosabb lenne otthon ülni...mindenki más potenciális gyerekgyilkos...

Szyl 2010.03.01. 09:52:11

Indulás VEDD MEG!!!!
Jártam én is a sarkkörön túl autóval (79' audi 80 1.6B) nagyon jó volt ne hagyd ki!!!!

Shadowbull 2010.03.01. 09:52:22

@Rocko-: Ha bukosisak nelkul, a vazra ultetve, a fouton az autok kozott szlalomozva, akkor az sem tul egeszseges.

sb

mlt3 (törölt) 2010.03.01. 09:54:32

@Csikós Zsolt: Igy van. Ha nincs ervenyes licit, nem jott letre szerzodes.

Alf (törölt) 2010.03.01. 09:56:01

@mlt3: "De en speciel a gyerekeimmel a hatam mogott kurvara nem mennek ki egy Pontonnal az autopalyara. "

Tudjuk. ÉS?

Alf (törölt) 2010.03.01. 09:58:10

@GYUSZI BACSI: "könnyen "hogyan-szállítjuk-haza-a-kocsit"-ba torkollhat és akkor annyi a nyaralásnak és csak idegeskedés lesz pihenés helyett
"

Aktív pihenés ;)

mlt3 (törölt) 2010.03.01. 09:59:58

@streetsta: "Persze biztos a bíróság sem véletlenül kártérítést, vagy bírságot ítélt meg, ahelyett, hogy einstandolták volna a házat."

Aranytalansag eseten a szerzodes bar nem semmis, de megtamadhato. Az alperes nyilvan ezt tette, a felperes pedig tisztaban volt vele, hogy csak banatpenzre szamithat, hazra nem.

mlt3 (törölt) 2010.03.01. 10:02:02

@Alf: Nincs es. Szabad orszag, mindenki ugy nyirja ki magat, ahogy akarja.

Alf (törölt) 2010.03.01. 10:03:39

@GYUSZI BACSI:

Ezt rakd össze:

Hollandiában, ahol minden második ember veteránozik, meg csomóan bicikliznek, sőt, füveznek is, európában a legalacsonyabb a közúti balesetekben elhalálozottak száma.

A balti államokban, ahol mindenki nagy és új autókkal jár (itt nem autó az autó 5-ös bmw vagy raw4 alatt) pedig a legtöbb a halálos baleset.

mlt3 (törölt) 2010.03.01. 10:04:49

@streetsta: "Úgy értette, a kártérítésként kapott összegből akár egy egész autót is vehetne."

Na most egy hasznalt csomagtarto piaci erteke van vagy 100 euro, a bedvanyok sincsenek ingyen, ugyhogy en nem igazan latom, hogy ebbol hogyan fog az illeto autot venni.
Ki az a hulye, aki elhiszi, hogy egy 100 euros szarert 3000 euros karteritest kap? Ha tudsz nekem olyan birosagot mutatni, ami ezt megiteli, azonnal beiratkozom a jogi karra.

pink75 2010.03.01. 10:06:34

gyuszi bácsi, nem kellene tartani olyan nagyon semmitől,ha nem gyártanának ilyen dögöket, mint a ford maverick meg 500-as mercik és hasonszőrű társaik, amiket aztán betolnak mindenféle botlábú alá(nem személyeskedés).
Nem pusztultak ki az emberek az usa-ban sem,pedig aztán ott már 40 éve is volt forgalom bőszen.
Rohadtul unom ezt a biztonságosdi dumát, amúgy is a szerencsefaktor mindmáig a lényeg, ha már ott van az ember, előtte meg az agy megléte és használata.
Sokan számlálják elégedetten a kocsijukon fityegő ncap-csillagokat a mennyből.

Phrascarica 2010.03.01. 10:09:58

...volt second chance offer? Mert vagy átugrottam, vagy pedig nem volt. Ha nem volt akkor egyébként szvsz rizikós üzletelni az ürgével. Nekem is volt sokszor hogy felajánlották, de ha nem hivatalosan akkor szvsz egy választ sem ér meg a dolog, nem hogy szenvedni rajta hogy most mi legyen!
Egyébiránt ez a legtuttibb megoldás hogy kihúzzák a balekból a legtöbb pénzt (bár lehet kamu licitekkel is nyomni) :(

mlt3 (törölt) 2010.03.01. 10:11:05

@Alf: Nem akarok illuziorombolo lenni, de te hollandiaban kurvara nem fogsz vezetes kozben fuvezni.

Phrascarica 2010.03.01. 10:11:06

...bár ha nem nyerte meg senki akkor talán nem is lehet ilyen ajánlat.

pink75 2010.03.01. 10:11:18

@mlt3: a csomagtartó ritka darab volt, főleg a tetőcsíkokkal együtt, kompletten. Egy olyan autót meg, a behajtott 3000 euróból indultam ki, 2db-ot is vehetek kint, jó állapotút.
Lehet, hülye vagyok, de én, ha nyertem valami értékesebb dolgot 1 euróért,azért vagy felajánlottam vmi nagyobb összeget, vagy megbeszéltem az illetővel, hogy mennyi legyen az annyi, vagy elálltam a bolttól.

mlt3 (törölt) 2010.03.01. 10:12:59

@pink75: En meg azoknak a hulyesegeit unom, akik a szerencsere akarjak bizni az eletuket. Dehat nem vagyunk egyformak.

mlt3 (törölt) 2010.03.01. 10:14:09

@pink75: Nem fogsz 3000 euros karteritest kapni egy szaros csomagtartoert, akarmilyen szep csikok is vannak rajta, efelol megnyugtatlak.

Alf (törölt) 2010.03.01. 10:15:10

@mlt3: nyilván nem vezetés közben, nem is ezt írtam, és a fű mellékes.

A baleseti statisztikák viszont nem mellékesek.

pink75 2010.03.01. 10:19:35

@mlt3: eszem ágában nem volt kártérítést kérni, nem vagyok faszkalap, az előbb talán részleteztem.
Másrészt a bízd a szerencsédre-téma: azt se tudod, mi igaz, mi nem igaz. Amikor egy töréstesztre beneveznek egy használt autót, aminek a gyártását 8 éve abbahagyták,és az leveri az új S-osztályt, akkor mondhatsz bármit.

makkanch 2010.03.01. 10:25:34

Vedd meg, Csikós, vedd meg!!!!

Korcs · http://mztrophy.blog.hu 2010.03.01. 10:56:39

Én is azt mondom, meg kell venni... ha nem veszi meg, akkor egy életen át nyígni fog, hogy mi lett volna, ha... és persze egy kalandnak se lenne egy utolsó svédbe kimenni kocsit venni:-D

snake peti 2010.03.01. 10:56:40

A kedvenc post-om ever, a csattanó a végén az odab...:)
kiváncsi leszek mi lesz belőle!! Hajrá! :)

ábrus (törölt) 2010.03.01. 11:05:22

Na mész már?(menj már!)
Az utóbbi idők tömény öregMerci dózisától én is napi szinten beszélem rá/le magam egy W123-ra(pedig családi házam van két garázzsal és csak az egyik foglalt)

GYUSZI BACSI · http://www.fizetesem.com 2010.03.01. 11:14:42

@pink75: ez hol is volt? vagy az Unimog 5001-es vitték neki az S-osztálynak, az lehet

vagy a Hummer H1-et

légyszi postolj egy linket erről a történetről ha kérhetem

yomsisi 2010.03.01. 11:40:46

Majd én megmondom mi lesz!
Megveszed, aztán gondolkozol, hogy adod vissza a kölcsönöket.
Ez lesz. Én ezt csinálnám. :-))))

gab74 2010.03.01. 11:57:19

Gyönyörű post lenne belőle, de előtte én ezt is megnézném...

www.hasznaltauto.hu/auto/mercedes-benz/w_115/mercedes-benz_w_115-3590366

"Gyűrhetőbb"nek látom, mint a Ponton, szerintem a szerzőnek is fájn a szíve Őt elhasználni

Boleslav_ 2010.03.01. 12:08:32

Szeretnék postokat olvasni a Ponton szereléséről!

kicsigonzalez 2010.03.01. 12:11:28

Vedd meg szépen, Zsolti....:)

Suraki 2010.03.01. 12:57:20

Há' mi a franc lenne, meg kell venni.
Nadrágszíj meghúz, kocsi hazajut...már csak a hazacipelésért megéri. :-)
Én a helyedben azért kitennék egy jókora Donate gombot ide a cikkhez, hátha segít. :-D

örökszkeptikus 2010.03.01. 13:01:35

Nincs kétségem afelől, hogy az autót megvetted, a baráti kölcsönt elfogadtad, a családot adósságba verted. Jó döntést hoztál! Mellesleg a világ legnagyobb lúzer főszerkesztője lenne, aki ismerve munkásságod és rajongótáborod nem csapna le azonnal a sztorira, mármint a továbbira.
Értem én, hogy egy Ponton túl menni nem akarsz, mert etikátlannak stb. tartanád, de a közösség segíteni szeretne, a családod pedig feltételezhetően nyaralni.

A következő ideológiával állok elő, ha már írta valaki előttem, akkor elnézést, de nem tudtam minden kommentet végigolvasni.

Megadnál egy bankszámlaszámot, amire mindenki elküldi a maga kis összegét. Nem neked adnánk, de abban segítenénk, hogy egy átmeneti időszakra kicsit nagyobb legyen az anyagi mozgástered. Az összegyűlt pénzmaggal így te gazdálkodhatnál, majd amikor már utolérted magad, akkor az utolsó fillérig eljótékonykodnád az össze pénz. Mondjuk jövőre felújítanál egy játszóteret, kis táblán a nicknevekkel, akik összedobták vagy vennél egy defiblirátort vagy sebességmérőt valamelyik kerületnek (ez csak vicc volt), esetleg segítenél/nénk egy zebrán elütött gyalogosnak a további boldoguláshoz, ő lenne a Belsőség felkaroltja. Így lenyugodnának a kedélyek, mindenki boldog lenne, leginkább az/azok, akiknek segítesz a történet végén.

Azért azzal ugye tisztában vagy, hogy ez a Merci, nem az a Merci, amivel családi nyaralásokat fogtok kivitelezni? Ez persze nem baj, mert örömmel fogjuk olvasni, a felújítását, illetve azt, hogyan vettem a világ végén állólámpapárt.

bokember 2010.03.01. 13:07:11

az írás kiváló. szívből irigylem a mániádat, nekem a szóban forgó összeg néhányszorosa ott áll a bankban és nem csinálok vele semmit. igaz, nekem roppant nyugalmat ad hogy tudom ha kirúgnak is megélek több mint egy évig. ha tetszik nekem ez a mániám.

viszont szerintem ne vedd meg. amit irtál elolvasva egyáltalán nem vagyok biztos benne hogy tényleg ezt a bizonyos svédet szeretnéd. csak már túl sokat küzdöttél érte, kicsit bele is élted magad, nyomoztál (írhatnál krimit is), licitáltál, izgultál ezerrel, aztán elbuktad, most meg mégis összejöhetne.
ha egy szóban foglalnám össze az én "nem"-emet az ez lenne: münster. te írtad - "Egy teli vászontetős Ponton maga lehet a Nirvána." ne add alább, legyen 100% az az álom. várj még, eljön a te pontonod. nehogy úgy kelljen cikket írnod egyszer hogy "hogyan ne vegyünk svédországból vén mercit". ha végképp nem bírsz magaddal menj ki, nézd meg - de elkötelezettség nélkül.

a tisztelt kommentelőknek. megható a hozzáállásotok, az adakozókedvetek, de szerintem rosszat cselekedtek. végre itt egy ember akinek sziklaszilárd elvei vannak, ti pedig minden erővel megpróbáljátok ezt tönkretenni, rávenni őt hogy adja fel őket. ne tegyétek, különösen ne az önös érdeketekből, ti. hogy majd milyen jó cikkek születnek. enélkül is fognak. maximális respekt Csikós Zsoltnak hogy nem fogad el pénzt. aki tényleg segiteni akar az ajánljon fel valami értelmes szivességet, lám azt ő is elfogadja.

bárhogy is döntesz sok sikert hozzá!

ct

ui: nem csak ti túrjátok az orrotok :P

Operator 2010.03.01. 13:12:59

@örökszkeptikus:
Magam részéről annyit tennék hozzá az érveidhez, hogy nem mindenki tud segíteni vontatóautóval, szállás biztosításával, tréler biztosítással és egyéb természetbeni juttatásokkal, amit sokan nagyon kedves módon felajánlottak. Mi, akiknek a fenti dolgokból nincs, mi is szeretnénk segíteni, hozzájárulni, részesének lenni, együtt örülni, sajátunknak érezni, a kis táblán szerepelni, büszkének lenni, unokáinknak mesélni...
Ezt a néhány ezer HUF-os felajánlással érhetjük el.
Szóval Zsolt, tegyél jót velünk. Fogadd el :))

trakee 2010.03.01. 13:13:51

Zsolt! Várom nagyon a traktoros posztot! Nagyon-nagyon! Pláne, ha kis piros osztrákról is lesz benn szó! Hátha még többet megtudok arról, mi is áll az udvarba...

Persze a Merciről szóló írást is szívesen olvasnám, de ugye erről nem nekem kell döntenem... És nem is a kedves olvasóknak, bár már megtették volna...

R. · http://macskanyelv.freeblog.hu 2010.03.01. 13:30:47

vedd meg, vedd meg, vedd meg!
egy ilyet nem szabad kihagyni!

Vhornet 2010.03.01. 13:42:02

Ha nem veszed meg egész életedben bánni fogod! Egy ilyen vas már nem lesz olcsóbb! És ha nem jön be, minimum ennyiért ki tudsz belőle szállni! Te gazdagabb leszel egy kalanddal, mi pedig egy pár értékes poszttal!

thetriggerhappy 2010.03.01. 13:45:45

@Csikós Zsolt:

:-) értem én. eljött az a szint, ahol már magadat szugerálod, hogy ez igenis egy racionális döntés és voltaképpen nem csinálsz mást, mint befektetsz.
szerintem ne tökölj. ha nagyon viszket, vedd meg! én nem tenném, de ez téged nem kell, hogy érdekeljen.
az hiteles-új autóról osztom a véleményedet, éppen ezért gondolom, hogy mindeki addig nyújtózkodjon, amíg a takaró ér, legyen szó napi használatban lévő új suzukiról, vagy költséges hobbiról.

FAStra 2010.03.01. 13:49:18

Vagy Ponton, vagy semmi!
Hozd!

lanciabacci 2010.03.01. 14:01:57

Hát, nekem az a véleményem, hogy nem csak saját magad, de az eladó, a barátaid és a fórumos törzsközönséged miatt is az előzmények és felajánlások után már csak egyetlen alternatívád maradt: megvenni azt az öreg Mercit, akármilyen is. Különben örökre papírkutya maradsz, indokold bámivel is.

De szerintem is megérné.

CSÖRR-CSI££ 2010.03.01. 14:04:52

@bokember:

Hát, igen. Valahogy így van ez.
A fene se tuggya (racionálisan én sem látom tisztán), de valahogy ez az "összedobjuk az árát és élvezzük a jó posztokat" valahol sántít.
Vagy, ha egy "tékozló milliomos, aki két pár fuszekliért is Rolls-szal megy a teszkóba" megvenné ajándékba, mert ő is imádja a régi Merciket és a Csikós-posztokat.
Így már nem lenne "olyan".
A Zsolti sohasem érezhetné igazán a sajátjának, amivel azt csinál, amit akar, ellenben mindenki más igen.

Az egésznek éppen a lényege veszne el: az a "varázsa", amit nehéz leírni, megfogalmazni, akárcsak a szerelmet.
Ha az élet hozza, és küzdeni is kell érte, akkor szép és értékes, de ha megvesszük kilóra, mert fussa rá, akkor valóban csak "húst" kapunk (meg bőrt, hajat, körmöket). Van akinek az ilyesmit nem veszi be a gyomra.

Az "idősebbek" (LOL) -akik a hetvenes években jártak általánosba, talán még emlékeznek azokra a farsangokra, ahol az egészet belengte valami furcsa misztikum, egy érzés, amit nagyon szerettünk. Ennek egyik fő komponense a büfének kialakított rész volt, ahová belépve rögtön megcsapott azoknak a szendvicseknek az az illata, ami maga volt a csoda, amit csak akkor és csak ott éreztünk, pedig amúgy otthon is elő lehetett /volna/ állítani. (szelet kenyéren vaj, szalámi, csemegeubi, 1-2 szelet főtt tojás, 1-2 pötty pirosarany).
Aztán egyszer bekerültem a szendvicskészítő csapatba. Nem mekdonác volt, ahol kirúgnak, ha bekapsz belőle valamit, hanem nyugodtan tömhettük magunkba, de fura módon nem tettük.
2-3 darab lement azért, persze, de a misztikuma sehol nem volt. Nem is nagyon értettük, hogy mi volt az az addiktív komponens, ami korábban úgy megfogott, illetve, hogy hol ronthattuk el.

Ma már tudom, hogy a főtt tojás adta bele azt, amitől olyan jellegzetes illat terjengett, hogy nem lehetett nem venni belőle, viszont pénzünk az nagyon kevés volt, úgyhogy minden megszerzett darab mennyei kincsnek számított. Ellenben, amikor rá voltunk szabadulva, már nem nyújtotta azt az élményt.

Szerintem ezt érzi a Zsolti is, és ezért nem fogad el anyagi jellegű felajánlásokat.

Zsit (nyau és rémizé) · http://ittanyugatihatarszelen.blog.hu 2010.03.01. 14:06:42

@Operator:
Ez pontosan így van, negatív diszkrimináció a garázzsal, trélerrel, svéd szállással nem rendelkezők felé :)
Amúgy én például nagyon szívesen lemosom a karosszériát, vagy fényesítem a lökhárítót (ha már a természetbeni támogatást elfogadja ez a nagymarha) :))

Llama 2010.03.01. 14:10:45

@Csikós Zsolt: Ebbe már én is úgy beleéltem magam, hogy hirtelen nem is tudok tovább dolgozni nyugodtan. Pedig csak ebéd utánra szántam gyenge lazításnak! Jól vedd meg a gépet, ha már ennyi segítőkész ember van körülötted. Meg azért szivesen is olvasnám a további kalandokat. Ez így olyan, mint egy jó film, aminek egyszerűen nincsen vége. Hajrá!

Rocko- 2010.03.01. 14:31:35

@GYUSZI BACSI: sok minden egészséges. de baleset szempontjából majdnem ugyanott vagyunk.

@Shadowbull: hű őő igen, csak ugye mostansg eléggé kapálódznak a sötétzöldek hogy bicikli hú meg ha, ez hozaz el a széndioxid kánaánt. csak éppen a biztonságot felejtik ki.
ha már párhuzam, ugye.

amatőr 2010.03.01. 14:33:29

Csik, a törzsolvasóid nem adják fel :)
Még mindig jönnek a felajánlások az index fórumba, már majdnem 350000 Forintnál jár a végösszeg.

bano1 2010.03.01. 14:46:52

Winkler átvághatná a gordiuszi csomót azzal, hogy a TC a várható cikkek reményében kicsit megtámogatja a projektet... ;-)

CSÖRR-CSI££ 2010.03.01. 15:09:18

Érdekes, hogy milyen sokunkban ott lappang az OT-fan.:)))
A kommentekből és a szerkesztőségben a kollégák pozitív hozzáállásából ez egyértelműen kiderül. Belőlem is azt hozta ki a cikk, hogy: "MEG KŐ AZT VENNI"!

Viszont ne felejtsük el, hogy az oldtájmeres azért az élményért igen sokat szív is cserébe (lásd szerelős posztok), tehát igen keményen "veri a csalánt a micsodájával", és ez jó neki.
Viszont, ha mi forszírozzuk ezt a dolgot (akár még anyagilag is megtámogatva), onnantól kezdve annak a "bizonyosnak" a nyele már a mi kezünkbe kerül, és így már nem biztos, hogy a Zsolti is annyira élvezné, mint mi!

biturbo s - félázsiai bunkó állat · http://oldfordworks.blog.hu 2010.03.01. 15:11:02

Szuper cikk, svéd pontont Zsoltnak! Roadmovie-t, roadstory-t, szerelőblogot...

Figyejjémmá 2010.03.01. 15:25:25

@Csikós Zsolt:
Zsolti Báttyám!
Akkor elmesélek neked egy történetet. Se jogsim, se semmim sem nem volt. de vettünk asszonynak ótót, és naponta sasoljuk az oldalt, van-e új csikós poszt.
Egy.
Baszki, miattad lett jogsim, (32 évesen )belebuzultam az autókba, ( most nézzetek elmebetegnek, Suzuki samurait akarok, de nagyon, és műszakival) kettő, mi az, hogy etikátlan lenne elfogadni?!!!
Akkor lenne etikátlan, ha te itt nyomnád, hogy de kéne, de nyomor..
Baszki Zsóti!
Te szerettetted meg velem a 4 kerekü állatokat!
És közben ellopták a motorjaim, robogóimat, amig a posztjaidat olvastam! Szóval!
Vagy elfogadod a közösség felajánlását, vagy egyszerüen akkor te nem leszel az a Csiki, aki a szememben vagy. És igen első postom, eddig csak olvastam, de örömmel és türelmetlenül vártam az uj írásaid. Beregeltem, és nem érdekel. ha nem fogadod el, akkor bele tömjük a postaládádba!
Te nem egy egyszerü fazon vagy. Tisztellek, becsüllek. De! Megtanitottad a népet a régi értékek szeretetére, illetve arra, hogy az öreg vasak többek need for speed gépeknél, családapa, és mellette autóbuzeráns vagy, egy csodálatos feleséggel, két aranyos törpével, akit minden autóbuzerens, továbbá akit azzá tettél, legnagyobb kivánsága lehet.
Kérlek fogadd el amit ez a közösség összedob! Ez nem adomány. Ez az eddigi munkád elismerése.
Vedd úgy, hogy ez az online autós oscar, és te nyerted. Sok magazint, online szart olvastam. Semmit sem ér. Csiki! Ez a te autós jutalmad az olvasóktol, nem illik visszautasítani! Ez nem a ki mit és mennyit ad. Egyszerüen szeretünk bazeg, ( Bazeg, LOL ) ÉS sok embernek adtál erőt, illetve indittatást. Süt belőled az autószeretet, a stilusod utánozhatatlan. Értem én, hogy kényelmetlen, de hidd el, nem azért adjuk mert villantás, meg mert ez de menő. Nem. Egyszerüen azért, mert megérdemled, mert te is rengeteg dolgot adtál nekünk, ami anyagilag kifejezhetetlen. Hétvégi Csikós post kávéval. Megfizethetetlen.. Több ilyen autós ujságírót kivánok kis hazánknak, mert erről szól az írás, és a fanatizmusod is mindenkit lehengerel.
Csiki! Kérlek fogadd el. Részemröl szerény 3ezer pénz, és kérem nyilvántartásba venni, továbbá számlaszámot utalás céljábol megadni!

biturbo s - félázsiai bunkó állat · http://oldfordworks.blog.hu 2010.03.01. 15:25:57

Én úgy gondolom, úgy adom ki a pénzt, hogy nem várok el érte elszámolást. Másképp valszeg nem is lehet.

Shadowbull 2010.03.01. 15:42:14

Es mi lenne, ha a Csikos irna egy konyvet errol az elmenyrol?

en tokeletesen megertem, ha nem akar penzt beszedni, annak valoban egy picit lejmolos szaga van, megha mindenki tenyleg joszandekkal adna is.

De egy konyvet errol a tortenetrol szivesen megvennek. A Csikos meg eleve egy nagy tehetseg, olvasmanyosan, erdekesen szorakoztatoan ir.

oke, ez a bevetel eleg bizonytalan meg utolag is jonne, de akkor is viszahozna valamit.

sb

2-More 2010.03.01. 15:42:37

@Tie:

Ismert előttem hogy milyen ródmúvi lenne, te eb :D Végigzabálnátok minden krimót a Jahnoval kézzel, és a végére a jósiten se tudná eldöteni hogy horrort néz e vagy valami beteg gonzopornót.

Dzso_bácsi 2010.03.01. 15:49:39

mercedes-190.autobazar.eu/20-id1376067.html
Nem "olyan" állapotú, nem annyiért, de nem is olyan messziröl...
Monnyuk én nem értek hozzá

tschyllagh 2010.03.01. 15:49:58

@amatőr: bocs, lemaradtam a kommenteknél, hol van az a fórum?

sargarigo 2010.03.01. 16:48:01

Picsába,most elkezdttem merciket nézegetni,EZ FERTŐZZZZZZZZ!!

körbezártvillám 2010.03.01. 16:53:41

Baszki írtad hogy hosszú, de ennyire... El akar válni az asszony. Javaslom fejezd be a karriered mert nem tudom hány család esik szét a cikkeid nyomán :).

Direktor 2010.03.01. 17:10:51

Reméltem, hogy mostanáig megszületik a megoldás a merci elhozatalára és le vagyok lombozva attól, hogy nem sikerült előre lépni! Nincs valakinek egy svéd nagybácsija a közelben?

4.0v6 2010.03.01. 17:16:31

Csikós Úr nem teljesen normális. De én sem. Imádom a stílusát. Még még, még

Figyejjémmá 2010.03.01. 17:22:29

@4.0v6:
Csikós úr teljesen nem normális, és meg meri tenni amit mi nem. (mindezek mellett kegyetlen jól ír, vagyis áttolja azt amit egy masinafüggő érezhet), ezért szeretjük.
Na meg a merés mögött ott a család, akiknél jobbat autóbuzerátor nem is kivánhat.

sikegy 2010.03.01. 17:54:10

Te Zsolti! Azért nem jár egy kis negyedéves bónusz hogy összehoztál 1 nap alatt majdnem 1000 kommentet egy Belsőség cikkel ;)? Ha ezen múlik valami még írok ide vagy 150 kommentet és akkor nem pénzt adunk hanem közvetve segítünk egy kis kiegészítéshez.

Amúgy meg ha jól olvasok a sorok között már van is 3 szponzor az oda-vissza úthoz? :) Egy hasonló cikksorozat azért kijöhet mint a Dension-túrából...
Nézünk elébe... :)

Csokis · http://csokis.blog.hu 2010.03.01. 17:56:31

@sikegy: Küldd el ezt a levelet 43 példányban és billgéc kioszt hárommillijó dollárt az éhező afrikai gyerekek közt? Ha nem küldöd, egy szívtelen alak vagy, és különben is holnap meg fog dögleni a macskád. :-)

Phrascarica 2010.03.01. 18:02:31

@gab74: ez valóban kívánatos!

Phrascarica 2010.03.01. 18:14:46

@Shadowbull: e-formában is érdekes lehetne az a könyv, nem kellene feltétlenül papír alapon, lehetne árulni az egyik ingyenes internetes árverésen!

sikegy 2010.03.01. 18:18:20

jah hát nem spam-özönre gondoltam csakhát ez is a látogatottság és az olvasottság mérőfoka :)

Dennis01 2010.03.01. 18:22:59

@GYUSZI BACSI: Te hulye vagy baratom, normalis sebessegnel es uresebb mellekutcakon a gyerek szankoval valo huzasa egy maradando elmeny a gyerek szamara. Honnan tudom? Apam huzigalt engem eleget a Taunusaval, imadtam. Ures mellekutcakon szep lassan huzott, soha nem felejtem el.
Lehet, hogy a kovetkezo hoeseskor rabeszelem fatert, ismeteljuk meg a mutatvanyt... :)

awsedrftg 2010.03.01. 18:33:49

Csikós Zsolti cikkei jók!
A ponton megvásárlása nélkül is jók lesznek ezután is! Aki eddig olvasta őket ezután is fogja.(ergo TC-nek nem érdeke....viszont valami e-mail értesítő az újabb cikkek megjelenéséről jó lenne....)

A ponton megvásárlása magánügy, de már megérte meg se venni, csak küzdeni érte.....:-)
Nekem a küzdés, az eközben felmutatott, elért eredmények, értékek (családi béke, megbeszélés, egyetértés....) sokkal fontosabbnak tűnnek. Ezekhez az értékekhez az is hozzátartozik, hogy ilyesmiért nem fogadunk el pénzbeli adományt. Ettől lesz az író nem csak jó tollforgató, hanem hiteles és példaértékű Ember is. Ilyenekre pedig nagyon szükségünk van!!!! (szerintem)
Ezért nem kell erőltetni a pénzbeli adakozósdit, mert ez szerintem egyfajta fölösleges (kí-)sértés számára.
Minden egyéb elismerés, támogatás viszont valószínű (ha jól gondolom) jólesik neki, ezért is írok most. Elolvastam tegnap reggel a cikket (még csak 14 hozzászólás volt!), majd tegnap és ma az összes többit......(most 827-nél tart, valószínű rekord...).
Szerintem Csikós úr el tudja dönteni, hogy meg kell-e venni vagy nem a kocsit! Bízzátok rá, helyesen fog dönteni, nem kell se pro, se kontra noszogatni, van neki ezzel így is elég baja!! :-)
Én a részemről sok sikert kívánok neki és várom a további cikkeit bármiről! :-)

calamites 2010.03.01. 18:44:28

megkérdezhetem hogy áll az ügy?

mert tegnap délután este óta nem olvastam kommenteket, de szeretném tudni mit mondtak a többiek ma délelőtt pl TC gyűlésen

Suttora 2010.03.01. 18:56:22

Gyerekek, 838 komment és még senki nem esett neki úgy igazából senkinek? :D

Ronin_ 2010.03.01. 19:04:32

@Suttora: Dehogynem, én, anyának, este.
De az nem ide tartozik:-)

MVMV 2010.03.01. 19:05:14

Sok dologban egyetértek a Csikós Zsolttal, és tényleg tetszik a hozzáállása a szakmájához, meg az élethez úgy általában , tényleg példaértékű, irigylésre méltó az egész család.

Ugyanakkor nagyon remélem, hogy ezt a "no ABS no para" álláspontját egy legalább egy olyan hosszú posztban majd kifejti egyszer, mint amilyenben a félszemű lámpákkal foglalkozott.

Úgy tűnik többen nem értjük, de az esélyt szeretném neki megadni, hogy az olvasmányos stílusában meggyőzzön :)

Garp 2010.03.01. 19:26:27

@calamites: így, ahogy mondod.

@Csikós Zsolt: értem én, de leszarom!

@ommm: Kérlek, beszélj a Winklerrel. Gondolom, a cikkekhez készített fotók a TC tulajdona, de nem lehetne a Csikós által készített fotókból sorszámozott sorozatot kiadni, emberünk szingózza valami szépenfogó aranytollal? Aztán a limitált széria akár a TC-boltban, akár vaterán darabonként megvásárolható. Ha akarom, megveszem (Igen-igen-igen) és ezzel támogatom a Ponton-építést. Izé vásárlást. az egyenrangúság végett ugynazet meg lehet tenni a többi kollegával, hogy hova megy a lóvé mindig meg lehet jelölni. Valami autós jótékonyságra pl.

Figyejjémmá 2010.03.01. 19:35:30

Na akkor neki esek valakinek. Gyuszi bácsi! Hogy az anyám bal hónaljának fékezéskor kialakuló tömör tüszőjében jön ide az ütközéses balesetvédelmes kurvaanyámkinja????!! Veterán vas, de a nyakam tesezm rá, jobban véd, mint a mai adokrácsillagotüzletialapon gépek, továbbá: Kiazapámpkasza megy bele balesetközeli vagy veszélyes szituba egy életem álma géppel?
Kapj már a fejedhez és ne fikázz. Csiki bácsi írt már cikket, hogy motoros miatt leállt.. Akkor mi a farkamrol dalolsz? Ez nem csillag függő. ez csak vezetéstechnika, mentalitás, hozzáállás. (persze lehetnek barmok). neked hiába lesz 900 csillagos eurotökömbojtod, ha azt hiszed az megvéd. nem az véd meg. A mentalitás, a rutin, a hozzáállás.
És tudod mit? vigye A pontonon a törpéket, tutira lesz nekik törpeülés, de nem egy faszomótó ebbe ugysemleszbaj tulaj lesz, ,mert nem tudom lejött-e, de neki a család az első..
Te igenértelmeznitudó okostojás.
ha meg neadjisten a közlekedőtárs a barom, akkor csak a szerencse , a rutin, és a jóisten ment meg, de nem a papiron 900 csillag.

fatman94 2010.03.01. 19:46:25

Hajrá Zsolt, csak drukkolni tudok!
A vasárnap reggeli Csikósposztot valóban semmi sem pótolhatja.De úgy látom, ezzel a többiek is így vannak... Keresettel nem rendelkezvén csak szimpátiámról tudlak biztosítani, még egyszer,hajrá!

Figyejjémmá 2010.03.01. 19:52:43

CSIKÓS FOR PRESIDENT!!! bazz minnyá választás! Végre lehetne normális politikusunk! :D
aztán államilag meg vennénk neki öreg vasakat, és kalapálhatná, meg posztolna. Ez legalább nem kidobott pénz, és látszana.
aqrwaéletbe.
Erre menjen a befizetett adóm, ezt látom és élvezem.
UFF Beszéltem.

Alf (törölt) 2010.03.01. 19:53:50

hú, hogy bánhatja már, hogy megírta a cikket :)

bopat 2010.03.01. 19:57:53

@örökszkeptikus:

Nem roszz ötlet.

Zsolt
Ismerem az ebayes élményeket, én is 2 hete mentem át egy ilyen meghatározó liciten, annyi különbséggel, hogy megnyertem a licitet, már útban van hazafelé.

Vedd meg a Mercit és írj nekünk, ne is gondolkozz ezen. Én is hozzájárulok, és fontold meg örökszkeptikus ötletét.

Dennis01 2010.03.01. 20:00:10

@Garp: Szevasz!
Hat neked meg van mar az alom-jargany?? :)

Figyejjémmá 2010.03.01. 20:13:20

@Alf:
Szerintem is-is.
Úgy érzem, neki is lejön az, hogy sokan csak kisagyban, de ott is valahol nagyon elrejtve vagyunk Csikószsoltik, de ilyenkor előjön.
ÉS asszem az összes olvasó, kivéve a fotelninja, szájkaratés, karakterharcos, megmondomamaszkooltipcimemmögül mostregeltembeszólok szamurájokat kivéve Csiki mellett van.
De ez kicsit durva is, és itt megértem Zsoltit. Ez az ő kattanása, ebböl lett egy poszt, és ebböl lett egy mozgalom.
Mert a zsolti kattanásai azok egyeznek a vágyainkkal, és ha csak egy kicsit is, akkor szeretnénk hozzájárulni.
ÉS akkor innen Csikihez szólok:

Szóval ..Csiki! Ez nem adomány! Ezt vedd úgy, hogy sok száz/ezer olvasó álmát teljesíted, akiknek egyébként nem lenne lehetősége erre! Kérlek, ne utasíts vissza minket!Tedd meg azt, amit sokan nem merünk/vagy nem tehettük meg! ÉS fogadd el, hogy ez már nem csak a te álmod, hiszen sok-sok emberben elültetted ezt a betegesnek is nevezhető öregautó legó nevü kurvaidegesitő, ámde kegyetlenül szép és rengeteg örömet okozó játékot, és ha már oly sokan nem engedhetjük meg magunknak, de hagyd, hogy mégis részesei legyünk egy álom megvalósulásának. Hidd el, ez nem erkölcstelen. ez a leg magasztosabb dolog. Olvasók ezreinek álmát válthatod valóra, akiknek nem tellene rá, de így kicsit részesei a projectnek, és annak az embernek adják, aki tényleg megérdemli.
U.I:
Ha nem veszed át, akkor 4 ukrán pénzkihajtó viszi el Katinak, és kénytelen lesz elfogadni!

Rocko- 2010.03.01. 20:30:59

@sikegy: csak hogy egy fillért se kap ezért Csik.

megszaLott · http://img23.imageshack.us/img23/6862/25ih.jpg 2010.03.01. 20:33:29

Vedd meg Csík! Esküszöm, ha megveszed, én is pótolok bele. Küldök 10 eurót a PayPal-edre. Csak hogy majd olvashassak róla:)
Na ki van még velem?

Figyejjémmá 2010.03.01. 20:39:03

@Rocko-: Ez a baj. Csiknak simán járna egy autós nobel dij, pedig én autos analfabéla vagyok. Mellesleg: Asszem megkapharná azt a tc-TOL, HOGY BAZZEGVEDDMEGTÁMOGATUNK!

Allterrain 2010.03.01. 20:41:03

Nem tudom írta e már valaki, de nem lehetséges, hogy az autó már itthon van?:P :)
Mindegy egyébként. Drukkolok a beteljesedésért, és bízok az eljövendő remek írásokban. Ha lehet támogatni az ügyet anyagilag akkor fogom!:)

Dennis01 2010.03.01. 20:44:08

@megszaLott: Ha tenyleg megveszi, es jo sokat ir Pontonrol, ERA-rol es a Zold Allolampasrol, en is beszallok egy £10-essel. :)

pink75 2010.03.01. 20:53:18

gyuszi bácsi, jó kedvem van, mert a szomszéddal éppen túl vagyunk egy kerítést két oldalról megtámogató pálinkázáson, úgyhogy keblemre!
A teszt 17 évvel ezelőtti, link hadd ne legyen, és ford granada '82 (mi más) vs 34 másik autó, köztük a w140. Jó, 17 év, mis-más, de a lényeget nem érinti, az autógyártók, tudtommal, azóta sem váltak non-profit szociális közintézményekké.
Inkább lettek biztosítási ügynökségek (de ha Önt elüti a vonat, mit eszik az Ön kétéves ártatlan kis tündibündi gyereke?), a rémületet létszükségletként megélők nagy-nagy örömére és bukszájuk ürítésére.
Stb-stb. Mindenkinek virágos jó éjt

pink75 2010.03.01. 20:54:45

@Allterrain: én úgy sejtem, itthon van már. A vasárnap esti levél óta eltelt egy hét.

amatőr 2010.03.01. 20:55:38

mindjárt 370 kHUF, csak szólok :)

Csik, kérlek fogadd el, ugye nem fém százasokban kéred az íróasztalod maradék kevéske szabad felületére...

mlt3 (törölt) 2010.03.01. 20:55:57

@pink75: "Amikor egy töréstesztre beneveznek egy használt autót, aminek a gyártását 8 éve abbahagyták,és az leveri az új S-osztályt, akkor mondhatsz bármit."

Mutass nehany ilyet, professzor ur.

dr.oid 2010.03.01. 20:56:00

Sehr geehrter Herr Tschikosh-HauptRedaktorDirektor!

Wir wünschen viel Glück für Ihre Mission! Und Gratulation zum neuen Kommentweltrekord!

Remeljuk nem foknak sok vergodni a donteshozas miatt.

Mit freundlichen Grüßen

Jürgen Schremmp, Dieter Zetsche, und die Board of Trustees of the Daimler A.G.

Figyejjémmá 2010.03.01. 21:07:48

@dr.oid: Aztatat irja d bele, hogy : Rippenrohrspeisewasservorwärmer,
mert ez egy nagyon nehéz szó, szótárban sem van benne, és aztatat jelenti, hogy bordáscsöves tápvízelőmelegítő, ezzel is növelve a szakmai tekintéjjjtetet. :D éS ha neaggyisten ez köll utközben ami javithat a PONTON, akko ez fontosch! :)

salis 2010.03.01. 21:12:19

Végig olvastam a cikket, Csikós Úr hozta a formát, de a csattanó, az csodás! Hajrá Zsolt,hajrá Domsjö!!!!!

Garp 2010.03.01. 21:15:33

@Dennis01: ne is mondd, a tag aszonta inkébb megtartja felújítani. Szerintem ott fog elrohadni szerencsétlen, ahol van. Mmint a kocsi, tulajért nem lenne kár.
Olvasod az új postot amúgy a címlapon? :)

nabazzmeg 2010.03.01. 21:22:02

@Csikós Zsolt: igen, pontosan így vagyok a dolgokkal én is. Igaz az enyémek azért nem ilyen öregek - de ez is csak az asszony miatt van ő nem bízik az öreg vasakban - szóval 10 meg 12 évesek, japán és olasz, de mindkettőt én javítom bármi legyen is velük. Igaz ami igaz, igyekszünk megvigyázni őket és mindig fedél van a fejük felett.
Minél több új autót látok - bár azoktól sem félek, simán beléjük nyúlok, és még egyet sem rontottam el, de pl. hidegben azért lutri a sok műanyag miatt akár egy rendszámtábla-világítás javítása is- annál inkább fordulok az öreg vasak felé.

Shadowbull 2010.03.01. 21:52:37

@phrascarica: hat, en eleg regimodi vagyok, nekem a konyv az ki van nyomtatva.

sb

Mercedesantiq 2010.03.01. 22:13:19

Jó kis gép, én még többet is adnák érte.
Lehet rádlicitálok az ipsénél, ha még meg lehet találni a neten.
Nem is értem hogy lehet valaki ekkora pancser, hogy szétkürtöli az ország legolvasottabb autós portálján a többi autóbuzinak az ekkora még el nem adott erekjét, amit még maga sem tud rendesen elhozni, ha nekem nem, másnak is sikerülhet előbb elhozni, rendes tréleres szállítással, és az eladó is inkább adja el normálisabb összegért, normális szállítással a családi erekjéjét. -.-

ram1 2010.03.01. 22:29:19

Bevallom férfiasan utóbbi időben már kezdtem hűtlen lenni a Totalcarhoz ,de ez a Ponton sztori MINDENT VISZ!!!A legjobbakat kívánom hozzá ,teljesen át tudom érezni a használtautós oldalak végeláthatatlan böngészését ,meg a vad licitálásokat, már lelőtték a poént de Csikós úrnak pártot kéne alapítania az országnak tuti több mint 5%-a autóbuzi...

pink75 2010.03.01. 22:31:34

@mlt3: olvass, nagyképű majom

mlt3 (törölt) 2010.03.01. 23:36:42

@pink75: Olvasnek, ha kegyeskednel linket adni. Elfogytak az ervek?

mlt3 (törölt) 2010.03.01. 23:37:48

@Shadowbull: A nyomtatott konyvnek sajnos nincs search funkcioja.

Racing9 2010.03.01. 23:57:43

Gúte rájze, májn frojnd!

4TYRES 2010.03.02. 02:21:56

@Shadowbull: Ezzel egyetértek. A könyv szerintem is jó ötlet. Ha Csikós Zsolt a 4b-ből adományként nem fogadja el a pénzt, akkor a korábbi felajánlásomat vegyétek úgy, hogy megelőlegeztem a könyvet. Dedikált példányt kérek! ;)
Ki tart velem?

Shadowbull 2010.03.02. 08:08:17

@mlt3: aminek van, az nem konyv. az fajl.

A konyvet kezbe lehet venni, van sulya, tapintasa, illata, fel lehet tenni a polcra, lehet olvasni mindenhol.

sb

mlt3 (törölt) 2010.03.02. 08:58:47

@Shadowbull: Meg egy emberesebb szakkonyv van van 2 kilo, amibol en nem fogok 5 darabot hurcolaszni. Egy SD-kartyara viszont boven rafernek. Szerintem mondjon le mindenki, aki 2010ben a kibaszott konyvebe nem kepes egy szaros kodot nyomtatni, amivel a megvasarolt konyv elektronikus masolatat letolthetem a kiado webodalarol.

GGG77 2010.03.02. 09:14:16

A könyv nagyon jó ötlet!

halló figyel valaki? 2010.03.02. 09:14:49

@Csokis,
Korábbi bejegyzésem kapcsán tegyél fel a gyűjtőoldalra 5 EFt-ot, köszi, bocs, de oda nincs loginem.

Sütő Zsolt · http://autonews.blog.hu/ 2010.03.02. 17:19:20

Hu, végigolvastam pedig nagyon hosszú volt, és még rabszolgának sem kellettem nektek. Zsolti, te még nálam is nagyobb megszállott vagy, pedig ilyeneket ritkán hord a Föld a hátán.

voszi 2010.03.02. 18:20:14

sztem megmozdít minden autóbuzi szívében vmit ez a cikk/történet! hajrá, hajrá, hozzátok el a vén rozmárt!

AD 2010.03.03. 20:38:54

síbeda - Schiebedach :-D
ez kurvajó így magyarul:-D

Frau Rindfleisch 2010.03.05. 13:24:29

Érdekes, az az állítólagos "Báléban" készült kép (olasz nevén: Valle) mintha inkább Vodnjanban készült volna a főtéren.

mozigepesz 2010.03.06. 23:43:12

Jól láttam a "Ponton és Impala Bagdadban, negyven évvel ezelőtt" fotón balra fenn egy SKODA embléma?

Frick László Emlékzenekar 2010.03.09. 05:15:22

@mozigepesz: A Skoda már Julio Cortázar korszakos A déli autópálya c novellájában francia dugóban) szerepel, banális látvány volt a bécsi utcákon az 50-es-70-es években. Az olcsó és jó autó (kb ma Dacia Logan) kategóriája volt, de pl többet birt, mint a Renault... Az 1962-ben a magyar elit számára osztogatott renault-k kb 6 év alatt nullázódtak ronccsá, azért egy Octavia tovább állta..

alexander77 · http://www.lefolyo.hu 2011.03.09. 18:15:46

nagyon jó tetszik. a bagdadinál régi sokad embléma és itt ott villantak volvok is

Pufibá 2015.04.05. 14:20:59

Csík,ne vedd meg!
:-(

dhrbikes 2015.04.06. 11:30:45

@Pufibá: 25000 euro körül van egy kb. olyan szinten felújított mint Zsolté. Szerintem érdemes volt megvennie, de érdemes lenne talán eladni és venni egy olcsóbb régi autót, ami tudja azt, hogy elviszi őket nyaralni és visszahozza, közben pedig nem kapnak agybajt attól, hogy valaki meghúzhatja.

Rocko- 2016.05.21. 13:34:39

Csik, ne vedd meg.
újítsd fel a Pukit, közben cserélsz 3* motort, elfogyasztasz 2 alfát, és a Szoborral utaztok Európában.
és boldog leszel.
süti beállítások módosítása