Zavaros kocsonyát majd akkor villantok, amikor térdharisnyát

Autós kaják (3. rész): A kocsonya

  2007. november 28. - Péter Anna Címkék: logó kaja featúra autós kaják

A szerzőről még nincs információ feltöltve!

A szerző még nem publikált a Totalcaron

Célszerszám a sivatagban
2008-04-03 17:00:00

Emberem Tunéziában volt forgatni és szerencsére nem volt ideje bazári csecsebecsét keresni, egy jó kis

A tuningparádé legfigyelemreméltóbb járgánya
2008-03-25 11:00:00

  A rendezvényt három napig elviselő Angélának szobrot kell emelnünk- gondoltam a tuningshow női wc-jében. A

A legpengébb felni választás 2. menet
2008-03-23 09:23:00

  Közkívánatra tartunk egy második fordulót, elsősorban az olvasók javaslataiból. A gyári felnik

Nem Photoshop!
2008-03-21 18:00:00

Általánosban még a farmeremre is képes voltam szmájlimatricákat ragasztgatni, annyira hülye voltam a

Minden évben alig várom az első hideg hétvégét, végre lehet kocsonyát főzni. A kocsonya szempontjából lényegtelen a külső hőmérséklet, mert mindig a hűtőbe rakom megdermedni, de ez már így marad. Az autók hűtősapkájának dísze sem került át a szélvédőre.

Kocsonya Škoda-logóval

Kocsonyából nem lehet keveset főzni, mert minek, ezért a nagy lábos beszerzésével kell kezdeni. Elmentem a kölcsönlábosért, levisszük a kocsihoz, mutatom Irénnek Logótervek a kocsonyához(tőle kaptam a lábost) a nyári gumikkal teli csomagtartót, nézd, ezekkel járok, nincs hova raknom. Dehogynem, mondja, nálunk, a pincében elfér. Remek, gyorsan bele is nyúltam két gumiba és oldalról kiemeltem őket. Nem kellett volna.

Hallottam az üvöltést a gerincem mellől, de nem figyeltem oda, nekem le kell rakni a gumikat, bevásárolni kocsonyához, megfőzni, este szülinap, holnap jönnek az emberek kocsonyát enni, hétfőre a szerkesztőségbe ígértem kocsonyát, haladjunk. A piacot már elég mereven járkáltam végig, mire hazaértem, nagy volt a baj. Nem tudtam kiegyenesedni, és minden mozdulat elviselhetetlen fájdalommal büntetett.

A kaland az ügyeleten ért véget, ahol az ártalmatlan izomhúzódást egy injekcióval ütötték ki.

Répák a fővő kocsonyában

A kocsonya sokáig fő, a disznó és a hal alapleve is megkíván 6-8 óra csendes gyöngyözést, addig el kell valamivel ütni az időt. A pár óra után kimentett répák, babérlevelek, és a kész kocsonyához vásárolt citrom, petrezselyem kiváló alapanyag a logókészítéshez.

Zöldségekből kirakott szocialista autólogók

Nati felvonultatta a szocialista blokk autóiparát, én pedig csendesen feltaláltam a Pocket Coffee és az Unicum kézi egyesítésével a Pocket Unicumot, ami nagy mennyiségben, fájdalomcsillapító, izomlazító löketre ráküldve kellemes kis édesség.

A szerző Pocket Unicumot készít

Kocsonya (kulákosan)

Sertésalkatrészek a kocsonyában

  • 1 10 literes lábos
  • 5 sertésköröm
  • 5 sertésfül
  • 1 nagy marhanyelv
  • 1 kiló sertéscomb
  • 5 répa
  • 2 fehérrépa
  • 2 csokor petrezselyem
  • 4 fej hagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 szál kolbász
  • 1 kiló csont
  • babérlevél, egész bors, citrom, erőspaprikakrém, só

Az alapanyagokat 6-8 órán át, gyöngyözve kell főzni, annyi vízben, ami éppen ellepi. Két óra után a répákat és a kolbászt ki kell menteni, a többi mehet tovább.

Kocsonyának szánt halak

Amikor megfőtt, a húsok és a répák, esetleg főtt tojás kerülnek a tányérba, a kicsit lehűlt lé tetejéről kanállal teljesen le kell szedni a zsírt (ez hosszadalmas, de ha zsíros marad a kocsonya, az undorító és csúnya) aztán teaszűrőn át a húsokra merni.

A teaszűrővel is csak a baj van, mert az átlényegült hagyma állandóan eltömi, de zavaros kocsonyát majd akkor villantok, amikor térdharisnyát. Zselatint nem illik használni, a kocsonya az időről, a beleoldódó kötőanyagokról szól, aki össze akarja csapni, nem érdemli meg. Egy éjszaka alatt megköt a hűtőben.

A kész kocsonyák

Fehér kenyérrel, citrommal, erőspistával és pálinkával a legjobb.

Korábban:

Péter Anna: Fesztiválszusi benzinnel
Winkler Róbert: A tökéletes sütő – benzines V6-os

A bejegyzés trackback címe:

https://belsoseg.blog.hu/api/trackback/id/tr70245406

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AP (törölt) 2007.11.28. 18:45:22

Az a szag, amikor a kocsonya készül, az mindenkinek megvan?
Én már attól kész vagyok, de amikor meglátom, hogy köröm, meg láb, meg fül, akkor végem.
Inkább egy jó kis pizza, vagy bármi. Elbaszott egy magyar vagyok én, de ezektől a "magyarosch" dolgoktól a hideg ráz.
Együk meg a disznó minden részét, ha már szenvedtünk a nevelésével. Szerintem a kocsonya is ezért jött létre. Ha már levágták, akkor a fülével és a körmével is kellett valamit kezdeni. Hm szatyornak nem jó, szépnek nem szép, no akkor együk meg. És lőn.

Floyd · http://www.gazmegfek.hu 2007.11.28. 18:45:31

Egy igazi óda a kocsonyához, persze zenével kötelező, de azt mindenki szerezze be a legközelebbi cd-boltban :D:D
zeneszoveg.hu/lyrics.php?lc=6733

Nándesz 2007.11.28. 18:46:19

Pfúj!! A kocsonya iránti utálatomat csak a pacal gyűlölete tudja felülmúlni. Egyébként a díszítés ötletes :)

VG 2007.11.28. 18:51:35

A kocsonya király dolog. Szvsz legjobb héjában sült krumplival és ecettel. A pálinka, fröccs csak még javít rajta. Főzök is egy adagot a hétvégén.

Drehás 2007.11.28. 18:57:19

A kocsonya élt,él,és élni fog!Szerintem ez is egy igazi hungarikum.Mc\'Donalds sosem fog \"füstőltcsűlkös kocsonya menüt\" árulni.

crow 2007.11.28. 19:09:43

Hááát...a kocsonya nekem sem jön be. Én sem vagyok valami nagy magyar kaja fronton. Szerintem bazi sok gusztustalan és egészségtelen ételt főzünk:-(
Amúgy valahol már én sem értem, hogy most akkor ez a honlap nem a 2,4,6...kerekűekkel foglalkozik?! senkit nem akarok megsérteni, de jobban szeretem ha a szerzők nem mennek el ennyire a saját magukkal való foglalkozás irányába és motorokról, autókról és tényleg ezekhez kapcsolódó témákról írnak, abban a hamisíthatatlan Totalcar stílusban. Pl szerintem a Winkler Demszkys cikke nagyon üt, az nagyon tetszett!
További jó blogolást!

egeresz 2007.11.28. 19:13:06

Kedves Anna,

sertescombot csak a látens vegák raknak bele :-)
Amióta nálunk az asszon bevállalta a saját vegaságát, végre kihagyhatom a feleslegesen színhús összetevõket a fõzésbõl. Egyébként én nem vagyok szívbajos, este 11-re felteszem, és reggel 6-kor leveszem a gázról, közbe\\\' meg alszom egy jot. (és bicskával eszem a vattacukrot)
(tekintsd úgy, hogy ez dicséret a cikkért)

a sertés eszneciája a kocsonya. Vétek belõle a fejhúst ennyire kihagyni ;)

oPal 2007.11.28. 19:16:10

LOL aki igy kritizál.
Szvsz kocsonya rulz, és elismerem a türelmet és diszitést, mert nem kis meló volt. nekem ennyi türelmem nincs hozzá, de zselatin nálam is kizárva.

Krisi 2007.11.28. 19:21:21

Emberek! Azért, mert egy ételt nem szeretünk, azért még nem kéne gusztustalannak meg hányásnak titulálni! Ízlések és pofonok ugyebár. Én meg a párolt brokkólitól vagyok rosszul, de ettől még nem mondok rá semmi negatívat, csak azt, hogy utálom, és ez a saját véleményem. A vélemény meg ugyebár olyan, mint a seggluk, mindenkinek van egy.

Ja, a Simson embléma mindent visz!!!!!

baowah · http://baowah.blog.hu 2007.11.28. 19:23:56

krisi:

-mi a kulonbseg a takony meg a brokkoli kozott?
-???
-brokkolit kevesebben esznek.

MARCi 2007.11.28. 19:27:42

Szerintem a kocsonya az egyik legfinomabb téli kaja a világon:) Főleg füstölt hússal nyami:) Reggelinek közel tökéletes, vacsorának még jobb... remélem, anyukám készít egy jó adagot most karácsonykor is!

Divatmotoros · http://divatmotoros.blog.hu 2007.11.28. 19:37:32

>> Ez attól autós kaja, hogy egy autós blogra került a recept? Már a cím alapján megtippeltem a szerzőt, helyesen.

> Langyos, langyos, de rossz tipp. Nézd meg a galériát!

Galéria megnézve, koncepció megértve. Morgás befejezve, elnézés kérve. :)

csarlee 2007.11.28. 19:42:07

Aki a kocsonyát szereti rossz ember nem lehet!!! A kántor nagypapa komoly, a pálinka-kocsonya-nagyfröcss kombó kitűnő, igazi szakemberre vall.

Kedves Anna!

Le a kalappal előtted! Aki ilyen kocsonyát csinál az tud valamit... Bár én nem rakok bele se citromot, se marhanyelvet és kolbászt sem inkább füstölt húst. És Erős Pista helyett is inkább frissen reszelt tormával eszem. De a kinézete alapján nem lehet rossz!

Lotyó 2007.11.28. 19:57:47

A kocsonya legalább akkora hungarikum, mint a nyomvályú. Sőt talán kombinálni is lehetne. Kocsonyát a nyomvályúba.

Gomulka Béla · http://Gomesz 2007.11.28. 20:11:43

Térdharisnyát akarunk!

Yogi 2007.11.28. 20:12:58

Hélo!
És a Tatra hol marad???
Örökre a szívembe zárhattad volna magad. Most már bánhatod...

Tommi 2007.11.28. 20:13:45

Anna! A szusit inkább megettem volna...

zsolt68 2007.11.28. 20:22:53

Én sem rajongtam érte míg ifjonc voltam.Most már imádom.Tél nem múlhat el nélküle.Annácska kocsonyája ránézésre maga a tökély!Kiváncsi vagyok hogy a PACALT hogy főzi?
Éljen a magyar konyha!

ommm 2007.11.28. 20:45:36

Tatra nem kocsonyába való.
Tatra logó forma knédlit vagy bramborákot viszont elfogadnék.
Na majd OP.

Noinfo (törölt) 2007.11.28. 20:46:43

Sok bele a mindenféle. Túl van bonyolítva:

2 fej vöröshagyma
3 fej fokhagyma
répa (sárga, fehér)
1 füstölt csülök
4 köröm
min 3-4 tenyényi bőrke
fül ízlés szerint (minél több)
bors, babérlevél, só, köménymag, ecet.
5 óra fővés.
Mindent kidob, kivée fül, bőrke, csülök, foghagyma (répa ízlés szerint)

Affene. Talán a most nyitva levő tescoban van most hozzávaló, mert kocsiba vágommagam, és elmegyek venni alapanyagokat.

bgy 2007.11.28. 21:16:44

AP-nak: az alapanyagok ilyen vonalan haladva szerintem a kocsonyanal csak a koromporkolt jobb. Fiatalabb koromban en sem tudtam volna elkepzelni, hogy szalonnat, boros hust vagy hasonlot egyek. Most meg nehezen tudom elkepzelni, hogy mast egyek.

AP (törölt) 2007.11.28. 21:24:00

Jaj.
Akkor téged az se zavar, ha szőrszálak lógnak belőle?

Borisz 2007.11.28. 21:38:00

Azért a kocsonya meg a pacal szerintem kurvára nem ugyanaz a műfaj. Két különböző dolog mint a lábmasszázs és a

ommm 2007.11.28. 21:50:59

Borisz: tudtad, hogy Tony Rocky Horror a lábmasszázsba halt bele?

tamaska 2007.11.28. 22:00:16

Akárki akármit mond, a kocsonya gusztustalan. Meg a pacal is. És kész.

Számomra mindkettő erősen diszkriminált. Eldöntöttem, hogy sz*r mert csúnya, és nem vagyok hajlandó mégcsak rá nézni sem.

de a pálinka-kocsonya-kisfröccs kombó állat.
Én a kocsonyát spec kihagynám belőle, nehogy megártson:)))

tamaska 2007.11.28. 22:01:19

pedig egy lábmasszázs nem jelent semmit...

baowah · http://baowah.blog.hu 2007.11.28. 22:02:33

nalam most per pillanata borostea :D

earl gray kontra cabernet sauvignon rose.

sipike78 · http://www.szabolcsswift.hu 2007.11.28. 22:07:18

A mindennapos szófosást add meg nekünk ma... :)

Srácok, úgy csináltok, mint aki nem volt kollégista, ne adj isten sorkatona. Én azóta minden szart befalok. Mi ez a nyámnyiláskodás?!

Anna mocskosul túlbonyolította a dolgot. Ezt a kompozíciót inkább levesnek kellett volna meghagyni.

sipike78 · http://www.szabolcsswift.hu 2007.11.28. 22:08:31

Ja, és Mr. Bunkeretta alias roro inkább egy vacogó fogú cápával szopassa le magát.

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2007.11.28. 22:16:45

Nem undorodom a kocsonyától, nem zavarnak a Belsőségek, sem a malacfarok, sem a disznónyelv ami belekerül. A fülek sem, gázosak. Viszont nem eszem meg, nem szeretem és kész. Ha mégis eszek akkor is csak a takony részét, citromlével, úgy finom. Valahogy sosem cuppantam rá erre, nem vagyok finnyás. Sertésagyvelős pirítós, disznóöléskor frissen főtt bőrke bármikor jöhet, de a nyers fűszerezett kolbásztöltelékbe is bele szoktam nyalakodni. Szóval nem finnyás vagyok, csak nem szeretem. És bizony, nálunk is lóg a füstön az alapanyag pár napot, csak utána lesz belőle kocsonya..

tamaska 2007.11.28. 22:21:06

Én spec nem voltam kollégista, sem katona. Minden sz*rt meg azé nem köll megenni...

AP (törölt) 2007.11.28. 22:26:03

Én se katona nem voltam, se kollégista.

Egyébként minden talpmasszázs jelent valamit!

AP (törölt) 2007.11.28. 22:27:28

Előző életemben (~tizenpár éve) még vígan faltam a tepsiben sült vérrel kent kenyeret, disznóvágáskor..
Jó paprikásan, megfűszerezve.
Ma már nem tennék ilyesmit, elkényelmesedett modern köcsög lettem.

hepe 2007.11.28. 23:00:29

A kocsonya jó! Így túlcsicsázva és egyszerűbben elkészítve is! Ez egy igazi Hungarikum! Itt legalább tudod hogy mit eszel, nem ugy mint esetlegesen a boltban kapható húsféleségeknél ;P (ha tudnad miből készül soha nem ennel egy falatot sem a kedvenc kolbászodból)
Szóval.. kedves kényes beles barátim!
Aki köcsög lett, tegye! Szíve joga! Attól még nem kéne gyomorforgató megfogalmazásokba bonyolódni!

George 2007.11.28. 23:23:50

Kocsonyát jó régen ettem, de akkor még úgy dereng, szerettem... A pacalt viszont szeressük nagyon (persze csak úgy merem megenni, ha nagyapám készít, az valami...:D). Sült vér... Véres hurka... Éhes vagyok...

Rocko- 2007.11.28. 23:29:10

ommm 2007.11.28. 21:50:59
Antwan is.

Dr.benz 2007.11.29. 00:04:13

Anna, ha énekelni is tudna, megkérném a kezét.

tamaska 2007.11.29. 06:05:56

Kedves kocsonyát kedvelő bloggerek!

Arról azért ne akarjatok már meggyőzni minket kocsonya és pacalútálókat (vagy bárkit), hogy a kocsonya meg a pacal szép :)

whale 2007.11.29. 06:18:23

"A vélemény meg ugyebár olyan, mint a seggluk, mindenkinek van egy."

De senki sem kíváncsi a másikéra.
Csak a teljesség kedvéért.


"Anna, ha énekelni is tudna, megkérném a kezét."

Ezzel egy cseppet elkéstél, ha jól tévedek. Egyébként figyelemreméltó aza kéz.

Cartman 2007.11.29. 07:53:13

Alapból én se vagyok oda a kocsonyáért, de azért a fanyalgókkal se tudok egyetérteni. Sokféle elgondolásban érdemes megkóstolni egy-egy ételt. Lehet, hogy valamelyik alapjaiban változtatja meg a bennünk kialakult képet. Sok kollégám pl. utálja a vadast. Rendszerint azért, mert csak a munkahelyi menzánkon kóstolták még, és itt tényleg borzalmas.

És tényleg úgy van, hogy a köröm, a nyelv, meg a fej elég gusztustalanul tud kinézni, de ezekből készülnek a legjobb kaják! (A marhagyomrot már meg se merem említeni, pedig azért egy jó kis pacal... nyami.)

Bömös 2007.11.29. 07:59:07

Mákos kalács nem lesz? Ja, meg valami kerek apró sütemény, de BMW emblémás kék-fehér zseléből a tetején.

Cartman 2007.11.29. 08:00:00

"Sült vér... Véres hurka... " Na, hát ezek is hogy néznek már ki! :-) A tavalyi disznótorban nálunk is készült véres hurka. A hentes befűszerezte, megkóstolta, aztán rám nézett, és kérdezte, hogy nekem mi a véleményem!? Azt hitte, nincs gyomrom hozzá, hogy megkóstoljam (nyersen az se néz ki valami gusztán). Tévedett. Viszont az egyik (amúgy sokat látott) disznótorozós rokon majdnem elhányta magát csak attól, hogy látta, mi nyersen is megesszük (ő sütve se).

károly 2007.11.29. 08:43:39

ezek a mai fiatalok nem is érdemelnek kocsonyyát. ott van nekik a hamburger és a többi kémium. jó étvágyat hozzá

Valaki más 2007.11.29. 08:53:32

Ez valami pervez kocsonya.
Az egzotikus dolgok menjenek belőle (kolbász, tojás, citrom, babér, miegymás)

Röfifej, hagyma, ződség azt adj neki...

pézsmapatkány 2007.11.29. 08:59:58

Fül? Láb? Köröm? Nyelv? És fujjoltok?
Ebből csak egy dologra következtethetek, hogy bizony rengeteg embertársam sorsa sajnálatraméltó. Nem ehetnek finom ételeket. Valószínű a kocsonyát is azért utáljátok annyira, mert fogalmatok sincs milyen íze van egy jól megfőzött kocsonyának. (Nagyanyám kocsonyájától öklendezek, anyám 30tányér kocsonyája pedig 3 napnál nem szokott tovább tartani :)
Nem egy egyszerű kaja, de maradjatok csak a pizzánál meg a hambinál meg a mirelit kajáknál, legalább több marad nekem:)

ommm 2007.11.29. 09:03:45

Rocko- 2007.11.28. 23:29:10
ja, Antoine, akit amúgy Tony Rocky Horror-nak hívtak :)

friss, pirított hagymás vér, koviubival és roppanós kenyérrel....MNYAM!

netán egy kis fejhús, perzselt fül...uff, zabbintok valamit.

MaDFoX 2007.11.29. 09:05:42

Anna!

Meghajolok nagysága előtt! :) A kocsonya ilyetén tálalása egészen újszerű élményt nyújtott, a hétvégi menü (és elfoglaltság) máris megvan, köszönet érte! :) Nagyon szép és ami szép, az biztos finom... ;)
Csak így tovább! Éljen az autó-gasztronómiai rovat! Jövő héten esetleg "Winkler kedvence"? Vagy valami fincsi roadkill fogás, kevésbé finnyásoknak? ("You kill it, we grill it...")
A térdharisnya dolgot tessék átgondolni! ;)
A zavaros kocsonya nem is olyan rossz! :D

AP (törölt) 2007.11.29. 09:12:38

Winkler kedvence :))

Ha jobban belegondoltok, nincs ebben a kocsonyában se olyan nagyon extra, egyszerűen más részei kerülnek bele az állatnak, mint amit megszoktunk.
Most egy sonka mivel jobb, mint a füle?

mudd 2007.11.29. 09:15:30

pedig a legfinomabb az orra. meg a farka, de azt ritkan hagyjak meg a malackanak.

ja, aki hulye, egyen tapot! a pizza szep? a negysajtos ugy nez ki, mint egy gigantikus pattanas - ennek ellenere azt is szeretem :)

sporting1.6 2007.11.29. 09:35:24

Hagymásvér... na az igen. Imádom!!! De ez a gyönyörű küllemű rémség... jaj. Hányszor kellett hiába megkóstolnom... mint a halpaprikást túróscsuszával. Gyönyörű ételek forgatják a gyomromat...
Mindig kértem, még akkor szóljanak, mikor elkezdik főzni (pláne a halat), hogy időben el tudjak menekülni. Brrrr...

zon 2007.11.29. 09:35:53

A kocsonya népszerű étel a fogvatartottak számára. Ezt ugyanis élére állítva be lehet adni a rácson keresztül.

Cartman 2007.11.29. 09:49:20

zon 2007.11.29. 09:35:53

Ilyen a székelykáposzta is. Csak jó zsírosra kell csinálni, és hagyni, hogy belefagyjon... :-)

"halpaprikást túróscsuszával" Érdekes, ez nekem se jött be. Igaz, csak egyszer próbáltam, így akarok még majd adni neki egy esélyt.

A nyelv viszont nagyon finom tud lenni. A mi hentesünknél szokott lenni abálva, de szerintem még jobb simán megsütni jó sok fokhagymával, aztán szeletelve zsíroskenyéren... Basszus, mocsok éhes lettem, és nagyon messze még az ebéd...

ommm 2007.11.29. 10:01:30

abáltszalonna...
fokhagymás-paprikás abáltszalonna
húscsíkkal alul-fölül

na ki él még?

Zébé 2007.11.29. 10:04:56

Farok és csülök mindenképp kell bele! Én kuktában főzöm, három óra alatt lassú tűzön megfő. Kolbászt és répákat nem rakok bele. Ellenberger egész fej hagymát az utolsó barna héjával igen. És amikor szétszedem a cuccost, a csülökről, körömről és farokról a húst szépen leszedem és csak azt rakom bele a tányérokba. Ha valaki nem szereti a "cubákokat", akkor ettől így nem lesz hányingere, szerintem.
A zsírt pedig nem szedem le előre, hanem amkor megfagyott az egész, kanállal gyorsan és egyszerűen lekaparható.
A lényeg a sok bőr csont és izület. Ha az megvan és szépen kifőtt, akkor egy kőkemény, remegő, guszta kocsonyát kapunk.

sporting1.6 2007.11.29. 10:08:14

Omm: én lassan nem...
Az pont olyan gusztustalan, mint a kocsonya.
Szalonnát csak füstölve.
Azon gondolkodtam épp, mi bajom ezekkel. Aztán rájöttem: nincsenek megsütve. De esse jó főszabálynak. A húslevest imádom. Lehet az állaguk a baj? De pl a sült vér se folyik, nem is kemény. Esse jó...
Végül asszem mégis az első szabály marad. Ha hús, zsiradék, az legyen megsütve. Főve nem jó. kivéve bármilyen hústartalmú leves. Melegen.
Áááá kit érdekel ez?:-)

kencefice 2007.11.29. 10:12:09

Én is elég válogatós vagyok, de a saját kocsonyámat úgy találtam ki, hogy finom, illatos és guszta legyen.
2 db csülök (1 füstölt, 1 nyers)
bőrike, fülike (ezeket tálaláskor kidobom)
fokhagyma 4-5 FEJ!!! vöröshagyma 1 nagy
zöldségfélék (mint a húslevesbe)
fűszerek (sok egész bors, só, vegeta, babérlevél, kömény, 1 szegfűszeg, 1 szegfűbors, gyömbér, szerecsendió
Este 9-10-kor rakom fel, kora reggel veszem le a tűzről (nagyon kicsi lángon, épp hogy gyengén gyöngyözzön. Amikor kész egy órán belül nagyon gusztán,gondosan kell tálalni, semmiféle bőr nem kerülhet bele, csak tiszta husi, 1-2 répakarika, citromkarika, és friss petrus díszítésnek. A tojás nekem nem illik oda. Teljesen zsírtalan legyen, szalvétával lehet legjobban leszedni a felesleges zsiradékot.
Fehér puha kenyérrel, friss citrommal és csakis pirospaprikával az igazi.
Ja, nálunk egyáltalán nincs kellemetlen szaga főzés közben, a titka a jó fűszerezés.
Bocsi, de nekem nem tetszett ez a fénykép a kocsonyáról, szines ugyan, de gusztustalan azzal a csúnya sápadt bőrrel és a tojást legalább vágni kellet volna, nem eltőrni. Elhiszem, hogy ettől nem kapott mindenki kedvet a kocsonyára
Mindenkinek jó étvágyat!:)

jorda 2007.11.29. 10:24:07

Ilyen marhaságot !
Kocsonyába tojást? Eszednél vagy,kitől kaptad a receptet?

ommm 2007.11.29. 10:27:24

sporting: nem tudod te, mi a jó.
abáltszalonna szilvapálnikával.
reggelig
bármikor

kencefice 2007.11.29. 10:31:58

Jorda (ha nekem írtál)!
Ha végigolvasod a receptemet, azt írtam, hogy "NEKEM A TOJÁS NEM ILLIK BELE!!!!" De a fényképről pedig azt, hogy ha már benne van, legalább elvágta volna a tojást, nem pedig eltöri (ez nem túl guszta). Na.

belzebub 2007.11.29. 10:36:00

kenceficével értek egyet :) nálunk se így néz ki a kocsonya..meg se enném :) a börkét meg az egyéb ilyen gusztustalanságokat általában egy-két tányérba sűrítjük, fater majd megeszi, az való neki :P a többi tányérba szépen elrendezve száraz hús kerül (nem zsúfoltan!!!) a zsiradékot a tetejéről szalvétával eltávolítani, h szép tiszta kocsonya legyen. A képeket elnézve egyébként pont a lényeg marad ki a dologból, a kocsonya, annyira tele van nyomva disznómaradványokkal.

mudd 2007.11.29. 10:38:00

nalunk se ment bele tojas, zoldseg se kerult a tanyerba, csak a lebe. a fulet kidobni vetek! a tobbi alkatresz is borostul kerult a tanyerba. a borke azert ment a kutyanak-macskanak.
ja, az osszes zsir se lett leszedve rola, egy-egy zsirpotty aze' maradt a tanyeron, ma' csak hogy ne nyekeregjen, amikor eszi az ember

mudd 2007.11.29. 10:39:21

ommmank meg igaza van!
(bar a szilvapalesz johet csak ugy magaba is. legfeljebb kiseronek meg egy stampedli szi'vapalinka, hogy ne feljen magaba szegeny)

Paó 2007.11.29. 10:43:26

a kocsonyát én nem eszem meg,
de a térdzoknival mi baja lehet.?!

Borisz 2007.11.29. 10:49:18

Ommm: én úgy tudtam Tony Rocky Horror attól halt meg hogy kidobták egy erkélyről??? Mrs Wallace-t saját bevallása szerint egyetlen egyszer érintette meg, amikor az esküvőn gratulált neki.

apamacko 2007.11.29. 10:53:35

Kedves Péter Anna : A belsőség közönség igényli a térdzoknit !

A kocsonyát eddig nem szerettem de a cikk után kezdem átgondolni.
( A marhanyelv az igen :-)

Cartman (ex Cartman) 2007.11.29. 11:00:20

"A belsőség közönség igényli a térdzoknit!" Ebben még nincs konszenzus! Előbb látni szeretném a lábat, amire húzzák! :-)

hamisnero 2007.11.29. 11:12:15

Szerintem a tojás az úri huncfutság, ki vele. De azért még fokhagyma meg hagyma kívánkoznék, és hát zöldséget sem lehet eleget belefőzni. A kolbász az hazavágja, de egy kis füstöltcsülök (na jó, sok) az köll bele, persze a rezgőjével előre. Lehet persze fistes ódalas is, de porcos, a kazein végett. Egyébként fagyjon be a féketek, mi a fenének kell a kocsonnyáról (sic) írni, amikor esélyem sincs, hogy belátható időn belül egy normális cuccot betoljak az arcomba. BŐRREL EGYÜTT!!

Péter Anna 2007.11.29. 11:14:22

"A belsőség közönség igényli a térdzoknit!" Ebben még nincs konszenzus! Előbb látni szeretném a lábat, amire húzzák! :-)"

Hát ez az.

"abáltszalonna...
fokhagymás-paprikás abáltszalonna
húscsíkkal alul-fölül
na ki él még?"

Most mehetek tokaszalonnát vadászni.

Cartman (ex Cartman) 2007.11.29. 11:20:35

Péter Anna 2007.11.29. 11:14:22

Akkor jól sejtettem? Tuti láb, amit vétek eltakarni? De hiába nézem a galériát, nem látom a frissítést... :-)

AP (törölt) 2007.11.29. 11:36:04

igen, a pizza szép. gyönyörű.

floorwalker 2007.11.29. 11:39:25

nyamii :) éééééhes vagyok! grrr.. :D

ommm 2007.11.29. 11:40:05

Borisz: Tony Rocky Horror a lábmasszázsba nem halt bele, csak majdnem....:)

Jules Winnfield: Emlékszel Antoine Rakamurára? Félig fekete, félig szamojéd, úgy hívták Tony Rocky Horror.
Vincent Vega: Aha asszem. Dagadt ugye?
Jules Winnfield: Na azért ezt nem kell mondani, túlsúlyos. Tehet arról egy néger, hogy még szamojéd is?
Vincent Vega: Sejtem kire gondolsz. Mi van vele?
Jules Winnfield: Hát Marcellus rendesen megbasztatta. Állítólag Marcellus berágott a felesége miatt.
Vincent Vega: Mit csinált? Megdugta?
Jules Winnfield: Nem, nem, azt azért nem.
Vincent Vega: Hát akkor mit?
Jules Winnfield: Megmasszírozta a lábát.
Vincent Vega: A lábát? Csak ennyi?
Jules Winnfield: Ühüm.
Vincent Vega: Na és mit csinált Marcellus?
Jules Winnfield: Hívott két fószert a taghoz. Azok kirángatták a teraszra, ő meg átdobta a korláton. A nigger zuhant 3 emeletet. Volt egy kis belső kert a közepén, valami üvegház. A nigger átzuhant a tetőn. Aztán azóta beszédhibás egy kicsit szegény.
Vincent Vega: Ú, ronda dolog. De hát végül is, ha az ember gyufával játszik, megégeti magát.
Jules Winnfield: Már ezt mire mondod?
Vincent Vega: Az ember ne masszírozza Marcellus Wallas új feleségének a lábát.
Jules Winnfield: Azért nem gondolod, hogy túlreagálta?
Vincent Vega: Hát Antoine biztos nem gondolta, hogy Marcellus így fog reagálni, de valamire azért számíthatott volna.
Jules Winnfield: Egy lábmasszázs volt, az semmi! Anyámnak is szoktam masszírozni a lábát.
Vincent Vega: Nem, ő bizalmasan fogdosta Marcellus új feleségét. Jó hogy ez nem ugyanaz, mintha kinyalta volna a pináját, nem. De még is ugyanaz a műfaj.
Jules Winnfield: Na, na, na álljunk csak meg. Kinyalni a pináját és megmasszírozni a lábát, az kurvára nem ugyanaz.
Vincent Vega: Nem ugyanaz, de ugyanaz a műfaj.
Jules Winnfield: Nem is ugyanaz a műfaj baszd meg. Figyelj, lehet, hogy a te masszázs módszered más mint az enyém, de akkor is fogdosni egy nő lábát, és bedugni a nyelvedet a legszentebb szentségbe, nem ugyanaz a műfaj, nem ugyanaz a játék, nem ugyanaz a sportág baszd meg. Egy lábmasszázs nem jelent szart sem.
Vincent Vega: Te csináltál már lábmasszázst?
Jules Winnfield: Nekem beszélsz te a lábmasszázsról? Én abban mester vagyok baszd meg.
Vincent Vega: Sokat masszíroztál?
Jules Winnfield: Naná. Tökélyre fejlesztettem a technikámat. Nem csiklandozok, vagy ilyesmi.
Vincent Vega: Megmasszíroznád a lábát egy férfinak is?
Jules Winnfield: Baszd meg.
Vincent Vega: Soknak csináltad már?
Jules Winnfield: Baszd meg.
Vincent Vega: Mert csak, mert én fáradt vagyok, azt hiszem rám férne egy lábmasszázs.
Jules Winnfield: Na most aztán állítsd már le magad, kezdek bepöccenni.

a hitelesség kedvéért

kencefice 2007.11.29. 12:09:28

Hamisnero!
Próbáld megcsinálni (v. -tatni v-kivel a családban), próbáld meg a receptemet.
Nem fogsz csalódni, még finomíthatsz rajta izlésed szerint, azután nem fogsz többé máséból enni, csak a sajátodból.
Csak elkezdeni nehéz, hajrá!!!:)

Okezsoke 2007.11.29. 12:40:19

Minden soviniszta örülhet, Anna főzésről ír, nem nagy autókról. :)

Én már nagyon várok egy bizonyos cikket a 240-ről...

Putyur 2007.11.29. 12:43:00

Ezt nem hiszem el... Ennyien utálják a kocsonyát...? Gasztronómiai analfabéták vagytok. Nálam benne van az öt legtutibb kajában. Amúgy nagyon jó benne a keménytojás, meg a csemege uborka.

kencefice 2007.11.29. 12:49:10

Jó akkor legyen a történetben autó is.
Réges-régen (még Trabink volt), elmentünk pecázni a párommal. Drága Anyósom útravalóul a gyerekeknek bepakolt két tányér kocsonyát. Mi nem voltunk az elején éhesek, a nap is sütött, hogy ne legyen baja az éteknek, beraktuk a Trabi alá a hűvösbe. Jól elment az idő, a kapás is jó volt. Délután dolgunk befejeztével beültünk a cuccokkal a pöfögibe, gáz és azonnal két kis bukkanó, amin átmentünk. Akkor döbbentünk rá, hogy a kocsonyák voltak. Elég szépen szétpasszíroztuk őket, de a legnehezebb azt volt kimagyarázni anyósomnál, hogy hova tűnt a 30 éves márkás étkészletéből az a két tányér:)))

zon 2007.11.29. 12:49:22

Kocsonyába egy módon kerülhet főtt tojás,illetve kolbász:a szakács véletlenül kettőt lapozott a szakácskönyvben!

tamaska 2007.11.29. 14:07:07

off:
Ommm, ez állat volt. Kábé negyvenszer láttam, de így elolvasva talán még ütősebb... pulpfiction rulz.

on.

JohnnyFirpo 2007.11.29. 14:17:42

ommm!!!!
a ponyvaregény forgatókönyved megvan vagy honnan származik az idézet?!
érdekelne az egész ha megvan neked

mudd 2007.11.29. 14:23:26

zon,
miert ne kerulhetne bele fott tojas? pl. nalunk nem szokas, de a kocsonyanak is legalabb annyi valtozata van, mint a takartos kaposztanak. ne szabvanyositsuk mar! amugy a kepen vagva van a tojas, nem torve, de a sargaja jol tapad a kesre, aztan torik is. ha akar tenyleg torve lenne a tojas, nem lenne tole csunyabb a mu, inkabb rusztikusabb, ami a kocsonyanal - velemenyem szerint - megengedheto.

PepeXVI 2007.11.29. 14:40:19

Én azt kérem a Totalcartól karácsonyra, hogy Anna combja azzal a bizonyos combfix-szel közelről makrózva valami gyönyörű autó előtt legyen lefotózva. Boldog Karácsonyt szöveggel. Aki egyetért, dudáljon! :)
P

tomnemtom 2007.11.29. 14:53:18

"Mondta a Sasfészek Kriszta is, hogy ő ugyan nem villant, csak aztán a kémek, ugye.:)"

ezkész :DDDDDDDDDD
kb. negyedórája röhögök :DDDDDDD

kswturbo :DDDDDDDD

"Sasfészek Kriszta" :DDDDD

ommm : abáltszalonna szabályoz !!!
ha nincs, akkor erdélyi, helyette.
pálinka meg default.

ommm 2007.11.29. 14:58:12

pálinkát már megbeszéltük. de nem ám kispályás módon. Hammer is beszáll (hatna) mint legutóbb, hmm...voltak ott még valakik, de már nem emlékszem, bocs, fáradt voltam.

tamaska, Johnny: itt a Ponyvaregény +egy-két jó dolog. Internet a barátod :)
kritikustomeg.org/filmid.php?fid=413

Winston Wolf, problémamegoldó: Az út 30 perc, 10 percen belül ott vagyok!

(az kék Acura NSX-el...hehe)

ommm 2007.11.29. 15:05:23

sok benne a hiba, de amúgy jó:

Winston Wolf (miután megvizsgálja a kocsit): Szép munka urak! Akár meg is úszhatjuk.
Jimmie Dimmick: Mintha nem is ugyanaz a kocsi volna.
Winston Wolf: Na azért most még ne kezdjük el egymás faszát szopni.

tamaska 2007.11.29. 15:24:11

JohnnyFirpo: pár éve lehetett kapni kis füzetecskékben mindenféle Tarantino forgatókönyvet.
Nekem spec a ponyvaregény megvan, de az csak fénymásolással/szkenneléssel soxorosítható...

slez0639 2007.11.29. 15:51:11

A kocsonya jó. Aleirtak szerint még igen nagy fantáziával sem főzhető meg, de a képek csodálatosak. Nekem valahogy a felsorolt alaoanyagok aránya nem stimmel, de meg lehet próbálni egyszer.

Lotyó 2007.11.29. 16:48:34

Panelkocsonya 2 főre.

Hozzávalók:
1 liter víz
4-6 maggi kocka (az ütősebb ízért marhahús leves kocka)
2-3 tasak zselatin por
2-4 szelet sertés karaly
1 fokhagyma kocka

Elkészítés:
vizet fölforralod, bele a kockákat. Közben mikróban megfőzöd a húst. Kb. 15 perc. Tűzről levet le, kicsit hül, bele a zselatint. Tányérba hús, ráönt lé. Szükséges gazdagon díszíteni, mer' ha már az íze nem jó, legalább szép legyen. Evés előtt autóbuzi panellakók Simson dugattyúból fél deci pálinkát lenyomnak.(ehhez az ételhez valami kommerszebbet ajánlok pl.:kék-fehér csíkos)Evés közben a Barátok közt aktuális epizódját ajánlom megtekintésre.

Coupe 2007.11.29. 17:31:12

Hogy 2007-ben egy ifjú hölgy kocsonyakészítésre adja a fejét, annak eddig azt hittem két oka lehet: 1. Nem olyan ifjú. 2. Fizikai és pszihés kényszer mellett, narkotikumok hatása alatt teszi. Nos, az unikum még belefér, úgyhogy gratula, a vonzerő egyik magasztos megnyilvánulási formája az, amikor a nő nem az Éva magazinból főz, ráadásul alaplényegétől idegen disznókinövések felhasználásával, bár szocializációja során akár még a kakashere és a pacal is adekváttá képes válni személyisége relevanciájaképpen, de ez esetben, ha jól helyezem ujjbegyemet az írás ütőeri vérkeringésére, nem erről van itten szó, hanem csak a lassú gyöngyözés fennséges csodálatáról, mely klasszikus nő esetében olyan, mint a tolatásjelző radar a sűrű extrák sorában. Szép, kerek egész ez így. Sokat kérdezni sem volna mit tőle, gyors kézfogó után megyen a kétgumis húzódást sósborszesszel kimasszírozandó a derék legény ágyába. No de hol maradt a harcsakocsonya receptje? Leány lehetett volna szeplő nélkül, ha ez meg nem esik, de lemaradt, egy illúzióval kevesebb.

Gomulka Béla · http://Gomesz 2007.11.29. 19:17:01

Na ez az! Az újágírói tevékenység nagyságának egyik mércéje a hatás. Anna, maga kihozta a fetisisztát a fél országból. Kinek kocsonya, kinek térdharisnya vagy combfix, ki meg a bérgyilkosra mozdul. És ezt maga csinálta velu''nk. (Szegény bolond német néni meg szomorkodik a DS tetején. Sick transit gloria mundi.)

kswturbo 2007.11.29. 19:26:43

Tomnemtom: végre valaki vette az adást (spanyolszótár, + Index bulvárrovat nemrégi hírei), én is röhögtem, mikor meglepő módon összeállt a kép:) KÉMEK A SASFÉSZEKBEN!
Ommm, ha már Wolf, akkor a kávé, illetve "nagyon szépen kérem, takarítsák már ki...". Meg van még pár ezer. Nehéz feladatoknál a kollégákkal: "puska kellett volna

ommm 2007.11.29. 21:09:25

jaja...öten is lehetnek :))

Rocko- 2007.11.29. 21:40:59

ommm 2007.11.29. 09:03:45
ja jó, akkor egyre gondoltunk.

ommm 2007.11.29. 11:40:05
így-így, nemrég volt is a tévébe'. :)


Marsellus Wallace: Hogy most? Megmondom, hogy mi lesz most! Idehívok egy pár keményen bepipázott niggert, hogy dolgozzák meg itt ezt a hédert! Feszítővassal, hegesztőpisztollyal! Hallod mit beszélek, bunkó fiú! De ne hidd, hogy veled már végeztem. Kicsipkézem a valagadat!
Butch Coolidge: Na és most veled és velem hogy lesz?
Marsellus Wallace: Mostantól fogva megmondom hogy lesz velem és veled. Nem lesz olyan, hogy te meg én. Soha többé.
Butch Coolidge: Kvittek vagyunk?
Marsellus Wallace: Kvittek vagyunk. Két dolog. Erről nem beszélsz senkinek. Ez a dolog megmarad köztem, közted és e között a tökönlövötten döglődő, mindjárt kifingó csatornatöltelék között. Ez nem tartozik más senkire! Kettő. Még ma elutazol. Ma este. És ha elutazol, el vagy utazva. Különben véged. Los Angelesben nincs maradásod.

Borisz 2007.11.29. 22:52:13

OFF
Zed: Bring out the Gimp.
Maynard: But the Gimp's sleeping.
Zed: Well, I guess you're gonna have to go wake him up now, won't you?

ON
Kocsona uralkodik

OFF

mugen 2007.11.30. 00:07:44

Nahh én nagyon csipázom az ilyen agyament írásokat! :D

tamaska 2007.11.30. 09:20:23

a kajánál maradva:

Vincent Vega: Azt nem tudom, Burger Kingben nem voltam.
Tudod Hollandiában mit tesznek a krumplira ketchup helyett?
Jules Winnfield: Mit?
Vincent Vega: Majonézt!
Jules Winnfield: Na ne bassz!!
Vincent Vega: A saját szememmel láttam, hogy tocsog abban a trutymóban!

kellene nyitni egy kedvenc filmjaink kedvenc mondatai topikot is nem?
Ahogy elnézem népszerű lenne...

ommm 2007.11.30. 09:37:21

ez csak üzlet sonny, semmi személyes...

lacee 2007.11.30. 11:56:33

Hátezbazeg.
Szanalmas.hu

Lacitrom 2007.12.01. 18:03:46

Tulajdonképpen mindennel egyet értek, amiket leírtál. Zsenge és poétikus 29 éves koromban még én is ilyen kocsonyákat főztem. Az igazi érettséget az idő hozza meg majd neked is. Lassan 40 felé közeledve már tudom, hogy bár a sertés combja sok mindenre jó, de a kocsonyához nem sok köze van. Marhanyelv, fül, köröm, kolbász, tojás , zsírleszedés... ez mind oké. DE! A kocsonya lelke a sertés buksikája. Tehát a kocsonyafőzés egyik alapfeltétele legalább két fél sertésfel beszerzése. Hogy micsoda remek husok főnek le róla! Pofahús rulez. Ahogyan a Hannibál ébredése című filmben, és a film alapjául szolgáló T. Harris könyvben is megjegyzik: a hal és a legtöbb állat legzamatosabb része a pofája.
Ami a 10 literes fazekat illeti, hát...., na mindegy fiatal, de nagyon igéretes személyiség vagy. (Na jó de 10 töpörödött liter?????? Egy sima húsleveshez kell ekkora kis fazék. Sebaj, egy pár év és te is beszerzel egy minimum 20 litereset.)
A cikkeidet egyébként szeretem.

Viktor 2007.12.02. 22:28:14

Anna te egy Istennő vagy!
süti beállítások módosítása