Minden pocsék volt a Mercin

  2011. július 24. - Bende Tibor Címkék: mercedes totalcar flotta 190 w201

A szerzőről még nincs információ feltöltve!

A szerző még nem publikált a Totalcaron

Pedig milyen jó kis Bogár volt
2014-09-27 08:52:08

Az előző részek tartalmából: Elkezdtem Volkswagen Bogarat keresni. Vettem egy bogarat, örültem neki.

Én megmondtam előre, hogy baj lesz
2014-08-23 06:50:05

Az előző részek tartalmából: Elkezdtem Volkswagen Bogarat keresni. Vettem egy bogarat, örültem neki.

Bogár saga: Polírozom a bohócot
2014-08-02 12:15:37

Az előző részek tartalmából: Elkezdtem Volkswagen Bogarat keresni. Vettem egy bogarat, örültem neki.

Elment az eszünk: kasznit cseréltünk a Bogáron
2014-06-01 07:10:34

Épp Göbivel ültünk az irodámban, amikor Marci hívott, aki a Velvetnél dolgozik. Autót akart venni, mert a

Zsibbadt lábbal álltam fel a vécéről, ahová cigizni járok esténként, amikor hideg van a teraszon. Kezemben a notebookkal, letolt tréningben csoszogtam ki a nappaliba a feleségemhez: - Nézd, ezt most megvesszük neked!

Rita ölni tudott volna a szemével. Aztán megnézte a képeket.
- De minek harmadik autó?
- Dehogy harmadik, a Camryt eladjuk, úgyse szereted, mert nagy, és a ház előtt szinte minden sarkának nekimentek már a tolatgató anyukák.
- Nem mindegy mi áll a ház előtt?
- Nézd csak meg, az elmúlt egy évben havi 163 kilométert mentél vele, összesen kétszer tankoltunk.
- De ez kisebb nem?
- Éppen ezért, majd nem félsz vele parkolni.
- De most lett második gyerekünk.
- Épp azért.
- De 570 ezrünk nincs rá.
- Majd lealkudjuk, és a biztosítás is olcsóbb.
- Van légkondi?
- Nincs.
- ABS?
- A leírás szerint nincs.
- Legalább fiatalabb a Camrynél?
- Öregebb négy évvel, de van tetőablak.
- Te hülye vagy.

DSC 7930

A hirdetés szerint garázsos, első hazai tulajdonosos autó volt, egy nő használta. 190-es Merci, telioldalas, 91-es. Se ABS, se klíma, az ablakok is tekerősek. Egynyolcas kockamotor, automataváltó, új téli gumik, szép kasztni, szép bél. Nyíregyházán. A szokásos listának küldtem körbe, hümmögtek, hümmögtek. A Motordoktor szerint szép, Csikós szerint túl benzines, túl automatás és túl fekete, Prokee csak röhögött, és a Camryre alkudozott viccből, Viktor válaszra se méltatott, biztosan fáj neki, hogy a Yamaha RD250 LC törött hajtókarja miatt röhögök rajta négy hónapja. Napokig csak nézegettem, egyszer majdnem felhívtam, de Angéla bejött valami sürgős utalással, meg aláírogatással, így elmaradt. Másnap reggel: nincs ilyen számú hirdetés a rendszerben.

Csak nekem lehet ilyen pechem, hogy kinézek egy jónak tűnő Mercit, és elviszik előlem. Csoda történt, harmadnap az autó ismét megjelent, ezúttal 470-ért. Hö. Höhö. Höhöhö.
Délutánig vártam, nehogy úgy gondolja a hirdető, csak arra ácsingózom, hogy eladja nekem drágán a sparmodellt. Nem, itt önuralom kell. Késő délután, hazafelé hívtam fel. Nagyon szép ótó, sose hagyott ott, szeretjük, de kell egy kombi, mert kutyákat hordunk kiállításra, és arra az való, a kombi. Már meg is vettünk egy Astrát, ezt a Mercit meg eladjuk, mert már nem fér el.

2011-06-12 12.46.29

Mi a hibája? Háááát, alapjáraton nem jár szépen a motorja, meg kettesből hármasba kicsit csúszik a váltó. Hívtam Kareszt, mondjon valamit. Tibikém, egy ilyen váltó 70-80 ezer, ezt alkudd le, és hozd el, ha szép. Lehet bele ABS-t varázsolni? Lehet, csak lesz vagy két kiló, újra kell kábelezni a kocsit, elöl más a fék környéke, hátul a kerékagy, vagy fordítva, a lényeg, hogy óriási meló, tök feleslegesen.

Elkértem az adatokat, körbenéztem a neten, valóban 1,8-as sparmodell, ami annyit tesz, hogy az égvilágon semmi sincs benne. Nincs motortér-burkolat, alsó motorburkolat, a hátsó ajtókon nyitásérzékelő, amitől felkapcsolna a csillár, nincs könyöklő, ekonométer, fordulatszámmérő, légkondi. Se könnyűfémfelni, se ABS, se ASR, se sperr, a tükör se fűthető (de be van kábelezve), semmi, sőt, kettő helyett csak egy duda van benne. De legalább szép.

2011-06-12 16.49.04

A hosszú hétvégére szerveztük a megnézést, a Motordoktor felajánlotta, hogy levisz, ő is kíváncsi rá, esetleg, ha nekem nem kell, megfontolja a vételt. Csodával határos módon becsatlakozott a Boschtechnikus is, aki épp arra ment nyaralni a hétvégére, és pont volt nála egy KE-Jetronic hibafeltárására szolgáló mindentudó célszerszám egy bőrönd és egy notebook kíséretében. Minden flottul ment, amíg a Nokia navigáció be nem vitt bennünket Nyíregy (ezt Angélától tanultam) külsőn az erdőbe, szó szerint. Először egyre kisebbek lettek az utak, aztán csak egysávosak, domborúak, majd egy kanyar, és földút, amíg a szem ellát. Nem találta el elsőre a kijáratot, van ilyen.

Valahogy visszaértünk a városba, az ember nem vette fel a telefont. Mint kiderült, taxis, és aludt még, így a többiek fejhangon sikítva röhögtek rajtam: taximerci, háháháhá…! Ahogy odaért a megbeszélt benzinkútra, pár dolog egyből feltűnt: az autónak égett szaga van, félreáll a tetőablak, nem jár szépen a motorja, baromi hangos a benzinpumpája, a bal hátsó ajtónál felkunkorodott a belső burkolat (tipikus 190-es hiba). Ezektől eltekintve szép. Az ülés nem kopott, nem szakadt, rücsi nyomokban a kormányon. A hátsó kipufogódob ugyan utángyártott, de új, és típusazonos, a kasztni sehol se rohad, a beltér alapján a százezret futottak közé sorolnám, ha nem látnám, hogy az óra 360-at mutat, és nem láttam volna már életemben vagy negyven ilyen autót.

2011-06-12 16.41.51

Gyorsan végigméregettük a kasztnit, két helyen volt fényezve, a bal eleje, itt látszott is a munka helye a motortérben, a kis tálca, ahol normális esetben talán a klíma lakik, na odáig horpadt be, rendesen javítva, új lámpával, mindennel. Még a bal hátsó sárvédőív volt meghúzva, amit többé-kevésbé szakszerűen javítottak, de a teli oldalon megmaradt a csík. Ezt bontva célszerű beszerezni, de darabokat senki se ad el szívesen, szóval egyszerűbb úgy hagyni.

Ő ment elöl, mi figyeltünk. Az autó két nyomon halad, nem füstöl, égnek a lámpák, kanyarodik. Olyan, mint egy autó. A kertjébe érve aztán szétkaptuk. Légszűrőház le, csatlakozók mindenhová, és nézzük az injektort. Ebben egy egység a légtömegmérő, a fojtószelepház és minden egyéb, ha baja van, bontva majd' egy százas, újonnan meg értelmetlenné teszi a vételt. Az oszcilloszkóp szerint a jel egyenletes, nincs benne tüske, így ezt kizárhatjuk. Kicsit tekergettünk a CO-n, szebben járt, de büdös lett. A vízcső összeszívva, ez hűtősapka-hiba lesz. Szépen veszi a fordulatot, a viszkó időben kapcsol, tetszik. Közben elmondja, hogy vettek bele lambdaszondát, gyárit, attól szebb lett a járása, de nem az igazi.

Bemondom a 380-at (emlékezzünk, egy hete 570 volt a kocsi), emberünk homloka összeráncolódik. Kategorikus NEM. Érvelni kezdek: büdös a váltóolaj, és tényleg csúszik, a tetőablakot elfelejtette megemlíteni, már hogy nem nyílik, de vanni van, mi meg idejöttünk a halál háta mögé, hárman, hétvégén, húszezer üzemanyagköltséggel. 450-et mond. Erre én mondok nemet. 400 a vége, ennél többet nem adok. Karok összefonva, mindkét részről. Tovább érvelek: árulhatja még hónapokig, mire ide eljön valaki, aztán majd az lealkudja, de addig sincs belőle pénze, sőt, a biztosítást, miegyebet is fizetni kell, tárolni, de ami még rosszabb, beadja egy kereskedésbe, és 350-nél többet tutira nem lát belőle, azt is karácsony után, de még inkább jövőre.

DSC 7914

Nem tört meg. A váltóra leengedett egy százast magában, így lett az 570-ből 470. A tetőre ad még ötvenet, ez 420. Kemény ellenfél. Bepróbálkoztam a hangos AC-val, amivel – akkor még csak sejtettem, később megtudtam – az elevenére tapintottam: ANNAK NINCS BAJA! Közben fél egy lett, gondoltam, hagyok neki egy kis időt. Megsértődve, tanakodást színlelve elmentünk ebédelni a közeli csárdába, ahol degeszre zabáltuk magunkat, desszerttel, miegyébbel nyolcezerből. Hárman.

Közben a srácok győzködtek, hogy ez 420-ért se rossz vétel, és lehet, hogy szar a tetőablak, de 25-30-ból tuti megvan, a kocsi meg gyönyörű, vegyem meg ennyiért. A motor rossz járása bármitől lehet, de nincs olyan dolog rajta, ami sokba lenne, kivéve a légtömegmérő-egységet, amit megmértünk, és jó. Nekem nagyon fájt ez, úgy indultam el, hogy 400-nál többet tutira nem adok a kocsiért, és ebben a menet közben felbukkant újabb tételek is megerősítettek.

Latolgattuk az esélyeinket: épp most veri otthon a felesége: hogy lehetsz ilyen hülye, itt voltak, elvitték volna ezt a szart, te meg nekiállsz húszezer forinton civakodni, így is a gatyánkat ráköltöttük a nagy ötletedre, az 570-es hirdetésre fel se hívott senki! Vagy: kipufogó, műszaki vizsga, új lengéscsillapítók, te állat! Ezek idejönnek 420-ért, te meg hagyod őket elmenni.
Illetve: oda ne add ennyiért, te átok, a vizsgára meg lett csinálva, amit a Tóni mondott, új minden, 200 ráment, nehogy már 220-ért vegye meg! Annyiért álljon itt a kertben!

DSC 7917

Ebéd után, ellustult aggyal visszamentünk, addigra az eladó átöltözött, lefürdött, gondolom, ebédelt is. Nyugodtabb hangnemben folytattuk. Próbáljuk ki, nézzük meg, milyen szépen megy, fordulaton tök jó, van ereje, alig eszik, tényleg 420, ennyiért odaadja, de kevesebbért inkább megtartja, majd kispórolják a kombi árát valahol, ezt beszélték meg az asszonnyal. Tehát a második érvelés győzött, valószínűleg sokba volt eddig. Megvettem, de még nem örültem. Sajnos csak régi fajta, nem hivatalos adásvételije volt, így került a képbe a másnapos Angéla, aki tudta, hol lehet ilyenkor netkávézót találni, és pont otthon volt Nyíregyen, így lett újfajta adásvételi, és haza is hoztuk végül Pestre.

A családnak tetszett, Peti imádta, Ritának is megfelelt. Fejben készült a hibalista: egy balos tükör, egy elakadásjelző kapcsoló, egy váltó, egy hűtősapka, egy tetőablak, a ventilátorkapcsoló tetejéről a díszpöcök, olajok, szűrők, miegymás. Apró tételek ezek, Mercinél megszokott. Irány a bontó, beszereztem egy tükröt, meg egy kapcsolót, azonmód ki is cseréltem. Elvittem a Boschtechnikushoz eredetiségvizsgára, meg egy rendesebb motordiagnosztikára, hogy kiderüljön a tuti. Az eredetiséggel minden oké volt, a motorral már kevésbé…

Szia Tibi!
Pár mondatban leírom, mi a helyzet. Az autód még megvan (1. kép).

01

Leellenőriztem az alapjárat-állítót (2. kép), látszik rajta, hogy puceválták nemrégiben. Kikaptam a gyertyákat, szép színűnek mondhatók, de a kábelek borzalmasak (3-4. kép).

03

Mértem egy emissziót, a CO- és a CH-érték magas (5. kép). Az elektrohidraulikus nyomásállító (6. kép) vezetékét lehúzva a motorüzemben semmi nem változik, ami probléma. Megmértem az áramfelvételét (7. kép), és gyakorlatilag sem gázadásra, sem alapjáraton nem változik az értéke. Gondolom, az előző tulaj már próbálta javíttatni az autót, és rájöhettek, hogy baj van a keverékképzéssel, mert a lambdaszonda új. A nyomásállító tekercsellenállása megfelelő, a kábelei nem szakadtak (8. kép). Majdnem biztos vagyok benne, hogy a vezérlőegység a hibás (9. kép).

09
Boschtechnikus

 

Kompjútert. Mi van? Kiterjedt levelezés kezdődött, Prokee, Boschtechnikus és közöttem. A részletekkel nem untatnám az olvasót, mindössze ennyivel:

Mindamellett a katalizátor működése könnyen ellenőrizhető egy hőmérővel (nyilván valami lézeres, vagy hasonló), mert üzem közben pár száz fokkal forróbb kell legyen, mint a környező csövek. 450 fok alatt egyszerűen nem működik (nem katalizál), ha pedig már működik, borzalmasan felforrósodik. Nem afféle megfogom, és "Hsssssz!" módon, még csak nem is olyan "Híííííbazzz"-féleképpen, hanem igazi "ÁÁááááááá, áááááááá, ááááááááááá, anyáááááááád, ááááááááá, nínónínónínó" - módon.
Prokee

A levelezés végén kiderült, hogy a számítógép egy 2,3-as motorú, KE-Jetronic 2.9-eshez való, ebben pedig KE 3.5-ös van, és 1,8-as motor, tehát az biztosan csere. Sebaj, hívogatom a bontókat, 10-40 ezer között kaptam telefonban árakat, a végén 8 lett. Beletettük, ahogy az új kábelszettet is, és lőn csoda, a hidegindítási gond megszűnt (gondolom, ezért jött tűzforró motorral az eladó a 200 méterre lévő házától, és megijedt a 40 ezres ártól), az alapjárati röcötölés viszont maradt.

08

Szedjük ki az injektorokat, mondta a Boschtechnikus, és megdöbbenésünkre, a 400 ezret futott autóban minden injektor cikkszám szerint belevaló volt, és mind vadi új. Hoppá. Ez egyrészt jó, mert új (darabja 14 okosba'), másrészt nem oldotta meg a problémát, alapjáraton röcötöl, bár kevésbé, és rövidebb ideig, mint eddig. A keverékképzés biztosan nem oké, legalábbis tutira hülyeséget mértünk, mert ugye a katalizátor se működik, tehát azokat az értékeket felesleges is elvárni. Itt falba ütköztünk, adtunk annyi CO-t, hogy szépen menjen, aztán lezártuk a bulit, mert reggel indultam Kareszhoz váltót és olajakat cserélni.

Ugyanis Karesz elment a világ túlsó végére, és addigra beszerezte nekem a váltót, mégpedig nem is drágán, 55-ért. Odaértem hajnalban Viszre, épp csak befordultam az udvarra, amikor annyit mondott: elment a vezérlés, nem baj? Megy ez rendesen? Akkor jár így egy ilyen Merci-motor, ha nincs rendben a kompresszió. Ilyenkor vagy szar az egész, vagy megnyúlt a lánc, és nem ott zárja a szelepeket, ahol kéne. Na állj  be ezzel a budival, szedjük le a váltót, mert estére se végzünk. Fél nyolc volt.

DSC 8030

Tükörtojás négy tojásból, délre lent volt a váltó, addig jobbára csendes szitkozódással telt az idő, háromra - a csodás pörkölt után kicsivel - fent volt a másik, kivételesen minden tömítés és miegyéb stimmelt, amit hoztam.
- Engedjük le az olajat abból a fosból. Mikor volt ez cserélve??? Jézusom, gyere Margó! Ezt nézd! Én még ilyet nem láttam. Te gyerek, mennyi volt az olajnyomásod?
- Három.
- Most nem lesz semmi az tuti, ezt nézd, mint a szurok.
Itt egy kicsit belém állt az ideg, elkezdtem fűzni Kareszt, hogy mérjünk kompressziót is, elzárkózott tőle.

DSC 8036

Addig, gondoltam, kicserélem az üzemanyagszűrőt, amit hoztam, és még nagyobb lett a meglepetés:
- Te Karesz, ez új nem?
- De, ez új, de nem csak ez, hanem az AC-is. Mit mondtál a telefonba? Mit cseréltek ezek?
- Hát lambda szondát biztosan, meg ugye a komputer, amiről kiderült, hogy nem bele való.
- Meg négy injektort, és akkor felvesszük a listára az üzemanyagpumpát, meg a szűrőt is. Meg a féktárcsák, a betétek is újak, meg a lengéscsillapítók is.
- Na EZÉRT nem akarták olcsóbban adni, így már érthető minden.

Szerencsére az új olaj betöltése után is lett olajnyomás, és az évtizedes rutin is meghozta a magáét.

DSC 8050

- Figyelj, ha ezt lehúzom, felpörög a motor, és megáll ezerötnél visszafelé. Ha visszadugom, megint dadog alapjáraton. Na megmondtam, ez a szar. Mármint az egész ház, meg mialófasz, amit itt egybe van ezen a budin. Hiába méred ezt bárhogy, ha pont ott szar, ahol alapjáraton áll az a kapcsoló. Na.
- És mit csináljak vele?
- Semmit. Majd ha teljesen beszarik, úgy nagyjából öt év múlva, akkor veszel egy komplett autót, oszt' áttesszük, ami addigra beszarik, meg ezt is. Az egész kocsi megáll kint 150-ből, mire hazajön 200, és mindened új lesz. Hagyd a francba. Elmegy ez a világ végére is így, ahogy van, mert ha nyomod a gázt, bármennyire is, akkor már jó. Leállni meg nem hagyja. Szar volt az alapjárat, kicserélték a fél autót, de nem lett jobb.  Mennyiért vetted?
- Négyhúsz.
- Elég szép, jó vétel volt ez, te, kár, hogy kézzel át lehet forgatni a főtengelyt.
- Hogy mi?
- Melyik szót nem érted? Nincs kompresszió, ezért van feltekerve mint az állat, meg jár szarul. Nem eszik sokat? De ha legközelebb jössz, hozz egy szelepfedéltömítést, és belekukkantunk, de tuti szar, nézd má’…

A bejegyzés trackback címe:

https://belsoseg.blog.hu/api/trackback/id/tr783089277

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nowar · http://kurkuma.blog.hu/ 2011.07.24. 08:20:11

Vasárnap reggelt így kezdeni... :-) Fülig ér a szám! Mercit akarok venni, de a fent említett szakemberekkel együtt :-D
Komolyan kedvet kaptam egy bálnához...

biturbo s - félázsiai bunkó állat · http://oldfordworks.blog.hu 2011.07.24. 08:22:52

Hát ebbizza 190-es sz*r vétel vót' Mármint motorikusan. Viszont lehet belőle autót csinálni, illetve most már hozzá is kell nyúlni a motorhoz. Nem baj, még 150-200-250 (függően mi jön ki) elköltése után lesz egy majdnem opawagened.

repecs 2011.07.24. 08:24:18

Az átlag vásárlónak nem áll rendelkezésére egy komplett szervizcsapat.

csipy31 2011.07.24. 08:28:57

Nem írok szívesen szinte semmit mert megint én leszek a troll, röviden csak ennyi a véleményem: pffffffffff!
Hiába, a megfelelési kényszer az igen erős.
Ott a rendes klímás kényelmes kocsi, és megvesz valaki egy ilyen hulladékot, erre nem nagyon lehet értelmes magyarázatot találni.

Süni25 · http://www.eakft.hu 2011.07.24. 08:29:37

:D:D:D
Ez nagyon jól esett így reggeli előtt.

Rathgo 2011.07.24. 08:30:35

Karesz! Ezekből az emberekből fogsz élni még húsz év múlva is :DDDDDDDD

Süni25 · http://www.eakft.hu 2011.07.24. 08:31:01

"Csodával határos módon becsatlakozott a Boschtechnikus is, aki épp arra ment nyaralni a hétvégére, és pont volt nála egy KE-Jetronic hibafeltárására szolgáló mindentudó célszerszám egy bőrönd és egy notebook kíséretében."

Igen, én is ilyeneket csomagolok nyaraláshoz. :D :D :D

Pityubácsi 2011.07.24. 08:31:14

vadász, vadász
te sz*pni jársz ide?

kompressziót miért nem volt hajlandó mérni senki?

Djorkaeff 2011.07.24. 08:31:40

Márpedig Karesznél semmiképp sincs jobb Merci-szerelő Közép-Európában. Semmiképp.
Saját tapasztalat!

msadmin 2011.07.24. 08:33:37

ezzel kb egyidős toyotám van de asszem maradok. pedig teccik ez a merci.
ezt a szpást..
inkább a camry marad volna

hidro 2011.07.24. 08:36:31

Miért nem gyűjtesz több pénzt és veszel egy jobb műszaki állapotút,ami....:D

stofilol 2011.07.24. 08:37:12

azt már nemis mondom, hogy 200ezerrel drágábban klímás hibátlant kapsz...

de ennyiért is jó esély lett volna kapni egy szépet... van vagy 200 a piacon, csak keresni kelett volna

ot: alkatrészre nem szabad költeni, egész osztrák donort adnak 100ért... azt kell venni

gergo · www.indafoto.hu/ppgergo 2011.07.24. 08:37:18

tipikus: egy vagyonert kicserelik a fel autot de olajcserere mar nem futja...

csorsza 2011.07.24. 08:37:59

szép, szép, de otthonra nem kéne :) ennyire szálkás fapad autó.... Szarrágó friccek.
A cikk különben jó :)

Dagiszabi 2011.07.24. 08:43:42

@Nowar: Egy hasonlóan jó bálnához jobb ha meg is veszed ezeket az embereket és ki se engeded szállni őket. Kvázi beépíted. :)

yxcvbnma 2011.07.24. 08:48:43

Szóval akkor vett egy teljesen fapados Mercit, aminek a motorja hamarosan kukázódni fog?

Sebaj, a Totalcaron lesznek jó szerelős riportok, minekünk lesz mit olvasni. Karesz meg már tervezgetheti az új a kétállásos műhelyét:)

Szóval csak így tovább:)

Almax 2011.07.24. 08:50:43

koszi a cikket, udv a bolondok kozott! nekem most epp 3db van a flottaban. a felesegem szerint 2 eleg...
a "te hulye vagy!" hanyszor elhangzott mar!:)

Flagship 2011.07.24. 08:52:24

Egynyolcas motor, automata váltó, és még kompresszió sincs benne rendesen? Legalább a trafipaxoktól így nem kell tartani, de a kispolszkik is levillognak maguk elől...
Más: a szaros tetőablak hatszor meg van említve, valamint az a "fontos" szempont, hogy "telioldalas" a merci. De az, hogy egy qrva vezetőoldali légzsák sincs benne, továbbá gyorsan hagyja magát lebeszélni az ABS beépítéséről is, elég érdekes annak a tudatában, hogy a felesége és a gyerekei szállítására akarja használni ez a régi vacakot... :-/

=Daniken= 2011.07.24. 08:53:45

"ejj vadász, vadász,Te szopni jársz ide"

Tibby, ez jutott eszembe elsőre:-D

ezt a ........, nulla kompresszió..harmatos 1.8-as + automata váltó..jézusom.
ez cost cut?:) ott a camry, az is áll, működik, de nem kér semmit, viszont szuper. erre legalább költhetsz sokat, anya gyerek örülhet:-)))

=Daniken= 2011.07.24. 08:54:58

@Flagship: úgy látom egy rugóra...

lally 2011.07.24. 08:59:25

Csak a Kareszt kellett volna vinni.
A Toyota meg egy unalmas, szürke kocsi ugye? Na, majd a Merci megszínesíti az életed.

lally 2011.07.24. 09:01:24

De a cím alapján Egy Csikós posztot vártam...

K.teknőc · http://www.homlokzatihoszigeteles.hu/ 2011.07.24. 09:12:22

Hát én is cCsikós mercit vártam, de ez is ütött:D

gyuri70 2011.07.24. 09:13:24

Ja, mert ABS nélkül nincs élet a földön...

mt-03 2011.07.24. 09:14:02

fura amikor en hasznalt autot vettem (13 eves uno-t) akkor elso dolog volt hogy az eladoval egyutt elvittuk egy fiat markaszervizbe es vegigmertek a kompressziot (megmeg egy csomo mas dolgot is, hogy ne legyen zsakbamacska), mindezt 6e ft-ert. de ugye en laikus vagyok nem ilyen szakerto autosujsagiro...

230e 2011.07.24. 09:20:28

Nem trollkodásként, de ennyiért nem jártál volna jobban egy 124-vel, amiből lehet hogy 2.0 a legkisebb, de több is szalad belőle.

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2011.07.24. 09:22:48

Taxistól, Nyíregyen, fapados, 20éves, valaha kintről hozott, most óra szerint 360K-s mergát megvenni - megtekintés meleg motorral, édes jó istenem, ha már bármi fostaligáért elmegyek a világ végére, legelső, hogy tök hideg motorral várjon! - mindez valami különös formája lesz az autósújságírásnak. Szakszóval: agyatlan fasság. Legközelebb azért a titkárnőt bevonnám a levelezésbe, valszeg több esze van, mint az egész szerkesztőségnek...

Polly-pudli-pötty 2011.07.24. 09:23:41

Sziasztok!

Egyik idős ismerősöm garázsából eladóvá vált egy 190E 2.0 automata,napfénytető,központi zár.
2éve áll garázsban,2.tulaj,96óta nála van,fix 306.000km. 86/11.havi autó.
Végig márkaszervizben szervizelt.
Legutoljára hardy,lengéscsillapítók lettek cserélve. Sérülésmentes.
Nagyon szépen jár,futómű,fékek,motor hibátlan! 3éves alig futott pirelli gumikkal.
Hibái: Vezetőülés külső deréktámasznál szakadt,műszerfal repedt.
Friss műszakival,420-ért elvihető! :D
kepfeltoltes.hu/110724/20110711598_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
kepfeltoltes.hu/110724/20110711598_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Így szedtük ki a pokrócok alól!

mi nem foglalt még 2011.07.24. 09:30:28

Cikk jó, az írója buta.
Klíma nélkül manapság kocsit venni?
Ilyen fapados alaptípust max csak akkor ha olyan túlélő autó ami most jött ki a gyárból.

newnt55 2011.07.24. 09:30:38

vajon mennyiért jelenik majd meg a hasznaltauto.hu-n...

Peter Blau 2 2011.07.24. 09:32:36

Te sem vagy tiszta Bende úr :-)
Elmész a világ végére autót venni, 8 ezerért kajálsz, 400 az autó, és 20 ezer forinton alkudozol :-D
Valld be, hogy ezt az autót csak azért vetted, hogy mi jó cikkeket tudjunk majd olvasni róla :-) Újságírói befektetés ez az autó a Totalcar számára :-D
Amúgy tényleg szép, gratula.

yxcvbnma 2011.07.24. 09:34:37

Havi 163 km futáshoz tényleg érdemes volt az autócsere Bende úr?

Eladja a Camryt, kap érte kb 300-at. Megveszi a Mercit 420-ért, átíratás, eredet stb egy 100as. A vétel után belement még min 100as (alkatrészek, munkadíjak, üzemanyag (Visz oda vissza pl,).
Vagyis már most kb 300 000 Ft mínuszban van, és a mobile.de-vel kelhet minden reggel, a donorvadászat miatt.

Cserébe viszont születik majd a kocsi kapcsán 5~6 Belsőség poszt.

Megér ez ennyit Bende úr, részesedést kap a posztok utáni bevételből?

GGG77 2011.07.24. 09:34:52

Csípem én a Mercit, örülök is ennek, mert születhet még pár remek vasárnapi poszt. :)

Az már más kérdés, hogy feleség/gyerekek szállítására nem vennék meg egy légzsák, klíma, ABS nélküli kocsit.

Néhány tipp, csak így hirtelen:
www.hasznaltauto.hu/auto/daewoo/nubira/daewoo_nubira_1.6_sx_automata-4863977

www.hasznaltauto.hu/auto/daewoo/nubira/daewoo_nubira_1.6_sx_familio-4956431

www.hasznaltauto.hu/auto/mitsubishi/carisma/mitsubishi_carisma_1.6_glx-4946137

www.hasznaltauto.hu/auto/mitsubishi/carisma/mitsubishi_carisma_1.6_gl-4835315

sargarigo 2011.07.24. 09:35:48

Nem tudjátok ti mi az élet,Alfát kell venni,az teszi változatossá a mindennapjaidat.
19-évesen mindene működik,a tetőablak is,és minden elektromos (bosch).

klarky · http://kreport.blog.hu/ 2011.07.24. 09:35:56

Azért az tényleg elgondolkodtató, hogy elmentél egy hadosztálynyi szakemberrel szakműszerekkel és szakszerszámokkal szakszerűen autót venni és mégis megvettél egy olyat, amire saját bevallásod szerint is rámegy még fél év és pár százezer ft csak azért, hogy jó legyen, és majd lehessen egy fapados öreg autód.

Akkor mit várunk egy átlag vásárlótól, aki max. addig jut a terepszemlén, hogy rohad-e, megvan-e a négy kereke és megy-e?

Én kb. odáig jutottam volna: váltót kell cserélni? Köszönöm, inkább hagyjuk.

A TC-nél szerintem munkaköri leírás, h béna autókat kell venni, mert abból van cikk, meg poszt. Vagy csak kitaláljátok ezeket. Más ésszerű magyarázatot nehezen találok.

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.07.24. 09:39:03

Oszt olajcsere után se füstölt?
Talán mégis a láncot kéne megnézni elébb.

korzo 2011.07.24. 09:39:48

Én már vagy 20 autót megnéztem Nyíregyen (nekem ugye csak 75 km), de még csak alkudni se alkudtam egyre se. A Nyíregy számomra olyan szitokszó lett használt autó téren mint a "Nagykőrösi út"

Ciri 2011.07.24. 09:40:01

Annyi eszetek nem volt, hogy rámszóljatok?
Megnéztem volna szívesen (akár szakemberrel is)

Néma gyermeknek anyja sem...

Hurri Kán 2011.07.24. 09:56:34

Majd csak lesz belőle autó ;-)

Garp 2011.07.24. 09:57:57

@Pityubácsi: mert kézzel át lehetett forgatni. Azaz nincs mit mérni :D

@Bende Tibor: először is őszinte részvétem. Úgy látom, hasonló kategória, mint az Jetta II-m volt anno, csak nem _annyira_ gáz. (520-ba fájt és 25ezerért tudtam végül túladni rajta, két új gumival, annyira fos volt mindene. Tudom túlzás, a merci ennyire nem fos, csak ez ugrott be rögtön.)
Szálló igévé vált a Jetta után, ha valami kuka állapotú, rámondjuk "De legalább szép kék". A mercid is legalább szép :). Ahogy a Karesz mondta: addig tuti elmegy az autó, amíg fosszilis üzemanyaggal járunk. (És ez a nagy különbség az én egykori fostalicskámhoz képest).

@lally: :D

@=Daniken=: ha a ház előtt áll, és havi 170km-t mennek vele, nem ráér összekalapálni? Ritkán használt mobil szobor.

rekszem 2011.07.24. 09:58:40

havi 163 km használatra nekiállni egy jól működő japó autót lecserélni egy 20 éves mercire, ami még enyhén szólva nem is hibátlan :D:D:D

nem jobb lett volna ebből (meg a rákölteni valóból) a pénzből venni mondjuk egy 6-8 éves, 80 000 k-t futott suzuki wagon r-t, vagy valami hasonló autót? És az asszony még parkolni is tudna vele...

f3nyv3s3rd0 (törölt) 2011.07.24. 10:00:50

mér nem jó az asszonynak egy 1.0-s swift...
ez a merdzsó meg elég szopóvágány, 400 körül már autót is adnak :D

butschq 2011.07.24. 10:01:41

nyíregy azért nem egy bonyolult város:) ha az első lehajtónál jössz ki, a 4esre vissz, na a másik lehajtó orosnál, a körforgalomnál neccesebb, főleg, ha a centrum tábla helyett a gps monitorját nézzük:D
a kocsiról meg no comment, ilyen ez a hirtelen szerelem (hányszor ilyedtem már meg buli után:o ) :)

Vhornet 2011.07.24. 10:03:25

Időnként szeretnék én is egy Mercit, de ilyenkor mindég megjön az eszem!

Ejoy 2011.07.24. 10:03:50

Szóval a Camry-t annak ellenére nem sikerült eladni, hogy még ide is feltetted anno? No comment...

skip 2011.07.24. 10:05:00

Oszt mitől van ennek I-s rendszáma?

Széltoló01 2011.07.24. 10:05:22

Óh ABS meg légzsák nélkül már nem is lehet biztonságosan autózni, mert család és felelősség. Ugyan már...
Kár, hogy kopott a motor, de egyébként meg szép az autó, ami sokkal fontosabb egy ilyen korú Csillagosnál.
Nekem egy klíma inkább hiányozna belőle, mert kényelmes majom vagyok, de húsz évvel ezelőtt ugye az sem volt általános. A kényelem meg egyébként sem finomítja a lelket.:-) Egy ilyen autónak meg bizony van valami ahhoz fogható megmagyarázhatatlanja- (a tulajdonosának biztosan, hisz így is kellett neki)

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.07.24. 10:05:55

Az írást kérném belinkelni a Wikipedia 'mazochizmus' szócikkéhez.
Legalább a kaja jó volt?

trakee 2011.07.24. 10:05:56

Sajnos a sűrű olaj a füstölés ellen lehetett benn. Hiába tűrhető a csapágy, és van nyomás, ha kompresszió nincs.
De fel a fejjel, Karesz rendbe szedi a motort, és akkor tényleg tip-top autó lehet belőle.

multi84 2011.07.24. 10:08:10

Mindig meglepődik mikor a Tc szerkesztőség beújít egy roncsot amit 1-2 évig baszogathat. Nem tudom eldönteni hogy direkt kell-e a fájdalom és hogy 100 ezreket még rákölts vagy kmmm nincs rá jobb szó hülye vagy.

És akkor néhány hete kiadtok egy használt autó vétele című kisokost a hülye vásárlóknak hogy mire figyeljenek. WTF?
Nem ártott volna elvinni magatokkal.

pukancs 2011.07.24. 10:08:21

ha a camry-t nem használtátok minek a merci?

a toyota legálább nem kerül sokba, nem kell rá költeni...de erre...???

feleségednek volt igaza: Te hülye vagy

AUTÓtechnikus · http://novothauto.hu 2011.07.24. 10:09:00

@Süni25: Azóta vettem egy Leitenberger nyomásveszteség mérőt, és egy Motometer kompressziómérőt is (meg egy nagyobb felbontású Pico oszcilloszkópot), ezekkel még élvezetesebb a nyaralás.

Liquid_Night 2011.07.24. 10:11:19

Azért aki 400 rongyból akar olyan, egykori középkategóriát venni, ami nem igényel itt-ott javítást, annak baj van a realitásérzékével. Ettől függetlenül így megy ez, az ember mindig azt hiszi hogy majd ő lesz aki kifogja az aranyhalat :)

Persze itt újságírásról van szó, abban nem is lenne semmi poén hogy "gyűjtöttünk, vettünk egy mercit, és minden oké".

Mindebből a tanulság, és képlet a következő:

A Vágyott autó egyenlő:

a rá elképzelt pénz + annak 50%-a, VAGY

a rá elképzelt pénz + szívás + idő + haverok idegein ugrálás, ahol

végül pénzben a másodiknál is (nagyjából) ugyanoda lyukadunk ki.

Mindenesetre van ezekben a cikkekben valami nosztalgikus k-európai fíling (nem leoltásként), hogy az ember 20 ezres tételekért is bevállalja a szaros zsemle megevését. Régebben azért csináltuk ezt, mert nem volt más opciónk, szimplán nem volt pénz azon apró tételekre...talán ma sincs?

robian 2011.07.24. 10:11:45

@klarky: lehet, hogy fapad. de a következő 30 évben ez autó lesz, és egy idő után egyre többet fog érni. és addig is a csillagot tolod, és nem a szent kvarcórához fohászkodsz

multi84 2011.07.24. 10:13:24

Hát ha tudtok válaszolni ha nem megy az elakadásjelzőm de a kapcsoló világít ha benyomom és működik minden index akkor szerintetek hol keressem a hibát? Elképzelhető hogy megrágta a nyest valahol?!(elképzelhetőnek tartom)

Tegnap vettem észre most akarok nekiállni megkeresni a hibát de ha tudtok mondani valamit akkor már célirányosan keresek.

gabesz: 2011.07.24. 10:19:16

Ilyet tényleg csak az vesz aki imádja ezt 190 -es merdzsót. Én is szeretem de nem szakmai szemmel.
De fapad automatát venni meg.. jesszus.
Azt látni mind1, mit mond az eladó az nem úgy van , még szerencse , hogy kéznél van egy szakmai csapat, aki rendbe rakja ..

Széltoló01 2011.07.24. 10:21:51

Van nekünk egy corolla versonk ABS-el, klímával zsákokkal, de magam mégis szívesebben autóznék egy 20 éves helyenként problémás német középkategóriással. A Corollából minden hiányzik, ami miatt bele lehetne szeretni, kivéve a megbízhatóságát. Majd második autónak öreg vas.

Son of UDT 2011.07.24. 10:22:28

Ezért irtózom én az autós újságíróktól. Ami nekik érdekesség/szórakozás, az egy átlag autósnak púp a hátára, ezáltal a véleményük sokszor alig ér valamit, mégis abból élnek, hogy hangoztatják azt.

A feleségednek igaza volt.

KadettGSiforever!!! 2011.07.24. 10:22:33

@korzo: igen, kábé olyan innen, 35 km-erről is, mint a törökök németben - kívülről szép, meg tetszik, de zsiráf se kéne otthonra :)

Hurri Kán 2011.07.24. 10:24:28

Én leginkább az autó előző gazdáját nem értem: mivel elég sok mindent kicseréltek rajta, azt nem lehet ugye mondani, hogy nem foglalkoztak volna a vassal... Ennek ellenére olajat pl. nem cseréltek, meg a nem a típusba való computer... Vagy ők nem értettek hozzá ennyire, vagy a szerelőjük nézte őket ennyire hülyének???

Mr. Ray · http://bluray.blog.hu 2011.07.24. 10:26:03

Nem akarok fröcsögni, mert szeretem a 190-eseket, de elmentek egy komplett "szervizkamionnal", erre kompressziót nem mértek?! Ma már kompressziómérés nélkül nem veszünk semmit.

Bende Tibor 2011.07.24. 10:27:55

Helló Srácok, köszi a bíztatást:

- a Camry már egy hónapja elkelt
- nem füstöl a motorja, de csapágyhangja van a Mercinek
- Már megalkudtam az "új" blokkra, valamikor a jövő héten hozom el, 220-at futott osztrák kocsiból van.
- Nem csak olaj volt ott, hanem valami egyéb is, de ez a következő poszt témája lesz

AUTÓtechnikus · http://novothauto.hu 2011.07.24. 10:28:08

Szerintem jó autó. Szép az alja, lakatost tíz éven belül nem fog látni, az tuti. A többi rendbehozható.

Süni25 · http://www.eakft.hu 2011.07.24. 10:29:06

Bexarok. Itt minden posztoló klímás, ABS-es, légzsákos autóban nőtt fel??? Nincsenek ezek benne. OSZT AKKOR MI VAN??

csipy31 2011.07.24. 10:29:17

@BOSCHtechnikus: Esetleg toronyórát lánccal nem veszel? Hogy nem lehet meghallani indítózáskor hogy egy hengert üresben teker? Ehhez nem kompmérő kell, csak szét kell húzni a gyújtáskábelt. Amikor nem voltak csili-vili műszerek akkor hogy javítottak autót? Azt már meg se említem hogy lehet egyesével testelgetni a gyújtást, azt rögtön kiderül a bibi ha nem változik a fordulat. Nem minden a műszer, jó segítség, de magában édeskevés. Néha a régi parasztosan egyszerű trükkök sokkal jobbak.

antib68 2011.07.24. 10:31:56

Na, igen ez az amikor már egy régi olvasótok (én) is kezd elbizonytalanodni....
Ugye nekem is jó lenne, már valami válság autó (vagy hobby?), nézegetem oda-vissza őket (plafon max. 4-500) Swifttől a mindenig. Már-már rákattanok a Mergákra is az állandó itteni cikkek alapján (Mégse Swift, mégse koreai, megvan 500 környékén, elmegy csillió km-t, bagóért van alkatrész, nem japán....) Elolvasom a már említett cikket használtautóvételes tippeset meg ilyenek. Erre elmegy egy fél hadsereg a világ másik végére az én lehetőségeimhez képest egy komplett autódiagnosztikai laborral, szakértőkkel, "autós"újságíróval, azt belefut egy ilyenbe..... Na itt megy el mindig a kedvem, mert nekem nincs Boschtechnikus, nincs "OKOSBA" alkatrész, marad a bót meg a bontó, meg egy olyan infobank-om mint pl Csikós merciügyileg egymagába. Nincs esténként haveri alapon kinyitó műhelyes ismerős, meg olyan szerelőm aki ad pörit ebédre meg el is hozza az alkatrészt nekem okosáron valahonnan, nem semmi kapcsolati és tapasztalati tőkével.
Innentől őszintén bennem is felmerül már, hogy munkaköri kötelesség sz&rt és lehetőleg Mercit venni, valami apróbetűs záradék lehet ez a munkaszerződésben... Tuti...
Összefoglalva: mérnök végzettségű, és egyéb "Autós" újságírók hadával, eszement nagy Merci mániással (Csikós), okosáras kerekedői kapcsolatokkal, segítőkész fórumozókkal, meg nem semmi kapcsolati tőkével nem az első eset, hogy légy van a levesbe vételkor :o)

Eddig talán még Ommm a ritka kivétel a Volvoval....

butschq 2011.07.24. 10:31:57

@BOSCHtechnikus: néhány éve, még a gimiben az egyik osztálytársam kért egy szál cigit. Mondom neki, a bőrdzsekim belső zsebében van. A zsebem tartalma: 13-17es villáskulcsok, simson kuplunglamella!!, gyújtó, cigi:) azóta is emlegetik:)

Bende Tibor 2011.07.24. 10:32:19

@csipy31: Azt tudtuk, hogy szar, az volt a kérdés, hogy mennyire. Ez épp nagyon.

AUTÓtechnikus · http://novothauto.hu 2011.07.24. 10:39:04

@Bende Tibor: Arra vigyázz, hogy a motorkód ugyanaz legyen, így a következő műszakinál csak besétálsz a műszaki adatlappal az okmányirodába, és kapsz egy új forgalmit.

P12_dCi 2011.07.24. 10:40:00

Nekem olyan technikai jellegű kérdésem lenne, hogy Karesz csak régi Mercedesekkel foglalkozik, vagy 2000 utániakkal is?

Széltoló01 2011.07.24. 10:40:32

@Bende Tibor: A másik motor megoldja és rövidre zárod a problémát, ugyan talán többe kerül a projekt, mint azt előre tervezted.

Alf (törölt) 2011.07.24. 10:40:34

szamomra nem letezik ennel unszimpatikusabb auto.

tn@ 2011.07.24. 10:41:20

Jó ideje agyalok, milyen vállalkozásba kellene egy kis pénzt ölni.

Azt hiszem nagy szükség lenne egy szakemberekből álló, mobil használt autó vásárlást segítő "sárga angyalra".

Az ember csak felhívja őket és jönnek, ellenőriznek, véleményeznek.

(hero) 2011.07.24. 10:41:46

Elfelelejtitek az "érzelmi alapon döntés" megfizethetetlen szépségét. Amíg szeretsz egy autót, motort boldog vagy, hogy foglalkozhatsz vele. Ha lobban a láng egy 20 éves merci iránt az csodálatos érzés. Mindenki vágyakozik egy makulátlan kockalada, tip-top astra, audi quatro, vagy bugatti veyron-ra. Mindenki nézegeti a you-tube ot és a használtautót, csak páran bele is vágnak, hogy 3év és mínusz x-százezer Ft-al később túladjanak rajta. Ám ha az unokáknak kell mesélni, lesz miről. Camry vs Öreg Merci a vak is látja érzelmi döntés, nem érdemes vitázni rajta. Lehet foglalkozni vele, lehet Viszre járni, e-bay ezni. Erre vágyott a cikk író... (és még mi is jópáran)

csipy31 2011.07.24. 10:44:28

@Bende Tibor: Szia, ez oké, tudjuk nem egy új szerkezet, de van amit nem értek: mennyit kell futnia egy automata mercinek hogy a motor és a váltó kakukk legyen, én ezt kb 5-600 ezres futásra tippelném normál gondos használat mellett minimum. És az is természetes kopásokkal, nem ilyen extrém minden hulladék verzióba mennyi km lehet? Valószínűleg valami leaggott taxi vagy valami Ukrajnába járó túrakocsi /jaj de szép megnevezése a benzinszállításnak/ lehetett. Én is automatával járok, normál használat mellett kb két autót kiszolgál egy motor, a váltóról nem is beszélve.

AUTÓtechnikus · http://novothauto.hu 2011.07.24. 10:45:29

@antib68: Én most vettem egy autót 312500 forintért, és nem tudok rá pénzt költeni, mert nincs mire. Lecseréltem az olajat, meg kap majd négy téligumit novemberben, addig lejárom a mostani téliket (tíz évesek). Ha csak helyváltoztatásra kell, akkor lehet jó autót olcsón venni.

Szabó bakter 2011.07.24. 10:46:26

felesleges ezt a nőkkel megbeszélni. állj oda: megvettük. nem takarítanak kocsit, nem is érdekli őket. a 190-es az egyik legszebb merci. egy szép evo-t veszek egyszer...

PRND2L 2011.07.24. 10:47:55

Aki egy Camryt lecserél egy Mercedesre ami még rosszabb és öregebb is, annak annyi esze van ,mint egy háromnapos döglött gumikacsának. Még ha egy cabriót vagy valami driftelésre valót vett volna az élmény miatt azt megérteném,de így.....

tlacka 2011.07.24. 10:48:59

Nézegettem én a 190-eseket. Ennyi pénzért csak ótvarosak vannak. 600 környékén a középszarok. 1,5 milkáért is van '93-as.
Nekem ez nem kellett volna.

Bende Tibor 2011.07.24. 10:51:01

@csipy31: Ennél a konkrét autónál teljesen hihető a 360-400k, míg az összes többi ennél kevesebbet futottnál nem. Itt valszeg az történt, hogy
- eltömődött a katalizátor vagy csodaadalék került a motorba
- mivel alapjáraton rázta az autót, feljebb emelték az alapjáratot, a CO-t jócskán
- a magasabb alapjárat megégette a váltót
- ami ettől csúszni kezdett

AUTÓtechnikus · http://novothauto.hu 2011.07.24. 10:53:37

@butschq: Amikor Simsonoztam, nálam is volt mindig legalább egy aszimetrikus szoknyájú dugattyú, hátha szükség lesz rá...

whale 2011.07.24. 10:53:49

@csipy31: Igen, de attól nem vakul a paraszt...:DDD Csirbiri, hókuszpókusz kell a népnek, qrva drágán.:)) (meg a végén egy autószerelő, aki megjavítja a fospumpát:)))

anyahajókabinajtóhajtogató 2011.07.24. 10:55:06

@Bende Tibor: Sebaj, jó lesz egyszer! Gratulálok csak azért is :) !

mtk001 2011.07.24. 10:56:35

Tibby !

Ez mi a bánat ???
" Na megmondtam, ez a szar. Mármint az egész ház, meg mialófasz, amit itt egybe van ezen a budin. "
A vezérlő elektronika ???

Bende Tibor 2011.07.24. 10:56:44

@Bende Tibor: Még annyi mercis aranyszabály, hogy a vezetőülés oldala 500k felett kezd el kopni és szakadni. tehát ahol kopott, vagy szakadt, az tuti 500k felett van.

Mérges 1234 2011.07.24. 10:57:27

B+ elmennek 3, még valódi hozzáértőt is visznek magukkal.

És a végén elhoznak egy olyan gépet, aminek rossz a motorja a váltója, és ki tudja még mi.

Különben full fapad.

Mennyi is lesz a vége, mire jó lesz 700-800?????

Szeretem olvasni a Totalcar-t de valami el van kötve ezekél az embereknél..... :D

Bende Tibor 2011.07.24. 10:57:58

@mtk001: a légtömegmérővel egybeépített fojtószelepkapcsoló, meg minden egyéb

Gyurma73 · https://plus.google.com 2011.07.24. 10:58:39

én úgy vagyok vele inkább legyen egy kicsit rozsdás a sárvédő ív ,mint hoigy motort keljen cserélni.

mi nem foglalt még 2011.07.24. 11:05:07

@Bende Tibor: A váltó mitől döglött meg?
Több van abban szerintem mint gondolod.

csipy31 2011.07.24. 11:06:38

@Bende Tibor: A magas alapjárattól nem ég meg a váltó soha. Két ok ami miatt az esetek 99,9%a ami ilyet okozhat az hogy több száz km- en keresztül folyamatosan nyomja neki valaki,/igen, néha tessen egy pillanatra felengedni a gázpedált, max 50km-után, rögtön kap egy adag friss olajat a lamella felülete/ a másik ok meg az olaj nélküli, illetve félig eldugult szűrővel történő huzamosabb használat./ennél meg a csökkent mennyiség miatt nem tudja a szivattyú pótolni az olajat, és a lecsökkent nyomás miatt nem tudja összeszorítani a lamellákat, folyamatosan csúszik egy kicsit és kinyomódik a felületek közül az olaj./

Rocko- 2011.07.24. 11:08:17

szeretem ha Tibby autót vesz, az mindig izgalmas. :)))

Bende Tibor 2011.07.24. 11:08:45

@csipy31: Lehet, bár ennek ellentmond, hogy rendes olaj volt benne amikor cseréltük. Mondjuk ettől korábban lehetett benne szar.

Olyanmind1 2011.07.24. 11:09:18

@robian: hogyne:) napról-napra megy fel az értéke! Arany helyett is, 1.8-as, automataváltós mergát vesznek az igazán okosak, főleg szar váltóval, motorral.

whale 2011.07.24. 11:12:18

@Doubledecker: "B+ elmennek 3, még valódi hozzáértőt is visznek magukkal."

Mér', a Karesz is ott volt?!?!:DDD

Krisi 2011.07.24. 11:14:03

én személy szerint kimondottan örülök neki, hogy ennyire elterjedt ez a "klíma, ABS és lufi nélkül nem is autó az autó" tévhit, ezáltal sokkal olcsóbban tudtam klíma, ABS és légzsák nélküli autót venni :)

Érdekes hogy mindenki ettől akar mintaapuka és családfő lenni, hogy az asszonykáját egy klímás ABS-es lufis autóba ülteti. hát hajrá :)

Az autóhoz mag gratula Tibi, ne érdekeljenek a racionális érvek, ők nem értik ezt meg. mondjuk én se, csak annyit hogy van egy autó ami kell :)

(az mondjuk tényleg fura, hogy ABS meg légzsák nem kell, de a fűthető tükör elengedhetetlen :D)

Stupid 2011.07.24. 11:15:10

Óbakkkker:-) Jó kis cikk volt, de ha erről a fostalicskáról és éveken át kell majd olvasni, mint Csikós hulladék Erájáról, tökön szúrom magam:-( Egyébiránt szerintem szégyen reklámozni ilyen ócska, környezet szennyező-benzintemető-lóvényelő "automatát". Csóró nem rég született meg szívhatja a "tiszta ájert" az ilyen roncsok miatt...:-(((( A cikk megírásának oka miatt tényleg kár volt megvenni, ki is lehetett volna találni a sztorit. "Ócsóbb" is lett volna. Legtöbben meg már tudtuk is a poent - a gatyád fogod rákölteni. Cegény Acconypajti....

csipy31 2011.07.24. 11:15:28

@Doubledecker: Én azt se értettem minek az északi sarkra menni kocsiért, mikor itt írtam neki előtte hogy csillaghegyen 2-őt adnak 500-ért /az egyik kilakatolt, a másik rohadt de komplett/ magyar papírral,a másik ember meg elmegy az ország végébe egy szintén értelmetlen dolgot csinálni. Szerintem kicsit mazók a tc-s fiuk:):):)

Hurri Kán 2011.07.24. 11:16:57

@Stupid:
Van egy ötletem, csak itt, csak most, csak neked... Szúrd magad tökön most, és akkor nem az olvasással leszel elfoglalva. Na?

csipy31 2011.07.24. 11:18:13

@Bende Tibor: Az a baj a használtnál, ki tudja mit műveltek, illetve nem műveltek vele. Használt kocsi mindig lutri, van mikor bejön, akkor örülünk, és van amikor nem.

huleaks 2011.07.24. 11:20:06

Ti tényleg ennyire kódusok vagytok,hogy megvesztek egy ilyen lomot. Egy ilyen ócska, elavult autóba az ellenségemet nem ültetem, nemhogy a feleségemet esetleg a gyerekkel.

Az meg, hogy Nyíregyháza egy pestinek a halál háta mögött van már meg sem lep.

Mérges 1234 2011.07.24. 11:20:57

@Krisi:

"klíma ABS és lufi nélkül nem is autó az autó"

De autó az, viszont saját tapasztalat, hogy fekete autót klima nélkül nem veszünk, vagy ha igen nyáeon nem használjuk.

Ezek tényleg praktikus dolgok, de mindegy vannak emberek akik még mindig lovon járnának ha tehetnék..... :D

Bár ha a Totalcaros csapat lovat venne, az meg sánta lenne félszemére vak, fogatlan, viszont szépen csilogna a szöre, és csak negyedére lenne visszatekerve az orra.....

robian 2011.07.24. 11:21:35

@Olyanmind1: jó, talán nem ezt a konkrét darabot :)

vmaast 2011.07.24. 11:22:40

Basszus, én nem szoktam fikázni, de ezt most nem értem... 420-ért ezer olyan autót találok, ami nem egy utcai wc kényelmével és extráival vetekszik, és a belevaló alkatrészek vannak benne. Ezért max. annyit adnék, amennyit a MÉH.

parrre 2011.07.24. 11:23:27

Na.. dettó így jártam én is. Szép nagy terepjáró, csili-vili, minden extrával, aztán 1 hét mulva váltójavítás, osztóműjavítás, rugócsere, lengéscsillapító csere, kerékcsapágy csere, stb...

Dr. Robin Masters 2011.07.24. 11:25:44

A TC-nél valami átok ül, hogy ha vesztek egy Mercedest, akkor azzal párhuzamosan ingyen jár a "szop:$ is? :-)

PéterGé 2011.07.24. 11:29:04

Háát, én inkább a Camry-re szavaztam volna...bár elfogult vagyok, áll egy XV 20-as az udvaron :o)

stofilol 2011.07.24. 11:34:06

és még ezekután is folytatod az agyatlanságot??

elsem hiszem...milyen ostoba emberek vannak, és a legszebb még hozzáértőnek vallja magát

miért kell bontott elektronikát meg motort venni(és persze nyilván mást is fogsz)? abból már jóóócskán donort kapsz....

arról nemis beszélve:

ha fogyasztásilag, üzembiztonságra rendben van a motor... miért kell cserélni? kell hajtani amig szarrá nem megy (nemkell vele addig spanyolországi túrára menni)majd kidobni vasba ... és cserélni (ezalatt donort kajtatni értelem szerűen) (csapágyközeli állapotban is elmegy még éveket ennyi futásteljesítménnyel amennyit terveztél)

óóó istenem

Mérges 1234 2011.07.24. 11:40:28

Szar volt az alpjárat, és csapágyas is.

3 idióta, átnézte az egész befecskendező rendszert. Percekig bütyköltek a motorral és nem tűnt fel, hogy egy rakás szar az egész....

Ez minde hülye... :D

malkolmcole 2011.07.24. 11:42:55

ehehehehehee Nyíregyháza - taxis

Most szólok, hogy amikor a Shellnél tankoltatok akkor volt benne magyar benzin először... :-)))

Szpinya 2011.07.24. 11:44:19

Hát bende úr, van még hova fejlődni, de sebaj.
Ezek szerint én voltam annó csak ilyen mázlista:
mbybk.blog.hu/2009/07/30/ki_itt_belepsz_hagyj_fel_minden_remennyel_1

Azóta a rendszeres olaj cseréken és a tankoláson kívül egy petákot sem kellet még ráköltenem.
És ez ad is valamit az elpöfékelt benyáért cserébe.

Körömcsiga 2011.07.24. 11:47:00

Úgy látszik, most sorozatosan jönnek ezek a roncs megvételéről szóló önigazoló cikkek. Aki szeret szopni, az tegye, de ne a párját meg a gyerekeit tuszkolja már abba az autóba. Egy kis felelős gondolkodással asszonynak egy műszakilag kiváló állapotú autót néztem volna a lehető legmagasabb biztonsági/kényelmi felszereltséggel... Dehát mások vagyunk.

csorsza 2011.07.24. 11:47:47

@Süni25: Pont azért. Az én gyerekem már ne abban nőjön már fel, ha nem muszáj.
Meg egyébként is: egy ilyen autóban legyen már 1-2 extra, főleg klíma. Mert ez így - az ótomata váltót leszámítva - pont olyan kocsi, amiben én felnőttem. Egy 1980-as kiadású, Lada 1200. Pont ugyanaz, csak nem műbőr a kárpit. És nem, a csillag az elején, az normális embernek szart se számít.

Körömcsiga 2011.07.24. 11:49:49

@Doubledecker: + lenne hozzá egy pót dögló. :)

bandit1200 2011.07.24. 11:51:02

GGG77:Volt pár évig daewoo leganzám
nem említhető egy lapon a mercivel.
gondolom a nubira se.

most 124 e 220 asom van 95 ős ki tudja menyi km el.a barátnőmnek
néhány éves grande puntó 50ezer kmert futott ő az első tulaj.valamiért mindenhova a mercivel megyünk.

kicsidio 2011.07.24. 11:51:48

Na erről a cikkről német rokon jut eszembe neki volt egy 190E 1.8 fapad csak a tolótető volt benne az is kurblis és 88-as volt a gép.Mire eszembe jutott 3 éve, hogy haza kéne hozni mert ő nem használja már és 23000km!! volt benne csak és remek OT alap lenne a verda addigra valami karitatív szervezetnek ajándékozta.A fejemet a falba vertem, hogy lehettem ilyen hülye...Most valami török vendégmunkás használhatja...:)

Bende Tibor 2011.07.24. 11:52:01

@csorsza: ebben az ajtón műbőr kárpit van!

csorsza 2011.07.24. 12:01:18

@Bende Tibor: Szuper! :)
Akkor már csak az automata és a sibeda a különbség! Viszont a tolótető sem működik, tehát maradt a félig rom váltó... Alakul ez :)

Emlékszem, 1990-ben dolgoztam Almádiban egy butikban, diákként. A tulajnak volt ilyen mercije. Mekkora királyság volt akkor, gyönyörű gép, nagyon tetszett. Na, az pont ilyen szálkás volt, csak 4gangos váltóval. Azt a csalódást, mikor beleültem...

Süni25 · http://www.eakft.hu 2011.07.24. 12:03:06

@csorsza: Nem érzem, hogy a gyerekem kevesebb, vagy több lenne, mert egy klíma, ABS, légzsák, elektromos ablak nélküli autóban cipelem bárhová.

Körömcsiga 2011.07.24. 12:03:11

@bandit1200: Ez aztán a mérce, csodálom hogy nem egyből egy 93-as évjáratú swifthez hasonlítod :)

fotengelyszimering 2011.07.24. 12:05:22

Üdv!
Biztos az irigység mondja belőlem, de a totalcar szerkesztőségének jó része gyengébb képességű "autóból", mint a magyar átlag.
A Ponton története,ez a merci sztori kapitális bukta lenne, ha nem lenne mögöttetek olyan gárda, aki mindig kihúz a ***-ból.
Én nem találok normális hegesztőt, nektek egy aranyműves van.Pl ez a mercis fickó miért menekült eladásba, ennyi ráfordítás után? Mert nem tudták megjavítani a kocsiját sok százezres javítások után sem...
Gratulálok!!!

u.i.: Legalább jól írtok, ez dicséret!

Stupid 2011.07.24. 12:05:37

@gyvy: roppant elmés és vicces. Tapsikolj csak a poszt írójának. Hasonló jó vételt kívánok neked is annak minden örömével;-)

Bende Tibor 2011.07.24. 12:07:08

@Süni25: szerintem is pont, hogy ettől több. Tanulja csak meg, hogy a kocsiban izzadunk, ha meleg van, és sapkát veszünk, hogy a nap ne süsse és a huzat ne fújja szét a fejünket.
Húsz év múlva, amikor amikor csak elektromos kocsi lesz, abban még fűteni se fogunk télen, hogy odaérjen egy töltéssel a nagyihoz. Az lesz ám a nagy buli.

prokee · http://blog.prokee.hu 2011.07.24. 12:09:25

@Bende Tibor:
Tényleg elment a Camry? Baaasszus, pedig már úgy beleéltem magam :)

atabi 2011.07.24. 12:12:34

gondolom az olajbeöntő sapkát levettétek technikusok és volt kartergáz nem is kicsi.akkor min kell csodálkozni? pff

Körömcsiga 2011.07.24. 12:12:42

@Bende Tibor: A gyerek egy cseppet sem lesz ettől kevesebb. Majd amikor azzal jön haza, hogy a szomszéd a suzukival hozta haza és végre egyszer nem a saját izzadságában ülve ért haza, akkor rosszul fog esni. Mondom: magadnak mindegy, de ha a szeretteidnek vásárolsz, akkor az ő igényeiket kell alapul venni. Valld be, ez jó játék neked, de lehet hogy asszony nem fog ennyire örülni, ha reggel nem indul be a verda.

siriuswhite 2011.07.24. 12:13:05

Mondjuk beszarás olvasni az érveket "azért vette mert az érzelmek, meg színesebb autó" bla bla

most ezek érvek? és elfogadottak?
csóri szerkesztői 166-os meg kapta a lehúzást ! ott nem olt elfogadott az érzelem? meg az színesség ?

kétszínűség rulez !

Rocko- 2011.07.24. 12:17:27

@BOSCHtechnikus: :)))))
de azért megnézném azt a meglepődött sofőr fejét amikor megállsz egy útszélén lerohadt autó mellett és nem egy szerszámosl ádát veszel elő hanem oszcilloszkópot.

huleaks 2011.07.24. 12:17:44

@Süni25: A gyereked egyáltalán nem kevesebb csak mert az autódban nincsenek az általad is említett kütyük.

De! Azt nem mondja már senki, hogy az ilyen és ehez hasonló mercik mondjuk csak törésbiztonságilag ugyanazt tudják, mint egy 6-7 éves autó.

Engem a hideg ráz amikor csikós arról számol be hogy az autónak nevezett Bianchival megy a család turázni. Ha abba csak egy suzuki becsapódik mekkora pusztítást végez. Nincs aki életben maradjon.

Nem kötelező, de ha már egy lomot veszünk akkor azt vegyük magunknak, hobbiból, na a feleségnek meg a gyerekeknek. Nekik törekedjünk arra, hogy a lehetőségeinkhez képest a legjobbat biztosítsuk.

Bár tény témának egy ilyen fostalicska kitűnő.

butschq 2011.07.24. 12:18:40

hogy itt mennyien nevelnek elcseszett, steril kölyköket... aztán csodálkozunk, hogy egy kisebb influenza elviszi az emberiség felét...

Bende Tibor 2011.07.24. 12:19:14

@Körömcsiga: igen, és utána három hétig köhög, a magyar lékondihasználati kultúra miatt: lecsavarva 16 fokra, mex fújás mellkasra, tisztítva sose.

huleaks 2011.07.24. 12:19:26

@Körömcsiga: Hiába beszélsz, akkor sem fogják fel.

Süni25 · http://www.eakft.hu 2011.07.24. 12:20:59

@huleaks: El is érkeztünk egy másik témához. Betiltani minden autót, ami nem minimum 4*-os NCAP tesztet ér el!

huleaks 2011.07.24. 12:21:00

@Bende Tibor: kultúráltan kell használni, tehát nem ugy ahogy írtad. Nagyon sokan nem így használják.

Azért itt is fontos volt kiemelni, hogy magyar.

huleaks 2011.07.24. 12:21:58

@Süni25: egyáltalán nem. Valamit félreérthettél.

Rocko- 2011.07.24. 12:23:14

@antib68: "Eddig talán még Ommm a ritka kivétel a Volvoval...."
azért jóval több a megbízható autó a szerkesztőségben. értelemszerűen azért nem hallani róluk mert csak tankolni kérnek kb.

Hurri Kán 2011.07.24. 12:23:32

@multi84:
"hogy direkt kell-e a fájdalom és hogy 100 ezreket még rákölts"

Vegyél meg egy új, vagy egy 2-3 éves bármit, értelemszerűen részletre, mer ugye megmutatni meg kell, hogy fussa, aztán számold ki, hogy öt év alatt mennyi hitelkamatot és értékvesztést fizetsz ki.
HA megvan az eredmény, gyere vissza...

@butschq:
Nem baj az... Legalább az evolúció elvégzi a feladatát :D

Zsozé_ 2011.07.24. 12:24:00

Bende Tibor most nagyot csalódtam benned! Miért kellett eladni az a camryt? Talán mert nem történt vele semmi? Vagy talán gyártjátok a pénzt, hogy ennyi van? Netán unatkozol a camry mellett és kell egy kis izgalom?

Elmész az ország keleti sarkába autót venni ki tudja mennyi benzinért cserébe, csárdában kajálsz, de 20ezer Ft-on szarakodsz? Nem nyílik a tetőablak, remélem még be is ázik. Hibás a váltó, nem jó az alapjárat, még ti sem tudtátok miért nem. Ráadásul a tulaj odaviszi meleg motorral. Áhh nem is írok többet felesleges. Te csak nyugtasd magad, hogy jó autót vettél, de nem felejtsd el, a lelked mélyén te is tisztában vagy vele, hogy belefutottál a lecsóba.

Komolyan elment az eszed...

Süni25 · http://www.eakft.hu 2011.07.24. 12:26:25

@huleaks: Lehet.
azt viszont végképp nem értem, miért akarja mindenki a saját gondolkodását erőltetni a másikra. Te csak ABSesklímás stb autót veszel, nekem más szempontok fontosak. Te nem indulnál el a Bianchival túrázni a családdal, én vigyorogtam, amikor a gyerekem arcán láttam az örömöt, amiért a 77-es Ford Escorttal indultunk a Velencei tóra fürdeni.

Mások vagyunk.

yomsisi 2011.07.24. 12:26:45

Így kell egy fasza Japán autót, agyonberhelt divatmercire cserélni. Csak röhögni tudok! :-D

foolproof 2011.07.24. 12:28:50

@Bende Tibor: ilyen komoly jóslatok után mindent értek a mostani ótóberuházásoddal kapcsolatban. Gratula és sok km balesetmentest.

Lucky Larry Silverstein 2011.07.24. 12:30:52

@yomsisi: Igy cserélte a 323mast is Alfára majd Volvora OMMM. Valami ragály van a szerkesztőknél, a Volvo körül nagy a csönd, gondolom +vétel óta megy a mélytorok...:DD

butschq 2011.07.24. 12:31:12

@gyvy: jogos, természetes szelektálás:)

@Süni25: kiskorom legnagyobb élményei közé tartoznak, mikor apa 250/1-es MZ-jével, a tankon ülve motoroztunk, a mai napig tisztán emlékszem azokra a pillanatokra:) mekkora egy felelőtlen volt az öreg azta...meg beleültetett minket a Wartburgjába, hát ilyet...röhej az egész

Rocko- 2011.07.24. 12:32:30

akit zavar, hogy a TC szerk. megvesz minden "lomot": miért nem nézitek a jó oldalát? annál több jó marad a piacon, nekünk.

Zsozé_ 2011.07.24. 12:33:11

@antib68: Nekem is ugyanez a gondom. Egy átlag embernek nincs ott a haver hogy "gyere mán át este a műhelybe aztán lekapjuk a váltót". De még egy olajcserét sem tud magának megcsinálni mert nincs aknás garázs.

Rocko- 2011.07.24. 12:34:53

@huleaks: hogy van a kedves egészsége Fogarasi úr? atomcsapás mikor jön?
a Bianchit a Suzuki pusztítja el. a Suzukit a Q5, a Q5-öt a Transit, a Transitot a Scania kamion, a Scaniat pedig a rázuhanó repülő. mindig van nagyobb ami okozHAT halálos balesetet. de nem jelenti azt hogy fog.

Lucky Larry Silverstein 2011.07.24. 12:35:29

Azér a pénzér egy tisztességes B Corsát vehettél volna a zasszonynak amit csak vezet és tankol. Vagy bármit.

De legalább a kasztni szép.

foolproof 2011.07.24. 12:38:13

@Süni25: Lehet, hogy nem véletlenül félt téged + a kiccsaládot a 77'es filinges gépben. Frusztrált, vak, jogsit pókeren nyert faxparasztok, frissjogsis hormonoverdrive-os bojrészerek, qrvasok cégesótós, sietős fuvarosok, donorjelölt bikerek, gatya utak, kósza vadak, stb.

Elég belőlük 1, és aztán danolhatod a Belgával-...a feeling valahogy nem jött át...

Én csak 30-40e km-t vezetek, én se vagyok szent, de amennyi dynomen szitu van, már csak a Patrol GR-ben vagyok nyugis. Persze ez túlzás, de sajna volt már olyan csatt, hoy ha nem én vagyok a nagyobbal, vétlenül is eldobom a kanalat. 1ébként gratula a verdádhoz!

Hurri Kán 2011.07.24. 12:38:29

@butschq:
Háezaz... Én a 70-es években születtem... Emlékszem anno a családi Trabi kombival jártunk nyaralni le a Balatonra, mer akkor az volt az autó, nem vót benne klíma, nyaralás meg jórészt abból állt, h reggeltől-estig a vízben voltunk, meg tömtük egymást az iszapba/homokba, orvos mégse gyakran látott, max. akkor, ha biciklivel fejre álltam és össze kellett varrni valahol...

Nővéreméknek Galaxijuk van, huszonhatzónás klímával meg pollenszűrőkkel megy kutya faszán vitézkötéssel, azzal járnak a három gyerekkel nyaralni, aztán mégsincs arra eset, hogy ősztől tavaszig a háromból legalább egynek ne folyna taknya-nyála...
Most akkor hogy is van ez? :D

Süni25 · http://www.eakft.hu 2011.07.24. 12:39:38

@foolproof: Köszi a kérdéses gép már nincs meg. Most egy 79-es épül helyette. ;)

Lucky Larry Silverstein 2011.07.24. 12:41:05

@foolproof: De bármi keménynek mész neki/nem autónak, a Patrolban sokkal rosszabbul jársz mint egy Astrában v. hasonlóban. Ugye tudtad?

Benoke2 2011.07.24. 12:41:53

"Zsibbadt lábbal álltam fel a vécéről, ahová cigizni járok esténként, amikor hideg van a teraszon."

Eddig olvastam a cikket. Kultúra magas foka!

AUTÓtechnikus · http://novothauto.hu 2011.07.24. 12:42:58

@Rocko-: A nappaliban ülök, és azt hiszem, hogy mániákus lettem. Az egyik sarokban egy gázelemző, nagyon jó áron volt, meg kellett venni. A másikban egy befecskendező vizsgáló, ultrahangos tisztító. A kettő között néhány (8-10) doboz, kb kétévi fizetésem ára...

Rocko- 2011.07.24. 12:46:14

@BOSCHtechnikus: :)))
nevetek, de Veled!
ezt nevezik elhivatottságnak!

The Good Boy 2011.07.24. 12:48:29

hozzászólok.

Bocs, Tibby, de szóhoz sem jutok.:)

Emlékszem, a kilencvenes évek elején akartunk venni egy 1-2 éves 190-est. Találomra kettőt megnéztünk, mindkettőben 4 gangos váltó volt, ugyanúgy, hogy az akkor 2-3 éves kocka ezeröcsinkben... Akkor nagy csalódás ért merci ügyben. Viszon Zsolt hatására időnként én is nézegetem a hahun a merciket, de szerencsére mindig visszazökkentenek a valóságba

cirrmurr 2011.07.24. 12:48:59

@pukancs:

Most a Mercit nemhasználja majd, fő a változatosság:-)

Hülyék ezek.

foolproof 2011.07.24. 12:49:39

@Bathory: Betonfal 40-el, már csatt után, ohne biztiöv, karc nélkül, jó lesz? Sajna bizonyíték, nem igéret.

foolproof 2011.07.24. 12:51:46

@The Good Boy: Inkább kárpótlási jegyet néztetek volna anno, most CLS-ből integetnél(bocs, ha amúgy is):-)

vasgyuszi 2011.07.24. 12:52:06

@Flagship: Á, hagyd! Az emberi hülyeség határtalan....

butschq 2011.07.24. 12:53:02

@gyvy: én a következő évtized szülöttje vagyok, de orvos engem se sokat látott. viszont mi is püföltük egymást rendesen kiskorunkban is, meg "nagykorunkban" is (szabolcsi falucska:)
viszont, ha fáj a fejem, vagy torkom nem rohanok gyógyszerért, csak a legvégsőbb esetben. inkább egy jó forró teát bevágok, másnapra kutya bajom:)

foolproof 2011.07.24. 12:53:44

@foolproof: Ja, még csak nem is GR Long, hanem csak egy gagyi Terrano II, rövid.

siriuswhite 2011.07.24. 12:53:45

Bathory arra gondolt, hogy alvázas és az alvázas autók gyűrődőzónája nem tervezhető, egy ideig tartja magát (nem rogyik meg) amint eléri a maximumot hajlik amerre tud...

95 bajnoka 2011.07.24. 12:53:48

Háháháháháááá..:D

Foglaljuk össze.
Volt egy Camryd,amivel nem is jártál.
Vettél helyette,egy FEKETE,klíma NÉLKÜLI,automata váltós,BENZINES(mindenki tudja,hogy benzinesben eladhatatlan,sokat fogyasztó,de legalább jó gyenge) váltóhibás,motorhibás,ezer sebből vérző,ámde SZÉP mercit 420 ezer Ft-ért.

Az ember nem véletlenül Taxis,az tuti..:D
Egy hős!
Balek mindig van. Külön öröm,hogy egy atós szaklapnál ül Subaru buktája után..:D

Ha a taxizást megunta,neppernek jó lesz!
Egy hős,ezt egy nepper 250-ért árulta volna!

Igaz a mondás,amíg lósz.kupac van,veréb is lesz..

Bambano 2011.07.24. 12:53:56

""Na állj be ezzel a budival": bírom ezt a faszit, nagyon:P a boschtecnikus kihajigálhatja az összes műszerét az ablakon, mert Karesz fülre megmondja, mi baja, be is szól rendesen, meg halálos mennyiségű kaja van mindig. Kell ennél több?:)))))))))))))

95 bajnoka 2011.07.24. 12:56:32

A feleségednek pedig sajnos tökéletesen igaza van.
Ha vettél volna egy dieselt,megérteném.
De ezt..

amenta 2011.07.24. 13:00:34

Én már tudom, hogy miért vesznek folyton ilyen lomokat. :)

Mert a totalcar szereti az olvasóit, és szeret nekik írni.

Ha meg állandóan ilyen szopáshalmazokat vesznek, akkor van miről írni. :)

Leadfoot 2011.07.24. 13:04:26

@95 bajnoka: "Volt egy Camryd, amivel nem is jártál.
Vettél helyette,egy FEKETE, klíma NÉLKÜLI, [...] váltóhibás, motorhibás, ezer sebből vérző, ámde SZÉP mercit 420 ezer Ft-ért."

Két dolgot tennék hozzá: a Camry jól felszerelt autó volt (gondolom klíma, ABS, villanyablakok, stb.), ez meg fapad. Ami extra van benne (tető), az se működik.

Eddig nem írtam, mert nem akartam trollkodni, és egyébként se szeretem, ha az autóvásárlás utáni örömöt valaki fikázással rontja el.

De azt hiszem, te jól összefoglaltad a sztori lényegét. :-)

Bende Tibor 2011.07.24. 13:04:49

@95 bajnoka: Őrületes szerencse, hogy nem te vagy a feleségem. Ő meg ezt jobban szereti, mert kisebb, jobban érzi magát benne. A nők már csak ilyenek. Szívesebben is jár vele, mint a Camryvel. És a lényeg ez volt, hogy neki jó legyen.

Széltoló01 2011.07.24. 13:06:45

Benne lesz a verda nyolc kilóba, de nagyobb élményt fog nyújtani, mint egy 2 milles toyota. Valszeg soha nem lesz olyan üzembiztos, mint az utóbbi, de vezetni mindig nagyobb élmény lesz, mint a sótlan japán ritkán romlókat. Még csak nem is mondható egyértelműen irracionálisnak a vétel, hisz az árkülönbség meglehetősen nagy.

Széltoló01 2011.07.24. 13:08:27

Villanyablak... Na nehogy már ez fontos legyen egy autóbuzinak...

Bambano 2011.07.24. 13:09:40

@Zsozé_: biztos azért adta el, mert minden tc-s dolgozónak írni kell időnként egy "hogyan oboáztam a rozsdaboglyámmal" témájú cikket és a camry nem adott témát.

a poszthoz: öregebbre, rosszabbra cserélni egy autót elég hülye gondolat...

yomsisi 2011.07.24. 13:10:12

@Bathory: Már arra is gondoltam, a Totalcar pénzt ad az ilyen hülyeségekre, hogy azután legyen miről írni. Pár 100 rongy belefér. :-))

Bende Tibor 2011.07.24. 13:10:14

@Széltoló01: Annyi nem lesz, a következő posztban jön a zsebben turkálás, mennyi az annyi jeligére. Meg ha már itt tartunk, lehet megírom a BMW-ről is, mennyibe fáj.

robian 2011.07.24. 13:10:51

tn@ 2011.07.24. 10:41:20
Jó ideje agyalok, milyen vállalkozásba kellene egy kis pénzt ölni.

Azt hiszem nagy szükség lenne egy szakemberekből álló, mobil használt autó vásárlást segítő "sárga angyalra".

Az ember csak felhívja őket és jönnek, ellenőriznek, véleményeznek.

jó ötlet. lenne rá kereslet

Bambano 2011.07.24. 13:11:03

@95 bajnoka: évi két tankoláshoz csak a masszívan idióták vesznek dízelt.

yomsisi 2011.07.24. 13:12:40

@Bambano: Ja, aztán kijárja a benzint a kocsidból, te meg Visz tábla alatt gondolkozhatsz, hogy a pitlibe szerzel 2 litert, Lelléig. Egyébkét valóban jó szaki. :-)

Hurri Kán 2011.07.24. 13:13:22

@Széltoló01:
Már hogyne lenne fontos... HA bexarik, márpedig egy ennyi idős autón tuti be fog előbb utóbb, legalább el tudsz tölteni kellemes szereléssel egy délelőttöt :D

@Bende Tibor:
Jó lenne, ha nem is feltétlen azt, hogy mennyibe van... Nagy a csend a Bömös körül :)

@robian:
Esélytelen, hidd el... Sajnálnák rá a pénzt, meg nehogy már odamenjél, és szétrugdosd valakinek az álmait...
Pszichológia... Hidd el...

Mérges 1234 2011.07.24. 13:13:58

@Bende Tibor:

De ha már mindeképpen 190-es merci kellett, ami szép, én is szemeztem vele régebben.

Akkor ilyen idősben, fasznak kell erőltetni az autómatát.

Vezetési élmény számít, ami kétségtelenül van egy ilyen még éppen nem nagy hátsókerekesben.

A klíma tényleg nélkülözhető egy világos autóból, de egy feketéből nem. Ez szomorú tapasztalat. De majd rájösz.

Nem régen adtam el a fekete klíma nélküli autómat. Nyáron még lehúzott ablak mellett is agyrohasztó volt nem vicc, elviselhetetlenül szar volt 30 fok felett.

A mostani világos és egyébként klímás autóm, meg tök jó, alig kel használni a klímát, de jó hogy van.

Az autó különben szép, lehet belőle jót csinálni, de amúgy kibaszotul elkúrt vásárlás volt....

Mérges 1234 2011.07.24. 13:15:15

@robian:

Szerintem van már több ilyen vállalkozás is.

Annyi azért lnyeges, hogy ne a Totalcaros csapat rohanjon....

Hurri Kán 2011.07.24. 13:15:20

@Bambano:
Taníts meg egy lovat sakkozni.. Aztán rájössz, könnyebb, mint ezt megértetni...

Bende Tibor 2011.07.24. 13:15:40

@gyvy: Mer nem történik vele semmi. Télleg. 7.8 és 8.3 között eszik, és soha semmi baja. Elmentem vele 30 ezret, kapott olajat, viszkót, és csak megy és megy.

ZöPö_ · http://route66.blog.hu/ 2011.07.24. 13:16:28

Namármost, félretéve, hogy az alkudozás bizonyos kultúrákban kötelező versenyszám (lásd Brian élete), de: ha mondjuk egy használt autót X összegért kínálok, akkor abba nyilván belekalkuláltam időt, kopást, mindent. Akkor hogy állja meg a helyét az az érvelés, hogy "rossz benne a 10 Ft-os bizbasz, ezért csak X-10 Ft-ot adok érte"? Ha azt mondom, hogy "szerintem az EGÉSZ Y Ft-ot ér", az oké lenne, de kiemelve, hogy ezért vagy azért?

Ne bántsatok a laikus kérdésemért, én se akartam vele senkit bántani.

Bambano 2011.07.24. 13:17:58

@Doubledecker: javaslom a poszt elolvasását.
Havi 163 kilométer meg női sofőr + két pici gyermek esetén a vezetési élmény a lista legvégén szerepel. vagy ott sem.

@gyvy: kattintásgenerátor posztnak kiválóan alkalmas. csak akkor meg ne sirdogáljon, hogy kap egy-két moderálás-érett hozzászólást.

Bende Tibor 2011.07.24. 13:18:11

@Doubledecker: Azért kellett automata, mert a Rita csak olyat vezet, kézit nem. A Camryban SOSE kapcsolta be a klímát, tehát felesleges. És jól látod, egy ilyen kocsiból egyszerűbb és olcsóbb rosszból jót csinálni, mint csúnyából szépet. Ezért vettem meg.

korzo 2011.07.24. 13:26:36

@Rocko-:
Mondjuk egy modern autónál, lehet többre megy egy szkóppal, mint egy mezei szerszámossal :o)

johnibyg 2011.07.24. 13:26:38

@Bende Tibor: piv.pivpiv.dk/
De az ilyenek nélkül unalmas lenne az élet.

Azért megnézném a volt tulaj arcát, mikor végigolvassa a cikket...

95 bajnoka 2011.07.24. 13:30:02

@Bende Tibor: Mindkettőnknek nagy szerencse,hogy nem vagyok a feleséged,mert nem vagyok homokos.

Rocko- 2011.07.24. 13:30:45

@korzo: igen, csak hát az már egy útszéli javításhoz képest erős műszerezettséget jelent.
de nem baj, szeretjük a Boschtechnikus féle embereket akik farzsebből csapnak elő egy csáBos emelőt.

95 bajnoka 2011.07.24. 13:31:49

@robian: @Bambano: Öreg merciből csak a még masszívabb idióták vesznek benzinest.
Mert lom.

AUTÓtechnikus · http://novothauto.hu 2011.07.24. 13:31:52

@Bambano: Minden tiszteletem Karesz szakmai tapasztalata előtt, de az, hogy minden szar, vegyél komplett motort, nem pontos diagnózis. Én egy hibát tártam fel, a vezérlőegységet, ami tényleg rossz, illetve nem belevaló volt. Kb két-három órát foglalkoztam az autóval, ebből ennyire futotta. Megegyeztünk a Tibivel, hogy további vizsgálatok alá vetjük a gépet, úgyis vásárolok saját műszereket. Oké, ez megoldódott, mert kap új motort, kész. Szóval ez nem volt befejezett ügy, de így alakult.
Amúgy meg szarok rá, ki mit gondol.

95 bajnoka 2011.07.24. 13:33:42

@robian: Ezek a nagyon ügyes vállalkozások is csak pénzből élnek,ha az eladó többet ad,a szar is jó lesz menten..

95 bajnoka 2011.07.24. 13:34:53

@BOSCHtechnikus: Igen jól teszed,és teljesen igazad van.

95 bajnoka 2011.07.24. 13:36:48

@Bende Tibor: Tényleg ne haragudj,nem kötekedni akarok,de egy 20 éves autó mitől olcsó 800 ezerért?

95 bajnoka 2011.07.24. 13:39:03

@Bambano: attól ,mert egy autó öregebb,egyáltalán nem biztos,hogy rosszabb.

Rocko- 2011.07.24. 13:44:22

@gyvy: de a dízel az ócsó!

Tibi88 2011.07.24. 13:45:00

@Süni25:

Nem kötekedés, puszta kíváncsiság. Minek örült a gyereked a 77es fordon? Amúgy milyen autóban ül, hogy az ilyennek örül?

foolproof 2011.07.24. 13:46:00

Tibby, azért valld be, 163.000 m/hó, a c126-ot se viselte volna meg nagyon, a tolatgató anyukákat meg le köll kakálni:-)

Bambano 2011.07.24. 13:47:19

@95 bajnoka: persze. nincs anyagfáradás, nem fejlődött közben semmit a technika. szerintem hagyjuk.

persze azt elfogadom, hogy egy 16 éves japó meg egy 20 éves merci között nincs különbség, de ez max. annyit jelent, hogy egyiket se venném meg.

Hurri Kán 2011.07.24. 13:51:07

@Rocko-:
Háppersze... Egy pandamackó se drága... csak a bambuszrügy hozzá, az drága, amin kívül nem hajlandó semmit megenni :)

Hurri Kán 2011.07.24. 13:52:26

@95 bajnoka:
A dízel nem az?
Mesélj, miért nem...

Rocko- 2011.07.24. 13:52:48

@gyvy: noja. :)))
rügy. ;) hétfőn!

HA5NX-1 2011.07.24. 13:55:36

Ha valaki havi 163 kilométert vezet, akkor egyértelműen legolcsóbb megoldás a TAXI!

Ennek az egésznek semmi értelme...

És méghogy divatmerci - mint ahogy valaki írta...
Ez az autó maximum Albániában vagy Törökországban lenne "divatmerci" :-)))

Lucky Larry Silverstein 2011.07.24. 13:57:26

@foolproof: Jó lesz, ha megmutatod...:D Betonfalat biztosítok...:D

Bende Tibor 2011.07.24. 13:58:46

@95 bajnoka: egy új szfiten évente bux ennyit. az olcsó?

Bambano 2011.07.24. 14:01:15

@Bende Tibor: annál, hogy folyamatosan szervizbe kell hordani egy autót, meg megvásárlás után rögtön a fél belét cserélni kell, minden olcsóbb.

Mérges 1234 2011.07.24. 14:02:29

@BOSCHtechnikus:

Mondjuk annyiban igazad van, hogy egy motorrol fülre, és ránézsre megmondani, milyen belül azért annyira nem könnyű.

Tőlem is kértek már autóvásárlós segítséget, én nem válaltam, mert az mondod jó, aztán két héttel később anyagfáradaás miatt leszakad ewgy szelep és tre leszel a rossz.

Nálad annyi a különbség, hogy voltak műszereid.

A csapágyasságot kihallani különben, de ezt mindenki tudja (ok a sűrő trutyxi némileg elfedi a hangot), a bizonytalan alapjárat meg tényleg sokszor utal kopot motorra, igaz utalhat sok minden másra is...

29 Palms 2011.07.24. 14:04:30

@Bende Tibor

"Még annyi mercis aranyszabály, hogy a vezetőülés oldala 500k felett kezd el kopni és szakadni. tehát ahol kopott, vagy szakadt, az tuti 500k felett van."

Egyszer össze kellene így hívni a tuti szabályok terjesztőit, hogy egyezzenek már ki egy adott értékben, mert ezt a tuti szabályt eddig még csak ötféle kilométerállással hallottam. :)

Gratulálok az új autóhoz, össze fog ez állni és nagyon jó kis gép lesz belőle, jó alapnak tűnik így képek alapján. Legyen benne sok örömetek és tartson sokáig. Biztos lesz még pár meglepetés, és remélem hogy rozsda fronton sem ér majd valami alattomos támadás, de tarts ki, kellenek emberek akik mentik ezeket az öregedő Mercedeseket, amíg még lehet.
De a csapdában már benne vagy, csak idő kérdése és rájössz hogy mégiscsak kéne nagyon egy japán csatahajó a '90-es évekből. Ezek már csak ilyenek, akinek egyszer volt, az egy darabig elvan nélkülük, de aztán kezdi érezni a hiányt.

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2011.07.24. 14:04:57

@Bende Tibor:
"- a magasabb alapjárat megégette a váltót"
Álom, álom, édes álom, álomkép

Szabó bakter 2011.07.24. 14:06:04

@Bende Tibor: sokkal szívhez szólóbb, ha azt mondod: drágám, azért vettük meg ezt az autót, mert autóbuzi vagyok. a többi maszlag, hogy klímás, meg autómata váltós, meg kisebb csak vaker. nem volt még olyan, hogy ne tudtam volna megdumálni a nőmet, hogy miért is olyan marha fontos, amit veszek...

Bende Tibor 2011.07.24. 14:08:48

@Bambano: Ez tévedés. Tudom, hogy mennyi pénzért akarok egy gondozásmentes, 3 évre szóló autót venni. Ez mindennel együtt benne lesz a keretben. És nincs értékvesztés, azt ne feledd.

95 bajnoka 2011.07.24. 14:12:08

@Bende Tibor: Én biztos nem. Nem veszek új autót.

95 bajnoka 2011.07.24. 14:15:42

@Bambano: Tudom ,tudom,a nagy böhöm benzines C vectra,ami 8-at eszik (60km-en)7 millió volt újonnan,de most 2-t ér,az kurva olcsó..:D

csorsza 2011.07.24. 14:16:39

@Süni25: Nem több, vagy jobb a gyereked, te nagyonértelmes. Arról van csak szó, h jobb körülményeket biztosítasz neki. Ez a Bende-csávó is hurcoltatja a gyerekét a forró autóban, a foróságtól ideges nejével.
De, persze, a cigánypurdék is felnőnek a faluvégi soron, vezetékes víz, meg villany nélkül is. Ha így gondolod, akkor még a merci is luxus, mé' nem vett Wartburgot.

ommm 2011.07.24. 14:16:45

Imádom a "4 kilóért olyan autót adnak..." kezdetű kommenteket :)
Persze, adnak, olyan 3,5 méter hosszig talán. Felette csak fost vagy kisebb fost kapsz, de hibátlan autót nem.

Hurri Kán 2011.07.24. 14:19:50

@95 bajnoka:
Miért is enne 8-at, 60 kilométeren? Te igenokos...

Bambano 2011.07.24. 14:22:50

@Bende Tibor: akkor miért nem azt vettél?

Bende Tibor 2011.07.24. 14:27:17

@Bambano: Mert ami egyből olyan, mint ez lesz 150 ezer forint múlva, az hétszámjegyű.

bres 2011.07.24. 14:27:38

Nem tudom, ki írta, de igaza volt: ha Nyíregyházán veszel öreg autót, valószínűleg magyar benzint nem sokat látott.

Bambano 2011.07.24. 14:38:36

@95 bajnoka: no, akkor tárgyaljuk ki a böhöm c vectrát:
- a böhöm c vectra újkorában nem 8 misi volt, hanem több. én a harmadik tulaja vagyok, nekem se 8 misi volt, hanem sokkal kevesebb.
- a böhöm motoros c vectra nem 60 kilométeren eszik 8 litert. Ha országúton járok vele, akkor 100 kilométeren kevesebbet eszik, mint 8, ha autópályán, akkor eszik 8-8.5 körül, de nem 60 kilométeren, hanem 100-on.
- a böhöm c vectrának olyan merev a kasztnija, hogy nem lehet egy kerekénél megemelni, mert megemeli még egy kerekét. mutass nekem egy 20 éves mercit, amelyiknél nem csavarodik fel a kasztni. sem vezetési élmény, kanyarstabilitás szempontjából, sem baleset esetén a védelem szempontjából.
- a c vectra megbízhatósága nem mérhető össze a toyotákéval, a 20 éves mercikkel meg pláne nem. mielőtt még hozzáfognál flamelni, nem a toyota a jobb.
- szerintem ha egy autót szervizbe kell vinni, az drága. függetlenül attól, hogy mit kell vele csinálni, a tény, hogy az autóval foglalkozol, nem a pénzkereső foglalkozásoddal (jó, most egy-két tc-st leszámítva, akiknek a fizetésébe tartozik, hogy szivatják magukat), az veszteség. ezt a veszteséget csak növeli a tény, hogy szervizben minden bizonnyal alkatrészt vettél, munkadíjat is fizettél.
- az én autómban van klíma, abs, esp, kipörgésgátló, stb. nem takarékos kivitel volt újkorában.
- most ne firtassuk azt a részt, hogyha előzni kell, akkor ő hogy előz egy relatíve nagy dobozos alulmotorizált 20 évvel ezelőtti mercivel, meg hogy előzök én.

Bambano 2011.07.24. 14:41:56

@Bende Tibor: értem, tehát vett Karesz egy váltót 55k-ért, venni kell még bele egy új motort, ecu, olajok, stb stb. meg két menet Viszre, ez megvan 150-ből?

van bennem egy kis pesszimizmus.

Bende Tibor 2011.07.24. 14:44:52

@Bambano: már csak a motor van vissza, a többi kész.

Bambano 2011.07.24. 15:00:33

@Bende Tibor: az számomra nem világos, hogy a "mint ez lesz 150 ezer forint múlva" alatt az összes, vásárlás óta ráköltött pénzt érted, vagy amit eddig megvettél alkatrészt, az nincs benne.

lwcolors 2011.07.24. 15:05:25

@multi84: Opelekben szokott olyan lenni, hogy az elakadásjelző kapcsolója rossz. Ilyenkor általában nincs index, vagy csak benyomott állapotban van. Párszor megtörtént velem ez, ilyenkor egy bontott vagy új elakadásjelző kapcsoló megoldja a problémát.
A poszthoz annyit, hogy ebben a kocsiban bent lesz vagy 800-e, mire kész lesz teljesen, és hogy ebből legalább 300 e az embléma az orrán. Ha valaki ilyen gazdag, hogy így megfizessen egy emblémát, hát tegye, míg a saját pénzét költi(majd olvasom a posztokat).
Egyik ismerősnek pár hete vettünk (munkábajáró autónak), egy 98-as, 1,4-es,klímás, első tulajos Renault Meganet, 130e km-vel, új gumikkal, friss vizsgával 300-ért.

Lucky Larry Silverstein 2011.07.24. 15:09:57

@lwcolors: De a Megane első megállása újabb 300 lesz.

Süni25 · http://www.eakft.hu 2011.07.24. 15:13:12

@Tibi88: Feleségem multiszalonban (értsd: 7 autómárka van náluk) dolgozik, ő hordja mindig avval, ami épp van. Tehát max 1éves középkategóriás akármikkel. Na jó, a Fiat500 tetszett neki. amúgy 10 éves lánygyermek.

Süni25 · http://www.eakft.hu 2011.07.24. 15:14:39

@csorsza: 1: személyeskedést mellőzzük
2: olvasd el a többi kommentemet is. ,)

Süni25 · http://www.eakft.hu 2011.07.24. 15:15:46

@Bathory: a 98-as az 1-es Megane. 8 szelepesnek sosincs semmi baja, 16v kicsit problémásabb (trafó, szíjszakadás), de az sem rossz gép. Csak dögunalom, meg fhanszija. Broáf.

Lucky Larry Silverstein 2011.07.24. 15:19:52

@Süni25: Nem a motor a gyenge láncszem, hanem az autó a Megane esetében..:(

antib68 2011.07.24. 15:32:11

Na, mondom én lassan előjön, hogy "ez bele lett kalkulálva, direkt akartam fost":o)

Nem kellett volna úgy kezdeni, írni a cikket, hogy tudtam, hogy ennyiért csak sz.rt kapni, de megnéztük elhoztuk, mert eleve ez volt a terv?! Volt egy 600-700e Ft-os keret, ebbe egy alap meg egy donor belefér vagy egy fél autó alkatrész bontóból meg okosba ... A cikk nem ezt sugallta ergo most áradnak a kommentek:o)

A dolgot értem is, mert magam is úgy csinálnám, hogy veszek egy patika kasztnist, kukás ezzel-azzal, aztán amit én rakok (tetetek) bele, cserélek azt tudom, hogy gut. Na, de az ilyen projekthez kell TC-snek lenni, meg TC- hátszél ugye.. egyszeri halandónak ez nem plusz 150-250 hanem több!? :o)
Plusz a vásárlási cumi 3 szakival...
Nem baj, élvezettel olvasom én sz.aros kenyér izének boncolgatását továbbra is, emiatt járok ide:o)

Tibi88 2011.07.24. 15:47:21

@Süni25:

Értem. Csak mert amikor rokonok beülnek hozzám (kisgyerekek) akkor ugrálnak a kocsiban, meg mindig menni akarnak vele egy kört. Régi meg nem foglalkoztatja őket. És az új autó. Kinézetre mondjuk "csibészes" eléggé, de régi kocsi iránt érdeklődő gyerekkel nem nagyon találkoztam. Porschékat megnézik, de az meg ugyanúgy néz ki :D

malenykij polgar · http://mbybk.blog.hu 2011.07.24. 16:01:14

@95 bajnoka: De nem. Attól függ, melyik modell, melyik motorral és hány km van benne.

lwcolors 2011.07.24. 16:12:32

@Bathory: majd 100-150 ezer múlva. A kocsi sima 1,4 benzin, egyszerű, mint a faék és gyakorlatilag újszerű...

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2011.07.24. 16:27:21

Szerintem mindenki úgy és arra kúrja el a pénzét, amire akarja. Ha Bende Tibby és a családja örül a Mercinek, akkor hol a gáz?

Tahhooo 2011.07.24. 16:28:14

Aki ma Magyarországon a teljesen rendben levő, működő és hibamentes használt
autóját lecseréli egy másik használt autóra, az vagy unatkozik, vagy nemnormális...

gyula1000 2011.07.24. 16:30:40

Szia Tibi !

Ne foglalkozz senkivel.
Az autó az aminek 4 kereke van és csillag az elején.
A többi csak utánzat.

:-)

mi nem foglalt még 2011.07.24. 16:36:27

@95 bajnoka: Már miért volna lom egy öreg benzines?
Feltéve, hogy rendesen karban van tartva és jó állapotú.

Jean-Baptiste Emanuel Zorg 2011.07.24. 16:47:15

Annyira imádom ezeket az autóvásárlós cikkeket :D krrva jók, vegyek minél több autót :D

Golf1990 2011.07.24. 16:47:34

C-vectrás emberkének! 20éves autó nem lehet merev? Van egy 92es passatom amit egyébként nem szeretek,de azt cáfolom amit a merevségről írtál! 40cm es bakokra emeltül mind a 4 keréknél mikor az elsőt raktuk be alá(elől),hátulja úgy égnek állt már pár cm es emelésnél is, ajtót kiváncsiságból kinyitottam,első/hátsó gyönyörűen záródott! Aki meg fapadosozik,lehet nincs semmi extra egy 190esben de 1általán nem tűnik fapadnak használat közben! Passatomba sincs sok extra,abs,klíma,centrálzár,szervó,elektromos cucc 0,se ablak se semmi,mégsem fog el fapad érzés mikor átülök bele az extrázott toyotából...

abc 2011.07.24. 16:54:24

Na most ez a poszt vagy provokáció vagy eredetileg a szanalmas.hu jelent meg.

malenykij polgar · http://mbybk.blog.hu 2011.07.24. 16:54:24

@gyvy: Kár, hogy a második neppernél áll. A 230-as 123-as meg csak simán jó, elmegy 10-12 literrel a világ végéig. Aztán vissza.

Hurri Kán 2011.07.24. 16:58:13

@malenykij polgar:
Azt nem is néztem, csak így a típus miatt :)
De tudom, SLC-ből is lehet találni megbízhatót, szépet, ami a világból kivisz...

Barátomnak volt pár éve ilyen 123-asa, teljesen jó állapotban, barátnője addig rágta a fülét, míg eladta... sajnos az autót... Mai napig bánja.

Hurri Kán 2011.07.24. 17:00:36

@malenykij polgar:
Ha meg előveszem hétvégenként, meg esetleg elmegyek vele 2-3 hétvégére valamerre, ki nem xarja le, h tizet, vagy tizenkettőt eszik? Szerintem tök mindegy :D

malenykij polgar · http://mbybk.blog.hu 2011.07.24. 17:02:11

@gyvy: Nekem mondod? Nálam az egyik átlagban eszik 12,5-öt :)
Aztán tavaly 10 ezer km került bele, peddig tényleg hobbivas. Viszont jó vezetni.

Jean-Baptiste Emanuel Zorg 2011.07.24. 17:02:13

@Golf1990: mert nincs igényed rájuk, a régiekhez vagy szokva, mint sokan mások, én se hiányolom, amikor átülök a 20 éves corsába. de aki már egy 740-es bmw-ben szocializálódott, annak fáj.

Hurri Kán 2011.07.24. 17:09:46

@malenykij polgar:
És :)
Gondolom nem is szentségelve ülsz bele, hogy már megint ezzel kell menni :)

ephudd 2011.07.24. 17:11:14

Tibi! Gratula az autóhoz, majd összeáll! Vicces olvasni a kommenteket: miért van az, hogy Magyarországon mindenki mindig okosabb akar lenni a másiknál? Olyanon vitázni, hogy jobb-e a C Vectra mint a Toyota: ki a f...t érdekel, mikor szubjektív a megítélés? Mindenki úgyis abban hisz, amibe beleült... Hallottatok már olyan mondatot valakitől, hogy "Hát, igen, hülye voltam, sokba került, tanultam belőle." Nem, helyette ezerrel fikázom a másikat, hogy milyen hülye, mert 1. Öregebb autóval jár mint én 2. Fiatalabbal, de az megbízhatatlanabb és MAJD sokkal többe fog kerülni 3. Végső érvként pedig ott van a "De mennyit bukik a hitelre vett Swiftes..." Mindenki hülye, aki ilyen benzinárak és egyéb terhek mellett autóval jár - én is. Hülye vagyok, mert eddig csak Toyotám volt, és nem is vennék más autót? Nekem bejött valami és meggyőzött, de ettől miért lenne más rosszabb? De az észosztás - az nem kell. Elfogultak vagytok, amit meg leírtok, a másikat úgysem fogja meggyőzni, mert ő is az, ráadásul ezerrel működik a szelektív memória. Tehát: régi Merci éppen olyan jó, mint a régi Megane, meg a C-Vectra, aki pedig billenős Kamazzal akar a szomszéd utcába járni: rajta! Örüljünk neki, vele együtt.

malenykij polgar · http://mbybk.blog.hu 2011.07.24. 17:13:36

@gyvy: Hát nem. Söt, racionálisan nézve, indokolatlanul sokat járok vele.

Hurri Kán 2011.07.24. 17:16:11

@malenykij polgar:
Nézd a jó oldalát: legalább kíméled a másik vasat :)

Bambano 2011.07.24. 17:33:36

@Golf1990: nem, nem lehet merev. 20 évvel ezelőtt se a matematika, se a számítástechnika nem állt olyan szinten, hogy tisztességes mélységig végeselem-módszert lehessen használni és normálisan megtervezni egy karosszériát.

Egyébként meg volt 2002-es borám. Annak úgy nyeklett-nyaklott a kasztnija, hogy eléggé hihetetlen számomra, hogy egy 10 évvel korábbi vw meg jó legyen...

@ephudd: persze persze, nyilván szubjektív megítélés az, hogy melyik kocsiból mennyit hívtak vissza. De semmi gond, vegyed csak a toyotát, annak a megbízhatósága már legenda. Sem több, sem kevesebb. főleg a nem japánban gyártott toyotáké.

A spórolós 190-es merci ugyanolyan jó, mint egy rendesen felszerelt több, mint 10 évvel újabb c vectra? Mindig van valaki, aki vidámmá teszi a napom.

huleaks 2011.07.24. 17:34:45

@Süni25: Igen mások vagyunk. A 77-es ford escort-al sincs bajom, de ehogy follproof kolléga rávilágított elég csak egy idióta és nektek annyi. Nem az autódat bántom és nem is téged. De ha lehet az ilyen autók csak hobinak jók az én a családommal nem indulnk el hasonló autóval sehová.

Bambano 2011.07.24. 17:36:01

@Golf1990: tény, hogy fapados vw-m még nem volt. Egy viszonylag jobban felszerelt borám volt, az is tény, hogy beleülni jó volt. De sem vezetni, sem szervizelni, sem tankolni nem volt jó. És abban, hogy most vectrám van, komolyan szerepet játszott a PorschePest.

ommm 2011.07.24. 17:39:24

@Bathory: Szeretnéd mi? Súgok: semmi baja azon kívül, amiről már tudtam megvételkor. Óriási megelégedésünkre használjuk, vétel óta hatezer km ment bele.

Széltoló01 2011.07.24. 17:41:10

@Bende Tibor:
Majd elfelejtettem: a teljes német nagy armadához nem hiányzik egy karikás kocka 90-es? :-)

The Good Boy 2011.07.24. 17:44:33

Tibby! nem csesztetlek, hiszen kapod az ívet itt rendesen, és talán nem is ok nélkül:)
de, lenne egy kérdésem: hányadik érved volt a feleséged felé, hogy: "de Katinak is ilyen van, és Zsolték is nagyon szeretik!" című mondat?

CorollaVVTI 2011.07.24. 17:49:25

@Bambano: Azért ha hozol nekem egy C Vectrát, ami egy átlag Toyotánál megbízhatóbb, akkor tudsz valamit... Mondjuk úgy, hogy több Toyota tulajaként, néhány klubbos autót ismerve ezen határozottan felröhögtem. :D

Bambano 2011.07.24. 17:52:14

@ommm: most hogy mondod, tied a teljes igazság és az összes hangszóró.
már csak az a kérdés, hogy bírta 2 évig azzal a ronccsal :)

Bambano 2011.07.24. 17:57:42

@CorollaVVTI: vectráról még nem írtak olyat az újságok, hogy meghaltak benne, mert nem tudtak megállni vele... és ha olvasgatsz netes újságokat, akkor láthatod, hogy visszahívásban magasan vezet a toyota. Azért a régebbi autóikkal nem volt ennyi baj, mint a frissekkel.

Az én vectrámat egyszer kellett rendbeszedni, mert olyan volt az első tulaja, de azt még megcsinálták gariban. Azóta csak kopó-fogyó. Az etalon nekem az asszony g astrája, 12 éves korában lett először olyan baja, amit nem mi okoztunk neki, egy hátsó ablaktörlő motor elromlásával. A fater F astrájában egy lambdaszonda csere volt, meg amit apám lerodeózott róla. Úgyhogy a családban van jócskán opel, mindegyikkel jók a tapasztalatok.

humángépész 2011.07.24. 18:00:26

A fél motor (teljes) kicserélése előtt én beruháznék új gyújtókábelre!!
A fotó szerint kuka állapotban van....

Cooper911 2011.07.24. 18:04:30

Tibor, ez az avatar kép akkor készült amikor itthon megnéztétek a motort? ;)

Sikonya Gyula 2011.07.24. 18:05:48

"A hirdetés szerint garázsos, első hazai tulajdonosos autó volt, egy nő használta. 190-es Merci, telioldalas, 91-es."

Mint a mesében, de akkor miért ILW a rendszáma?!? :))

CorollaVVTI 2011.07.24. 18:06:53

@Bambano: Én régebbieket hajtok, de hasonló tapasztalatok. Szondát, gátlót, szilentet cseréltem már én is, mást nem nagyon kellett. Bár hatalmas hibák előfordulnak néha, pl eltört a beltérben a csomagtér nyitófüle.

HA5NX-1 2011.07.24. 18:08:32

A 15-20 éves, több 100ezer km-t futott autók összehasonlításánál kicsit furcsa az alapvetően 1-5 éves kocsikra érvényes ADAC statisztikákat elővenni (még ha el is fogadjuk, hogy az ADAC staitsztikák egyébként korrekt képet adnak)...

Simán ráfuthasz egy 20 éves egyben lévő Alfára, és mellette egy romhalmaz "ez japán, mindent kibír" Toyotára, melyben még olajat sem cseréltek, csak utántöltötték amikor kigyuladt a piros lámpa (konkrét példa Suzukis ismerőstől...)

Hurri Kán 2011.07.24. 18:08:40

@Sikonya Gyula:
"első hazai tulajdonosos"

Akkor mitől is ne lehetne ILW rendszáma?

Tudod, Micimackó... gondol..gondol...

Bende Tibor 2011.07.24. 18:09:14

@humángépész: "Beletettük, ahogy az új kábelszettet is, és lőn csoda"

Bende Tibor 2011.07.24. 18:10:17

@Sikonya Gyula: Itthon ő az első tulajdonosa. nem általában.

Dennis01 2011.07.24. 18:12:08

@bres: Mikor hazautaztunk, Nemetorszagban tankoltunk utoljara, onnan hazajutottunk tankolas nelkul. Ezutan Magyarorszagon tankoltam a kocsiba, erezhetoen lomhabb lett tole a kocsi. Nem tankoltam szar helyeken, OMV, Shell, Gyor, Szent Istvan ut..

A 93-as Rover Minim, amiben nincs ABS, ESP, legzsak, klima, elektromos ablak, de meg szervokormany se, elvitt eddig 25000km-t egy ev alatt baleset nelkul. Hasznalom minden nap, telen-nyaron, -10 - + 35 fokig minden idojarasi tenyezoben. Klimaert sose voltam oda, mindig taknyos vagyok, ha kozelebe kerulok egynek.

Megertem, ha valaki uj autot szereti, de kerem, ne eroltesse ezt ra azokra, akiknek a regi autok fele huz a szivuk.
A kornyezettel kapcsolatban pedig en arra tudok gondolni, ha nem lenne az a sok energiaveszteseg, amivel egy regi autot bezuznak, ujrahasznositanak, aztan az uj autot legyartjak belole, helyette mindenki kicsivel tobb ideig hasznalna az autojat rendesen karbantartva, talan nem lenne a Fold olyan allapotban, amilyen...

Bambano 2011.07.24. 18:12:25

én vagyok vak, vagy tényleg eltűnt ommm azon hozzászólása, amiben a régebbi camry-s posztokra hívja fel a figyelmet???

mert igen jól szórakozom azzal, hogy újra elolvastam őket...

Alf (törölt) 2011.07.24. 18:15:59

havi 160 km-re a legjobb GYALOG menni.

Alf (törölt) 2011.07.24. 18:17:49

@bres: igy van, a szüleim nyirgyhazan laknak, es mindig az omw-nel tankolnak.

AUTÓtechnikus · http://novothauto.hu 2011.07.24. 18:30:45

@Doubledecker: Olajnyomása volt, a kartergázát pedig be lehetett lélegezni. Semmilyen egyéb műszer nem volt nálam, csak a légmennyiségmérő potenciométerét ellenőríztem.

kilaci73 2011.07.24. 18:36:50

190-es merci,KE-jetronic,ECU,vátó,(közelgő)motor stb cs. és még alig mentetek vele 250km-t?ÁÁÁ gyerekek, értetek ti egyáltalán az AUTÓK-hoz? A Kareszt kellett volna vinnetek autót venni,ő már akkor mondta volna hogy... Mai ember ilyet elad,2011-ben nem pedig vesz egy nyűgöt a vállára.Ha nem hiszitek,majd rájöttök.Egy mentség van,ha gyűjtők vagytok,és az utókornak akartok megtartani egy ilyen verdát.Mikor még jók voltak ezek, (újonnan is elavult volt már sok mindene) azóta eltelt jó 15-év,és ezt még ti sem tudjátok visszapörgetni. Legfeljebb az óráját az eladáshoz. Javaslok úgy 260-ezret azt még talán elhiszi valaki.Az ABS-en én elgondolkodnék,jó 150-160 ezret megér rá az is,szinte ingyen van... Gratula a csapatnak!

maistro1 2011.07.24. 18:38:42

Jó márkát választottál, csak a típust elnézted.
Mikor is gyermek koromban beleültem az
akkor 3 éves 190-be /vételi szándékkal úgy szálltam ki belőle ahogy csak lehetett.
Szörnyen kicsi, fapados belső tere nem nagyobb egy gigulinál.
Akkor éppen mercedeseztem 116, 123 változatokkal.
Azóta sem tudom összerakni, hogy a 80-as években miért kellett ez a márkának.

Mérges 1234 2011.07.24. 19:13:47

@BOSCHtechnikus:

Több csapágyas autóm volt már korábban (jó nagy lábam van). Olajnyomsá mindenben nagyon fasza volt, egy jó olajpumpa közepesen szar csapágyak mellett elég jó nyomás generál alapjáarton is.

Fül, és sok tapasztalat kell a cspaágy kihallásához.

De én nem hibáztatok senkit, csak nem értem, már megint mi ez az egész, szopóhalmaz, amit a totalcarosok csinálnak.....

263 2011.07.24. 19:14:04

Örülök, hogy Csikóson kívül más is hajlandó jónak tűnő öreg autót venni.

Amire kell, évekig jó lesz, de én biztos dieselt vettem volna, mindegy, ízlések, pofonok, kidobni való pénzek(benzinesnél többféle elromolható alkatrészre, fogyasztásra gondolok)mindenkinél mások.

Tudom, hogy nem alaptalanul dicsőítitek Kareszt, de, ha a leírtakat az ABS-sel kapcsolatban Ő mondta így, akkor azért az nem mentes túlzásoktól.

"Lehet bele ABS-t varázsolni? Lehet, csak lesz vagy két kiló, újra kell kábelezni a kocsit, elöl más a fék környéke, hátul a kerékagy, vagy fordítva, a lényeg, hogy óriási meló, tök feleslegesen."

Az ár erősnek tűnik, persze mindent meg lehet drága helyen is venni, úgy biztos két kiló.Mi az, hogy át kell kábelezni a kocsit?A régi Mercikben az ABS kábelkötege egy különálló egység, simán befűzhető utólag.Lehet, hogy csak 97 százalékban fog egyezni a gyári kivitellel(kábelek rögzítése, vezetése), de hibátlanul fog működni. Elöl csonkállványokat, kerékagyakat kell cserélni, a difit is ki kell cserélni, kell a 3 érzékelő, a kábelköteg, a túlfeszültség relé, a vezérlő számítógép, hidraulikus egység, fém fékcsövek, test és pozitív szál. Nem egyet építettem be, rém egyszerű, és utána működik évekig!

Tény, hogy nagy meló, de azért nem iszonyú nagy. Az utolsó két szót pedig(tök feleslegesen) aki komolyan gondolja, arról megvan a véleményem. Nem írom ide, nehogy kitiltsatok. Pláne, ha a gyerekeim utaznak az autóban, nem hiszem, hogy tök felesleges, ha ki tud a vezető kerülni valamit, aminek ABS nélkül nekicsúszna álló kerekekkel!

Szóval, szerintem nyugodtan erőltesd az ABS beépítését, nem varázslat, és nagyon hasznos tud lenni. Ha kell segítek.Legjobb úgy lenne, hogy venni kint egy egészet, ami ABS-es, átépíteni, és lenne tartalék alkatrész is a többi részhez is.

Nancsi 2011.07.24. 19:32:42

Engem az egész történetben az zavar, hogy az automata váltó az szentírás, anélkül nem autó az autó (és ez eléggé behatárolja a szóba jöhető modelleket). De 20 évesen, ABS, lufi, kompresszió nélküli rozsdaboglya - az autó.
Az én asszonykám letette a jogsit, utána 10 évig nem vezetett. Ezután beültettem a legendásan f.s kézi váltós Galantba - amiben a kuplung is elég takony volt éppen -, kimentünk a határba egy relatíve jó minőségű földútra, és 2x1 órán keresztül mást se csinált, csak fel 5-ig, utána vissza 2-ig, majd stop, és újra fel 5-ig. Most már úgy vált mint a Raikönnen. Azt nem mondom hogy kanyarodni is úgy tud, az majd a következő tananyag:-) De a váltó az már teljesen reflexből megy, abszolúte nem figyel rá. Szóval ha a Bende asszonykája erre nem képes, akkor ne üljön egy ABS nélküli autóba (gondolom fékezni azt profin tud, ha váltani nem). Ha meg képes, akkor meg nem értem miért kell tudatlanságban tartani.
Arról már nem is beszélve, hogy havi 170 kmre taxival is olcsóbb járni mint amibe ez a f.spuNpa kerül.

2011.07.24. 19:34:59

@Bambano: baromira értesz a toyotákhoz, ez már kiderült. a háromelemű opel-mintából felállított becslés is gyönyörű.

titkosgyilkos 2011.07.24. 19:35:21

@Széltoló01 2011.07.24. 10:21:51

"A Corollából minden hiányzik, ami miatt bele lehetne szeretni, _kivéve a megbízhatóságát_"

Én úgy vagyok vele, hogy ha az hiányzik, akkor az összes többi - egyébként pozitív - tulajdonságával együtt nagyon hamar meg tudok utálni egy járművet, de nyilván más emberek - más preferenciák.

Mortis. 2011.07.24. 19:39:18

@BOSCHtechnikus: Üdv!Mennyre esett vissza az olajnyomás,mire visszaértetek Pestre?

Golf1990 2011.07.24. 19:44:38

ADAC..:) Hát igen a mai autók(főleg renault) töréstesztre optimalizált autók:) Pár %al más irányból kapják az ütést és teljesen más értékeket kapunk! Sokkal roszabbakat!

David Bowman 2011.07.24. 19:47:37

Figyu, kedves barátom! Ugyanilyen 124est vettem, ugyanilyen alapjárat hibával. 350 volt, és jó volt benne a váltó, és az olaj is. 80Eért kicseréltettem az egész gyújtását, 3500ért a benzinszűrőt, az alapjárat ügyében meg minden bohóckodás, és műszerezés nélkül ugyaerre a következtetésre jutottam. Szarni rá, így marad.
Ha meg beállok vele a gyár elé, a többi, kb 1000 autó közé, tőlem kérdezik meg többen is: ugye tiéd az a szép merci a parkolóban? A 10x ennyibe került vadi új verdákat le se szarják.

.atti. 2011.07.24. 19:55:12

Részvétem hogy mercit vettetek :)
soha nem lesz jó bármennyit foglalkoztok is vele .
Nekem volt jó pár és egyszerűen nem lehet őket egy szerethető elfogadható szintre hozni . Ugyanis ezek az autók ha hibátlanok lennének műszakilag (ami lehetetlen) akkor is szar menetdinamikával és szar úttartással rendelkeznek .
Vegyetek BMV-t arra legalább érdemes költeni , abból tényleg lehet autót csinálni.

AUTÓtechnikus · http://novothauto.hu 2011.07.24. 19:56:40

@Mortis.: Én Polgárnál kiszálltam, és átültem az asszony kocsijába.

Széltoló01 2011.07.24. 20:01:52

@titkosgyilkos:
Teljesen megértelek! Mindig eladtam, ha már nem bíztam benne, hogy valaha is lesz olyan, mint amit elvárok vagy ha nekem nem ért annyi energiát és pénzt a fenntartása. Marad még a japán vonal nálunk is, de remélem, hogy az avensist legalább nem akarja lefújni majd(mint esélyes következő autó) a szél az útról és általában stabilabb a viselkedése. Talán az ülései is kényelmesebbek.:-)

fzr1000 2011.07.24. 20:02:10

Bírom itt a sok hozzáértőt ahogy megmondják hogy mit kellett volna csinálni és mit nem! Miért nem foglalkozik inkább a saját dolgával az ilyen? Itt látszik hogy az emberek egy része imádja oktatni a másikat.
Falra mászok a sok ABS klíma és légzsákmániás töréstesztbajnoktól is, akik azt hangoztatják hogy egy sanyargató gyilkos vagyok hogy egy 21 éves extranélküli sötétkék 1,4-es R19-essel járok a családdal 8 éve nyáron a melegben is. (évi kb:7e km-t)
Dehát oktatni jó!

bexxter 2011.07.24. 20:03:33

@.atti.: Te sem sok normális merciben ültél.. w202 pl eleg jol "fogja" az utat,de a 190-124 sportline is..persze lehet gatlot kellett volna cserelned ;)

Bende Tibor 2011.07.24. 20:03:40

@Mortis.: Semennyire, sőt, csapágyhangja is csak akkor lett, mikor kicseréltük benne a szurkot belevaló olajra.

McK (törölt) 2011.07.24. 20:03:53

Kár ezért a benzinesért..

190-esből tutira nem vennék benzinest,mint ahogy e30-ból meg nem vennék Dieselt!
Mert szarok..

De Tibi megvette.
Majd lesz miről írni.

McK (törölt) 2011.07.24. 20:07:09

@Bambano: Már hogyne lenne jó.
Sose volt másod.
Csak annyi a gond,hogy a Tápiószecső legjobb csaj,Fehérváron csak egy parasztlánykának tűnik..ha érted.

Luighi 2011.07.24. 20:11:07

'az opel a faxa, a toyota a tuti, csak a merga, bmw a király' stb

nekem meg csakis ..... forever! (megbízhatóság RULEZ!)
(csak olaj+ betétek az alkatrész, a többi úri huncutság!)

JÓL VAN EZ ÍGY! Nem veritek fel az árakat nekem! :-)

Hja és én már vettem (üzembentartói) 80 eFt-ért komplett közel 2 év vizsgás autót,igaz se ABS se lufik...(utána meg ment a levesbe! Valaki itt fentebb a gyújtásrendszert cserélte annyiért!)

McK (törölt) 2011.07.24. 20:15:11

16 éves koromban én is azt gondoltam,hogy a fócwágen góf az isten,a többi egy fos,a távol keleti meg csak szar lehet..

Aztán megtanultam,hogy az autókat Márkákra osztani balek,amatőr dolog,egy-egy márkának ugyanis van több tucat típusa,ami közül sajnos nagyon jók,és nagyon rosszak is ,hiába egy nagy ,vagy éppen egy semmibe sem vett márka.

Volkswagen a Golf II Td is,ami egy legendásan jó autó volt,meg a rühedvény körlámpás Polo is a szar váltójával...

Nagyon nagyon jó autó volt a 124-es Merci,és lópikulát sem ér a körlámpás utódja,ez az árán is látszik!

dennisthemenace 2011.07.24. 20:18:40

@.atti.: Bmw. De jó, hogy van valaki, aki csak abban tud gondolkodni, minden más szar....

.atti. 2011.07.24. 20:21:04

@bexxter: szélérzékenység ,könnyű kormány, kóválygó futómű, erőlködő lassú lusta motorok stb. nem akarom a merciseket magamra haragítani.
Nekem volt sok 124, 140bálna, ml430, C osztály . Mindig megadtam a sanszot hátha jobb lesz de ezek a leírt alapvető hibák mindbe megvoltak ezekkel nem tudtam kibékülni akármit is kicseréltem rajtuk.
Ezek ilyenek.
Ha sok autója volt valakinek és az Evolúció véletlenül a BMV -k hez sodorja rájön hogy nincs tovább megérkezett.
Ugyanis láss csodát ezeknek nincs ilyen hibájuk érdemes költeni rájuk.
Akarom mondani nincs az az olcsó merci amit megvennék mégegyszer kidobott pénz.

Mortis. 2011.07.24. 20:21:53

@Bende Tibor: Akkor lehet,rossz a jeladója.Gyújtásra,inditás előtt fölugrik 3-ra egyből?

Káposztakukac 2011.07.24. 20:23:55

bende, te esélyes vagy a darwin díj honorable mention rovatára. van az asszonyodnak egy klímás, légzsákos toyotája, te meg lecseréled neki egy klíma, légzsák nélküli régi fosra. gratulálok.

Hurri Kán 2011.07.24. 20:24:04

@.atti.:
Persze, ezt mindenki tudja... A BMW pénzbe se kerül, ha bemész venni, még neked fizetnek, és a benzint is termeli... Dolgozni még nem megy el önállóan, de idő kérdése csak... Te szerencsétlen...

David Bowman 2011.07.24. 20:26:06

@.atti.: Hát, az én 124esem olyan 150 lóerő lehet (még most is). Nem sietek sehova. Az előző autóm AUDI V8 Q volt, az mindig sietni akart. A mai világban? Csak Lézer Jani bírja ezt közpénzből.

dennisthemenace 2011.07.24. 20:26:36

@gyula1000: Akkor holnap reggel menj be helyettem dolgozni és vezesd egész nap azt a rohadt fos teherautót, amire olyan buszkék Stuttgartban, pedig egy rakás szar.Egy Iveco lealázza.

Luighi 2011.07.24. 20:26:48

@David Bowman: Majd ha valaki, vagy akár a szerző Ritája belédáll valamerről az (ABS nélküli) űrhajóval akkor kérdezd meg magadtól, ki dönti el hogy 25 év vagy netán sokkal kevesebb! ;-)

Luighi 2011.07.24. 20:29:35

@Káposztakukac: "bende, te esélyes vagy a darwin díj honorable mention rovatára. van az asszonyodnak egy klímás, légzsákos toyotája, te meg lecseréled neki egy klíma, légzsák nélküli régi fosra. gratulálok." EZ OTT VAN! :-D

fogash 2011.07.24. 20:33:09

@Bende Tibor: "a magasabb alapjárat megégette a váltót"

Harmadikban?!...

Havi 163 kilométerre taxit kell tartani, nem saját autót! Én a megyeszékhely belvárosától 10km-re lakom egy agglomerációnak számító faluban. A számomra vadidegen taxis előzetes áralku után háromezerért hoz haza. Ennek az autónak a vételárából (+ ami még ráugrik átírás, vételi túra, javítás, satöbbi) eltaxizgatnék egy darabig, ha havi 163km a menésem...

Szerintem a Karesz fizet, hogy vegyetek ilyeneket és akkor neki van munkája. Amúgy kasznira tényleg szép az autó, de egy ilyen "szálkás fapad", ahogy nevezték fentebb nekem annyira nem vonzó. :(

Bambano 2011.07.24. 20:33:57

@Parci: kiváló, tehát ha nem írok le minden autót, amihez eddig közöm volt, akkor nem is láttam már olyat? Persze újságot olvasni, netről informálódni neked is büdös, mint sokan másoknak.

multi84 2011.07.24. 20:36:13

@gyvy: Nincs két hónapja hogy vettem 200e-ért egy lejárt műszakis 20 éves Opelt-t költöttem a műszaki előtt rá kemény 20 ezret minden gond nélkül átment a vizsgán az ég világon semmi baja kivétel a most előjött elakadás jelző. Mind a 20 évét garázsban töltötte(gyönyörű a fényezése) és 199 ezer km ment. Igaz nem villoghatok vele hogy Merci de egy nagyon szép 5 ajtós vectra.
Nekem nem kell az állandó izgulás hogy mikor hal le és hétvégente sem szeretek olajos lenni :/

@lwcolors: Beletrafáltál Opel :D Köszi a Tippet!

Bambano 2011.07.24. 20:37:34

@fzr1000: neked is súgok: abból van a pénzük, hogy itt anyádcsata közben egy csomó letöltést produkálunk nekik. Ezért van viszonylag tágra engedve a gyeplő. Azt is meg merem kockáztatni, hogy időnként ezért kerülnek be provokatívabb posztok is.

Ha nem így lenne, régen felszámolták volna ezt a fajta poszt-típust és hozzászólás stílust.

Egy tizedmásodpercig se féltsd őket, majd ha nekik nem jó, ami itt zajlik, rendet raknak. Az erő az ő oldalukon van.

africans 2011.07.24. 20:39:13

Kedves újautó hívők, ti akik szerint mindenki aki a családját beülteti egy napi pár km-es útra egy ABS ESP AIRBAG SRS és társai nélküli autóba az felelőtlen, ti belegondoltatok abba, hogy mit is javasoltok? Az egy dolog, hogy ilyen erővel gyalog se közlekedjetek, hiszen ha átmész az úton, de akár ha csak mész a járdán akkor is elüthetnek. (Láttunk rá példát nem is egyet.) De ez ennél jóval komplexebb kérdés. Ha minden autót ami egyébként jó és használható de nem rendelkezik az éppen aktuális összes biztonsági berendezéssel azonnal lecserélnénk, akkor annak a hatásait valószínűleg nem bírná kiszolgálni az autóipar, ha mégis akkor belerokkanna a környezet, de ha valahogy a csodával határos módon mégse, akkor csak belefulladnánk a sok roncsba.
Szerintem sokkal felelősségteljesebb dolog a tárgyakat addig használni amíg azok a célnak megfelelnek, és évi párszáz kilométerre ez az autó több mint megfelelő. Az pedig hogy Toyota v Mercedes szerintem Tibor, pontosabban a kedves felesége dolga, elvégre mégiscsak Ő fogja használni. Mi többiek pedig csak egyet tehetünk, sok örömöt kívánunk neki az autóhoz.
Maximum titokban reménykedhetünk benne, hogy az autó folyamatos témával lát el bennünket:-) Bár ennyi km esetén ez is erősen kétséges.

Bambano 2011.07.24. 20:42:34

@McK: láttad az összes autómat? továbbmegyek: láttad azt a hozzászólásomat, ami cáfolja, amit írtál?

Egyébként meg párszor ülj be taxiba, kérdezd meg a sofőrt, hogy melyik autóról mit gondol. Hasznosabb tanácsot fog adni, mint itt bárki.

csorsza 2011.07.24. 20:43:41

@Golf1990: pont abs-sel, klímával, stb.-vel van több a passatodban, mint ebben a szálkás merciben. A tied nam fapad, ez az.

Bende Tibor 2011.07.24. 20:46:52

@Mortis.: Nem, csak ha megy a motor egyébként az alsó pöckön van.

csorsza 2011.07.24. 20:50:51

@fzr1000: Évi hétezer km-t vezetsz autót? Az kevesebb, mint amit az asszony a garázs-ovi-meló-ovi-garázs körön összehoz. Ergo, te minek szólsz bele az autósok dolgaiba?

esef 2011.07.24. 21:00:08

@Bende Tibor:
lehet, hogy itt a szív döntött az ész és az erszény helyett...
de ha már így történt, akkor gratulálok, sok kitartást, sikert és a végén összeálló szép autót kívánok! :)
(engem is lehülyéztek sokan amikor Renault lett a verda...)

dennisthemenace 2011.07.24. 21:04:27

@Bambano: Van egy régi film, ha jól emlékszem, Kazal László akar autót venni és beul egymás után két taxiba: az egyik sofor mindegyik autót dicséri, a masik mindegyiket leszólja..))

africans 2011.07.24. 21:13:08

Toyot v Opel vitához: Mindkét típus el tud romlani, és el is romlik, de egyikkel sincs úgy általában probléma. Egyes szériáknál előfordulnak típushibák, de mindkét márka alapvetően jó. Mondom ezt úgy hogy majd húsz évig üzemeltettem egy kb. 120 autós flottát amiben a legtöbb tapasztalat pont ennek a két gyártónak az autóival volt.

siriuswhite 2011.07.24. 21:19:45

Neee a C Vectrát megemeled egy keréknél és emel egy másikat is, az a kasztni merevségét szimbolizálja??? gondold át újra !!!
akkor amelyik autónak lent marad egy kereke, annak csavarodik a bódé ?

nem lehet hogy a lengéscsillapító enged visszafele kevesebbet, és emeli a kereket?

Schütii 2011.07.24. 21:27:18

@siriuswhite: Nem. Ez a stabilizátor pálca "műve", nem az ördögé...

siriuswhite 2011.07.24. 21:33:41

oké! de nem a hűdemerev kasztnié

svájci néger 2011.07.24. 21:35:33

nekem is van egy állati szar, régi autóm. Ha valakit érdekel, szívesen leírom hetente, hogy miket kell benne cserélni. Ha tudtam volna, hogy az újságírás ilyen egyszerû, egy napot sem ülök tovább az egyetemen, nemhogy öt évet....

Nancsi 2011.07.24. 21:37:32

@africans: Nem az a baj, hogy beleül egy ABS, lufi, stb nélküli f.sba, hanem az, hogy egy ABS-es, lufis, működő autót, plusz fél év alatt minimum fél milliót fizet azért, hogy egy sz.rabb, de jobban kinéző autója legyen (és lehet hogy alul becsültem az összeget). Szerintem akinek nincs 5 évente 4-5 milliója autóra, annál ne az legyen a fő szempont hogy jól nézzen ki, mert kiröhögöm.

Schütii 2011.07.24. 21:39:55

Úgy 15 évvel ezelőtt, az autó ugyanezen állapotában mekkora királyság lett volna.
De hát tudjuk miért jár a vadász a medvéhez...

mtk001 2011.07.24. 21:42:12

@Bambano:
"20 évvel ezelőtt se a matematika, se a számítástechnika nem állt olyan szinten, hogy tisztességes mélységig végeselem-módszert lehessen használni és normálisan megtervezni egy karosszériát."

Butaságot írtál !!!
1. A matematikai azóta is változatlan, semmilyen lényeges kérdésben sem jutottak előre.
2. Pl. 1981-ben már megette e kis vacak végeselemes számolgatást bármelyik IBM, vagy DEC mainframe. Nem kis asztali szar és nem is azokkal számolták.

falfirka 2011.07.24. 21:47:30

dögöljek meg ha vennék egy régi szart,még ha egy robogó ára is..

inkább köhögöm a hitelt,mint egy ótvarosban járjak,amiről nem tudom,mikor fordult az órája és alkatrészért sem a bótba,hanem a bontóba kell venni hozzá..

ephudd 2011.07.24. 21:52:14

@Bambano: Látom, megértetted, amit írtam. Nem a mítosz miatt veszek Toyotát, hanem azért, mert sem a Carinám, sem a Corollám soha nem produkált SEMMI meghibásodást rendszeres karbantartás mellett. Ezért. De eszem ágában sincs meggyőzni, mert mindenki azzal jár, amivel akar és oda önti a családi malacpersely tartalmát, ahová kedve tartja - én leszar.m:-D És a végső mondatod a legjobb: "Otthon vagyok az autóiparban, mindenhez értek, vezettem már mindent, megmondom a tutit, figyeljetek, böff." Jaaaj...

africans 2011.07.24. 21:56:01

@Nancsi: Ki vagy te, hogy bárkit is kinevess? Tibi tőled kért kölcsön? A saját pénzéből a saját családjának a saját szempontjai alapján vett egy másik autót, aminek a történetét megosztotta velünk. Ezek szerint te nem ezt tetted volna az Ő helyében. Rendben van. Ez a véleményed, és köszönjük hogy megosztottad velünk, de miért kell kinevetni a másikat aki nem pont úgy gondolkodik ahogy te?

Motordoktor 2011.07.24. 22:10:02

@africans: Ez egy ősi magyar szokás. Még Etelközből hoztuk a nyereg alatt.
...és nem csak kinevetni kell a másikat, hanem minősíteni is, mert úgy áll össze az egész.

africans 2011.07.24. 22:32:53

@Motordoktor: Sajnos az az érzésem, hogy túl optimista vagy ezzel kapcsolatban, szerintem ez nem csak ősi magyar, hanem kicsit ennél általánosabb (ún. emberi) szokás. Lehet hogy már a biblia is említi? Gyarlóság vagy valami hasonló...

pimpike_ 2011.07.24. 22:37:24

Sok szerencsét a járgányhoz Tibi!
Nem lesz jobb mint a Toyota volt, viszont pl. parkolni és parkolókban manőverezni egy álom lesz vele. Különösképp a feleségnek.
Egyébként meg bezony, 20 évesen is megnézik az ilyen Merciket, a jobbkezes utcákban pedig sokszor a "balkezet" is megadják...
Ak****anyját a mercijének :D

gumifust 2011.07.24. 22:40:24

Ez egy nagyon jó cikk volt,köszönet érte . Nekem speciel nagyon tetszett , mert mostanában én is szemezgetek a típussal.
De érdekelne mi újság a Bmwvel régen hallottunk róla .
A kételkedőnek itt egy rövid videó arról hogy ezt a Mercit rendesen úgy tervezték hogy biztonságos legyen az ütközéseknél a motorja pedig bírja a terhelést (Tibi ha esetleg nem láttad akkor neked is ajánlom )
www.youtube.com/watch?v=VEEj4kXY_tM
www.youtube.com/watch?v=VEEj4kXY_tM

Bacsi 2011.07.24. 22:40:33

@falfirka:
"dögöljek meg ha vennék egy régi szart,még ha egy robogó ára is..

inkább köhögöm a hitelt,mint egy ótvarosban járjak,amiről nem tudom,mikor fordult az órája és alkatrészért sem a bótba,hanem a bontóba kell venni hozzá.. "

Egészségedre. Sokan -szerencsére- másképp gondolkodnak.

gumifust 2011.07.24. 22:56:53

@Bacsi: hát igen szerncsére .....
Egyébként új autónál nem csak a hitel kiköhögése a probléma hanem az is hogy amikor lejár a hitel és a polgár úgy dönt hogy kell egy új és eladná a régit akkor rádöbben hogy mekkora kamatot fizetett a hitelért.
Az eladott autóért kapott összeg és a kamattal terhelt új ár között azért egy szép kis summa szokott vigyorogni amit az ember kidob az ablakon , hacsak nem 20 évre vesz valaki autót .

A biztonságos autózáshoz pedig nem lufi kell egy autóba hanem bukócső . Ralliba se véletlen hogy nincs airbag , minek ??

Schütii 2011.07.24. 22:58:45

@pimpike_: Na jah, mert kb 20 év alatt elég jól beégett mindenki EPROM-jába, hogy fekete mercédeszessel ujjat húzni nem feltétlenül célszerű. ("Hadd menjen a kö**g áálattya..")

Shadowbull 2011.07.24. 23:01:05

Nahat.

Megvan az ujabb soha-veget-nem-ero-orbitalis-szopas-generator.

Hajra.

sb

263 2011.07.24. 23:04:31

@falfirka:
"dögöljek meg ha vennék egy régi szart,még ha egy robogó ára is..

inkább köhögöm a hitelt,mint egy ótvarosban járjak,amiről nem tudom,mikor fordult az órája és alkatrészért sem a bótba,hanem a bontóba kell venni hozzá.. "

Ezért érdemes köhögni a hitelt, hogy tudd mikor fordult az órája! Az írásban szereplő 190-es Mercihez az összes alkatrész kapható még vagy 15 évig az összes Mercedes-Benz márkaszervízben. Akinek ez is lényeges, hogy ne bontóból vegye, megteheti. Persze az a tudat egy ilyen használt autónál már nincs meg, hogy nagyon sokat veszít az értékéből rövid idő alatt. Ne is vegyél, csak újat! A bankok örülnek az ilyen egyéneknek. Te pénzed, Te időd, amíg megkeresed a hitelre valót, Te tudod. Én meg eljárok az öreg "ótvarral" töredékéért csak annak, amit Te egy új autón vesztesz évente. Ebben a vételár is benne van, viszont nem tudom hány km van benne. Nem is érdekel.Ja és nincs havi törlesztőm.Nem vagyok normális.

feher-eger 2011.07.24. 23:04:32

Használt autóvétel Magyarország.....
de legalább lesz mit olvasni:)

Bacsi 2011.07.24. 23:10:34

@gumifust:
Azzal igen kevesen számolnak, hogy csak az általad említett összegből mennyi üzemanyagot, alkatrészt lehetne venni. (Esetleg a családra költeni...)
(Mondom mindezt úgy, hogy az én autóm újonnan lett lízingelve. Céges és kb. havi 6ekm-t megyek vele. Igaz az asszonynak meg egy öreg 205 1,7 szívódéje van. Évi kb.2-3e km-hez.

Mérges 1234 2011.07.24. 23:33:28

Itt a fő para nem az öreg autó. Én is szeretem azokat. A para a szar fapados autó.

Én pl. sokkal szívesebben eljárnék egy 10 éves luxus géppel, mint egy 4 éves vagy akár új fapados dobozzal.

De ha már régi, miért kell full fapad legyen, hibás mindennel????

Az új autó értékvesztése, merg tényleg horror, ezt valóban nem szokát számolni a népek.

A régi ocska szar, és az új autó között valahol középpen lesz a tuti. Az, hogy kinek mi a közép, az meg pénztárca függő. Én most egy 8 éves volvonál tettem le a voksot, egyelőre bejött. 1.5 millióért van részem 7 millás kényeztetésben......

gumifust 2011.07.24. 23:37:30

@Bacsi: Gondolom elég könnyen fenntartható a kis 205ös .
Én azt mondom új autót két féle esetben érdemes venni :-vagy ha nagyon sok lóvém van ,és miért ne?? Meg esetleg meg kell mutassam hogy jól megy a sorom.
-Vagy ha valaki szerelmes lesz egy új autóba a formájába vagy a technikája miatt.

Én szeretem a régi autókat és igen is napi használatba szívesen tartanék, és akár restaurálnék is ennek érdekében autót és állítom hogy nem lenne 3millánál több (ami egy fapad stift, és nem hiszem hogy biztonságosabb egy régi nagy Mercinél)

doominogame · http://www.doominogame.com 2011.07.24. 23:39:54

420-at adni egy fapados, 360k-t futott(minimum), motor és váltóhibás kocsiért? Amiben hibás alkatrészek tömege (tető, stb?)

Ez szerintem nem normális dolog.

Szerintem ebből egy igen hosszú cikksorozat lesz "Szopok mint a torkos borz avagy az asszony megmondta" címmel.

Gratulálok.

Hurri Kán 2011.07.24. 23:47:32

@gumifust:
Az tény, hogy az autók ütközésbiztonsága rengeteget fejlődött az elmúlt 10-15 évben, tehát kb. ott tartanak most a Swift/Polo/Corsa méretű autók, mint kb. 15 éve a felső-középkategória ( Merci E-osztály, BMW 5-ös, stb.), és ez egy nagyon jó dolog.
Ugyanakkor az is tény, hogy egy mostani kis-alsó-közepes autó sosem fogja azt az érzést adni, amikor beleülsz, mint ezek a régebbi nagyobb vasak.
Innentől mindenki eldöntheti, hogy mi fontosabb neki...

gumifust 2011.07.24. 23:53:01

Ki itt belépsz, hagyj fel minden reménnyel.
mbybk.blog.hu/2009/07/30/ki_itt_belepsz_hagyj_fel_minden_remennyel_1

már nem tudom melyik commentelő írta ezt a linket, de nagyon nagy :)
Nekem is nagyon tetszik a 126os Merci csak a mai 400 forintos benzin kicsit visszatartó erő. De pusztán kíváncsiságból azért kíváncsi lennék a fogyasztási adatokra.

africans 2011.07.24. 23:56:27

@Doubledecker: Tibi neje megy havi kb. 160 km-t. Az heti 40. Ha munkanapokkal számolunk az napi 2x4 km. Szerinted 4 km-en mennyit ér egy légkondi, és tényleg fontosak az extrák?

Mérges 1234 2011.07.24. 23:56:46

@gyvy:

Ja pont ott tart a merci, tervezett gyürődő zona és légzsákok nélkül, mint akár egy 5 éves Astra.

Lefosom a bokám menten.

Emelett én is rajongok a régi vasakért.

De ez semmi más, csak egy érzelmi döntés.

gumifust 2011.07.24. 23:57:21

@gyvy: Igen és a vicc az hogy azt mondják az új autókra hogy takarékosak , de ez egyrészt jobb láb függő másrészt annyival nem esznek kevesebbet mint annyit az áruk sejtetni engedne

Mérges 1234 2011.07.24. 23:59:28

@africans:

Ha ez így van, akkor miért kellett lecserélni a kocsit?????

A munkahelyem 1.5 kilóméterre van. Munkából jövet, én sem nagyon használom a légkondit. Ennyi idő alatt nem hűl le az utastér.... :D

Hurri Kán 2011.07.25. 00:02:03

@Doubledecker:
Nem, hidd el, akár egy G-Astra is biztonságosabb, mint ez a Merci... NE felejtsd el, kb. 15 év van a két konstrukció között...

Új autók takarékossága, hát igen... Az tudott dolog, hogy az EURO47 norma teljesítése bizony a fogyasztás ellen dolgozik, tudnának kevesebbet fogyasztó autókat is csinálni, csak azok a környezetvédelmi normákat nem teljesítenék...

A másik, egy autó fenntartásánál a fogyasztás csak egy a költségek között... Szervíz... Értékvesztés... stb.

Innentől mindenki el tudja dönteni, mi fontos neki, mire mennyit tud, vagy akar költeni, és legfőképpen, mi az az autó, amiben jól érzi magát...

Mérges 1234 2011.07.25. 00:05:10

@gyvy:

Én is úgy értettem, hogy az Astra a jobb.

A fogyasztással egytértek, a legtöbb mai autó, nem sokkal fogyaszt kevesebbet, ha egyáltalán.

gumifust 2011.07.25. 00:06:50

Belinkelném még egyszer
190es törésteszt is van benne és szerintem annyira nem gyűrődött össze az eleje
www.youtube.com/watch?v=VEEj4kXY_tM

Spinnaker 2011.07.25. 00:07:48

Jó szórakoztam a kommenteken...

Egy apróság kimaradt:
a Camry elsőkerékhajtású, a 190-es hátsó!!

Egy gyakorlott sofőrnek persze egyik sem okoz gondot, de havi 163 km-rel...

Mérges 1234 2011.07.25. 00:09:23

@gumifust:

Azt ugye tudod, hogy az a jó ha gyűrödik. Mert lehetne olyan autót is csinálni, aminek egy ütközéskor, mondjuk csak 5 cm-rel rövidül az eleje, csak akkor Jürgen feje leszálna a nyakáról az ütközéről.

Ezzel sincs baj, csak az ilyen ember újraélszetéséhez legalább két ember kell.

africans 2011.07.25. 00:12:52

@Doubledecker: Mit tudom én?? Csak úgy! Nem az Ő dolga? Én csak arra írtam amit írtam, hogy szerinted para a fapados autó. De már miért lenne az?

Rocko- 2011.07.25. 00:16:40

@Doubledecker: "Ha ez így van, akkor miért kellett lecserélni a kocsit?????"
pont neked válaszolta: "Azért kellett automata, mert a Rita csak olyat vezet, kézit nem. A Camryban SOSE kapcsolta be a klímát, tehát felesleges. És jól látod, egy ilyen kocsiból egyszerűbb és olcsóbb rosszból jót csinálni, mint csúnyából szépet. Ezért vettem meg."
és: "Ő meg ezt jobban szereti, mert kisebb, jobban érzi magát benne. A nők már csak ilyenek. Szívesebben is jár vele, mint a Camryvel. És a lényeg ez volt, hogy neki jó legyen."

gumifust 2011.07.25. 00:49:47

@Doubledecker: Ez igaz de ha négypontos övet használnának jürgen feje se repülne le , de ugye a kényelem és a költséghatékonyság is húz egy vonalat.

De szerinted mi van akkor hogyha az autó 20al többel megy? Értem az alatt a modern törési teszteket , amikor az autó gyönyörűen összecsuklik mint egy harmonika és mindenki biztonságában van , de ezzel együtt a gyűrődő zóna végére is érkeztek , tehát ha 20alt többel mentek volna akkor már nem lett volna hova tovább gyűrődni .

Bambano 2011.07.25. 00:55:11

@ephudd: már csak az a pont hiányzik, amikor megmutatod, hogy hol írtam azokat, amikkel gyanusítasz.

Virago_1000 2011.07.25. 01:31:53

@Bende Tibor: "Még annyi mercis aranyszabály, hogy a vezetőülés oldala 500k felett kezd el kopni és szakadni. "

- kopik az elobb is, mar 200-tol

@Krisi: "az mondjuk tényleg fura, hogy ABS meg légzsák nem kell, de a fűthető tükör elengedhetetlen :D"

- a futheto tukor mindig hasznos, az ABS, Legzsak meg csak a balesetben .

:D@Széltoló01: "de vezetni mindig nagyobb élmény lesz, mint a sótlan japán ritkán romlókat"

- tudnam, valaki elmodhatna nekem, ugyan mi elmeny lehet egy ilyen benz vezeteseben.

@Tibi88: "régi kocsi iránt érdeklődő gyerekkel nem nagyon találkoztam"

-csak es kizarolag neveles kerdese -ergo szuloi hatas.

@gyvy: "Barátomnak volt pár éve ilyen 123-asa, teljesen jó állapotban, barátnője addig rágta a fülét, míg eladta... sajnos az autót... Mai napig bánja.
" - igy jar az (de meg is erdemli) aki a nokre hallgat auto (jarmuugyben), pl ocsem sem motorozik mar, mert a felesege nem engedi.

@malenykij polgar: 12,5 litert nekem a v8-as eszik, igaz nem varosban, de nem is cipel folosleges vizkopenyt a hengerek kozt :))

@.atti.: "Ugyanis ezek az autók ha hibátlanok lennének műszakilag (ami lehetetlen) akkor is szar menetdinamikával és szar úttartással rendelkeznek .
Vegyetek BMV-t arra legalább érdemes költeni , abból tényleg lehet autót csinálni. "
- raadasul azok az ertekuket sem tartjak, annyira, ez csak nekunk a vevoknek jo.

"szélérzékenység ,könnyű kormány, kóválygó futómű, erőlködő lassú lusta motorok stb. nem akarom a merciseket magamra haragítani."
- Azt hiszem hatassal volt a TC es foleg Csikos cikkei. Ez tok jo, szeretem a stilusat, most van 1 w126-osom, az elozo c126-s volt es nem haragitasz magadra. Raadasul a hatso ules kritikan aluli, zsiguli szint (a 4ajtosban), ennyit tennek hozza. MEg meg annyit, hogy megis jobban tartja az arat, mint barmelyik masik limuzin. Varok vele meg par evet es keresni fogok rajta, nem is keveset.
Aztan BMW? Saab? ki tudja.
A Tatranal kenyelmesebb hatso ulese semminek sincs...

@gumifust: 13-17 l. Es cserebe meglepodnel, hogy mennyire nem megy, nem gyorsul.

Virago_1000 2011.07.25. 01:35:30

@Doubledecker: 1.5 km-re autoval ?????

@gyvy: " tudott dolog, hogy az EURO47 norma teljesítése bizony a fogyasztás ellen dolgozik, tudnának kevesebbet fogyasztó autókat is csinálni, csak azok a környezetvédelmi normákat nem teljesítenék..."

- tevedes. Egyebkent a tomeg az oka, a mai autok fajlagosan kevesebbet fogyasztanak, mint a regiek.

KuKori · http://ireland.blog.hu 2011.07.25. 04:02:05

"Vadász, vadász, te szopni jársz ide..."

:)

Tibi, de komolyan, miért automata és tényleg gyalulatlan fapad verziót sikerült kinézned? (ezen a hátul nincs ajtókapcsoló című spóroláson meghaltam, ennyire nem lehet spúr cigány egy autógyártó sem...)

És miért épp 201-est, és nem 124-est?

KuKori · http://ireland.blog.hu 2011.07.25. 04:20:51

@antib68: Látod, hogy hiába volt ott egy hadseregnyi szakértő (?), mégis megvettek egy váltó- és motorhibás példányt, annyira nem olcsón, mint amennyi nyűg van/lesz vele. Most nem tudom, mit kéne írni erre, hogy ne hangozzon trollnak...

KuKori · http://ireland.blog.hu 2011.07.25. 04:29:23

@Szabó bakter: Hát a 2 * 502 példányból nem sok eladó lesz, ami meg igen, az nem embernek való áron :) Kb. mint a Lotus Omega.

Amúgy Evo II., ha már lehet válogatni :)

Nancsi 2011.07.25. 06:14:29

@africans: Ennyi erővel ne legyen véleményem az Osloi mészárosról se, merthogy nem tőlem kért fegyvert (kölcsön), meg én nem azt tettem volna a helyében, amit tett.

africans 2011.07.25. 08:21:29

@Nancsi: Azt hittem érthetően fogalmaztam, de mégis félreértettél, ezért kifejtem részletesebben.
Véleményed lehet, sőt, ide le is írhatod, hiszen pont erről szól ez a blog. Én csupán azt nem értem, hogy miért gondolod azt, hogy ha valaki más módon gondolkodik mint te, akkor azt ki kell röhögni.
Az osloi mészárossal ellentétben Tibi semmi olyat nem tett ami alapján nekem, neked vagy bárki másnak joga lenne őt elítélni. Ő a saját pénzéből a saját családja szempontja szerint vett egy másik autót. Addig amíg érveket írsz addig nincs semmi baj. Akár lehet, hogy igazad is van. A baj ott kezdődik amikor kinevetsz valakit aki másképpen döntött. Az is lehet, hogy Tibi se cserélte volna le az autót a saját szempontjai szerint. A felesége viszont nem szerette a kocsit, ezért bevont a döntésébe még egy szempontot. Te kineveted, de a problémát nem oldod meg helyette. Honnan tudod, hogy Tibi hányszor hallgatta végig azt, hogy "Túl nagy ez a kocsi, utálom!" vagy valami hasonlót? Az is lehet persze, hogy a fenti mondat sosem hangzott el, nem tudom, de valami más miatt mégis így döntött. Ezzel nem ártott senkinek. Lehet, hogy rosszul döntött? Persze, hogy lehet! Te eddig még sohasem hibáztál? Életed során csak jó döntést hoztál? Ha nem, akkor most röhögjek rajtad?

száraz_kutyaszar 2011.07.25. 09:06:30

@Bende Tibor: most mit okaoskodsz mintha tudnád mi lenne az??
Ha meg ilyeneket tudsz akkor nem olyan kocsit vennék aminek át lehet köni a gyűrűje mellet.

az egész cikk amúgy
pffffffffffffffffff(4 perc múlva)ffffffffff

stofilol 2011.07.25. 10:33:04

jjjjjajjjj

csak most olvasom....

a váltót a magas alapjárat égette szét???

JÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉZUUUSSS

263 2011.07.25. 10:35:08

@Doubledecker:
"Ja pont ott tart a merci, tervezett gyürődő zona és légzsákok nélkül,"

Ne felejtsük el, hogy melyik autógyár kezdte el nagyon régen a gyűrődő zónák, a merev utastér kialakítását.A Mercedes-Benz. A légzsákot is ők hozták sorozatban használható termékké, bár ebben a darabban nincs.

Golf1990 2011.07.25. 11:45:08

Amerikában már az 50es években raktak néhány modelljükbe légzsákot! Úgy látom itt néhányan biztonságtechnikailag nem bíznak a régebbi autókban! Nézzetek youtubeon törésteszteket f astra is pl jobb eredményeket kapott mint a 4-5évvel fiatalabb tervezésű bravo,brava stb...Már korábban is írtam,hogy az új autókat töréstesztekhez "optimailzálják"(tisztelet a...) jó eredményeket érnek el,ezáltal a vevőközönséget is megnyerik! Ugyanakkor ténylegesen pár fokkal más becsapódás esetén egész más törésteszt eredmények születnek! A súly sem minden,itt sokan ere hivatkoznak,nem biztos hogy a nagyobb tömeg előnyösebb egy esetleges balesetben! 2 egyforma autó is más terheléssel akár + 2 személlyel is frontális ütközésnél sokkal rosszabb esélybe kerül,hasmagasság megváltozik,ezáltal gyürődőzóna stb..ráfut a kevésbé terhelt jármű! A régi 1 genreációs swiftet is sokan szidják,holott Európában sosem végeztek rajta töréstesztet! Amerikában Geo Metro néven fut,ott volt törésteszt és semmivel sem kapott roszabb eredményt mint más hasonló méretű autó! Aki meg ezt a matematika meg számítástechnikai fejletlenséget írta:D Mutatok egy videót: közel 25éves konstrukció és már akkor mennyire komolyan gondolták a biztonságot...kicsit tekerjetek bele www.youtube.com/watch?v=eQFGIEDW2GE&feature=related

Golf1990 2011.07.25. 11:49:37

Aki meg leszarozza a 190est...:) kinek a pap,kinek a...nem tetszhet mindenkinek ugyan az! Nekem is egyik kedvenc a 190es olyan ez mint a golf II ért való rajongás,mennyi mennyi fun van,nekem volt egy makulátlan fél évig semmi különöset nem láttam benne és eladtam! Mások odáig vannak érte! Mikor hirdettem volt olyan ,hogy nem érdekelte milyen motor van benne,mert ő is a szép kasztnira utazott a többit le...! Megvesz vki egy új autót 3 milla még kifizeti a hitelt lesz belőle akár 4,5 is ,5 év múlva meg ér 1,5 öt! :D Az jó befektetés??? Itt meg belekreül 6-700 ba:) Értékét is tartja...sztem senkinek nem kellene abba beleszólni,hogy ki miért vesz mit!

Golf1990 2011.07.25. 11:57:01

Nem foglalkoznak vele mert régi sz@r mi:D

GGG77 2011.07.25. 12:32:56

Alapból semmi bajom a 190-essel. Csak azt nem értem, hogy Bende miért ezt a típust választotta az általa leírt használatra, szükségletekre.
Valamint, ha vki nem tud parkolni, az egy kisebb autóval sem fog tudni, nem az autó méretétől függ. Akkor már a formától inkább, kombival, ferde hátúval talán könnyebb. De ugye a 190-esre ez sem áll.

KaWaSaKi 2011.07.25. 13:09:26

@Golf1990: Valahol érthető, hisz egy motor/váltó hibás öreg járgányból egy kis ráfordított pénzzel teljesen megbízható autó lehet ha egyénként a kasztni jó állapotú, de amit már körberágott a rozsda, főleg az alvázon, abból már normális gép sosem lesz.

Ilyen szempontból jó vétel lehet ez merci, ha kijavítják a hibáit, meg vigyáznak rá ez még 10 évig autó lesz.
Viszont nincs mit szépíteni azon, hogy benzintemető a kicsike, legalábbis az én értékrendem szerint. Az én ugyanennyi idős dízel vw-em tojásokkal a gázpedál alatt 4,5-4,8-at eszik vegyesben, és se nem kisebb, se nem könnyebb mint ez.

Virago_1000 2011.07.25. 13:57:34

@KuKori: "Most nem tudom, mit kéne írni erre, hogy ne hangozzon trollnak... "
- gondolkozom, mi a troll jelentese, az, hogy nem tetszo velemeny?

@KaWaSaKi: Ha ez a bebi Benz neked benzinemeto, akkor te igencsak olcsojanos lehetsz.

Zolus84 2011.07.25. 14:25:51

@GGG77: Azért a méret befolyásolja a kilátást/fordulékonyságot. Ezeken a régi vasakon még sarkos volt a kasztni, vékonyak az oszlopok... Az E30-al pl. pofonegyszerű volt a parkolás, az E36 széleit viszont már nehezebb érezni.

Bende Tibinek meg respect, hogy bevállalja, hogy fost vett, de legalább nem elsózza, hanem megmenti az utókornak a gépet. Gyakran elgondolkodok, milyen autót szeretnék még birtokolni a jövőben, de valahogy mindig a 70-80-as évek gépeinél kötök ki. Az E36 is kicsit "műanyag" már nekem. Nagy álmom, hogy legyen még egy E30-am, de normális motorral már most sem lehet kapni. Néha felbukkan egy-egy horror áron, de a legtöbb motorcserés 16i, 18i.

KuKori · http://ireland.blog.hu 2011.07.25. 15:03:41

@Virago_1000: Hát az ő meggyőződésük szerint igen :)

AndrewT 2011.07.25. 15:19:14

Ez tetszik ez a cikk... Bevallalta h szart vett...de legalabb el lesz a gyerekkel, tudnak bütykölni, es milyen jo lesz ha majd meseli a gyerek az unokaknak h anno milyen jo moka volt a jo öreg mercit faterral hekkelni... igy tovabb csak összeall egyszer.
Jah kicsit körbeneztem itt Nemetoban, hasonlo kaliberü 190es automata 1.8 benzin mar van müszakival 650 euroert euro 2es. lehet megerne melle behozni...csak egy tanacs.
De itt nalunk Sifi-ben (Mercifalva, ahogy bnöm nevezi) 1200 euro a 150e-t futott sezrvizkönyves.

P12_dCi 2011.07.25. 15:53:14

@Golf1990: Hát faszikám, menj fel a lánglovagokra, aztán nézd meg, hogy miért szidják az első generációs swifteket.

Ehhez a más szögből, más sebességgel másképp törik az autó elmélettel gondolom sok időt eltöltöttél, míg kitaláltad. Sosem gondoltam volna, hogyha oldalról belémjönnek 50-el, az más, mintha frontálisan csapódnék 70-el. Még szerencse, hogy több irányból vizsgálnak a törésteszteken is.

Zolus84 2011.07.25. 16:21:21

@P12_dCi: Nem oldalütközésről beszélt a srác, hanem frontális, de szögben történő ütközésről. Nem tudom, hogy igaz-e, amit állít, hiszen nem végeztem tényleges kísérleteket, ahogy valószínűleg egyikünk sem. Nem is igazán olvastam ilyen NCAP kritikus cikkeket. Viszont valószínű, hogy a gyártó az NCAP szabványra optimalizálja az autó gyűrődőzónáit, hiszen az alapján értékelik, és annak van óriási markering-értéke. Nem logikus következtetés, de elképzelhető, hogy valós szituációban nem a csillagok száma szerint alakul a végeredmény. Lehetne összetettebb az NCAP törésteszt, meg a csillagokat sem a feliratokra meg sípoló biszbaszokra kéne osztani, de valamilyen szinten biztos arányban vannak a pontok a valósággal.

lwcolors 2011.07.25. 16:49:34

@multi84:
Örülök, hogy tudtam segíteni!

c 2011.07.25. 17:13:17

Már 2001-ben a 6 hengeres E30 közül 10-ből 9 rom volt.
Nekem van egy E30 320i-m.
Az enyém se volt makulátlan mikor megvettem, de legalább gyári állapotú, nem "legózott" tiszta darab.
10 éve hajtom (110 000km ment bele). Óra szerint ~253 000km van benne. A valóság? Ki tudja. Mindenesetre az olajfogyasztás minimális, húz rendesen.
Nagyházas sperr difi, nagykockás szakadásmentes sport belső (318is-ből) stb. Kasztni (E30-ak gyengéje mivel a többségét tuti vmikor megtörték) most már rendben.
Nem is fogom eladni mostanában...

Álmodozni nem kell, a a 80-as évek autói se örök darabok, költeni valamennyit mindegyikre kell.
Ennek a Merdzsónak a kasztnija ránézésre nem rossz.
Hogy sz.r a motorja? Az egyenetlen alapjáratnál ezt a rizikót bevállalták.
Még 300 000-ből rendbe lehet hozni azt is. Csak így már nagyon erősen bukó...

Zolus84 2011.07.25. 17:31:03

@c: Szerintem soha ne add el, kevesebbet már soha nem fog érni. Ha mégis eladod, szólj. :)

Az tény, a 80-as évek autói sem örök darabok, az E30-aknak is akad nyűgje bőven. De ott még te vezetted a gépet, nem volt teletömve hárombetűssel. Ráadásul 3-400 kg-mal könnyebbek voltak a mai gépeknél. Persze lehet azzal jönni, hogy a biztonság meg a komfort rovására, de nem érdekel. Jobban érzem magam egy 20-30 éves kocsiban mint a mai gépekben. Persze most is vannak kocsik, amik tetszenek, de számomra elérhetetlenek.

KaWaSaKi 2011.07.25. 17:33:23

@Virago_1000: Ha üzemanyagról van szó az. Szeretek autóval járni mindenhova, utálom a tömegközlekedés minden formáját, viszont autónál leszarom a menetdinamikát, a gyorsulást meg a végsebességet, de elvárom, hogy keveset egyen. Inkább járok kis fogyasztású autóval, és oda megyek ahova akarok. Nem, mint az emberek egy nagy hányada aki vásárlásnál leszarja mennyit eszik a kocsi, aztán ahogy pár forinttal emelkednek az üzemanyag inkább nem megy sehova, csak nehogy tankolni kelljen.
Hosszútávon gondolkodva nem mindegy, hogy hány autó árát fizetem ki a fogyasztási különbségen.
Ha annyit használnám én is, mint a cikkben leírtat fogják, én is inkább olyat vennék, mert nekem is tetszenek a régi mercik, de nekem nem kultusztárgynak kell.

atta_troll 2011.07.25. 18:04:23

Egy négyszázezres autónál ki nem szarja le, hogy nincs akkora értékvesztése? 5-6 év múlva, ha elbontod, ugyanott leszel, mintha eladnád. Tudom, én vagyok a hülye, meg troll, meg minden, de ezzel a vásárlással lementél vinklerbe. ld. vmaxból permetezővirágó. Nem tudom hogy tudtok egyre szarabbak és szarabbak lenni. Zéró a színvonal. És még ti szidjátok minden második cikkben azokat, akikből éltek.

Virago_1000 2011.07.25. 20:00:26

@KaWaSaKi: Ertlek en, de akkor a te merceddel merve az Opel Astra es attol folfele minden benzintemeto.

falfirka 2011.07.25. 20:35:43

263
én mongyuk az asszonynak,gyerek mellé olyat vennék,ami neki teccik,(nem nekem),és használni is tudná parkolás és ovoda fuvar közben,mega pénzből is fussa..pölö 5-7 éves citroen picasso vagy ás merci,ja és párszáz kilóméterhez természetesen benzines.
ugyanakkor értékromlás miatt kalkulálni nem nagy diploma! mégis miaz ami nem romlik? vegyél zsigulit 50ezerért,attól már biztos nem lesz olcsóbb!

vmaast 2011.07.25. 21:49:11

@ommm: Mert ez a Merga egyébként olyan kurvanagy, meg annyira kényelmes... ;-)

OM617.912 2011.07.25. 21:51:25

szép, jó vétel volt!
az ABS-t érdemes belerakatni, de olcsóbba' mert télen sokat ssegít..ez nem dízel talicska, és a rövid tengelytáv miatt hajlamos kilincsel előrefordulni, meg pattogni az abs ezen sokat tud segíteni. Nekem mostanában nem volt alapjáratom, néha lefulladt az autó, és hasonló okosságok..a hiba : fesszabályzó - senki nem találta volna ki. egyébként 2 dolog a típusról: - Bruno Sacco főműve/bár itthol a dizájn és a tradíció kerülendő formák, a kultúra hiánya vagy mi../ - Martin Brundle szerint: "..best handling car ever made..."

sza, sok sikert hozzá, az okos KE-jetronicolást meg feletsd el, az 7-800 körül adja meg magát.
üdv.,

263 2011.07.25. 22:44:25

@falfirka: Okos, összefüggő gondolatok, gratulálok! Nem az a lényeg, hogy mindenáron a legolcsóbbat vegyem, csak engem nem az nyugtat meg, ha új, drága, hitelre vett autóm van, értelmetlen gyorsaságú értékvesztéssel, hanem, ha épkézláb állapotú az autó, normális áron.

Persze aki évjárat, km óra állás szerint vesz autót, nem a valós állapota alapján, azzal tényleg felesleges vitatkozni.

Mint írtam mindenkinek a saját pénze, de kérlek ne javasolj nekem gyártmányt árral!

Köszönöm!

KuKori · http://ireland.blog.hu 2011.07.26. 02:26:33

@OM617.912: Hogy trollkodjak egy kicsit (Mert trollkodni jó! Trollolollolollolo ;-D), nem kell az ABS, mert a hátsókerekes ósulis automatával elindulni sem tud majd télen, a havi 170 kilométerre ;-D

Komolyra fordítva, nem hiszem, hogy megéri/van értelme felextrázni, főleg ilyen futásteljesítmény mellett, amire nekik kell.

akkorsetekerek 2011.07.26. 10:13:48

Tehát autót vidékről, magánszemélytől, mert ők biztos nem fognak eltitkolni semmit.
Vajon mik lettek volna a reakciók, ha ugyanezt ugyanennyiért, egy kereskedőtől vette volna meg?
"a szemét nepper....", "leperelni róla a gatyáját is"

amatőr 2011.07.26. 14:16:38

@Bambano:
De jó hogy említetted a netről informálódást.

Többiektől elnézést kérek, OFF jön, a Totalcar régebbi posztjait már nem lehet kommentelni, de amint láttam Bambano nemrég megfordult itt, ez neki szól.

Megtaláltam a neten a Vectra C (valamelyik közelmúltban írott kommentedből az jött le, hogy neked is az van) gépkönyvét, és hogy, hogy nem, de abban a sorrendben van leírva a külső akkuról bikázás, ahogy én elmondtam Neked. Te persze jól lehülyéztél, a szakmámat semmibe vetted.
Hát akkor tessék, Vectra C gépkönyv, angolul:
vectra-c.swi.hu/VectraManual.pdf

Javasolt megtekinteni a 201. oldalt, a szép magyarázó ábrával együtt. A hülye amatőr pár hónapja mit is magyarázott, véletlenül nem ugyanezt?
Csak egy mondatot kérek, nem fog fájni: "Bocs, hülyeséget beszéltem, nem volt igazam"

Valencia 2011.07.26. 19:00:34

Komolyan mondom, nem értem ezt a túlzott alkukényszert. Azaz értem, mindenki k.rv@ jól akar járni és kajánul vigyorogva hazatolni a taligát. Az eladó eleve a többi ugyanolyan típusú, korú, futású autóhoz hasonló áron hirdeti a szekeret (azoknak is van hibája bőven), belekalkulálva a kötelező alku tárgyát (kb. +10%).
Erre jön a vevő, ez hibás, az hibás, kéri az eladót, hogy engedje el a javítás árát, nem mintha nem ezért lenne eleve annyi, amennyi.
süti beállítások módosítása