Centrum Parkoló esete a BX-szel

  2008. április 13. - Bende Tibor Címkék: citroën parkolás bx tartosteszt

A szerzőről még nincs információ feltöltve!

A szerző még nem publikált a Totalcaron

Pedig milyen jó kis Bogár volt
2014-09-27 08:52:08

Az előző részek tartalmából: Elkezdtem Volkswagen Bogarat keresni. Vettem egy bogarat, örültem neki.

Én megmondtam előre, hogy baj lesz
2014-08-23 06:50:05

Az előző részek tartalmából: Elkezdtem Volkswagen Bogarat keresni. Vettem egy bogarat, örültem neki.

Bogár saga: Polírozom a bohócot
2014-08-02 12:15:37

Az előző részek tartalmából: Elkezdtem Volkswagen Bogarat keresni. Vettem egy bogarat, örültem neki.

Elment az eszünk: kasznit cseréltünk a Bogáron
2014-06-01 07:10:34

Épp Göbivel ültünk az irodámban, amikor Marci hívott, aki a Velvetnél dolgozik. Autót akart venni, mert a


Mostanában semmi különleges nem történt a BX-szel, álldogált a garázsban, többnyire mással jártam. Egyik nap azonban feladat támadt, reggel el kellett menni a Ferenciek terére, a bankba. Felkerekedtünk a családdal, feleség, gyerek, babakocsi, elemózsiászacskó, pótásványvíz - szóval minden, ami a négy kilométeres túrához kell.

A feleségem gondos és előrelátó, ezért temérdek aprót készített be egy külön zacskóba, hiszen nem tudhattuk előre, tíz perc vagy két óra lesz az ügyintézés. Szerencsénkre hamar rövidre tudtuk zárni a dolgot, így a megvásárolt cetli járata előtt több mint egy órával távoztunk is a helyszínről, egészen a 4 (négy) sarokkal odébb található Madách térig, ahol a következő beláthatatlan hosszúságú etap várt családomra és rám.

A feleségem szólt, hogy dobjunk be az automatába, mire én fellengzősen közöltem vele, ugyan minek, hiszen még több mint egy óra van a jegyen. Húsz perc alatt itt is végeztünk, tehát több mint negyven perc maradt a jegyen, amit - emlékezzünk csak! - 4 sarokkal odébb váltottam. Legnagyobb megdöbbenésemre ott virított a kék cetli, az érvényes jegy mellett.


A kép csak illusztráció, később kiderül, hogy miért.

Nem értettem. Dühös voltam és elkeseredett. Hiszen volt jegyem! Most faxolhatok, szaladgálhatok, kitölthetek, vagy fizethetek.

Hazavittem a családomat és igyekeztem, hogy időben érkezzek a munkahelyemre, ahol ugye azért fizetnek, hogy a munkaidőben a Totalcar.hu Kft. ügyes-bajos dolgait intézzem.
Robogok kifelé a Váci úton, amikor egyszercsak HUSS! Elrepül a cetli, pont a felüljáró előtt, ahol esélyen sem volt leállni és visszamenni érte. A visszapillantóban még láttam, hogy szálldos a kék zacskó a mögöttes forgalom szelében. Szívszorító volt.

Tehát most biztosan nem elég faxolni, oda kell menni.

Egyik reggel a gyereket vittük orvoshoz (Péter, 2007. november 2, jelenleg 7,8 kg, 74 cm). Hamar végeztünk. Ott is bedobtunk természetesen, sőt! Az előrelátó asszony annyit dobott be, hogy utána a cetli ügyintézéshez is elég legyen. Épp odaértem nyitásra, hogy tisztázzam az ügyet a Centrum Parkoló ügyfélszolgálatán, ami reggel 9-től este 5-ig tart nyitva, megkönnyítendő az ügyintézést.

A roppant kedves hölgyet kérdőre vontam, hogy hát mégis miért bírságoltak meg, amikor volt jegyem? Azt is elmeséltem, hogy a cetlit sajnos elvitte a szél, így nem tudom bemutatni, de az érvényes jegyem megvan. Őőőő. Csak az autóm rendszámát nem tudom, valami CRB, de a számokra nem emlékeztem. Hívtam Karit, aki mindent tud, de aludt még. Kikereste a hölgy a gépből.

És akkor fel lettem világosítva. Hogy ugyanis az van, hogy a Ferenciek tere egy másik kerület, és mivel a kerületnek fizetek (A Kerületnek!!!! Tehát nem a profitorientált vállalkozásnak, aki csak kis százalékot ad át, hanem a kerületnek..), ezért ha átparkolok más kerületbe, akkor kell új jegy. Aha. Már értem.

Ha ön szeret unalmas jogszabályokat olvasni, akkor tekintse meg ezt!
Itt írja le a jogász, hogy hol, hogyan és miként kell és lehet parkolócetlit venni.


Köszönöm, hogy elmondhattam.

A bejegyzés trackback címe:

https://belsoseg.blog.hu/api/trackback/id/tr31421357

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zöldi 2008.04.13. 12:11:06

Annyuk p*ját, fizetünk a semmiért. Itt is el kellene törölni, mint a cseheknél!

Balee87 2008.04.13. 12:25:28

Gratulálunk az újabb barom parkolási fizetési szabályzatért, amit kedves országunk mégkedvesebb parkolótársasága kitalált! Szerencsétlen autós, meg figyeljen egyszerre 200 dologra egy rohadt parkolásnál, hogy hiba próbál beszületes lenni akkor is miért büntetik meg... (És aki nem BP-i az honnan szopja h. mi melyik kerület. Egész parkolási útmutatót vegyen mielőtt belép a fővárosba???). Gratulálunk a centrum parkoló (csupa kisbetűvel) cégnek! Pfff...

Balee87 2008.04.13. 12:26:57

"hiába próbál becsületes lenni..."

Bocs. Gyorsan írtam felindulásomba. Legközelebb átolvasom. :D

a megmondó 2008.04.13. 12:29:44

a barátnőmet szerdán büntették meg(érvényes jeggyel az ablakban).szerencsére ott volt a kék a szélvédőn,így csak 15 percet áldozott erre az életéből.(amúgy van ,hogy a csekket kidobja az ellenőr,így nem látod,hogy megbüntettek,és ha van is érvényes jegyed,biztos nem őrizgeted 1 évig...

zsosz 2008.04.13. 12:34:37

Rohadjon meg az összes befötjük.
Senkiházi gyökér banda.
Elnézést az alpári stilusért, ha a centrumrol van szó máshogy nem megy.

vityaz 2008.04.13. 12:47:07

Kedves Tibor!

Önt nem zavarja, hogy egy kék mikuláscsomaggal autózik? Kretén a centrum, nyilván, de ne szivassuk már magunkat ilyesmivel...

miluman · http://autofilia.blog.hu/ 2008.04.13. 12:53:57

pff szívás...mekkora köcsögség...legalább az árak megegyeznek?

lolvagy 2008.04.13. 12:56:52

még a feleséged is szólt, hogy dobjatok be a másik kerültbe is pénzt, te leszartad, megérdemelted....

Lolalal 2008.04.13. 13:29:21

nem értem mi itt a probléma, a lakhelyhez tartozó parkolási engedélyt is kerületre adják és azt hiszem az árakat is kerületenként szabják szóval nem kell csodálkozni.

szg 2008.04.13. 13:45:49

Balee87:

"Gratulálunk az újabb barom parkolási fizetési szabályzatért, amit kedves országunk mégkedvesebb parkolótársasága kitalált!"

Hát lehet, hogy nem a Kedves Parkolótársaság találta ezt a szabályt ki, hanem D. Gábor, Budapest Főtürannosza. Ezt az egész rendszert asszem a '90-es évek elején vezették be. Azóta D. Főtürannosz Gábor vajon miért nem volt képes megváltoztatni? Csak nem azért mert "sértené az érdekeit"? (értsd: pénz).

Nade ez olyan kérdés amire nem kapunk egyhamar választ :)
Mint pl. arra sem, hogy mi az élet értelme, meg hogy a pestiek miért voltak képesek 1,5 évvel ezelőtt újra hatalmat adni a türannosznak, mikor semmire (de semmire!) nem volt képes a 16 év uralkodása alatt.


Amúgy a kerületenkénti parkolós rendszer elég logikus, de akkor miért nem az egyes kerületek foglalkoznak vele, miért egy független(?) cég? Asszem ez a kérdés is a fenti Mi az élet értelme csoportba tartozik. :)

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2008.04.13. 13:46:23

Tibor,

és akkor még modjuk azt, hogy szerencsés vagy, mert hallottam olyat is, hogy a parkolóőr rátette a mikuláscsomit, fényképezett, aztán szépen leszedte és a táskájába tette. Így mindenképp pótdíjat fizet a gyanútlan parkoló, hiszen ugye nem is látja a csomagot, így esélye sincs befizetni, majd befizeti azt, amit küldenek postán.

Ex Termesz · http://karvolt.blog.hu 2008.04.13. 14:05:00

"Robogok kifelé a Váci úton, amikor egyszercsak HUSS! Elrepül a cetli, pont a felüljáró előtt, "

úgy indultál el, hogy a meglepi ott maradt az ablaktörlő mögött? noooormális ?!

egy átlag 2008.04.13. 14:12:12

Rövid leszek, h szakadt volna narkós qva anyjába és az is aki megszavazta.

4Si · http://www.autoteszt.eu 2008.04.13. 14:14:28

nieklih: Miért, van aki így próbálja levezetni a dühét. Annyira mérges, hogy inkább ki sem veszi a csomagot az ablaktörlő alól, így áll bosszút azokon akik odatették. :D

Ex Termesz · http://karvolt.blog.hu 2008.04.13. 14:15:30

@4Si:
úgy hogy vezetés közben is állandóan látja ? :D :D

trebics 2008.04.13. 14:15:54

mi a....

Csab 2008.04.13. 14:17:18

Nem lehetne aláírást gyűjteni a centrum ellen? Tuti meglenne a szükséges mennyiség. Korrekt rendszer kellene, amiből az önkormányzatokhoz megy a nagyobbik rész, nem D..ky türannosz bagázsához.

Galamb 2008.04.13. 14:47:23

Minden sarkon más parkolóóra van, tehát minden utca más körzet. Üdv Budapesten!

akarki 2008.04.13. 14:59:36

Szerintem is igazuk van azoknak, akik hangoztatják, hogy le kellett volna szedni a csomagot, DE... A csomag elvesztésével semmi gond nem volt, csak leírta, hogy elbalf.xkodta (gondolom mert ideges volt meg sietett is), aztán személyesen be kellett mennie. De emiatt senkit nem vádolt, csak saját szop.tását írta le. De ha elmegy BP-re egy nem BP-i, akkor ő még lazábban megszívja... Miért nem lehet egyértelműen jelezni kerülethatár közelében, hogy jelenleg hol vagy, meg az órán megjelölni? Mondjuk domborítva a dobozon és nem metricával, hogy ne lehessen egyszerűen eltúntetni, mondjuk gyerekcsínyből. Mindig hangoztatjuk, hogy mennyire akarjuk hogy fejlődjünk, de emellett minden f.sz a saját zsebére dolgozik, ott csal ahol tud... Egy kicsit a jó ötleteket nem a saját zsebre és megtévesztésre használnák, nem utálná a politikusok zömét mindenki, mint a saját sz.rát... Már elnézést. De ha bárkit egy általunk követendő példának tartott országba nyelvismeret nélkül kiteszünk, tutira simán jó helyre fog befizetni, el fog találni a város bármelyik pontjára helyi közlekedéssel, stb...

ZRobee 2008.04.13. 15:11:05

December elején történt, hogy Debrecenben egy akkor még nem tudtam, hogy fizetős parkolóban parkoltam. Majd amikor este 6 óra körül sötétben beültem a kocsiba és hazafelé mentem szélvédő mosás/spriccelés közben észrevettem, hogy a jobb oldali ablaktörlő lapát szépen le-fel mozgat egy papírt. Mi a f_sz? -gondoltam, valami hírdetést rakott oda valaki. Na jó majd otthon leveszem vagy lefújja a szél, mitérdekelt engem mentem a munkából haza. Aztán ahogy a lámpák fénye meg-megcsillant rajta tudatosult bennem, hogy a tisztelt DKV ajándékozott meg egy mikuláscsomaggal. Egy lámpánál bevettem a cetlit amin az állt, hogy 3400 kemény magyar forintot fizessek.
Nagyon kivételes eset az amikor fizetek a parkolásért és még csak most az egyszer büntettek meg. Mondjuk az még azért vígasztal, hogy ha mindig becsületesen fizettem volna jóval több lenne az összeg, mint 3400 Ft.

trebics 2008.04.13. 15:12:43

Neked négy sarok volt, Nekem egy sarok volt, pontosabban ötvenméter, mert közelebb volt a köruti automata mint az utca másik végénél lévő. Viszont miután a mellékutca más körzet volt így fizethettem! :(

zsosz 2008.04.13. 15:23:44

Csab-nak igaza van.
Fizet az ember ha van miért,
de azért hogy valaki megtömje a zsebét a semiért?
Aláirás gyüjtés jó ötlett.

Host 2008.04.13. 15:24:32

Nem élek Pesten, sőt baro ritkán járok, de még én is tudom, h ha átparkolok, akkor új jegy kell. Amúgy rohadjon meg mindenki, aki az utcán parkolásért pénzt kér!
Éljenek a csehek! (Komolyan abban az országban mivel töltik fel a pártkasszákat?)

M_R 2008.04.13. 15:26:10

Egyszerű: megáll, első/hátsó rendszám leszed, csomagtartóba be, kocsit bezár. Ennyi..

KRESZ 59. § (3) bekezdés szerint hatósági jelzéssel nem rendelkező járművet mellékútvonalon (praktikusan bármely mellékutca) külön engedély nélkül 30 napig lehet tárolni...

városlakó 2008.04.13. 15:27:00

két kedves történetet osztok meg veletek: a II. kerületben rendszeresen bírságolja a parkolóőr a"tilosban"parkoló autókat.ugyan miértis? hiszen ha a ssaroktól nem 5 méterre csak kettőre áll meg az áldotzat,akkor csak a rend éber őrei vagy a közteresek büntethetik. a másik kedvencem,ami a pofátlanság teteje: parkolóőr felteszi a kis kék csomagot, fotó készül, majd a kis kék csomagot zsebre teszi! így ha akarná sem tudná az áldozat befizetni aznap a büntetést, ennek eredményeként a többszörösét kell majd fizetnie. igazán aranyos...

uh.golb 2008.04.13. 15:34:50

neha csak jo a feleseg ösztöneire hallgatni :P

fifibá 2008.04.13. 15:44:00

Bocs, de a Ferenciek tere V. kerület, ahol a Főv. Közt. Parkoló kaszál, míg a Madách tér környéke már részben VII. kerület, ahol a Centrum az úr. Tehát nem a kerületváltás lehetett a bibi, hanem az, hogy más-más szerződő féllel kellett volna parkolási szerződést kötnöd, és Centrum nem fogadta el a FKPT jegyét? Ilyet ti. már én is beszoptam.
Másik fontos tudnivaló, hogy egy parkolójegy csak egy parkoláshoz használható fel: ha még nem járt le, de átmész vele egy másik helyre, ott már nem lesz érvényes, mert az már egy másik parkolási esemény. A váltás helyét az ellenőr tudja, vagy onnan, hogy rá van írva, vagy mert az automata számából látja.

gftamas 2008.04.13. 15:46:14

Erkölcsileg igazad van, jogilag sajnos nincs. Igaz, erkölcsileg az egész parkolási dolog gyalázatos. Ha vissza akarsz vágni, a következőt tanácsolom: Jelezd tértivevény ajánlott levélben a parkoló társaságnak, hogy nem ismered el a bírságot, mivel nem parkoltál a kérdéses időpontban az autóval ott, ahol mondják. Ekkor a parkoló társaság beperel- Te arra hivatkozol, hogy a gépkocsiról készült felvétel nem tekinthető hitelesnek, mert egyrészről csak a rendszám alapján történt a hitelesítés, ami a magyar törvények szerint nem elegendő, másrészről a dátumos fényképezőgépük se hitelesített. Ezt már fogadta el bíróság hivatkozásnak. És most jön a slussz poén: becsatolod a periratokhoz a parkolójegyed másolatát, mellyel igazolod, hogy a kérdéses időpontban te egy másik kerületben parkoltál a gépkocsival, hisz érvényes parkolójegyed volt. Két helyen meg egyszerre nem lehettél az autóval. Persze a te parkolójegyed se megdönthetetlen bizonyíték a parkolásod helyére, de ha hezitálna a bíró, akkor ez alapján már bizonyosan elutasítja a parkoló cég keresetét.

bm613 · http://izland2009.blog.hu 2008.04.13. 15:49:36

A parkolótársaságok valóban elmehetnek a halál f@szára a semmiért szedett pénzükkel... az volna a minimum, hogy a beszedett pénzért cserébe garantálnák, hogy az autókat nem fogják feltörni/ellopni a területen. Ha mégis megtörténik, kártérítéssel tartoznának. Így még értelme is volna, sok kifizetnivalójuk meg nem akadna, mivel nem ezek a területek az igazán veszélyesek, főként nem a fizetős nappali időszakban.
szg: az érdekel, miért Demszky? Azért, mert a másik lehetőség egy liberálisból ultrakonzervatívvá alakult, primitív, homofób f@szkalap volt.

fifibá 2008.04.13. 16:00:03

gftamas:
Ott sántít a dolog, hogy a parkolójegyen nincs rendszám, tehát az nem bizonyítja, hogy az adott gk. parkolt akkor azzal a jeggyel, a bíró nem fogadja el másként, mint a fél előadásaként. Ha lenne szabályos parkolási számla, rendszámmal, akkor az már jó lenne. Még aznap, a megbüntetés után lehetett volna kérni ÁFÁs számlát az FKPT-től, a jegy által mutatott teljes időtartamra, de utólag már sajnos nem megy.

enen 2008.04.13. 16:07:12

A nyomorult varosvezetest csak reszben rugdossuk ezugynben, fokent, hogy a legnagyobb eziranyu cegek pont narancssogorok kezeben vannak.

trebics 2008.04.13. 16:24:28

Könyörgöm!!!! nem a Csehek!!! hanem "Magyarország" északi részén nevezték Alkotmányellenesnek! :)))

zsosz 2008.04.13. 16:33:02

Hajrá
Trebics jól beszélsz!

Ottó 2008.04.13. 16:40:05

Ne haragudj, de te voltál a hülye. Budapesti lakoskéánt igazán leeshetett volna pár év alatt, hogy egyes kerületekben más társaságoknak kell fizetned. Parkoltál az V. kerben az FKPT-nél, aztán átparkolsz egy másik kerületbe a Centrumhoz, aztán csodálkozol, ha megvágnak???? Röhejes.

hard 2008.04.13. 16:45:04

Nem értem a felháborodást. Normális ember tudja, hogy adott automatából vett jegy csak az automata "vonzáskörzetében" használható fel.
És a kék csomag elhagyását inkább le sem írtam volna szégyenemben.

blügy-blügy 2008.04.13. 16:45:30

Én évekkel ezelőtt nyomtattam parkolójegyet hőpapírra, és ollóval méretre vágtam, csak extra körülményes volt. Most, hogy van a kocsiban 230Volt, laptop+nyomtató+olló, és már a helyszínen is meg lehet oldani, bár szerintem még így is körülményes

fpasfj 2008.04.13. 16:47:09

Innentől kezdve ne tessék itt a neten ordibálni, ha rokikártyával állunk meg mi nem annyira rokkantak egy nem rokkantak számára fenntartott helyen (ez utóbbit erősen kihangsúlyozva).

uu 2008.04.13. 16:47:55

Ez a postíró komolyan azt gondolja, hogy pl. a külső-Józsefvárosban váltott parkolójegy majd jó lesz a várban is. Még ha egy cég is lenne, akkor is különbözhetnek a zónák.

Nekem a múltkor nem fogadták el a villamoson a vonatjegyet, pedig még 6 km-re érvényes lett volna! FÖLHÁBORÍTÓ!

mcs · http://paralelart.wordpress.com/ 2008.04.13. 16:56:08

népszavazási szezon van, miért nem veti már fel valaki, hogy szavazzunk erről:

"egyetért-e ön avval, hogy közterület hasznosításáért pénzt csak 100% önkormányzati tulajdonú cég szedhet?"

Mr.Evil 2008.04.13. 17:14:20

Felrobbantani az összes irodájukat...parkolótársaság..rohadt mocskos ország..a kurva levegöt is eladják-rák az anyjukat.

keves 2008.04.13. 17:20:46

nem adnak semmi plusz szolgáltatást.
a helyes kérdés:
egyetért-e ön azzal, hogy közterületen személygépjárművel bárki ingyenesen parkolhat.

zsolensen 2008.04.13. 17:33:58

Ha az egészségügyről, tandijról lehetett népszavazási/aláirásgyűjtési kezdeményezést elinditani, meg kéne próbálni a parkolódijak ellen is. Hmmmmmmm? Én biztos, hogy egy büdös fillért sem fizetek parkolásért. Küldözgessék csak nyugodtan a felszólitásokat, leszarom.

anarhista 2008.04.13. 17:37:57

Mindenki gyújtson fel egy parkolóórát!

Karlitosz 2008.04.13. 17:42:03

a centrum parkoló izraeli-magyar érdekeltség.

Karlitosz 2008.04.13. 17:44:22

ivan sagiv kettős állampolgár az egyik igazgató. mit is vártok.

ottó 2008.04.13. 17:50:18

Erről is a zsidók tehetnek...gratulálok!

kispia 2008.04.13. 18:06:15

na,megint megjelent az értelem,és kezd zsidózni.hányinger.

rohadtka 2008.04.13. 18:07:11

A legközelebbi alkalommal már új szabály lesz! Csak az adott kb :8 m2 helyre szól a jegy! Új helyre állsz, új jegyet vegyél!
Sőt két hét múlva már megbírságolnak, mert átlógott az autód a másik kb:8 m2 helyre!

Népművészeti cseréptermék mind!!!!!!!

georgeN 2008.04.13. 18:09:12

Akkor mivan, ha parkolás céljából viszek mindig magammal egy "álmikuláscsomit" és kiteszem mint a rokikártyát?:D szerintetek bevennék, hogy engem már megbüntettek?

rATdrAgOn 2008.04.13. 18:09:53

Hmmm... en mar jartam ugy, hogy a muszaki hibas jarganyomat buntette meg a centrum. Konkretan, elfojt a hutovizem menet kozben - szetment egy vizcso - hatalmas gozfelhovel elso kisutcaban leallitom a ven csotanyt - detto BX :D -, intelligensen kirakom hatulra az elakadasjelzo haromszoget. Az en hibam, nem figyeltem, hogy fizeto az ovezet. Mikorra este visszamentem - uj vizcsovel, + 5 liter fagyalloval, latom, van rajta egy mikulascsomag. Huha, fizetoben sikerult letenni?!
Jo, egye kutya, jarganyt megjavitom, feltoltom a hutorendszert, legtelenitem, meg minden, jarokepes a venlany. Oke. Akkor fizessuk be a buntit. Megtortent.
Ket honappal ra jon egy fizetesi felszolitas, hogy fizessek be meg ennyit meg ennyit. He?!
Bemegyek - tudjuk hova -, ahol kozlik velem, hogy oruljek, mert orankent buntethetnek. Mutattak fotokat is. Tenyleg az en autom. Elismerem. Mikor szova tettem, hogy a hatso ablakban azert ott volt egy olyan jelzes, hogy ez az auto magatol nem megy sehova, lathato volt, mert azert meg volt alatta szep nagy tocsa is, akkor kozoltek, hogy az az en bajom, minek alltam fizeto ovezetbe.
Ezutan befizettem a fennmarado osszeget, kertem egy bizonylatot, hogy nincs felejuk tartozasom, majd halal nyugodtan ugyanazt kivantam az ugyintezo holgynek, hogy jarjon ugy mint en. :)

Földes Gergő 2008.04.13. 18:10:48

Erre csak azt tudom mondani, hogy elég szégyen ez, ilyen ez a mocsok parkolási vállalat, nem lehet parkolóhelyet találni, fél órát kell keresni, fizetsz, utánna meg lehet siránkozni, hogy ne büntessenek meg, bezzeg a feka Bimmer vagy Merci-re nem meri rárakni a 20 kilós f@sz a cetlit fél hogy megb@asszák. Elmennek ám a jó qrva annyukba.

Kniight 2008.04.13. 18:31:36

Még jobb ha a park. ellenőr nyomtatógépének órája negyed órát siet. Ekkor azokra az autókra is tesz mikuláscsomagot amelyiknek még érvényes a jegye.
Fogtam a kezemben jövőből érkezett büntetést. Az konkrétan 8 percel volt előrébb, mint a pontos idő. Persze vettem egy negyed órás jegyet, és szerencsére elfogadták.
De mi van akkor ha a mikulás csomagot zsebreteszi?
Ennyit a zárt rendszerükről.

C. 2008.04.13. 18:51:05

Csak a spanyol rendszert tudom mondani.
Két zóna van kék, meg zöld. A kéknek kék automatába kell dobni a pénzt, a zöldnek meg zöldbe. Azután az egész városban oda parkolsz ahová akarsz ameddig érvényes. A zöld drágább, azzal a kékbe is tudsz parkolni.

dark future · http://www.andocsek.hu 2008.04.13. 18:51:56

Remélem, a fasz Demszkájjal a fasz pénzbeszedő társulat is távozni fog.

foolproof 2008.04.13. 18:54:37

Ez az leiras gaz,(mondjuk a cetliroptetesnel mar rohogtem) eletemben kb 5x voltam Bp.-n,(hal`stennek), de meg suttyo videki parasztgyerekkent is tudom + valamennyire logikusnak tartom, hogy keruletenkent kell fizetni. AZ viszont ujdonsag szamomra, hogy a buntetocetlin nincs feltuntetve a kocsi rendszama . Nem az lenne esszerubb, hogy mivel a rendszam egyedi azonosito, akkor az alapjan buntessunk? Persze erre is megvan mar a nagy magyar lelemeny, az "ideiglenes rendszameltavolitas". Mas kerdes, hogy civilizalt orszagokban nem is lehetne rendszam nelkul kozteruleten megallni, mert rogton jonne a "pokos" auto.

Felmerul a kerdes: ha minden f@ssagert hirtelen alairasgyujtes, meg minden szinten tiltakozaas tamad, egy ilyen hordereju, szazezreket napi szinten erinto kerdest miert nem lehet bedobni a koztudatba? Hol marad a tokos pestiek tomege, akik felemelik a hangjukat a sokszor valoban undorito ceg ugykodese ellen?

Kezdem azt hinni, hazankban sok mindent csak azert csinalnak elmebeteg modon, hogy a parasztnak elmenjen a kedve meg az elettol is, vagy hogy elhuzzon a francba, addig se kell a sirankozasat hallgatni. Sajna mindig ez a vege a hasonlo anomaliakra irt hozzaszolasaimnak, bocsi.

bandika 57 2008.04.13. 18:57:53

ratdragon: szerencsétlen lúzer. Inkább az alkatrészről kérek számlát, ezek meg pereljenek be. A KRESZ veled van!

szsrobert · http://szsrobert.fw.hu 2008.04.13. 19:05:30

Minden parkolás alkalmával vegyétek le a rendszámokat az autóról,és induláskor szereljétek vissza :)

én 2008.04.13. 19:20:00

:) 4 sarok még szinte messze is van. De a Király utcának az se mindegy melyik oldalán parkolsz, mert kerületválasztó XD Járjatok olyan tuning-géppel amint nincs ablaktörlő elérhető helyen, és ha kiszálltok kapjátok le a rendszámot is. Jah, ha centrum-kompaitbilis a citroenetek akkor ahogy kiszállsz az autóból a futómű rá is engedi a kasztnit a kerekekre, és akkor még a bilincs se megy rá. Valahogy védekezni kell ellenük, és nem mindenki tudja a parkolást megúszni fekete merdzsóval, vagy bömivel.

Koczeka, a pampák királya (törölt) 2008.04.13. 20:15:21

szsrobert 2008.04.13. 19:05:30:

"Minden parkolás alkalmával vegyétek le a rendszámokat az autóról,és induláskor szereljétek vissza :)"

És ha rendőr áll az autó mellett, akkor hívjátok az ügyvédeteket (rendszám eltávolítása=egyedi azonosító jel meghamisítása).

Kár, mert amúgy szívem szerint kedvenc lámpavasára húznám az összes város összes élősködő gennyes cégét, mivel én is olyan helyen lakok, ahol olcsóbb apának körbe-körbe autózni a városban amíg anya vásárol, mint 18 helyen venni 30-160 Ft-ért min. félórás cetlit, pl. ha a gyereket kell bedobni az ovi-kapun (4 perc).

Mert ha nyújtana mellé valamit, akkor oké...

Amúgy a BX jó:-) Ha rendesen leülteted, se kerékbilincs, se vontatás nem játszik, a hevedert meg mire átfűzi alatta, vissza is érsz:-)

Liberté_73 2008.04.13. 20:51:50

"elfojt a hutovizem" - nekem meg felforrt az agyvizem

T-boy (törölt) 2008.04.13. 21:25:03

Magunkat ismerve a nemfizetést nem támogat-
nám,aki reggel 7-kor találna egy helyet
5-ig nem mozdulna.Igy/kerületesdi miatt/
minden sarokra kéne p.óra!

karlmann 2008.04.13. 21:29:54

Hát igen ez egy olyan eset amikor az asszonynak van igaza. De félre a tréfát az, amit nálunk ezek cégek művelnek az a szabad rablás kategóriájába tartoznak. Bár néha azért vannak akik megunják a dolgot. Tavalyelőtt Debrecenben vki. fogott egy flakon egykomponensű térhálósodó poliuteránhabot és a belváros minden automatájába fújt egy kicsit. Egy ilyen tubus kb 1200Ft. Vagy 30 automata belsejét kellett cserélni, mert a hab tönkretette.Több millóba került nekik a gépek cseréje.

kispista 2008.04.13. 21:30:04

Nekem egy dolog szurt szemet: ha 4 sarokkal kell arrebb mennie valakinek, miert ul ahhoz autoba? Lehet (nem biztos) hogy gyalog gyorsabb, de mindenesetre kevesbe karositja a kornyezetet, es olcsobb (kevesebb benzin)
Mindemellett a buntetes pofatlan lehuzas.

luck66 2008.04.13. 21:31:59

engem is felszólitott a centrum 2006-ban ügyvéden keresztül 64ezer Ft,válasz,minden papirt küldtem autó 5 éve eladva,adásvételi,okmány irodától kijelentve stb,válasz:ok kérik új tulaj,1hete levél 260 ezret kér behajtó cég ,mert centrum eladta a tartozást nekik,mondtam adják nekik vissza,erre ők per,mondtam legyen,de kérni fogom minden költségem megtéritését,most gondolkodnak mit csináljanak

Zébé 2008.04.13. 22:05:19

A jogalkotás a béka segge alatt kilométerekkel fetreng valahol, ezért hoznak olyan rendeleteket magukat nagyon okosnak tekintő fővárosi/kerületi politikusok, hogy az már egy nem jogot végzett embernek is kiveri a biztosítékot. Ilyen a parkolási történet is, ha jól emlékszem, talán egy éve jött elő az, hogy az egész centrumosdi úgy jogellenes, ahogy van. Ami persze nem jelenti azt, hogy a parkolási díj önmagában hülyeség lenne, csak hát nem így.

execute 2008.04.13. 22:16:22

A totalcar-osok nem olvassák saját magukat, vagy mi van???

Ezeréves dolog, hogy az adott jegy, csak adott helyen érvényes.

pipi 2008.04.13. 22:27:14

De könyörgőm.Mi a szar adnak azért a pénzért amit kifizet az ember.Dettó autópálya."A maguk pénzéből őnöknek."Azt utána meg fizess.A másik mi a k....nyáért fizeti a ember a teljesitmény adót?Ez már nem férne bele?Mennyi bőrt akarnak még lehúzni az emberekről?Az üzemanyag adótartalmáról nem is beszélve amibe elméletileg benne van az útalapadó.Akkor mire fizet az ember?Tel van ez az ország sok élösködő féreggel.Pffffffujjjjjjjj

Rocko- 2008.04.13. 22:32:27

"höhöh, de hülye, hát ne mtudja, h kerületenként kell fizetni, höhö"
na, akkor kérem az ige tisztelt egybegyűlteket, h legyenek oly kedvesek elsorolni mind a 23 kerületet, az őket határoló utcák neveivel. ha ez megvolt, akkor folytathatjuk a társalgást.

egyvalaki 2008.04.13. 23:04:50

Gyerekek! Látom nem tudjátok még, hogy mi a módi! Én sosem veszek parkoló jegyet! Kiteszek az autómon belül egy nyomtatott cetlit, hogy "Parkolás mobillal!" Abból indulok ki, hogy lusta az ellenőr beütni a rendszámot a kütyüjébe és lekérni az adatokat! Eddig még mindig bevált!

kiss jános 2008.04.13. 23:34:57

na éna belvárosban szolgáltatok, beszereztem egy rokit, egész nap a kocsiban ül a kártyájával kap egy napra egy ezrest és vigyáz a szerszámokkal tele kocsira közben az ezres olcsóbb mint fizetni a parkolást

Péter 2008.04.14. 00:44:25

Viszont, amíg eltörlik, addig is ajánlom a mobiltelefonos parkolásidíj-fizetést. Van ugyan pluszköltsége, de ez messze megtérül azzal, hogy magam indítom és állítom le, tehát addig számol csak, amíg parkolok, sosem marad vissza elhasználatlan idő. Továbbá, ha valaki el tudja számolni, erről automatikusan, postán jön a számla, nem kell külön szaladgálni utána.

Mellesleg, a szélvédő mögé kitett felirat butaság, az elején adnak egy matricát, azt kell kiragasztani, ha az nincs, akkor az ellenőr úgyis rögtön tudja, hogy átverés az egész.

Péter 2008.04.14. 00:55:21

Szokott erre moderátor járni, aki ezt a néhány ideokádott szemetet kitakarítaná? Nem szereti az ember a parkolási társaságokat, az biztos, de ezeket az izéket valahogy még kevésbé szereti...

vityaz 2008.04.14. 00:56:01

Ez az! Zsidózás is van! Cicabox! LOL
1. balfasz parkolás
2. balfasz közlekedés (zacsival szélvédőn.. muhaha)
3. homárosan szólva faszkorbácsot minden egyes indokolatlan rokikártyásnak!!!

vityaz 2008.04.14. 00:57:22

Péter rulez!

LyD 2008.04.14. 01:22:31

Nekem az első - hátsó rendszámtábla tartóm egyaránt tépőzáras. Értsd: nem csavar, hanem méteráru boltban kapható nagy méretű, erősen öntapadós kétoldalú tépőzárcsík rögzíti a rendszámot. Ha parkoló zónában vagyok kénytelen megállni, az autótól való távozás elött egyszerűen csak lekapom a rendszámot és pofával lefelé bedobom a hátsó ülésre. Garantáltan rövidebb művelet, mint kocsit bezárni, parkoló automatát keresni, aprópénzt dobálni, visszamenni, kocsit kinyitni, cetlit berakni, kocsit újra bezárni, és mindezt kétóránként megismételni. Magával a rendszámtábla hiányával pedig semmilyen szabálysértést nem követek el, ugyanis az autóm ezidő alatt nem vesz részt a forgalomban, tehát nem vagyok köteles rendszámmal azonosítani. (Egy egyszerű példával igazolva: Amennyiben az autómat átmenetileg, vagy véglegesen kivonják a forgalomból és/vagy leveszik a rendszámot, amit akár el is lophattak, vagy bármi okból átmenetileg nincs rendszámom, és mondjuk a belvárosban lakom, akkor is ugyanott fogok tudni csak parkolni ahol eddig - rendszám nélkül.) Tehát önmaga a rendszám hiánya nem valósít meg szabálysértést. A jegy nélkül parkolás, az igen. Az azonban rendszámmal is éppoly szabálytalan, mint anélkül. Akkor meg ha úgyse veszek jegyet nem mindegy?

Egyébként hosszasan tudnám indokolni notorius szabálysértésem kiváltó okait, de szerintem mindenki aki autóval közlekedik éppúgy találkozott már velük.
a pénzt elnyelő automatákkal...
az üzemhibás automatákkal...
a pénzt vissza nem adó automatákkal...
a két óránkénti kirohangálással...
a hiénákkal, akik csak arra várnak hogy lejárjon a jegyed
a hiénákkal, akik megbirságolnak, majd elviszik a lefényképezett csomagot, hogy már csak felszólításból értesülj a birság tényéről, és késve tudj csak kétszeres pótdíjat fizetni...

Én ezekből köszönöm nem kérek, magasról szarok a Centrum Parkolási Társaságra és az összes kék overallos faszfejre. És kurvára röhögök amikor nem tudnak mit kezdeni az azonosíthatatlan autómmal.

Üdv!

KuKori · http://ireland.blog.hu 2008.04.14. 02:31:19

Van egy pár holland ideiglenes rendszámom. A többit ki lehet találni :)

KuKori · http://ireland.blog.hu 2008.04.14. 02:33:12

Mire lehetne vajon használni, hmmmm... Bár én szerencsés vagyok, mert:

a. ritkán járok a belső kerületekbe
b. ha mégis, azt este

Más vélemény 2008.04.14. 04:03:15

Azért nem olyan rossz a fizetős rendszer! Az ingyenes időkben szinte lehetetlen volt parkolóhelyet találni a belvárosban, pedig feleennyi autó sem szaladgált az utakon. Akkoriban legtöbbször a két parkolóház - Szervita tér, Aranykéz utca - valamelyikében sikerült letenni az autómat. Ha ezekben sem volt szabad hely, dolgom végezetlenül gurultam haza a külvárosba. Manapság, ha nem is túl könnyen, de meg tudunk állni, igaz, fizetni kell érte. Amennyiben ismét inygyenessé tennék, órák hosszat körözgethetnénk hiába!

pezia 2008.04.14. 08:46:32

Igazabol a gaz az, hogy mi van akkor, ha jon egy videki? Az honnan tudja, hogy merre vannak a kerulethatarok? Nincs az uton egy csik, vagy jol lathato tablak, hogy "Koszontjuk a XXII. keruletben!"... Persze lehet mondani, hogy a legtobb utcajelzon ott van, dehat azt ki figyeli?
Na mindegy. Amugy is utalom a parkolotarsasagokat...

LyD 2008.04.14. 09:56:34

Kerülete válogatja, van ahol kint van - például a 13. kerület határain biztosan, de nehogymár ezen múljon amikor ugyanannak a cégnek fizetsz itt is ott is. Az önkormánbyzatok csak egy apró hányadát látják a bevételnek - ha látják egyáltalán. A díjak persze növekszenek, a szolgáltatás cserébe marad ugyanolyan szar.

Míg egy mélygarázsban vagy rengeteg parkolóban korszerű automaták és parkolási rendszer segítségével lehetőséged van aprópénz mellett papírpénzzelm bankkártyával vagy akár sms-sel is fizetni, az utcán továbbra is megy a zsetonozás, amiből még ha roskadásig van a farzsebed és tudod hogy sokáig maradsz, akkor sem dobhatsz be annyit amenyit kéne. Rohangáljon csak a paraszt kétóránként, hátha elkésik. Persze a gép vissza nem ad. Míg a parkolóházban pontosan annyit fizetsz, amennyi időre igénybe vetted a szolgáltatást, addig az utcán ha a gatyád is bedobáltad a gépbe, de másfél órával hamarabb sikerült végezned a dolgoddal, a különbözet vissza nem jár. Míg a mélygarázsban kamera rendszer és biztonsági őrök vigyáznak az autódra, az utcán az sem elképzelhetetlen hogy a kékruhás parkolóőr szeme láttára törik fel a kocsit, leszarva a térfigyelőket, mert azt úgysem nézi senki.

Tehát áremelés van, szolgáltatás nincs, te meg fizess kétszer ha arrébb akarsz állni két utcát.

ommm 2008.04.14. 10:17:56

mellőzzük a politikát uraim, annyi mocsokra itt nincs szükség

tomnemtom 2008.04.14. 10:37:20

Kedves Tibor !

Ilyetén félreértések elkerülésére a körzet azonosítására használd az automatán található telefonszám utolsó négy számjegyét, melyből az első kettő a kerületet, a második kettő a kerületen belüli körzetet jelöli. ha jól sejtem.
jó nagy számok vannak, hogy pl. a telefonos fizetőknek ne kelljen közelgyalogolni ( lustaság rlz. ).

AP (törölt) 2008.04.14. 11:29:01

Az lesz a szép, mikor Orbán özvegye virágot visz Gyurcsányra.

Acmee 2008.04.14. 11:57:27

Egy kérdés!

A parkolótársaságok nem azért vannak, h a befolyt bevételből rendben tartsák a parkolókat, és lehetőleg normális körülményeket biztosítsanak a parkoláshoz! Kérdem én! Ha egyszer független cég, miért nem egy cég van megbízva egész BP-re, egy jegy vonatkozna az egész városra. Ha mondjuk van kb. 5órás rohangálós dolgod BP-n, akkor vegyél egy jegyet, és slussz. Azt a bevételt utána szét lehet osztani mindenfelé, de könyörgöm, ne azokat szopassák, akikből megélnek! Ha egy szolgáltató Kft. azokat nyalatná, akikből a nyeresége jön, hát nem hiszem, h sokáig életképes maradna!
Másik dolog!
A jó zsíros nyereségből a Kedves parkolótársaság építsen mélygarázst, ahol tényleg normálisan lehet parkolni, és akkor lehet, h működni fog a P+R is, és több parkolóhelyből több pénz jön! Na milyen ötlet?

CSaB · http://www.domain.hu 2008.04.19. 15:30:13

Nemár, már két csab van :S
süti beállítások módosítása