Loganok összefutása

Tartósteszt: Dacia Logan MCV (10. rész)

  2007. október 07. - RT76 Címkék: szubkultúra tuning dacia logan dacia logan tartósteszt

A szerzőről még nincs információ feltöltve!

A szerző még nem publikált a Totalcaron

Miért nem a ... lett az év autója?
2008-11-17 17:43:00

Szóval az Insignia az. De most miért? Tényleg? Akkor már miért nem a Skoda Superb ? Abban legalább van egy

Harci bálna Amerikából
2008-11-14 11:08:00

Aszongya Zoli nevű olvasónk, hogyaszongya: "Szia, a Mercit vagy egy honapja kaptam le Julian-ban. Vagy 60-70 km-re

Az autóbuzi szemüvege
2008-11-12 01:17:00

  Nem tudom, mihez kötöttem volna a dolgokat az automobilizmus előtt. Talán névről ismertem volna a falu

Családi barátkozás a Mazda6 kombival
2008-10-30 13:00:00

Miután Winkler kissé fanyalogva, minden lelkesedés nélkül számolt be magazinunk hasábjain kalandjairól a

Daciák a születésnapi találkozón

Szeptemberben múlt két éves a magyar Logan-klub, isten éltesse! Ennek örömére a klubtagok össze is gyűltek Csatkán bográcsozni, beszélgetni, Bakonyt nézni. Mivel a klubelnök tiszteletre méltó elhivatottsággal követi a Loganok nemzetközi és magyar sajtóját, én is meghívást kaptam a rendezvényre, családommal és partneremmel, a tartós Daciával egyetemben. El is mentem.

Egy ilyen születésnapi találkozó korántsem a legnagyobb társadalmi esemény a loganosok életében. Az igazi buli tavasszal, az éves nagytalálkozón esedékes, ilyenkor a mostani 20–25 helyett 60–70 autó is összegyűlik.

Egy család és a Loganja

Tuningolt Logan-orr

Kedves emberek az elkötelezett, klubéletet élő loganosok. Két fő csoportra oszthatók. Egyrészt vannak a többgyerekes családosok, akik kimúló öreg autójuk utódját keresve rájöttek, hogy ennyi helyet ennyi pénzért más új autóban úgysem találnak. Másrészt vannak a fiatal párok, akik rájöttek, hogy ennyi helyet ennyi pénzért más új autóban úgysem találnak. És persze akad, aki kilóg ezekből a skatulyákból, például az a srác, aki – csak ő tudja, miért – épp egy új dízel Daciát szemelt ki arra, hogy jelentős optikai átalakításokkal és motorizmosítással tegye egyedivé és sportossá, már amennyire ez lehetséges.

Végigballagtam a kocsik díszsorfala előtt és mögött, lefotóztam pár érdekes részletet, megköszöntem a kedves szavakat, amiket az eddigi blogolásért kaptam, megfogadtam, hogy továbbra is csak az igazat írom a Daciáról (ezt valamiért többen is a lelkemre kötötték), ettem a babgulyásból, és tíz percre megtuningoltam a tesztautót. Bizony.

Sárkány egy Loganon

19 lóerő negyvenezerér’

Egy kellemesen eszelős Logan-tulaj felkínálta a lehetőséget, hogy átmenetileg őrjöngő vadállattá változtathassam az autót. Vagy legalábbis 68 helyett 87 lóerőt szedhessek ki belőle (állítólag ennyit mért fékpadon az ő autójával). Persze, mondtam, nézzük csak. Ez a móka nemigen árt a Logannak, hiszen a gyár épp most dobta piacra a 86 lovas másfél literes dízelt: ugyanez a motor, ugyanez a turbó, csak más elektronika.

A Fekete Doboz a Logan MCV motorja előtt

Nem mondom meg, milyen dobozt kötöttünk a Dákóra, nem akarok reklámozni egy forgalmazót sem. És személy szerint helytelenítem is az ilyesmit, garanciás utcai autó motorját piszkálni, fuj. Ha valaki mégis kedvet kap a vajákolásra, innen elindulhat kedvére, amerre jónak látja.)

A beszerelés nagyjából két perc: motorháztető fel, takaróműanyag le, gyári vezérlőstekker motorról le, dobozba be, motorba doboz stekkere be, műanyag vissza, gépháztető le, oszt uzsgyi. A cucc állítólag semmi mást nem csinál, csak a közös nyomócsöves rendszer befecskendezési nyomását emeli (1600 barról 2000 fölé), ezáltal pörgősebbé teszi a motort. Ettől jobban kihasználható lesz a felső fordulatszám-tartomány.

Biztos így van. A rövid próbaúton mindenesetre annyit még a kanyargós bakonyi utakon is észrevettem, hogy mintha érdemesebb lenne pörgetni a motort, van élet 3000 felett is, és 120-ról is lehet érezni némi gyorsulást, ha padlógázt nyomok.

Logan MCV-nk és egy másik Logan MCV

A hajszolás nyilvánvalóan meglátszik a fogyasztáson, az addigi 300 kilométerre vetített 5,3 körüli átlag a tíz-húsz kilométeres mókával azonnal feljebb mászott pár tized litert, de a tuningolt tulajok szerint ha nem használjuk ki az új lehetőségeket, valójában még kevesebbet is eszik a dízel Dacia a kis fekete dobozzal, mint anélkül.

Logikus, hiszen a finomabb porlasztás jobb hatásfokot jelent, más kérdés, mit szólnak majd a nagyobb terheléshez hosszú távon a porlasztócsúcsok. Élményben mindenesetre nem osztott, nem szorzott a doboz, a nagy kombi bizony 87 lóerősen is ásítósan lomha – tán a kisebb, könnyebb négyajtóson nagyobbat dobna a trükk.

Aztán visszaértünk, a dobozt köszönettel visszaadtam, és most kíváncsian várom, mit tud majd a gyári chiptuning. A Renault Hungária ugyanis valamikor november elején adja ide a 86 lovas Logan kombit egy összehasonlításra a tartós Daciával. Ha az is csak annyival megy majd jobban az alapnál, mint amennyire ez most a dobozzal jobban ment, nem fogja megérni a 150 ezres felárat – de hát majd meglátjuk.

Sznobság és Dacia

Dacia embléma

A hajsza után még pár percet beszélgettem a klubelnökkel. Kérdeztem, hogy állnak a Logan-tulajok azzal a faktorral, ami engem még mindig gátol abban, hogy Logan embléma Renaultsport jelvénnyela nevemre vegyek egy ilyen, minden racionális érv alapján nekem, a nem különösebben jól eleresztett magyar családosnak tervezett autót: a sznobsággal. Mardossa-e őket a kétség, hogy nem inkább egy rendes, igazi nyugati ótót kellett-e volna venni? Feszegetik-e le a kék pajzsos emblémát, hogy krómtól csillogó női nemi szervre cseréljék?

Nem jellemző, mondta. Elvétve akad, aki hangsúlyozza ugyan a rönóságot, és takargatja itt-ott a Dacia feliratot, de aki belépett a klubba, inkább büszke választására, és egyáltalán nem alszik nyugtalanul, amiért nem ugrott be mondjuk inkább egy használt Volkswagenbe. Szóval a loganosok klubja cseppet sem anonim alkoholisták gyülekezete, inkább büszke dámaegylet, ha teccenek érteni.

Dacia piknik-parafernáliával

Szeretik az autójukat, szeretik azokat, akikkel összeköti őket a Logan. Jó nekik.

Dacia Logan MCV tartósteszt

Dacia logó

2007. júliustól decemberig nálunk van egy hétszemélyes Dacia Logan MCV, Laureate felszereltségben. Minden héten olvashatnak róla itt a Belsőségen (bár most kimaradt egy, mert a szerző elkavarta a fényképeket). Az eddig megjelent epizódok:

Befogadtam egy románt (2007. július 19.)
Pezsgés a Dacia körül (2007. július 27.)
Első tankolás a tartós Daciával (2007. augusztus 3.)
Hátamon a váram (2007. augusztus 10.)
Anzix a negyedik daciás hétről (2007. augusztus 17.)
Dákó a Belsőség szemével (2007. augusztus 24.)
Belestem a szoknya alá (2007. augusztus 31.)
Dízel Daciával dübörögtem Dalmáciában (2007. szeptember 16.)
Dacia a Zasszony szemével (2007. szeptember 23.)

Ha nem szeretne lemaradni egy részről sem, tegye el a tartósteszt okos könyvjelzőjét (RSS).

A bejegyzés trackback címe:

https://belsoseg.blog.hu/api/trackback/id/tr78188660

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AP (törölt) 2007.10.07. 07:39:32

DÁCSIA REKLÁM

PFEEJJJJ

rognork 2007.10.07. 07:49:21

beaver motivum visszatér

Tommi 2007.10.07. 08:12:05

nem kellene Dacia...

2007.10.07. 09:09:09

AP 2007.10.07. 07:45:30

tinyurl.com/2hj8a9

szánalom
csicsakróm mindenhol, de a rendszám úgy van feltéve, ahogy

Jani 2007.10.07. 09:17:26

Komolyan nem hiszem el, hogy csak Daciakról lehet írni. Akármit írt a tisztelt szerkesztő az előző Dacia reklámos megjegyzésekhez, ez már akkor is túlzás, és tessék más autókat is tesztelni! Igenis vannak még más olcsó autók is, nem csak ez!
De ezeket a kommenteket mind meg lehetne spórolni egy (x) -el a cikk alatt.

OzzyCar 2007.10.07. 09:21:51

Nem is tudom. Egy Mondeo vagy Mercedes de akár egy Audi klubnak van értelme. De egy Dákó-klub? Khmmmm. Azt mondtátok ez egy eszköz, semmi több.

csiky944 2007.10.07. 09:26:21

ha nem tetszik,hát ne olvasd,tied a választás,semmi sem muszáj,de ennek ellenére mégis elolvassa a fikázó is,ez olyan érdekes

Ronald 2007.10.07. 09:30:29

Jó, jó..szar dácsia. Eddig értem - bár azt nem tudtam, hogy ilyen brilliánsan jól megy a magyar alsó-középosztálynak, hogy egy családi autó beszerzésénél már presztizs-elemeket is figyelmbe vehet.

Szerintem sokkal nagyobbat lendítene pl. egy kezdő értelmiségi prsztizs-érzékén, ha nem az autó, hanem a fizetése "presztizsén" javítana egy kicsit.

Hogy pl. arra hajtana, hogy ne 300, hanem mondjuk 1.300 eurót keressen havonta - mint a nyugati kollegái - és akkor tán nem kellene egy Dáciában égesse a pofáját - presztizs-okokból.

Emberek: sose szokunk már le, a lyukas-seggel, korgó-gyomorral való úrizálásról?

AP (törölt) 2007.10.07. 09:32:08

Thank you doctor!

(egyébként igazam van?)

BeeTm · http://beeproject.atw.hu 2007.10.07. 09:42:59

Dejó,megint lehet fikázni a Dákót! :)

Kiváncsi lettem volna,hogy miről beszélgetnek ott a tulajok,az olajcsere és a légszűrőcsere esetleg egy izzócsere vagy egy 5.2 vs 5.6l fogyasztás elég izgi lehet...
Ezzel a klubozással még várni kellett volna kb.5 évet.
Ajánlanék olyan nagy múltu márkatalikat pl. egy Trabi/Opel/Volkswagen találkozót!
Ott vannak szépek,rondák,némelyik a saját márka paródiája,és nem csak az újautó átvételének izgalmai a fő téma....

LeO 2007.10.07. 10:07:18

Tudom, hogy esélytelenség ilyennel próbálkozni, de a tavaszi loganklub találkozóra szeretettel várjuk a sok, netes névtelenség mögé búvó fiká zoltánt is. Nem hinném, hogy bármelyikben lenne annyi vér hogy megjelenjen, és ilyen kommentek után vállalná az arcát, de egy próbát csak megér...

zöldi 2007.10.07. 10:07:22

Ronald, jöhetnek a tippek, hogy keressek 1300 eurót kézpénzben.
Nyitott vagyok az ilyesmire:)
De a dákómat el nem adnám.

posk 2007.10.07. 10:13:39

ha úgy nézzük, bármely autóról van szó, az reklám :D
a sznobságot meg majd kinőjük egyszer, majd ha mindenki megteheti hogy egy nagy felsőközepes autót vegyen újonnan, akkor már nem lesz ciki kisautót vagy olcsó autót venni, mert az praktikusabb neki...

BeeTm · http://beeproject.atw.hu 2007.10.07. 10:23:31

Boda Zoltán
Szeged
Tápai u. 15.
6723

Jöhet a levélbomba!

AP (törölt) 2007.10.07. 10:23:38

Milyen netes névtelen fikazoltán?
Ha te megmondod, ki vagy, én is..

De annyi időt és energiát nem szánok rátok, hogy élőben is megnézzek ennyi románofrank fost. Akinek jó az igénytelen műanyag, a csúnya forma és a százhavi részlet, annak tessék.

TCSA · http://make.blog.hu 2007.10.07. 10:23:39

Szépek azok a metrós dísztárcsák, meg tyúkketrec-háló hűtőrács helyett. De legalább tudni, honnan jött és hova megy. Logan sport és chippelt dCi motor... szerintem erre fogok felriadni álmaimból :) LOL!

TCSA · http://make.blog.hu 2007.10.07. 10:26:38

Ronald: szálltam én már ki akkor fiatal malacorrú passatból suhogós joggingban, semmi nincs benne. De ha azt mondaná valaki fateromnak, hogy a 13 éves 1.9TDI Passatját beszámítaná egy Logan MCV dieselbe és csak másfél millát kéne ráfizetni, röhögve elhajtaná.

KoAn 2007.10.07. 10:27:16

Éljenek az autós klubbok!!

europid 2007.10.07. 10:27:49

Ja, nekem is röhönöm kell az ilyen hülye klubokon. Megboldogult fiatalkoromban jártam néhány Bogár és GTI találkozón.Nem vadiúj rokkák voltak, de mindenki maga hevítette a cuccot. Itt meg a dákók mind ugyanolyan kivitelek, az az egy "tuningolt" is csak egy vicc. "Te mennyivel fújod a gumit? milyen illatosítód van?"... kb. ennyi a klubélet. Nem a közös buherálások, alkatrész-bartellek, a régi típusok tisztelete és még sorolhatnám.És nem 10 autó állt a terepen! Ez persze most nem csak a Dacia klubra vonatkozik.

KoAn 2007.10.07. 10:42:40

Igencsak szegényes a fantáziátok! Eszetekbe se jut, hogy egy ilyen autósklub találkozóján szinte csak az újságírók beszélnek az autóról. Az ilyen klubbok a tulajdonosokról szólnak, nem az autóikról.

AP (törölt) 2007.10.07. 10:46:07

Akkor mi keresnivalója van a dolognak egy autóbuzi blogban?
Csak nem tán hetente-kéthetente kell írni kötelező jelleggel valamit a dácsia nagyszerűségéről, különben visszaveszik a csodahintót?
Nem akarok én ennyire gonosz agresszív bunkó lenni, de ez a helyzet..

karesz2 · http://www//k.hu 2007.10.07. 10:50:20

Sok lesz ebből a dákózásból még? 100 rész...
Nem olyan olcsó, és lehetne rönó, Nissan

omm 2007.10.07. 10:59:17

LeO: mondjuk nincs Loganom, de ettől függetlenül szívesen elmennék a tavaszi találkozóra. dobj egy emilt, ha esedékes.
így hétvégére mindig jól jön a Dákó.
feldobja a népet.
és figyeljétek csak a hétfőt, mikor a munkahelyiek is bekapcsolódnak a kollektív anyázásba.
ugyan már, hagyjátok már őket békén. mindenkinek legyen olyan autója, amilyet akar. nem mindegy?

Boogie Man 2007.10.07. 10:59:41

Sose értettem az ilyen márkaklubokat, ahol pr, éves autók vannak. Mert egy többségében öreg autókat tömörítő klubban aott a téma, hogy ki miből restaurálta, állította helyre a kocsiját, honnan talált alkatrészt, milyen szívások voltak, ésatöbbi. De egy ilyen klubban miről beszélgetnek? "-Képzeld, én 72 hónapra vettem, hogy 6 év múlva lehessen egy 6 éves román hulladékom. -Tényleg?! Ez igen. Én meg rendeltem bele pohártartót. -Eszem megáll."

Boogie Man 2007.10.07. 11:02:21

Ja, meg tuning mi? Teszkósdísztárcsa meg csirkerács, de alatta jól kivehető a lepattintott dácsiajel nélküli hűtőmaszk. Szánalomkupac.

mákospite 2007.10.07. 11:07:02

Az anyjuk picsáját, de tényleg. Jó, persze, nyilván a Velorexnek is létezik klubja, vagy az Oltcitnak, de egyik szánalmasabb, mint a másik. És tessék, most itt ez a "wannabe Renault" klub, büszke lúzereknek. "Magasépítésű, modern szocreál balkánra, ócccsóé', jó lesz oda!" - szinte hallom a Renault menedzsmentjéből az egyik tagot egy fárasztó kedd délutáni meetingen. A hülye magyar meg beszopja, ahelyett, hogy venne egy tisztességes használt kocsit. Siralmas. A legsiralmasabb pedig a srác a tuningjával. Csak ne felejtse el kivenni a szájából a kapát...

ojanos 2007.10.07. 11:12:46

Én nemis értem, hogy miről vitatkoztok. Miért nem lehet elfogadni, hogy vannak olyan emberek, akiknek a praktikum és az ár fontosabb, mint az extralista, meg a dizájn. Nem vagyunk egyformák, akik megveszik a Dákót azoknak elég az, amit nyújt. Nekem nem élég, de én nem is akarok ilyen autót venni. Ennek ellenére nem köpködök a Daciákra, hogy csúnya, meg spártai, csak nem veszem meg.
Egyébként egy tarós teszt arról szól ,hogy a szerző használja az autót, majd amikor említésre méltó dolog történik, akkor azt leírja. Nyilván van reklám értéke is, különben a kereskedő nem adott volna tesztautót. Úgy gondolom, hogy ez a jelenség nem feltétlenül rossz.

Netuddki. 2007.10.07. 11:15:50

Jó, fikázzák egyesek az ótót. OK.
Csak azt nem értem jó magyar szokás szerint minek fikázni a klubot? Mindenki olyan klubot alakít amilyet akar és a szabadidejét arra használja amire ő akarja. Ha mást nem zavar vele, másokat ez miért zavar?
Nem ártana némi tisztelet a másik iránt.

Egy nem dácsiás és nem klubtag.

KuKori · http://ireland.blog.hu 2007.10.07. 11:17:04

Nos, nekem erőteljesen alakul a véleményem mostanában. Most szereltünk xenont egy 5 személyes Logan kombiba, meg kapott egy épeszű méretű (15"), szép alukereket és bátran állíthatom, hogy (ez egy grafitmetál, szinte teljes felszereltséggel) élőben egy nagyon korrekt, teljesen autó kinézetű gép így. Érdekes, de ilyen (gyári) belső kárpitot még nem is láttam, ami ebben volt (szürke/sötétszürke), ez is sokat dobott rajta, így már csak a kormánya és a műszerfal némely része nem tetszik.

A tulajt kérdezgettem (2.00 m , 120 kg) és a szemem láttára kényelmesen beült maga mögé. A levett négy kereket pedig lazán elnyelte fektetve a csomagtér, ülés döntése nélkül.

Kezdem úgy látni, hogy ha új autóban gondolkodnék, nem is érezném magam kényelmetlenül. De az árát azért még mindig sokallom kicsit, na, ez is igaz. 3-400 ezerrel kevesebbért azt mondanám, remek vétel. Így csak megfontolandó.

Boogie Man 2007.10.07. 11:19:04

Nem fikázzuk, csak nem értem minek klubot csinálni egy olyan autónak, amit bárki bemehet, és megvehet, ráadásul a vásárlóközönség nagy része nem azért veszi, mert annyira tetszik neki, vagy szereti, vagy kötődik a márkanévhez, hanem mert olcsó, igénytelen, és mert bele van sulykolva a buta fejébe, hogy az új autó, csak az a jó.

Tomi 2007.10.07. 11:20:38

Kicsit unalmas, hogy már mindennek klubbot alapítanak. Nekünk egy Daewoo van a garázsban, mégsem léptem be semmilyen klubba, és nem rohantam el Chevy jelet venni ahogy azt sokan tették (ezt azért említem, mert sok Logan-t láttam már Renault jellel). Az a legszebb, hogy ezek az emberek amikor új kocsit vesznek belépnek egy olyan klubba ami az adott autójukhoz tartozik, tehát az egészben semmi márkaszeretet (persze vannak kivételek, tőlük elnézést kérek).

mákospite 2007.10.07. 11:20:39

Lehet, hogy nem kellene fikázni a klubot, oké, de akkor - már elnézést - ne is legyen hír az, hogy jajdejó, van magyardácsiaklub, jee! Szegényház-effekt. Provincializmus, nem érdemleges esemény. Legközelebb hír lesz az is, hogy megalakult a 816-ik Lada Samara klub?!

AP (törölt) 2007.10.07. 11:21:39

Nem fikáznánk, ha nem lenne állandóan tolva az arcunkba bele.

KuKori · http://ireland.blog.hu 2007.10.07. 11:23:17

Ja, a legfontosabb:

A tulajnál még feszegettem a presztízs kérdést, erre ennyit mondott:

"Tudomásul kell venni, hogy ez a kocsi a magyar proletár autója, nincs ezzel semmi gond, nem járhat mindenki Mercedessel. Nem bántam meg, hogy a Polo Classicot lecseréltem erre."

AP (törölt) 2007.10.07. 11:24:15

Tamás: nem leszel egyébként seggbebillentve, ha ezt a csippes okosságot olvassák majd a rönósok?
Egyébként ritka marhaságnak tűnik innen az, hogy a kölcsönbe kapott autó elektronikáját rábízod valami Fasza Janira, aki megoldja bele a tutit..

Gábor 2007.10.07. 11:25:55

Elnézve ezt a kis adok-kapokot a Dacia kapcsán, szerintem nagyon is ideillik a ruházat analógia.

Van aki a kínai piacon vásárol újat, és van aki a nyugati használtcuccban hisz. De szerintem mindkét delikvens igazából a normál boltban szeretne újat venni. ;)

Azért érdekes lenne a vita, ha például a Renault helyett mondjuk a VW vagy akár az Audi csípte volna fel a Dacia márkanevet.

Netuddki. 2007.10.07. 11:28:42

Esetleg azért, mert még nincs túl sok tapasztalat egy új típusú kocsival és így könnyebb megosztani? Vagy csak a buli miatt? De csak tippeltem.

Használt autót csak a gazdagok és a szerencsejátékosok vesznek, a kevésbé tehetősek meg újat. Legalábbis Magyarországon.

2007.10.07. 11:35:40

> Thank you doctor! (egyébként igazam van?)

Én kérek elnézést, hamarosan megszereljük ezt a hosszú-URL-széttöri-az-oldalt problémát. Egyébként teljesen.

Dácsiás 2007.10.07. 11:39:18

Nem tom mért kell állandóan fikázni a dácsiákat, mikor megvettük előtte megnéztünk még pár autó ebben az árfekvésben, és hátul nem igen fértem el egyikben sem apámmögött, de ebben bőven van hely, igaz 90%-ban én vezetem, és nörmálisan lehet vele közlekedni. De aki itt fikázza az rönyó vagy nissan névvel biztos ilyet használna. Én büszkén járok a DÁCSIÁVAl.

GuBo 2007.10.07. 11:39:39

A fikázók nagyrészének bizonyára vmilyen 15-20 éves leharcolt - valaha prémium - autónak számító rozsdája van és nagyon-nagyon irigyek, hogy ezek az emberek egy közösségbe tartoznak, ők meg nem.
Továbbá ezen Dákók fenntartása bizonyára olcsóbb, mint a leharcolt régi sz*r ezeréves német - valaha prémium - autóké.
Akinek 2 millája van autóra az nem fog 10-ért autót venni. Ezen emberek sem vennének Dacia-t, ha havi fél milliót keresnének (nettóban), de sajnos nem és az autó meg kell, méghozzá akkora, hogy a család elférjen benne. Használtat meg azért nem vesz mert nem ért az autószereléshez.
Nem vagyok Dacia klubtag, sőt autóim ára többszöre egy Dacia árának, de nem értem miért kell őket fikázni? Ők csinálják jól, egy közösséget alkotnak barátkoznak, beszélgetnek és örülnek az életnek.
A fikázók bandájának épp ez nem tetszik, mert irigyek.

mákospite 2007.10.07. 11:41:10

"Használt autót csak a gazdagok és a szerencsejátékosok vesznek, a kevésbé tehetősek meg újat. Legalábbis Magyarországon."

EZ ÚGY BAROMSÁG, AHOGY VAN!!! EZER+1 ISMERŐSÖM VAN - BELEÉRTVE MAGAMAM - AKIK NEM ÉRTENEK AZ AUTÓKHOZ, NEM GAZDAGOK, NEM SZERENCSEJÁTÉKOSOK ÉS MÉGIS HASZNÁLTAT VETTEK. ÉS AMI A LEGFONTOSABB: NEM BÁNTÁK MEG AZÓTA SEM! CSAK ÉSSZEL KELL, NEM BELEUGRANI AZ ELSŐ HITELKONSTRUKCIÓBA!

Brainpumper 2007.10.07. 11:41:41

Inkább buszozom meg vonatozom tovább mint egy Daciával égessem a pofám. Brrr kiráz a hideg ha elképzelem hogy egy ilyen verdával azonosítsanak engem jááááájj

Silent 2007.10.07. 11:43:22

Sziasztok...

Első körben megjegyezném hogy nem Dáciám van...

Tehát ennyi taló önelégölt baromarcú magyart mint ti még nem láttam...miért kell fikázni ezt az autót???
Gondolom minden fikázos idiótának valami német vas van a garázsban és havonta szervizeltetni hordja mert valami beszarik rajta...
Erre vagytok büszkék???
Én még nem láttam koreai ótót sem logant az autópálya szélén lerohadva...ellenben sok passat tengeti ott drága idejét...

Miért kell státusz szimbólumot csinálni egy autóbol...ha loganra fussa akkor loganra fussa

Ja és ha választanom kell:
Logan és nyaralás plussz télen 2 alkalom síelés
Vagy drága presztizs és csak 2000-ért tankolok mert sok a hitel...
akkor asszem nincs mit gondolkodni.

Ez a baj veletek...nem értem egy németnek miért nem ciki a dévú vagy a kia...
Itthon miért szar???
Azért mert buták vagytok és szűklátókörűek...

Na asszem ennyi

mákospite 2007.10.07. 11:44:25

GuBo!

Valszeg most kaján vigyorral mosolyognak rajtad a marketingesek, mert te vagy a célszemély! Ember, van fogalmad arról, hogy mit lehet kapni 2 millióért?! Hondákat, Mazdákat, Volvokat, Saabokat hogy csak márkát említsek. És mindegyikük van olyan megbízható (ha épp nem megbízhatóbb), mint ezek az újak, amelyek a garancia letelte után egymás után mennek tönkre... De csak hajrá, terjedjen a magyar-átok!

Ui.: lófaszt vagyok én irigy! Megvagyok a Volvommal, kösszépen.

VadCsülök 2007.10.07. 11:45:00

A használt VW megjegyzés szíven ütött! Nem kellett volna. 2 éve vettem egy pdtdi polot 95e km-el, azóta hiba nélkül használom 4.5-5 literes fogyasztással. Most 6 éves, de NEM adnám oda egy új loganért!!

okoska · http://www.kalandrover.hu 2007.10.07. 11:45:25

Gábor!

Megtörtént: Skoda :))

mákospite 2007.10.07. 11:46:31

Amúgy itt jegyzem meg: a magyar nép németautó-fetisizmusától ugyanúgy sugárban hányok. VW-Opel-Ford és bezárul a kör. Ugyanolyan szánalmas rövidlátóság.

AP (törölt) 2007.10.07. 11:49:06

Amennyiben normálisan méri fel az ember a saját lehetőségeit, és kicsit is ismeri az autókat, nagy hülyeséget nem tud csinálni használt géppel se.
A gond akkor van, amikor valaki erőn felül éppenhogy megveszi használtan a szörnyeteget, és se tankolni nem tud bele, se az alkatrészt nem bírja szponzorálni.
És igen, volt már részem az újautó fílingben. Háromszor.. De minek??

omm 2007.10.07. 11:51:40

akkor olvassátok el a szokásos heti omm-Forma-1 ebszámolót:)

és ne basszátok már egymást!


Hamilton hibája nagyon sokba kerülhet

Sokan várták, mikor fog hibázni Lewis Hamilton, az idei szezont hibátlanul teljesítő pilóta a lehető legrosszabbra időzített.

Még mindig nincs világbajnoka az idei Forma-1-es szezonnak! Ilyen és hasonló szalgcímekkel vannak tele a lapok szerte a világon. A szezonban végig zseniálisan versenyző, és a VB címre legesélyesebb ifjú brit komoly hibát vétett, és ha nem köti fel a gatyáját, akkor még akár a világbajnoki cím is elúszhat.
Hamilton drámája az esővel megbolondított Kínai Nagydíj 26-ik körében kezdődött, mikorra a futam elején az autójára szerelt fél-esős (intermediate) gumik kezdték feladni a harcukat a rájuk ható erőkkel és hőmérsékletel. A McLaren versenyzője ekkor az első helyen állt és úgy látszott, biztosan száguld a világ legfiatalabb világbajnoka címért, de nem így történt. Eleinte csak tempót vesztett, majd később helyezést is, mikor az egyre gyorsuló Kimi Raikkönen megelőzte az ekkorra már szinte csak az autójával küzdő britet. Érthetetlen volt, hogy a nehézségek láttán mégis miért marad a pályán és nem veszi a boxutca felé az irányt, hogy lecseréljék az ekkora már foszlásnak indult hátsó abroncsokat. Mikor aztán a 30. körben végre úgy tűnt, hogy a nehezés túl van és a kerékcserére készülődik, megtörtént a baj. A boxutca bejárati kanyarján az autója egyszerűen nem tudott elfordulni és Hamilton a kavicságyba csúszott. Ott aztán hiába pörgette a kerekeit a McLaren, jelezvén, hogy még nem fulladt le és folytathatná a versenyt, a pályamunkások együttes erővel sem bírták visszatolni az aszfaltra. Lewis Hamilton kénytelen volt feladni a versenyt. Mint később megtudtuk önhibájából került ilyen helyzetbe, hiszen a 30.-ik körre volt időzítve a kerékcseréje (a 15.-ik körben ugyan volt a boxban, akkor azonban még úgy tűnt a kopott intermediate megfelel a pálya akkori állapotához), és ki szerette volna húzni addig. "Miután kiszálltam az autóból, teljesen ki voltam akadva, mert egész évben ez volt az első hiba, amit elkövettem, és a box felé tartva nem szokásom ilyesmit csinálni"
Bizony szórhatja a hamut a fejére, hiszen így a világbajnokság még nyitott maradt, hiszen Raikkönen nem engedte ki kezéből az első helyt, míg Fernando Alonso másodikként ért célba. Felipe Massa ugyan nem tudta maga mögött tartani a szélvészgyors spanyolt, de így is felkerült a dobogóra.
Az első három helyezett mögött aztán meglepetések sora következett. Negyedikként a már a Japán Nagydíjon remekül autózó 20 éves Sebastian Vettel ért célba. Kimagasló teljesítmény, kitűnő reklám és nagy elégtétel ez a Toro Rosso versenyzőjének, főleg annak a fényében, hogy a 17-ik helyről kellett rajtolnia, ráadásul autója sem a legjobbak közül való. Duplán örülhettek azonban a csapatnál, hiszen másik versenyzőjük, a jövőre az istállót elhagyó Vitantonio Liuzzi a remek hatodik helyet szerezte meg. Ötödikként a végre valamit mutató Honda csapat versenyzője Jenson Button ért célba, úgy látszik a Honda jövő évi autója ütőképes lesz, hiszen az a pár új elem, amit az idei szezon végén már használnak, jelentősen javította autójuk viselkedését-vezethetőségét. A BMW akár nagyot is dobhatott volna, hiszen a futam utolsó harmadában Robert Kubica állt az élen, ráadásul úgy, hogy már nem készült boxkiállásra, de mechaniki hiba miatt fel kellett adnia a versenyt. Így a bajorok csak Nick Heidfeld hetedik helyével vigasztalódhattak. Nyolcadikként aztán a szezon hajrájában új erőre kapó David Coulthard ért célba.
Az idei szezon utolsó futama előtt tehát a legutóbb 1986-ban megtapasztalt valószínűtlen helyzet áll fenn, miszerint hárman is esélyesek a világbajnoki címre. Lewis Hamilton 107 pontjával vezeti még ugyan a tabellát, de Fernando Alonso csupán hárommal lemaradva követi, míg matematikailag a harmadik helyen, Hamiltonhoz képest hétpontos hátrányban álló Kimi Raikkönennek is lehet még beleszólása a végkifejletbe.
Mindez a hepehupás és váratlan fordulatokban mindig bővelkedő Brazil Nagydíj előtt.

AP (törölt) 2007.10.07. 11:53:27

GuBo: ne röhögtess.

Miattad, és a Loganról hozzád hasonló gondolkodásúak miatt röhögök mind a dácsiásokon, mind a tunnnningklubosokon..
Akinek tetszik, egészségére, de NE MONDJUK MÁR AZT, HOGY EZ EGY MINŐSÉGI TERMÉK, ÉS FŐLEG NE HIGYJÜK MÁR EL MAGUNKNAK, HOGY ERRE IRÍGY VALAKI!

A nagyon szegények lehet, hogy erre is irígykednek a kispolákból kibámulva, de nagyjából itt meg is áll a potenciális irígyek köre.
Én speciel élvezetből autózom, nem kényszerből*. A hátam közepére se kívánom se a Logant, se a Thalia-t, se a City-t, se a segges Polo-t, se egyik segges kisautót.

*(az élvezetből autózásról egy 19 éves kocka gondoskodik éjszaka a puszta közepén, ordító karburátorral, dörgő kipufogóval, beton futóművel és rendes ülésekkel)

Boogie Man 2007.10.07. 11:54:31

Silent: Nem egy, hanem egyből két német vas van a garázsomban. A bajor fajtából. Az egyik 22 éves a másik 16. Egyetlen egy rendszeres dolog van, ami egy hónapon belül többször megtörténik. A tankolás. Amúgy tízezrenként olajcsere, 50 ezrenként egy gyors átvizsgálás, és szalad mindkettő. És komfortos, minőségi, erős és biztonságos. Nem műanyag.

GuBo: Gratulálok, tökéletesen megetted a marketing maszlagot. A fogyasztói társadalom tökéletes terméke vagy. A marketingesek most büszkék rád. Bizony.

tailorka 2007.10.07. 11:56:46

Nem tudom mi bajotok van a Logannal,de nem kene ennyire le nezni,eleg jo auto nekem nagyon bejon!Jo auto!Hajra Logan klubb csak igy tovabb!

Boogie Man 2007.10.07. 11:57:44

AP: Igen, nem is az a baj, ha valaki Dákót vesz, mert vegyen. A baj ott kezdődik, amikor érezvén azt, hogy azért ez valahogy nem az igazi, be akarja magyarázni magának, és másoknak is, hogy az minimum olyan, de inkább még jobb, mint egy normális autó. UGyanez igaz amúgy az összes gagyi kisautóval járó komoplexusosre, a kivételnek tisztelelt természetesen.

mákospite 2007.10.07. 11:58:20

tailorka!

Igazad van. Sajnos nem tudom eléggé lenézni. Ótó panelproliknak.

Boogie Man 2007.10.07. 11:59:39

mákospite, a németautók NEM ezek. Najüm a VW belefér, de az Opel-Ford duót én csak a "nyugat Dácsiája" néven szoktam emlegetni. Bocs Fordosok, bocs Opelesek, de ez a véleményem. :)
A német autó az BMW, Mercedes, Audi, Porsche, és persze az IFA. :DD

Boogie Man 2007.10.07. 12:00:37

AP: :))

zöldi 2007.10.07. 12:02:24

Dácsiások és AntiDácsiások!

Autó kellett, maximum 1.5 milláért. 5 személyeset akartam, nagy csomagtartóval, 1. tulajtól és maximum két éveset. Ti mit vettetek volna?

KwiHa 2007.10.07. 12:03:09

Hi,

Nem kellene b@szogatni a sracokat a LOGAN tartos teszt miatt. Ez egy tartos teszt, a Reanult adta a vasat ala, igy nem lehet pl. egy Polorol irni ezen cimszo alatt.

Intezzetek nekik egy masik autot tartos tesztre pl. egy BMW M3-at vagy egy Mazda RX8at gondolom tobben is bevallalnanak a szerkesztosegben. Akkor arrol is lehetne hetente olvasni. :-)
Amugy engem nem zavar a Dacia teszt. Egy 7szemelyes dizel talicskat lehet hogy en is bevallalok nemsokara. Igenytelen, olcso, diesel... nagyon attol se kell felnem hogy ellopjak. :-)

Boogie Man 2007.10.07. 12:04:01

Ja, és a németnek azért nem ciki a dévú vagy a kia, mert ő is, és a töbi eber is tudja, hogy az csak egy ütni való bevásárlóautó, cementet hordani, ésatöbi, és a garázsban ott áll a Mercedes vagy Audi, vagy akámilyen más normális autó, ha nagyobb útra kell menni, a magyarnak meg ezek az autók az aranyborjúként körülrajongott mindetvivő családi autók.

AP (törölt) 2007.10.07. 12:05:46

A másik kedvencem, aki arcolni vesz ilyet. Kékled felugrik hirtelen, jel az elejéről le-csirkerács be. 15 ezres alufelniből négy, de az is trükkösen megfestve. SAL 5000W beugrik, üveg lefóliáz otthon buborékosan feketére.
Lámpához begurul, ott büntetőn néz.

Silent 2007.10.07. 12:05:56

Boogie Man!

Itt az eljárással van a gond..
Azzal hogy undorító hangnemben és stílusban lealáznak valamit amit soha nem próbáltak...
Megy a fröcsögés hogy így szar úgy szar...szar a korreai szar a román szar a francia szar az olasz...akkor mi a jó???kérdem én
Ebben a kis szarkupacban élő embereknek minden szar???

Ismertem olyan ambert akinek 7-es bajor állt a garázsban és kispókkal járt...ő nyitotta fel a szemem...
Mikor kérdeztem miért?
Annyit mondott:"a városba nem mindegy mivel megyek 10km-t 50-el??? Ez olcsóbb kevesebbet fogyaszt, nekem ez éri meg."

Ő egy okos gazdag üzletember volt.

Más sztori:

A cimborám feltette nekem a kérdést miért nem veszek új autót???
Erre én annyit válaszoltam:
"Minek?Ez sem rossz.Ja és megyek nyaralni...és már megvan a téli sielés ára is...
Te mész valahova?"
Kérdeztem én...és nem ment csak a feszítettvíztükrű bányatavakig :D
Tehát ha valaki vehet autót 2milláért akkor ne vegyen 3-ért hanem menjen el pihenni mert annak van nyoma.

Ezt nem rád értem konkrétan de azért azt aláírhatjuk hogy ezen kis szarkupacon élő emberek nagyrésze ebben a cipőben jár.

kalifa59 2007.10.07. 12:07:44

Sok mindent lehet mondani a Loganról, hiszen ahány ember annyi féle vélemény. A tényeket azonban nem igazán lehet meghamisítani. A csomagtere hatalmas, az utastere kényelmes. Aki ült már Opel Astra-ban az anyósülés mögött majd 2600 km-en keresztül, nagyterpeszben, az tudja értékelni a Logan hatalmas belső terét. A csomagtérben nem csak egy szűkreszabott női retikül fér el, hanem igecsak meg lehet pakolni. Ellentétben a sok "nagynevű" négykerekűvel. S ha az anyósülésen vagy a sofőr helyén nem Valuev foglal helyet, akkor a hátul ülők keresztbetett lábbal is utazhatnak. Mutassatok nekem egy másik olyan kocsit (ennyi pénzért) ahol ez sikerül! Igen, lehet dícsérni a Fordokat, Merciket, Opeleket, VW-ket. De azt nekik is el kell ismerni, hogy ugyanazon pénzért amiért egy Logan kapható, egyszerűen nem lehet találni a piacon ugyanolyan paramétereket biztosító új autót!
Silent! Teljesen igazad van! :-)))
Brainpumper.... Te csak izzadj a buszon... már ha sikerül följutnod pl. 2 bőrőnddel meg 1 hátizsákkal.
Gábor! Tényleg érdekes lenne, hogyan alakulna a véleménye a fikázóknak, ha a Dacia mögött az Audi állna! :-))) Megjegyzem, azért a Renault sem lakkozott mamusz! :-)))

M 2007.10.07. 12:08:21

Mi van nem veszik ezt a budit, kell a marketing? Mennyit fizettek ezért a cikkért?

mákospite 2007.10.07. 12:08:49

Boogie Man,

Teljesen igazad van, de 1) az emberek többsége eléggé el nem ítélhető módon ezeket a prémium/luxusmárkákat nem engedheti meg magának, így a legtöbbször maradnak ebben a bermuda háromszögben (kivéve persze a suzuki-járványtól fertőzötteket), 2) aki megengedheti magának, az is gáz szerintem, mert csak ezekben a márkákban képes gondolkodni. Miért nincs több Honda Legend az utakon? Lancia Thesis? Jaguar? Rover? Saab? Volvo? És még sorolhatnám... Ezek már mind vannak olyan jók, mint a mostani németek (sőt), ráadásul stílusban a legtöbb magasan veri a minőségi, de lelketlen német vasakat.

AP (törölt) 2007.10.07. 12:09:58

Silent: a francia egyáltalán nem szar, van a családban francia kiskocsi, hetedik éves, újonnan vettük, 1149 ccm, mindent kibír és máigötösben leforogja a 6000-et. Mégse élek abban a tudatban, amikor nagynéha megyek vele, hogy én vagyok az út királya, és mindenki engem irígyel!

AP (törölt) 2007.10.07. 12:14:30

Most jutott eszembe valami.
Amikor a Lamborghini és a Porsche ütközött, és itt volt néhány poszt, én oda is beírtam, hogy sose kellene Lambo azon az áron, hogy napi 20 órát dolgozom érte.

Tudjátok, mi volt a válasz? Az, hogy én biztos irígy vagyok..

Loganra is irígykedem, meg Lamborghinire is? Valakiknek nagyon az agyára ment ez az irígykedés..

mákospite 2007.10.07. 12:15:45

AP,

Ez is csak egy magyar vircsaft. Irigység... most ez megy. Majd elmúlik, sok-sok év, évtized múlva. Ez itt most balkánia.

Boogie Man 2007.10.07. 12:16:09

AP, megszokhattad volna, hogy ha ebbena kis országban valaki valamit kritizál, akkor biztos irígykedik. :)

Silent 2007.10.07. 12:16:19

AP!

"Mégse élek abban a tudatban, amikor nagynéha megyek vele, hogy én vagyok az út királya, és mindenki engem irígyel!"

Ezt nem értem..engem még nem próbált lenyomni Dacia-s egyszer sem...

Különben meg nem jellemző rájuk az utak királya szindróma...Nem akart még leszorítani egy logan sem miközben a sort előzte...mondjuk nem is tudna...az x5-ösöknek sem szokott összejönni...
És igen be szoktam tartani nekik szándékosan...pedagógiai jelleggel :D

Ismétlem nincs loganom

Boogie Man 2007.10.07. 12:20:23

Akkor legalább akkora balfasz vagy, mint az X5-ös tulaja.
Pedagógai jelleggel.

BiggyBoy 2007.10.07. 12:21:28

Anti Daciasok úgy el vannak tévedve ebben a világban... amig hitelre veszitek az használt autokat addig más megvesz egy újat és nem fizet hitelt. A másik meg fikázzátok romániát előbb jobb volna egy kis statisztikát olvasni és híreket nézni, amig ti fikázzátok az ők jolmenő üzletüket addig ők gazdagodnak ti meg csorgassátok a nyálatokat a gép előtt ülve, hogy milyen jó volna egy kocsi. Jobb volna ha dolgoznátok a fikázás helyett baromarcúak!!!!!

AP (törölt) 2007.10.07. 12:22:32

Silent ezzel az utak királya dologgal arra is próbálok utalni, amit itt a kolléga írt.
Tudom: ennyiért a legjobbat vettem, ebben a legnagyobb a hely, ez a legstrapabíróbb, és bárki bármit megkritizál rajta, akkor harapok. Ezáltal van egy teljesen hamis felsőbbrendűségi érzésük szerintem.. Nyilván a legtöbb Logan-tulajdonos épeszű, normálisan gondolkozó józan ember, azokat bírom! Nem véletlen, hogy ilyen találkozón vannak 20-an összesen..

Boogie Man 2007.10.07. 12:22:47

Persze, mert a Dákókat jellemzően kápéban csengetik ki, és nem 10 éves törlesztőkre veszik. :)
Idióta. :)

AP (törölt) 2007.10.07. 12:26:10

Ez azért magvas volt a bigifijútól.

(ki dolgozik vasárnap?)

De igaza van, tudatalatt én is csorgatom a nyálam, és ábrándozom, hogy hátha 20 év múlva majd lehet ilyenem. Néha ki is szoktam verni.

A fejemből ezt a csúf gondolatot.

Béla 2007.10.07. 12:31:56

Silent! Kérlek ne mocskold Magyarországot!

Boogie Man 2007.10.07. 12:33:06

AP, sírva röhögök. :))))

AP (törölt) 2007.10.07. 12:35:54

Na, megjött a szélsőjobb.
Ha lehet a mindenféle egyéb nemzeteket és dolgokat mocskolni, akkor miért nem lehet azt mondani, hogy egy szarkupac, ahol élünk?

mákospite 2007.10.07. 12:40:05

AP!

Ne is foglalkozz az ilyen kettősmércéjű, álságos fazonokkal. A tény tény marad: ez itt egy szarkupac, tényleg. Mentálisan, ízlésbelileg, morálisan, tulajdonképp mindenhogyan. De ez itt off, ne is foglalkozzunk ezzel...

AP (törölt) 2007.10.07. 12:41:12

Az igényesség hiánya miatt van minden.

ON

Gabó 2007.10.07. 12:42:52

Már régóta olvasgatom ezeket a dácsiás írásokat és nem értem miért kell fikázni. Az egy dolog hogy román, az elődje tényleg szar volt, volt benne részem, viszont kevesebbet fogyasztott egy ladánál és sokkal kényelmesebb volt annál. Én speciel sokkal jobban elfogadom egy logan látványát egy szép kertvárosi ingatlan kertjében mint egy csilivili luxus autó látványát a város lepusztult körfolyosós részén. Igaz én sem logannal járok, de használtan apró pénzért szívesen vásárolnék egyet céges, szaladgálós autónak.

AP (törölt) 2007.10.07. 12:49:31

Látod, komenyizmus ide, kapitalizmus oda, ez a kiváló, immár nemzetközi termék megmaradt a két-fillérért-a-kutyát-is.. embereknek, akiknek egy-másfél liter az életüknél is fontosabb. :)

Boogie Man 2007.10.07. 12:58:16

A kedvencem az az embertípus, aki elmegy 10 kilométerrel arrébb, mert azon a kúton 3 forinttal olcsóbb a benzin. :)

Tommaso · http://www.alfaamore.hu 2007.10.07. 13:02:13

Europid!

Tévedésben vagy!
Csere el tavasszal Esztergomba egy Alfa Romeo találkozóra!
Van kb 600 autó, régi olasz autó különlegességek, nagyon jó hangulat, versenyek, és a környezet, h nem egy reptéren vagy, hanem a Bazilikát körülvevő parkolókban!!!

Pigy 2007.10.07. 13:09:43

Csak melóskocsinak kéne,de annak nagyon!Ütni-vágni nem sajnálnám,de azt,hogy ennek valaha presztízse legyen azt nem hinném!Sajnos így állunk ma Mo-n,hogy az a verda amiben ülsz az látszik,de az,hogy hol laksz és mi van a hűtődben az nem...

zoli 2007.10.07. 13:22:35

Ez a tipikus magyar!Regen ott volt a Suzuki mint uj auto,milyen jo is volt fikazni!Aztan a Skoda is megkapta a magaet!Most meg itt a Dacia!
Jobb lenne minden ilyen iras vegere is egy klikkelos szavazas!fika?(kene)vagy nem fika?(nem kene)
Sokakban mely nyomott hagyott a regi Dacsia ,de azert szerintem ha Audi vagy Volkswagen logo lenne rajta, sokan akar 200 honapos reszletre is megvennek!!!
Jo lenne ha mostmar mondjuk a Moszkvics is kiadna valami uj autot!Unalmas mar ez az allaondo pengevaltas itt!

Ganxta 2007.10.07. 13:22:46

Nem kéne Dácsija nekem sem. DE!

Nem vagyok milliomos, de irigy sem.
Saját gépem: Opel Omega 2.0 16V 1994
Szolgálati: Opel Astra H 1.3CDTI 2006

De nem vennék H Astrát sem, semmi pénzért.

Most nézegetem a kínálatot, család és hosszú utakhoz asszem újra Omega lesz a nyerő. Talán esélyes még a Sharan/Galaxy/Alhambra szt.háromság.

De Dákó? Hülye azért nem vagyok...

AP (törölt) 2007.10.07. 13:38:42

Zoli: az általad felsorolt autók egyike se jöjjön elő rémálmaimban se..
A szegényeknek és kényszerből autózóknak szánt alapverziók, miért baj, ha kicsit is igényesebb az ember, és azt mondja ezekre, hogy pfejj?

bono 2007.10.07. 13:43:44

Kedves totálkáros kollégák! Régen szerettelek benneteket. És lehet hogy most is szeretnélek. Csakhogy valami elég rossz irányba indult nállatok. Amikor az Opel 1.990.000 Ft-ért árulta az Astra Start-ot vagy a VW a Polo Classikot, (vagy ki tudja még hány hasonló típus volt), akkor vajon miért nem írtatok 12 cikket arról, hogy valaki randa, olcsó, könnyen javítható autót gyárt, magyar utakra és a kapanyél elfér a csomagtartóban? Mert nem volt mellé marketing szöveg , és nem vittek el benneteket Lengyelországba?

Bono

KuKori · http://ireland.blog.hu 2007.10.07. 13:50:05

Mindig ugyanaz a verkli... Unalmasak vagytok. Az első 30 hozzászólás után inkább nem is írok, mert mindig ugyanoda lyukadtok ki:
" Mer' a német, a 20 éves, azajó, nem, a dácsia szar és kész, jóaz, bunkók vagytok, irígyek az öregfosaitok szétesenek, útszélénállnak stb." Nevetséges és megalapozatlan. Aki balfasz, azt bármivel átbasszák, újjal, régivel egyaránt.

Néha megnézem a 30. hozzászólás után is, hogy kínomban röhögjek a szánalmas állapotokon.

Ezt tudjátok, ennyit értek...

OFF & u.i.: Még mindig 6 éves Mazda tulaja, aki nem dobna vissza egy hozzávágott Logan KOMBIT, de ha akarna, vehetne 2-3 éves Passatot.

gio · http://www.napiauto.blog.hu 2007.10.07. 13:51:56

Jani, akkor neked még nem esett le, hogy itt most fél évig Dacia-teszt lesz!? :DDDD

kalifa59 2007.10.07. 13:57:51

Jókat derülök a Logant fikázók írásain! :-)) És írígylem Őket, mert Ők a "Janik"! :))) Ők azok akiknek Mercijük, Audijuk, VW-jük stb. van. :-))) De amikor arra gondolok, hogy 1 (gyári) tanknyi üzemanyaggal megjártam az Esztergom-Szeged-Budapest-Körmend-Budapest-Szeged útvonalat, csak a hasamat fogom a röhögéstől, mert egyik nagyágyú sem képes erre a mutatványra! Fikázzátok csak a Logant, fikázzátok, oszt amikor majd ott álltok a benzinkútnál a sorban és én szépen elsuhanok mellettetek, csak nevetek rajtatok! :-)))

Roland 2007.10.07. 13:59:00

Szánalmas sok hozzászólás, én egyet értek "Silent" hozzászólásával, sajnos ez az ország erről szól :( ami eléggé szomorú.
Hozzáteszem, nekem sincs Loganom, de próbáltam és nem olyan rossz, ha választanom kellene Stift és Logan között, az előbbi lenne.

Ahelyett, hogy folyton fikáznátok, tiszetelet a kivétel, de ez megy majdnem minden fórum jellegű oldalon, inkább építő hozzászólásokat kellene beírkálni, nem ilyeneket, hogy ilyen-meg olyan fos stb...
:((((

BenTLor · http://blog.bentlor.hu 2007.10.07. 14:01:01

Na ez már engem is kiakaszt...

Én a magam részéről 16 éves autóbuzi vagyok, a hvtm tunere, meg egycsomó más honlap felhasználója, és családi szinten 0 Dacia ismerője.

A szűk családi körben előfordul két Ford, egyik egy céges Mondeo, a másik egy saját Fiesta. Nagy szerencsénkre nem ell aggódnunk a költekezés miatt, és megengedhettük magunknak az új Fiestát két éve. Teljesen meg vagyunk elégedve.

És innen a Dákó: Egyser ültem benne, és az összes előítéletemmel együtt (ennek köszönhető a VW utálat) teljesen korrekt, belül nagy autónak találtam, kicsit puha ülésekkel, meg kemény műanyagokkal. egy 1.4-es benzinest teszteltünk, Elég tisztességesen húzott, semmi gondja nincs. Tulajdonképpen simán elfogadnám családi autónak, mert el lehet benne férni, a csomagtere hatalmas, és még megy is valamennyire.

Nem értem azokat, akik fikázzák a Daciát, holott pontosan tudják, hogy tisztán Renault Clio-Thalia alkatrészekből épül fel, és semmivel nem rosszabb a minősége, mint a kategóriatársaké. Nekem sem tetszik, hogy mindig a Daciáról van szó a Belsőségen, de elfogadom, végülis sztem egy hosszútávú tesztnek így kell lezajlani. Lehet, hogy soha nem lesz Daciám, de biztos, hogy elgondolkozom majd rajta.

Erről ennyit.

veta 2007.10.07. 14:04:41

Laikus is megérkezett: egyelőre még nem is tervezek jogsit, autó vételt, de bármivel kapcsolatban, ami itt van, beugrik egy mondás: fenn a ernyő, nincsen kas. "Mossa le a gyalázatot", akinek nem tetszik, de nem tudom az-e a fillérsebb balfasz, aki vesz egy olcsó, célszerű (szerintem szemre sem gagyi) valamit (jelen esetben autót), amit záros határidőn belül ki tud fizetni, vagy az, aki pl. vesz egy rohadtdrága presztízskocsit és
a) olcsó benzint tankol kis mennyiségenként, mert hát a részleteket is kell fizetni valamiből,
b) villog a verdával addig, amíg el nem viszi a végrehajtó, mert mégse ment a részletek időben való leperkálása.

újat mondok azzal, hogy szerintem az utóbbi (kettő) pöttyet röhejesebb, mégis ebből van a többb, mert itt vhogy jobban szeretik azt, ha valami csillog-villog, mint ha célszerű (szándékosan nem írom, hogy és ronda, vagy dögunalmas mert az nem a célszerűség okvetlen velejárója)..

Megint csak mossa le a gyalázatot", aki akarja, de tényleg röhej ,ami itt megy. Arra nagyon jók a magyar ember számára a románok, hogy legyen akire hs kell-ha nem mutogasson: lám, van itt hülye rajtunk kívül is, ne rajtunk röhögjetek! Nyuga-Európában - nyilván más, de a leosztás hasonló - így vannak a franciák a belgákkal. Rengeteg franciák által előszeretettel mesélt vicc szól a belgák kockaagyú butaságáról, miközben csak arról van szó, hogy a belgák tudnak szervezni... igaz, ott van egy mnimális különbség - a franciák is, csak másképp.

Kori 2007.10.07. 14:06:31

Biztos jó a Dácia, mert új és az új autók ritkán hullnak szét.
Mi lesz 5-6 év múlva?
Majd akkor kell készíteni egy használt tesztet.
90-91-ben a VW bele rakta a lejárt polo motorokat a Trabiba meg a Wartburgba. Egy darabig mentek most meg hol vannak?
Szerintem a Dácia ugyan ez csak kicsit jobban átszabták a kasznit és megcéloztak egy olyan réteget, akik ki vannak éhezve a nagy autókra.
Szarból nem lehet várat építeni.

zoli 2007.10.07. 14:16:22

AP:Az irasodbol azt veszem ki hogy te nem tartozol \"szegenyek\" koze!
Milyen autod is van...?Mennyit is keresel....?Ha nem titok!
ja, es mennyi idos vagy?

AP (törölt) 2007.10.07. 14:18:17

És azzal mi van, aki 300.000-ért vett egy tökéletesen jó, nyolc litert evő, 100%-osan megbízható, full rozsdamentes, mindent kibíró használtautót?
Ötös váltó, hatalmas csomagtartó, plüss ülések.
Várom a Logan-tulajdonosok gajdolását ezügyben.

(az nem ér, hogy heten nem férnek bele.. de igen)

AP (törölt) 2007.10.07. 14:19:04

zoli pont most írtam..
én kívülesem minden kategórián és élvezem a helyzetet :))
egyébként kerek 20

AP (törölt) 2007.10.07. 14:23:19

(jelezném: az, hogy kik a "szegények", eléggé relatív fogalom! szegények alatt ebben az esetben azokat értem, akik tíz évre tudnak kinyögni egy ilyen kisautót, kínkeservesen)

makmarci 2007.10.07. 14:26:13

-mi meg akkor nevetünk rajtad, amikor pár év (kb 3) múlva a felét éri a fasza dákód, aztán gyere a költségszámaiddal !

Na, akkor most nem túl bunkón :

Azzal nincsen semmi baj, ha dákót vesz valaki. Van olyan ismerősöm több is, akik csupán használati tárgyat látnak az autóikban, és így választanak autót maguknak. Ők is a praktikumot nézik, meg ilyenek. De ezek az emberek baba-mama klubba járnak, meg tanárok továbbképzéseire ! Egy autóbuzi szereti az autóját, becsüli, még az is lehet, hogy kényszerűségből Daciát vesz, de akkor nem csinál magából majmot, hogy klubbozzon vele ?! -legalábbis remélem...
Nekem is használt autóm van, elsősorban azért, mert nincs pénzem újra, másodsorban meg azért, mert marha igényes vagyok, a minőségre is, és a kényelemre is, és ezeket meg pláne nem tudnám megfizetni ! Harmadrészt meg értek az autókhoz, (ez a szakmám) és nem nyúlok bele lepukkant szarokba...

TCSA · http://make.blog.hu 2007.10.07. 14:27:52

Szegény az, akinek nincs saját lakása.

AP (törölt) 2007.10.07. 14:34:24

Szegény az, aki lakásban lakik!!

kandúrbandi 2007.10.07. 14:36:17

Az a baj,hogy csak véleményetek van,tapasztalatok hiányában/már a fújjolókra gondolván/
Ha ugyanez a kocsi a Nissan Apria,vagy Renault néven jelentkezett volna a piacon,akkor mit fikáznátok?Az az érzésem,hogy még mindig a szomszéd szemeinek veszitek a kocsijaitokat,és nem a használhatóság alapján.Mondom ezt úgy,hogy 3 kocsim van,és ebből a legkisebb a Logan,ami 2,5 éve szolgál gond nélkül,gazdaságosan.
Akit ez bánt,az a Tesco-ban se vásároljon,mert ott is van olcsó termék....
A klubról:A típus és a márka összehozott bennünket,az elbagatellizált gondoktól eljutottunk a tartós és személyes barátságokig,ennek okán már nem feltétlenül a közel azonos autó tart össze.Ezt lehet bírálni pro-és kontra véleményezni,irígyelni tisztelni...

zoli 2007.10.07. 14:38:03

Regen nekem is voltak jo nagy ,draga ,"igenyes" autoim!En is letoltam szivesen az utrol a "mi autonkat".Mas parametereket nezve vettem mindig autot!De szerintem ezt az ember idovel kinovi.(lehettem kb25)
Manapsag fontosnak tartom ,hogy legyen benne klima,elferjek benne kenyelmesen(193cm),es ne toljanak le 150-nel az autopalyarol.Az hogy milyen emblema van az elejen szerintem tok mindegy!
Azt hittem AP hogy te is az a fajta 20-as vagy ,akinek apuci a segge ala tett egy X5-ost,es meg soha nem is ultel ilyen "szegeny" kategorias autoba.Bocs
Tevedtem!

makmarci 2007.10.07. 14:38:23

Még valami kedves szakértő urak !

Nem egyformák az igényszintek. Vannak autók amik nagyon tetszenek, pl a Grande Punto, de amióta ultem is benne, és megpróbáltam kinyitni az ajtaját, rájöttem, hogy az ujkori autótervezés talán legbuzibb ajtókilincs elrendezés/anyagválasztás kombinációnak köszönhetően sosem veszek ilyet ! Borzalmasan idegesít, míg mások lehet, hogy észre sem veszik, vagy épp a sminktükör helyzete érdekli... Engem a Dacia taszít, és nem a neve, nem a használt technika miatt, hanem az a borzalmas igénytelen belső ! -és azt látom, érzem a legtöbbet, nem a külsejét !
Amúgy meg a praktikusságával senki sem vitatkozik, csak az ár-érték arányával.

OzzyCar 2007.10.07. 14:39:11

Kukorinak egy szavát se higgyétek el:D
Az, hogy Mazdája van stimmel, a többi kam!
Soha nem űlne bele egy Dákóba:DD

Kori 2007.10.07. 14:39:31

Manapság nem gyártanak olyan autót, amit meg mernék venni 10-évre.
Akkor inkább használtat (3-4)-évest 36-hónapra és nem biztos, hogy autó hitelben gondolkodnék.
Új autó= nagy értékvesztés az első két évben még a nagy nevű autóknál is.

makmarci 2007.10.07. 14:42:07

A TESCO-ban jó is van, nem csak gagyi, a Daciát meg nem lehet igényes belsővel rendelni ! (egyébként ez az ami nagyon feldobná )

Norbi.centouno 2007.10.07. 14:42:50

kalifa 59 "Fikázzátok csak a Logant, fikázzátok, oszt amikor majd ott álltok a benzinkútnál a sorban és én szépen elsuhanok mellettetek, csak nevetek rajtatok! :-)))"

Látom:

És akkor a 2 éves Mercedes 500CDI (van ilyen?:) tulajdonos toporzékolva vár a kúton, a szokásos 1 órát tötymörögve, miközben azon gondolkozik hogy fizeti ki a 3 ezer pénzt amivel 5-ösben 70-nel még éppen hazatud csorogni. Az Osziék is késnek a 200 M-val, a válás is elvisz fél milliárdot, és akkor meglát téged. Igen ez minden Mercis életében eljön, ahogy ott állnak dühöngve a kúton, és hangtalanul elsuhansz mellettük eme szépséggel, miközben átszellemült arccal konstatálod hogy, bezzeg az én Dákóm, bezzeg azzal csak 100km- múlva kell megállni. És ez az a pillanat kedves kalifa amikor, a tróger nyugati gép tulaj
idegösszeomlást kap. Ezért a biztonságunk megörzése érdekében kérünk (hogy bár minden okod megvan az örömre) vágj egy kicsit komolyabb arcot, legyél velünk egy kicsit együttérzőbb. Köszönjük!

Gergő 2007.10.07. 14:44:01

Fikázás és fikázás ami itt van. Mindenki csak szidja azt a szerencsétlen Dákót. Hogy miért nem vesznek használtan 2 milláért egy saab-ot vagy volvót, vagy német csodát? Kérdezd meg azt aki vett Dákót magának. Valóban megbízható egy autóról van szó. hozzátenném, hogy nem Dákóm van. Nekem egy Megan Berlin 1.4-es van. Még 2003-as. Ebben az autóban 170ezer kilométer van és semmi bajom nincs vele az ég világon. Kinyalja a hátsómat és megbízható. Ugyanez vonatkozik a Dákóra is. Renault motor van benne ergó teljesen jó lesz arra a használatra amire megveszik. Ezért nem fognak német taligát venni maguknak, hogy utána 100ezer kilométer után majd ide szervíz meg oda szervír többezeré!

Akárki 2007.10.07. 14:45:04

"Hogy pl. arra hajtana, hogy ne 300, hanem mondjuk 1.300 eurót keressen havonta - mint a nyugati kollegái - és akkor tán nem kellene egy Dáciában égesse a pofáját - presztizs-okokból."

Mi van?? Rendszerváltáskor hol voltál ekkora arccal?

zöldi 2007.10.07. 14:45:39

AP:

Én kíváncsi vagyok, milyen az a kocsi.(típus,évjárat, ccm,futott km,) Arra is, hogy mennyi általad megtett km alapján mondod, hogy mindent kibír.

AP (törölt) 2007.10.07. 14:47:04

Alám nem toltak, de nem is kellene.. Kevés az olyan új kocsi, amit valamire becsülök. :)
És nem irígykedem, nekem mindenem megvan, ilyen szempontból szarok a világra.

veta 2007.10.07. 14:47:04

Makmarci, e logika mentén igazad van ,de mi van, ha a Daciások klubozási hajlandóságai közül kikapcsoljuk a gizdulási együtthatót? Vagyis azt vesszük, hogy nem autóbuziként szerveznek ilyet, mint mondjuk egy macskakiállítást vagy ilyesmit, hanem mint autótulajdonosok klubozódnak, hogy megdumálják a típus spéci dolgait, vagy csak egyszerűen egy ürügy arra, hogy emberek taálkozzanak. Tudod: jééé, neked is olyan autód van mint nekem!:-)
Vállalt naivitás, szerintem virágszedős-lepkekergetős jellege ellenére reális lehet ez is.

makmarci 2007.10.07. 14:49:44

A későn érkezőknek :

Nem a Dákót fikázzuk (első sorban), hanem a Dákó klubbot ! -na arra nincs mentség...

AP (törölt) 2007.10.07. 14:50:50

zöldi: 19 éves 2105-ös.. 30.000km körül járok vele évente.. Amit az kap! Gyakorlatilag tréningautónak használom szerencsétlent, de ezt ne úgy képzeld, hogy a hülyegyerek a mezőn széthajtja az ezeréves fosát. :)
Leült, felkeményedett, kagylóülések kerültek bele, meg körülbelül minden, ami ehhez a használathoz kell, az módosítva van.
Most biztos az jön, hogy az kevés kilométer, de megnézném azt az autót, ami nulla hibát produkál úgy, hogy módszeresen ki van taposva a szeme, és 4000 az alapjárat.

Szomorú Használt kocsis 2007.10.07. 14:52:35


Milyen kár hogy egy fórumban már nem lehet lefojtatni egy normális vitát semmiről, mert

Úgy tűnik az emberek nagy része még mindig nem tudott túllépni a saját és kis országunk komplexusain...:(

Merjünk már normálisan és racionálisan gondolkodni és elismerni azt ha valami, valamiért jó és azt is ha valami, valamiért rossz!

Ún. Übermensch autó nem létezik, minthogy teljes "szarkupac" sem...

Ha megnéznénk és kipróbálnánk dolgokat/autókat valamint átgondolnánk hogy nekünk az jó-e vagy sem, akár jó döntéseket is hozhatnánk, sőt talán boldogok is lehetnénk... :(

Olyan lehangoló hogy mindenki csak jobb akar lenni a másiknál ahelyett hogy boldog akarna lenni...

Ettől szomorú vagyok..:(

makmarci 2007.10.07. 14:54:44

veta

Jogos, de sajnos nem bírom ki röhögés nélkül, amint belegondolok a Daciás klubbtag lelki világába, amint hetekkel előbb kezd nyugtalanul aludni, mert mindjárt itt a nagy nap ! :)

Komolyan. Értem én, de akkor miért nem hívják virágszedő és mellesleg Dáko klubbnak ?

AP (törölt) 2007.10.07. 14:54:44

(neked válaszoltam, de másképp nem hoztam volna fel.. nem véletlenül írtam, hogy én tkp. kívülállóként figyelem az ilyen vitákat.. más erre versenyautót tart, én nem tartok mert nem futja rá, így megpróbálok az utcaiba beletenni mindent, amit lehet és szabad)

zöldi 2007.10.07. 14:55:13

AP:
Nem kevés 30e, a nagy átlag szerintem kb a fele. Azt hogy csinálod, hogy 19év után nem rozsdás?

OzzyCar 2007.10.07. 14:57:37

Veta.
A Dákónak milyen spéci dolgai vannak?
Bibibii az enyém oldalkárpitja csak 96.5% polikarbonátból van a tiéd pedig 98%. Vagy:
azta! Tegnap már majdnem attól is felborult a Dákóm mert ránézett az út mellől egy szarvas bazze!:D
A harmadik sztori: huhh a múlt héten vittem haza Ukrán féldisznókat a csomimban az M3-on és belémjött hátulról egy Köjálos mert nem vette észre a jellegtelen autómat...

KuKori · http://ireland.blog.hu 2007.10.07. 14:58:22

Alukasztni, apukám, meg karbon, ez a titok :)

Wenger 2007.10.07. 15:00:03

Nekem egy 2,5 eves Loganom van 182.000 km van eddig benne es hibatlan. Ennel arkategoriajaban nincsen jobb vetel. Akinek nincs tapasztalata az auto teren az mirol beszel??? igazabol azt sem tudja mirol...

AP (törölt) 2007.10.07. 15:01:28

Fogalmam sincs, mitől nem rozsdál. Három éve vettem gyári állapotban, annyira meg volt kímélve hogy nem is ment 110-nél többet. Szinte újra be kellett járatni. Garázsban áll, a hólét lemosom róla mielőtt télen beállok, törve nem volt, más titok nincs. Talán valami jobb ötvözetű acélból lehet, mert az 90 utániak félelmetes módon rohadnak.
Amikor megvettem, szétszedtem az egészet, a belsőt is, a padlólemezen sincs rozsda.

zöldi 2007.10.07. 15:01:41

Szomorú Használt Kocsis:

Én boldog ember vagyok!
:DDDDDDDDDDDDDDDDDD

kalifa59 2007.10.07. 15:08:55

Norbi...Norbi... :-(((

Annak akinek 200 misivel tartozik valaki, s ráadásul a válásra is ki kell perkáljon fél miliárdot, az tuti, hogy nem Mercivel furikázik. Vagy ha igen, akkor a saját benzinkútjánál tankol és nem 3 ropiért.
Azt hogy hangtalanul suhanna a Logan én nem állítottam, de nem lenne rossz!! :-)))

És akkor a 2 éves Mercedes 500CDI (van ilyen?:) tulajdonos toporzékolva vár a kúton, a szokásos 1 órát tötymörögve, miközben azon gondolkozik hogy fizeti ki a 3 ezer pénzt amivel 5-ösben 70-nel még éppen hazatud csorogni. Az Osziék is késnek a 200 M-val, a válás is elvisz fél milliárdot, és akkor meglát téged. Igen ez minden Mercis életében eljön, ahogy ott állnak dühöngve a kúton, és hangtalanul elsuhansz mellettük eme szépséggel, miközben átszellemült arccal konstatálod hogy, bezzeg az én Dákóm, bezzeg azzal csak 100km- múlva kell megállni. És ez az a pillanat kedves kalifa amikor, a tróger nyugati gép tulaj
idegösszeomlást kap. Ezért a biztonságunk megörzése érdekében kérünk (hogy bár minden okod megvan az örömre) vágj egy kicsit komolyabb arcot, legyél velünk egy kicsit együttérzőbb. Köszönjük!

AP (törölt) 2007.10.07. 15:13:42

az 59, az születési év?

rognork 2007.10.07. 15:18:11

ha nem tetszik ne olvasd el bazmeg. olvasd scheertit vagy ommot vagy ha anyázós vagy az autozz blogot, ha hülye vagy akkor az origot. nézzél f1et.

Sanya 2007.10.07. 15:20:45

Idézet a cikkből: "Szóval a loganosok klubja cseppet sem anonim alkoholisták gyülekezete, inkább büszke dámaegylet, ha teccenek érteni."

-------Gyerekek, oké, legyen klubbotok, ha már nem tudtok hova menekülni a sok számnakozó tekintet elől, de könyörgőm, nem tünik fel ez a píárosok által felépített seggnyaldosó ál-tartósteszt senkinek? Ne mááááá

Idézet: "mákospite 2007.10.07. 11:07:02
Az anyjuk picsáját, de tényleg. Jó, persze, nyilván a Velorexnek is létezik klubja, vagy az Oltcitnak, de egyik szánalmasabb, mint a másik. És tessék, most itt ez a "wannabe Renault" klub, büszke lúzereknek. "Magasépítésű, modern szocreál balkánra, ócccsóé', jó lesz oda!" - szinte hallom a Renault menedzsmentjéből az egyik tagot egy fárasztó kedd délutáni meetingen. A hülye magyar meg beszopja, ahelyett, hogy venne egy tisztességes használt kocsit. Siralmas. A legsiralmasabb pedig a srác a tuningjával. Csak ne felejtse el kivenni a szájából a kapát... "

-----A klubbosdi tényleg halál ciki 1-2-3 éves autóknál.... brrrrrrr

Idézet: Gubo. "A fikázók nagyrészének bizonyára vmilyen 15-20 éves leharcolt - valaha prémium - autónak számító rozsdája van és nagyon-nagyon irigyek, hogy ezek az emberek egy közösségbe tartoznak, ők meg nem.
Továbbá ezen Dákók fenntartása bizonyára olcsóbb, mint a leharcolt régi sz*r ezeréves német - valaha prémium - autóké.
Akinek 2 millája van autóra az nem fog 10-ért autót venni."

-----Te kis butus. Az írásban nem 2, hanem cca . 3.5 milás autóról van szó!
Gondolkozzá máá! :) Azért az más kategória!
A jóval nagyobb új Caddym került kb ennyibe egy jól sikerült alkudozás után a márkakereskedőnél! Akkor miről beszélsz? S az VW.... nem Francia, akarom mondani Román hulladék...
De néz körül. Használtautót, 2-3 éveset, 7-8 személyeset pl Galaxyt, Alhambrát kapsz ennyiért... Vagy pl Mercedes Vitot, Opel Vivarot, ..stb.
Szóval buta az, aki azt gondolja, hogy 3.5 miláért nincs jobb választás.
Szerintem nem jó választás a Dacia, de akadnak olyan lúzerek, akik még lúzer voltukra is büszkék!

csiky944 2007.10.07. 15:29:07

Sanya,te aztán igazán nagy elme vagy.Opel Vivaro-t meg Merci Vitot-t ajánlgatsz.Tudod valakinek a teherautóból csinált kisbusz az álma.A Vivaro meg teljesen francia termék Opel jellel,szóval döntsd el h szidod vagy ajánlod.De akkor mondj egy olyan új autót,amibe ekkora a helykínálat,ennyire bírja a balkáni magyar utakat.Újat!Ne 3 éveset,ami másnak az eldobott szarja...

AP (törölt) 2007.10.07. 15:31:08

Istenem, de odavagytok azzal, hogy új!

Újonnan is egy szar.

AP (törölt) 2007.10.07. 15:41:47

Ezek a dumák is jók.. "ne olvasd ha nem tetszik"

Honnan tudja valaki, hogy nem tetszik az, amit nem is olvasott?
Ahhoz, hogy kiderüljön, nem tetszik, előbb el kéne olvasni.

akos696 2007.10.07. 15:44:17

Szerintem ez a Logan téma már a csontig lerágott kategóriába tartozik! A Logant is megveszik, meg a hasznalt autót is. Ennyi. Felesleges ez az egész kommentelés és egymás anyázása. Mindenki azt csinál, amt akar, és ha nekik jó, h találkákra járnak, miért sajnáljátok tőlük? Elég sötét ez a magyar nép, meg a jelenlévők nagy része is( tisztelet a kivételnek). De jellemző ez minden más fórumra is. mi magyarok megérdemeljük a sorsunkat, csak így tovább!!

Norbi.centouno 2007.10.07. 15:47:40

Sajnos, vagy nem sajnos, egy olyan országban élünk ahol igenis presztizsértéke van egy autónak. Nem csak a te szemszögedből más érzés mondjuk egy Merciben ülni, hanem mást is gondolnak rólad az emberek. Ha pl. vállalkozó vagy, és el akarsz adni valamit, igenis van befolyása a partneredre hogy milyen autód van. Tudja ezt az is, aki már rengeteg autót szétnyüstölt, és szép lassan felljebb lépkedve a kategóriákban érzékelte a minőségi változást. Nagyon sokan beleültek egy keleti autóba, és aztán jött az első nyugati gép és aztmondják hogy az egy csuda jó . És valóban, a régi géphez képest az. Márkafüggetlenül azt mondom (állítom),hogy egy autó állapota idősebb korában 90%-ban a gazdiján múlik. (kivétel ez alól az Alfa ((konrétan 164-es olajossal volt dolgom)) ami egy kortalan szutyok)Én őszintén bevallom van egy kis leereszkedő mosoly az arcomon amikor meglátok egy Dákót, és nem az autó miatt. A gazdáján mosolygok, a fórumozók egy része érti hogy miért, a gazdiknak meg a fanoknak nem magyarázom el részletesen, mert valószínű megbántanám őket, amit nem akarok. Végülis aki jól érzi magát ebben az autóban, vegye meg, legyen boldog vele... Én maximum a nagypapinak (szép nyugdíjjal)65 évesen utolsó autónak tudnám elképzelni, kijárni a kertbe cókmókolni, meg elmenni az aszonnyal a gyógyfürdőbe. Nekik már tényleg nem presztizskérdés.

Norbi.centouno 2007.10.07. 15:49:24

Sajnos, vagy nem sajnos, egy olyan országban élünk ahol igenis presztizsértéke van egy autónak. Nem csak a te szemszögedből más érzés mondjuk egy Merciben ülni, hanem mást is gondolnak rólad az emberek. Ha pl. vállalkozó vagy, és el akarsz adni valamit, igenis van befolyása a partneredre hogy milyen autód van. Tudja ezt az is, aki már rengeteg autót szétnyüstölt, és szép lassan felljebb lépkedve a kategóriákban érzékelte a minőségi változást. Nagyon sokan beleültek egy keleti autóba, és aztán jött az első nyugati gép és aztmondják hogy az egy csuda jó . És valóban, a régi géphez képest az. Márkafüggetlenül azt mondom (állítom),hogy egy autó állapota idősebb korában 90%-ban a gazdiján múlik. (kivétel ez alól az Alfa ((konrétan 164-es olajossal volt dolgom)) ami egy kortalan szutyok)Én őszintén bevallom van egy kis leereszkedő mosoly az arcomon amikor meglátok egy Dákót, és nem az autó miatt. A gazdáján mosolygok, a fórumozók egy része érti hogy miért, a gazdiknak meg a fanoknak nem magyarázom el részletesen, mert valószínű megbántanám őket, amit nem akarok. Végülis aki jól érzi magát ebben az autóban, vegye meg, legyen boldog vele... Én maximum a nagypapinak (szép nyugdíjjal)65 évesen utolsó autónak tudnám elképzelni, kijárni a kertbe cókmókolni, meg elmenni az aszonnyal a gyógyfürdőbe. Nekik már tényleg nem presztizskérdés.

Sanya 2007.10.07. 15:56:27

Csiky...
A vivaro nem csak Renault, hanem Nissan és Opel is... Azé ez meglátszik rajta. Szerencsére!
Ha figyelmesen olvasol, már mondtam olyan új autót, ami bírja a gyűrődést.
Okoskodsz, de nem veszed észre, hogy a Logantesztben is egy teherautós adottságokkal bíró jószágot kínálnak , ajnároznak...
Csak van olyan gyártó, aki még a teherautóból személyautóvá avanzsált autóban is minőséget, megbízhatóságot nyújt.... Nem véletlenül népszerű a Vito, Multivan, Trafic, Scudo, Partner, Berlingo, Caddy, ...stb Ezek ugyanis teherautós tönkretehetetlenséggel, ám személyautós kényelemmel bírnak.

Baskiria 2007.10.07. 15:58:07

Tudjatok mi megy itt a kommentekben? A Simson - Robogo vita... Az osszes Simsonos sertesnek erzi, ha egy draga, korszeru, megbizhato robogo elhuz mellete, szimpla feltekenysegbol. Berhelik a Szimojukat, kluboznak, tuningolnak mint az orult, uton utfelen lerobbannak, felujitanak, athegesztenek, es kozben folyamatosan a robogosokat szapuljak pusztan azert hogy MAGUKNAK bizonygassak: en ugyesebb, okosabb vagyok mint a masik. Aztan kinovik, dolgozni kezdenek, vesznek egy draga, korszeru motort, es csak nevetnek az egeszen. :) Ja es van az igazi Szimos, biztos lattatok mar ilyet, a kover 50-60 koruli melos, aki a szomszed faluba meg a kocsmaba jar vele. Na o nem izgatja magat, neki az a tokeletes.

bizonytalan  2007.10.07. 15:58:41

aki Daciát vagy használt német autót vesz, az nem lehet sikeres ember. viszont kiválóan szophat.

Sanya 2007.10.07. 16:04:20

Csiky.
Te nem tudod, hogy miről is van szó!
A Vivaro nem csak Renault, hanem Opel és Nissan is.. szerencséjére!
A teherautóból személyautóvá avanzsált autók meg nem véletlenül népszerűek. Berlingo, Vito, Vivaro, Expert, Caddy, Multivan stb........
Strapabíróak, tágasak, kényelmesek, biztonságosak, tönkretehetetlenek. Ha nem vennéd észre, az MCV és a sima Logan is pont ezeket az erényeket próbálja hangoztatni. Csak a kényelme és a megbízhatósága kétesebb.....

redriot77 2007.10.07. 16:04:45

Én nem vennék Logant, de ha vki ilyet választ az az ő dolga. Mindenki más szempontok alapján választ autót.

Nem tetszik a Logan formája, az sem hogy Dacia, a műszerfala is béna, de egyvalamibe nem tudok belekötni: ez a kocsi tökéletesen megfelel arra amire tervezték. Bírja a rossz utakat, tágas, olcsón fenntartható.

Foglalkozzon mindenki a saját kocsijával, és hagyjuk az embereket azzal járni amivel akarnak. Te boldog vagy a tízéves BMW-ben, ő boldog az új dákóban, én meg a hároméves koreaiban. Férjünk má' el egymástól az utakon...

boogie45 2007.10.07. 16:06:38

Mit izgat Titeket, hogy ki milyen klubba jár? Ha meglátod az utcán a dácsiját, fordulj el, és alapíts anti-Totalcart, írjál használt Mercedes vagy BMW teszte-t. Geszti mondta: Fikázni könnyű, alkotni nehéz. Tegyél valamit

Sanya 2007.10.07. 16:09:54

Azt hittem elveszett az első hozzászólás, azért írtam meg újra...

Norbi.centouno 2007.10.07. 16:10:45

www.hasznaltauto.hu/kereso1.auto?hirdeteskod=1495283&command=ugras&screenwidth=1024
www.hasznaltauto.hu/kereso1.auto?hirdeteskod=1394732&command=ugras&screenwidth=1024
www.hasznaltauto.hu/kereso1.auto?hirdeteskod=941205&command=ugras&screenwidth=1024
www.hasznaltauto.hu/kereso1.auto?hirdeteskod=1525397&command=ugras&screenwidth=1024
néhány alternativa ebben az árkategóriában, és az utolsó picasso (ami talán a legjobb választás is)megvétele, és átírása után is marad cirka 1.2 M fedezni az esetlegesen felmerülő + költségeket. Francia - Fromcia. Adidas - Adidos.

AP (törölt) 2007.10.07. 16:11:14

Miért a legjobbat hasonlítjátok a legrosszabbhoz? Miért a BMW és az Audi a Dacia ellentéte?
Ott vannak például a Fiatok, a kiváló 1.3 multijettel szerelt Grande 2.7 millióba kerül.

arnew 2007.10.07. 16:14:30

4 év múlva itt a kínai import dömping. Mindenki véleménye, tehát a divat változni fog.

kandúrbandi 2007.10.07. 16:17:01

Az igényes-igénytelen belsőről:A fényesre nyalt Ford Focus-mondeo fazonú tejfelesdobozból préselt műszerfala se egy rigófütty.Na ebből a feelingből a Logan se lóg ki.Útálom mikor az autós újságírók is azzal jönnek,hogy kopogósak a műanyagok:Ember,én max letörlöm,de kopogtatni sose jutna eszembe...
Ha a puritán egyszerűt igénytelennek bélyegzem,és belemegyek a kéretlen kategorizálásba,miszerint kinek milyen autója van,olyan ember...Hát akkor jobb ha nem olvasok ilyen fórumokat.
Csak az érdekesség kedvéért,nekem nem azért van a Loganom,mert nem telt másra
Egy klub,legyen az bármilyen,nem feltétlenül egy fetisizált tárgytól működik.De szerintem van,akinek ezt hiába magyaráznám.....

gyz 2007.10.07. 16:23:30

szerintem a Logannal egyedül az a gond, hogy gyakorlatilag nem igaz, amit mondanak róla.

Hogy miért?

manapság szerintem egy új autónak minimálisan kell tartalmaznia 2 légzsákot, abs-t, klímát - ez utóbbi is biztonsági felszerelés.

Namármost ha a Logant így felszereljük, az ára ott van a Xsara Picasso vagy a Berlingo mellett, sőt, a folyamatosan akciózott C-Maxot is közelíti.
Ily módon kizárólag azoknak éri meg, akiknek 4-5 gyerekük van, mert azokat csak a Loganban tudják elhelyezni. De őszintén, hány ilyen család van Mo-n, akik újautót vesznek?

A Logan csak tökéletesen fapadosítva olcsó, ha felszereljük az elvárható minimumra, akkor eléri az árát a technikailag jobb autókénak. A fentebb említett felszereltséggel, 1.6-os motorral alulról kellene súrolnia a 3 milliót. Ebben az esetben még en is elgondolkodnék rajta.

zöldi 2007.10.07. 16:30:20

Baskiria: van egy drága, korszerű motorom, mégis vettem mellé egy Simsont, mert a városba nem akarom a nagyvasat büntetni. Nem véletlenül Simsonoznak sokan. Röhelyesek az alkatrészárai, és kis műszaki beállítottsággal otthon javítható minden gondja.

csiky944 2007.10.07. 16:32:18

Dacia-ból nemcsak a te általad teherautónak nevezett fajta van Sanya.Leírod azt,hogy teherautóból készült családi jármű és normál autós kényelem?Hát barátom ezen nevetnem kell.Az igaz h strapabíró,és akár még a hely is nagyobb,de nem kényelmesebb,mint mondjuk egy normál családi autó,vagy ha mégis,akkor azt nem kapod meg 3milkáért még 3 évesbe sem.A Caddy meg a kényelem az 2 külön fogalom ;)
Még mielőtt vki félreértene nincsen Daciam,nem is lesz.....

AP (törölt) 2007.10.07. 16:35:10

Nekem aztán a kínai autók is jöhetnek.
Már a maiakról sincs nagy véleményem.

miluman · http://autofilia.blog.hu/ 2007.10.07. 16:42:02

a kínai autó halott ötlet. nálam mindenképp...de elhalálozási módozatnak kiváló

csiky944 2007.10.07. 16:43:57

ha már kínai autó,az agyonistenített VW-nek is van gyára ott,ennyit a szemét minőségű termékekről

peti 2007.10.07. 16:50:48

nem tudom miért kell a logent ennyire népszerűsíteni???? nincs miről írni? vagy pénzt kaptok érte???

Alhazred 2007.10.07. 17:08:21

valahol olvastam, hogy nagyon vékony, sérülékeny a Loganok fényezése. ebből mi az igaz?

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2007.10.07. 17:09:59

Ez az autó több emóciót gerjeszt mint a Ferrari egy poszttal odébb. Méghogy a Dákó nem sikeres.

miluman · http://autofilia.blog.hu/ 2007.10.07. 17:18:56

peti: nemtudom miről beszélsz. a logan nincs népszerűsítve. tartós tesztre lett egy példány kiadva a totalcarnak, fél évre, amit rácz kolléga használ, és tapasztalatait leírja. valószínűleg lesz más autógyár is ami ki fogja adni valamely modelljét tartóstesztre, a logan az első, ez van, és amint látjuk megállja a helyét, ott ahol kell neki. a szóban forgó autóval találkoztam élőben, megfogdoshattam, megnézhettem kívül-belül és arra amire használják tökéletes

stefan 2007.10.07. 17:25:35

Ezt NEM HISZEM EL!!!!!!!!!!!!!
Mennyit kell még ömlengeni erről a szar, cigányok (románok) és félcigányok (franciák) által összedobált vacakról.

Már azt a 7 személyes teszt is vicc volt nemrégiben, erre itt egy újabb.

Kinek akarjátok bemesélni, hogy ez autó basszátok meg!!!

Nerve 2007.10.07. 17:32:35

peti: igen, tuti pénzt kapnak érte. egyértelműen rendelt, marketing cikkről van szó. ez mostanában eléggé bevett szokás más piacokon is. bár ezt ők tagadják, de eléggé egyértelmű.

Edelweiss 2007.10.07. 17:39:07

"4 év múlva itt a kínai import dömping."

megbaszhatod a dompingedet, ha nem veszi meg senki. a landwind elso importszeriajat elkapkodtak a hollandoknal. a masodikat mar nem =D

"ha már kínai autó,az agyonistenített VW-nek is van gyára ott"

igy van. a kinai piacra termel.

egyebkent kurvara nem arrol van szo, hogy hol gyartjak, hanem hogy ki tervezte. ezt majd megerted akkor, ha egy kinai tervezesu fos karambolnal az arcodba tolja a kormanyoszlopot.

Ronald 2007.10.07. 17:57:58

Hát öregem - rossz hírem van a számodra.
Nincs már olyan messze, hogy át fogsz járni azokhoz a "cigányokhoz" - ahogy mondtad - vendégmunkásnak. Hogy éhen ne dögölj.
A fél Kelet-Magyarország már nekik cselédkedik - látnád csak hajnali 5-kor a magyar bicikliskonvojt a csengersimai határátkrlőnél.
Es ez mind az olyan geci pofák miatt van - mint amilyen te vagy.

Na idefigyelj, te vadmagyar. Még a pénzed nevét is az olaszoktól kellett vegyed...mert nem voltál képes sajátot kitalálni.
És még te cigányozol?
Milyen autót gyártottak a magyarok 70-80-ban - amikor a dákó-gyár 100ezer számra ontotta a kocsikat? Még a magyarok is vették vidáman - úgy emlékszem.
Mi a faszra kell úgy odalenni? Hogy importálhattunk tolótetős Wartburgokat - sajátgyártás helyett?

Egyelőre az általad cigánynak nevezettek árasztották el autóval M.o-t (pl. daewoo-val is) - és nem fordítva.
Karszalagod van már....te kis felsőbrendű pöcs?

stefan 2007.10.07. 18:01:45

ezt már TÉNYLEG NEM HISZEM EL!!!

az isten bassza meg a fejetek, EZ AUTÓ NEKTEK!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!? NE BESZÉLJETEK RÓLA ENNYIT! EZ BŰN! AUTÓT CSINÁLTOK EGY IPARI HULLADÉKBÓL!!!

A jókáéletbemár!

GuBo 2007.10.07. 18:06:17

Na volt egy kis időm.
Íme a válaszok mindegykinek:
mákospite:

Hondákat, Mazdákat, Volvokat, Saabokat - Ezek mind jó kocsik. Nekem is van egy Honda és egy Volvo, Mazdám volt. Ezek közül mondj, egyet, melyek új ára 3,5 milla, belefér hat ember és van csomi tartója. Mondj egy használtat belőle (Mazda MPV-az egyetlen, Honda FRV-430liter csomival) ? Újjat vettem, mert ruhát, cipőt, tv-t stb,stb,stb újat veszek, nem kell más használt sz*ra. Ezzel más is így van/lehet viszont nincs pénze 7 millás autókra.

ap
NEM VENNÉK EGY FRANCIA AUTÓT SEM (németet is csak bmw-t)!!! Sőt azok közül egyet sem amit felsoroltál, egy szóval nem mondtam, hogy a Dákó minőség (szerintem sem az).
Akkor sem értem miért kell embereket fikázni? Viszont tudom IQ negatív.

Boogie Man
Abszolút igazad van, megtehetem megveszem, Te meg járjál a szétroható, agyonstarpált bajor csodáiddal.Egyszer ha kedvem lesz én meg veszek egy vadi új bajor csodát (abból is csak a bmw), mert MEGTEHETEM!!! :)

Sanya
Caddy vagy Logan, nekem egy mindegy. Az egyik német hulladék a másik román. Mi a különbség?

Jöhetnek a válaszok!!!

Ati 2007.10.07. 18:10:48

Gyerekek,miről folyik itt a szó?
Honda Jazz:belül akkora,mint egy Zafira,a csomagtartó nagyobb,mint a Golf-kategóriáé.
Horvát-magyar út 130-140-nel,telepakolva 5,8-as átlag.Emellett gyönyörű kívül-belül,plusz japán!A saját ismeretségi körömben az összes francia-olasz-német-egyéb származék tulajdonosnak volt baja az autójának,a franciásoknak folyamatosan.Mellesleg az én \"csúcstechnológiás\" francia dízellel hajtott céges Fordom is öt hónapon belül másodszor van szervízben.Ha nem lenne garanciás,már legalább fél millánál tartanék.Komolyan nem értem azt,aki nem japánt vesz...Más gyártmányt vagy sznobizmusból,vagy szerelemből,vagy azért vesz valaki,
mert nem okul más tapasztalatából.
Ja, a Jazz 3 millióból kijön,és a működtetéséhez nem kell alkatrészboltos-szerelő-benzinkutas haver.A Logan francia rokonsága nem dicsőség,én inkább eltitkolnám.Elég,ha megnézzük a hibastatisztikát,és az elégedettségi mutatót.Mellesleg elolvassuk a népítéletet...

nanemá 2007.10.07. 18:13:27

A lambo-porsche incidens óta nézegetem,AP kolléga ténykedését,és komolyan pszihiátriai eset.Jobban mondva ekkora faszt már régen láttam-olvastam.Nem lehet valahogy kitiltani?

Petya 2007.10.07. 18:22:46

A legjobban az tetszett, amikor valaki a korábbi Dacia tesztben azt írta, hogy dehát a belgák is veszik...
ekkor kapott el a röhögőgörcs...egyébként valóban veszik.
Na de gyerekek, valakinek ott a 6000 eurós fizetése, a bankszámlán gyüjtögeti a pénzét, talán még gyereke sincs akinek félretenné, de Dacia-t vesz.
Attól hogy Nyugat-Európa, hülye mindenhol van.
Aztán pár évtized múlva rákosan döglődik az ágyban, és arra gondol, bassza meg, járhattam volna Mercedes-sel is, most meg öt perc és vége. Az összekuporgatott pénzt meg cseszhetem...ezek a balfasz emberek.
Persze itthon más a helyzet, itthon nincs nagy pénz, itthon meg is tudom érteni, hogy ezt veszik.
Bár én, ha amúgy is hitelben gondolkodom, inkább vennék egy más valamit, legfeljebb a havi törlesztő lesz pár ezressel magasabb.

A Dacia futóműve magyar utakra van hangolva, írta itt egy gondolkodó....na ennél nagyobb faszságot még nem hallottam. Valaki írja már ide, mi a tetves anyagból van az a futómű, hogy kátyuról kátyúra haladva nem szakad szarrá. Tényleg, ez nagyon érdekelne, mert eddig ez az elmebeteg hozzászólás mindent visz, mint a piros hetes.

prokee · http://blog.prokee.hu 2007.10.07. 18:42:17

Mennyire félrement a beszélgetés...

Kicsit egyenesítsünk:

A Dacia Logan jó autó. Mármint olcsó, igénytelen, de nagyjából egy konyhai turmixgép élvezeti értékével vetexik.
F*szhosszabbításra alkalmatlan, a 7-es út mellett csak a fizetős csajok ugranak rá, a free dugható tinilányok nem.
Sok a hely, keveset eszik, tehát praktikus. Kifogástalan munkaeszköz lehet területi képviselőnek, sőt, jó esetben elvisz Caorléba is nyaralni, gyerekekkel, csomaggal.
Viszont nem lehet bele szerelmesnek lenni. Illetve lehet, de valahogy úgy, ahogy a 16 éves tini szerelmes lesz az elvált szomszédasszonyba, mert a tavaszi szünet egyik, szülők nélkül eltöltött délelőttjén elvette a szüzességét. Álmai asszonya, mert még nem próbált mást.
Szerelemautó lehet (és itt maradjunk az "ócsó" kategóriában) egy küldős gömbegykettes Lada, egy Golf I GTI, sőt, ha már francia, jöhet a 205 GTi is. Életem autója lehet bármely, 30 év feletti veteránautó, vagy bármi egyéb, amiben "gép" van, és élmény vezetni.
Egy Loganba szerelmesnek lenni pótcselekvés. Közhely, de valahol a koffeinmentes nescafe-édesítőszer-kompletta aranyháromszög hasonlítható hozzá.

Persze ettől még lehet Logan klubot alapítani, működtetni, látogatni a rendezvényeket. Csak ne akarja senki megmagyarázni, hogy ez szerelem.

(A társasági összejövetelt persze elfogadom. Magam is "találkozójáró" vagyok, de a tizenpár év alatt kissé átalakult a motiváció, és sokkal inkább az egyébként ritkán látott ismerősök miatt megyek. Mindamellett nem igyexem meggyőzni senkit arról, mennyire hülye, hogy nem olyan autót hajt, mint én.)

Huszti 2007.10.07. 18:44:46

Emberek!!!! Mi van veletek? Csodálkoztok, hogy itt tart M.o.? Összeveszni azon, hogy kinek mi tetszik és, hogy melyik a jobb! Kb mint az 5 évesek. - "Bibíí nekem piros van neked meg csak kék!!" Ha valaki a nehezen megszerzett pénzéből veszi az autóját akkor szeretni és becsülni fogja azt a "$zart" is amit meg tudott venni! Akinek pedig könnyen jött, annak könnyen is megy! Ezért írják sokan, hogy az a $zar céges autó! Az összes ismerősöm aki céges kocsival jár, öli vágja, üti a kocsit! Csodálkoznak, hogy havonta szervíz? Az én 16éves Vectramat 400ezer kilométerrel tettem le és soha semmi komoly baja nem volt! Most egy nehezen megszerzett H Astra boldog tulajdonosa vagyok! És ha megbecsülöm, még leszek is sokáig! A Logan egy nagyon jól kigondolt és megalkotott auto! Lassan leszorítja a Thaliat! Gondolom mert jobb... Szép napot mindenkinek!

mkari71 2007.10.07. 18:45:26

:D
Hamarosan padlót fognak a Discovery-nél az új román csodától, bemutatják a törhetetlen futóművet. :D
Mindezt 1200 Ft-ért :D
hmm :D

Professor Pizka 2007.10.07. 18:53:10

Az a vicces, hogy a komplexusok kivetitesehez muszakilag nagyon hasonlo autokat hasznaltok.
Ha mondjuk 1986-ot irnank es a hatsokerek-hajtasos, boxermotoros alfa, a 2,3 turbos Saab meg mondjuk az akkori otos BMW kozott lennenke vallasos ellentetek, azt meg tudnam erteni.
De nem errol van szo, hanem arrol hogy mindenki sikeresen bedol a marketingnek. Erdekes modon olyan hoggadt velemenyt alig olvasni itt, amelyik egyszeruen, mint egy tenymegallapitast leirja, hogy "nekem ezek a szempontjaim, ennek ez az auto felelt meg". Nem, a lenyeg az, hogy akinek loganja van az luzer, akinek hasznalt nemet kocsija van az luzer, akinek uj barmilyen autoja van luzer...
Egymas tisztelelte tokeletesen hianyzik. Lehet peldaul jo nemet hasznalt autot venni. Ha valaki sikeresen belevalaszt, akkor egy Logan araert jobb autoja lesz mint a logan. Van aki azonban nem ert hozza es nem akarja vallani a kockazatott hogy valami lopott vagy totalkarbol ujraelesztett ronccsal vagjak at. Bizonyos meretnel kisebb nem felel meg, vesz egy Logant. Es akkor o most luzer, vagy olyan ember, aki lehetosegeinek es szempontjainak megfeleloen hozott egy dontest?
Az autogyartok legjobb aldozatai vagyunk akkor, amikor elhisszuk, hogy nekunk "legalabb egy ilyen es ilyen meretu es markaju auto kell". Peldaul az USA-ban most hatalmas kampannyal vezetik be a 2008-as pick-up kocsikat. 5-6 literes V8, huszcollos kerekek stb. az emberek 5-6%-nal tobbnek ilyen nem kell, megis elmegy.
Nalunk meg elmennek az emberek lehetosegeinel szazszor dragabb autok. Mert ugyan a hasznalt VW lehet a vilag legjobb vetele, de a legtobb ember azert veszi, mert nem akar gyengebb markat.
Pedig ma mar az orszag-kulonbsegek kezdenek eltunni. En a magam reszerol, ha mar tudom, hogy mennyi penz van ra, akkor megveszem azert a penzert a legjobb autot. Es nem az azert a penzert kaphato legolcsobb nemetet. HA van olcson jo, akkor presze azt.

Süli 2007.10.07. 19:02:26

Persze, ez egy nagyon jó autó!
Holnap én is veszek kettőt, csak nem tudom mikor végzek.
Remélem van még...:))

Peter 2007.10.07. 19:05:44

Jo napot , kellemes (fikazast)
Nekem nincs daiam , nem is valoszinu ,hogy mostanaban fogok venni .Apamnak volt daciaja ,ugy kezdte ,hogy szetszerelte beletette a hianyzo alkatreszeket es utana az auto ment 10 evig ,aztan elkezdett a sarvedonel korrodalni
, es el lett adva .Minden tipusnal elofordulnak hibak,de az viszont eleg kr
kritikus ha pl egy vw t vezetek 1.4 es motorral es egy suzuki megy el mellettem.
De nem is ez a lenyeg ,hanem ha az auto elvisz oda ahova akarom ,akkor jo az auto.Minden egyeb extra kenyelem a penztarcadhoz igazodik !!!!En azt javasolnam a dacianak hogy tegyen nagyobb motort ,kis dizajnt. Udv mindenkinek!
Peter

ommm 2007.10.07. 19:10:30

kb a 150.-ik kommentnél elvesztettem a fonalat.
de most valójában emlékszik még rá valaki, hogy miért is kezdődött megint a szarozás?
szerintem ha valaha fel lesz állítva a toplista a legtöbb hozzászóllásról, akkor a Dákó kenterbe veri a motorbalesetet is:)

ugyan már, ne legyetek gyerekek, akinek Loganje van szereti, azt választotta. akinek meg nincs, az nem ül bele és kész.

a Loganok helyett a sok füstokádó szart kéne kiirtani az utakról az épleveszélyes baromarcokkal egyetemben inkább.
ne csináljátok már, nyugi van.

AP (törölt) 2007.10.07. 19:11:13

De ki lehet. Csak tessék!

ommm 2007.10.07. 19:11:26

ja, és ha valaki nem rest, akkor megtudhatja, milyen verdát hajt AP, csak vissza kell olvasni egy kicsit:)

rognork 2007.10.07. 19:11:44

ap:

majd pont te nem tudod, hogy mi következik, mi? eddig 100%-ban kurvaanyáztál. ne olvasd bazmeg. vezess egyet élményből helyette

csunyamalac 2007.10.07. 19:12:22

A román cigányok lagalább egyetemesen utálnak inket, a francia félcigányok pedig annak a tizedéért lezúznak bárki ami ebben az országban megy. Mindkét nép különb a magyarnál. Ja' A románok már most azonos színvonalon élnek, mint mi ha nem jobban. Néhány év és mehetsz a román moszkva térre melóért. Európa szégyene mi vagyunk, nem ők. Régebben halottam egy tréfás megjegyzés a south parkban, miszerint románia a világ segglyuka. Mára megkérdőjelezem a dolgot.
Az meg mi, hogy valakit az autója után ítélnek meg? Aki annyit tud felmutatni, hogy milyen kocsiban ül és ettől függ az önérzete, az szánalmas kis buzi és semmiféle autó nem segít rajta. Asszem pont a klapka jár öregkiskocsival, pedig ő aztán kibérelhetne bárkit innen alkalmi köcsögnek. Amúgy meg lehet, hogy én egy tényleges balfasz vagyok de nekem hátulról kifejezetten tetszik az autó. Oldalról is egész jó, csak előlről egy tragédia. Nem merném megvenni, mert francia de ha más franciát vállalnék, akkor ezt is.

rognork 2007.10.07. 19:13:11

blogmotor monnyonle

AP (törölt) 2007.10.07. 19:15:09

Csak sejtem, hogy mi következik, de hátha..

Azt hiszem kettőt kurvaanyáztam, azt is a múlt héten a maffiózólamborgínifanok képébe, meddig fogom még ezt hallgatni?

AP (törölt) 2007.10.07. 19:20:09

A füstokádó szarok alatt ugye a német csodadízelekre tetszett gondolni, amik minden padlóra ontják a dzsuvát?
Élmény, komolyan..

csiky944 2007.10.07. 19:20:41

AP kérhetsz napi emlekéztetőt is,nehogy elfelejtsd :D Meg vagy bélyegezve :)

morcosboci 2007.10.07. 19:23:48

Nekem sincs Loganom. Az első autóm még 17 évesen apám levetett Dacia 1300-asa volt. Azt rögtön elcseréltem egy Zsigulira mert az sokkal menőbb volt. Nem jobb, menőbb. Így utólag hiba volt de az már régen volt. Az új Logant még szülővárosomban láttam először (Sepsiszentgyörgy) és már akkor tetszett. 8.000 eur volt az ára (leiben nem tudom mert az akkor még olyan lírás összeg volt...) a legfullosabbnak. Asszem az félmillával drágább ha forint a hivatalos fizetőeszköz. Szerintem semmi baja az autónak, aki fikázza az nem tudja, h miről beszél. Ha jobban meggondoljuk a presztízs csak azt jelenti egy autónál, h rajtam kívül még hányan gondolják azt, h jó autóban ülök. Hát ez engem nem érdekel. Az autó-különösen Európa Nyugati felén- használati eszköz. Mi még messze vagyunk ettől... Végezetül 2006-ban kb.50.000-en bukták be az autójuk hitelét és még soktízezren vállaltatták át valaki mással. Ezek az emberek mint a magyarországi autóvásárlók 80%-a drágább autót vettek mint amilyet megengedhettek maguknak. Ez mind a magyar bankok hasznát növeli. Hát csak tessék-tessék fikázni a Logant és járni a magasabb presztízsű autókkal. Mindenáron!

AP (törölt) 2007.10.07. 19:24:33

az egy bolond, aki szerint a régi dácsia jobb autó, mint egy akármilyen lada

és igen, a kurva anyátok!

rognork 2007.10.07. 19:30:47

ap:
komolyan nem értelek. s blogon tényleg csak a buzulás van, nincs pénzes hirdetés toyotával dákóval kiával. tökre neked való. ezt mostr komolyan mondom nem baszogatásból. anyázni meg kötelező az autozzon.
minden dákó poszt után fikázol. meg még sokan. mi a fasz lenne egy dákó kép alatt ha nem egy tartósteszt epizód? én nem csípem pa cikkeit nem is olovasom el. egyszerű.
ülj be a ladába aztán trepni neki...

Bandi 2007.10.07. 19:38:01

Kedves cikkíró!
Szerintem nem csak az elektronika más. Az erősebbik motorban van közteshűtő(intercooler)(és valószínüleg nem u.a. az elektronika),a Loganban nem kapható 105 lóerősben meg változó geometriájú a turbó(meg kismillió dolog még más). Szarból azért nem lehet várat építeni, ilyen alapon megvenné mindenki a clio-t a 65lovassal és kb. százezerért meg már huhuu SZÁZ lovas.persze

Sanya 2007.10.07. 19:38:53

"Sanya
Caddy vagy Logan, nekem egy mindegy. Az egyik német hulladék a másik román. Mi a különbség?"

GuBo

1. A Caddy nem hulladék, hanem egy kivállóan használható (akár családinak is, de arra ott van a múlt héten vett 3 éves 2.8 millás Galaxy)autó.
2. Mióta szokás a német és a román dolgokat egy kalap alá venni? Azé ne tévedjééé már el a cukrászda polcai közt.... :)
3. Azt hiszed, a japán dolgok sohasem romlanak el? nézz be a márkaszervízek váróiba, és a tulajdonosok elbeszélései után lőn nagy meglepetés.

traubi 2007.10.07. 19:39:46

nanemá maximálisan 1et értek veled...

mákospite 2007.10.07. 19:40:55

"GuBo 2007.10.07. 18:06:17
Na volt egy kis időm.
Íme a válaszok mindegykinek:
mákospite:

Hondákat, Mazdákat, Volvokat, Saabokat - Ezek mind jó kocsik. Nekem is van egy Honda és egy Volvo, Mazdám volt. Ezek közül mondj, egyet, melyek új ára 3,5 milla, belefér hat ember és van csomi tartója."

Állj! A Loganbe belefér 6 ember?! Na ugye. Maradjunk 5 embernél, és a csomagtartónál.

Válaszaim:

Honda Legend.
Mazda Xedos 9 (hogy a 929-ről ne is beszéljek).
Saab 9000.
Volvo 740, 760, 850, 960.

És mindegyikük messze 3,5 M HUF alatt. Egyéb kérdés?

Petya 2007.10.07. 19:45:24

"Egyéb kérdés?"

Hát még mindig van...

A Dacia futóműve magyar utakra van hangolva, írta itt egy gondolkodó....na ennél nagyobb faszságot még nem hallottam. Valaki írja már ide, mi a tetves anyagból van az a futómű, hogy kátyuról kátyúra haladva nem szakad szarrá. Tényleg, ez nagyon érdekelne, mert eddig ez az elmebeteg hozzászólás mindent visz, mint a piros hetes.

mákospite 2007.10.07. 19:48:27

Most látom, te új árat kérsz tőlem. Azt ne várj, több okból sem. AP-nek teljesen igaza van: az új autók többsége úgy szar, ahogy van, marketingorientált tömegtermék, amely a szerviz-ciklusra van kalibrálva. Nem úgy a 15-20 vagy mlg több éve gyártottak esetén!

Én csakis használt autóban vagyok hajlandó gondolkodni, és nem azért, mert irigy vagyok, nincsenek milliói, stb. Tény: nincsenek. De itt megesküdnék mindenki előtt: ha lenne 10 millióm egy új kocsira, egész biztosan nem vennék nullkilométerest. Vennék több használtat. Mondjuk egy MX-5öst, egy Volvo C70-et és egy családi kocsit. És még maradni is a pénzből fenntartani ezeket pár évig. De hogy gondolkodik a plebsz?! Lát egy hirdetést és már megy is a Suzuki/Skoda/Dacia szalonba. Elbaszott egy nép, azt kapja, amit megérdemel... Hogy mondta Komár Laci a Moziklip-ben? "Élni tudni kell..."

mákospite 2007.10.07. 19:51:23

Nincs fél tucat autó, amely - több tíz taxis egybecsengő véleményét tükrözve - képes elviselni ezeket a kurva utakat.

Ezek:

Lada (mindegy melyik)
Merci W123 (á la zöldséges-merci)

Slussz. A többit lehet vinni a futóműveshez 1-2 évente.

boci 2007.10.07. 19:52:30

AP- tudlak sajnálni. Szegény AP.

licsa 2007.10.07. 19:54:31

20 éve vezetek, a jelenlegi a 14. autóm. Volt egy pár, aze első időkben sűrűbben, mostanság már ritkábban cserélem őket. A palettán szerepelt német, japán, francia, kgst, de soha egyik autómat sem nézték meg annyian (emberek képesek leszólítani miatta) mint a mostani Logan MCV-t. Akik megnézték, azoktól mind csak dícsérő szavakat hallottam. Biztos ők is mind hülyék mint én is hogy érdekli őket a dacia.

mákospite 2007.10.07. 19:57:48

"Akik megnézték, azoktól mind csak dícsérő szavakat hallottam. Biztos ők is mind hülyék mint én is hogy érdekli őket a dacia."

licsa, ugye megvan az a szitu, amikor egy elfuserált szülinapi bulin dicsérik az ehetetlen sütit? Namost itt sem lehet szó másról. "Annyira szar, hogy már jó". Avagy szimplán lesajnálnak. Én meg sajnállak érte, de őszintén. Azért balesetmentes közlekedést!

prokee · http://blog.prokee.hu 2007.10.07. 19:58:23

"...de soha egyik autómat sem nézték meg annyian..."

Most akkor mi a szempont ? Az, hogy minél többen megnézzék ? :D

Bill 2007.10.07. 20:09:49

Petya,

erre a kérdésre választ ne várj. Senki nem tudta még normálisan elmondani valójában mit jelent az, hogy magyar utakra lett tervezve. Titánkól vannak a lengőkarok, vagy mi a f_sz???

Kérjük az agymosott marketing szöveget ide ne írja be senki, hanem magyarázza el miben más a Logan futóműve, mit jelent az, hogy szar útra lett tervezve?

hallali snow 2007.10.07. 20:15:41

birom ezeket a srácokat..

\"ez nektek autó???\" Miért bazdmeg, nem gurul vagy mi a picsa??? Nem ismersz fel egy autót apukám?? Nem találod benne a pedálokat vagy mi a büdös istenfasza ?

szerencsétle hülye vaze.

A loganról pedig TARTÓSTESZT folyik, melyik húgyagyú nem tudta még mindig megérteni?

TAR-TÓS-TESZT!

Kis_autós 2007.10.07. 20:18:17

Sokan jönnek a "Dákó" ár-érték arányával.Nah most ha jobban felszereled és rádobsz 150 ezret ami nemsok 7-10évre lebontva törlesztésben akkor kapsz egy Kia Rio-t aminek nem oylan fos a belseje 1.4 97Le-as változó szelepvezérléses a mocija és elég megbízhatónak ígérkezik.Csomi kissé kisebb és nincs kombi de sedanokat össze lehet hasonlítani..

AP (törölt) 2007.10.07. 20:22:16

rognork én megértem, hogy neked és másoknak már herótja van attól, hogy herótom van a logan írás-sorozattól, de evvan.
Egyszerűen fel nem bírom fogni, hogy amikor mást is lehet venni hasonló áron, akkor hogy vehet valaki román-franciát. :)

Kis_autós 2007.10.07. 20:23:22

Jah nem Kia-m van, hanem egy Ford Fiestám. Jah és 2 éve mikor a Logan bejött még lehetett kapni a Hyundai Accent előző generációját, azokkal sincs gond és azonos felszereltségű Dákoval egy árban volt.

AP (törölt) 2007.10.07. 20:23:31

Megnézés? Akkor is megnézik, ha alkoholos filccel egy oltári nagy péniszt rajzolsz az oldalára.. Mondjuk lehet, hogy illene is rá. Egy előremutató szárnyas fallosz. (vagy az inkább HTP-re való?)

AP (törölt) 2007.10.07. 20:25:07

boci: mú.
Én is sajnálom mindazokat, akiknek nincs humorérzéke, és/vagy túl komolyan veszik magukat!
Ez persze nem azt jelenti, hogy hülyének kell lenni mindig.

pezo 2007.10.07. 20:28:59

Na kedveseim! (Foleg a fikazok segitseget kerem, a nem fikazok helyett pedig pl egy LOGAN MCV markakereskedo tud segiteni.)
Tenyleg nem tudom, hogyan tovabb...

Megdoglott a LADAkombim.
Itt az ido, gondolkodnom kell, mit tegyek.
Jelentos egyosszegu keszpenzem nincs, talan valami reszletet be tudok vallalni.
Van egy (motorikusan) roncs LADA-m, aminek a motorgeneralja 170-bol jonne ki (blokk, hengerfej, szelephaz, szelepek, olajpumpa, olajszuro, vizpumpa, vezermuszij, dugok-nem gagyi, gepmunka, szereloi munka). Jo lenne belole penzt csinalni. Eladni ugye nem tudom.

Ugyanakkor sokan vagyunk, ha el kell szaladni valahova mindannyian, 7 ulesre van szuksegunk.
Ha megyunk nyaralni, bizony a csaladi kedvezmennyel is dragabb a MAV, mint 7-9 literes fogyasztas. Nem beszelve arrol, hogy a babakocsi nem fer el barhol, a gyerekek szetesnek a 4-6 oras vonatozastol (mert ugye lenyegeben csak sugariranyban vannak vasutvonalak, igy ha mas iranyba megyunk, elobb be Pestre, ott atszallas, aztan vissza).
Parom buszon rosszul van, meg a babakocsi sem fer el azon sem sehol.
Ha csak egy szabad napunk van, igy nem is tudjuk meglatogatni pl. a gyerekek keresztszuleit, mert egy napba (gyerek delutani alvasidejet ott toltve) nem fer bele a kiruccanas.
Autoval belefer, de kit hagyak otthon?
Ha megyunk pl egy allatkerti latogatasra, szinten a MAV+BKV dragabb, mint auto. Tobbszor utanaszamoltunk: 11l/100km fogyasztassal a LADA olcsobban megoldotta, mint tomegkozlekedes.
Barhova megyunk (mert ugye senkit sem tudok otthon hagyni, mert meg kicsi, a nagymama meg a temetoben nem sokat segit), kell a 7 szemely.
Lehet, hogy csak egy nyamvadt telikabatert kell elugrani, mert helyben nincs megfelelo vagy akar meretben nem jo, probagyereket hozzuk, asszony kell, mert o ert a ruhahoz, en meg vezetek, a tobbi meg nem ulhet otthon lekotozve.
Elmehet az asszony tomegkozlekedessel is: a vonattol neki+gyereknek odafele 3-3 BKV-jegy, haza szinten, mar 12 jeggyel (MAV-ot nem szamolva) meg is jarhato autoval, es ha mar a hipermarketben vagyunk, a havi tejadagot is meg tudjuk venni (72liter!!!), ami nem kis sporolas a csaladi kasszaba.
Megeri 7-en elmenni,mint ha barmi mas megoldast valasztunk.
Ezek napi dolgok mar, s nem nyaralas.
Akarhogy nezem, sok esetben nem kerulheto el a 7 szemely.
Szoval kellene egy auto, amibe beleferunk.
A LADAval az is vicc volt, amikor igazoltattak.
Kerdeztem a rendort, hogy ha 2 gyerek = 1 felnott, akkor beferunk a LADA-ba. Ha 1 gyerek = 1 gyerekules, akkor nem.
Most akkor mi van?
Valaszolt: nem tud tanacsot adni, de utolag sirni, hogy baleset eseten kiesett a gyerek, mert nem volt bekotve, ne hozza menjek.

Szoval kell a 7 szemely.
Tudom, a 2x5 szemely is eleg, de az 2x sulyado, 2x atiras, 2x uzemanyag, 2x kotelezo. Vehetnek 2 autot is. Nem akarok.

MIT AJANLANAK AZOK, AKIK SZERINT A LOGAN MCV "FÚJ" ? (Nem provokalok. Ez egy valos problema, es ha valaki segiteni akar, szivesen meghallgatom.)

Mit vegyek a fenti parameterekkel?


Megegyszer: 7 szemely, nincs egyosszegu nagy penzem (max 300e), talan valamekkora reszletet 6 evre be tudok vallalni, meg van egy kifulladt LADA, amibol penzt kene csinalni.

Mailben eler, aki OKOS.
Sajnos, en meg nem vagyok az.
Sem MCV iranyaba, sem ellene.
Persze, barki ram tud dobni egy olyat, hogy vegyel Ford Galaxyt, vagy Seat Albramha-t, de mielott ezt megteszi, nezzen ra pl a hasznaltauto.hu-ra, es a linket kuldje. Ne okoskodjon, hanem legyen okos. Es okositson fel engem is.

Az MCV-t megkerdezem majd en, valamikor elmegyek valamelyik kereskedesbe.

De ugye a hasznaltauto-udvarokban elsore a 7 szemely miatt kirohognek, es vagy mutatnak egy 25 eves Espace-1-et, ami ugye SZINTEN RENAULT, vagy adnak egy olyan osszegu ajanlatot egy jobb 7 szemelyesre RESZLETFIZU nelkul, hogy csak esti almot szerezhetek belole.

Ha valaki tud mast, konkretummal dobaljon meg!
OKOSOK!!! SEGITSETEK!
Okoskodok! Kimeljetek!
Loganosok! Hova NE menjek kereskedohoz erdeklodni? Hova igen?

Kuldjetek mailt, nem hiszem, hogy a kereskedesek emlegetese itt szerencses!

pezo77[KUKAC]gmail.com

---koszi---

audigarage 2007.10.07. 20:31:11

Sok nagypofájú nem mindegy nektek hogy ki mivel jár,magánügy nem?Az olcso is lehet jó és megbizható ha meg nem igy járt.De nem kell fikázni azokat aki DACIA-t vesz erre volt lové és kész nekik ez jó döntés volt használják egészségel.A szomszédomnak is van véletlenül sem mondtam rosszat a tipusról,amugy semmi baja jön megy vele.
Aki meg klubozik az is magánügy hagy járjon azért nem kell fikázni meg luzerezni.Az a luzer aki ilyen véleményen van nem mindenki született jó anyagi körülményekbe,nekem 5-6 autom mindig van olcsóbb drágább és nem az olcsóval van több gondom.Ja és nem fikázom senkinek sem a paripáját mert én is jártm sokat busszal meg trabival.

AP (törölt) 2007.10.07. 20:39:14

Az biztos, hogy se 170 ezerbe nem kerül a motorgenerál (30-40e között kapsz egy komplett bontott motort), se 11 litert nem eszik egy jól beállított ladamotor.. Ott valami nagy kavarás van.

Marv_X 2007.10.07. 20:40:11

Hát de lolmá xD
Sztem mindenki köcsög. Aki logant vesz az azért. Aki meg nem az azért. Aki a német autókat szeret az egy csíra. Aki nem az meg azért csíra mer le meri szólni a TDI-t (TDI: True Dick Increment). Egyébként meg az enyém a legjobb (köszi anyu - apu): ...hát nem írom ide mer úgyis szar lenne nektek xD - ki az a fasz aki egy 94'-es galant glsi-t választ (azért írom, h választottam mer én csak az 1/3-át bírtam fizetni a nyári melókból összekapart keretemmel - ok 250K-ért is van autó... de azt meg anyuék nem akarták, h a kertben rohadjon el) 1,8as 115LE-s motorral annyira uncool - inkább választottam volna valami... igazából sokminden menő a mi környékünkön - lényeg, h ne japán legyen - mer az szar. Bocs, hogy van egyéniségem - még ha nem is olyan emberbarát.
Meg egyébként az egész magyar mentalitás is szar. Ja ezt mindha már mondták volna.
Szóval - ha valakinek Logan kell/Loganra szorul/egyéb okok, hagy vegye már meg szerencsétlen! Magánügy.
Ha neked super duper státusz autód van legyen. Magányügy. Meg az is ha 2000Ft-ért tankolsz (trükk: mind1, h naponta 2000-ért vagy hetente 14ezerért - de 14000-et fizetni nem olyan égő - ha esetleg az ilyesmi sértené az önérzeted;).
Kurvára magányügy, h ki milyen autót vesz. Nekem speciel az autó nem egy élettelen tárgy - inkább valamiféle "barátnő(?)" - és igazából senki nem szereti, ha kurvázzák a barátnőjét. Ez az egész mintha ezzel kezdődött volna. Szóval ha megdobnak egy marék szarral, dobj vissza kettővel és így tovább. A végére egy egész kupac szar lesz amiből a lényeg már rég ki sem látszik - mint ahogy itt is történt.
De igazából itt lagaláb komunikálunk és érvelünk - ez azért pozitívum (még ha nem is olyan kultúráltan - de hát ez nem a szépirodalmi est xD).

Tehát a cikkhez:

Csirkehálós Logan - ááá nem ráz meg - láttam szánalmasabbat. Logan club - emberi kapcsolatok építése - ők nem az msn-en meg a "mobiltelcsin" meg az iwiw-en verik a nyálukat, hanem megpróbálnak egészséges szociális életet élni. Ha ennek Logan club a neve hát legyen az a neve (jogosan mondhatnák: bocs, hogy élünk. bocs hogy elszívom előled a levegőt. vazze...).

Ja meg szidják a Rácz urat, h reklám meg így meg úgy. AZ HÁT. A renault hungária sem hülye. Meg Rácz úr sem olyan korlátolt gondolkodású, mint ... ... ... hát elég sokan kedves kis országunkban. Elfogadta az ajánlatot (én is elfogadtam volna de csak szigorúan munkaidőben nyúznám az tuti :D). Használja az autót. És minket meg értesít a történtekről. És mindenki kiszűrheti azt ami számára információ értékű. Számomra az volt: nem tetszik. Azért mer kék az ég, zölda fű. Egyszerüen nem (ja meg mer japánbuzi is vagyok).
Autóbuziknak (nekünk) meg ott volt az M3 teszt, Ferrari nap, stb. Ja meg jön majd az új Nissan Z teszt is - REMÉLEM :D


Szóval: Peace és tolerancia emberek!

Csu73 2007.10.07. 20:45:08

Lehet majd endem is hülyézni, de elmondom a saját történetemet:
1, Nem értek az autókhoz. Nem kicsit, nagyon.
2, Ennek megfelelően az első autómat (használtat) egy ebből élő, hozzáértő barát intézte.
3, Az autóra eszméletlen pénzt költöttem, 3 év alatt mindent kicseréltem rajta. Mikor megszabadultam tőle, kiderült, hogy valamikor élete hajnalán egy totálkárból élesztették újjá.
4, Ez két módon lehet ugyebár lehetséges: Az egyik az, hogy a barát is átver, ha éppen úgy jó neki. (Minek nekem ellenség ilyen barátokkal?) A másik lehetőség az, hogy az elméletileg hozzáértő szeme is megcsúszhat.
5, Tekintettel az 1-es pontra, nyilvánvaló a következtetés: én soha többet ebben az életemben nem veszek használt autót, mivel egyszer már ráköltöttem egyre többet, mint egy új autó avulása.

Ez persze nem jelenti azt, hogy másnak nem lehet szerencséje a használtakkal. Mindössze próbáltam felvázolni azt, hogy lehet annak racionális oka, ha valaki nem akar, nem mer használtat venni. Az már csak a privát mázlim, hogy megengedhetek magamnak felső középkategóriáig bármit. De adott esetben lehet, hogy Daciám lenne, ezért nem ítélek, hogy ne is ítéltessek.

hermes01 2007.10.07. 21:07:34

Kis_autós-nak
üzenem, hogy ezért vettem a Logan mellé egy Kia Rio-t is.A beltere persze hogy jóval szebb, de "méretileg " azért ég és föld a különbség a Logan javára. Sokkal kényelmesebb és sokkal több hely van benne, főleg hátul érzékelhető a különbség. A vezetési komfortot összehasonlítva csak a finomabb váltó és az erősebb motor(1.5CRDI)szól a Rió mellett. Minden másban-szerintem -jobb a Logan. Azt azért el kell ismerni, hogy a Hyundai és a Kia mára már jobb, megbízhatóbb kocsikat gyárt mint az európai márkák. Nem véletlen, hogy tavaly a Hyundai volt a legmegbízhatóbb márka az USA-ban...

AP (törölt) 2007.10.07. 21:19:54

Azok ragaszkodnak az új autókhoz, akik nem képesek normálisan körbenézni egy használtat..
Ez se baj, valamiből a gyárnak is kell élnie, sőt továbbmegyek, a mostani kopó-fogyó autókat nem szabad megvenni használtan.
(már írtam párszor, az én saját esetem irreveláns.. én élvezetesen vezethető tankot kerestem, és 1000%-ban bejött)

2007.10.07. 21:20:52

> Amikor az Opel 1.990.000 Ft-ért árulta az Astra Start-ot vagy a VW a Polo Classikot, (vagy ki tudja még hány hasonló típus volt), akkor vajon miért nem írtatok 12 cikket arról, hogy valaki randa, olcsó, könnyen javítható autót gyárt, magyar utakra és a kapanyél elfér a csomagtartóban? Mert nem volt mellé marketing szöveg , és nem vittek el benneteket Lengyelországba?

Hehehe, azért korrupciós útban láttunk már ennél cifrábbat is.

> peti: igen, tuti pénzt kapnak érte. egyértelműen rendelt, marketing cikkről van szó. ez mostanában eléggé bevett szokás más piacokon is. bár ezt ők tagadják, de eléggé egyértelmű.

Valójában nem. Lehet nálunk rendelni PR cikket, de arra rá van írva, hogy PR cikk. Így néz ki:

totalcar.hu/info/veztech/

Amire nincs ráírva, hogy PR cikk – például a Logan tartóstesztre –, az úgynevezett szerkesztőségi tartalom. Ez azt jelenti, hogy a Totalcar újságíróin és szerkesztőin kívül a tartalmába másnak nincs beleszólása. Ha egy cikk pozitívan nyilatkozik egy autóról, az azt jelenti, hogy a szerzőnek tetszett.

> A lambo-porsche incidens óta nézegetem,AP kolléga ténykedését,és komolyan pszihiátriai eset.Jobban mondva ekkora faszt már régen láttam-olvastam.Nem lehet valahogy kitiltani?

Nem. Ellenben lehet vele – és mindenki mással – egyet nem érteni, és ezt írásban kifejezni.

Pigy 2007.10.07. 21:21:09

Pezo!Javíttasd meg a ladát,és hagyd a dákót a francba!

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2007.10.07. 21:36:09

Bizony,hogy fizetett hirdetés, sőt mondok még cifrábbat,valójában Omm,Baowah és én annyi pénzt kapunk a Totalcartól,hogy ide kommentezünk,hogy már mindenkinek új bankszámlát kellett nyitni mert a régi betelt. Sajnálom,őszinte ember vagyok,nem bírtam tovább magamban tartani ezt a titkot. Na körülbelül ezt kapom meg hetente egy lelkes S-blo olvasótól aki követeli,hogy valljam be,hogy valójában fizetett kommentelő vagyok :D Eszement egy ország:)

Tavaris 2007.10.07. 21:37:12

Ekkora baromságot! \"Ha Audi embléma lenne rajta, 200 hónap hitelre is megvennék...\" Ha Audi logó lenne rajta, akkor mi, akik azzal járunk a büdös életben nem vennénk többet Audit. Ember, életedben nem ülhettél még ilyen kaliberű kocsiban, ha bármilyen párhuzamot képes vagy húzni eközött és egy román műanyag hulladék közt.

agymosoda 2007.10.07. 21:45:41

nah, akkor vennék ilyet mikor japánt, tehát soha, ettől függetlenül biztos jó autó, én elhiszem amit mondanak róla, de egy lajhár, belül meg kopogós műanyag, plussz az alapfelszereltség, ha mindez nem lenne akkor ez is egy árkategóriában lenne a többivel

1series 2007.10.07. 21:53:07

Szisztok!

Őszintén nem értem, hogy mi történik jelenleg a tc/belsőség oldalain.
Az egyik postban a -véleményem szerint iparművészeti kincsnek számító- s54b32 kritizálása folyik, majd a következőben egy Dacia, tehét egy Dacia istenítése.
Már néha azt hiszem, hogy bennem van a baj.
Konkrétan kifordul a belem az ilyenektől.
Persze lehet mondani, hogy akkor nem kell olvasni, de ezek után nem is érzek motivációt ehhez.

pezo 2007.10.07. 21:54:18

AP: bizony igen-igen kopottan megitta a 11-et.
Javittatas: a szerelo mondta, hogy meg tudja csinalni 85-ert is, de akkor nem akarja, hogy 3 even belul barmi problemaval hozza menjek, mert az ulloi uton gyartott dugok lettek beleteve. Vagy eppen eredeti orosz, amibol 4 db-ot vevemarcsak 4 kulonbozomeretet kapni - urulnek a raktarak, etc.
Ha ertenek hozza, lehet, hogy jol is ki lehet hozni 85-bol.
Nem ertek hozza.
Kaszni is gagyi - mst koltottem ra nem keveset, hogy a gumiszonyeget felemelve ne lehessen kidobalni a szorposuveget az utra minden egyes labternel.
AP: nem kaptam toled emailt. Miert?
Pigy: ha meg is javittatom, attol meg 8-10l-t lepuszil, es meg mindig nem ferunk el benne. Vagy ugy gondoltad, hogy a te jogsiddal jarok, es azt adom oda, ha be akarjak vonni? (Masreszt: 170-ert igen finom 5 szemelyes hasznaltat tudnek mar venni - ez nem oldja meg a problemat, raadasul megint kidobok 80e-t az allamnak, mert nevemre kerul egy auto, eretvizsgaztatom, forgalmit csereltetek, stb. Aztan nonek a gyerkocok, es 2-3 ev mulva dobhatom ki az 5 szemelyes autot, meg az atiratasi koltseget a 7 szemelyesre megin).
Jo lenne az nekem? Hm?

AP (törölt) 2007.10.07. 22:14:32

Te egy eléggé lestrapáltba futottál bele :(
Annyit tudok mondani, hogy ha már nagyon kész van a motor, akkor próbálj keresni egy bontottat, 30-40 ezer körül már lehet kapni, sőt én tegnap láttam 60.000-et futott 1300-ast 15.000-ért.
A rozsda sajnos olyan, hiába csináltatod meg. Egyes évjáratok sokkal jobban ellenállnak.
Az enyém is azért fasza, mert rozsda-, és hibamentes. Ha nem lenne, nem érné meg ölni bele a pénzt.

Pigy 2007.10.07. 22:16:29

Emberek!
Ne fikázzatok már!Tiszta szánalmas az egész!A banda egyik fele próbálja meggyőzni a banda másik felét arról,hogy mit és miért ne csináljon,pont úgy mint mikor egy sörivó győzködi a borivót,hogy a sör a tuti,pedig mindkettőtől be lehet rúgni!Tehát ízlésbeli kükönbségekről felesleges vitázni,úgysem lehet dűlőre jutni!A-ból B-be kell eljutni anélkül,hogy megáznánk,arra márpedig bármelyik megbízható kocsi megfelel!Kinek mire telik,illetve mit szeret,olyan kocsit vegyen!Annyi széttaposott autó van a piacon,hogy a laikusok már jogosan tartanak a használtautó vásárlásától,megjegyzem,újat sosem vennék,mert szerintem bukjon rajta az első tulaj nagyot,de mostanában annyira jól dolgoznak az autóipar marketingesei,hogy az átlagpolgár bedőlve a helyenként adott 7év garanciának,halál boldogan adósítja el magát akár tíz évre is,mert abban a hitben van,hogy mostmár nem is kell legalább hét évig a szervíz felé néznie,pedig ha tudná...A mai autók már nem arról szólnak sajnos,mint a w123-s merci,hogy menjenek egymillió kilométert,pár év alatt úgyis széthullanak alattunk!A magyar utakra lada niva kell,a dízel kocsikhoz pedig normális minőségű gázolaj!De ez már egy teljesen más történet...

pezo 2007.10.07. 22:21:59

AP: a motor atirattatasi cirkusza sem ecceru, azon felul, hogy a motort is ki kell fizetni, es nem is latsz bele.
Foleg, ha kinn van a kasznibol, es ugy aruljak.
Ergo: a szerelo ezt sem javasolta. Megcsinalja, ha akarom, de szerinte akkor mar inkabb egy hasznalt nyugati 5 szemelyes. Ebbol o sem bir kilepni, sajna.

AP (törölt) 2007.10.07. 22:30:19

Az a 15 ezres példány megbízható forrásból van, szinte biztos, hogy jó állapotú. Alkatrész kereskedéssel foglalkozik a srác, kocsikat bont, most egy papás 05-ösből van egy ilyen. Megvenném magamnak tartaléknak, de most nincs ennyim. Nem akarom nagyon reklámozni, de ha gondolod, összehozlak vele, hátha!
Egyébként ha típusazonos motort raksz be, tehát ha a motorkód ugyanaz, akkor azt hiszem 6000 a papírozása.

Pigy 2007.10.07. 22:35:09

Pezo!

Nem egyszerű a szitu amiben vagy,most futottam át egykét használtautós oldalt,AP biztos le fog fikázni bennünket,de te tényleg az az ember vagy,akinek szüksége van egy Daciára!A gyerekek pedig mindennél többet érnek,tehát kell a teljes értékű ülés nekik is!VEGYÉL DACIÁT!

gESZTI 2007.10.07. 22:36:47

Bocs, hogy offtopik (?), de valahol itt kivillant geszti úr egyik hallatlan leleménye. Nos lehet, hogy fikázni könnyű - de szart alkotni könnyebb, mint rendesen fikázni. Ennek persze semmi köze (?) a dácsiához, csak geszti pétert utálom kibaszottul.

pezo 2007.10.07. 22:41:51

Pigy: koszi, beraktalak az indokok egyik oszlopaba!

Ordog 2007.10.07. 23:00:09

Egy parancsnoknak fontos üzleti tárgyalásra kell mennie a polgármesterhez valamelyik nagyvárosban. Céges kocsival. Mivel megy ? Valami baszottnagy terepjáróval, vagy luxusautóval ? Presztízst meg kell mutatni !!!! Tiszteletet parancsolónak kell lenni a reklám szerint ! Hogyne. Thalia, Fabia, Logan stb. Családi autónak szinte ugyan ilyenek. Ezek legalább nem akadnak el egy mély köves patakon átkelve !

Valaki Dezso 2007.10.07. 23:17:54

Ezt a hozzaszolast olvasgatva a kovetkezo vicc jut eszembe.
(Aki ismeri, attol bocs :) )
Szoval az urge ujjonan erkezett a pokolban.
Hogy kiismerje magat, egy ordogot rendelnek melle, aki korbekiseri.
Mendegelnek, amikor meglatnak egy qrva nagy kondert teli emberekkel, korulotte tomenytelen ordog nagy karokkal, akik az epp kimaszni akaro embereket utogetik vissza.
Kerdi az urge, ezek kik ?
Amcsik, valaszolja az ordog, az osszes szokni akar, a fene a husukat.
Tovabb mennek, ujabb konder, megtobb ember, de csak egy ordog egy tablaval.
Es ezek kik kerdi az ember?
Ezek nemetek.
Es miert nincs tobb or?
Felesleges, ez az egy, ha latja, hogy valaki epp ki akar maszni, felmutatja a tblat, hogy KIMASZNI TILOS !, es vissza is ugranak egybol.
Baktatnak tovabb, ujabb konder, tomenytelen ember, ordog egy szal se.
Es ezek a nyugodt emberek kik? kerdi.
Ezek magyarok, de csoppet sem nyugodtak, csak a szokes jar az agyukban allandoan.
Akkor hogy-hogy nincs or? Kerdi a faszi.
Minek, valaszol az ordog,
HA EGY EPP KI AKARNA MASZNI, A TOBBI AZONNAL VISSZARANGATJA !!!

Hari 2007.10.07. 23:32:08

pezo:

6 személyes KIA Pregiom van, vállalkozó vagyok. CSAK a célszerűség miatt vettem ezt, hogy dolgozni és csalási autónak is jó legyen. mielőtt megvettem, megkérdezgettem az ismerős autószerelőket, mindenki fikázta, de még senki se javította... interneten olvastam véleményeket, nem mindenkinek tetszett aki használta, de azt mondták megbízható. Megvettem és nem bántam meg!

Kérdezgettem már számos Dacia tulajt: mindenki elégedett volt vele: autószerelő ismerőseim nem találkoztak vele, a Renault felemelte a garanciáját 1 évről 3 évre. Talán nem véletlen... javaslatom: vegyél Logant, utasoldali légzsákkal.

KuKori · http://ireland.blog.hu 2007.10.08. 00:24:42

Ez a vicc remek, jó estém lett tőle (nem úgy, mint a többi főokoskodótól). Köszönöm!

bivay 2007.10.08. 00:33:08

Szevasztok, nemtom miért kell fikázni a klubbot, mit ártott ez nektek hmm?? Jólenne nem pofázni

megszaLott · http://img23.imageshack.us/img23/6862/25ih.jpg 2007.10.08. 00:59:37

A cikk jó, a logan ronda, a hozzászólások szánalmasak.

licsa 2007.10.08. 06:14:33

mákospite: "licsa, ugye megvan az a szitu, amikor egy elfuserált szülinapi bulin dicsérik az ehetetlen sütit? Namost itt sem lehet szó másról. "Annyira szar, hogy már jó". Avagy szimplán lesajnálnak. Én meg sajnállak érte, de őszintén. Azért balesetmentes közlekedést! " Ember a szülinapi bulira meg vannak hívva az emberek, akikkel valamilyen szinten vagy rokoni, vagy baráti kapcsolatban vagyok. Ők biztosan nem akarnak megsérteni. Az MCV-t (a rokonokon és barátokon kívűl) számomra ismeretlen emberek akarták megnézni, ezért parkolóban odajöttek és érdeklődtek. (Más autóimmal ilyen eddig nem fordult elő.) Volt olyan is (lehet, hogy itt is irogat, mert a stílus jellemző sok hozzászólóra), aki azért jött oda, hogy megnézze mi ez a szar, és "remélte", hogy egy év múlva is pozitív lesz a véleményem az autóról. Ő is sajnált (hozzád hasonlóan) azért, hogy milyen szerencsétlen flótás vagyok. Köszönöm nekem így jó, ha jobban érzed magad tőle, akkor nyugodtan lesajnálhatsz, de a sajnálatodból nem kérek. (Egyébként megjegyzem a sajnálkozó tagnak ott volt a felesége is. Én nem tudom emberünk, hogy mer utcára menni egy ilyen nővel. A hideg futkos a hátamon. Mégsem szóltam meg, pedig nem "csak" az autója (amit lecserélhet) nem tetszett. Lehet, hogy neki jó, lehet, hogy szereti is. Akkor meg mi a probléma azzal, hogy más az igényünk, izlésünk?) Más: A klubról akkor ítéljetek, ha ismeritek. Nem nehéz megtalálni a NET-en (bármilyen hihetetlen www.loganklub.hu a címük). Nézzétek meg a fórumokat, cikkeket és megtudjátok miről beszélgetnek a tagok. (A klubtagoktól elnézést, ha rájuk szabadítok néhány nagytudású antidaciást. Remélem annyi eszük van, hogy nem ott folytatják a blogolást.)

Ladaf@n · http://www.zsiguli.hu 2007.10.08. 06:31:00

A Lada Kalinát is meg kellene néznetek.
Igaz, kicsit kisebb, mint a Logan, de
ez is egy olcsó autó.
1.6-os motor, légzsák, szervókormány, elektromos ablak, stb. 2,5 milláért.
Ha lehetne kapni itthon is kombi változatban, én azt venném.
Azért a Logan se rossz.

Ladaf@n · http://www.zsiguli.hu 2007.10.08. 06:36:11

Ja, az oroszoknál mindenféle változatban lehet kapni, csak hozzánk még nem érkezett meg.

RedRiot 2007.10.08. 07:20:14

"Ha jobban meggondoljuk a presztízs csak azt jelenti egy autónál, h rajtam kívül még hányan gondolják azt, h jó autóban ülök."


Ez teljesen igaz. Semmi, de semmi mást nem jelent. Meglepő, hogy mégis milyen sok embernél döntő szempont autáválasztásnál.

Vicces hogy Magyarországon mindenki többnek akar látszani mint ami valójában. Minden második autón sportkipuf. van, hogy sportautónak tűnjön. Ha megvan a használt BMW, tegyünk rá még egy "M" logót, hogy drágábbnak tűnjön. Vegyünk a teszkóból kék izzót, hogy az autópályán xenonnak tűnjünk. :))) Pusztulat egy ország ez, el kéne húzni innen.

Nerve 2007.10.08. 07:23:57

Orosz Péter:
"Valójában nem. Lehet nálunk rendelni PR cikket, de arra rá van írva, hogy PR cikk. Így néz ki:

totalcar.hu/info/veztech/

Amire nincs ráírva, hogy PR cikk – például a Logan tartóstesztre –, az úgynevezett szerkesztőségi tartalom. Ez azt jelenti, hogy a Totalcar újságíróin és szerkesztőin kívül a tartalmába másnak nincs beleszólása. Ha egy cikk pozitívan nyilatkozik egy autóról, az azt jelenti, hogy a szerzőnek tetszett."

Persze kivételt képez ha a megrendelő kifejezetten kéri, hogy ne kapja meg ezt a minősítést. Most ne gyere nekem azzal, hogy nincs az a pénz mert jómagam is marketing területen dolgozom. Másrészről meg nektek kifejezetten érdemes jókapcsolatot ápolni egy-egy gyártóval tekintve, hogy ha nagyon lehúztok egy autót akkor legközelebb nem lesz mit tesztelnetek. Most viszont annyra belelovaltátok magatokat ebbe a tesztbe, hogy nagyon átüt a marketing. Nekem tulajdonképen amúgy ez mindegy, viszont ezekután csak fenntartásokkal tudom elfogadni az itt megjelent cikkeket. Nekem az itteni hozzászólásokból nagyon úgytűnik, hogy sok ember szemében elvesztettétek a hiteleteket. Ha nektek ez megéri, lelketek rajta...

Darlon 2007.10.08. 07:27:29

licsa: El tudom képzelni ahogy uton útfélen odamennek hozzád az emberek, hogy megnézzék ezt a csodát:) Na ne röhögtess:))

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2007.10.08. 07:34:46

A hasznalt autokrol. En nagyon meg tudom becsulni azokat az embereket, akik eletben tartanak egy-egy ilyen vasat. Ha az embernek van turelme, muszaki erdeklodese, esetleg szeretei az adott markat, akkor egy tizeneves Alfa vagy Saab vagy Volvo vagy Honda sok oromet tud szerezni.
De az ujabbak mar nem annyira. Sokan (en is) ugy vagyok vele, hogy nem akarom tudni, hol van a motor a kocsiban (nem azert mert nem erdekel, eleg erosen erdeklodok mindenfele muszaki dolog irant)hanem mert nekem a kocsinak az elso szamu tulajdonsaga, hogy: megy.
Lehetoleg jol megy, vagyis jol fekszi az utat, jol gyorsul, jo a fekje. Evi soktizezer kilometer mellett en nem akarok hozza alkatreszt keresni, vagy epp a szervizben alkatreszre varni. Viszont ilyen igenyek mellett nem vennek 5 evesnel idosebb autot, ugyanis a maiaknak az elettartama, amit jelentos fodarab-birizgalas nelkul kibirnak, kb ennyi. akkor jonnek az olyan finomsagok, mint egy fotengely szimmering csere, amit csak a fel auto szetszedesevel lehet megoldani. De egy ekszijcserehez is ott kell hagyni az ujabb autokat.
Igazan nem ertem hogy mi a najotok azzal, aki egyszeru, olcso es garancialis autot akar venni. Mert mondjuk konyvelo, az asszony enektanar es nem akarjak kitenni magukat annak, hogy hogy esetleg egy szerelo meglassa bennuk a lehetoseget. Persze a Logannal is meglatja, csak ott legalabb harom evig fodarabbal nem kopasztjak. Mar irtam szerintem. Logant venni egy racionalis dontes, olyan emberek szamar, akik nem szemelyiseguk reszenek tekintik a kocsijukat. Aki annak tekinti, az nem veszi meg. De hogy miert kell minden szarnak elmondani? Igazan nem tudom. Nem egy Audi, ezt mindenki tudja, de senki nem is mondta, hogy az. (mellesleg a Skoda-tulajokat is lefikazzak, hogy miert nem Audijuk vagy VW-juk van???)
Meg egy gondolat a hasznalt autokrol. En ugy vezetek, hogy indulas utan, az uzemi homerseklet elereseig nem porgetem a motort. Ovatosan fekezek, hasznalom a motorfeket lassitashoz. Igyekszem finoman kuplungolni, es mindig az optimalis fokozatban tartani. Mindennap szemmel veressel, hetente-kethetente kompresszorral megnezem a gumikat. Olajcsere az eloirt idokozonkent, jo olajjal. Ha valami katyu meguti a futomuvet utana egy ures utszakaszon megnezem az egyenesfutast. stb, Egyszoval vigyazok a gepre. Honnan tudom hogy a hasznalt kocsi elozo tulaja is igy tett-e? Persze, van ra sok modszer, hogy az ember eszerevegye a lotyogos kuplungot, morgo csapagyat, kelepelo, sziszego szelepeket, meg ezeket, de az autovasarlo emberek tipikusan nem ilyenek. Vannak akik bevallajak, masok pedig inkabb buknak az ertekvesztesen meg a "presztizsen" es vesznek egy olcso uj kocsit. Kulonbozek vagyunk.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2007.10.08. 07:47:29

RedRiot

ha valoban marketing teruleten dolgozol, akkor tudod hogy hova van pozicionalva a logan es mik a vele kapcsolatos percepiok. Ehhez kepest mar arrol lelkendezni lehet, hogy nem esik szet. Azt, hogy raadasul ez egy olcso es igenytelen, de alapvetoen forgalomkepes auto meg egyenesen fenyes csillagkent lehet a Dacia hirneve fole tenni. Aki PR-cikket akar olvasni, olvasson haszonjarmu cikkeket az Auto-Motorban. Az egyik legrutinosabb magyar autos ujsagiro irja, szerintem Word sablonnal. Mindegyik kamion a sofor alma, hasznot hajt a tulajnak, termeli a gazolajat, hogy 1000 km utan mar le kell ereszteni a tankot, inelligens, jovobe mutato stb.
A Renault-nal meg ugy tunik dolgozik egy jo marketinges, aki kiszurta hogy a Totalcar egyik ujsagiroja a potencialis celkozonsegeben van. Annyi kulonbseggel, hogy autobuzi. Tehat adjunk neki egy Logan, csodalkozzon ra, hogy je ez is auto, es irja meg. Nem kell ezert fizetni. A szintek kulonboznek. A Lexusnal vagy a Mercinel az otcsillagos luxusut az ara a cikknek, a Dacianal egy logan hat honapra (meg utana maradvanyereteken a szerzonek vagy valamelyik havernak). Nem kell felhaborodni ezen, az osszes autos ujsagiro ebbol el. A totalcar meg viszonylag batran ir es nem ad tiz pontot minden autonak amit Hanzliek pakoltak ossze, csak azert mert hatalmas Hanzli rajongo es a kedvenc filmje a Spermaklinik...
Amugy (ha mar marketing) ertheto is a dolog mert a nemet autokat korusban dicsero lapbol van para piacon, oda hiaba kuld a Renault akarhany Logant meg ket honap mulva is azon fognak a fanaylogni, hogy a muszerfal illata nem emlekezteti oket a Konigstiger tornyanal hasznalatos gepzsirera. Ezert aztan a totalcarhoz kuldik. Mily meglepo... marketing 1x1.
A totalcar meg vigan megirja, a Renault meg elegedett, mert kb mindegy mit ir a szerzo, a Logan cikk olvasottsaga mar most olyan mint a "Gyurcsany nudista strandon volt Viktorral" kezdetu cikke lenne...

KuKori · http://ireland.blog.hu 2007.10.08. 07:50:29

Darlon : röhögni fogsz akkor. Nincs Loganem, de én is kíváncsian nézegettem, annak ellenére, hogy szkeptikusan álltam hozzá.

Amúgy ilyen klubdolgokat feszegetni hülyeség, lehet, hogy valamelyikőtök neje baba-mama klubba jár, az is marhaságnak tűnik ilyen szemszögből tekintve.

www.twingoklub.hu például nézzétek meg ezt is. A fejlécen már kiderül valami: ...tulajdonosok BARÁTI köre. Olcsó szerelő, alkatrészforrások, tapasztalatok megosztásáról szól, vagy csak egy közös bográcsozás, vagy kirándulás. Ha gondod van, nem kell rögtön szerelőhöz rohanni, mert egyből öten segítenek, lehet mással is megtörtént és a megoldás egyszerű amúgy mint a faék.

Erre IS jó egy klub, meg új embereket megismerni SZEMÉLYESEN, nem nick name-ek mögé rejtve.

mgery 2007.10.08. 07:59:59

Mindenki lépjen be egy autóklubba éljen aktív klubéletet és akkor egész civilizáltan lehetne autózni szerte az országban. Peace and drive.

atm 2007.10.08. 08:21:47

Remélem rövidesen megjelennek a Kínai csoda autók, melyek olcsók lesznek, és amolyan kínaiak egyszerre.
Akkor itt lesz a Dacia konkurenciája, lehet versengeni az alsó kategóriában.
Én Már alig várom.....

ommm 2007.10.08. 09:05:26

Nerve: de beteg vagy? üzenem minenkinek aki csak hébe-hóba kapcsolódik be az anyázásba, hogy ne legyen rest és olvassa vissza az összes Logan post kommentjeit. sok hülye, állandóan elhangzó kérdésre talál ott választ.
jó napot.
itt élitek ki magatokat?

Terveüdekszi 2007.10.08. 09:19:01

Őszintén érdekelne, ki az aki egy Dácsiának klubot alapít? De most komolyan? Ebből 12 egy tucat. Unalmas, puritán, egy kupac vas, és némi műanyag. Egyéniség semmi. Na jó, ronda, de tényleg ennyi. Ne értse félre senki, nem elitélem a dolgot, csak nem értem.

A "csiptuning" meg igazából nem csiptuning. Ha így lenne, akkor nem merülne ki egy kiegészítő dobozkában, hanem a kompjúter programját kéne átírni. Ami a fiatalembernek van, az a tuning box nevű csoda, ami a legnagyobb lehúzások egyike. Nem tudom Rönóéknál hogy csinálják, de szerintem annyi történik, hogy az üzemanyag hőmérséklet szenzor adatait meghamisítját, minek következtében megváltozik a motor működése. Ez a doboz a csatlakozókon túl tartalmaz egy ellenállást és egy potmétert (esetleg több ellenállást). Az ára így is 100 forinton belül marad.... Rövid távon jó, hosszú távon meghülyítit a kompjútert, tönkreteszi a katalizátort, részecskeszűrőt (ha van ilyen). Amúgy meg nonfiguratív matricákkal csicsásítani az alsókategóriás népautónkat arra utal, hogy nem lehetünk túl sikeres emberek.

Terveüdekszi 2007.10.08. 09:21:42

Igen, végülis ha megvan a tagok között a segítő szándék, akkor nincs gond. Akkor jogos a klub. Sajnos láttam pár klubot, ahol valami márkakereskedés volt az alapító. Éves kemény tagdíjak, a klubon belül cívódások, személyeskedések. Ja, és kaptak 10% kedvezményt nevezett márkakerskedőnél.

GuBo 2007.10.08. 09:27:24

Megpróbálom újra.

Utálom a Daciat, utalom a francia autokat és utálom a német népautókat (volkswagen - aki nem tud németül). Egy hulladék/fapados ( a Caddy-is). Megnéztem a japán szervizek várósorát: sokkal rövidebb mint bármelyiké. De nem erről van szó, mindenkinek más autó a jó, ebben nem vitázom.

Ami nem érdekel, ha vki vmilyen autót fikáz (izlések és pofonok), de amikor embereket fikáz, akkor mindig azt érzem, hogy van egy kis balfék, aki (úgy gondolja) talált magának embereket, akit fikázhat, sárba taposhat, mert vele is ezt teszik. Miért nem lehet leírni, hogy kedves Dákó tulajok, ha máskor autót akartok venni, akkor nézzetek szét a piacon, mert ennyiért lehet mást/jobbat venni. Ezután fel lehet sorolni, hogy mit (használt és új autót egyaránt), a kedves Dákó tulajdonos meg eldönti, hogy melyiket veszi meg. Ennyi. Nem fikázni, hogy minek a logan klub, meg szánalmas hülyeség. Aki ilyeneket ír az a szánalmas. Szerintem.

Ez az egész egy nagy reklám? Mindenkinek gratula aki rájött :) Mi más lenne? Ezt minden autógyártó megteheti, aki úgy gondolja, hogy szüksége van rá. A Renault/Dacia úgy gondolta. Pont. Ha neked ez nem tetszik, akkor ezt kell ellensúlyoznod, hogy megadod egyéb alternatív lehetőségeket, amiket te jobbnak látsz, de nem fikázni, mert az IQ negatív dolog. Azt mindenki tud és ami a leglényegesebb mindenkit lehet vmiért fikázni.

Kedves fikázók, ha még mindig nem értették, akkor Önökben van a hiba.

RT76 2007.10.08. 09:44:40

Billnek, meg Petyának: a futóműre azért mondható, hogy a magyar viszonyokat hobban bírja, mint egy nem vadkeletre készül európai álom, mert kis (tehát könnyű) kerekek vannak a kocsin ballonos gumikkal, hosszú a rugóút, lágy a csillapítás. Ezt odabe' úgy érzékeli az ember, hogy az autó nem ráz úgy szar úton, mint egy nemdácsia, ugyanakkor nem fordul olyan sportosan, stabilan, és persze gyorsan, mint egy nemdácsia. A puhányabb futómű már eleve is kisebb terhelést jelent a kopóelemeknek, plusz mivel nem is lehet vele nagyon sportosan közlekedni, nem is fognak - ami tovább csökkenti az igénybevételt. Különösebb műszaki ismeretek meg mélyebb rálátás nélkül én ezekben látom a tartósság ígéretét.

P.URBANUS 2007.10.08. 09:47:53

Látom, megy a szájkarate. Ez egy tartósteszt. Sok ilyen kéne még. Semmi gond nincs vele. Nem a R. Hungáriát minősíti, hogy nincs, hanem a többi forgalmazót. Őket kéne b@szogatni.

atomgape 2007.10.08. 10:04:14

Bocs, hogy nem olvasom végig az összes véleményt, amit írtatok, szóval lehet hogy már előttem leírták, de asszem rájöttem a tuttira. Nem arról van szó, hogy fizetett a hirdetés, meghogy Dákó-antidákó. Tamás szerintem ezzel próbálja a többi autógyártót rávenni arra, hogy majd amikor visszaadja a Daciát, akkor azok egymásra licitálva, versenyezve tolongjanak azért, hogy fél évre kölcsönadhassák a legújabb modelljüket. Így nem kell soha családi autót venni, csak fél évig jókat írni - és ha az autó tényleg jó, az csak egy kellemes plusz.

Én kívánok ehhez sok sikert! :-)

Atomgape

atomgape 2007.10.08. 10:06:01

Hm, így visszaolvasva kicsit negatívra sikeredett az előző hsz, de nem így akartam. Tehát; ha egy jó autóról meg kell írni a jót, az egy kellemes plusz. Nem gondoltam, hogy szar kocsiról írsz jót.

stellaz 2007.10.08. 10:09:09

Eh.. kocsim nincs, sosem volt, keróval járok.

Vezetni viszont sokat vezettem, sokfélét, újat, régit, keletit nyugatit.

konklúzió:

legjobb élmény: trabant az erdőben
legkényelmesebb: citroen cx pallase
legszarabb vezetni: zsír új seat ibiza
Coolfactor: mercedes s osztaly

Amúgy meg kb. pont leszarom mibe ülök, ez is autó, az is autó, közlekedni kell, nem a hungaroringre hétvégére.

Aki meg az autó (embléma) miatt érzi magát valakinek, az egy szánalmas kis buzeráns :)

(és az a durva, hogy ez totál igaz, nem sértegetés) :)

tildy 2007.10.08. 10:20:25

Arra lennék kiváncsi, hogy aki fikázza a logant, azok közül hány vezetett már életében legalább egyszer logant? Komolyan kérdem!

Szerintem annyira sánalmas valamiről úgy véleményt mondani, hogy az ember még csak nem is próbálta.

Rácz Tamás: Igen a futóművén én is meglepődtem. Átmentünk mi annak idején egy olyan bukkanón, hogy előre féltem, itt most mi lesz, de nem éreztem belőle semmit. Jól írod amit írsz:D
Remélem eljön egyszer annak az ideje, mikro az emberek nem logó, és nem cégér alapján ítélnek meg valamit, hanem az alapján, ami.

Egyébként kéremszépen tessék szidnia cliokat, és thaliakat, merthogy azoknak az alkatrészeivől épül fel a logan:U

tildy 2007.10.08. 10:35:52

Arra lennék kiváncsi, hogy aki fikázza a logant, azok közül hány vezetett már életében legalább egyszer logant? Komolyan kérdem!

Szerintem annyira sánalmas valamiről úgy véleményt mondani, hogy az ember még csak nem is próbálta.

Rácz Tamás: Igen a futóművén én is meglepődtem. Átmentünk mi annak idején egy olyan bukkanón, hogy előre féltem, itt most mi lesz, de nem éreztem belőle semmit. Jól írod amit írsz:D
Remélem eljön egyszer annak az ideje, mikro az emberek nem logó, és nem cégér alapján ítélnek meg valamit, hanem az alapján, ami.

Egyébként kéremszépen tessék szidnia cliokat, és thaliakat, merthogy azoknak az alkatrészeivől épül fel a logan:U

stellaz 2007.10.08. 10:42:55

Amúgy meg a fikázások nagyráészét elolvasva, nem azon megy a szájtépés, hogy a porsche 911 vagy a pagani zonda-e a jobb autó, hanem mindenki a "kisembereknek" gyártott családi, autók között, az alacsonyabb árfekvésű modellek mellet vagy ellen tör lándzsát. :)

Ez annyira vicces :)

Géza 2007.10.08. 10:43:38

Naja, a Dácsia nem presztízs. Azonban elárulok valamit: a 20 éves Volvo sem az. A tuningolt 10 éves Toyotával is max. egy másodrangú üzbég községben lehetsz király. A sok krákogó fekete BMW-től meg már kiráz a hideg. A Daci egy őszinte autó.

Más:
A Ford megvette a volt Oltcit/Daewoo gyárat Krajován.
Kíváncsi vagyok mit szóltok majd az első román Mondeohoz!

dhrbikes 2007.10.08. 11:38:34

...Csomi kissé kisebb és nincs kombi...

...hasonló áron...

Végülis tényleg, vegyek egy kisebb autót drágábban. Amikor én vettem, a legolcsóbb 4-5 ajtós autó az Ignis volt, 200e-vel drágábban, szintén fapados, mondjatok egy okot, amiért azt kellett volna vennem? Az hogy román, az nem ér, az sem, hogy vegyek használt Audit. A különbözetből snowboardoztam egy hetet svájcban. :)

83000 km, semmi baja. Ja és futóművön nem kellett állítani a 75e-s átvizsgáláson, hogy ez most azért van mert rossz utakhoz tervezték-e vagy mert szerencsém volt, nem tudom.

Ha valaki azt hiszi, hogy az autójától lesz sikeres ember, akkor megsúgom: nem!
Minket sokan irigyelnek, akiknek esetleg több pénzük van pedig csak Logannal járunk. Valóban nem az autónkat irigylik, hanem, hogy kerek az életünk.
Attól leszel sikeres, hogy van lakásod-házad, vannak barátaid, akikkel még beszélgetni is lehet, normális emberi kapcsolataid vannak, van pénzed, vannak céljaid, nem attól függ az önbecsülésed, hogy a szomszéd mit gondol rólad.

Ez az egész nem a Loganról szól, aki fröcsög, hogy Román, Francia, Német, Fidesz, Mszp, stb.... annak belül van saját magával gondja elsősorban. Minden bennünk kezdődik! Próbáljatok úgy viselkedni másokkal ahogy veletek szeretnétek, hogy viselkedjenek!

licsa 2007.10.08. 11:59:50

darlon: "licsa: El tudom képzelni ahogy uton útfélen odamennek hozzád az emberek, hogy megnézzék ezt a csodát:) Na ne röhögtess:)) " Ki mondta, hogy úton útfélen. 4 hónapos az autó és eddig kb. 5-6 alkalommal kellett "bemutatnom" az autót. Nem sok, de a többi autómat soha senki nem nézte meg az ismerősökön kívűl. Ennek ellenére, ha téged röhögtetne az "úton-útfélen" állítás, akkor a kedvedért mondhatom ezt is. (csak, hogy örömet szerezzek)

Marci 2007.10.08. 12:20:21

Csak nehany megjegyzes:
- Belgium nem egy szegeny orszag, megis egyre tobb Logant latok. A teeli autoszalonon pedig oriasi volt az erdeklodes iranta. Ha havi 1500 euros atlagfizetessel nem ego a Dacia, akkor szerintem havi 300 euroval vegkepp nem az
- Aki Daciat vesz, az valopszinuleg "egyfajta" modon gondolkodik - olcso, tartos(nak igerkezo), nagy auto kell. Valoszinuleg az elethelyzete is hasonlo a tobbiekehez(egy vagy tobb gyerek, kozeposztaly, stb.) Vagyai, problemai is sok tekintetben hasonlok lehetnek. Ergo: tok logikus, hogy klubjuk legyen. A kozosen birtokolt Logan pedig az a katalizator ami korul kikristalyosodik egy ilyen egyuttmukodes. Hajra, eljen a civil tarsadalom.
- Halas vagyok a gondviselesnek, hogy a Logannal joval dragabb es kenyelmesebb autora tellett. De azt hiszem, nagyon jol ereznem magam a fent korulirt emberek tarsasagaban, mert tapasztalatom szerint jozan gondolkodasu, kedves, erdekes emberek, es felnezek rajuk azert hogy peldaul gyerekeket vallalnak. A fikazosok tarsasagaban valszeg nem ereznem jol magam, mert sznobnak es pazarlonak tunnek, azt pedig utalom.

Papamama 2007.10.08. 12:29:00

Nem értem miért tart még egy trágya autó erőltetett szar cikke. Vagy talán már Románia megvette az egész országot? (Gondolom a franciák adták hozzá a pénzt.) Olyan autókról irjanak hosszú tesztet ami lényeges nekünk: Corsa, Focus, SX4, Passat, Civic stb.

P.URBANUS 2007.10.08. 12:29:38

A Dacia elleni ellenszenv hasonlít a koreaiak utálatára. Lenézik azokat is. A Dacia nincs a Hyundai, Kia szintjén, de legalább annyian utálják ezt is. Jókat mosolygok, amikor 1,6-os BMW-ből lenézik a Kiát. Én meg úgy megyek végig pesten, hogy nem rugdalom 2 másodpercenként a kuplungpedált (mert nincs). :-)

Viktor 2007.10.08. 12:36:12

Ez egy igazi parasztautó! Igazi parasztoknak!! Szerintem kéne gyártani 4x4-el is. és akkor traktor helyett is ezzel járnának. Aki ilyenért pénzt ad, és tényleg tetszik neki az biztosan nem ért az autókhoz és egy ettől is szarabb kocsiból ül át.Én azt olvastam róla hogy 20.000km ig még büdös is az utastér, a gagyi műanyagoktól.

dhrbikes 2007.10.08. 13:02:34

A paraszt az aki neked termel ennivalót a földeken, bár nem érdemled meg.

totya 2007.10.08. 13:05:47

Úgy érzem meg kell védenem a Logant!
Nekem van egy új VW Touran-om. 4 hónapos csoda jó autó, majd 7 millió. De vettem egy Logant is, (2.5 millió) ez meg bérautó. Eddig három bérlő akarta megvenni, mind olyan ember aki azért bérelte mert most keres saját autót a piacon, és eggyik se talál normálisat ennyi pénzért. Mindenki meg van vele elégedve, tisztában kell lenni azzal, hogy 2 milló köröl agyon tekert kilóméterórás autókkal találozunk.
Napi munkára inkább egy nyűhetetlen fapadost, mint egy agyondícsért \"50ezret\" futott Passat, vagy Audi. Az előző autómban is ennyi volt, csak a kereskedő elfelejtette közölni, hogy 250 ezer km-t meg visszatekertek benne. Ja nem látszott rajta. Csak azok a 100.000ft-os javítások havonta. Inkább egy Dacia 5 év garanciával meg asistansal, mint egy agyonmagasztalt roncs. Való igaz hogy nyugateurópába, meg görögországba nem a logannal mennék, ezért van a Touran, de ha csak 2 millióm lenne autóra, akkor is újra Logant vennék. Tapasztalatból mondom, hogy nem rossz utazni a Dacia-val, sőt. Kifejezetten komfortos, csendes még a Vw-hez képest is megálja a helyét. És a szervíz? Vw 64.000 ft, Logan 16.000 Ft. Használt csoda Audi 50-100ezer (de havonta). Akkor....? Akinek sok pénze van vegyen nagyot és újat, akinek nincs előbb vegyen egy csodaautót 300-400ezer km-rel (úgy se tudja a valóságot, mert még a szakszervíz is csak tippelget)és ha azt nagynehezen eladta, akkor rájön hogy nekem van igazam, és inkább egy új Logan. A csajoknak, meg udvarolni kell, és nem az autóval elkápráztatni. Amelyik beül a Daciába is az érdemli csak meg később a nagy Mercedest, Audit, Lexust stb....

totya 2007.10.08. 13:13:07

Ja és még valami!
Kérdezném attól aki ócsárolja a Logant, hogy autózott már ezzel az autóval legalább 500km-t? Mert véleményezni csak utána szabad!

Nick Leeson 2007.10.08. 15:07:05

Nem igazán értem, hogy egy a végsőkig leolcsósított autót, miért kell világcsodának beállítani. A Logan olyan amilyen, ha valakinek megéri, akkor megveszi és vagy örül neki vagy nem. De hogy miért kell cikkeken átívelő dicshimnuszt zengeni róla, azt nem tudom...
Egyrészt, ha valaki úgy érzi, hogy az utóbbi száz évben a románok megérdemlik, azt hogy az ő termékükre mannaként tekintsünk akkor jó szórakozást a Loganhoz. És kellemes támogatást a román gazdaságnak. Ha valaki úgy gondolja, hogy a románok jobban élnek, mint mi, az nézze meg a két ország GDP-jét és hasonlítsa össze a lakosság számának függvényében. Ha ezek után se jön rá mekkora baromságot mondott, akkor jó szórakozást a Loganhoz! Ha pedig nincs pénze és adósságcsapdába akar kerülni akkor vegyen 0%-kezdővel egy Logant. Biztosan jól fogja magát érezni benne…

Miskapapa 2007.10.08. 15:14:51

Kedves Viktor neked milyen autod van?Merdzso,Bomos?nem mindekinek telik ilyenekre.es tenyleg jo lenne egy 4x4-es meg en is vennek egyet,lehet hogy azzal fel tudnek menni a saros emelkedokon es beleferne az egesz csalad + kutyak, nem ugy mint a 2,5 tonnas nemet csodaterepjaroval,(propelleres marka).

BTO 2007.10.08. 15:45:51

totya,és dhrbikes,sajnos igazatok van,mert ez 1 ien ország

Viktor a paraszt + Te vagy!
de nem mint földmüves, ha nem
mint ember.

egyébként napi használatra jó lenne a 4x4-s is mert aki naponta használ autót az autózik télen is.

Luighi 2007.10.08. 16:06:09

Olyan hogy JÓ AUTÓ NINCS!

Monnyuk az MX5 vagy az S2000 egy családosnál egyáltalán NEM JÓ!
Vagy van aki sose venne olajkályhát(én se ), pedig cégessel sokat jártam, és még nem is volt büdös(a munka se) :-).

Még jó hogy mindenkinek más az optimum.
Nekem is inkább a használt(akár felső közép, vagy felső) jön be jobban a vadiúj törpeautóknál(Matiz, Seicento,Polo,stb).
A közép kelet európai viszonyokra kialakított futómű, ha nem csak marketingfogás, akkor tudatom akinél nem állt össze képileg: robusztus alkatrészekből kivitelezett. Valamikor a csehek még teherautót is tudtak fügetlen kerékfelfüggesztéssel csinálni, ami nem kis bravúr(Tátra)!! Tehát nem lehetetlen, sőt titán se kell hozzá. Azt nem tom a Dákónál ez létezik -e vagy csak (zömmel)szöveg. Daciám nekem is volt, és SOHA nem hagyott útban, de a leginkább a franciás (recamier) hátsó ülésen történtek hagytak bennem SOHA nem feledhető élményeket !!!

Saabi · http://blog.saabi.hu 2007.10.08. 16:09:34

Nem olvastam vissza a commenteket, elnézést ha olyat kérdek, amire már válaszolt valaki.

Nézegetve a képeket, úgy tűnik ugyanaz az 1.5-s dCi motor van ebben a kocsiban, mint az én Scénic-emben. Az meg valamivel 100LE felett jár. (78KW a forgalmi szerint, számolja át aki akarja)
Namármost, ha a két motor ugyanaz, akkor chiptuninggal lehet az 87 fölé is emelni, nem? Esetleg egy Scénic vezérlővel, vagy mit tudom én. Nem vagyok autószerelő.

Ave, Saabi.

maszületett 2007.10.08. 16:11:53

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni.
Keresek olyan blogokat, ahol mindenkit laparaztozhatok pusztán szánalomból, mert az enyémtől eltér az ízlése!

Én tudom az igazságot egyedül ezen a Világon, sőt az egész univerzumban, mindenki aki más véleményen van az egy panelproli, csonkamagyarországfun és még hülye is, meg csóró is, mert csak az az egy jó megoldás van ezen a kerek Világon, amit én annak látok!

Vegyen mindenki használt autót, a gyárak ne is gyártsanak újat, mert nem lehet senki annyira hülye, hogy újat vegyen. Nem is értem a FERRARI szalont a Váci úton, mert szerintem akkora barom még nem született a Világra, aki egy vadi új FERRARI-ról álmodik. Vagy ha van ilyen, küldjétek hozzám, és elmondom neki, hogy a használt Ferrari sokkal jobban megéri, álmodjon arról! Nem is értem az autógyüjtőket sem, miért is költenek dollármilliókat 0 km-es kisszériás, vagy éppen egyedi autókra, amikor egy kombi tdi passat sokkal jobban megéri.
Azt, meg hogy valaki egy Loganra vágyjon, azt el sem tudom képzelni, úgy ahogyan azt sem, hogy egy gyerek az árvaházban arról álmodjon, hogy az anyukája megsimogatja a fejét. Ez hülyeség, met engem mind a 3 anyukám egyszerre simogat, ha azt akarom, de nem akarom, mert az hülyeség.

Eddig csak vicc volt!

Faszparasztok! alias befutott, sikeres használtdízelesek. Annyira szomorú ez ami itt is megy, hogy azt elmondani nem tudom. Látlak titeket nap mint nap a forgalomban, és nehogy azt higgyétek, hogy irígykedve tekintek át a Loganból a ti csodáitokba.
Mondom ezt, 81.000 km boldog logankilóméter megtétele után...
Ja, meg vehettem volna, 3 olyan demegéri autót a Logan helyett, de nem tettem. Miért? Mert az csak szerintetek jobb, pedig nem is, csak Ti ezt nehezen képzelitek el!

üdv,

Egy boldog Logantulaj

maszületett 2007.10.08. 16:16:39

Viktor!
Te azt olvastad, én meg nem azt tapasztaltam!
Nehéz lesz engem meggyőznöd, de vannak itt sokan, akik neked hisznek majd, ahelyett, hogy elmnnénk egy szalonba, ha tényleg érdeklődnek az autó iránt. Ha meg nem, akor nem értem miért jönnek ide fröcsögni? Mert okt-8-án nincs hol szervezetten hőbörögni, ami tudvalévő előreviszi, pici hazánk szekerét???

Slow 2007.10.08. 16:26:31

Nagyon szórakoztatnak a Logan Tartós Teszt-hez keletkezett hozzászólások. :)

Nagyjából tükrözik is a magyar társadalmi és mentalitási színvonalat.
Remélem, hogy a becsületesen szerzett, fizetésből élő és racionálisan gondolkodó (magukat gépjárművel mobilizálni kívánó) embereket nem befolyásolnak a negatív hozzászólások egy esetleges Dácsija vásárlásban.
(Hozzá tenném nekem a Logan belseje nem tetszik ezért nem is vennék)

Használt autó vásárlás kapcsán egyetértek totyával. (De, azért régebben lehetett tartós használtat is venni, magam is nyüstöltem egy 180ezerrel vásárolt használtat 6 évig) Manapság én sem bízok a jelenlegi autónepper társadalom kezéből kikerülő "zsákbamacskavasakban", pedig kicsit értek az autókhoz.

KGST gépeket nem vennék mint mások...főleg nem élmény autózáshoz, nem akarok meghalni egy ladában.
Tudom, most majd jön a ladásoktól, hogy megkéne tanulni vezetni...stb.
Nem mondom, hogy tudok vezetni, mert vezetni Schumi tud, de ő is hibázott már.
Azért pár kilómétert megtettem már 18 év alatt.

Továbbra is várom a Logan tartós teszthez mellékelt szórakoztató írományokat.

Mindenkinek balesetmentes közlekedést!
Üdv, Slow

OzzyCar 2007.10.08. 16:32:41

Hmm. Nem fikázni akarom a Logant, de CSÚNYA, szar a FÉNYEZÉSE és belül pedig megöl az UNALOM. Ebbe kössetek bele. Nincs igazam?
Az vegyen magának új autót, aki abban akar nyugdíjba menni. Én inkább ha tehetem maradok a 2-3 éveseknél, akiknek előző tulaja már lebukta az árából a nagyobbik részt(ez ugye minden új autóra igaz).

licsa 2007.10.08. 17:16:59

OzzyCar, hogyan fogsz tudni venni 2-3 éves használtat, ha eztán olyanok vesznek újat akik abban akarnak nyugdíjba menni?

licsa 2007.10.08. 17:19:30

Vagy mégis legyen valaki, aki a te kedvedért komoly anyagi buktát vállalva eladja a még szuper használt vasát?

Ladaf@n · http://www.zsiguli.hu 2007.10.08. 18:21:48

Slow!

Meg kéne tanulni vezetni !!! Stb!

:) :) :)

mákospite 2007.10.08. 18:58:04

Naja, a Dácsia nem presztízs. Azonban elárulok valamit: a 20 éves Volvo sem az. - írta Géza.

Géza!

Te egy akkora segg vagy, hogy olyan még a világ nem látott! Vagyis egy 7-es, 8-as Volvo nem presztízs. És akkor egy 30-40 éves vagy még régebbi Volvo még annyira se presztízs?! És a többi old-timer?

danaa 2007.10.08. 19:26:33

helló mindenkinek!
olvasom a hozzászólásokat,és meglepődtem.mennyi "okos" van itt közöttetek!viszont mostmár értem,hogy miért jár ennyi ember bkv-járművel!ezek szerint ők az okos autóvásárlók,akik,csak arra várnak,hogy a mostani mercik,bmw-k,presztizs autók kiöregedjenek,és megtudják venni ezeket az autókat 2.5-3 milláért.addig meg...bkv.megfontoltak!viszont látok az utakon jó öreg bmwket,merciket,"nagy autókat",amiben méltányan kiérdemelten (10-12 évi várakozás után )pöffeszkednek elhízott öreg urak,vagy fiatal sráccok,akiknek ez volt a kérésük,hogy apu vegyen ilyet nekik...gondolom apu majd fent is fogja tartani....
szerintem az a probléma,hogy ez nem az a blog,ahol azt kell megírni melyik autó jobb,hanem itt egy konkrét autóról van szó,és arról írja le valaki a véleményét.
viszont ahogy olvasgatok látom olyanok írják le a véleményüket a loganról,akik mercivel,bmwvel járnak.honnan a forrás?honnan a vélemény?csak azért sz@r,mert nem 10 milla körül van?ezért az árért,ezt lehet sajnos csak venni.szerintem bármelyik logan tulajt ha megkérdeztek volna,nem akar-e venni inkább egy bmv-t,vagy mercit venni ezért a pénzért,talán még ők is elkezdtek volna hezitálni...
amugy akkor az ár/érték arányt ugy kéne vizsgálni,hogy pl:új merci/új logan,vagy használt merci/használt logan ár!!
félreértés ne essék,nincs bajom a mercikkel sem,bmwkkel sem,logannal sem!!!
üdv mindenkinek!!!
EGY NEM LOGANOS!!!!!!!

AP (törölt) 2007.10.08. 20:04:45

Egyrészt kurvára oda kell figyelni a közlekedés többi résztvevőjére, másrészt nem a forgalomban kell kereszteket hímezni se Ladával, se semmivel.
Ahhoz, hogy meghalj, kurvanagyot kell ám hibázni. És ha neadjisten muszáj nekimenni valaminek, én még mindig szívesebben ülök az egy tonna orosz acélban, mint a 750 kiló japánomagyar műanyagban.. ;)

janesz 2007.10.08. 20:04:49

Elöljáróban, nem kellene lenéznünk embertársainkat csak azért mert nem eggyezik a véleményünk.Sok ember azért vesz olcsóbb autót mert ezt tudja megengedni magának.Azoknak üzenem akik a használtat istenítik, hogy az újból lesz a használt. Én speciel nem vagyok egy dacia párti, de egy higgadt soförrel szivesebben veszem magam körül az utakon, mint a csodálatos álllaputú korosabbat ami ugyan még szedi a lábát , de műszaki állapotán már mély nyomot hagytak a különböző autósguruk és kóklerek barbárkodása. Melyik lehet biztonságosabb egy megkímélt olcsóbb kategóriás, vagy egy pucosabb, agyonhajtva, töbszörösen újraélesztve,
elsumákolva valós futását.Nem az egyszerűbb embereket kéne fikázni, hanem azokat akik autójuk erejét, maguk \\\"ügyességét?\\\" fitogtatva veszélybe és balesetbe sodorják azokat akik az ésszerűség határain belül szeretnek közlekedni. Nem jó érzés hallani a mentőhelikopter rotorját miközben álmaid autójából vágnak ki a tűzoltók.Én tisztelem azokat az embereket akik inkább egy olcsóbb újabb autót választanak, mint egy kívül még mutatós, de belül már haldokló \\\"csodamasinát\\\".

AP (törölt) 2007.10.08. 20:06:44

Most olvasom a "maszületett" nevű úr hozzászólását.
Akkor szóljatok be nekem, amikor én úgy kezdek valamit, hogy "Faszparasztok!", kössz.
Addig meg kéretik nem besértődni a stílusomon.

Pigy 2007.10.08. 20:34:11

Emberek!

Ma volt szerencsém egy logan kombihoz közelebbről is!Nagyon nagy!Öt felnőtt plusz két gyerek vagy öt felnőtt plusz két kínai felnőttnek simán volt benne hely!A vezetőülés mögött volt még bő harminc centi!Ez a kocsi valószínűleg a kispénzű nagycsaládosok favoritja lehet!Hátulról és oldalról egész jól néz ki,csak szemből ronda egy kicsit!Az 1.5dci pedig még a kevés lóerővel is elég lehet,ha nem az egész családját akarja éppen kiírtani az ember.Nem egy vihar,de már előzött meg országúton papamamagyerekes kombi,tehát valószínűleg lehet vele haladni.Ergo funkcióját ellátja!És a végére az örök igazság: ha nem tetszik,nem kell ránézni!(és megvenni sem kötelező!)

jan · http://janlogan 2007.10.08. 20:46:03

Kedves baratok!

Elvezettel olvasom a hozzaszolasokat - a nyaron M-orszagon toltottem a szabadsagot, Ausztriaban is voltam a 1.4-es sima Loganommal. Emberek ez a kocsi igenis tud annyit mint barmilyen felfujt nyugati csoda - autopalyan SIMAN tartja a 130-14 es tempot, stabil , kenyelmes. Sajnos keves az olyan ember aki logikusan gondolkozik egy auto vasarlasanal

Értelem??? 2007.10.08. 20:59:10

Picsa! Illetve licsa! Hülyék mindíg is lesznek, amíg világ a világ. Neked meg el kellene dönteni a f*sz melyik oldalára állsz....

Kifordított kacagány 2007.10.08. 21:31:57

pezo: ne vegyél Dacia-t. és nem azért, mert rossz vétel, hanem mert nincs pénzed. ha annyira szegény vagy, hogy még a rossz ladád javíttatása is problémát okoz, akkor szerintem nem kellene teljesen eladósodnod egy új autó kedvéért. persze tény, hogy javítják garanciába és nagyságrendekkel kisebb az esélye annak, hogy szívni fogsz vele(azért teljesen nem kizárható), de mindenki addig nyújtózkodjon amíg a takarója ér. én nem tudom miből és hogyan élsz, de abból, hogy minimálisak az erőforrásaid, feltételezem, amellett, hogy kis pénzből kell megélned, nem 100%-ig biztosított, hogy a jelenlegi jövedelmed 6-10 éven keresztül megszakítás nélkül a rendelkezésedre fog állni. mit csinálsz akkor, ha nem lesz miből fizetned a részleteket? egy ezer éves használt autó nagy kockázat és bizony könnyen el is romlik, ugyanakkor hamarabb kifizeted és nem kéri éveken keresztül a törlesztőrészleteket mint egy új autó. ha el is romlik, legfeljebb addig nem lesz autód, amíg meg nem tudod javítani. ha belebuksz egy új autóba, akkor az autót is elveszted meg azt a pénzt is amit addig ráköltöttél. véleményem szerint csak akkor vásárolj autót ha legalább a 40-50%-át ki tudod fizetni. találhatsz használt autóban ennyiért olyant ami az igényeidnek megfelel, de ha nem akkor inkább az igényekből szerencsésebb alább adni, mint erőn felül vállalkozni.
mondjon aki amit akar, de 300e ft készpénzel a zsebben egy szuperolcsó legfapadosabb MCV is túl drága(és mellesleg semmivel nem nyújt nagyobb biztonságot mint a korábbi autód).

zartkert 2007.10.08. 21:42:11

szvsz nincs ezzel a vassal semmi, csak helyette inkább arról kén irni itt a csóró madzsjarnak hogy miként hozzon be ámerikából zsir új kia sorentot 3,5-4 milláért vagy használtat 1,8-2ért és akkor egyből nem kéne ez a vacak dacia senkinek... csak lehet azé nem töltenék meg senki a kiéget autosujságirás ex fenegyerekeit.... tesztelni már elfelejtettetek, lázadni má nem tudtok, szövegetek lejárt és unjátok magatok.... értem én vaze hogy valamiből elkell tartani a családot dolgozni meg büdös de az isten szerelmére ha mán megy a kapálás legalább hagyjatok másokat kapálni!!! a daciat meg hagyjátok másra, autot vigyetek be a garázsba!

Kopter 2007.10.08. 22:31:01

Végigolvasva a kommenteket:
1. Nem becsülök le senkit mert Logant vett. Úgy tudom már 5 év garancia van rá. Nem a felső tízezer veszi és szeretnék biztonságban érezni magukat 3 év múlva is, hogy nem kell a gatyájukat ráfizetni az autóra egy hiba esetén.
2. Én valszeg nem Logant vennék, mert keveslem a 3*-os töréstesztet, 1.6-os motorral, klímával, 2 légzsákkal, metálfénnyel stb már inkább a 3 millióhoz közelít mint a 2-höz. Ilyen ármagasságban már ott van a Kia Rio, Opel Astra Classic, Chevrolet Lacetti vagy a Weltauto-s, G2 autós használtak.
Üdv

tildy 2007.10.08. 23:07:45

Nem tudom hanyszor lesz meg megismetelve, de leirnam, hogy azert nem mas auto tartostesztje van, mert mas ceg nem merte/akarta odaadni az autojat fel evre.
Majd ha a belsoseg sejhaja ala murcielago lesz tolva, fel even at, akkor lehet keremszepen elmenyautorol is tartostesztet olvasni.De addig minden olyan fikazonak , aki meg cska nem is ult ebben a kocsiban, ajanlom a 10ig elszamolast, es csondben maradast.

The good boy 2007.10.09. 00:24:25

T. Pezo!

Alternativa ügyben ott a Fiat Dobló Family 7 személyes változata is alternativának a Logan mellett. Alapárban nem sokkal drágább.

licsa 2007.10.09. 06:18:17

Értelem???-nak, aki a követketkezőt írta:"Picsa! Illetve licsa! Hülyék mindíg is lesznek, amíg világ a világ. Neked meg el kellene dönteni a f*sz melyik oldalára állsz.... " Beszédes a neved! Ezek szerint te magad is megkérdőjelezed épelméjűséged. Ez ad okot némi reményre. Keress gyorsan egy pszichiátert, hátha még nem késő! /Ha úgy gondolod, hogy tévedek, akkor légyszi adj értelmes magyarázatot arra, mitől véled azt, hogy ennyire okos vagy, és ilyen stílusban beszólhatsz másoknak.......... Sok minden más is járt a fejemben a hozzád hasonló stílusú beszólók kapcsán, de rájöttem, hogy kár leereszkedni erre. Ezennel kiszáltam! Lehet anyázni, picsázni, stb. nem lesz válasz. Hajrá!/

Nerve 2007.10.09. 08:11:15

pezo: a ladád is 7 személyes volt?

Kutyafa 2007.10.09. 08:19:08

Magyar utakra tervezett futómű? A 9 éves mazdám "bonyolult" futóműve 120 ezer km után is még gyári, semmi baja. Vajon a Logan ad-e olyan menettulajdonságokat és lesz-e olyan tartós? Igaz jóval occsóbb, de számomra nem autó. Azokat Japánban gyártják...

Patópál 2007.10.09. 08:26:12

Én az új autót nem vásárlók táborába tartozom. 13 éves hondám sokkal többe nézem, mint a mai autókat - általában. Akkor még minőségi, és élményeket nyújtó autókat készítettek.
A chip tunningot- tunningboxot meg a céges dízelemben használom, nekem kb 1 literrel többet fogyaszt, de viszont sokkal, de sokkal használhatóbb - és még semmi baja több tízezer km után sem.

OzzyCar 2007.10.09. 08:44:37

Höhö ha már futóműnél tartunk. Volt egy Vw t4-em(220ezerrel), amibe csak én kb. 350ezret pakoltam bele 3 év alatt és a futóművéhez(nem vicc) hozzá sem kellett nyúlnom.

columbo 2007.10.09. 08:48:47

Vélemény!!!
Nem értem a vitát!Minek fikázni azt aki úgy dönt, hogy Logant vesz? Ismerőseim között kettő is van aki ilyen autót használ és konkrétan semmi bajuk nincs vele. Én is kipróbáltam és tényéeg jó autó. Előre szólok nekem nem Loganom van mert akármilyen szánalmasnak is gondoltok nem volt pénzem rá és nem ugrok bele hitelekbe! Most egy Saxo-m van és szeretem! Ez is szánalmas? Szerintem nem! mindenki olyan autót vesz amire pénze van (jobb esetben) és úgy gondolja nem lesz vele sok problémája.
Engem meggyőzött ez az autó! Jó választás annak aki tartósan akar használni egy autót mindenféle elektronikai meg egyéb hibák nélkül!
Aki meg a szépségre hajt vegyen pl: Alfát de úgyis tudja, hogy baja lesz vele. És ezzel nem azt mondom, hogy akár az egy rossz döntést hoz! Csak Ő többet ad a szépségre ennyi! Mindenkinek megvan a saját szempontja autóvásárlásnál!

Saughassy 2007.10.09. 08:57:37

Kutyafa: ad, nem emlexel a TCTV Logan-Civic-nemtommi csoporttesztre? Jobb volt renszarvastesztben mint a Civic. :)))

maszületett 2007.10.09. 09:18:50

Hogy végre a Loganról szóljon valmi!

A rossz utakra tervezett futómű nem azt jelenti, hogy 80-al lehet áthajtani járdaszigeteken mindenféle következmény nélkül.
Ez annyit jelent, hogy nagyon komfortosan nyeli el az úthibákat, nem esik ki a tömés az mber fogából, miközben járja a tájat a jóféle magyar aszfalton. Ez semmi mást nem jelent, nem tudom nem lehet ezt felfogni. Szóval a gyengébbek kedvéért nem titán alkatrészekre kell gondolni a hazánk útjaira tervezett futómű hallatán, hanem arra, hogy a nyomvályúk nem tekerik ki a kormányt a kezedből, a fekvőrendőrökön szinte átsiklik, a hullámokat lágyan kirugózza, és a legritkább esetben üt fel. Ehhez jön hozzá, pl. a Thaliahoz (mert mindenki ahhoz hasonlítja, rajtatok kívül, mert ti 20 éves passatokhoz, meg audi 80-asokhoz, de csak ti tudjátok, hogy miért) mérten 2 cm-el nagyobb hasmagasság, ami bakhátas terepen is alkalmassá teszi a közlekedésre, terhelés mellett is.
Ettől még lehet, hogy nem bír a futóműve annyíti, mint egy teherautóé (VW T4, na ez sem tudom hogyan jöhetettt ide, de legyen) de komfortosabb a magyar utakra, az biztos!

üdv,

maszületett

u.i. Tudjátok egy kicsit az az érzésem, hogy egy Logantulaj mint pl. én, a hozzászólásaitok színvonalát elemezve, egy zsemle megvásárlásánál sem biztos, hogy a Ti véleményetekre alapoznék. Szerintem simán megtudom hozni ezt a döntést is nélkületek, bár ezt ti nem hiszitek el...

u.i.
AP Egy húszéves LADA nem alkalmas arra, hogy évi 30.000 km felett beletegyek, zömében 4-5 fővel a fedélzeten.
Többiek: Kevésbé kellemetlen érzés egy Logant vezetni, mint egy füstokádó fekete használtautót, amit mindenki azért akar megelőzni, mert meg lehet dögleni mögötte a bűztől. Remélem ezek a csodák nem kapnak zökdkártyát a szigorítások révén rövid időn belül.

+ infó Nyugaton annyi hülye ember van. Képzeljétek mind eladja a 3-5 éves kombi dízelét 30.000 km-el az órájában, és vesz egy újat, hogy megint 5 év alatt beletekerjen 30.000 km-t. Miért nem kint blogoltok és hülyéztek használtautófunok??? Nem tudtok németül?

üdv,

egy Loganos

BTO 2007.10.09. 13:28:32

nagycsaládos halott motoru ladás!
nézz körbe a használtpiacon Hyundai H-100-t,most nem tok ajánlani mert oan gép előtt ülök ahol ezek a keresők le vannak tiltva.
szerintem az se rossz alternativa 7 embernek, és az 8 felnőt üléssel rendelkezik.

Petí 2007.10.09. 13:42:21

Hi

Már bocs, de elég lúzer dolog azt hinni, hogy ha 1600ról felnyomja neked "valammi" a közös nyomótér nyomást, az 19 lovat jelent pluszban!!!
Lehet hogy 19 ló pluszban az a doboz, de SENKI ne higgye azt hogy ez úgy működik!
egyébként az sem mindig igaz, hogy a motorok csak az elektronikában/turbónyomásban különböznek... Felőlem mindenki használja a fekete dobozait, engem nem zavar ha 1-2 éven belül a magasnyomásúját kirakja a szemétdombra... :D

Rák Attantam 2007.10.09. 13:42:32

Nagycsaládos! 2,5 - 2,9 mFt-ért már 1987-88-as Ikarus 256-ot is kapsz! 45+2 személyes, felújított motorral. Lakásgondok esetén csak kidobsz 10-20 ülést, függöny elhúz és kész a kvártély!

Itt úgy látszik már minden mindegy, csak a Logant ne szeressük...
Mit "szeressük", ne is beszéljünk róla!

Maybach tartóstesztet AKAROK!
Ja, és www.maybachklub.hu-t!
Mindenki más hüje! :)

Kifordított kacagány 2007.10.09. 15:29:31

tildy: nem tudom hányszor lett elismételve, de leírom, hogy ha valakinek erősen marketing célból odaadnak egy ilyen autót, akkor az igyekszik a jó oldaláról bemutatni azt, függetlenül attól, hogy a cikkek tartalmáért fizetnek neki, vagy nem. ilyen módon ez a cikksorozat is egy "fizetett" hirdetés, mert a forgalmazó számára reklámtartalommal bír. ez viszont nem baj. az már sokkal inkább, hogy emiatt egyesek szemében cikkíró hazug lesz, mások szemében meg a cikk tárgya lesz az évszázad legtökéletesebb konstrukciója. ez pedig badarság.
a forgalmazó egyetlen indokkal adta oda tartóstesztre ezt az autót, mégpedig azért, hogy reklámot csináljon neki és minél többet el tudjon adni belőle. függetletnül attól, hogy ez megfelel-e annak aki megveszi, vagy nem. ez is csak a mindenhol megtalálható erőteljes marketingjük egyik eleme. és hogy mások miért nem adnak az autóikból tartóstesztre? nos valószínűleg ez nem a bátorságuk hiánya miatt van, sem pedig azért, mert az autóik rosszul szerepelnének. az egyetlen ok az lehet, hogy ők úgy gondolják e nélkül is el tudják adni az autóikat.
én személy szerint örülök, hogy van ilyen teszt is. ezt olvasgatva(bár engem sem érdekel a loganklub) anélkül tudhatok meg többet erről az autóról, hogy meg kellene vásárolnom. hozzáteszem egyedül a 7 személyes MCV-t tartom elfogadhatónak(azt meg nevetségesnek, hogy a sedan kivitelű verziók tulajdonosai ezzel a cikksorozattal tartják igazoltnak a választásukat).

randomuser1 2007.10.09. 16:00:57

Hehe, mindenki jól elvitatkozik itt,épp csak a lényeg sikkad el, a gyártók nem hülyék, X pénzért adnak X terméket, nekünk meg marad a „választás szabadsága” ennyi pénzért vehetsz clio symbolt, ami szebb(?), modernebb de kisebb, vagy nissan micrat, aminek még csomagtartója sincs, de kedves, szaró-béka dizánja van, meg marketingje, h sosem romlik el(de tényleg, bárki megmondhatja), közben meg bármit választasz, kapsz egy 3 milliós autót, se többet, se kevesebbet, ugyanattól a cégtől.
Van, akinek mind1, a Baba szappan se magyar, pont ott készül ahol a dove, de azért mégis, mekkora érzés h HAZAI...
A dacia meg szar román, sose vennék olyat, de buzukit se, mert az angyalföldi kínai piacra emlékeztet, inkább vmi snájdig németet, mert mifelénk ennek a népnek van történelmi hagyománya iparügyben:)
Remélem, hamarosan az a maradék féltucat autógyártó is egyesül, és akkor aztán tényleg masszív alapja lesz az ilyen vitáknak...

XX 2007.10.09. 16:42:50

Kedves XXXXXXX
\"A dacia meg szar román, sose vennék olyat, de buzukit se, mert az angyalföldi kínai piacra emlékeztet, inkább vmi snájdig németet, mert mifelénk ennek a népnek van történelmi hagyománya iparügyben:)\"

mondatodra azt mondom hogy a snájdig német autóban a kábel, intarzia, kárpit és még ki tudja mi román.

Ladaf@n · http://www.zsiguli.hu 2007.10.09. 20:33:04

Maszületett!

Egy "cigányLada" tényleg nem alkalmas az általad említett dolgokra.
A jól karbantartott, (otthon, minőségi alkatrészekkel), LPG-s Lada viszont igen.
Az enyém most 18 éves, egyszer sem hagyott ott, a fenntartási költsége nevetséges, fogyasztása meg 10 liter LPG/100km. Mennyi is más üzamanyagban számolva?
5.6 liter benzin, vagy 5.9l gázolaj.
És szinte mindig 110km/h felett autózok. (kivéve lakott terület).
Akkor mi értelme van az új autónak?
Hogy vasárnap reggel kitoljam a garázsból, lemossam az utcán, aztán meg hagy lássák az emberek, hogy új autóm van? Lenne értelme?
A mi utcánkban szinte mindenki ezt csinálja, én meg csak röhögök rajtuk.
Azokat meg csak sajnálni tudom, akik azt próbálják bebeszélni maguknak, hogy a Lada (meg a többi régi gép) egy szar autó, csak hogy megerősítsék magukban azt, hogy milyen jó, hogy megvették "életevégéigrészletre" az új autót.
A szomszédom is eladja a szőlőjét, meg pincéjét, mert Peugeot206 csodával nem tud kimenni a szőlőbe, mert már2x szétszaggata a kipuffját. (Ladával még ki tudott menni.)
Ezért kell új autót venni:
HOGY A SZOMSZÉDOK ÍRÍGYKEDJENEK !!!
hehehe

Más:

A cégnél, ahol dolgozom, volt már sokféle autó.
Opel: szétrohad 6 év alatt.
Renault: szétesik 6 év alatt.
Merci: tönkremegy 6 év alatt.
Toyota: semmi bajuk 6 év alatt.

most már csak Toyotákat vásárolnak, a gépjárműosztályt alaposan le is építették, 20 szerelőből maradt 2.

De már a Toyota sem a régi... A legújabb Hiluxok már hasonlítanak a Suzukira, legalábbis karosszéria szempontjából.

Meguntam a gépelést. Majd legközelebb.

egy Ladás, aki nem gyűlöli a Logant.

MCV TENGY · http://www.pr.hu 2007.10.09. 21:31:45

Na idefigyeljetek Okostojások!
Mi ÜNNEPLŐS autónak vettünk 1.5 DCI Lau.7sz.daciát, amit nagyon szeretünk.
Bármerre megyünk igenis megnézik, érdeklődnek, majd csodálkoznak (-ez tényleg dácia?-tényleg!-5 litert fogyaszt!-ez román?-ekkora?-feszegeti a logot, azthiszi át akarom verni!) a mellettem álló úgynevezett nyugati duplaannyiba kerülő autókat le se szarják.Elismerem ez a jelenség annak is szól, hogy még kevés van belőle, de eddig igen pozitív minden.Meggyőződésem az autógyártás ebbe a racionálisabb (-szerintem emberközelibb) irányba fog előbb-utóbb visszakanyarodni. Jelenleg a futurisztikus külső-belső design a praktikum rovására megy,a túlmotorizáltság száguldó koporsógyártás felé viszi az autóipart. Jelenlegi helyzetemben elvárásom egy autóval szemben: tágas (-nem kalloda), kényelmes,megbízható,olcsó,takarékos, melynek a dákóm eddig tökéletesen megfelelt. OKOSKÁKNAK üzenem, készüljetek fel, egyre több dákesz seggét fogjátok nézni, HA TETSZIK, HA NEM!!!!

maszületett 2007.10.09. 22:22:45

Kifordított kacagány!

Amikor a sedant vetük, még nem volt MCV. Mi a DACIA-nak szavaztunk akkor bizalmat, amire azóta rá is szolgált. (esetemben 2,5 év, és 81.000 km alatt)
Én úgy vettem észre, itt a Dacia fikázása megy úgy általában, nem az MCV-é, ezért bátorkodtam kiállni mellette.
Én jövő tavasszal tervezem a sedant lecserélni egy MCV-re, termésetesen újra, mert hiányzik a jelenlegiből a klíma, és lassan gyereket is szeretnénk.
Vagy MCV lesz tavasszal, vagy egy motort veszek nyárra, még nem döntöttem. Álláspontom szerint nyára motor kell Budapesten, nem klíma.

Ladaf@n!
Pont, hogy nem a szomszéd miatt vettem Logant, de ezt nem kell elhinned. Mindenesetre én kertesházban Lakom, Loganom van. Én úgy tartom, hogy az ember olyan autót vegyen, ami a lakásának/házának max az 1/10-e. Miér?
Mert szerencsére az ember többet van otthon, mint a kocsijában. Én 1,7 M-ért vetem a Loganomat, és 24 M-ért a házamat, tehát bőven az általam egészségesnek vélt arányokat tartani tudtam. Én nem akarok többnek látszani, mint aki, vagy ami vagyok valójában.

Az évi 30.000 km feletti futásteljesítmnényhez, amit a Logannal megyek pont megfelelőek a kvalitásai. Ha évi 100.000 km-t mennék, már kevésnek érezném, az biztos.

Örülök, hogy nemvagyunk egyformák, ettől szép a világ.
Tényleg, aki a dízel passatot, vagy audi a80-at hozza fel alternatívaként, ő is 3 gyermekes családapa, aki évente min 30.000 km-t tesz meg a családjával???

üdv,

maszületett

G 2007.10.09. 23:02:32

Nem tudom,mi a bajotok a logannel!mondjuk nemkem sem kellene,romániai vagyok,és erre,(a magyarok lakta részeken)nem igazán törődnek az utakkal,ami azt jelenti,hogy nem jártam magyarországon rosszabb utakon,mint amilyenek ezek.Ilyen utakon,nem rossz egy daciától,hogy 250000(kétszászötvenezer)km alatt egy kormánygöbfejet,és egy lengőkar gömbfejet kellett cserélni!!!!!!Bátyámnak 2-es Octaviája van,35000-et bírt a jobb első csapágy.Szerintetek melyik az olcsóbb?

Kifordított kacagány 2007.10.10. 14:16:18

maszületett: ha neked tetszik és megfelel, váljék egészségedre, használd. én a házamat is úgy építem és az autómat is úgy választom, hogy az kívül belül megfeleljen az izlésemnek, jó érzés fogjon el a tudattól, hogy ez az enyém és használhatom. gondolom ezzel te is így vagy. ha neked teszik a kinézete, a tulajdonságai, örömet okoz a használata, akkor ezen annak a ténynek sem kell változtatni, ha másoknak nem tetszik.

randomuser1 2007.10.10. 16:02:11

XX:
Tudom, én is ezt próbáltam körvonalazni, globalizált, mesterségesen jellegtelenített világban élünk, a mosógép mos, a porszívó porszív, és a funkciójában egyiket sem határozza meg a márkanév.
Persze, ezt csak azért mondom mert összesen egyszer ültem logan-ban, utasként, de az pont renault volt....
A renault12 és a régi dacia között azért biztos voltak nagyobb eltérések is:)

maszületett 2007.10.10. 16:18:24

Kifordított kacagány!

Külön köszönöm, hogy elhiszed amit írok!

üdv,

maszületett

u.i. Tettünk egy fontos lépést a tolerancia felé. Örülök neki. Itt volt már az ideje...

Kérdező 2007.10.10. 17:47:29

Csak egy kérdés azokhoz akik azt mondják a Loganra, hogy drága.
2 éves a Loganunk most.
0 km-esen vettük 2005-ben. 1.4-es és egy két extra is van benne ( metálfény+ klíma + szervókormány) ez volt így összesen 2 millió 84 ezer forint vaci újan. Egy fapad Logan akkor volt 1,799 misi. Aki szerint ez átverés volt egy zsír új egész jól felszerelt kocsiért 2millió 84 ezer ft az indokolja meg, hogy miért nem volt jó vétel. De ne azt mondjátok, hogy azért mert nem jó a neve , mert ez nem indok ez kifogás csak.
Ja és emellett 3 év garancia is járt hozzá.
Amit költöttunk a kötelező szervizekre az autóra
1. év: kötelező szervíz 6990ft
2. év ~30 e ft. olajcsere, szűrőcsere, levegőszűrű , átvizsgálás.
Sztem a szervíz se drága. A kocsinak semmi baja, még nem hallottam nagy műszaki gondokat Loganról. Akkor mi ebben az átverés?? 2,084 milláért 0 km-esen......

XX 2007.10.10. 18:26:33

XXXXXXX
\"A renault12 és a régi dacia között azért biztos voltak nagyobb eltérések is:)\"
1977-ig nem,de aztán kezdtek elfogyni a francia alkatrészek, öregedtek a prések, meg a régi \"nincs gazdája vagy mindenkié, tehát senkié\" hanyagság és munkamorálmiatt aztán igen.
Ja és a régi Daciát 30 évig gyártották komolyabb műszaki módósítás nélkül szinte a szabad ég alatt, gyári rozsdával a festék alatt.
A munkamorál azóta javult. A gyártó rendszer, és a minőségbiztosításvalamint a normák Renault. A minősége is ehhez igazodik.

Saabinak:

Ami pedig a motor tuningot illeti az 1.5 dci tényleg csak a kompresszión múlik kb 90 lóig. 105 lónál már az \"einspritzet\" is cserélni kell. Az értékesítő ködösít, de a Renault mérnök már tett garanciás ajánlatot egyik barátomnak szoftfrissítésre, csak kicsit borsos, mert a gyári tuning ott van ahol a listás árkülönbség.

Ami pedig a tempót illeti:
A 70 lovas 1.5dci 120 fölött kicsit lomha, pályán csak lendületből autózható,
elférne benne még legalább 20 ló. Más váltóval talán 1 fokkal jobb lenne.

KuKori · http://ireland.blog.hu 2007.10.10. 18:54:48

Kérdező:

bár az MCV még mindig tetszik, de valamin el kéne gondolkozni: nem szégyen az, hogy nem alap a szervó (ezt írtad) 2007-ben? Komolyan.

A 2.05 MFt-ban nincs akkor ABS és utaslufi (ez már a minimum, ez a kétmilliós ignisben, fábiában, stb. is alap a biztonság terén ugye), sőt még a mindenhol alapnak számító központi zár sem. (dísztárcsa az van legalább?) Ha jól láttam, már a fapad sedan is jóval több, mint 1.699 MFt.

Ha ezek benne lennének a két misiben, bátran kijelenteném, ez a legjobb ár/érték arány ennyiért, újonnan.

Az MCV is jó, de egy ötüléses, extrás, benzines is bőven 3.3 MFt fölött van, na az is sok. Ha 2.999 lenne, minden harmadik autó az lehetne, pajzs ide, románia oda :) Érti?

XX 2007.10.10. 18:58:34

Aki meg repeszteni akar, az vegyen izmos német autót, mert azzal lehet.

Én is izmos német autót szeretnék, de azzal úgy érzem sem a törlesztőket sem a moslycsekkeket nem győzném fizetni, mert nem állnám meg, hogy oda ne lépjek becsületesen neki.

A Logan részlet még farzsebből FuLL CASCOstól is könnyen kirakható (50% be, 4 év lizing). Rekord gyorshajtást meg nem lehet még lejtőn hátszéllel se beleverni.

Amit pedig R.T. ír, legyen az reklám, vagy magánvélemény, azt csak igazolni tudom (1.5 dci 30e km 4 hónap alatt 4.8 l/100km közúton, 5.8 városban - akár araszolás is belefér, 7.1 német pályán klimával padlógázzal kb 140 és 160 között aszerint hogy milyenek a terepviszonyok)

A kezdeti műanyag szagot hetente alapos tisztitással ki lehet végleg írtani.
Az igénytelen műanyagot vizes majd száraz ronggyal és nem szilikonnal kell kezelni.

KuKori · http://ireland.blog.hu 2007.10.10. 19:00:45

Három misiből (3,1) én konfiguráltam már Fábia kombit ezekkel (tavaly, amikor a dákó fapad szedán 1.7 M volt):

-1,4 16V
-ABS, két lufi
-2 villanyablak
-szervo, fékasszisztens
-CD-s rádió
-KLÍMA + hűtött kesztyűtartó
-XENON (!)
-bőrkormány csomag
-tetősín , stb...

Na, ehhez mérten sok az MCV jelenlegi ára szerintem, ha nagyobb is. De ettől függetlenül is tetszik, csak nem ennyiért.

Duvall 2007.10.10. 19:36:40

Ha írhatok egy konkrét példát (2006-ban): sima 1,4-es Logan laureate felszereltséggel, amely alapban tartalmazza pl. az el. ablakokat, központi zár, ködlámpa, elektromos fűtött tükrök stb stb, valamint klíma, ABS, metál, CD rádió, dupla lufi, megspékelve egy vonóhoroggal és egy tetőrúddal, némi alkuval 2,56 M.
Az MCV még nem volt kapható, de nem is tudnám kihasználni, nekem elég a sedan.

Géza 2007.10.11. 10:21:29

Mákospite

Miért is "seggezel" te engem?
Mondjuk, ha figyelembe veszem, hogy neked egy 87-ben legyártott tégla Volvo jelenti a presztízst, akkor megértem. Gondolom egy ilyen roncs áll a parkolódban.

Be akartam írni, hogy egy legalja rücsök faszkorbács vagy, aki nem képes normálisan kommunikálni embertársaival, de Gyuszi barátom azt mondta, nem érdemes rád ennyi időt elfecsérelni. Elég csak annyi, hogy "kapd be, kisköcsög"

zoli 2007.10.11. 19:32:05

Mar elore varom 2008 nyarat!
Ekkortajt jon az uj Dacia!!!!
Mar lattam kepeket ,es elore latom itt az anyazast,buzizast,fikazast...stb...stb...
Ja, es KB. 8.000 Euro lesz az ara....

hopofo 2007.10.11. 19:55:23

Én csak annyit mondok, hogy mint megfontolt családapa ezen autó mellett döntöttem lassan 2 éve (2006. febr. 1-én vettem át). Most több mint 30 ezer van már benne. Úton nem hagyott, a Magyarországon engedélyezett sebességhatárokat tudja kényelmesen. A rossz utakat jól viseli és így még a fogyasztása is jó. Nekem, nekünk (család) megfelel. Eddigi költségeim csak a kötelező szervíz, meg ami vele jár (olajcsere, stb). Ma sem döntenék másképpen, csak lehet dízel lenne nem benzin, no meg nagy a család ha hazamegyünk, így jobb lenne a 7 személyes MCV. Amúgy klubtag is vagyok és jól érzem magam benne, ezt az autón is hirdetem. Remélem tavasszal még többen jövünk össze és sokan maradnak ott, mi mindenképpen. Amúgy meg ítélkezni akár az autóról vagy a klubról csak utána illik ha már próbálta bárki.

Üdvözlettel mindenkinek, jó egészséget és sok balesetmentes kilómétert kívánok.

Ladaf@n · http://www.zsiguli.hu 2007.10.12. 07:50:41

zoli!

Annak idején a mostani Daciáról is azt mondták, hogy ez lesz az 5000 eurós álomautó, mégis kicsit drágább lett. (nem csak M.o.-n)

ready_real 2007.10.12. 11:07:13

Zoli: erre gondolsz?
www.carspyshots.net/zerothread?id=24055

Bár itt renault jellel van,d e abelseje nagyon dacias.

ready_real 2007.10.12. 11:10:24

Kukori: az abs és két légzsák úgy tudom tavaly óta alap minden loganban.Szóval benne van. (Ekkor ugrott majdnem egy százast a logan ára. )

maszületett 2007.10.12. 11:37:11

Ladaf@n!

Az full fapados Logan ára valóban 5.000 euró alatti, még most is!
Sok nem külkeresekedő, hanem egyszerű user, azt hitte, ez az ár az az ár, amit a szalonban látnak majd viszont az árcédulán.
Én most elárulom a nagy titkot, hogy amikor a Renault elnöke bejelentette az 5.000 eurós autó projektjét, gyári árakra gondolt!!!

(Nem is gondolhatott bruttó fogy árakra, mert minden országban más a vám, Áfa, Regadó (!), szállítási költség, minimálisan előírt felszereltségi szint stb.stb.)

Aki ezt nem érti meg, az higgye azt, hogy az 5.000 Eurós igéret ugyan úgy vonatkozott az Új-Zélandi bruttó fogyárakra, mint a Bukarestiekre, meg a Londoniakra... Rajtuk úgysem lehet segíteni!

u.i. Láttam szkennelt számlát, még meg is lehet valahol, asszem 468x eur körül volt a legalacsonyabb gyári ár!


üdv, egy Loganos, aki akkori árfolyamon számolva (MNB 2005.06.16 1 Eur=248,08) árfolyamon számolva Bruttóban(!) 7.215 eurót fizetett a full fapados, azaz telephelyi áron 5.000 euró alatti Loganjáért.
Ezért nem a Renault a felelős!

karesz2 2007.10.12. 17:50:51

1. mindenesetre érdekes a dákó, mert ennyien szóltak hozzá
2. Autós újságokat megnézünk, 2-3 cikk 2-4 oldal német autó, (drága és sosem lesz), egyéb autó 1-2, fél-1 oldal
3. Suzukiró lehetne írni, nem mert Suzuki, hanem mert valahol a miénk, az egyetlen autónk, lehetnénk büszkébbek rá, mindenki a saját szekerét dícséri, csak mi fikázzuk.
Ilyenek vagyunk.Amúgy elég lenne, majd ha 100 000 km-es tapasztalatok lesznek, bár biztos sokan inkább családi kedvenc és keveset futó autónak veszik. Lesz nálunk Nissan névvel is????????

Kifordított kacagány 2007.10.12. 19:56:56

maszületett: azért kiváncsi lennék mire gondolsz amikor a gyári árról beszélsz.
a megadott árak mindig a netto végfelhasználói árak. a többi csak duma.
egyébként attól még nem lesz rossz egy autó, mert nem tudták tartani az előre kalkulált árat(főleg ha úgy gondolták, hogy bár annyiért is lehetne adni, de elviszik drágábban is. igazuk van). a legtöbb autónál nem tudják tartani.

zoli 2007.10.12. 20:48:29

ladaf@n:Errol sokat lehetett olvasni ,akkoriban.Valoban 5000€ volt az auto tervezett ara.A problema ott volt,hogy tul elore beharangoztak a dolgot ,es mire a gyartasra, eladasra kerult sor , felment sok dolognak az ara!Elsosorban az olaj ara emelkedett es ez magaval huzta a tobbi koltseget!
Az uj Dacia arat 8000€ -korul igerik.Remelhetoleg jovo nyarig nem szokik fel megint az olaj meg "tarsainak" az ara !!!
Varjuk ki a veget!

zoli 2007.10.12. 20:53:40

ready_real:Igen erre az autora gondoltam,illetve errol olvastam.
A tollunk tavol eso kontinenseken (ahol fingjunk sincs ,hogy mi az a Dacia!) Renault-kent fogjak arulni!
Nalunk meg o lesz az uj fikaznivalo!!!!
Majd meglatjuk.......

Rák Attantam 2007.10.13. 15:05:10

Hát az biztos, hogy sokak nem képesek még a Dacia-t a jó autók polcára tenni (talán még az autókéra sem). :)

A hozzászólásokat (hozzáfikázásokat) nézve úgy látszik, nagy a riadalom. Most akkor mi lesz? A Dacia autót gyárt? Nem kell otthon újra összerakni, hogy menjen? Jaj! Rögtön el is kezdték mindenféle használt Audihoz meg BMW-hez hasonlítgatni, nehogy esélye legyen már szegény rút kiskacsának... ja, az már foglalt (CV2). :)
Tény és való: egész egyszerűen nem ezt szoktuk meg Dacia-fronton. Nem igaz? :)

Közben olvasgattam a Népítéleteket. Van már soktízezres (tán 80ezres) tapasztalat is, ami kedvező és persze van néhány (eddig kevés!) gyalázkodó is. Csakúgy, mint sok más, nevesebb márka esetében(!).

Tény, hogy a sedan eléggé baltával faragott, pláne hátul. Elöl is sokat dobna rajta a Renault hűtőmaszk, amivel pl. Brazíliában vagy Indiában nyomják. De láttam már román házivideót, ahol Renaultos hűtőmaszkkal mutogatták az ótót a gyerekek. Úgy látszik, azért van önkritika ott is, ha Dacia-ról (pl. az alakjáról) van szó. :)

Ha az autó komolyabb presztízsveszteség nélkül tud megmaradni a piacon (tehát nem egy Citroen C4-ként kezdi és végzi), akkor az eléggé ismertté teszi majd a Dacia nevet (mármint az "olcsó, de jó" autók körében) és lehet, hogy a Renault-vezetésnek komoly fejvakargatásra fog okot adni. Mármint, hogy miért nem Renault-ként nyomták a kezdetektől Európában is?

Márpedig a dákó fejlődik (nyilván a franciáknak köszönhetően). Az MCV már egész pofás hátulról (elöl még mindig hiányzik a Rönómaszk :). Funkcionalitásában is nagyon oké (teherbírás, sokszemélyesség).
A jövő sem egy homályos valami. 2008-ban ott lesz a Dacia/Renault Sandero, ami pl. a Skoda Fabiáknak lehet ellenfele. Nomeg a mi Suzukinknak.

És akkor még 2009-ről nem is tudunk semmit. :/

Ja, aki tud németül, annak itt egy Dacia Logan MCV reklám: www.youtube.com/watch?v=GQT13S0odEc

(Aki nem németes, az is látni fogja, mit lehet kapni 8400 euróért, ha nem tetszik az MCV... :)

maszületett 2007.10.15. 08:49:42

Kifordítot kacagány!

Én a gyári árról beszélek. Arról az árról, ami a gyár telephelyén átvett autókra vonatkozik. Ennél jobban nem tudom elmagyarázni. Nincs benne szállítás sem semmi. Csak ismételni tudom magam:
A Renault elnöke, amikor bejelentette az 5000 eurós autó projektjének beindítását, biztosan nem egy szállítást, raktározást kicsomagolást stb.stb tartalmazó árról beszélt, hiszen ez teljesen kalkulálhatalnan, mert minden országba más-más összegért lehet eljuttani a kocsikat. A Renault elnöke nem Magyarországon é nem a magyar piacnak nyilatkozozz, hanem nemzetközi sajtótájékoztatón. Akkor senki, de senki nem gondolta, hogy a szalonárak lesznek 5.000 euró közelében, csak mi magyarok! (:-((( Ez viszont nem őket minősíti, és bizony a gyári ár a full fapad esetében, miint már említettem volt 5.000 euó alatti összeget tartalmaz.

Aki nem hiszi, járjon utána!
Én megtettem!

üdv,

maszületett

maszületett 2007.10.15. 08:55:40

Az 5000 euróról.

most értettem meg, mi lehetett a félretájékoztatás alapja.
A hazai autós portálok ugyanezt az 5000 eurós projektet kommunikálták, ez tény, ezért sokan tévesen azt gondolhatták, hogy a szalonárak lesznek ekörüliek. Én viszont tudom, hogy hol és milyen környezetben hangzott el az 5000 eurós ár, ezért ezeket acikkeket, már a helyükön tudtam kezelni automatikusan, nem gondolva rra, hogy aki csak ezt olvassa, setlegesen félreértés áldozata lehet...

pl. Ha most egy 8300 eurós autó gyártásának megínidításáról beszél a gyár vezetése, ne gondolja senki, ne érezze senki csalódásnak, ha a szalonban 10.000 euró felett kell fizessen érte, mert nem átverték, csak félreértett valamit, de legroszabb esetben is csak félretájékoztatták, az eredeti híreket nem megfelelően kommentálva/tálalva.

üdv,

maszületett
süti beállítások módosítása