Egyre megbízhatóbb a Bianchi. Elméletben

  2010. január 10. - Csikós Zsolt Címkék: totalcar flotta bianchi szereles autobianchi

A szerzőről még nincs információ feltöltve!

A szerző még nem publikált a Totalcaron

Öt gang az állólámpában!
2015-07-19 07:25:12

Annyira régóta van hosszú ötödik (hatodik, hetedik és nyolcadik) az autóinkban, hogy már csak a veteránosok

Totalcar a Múzeumok Éjszakáján!
2015-06-18 08:03:55

Ez most más lesz. Most mi állítunk ki autókat, s várjuk, hogy jöjjenek a nézők, lehetőleg jó sokan. Volt

Szép autót keresünk!
2015-06-08 17:52:23

A folyóvizek élővilága után a Totalcar most a kultúra irányába evez: kivesszük a részünket a Múzeumok

Bent a kövület-Pio!
2015-06-02 16:00:17

Ráment egy csomó idő a hétvégéből, de az a pár Pioneer hangfal (cirka 1979), amit idestova másfél éve


Bianchim életében sorakoznak mostanában a megható pillanatok. A restaurálás utáni hazahozatal Karesztől ugyan már 2003 nyarán megesett, de az autó motorikusan borzalmas volt egészen tavaly télig.


Bálint itt még nincs egy éves, a kép az akkori Motor-Presse irodája mellett készült 2003-ban, ahová az éjjeli hazaszállítás után lepakoltuk a Bianchit Hernádi Géza kollégámmal. Előző éjjel lapzárta volt

Nem Karesz hibájából, ő inkább csak lakatolta, fényezte, felesége, Margó pedig a vászontetőt szabta rá. Oké, a féket a Karesz is elszúrta, az ősi, kézi utánállítós rendszer kifogott rajta, meg egyik-másik elektromos berendezéssel, üzemanyag-vezetékkel, spéci csavarral nem boldogult száz százalékosan, maradt nekem is reszelgetni való. De alapvetően megtette, ami tőle telhető volt. A Bianchi azonban közel használhatatlan maradt, hatósugarát nagyjából húsz kilométerben korlátozta a megbízhatatlansági faktor. Viszont most egy éve már szinte csak tobzódtunk a csodákban.

Az első lépés a korábban csak félig felújított motor teljes és tökéletes rendbetétele volt Tóth Gabi által. Az azt követő, álmélkodó fiúgyermekkel együttesen végrehajtott, mesébe illő, téli hazahozatal Biatorbágyról pedig igazán felemelő volt, na, az élet az autóbuzi számára is tartogat megható pillanatokat. Aztán az első, rövidnek induló, majd rövid habozás után hosszúra nyúló, romantikus közös túra a feleséggel Esztergomba, még a csípős, március eleji hidegben.

Aztán nyáron az első távoli kirándulás Kemencére, teljes családdal a fedélzeten, határtalan boldogságban, igaz, öt darab, kisebb műszaki hibával (amelyek nem állták útját sem oda-, sem hazajutásunknak), amelyekből kettő már korábban kísértett. Csikorgás elinduláskor, meg-megcsúszó önindító, (ezek már korábban megvoltak) bedöglő sebességmérő, kontakthibás gyújtáskapcsoló, finom kattogás hátulról (az újak). Hát ennyi, új autóhoz képest sok, veteránautóhoz képest… is sok.

A gyújtáskapcsoló hibáját gyorsan orvosoltam, ki-, és szétszereltem, az érintkezőket és a sarukat egyenként megpucoltam kis csavarhúzóra tett vízpapírral, kapott kontaktsprét, azóta jó.


Egy aluöntvény az egész. Ebben még volt, khm, matéria

A sebességmérőt szétszedtem, csak hogy megtudjam, hogy belül szinte új, tehát vagy a spirál rossz (pocsék dolog kifűzni, mert hosszú), vagy a váltóból a kihajtása. A már korábban meglevő benzinóra problémát visszavezettem a tankba merített jeladóig, amit évezredek során szétzabált a benzin – olyat hoztam másikat Imolából, még beszerelésre vár. De ez nem az új hibák közé tartozott, csak ha már szétszedtem, bele kellett mélyedni egy kicsit – tudják, hogy van ez…

Az elinduláskori csikorgás, bár hangos volt, és kétségkívül megzavarta a kemencei, valamint kicsivel korábban, még reggel a zuglói állatvilág nyugalmát, egyelőre hátrébb sorolódott a listán. Hiszen a Bianchit szemlátomást nem zavarta, bemelegedés után pedig amúgy is elmúlt, és egyébként is csak rükiben, egyesben és kicsit kettesben lehetett hallani, épp, mielőtt megtapadt volna a kuplung.

Maradt az önindító, ami miatt kockázatossá vált minden beröffentés. Ezt Karesz barátomnál, egy Merci-ülésszerelés mellé járuló haknimunkaként megjavítottuk. Azt a szerelést leírtam a Bianchi legmeghatóbb idei kalandjának posztjában, amikor sikerült az eredeti magyar tulajdonost, Magyar Józsefet és a kocsit összehoznom.

Számomra felemelő volt a pillanat, remélem az ex-tulajdonos számára is. Ha mondjuk, én lennék nyolcvanhárom éves, biztosan örülnék, ha valaki visszahozná nekem mostani kombi W123-as Mercimet megmutatni, hogy jól van, garázsban lakik, él, és virul. Bár lehet, hogy tévesen képzelem, és nyolcvanhárom évesen az embernek már sokkal kisebb gondok is heggyé dagadva töltik ki az életét, és egy este, esőben érkező, vigyorgó idióta, aki betoppan a rég elfelejtett, zajos egérkamionnal, nem okoz túl nagy örömet. Fene tudja, remélem azért jól sikerült.

Szóval addigra, mire Magyarékhoz mentem, rendbe hoztam az önindítót, meg kicseréltem a jobb oldali féltengely Hardy-tárcsáját (a féltengelyt ez a rugalmas elem kapcsolja a kereket hajtó tengelycsonkhoz, s arra való, hogy berugózáskor, a lengőkarok elmozdulása során fellépő kis elmozdulások esetén engedjen némi torzulást a rendszernek, és ne törjön le a féltengelyek vége). Az a Hardy-tárcsa ugyanis a külső felén eltört, négyből egy rögzítőcsavar kiesett belőle, a kattogást pedig az okozta, hogy az egész caffogott a tengelyen minden fordulat alatt.

De hiába javítottam meg az egyik oldalt, mert még mielőtt Magyarékhoz mentem volna, a másik oldal is megmoccant, itt kérek elnézést az ugrálásért az időben. Súlyos hibát kezdtem gyanítani a háttérben. Nem lehet véletlen, hogy két Hardyt szinte egyszerre koptat szét a tőle tizedmilliméterekre futó, U-profilú lengőkar. Valami lötyög itt, aminek nem kellene lötyögnie. Nyomozásba kezdtem.

Összesen két tartalék Hardym volt, egyet már elhasználtam, most a másodikra is sor került. Fogytam kifele készletekből, érthető, hogy bepánikoltam. Ez nem mehet így, nem vagyok én Stadler József, hogy mindenféle Mona Lisákat és Bianchi Hardykat vásárolgassak passzióból. Végigvettem, mi lehet. A Hardy-tárcsát a kerék tengelycsonkjára belülről rögzítő koronás anyát sose tudtam meghúzni, mert egészen kis húzásra megszorult a kerék. Értetlenül álltam a dolog előtt, mert Karesz új csapágyakat vett ide. Jobb híján meghúztam leheletnyire, majd rögzítettem sasszeggel – ha ennyit lehet, hát ennyit lehet. Itt lesz a hiba, jöttem rá, most később.

A klubunkra jár egy Fiat 500-as, Steyr-Puch-használós kisebb sejt. Ebben a szűk körben feldobtam a témát, voltunk vagy öten. "Na és cseréltetek roppantógyűrűt is, amikor bekerült az új csapágyszett?" – kérdezte Kismika Andris barátom, aki nem egy, és nem két Fiat-rendbetételén van túl. Hümmögtem. "Mert nekem nagyon úgy hangzik, hogy a régi, használt roppantógyűrű van benne, azért szorul meg, amikor meghúzod. Szerintem mielőtt bármibe belekezdesz, nézd meg, hogy új-e, ha nem, tegyél be másikat" – hangzott a szóbeli szerelőkönyv.

Andrisnak igaza lett. Karesz elsősorban Merci-szerelő, abban kicsit máshogy oldják meg ezt a dolgot, a Bianchihoz anno egyszerűen vett egy kerékcsapágy-garnitúrát, és beszerelte. A roppantógyűrű távtartó közdarabnak néz ki, jónak tűnt, és neki, talán valamennyire még még meg is szorult, de azóta minimum kétszer lenn volt a hajtás, tovább zömült. Én az új infó birtokában gyorsan hívtam Torjay Laci barátomat, aki szokás szerint fillérekért szerzett nekem szuper minőségű szettet, benne mindennel.

Októberben egy elegáns délelőttöt eltöltöttem a frissebben szétment bal oldali Hardy lecsavarozásával, a kerékagy kivételével (egyszerűen kicsusszan, ha levesszük a koronás anyát), a szimeringek és kerékagy-csapágy külső gyűrűk kiütésével.

Utóbbi volt az igazán pocsék meló, nincs rendes kiütőm, mindenféle barkácsáruházas, meg innen-onnan megmaradt vésőm, csavarhúzóm van erre a célra, de mivel valamennyi puha a feladathoz, menet közben sok időm elment a köszörülgetésükkel.

Aztán persze befelé sem akarták a dolgot a csapágyhéjak, püföltem erősen, ugyanakkor végtelen precízen (ugye érzik az ellentmondást?) jó sokat, az új szimeringek is ellenkeztek – megizzadtam, de bő két és fél óra alatt bent volt a bal oldali csapágy. Lehúztam nyomatékra az immár, a friss roppantógyűrű miatt fickósabban ellenálló koronás anyát, (pontosabban épp kerékszorulásig, majd visszaengedtem), sasszeget betettem, a bal oldal készen állt.

Azt hiszem, ezzel rá is jöttem, miért lazult állandóan szét a Bianchi hátulja, s ez már részben örömöt okozott – az igazi veteránautós abban leli a legnagyobb kielégülést, ha maga megold megoldhatatlannak tűnő hibákat. Ezért is férfisport ez, hiszen miközben olajos lesz a kéz, törik a köröm, az agy is pallérozódik, a megoldóképesség finomodik. Erő és intelligencia, ősi férfiúi reszortok ezek, hadd szóljon itt a hímsoviniszta. Persze én kicsiben űzöm ezt a dolgot, tehát nálam apró az erő, szerény az intelligencia – de azért ilyenkor gondolatban én is odasomfordálok a nagyok mellé, hogy legalább egy levegőt szippanthassak velük.

Félig tehát megoldottam a kérdést, a másik oldal egyelőre tartotta magát, de tudtam, hogy hamarosan ki kell ott is cserélnem a csapágyakat, mert ha az a Hardy megadja magát, egész vagyonba kerül majd egy új az ebay.it-ről. Ebben a tudatban és készültségi állapotban látogattam meg Magyarékat. Ők nem tudták, hogy én akkor mit éltem át. Mivel meredek hegyen laknak, és a kétkörnyi örömautózáshoz elég sokat kellett meredek emelkedőn kaptatni felfelé, én a seggembe tett zabszem mind erősebb szorításával segítettem Bianchit az emelkedőkön. S közben egyfolytában rettegtem attól, hogy meghallom a kattogást. De közben azért mosolyogtam, elvégre nem ronthattam el az öregek örömét.

A Hardy megúszta, én pedig nem kérhettem több türelmet a megfáradt Bianchitól. Onnantól a garázsban pihent, párszor azóta feltöltöttem az akkuját. Szerencsére a drága szociális és munkaügyi miniszter urunk kitalálta ezt az okos szabályt, hogy nem lehet átvinni szabadságot a következő évre, én pedig tucatnyi bennragadt nap birtokában november végétől elkezdtem kényszerből kiveszegetni őket.

Eddig azért vittem át mindig öt-tíz nap szabit a következő év elejére, mert két gyerekem van. És ha történetesen az év elején sokat betegeskednek, vagy az óvó/tanítónők túl sokat vannak nevelés nélküli napon, tavaszi/húsvéti/pünkösdi/jehovai/rubikkockaforgatói szüneten, és emiatt nincs óvoda/iskola, aminek következtében vigyázni kell rájuk, jól jön az a tartalék pár nap, hogy nyárra és következő karácsonyra is maradjon. Hát ezentúl nem marad, köszönöm Herczog Laci, nyilván valahogy megoldjuk, talán nettó ellógom a munkaidőt, valószínűleg jót tesz majd a nemzetgazdaságnak, okos döntés volt.

Nos, december közepére még mindig egy csomó szabadságom maradt – hiszen csak novemberben tudtam meg, hogy ki kell venni mindazt, amit addig óvatosan, beosztva őrizgettem – ezért még egy héttel a karácsonyi szünet előtt elmentem majdnem egy teljes hét másik szabadságra. Utólag elnézést azoktól, akiknek a kommentjeire, leveleire akkor nem válaszoltam, napi 100-200 e-mailt csak munkaidőben van erőm feldolgozni, néha még akkor sem. Az autóvásárlási tanácskéréseket már így is ab ovo kihajigálom, még egyszer elnézést, erre egyszerűen nulla időm van ilyenre napi 10-12 óra meló mellett.

Tehát két napot dög beteg voltam a négyből, ki se tudtam menni az ajtón. Maradt még kettő, plusz egy szombat, de e háromból kettőben a Kareszhoz beszéltem meg egy nagy Merci-szerelést, majd arról is lesz poszt, mert természetesen kettő lett belőle. Tehát egy nap maradt a Bianchira, a zöld állólámpásra, az Agustára, a Morinire – amit itt felsoroltam, az nagyjából négy hónap matatás lenne, nettó.

A Bianchi volt a legközelebb a beteljesüléshez, annak estem hát neki. A jobb oldali kerékcsapágy kérdését kellett megoldanom, ami még nem esett szét, de a baj a levegőben lógott, cérnaszálon. Mindent pont úgy csináltam, mint a bal oldalon - szimeringkiüt, csapágycsere, távtartóbetesz, csapágyhéj-betesz, szimeringbetesz, zsíroz, kerékagy vissza – de ezen az oldalon a roppantógyűrű nem akarta a magyarok igazát. Végül a hátfalba két kézzel kapaszkodva, lábbal tiportam a 27-es anyára tett Beta crovát, és vagy tucatszor kellett akkorát nyomnom rajta, amekkorát elzsírosodott, pondrószerű testem összes izmának megfeszítésével egyáltalán ki tudtam sajtolni, hogy végre ne kotyogjon.

Felejtsék el a Home Shopping workout-berendezéseit, az evezőpadot, a szobabiciklit, a konditermet – ha szálkásodni akarnak, beteszek önöknek egy új roppantógyűrűt a jobb oldalra, aztán húzhatnak. Még a szemmozgató izmaik is izomlázasak lesznek másnapra, garantálom. Na meg persze szálkásak, mint Schwarzenegger. Volt régen.

De elkészült, ez a lényeg. Ez volt az utolsó, aggasztó probléma a Bianchin. Az utolsó azon súlyos jelek közül, amik miatt eddig használhatatlannak tartottam. Mára csak az elinduláskori csikorgás maradt, de arra is kaptam tippet a Tóth Gabitól, hogyan orvosoljam, majd nekiállok.

Annyira feldobódtam attól, hogy félig betegen, három és fél óra alatt sikerült a másik oldalt is révbe juttatnom, hogy nekiálltam még egy pár dolgot megjavítani. Az eufóriában fotókat sajnos nem készítettem.

Megjavítottam például a fűtést. A Fiat 500 (és emiatt az Autobianchi Bianchina is) egyetlen, nagy termosztátot alkalmaz a motor hőmérsékletének szabályozására, ez a kipufogó fölötti oldal burkolatán van. Ez a termosztát egy leffentyűt nyit és csuk, ami a hűtőlevegőt hivatott kiengedni a szabadba, avagy kicsit útját állni. Hidegben ez inkább csukva szokott lenni, és ha az ember a fűtést kinyitja az utastér felé (a jobb hátsó utas bokájánál van egy kis kar, azzal lehet elfordítani a kis terelőlemezt), a motorban benn rekedt hűtőlevegő az utasok felé veszi útját.

De hiába van az én Bianchimban újonnan beszerelt termosztát, rendbe rakott motorburkolat, könnyen mozgó terelőlemez, hetyke gumidugó a gyertyák körül (hiánya a kispolákoknál, Fiat 500-asoknál gyakori, s a fűtés-hűtés felborulásához vezet), ha a kipufogót rögzítő csavar három milliméterrel hosszabb a kelleténél, és fennakad rajta a lemez. Ezt most jól kicseréltem rövidebbre. Lám-lám, volt értelme annak is, hogy a jó múltkoriban vagy két órán át osztályoztam az évtizedeken át összegyűlt régi csavarjaimat – most azonnal találtam megfelelő hosszúságút.

Aztán beépítettem még egy benzinvisszafolyás-gátló szelepet (autósboltos tétel, talán, ha egy ezres volt), azóta nem nyolcvan, hanem tíz krenkölésre indul a Bianchi hosszú állás után. És még a jobb ajtó belső kilincséhez is találtam pici, süllyesztett fejű, sűrű menetes, rövid csavart, ezért mostantól a Kati maga tudja majd belülről is nyitni az ajtót. Kárpit azon az oldalon egy ideje nincs, levettem, mert Kárpitos Rezső másodszorra sem tudta elkészíteni helyes méretben, s három-három milliméterrel minden irányban nagyobb, mint az ajtónyílás. Nem lehet tőle becsukni az ajtót, most már én fogom újraszabni. A vezető oldali sem az igazi, de azért jobb, azt hagyom.


Két hónap, és indul a szezon!

Kell még egy sebességmérő spirál, itt-ott ki kell javítanom a pár év alatt lepattant fényezést, szükség lenne egy jó jobb oldali foncsorra (megszürkült az eredeti), és sajnos ez egyike azon alkatrészeknek, amelyek nem jók az 500-as Fiatból, tehát drága. Ám ezek csak apró nyűgök, kicsi Bianchi szezonra felkészítve várja, hogy jövőre még messzebbre merészkedjünk vele. Már a túrák gondolatára is vigyorognom kell. De szerszámos ládát azért viszek majd.

A bejegyzés trackback címe:

https://belsoseg.blog.hu/api/trackback/id/tr731648533

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cortina V6 2010.01.10. 08:28:32

Na vegre..Januar tizedike van,mi tartott eddig???

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2010.01.10. 08:38:54

Hétfő óta vártam a posztot. Megérte:)

sajnosnemnyert 2010.01.10. 08:49:15

Ez tényleg a sokak által várt vasárnapi poszt! Aranyos kis autó és aranyos kis történet(ek).

cork77 2010.01.10. 08:51:25

Na ezért akarok egy öreg vasat a garázsba.Minden tiszteletem Csikósé és a hozzá hasonlóké.Szeretem ezeket az öreg,de lelke van autókat.

contrapunkt 2010.01.10. 08:55:08

de szeretem ezeket a vasárnapokat...! (pláne vizsgaidőszakban)

vadkertész 2010.01.10. 09:01:26

Szia!
A Winklerék még nem gondoltak rá, hogy finanszirozni kéne alkatrészileg és jutiszabinapilag a járműparkodat és akkor több szerelős-Csíkos-poszt születne ezzel jelentősen növelve a Totalcar olvasottságát?
Ajánlom nekik!

becsületesnepper · www.becsuletesnepper.hu 2010.01.10. 09:02:53

Na, ez a beszéd! Vasárnap reggel, Csikós cikk, hasmenés, mi kell még! ÓÓÓÓ, hív a természet.....

prokee · http://blog.prokee.hu 2010.01.10. 09:04:15

Az a gyertya körüli gumidugó nagy kedvencem. Javítottuk egyszer egy barátom kispókjának fűtését, többek között két ilyen új gumival.
Pöpec lett, minden helyén, minden remek, csak az autó nem indult.
Hosszú órák konstans szopása volt, mire kiderült, hogy valami okos magyar kisiparos drótszálakkal merevítette meg a dugókat, amitől faszán lehúzott a szikra a motorburkolatra.
Köszi, kisipar, köszi :)

Humphrey 2010.01.10. 09:07:41

reggeli után felálltam 'megnézem írt-e valamit a Csikós'... jól indul ez a vasárnap is
era, panda rendben?

ZON 2010.01.10. 09:07:44

Zsolt ,tisztelet a kitartásodnak.Két kérdésem volna:
-A hátsó kerékjárati dobban azok a "cápakopoltyúk" a hűtőrendszer elemei? Nem tömődnek el sártól-hótól ?
-Mire gyanakszol a csikorgással kapcsolatban?

becsületesnepper · www.becsuletesnepper.hu 2010.01.10. 09:10:02

.......mindig élvezettel olvasom ezeket a cikkeket, magukkal ragadó írások, jó kedvre derítenek!:)

Ronin_ 2010.01.10. 09:21:44

Megírta vazze:-)
Sok nyomoronc 100-200 emilt ír, meg ki köllött venni a szabit.
Monnyuk mi is kiírtuk a szabit és áttettük "csúszó" kategóriába...
Van is 6 napom.
Jó ez a nyomatékra meghúztam a roppantóperselyt szösszenet:-D
Először én is hidegvágóval vettem le a Taunus rágyógyult olajszűrőjét.

Ronin_ 2010.01.10. 09:22:54

Ja, az eleje CortinaV6-nak szólt

wasch 2010.01.10. 09:25:00

1. Nekem is kellenek gyerekek, hogy ámulhassanak a fater szerelésein (komolyan, kicsit itt kaptam kedvet hozzá 28 évesen)

2. Nekem van egy 2 méteres vízvezetékcső toldatú 3/4 collos 34-es célszerszámom a koronás anyához.

3. A bogárban valami 10-20 fok motorolaj hőmérséklet különbséget okoz nyáron a gyertyapipa gumidugó megléte/hiánya

Ez az elzsírosodott pondrótest:)

wasch 2010.01.10. 09:28:06

Ja, bogárnál a koronás anyára 350 Nm nyomaték kell, ami a fenti módszerrel lehet, hogy 1000 is megvan, sajnos ezt ellenőrizni ezen a szinten már nem tudom. Próbálkoztam fékesnél a légkulccsal, de mondta, hogy ekkorát azon nem tud beállítani.

snowman 2010.01.10. 09:29:17

Imádom az ilyen sztorikat, és irigykedve nézem azokat az embereket, akikben van kellő műszaki affinitás és kitartás az ilyen jellegű munkákhoz.
Ötleteim nekem is vannak autókkal kapcsolatban, de se kitartás, se pénz, se tudás, sem az a képesség, hogy átrágjam magam a magyar adminisztráció dzsungelében, nincs.
Pedig annyira szeretnék egy olyan Trabit magamnak, amiben Toyota minőségű cuccok (fékek, elektronika, minőségi anyagok) vannak, egy pici, nyomatékos, turbós dízelmotor, és egy gyönyörű, meggy-bordó metál fényezés, fehér tetővel és fehér felnikkel.
Mivel volt már Trabim, és most Toyotám van, ezért a fejemben már kezd összeállni az ideális autó összképe.
Ha egyszer majd lesz pénzem, akkor disszidálok egy olyan országba, ahol ezt össze is lehet rakni, és ki is lehet vele menni az utcára. :o)
Csikós úr!
Ments meg minél több ilyen kisautót a gyermekeinknek, lécci!
Köszönjük a munkát és a posztokat is!

Fullár 2010.01.10. 09:40:36

Jó kis cikk lett ez is.

Látom rászokott a szerkesztőség a Torkos Büfé féle ebédekre. Jó választás, mi már egy éve oda járunk, és eddig kevés csalódás ért. :)

vasember 2010.01.10. 09:44:18

Ez nagyon jól esett,már azt hittem nem történik semmi ebben a Veterános/Youngtimeres garázsban,Csikós vett egy SX4-et hitelre,és M-zárolta a Pandát,az Erát,meg a kis Fiatot.
Nagyon várom a Mercedes szerelés posztját!

hypochloride 2010.01.10. 09:45:19

Már megint érdemes volt erre az oldalra látogatnom! De hadd kérdezzem meg, kedves Csikós úr: mi lesz a könyveddel? Írod már? Kíváncsian várom, bár asszem, ezt írhattam volna sokak nevében is.

Rocko- 2010.01.10. 09:49:40

hmm, végre. köszönjük!

kerület 2010.01.10. 09:52:47

Az írás -mint mindig- jó. A szabadság-dolgot gondold át még egyszer. (Abban az az évben ahonnan elloptad a többletet, hány napod is volt?)

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2010.01.10. 10:00:36

Végre!
A vasárnap reggeli Csikós-szerelős írások. Most ébredtem, laptoppal fetrengek az ágyban.

A sztori is ismerős. Engem ott vár a moszkvics, egy simson és egy nysa, de a garázs nem (nem gazdaságosan) fűthető, a hidegben meg nem vagyok elég motivált. A nysa még a garázsba sem fér be, mondjuk annyi előnye van, hogy az utastérből lehet szerelni a motort, így a szakadó eső sem probléma.

Na de nem baj, minden nappal közelebb vagyunk a nyárhoz.

bervas · http://mt10.blog.hu 2010.01.10. 10:03:04

Foncsort lehet felújíttatni.
Garancia lámpabolt, például, az Üllői úton.

Jacopo Belbo 2010.01.10. 10:09:12

Csikós Úr!

Kiváló vasárnap reggeli olvasmány, köszönjük. Szinte már elszégyelltem magam, amikor az "autóvásárlás-tanácsadásos" emailekről szóló részt olvastam, hisz annak idején és is írtam ilyeneket Csikós Úrnak - mea culpa, többé ilyen nem fordul elő. Csak hát Csikós Úr volt az egyetlen, aki érdemben válaszolt a leveleimre... pedig írtam tanácsért sokmindenkinek.

GaspiW123 2010.01.10. 10:26:19

Így-így, nyomjad Csík! Azért a Merciket se hanyagold...

Csikós Zsolt 2010.01.10. 10:46:21

@ZON:

Sárban, latyakban? Hol élsz? Honnan tudjam... Gondolod, hogy én kiviszem ilyenkor bárhová? Veteránautót csak végszükség esetén sóz össze az ember, nem teszi tönkre iszonyatos sok év iszonyatos munkáját.

De oda nem tudja beverni a latyakot, hiszen belül van a motortérben, a doblemez megfog mindent, ami felfröccsenő permet van utána, az oda már nemigen jut be.

Csikorgásról majd írok, ha jónak bizonyult a tipp, valamikor nekiállok, és csinálom. Babonából nem mondom előre.

Józsibogár 2010.01.10. 10:52:39

Tisztelt Csikós úr!

Élvezetes olvasmány volt, elismerésem érte. Elnézését kérem, amiért autós témában nem tudok hozzászólni (szegényes ismeret - lol), viszont más jellegű helyesírási hibát találtam. Schwartzenegger úr vezetéknevét Schwarzeneggernek írják. Úgy látszik nem teljesen fekete. :)

Üdv és kellemes hétvégét!

nem kéne... 2010.01.10. 10:53:56

@prokee:

te proki, te itt mit csinálsz talpig sárgában?

nem kéne... 2010.01.10. 10:55:59

@wasch:

ööööö nyomatékkulcs?
emlékeim szerint azon 1Nm-es lépcsővel be lehet állítani...

drhlaszlo · http://kskozlony.blog.hu 2010.01.10. 11:30:40

Imádom ezt az autót, imádom ezeket a postokat!

Egyszer nekem is kell valami hasonló gyösz. Csak lennének olcsóbbak az MGB-k! :)

arthur877 2010.01.10. 11:33:50

Na végre!
Tegnap hiányoltam éppen egy ilyesmi cikket!
Én elhiszem Zsolti, hogy szabin voltál, de nekünk meg elvonási tüneteink lettek! :D
Tessék előre dolgozni ilyenkor, és "konzervként" elővenni szabi alatt!
Jöhet a folytatás, meg az ERA, meg a zöld álló, meg ami van még abban a megtelíthetetlen garázsban... :D :D :D

Fox888 2010.01.10. 11:38:04

Na vártam már. Merciről is szeretnénk hallani.
Még még még még ...............

spud74 2010.01.10. 11:39:55

Csodálkozom hogy nem ismerted a roppantógyűrű funkcióját, hiszen ugyanez van az 500-asban és a kispolszkiban is. Egyébként ha épp nincs új (vagy túlhúzod és rövid lesz) a régit is vissza lehet egyengetni(nyújtani), csak egy megfelelő átmérőjű cső, satuba befogva, meg kiskalapács kell hozzá. Persze ez nem túl szakszerű, de működik.

Matthäus25 2010.01.10. 11:42:23

Egy ilyen jó hangulatú poszt után nekem is több kedvem van dolgozni.

Solymika 2010.01.10. 11:43:17

Végre újra itt a szerelős poszt.
Karácsony óta ezt várom! :)

BTO11 2010.01.10. 11:43:37

kiaz a piros basebol sityakos az 1ik képen a jobb ülésben???netán Niki Lauda,,
D:))

ommm 2010.01.10. 11:44:23

@Fullár: Torkos Büfé rulez! Winkler szerint még a spenótjuk is remek.

Fullár 2010.01.10. 11:53:05

Ja láttam, hogy pénteken azt evett. Na nem mintha azt figyeltem volna mi a menütök, csak feltűnt előtte a nagy zöld paca. Mondjuk inkább kinéztem volna belőle valami jó véres sztéket.

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2010.01.10. 12:02:29

Egyszer bent jártam a szerkesztőségben. Már akkor sem értettem, hogy minek van egyáltalán irodája a szerkesztőségnek. Hiszen az internetnek köszönhetően ez olyan munka (szerintem), amit otthonról is lehet végezni. (meg ha nem lenne internet, akkor netes magazin sem).

Tehát adott egy halom ember, akik teljesen feleslegesen töltik a napjukat a szerkesztőségben.
Ha pl. Csikósnak be sem kellene járnia, több ideje maradna szerelgetésre, ami megnövelné a szerelős posztok mennyiségét, így a Totalcar olvasottságát is.

Szerintem ez az egyedüli helyes út.

?Bud 2010.01.10. 12:03:26

Hmmm! Ez megint jól sikerült! :)

Galván_Tivadar 2010.01.10. 12:05:44

Csikit a Sándor Palotába!

ommm 2010.01.10. 12:05:46

@Csumpi Hálidéj (Mk412): Nana, sokan megköpködhetnek ugyan emiatt, de hidd el, sokkal hatékonyabb és jobb a munka, ha rendesen bejárunk a szerkbe.

@Fullár: Azt hiszem éppen azzal ette tele magát. A spenót volt a nyugtató :)

Csikós Zsolt 2010.01.10. 12:15:30

@Józsibogár:

Köszönöm. 10-ből 10-szer elírom... :-)

Csikós Zsolt 2010.01.10. 12:17:37

@spud74:

Ismertem, de Fiatban még nem szereltem ilyet, soha nem szedtem szét hátsó agyat. A Bianchiét is most először, tehát úgy kellett rájönnöm a hibára, hogy nem láttam. De nem vagyok ám én autószerelő, csak kontár. Másban egyébként már cseréltem, de az meg nem ilyen volt.

Csikós Zsolt 2010.01.10. 12:18:42

@arthur877:

Dolgoztam előre, az volt a Fiesta-Fiesta cikk, meg a Félelem bére, meg a képkonteszt. Az mind szabadság előtt készült, csak be kellett élesíteni. Attól még, hogy nem látszik, az konzerv volt...

gnme 2010.01.10. 12:26:52

Rossz demizson ninics a garázsodban? ..

Egyszer összeugorhatnánk demizsont javítani.

:)

Cortina V6 2010.01.10. 12:34:23

@Csikós Zsolt: Az ott egy Haynes a feykepen?

Lord heckman 2010.01.10. 12:35:18

Indulj el vele a Peking- Párizson :D

Az lenne ám csak a móka bóka kacagás :))

Ronin_ 2010.01.10. 12:37:10

@gnme: :-D

Ki lenne írva a garázsra, hogy: IRODA
Aztán meg bent folyna a munka.
Eredményeképpen a demizsonból a bor:-)

Volt egyszer egy majdnem rokonom, aki Szentlőrincen bortermelő volt és a garázsban tárolta a lefejtett bort. A garázsra meg kiírta, hogy IRODA.

Délutánonként meg esténként munkamániás volt, mindig ment dolgozni:-D

VOGAben 2010.01.10. 12:44:49

Nekem is nagy kedvencem az ötszázas és a testvérei. És hihetetlen, hogy az olaszok mennyi variációt csináltak az alapjaira. Egy szobafalat betöltene a fotójuk. Ennek ellenére nem merném bevállalni. Az én álmom egy 61-63as faltdachos folkszi. Mielőtt megmurdelek úgyis lesz. Ha ingatlant kell eladnom érte akkor is!

crix 2010.01.10. 12:46:08

ilyenkor mindig ihletet kapok arra, hogy menjek a műhelybe. Megint zseniális poszt. Érdemes volt felkelni. Lassan én is kiadhatnám a kalandjaimat a Rapiddal. :D Csak a stílus...

Accordion 2010.01.10. 12:48:50

Foncsorozás ötezerért.
www.gtreflect.hu/index2.htm
Lámpa ki, elvisz, megvár, hazavisz, beszerel, lát, örömbódottá.

gnme 2010.01.10. 13:04:11

@Ronin_: á, jobbat tudok. Manusz épített egy kocsmát a ház melletti melléképületből.
De mi legyen a neve?
Hát otthon büfé, hiszen "otthon" van.
:)

2010.01.10. 13:48:04

Bakker van még fél órányi melóm és mehetek szerelni én is. Az ablakból kilátok a garázsra, alig várom, hogy kimenjek. Kilencig elő sem kerülök, annyi biztos.

Beard 2010.01.10. 13:48:37

Ismét egy jó. olvasmányos cikk. Köszönjük.

ujpesti pasi 2010.01.10. 13:56:04

Szerintem a benzinóra adóját a mostani olommentes benzin tette tönkre.

marek098 2010.01.10. 14:09:30

Végre egy jófajta szerelős vasárnapi poszt :) épp a napokban gondoltam rá milyen régen volt valami autós-motoros berheléstörténet, Csikós tollból :)
A roppantógyűrű nekem is nagy kedvencem (Lada), egyszer annyira fellazult, hogy kicsúszott a hídtestből a féltengely kb. 15-20 centire... persze eldifferált, megállt a tudomány, és amikor megláttam a kasztin vonalából kiálló kereket, kicsit elhűltem :) Már azóta is szarozott egyszer (ugyanaz az oldal), de most már a kottyanásra felfigyeltem, sajnos nem lehet normálisan javítani (csapággyal együtt kell cserélni, és a roppantógyűrűt forró állapotban kell ráhúzni a féltengelyre, de nem nagyon hosszú életű, inkább kompletten vettem egy bontott féltengelyt:( )

Phrascarica 2010.01.10. 14:14:36

@Accordion: lehet hogy nem szerelhető szét...

Maybe_ · http://maybe130.blogspot.com/ 2010.01.10. 14:25:12

m.blog.hu/be/belsoseg/image/cs_bianchi_hardy/P1140048.JPG
Ezen a képen, ha a rendszámot és a Mercit kitakarjuk, pont olyan, mintha a gyerekek normális felnőtt méretűek lennének, a Bianchi meg valami régi csőrös Transit-féle nagy autó lenne :)

yeti 2010.01.10. 14:30:50

"Az igazi veteránautós abban leli a legnagyobb kielégülést, ha maga megold megoldhatatlannak tűnő hibákat."

A Mesternek igaza van:)

domi0318 2010.01.10. 14:36:20

nincs jobb dolog, mint a vasárnapi másnaposságot egy gyógysörrel Csikós-poszt olvasással tölteni :)

egy kérdés Csikós úr: a legaranyosabb fotó az amin a gyerekek vannak. a ruhájuk direkt retró? besírtam, annyira jó és jellemző az a kép. van egy nekem is, amin a nagybátyámmal állok '82-ben Szentendrén egy Opel Kadett (a kocka előtti típus) mellett... valahogy van ezekben valami érzés. remélem a gyerkőceid is így érzenek majd néhány évtized múlva. bár gondolom a fertőzöttség a családotokban adott. :)

misinator 2010.01.10. 14:37:49

Mohón futó szemekkel olvastam - most is - a cikket.
Komoly hátránya cikkeid olvasásának az, hogy ilyenkor piszkosul Hiányzik a Nagypókom:-(

domi0318 2010.01.10. 14:39:36

nyitok is még egy sört, és elolvasok néhány Goodwood posztot... hejj, éljen a szabad vasárnap! :)

misinator 2010.01.10. 14:43:24

@Csumpi Hálidéj (Mk412): Mostanra jöttem rá arra teljesen, hogy szerettem a Nysát! Heti váltásban 7 napig vezettem /mint a mesében/ reggel 6-tól este fél nyolcig - persze 10-30 perces szünetekkel napi átl. 180 km-t Miskolcon.
Sok kalandot éltem át:-) Az egyik kedvencem a menet közbeni alapjárat állítás zöldre várva...

S4mu3l 2010.01.10. 14:58:16

Csak így tovább, nagyon zsivány a járgány! Lassan nekem is neki kéne kezdenem a beütemezett "első negyedéves" munkálatoknak a vason.

pet77 2010.01.10. 15:14:05

Tisztelt Csikós Úr!

Maga egy elmebeteg megszállott!!!!!
...Keblemre Barátom!!!!!!!!!!!!

Tomchy 2010.01.10. 15:17:31

@nem kéne...: Mivel már cikke is van: totalcar.hu/magazin/kozelet/2010/01/06/mi_valtozott_a_kresz-ben/ ,gyanítom valami újságírói állás van a háttérben...
Bár az Impresszumban még hűlt helye.

UnvincibleUbul!:[I] 2010.01.10. 15:18:57

Hiányzott már ez a cikk mint egy falat kenyér.
Lassan összeáll ez, csak épp mindig jön utánpótlás. Tudod a veteránozást csak abbahagyni lehet, befejezni nem. Remélem a csapágyakra bőven nyomtál zsírt? Nyomatékkulcs van, vagy csuklóban érzed a nyomatékot te is? legközelebb én rátoldanék a krova szárára egy méteres csövet, mindjárt könnyebb lesz meghúzni, newton*méter ;)

na majd a karácsonyi kocsirádió beszerelése közben egy km-óra javítás nálam is lesz mert kattog mint a rosseb, pedig utánanéztem h a VDO német gyár, de valszeg nem használt neki, h valami barom egyszer visszapörgethette. A jobb lámpa vígan párásodott már mikor vettem, de kikapott izzóval egy hét alatt kiszellőzött, gyakorlatilag ingyért dobálnak az enyémhez fényszórót, annyi van belőle... Annál meg már űrtechnikább konstrukció, hogy ilyen roppantógyűrűkkel szarakodjak :))

De épp a napokban agyaltam, hogy nálatok a szerkesztőségben hogy megy ez a napi 12 óra szarakodás? Hát ennyi idő alatt az egyheti termést egyedül összevágná valaki.
Leszámítva hogy Zsolti báttya 4 órát olvas utána egy cikknek mire megvan hozzá a háttérinfo, de szerintem ő is valamit rosszul csinál, enm optimális az időkihasználtság.
Szóval mivel mehet ez az idő el, nem tom, ezalatt más 2 melóhelyen is végez 1 nap alatt, és akkor ha már egyszer netes a magazin, akkor mi a fenéért nem otthonról küldöd a cikkeket, kvázi otthoni meló jelleggel?
Azt az elmebeteget meg nem is értem, hogy ki fordulhat egy ilyen elfogult veteránoshoz autóvásárlási tanácsért, mikor eleve csak szubjektív válaszra számíthat ;)

pet77 2010.01.10. 15:23:16

@UnvincibleUbul!:[I]:

Lehet,hogy autóvásárlási tanácskérő azt kérdezi:
Állólámpás vagy alfetta???
...erre aztán szegény Zsolti visszairja 3 óra gondolkodás után:
"MINDKETTÖ!"

UnvincibleUbul!:[I] 2010.01.10. 15:23:54

@misinator:
Mentős voltál, mi?
@ommm:
frászt hatékonyabb, arról nem is beszélve hogy micsoda pocsékolás, minden épeszű iroda már a netes üzemre törekszik manapság, már az utazási irodák fele, és jópár légtársaság is tisztán csak netes elérhetőséggel bír.
Ha meg pofázni támd kedve valamelyiknek skype is van.

UnvincibleUbul!:[I] 2010.01.10. 15:27:09

@pet77:
Aham én is valami iylenre tudok csak gondolni, mikor egy hasonló elborult elméjű autóbuzi valami erkölcsi és lelki igazolást keres a dilemmájára, és megkapja a legbiztosabb forrásból.
Ha jobb darabot skerült volna kikapni a fekvőlámpából, akkor mára egyet én is beújítottam volna, erről küldtem is egy linket a Zolti mesternek, kár hogy később kiderült hogy a kitt tartja össze a nyomokban fellelhető acélt a kasznban. Meg a dobok mind a 4 olyan volt mintha sörétessel szórták volna meg, egyszerűen nem foghatom fel hogy ilyenekkel hogy mernek kimenni egyesek az utcára?!

misinator 2010.01.10. 15:29:36

@UnvincibleUbul!:[I]: Kórházi autó volt, azóta is ott dolgozok.

prokee · http://blog.prokee.hu 2010.01.10. 15:31:49

@Tomchy:
Nem, nem, valójában nem vagyok TC-s újságíró, nem is lennék rá méltó. Olasz autóm sincs, szívni is keveset szoktam a gépparkkal, hitelre sem vásárolok összkerekes japánt. :)

régiiskola 2010.01.10. 15:44:53

Sziasztok!
Én is ezekért a cikkekért vagyok oda!
SZUPI!

Bambano 2010.01.10. 16:01:44

Az a szabály, hogy nem lehet szabadságot átvinni, a dolgozót védi, kivételesen nem kéne érte köpködni az illetékest.

dr.oid 2010.01.10. 16:09:45

Amikor felbukkant az árány mérdzsóról szóló poszt a TC-n még nem kattintottam rá csak a képet néztem és azt gondoltam: azannyát Csikós ez jó választás volt, jól néz ki és végre nem egy neverending story a szívásról amit az üzemben tartása jelent. Aztán kiderült, hogy egy bohém világutazó kolléga autója lett, Csikósmester csak szaktanácsadóként működött közre a vásárlásnál. Hollywoodi befejezés tehát elmaradt, helyét elfoglalta a nagy magyar valóság: Csikós Szent Megszállott Zsolt monstre és heroikus küzdelme mindenféle megátalkodott puruttya gépcsodával...

Ottopappa 2010.01.10. 16:10:16

@VOGAben: Én egy jó Metallica koncerttel vagyok így má évek óta, 10 éve akarok eljutni egyre, de eddig akárhol jártam a világban, mindig 1 hónappal utána jöttek, hogy én leléptem... Na de majd most májusban! Jönnek a Papp Laci arénába, én is itthon leszek, be is rendeltem má a jegyet!
Veteránból egy szép régi Jaguár, és meg is lenne pár évre oldva a költségvetés... :)

McK (törölt) 2010.01.10. 16:12:12

Ááá..:D

Ki is szaladtam a telepre és kitakartam a Golf 1 Karmann Cabriót..
Csak beültem,és simogattam.
Egy ilyen öreg lomot hogy tudok ennyire szeretni..nem is értem.

Szerintem Csikós Úr igen..

Csikós Zsolt 2010.01.10. 16:21:33

@Cortina V6:

Haynes. Még az első 500-as Fiatomhoz vettem, vagyonokért. 1988-ban nem volt olcsó az ilyen. Most már kicsit fakó és olajos, de megint aktuális.

Csikós Zsolt 2010.01.10. 16:23:54

@Kicsi.Sati:

Pintér Zoli barátom már vagy fél éve 500 ezerért mér egy gumiorrú GT-t, rozsdamentes, szuperül működik, adja hozzá a teljes krómos átépítőszettet, meg egy kabrió kasznit is, üresen. Iszonyatosan olcsó, és a vicc, hogy jó az autó. Azt papíron behozni még OT nélkül is olyan 300-350 ezer. Sztem a földön nem jössz ki olcsóbban. Nem olyan drágák ezek, csak nyitott szemmel kell járni.

Csikós Zsolt 2010.01.10. 16:27:41

@domi0318:

Nem szándékos a retró, valahogy automatikusan ezeket a dolgokat emeli le a polcról a Kati a gyerekruha-boltban...

Csikós Zsolt 2010.01.10. 16:34:03

@UnvincibleUbul!:[I]:

Olvasd el ezt a posztot 3x, de betűről-betűre, ne átfusd ám. Annyit ellenőrzöm. A képek kicsinyítése, összevadászása, betevése a szerkrendszerbe másik kb. egy óra. Linkeléssel is eltöltesz 10 perctől 40-et. Megírni kb. 2-5 óra egy ilyet. Csak egy ilyen poszt nettó egy munkanap. Nem véletlen, hogy máshol nem olvasol ekkora anyagokat. EZ a poszt asszem 15 ezer karakter körül van, egy vékonyabb könyv olyan 300 ezer. Tehát simán egy fejezet egy könyvből, ilyen ütemben egy kisebb regényt meg tudsz írni egy hónap alatt. De abban nincsenek linkek, képek, betördelik neked mások.

Nem olyan kis meló, hidd el. És egy cikkel sokkal több a meló. Ha tudnának olyat, aki ennél többet csinál akár valamivel rosszabb minőségben is ennyi idő alatt, már a TC-nél lenne...

Kívülről nézve elég egyszerűek a dolgok, de hogy összeszedett, képes, korrektúrázott irományokat lássál, magyar nyelven (nem odahányva), valami gondolati ívvel, hiperlinkkekel, az azért több, mint megírni egy sms-t :-)

Csikós Zsolt 2010.01.10. 16:37:00

@UnvincibleUbul!:[I]:

Azért nem otthonról dolgozunk, mert nem működik a szerkesztőség. Próbálta ezt már a korábbi cégem, a Totalcar is ilyen volt egy ideig, de így szellemi műhely van, egymással gondolatokat cserélő, egymást becsülő és kedvelő emberekről, akiknek a különböző nézetei nem elvannak egymás mellett, hanem színesítik mindenkinek a munkáját. És sokkal-sokkal informáltabbak tudunk lenni, az msn/mobil/e-mail nem működik így. Nem most kezdtem, és már túl vagyok néhány céges próbálkzáson. Nem megy. A szerkesztőség az szerkesztőség, nélküle nincs újság, csak összeollózott írások egyvelege.

Te is ide jársz, hidd el, nem kevés szerepe van a bentlétünknek ebben, csak nehéz rámutatni :-)

Csikós Zsolt 2010.01.10. 16:39:27

@UnvincibleUbul!:[I]:

A dobok mindegyik W123-ban olyanok, mintha söréttel szórták volna tele őket, és gyárilag. Az enyém is. A csillió féle változat milliárd fajta kütyüjének az izéinek rögzítésére szolgálnak, ha nincsenek lukak, akkor kell gyanakodnod, mert becsinálták őket. Érdekes, a víz nem ver be rajtuk.

Csikós Zsolt 2010.01.10. 16:41:33

@Bambano:

Csak nekem baromi rosszul jön, vázoltam, miért. És szerintem általában a gyerekeseknek. A gyerekek betegségét és a pedagógusok sztochasztikus munkabeosztását egyetlen fix szabadságos ember nem bírja kisebb csúsztatások nélkül.

Csikós Zsolt 2010.01.10. 16:43:31

@dr.oid:

Az csak sharagelb. Világossárga, semmi arany, egy gramm metálflitter nincs benne. Még csak az kéne, Koncz lenne a szerkesztőségünk külsős vén buzija. Bár... így is az :-)

(Jani, majd fizetek egy sört értekezlet után)

kb. kognitív disszonancia · http://hu.wikipedia.org/wiki/Kognit%C3%ADv_disszonancia 2010.01.10. 16:46:17

A múlt században volt egy 500-as Fiatom (kombi, elől nyíló ajtókkal), visszalőttél a múltba, kösz.

Csak az a szabadságos matek marhaság, mert ha mindig marad 10-12 nap átvihető szabid év végén, akkor azt kivehetted volna januárban, azaz nem kell januárban az előző évi, ugye?

kavboj75 2010.01.10. 16:46:40

@Csikós Zsolt:
Bianchi lámpa:
Szia,
Van Székesfehérváron egy foncsorozó, ha kell . Láttam 123-as Merci lámpát amit csinált, állítólag utána már láttak is .

pet77 2010.01.10. 17:02:07

Nem tud valaki egy jó fogaskerékgyártót, aki 500 OHV JAWA-hoz tudna csinálni kúpkereket a királytengelyre?
..sajna minden 3.fog hiányzik...

pet77 2010.01.10. 17:05:24

@kamikaze boci:

akkor most bebuktam 6 nap tavalyi szabimat?????

Psziho 2010.01.10. 17:11:27

Nagyon jó cikk,köszi Zsolti!

téged klónozni kéne,akkor lenne mindíg olvasnivalóm!

Dennis01 2010.01.10. 17:14:21

@Psziho: Es akkor a vilag osszes W123-asa biztonsagban lenne... :)

gnme 2010.01.10. 17:26:11

@pet77: fogaskerékgyár kft, budapest/tata

ajánlatra: Sándor Dénes

profik.

prokee · http://blog.prokee.hu 2010.01.10. 17:27:41

Ismét elolvastam, megnéztem. Minden alkalommal, ahogy a Bianchi téma előkerül, eszembe jut, milyen hihetetlenül kicsi autó ez. Sukorón Peti 500 kombija egész felnőtt autónak tűnt mellette :)

Irigykedem :)

pizo 2010.01.10. 17:36:16

@Kicsi.Sati:

Szia, Zsolti már írta, nézd meg az autómat:

www.hasznaltauto.hu/auto/mg/b/mg_b_gt_coupe_1.8-2869769

És ez itt van Budapesten, nem látatlanban kell az internetről venned, vagy kiutaznod érte.

Üdv: Zoli

yeti 2010.01.10. 17:39:17

@pet77: Van róla valami rajzod?

pet77 2010.01.10. 17:41:31

@yeti: Nincs,az eredeti kerék van meg letört fogakkal..

bervas · http://mt10.blog.hu 2010.01.10. 17:51:38

@pet77:
Cseheknél/szlovákoknál érdeklődtél már?

Ha királytengely, OHC lesz az, nem OHV.

Ha rajz kell meg geometria, add a kezembe a cuccot kis időre.

karlmann 2010.01.10. 17:53:27

Nagyszerű történet, mint mindig, egy dolog lepett csak meg. Nem volt semmi kézleütés kalapáccsal lezúzás, amikor kiszedted a csapágyakat és a szimmeringeket? Hódolatom effendi, ez nem kis teljesítmény. Megfelelő célszerszám, vagy prés nélkül, mindig jó esély van egy kis sebesülésre, pláne öreg vasaknál, ahol egyes alkatrészek valósággal begyógyulnak.

pet77 2010.01.10. 18:09:28

@bervas:
igazad van, ohc, már találtam is gyártót a kerékre
köszi.

yeti 2010.01.10. 18:30:34

@pet77: Akkor megoldódott gyorsan.Ha kész a paripa várjuk a képeket:)

UnvincibleUbul!:[I] 2010.01.10. 18:35:30

@Csikós Zsolt:
Nahiszen, akkor bele kell húznom, majd csipkedem egy sort az írói vénámat, csak az a baj, hogy én még csőlátásúbb vagyok mint a legcsövesebb a szerkesztőségben, ahhoz adj még 30%-ot, annyira nem tudnék olvasmányos cikkeket írni.
De érdekes állatfaj ez az újságíró, mert tul képpen cikket írni mindenki tudna aki beszél valamilyen nyelvet, és fl tud dolgozni valamilyen témát. kicsit összelapátolja a fejében, aztán írott formába helyezi át. Pl ezek a személyes élményről szóló postok kb olyan mintha valaki maszek naplót vezetne, hogy milyen borzalmak történtek meg vele. Nos én is vezettem maszek blogot, de azt csak tényleg magamnak, hogy legyen mit később visszaolvasni, ha megint el akarok merülni az emlékek tengerében. és megint meg akarok rökönyödni, hogy miket kellett egyesekkel kiállnom.
Ha még fizetést is kapsz ezért az az újságíró, de valamilyen szaklapban, magyarán arról ír amihez ért, nem pedig amit elvárnak tőle.

UnvincibleUbul!:[I] 2010.01.10. 18:39:05

@Csikós Zsolt:
de még mennyire ütik egymást a tagok nézetei, de még az ízlésük is. Tömörebben egy rakat ripacs aki autókat használ és ettől már szagértőnek állítja be magát, egy tökfej aki azt hiszi hogy ért a német túraautókhoz, és egy minimális réteg akinek egyenesen ez a szakmája hogy értsen az autókhoz, vagy valamely műszaki tudományhoz (még ha egy napot se dolgozott az adott területen) és mellette kifinomult ízléssel van megáldva, mert fikázni egy friss konstrukciót mindenki tud, de hogy meg is indokolja hogy miért nem olyan amilyen és milyennek kéne lennie az más asztal.

UnvincibleUbul!:[I] 2010.01.10. 18:43:20

és valami olyat képzelek a miértbe amiért a TC valahogy más mint a többi autós médium mert néhanapján feltűnnek ilyne jellegű személyes beszámolók, hogy mi alakította valaki járművekkel kapcsolatos hozáállását, régi sztorik, bohózatok. Hol máshol olvashattuj volna Pl Massányi bá' életigazságait, vagy egy szerkesztő elmebaját a kései korban megkezdett veteránőrülettel.
És ugye ha elszabadul a brainstorming, meg a nyilvános vitaparti akkor aztán röpködnek az innovatív ötletek, nyilván ez személytelenül nem jönne össze. Az meg mégse járja h online nonstop skype kapcsolat legyen valaki házában mint valami bigbráner, és a többi azon vihogjon mikor XY maga alá durrant a csülkösbabtól, vagy az asszony a háttérben épp kiteszi a "ződászt" a PZS-be hangosan. LOL

UnvincibleUbul!:[I] 2010.01.10. 18:55:16

@Csikós Zsolt:
na ne bassz, akkor kezdek megilyedni, mert 10-ből cca 4-en látszanak a gyári szerelvény lukak, de azon a konkrét drappszínű kék vászonkárpitozott darabon amire a jómúltkor folyattuk a nyálunkat az biztos nem gyárilag volt olyan. Történetesen hogy erősen rozsdás színben tetszelgetta lukak pereme, és nem hiszem hogy egy jó féltenyérnyi lyukat máló ostya jellegű kivitelben a gyárban faragtak volna bele. pláne ha a nyúlványon van ilyen képződmény.

Érdekes a pittmann tengely viszont rendben volt, vagy újították, mert a félcm-es kormánymozgást is hűen lekövette a kerék. Tökig bevágva jobbra balra se szólt a szervó, a szokott golyópályás kormánymű a vajpuha ellenerejével.

De emellett azért elvárható egy ilyen kaliberű gyártól, hogy az ÖSSZES az adott kocsinál fel nem használt szerelvény járatot eltömje, ledugózza, bedobozolja, hogy ott az láthattalan legyen. És ha nem viszed el a kocsi teljes élete során valami balfasz magyar fényezőhöz, ahonnan csak szarabb állapotban szokott visszajönni mint ahogy odament, de leginkább hiányosabban, akkor azok a dugók bent is maradnak végig a kocsiban. nehogy már kilássak a kerékhez a motortérből, hát beszarás. Vagy az a minimum, hogy műa héjjal kifedik a dobokat.

Nekem az először 84-ben kiadott gyártmányú gurulóm ugye elöl teljesen bedobozolt, hátul meg mivel oldalanként 10 kg sár tud megtapadni a toronyban és az árt a lemezeknek én dobozoltam be. És nincs szabadon hagyott szerelvényjárat, pedig van bőven még hely ennek-annak, tekintettel hogy ez full basic modell, lehetett volna ebbe tucatjával dönteni még nyalánkságot. De ahova nem jutott, gumidugó, tömszelence, és az egészet egybefestették a motortérrel, ki se tudod úgy venni hogy ne legyen nyoma.

georg 48 2010.01.10. 19:17:29

Ne haragudjatok, senkit nem akarok megbántani, de annak ellenére, hogy műszaki ember vagyok, soha nem vonzott az ilyen öreg roncsok újjálehelése! Soha nem vonzott, hogy minden elindulás előtt 2 napig felkészítsem a járgányt, majd megérkezés után egy hétig feljavítsam!
Meg aztán gyanítom, hogy ez az egész csak ön és mások ámítása. Valószínünek tartom, hogy a manusoknak ott áll a garagéban a több millás autó, ezek az ócska szarok csak megjátszásiból vannak. Persze vannak öregautó tulajok, akiknek oriási értékü járgányaik vannak, de ők egy másik kategória.

apbusines 2010.01.10. 19:22:46

Csodás cikk ez is, imádom Zsolt bülykölős cikkeit. Engem legjobban az érdekelne, hogy holt tudott venni Csikós úr visszacsapó szelepet. Nekem 6mm-es be-, 8mm-es kifolyásúra lenne szükségem 124 -es merci 2l -es karburátoroshoz.

AP! (törölt) 2010.01.10. 19:32:04

gyönyörű ez a kisautó :)

Maybe_ · http://maybe130.blogspot.com/ 2010.01.10. 19:37:12

@georg 48:
Te sem gyakran olvasol belsőséget, jól gondolom?

misinator 2010.01.10. 19:37:28

@georg 48: Nincs veterán autóm:-(
Csak volt nálam megöregedett Nagypolák.
Mégis, vagy emiatt tudom megérteni a veterántulajokat, még ha tapintatlan módon jómódúak is.
Először is ott az esztétika: sétálj el egy veterán talira és pár perc gyönyörködés után nézz ki az utcai parkolóba: csupa ezüstmetál /F.szt:szürkeség dicsérete/, slampos, használt szappanhoz hasonlító műanyag. Igen, ahhoz képest a veterán rokokó, de az Esterházy-kastély is az, mégis gyönyörű.
Az "újralehelés" pedig a szertartás része.
Soha nem hittem volna a rendszeres karbi, gyújtás stb.stb. ellenőrzésekor,piszkálásakor, a kézifékkel való szíváskor, hogy a mindenféle érzékszervileg hermetizált Albea mellett hiányozni fog a bütykölés./Mint - konkrét példa - aneszteziológus-sebész barátomnak a szike/.

pet77 2010.01.10. 19:49:51

@UnvincibleUbul!:[I]:

Na, mivan má?
Agymenésed van?
Látom,szokásodtól eltérően ezuttal ügyeltél rá, hogy tied legyen az utolsó szó!

Igyá egy sört,oszt menj aludni, mert kitakarod a képernyőt dokktor úr!!!

toto92 2010.01.10. 19:54:07

Újabb remek Csikós poszt. Kafa :)

szebi62 2010.01.10. 19:59:20

Ez a történet eszembe juttatja az én első autómat, ami egy Fiat 500-as volt. 18 évesen vettem, teljesen analfabéta módon. Meglátni és megszeretni....
Érdekes egy jószág volt, kifizettem egy kör után (a volt Merkur telep mellett), és elindultam vele Siófokra. Valahol a Thököly úton esett be először a fékpedál. Aztán Siófokon már úgy álltam meg, hogy a barátnőm húzta a kéziféket, én váltottam vissza és nyomtam a pedált, hogy világítson a féklámpa.
Miután a siófoki szervízben megjavították a féket, újra Pest, majd megint vissza a Balatonra. Az érdi emelkedőn megállítottak, hogy elgurult a dísztárcsám. Nagyon csodálkoztam, ugyanis olyan nem volt az autón. Miután körbejártam, kiderült, hogy a fényszórót hagytam el, valami más autó lámpáját gyömöszölték bele egy műanyag kerettel. Nem is találtam meg többet. Nyár volt, nappal, egy fényszóróval is tovább lehetett menni. Mikor megérkeztünk, kiszállva az autóból konstatáltam, hogy az egész hátulja úszik az olajban. Furcsa volt, mivel az olajnyomásjelző lámpa nem gyulladt ki. Kiderült, hogy eltűnt az olajszint jelző pálca. Visszagyalogolva párszáz métert, megtaláltam az utca sarkán. Újra szervíz, olajteknő le, letört darab ki.
Miután visszakaptam, konstatáltam, hogy a csavarok felét kihagyták belőle, így újra szervíz visszaszerezni a csavarokat. A Ráday utcában volt valami kis autósbolt, ahol kaptam hozzá eredeti fényszórókat, így azt többé nem hagytam el. Legközelebb Siófokon egy nagy eső után hajtottam vidáman, élveztem, hogy az úton megállt víz ingyen alvázmosást végez, mikor hirtelen a mellettem levő ülésre betört a víz, pillanatok alatt úszott az egész belső. Karosszériás felvilágosított, az autó alja kátrány és angyalhaj kevekékéből lett összetapasztva. Kijavította amit muszáj volt, hogy tudjam használni amig bevonulok. Valamivel később Pestre indulva Szabadinál nagy kerregéssel megálltunk. Újabb gányolás, a féltengelyt hozzáhegesztették a menesztőhöz, az meg nem bírta tovább a rángatást. Talán ez volt az egyetlen alkalom, amikor nem jutottam el a 500-sal ahova indultam. Ezek után megismerkedtem a siófoki autóklubosokkal, és ők szép lassan megtanítottak megjavítani a kicsikét. Volt mikor szelepállítás után csak dödögött, kiderült, leszakadtak a szelepfedél merevítők, és így a szelepfedél kitámasztotta a szelepeket. Kiszereltem a váltót, mivel a könyvtárban talált könyv szerint csak az első két fokozat szinkronmentes, de kiderült, hogy az enyémben nyoma sincs semmi szinkronnak. Mivel eszetlenül szereltem vissza, majdem sírtam mire sikerült visszatenni, később jöttem rám, hogy a Dacia rombusz alakú emelőjével minden erőlködés nélkül fel lehet emelni a váltót a helyére. Egy későbbi utamon a Thököly út macskakövén a szélvédő robbant be. Véletlenül kaptam egy szinte új ragasztott szélvédőt, elolvastam, hogy kell betenni, már majdnem benn is volt egészen, csak még két milliméter... és elrepedt. Az viszont igaz, hogy a repedés kevésbé zavart mint a tejfehér berobbant üveg.
Ez így folytatódott hosszú éveken keresztül, volt, hogy a belvárosi lakásunk halljában szereltem a motort, a munkahelyemen már csodálkoztak ha nem gyártottam valami újabb alkatrészt, de ennek ellenére a mai napig is ez az egyetlen autóm ami hiányzik, és sajnálom, hogy már nincs meg. Mikor már két gyerekünk lett, muszáj volt venni valami nagyobbat, ő meg a végén bekerült a házunk terasza alá, és mikor eladtuk a házat ott is maradt.

007 turbozva nem keverve... 2010.01.10. 20:01:42

Nekem pont olyan Öninditóm van,újszerü álapotban.......

Dennis01 2010.01.10. 20:02:53

@georg 48: Egy 26 eves Minivel jarok nap mint nap. Igaz, hogy minden hetre ad nekem munkat, eleg zajos egy uj autohoz kepest, de mindenert karpotol az, mikor az emberek integetnek nekem, mosolyognak a kocsimra. A gyerekekrol ne is beszeljunk, ahanyszor elhajtok melletuk, mindig sikongatnak az oromtol, es kiabaljak a szuleiknek, hogy "Nezd anya, egy Mini!". Egy uj auto sose tudja ezt megadni, legalabbis en igy gondolom.

Cortina V6 2010.01.10. 20:05:52

@Dennis01: En is sikongatok,mikor meglatom..

misinator 2010.01.10. 20:07:14

@szebi62: Inkább ilyen szívás legyen az ember perverziója, mint egy randi egy dominával, aki váratlanul átlényegül pszihopata szadistává...:-)))

misinator 2010.01.10. 20:08:12

@toto92: Yesssz!!/Ujjak behajtva, hüvelykujj felfele/

Cortina V6 2010.01.10. 20:08:43

@Csikós Zsolt: Van egy Haynesem,850-es Fiathoz,meg mindig rajta van a zsugorfolia.
A bontoban van egy rahedli Haynes,csupa oreg autohoz,ha valakinek kell,irjon,milyen,megnezem,van-e es a nyaron hazahozom.

Dennis01 2010.01.10. 20:10:41

@Cortina V6: Csak nem utazol haza nyaron??? Tudok egy Minit, amiben veletlenul epp van egy hely es epp nyaron megy haza Magyarorszagra. :D

Cortina V6 2010.01.10. 20:12:38

@Dennis01: En csak hulye vagyok,nem mazochista...D

Dennis01 2010.01.10. 20:12:49

Nekem ketfele Haynes is van a Minihez, biztos ami biztos... :)

Dennis01 2010.01.10. 20:14:09

@Cortina V6: Azert szorakozol a Peugeot-d klimajaval mar fel eve, ugye?? :)

Dennis01 2010.01.10. 20:18:09

@Cortina V6: Hogy ne ugy nezzen ki a kocsid belulrol, mint egy szauna.. :D

Cortina V6 2010.01.10. 20:19:37

@Dennis01: .Amiben el lehet nyujtozni.P

Dennis01 2010.01.10. 20:21:43

@Cortina V6: Lehet, hogy a te kocsid kenyelmesebb, az enyemnek viszont rally pedigreje van.. :)

karlov 2010.01.10. 20:24:46

Szép estét most értem net közelbe .Így elmaradt a reggeli kaffe mellé olvasás..
Ez egy nagyon perverz autó...de öröm róla olvasni.

drhlaszlo · http://kskozlony.blog.hu 2010.01.10. 20:36:18

@pizo: @Csikós Zsolt: Igen, ezzel már szemeztem HaHu-n. Tetszetős.
Már csak az kell,hogy a főnök is gondolja, hogy egy páratlanul remek munkaerő vagyok.

Azért is írtam, hogy "egyszer", mert ugyan garázs még csak-csak akadna, de még egy angolmenetes csavarkulcsom sincs, ehhez meg azért nem árt. No mindegy, még bármi megeshet.

Csak akkor tartok, hogy hamarabb lesz a Corollán (kskozlony.blog.hu/2009/10/18/dormi_ujjaszuletese) OT rendszám (az még kilenc év), minthogy egy nyári estén jaszkarizzak egy british racing green MGB roadsterrel.

drhlaszlo · http://kskozlony.blog.hu 2010.01.10. 20:37:35

@Kicsi.Sati: bocsánat, elgépelés: "...attól tartok..." (3. bek)

Rocko- 2010.01.10. 20:40:03

@georg 48: te eltévedtél. de semmi gond, csak szólunk, h nem idevaló vagy.

2010.01.10. 21:07:30

Ma este nyolcig nyomtam. Komoly meló volt, vér folyt a garázsban. Az enyém. 42 éves csavarokkal bírkózni nem kis meló...

Virago_1000 2010.01.10. 21:33:15

"És ha történetesen az év elején sokat betegeskednek, vagy az óvó/tanítónők túl sokat vannak nevelés nélküli napon, tavaszi/húsvéti/pünkösdi/jehovai/rubikkockaforgatói szüneten, és emiatt nincs óvoda/iskola,"

- Mar a jehova szekta unnepe miatt is van iskolaszunet? Elkepeszto, hogy mi megy Magyarorszagon! (nem elek otthon)

Egyebkent orommel olvasom a szerelos cikkedet kedves Zsolt, es bar hozzaszolni nem szoktam, de azert nem azt jelenti, hogy nem tetszik! Sokan vagyunk meg ezzel igy, akik csak csendben, de itt vannak!

En a kitartasodat csodalom foleg, nem emberi, hogy mit szivtal mar a Bianchival, bar a mosolygos arcokat latva, azt hiszem megerte.
Es ezert is megerte:

"az igazi veteránautós abban leli a legnagyobb kielégülést, ha maga megold megoldhatatlannak tűnő hibákat. Ezért is férfisport ez, hiszen miközben olajos lesz a kéz, törik a köröm, az agy is pallérozódik, a megoldóképesség finomodik. Erő és intelligencia, ősi férfiúi reszortok ezek, hadd szóljon itt a hímsoviniszta. "

Alig varjuk a postot a Mercedes szerelesrol is!

Virago_1000 2010.01.10. 21:34:59

@prokee:
"Hosszú órák konstans szopása volt, mire kiderült, hogy valami okos magyar kisiparos drótszálakkal merevítette meg a dugókat, amitől faszán lehúzott a szikra a motorburkolatra.
Köszi, kisipar, köszi :) "

Na az ilyeneknek kene elvenni az engedelyet, es bezarni oket a fenebe.

Virago_1000 2010.01.10. 21:37:08

Kedves Zsolt!

"Aztán beépítettem még egy benzinvisszafolyás-gátló szelepe"

Az AC pumpa ebben milyen? Lehet kezzel pumpalni?

"szükség lenne egy jó jobb oldali foncsorra "

-nem lehet ezt ujrafoncsoroztatni?

"De szerszámos ládát azért viszek majd."

- az meg az ERA-ban sem johet rosszul. Jo ha keznel van, sosem tuni, mikor kell.

misinator 2010.01.10. 21:37:30

@Virago_1000: A kétbalkezesek - és a kontárok - ellen nem lehet bebiztosítani semmit, mert a kétbalkezesek - és... - rendkívül találékonyak.

Benéztél azóta a Tatrás blogba? Vélemény egy mondatban?

Karpathy · http://artofmax.com/ 2010.01.10. 22:02:27

Jó soká értem ide :)
Lassan kezdem én is összerakni az autómat, mert tavasszal menni is akarok vele.
Hajrá öregautók!

Virago_1000 2010.01.10. 22:06:12

@Dennis01: Tenyleg sikongatnak a gyerekek? En nem vonom ketsegbe amit mondasz, de azert az autod eleg mindennapos latvany feletek is.

Virago_1000 2010.01.10. 22:07:42

@Cortina V6: MB w126-hoz nincs haynesed? (jelent meg egyaltalan ehhez a tipushoz?)

Ja, ha van, akkor azt a nyaron hazaig se kene cipelned! :)

Virago_1000 2010.01.10. 22:09:11

@Dennis01:
"Tudok egy Minit, amiben veletlenul epp van egy hely es epp nyaron megy haza Magyarorszagra. :D "

En meg tudok egy Tatrat a nyarra, abban is van meg hely :)

Sot husvetra is tudok egyet :)

JoeMontega 2010.01.10. 22:13:14

de ezt mieeeeeeeeeeert kell ilyen ezereves szarokrol irni... :(

Virago_1000 2010.01.10. 22:13:24

@misinator: beneztem, mar alig van szo a Tatrarol, de vegul is ez valtotta ki a gondolatokat. Ugyhogy nem baj.
Leghutes forever, szep jo ejszakat!

Dennis01 2010.01.10. 22:25:05

@Virago_1000: De hidd el, nem olyan gyakori latvany a szallingozo hoban. :)
Valtozo a felhozatal, van amikor talalkozok vagy 5-6-al hazafele, van amikor egyet se latok. Hidegebb idoben nem szivesen veszik elo oket.

Dennis01 2010.01.10. 22:26:33

@JoeMontega: Most komolyan, te tenyleg ilyen hulye vagy vagy csak viccnek szantad??!!!

Latom, az oldal tetejen lathato kis irast mar elkerulted. Olvasd el, aztan ulj le, egyes.

Tomchy 2010.01.10. 22:29:22

@prokee: De azért a német projektautó stimmel, ha jól tudom...
Megy szépen a viertakt? Utoljára a tetőn láttuk kerekek nélkül.

Csikós Zsolt 2010.01.10. 23:02:10

@georg 48:

És nem moderáltalak ki, pedig MINDENKI egy hónapot szokott kapni, aki a plakettet nem olvassa el a posztok elején.

Ne feledd, hogy egy kivételes olvasottságú internet oldalon jársz, amit mi építettünk fel. És a mi szabályaink érvényesek, és nem azért hoztuk létre, hogy a hozzád hasonló született irigyek és rosszindulatúk elrontsák a nagy-nagy többség örömét.

De úgy gondoltam, egyszerűbb, ha bent hagylak, legalább aki kimoderálódik ezután, tudja mi jön. Nem rombolni. Építeni.

Rombolásra, összeesküvés-elmélet gyártásra ezer más honlap van. Mielőtt ide belépsz, töröld meg a lábadat, mert sáros.

Dennis01 2010.01.10. 23:04:26

@Csikós Zsolt: Ne haragudj, de szerintem az egyik valasznal rossz nevet linkeltel be.

Csikós Zsolt 2010.01.10. 23:08:04

@georg 48:

Rosszindulatú vagy.

Alulinformált vagy, mondhatni, szűklátókörű.

Nem olvasol Totalcart.

Nem olvasod el a plakettet, ami a poszt elején kiveri a szemed, pedig azt mostanában mindenki el tudja.

Van egy ajánlatom. Minden autó után, amit nálam találsz, és a miénk (Mercedes 300 TD 1985, Mercedes 190 D 1986, Autobianchi Bianchina 1967, Fiat Panda 1982, Mercedes 200 D 1972, Steyr-Puch 500 1957 a szóban fogó járművek), és nem írtam róla, fizetek egymillió forintot.

Jöhetsz ellenőrizni, bármikor, XIV: Czobor u. 27/b. Vagy lenyomozhatsz a szomszédoknál. Esetleg az NKVD-nél.

Tudod barátom, a hozzád hasonló feneketlen, malacszemű, gödörben lakó rosszindulatba fullad bele minden normális ember ebben az országban. Nem tudod, hogy a hozzád hasonlók milyen károkat okoznak a közgondolkozásban. Gyere nyugodtan, nem ütlek meg, tételesen végigmegyünk mindenen, hozhatsz közjegyzőt is. Bármikor, amikor otthon van valaki.

Csikós Zsolt 2010.01.10. 23:10:27

@Dennis01: @Maybe_:

Javítottam, bocsi, bocsi.

Csak ilyenkor iszonyatosan eldurran az agyam. Tényleg három éve próbálok nagyjából olyan nyitottsággal írni ezekről a privát dolgokról, amit Magyarországon rohadtul nem szokás, nem titkolok semmit, erre a sokezredik alkalomra is idejön valaki, aki 1954-ben, akit gyerekkorában arra neveltek, hogy ne adja kölcsön az egy szem medzsóját a szomszéd gyereknek, mert piszkos lesz, és szétveri a posztot.

Na mindegy.

Dennis01 2010.01.10. 23:15:08

@Csikós Zsolt: Nem nyalasnak szanom tenyleg, de szerintem sokunkat nagyon is erdekelnek az autoid, mivel meg tudod a kalandjaikat irni ertelmes, ertheto formaban. Nem kell torodni az ilyenekkel, latszik, hogy az eleminel tovabb nem jutott...

Maybe_ · http://maybe130.blogspot.com/ 2010.01.10. 23:16:06

@Csikós Zsolt:
Azt látom, rég láttalak ennyire ingerültnek.
Ettől függetlenül azt mondom h szarni rá, az eddigi 154 komment nagy része pozitív élményekről/emlékekről szólt, innentől kezdve nem érdemes az ilyenekkel foglalkozni.
Mi várjuk a következő poszt is.
(meg még pár (tíz)ezer ember, aki nem kommentel).

Virago_1000 2010.01.10. 23:17:50

@Dennis01: AZ igaz, hogy hideg idoben nem sokat latni, mert ilyenkor mindenki a hasznalos autoval jarkal. De veterantalalkozokon a jelenlevok 1/4-e Mini, ami mar unalmas. De meg telen sincs olyan nap, hogy ne latnek Minit legalabb napi 1-et az utcan. Bar ez attol is fugg, hogy mekkora telepulesen elsz, en egy eleg nagy varosban...
Felre ne erts, nem rosszindulatbol irom, mert szimpatizalok a markaval, meg minden oregautoval, csak azt szeretnem mondani, hogy a Mini az egyik leggyakoribb a veteran autok kozt.

Tenyleg, milyen a futes a Miniben? Kacerkodok a vetellel, de nekem csak telre kene 1 cooper.

Rocko- 2010.01.10. 23:18:18

@Csikós Zsolt: de Zsolt, ne idegeld magad kérlek, nem éri meg. nekünk írsz, nem nekik, tudatlanoknak.

Maybe_ · http://maybe130.blogspot.com/ 2010.01.10. 23:24:03

@Virago_1000:
Nekem meg (kövezettek meg), de versenyezni kéne egy Mini.
Amióta valami Cs betűvel kezdődő veteránbuzi beoltott a Goodwood Revival-fétissel, azóta csorog a nyálam erre:
www.youtube.com/watch?v=PIoAHTsf-Z0
Mekkora fíling lehet belülről, atyaég...

Dennis01 2010.01.10. 23:24:15

@Virago_1000: Hat az en 83-as 1000-es Minimben a futes egy alom. Kb 2-3 kilometer utan elkezd jo meleget futeni, es meg a kicsit eloregedett ajto gumitomitesei ellenere is 5 perc se kell, hogy kellemes meleg legyen az utasterben.
Az en Minim elegge leelt allapotban kerult hozzam, megis az egyik legjobb pontja a futes mindmaig.

Csikós Zsolt 2010.01.10. 23:24:17

@Rocko-:

A finom, nettó, Mariana-árok mély rosszindulatot egyszerűen nem veszi be a gyomrom. Sokkal jobban bírom a káromkodó fröcsögést, akkor legalább tudom, hogy valami nagyon távoli kultúrából jött furcsa lény próbál kommunikálni valami alig érthető nyelven.

De ha valaki emberi hangon, halkan fogalmazza meg, hogy hazudok, az rombolni tud. A legtöbb aljasságot a finoman, halk szavakkal rombolók követik el, vagy legalábbis az ilyenek ágyaznak meg a hangoskodó plebsnek.

Dennis01 2010.01.10. 23:32:30

@Maybe_: En azt is szeretem, hogy egy vadonatuj radiator 15000ft korul megall. En egyaltalan nem tartom draganak az alkatreszeket hozza.

Virago_1000 2010.01.10. 23:35:49

@Maybe_: egyszer elmennek veled 1 korre a Skodaddal :)

Dennis01 2010.01.10. 23:37:31

@Virago_1000: Nem te vagy az egyeduli... :)

Virago_1000 2010.01.10. 23:39:22

@Maybe_: hat ez biztos nagyon jo, de a miniben en azt szeretem, hogy egy nagyon kozvetlen kis gep.

Virago_1000 2010.01.10. 23:40:40

@Dennis01: Tudod mi a bajom a Minivel? Hogy rettentoen tul vannak arazva.

Csikós Zsolt 2010.01.10. 23:46:50

@Virago_1000:

Hm, szerintem használt autónál értelmetlen árazásról beszélni, pláne, ha sok van belőle. Hiszen a piac állítja be az árat, sokezer, egymást nem ismerő emberre pedig nehéz külön-külön haragudni.

Annyiba kerül, amennyiért megveszik... Ez ilyen egyszerű.

pickapu 2010.01.10. 23:47:06

Még délután végigolvastam a poszt, szerintem a jövő héten is szeretnék ilyet olvasni...

Maybe_ · http://maybe130.blogspot.com/ 2010.01.10. 23:48:32

@Virago_1000: @Dennis01:
Már megbeszéltük Asszeretnémmondani nicknevű kollégával (miután kiderült, hogy majdnem a szomszédom :D), hogy a következő belsőség talira mindenképp lenézünk.
Ha addig kész lesz a gép, nagyon szívesen viszlek titeket.
Mondjuk az anyagi lehetőségeimet elnézve ennek az esélye nagyjából 0.
Az elmúlt 2 év arról szólt, hogy jajnincspénz, deeztmégmegcsináljuk, a következő versenyt kibírja, aztán majd lesz valahogy... Aztán mindegyik versenyt kibírta, csak az 500 forintos apróbb hibákból lettek kurvanagy bajok, úgyhogy ezt meguntam. Addig hozzá se nyúlok, amíg nem tudok rajta korrektül megcsinálni mindent, amit szeretnék, ehhez meg olyan 3-400e ft kéne alaphangon.
De azért elviszem a slusszkulcsát, mintha ő is ott lenne :)

Csikós Zsolt 2010.01.10. 23:50:02

@Maybe_:

Skoda úgyis kevés van. HOZZAD!!!

Virago_1000 2010.01.10. 23:50:12

@Dennis01: mivel tomegevel vannak, jo hogy nem draga. Akar egy teljes uj autot is epithetsz, mert minden egyes cucc van hozza, az utolso alatetig.

Maybe_ · http://maybe130.blogspot.com/ 2010.01.10. 23:51:08

@Virago_1000:
Persze. Szlalomversenyeken is szarrávernek velük mindenkit.
Szerintem azon kevés fwd autók egyike, amelyet bármilyen körülmények között, bármilyen tempóban élmény (lehet) vezetni.
Mondjuk még sajnos nem volt lehetőségem kipróbálni egyet sem, de a videókból azért jól le lehet szűrni az autó mozgását.

McK (törölt) 2010.01.10. 23:51:36

De Csikós Úr!

Ér ez ennyit?
Próbáljon meg ha lehet a pozitívumokra koncentrálni..
Még akkor is,ha pontosan értem,miről beszél.
Ebben az országban minden jó tett mögött látni vélik a rossz szándékot.
Mondhatnám minden jó tett elnyeri méltó bűntetését..:D

pickapu 2010.01.10. 23:53:32

@Maybe_: Arra a Skodára már én is kíváncsi vagyok :)

Maybe_ · http://maybe130.blogspot.com/ 2010.01.10. 23:55:07

@Csikós Zsolt:
Parancs, főnök :D
Esetleg P rendszámmal, majd meglátjuk :)
De tényleg úgy vagyok vele, hogy ha már egy ilyen helyre elmegyek, akkor semmi kedvem egy félkész kotvány szarral odaállítani.

Dennis01 2010.01.10. 23:55:21

@Virago_1000: Nekem ne mondd, £1400-ert vettuk, es kozel se mondhato tokeletesnek sajnos...

Virago_1000 2010.01.10. 23:57:17

@Csikós Zsolt: Hat ez talan mindenre igaz, nem csak autora. De amikor a ClassicCar magazin price guide (amit persze nem kell szentirasnak venni, de nagyjabol hozzavetoleges azert talan...) azt mondja, hogy a Mini cooper (91-00) £6000 es az MB 450 SEL (72-80) £6000, akkor en erre azt hogy a Mini nonszensz modon tul van arazva.

Maybe_ · http://maybe130.blogspot.com/ 2010.01.10. 23:57:24

@pickapu:
Neked is beígértem már régebben, fel vagy írva. ;)
Asszem 2 tank benzin el fog menni Sukorón :)
(ott lesz a következő is?)

Dennis01 2010.01.10. 23:57:55

@Maybe_: Ha esetleg sikerul vele hazajutni nyaron, es epp lesz Belsoseg-talalkozo, egy tesztkorre a tied a szorny, ha gondolod.. :)

Virago_1000 2010.01.11. 00:00:58

@Dennis01: £2000 alatt csak rozsdasat lehet kapni, ez riaszt vissza, amugy vennek egyet, mert tetszik... de annyira nem kulonos jarmu, raadasul a vilag egyik leggyakoribb autoja, eppen ezert a max amit adnek egy kb 90-95-os evjaratuert az £2000.

Virago_1000 2010.01.11. 00:02:11

@Dennis01: pedig amiket itt a kommentekben irtal, hogy mit dolgoztal vele, es meg amit le sem irtal....

Dennis01 2010.01.11. 00:05:18

@Virago_1000: Annyiert is kapni, csak figyelni kell. A lakatosom (Minikkel foglalkozik tobb, mint 20 eve), epp miutan megvettem az enyemet, mutatott nekem egy Coopert a muhelyeben. Full bor, diofa muszerfal, egy szem rozsda se, a nyalam patakokban folyt. Azt mondta, hogy maganak csinalta meg (mintha nem lenne eleg a VTEC motoros Mini meg az injektoros Mini Van :) ), azt mondja "Talald ki mennyiert arulom?"
Mondom £4000? Erre o: "Kerek £2000-ert elviheted, Nem mondom, enyhen leesett az allam.

Virago_1000 2010.01.11. 00:06:12

@Maybe_: @Dennis01: En meg megyek a Tatraval. Csikorgos gumikra, feszes rugozasra, szlalomozasra ne szamitsatok, ez egy luxusauto. Bar eleg virgonc, nem az az USA jellegu V8.

Csak kerdes, hogy mikor lesz a talalkozo, mert nekem haza is kell jutni vele UK-bol, es sajnos az idoterv nagyon szukos iden is, de ha nem legkozelebb, akkor azutan, ami kesik nem mulik.

Dennis01 2010.01.11. 00:07:21

@Virago_1000: Hat igen, elegge hosszu a lista, amiket csinaltam, de pl a nagy falat, a kasztni meg nem volt soron sajnos.

Virago_1000 2010.01.11. 00:08:33

@Dennis01: Meg megvan? :)
Mondjuk lattam mar durva epiteseket, hogy VTec honda motort beleteszik. Csak azt tudnam hogy paszirozzak bele, mert az eredeti is alig fert bele.

Virago_1000 2010.01.11. 00:09:46

@Dennis01: hat nem akarlak elkeseriteni, de az a legnagyobb falat. Lehet jobban jarnal ha vennel 1 rozsdamentes kasznit, papirok nelkul, bar arakkal nem vagyok tisztaban.

Maybe_ · http://maybe130.blogspot.com/ 2010.01.11. 00:11:28

@Dennis01: Más autójától mindig félek egy kicsit. Egyezzünk meg abban, hogy viszel egy kört, és ha érzek magamban elég erőt, akkor én is megpróbálom. Köszi előre is. :)
(csak nehogy nagyon rákattanjak, így is állandóan sír a szám, hogy kéne egy Karmann Ghia, meg egy Delta HF Integrale is, jaj, az 130RS kimaradt, megatrabi, megakilós, megmégsokminden...)
;)

Dennis01 2010.01.11. 00:12:16

@Virago_1000: Arra gondoltam en is, csak tudod ha szetszedem a kocsit, akkor errol is kiderul, hogy cserelni kell, arrol is kiderul, hogy cserelni kell, es ez nagyon komoly anyagiakat ker, amire egyszeruen most nem telik.

Maybe_ · http://maybe130.blogspot.com/ 2010.01.11. 00:13:52

@Virago_1000: AAAAAAAAAAAAAAA
Tatra? Lemaradtam. 603-as? Ó, mondd, hogy az, mondd, hogy aaaaaaaaaaaaaaaz...
(mondjuk a 613-ast se vetem meg...)

Dennis01 2010.01.11. 00:14:22

@Virago_1000: A hapsi biztos nem tori ossze egyhamar, mert profin vezet. Santa Podon megfutotta a 400-at 10 masodperc alatt, 160km-el szelte at a celvonalat.
Mikor legutobb voltam nala, epp az uj Honda versenymotort mutogatta, ami enyhen speci. A lendkerek a gyari 17kg helyett 4 kg. A hapsi enyhen maniakus :)

Dennis01 2010.01.11. 00:17:12

@Maybe_: Ne aruld el a Skodrit, szeret az teged... :D

Maybe_ · http://maybe130.blogspot.com/ 2010.01.11. 00:20:53

@Dennis01:
A mi szerelmünk már nem a régi, igazából csak a szex miatt vagyunk együtt (csak kicsit fel vannak cserélve a szerepek, én szopok, ő meg b.ik jó lenni).
Na azért nem... Nem tudnék élni nélküle :)

Csikós Zsolt 2010.01.11. 00:21:36

@Maybe_:

Mit gondolsz, a Belsőség-talin hány tökéletes autó van? 5 %? Talán 8, de félek, hogy akkor már nagyon lazán kezeltük a tökéletesség definícióját.

Gyere, mondom.

Csikós Zsolt 2010.01.11. 00:22:51

@Virago_1000:

Asszem ott alélek majd el. Vagy elélek majd al. Egy kör, plz...

Dennis01 2010.01.11. 00:32:49

@Maybe_: A Mininel is nagyjabol ez a helyzet, van mikor feltudnam gyujtani, maskor meg imadatom nem ismer hatarokat...
Az ember mindig bizakodo, egyszer csak jo lesz. :)

Virago_1000 2010.01.11. 00:33:23

@Virago_1000: Ja es meg aztszeretnemmondani, hogy indul Tatra jarat a tavasszal is, es a nyaron is UK-Magyarorszag kozvetlen atszallas nelkuli, de a belsoseg talalkara csak a legszebbikkel mennek le. Vagy egy igenyessel, vagy gyalog (hogy csodaljam a tobbit). S bar rozsdasan is inyenc darab, de vagyok annyira igenyes, hogy ne egy lepusztult darabbal allitsak oda.

Maybe_ · http://maybe130.blogspot.com/ 2010.01.11. 00:35:49

@Csikós Zsolt:
Tökéletes nyilván soha nem lesz. Csak tudom, hogy rengeteg baja van.
Egyébként leginkább attól függ a dolog, hogy lesz-e addig műszaki, műszaki előtt viszont tipptopp állapotúvá kell varázsolni, mert a drága kápéem még abba is beleköt (nem standard vizsga lesz), ha légyszar van a szélvédőn.
Szóval vagy tipptopp autóval megyek, vagy autó nélkül. Vagy P rendszámmal. Vagy az éjszaka leple alatt elosonok vizsga nélkül :)
(ez csak vicc volt)

Virago_1000 2010.01.11. 00:39:09

@Dennis01: Most en az eladora gondoltam, hogy megvan-e meg ...

Maybe_ · http://maybe130.blogspot.com/ 2010.01.11. 00:39:25

@Dennis01:
Naja... A bizakodás itt is az életben maradás egyik fontos eszköze. Meg az álmok :)
(baszki néha már röhejesnek érzem magam, amikor szar kedvem van, hangosan ki kell mondanom: tolós váltóóóó... Lesz. Kell. Lesz. És kész...
Na utána már jobban érzem magam)

Csikós Zsolt 2010.01.11. 00:51:14

@Dennis01:

Kicsit vegyél fel egy pesszimista szemüveget, és ugyanez a helyzet a Bianchival is. Csak az még nem is megy.

Dennis01 2010.01.11. 00:53:28

@Virago_1000: Persze, eredeti jobbkormanyos, a Mini ugy az igazi... ;)

Ja bocs, elertettem az eladoval kapcsolatos kerdesedet. Mindig mikor odamegyek hozza, rejtelyes modon egy kempingszeken ul, a felesege altal keszitett szendvicset es teat nyammogja es persze a radio.
De nem szolhatok egy rossz szot se, mert minden heten uj kocsit visznek hozza, es kifogastalan minosegben lakatol es fenyez.

@Maybe_: Miert en hogy vagyok szerinted?
Na most kapsz egy uj alkatreszt, ugye jo leszel utana? Meg egy lopikulat lesz jo, de mindent megbocsatok neki... :)

Maybe_ · http://maybe130.blogspot.com/ 2010.01.11. 00:57:26

@Dennis01:
Na ezt nem fogják megérteni soha az újautó-tulajok. Amikor már napok (hetek-hónapok) óta szar valami, akár egy kis apróság is... Végre kicseréled, és egyből minden jó, megy az autó, mint az álom, még szebbnek is látod. Jó kedved van, mert neki jó kedve van (legalábbis olyan jó ezt így belemagyarázni :D)

Dennis01 2010.01.11. 00:57:44

@Csikós Zsolt: Annyibol buszke vagyok a Minire, hogy egy alkalmat kiveve
(pedig volt egy-ket meghibasodas) mindig a haz elott allt meg...

Ilyen oreg autonal nem erdemes pesszimistanak lenni, megha lelked melyen langok kozt allva latnad, akkor is tudod, hogy valamilyen modon meghalalja a gondoskodast (pl: feledhetetlen elmenyt nyujt csaladodnak stb)

Borisz2003 2010.01.11. 00:59:13

@Csikós Zsolt:
Nyugi Zsolt! Az "úriember" csak azzal nyugtatja magát, hogy nem érdeklik az ilyen autók, mert a műszaki szakértelmét meghaladja egy villanykörte cseréje a fürdőszobában, ezért már 3 éve kénytelenek gyertyánál fürödni. Mivel már 3-szor tankolta tele a benzines autójukat dízellel, így jobbnak látták, ha a felesége végzi a tankolást is...
Ha egy férfit, pláne műszakinak "kikiáltottat" kicsit sem hoznak lázba érdekes autók, ott erősen a mellplasztikára gyűjtés esete áll fönn. Jobb esetben csak gyerekkorában kellett lányruhában járnia...
Remélhetőleg a műszaki rajzokat részletesebben elolvassa, mint ezt a cikket, mert itt gyk ki van téve a be(hajtani)pofázni tilos a számukra.
További sok kitartást a hátralévő projektekhez!

Dennis01 2010.01.11. 01:00:49

@Maybe_: Ezert nem szeretem az uj autokat, ott van pl apam Peugeot 406-osa: siri csendben viszi a 140-et, kenyelmes, nagy, modern megse tudom annyira szeretni, mint a sajat csorgo-zorgo Minimet. Eleve jolesik rajta dolgozni, latni mi hogy mukodik es munkad vegeztevel elegedetten ranezni, hogy igen, ez jol sikerult. Tudod ugyan, hogy kovetkezo heten ugyanugy ott fekszel alatta, de valahogy ugy erzed, megeri. Remelem nem voltam tul nyalas :)

Virago_1000 2010.01.11. 01:01:15

@Csikós Zsolt: "Mit gondolsz, a Belsőség-talin hány tökéletes autó van? 5 %? Talán 8, de félek, hogy akkor már nagyon lazán kezeltük a tökéletesség definícióját."
- Es akkor mivan? En vagy tokeletessel vagy semmilyennel, a merce magamnak en vagyok, es mas autoval nem lennek, de a Tatraval maximalista vagyok. 100% vagy semmi. A nagy gond amugyis a 2000 km es az idobeosztasom.

@Maybe_: Nem, ez 613-as, komolyan nem akarok buszke lenni, sem nagyzolni, de ilyen szepet sem Magyarorszagon, sem UK-ban nem talalni (ismerem az osszes 613-ast UK-ban). Lesznek elteresek, de nagyon kozel lesz a gyarihoz, igaz meg kell rajta dolgoznom nem keveset, hogy a lekisebb, utolso reszlet is makulatlan legyen.

Virago_1000 2010.01.11. 01:02:36

@Csikós Zsolt: akar 2 kor is, barkinek. Szerintem nem kizart, hogy a hatso ulest jobban elvezni fogod, mint az elsot :)

Dennis01 2010.01.11. 01:04:52

@Virago_1000: Tenyleg, a tied jobbkormanyos?

zöldi 2010.01.11. 01:05:56

A cikk szuper, igen kellett már.

Én ma nekiálltam kerékcsapágyat cserélni a Simsonon. Eltört pár küllő, azt is. Aztán észrevettem, hogy a felni is el van repedve. Aztűn kiderült, nem jó a frissen vett csapágy, mert a Handbuch az alkatrészjegyzéknél rossz csapágyat ad meg- Ernst Thallmann, donnerwetter - de megoldottam - átmenetileg.

Maybe_ · http://maybe130.blogspot.com/ 2010.01.11. 01:06:09

@Dennis01:
Szerintem nem voltál túl nyálas. Biztos van, aki szerint igen, az majd reggel jól beszól, hogy mekkoraszarokvagytokti, hátezegyvicc. :)
Azért azt hozzáteszem, hogy ha napi 4-500 kilométereket kellene lehúznom, akkor nem ezzel az autóval járnék. Valami újabb, kényelmesebb nagy döggel.
Vagy esetleg a stílus kedvéért egy szanaszét hangszigetelt Rapiddal, hosszú váltóval, bőrfotelekkel.
Addig viszont, amíg csak évente pár alkalommal indulok el vele 200 kilométernél messzebbre, addig üvöltsön, rázzon, azért van :)

Maybe_ · http://maybe130.blogspot.com/ 2010.01.11. 01:10:20

@Virago_1000: Csorog a nyálam.
Remélem, sikerül eljutnod...

Virago_1000 2010.01.11. 01:10:34

@Virago_1000: kor = circle bocs nincs ekezetem

Virago_1000 2010.01.11. 01:19:17

@Dennis01: jobbkormanyos? O, ne mondd...
4 db keszult, ertekuk felbecsulhetetlen....

www.youtube.com/watch?v=hfqZ2XBOVnk&feature=related

Maybe_ · http://maybe130.blogspot.com/ 2010.01.11. 01:52:50

@Virago_1000: Jól értem? 1 hétre előre programozható állófűtés? A pofám leszakad...

UnvincibleUbul!:[I] 2010.01.11. 08:32:14

@Csikós Zsolt:
Mi a frászért nem vágtad már ki innen mint macskát szarni, megint egy kisebbségi komplexusos balfasz, akinek ma jutott eszébe egy jó turhásat beleköpni a közös bográcsba. És még azt se várja meg vele hogy a többi elforduljon egy pillanatra.
nemám már, hogy azokat valamelyik jóllakott óvodás (nem akarok ujjal mutogatni) egyből póterra vágja aki valamelyik másik szerkesztőre tesz megjegyzést.
mint dennis havert meg párakat még amikor kifejtettük hogy talán csak egy fogalmatlan barom fikázza egy cikken belül 2 ladát kapásból, meg egy fiatot. Már röpült is a cenz meg az ura. vicc.

user137 2010.01.11. 08:36:35

Csikós, Te egy igazi Állat vagy! :) Veszel egy használhatatlan régi sz@rt, és iszonyatos szívással addig kalapálod, amíg egy megbízhatóbb, de még mindig használhatatlan régi szar marad belőle, csak sokkal többért. Aztán ebbe belekényszeríted a családod, h ők is "élvezhessék" veled, amint a Bp-ről szumma 60km-re fekvő célig odavissza vagy háromszor elromlik.

Ennek ellenére 100%-ig kimeríted az autóbuzi kategóriát, és nem félsz ezt a sok szívást kirakni webre. Sztm tök motiváló a megfelelő rétegnek, és igazából csak azt akartam mondani, h a max respekt az jár akkor is, ha én ezt az életben meg nem érthetem. :)

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2010.01.11. 08:59:53

@Csikós Zsolt:

>Gyere nyugodtan, nem ütlek meg, tételesen végigmegyünk mindenen, hozhatsz közjegyzőt is. Bármikor, amikor otthon van valaki.

Én azért megüthetem? :)

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2010.01.11. 09:06:14

@Csikós Zsolt:

Bizony, ritka a hibátlan autó, de attól még jól szórakoztunk. Én a múltkor éjjel egykor mentem Crix kolléga Skoda Rapidjával mentem (mint utolsó józan ember)üdítőért. Állat volt, pedig gyűlölöm más autóját vezetni.

mv3 2010.01.11. 09:35:25

Kedves Csik, ismét bebizonyítottad, mekkora lelked van:o)
Nem elég, totális képzavarral élve, hogy legalizált partizánként kűzdesz a garázsodban a dacoló elemekkel, még mindig örömmel tölti el a kobakodat, micsoda perceket szerezhettél tavaly az idős régi tulajnak (aki ha jól emlékszem a régi postból, annak idején elzárkózott az autó papírjainak rendbe tételétől, bár ez már rég volt, talán nem is fontos).

Pontosan látszik, nem azért írod az ilyen postokat, mert kell, hanem mert megosztani való élvezetet látsz mögötte, én legalábbis így olvasom:o)

Számomra azért az lesz a tökéletes reggeli totalcar nyitás, amikor a zöld merci indul majd, hogy az országúton ért reggeli napsütésben lerázza magáról a garázs porát, amikor a vidéki levegő polírozza majd a fizikumát:)

Mert bár élvezettel olvasom a kis bianchi történetét is, de nekem kicsit olyan, mint Schwarzenegger mellett volt Franco Columbu. Minden porcikája elismerésre méltó, tömör és szimmetrikus, de mégis a nagy és arányos izomtömeg vált ki nagyobb érdeklődést ( talán ő nem is jó példa a bianchira, mert a megjelenése inkább egy kisméretű tank sűrűségére emlékeztetett).
Mondjuk van élvezetes köztes megoldás is, például Frank Zane, akit feleltessük meg egyy 1972-es volvo 1800-nak vagy egy csinos Lancia Flaminia-nak :o))

becsületesnepper · www.becsuletesnepper.hu 2010.01.11. 10:04:09

@Maybe_:
A vizsgába majd segítek, hogy légyszarosan is átmenjen és akkor két autóval mehetünk, ha nem, akkor majd megyünk a béjemvével, oszt maj csapassuk a farát. :D Mondjuk azon is kell kicsit igazítani, mert megharapta Mátrában egy picit a szalagkorlát!:)

jozsika31 2010.01.11. 10:12:22

Szia Csikós Úr
Ha majd egyszer ráérsz megtanítom neked hogy kell a mechanikus állítót rendesen beállítani,mert ahogy a képen látszik nem ígazán sikerült:):):)Amúgy gratula a kis szerkezethez!!!!!!

Csikós Zsolt 2010.01.11. 10:49:37

@jozsika31:

Hm, pedig most tök jó a fék. A betétek is szépen, egyenletesen kopnak. Másik irányban kell? Tudom a hézagmérős dolgot, csak az a baj ezzel, hogy hátul, ahogy ferde a lengőkar, az a két állítócsavar egyszer még restaurálás után megint megszorult, és kicsit lenyalódott, ezért most nagyjából úgy lehet állítani, hogy leveszed a dobot, kicsit forgatsz az állítón belülről, visszateszed, megnézed, és ezt ismétled.

jozsika31 2010.01.11. 11:08:22

@Csikós Zsolt: Szia,fordítva van most tekerve ahogy a képen is látszik,a kicsit emelkedő részének kell támasztani ,de úgy csináld hogy megnyomatod a féket valakivel,és amíg nyomja koppig rátekered/érezni ahogy megfeszül/,és egy picit visszaengeded.Csak úgy lehet állítani ha nyomja valaki a féket,különben eltolod le-fel a betétet!!!!!!Azért nyalódik le,mert feszítés alatt akarod tekergetni.

Lowtyo 2010.01.11. 11:21:39

de szép trabantod van zsóti!

Csikós Zsolt 2010.01.11. 12:03:11

@jozsika31:

Ó basszus, hogy ezzel mennyit szívtam. És szabadon jól mozgott persze, megzsírozni meg nem mertem, nehogy a fék is olyan legyen. Basszus, kösz.

Csikós Zsolt 2010.01.11. 12:07:25

@Lowtyo:

Volt idő, amikor egyszerre volt meg az állólompos Merci, a Giulia, meg készült a Bianchi.

Vittem haza egy fiatal haveromat, meg három csitrit a diszkóból, az egyik megkérdezte a Mercire - neked Volgád van? Persze rég volt, amikor a csajok még tudták, hogy a Volga igazából nem egy folyónak, hanem autónak a neve.

Aztán szereltem a Bianchit, és mindenki trabantozta - ahogy te is, hiába a plebs bája...

A Giuliámmal meg elmentem egy nagy Alfa-találkozóra, ahol jöttek ilyen ültetett, rozsdás, alul neonos, sötétített üveges, háromhengeres VM-dízeles 33-asokkal a gyerekek, és orrukat szívval megjegyezték - mi ez a szürke Zsiguli. Attól kezdve nem jártam Alfa-találkozókra.

Mondtam is mindenkinek: van egy Volgám, készül egy kombi Trabantom, meg tartogatok egy szürke Zsigulit a fészerben.

Volga azóta elbontva. Szürke Zsiguli Székesfehérváron lakik. Csak a Trabant maradt.

Lowtyo 2010.01.11. 12:26:00

@Csikós Zsolt: :)
istenem!
megcsináltad a napom, zsolti!
elképzellek a neonos-alfás gyermekek közt, potyognak a könnyeim.
kicsit többet jártál volna alfás találkozóra, biztos elmesélik neked, hogyan teheted kúlabb verdává a szürke zsigádat.
világvége.
amúgy meg, max. respect a bianchi miatt. isten látja lelkem, varázslatos kis gyösznek találom, de kizárt, hogy ennyi pénz, energiát tudnék rá áldozni. mondjuk én meg bogarakra, meg hasonló léghűtéses népautókra tudnék eltapsolni, egy méretes ciszternányi pénzt...
kit, hogyan csap pofán az autóbuzéria elszakadt ékszíja, ugye...

Dennis01 2010.01.11. 12:43:49

@Csikós Zsolt: Elmentunk Mini talalkozora faterommal meg a haverjaval harman. A parkoloban tobb, mint 1000 Mini allt, de csak az enyemre rakott 5 lakatosmuhely is szorolapot. Ki erti ezt?? :)

pickapu 2010.01.11. 12:44:33

@Csikós Zsolt: Ez most engem is hazavágott :DDD

Csikós Zsolt 2010.01.11. 12:46:50

@Dennis01:

Szerintem kíváncsiak lettek volna, hol lakatoltattál olyan szépen, nem?

UnvincibleUbul!:[I] 2010.01.11. 12:50:13

" orrukat szívval megjegyezték - mi ez a szürke Zsiguli?"

Az meg a nénikétek térdekalácsa. ilyenkor lennék diszkrét, és foghegyről elereszet egy nyúlósat a sutyerák rozsdakupaca felé, aztán bőgázzal értelmesebb vizekre hajtok. Ahogy ezt így elképzelem ahogy vigyorogva beállítasz az országosan egyedülálló gépeddel, ami igazi csemege lenne, anyám. ez azért baromi kiábrándító, igazi surmók.
mondjam akkor hogy igazi ős VW-es nem járkál Wörthersee-be se, mert nem kíváncsi a sok nyomorult burzsuly 5 millióért átépített az eredetire alig hasonlító Golfjára? inkább én is a badacsony felé veszem az irányt, meg körbegurulom a Pannonhalmi TVK-t.

UnvincibleUbul!:[I] 2010.01.11. 12:53:22

Am jó étvágyat a jelenlévőknek.
@Lowtyo:
Megvan még a Cherooke? hogy jutott eszedbe épp olyat venni? De komolyan, se nem különleges, se nem túl jó (terepen halott, aszfalton lomha, ingatag) olyan mint egy svejcibökő, minden van benne de igazándiból egyik sincs a helyzet magaslatán.

UnvincibleUbul!:[I] 2010.01.11. 12:56:35

@Csikós Zsolt:
vagy inkább célzás volt rá, hogy hol ilyen sz@rul? :D Nem tom, hogy mit esznek azon a gyöszön annyira azok az uborkaképű balekok.

Maybe_ · http://maybe130.blogspot.com/ 2010.01.11. 13:07:16

@Csikós Zsolt:
Ezen hangosan felsírtam :D:D:D
Mondjuk én is kaptam már dícséretet benzinkútnál, hogy milyen egyedi Ladám van...
@Asszeretnémondani:
A vizsga részét megdumáljuk :)
Ez még a múltkori kis puszi az autón, vagy most sikerült megint meggyömöszölni? Hiába na, használati tárgy :)

Dennis01 2010.01.11. 13:08:44

@Csikós Zsolt: Hat igen, tokeletesen lett kilakatoltatva es lefenyezve az elozo gazdajanal, remelem, letorik a keze, aki csinalta. Kivulrol a fenyezes nagyon szep (mar ahol nem buborekos a rozsdatol), de belul a "mester" az ulesek alatt es a karpitok mogott mar nem birta lefujni, pedig az ulesnek nincs is csavarja, siman csak kiemeled..

becsületesnepper · www.becsuletesnepper.hu 2010.01.11. 13:18:11

@Maybe_:
Ez még a régi, most minden szépen kiadta, egy megforgástól eltekintve kalandmentes volt a program. Szegénykémet ugye csak ezért tartom. De bírja! :)

gnme 2010.01.11. 13:22:43

@Dennis01: hát tudod már .. a "lákátos" klub.

Maybe_ · http://maybe130.blogspot.com/ 2010.01.11. 13:26:14

@Asszeretnémondani:
Legközelebb nem férnék be melléd esetleg egy ilyen túrára? Elvagyok én a pálya mellett is, ha zavarok, csak az oda-vissza utat kéne megoldani ;)
Egyébként egy versenyautón ez nem sérülés, hanem patina :)

becsületesnepper · www.becsuletesnepper.hu 2010.01.11. 13:27:57

@Maybe_:
Ha van kedved, csak némi hó hiányzik...

Dennis01 2010.01.11. 13:31:27

@gnme: Arrol nem is szoltam, hogy az egesz aljat osszekentek alvazvedovel, igy tiszta trutyi az egesz kocsi, meg a belso sarvedoivbol kivagdostak ossze-vissza egy jo nagy darabot, csak azt nem ertem, minek...

Dennis01 2010.01.11. 13:33:39

@Asszeretnémondani: Gyertek Angliaba, itt van most ho :)

becsületesnepper · www.becsuletesnepper.hu 2010.01.11. 13:39:34

@Dennis01:
Mire odaérnénk tartós halláskárosodást szenvednénk, se kárpit, se szigetelés, csak gépzaj.:)

Dennis01 2010.01.11. 13:44:06

@Asszeretnémondani: Legalabb sokaig hallgathatod a mennyei muzsikat, amit kiad a kocsid. :)

Virago_1000 2010.01.11. 13:45:51

@Maybe_: Jol erted....

bekapcsolod a futest teli reggelen az agybol taviranyitoval, aztan mire indulsz meloba elo van melegitve a kocsi. Csak a minoseget lehetne feledni, mivel csak 4 db keszult, hat azok aztan igazan "prototipus" minoseguek.

becsületesnepper · www.becsuletesnepper.hu 2010.01.11. 13:48:02

@Dennis01:
Változó fordulatszámon szórakoztató, de állandó fordulaton igazi szopás, rövid váltó, rövid difi miatt 110-es utazó, locsolkodni mennénk, nem csapatni:)

Maybe_ · http://maybe130.blogspot.com/ 2010.01.11. 13:49:49

@Virago_1000:
Az igen. Sokat olvasgattam már a Tatrákról, de mindig tanulok valami újat.

Virago_1000 2010.01.11. 13:51:05

@Csikós Zsolt:
"A Giuliámmal meg elmentem egy nagy Alfa-találkozóra, ahol jöttek ilyen ültetett, rozsdás, alul neonos, sötétített üveges, háromhengeres VM-dízeles 33-asokkal a gyerekek, és orrukat szívval megjegyezték - mi ez a szürke Zsiguli. Attól kezdve nem jártam Alfa-találkozókra. "

Ez komoly? MErt viccnek eleg durva lenne...
amugy megertlek.

Virago_1000 2010.01.11. 13:55:00

@Dennis01: "Elmentunk Mini talalkozora faterommal meg a haverjaval harman. A parkoloban tobb, mint 1000 Mini allt, de csak az enyemre rakott 5 lakatosmuhely is szorolapot"

most sirjak-e vagy nevessek, de lehet jobban jarsz ha veszel 1 masik minit ezt meg hajtod amig ki nem purcan, aztan elbontod, s jo lesz alkatresznek. (tul)kinalat ugyanis van.

zazooo 2010.01.11. 13:55:20

@Maybe_: hát ezt nekem is látnom kell...

mikor lesz ez a belsőségtali? ha közben lesz mondjuk 2 hétvége amikor nem fagy, összerakjuk az ótódat aztán mehetünk :P
legfeljebb odahúzlak :D

Dennis01 2010.01.11. 14:00:25

@Virago_1000: Sajnos az a tipikus helyzet all fenn, mivel 21 ev alatt vagyok, ezert ha eladom ezt, es kotok egy ujra biztositast, egybol ugrik a biztositasom £2000 fole...

misinator 2010.01.11. 14:02:17

@Virago_1000: Mit csodálkozol?:-)
Amikor anno 4 éve a vizsgabiztos(!) Ladának nézte a Nagypolákomat, meg úgy általában mindenki, aki nem volt legalább 50 éves?????
Szegény haverom is plafonon volt/ örjöngöt/ anno, amikor a Seat 124-ét Ladának nézték - pár percnyi "borjú az új kapura" üzemmód után!
Sajnos el tudom hinni!
Egyébként a legjobb az, hogy mutogatva a különbségeket is még újra, meg újra megkérdezték, de tényleg nem Zsiga ???

misinator 2010.01.11. 14:05:52

Ja, meg csak szemből, kicsit távolabról látva az Albeámat azt hiszik hogy VW Polo!!!??? /Katt. a képre, aztán a címre/

Maybe_ · http://maybe130.blogspot.com/ 2010.01.11. 14:06:50

@zazooo:
Ismered az elveimet, ebbe itt most ne menjünk bele, de nem a két hétvégén fog múlni :)

zazooo 2010.01.11. 14:13:00

@Virago_1000:
van egy olyan sztori is hogy az embernek a škoda rapidjáról nem hitték el a rendőrök hogy nem házilag tákolta meg egy 120-asból... ez akkor lett igazán rossz amikor a rendszámot is le akarták venni :)

misinator 2010.01.11. 14:18:27

@misinator: Tettem fek két képet/ csak nem tom", mé' duplán/az adatlapomra.
Na most szemből ez VW Polo!?

Rocko- 2010.01.11. 14:19:00

@UnvincibleUbul!:[I]: "Megvan még a Cherooke? hogy jutott eszedbe épp olyat venni? De komolyan, se nem különleges, se nem túl jó (terepen halott, aszfalton lomha, ingatag) "
hát erről Lowtyonak más a véleménye sztem. :)

Dennis01 2010.01.11. 14:23:17

@zazooo: Ennyit a sunok agyi kapacitasarol...
A KPM-esek se jobbak, apam behozott egy osztrak bontobol egy osszetort Fiatrol egy vonohorgot a sajatjara. Elvitte vizsgazni, de mivel nem volt rairva a max terhelhetoseg, ezert azt mondtak neki a vizsgaztatok, hogy kuldjon egy levelet a holland cegnek, aki gyartotta a vonohorgot. A valaszlevelet hivatalosan forditassa le, aztan menjen vissza. Csak azt felejtettek el, hogy a ceg mar 10 eve megszunt akkor. Erdekes modon egy masik helyen csont nelkul atment a horog.

Lowtyo 2010.01.11. 14:23:57

@UnvincibleUbul!:[I]: megvan ubul, még megvan
igazából pont arra való, amire kellett. főleg aszfalton használjuk, de a házunkhoz felfelé nagyon jól jön az összkerék, meg a nagy hasmagasság. ami tetszett benne, a kényelmes fotelok meg a v8 (amerikai v8-ba már önmagába bele lehet szeretni).
abban igazad van, hogy nem igazán különleges, de lomhának nem nevezném sőt, imbolyogni sem imbolyog (ez engem is meglepett). és szerintem terepen sem olyan rossz.

misinator 2010.01.11. 14:27:36

Nem merem még egyszer megpróbálni törölni, mert lehet, hogy megsokszorozódik a kép...

Csikós Zsolt 2010.01.11. 15:28:13

@Virago_1000:

Ez így volt. Valamikor 1999, Boldizsár utcai Fiat-szalon.

Csikós Zsolt 2010.01.11. 15:42:52

@Lowtyo:

Én voltam ilyen Grand Chircke-bemutatón, gyilkos csehországi krosszpályán. Az az összkerék nem olyan rossz, még valódi terepjárókhoz képest sem, pedig ez csak egy szalonterepjáró, sérülékeny külsővel. Nem szabad lebecsülni, nagyon komoly hajtás van alatta.

Ja, nem az első terepes vezetésem volt, de szerintem még csak nem is a húsz alattiadik...

w126sd 2010.01.11. 15:59:07

@Csikós Zsolt: Steyr-Puchot meg nem is ismerik!!!!!!!!
Apropó,azzal hogy állnak a dolgok??
Én most alkuszok egyre,de a többi titok:-)Majd ha kergetjűk egymást a körúto,vagy a Tóth Gabi minket:-)

UnvincibleUbul!:[I] 2010.01.11. 16:27:39

@misinator:
Hánnem, véletlen se kevernék össze egy mongoloid olaszt egy jól sikerült V-ös Poloval. Addig örülj míg azzal keverik.

@Lowtyo:
na az biztos h a jenki V8 egy külön állatfaj, nem a technokrata "szorított seglyukkal szétpörgetjük magunkat" német V8-as. Kár hogy jól hangszigetelt a fülke és így lefogja az élményt. Jeep-ből csak Wranglert.
Legközelebb Unimogot, érdekel, hogy majd azt mivel kevernék ! :)

Szkotti 2010.01.11. 16:31:55

@Maybe_: Én ezt úgy hallottam, hogy egy versenyautón a sérülés B-oszlop előtt szégyen, B-oszlop után dicsőség ;o)

29 Palms 2010.01.11. 16:47:59

Ha túl korán fékezel és a mögötted jövő megtol hátulról, az is dicsőség? :)

Lowtyo 2010.01.11. 18:25:33

@Csikós Zsolt: :)
lehet többet vezettél gc-t terepen, mint én. talán, ha kétszer voltam. na, majd hétvégén elviszem a lányokat.

@UnvincibleUbul!:[I]: húú
unimog az megint egy érdekes masina.
első unimogozásomnál konkrétan azt hittem lefosom a bokám. mikor mész fel a siratófalon és egyszer csak eltűnik a talaj előled, majd szép komótosan átbillen az a dög... hátborzongató. volt olyan rész, ahol szorgalmasan mantráztam a miatyánkot, a mitfahrerem meg ásítozott unalmában. merhogy az egy egyszerű pálya volt szerinte. jó kis gép, na.
bocs az offért

misinator 2010.01.11. 19:13:20

@UnvincibleUbul!:[I]: Jól van...jól van, csak kóstolgassál:-)Egyébként at Albi bevált az ÖSSZES fórumosnak, na meg a népítélet mondjuk 30000, 40000 után:-)))
A Polo...hát nem igazán vált be az ismerőseimnek, de ez nyilvánvalóan nem statisztikai adathalmaz...
...Most rákattintottam a népitéletre...hát...Ha ez a jól sikerült...
Sajnos /pedig...hm...nem vagyok egy VW fan/a VW már hírül se az a márka, amit a neve minőségben jelentett mondjuk 20 éve:-(

Virago_1000 2010.01.11. 19:47:38

@misinator: mondjuk seat,fiat 124-t konnyu zsigulinak nezni, arra meg azt mondom hogy megbocsathato. Na de alfat, es nagypolakot!!!

@zazooo: en levettem volna a yardnak a rendszamot es belenyomtam volna a pofajaba, ekkora ostoba tahot!!!

Virago_1000 2010.01.11. 19:52:41

@Maybe_: ja es meg a Tatrakrol: konkretan abban a peldanyban, ami a jutubos videon szerepel, utaztam. Meselek majd rola ha sor kerul ra, de eleg erdekesen hat a Nardi kormany mogotti Skoda 120 bajuszkapcsolok, na meg hatalmas valodi mahagoni berakasu muszerfalban a Skoda feelinghez tartozo belulrol parasodo homero meg benzinszintjelzo :))))
De azert nagyon de nagyon kene...

misinator 2010.01.11. 20:06:42

@Virago_1000: Gondolhatod, mintha kést forgattak volna szííívemben!

Maybe_ · http://maybe130.blogspot.com/ 2010.01.11. 20:21:34

@Virago_1000: Kíváncsian várom :)
Egyébként akartam már kérdezni: Valamelyik Tatra km órája nem egyezik meg véletlenül a 120-as Skodáéval méret, kihajtás szempontjából? Mert a dizájn ugyanaz, csak 220-ig van skálázva... Úgyse megyek annyival, de olyan jó kis gyáriasnak tűnő update lehetne :)

Virago_1000 2010.01.11. 20:30:24

@Dennis01: "Sajnos az a tipikus helyzet all fenn, mivel 21 ev alatt vagyok, ezert ha eladom ezt, es kotok egy ujra biztositast, egybol ugrik a biztositasom £2000 fole..."

Minden orszagban vannak szemet dolgok....

De miert lenne ilyen sok neked? Nem akarom elhinni. Ok hogy fiatal vagy, de ez 1 kisteljesitmenyu auto es eleg oreg is. Szal mar classic carkent lehet biztositani nem? Vagy az a problema, hogy nem regota vagy rezidens?

Apropo merrefele laksz? Megneznem 1szer a gepedet...

Virago_1000 2010.01.11. 20:33:27

@Maybe_: km ora nem, az teljsesen mas. Egyesek szerint Ikarussal egyezik meg, de szerintem ez hulyeseg. Mindenesetre Made in Hungary. A benzinszintmero es a homero ugyanaz.

Virago_1000 2010.01.11. 20:35:27

@Virago_1000: Beszeljunk meg egy kicsit a Tatrarol, ha ma temanal vagyunk.
Az autoepites es a technika egyik csucsanak ma tartott Bugatti veyronban W16 motor van. A VW korabban szerelt PAssatokat W8-as motorral. Persze a W (dupla-V) motor sem az o otletuk, ahogy erre szamitottal is. Ez is Tatratol lopott otlet.

Tatra 1938-ban epitett 1953-ban egy W18-as motort. Olvasod? Dupla-Ve 18-as diesel motort, termeszetesen leghuteses. Teljesitmenye: 300 LE/ 200 ford./perc

Maybe_ · http://maybe130.blogspot.com/ 2010.01.11. 20:40:54

@Virago_1000: Köszi. Akkor marad a gyári felállás.

Virago_1000 2010.01.11. 20:43:30

@Virago_1000: Dennis: a tanacsom az, hogy kerdezz korbe biztositokat arajanlatert. Csak olyanokkal allj szoba aki minimum veteranos ujsagban hirdet. A kitarto munka meg fogja hozni a gyumolcset, hidd el, mert a £2000 az meg egy Volvo meretu kocsira is nonszensz, nem hogy a Minire.
Hidd el, nem eri meg nekiallni lakatolni a tiedet anyagilag, az alapjan mondom ezt amilyeneket irsz rola (kiemelheto ules :) bar mondom, nem lattam. MOT-n se hiszem hogy atmegy. Azok alapjan amit irsz, a lakatolas-fenyezes benne lehet konnyen £8-10.000-ben, es akkor nem is szamoltunk azzal, hogy mennyi melo szetszedni, osszerakni, es tovabbi penz cserelni azokat a dolgokat, amit csak akkor latod hogy csereerett, mikor darabokban van.
De semmi sincs veszve mert 5-6.000-ert popec Coopert lehet venni.

Virago_1000 2010.01.11. 20:45:43

@Virago_1000: marmint ugyanaz mint skoda 120

Dennis01 2010.01.11. 20:53:55

@Virago_1000: A lakatos £750-et mondott MOT lakatolasra. Megprobalom a tanacsod, de a gocompare-n mindig ennyit hoz ki sajnos.

Az ules gyarilag ilyen, az ulestamlanak van a lemezen egy fule, abba kell beleakasztani ket helyen, az ulolapot meg be kell csusztatni ala.

Amugy Northamptonban elek. Es te?

Virago_1000 2010.01.11. 23:17:29

@Dennis01: en bhamben. Lakatos es lakatos kozt kulonbseg van meg itt is, nem is kicsi.

Dennis01 2010.01.12. 13:27:30

@Virago_1000: Nem is vagy messze akkor..:)

a márk 2010.01.12. 14:56:38

Ahhoz képest mennyire fostos volt a mai napom Zsolti helyrehozott és életet öntött belém ezzel a szösszenettel. Pedig a sztrájk lehetetlenné tette a munkába menést, helyette voltam a pszichológusomnál, de mire hazajöttem még a boldogító bírósági levél is megjött. Szóval köszi Zsolt, soha ne mondd, hogy soha!

darwell 2010.04.02. 16:49:10

Ma lattam a Bianchit a teljes csaladdal tetoig pakolva igyekezetek a Godolloi-dombsagon keresztul valamerre elvezni a husveti szabadidot. Kellemes unnepeket nekik!! egy angol autos
süti beállítások módosítása