Váltóolajat a motorba!

  2010. február 07. - Csikós Zsolt Címkék: mercedes totalcar flotta era szereles

A szerzőről még nincs információ feltöltve!

A szerző még nem publikált a Totalcaron

Öt gang az állólámpában!
2015-07-19 07:25:12

Annyira régóta van hosszú ötödik (hatodik, hetedik és nyolcadik) az autóinkban, hogy már csak a veteránosok

Totalcar a Múzeumok Éjszakáján!
2015-06-18 08:03:55

Ez most más lesz. Most mi állítunk ki autókat, s várjuk, hogy jöjjenek a nézők, lehetőleg jó sokan. Volt

Szép autót keresünk!
2015-06-08 17:52:23

A folyóvizek élővilága után a Totalcar most a kultúra irányába evez: kivesszük a részünket a Múzeumok

Bent a kövület-Pio!
2015-06-02 16:00:17

Ráment egy csomó idő a hétvégéből, de az a pár Pioneer hangfal (cirka 1979), amit idestova másfél éve


Nem, nem valami új túlélőtechnikát akarok most bemutatni a kopott, öreg autómotorral küzdő, szimpatikus, ám kispénzű olvasóknak. Hanem azt, hogy mekkora barom vagyok én valójában.

Aki olvasta pár héttel ezelőtt, talán emlékszik, hogy kedvenc kombi Mercim (lévén az egyetlen kombi Merci a családban) meglehetősen nagyszabású szerelésen esett át karácsony előtt. Sokat mulattunk, még többet káromkodtunk, elment egy rakás pénzem, a családomat az akció miatt kis híján eltemette a hóvihar, és az autó jobb lett. Valamivel.

A kuplungdobálás – amitől lassan megőrültem - szinte teljesen elmúlt, az autó csendesebb lett (új motortartó bakok), a fékek már egyáltalán nem szorulnak – hiszen szinte minden új -, a kuplung a javítószett beépítése óta viszont most néha lelevegősödik. És jobb hátulról megmaradt a vibrálás, ami 70-es tempótól felfelé a sírba visz. Már le sem merem hajtani a kartámaszt, mert a rezgés, amit közvetít, elzsibbasztja a jobb karomat. De viselem sorsomat, nem hullhat minden az ember ölébe, csak úgy, egyszerre. Küzdj ember, és bízva szívjál.

Én, a nemes lelkű, a kis lépéseknek is tudok örülni, lelki kifinomultságom oly feneketlenül mély, hogy szabad szemmel kivehetetlen az alja, leszámítva azokat a perceket, amikor szerelés közben ordítva káromkodok. Az előző posztban szereplő szerelés december 19-20-án történt. A feleségem autója (amivel a gyerekeimmel együtt utánam jött Kareszékhoz) ott maradt Viszen olajcserére, kormányműcserére (kicsit csöpögött, és a felújítás 70 ezer lett volna, a cseredarab 11 ezer a vateráról), központizár-javításra, a szorulós váltókulissza rendbetételére.

Hétfőn munka, Kati vitte el Erát, nekem maradt a Panda (mert én be tudom indítani) dolgozóba járni. Kati hétfőnként a budakalászi önkormányzaton van állásban, most először Erával ment oda. Nekem viszont – miközben Tomnak, a webszerkesztőnknek meséltem ebéd közben, milyen kalandjaink voltak szerelés közben - bevillant, hogy a rettenetes kómában elfelejtettük Karesznál meghúzni a váltót és a kuplungharangot összetartó, nyolc darab, hatalmas csavart.

Nagyon nem kell aggódni, szétesni nem fog, mert épp a kritikus alsó csavarokat megfeszíti a két végén függeszkedő motor-váltó együttes, de a fölsők a rezgéstől simán kilazulhatnak, és ha így tesznek, csak a brutális kuplungszerkezet állítja meg őket. Akkor pedig minden szétmegy, térdre, imához. Napközben felcsörögtem a Katit, ne száguldozz, finoman csúsztasd a kuplungot, ne válts hirtelen, bármikor széteshet, csak óvatosan. Eltelt a délután, este már ő hív, kétségbeesetten. Szívinfarktust kapok. De nem, egész más a baj.

„Zsolt, nem indul a kombi, már háromszor próbáltam, de nem megy” – hallom a hangján, hogy riadt. A hőmérő mínusz tizenötöt mutat, öreg dízelnél ilyenkor már elkel némi rábeszélés, az öt izzítógyertya zabálja az akkut, az önindító akkora, mint egy mozdony hajtómotorja, nem csoda, ha nem lehet sokat cicózni az indítással. Elég ilyenkor kicsit rosszul megválasztani a gázpedál-állást, a kelleténél öt másodperccel kevesebbet izzítani (a Merci a lámpa kialvása után is izzít, és hidegben ilyenkor kell is várni még), a szükségesnél eggyel többször nekirugaszkodni, és máris fuccs az indulásnak, az akku már nem szedi össze magát egy új menetre.

„Ne nyúlj semmihez! Jövök..., nem is... száguldok!” - így én. Arra gondoltam, hátha a gazdi selyempapucsának, finom, simogató kezének jobban örül majd Era, mint a féltékeny rivális fakezű kínzásának.

Régi dízelesek ismerik az érzést, amikor egy csikorgós téli estén (hajnalon) közelítenek az autójukhoz. Ropog a hó, kárognak a varjak, annak a szemét jégtömbnek már az ajtaja sem nagyon akar kinyílni. A legelvetemültebb veteránosnak is hártyává vékonyodik ilyenkor az öreg autók iránt érzett szenvedélye. Nem egy, és nem két oldtimerest ismerek, aki hasonló, sorozatos téli nemindulásokat követően adta fel a hobbiját. Vagy alakította át szoftos, nyári időtöltéssé.

Kati állt a bordósan-deresen szürkés vasdarab mellett, és szegény, úgy érezte, ő tette tönkre. Pedig volt neki állólámpás Mercije négy éven át, mellettem pedig már 1992 óta látja, mit művelnek ezek az öreg csatalovak mínusz sokban, nem kellett volna újdonságként megélnie. Persze Era gyomrában is csak vonaglott kettőt a Bendix, de már köhögni se bírt, az elektronok órákkal azelőtt elhagyták a fedélzetet.

Nyilván megadta magát az akku. Gőzöm sincs, mikori, egy Bosch Silver, amikor közel egy éve megvettem Erát, fejben még be is véstem egy jó pontot a tulajnak, hogy ilyen drágát vett bele. Ettől még lehet, hogy hat éve szolgál. Másnap kellett mindkettőnknek autó, a helyzet gyors cselekvés után kiáltott.

Verettünk hazafelé a Pandával az M0-on (elhanyagolt, de vénségében is hűséges, jó kis pótautónkkal), és tanakodtunk. Ha visszajövök egy töltővel még az este, abból másnap reggel még nem kerekedik indítás, legfeljebb délután. Szerszámok hiányában az akkut se tudtam kivenni, egy önkormányzat nem az a hely, ahová az emberek crovakészletekkel telitömött autókkal járnak – az öt évnél öregebb kocsi errefelé már ciki. Akku úgyis kell másik, az Auchan útba esik, nosza, vegyünk egyet, döntöttem.

Az árak láttán aztán gyorsan magamhoz tértem a hagymázas gondolatokból. A nóném vérciki is huszonötezer volt ebben a méretben, a kicsit ném, kicsit jobb már harminc. Akkuvétel? Egy frászt. Amíg lehet, kibekkelek.

Az Auchantól hazafelé új tervet kovácsoltam, miközben a hókásás úton próbáltam egyszerre nyomkodni a spricni gumicsöcsét, látni valamit abból, merre megyek a hatlumenes fényszórók fényénél, mellesleg megakadályozni, hogy a mellettünk elzúzó kamionok belefújjanak bennünket a Fót környéki tájba. A terv: úgyis otthon áll a zöld állólámpás, tétlenül, abban is jó nagy az akku, ráadásul csak egyéves, nemrég töltöttem, mert gondos tulaj vagyok, és kéthavonta felteszem a kanócra. Katit tehát beviszem reggel Budakalászra, valami ülése lesz, onnan csak később megy dolgozni a másik munkahelyére, a Belvárosba. Addigra megpróbálom beindítani Erát a zöld Merci akkujával, ha nem megy, marad Katinak a HÉV, viszont napközben feltöltöm a Bosch Silvert a Totalcarnál.

A jobbik verzió valósult meg, a csillagok szerencsés együttállásának köszönhetően Era két fordulatra beindult az állólámpás akkujával. És miközben cseréltem az akkut, arra is rájöttem, hogy a mindig jól induló Era miért nem röffent be előző este. Találtam ugyanis egy flakont az akku mögött. Ebből töltöttem utána a motorolajnak még a Karesznál, mert így, 7000 kilométer megtétele után a minimum fölött két milliméterre csusszant a szint, jobbnak láttam biztosra menni. Ide kívánkozik egy kis magyarázat.

Azon az előző két napon kicsit megbontottuk a váltót a Karesznál, gondoltam, érdemes lesz majd utána tölteni az olajnak. De azt is tudtam, hogy a motorba is kell majd pár deci, ezért a lellei autósboltban vettem váltó- és motorolajat is. Utóbbi a doboz mélyén hevert, a váltó olajat viszont elővettem, amikor összeraktuk magát a váltót, de nem nyitottam ki végül, mert nem hiányzott a szintből. Aztán, amikor végre mindent beszereltünk, és ájultan támolyogtunk a fáradtságtól, még eszembe jutott indulás előtt, hogy utántöltsek a motorba. Ott volt a flakon, alig láttam a fáradtságtól, el is felejtettem, hogy a váltóhoz vettem. Szűz doboz olaj, csak ki kellett tekerni a nyakát, bedöntöttem gyorsan egy fél litert.

A Merciben 15W-40-es motorolaj van. A váltóolaj 80W-90-es – tehát kábé egymilliószor sűrűbb. De a flakon rajta állt sokáig a radiátoron, az olaj nem is folyt túl nehezen, fel sem tűnt, hogy nem az, ami a motorba való. A 15W-40-es olajjal a régi fajta Mercedes indítórendszer már erősen küszködik mínusz tíz alatt. Beindul, de ott a fohászfaktor. Ha jól emlékszem, a 300 D-ben hat liter olaj van, ha teli, számoljunk: ott Viszen volt benne még öt és fél. A többit rátöltöttem. Váltóolajból. Hívjuk innentől hideg sárnak azt a katyvaszt, ami létrejött. Ezt a hideg sarat kellett volna Budakalászon, a mínusz tizenötben virgonc fickándozással átforgatnia az indítómotornak. Megértem a tiltakozását.

Tehát volt egy hetven fölött jobb hátul még mindig vibráló Mercim, szétesőfélben lévő váltóval, hideg sárral a motorjában. E technikai háttérrel mentünk neki a karácsonyi ünnepeknek. Nem volt jó érzés. Hívtam is gyorsan Kareszt.

„Figyi, te meghúztad a váltóharang nagy csavarjait, amikor ott voltunk most a hétvégén?” – a bagófüst gomolyogni kezdett a telefonomból.

„Tudja a rosseb. Miért, te igen?”

„Én nem. Na jó, amúgy is váltóolajat töltöttem véletlenül a motorba (röhögés, fuldoklás, még több bagófüst az Ericssonom hallgatójából, mintha a hülyepestigyökér is elhangzott volna), aztán meg lassan tényleg megőrülök a vibrálástól, kéne még mennem hozzád karácsony előtt. Neked jó 23-a?” – szegeztem neki a kérdést, amire egy barát nem mondhatott nemet.

Nem mondott nemet.

Így találtam magam Viszen, egy nappal karácsony előtt, alig két nappal az után, hogy leléptem onnan. Addigra Torjay Laci barátom beszerzett nekem olajat, szűrőt (igazából úgyis kellett volna olajat cserélnünk már előző alkalommal), hátsó bölcsőgumikat is (a vibrációval ezekre gyanakodott Karesz). Szuper.

Egy év alatt hét szerelős posztot írtam idáig Eráról, most ez a nyolcadik. Hadd tegyem hozzá, az autó mindvégig indítható volt, fékezett, kanyarodott, világított, dudált, fűtött, autópályán vitte a százharmincat, tehát az alapvető autófunkcióknak száz százalékosan megfelelt, sokkal inkább, mint nem egy, és nem két ötéves kocsi. A sok szerelés az apró nyűgök kiküszöbölése miatt kellett, soknak a mai napig nem értem a végére. Leginkább a pénzem, az időm és a türelmem van fogyóban, ábrándokkal még jól állok…

Egy idő után az ember hajlamos egyfajta kómába esni az ilyen sziszifuszi szarlapátolásnál, ezek itt nem egyértelmű hibák, pláne egy sokat matatott öreg járgányon elég zűrös a forrásuk megtalálása. Apám, aki villamosmérnök, és fiatal korában tucatszám épített át csöves rádiókat Luxemburg- és Szabad Európa Rádió-vevővé, mindig azt mondta, amikor én próbálkoztam hasonló elektronikai szerelésekkel – „fiam, a gerjedés a legcudarabb hiba. Ha füstöl, szakadás van, rövidzár, azt hamar megtalálod, de egy trükkös gerjedésre heteid rámennek, pláne valami saját tervezésű elektronikán”. Hát az autónál a remegés, morgás a gerjedés, a saját tervezésű elektronikának pedig a több évtizedes buherálás, átalakítgatás felel meg. Tehát óriási szívás. Na de tovább, le az aknába, elő a magyar káromkodásszótárrral, szereljünk.

Gyakorlott, mondhatni olajozott mozdulatokkal téptük le a váltót, összeszokottan dolgoztunk. Ha jól számolom, 2009-ben már negyedszer mentünk végig ugyanezen. Vagy ötödször? Karesz a motor-váltó összefogó csavarokat oldotta, én a váltótartó bölcsőt, a sebmérőspirált, kipufogóbilincset, kardánt lazítottam le. Pikk-pakk ölünkben volt a váltó. Neki a csavaroknak, a francba, hogy olyan hülyék voltunk, hogy nem húztuk meg őket, most csinálhatunk mindent elölről. Tudják mi a legjobb? Khm, izé. Hogy rendben voltak. Álltak, mint Mariban a cövek, megtépve. Karesz reflexből meghúzta őket még a múltkor, csak annyira fáradt volt, hogy kiment a fejéből.

Kimásztunk az aknából, lilára fagyva. Rákönyököltünk a sárvédőre, gomolygott a füst, röhögtünk. Istenem, ekkora barmokat. Ekkora orbitális barom állatokat, mint mi. Nincs még két ilyen hülye Magyarországon. És még hátra volt az olajcsere is. Hamar meglett, azt azért nehéz elrontani.

Nos, ha már úgyis Viszen jártam, újból nekiálltunk megkeresni a vibráció okát. Kerekek, gumik kizárva, hiszen rápróbáltam a Kati autójáról a hibátlan garnitúrát, azzal is csinálta.

Nosza, nekifeküdtünk a hátsó bölcsőgumiknak. Bár ezek jónak tűntek, nyáron azért már nézegettük őket, mert a bölcső valahogy nem ült rendesen a helyén. A gumibakok azonban jónak tűntek. A Mercedesnél az első és a hátsó futóművek ugyanis nem közvetlenül a karosszériához csatlakoznak, hanem egy-egy segédvázhoz, amelyek pogácsákon át kapcsolódnak a kasznihoz. Ez ugyan költséges megoldás, de a futóműzajok java része kiszűrhető így – aki ült már ilyen Mercedesben, tudja, hogy gördülési zajt nemigen hallani benne, még durva aszfalton, murván sem.

Az első bölcsőn lakik a futómű és a motor, a hátsó a lengőkarok mellett a differenciálműnek is otthont ad. Ha a bölcső és a kaszni közötti gumik tönkremennek, az autó nagy sebességnél úszik, a vibrációk átszűrődnek a karosszériára, koppanások hallatszanak. Szétszedtük.

Nem könnyű művelet, ha rég cserélték a bakokat, sokszor csak pörzsölővel, rommá égetve jönnek ki, de Erából ki tudtuk piszkálni mindkét oldalt egyszerű csavarhúzóval. Összeefelé is gyűlöletes, a bölcsőgumi nem szeret beférni a helyére. A trükk: be kell zsírozni, és nagyon pontosan helyzetbe kell forgatni, van egy pont, ahol olajemelővel alátámasztve egyszerűen becsusszan.

A kívülről jónak tűnő gumik belseje már valóban enyészetnek indult, a rögzítőcsavar befogatása elmozdult bennük. Nézzük a felújítókészletet, abban ott a két nagy pogácsa, meg… hopp, két lapos, másik tallér is. Hát ezek?

Keressük az autón, hova valók, de ott semmit nem találunk. Gyanús ez. Odaméregetem a bölcső fölé a gumikat, nagyon passzolnak. De hol a régi, amit most kellett volna levésnünk?

Kicsit turkálunk a kiszedett darabok között, megtaláljuk. A Merci hátsó bölcsőjét alulról oldalanként egy-egy bazi nagy, süllyesztékbe csusszanó gumidarab fogja, ebben van a fémdübel a csavarnak, lényegében ezen a két gumitömbön (meg a diffinél levő, egész másfajta harmadikon) lóg az egész. De van azért fölötte is két lapos pogácsa, mert ha a bakot valami extrém erő kitéríti, a bölcső a kocsi alját verné. Hát ezt a fölső, lapos, biztosító gumikorongot valamelyik éles elméjű előző szerelő bepasszírozta a nagy bak fölé, a bölcsőn levő süllyesztékbe.

Kis piszkálás után Karesz szét is választja a két alkatrészt az egyik kivett bölcsőguminál – az eredetileg kerek pogácsa egész jól felvette a nagy bak szögletes formáját az évek során.

Ezen az autón tényleg szinte minden rossz, amit itthon szereltek. Mik is voltak eddig az amatőr barbarizmusról árulkodó javítások?

- becsiszolatlan, emiatt csöpögő porlasztócsúcsok
- a kelleténél kisebb tűzkarikák a porlasztócsúcsok alatt, füstöléshez, túlfogyasztáshoz, csörömpölős járáshoz vezetve
- nem a jelölt pozícióra összerakott két kardánfél
- zsírral vastagon megkent kerékcsavarok, mely zsír a betéteken landolva szinte megszüntette a rögzítőfék hatását
- porvédő nélkül összeszerelt hátsó fékmunkahengerek, amik ezután berohadtak
- feleslegesen újraesztergált, ráadásul csálén lemart lendkerék, amin még a felszerelési pozíció jelölését is megszüntették
- hidraulikaolajjal feltöltött szintszabályzó rendszer, ami miatt Karesz másfél napig szerelte a szintszabályzó állítóberendezését, a lengéscsillapítókat, mire működni kezdett

Amatőrök, basszák meg mind. Hogy ez a rakás nemtörődömség, hozzá nem értés mennyi pénzembe, időmbe és idegrendszerembe került, ráadásul egy alapvetően jó autót tettek kis híján tönkre. Miért nyúl bele, aki nem tud gondolkozni? Én is szörnyű amatőr vagyok, Karesz sem az a svájci érsebész, de azért a költséghatékonyság szemmel tartása mellett (de szép is ez a frázis) mi próbálunk bizonyos szintet tartani.

Na, mindegy, kipufogtam magam, jó sorrendben összerakjuk a hátsó bölcsőt, végül is, legalább nem ment semmi tönkre örökre, ez is valami.

Irány a viszi sugárút, próbakör az M7 felé. Suhanunk, de ez nem igaz. Vibrál, még mindig. Mi a rossssssseb…

A Viszi Autósámán halkan megjegyzi, a kerék táján lesz itt valami. Jobb oldalon. A hátulját végignéztük, jöjjön hát az eleje. Emeljük, kerék forgat, zaj. Már amikor megvettem Erát, akkor is szólt a jobb első kerékcsapágy, kapott zsírt, beállítottuk. Mint Spéter Erzsébetnek a makeup, annyit ért, hiszen csak fényesebb lett, kevésbé elhasznált nem. Csereérett tehát.

Még jó, hogy korán végeztünk, a lellei autósbolt nyitva, rohanunk be, vételezünk csapágyat, közben látom, már a harmadik szintet is felhúzták az üzletre, a tetőn I. oszt. körbeforgó étteremből élvezhető a lellei Mc Donald’s és a CBA-parkoló panorámája. Hiába, akinek ennyire vastagon költős, visszajáró vendégei vannak, előbb-utóbb felemelkedik…

Egy halk, morgó zajjal kevesebb lett (eddig fel se tűnt, csak most, hogy hiányzik), de a remegés maradt. Úgy látszik, én már a sírban is remegni fogok. Hetventől fölfelé legalábbis.

Esküszöm, azóta hozzá se nyúltam az autóhoz. Egy érdekes jelenséget azonban megfigyeltem. Ha nagy a hideg, szinte teljesen elmúlik a remegés, csak nulla fok környékétől jelentkezik, viszont akkor brutálisan. Egyre gyanúsabb, hogy mégiscsak valami szilentblokk, lengéscsillapító bekötési pont lesz az oka, ami hidegben befagy, melegben lógni kezd. Mindegy, városban fel sem tűnik, majd tavasszal ránézek. Mindenesetre a kuplung már csak néha, és akkor is csak alig dobál – ki kellett volna cserélni a szerkezetet is, amit kissé megkapott a tárcsa, de még szinte új, alig van benne pár ezer kilométer, ennyi pénzem nincs szórakozni. Most kicsit megint jó lesz így is. A Bianchi, a zöld Merci, az Agusta úgyis mind törődés után nyöszörög a garázsban, megyek, foglalkozom ővelük inkább.

A bejegyzés trackback címe:

https://belsoseg.blog.hu/api/trackback/id/tr281726820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

yxcvbnma 2010.02.07. 07:58:12

A fene vigye el, még mindig remeg?

Akkor jövő hét vasárnap várjuk az újabb posztot:DD

Köszi

kutya_zzr · http://www.hegylakok.hu 2010.02.07. 08:05:32

A 'Csikós - Remeg a Mercim', komolyabb sorozat lesz, mint Isaura és a Szabó család együtt!
De miről is olvasnánk vasárnaponként...

( khhmm... mondjuk életre kelő MV Agustákról végre? )

esef 2010.02.07. 08:18:49

Van egy olyan érzésem, hogy mire a remegés el lesz kapva, addig Csikós úr mindent kicserél a kocsin és lesz egy gyönyörűen felújított Mercije, amit vihet is veteránvizsgára.

Csikós úr!
Szerencsére nem vette meg a horror áron kínált akkumulátort sem, jól tette. Az ilyen helyeken ugyanis sohasem szabad ilyesmit venni. Éveket állnak a polcon, majd amikor megunják, hogy nem fogynak, felpakolják az összeset egy raklapra és átviszik a másik áruházba. Ami meg ott volt, az jön ide... Kicsit megforgatják a készletet, de maradnak a gyakran több éves darabok...

biturbo s - félázsiai bunkó állat · http://oldfordworks.blog.hu 2010.02.07. 08:21:45

Már vártam a hétvégi szerelős posztot, különösen azért mert mindjárt megyek is le én is a garázsba!

mai menü:

-Citroen c3 hosszbordás szíja nyikorog: valamelyik szíjfeszítő csapágya lesz valszeg. Babramunka.

-A veterán Fordomból veszem ki az első gólyalábakat, hogy a telókat fel lehessen újítani. Ez utóbbi meló sokkal jobban mozgat.

Úgyhogy megkaptam az alaphangulatot, köszi!

Beard 2010.02.07. 08:28:50

Nagyon reméltem, hogy a mai vasárnapi reggeli mellé megkapjuk a Zsolti írást.
Azért valld be, felemelő érzés, amikor rájössz, hogy az előző buherátor mit rontott el, rakott össze rossz sorrendben, egy kis ésszel, odafigyeléssel ki tudod javítani a hibát.
Az anyagi oldala kellemetlenebb, de minden hobbihoz pénz kell.

don't 2010.02.07. 08:29:25

a váltóolajat lecserélted?
-ha nem tedd+ mihamarabb'csúnya dolgokat tud csinálni

biker_kolee 2010.02.07. 08:30:17

Én meg garázs híjján megvárom a tavaszt, szervízbe meg minek menni..

Hátsó fékmunkahengerek, kerékcsapágyak, kormányösszekötővég.
Az olajcsere+szűrő, levegőszűrő viszont nem várhat addig.

Maj'lássuk..

foolproof 2010.02.07. 08:31:07

Az öreg anno odafent, mikor Zsoltit rábízta a gólyára(leszállási engedély: Bp.), aznap már nem csinált semmit. Letanyázott a kedvenc felhőjére, bontott egy üveg Lagavulint, egy villám alá odatartott egy Cohibát és csak mosolygott napestig.

don't 2010.02.07. 08:31:33

@don't:
boc'a motorba töltött váltóolajra gondoltam

okos vagyok 2010.02.07. 08:33:03

Szegény Csikós,ő olyasféle elméleti szakember lehet,mint megboldogult Biztositós koromban sok kollega...söt,sok igazságügyi szakértő..
Ugyanis,a legtöbb főiskolás elméleti múszaki ember egy kereket sem tud lecserélni!
Elméletben,irásban viszont levezetik az ok-okozatokat,elindulnak egy izzóhibánál,és kilyukadnak a turbónál!
Ezek véleményére döntenek birók jogalapokról,összegszerűségről..hiszen nekik van "papirja"!pff..
Nyugodjon meg Csikós,a kb 5 liter motorolaj simán "beveszi"a fél liter váltóolajat!Ne magyarázzuk bele,hogy szegény,biztos azért nem indul!

imitv 2010.02.07. 08:37:13

Ha úgy érzed,lehet,hogy elfelejtetted meghúzni a csavarokat,akkor biztos lehetsz benne,hogy meghúztad!Én a WC-vel is mindig így járok:A francba,nem húztam le,futás vissza,nehogy más érjen előbb oda!Aztán persze,mégiscsak le volt húzva. :))

ekkerjoz 2010.02.07. 08:39:58

Ha sebességfüggő a remegés, akkor valamilyen forgó alkatrész centírozatlansága okozhatja.

merkadam 2010.02.07. 08:40:14

"A Merciben 15W-40-es motorolaj van. A váltóolaj 80W-90-es – tehát kábé egymilliószor sűrűbb."

Ha egy kicsit is értenél az olajokhoz (bár mondjuk "szerelőtől" is hallottam már ezt az ordító hülyeséget, és időnként a kedves "Olajdoktorotok" is ír olyanokat, hogy égnek áll a szőr a hátamon, de legalább is nem menne át egy rendes tribológia vizsgán), akkor tudnád, hogy a hajtóműolajok viszkozitási számozása eltér a motorolajokétól, pont azért, hogy ne keverd össze a kettőt. A motorolajok viszkozitásának a jelölése tart 0-tól 60-ig, a hajtóműolajoké pedig 70-től 210-ig asszem, de nem azért, mert az egyiknek nagyságrendekkel nagyobb a viszkozitása (vagy ahogy mondanád "sűrűbb"), hanem, hogy más legyen a számozás, hogy megkülönböztesség a két különböző rendeltetésű olajat. Ebből következik, hogy két totál eltérő jelölésű olaj lehet gyakorlatilag azonos viszkozitású. Most nincs elöttem a táblázat, de hasból úgy emlékszem, hogy a 10W-40-es motorolaj viszkozitása azonos a 75W-90-es hajtóműolajéval, a 15W-40-esé pedig a 80W-90-esével.
Van egyébként olyan is, hogy hajtóműbe (váltóba) pl. 10W-40-es motorolajat írnak elő, tipikus példa a Honda. Nem azért írnak elő bele motorolajat, mert az jobb, hanem mert szándékosan úgy lett tervezve a cucc, hogy egy alacsonyabb teljesítményszintű hajtóműolajjal is jó legyen, amit a gyakorlatban a motorolajok is teljesítenek. És mennyivel egyszerűbb egyetlen fajta olajat ajánlani és kezelni, raktározni, szállítani mindenhova. Ennyi. Ettől függetlenül találkoztam már olyan, magát hozzáértő szerelőnek tituláló fazonnal, aki azt mondta, hogy azért nem szabad 75W-90-es olajat tenni az én Hondám váltójába, mert az mennyivel sűrűbb az oda előírt 10W-40-es motorolajnál. Bazze, menj el egy autósboltba vagy tecsóba, osanba, akárhova, és vegyél a kezedbe egy 10W-40-es motorolajos flakont meg egy 75W-90-es hajtóműolajos flakont és lötyögtesd meg mindkettőt. Ha észlelsz különbséget az általad "mért" viszkozitásban, akkor fordulj orvoshoz.
Legalább addig sem írsz ilyen hülyeségeket.

merkadam 2010.02.07. 08:41:31

Az más kérdés persze, hogy a hajtóműolaj nem motoban történő alkalmazásra lett kitalálva, és valóban mókás dolgokat tud művelni motorba öntve...

sasmadar 2 2010.02.07. 08:46:16

@okos vagyok: Nem bántani,nagyon jól ir,élvezhető!Egy kerékcserét is meg tud ugy fogAlmazni,hogy remegve várjam a végét!:)
Az autókhoz-az irással ellentétben-nem sokat ért,olyan hobby szerelő,műkedvelő féle..:)
Csikós mesterről az a bácsi jut eszembe,aki a Ladája szerelési kézikönyvét tartotta a kezében,mikor az AFITOS szerelő cserélte a hengerfejet!
A bácsi megelégedve bólogatott,mikor a szerelési könyvbe látottakat csinálta a szerelő:"igen,jól csinálja,igy irják!"

Kniight 2010.02.07. 08:49:30

@okos vagyok: Sűrű olaj hidegben + kókadt akku bőven elég ehhez a mutatványhoz.

Zsolt: biztos hogy rendesen izzít a járgány? Az izzító relé házában van egy 50 vagy 100 amperes olvadóbiztosító lemez, ami az én 123-asomban elkorrodált vagy valami hasonló. Lényeg az hogy csak nagyító alatt látható repedések voltak rajta és ohmmérővel mérve szakadást tapasztaltunk. Csere után a régi lemez szétporladt.

Más:
Igaz, hogy a relé sokkal hamarabb oltja ki a lámpát, de tapasztalatom szerint jobb volt rögtön a kialvás után indítózni. Lehet hogy a mérnökök szándékosan akarták így...

A váltó és a kardántengely között van egy stabilizáló röpsúly, azt cseréltétek?

pet77 2010.02.07. 08:58:57

A váltóólaj iszonyú büdös!!!!!
Hogy nem csapta meg az orrod?!
Igazad van, az amatőrök bassz..k meg!:)))
..Lehet, hogy sok mindent elszúrtak,de legelább vélhetően a gyerekek megismerik majd az apjukat évek múlva is mert néha feljöttek az aknából:)))
...Jut eszembe, megyek is bemutatkozni a lakásba!!!:))))

Rókabilly 2010.02.07. 09:01:43

Vasárnap reggel kávé és eredeti mexikói tequila után olvasni Csikóst, az maga a beérkezettség. Jó alaphang a vasárnaphoz. Akik meg ennyire okosak, mint itt néhányan, ők próbáljanak meg valami hasonlót írni. Aztán ha egy hozzájuk hasonló okos jól beolvas nekik, érzik majd, hogy az írás nem egyszerű.
A bírálat során egy kis elegancia és finomság sokat segítene. Na meg egy kis humor.

Grat. Csikós, for president.

Rbilly

pet77 2010.02.07. 09:07:33

Azért ezt az erás sztorit lassa abba kéne hagyni,....(nem miattunk,mert igen élvezzük ezeket az irásokat)...hanem miattad.
Nehogy lassan te kezdjél el "remegni":))))

pet77 2010.02.07. 09:14:08

Mi van pl azzal a szép zöld állólámpással Zsolt????????

evil. 2010.02.07. 09:14:35

Kitartást a rezgéshez, meglesz az, csak bírd idegekkel!!!
Jó volt a cikk, már én is vártam!!

szv13 2010.02.07. 09:16:23

Az egymilliószor sűrűbb váltóolaj biztos jól teljesítene a váltóban, ahol szóróolajozás van, az már zsírkenés lenne.
A váltó és motorolaj közt a lényeges különbség az adalékolásban van.

makkörlö 2010.02.07. 09:20:54

@merkadam: az egész szerelési hozzáálláshoz majdnem passzolt is ez a kis tulzása. Azzal együtt egy kevés sebválto olaj utánatöltve egyáltalán nem drámai, volt benne 5-6 liter bejáratott olaj is.
Ez különösen nem gond annál a mercinél, annak mindegy.

makkörlö 2010.02.07. 09:24:54

csikosnak: a rezgés stb.. nem sok választás van, tuti hogy a kerekekkel van a baj. Másképp a merci nem rezeg, akármilyen öreg. Bár a 123-masod egyáltalán nem olyan öreg.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.02.07. 09:27:12

Ez nagyon kemény. Ilyenkor elgondolkozom, hogy a németből hozott autómon ennyi gány nincs, azon csak a nem törődés van, de legalább nincs összebaszva.

"„fiam, a gerjedés a legcudarabb hiba. Ha füstöl, szakadás van, rövidzár, azt hamar megtalálod, de egy trükkös gerjedésre heteid rámennek, pláne valami saját tervezésű elektronikán”"
De igaza van... Nekem is van műszerész végzettségem, na hát a kókányolás másik melegágya a villany.

Na meg a magyar autószerelőkről az is sokat elmond, hogy egy 1991-es autt megjavítani nem sok tud (nincs alapjárata az Escortomnak), de a 2000 utániakat a legtöbb megoldja, amelyik tud hibakódot olvasni.
Ja kérem, ha a beteg megmondja, mi baja, úgy könnyű...

kuciber 2010.02.07. 09:28:35

Nem vagyok műszaki szakértő, de nekem volt ilyen remegős problémám. Igaz fényévekkel fiatalabb autón. Kb. 83-szor centíroztattam a kereket, de nem szünt meg. Kicseréltük a kerékcsavarokat újakra és hopp megszünt a remegés.

benkoo 2010.02.07. 09:29:03

átérzem a gondokat... én is hasonló cipőben járok, de kitartás.

pado 2010.02.07. 09:35:08

Egyébként csak annyi,hogy pl. Peugeot 104 954ccm motor egyben a váltóval.R-go:a motorolaj egyben váltóolaj is! Ezt a motort tették a Citroen bx-be is! 15W-40

sa_ttila2 2010.02.07. 09:36:28

Hm, Cs.Zs. írásait olvasva megnyugszom, nem csak én szívok. Sőt, ehhez képest én keveset...
Öreg autó mellé télen kötelező a bikázó, vagy legalább egy kábelpár...
Tegnap nekem 2 akksi + bikázó is kevés volt (jakérem, ha nincs rendesen feltöltve...)
(Ha valaki esetleg látta, hogy valamelyik zuglói templom tetején forog a kereszt, az csak az én káromkodásaim miatt volt...)
Zajok: őszi, első-hátsó lengéscsill. csere után elkezdett kopogni az eleje... amennyi eszem volt, a toronyban nem cseréltem semmit... érdekes, most télen nekem sem hallatszik...

sargarigo 2010.02.07. 09:37:03

Alfa 164-en itthon cseréltem komplett futóművet,akna nélkül,azóta olyan mint ha a vízen úszna,csodálatos egy gép.Mondjuk azért váltóolajat nem raktam a motorba,pedig az 55-ösön magam cseréltem kuplungot.

MANszerelő 2010.02.07. 09:37:41

@merkadam: A teljesítményszint nem= viszkozitás! Az API ACEA mond valamit?

lejtpajti 2010.02.07. 09:37:54

@don't: Sziasztok!
Nekem is van néhány éves tapasztalatom,mercik javitásával,ezért azt javaslom,hogy ha a váltó és a "difi" olajcseréje után sem szünik meg a remegés,bontsátok meg a difit,vagy cseréljétek ki! Nagyon nagy a valoszínüsége annak,hogy ez lesz a hiba.Töbször okozott már ilyen remegést difi hiba nekünk.Én úgy gondolom,hogy magyarázza ezt az is ,hogy -15c ben az olaj olyan sűrü,mint a méz és a rezgéseket sokkal jobban csillapitja,és ahogy melegszik és hígul,ezt a tulajdonságát elveszíti.Régen ezt úgy teszteltük,hogy csere elött televertük gumidarával a difit,ha elhalkult,akkor csere vagy javítás.Amennyiben nem segített,csak leengettük ezt a masszát,es felöntöttük a friss olajjal.Remélem segít!

karlov 2010.02.07. 09:39:04

Már gondoltam aláírást kezdek gyűjteni a múlt héten kimaradt a kávé mellé való olvasnivaló ...
Ma szerencsére megvolt,hiába
"Én, a nemes lelkű, a kis lépéseknek is tudok örülni, lelki kifinomultságom oly feneketlenül mély, hogy szabad szemmel kivehetetlen az alja, leszámítva azokat a perceket, amikor szerelés közben ordítva káromkodok."
Beszarás....
Karesz meg valószínűleg veled fog a menybe menni,no meg az atomvillanás cigivel.

yxcvbnma 2010.02.07. 09:39:41

@zsotyek:

Írja a cikkben, hogy a felesége autóján lévő kerekekkel is remegett az ERÁcska.

Bár, látszik a posztból, hogy a fenti keretes se olvastad el...
Pótold légyszíves.

yeti 2010.02.07. 09:40:36

Ma is jól indul a vasárnap:)

Janovszki Zsolt 2010.02.07. 09:41:52

Pedig úgy örültem, amikor 4-én csütörtök este láttam ERÁt az M3 felhajtóján, Csikós nem is tűnt túl dühösnek, azt hittem megoldódott...

Super aGyuri 2010.02.07. 09:42:06

Már elnézést kérek, de egy-két hozzászólásról az a kedves ismerősöm jut eszembe, aki magát "egészségügyis"-nek nevezi (szakközepet vagy valami hasonló alsó szintű semmit végzett - ha egyáltalán...) és múltkor az orvos édesanyámat akarta kioktatni.

Anyukám csak mosolygott :)

(A tudás, a tudós értelmiség tiszteletének hiánya a múlt rendszer egyik legnagyobb bűne. Proletárdiktatúra :))

pet77 2010.02.07. 09:42:35

SAAB 900 régi fajtán, a motor és váltó egy házban van, motorolajjal fut az egész.
Előnye, hogy hamar bemelegszik a váltó is igy még minusz 20-ban is könnyű váltani.

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2010.02.07. 09:49:02

Ilyen "nemhúztammmegacsavart" pánik rám is jött már. De akkor okkal.
Motorkerékpáromat összeraktam, kipróbáltam, leállítottam és beraktam a garázsba. Reggel indultam volna dolgozni és az első métereken bevillant, hogy nem biztosítottam le a kuplung fedelet rögzítő 4 csavart.
Ezt a műveletet azóta sem végeztem el ilyen gyorsan.

Leadfoot 2010.02.07. 09:49:47

Nem is az igazi a vasárnap Karesz nélkül.

Éljen a haú!

don't 2010.02.07. 09:56:56

@lejtpajti:
...semmi ezzel kapcs. dologról nem írtam...

gnme 2010.02.07. 09:59:27

Nemtom vazze, én nem merem a vaterás kormányművet (pejig nézegettem bőszen:D) .. szétszerelnek maszek alapon azok minden autót ami vasból van. Ki tudja milyen lehet.

Múltkor láttan szolnokra menet egy roncstelepet tele fordokkal. Lehet rossz munkásruhában borotválkozatlanul bekéreckedek vizsgálódni.

Ki tudja, hátha lesz egy olyan autó ami csak a prókia garázsában állt és még nem lóg a bele. Abból még érdemes guberálni.

karlov 2010.02.07. 10:00:30

Jól kiélvezkedem magam a reggeli kávé ,olvasás,zene,,,,oszt irány a családdal korcsolyázni.

Mobilgumis 2010.02.07. 10:00:46

Zsolt!

Ósanban, tecsóban, korában nem veszünk akksit, gumit, stb. bármilyen alkatrészt.

Remélem, kijelentésem nem szorul magyarázatra.

Egyébként tetszenek az írásaid. Emberközeliek. S ez jó.

Csikós Zsolt 2010.02.07. 10:02:54

@okos vagyok:

Azóta viszont simán indul, ugyanazzal az akkuval. És akkor fel volt töltve az akku alaposan (2x150 km pályázás után), most meg tömény város. Biza', az volt a hiba.

konti10 (törölt) 2010.02.07. 10:02:58

Remélem az a remegés megmarad még egy darabik:) Jó az, így vasárnap reggel.

Csikós Zsolt 2010.02.07. 10:06:20

@Kniight:

Nem röpsúly, csak egy súly az a kardánon, de tökéletes, a gumija is repedésmentes.

Az izzítórelé tökéletes, mondhatni újszerű, a múltkor szedtem szét, talán volt is poszt belőle? De ha nem, akkor itt mondom - új.

Csikós Zsolt 2010.02.07. 10:08:58

@makkörlö:

Nem olvastad a posztot, sem az előzőt. Mindkettőben benne volt, hogy fenn volt két tökéletes kerék, azzal is remeg. Mostantól a kerekes hozzászólókat kiszórom, foglalják a helyet. Aki javaslatot ad, olvassa a poszt.

dr zed 2010.02.07. 10:09:50

Csikós hozzátartozik a vasárnapi ébredezéshez, a tejszínhabos kávéhoz.. szerintem az autós újságírás külön alfaját teremtette meg az olcsó-old/yountimer-saga-val. nagyon szeretem olvasni, olyan mesebeli személyiség, aki csetlik botlik, kínlódik, ezáltal válik szerethetővé. hasonlítanám woody allenhez, a régebbi filmjeiben, aki botladozó értelmiségi kisemberként vissza tud nézni és megállapítja a helyzetét, tisztában van hibáival.
jó hogy ezt az autóbuzériát a család ezt leasszisztálja/kibírja. én is oldtimerkedvelő vagyok, igaz csak elméletben egyelőre. szerintem azért inkább egy oldtimer, de szép és különleges, mind sok olcsó.
hajrá, Csikós család, várjuk a folytatást

Csikós Zsolt 2010.02.07. 10:11:50

@lejtpajti:

Én arra gyanaxom, hogy az a diffi közel húsz évet állt egy nem teljesen száraz padláson előtte, amit beraktunk. Láttam már olyan diffit, ami így állt, és az olajból kilógó tányérkerék-rész elrozsdásodott az idők alatt, ezért utána fordulatonként ütött. Lehet abban valami, amit mondasz.

merkadam 2010.02.07. 10:18:43

@MANszerelő: Olvasd el rendesen és értelmezd amit írtam mégegyszer mielőtt kötekedsz, és főleg ne adj a számba olyat, amit nem mondtam. Egy motorolaj is alkalmas hajtóműolajként történő felhasználásra, de hajtóműolajként alacsony lesz a teljesítményszintje, mondjuk egy mai jobb motorolaj motorolajként mondjuk API SL vagy SM teljesítményszintet üti meg, de hajtóműolajként használva csak mondjuk API GL-3 környéke lehet. Tehát ha egy gyártó azt írja elő, hogy motorolaj kell a váltóba, akkor az olyan mintha azt mondaná, hogy hajtóműolajból API GL-3 kellene a váltómba, de mivel ezt a szintet a legtöbb motorolaj is megüti, ezért nekem logisztikailag meg minden szempontból olcsóbb csak egyféle olajjal bohóckodi és azt önteni mindenhova. Ennyi, okostojás.

Süni25 · http://www.eakft.hu 2010.02.07. 10:22:36

Minden tisztelet mellett: elhiszem, hogy kevés a lóvé (mint mindenkinek), me gmár sokat elvitt az amúgy általam roppant mód kedvelt tipus. DE! KUPLUNGOT NEM CSERÉLÜNK RÉSZEGYSÉGENKÉNT!

Adrian Mole 2010.02.07. 10:22:41

@pet77:
Mininél is, sokkal előbb.

@Csikós Zsolt:
Már csak azért is gyanús lehet a difi, mert a feltárt gányolások azt mutatják, hogy korábban leugrott a komplett hátsó futómű és hajtáslánc. Majd pont a difivel nem csináltak valamit...
És van még egy tippem (félig vicc): egy jó zenei hallású emberrel, vagy műszerrel mérd ki pontosan, hogy mekkora hullámhosszú a remegés. A hullámhosszal (vagy annak 2 hatványú többszörösével vagy hányadosával) nézd végig a kocsi alkatrész katalógusát. A megfelelő méretű alkatrész lesz a hunyó.

Maybe_ · http://maybe130.blogspot.com/ 2010.02.07. 10:26:44

Néhány komment átfutása után megint rájöttem, hogy az emberek nem tudnak olvasni. De legalábbis a szövegértéssel igen komoly problémák vannak...
Zsolt, ezen a képen mit főztetek? :D
m.blog.hu/be/belsoseg/image/cs_era_bolcsogumi_olajcsere/P1210565.JPG
Finomnak tűnik így első ránézésre :)))

kafferbivalybalamber 2010.02.07. 10:28:42

Hát, ha jól számolom, akkor már nem sok minden maradt ki a szórásból ott hátul, ami beremeghet. Difi, féltengelyek. Ha lehet szerezni cseredarabot bámelyikből, akkor próba. Ha nem, akkor én első körben felcserélném a két féltengelyt egymással (ha jól emlékszem egyformát, ha nem jól, akkor sorry és vissza az egész). Vagy viszi a másik oldalra a hibát vagy nem; utóbbi esetben marad a difi.

bandika57 2010.02.07. 10:29:15

@pet77:
Tévedésben vagy. A SAABon külön van a váltó kenési rendszere (OG900).
A régi MINI az igen, de azt sem állítanám, hogy ott kezdődött.

csorsza 2010.02.07. 10:29:53

Hát , értem én a figyelmeztetést a cikk előtt, szeretem is a régi autókat, de ez már kezd nagyon öncélúvá válni... Elég szar és szívás ez a kocsi anélkül is, h ne húznátok meg a csavarokat. De, rendebn van, mindenki másvalamitől megy el a gatyájában...

gnme 2010.02.07. 10:30:49

@Adrian Mole: szvsz meg lett ütve a kocsi hátulja, aztán el lett tüntetve.

Rá kéne nézni de nem úgy mint Torrente :

"..asszonyom egyértelmű nyomokat látok.."

(= riviéra feliratú gyufásdoboz :D)

Maybe_ · http://maybe130.blogspot.com/ 2010.02.07. 10:32:31

@Csikós Zsolt:
Tényleg, ez a difi nem hülyeség.
Egyik ismerősömnél is volt hasonló remegés, mielőtt megadta magát, bár az annyira nem is remegés volt, inkább riszálta a seggét az autó.
A vége felé néha már sperresként is viselkedett, aztán szétszakadtak a tányérkerékben lévő csavarok, szétszedte, összerakta, megszűnt a risza.
Autót megemelve, a hátsó kerekeket külön mozgatva nem üt/ráz/morog? Az is gyanús, ha az egyik kereket tekerve a másik elindul az ellenkező irányba, de fordítva már nem. (nekem így kezdett el halódni a difim).

csongiaparaszt 2010.02.07. 10:35:30

"Egyre gyanúsabb, hogy mégiscsak valami szilentblokk, lengéscsillapító bekötési pont lesz az oka, ami hidegben befagy, melegben lógni kezd."

Nem lehet, hogy hidegre osszehuzodik, melegre meg tagul?

karlov 2010.02.07. 10:37:41

Nekem masszírozás közben remegett meg a kezem igaz nem Erának,hanem Évának hívták de kb ennyi idős Ő is.no meg valószínű nem a difi volt a hunyó hanem azok a tökéletes ívek,formák..
Hiába ez már csak ilyen a korral jár,csak otthon tolerálják...

Csikós Zsolt 2010.02.07. 10:41:49

@Adrian Mole:

A diffivel nem csináltunk semmit. Épp csak kicseréltük...

Igaz, lehet, hogy egy rosszabbra.

1kutya 2010.02.07. 10:42:54

@pet77: tévecc. legalábbis a 2ezres turbós mocinál külön volt az olajzás!

(tudom, cseréltem benne váltóolajat)

Csikós Zsolt 2010.02.07. 10:43:23

@Adrian Mole:

Pont ezt a mérést javasolta egy volt kollégám is, hogy mikrofont kössek a kocsi alá, aztán számítógépen elemezzem ki, mit kaptam, és a frekvenciából már sokat ki lehet következtetni. Csak eddig még senki nem ajánlott e célra egy kidobandó digitális diktafont :-)

1kutya 2010.02.07. 10:44:49

@bandika57: no, látom megelőztél. fene az f5-be:D

Rocko- 2010.02.07. 10:44:52

zseniális írás, és hát kitartás Zsolt, csak meglesz az oka annak a remegésnek.

NYISZI 2010.02.07. 10:45:33

@Csikós Zsolt: Tudja Csikós úr pár ember szerint be kellene tiltani a vasárnapi cikkeit:) A női társadalom egy részére gondolok...Ugyanis a férfiak akik ilyenkor az írásait olvassák,teljességgel használhatatlanok:)
Nem kell addig sem reggeli,sem reggeli sex amíg el nem olvassuk őket.:)
Ajánlom a Practical Classic megújult honlapját Neked! Van rajt egy jó kis video egy dögös fekvőlámpásról...
So keep up the good work...:)

Csikós Zsolt 2010.02.07. 10:45:44

@csongiaparaszt:

Annyit nem hinném, hogy tud, hogy egy ekkora remegés elmúljon. Inkább befagy, tudod, mint amikor kicsit már épp lóg a kormányösszekötőd, beszivárog a víz, reggelre lefagy, és az első mozdulatnál hatalmasat kattan.

Accordion 2010.02.07. 10:46:57

Azért az „a flakon sokat állt a radiátoron” kicsit erős.
Műanyagtárgyat radiátorra? Benne olaj? Úgy általában semmit a radiátorra!

A remegésről már sokszor mondtuk neked, hogy szilentblokk káeftéhez szépen elmész és jól megnézik vasdorongokkal.
A rosszakat darabonként ezerötér (+munka) kicserélik és meg fogsz döbbenni, hogy új kocsit kaptál.

Nem, nem látod szabad szemmel és menet közben sem tudod megállapítani, hogy melyik rossz. Ne is tépd magad.
Bízz végre valamit szakemberekre, legalább ilyen filléres esetben.

Csikós Zsolt 2010.02.07. 10:48:37

Váltó/motorolaj együtt, még a Mini előtti korszakból más példa nem dereng senkinek?

NSU?

Persze ők motorokat gyártottak, aztán a Maxnál kitalált rendszert vitték át a Prinzbe, de az bizony 1958... Ezzel már sokan próbálkoztak korábban is, most nem jut eszembe hirtelen másik példa, de régi ügy a közös olaj.

Adrian Mole 2010.02.07. 10:49:21

@Adrian Mole:
Bocsánat, közben elolvastam, hogy a mostani difi már nem az eredeti...
Ja, az akusztikus tipphez a 2xsugárxpí képlet is fontos lesz :) De ha mázli van, akkor a felharmonikusok kiadják a 3D paramétereket.

audigarage 2010.02.07. 10:49:41

@merkadam: Végre ,nem a hülye okoskodik!
Hanem az okos hülyéskedik.Amugy tök igazad van!!!!!

Csikós Zsolt 2010.02.07. 10:49:44

@Accordion:

Szerinted hány fokos Karesznál a radiátor? :-))))

Rocko- 2010.02.07. 10:51:00

@Maybe_: spenót. de én se értettem h miért ott főzik.

Káposztakukac 2010.02.07. 10:51:14

motorolaj és hajtóműolaj viszkozítási számozása eltér egymástól, de attól még kb. ugyanolyan szintű a viszkozitásuk!!! a 15w40 és a 80w90 között alig van különbség. motorcsónakoknál is teljesen bevett módszer, hogy a motorolaj használandó hajtóműolajnak is... tehát nettó hülyeség amit csikós írt. ha nem indult be a kocsi, akkor az tuti nem az olaj miatt volt.

Adrian Mole 2010.02.07. 10:53:19

@Adrian Mole:
Megint pontosítok: nem 2 hatvány, hanem egész számú többszörös és hányados. Uhh, ehhez program kellene, meg az alkatrészek méreteinek pontos adatbázisa.

Ratnet 2010.02.07. 10:54:03

"Amatőrök, basszák meg mind." Naja. Meg vannak olyan 'merciszerelők' akik 'vénségükre', -Csikós mellet az aknában- állva fedezik fel, hogy milyen alkatrészekből áll valójában egy Mercedes.:-)

Egyébként a megszokott, olvasmányos, jó írás Zsolti!:-)

Accordion 2010.02.07. 10:54:11

@Csikós Zsolt:
Tudtam, hogy ezt válaszolod és beugrasz a csapdámba hihi! :) (Hiszen látszik, hogy nagykabátban szereltek...)
Akkor viszont nagyon fel kellett volna tűnjön, hogy „egymilliószor sűrűbb”...

Csak kötekszem... :)

arthur877 2010.02.07. 10:55:23

Megint egy jó vasárnap reggel! :D
A diffit emlegetem ezer éve a Zsoltnak, de csak nem akarja kicserélni?
Kölcsön kell kérni egyet, melónak meg szinte semmi átrakni...

Adrian Mole 2010.02.07. 10:55:56

@Csikós Zsolt:
Egyszerűbb egy zenei képzettségű, abszolút hallású egyén.

Maybe_ · http://maybe130.blogspot.com/ 2010.02.07. 11:00:06

@Rocko-:
Először babnak gondoltam.
www.youtube.com/watch?v=XrQ3L6Pt4lM
De igazad lehet, a spenót közelebb áll hozzá állagban.

Maybe_ · http://maybe130.blogspot.com/ 2010.02.07. 11:01:10

Bocs a duplázásért, megint szar ez a szar...

MANszerelő 2010.02.07. 11:07:27

@merkadam: Haver! Te kezdted kioktató stílusban! Én csak azt írtam, hogy a viszkozitás nem egyenlő a teljesítményszinttel. Ebben azért egyetértünk, remélem. A Honda ebből a szempontból lényegtelen, olyan a váltó illesztése, stb... A váltóolaj viszont baszik a tribológia vizsgádra, sűrűbb és büdösebb mint a motorolaj, főleg alacsony hőmérsékleten érzékelhető. Pl: reggeli -15 fokos indításkor kuplung benyom, motor beindulása után pedál felenged, és üresben "viszi" egy kicsit az autót. Ugyan ezt az olajat szerinted mikor kapná fel az olajpumpa, és hogyan jutna el az illesztett kenési pontokig? Okostojás én? Lehet, de nem a magas lóról barátom... Jó szócsatát emberek!

CsabaiS 2010.02.07. 11:09:05

Azt még nem mondta senki hogy a mercedes mechanikus váltóba is ATF olajat kell önteni?
Amatőrök!

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2010.02.07. 11:11:06

@Csikós Zsolt:

Én tartom magam ahhoz a korábbi álláspontomhoz, hogy ez a remegés nem egy rezgés, hanem 2 rezgésnek az interferenciája.

Ha küldesz nekem hangfelvételt a remegésről, én megmondom, milyen frekvenciájú.

A gyanúm tehát mégegyszer:
A motor főtengelye és a difi bemenő tengelye nem egyik egy síkba. Így a kardántengely szögsebesség ingadozást produkál a működési elvéből fakadóan.
Ez az egyik rezgés.
A másik pedig az öthengeres motor főtengelyén forgás közben jelentkező szögsebesség ingadozás.

Ezek önmagukban olyan csekély erők, hogy nem veszi észre az ember, de egy adott fordulaton, adott sebességnél interferálhatnak annyira, hogy reszket az egész szerkezet.

karlov 2010.02.07. 11:11:54

Zsolt egy nem épp idevágó kérdés de mivel te vagy a mi autentikus hangunk megkérdezem.; Az Ariel Atom Angliában milyen áron tól -ig kapható?

Káposztakukac 2010.02.07. 11:13:06

@MANszerelő: az a baj, hogy a nagy pofád szemmel láthatóan hiányos tudással párosul. váltóolaj és motorolaj sűrűsége között nincs számottevő különbség, az adalékok valóban mások. az általad leírt téli jelenség inkább arra utal, h a kupplungod a végét járja.

sargarigo 2010.02.07. 11:15:11

Bakker ,ilyen a magyar,ha valaki téved rögtön van másik aki lebassza,mert ö okosabb,nem,hogy segítene jó tanáTSal(TS mint az alfa motorok:-)Utólag valóban könnyű okoskodni,de mikor harmadszorra rakod be a váltót,a töködről is folyik a víz,akkor még a teát is beleöntenéd,ha oda adnák.Nem védem a Csikós-t,mert a fene sem tartana német rozsdafost,de szép amit küzd vele.

Rocko- 2010.02.07. 11:22:40

@karlov: guggli.
www.arielmotor.co.uk/
used cars-nál 30-40 ezer font.

Ratnet 2010.02.07. 11:26:39

@Csikós Zsolt:
Zsolt! Cseréld már ki a kardántengelyt!:-)

Krisi 2010.02.07. 11:26:47

utolsó kép mekkkora, olyan, mint ha valami eget verő bogrács parti készülődne a fakanállal meg konzervvel :)

(Csikós Zsoltinak pedig köszönjük a poszt)

don't 2010.02.07. 11:36:44

@Csikós Zsolt:
javaslom a sztetoszkópot /amit a doktor bácsi is használ amikor mondja sóhajts :D/

MANszerelő 2010.02.07. 11:37:27

@Káposztakukac: Ezt most jól megmondtad! Vagy olvasni nem tudsz, vagy a Cseh kettőt nézed. Na üdv, és hajrá fikázók!

egyenlítő 2010.02.07. 11:42:48

Autóklub indítószolgálat erre ismeretlen fogalom?

Bogyoo 2010.02.07. 11:43:17

"- nem a jelölt pozícióra összerakott két kardánfél"

Attól még, hogy jelen van, üthet a kardán. Nem tudom milyen a merci kardánja, de én pl zsigulin szívtam sokat a rezgéssel. Új csapágy, új gumibak, új keresztek, jelre összerakva. Rezeg. Ki kellene próbálnod egy hibátlan autóból kivett csere kardánnal szerintem.
A Difi nem nagyon tud remegni, maximum búgni, ha elkopott.

Csikós Zsolt 2010.02.07. 11:47:59

@Bogyoo:

Jaja, de a kardánnál nincs remegés, felbakoltuk, járattuk. Hátul lesz valami.

Csikós Zsolt 2010.02.07. 11:49:28

@Bogyoo:

De ha a tányérkerék fele rozsdás, és emiatt kisebbek a fogak, a másikon épek, akkor fordulatonként üt egyet. Abból remegés lesz, nem búgás, még akkor is, ha csak az általános diffiproblémákat ismered, amik búgás formájában jelentkeznek.

betépett felhasználó 2010.02.07. 11:49:43

a remgegesoka: szklerozis merciplex

Svega 2010.02.07. 11:51:51

Hátsó búgás és remegés ellen a módszer egyszerű: fűrészport kell rakni a difi olajába!

EZ legalább passzol a kocsi eddigi (előző) javítási módjai közé!

Svega 2010.02.07. 11:54:22

A motor és váltóolajjal kapcsoltban:

Igaz, hogy szoba (TESCO) hőmérsékleten ugyanolyan a viszkozitásuk, de melegen a váltóolaj nagyon felhígul. Ez tapasztalat. Vagyis a motorba töltött váltóolaj nem engedi, hogy alapjáraton a kopott motornál égjen az olajnyomáslámpa, de bemelegedve szarabb, mint a motorolaj.

Pajkos kisdömper 2010.02.07. 11:58:15

@Csikós Zsolt: Zsolt!Nem ehhez a témához tartozik,de hátha érdekel.A héten beesett hozzám egy fickó hogy van pár eladó autója(kb 60db)és egy rakat alkatrésze.Rákérdeztem,van bontásra 4db állólámpása,és ad el külön is dolgokat.Természetesen 123-ashoz is van cucc.Ha esetleg érdekel,keress meg:bxsport@freemail.hu.
Köszi:Tamás(aCACH-ból)

Ádán 2010.02.07. 11:58:32

Miért volt hideg az aknában? Megint elromlott a fűtés? ;-)
Fél év múlva készülök venni egy 123-as kombit. Hátha találok egy szép, felújított darabot.

Ratnet 2010.02.07. 12:00:57

@Csikós Zsolt: Már régóta mondom: cseréld ki a kardánt! És már nem egyedül mondom ezt. Látod?!:-)

Én is tapasztaltam ilyet Ladán annak idején: 60-as tempónál volt pici remegés aztán semmi, 90-nél újra jött a remegés, egyre erősödött, aztán 110-nél érzésre 'eltűnt'. Tekergettem, forgatgattam, 'súlyozgattam' de végül lecseréltem. És többé nem remegett.
Saab-on ugyanez a kerék miatt volt. Ott a kormány remegett a kezemben 90 felett. Csak másodjára, a második gumisnak sikerült úgy-ahogy kicentrírozni.

A Mercidnél hátul mi lehet még? Féltengely? Valami fék-alkatrész? Berezonáló kipufogócső? Szerintem előbb zárd ki a kardán-kérdést. (Felbakolva egyébként is másképp áll a kardán, mint menet közben.)

Mi is megnyugodnánk.:-)))

SRX 2010.02.07. 12:01:28

Tehát 70 felett remeg. Egy fix sebességnél meg kellene fülelni, függ-e a motorfordulatszámtól a hang frekije. Kinyomott kuplunggal, leállított motorral (akár vontatva, ami úgyis aktuális lesz a következő komoly mínuszoknál:) mi a változás ? És legutolsóként lekötött kardánnal vontatva mi történik ? Ebből csak az utolsó macerás, de ezekből a próbákból ki kell derülnie az igazságnak.

don't 2010.02.07. 12:02:49

@Csikós Zsolt:
"Szintén egy gyerekjáték adta az ötletet Rene Theophile
Hyacinthe Laënnec számára a sztetoszkóp feltalálásához"
-csak egy tanács volt,nincs mit.

w126sd 2010.02.07. 12:03:52

Csík!
Tuti megoldás,elkell vinni a kombit Berczik Andrásékhoz,biztos jobb lessz mint újkorában:-)

Ratnet 2010.02.07. 12:05:06

@SRX: A lekötött kardános vontatás jó ötlet! Motorzaj nélkül lehet hallgatózni, egyúttal ki van szűrve a kardán a képletből.

Bogyoo 2010.02.07. 12:10:35

@Csikós Zsolt:
Én azt hittem ezt a hibalehetőséget már kizártátok, és (látszólag) ép a difi.

csesztergom 2010.02.07. 12:11:43

Hajrá Zsolti meg Karesz!Nagyon jók az írások meg a hangulat amit nem lehet elmondani csak átélni.Várom a következőt.

Tie · http://polisztirol.blog.hu 2010.02.07. 12:18:20

@Csikós Zsolt: Ha gondolod, megfejthetjük.
Keríts egy műhelyt, ahol fel tudunk állni a vassal egy padra, hogy meg tudjuk pörgetni 80-nal a gépet, én meg megfejtem a mikrofonozást. Van hangmérnök a brancsban, viszünk brutál mikrofonokat, aztán befüleljük vele az egész autót, utána meg lehet elemezgetni a dolgokat.

Stock 2010.02.07. 12:23:01

egy valami vagy kimaradt a posztból, vagy nem értem Kareszt!!
én 23-án egy üveg tömény, vagy egy tálca sör nélkül úgy dobtalak volna ki, hogy..... :))

az ég áldja az ilyen barátot!!!!!!!!!!!!
nagyon jó írás, mintha ott lettem volna, csak nem ment fel a vérnyomásom, savam és nem lettem olajos!! :)

"féltékeny rivális fakezű kínzásának"
ezek után pedig nem csodálkozom, hogy finom vasárnapi reggeli helyett 8 órakor posztolsz... ;))

bandika57 2010.02.07. 12:36:38

@CsabaiS: azért ez nem igaz.
@Ratnet: a merci nem merevhidas, a kardán mindig ugyanúgy áll. A féltengelyek szöge változik.

Uff 2010.02.07. 12:39:16

A kardan kozepso tartocsapagy-gumi allapota? Gondolom mar megneztetek... A dificsere elott is remegett?
Feltengelyek?
A napokban szereltunk egy 190 est es vegig csikosek jartak az eszemben XDDDDDDD

gnme 2010.02.07. 12:51:06

www.cnctar.hunbay.com/KisKZ/ebooks/Fogaskerekek.pdf

relatív csúszás
pretuberáció

Csináltass új kerekeket. Tengelyeket meg padra órázni.

SRX 2010.02.07. 12:52:06

Meg kéne kérdezni az olajdokit, hogy a fűrészporral, és a gumireszelékkel bolondított diffiolaj szerinte DIN SAE, vagy milyen ? Ezek már olyan magasságai az autószerelésnek, mint a kereskedőknek a mélyhűtött pingponglabda:)

SRX 2010.02.07. 12:56:07

Meg kéne kérdezni az olajdokit, hogy a fűrészporral, vagy gumireszelékkel javított difiolaj, az SAE DIN hányasnak számít ? Ezek már olyan magasságai az autószerelésnek, mint a kereskedőknek a mélyhűtöt pingponglabda :)

perszepersze 2010.02.07. 13:00:32

@Csikós Zsolt: Csiki! Segíts, mi az igazság!? Mennyinek kell lenni egy benzines merci olajnyomásának melegen, alapjáraton, fordulaton? Gáz az alapjárati 1.5 bar, ami fordulaton 2.5-3bar? (ótópályán, nyugisan kűűdve.)

Uff 2010.02.07. 13:02:53

@SRX: Melyhutott pingponglabda? Az hogyam mukodik?

CsabaiS 2010.02.07. 13:03:02

@perszepersze:

1,5 az nagyon jó!
0,5, de 3000-es fordulaton el kell hogy érje a 3 bar-t!

CsabaiS 2010.02.07. 13:05:49

@bandika57:
Miért is nem?

" A " tipusú autómata olajat ír a gyár vagy a gyári olajat!
De az nem 80W90!

Ratnet 2010.02.07. 13:06:38

@bandika57: Hú b'meg, jogos! Beragadtam a Ladás példámnál. Szorri.:-)

Sabc 2010.02.07. 13:14:07

@CsabaiS:

Azt még nem mondta senki, hogy csak a ZF váltókba? Getragba sima hajtóműolaj kell, csakúgy, mint a BMW-nél.
Amatőr.

kamikaze5 2010.02.07. 13:26:54

Mi lenne ha rá szánnál pár napot, tán hetet és úgy istenigazából rendbe raknátok azt a Mercit Zsolt. Bár mi olvasók sokat vesztenénk vele, de ha egyszer rendben lenne nem szívnál mindig vele.

Más: a Mercedes 280 SE képeit megkaptad?

SRX 2010.02.07. 13:30:51

UFF
Hol volt, hol nemvolt egy cocializmus. Furcsa világ vót, mert a használt autó drágább volt mint az új (mert arra 2-6 évet kellett várni). A kevés állami használtautókereskedésekben, tehát tolongtak az emberek egy-egy normális autóért, sok esetben sorsolás döntötte el kié a verda. Pingponglabdákat kellett húzni egy zárt dobozból, amik közül a piros színű nyert. Ezt úgy lehetett a legegyszerűbben meghekkelni, hogy a nyerő labdát behűtötték, így a komálós vevőjelölt biztos kézzel húzta ki a tutit. Az Index címlapján látni, hogy az EB selejtezőt is így húzzák. Szerintem a csávó épp keresi a hideg golyót !

SRX 2010.02.07. 13:31:53

UFF
Hol volt, hol nemvolt egy cocializmus. Furcsa világ vót, mert a használt autó drágább volt mint az új (mert arra 2-6 évet kellett várni). A kevés állami használtautókereskedésekben, tehát tolongtak az emberek egy-egy normális autóért, sok esetben sorsolás döntötte el kié a verda. Pingponglabdákat kellett húzni egy zárt dobozból, amik közül a piros színű nyert. Ezt úgy lehetett a legegyszerűbben meghekkelni, hogy a nyerő labdát behűtötték, így a komálós vevőjelölt biztos kézzel húzta ki a tutit. Az Index címlapján látni, hogy az EB selejtezőt is így húzzák. Szerintem a csávó épp keresi a hideg golyót !

bonifac · http://vezetek.blog.hu 2010.02.07. 13:34:32

@karlov: Én pontosan ugyanezt a mondatot szúrtam ki méltatásra.

Tanítani kéne...

Tie · http://polisztirol.blog.hu 2010.02.07. 13:35:43

@Sabc: Mármint ZF kéziváltónál? Van egyáltalán olyan?

A Range-ben a ZF automatába ATF kell.
Sőt, az ötös kéziváltóba is ATF kell. Csak a terepváltóba kell hajtóműolaj.

Uff 2010.02.07. 13:48:51

@SRX: Ez allat! :) Koszi a valaszt!

CsabaiS 2010.02.07. 13:55:08

@Sabc:

Tanulj még!
Mi az a BMW? :-)

sajtkedvelő 2010.02.07. 13:59:34

Szerintem belever az index a karterba....

domi0318 2010.02.07. 14:02:21

Zsolt! Azért az beszarás, hogy nálatok "csak úgy" álldogáll egy állólámpa a garázsban, mi több feltölött akksival? :)) agyam eldobom...
miért nem azt vetitek be ilyen napokon, mint istent kísérteni a Pandával? főleg az M0-án? ejnye-ejnye :))

más. ha hangot akarsz rögzíteni, arra szerintem felejtő a digitális diktafon. vegyél egy sima mikrofont, olyan is jó amit headsethez árulnak (kapsz már egy-két ezerért) összekötöd a hátsó ülésre tett laptoppal, amire letöltesz egy ingyenes hangrögzítő programot, de ha kell, most küldök mailben, amin aztán a hozzáértő szakik nézhetik a waveket, megszülve a hibaforrást végre. mer' kezdünk kicsit aggódni :)

u.i.: arról nem is beszélve, hogy szívesen olvasnék arról egy poszt, ahogy Karesz cigizve, káromkodva mászik le az aknába, hogy felbuherálja a mikrofont, miközben zsörtölődő mondatfoszlányok hagyják el a száját a pestihülyegyerek újabb akciójáról :)))

domi0318 2010.02.07. 14:07:44

amúgy szerintem Karesz régóta tudja a remegés okát, de annyira jó barátod, és annyira szereti mikor mész/mentek! nem akar megbántani, és titokban mi pénzeljü, mert szeretjük olvasni a szerelős írásaidat :)))

mit fogtok inni, mikor rendbehozzátok? én a helyedbe elkezdenék gyűjteni vmi komoly, régi, ütős itókára :))

Suttora 2010.02.07. 14:11:41

@domi0318: "Zsolt! Azért az beszarás, hogy nálatok "csak úgy" álldogáll egy állólámpa a garázsban, mi több feltölött akksival? :)) agyam eldobom...
miért nem azt vetitek be ilyen napokon, mint istent kísérteni a Pandával? főleg az M0-án? ejnye-ejnye :))"

Ezt ugye nem gondoltad komolyan? :) Csak mert az véletlenül egy több millió forintért restaurált példány, ami a legkevésbé sem való az utakra ilyen időben. Csak és kizárólag napsütéses, meleg napokon.

Blafit 2010.02.07. 14:13:27

@merkadam: Van egy japán és egy német kocsi a családban, az utóbbihoz elég nehéz volt GL-3as olajat szerezni (nem tudtam sokáig, hogy GL-4 is jó bele, ha megfelő a viszkozitási osztály az előírtakanak.)
2 hónapig (!) keresgéltem, forgalamzóknál importőrtöknél. Végén a C***nál mondták, hogy jó az eggyel magasabb adalékolású is (ugyanis ez a szám az adalékolását is jelzi, meg hogy mennyire tapadjon, súrlódjon a kenőanyag, illetve a GL-5ben meg olyan korróziógátló anyagok vannak, amik a GL-3as váltót már károsítanák szerkezetileg... )
a különböző számozás, az a keveredés ellen véd, ahogy írtad, max egy kicsit más összetétel, ugye itt azért egy csöppet kellene figyelni hogy ne rakj mást bele, de 90% ban passzol ahogy írtad a viszkozitás alapján.

kukacberci 2010.02.07. 14:16:47

megoldási lehetőségek:
1, leköltözni Viszre (közel a segítség)
2, elköltözni Grönlandra (minuszok - nincs vibráció)
3, elválni Katitól, autót elfelezni és a hátulját neki adni
4, heti egy szerelőposztot írni- ebből meggazdagodni
5, saját műsor a Discovery-n (folyamatos szerelés, ál -és valós problémák megoldása, műbalhék Karesszal, anyázás
6, fenti ötlet ócsóbban: saját blog, csikószsolti.hu/ismétszopásdemármosolygok
7, fentiekhez szponzor keresés(lellei bolt, bontó, sufni szerelők )

Üdv

250ce 2010.02.07. 14:24:32

FÉLTENGELY!
Ha hőmérsékletfüggő, akkor csakis olyan cucc lehet amiben valami folyadék van.
A difi valószinüleg morogna ha tényleg problémás lenne. Meg ha jól emlékszem az irásból a jobb oldaláról jön a remegés.

mtk001 2010.02.07. 14:28:28

Bogyoo -val értek egyet: kardán lesz az.
Nekem is míg cafrangra nem szakadt a gumi ki nem derítettük, pedig szinte mikroszkóppal néztük át még a gumit is.
Valahol belül volt szétrepedve, a külső része meg teljesen ép volt.(Már amíg szét nem szakadt.)

EZ a hidegindítás dolog nekem is volt kétszer gond, mind a kétszer gyengécske volt már az akku. (Nyilván nálad a nagyobb ellenállású olaj, meg a nagy hideg elég volt az akkunak, hogy gyenge legyen az indításhoz.)

domi0318 2010.02.07. 14:32:04

@Suttora: sorry! közben utánanéztem, hogy melyik is a "zöld-állólámpa", és jogos, úgyhogy revidiálom az álláspontom :))
csak a Csikóssal kapcsolatban annyi a Merci, hogy hirtelen fogalmam nem volt, hogy merre az előre. de azt a részét fenntartom, hogy "csak úgy" áll egy állólámpa főleg egy ilyen, az beszarás :))

Suttora 2010.02.07. 14:36:28

@domi0318: Az tényleg az, ebben egyetértek. :D

ZON 2010.02.07. 14:40:10

Zsolt ! Nem a kazettás magnó mechanikai zaja jön ki a kalaptartóban lévő Blaupunkt hangszóróból? :) Csalókák ezek a zajok.
Tegnap megvettem a zsibin Surányi Endre : Alfa Rómeók, csalfa Júliák c.könyvét.Kamaszkoromban sokáig vadásztam rá, most megvan. Abban írja a szerző, hogy a két világh. között utasként ült egy szerelő kollégája kocsijában.A faszi állandóan a rendellenes zajokat kutatta.Surányi véletlenül megrúgta a küszöböt, mire a tulaj idegesen fülelni kezdett.A szerző vérszemet kapott, és figyelve a szinkronra(gyorsításkor erősödve, gázelvételkor elhalgatva) kopogtatta a küszöböt.A sofőr diadalmasan kijelentette: " A kardán!" Be is mászott a verda alá, de csalódására a kardán rendben volt. Végül Surányi egy ebédmeghívásért feltárta a hibát.

merkadam 2010.02.07. 14:40:42

@MANszerelő: "A váltóolaj viszont baszik a tribológia vizsgádra, sűrűbb és büdösebb mint a motorolaj..."

Úgy látom te is basztál a tribológia vizsgára, mert akkor nem írnál ekkora hülyeségeket. Az, hogy egy olajnak mekkora a viszkozitása, vagyis a folyással szemben tanusított ellenállása (amit te sűrűségnek csúfolsz az teljesen mást jelent) azt a legkevésbé (érsd: semennyire) befolyásolja, hogy motor- vagy hajtóműolajról van szó. De ha már sikerült találni egy olyan pdf-et, amiben a motorolajok viszkozitásáról van szó (és tételezzük fel azt is, hogy érted ami ott le vagyon írva), akkor keressél már lécci egy olyat is, amiben a hajtóműolajok vannak, és hasonlísd össze a kettőt apafej, és egyből fogod látni, hogy nem gömbölyű amit írtál. Elhiszem, hogy első ránézésre megtévesztő lehet látni, hogy sokkal magasabb számok vannak a hajtóműolajokon, de ha megnéznéd, hogy a 10W-40, meg a 20W-50, meg a 70W-80 és a 75W-90 számok mögött valójában milyen viszkozitási értékek állnak, akkor egyből úgy el fogsz dugulni, mint a koleszos lefolyó. Tudom javasolni a MOL meg a Castrol, meg egyéb gyártók oldalain a termék adatlapokat, kellően részletesek és informatívak tudnak lenni. Szóval hátrébb az agarakkal...

MANszerelő 2010.02.07. 14:55:40

@merkadam: A vita onnan indult, hogy a Csikós írta, hogy a váltóolaj mínusz sok fokban sűrűbb a motorolajnál. Ez józan paraszti ésszel a napnál világosabb. Ebbe beleköthetsz, de rakj ki a -15 fokba egy liter motorolajat, és egy liter váltóolajat, majd próbáld átfolyatni ugyanolyan szűk tölcséren. Ennél jobb példát nem tudok, aki szopott már télen egy fagyos aknában valami szar autó alatt, az is tudja. A számokat nem én néztem félre, ezt már Te magyaráztad bele.

merkadam 2010.02.07. 15:01:02

@Svega: "Igaz, hogy szoba (TESCO) hőmérsékleten ugyanolyan a viszkozitásuk, de melegen a váltóolaj nagyon felhígul. Ez tapasztalat. Vagyis a motorba töltött váltóolaj nem engedi, hogy alapjáraton a kopott motornál égjen az olajnyomáslámpa, de bemelegedve szarabb, mint a motorolaj."

Ez így nem igaz. AMiről te beszélsz az a viszkozitásindex. A viszkozitásidex kifejezi, hogy egy adott olaj a hőmérséklet emelkedésének függvényében mennyire veszti el a viszkozitását. Egy alacsonyabb viszkozitásindexű olaj jobban elveszti a viszkozitását, egy magas viszkozitásindexű pedig kevésbé. És az olajok ezen tulajdonsága, vagyis a viszkozitásindexe ugyancsak nem attól függ, hogy motor- vagy hajtóműolajról beszélünk. Mindkettőből van ilyen is, olyan is. Motorolajból is van 120-130 (nem túl jó) körüli viszkozitásindexű, és hajtóműolajból is van 180-as (ami azért már elég jónak számít).

perszepersze 2010.02.07. 15:05:45

@CsabaiS: Köszi a választ! Már majdnem lefőttem mint a kávé, mert jó pár év után először ment 100kmh felett a gép, és gondolom, hogy jobban bemelegedett az olaj, mint a napi 8-10km alatt. Szép naot mindenkinek!

Nincs még nicked 2010.02.07. 15:07:31

@merkadam:
Én nem értek ehhez annyira, hogy javasolni merjem CsZs-nek (ilyen egy hülye monogramot, vaze ;-D ), de ha az enyém lenne az a -ha jól vettem ki a történetekből, nem vészesen kopott- motorú járgány, inkább 5W-40-es olajat tennék bele.
Szerinted?

namostatutituti... 2010.02.07. 15:07:58

Csikós! kössetek kötelet az orrába, és húzzátok 70 fölé, hogy csinálja-e így is, ha nem akkor kinyomott kuplung mellett betenni negyedikbe, így pár dolgot ki lehet zárni, ha így is remeg, le kell venni a kardánt és úgy is meghúzni. Nálunk egy 7-es bmw csinált ilyen remegést, és ott a difi és kardán közt lévő csukló cseréje tett csodát.

DonVincenzo 2010.02.07. 15:09:18

A kardán és a diffi tippekre felmerül bennem egy kérdés. Miért jobb oldalról érzi Csík a vibrálást?
Lehet butaságot kérdezek de nem lehet esetleg a jobb oldali féltengely?

merkadam 2010.02.07. 15:21:08

@MANszerelő: "A vita onnan indult, hogy a Csikós írta, hogy a váltóolaj mínusz sok fokban sűrűbb a motorolajnál. Ez józan paraszti ésszel a napnál világosabb. Ebbe beleköthetsz, de rakj ki a -15 fokba egy liter motorolajat, és egy liter váltóolajat, majd próbáld átfolyatni ugyanolyan szűk tölcséren. Ennél jobb példát nem tudok, aki szopott már télen egy fagyos aknában valami szar autó alatt, az is tudja. A számokat nem én néztem félre, ezt már Te magyaráztad bele."

Bocsi, de megint hülyeséget beszélsz... Az ide vonatkozó tulajdonság a dermedéspont, vagy ha úgy tetszik folyáspont. Nézzél kicsit szét a neten, keress adatlapokat, táblázatokat. De segítek, hátha nem boldogulsz.
Egy Castrol TAF-X 75W-90 váltóolaj dermedéspontja -45°C.
Egy Castrol GTX 10W-40 motorolaj dermedéspontja -33°C.
Egy CAstrol Act-Evo 5W-40 dermedéspontja -39°C.
Motorolajból és hajtóműolajból egyaránt van többféle. Van olyan is mindkettőből, ami -20 fokon dermed, meg olyan is, ami -50-en. Mit akarsz még? Az vezet téged félre, hogy eltérő a jelölés, oké, elhiszem, hogy ez sokakat megtéveszthet, de lásd már be, hogy nem tartható, amit mondasz.

MANszerelő 2010.02.07. 15:24:21

@merkadam: Magaddal vitatkozol...akarsz róla beszélni?

Uff 2010.02.07. 15:25:17

Jo az a kep ahol Karesz fakanallal keni a csapagyba a zsirt XDDDDDDD

WSzabi 2010.02.07. 15:26:21

@Accordion: nagyon érdekelne ennek a szilentblok kft-nek az elérhetősége.

Mr. Cool · http://mbybk.blog.hu/ 2010.02.07. 15:31:58

@Sabc: Pedig bármennyire is erőlteti Csikós a hajtóműolajas hülyeségét, az MB kéziváltókba ATF kell!

Kniight 2010.02.07. 15:32:50

@Csikós Zsolt: Dikitális felvevő helyett megfelel egy noti, hosszú kábel, meg néhány mikrofon kapszula.
A noti biztonságban lehet, a többiért meg nem kár...

Jean-Baptiste Emanuel Zorg 2010.02.07. 15:35:58

a harmadik képen aki előbb vette észre a nagy bordó autót, mint a posztereket a falon, az (autó)buzi :D

censor013 2010.02.07. 15:38:06

Csak ne a difi legyen! Akkor Zsolték megjavítják egy hétvégén, egy zsír poszttal támogatva, és utána ERA a megbízhatóság szobra lesz. Nem fog történni semmi.Mit olvasunk akkor vasárnaponként? Mondjuk az állólámpásra is kíváncsi lennék már...

Accordion 2010.02.07. 15:45:56

@WSzabi:
www.eutudakozo.hu/miniweb/Silentblock/

semmi kozom hozzajuk, csak parszor mar boldogabban hajtottam el a kocsimmal toluk...
Amugy egy rakas taxis jar oda, nyilvan ok sem veletlenul...

nem kéne... 2010.02.07. 16:08:23

@Csikós Zsolt:
a psa egybemotoros rettenetei, azok a 72 fokban hátradöntött vackok, ahol a motor alatt van a váltó és a hengerfejezés úgy kezdődik, hogy motor ki.
na az biztosan olyan.
volt hozzá szerencsém, egyet kosárból kellett összeraknom, az az a meló volt, aminél nem volt választása az embernek.
azt meg kellett csinálni, pont.

nem kéne... 2010.02.07. 16:09:25

@Csikós Zsolt:

a padlóhoz nézve kilencven.
a fallal meg párhuzamos.
vagy nem ez volt a kérdés?
:)))

nem kéne... 2010.02.07. 16:14:49

@CsabaiS:

szerintem ebbe most ne menjetek bele, mert csúnya baleset lesz belőle.

McK (törölt) 2010.02.07. 16:20:49

Én is difire gyanakodtam anno,de Csikós már mondta,hogy cserélték.
Hogy mindkettőnek ugyanaz legyen a baja,szinte kizárt.

Egyébként pedíg ez a kardán nélküli vontatás nagy ötlet,csak van vele egy kis bibi.
A difi tök más hangokat ad ki,ha terheled,és mást,ha nem.

Nekem már ötletem sincs...

McK (törölt) 2010.02.07. 16:29:02

Egyetlen tippem a belső csukló maradt.
De az Terhelés nélkül nem ráz,azaz ha elveszed a gázt,megszűnik a remegés,ha visszalépsz,újra ráz!

Csikós Zsolt 2010.02.07. 16:30:33

@kukacberci:
4-es opció nem megy, ez szorgalmi feladat, azaz beszámít a heti cikkek közé :-)@Mr.

Cool:
Különben igazad van, régen mi is azt tettünk bele. Aztán kicsit szétment a szinkron az egyik autónkban, amiben ATF volt (mialattunk), és utána addig túrtam, amíg nem találtam néhány forrást, ahol váltóolajat javasoltak :-)

Csikós Zsolt 2010.02.07. 16:34:17

@Ratnet:

Nem áll máshogy a kardán, feltéve, ha nem a kaszninál bakolsz, hanem a lengőkar vége alatt. Azaz olyan, mintha a kocsi lejtőn menne, de az max 1-2 fok dőlés, és a kerék nem lóg. A terhelés a probléma, igazából fékpad kéne, aknával, akkor látnánk valamit.

Csikós Zsolt 2010.02.07. 16:35:31

@SRX:

Kinyomott kuplunggal még jobban vibrál. Az 75 táján maga a borzalom, olyankor morajlik.

romesz 2010.02.07. 16:36:15

@Csikós Zsolt: Nem gondoltal arra, hogy egy motorblock melegitot nem artana beszerezni a jarganyra?

www.zerostart.com/coldStart/engine_block_heaters.asp

A nagyon hideg teleken idealis dolog lenne.

Csikós Zsolt 2010.02.07. 16:37:50

@Uff:

"A kardan kozepso tartocsapagy-gumi allapota? Gondolom mar megneztetek... A dificsere elott is remegett?"

Difficsere előtt a régi gumik voltak fent, amik önmagukban is remegtek, de akkor ezt még alig vettem észre. Utána nem lett hirtelen rosszabb semmi. A gumicsere után jobb lett, de nem lett jó. Csak már utálom az a k aknát.

Csikós Zsolt 2010.02.07. 16:38:56

@romesz:

Á nem, azóta is hideg van, és tök jól indul, semmi gáz. Pedig volt, hogy kint állt egy hétig a dög fagyban, mert itthon voltam betegszabin. és akkor is simán, így - nyek-nyek-nyek-rötötötötötö-rötty.

DonVincenzo 2010.02.07. 16:40:49

@romesz: Bár nem hozzám címezted a kérdést de ha jól tudom ehhez 220-as dugalj kell. Az önkörmányzat parkolójában olyat ritkán találsz például. :)

Csikós Zsolt 2010.02.07. 16:41:00

@Ádán:

Azért van hideg az aknában, mert a meleg felfelé száll, nem egy föld alatt levő, alapvetően szűk, általában lefedett, kicsi résbe, ami fölött amikor nyitva van, autó áll :-) És azért az a műhelymeleg is sokszor inkább relatív Viszen.

Accordion 2010.02.07. 16:42:06

Zsolti, télleg, lécci írd már le rendesen, pontosan, hogy mikor mennyire ráz.
Tehát:
Minden sebességi fokozatban?
Ablakon kihajolva is (jobban) hallod?
Előlről hallod?
Kuplungot benyomva?
Rükvercben (hihi)??
Kuplung ráengedésekor hangosabb?
Terhelésfüggő? (Azaz emelkedőn 75-tel jobban ráz?)
Össztömeg függő (azaz sok csomaggal, vagy kevéssel)?
Ratata vagy inkább brumm-brumm?
Egy állandó freki vagy hullámzik?
Minden úttipuson csináljaó (macskakő nem oltja ki véletlenül)?
75-tel mész és csinálsz éles kormánymozdulatot (kihalt úton), közben csinálja?
75-tel vehető bukkanón abbamarad egy pillanatra?

Lécci ezeket szedd össze... Utána okosabb lesz a gargancián.

romesz 2010.02.07. 16:48:23

@DonVincenzo: ebben igazad van. Ez ott elony (pl otthon) ahol hozza fersz halozathoz.

Azt tudom hogy USA eszaki allamaiban es Kanadaban is a parkolokban van aljzat, azert, hogy az autok ne fagyjanak szet es ne fagyoskodjon az ember miutan utnak indult.

Csikós Zsolt 2010.02.07. 16:49:46

@kamikaze5:

Az a pár nap pár hét lenne, inkább hónap, annyira azért nem jó ez. És van elég projekt, ami vinné az időt és a pénzt, ha lenne. De nincs most egyik se. Használós autót nem restaurálok. Ez is három nap volt, nettó.

Bocs, beteg voltam, feküdtem, csak néha néztem mélt, de az ölembe ömlött több tonna mindig, ezért csak a csatolmány nélkülieket néztem meg, pláne, hogy a netem is szarakodott. De most kikerestem, megnéztem.

Nagyon szép az autó, de ha már ilyen szép, akkor azért inkább egy utólagos krómperem nélkülit mutatok be, mert ezt eredetinek kellene elsütni a cikkben. Márpedig krómperem csak a legnagyobb fecskéken (300 SE, meg a kupék, amik nem is néznek ki fecskéknek) volt. Akkor inkább a Sághiét, az megmaradt állapotú. Bocs.

Ádán 2010.02.07. 16:51:10

@Csikós Zsolt: Csak hiányoltam a fűtésszerelést. A téli szerelős írásaidban asszem mindig volt (garázs) fűtésszerelés is. :)

"becsiszolatlan, emiatt csöpögő porlasztócsúcsok" Ott mit kell csiszolni?

romesz 2010.02.07. 16:51:18

@Csikós Zsolt: az is igaz, hogy MO-n ritkan van ilyen hideg es csak rovid ideig tart az is.
Szamodra egyetlen elonye az lenne, hogy inditas utan egybol meleget fujna a futes, plusz nem kellene inditas utan varni egy ideig, hanem egybol padlogaz :)

romesz 2010.02.07. 16:52:22

En mar arra is gondoltam, hogy veszek a szomszedomnak ilyet, hogy ne ketyegtesse a dizelt reggelente a haza elott.

Csikós Zsolt 2010.02.07. 16:53:39

@Accordion:

Minden sebességi fokozatban?
Hát, ez nem nagyon meg 80-at harmadikban, de igazából akkor is.

Ablakon kihajolva is (jobban) hallod?
Hallani nem lehet, csak azt, amit berezegtet az utastérben, de az nem sok.

Előlről hallod?
Hátulról inkább (bár a kaszni elég csúnyán tudja vinni a hangot), és ha lehet, talán a jobb oldalról.

Kuplungot benyomva?
Akkor még jobban.

Rükvercben (hihi)??
70 km/h? Viccelsz...

Kuplung ráengedésekor hangosabb?
Nem.

Terhelésfüggő? (Azaz emelkedőn 75-tel jobban ráz?)
Igazából nem, vagy csak minimálisan.

Össztömeg függő (azaz sok csomaggal, vagy kevéssel)?
Azt se igen.

Ratata vagy inkább brumm-brumm?
Mrrrrrrrrr.

Egy állandó freki vagy hullámzik?
Állandó.

Minden úttipuson csináljaó (macskakő nem oltja ki véletlenül)?
Nem szoktam macskakövön 80-nal döngölni, nem vagyok ekkora állat :-)

75-tel mész és csinálsz éles kormánymozdulatot (kihalt úton), közben csinálja?
Asszem igen.

75-tel vehető bukkanón abbamarad egy pillanatra?
Nem.

Figyi, ez egy tisztán sebességfüggő, folyamatos moraj, ami ilyen hidegben csak 10 százaléka az eredetinek, kinyomott kuplunggal pedig mindig erősebb, mint terhelt hajtáslánccal. Ez asszem elmondja.

Csikós Zsolt 2010.02.07. 16:55:57

@domi0318:

Újíts fel te az idegrendszered szétcincálásával, olykor az utolsó fellelhető alkatrész beszerzésével, cirka három milkából (tehát messze az anyagi lehetőségeid fölött, az egy szem értéktárgyad, a rég vett külső garázsod eladásából) egy igen könnyen rozsdásodó fémhalmazt, és vigyed ki a latyakba. Én nem teszem, ez nem az első veterán autóm, nem is a második, tudom pontosan, mi történik velük. Húszéves koromban még én is hittem a csodákban :-)

DonVincenzo 2010.02.07. 16:57:00

@romesz: Egyébként tényleg nem hülyeség ahol ez megoldható. A helyi tejüzem szállitási részlegéhez tartozott kb. 70 teherautó. Akkoriban ezek többnyire Ifák és Aviák voltak. A parkolójuk sorai egy korláttal voltak elválasztva és azokon parkolóhelyenként egy dugalj az autókon pedig vízmelegitő.
Nem volt annyi szívás a reggeli inditással mint mostanában a BKV-nál.

DonVincenzo 2010.02.07. 16:59:22

Jahh és olyan haszna is volt ráadásul,hogy a motorháztetőket kitámasztva (aki ismeri az Ifákat az tudja) aránylag elviselhető hőmérsékletet tartott a fülkében éjszakára és az üvegek sem fagytak le.

Karpathy · http://artofmax.com/ 2010.02.07. 17:22:45

Jézus, és én még azt hittem, hogy szoptam már az autómmal :D

Csikós Zsolt 2010.02.07. 17:30:10

@perszepersze:

Olajnyomás:

Melegen, nyáron, pályán meghajtva, ilyenkor a gyári minimum négyhengeresnél 1,1, hatosnál 0,9, ha jól tudom. De fordulaton 5-6, amit nem mutat a műszer, mert 3-ig van skálázva. ezért a 2,5 nagyon kevés, negyedikben, 40 körül már 3-nak kéne lennie.

Csikós Zsolt 2010.02.07. 17:31:39

@Stock:

Szoktam vinni sört, de nyáron, mert Karesz télen nem iszik, csak a reggeli kupicát, és kész. Semmi többet. Helyette is cigizik.

romesz 2010.02.07. 17:40:10

@s_marcika: ezt az autot nem azert vette mert kenyelemre vagyik.

aki ilyen autot vesz az azert veszi mert igy erdekesebb az elet. Ezeket lehet meg szerelni, egy 3-4 eves autot maximum az ablaktorlot tudod kicserelni de azt is csak ovatosan.

t0thl 2010.02.07. 17:41:39

Sajna tényleg durva, hogy a szerelők 90% -a, és most nyugodtan sértődjenek meg, kb. olyan pusztítást végez a technikában, hogy ahhoz képest ha egy jószándékú amatőr pl. én megpróbála minden szakértelem nélkül helyrehozni azokat a hibákat amiket otthon a szegényes szerszámkészletével megoldhatónak lát, az eredmény egyértelműen pozitív és még csak pénzbe sem kerül.

pet77 2010.02.07. 17:41:51

Tudom, hogy már sokan megmondták a frankót, de asszem a kommenteket végigolvasva a gyanú leginkább a difire, féltengelyekre vetül.leginkább a difire!
kipróbálásképp valami full sürü(szakértők kiméljenek)olajjal kellene kipróbálni.
Ha eltünik, vagy elhalkul valamelyest,szinte biztosan ez a baj!!!!

t0thl 2010.02.07. 17:42:55

@s_marcika: 3 4 éves Audival BMW -vel minden van, csak gond nélküli luxis nincs. Illetve van, mert nagyon kényelmes gépek álló helyzetben is.

D.K. 2010.02.07. 17:45:00

@Csikós Zsolt: Nem tudom hogy segítek e vele de nekünk is volt ilyen hang a családi autónkban és döntően csak autópálya tempót kicsit túllépve jött elő. A megoldása a féltengelyek cseréje jelentette , lehet hogy neked is efféle probléma okozhatja problémát , hajtás is előidézhet vibrációkat , és lehet csak terhelés alatt jön elő , így garázsban terhelés nélkül lehet nem jönnek elő . Sok sikert a probléma felkutatásához . :)

kimis 2010.02.07. 17:46:58

Érdeklődve olvasom immár elég régóta az ERA javításait,de eddig nem szóltam még hozzá.
Esetleg a difi jobb oldali csapágyházának kopására nem gondoltatok?
Hidegben szorosabb,majd ahogy melegszik esetleg hagyja megfordulni a csapágyat.

yenoee 2010.02.07. 17:51:42

@s_marcika: Bejegyzés előtti keretes megvolt? Akkor húzz innen a picsába légyszíves.

pet77 2010.02.07. 17:52:00

@s_marcika:
Nos, valóigaz egy alfa romeo alfettával pl "szivesebben" szivna az ember...
Azokból legalább már mind kihalt, kivéve a fanatikusoknál lévő példányokat:))

Csikós Zsolt 2010.02.07. 17:58:11

@romesz:

Ne aggódj, a hülyéket kimoderálom. Eltévedt, a hívatlan vendégeket nálunk kirúgják.

t0thl 2010.02.07. 18:03:51

Esetleg kézifék-dobrészben probléma ?

lejtpajti 2010.02.07. 18:33:16

Kedves Zsolt!
Csak annyit szeretnék a tippemhez magyarázatot írni,hogya difid fordulatszáma nem függ semmilyen sebességi fokozattol,csak a kocsid sebességétöl,ézért amikor a difid eléri azt kritikus fordulatszámot ahol a benne forgó alkatrészek elkezdik a remegést,átadhatják minden velük érintkező alkatrésznek amellyek tovább viszik a kasznira,ezért nehéz pontosan megállapítani,honnan jön a hang vagy rezonancia ill. remegés.Egyébként a problémát az szokta okozni hogy a tányérkerék és a napkerék érintkező felöletein valamilyen kavitáció kopás vagy mechanikai sérülés lép fel,vagy két kölön difiböl szerelik össze öket és a fogak kopás képe teljesen más ezért adnak ki kölönféle hangokat,illetve az autót oldalrol megpatkázzák és fent említett alkatrészek közelebb kerülnek egymáshoz,kvázi a difi hézagolása megváltozik,és az addig eggyütt futó felületek más érintkező felületen kezdenek érintkezni ezért zajos remegős lesz.Természetesen ez egy tipp a részemröl,de amit leírtál, nekem a difi hibáját sugalja. Na nem okoskodok tovább mert megszolnak. Szia

Suttora 2010.02.07. 18:43:52

@lejtpajti: Korrekt magyarázat, helytálló műszaki tényekkel alátámasztva, ezen nincs mit megszólni :D Én is erre tippelnék egyébként.

Make Valamit · http://make.blog.hu 2010.02.07. 19:05:59

Nos, egy tippet senki nem írt: mi van ha valami laza burkolat csinálja amit mozgat a menetszél? A motort alulról takaró lemezekben minden csavar bent van? A kipuff hővédő lemezét minden csöcsön tartja patent?
Csikós, esetleg kihasználhatod hogy családapa vagy; gyerek hátra és füleljen. Még jobb ha asszonypajtás vezet, Te meg hátul hallgatózól.

Raven! 2010.02.07. 19:07:53

Csikos Ur !!!!

Akinel ennyi a lim-lom, miert nem szerez be fillerekert egy ilyet ???

cgi.ebay.co.uk/Sealey-RS1-RoadStart-Jump-Start-Starter-Booster-Pack_W0QQitemZ370328551411QQcmdZViewItemQQptZUK_Recovery_Tools?hash=item56394d3ff3

Annyiszor segiti majd az eletedet, hogy a vegen hazioltart emelsz neki :):):)

domi0318 2010.02.07. 19:08:27

@Csikós Zsolt: már írtam a komment után is egyből, hogy nem vágtam hirtelen, melyik a "zöldállólámpa", de aztán utána néztem, és revidiáltam :)

bárcsak 20 lennék... :)

MRM 2010.02.07. 19:10:16

@Make Valamit: szerintem laza burkolat elsosorban zajt csapna es 70es sebessegnel, mar valoszinu kifeszulni mint egy vitorla.
De az is igaz, ezeknel az oreg jarganyoknal minden adhat okot aggodalomra.
Azert jo egy ilyen "forum" mert sok hulye autobuzi kiontheti lelket es okoskodhat kovetkezmenyek nelkul :)

Azt hiszem a legjobb megoldas Csikosnak, ha minden tippet leir es sorban vegig probalja oket.

AtoszMester 2010.02.07. 19:17:31

Meg lehet venni a nagyáruházakban az akkut, persze a márkásat.

Gyakorlatilag a garanciális ügyintézés miatt mondom ezt. Beviszem az akkut, nem vizsgálgatják, hogy szar, elhiszik. Az árát levásárolhatom pelenkára, kenyérre, vagy másik akkura. Voltaképpen így a kétéves garancia letelte előtt kicseréltetem az akkut zsír újra, ami ismét kap újabb két év garit. Így a büdös életben nem kell új akkut vennem.
Mi ezzel a probléma? Semmi.

Mégegyszer elmondom, márkás akkuról van szó. A White Horse-t én sem venném meg még így sem :)

Make Valamit · http://make.blog.hu 2010.02.07. 19:23:22

@MRM: Hát volna még ötlet (tudom, régi vicc), de ha ennyire idegesíti az embert valami, hajlamos extrémebb dolgokkal is próbálkozni. Még egy javaslat: kocsit vontatva (álló motorral) felmenni 75-re, és fülelni, ezt megfejelve esetleg kivett kardánnal. Elhatározás kérdése.

Dennis01 2010.02.07. 19:30:44

Sracok, ha mar kerdesek, en is feltennek egyet. A Minim elkezdett rezegni. Bal elolrol hallom, mikor a fordulat alacsony (nincs fordulatszammerom egyelore), vagy ha godrokon atmegyek, akkor is hallom. Eros gyorsitasnal is berezeg. Megneztem a golyoscsapokat, szilenteket, mindegyik feszes. Bakon neztem meg oket. En feltengelycsuklora gyanakszom. Egyeb otletek?

Suttora 2010.02.07. 19:35:01

@Dennis01: Elektronika lesz az, tudod, ilyen kószáló elektronok :DDD

MRM 2010.02.07. 19:37:20

@AtoszMester: "Voltaképpen így a kétéves garancia letelte előtt kicseréltetem az akkut zsír újra, ami ismét kap újabb két év garit. Így a büdös életben nem kell új akkut vennem.
Mi ezzel a probléma? Semmi."

Egyetlen problemat latok vele, talald ki mi az. Mondjuk gondolj bele, ha tied az uzlet, vagy te vagy a vezetoje.

Dennis01 2010.02.07. 19:38:32

@Suttora: Jaj ne mondj ilyet, kivetelesen minden hibbbatlanul mukodik, csodalkozok is.

Suttora 2010.02.07. 19:48:42

@Dennis01: Ez jó hír, örülök neki, remélem így is marad. Akkor most rákészül a kis méregzsák és nekiáll mechanikai hibákkal szívatni? Csak hogy érezd a törődést... :))

Dennis01 2010.02.07. 19:51:57

@Suttora: Ettol a rezgestol mar megorulok konkretan... Nem mechanikai hibakkal szivat, hanem rozsdaval. Azt nem szeretem, mert a mechanikaval nincs gondom, ellenben kasznizni nem tudok es nem is akarok.. :)

MRM 2010.02.07. 19:53:03

@Dennis01: " Bakon neztem meg oket. En feltengelycsuklora gyanakszom. Egyeb otletek?"
Nekem egy Renaulton volt feltengely (dombcsuklo) problemam, de az nem remegett egyszer sem, csak elkezded ropogni mert a gumiharang kilyukad es teliment kosszal alatta.
Akkor mar minden keso volt, igy hajatottam ropogosan, mig eltort :) es akkor kicsereltem :)

Dennis01 2010.02.07. 19:54:41

@Suttora: Amugy meg jokor szivat, ne is nyaron tegye ezt, mikor haza keszulok vele... Itt meg tudok venni es csinalni mindent, de nem biztos, hogy Frankfurtnal az autopalya egyik pihenojeben is ez lenne a helyzet...

McK (törölt) 2010.02.07. 20:04:33

@lejtpajti: Anélkül,hogy megszólnálak..
A féltengelyre is igaz ugyanez.
A Merci hátulja szintezős.
Azaz mindíg közel ugyanabban a szögben áll.
Ez azt eredményezheti,hogy a csukló megkopik.
Ez hajlamos rázni,nem kicsit.
A difire is igaz,amit írsz,de ez csak a legritkább esetben nem jár undorító visító,morgó hangal.
Azt is tudod(látom a leírtakból),hogy a hézagolási problémák,fogprofil kopás problémák hangja nagyon megváltozik terhelésváltásra.

Ráadásul difit Csikós már cserélt,és nem változott a probléma ,szerinte.
Viszont a féltengelyek érintetlenek.

Inkább az lesz az..

Ratnet 2010.02.07. 20:07:57

@Dennis01: Szerintem az orrvitorla lesz.:-)

Dennis01 2010.02.07. 20:15:46

@Ratnet: Nincs orrvitorlam, kulonben se szereti a vizet, mert a rozsda elkezd joizuen csamcsogni... :)

primatus 2010.02.07. 20:17:49

@Csikós Zsolt:

"ez egy tisztán sebességfüggő, folyamatos moraj, ami ilyen hidegben csak 10 százaléka az eredetinek, kinyomott kuplunggal pedig mindig erősebb, mint terhelt hajtáslánccal. Ez asszem elmondja."

Pedig nincs más hátra, mint pl. villásemelővel, vagy valamilyen hasonló megoldással felemelten benne ülni és megizzasztani a hajtásláncot, amíg produkálja a hibát (minden fokozatban pörgetve a kereket, féket nyomva és anélkül stb). Közben szakértő fülek, szemek figyeljék alulról. Mint írtad is, a dolog sebességfüggő, tehát fordulatszámfüggő. Ha végigvesszük, akkor eddig úgy fest, hogy a lendítőkerék, kuplung, váltó, a kardán és annak felfüggesztése valószínűleg jó. A diffi-től nem ismertek a dolgok. Arra gondolok, hogy féltengely probléma lesz, mert bár nagyon sokat kibír, de kombiról beszélünk (túlterhelés, munkaautó) és ki tudja az előéletét... szóval a merci hátsó féltengely nem merev féltengely és érdekes hibajelenségekre képes. Nekem pl. időnként kattogott.... Nincs mese szét kell bontani a teljes hátsó meghajtást és végigellenőrizni mindent. De! A helyedben, mivel nem ismert a kocsi előélete, a következőket megtenném előtte:

- felemelt próba, amit már írtam (hiába csináltátok, nem volt kielégítő)
- kardánt vegyétek le és vontassátok, hogy jön e a rezonancia (más is javasolta és nem hülyeség) terheletlenül azt mondtad, hogy nagyobb a gond, tehát produkálnia kellene a hibát, ha hátul van a baj.
- "kétszer mérj, egyszer vágj!" elő a mérőszalaggal és mérjétek meg az alváz és a futómű jellegzetes pontjainak keresztirányú stb méreteit!!!!! Elő egy egyszerű vízmértékkel is és nézd meg a hátsó kerekek állását (egymáshoz képest is)! Nézd meg az első és hátsó kerekek középpontjainak távolságát mindkét oldalon!!! Első futómű környékétől, de a karosszérián található szimmetria pontoktól is mérjétek meg a átlósan a hátsó kerekek helyzetét!!!! Ha (karosszéria, és/vagy futómű puffos volt és nincs minden a helyén, nincs vonalban stb, akkor hiába legóztok vele ezer évig is!!!!
"Csak lassan, nincs minden sarkon eperfa!"
Üdv' Primatus

CsabaiS 2010.02.07. 20:20:25

@Make Valamit:

123-ason nincsenek burkolatok!

Virago_1000 2010.02.07. 20:21:47

Egy idealis vasarnap delelott: Felkelek, elmegyek a garazsba, dolgozok a veteran automon, hazajovok, kajat keszitek, kajalok, sort bontok, le a net ele, es olvasom Csikos aheti posztjat.
Ha mar egyszer hasonlo cipoben jarunk :)

Dennis01 2010.02.07. 20:24:38

@Virago_1000: Hasonlo a helyzet, ma en is apam Peugeot-jan csereltem olajat. :) Nezett is a Mini irigykedve, ebbol meg baj lesz... :D

jujdejo 2010.02.07. 20:24:58

na a gerjedéssel meg a régi dízel inditással k*rvára igazad van!!!

Csikós Zsolt 2010.02.07. 20:26:34

@domi0318:

Én lélekben annyi vagyok. Bár a feleségem szerint inkább 6 :-)

Sajna a latyak a leggyilkosabb dolog, ami történhet egy autóval. Én tisztában vagyok, hogy a kombim évről-évre fogy. Innen bentről is hallom, ahogy csámcsog rajta a só...

CsabaiS 2010.02.07. 20:30:11

@Csikós Zsolt:

Szerintem meg mutasd meg nekem.(Bende tudja hol!)

Csikós Zsolt 2010.02.07. 20:30:17

@primatus:

Hát, a diffi előéletét egészen pontosan tudom. Egy 1972-es 280-as, benzines állólámpásban volt 152 ezer kilométerig, utána 1992 táján az az autó (elöl) ropira tört. Nem véletlen, hogy szinte tökéletesek a féltengelyek, sokkal jobbak, mint amiket kivettünk az akkor 520 ezret futott kombiból.

Era hátul nem volt puffos. Elöl volt az, látszik is meddig tartott, az első hossztartóknak csak a legvégén venni észre. Sajnos nincs ott odébb semmi. No meg állítani sem lehet :-)

Csikós Zsolt 2010.02.07. 20:31:32

@McK:

Nem, nem érintetlenek, 280-as benzines állólámpából valók, 152 ezer km van bennük, nem lógnak, gyönyörűen mozognak, csuklók tökéletesek.

Csikós Zsolt 2010.02.07. 20:35:12

@Make Valamit:

Karesz mennyit fetrengett már hátul, el nem tudod képzelni. És elég jó a füle. Csak a fül nagyon rosszul hall irányt egy bizonyos frekvencia alatt. Nézd meg a szatellites high-end hangfalakat, a mélynyomót a szobában szinte bárhová teheted, mert nem hallod meg, hogy hol van. Nem emlékszem, de valami 100 Hz alatt nincs irányhallásod, mert ha jól tudom, azt már nem a füleddel hallod.

Marad majd nyárra a mikrofonozás. Mire szétmállik a kocsi, egész jó lesz.

A VÁLYI ÚJ NEVE A KOMBIRA:

BUTA BAGOLY

lol

primatus 2010.02.07. 20:39:05

@Csikós Zsolt:

szóval féltengely és diffi csere is volt... (egyébként nincs gondod a diffi áttételével? szerintem rövidebb, mint a 300D-é, de nincs róla adatom)

Akkor marad a kardán nélküli vonszolás és a további szétszedéses szopás, ha felemelve sem találjátok meg a dolgot. :-((

Nagyon kíváncsi vagyok már a dolog gyökerére....

Dennis01 2010.02.07. 20:41:45

@primatus: Szerintem nem csak te vagy kivancsi ra mostmar. Mikor az ember kicserel egy rakat alkatreszt, es meg mindig nem jo, ilyenkor derul ki altalaban, hogy egy piti, apro kis alkatresz okozta a dolgot. Az ilyen marha bosszanto...

primatus 2010.02.07. 20:49:06

@Dennis01: pl a kézifék pofája befog a "dobba", ami tojás.....

Csikós Zsolt 2010.02.07. 20:55:51

@primatus:

De, rövidebb, 6,4 százalékkal.

CsabaiS 2010.02.07. 21:02:36

@primatus:

Pedig bizony nem mindegy az áttétele!
A sima 300D = 3,46
A kombié asszem 3,69

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2010.02.07. 21:06:56

Szerintem valami gumiszilent lesz. Csak ne lepődj meg, ha egy MTZ-traktor egyik gumialkatrészéből kivágott valami lesz a gyári helyén:)

kamikaze5 2010.02.07. 21:07:02

@Csikós Zsolt: A legjobb tudomásom szerint a 280 SE teljesen gyári a kazettás magnót és a fényezést (eredetileg zöld ) leszámítva. Talán elkerülte a figyelmedet, hogy ez egy amerikai piacra készült modell és oda elképzelhető, hogy más felszereltséggel szállították, mint pl. a dupla kör első lámpák is. Kaliforniába rótta az utakat 2008-ig.

zöldi 2010.02.07. 21:16:12

@Csikós Zsolt: Após mesélte tegnap: Volv Xc 90, 5 éves. Nekiállt remegni. Sok kísérlet után lekapták a hátsó kardánt, nem remeg. NA, meglesz. Ezután hátul a difin kívül mindent kicseréltek, és úgyanúgy remeg. Jövő héten difi szétfűzés. Majd mesélek!

2010.02.07. 21:17:02

Zsolt, az lenne a kérésem, hogy mielőbb javítsátok meg a rezgést. Tüdőrákot fogsz kapni, ennyi cigizést olvasva én köhögök itthon.
:D

Bacsa77 2010.02.07. 21:20:55

Csikós - RESPECT!!!

még sok ilyen cikket...

primatus 2010.02.07. 21:21:15

@CsabaiS:
és az egy 280 benzinesé, ami benne van.... azt nem tudod, hogy mennyi?

BeeTm · http://beeproject.atw.hu 2010.02.07. 21:21:37

@kuciber: SL-mercin is volt ilyen probléma az is remegett,ott konkrétan mind az öt csavar eltört meghúzás után,mert kiégett a csavarokból a szén (vagy elgyengült),cserélni kellett komplett újra.

SRX 2010.02.07. 21:27:43

Kedves Zsolt! Bocsánat az okvetetlenkedésért, de muszály reagálnom, az amúgy nagyon frappáns hangfelvételi tervekre. Mert, hogy ez a szakmám. Úgy vélem, hogy a leírt hibajelenség hangja abba a (frk)tartományba tartozik, aminek a helyszíni felvétele sem egyszerű dolog. Azért nem, mert a magasabb spektumban hangosabbak az egyéb zajok, és a 70 km körül menő kocsinál a külső mikrofonozásnál a menetszél, beltéri elhelyezésnél pedig a flexibilis elhelyezés okozza a problémát. Amennyiben, egy kattogást, vagy egy magasabb hangot keresnénk jobb helyzet volna. Kontakt mikrofonokat használva a fent említett problémák részben kiküszöbölhetőek, de legalább 10 pozicióban, a gyanús helyek közvetlen környékén kellene mérést végezni, ami nem lehetetlen, de kissé strapás. Mielőtt az űrtechnika bevetésre kerülne, javasolnám azt, hogy hű csatlósaid (Kati, Karesz) segitségével Te magad fülelgess a hátsó ülésen, akár nyitott ajtóval. Ez nem veszélytelen, de olcsó, és hálásan olvassuk róla amit írsz.

vnweb 2010.02.07. 21:34:43

a lellei atósboltból leszóltak karesznak hogy nehogy rájöjjön a hibára mert kéne még 1 szint :D

a Kati mercijéről amúgy lesz poszt? :)

sok erőt a további szereléshez.

Csikós Zsolt 2010.02.07. 21:36:15

@kamikaze5:

Dehogyis, a W108-on nem volt króm a kerék körül, bár ez a peremesítési vírus Amerikában is pusztított, tény, ők se sajnálnak egy kis cicomát. Két abszolút mercis őrültet is megkérdeztem, nem akartam hülyeséget írni. Csak hát az amerikaiak szeme se nagyon bírta, hogy nincs ott a króm, ami a 600-ason, a sztárok, sejkek autóján igen. Meg 1962-65-ig a 300SE kupén és kabrión, illetve a 300 SE sima fecskén is. Meg a 22S/ssSE ponton kupén, kabrión is. Megszokták, hogy oda való, erre pedig a mínusz egyedik percben rákapott az utángyártó ipar. Ma már emiatt több W108-ast látsz krómperemmel, mint anélkül. És a többség azt hiszi, hogy kell rá. Pedig egy korabeli gyári fotón nem látsz, holott a Mercedes

Persze, a fényszórók az amerikai verziókon ilyenek voltak, meg a nagyobb európaiakon is (csak aszimmetrikus betéttel), meg felárért a kisebb (pl. 250 S) verziókon is. kádár flottájában a fele ilyen dupla körlámpás volt, pedig európai kivitelek voltak.

A Fecskénél viszont kizárólag Amerikába vitték ezt a fajta (vagy nagyon hasonló) fényszórót.

Meg a tiéden gondolom, feliratozva vannak a gombok, nem üresek, mint az európaiakon...

De perem nem volt, ha zavarnak az eredetiség miatt, sztem simán lejönnek, már régebben is ragasztották őket :-)

Csikós Zsolt 2010.02.07. 21:47:45

@SRX:

Az a baj, hogy nemigen hallani. Inkább csak vibrál. Látod, fent már én is írtam hasonlót valakinek, keveset én is sejtek erről, régebben eléggé mániákusan hifiztem, az ilyen frekvenciájú hangokról tudom, hogy nemhogy a helyüket, de az irányukat is nehéz megállapítani.

A legjobb lenne egy aknával ellátott fékpad. Ott minden kiderülne. Csak nem tudok ilyet.

Csikós Zsolt 2010.02.07. 21:52:59

@CsabaiS:

állólámpa 280: 3,69
fekvőlámpa 300 D: 3,46
fekvőlámpa 300 TD: 3,46

3,69/3,46=1,0664

Rosszul emlékeztem fejből, nem 6,4, hanem 6,6 százalékkal rövidebb.

Brigi \"B. A.\" főnöke 2010.02.07. 21:56:47

De vajon merre jár a szervizmacska? Remélem bevették ilyen hóban.

kamikaze5 2010.02.07. 21:59:05

@Csikós Zsolt: Meghajlok tudásod előtt. Vesszen a krómperem. Nagyzolós amcsik...

Csikós Zsolt 2010.02.07. 22:06:28

@kamikaze5:

Isten őrizz, nekem nincs tudásom, maximum sejtésfoszlányaim. Csak mindenféle rissz-rossz dokumentációt megveszek, ez az egyik gyűjtőszenvedélyem. Ha látnád, hány könyv akar rámdőlni folyamatosan hátulról... :-)

Különben a 108-ason szinte megértem a krómperemezést, mert azon jól is mutat. Ellentétben a 124-esekkel, broáf. Az a tesco-ízlés netovábbja. De a 115-ön, 123-on is hányok tőle, mint a fehér oldalfalú gumitól. Fehér oldalfal utoljára 1965-ben volt, utána csak vékony, gumiba sütött csík (az milyen rohadt drága...)

Virago_1000 2010.02.07. 22:18:12

@Dennis01: Szia Dennis! Talalkozzunk 1ik hetvegen!

Virago_1000 2010.02.07. 22:19:10

@Csikós Zsolt: Addig orulj, amig a feleseged szerint 6 :))

karlov 2010.02.07. 22:19:42

"tesco" Ja szeretjük a minőséget csak olcsó legyen...

AtoszMester 2010.02.07. 22:24:28

@MRM: Én nem látok benne problémát.

Nem enyém az Üzlet, másrészt nagyáruházakról van szó.

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2010.02.07. 22:30:03

@Csikós Zsolt: "Régi dízelesek ismerik az érzést, amikor egy csikorgós téli estén (hajnalon) közelítenek az autójukhoz. Ropog a hó, kárognak a varjak, annak a szemét jégtömbnek már az ajtaja sem nagyon akar kinyílni. A legelvetemültebb veteránosnak is hártyává vékonyodik ilyenkor az öreg autók iránt érzett szenvedélye. Nem egy, és nem két oldtimerest ismerek, aki hasonló, sorozatos téli nemindulásokat követően adta fel a hobbiját. Vagy alakította át szoftos, nyári időtöltéssé."

Khm, nem azért, hogy kötözködjek, de mintha benzinmotort is szereltek volna régi autóba, azzal nincsenek kérdések a téli indulás körül...... amit te nyílván tudsz is, de ez a mondat "dízel-oldimeres" kiterjesztéssel igazabbul hangzana nekem :-9

Különben nemrég újítottam egy '89-es 100-ast, 2.3e automata, az persze a 300d-hez képest űrkorszak, meg is lepődtem mennyi elektronika van benne, viszont a "sok korábbi kontár által ráhordott varázslat visszabontása hogy megszünjön a hiba" kitételt most nagyon át tudom érezni :-)

bervas · http://mt10.blog.hu 2010.02.07. 22:35:15

Töröm a fejem a rezgésen.
Nem lehet valami kiegyensúlyozatlanság?
- Féltengely rögzítő csavarjai mind egyformák? Nincs köztük csavar/anya, amelyik hosszabb/rövidebb?
- Féltengely központosan van a helyén mindkét oldalon?
- Kardánkeresztek épek? Nincsenek berágódva a tűgörgős részek?

Érdemes lenne mindkét féltengelyt vizsgálni, és keresni a különbségeket a beépítésben, vagy bármilyen dologban.

Csikós Zsolt 2010.02.07. 22:38:27

@morphine:

Akkor idézek abból, amit te idéztél tőlem:

"Régi dízelesek ismerik az érzést...", ott van a legelején. Olvasni hergembörgen, meg ilyenek nem szokás nálatok? :-)

Egyébként gyere, indítsd be a Pandámat. Benzines. Jó benne az akku...

Egymilliószor inkább az Era :-) Minden állapot kérdése.

Csikós Zsolt 2010.02.07. 22:39:50

@bervas:

Központi anyák vannak. A kardánkeresztre gyanakodtam már, de minden irányban szuperül mozog, mint a vaj, tizedet nem lóg sehol. Kardánnak a két végén a perselyek, ahol a hardyba megy - nos azt nem tudom. De felületesen megnéztük, jók voltak, csak mérni kéne órával.

Sopánka76 2010.02.07. 22:42:27

ááááh pedig lerágtam a körmömet olvasás közben, hogy ez megoldja a remegést!!! :(
hajrá! :)

bervas · http://mt10.blog.hu 2010.02.07. 22:45:03

@Csikós Zsolt:
Ha a hardyban lóg/billeg egy-két persely, amiatt lehet excentricitás, amiatt rezgés.
A gumi hidegben merevedik, tán összehúzódik picit. Eltűnik a persely lógása. Ez is lehet hibaok, passzol rá a leírás.

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2010.02.07. 22:48:28

@Csikós Zsolt: Na ja, az Y is utálja a hideget, hármohengerez, krákog, szitkozódik, ami csak van, értem én, de jó eséllyel(áthúzva) _mindig_ beindul, te meg azt írod, emberek feladják a nemindulás miatt. És igen, olvastam a 'régi dízelest', akkor azt hiszem rosszul tettem fel a kérdést: szóval ha amúgy is hobbi, akkor miért nem cserélik egyszerűen 280e-re a 300d-t?

Ne válaszolj, tudom, hogy erre nincs értelmes felelet. Csak gondoltam felteszem a kezem, mint a (szívó) benzinmotor visszatérített hívője, és kötözködöm kicsit.... ;-P

Dennis01 2010.02.07. 23:00:33

@Virago_1000: Szia!
Talaltam neked valamit, nem tudom ismered-e: www.lada-owners-club.co.uk/events.htm

Nezd meg, Oktober 2.-an Kelet-europai rally, Tatrat is emlitik. Ha van hely, elmennek veled en is. :)

Csikós Zsolt 2010.02.07. 23:07:57

@morphine:

Mert pont dupla annyit fogyaszt. Azaz országúton csak alig többet, városban duplát. Tudom, van makulátlan 280E a körben, megy télen sokat Bp-en, 19-et eszik. Országúton meg 9-et. Erát most tankoltam, 698 km-re 65,9 liter, 90 százalék város, rövid táv, araszolás. Igaz, nem is megy sokkal lejjebb pályán, olyan 8-ig lehet letornászni.

És szeretem a régi Merci dízeleket, ez az öt henger pedig tényleg nagyon kellemes. A 280E motort meg utálom, akkor sokkal inkább egy 230E. Volt olyanom is, az tényleg annyit eszik, mint a 300D, csak megy is rendesen. És sokkal jobb a karakterisztikája, mint a 280E-é.

Dennis01 2010.02.07. 23:11:57

@morphine: Ne tudd meg, en hogy meglepodtem, mikor reggel magabiztosan kimasiroztam a Minihez a minusz 6 utan, gondoltam 4 honapos akksival pocc-roff. Inditoztam kettot, aztan nem indult be. Probalom megegyszer, az onindito kettot fordul, aztan annyi. Erre megprobaltam betolni, de a parkolo epp a jarda fele lejt, meg se birtam mozditani emelkedonek felfele. Az volt a szerencsem, jott egy hapsi az utcan, epp kutyat setaltatott, itt lakik 5-6 hazra tolunk. Kerdezte, segitsen-e megbikazni. Mondtam, ha nem gond, legyen szives segitsen. Hozott egy bikazo keszuleket, ratette az akksira, fel perc mulva levette, pocc-roff. Nagyon kedves a hapsi, mondta hogy ha barmi gondom lenne, csak menjek oda a hazahoz aztan kopogjak be. Hetvegen feltettem az akksit rendes toltore biztos ami biztos, azota nincs gondom.

Dennis01 2010.02.07. 23:16:21

@Csikós Zsolt: De valljuk be, megha eros benzines is, egy ilyen Merci kombit nem sebesseghajszolasra vesz az ember. Ez epp arra jo, hogy csomagok hatul, gyerekek a hatso ulesen, aztan szep nyugodtan kruzolni..

MRM 2010.02.07. 23:31:00

@AtoszMester: jol gondoltam.
Ugy ertettem, gondolj bele, ha tied lenne az uzlet es toled probalna egy-ket tolvaj igy lopni. Kihasznalva egy szolgaltato elozekenyseget nem szep dolog, evvel a kesobbi vasarlokkal szur ki aki csinalja.

Dennis01 2010.02.07. 23:35:30

@Virago_1000: Amugy a talalkozo jo otlet, kivancsi vagyok a Tatrara... :) Meg persze lehet egy jot beszelgetni is.

CSÖRR-CSI££ 2010.02.08. 01:21:57

Zsolti!

Frekvencia méréssel (vagy megtippeléssel is akár?) behatárolható lenne a dolog.
Hogy értem?
Hát, úgy hogy alapul veszünk pld egy 80-as tempót, és a keréktől kezdve a váltó végáttételén át a főtengelyfordulatig mindennek kiszámolhatjuk a percenkénti fordulatszámát nyolcvanas tempónál.
Amelyik alkatrész fordulatszáma megegyezik a vibrációéval, az a hunyó.
A féltengely -ugye annyit forog, mint a kerék, de a kardán már jóval gyorsabban, tehát magasabb frekin rázza az autót, mint a féltengely (és környéke).
De némi ügyeskedéssel, talán rá lehetne berhelni valami vackot a kerékre, ami csattog az aszfalton (de nem tesz kárt az autóban, ha elszabadul pld: ragasztószalag), és ezzel hallhatóvá lehetne tenni a kerék fordulatszámát.
Ha a rázkódás frekije megegyezik a kerékre szerelt csattogó frekijével, akkor a kardántól hátrább van a baj. Ha gyorsabb, akkor az a kardán lesz.
Én annál is inkább az utóbbira gondolok, mert a kardán egy jelentősebb tömegű, nagyobb átmérőjű és gyorsabban forgó vas, mint a féltengely, vagy valami a diffiben, tehát, sokkal erősebben tud rázni, mint amazok ott hátul.
Nekem az is a kardánt teszi inkább gyanússá, hogy kinyomott kuplungnál felerősödik a jelenség. Amit toláskor megfeszül, terheletlenül belóg, és méginkább kitér a tengelyirányból. Az a rázó dobáló kuplung is sokat segíthetett a hajtási rendszernek, hogy valami valahol kiverődjön, kilógósodjon (neadjisten, görbüljön).

Lehet, hogy tökhülyeség, amit írtam, de tudod, amíg meg nem "döglik az összes liba", lehetnek ötleteink :DD

CSÖRR-CSI££ 2010.02.08. 01:25:58

@CSÖRR-CSI££:
helyesen: Ami toláskor megfeszül, az terheletlenül...

pi314 2010.02.08. 01:40:22

Ha ez így megy tovább a végén a bianchi lesz leghadrafoghatóbb autóbb, ha jól emlékszem az most egész jó állapotban van. :-)

pi314 2010.02.08. 01:45:10

A legelső kép kapcsán valahogy automatikusan a kínai gyertyaműhely ugrott be:

belsoseg.blog.hu/2010/02/06/olcon_szok_kinai_megeri

Már látom magam előtt a posztot egy német merciblogon: "a magyar tulaj váltóolajat tölt a motorba és siralmas körülmények között berheli a német ipar e remekét".

v@dparaszt (törölt) 2010.02.08. 05:30:38

Téged az újautó-lobbi fizet.

petru 2010.02.08. 06:26:16

Ez egy remregeny, es akkora hogy aki ezt elolvassa... En akkor hagytam abba amikor az ipse halott hidegen valtoolajat toltott a motorba, mondjuk fekolaj helyett. Van meg valami tebolydai tortenet?

Bogyoo 2010.02.08. 08:03:22

@Csikós Zsolt: "Egy 1972-es 280-as, benzines állólámpásban volt 152 ezer kilométerig, utána 1992 táján az az autó (elöl) ropira tört."

Ha nagyon ropira tört, és megtolta a motort/váltót/kardánt hátrafele akkor nagy valószínűséggel a difi is kapott valamennyit belőle.

karlmann 2010.02.08. 08:47:58

Kedves Csikós, a hozzászólásokat olvasva úgy látom elláttak már annyi okossággal, hogy a fél autót kicserélheted, hogy megszűnjön a hiba. Én mást javasolnék. Az autódnak a legtöbb hibája, ahogy az kis hazánkban lenni szokott a dilettáns szerelők miatt volt. Szerintem ez most sincs másként. Ezért azt javaslom vidd el a kocsit Karesznek és hagyd ott egy hétre, addig járj a Pandával. De ami a legfontosabb: vegyél neki egy félméteres kubai szivart! Mire azt elfüstöli meglesz a hiba is ne félj!

poco 2010.02.08. 09:22:07

Szia Zsolt, mindig nagyon élvezem a meséidet a szerelésekről, csak így tovább! Okosságot nem tudok írni hiszen alapvetően hülye vagyok az egészhez, bár - mindig egy okosabbal - nekem is volt szerencsém ilyen szerelésekhez. Csak mi nem garázsban henem utcán nyomjuk. Szóval még, még!

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2010.02.08. 09:49:07

@Csikós Zsolt: Akkor miért nem 230e? Tudom, mert te a dízelt kedveled.

A 280e csak a példa kedvéért állt ott, bár volt a családban 280se, (úgy '84 körülről, levetett állami járgány) akkor nekem még nem volt jogsim, nem tudom, milyen volt szőkesége.

Azt viszont tudom, és te is tudod, hiszen számoló ember vagy, hogy a fogyasztás csak az egyik szám az egyenletben - pláne ilyen, évente kb. 10ezret futó , félig-meddig hobbiautóknál. Az a kevés, amivel egy szívó benzin többe kerül egy turbódízelnél ilyen futás mellett, azonnal megtérül, amikor turbót vagy adagolót kell javíttatni / cserélni. Arról nem beszélve, hogy a legtöbb dízel hangosabb, kultúrálatlanabb és gyengébb benyás társainál - mármint ha a legutolsó 10 évet nem vesszük figyelembe. És nem vesszük, hiszen alsó hangon 20 éves jószágokról van szó :-)

Persze tudom, az öthengeres 300d nem kultúrálatlan, egész kellemes a hangja és szívó. Szóval már csak a gyengus teljesítményt kell lenyelni, értem én. De pl nekem, aki inkább 17-21éves kocsikat néz, ilyen opcióm már kevésbé van - az biztos pl, hogy a 100-asból nem vennék TDI-t, pedig gyári és utólag átalakított példány is van elég........

primatus 2010.02.08. 09:53:58

@Bogyoo:

A diffi és a féltengelyek is cserélve vannak....
Én is csak kamillázok már ezen...., mert ha számba vesszük, akkor:

-lendítő kerék cserélve
-tengelykapcsoló cserélve
(, de idáig elvileg nem is lehetne gond az ismert tények miatt. Ugyanis a kerék fordulatához igazodik a remegés.)

-váltó javítva (egyedül a kardánmeghajtó peremről nem tudok semmit. Az ott lévő anya nem lazult -e meg pl.)
-kardán javítva (persze Nekem ez is gyanús ennek ellenére) sokszor a cserén kívül nincs megoldás. Ez egy érzékeny pont.
-diffi cserélve
-féltengelyek cserélve
-futómű felfüggesztés elvileg rendben (egyébként sem hinném, hogy innen ered)

Ezek után, amit már itt többen írtunk:
-felemelt állapotban meggyilkolni (fékezve és anélkül, motorfékkel, hirtelen, nagy sebességről kinyomott kuplunggal stb) amíg nem mutatja meg a hibát
-kardánt levéve és vontatva produkálja-e a remegést
-esetleg a kézifék nincs -e túl szorosra állítva, bár kétlem, hogy ez ennyire visszahatna

primatus 2010.02.08. 09:59:19

@morphine:

Bocs' ...,de nem gondolnám gyengének a 300D-t. A száraz papíradatok elég megtévesztőek egy ilyen gép esetében. Az Én 1400ccm-es gépem 103LE, de micsoda különbség élvezetben egy 300D csühös mozdonyt hajtani!!! :-) Mindenesetre nem a fordulatszámmal operál.... Megvan annak a maga bája, amit az nem tud, aki nem próbálta ki.

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2010.02.08. 10:05:19

@primatus: ezt most miért modnod? Van 123-as merci 1.4-es benzinessel? Nincs. A 300d ellenfele, ahogy Zsolti mondta, a 230e.

primatus 2010.02.08. 10:17:35

"Arról nem beszélve, hogy a legtöbb dízel hangosabb, kultúrálatlanabb és gyengébb benyás társainál - mármint ha a legutolsó 10 évet nem vesszük figyelembe."

"Szóval már csak a gyengus teljesítményt kell lenyelni, értem én."

...mert úgy éreztem, hogy a mai autók adataival hasonlítod össze. (egyébként az én összehasonlításom is egy 16 éves szerkezetre vonatkozott)

Miért lenne gyenge egy 230-ashoz képest egy 300D? Csak .... MÁS!!!! A 300D szerintem a hétköznapok valóságában, sokkal jobban használható. Neked jobban bejönnek a benzinesek, de attól még nem véletlenül szeretik mások a dízelt.

Lowtyo 2010.02.08. 10:55:53

figyi csík. add el valami nimfomán picsának erát. autó+vibrátor, szerintem ugranának rá. vagy csinálj belőle kéjtaxit. fejenként öt ropiért, viszed őket egy karikát. (nem emlékszem, ugye műbürke ülés van benne?)

Jamesblond 2010.02.08. 11:08:49

@Csikós Zsolt: Tisztelt Csikós Zsolt! Élvezettel, minden idegszálammal az Ön írására figyelek amikor az ERA vibrációiról ír. Pontosan ugyanezt produkálja az én autóm is és nem bírunk rájönni mi a baj. Nekem egy 98-as Ssangyong Korando-m van. 5 hengeres Merci dízel és hajtáslánclicensz. Találomra vásárolgatom az új alkatrészeket, akna nélkül ki-be dobálom mínusz 5-10 fokban a váltót, mert mindig van valaki aki mond valami olyat amire az ember azt gondolja miért ne? Amin túl vagyok: komplett kuplungszettcsere, semmi javulás. Újra szétszed, nyelestengely-csapágy csere. Nem lógott picit sem, azt mondták cseréljem hátha. Kicserélve, semmi javulás. Kardánkeresztek is kicserélve, kardán minden elképzelhető módon való össze-vissza variálása, ez is eredménytelenül. Emelőn próbálva, fékezgetve, gyorsítgatva, stb, semmi. Ja minden kerékcsapágy, agy, csukló, összekötő új, vagy zsírozva. Mivel van a családban egy ugyanilyen autó, (annak semmi baja) a komplett váltót átraktam kardánnal együtt és ugyanúgy "berzenkedik" mint előtte. Egy maradt csak: A DIFFI. A differenciál műben a meghajtó fogaskerék a kardán ford.számával pörög. Teljesen némán megy a diffi, nem sír, csattog, stb... A kardán levételekor a "kardánillesztő" (amire a kardánt rakom fel a csavarokkal a diffire) pofa ellenőrizve, nem kottyan, nincs nagy játéka fogtól-fogig (jobbra-balra elcsavarva) Jelenleg bent melegszünk picit és a komplett hátsó hidat tesszük át. Ha megszűnik a probléma azonnal szólok és valószínűleg Önnek is az lesz a gondja a Mercivel. Őszintén szólva örülnék ha "csak" annyi lenne a gondom, hogy be kellene sétálnom a bontóba egy hídért:) Egyébként egy 320-as is van a családban 120 ezerrel és az is vibrál. De hogy folytassam a sort más gondom is van hátha tud itt valaki segíteni a blogon keresztül: A Ssangyongvas újabban 1250- és 1600-as fordulat között finoman rángatva gyorsul. Minden fokozatban, ugyanebben a tartományban. Szívódízel, elemes-adagolós "traktor". Aki megmondja nekem mi a gáz, küldök egy jó minőségű pezsgőt! A segítségeteket előre is köszönöm!

primatus 2010.02.08. 11:42:56

@Jamesblond:

A rángatásra.... szerintem a üzemanyag-ellátási hiba, ami túl egyszerűnek hangzik, de végig kellene nézni a tankszűrőtől a főszűrőn át az adagolóba menő hollandi-ig mindent.
Remegés...(a titokzatos Mercedes probléma:-)
Azon csodálkozom, hogy nem sikerült felemelt állapotban produkálni a hibát pl. bal lábbal a féket is nyomva....

Jamesblond 2010.02.08. 12:13:00

@primatus:Szia Levegősödne? De csak abban a tartományban? Az alapjárat olyan 800 ettől kezdve 1250-1300-ig egyenletesen húz, aztán finom hintába kezd mint írtam. Tisztítás. és szűrőcserével nem oldódott meg a baj. Nem is javult, nem is romlott. Városi forgalomban ebben a tartományban egyenletes sebességnél is "ringat". Felemelve nyomtam a féket is, remegett is ahogy szokott. De így sem bírtunk rájönni mi a gond. Nem lóg semmi, szemmel láthatóan a gardán forgás közben is egyenes, szépen fut. Szóval látszólag minden jó, de mégsem...:(

becseit 2010.02.08. 13:04:05

Egy 95-ös évjáratú VW LT31-essel volt hasonló problémám.

Gumicsere, felnicsere, stb...

Bármely hihetetlen, a kardántengely csuklóinak cseréje oldotta meg a problémát.

Azóta még egyszer találkoztam a problémával. Egy 250000km-es 313CDI 4x4 Sprinter produkálja ugyanezt 100km/h felett, hátsókerék hajtásnál. De nem folyamatosan, hanem ciklikusan változó hangerővel.
Ezt még nem sikerült megoldani, de most szedték ki mind a négy kereket alóla a szakszervízben.

primatus 2010.02.08. 13:18:41

@Jamesblond:

A tankot (búvárcsövet, előszűrőt stb) is végignéztétek? Mert nagyon úgy fest, hogy nem kap elég üzemanyagot ettől a fordulatszámtól magasabb tartományban.

esef 2010.02.08. 13:18:58

Ismét végigolvastam Csikós úr írását, ismét egy élmény volt. Kívánom neki, hogy sikerüljön megtalálni a probléma forrását és arról is kapjunk egy szép írást. Utána meg lassan kiadhatna egy könyvet "Csikós Zsolt: Így szereld a 123-ast" címmel. Tutira megvenném. (Meg szerintem még páran...)

Hétvégén kivételesen mi is szereltünk, ezúttal egy Golf IV-et, tipikus problémával, eltűnt a bal első ablak. Semmi törés, szétesés, meglazulás nem volt, csavar nem hiányzott, egyszerűen csak szétesett. Összeraktuk. Remélem, hogy egyszer eljutok az autószerelés művészetében a "csikósi" szintig. Na jó, ha csak a feléig eljutok, már akkor is volt értelme élni...

alprazolam 2010.02.08. 13:35:19

svájci érsebész nincs, csak svájcban melózó magyar. tőle tanulják a szakmát.

kardán 2010.02.08. 13:47:04

Sziasztok!
A '70-es években volt egy torinói 125-ös Fiatom, amit törötten vettem. Az autó a jobb első ajtó és a bal első fényszóró között volt "átalakítva". Teljes rendbetétel után jött elő az itt leírt berázás probléma. Minden itt ismertetett variációt kipróbáltunk, mire kiderült, hogy üt a kardán. És ez csakis a karambolra vezethető vissza. Kardán-csere után álomautó lett belőle.

Gomme 2010.02.08. 15:01:23

Hello!

Nincsen abba a hátsó futóműben sok zsákba macska! Ki kéne még cserélni a lengő kart tartó két szilentet is! Főleg ha már ott jártatok.

Gomme 2010.02.08. 15:12:05

@Jamesblond: a porlasztó csúcs eleresztő nyomása a megfelelő értékre van állitva?
Nekem ettől rángatott a 123as, vissza kellett állítani 115bárra és o.k. A beállitást természetesen szakemberre célszerű bizni, de nyomást ellenörizni gond nélkül otthon is lehet ha van egy müszer kölcsönbe.

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2010.02.08. 22:46:06

Mivel ez a legifjabb mercis poszt, hát ide (bár a roncsmerci-törősbe jobban illene):

jalopnik.com/5466691/burnouts-in-a-300sel-63-hoon-or-heresy

khm.

nagyvas 2010.02.09. 13:45:20

Elnézést ,hogy beleszólok de nálam a kardán tengelyről „szakemberek” által lespórolt lengescsillapitó „lendkerék ”okozott hasonló dübörgést.

kujoon 2010.02.09. 17:06:04

@romesz:

Bocs, de már nem állom meg, hogy ne válaszoljak.Te már láttál ilyet, saját szemmel? Mert én használom itt a svédek északi végében.Piszkosul nem fúj ettől még azonnal meleget a motor, és nélküle sem fagy szét a rendszer.Vagyis nincs folyamatos működésben, még ha tápra is van dugva, azért annyira nem megy jól sehol.Indulás előtt kb 2-3 órával elkezdi melegíteni (időzítőt használ), és így kicsivel könnyebben röffen be a motor, illetve nem fagy rá az üvegre a lehelleted, meg leolvad a fagy róla kívül is. Ennyi.

Apuceee 2010.02.09. 19:17:01

Csikós kollega! Nekem is a Nissan Almera-mba is Bosch Silver akksi van, és finoman szólva nem ér egy kalap mazsolát sem. Megvettük két éve nem kevés pénzért, de ilyen hidegbe már küszködve indítja az 1,4-es benzinest, amit ég és föld indítani a 3 literes szívódéhez képest nagy hidegben.A gyári aksi 7 évig bírta hibátlanul!!! Nevetségesek ezek a mai akkumulátorok. Baráti javaslat, hogy adja el a vaterán és vegyen egy minőségit (Banner, Exceid (ekszájd, bocs de nem tok angolul)). Egyébként nagyon tetszenek ezek a posztok, mindig szívesen olvasom őket, mert nagyon érdekel, és én is nagy barkácsoló, szerelő vagyok. És sajnálattal látom hogy a ma már öregnek számító "lélekkel rendelkező" autók az ényészeté kezdenek válni, pedig szeretnék én is egyszer egy öreg, exkluzív Németet. És jobbulást kívánok Erának! Üdv.: Németh László

nem kéne... 2010.02.10. 01:11:57

zsolti bácsi
igazad lehet, amiről beszéltünk.
vegyétek le azt a difi hátlapot (csak nem olyan nagy műtét...) aztán nézzetek bele szerintem. most túrtam egy sokáig tárolt off difit, lepiszkáltam róla a seggét, hát... nem szép.

romesz 2010.02.10. 05:04:09

@kujoon: :D

"Te már láttál ilyet, saját szemmel? Mert én használom itt a svédek északi végében."

Az en eszakon elo ismeroseim hasznaljak es nekem azt mondtak, hogy egybol meleget fuj a futes.
Nem kerdeztem, hogy olyan meleg e mint ami a nevadai sivatagban van nyaron (gondolom nem roviduju ingre valo) De az biztos, hogy nem minuszokat fuj a rendszer.
De mivel en csak hallomasbol ismerem, igy kenytelen vagyok a te elso kezboli informaciodat elfogadni.

Koszi, hogy ujat tanulhattam toled.
Valoszi nem fogok ilyet vasarolni ezek utan.

MAGADAN 2010.02.12. 13:49:07

Kedves Zsolt!
Ha egyszer leveszitek akardánt,nézzétek meg a végén lévő bronzperselyeket,mert az a rossz szokásuk van,hogy képesek oválisra kopni.Emiatt fordulaton nem kőzpontosan forog a kardán és ez adhat hangot.Sok szerencsét a bőrözéshez!

kujoon 2010.02.17. 04:31:30

@romesz: Bocs, ha félreérthető volt, nem akartalak letorkolni, csak ez itt nálunk valahogy nem sokat segít.Persze valamivel így is könnyebb a motornak.
De lehet, hogy a te ismerőseidnél más rendszer van és télleg hatékony. Ez az itteni kb 1-1,5kw-os hősugárzókat bír kezelni az utastérben, a motor olajkörébe szerelt melegítő teljesítményét sajna nem tudom... Peace és üdv

szakikám · http://autoolaj.hu 2010.05.25. 15:16:31

szép megoldás :) azért ennél van elegánsabb is
süti beállítások módosítása