Por, vizesblokk, dohos papír

  2013. szeptember 11. - Csikós Zsolt Címkék: mazda frankfurt úton 2013 iaa

A szerzőről még nincs információ feltöltve!

A szerző még nem publikált a Totalcaron

Öt gang az állólámpában!
2015-07-19 07:25:12

Annyira régóta van hosszú ötödik (hatodik, hetedik és nyolcadik) az autóinkban, hogy már csak a veteránosok

Totalcar a Múzeumok Éjszakáján!
2015-06-18 08:03:55

Ez most más lesz. Most mi állítunk ki autókat, s várjuk, hogy jöjjenek a nézők, lehetőleg jó sokan. Volt

Szép autót keresünk!
2015-06-08 17:52:23

A folyóvizek élővilága után a Totalcar most a kultúra irányába evez: kivesszük a részünket a Múzeumok

Bent a kövület-Pio!
2015-06-02 16:00:17

Ráment egy csomó idő a hétvégéből, de az a pár Pioneer hangfal (cirka 1979), amit idestova másfél éve

01

Pista és Bandi fejből nyomja, de egy hozzám hasonló, memória nélküli ember elveszett lenne Frankfurtban puska nélkül, amit hébe-hóba előhúz a zsebéből, megnézni, hogy a stand, ami mellett épp elhalad kissé kómásan, tartalmaz-e újdonságot. Én már otthon, vasárnap megírtam a saját, háromoldalas jegyzetemet, de sem a standon, első ránézésre nem találtam újdonságot a 3-ason kívül, amit hónapokkal korábban már vezettem is, sem a jegyzeteimben nem volt bejegyzés a márka neve mellett. Azért bementem hátra.

03

Nem bántam meg, megtaláltam az egyik 3-ast, ami átszelte egész Oroszországot. Ez az egyik azok közül, amelyikben a Winkler is autózott jó pár napot, méghozzá az a példány, amelyiket az út elejétől a végéig nem mostak le. Most, itt Frankfurtban is rajta van a dicsőség-por, no meg nem kevés, tétova ujjacskákkal rárajzolt üzenet, név és ábra is. Jól néz ki, így kéne lelakkozni, aztán csá. Még valamit mutat egy ilyen, hosszú úton összekoszolt autó: a Mazda 3 aerodinamikája eléggé rendben van, szépen koszolódik, úgymond, a szakadtság kiemeli az alakját.

04

Egy olyan pici, meglehetősen hősies küzdelmet folytató autógyártól, mint a Mazda, az ember nem is vár minden szalonon valami újdonságot (gondolom, a november végi Tokyo Motor Showra azért tartogatnak valamit), de a szomszédos Fordnál azért lehetett volna több, ropogós cucc. Ezt talán ők is érezték, ezért beállítottak három csocsót. Ha már odatéved a nézelődő, legalább érezze kiszolgálva magát...

05

Ha pedig a csocsóban kellően leizzadt valaki, nincs is jobb módja a tüdőgyuszi begyűjtésének, mint azon melegében visszagyalogolni a Mazda-standra, ahol néha fagyit mérnek. Hogy milyet, nem tudom, annak a sornak a végigállására csak nyomtatott sajtós kollégáknak van ideje.

06

Nekem sokkal égetőbb dolgom van egy ilyen szalonon – találni egy olyan helyet, ahol van rendesen működő wifi (közel sem általános), egy szék, amire leülhetek és relatív tuctucmentesség, hogy ne repedjen szét a fejem, miközben próbálom összeterelni a gondolatokat a fejemben. Idén piszok mázlim volt, egy alkalommal véletlenül nem ugyanazon a folyosón mentem át a 8-asból a 9-es pavilonba, mint szoktam, hanem egy eldugottabb, mellette futón, és csodás szigetet találtam. Internet-szoba, székekkel, asztalokkal, konnektorokkal, bár, teszem hozzá, az ötéves Asus Eee még mindig simán végigbír egynapnyi szalont, akár wifizve és képszerkesztve is, ami újabb tanulság, milyen eszközt érdemes ilyenkor hozni.

Tizenkilenc évnyi erőltetés után idén lemondtam a tükörreflexes gép áldásairól is, mert csodás megoldást találtam helyette, vettem egy nagy fényérzékelő lapkás zseb-Sonyt. Miközben mások görnyednek, bedurran a válluk és lila zúzódásokkal lesz tele a válluk a szörnyű ágyúk miatt, én alkalmas pillanatban csak benyúlok a zsebembe, megmarkolom a pehelysúlyú kicsikét, kezemmel lyukat fúrok a tömegbe, mint kukac a körtébe, és amikor előretolt szemem kiszabadul, kattintok. Szuper az élmény, de a normál kompakt azért nem elég, annak a képét nem lehet eléggé fotosoppolni utólag, ha bármi gebasz van, mert szétesik. Tudom, mert másodmegoldásként próbálkoztam sokszor olyannal is.

Persze a konnektorok java része nem működik itt se, a wifi is néha percekre elakad, amikor valamelyik kolléga egy emészthetetlen adatmócsinggal eltömi a rendszert, de pár perc múlva pont én magam teszek ugyanígy, ezért a kölcsönös megértés jegyében türelemmel kell lenni, ez a dolgok velejárója. Mindenesetre szuper dolgom van, soha ilyen könnyen nem tudtam még dolgozni szalonon.

07

Csak a vécék vannak kilométeres távolságban, ami nem előny, ha az ember folyamatosan siet. Az egyik véletlenül talált klóban fedeztem fel ezt a megoldást, és a piszoárt használó férfitársaim most a fejükhöz kapnak – micsoda ősi probléma ez, és milyen egyszerűen orvosolható! Polc a fajansz mellett, hát ilyen szimpla ügy. Aztán még egy csomó más vécében is hasonló megoldásra leltem, Frankfurtban ismerik ezt.

Ja, a könyv? Tíz euróért vettem a Verlag apró standján, el se hiszem, olyan fantasztikus Ponton-történet, -fotók, -prototípusok vannak benne, hogy remeg a térdem. Persze Pistától kellett pénzt nyúlnom, mert kártyát nem fogadtak el.

Szívem szerint megvettem volna az egész boltot, még magyar viszonylatban is jó áraik vannak, nézzék, ott az állólámpás könyv is, amit régóta vígyolok, de akadnak karbiszerelős, németautó-összefoglalós könyvek is, á, nem szabad.

09

Aztán mégse bírok magammal, mert amikor kiderül, hogy a szomszédos Heelnél lehet kártyával fizetni, csak megveszem a másik nagy állólámpás könyvet, mindössze 15 euróért. Az állólámpás biblia a Joachim Hack-féle, a címlapján egy fél piros kupét mutató, az összes apró változást hónapra lebontva taglaló kiadvány (ezért nem fog engem meg senki W114/115-ből), de az már évekkel ezelőtt kifogyott a boltokból, s mostanában 100-140 euró körül vesztegetik az ebayen. Szerencsére az nekem megvan, megkaptam tíz évvel ezelőtt a drága kis feleségemtől. Ennek viszont baromira örülök, ennyiért, ilyen jó könyvet beszerezni csoda.

10

Na de, tényleg letépem magam a dohos papírokról, igaz, egy pillanatra megszédülök még a szomszédban működő autókarikatúra-árusnál – szerencsére számomra nincs telitalálata, mert ott, helyben elkölteném a havi kosztpénzt. Amúgy is menni kell, várnak a standok, amíg én itt a hülye könyveimmel és öreg szaraimmal primadonnáskodok, Pista és Bandi húzzák az igát, verejtékezve.

Nem, még szuperragasztót se veszek, pedig ilyen standból is van néhány, első (de legalábbis második) a munka.

A bejegyzés trackback címe:

https://belsoseg.blog.hu/api/trackback/id/tr905507154

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

malenykij polgar · http://mbybk.blog.hu 2013.09.11. 22:52:26

A Verlag standja olyan, mint amikor jól megjegyezzük, hogy hol parkol az autónk: Einbahnstraße.

Gyurma73 · https://plus.google.com 2013.09.11. 23:06:17

Hm remélem egyszer én is kijutok :-)

Almax 2013.09.11. 23:41:39

erdemes menni. minimum 4 teljes nap kell sztem.

visszakettopadlogaz (törölt) 2013.09.12. 04:43:27

a CES en egy teljes napot szanok mindig a merci, az audi, a sony es a samsung standjara - soha nem eleg, es meg van masik 1200 kiallito.

d4w84 2013.09.12. 09:09:57

Zsolti, pontosan milyen típusú kompaktot használsz?
az összes képed azzal készült?
köszi előre is

d4w84 2013.09.12. 09:15:26

szia Zsolti, meg tudnád írni, hogy milyen kompaktot használsz?
csak nem egy full frame Sony? :)

d4w84 2013.09.12. 09:24:31

egyébként állóképek (tájképek) fotózására én tuti egy csúcskompaktot vennék, pl. egy fuji x100-ast (mondjuk egy fix obis), esetleg egy canon G15-öt, Nikon P7700-at, pont a kompakt méret miatt.
Ezekben a szenzor kicsi, de neked nem is kell olyan hű de nagy DOF, valamint a fényerejük 1,8 körül van nagylátón.
ilyen áldás egy ilyen kis masina, bár tudom, a sonyban elég jó a szenzor.

Leadfoot 2013.09.12. 10:23:10

Ez a Mazda koszos? Nyehehe...
De legalább pénisz van rajta, az már félsiker.

Schütii 2013.09.12. 11:22:32

@Leadfoot: Igen, a másik fél a pina lenne.. :D

Csikós Zsolt 2013.09.12. 12:03:51

@d4w84:
Sony RX100-at. Nincs nagy átfogása (filmre vetítve 28-100), a vége felé már nem túl nagy a fényereje, de 1"-es lapkája van. Úgy bele lehet húzni fotosopban a képekbe, mint egy nagy gépnél (de baromi ritkán kell), a részletgazdagság elképesztő, 400-on kvázi zajmentes, de még 800-on is képet csinál, és ki lehet vele emelni, még nagylátószögű állásban is. Igen, pocsék a fogása, mint egy nedves szappané nagyjából, nehézkes a menüje, mert Sony, de az a lapka, az az objektív, a manuális funkciók, a fénymérője mindent visz.

Igen, ez asszem pont az a lapka, mint a Fuji x100-ban van, csak a gép maga sokkal olcsóbb, mert kihagyták belőle a divatosságot. A Canon G15 nem zsebbe való, akkor viszem az SLR-t inkább, a Nikon töredék ilyen képet nem bír. Töredéket sem, az kompakt kép turbót tud. Akkor már inkább az Olympus XZ1 vagy 2...

válasszmásikat 2013.09.12. 19:20:11

@Leadfoot:
Robi írta, hogy Moszkvában a szakadó eső lemosta az autót.
Szerintem ezt a koszt utólagosan, kézzel, direkt vitték fel rá :D

n53 (törölt) 2013.09.12. 20:34:54

@Csikós Zsolt: Az X100 lapkaja joval nagyobb, APS-C formatumu. A tiedben egy CX van, ami teruletre harmadakkora.

Csikós Zsolt 2013.09.12. 20:52:09

@n53:
Simán lehet, Fujiban nem vagyok otthon, de valamelyikben közülük ugyanez a lapka van.

w a s d 2013.09.12. 20:57:14

Még ha csak az azonos sorozatba tartozóság miatt van is, akkor is, egymás mellett a mantás és capris könyv jól néz ki.

A Mazda meg bátor, hogy még azt az összerajzolt hátsóablakot sem mosta le a 3- ason.:D Egyébként ha más nem írja a kommentekben, én észre se veszem azt az adott ábrát.

geekthink 2013.09.13. 10:15:00

@Csikós Zsolt: Én nyáron vettem egy XZ-2-t, másnap vissza is vittem. Gyönyörű színei vannak, nagyon jól használhatók a manuális funkciói, csak éppen nem működik az autofókusza - szerintem használhatatlan. Végül egy Sony SLT-A58 -at vettem az árából és nem bántam meg, annak ellenére, hogy eredetileg a nyaraláshoz kerestem valamit. RX-100 nálam is játszott, de drága, SLR-em még nem volt és a kanyarban már ott az RX-100 Mk II...

XZ-2 fókusz hibáról:
artsdiary.co.nz/focus.html
www.dpreview.com/forums/post/50858482
süti beállítások módosítása