Tényleg jó az olcsó utángyártott?

  2010. július 11. - Csikós Zsolt Címkék: mercedes totalcar flotta era szereles

A szerzőről még nincs információ feltöltve!

A szerző még nem publikált a Totalcaron

Öt gang az állólámpában!
2015-07-19 07:25:12

Annyira régóta van hosszú ötödik (hatodik, hetedik és nyolcadik) az autóinkban, hogy már csak a veteránosok

Totalcar a Múzeumok Éjszakáján!
2015-06-18 08:03:55

Ez most más lesz. Most mi állítunk ki autókat, s várjuk, hogy jöjjenek a nézők, lehetőleg jó sokan. Volt

Szép autót keresünk!
2015-06-08 17:52:23

A folyóvizek élővilága után a Totalcar most a kultúra irányába evez: kivesszük a részünket a Múzeumok

Bent a kövület-Pio!
2015-06-02 16:00:17

Ráment egy csomó idő a hétvégéből, de az a pár Pioneer hangfal (cirka 1979), amit idestova másfél éve


Hosszú ideig nem írtam Eráról, az öreg kombi Mercimről, aztán pár hete jött egy poszt, most meg rögtön egy másik is. Ez itt. Era ugyanis új életfázisba lépett. A városon belüli, olykor vidékre menős autóból mostanság lép fokozatosan elő internacionális rombolóvá. Magyarul –már külföldre is jár.

Egész más szemmel nézek azokra az öreg autókra, amiket egy évben háromszor elővesznek, hétvégén kigördülnek velük a Városligetbe, egyszer pedig talán elmennek valami ötven kilométerre levő találkozóra, mint azokra, amikkel eljutnak mindenfelé a világban. Előbbieket nem sokra tartom, nem autók, utóbbiakat viszont magas piedesztálra teszem, még ha ütött-kopottak is. Mert egy világ választja el őket egymástól. Az egyik dísztárgy, státusszimbólum, a másik élvezeti eszköz, közeg.

Bazeget ezért is szerettem, azzal becsukott szemmel lehetett külföldre menni, akármilyen pocsék is volt a kinézete, mert műszakilag tudta, megbízhatóságban tudta, kényelemben tudta Ausztriát, Szlovéniát, Olaszországot. A kombi 124-es Mercimet ezért utáltam, mert abban féltem messze menni, a Bianchit pedig azóta tekintem valódi autónak, amióta leküzdött egy Hortobágyot a családdal, meg néhány másik, pár száz kilométeres túrát. Tőle persze nem elvárás a külföld, hiszen 2010-ben nem lehet 85-tel idegenbe menni, mert palacsintává lesz a család egy kamion alatt az autópályán, másodrendű úton pedig pont 18 évig tart az út Bécsbe a megelőzhetetlen, ám nem kevéssé büdös Belarusz traktor mögött.

Era eleddig bel-magyarországos gépjármű volt, mert a megbízhatóságában ugyan nem volt okom kételkedni, de a rezgései és morajai lehetetlenné tették vele távoli úticélok elérését. A Karesz által óriási csodával felhajtott, eredeti kardán-rezgéscsillapító, a rendbetett fékek, kerékcsapágyak, a visszatett saját, hosszú diffije azonban (végül kicsit kényszerből is) arra vitt rá, hogy Németországba vigyem vele Bálint fiamat, valamint néhány barátomat. Ezekről a szerelésekről és az útról már írtam a múltkor.

Egy aggodalmam azonban volt az út előtt, méghozzá a kipufogórendszerrel kapcsolatban. Difficsere közben láttuk, hogy az elsőtől az utolsó milliméteréig porrá van rohadva, annyira, hogy a rétegekben málló, rozsdás falán, mint a Vezúv tetején a kedves kis gejzírek, úgy szivárgott a fekete füst a pórusokon át. Tiszta fekete pötty volt már a rozsda, a kohéziós erő és a fémes kötés szavak már a legelvetemültebb fizikusnak sem jutottak eszébe Era gázelvezető-rendszere kapcsán.

A rétegekben mállás és a porózusság mellett konkrétan lukas is volt olyan pontokon, ahol általában a legkönnyebben eltörik, például a rögzítések tövében meg a dobok nyakánál. Egy rakás szerencsétlenség, ebből tehát mindenképpen új kell – láttam be még én is, a skót anyától és örmény apától származó svájci állampolgár. Tettem is egy tétova kísérletet, hogy még a német út előtt beszerezzek egy új rendszert, de a hátsó dobnál elakadtam, olyan ugyanis nincs. Sem itthon az alkatrész-kereskedőknél (legalábbis ameddig az én tudományom elér), sem az ebay-en, sem sehol. A limuzinénak pedig máshol van a felfogatása, nem úgy kanyarodik a vége, egyáltalán, rossz rá, fel lehet berhelni, de a Merci-kendácsolástól kicsit feljön a gyomorsavam. Mi is azt űzzük Karesszal, de azért van egy szint, ami alá nem megyünk. Hagytam a fenébe, és reménykedtem, hogy nem esik szét. Nem esett, nem BMW ez.

Aztán az úton kijött egy másik hiba: szálszakadásos lett az egyik hátsó gumim – öreg volt, szétment, ajvé, ajvé. Indulás előtt nem csekkoltam, el is felejtettem, hogy a téli garnitúrából van bent a pótkerék, ezért összevissza kellett cserélgetnünk őket (hogy legalább a hátsókon legyenek egyforma gumik), így átmérőjét nézve korrekt kerékkel, de egy keréken dísztárcsa nélkül tettük meg a távot, hiszen a pótkerék 15-ös felnin volt, peresebb gumival. Sajnáltam szegény Erát, mert ment haza az övéi közé, Németbe, és egy ilyen alkalommal más a lemattult, idős báj, és már a dísztárcsátlan elhanyagoltság. Mintha a vénasszonyok partijára valaki nem időskori ráncokkal, elegánsan ősz, de rendbetett hajjal állít be, hanem protézis nélkül, lyukas műbőr ridiküllel.

Hazajöttem, szenvedve kiizzadtam magamból egy rakás pénzt, vettem egy garnitúra új gumit. Nem Barumot, mert a Mercin mindig szálszakadásos lesz (három külön alkalommal, két külön autón ment már tönkre így Brillantis valamelyik autónkon), pedig sem én, sem a feleségem nem parkolunk járdára vadul. Falkenek lettek végül, nem tudom, hogy jobbak-e, bizonyíthatnak, rajta. Az autó ettől az egy beavatkozástól tíz évet fiatalodott. Egy csomó rezgés, bizonytalanság, amit sose tudtam betájolni, megszűnt, Era szinte suhan. Az új gumi jó dolog, és nemcsak a szombat esti diszkó után.

Mivel utoljára két éve voltunk külföldön a családdal, emiatt egy ideje próbáljuk minden másodállásos pénzünket félretenni egy olasz útra. Semmi cicomára ne gondoljanak, csak egy Rimini környéke lesz, amit épp a turisták miatt nagyon utálok, de gyerekkel nincs annál jobb. Először szóba került az a szállás, ahová Imolakor visszük a csapatot, de családdal, fő szezonban képtelenek lennénk odáig nyújtózni. Ezért marad a kempingben a bungaló (a sátrat leszavazta a Kati, aki ismeri a mi Norbinkat, megértené, miért). Én meg kitaláltam, hogy ha már kempingezünk, akkor menjünk a kombival, hiszen azzal tudunk három bicajt is vinni, kitágulnak a lehetőségeink. Képzeljék csak el – egy firenzei túra bringával… Egy Ravenna-járás biciklivel… És Norbika sem ordít, nem kell cipelni, ha elfárad, egyszerűen elalszik a gyerekülésben, mögöttem.

Igen ám, de ehhez nemcsak gumi, hanem kipufogó is kell az autóra, mert nem lehet, hogy Olaszországban szakadjon le a cső. Végül szokás szerint Torjay Laci barátom oldotta meg a helyzetet, némi túrás után talált szuper hátsó dobot, Walkert. Mivel már nagyon fájt a gumik ára, meg a hátsó dob sem volt éppen egy olcsó darab, megkértem, hogy legalább a minden bokorban kapható első résszel (ami csak egy cső), a szerelvényekkel és a középső dobbal próbáljunk meg egy kicsit takarékoskodni.

Közben egy harmadik probléma megoldásának is megágyaztam – még az ornbaui túrán, egy útközbeni bontóban vettem két hátsó lengéscsillapítót. Ezekre azért volt szükség, mert hátul állandóan kopogott a futóművem a budapesti gödrökön, és a csömöri mercis Csabai Sanyi kinyomozta, hogy a hátsó telók alján lóg a golyó. A normál fekvőlámpás Merciknél a lengéscsillapító ugyanis sima csapban végződik, ami soha nem szopósodik ki, de a szintszabályzósaké (és minden kombi olyan) gömbcsuklóban.

Ez a hidrós tag alján levő gömbcsukló, meg pláne a felfogatása A Nagy Konstrukciós Hiba szobrának mintájául szolgálhatna. A gömb a lengőkar mélyedésében lakik, a kerék szép adagokat bever ide a sárból. Van ugyan két kis lefolyó, de az, gondolom, a kocsi kéthetes korában eldugul. Sebaj, a csuklón van gumiburkolat, meg végig, felfelé a hidrós elemen is egy hosszú gumimandzsetta. Ami felül nyitott. Oda is bemegy a sár, naná. És soha többet nem jön ki alul. Azaz, ha szerencsénk van, szétszakad a mandzsetta, és kiengedi a rohasztó sarat az alján, ha nincs, akkor viszont szuper dunsztkötésben lakik az egész cucc. Hogy elrohad-e? Á, dehogy…

Kareszhoz már a kincsekkel felszerelkezve robogtam le, nálam volt a három rész kipufogó (a kombiba befér átlóban úgy, hogy nem kell ledönteni az üléseket, sőt még egy tízszemélyes étkezőasztal, rollerek, csomagok, millió egyéb is bent volt, mert a családomat a földvári házban hagytam), a lengéscsillapítók. Ja, meg a kerekeken az új gumik, el is felejtettem, mi volt a harmadik kincs.

Sokan úgy tartják, hogy ez a lengéscsillapító-elem csak egyben szerelhető és vehető meg, holott nem. Szép is lenne, a listaára valami hetvenezer forint, darabonként… Abból én autót veszek. Az alján a fura, lyuggatott tárcsa egy kontraanya, azt kell megindítani, és máris kicsavarható a gömb. Valahol a gömbcsuklót is felújítják, de most nem jut eszembe, hol hallottam. A futómű bal oldala játszotta Flatley-t a Demszkyken, ott kezdtük, hamar ment a műtét. A hozott német alkatrészről a satuban leszedtük a gömbcsuklót – így könnyű…

A kocsiban levő ellendarabon már nehezebben ment a műtét, az elforgott, lötyögött, kiszedni meg nem lett volna jó ötlet, mert a hidraulikarendszer bélsarával nem akartunk megküzdeni. Előkerült Karesz örök barátja, a hidegvágó. Károlyom művészies, kicsit szögben támadó élt köszörintett rá, nagyot szívott a blázból, és püfölni kezdte. Ilyen terrorra hamar engedett a kontraanya, kis takarítás, és mehetett fel a német darab.

A másik oldalt is lebontottuk, arról kiderült, hogy teljesen egészséges. Benyomtunk egy kis zsírt a golyóhoz, arról is letéptük a gumimandzsettát, hogy ne gyűjtse a sarat, aztán össze. A kocsi hátulja kész, egy óra alatt megvolt az egész.

Jöhetett a kipufogó. Torjay Laci otthon összeállította a rendszert a padlón (vissza is vitte egyszer a középső dobot, mert látszott, hogy nem patent), azt mondta – legalább a csatlakozásokkal nem lesz bajotok. De öreg autó kipufogórendszer-felszerelésekor nincs olyan, hogy nincs probléma, mert vagy az autó lesz odébb, vagy a cseredarab, vagy leginkább mindkettő.

Erám előző tulaja nem aprózta el a dolgot, nem bízott ő a mindenféle függesztő gumikarikákban. Mindegyiket, egyenként, duplán odadrótozta a karosszériában levő fülekhez. Darabonként öt perc volt szétfejteni, mert jó szorosan odakendácsolta őket. Ja, és egy ötödik karikának is felhegesztett egy fület, csak hogy majd valaki később jó nagyot szívhasson, amikor azt hiszi – túljutott a dolgon. Szinte látom, amint éjszakákon át töprengett, hogyan lehetne az egész rendszert szögvasakkal, fixen odahegeszteni a kocsi aljához. Még jó, hogy nem sikerült. Káromkodtam, mire mindent kicseréltem, elment fél óra, Karesz röhögött rajtam. Aztán meg én őrajta.

Mert felpattant ám hirtelenjében az első elem, új bilincs, új tömítőgyűrűk, elvégeztem én a házi feladatot, hoztam mindent. Aztán jött a csőre a tömítőkence, csusszant fel a középső dob, megint kence, ment hátsó dob is, tökig. Mindez Karesz árvíz sújtotta aknájában zajlott, ami legénykorában lehetett olyan százötven centi mély, aztán összegyűlt az alján vagy ötszáz autó folyománya, így most talán százharminc. Na, ennek az aljába tettünk mi rongyokat, hogy ne kelljen bokáig vízben tocsognunk. Így már inkább lövészteknő volt, mint akna.

Persze az összeállított kipufogórendszernek köze sem volt az autóhoz, ilyen erővel letéphettük volna az ereszt Karesz garázsáról, aztán azt is feldrótozhattuk volna. Talán ha egy gumikarikát fel tudtunk erőltetni leghátul, mert minden öt centikkel odébb volt. Pedig már hárman hörögtünk kivörösödött fejjel a viszi aknapenész-szagban – Karesz fia, Máté, Karesz maga, meg jómagam. Nem a boa constrictor a veszélyes, csőszerű állat, higgyék el, rosszul tudják a biológusok. Az utángyártott kipufogó az.

Vagdaltunk a csövekből, hátha csak egy kicsi hiányzik. De az volt a baj, hogy nem a milliméterekkel volt a probléma, hanem a fokokkal. Lebontottuk újra az egészet. Első cső – beigazít a helyére. Hátsó dob – felszerel. Arról rögtön látszott, hogy tökéletes, úgy állt a Walker a Mercin, mint Hugo Boss az Eric Banán. A középsővel lesz itt a baj, naná, az volt az olcsó. Méregetjük, odapasszintjuk, hát van a hátsó csőrésznél vagy öt fok kancsalság.

Sikittó elő, innen bevág, onnan szel egy másik darab, már tökéletes is. A képek miatt károgóknak csak annyit: Karesz szemében beépített védőszemüveg van, de természetesen, akinek nincsenek ilyen furcsa adottságai, az vegyen okulárét, mert az izzó fémreszelék jól beágyazza magát a szaruhártyába, és kellemetlen tud lenni. Vakulásosan.

Aha. Kifogyott a huzal, nem lehet hegeszteni. A rossebbe. Szombat délután szerezzen valaki hegesztőhuzalt Viszen. Látrányban. Lellén, tökmindegy. Be az elnöki W126-osba, ablak le, tető ki, a hamutartóból gomolyog a pernye, nyakig olajosan ülünk a gépben, morog a sorhat, hangulat van, Kareszból dől a füst (de la Füst), hurrábalaton, megyünk huzalér’, lájfizlájf, na-naanaa-nana, jeeee.

Tibi fényezőnél letekerjük a fél dobot (vigyetek még, nehogy ne legyen elég má’, noszogat folyamatosan) a céógépről, Viszre vissza, Karesz cigire gyújt, aknába le, eltűnik a pokol szikrázó, füstölő bugyraiban. Két perc, kész a kipu, indítunk, last minute csekkolás, jó lesz. Olyan a Mercim hangja most, mint az ETZ-é volt, amikor kitolta az ember a Bajcsy-Zsilinszky úti Autóker kapuján. Ilyen zengős, cicegős, még nincs slejm az üres csövek torkán.

A futóműjavításból már csak egy lógó első gömbcsukló van hátra, a fölső talpas, bal oldalon. Kitódulunk az udvarra, a Szentély elé. A Szentély egy tárolóhely. Valaha utánfutó volt, de erről a funkciójára már a falubeli vajákos nénik sem emlékeznek, hát még Karesz. Jó ideje azonban átmeneti tárolóként szolgál – az átmenetet értsd: 1-100 hónapos távon. Minden van itt, talán még levehető ajtós NDK-turmixgép is, ha az nem, a motorja biztosan. Ha ugyan még nem került be valami Daewoo Lanos befecskendező-rendszerébe alapjárati léptetőmotornak. A Szentélynek van egy különös tulajdonsága: körülbelül ötvenszer több alkatrész fér el benne, mint utánfutó korában. A másik képessége: afféle gépi komposztálóként működik: állnak benne az alkatrészek egy darabig, lassan rohadnak, mállanak, egyre lejjebb kerülnek, majd a végén már csak pirosas-szürkés törmelék van alul.

A Szentélyben találunk lengőkarokat. Még viszonylag a fölső rétegek tájáról kerül elő kettő, a komposztálódásnak a korai fázisában vannak, s mindkettő az én Erámba való. A gömbcsukló jó, Karesznak a benti rejtekhelyről pedig még bele való szilentek is előkerülnek. Itt minden van, Visz a világ közepe, én mondom.

Kész az egész futómű, tudtommal most már minden csapágy, gömbcsukló, gumialkatrész jó benne, másfél év alatt rommá ellenőriztük, kicseréltük, kézbe vettük az összeset. Fellélegzünk, s a hirtelen jött boldogságban úgy teszem fel Karesznak a kérdést, ahogy isiben, az utolsó óra végén adta föl Irénke néni a szorgalmi feladatot estére – szelepeket nem állítunk?

Ugyanis a 123-as motorok erre nagyon érzékenyek, a hosszú élettartam egyik záloga, hogy nagyjából minden második olajcserénél ellenőrizve legyenek. Erában megvolt már a két csere, itt az idő most, vagy soha. Végigmegyünk a tíz szelepen, minden cuppanósan ott van méreten. De akkor mi a rossebtől táncol a motor alapjáraton? Oké, nem jive-ot, de az angolkeringő mindenképpen illik arra a bólogatásra, amit művel.

Mindegy, Olaszképesek lettünk. Egy finom vibráció még mindig van ugyan jobb hátul a kerék felől (pedig mindent cseréltünk, ellenőriztünk már – szilenteket, bölcsőgumikat, kardáncsapágy új, kerékcsapágy új, lengéscsillapító jó, a kerék Mercedes, tehát az sincs, hogy a középső megvezetőre ne ülne fel központosan, a gumi új, felnit már többet próbáltam) 80-tól felfelé. Motorféknél erősebb, gáznál kicsit gyengébb, de van, kicsit idegesít, de nem vészes. Talán a féktárcsa az? Meg a kuplung persze megint dobál, most harmadszor jön vissza a probléma, mert a múltkori lendkerék-cserénél nem kellett volna elspórolnunk a szerkezetcserét (de az új volt, a francba, nem akartam kidobni).

Aki olvasta az Eráról szóló korábbi posztokat, annak szerintem már nem áll össze, hány zaj, morgás, vibráció szűnt meg, most mi mit csinál, kicsit hát összefoglalom.

- Kuplungdobálás: volt, szereltük (új kuplungtárcsa, -szerkezet), elmúlt, majd visszajött, szereltük (olajfolyás megszüntetése), elmúlt, ismét visszajött, szereltük (félreköszörült lendkerék kicserélése), jó lett, de most megint visszajött. Egyben kéne cserélni mindent, lendkereket, tárcsát, szerkezetet, de erre sosincs pénzem.
- Motorfordulattól függő (kis fordulaton, erőltetésre jelentkező) borzalmas moraj volt, millió okát kerestük, végül 90 százalékban eltűnt a bolti, nem jó méretű kardán-rezgéscsillapító kidobásával, és kocsihoz való megfelelő (beszerezhetetlen) darab Karesz általi beszerzésével és felszerelésével.
- Kopogás hátulról (kicsi elölről is, talán): most megszűnt mindkettő.
- Általános, sztochasztikus remegés: a gumicserével elmúlt.
- Finom, kiszámított, mindig jelen levő remegés jobb hátulról: van, és most már végképp gőzöm sincs, mitől.
- Táncoló motor. Hm?...

Itt egy ábra erről az egész fejlődéstörténetről, ha szóban nem lenne teljesen világos – elnézést a rajzért, nem vagyok egy Picasso:

Szóval van még hova fejlődni, de az út, amit megtettem, óriási. És a vétel óta semmi nem romlott el Erán, leszámítva egy napellenző-visszapattintó szorítót. 500 forintból vettem egy egész ellenzőt az ürömi Mercedes-bontóban. Hát ennyi. Jövünk, Itália!

A bejegyzés trackback címe:

https://belsoseg.blog.hu/api/trackback/id/tr12133897

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

arthur877 2010.07.11. 08:07:29

Na végre, ez kell vasárnap reggelre! :D

dennisthemenace 2010.07.11. 08:07:44

Ritka egy szar aknaja van a Karesznak, mit ne mondjak...Az a hullampalaval kizsaluzott oldal meg a masik, slendrianul felfalazottnal is borzalmasabb.
Aki a fel eletet benne tolti, az epithetett volna igenyesebbet is...

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2010.07.11. 08:08:23

Hahh, remélem nem romlik el ott sem. De miért romlana? Mercedes ez, vagy mi:)

dennisthemenace 2010.07.11. 08:10:03

@scheerti: Nyugi..Az olaszok mindent meg tudnak oldani..)

kisdiszno 2010.07.11. 08:16:00

kellett ez az írás már mint egy falat kenyér ! jól indul a napom ezután.

msadmin 2010.07.11. 08:22:35

bocsánat de nem hajlítani kellett volna azt a csövet nem belevágni? nem értek hozzá, de láttam h az enyémen sem passzolt és a kipus behajlította a csövet h paaszoljon

CsabaiS 2010.07.11. 08:45:26

Na ugye hogy más egy új gumi! :-)

karlov 2010.07.11. 08:45:48

Rimini?Mi is oda megyünk ha igaz...

PkiL. 2010.07.11. 08:49:00

Az alapjárati karakkírozást okozhatja az adagoló. Ha jól emlékszem, ezen soros adagoló van, elemkopás simán előfordulhat ekkora futásteljesítménynél és akkor minden további nélkül játszat ilyet. De lehet, hogy egy mennyiségi korrekcióval is helyrehozható. Mondanám a porlasztócsúcsokat is, de azokat cseréltétek, ha jól emlékszem, meg nem is füstöl a gép. Szóval szerintem érdemes leszedni az adagolót és próbapadon leellenőrizni, belőni.

Leadfoot 2010.07.11. 08:53:45

Ha sikerül megszüntetni a morgást hátul, szerintem népünnepély lesz itt a Belsőségen, Viszen meg minimum rendeznek egy búcsút.

P_Lac 2010.07.11. 08:58:25

YESSS! Bekapcsoltam a gépet reggel 7-kor, tök depi lettem, hogy nincs Csikós féle szerelős ,,poszt".

DE VAN! Már jól indul a vasárnap délelőtt!!

Köszike, Mester! :-)

Egy apró elírás a szövegben ,,pórkerék",
így se rossz a pór népnek, de tán a pótkerék lett volna eredetileg amit írni óhajtott Dear Mr. Csikós ( a 4.b-ből!) :-)

Még sok ilyen szerelős bejegyzést kérünk szépen,danke!

P_Lac 2010.07.11. 08:59:24

,,Az új gumi jó dolog, és nemcsak a szombat esti diszkó után."

BEZONY! :-)

pet77 2010.07.11. 09:04:22

Sorhat tíz szeleppel Zsolti????????

pet77 2010.07.11. 09:05:43

Ja, lehet, hogy másikkal mentetek???:))

Papp Sanyi 2010.07.11. 09:06:14

Ha meglesz a hátsó morgás oka, tényleg bontok egy sört! :P
Egyébként a szokásos qrva jó cikk! Köszi! Jó nyaralást nektek!

karlov 2010.07.11. 09:17:56

Ez a szerelösdi egy nagy anyázás,szopás,kínlódás de ha a végén valami kis sikerélmény is van az valami fenomenális érzés....

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2010.07.11. 09:22:33

@msadmin: gyalog elég nehéz a csövet hajlítani pont akkorára, amint amekkora kell.
Egyszerűbb bevágni, és összehegeszteni.

Rocko- 2010.07.11. 09:31:13

@Leadfoot: igen.

@pet77: soröt lesz, de hangra szinte egyformán szép mindkettő. elgépelés lesz, gondolom fáradtság okán.

Djorkaeff 2010.07.11. 09:39:31

dennisthemenace :
Édesapám, az aknaügy úgy műkszik, hogy amikor az embernek van valamennyi pénze és ideje, akkor nekifog oszt csinál magának aknát. Amilyet, olyant. Ha nem vagy állami szerv, aki a farzsebéből kinyom neked egy luxusaknára valót (bőrfotellel, robotkarral, pipatóriummal együtt), akkor annyiból csinálsz aknát amennyi van. És olyanra sikeredik, amilyenre lehet. Karesz például örülhet, hogy nincs talajvize, nekem például 20 centi vizem van az esőzések után az aknámban. Bár így is működőképes, gumicsemmában nyomjuk (és megsúgom, egy fokkal csúnyább a fala mint a Kareszé, ettől még naccerűen műkszik).
De azért nincs harag, ugye?

Papp Sanyi 2010.07.11. 09:39:57

@pet77: Az elnöki W126 és az ERA nem ugyanaz. A hegesztődrótért az előbbivel mentek, az a sorhatos. Az ERA meg soröt. Nekem így jött le.

KuKori · http://ireland.blog.hu 2010.07.11. 09:45:18

Na, ezt eltesszük délutánra és elolvassuk meló után :)

pickapu 2010.07.11. 09:49:12

Királyságomat adnám egy zsírúj kipufogóért. :)

mallac 2010.07.11. 09:57:07

Precíz munka,bal kézben a cső, a jobban a flex,elájulna minden szakoktató és munkavédelmi specialista ha látná.

P_Lac 2010.07.11. 09:59:42

@pet77:
The W123 chassis evolution continued with the addition of the 300D Turbo Diesel in 1982 (1981 for station wagon), sporting a 3.0 litre five-cylinder Garrett turbocharged engine which was originally developed in 1978 and first offered in the US market for 300SD models in 1979.

Bővebben itt:

en.wikipedia.org/wiki/Mercedes-Benz_300D

,,Era" is 300TD (lásd fotón) soros motor 5 hengerrel, hengerenként 2db szelep, az nagyjából 10 db szelep összesen.

Hányas voltál matekból?

fajitas 2010.07.11. 10:08:24

@pet77: Nem öthengeres a gép?

luck66 2010.07.11. 10:13:01

@Papp Sanyi: nálad a pont,a szöveg értelmezés korán reggel nem mindenki erőssége!

zoli76 2010.07.11. 10:17:38

Ez igy van jól ahogy a cikkben leírták.
A többségnek új kipufogóra sajnos nem telik mert nagyon drága,azok inkább lemezböl hegesztenek 1 dobot és pár ezerböl kész az új kipufogódob.Én is ezt csinálom.

Adrian Mole 2010.07.11. 10:19:02

remegés jobb hátul: P1250497.JPG ezen a képen mintha a féltengely külső és belső csukló gumiharangjai is zsírosak lennének. Nincs szakadás, repedés?
Egyébként nagyon pöpec lehet a gép, a grafikon szuper!

b-gabee 2010.07.11. 10:24:25

A középső megvezetőt tehermentesítőnek hívják. Ne legyél már autóanalfabéta, ha erreől vakerálsz!

Gyurma73 · https://plus.google.com 2010.07.11. 10:34:57

csodálom a kitartását Csikósnak,ennyi idő pénz beleőlve még mindig nem tökéletes.
Az utángyártott alaktrészeknél meg nem érdemes a legolcsobbat megvenni mert az tényleg annyit(annyit sem ér).Lehet hogy olcsóbb de hogy nem tart soká az is biztos.
Valószínű én ezért nem vennék ilyen régi autót se alkatrész hozzá se nem értenek hozzá rendesen stb.
enyi pénzből ami ennek a vételára meg a ráköltések ,inkább egy 124 es BENZINEST vettem volna ,mert abban nagy eséllyel van csak 300ezer km.
A dízelekben meg általában 600ezertől felfele.
Arról sem vaGYOK meggyőződve hogy Csikós megy annyit csak ezzel, hogy megéri a dízellel szenvedni.

Csabby 2010.07.11. 10:43:48

Milyen régóta vártam már Eráról posztot...végre megérkezett!!!
Hajrá Zsolti!

Gyurma73 · https://plus.google.com 2010.07.11. 10:43:57

www.hasznaltauto.hu/auto/mercedes-benz/230/mercedes-benz_230_te-3809806
ha már 123 as:-))
kb fele annyi mint a dízel mondjuk a kilóméteróra állás nem reális de azért egy dízelnél reálisabb.
Az a baj hogy a dízel autót munkaautónak veszik és úgy is bánnak vele.Semmi ráköltés csak megyünk vele amíg megy.

ColT · http://kilatasgaleria.blog.hu/ 2010.07.11. 10:45:18

Szép meló egy napra.
Utángyártott cuccokkal meg számolni kell az ilyesmivel... Ha olcsót vesz az ember, ne várja azt, amit egy hűdeminőségi darabtól.

Gyurma73 · https://plus.google.com 2010.07.11. 10:50:13

szóval nem értem : kiadni egy ilyenre több mint 500at,rákölteni még egy vagyont,+nem vagy a családdal mert javítasz.
Bár tudom hogy Csikós nem szereti a 124 est:-))
De egy ilyen kéziváltós 280TE-t ritkán használnak fuvarozásra:-))
meg szerintem 130 Km/h nál pont annyit fogyaszt mint a régi dízel kb 9litert.
www.hasznaltauto.hu/auto/mercedes-benz/e_280/mercedes-benz_e_280_t-3876955

Gyurma73 · https://plus.google.com 2010.07.11. 10:53:15

SAzóval nem értem hogy miért kell évi 10ezer km-re dízel amiből 5 arra megy el hogy lejársz a szerelőhöz,meg alkatrészekért Németországba:-))

pet77 2010.07.11. 10:58:14

@P_Lac:

Korrigáltam rögtön a kérdésfelvetés után, lassan leesett, hogy talán egy másik kocsival(egy sorhatossal)mentek pálcáér.....
egyszerű olvasóként nekem ezek a w12345...elnevezések nem evidensek:)
Mindazonáltal örülök, hogy egy ilyen lagymatag napon legalább +3-4 kommentet sikerült generálnom...:)
A matekot pedig szeretem, jó is voltam belőle.
...nade megyek, meghallgatom odakinn azt a japán sornégyet....vagy mennyit is???:)

pet77 2010.07.11. 11:00:24

@P_Lac:
Egyben megtisztelő a feltételezés, miszerint bírom az angol nyelvet!:)

A kód neve Merkúr (törölt) 2010.07.11. 11:01:42

@Djorkaeff: Akkor gondolom a emésztő gödrödnek sincs alja, már ha egyáltalán betonból van :D

További jó kis szarban tocsogást/tapicskolást kívánok :D - és még büszke is vagy rá, hehehe, na ez a nem semmi XD

@dennisthemenace: ezt nem a védelmedben írtam :D, csak én sem szeretem, ha valaki nem ad a munkájára, mert akkor nem ad magára.

ommm 2010.07.11. 11:03:23

@pet77: Jó lesz az sorötnek is...

pet77 2010.07.11. 11:04:59

@ommm:
A tízszelepes ERA mindenképp!!!

Az az elnöki akárhanyas a Kareszé????

Káposztakukac 2010.07.11. 11:27:58

@Gyurma73: ezzel csak egyet tudok érteni.

Hurri Kán 2010.07.11. 11:28:07

Jó lesz ez a vas!
Gumikról: én Klébereket vettem (télit és nyárit is), igaz nem újonnan hanem egy szezont futott, és teljesen meg voltam velük elégedve.

gnme 2010.07.11. 11:35:18

jaaaj b+... az ótvaros ford alól is ki van porladva a rencer (=ha nem teccik a rencer szophacc mégeccer)

a walker az gyárt ótvaros fordok alá is? hol tok olyat venni?

GYUSZI BACSl · http://special.blog.hu 2010.07.11. 12:03:15

ez a kocsi lassan többe kerül mint egy új S600

ha csak azt veszem, hányszor kellett leutazni a Balatonra miatta, annak az üzemanyag költsége meg az óradíja, akkor már biztos 2 millió felett van ez az autó

megfiatalodni meg akkor sem fog, akármit csinál vele az ember, egyszerűbb venni egy tényleg jót 2 millióért és legalább nincs vele szívás

egyébként az ilyen autók miatt lehet aztán cikket írni a W210-ről is, hogy szar mind (bár tény, hogy kétszer hoz látogatottságot)

dennisthemenace 2010.07.11. 12:09:13

@Djorkaeff: Tudod, anno az anyam hazanal epitettem egy garazst, aknaval. Az aknat kezzel astam ki, harom napra kaptam kolcson egy utanfutot, azzal hordtam el a foldet...Egyfolytaban dolgoztam, hogy el legyen hordva, mielott visszaviszik az utanfutot. Kiszigetelni nekem sem tellett, de teglaval felfalaztam es levittem a villanyt is. Otszor egy meter belul, kar, hogy soha nem hasznalom mar..De,ha nekiallok, vagy rendeset epitek, vagy semmit.
Azert Karesz tobb idot tolt az oveben, gondolom..

Hurri Kán 2010.07.11. 12:09:24

@GYUSZI BACSl: de hát mit tegyünk ha Csikós meg még sokan egyszerűen a régi autókat kedvelik? És mint tudjuk vannak akiknél egy autó javítgatása nem pusztán csak az anyagiakról szól.

Rocko- 2010.07.11. 12:21:51

@Gyurma73: tartósság miatt.

@GYUSZI BACSl: annak a szervizköltsége meg annyi, mint amennyit összesen költ rá Csik, tokkal-vonóval.

yaffa · http://www.yaffa.blog.hu 2010.07.11. 12:54:50

Jó poszt!
Nem tudom így mennyibe fájt a dolog, de a Kipufogóklinikán (Fogarasi út a felüljáró mellett) nekem anno cakkumpakk leömlőtől a végéig dobokkal, gumifülekkel, mindennel 45 ropiba fájt, garanciával, mindennel. Honda Accord, a Walker dob önmagában lett volna 30 ezer :(

Bazeg tartósságáról csak annyit, hogy tegnapelőtt láttuk a Rákosi úton ácsorogni, nagyon virgoncnak tűnt. Új fényezése van, vagy lesz, kétszínű, alul egy mélybarnát kapott, de elég hígnak tűnt, szerintem kap még új réteget. Vagy legalábbis remélem, mert így olyan volt, mintha Pistike rákente volna a biliből a kakit a nagypapa autójára :)

S4mu3l 2010.07.11. 13:13:07

ezen az idegesítő rezo / t -ábrán szakadok :D :D

roomster 2010.07.11. 13:14:09

Ismét megerősödtem abbéli meggyőződésemben, hogy nem akarok (soha!!!) használt autót. A magamét is eladom amint használtá válik!

GYUSZI BACSl · http://special.blog.hu 2010.07.11. 13:38:20

@Rocko-: de nem azt mondom, hogy járjon új autóval, hanem hogy normális állapotú W123-mal

van a www.124.atw.hu oldalon - igaz ez most kupé, de lesz előbb utóbb kombi is - első tulajos, igazolható előéletű

yaffa · http://www.yaffa.blog.hu 2010.07.11. 13:39:59

@roomster: már viheted is, mert már nem fingszűz az ülésed.
Ja és ne felejts 0% önrészes devizaalapú hitelt felvenni az új autódra, az most nagyon jó, hallottam...

Sharkowski 2010.07.11. 14:05:00

Csikós Zsolt!
Nagyon jó poszt, de ha máraz öreg verdákról van szó: mi van azzal a zöld ajándékba adott Fiat 124-essel? Egyáltalán nekiálltak már?

csunyadiszno 2010.07.11. 14:21:27

@roomster: Egy éve vettem egy 28 éves mercit 1.1 milláért. Ráment 3 kiló egyben, azóta hiba nélkül megy, kemény körülmények között. Annyira rosszul jártam:)

joe80 2010.07.11. 14:27:01

Sok kedves hozzászólónak ajánlom figyelmébe a cikk sárga címkés előszavát!!
Csak hogy a kommentekbe ne legyen annyi hülyeség!
További kellemes időtöltést!:)

Dennis01 2010.07.11. 14:35:33

Egyszer csak meg lesz a moraj is...
Nem csak az utangyartott lehet szar..
A kovetkezo tortent velem nemreg: amikor vettem az uj Minimet, a tulaj mondta is, hogy valahol kifuj a kipufogo. Egyre hangosabb lett a kocsi, de nem volt idom foglalkozni vele. Egyik nap a leomlo cso pont a katalizator elott eltort, az egesz kipufogo a foldon logott. Haza pofogtem, leparkoltam a kocsit, masnap elmentem uj leomlo csoert. Unipart, eredeti alkatresz, 7000Ft-ert. Apropo Unipart, a kipufogo tobbi resze eredeti volt. Felraktuk nagy nehezen a leomlo csovet (nehez akna nelkul, sej), utana alig ment vissza a kipufogo tobbi resze. Nagy nehezen megoldottam egy szerelo barat bevonasaval, igy is furni kellett, mert vagy a padlot verte a cso, vagy a segedkeretet, alig allt ossze.
Ahhoz kepest, hogy az uj alkatresz eredeti cucc volt, a cso felso resze egy picit mas szogben allt, mint a regi, ebbol adodott a gond nagy resze...

Rocko- 2010.07.11. 14:39:40

@Gyurma73: "SAzóval nem értem hogy miért kell évi 10ezer km-re dízel amiből 5 arra megy el hogy lejársz a szerelőhöz,meg alkatrészekért Németországba:-))"

@GYUSZI BACSl: "hogy normális állapotú W123-mal"
ez az.
a cikkből idézve: "És a vétel óta semmi nem romlott el Erán, leszámítva egy napellenző-visszapattintó szorítót."
a többi csak zavaró tényező.

no_holy_shit 2010.07.11. 14:50:25

nem ertem hany evese itt az emberek ??? utangyartottbol csak Bosal (esetleg Walker). A többit mint el lehet felejteni. (azaz nem kell elfelejteni, csak mint lathajuk vagdosni, hajlitgatni es hegeszteni. 5eFt arbülönbseg miatt en nem fogok hozza...)

mbw108 · http://mb-w108.atw.hu/ 2010.07.11. 15:14:13

Végre Cs. poszt. Jól esett.

Dennis01 2010.07.11. 16:39:21

Jut eszembe, streetsta is nyilatkozhatna, mi a helyzet a Mergaval..

Ádán 2010.07.11. 17:06:57

@pet77: Galla: Magas szinten bírom az angol nyelvet. Ellentétben pl. a franciával. Franciául csak egy kifejezést ismerek, azt, hogy excuse me, de az is angolul van. :)

Ádán 2010.07.11. 17:09:03

@P_Lac: Igen, Era TD és 10 szelepes, de nem azért TD, mert turbo diesel. Ugye?

ommm 2010.07.11. 17:14:21

@yaffa: Na, ott most eléggé kihaltnak tűnik az épület, mintha megszűnt volna a cég.

ommm 2010.07.11. 17:15:31

@Ádán: A T a kombit jelenti a Mercedesnél jelen esetben.

GYUSZI BACSl · http://special.blog.hu 2010.07.11. 18:03:37

@Rocko-: "semmi nem romlott el, csak zavaró tényező"

annyira, hogy nem mer elmenni vele, vagy az agyára megy menet közben

ez nem éppen a biztonságos vezetés alapja

ráadásul ennek az autónak a belseje olyan disznóól volt megvételkor, hogy abba én a normális ruháimmal bele nem ültem volna, az biztos

kiszállsz egy ügyfélnél és bűzlesz a rohasztott kocsibelső szagától az nem egy túl előnyös helyzet

na mindegy, az igények nyilván egyénről egyénre változnak

Rocko- 2010.07.11. 18:13:07

@GYUSZI BACSl: "na mindegy, az igények nyilván egyénről egyénre változnak"
így van. :)

Gyurma73 · https://plus.google.com 2010.07.11. 18:28:18

@Rocko-: hát szerintem egy jó 124 es benzines 2000-es 16V 136 lóerővel semmivel nem fogyaszt kevesebbet mint egy 123 300d 1 millió kilóméterrel.Ráadásul egy sírból visszahozott munkás autóra dobálnak el súlyos pénzeket és rengeteg időt.Ha Csikós ezt az időt pénzkeresésre fordítja akármilyen autót vehetett volna akár 2 millióért.

Gyurma73 · https://plus.google.com 2010.07.11. 18:30:06

Régen volt egy cikk ,hogy egy autót alkatrészekből megépíteni újjá,kb 3x annyiba kerül mint újonann megvenni.

Jossarian 2010.07.11. 19:26:48

Hat a cikk elejen paraztam egy kicsit, hogy pont a Walker resszel lesz gaz, de szerencsere nem azzal volt! Szerencsere, mert jo esely van ra, hogy azt en hegesztettem, itt :) Orulok, hogy passzolt, mindenki vegyen Walkert, hadd legyen itt jo a fizunk :D

Devil2 2010.07.11. 19:59:59

@P_Lac: A kombiknál nem derül ki a tipusjelből hogy turbó e a dízel.(TD= Touring Diesel, a MB akkori olvasatában) Egyébként is amerikának csinálták a W123 300D turbókat (más turbódízel verzió nem létezett a W123-ból), asszem Európában nem is árulták, de valaki aki jobban tudja nálam, majd megmondja a tutit.

Devil2 2010.07.11. 20:04:27

@Jossarian: Jogos a (kár)öröm, mert hiába Walker a márka, attól még ugyanolyan szar anyagból van mint a többi fosch a piacon. Egy dízelen persze jóval tovább bírja, de benzinesen max 2 év.

gondrom 2010.07.11. 20:07:49

A kipuval nem kellett volna szarozni.
leömlő után flexicső behegeszt,
oda hajlik ahova kell.
+4000HUF
22éves volvomra kettőt is tettem.
mivel a rezgések sem jönnel fel, még
csendesebb is lett.

Jossarian 2010.07.11. 20:20:11

@Devil2: hidd el, egyaltalan nem volt KARorom, oszinten orultem, hogy egy termek ami talan az en kezembol kerult ki, passzol oda, ahova kell. ezt a fajta oromet napjainkban sajnos nem sok magyar erezheti.
a 2 ev benzinesnel egyebkent realis, ennyi ra a garancia is, errol azonban, mi pornepek, akik keszitjuk, nem nagyon tehetunk, max a munkank minosegere tudunk odafigyelni, amit meg is teszunk. mert megfizetnek erte.
ja es ez a ket ev meg mindig a duplaja a nagy atlagminosegnek :)

Virago_1000 2010.07.11. 20:23:30

@Gyurma73:
"Régen volt egy cikk ,hogy egy autót alkatrészekből megépíteni újjá,kb 3x annyiba kerül mint újonann megvenni."

keveset mondtal.

Virago_1000 2010.07.11. 20:24:43

@GYUSZI BACSl: "kiszállsz egy ügyfélnél és bűzlesz a rohasztott kocsibelső szagától az nem egy túl előnyös helyzet"

-Csikos Zsolt nem ezzel az autoval jar ugyfelekhez, ha jar egyaltalan. Meg gondolom, kitakaritotta azota. De ugye, mindenki a sajat szemuvegen keresztul latja a vilagot.

Uzi 2010.07.11. 20:29:50

@Devil2: Nekem a Tenneco-Walker angliai gyárában mondták, hogy az új autóra sokkal jobb minőségűt készítenek, mint pótalkatrésznek. Ennek az volt az oka, hogy az autógyárak nagyon nyomják a beszállítókat minőség és ár tekintetében, ezért a cserealkatrészek minőségén spórol(hat)nak.

Ádán 2010.07.11. 20:36:38

@ommm: Tuuudom. Költői kérdés. Nekem is van. Szintén bordó, de 124-es és nem Hans.

karlov 2010.07.11. 20:52:51

Hogy áll a Ponton?!

Dennis01 2010.07.11. 20:52:53

@Virago_1000: Szia!
Nemsokara mesz haza, jo neked!
Veszekedtem eleget a szuleimmel, nem akarnak elengedni, felnek az esetleges lerobbanastol vagy hogy valakik kirabolnak valamelyik parkoloban..

Csibefogó · http://www.isitchristmas.com/ 2010.07.11. 21:01:34

Ha sok pénzem lesz veszek a Karesznek egy jó szerelős garázst, EMELŐVEL! Bár lehet, hogy ő olyan „csak az aknában érzem magam jól” típusú szaki, ki tudja?

wajzy 2010.07.11. 21:06:19

@Jossarian: Nekem a benzines Kadetten volt Walker hátsó dob, és 6 évig bírta...

poa ogapo 2010.07.11. 21:08:34

Engem – egyéb érintettség alapján – nagyon érdekelne a ponton baleset biztosítási ügyintézése. Mi lett az eredmény stb. Arra nem is merek gondolni, hogy még jelenleg is folyamatban van :). Nekem – mint balkáni, kelet-európainak - nagyon rossz tapasztalatom van egy belga biztosítóval. (az ügyfél egy másodrangú külföldi)

Szóval ha lehetne egy kis biztosítási ügyintézéssel kapcsolatos – feltéve hogy van probléma - horrort szívesen olvasnék!

poa ogapo 2010.07.11. 21:11:40

Engem – egyéb érintettség alapján – nagyon érdekelne a ponton baleset biztosítási ügyintézése. Mi lett az eredmény stb. Arra nem is merek gondolni, hogy még jelenleg is folyamatban van :). Nekem – mint balkáni, kelet-európainak - nagyon rossz tapasztalatom van egy belga biztosítóval. (az ügyfél egy másodrangú külföldi)

Szóval ha lehetne egy kis biztosítási ügyintézéssel kapcsolatos – feltéve hogy van probléma - horrort szívesen olvasnék!

Jossarian 2010.07.11. 21:27:01

@wajzy: hat ezzel lehet, hogy rekordot dontessz :D, bar az utobbi idoben tenylegesen egyre kevesebb a panasz a cuccainkra. de hogy hat ev, nahat!!! :)

swt (törölt) 2010.07.11. 21:29:38

@Rocko-: "ez az."

Ember, ebredj mar fel. Ez egy elhanyagolt, lelakott roncs, ami az elmult evben tobbszor volt szervizben, hogy azt fel tudnad fejbol sorolni. Es az olyan nivodijas megoldasok, mint a tobb darabbol osszetoldott kipufogo vagy az alkatreszek egyenkenti csereje, gondoskodnak rola, hogy tartosan torzsvendeg legyen a szervizben.

no_holy_shit 2010.07.11. 21:45:18

@Uzi: "nekem a Tenneco-Walker angliai gyárában mondták, hogy az új autóra sokkal jobb minőségűt készítenek, mint pótalkatrésznek. Ennek az volt az oka, hogy az autógyárak nagyon nyomják a beszállítókat minőség és ár tekintetében, ezért a cserealkatrészek minőségén spórol(hat)nak."

nalunk meg konkretan ugy nez ki, hogy az a kupplung ami az SLS minosegellenerzosekeor kihullik az megy a Ferrari californiakba...

no_holy_shit 2010.07.11. 21:47:06

@Csibefogó:

"Ha sok pénzem lesz veszek a Karesznek egy jó szerelős garázst, EMELŐVEL!"

egy csapost megkapni 150eFt-ert en eg es fold...

yeti 2010.07.11. 21:47:37

@Dennis01: Jönnél haza a Minivel?Csak úgy látogatóba,vagy majd ha lesz találkozó?

nem kéne... 2010.07.11. 21:55:36

@Adrian Mole:

ez a bal oldala.
a jobb oldalán vannak gonndok.

nem kéne... 2010.07.11. 22:00:39

@GYUSZI BACSl:

mondjuk amennyiért az a faszi árulja a cuccait, annyiért már autót is lehetne venni.

nem kéne... 2010.07.11. 22:07:18

@swt:

öööö melyik autón is van EGY darabból az egész kipufogó?
most mondjuk a faros cuccokat ne számoljuk.
tehát mi a baj a több darabból álló kipufogóval?

misinator 2010.07.11. 22:14:35

Szeretem az idős v. veterán autókat: Őszintébbek, mint ma: látható anyagokban, műszerek kijelzésében, kormányzásban, kanyarodáskor dőlésben, gázpedálban...egyáltalán mindenben!
A Nagypókom is ahogy idősödött, egyre hangosabb lett, rezonancia különböző sebességeknél, butuló rugók, stabilizátor.
Az ismerősök persze el voltak ájulva, hogy jobban egyben van 120 ezer km után, mint egy konkrét Ignis 40 ezer után /de tényleg/. meg hogy még mindig milyen csendes, meg nett...
De az én sötétben bujkáló ellenforradalmárokat figyelő érzékszerveim meggyőzhetelenül tapasztalták a minden ápolás, csere ellenére a leépülést:-(
Ez a rejtélyes Merci jobb hátsó rezonanciáról jut eszembe.
Úgyhogy bedarál a fogyasztói társadalom:
Mindennapi használatra valami új-szerű jószág / a butuló első stabilizátorra különösen háklis vagyok/. S ha eljön egyszer a kánaán, akkor évi három veterán talira, meg egy ötven km-es túrára egy őszinte veterán...

Garp 2010.07.11. 22:29:02

Üdv mindenki!

A héten beszereztem életem első 3kerekűjét, bár főleg az asszony fogja használni. Chicco Trio S3 Astral :) Ehol: pan0.fotovista.com/dev/0/9/04132890/u_04132890.jpg

@Dennis01: mondd meg nekik, h majd lenyomod egy seggel, és akkor nem kell kirablástól félni :). Viccet félretéve egyedül én sem szívesen indulnék neki...

Csikós Zsolt 2010.07.11. 22:29:48

@PkiL.:

De az adagolót is levettük, amikor megvettem az autót, padon ellenőrizték, jó. Persze attól még lehet rossz :-)

dennisthemenace 2010.07.11. 22:30:01

@yeti: Menne, ha engednem. De nem engedem, mert en tudom, egy 1700 km-es ut nem jatek. Megis, mi a fenet csinalna, ha valahol Nemetorszagban lerobbanna? Ott nincs minden trafikban alkatresz hozza mint itt..
Nem beszelve arrol, hogy egy ennel kenyelmesebb kocsival is nagyon faraszto az ut. Es veszelyes is.

Csikós Zsolt 2010.07.11. 22:30:45

@Leadfoot:

Morgást nagyjából megszüntettük. A remegést nem sikerült :-)

Csikós Zsolt 2010.07.11. 22:31:47

@pet77:

Ez soröt. Sorhat a W124-ben van. Mercedesből egyes... :-)

Csikós Zsolt 2010.07.11. 22:33:18

@Papp Sanyi:

Ez így is van, a Karesz W126-osában egy sorhat van (az újabb fajta), Era a saját, régi vágású sorötösét nyűvi.

dennisthemenace 2010.07.11. 22:34:27

@Garp: Nem veszi komolyan, de minket is megprobaltak kirabolni Belgiumban, mikor koltoztunk ki.Egy seggel? MEg a Peugeot-val is faraszto...

lacza87 (törölt) 2010.07.11. 22:34:43

@nem kéne...: öööööö mi a bánatosért kell értetlenkedni? ha megveszi az összes darabját a Walker-ből, akkor valószínűleg lett volna ilyen szívás? nyilván spórolni akart, mókolás lett belőle, más kérdés h élvezi

Csikós Zsolt 2010.07.11. 22:35:07

@GYUSZI BACSl:

973 270 forint lesz az a kétmillió. És nem olvastad a címkét az elején, minek szólsz hozzá?

Csikós Zsolt 2010.07.11. 22:40:30

@GYUSZI BACSl:

Találj egy normális állapotú S123-at, amiért nem kell újra egy Budapest-Domsjö projektet szerveznem. Ha én veszek, két napom van rá, a TC mellett nincs idő járkálni az országot jó autó után. A Ponton Dezsőre is csak azért kaptam időt, mert TC-s projekt lett belőle. Könnyű beszélni sok idővel.

Aki nem csinálta még (pl. az S123 keresést), könnyen beszél.

Amit ki lehetett szűrni 3 hét alatt, kiszűrtem. Egyébként ismerek tip-top S123-at, ami szintén több sebből vérzik, 2,5 millióból... Aki meg ért hozzá, az tudja, hogy olyat, mint az enyém most, nemigen kapsz 1 guriga alatt. Szebbet igen, használhatóbbat nem. Több tucat emberből álló mintám van, akik értenek hozzá. Te nem, ez van. Vagyis ehhez nem, nyilván millió más dologhoz nagyon is korrektül.

Csikós Zsolt 2010.07.11. 22:43:46

@GYUSZI BACSl:

Szerintem én azért találnék a te autódban is pár dolgot, ami az agyamra megy. És te megszoktad, nem érdekel, vagy tervezési sajátosságként könyveled el.

SÁRGA CÍMKE, SÁRGA CÍMKE.

Ez itt már majdnem trollozás. De ha még sokat hozzászólsz, átvehetsz egy ajándékot a szerkesztőségben. A legjobb trollnak tartogatjuk, igaz, Domsjö óta nem jelentkezett. Másodiknak elmész, ha nem lesz jobb.

Gyurma73 · https://plus.google.com 2010.07.11. 22:46:52

"Egyébként ismerek tip-top S123-at, ami szintén több sebből vérzik, 2,5 millióból.."
Gratulálok neki:-))
Ennyire azért nem jó egy 123 -as,hogy érdemes lenne ennyit beleőlni.

zöldi 2010.07.11. 22:48:35

@nem kéne...: Most mit értesz egy darabon? A Loganom kipufogórendszerén én egy darab oldható kötést nem látok. Akkor egy darab? :)

zöldi 2010.07.11. 22:51:10

Ez a VB döntő egy kalap szar...

yeti 2010.07.11. 22:53:26

@dennisthemenace: Kimegyek,és segítek elhozni.Miniben még nem ültem és repülőn sem.Ha meg lerobban kidugjuk a lábunk ott ahol 20 éve még padlólemez volt és lábbal hajtjuk mint Flinstone Frédi:-)

dennisthemenace 2010.07.11. 22:56:46

Ez mar masik Mini, ennek van alja es erosebb is..DD
Valamelyik nap elmentem vele boltba es rajottem, csajozosabb kocsi, mint egy Bmw; minden csajnak tetszik, kortol fuggetlenul..)

zöldi 2010.07.11. 23:05:57

@Gyurma73:Szerinted van ember az országban, aki ennyi pénzt ad ezekért? Kétlem...

nem kéne... 2010.07.11. 23:08:30

@zöldi:

maradjunk annyiban, hogy alkatrészben még hivatalosan is vágni KELL és utána toldani az ilyesmit.
tehát akkor a toldás nem szakszerűtlen semmiképp sem pusztán csak azért, mert toldás.

misinator 2010.07.11. 23:15:16

@Gyurma73: Milyen viszonylagos minden: Amikor pl. ezek a 124-esek, vagy a 123-sok, de a Pontonok is/:-)/ megjelentek, milyen elavulttá válhatott az előző generáció az akkori aktív, gazdasági ereje teljében levő korosztály szemében. Az idősebbek, v. konzervatívabbak,v. a régebbi dolgokat is becsülő emberek szemében meg még az előzőek lehettek az IGAZI autók, az aktuálisok meg az úri huncutság...

Így múlik el a világ dicsősége.

Csikós Zsolt 2010.07.11. 23:17:27

@Gyurma73:

Volt 230 TE-m. Én tudom miről beszélek, te nem. Ezek egy kor után mind átmennek igáslóba. A 230 TE gázt kap, ha nem, akkor is csak egy literrel kér többet benzinből, mint a 300 TD gázolajból. Volt már 230 TE-m, abban 1,5 millió lehetett, és kb. százszor volt rosszabb állapotban, mint az Era. Az konkrétan alkatrészeire volt hullva. És ment. Tudod, amit itt senki nem ért (és te sem, úgy látom), hogy emberek vígan járnak kétmilliót futott ilyen autókkal, mert ha szörnyű zajokkal is, de szépen teszik a dolgukat, sokszor megbízhatóbban, mint az új autók. Az enyémben az 529 ezrével igen kevés kilométer van, ami a 300 ezres hirdetések ismeretében vicc, de azok a 300 ezres autók egymillió+-t futottak mind. Vagy nagyjából mind. A kívülálló beszopja, én nem.

Annyi a probléma, hogy én ezt nem egy Citroen Saxo-pótléknak vettem, hanem Mercedesnek. És amíg idegesítenek benne dolgok, addig csinálom. Akik eladták, meg voltak róla győződve, hogy ez egy közel tökéletes autó. Volt egy másik kombi, amiről írtam, egy benzines, arról is úgy gondolták az eladók, hogy egy kiváló állapotú, rendben tartott kocsi, amire sokat rá is költöttek, hogy olyan szuper legyen. Egy okádék volt, ha az ért 250 ezret, akkor Era értéke olyan 2,5 millió körül van. De ezt csak az érti, aki benne mozog ebben a körben. A 124-est meg ne mondd, utálom. Megégettem magam már vele, más barátaim is hasonlóan jártak, sokszorta drágább fenntartani, mint a 123-ast, és sokkal alattomosabb hibákat produkál. Az konkrétan letérdel.

A 124-es szép autó, eladja magát, vallásból sokkal jobb az ázsiója, mint a 123-asnak, ami csúnya, béna, réginek túl új, újnak rettenetesen szánalmas. De jobb. Csak az emberek a szívükkel és a szemükkel ítélnek. A 124-es egy vallás-autó. A mai napig vágynék egy jóra. Soha bele nem ugrom még egyszer.

Egyébként a benzines 123-as kombiról itt a poszt, ha anno nem olvastad volna:

belsoseg.blog.hu/2008/12/28/miert_nem_vettem_mercedest_hosszu_de_tanulsagos_tortenet

Dennis01 2010.07.11. 23:28:55

@Garp: Klassz az uj verdatok, tiszta Reliant Robin... :)
Remelem, lattad a Top Gear mostani szezonjanak elso reszet, Reliant-el okorkodott Clarkson, tok jo volt.. :)

@yeti: Ahogy dennisthemenace irja, ez mar egy masik darab, fickosabb 1.3-assal az orraban es sokkal jobb kasztnival. Amugy dennisthemenace azert hiszi, hogy lerobbannek, mert neki csak egy Peugeot jutott, nem az angol autogyartas ekkove... :)

@Csikós Zsolt: Jol sejtem, hogy Olaszorszagbol irsz? Ezekszerint Era teljesitette a tavot?

Garp 2010.07.11. 23:32:00

@dennisthemenace: hát, el lehet engedni,, de ha nem veszi komolyan, inkább ne... Nem Newcastle-be ugrik el csajozni. Egyedül nem indulnék neki magam sem, lerohadás végett, baleset miatt, angol rendszám nagyobb esély a kirablásra-miatt, elalvás miatt, stb. Ha visz magával egy megbízható, ismétlem megbízható cimbit, esetleg....de akkor is a frász törne. Ismerősöknél nem tud aludni valahol?
(Annyira nem vagyok büszke rá, de sikerült már innen a 2500 36.5 óra alatt Octival. Ment volna rövidebben is, de sokkal nagyobb kockázattal. Még egyszer ilyet nem.)

Garp 2010.07.11. 23:33:14

@Dennis01: hajj, ha lenne annyi időm, h tv-t nézek. Ide se volt erőm felszagolni hetek óta...

Virago_1000 2010.07.11. 23:33:35

@Dennis01: Megyek hat! Penteken du indulok.
Szuleid aggodalma alaptalan, innen uzenem :)
Van nalam egy valag szerszam :)))
Ki meg max en rabolhatlak :))))

Rocko- 2010.07.11. 23:35:35

@swt: megy, fékez, kanyarodik.
sosem hagyta ott. akkor miről beszélünk?

Csikós Zsolt 2010.07.11. 23:38:02

@poa ogapo:

Jelenleg is folyamatban van. De már fény pislákol az alagút végén...

Csikós Zsolt 2010.07.11. 23:41:01

@Csibefogó:

Van neki emelője, csak még betonozni kell hozzá az udvart. Idén talán meglesz az is. Karesznál is haladnak a dolgok, csak lassan.

Csikós Zsolt 2010.07.11. 23:42:52

@Virago_1000:

Jól mondod, a Fiatoknál volt asszem a 3x, a többinél 5-7x annyiba kerül alkatrészekből megépíteni. Asszem egy olyan 12-15 évvel ezelőtti auto motor und sport, vagy Auto Bild cikk volt, bár lehet, h csal a memóriám.

Dennis01 2010.07.11. 23:43:35

@Garp: En komolyan veszem, ezert is ha mennek a Minivel, ejjelt hotelben toltenem. Ket nap alatt siman elpofog Gyorig... Most voltam a Gaydon Mini Festivalon vele, egesz uton semmi gondja nem volt.. Sot, volt aki meg meg is nezte...

@Virago_1000: Jo neked, micsoda elmeny lehet a jo oreg Tatraval vegigcsattogni fel Europan...

Csikós Zsolt 2010.07.11. 23:46:17

@Devil2:

A 123-as Mercikről (mi van a faron)

300 D - négyajtós dízel
300 TD - kombi szívódízel
300 TD TURBODIESEL - kombi turbódízel

csunyadiszno 2010.07.11. 23:49:38

@Csikós Zsolt: Csikós én leszarlak téged, nem vagy sem szimpatikus, sem unszimpatikus. Nem érdekelnek igazából ilyen szinten az autók sem, ez, amit te csinálsz, számomra kínpad lenne. Ennek ellenére szerintem kiválóan írsz, még így is élvezem a cikkeidet. Ámbátor nyilvánvalóan nem érdekel de azért elmondom a véleményem. Teljesen ratyi azt mondani, hogy kimoderálsz embereket, mivel senki szórakozását nem rontják el valójában, sőt kifejezetten élvezetes olvasni a korlátolt, ostoba véleményeket. Mindenki jogosnak érzi a saját nézeteit, a poszt elején kitett kis útmutatód ellenére. Én azt gondolom, hogy ha tényleg nem szólna hozzá senki ellenvéleménnyel (akár full ostoba dologgal) megölné a beszélgetést. Az emberi természet szerves része, hogy kényszerűen ütközeti a nézeteit másokéval és kényszeresen igazunk kell, hogy legyen. Az, hogy majd nem írsz semmit, hülyeség, mert egyrészt kibasznak a cégtől, vagy ratyi melót kapsz, miközben jól írsz de leginkább írnod kell majd idegeskedve, ahelyett, hogy röhögnél. Mégegyszer kérlek ne kezdj el moderálni, a totalcar egyik fő ütőkártyája, hogy nincs moderálás, többek között ettől nagyon szimpatikus. A Winkler sem moderált ki, pedig javasoltam neki, hogy mokkáskanállal egye a spermámat, amit petri-csészében postázok a számára. Nagyon sokan szeretik amit és ahogyan írsz, persze mindig van valaki, aki kötözködik vagy heccel. Ezzel jár a celebség öcsém:) Tedd helyre. Ne hisztizzél, hanem nyomassad a szerelős cuccokat.

Hurri Kán 2010.07.11. 23:50:11

Jó a poszt, csak úgy tűnik kicsit disznók elé üveggyöngy esete forog fenn...
Dezső hogy van?

Hurri Kán 2010.07.11. 23:57:40

üveggyöngy=igazgyöngy. Bocsánat!

nem kéne... 2010.07.11. 23:58:12

@Csikós Zsolt: hááát...
több lesz az.
meg ugye benne van az is, hogy amit lehet elemenként és egyben is kapni, abból melyiket választod.
váltót kompletten? vagy darabokban?
motort?
vagy mondjuk magát a bódét.
de pl az ülést is atomjaira lehet robbantani és ugye (nyilván márkafüggő, de) lehet kapni egészben is.

csunyadiszno 2010.07.11. 23:59:10

@GYUSZI BACSl: Miféle ügyfél? Nem mindenki kénytelen házalni és nem mindenkinek olyan a munkája, hogy ügyfelek seggét kell nyalnia. Amúgy nagyon de nagyon komolyan hangzott.

Hurri Kán 2010.07.11. 23:59:37

@nem kéne...: A BMW még megvan ami egyébként a tiéd :))?

csunyadiszno 2010.07.12. 00:04:30

@nem kéne...: motor váltó egyben egy kilóból megvan.

alexis-machine 2010.07.12. 00:08:08

Nekem kábé egy évig tartott, mire kész lett a kipufogóm. Szép sztori, elférne egy külön cikkben... Elsőként úgy kezdődött, hogy a szétrohadt rezgéscsövet, és a csövet a következő toldásig kicseréltük. Aztán széthullott a katalizátor, vettem újat, azt is kicseréltük. Aztán a szétrohadt középdobot cseréltük ki, de nem volt egyszerű keresni helyette. Ez kb. fél év alatt zajlott le, majd egy nagyon durva úton, egy kátyú peremén elakadt az amúgy alacsony autó új középdobja, aminek a pereme jól meggyűrődött, és szétszakadt az új rezgéscső. Vettem egy új rezgéscsövet, megjavítottuk a középdobot. A hátsó dob még bírja...

swt (törölt) 2010.07.12. 00:17:44

@Rocko-: Arrol, hogy egy ocska penztemeto, es mivel dilettans modon van szervizelve, az is fog maradni. De ha valakinek ez kell, hat ez kell.

swt (törölt) 2010.07.12. 00:26:03

@Csikós Zsolt: Ha nem probalnad bebeszelni magadnak folyamatosan, hogy az az orultseg amit muvelsz, mennyire sporolos es mennyire gazdasagos, sokkal kevesbe lennel frusztralt. (Remelem nem akarsz errol vitatkozni, mert en csak annak az uzemanyagnak az arabol, amit evente elpofekelsz a 300km-es Bp-Visz-Bp viszonylatban, kifizetem a kotelezo szervizeimet.)

Vegyel nagy levegot, jelentsd ki, hogy szeretsz szerelni, szeretsz szopni, szeretsz az autora kolteni, nem erdekel a gazdasagossag, es szerelembol csinalod az egeszet. Aztan igyal egy Vergnanot es elvezd a kilatast. Megkonnyebbulsz, meglasd.

nem kéne... 2010.07.12. 00:26:30

hoppábaszki.

ha már kombi, meg fejlövés, meg mindenkitisztahülyeakinemnormális:
totalcar.hu/tesztek/2010/04/15/a_tokeletes_csaladi_busz/2/#szoveg

én erről lemaradtam.
azért na.
ha valahonnan előkerülne egyszer véletlen a chh-957 (ez volt az az ominózus látványosanelhalálozós cx a cikkben) azt nagyon megsimogatnám.
mint az első autómat ever.
nagyon megbántam, hogy eladtam a daninak, de nem azért, ami történt vele.
tulajdonképpen már akkor megbántam, amikor beült az autóba és magára csukta az ajtót.
azt szar volt végignézni. kívülről.
még egyszer meg nem mernék nekifutni a cxnek.
tudom, hogy volt baja bőven, de engem az az autó mindig mindenhova elvitt, soha nem állt meg alattam és mindig elindult.
nagy volt és szép volt és annyira szerettem, hogy emiatt nem akarnék csalódni a cxben, ha esetleg a második próbálkozás nem hozná stabilan azt, amit szegény krokodil* a maga szerény módján tudott.
hüpp.
valamint ha valaki lenne oly bátyám és szerezne nekem egyet az autópiac (tudom, nem a legjobb helyen jövök a kérdéssel) kettőszázötvenedik jubileumi számából, az az ember kimondhatatlan örömet szerezne.

_______________________________________
*nem én neveztem el, a bátyám meg a haverja voltak, de rajta maradt.
egy tízcentis plüsskrokodil azóta is itt van nálam, ennyi maradt az autóból nekem.

nem kéne... 2010.07.12. 00:29:23

@csunyadiszno:

bontottban.
esetleg.
újban a komplett motor mindenféle fiszfasz elektronika, jeladó, köteg, meg úgy egyáltalán leömlő és szívósor nélkül gyártótól függően, de igen széles ívben átugorhatja az egymilliós lécet.
és akkor az még nem is egy olyan hűdesokhengeres darab.

csunyadiszno 2010.07.12. 00:31:11

@swt: Ha egymilliót rákölt, akkor is egy új suzuki árában lesz úgy, hogy mercsó. Én vezettem ilyet és tényleg jó.

csunyadiszno 2010.07.12. 00:33:20

@nem kéne...: Én a posztban szereplő kocsi motor-váltó kombójáról beszélek, ami nyilván nincs már újban. Mellesleg az a motor mindegyikünket túl fog élni, mint ahogy eleve öregebb az itt irogatók többségénél.

nem kéne... 2010.07.12. 00:43:22

@csunyadiszno:
"ami nyilván nincs már újban."
nem lepődnék meg, ha lenne.

csunyadiszno 2010.07.12. 00:54:35

@nem kéne...: Én kurvára meglepődnék. Manapság nem fognak ilyen minőségű alkatrészeket gyártani. Semmilyen autóba.

swt (törölt) 2010.07.12. 01:07:47

@csunyadiszno: Akkor hivd fel az MBt, es lepodj meg. Legrosszabb esetben MBCC arban, de van.

nem kéne... 2010.07.12. 01:15:14

@csunyadiszno:

namost azért ilyen szempontból a mercedes akkori konstrukciói mérnöki szempontból eléggé kezdetlegesek. nem is ez a leginkább megfelelő szó, de most jobb nem jut az eszembe.
az anyagminőség nem kiugróan jó, viszont elképesztően pazarló anyagfeleslegek vannak benne, pláne, hogy viccesen gyengécskék is.
ennyi csak, amitől tartós lesz.
szóval reprodukálható, sőt.
aztán meg pl vegyük azt, hogy egyszer megkérdeztem félig komolyan, hogy nem-e lehetne-e véletlenül-e egy új (márminthogy nullkilométeres) motort venni az autómba. e?.
értették a viccet és megnézték.
lehetne.
valami nyolcszáz plusz áfa lenne, garanciális, gyári cikkszámos motorblokk a kartertől a szelepfedélig, minden egyéb sallang nélkül.
de pl van váltó is, az akkor 450plusz áfa +/- lett volna
és akkor a mercedes már jóval régebb óta fektet nagy hangsúlyt az öreg(ebb) típusainak alkatrészellátottságára.
szóval lehet venni ilyesmiket újban, hidd el.

GYUSZI BACSl · http://special.blog.hu 2010.07.12. 01:32:33

@csunyadiszno: ha csak a munkahelyedre kell bemenni és nem ügyfélhez, én már oda is tiszta ruhában szoktam (ha munkahelyed sincs, akkor tényleg mindegy)
ügyfelekhez, hanem csak a háttérben)

Csikós Zsolt 2010.07.12. 01:38:43

@swt:

Mi az a Vergnat? Úristen, kimaradtam valamiből...

Virago_1000 2010.07.12. 01:40:21

@Dennis01: @dennisthemenace: Megtettem ezt az utat szamtalanszor, nem raboltak ki. Persze ok, jo az elovigyazatossag, de ne felejtsd el soha dennisthemenace, te is voltal fiatal.
En egyedul vagok neki most. A lerobbanastol nem felek, szerintem Dennisnek sem kellene, mert ha valami be is kovetkezik, a Minihez mindenhol van alkatresz.
Nem ertem, miert lenne veszelyesebb, mint barhol mashol autozni.
1 seggel lenyomni persze hogy hulyeseg, ebbol lesznek a balesetek. En mindig nappal allok meg aludni, mert ejjel jobban szeretek vezetni, es kevesbe is almosodok el. Erdekes, de igy van.

Virago_1000 2010.07.12. 01:41:52

@swt: "Es az olyan nivodijas megoldasok, mint a tobb darabbol osszetoldott kipufogo vagy az alkatreszek egyenkenti csereje"

latszik, meg nem szereltel autot.

Virago_1000 2010.07.12. 01:44:46

@Csikós Zsolt: Tudod, a gyaraknak is meg kell elni valamibol. Az alkatreszeladason sokkal tobb a profit, mint magan az auton, ami legjobb esetben sem eri el a 10 %-t. Tomeggyartoknal az 5-t is nehezen.

Virago_1000 2010.07.12. 01:50:52

@swt: "Arrol, hogy egy ocska penztemeto, es mivel dilettans modon van szervizelve, az is fog maradni. De ha valakinek ez kell, hat ez kell."

Hallgatunk isten urunk atyank SWT hogyan kellene szervizelni. Nyilvan oreg autot meg nem lattal.

GYUSZI BACSl · http://special.blog.hu 2010.07.12. 01:55:51

@Csikós Zsolt:

1) most mivel kint van a sárga cimke, csak leszopós kinyalós hozzászólásokat lehet? lehet hogy akkor 50x70-es méretben kéne kitenni megfelelő minőségű nyomatban, hogy még inkább tudatosuljon

2) azzal kapcsolatban, hogy én értek-e az autóhoz, azt gondolsz amit akarsz, de ennél fontosabb, hogy én mint hozzászóló, hivatalosan nem kell hogy értsek hozzá, attól még lehet véleményem

3) szerintem te meg - ha nem tetszik amit írok - nyugodtan moderáld ki, de ezzel fenyegetni ilyen hisztis hangvételben az elég furcsa

4) mindenkinek arra van ideje, amire akarja, de egy biztos: két nap alatt jó autót venni nem lehet, ha értesz hozzá, ha nem. Ebben az országban ugyanis nincs akkora kínálat, hogy biztosan legyen olyan autó megfelelő minőségben amilyet éppen venni akarsz

GYUSZI BACSl · http://special.blog.hu 2010.07.12. 02:04:44

@Csikós Zsolt:

a szakértelemről még annyit, hogy a szomszéd topicból (Szarfazék és társai, mellesleg rendkívül kultúrált cím, igazán gratulálok hozzá, ez való az Index főoldalra egy Merci csillag mellé, aztán meg persze támogassák a Totalcart ész nélkül ha valamire pénz kell) világosan kiderül, hogy azok a tanácsok, amiket a Papp kolléga adott (részben rád hivatkozva) totálisan alkalmatlan és valósággal köszönő viszonyban sem lévő, városi legendákon alapuló mendemondák és hablatyolások

Glover 2010.07.12. 06:16:02

T. Csikós Úr!!!

Akkor is született volna ilyen cikk, mint a BMW-ről, ha Eráról hullik le a kipufogó? :)Igaz. jobb megelőzni a bajt, mint írta is, már meg volt rendelve a kipufogó. Erről senki sem tehet, hogy a régi rozsdás vack nem ismeri a naptárat! :)

Ettől függetlenül, meg attól is, hogy BMW-s vagyok, szeretem olvasni a cikkeit, mivel igen sok mindent meg lehet tudni belőle a Mercikről, kár, hogy nincs egy ennyire rámenős, és hozzáértő BMW-s kollégája. Vagy azokat nem kell ennyit szerelni? :P

Továbbra is várom ezeket a minőségi postokat! Sok sikert az autókhoz, ritka az ilyen ember, aki ennyire szereti az autóit!

Glover.

otirt 2010.07.12. 07:26:36

Nem tudom, hogy megnéztétek-e, de nekem ez a motorféknél erősebb remegés a hátsóhídról a hátsóhíd beállítási hibájának tűnik (nekem a LADA-n okozott hasonló jelenséget a keresztbeálló hátsóhíd az egyik hosztartó elöregedett szilentje miatt).

Rocko- 2010.07.12. 07:35:41

@Csikós Zsolt: a T amúgy mit jelent? mármint értem hogy kombit, de a fordítása micsoda? itt is "touring", mint BMW-nél?

Rocko- 2010.07.12. 07:41:02

@nem kéne...: "szerezne nekem egyet az autópiac"
(nem autópiac a főszereplő, hanem más lap) én anno kimaradatam egy újság havi szórásából, az új már megjelent, a régit visszavitték. asszem pont olyan is volt benne, ami kifejezetten érdekelt. írtam egy mailt a szerkesztőségnek, hogy srácok, nem voltam ott osztogatásnál, nem lehetne hogy? és kiküldtek egy újságot mindenféle kommentár nélkül, ingyen és bérmentve.
szóval próba cseresznye, ennyit megér imho.

Johnson Buxton 2010.07.12. 08:08:04

Sokszor a gyári beszállítónak sincs rajza a pótalkatrész dobokról, de ott még jó esetben megadja az ülék, meg a kapuk a pozíciót. Mit várunk az utángyártótól?

Csikós Zsolt 2010.07.12. 08:31:11

@GYUSZI BACSl:

1) Nem a seggnyalásról van szó, hanem arról, hogy egymás után többször is hozzászólsz, ugyanabban a gyomorfájós hangnemben, tehát a te véleményed abszolút dominánssá válik, ez az idegesítő.

3) A Belsőséget te, meg sokan mások mind azért olvassák, mert egy olvasott médium (a Totalcar) mellett él, amit mi (meg csomó korábbi kollégánk) hoztunk létre. Ezt már sokaknak elmondtam: nyilvános fórum, de nem olyan, amit engedünk szétoffolni, szétsivatagosítani, mert ha egyhangúvá válik, nyavalygóssá, dilettánssá, ha páran teljesen átveszik a szót, akkor mások, akik szintén hozzáfűznének megjegyzéseket, nem fognak bejönni. A sárga címke ellenére elmondtad azt a véleményedet, amit akartál, bár nem tartozott szorosan hozzá. Aztán még háromszor. Ekkor szóltam. És most folytattad még kettővel.

4) Nem két nap alatt vettem Erát, nem tudom, honnan vetted ezt a sületlenséget.

Következő komment:
Szakértelemről csak annyit, hogy egy 15 éve Merciket (és kizárólag azokat) szerelő, szuperprecíz, rendkívül értelmes szervizes embertől jöttek a W210-es tapasztalatok, akinek mániája ez a márka. De egybecseng egy Kárpát utcás szerelő ismerősöm tapasztalataival is.

Csikós Zsolt 2010.07.12. 08:32:18

@GYUSZI BACSl:

Ja, és a kulturált rövid u, kétszer. Ha már a kultúráról van szó. Sikerült azért felbasznod, érzed. Hogy a kultúránál maradjunk.

Csikós Zsolt 2010.07.12. 08:36:46

@Glover:
Persze, hogy született volna. Amikor a Pandáról leszakadt, akkor is született. Amikor a Bazegen nem volt fék, akkor is. Amikor a Bianchin szétesett 5 dolog, akkor is. Amikor a Kawasakim kigyulladt, az is. Amikor elestem a Yamahával az is. Amikor a feleségem autójában széthullott az önindító, az is. Tényleg felmerül a gyanúja annak, hogy nem írom meg a rossz dolgokat? Egy ilyen feltételezés már a vicc kategóriájába esik... :-)

Az Erán még nem estek szét dolgok, azaz az állapota még nem ment lefelé, amióta megvan, csak ez a gumidolog volt, az is szerepelt. Ezért csak a szinte láthatatlanul lassú ütemű felépülését tudom megírni. Oké, a kuplung miatt mindig visszaesik, de azt megírtam.

Csikós Zsolt 2010.07.12. 08:38:41

@Virago_1000:

Vigyázz Virago, swt szerel otthon, ráadásul nem alapszinten, hanem felsőfokon... Kár belekötni, tényleg ért hozzá, csak nála a maximum a minimum. Ami alapvetően jó dolog.

esef 2010.07.12. 08:56:32

@Csikós Zsolt:
Zsolt! NYUGALOM! Nem akarok arról olvasni posztot, hogy Csikós úr agyvérzést kapott a sok hülye kommentelőtől az olasz tengerparton és a hazaszállítását intézik a kollégák.

Rocko- 2010.07.12. 09:18:20

@swt: köszönöm. pontosabban Danke schön.

yaffa · http://www.yaffa.blog.hu 2010.07.12. 09:36:21

@ommm: Nem baj, van belőlük egy a Szentendrei úton is, Csillaghegyen. Vagy oda költöztek?

streetsta · http://managertoys.hu/ 2010.07.12. 09:39:39

@Csikós Zsolt: Majd Ede kijavít, de szerintem nem nagyon szerelget ő, legalábbis nem mechanikát. Az ő autója márkaszerviz-látogató, gondolom a jahreswagenekhez még kedvezményes díjak is járnak a Werkstattban.
@swt: Ede, te csak azt felejted el ilyenkor, hogy a te autódnak az egy éves értékcsökkenése kiadja az Era vételárát, átírás+járulékos költségeit, meg némi szervizköltséget. Ha már költségeket hasonlítunk. Aztán később persze lehet, hogy ideális esetben kevesebb a kötelező szerviz díja, de azért lássuk be, nem csak abból áll egy új autó fenntartási költsége.
Sajnos azt is minden egyes alkalommal kifelejted a szervizeltetéssel kapcsolatos véleményed kialakításából, hogy te egy másik országban élsz, ahol nagyon másképp történnek a dolgok. Sokszor világosan látszott a hozzászólásaidból, hogy a kelleténél idealistább az elképzelésed az itteni, akár márkaszerviz munkamorálról/-képességről. Ez önmagában nem a te hibád, igazad van, a dolgoknak úgy kéne működniük, ahogy te mondod, de hidd el, nem véletlenül mondják az itteniek, amit mondanak a szervizekkel kapcsolatban.

zöldi 2010.07.12. 09:51:16

@streetsta: "Ede, te csak azt felejted el ilyenkor, hogy a te autódnak az egy éves értékcsökkenése kiadja az Era vételárát"

Ebben nem vagyok biztos. A dolgozóknak tudtommal szép kedvezmény jár a vételárból.

GYUSZI BACSl · http://special.blog.hu 2010.07.12. 10:22:54

@Csikós Zsolt: "Ha én veszek, két napom van rá, a TC mellett nincs idő járkálni az országot jó autó után."

szemeteske 2010.07.12. 11:02:40

Karesznak üzenem, hogy vegyen fel egy szemüveget a flexeléshez!
EÜ-ben dolgoztam régen, és nem telt úgy nap, hogy ne jött volna legalább egy nagymenő autószerelő, lakatos stb. aki azt hitte neki nem kell szemüveg. Aztán belement a vas a szemébe és ott bőgött a szemészet előtt mint egy kisgyerek, mert majd behugyozott a fájdalomtól.
Tényleg csak jót akarok...

kafferbivalybalamber 2010.07.12. 11:09:49

@szemeteske: Stimmt.
De nekem van egy jobb ötletem a szemüvegnél: egész arcot takaró pleximaszk. Főleg ilyen melegben rossz a szemüveg, mert a dolgozó izzad, a szemüveg bepárásodik, és nem látsz semmit. A maszk meg átlátható marad. (Arról nem is beszélve, hogy az se egy élmény, ha az ember orrába áll bele egy izzó fémszilánk.)

nem kéne... 2010.07.12. 11:12:41

@zöldi:

igen, és ez egy általános dolog, hogy mindenki ilyen konstrukcióban vesz autót.

Virago_1000 2010.07.12. 13:57:48

@streetsta: "Majd Ede kijavít, de szerintem nem nagyon szerelget ő, legalábbis nem mechanikát. "

- Igen, ha annyira komoly szinten szerelne barmit is, akkor nem kardoskodna a markaszervizek mellett allandoan.
- Amit swt bmw-jenek ertekcsokkeneserol irsz, az is totalisan megallja a helyet.

Virago_1000 2010.07.12. 14:01:04

@zöldi: Azert annyira nem szep. Nekunk 10 % kedvezmenyunk lett volna mivel a Magyar Suzuki beszallitoi voltunk, de nem eltem vele, nem akartam uj Suzukit venni.
Nemet ismeros aki a MErcedesnel dolgozott, meg kevesebbet kapott, azt is csak fapados alapmodellekre (? - ha jol ertettem)

Dennis01 2010.07.12. 16:05:19

@Virago_1000: dennisthemenace azert gondolja, hogy kirabolnanak, mert ok epp koltoztettek az otthoni cuccokat ide, egy hosszutengelytavu Vw LT plafonig rakva pedig eleg feltuno, nem?

mi nem foglalt még 2010.07.12. 16:54:56

Csikós Zsolt: a 123 szerintem szép autó szedánban.
szerintem nagyon eltalált arányai vannak.

mi nem foglalt még 2010.07.12. 17:02:17

@nem kéne...: ahogy mondod.
múltkor lepődtem hogy a mercedes múzeum foglalkozik yungtimerek eladásával gyári felújítás után garanciával árulják nem is olcsón, 10-15 ezer euróért, volt 123 is

esef 2010.07.12. 18:27:55

@mi nem foglalt még:
Anyósom fél életét odaaadnám egy 123 szedánért. Egy kupéért a másik felét is... :D

mi nem foglalt még 2010.07.12. 19:04:38

@esef: ezt a fajta fizetési módot nem biztos, hogy elfogadják stutgártban.

dennisthemenace 2010.07.12. 20:24:47

@Garp: Nem engedem el egyedul. Anno en is becsavarogtam mindent Simsonnal, de ez azert mas..

dennisthemenace 2010.07.12. 20:26:54

@Virago_1000: Azert az angol utakon nem feltem annyira..)
En is jobb szeretek ejjel vezetni.

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2010.07.12. 21:33:02

Hűha, szétkaptátok egymást rendesen. Pedig ott a poszt elején, hogy öreg autóról lesz szó, nem értem, hogy minek kell minden esetben végigzongorázni, hogy megéri-e? Attól, hogy elbasszátok egymás és Csikós hangulatát, még nem fogjátok meggyőzni a másikat a saját igazatokról.

Én kérek elnézést.

gyújtómágnes 2010.07.12. 21:42:14

"A Nagy Konstrukciós Hiba szobrának mintájául szolgálhatna."
Ez alapvető tévedés németországban nincs sár az utakon.
Tehát oda nem rakódik be semmi.

Krisz_ 2010.07.12. 21:52:32

Jó cikk volt, szokás szerint, köszi! Jó pihenést, megérdemlitek! Klassz lesz, amikor Era megérzi a tenger illatát! :)

nem kéne... 2010.07.12. 21:58:12

@gyújtómágnes:

por sincs.
soha.
semennyi.
meg eső sincs.
hó sincs.

Waldorf Rolandó 2010.07.12. 22:10:18

nincs jobb az öreg cuccoknál

gyújtómágnes 2010.07.12. 22:14:11

@nem kéne...:
Ha por van eső nincs
Ha eső van por nincs
Ha hó van se eső, se por nincs
A kör bezárult.

nem kéne... 2010.07.12. 23:02:01

@gyújtómágnes:

minden úton van por, ha tetszik, ha nem.
azt felveri a közlekedés és bejut mindenhova.
a víz ugyanúgy bejut a futóműelemekhez és a port összeragasztja.
tehát maradjunk annyiban, hogy az az autó, amelyik közúton közlekedik, előbb-utóbb találkozik ezzel a problémával.
itt ne köbméteres sárrögökre gondolj.

Garp 2010.07.13. 00:23:50

@dennisthemenace: hát. egy csöppet :). Lehet én öregszem, de veled értek egyet.

Csikós Zsolt 2010.07.13. 01:44:02

@szemeteske:

De ezt te magyarázod el neki...

Egyébként is írtam: automatikus védőszemüveg van a szemében :-)

Csikós Zsolt 2010.07.13. 01:47:17

@Virago_1000:

Nem, de ő Ede, azaz Il mio nome é nessuno, meg a többi. BMW-t tervez, otthon meg szakért, szerel, nem érdemes vele vitázni. Nincs sok lövése a magyar márkaszervizek munkájáról, nem bírja a tákolást egyáltalán, viszont az autóhoz nagyjából annyira ért, amennyire csak lehet. Ne túrjátok ki, fontos, amit mond, de mindenki úgy értse az üzeneteit, hogy perfekcionista.

Úgy-e swt? :-)

Csikós Zsolt 2010.07.13. 01:49:18

@GYUSZI BACSl:

Oké, túloztam... Azaz aluloztam :-) Legalább három hétig, de talán hatig is turkáltam kombi merga után, nézd meg, mikor jelent meg a poszt, hogy miért nem vettem kombi Mercedest (asszem 2008 decemberében voltam megnézni a zöldet), onnantól folyamatosan figyeltem, néztem, hívtam ilyen autókat, Erát februárban vettem.

Csikós Zsolt 2010.07.13. 01:51:03

@gyújtómágnes:

Viszont pontosan tudják, hova készülnek az autóik. És közel sem mind Németországba, sőt... :-)

Csikós Zsolt 2010.07.13. 01:52:07

@nem kéne...:
Voltam sabcnál, csak arra jutottunk, hogy lehet, hogy a diffi. De lehet, hogy nem...

Ubul a vírus:D 2010.07.13. 08:35:23

@Csikós Zsolt:
Vagy inkább egy elfogult barom egy nyomorult tervezőállás széléről, aki papírterjedelmig faszán ért ezekhez a szarokhoz, de amint a rozsda meg a mocsokréteg alá kéne nézni csak a nonszensz okoskodás marad.
Az utángyári cuccokat pedig nem kell itt bemutatni senkinek, aki már találkozott egyel ismeri. Ami itt kibaszta a biztit jópárnál hogy ésszel felfoghatatlan hogy lehet autót ilyen fillérbaszó módon tartani, mikor az a legelső dolog egyike, ha szarok az abroncsok vétel után lecseréled a komplett szettet. És ha utánajárnál 1/3 új árért vennél 90%-os szettet. Az hogy rohad a 10cm sár alatt az egész kocsi még fél évig a vétel után, meg taknyol a sok elfosott tömítés mellett már csak a sztori folytatása. Aki meg csóró faszarági vegyen zsigát vagy Wartburgot, abban majd hamarabb megvan egy hibajelenség többszörös oka.
Vagy egyszer kéne egy normális kocsit beújítani, ami nem lepukkant durva 1 guriga ráköltés után is. Persze azoknak már mind műanyag a lökhárítója vagy ha nem, akkor kiállítóteremből kínálják őket.

Ubul a vírus:D 2010.07.13. 08:38:56

@gyújtómágnes:
persze öreg, ezt meséld be annak aki még sose járt ott, vadbarom. És nyilván mindenütt le van aszfaltozva az út, még a budi előtt is, hogy nehogy egyzer földútra tévedj. faszikám terveztél már egy szimpla polcot is egyáltalán?! Így nem lehet autót tervezni hogy benthagyunk ilyen hibalehetőséget, mert úgyse megy bele.

primatus 2010.07.13. 09:11:20

Ideje lenne kitárni a pszichiátriai kapukat az idióták előtt és hosszan tartó kezelésre benntartani őkelméket. Amit itt művelnek, az túl van az emészthető kategórián...
Vitának, nézetek ütköztetésének hívják a szimpla és indokolhatatlan durvaságot. Mindezt az ismeretlenség gyáva homályában teszik, mert ennyire-erre képesek.

A többiek értik, hogy egy régi autót (többnyire) nem takarékossági okokból tartanak, hanem a típus iránti szeretetből, a múltunk-fiatalságunk miatt, kalandvágyból és nem utolsó sorban azért, mert ezeknek az autóknak még van "ízük, illatuk" és teljesen másképpen (természetesen) működnek, ezért másképpen (természetesen) is kell használni Őket.

Tudom...., falra hányt borsó....

kerokaa 2010.07.13. 10:02:58

@Csikós Zsolt: Csikós Zsolti a 4.béből :) Tegnap láttam Erát a stadionok felé araszolni a dugóban. Ott feszítettél benne :D Dezső mikor lesz kész, és látható a forgalomban?

esef 2010.07.13. 10:57:25

@Ubul a vírus:D:
a) Használt gumit nagyon sokan elvből nem veszünk. Rejtett hiba, autópályán elszállsz, utána vagy gondolkodhatsz megérte-e, vagy nem...
b) Az utángyártott cuccok közül is van olyan, ami szar és van olyan ami elsőosztályú minőség. Vagy azt mondanád, hogy egy Gates szíj, egy SKF görgő gagyi? Vagy emlékezz csak vissza a pár évvel ezelőtti Renault gyújtótrafó problémára. Ott a gyári volt a szar, az utángyártott meg 1000x jobb.

balazst 2010.07.13. 12:11:01

Off

Ha már Rimini és környéke, akkor szerintem Gabicce Mare. Öt évvel ezelőtt, amikor mi ott voltunk, csak olaszokkal találkoztunk, át kellett sétálni Cattolicába, hogy magyar szót halljunk. :)

Amúgy meg tartanék egy titkos szavazást a családban autószerelés vs. nyaralás témakörben. Lehet, hogy csak nem merik apuci szemébe mondani az igazat...

On

mtk001 2010.07.13. 13:45:56

Jó pihenést !

Apropó, mi van a kis Augustaval ?

Dennis01 2010.07.13. 15:16:42

@balazst: Miota Angliaban elek, ha magyar szot hallok, az esetek tobbsegeben igyekszek elmenekulni a kozelukbol. Nem sokkal, miutan kijottem, az egyik boltban kettovel elottem allt egy no es az anyja. Annyit hallottam, hogy az anyja latogatoban van nala. Mikor sorra kerultek, az oreglany korulnezett, hogy latja-e valaki, felkapott egy koteg nejlonszatyrot (otthon fizetni kell erte, itt ingyen van mindenhol) aztan kirohant a boltbol.
Mondhatom szep magatartas...

nem kéne... 2010.07.13. 18:55:39

@Csikós Zsolt:

igen, tegnap nem is tudom már, miért beszéltünk és említette.
hát, kíváncsi vagyok már rá én is, mi lesz a vége.

gyújtómágnes 2010.07.13. 19:19:48

@Ubul a vírus:D:
Tökéletesen látod a helyzetet a németeknél minden út le van
aszfaltozva, még a földút is.A budi előtt nincs aszfalt oda a
német paraszt gyalog jár gumicsizmában (aminél ez a probléma
nem jelentkezik).A német átlagpolgár a földúton gyalog vagy
biciklivel közlekedik, a kocsit a parkolóban hagyja.
Csak az operencián túl divat, hogy a zöldséges a friss szántáson
keresztűl közelíti meg a hagymaföldet, mert úgy is kibírja a
merci.

nem kéne... 2010.07.13. 19:36:47

@gyújtómágnes:

még egyszer:
nem_kell_földút_a_sárlekódáshoz_a_futóműelemeken.

gyújtómágnes 2010.07.13. 19:42:12

@nem kéne...:
jó jó értem én, hogy villanymotor de mi hajtja

Virago_1000 2010.07.13. 22:18:20

@esef: "egy SKF görgő gagyi?"
- volt mar erre is pelda, igaz nem autoipari alkalmazas de tokmindegy.
Amennyivel dragabb az SKF annyival nem jobb, vagyis nagyobb a fustje mint a langja.

Virago_1000 2010.07.13. 22:19:45

@Dennis01: Szatyorlopas: lehet, hogy nem a napon barnult, azert egy atlag magyar nem csinal ilyet, ne altalanosits.

Virago_1000 2010.07.13. 22:21:04

@Csikós Zsolt:
"Nem, de ő Ede, azaz Il mio nome é nessuno, meg a többi. BMW-t tervez, otthon meg szakért, szerel, nem érdemes vele vitázni. Nincs sok lövése a magyar márkaszervizek munkájáról, nem bírja a tákolást egyáltalán, viszont az autóhoz nagyjából annyira ért, amennyire csak lehet"

Az agressziv frocsogeshez ert o leginkabb. Messzirol jott ember azt mond amit akar, errol a hozzaertesrol meg senkinek itt a forumrol nem volt alkalma meggyozodni. Komplexusos kis hulye. Megneznem, hogyan es mit szerel pont o otthon, ha meg olajcserere is markaszervizbe viszi az autot.
En nem dolok be a neki csak azert, mert nagypofaju, meg meg joparan vagyunk igy a forumon, nem o am itt az egyeduli autoipari szakmunkas, a Magassagos Atyauristen.
Sokkal durvabban leosztott csomoszor teged is, Karesz baratodat is, mint pl. Gyuszibacsi, de nem akartad kimoderalni, ej-ej, ne dolj be neki.

Virago_1000 2010.07.13. 22:22:09

@gyújtómágnes: Autot te is csak kepen lattal. nem kene -nek igaza van.

Csikós Zsolt 2010.07.13. 22:33:07

@kerokaa:

Ha megkapom a biztosítási pénzt, leviszem a Csabihoz Egerbe, kilakatolódik, kap egy fényezést, visszajön, levizsgázik OT, befizetem a pénzeket, kap rendszámot. Talán jövő nyáron. Lehet, h két év múlva :-)

Csikós Zsolt 2010.07.13. 22:35:22

@esef:

Használt gumi volt rajta eddig, tavaly, amikor a sajátja szálszakadt lett, nem volt éppen pénz újra, muszájból vettem, egy hónapra. 3 db szálszakadás a vége, mert mint mindenki, én is halogattam az újabb cserét. Mint minden hülye, bocsánat, mindig vannak akik ezen kiakadnak. Igaz, nem terveztem komoly autópályázással. Abszolút igazad van, bár ki lehet fogni. Leginkább ismerőstől.

Csikós Zsolt 2010.07.13. 22:37:54

@balazst:

Nálunk nincs merik/nem merik kategória. A feleségem igen határozott csaj, ha ismernéd, eszedbe se jutott volna ilyet kérdezni. Gorbacsovtól kézfogás közben kérdezné meg, miért nem mosta meg a homlokát - ilyen.

A gyerekek meg utálják az új autókat. Kedvenc a Bianchi, utána jött régen a Bazeg. Minden, ami nem ez a kettő, már az uncsi kategóriában van, a Kati Mercijét rühellik a legjobban. Bár a Norbi néha örül a teszautóknak, lehet nyomkodni lefele az ablakot, meg ilyenek. Lehet, hogy ő másként szavazna. De pici még, lenyomjuk.

Csikós Zsolt 2010.07.13. 22:40:59

@Virago_1000:

De, Edével volt a legtöbb vitám, talán ki is moderáltam, fenyegetem is sokszor. Aztán rájöttem, hogy hasznos, amit ír. És profi, ismerek 2 embert is a szakmában, aki ismeri, tudja miket tervez, és az nem kispálya, hidd el. Csak 0 a toleranciaszintje, ez van. Viszont egyedi hang. Engem is rohadtul bosszant a hangnem, amiben beszél, viszont nagyon élvezem a tényeket, amiket elővesz. Ne becsüld le.

Karpathy · http://artofmax.com/ 2010.07.14. 00:08:57

egy off meg egy on megjegyzésem lenne

off: Edével nem az a baj, hogy ne integrálódott volna klasszul az übermenschek közé, nyilván remek kuplungokat tervez (vagy bármi mást), dehanem hogy mint a szakbarbárok legkellemetlenebb rétege, idegen területeken is úgy revelál, ahogy az a nagykönyvben meg van írva (a "túl jón és rosszon"-ra gondolok;))
on: a Falken (ziex) eddig nekem nagyon bejött, fáintosan tapad, ehhez képest nem kopik túlságosan, valamint kibírt két akkora vérmagyar betyár-kátyút, hogy a veséim is belengtek

Virago_1000 2010.07.14. 00:44:02

@Csikós Zsolt:
A maga modjan mindenki (majdnem) hasznos tagja a tarsadalomnak.
Az, hogy Ede kispalyas-e vagy nem, nem jogositja fol ilyesmi hangnemre, amit itt megenged barkivel szemben, ami egyszeruen turhetetlen. Meg komolyan is venne(n)k, ha ertelmes stilusban vitazna. Hiaba jo valaki a munkajaban, ha az elet sok-sok mas teruletein kibirhatatlan, elviselhetetlen, osszeferhetetlen, stb.
Ez az en meglatasom.
De te tudod.
Beke veled.

Ubul a vírus:D 2010.07.14. 10:36:32

@Csikós Zsolt:
Ez a legjobb rész eddig a cikkben, mikor ismerek egy havert akinek a haverja szomszédja a nagypályás arc én meg azt mondom hogy hűűdefaszagyerek. Szóval ez már a nagyon nemkéne kategória. De azért rákérdezek hogy akkor mégis miket tervez ez az Ede? Nemmintha az a veszély fenyegetne hogy bármikor eszembe jutna nyomorult bmw-t venni, csak jó tudni ha más márkával is van vonatkozása. Pl valami nagyokos egyszer azt terjesztette hogy a PUG gyárt a bmw-kbe dízelmotort.

Ubul a vírus:D 2010.07.14. 10:40:09

@Virago_1000:
Ahogy mondta, csikós szarjai elhanyagolt roncsok. De ehhez nem kell olajosfaszú végzettség hogy belásd.

Dennis01 2010.07.14. 11:03:02

@Virago_1000: Nem akartam altalanositani, de van egy-ket troger itt kinn, akit nem ertek, mit keres itt..
Persze ismerek en is tok jofej magyarokat itt kinn, pl te, Garp.. :)

csunyadiszno 2010.07.14. 11:12:12

@nem kéne...: No, akkor swt kollégával együtt elnézéseteket kérem, fogalmam sem volt róla, hogy kapható még ilyesmi.

Acmee 2010.07.14. 12:18:15

Zsolt: Küldtem privátot a szintezős gátló javításával kapcsolatban.

Csikós Zsolt 2010.07.14. 14:25:02

@Ubul a vírus:D:

A roncs rendben van. A szar is. Az elhanyagolt annyira azért nem. Tehát a magyar szar roncsok között az én szar roncsaim kifejezetten szuperkarbantartott, ápolt szar roncsok :-)

Csikós Zsolt 2010.07.14. 14:26:38

@Acmee:

Köszi, én is küldtem privát választ...

Garp 2010.07.14. 15:10:46

@Dennis01: kikérem magamnak, nem vagyok jófej. Ezt jegyezd meg! Lécci. :)
A szemetet meg összehordja a szél.

dennisthemenace 2010.07.14. 20:54:01

@Virago_1000: Ott voltam en is; atlag magyarok voltak feher borrel..
Ez egy Poundland volt, ugy rohangalt korbe az oregasszony, mintha a paradicsomban lenne.. Aztan, mig a lanya fizetett, felfedezte a reklamszatyrokat es lecsapott...DD
De lattam mar magyarokat kremszappant kipumpalni autopalya-mosdoban.

Virago_1000 2010.07.14. 22:25:09

@Ubul a vírus:D:
"Ez a legjobb rész eddig a cikkben, mikor ismerek egy havert akinek a haverja szomszédja a nagypályás arc én meg azt mondom hogy hűűdefaszagyerek. Szóval ez már a nagyon nemkéne kategória."

Tisztelem Csikos Zsoltot, szeretem a cikkjeit, de most inkabb veled ertek egyet.

Sharkowski 2010.07.15. 11:56:27

@Csikós Zsolt:
Nagyon jó poszt, de ha máraz öreg verdákról van szó: mi van azzal a zöld ajándékba adott Fiat 124-essel? Egyáltalán nekiálltak már?

P12_dCi 2010.07.18. 17:31:15

Tegnap láttalak a szlovén pályán, sajna a túloldalon mentél.

Sharkowski 2010.07.19. 20:24:05

@dennisthemenace: Azaz csak elírtam. Te se tudsz róla semmit?

amateur68 2010.07.22. 01:15:17

Jóestét!

Kedves Csikós kolléga, a vibrációhoz lenne egy gondolatom: Autó hátulját megemelni, kerekek a levegőben. Beindít, 1-es, alapjárat, alámász. Vízuális megfigyelés után kiderülhet, hogy a féltengely üt.
Van egy csomó féltengely felújító műhely és előfordul, hogy gondatlanok. Esetleg a kardán. Az az igazság, hogy most már engem is nyomaszt, hogy mi lehet az. Sok szerencsét, Tisztelettel