Első gazdás, alig futott. Kettőötven

  2014. január 11. - Bende Tibor Címkék: totalcar fiat expert zeta tc flotta ulysse 806 evasion scudo

A szerzőről még nincs információ feltöltve!

A szerző még nem publikált a Totalcaron

Pedig milyen jó kis Bogár volt
2014-09-27 08:52:08

Az előző részek tartalmából: Elkezdtem Volkswagen Bogarat keresni. Vettem egy bogarat, örültem neki.

Én megmondtam előre, hogy baj lesz
2014-08-23 06:50:05

Az előző részek tartalmából: Elkezdtem Volkswagen Bogarat keresni. Vettem egy bogarat, örültem neki.

Bogár saga: Polírozom a bohócot
2014-08-02 12:15:37

Az előző részek tartalmából: Elkezdtem Volkswagen Bogarat keresni. Vettem egy bogarat, örültem neki.

Elment az eszünk: kasznit cseréltünk a Bogáron
2014-06-01 07:10:34

Épp Göbivel ültünk az irodámban, amikor Marci hívott, aki a Velvetnél dolgozik. Autót akart venni, mert a

Ahogy a frissen megvett Fiat Ulysse-t vittük Szentendréről az M0-on, pár dolog kiderült. Például, hogy nem rosszabb, mint amilyennek elsőre tűnt. A mosatásnál kiderült, hogy sehol sem ázik be, és hogy a kilencvenes évekből, franciáktól származó, sötét színű autókkal ellentétben ennek a tetején van lakk. Minden világít, szépen fut, nem rángat.

IMG 2151
Ez még az első körös, forralás előtti lepucolás, hogy lássuk, folyik-e valahonnan még

 

Ahogy meglett a magyar papírja, egyből ment is a szervizbe, mert pár nap múlva már külföldi turnéra kellett menni, még ha csak Bécsig is, de külföldre. Családdal, nagyszülőkkel. Azért hazafelé tettem egy kis kitérőt, hogy a család kiörömködhesse magát az új autón. A javítandók listája: motorolaj, szűrők, vezérlés szett vízpumpástul, szelepfedél tömítés, pollenszűrő. Semmi olyan, amit egy tetszőleges másik autónál nem kellene. Napközben hívott a Redsun, hogy miért csak öt liter olajat hoztam, amikor több mint hat liter jött le belőle. Őőőő. Elmeséltem a próbautas kalandot, hogy a fékezésénél kérte, aztán addig töltögettük, amíg már nem kérte, plusz egy litert, hogy biztos legyen. Kicsit sok volt benne, na.

IMG 2058
Hátul nincs ablaktörlője, és eláll az ajtaja

Az általános dolgok cseréjét érintő művelet egy egynapos meló keretében lezajlott a Redsun Service-nél. Kérésemnek megfelelően elkészült egy második körös lista. Pár újabb cserélni való, ha már lúd, legyen kövér alapon. Természetesen még arra a hétre bezsúfolva, hogy minden biztosan oké legyen. Gyári nívópálca, mert a benne lévő nem alkalmas az olajszint beállítására, ugyanis egy kicsit rövidebb a kelleténél. Ezt még az eladó mesélte, hogy nívó nélkül vette, és beletette az elsőt, ami a keze ügyébe került. Ez is PSA, de egész biztosan nem bele való. Kuplungszett mindenestül, mert kemény, mint a beton. Ha már itt vagyunk, féltengely gumiharangok, és váltó oldali főtengelyszimering, mert ez ugyan nem a gyári rajta, de latexkesztyűi értelemben véve is szakadásra hajlamos minőség. Négy lengéscsillapító. Két első index, mert repedtek. És a motor csendes gyilkosa, a vezérműre olajat folyató műanyag, ez is repedt volt, és a hármas henger utánra csak az az olaj jutott, ami épp odafröcskölődött. Ékszíj és ékszíj feszítő. Rádió, mert csendben rossz utazni.

Csoda történt, minden alkatrész egy nap alatt összeállt, este vihettem is ismét a szervizbe. Torjay Laci klubtárs, a híres-neves csikósi Laci-szentháromság egyik alapítótagja hozta a csak gyáriban rendelhetőket, a Totalcar Áruház pedig az utángyártottakat. Őrületes összmunka volt, ezúton is köszönöm.

A cserékkel kapcsolatban semmi extra nem történt, aminek ki kellett jönnie, kijött, aminek bent kellett maradnia, bent maradt. Este, az autó átvételekor hosszas faggatásom ellenére se volt semmiféle horroresemény, hiába mondtam, hogy így az olvasó nem kap elég vért, aztán csalódott lesz, hogy a Bende fostalyigát vett kettőötvenért, ami el se tud romlani rendesen. Az autó így, ahogy volt, kicsit felfrissítve, megjárta Bécset, műszaki hibát nem produkált. Püff neki.

IMG 2432
Ilyen ködben is remek társ

A bécsi kiruccanás utáni hétvégét is az autóra szántam, egyrészt nyomasztóan közeledett a karácsony, másrészt ideje lett volna áttisztogatni, de a bérelt gép nem pont olyan volt, mint amilyenre én gondoltam, így nem sikerült, de ez nem az ő hibájuk, én nem figyeltem eléggé. De így, hogy a nap szebbik részét úgyis rászántam a kocsira, végül Sipinél kötöttem ki, aki épp kipufogót cserélt egy Sierrán, hogy az apróságokat intézzük el, például lehessen bezárni. A vizet az ablakra spriccelje, ne a világba, ne mocorogjon a hátsó ajtó menet közben. Ne nyikorogjon a tolóajtó, bekerüljön a Merciből megmaradt akksi meg tisztuljon ki a motortér, azzal a céllal, ha mostantól olajfolyás lesz, hát derüljön ki, honnan lett. El is vittem még éjjel a kamionmosóba, a Szentmihályi útra, ahol tisztességesen megpucolták az előkészítő brigéciolozás után.

Csodás érzés volt, a vajpuha kuplungú, kicsit keményebb úttartású, remekül világító, nem égett olajszagot árasztó, és a működő klímával a mosás páráját azonnal eltávolító, majdnem tiszta belsejű kocsival közlekedni. Egy kicsit el is kényelmesedtem, örömmel vittem mindent mindenhová, csapatszállítóként is működött. Aztán egyszer arra lettem figyelmes, hogy a víz nem 90 foknál indul vissza, ahogy nyit a termosztát, hanem magasabbról. Aztán beáll a helyére, pont 90-re. Aztán már, 95-ről, aztán már 100-ról. Ilyenkor felvettem a fűtést maxra, és aliggázon, 50-60-nal megpróbáltam kibekkelni a kinyitást. De egyszer nem ment, mert nem volt olyan a forgalmi helyzet az M3 felhajtón, hogy most itt ötvennel csordogáljak. Felforrt. Nem nagyon, alig 100 fölé, na de, akkor is. A jelenséget egész héten volt időm tesztelgetni, egyértelmű volt: ragad a termosztát. Pupp Balázzsal cseréltük ki a garázsban, és lőn csoda, nem forrt fel többé. Boldog voltam. Egy boldog citroënes. Mert akárki akármit mond, ez egy Citroën.

IMG 2290
És az új, amivel 80 fokos a víz, ez még nincs kész

Mindössze két napig voltam boldog, istenem, pont ezt szeretem a citroënezésben. Ugyanis akkor láttam, a garázsból kiállva, hogy az autó alatt méteres (nem méretes, hanem 1 méter átmérőjű) olajtócsa nyújtózkodik a garázs padlóján. Ott, ahol eddig legtöbb esetben cseppek voltak, de leginkább porszáraz beton. A gyújtást ráadva egyértelmű lett, hogy ez itt motorolaj, mert a műszerfali szintmérő szerint egy jelentős mennyiség hiányzott. Hoppá.

Hívtam, akit értem: skandallum, jön az olaj, pedig a tömítések java része cserélve. Telefonos konzíliumot követően a következő megállapításra jutottunk. A vezérlés oldali főtengelyszimering, és a vezérműtengely végének a szimeringje lehet a ludas, mert a motor eleje, illetve a menetirány szerinti jobb oldala alatti rész olajos. A biztonság kedvéért hozzak azért egy hengerfejtömítést is, mert simán átéghetett, akkor is, ha erre közvetlenül utaló jel nincs, mivel ez a PSA-féle kétliteres motor hajlamos ilyesmire, ugyan nem füstöl, nincs olaj a vízben, semmi ilyesmi. Mivel eléggé nyakunkon volt a karácsony, sürgősségi beavatkozást kértem, és kaptam. Megint őrületes mázlim volt, a Totalcar áruház leltár közben is segített, és három órán belül megvolt a cucc.

IMG 2177
Ez a vezérműtengely feletti olajozó cső. Ha nem szállít rendesen, baj lesz. De csak akkor derül ki, ha legalább a szelepfedél lekerül

Este elment a szervizbe, és másnap reggel neki is álltak. A hengerfejet szerencsére nem kellett levenni, elég volt a másik két szimeringet cserélni, látszott, hogy hol voltak elrepedve, de amúgy is betonkemény maga az anyag. Aztán összeraktuk, mi történhetett. Először ugye, Sipivel a vételkor túltöltöttük, ezért jött le belőle több olaj, mint ami belement. Ezt még bírta a két gumidarab, de a túlnyomás, és az azt követő felforralás együtt már sok volt. Igen, a forralás utáni napon kezdett belőle jönni a cucc.

Így most új a futómű jelentős része, a motor újra van tömítve, új a kuplung, a hűtőt még az eladó vette meg bele, egyszerűen, működik. Most már lassan rá tudunk menni az esztétikára is, például lehessen minden ajtót zárni, legyen hátsó ablaktörlő, meg tudjak végre ajtónyitás nélkül parkolójegyet húzni. Igazából a vétel óta láttam ezeket a hiányosságokat, amik nem kerülnek nagy pénzbe, inkább csak odafigyelésbe, meg utánamenésbe.

IMG 2181
A második körös kukába való kupac

Rita asszonnyal egyik este lapozgattuk az autóhoz kapott papírokat. Nézegettem a neveket, a helyeket, és valahogy minden papíron egy villachi Carina nevű hölgy bukkant fel. Az utolsó 2013. májusi, 113 842 ezres óraállással, némi fékbeavatkozást követő műszaki vizsga, majd eladás. Ekkor vehették elő az autót, egy hosszabb állás után, mert a kilométerórán a hat szám közül némelyik fekete, de minden fogaskeréken csak egy. Az egyes például ilyen, tehát száztízen, vagy százhuszonezer kilométernél állt sokat, mert most a hármas látszik ki, és az szép fehér.

Miközben az autót elemeztük, isteni beavatkozásként találtam egy színben egyező darabot, valahol az ország közepén, aminek a belső kárpitja is pont olyan, mint az enyém. Balesetes, a komplett eleje hiányzik, az első dolog, ami felismerhető belőle, a motorblokk. Bontásra hirdetik hetvenkilencért, ilyenkor nem szokott szó esni a papírokról. Hívtam az eladót, mi kellene belőle: két tükör, mert az egyiknek a fedele lobog, a másiknak lefelé nem állítódik a lapja, első elektromos ablak, hátsó ablaktörlő, belső világítás konzol, a levegőztető háromszög a műszerfal közepén, meg egy díszléc, bal hátulra, meg a két oldalajtó, mert az enyémről tenyérnyi darabokban jön le a gitt, valami furcsa oknál fogva.

IMG 2207
Már megvan hozzá a két ajtó, igaz piros. Feltegyem úgy?

Az autó értékéhez viszonyítva azon gondolkodtam, hogy elhozom az egészet, ha a darabokra mondott összeg közelíti a hetvenkilencezres kikiáltási árat. Így is lett, megkaptam mailben a választ, hetvenezer amit kérek, de tükör nincs rajta. Írom, hogy oké, sejtettem, akkor inkább viszem hetvenkilencért az egész autót, tükör nélkül. Még kari előtt el is hozom – fejtegettem neki -, hogy le legyen róla a gond. Ő jól jár, mert el tudja költeni a pénzt karácsonyra, és nem kell kerülgetni a roncsot, nekem meg lesz színben egyező mindenem a kocsihoz, mert a BMW-nél ez néha gond volt. Nem várt fordulat következett be egy csaknem két hetet késő válasz formájában: 110 az egész kocsi. Először azt hittem, viccel, óvatosan felhívtam a figyelmét a pár nappal korábban feladott hirdetésére, amiben a komplett kocsi hetvenkilencezer forint, így akkor élnék is a vételi lehetőséggel, az általa megadott kikiáltási áron.

Nem. Az autó márpedig 110, a „korábbi” ár nem érvényes. Mindezt csupa nagybetűvel, a mondat végén huszonnégy felkiáltójellel: VALAHOGY ÍGY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Azóta nem váltottunk levelet. Egy hét múlva megint jövök, hogy honnan lettek meg a vackok, és mennyit sikerült közülük beépíteni. Imádom a kocsimat. Csak az a fűtőventilátor és a kipufogó ne zörögne ennyire.

A bejegyzés trackback címe:

https://belsoseg.blog.hu/api/trackback/id/tr545751706

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

orángutánfutó 2014.01.11. 07:47:00

Unatkozni nem fogsz vele, az tuti. ;)

orángutánfutó 2014.01.11. 07:56:29

Csikós vasárnapi szerelós posztjai helyett, ezentúl Bende-szombat!

szomjasferi · http://szomjasferi.blog.hu 2014.01.11. 08:11:00

Franciával (Berlingo) jártam úgy hogy a fűtőventi zörgött, sírt és egyebek, ami azért alakult kimert a radiátorból csöpögött rá a fagyálló, de nem sok, mert a lábtérben nem jelent meg. Szagot meg nem éreztem mert a raktérben mindig volt valami olajos büdös vasdarab.(meg a szaglásom is vacak)

ZasTempra 2014.01.11. 08:30:24

Nekem a Marea-ban mondjuk nem zörög, hanem k.hangosan fújja a levegőt a második fokozattól :)

csongiaparaszt 2014.01.11. 08:31:41

Ezek szerint mostanra már lényegesen többen áll, mint 250.

nem kéne... 2014.01.11. 08:43:36

@szomjasferi:

ez csak akkor fordul elő berlingóval, ha az autó komolyan sérült volt.
úgy értem, hogy a jobb oldalára lefeküdt az gép, ezt azért már lehet sérülésnek mondani.
ugyanis a radiátor középen a műszerfal alatt van, a ventillátor meg jobbról, a kesztyűtartó mögött, és csak egyféleképpen tud a ventillátorra folyni a fagyálló a radiátorból, így.
vagy most mondtál valamit, ami nem történt meg, de ez utóbbit kizárnám.

Schütii 2014.01.11. 08:47:10

90 fokos termosztát helyett miért jobb a 80-as?

Schütii 2014.01.11. 08:50:17

@csongiaparaszt: Ez azért gondolom be volt kalkulálva.

BBSTi 2014.01.11. 08:54:58

Csak összeáll az autód, gratulálok :D A "hetvenkilencezres" köcsögnek meg fel kellene dugni a roncsát a seggébe....

Make Valamit · http://make.blog.hu 2014.01.11. 09:01:11

Osztrák/német sógor akkor adja el ha már nem éri meg neki felkészíteni TÜV-re az alkatrészárak meg a munkadíj miatt. Szerintem dőlj hátra ha mindent megcsináltatok, jó esélyed van rá hogy tényleg csak ennyi baja volt. Aztán hogy a hosszú állás miatt mi fog még előjönni...

magyar bucó 2014.01.11. 09:02:32

"Felforrt. Nem nagyon, alig 100 fölé, na de akkor is."

Nem forrt fel. A hűtőrendszer nyomás alatt működik és nem is tiszta víz van benne, ezért nem forr fel 100 fokon. Ha felforr, azt nem a hőmérőről veszed észre, hanem dől a gőz a motortérből.

magyar bucó 2014.01.11. 09:03:39

@Schütii: Nem jobb, rosszabb. A motort a 90-eshez optimalizálták, így mindig hidegebb az optimumnál.

Secnir 2014.01.11. 09:08:16

azért a hetvenkilences csávónak nem írnék vissza, hanem a következő posztba beleírnám:
"végül nem vettem meg száztízért. lementem bivalybasznádra, és egy motor nélküli színazonos példányt elhoztam hatvanért"

Tizenkettő 2014.01.11. 09:14:58

Olyan lesz mint a kindertojás. Minden héten egy új melepetés. :)

Tizenkettő 2014.01.11. 09:19:39

@Schütii: Ezen én is csodálkoztam, mert általában 89 fok körül nyit a legtöbb gyári termosztát. Ha jó a hűtése, és minden rendben van rajta ezzel a 80 fokossal sosem lesz üzemmeleg a motor. Ha meg a 80 fokossal ok, akkor meg lehet valami nem teljesen kerek még benne, és nyáron lehet folytatni a keresést.

clior 2014.01.11. 09:23:25

Az alkatresznek szant autora: becsuletes nepper!!! Sajnos, ilyen a tobbseg es csak ritka a kivetel. Meg a kerdesukben is hazudnak.
Ar ertek aranyban tokeletes a kocsi, de azert elo szereloi es alkatresz ellatoi kapcsolat kell egy ilyen vallalkozashoz. A tartalekauto is jo ha van, de a szerkesztosegben biztosan mindig akad.
Sajnos, a beszamolo most sem volt kepes kihagyni a Francia fikazast, pedig az lenne a kerdesem, hogy hol vannak az ilyen koru Nemet/Japan verdak???

Schütii 2014.01.11. 09:27:44

@Tizenkettő: Régi beidegződés lehet ez a szociautós korszakból, akkoriban 80 fok volt az üzemi hőmérséklet, kis ráhagyással a szar konstrukcióra no meg a fagyálló hiányára. Egyébként nem értem ezt a fosást a 100 fokos hűtőFOLYADÉKtól, ha normálisan be van keverve a fagyálló, az csak valami 107 fok környékén forr, légköri nyomáson. És a hűtőrendszerben meg ugye túlnyomás van.

Dr. Kix 2014.01.11. 09:29:34

Sokat akart markolni a törött példány tulajdonosa. Igen gusztustalanul járt el. Reméljük a karma utolérni. Mondjuk 2 év múlva tudja csak eladni a roncsát, de akkor is csak 30-ért.

Bende Tibor 2014.01.11. 09:30:28

@Schütii: ez is 90-es, de 80 fokos aviz tole

bigpond 2014.01.11. 09:35:18

"hosszas faggatásom ellenére se volt semmiféle horroresemény, hiába mondtam, hogy így az olvasó nem kap elég vért, aztán csalódott lesz, hogy a Bende fostalyigát vett kettőötvenért, ami el se tud romlani rendesen"

Hat ezen jool kioromkodtem magam!

Nem derult ki viszont, hogy mi lett azzal az olajozo csovel.

Schütii 2014.01.11. 09:35:35

@Tizenkettő: Igazából technikailag nem fog ez problémát okozni a motornak, csak gyakrabban kell olajat cserélni meg valószínűleg egy kicsit nő a fogyasztás, a károsanyagkibocsájtás sem lesz gyári szintű, de hát ki nem szarja le.

nem kéne... 2014.01.11. 09:37:00

@Schütii: a termosztát ugyanúgy nyolcvankilenc fokos,. mint volt.
a hőmérséklet lett nyolcvan fok.
mondjuk az is kevés.

nem kéne... 2014.01.11. 09:38:07

@Schütii:

bazz, az ilyen válaszoktól falnak megyek.

Schütii 2014.01.11. 09:40:37

@nem kéne...: Akkor még jó hogy nem neked szól.

paveway 2014.01.11. 09:42:49

@clior: ha jól emlékszem, egy sokkal öregebb németet cserélt le, amiben sokkal több Km volt. És nem azért, mert baj volt vele. Ilyen kevés Km-rel ennyi probléma, nekem ijesztő.

Schütii 2014.01.11. 09:43:06

@bigpond: Na mondjuk ez engem is érdekelne hogy az olajcső miért fogyóeszköz.

vízálló László 2014.01.11. 09:43:23

Pont ennyit szívok egy 10 éves skoda fabiával, illetve többet mert én már felújítottam majd cseréltem benne motort. Ráadásul annak első gazdája vagyok és még alig van benne 130000km. Azt kell mondanom jól döntöttél, semmi nem drága hozzá és belátható időn belül jó lesz! Csináltam már ilyesmit öreg volvoval de sajnos azt lezúzták :( Szóval hajrá!

paveway 2014.01.11. 09:46:25

@vízálló László: "Azt kell mondanom jól döntöttél, semmi nem drága hozzá és belátható időn belül jó lesz! " A 13 éves Alfát 2 év után untam meg. Én is mindig azzal vígasztaltam magam, hogy most már jó lesz, minden új, mi gondja lehet. Hát, mindig kitalált nekem valamit.

Gomulka Béla 2014.01.11. 09:46:28

Nem kell a száztízezres ember miatt aggódni. Csak arról van szó, hogy tovább él a betyárvirtus - az meg szép hagyomány, nem?
A katasztrófaturizmus kedveloinek ezután is a Csikós-archívum ad csak oromet, ez van. Olajfolyás, gitt - mi ez, szerkesztokém? Kutyafule! Majd ha a kuszobrol kiderul hogy Corriera della Sera (kilátszik a festék alól a Berlusconi; kívánom hogy ne deruljon ki), akkor mondhatja el, hogy felsobb osztályba lépett. Bár a Mercedes esete azért klasszis.

A troll kérdése: ha az alulról mosós képen olvasható a rendszám, akkor a parkolóházason miért kellett elmaszatolni? Eltérnek? (Ha igen, Zách szerkeszto úr ír majd róla egy hosszút és részletest. Az is jó lesz.)

paveway 2014.01.11. 09:49:31

@Gomulka Béla: Szerintem a kitakart rendszám még az ideiglenes, P-s rendszám volt.

Schütii 2014.01.11. 09:51:13

@Gomulka Béla: Távol akarták tartani a P rendszám-trollokat. Csak nem sikerült. De igazából már kidühöngte magát ezen mindenki aki ki akarta.

Schütii 2014.01.11. 09:52:37

@paveway: Mire cserélted az Alfát, publikus?

Ápuka 2014.01.11. 09:54:38

Az a 80 fok valójában 90, tipikus francia autós fícsőr, 8-10 fokkal kevesebbet mutat az óra mint a vakóság...
Az olaj meg mindig szivarogni fig valahonnan, picit, de fog, ehhez szokj hozzá, ha 5e-ként kér +1litert, ajkor minden ők...

Én is ilyenben gondolkodtam, mert tudom, hogy tagas, kényelmes, de annyira a 80-as évek végi formájú,technikaju, hogy nekem nem fér bele a heti, havi állandó szerelős játék, mondom én aki egy 15 éves 3 literes pözsóval járok sok éve...ami az évente kötelező szervízeken kívül nem okoz fejfájást, häl istennek...(azé lekopogom..:-) )

B.Ú.É.K! 2014.01.11. 09:54:47

Ez is csak egy szopóroller lesz, illetve már az is.

BrianHUN 2014.01.11. 09:55:02

Termosztátos mizériára csak annyit hogy ezt computerrel lenne érdemes megnézned. lehet amit mutat 95 fok az valojában csak 90... stb

Krissal 2014.01.11. 09:55:51

Sziasztok!
Engem az érdekel, hogy hol tart a 250 pénzben és a befektetett energiát most ne számoljuk. Mennyi eddig ami beleborult?

nyuszy 2014.01.11. 09:57:17

Azt közzéteszed, mennyibe kerültek a fent leírt javítások anyaggal, munkadíjjal?
Érdekesebb lenne így nézni, hogy mennyire csináltál jó boltot.

GHG 2014.01.11. 10:02:23

Heheheeee
Rá kell tenni a piros ajtókat, és fóliázni az egész kocsit, mint Mike meg Edward. ( www.car-components.co.uk/cars/4026404.jpg )

Félretéve a vicceskedést. Meg tudom érteni a választást. Kevés annyira kényelmes kocsi van, mint a PSA termékek.
Lehet kényelmes egy VW, egy BMW, bármi, de azok mindig valahogy "feszesek" maradnak. Olyan mintha a nappalit hasonlítanád össze a hálószobával. Aludhatsz a nappaliban is, de sosem kapod meg azt a feelinget, mint a hálóban. És ebben a sztoriban a VW,BMW, stb. a nappali, a PSA meg a háló... :) Megjegyzem, Skodám van. Hehehheeeeeee

Egyébként meg mit ér az élet autós szopóágak nélkül? :D Milyen már az, hogy csak beülünk mindig és csak megyünk??? :D

Cobra. 2014.01.11. 10:15:05

Akkor eben végülis valós 120-130e km van csak? Mert ahhoz képest nagyon sok dolgot cserélni kellett.

Make Valamit · http://make.blog.hu 2014.01.11. 10:15:38

@GHG: Az a T3 Transporter volt az egyetlen amit nem tudtak eladni annyira takony lett. Hülye ízlésficamos angolok még a jajsárgára festett Bel Airt is megvették pedig...

gergo · www.indafoto.hu/ppgergo 2014.01.11. 10:19:13

Nem lehetett volna felújítani a lengéscsillapítókat a négy új megvásárlása helyett?

Szerintem abból a szempontból jó vételt csinált, hogy megvette az olcsó autót, ismeretségének köszönhetően kedvezményesen jut alkatrészhez és baráti áron szerelik a hibákat.

Árban nagyjából ott lesz mintha vett volna egy jónak mondott autót, de nagy valószínűséggel ugyanezeket ki kellett volna cserélni előbb-utóbb, viszont most lesz egy majdnem tökéletes műszaki állapotba hozott autója.

Gomulka Béla 2014.01.11. 10:20:43

@Schütii: témához idegen lévén, mi a baj a P-s rendszámmal? Illetve: mi is az a P-s rendszám? Ideiglenes? És azzal mi a baj. Illetve: egy kívulállónak úgy általában mi baja lehet a másember autójának a rendszámával?* (Meg kell tudnom, hogy ne duhongjek, illetve hogy én is duhonghessek, végre. A man kívánt torlendo.)

*Leszámítva a kreatív rendszámokat. Még az új rendszám korszakának kezdetén láttam rendszeresen egy USA 003 jelzésu Mercedes Benz jármuvet. Nemcsak hogy USA, de ok voltak a harmadikak!

nem kéne... 2014.01.11. 10:21:44

@gergo:

Nem lehetett volna felújítani a lengéscsillapítókat a négy új megvásárlása helyett?

de, lehetett volna.
aztán akkor kb még mindig az emelőn lógna az autó.

Make Valamit · http://make.blog.hu 2014.01.11. 10:22:31

@Gomulka Béla: Te új vagy itt? Amikor Sipiék P-rendszámmal mentek vagy valami Mercit vagy a Sierrát szerelni, leszedték róluk tcommentben a keresztvizet. "rohadékok itt parádéznak pérendszámmal én meg fizetek mint a katonatiszt..."

nem kéne... 2014.01.11. 10:23:07

@gergo:

ja, igen.
nem szerelik baráti áron az autót.

Lomha 8V 2014.01.11. 10:23:45

A "hetvenkilencezres" szarrágó mindjárt éhes lett. Az ilyeneket kéne a Dunába lőni, bár kár lenne azért a szép folyóért. Sok sikert a további munkálatokhoz.

baltazar72 2014.01.11. 10:25:48

Bizony a 80 fokosnak látszó motor lehet jóval több, meg esetleg kevesebb. A műszerfali hőmérő egy durva saccaméter. Inkább csak arra jó, hogy lásd ha megindul felfelé.
A forrás csak akkor jön elő 95 fok felett, ha nem tömített a rendszer. Nekem is volt rejtélyes forrás nyári körúti dugózásnál. A szerelő más félig beleőszült a nyaggatásomba. Mikorra kiderült, hogy rossz a gumi a tágulási tartály sapkájában.

gergo · www.indafoto.hu/ppgergo 2014.01.11. 10:27:46

@nem kéne...:

Ahol eddig néztem, pár napos határidővel vállalták mindenhol.

gergo · www.indafoto.hu/ppgergo 2014.01.11. 10:29:54

@nem kéne...: ahha, értem. Akkor a redsun linkje egész véletlenül került bele a szövegbe.

lyken 2014.01.11. 10:34:16

A 24 felkiáltójeles csóka gondolom tőled kapta az első olyan telefonját amiben per darab kérték az alkatrészeket és koppant neki, hogy a főbb alkatrészekért kétszer annyit fog kapni mint egyben az egészért. Mármint akkor, ha bárki felhívja még, aki vett egy ősöreg családszállítót és szeretné felújítani. Elején le kellett volna csapnod az árat. Youngtimerembe kellett pár apróság, amiből gyárit meg utángyártottat már nem kapni. Akitől vettem mesélte, hogy ő is így volt a dologgal, úgyhogy vett egy régi verdát, lábon hazavitte. Ami kellett neki belőle azt kiszerelte, a maradékot szétbontotta alkatrésznek és eladta. Mondta, hogy még keresett is rajta.
A 24 felkiáltójeles fazon stílusából egyértelműen az jön le, hogy jobb elkerülni. Az ilyentől fogpiszkálót se érdemes venni.

lyken 2014.01.11. 10:41:51

@nyuszy: "Azt közzéteszed, mennyibe kerültek a fent leírt javítások anyaggal, munkadíjjal?"
Leírta mit cseréltek, azt is linkelte, hogy mennyi a listaára ezeknek. Az is benne van a posztban, hogy napon belül megvolt, tehát a munkaidő is ismert nagyjából. Tehát ha érdekel akkor ki tudod kalkulálni. :)

"Érdekesebb lenne így nézni, hogy mennyire csináltál jó boltot."
Mi a jó bolt?
- Van egy megbízható családszállítód.
- Van egy kocsi amibe mindenki befér, de városból nem ész ki vele, ha nem muszáj.
- Van egy családszállítód, ami baleset esetén biztonságosabb, mint a régi.
- stb.

Mindenkinek más a jó bolt. Ha azt írja le, hogy a kipuffogóból aranytallérok pöfögnek ki, akkor is lesz pár okos.

Patás 2014.01.11. 10:49:34

Jó lesz ez. Semmi biztosíték nincs rá, hogy ha drágábban vásárolt volna meg egyet, akkor jobb lenne...azokon is behányhat minden. Legalább a vételáron spórolt.

nem kéne... 2014.01.11. 10:52:37

@gergo:
ezt meg reggel leadta, este meg hazament vele.
de az ilyen felújítósdít szívesen veszik minden műhelyben. mindig van egy szabad emelő, amit nem akarnak pár napig használni.

nem kéne... 2014.01.11. 10:55:11

@gergo:

ha arra gondolsz, hogy az a cég ezzel az autóval akarna betörni az ulyssekuplungozók piacára, ezért bendetibbynek ingyen szerel, akkor szerintem rossz felé indulsz.

Jonah Goldberg 2014.01.11. 10:59:08

"Felforrt. Nem nagyon, alig 100 fölé, na de, akkor is."

Hogy mi? :O Alig 100 fok felett felforrt a vized? Az nem 100, vagy 105 fok lesz, ha tömített a hűtőrendszered, bőven több.

Most majd azt hiszik az emberek, hogy így kell autót venni: olcsón venni egy fost - ami javítás nélkül képes megtenni 500km-t - majd az ár kétszeresét rákölteni, hogy valamilyen szinten üzembiztos, használható legyen. Te jééézus.... -.-

zséroskenyér 2014.01.11. 11:03:13

nekem tovabbra is tetszik a sztori. ha autosujsagiro lennek, en is szopnek ilyennel, vegül is olyan, mint egy szakmai trening. es a vegen van olcsobol egy jo autom.

viszont nem vagyok az, igy nem lenne eröm es idöm erre, na meg kell a megbizhatosag is.

A 24-es faszinak (Jack Bauer, hehe) meg rosszul lett felteve a kerdes, ha ugy irod hogy "79 az egesz, elvinnem ezt es ezt 15-ert, ok?" akkor talan nem sejlik fel a buta kis fejeben, hogy ezzel többet is lehetne szakitani. (vagy igen...)

nyuszy 2014.01.11. 11:04:18

@lyken:
Ha olvastad az első részt, akkor az volt az alapvetés, hogy lehet, hogy olcsóbb lesz megvenni a legolcsóbb külföldi papíros autót, lepapírozni és rendberakni.
Számok nélkül viszont a rossebb tudja, hol járunk egy normálisként hirdetett autóhoz képest.

3dom'f'speech 2014.01.11. 11:06:26

ez ilyen primitív 24-felkiáltójeles kapzsi büdös prolikat kellene még kikergetni ebből az országból! rohadjon rá minden, amit szeretne eladni és rohadjon meg ő maga is!

KissGecihuszár 2014.01.11. 11:07:34

@clior: Nos, az van, hogy válaszolva a kérdésedre; az ilyen korú NSZK és/vagy Japánban gyártott Japán AUTÓK bizony sokkal jobb állapotban vannak, csak mert az azokban felhasznált anyagok és a gyártás minősége is fényévekkel volt jobb, mint a Francia és pláne Talján autófélék esetében! Sajnos, ez van, érdemes megnézni mondjuk egy '90-'94 közti W124-est (nem vitatom, ott is vannak szakadárok, de azért a mobile-n bőséggel találsz szépségeket), vagy '95-'99 közti 5-ös Bömmöst, Audi A6,A8-at, esetleg Honda Accordot, netán Legendet, hát biza azokra recskázni támad kedve az emberfiának, mert odabasz, hogy milyen szépek is tudnak lenni...

Quattroman 2014.01.11. 11:13:27

@Jonah Goldberg:

lehet venni drágábbat is ami ugyanilyen fos lesz fél év múlva de addig jónak tűnik
most legalább tisztában van vele hogy jó cuccok vannak benne.

lyken 2014.01.11. 11:13:29

@nyuszy: Nem olvastam az első részt.

"egy normálisként hirdetett autóhoz képest"
A hirdetésben leírtak meg a valóság közt sokszor méretes szakadék van. Simán lehet, hogy a 600ezres kocsira is elköltesz 300.000-et mire rendbeteszed. Annak ellenére, hogy műszakilag ugyanott vagy mindkettővel a javítás végére, egy ekkora összegű javítás a 600ezerért vett kocsinál társadalmilag elfogadottabb mint a 250ezresnél.
Holott a vevő célja az volt, hogy legyen egy kocsija ami azon a műszaki színvonalon álljon amire végül is megjavíttatta. Ilyen szempontból spórolt fél misit. Az csak idealista feltevés, hogy egy 600-800ezres autót nem kellett volna rendbetenni.

Gyurma73 · https://plus.google.com 2014.01.11. 11:26:57

Kétlem hogy 130 ezer km nél ennyi minden rossz lenne ,nekünk mind akét kocsinkban ennyi van és csak fékbetétet kellett cserélni,meg olajat.
Igaz német autók.:-)
Szóval ausztriában 7 ezer km et mennek egy évben?:-)
Ebben kb kétszerannyi van, meg egy hamis szervízkönyv.
Fél év és mindennel együtt benne lesz egy millióban.
Kuplung,teljes futómű, kasznizás, motor folyamatos javítása stb .
Egy szar autóból csak akkor lesz gyári ha gyári cuccokat raksz bele ,az uténgyártottak felét sem bírják ki.Némely franciénél jó ha 50 ezret elmegy egy uténgyártott kuplung,hiába Valeo ,nem ugyaz az a valeo mint a gyári.

csiky944 2014.01.11. 11:36:08

@KissGecihuszár: És a felsorolt modellek mindegyike kategóriatársa a szóban forgó autónak. Grat

onedesign 2014.01.11. 11:40:25

@lyken: "Simán lehet, hogy a 600ezres kocsira is elköltesz 300.000-et mire rendbeteszed."

Persze. Meg az is lehet, hogy kilépsz az utcára, és a fejedre esik egy tégla.
A tapasztalat viszont azt mutatja, hogy ha nem a kínálat legaljából, hanem minumum a közepéből válogat az ember, arra jóval kevesebbet kell költeni, mintha szarból próbálna várat építeni.

spapda 2014.01.11. 11:45:09

Bírom, hogy a TC-s fiúk egy részénél milyen élénk az önigazolási hajlam: jó ez kérem, occsóér' vettem kis hibákkal, a cimbik occsóér' adnak hozzá alkatrészt is, szinte már az a hülye, aki nem így csinál, hiszen milyen pompás és megbízható ótttó (lesz) ez. Az más kérdés, hogy a fél vasat cserélni kell, hol felforr, hol az olajat okádja, amúgy meg a villamos cuccok fele nem megy (az első cikkben persze még a légzsákot kivéve minden oké, férfi ember amúgy sem használ olyat), de majd okosba' megoldjuk ezt és a kipufogót is.

Én is vettem már nem egyszer ennyi pénzért nagy autót, de azokon általában a fékbetét, gömbfej, szíj, vezérlés, olaj témakörön túl általában nem sok dolgot kellett cserélni, pedig nem vagyok autós újságíró, mindenféle szakival felvértezve. Ha egy ennyiért vett autón nekem kuplungot, lengéscsillapítót, meg mindenféle tömítést és egyebet kellett volna cserélni, el sem hozom, mert úgy már nem éri meg. Még boltos/szerelő/bontós ismeretséggel sem.

De a cikkírónak joga van hozzá, arra költi a pénzét, amire akarja. A kommentelőnek meg joga van hozzá (hiszen erre való a kommentablak), hogy erről elmondja a véleményét. És attól még nem feltétlenül okoskodó vagy troll, hogy nem fényezi a cikkben foglaltakat.

Amúgy örömmel olvasok ilyet, hiszen érdekel, milyen hibákat rejthet egy lefingott jószág, milyen macerákkal és milyen típushibákkal jár egy adott típus. Na meg az én önigazolásom szempontjából is hasznos, hogy lám, én mennyivel jobban szoktam autót választani magamnak! :)

Schütii 2014.01.11. 11:52:14

@Gomulka Béla: Nem tudom, kérdezd meg a trollokat.

ddrum77 2014.01.11. 11:58:03

Hiába, 78-ról 110-re, ez a celeb-felár. =)
Joga van felvinni az árat, jogod van nem megvenni, és joga van rajta rohadni a továbbiakban.

kkn 2014.01.11. 12:02:07

Egy csomóan a lóvéra kíváncsiak. Megérte-e. Egy használt autó sohasem éri meg. Egy új sem. Maximum akkor éri meg egy autó, ha pénzt keresnek vele, és csak vele megy.

Magánszemélynek egy autó sem éri meg. Akkor sem, ha van pár millája rá. Mert mindig bukó, és költeni kell rá.

Mindegy, hogy 250-rt, vagy 600 ért veszi, akkor is költeni kell rá. Sajnos nehéz itthon ismert előéletű autót venni. Ráadásul ez az a kategória, amikor az autó megy, és csak nagyon muszáj dolgokat cserélnek. Közben szépen pusztul. Ha 500 -ért vesz, arra is rá kell költeni ugyanennyit.
Én tavaly vettem 11 éves VW Polot 760-ért, de ha 300 nem megy bele , hogy normális legyen, minimum, akkor semmi.

Csak sokan sok apróságra nem költenek. Az enyém jó, nem az meg vett egy szart. Igaz, hogy az övében is nem jön fel az egyik ablak, a hátsó lengés-csillapítókat már cserélni kellene. Be van égve a szelep, és kissé többet kell forgatni indításkor. A kuplungot is jó lenne cserélni, de már fel sem veszi, hogy fent fog. De az övé jó autó, a másik meg megszívta, mert vett egy roncsot, amire egy csomót költeni kell. Közben ugyanolyan az övé, csak nem érdeklik ezek a dolgok, és amikor eladja, ez nagyon jó autó, nem kellett rá költeni, csak ment.

Ha ismeretlen előéletű autót vesz az ember, rá kell költeni egy rakat pénzt általában, hogy minden jó legyen. Kevesebbet, ha a műszakilag fontos dolgokra koncentrálnak csak.

Schütii 2014.01.11. 12:03:02

@ddrum77: Áh, valahonnan kapott egy 90 ezres ajánlatot, miután elmondta hogy 79 ért már van rá vevője.

jk88 2014.01.11. 12:03:05

Így kell a 250 ezres autóra 1 hónap alatt 300 ezret rákölteni... Nem érte volna meg 550-ért venni egy full gyári állapotút, amiben 30 km van?

James009 2014.01.11. 12:09:18

Gyurma73: Az oldaladon néztem a szétrohadt autó galériáját,az milyen autó? Nem tűnik réginek, mégis hogy néz ki:O

James009 2014.01.11. 12:14:56

Nekem volt egyszer egy 92-es B3 as passatom nagyon szép esztétikai állapotban(szinte újszerű volt,no rozsda,gyönyörű belső stb...,műszakilag voltak problémái,hasonló áron vettem mint ezt, gondoltam majd megcsináljuk,sorba jöttek a gondok,egy év alatt ráment a vételár duplája,akkor adtam el,köszönöm elég volt,többet biztos nem szívnák ilyenekkel....de ki hogy gondolja:) Persze benne van a pakliban,lehet ha drágábban vett volna egyet arra is közel ugyan így költhetett volna! De én ennyi hibát biztos nem tudnák lenyelni,egy autónak sem!

dextercapo 2014.01.11. 12:30:50

@onedesign: a pezsovar nepperek orszagaban nem attol 79 vagy 110 egy auto mert jobb allapotban van . a 250 es a 600 kozott is csak az arcbor vastagsaga a legtobbszor az elteres . ha nem tunik nagyon leeltnek kulsoleg az auto , akkor gatlastalanul tekerik vissza es arazzak fel. az az igazi onigazolasi vagy hogy megindokolja az ember miert is vett jo dragan autot - amikor azzal nagyobb erteku alkatreszekkel szivja ugyanazt mint egy olcsobb , kicsit regebbi autoval - aminek mar ismertek a gyermekbetegsegei , van utangyartott es bontos piaca is .

lyken 2014.01.11. 12:31:24

@James009: Mikor vetted? Nekem most is van, bár 89-es és még első tulajnál. :)

1kutya 2014.01.11. 12:38:04

ezt a mi éri meg - jobb állapotú drágábban vs. rosszabb állapotú olcsóbban - a korábbi cikknél már kiveséztük!

a végeredmény az volt, hogy Bende csinálta jól, mert egy 600k-sra is ennek felét rá kellett volna verni és még mindig nem tudja mi van a többi alkatrésszel.

most legalább tudja, hogy minden új, aminek annak kell lenni...

mtk001 2014.01.11. 12:42:14

Vezethelnél egy táblázatot a költségekről, nagyon érdekes lenne.
Jó szórakozást az autóval !

zobod 2014.01.11. 12:45:51

Rá kell tenni azokat a piros ajtókat, visszapillantó borítás nélkül, és hagyni hogy kicsit, de látványosan lógjon az első lökhárító. Előre és hátra pedig feltenni a nagy T matricát. Pont nálatok olvastam egy ilyen jó kiállású suzukiról, hogy az ilyen autók több figyelmet és előzékenységet kapnak a közlekedés többi résztvevőjétől, mint egy s65 amg.

Naezatutti?! 2014.01.11. 12:53:42

Bende, a cikkekben elrejthetnéd nekünk, hogy akkor eddig mennyi is az annyi. Nem 10k Huf volt az alkatrész, a szerelés meg okosban is pénz (nem okosban nagyságrendekkel több ugyebár), így nem lenne annyira árnyalt a kép. Ráadásul nehogy a kevésbé tapasztalt TC-t olvasó mazsola abban a hittben éljen, hogy ha van 250ezre, akkor annyiért már autózhat is úgy mint most pl Te.

James009 2014.01.11. 12:55:57

lyken: 3éve vettem és 2 éve adtam el:)

DeezL 2014.01.11. 13:02:27

szerintem jobban járt volna egy 1.9 TDI Galaxyval még mindig azt mondom

Gyurma73 · https://plus.google.com 2014.01.11. 13:02:43

@James009: 12 éves mazda premacy ,most hozták ausztriából:-) ilyenek az osztrák sózás következményei.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.01.11. 13:06:13

JAJ! De hát költeni kellett rá! Hát! Ez skandallum :D
Jó lesz ez,bár még mindig érdekelne, hogy viszonyul a ráköltött összeg a merga rendberakásának költségeihez >:->

A hirdető idióta EPIC.

DeezL 2014.01.11. 13:09:48

@szomjasferi: az jó ám,mert akkor műszerfal ki..ha ilyen van.. xsara 306 stb-nél is

DeezL 2014.01.11. 13:11:53

@kkn: így van nekem ezért volt ennyi autóm mert amig tudtam rajta keresni pénzt,annak ellenére hogy költöttem rá ,el adtam x idő múlva.. kivéve a kisteher autókat mert azok hozzák vissza a pénzem

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.01.11. 13:14:33

@Dr. Kix: Ez ilyen. Ha valamit hirdetek, én is inkább olcsóbban adom, mert akkor az enyémet veszik meg. A csillagászati árat kérők meg majd hirdetik tovább...

James009 2014.01.11. 13:17:08

Gyurma73: keménye,ilyet még nem is láttam,legfeljebb 30éves autóknál:) bár a 323,626 mazdák is elég rohadósak, nemrég néztem egy 2001es 626-ost annak is a küszöbvégekre,taposókra ráfért volna egy lakatolás!

DeezL 2014.01.11. 13:18:00

@Gomulka Béla: P-s rendszám egy évre szól,csak autós vagy autókkal foglalkozó cég nevén lehet.. 168000Ft-ért vettem tavaly ,ebben benne van a biztosítás stb.. arra nagyon jó ha egy autót behoztam kintről nem kell mindegyiket lepapírozni és arra rakom amelyikre akarom..csak azok vezethetik akik fel vannak tüntetve, meg vezetni kell egy "füzetet" hogy mennyi km ki vezette milyen autó ilyesmi.. viszont most állítólag kell majd átírást is fizetni a kinti autókra pluszban? hallotam ezt azt,idén még nem papiroztattam autót,csak az Audit decemberben,de akkor regadó volt műszaki, vámosoknál kellett fizetnem,meg az okmányirodában

fickós 2014.01.11. 13:22:11

A fogyasztásról még nem esett szó. Azzal is elégedett a szerző?
Vagy benzint is tud a totalcar áruházból okosba?

Gyurma73 · https://plus.google.com 2014.01.11. 13:27:36

@James009: igen a mazdák rohadósak, a nissan is, hondénál is előfordul, suzuki ,az aurópaiak 2000 után nem annyira.

Már a 6 os mazdák is

Dr. Kix 2014.01.11. 13:38:57

@ColT: De ez a sült tök meghirdette 79-ért és most, hogy valaki megvenné, 110-et kér. Nooooormális? :)

James009 2014.01.11. 13:40:47

Nekem is egy primerám van 98 as, ezt is lakatoltuk,küszöb,taposó,doblemez hátul, szerencsére nyúlványok,sárvédőívek ajtók éle nem rozsdás,nem rohad...én is gondolkozom mire cseréljem le, 626al szemezgettem,de többet a kasztni végett ott hagytam,nem akarom még egyszer végigjátszani azt amit a nissannal,ráadásul pár év múlva kezdődik előlről:) uh mást kell keresgélni:)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.01.11. 13:40:47

@Dr. Kix: Nem, de ez miért meglepő? A neten üzletelők 90%-a síkhülye :D
Már élményszámba megy kifogni egy korrekt arcot, aki értelmesen fogalmazza meg a mondandóját, nem problémázik, stb.

Lewis 2014.01.11. 13:53:02

T. Benda úr!
Nem lett volna egyszerübb megvenni a Becsületesneppertől az 1.6-os, 7-üléses Opel Zafirát. Gondolom Ön kedvezményt is kapott volnna a 700e-ből. Lassan ugyanott van anyagilag. A képeken meg a videón nagyon egyben levőnek tűnik.

semmiselesz 2014.01.11. 14:10:35

Mazohizmusban szenvednek ezek az emberek, teletömött pénztárcával idővel?

dennisthemenace 2014.01.11. 14:18:04

@Make Valamit: Azért a magyaroknal nem rosszabb az ízlésuk. Amúgy egy hatvanhárommilliós ország, ehhez méltó számú autómániassal. Nézz korul itt, mekkora orultek vannak; www.autoshite.com
De pl. most beszéltem egy írrel,ami Dublinból licitalt egy Volvo 343-ra, ami Londontól északkeletre volt. Átkompoltak, három vonattal odaértek és kicsengette a Volvo árát. Majd azonnal elindultak Doverbe és tettek egy Benelux korutazást... Ott vett hozzá egy tetoboxot, visszaúton Angliában egy utánfutót és tuz haza.. Meg mernéd csinalni?

wsx 2014.01.11. 14:20:05

És amire tényleg rendesen kész lesz, kiderül, hogy annyi kellett rá költeni, amennyivel az eredeti árat kipótolva már lehetett volna egy rendes darabot is venni. Nem értem, hogy még mindig miért hiszik azt az emberek, hogy az olcsó húsnak nem híg a leve.

wsx 2014.01.11. 14:23:11

185ezer kilométerrel vettem Volvo S40-est, 1998, 1.6 benzinest. most 246 ezer van benne. eddig a motorhoz és váltóhoz sosem kellett hozzányúlni. a futóműben két kormány összekötőt, egy lengőkart, és két kutyacsontot kellett cserélni, semmi mást. ezeket sem egyszerre, vásárlás után, hanem néhány évente egy-egy dolgot.
valamint egy ékszíj vezető görgőt.

vízálló László 2014.01.11. 14:28:10

@paveway: Ez nem tűnik nagyon nagy Bermuda háromszögnek bár nem vagyok olasz autós, egy tipo ról vannak tapasztalataim, az mondjuk nagyon szar volt pont mint a túlbecsült "német" fabiám de tizedébe került vele a szívás úgyhogy még az is jobban elviselhető volt. Szerintem a volvo is szeszélyes és szervizigényes, bonyolult jószág de nekem sikerült egyet új állapotúra felhozni, más kérdés, hogy lezúzták :(

tailor13 2014.01.11. 14:49:18

Ha 100 rugós zöldséges Mercimen ennyi mindent javítani/cserélni kellett volna, betoltam volna rég az árokba...

:)

uki 2014.01.11. 14:52:12

@Lewis: Az a Zafira inkább 5+2 személyes, mint 7. Ebben pedig 6 teljes értékű ülés van használható csomagtérrel.

Azon meg hülyeség filózni hogy bezzeg ha 500-ért vett volna verdát az jobb lenne. Egy fenét. Ahogy valaki fentebb említette a 250-es meg az 500as között annyi különbség mennyire vastag a bőr az eladó pofáján kb. A drágábbikban is kellett volna olajakat, vezérműszíjat, hosszbordás szíjat cserélni. Tuti akadt volna pár szilent, vagy elöl vagy hátul lengéscsillaptó csere stb. Illetve azt se felejtsük el nem mindenkinek van az inger küszöbe egy alkatrész cserénél. Találkoztam már nem egy emberrel akinek fel se tűnt hogy szar a kuplung mert megszokta, hozzáidumult hogy kicsit keményebb, kicsit csúsztatni kell stb. De szar lengéscsillapítóval is ezrek autózgatnak, mert nem tűnik fel hogy szar. Valószínűleg soha nem vezette azt az autót amikor jó volt, másikban sem ült amiben jó volt, így elfogadja hogy ez ilyen. Attól meg hogy valaki egyszer belenyúlt egy jó használt autóba (vagy legalábbis azt hiszi), az nem jelenti hogy onnantól majd ő jól megmondja a tutit. Ilyen korú autóknál bármikor, bármi elromolhat, de lehet évekig hozzá sem kell nyúlni. Sztem nem csinált ezzel Bende hülyeséget, mert legalább ezekről a kicserélt cuccokról máér fogja tudni hogy rendben vannak. Persze az is lehet hogy éveken keresztül folyamatosan döglik be valami rajta és egy hajtépős agyrém lesz belőle. Majd kiderül.

Várjuk a híreket. :-)

DeezL 2014.01.11. 14:52:26

@vízálló László: csak ebben az autóban kb az emlémán meg a fiat feliratokon kívül semmi sem olasz,ugyanúgy mint a Scudo esetében..@tailor13: jó is volt ám a "zőőccséges" nekem 300 Turbodiesel volt

fetitaco 2014.01.11. 14:54:01

Ennyi kilóméternél ennyi dolgot kell cserélni? Hogy halhat meg ennyi kilóméternél a kuplung a lengéscsillapító? 180 ezer kilómétert futott W124 nél ez még mind eredeti gyári most műszakin 80% ra mérték a lengéscsillapítókat aztmondták olyan mint az új!

dondiridongo · http://karmageddon.blog.hu 2014.01.11. 14:56:51

Tibi! Mennyit fogyasztott a becsi turan?

DeezL 2014.01.11. 14:56:55

@Gyurma73: sőt autobildben írták a 2003utáni 3as Mazdát is...de egyébként javarészt ami Német és Osztrák import az rohadós... úgyhogy jobban favorizálom az Olasz importot

DeezL 2014.01.11. 14:59:44

@fetitaco: kuplung? ha balfasz volt az előző tulaj akkor simán!

Gyurma73 · https://plus.google.com 2014.01.11. 15:02:08

@DeezL: a környezetbarát sikosítás miatt.

fetitaco 2014.01.11. 15:02:37

@DeezL: igazad van! de ahhoz elég nagy b@lfasznak kell lenni :))) bár én a burgenlandi p@rasztból mindent kinézek :)))

fetitaco 2014.01.11. 15:07:02

@DeezL: a délolasz kocsik kasztnii 20 év után is rozsdamentesek, gyönyörűek (már amit nem törtek össze). de a motorja az összesnek szét van hajtva (föleg ha diesel) :((( hoztam párat van róla tapasztalat.

tailor13 2014.01.11. 15:22:46

@DeezL: Na igen, de az enyém dupla ennyi idős, és vagy 10x ennyit futott, és mégis a gyári lengéscsillapítók vannak alatta például :)

srank 2014.01.11. 15:23:49

@Gyurma73:
csálé a hátsó ajtó gittelt az oldala, egy szimplán GTK-s bontószökevény lehetett valamelyik műhely udvarán rohadt évekig kevés kilométerrel, elhozták 100€-ért, kipofozták , ez megállt 300€-ban, behirdették 1000€-ért, és az autós újságíró elvitte 800€-ért, szimpla matek ;)

DeezL 2014.01.11. 15:25:23

@fetitaco: nem mindnek! Észak_olaszországba járok/jártam autókért! de nagyrészt a kevés km-es autókat hozom el! pl. hoztam magamnak egy 7 üléses 2000 évjáratú Ghia Galaxyt 160ezer km-el meg most november végén egy 2000es évjáratú 1.9 TDi110lovas szintén A4est Symphony felszereltségű Avantot az is 160ezer km-es !bár hoztam kasztnira meg belső állapotra patyolat 159es alfát amiben 280ezer km van,viszont céges volt és végigszervízelt,szervízkönyves mindene megvan!meg van egy 156os is 2004es szintén nagyon szép állapot ,de 250ezer km van benne

onedesign 2014.01.11. 15:26:31

@dextercapo: "a 250 es a 600 kozott is csak az arcbor vastagsaga a legtobbszor az elteres"

Jó, akkor nyugtasd magad ezzel.

srank 2014.01.11. 15:27:52

@tailor13: képzelem milyen állapotú egy 100 ezer magyar utakon eltöltött kilóméter utáni 25 éves mercedes lengéscsillapító, gondolom , olyan , mint a futóműve :D

DeezL 2014.01.11. 15:29:36

@tailor13: enyémnek semmi baja nem volt ,igaz 95-96ig volt meg,bár 40ezer km belecsöppent kb... vezérlést cseréltem,olajat,fékbetétet meg tárcsát ,de ezt mindegyik autón kell! 86os autó volt és merci dieselben még bejáratós volt,ja és kasztni perfetto volt mert milanoból hoztam!

tailor13 2014.01.11. 15:29:52

@srank: Ha csak 100 ezret ment volna magyar utakon :)

Javarészt autópályán ment, és műszakin megfelelt.

A futómű más tészta, ott már két gumibak cserés lassan, meg már egy kutyacsontot cserélni kellett, és alapesetben sem egy pályaautó, de nem is arra való :)

tailor13 2014.01.11. 15:31:37

@DeezL: Vezérlést? Én előtöltést állítottam, meg szelephézagot, valamint betettem négy felújított csúcsot, ezzel a motorkarbantartás le volt tudva :)

Térspecialista 2014.01.11. 15:34:37

Tibi, milyen motor van a Tiédbe? Két literes benzines oké, de azon kívül? Erre az olajozócső dologra felütöttem a fülemet... Rá illene nézni, típushiba, vagy ez csak a véletlen, hogy kiszúrtátok? Ráadásul a hiányzó fémdarab jó helyen lehet a blokkban... :)

DeezL 2014.01.11. 15:35:36

@tailor13: én ha veszek egy használtautót akkor vezérlés csere,olaj,szűrők,ékszíj aztán ennyi elsőkörben ha kell betéteket vagy tárcsát azt is!figyelj magamnak megcsinálom,van emelőm,kompresszor,csomó szerszám és célszerszám, kedvezmény is van Unix,Bárdi stb! ezen ne múljon,plusz ha eladom, akkor ne hozzák vissza,hogy szar,meg mást nem illendő átverni,meg úgy gondolom elég a sok tekert órás kókányolt fos az utakon

KissGecihuszár 2014.01.11. 15:37:00

@csiky944: Mér, tán olyan nagy kategória különbség van az Ulysse és mondjuk egy W124 E220, E250D, esetleg egy Bömmös 525 td, 523 közt? Ugyanmá, viszont nem költi rá ingét, gatyáját egy NSZK relációból szigorúan privatanbietertől megvettre! Én soha nem állítottam, hogy a kinti Szerb-Török-Albán-Kurd nepper bűnbandától kellene kocsit venni, hanem tessen venni a fáradságot és kinézni minimum 5-6 kocsit is az adott márkából és azokat mind végig checkolni még akkor is, ha ez esetleg többnapos kint létet (tehát szállás és kajaköltséget) jelent. Még mindig jobban megéri, mint vmi kétes kimenetelű betegággyal ráállni a szopórollerre, ami pedig a hazai kínálatot jelenti, arról valóban nincs értelme hosszasan polemizálni. 1-2 üdítő kivételtől eltekintve itt mindenki azt képzeli, hogy komplett idiótának szükséges nézni az autóvásárló polgártársat! A társadalom általános menthális állapota, ha valahol, akkor éppen a használtautó piacon mérhető le a legautentikusabban...

tailor13 2014.01.11. 15:38:10

@DeezL: Láncos motor, én nem cseréltem, 4 fok volt benne. Gyári adat szerint 8 fokig mehet.

Ékszíjakat, olajat, összes szűrőt, stb én is cseréltem, az magától értetődő.

fetitaco 2014.01.11. 15:45:00

@DeezL: azokon 300.000 kmnél jelölésre teszed a vezérlést, és ha jelen van akkor még mész 300000-et és utána megint megnézed. :)

DeezL 2014.01.11. 15:47:04

@tailor13: igen mert az úgy volt,hogy egy melóért kaptam egy új láncszettet,akkor már legyen új aztán felraktam rá!tudom ezeket amit írsz! a mai láncok meg valahogy nem bírnak ennyit...Olaszországban annyi 1.3 Mjet dobló van láncszakadással hirdetve mint a nyúlszar.. jó az a motor,ha nem sportolnak vele,és Seléniát kap!150ezret ír rá a Fiat,de ezek a Doblók nem bírtak annyit... mondjuk egy 7 személyes autóba ezt az 1248ccm-es motort belerakni nagy baromság szerintem..

fetitaco 2014.01.11. 15:47:04

@DeezL: ez korrekt hozzáállás. én szintén így csinálom. eddig bevált!

Schütii 2014.01.11. 15:48:01

@ColT: "még mindig érdekelne, hogy viszonyul a ráköltött összeg a merga rendberakásának költségeihez"

Ne légy naív. :)

DeezL 2014.01.11. 15:49:07

@fetitaco: nekem is bevált,mert azért volt sok autóm hogy azért keressek ezeken is pénzt, és ennek ellenére ,hogy azért költök rájuk,nem buktam különösebben pénzt rajtuk,igaz volt ami annyira jött ki hogy nem volt se bukta se kereset de legalább a beleölt pénz visszajött!!! és az eladott autók közül egyet sem hoztak vissza

tailor13 2014.01.11. 15:50:16

@DeezL: Úgy én is kicserélném :)

A mai láncos motorokban nevetséges láncélettartamok vannak.
Nemrégiben volt szerencsém egy 600 ezret futott 5 hengeres 300D motorhoz, abban volt 4 fok a gyári láncban... :)

fetitaco 2014.01.11. 15:53:06

@KissGecihuszár: én vettem komplett motort jugoszláv bontóstól mannheimben az anyja életére megesküdött hogy jó a motor ennek 5 éve és azóta is hibátlan. Vettünk autót töröktől egy úri ember volt behívott a lakásába meg minden ja és nagyon jó lett az autó azóta is amit vettünk tőle. Jobban becsülöm ezt a két embert mint itthon bármelyik kavicsos udvaros kereskedőt. Átvették a német precíz mentalitást. Ilyen is van :)))

DeezL 2014.01.11. 15:54:44

@tailor13: igen mert a TWinfos (twinport) motoroknál is egy csomó 130ezernél már nagyon zörög,ha szerencséd van akkor csak a láncvezetőt illetve feszítőt ki kell cserélni és abbahagyja...de nem 1 olyan eset volt az 1.2 HTP Fabia,Polo,Ibiza motoroknál hogy 70-80ezer km alatt elszakadt,de az alapból nem kéne,mert nem vagyok híve a 2-3 hengeres autóknak... igaz volt Polskim 2 hengeres... volt 3 hengeres Charade 1.0 Gtti-m is ,de többet nem igazán szeretnék ilyent, min. a 4 henger legyen meg!

Térspecialista 2014.01.11. 15:54:46

De ismerős sztori, jó volt végig olvasni, köszi! :)
Nagyjából ugyanezt csináltam végig egy nagyjából ugyanilyen (P 806) autóval tavaly. Úgy vettem meg, hogy bírjon ki egy-két műszakit, és akkor már megérte amíg kicsik a lurkók. A végén úgy összeállt, hogy szerintem még tíz évig simán autó lesz, és olyan amiről tudom, hogy rendbe van rakva!

fetitaco 2014.01.11. 15:54:55

@DeezL: meg a becsületed jó híred megmaradt és ez a hozzáállás meg lehet hogy hozott 2 új vevőt számodra

Térspecialista 2014.01.11. 15:56:07

@Térspecialista: Ja és ráadásul baromira megszerettük...

fetitaco 2014.01.11. 15:56:16

@DeezL: azokon már csak biciglilánc van

DeezL 2014.01.11. 15:57:25

@fetitaco: egyébként nagyon sok autót ismerősöknek,vagy ismerős ismerőseinek tudtam eladni,mert tudták,hogy hozok,meg vannak autóim és szerencsére beváltak nekik ,meg ezek szerint azoknak is akik netről,és anno újságból vitték el az autókat

Térspecialista 2014.01.11. 15:59:38

@DeezL: És ez így korrekt. De sajnos van a másik oldal, akiknél létezik az a hozzáállás a szervizben, hogy "mindegy, csak olcsó legyen, eladásra lesz..."

fetitaco 2014.01.11. 16:03:35

@srank: 180ezer magyar utakon töltött kilóméter után még hibátlanok a lengéscsillapítóim, szilentjeim egy sincs kiszopósodva. sajnos kicsit már bekeményedtek nyüszögnek nem olyan puhák mint 20 éve ha cserélve lesznek max emiatt lesznek cserélve.

DeezL 2014.01.11. 16:07:25

@Térspecialista: most lehet én nem nyalogatom az autót,hogy mindennap lemosom,meg kiporszívozóm meg stb.de a motor,váltó,futómű fék igen is legyen nekem rendben,erre igényes vagyok!

DeezL 2014.01.11. 16:08:22

@fetitaco: nyílván de,régen is voltak szar autók,most is vannak,régen is voltak jók most is.. ez mind megoldások,motorokra stb-re érthető szerintem

DeezL 2014.01.11. 16:10:45

@fetitaco: vagy akár többet is!@tailor13: az korrekt:)

gyöngytyúk 2014.01.11. 16:22:45

HIHETETLEN AMIKET ITT OLVASOK .. -)) RENAULT 4 F6 OM VAN ,18 ÉVIG CSAK OLAJCSERE , EGYSZER GÁZPEDÁL JAVÍTÁS , EGYSZER HENGERFEJES LETT .. 2 AKSIT FOGYASZTOTT JA , BOCS .. 2 X 1000 FTOS IZÉ CSERE VOLT , /AMI A GYERTYÁK FELETTI DOBOZKA FEDELE .. ELOSZTÓFEDÉL ?? / PASSZ .. MÉG MOST IS MENNE , HA KISS KÁROLY- A BAROM , NEM TÖRI , ÖSSZE , , VAGY LEGALÁBB KIFIZETI .. ÉS MIVEL FURGON VOLT , TÖBB HASZNOT HAJTOTT , /NEKEM , ÉS MÁSNAK IS/, MINT AMIBE KERÜLT,, + JAVÍTÁS ... RÁADÁSUL IMÁDTAM /DOM MOST ITT GYENGÉLKEDIK AZ UDVARON ,MÉG NÉZNI IS ÖRÖM ..-)))

srank 2014.01.11. 16:48:57

@fetitaco: tényleg autókereskedő vagy
"hibátlanok... sajnos kicsit már bekeményedtek nyüszögnek nem olyan puhák mint 20 éve"
ergó "korának megfelelő állapot" ;)

Mérges 1234 2014.01.11. 16:52:35

@fetitaco:

És milyen útakon jársz te????

Ilyen nincs, sokan gondolják, hogy minden rendben, csak mert 20 év alatt megszokja az ember. Én a munkám kapcsán egy időben, napi szinte mindefajta más új autóban ültem. Kurvára tudom az, hogy milyen egy mindenépben paten új autó, már egy 30 ezert fútott sem olyan érzésre.

visszakettopadlogaz (törölt) 2014.01.11. 17:05:17

Parszor emlitettem mar egyik ismerosom aki homerseklet szenzorokkal es altalaban merestechnikaval foglalkozik, o mondta hogy az autoban a hofokjelzo az gyakorlatilag arra szolgal hogyha forr a viz vagy nagyon meleg akkor kimegy a vegallasba. Aki ora szerint mondja hogy pl 85 fokos a viz az nincs tisztaban azzal hogy milyen nagy tureshatarok koze van kalibralva a rendszer. Egy "rendes" szenzor ( ami celsius fokonkent ad pontos jelet ) es egy meroora ami precizios az kb $500.

A benzinmero a kocsiban egyebkent detto.

visszakettopadlogaz (törölt) 2014.01.11. 17:08:16

Ilyen fiat ulysset bereltem 96ban, az benzines turbos volt, mindenki kerdezte milyen auto ez :) arra emlekszem hogy zold volt meg hogy zajos volt autopalyan belul.

srank 2014.01.11. 17:09:20

@visszakettopadlogaz:
és akkor még ott van a francia/olasz szorzó , ami +/- 20% :DDD

visszakettopadlogaz (törölt) 2014.01.11. 17:12:07

@kkn: egy fogyasztasi cikk, consumer electronic, egy kutya.... Sosem eri meg, de nem is arrol szol. Ami munkaeszkoznel a megterules, az a fogyasztasi cikknel az elegedettseg.

Mikor jon vissza egy nadrag ara? Megeri nadragot venni? :) cipot eri meg jobban venni vagy lemezjatszot? Vagy autot ? Nincs ertelme ilyenrol beszelni :)

visszakettopadlogaz (törölt) 2014.01.11. 17:13:16

@srank: egy olasz auto tulaja ( foleg ha alfas!) az "erzi a gepet", ezert nem is erolkodtek a mernokok a muszereken :))))))

visszakettopadlogaz (törölt) 2014.01.11. 17:18:02

Keresek egy regi cikket de nem talalok: a lenyeg az benne hogy a benzinmero orakat hasonlitottak ossze par kocsiban.

Engedtek ki a benzint amit mertek pontossan es kozben figyeltek mit mutat az ora a muszerfalban.

- eloszor is a legtobb auto az elso tiz liternel ( 2 gallon ) meg se mozditja az orajat.
- majd az osszes autonal akkor van tenyleg felig a tank amikor a muszer a 3/4 es 1/2 KOZOTT van!
- 4 gallon benzint leeresztve a mutato leesik 1/4 re
A benzin utolso harmada a muszer utolso otodebe esik!!!!:D

Szoval a "van ebbe meg nafta"!!! az tudomanyossan is bizonyitva vagyon :)))))

Mérges 1234 2014.01.11. 17:23:14

@visszakettopadlogaz:

Persze, persze.... :D

www.conrad.hu/conrad.php?name=Products&pid=176494

Millió 1 hőmérsklet szenzor van 1000 Ft alatt, és az egy fokos pontoságot vígan tudják.

Persze az autóban alkalmazott műszaer általában tényleg béna, de nem annyira azért. Amúgy meg plusz minusz 5 fok nem akkora para.

magyar_ellenállás 2014.01.11. 17:25:58

A 79 ezres buziköcsög fajtája nem ritka manapság. Az adott szó lófaszt se ér a népeknek. Pár hete én is így jártam. Amint mondtam egy nagyon kedvező darabáron kínált gyűjteményre, hogy viszem az egész kócerájt, egyből rányomott egy másfeles szorzót a csóka. Mondom neki: baszod, sok érdekeset láttam már, mióta kétágú vagyok, de olyat még nem, hogy egyben drágább egy szett, mint darabonként.

Na, azóta is árulja a hülye. :)

2014.01.11. 17:31:21

@KissGecihuszár: milyen korú? mennyit futott? mert az eddig nem derült nagyon ki. Ez egy közel húsz éves, szemétdombról kukázott, teljesen elhanyagolt kocsi, kár ebből bármiféle összehasonlítást kierőszakolni.

Egyébként ha jól számolok, eddig bő 600 ezerbe van a kocsi, és még nincs ajtaja, stb.

Én 750 ezerért adtam el egy 10 éves Xsara Picassót, minden csere megvolt már, csak bele kellett ülni, és használni. Szerintem az én vevőm jobban járt

Kaloz2 2014.01.11. 17:44:19

Magyar üzemü 100 ekm-es 18éves, első tulaju vasat vettem, 350eFT-ért, ,4 év alatt mentem vele 20 ekm-t. Eddigi költségeim, 6l/100 km üzemanyag, egyszeri olajcsere, 2 műszaki vizsga, 20 eft/ alkalom, 4 vödör viz (4 lemosás ronggyal), 1 szer porszivozva.
Mindig fütött garázsban áll, törés, horpadás, karc és rozsdamentes.
Most gyüjtök egy nagyobb beruházásra, 4 honap múlva vizsga, de sajna a hátso kipufogó dob cserés lett, a bárdinál 18700 Ft egy új, ezt ki kell cserélnem. Ja most lessz 24 éves.

csongiaparaszt 2014.01.11. 17:45:50

Idézek az első posztból: "Ez így elsőre kicsit durván hangzik, akiknek csak új autóra futja, de az általános összeszedettség érzet ott volt mélyen, az évtizedes olajsár és porrétegek között, alatt."

Annyira összeszedett, hogy már cserére került:
Kuplungszett, féltengely gumiharangok, lengéscsillapítók, főtengelyszimeringek, vezérműtengely szimering, termosztát, ablakemelő, indexek

Továbbá:
"Minden elektromos dolog működik benne. Kivéve a légzsákot, a visszajelző szerint."

Aham. Ehhez képest: hátsó ablaktörlő nincs, központi zár nem működik, ablakemelő nem működik, egyik tükör nem állítható, belső világítás konzol cserés, fűtőventilátor zörög.

Aztán még van néhány apróság, úgy mint: csomagtartó lötyög, tolóajtók nyiszognak és hull róluk a festék meg a gitt, másik tükör esik szét, kipufogó lyukas...

Lehet 250-ért szép nagy autót venni. Csak nem érdemes.

whale 2014.01.11. 17:46:35

Tibi, egy gurigánál azért majd kakukkolsz egyet? LOL
Nekem is volt "filléres" autóm. A végére annyiba került, mint egy jó állapotú 9 éves. + a szopás. Ezzel együtt szerettem, de soha többet roncsot!

Schütii 2014.01.11. 17:48:14

@visszakettopadlogaz: Azért ez korántsem általános. Az enyém még 1 gallonnyi benyát is mutat. Egyszerűen meg lehet győződni róla. Ha a 45 literes tankba tudok tankolni 40 litert úgy hogy még nincs teljesen lent a mutató akkor asszem elég jól tájékoztat a műszer.

Emil Herbák 2014.01.11. 17:51:42

Evekig egy N.o.-i Citroen autoszalonban dolgoztam eladokent. Rengeteg Citroent es mas automarkaju hasznaltakat becsereltunk uj szgk-ra. A vezetoseg nem banta, ha sajat celra megvettunk hebe hoba egy hasznaltat. Persze annak tudataban nyultunk bele, hogy mennyi lesz a vege javitassal egyutt. Igy minden evben kb 10 hasznalt kerult hozzam, a parom hasznalta oket mindennapi autozashoz. Az Evasion, XM, Xantia voltak a kedvenceim - soha semmi baj nem akadt veluk es eladaskor szinte mindegyiken 200-300 ezret kerestem. Ezek voltak a "fényes" autos eveim. Nem reg adtuk el a parom ujjanon vasarolt XC 90-eset es eladas elott meg rakoltottem 500 ezret, hogy jo legyen az auto (6 eves volt 52e KM, Fekete, dizel, automata). Es meg kaptam erte 6 Mio korul. Mindenkinek megerte a "deal". M.o.-on talan soha nem vennek hasznaltat - ha csak nem ismerostol, de ennek is kenyes kimenetele lehet. De mar allitolag N.o.-ban is az ADAC szerint minden masodik hasznaltnak uj kilometerora allasa van.....nagyon figyelj oda, ha hasznaltat szeretnel vasarolni-barhol!! En mar csak sajat magamtol szoktam megvasarolni a lizing kifutokat es a parom hasznalja oket tovabb.

PAS-001 2014.01.11. 18:08:32

Nagyon jó autó az Eurovan ,de tudni kell vele élni és mindig közbe jön valami plusz költség amit be kell tervezni a vételkor.
Mi a 1995-ös Evasionunkat kétezres benzinmotorral 4 éve vettük viszonylag jó állapotban.Svájci autó volt,még 2004-ben jött be Svájcból.Intenzív munkásautó életét töltötte nálunk.A belső elég jól le van lakva ,de műszakilag sok mindent kicseréltünk rajta a nálunk töltött idő alatt mivel munkára készen kellett állnia.Kapott egy másik motort ,váltót,fel lett újítva a fék és a futómű,bele lett szerelve a gáz majd ki is ugrott belőle mert sehogy nem akart jó lenni .Most hirdetem 420-ért de jóval alatta megválnék tőle ha valakit érdekel mert feleslegessé vált.
Ha valaki törődik vele ,vesz bele egy kulturált belsőt bontásból akkor egész jó kis autót lehet belőle csinálni.
Ő az:
www.hasznaltauto.hu/auto/citroen/evasion/citroen_evasion_2.0_sx_magyar_papirokkal-7482801

visszakettopadlogaz (törölt) 2014.01.11. 18:29:22

@Mérges 1234: gondolom a $4 os ( 1000ft ) ugyanazt tudja mint az $500.

@Schütii: a truckom 28gallonos, de 30 at bele lehet tankolni ha ures es negyed kozott van. Egyszer "feltortek" a 94-es benzinezos emlekek es felalltam a bal hatsoval a padkara, majdnem ures volt es belement $75 ert es letiltott a kut mert kartyarol annyit engedett:D az akkor kb $2-$2.20 volt a benzin ( 2009 tavasz ) :DD

KissGecihuszár 2014.01.11. 18:45:45

@fetitaco: Természetesen nem állítottam, hogy az összes NSZK-beli Török-Jugó-Albán,stb autókereskedő egy megveszekedett nepper, hiszen sokan ott is csak ebből tudnak megélni, ergo elemi érdekük, hogy korrektek legyenek a pár ezer €-ért autót venni szándékozó kisemberekkel, Kelet-Európai átlagvevőkkel szemben, ugyanis a legjobb reklám a szájhagyomány. Ráadásul nekik még meg is kell küzdeni a különböző, őket eleve hátrányosan kezelő sztereotipiákkal szemben, illetve egynémely "egzotikusan" kereskedő kollégájukkal is.

vértes 2014.01.11. 19:07:33

5 DB 2007-es VW PASSATOT vett egy cég Mo-i szervizkönyvesek 140LE PD 1 év alatt átlag 1.5 milla lett ráköltve. Havonta javítás miatt kb. egy hetet álltak.Vételkor 250.000-300.000 km volt bennük.Na ezek az igazi fostalicskák.El is adták mindet. Valószínű,hogy egy magán ember agyvérzést kapott volna. Ezekhez képest nem volt vészes szerintem PSA-ra költés.

hp2 2014.01.11. 19:13:22

Ez az igazi gyöngyhalászat, csak jó szem és némi szakértelem kell hozzá, meg némi szerencse is persze. Aztán meg öröm. De hát ez mindig is így volt. Az a jó hogy vannak hitetlenek is mert ha mindenki így venne autót több lenne az eszkimó mint a fóka. :)

uki 2014.01.11. 19:14:06

Mindig jókat mosolygok a bezzeg az én autómban már 3 millió kilométer van, de még csak tankolni is kétszer kellett dumákon. :-) Soha nem értettem miért fáj beismerni, hogy az autó egy olyan valami amire költeni kell. Mindegy hogy új vagy 20 éves.

Egyébként meg lényegtelen hogy most 113 ezer vagy 313 ezer kilométer van Tiby verdájban, 100 ezer alatt is le lehet lakni, gyilkolni egy kocsit és rendes karbantartással 300ezerrel is lehet jó állapotban. Villach környékén elég sok hegy van egy ügyetlenebb sofőrrel még korábban is ki lehet nyírni a kuplungot. Ráadásul úgy néz ki hosszabb ideig állt a gép, ami nem tesz jót a gumi cuccoknak, szimeringeknek, ráadásul mint Tiby írta az olajat is túlnyomták 1 literrel, nem csoda hogy maga alá pisilt a verda. :-)

Természetesen lehet hogy egy végtelen szopás lesz a gép, majd kiderül. :-)

Hurri Kán 2014.01.11. 19:57:53

Megint mennyi szakértő van itt.

fetitaco 2014.01.11. 19:59:56

@srank: tegye fel a kezét aki a műszaki vizsgán hibátlannak mondott nem elszakadt nem elrepedt 20 éves szilenteket kicseréli. Szerintem nincs ilyen ember. Pedig ugye azok már nem mai darabok nyilván keményedik az a gumi kicsit annyi idő alatt. És ha keményedik akkor nyüszöghet.

fetitaco 2014.01.11. 20:15:16

@Mérges 1234: autópálya város de kímélettel. Nagyon nagyon oda kell figyelni ha érezni akarod a különbségeket. Közös lónak túrós a háta alapon 30 ezer km alatt is le lehet lakni egy autót de még 200 ezernél is lehet nagyob újszerű és patent. Volt itt a totalcaron is több autó teszt amikor 300.000 ezer km nél még újszerű volt az autó.

fetitaco 2014.01.11. 20:20:05

@visszakettopadlogaz: az üzemanyag tanknak alul is középen is és felül is más az alakja. nem tökéletes kocka. ha a műszer a tank alakját nem korrigálja akkor lehetnek eltérések. Márpedig sok autónál nem korrigálja.

peta33 2014.01.11. 20:27:24

POLLENSZŰRŐ HOL VAN EZEKBEN??? Nem találom,lehet nincs is benne??? Esett itt szó a cseréről. Vagy a 99-es P 806 1.9TD-ben nincs is még?????????
Valaki ha tudja jelezzen.
Ja,,és keresek bal külső oldalajtóra kilincset,az elhúzósat.
Bontottat,,nem a kiemelőst mint az első ajtón van. P 806...99-es év,,,,1.9TD
Várok ötleteket. Köszi..
K P.

srank 2014.01.11. 20:29:02

@fetitaco: mindegyik pályán volt használva , ha hiteles km-t akarunk, nézzünk meg egy futárkocsit az a 300 ezer km , meg a hatodikban utazok 1000km-t naponta 300ezer km , nem ugyan az ...

duduli 2014.01.11. 20:34:25

@fetitaco: félve teszem fel a kezem. Igaz nem is 20 csak 8 éves. Most cseréltem benne stab. szilenteket. Márciusban meg majd a többit. :)

fetitaco 2014.01.11. 20:39:33

@duduli: elöregedésből cseréled vagy mert kotyognak? Milyen autó? BMW E36 nak 15 évesen szórtam ki a gyári szilentjeit 20 éves W124 en még a gyáriak.

fetitaco 2014.01.11. 20:40:39

@srank: az bizony nagyon nem mindegyj!

duduli 2014.01.11. 20:41:53

@post: Ebből szerintem soha nem lesz az én fogalmaim szerint megbízható autó. És nem azért mert "occó" volt. Hanem mert rossz. Vagy totál felújítás...

duduli 2014.01.11. 20:49:00

@fetitaco: azért, mert évekig foglalkoztam anyagfáradás mechanikájával. :) Egy 250-260 ezer km-t futott autó futóművében a mozgó/csavarodó műanyag a alkatrészek mindenképpen elfáradnak. És mint tudjuk a pelusba sem akkor megy be a baj amikor kijön belőle. :)

BMW 525D 2004/10 havi.

duduli 2014.01.11. 20:50:20

Az lemaradt, hogy pláne ha a magyar utakon fut. :(

clior 2014.01.11. 20:51:43

@paveway:
nekem a futas alapjan nem ez az ijeszto, hanem az ahogy valahol ezt a vasat taroltak -letettek-...
Ha gazdaja lenne ennek is es a sok egyeb szidott vasnak, akkor talan mas lenne a helyzet. Nekem a masok altal egekbe emelt vasakkal volt problemam es a szidottakkal nem akadt eddig semmi. Akkor most mi a helyzet? Belenyultam?

Kámasuka 2014.01.11. 20:54:00

3000 euróért vettem majdnem egy ilyet (806) szeptemberben, 900.000ért (3000 euró) 2001eset, szemre ehhez képest tip top. De aztán mégse vettem mondom nem akarok szivattyúzni évekig. Ált amit 700 körül hirdettek azt nem is volt érdemes megnézni.

EZ MILYEN LEHET?

duduli 2014.01.11. 21:03:47

Két éve vettem a kocsit 150.000km-rel. Beletettem közel 120ezret. Nem várt költség csak a két első lengés-csillapító volt tavasszal. Ezen kívül semmi. Ja de. 2db 21W-os izzó. A többi az az üzemeltetési költség.

duduli 2014.01.11. 21:07:51

@Emil Herbák: 6 éves XC90-es 52ekm és fél millát kellett költeni rá, hogy jó legyen? Ott valami nagyon nem volt ok. Én legfeljebb az olajcserét szűrők cseréjét tudnám elképzelni. De ettől nem lesz jó. Igaz rosszabb sem.

duduli 2014.01.11. 21:12:11

@vértes: Vagy a felhasználókkal és/vagy a szervizzel volt a baj vagy nem ennyi 300.000km volt bennük.
Sokszor szörnyülködöm a céges autókat használó dolgozókon, hogy hogyan bánnak a seggük alá tolt járművekkel. :(

peta33 2014.01.11. 21:20:56

POLLENSZŰRŐ HOL VAN EZEKBEN??? Nem találom,lehet nincs is benne??? Esett itt szó a cseréről. Vagy a 99-es P 806 1.9TD-ben nincs is még?????????
Valaki ha tudja jelezzen.
Ja,,és keresek bal külső oldalajtóra kilincset,az elhúzósat.
Bontottat,,nem a kiemelőst mint az első ajtón van. P 806...99-es év,,,,1.9TD
Várok ötleteket. Köszi..
K P.

KissGecihuszár 2014.01.11. 21:30:31

@fetitaco: Erről beszéltem, beszélek egyfolytában; W124, a LEGENDA!!!! Köszönöm, nincs több kérdésem...

Isgyu 2014.01.11. 21:33:29

T. Bende Úr!

Ugye a fékfolyadék és hűtőfolyadék cserét nem felejti el?

Emil Herbák 2014.01.11. 21:34:11

@duduli: az XC 90-es az egyetlen verdam volt, amire 2 ev utan - a kopoalkatreszek mellett - kolteni kellett-sajnos az elso es utolso Volvo az eletemben! 40e KM nel mar a masodik allohelyzeti futes elem kerult bele (a Volvo markaszerviz a magyar dizel minoseget adta meg hibaforrasnak) plusz a fotengely szimmeringet kellett cserelni. Ez a D5-os motoroknal gyari hiba. Veszekedtem veluk eleget- a nemet garancia menedzsmenttel is. Amugy szép csaladi verda volt, de most egy uj ML 350 Bluetec-et vettem - azert az sokkal nyomatekosabb.

fetitaco 2014.01.11. 21:42:45

@KissGecihuszár: nyilván a megkíméltebb darabokból lett a legenda. Jók is az biztos. 1.000.000 km nél egy taxit kiállítottak a mercedes múzeumban nagyon szép állapotban van. Akkor még nem tudták hogy a többi is simán elmegy annyit :)))

Kámasuka 2014.01.11. 21:44:58

@fetitaco: Ja ha meg motort cserélek aztán kasztnit aztán motort aztán kasztnit akkor bármi szar elmegy 2 millió km-t, csak minek? Főleg ha 3 literes 60 lóerős dízel hasít benne.

rocksarkany 2014.01.11. 21:46:44

Ez a "szerviz" a szükséges motorolaj mennyiségét tényleg az alapján határozza meg, hogy mennyit engedtek belőle le?!

Térspecialista 2014.01.11. 21:58:58

@peta33: "POLLENSZŰRŐ HOL VAN EZEKBEN???"
A szélvédő alatti három levegő rostély mögött.

peta33 2014.01.11. 22:06:52

@Térspecialista: de kintről nézzem,vagy bentről?? hogy szedem ki?? mert egyik szerelő,nekem azt mondta hogy a 99-es évi,,1.9 td -nek nincs még,,csak a az évtől,de csak a HDí-nek van!!!????? ha van merről hogy szedem ki??????????????

Térspecialista 2014.01.11. 22:11:06

@peta33: Kívülről pár csavar fogja a rácsot, és azok mögött vannak (ha vannak).Azt nem tudom melyiknek van melyiknek nincs, illetve ha adsz egy alvázszámot meg tudom nézni.

katasztrófavédelemi rendelhárító rohambrigád · http://bit.ly/2qNoFtr 2014.01.11. 22:12:33

Az csak engem aggaszt, hogy a rendszámos fotókkal bőségesen illusztrált posztban többször le van írva, hogy nem zárható?

peta33 2014.01.11. 22:18:05

@Térspecialista: vf3221dh212484989
ha kintről teszik be hogy nem ázik szét,,meg a pára?? én néztem,,de nem találtam sehol...

Térspecialista 2014.01.11. 22:23:38

@peta33: Alvázszám alapján nincs benne... Egyébként egy műanyag tartója is van a pollenszűrősöknek, és abba megy bele maga a szűrő, A bejutó víz meg még előtte egy levezető járaton kifolyik, nem tud eljutni a szűrőig.

Zoltan Csorosz 2014.01.11. 22:31:10

Van itt egy két komment ami a társadalmunk állapotátelemzik, rendkivül találóak és ha álltalánositanak is, akkor is nagy igazság van bennük. :)
Egyik ismerősömnek árult egy nepper egy 2001-es TDCI Mondeót.
87e km, frissen behozott autó.
Saját bevallása szerint azonnal beleszeretett, és kell neki.
Az ára, (üljetek le) 1,2 m Ft.
Gondoltam megnézem magamnak azt a kocsit, elvégre lassan tiz éve hajtok egyet magam is, van tapasztalat bőven.
Onnan indultam ki, hogy ezt az évjáratot tekintve bőven millió alatt kellene lenni az árnak. Kb 600-800e Ft között.
Esetleg, ha minden kétséget kizáróan bizonyitható a 87e km, akkor érhet egy misit. 1,5-ért 2,2-es fullos 2007-es Mondit vettem nyáron egy ismerősnek, Pesten, az autópiacon.
Besétálok tehát a kereskedésbe. Meglátom a verdát. Már mosolygok is. A fényszórókon láthatóan megvan bőven a 200e km. Az vezető ülés oladala szétülve, ami nagy szó egy mondiban.
Mondjuk azt tudni érdemes, hogy a Mondeók belseje példásan nyúzható, nemigen látszik meg rajta a használat, nagyon tudni kell, hol keresd a nyomokat.
A felnik láthatóan nem az övék, ez ki is derül a nepperrel lefolytatott rövid beszélgetésből.
Kinyitja a motorteret: "tessék, enni lehet belőle"
Ja, mondom szépen le van takaritva. És a motorfedél, toronyfedelek, aksi fedél?
"Azok nincsennek meg"
Hirtelen szemberöhög velem egy adagoló. Kérdezem, ezt 130 lovasnak árulja? TDCI-nek? A válasz egy persze, hiszen ez az.
Nem részletezem, sikerült meggyőzni 3 perc alatt, hogy egy TDDI-t árul.
Kérdezem, szervizkönyv? Számlák? Mert egy ilyan alacsony futású autónál ezek aranyat érnek.
"Sajnos egyik sincs, de a fékfolyadék kiegyenlitő tartályon van egy cetlli, amin rajta van hogy 2012 -ben hetvenvalamenyiezer kilóméternél kicserélték a folyadékot.
És ezt bátran le lehet informálni! (?)
Megkérdezte, beinditsa -e.
Mondtam, ne, köszönöm, eleget láttam.

A dolgokat vázoltam ismerősnek, (nem barátom!) aki meghallgatott.

Egy hétre rá láttam az autóban ülni a belvárosban.

Konklúzió: amig ilyen ösztönlény szintű emberek (potens vásárlók) élnek ebben az országban, addig szükség lesz ezekre a "nem találok jelzőt" nepperekre is.

peta33 2014.01.11. 22:34:28

@Térspecialista: kösz,hogy megnézted,,,"sorstárs""! :-) akkor csak jól tudta az a szerelő,,a HDÍ-be tettek már...

Kámasuka 2014.01.11. 22:39:43

@Zoltan Éliás: Egen, ma már simán odaírja mindenki a hirdetésbe hogy szervizkönyves stb. ami a legjobb esetben azt jelenti hogy a 10 éves autónak van 2 évről szervizkönyve...:)

Persze sok dolgot megtudhattál volna telefonon, és nem pazarolod az idődet. Olyan régiben amúgy is 'jobban' járt a haverod azzal a tddi-vel mint ha tdci-t vesz.

Nekem is lassan eladósorba kerül a 2005ös 2.2es Mondim, olasz behozatal volt szép állapotban 5 évesen 130ezerrel az órában (tekert óra), most 200ezer egy EGR szelep cserém volt úgyhogy nem szívtam meg vele.

peta33 2014.01.11. 22:49:41

@Zoltan Éliás: jól nyomod! a tddi-nek nem valami hirror a vezérléscser,meg karbantartás?? a tdci olcsóbb,de ott meg a nagynyomású dolgok halnak be,,,sajna,én ford dieselről csak rosszat hallottam kivéve az 1.6 tdcit..De elismerem TE értesz hozzá... K.P.

Térspecialista 2014.01.11. 22:51:44

@peta33: "kivéve az 1.6 tdcit"

Az meg ugye PSA motor, mint tudjuk...szar francia... ;)

Térspecialista 2014.01.11. 22:53:01

@peta33: Nem attól függ, hogy HDI-e vagy sem, hanem, hogy klímás-e vagy sem. (tudtommal)

Ádi F. 2014.01.11. 22:59:59

@Kámasuka: A gyárban kiállított portugál w124-es egy nagyon megkímélt autó, pont az az érdekessége, hogy gyári (bontatlan) motor van benne és minden tekintetben szép, láttam. Nem volt rakéta(72Le), de nem okozott neki különösebb gondot a pályatempó tartása, főleg az 5-ös váltóval. A 250D turbós változata viszont nagyon erős volt a szívódezsökhöz képest, szerintem van itt olyan, aki tud róla nyilatkozni :))

Kámasuka 2014.01.11. 23:05:51

@Ádi F.: Nemrég lehetett olvasni egy ugyanezt hozó 1.2es benyás Fóbiáról. Az meg egy szar má vezettem.

Úgy hogy ne akarjá becsapni, nem hagyom magam.

peta33 2014.01.11. 23:07:39

@Térspecialista: klímás az enyém is,,,,de akkor az a digitklímásoknál lehetett még akkoriban?!!!!

Térspecialista 2014.01.11. 23:09:29

@peta33: Akkor föladom... :) De lehet, hogy az lesz a megoldás.

Bende Tibor 2014.01.11. 23:23:02

@onedesign: nem igaz, hogy a dragabb jobb

Bende Tibor 2014.01.11. 23:27:08

@jk88: nincs olyan, hogy full gyari, 30k kmrel, csak masfelert

Bende Tibor 2014.01.11. 23:38:57

@dondiridongo: nem tudom, mert kevesebb mint fel tank volt a becs oda vissza. Es csak uresnel nyomom tele. Decakkor 820 kmt ment el egy tankkal

Bende Tibor 2014.01.11. 23:42:46

@srank: igen, csak nem nekem kellett kimenni erte, nem en vettem bele hutot, kipufogot, meg uleseket, es nekem kellett hazahozni. Amugy serulesmentes

Bende Tibor 2014.01.11. 23:46:49

@Térspecialista: muanyag cso, nem fem. megeszi az olaj, meg a meleg. Erdemes ranezni egy szelepfedel levetellel. Gyariban valami 12000 volt a nivopalcaval egyutt

Bende Tibor 2014.01.12. 00:03:39

@peta33: a helye ott van szerintem, bele lehet tenni.

peta33 2014.01.12. 00:14:26

@Bende Tibor: kintről? mert még nem találtam nem láttam..

peta33 2014.01.12. 00:20:21

@Bende Tibor: Bele megy vagy 8-9L még a csőbe,,az első kattanás után csurgatva,,az még +100km,,,a TD-be legalábbis biztosan,,ga ukránba jársz,,vagy albániába,,esetleg a macedónoknál..:-)
Sok sikert "sorstársam"!,,Ja,,testkábel,,lerohad,,érdemes megnézetni,,,,...P.

DeezL 2014.01.12. 00:27:35

@fetitaco: egy állólámpás w115 200d az a kemény 55lovas verzió meg van Stuttgartban mericééknél 4,5 millió km-el

dextercapo 2014.01.12. 00:34:12

@visszakettopadlogaz: hat , ugy husz eve ds1820-al csinaltam homerot az automba - egy fok pontossag , fel fok felbontas. az szerintem most kb 500ft lehet .

DeezL 2014.01.12. 01:12:32

@Térspecialista: közösen fejlesztette a peugeot meg a ford ezeket a motorokat.. de hagyjuk az 1.6ot egy fos.... apósnak,sógornak 407 1,6 HDI-je van... a sógorét én hoztam anno de mivel apósnak volt ezért megtetszett neki és akkor megvette tőlem,de akkor a rossebb gondolta volna hogy ennyi nyűg lesz vele... kölcsön adta egy haverjának az meghajkurászta és leállította nem bírta a Turboja..(volt nekem is ilyen hanyagságom 1-2x de nem állt meg nekem Turbom soha) oké megcsináltam, szűrőkosár,tömítés ,friss olajjal együtt a cserét.. utána is meghalt 2x még a Turboja... volt kettőstömegű csere vele mondjuk oké ez mindegyik dieselen elfogy egyszer... EGR-je meghalt nem rég...légzsák elektronika...izzókat beirogatta hibának pedig mindegyik jó volt...meg ilyesmik,több a bosszantó apróság inkább.. ezelőtt megane 1.9 DTI volt neki azzal fele ennyi nyűg volt mint ezzel..a fiatalabb sógornak is 407ese van ,de az 2.0 HDI és az sokkal jobb,motorikusan meg pláne...

lua lua 2014.01.12. 01:42:50

Tibi!
Tök hasznos lehetne ez a cikksorozat, ha írnál árakat is, és nem olyan "árakat", mint amiket Csikós szokott, akinek Torjay Laci ad ingyen ezt meg azt, meg a kedvezményes források, hanem olyan árakra gondolok, amilyen árat egy átlagos, márkafüggetlen szervíz felszámol egy teljesen hétköznapi autósnak. És természetesen egy saccolt munkadíj is hasznos lenne. Vagy ez most tényleg egy klasszikus értelemben vett blog, és csak megírod a saját sztoridat és az olvasó kezdjen vele, amit akar?
Eddig annyit tudtunk meg, hogy a fillérekért vett autónak voltak/vannak bajai, de alapvetően használható. Egy naív balfék akár fel is bátorodhat ezen, de rajtuk kívül másnak is érdekes tanulság lehetne, hogy autós kontaktok nélkül belevágni egy ilyenbe az anyagilag egészen pontosan mekkora ráfizetés (vagy kaszálás) ahhoz képest, mint venni vmi fiatalabb fost(?), mert 900-1M körül már szépen lehet válogatni egyterűkből.
Szerintem nem nem csak az én igényem ez a számolgatósdi, de ha mégis, akkor legalább nekem írd majd meg ezeket legközelebb! köszi :)

Térspecialista 2014.01.12. 08:57:24

@Bende Tibor: Kell hozzá a tartó is, és még a bontósok se adják olcsón... :(

Térspecialista 2014.01.12. 09:00:48

@peta33: Ha nekem nem hiszel...
www.planete-citroen.com/forum/showthread.php?t=27722

De azért nem találod, mert nincs benne. :) Csak egy nyílást (lukat) láthatsz. Ez elé megy a tartó, és abba a szűrő.

Gyurma73 · https://plus.google.com 2014.01.12. 09:19:58

Az 1,8 as TDCI a Focusban nem rossz.

Térspecialista 2014.01.12. 09:29:23

@Bende Tibor: Jut eszembe a képek közt írtad, hogy a spricnik nem beállíthatóak... De igen, egy tűt beledugsz, és be tudod állítani az irányát. Úgy néznek ki a fúvókák mint egy unikumos üveg, gömb az aljuk, és szépen beállítható mind a négy külön külön. Ha be van rohadva szedd ki az egészet, és áztasd be mondjuk ecetbe egy éjszakára... :)

csiky944 2014.01.12. 10:27:26

@Ádi F.: 250td? :) a 300td volt az igazi

fetitaco 2014.01.12. 10:34:27

@csiky944: nekem 2.5d turbo van 126 lóval. Ez már vállalható :)

Zoltan Csorosz 2014.01.12. 10:45:30

@peta33: :)
Ja. A nem ajánlott 2001-es TDCI-m van 2.0 -ás, 130 lovas.
Érdekes módon nekem 400e felett kellett csak a csúcsokat cserélnem, illetve a magasnyomásút is vele egyetemben, mert sajnos spénesedett. Gyakorlatilag a magasnyomású cseszett ela a csúcsokkal, mert csupán kapcsolószelep cserével életre lehetett kelteni őket, ami azt jelenti, hogy még mindeig 3 darab majdnem eredeti csúcs van a "szar" common rail motoromban.
És igen, 15e volt a bontott nagynyomású szivattyú.
Sokan annyira fosnak ezektől a TDCI motoroktól. Pedig nem a rendszerrel van a gond, hanem a (l)user-rel.
Egyébként jól látod, valóban értek hozzá, mindent magam csinálok az autón. Még IDS kábel, és szoftver is áll rendelkezésre a programozáshoz.
:)

DeezL 2014.01.12. 10:48:07

@Zoltan Éliás: ez a 2.0 TDCI nem volt rossz,ezt rakták a Jaguarba is!a használtautót 1 millióért rovatban is ezt ajánlotta a Totalcar is,ellentétben az 1.8 TDCIvel.

Bende Tibor 2014.01.12. 11:06:59

@Térspecialista: a bmw hez vettem gyarit, osszehasonlithatatlanul jobb lett.

Ádi F. 2014.01.12. 22:42:48

@Kámasuka: nem akarlak, az tényleg khmmm, olyan amilyen, tetű, de legalább sokat fogyaszt és nincs szép hangja, ellentétben randa, de valakinek az tetszik, vagy az jutott...

Ádi F. 2014.01.12. 22:44:50

@csiky944: állítólag a 300td (om606) elég magas sebességgel tudott menni, de az 5 henger, az 5 henger (a 6 se rossz :) ).

csiky944 2014.01.12. 22:51:55

@Ádi F.: 200 körül van a gyári végsebessége,a 4-es automata váltónak és csak automatával volt. Szóval... :)

pandagyik 2014.01.13. 13:47:40

@lua lua:

A cikksorozat végére egy ktg. táblázat tanulságos lehet...

Én nemrég 930ér vettem egy berlingo nevű fost ami 1.4 beizin 2006 0extrás lábéeszes klimanélküli két légzsákos 123e kmes. Kaptam hozzá téli gumikat.

-Átírás + bizt. 70
-felni szett 16
-vezérlés 27(pumpa + szij + görgő) beleraktam igyé
-olaj(TOTAL q9000 3,5L) + szűrők(levegő, beizin, olaj) kb. 10 beleraktam igyé
-első futómű FEBI cuccokkal(lengőkarok szilenttel és gömbfejjel, stab összekötő és kormányösszekötő) 50
beleraktam ingyé
-plusz futómű állítás és téligumi szerelés 13(Marso)
Rádió zsir pioneer volt usbvel,CDvel,MP3al csak az antenna volt szar 5ezer beleraktam ingyé
- hiányzó dísztárcsák és üléshuzat: Gyári tárcsa piacról 6 a szett és huzat, de csak előre raktam amúgy 5 volt a szett. Egész jó mindegyik.

Kuplungcsere, valamint váltó rudazat mert 10 centit löttyent jobbra-balra sebességben. Most olyan a váltókar mint újkorán(akkor csak 2 centit löttyen :))
Valeo szett 37
rudazat gyári citroen szervízből 31
szerelés 40 (5 éve hordom oda a kocsit probléma és számlamentes)

Ez így 930+310e HUF drága de legalább jó kis fos franciám van ami elvisz A-ból B-be 100al. Idén az uj traffok miatt úgysem lesz érdemes gyorsabb tempot belőni...
Ennyit eszik:
www.spritmonitor.de/de/detailansicht/598039.html

A kuplung és váltórudazat, valamint a futómű cseréje nem volt indokolt. Nem sokkal előtte adtam el a partneremet 700ér. Belefért :)

Én egy egyszerű paraszt vagyok. Semmi kedvezményt nem élveztem sehol. Egyedül a szervizesemet ismerem pár éve de ez szerintem mindenkinek adott aki kocsit hajt.

pandagyik 2014.01.13. 13:55:59

Na ja és még egy adalék. Egy nepper telepen megtekintettem egy másik 2008-as 1.4-et ami 1.4 milla volt. Olaj volt a hűtő tágulási tartályában. No comment. Hátra arc és szarjanak sünt a nepperek.

Ádi F. 2014.01.13. 20:12:56

@csiky944: Igen, de állítólag a hosszabb végáttétellel sem megy jobban, az ismerősömnek volt ilyen motorral szerelt w124-ese és 180-al járkált vele.

230e 2014.01.15. 11:49:25

@Ádi F.: Apum 200D-e is valahol 6-700.000 körül mozog 95-ös taxi. 2002-óta van nála komolyabb baja nincsen, csak annyi hogy rohad, meg hogy döglassú.

Nekem 90-es benzines 230-as volt, 2006-2013-ig, ami 94-től 2006-ig egy tulajé volt, kívül-belül szép, aztán jöttek a hibái, kidobta az V. fokozatot, KE-Jetronic fosta el magát, stb. stb., és kegyetlenül rohadt ez is.

Nem szerettem ki belőle, de azért fenntartással kezelem a kérdést, és egy szép 2000-es benzines 94-95-ös jöhetne valamikor.

lee2 2014.01.18. 22:11:43

@peta33: nincs mindenikben polenszuro, leveszed az ablak alatti muanyag racsot es bekukkantassz, ha van hely csinalva akkor ott van, ha nincs akkor a tiedbe nem jar .....
ja , a bal oldalit vedd le, mert harom is van
süti beállítások módosítása