Autómat a tiszta Zuglóért!

  2011. augusztus 24. - Csikós Zsolt Címkék: totalcar flotta era uttakarito gep

A szerzőről még nincs információ feltöltve!

A szerző még nem publikált a Totalcaron

Öt gang az állólámpában!
2015-07-19 07:25:12

Annyira régóta van hosszú ötödik (hatodik, hetedik és nyolcadik) az autóinkban, hogy már csak a veteránosok

Totalcar a Múzeumok Éjszakáján!
2015-06-18 08:03:55

Ez most más lesz. Most mi állítunk ki autókat, s várjuk, hogy jöjjenek a nézők, lehetőleg jó sokan. Volt

Szép autót keresünk!
2015-06-08 17:52:23

A folyóvizek élővilága után a Totalcar most a kultúra irányába evez: kivesszük a részünket a Múzeumok

Bent a kövület-Pio!
2015-06-02 16:00:17

Ráment egy csomó idő a hétvégéből, de az a pár Pioneer hangfal (cirka 1979), amit idestova másfél éve

Bár Budapestet alapvetően retkes városnak tartom, mely retek képződésében egyszerre ludas a gátlástalanul szemetelő embertömeg, a pénzhiányos takarítóvállalat, a légköri viszonyok (nálunk eleve porosabb a levegő, mint például Hollandiában), illetve az általános "nemazéndolgom" hozzáállás. Amikor mások helyett kidobok néha szemetet, összeszedem a kutyaszart, megvallom, kicsit fasiszta féregnek érzem magamat, nem illik ezt errefelé, ez túlmegy a tudálékoskodás határán, ez már-már népnevelés. Vagy csak lúzerség, rosseb tudja. Ezért is csak néha teszek ilyet.

De Zuglóról, pláne egyes kertvárosi részeiről más a véleményem, szűkebb hazám csodásan élhető, kellemes hely, nem egy vidéki kisváros megirigyelhetné azt a nyugalmat, ami a Nagy Lajos Király útja, Erzsébet királyné útja, Rákospatak utca, Telepes utca négyszögben honol. És tudok még néhány ilyen négyszöget a kerületben. Hétvégén Kareszék viszi mellékutcájában is nagyobb a forgalom, mint a miénkben. Na, ez volt eddig a promó, következzen a többi.

Innen minden békés, jó kis utca ez

Zugló egyes területei, mint mondottam, tiszták. Kevés a szemét (leszámítva a Bosnyák tér környékét), és nem okvetlenül azért, mert itt olyan emberfaj lakik, amelyik nem szemetel (bár nyilván az embernek kevésbé van kedve összepiszkítani a saját lakhelyét, mint valami átjáróterületet, mint amilyen a Moszkva - bocsánat, Széll Kálmán -, illetve Boráros tereket.

Ennek azonban ára van. A mindent átjáró tisztaság érdekében a Sanitas őre, az óriás mobil motoros fogkefe, alias úttakarító gép olykor szemetet nem kímélő járőrözésbe kezd az utcákon. Amit az út szélén piszoknak érez, azt eltakarítja.

Tegnap parkoltam át orrosból faros állásba a kombi Mercimmel a ház előtt, mert kirámoltam a csomagtartóból a hetek óta magammal hurcolt állólámpás lengőkart. Ráférne megint egy polír a fényezésre, gondoltam, amint Era máskülönben igen formás hátsóját stíröltem.

Ma reggel (2011.08.23. de. 9.50) aztán érdekes felfedezést tettem. Nini, nyomok a bal hátsó sarkon, a díszléc fölött, ezek tegnap még nem voltak itt. Biztos egy biciklista, jól megüthette magát, amikor ennyire nekiment, egész az alapozóig bekarcolt. De milyen ruhában lehetett vajon? Szöges páncélban?

Nini, biciklista talán?

Ó, hiszen a D oszlopon is van valami fura vésés, valami anyagnyomokat is látok, ennyire nekiment volna? Nem szép dolog elszelelni, ha már ilyen látható kárt tesz valakinek a tulajdonában, azért illene becsöngetni, cetlit hagyni a postaládában - elnézést, részeg  vak idióta dilis ügyetlen voltam, hozzá tudok-e járulni a fényezéshez, vagy esetleg nem számít? Minden napra szarik a kutya, kell a bosszúság, anélkül meghal az ember, az élet túl unalmas - vontam le.

Nahát, itt fent is jól nekiment

Aztán a kocsi elé gyalogoltam, további nyomok után kutatva. Szerencsére a negatív helyett már pozitív centimétereket tartott a kerékpáros, ahogy továbbhaladt, hühh. Az autó elejére amúgy is érzékeny lettem volna, mert hiába egy darab szemét a zuglóiak zömének az én öreg Mercim - teszem hozzá, nem alaptalanul - nekem egy kedves, családbarát jószág, akiért ki szoktam tenni a szívemet, időmet, pénzemet, lelkemet. Most például új maszkot, maszkbetétet, ütközőt kapott Ornbauból, fel is szereltem ezeket, a rá való szögletes lámpákat (hiszen 1985-ös!) pedig már korábban betettem. Ha ezek sérültek volna, most is páncélos biciklistákat üldözök a Fogarasin, az szent.

Pedig nem is roncs, nemrég tettem rendbe az egész elejét, új maszk, új maszkbetét, új ütköző

Morfondírozásom közepette más is megütötte a szememet. Nini, milyen érdekes nyomok vannak az aszfalton! Ufók? - kötötte le figyelmemet a jelenség.

Ufónyomok

Dehogyis. Leesett a tantusz. A fent már említett, a történetbe eddig beleilleni nem látszó úttakarító gép volt az. Az úttakarító úr járművezetői, avagy a szemétfelismerő képessége nem állt összhangban az általa irányított munkagép súlyával és méreteivel. Először megpróbálta eltakarítani a bordó szemetet az út széléről, majd, miután - a sejthető, hangos csikorgásból felismerte, hogy az egy autó, abbahagyta a lemezek flexelését.

Leeresztette, látom!

De amilyen naiv, rögtön előtte leeresztette újra a kefét, hogy én, Bőrharisnyaként, de ha tetszik, Sólyomszemként felfedezhessem a még meleg nyomokat. Nem a kalumet elszívása, sem pedig a füst négy égtájba való kifújása a békülékenység jeleként volt az első gondolatom, mi több, a csatabárd elásásának ötlete fel sem merült. Ezekkel felettébb ellentétes érzések fogalmazódtak meg a fejemben, s formálódtak ajkaimon tömör, ám minden felnőtt magyar állampolgár számára könnyen értelmezhető szöveggé egy viszonylag hangos Bazdmeg! formájában.

De nem indiánok vagyunk, még csak nem is Old Shatterhandek, hanem egy gyújtáshibásan, szakadt karburátormembránokkal, törött gyűrűkkel működő jogállam gépezetében sodródó, olajos homokszemcsék. Sokat tenni nem lehet ilyen helyzetben, mert hiába bizonygatok én bármit, kiderül majd a Monarchia, Horthy, Rákosi, Kádár és az összes azótai követő által működtetett, egyenarcú csinovnyikrendszer értelmezésében, hogy az a karc lehet az autómon akármitől. Akár húsz éve ott lehet, ki tudja, az öreg csotrogányok milyen furcsán rohadnak. Én itt be nem bizonyítok semmit, maximum elvesztek öt pert és becsuknak a gyogyóba. Ja, oda nem, azt valami ingatlanpanamás vihar miatt már nem gyogyó a Hűvösvölgyi úton, tehát mehetek a szakállamba kövidinkaszagúan mormogó hajléktalannak. Assejó.

Maradna a lesben állás egy betonnal kiöntött szívlapáttal, hogy amikor a karcos gépezet legközelebb felbukkan az utcában, megkérjem a vezetőt, hogy legyen oly szíves egy pillanatra lekászálódni a magas ülésből, s modellt állni nekem egy tízpontos homerun ütéshez, persze csakis alanyként.

De nem teszem.

Csak nem olyan mély ez

Egyrészt a szóbeli dühöngésen túl alapvetően a béke híve vagyok, másrészt amilyen béna vagyok, nem az elkövetőt, hanem valami öreg, profi szakit bántanék meg, aki még Liazon kezdte hetvenháromban, és várja haza  a hat unoka a műszak után, hogy játsszanak végre egy jó kinevetavégént. Nem önbíráskodunk, ezt tanították nekem, amikor azt is magyarázták, hogyan működik a jogállam. És ehhez tartom magam, még ha a jogállamról időközben kiderült, hogy nem is egészen az, aminek mondták.

Majd megpróbálom kipolírozni azt a karcot. Talán nem is olyan mély. Ha nem jön ki, hát ráködölök, valami lesz, szép nem, de legalább valami. És inkább arra gondolok - milyen jó is a tiszta zuglói utcákon biciklizni a gyerekeimmel. És milyen jó, hogy nem a tízmilliós BMW-m parkol az utcán.

Igen ez az, innen kell ezt nézni. Már szinte megnyugodtam.

A bejegyzés trackback címe:

https://belsoseg.blog.hu/api/trackback/id/tr1003173815

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

CoIie 2011.08.24. 20:03:21

Természetesen a kárt meg kell fizettetni a cserbenhagyóval + jogi felelősségrevonás! "Rendnek kell itt már lenni!"

lolka_ 2011.08.24. 20:05:36

@gyvy: a cube féle arcoknál gyorsan tetten érhető a trollkodás, de az ilyen dukeekud féle arcoknál ez a kép szokott az eszembe jutni: cdn.head-fi.org/f/f7/f7807a21_cant-tell-if-stupid-or-trolling.jpg

MantaMann 2011.08.24. 20:06:41

Mielőtt Kufsteinbe küldenétek a gépkocsivezetőt, gondoljatok arra, hogy mennyire egyszerű dolguk van: ebben a kellemes napsütésben terelgetik a gépeiket a sok parkoló autó között. Nagyon valószínűnek tartom, hogy van némi holt-tér is ahol egész egyszerűen takar az oszlop, ajtókeret vagy bármi és nem látni, hogy mibe húz bele a gép. Korántsem biztos, hogy észrevette egyáltalán a vezető, hogy mi történt.
Nem csak autót vezetnek, hanem közben a géppel dolgozniuk is kell!! Nem olyan egyszerű munka ez sem. (Multicar-on tolom, van némi fogalmam.)

Türelem és egy kis gondolkodás feleim!

Csikósnak üzenem, hogy nyugodtan intse le a következő gépest és kérdezze meg, hogy Ő volt-e. Nem kell leordítani, kérje meg, hogy hagy üljön fel a gépre... egy cikk lehet abból is.
Béke!

josip 2011.08.24. 20:11:16

@MantaMann: Azt hiszem, a mai komment-karatét megnyerted!
Gratulálok!

Tomchy 2011.08.24. 20:12:08

Egy feljelentést szerintem is megér. Elég sok, a blogban dokumentált fotó igazolja ezen karcok korábban meg nem létét. Biztos nem látsz belőle pénzt, de ha a melóst lebasszák érte a sárga földig, már megéri. Sündörség meg majd 2 hónap múlva küld egy papírt, hogy az elkövető nem beazonosítható.
Legalábbis én így jártam, pedig nekem egy meleg tavaszi szombat délután mentek neki az autómnak úgy, hogy még a riasztó is megijedt. Csak egy fél lakótelep látta, egy kedves szomszéd rögtön vállalta is a tanuskodást. De mivel a próbanéger, akié volt az autó, nem íratta át, így az utolsó adásvételin szereplő tulaj, aki először lusta volt átiratni, kapott egy 10(!) eFt-os büntetést. Én meg mehetek panaszra Allahhoz.

Amúgy tényleg sokkal szebb az új, szögletes lámpákkal...

KadettGSiforever!!! 2011.08.24. 20:31:06

egy igazi paréj gyökér volt, aki ezt tette - egyébként a képek és időpont alapján SIMÁN meglenne a f@szparasztja

én megkeresném.......rühellem a kártevőket

hipokrita 2011.08.24. 20:33:45

Az én autóm lökhárítójának a járdán nekitolta egy kamasz a biciklijét. Mindezt pont láttam az ablakból.
Szerencséjére ugyanott már korábban is elkövetett valaki egy ugyanilyen gaztettet, nem rohantam ki, mint Zrínyi a várból, na de azért mégis.
Vagy a magyar virtus azt kívánta volna, hogy a régebbi karcolással együtt az egészet a nyakába varrjam? :D

lolka_ 2011.08.24. 20:39:40

@hipokrita: egy bicikli nekitolástól a lökösöd ne sérüljön már meg :)
de persze az igaz, hogy leginkább neki se kéne tolnia senkinek, sehogy.

immortalis · http://immortalis.blog.hu/ 2011.08.24. 20:40:47

Elk.rtam egy parkolást, csináltam egy flekket a mellettem -amúgy szabálytalanul- parkoló ezeréves astrára. Névjegykártyára pár szó: elnézést, hibáztam, kérem hívjon fel.

Ehhez képest a buszos, aki végigszántotta a héthónapos kocsim oldalát, szép precízen, elmondása szerint észre sem vette, hogy mit csinált... :/

immortalis · http://immortalis.blog.hu/ 2011.08.24. 20:48:54

Amúgy a címből azt hittem, hogy Csikós (for Prezident!) valamiféle sötétzöld megvilágosodáson ment keresztül, és lerakja a járműveit. :)

Virago_1000 2011.08.24. 20:53:13

@dukeekud: jo nagy fassz vagy. Vannak sokan, akik meg ilyet sem engedhetnek meg maguknak. Azoknak nagy kar ez is. (Irom ezt annak ellenere, hogy Csikos Zsolt nem tartozik kozejuk.)
A hajlektalannak minden vagyona a kezeben levo szatyor cucc, neki nagy veszteseg, ha annak fele eltunik, pedig nekunk csak szemet. Minden relativ, meg kellene mas fejevel tanulni gondolkodni.

Virago_1000 2011.08.24. 20:57:03

Azert erdekes, hogy mindenki verbosszuert kialt, ez mutatja a kommentelok flusztralt lelkiallapotat.
Csikos Zsolt pedig nyugodt, miert is lenne mas, hiszen semmi nagy jelentosegu dolog nem tortent. Egeszseg, csalad rendben, szeretett veteran a garazsban, akkor meg nincs miert aggodni.

válasszmásikat 2011.08.24. 21:01:57

Ennek a cikknek a linkjét el kellene küldeni a Pógármester ímélcímére.
Ha elolvassa elolvassa, ha nem nem...

négykarika 2011.08.24. 21:03:59

Értem én, hogy píísz, meg relax, de azért teljesen higgadtan és nyugodtan csak kihívtam volna a yardot. Nyilván a biztosító fizet, nem a hat unoka.

Mondjuk így legálább megadtad az esélyt a főkefe fiatal, tehetséges marketingesének, hogy egy szívhez szóló levélben kérjen bocsánatot, vállalja zokszó nélkül az okozott költségeket, és bónuszként belülről is kiporszívózza Erát.

augustiener 2011.08.24. 21:14:26

Simán ki kellett volna hívni a rendőrt. A cégnek biztos van felelősségbiztosítása, semmi baja nem lett volna a sofőrnek.

Nem jól jött volna ingyen lefényeztetni az autót? Legalább az elrabolt adóforintokból visszajött volna valami.

josip 2011.08.24. 21:34:47

MantaMann-é itt az egyetlen értelmes hozzászólás
belsoseg.blog.hu/2011/08/24/a_tiszta_zugloert/fullcommentlist/1#c14282766
arra bezzek a füle botját se billenti senki, még a végén gondolkodni kéne...

SvenH. (törölt) 2011.08.24. 21:42:34

"De Zuglóról, pláne egyes kertvárosi részeiről más a véleményem, szűkebb hazám csodásan élhető, kellemes hely, nem egy vidéki kisváros megirigyelhetné"

gyere ki Ujpalotara ott tobb a kertvarosi resz, marmint ha a kertvarosi jelzo a zoldet jelenti :)))

a kint parkolasrol mit irnak amugy manapsag? megengedik?

a cserbenhagyas az meg buncselekmeny? vagy rosszul tudom?

skyrangr 2011.08.24. 21:52:52

Erről csak az eset jutott eszembe, amikor még suttyó koromban egy sötét estén a nagyszülőktől hazafele tartottunk, apám vezetett.
Egy falu végén, lakot terület tábla után egy kivilágítatlan traktor vontatott egy félig összehajtogatott kombinátort, ahogy illik, csodásan átlógva a másik sávba.
60-al haladtunk, viszont a traktor olyan hirtelen tűnt fel a sötétből, hogy a piszok nagy szerencsének, meg jóapám sokéves rutinjának köszönhetően kikerültük a lógó boronákat-tárcsákat.
Rögtön mondtam apámnak, hogy meg kéne állni, és megértetni az istenbarmával, hogy tulajdonképp folyamatos életveszélyt okoz.
Apám azonban a Csikós-féle életszemléletet követi, békés természet, és elmagyarázta, hogy nem kell foglalkozni vele, tanulni kell belőle, stb.
.
.
.
3 hét múlva ugyanez a traktoros halálos balesetet okozott... igen, egy KIVILÁGÍTATLAN TRAKTORRAL.
szóval ennyit a béketűrésről, és a mulyaságról.

UGA 777 2011.08.24. 21:53:55

Nekem van C kategóriás jogsim és pontosan tudom, hogy nem egyszerű egy ekkora járművel pontosan oldaltávolságot tartani. Láttam erre szülőfalumban (Siófok) egy érdekes megoldást: Az újonnan beszerzett útseprő autóknak jobb oldalon van a kormánya, így a sofőr jobban láthatja mit kell kikerülni és szorosabban tarthatja a padka mellett a járművet. De ettől függetlenül a vezetőnek éreznie kéne annyira az autóját, hogy nem tarol le egy 5 méter hosszú 2 méter széles tárgyat. Remélem Era sérülése nem súlyos.

MT21013 2011.08.24. 21:58:00

Nekem 6 év különböző helyszíneken töltött közterületi parkolás során vagy 6-7 alkalommal törte le valami barom -érdekes módon mindig- a jobb vp. tükrömet. 1 alkalommal vissza sem tudtam rakatni, mert eltűnt...vehettem egy újat. Mellesleg a visszarakás sem egyszerű, mert a szerelő egy spéci szerszámmal is 15 percig szarakodik vele. 2 hónapja is lebarmolta egy hülye, fogtam leszedtem a lógó rögzítésről, bevágtam a csomagtartóba azt csessze meg a jó k. anyját mindegyik. Forgatom a fejem a jobbos sávváltásnál mint a Zsiguliban annó, a tököm mérgelődik már folyton.

MT21013 2011.08.24. 22:00:32

@MT21013: ja és ugye azt mondanom sem kell, hogy semiféle cetli, vagy egyéb...ugyanmá. Magyarország én így szeretlek...

AciDuzzu 2011.08.24. 22:07:29

Részvétem! Én borzasztó rosszul tolerálom az ilyesmit, minden tiszteletem a tiéd! Ezzel együtt tuti betelefonálnék nekik, hogy csesszék le cefetül aki aznap arra járt. Nem kívánom, hogy elveszítse az állását, de legalább a visszajelzést megkapja arról, hogy így ne...

steve30 2011.08.24. 22:17:54

Jogállamunk bezzeg akkor olajozottan működik,amikor sokszor,az értelmetlen ,vagy nem valós eseteken alapuló közterületesek bírságait kell elbírálni,behajtani.

Hurri Kán 2011.08.24. 22:20:11

@SvenH.:
kint parkolás? Ahol tábla, vagy kresz nem tiltja, ott lehet.

mbx porsche · http://matchboxmemories.hu 2011.08.24. 22:28:00

@UGA 777: A régi Rába utcaseprőkön is jobb oldalt van a kormány, még figyelmeztető tábla is van erre hátul. Kispesten szokott körözni egy néhanapján.

Amúgy Zsolti helyében legalább ezt a bejegyzést elküldeném a köztereseknek.

mi nem foglalt még 2011.08.24. 22:38:12

@Tomchy: Ha meg van az elkövető akkor semmi gond.
Van rajta kötelező fizet a biztosító.
Ha nincs rajta kötelező fizet a mabisz.

Krisi 2011.08.24. 22:44:39

csak halkan jegyezném meg, hogy Budapest kiskörúton kívül eső kerületeiben bárhol lehet ugyanilyen csendes és aranyos kisutcákat találni, nem csak Zuglóban - sőt, máshol talán még az úttakarító gép sem húzza végig a kocsikat :)

dieselsuxx 2011.08.24. 22:44:41

Mindenkinek annyi joga van, amennyit ismer.

Csikós Zsolt 2011.08.24. 23:07:45

@skyrangr:

Hajszálpontosan ugyanez történt velem a Mályi tótól hazafelé jó pár éve. Nem is láttam az átlógó boronát, csak valamit sejtettem a sötétben, az utolsó pillanatban, mert a fényszóró oda nem világít. Ha nem megyek le a padkára, ma sem nekem, sem a feleségemnek, sem a sógoromnak nincs feje...

Csikós Zsolt 2011.08.24. 23:10:40

@Krisi:
Én kifejezetten szeretem Zuglót, pedig a II. kerületben nőttem fel. Szívből. Ennek, az Alfa 75-öm feltörésének, a Pandám fenekének megnyomásának ellenére is.

És tömegközlekedéssel, biciklivel sincs messze semmi. Jó itt, ennyit elviselek azért, hogy itt lakhatok.

papptibi 2011.08.24. 23:25:35

@UGA 777: ez sem új ötlet, az útseprő Ifák is jobb kormányosak voltak. Ja, és van olyan Unimog, amelynél a kormány áttehető bármelyik oldalra

Justice Alpha 2011.08.24. 23:30:25

magyar csávó, németországban élve sok éve: Campona parkolóban véletlen nekiment egy autónak. Én láttam. ő látta, hogy én láttam, siettem,
Bementem vásárolni, negyed óra múlva kijöttem, ő megvárt, odajött, mutatta hogy odatette a névjegykártyáját, és irult pirult. Nekem is adott, hogy hátha bármi. Én csak néztem, hümmögtem, mosolyogtam.

Szerintem a tulaj nem vette észre, mi a pálya, és nem jött át neki, hogy mi ez a névjegykártya. Vannak még csodák.

És részvétem. Együtt érzek.

Phrascarica 2011.08.24. 23:30:36

Nekem kb. 20 éve az Arany János utcai troli végállomásnál egy troli forduláskor lebontotta az első sárvédőt és az ajtót, a sérülésen rögtön látszott hogy mi okozta.
A troli garázsban végignéztem az összes trolit, nem lett meg, de legnagyobb meglepetésre a biztosító (BKV biztosítója) elismerte és kifizette a kárt, amin igencsak meglepődtem, úgyhogy van esély akár erre is (akkor még ÁB-Genereali).

Phrascarica 2011.08.24. 23:32:01

@phrascarica: azt elfejejtettem még -ás talán nem is jött le- hogy ez éjszaka parkolás közben történt.

dhpage 2011.08.24. 23:33:31

Figyelembe ajánlom ezt a régi cikket: www.vasarnapihirek.hu/cikk_965

"A cég téli munkagépei közül 95-öt már felszereltek műholdas helyzet-meghatározó GPS-GPRS berendezéssel. Ezek segítségével nem csak azt tudja nyomon követni a központi diszpécser, hogy az adott jármű éppen a város mely részén dolgozik, hanem például azt is figyelemmel kísérheti, hogy sót szór-e a jármű, vagy hóekézik. Ennek az információ-nak dokumentumjelentősége van – mondta az igazgató. Példaként említette, hogy volt már olyan bírósági ügyük, ahol e rendszer segítségével bizonyítani tudták: az egyik hóeltakarító célgépüknek tulajdonított károkozást nem követhették el a panaszos autójában, mivel a jelzett időben nem jártak ott."

Kütyürü Pütyürü 2011.08.24. 23:47:03

A lényeg a statuálás! Nem tudtátok?

Autopeti 2011.08.24. 23:47:16

11 éves autónkon körbe-körbe vannak ajtónyomok, a hátsó kerékjárati ív felett egy nagy horpadás,foltokban a komplett színskála megtalálható az autó oldalán.
Cetli? Egyszer sem volt az ablakban hagyva, ilyen a városi használat.

Rocko- 2011.08.24. 23:51:06

pedig fotók vannak, gondolom a takarítógépnek is van egy menetlevele, gépkönyve, hogy aznap ki vitte, a nyomok is elég egyértelműek.
szerintem tegyél egy próbát.

és a higgadtságért jár a 10 pont!

herpeszes ödönke 2011.08.25. 00:04:56

A múltkor volt a Tv-be a Sobert Norbi ahogy a róna utca környékén rodeózott egy utcasöprő géppel. Zsolt nem túl sok a véletlen? :)

anyahajókabinajtóhajtogató 2011.08.25. 00:12:50

'azé én tetten érném, rákiabálnék. Hátha ér valamit. Ha rám támad kirúgom a lábát, fájdalmas elesni újra meg újra. Sajnálom a gépedet:(

Rocko- 2011.08.25. 00:26:03

@Mostly Harmless: azért a nyom az nem semmi.

Rocko- 2011.08.25. 00:31:55

@MantaMann: igen, a géjármű holtterének csökkentésére szokták beszerelni a szélvédőt. hogy előrefelé is lásson ki.
mert ha az autó felé halad, akkor látja. ha meg látta, akkor tud figyelni rá.
persze ehhez kéne, hogy en szarja telibe nagy ívben.

ehpkb5 2011.08.25. 00:46:17

bátorkodjék megjegyeznem, hogy nem kéne ilyen pejoratív értelemben emlegetni a kövidinkát :)

Gomulka Béla 2011.08.25. 01:38:55

Tudom, hogy jott a so''pro''gép tompa morajjal, de mogotte viszont a hajnal futott, kibontott hajjal. Mi van, ha a mergán hajnalhaj-karcolások vannak? Mindég a biciklista utcaseproket kell bántani?
Ja, és szerintem a kerek lámpa jobb. Olyan anyás tole a kocsi (tudom, ne anyázzak), és az valahogy jobban stimmel a karakteréhez.

zeugma 2011.08.25. 02:17:25

Volt már olyan eset is, hogy a sószóró gép két-három komplett utcán homokfúvó módjára legyalulta az autókat, kerítéseket és házfalakat 1-1,5 méteres magasságban. Mert hát rosszul volt beállítva. A magasság is, az irány is, meg a szórás ereje is. És hát nem vették észre, csak a harmadik utca végén, bocsi. Akkor is csak azért ígért kártérítést a vállalat, mert túl sok volt a károsult, és már-már népharag méretét öltötte az elégedetlenség.

zeugma 2011.08.25. 02:19:59

Volt már olyan eset is, hogy a sószóró gép két-három komplett utcán homokfúvó módjára legyalulta az autókat, kerítéseket és házfalakat 1-1,5 méteres magasságban. Mert hát rosszul volt beállítva. A magasság is, az irány is, meg a szórás ereje is. És hát nem vették észre, csak a harmadik utca végén, bocsi. Akkor is csak azért ígért kártérítést a vállalat, mert túl sok volt a károsult, és már-már népharag méretét öltötte az elégedetlenség.

hogen75 2011.08.25. 06:03:22

Sajnos erre csak egy megoldás van: garázs - a "nemazenyém"-szemlélettel nem lehet mit kezdeni, amit kint hagysz az utcán, az mindenki prédája...szemét dolog, de egy ország népét kellene kiirtani, hogy ez eltűnjön.

hamika 2011.08.25. 06:47:48

@Csikós Zsolt:

Zsolt
Nekem onann 50 méterre baszták össze az automat a Fürész utcában..a méreg akkor az volt hogy 4 napos 800km futott volt az autom :)
De ott a környéken az egyik fő probléma hogy áthaladó forgalmak használják a mellékutcákat.Éa mikor mind a 2 oldalon parkolnak ,akkor a 2 irányu aránylag nagy forgalomnak kicsit szűk szokott lenni az utca.Igaz a te autod egy kicsit nyugisabb helyen van,és a nem régi fekvőrendörök is csökkekentik a tempot..

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2011.08.25. 06:52:30

Azért én is tennék egy próbát a polgárjenőhivatalnál, szerintem van erre valami biztosításuk, nem hiszem, hogy ez egyedi eset lenne, évente néhány biztosan becsúszik nekik, egy tízmilliós BMW-nél meg nem elég, hogy szorri, mert a tulaj rájuk borítja az irodát, ha nem fizetnek.

Phrascarica 2011.08.25. 07:59:26

@ketyosz: remélem nem a tiéd lesz a következő, amit mindenféle cetli nélkül otthagy a paraszt, mert akkor aztán lehet barmozni ;)
Igenis az ekkora parasztokat nem szabad bünti nélkül otthagyni, mert akkor legközelebb más autójával adja elő.
Az a minimum hogy feljelentés ismeretlen tettes ellen cserbenhagyásért.

poa ogapo 2011.08.25. 08:01:06

Megértelek! Mindenképpen kellett volna rendőrségi bejelentés, közterület értesítése stb. Hiba volt nem ügyet kezdeményezni. Ilyen nyomok mellett nem kilátástalan. Gépjármű szakértő simán megállapítja, ha kefés autó csinálta a kárt. Ezek után egy ügyvéd, aki még a levelezési behajtja, munkadíja mellet. Neked pedig egy többrészes posztolási lehetőség amiből sokan jó tapasztalatokat (más kárán) szerezhetnének. Kicsit csalódott vagyok e magatartás láttán. Talán ezért is vesztettük el a világháborúkat.

skyrangr 2011.08.25. 08:09:59

@Csikós Zsolt: na igen. veszélyesek az alacsonyan repülő mezőgazdasági szerszámok :)
és még a parasztok (a szó jó értelmében) lázadtak, amikor a rendőrök nagy erőkkel meszelték le az aratáskor a táblák között az országúton furikázó betakarítógépeket. nem értették meg a mezőgazdászok, hogy miért nem összeegyeztethető a vágóasztal néha 6-8 méteres szélessége az 5-6 méter széles aszfaltcsíkkal :D

Wilson 2011.08.25. 08:47:12

Csikós Úr! Megértem, hogy önmaga lelki békéjének érdekében inkább nem embereskedik. DE: sértődés ne essék, ez is "nemazéndolgom" hozzáállás a javából. Hogyan lesz itt rend valaha, ha mindent benyelünk és inkább nem túráztatjuk magunkat, mert végül is NEKEM nem lett nagy károm? Mitől fog majd ez a gépkezelő ezután odafigyelni mások autóira? Szarik majd rá, "mer ezek úgyse szoknak beszóni itten zuglóba". Észre kell vennünk, hogy csak és kizárólag akkor lesz rend ebben az országban, ha az ország polgárai fellépnek jogos sérelmeik ürügyén. Mit gondol, Ausztriában miért várja be a tulajt a kukás, ha megnyomja a kocsit? Miért nem flekszel senki vasárnap reggel hétkor zöldövezetben? Mert az osztrák különb nálunk agyilag vagy mert kézlevágással büntetnek? A TÚRÓT! Azért, mert a polgári réteg öntudatosan, bátran és kellő hangerővel kiáll az igaza mellett, és a polgárság haragját senki sem kívánja magának. EZÉRT. Summa summarum: az ilyen esetekben, mint az Öné, a károsultnak, bármilyen furán hangozzék is - szerény véleményem szerint - főképpen ha Csikós Zsolt nyájas polgáremberről van szó, KÖTELESSÉGE a dolog végére járnia, persze a maga nyugodt, higgadt, úri módján. Az, hogy az esetet megírta, már jó pont, hisz ezzel nyilvánosságot kapott a dolog.

2011.08.25. 09:04:54

Csik,

(Már megint nincs időm kommenteket olvasni, sorry.) Osztom a dühödet.

1) Jó, hogy kiírtad magadból, agykurkászok szerint ez klassz módszer. Kár, h nem áll mindenkinek rendelkezésére egy TC, de egy komment is megteszi - az is egy lehetőség. Élünk is vele, szerintem helyesen. Ha másra nem, feszkólevezetésre jó.

2) Kb. 150 m-re parkolok tőled a fél éves, valóban hosszú idő alatt összekuporgatott pénzből vásárolt Zoktáviával. Ha azon látnék ilyesmit, ott helyben újra kellene éleszteni. Nem a Zoktáviát, engem. Nem biztos, hogy annyiban hagynám, bár a hivatalos eljárás is egyenes út a diliházba. Viccen kívül javaslom: egyetek Magne B6-ot!! Idegvédő, télleg használ.

3) Nekem jó, hogy leírtad, ezentúl 5 percre is beállok az udvarra (legalább lesz másnak hely).

4) Hidd el, hogy sok (na jó...szóval jónéhány) lelkiismeretes ember dolgozik az ún. államnak. Nem akarom fényezni magam (se a Zoktáviát), de én tényleg becsülettel teszem a dolgom, bevallom, naív hülye vagyok, aki azt szeretné, hogy ebben a hanyattlökött, demagóg dumákkal és tolvaj politikusokkal teleszórt országban egy cseppet jobb legyen az embereknek. Most teszem ezt egy minisztérium nem vezető alkalmazottjaként, a 34 fokos irodában, mert légkondira nem fussa...

5) Ez már a gyermetegség és a naivitás csúcsa, de leírom: úgy és olyanokkal körülvéve szeretnék dolgozni, mint Bartlet elnök brigádja "Az elnök emberei" sorozatban. Nézzetek meg pár részt az első évadból. Ha az amerikai csöpögést levesszük róla, kifejezetten felemelő. Keressen benne mindenki analógiát a saját melójára (pl. nem átb@szós autószerelő akarok lenni, nem lehúzós nőgyógyász akarok lenni, nem megvesztegethető szakújságíró akarok lenni, nem mások kocsiját megrongáló utcaseprő szeretnék lenni...)

6) Ha az emberek mernek tenni valamit és a többi ember ezért nem nézi majd hülyének őket, talán változik a világunk.

7) Kicsit messzire szaladtam, bocsesz :)

B. szomszéd

2011.08.25. 09:07:12

@Wilson: de jó , h más is ilyesmit gondol.

iszits 2011.08.25. 09:11:34

Bár említetted a további kellemetes élhetőségű négyszögeket zuglóból, én azért kiemelném a mogyoródi út körvasútsor találkozását is. 23 éve, születésemtől élek itt, és majdani lakásomat is zuglóban keresem majd (kicsit talán közelebb a Te négyszögedhez). A mi környékünk afférjáért nem is tudom pontosan hány ember felelős, de az biztos, hogy egy idomított csimpánz is jobban meg tudta volna tervezni a mogyoródi végén lévő vasúti átjárót. Pár évvel ezelőtt felújították ugyanis, és sikerült úgy megcsinálni, hogy bárki aki 20km/h-nál gyorsabban ment át rajta, sikeresen odaverte kocsija alját. Fájó volt hallgatni az 5percenkénti 3 kínkeserves csattanást. Szegény autók úgy vonyítottak fel, mint a malac, mikor épp szúrják. Reggelente szabályos dísztárcsa kiállítás volt, de néha egy-két lökös is előfordult. Szerencsére másfél hónap és -gondolom- 486.000 bejelentés után sikerült korrigálni az aprócska hibát.
Azóta ismét csend és béke honol imádott környékünkön!

kipe · http://www.car-tarsak.blogspot.com/ 2011.08.25. 09:17:54

@Csikós Zsolt:
Zsolt, ezt a cikket úgy ahogy van beküldeném a Főkefének, aztán döntsék el hogy jót tesz-e egy ilzen a cég becsületének és/vagy kikeresik a kis kockás füyetükből ki és melyik behemóttal volt arra felétek aznap szolgálatban és ennek megfelelően intézkednek...esetleg válaszra sem méltatnak, de akkor viszont írhatsz megint egy cikket a cégről, kicsit más szemszögből :-)

JabbaA3 2011.08.25. 09:31:42

Csik,
A 'szomszéd' megbecsült tárgyainak tisztelete és a felelőségvállalás totális hiányt mutat. Tisztelet a kivételnek. Sajnos egyet értek azzal, hogy panaszt kellett volna / kellene tenned. Valszeg csak figyelmetlenség volt, de akkor is legalább hagyhatott volna egy cetlit, ahogy Te is mondtad. 'Néma gyereknek anyja sem érti a szavát', a multis, mammutvállalatos világban annak az ügyét intézik, aki sípol. Sajnos.

Más..
Mókásnak tartom, hogy mindketten zuglóban lakunk, földváron nyaralunk, mégsem láttalak még soha szembe jönni :)

papugaja 2011.08.25. 09:34:53

A home run maximum 4 pont, ugye ha már minden ponton áll támadó.

belakis 2011.08.25. 09:56:08

@MantaMann: Ha valami nem megy, akkor ne csinálja.
Sebésznek sem megy Parkinson-kóros ember...

Macskavirág 2011.08.25. 10:18:59

Autómon 9 ajtórányitásból származó festéksérülés van, ezek közül 4-nél a lemez is behorpadt. Ez csak az egyik oldala az autónak! Csúnya, bántja nagyon a szememet, de ilyen hazai viszonyok mellett teljesen felesleges lenne újrafényeztetni a gépet, rövid időn belül ismét gyűlni kezdene a horpadások, rányitások száma. Üzleteknél próbálok mindig a parkoló hátsó részébe állni, hogy lehetőleg ne vagy minél kevesebben parkoljanak mellém. Abszolút magasról tesznek az emberek a másik tulajdonának megbecsülésére! Legszívesebben tankkal járnék a városban, ha rányitnának arra is az ajtót, kilőném az elkövetőt.

borso 2011.08.25. 10:30:26

ez úgy masszívan cserbenhagyás. Ha nem teszel rendőrségi feljelentést akkor legközelebb mással vagy veled ugyan ezt ugyan így csinálja! Tehát feljelentés cserbenhagyásos rongálásért ismeretlen tettes ellen. A bizonyítékok alapján meg fogják találni hidd el meg fogják baszni hidd el és végre megtanulják hogy ami nem az övé azt nem basszuk össze.

brz-095 · http://www.trabiorr.lapunk.hu 2011.08.25. 11:09:52

Üdv,
Nekem is hasonló problémám szokott lenni.
Gyors történet:
Tiszta a kocsi, és az utcatakarítók gőzborotvás kisteherautóval jönnek. Az összes koszt, leveleket felmossák az autómra /autókra. Eddig még nem húzták meg, de nagyon közel húz el mellette mindig. Már szóltam egy párszor, de nem sok sikerrel. Ötlet?

Csikós Zsolt 2011.08.25. 11:22:51

@Gomulka Béla:

Ez nem a jobb, nem jobb kérdése. 1985-ös 123-as, téglalámpa, mert így jött ki a gyárból. Pont. :-)

Tomchy 2011.08.25. 11:30:04

@MantaMann: Szövegértő olvasás megy?

"Korántsem biztos, hogy észrevette egyáltalán a vezető, hogy mi történt."

vs.

"Először megpróbálta eltakarítani a bordó szemetet az út széléről, majd, miután - a sejthető, hangos csikorgásból felismerte, hogy az egy autó, abbahagyta a lemezek flexelését. De amilyen naiv, rögtön előtte leeresztette újra a kefét..."

Meg kéne tanulni sok mindenkinek ebben az országban felelősséget vállalni, és nem a melegre, a tegnapi elrontott dugásra vagy a Hold másképp állására vállat vonni.

mtk001 2011.08.25. 12:26:00

Aloe verával biztos kijön a folt, vagy egy kis Vanish Oxi Action-nel !

P.A.N. 2011.08.25. 12:53:09

Szia Zsolti!

Tudom, nem vígasztal, de az első igazán imádott autóm egy olyan szép állapotú de öreg csótány-Volvo (340) volt, ami a Dessewffy utcában járt ennél rosszabbul. Korábbi gazdája (barátom)járt vele az országban keresztül kasul, de az igazi szíváshoz többnyire otthon kell parkolni ..... :P Egyik reggel baktatott a verdához, aztán látja, hogy a hátsó ajtótól az első kerékívig fel van nyitva az autó oldala. Hogy ne kelljen sokat töprengeni, még rikító FKFV narancs festéknyomok is voltak az autón. Felhívta a srác a diszpécsert, hogy aznap reggel melyik autó járt kukázni az utcában, amelyiknek esetleg a hátsó fellépőjén ottmaradt egy kevéske Volvo. Esetleg forduljon-e a rendőrséghez. Nos, a válasz igen frappáns volt: nem tudjuk megmondani, nem tartjuk nyilván (!!!!!). Ekkor a srác el a rendőrségre - a másik céghez amit ugyebár szintén kedves polgárok fizetnek. Itt sem járt jobban. Közölte a csíkossapkás, hogy akkor ő most itt vagy lefoglalja az autót egy nyomozás erejéig, ami lehet akár 1-2 hónapos procedúra is, vagy pedig nem tesz feljelentést a kedves polgár. Nos inkább az utóbbit választotta, lévén járta az országot telefonközpontokat programozni, szóval nemigen ért rá az autó hetekig a falnak támasztva állni egy rendőrségi telepen (ami ugye hát amúgy is olyan amilyen...). Így aztán szépen elment egy kasztnishoz, aki meglepően szép munkát végzett konzervnyitó autó után.

Erős a gyanúm, hogy ezek a jóképességű közteres sofőrök jól tudják, hogy sz@rt sem érsz egy feljelentéssel. Szomorú, de ebben a városban, ebben az országban egyáltalán nem meglepő.

Szóval ha valamennyi relatív könnyebséget mégis nyújt a sztori, polírozd ki a vasat a vicsorgást mosolynak álcázva.
A következő évnyi kukadíj csekket meg küldd vissza ezekkel a fotókkal mellékletezve :)))

gabor2239 2011.08.25. 13:13:57

Helló Mindenki!

Én csak szeretném, hogy végre betaláljon egy utcaseprő az utcánkba...

Csak halkan jelzem, hogy a gépjárműveket a telken belül kell elhelyezni, ha nem lehet, akkor pedig parkolóba. A ház előtti utca, na az nem az, hacsak nincs kijelölve.

Így az autód előtt/mellett/mögötti részt sem takarítja fel az autó és ilyen szerencsétlen esetben még kárt is okoz. (szerintem észre sem vette a sofőr, de ha igen, akkor az lett volna a minimum, hogy meghagyja az elérhetőségét)

Nem lehet egyszerű sötétben, iszonyat zajban és melegben szlalomozva tisztaságot varázsolni. És akkor a téli ekézésről még nem is beszéltem. (Kanadai ismerőseim mondták, hogy ott télen nem állhat az utcán autó, mert akadályozná a takarítást. A garázsodban, telkeden, kocsifelhajtódon ok, de ha az utcán van, akkor elszállítják. Cserébe reggel lehet közlekedni)

Remélem olvassa a cikket az sofőr és vállalja a kár helyreállításának költségeit.

Atengerimalac 2011.08.25. 13:15:32

Tisztelt Csikós úr! Nem szabad lenyelni ezt a békát. Ezért tartunk itt! Aki hibázik, az bűnhődjön! Folyik a szemetesből a trutymó, és bűzölgő foltot hagy minden megállásnál? Bejelenteni és jegyzőkönyveztetni, feltakaríttatni és nem megérteni, hogy biza kirothadt az alja. Takarítás címén rongálnak? Jegyzőkönyv és kártérítési eljárás… Önt és engem, amint valamiben „hibázunk” ököllel vágnak pofán. 6 km/h-val elvéti a korlátozást? Helyszíni bírság sokezerrel. Parkolójegyért cammog az ember és keresi a működő órát? Csomag a szélvédőn és egy jó tanács, hogy mobilon vegyen időt! … Tudom, hogy sok utánajárás, de ez vinne előrébb. Ha mindig mindent eltűrünk és az optimista megközelítést alkalmazzuk, hogy bizony lehetne rosszabb is, akkor az is lesz! Hogy változzon valami, ahhoz nem együttérzés kell, hanem kiállás az érdekeinkért! Önt, ha szakmai hülyeséget ír ledorongolják és azonnal hitelét veszti minden addigi írásában, pedig lehet, hogy kis figyelmetlenségből, fáradtság miatti elkalandozásból követte el. Szóval nem belenyugodni, hanem megküzdeni az igazunkért! Akkor talán az unokáinknak nem ilyen triviális hibbantságok miatt kell nyomáspróbázniuk az agyuk ereinek határait!

Üdv egy kísérleti állattól, ami már nagyon unja ezt a létformát és elkezdett tépőfogakat és karmokat, valamint rettenetes izomzatot növeszteni!

dukeekud. 2011.08.25. 13:40:55

@Virago_1000: "@dukeekud: jo nagy fassz vagy. Vannak sokan, akik meg ilyet sem
engedhetnek meg maguknak. Azoknak nagy kar ez is. "

A rinyalassal van a problema, az auto egy haztartasi eszkoz, ami torik, zuzodik, karcolodik, ki nem szarja le.
Ha a porszivo megkarcolodik, akkor nem csinalok neki weblapot, es nem kerem a
koztarsasagi elnokot, hogy vezesen be szuksegalapotot.
Egyaltalan, kurva unalmas, hogy az autosok mindennert rinyalnak: nincs parkolohely,
katyusak az utak, osszekarcoljak az autot, nem lehet esznelkul szagulozni.
Mikozben evente szaz milliardos karokat okoznak az orszagnak, az utak rongalasaval,
a dugokkal, az egeszsegugyi koltsegekkel, ekozben megy a nyavajgas, hogy
osszekarcoltak az autot. Aki ennyire felti a szarjat az tartsa otthon lakasban.

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2011.08.25. 13:56:54

@UGA 777: "és pontosan tudom, hogy nem egyszerű egy ekkora járművel pontosan oldaltávolságot tartani. "

Neme? A kamionosok és buszosok centire szoktak beállni egymás mellé. Amúgy meg egy "padkázó tükör" nevű dolgot kell felszerelni, ami +1 visszapillantó, amivel az autó oldalát látod a padkához képest. Valószínű volt is ilyen a gépen, vagy esetleg letörte...

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2011.08.25. 13:59:17

@dukeekud.: Ilyenkor sajnálom, hogy bezárt a lipót.
Azért ha bemennék hozzátok, és tolnék egy karcot a plazmaTV képernyőjére, vagy tennék egy horpadást az inox hűtődre, csak beindulna a pofád Neked is, pedig csak egy háztartási gép.

Virago_1000 2011.08.25. 14:01:35

@dukeekud.: Nezd. Nem hiszem, hogy az auto egy szimpla haztartasi eszkoz, bar nemelyeknek, lehet, hogy a tobbsegnek az.
(Ugyanis nem lattam es hallottam pl markaklubrol a Goldstar mikrosutoknek v. tv-knek. PErsze meg lehet)
De meg a tobbseg sem velekedik ugy, mint te, mert az autot megvenni sokkal (nagysagrendekkel) nagyobb ervagas, kiadas, erofeszites, sporolas, mint barmely mas haztartsi eszkozt, tehat nem emlegetheted 1 lapon a kettot.

"Mikozben evente szaz milliardos karokat okoznak az orszagnak, az utak rongalasaval, az egeszsegugyi koltsegekkel,"
- az utak az autoknak epulnek, nem azert, hogy diszitsek a tajat. Kepzeld. Raadasul az autosok adojabol, akikrol mar a 7. bor is le van nyuzva.
Az egeszsegugyi koltsegeket reszletezheted, nem hiszem, hogy komolyan gondoltad.

autokatalog 2011.08.25. 14:09:30

"nem egy vidéki kisváros megirigyelhetné azt a nyugalmat, ami a Nagy Lajos Király útja, Erzsébet királyné útja, Rákospatak utca, Telepes utca négyszögben honol."

Na-na-na.
A rafinaltan keszitett fotokon lehet, hogy igy nez ki am a valosagban a fent emlitett kanaan jo par szaz meterrel odebb van.
Pont,hogy a Csikos(sor)hazaval szemben van a kornyek talan legundoritobb iparterulet-szeru ingatlana.
O szerintem ha az ablakon kinez sokkal inkabb erzi magat a hatvanas evek Angyalfoldjen mint egy nivos zoldovezetben. Ha a mogotte levo fortelmes allapotok nem is de a regi szocialista gyartelepeket altalaban korulvevo,hosszan huzodo es omladozo,ocsmany betonkerites jol kiveheto az egyebkent pompasan es korhuen megujult eleju ERA-t abrazolo kepen.
Az innen meg kohajintasra levo Telepes utca elejen levo, uvoltozo ciganyoktol hemzsego gettoszeru lepusztult negyedre is inkabb Maria Valeria a pontos definicio semmint bekes kisvaros.

GRX 2011.08.25. 14:11:09

Úgy emlékszem, valamikor korábban volt egy cikk a TC-n a hókotróautók (szintén FKF köteléke ha jól tévedek) melójáról, ott pont mintha lett volna valami gebasz, hogy nekiment a jómunkásember egy parkoló kocsinak vagy mi. Na ott aztán volt minden, leállás, jegyzőkönyv, központnak bejelentés stb., talán csak a nyilvánosságnak szólt a cirkusz? Ezen a szálon nem lenne érdemes elindulni?

2-More 2011.08.25. 14:27:52

@dukeekud.: Majd jusson eszedbe ez, amikor nincs a pékségben kenyér, nem jön ki a körzeti orvos a görcsben fetrengő gyerekedhez, vagy amikor nem lesz aki elvigye a házad elől a ganéjt.

A gond az, hogy porszivót veszel szotyiért, de ha egy 100 rugós luxot basz tönkre az asszony, akkor azért csak letolod. A konstelláció ugyanaz, adott egy ugyan öreg, de jó kiállású szekér, amire szemlátomást odafigyel a gazdája, gondolod ha kőműveslada lenne, rinyált volna?

autokatalog 2011.08.25. 14:42:32

@Tomchy:

"Meg kéne tanulni sok mindenkinek ebben az országban felelősséget vállalni, és nem a melegre, a tegnapi elrontott dugásra vagy a Hold másképp állására vállat vonni."

Tokeletesen egyetertek.
Valamiert a nagyobb jarmuveket hivatasszeruen vezeto emberekre kulonosen jellemzo ez a szanalmas, martirkodo es ononn szemelyuket erosen misztifikalo duma.
Senki nem kenyszeriti revolverrel oket erre a munkara es semmivel sem tobbek a munkakoruk elvegzesehez szukseges c,d vagy fene tudja milyen kategorias jogositvanyukkal mint a vegzettsegukert eveket tanulo diplomasok, betegeket apolo noverek,banyaban rothado vajarok,szemuket monitorral kifolyato ujsagirok,idiota fiatalokkal szivo pegagogusok vagy akar a peggeelen tancolo vallalkozok. Teveknyseg, hasznossag tekinteteben is csak atlagos tagjai a tarsadalomnak es barmikor potolhato tucatszereploi a munkaeropiacnak.

P.A.N. 2011.08.25. 14:52:23

@dukeekud.: Nem az a baj, hogy ennyire beleszarósan kezeled az autókérdést, amíg a sajátodról van szó. A baj az, hogy valószínűleg pont ezzel az alapállással rohangászik a közterületes birka is MÁSOK autói közt. Pontosan ebből a szemléletből születnek a helyszínelhagyások. Nomeg a felelősségvállalás elemi hiánya miatt.

Azt mondjuk nem értem, hogy ha valóban ennyire értelmetlen, egyáltalán miért olvasol olyan honlapot amit egy használati tárgynak szenteltek a szerkesztői...

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2011.08.25. 16:01:28

Ja, a lényegről nem esett szó: Legalább tisztaság lett az utcában-e?

közösperonos átszállás 2011.08.25. 16:06:55

@Virago_1000: "Ugyanis nem lattam es hallottam pl markaklubrol a Goldstar mikrosutoknek v. tv-knek"

Akkor le vagy maradva vagy 15 évvel, azóta hívják ugyanis a Goldstart LG-nek (aka. Lucky Goldstar), LG lapostévéért meg már láttam embert rajongani. :-) (Persze ez semmi a Panasonic-fanklubhoz képest, de ez már tényleg mellékszál.)

2-More 2011.08.25. 16:17:03

@közösperonos átszállás: A panabuzik meg sehol sincsenek a sonylágyultakhoz képest, és a csúcson ott habzanak az apple-szájak.

zeugma 2011.08.25. 17:07:39

@gabor2239: Na azt megnézném, mire menne Budapest, vagy akármelyik magyar megyeszékhely, illetve bármely száz évnél régebbi alapítású városkánk, akár néhány ezer főnyi lakosú is, ha az utcán nem állhatnának autók. Mégis hová tennénk őket?

Egy 100 lakásos házban élek, amihez tartozik egy 5 (!!!) férőhelyes parkoló, meg egy használatból kivont buszöböl, ahová 45 fokban állva befér 9-10 nem túl hosszú autó. A többiek állnak, ahol tudnak. Ha ledózerolnák a szemközti, trafiknak álcázott kocsmabódét, meg beáldoznának néhány négyzetméter füvet - így is maradna bőven, zöld környék ez -, akkor lehetne csinálni egy akkora parkolót, ahová a ház majdnem minden autója befér. És akkor talán közlekedni is lehetne az utcában. De talán mondanom sem kell, mennyi erre az esély...

Tomchy 2011.08.25. 20:32:11

@newtehen: De: "És inkább arra gondolok - milyen jó is a tiszta zuglói utcákon biciklizni a gyerekeimmel."

Index Elek 2011.08.25. 21:18:26

@ketyosz

"te barom"

Ezt miért is? Mert hogy vállalni kéne a felelősséget a sepregetősnek? Ez egy ilyen dolog. Szabadság és felelősség. Együtt. Csak egyet kiemelve nem működik a dolog.

Vagy csak elgurult a pirula és nem volt rajtam sapka? :-)

gabor2239 2011.08.26. 02:22:34

@zeugma: Ha nem állhatnál az utcán, akkor egy épített parkolóban vagy mélygarázsban vagy a saját garázsodban állnál. Nekem a házhoz kötelező volt garázst építeni, ami után fizetem az éves adót. A panelokhoz is volt mindig parkoló, nem az utcán kellett állni. Ez csak mostanában divat, hogy 2 családi ház közé bevágnak egy 5 emeletes x lakásos házat, aztán nem építenek hozzá se garázst, se felszíni parkolót. Pedig törvényileg kötelező lenne. Helyette inkább "megváltják" a helyeket az önkorinál. Az meg elteszi a 4-500e ft / autó összeget és kvra nem csinál semmit, pedig ezen a pénzen parkolót kellene létesítenie a lakásokhoz közel.
Egyszóval a keret megvan, de senkit nem érdekel és így is jó minden érintettnek. Addig, amig valami gáz nem történik.
Hidd el, lenne megoldás, ha tényleg akarná(n)k.

zootyo 2011.08.26. 06:25:30

@dukeekud.: Hányszor el lett már mondva neked te idióta, hogy ha ennyire utálod az autókat, akkor menj egy zöld honlapra és ott fröcsögj. Primitív troll.

Tomchy 2011.08.26. 08:13:16

@gabor2239: "A panelokhoz is volt mindig parkoló" Ez igaz. Nálunk 60 lakásra jut 6(!) garázs, és kb ugyanennyi parkoló. Még sokáig fogjuk nyögni az 1989-ig tartó 40 évet...

zeugma 2011.08.26. 08:55:01

@gabor2239: A mi városunkban (megyeszékhely) mélygarázsa csak a plázának van. A város legtöbb lakótelepe a 60-70-es években épült, ahogy a mi házunk is, és akkor még teljesen reális volt, hogy 100 lakásra 5 parkoló jusson, mert nem volt több autó. A családi házak kis részének van saját garázsa, mert a legtöbbje ún. Kádár-kocka, magában állva vagy sorházként, akkora telken, ami egy autónyi kapu felszereléséhez is kicsi, nem hogy garázst építeni. De ahol van is garázs, ott is legfeljebb egy; és mivel a tömegközlekedés a városban használhatatlan (ahova egyáltalán jár busz, oda csúcsforgalomban 40 percenként jön, estefelé másfél óránként, este fél tízkor pedig minden busz leáll), sok családnak szükséges a két autó. Vagy egy hátirakéta. Igaz, azt nem kell parkolni.

zeugma 2011.08.26. 09:13:29

@gabor2239: Abban igazad van, hogy lenne megoldás. Ad absurdum még azt is el tudnám képzelni, hogy a parkolásra beszedett rengeteg lóvét (beleértve a parkolóhely-megváltás nem kis költségét is) újabb parkolók és mélygarázsok építésére fordítsa a város, ahelyett, hogy "parkoló létesítése" címén olyan utcákba fessenek fel fizetős parkolósávot, ahol korábban tilos volt megállni, mert túl szűk az utca. Érdekes, ha pénzt lehet érte kérni, akkor már elférnek ott az autók? (Nem.)

Mint említettem, a mi házunk elé is elférne egy akkora parkoló, ami majdnem minden ott lakónak elég lenne, de majd akkor épül meg, miután már az összes kerítést kolbászra cserélték.

De nem, az nem megoldás, hogy álljak máshová, mert nincs hová. Igazából csak azért nem a fűre kell felhajtanom, mert ott van az a forgalomból kivont buszöböl (a tömegközlekedés visszafejlesztésének jelképeként), ahová mindenki beáll.

Ja, azt még nem mondtam: az öt férőhelyes parkolóban az egyik egy rokihely. Az illetőnek történetesen teljesen jogosan jár, de attól még ott van a hely egész nap üresen, amíg ő dolgozik, mi meg csak nézzük sóvárogva. A szemközti ugyanilyen ház kicsit nagyobb, kb. 30 férőhelyes parkolójában három rokihely van kijelölve, abból az egyiknek a jogosultja már két éve meghalt, de az önkormányzat nem hajlandó megszüntetni a kijelölést. Azt mondják, csak a jogosult mondhatja le. Hát bakker, Szent Pétertől sürgönyözzön? De nem lehet odaállni, mert azonnal ott teremnek a közteresek és büntetnek. Két éve ott áll üresen az a hely, már kezdi felverni a gaz a repedésekben, a lakók meg parkolnak az út szélén.

Prosztó 2011.08.26. 10:47:40

@Virago_1000:

Nem vagyok nyelvtan náci, de könyörgöm, ezt a "flusztrált" szót felejtsük már el örökre.

Olyan van, hogy fRusztrált(meg olyan, hogy flutulencia).

malenykij polgar · http://mbybk.blog.hu 2011.08.26. 10:53:20

@Csikós Zsolt:
>mert így jött ki a gyárból. Pont. :-)

Meg W126-os ülésekkel ;)

Clearvoyance 2011.08.27. 11:32:57

@SvenH.:
Ja. Pestújhely, Emlék tér. Éjszaka ömlik a habos lé a csatornába mert a gyökér ott mossa a fekete mercijét.
2 darab százassal ugyanezt megtehetné valamelyik közeli AGIP kúton...

Clearvoyance 2011.08.27. 11:34:08

Zugló jó kis hely. Az Öv utcában mostanában esténként gyosulás van nyitott kipuffal.

Ciri 2011.08.28. 04:43:53

@Csikós Zsolt:

Nem azért vetted többek között, hogy ne kelljen félteni és olcsó legyen a javíttatása?

Egy kis "ködölés" meg máshol is elkél már.

Arcade Macho 2020.10.15. 12:19:12

nalam a 3 bunko aki elottem ALLANDOAN acsorog miattuk nem tud elmenni a takaritogep, onkurinal lepattintanak hogy a sok budos gyokernek joga van elottem megallni, mert kozterulet
de oromhir szamodra hogy mar nalatok sem fog takaritani a takaritogep...
kellemes volt a mostani poszt :)
#visszanyalafagyi #viszikahohertakasztani

ez volt az az ido amugy, amikor lehetett volna olyanrol ertekezni hogy nem okes hogy mashol tomegek hasznaljak az utakat es jo lenne az utdij
esetleg kellett volna mar beszelni arrol hogy NEM ALAPJOG az hogy a ruhes autojat valaki kint tarolja a kozteruleten
süti beállítások módosítása