Műszaki vizsga? Sima ügy!

  2013. május 26. - Bende Tibor Címkék: merci diy 190 tc flotta mercedes-benz W201

A szerzőről még nincs információ feltöltve!

A szerző még nem publikált a Totalcaron

Pedig milyen jó kis Bogár volt
2014-09-27 08:52:08

Az előző részek tartalmából: Elkezdtem Volkswagen Bogarat keresni. Vettem egy bogarat, örültem neki.

Én megmondtam előre, hogy baj lesz
2014-08-23 06:50:05

Az előző részek tartalmából: Elkezdtem Volkswagen Bogarat keresni. Vettem egy bogarat, örültem neki.

Bogár saga: Polírozom a bohócot
2014-08-02 12:15:37

Az előző részek tartalmából: Elkezdtem Volkswagen Bogarat keresni. Vettem egy bogarat, örültem neki.

Elment az eszünk: kasznit cseréltünk a Bogáron
2014-06-01 07:10:34

Épp Göbivel ültünk az irodámban, amikor Marci hívott, aki a Velvetnél dolgozik. Autót akart venni, mert a

Elég nagy lett itthon a riadalom, amikor úgy másfél hónapja hivatalosnak tűnő levél érkezett a postafiókomba. „Értesítés forgalmi engedély okmánya érvényességi idejének lejáratáról !" Feladója a Központi rendszer, magyarul Értesítés Központi Rendszertől.

Régi motorosként tudom, a műszaki vizsga egyet jelent a véget nem érő időmegsemmisítéssel, korrupcióval, és nem tervezett kiadásokkal. Van még bajom ezeken kívül is: az autóban motort cseréltünk, így annak számát be kell vezetni a forgalmiba, valamint egy kedves szomszéd beletolatott a bal hátsó ajtóba. Hiányzik a jel, viszont fék, futómű, és minden egyéb van.

 

Ebben a boldog tudatban telt el a március 12-től április 30-ig terjedő időszak, amikor felhívott Rita asszony, és rákérdezett, hogy mi van a műszakival, ami holnap lejár? Gyors postafióktúrás után kiderült, az az elseje az tizedike, így lenyugodtunk további hat napra. Hatodikán aztán megkértem apukámat, vigye már el műszakira a kocsit, mert én nem érek rá. Harminc évnyi taxis múlttal, számtalan megbontásos vizsgálatot túlélve azonnal megtagadta a felkérést, azzal, hogy ő nem bírja a korrupciót és a stresszt. Később finomított, hogy odaviszi, de a sorra nem áll fel semmiképp. Be se megy. Odavitte kedden. Megnyugtattam, hogy nem lesz itt korrupció, rendben van a kocsi.

Persze kivágták a Mercit. Hetedikén. Nem, nem a motor volt a baj, mert arról minden papír megvolt, tökre hivatalos az egész. Hanem az ajtó. A beletolatás, az fájt. Mert sérült az él. És azt nem szabad. Most azt tudni kell, hogy eddig nem lustasági okokból nem cseréltem ajtót, hanem mert sose volt ebben az annyiraszürkemetálhogymindenkifeketénekmondjametál színben. Fossá kerestem a bontókat, a hahut, a racingbazárt, de sose volt. Vagy első szériás volt, vagy nem ez a szín, vagy rozsda, mindezt húszért, üresen, tehát ablakok, ablakemelő, zár és oldaldeszka nélkül. Felvetettem itthon, mit szólnánk a Polo Harlequin mintájára egy piros ajtóhoz? Nem tetszett. Hetedikén, kedden délután beírtam a keresőbe, hogy 190 Merci ajtó, és tessék, lett egy találatom. Felhívtam, fekete. Nyírvalahol. Feladja postán, de sokba lesz, postával együtt 8500. Kell.

Akkor, kedden már nem tudta feladni, de szerdán igen. Hívtam a postát, jött-e ajtó, mert közben el is költöztem, és az új címemre még semmi se jött. Kapcsolgattak jobbra balra, míg végül kikötöttem a Dózsa György úton, a kanyarban a csomaglogisztikán. Mondom, ajtó felől érdeklődnék. Ragszám? Az mi? Hívjam fel a feladót, mert ott rajta van a papíron. Tényleg ott volt, megmondta. Kaptam egy direkt mobilszámot a postás dolgozótól, hogy azon hívjam, akkor nem kell kapcsolgatni. Hívtam, felvette, mondtam a számot. Látja, a budaörsi központból már elindult a Dózsára a csomag, de csak péntek reggel lesz itt, az tuti, mert valamikor éjjel jön meg, és akkor nincs kiadás. Péntek reggel nyolcra mehetek, kiírja a kollégáknak, hogy postán maradó, ki lesz készítve.

Háromig van vizsga, ez az utolsó nap, ráadásul előtte még el kell ugranom Budakeszire, mert ott szoktak tőlem vért venni havonta, és ez már épp az ötödik vagy hatodik vérvételmentes hét volt. Nyolckor Budakeszi, kilencre végeztem, fél tízre a Dózsán voltam. Ott volt az ajtó, innentől viszont a képek jönnek, mert végig dokumentáltam, ahogy felszereltük Sipos úrral, aki segítségemre sietett. De vajon levizsgázott az autó aznap?

IMG 0212
A postán meglátom az ajtót reggel fél tízkor
IMG 0216
9:53 kor varázsoltam ki az ajtót a kocsiból
IMG 0220
A két ajtót egymás mellé téve kiderült, hogy az eredetinek minden belső vacka milliószor jobb állapotú, érdemes volna átszerelni. Felhívtam Prokeet, mit javasol, azt javasolta, mindent hagyjak a helyén, csak tegyem fel az ajtót és rohanjak el a vizsgára. A morfondírozás hat percet vett el az életemből, de szerencsére megjött Siposúr. 11:04, a vizsgából van még 3 óra 54 perc.
IMG 0224
Nekiálltunk szétszedni a két ajtót
IMG 0228
11:23 perc, a vizsgáig van 3 óra 37 perc. Ja, azt eddig nem mondtam, hogy erre az időpontra megyehatárt is át kell lépni, mert csak ott vállalták péntek délutánra, és egy óra az út
IMG 0230
Fent az új ajtó! Becsukni ugyan nem lehet, és csak három csavar fogja. Negyed egy, az indulásig van egy óra negyvenöt perc
IMG 0235
További három perc alatt becsavaroztam a zárat, beállítva nincs.
IMG 0237
Francba, ki kell venni a kisablakot is, mert a csavarja alá nem tettük be az ablakemelő mechanikát. Megy az idő!
IMG 0243
Na. Csak megszívtuk, az egyik csavar nem akar belekapni a zsanérba, el van nyalva a menet vége. Az indulásig ötven perc...
P1110939
Persze az ajtó nem szürke lett, hanem fekete, de egy elem színe eltérhet. Ettől még eladás előtt majd színre fújatom
P1110940
És íme, itt a friss vizsga, két évre

A bejegyzés trackback címe:

https://belsoseg.blog.hu/api/trackback/id/tr575316087

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

akos696 · www.focusauto.hu 2013.05.26. 11:51:51

@klarky: Régen így volt, de ma már nem. Nekem egy barátom ezért hozta haza a magyar rendszámos Suzukiját, mert hiába járt vele haza félévente, megváltozott a rendszer és, ha félévig vagy egy évig kint van az autó, többet nem mehet vissza.

lcka 2013.05.26. 11:51:58

@GHG:

azt azért érzed hogy a kakaóscsiga effekt is nagyban közrejátszik abban hogy ennek van létjogosultsága

nem azt mondom hogy helyeslem, de minden szinten probléma van, nem kicsi

bobeszedulacika 2013.05.26. 11:52:43

@klarky: falra hányni a borsót tök felesleges!

MaCS_70 2013.05.26. 11:54:02

Igen, ezt a vizsganyafogást én sem igazán értem.
Az elmúlt 23 év alatt >40 alkalommal vittem járműveket vizsgáztatni (kb. 30x a Mozambikba, kb. 10x a veszprémi felügyelethez, 2x privát helyre és egyszer az Autóklubba).
Az Autóklubban volt szemétkedés (pedig akkor még tagjuk voltam, csak nem tudom, miért...), egy keszthelyi szervizben nem akarták elfogadni a jogosítványt mint személyazonosító okmányt -- ettől eltekintve sehol semmi gond nem volt, de nem is láttam olyat az előttem vizsgázóknál, hogy bárkivel ki akartak volna tolni.

Egyszer volt egy fickó előttem a Mozaikban, aki egy nyomokban mintázatot tartalmazó gumikkal, jelölés nélküli fényszóróval és selyempapír-vastagságú féktárcsákkal szerelt, láncvédő nélküli, átberhelt motorral próbált meg átjutni, de meghúzták. Minősíthetetlen stílusban hőbörgött egy sort, aztán pár órával később már olvastam egy netes fórumban, hogy milyen rohadt szemét hely a Mozaik, mert a tökéletes motorját csak azért elhúzták, mert kicsit jobb volt, mint a gyári.

Az utóbbi években meg kifejezetten ügyfélbarát lett a Mozaik is -- Veszprémmel sosem volt gond.

Azt meg egy autósmagazin vezetőjének illene tudnia, hogy kiálló élekkel (ami miatt meghúzták), nemhogy vizsgázni nem lehet, de közlekedni se nagyon illik.

Üdv: MaCS

Samott 2013.05.26. 11:54:53

@Krisi: ez egy rossz tanacs, kollegaim nem egy csomagja ment mar vissza kinaba, mert a postas b.szott kivinni a ceg cimere. Meg se kerdezte a portan hogy dolgozik-e ott ilyen nevu. A sracok meg csak vartak, hogy mikor er a ceghez a csomagjuk...

Pepejoe 2013.05.26. 11:54:56

Épp ezt akartam mondani, hogy a horpadt ajtó nem vizsgakövetelmény. Biztonságtechnikát néznek, fék-futómű, ebbe beletartozik ugye a kasztni (rohadás) meg stb. Ajtóval kapcsolatban esetleg az ajtókárpit jöhet szóba követelményként, hogy legyen a helyén mert ugye mechanika van benne, lemezszélek, amiknek a "burkolata" az ajtókárpit. Bár saját példaként tudom, hogy tizenpár éve kb. még anélkül is átment egy kocsi, csak javítandó hibának írták fel a hiányát. Most gondolom azért már nem menne át egy ilyen.
A merciét 10 perc alatt kitaposom 90%-osra, egy hullámos ajtóba már nem lehet belekötnie senkinek vagy ha felmerül a direkt szívatás esete, fel kell őket nyomni a francba. Sokan még mindig azokban az időkben érzik magukat az ilyen helyeken, hogy ők a királyok és Isten után az elsők. Holott ez egy szolgáltatás és mint szolgáltatóként úgy is kell viselkedni mert te fizetsz és nem keveset. Ezzel nem azt mondom, hogy fizetsz és automatikusan ott a papír a kezedben, de némi segítőkészséget és jómodort, valamint a vizsgakövetelmények minden irányú betartását azért elvárja az embert szopatás és lenézéses fintorgás nélkül a nem kevés zsetonért. Mennyi is most, 20-25?

Pintyöke (törölt) 2013.05.26. 12:07:51

Mi a faszé nem kommentelhetek?

PINAA 2013.05.26. 12:10:13

@klarky: Képzeld, mennyivel macerásabb lenne, ha szélvédőre ragasztanák a matricát...

ezso1 2013.05.26. 12:15:24

Nekem 1 hónapja vizsgázott le a Mondeóm itt: www.muszakivizsgaztato.hu/

1/2 óra alatt megvolt, pedig horpadás az ajtón és rozsda az ajtó alján volt. Egyébként rendben volt az autó.
Nem kellett csúszópénz és korrektek voltak.

Wrex 2013.05.26. 12:40:49

Az elmúlt években sokszor voltam műszakiztatni, a Mozaikban, mindig elsőre átment, kenőpénz, ismeretség, bármi egyéb korrupciós whatever nélkül. Ja, előtte ellenőriztem hogy azok a dolgok amikről tudom hogy ott is ellenőrizni fogják, rendben vannak-e. És láss csodát...

poa ogapo 2013.05.26. 13:02:15

Biztos, hogy ezért bukott meg a kocsi? Melyik fotón látható az a bizonyos sérülés és hol?

Rocko- 2013.05.26. 13:03:30

@Krisi: azért TC-nél nem olyan extrém dolog ha hoznak egy autóalkatrészt. :)
pláne ha főnöknek.
viszont máshol nem tolerálják annyira, ha odarendelsz mindenfélét.

Rocko- 2013.05.26. 13:08:02

@klarky: A) feltették a rendszámot egy hasonló Transporterre, az ment át a soron. igazából feleslegs ez a marhulás, ha már úgyis stikli van, elég lett volna a matricát kipostázni.

B) levizsgáztatta az autót Utópiában, az adatokat elküldték magyarországra, azt az NKH elfogadta, majd elküldték neki a matricát.

Bambano 2013.05.26. 13:41:31

az enyém is most vizsgázott. rendesen karbantartott autó. kedden kértem időpontot, azt mondták, másnap délelőtt. másnap délelőtt odavittem, 3 óra múlva készen volt. forgalmit kellett cserélni, kerestem időpontot a debreceni okmányirodában. lett volna talán aznapra, csak sietni kellett volna, de nem volt sürgős ennyire.

másnapra volt több időpont, én a 14:00-s kezdést választottam. kisasszony 13:53-kor rápróbált a sorszámos hívóra, hogy ott vagyok-e, ott voltam. 14:07-kor kezemben a felmatricázott rendszámmal és az új forgalmival már a parkolóban voltam.

nulla idegesség, gyakorlatilag nulla időveszteség. Lajosunk ezt rendesen megszervezte.

Adj gázt! 2013.05.26. 13:57:39

"Régi motorosként tudom, a műszaki vizsga egyet jelent a véget nem érő időmegsemmisítéssel, korrupcióval, és nem tervezett kiadásokkal."

Ha jól olvasom a történetet, minden ment, mint a karikacsapás.

2 nappal azután, hogy érdemi intézkedést tett a cikkíró a sérült, veszélyes ajtó pótlására, levizsgázott a kocsi.

5-6 órát töltött a cikkíró érdemi ügyintézéssel, szereléssel, kapcsolódó utazással, meg sem kellett szakítani a folyamatot.

8500 forintba került az ajtó szállítással.

Ahol meg kellett baszni a kocsit, ott megbaszták, ahol nem kellett megbaszni, ott nem baszták meg.

2 órát meg lehetett volna spórolni jobb szervezéssel, és további 2-3 órát, ha megfizet valakit a cikkíró vizsgáztatásért.

Igaz, a szívességi vizsgáztatást már előtte a cikkíró a kókány kocsival. Biztos nagy örömet érzett a taxis, amikor közölte vele a vizsgáztató, hogy vigye vissza ezt a szart annak, aki küldte. Talán ha személyesen viszi be a kocsit, akkor meg lehetett volna oldani a problémát egy jól irányzott kalapácsütéssel, de ha már ilyen hivatalos a dolog, hogy a Taxis Gyuszival küldik a kocsit, akkor a szabály az szabály.

malkolmcole 2013.05.26. 13:57:57

Egy falusi vizsgahelyre hordom a család összes autóját. Fix 20e Ft volt eddig minden autó. Volt köztük problémás és kevésbé problémás, de úgy csinálták, hogy ne legyen gond. Bemegyek, leteszem a papírokat és a 20e forintot. Várok újságotolvasgatva kb 15 percet és mehetek is. Köszönésen kívül sosem szóltak még hozzám.
Kérdezem, hogy most akkor én vagyok gáz, vagy az, aki mindenféle köcsög helyre viszi vizsgáztatni az autóját?
u.i.: Borsod megye.

malkolmcole 2013.05.26. 13:59:41

Időpontot sem kell kérnem, csak szólok előtte egy órával.

Mérges 1234 2013.05.26. 14:20:49

Nem kell köcsög helyre menni.

Én múlt héten voltam műszaki előtt átnézetni a kocsit, kicseréltek 3 izzót, amúgy meg minden rendben volt, kivéve, hogy a kipufogó lyukas. De mégis szóltak, ha van még egy órám megkapom a műszakit is, ha megigérem, hogy jővőhéten megcsináltatom a kipufogót is.....

A magyar szabályok kurvára gyászosak, de van aohl már az emberek rugalmasabbak egy kicsit.

Normális helyen így működik a szolgáltatás. Közben az emeleten nézhettem DVD-t, meg kaptam ingyen kávét.

+ izzókkal együtt, meg a gázbiztonsági szemlével együtt is összesen 21.400 Ft-ot fizettem, és nem fogadtak el borravalüt sem.

Engem is meglep, de van ahol már szolgáltatnak, nem pedig szopatnak...

szenon 2013.05.26. 15:07:31

Más tészta! Szeretném tudni, h műszaki vizsgán miért kell egy 1,9 Tdi motort 5300-as fordulaton forgatni! Két v három éve voltam műszakin (évente kell mennem) és az 1,9 Tdi motoromat 5300-as fordulaton forgatták mint az állat!! Nagyon elszállt az agyam és kérdeztem, h miért kell ilyen fordulaton járatni?? Erre a szabályokra hivatkoztak! Mondtam, h ezt a motort leforgatva is már 3 ezernél el kell váltani!!!! 5300-on a büdös életbe nincs tartva! Azt mondták , valakik az íróasztalnál így találták ki! Azóta csak ismeretséggel megyek vizsgáztatni!

kitiltott, de seráfütty 2013.05.26. 15:13:44

@klarky: sosem fogom megerteni az ilyen kreteneket. Egy ilyen tucatautoval bohockodni egy olyan orszagban, ahol:
-feleannyibol jobb masikat kapna
-ami legalis
-es a megfelelo helyen van a kormany, stb.

Arrol nem beszelve, ami penzt meg idot elvacakol a kompozgatassal, es meg igy is meg fog dolni vele...

Komolyan, most nem hulye az ilyen?

medvetoka 2013.05.26. 15:15:49

A cikkíró kizárólag saját maga tehet arról, hogy így alakult, de ha ő ezt élvezi...

kitiltott, de seráfütty 2013.05.26. 15:18:07

@kitiltott, de seráfütty: raadasul ott az utado sem dragabb, mint az otthoni teljesitmenyado, tehat azon sem sporol. A biztositas sem feltetlenul dragabb, ha van bomuszigazolasa es nem egy gettoban lakik... Inkabb veszelyezteti magat es a tobbi kozlekedot a balkormanyos, forditottan vilagito lampas autoval. Nem baj, nemsokara ugyis kiveszik alola es bezuzzak.

T1OK3 2013.05.26. 15:47:56

Néhány éve mióta szinte minden szervizben van műszaki vizsgáztatás, érezhetően lejjebb adtak az arcból a vizsgáztatók a megnövekedett konkurencia miatt.Régebben hajnalban oda kellett állni a vizsgabázis elé(még ha volt egyeztetett időpont akkor is) és az egész délelőtt biztos ráment a vizsgára,most akár bejelentés nélkül odamegyek és udvariasan 1 órán belül levizsgáztatják a kocsit/motort.Persze azért átnézett,felkészített járművel kell megjelenni.

Ciri 2013.05.26. 15:52:35

Bocs Tibi, de ezzel a mentalitással csodálom -bár nem kívánom- hogy még nem vert állon senki.

kkn 2013.05.26. 15:58:24

Én mindig elmegyek állapotfelmérésre, olyan helyre, ahol az teljes összegben levonódik a vizsga árából.

Tavaly az akkor 22 éves 190-emen vizsga előtt a rendszámtábla világítás egyik izzója lett cserélve, az volt a felkészítés. És simán átment. Igaz, akkora már 3 év alatt belement 900E forint. Most meg 325-ért árulom, hehehe...

Tökösmákos 2013.05.26. 16:12:37

Haveromnál vizsgáztatok, ha fék van akkor átmegy.
Ára: 9 ezer Ft átvizsgálás + kb. tízezer vizsgadíj. Mondjuk nem Butapest az igaz :P

Rocko- 2013.05.26. 16:36:15

@kitiltott, de seráfütty: "-feleannyibol jobb masikat kapna"
ejj, pedig én régebben olvastam egy írországi srác blogját, hogy milyen retteneteket hoznak be hozzájuk (nem tudom hogy autótakarítással vagy kereskedelemmel fogllakoztak), ha megtalálnám, megmutatnám, szóval nem vagyok én ebben olyan biztos. :)
no meg azért amit vitt, azt már ismeri.

Rocko- 2013.05.26. 16:37:40

@kitiltott, de seráfütty: "tehat azon sem sporol"
lehet a büntetéseken igen. ;)

kitiltott, de seráfütty 2013.05.26. 16:44:12

@Rocko-: en az UK-rol beszeltem, Irorszag elegge mas teszta tobb szempontbol is.

Rocko- 2013.05.26. 16:49:17

@kitiltott, de seráfütty: alapvetően ez a thread inenn indult: klarky · kreport.blog.hu/ 2013.05.26. 10:59:35
"Egy srác megunta a magyar tündérmesét, összepakolta minden cuccát egy VW Transporterbe és kiköltözött Írországba. Telt múlt az idő, a kocsi forgalmija lejárt."

CerealKiller 2013.05.26. 16:57:02

@kkn: Az állapotfelmérés minden vizsgabázison ingyenes kell hogy legyen.
Ha nem, akkor valszeg átb*szás megy ott.

kkn 2013.05.26. 17:08:12

@CerealKiller:

Szabadpiac van, úgy szabnak árat, ahogyan akarnak. Ezért megyek oda, ahol levonják a vizsgaárból, vagyis ingyenes. Mert van, ahol az, meg vizsgadíj többre jön ki, mint a sima vizsga.
Biztosan nem oda mentek vissza vizsgára, pedig egyszerű, mint máshol, ha oda viszed vissza, lejön a vizsgaárból. Így nem ingyen dolgoztak.

TaaT 2013.05.26. 17:21:24

Egy horpadt de jó állapotú ajtót lecserélni egy fekete, karcos, a cikkíró elmondása szerint is rossz állapotú ajtóra, tényleg jó húzás volt :O

Nincs még nicked 2013.05.26. 17:23:50

Hát ez a sztori minden szempontból és minden részletében kiábrándító és elszomorító.

Adam2101 2013.05.26. 17:33:26

Veresegyház. A hirdetés szlogenje valahogy így szólt: "Műszaki vizsga, a fürdőkádtól a helikopterig...!"

Kapva az alkalmon vittem a szanaszét rohadt, kézifék és érdemleges lengéscsillapítás nélküli Kadettet megspékelve felemás gumikkal, jobb oldalon egy szürke és egy piros ajtóval, repedt szélvédővel, hátsó dob előtt kipuf eltörve.
Ajándék forgalmiban nem szereplő vonóhoroggal.

Kulturált vizsgahely, tiszta műhely, mosdó, szép udvar bőséges, szépen mutató használtautó kínálattal.

1. Srác ránéz, hümmög azt mondja autóstul várjak az udvaron.

2. 25 perc múlva ugyanolyan fehér Kadett érkezik, annyi különbség h az enyém 1.6D a másik 1.4i.

3. Rendszám átpakol.

4. Autó levizsgázik.

5. 32 Mátyáskirály átad, rendszám visszakap + jó tanács: 2hétig ne-igen mászkálj az autóval.

"...Te vagy a szívembe írva, Magyarország..."

Azóta a Zsiguli elkészült, 2.alkalommal vette hibátlanul a soproni "KPM-es Jenő Bácsi féle" hardcore műszakit, ahol egy karctól az autó leszakadt csotrogány, ha nem új az ablaktörlő lapát akkor közlekedésre alkalmatlan, és egy horpadt elem nála egyenes utat jelent a bontóba. Bukás mellé átlagosan fél órányi leb@szás is dukál.

Igazi "műszaki állapot fanatikusoknak" ajánlom.
Vizsgadíj 16.290, borravalót elfogadja, de egy legenda szerint megvesztegetésért rögtön rendőrt is hív:)

Érdemi konkurencia a környéken nincs mióta egy magáncégnél készült vizsga után kb 1 héttel egy kirohadt váznyúlványos Swift két embert vitt magával a sírba.

ui.: Szegény Kadett eladásra került (és volt is aki pénzt adott érte)

T700 2013.05.26. 17:41:36

Az ausztriai vizsgáztatási élményeim szeretném megosztani.
Itt évente van műszaki vizsga, 60 EUR-ért. A vizsga több órás, kb. 60 pontos listán mennek végig. A vizsgát a kijelölt szervizek (legtöbbször márkaszerviz, vagy ÖAMTC autóklub) végzik. Ha valami nem jó, akkor később be kell mutatni, kijavítva, de nem kell újra a vizsgadíjat fizetni. Először januárban kellett vizsgáztatnom az akkor még magyar rendszámú (Ausztriában honosíttatnom kellett) autót, akkor átment egy rendszám-világitás izzócserével. A kiadott A4-es papíron a mérési eredmények (fékek, CO, NO, stb. kibocsátás) és az értékelés. Külön leírják a kisebb hibákat, amiket találtak, de még megfelel az autó a vizsgán. Sajnos a szabályok szerint a vizsga az autó első forgalomba helyezésének hónapjáig érvényes, tehát áprilisban újra kellett vizsgáztatnom. Az újabb vizsgán már más hibákat találtak, olyat is, amit javíttatni kellett - 3 hónap elteltével. Ráadásul azok a kis hibákat, amik az előzőn szerepeltek, itt nem vették észre, helyette másokat találtak, úgyhogy itt sem tökéletes a rendszer. A sikeres vizsga után - ha már van rendszám - az érvényességet tartalmazó matricát ragasztanak a szélvédőre. Érdekes még, hogy a rendszámot a biztosítótól lehet átvenni, és a rendszám a tulajdonoshoz kötődik. A kocsi eladásakor át lehet vinni az újra, sőt egy rendszámra két autót is lehet regisztrálni, egy-egy forgalmi lesz mindegyik autóhoz, a rendszámot egyik autóról át lehet tenni a másikra. Így biztosítás nélkül nem közlekedhet az autó és nem kell aggódni, hogy az új gazdája átíratta e. Inkább a régi tulajdonosnak kell várni, hogy az új tulaj biztosítója "levegye" az autót a régi rendszámról.

novothauto · http://novothauto.hu 2013.05.26. 17:46:56

@CerealKiller:
" Az állapotfelmérés minden vizsgabázison ingyenes kell hogy legyen."

Ekkora hülyeséget is rég hallottam. Szerinted egy szervizben dolgozó ember levegőt eszik, a rezsit meg az állam fizeti?

klarky · http://kreport.blog.hu/ 2013.05.26. 17:48:47

@kitiltott, de seráfütty: Talán annyi érv szólhat mellette, h pld. itthon volt egy autója és úgy alakult, h kisodorta az élet, akkor ha nem akarta/tudta gyorsan eladni az autót, pld. nem akarta eltékozolni áron alul, akkor kivihette, hisz ki tudja, h meddig lesz még kint. (lehet, h fél év múlva hazajön, lehet, hogy soha)

Ha pld. nekem most úgy alakulna, hogy egy hónap múlva kimennék én sem tudnék hirtelen mit csinálni az autómmal. Az utcán nem merném/akarnám hagyni, eladni gyorsan árában nem tudnám (pláne, h nem is szándékom) lehet, h megpróbálnám. Csuda tudja...

visszakettopadlogaz (törölt) 2013.05.26. 18:07:20

muszaki vizsga..... itt nincs, de amikor UK ban laktam volt ezerfele szarabbnal szarabb kocsim, volt egyszer egy japan belpiacos toyotam alvazszam nelkul ( szetrohadt a helye is ) es motorcseres volt, igy motorszama sem volt. Vakartak a fejuket de minden oke lett.

tok jo ez az uj ajto de a regi jobban nezett ki "torotten" is.

Ciri 2013.05.26. 18:21:34

@CerealKiller:

"Az állapotfelmérés minden vizsgabázison ingyenes kell hogy legyen."

He?

rendszamgyujto.hu · http://rendszamgyujto.blog.hu 2013.05.26. 18:23:59

Még kapott piros ZK cimkét. Na legközelebb már fekete lesz. Gondolom 5 éve meg még zöld volt. Így avultatnak ott fent.

gjoczy 2013.05.26. 18:33:37

Ennyi hülyeséget. Odaadod a szerelőnek az autót és megmondod neki jó bármilyen elfogadható árú alternatív megoldás.

Alternatív = az esetleges zökkenőkön átsegítő síkosító anyag jelen esetben némi nemű készpénz összeg.

kocsi be, kocsi ki és használható tovább.

és nincs idegeskedés.
ez nem korrupció hanem streszmentesítés. nem idegesíted magad, nem idegeskedik a vizsgáztató hiszen a zsebpénz mindig jó...
és mindenki jól jár.

novothauto · http://novothauto.hu 2013.05.26. 18:47:44

@Ciri: Nem érted Te ezt, az jár, és kész.

Quattroman 2013.05.26. 19:08:43

a suszter maradjon a kaptafánál.
hozzáértő nem tördelte volna a patentokat és nem kapatja félre a csavart.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.05.26. 19:14:21

@gjoczy: És maradnak a szarul működő, élhetetlen dolgok.

halor 2013.05.26. 19:15:26

Legközelebb gyere hozzám, a kcosit ne is hozd, megcsinálom a vizsgát, neked egy huszasért meg egy üveg vodkáért :D

Ciri 2013.05.26. 19:47:18

@gjoczy:
És mi lenne, ha egyszerűen csak egy jó autót vinnél műszakira?

oswald lee harvey 2013.05.26. 20:17:55

ezt most miért? egy jó ajtót horpadással egy sz@r rozsdás karcos eltérőszínüre? ez vmi vicc? ez egy műszaki, netán autós blog?
nem hinném, inkább csak valami viccféle...

Rocko- 2013.05.26. 20:39:58

@Ciri: @novothauto: örök élet! ingyen sör!

Patás 2013.05.26. 20:44:14

Sose értettem a parát a műszaki előtt. Rendszeresen karbantartott autóval kell odamenni, aminek nem lóg bele, minden rendben van rajta, s akkor nem fog belekötni senki sem. Ha meg nincs, akkor meg ne sírjunk, hogy megbuktattak, hiszen elvégre erre van a műszaki vizsga, hogy a kotlákat kiszórják. Ismerősöm waresza szét volt rohadva, gondolta, kiönti betonnal...már az elején gyanús lett a vizsgáztatónak, átnézte, elzavarta haza a tákolmánnyal együtt...s az ismerős volt felháborodva. kilakatolták, mert muszáj volt, s érdekes módon így már átment...
A másik, ami feltűnt, a cikkben, bár nem lett kiemelve, hogy sokszor szidjuk az állami gépezetet, az ott dolgozókat, de pl. az értesítő levél időben kiment, a postás nagyon rendes volt, az okmányirodában is minden szépen ment, stb. S ez jó.
Meg azon morfondíroztam, itt olvastam egy hozzászólót a külföldi az íreknél kint lévő magyar autóval kapcsolatban, hogy az ilyen nem-e világít a másik szemébe. Nem lehet átfordítani a lámpa belét jobboldali ill. baloldali közlekedésre? Vagy ezt nem minden autó tudja?

Patás 2013.05.26. 20:54:58

Még egy apróság: néztem a képeket, nem kéne közvetlenül a falnak támasztani az ajtót, csak még jobban összekarcolódik így...

TaaT 2013.05.26. 20:58:46

@Patás: Az "új" ajtónak már mindegy, a régi ajtónak... ja már annak is mindegy :)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.05.26. 21:09:18

@Patás: Azért szokott lenni ok nélküli szívózás. A betonnal kiöntöttet persze hogy visszadobják, de nekem már volt gondom javított kipufogó miatt is. (Eltört, és meghegesztették, az volt a veszedelmes hiba.)

CerealKiller 2013.05.26. 21:10:16

@novothauto: @Ciri: @Rocko-: Ne haradugjatok, akkor én élek ekkora luxus helyen.
Vas megyében eddig akárhány vizsgabázison jártam nem mondták, hogy fáradjak a kasszához.

Poénkodni meg lehet, hogy "ingyen sör" meg "jár és kész!", de maradjunk annyiban, hogy nem Budapest a világ közepe, lehet máshol másképp működnek a dolgok.

novothauto · http://novothauto.hu 2013.05.26. 21:30:37

@CerealKiller:
Nem tudom, hogy neked mit takar a "vizsgabázis" kifejezés. Jelenleg Magyarországon kétféle vizsgahely alternatíva létezik. Az egyik verzió az NKH állomásai, ott "hatósági áras" a vizsga. Emlékeim szerint ez 16490 forint. Az úgynevezett külső vizsgahelyeken is ki kell ezt fizetni, de ott erre szoktak rátenni néhány ezer forintot előzetes átvizsgálás címén. Ez teljesen jogos, hisz egy vizsgabázis működtetése pénzbe kerül. A vizsgabiztos fizetése, járuléka, eszközök hitelesítése, kötelező továbbképzés, terület biztosítása...stb.
A 16490 forintból külső vizsgahelyen 9950 forint automatikusan az államé, a KÖKIR programban ennyit von le a kreditből (ez egy alap szgk vizsgára vonatkozik). Egy vizsgabiztos reálisan kb 7 autót tud levizsgáztatni egy műszakban, ha egyedül dolgozik. Ez egy kis szervizben elég, mert ha normálisan működik a szolgáltatás, a járulékos munkák pénzt hoznak. Azt, hogy melyik szerviz milyen mértékű plusz költséget tesz a hatósági díjra, és hogy egy esetleges javítás esetén elengedi-e azt, az függ a tulajdonos anyagi elvárásaitól, és attól, hogy a környéken hány vizsgahely van. Általában ott alacsonyabb a vizsgadíj, ahol mennyiségi szolgáltatásra rendezkedtek be. Több vizsgabiztos, stb...

A rendszer alapjában véve ott beteg, hogy az a szerv (NKH) aki ellenőrzi országosan ezt a tevékenységet, a piac résztvevője is egyben. Nekik csak a minősített vizsgálatokat szabadna csinálni.

kitiltott, de seráfütty 2013.05.26. 22:04:04

@klarky: Én már átestem ugyanezen és teljesen nyilvánvaló, hogy a legrosszabb, amit tehetsz, hogy megtartod az autót. Hacsak tényleg nem egy kuriózum, de egy Focus semmiképpen nem az.

Egy normális autót bármikor el lehet adni, ésszerűen beárazva(nem eszetlenül sokat kérni érte mindenféle szentimentális értékekre alapozva). Nekem is sikerült a "válság" közepén, a két literes tizenéves korba lépő autót elpattintani, pár nap leforgása alatt. Egy őszinte hirdetés és jó képek kérdése volt.

@Patás:

De, belevilágít, eléggé kellemetlen.

Van az ideiglenes ráragasztós matrica megoldás, de az amolyan félmegoldás, ideig-óráig. Némely vetítőlencsés fényszórójú autónál át lehet állítani, de a legtöbb autónál a lámpacsere a megoldás. Amit egy ilyen fentebb emlegetett "okosban autózó" nyilván nem fog megtenni, mert az pénzbe kerül...

kitiltott, de seráfütty 2013.05.26. 22:09:16

@Rocko-: Én egy másik vonalon elindult, hasonló témájú hozzászólásból eredeztettem az enyémet :-)

Az íreknél már más a rendszer, mert itt húzós az útadó, szemben az angolokkal. Viszont itt rajtaütésszerűen szokták a külföldi rendszámos autókat levadászni és szépen elkobozni. Aztán két lehetőséget ajánlanak fel:

a. Befizeted a büntetést és eltakarítod az autót az országból 30 napon belül.

b. Befizeted a büntetést és kedvezményesen beregisztrálod az autót.

(c. Nem fizetsz és bezúzzák/elárverezik a kocsidat.)

AutoAudit.hu Állapotfelmérés · http://www.autoaudit.hu 2013.05.26. 22:37:21

@CerealKiller:
"Az állapotfelmérés minden vizsgabázison ingyenes kell hogy legyen."

Szerintem meg a pék is adja az 1 kg alatti kenyereket ingyen.

Erősen érintettként sok márkaszervizzel, és műszaki vizsgaállomással tárgyalva az ingyenes állapotfelmérés mögött mindig sokal másabb üzletpolitika van, és öszességében elmondhatom hogy az ingyenes a végére mindig többe fog kerülni.

Istenem, hogy mennyien hiszik azt hogy ingyen van még sokminden, mint a mesében.

ikke i drift 2013.05.26. 22:47:33

@beavereater: "simán továbbszámítják az eredeti lejárattól, a kevés normális szabály újítás egyik példája."

igenigen, mindig nyavalygunk a szopatások miatt, de ez kifejezetten jó újdonság, nem kell kicentizni a vizsgát, én is elmentem hetekkel a lejárat előtt.

Rocko- 2013.05.26. 22:57:00

@CerealKiller: "lehet máshol másképp működnek a dolgok."
kíváncsi lennék hol dolgoznak neked ingyen.

gjoczy 2013.05.26. 23:03:45

@Ciri:

Mi lenne ha új autót vinnék?

Akkor biztos vagy kifizettük a lakáshitelt, vagy nyertem a lottón, vagy más országban lakom, vagy örököltem.
vagy felébredek egy szép napon és örömmel tölt el a tudat hogy én is egy kétbalkezes semmihez sem értő de mindenbe belefogó és mindenhez hozzászóló diplomás fasz vagyok akinek a segge alá papa, mama betolták a lakást és a kocsit nekem csak munkába kell járnom és 4 évente uj kocsira cserélni a régit.

De mivel ez nem így van ezért egy egyre öregebb kombit viszek be műszakira, Lakáshitel és Miskolc mellett csak erre futja egy dolgozónak.

Patás 2013.05.26. 23:19:07

@kitiltott, de seráfütty:
Értem, akkor nem mind tudja. Ezek szerint szerencsés vagyok :D

superfrog 2013.05.26. 23:40:09

@kitiltott, de seráfütty:
konktét angliai tapasztalat 2 hónappal ezelőttről, egyik lengyel volt kollégám járt így, igazi tahó, nagyon örültem. tehát gyorshajtott, civil rendőrkocsi bemérte és meg is állította (lengyel rendszám)1 perc alatt kiderült hogy itt él (n.i. number ugye)
2 lehetősége volt
a., 3000 font büntetés + köt biztosítást kint és befizeti az itt töltött időre az útadót ( n.i. number kiállítási dátumától vették itt töltöttnek)
b., fizet 3000 font büntetést és kocsit bezúzzák aminek valami 3-500 font a díjja (mert a hatósági szállítás tárolás egyebek ugye)

egyébként a sok kretén aki kint magyar rendszámmal jár, nem fogja fel hogy az otthoni biztosítás kintélőknek nem érvényes. ha majd lezúz valakit, az simán kiperel belőle akár 20 000 fontot, akkor meg megy a rinya. és a kompjegynek valóban szinte semmi értelme, az régen volt

superfrog 2013.05.26. 23:41:57

@superfrog: hja és persze automatikusan regelni kell itt a kocsit, mert anélkül nem kötnek rá biztosítást

lcka 2013.05.27. 00:36:13

@superfrog:

ejj... tehát a hazai keménykedés tán mégsem anmyira durva

a fentiek életvitelszerű használat esetén történhetnek meg, vagy már egy egyszerű turistakarika alatt is? (mert mondjuk elmegy onnan még ide oda, ezért megy saját autóval)

lcka 2013.05.27. 00:38:00

@lcka:

jah, látom említed azt az ni számot, de én nemtudom mi az

2013.05.27. 01:09:59

@klarky: Két lehetőség van:
1, elhagyni az országot az autóval fél éven belül.
2, fizetni rá a tax-ot.
Kurvára nem érdekli az angolt, hogy magyar rendszámos-e.
Ami számít: fél évig vendég vagy, utána fizesd ki az útadót. Legyen biztosítva. Akár magyar is lehet az, csak tudd igazolni.

2013.05.27. 01:22:40

@Rocko-: ejj, pedig én régebben olvastam egy írországi srác blogját, hogy milyen retteneteket hoznak be hozzájuk "

Döntő érv (-:
Amúgy az angol tényleg leszarja az autó állapotát. Eszköznek tekinti. Mégis , ha veszel egy tizenéves autót, százezerrel, nyolcszáz fontért, azt még sokáig tudod használni. Igaz, a futásteljesítmény tényleg annyi. Bezzeg nálunk, nem kapsz csak keveset futott, hölgy tulajdonostól, garázsban tároltat.

2013.05.27. 01:25:51

@lcka: N. I.
National Insurance, magyarul
TAJ szám. Nyugdíj- és egészségbiztosításhoz kell, amikor munkát vállalsz, azonnal bejelentenek.
A dolog pikantériája, hogy a rendőr az autójából hozzáfér minden adathoz. Kapásból tudja a rendszám alapján, van-e bizosításod, vizsgáztatva van-e az autó.

jürgen baromartz 2013.05.27. 01:44:04

@superfrog: volna egy kérdésem, mert úgy tűnik te képben vagy dolgokról:

rokon nemrég ment ki angliába magyar rendszámos autóval életvitelszerű kint tartózkodásra (muszáj volt kocsival menni, egy halom villanyos szerszámot vitt magával). indulás előtt kért a biztosítótól valami zöld papírt, ezzel elméletileg érvényes kint is a biztosítás. na most akkor ezzel mi van? átbaszták a fejét? (csak mert azt írod, odakint nem érvényes a biztosítás... ezek szerint semmilyen formában?)

biztosan utánajárt meg minden, csak arról jutott ez az eszembe, amit bekommenteltél.

superfrog 2013.05.27. 02:38:48

amit írtam, az kizárólag az életvitelszerűen kint élőkre vonatkozik. az első 185 napban természetesen él a biztosítás, addig számítasz turistának. utána egyszerű a történet, a biztosításod egy magyar lakcímre van kalkulálva,és kijelentetted szerződéskötéskor hogy ez a valós lakcímed. kb a biztosító 2 perc alatt tudja lekérni hogy itt élsz avagy nem.onnantól pedig nem fizet, mert hamis adatokat közöltél. ez onnan érdekes, hogy az angolok nagy része ha csak koccan is, már próbál mindenfélét behazudni, mert óriási lóvékat lehet akasztani.pl nyaksérülés fejfájás ilyesmi. ezt viszont egy alig dörzsölt magyar biztosító is 2 perc alatt kiszúri, és onnantól téged perel az angol, és nyugi, meg is nyeri. 10-20 000 fontokról beszélünk......
az pedig hogy leszarják a külföldi rendszámot, így azért nem igaz, nem véletlenül irogatják néha a parkoló külföldieket fel. az való igaz hogy még baromira nincsenek erre ráájulva
de ez csak idő kérdése. bármikor rákerülhet bárki arra a bizonyos rollerre. a lengyel féreg 30 helyett 34-el ment.
angolok kb úgy járnak vagy többel. ő meg kifizetett 15 napon belül több mint 5000 fontot. lehet választani

superfrog 2013.05.27. 02:48:43

@superfrog: bocsánat, egy fontos infó kimaradt, lengyel barátunknak volt 6 hónapnál fiatalabb kompjegye, csak már egyszer parkolt tilosban 1 éve, és felírták. egyébként útadót elvileg nem lehet fizetni külföldi rendszámos autóra, mert az azt jelenti hogy itt élsz, ami viszont azt jelenti hogy köteles vagy regelni a kocsid. szóval ahhoz hogy befizethess útdíjat érvényes angol biztosítás kell..........
mondjuk az igaz hogy a legtöbb angol nem túl okos, tehát lehet beírnák a magyar rendszámot, de HA jogkövető vagy akkor az attól még illegális.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.05.27. 06:33:27

@gjoczy: Hogy jön ide a diploma? És hogy függ össze azzal, hogy honnan van az illetőnek a lakása?
Kicsit el vagy tévedve...

Mentem én már 20 éves autóval úgy vizsgázni, hogy elsőre, kenés nélkül átment - de az rendben volt tartva.
Mondjuk mostanában nem tudom, hogy megy át, a szerelőmmel szoktam elküldetni + rendberakatni :)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.05.27. 06:35:43

@superfrog: Á, nem zúz le senkit, mert ők tökéletesen vezetnek és nem lehetnek baleset résztvevői :D

@Könnyen elkaptuk, uram!: Itthon is kéne ezt.

Rocko- 2013.05.27. 07:03:11

@Könnyen elkaptuk, uram!: "Döntő érv (-:"

kitiltott, de seráfütty írta. ;)

malenykij polgar · http://mbybk.blog.hu 2013.05.27. 07:40:05

@T700:
Majdnem stimmel. Úgy pontos a sztori, hogy a 3+2+1 év a szabály. Új korától számítva elöször háromévesen, aztán két év múlva, aztán évente kell vizsgáztatni.
A 60 Euró vizsgadíj pedig a kínálat felsö sávja, az ÖAMTC-nél érvényes klubtagsággal 30 euró a vizsga, de máshol is megvan 60 alatt.
A türelmi idö pedig 3 hónap. Tehát az én júliusi vizsgamatricámmal október 31-ig mehetek vizsgáztatni, de akkor is júliusi matrica kerül rá.

calibra91 2013.05.27. 08:57:13

@kitiltott, de seráfütty:

Értem, amit akarsz mondani, de nem csak 1 nézőpont van a világon...

Kimentem Nagy-Britanniába dolgozni, és én szerettem annyira a kocsimat, hogy azzal mentem, és ott kint bejártam vele a fél országot! Ráadásul még voltam márka, illetve típus találkozón is!

Üdv

protézisesh 2013.05.27. 09:10:51

Kedves szerző,

én csak azon csodálkozom, hogy te egyáltalán élsz... Autós újságírónak vallod magad, de
- másfél hónap helyett az utolsó napra hagyod az autód vizsgáztatását
- előzetes átnézés nélkül képes lennél odatolni a fosodat a vizsgára
- hónapokig agonizálsz a színen, de amikor végül megjön a rossz szín, és csak ÓRÁID vannak a vizsgára, akkor már érdekes, hogy a másiknak kopottabb a mechanikája.

Nooormáális?

Venona project (törölt) 2013.05.27. 09:38:32

Hát igen. Szarom le a kocsi állapotát, a határidőket, mindent. Aztán hülye mindenki, mindenki engem szívat, legyen ingyen minden.
Aztán még világgá is kürtölöm az egészet.
Nem csoda, hogy az értelmesebbje már szökik erről a helyről.

2013.05.27. 09:44:15

@Rocko-: Akkor neki szól. Mi meg összekacsintunk: láttam egy embert, aki látott egy embert, aki...

2013.05.27. 09:47:05

@superfrog: Elfogadják a magyar biztosítást, ha nemzetközi. Még a bonust is átviheted, kapsz no claime discount-ot.

Rocko- 2013.05.27. 10:22:13

@protézisesh: "Autós újságírónak vallod magad"
totalcar.hu/impresszum/
Bende Tibor
ügyvezető igazgató

ki, hol és mikor mondta, hogy ő újságírónak vallja magát?

jürgen baromartz 2013.05.27. 10:33:00

@superfrog: kösz a részletes felhomályosítást :)

Ciri 2013.05.27. 11:54:58

@gjoczy:

"Mi lenne ha új autót vinnék?"

Ezt hol is írtam?

kepkontakt 2013.05.27. 13:36:42

Sokadik bizonyíták rá,hogy Bende uram tipikus megtesetesítője a magyar igénytelenségnek.SZÍNRE FÚJATJA,HA ELADJA..
Ennél jobb megoldás lett volna kijavítani a rajta lévő ajtót.

kepkontakt 2013.05.27. 13:40:29

@Venona project: Egyetértek.
@protézisesh: Ezzel is. Nem is tudom,hogy nevetséges,vagy siralmas.

kepkontakt 2013.05.27. 13:48:22

Sokadszor érzem,hogy ezeek a kattintásvadász psoztok azért ilyen polgárpukkasztóak,hogy a céljukat -a kattintásszám növelést- elérjék..

protézisesh 2013.05.27. 14:06:57

@Rocko-: van az ismertségi körömben pár ügyvezető igazgató, a többségük legalább középfokon ugatja a sportágat, amit igazgat. Az ilyen fokú dilettantizmus (az ÉLETHEZ, nem is csak az autóhoz) viszont pozíció- és szakmafüggetlen.

Rocko- 2013.05.27. 14:08:25

@protézisesh: áh, valóban azt mondta magáról hogy újságíró!

apamacko 2013.05.27. 14:51:18

Kedves Bende úr !

Nem lett volna egyszerűbb valami maszek karosszériás/fényező kezébe adni a kocsit még műszaki előtt?
Max 2 nap ott dekkolással biztos megcsinálták volna és akkor nem kellett volna egy szar mechanikájú ajtót megvenni, fel/le buherálni, azon morfondírozni hogyan építsd át a belét, meg "majd lefújatom eladás előtt" stb.
Úgy látszik keresed a bajt magadnak és még költség szempontból sem épp jó felé haladsz.

Nem értem, nem értem....

voripeter 2013.05.27. 15:23:12

Múlt héten vettem használt autót egy kereskedőtől. Kicsit várni kellett rá, mert friss műszaki vizsgával adták. Valami kis szerviztől lehetett utána elvinni. Az autó úgy kapott 2 évre vizsgát, hogy nem égett a bal első fényszóró, a bal hátsó féklámpa, és a két első irányjelző. Az irányjelzők nem kiégtek, hanem mindkettőnek el volt vágva a vezetéke. De ezek már csak otthon derültek ki. Gondoltam most vizsgázott, ezért nem is ellenőriztem, és így mentem hazáig kb. 80 km-t. (Ja az akksi is kuka volt, 80 km alatt nem tudott annyira feltöltődni, hogy megmozdítsa az önindítót)

peugeot405 2013.05.27. 20:48:47

@malkolmcole: 15 perc alatt nincs műszaki vizsga...

dennisthemenace 2013.05.27. 21:51:20

Apjuk faszát, azt. Kit erdekel az ajtó? Fék, futómu, lámpak. A tobbi le van szarva.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.06.01. 17:48:21

@voripeter: És nem tűnt fel, hogy össze-vissza kattog az irányjelző?

voripeter 2013.06.01. 22:00:56

@agresszív kismalac: Persze, hogy feltűnt. Tudtam, hogy valami gond van vele, de azt nem, hogy ennyire. Csak annyit akartam kihozni, hogy vizsgán szerintem az autót nem is látták, csak max. a forgalmiját, meg a rendszámot.

cneref69 2013.07.06. 10:31:30

Hol lehet utánanézni a vizsgakövetelményeknek?
Tényleg nem lehet repedés a szélvédőn?
A jobb alsó sarokban van egy kb. 15cm repedés, szinte a guminál, már kb 5 éve, kétszer már vizsgázott így az autó, most belekötöttek.
süti beállítások módosítása