Tananyagok között a Totalcar

  2013. november 22. - Bende Tibor Címkék: angol totalcar nyelvlecke 5 perc angol

A szerzőről még nincs információ feltöltve!

A szerző még nem publikált a Totalcaron

Pedig milyen jó kis Bogár volt
2014-09-27 08:52:08

Az előző részek tartalmából: Elkezdtem Volkswagen Bogarat keresni. Vettem egy bogarat, örültem neki.

Én megmondtam előre, hogy baj lesz
2014-08-23 06:50:05

Az előző részek tartalmából: Elkezdtem Volkswagen Bogarat keresni. Vettem egy bogarat, örültem neki.

Bogár saga: Polírozom a bohócot
2014-08-02 12:15:37

Az előző részek tartalmából: Elkezdtem Volkswagen Bogarat keresni. Vettem egy bogarat, örültem neki.

Elment az eszünk: kasznit cseréltünk a Bogáron
2014-06-01 07:10:34

Épp Göbivel ültünk az irodámban, amikor Marci hívott, aki a Velvetnél dolgozik. Autót akart venni, mert a

DSC 3833


Az 5 perc angol nem más, mint egy szépre tördelt, jól kinéző, informatív, szórakoztató nyelvtanulási segédeszköz, ami olcsó is, 750 forint. Magyar. Itt készül, egy Szalai Nóra nevű, őzikeszemű géniusz találta fel, és vitte nagyon komoly sikerre. Tízezrével fogy havonta. Facebook-oldaluk is van, kövessed őket, hasznos. A weboldalukon pedig minden nap ingyen nyelvleckét adnak, anyanyelvi hanganyagokkal . És még jó is. Hinnéd? Ingyen.

DSC 3830

Aztán valahogy egymásra találtunk, mert nekünk van angol tartalmunk, ők pedig jó fejek, és beteszik az újságjukba. Sőt, ha akarjátok, még autós feladatokat is tudnak készíteni. De a lényeg, hogy megjelent a novemberi szám. Benne a Totalcar tannisby-i különítményének beszámolója a BMW i3-ról. Lassan - úgy látszik - beindulnak az angol oldal körüli dolgok is és ez mindenképpen jó.

A bejegyzés trackback címe:

https://belsoseg.blog.hu/api/trackback/id/tr205649393

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

spud74 2013.11.22. 16:43:29

Akartam is már kérdezni: Mi van az angol nyelvű oldallal?
Hogy alakul a látogatottság? Hányan olvassák? Honnan? Mondhatnátok róla pár szót akár az Égéstérben is. Tényleg érdekelne.

cetix 2013.11.22. 17:12:19

A számból vetted ki a szót, engem is érdekelne.

Tökösmákos 2013.11.22. 17:58:06

Már többen olvassák mint a Times-t meg a National Geographic-ot együttvéve. Főleg mióta kijött a Kindle Fire meg iPad app.

-Gyros- 2013.11.22. 22:26:30

Jó újság, én is vettem már ilyet. Szükség is van rá, mert nem olyan könnyű, angol nyelvű újságokat szerezni itthon. Pláne olyat, ami még aktuális is. Egy időben gondoltam, hogy Rolling Stone újságot fogok venni, nyelvtanulás céljából. Végül netről sikerült letöltenem néhány régebbi számot. Ha azt kinyomtatod, hasznos, de még mindig nem olyan, mint egy rendes újság. Nincs meg a feeling. :) Szóval az 5 perc angol-t én is csak ajánlani tudom.

szűkebb pátriárka 2013.11.23. 00:38:44

@spud74: @cetix: publikusak a látogatottsági adatok, és az alapján sajnos - egyelőre - nem egy sikertörténet. Erőteljes Totalcar.hu címoldali promó mellett azért eléggé soványka az a havi 10 ezer látogató, pláne a belefektetett energiához képest.

Nem az a baj, hogy csináltak egy ilyent, hanem az, hogy ez elvitte sok egyéb mástól az erőforrásaikat. Meg is előzi már a Vezess.hu a Totalcart látogatottságban, ami még úgy is kínos, hogy azért a Vezess alkalmazott ehhez némi barbatrükköt.

rooklin 2013.11.23. 01:18:48

@szűkebb pátriárka: Régen volt egy ilyen ökölszabály, csak már nem emlékszem a számokra, hogy átlagosan minden századik vagy ezredik látogató után születik egy komment. Én azon az oldalon még egy-egy elvétett kommentet is csak magyaroktól láttam, ebből azért elég világosan lehet látni, mekkora is a penetrációja az idegen nyelvű célközönségben.

Pedig nagyon jók a cikkek, a minőséggel nincs baj, az biztos.

kovk 2013.11.23. 16:34:14

@rooklin: Az tuti, hogy sok energiat tolnak bele. Szerintem nem kellene ezen felul mar tul sok, hogy sikeres legyen.

Az angol anyanyelvi kozeg eleresehez szerintem meg keves ez az angol, amit csinalnak. A tartalom jo, de az angolon meg csiszolni kellene.

Nem kell sok, hogy meglegyen, de azert neha docog a dolog. Az a boszanto, hogy egy ideig nagyon szepen megy, de eppen amikor belendulne, akkor belecsuszik egy bena kifejezes, neha nyelvtani hiba is, vagy nagyon nyilvanvalo magyarrol angolra direkt forditas. Kb minden cikkben egy azert van, tenyleg nem tulzok. L. a peldat lejjebb. Kene meg mondjuk egy vagy ketto igazan jo angol nyelvi lektor. Szerintem olyan magyart kene szerezni, aki kint el es kb anyanyelvi szinten beszel es valami ilyesmi helyen dolgozik vagy legalabbis naponta angolokkal erintkezik komolyabb nyelvi szinten. Igy tudja, hogy mi az, ami csunyan nez ki, vagy rigo utcai soha nem hasznalt kifejezes vagy "a google szerint ugy van, de valojaban..." vagy nyelvtani problema vagy Hunglish es mi az, ami tenyleg meno zsargon.

Pl. mai tokioi cikk bevezetoje "I have lots of interesting things to show you...". Van olyan, hogy show "to" nelkul, de az show someone something, de ha forditva van, mint ahogyan a cikkben is, akkor show something TO someone. Szoval igy lenne helyesen: "I have lots of interesting things to show to you..." Ha "to" nelkul lenne, akkor ugy kene, hogy "I'd like to show you something..." Ezek az ilyen apro dolgok szurnak szemet valoszinuleg egy anyanyelvi angolnak. Amugy a szokeszlet tok jo. Erteni is lehet, hogy mit akarnak, de neha nem termeszetes angol, ahogy irnak. Persze, hogy is lehetne az, de ez nem baj, csak kellene meg egy lektor vagy ketto, hogy ez igazan minosegi legyen. Szerintem. Amugy ha nem hiszed, hogy igy van a show-val, akkor itt a link 4. jelentes www.macmillandictionary.com/dictionary/british/show
sosincs ugy, hogy a targy elol van utana a szemely es nincs "to". Es mielott tulzott akademikussaggal vadolnal, en nem vagyok angol tanar, csak tenyleg beszelek angolul. Hidd el, ez tenyleg ordit. Ez olyasmi mintha azt irnad magyarul, hogy "sok erdekes dolog szeretnek neked mutatni". Majdnem jo, de megse. Ha egy ilyen lenne, nem emlitenem, de mondom atlagosan minden cikkben van valami hasonlo.

Viszont en nagyon szurkolok az oldalnak, szeretem ezt a bagazst, jo dolgokat csinalnak es tenyleg nem kellene sok a sikerhez, legalabbis ami az angolt illeti. Talan kevesebb cikk, kevesebb "fancy" szo, tobb termeszetes nyelv, es ennyi. Latszik a cikkeken, hogy feszitett tempoval nyomjak. Talan a kevesebb tobb lenne. Persze lehet, hogy ezek a problemak az angollal nem is annyira lenyegesek a siker szempontjabol. De mindenesetre vannak.

ommm 2013.11.23. 21:29:08

@szűkebb pátriárka: Nem véletlenül léteznek rendes, fizetős mérőeszközök- és webaudit-jellegű szoftverek, mérőpontok. A publikus adatoknak sok közük nincs a valósághoz. Az általad látott tízezres szám nagyjából két-három nap termése a valóságban. És szerencsére egyre több külföldi követőnk van nem csak a Facebookon, hanem a YT csatornánkon is, mindenféle suttyom trükk és vásárolt kattintás nélkül.
A visszajelzések egyelőre inkább pozitívak, meglátjuk, korai még bármit mondani.

ommm 2013.11.23. 21:34:06

@Rocko-: Igen, az /ujcimlap cím azt eredményezi, hogy nem a cache-ből tölti be az oldalt, így biztosan az aktuális tartalmat láthatod. Mi ezzel a baj?

ommm 2013.11.23. 21:38:01

@rooklin: Facebook-accounttal mindenki erősen visszavesz az arcából, ezért nem látsz kommentből sokat sehol, ahol ily módon oldják meg.

@szűkebb pátriárka: "Meg is előzi már a Vezess.hu a Totalcart látogatottságban, ami még úgy is kínos, hogy azért a Vezess alkalmazott ehhez némi barbatrükköt. "

Látod, ezért nem aggaszt minket az ilyesmi, soha nem tennénk még csak hasonlót sem. Hidd el, nagyjából mindenki tisztában van ezzel minden oldalon. A "némi" pedig - véleményem szerint - enyhe kifejezés.

Rocko- 2013.11.23. 21:39:49

@ommm: szimplán csak felröhögtem, mert egy angol nyelvű egyénnek az "új címlap" szókapcsolat semmit nem mond. :)
nem mondtam hogy baj, csak vicces.
legalábbis nekem.

ommm 2013.11.23. 21:41:01

@Rocko-: Miért kéne, hogy mondjon? Honnan szerezne róla tudomást?

szűkebb pátriárka 2013.11.23. 22:05:48

@ommm: na de ommm én nem valami gagyi látogatottságmérésre, hanem a hiteles, auditált Gemius mérésre hivatkoztam. Ez pedig ennyi tényleges egyedi látogatót mutat havi(!)szinten: július/12 ezer, augusztus/8 ezer, szeptember/9700, október/10 ezer.

De nem fikázni akarom az angol nyelvű oldalt, mert alapvetően szimpatikus kezdeményezés. Csak az üzleti realitását nem látom. Tehát azt, hogy az induláskor megjelölt célcsoportot (Magyarországon élő külföldiek, külföldi külföldiek) hogyan lehet elérni. Mert gyanítom, hogy a látogatók egy jelentős része magyar, de angolul tudó, vagy éppen angolul tanuló TC-fanokból áll.

A másik dilemmám az, amit feljebb kovk feszeget. Azért ha belegondolok, nem biztos, hogy szívesen olvasnék egy olyan képzeletbeli site-ot, amit lelkes bolgárok készítenek, akik nyelviskolában tanultak magyarul.
S nem is a nyelvtani helyesség miatt, hanem azért, mert az élő nyelvben vannak olyan nüanszok, olyan utalások, olyan szlengek, amit a bennszülöttek értenek és élveznek.
Például ezek adják sok más autós magazinhoz képest a TC fő vonzerejét. Viszont azt nem látom, hogy ezt hogyan lehet más nyelvre átvinni...

dennisthemenace 2013.11.23. 22:10:15

Én most kulfoldi olvasó vagyok??.:)

ommm 2013.11.23. 22:11:50

@szűkebb pátriárka: A hiteles, auditált mérés nem nyilvános, a Gemius pedig - tudtommal - már túlhaladott a Webaudit és az OPA által is. Utóbbit kezdtük el használni mi is alig pár hónapja, mert ez ad - jelenleg - legtisztább képet és ez a legelfogadottabb.
Az általad említett tízezer megvan két-három nap alatt, nem kell hozzá nagy stat sem, látjuk a UU-számból és a hivatkozásokból- és átkattintásokból. Mostanra már a látogatók összetétele megfordult, eleinte úgy volt, ahogy írod, de már változott a helyzet. Persze hirdetünk is, nem titok, printben is, de csak takaréklángon.

Flankerr 2013.11.23. 23:00:25

@ommm: Megkérdezhetem, mi volt ez a "némi barbatrükk" a vezess.hu részéről?

ommm 2013.11.24. 00:29:05

@Flankerr: Erről itt, most nem szívesen beszélnék, pláne, hogy folyamatban van még. Csak simán elhatárolódunk az ilyesmitől en bloc és kész. Jó barátaim és kollégáink dolgoznak ott, nem is ők tehetnek erről valószínűleg. Aki igen, az meg nézzen a tükörbe és legyen büszke magára.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2013.11.25. 12:16:42

Haha és látom, vannak még egyéb külföldi oldalak is:

www.totalcar.se/Sidor/Driftinfo.html

Még drift-infó is létezik... írják, hogy hol, mikor lehet csapatni... :D

Na jó, nem is... :-)

Illetve:

www.totalcar.rs/

A svédekhez valszeg nincs közötök, de ezekhez a szlávokhoz?Csak mert elég gyanúsan egyezik a logó...
Valaki lopja a másikról a dizájnt (?)

Petikepetike 2013.11.25. 22:08:35

Egy (kettő) kérdés. Az angol nyelvű totalcaron lévő cikkek mind megvannak magyarul? Vagy csak én nem találom őket. Ja és ki fordítja ezeket angolra?

Rot 2013.12.31. 16:07:57

Igen, a barbatrükkre én is kíváncsi lettem volna...
Vezess.hu írta egy olvasói kérdésre: "Nem kell mindenkinek békalámpás Corollával járnia."
Jót röhögtem rajta, ezek szerint sok égésteret hallgatnak :)

Kiskaresz 2014.01.01. 21:04:58

@Petikepetike: 1. válasz nincsenek 2. akinek a nevét/képét látod a cikknél
süti beállítások módosítása