A Panda elment, ezzel teljes lett a káosz...

  2010. október 31. - Csikós Zsolt Címkék: totalcar flotta panda fiat daihatsu

A szerzőről még nincs információ feltöltve!

A szerző még nem publikált a Totalcaron

Öt gang az állólámpában!
2015-07-19 07:25:12

Annyira régóta van hosszú ötödik (hatodik, hetedik és nyolcadik) az autóinkban, hogy már csak a veteránosok

Totalcar a Múzeumok Éjszakáján!
2015-06-18 08:03:55

Ez most más lesz. Most mi állítunk ki autókat, s várjuk, hogy jöjjenek a nézők, lehetőleg jó sokan. Volt

Szép autót keresünk!
2015-06-08 17:52:23

A folyóvizek élővilága után a Totalcar most a kultúra irányába evez: kivesszük a részünket a Múzeumok

Bent a kövület-Pio!
2015-06-02 16:00:17

Ráment egy csomó idő a hétvégéből, de az a pár Pioneer hangfal (cirka 1979), amit idestova másfél éve

Annyi érdekes autó van a világon - az élet pedig túl rövid ahhoz, hogy leragadjunk egynél." - ismeretlen kínai filozófus gondolata a XIII. sz. közepéről.

Nem, nem a Mercikről lesz szó, nem is a motorjaimról. A Panda most a sztár, ezennel utoljára talán. Öreg kicsi Fiatom egy ideje már tényleg csak érzelemből lézengett a családban. Régebben kitaláltam, hogy két, korosodó Mercedes mellé kell egy szervizkocsi is, ezért maradt nálunk, amikor megvettem Erát. Nem is volt baj. S éppen e filozófia mentén tavaly novemberben le is vizsgáztattam, hogy működjön, ha kell.

Simán letagadhatott volna három évet

Végül ez jó húzásnak bizonyult, mert szinte rögtön utána SOS be kellett vetnünk a kicsikét, amikor a Merci motorjába véletlenül váltóolajat tettem Karesznál, és emiatt két nappal később, a mínusz ezer fokban alig bírta átforgatni az önindító, beröffenteni meg végképp nem tudta. A Kati autója akkor épp a Karesznál volt valami szerelésen, ezért járt ő az én kocsimmal, tehát Pandával mentettem őt is, a Mercit is a budakalászi önkormányzat parkolójából, ahol együttesen elakadtak. Halálos szükség volt Pandácskára hirtelen.

Lelkesen segített, egyem a kis szívét. És ne feledjük, egy sok százezer kilométert futott, filléres tucatautónak szánt, 28. évébe lépő pici kocsiról van szó, amit mindenki lesajnál, hogy milyen pocsék, meg hogy két év után elpusztult mind. Hát ez nem. Pedig egy autóval kevés rosszabbat lehet tenni, mint hogy kint parkoltatjuk, és havonta, másfél havonta mozgunk vele. Hosszabb állás után mindig borzalmasan nehéz volt beindítani, de ha már ment, mindig, mindene működött, duda, ablaktörlő, fék, lámpa, ajtózár – ahogy kell.

De azért nagyon fáradt volt már. Elkezdett repedni az oldalán a kitt. Amikor a tanítónőtől vettem Szentesen, már akkor is láttam, hogy van rajta matéria vastagon, de nem volt drága, szemet hunytam a dolog felett, mert akartam a dupla vászontetőt. A motor sosem volt a topon, mindig kajálta az olajat, aztán amikor egy nyáron át elég sokat zúztam vele pályán, elment kicsit az olajnyomás is. Alapjáraton elkezdett pislákolni a lámpa, ajvé, ajvé. Belement egy doboz Finis (amennyit maximum szabad lenne beletenni egy ekkora motorba). Aztán meg még egy. Valamit javult, nem sokat.

Panda az áruhordó szerepben

Nem hittem, hogy érdemes felújítani ezt a motort, csak ezért követtem el ilyen szörnyűséget. De kérem, ha szeretik az autójukat, önök soha nem tegyenek hasonló módon. Viszont annyi ilyen, 127-esből, Marbellából, Cinquecentóból, Ibizából, Pandából, Unóból származó 899-903 köbcentis blokk van bontókban, hogy nem éri meg a vesződséget. Megy, amíg megy, ha kikönyököl, akkor legalább megtudtam, mennyit bír az elpusztíthatatlan, nyomórudas, öreg Fiat-blokk.

Sose tudtam meg. Használtam úgy, abban az állapotban, füstölve, olajnyomástalanul, finisezve. Volt velünk Villányban 2008-ban, új autókat követve a kanyargós utakon szilveszterkor, tavaly télen is eléggé be lett fogva, közben is szállított ezt-azt, pláne, amikor Erát, a kombi Mercit elkezdtem gatyába rázni, és sokat volt szétdöntve a Karesznál.

Aztán tavasszal felújították az utcánkat, el kellett parkolnom a szomszéd háztömbhöz. Egy hetet állt ott. Amíg dekkolt, számkivetetten, jól megnyomták a hátulját. Addig hibátlan volt. Természetesen betétlap-, névjegy- és húszezres bankóköteg-hegyek vártak a szélvédő alatt, rúzsnyomos bocsánatkérő levelek kíséretében. Ebből a levél igaz. Egy csomó falevél, az…

Kösz a betétlapot, haver! Máskor pisáld is le...

Káromkodtam, mert Ciri kommentelőnk minden utálkozása ellenére – ugye Ciri? - szívemből szerettem Pandácskát, aki mindig hűen elvitt mindenhova, és az általános zörgős, támolygó futóműves pocséksága ellenére irgalmatlan élmény volt vezetni. Egy vidám, jópofa, morgós, fürge autó a tervezetlenül őszinte minimál-olasz korszakból. Nem a minőséget kell benne keresni, hanem a lazaságot, mert abból volt neki bőven.

De a Merciken mostanában sajnos mind kevesebb piszkálnivaló akad, ha igen, akkor is általában egy nap alatt szerelhetők, tehát sosem maradunk két autó nélkül (micsoda burzsujság - persze az egész csomag, Pandástól, 190-esestől, 300TD-stől, több évnyi szerelésestől nincs meg egy fél új Swift ára - minden relatív).

Pandácska hát porosodott a ház előtt, néha becsületből letakarítottam, megjárattam, amikor például Bálint fiam iskolájának, a zuglói Herman Ottónak volt egy gigantikus előadássorozata a Stefánia Palotában (ő is fellépett), ővele mentünk. A gyerekek imádták, mint mindig. De igazából, ha a tükörbe néztem, ki kellett mondanom, hogy feleslegessé vált, csak az érzelmi kötél tartotta a Czobor utcában.

A gyerekek mindig sikoltoztak az örömtől, amikor kinyitottuk a tetőit

Ebbe a „törököt fogtam, de nem ereszt” helyzetbe érkezett egyik olvasónktól egy e-mail. Látta az apró, veterán Subaruval az oroszokon át Budapestig elautózott magyar emberről, Imréről szóló cikket, érezte talán a lelkesedést a sorok között, ezért mellbevágó propozícióval élt. Felajánlaná nekünk ajándékba Daihatsu Hi-Jet furgonját, közel veteránkorú (de nem veteránvizsgaképes) az autó, négyüléses, neki csak áll egy garázsban, amit mindjárt lebontanak, s nem szeretné, ha látná elpusztulni az utcán. Nem is túl rossz állapotú a gép.

Az olvasók talán nem tudják, hogy Zirig Árpád kollégámmal különböző intenzitású hullámokban, de újra meg újra elővesszük ezeket a kis japán görcs-buszokat, sőt, a Winkler is bele szokott ilyenkor folyni a dologba, mert a Subaru Liberóhoz neki is volt köze egy cikk erejéig, és iszonyúan bírta. Ez a Hi-Jet történelmileg nekem a Liberónál is érdekesebb, annál még régebbi, még nagyonabbul japánabbul kreténebb. Ráadásul pont akkori – ha jól emlékszem, 1982-es - amikor épp kint éltem, tehát ezeket gyerekkoromban az utcán láttam közlekedni nap, mint nap. Őrjöngő bírhatnék lett úrrá rajtam, mindenféle józan indokokat elővettem a Katinak, hogy például úgyis akartam már csőrös Transitot, meg Transporter T3-ast (akkor vettem a Pandát), a furgon téma tehát itt lóg a levegőben egyfolytában. Azt persze elhallgattam, hogy azokba befér egy motorkerékpár – ami az egyik fő feladat lett volna – egy ilyen zsebbuszba meg csak a Norbi kis műanyag motorja.

A Daihatsu, ami nem lett, mert ő egy hulla már. Hihetetlen

Ez vágy volt, szebben mondva, tiszta, önzetlen szerelem. Meg nettó hiénaság, ami egy újságírónak végképp ciki. Fel kellett volna ajánlani az olvasóknak, tudom, egy rücskös, sárgapettyes, bűzlő szemét vagyok. De nem bírtam ki, megéreztem a vér szagát, rámozdultam.

Mentek a levelek Árpád (a Daihatsu-tulaj) és köztem ide-oda. Az autó Tokajban van, kivonták a forgalomból négy éve, hűtője Wartburgé, féltengelye Skodáé, a belsejét áthúzták az eredetihez hasonló műbőrrel, a tükrök Zsukról származnak, de a tartójuk ebonit, a tetőantenna egy BX-ről jött, a motor csipegeti az olajat és füstöl, ki lett lakatolva 2002-ben, akkor fényezték. Eredetileg bulijárműnek szánta, aztán lett belőle pár évig munkásautó, de nem lakták le nagyon, nem is kezdett rozsdásodni az utólagos kerékjárati betétek miatt, viszont a képeknél azért most kicsit rosszabb. 5 jó gumi rajta, három Good Year, két koreai, szuper finom a rugózás, hatliteres a fogyasztás, különben ügyesen működött utoljára, amikor használta. És az enyém, ha trélert érkezem.

Elkezdtük göngyölíteni a papírokat. Törzskönyv? Az nincs. Forgalmi van. Nem baj, kértem Daihatsus Árpádot, hogy tudakolja meg a helyi okmányirodában, hogy mi lett vele, volt-e egyáltalán ilyen a kocsihoz, csak nem vette át, vagy akkor még nem készült hozzá. Ő 2001-2002 táján íratta át, akkortájt lett kötelező az eredetiségvizsgálat, talán ez még épp előtte történt. Már szerveztem is a trélert meg a helyet az autónak. Ahogy kinéztem az utcára, Pandácska piros foltjának a helyén felrémlett egy alig nagyobb, drappos-sárga doboz. Bizony, mennie kell a Fityónak, ütött az óra, ilyen egy új szerelem, vak, mindent elsöpör. Meg persze kellett a Panda ára is, hogy legyen miből lebonyolítani a tranzakciót.

A Pandát 100-ért vettem jó két és fél éve, költöttem rá talán egy húszast (új kipufogó valami 11 ezerért, egy fűtéscsap, karbifelújító szett lett még, másra nem emlékszem), használtam egy csomót. Most már füstöl a motorja, világít az olajnyomás-lámpa alapjáraton, hátul meghorpasztották, az egyik kerék kidurrant egy éve, az laposan bent hever a motor mellett ál-pótkeréknek, a vizsgán szóltak, hogy alul elkezdett rohadni, a következőn már nem megy át, amúgy is reped már rajta mindenfelé a kitt. Elhasználtam kicsit, ő volt az utolsó a gépparkban, akire költöttem. Van még rajta másfél év műszaki, legyen őőőő…, legyen akkor őőőő…, hát akkor legyen, mondjuk, hatvanezer. Nem akartam nyerészkedni, csak egy kis pénz kellett, meg nem lett volna jó lelkileg, ha útban van. És a szomszédok is elég furcsán néznek már néha, amikor benépesítjük az utcát autókkal. Vigyék, vigyék, gyorsan. És persze kizárólag átírással.

Kép, eladáshoz

Hát, elég villámsebesen beindultak a dolgok. Még be se csuktam a használtautós ablakot a gépen (konkrétan így történt), amikor megcsörrent a telefon – „ha megy az autó, akkor jövök érte Szolnokról 40 ezerért, most…” Este kilenckor, szombaton mindez.

Ember, hol élsz, Tesco-szatyorban, mínusz tíz másodperce adtam fel a hirdetést, és máris egy húszas alkut akarsz, látatlanban? Ohó, ebből nem eszel. Ötven alatt senkié nem lesz. Aztán csörögni kezdtek a telefonok. Meg még csörögtek. Aztán még csörögtek. Itt mindenki megőrült? Arra azért nem készültem, hogy egész Magyarország öreg Fiat Pandát akar majd venni …

Persze meredek ajánlatok hangzottak el. Ilyen harmincezrek. Meg további negyvenek. Meg ötven is, de csak ha odaviszem a halált böfögő ordas ördög háta mögé, ahová már út sem vezet. Meg olyan cserék, amiket inkább meg se hallgattam, nem akartam rosszakat álmodni. Egyébként amúgy sem kellett nekem másik autó helyette, tudtam már, mi lesz a következő. A Daihatsu, ő ott lakott addigra a szívemben, igazából már nem is tudtam pontosan, hogy nem áll-e már az utcán, annyira beleéltem magamat. Aztán telefonált Csipi.

Megnézné, komoly a vételi szándék, mikor lehet jönni, vasárnap jó-e. Jó hát, átjött az ismerőssel. Avantime-mal érkeztek, magyarázom, ilyen van az egyik kollégámnak is, Karottának, tudja ő, olvas Totalcart, rövidre zártuk gyorsan a dolgot. Pandácska az első kontakthibáját produkálta, amióta nálam van, a bal fényszóró nem működött. Még jó, hogy emiatt kinyitottam az elejét, mert észrevettem, hogy ömlik a benzin is. Tíriri-ríriri-ríííí - szolalt meg a MÁV-szignál, én meg égtem, mint a nagy, birodalmi épület. A francba, a benzincső, a múltkor még jó volt, amikor szereltem a karbit… Nota bene: az a múltkor másfél éve volt, azóta egy betűvel odébb ugrottak a rendszámok. Így megy az idő.

Csipi itt már sokat változatatott

Újat vágtam, felszereltem, szabadkoztam, égett a pofám, mint már mondtam. De nem hirdettem drágán, leírtam, hogy pocsék a motor, az autó is inkább olyan fél szemmel nézősen mutat valahogy, két vevőt erőszakkal beszéltem le a megtekintésről, mert az asszonykának akarták. Kerek perec megmondtam nekik – nem nőnek való ez, mert emlékeztem, hogy az én, műszakilag messze nem antitalentum, mérnök, gépszerető feleségem is mennyire megküzdött vele, amikor használta néha.

Kicsit benzintől illatozva, de kiváló hangulatban elmentünk egy próbaútra. Csipi jó kézzel nyúlt az autóhoz, együttműködtek, kialakult a párbeszéd, bár kicsit még bátortalanul húzatta. Rettenet zörgéssel felébresztettük a zuglói környéket, megbeszéltük a haldokló jobb első lengéscsillapítót, felmagasztaltam a minden fokozatában tökéletesen szinkronizáló váltót (ilyen tényleg nincs ennyi idős olasz autóban, csak ha generálozták), a ruhánk a benzin után már az égett olaj szagát is átvette. Gépészkedtünk, vagy mifene, nem?

Télire kell neki a Fiat, van egy 850-es Volvója, nem akarja elpusztítani, az fullextrás, kár lenne érte, ezzel itt kihúzza tavaszig, aztán majd körbelakatolja - így.

Már azért kicsit rosszabbul nézett ki, mint amikor vettem

Micsoda?!?! Megmenti? Máris barátok lettünk, nem gondoltam volna, hogy akár szándék szintjén felmerül bármelyik eladótól egy ilyen elborult ötlet. Abban reménykedtem, hogy legalább a nagyon eredeti, ős-Panda belső átkerül valami újabb verzióba, de hogy valaki kompletten foglalkozni akarna ezzel az autóval… Hihetetlen.

Belül egészen szép volt

Két nappal később megkötöttük az üzletet, öt darab tízes, kétszer öt ujj, egy Fiat Panda-forgalmi, némi papír és tinta közreműködésével. Addigra már a pokolra kívántam a vevőket, megőrjítettek a telefonjaikkal. Még azon az utolsó délutánon is vagy négyen hívtak, amíg a szerződést írtuk. Végül kinyomtam a telefont. Tessék, most hívjatok, ha tudtok.

Amikor Csipi elhagyta a fedélzetet, azonmód le is vettem a hirdetést, de előtte egy pillanatra szűkítettem egy gyors keresést Pandákra. Vizsgás százezer alatt nem volt épp. Vászontetős, de romos volt százötvenért. Első szériás, vario-üléses, legaranyosabb verzió egy sem, azaz csak egy roncs, papírok nélkül egy negyvenesért. Aha. Felment az ára. Felment az ára?! Micsoda?! A Pandának? Ezt azért még rágtam egy darabig.

Hívtam Árpádot, a daihatsust. Akadályok elhárultak, meglettek-e a papírok. Khm, khm, hallatszott a krákogás a vonal végéről, baj van. Elfelejtette már, de a Hi-Jetet nagyon kivonták a forgalomból. Oké, ezt eddig is tudtam, mi az a nagyon? NAGYON-NAGYON kivonták, írásos nyilatkozattal, hogy elbontják. Ha nem értem, akkor pontosabban mondja: ilyen vázszámmal többé nem futhat Magyarországon autó. Kész, vége, hatszázegynéhány kilónyi, aranyos, kedves, praktikus, kis fogyasztású, jól használható acél a szuper törpefurgon, meg némi műbőr, üveg, műanyag és vas, ami nem autó már, csak annak látszik. És már Pandám sincs.

Zokogtam. Futottam egy gyors kört a neten, találtam egy kicsivel fiatalabb Hi-Jetet porrá rohadva, szétlakatolva, szétlakva, lehányva, megtiporva, az igazi, magyar tanyaállapotban. Ebbe már vak tyúkok se költöznének be, jézus, hogy lehet idáig elhasználni valamit... Hatvanezer, rég lejárt a vizsgája. Felejtő. Egy álom szétfoszlott, kész, nem lesz zsebbuszom.

Hogy meneküljek a feneketlen bánatból, a kapott rettenetes mennyiségű pénzzel a zsebemben új terveket szőttem. Például előjött a B variáns, az ütni-vágni való, befecskendezős, kabantartásmentes, esetleg a téli hónapokban is a városba bemehető, modern korrózióvédelmű, filléres verdáé. Konkrétan régi kedvencem, az I-es Punto. Sokat teszteltem régen, nagyon szerettem, olcsó is, szép is, vezetni is jó, még van benne egy csöpp gépszerűség a sok műanyag mögött. A Fiat nagy szarban volt, amikor kihozta, bizonyítani akart, ezért ezek sokkal kevésbé elromlósak, mint gondolnák. Alap, 55S kivitelben, szervo, minden nélkül, mert minél kevesebbet tud, annál kevesebb minden döglik be rajta.

Pörögtek a két-háromszázezres Puntók az egerem alatt, de őrjöngő vágy nem támadt fel láttukra. Hol a Panda (persze nyitott tetővel), hol a Daihatsu (bukdácsolva a budapesti kátyúk hullámain) tűnt fel lelki szemeim előtt. Nem, mégsem szeretnék Puntót, legyen az mind a másé, például Tamásé. Aki végül Micrát vett, de remélem, azt ő írja meg egyszer.

Közben Csipi küldözgetni kezdte az sms-eket.

Jól megvolt Bazeggel is

- „Átírás kész: 59 000 volt, tokkal-vonóval. Legalábbis vicces ”

Látod-látod Csipi, ha nem alkudtad volna le azt a tízezret, legalább nem fájna, hogy a névreírás többe került, mint az autó… Aztán:

- „Heti Panda-mérleg: gyújtáskapcsoló belső csere (az újfajta 126p-é jó bele), plusz belső szellőzők javítása egy használt motorbelső segítségével (igen, leszedtem a Duct Tape-et…).”

Meg még:

- „A motor most Castrol Long Mileage 15W 40-et kap, és amellett, hogy egyre kevesebbet eszik belőle, már van alapjáraton is olajnyomás.”

És még, ez egy bő hete jött:

- „Panda-mérleg: megszakító, gyújtótrafó, 4 gyertya. Motor testkábele megtakarítva, plusz testkábel kialakítva (mert eddig elfogyasztott két gyújtáskapcsoló elektronikát is). Az olajfogyasztás 2000 kilométer mérlegében olyan 3 liter, de a felújítás még mindig vár egy picit.”

Nahát, nekem kétszer ennyit evett. De hogy Csipi mennyit képes tökölni ezzel a kocsival – jó gazda, ilyen kellett volna Pandácskának rég.

Vissza az én projektemhez - ha nem lesz Punto, akkor jöjjön egy Cinquecento Soleil, tudják, a hosszú vászontetős… Az talán… Nade Cinquecento Soleil nincs ám eladó ebben az országban. Egy volt, de az is csak azért, mert a tulaj valamit félreértett, és Soleilnek hitte a pléhtetős "tizenkettő egy tucat" autóját. A Soleilre pedig csak az a fél tucat újságíró és Fiat Magyarország-munkatárs emlékszik, aki annak idején megkapta a tesztautót. Á, nem nézek én semmit, van egy jó kombi Mercim, minek nekem ugrálni, a Ponton úgyis nemsokára meteor-becsapódásnyi lyukat üt a kasszánkban. Minden fillérre szükség lesz. Gondoltam én, de azért éreztem, hogy a kézifékre mocorogni kezd az agyam.

Aztán elég sokat esett az eső, nekem meg motort kellett tesztelnem, ezért minden nap legalább az egyik utat esőruhában tettem meg, vagy a szerkesztőségbe, vagy onnan el. És igazából nem is volt olyan szörnyű. Viszont óriási dugó volt mindig, ami autóval a menetidőmet tipikusan 12-ről 35 percre növeli egy irányban. Motorral mintha semmi nem történt volna, hazaértem hamar, boldogan, feldobódva, menetrend szerint. Lehet, hogy ez a megoldás? A motor, amit amúgy is szeretek?

Hirtelen előtört belőlem, hogy mennyire utálom, amikor vége a szezonnak, és be kell ülnöm a guruló dobozba, szottyadnom kell a gyűlöletes dugóban, és megy el az életem, úgy, hogy semmi értelmeset nem csinálok. Hogy mennyire felhúzom magam, amikor a beállt sor mellett az audismercisbéemvés barom végigelőz mindenkit a buszsávban, meg hogy a suzukis mama kikanyarodik elém féktávon belül, majd elfelejti, hol a gázpedál, és tehetetlenül nézem, hogy az üres helyre előtte ömlenet a mellettem levő két sávból, ahova viszont engem sehogy nem akarnak beengedni. Budapesten autózni, pláne, ha dugó van, és ingerültek az emberek - élet-halál harc. Vagy duplájára nő a menetidőd, választhatsz.

Az autó önmagát öli meg. Öli? Öl-TE. Múlt idő

Utálom, utálom, utálom a városi autózást, az a tárgy, amit a legjobban szerettem, megölte önmagát, elpusztította a saját értelmét. Már nem a közlekedést megkönnyítő, gyors, kényelmes eszköz, hanem egy szűk börtön, amibe az ember saját szántából bezárja magát órákra naponta, csak azért, hogy zsinórban pocsék rádióműsorokat (hiszen már Ezeröcsi sincs) hallgasson, és szennyezze a környezetet. És akkor nem beszéltem még a parkolóhely-keresésről.

Bizony, parkolóhely. Egy szerkesztőségen belüli átszerveződés következtében ugyanis lemondtam a parkolókártyámat, márpedig reggel és délelőtt között a Flórián tér környékén üres lyukat találni lehetetlen. Nem ragozom – minden városi autós ismeri a vég nélküli kerengés rémes rituáléját, amikor egy-egy szabad helyért folyó küzdelemben kulturált, öltönyös emberek napi rendszerességgel, késsel vágják át egymás torkát. A parkolókártyátlanná válástól kezdve tehát csak motorral jártam, amin viszont egyre hidegebb lett. De már körvonalazódott a megoldás.

Szuper lesz, meglátják. Sokat fognak kuncogni rajtam, a hülyén. Majd a jövő héten megírom azt is.

A bejegyzés trackback címe:

https://belsoseg.blog.hu/api/trackback/id/tr272405300

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mükkemakk 2010.10.31. 07:28:11

Akkor most vehetsz egy öreg MZ-t, egy Earles-villás TS 250 illene a flottába....vagy valami új, szerelhetős játékot.

arthur877 2010.10.31. 07:39:33

Első! XD
Ez a poszt nem volt túl vidám, Zsolti a 4/b-ből...

Ciri 2010.10.31. 07:44:07

A lúzerség magasiskolája basszus.

Elnézést.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.10.31. 07:46:37

"kulturált, öltönyös emberek napi rendszerességgel, késsel vágják át egymás torkát."
Ezt nem csak parkolóhelyért képesek megtenni... Bármi máséért is...
A mi cégünk is rendeződik át, folyamatosan látjuk, ahogy az ilyen-olyan kamumanagerek menekülnek a süllyedő részlegekről...

"ersze az egész csomag, Pandástól, 190-esestől, 300TD-stől, több évnyi szerelésestől nincs meg egy fél új Swift ára"
JA, anyám is szoktam mondogatni, hogy drága a kocsink fenntartása - én meg azt, hogy ha hitelt fizetnék új autóra, az szarabb lenne...

Egyébként kíváncsian várom, hogy mi lesz az új járgány :D A Pandának meg remélem hosszú élete lesz, ha sok pénzem lenne, én is ilyet vennék anyámnak. (Kispókon szocializálódott, én is, szóval nem lenne vele baja :D )

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.10.31. 07:48:14

@ColT: Ja, és az Escortom úgy olcsóbb egy Swiftnél, hogy csaréltem benne egy rakás cuccot, 9 év alatt 2x romá törtem, és még mindig megy...
Most tarthat úg 2 millánál az egész, 9 év alatt...

2 milláért milyen autót kapsz, ami akkora, és nem kell szereltetni?

gigabursch 2010.10.31. 07:49:02

Legalább szép a búcsú

pmobilTB 2010.10.31. 07:57:40

Csikós Zsolti!
Csak hogy vidámság is legyen vasárnap reggelre:

Az ezeréves Sólymot a héten láttam a győri egyetem parkolóházában! Sajnos a sötét miatt nem lettek a legjobbak a fotók:

kepfeltoltes.hu/101031/IMG_0153_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

kepfeltoltes.hu/101031/IMG_0154_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

üdv
J

Caldera75 2010.10.31. 08:06:03

Kár volt eladni a kis Pandát. Fel kellett volna újítani, és lett volna öröm bódottá :)
Nekem most egy Fiat Uno 45 kellene pirosban, háromajtós, nagylámpás, magánszemélytől. Nem tud valaki?

1ns0mn14 2010.10.31. 08:13:09

Várjuk a megoldást :D

Tarkabarkasz 2010.10.31. 08:14:57

Ha érzetem nem csal, ebből vagy Piaggio Ape lesz vagy Aixam, netalán valami villanyos rendszámnélküli szappantartó...

Gyurma73 · https://plus.google.com 2010.10.31. 08:15:23

érdekes úgylátszik elfogytak a pandák.
amúgy 1,5 év vizsgéval autót nehéz találni 100 alatt.
az pont havi 10 ezerre jön ki átirással ha utána kidobják és egy fillért nem költenek rá.
A daihatsut meg felejtsd el,semmi nincs hozzá.
Télire inkább egy Benelli adiva ami már majdnem autó.

911 Turbo 2010.10.31. 08:20:50

Az 1000öcsiért nem kár , szar volt . A Panda jó helyre került.

gokart87 2010.10.31. 08:27:09

Lefogadom hogy segédmotoros autót veszel !

evil. 2010.10.31. 08:28:07

ez nagyon nagy pech volt :( de legalább a panda jó helyre került :) Jó volt Csikós cikkre ébredni, még ha nem is volt hepiend :)

KAWAszaki 2010.10.31. 08:29:11

Ha a Panda "útban volt", az utódja nem fog?
Nem értem.

Tomchy 2010.10.31. 08:36:59

Ebből BMW C1 lesz, markolat- és/vagy ülésfűtéssel, akárki meglássa!!!! ;O)

robian 2010.10.31. 08:42:43

@Tarkabarkasz: erre gondoltam én is, nem baj, a mopedautó vs. magyar büro is hozhat egy pár jóféle csikós postot, ugyan nem pontonost...

ugyan_pityu! 2010.10.31. 08:45:47

szeretem a csikós poszt

bmw c1 leszen majd? persze nem mintha itt lenne megválaszolva a kérdés, mert ugye akkor hol marad a jövő vasárnap reggeli meglepi poszt...

911 Turbo 2010.10.31. 08:51:54

Szerintem ha betölti a 30-at veteránként feltámadhatna !

kutya_zzr · http://www.hegylakok.hu 2010.10.31. 08:53:27

remélem egy xs 400/z500 vagy hasonló őskori lelet jön ki a dologból...

megfeszülünk jövő hétig - legalább annyit segíts szerencsétlen tippelőknek, hogy langyosodik, vagy tökhideg? :)

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2010.10.31. 08:59:48

@Caldera75:

Nekem volt Uno45-öm. Nagylámpás, 903-as motorral. Imádtam.

Csikós!

A Punto I. nem rossz választás. Tudod, hogy nekem is az van és nagyon szeretem. Szinte zéró karbantartás mellett kimegy a világból.

Ezeket a kis buszokat én is imádom.
Pont 3 napja gondolkodtam el egy ilyenen, mert a melóhelyem előtt állt egy formára ugyanilyennek tűnő Bedford, jobbkormányosban.
Azt körbejártam rendesen. Aztán arra jutottam, hogy tetszik a dolog.

A dugókkal kapcsolatban is hasonló gondolataim vannak.
Ha kocsival megyek be a városba, sokszor úgy érzem, mintha egy létrával keresztben próbálnék meg átmenni az erdőn. (legalábbis motorozás után)
Azt érzem, hogy az autótól nem bírok haladni, pedig pont az lenne a célom vele, hogy haladjak.
Érdekes dolog ez.

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2010.10.31. 09:01:37

A másik:

Csikós már korábban is írta, hogy nem egy nagy üzletember, ha autóról van szó.

Könnyen lehet, hogy épp a panda-árrobbanás előtt sikerült eladnia. Soha többet ennyiért nem lesz már panda.

mtk001 2010.10.31. 09:02:08

Az öt tízezres és a kétszer öt ujj - ugye a kézfogás- jó szóvicc, mert ugye a kétszer öt új meg plusz tízezer lenne. :-)
(Megjegyzem a feleségem háklis az ilyen vicceimre, pedig szerintem nagyon király.)

Megoldás :
Mopedautó ???
Zárt BMW robogó ???
BMW Isetta ???

butschq 2010.10.31. 09:02:34

"Az autó Tokajban van, kivonták a forgalomból négy éve, hűtője Wartburgé, féltengelye Skodáé, a belsejét áthúzták az eredetihez hasonló műbőrrel, a tükrök Zsukról származnak, de a tartójuk ebonit, a tetőantenna egy BX-ről jött, a motor csipegeti az olajat és füstöl, ki lett lakatolva 2002-ben, akkor fényezték."

Ez jó:) mintha találkoztam volna már ilyen megoldásokkal:):)

streetsta · http://managertoys.hu/ 2010.10.31. 09:02:58

@Ciri: Nnna, hogy egyeseknek semmi sem jó! itt kéne ujjonganod-tapsikolnod, hogy vége a Pandának, erre lelúzerezed... Tudom én mi fáj. Hogy a Panda nem lett bezúzva, hanem láthatóan reneszánsza lesz a kis dögnek.:))
Mondjuk én (is?) hajlok arra, hogy kijelentsem, a Panda-utód sokkal ésszerűbb választás, mint a kockaautó. Végül is, nagyjából mindazt tudja, amit a Panda, némi plusz jó tulajdonsággal.

nsumax 2010.10.31. 09:06:34

@mükkemakk: Amiről írsz az az ES sorozat volt, a TS-ek már telósak voltak de tényleg jól mutatna a flottában bármelyik példány.
Amúgy én is kíváncsian várom a fejleményeket.

P12_dCi 2010.10.31. 09:07:52

BMW C1 lesz ebből....

ripaCSikós 2010.10.31. 09:10:19

@pmobilTB:
jaja, beszéltem a erekkel aki megvette, még mindig nála van, dehát mint tudjuk öreg japcsinak nem szokása bedobni a törülközőt.

De az is egy komplett idióta aki egy ilyen szarért mint ezek a fiatok még képes pénzt kiadni.
Amúgy se vinne rá a józan ész h egy ilyenre kiköhögjem ezt a pofátlanság magas átírási lóvét. Ez a tetves ország szinte belekonzerválja az embert abba amit egyszer megvesz.

Ezzel a motorozásos hülyeségen meg nem értem minek ugrálni, egy rendes lábvédőben ami deréktóllefele nem engedi át a szelet és nem hűl át+egy jó kesztyűben kurva egyszerűen ki lehet bírni akár 3 fokban is.
Az meg aztán egy nagy picsafüst h valaki a végig aszfaltozott városban arrább tolja a belét átlag 60-nal egy koszos városban, én kibírom motoron reggelente úgy h főúton ahol gomolyog a köd 80-nal megyek 2x15 km-t. Nettó felesleges ezen az egész kocsi témán ugrálni.

-Gabi- 2010.10.31. 09:14:37

Írd meg ma Zsolt,mert hülyét kapok,megöl a kíváncsiság!!!!!
Kár a Pandáért,kicsit elherdáltad,de legalább jó gazdit talált.
Szerintem éves BKV bérlet lesz.:)

ripaCSikós 2010.10.31. 09:14:43

@gokart87:
Mert szerinted ilyen segédgyöszös 4 kerekűnek mi a fasz értelme van?
Vagy bármi 2 nyomtávú szutyoknak, amivel ugyanúgy beragad a forgalomba, pluszban egy erőtlen kényelmetlen fos fűtés nélkül. (itt az a lényeg h elférjen kb 40 cm széles helyen a sávok között) Akkor már inkább az autó.

BTO11 2010.10.31. 09:15:01

T.Csikós!
BMW Isetta????

mtk001 2010.10.31. 09:16:48

@anyád a szúnyogok:
Elbaltáltáztak KTMF parkolót. A régi hétvégi illegális autó ás motorversenyeket már nem lehet megtartani. Pedig egy oldalára döntött kispolák, vagy a főbejárathoz felszaladó MZ nagy izgalmakat okozott a portásoknak és a helyi rendőröknek ...
Az 'Aranypart' is teljesen hivatalos strand lett, így múlik a
világ dicsőssége ...

citromhély (törölt) 2010.10.31. 09:18:32

negyvenötöt is adtam volna érte

ripaCSikós 2010.10.31. 09:18:52

@mükkemakk:
Kizárt hogy bármilyen 2T szart vegyen a csikós, azok tömény szopás, én már csak tudom. Pláne MZ amibe 1:35-ös keverék kell, kokszolódik az egész meg füstöl mint egy kehes dízelmozdony.

De ez a hátul megnyomós sztori ez érdekes, nemrég pont így jártam, építkezés, eddig végig az udvarban állt a gép, kiállok vele szinte egy köpésre, egy kibaszott napot hagyom kint és egy barom meg beletolat, a jó kurva anyját ezt a sok béne köcsög balfaszt, aki a seggében hordja a szemét h egy út szélességen nem képes kitolatni... Még jó h nekem térítve lett.

-Gabi- 2010.10.31. 09:18:58

@mtk001:

Ilyen poénokkal én is ki idegelem asszonyt!!:))

Süni25 · http://www.eakft.hu 2010.10.31. 09:19:02

"Szuper lesz, meglátják. Sokat fognak kuncogni rajtam, a hülyén. Majd a jövő héten megírom azt is."

Piaggio Ape?
Mopedautó?

BTO11 2010.10.31. 09:19:31

T.Csipi!
Jól boltoltál!
Csikós !TE meg szarért adtad el.D:)))
100-t kellett volna kérni érte,max 80-ért odaadni.
persze utólag.......
D:))
Zsolti ezt elkurtad!
D:))

-Gabi- 2010.10.31. 09:22:31

@anyád a szúnyogok:

Ez így szokott lenni.Felettem élő kedves emberek leáztattak.Tel,hogy jöjjek haza,vizes kolléga diagnosztizálni szeretné nálam is,mi,hol ázik.Ez kb fél órát vett el kis életemből,talán még annyit sem.De inkább beparkoltam addig is az udvarba.

ripaCSikós 2010.10.31. 09:23:08

@BTO11:
A csikós aztán tényleg olyan ami egy ilyen funkciótlan szarért kibasz egy kb 10 éves autó árát. Pláne hogy olyat max a múzeumban látsz működőképest.

Surci 2010.10.31. 09:28:20

@Süni25:
Ape jó választás.Bár most nincs kinálat.Én 1 hónapja vettem egy 2 lámpásat,jelenleg is tart a "rendbeszedés".
Mopedautó rendszám köteles.

butschq 2010.10.31. 09:30:12

@anyád a szúnyogok: most mér mondod? nem szerelem én többet a Simsont, mint Csikós az Erát. az 1:35-ös keverékkel meg mi a baj? Veszel 35 liter benzint, meg egy liter olajat
:)
www.youtube.com/watch?v=KtZlCBm8XI0&feature=related

loláb 2010.10.31. 09:30:30

Én sajnálom, hogy elment a panda.

A megoldás pedig valami c1-szerűség lesz.

gnme 2010.10.31. 09:31:56

Reméljük nem Tornádó.

:-)))

ripaCSikós 2010.10.31. 09:32:26

@-Gabi-:
Ha akartam volna se tudok beállni vele még a ház környékére se, markolós seggfejek itt forgolódtak, ha itt hagyom akkor lehet h meg se találom, az egyik részeg vadbarom úgy átmegy a szartúró vackával rajta.
A méreg h végig betakarva tároltam, kb előtte 2 héttel javíttattam ki a festékleverődéseket épp a seggén, na most a picsába teli lett fújatva a hülyegyerek pénzén, hogy valami pozitív is legyen benne.
Magamtól tuti h nem jutott volna eszembe az életben festésre költeni erre a kocsira.

Csikós Zsolt 2010.10.31. 09:38:31

@anyád a szúnyogok:

:-)

Az elméleted elméletileg helyes :-)

ripaCSikós 2010.10.31. 09:39:40

@kohlenbrenner:
Te most akkor gondolj bele, nem kurvára idegesítő mikor kotyvasztod a hülye benzint a kútnál, hogy előre beleöntöd az olajat, megsaccolod h kb mennyi fér a tankba, aztán ráengeded az olajra a benzint, kiderül h túl keveset vagy sokat saccoltál, így nem lett jó az arány. Aztán utána meg tanksapi fel és rázod azt a szart h elkeveredjen korrektül.
Persze 20 lityós kannával is lehet rohangálni 2 havonta mint a barmok aztán otthon kevergetni, de az se hiányzik.

De ha megnyugtat én se arra gondoltam véletlen se, hogy mennyit kell berhelni pl az NDK-s szarokat én se álltam emg evle sokszor az elmúlt 38000 km alatt, aztán nem épp nagytatásan hajtom. 70-nel megyek pl a simsonnal, de én megbűvöltem a váltót ;) És 2,5 literben megáll így. MZ 3,5-ben.
De akkor se kéne mégegyszer se 2T se 250-esnél kisebb.

zöldi 2010.10.31. 09:40:27

Honda Gyro Canopy. Talált, süllyedt?
Vagy csináltál Te is teszkós üléshuzatból fűthető ruhát? Nekem beválik :D

MT21013 2010.10.31. 09:41:11

Magyarország: 59000 Ft egy ilyen öreg, kis "tyúkfing" (bocsánat Zsolt) autó átiratása minden hülyeséggel együtt...vérlázító!!!

ripaCSikós 2010.10.31. 09:43:26

@Csikós Zsolt:
Hát most elképzeltelek ahogy kiskőrösi rohambiliben nyomod egy füstös MZ ts-en, de úgy döntöttem h ez túl szürreális kép, szvsz lehetetlen.
De azért körülírhatnád h mit találtál ki az autózás helyett. Gondolom nem bicikli?!
Na kiugrottam, 2 körtefát elnyomok hátul a kertben ;)

-Gabi- 2010.10.31. 09:45:00

@anyád a szúnyogok:
Ja,értelek!
Sajnálatos az ilyen.Én Marina parton láttam munkagépes csodát.Öltönyös apuka ,Mégane,2 gyerek hátra,elindulnak a parkolóból.Bobcat út mellett dolgozik,lassan tolat keresztben,apa azt hitte elfér mögötte ,nagy gázzal.Hát,sajna nem,így ledaráltatta Bobcat-el a Mégane teljes jobb oldalát.Sietett.

ON:)

GYUSZI BACSl · http://special.blog.hu 2010.10.31. 09:46:59

javaslom ezt a megoldást - ha innen nézem autó, ha onnan motor:

special.blog.hu/2010/04/23/snaefell_laverda_sidecar_project

szerintem ha már egyszer számba vesszük a valaha gyártott legszarabb kocsik listáját, mint potenciális célcsoportot, ne feledkezzünk el a Kispolszkiról, mert abban a legkönnyebb meghalni, 5 ember simán befér hosszabb utakra is és a motorja örök életű

vagy a Kispolszkiból egy "tuning" változatra is gondolhatunk, ez az Andy Saunders-féle változat beférne a /8 alá a garázsban:

special.blog.hu/2010/07/22/fiat_126_flat_out_a_la_andy_saunders

vagy egy minimál megoldást a

BTO11 2010.10.31. 09:47:06

@anyád a szúnyogok:
na de min 1 év müxakis vas volt azt is kéne ám nézni!

butschq 2010.10.31. 09:48:32

@anyád a szúnyogok: akkkor most én vagyok ebben a barom:):) kocsival elmegyek egy húszliteressel, megtöltöm, olajat veszek, hazamegyek, anyától lenyúltam egy ilyen literes mérőedényt (amit a konyhában használtatik; örült neki= kaptam a fejemre:D)
ez nem megterhelő nekem, de alkatfüggő, az ilyen tutyimutyi, kotyvasztós, koszos munkát mindig szerettem, kifejezetten boldog vagyok, ha olajos, gépzsíros a kezem. de hát köztudottan egy állat vagyok:D:D

BTO11 2010.10.31. 09:49:27

ja azt az Isettára értetted???

Zsoltitól kitelik még 1 muzeum szökevény .

Csikós Zsolt 2010.10.31. 09:54:23

@anyád a szúnyogok:

Nyomtam én rohambiliben anno, igaz, nem MZ-n, hanem Simson S50B-n, de majdnem...

butschq 2010.10.31. 09:57:43

@Csikós Zsolt: hú az jó, én is olyan Simsonon kezdtem az ipart, csak gyorsban áttértem az S51N-re, majd pénzt nem sajnálva B-sítettem. Apjuknak meg 250/1 -es MZ-je volt, még én is hajtottam kiskoromban, azt a motort a mai napig visszasírom

Balt 2010.10.31. 10:00:48

Én sosem értettem ezeket a Disney rajzfilmbe illő zsebbuszokat, de ránézésre kár érte. Nem lehet valahogy a 40-ezresről át"alvázszámozni"...?

dennisthemenace 2010.10.31. 10:00:51

@kohlenbrenner: Szeritem az kurva vastag bele... En 1:50-essel hajtottam, anno.

Rocko- 2010.10.31. 10:02:34

szerintem Zsolt vegyél egy Ikarus buszt. :)
mégis busszal jársz dolgozni, ellenben nem tiltanak ki a városból.
höhöhö. :)

dennisthemenace 2010.10.31. 10:02:59

@mtk001: A helyi rendoroknek minden nagy izgalmat okoz... Marha jokat rohogok, amikor az "autos uldozeseikrol" olvasok..DDDD
Azt olvastad, mikor a balfaszok belerohantak az uldozott autoba Zamolynal?

Balt 2010.10.31. 10:04:27

@Balt: off
Zsolt, neked még kicsik a gyerekeid - tehát pofátlanul fiatal vagy: :)
Melyik rajzfilmben volt, ahol lógófülű(?) szivarozó kutya könyöke mindkét ajtón kilóg a kocsiból? Kérhetsz majd telefonos segítséget, úgyis őszi szünet van a suliban. :)

butschq 2010.10.31. 10:07:52

@dennisthemenace: 1:50 es mai benzinnel szétkaristoltam a hengert, egy csep füst nem jött ki belőle. nem szerette az 1:40-et sem, én 1:30nál álltam meg, azt szereti, kellőképp füstöl, nem köpi a gyertyát, de jól ken legalább.

am titeket nem zavart meg ez az óraátállás? 8 órára menni kellett volna tesómért, mert bulizni volt, én meg 7-kor elindultam. pechemre a cigiről is leszokóban vagyok, így a várakozás elég sokáig tartott
:)

yaffa · http://www.yaffa.blog.hu 2010.10.31. 10:08:28

Szerintem is BMW C1 lesz, bár annak ellentmond, hogy tesztelték már, és tudják, hogy milyen rosszul tervezett vacak.
Lehet, hogy valami belpiacos, ülés, markolatfűtéses, háromkerekű hipi-szupi robogó lesz, amiről még nem is hallottunk?
Vagy roller :D

Sabc 2010.10.31. 10:11:29

Csík, szerintem vegyél egy korai 750-est. Csak most ne Fiatot, hanem BMW-t. :)
Kicsi, kompakt, takarékos, olcsón fenntartható, felettébb megbízható, és ha lusták voltak kicserélni a hátsó gyertyákat, akkor le tudja kapcsolni a hengerek felét.
Igaz, visszakapcsolni nem tudja...

:)))))

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2010.10.31. 10:14:10

@Sabc:

Azokat a bmw-ket Csikós utálja, ez biztos.

A C1-est is kizárnám, egy fillért nem tennék rá, hogy olyat vesz.

rognork 2010.10.31. 10:15:29

kár azért a kis subaruért.

Beattown 2010.10.31. 10:15:40

A pandának felment az ára?
Nekem kapáásból megvan az oka. A pandás cikkek. Sokan olvassák a cikkeidet, kevesen maradtak akik nem kényszerből járnak ilyesmi autókkal. Talán már elérted a kritikus tömeget és te magad lettél a piaci tényező?

Sabc 2010.10.31. 10:16:21

@Csumpi Hálidéj:

Utálni nem utálja szerintem.
De a Mercedes az ő szívének csücske, azt tudom.

peti251 2010.10.31. 10:25:39

@mükkemakk: Nincs earles villás TS250. Az ES250. Pont a villa módosítás volt a legfontosabb 1973 és 1974 között! Egyébként pedig vegyen egy TS250-est, nagyon első szériát újítok fel, és hát... nagyon jóóóó!

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2010.10.31. 10:28:36

BMW C1-et autós újságíró? Na az kizárt. Max. gigantikus önszopatásból, de azt a Csikós csak autónál szereti:)

Vhornet 2010.10.31. 10:31:49

A sógorom is most kapott egy ős-pandát, hogy ne az apja kocsiját gyilkolja! Dobott rá négy majdnem új virsligumit 10 ezerért! Még rajtuk volt a sárga csík a futófelületen! 20 ezerből megvette a gömbcsuklókat és az összes szillentet. Volt amelyiknek 400 forintba került darabja! A váltója búgott, de szerencsére volt egy bontott is hozzá. Így a kettőből összedobtam neki egy tutit! 1000 pénz volt az új féltengely gumiharang darabja! Olajat, megszakítót,gyertyát cserélt és kapott egy megbízható, üzembiztos, olcsó kiskocsit! Tavasszal ki lesz lakatolva és le lesz fújva.

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2010.10.31. 10:39:28

Asszem tudom, hogy mit vett a Csikós: elektromos rollert, de nem a nyugdíjas háromkerekű bevásárlószart, amire hanyagul rá van dobva a láthatósági mellény, hanem egy sportos kétkerekűt, Babetta üléssel:) Nem kell parkolóhelyet keresni, csak a hóna alá kapja, és viszi fel magával az emeletre:)

Gyurma73 · https://plus.google.com 2010.10.31. 10:39:51

@loláb:
tényleg mennyire logikus hogy egy 50 ezres autó helyett vesz egy szar robogót 1 millióért?!
nem is értem miért terjed ez a hülyeség itt.

Freddy a Krüger 2010.10.31. 10:41:16

Ha jól sejtem itt megint valami huncutság készül...

Egyébként anno egy barátnőmnek volt ilyen Pandája (vászontető nélkül), idétlen kis guruló bádogdoboz volt, de 2 embernek simán volt benne elég hely + csomagoknak és elvitt ahová kellett.

spud74 2010.10.31. 10:44:52

Esetleg fűthető motorosruha?

Csikós Zsolt 2010.10.31. 10:46:45

@Beattown:

Nem, általában nem ismerték a telefonálók a konkrét autót. Csipi véletlen volt.

S4mu3l 2010.10.31. 10:48:25

Haha, negyedik képen bosnyák téri remiz :D

Autopeti 2010.10.31. 10:49:09

Múlt héten Pesten kanyarodik ki elém egy Avantime. Első gondolatom: Aha, egy Avantime.
Második gondolat: Karottának is van ilyenje.
Még pontot sem tettem a gondolat végére,amikor meglátom Karottát a volán mögött.
:D

P12_dCi 2010.10.31. 10:49:41

@Sabc: Mercedes W140 600 SEL.
Ez kell neki.

hakapeszimaki1986 2010.10.31. 10:51:39

@Beattown: Én Kati féle 190D-t akartam venni,na abból nincs eladó NORMÁLIS példány.Azt csak örökölni lehet.
Vagy ami van,azt egy normális C-osztály árán mérik.
Biztosan közrejátszanak a pátoszok is,amit Csikós Zsolti zeng róluk. :))

tükörfúró 2010.10.31. 10:51:39

Istenem, mit meg nem adnék egy efféle parkolókártyáért a munkahelyemhez, akad aki csak ugy visszaadja... :(
Nemrég számoltam ki, csak a mult évben majdnem félmilliót költöttem parkolásra..

Robogó, hidegbe, télire? Motor helyett? 3hét és szakad a hó...

Eleinte még a pandáról akartam irkálni, de a vége elvette a kedvemet.

Az autó nem önmagát ölte meg, hanem a rednszer öli meg az autót.

Új autót gyártani és eladni szuper dolog, beszedni az adót mindenre alkatrésztől a benzinen át a biztosításokig szuper dolog.

Megfelelő feltételeket teremteni az autó használhatóságához? Az drága, felesleges, környezetszennyező, ördögtől való.
Kollektiv tudathasasdás ez, semmi más, önáltatás, csoportos önsorsrontás.

ommm 2010.10.31. 11:00:01

Bizony, röhögni fogtok, mondom én...

w a s d 2010.10.31. 11:07:49

Ha a ponyvatető a szempont, meg az idiótaság, akkor 121- es Mazda (a Kia Pride/Ford Festiva féle 121- es utáni gömbölyű lépcsőshátú)!:D

butschq 2010.10.31. 11:08:52

@Gyurma73: tudod ki adna ki fél misit egy ilyenért... 480 ezerért kérem autót lehet venni

mzsombi 2010.10.31. 11:09:37

Modepautó? Annak meg mi értelme lenne? Ugyanúgy rostokol a dugóban, mint az igazi. Én inkább valami profi házibarkács fűthető ruhára tippelnék. :)

butschq 2010.10.31. 11:10:41

amúgy Uno turbo: kicsi is, olasz is, élvezetes is:):)

henrik77 2010.10.31. 11:21:19

Oreg, olcso, de viszonylag jo allapotu autot eladni igazabol mindenkinek szivfajdalom. Szep emlekek, alacsony fentartas, elvan vele az ember.
Az en autom ugyanez volt, egy oreg Fiesta.
Csak hat lassu volt mar, 85 a vege, autopalyan neha keves, ette az olajat (bar igy nem kellett cserelni).
Lassusaga miatt igazabol faraszto volt vezetni hosszabb tavon, munka utan.
Amennyiert vettem, annyiert is adtam, szoval egy jo emlek. Utodjaul egy masik Fordot valasztottam es lehet a kovetkezo is az lesz. KOSZONJUK A CIKKET!

mükkemakk 2010.10.31. 11:21:38

@nsumax: igazad van ES-sorozat.

Egy orvos cimbora most árul egy 1993-4 körüli 1.6-os Temprát, működő klíma meg minden kütyü jó benne....törve nem volt, garazsírozott. Igazi válságautó.

Esetleg Csikós úrnak egy Manet v Pionyr robogó vagy hasonló cseh remekmű kellene...elférne a garázsban még.

CsGergo 2010.10.31. 11:28:18

Ugye kispókot veszel Zsolti???:D:DDDDD

Gomulka Béla 2010.10.31. 11:41:59

Mit kell ebbo"l akkra húhát csinálni? Csikós eladta a Fiatot, mert o" is Mercedessel jár, meg a neje is. Lép felfele a czéges ranglétrán, halad a korral, dinamikus és motivált. Mint mindannyian. Na!

rolleros 2010.10.31. 11:55:35

Tényleg, tudja valaki,hogy miért fejezték be az ezeröcsit?
Annyira azért nem volt rossz,bár néha már idegesített a dukireginázás,meg a noném "celebek" akiket mindenkinek ismerni kéne...

kafferbivalybalamber 2010.10.31. 12:01:43

Én csak azt tudom, hogy mit _nem_ fog venni a Csikós: japánt. Mivel szívna akkor, meg miről írná a cikkeket? :)

Magyar[HUN] 2010.10.31. 12:06:01

@rolleros: A rádióban lévő átszervezés címén törölték,de azt írták sok oldalon, a hallgatottság alapján simán futhatott volna még tovább... Most hallgathatjuk Kalácskát vagy ki a f.szt...
Amikor suliból jöttem haza mindenki hülyének nézett a buszon min röhögök, miközben Winkler-Karottát hallgattam:D

Magyar[HUN] 2010.10.31. 12:07:37

Szerintem Zsolti elektromos biciklit vesz, ha már azt írta, hogy nevetni fogunk rajta:D

Autopeti 2010.10.31. 12:13:28

Babetta lesz az tutira, csak nem tudom hogy egy vagy kétsebességes...

rolleros 2010.10.31. 12:17:21

Köszi
Na,igen ők tudják,ez a kalácskát is átszervezhetnék valahova...
Na mindegy,akkor a Winkliék újra teljes mellszélességgel az autós újságírás fele fordulhatnak...

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2010.10.31. 12:24:02

@gyvy:
Azon miért nevetnénk?

@Magyar[HUN]:
Na ezért nem hallgatok én semmilyen rádiót.
Van bent 3 db 4gb-os pendrájv, tele zenével.
Olajat sűrűbben kell cserélnem, mint zenét.

A szar zenéket sugárzó, meg reklámokkal dugigrakott kereskedelmi rádiók meg kapják be!

Hurri Kán 2010.10.31. 12:26:56

@Csumpi Hálidéj: szerintem is jó. Csak ugye az a nagy helyzet, ha nem azt választod autóban/zenében/ruhában stb. mint a birkák tömege, tehát amit a közízléstelenség elvár, akkor már is hülye vagy és mutogatnak rád... Amúgy én pont leszarom.

vnweb 2010.10.31. 12:31:44

MZ-be mióta kell 1:35 ????
1:50 kell oda is úgy mint a simsonba.
A Ducati kapálógépbe kell 1:25 vagy 1:33.
:D

AndrejTheHunter · http://lancia-forum.hu 2010.10.31. 12:50:03

Én örülök azért, hogy azt a Pandát valaki felújításra vette meg, mert a kasznit leszámítva nem rossz, szinte elnyűhetetlen autók azok - kis fogyasztás, olcsó alkatrésszel stb..Nekem tetszenek - főleg a 4x4!

Nyáron én is erősen gondolkodtam a panda vásárlásán, de végülis egy Lancia Y10-est vettem hasonló filléres áron lejárt műszakival, tréleren hazahozva működésképtelen állapotban. Végül 150eft környékén állt meg a felújítás számla a kopólakatrészek nagy részét újra cserélve.. A városbajárós célnak megfelel ,mert 5 liter körül eszik és műszakilag korához képest igazi ínyencségekkel van teletömve. Ráadásul már a vásárlás után derült ki számomra a netet böngészve, hogy ez egy nagyon ritka speciális kiadás volt - talán már 10db sincs belőle a világon - szóval a szívemhez nőtt :)..

picasaweb.google.com/MyKappa2.4/Y10Missoni#

chipo 2010.10.31. 13:16:01

Én vagyok Csipi :)

A Panda szép, jó, működik is rendesen de azért koránt sem hibátlan. Valamint kell hozzá egy fajta szemléletmód, hogy az ember egy klímás, ülésfűtéses, mobillal is kapcsolható állófűtéses Volvo 850-ből pont télire átüljön egy ilyenbe :)

Ami nem jön át annak aki még sosem vezetett ilyent az az, hogy valami istenien jó vezetni. De tényleg. Ez így leírhatatlan, mert érezni kell. 60 km/h-nál már úgy érzed mintha 120-al tépnél, ilyenkor szokott valami kevésbé higgadt Astrás levillogni a külső sávból :) A futómű közvetlen, a huplikon egyenesen ugrat a vas, és csak fötör, csak fötör... Pályára menni vele szigorúan tilos, a 100 km/h fölött az már szenvedés neki. Meg nekem is, akkor a menet és a motorzaj (pedig közben megragasztottuk a pillangóablak utáni műanyagot is ami a szélzaj nagyját generálta ;)) de amint felértem vele a Mátrába a szerpentinekre újból élményautóvá változott és kénytelen voltam megelőzni vele 1-2 úrvezetőt is felfele teperve.

A felújítással kapcsolatban szerencsém van, kedvesem apukája és bátyja ugyanis Pátyon lakik, veteránautókat újítanak fel forgatásokhoz, nem lesz probléma egy Pandát sem rendbe rakniuk.

De első lépésben a műszaki tartalom rendbetételét helyeztem előtérbe, ha üzembiztos a vas akkor majd jöhet a csicsa... :) (egyébként van konkrét tervem, de ez legyen meglepetés :P)

Alhazred 2010.10.31. 13:26:41

utálom csikós cikkeiben, hogy utána fél napig használtautó hirdetéseket nézek, leszarom a jövőre vonatkozó, racionális, és igen pénzigényes terveimet... majd beleér a kezem a bilibe, és elszomorodok.

Gyurma73 · https://plus.google.com 2010.10.31. 13:28:29

@chipo:
vegyél rá egy kinti papirost éas tedd át a cuccokat mert úgy olcsobban jön ki mintha mindent külön megvennél.
bár jót találni nehéz.Az a lényeg hogy 90 utániak nem rohadnak.
A legjobb lenne egy 4x4 es mert négykerékmeghajtásuvá alakítani nem engedélyköteles és a pandánál nagyon egyszerű.(váltó,hátsóhíd,kardán)

Gyurma73 · https://plus.google.com 2010.10.31. 13:48:44

@Gyurma73:
aztán jobban megnéztem ez sem jobb:-))

Gyurma73 · https://plus.google.com 2010.10.31. 13:55:23

mondjuk az is biztos hogy kb 300 ezeret költenél a CSikóséra akkor sem lenne olyan mint a piros amit linkeltem.
(kasznifelújítás+motorgenerál+fényezés)

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2010.10.31. 14:07:23

@AndrejTheHunter: Hűha. Végigkattintottam a galériát, le a kalappal, szép munka volt. Bár az ajtó alján az üvegszál(ha jól láttam) kicsit meglepett, de gondolom nem sikerült másik ajtót szerezni sehonnan.

lwl (törölt) 2010.10.31. 14:10:22

@P12_dCi: Haha, addig alljal egy labon, amig a Csikos kiad 8 kilot egy hasznalt robogora :)

atabi 2010.10.31. 14:12:42

ezt sikerült jól elkótyavetyélni.a pénz a következőnek az utánajárását sem fogja fedezni nemhogy az átírását.jó lehet veled üzletelni,megéri de nem neked :-DD

Vargnatt 2010.10.31. 14:21:53

Ugyan, hogy venne már mopedautót... amennyire semmire se használhatóak, annyira drágák is. 3-400e Ft-ok körül mennek a '90-es évekbeli ránézésre is széteső vackok, Zsoltiból többet nézek ki, mint hogy ilyenre költsön.

Esetleg a régebbi ortopéd '80-as évekbeli szögletes változatok lehetnek különlegesek, és talán olcsók is, de azokban meg hová tenné a gyerkőcöket?

Szegény Pandát elég csúnyán megnyomorította a névtelen elkövető, hogy száradna le a keze az ilyennek! Pedig olyan szép eredeti volt addig... nekem tetszik, főleg a puritán belső tere, meg a hatalmas lyukak a tetőn, igazi fun-car :)

De legalább úgy néz ki, szerető gazdára lelt, aki ráadásul még Twitter-stílusban tájékoztatja is Zsoltit az állapotáról (ilyet se hallottam még...)

A Cinquecento nekem is régi szerelmem, a sima is, a Soleil meg tényleg fain választás lett volna, ha lenne.

Én amúgy egy Peugeot 205 GTi-t vennék Csikósunk helyében, de kíváncsi leszek a meglepetésre is ;)

Amúgy hihetetlen ez az ember... ha elmegy egy autó, addig nem nyughat, míg nem lesz helyette más :D

Pedig már így is annyi régi vas szunnyad nála, mint egy jobb múzeumban. No meg Dezsőre is horribilis összegek fognak rámenni, amellett, hogy ugye elvileg még jócskán tartozása is van rá a baráti kölcsön miatt.

Nem tudom, de ennek a Katinak is kötélből lehetnek az idegei, hogy még nem tiltotta le jelszavasan a tűzfalon az összes használtautós oldalt :)

Azért titokban reménykedek, hogy a Bianchi megússza az eladást, nagyon sajnálnám, ha kikerülne a nagyközönség számára is látható spektrumból. Az igazán különleges kis járgány, kár lenne hagyni elkallódni.

lwl (törölt) 2010.10.31. 14:22:36

@yaffa: "Szerintem is BMW C1 lesz, bár annak ellentmond, hogy tesztelték már, és tudják, hogy milyen rosszul tervezett vacak."

Mi rosszul tervezett rajta? Elmeseled nekunk?

w126sd 2010.10.31. 14:30:37

Rezeg a léc Csík,rezeg a léc!Puch kasztnira mondjál gyorsan vmi jó árat 100alatt,azt még rá is fizethetsz:-)
Tomek

gokart87 2010.10.31. 14:37:54

@anyád a szúnyogok: Pici, olcsó,keveset fogyaszt, nagyon olcsó fenntartani. persze akkor már megint 1 panda :D

kerdesek05 2010.10.31. 14:49:47

nem kellett volna lemondani a parkolókártyáról..

konti10 (törölt) 2010.10.31. 15:07:18

Vehetnél egy jó pandát olcsóért, sztán rendbe rakod...

AndrejTheHunter · http://lancia-forum.hu 2010.10.31. 15:08:40

@scheerti: Hát igen - ez ideiglenes megoldás csak, mert igazándiból egy 4wd-s Y10 donorra vadászok (ha már el van cseszve a forgalmija és 4wd-snek van bejegyezve) és bizom benne, hogy arról át lehet majd rakni - ha nem akkor marad a lakatolás.

Isgyu 2010.10.31. 15:14:25

Csikós!

Szaladgárósra vettem tavaly Twingo I-et. C3G motorkód... ami láncos... :) Beindítva tiszta Lada hang a láncos vezérlés miatt, de nem zavaró :) Mindig pöccre indul! Télen-nyáron! A fűtés az kész. Kiérek utca végére és máris nyomja... számomra hihhetetlen. A hasznaltauto.hu-n vettem, de csak magánszemélytől kerestem! Szinte végig garázsban állt, van benne most 96os létére 90.000km. Jah és a család tolta ki a Baungartnerből újaonnan... Mindig furán néztem a Twingókra, de mióta családban van mindig vezetni akarom :) Kívül kicsi, de belül ekkora helyet... nagyobb mint az én autómban :) És a 4 sarokba kitolt kerék miatt dodzsem fíling :))))) Én csak ajánlom!!!!

streetsta · http://managertoys.hu/ 2010.10.31. 15:16:23

@AndrejTheHunter: Pontosan azt akartam mondani, amit @scheerti: . Gratulálok, szép tőled, hogy ennyit foglalkoztál vele. Csinos lett, meg gondolom most már jó is. Ahogy így elnézem, az a kis kocsi az utóbbi 10-15 évben nem kapott annyi törődést, mint most tőled.

streetsta · http://managertoys.hu/ 2010.10.31. 15:17:48

@lwl: Ede, Ede, már megint kezded?? Olyanok, akik vezettek már motort, robogót eleget, elmondták, hogy magas a súlypontja, nehéz, a súlyához a motorja gyenge. De te majd elmondod, miért nem így van.

különbensi 2010.10.31. 15:26:58

@lwl: totalbike.hu/tesztek/2009/09/26/egy_bmw_is_lehet_szar/
Mindent megtettek a biztonságért, egy olyan kétkerekű trezort alkottak, ami fejlesztés közben elvesztette mindazt, amiért tervezték: a motorkerékpárságot. Abban a pillanatban, hogy elindulunk, szívbe markol az aggodalom, vajon tüstént felborulunk? A súlypont valahol a sztratoszférában, az önbizalom a tárna mélyén.

vikk007 2010.10.31. 15:27:29

8 éve volt Pandám. ( 2001-2003 ) Kettő évig, full extrás 5 sebességes, még kárpit is volt az ajtón, sőt az ajtóban oldalmerevítés, szerintem Svajci lehetett...

A mellette üzemeltetett kettő éves swiftel sokkal több baj volt. Illetve így rossz a mefogalmazás, mert a Pandára egy fillért sem kellett költeni, ment ment, és ment,( a swiftre meg sokat ) és napi 120-140 km oda-vissza bp munkába kettő három személlyel, 120-130 km/h átlag, a Gödöllői parton,az aljától 100-ról 5-ben 130-ra gyorsult a tetőig. nagyobb autókkal vissza szoktak váltani. Megette az 5 litert... Egy személlyel 155-el végigvillogtam a belső sávot szakadó esőben...

Csak!, a Pesti forgalomban a többi autó között olyan érzésem volt, mint ha egy " gördeszkán " ültem volna....

Ezért ment a háztól...

Második, városi, szaladgálós autónak szerintem ma is a legjobb lenne:-)

De elsőnek is inkább ő, mint egy swift, ha lehet választani...

Hurri Kán 2010.10.31. 15:34:44

@vikk007: Panda az egy helyes kis kocsi! Meg szerintem a régi Twingo is. Még a Renault 4 is, csak abból már alig van szép.

sony666 2010.10.31. 16:03:43

@ommm: nem fognak, mert lelövöm a poént:

a panda árából csiki vesz egy jó meleg téli motoros cuccot és a yamahával vagy az agustával fog bejárni dolgozni :D

mit nyertem? xD

antib68 2010.10.31. 16:13:20

Csík venni fog egy másik Pandát vagy P126-ot:o)

gabesz84 2010.10.31. 16:34:56

szerintem pedig Vespa Ape a tutti!!!

lwl (törölt) 2010.10.31. 16:50:52

@különbensi: Az, hogy Arpad balfasz volt ahhoz, hogy uralja a C1-et, nem jelenti azt, hogy masok is igy vannak ezzel:
img255.imageshack.us/img255/7263/c1fh.jpg
Eleg jol dontogeti az oreg, ugyhogy talan meg kene talnulni motorozni:
img594.imageshack.us/img594/5713/c12v.jpg

Neked meg meg az eletben nem volt C1 a segged alatt, ugyhogy vegkepp feleslegesen szakertesz.

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2010.10.31. 17:12:04

@lwl: Oké, de ez egy sima robogónak készült általános használatra, nem motoros kaszkadőröknek. Szerintem.

Mr Thompson 2010.10.31. 17:20:18

Nekem Csikós mindig szimpatikus :) Most is, az abszolút autós szakértő úgy adja el a kocsiját, hogy abból indul ki, hogy ő mennyiért vette, és nem az éppen aktuális piaci árból... És nem nézi meg, csak _miután_ eladta a kocsit, hogy milyen a felhozatal az adott kocsiból, milyen áron, stb... Igazi üzletember :))) Azért fogadjunk, hogy a szerkesztőségben szoktak jókat röhögni az olyan balekokon, akik áron felül akarják eladni a tragacsukat, mert ők is abból indulnak ki, hogy mennyiért sózták rájuk eredetileg a kocsit... ez most ugyanaz, csak fordított előjellel.

A tipp egyébként elektromos bicikli, az van ilyen 80 - 100 körül újonnan, a Panda pénzből lehet egy használtat szerezni. És máris kipipáltuk a dugót és a parkolást. És mivel vmax kb 10 km/h, ezért a hidegben sem gond a használata, nem fog metsző menetszél lefagyasztani. Na? :))

különbensi 2010.10.31. 17:30:21

@lwl: szó nem volt szakértésről. pusztán válaszoltam a kérdésedre.
szakérteni majd mások.

ripaCSikós 2010.10.31. 17:32:15

@lwl:
na most itt az a gond, hogy egy motornál az egyensúlyozhatóság és a stabilitás szempontjából egyáltalán nem mindegy hogy mennyivel mész, és ezen a képen valszeg nem 20-szal vette a kanyart a fahrer. Szóval gyanítom nem sok km van a seggedben motorozva.
Egy jó motort miután összeszoktál vele álló helyzetben meg kell hogy tudj tartani akár 5 mp-ig is lábletétel nélkül, nekem pl rosszabb napokon is megy még a TS-sel is. Azt próbáld meg a C1-el.
Mindamellett hogy gyakran teljesen egyetértek a korrekt alapos hozáállásoddal a dolgokhoz mikor valamelyik barom a tc-sek közül nekiáll gányolni a szarát, és még reklámozza is a többinek, hadd csámcsogjanak rajta, ezesetben mégis max azt mondom h a company marketing által marónátronnal alaposan agymosott hülyeség eredménye ilyet állítani, hogy a C1 az jól vezethető jármű.
Mert ha nem így lenne akkor miért is nem jár ilyennel mindenki, és miért nem másolta le az alapelvet egy rakat a bmw-nél tehetségesebb motorgyár? Mert motort valszeg bmw-t vennék utoljára. Autót is max ha más nem lenne.

pickapu 2010.10.31. 17:46:21

De kár azért a Daihatsuért! Amikor bandában zenéltem, akkor álmodoztam ilyen buli kisbuszról. Aztán amikor lett egy két számmal nagyobb furgonom, már zenekarom nem vót...

Csikós Zsolt 2010.10.31. 17:55:04

@w126sd:

100-as alatt odaadod a Puch-kasznit? Meggondolandó, bár pont arra nincs szükségem, minden másra (mínusz üvegek és tetőszerkezet) igen :-)

Csikós Zsolt 2010.10.31. 17:57:43

@lwl:

Hát igen, jól ismersz. 8 kiló egy BÁRMILYEN robogóra? Harakiri...

Csikós Zsolt 2010.10.31. 18:01:32

@Gomulka Béla:

Régen is Mercedesszel jártam ám. 2,5 évig volt egy, aztán 8-ig egy másik állólámpám...

Csikós Zsolt 2010.10.31. 18:02:46

@kerdesek05:

A parkoló havi ötezer, megfelezve egy kollégával. Az évi hatvanezer. Nekem pénz, másnak lehet, hogy nem.

Csikós Zsolt 2010.10.31. 18:06:20

@Gyurma73:

Ez zseniális, egy ilyen Benelli Adiván (csak az kicsit kopottabb volt, féláron) nagyon gondolkoztam, de másfelé léptem. Ez a jó BMW C1-es, a BMW C1 meg a brutálszar motor. Nem egyszer mentem olyannal, épp városi használatra nem jó. Nehéz, egy méterrel magasabban van a súlypontja bármilyen más motorénál, a kerekei kicsik, viszont magasan ülsz rajta. Hajmeresztő vele kacskaringósan araszolni. Országúton már jobb valamivel, de ki megy országútra egy ilyennel? Broááááf.

ripaCSikós 2010.10.31. 18:07:30

@Csikós Zsolt:
magyarán az 5 rongy már 50%-os ár. Nos ez még így is szabadrablás egy őrizetlen kültéri placcért.

Csikós Zsolt 2010.10.31. 18:09:45

@anyád a szúnyogok:

Nem, fedett, parkolóházas, alapvetően jó dolog.

ripaCSikós 2010.10.31. 18:14:48

@Csikós Zsolt:
nembaj ede szerint az űberfasza, épp azaz égő benn h bmw jel van rajta, jobban járt volna az a banda ha letagadja hogy valaha köze volt ahhoz a gnómhoz :D

Amúgy ez az átka h te pesti vagy, nos én sose fizetek a parkolásért elvből, mert hogy az utca szélén hagyjam a kocsit azért nehogy már a buzi borkaizsoltika szedjen be pénzt, közben meg érzem ahogy a futómű naponta vált geometriát néhány Gyárvárosi út minőségén.
Hála annak hogy gyakorlatilag a városban 1 utcahosszot is motorral megyek, így kapásból ismerem egy tetszőleges X házszámhoz tartozó legközelebbi ingyenes zugot ahova egy kocsi épp befér, és mikor kocsival vagyok ezekre szoktam állni.
Vagy néha 5 percre leállok egy mellőzött fizetős helyen ahol sose ellenőriznek az ufósok.
Amúgy meg azért h egyen a sárga epe győrben minden parkolóház ingyenes, ha esik akkor behúzok oda aztán csók.

ripaCSikós 2010.10.31. 18:16:30

@Csikós Zsolt:
jah hogy úgy, nos ahogy mondom én azért se fizetek ;) De van pár a városházától 1 utcahosszra lévő placc ahol gyakorlatilag egy akácfasorba belevágott helyek vannak, olyan sűrű lombárnyékkal hogy esőben gyakorlatilag száraz marad a tető mikor oda állok.

gnme 2010.10.31. 18:27:20

naa milyen Tornádót vettél?

Láttam ma a temetőkben jópárat. Fajin kis gépek. Csak ne összefonnyadt kreszt hírből sem ismerő öregasszonyok randalíroznának vele. Merthogy szó szerint ők a mozgó baleseti okok.

Persze rendőréket ez nem zavarja. Ők most mérnek parancsra. Náluk most ez a feladat.

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2010.10.31. 18:33:18

@Csikós Zsolt: Robogót-motort ingyen parkolhatod ott, vagy a környéken támasztod le? Nem félsz, hogy megbugázzák?

nagy__mate 2010.10.31. 18:47:05

Csikós légyszi nyugtass meg, hogy autót vettél télire nem motort!
És, hogy
Mazda 121-Twingo-Honda Jazz(régi)stb. vonalon mozogtál :D

Fullár 2010.10.31. 18:48:18

Parkolni mindig tudsz a Dugovics tér környékén, akár a plebánia mellett is (református?), az aluljáró kijáratánál. Ott mindig van hely, és 2 perc sétával a szerkesztőségben vagy.

HA5NX-1 2010.10.31. 19:17:35

"Még azon az utolsó délutánon is vagy négyen hívtak, amíg a szerződést írtuk. Végül kinyomtam a telefont."

Részben OFF, de érdemes tartani egy külön prepiad számot ha sokat adsz-veszel és kell hozzá telefonszám.
Így amikor nincs aktuálisan kereskedelmi tevékenység - :-) - akkor kikapcsolot és nem a "rendes" telefonod kergetnek őrületbe. :-)

a márk 2010.10.31. 19:27:45

@AndrejTheHunter: Kitűnő kis paripa. Öszintén örülök, hogy emberek nem pusztán megmentik ezt a kis kedves kockát, de mindezt lelkiismerettel teszik. Mindíg is bírtam a matt fekete seggét, és a Fire motor egy legenda...

w126sd 2010.10.31. 19:29:20

Csík bánatában elissza a pénzt,a Puch kasztnit meg nekam adja!Tomek

chipo 2010.10.31. 19:31:35

@Vargnatt: Azt hiszem nem árulok el nagy titkot, ha elmondom, hogy a www.peugeot205klub.hu egyik alapítótagja vagyok és már építettem szép piros turbódízelt GTi futóművel. A mai napig bánom, hogy végül eladtam...

Speedman 2010.10.31. 19:33:13

@ommm: Akkor szerintem Csikós visszavásárolja a Pandát. Százért.

plephyl 2010.10.31. 19:35:09

ez a kocsi esztétikai környezetszennyezés.

plephyl 2010.10.31. 19:41:44

@HA5NX-1: mi "kártyásnak" hívjuk a prepaidet. ti nem?

dennisthemenace 2010.10.31. 19:45:26

@anyád a szúnyogok: Ingyenes??
Az a szar hid keszen van mar, az uszodanal?

chipo 2010.10.31. 19:52:27

találtam egy képet a kéccáötről... Csak a referencia végett... :)
http://kepfeltoltes.hu/view/101031/PICT0031_www.kepfeltoltes.hu_.jpg][img]kepfeltoltes.hu/thumb/101031/PICT0031_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

KuKori · http://ireland.blog.hu 2010.10.31. 19:54:37

Csík, nagyon hallgatsz az állólámpás Merciről. Mi van vele? Felújíttattad és le van támasztva a garázs falához? Mert az utóbbi időben, amikor kocsit használtál, mindig a kis gyöszt vitted.

Nem jó látni, hogy van egy finoman felépített OT-d és még hétvégén se röffented be...

lwl (törölt) 2010.10.31. 20:00:44

@scheerti: Nem sima, hanem bukokeretes robogo, amihez sisak sem kell, megsem repulsz ki belole, es megved. Kaszkadornek lenni sem kell - a kepen lathato uszkve 60 eves tata sem az - csak meg kell tanulni vezetni. Ha valaki bena a vezetesehez, azzal sincs gond - bar olyan oltonyos arcok csalinkaznak vele a varosban, akikbol az ember meg egy Babetta vezetesehez szukseges tudast sem nezne ki - a gond azzal van, amikor valaki a szubjektiv benasagat objektiv igazsagkent probalja meg beallitani. Ami pedig meg ennel is szanalmasabb, amikor mindehhez tamogataskepp egy olyan internetes horgokorus tarsul, akik meg a budos eletben nem vezettek C1-et, de megmondjak a frankot.

lwl (törölt) 2010.10.31. 20:08:18

@anyád a szúnyogok: "Mert ha nem így lenne akkor miért is nem jár ilyennel mindenki"

Talan azert, mert meg most, hasznaltan is 2500-3500 euroba kerulnek a jo allapotu hasznalt peldanyai (a legfiatalabb is 7 eves!), ujkoraban pedig egy Kia Pride-ot (auto!!!) kaptal az araert. Münchenben gyakori latvany, akik meg tudjak fizetni, azok szeretik. Esest pedig egyet sem lattam, pedig megeloz naponta 2-3.

HA5NX-1 2010.10.31. 20:13:02

@plephyl:

A "prepaid" a mindehol megértett neve.

De persze bárhogy hívhatjuk, a mondandóm érthetőség a lényeg :-)

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2010.10.31. 20:13:25

@lwl: Én nem láttam senkit hörögni. Biztos rosszul figyeltem.

KuKori · http://ireland.blog.hu 2010.10.31. 20:15:56

@Isgyu: A Twingo atom jó kis verda. Aki nem hiszi, nézze meg élőben, milyen kibaszott széles. Nekem 1.2-es 8 szelepes volt, klímás, és jól ment (relatíve ugye), de nem evett 6-nál többet akkor sem, ha kinyomtam a szemét + klímáztam is közben. Az óra 90 ezret mutatott, de a kormány és a többi 290-et, mégsem hagyott ott sehol a kis görcs :)

Abban a kocsiban van valami, amitől a férfiember is beleszeret, jó vezetni, stabil, fürge és belül iszonyat tágas és úgy kanyarodik, mintha sínen menne.

KuKori · http://ireland.blog.hu 2010.10.31. 20:18:33

@Gyurma73: Milyen formás, most nézem. Esküszöm tetszik, pedig normál esetben nem épp a szívem csücske a körbe zárt villám.

Ronin_ 2010.10.31. 20:22:11

Bazeg, senki nem jött rá?

Lassan mondom, hogy mindenki megértse:
VE-LO-REX!:-DDD

KadettGSiforever!!! 2010.10.31. 20:29:45

Csikós Zsoltiiiii!!!!!

Elárulom, Tokajban, aki D.Árpitól és az édesapjától autót vesz, az vakon teheti.
Én is így tettem, és lettem a Citroen BX 1.7D szerelmese, amit ők szedtek szét, majd raktak össze ÚJRA, minden egyes porcikáját műértő szeretettel!
Az egyik legtutibb karosszérialakatos az Árpi!

Egy tőzsgyökeres tokaji. :)

Ui:Árpi/beceneve Doki :)/, tudtam hogy, hogy a jók vagytok az öreggel!!!! :)

KadettGSiforever!!! 2010.10.31. 20:30:51

@KadettGSiforever!!!:

A másik "hülye", akitől érdemes autót venni, az én vagyok Tokajban.... :)

pink75 2010.10.31. 20:32:43

Tök egyszerű, vett egy másik pandát.

streetsta · http://managertoys.hu/ 2010.10.31. 20:35:28

Sajnos Ede nem olvassa, de talán másoknak hasznos lehet a link: www.motorradonline.de/de/motorraeder/tests/einzeltests/test-bmw-c1-family146s-friend/105750
Bizony, a német tesztelő sem állít mást, mint hogy meglehetősen instabil a magas súlypont miatt.
Az alap elgondolás nem ördögtől való, biztos vagyok benne, hogy eljön majd az idő, mikor elkészül egy olyan városi motor, ami tudni fogja a legtöbb dolgot, amit a C1 tudni akart. De mindent nem lehet egyszerre. Elég erősnek lenni, de 125-ös motorral, hogy autó jogsival is vezethető legyen, egy 200 kilós testtel, egyszerűen nem működhet. Biztos lesz olyan anyag, amivel megoldható, hogy ne kerüljön fel ennyire a súlypont, de elég biztonságos cellát lehessen faragni belőle (és nem kerül egy vagyonba, ugye, mert úgy most is menne).
Az viszont előre látható, hogy igazi klasszikus lesz egyszer a C1, keresett young-, majd oldtimer, mert megelőzte a korát, meg egy kicsit fiaskó is volt. Szóval befektetésnek is jó lesz:))

KadettGSiforever!!! 2010.10.31. 20:41:36

Annyira belelkesültem, hogy jössztök(igen, mi itt így mondjuk) Tokajba, hogy ki is ment a fejemből, kivonták a forgalomból a kis kocsit...
Kár.
Pedig láthattad volna az ország egyik legszebb részét - nekem a legszebb - és a legszebb Lada 2101-3asát.
Az én szépségem. :)
Most alszik, télen pihen.... :)

KadettGSiforever!!! 2010.10.31. 20:46:34

@KadettGSiforever!!!:
Meg bort ihattatok volna, meg minden földi jót, mit a hegy ád... :)

ripaCSikós 2010.10.31. 20:58:27

@dennisthemenace:
jaja kb 1 hónapja átadhatták volna már de még simogattak valamit a körforgalomnál a kekszgyár felöli oldalon.
Am totál kész, én már többször mentem át rajta motorral, mert a jómunkás emberek pár kerítésdarabot már félretoltak.
De annak a szarnak már kb 10 éve készen kéne lennie, ekkora a lemaradás, aztán a gestapot oda is lehet állítani egyből, hogy megakadályozza annak a fosfészek cigány csürhének Szigetből, hogy átszivárogjanak Révfaluba.

Rocko- 2010.10.31. 21:00:06

@streetsta: igazából Ede azt nem akarja felfogni, hogy a C1-et egybites usereknek gyárották, olyanoknak, akik az életben nem ülnének motorra, de ha egy elég biztonságos kéterekűt látnának, akkor bepróbálnák.
na most ha pont a célcsoport (azegy bites user) nem képes kezelni a gépet, akkor bizony nem a userben van a hiba.
de hát hogyan is érthetne ő olyan dolgot, ami ellenkezik az ő logikájával. :)

ripaCSikós 2010.10.31. 21:05:54

@a márk:
A FIRE motor annyira fasza, hogy az volt talán az első totál robotizált összeszerelésű motor, ezzel gyakorlatilag megelőzték pl az Audit, mivel a motorszereldében itt még mindig biorobotok rakják össze ezeket a szarravaló motorokat.
Ugye amíg van pár rohadék munkakiközvetítő meg egy rakat szerencsétlen aki elmegy ezeknek 70 nettóért 3 műszakba miközben min ugyanennyit basz zsebre a semmiért a szarrágó ügynökség addig minek robotizálják be.
Meg úgy azóta szaródik az Audi mióta elvitte a gyártást németországból. 100-as szivarnál újabbat abból se vennék.

Gildor Inglorion · http://gildorblog.blogspot.com 2010.10.31. 21:06:57

az utsó kép viszont indiában készült :) megismerem a riksákat és a fehér 1.4-es marutikat :)

ripaCSikós 2010.10.31. 21:09:30

@Rocko-:
nem ede azt nem fogja fel, hogy a bmw szarra való motorokat gyárt, folyton olajat taknyoló hajtáslánccal, elbaszott kardánművel, és gyenge vázzal. McGregorék alatt is berepedt mindkettő váza már a ruszkiknál, valszeg egy Africa Twin jobban bírta volna a kiképzést.
De majd Kunio san megmuttaja hol lakik a japánok Úristene.
Kami wa, tenno no shukufuku o!

Waxolo 2010.10.31. 21:09:32

Zsolti a béka!
Hát mit venne?
Gólyalábat!

Csikós Zsolt 2010.10.31. 21:12:06

@KuKori:

Állólámpa sokáig nem indult, nem értettem, mi van, köhintés nem jött. Aztán szenvedtem a Csabi elektromos szerelő barátommal, kapott új izzítógyertyákat, előtte még rendberaktam az izzítógomb vezetékelését (a lakatos Csabi elkötött egy kapcsot, de mire rájöttem, csomó egyforma rózsaszín-fehér meg kék-fehér vezeték), de akkor se, aztán átjött a Karesz, meg a Sipos, ráment pár óra, kecskebőrt néztünk, meg gázolajszivattyút cseréltünk, semmi, végül rántásra indult.

Aztán utánahúztam 7 db AWAB-bilincsnek az üzemanyag-vezetékben, ami mind laza volt. Lakatos Csabi ugyanis szépen, meleggel visszamasszírozta a csöveket újszerű állapotba, azok megpuhultak, visszavastagodtak, majd egy év állás után zömültek annyit, hogy utánuk kellett húzni. Utána belefogtam a Yamahába, aztán a Motomba, meg az ősz amúgy sem a szabadidő-tobzódásról híres az autós újságíróknál, ezért csak mostanában látok neki.

Ki kell parkolnom, a másik oldal kárpitjait feltennem, pár öv hiányzik, elkezdett szivárogni a főfékhenger, bele kell tennem a spéci diffiolajat hátra, hátha megszűnik a búgás (nem kellett volna újrahézagolni a használt diffit), aztán mehet OT-re.

ripaCSikós 2010.10.31. 21:19:42

@KuKori:
Szegény twingonak cska az a baja hogy olyan testbe dugták ezek a hülye debil formatervezők amilyenbe. Képtelen lennék megbarátkozni vele, és nem is lehet semmivel normálautószerűvé tenni.
Inkább egy utolsó szériás Clio I, ugyanazzal az 1.2 motorral.
Amúgy meg egy Punto teleextrázva jobban megéri, abban egyetértek csikóssal hogy azt az autót lehet szeretni, és kurva eltalált formaterv.

ripaCSikós 2010.10.31. 21:21:41

@Ronin_:
lassan mondom h megértsd:
ba-rom vagy! Az már akkor egy vicc volt, mikor az elsőt összehányták a buzi csehákok. Rá is baszott mindegyik népnyúzó, kinyírta a saját elmebaja.

AndrejTheHunter · http://lancia-forum.hu 2010.10.31. 21:27:42

@a márk: Thanx - egyébként én is szomorúan nézem, hogy a nyolcvanas évek kackaautói milyen mértékben hullanak ki az autóállományból ,mert annyira nem idősek, hogy OT-re legyen érdemes gyúrni velük, annyira meg nem fiatalok, hogy felvegyék a versenyt a mai cseppdizájnos autókkal. A kocka unok szinte teljesen eltűntek már az uno turbo kivételével. Pandából még sok van, mert sokáig is gyártották és igénytelen/strapabíró kiképzése miatt.. sokan igáslónak használják amig teljesen szét nem rohad - tisztelet a kivételnek.

Egy A112-est is újítgatok és meg lehet nézni az autobianchi.hu-n, hogy azokból milyen sok regisztrált autó van fent, mig az Y10-ből csupán kettő az enyémmel együtt és az indexen pár hónapja indított Y10 topicba sem talált oda még egyetlen tulaj sem. Pedig a kockadizájnnak megvannak az előnyei is. Pl - a helykínálat. 192centisen egy fábiába alig tudom magam belegyömöszölni, amig pl az Y10-ben "szinte távcsővel kell nézni" a műszerfalat és nem verem bele a lábam.

Ráadásul nincs az a klausztofóbiás érzésem, mint pl egy 607-es peugeotban. hogy annyira rám hajlik az oldalüveg, hogy hiába van hely középen két karra is elegendő méretű kartámasz, mégis szinte akkorának érzem a teret, mint egy 206-osban.

Rocko- 2010.10.31. 21:33:18

@anyád a szúnyogok: "Meg úgy azóta szaródik az Audi mióta elvitte a gyártást németországból."
mert ha külföldön van a gyártás, akkor már nem is kell a gyárra jellemző követelményrendszer, mi?

KuKori · http://ireland.blog.hu 2010.10.31. 21:40:08

@anyád a szúnyogok: Te Ubul vagy ugye? :D

Nem tudom én már követni se a Tiéd, se Ede névváltoztatásait :D

Na, szóval ez nekem egy tetszetős kis Twingo:
img5.imagebanana.com/img/8lm8x9fb/and04g.jpg
img5.imagebanana.com/img/oey8af8b/and02g.jpg
(bár hátul az a betyúkhálózott diffúzor szerűség nem kéne oda)

ripaCSikós 2010.10.31. 21:41:20

@Rocko-:
nem öregem, akkor már az történhet meg ami pl ebben a kócerájban is történt, aztán ha érdekel eljössz aztán húzod az igát te is kicsit h megtapasztald. tehetséges ifjú mérnökök fillérbaszása a műsor.
Az olajteknő pl legközelebb már háztartási sztaniolból lesz préselve mert úgy óccsóbb. A különbözetet meg mehet zsebbe.
illetve sose volt normális autó az Audi, max akkor mikor még ékegyszerű kompakt családi kocsikat gyártott, kb a 80 B2-ig bezárólag.

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2010.10.31. 22:07:44

@KuKori:
Jól néz ki a twingo.

Biztos, hogy Csikós is ilyet akar.

Vagy nem ez volt a kérdés?

Mindenesetre egyre kíváncsibb vagyok, mi lesz a panda helyett.

ripaCSikós 2010.10.31. 22:07:52

@KuKori:
Sajna erre hi teszel akárilyen felniket, meg tüktör, meg akkora szárnyat mint egy 747-es fékezőlapátjai, akkor is egy szar bamba kis gyösz marad, azzal a hülye lámpájával, meg bárgyú vigyorra húzódó légbeömlőjével.
Képtelen vagyok a formatervébe belenyugodni, ha valakit meglátnék ilyennel kajtatni, azt a hülyét már nem tudnám komolyan venni. Abba még bele tudnék nyugodni hogy egy francia minimál bevásárlókocsi, mert a Clio is az lényegében, de abból legalább volt a Williams, meg autószerűbben hat, de ez fertelem.

Am ha érdekel sokáig hezitáltam egy 1.2 Clión, '94-es hófehér panorámatetős 5 ajtós gép volt gyári horoggal, meg egy csomó extrával, asszem centrál meg villany mindenféle is, de a józan ész eltántorított, mikor látom h női tulaj, meg szürreálisan kevés km, meg a meglepetések amit a franciák hajlamosak beletervezni, pl a sehol nem kapható kopó szarok (szilentek pl agyrém, nincs csak gyári vagyonokért) minden szerelő már messziről kurvaanyáz ha ilyet lát, és kb olyan fosul is csinálja meg, és az hogy akkor még ccm-re ment a KGFB és szó se volt ról a h lesz kW alapú az 1.2 motorra ment volna annyi mint egy 1.5-re.
Am ma már nem vennék semmilyen benzinest se, max valamilyen extra igénytelen röhej fogyasztású olaszt 1.1 liter környékén, vagy örök favorit 1 literes japánok.
De ilyeneket jellemzően full fapad kis szarokba tettek amik nem teljesértékű autók, szóval ha beesik egy tisztességes 2-2.5 dízel japcsi akkor az lesz. Sok máshoz hasonlóan nem jutna eszembe szürreális lóvéket elbaszni hogy egy normális gép helyett legyen 2-3 vén szar, aztán a kis gyöszt használom futkozni, a batárt meg családdal rohangálni.
Faszt, legyen emberi méretű, takarékos, kiforrott konstrukció, mechanikailag túlméretezve, az elvárható járulékos szervekkel. Fapad mégegyszer nem kell. De ezek általában japán gépbe amúgy is benne vannak, ha kijött egy újdonság kapásból beletették.

Virago_1000 2010.10.31. 22:11:33

Csikos Zsolt: "Már nem a közlekedést megkönnyítő, gyors, kényelmes eszköz, hanem egy szűk börtön, amibe az ember saját szántából bezárja magát órákra naponta, csak azért, hogy zsinórban pocsék rádióműsorokat (hiszen már Ezeröcsi sincs) hallgasson, és szennyezze a környezetet. És akkor nem beszéltem még a parkolóhely-keresésről."

Hasznalod nap mint nap a motort, elsz a lehetoseggel. Azt elobb talaltak ki mint az autot. Te vagy az utolso, akinek ezt kell irnom.

Rocko- 2010.10.31. 22:18:35

@anyád a szúnyogok: "ékegyszerű kompakt családi kocsikat gyártott, kb a 80 B2-ig bezárólag."
látom értesz hozzá. :)

HA5NX-1 2010.10.31. 22:20:38

"egy 1982-es Fiat Panda váltja le az Alfa Romeo 75 2.0 Nordot"

Lehet, hogy ez a mondat lesz "visszacsinálva"? Legalább egy olasz kell a garázsba, vagy legalább mellé :-)))

HA5NX-1 2010.10.31. 22:23:55

@HA5NX-1:
Igaz, még mindíg ott az "Autóbicikli", hogy a francba felejtettem el... Megyek inkább aludni... :-)

De egy Alfa kellene... Mindenben ellentéte a Merciknek... Jóban és rosszban :-)

ripaCSikós 2010.10.31. 22:24:42

@Rocko-:
A szutyok 80-ra egy kompaktnál véletlen se mondanék többet, nyomorgó kategória az még bőven.
De az meg nem az én bajom h az eszed a rakat lóvéval se jött meg, nyugodtan költheted audira eztán is, amekkora barom vagy meg is érdemled amit kapsz. tele az ország az ilyen rongyrázi balfaszokkal.
Am el lehet menni kulizni a karikás cirkuszba a sváboknak.

HA5NX-1 2010.10.31. 22:39:09

@Csikós Zsolt:
Hűha! Megremegett a kezem, ma már nem találgatok többet...

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2010.10.31. 22:40:20

@Csikós Zsolt:
Szerintem megveszed (vagy már megvetted) az arany Ritmót.

yenoee 2010.10.31. 22:49:27

@Csumpi Hálidéj: Uhh, deakkor az első szériás lehetne - egy körlámpa egy körkilincs.
Hogy az mekkora egy beteg forma már :)))
(Csakhát milyen kohószökevényeket rángattak befele abból, amikor már lehetett, tejóég.)

nagy__mate 2010.10.31. 22:52:36

Alfa Giulietta vagy Fiat 131 ?

KuKori · http://ireland.blog.hu 2010.10.31. 23:16:46

@anyád a szúnyogok: Nos igen, a formáját szokni kell elsőre egy Twingonak, de könnyű vele együtt élni később :)

A Clioból -amennyiben Clio 1.-ről van szó- a Williams valóban zúzda kis gép volt, bár szerintem a Pug 205 GTi kicsivel jobban sikerült. Persze bármelyiket is tűrhető állapotban beszerezni kevés esély van itthon, vagy aranyrudakért mérik, ha nincs letaposva, mint a huszárcsizma.

De nekem nagy kedvencem (lenne) egy Clio V6, annyira agyament konstrukció :D Ugyan a Clio 172 Cup-nál nem tud annyival többet, mint amennyivel nagyobb a motor és többe került annak idején (a V6 tömege az ugyanilyen motorral szerelt Lagunánál 80 kilogrammal több! Amilyen nekem is volt, de kár volt eladni...), de van egy óriási előnye: hátsókerekes, középmotorral és nagyon beteg :D

Ha reálisan gondolkoznék, a 172 Cup is elég lenne a maga 6,7 másodperces gyorsulásával (V6/1: 6,2 V6/2: 5,9), mert nagyon gyors az is, csak hát rossz helyen hajt :)

Angoloknál mindkettőre van megfizethető kínálat, de a biztosítása egy vagyon lenne nekem...

Csikós Zsolt 2010.10.31. 23:30:15

@yenoee:

Az az Arany Ritmo (így, nagybetűvel), amiről Csumpi beszél, olyan volt, naná.

csiky944 2010.10.31. 23:52:33

@anyád a szúnyogok: clióhoz nincs alkatrész?
kopócuccokból tán ahhoz van a legjobb alkatrészellátás renyók közül
szerelők részéről meg azér megy a kurvaanyázás mer nem értenek hozzá

KuKori · http://ireland.blog.hu 2010.11.01. 00:06:41

@csiky944: Mondjuk a szerelős dolgot aláírom, a Twingo és két Laguna után. Nem arról van szó hogy nem értenek hozzá, hanem NEM ÉRTIK a működését dolgoknak benne, pedig sok remek jó ötlet található bennük. Az egyik szerelő például az önfeszítős ékszíjjal nem birkózott meg 20 perc alatt, nem jött rá, hogyan és egyáltalán mit kéne lazítani...

Mikor visszaértem alkatrészesdiből, megmutattam neki, hogy ide ráteszed a csillagkulcsot, lenyomod, amíg nem koppan és leveszed két ujjal az ékszíjat... Nem kell itt lazítani, meg pajszer, meg semmi.

De vannak még ilyen triviális példák.

A Renault-ok olyanok, hogy meg kell érteni, miért van úgy, ahogy látod és rájössz, hogy pofon egyszerű így, vagy miért jobb, mint a "hagyományos" módon.

w a s d 2010.11.01. 00:33:14

@anyád a szúnyogok: Twingo? Rózsaszínben kellene, macis Ronal felnivel, valami pöckölt motorral, fékkel, futóművel.
Az úgy lenne beteg igazán.:D

w a s d 2010.11.01. 00:36:41

@nagy__mate: Vagy Alfasud? Az formára nagyon ott van.

Rocko- 2010.11.01. 00:48:55

@KuKori: hehe, ezt pont csikynek nem kell magyarázni. :)

Ejoy 2010.11.01. 07:10:19

Nem egyszerű eladni az ilyen öreg kocsit, nem szívesen teszi az ember. Ha tehettem volna én sem adom el a Renault 4-et, de nem fért el itthon:(. Teljesen üzemképesen, napi használatból, de lejárt műszakival szét rozsdálva meghirdettem 15ezerért(!) és jött a majom, az "adok 10 ezret, és jól jársz" dumával. Végül elment, elvileg legalább részeiben életben van...

Ronin_ 2010.11.01. 07:34:47

@anyád a szúnyogok:
Kultúráért elfelejtettél sorba állni.
Én sem köcsögöztelek le, még ha az is vagy.

ripaCSikós 2010.11.01. 07:46:51

@KuKori:
Csodálkozol ezen még épp ebben a szemétkupacban, ahol egy szaros zsiguli fölött képes pár seggfej bambán nézni, hogy hol a gond?
Mindegyik franciában van egy rakat ötletes megoldás, ezért lehet őket szeretni, (persze másnak nem jut eszébe alkalmazni, mert minek is olyat, mikor az úgy logkusabb),ráadásul nem spórolnak az extrákkal se, egy Citroent bármikor bevállanék, ha itthon kapásból vágná mindegyik fazon a hidrós felfüggesztést. De épp ezért józan észnek ellentmond h franciát vegyél akármilyen rendkívüliek is, mert itt hülye mindegyik kókányjani mindenhez, ha akad aki mégse az 2 évre előre le van foglalva, vagy szürreális pénzért melózik.
A renaultokba amúgy is pofátlan árért van megkérdőjelezhető minőségű cuccok, ahhoz képest hogy akár egy szimpla megane-ról van szó, ami véletlen se több egy szimpla igavonó baromnál, 2000 környékén a törököknél összehányt darabokat 2,9 milkáért dobálták a nép után, van is belőle rengeteg. Ebben a felállásban az elfogadható az lenne hogy fiat áron dobálja a sok bizbaszt bele amik ráadásul gyakran cserések.

zöldi 2010.11.01. 08:06:17

Najólvan, én hétfőn kiülök a szerkesztőség elé, aztán legalább megtudom, mi a titokzatos új jármű :D

Rocko- 2010.11.01. 08:41:14

@zöldi: azért sokat ne várj, munkaszüneti nap van. ;)

DeezL 2010.11.01. 09:22:20

@nagy__mate:
attól függ mire kell:D?
nekem 131esem volt Gulietta csak tervben volt:D

Ádán 2010.11.01. 09:40:12

@vadász2: Én is néztem, hogy az a rendszáma, hogy CSÁ.

Mi lehet a jövő heti cikkben? Most, hogy rendes olajjal van olajnyomás, Csikós visszaveszi 200-ért? ;-)

-Dr. Úr, elmehetek? -Nem, elmebeteg! 2010.11.01. 09:52:18

ez off lesz ide, csak..

Az is érdekes, hogy amikor bármi húszéves kisautó előkerül férfiemberek beszélgetéseinél, rögtön előugrik a Clio1 Williams, meg a Swift GTI, meg a Peugeot205GTI, meg ezek. Amikből összesen volt pár száz az országban, 15 évvel ezelőtt. Mintha jelentene az bármi pluszt egy csühös régi fos szívódízel francia megítélésénél, hogy anno a gyáriak csináltak belőle háromszoros áron utcai versenyautót is..

-Dr. Úr, elmehetek? -Nem, elmebeteg! 2010.11.01. 09:53:16

@Csikós Zsolt: Lancia Delta. Integrale.
ha nyertem, viszel egy kört :)

Gyurma73 · https://plus.google.com 2010.11.01. 10:19:04

@KuKori: hát ha érdekelne engem az ilyesmi kategória akkor biztos hogy 300 ezerért ezt venném mint egy ' es golf kabriót.Azért ebből nem sok van,és ahogy látom elég igányes mert a hátsó ablat is lemegy+ nincs kosárfül.

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2010.11.01. 10:31:10

@Gyurma73:

Nekem is tetszik.

Simán el tudnám képzelni nyárra szaladgálni.

w a s d 2010.11.01. 10:40:05

@KuKori: Á, csak a medve, mert az állat.:D

@anyád a szúnyogok: "2000 környékén a törököknél összehányt darabokat 2,9 milkáért dobálták a nép után"

És most is 3,3- 3,4millió, amikor a német meg japán darabok közül az olcsóbbak 4nél kezdődnek...

Lord heckman 2010.11.01. 11:21:11

na kíváncsian várom a folytatást! érzem én, hogy BKV lesz ebből :-)))

Advocatus Diaboli 2010.11.01. 12:05:47

Ki-ki azt csinál a pénzével, amit akar, és végül is ez az egész veteránozás egy mánia, ami mellőzi a realitásokat, de ennek ellenére én ha Csikós helyében lennék, ezt a Panda eladásából származó pénzt nem újabb öreg vas megvételére fordítanám, hanem inkább a Ponton felújításába, rendbetételébe feccölném, annak legalább valami látszatja lenne. Ha jól sejtem, az még el fog nyelni némi pénzt.

VadSzelíd (törölt) 2010.11.01. 12:23:21

Csikós Zsolt én arra a háromkerekű robogóra tippelnék, aminek elöl dupla kereke van.

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2010.11.01. 12:28:19

@VadSzelíd:

A Panda árából?

Fűcsomó legyek, ha nem az Arany Ritmót veszi/vette meg!

yenoee 2010.11.01. 12:44:42

@Csikós Zsolt: Hm, a nagybetűk sokat (többet) sejtetnek...
Egy ilyenért én is felettébb tudnék rajongani!
www.performance-car-guide.co.uk/images/L-Fiat-Strada-105-TC-2.jpg

yeti 2010.11.01. 12:50:19

@Csumpi Hálidéj: Kicsit le vagyok maradva.Mi az az Arany Ritmo?

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2010.11.01. 12:55:10

@yeti:

belsoseg.blog.hu/2008/06/13/megvettem_lehet_lekopni

Azért is szeretem Csikós cikkeit, mert mindig van benne valami link korábbi és/vagy érdekes cikkekre.

Vagy olyanra, amit régen olvastam, de jó újra átfutni.
Pl. a fiat 127-es cikk.

Na ez lehet még.
Csikós leakaszt valahonnan egy 127 sportot vagy marad a ritmo.
Erre tippelek.

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2010.11.01. 12:57:26

Itt a 127-es cikk:

totalcar.hu/magazin/szerelem/fiat127/

Nekem volt. Amikor ment, imádtam, de soha annyit autó alatt még nem feküdtem.

w a s d 2010.11.01. 13:02:39

@Csumpi Hálidéj: Nem tudom, más hogy van vele, de azt én sajnálnám utcán tartott, napi használatú autónak befogni.

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2010.11.01. 13:06:43

@F/:

Bennem is felmerült, hogy szerintem nem lenne szíve szétrohasztani a latyakban.
Tavaly is hosszú telünk volt, tavaszra semmi nem maradna belőle.

yeti 2010.11.01. 13:38:43

@nagy__mate: @Csumpi Hálidéj: Kösz a segítséget így már emlékszem.A régi cikkek újraolvasása jó időtöltés.A 127-esről a cikk pedig személyes kedvencem,Zsolt egyik legerősebb írása.Azóta ki akarok próbálni egy ilyen kocsit mióta elolvastam ezt a cikket.

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2010.11.01. 13:54:19

Fiat 127 vagy 128 lesz, meglátjátok.

VadSzelíd (törölt) 2010.11.01. 13:56:57

Vagy egy háromkerekű Honda Gyro.

yeti 2010.11.01. 14:17:17

Vagy az a piros Autobianchi A112 Abarth aminek a hirdetését tegnap vették le a használtautóról.

Figyejjémmá 2010.11.01. 14:19:10

Szerintem meg vett egy régóta beígért 500-as fiatot Katinak. :) vagy rásóztak valami villanyautót. :D

Myko 2010.11.01. 14:28:41

@AndrejTheHunter: IIIIIIIIIiijjj ,de szép lett. Most mutattam Apámnak, tudod beszéltük vmelyik indexes fórumon (asszem a youngtimer olasz autóson) ,hogy ezt akartuk mi is megvenni csak annyi lett volna a tréler mint a kocsi ára. Apám így ismeretlenül is üdvözletét küldi,h nagyon szép lett és grat hozzá!!!

Dennis01 2010.11.01. 14:30:09

@Csumpi Hálidéj: Csak otthon volt ritka az Ascona Cabrio, itt Vauxhall Cavalier neven arultak oket. Mikor a zold Minimet arultam, valaki ajanlott is egy sport verziot cserebe, de a penz jobban kellett. :)

Megmondom en, mit vett:
totalcar.hu/tesztek/alfa146ts/
Megvette a haverja Alfajat.. :D

Figyejjémmá 2010.11.01. 14:35:22

@Dennis01: Vagy forgalomba helyezte a gyerkőcöknek vett gokartot. :D

Dennis01 2010.11.01. 14:36:48

@Dennis01: Vagy egy Minit, de jo lenne mastol olvasni, miket szop vele.. :D

Myko 2010.11.01. 16:04:18

@anyád a szúnyogok:
Olajteknő....hajjja,de jó is. 2009 tavaszán diákmelósként ott dolgoztam az Ajudiban...de jó volt...vmit elcsesztek a gyártósoron és telenyomták tömítőanyaggal már az olajteknő peremét,ami ráfekszik a blokkra. De jó is volt spaknival vakargatni róla a trutymót hogy vissza mehessen a gyártásba tisztábban :D :D

AndrejTheHunter · http://lancia-forum.hu 2010.11.01. 16:46:01

@yeti: Tudomásom szerint azt nem ő vette meg, hanem valaki más :-)

AndrejTheHunter · http://lancia-forum.hu 2010.11.01. 16:48:12

@Myko: Igen - emléxem természetesen, az olasz youngtimer/veterán topicban futottunk össze. Remélem, hogy egyszer még ti is belefuttok egy ilyen projektbe ;-)!!

yeti 2010.11.01. 17:14:25

@AndrejTheHunter: Sajnos én csak álmodhattam róla,de gratulálok valaki másnak aki megvette.A képek alapján nem volt rossz,és nem volt fenn csak néhány napig.

ZYLO 2010.11.01. 18:08:55

Én már lemondtam arról, hogy megértsem ezt a fokú jármű-fluktuációt. Most épp a Panda volt felesleges, útban volt, állt benne a pénz, menjen, OK. De miért is kell rögtön valami másik tragacs? Hogy felesleges legyen, útban legyen, álljon benne a pénz?
Javaslok egy korai Pandát, dupla vászontetővel, az klassz.
Amúgy nincs bajom a régi autókkal, sőt. Csak nem értem.

127_sud 2010.11.01. 18:57:13

@Csikós Zsolt: Aranyos a nagybetűvel írt Arany Ritmo...
Most már én is kezdek kíváncsi lenni mit vettél vagy veszel. Remélem valami olasz vas a kiválasztott és hátsókerekes.

dennisthemenace 2010.11.01. 22:17:30

@anyád a szúnyogok: Az a rohej, hogy egy fasza, massziv kozuti hid volt ott (fabol), csak a haboruban leegett.. 65 ev kellett hozza hogy potoljak..DD
Azt hittem, Szigetben nincsenek mar; valaki azt mondta, lebontottak a feszkeiket ott a regi Kekszgyar mellett.
Valamikor szerettem Szigetet, csendes, nyugis hely volt.

dennisthemenace 2010.11.01. 22:18:45

@Csikós Zsolt: Ha Ritmot mersz venni, kinyirlak.. Anno 0-ezerert adtam el az enyemet es mar ezerszer magbantam..

kkn 2010.11.01. 23:17:07

Pedig lenne egy jóval egyszerűbb megoldás Csikós számára, lényegében le is írta, csak nem jött rá ő sem.
"A parkolókártyátlanná válástól kezdve tehát csak motorral jártam, amin viszont egyre hidegebb lett."
Persze, járatlan vagyok az ilyesmiben, 50-ből kijön egy használható téli, meleg motorosruha? vagy nem, és ezt nála ki tudná jobban?

a márk 2010.11.01. 23:17:22

@AndrejTheHunter: anyukámnak egy Ypsilonja van, faternak Alfa164 nekem meg 2105. csak jángtájmerben utazunk az a tuti...

McK (törölt) 2010.11.02. 00:39:52

Azért az nagyon szép,hogy le van írva,hogy eladja Zsolti a Pandát,mert nem kell,majd el sem megy,már van utódja.
127-RE TIPPELEK.

Garp 2010.11.02. 00:58:43

@dennisthemenace: OFF Vasárnap megyek egy '78-as W116 350 SE-ért Leek-be. Barátom lőtte 800 euroért íbéjjen - a dög! - , a motor melegen lumpy, remélem Holyheadig kibírja.:) A srácnak lejárt mindene, kivéve a jogsija, így nem tud hajó jegyet venni, ezért én kaptam a feladatot. Reggel landolok Manchesterben, oda jön értem a fazon - elvileg. Gondoljatok majd rám! Már előre vigyorgok.... :) ON

Gpetee 2010.11.02. 02:19:42

"meg hogy a suzukis mama kikanyarodik elém féktávon belül, majd elfelejti, hol a gázpedál"
Hát még én, hogy utálom ugyanezt mikor a mercis kanyarodik ki elém és utána még ki is szál és magyarázni kezd azért mert vibrál a lámpám.....
Üdvözöl a szürke/fekete régi Hondás (lelkes olvasód), a 18.ker Derkovits Gyula útról.......

Dennis01 2010.11.02. 19:26:05

@Garp: Te mazlista, micsoda ut all elotted.. :D Sok sikert!

Jo lenne egy Ritmo, mindig is tetszettek..

Dennis01 2010.11.02. 19:34:54

Amugy nem tudna valaki elkanyarodni Zuglo fele, hogy megkuksolja az uj jovevenyt? :D

dennisthemenace 2010.11.02. 20:51:30

@Garp: Onnet mar leugorhatsz hozzank is..)))

dennisthemenace 2010.11.02. 20:58:24

@Dennis01: Ja.: Amikor nekem volt egy, szep, barna velur belsovel, mindig osszemaszatoltad a hulye cumiddal...LOL

KuKori · http://ireland.blog.hu 2010.11.02. 20:59:53

@Dennis01: Majd ha a fater megtanít a rozsdaporból működő autót csinálni, akkor gondolkozz el egyen :)

KuKori · http://ireland.blog.hu 2010.11.02. 21:05:07

@Garp: Mi a fene, lehetséges ez, ami a leírásban áll? 37 ezer mérföld?! Azon a kevés képen nem látszik, hogy vannak-e tenyérnyi lukak, de csodák mindig is voltak. 2 literes 140 lovas is volt ebből? Jóféle lehet, ha megy.

Nekem ezek mindig is tetszettek, de már 8 évesen porrá rohadtak, szóval én már nem tudtam egy épkézláb példányt sem felhajtani 10 éve.

KuKori · http://ireland.blog.hu 2010.11.02. 21:18:26

@KuKori: Kár, hogy már a facelift modell, nekem az első generációs jobban tetszik, annak van karaktere:

www.rsiauto.fr/images/FIAT/Ritmo-125-TC-Abarth/Ritmo-125-TC-Abarth-1.jpg

Garp 2010.11.02. 22:48:21

@KuKori: hát, én azon a motorháztetőn látni véltem elég erőteljes rozsdafoltokat. De lehet csak pixeles a monitorom...:). December 5-én vehető át olaszba'. Szép út lenne fel írbe, pláne mondjuk komppal a franciáktól. Az Ír Tenger kissé viharos szokott lenni azidőtájt :D.

@dennisthemenace: köszi, de asszem ezt a tepsi többet eszik annál, hogy ilyen "elugrás"-ra akár csak gondolhatnék. De egy kis fogyasztású Minivel szép vasárnapi túra lehetne Leeks... (Félek én attól, h úgy volt hirdetve: a motor melegen lumpy. Lehet nincs kompresszió, vagy dadognak a szelepek, rossz a gyújtás aztán 8-10mpg-vel jár a zóttó. :S)

Garp 2010.11.02. 22:49:37

@Dennis01: azért a 3 órás kompot ne irigyeld. Ki fogom okádni a jövő hetet is :S.

KuKori · http://ireland.blog.hu 2010.11.02. 23:53:10

@Garp: Dehogy fogod, heveredj le még indulás előtt és kész, ennyi a titka :)

A haverod is jó arc, egy ilyen bizonytalanul induló-menő autóért küld el :D Te is olyan leszel, mint a Bende, vagy a Csikós, önként veszed fel a szopóálarcot :D

Garp 2010.11.03. 08:48:26

@KuKori: ha ilyen szél marad, mint most este volt, garantált, hogy 6-7 méteres hullámok lesznek minimum. És a swift ferryre van jegyem, azaz a kis trimaránra. Na ne tudd meg, mit művel az, kb mint egy szappanosdoboz :D.

Haveromnak más így is sokkal jövök, szóval csak rinyálok itten mint ama bizonyos tantuszos örömlány. Meg aztán ő fizet mindent, én csak a sofőt vagyok :DD.

Garp 2010.11.03. 23:35:32

ON Na ilyet még nem pipáltam. Hülyék ezek az írek/angolok: gallery.garp.hu/index.php?cmd=image&sfpg=OTkgVmVneWVzLypocHIucG5nKjg3ODk5NGQxYjEyMjE2ZjZlODAxNjU5NTUyZDgwMTFk

Azért az Irish Ferries elég nagy cég ahhoz,h ez blama legyen. Írtam nekik egy udvariasat, talán lesz válasz. OFF

Dennis01 2010.11.04. 13:43:43

@dennisthemenace: Legalabb a rendes cimet potyogd be fater! :D
mini-bitz.com/

Dennis01 2010.11.05. 09:33:20

@KuKori: Ilyeneket szoktam beletolni a folyoba. :DD
Olyan Minik jonnek be hozzank, hihetetlen. Van egy egytulajos, 20000-et futott peldany, hihetetlen allapotban..

KuKori · http://ireland.blog.hu 2010.11.05. 14:39:14

@Dennis01: Vannak fanatikusok, no meg kínálat is belőle angoloknál, meg ne felejtsük el, mennyi ideig gyártották :) Már csak statisztikailag is kell lennie pár ezer makulátlan példánynak a szigeten :)

ripaCSikós 2010.11.05. 18:09:21

De nekem is annyi a jó emlkékem erről a környékről h amíg a Tanácsi uszoda működött kb 1991 körül mivel a kekszgyár tőszomszédságában volt mikor lejártam úszni 5 utcányira lehetett érezni a vanília illatot mikor indult a délelőttös műszak, aztán ahogy váltották egymást úgy ment át kókuszba majd kakaóba az illatfelhő.
Aztán ilyet utoljára kb 6 éve éreztem, azóta leállt a gyártás, fehérvárra cuccolták át ezek a mocskos csigazabálók, mostanra meg gyakorlatilag totál megállt minden.
Azóta nem veszek semmit amire kamugyőri logó van ráírva. Helyette zabálom a lengyel teszkós kekszet, Lidlis német eperlekvárral, éljen a birodalmi német Lebensraum

ripaCSikós 2010.11.05. 18:15:05

@dennisthemenace:
Jah ez a malterkeveréses sztori mikor odatelefonált az asszony h leállt a kazán ez mi volt?
Eszedbe jutott még kőmívesnek is beállni miután egész odáig menekültél innen?
süti beállítások módosítása