Hazajött a BMW

  2012. július 20. - Bende Tibor Címkék: bmw totalcar flotta e28 518i tc flotta bmw e28

A szerzőről még nincs információ feltöltve!

A szerző még nem publikált a Totalcaron

Pedig milyen jó kis Bogár volt
2014-09-27 08:52:08

Az előző részek tartalmából: Elkezdtem Volkswagen Bogarat keresni. Vettem egy bogarat, örültem neki.

Én megmondtam előre, hogy baj lesz
2014-08-23 06:50:05

Az előző részek tartalmából: Elkezdtem Volkswagen Bogarat keresni. Vettem egy bogarat, örültem neki.

Bogár saga: Polírozom a bohócot
2014-08-02 12:15:37

Az előző részek tartalmából: Elkezdtem Volkswagen Bogarat keresni. Vettem egy bogarat, örültem neki.

Elment az eszünk: kasznit cseréltünk a Bogáron
2014-06-01 07:10:34

Épp Göbivel ültünk az irodámban, amikor Marci hívott, aki a Velvetnél dolgozik. Autót akart venni, mert a

Nagyon fog látszani, hogy görbe a lökhárító, meg nem is szép a króm

A múltkor írtam, hogy Kormos mester balatoni (nem a tó, a falu!) rezidenciájáról elkerül az autó Csabihoz, hogy rakja össze forgalomképesre, ahogy odavittem. Amúgy a rendkívül gördülékeny kelet-magyarországi ügymenetre jellemző, hogy amikor azt hittem, még a fényezőmesternél van a kocsi, már Csabi hívott, hogy egyrészt jó lett a fényezés, ami az ő mércéje szerint komoly elismerés, másrészt meg vigyem az autót a francba, mert útban van

- Hogyhogy útban van, még össze is kell raknod nem? Azt mondtad, az jó pár nap.
- Már össze van. Tegnap hozta, holnapra kész, haladjunk.
- Tudsz ott vizsgát?
- Ülés és öv nélkül nem, kérj útvonalengedélyt.

Majd felhívtam az okmányirodát, hogy lesz nekem útvonalengedélyem? Nos engedély úgy lesz, ha vagy az eredeti meghatalmazás és a forgalmi, vagy a tulajdonos és a forgalmi egy GPS koordinátán van az éppen nyitva tartó okmányirodával. Hö. A forgalmi Egerben Csabinál, én itthon, szombaton hoznánk haza Prokeeval, akkor meg szerda volt. Szabadnapot kivenni nem tudok. Szerencsére a sors egy Pesten tanuló, de Eger környékén lakó barát képében kisangyalt küldött nekem. Eljutott a meghatalmazás.

Legkevesebb egy hét lesz, minre összeáll a vállalhatóság szintjéig, műszaki képesre

Péntekre útvonalengedélyem is lett, indulhatott a buli. Prokee hívott este fél tíz körül, hogy már most berakta a kocsiba a szerszámokat, mert indul Zirig Árpi feleségéért az M7-esre, ahol lerobbanttak a Pandával, meg a gyerekkel. Meg a kutyával. Árpi persze sehol. Úgyhogy késni fog reggel, de megyünk. Őrület.

Odaértünk Egerbe, megláttam az autót, és nagyon tetszett. Már rajta voltak a lámpák, a szép kerekek, nézegettük Prokeeval, nézegettük, és Csabi is csak annyi mondott, jó lett azért' nem?

Hát persze, hogy jó lett, ezúton is köszi mindenkinek.

Ezek a lámpák is tiszítandók, a bal oldali egy dízelről származik, tele van korommal, ez a tolatólámpán látszik. Belül sajnos nem foncsor van, hanem valami szürke festék, ami bármilyen beavatkozási kísérletre lejön

Egy izzót kellett megigazítani, és indulhattunk Balatonba Kormos mesterhez, gondolván, hogy az összerakásból fakadó anomáliák inkább ezen a rövid távon derüljenek ki, mint az M3-on. Minden oké volt, érzékeny búcsút vettünk egymással a Mestertől, és hazaindultunk, ezt a pár képet hazafelé lőttem.

Az autó teljesen normálisan viselkedett, nem melegedett, nem rakoncátlankodott semmit, a zaj kisebb lett benne, mint mikor vittem, ennyi tűnt fel.

Aztán beálltam vele a parkolóba, napokig tartott, mire turnusokban végignézték a srácok itt a cégnél, hogy milyen lett. Nagyjából elégedettek voltak, Bandi úgy fogalmazott, hogy a saját autóját is rá merné bízni, tudják, a 02-est. Most a hőségben szépen csöpög ki belőle a Mike Sander's zsír, amit még tavasszal rendeltem, mert logisztikai okokból a Bandi-Csikós közös beszerzésből került a kocsimba, ők meg kaptak szép újat, bontatlant Mike bácsitól.

Kívülről már majdnem kinéz, de belül még ott a létra és a vödör

Most jön a szeretet rész: kipucolom a lámpákat, kifényesítem a krómokat, lefestem az éleket a díszlécek alatt, az ablaktörlőkarokat, meg nekiállok szőnyegeket pucolni a visszarakás előtt. Gondolkodom a motortérzár és a kerékcsavarok kadmiumoztatásán (igen, horgany, tudom), teljesen elment az eszem?

Innentől csak az olvasson tovább, aki szeret könyékig turkálni a szarban! Vigyázat, alanyi autóbuzéria következik, otthon ne csinálja, veszélyes!

A múltkor nézegettem az üléseimet, hátul megvan az eredeti zöld, de még első bálozó koromban kidobtam a két első zöldet, mert töröttek és szakadtak voltak. Ezzel egy bő százezer forintos gödörbe léptem bele, de azt is ki kell érdemelni, csak pénzzel nem megy, szívni is kell hozzá dögivel.

Abban a tudatban tettem, hogy a BMW szállítja ezt a fajta zöld kárpitot, csak fel kell húzni az ülésvázra és kész. Aztán amikor elmentem megrendelni, kiderült, hogy hopp, elfogyott, már csak a szövet van folyóméterben. Gondolkodtam, ülés kerestem, aztán mire nem lett ülés, szövet se lett. Püffneki.

Mindössze egy krovakészlet kell, hogy örökre tönkretegyük a belteret

Szóval kidobtam a két zöld ülést - még amit Viktorbácsival szereltünk ki belőle - Motörhead koncertre menet egy konténerbe. Két évvel ezelőtt történt, Trabencétől kaptam két másik zöldet, de az nem szövet volt, hanem plüss. Fél évre rá az is eltört, így megcseréltem a két ülést. Fél év múlva megint eltört. Ekkor Sabctól szereztem be két barnát, ami kockás volt, hathengereshez való.

Így ment az autó a szétszedésig. Elöl a kockás barna, hátul a napszítta zöld. Aztán a szétszedéskor elhatároztam, hogy minden ülésem zöld lesz, mégpedig szép, nem szakadt, nem törött. Jelentkeztem is egy hirdetésre, ahol szinte-komplett zöld belet árultak, ennek igencsak megörültem, megvettem, tízezerbe került. De sajnos hiányzott a vezetőülés, és ismét más volt a kárpit: zöld szövet, de a hathengereshez való mintával. Ráadásul hiányos.

A háttérben a BMW korábbi székei

Azért kimentem a raktárba, és egy szép tavaszi estén kipucoltam a volt, és a jelenlegi garnitúrámat, ez összesen hét darab ülés. Béreltem egy takarítógépet, vittem magammal porszívót is. Kiporszívóztam, aztán átmostam a géphez adott vegyszerrel, majd addig öblítettem, amíg tiszta víz nem jött belőle. Ha már ott voltam, a Merciét is kipucoltam, óriási élmény éjszakába nyúlóan, lámpa nélkül összeszerelni a Merci belterét, mert üléseket úgy lehet rendesen pucolni, ha ki van szedve. Főleg a vizes ülésekben menni hazáig, és reggel rájönni, hogy a csavarok fele rosszul áll, megint szétszedni és összerakni. Olyan furcsán mozgott az ülés hazafelé...

Másnap ott volt Sabc is, hirtelen felindulásból az ő Audiját is kipucoltuk, szép lett. Padlókárpitot is tisztítottunk mindkét autón. Segített összerakni a Merci belét, mindenki boldogan távozott.

Nézegettem, gondolkodtam, és nem voltam elégedett. Hirdetést adtam fel, hogy zöld ülés kellene, de síri csend, két olyan levelet kaptam, hogy volt, de pár éve kidobtam, mert ilyen úgyse kell senkinek. Aztán hirdetést adtam fel a német E28 központi weboldalon, és megindult az áradat.

A takarítógép, 8 000 Ft volt a bérleti díj, a tonnányi vegyszerrel

Jöttek mindenféle ajánlatok, egy közös tulajdonságuk volt: a komplett garnitúra 300 Euró, és pont olyan kopott és szakadt, mint az enyém. Aztán beesett a tuti, kicsit északra Hamburgtól. Ez csak 200 Euró volt, de szép, olyan plüss, mint ami Trabencétől kapott volt. Már épp azt tervezgettem, hogy hogyan hozatom onnan haza, de az sehogy se akart ötvenezer alá menni árban. A szállítás. Ez érthető, egy raklapnyi helyet foglal a négy ülés, a két hátsó hosszú is, a két első meg nehéz. Kértem egy kis türelmet, és közben válaszoltam egy ajánlkozónak, hogy küldjön képet, mert azt előzőleg nem küldött, csak azt mondta, hogy 200. Euró.

Aztán kerültek képek is, sötétben fotózva, vakuval, vagy anélkül egy padláson. Leírta, még az enyémnél is döcögősebb angolsággal, hogy nem szakadt, egy extrém keveset futott autóból van, zöld színű, de a finomabb verzió, nem pont az az alapszövet, mint ami az enyémben van. De itt van Dingolfingban, ami Passau után van nem olyan sokkal, további nevezetessége, hogy ott a BMW gyár maga is. Ez azért mégse Hamburg, itt már életképes alternatívát nyújtott a kocsival elmenés és elhozás is, hiszen csak 590 kilométer. Oda.

Végül kaptam kölcsön egy lápmát, sokat segített

Tanakodtam, hogy mi legyen. A merci nyolc literes fogyasztása azért sok volna, és be se fér a cucc rendesen. Végül Sabc felajánlotta kölcsibe a saját Audiját, azt, aminek a kárpitját kipucoltam neki. Kombi, 2.5 TDI. Itt most leírom, hogy egy tankkal megjártuk, úgy, hogy hazafelé még negyed felett volt a mérő. Ötegész valamennyire jött ki, pedig kihasználtuk a szabályok adta lehetőségeket, ott is, ahol nincsenek szabályok. Sipos úr ajánlkozott útitársnak, így két hete szombaton hajnalban felkerekedtünk, és elindultunk a festői Dingolfingba. Reggel hatkor.

Délre akartunk megérkezni, csak húsz percet késtünk, de nem volt belőle gond. Bajorország az egymillió boldog tehén országa, Windows háttérkép szerű táj, békés emberek, rendezett porták, és végre meglett a Bandi által sokszor emlegetett fészer-pajta-padlás élmény is. Schwarzwaldklinik-like ház, sok muskátlival, a domboldalban szélben dülöngélő kukoricatáblák. Laza településszerkezet, útpadka. Madárcsicsergés. Itt bontódnak az E28-ak, a fészerben, boldog halál ez. Legkevesebb hat kocsi volt az oszlásnak valamelyik állapotában, plusz a srác sajátjai. Ez a szülői ház, itt folyik az üzlet. A garnitúra ki volt készítve, és tényleg olyan volt, mint az új. Került még pár dolog, díszlécek, tetőablak-tekerő, tankszellőztető, kalaptartó, mind jó állapotú, beszerezhetetlen kincs.

Amúgy szép lett az összes kipucolt ülés, és padlószőnyeg, ajánlom a takarítást mindenkinek. Mondjuk a gyerekek két perc alatt visszarántották az eredeti, kiindulási állapotra

Telebuggyantottuk az Audi kombit, és sok száz euró boldog elköltése után hazaindultunk, az boldogított, hogy ha ezeket újban rendelem meg, sokkal-sokkal rosszabbul jövök ki, nagyon sokat spóroltam.

Így várja most a BMW, hogy megrendeljem azt a sok-sok apróságot, ami az összerakásához kell. Bolhák, patentek, kédergumik, takarólécek. A Belsőség-találkozóra ezzel szeretnék menni, bárhogy is áll akkor.

A bejegyzés trackback címe:

https://belsoseg.blog.hu/api/trackback/id/tr454665959

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

peti251 2012.07.20. 18:50:41

NAgyon fasza! hajrá, sok sikert! bár nekem is ilyen lehetőségeim lennének...

kkn 2012.07.20. 18:58:55

A 190-em mintája szinte ugyanez. Csak az kék. A szakadt bal egyhez egy Merci bontóban vettem egy ugyanolyat, épen. Mákom volt.

kkn 2012.07.20. 19:01:49

Ja, hogy az uccsó képek a Merciről vannak. Akkor tényleg stimmel a minta, hehehe....

KAMA3 2012.07.20. 19:09:03

lámpafoncsorra egy ötlet: kályhaezüst.

Pityubácsi 2012.07.20. 19:18:17

van egyáltalán a szerkesztőségben nálatok egy olyan állat, aki rendeltetésszerűen szétrúgja az autóját?
- motordoki bebuzult a 303-assal
- csík bebuzult a pontonnal (meg a zöld állólánykával)
- bandi bebuzult a 02-essel
- ommmmm egy svédacélban masszíroztatja a heréjét
- winkler hősiesen szopik a kugárral, de be fog térdelni ő is

pusztul a világ.... :)

mbx porsche · http://matchboxmemories.hu 2012.07.20. 19:25:41

Szépen alakul.
A lámpafoncsorra én vagy egy króm effekt festéket, vagy tükörfóliát fújnék/tennék, mindkettő könnyen beszerezhető és filléres tétel.

hamika 2 2012.07.20. 19:30:45

Valaki vett a szerk-ben egy öreg vill kék (talán 504)pugot..arról esetleg hir?-netán egy jo képes beszámolo.

KAMA3 2012.07.20. 19:34:18

@Pityubácsi: Volt egy nagypókos élményautós projekt, talán ommm futtatta. azzal mi lett?

Béza Dániel 2012.07.20. 19:34:50

@KAMA3: kéthete azt mondtam volna, hülyeség, gányolás, de azóta egy robogó beszerezhetetlen hátsó lámpájának foncsorát javítottuk így kényszerűségből, és megdöbbentően jó lett az eredmény, ha nem tudom, hogy mi fújtuk fel 2 órája, nem hiszem el hogy nem gyárilag ilyen.

Ádi F. 2012.07.20. 19:38:15

@kkn: Ürömön kaptál hozzá ülést? -hasonló a helyzetem..., csak az autó picit régebbi. :-)

KAMA3 2012.07.20. 19:42:39

@Béza Dániel: Gépjárművön még nem alkalmaztam, de régi lámpákat már újítottam fel ezzel a módszerrel. Azt mindenképpen ki kell próbálni, hogy a festék oldószere nem bántja-e a műanyag lámpatestet.

Mazzzzu 2012.07.20. 19:45:23

@KAMA3: nebaszmár :D Pista már mikor eladta a Nagypókot :D nem emlékszem az indokra, kiábrándultság, vagy megfeneklett ilyesmi, de Bandi 504eséről lehetne már valami :)
Egyébként nagyon szép a BMW! de csak szobor lesz belőle? színesíti az utcaképet, jó mozogni látni egy ilyet :D

kkn 2012.07.20. 19:56:04

@Ádi F.: Igen, ott. Csak 2009-ben.

KAMA3 2012.07.20. 19:58:13

@Mazzzzu: Kár.. Kerülgetek itt egy FSO kormányt a műhelyemben, gondoltam felajánlom a projekthez.

Mi lehet a shitgun projektel? Az is elakadt?

kzolee 2012.07.20. 20:01:59

A szőnyeget is kitisztítottad Tibi? Kíváncsi vagyok, milyen lett.

kzolee 2012.07.20. 20:04:33

Az első lámpának, ha jó a foncsora, az opálosodást száraz mosóporos rázogatással majd kompresszoros kifújással lehet orvosolni. :)

Mazzzzu 2012.07.20. 20:06:30

a Shitgun, meg szerintem nem halad, gondolom időhiány van

hogy kérdezzek is valamit, a Mike Sander's zsír nem tud kifolyni, már úgy az összes? :D pl, negyven fokvan és lejtőn parkolsz?

w a s d 2012.07.20. 20:10:57

"Abban a tudatban tettem, hogy a BMW szállítja ezt a fajta zöld kárpitot, csak fel kell húzni az ülésvázra és kész. Aztán amikor elmentem megrendelni, kiderült, hogy hopp, elfogyott..."

Akkor miért nem gyártanak újat?:D Fene a fajtájukat!:D

hpapagaj 2012.07.20. 20:42:21

A legjobb hobbiprojektnek.

mtk001 2012.07.20. 20:53:19

Alakul ez !
Bende is felült a szopórollerra !

Ádi F. 2012.07.20. 21:15:49

@kkn: Köszi! Üröm jó hely. :-)

Trabence 2012.07.20. 21:20:58

Hajrá Tibby! Csak így tovább , ha végre hazakerül az én E28am elgurulnék élőben megnézni....

Ádi F. 2012.07.20. 21:23:39

@Mazzzzu: De ne feledd, a pug-ot viszont használja, tehát az elvileg kiszínezi a körülötte levő 100m-t. Szép az a babakék 504-es, eléggé elüt a forgalom mai arcától, de szerintem Bandi a bmw-t simán használja majd, ha az idő kegyes az autósokhoz.

Bende Tibor 2012.07.20. 21:28:38

Az a baj, hogy a hátsó lámpát nem lehet szétszedni, csak az izzók lyukain lehet benyúlkálni.

Bende Tibor 2012.07.20. 21:30:08

@kzolee: A Merciben igen, a BMW-t körömkefével fogom kisikálni, centinként. Már előre várom.

Trabence 2012.07.20. 21:32:16

Van egy pár szép hátsó lámpám 2 éve vettem németben ... Számom tudod :-)

Hurri Kán 2012.07.20. 21:48:34

@Bende Tibor:
Nem lehet az egészet valahogy a csomagtartó felől lecsavarozni? Vagy csak külön a lámpaburát?

Fényezés nagyon szép lett, alakul ez. :)

biker_kolee 2012.07.20. 21:55:27

Úúúúúúúúúúúúúúúúúú, ha Belsőségre elkészül, körbe fogom nyálazni (ezt is :)))) ), akármennyire is a másik német márkát preferálom. :)))

GYUSZI BACSl · http://special.blog.hu 2012.07.20. 22:09:51

A jobb ülés helyére mehetne egy hinta, mint a hét elején látott Audi esetében (:

A takarítógépről meg csak annyit, hogy a Kärcher Puzzi az egy külön kategória, egy fogalom ... kölcsönzőben 10 évet kibír (:

Szóval ő a takarítógépek W126-osa

Bende Tibor 2012.07.20. 22:12:58

@biker_kolee: Nem, te a harmadik német márkát preferálod.

Mazzzzu 2012.07.20. 22:34:31

@Ádi F.:
Tibby BMWjére gondoltam :D de való igaz mindkét vesés és a Pug is színfolt az utakon :D

nem kéne... 2012.07.20. 22:36:26

@mbx porsche:

fújnál, ha szét lehetne szedni.
de nem lehet.

Tomchy 2012.07.20. 22:51:43

Szép lett.
Adtál Tibby egy jó ötletet, hétfőtől szabadságon leszek, szerintem én is beülök egy készlet krovával az autóba... :O)

FCs 2012.07.20. 22:53:36

@Bende Tibor: nagyon hasonló projekt vége felé járok szintén 518, de e34 touringgal, csak még egy komolyabb hangszigetelést is beleraktam. A szőnyegtisztítás után nem tudom, hogy impregnáltad-e a kárpitot /én ezt használtam: www.lupus-autopflege.de/Colourlock-Impraegnierung-fuer-Rauleder-und-Textilien-500ml / , úgy sokkal kevésbé koszolódik.

biker_kolee 2012.07.20. 23:13:52

@Bende Tibor: Ejjj, ejjj, elvekről "vitatkozni" nem ér. :))))

Egyébként abszolút aláírom, hogy a VW soha, de SOHA nem gyártott és valószínűleg nem is fog olyan minőségű és olyan presztízsű autókat gyártani, mint tette azt a BMW vagy a Mercedes. A 70-es, 80-as években pedig verhetetlen a Bömös és a Merga, ezt szerintem bármelyik elvetemült aláírja. Kivéve Rockot.

ujjelszo 2012.07.20. 23:24:24

@FCs: 518 e34 azért ritka madár ám! Apámnak is van egy, de limuzin, széles vesével, 400e km-rel (1 évesen vette, azóta az övé). Vissza a témához, apám autojában a kárpit világoszöld velúr, nagyon szép, a bal egy viszont már eléggé lapos...

papa33 2012.07.20. 23:32:47

Totalcaron csak a BMW az autó, még ha sz@r is.

Ratsche (törölt) 2012.07.20. 23:42:12

@w a s d: Talan mert az autogyar nem textilgyar, szovogepe nincs, ergo nem tud semmifele textilt gyartani. A beszallitok is csak puszta jofejsegbol foglalkoznak ilyen ozonviz elotti cuccokkal, egy-egy kisebb szeria erejeig, amit biztosan felvesz a piac, aztan megint par eves szunet jon. Az ujratermeleseket mindig bejelentik, akinek kell az idoben megveszi, aki meg toketlenkedik, huz egy IJ kartyat.
Senki nem fog annak a 3 embernek, aki evente ezt a szint keresi, allando raktarhelyet es/vagy gyartokapacitast biztositani. Az elet kegyetlen.

nem kéne... 2012.07.21. 00:06:45

most nézem tibi, ez nem az én hűtőrácsom meg lámpasorom?

fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/149586_460787467629_8043516_n.jpg

dede.
olyan széééép fekete, el nem tudod képzelni, mit szoptam vele, mire ilyen lett.

visszakettopadlogaz (törölt) 2012.07.21. 01:04:29

@KAMA3: KAMA32012.07.20. 19:34:18

@Pityubácsi: Volt egy nagypókos élményautós projekt, talán ommm futtatta. azzal mi lett?

TELJESSEN JOGOS A KERDES!
( az a gyanum beleuntak a sracok )

visszakettopadlogaz (törölt) 2012.07.21. 01:12:11

@KAMA3: KAMA32012.07.20. 19:42:39

@Béza Dániel: Gépjárművön még nem alkalmaztam, de régi lámpákat már újítottam fel ezzel a módszerrel. Azt mindenképpen ki kell próbálni, hogy a festék oldószere nem bántja-e a műanyag lámpatestet.

en ezzel szivtam mar meg, egy masik ugyanolyanon ( ha van ) ki kene probalni, en krom spray vel szivtam be - felholyagosodas lett a vege, kuka.

visszakettopadlogaz (törölt) 2012.07.21. 01:13:14

@papa33: papa332012.07.20. 23:32:47

Totalcaron csak a BMW az autó, még ha sz@r is.

igen igen, utalom az elfogult embereket - de mint tudjuk ketfele ember van: aki mar rejott hogy a merci a legjobb meg aki nem ! :D:D:D:D

Rocko- 2012.07.21. 01:30:09

"Végül Sabc felajánlotta kölcsibe a saját Audiját, azt, aminek a kárpitját kipucoltam neki. Kombi, 2.5 TDI. Itt most leírom, hogy egy tankkal megjártuk, úgy, hogy hazafelé még negyed felett volt a mérő."
á, most már tudom miért fingott ki az Audi gátlója. ;D

Rocko- 2012.07.21. 01:37:10

@biker_kolee: (nem annyira) elvetemült Rocko is aláírja.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.07.21. 07:49:00

Szép lett újfent :) Most helyből kéne :)

Q-match 2012.07.21. 07:49:45

jók ezek a hatékonysági fejszámolások :)
hatékonyság vs. autóbuzéria ( empátia vs. terrorizmus )

Isgyu 2012.07.21. 07:53:32

Nem semmi az a zsír ahogy csöpög kifelé :D
Engem a régi Skoda Fabia-kra emlékeztet. Abból szeretett csöpögni a konzerváló anyag újkorában. Meg a C Corsákból. Az ajtók alján ott volt egy csík porréteg, ha lemostad nemsokára megint :) Lassan szivárgott :)

Amúgy azt a szőnyegtisztító gépet elég drágán kölcsönözted ki. Nálam ugyanez a masina a fele. Számlával... Annyi hogy sima szőnyegtisztítót adnak hozzá 1 flakonnal. Na amíg azt is kifogyasztod... :) Jó gép ez a Karcher ipari takarítógép. Múltkor két autó komplett tisztítását csináltam vele.

GregDzsi 2012.07.21. 08:08:14

Cápa rulz, beszarás, milyen szép ez a gép. Még zúzva is átjött, de így aztán ... szép munka!
Bende, nem ülsz te túl közel a Csikóshoz a szerkben? Mintha csúnyán megfertőződtél volna:)

Bende Tibor 2012.07.21. 08:55:12

@nem kéne...: Most megint kellene vele kezdeni valamit, ott tartok, hogy megcsiszolom, és lefújom selyemfényű feketével. Kipróbáltam a polírt, meg szilikont, de az első két vízcseppre visszamattul. Kicsit kráteres is. Mit kellene vele kezdeni?

Bende Tibor 2012.07.21. 08:57:26

@Rocko-: Nem volt benne nagy súly, csak sok dolog

Rocko- 2012.07.21. 09:46:37

@Bende Tibor: vicceltem, sztem nem súlykeretben belefér az ülésgarnitúra.

AtoszMester 2012.07.21. 10:34:44

Jah tényleg, a Rezsó 504-ről ideje volna irmányolni :)

mbx porsche · http://matchboxmemories.hu 2012.07.21. 10:59:24

@nem kéne...: Az szívás, azt hittem legalább külön van a búrától.

w a s d 2012.07.21. 11:13:23

@Ratsche: Persze, teljesen világos, hogy nem éri meg. Csak pontosan az említett "jófejség"- ét növelné egy- egy autógyártónak pár ember szemében, ha a gyár intézné, hogy a beszállítók minden apró szart csináljanak ma is az öreg izékhez. De gondolom, még csak marketingértéke sincs annyi, hogy ezzel foglalkozzanak.

dhrbikes 2012.07.21. 12:39:35

@Isgyu: hol van ez a "nálam"?

nem kéne... 2012.07.21. 12:49:29

@Bende Tibor:

www.sonax.de/Produktsuche/(node)/13024/409100-SONAX-Kunststoff-Neu-Schwarz-Thekendisplay

ahova nem férsz oda a fejével, és jellemzően nem férsz oda a fülével, ott fülpucolóval.

Ratsche (törölt) 2012.07.21. 12:56:29

@w a s d: Pontosan, nulla a PR-erteke. Egyebkent tobb ezer alkatreszrol van szo modellenkent, szoval baromi draga dolog lenne meg csak raktarkeszletet is tartani, nemhogy gyartani/gyartatni. A rendszeresen fogyo holmikbol van keszlet, a ritkabb dolgokbol meg par evente rendelnek egy adagot, es elore bejelentik, hogy mi minden lesz kaphato ismet. Aki nem lusta tajekozodni, es hajlando kinyitni a penztarcajat, az szinte mindenhez hozzajut, a tobbiek meg megoldjak, ahogy tudjak.
Lehet ezen persze elegedetlenkedni, de a regi nemet autoknak meg igy is toronymagasan jobb az alkatreszellatasa mas gyartmanyokenal.

FCs 2012.07.21. 13:11:12

@ujjelszo: Viszonylag kevés van belőle, én direkt ezt kerestem, m43-as motorral, még a színről is voltak elképzeléseim, két hónap keresés után Németországban találtam egyet.

FCs 2012.07.21. 13:24:37

@nem kéne...: én ezt vettem: www.formula3000.hu/shop/turtle-turtle-black-chrome-l%C3%B6kh%C3%A1r%C3%ADt%C3%B3-%C3%A1pol%C3%B3-300ml-p-6580.html Zsírtalanítás után két rétegben vittem fel, közöttük 20 perc száradás, utána szilikonos Koch Chemie Plaststar. Lassan két hónapja csináltam meg, volt közben két mosás és minden műanyag és díszléc továbbra is újszerű.

Szkotti 2012.07.21. 14:51:28

@GYUSZI BACSl: Pont azt néztem a képen, hogy banyek, anyámék a nyolcvanasokban ugyanilyen gépet hoztak mindig a kölcsönzőből, amikor még nagy szám volt a takarítógép. És ezek szerint még mindig vannak ilyenek...

(---Flúgos Buszos---) 2012.07.21. 16:59:28

Nem tudom,mikor jártatok Egerben,de múlthéten vasárnap délután Eger után a 25-ös főúton az M3 felé,én voltam a kapaszkodósávban lerobbanva a busszal. Szép nap volt,régen szoptam ekkorát.

Ádán 2012.07.21. 21:33:29

Az "új" zöld ülésről hiányolom a képeket.

A W126 ülés ha lóg, elég egyszerű rugót cserélni benne. Én azt csináltam pár hónapja.

P405 2012.07.21. 23:23:28

Mondták többen a tükörfóliát, az is jó, de én használtam már tekercsben kapható, tükörjellegű, öntapadós fóliát is (bádogosok, elszívással használatos cégek használják), olyan, mint az 50mm szélességű maszkolószalagok, csak tükrös kivitelben (és természetesen műanyag a hordozó). Szétszedhetetlen lámpatest indexénél segítettem rá a gyári rétegre így, nagyon jó lett - persze segítségül hívtam a csipeszt, fültisztító pálcát is :-).
Ezzel a módszerrel nem lesz ráncnélküli, mert a helyszűke ezt nem engedi meg, de a prizmákkal ellátott külső búrán keresztül úgysem látni, a fénykibocsátás viszont újszerű lesz - és tartós. Szerintem szétszedhetetlen lámpát ilyen módon nemigen lehet ráncmentesre készíteni - de ez nem is egy külső felület, ahol minden apró fénytörés is látszik! Az izzó körvonalait sem látni pontosan.
Nyilván két kiváló állapotú, bontott lámpa az igazi megoldás :-).

subtotal 2012.07.24. 10:02:37

Hehe, kirándulni voltunk Németországban, én sem hagytam ki, hogy ne hozzak haza ezt-azt, többek között az E36 kupéhoz egy ülést.

Szép lesz ez a vas Tibbi, csak így tovább!

Mr. Homn 2012.08.25. 12:55:15

csak hogy én is belekotyogjak így utólag: sima alufólia, ami minden háztartásban megtalálható. bele kell ragasztani a lámpatestbe - akár csíkokban is - és tényleg nem számít ha ráncos lesz. (a legutóbb így feljavított lámpánál azt hitték 3x nagyobb teljesítményű izzót raktunk bele :)
süti beállítások módosítása