Ki miatt szívsz reggel a dugóban?

  2009. december 02. - Bende Tibor Címkék: vélemény

A szerzőről még nincs információ feltöltve!

A szerző még nem publikált a Totalcaron

Pedig milyen jó kis Bogár volt
2014-09-27 08:52:08

Az előző részek tartalmából: Elkezdtem Volkswagen Bogarat keresni. Vettem egy bogarat, örültem neki.

Én megmondtam előre, hogy baj lesz
2014-08-23 06:50:05

Az előző részek tartalmából: Elkezdtem Volkswagen Bogarat keresni. Vettem egy bogarat, örültem neki.

Bogár saga: Polírozom a bohócot
2014-08-02 12:15:37

Az előző részek tartalmából: Elkezdtem Volkswagen Bogarat keresni. Vettem egy bogarat, örültem neki.

Elment az eszünk: kasznit cseréltünk a Bogáron
2014-06-01 07:10:34

Épp Göbivel ültünk az irodámban, amikor Marci hívott, aki a Velvetnél dolgozik. Autót akart venni, mert a

 

miertsziveszadugoban

Most megtudhatja, reggel miért áll a sorban, amikor haladhatna is.

Vélemények azonos című írásunkról.

A bejegyzés trackback címe:

https://belsoseg.blog.hu/api/trackback/id/tr421568018

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

agyvihar · http://agyvihar.blog.hu/ 2009.12.02. 07:23:24

Kellene már egy weboldal, ahova az autósok azonnal feltölthetnék, akár SMS-ben, ha éppen dugóba futnak, és akkor legalább azok, akik tudnak másfelé menni, választhatnának másik utat, és így csökkenteni lehetne a dugót.

A rádiós úti jelentések nem elegendőek, mert mire azt meghallom, addigra már lehet, hogy belementem a csapdába. Olyan kellene, ahol az én útvonalamat tudom megnézni, hogy van-e arra éppen valami akadály.

Vagy esetleg létezik is már ilyen oldal? Ismer ilyet valaki?

tekniq (törölt) 2009.12.02. 07:27:50

@agyvihar: Vegyel egy rendes navit, mar magyarorszagon is van TMC.

Phőnök 2009.12.02. 07:31:43

"nagyjából az IBS-ig be kell jönni a városba akkor is, ha mondjuk Békásmegyerre megyünk."

Ott vala a Szépjuhászné

tom sailor 2009.12.02. 07:37:14

@tekniq: Van, csak nem igazán működik. Azaz azzal pont ugyanígy belefutsz az ilyenbe. Viszont még jó ideig elterel, amikor a szerelők már elmentek.

Bende Tibor 2009.12.02. 07:42:04

@Phőnök: Igen, és a hüvösvölgyin is be kell jönni az IBS ig, mert a kapy út az első amin át tudsz menni a hegyen.

evil. 2009.12.02. 07:42:33

Tudom, hogy nem ide tartozik, de valahogy a dugók kapcsán mindig eszembe jut, h "...és Magyarország szeretne olimpiát rendezni..." mikor a város a saját napi forgalmát nem tudja "elnyelni" :)

A cikkhez, tipikusan magyar abszurditás, hogy egy irodában döntik el, hogy mi a frankó vagy mi nem:)
Nem olyan rég költözött a nagymamám, nagy családi házból, XXII. ker, az utcába 3.5 T felett behajtási engedély kell, mivel sok cucca volt nyerges vontatóval költöztünk, a cégnél ahol a behajtási engedélyt kértük, a hölgy az irodában visszadobta elsőre a kérelmet, mert a gépén lévő térkép szerint nem fér el ott a kamion, mert akadályoznánk az utca forgalmát! az utcában óránként 1 autó megy el, de ő az irodából ezt jobban tudta. Na ez is tipikusan magyar volt!

Bozdurgán 2009.12.02. 07:42:55

Az van, hogy amikor kiírnak egy pályázatot akkor meghatároznak egy szolgáltatás szintet, ami alapján számonkérhető lesz az elvégzett munka.

A legegyszerűbben mérhető szolgáltatás szint az időalapú, általában az állami cégek ezt szeretik,mert az ellenőrzéshez nem kell nagy apparátus, és viszonylag kevés a vitás helyzet.

Ahhoz ,hogy ilyen ne történhessen sokkal komolyabb előkészítés kellett volna,külön kellett volna meghatározni az utakat/övezeteket és külön az idővallumokat. Általában az ilyen alapos előkészítő munkához nincs megadva a kellő idő, és gyakran már nem áll rendelkezésre a megfelelő szakértelem sem.

Szerintem alapvetően hibás elképzelés , hogy a kiszervezések javítanak a szolgáltatáson, a hülye adórendszerünk okozza. Mert mint igénybe vett szolgáltatással jobban kijön adózáskor, mintha fizetné az apparátus bérét.

Egy piaci cég mérlegeli, hogy milyen szolgáltatás színvonalcsökkenés milyen bevételkiesést eredményez, és ennek fényében dönt, egy állami cég ilyennel nem számol, csak a költségcsökkentés számít.

tekniq (törölt) 2009.12.02. 07:47:19

@tom sailor: A muszaki hatter adott, mas orszagokban szinte valosideju pontossaggal dolgozik a rendszer. Ha a TMCt sem sikerul normalisan uzemeltetni, miert gondolod, hogy egy mas rendszer majd jobb lesz?

Rocko- 2009.12.02. 07:47:58

igen, ezért vannak dugók, mert fogalmatlan és lusta emberek ülnek döntéshozó helyeken.
akik nem ismerik a zöldhullám fogalmát.
vagy az a lusta geci (már bocs), aki lebassza az ÜZEMZAVARELHÁRÍTÁS feliratú autót Budaörsi és Villányi út kereszteződésében, mert ő dolgozik és az kényelmesebb az, hogy 20 méterrel odébb egy kis utcában leparkolva minimálisan zavarná a forgalmat, azt leszarja, inkább bedugítja délbudát mert neki az kényelmesebb.
jah, a sárgavillogósoknak vannak előjogaik a normál közlekedőkhöz képest, de korántsem annyi, mint egy kékvillogósnak.

@tekniq: köszönjük kedves Ede, hogy németországból megállapítod a magyar TMC szolgáltatási minőségét.

Érdekes 2009.12.02. 07:54:32

@evil.: "de ő az irodából ezt jobban tudta"

Mert, honnan kellett volna tudnia az irodából, hogy ott csak 1 kocsi megy el, per ÓRA.Vagy te pl. ennyire istencsászárvagy, hogy pest összes létező utcáján tudod, hogy hány kocsi,biciklis,taliga megy el / óra?

somur 2009.12.02. 07:56:01

@Bende Tibor: A cikk OK, köszönöm.
De a felvetés is megállja a helyét: az adott helyzetben a Szépjuhászné nyerő választás lett volna, nem?

Bende Tibor 2009.12.02. 07:57:08

@Érdekes: Mondjuk odamegyek, és megnézem. esetleg megkérdezek valakit, aki ért hozzá (mentő, rendőr, BKV, taxi), bárkit, aki látott már utcát élőben

hamisnero 2009.12.02. 07:58:23

szerintem pedig nem árt a műszaki hibát azonnal elhárítani. ha ugyanis egy lámpa nem működik, ott igen valószínű a baleset. tudom, hogy senkit nem izgat, ha a gyalogot elcsapják, inkább, mint hogy átengedjék a zebrán, de akkor meg lesz újraélesztés, meg helyszínelés, órákon keresztül (sietős autóstársaim persze inkább lehúznák a hullát az út szélire, oszt csókolom). a másik. mi a péknek kel kiköltözni az agglomerátumba? mert jó a levegő? itt meg azért szar, mert mindenki töfög befele a városba? épüljön egy rakás út, mert jópár százezren madárcsicsergésre akarnak ébredni? aki meg az út emllett lakik, az dudálásra? aki kiköltözött, az tudta, hogy minden reggel és minden este dugóban fog szívni, mert elővárosi tömegközlekedés gyenge, vagy legalábbis alulméretezett - de ha lenne, akkor is autóval jönne a nép, mert hozza az asszonyt, meg a csimótát, oszt végigjárja velük Pestet-Budát, növelve a káoszt - az utak meg megteltek. aki kiköltözött, keressen helyben munkát, iskolát a gyereknek, oszt' jónapot. az erdeti agglomerátum lakosoktól elnézést kérek.

Bende Tibor 2009.12.02. 08:03:13

@hamisnero: hidd el, szívesebben laknék az igényeimnek megfelelő lakásban a városban, kár, hogy épp háromszor annyiba kerül, valamint onnan is be kell jönni valahogy, pont ezen az úton, esetleg egy másik ilyenen. Nem az a megoldás, hogy az irodában alszunk, mert szar a közlekedés, hanem az, hogy teszünk érte, hogy jó legyen.

Bende Tibor 2009.12.02. 08:04:43

@hamisnero: és persze, a hibát el kell hárítani, de a szakemberek szerint sincs ott semmi értelme feltartani a kocsisort, nyugodtan várhatna a kettőből egy kiégett lámpa estig, amíg hazaérnek az emberek.

Bozdurgán 2009.12.02. 08:05:26

@hamisnero:

de maikor a paraszt egész nap naked termeli a GDP-t az nem baj ugye? ha a paraszt cége a te kerületedbe fizeti az adót amiből a te gyereked iskoláját fejlesztik az sem baj ugye.

És félreértés ne essék jellemzően nem a szalag mellett álló minimálbéresek választják az ingázást.

motoszka 2009.12.02. 08:05:38

@hamisnero: Attól mert ott villog az a sárga lámpa, hidd el ugyanúgy elütik a gyalogost, mintha nem villogna. Rendes lámpás gyalogos átkelőre azt mondtam volna rendben szereljék, mert fontos lehet, de ez...nyugodtan kibírta volna délutánig.
Ráadásul, ha nem laknának az agglomerációban az emberek a városban nulla, ismétlem nulla parkolóhely volna, továbbá még ennyire sem lehetne közlekedni.
Az iskola résszel egyetértek. Mi a fenének hurcolják a városba a gyerekeket?

Bende Tibor 2009.12.02. 08:05:50

@somur: De, az lett volna, csak érdekelt, hogy mi van, hátha felháborodhatok. Ha arra mentem volna, most nem lenne cikk.

motoszka 2009.12.02. 08:07:52

@Bende Tibor: Egyébként jó lett a cikk. Gratula az utána járáshoz!

Érdekes 2009.12.02. 08:09:15

@Bende Tibor: Szóval azt akarjátok, hogy menjen ki az irodából, vigyen egy kissámlit és üljön le 2-3 órára, hogy vajon hányan zötyögnek át arra..Vagy készítsen közvélemény kutatást a szervektől, ucca emberétől, a miniszterelnökúrtól, hogy a kócsag uccába vajon hányan döcögnek át 60 perc alatt :D A dolog pikantériája, ha naponta ezt kb 10-20an kérik...Ez kicsit vicces nem?Persze, úgy se jó, ha irreális döntést hoznak..A térképen a főbb útvonalaknak szerintem lehetne egy jelzés, a többi mellék útvonalat egy szinten kellene kezelni..

apoa 2009.12.02. 08:09:59

Örüljünk inkább, hogy még karbantartják a jelzéseket. Jövőre csökkentik a Főváros büdzséjét, majd akkor romlik a helyzet és lehet cikket írni, hogy napok óta nem javították meg a lámpát és az milyen balesetveszélyes.

evil. 2009.12.02. 08:11:14

@Érdekes: Nem is a két kocsi/óra volt a legérdekesebb, hanem az,h kb google maps és egy fénykép alapján kijelentette, h az utcába nem lehet befordulni a kamionnal, pedig azt sem tudta,h hol az utca...majd mikor győzködtem,h bizony be tud menni, sőt még útvonaltervet is mondtam neki (ekkor már két órája vártam), akkor átküldte a kérvényt egy másik osztályra felülbírálásra, majd egy óra várakozás és egy nagy adag kp. kifizetése után végülis kaptunk engedélyt.és félre ne érts, nem a hölggyel volt bajon, mert ő a munkáját végezte, segítőkész volt stb. hanem a rendszerrel, h bizony neki kell egy v. kerületi irodából eldönteni, h mi van a város bármelyik pontján, mondom egy kb. google maps térképpel!

Stock 2009.12.02. 08:13:28

@Bende Tibor: a legviccesebb az egészben, hogy a Róbert Karesz belső sávjában ott van ájjel a munkagödör kivilágítatlanul, figyelmeztetés nélkül, prizma, vagy villogó nélkül.. az nem sürgős.. érdekes preferencia! :)

Sikonya Gyula 2009.12.02. 08:15:54

Ha a cikkben megemlített Hungária - Lehel kereszteződésben pippantott volna Tibby lapigazgató, akkor most arról olvashattunk volna cikket, hogy 2 és fél óra egy ilyen fontos kereszteződésben, ez botrány, addig szakálla nő a bedugultaknak.

TuskóHopkins 2009.12.02. 08:16:23

Nem szoktam a Budakeszin járni reggelente, úgyhogy nem tudom milyen a forgalom.
De nekem így a kép és a leírtak alapján logikusabb lett volna, ha a kifelé menő sávot foglalják el, és onnan daruznak.

Phőnök 2009.12.02. 08:18:29

@Bende Tibor: @Phőnök: Igen, és a hüvösvölgyin is be kell jönni az IBS ig, mert a kapy út az első amin át tudsz menni a hegyen.

Szépjuhászné-Máriaremete-Solymár-Üröm- osz tt vagy az Omszky környékén

aszteccikmondani 2009.12.02. 08:19:42

A cikk teljesen oké, az utánnajárás nem kis munka lehetett, példás. A probléma, hogy ez így önmagában csak egy hőzöngés, és semmi konstruktivitás nincs benne. Ha a cikk célja előrelépés a megoldás felé, akkor legalább valami javaslat-féle benne kellene, hogy legyen. Hogyan lehetne úgy módosítani ezt a szerződést, hogy mindenkinek jó legyen?? Szerintem nem olyan egyszerű, de ezt is végig kellett volna gondolni, és leírni.

Bende Tibor 2009.12.02. 08:21:07

@Sikonya Gyula: Igen, az egész rendszer működése rossz. Kellenek előjogok a szerelőknek, ésszerű és betartható határidők, és akkor működik majd a rendszer.

Bende Tibor 2009.12.02. 08:22:30

@Phőnök: Igen arra is mentem egyszer, mert reggel Ürömön volt dolgom, a 10-es (vagy milyen) úton Ürömig volt egy óra az a két kilométer.

Stock 2009.12.02. 08:22:57

@hamisnero:
örök meddő vita: hogy akkor ugye a városi se jöjjön ki a Cora-ba, Auchan-ba.. :))))) tehát csökkentsük a versenyképességet, ez aztán előre mutat! ;)

én bevállaltam az ingázást.. éveken át félt ötkor keltem, hogy beérjek busszal a suliba.. bevállaltam, hogy nem jár percenként a tömegközlekedés, és hogy autóval is idő/pénz bárhova eljutnom...
bevállatam a dugót is.. de amikor valami alaptalan forgalom szervezési hiba miatt állok 10 perceket az őszintén dühít, mert az emberi hülyeségen kívül nincs más oka!!!!!!!!!!!

(melllseleg a kiköltözős példád: madárfütty-út mellett lakás... aki most kiköltözött valsze régen "út mellett lakott" pesten, majd rájött, hogy élhetetlen... és eladta kiköltözött, keresett megoldást a problémájára!! mit tesz, aki megvette tőle és most lakik ott... új divat szerint.. nem keresi a megoldást saját hatáskörben, hanem reklamál, hogy ne legyen forgalom az úton, elvégre ő mellette lakik, ki mit képzel?! :-DD a legszebb, hogy amikor megvette a fekvése miatt nyomott áron alakást, akkor baromi elégedett volt, sőt a dolgok közelsége is nagyon tetszik neki, áldozatot nem hozna, de forgalom az ne legyen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :))))

evil. 2009.12.02. 08:23:21

@Johnny83: Hőzöngés, nem hőzöngés, inkább csak a "mai magyar valóság" egy újabb darabja...sajnos

Bende Tibor 2009.12.02. 08:24:02

@TuskóHopkins: Igen, ez is megoldás lett volna, azoban tudnod kell, hogy az autópálya felé ere mennek reggel a budaiak, tehát kifelé is dugó van.

wiener 2009.12.02. 08:24:14

mikor fognak utak epulni? mert minden mas megoldas csak alibi
annyira bena egy varos budapest, kozlekedesileg is
es megszavazzak a hulyeket ujra es ujra

karlmann 2009.12.02. 08:24:27

Hja kérem az önkormányzat külön állatfaj. Ott az ilyen apróságok nem számítanak. Dolgoztam közszolgálati cégnél és láttam ettől sokkal cifrább dolgokat. Így fordulhat elő, hogy sok helyen a városüzemeltetési, vagy műszaki osztály vezetője dönti el, hogy kimehetnek-e a szolgáltató cég járművei télen síkosság mentesítést végezni az utakon vagy nem. Mert az önkormányzatok az erre szánt lóvéval spórolnak és ha megmarad, inkább csendesen lenyúlják. Az ilyen kretén megnyilvánulásokkal azt akarják demonstrálni, hogy milyen gyorsak és mennyire figyelnek. Tudom, hogy ez hihetetlenül hangzik, de láttam már polgármestert így megnyilvánulni, örült, hogy milyen jó szolgáltatási szerződést kötött a város.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2009.12.02. 08:26:03

@Érdekes: csak nem te vagy az a faszkalap, aki ezt kitalálta?

Az, amit elmondasz, a döntéselőkészítés fázisa, hogy megvizsgálják a körülményeket, aztán cselekszenek.

Persze, ilyet nem kell várni, sőt!

wiener 2009.12.02. 08:28:22

jut eszembe ez egy sargan villogo lampa ugye? jol emlekszem? annak a javitasa tenyleg kurvasurgos, micsoda kaosz lenne ha nem menne...

tegnap szoptam vegig az utvonalat en is, a pasareti terre mentem az M1-rol, de megbantam, lepesbe mentem a budakeszi benzinkuttol vegig, este fel5kor, es meg a lampat se javitottak

TuskóHopkins 2009.12.02. 08:29:04

@Bende Tibor: Akkor marad az ipari alpin technika. :-D
Kifeszítenek a két oszlop között egy kötelet, fölmegy a szerelő és ott megcsinálja.

Phőnök 2009.12.02. 08:34:01

@Bende Tibor: jaa igen a 10-es parkoló :D

stars7726 2009.12.02. 08:38:59

Miért várjuk el a mindenkori vezetéstől,hogy bármit is építsen,és használhatóan,emberi módon működjön ebben az országban?húsz azaz 20 éve nem képesek egy nyomorult metróvonalat megépíteni.az M0 ra is hány hosszú évet kellett várni?és még nincs is befejezve teljesen.de az egész belvárosból sétáló utcákat csinálnak,semerre sem lehet közlekedni,parkolni meg végképp nem.ahogy a budakeszi út,úgy még sok másik az agglomerációból befelé vezető út is tragikus állapotban van.de ez senkit nem érdekel,nem érdek.

Egu 2009.12.02. 08:41:45

@TuskóHopkins: plusz függő teher alatt tartózkodni tilos. Szóval ha a másik sávba állnak, akkor az egész utat le is zárták volna...:)))
De az alpin ötlet jó: miért nem csinálnak függőhidas gyalogátjárókat? Kötélhágcsón felkúszik a nyugdíjas 4m-re és szépen átballag. Na jó, a 3,8 magas kamionnál kicsit rácsokizhat a tetejére...:))))

Egyébként tényleg bosszantó, hogy az ilyen dolgokat miért nem lehet ésszel szervezni. Egy normális nyugat-európai nagyvárosban nappal csak akkor lehet sávzárás, ha vészhelyzet van (gázömlés, áramkimaradás, stb). Különben a kivitelező/szerelő fizeti a borsos díjat, amiért gondot okoz. A fenti helyzetben ésszerűbb lett volna odaküldeni egy unatkozó rendőrt, aki megállítja a forgalmat, ha valaki át akar menni. Aztán majd megszerelik, ha nincs csúcsforgalom.

Egu 2009.12.02. 08:43:59

@stars7726: nem a belváros átalakításával van a probléma, hanem hogy nincs közben alternatíva. Mert minek mennék a Lánchídon, ha tudom, hogy utána dugó vár? Csak hát lezárják a Margit-hidat egyidőben, így frankón beterelnek mindenkit a dugóba.

terezgatya 2009.12.02. 08:45:25

jó cikk, de azért a teljes magyar valóságot nem fedi le:

- valakinek súlyos tervszáma van arra, hogy minél több jelzőlámpa legyen kihelyezve a városba (lsd: üllői út, kerepesi - arena plaza környéke)

- ezeket agyatlan ösztönlények programozzák két szarás között

- aluljáró fölé zebrát festünk (merthát a "forgalomszervezési" preferencia - bár szerintem ilyen nálunk nincs - a gyalogos-kerékpáros-bkv-autós)

- "budapest szív-e" program, aminek keretében kitakarítjuk a belvárosból az autósokat - már csak azt nem tudom, hogy ha 9 pest-megyei dunahídból 5 a belvárosban van, akkor hogy a gecibe kerüljem ki?

- miért nincsenek forgalom-segítő jómunkásemberek, (mint madridban pl, ahol nem az a cél, hogy dugó legyen, hanem hogy ne legyen) akik felülírják az jelzőlámpa jelzését és segítik a túlzsúfolt utak haladását azok rovására, ahol ember nem jár (így jelentősen javítják egy-egy szűk keresztmetszetnek számító kereszteződés áteresztőképességét)

és még sorolhatnám. de nem akarok demagóg lenni, hiszen itt az a cél, hogy demszki és ikvaigeci minél többet lophasson, nem az, hogy én jól érezzem magam.

banánköztársaság.

streetsta · http://managertoys.hu/ 2009.12.02. 08:49:42

Persze annak is a nénikéje térgyekalácsát, aki nem hagy a rendszerben annyi rugalmasságot, hogy ilyen esetben a kivitelező ne mondhassa azt, hogy majd inkább 1-2-3 óra múlva ugranék neki, mert nagyobb galibát okozok a szereléssel, mintha hagynám az egészet. De. Nagyon DE! Kérdem én, a rendőrnek nem lenne ilyenkor dolga, hogy foglalkozzon az ilyen rendellenességekkel, és mindenki érdekeit szem előtt tartva intézkedjen? Szerintem dolga lenne. De azok is szarnak bele (hány, de hány beleszarós rendőrrel találkoztam, amelyiknek jeleztem, hogy probléma, esetleg baj van, és vagy azért, mert leszarja, vagy azért mert a felettese leszarja, esetleg mindenki leszarja, mert úgy kényelmesebb, szóval szarik rá). Persze, vannak kivételek, tőlük elnézést kérek. De hát a RENDőr nem azért van, hogy a rendet őrizze, helyreállítsa? Ha ilyen helyen munkát végeznek, beállhatna az egyik a kereszteződésbe, és mutogathatna a botjával. Persze azt se feledjük, hány fogalom nélküli autóstársunk van, akinek lövése sincs, miért és mit mutogat a fakabát. De csak hatékonyabb lenne, mint ugyanezen autóstársainkra bízni a helyzet önálló megoldását.

hatja 2009.12.02. 08:50:29

solymár-üröm 10es út reggel 6tól este 7ig folyamatosan be van állva befelé, ennyit a jótanácsokról. sokszor az auchan körforgalmakig áll a forgalom az ürömi lámpától (4km) és akkor csak egy balesetmentes reggelről beszélek.

r7zw48 2009.12.02. 08:51:09

Magad elé teszel egy csomó kaját, eszed egy óráig, aztán felteszed a kérdést, vajon melyik miatt tartott olyan sokáig ez a kajálás.
Persze lehet hogy valamelyik falat megakadt egy rövid időre a torkodon, de igazából nem az volt az oka.
Hanem egyszerűen az, hogy csak egy gigád van, és azon kellett letoljál egy halom anyagot.

macitalp 2009.12.02. 08:53:31

Mindig röhögőgörcsöt kapok az olimpiát álmodóktól. Annyi eszük sincs, hogy végiggondolják, ha pár nap alatt kb. százezer ember jönne Budapestre, hogyan jutna be a repülőtérről a városba? Azon az 2x1 sávos úton amit "gyorsforgalminak" csúfolnak? Ha van rajta egy koccanás vagy egy lerobbant autó 3 perc alatt kilométeres lesz a sor mert végig korlát van, csak megfordulni lehet. Ráadásul az okos önkormányzat felterelte rá a 40-el cammogó BKV buszokat.
Azokban az európai városokban ahol volt szerencsém megfordulni mindenütt meg tudták oldani a kulturált és gyors reptérre jutást. (Metró, villamos, S-Bahn, akármi.) Nálunk meg vannak a közismerten becsületes és udvarias taxisok. Gondoskodnak róla, hogy az ide látogató mindjárt megkapja az első benyomást rólunk. Álmodozzatok tovább magyarok!!

Bajusz. 2009.12.02. 08:54:04

Na.
Lámpaszerelés nélkül is gebasz van mindne reggel a Budakeszi úton. Ahogy a Hűvösvölgyin és a 10-esen is befelé. Mégpedig azért, mert ezeket az aglomerációba vezető utakat nem köti össze az M0-ás a többivel, ergo akinek mondjuk Pilisvörösvárról Ercsibe kell mennie, az valamerre át akar majd menni a városon. A rendszer a szar, és még csak nem is az, amelyik előírja, hogy egy hibás lámpát 2,5 órán belül javítani kell (naná hogy meg kell csinálni, különben balesetveszélyes), hanem az az impotens, töketlen, saját zsebre "dolgozó" vízfej-szerű apparátus, amelyik a mi pénzünkért hoz ésszerűtlen döntéseket, hogy "nekünk jobb legyen", és közben nyúlja le a mi pénzünket.

s.o.v.i.e.t 2009.12.02. 08:56:01

hogy a cikk címére is választ kapjunk:
a sok busó magyartól. a szellemi hajléktalan KRESZ-analfabétától szívsz ilyenkor. attól. mert ha lett volna oly leleményes a szerelő mókus, hogy felteszi a jobb kerekeit a padkára, akkor az egyébként is indokolt figyelmet - zebra - nem meghaladóan közlekedve, zavartalan lett volna a forgalom. bár az is lehet, hogy nem kellene a padkára állnia a kosarasnak, mert a képen az látszódik, hogy a PT Cruiseres hírből nem ismeri a jobbratartást, vagy ő úgy tanulta, hogy 2/3 jobbratartás van.
vagy szívsz a miatt, mert a rendőr nem forzabozni vonul ki ilyenkor, hanem 300 méterrel följebb trafizni, amikor végra mehetsz és rálépsz a pedálra, akkor ledurrantson.
tény, hogy sokszor adódik, hogy nehezedik a körülmény, de ha százalékos arányban kell megfogalmazni a dugók arányát, akkor 20% kényszer és 80% vezetéstudatlanság, közlekedési intelligencia hiány,...
mi az első konstruktív javaslat a hozzászólások közt? GPS + TMC! na ehhez mit szólsz Tibi? kapaszkodik a sok szamóca a kormányba és áhítattal gúvasztja minden érzékszervét a navira. ne innen indulnak a bajok! ebben hisznek. nyóccáz méterig ne törőggyé semmivee, csak tarcsá' barra anyád élete árán is! ide figyejjé, ne a forgalomra! Pataki Atti megénekelte régen a GPS dalt: "egy utat mutatok, csak azon járhattok, ha nem úgy lesz megtorlom én!senki el nem szökhet..".

Bajusz. 2009.12.02. 08:59:01

Szerintem darus autóval nem lehet féloldalasan a járdára állni... De egyébként mondsz vmit...

msadmin 2009.12.02. 09:02:36

azt a rohadék ürömi OMW kúti lámpás szar kereszteződést mé nem csinálják már meg?
még egy sáv kell a balra menőknek

ccorsa (törölt) 2009.12.02. 09:04:37

Rossz a fotó, nincs sok kocsi rajta :)

Bajusz. 2009.12.02. 09:05:19

@msadmin: mer oda körforgalmat akarnak már egy ideje, csak az építőanyagos nem adja hozzá a területet a telkéből. Egyébként meg ha megcsinálnák, akkor a Bécsin állnál befelé, vagy a Vörösvári útról fel az árpádhídra a dugóban. Sokan az ürömi lámpánál fordulnak jobbra, az a legrövidebb út az M0-áshoz.

HERMSGERVØRDENBRØTBØRDA 2009.12.02. 09:05:56

menjetek busszal, abból kevesebb kell, és elfér...

Bajusz. 2009.12.02. 09:07:02

@msadmin: mer ott majd körforgalom lesz idővel (2005 óta). Azért van ott dugó, mert sokan lefordulnak az M0-ás felé, Kalászon át. Egyébként meg, ha megcsinálnák, akkor a Bécsi úton, vagy a Vörösvárinaz Árpádhídra feljutásra várakoznál a dugóban.

Bajusz. 2009.12.02. 09:09:08

Bocs, vmiért elsőre nem adta ki...

vivax 2009.12.02. 09:10:41

@s.o.v.i.e.t: ha felteszi a kerekeit a padkára, picit necces lenne megemelni a kosarat, nem? nem tudom, mert pont ilyen gépet még nem kezeltem, de asszem ilyeneket csak tengelyirányban vízszintes helyzetben lehet üzemeltetni, még ha letalpalod is.
mindenesetre az egyértelmű, hogy a szembejövő hotrod karikatúra lehúzódhatott volna, hogy esetleg a szopóágon lévő kollégák ki tudják kerülni az akadályt. szerencsére azért én úgy vettem észre, hogy a közlekedők nagy része segítőkész hasonló szituban, de sajnos van néhány beleszarom típus is, mint a kép is mutatja.

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2009.12.02. 09:11:27

@Johann Gambolputty de von Ausfern schplenden:
Nem kevesebb kell, kevesebb van. Annyi nincs, amennyi kellene. Így is tömegnyomor van rajta, ha az a sok autós még fel akarna rá szállni, kiszakadna az oldala. Tessék végre tudomásul venni: A BKV ennyit tud.

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2009.12.02. 09:13:10

Amúgy ilyenkor a kis munkások kis bójákkal ügyesen összehúzhatnák a szembe sávot, és akkor mindenki tudna menni.

Velorex 2009.12.02. 09:13:46

További oknyomozásra ajánlott kérdések;
- a kukásautók emlékeim szerint az "átkosban" a kora hajnali órákban jártak, most lazán 8 óra körül ürítgetik a szelektív hulladékos konténereket.
- miért nem kezdődnek az útlezárással járó útfelújítások rögtön a nyári szünet első napján, miért kell ezeknek október-novemberig elhúzódniuk?
- miért nem kapják vissza a sávjaikat az autósok, azokat amiket IDEIGLENESEN tettek busz sávvá anno pl. Szilágyi Erzsébet fasor (a Maros utca miatt), vagy az Etele út (a villamóspótlók miatt)
- korábban 2 sávos utakat miért szűkítenek 1 sávosra? (pl. Karolina út)

Csak a józan ész hiányzik...

pelinkovac 2009.12.02. 09:14:27

A cikk okés. De a 16. havi fizetést minek kellett beleírni? A közalkalmazottaknak mindig is csak 13. havi volt, az is csak az alap, így akinek a pótlékok tették ki a fizetése nagy részét, alig kapott valamit. A privát szektorban ugyan olyan gyakori még most is a 13. és 14. havi fizetés... Unalmas mindig ezzel jönni, amikor állami alkalmazottakról van szó...

2009.12.02. 09:14:36

Tibikém,

(Már bocs a bizalmaskodásért), de ennyire irdatlanul felszívtad magad, vagy tényleg nincs miről írnod? :)

"Egy névtelen valaki, aki egy szerződés mellékletébe agyatlanul, a húsz évvel ezelőtti verziót bekopizva túl volt az aznapi feladatán, böfögött egy jóízűt és elmetrózott a plázába elkölteni a tizenhatodik havi fizetését."

Látod ez a bibi, hogy a népek általánosítanak. Te is. Nem elég, hogy az ország butul (elég megnézni egy népszerű vetélkedőt a tv-ben - nem, nem Maónika showt, mert az már a legalja), még ti is szítjátok az ellentétet. Tudod ha történetesen egy olyan szar kereszeteződésben nem menne a lámpa, ahol Te autóval naponta átmégy és ezért mondjuk valaki nekedkoccanna, ugyanilyen vehemenciával írnál arról, hogy mifaszér' nem javítják ki azonnal.

Írjatok inkább arról, hogy ne reggel 7-9 között vigyék el a szemetet az FKFV kukásai. Ha a TC a mindennapi fájdalmak és sirámok gyűjetménye lesz, akkor vezess.hu-t fognak olvasni a népek.

Ja, még valami. A kis köcsög az irodában adott esetben két gyereket nevel, a feleségét nem veszik vissza az állásába és a nettó 170 ezréből próbál kifizetni mindent, úgy, hogy a hónap utolsó hetében sima kiflit eszik ebédre. Konkrét a példa, még ha szerencsére nem is a sajátom.
Fel kellene végre fogniuk az embereknek, hogy egy/a hivatalban nem a kiscsávók nyúlnak le sok pénzt, hanem a politikailag kinevezett köcsögök. És a fent említett csávónak esélye sincs autóval járni melózni, céges autóbemutatókon parádézni, pénzes cikket írni kocsikról, 16. havi fizut kapni (még 13.-at sem, mert nincs, sőt, 2 évre befagyasztották a bérét, csak a kölykei ruhaméretét nem...).

Úgyhogy Tibikém javaslom örülj, mint majom a farkának, hogy a meleg irodából ilyen oltári dolgokat tudsz megírni. Sose legyen nagyobb gondod az életben. Vagy tudod mit? Járj be busszal.

ampelmann 2009.12.02. 09:18:52

ki miatt szivsz? demszky, maszop, szadesz. ennyi.

stars7726 2009.12.02. 09:19:25

@Velorex: azért mert a fővárosnál a felszíni közlekedésért felelős vezetők,és szakértők ezt találták ki.szerintük,a közösségi közlekedés minden esetben előnyt élvez az autósokkal szemben.őszerintük az autós az azért van,hogy szopjon és fizessen,ha már olyan hülye volt,hogy a mi kis gyönyörű fővárosunkba autókázásra adta a hülye fejét,ahelyett,hogy a fantasztikusan átgondolt és minden igényt kielégítő közösségi közlekedést választotta volna.konkrétan azért.

loláb 2009.12.02. 09:20:32

A gáz inkább az, hogy az a lámpa, amit megjavítva feltartanak egy bevezető utat, még csak nem is forgalomirányító lámpa, henem csak egy veszélyes helyre figyelmeztető sárga villógó. Ami ráadásul egy olyan zebra fölött lóg, amit naponta használnak kb huszan. A képen a piros épület a Lauder, mindkét oldalon ott van a 22-es busz megállója, egy lámpával biztosított zebrával. Tehát ha nem ha ez a lámpa nem a 2,5 órás, hanem mondjuk a legkevésbé gyors kategóriába kerülne, akkor máris eggyel kevesebb potenciális dugólehetőség lenne.
És mivel ezen a zebrán tényleg marha kevesen mennek át, illetve maximum 100 m-re van a lámpával biztosított átkelési lehetőség a gyalogosok részére, minden gond nélkül "le lehetne fokozni" ezt a lámpát. Vagy akár meg is lehetne szüntetni, mert azért ezeknek a sárga villógóknak túl sok értelmük nincs, az autósok csesznek rá mindenhol.

esef 2009.12.02. 09:21:22

@Velorex:
Nálunk Óbudán (a házunk előtt kb 20 méterre van a szelektív sziget) az üveget éjjel (!) 1 és 2 óra között, a műanyagot és a papírt reggel 5 és 6 között ürítik. A fémdobozt meg a hajléktalanok folyamatosan...

terezgatya 2009.12.02. 09:23:02

látom azért az ostoba lámpaállítgató, szerződésíró hivatalnokok is olvasgatják a belsőséget... :)

Tibi, én veled vagyok!

Make Valamit · http://make.blog.hu 2009.12.02. 09:23:34

Látom felébredtek a sötétzöldek is, mostantól lehet majd csak igazán kultúrált társalgást folytatni. üjjébuszrakötsög-nemköradaratubesre :)

s.o.v.i.e.t 2009.12.02. 09:26:02

@vivax: osztom az igazadat! lehet, hogy nem padkázhat a kosaras. és hogy akad normális is, aki segíti ilyenkor a haladást szemből és lehúzódik. az respect. vannak a "csakazértsem" típusok, de benük legalább meglenne a képeség a jóra csak irányítani kell(ene) a hajlandóságukat. a baj azokkal van inkább, akik tényleg mindig megkeserítik a haladást: a közlekedés fehérpálcásai. de ilyenek mindig is lesznek.

HERMSGERVØRDENBRØTBØRDA 2009.12.02. 09:26:52

@newtehen: tessék végre tudomásul venni: az utak ennyit tudnak.

aki kiköltözött Pátyra, annak tisztában kellett (volna) lenni vele, hogy ez az egyetlen szűkös útvonal van, és néha ez sincs.

ampelmann 2009.12.02. 09:27:09

@loláb: Reszben igazad van, de azert van ertelme még mert a sok türhö autos (csak a türhökröl beszélek) cseszik rá.
Amugy valoban, oda egy forgalomiranyito emberke kellene, aki megallitja a forgalmat amig a gyerekek bemennek a lauderba... meg delutan hazamennek.

stars7726 2009.12.02. 09:29:00

@ampelmann: ja meg fidesz,kdnp,jobbik stb...mindegyik miatt..nehogymá azt gondolja vki hogy egyik oldalon vannak a rosszak,a másikon meg a jók...mert az elég nagy butaság és naivitás lenne.csak a címkék változnak..az urak meg a hölgyek ugyanúgy osszák az észt,és tömik a zsebüket.

HERMSGERVØRDENBRØTBØRDA 2009.12.02. 09:29:27

@pelinkovac: a privát szektorban, max akkor jár, ha fussa rá.
Az államiban akkor is, ha nem fussa, azaz hitelből...

gnme 2009.12.02. 09:29:45

Tibor, azt elfelejtetted megírni, hogy "tisztelt olvasók, ez az elkövetkezendő húsz évben nem fog változni, csak mi fogunk megöregedni bele"

hottyi'ják, nyáron volt a jász expó, sztán ki volt téve egy bazinagy ábra hogy az adu-nál a kereszteződést hogy fogják körforgalmasítani (már évtizedek óta mérgesedik a helyzet ottan ..)

Odamentem.. néztem vagy láttam nem emlékszem :) aztán odajön egy picsa.. aszongya(vagy vmi ilyesmit): húfefajin lessz teccik-e? Kész tényként kezelve hogy az már most azonnalisággal megépül, csak felbasztunk a falra egy ábrát hagy lássa a város milyen fasza gyerekek vagyunk, van róla képünk is, kezeljük tényként az márpedig LESSZ és jó lessz.

Sztá' írjáka firkászok a helyi lab'ba hogy .. izé .. igazából nincs is rá pénz.

Kó' miafa*nak színesábráztak? Aszitték a színesábráktól megoldódnak a problémák?

Inkább ittak volna b+, az meglátszik.

2009.12.02. 09:32:31

Hogy világos legyen mindenkinek: én max karácsonyfaizzót állígatok, azt sem hivatalban. Persze mos szigorúan lámpaállítgatásról beszélek, hehe.

terezgatya 2009.12.02. 09:33:31

hiába olvasgatom a "gondolkozó" emberek hozzászólásait nem látom benne az okosságot.

a fikázáson kívül pontosan mit is akarsz mondani?

HERMSGERVØRDENBRØTBØRDA 2009.12.02. 09:36:17

@Make Valamit: köszönjük az értékes hozzászólást.

ampelmann 2009.12.02. 09:36:56

@stars7726: ezt kellett irjam, en bér-kommentelo vagyok, ha már vannak bérposztolok is :) Ma ezt a lapot osztották :)

Velorex 2009.12.02. 09:39:51

@esef: Részvétem, ez szívás... Más kerületekben meg 7-9 között.
Értem én hogy nem üríthetnek mindenhol egyszerre, de 7-9-ig csináljanak már mást! Mondjuk reggelizzenek...

CApa (törölt) 2009.12.02. 09:45:36

Ja, TMC. Mikor már 20 perce araszolok a Soroksári úti dugóban, akkor is azt mutatja, hogy a kicsi a forgalom, jól járható...

s.o.v.i.e.t 2009.12.02. 09:51:19

@CApa:
és ilyenkor kinek hiszel? még mindig a TMC-nek??? kormány nincs a kocsiban? fejeden szemek? agy a szemedddel összekötve? jó hogy itt vagy. ne vedd személyeskedésnek, de az ilyeneknek javasolnám, hogy nyugat felé soroljon egy 400 métert.. nehogy már a cytibusz leverjen. mélylevegő! :)))

Balazs5 2009.12.02. 09:53:01

Most az a baj hogy megcsinálják a hibát?

HERMSGERVØRDENBRØTBØRDA 2009.12.02. 09:55:46

@Carfan: és nem fogják fel hogy egy városban egész egyszerűen nincs hely arra hogy mindenki egyenként egy böszme nagy járművel közlekedjen.

hard 2009.12.02. 09:56:55

Ez a beidegződést el kéne már felejteni, hogy amiben villany van az ELMŰ-s. Forgalom irányító lámpa az Siemens vagy Vilati, ha vmi oszlop, az még simán lehet BKV. ÉS ilyen kis pöcs villogónak max a betápját adja az ELMŰ vhol.
Jah és szinte minden ELMŰ-s járművön ott a céges logó. Amin nincs, az nem is szerelő autó.

stellaz1 2009.12.02. 09:59:38

Ha megcsinálják az a baj.

Ha nem csinálják az a baj.

Hogy ki miatt van dugó?

például a sok autós miatt

tessék buszra vagy bicajra ülni, és cikkíró is, illetve a többiek is kicsit hamarabb odaérnek

HERMSGERVØRDENBRØTBØRDA 2009.12.02. 09:59:51

@Balazs5: az a baj hogy az egész tc a délbudai agglóból jár dolgozni északpestre, vagy lehet hogy már északbudára.

Nincs annyi eszük, hogy ha már elköltöztek, akkor olyan székhelyet válasszanak, ami mindannyiukhoz közelebb van...

Annyi eszük sincs, hogy amikor lakhelyet választanak, akkor a közlekedési szempontokat is figyelembe vegyék.

Ez egy ilyen társaság.
Inkább megy a nyafi, mert azt legalább olvassa valaki, és kommentel...

WindowsNT 2009.12.02. 10:02:24

Abszolút, de nem biztos, hogy azt kell szidni aki becopyzta még csak nem is azt aki rányomta a bélyegzőt, hanem azt aki aláírta az aláíró/k a ludasak.

A becopyzást egy titkárnő vagy egy szerencsétlen irodasegéd végezhette aki mindezt egy "vízfej" utasítására hajtotta végre, ezért én mindig az aláírókat szidom azok tehetnek mindenről.

Nézzük a nagy körutat, egy árut pakoló furgon és kész a dugó, miért nem lehet elrendelni, hogy áruszállítás csak éjjel és lámpaszerelés is csak éjjel végezhető (vagy hétvégén szerintem megérné a dupla fizu is csak ne hétköznap), rengeteg felesleges dugót elkerülnénk és ez a levegőszennyezettségre is jó hatással lenne, persze a szmogriadó is jó pénzt hoz a konyhára bünti formájában és a környezetvédőknek is van mit kibeszélni, mi is lenne, ha minden jól működne.

Na mi lenne, ha minden jól működne?

Válasz nem kellene ennyi mindennel foglalkozni nem lenne vitatéma a légszennyezettség (nem ilyen mértékben) nem lehetne szmogriadókor büntetni és korlátozni és időben mindenki a célba érne kevesebb üzemanyag-fogyasztással ami = kisebb mértékű környezetszennyezés!!!!!!!!

Ó szegény környezetvédők, Levegő munkacsoport és a többiek nem lehetne nap mint nap szennyezésről diskurálni és nem lehetne cseszegetni a fővárost, hogy korlátozzon és dugódíj és stb. stb.

Szóval rájöttem egy kis észre lenne szükség odafönn és nem vízfejekre akkor nem lennének ilyen gondok, szóval igaza van aki azt írja itt, hogy nincs kidolgozva semmi, de néha gondolkodni kellene a városházán is.

Hát igen, ha nincs probléma én se írnék ide, túl szép is lenne.

Üdv: Windows NT

**ADAM** 2009.12.02. 10:04:03

Bende Tibi, köszi hogy megírtad és utánajártál, ellentétben az itt is fellehető meglehetősen birka hozzáállású emberektől, akik szerint "ez van" , és "nem kell kiköltözni" és hasonló okosságok.

Majd mikor a kórházi ellátásról lesz cikk, nekik annyi hozzáfűzni valójuk lesz, hogy "nem kell megbetegedni".

Nagyokosok. Az gond, hogy nem mindenki úgy gondolkodik, mint Bende Tibor. Nem akar a dolgok végére járni és tenni valamit. Végigüli a dugót, aztán örül, hogy most már nem ő ül benne (éppen). És ez átvitt értelemben a magyar élet minden területére igaz.

Itt és most megszületett egy cikk, ami feltárta egy probléma okát. Mi lesz a következménye? Semmi. Ugyanúgy fogunk állni az értelmetlen torlódásokban. Ugyanis a cikk lényege pont az, hogy NEM A FORGALOM NAGYSÁGÁT ugatja mint kutya a Holdat, hanem EGYMÁS ÉRTELMETLEN FELTARTÁSA ELLEN emeli fel a hangját.

Én arra kérek mindenkit, hogy ha legközelebb 40 percet áll a Körúton egy rámoló furgon vagy egy duplaindexelő autó miatt, ne hagyja szó nélkül. Hívjon rendőrt, törje össze az autót, csináljon valamit. Mert már nekem is a faszom ki van attól, hogy itt egymás irányában teljesen intoleráns emberek keserítik meg egymás életét.

Halló! Ébresztő! És nem egymást szapulni a fórumon, hogy "te hülye" meg "te meg még hülyébb", aztán menni tovább. Ébresztő! Tenni valamit!

Érdekes 2009.12.02. 10:07:56

@kolbászoszsömle: Meg kéne tanulnod értelmezni, majd gondolkodni, és utána írni..Addig is töröld meg a pici szádat, és pihenj.

HERMSGERVØRDENBRØTBØRDA 2009.12.02. 10:08:14

@**ADAM**: egy jelzőlámpa javítása miért ÉRTELMETLEN ?

ez azért nem egy kategória a körúti vészvillógos csakbeugrokegypercre esettel...

loláb 2009.12.02. 10:10:01

@ampelmann: De nem ott mennek be a gyerekek a lauderba, hanem száz méterrel odébb ott van a lámpával biztosított átjáró, a buszmegállóknál, a lauder suli előtt közvetlenül.

Fikalnyik Eugén 2009.12.02. 10:11:08

@Johann Gambolputty de von Ausfern schplenden:
"aki kiköltözött Pátyra, annak tisztában kellett (volna) lenni vele, hogy ez az egyetlen szűkös útvonal van, és néha ez sincs. "

Aki 20 éve kiköltözött Pátyra nem gondolta, hogy húsz év múlva időgépbe fog ülni amikor Pestre jön...

2009.12.02. 10:11:17

Aki azt írta, hogy csak fikázunk és nam adunk megoldási javaslatokat (tisztelet a kivételnek), annak igaza van. Úgyhogy:

- Bende által említett szituban megoldás egy db rendőr, aki megállítja a forgalmat, amíg átmegy a puhatestű, majd lámpaszerelés ésszerűbb időpontban.

- városházán megoldás pár olyan közlekedésmérnök, akinek VAN beleszólása a szeződések alakításába és JÓZAN ÉSSZEL megállapíthatja, mikor mi célszerű és mi nem. Ja, és látott már bevezető utat reggel. Meg úgy egyátalán: ismeri a várost, de lagalább a kerületét (kerületi városháza, ugye).

- Egy M16-os nekem, hogy kinyírhassam a korrupt szemeteket, akik a szerződéseket némi zsebpénzért cserébe úgy alakítják, hogy az jó legyen. Nekik. Mindenki másnak meg szar.

- Pártállásra való tekintet és lelkiismeretfurdalás nélkül végezném ki őket, mint Kníában. Bocs, tudom, kicsit radikális megoldás, de nagyon az az érzésem, hogy itt már más nem fog használni. Tényleg nem.

HERMSGERVØRDENBRØTBØRDA 2009.12.02. 10:18:00

@Fikalnyik Eugén: aki kiköltözik olyan helyre ahova nem megy normális út, nincs tömegközlekedés, annak minimum tisztában kellene lenni vele, hogy a közlekedés olykor problémás lesz.

NEC 2009.12.02. 10:18:55

En maig nem ertem, hogy miert nem lehet ejszaka gyujteni a szemetet, soporni az utcat vagy dolgozni az utfelujitasokon... miert erdeke a lakossagnak, hogy napkozben oriasi dugok mellett hetekig javitanak egy szakaszt vagy ejszaka is dolgozva nehany nap alatt vegezne a csapat...

stellaz1 2009.12.02. 10:19:29

Persze ha éjjel 2-kor jönne szerelni a lámpát az autó akkor az lenne a baj.

Ha nem működik a lámpa és dugó van, akkor az a baj.

Ha kimegy a rendőr egész napra, akkor az a baj, hogy nincs rendőr az utakon.

A környezetvédők sokat beszélnek, persze, hogy megrohadunk a füstben, az már nem okoz gondot.

Az, hogy az a sok ember miért ül egyes egyedül az autóban, főleg, hogy csak pár faluból verbuválódnak össze?

Bende Tibi, hány falubelit tetszik beszállítani a városba, ezzel csökkentve a dugót?

Na ki a hülye? Hol ülnek a nagyokosok?

Fikalnyik Eugén 2009.12.02. 10:20:55

@Johann Gambolputty de von Ausfern schplenden:

"aki kiköltözik olyan helyre ahova nem megy normális út, nincs tömegközlekedés, annak minimum tisztában kellene lenni vele, hogy a közlekedés olykor problémás lesz."

Azt ugye nem gondolod, hogy egy európai kétmilliós fővárosról nem lenne elvárható egy körgyűrű, ha máshol három is van? Mindezt pár évtized alatt sem?

Héttörpe (törölt) 2009.12.02. 10:21:20

M5-ön mentem Bp-re egyik hétfő reggel. Fél nyolckor az M0-ás lehajtójánál már csak lépésben haladt a forgalom. Az ok egyszerű volt: a Nagykőrösi úton a belső sávban egy lajtoskocsiból locsolták az elválasztósávban azt az iszonyat igénytelen sövényt. Érthetetlen, komolyan mondom: érthetetlen.

stellaz1 2009.12.02. 10:22:10

@NEC:

Mondjuk, hogy tudj aludni?

Velorex 2009.12.02. 10:23:01

@**ADAM**:
Hiába hívsz rendőrt, pont leszarják... Pontosabban kevesen vannak, nincs pénz benzinre, stb...
Ezért ma pesten gyakorlatilag nem látsz rendőrt, mindenki ott szeg szabályt, ahol éppen tud, mert mondjuk siet. Aki meg betartja a szabályokat, az egy hatalmas LÚZER.
Egyébként ez jellemző a mai magyar közállapotokra is, nem csak a közlekedésre. És egyre többen mondják, hogy "mi a f**nak tartsam be a szabályokat, ha azzal csak hátrányba kerülök?". És tulajdonképpen igazuk van...
Itt tartunk ma.

HERMSGERVØRDENBRØTBØRDA 2009.12.02. 10:23:38

@Fikalnyik Eugén: egy kérdés hogy elvárható-e, más kérdés hogy van-e vagy nincs.

Újabb kérdés hogy mit segít egy körgyűrű a Páty-Flórián viszonylatban...

önkéntes rendőr 2009.12.02. 10:24:10

Baszott magyar ügyintézés! Itt nem érdekel senkit semmi sem.

TuskóHopkins 2009.12.02. 10:24:17

Most jut eszembe: Demszky nem Budakeszin lakik? Lehet, hogy ő már addigra elment az ominózus lámpa alatt, mire elkezdték szerelni. :-)

Johnny336 2009.12.02. 10:25:43

Ahogy néztem ezek a lámpák nem forgalomirányítók voltak, mindössze sárga, veszélyjelzők (gy.k. lassíts, mert zebra lesz).
Aki nem áll meg a zebránál, az a lámpa villogásakor sem fog.
Aki megáll a zebránál, az leszarja, hogy sárgán villog-e a lámpa fölötte, úgyis észreveszi a kék táblát ott oldalt, ni!

Ezt felesleges volt így javítani, ráért volna este hatkor kimenni, amikor ellenkező irányú a nagyforgalom.

Mondjuk Hungária-Kerepesi kereszteződésben forgalomirányító fosná össze magát, akkor az már más tészta...

Fikalnyik Eugén 2009.12.02. 10:26:52

@Johann Gambolputty de von Ausfern schplenden: "Újabb kérdés hogy mit segít egy körgyűrű a Páty-Flórián viszonylatban... "

Azt, hogy pl. minden második hülyét más útra terel, és így neked fele annyi időbe telik bejutni...

WindowsNT 2009.12.02. 10:28:44

@stellaz1:

Bocsi, de ezt kétlem, a bringa jó megoldás azt támogatom, de a bkv-ás nem mindig célszerű drága és a sok csöves azonkívül attól függ hol lakik az illető és hová jár dolgozni.

Ha mindenki holnap reggel bkv-ra szállna akkor összeomlana a tömegközlekedés mint a Windows a gépeden, ezért inkább használj Linuxot mint én is nicknevemmel ellentétben azaz nem mindenki ülhet bkv-ra, de tény és való, ha nem kerülne többe a bejárás tömeg közlekedve és még jobb is lenne egy kicsit akkor többen ülnének rá.

Egyébként én is bkv-zom, ha a belvárosba megyek célszerűbb mint kocsival, ráadásul örömmel tölt el, hogy meghosszabbították a járatokat, így kevesebb jeggyel és kevesebb átszállással meg lehet úszni az utat, de nem mindenhol ilyen jó a helyzet.

Kifelé haladva a városból már nem épp rózsaszín minden a tömegközlekedésben, azaz ritka járatok sok átszállás és stb.

A kvak kvak megyeri (békás megyeri) hévet sem ártana gyorsítani, emlékeim szerint a ráckevei hévvel egyszer mentem, de már már örökkévalóságnak tűnt hazafelé vele az út igaz ez még a '90-s évek elején volt.

És aki kocsival jár és azzal is akar járni akkor sem fogod rávenni a tömegközlekedésre ha szakad ha törik akkor is kocsival jár ez ellen meg nem tudsz tenni semmit.

na__most__akkor 2009.12.02. 10:29:46

Ha a szembejövő sávban normális autósok jönnének, lehúzódnának jobbra, lehetőleg olyan korán, hogy a daruskocsi mögött sorakozó szintén normális autósok időben észrevehessék, hogy nyugodtan kikerülhetik a daruskocsit. Néha egy-egy teherautó vagy busz persze megtörné a folyamatot, de a normális autósok ezeket gyorsan elengednék.

--------------------
Aki látott már normális autóst (nem a fürdőszobatükörről beszélek), az szóljon!

CApa (törölt) 2009.12.02. 10:32:48

soviet: félreérted. Nekem nincs szükségem TMC-re, de GPS-re sem Budapesten. Csak kiváncsi voltam, mit mutat.

HERMSGERVØRDENBRØTBØRDA 2009.12.02. 10:35:23

@Fikalnyik Eugén: Pátyról nem jellemző szerintem hogy Szentendrére járnak az emberek, hanem be a városba Bendéhez hasonlóan.
A kamionok már most sem mennek arra.

Bayernwagen 2009.12.02. 10:36:40

"Ez mondjuk pár tízezer ember, aki a munkájába igyekezett volna, hogy termelje a GDP-t." ...
Kedves Uram!
A GDP-t nem a budai( Főleg Telki környékén élő) "vállalkozók" termelik. Ők éppen azok akik teszik tönkre az országot, (Ők szavazták le egyébként a vizitdíjat is), ők ugyanis semmiért sem szeretnek fizetni, és mivel ilyen jól takarékoskodtak, összegyűlt egy-két terepjáróra való..Isten bocsássa meg nekem,de valamiért nem tudom sajnálni őket a reggeli dugóban. (sem az estiben, és valamiért a nappaliban sem). Azt már inkább mikor majdnem elbasz vagy letol az útról egy finom modorú "hölgy" vagy éppen "úr",mert újabb sávot nyit, és sajnos nem érem utol.
Tudom, nem egész Buda milliomos,de aki autóval jár be Buda mellől,és nem bírja a stresszt,annak tudok javasolni egy szobakonyhát a Gubacsi úton,ott még villamos is van, ergo, nem kerülhet reggel dugóba, sőt egy órával tovább alhat..
Egyébként történt egyszer, hogy egy kedves "úriember" Budaörs egyik rejtett mellékutcájában, egy BMW E60 tulajdonosa majdnem megvert, csak mert eltévedtem, és " az ilyenek mint ti" szokták felverni itt a port. Kíváncsi lennék mit szólnának ha lemennék egyik délelőtt a lakóházam elé (Főútvonal-Pest), és mindegyiktől megkérdezném, hogy mi a faszt szennyez, dudál, száguld, és porol itt, ahol én lakom...

Most hirtelen ennyi, várom a bombákat amiket ezután kapok..D

stellaz1 2009.12.02. 10:42:05

@WindowsNT:

Hát igen. Én mondjuk bringával járok, mert gyorsabb, szabadabb, olcsóbb mint autózni vagy bkv-zni, nem mellesleg szeretek tekerni.

Munkám miatt amúgy sokat vezetek is, illetve a múltkor céges autóval mentem haza, és hát nem értettem, hogy ez embereknek miért jó. 10 percenként 50 m volt a haladási tempó a hungárián. A villamosok, motorosok, bringások meg vidáman húztak el mellettünk.

bbenoe 2009.12.02. 10:43:29

@Carfan: Nem nagyon tudok nem egyetérteni. (=nekem sem tetszett a cikk). Ezek a dolgok így mennek.
Kérdezni tudok:
VAN olyan térkép, amelyen rangsorolva vannak az utak, hogy melyik elzárása okoz nagy dugót?
LEHET ilyen térképet készíteni?
Pl. a belsőség Web2-es alapon csinálhatna ilyet?
Türelmetlenül várom...
(Lehetnek ám meglepetések, egészen eldugott, egész nap üres utcák tudnak 10/perc autóforgalmat elvezetni reggel, este, focimeccskor stb.)

Bajusz. 2009.12.02. 10:45:26

@Johann Gambolputty de von Ausfern schplenden:
bármilyen körgyűrű, ami körbeér, segít a városba autózóknak. Jelenleg ugyanis a budai aglomerácóból akkor is be kell jönnöd a városba, ha nincs itt dolgod. Körbeérő körgyűrű esetén a befelé araszolók fele nem a bevezető utakon közlekedne.

Bajusz. 2009.12.02. 10:49:52

@bbenoe: Sztem nincs ilyen. Emlékszünk, mikor az Árpád hídra tettek lámpát a Népfürdő utcai felhajtóhoz? Felmérés nélkül, "odakellegylámpa"-alapn odabaszták, a sor meg ért egész Lágymányosig a Hungárián. Ha lett volna rangsoroló térkép, nyílvántartás, akármi, akkor ez nem történt volna. Vagy csak én vagyok naiv...

csak john 2009.12.02. 10:51:32

Gondolom a főúton lévő zebra a kiemelt kategória. Mindezt azért, mert a sofőrök töpsége pöcs ahhoz, hogy átengedjen egy gyalogost ott, ahol annak elsőbbsége van. Köszönjük meg nekik!

oldyan 2009.12.02. 10:51:35

Meg kellene tanulni több lépésben gondolkodni végre ebben az országban is. Ha a jelzőlámpákban ledesekre cserélnék a lámpákat, akkor a jelentős energia megtakarítás mellett a csere igények száma is töredékére csökkenne. Hihetetlenül gyorsan megtérülne a befektetés.
ITT TÉNYLEG LENNE JELENTŐSÉGE a váltásnak

s.o.v.i.e.t 2009.12.02. 10:52:21

@CApa:
ebben az esetben bő elnézést kérek a kétértelmű fogalmazásomért. te nem tartozol a Duna-térápiások közé.

Rocko- 2009.12.02. 10:54:59

@hamisnero: attól h a sárga villogó nem mûködik, attól még át kell engedni a gyalogost. semmi nem változik kb.
az meg marhaság h minek kellett kiköltözni. te munkahelyeden laksz? gondolod mindenki kiköltözött, senki se született ott?
teleport létezik, v csak szimplán várod el, h ne utazzon senki?

@apoa: megtörtént: pénz meg akatologatás miatt nem mûködött a jelzôlámpa a Budafoki és az Október 23. u. keresztezôdésében.

CApa (törölt) 2009.12.02. 10:56:23

Mondjuk Pátyról Újpestre járjon kerékpárral dolgozni, az akinek hét anyja van... Megnézném, amikor 10-12 óra meló után felteker a Budakeszi úton...

Rav Antal 2009.12.02. 11:01:57

1. Máskor is dugó van, nem csak ha lámpát szerelnek. Tehát nem a lámpaszerelés okoz dugót.
2. Amiatt van dugó, mert TE autóval jársz.
3. Ha több utat építenek még nagyobb lesz a dugó pár hónapon belül.
4. Aki kiköltözik/nem a lakóhelyén dolgozik annak el kell viselnie bizonyos kényelmetlenségeket. Vagy dugóban ülsz, vagy tömegközlekedsz, attól függően választva, hogy finnyás és ráérős vagy inkább gyorsan és olcsón oldod meg. Te választottad a lassabbat, akkor tessék csendben maradni.

Bajusz. 2009.12.02. 11:02:11

Ingben, nyakkendőben bringázni a melóba, leizzadva tárgyalni, értekezni, aztán este 6-7-kor mgé hazatekerni... Egészséges, meg környezetbarát, nem mondom, de nem biztos, hogy jó megoldás.

HERMSGERVØRDENBRØTBØRDA 2009.12.02. 11:04:09

@Bajusz.: az lehet, de jelenleg a pátyiak nagy többségének bizony ott van dolga, és nem elkerülni akarja a várost.

Rocko- 2009.12.02. 11:07:46

@Johann Gambolputty de von Ausfern schplenden: cserébe lassabb is.
"az a baj hogy az egész tc a délbudai agglóból jár dolgozni északpestre, vagy lehet hogy már északbudára."
csakhogy a TC az index-szel van egy irodában meg a velvettel meg a, és nem ôk döntenek h hova mennek, hanem ahol elfér mindenki.
"egy jelzőlámpa javítása miért ÉRTELMETLEN ?"
ne m a jaítása értelmetlen, hanem hogy mikor. és ha megnézed, akkor látod, h nem jelzô hanem figyelmeztetô lámpa az.

@Velorex: meg leszarják.

@stellaz1: úgy van, biciklizzél Budakeszire télen.

@Balchee74: "Bende által említett szituban megoldás egy db rendőr, aki megállítja a forgalmat, amíg átmegy a puhatestű, majd lámpaszerelés ésszerűbb időpontban."
minek? ott a zebra, tábla: a gyalogosnak elsôbbsége van. tudod, írja a KRESZ is.

bbenoe 2009.12.02. 11:09:41

@Carfan: ez most off.
A tényfeltáró újságírás nagyon drága műfaj, ha egy kiadó szán erre pénzt, akkor is csak legfeljebb egy-két embert a 20-30-ból. Pl. Bodoky-t a zindex. A HVG-ben többen vannak...
A felület meg minden nap ott ásítozik, be kell tölteni, képzeld el, ha a képernyődön a "tényfeltárás folyik..." felirat fogadna rendszeresen a Bende vagy más urak aktuális agyváladéka helyett.
A cikke, bármilyennek gondoljuk, rávilágított egy újabb helytelenségre, itt kommentelünk 1000-rel...
Tévedéek elkerülés végett ez itt nem egy civil szerveződés, hanem a sokat szidott média és az ő működése.

HERMSGERVØRDENBRØTBØRDA 2009.12.02. 11:10:09

@Bajusz.: na ez a másik baromság, mindig mindenki megy tárgyalni meg értekezni.

Jóreggelt kivánok, lassan 150 éve feltalálták a távbeszélőt, aminek manapság már igen szofisztikált módjai is vannak. Mi a kis cipőmért kell mindenkinek mindig mindenhol személyesen jelen lenni?

Egyszerűbb néhány bitet elküldeni, mint egy böszme autót a böszme utasával, nemde?
Sőt, az infradtruktúra is jobb hozzá.

loláb 2009.12.02. 11:14:10

@Bayernwagen: Ááá, nem vagy írígy és boldogtalan, dehogyis...

Bajusz. 2009.12.02. 11:24:03

@Johann Gambolputty de von Ausfern schplenden:
nem muszáj mindig ott lenni, oda menni ótóval. Én pl busszal járok (7-es viszonylat)az irodámban ülök, és hozzám jönnek. Külföldről, repülővel, na az ám a böszmeség. Tán jöjjön bringával Berlinből? Én meg betekernék, de őszintén, melyik üzleti partnereddel szemben engedheted meg magadnak a hónaljszagot, meg a feszülős bringás nadrágot? Gondolkodj, mielőtt leugatsz. A másik, nem azt mondtam, hogy a pátyiak menjenek körbe, hanem hogy akinek nincs a városban dolga (gy.k. nempátyiak), azok nem zsúfolják azokat az utakat (ha lenne körgyűrű), amiket azok használnak, akik a városba mennek és onnan nem tovább.

Matheo · http://hobbymania.blog.hu/ 2009.12.02. 11:24:39

Emlékszem egy régi cikkre, amiben arról volt szó, hogy ki felelős a lámpák összehangolásáért Budapesten... Ott is kiderült hogy 5db irodista dönti el, hol és mikor lesz dugó Budapesten... szép kilátások... a másik meg, hogy "Mutyiországban" semmit sem lehet rendesen lekövetni akkor, ha ahhoz az államnak köze van...

Bayernwagen 2009.12.02. 11:26:06

Lóláb: Ez az igazi igénytelen struccpolitika, csak így tovább,hajrá! Vagy Te is közéjük tartozol, ez a nagyobbik gyanúm: Gyere dolgozz nekem, napi 12 órát 3000ezeré' nembejelentve, én meg naponta szarrá alázlak, tuti büszke rabszolga lennél, Rád van szükségem.

laposmacska 2009.12.02. 11:29:40

Fasza, hogy ennyi eszetek van: Ki kell rúgni az összes köztisztviselőt, úgyse csinálnak semmit. Bezzek az autós újságírók...

MidlifeCrisis 2009.12.02. 11:32:32

A legnagyobb baj az ilyen eseteknél is az, hogy tényleg nem veszi a fáradságot senki, hogy körülnézzen a helyszínen. És ez ebben az országban mindennel így van, legyen az egy jelzőlámpa izzócseréje, vagy akár egy teljesen új autópálya tervezése. Mindent bekalkulál mindenki, épp csak az adott terepen tapasztalható tapasztalható állapotokat nem...

@ Bende Tibor: és a cikkben vázoltaknál még akár lehetne rosszabb is. Pl.: a Fővárosi Gázművek a Rákóczi úton (szélessége max. 12 méter) lévő gázvezetékeinek helyét 4 méteres (!!!) pontossággal tudja megadni. Még jó, hogy a karbantartást még nem adták ki eddig senkinek... :)

HERMSGERVØRDENBRØTBØRDA 2009.12.02. 11:32:37

@Bajusz.: a pátyi utat kik használják körgyűrű helyett?

Az ún. üzleti utak (rövidebb és hosszabb távon is) nagyrésze minden különösebb probléma nélkül elkerülhető lenne, ha végre változtatnának a nagyrabecsült partnerek a hozzáállásukon (Azaz: akivel nem találkozok szemtől szemben, nem nézem meg milyen autóval jött, milyen öltönyben van, milyen a karórája, az nem is partner.), nem kis költséget is megtakarítva ezzel egyáltalán nem mellékesen.

SPSP 2009.12.02. 11:32:53

Kicsit off:
Ha a Pátyon tervezett városnyi ingatlanfejlesztés esetleg megvalósul, lesz ez még sokkal rosszabb is. Plusz 2-3 ezer autó a Budakeszi útra reggelente, és kész a teljes káosz. További infó : www.patynemelado.com

bbenoe 2009.12.02. 11:33:00

Ismét el kell sütnöm azt a közhelyet az "autósok előre megfontolt, aljas nyereségvágyból elkövetett szopatása" témakörben, mely szerint
"Az autó bevétel az államnak illetve önkormányzatnak, a tömegközlekedés meg kiadás."
Az állami bevétel legjobb helye pedig a zsebemben van. Még kérdés?

Bajusz. 2009.12.02. 11:36:43

@Johann Gambolputty de von Ausfern schplenden:
Pátyon van dugó?
Nyilván van igazság abban amit mondasz, de ha vki veszi a fáradságot és idejön, hogy személyesen találkozzon velem, azt kutyakötelességem fogadni. És nem biciklisnadrágban, BKVellenőr-szagosan. Egyébként szívesen járnék melóba bringával, de az öltözködés az egyik ok, amiért nem, a másik az útvonal. Miszerint nincs, vagy életveszélyes. A 7-es busszal 23 perc alatt beérek, ugyanezen az útvonalon bringával nem biztos...

WindowsNT 2009.12.02. 11:37:27

@stellaz1:

Hát igen igazad van, de nem értem már ki vannak tiltva a kamionok és mindig dugó van ott, de mitől? erre lennék kíváncsi.

Az 1-s villamos jó, de viszont már nagyon ráférne a pályafelújítás, viszont nem lenne rosz a hosszú megállók miatt bevezetni ahol lehet, hogy legalább 60-l vagy 7-l mehessen a villamos, igaz ehhez átalakítás vagy új járműbeszerzés szükségeltetik, lassan úgyis gondolkodni kell a BKV-k ezen.

MidlifeCrisis 2009.12.02. 11:45:23

@WindowsNT:
"...nem értem már ki vannak tiltva a kamionok és mindig dugó van ott, de mitől? erre lennék kíváncsi."

Hát attól, hogy a pesti dugók jó részét (leszámítva a Könyves Kálmán és Hungária körutakat) nem az átmenő kamionforgalom okozta. Ilyen szempontból sikerült annak idején "nagyon jól eladni" az M0 keleti és északi szektorát. Mindenki várta, mint a messiást, hogy majd hipp-hopp megszűnik a dugó mindenhol. Csak hát, ehhez azért több kéne... Pl.: néhány belső autópálya gyűrű, és a hozzá tartozó sugárirányú autópályák. De már az sokat segítene, ha mondjuk a Hungária melletti vasutat keresztező utak végre ki lennének szélesítve (a 2x2 sávhoz majdnem mindenhol megvan a hely), mint ahogyan az már a haború előtti (!) rendezési tervekben is szerepelt...

Imitudenski 2009.12.02. 11:48:13

Nem olvastam végig a hozzászólásokat és elnézést, ha esetleg már elhangzott a téma, de semmiképpen nem hagyhatom ki a személyes reggeli kedvencemet.
Általában a Wesselényi utcán szoktam beérni a belvárosba (plusz környező kisutcák), de a VII. kerületben és máshol is gyakran találkoztam már a jelenséggel, mégpedig a járdamosókkal. (Kisteher, tartály, két kabátos arc + "gőzborotva") Árulja már el nekem valaki, hogy miért kötelező ezeknek az embereknek a reggeli csúcsforgalom idején végezni ezt a munkát, ami úgy néz ki, hogy parasztja kirakja a vészvillogót és ha esetleg megemlítenéd neki, hogy mi lenne, ha a következő szabad parkolóhelynél elengedné a kocsisort (KB 50 DB AUTÓ), akkor jön a válasz, miszerint "MARAGGYÁMÁ, NEM LÁTOD, HOGY MIT CSINÁLOK?". Ez csak az egyik, a másik a kukásautó. Ott is biztos valami nagyon okos ember irányíthatja őket a kisebb utcákba reggel, és ő is ugyanúgy lesz@rja a munkába igyekvőket. Kíváncsi vagyok a Ti véleményetekre is ezzel kapcsolatban.

MidlifeCrisis 2009.12.02. 11:54:41

@Bende Tibor: csak mert utalás volt rá a cikkben: az M0 nyugati szektorának 11 és 10 sz. főutak közötti szakaszának elkészülte a mostani állapotok szerint 2020. szeptemberében várható. A 10 sz. főút és az M1 autópálya közötti szakasznak még igazából a nyomvonala sem ismert... Szóval annak előnyeit max. majd kisnyugdíjasként élvezhetjük... :)

HERMSGERVØRDENBRØTBØRDA 2009.12.02. 11:56:41

@Bajusz.:
Nem mondtam hogy válts buszról bringára.

Nem mondtam hogy a te hibád hogy idejön messziföldről, inkább az övé, és méginkább az idők folyamán kialakult normáké, amiken viszont még nem késő változtatni, szvsz, bár kétségtelenül az sem lesz egyszerű a káros és teljesen értelmetlen berögződések miatt.

Bajusz. 2009.12.02. 11:56:44

@Imitudenski: Még mindig jobb, ha a kis utcákat csinálja reggel, mintha mindezt mondjuk a körúton adná elő.
Egy valamit tudomásul kell venni (és ez most nem neked szól): a kukásoknak, utcamosóknak, aszfaltmunkásoknak is munkaidejük van, meg családjuk, stb. Azoktól, akik szerint éjszaka kéne az úton javítani, kukát üríteni, utcát mosni, kérdezem, hogy ti is éjszaka dolgoztok-e?

MidlifeCrisis 2009.12.02. 11:58:14

@Imitudenski: Budafoki út, reggel 7 óra, két parkoló kocsisor között, az út közepén megállva, komótos kukaürítés, minden héten legalább két napon... Úgyhogy abszolút átérzem, amit írtál. Pl. ott lenne a reggel 5 és 6 közötti (vagy esetleg még korábbi) időszak. A házakból úgyis kikerülnek a kukák előző este.

Bajusz. 2009.12.02. 11:59:03

@MidlifeCrisis: és az okát is tudjuk: Levegő Munkacsoport, önkormányzati mutyik, telekkisajátítás-biznisz, bürokrácia, nincsrápénz (mert elloptuk).

Bajusz. 2009.12.02. 12:02:11

@Johann Gambolputty de von Ausfern schplenden: nem is váltok, tél van! :) De azért remélem érthető, mit próbáltam lehetséges indokként felvázolni az autóval ingázásra...

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2009.12.02. 12:02:58

@Bajusz.: Bizony, bizony, sokan dolgoznak ám éjszaka. Meg aztán kukásnak menni sem kötelező ám.

MidlifeCrisis 2009.12.02. 12:03:54

@Bajusz: annak idején volt szerensém művezetőként dolgozni az M6-oson. Volt, hogy 2 héten keresztül nem volt szabadnapom, és olyan is előfordult, hogy éjjel kettőkor még bőszen aszfaltoztunk úgy, hogy másnap 8-kor be kellett jelentkeznünk a főépveznél. És annak, aki a családjával példálózott, finoman közölték, hogy milyen hamar kerülhet valaki a munkaerőpiac kínálati oldalára. Aki itt van, maga választotta, és ez a munka sajnos ilyen...
Tehát nem arról van szó, hogy éjfélkor álljanak neki kukát üríteni, vagy utat mosni. Hanem arról, hogy mondjuk csak egy órával előbb kezdjék. Nem hiszem, hogy egy óra olyan hatalmasan megbolygatja a családi életet. És egyébként nem akadályoznának másik ezer embert...

MidlifeCrisis 2009.12.02. 12:05:37

@Bajusz.: Ebben viszont tényleg nem mondhatok ellen Neked. Ez teljesen így van, megspékelve azzal, hogy mivel itthon már nincs pénz, mindenki az EU-tól várja zsét. Az meg még némiképp akadozik...

Imitudenski 2009.12.02. 12:08:17

@Bajusz.: Én nem az éjszakára gondoltam, hanem pl. A MidlifeCrisis által említett reggel 5 és 6 közötti időszakra, esetleg mondjuk de 10 és du 3 között. Olyankor kevesebb az idegbeteg autós és úgy en bloc a forgalom is sokkal kisebb. Tudom, hoyg nekik is van csládjuk, és ők is meberek, de még a minimális hajlandóság sincs az együttműködésre, azért írtam a példát. Neki egy 10 másodperces félrehúzódás, 50 másik embernek a haladás öröme, aztán amikor újra vált a lámpa, akkor jóval előbb jár, esetleg talál egy újabb beugrót, ahol el tudja engedni az autókat. Ilyen egyszerű lenne néhány esetben, csak mindegyik beveszi reggel a le***romtablettát.

Bajusz. 2009.12.02. 12:08:58

@MidlifeCrisis: Szerintem meg a reggeli csúcs után, délelőtti órákban kéne kukázni. Az aszfaltozáshoz nem tudok hozzászólni, bár aggályosnak tartom pl. télen éjszaka a sürgősségi kátyúzást...

Bajusz. 2009.12.02. 12:10:01

@Imitudenski: Mert ha neki nem jó, mért legyen másnak jobb. Ismerem, tudom...

CApa (törölt) 2009.12.02. 12:10:49

Miért is kell bemenni a városba dolgozni? Mert ott vannak az irodák. Talán ha nem ott lennének, hanem kívül, mint pl. a Pannon GSM székház, akkor egyszerűbb lenne.
A mi cégünk 10 éve költözött ki, pont a tarthatatlan közlekedési/parkolási állapotok miatt. Bónuszként a telephely is jóval kevesebbe kerül.

MidlifeCrisis 2009.12.02. 12:11:51

@Bajusz.: "Az aszfaltozáshoz nem tudok hozzászólni, bár aggályosnak tartom pl. télen éjszaka a sürgősségi kátyúzást..."

Ez nem kátyúzás volt, hanem egy teljesen új autópálya építése... De végülis még áll. :)

Imitudenski 2009.12.02. 12:13:44

@CApa:
Egy légitársaság irodája adott esetben valahol a város szélén elég kevés profitot termelne szvsz. :)

CApa (törölt) 2009.12.02. 12:13:48

És ha minden cég elmenne a belvárosból, akkor örülhetnének a zöldek is, mert a postáson kívül más nem járna oda, miután a szórakozóhelyeket is sikeresen kiiktatják.

CApa (törölt) 2009.12.02. 12:15:49

@Imitudenski: van még, aki papírjegyet vesz??? Úgy tudom, már csak két légitársaságnak van irodája, a többi megszűnt (esmerős a BA-nál volt, amíg létezett, ő mondta).

Bajusz. 2009.12.02. 12:15:50

@MidlifeCrisis: példának írtam a kátyúzást, nyilván az autópályaépítés más tészta. Bár azt se értem, miért kell éjszaka csinálni, persze az autópályaépítésekkel kapcsolatban sok minden homályos...

Bajusz. 2009.12.02. 12:17:39

@CApa: van, minden átszállós jegy, valamint EU-n kívüli, és/vagy charter jegy papíralapú. IATA is vízfej csak...

MidlifeCrisis 2009.12.02. 12:18:14

@CApa:
Egy példa a jelenkorból:
adott egy állami cég, adott a cég tulajdonosa, az akkori GKM minisztere. Adott egy olyan cég, amelyik közel áll/állt a jelenlegi miniszterlenökhöz. Ez a cég épít egy irodaházat, majd a két említett úriember megállapodik, hogy az állami cég hogy, hogy nem az említett új épületbe költözik, amely akkor még el sem készült teljesen. Az állami cég az állam pénzén bérli egy ideig a W kezdőbetűjű cégtől az épületet. Majd egy fél év múlva, a válság előtt egy-két hónappal a W kezdőbetűjű cég eladja az egész kócerájt egy osztrák cégnek, és kiszáll. Ja, és a miniszter azóta már nem miniszter. Viszont némiképp több pénze lett... Hát nekem pl. ezért kell bejárnom a városba dolgozni.

histar007 2009.12.02. 12:18:54

Megint elő kellene venni a tippládát, és feldobni pár olvasói ötletet.
A bürökráciát csesztetni kell, nincs mese. Ha elég sokszor elég fórumon és elég hangosan követeljük a dolgokat, akkor valakinek csak szemet fog szúrni.
Kicsit erről szól a demokrácia, hogy a választott képviselők azt tszik ami a szavazóknak is jó. Az más kérdés, hogy átlag bürokrata mintha nem is ebben a városban élne.
Talán aznap Demszky elvtárs is lehet hogy ott vesztegelet a dugóban, és lehet hogy neki is feltűnt, hogy hosszabb az út mint máskor.

Eddig lehetett ajánlásokat megfogalmazni, kérni. Mostmár követelni és fenygetni. Perekkel, hiszen ez kimutatható pénzügyi és környezeti károkat okoz. Erre nem indok, hogy "indulj korábban", vagy "menj busszal".
Ha majd elmeszelik a fővárost, akkor majd legközöelebb nem lesz olyan karbantartás ami fennakadást okoz.

OFF: csak nekem tűnt fel, hogy a Dokus csatornákon szereplő giga beruházásoknál alapvetés, hogy a határidő sérthetetlen, lezárni pedig nem lehet szinte semmit?

fluoride 2009.12.02. 12:21:24

a Bp-i sofőrökre 2 dolog jellemző:
1. Nem tudnak vezetni, noha azt hiszik magukról
2. Önzők, bunkók
(Bizonyítékot lehet gyűlyteni bármelyik forgalmas úton nappal, minél kisebb és régibb járművel van az ember annál többet)
Ha ez a 2 dolog nem állna fent akkor a cikkben írt szituáció nem okozna gondot senkinek

fluoride 2009.12.02. 12:22:55

...Mert akkor haladna a sor

MidlifeCrisis 2009.12.02. 12:23:14

@Bajusz.: "persze az autópályaépítésekkel kapcsolatban sok minden homályos..."

Ezzel inkább ne is hergeljük a népeket. A legjobb szó rá az, hogy "borzalom".

CApa (törölt) 2009.12.02. 12:24:05

@MidlifeCrisis: na jó, az az állam. De a privát cégek vajon miért ragaszkodnak a benti helyekhez? Jó, tudom, nekem is mondták már, hogy mert az ügyfeleknek tetszik a Váci utca meg a Vörösmarty tér... de mi tetszik egy belső Váci úti irodaházban???

coci0512 2009.12.02. 12:25:46

plusz "élmény":
1.) Árpád-híd felhajtó, dilatációs javítás reggel 7-9.45h között. Eredmény KO Szentendréig, elérem az illetékest, aki bevallja, hogy az ő feladata az organizáció, de nem is tudott róla, hogy aznap éppen javítanak. Írtam panaszlevelet, felettesének is. Azóta (3 hét)a dilatáció már ismét tönkrement.

2.) Apró koccanások és a papírozások miatt sem vagyunk hajlandóak akárcsak száz méter továbbmenni, hogy ne tartsunk fel egy komplett sávot. Ebben még sokszor a rendőrök is partnerek.

MidlifeCrisis 2009.12.02. 12:30:39

@CApa: "de mi tetszik egy belső Váci úti irodaházban???"

Én sem értem. Főleg annak tükrében, hogy pl. csak a Budafoki úton az elmúlt időszakban egy csomó új irodaház épült. Lehet, hogy ilyen sok a lelkisérült mazochista... :)

loláb 2009.12.02. 12:31:27

@Bayernwagen: Te is vihetted volna többre, ha okosabb vagy annál mint ami a "minden budai köcsög újgazdag adócsaló vállalkozó, dögöljön meg az összes" véleményedből kiolvasható.

WindowsNT 2009.12.02. 12:32:43

@Bayernwagen: Én legszívesebben bevezetném minden terepjáróra a luxusadót, azaz tripla adóval sújtanám a terepjárókat, mert szerintem ez az a kategória ami igazán szennyezi a környezetet + minden 2500 ccm-nél nagyobb személyautóra is, az ennél kisebb pl.: 2000 ccm alatti kategóriájú szgk-ra megszüntetném még a regadót is, ezzel is rávenni az embereket, hogy nem kell egy mozdonyteljesítményű autót venni mert nekem telik rá, ja és több parkolóhely lenne, mert a kisebb helyfoglalás miatt.

Az Amerikából behozott kocsikat egyenesen nem engedném be, aki amcsi kocsit akar és Hummert az menjen Amerikába. Kivéve pl. az Inkal Securyti-t, mert Ők munkaeszközként használják értékszállítás kíséretéhez stb. oda nem lehet matizzal menni az nem játék, de civilnek felesleges, kár, hogy tankkal nem lehet járni, mert én vennék egyet.

Teljesen felesleges városba és egyáltalán aszfaltútra terepjárót venni amik nemcsak zabálnak, de iszonyatos a környezeti terhelésük is és minek mert lehet ilyet venni, gondoljunk bele hány darab futkos belőlük.

Johann Gambolputty de von Ausfern schplenden:

Hát igen van skype (még Linuxra is) és sok egyéb szoftver sőt szélessávúnet és kamera is létezik, ha kell akkor mutassák meg kamerával a kocsit és a karórát ja az öltönyt kihagytam.

De nem csak a magánszférában, hanem még mindig divat az állami szférában ide oda küldözgetni az embereket.

Hát itt egy példa álljon erre, nem nagydolog apró viszont olcsóbb és környezetkímélő:

idős rokonommal el kell menni minden hónapban egyszer vérvételre a János kórházba, reggel kocsival megyünk (84 éves, nincs rokikártya, ha valakit ez izgat) délután én megyek a leletért, egyébként szeretek gyalogolni kell a mozgás, de gondoljunk bele, ha nem lenne időm és nem pár utcával odébb laknánk a kórháztól, hanem messze és valamely közlekedési eszközzel kellene menni akár autóval akár bkv-l.

A leletet előttem nyomtatják ki számítógéppel egy lézernyomtató segítségével, most gondoljunk bele mennyivel gazdaságosabb lenne a mai kórházi anyagi helyzetet ismerve, ha nem lennének olyan begyöpösödött agyúak és e-mailban elküldenék, persze akinek van mailcíme. Szóval mennyi papírt spórolna a kórház nem beszélve kevesebb fakivágás kevesebb nyomtatási költség és ami a legfontosabb jóval kevesebb TELJESEN FELESLEGES ÉRTELMETLEN UTAZÁS ÉS ANNAK ISZONYATOS KÖLTSÉGEI = KEVESEBB KÖRNYEZETI KÁROK, LÉGSZENNYEZERSÉG stb.: És az amúgy is stresszel t embereket nem ekrecéroztatnánk feleslegesen azaz több idő jutna másra pl.: családra és ezzel = jobb betegellátás.

Nyomtatás: van itthon nyomtató egy oldal nyomtatásába nem rokkanok bele anyagilag, viszont másra költhetem az időmet. Jó persze minden leletet nem lehet, de ezért az egy papírért kell visszamenni iszonyú károkozást okozva ezzel a gazdaságnak a környezetnek stb:.

ÉS, HA AZ ÁLLAMI + KÓRHÁZI ÉS MINDEN INTÉZMÉNYVEZETÉSE MEGSZABADULNA EGY OLYAN MOZDULATTAL A BÜROKRÁCIÁTÓL ÉS A VÍZFEJŰSÉGTŐL MINTHA CSAK EGY KABÁTOT VENNE LE AKKOR HATÉKONYABB KISZOLGÁLÁST, TAKARÉKOSABB ÁLLAMI RENDSZER ÜZEMELTETÉST ÉS VÉGÜL KÖRNYEZETKÍMÉLÉST IS EL LEHETNE ÉRNI, de ehhez fel kellene fedezni, hogy a számítógép nem csak offline működik, hanem online is és gondolkodásra valamint szemléletváltásra lenne szükség.

Ez csak egy apró példa volt, de sajnos sok ilyen apró példától meg lehetne szabadulni egy kis ésszel.

Szóval mielőtt azt válaszolnátok, hogy nyaralásra kirándulásra van és telik akkor nagyon nagyon tévedtek, örülök, ha arra telik, hogy anyámékhoz lemenjek egy hónapban egyszer (cca. 95 km) nem hogy össze vissza utazgatni, vonaton is akkor utazom, ha a mozdonyvezető haver elvisz, persze ez más tészta ez hobby, de nekem kellene fizetni akkor inkább nem válasz, mert nem vagyok túlfizetve.

Utószó: Gondoljatok bele, nem egy-egy ilyen felesleges utazás van, hanem naponta sok-sok ezer ami rettentő károkat okoz mind környezetileg mind anyagilag, nemcsak nekünk, hanem az államnak, végül az államnak okozott kár is nekünk van, mert majd adót emelnek miatta, szóval adódat spórolnák meg és más okos dologra lehetne fordítani.

windist 2009.12.02. 12:34:04

Jó a cikk.
Viszont lát valaki dugót a képen? Egy busz van valahol pár száz méterrel előrébb, a szembeforgalom pedig attól az egytől eltekintve nulla, tehát lehetne kerülni fennakadás nélkül.
Persze ismerem az utat és tudom, hogy MINDIG kellemesen el lehet ott ücsörögni kellemes félórákat, csak a kép valahogy nem passzol a cikkhez... :)

loláb 2009.12.02. 12:35:35

@Bayernwagen: Ja, és már csak azért is idiótaságokat beszélsz, mivel az apeh adatai alapján Budakeszi, Budajenő, Budaörs, és a környékeli települések a legnagyobb egy főre jutó jövedelemmel rendelkező települések az országban.
Tudod: Apeh adatok, azt jelentik, hogy adózott jövedelemről van szó.

De továbbra is hidd azt nyugodtan, hogy a minimálbéresek tartják el ezt az országot, és okádj nyugodtan arra, aki nálad nagyobb házban lakik, vagy drágább autóval jár, ha neked így könyebb elviselni.

daito 2009.12.02. 12:43:09

Ennyi hülyét.

Itt most valaki leírt egy szituációt, ami azért alakul ki; mert történik egy hiba, aminek a javítása sürgőssé lett minősítve, talán feleslegesen. S ez a javítás több kényelmetlenséget okoz, mint amennyit megold; kis rugalmassággal sokkal emberibb lenne a megoldás.

Ennyi. Nem a belváros-külváros kapcsolata, az agglomerációban lakás, a tömegközlekedés állapota, járjál kerékpárral, vigyél több embert zsolozsmáról szól.

Ha nagyon okokat akarunk keresni, akkor azt kellene megemlíteni, hogy az elmúlt 20 évben Budapesten az építő, fejlesztő beruházások alapvető logikai hibáktól hemzsegnek. Érhető, a pillanatnyi fejlesztés, ötletelés mindig ezzel jár. Jól hangzik, ha valaki épít a kerületembe egy új irodaházat, mert új cégek jelennek meg, új munkahelyeket teremt, adóbevétel növekszik, stb.

Csak azt senki sem gondolja végig, hogy akik oda, az irodaházba tartanak, milyen utakon mennek, hol fognak parkolni. Tessék megnézni a XI. kerületet, úgy en bloc. Divatos irodaházak garmadája. M9 és 15 óra között a környéken szabad, nem fizetős parkolóhelyet találni lehetetlen; az irodaházak parkolói is tele vannak. Délután 4-től kezdve dugó, néha este 7-8ig is.
A város egyes részei iszonyat módon túl vannak terhelve, és az odavezető utakon bármilyen galiba (defektes autó, baleset, ott várakozó tahó, áruszállító, kukásautó, kátyúzók, bombaszállító, akármit javító autó) azonnali és hatalmas dugót okoz.

Szemétség, a dolog ám azon áll vagy bukik, hogy mennyire erős ilyenben a rendőr(ség) és mi, polgárok mennyiben támogatjuk. Ugyanis a rendőr szépen odamegy és: elintézi a balesetes dolgot, minél gyorsabban. Elhajtja a tahót, aki vészvillogóval ott várakozik; elhajtja az áruszállítót. Miután megbüntette.
A kukásautót félreállíttatja, a szerelőt is, stb. Ez is egy visszajelzés a cégnek, ami mögötte áll, hogy az akkor és ott nem jó.
Ha rendszeres a dolog, akkor panasz a jegyzőnek, polgármesternek, képviselőnek.

De ez olyan világban, ahol ezt a jogszabályi környezet is lehetővé teszi; valamint az ilyen cégek mögött nem ismerős, haver áll. Vagy maga az önkormányzat, nem ritkán, és valaki irányítja ezt a munkát, akinek nem lehet elmondani, hogy "nemá".

karlmann 2009.12.02. 12:45:07

@MidlifeCrisis:

jól hangzik amit mondasz, de én irányítottam pár éve az egyik vidéki nagyváros lakossági hulladékszállítását. Amikor azt javasoltuk, hogy az önkormányzat módosítsa az erre vonatkozó rendleletet és a belvárosban kezdhessük a szedést 5:00-kor 6:00 helyett, akkor a dolog rögtön kútba esett. Miért? Azért mert az aki a dolgot előterjeszthette volna maga is az érintett területen lakott és úgy gondolta, hogy ő aludni szeretne és nem érdekli a forgalom, különben is ő gyalog jár dolgozni (csak át kellett sétálnia az utca túloldalára). Ennyit erről.

Ratnet 2009.12.02. 12:51:47

Na ugye. Mindig az irodista a hülye. Nem a melós.:-)

sipike78 · http://www.szabolcsswift.hu 2009.12.02. 12:53:13

@WindowsNT: A törvény minden dokumentumról úgy rendelkezik, hogy papíralapon is meg kell lennie.
Mikor engem ellenőriztek, értetlenül kérdeztem én is, hogy miért kell több ezer oldalt kinyomtatnom, mikor az úgyis megvan gépen és lemezen is.

Mer' kell.

Volt olyan páláyzati anyagunk, amit 7 (!) példányban kellett elküldeni ugyanarra a helyre + CD-n. :)

ujjpeet 2009.12.02. 12:53:39

Bende Tibi: jó h megírtad a cikket, egyet értek veled!!

toncsi64 2009.12.02. 12:53:50

Az éjszakai kukázás kitünő ötlet, feltéve, hogy én is Pátyon laknék. Így valszeg engem sem zavarna, de minthogy a Körúton lakom engedtessék meg nekem is a csend legalább éjjel, mert nappal erre esély sincs.
Bármikor amikor a budai hegyvidéken felmerül a tömegközlekedés "fejlesztése" egy emberként állnak össze a helyi lakosok, hogy kellene, de természetesen nem az Ő utcájukon át. Sajátos hozzáállás :-( Ebből a megközelítésből már évek óta foglalkoztat a gondolat, hogy aláírást kellene gyűjteni a Körúti lakosok között a sétáló utcává nyílvánítás érdekében. Nagy poén lenne.
Tele van a t...m a bejárók sirámaival, hogy nem tudnak seperc alatt beérni, aztán meg nincs a munkahely aulájától 10 cm-re parkoló, mi több azért is fizetni kell. Elhihetitek a helyi lakosoknak sem fenékig tejfel az élete és erre Ti vagytok a hab a tortán. Azzal a különbséggel, hogy bizony mi ittmaradunk hétvégén és ünnepnapokon is mert nem adatott meg a zöldövezeti lakás.
Ha valaki sértőnek érzi a kommentem azt sajnálom, de kikivánkozott.

MidlifeCrisis 2009.12.02. 12:54:53

@karlmann: nekem sincsenek olyan illúzióim, hogy a probléma holnap megoldódik. Bár Pesten vannak olyan belvárosi utak, ahol még akkor sem lehet megmaradni, amikor épp alig van forgalom. Egyébként az itteni állapotok mögött is nagy valószínűséggel egy-két idióta nyugalma, vagy érdeke áll. Az ilyen hozzáállásból meg sosem fog kinőni az, akinek épp döntési jogköre van...

MidlifeCrisis 2009.12.02. 13:05:48

@toncsi64: ott lehetne még az este 8-9 környéke. Bár akkor megint előjönne, hogy a kukás is ember, meg hasonlók. Az alapvető gond egyébként elsősorban az, hogy a Hungária-Könyves Kálmán-Álkotás képzeletbeli gyűrűn kívülről történő bejárásnak az egyetlen alternatívája tulajdonképp az autó. Illetve, hogy a BKV sehol sem alternatíva. Mert lassú, mert egyre ritkább, mert koszos, és mert a városi gyorsvasúthálózatunk olyan, mint az 1930-as években volt. Ezt kellene először megoldani. Pl. a körút alá is kellene metró. Csak hát ha lenne miből, az építkezés akkor is évekig tart, poros, és aludni sem tudnál. Tehát tiltakoznál ellene. Még akkor is, ha tudnád, hogy ezzel javíthatsz a helyzeten...

WindowsNT 2009.12.02. 13:09:31

@sipike78: Figyusz értem, de szerintem akkor sem kell, ha kell akkor nyomtassák ki és tegyék le, de nekem, ha kérem küldjék el e-mailbe és ne kelljen érte menni.

Jó igazad is van értem amit írtál és elhiszem, vannak olyan szituk és helyzetek amikor szükséges mint a Te általad említett pályázat anyag ezzel egyetértek, viszont ez egy nyamvadt vérvételi lelet amit még a dokinak is elküldhet, de nekem is. Az e-mailcímek kezelésére egy pár soros progit ír egy programozó és kész.

Az ellenőrzés amit írtál, nem értem miért téged vertek ekkora kiadásba, ha kell az ellenőrző szervnek akkor nyomtassák ők ki, na ezzel lenne jó valamit kezdeni a felesleges bürokráciával.

Egyébként a fakivágást megelőzendő, nem itt a hivatali papíroknál, hanem ha igazak akarunk lenni akkor azzal a töménytelen mennyiségű reklámanyaggal kellene kezdeni amit nap mint nap a postaládába dobálnak be.

toncsi64 2009.12.02. 13:13:55

@MidlifeCrisis:

Ha ártelmes munka folyik hidd el nem tiltakoznék. Sem én sem a többi helyi lakos. Jó példa erre mikor "gumírozták" a 4-6 villamos síneit. Mindenki tudta, remélte hogy utána jobb lesz és azt kell mondanom ez így is lett. Abban igazad van, hogy ma a BKV nem alternatíva, de sajna nem is lesz. Egyébként, hogy mennyire fejétől bűzlik a hal, kitünő példa a "Kormányzati Negyed" pompás elhelyezése. Az utóbbi 10-20 év legnagyobb baromsága, hogy az amúgy is túlterhelt város közepére akarták felhúzni...

WindowsNT 2009.12.02. 13:15:06

@sipike78: ja bocs Te szerinted mikor élem meg még az élemben (38 éves vagyok), hogy a papírról nem kell papír, bocsi de ide kívánkozik.

Szóval racionalizálni kellene ezt az egész ügyintézési menetet.

toncsi64 2009.12.02. 13:21:48

Még egy dolog kikivánkozik belőlem. Lehet antiszociális és demokrácia ellenes vagyok, de az biztos, hogy SEMMILYEN népi hurrát nem engednék a város szívében. megbénítva annak mindennapi életét. Egyszerűen agyleállást kapok attól, hogy néhány ezer (de néha csak néhány száz) ember keresztbe tehet egy egész városnak.

MidlifeCrisis 2009.12.02. 13:25:01

@toncsi64: és a ledurvább, hogy 9 Mrd-t még így is sikerült kiadni az új csoda-negyedre. Jól átgondolt volt a dolog. Leginkább azok gondolták jól át, akik a fent zséből hozzájutottak némi mellékeshez, és már nem is emlékeznek rá, hogy valaha is akartak volna új kormányzati negyedet...

ccorsa (törölt) 2009.12.02. 13:28:27

Balchee74: Nettó 170e?
Mások összesen keresnek annyit.
Persze gáz ez is, az is :(

MidlifeCrisis 2009.12.02. 13:29:00

@toncsi64: nem tart már sokáig ez a nagy és büszke éra, hidd csak el. Az emberek túlnyomó részének már rég elege van azokból, akik elengedhetetlen vágyat éreznek nemi identitásuk, vallásuk és származásuk kinyilatkoztatására.

ccorsa (törölt) 2009.12.02. 13:29:32

twentyone: Ők meg úgyis vonatoznak majd :) Érthető remélem.

Kövér ellenőr 2009.12.02. 13:34:09

Megoldás Budapest problémájára:
A Dunát elterelni a keleti M0-ás nyomvonalán kívülre és a régi medret betemetni, beépíteni. Onnantól lenne kánaán. Addig marad az oboa.

toncsi64: igazad van. Mindenféle futóverseny, séta a mellrák ellen (hatásos!), Duna-plázs és társai: a tetves k. anyját annak, aki ilyeneket engedélyez, akár hétvégén is.

Olimpia? Akkorát még nem bőgött le ország a világ előtt, amekkora egy magyar (budapesti) olimpia esetén lenne.

toncsi64 2009.12.02. 13:34:12

@MidlifeCrisis:

Személy szerint ugyanebbe a körbe sorolom a különféle futásokat, kerékpáros demonstrációlat, ilyen olyan megmozdulásokat. A tököli reptér például megfelelő teret adna minden ilyen kezdeményezésnek :)

toncsi64 2009.12.02. 13:36:36

@Kövér ellenőr:

Mondjuk az olimpia terve részemről támogatható, ha "aktív" tagja lehetnék valamelyik előkészítő bizottságnak :DDD

mamcika 2009.12.02. 13:38:27

A konkrét helyzethez:
ismerem a helyet elég jól ; ez egy olyan zebra, amin, amióta létezik - kb. 15 éve - én magam kb 20 embert láttam átmenni (bár lehet, hogy rosszkor jártam arra) ; innen úgy 70 méterre van a Lauder iskolához átvezető zebra, aminél "rendes" forgalmi lámpa van. Talán tényleg nem a reggeli csúcsban kellett volna ezt az "életveszélyt elhárító" beavatkozást elvégezni.

Az ún. kiköltözők elleni felszólalásokhoz pedig annyit, hogy nem csak " kiköltözők " járnak a Budakeszi úton, hanem tősgyökeres budakesziek, pátyiak, telkiek is, mint pl. én magam. Nem tudom, hogy ki az a bolond, aki minden munkahely, vagy gyermekei iskolaváltásánál lakóhelyet változtat? Az elmúlt 30 évben durván a háromszorosára nőtt a menetidő Budakesziről a Moszkva térig. (nem az őslakosok utazási szokásainak megváltozása miatt!). Igenis segítene a helyzeten egy elkerülő út,amit az agglomeráció beépülésével párhuzamosan kellene / kellett volna megépíteni. Mindenkinek, de legfőképpen azoknak a hasznára, akik az APEH nyilvántartása szerint a legtöbb személyi jövedelamadót fizetik ebben az országban. Akik ezen szerencsések közül bel-Budára, vagy a főváros északi részére tartanak, most mind ezen az úton "száguldoznak",hegyen-völgyön által szűk utakon. Főként céges kocsival, mert nekik az jár. Mert esetleg nem csak az iróasztalukig mennek el egy nap, hanem onnan a város, vagy esetleg az ország másik felébe, és az ő idejük sokkal drágább annál, mintsem a MÁV, vagy a BKV menetidejére fordítsák.
De ha egy sima átlagpolgár, aki a saját kocsija helyett a BKV-t választja, se jutna előrébb, mert pl.a Flórián teret jókora kerülővel, 2-3 átszállással lehet csak elérni. Ami úgy 1,5 óra, kocsival még ilyen forgalmi viszonyok között is ennek kb. a fele. Érthető, hogy akkor miért a kényelmesebb araszolást választjuk, nem?

sipike78 · http://www.szabolcsswift.hu 2009.12.02. 13:38:34

@WindowsNT: Én sem vagyok a papírozás híve. De éltem már meg olyat egy előző helyen, hogy beszart az egész számítógépes rendszer, na volt is fejhez kapkodás egy hétig. :)

Valami arany középutat kellene megtalálni a papíralapú és az elektronikus adatrögzítés között.

Továbbá az egészségügyi papírozás még talán a közigazgatásitól is elcseszettebb, én tudom, a barátnőm kórházban dolgozik, neki pár éve minden munkanap végén be kell pötyögni a napközben kézzel szépen kitöltögetett kartonokat. :) De mindkét formában meg kell lenni, nincs mese.

Én pl. két éve martam le a hústmagamról, mikor Nyíregyházáról el kellett vonatoznom Budapestre, hogy meghallgassam egy olyan dokumentum felolvasását, amit e-mailben is elküldhettek volna.

Minden költséget állt az állam ill. az önkormányzatok, de elbaszták egy napomat + csorgott a közpénz.

toncsi64 2009.12.02. 13:43:30

@mamcika:

Igazad van, a probléma valós, de szerinted pl. Pátyon hányan támogatnának egy a falun keresztül vagy akárcsak a falu szélén elvezető utat ami mondjuk magán vinné Érd irányából az elkerülő forgalmat ?! Mert ugye csak a helyiek részére nem fog "bekötőút" épülni a városba...

twentyone 2009.12.02. 13:44:55

@ccorsa: minden értelemben. pfuj. [nyelvkiöltősszmájli]

Balazs5 2009.12.02. 13:47:24

@fluoride: Ez természetesen nem így van. Ha vidéki vagy, és betévedtél a Budapestre, a bénázásod, lassúságod miatt lenyomtak az útról azt magadnak köszönheted. Ha meg úgy vagy vidéki, hogy nem jártál itt akkor meg honnan tudod. Egyszer elkeveredtem Debrecenbe, mindenki, legalábis sokan 40-nel punnyadnak a utakon, egy elsőbbséges táblánál egy fél órát várnak Stbstb.Borzalom!

sipike78 · http://www.szabolcsswift.hu 2009.12.02. 13:48:41

"Nem tudom, hogy ki az a bolond, aki minden munkahely, vagy gyermekei iskolaváltásánál lakóhelyet változtat?"

Hétfőn ment egy műsor az amerikai építkezésről, az építőanyagok lehetséges újrahasznosításáról.

Buffalo városában kb. 250ezren laknak, de 10ezer (!) lakóház teljesen üres. Aki munkahelyet változtattak, egyúttal el is költöztek, és tokkal vonóval otthagyták a kérót. (Ezek azok a régi, faszerkezetes házak.)

Sokat hallottam már arról, mennyivel mobilisabbak nyugaton, korábban valaki le is vezette itt a mélylélektanát annak, mi miért nem vagyunk azok.

Persze, a pénz(telenség) is sokat nyom a latban.

Rocko- 2009.12.02. 13:48:43

@Bajusz.: "Azoktól, akik szerint éjszaka kéne az úton javítani, kukát üríteni, utcát mosni, kérdezem, hogy ti is éjszaka dolgoztok-e?"
nem, de nem is tartom fel a forgalmat a munkámmal.

"bár aggályosnak tartom pl. télen éjszaka a sürgősségi kátyúzást..."
miért, nappal, forgalomban kéne?

@WindowsNT: "Én legszívesebben bevezetném minden terepjáróra a luxusadót, azaz tripla adóval sújtanám a terepjárókat, mert szerintem ez az a kategória ami igazán szennyezi a környezetet""
mert hogy te pontosan tudod h kinek mikor és hol van szükség a terepjáróra.

@windist: talán mert mögötte van a sor.

facsipesz 2009.12.02. 13:50:03

És miért nem lehetett kideríteni az "ismeretlen" kilétét a "Fővárosnál"?....

Kizárt, hogy ne legyen meg a felelősségi lánc vége..

sipike78 · http://www.szabolcsswift.hu 2009.12.02. 13:50:13

@Balazs5: :))) Ne is mondd. Az én fővárosi barátaim mindig írják, egyszer költözzek fel egy hétre, és aztán itt keleten nem is lenne olyan közlekedési hyelzet, amin zavarba jönnék. :)

WindowsNT 2009.12.02. 13:51:13

@sipike78: Teljesen egyetértek veled, arany középút kellene.

Hát ez fenomenális, ahelyett, hogy e-mailben küldték volna inkább odarángattak, ez se semmi.

Kaptam tértivevény ajánlottan olyan nemleges (semleges) levelet, hogy egy jó ideig a küldő szerv ama hivatalnokának (aki küldte) annak felmenőági rokonát szidtam, hogy be kellet mennem sorba állni egy abszolúte semleges infót tartalmazó levélért amit akár simán is elküldhetett volna.

Szóval kell valamit kiötleni, hogy meneküljünk a felesleges utazásoktól, ehhez azt hiszem szükségeltetik pár generáció.

HERMSGERVØRDENBRØTBØRDA 2009.12.02. 13:53:40

@WindowsNT: szerencsére van már ellenpélda: nejem most volt genetikai UH-n, utána jön sms-ben egy kód hogy azzal tudja egy adott weboldalon megnézni az eredményt.
Kezdik végre felfogni hogy így mindenkinek egyszerűbb...

mamcika 2009.12.02. 13:54:56

@toncsi64: igen, pontosan ezért nem épül ebben az országban semmi, mert az valakinek mindig érzékeny részét érinti. és mindig van olyan szervezet, aki ezek mellé áll, csak hogy hallassa a nevét a médiában.
vagy azért, mert a húsosfazék mellett állók a koncon marakodnak. lényeg, hogy "SENKI ne járjon jól, ha én sem"

immortalis · http://immortalis.blog.hu/ 2009.12.02. 13:55:46

Kisvárosban lakom, én nem szívok a dugóban...

sipike78 · http://www.szabolcsswift.hu 2009.12.02. 13:56:05

@Rocko-: Én errefelé soha, ismétlem, soha nem láttam még sárfoltos terepjárót Lada Niván kívül.

A sofőrök se erdész-, halász-, vadász-, madarászruhában szoktak a plázáig száguldani. Kőkemény luxuscikk és a magamutogatás egyik eszköze a SUV, ezen kár vitát nyitni. Minden korban volt ilyen.

Imitudenski 2009.12.02. 14:00:53

@CApa:
válasz lentebb. :)
Egyébként hol marad a lokális marketing, stb., ha nincs képviselet? Jegyértékesítés meg van. Sokan még mindig jobban szeretik a személyes kontaktot.

sipike78 · http://www.szabolcsswift.hu 2009.12.02. 14:00:58

De lehet, a nivások
1. igénytelenek, és nem viszik azonnal mosatni a verdát
2. csórók
3. nincs idejük pucolni a kocsit, mert dolgoznak

:)

vendriner aladár 2009.12.02. 14:02:16

Tegnap szintén valami retkes javítás miatt le volt zárva Lágymányosi hídnál sündőrök által a csepeli lehajtó, a körúton meg állt a dugó. Okés én értem, hogy meg kell csinálni, de kulturáltabb városokban, mint Szeged és Székesfehérvár ezek a munkálatok éjjel zajlottak és nem akadályozták a forgalmat, de Demszykivilleben persze minden más.

WindowsNT 2009.12.02. 14:07:41

@Rocko-: édesapám, terepjáró aszfaltútra? minek?!! Nem a kőkorszakban vagyunk és nem is a sötét középkorban, hanem a 21 században és van műút, hol jársz Te hepe hupás földúton? tán a Nagykörúton vagy a Rákóczin.

Kérdezem én hová kell terepjáró? mondom én a vadászathoz és az erdészetnek, a milliomos szőkenőcinek és férjének nincs rá szüksége mert aszfaltúton megy vele, de elhiszem villogni jó vele és kényelmesebb utazni is terepjárón, de minek?

Hidd el nem irigykedem rájuk, de érthető volt az írásom a környezeti terhelésről van szó, ha villannyal menne akkor nem szólnék rá semmi, max. annyit, hogy nem férek el tőle és budapestet nem ekkora tankokra tervezték.

Szóval magyarázd meg nekem, hogy egy cca. 50 kilós nőnek vagy a kb ekkora súlycsoportba tartozó férjének minek terepjáró, hogy bejárjon vele az irodába aztán a gyereket vigye suliba?

Igenis tud meg, hogy a kerületünkben ezért vetették ki ránk a kommunális (a hegyen sok diplomata és egyéb bérlők vannak akik nem ide fizetik a gépjárműadót) adót, pedig nekem csak egy 10 éves 55 lovas Felíciám van a szomszédunk állami bérlakás (önkormányzati, tanácsi kinek mi tetszik) kocsijuk nincs idősek és nekik ugyanúgy kell fizetni ezt az adófajtát az önkormányzatnak mint a hegyen lakó diplomata terepjárósoknak, mert igazság szerint nekik találták ki eredetileg és nem nekünk állandó lakosoknak akik a hegy alatt lakunk.

WAPAC 2009.12.02. 14:08:52

Az eredeti példa mellett, még gyakoribb dugóképző a pár forintos kárt "a tett helyszínén" órákig jegyzőkönyvező , frissen megismerkedett autós páros.

Valamilyen irracionális, túl sok CSI-t látott tévképzetet követve várják a "helyszínelést", ami persze személyi sérülés, vagy bűncselekmény hiányában még órák múlva sem fog megtörténni, (illetve a mai ABS-es világunkban, ha megtörténik sem tudnak többet rögzíteni a koccanás helyzetében lefagyott autókról, mint a közeli parkolóba húzódottakról).

Mégis az esetek többségében valamilyen szent elhivatottsággal a szemükben őrzik a puffos autót pl. az Árpád hídon a reggeli dugóban, és tartanak fel több tíz-, akár százezer embert, pazaroltatnak hihetetlen értékű üzemanyag mennyiséget és okoznak szennyezést a városnak ezen autós társaink. 10-ből 9 dugót ez okoz...

Kérem, szóljanak rájuk!!!
(hátha a sokadik után meggondolják)

Illetve ajánlom a jelenséget a KRESZ aktuális megreformálóinak!
Ugyan ez most sem szabályos, de talán ki is kéne emelni, értelmezni, mint külön esetet, már csak kiemelt közügy jellege miatt is, hogy ez mindenkinek egyértelmű legyen.

WindowsNT 2009.12.02. 14:12:58

@Johann Gambolputty de von Ausfern schplenden:

Na végre, öröm olvasni, de 12 kerületünkbe eme újítás mikor jön be? erre lennék kíváncsi!

Bende Tibor 2009.12.02. 14:15:09

@loláb: Igen, pont ez volt a cikk mondanivalója.

dennisthemenace 2009.12.02. 14:22:42

@sipike78: Az ujak is faszerkezettel epulnek,ott ez a jol bevalt,hagyomanyos technologia. Nekem is az volt Magyarorszagon,ha meg egyszer az eletben epithetnek,csak azt epitenek megint.
Nem csak Amerikaban,Nyugat-Europaban is mobilabbak az emberek. Ez az egyik oka,hogy rengetegen berlakasban elnek.

totálkáros 2009.12.02. 14:33:23

Bende, igazad van, de miért van minden parasztnak 3 autója? Miért nem épült meg az M0-ás? Miért adnak autóhtelt lúzereknek? Miért költözi fel annyi vidéki?.......

tlantos 2009.12.02. 14:35:49

@csak john: itten, ahol most vagyok, ugy nez ki a dolog, hogy megy a gyalog a zebran, ostan feluton a hajt is ledudaljak, hogy maradjon ott, mert jovunk :)
ne ehhez kepest otthon tiszta hawaii a gyalogbekaknak. Bar ezek is nevelhatoek. Mert vegul az megy, aki barabb es ramenosebb :)

loláb 2009.12.02. 14:47:53

@Bende Tibor: Mondjuk azért ezt a cikket megírhattad volna kevésbé demagóg módon is, mert így csak a "köcsög aktatologató, én tartalak el az adómból, és cserébe te baszol a munkádat elvégezni" hörgés lesz belőle, azt pedig nem túl felemelő olvasni.
(Példa: asszem Rácz Tamás írt annó a budaörsnél lévő vasúti átkelőről, az elég tisztességes munka volt)

Bende Tibor 2009.12.02. 14:48:16

@Carfan: Drága Carfan, legközelebb új nickkel és értelmes hozzászólásokkal várunk!

Viszhall!

dobzi 2009.12.02. 14:53:10

Tisztelt Bende Tibor Úr!

A képen látható delikvens történetesen egyik kollégám, az Ön által állítólag felségjelzéssel nem rendelkező gépjármű pedig a cégünk egyik szervíz kocsija. A gépjármű természetesen rendelkezik felségjelzésekkel, elöl, oldalt és hátul is... furcsa módon ez még ezen a képen is látszik... Ön valóban jól értesült, a jelzőlámpák hibáinak kijavítására meghatározott időben sort kell kerítenünk, minél hamarabb... hogy miért épp reggel kilenckor? Miért ne? Tudom, gondolom Ön is azon a véleményen van, hogy este kéne csinálnunk, hallottuk már többször is... ezt nem akarom külön kommentálni, nevetséges. A város nem csak sárga-villogókból áll és ugyanolyan prioritással rendelkeznek, mint egy nagyobb jelzőlámpás csomópont. Nincs különbség. A város nagy, sok a lámpa, sok a hibacím is... nincs lehetőség mérlegelni, hogy mikor melyiket lehetne megcsinálni.
A jelenség Önnel most egyszer fordult elő, de nem hiszem, hogy máskor nem állt még dugóban... megnyugtatom, hogy az egész művelet, mely idő alatt a kollégám elfoglalta a fél sávot (hova is álljon???) nem tartott tovább 5-10 percnél... A cégünk története nem kesze-kusza... csupán mi is a globalizáció áldozatai lettünk... cégünk több, mint 40 éve fogalkozik forgalomirányítással, nem túlzás, ha azt állítom, az országban a volt Vilati (Villamos Automatika Intézet) építette fel a jelzőlámpák 90%-t... A cég azóta többször is külföldi tulajdonba került, de ez csak tulajdonos váltás, a munka minőségét és mennyiségét ez soha nem befolyásolta... Többekközt Ön miatt is dolgozunk, hogy minden lámpa megfelelően működjön, hogy Ön minél biztonságosabban és kényelmesen ejusson A-ból B-be. Szerintem ezt nem nehéz megérteni... Ami pedig a lámpák összehangolását illeti... el kell, hogy keserítsem, ez a világon sehol sem működik tökéletesen, miértnlunk működne... ez egy rendkívül komplex rendszer, mely megoldásán folyamatosan dolgoznak a szakemberek, nyílván ez is pénz kérdése... amúgy tessék betartani a sebességhatárokat és nagyon szépen ki lehet fogni a zöld hullámokat... de meg kell érteni, ha van zöld hullám, akkor van piros hullám is... ezt sem nehéz megérteni...

A mi érdekünk és feladatunk, hogy minél kevesebb ideig legyen rossz egy lámpa... mindegy, hogy az csak sárgán villog vagy nagyon csomópont. Szabályok... gondolom ismeri őket. Ne mérgelődjön, hanem inkább örüljön annak, hogy a hibaelhárítás nem hetekbe telik, hanem órák kérdése csupán... ez Önnek is jó...

Bízom benne, hogy sikerült megérteni hogyan és miért működik ez...
Azt ajánlom legyen türelmesebb, éljen nyugodtan... vannak az életben nagyobb problémák is, mint hogy ilyenen fennakadjon... túlélte, nem? És a hiba is el lett hárítva... biztonság mindenek felett.

Üdvözlettel
A Swarco Traffic Hungaria Kft (helyesen leírva; volt Vilati) egy alkalmazottja.

totálkáros 2009.12.02. 14:58:53

@dobzi: Hibáztál ember. :DDDD Most a 60 IQ-s emberevők szétkritizálnak és elevenen falnak fel. :D

hegyilany 2009.12.02. 14:59:00

@Bajusz.: Átszállós jegy nem feltétlenül papírlapú. Egy-kéthetente repülök, általában átszállással, idén kb. kétszer kaptam papírjegeyt.

Rocko- 2009.12.02. 15:00:42

@sipike78: a SUV és a terepjáró nem ugyanaz.
elôbbi értelmetlen, utóbbi nem.

@WindowsNT: "édesapám, terepjáró aszfaltútra?"
tán mert két terep közt is közlekedik. képzeld, repülônek is van kereke, pedig az repül, nem?
ha meg elvicceskedni akarnám a dolgot akkor azt mondanám, h a hazai utakra igenis kell a terepjáró.
"Hidd el nem irigykedem rájuk"
nem is állítottam.
"a villannyal menne akkor nem szólnék rá semmi, max. annyit,"
azzal a környezeti terhelés helyét és nem mennyiségét változtatod meg. már ha kevesebb.
"budapestet nem ekkora tankokra tervezték."
fôleg az Andor meg Fadrusz utcát.
"Szóval magyarázd meg nekem, hogy egy cca. 50 kilós nőnek vagy a kb ekkora súlycsoportba tartozó férjének minek terepjáró, hogy bejárjon vele az irodába aztán a gyereket vigye suliba?"
annak presztízsen kívül semmiért. már ha CSAK városban használja. ha meg terepre megy vele, akkor meg simán kellhet.
ez kb. a "minek utazik egyedül autóval?" érv. honnan tudod h a csomagtartóban nincs 200 kg-os faösszerakó gép vagy nem elôtte tette ki a gyerkeeket óvodánál és a feleséget munkahelyen? sehonnan. szóval óvatosan ezzel az ítélkezéssel.
"nem nekünk állandó lakosoknak akik a hegy alatt lakunk."
igen, tudom milyen az önkormányzat áldásos munkája, ami a helyieket szíivatja, de a többieket nem, részesültem belôle. :)

dobzi 2009.12.02. 15:01:40

amúgy valaki itt korábban leírta, hogy miért nem használnak LED-es lámpákat a forgalirányításban... el kell, hogy mondjam, már sok-sok év óta egész Budapesten és az országban számos helyen LED-betétekkel szerelt jelzőlámpák vannak... Az energia megtakarítás, így több,mint 90%-os lett... csak errőls senki sem tud... de ezek a LED-ek sem örök életűek, bizony meghibásodnak néha... most pont egy ilyen esetnek lett szemtanúja Bende Tibor Úr.

totálkáros 2009.12.02. 15:02:52

@dobzi: Ez itt a (TC) a nép szavaaaa... Kádár után szabadon :DDD

hegyilany 2009.12.02. 15:04:40

@WindowsNT: Nem általános, de van ám olyan, hogy embernek a munkájához gyakran kell terepjáró és nincs pénzük két autóra. Ezért egy van, és az terepjáró. És asszonynak nincs külön autója, így ha kell neki autó, ő is a terepjáróba ül. Így kerülhet a csaj a nagy gépbe.

Rocko- 2009.12.02. 15:05:53

@dobzi: no, végre egy illetékes.

"hogy miért épp reggel kilenckor? Miért ne?"
mert dugót okoz?
"ezt nem akarom külön kommentálni, nevetséges."
ha az ön kapuja lé parkolna egy autó és nem tudna közlekedni tôle, arra is azt mondja, hogy nevetséges? másokat megszivatni (még ha utasításra is) nevetséges?
"de nem hiszem, hogy máskor nem állt még dugóban"
ez hogyan jön ide?
"nem tartott tovább 5-10 percnél"
akkor hogyan dugul 40 percre az út? dugó megszûnése + 20 perc alatt már sehol se szabad hatásának érzôdni.

BJani 2009.12.02. 15:10:15

Eretnek módon a cikkre visszatérve: Szerintem egy lámpacsere nem tarthat 10-15 percnél tovább.
Megállnak a kocsival, egyik munkatárs felszáll az emelőkosárba, másik kirakja a terelőtáblát.
Lámpa kicserél, emelőkosaras úr le, terelőtábla be, kocsi el.
Ez miért tudott 1,5 órás dugót okozni?

Vagy már az én írásom az off topic...

tlantos 2009.12.02. 15:12:16

@dobzi: tessek nevvel vallalni a hozzapofazast.
IV. kuslo szilagyi ut is ehhez a sohivatalhoz tartozik?
laza 1 hetig nem mukodott 5-bol 4 lampa. (nem sima sarga villogo, ami a zebrak 99,9%-al nincs, vagyis nem egy sos dolog)csaxolok, hogy ennyit a reakcioidorol.
ja, hogy ott ahhoz a zebrahoz valami *-os erdek fuzodik...?

Carfan2 2009.12.02. 15:13:21

@Carfan2: Csak, hogy legyen szerkesztőségen belül kiről példát venned, Vályi Pistának is írtam nem egy kritikus hangú hozzászólást, de ő igenis törekedett arra, hogy jobb munkát végezzen és ma már szerintem az egyik legjobb munkatársatok lett. De nyugodj meg belőled soha nem lesz újságíró. Inkább menj el te is "hülye irodistának" az jobb lesz mindannyiunknak. Úgyis annyira irigyled a 16. havi bérét...

totálkáros 2009.12.02. 15:14:39

Bendét 1.ltöbben utálják. LOL. Majd ha újgazdag is lesz, nem csak kisvállakozó, hmmm, akkor lesz ám nehéz az élete. Bársonyszékbe vele.

totálkáros 2009.12.02. 15:15:43

@Carfan2: Ő sztem sosem volt az :), és nem is akar az lenni. Én veled vagyok PEACE

S2000 2009.12.02. 15:23:54

"Egy irodista, valahol a belváros mélyén – aki lámpás kereszteződést csak akkor lát, amikor a Deák téri állomásról feljön és átmegy a Madách melletti kricsmibe cigiért – eldönti, hogy a Budakeszi úton hány perc alatt lehet lámpát szerelni." Nagyon igaz, és - sajnos - Magyarisztánban szinte minden így működik az állami szférában.

WindowsNT 2009.12.02. 15:26:51

@Rocko-: "szóval óvatosan ezzel az ítélkezéssel"

Szerintem a terepjáró akkor is luxus és felesleges környezetkárósító.

hegyilany és Rocko:számoljátok már meg nekem, hogy hány ilyen emberkének van igazán szüksége terepjáróra akinek tényleg és igazán a munkájához kell? szerintem max. 2 a több ezerből a többi csak felvágósdi, és aki igazán munkára veszi az nem luxuskategóriát vesz, hanem ami valóban terepre való kivitel.

"honnan tudod h a csomagtartóban nincs 200 kg-os faösszerakó gép vagy nem elôtte"

Rocko: na ne ez már fáj, a jános kh igazgatósága előtt mindennap áll egy porsche tereptank vagy a munkahelyemen fent napi több ilyen dögöt is látok, nehogy azt állíts, hogy 200 kg-s faösszerakógépet szállítanak és dolgoznak vele, viccelsz? olyan tiszták, hogy a tulaj lába alól ehetnék, ne vicceljetek már itt.

Akinek tényleg ezekre van szüksége az oly kevés ember, hogy két kezemen megszámolom.

Az utak minőségével egyetértek, azok olyanok amilyenek, de hál isten javul a helyzet.

hegyilany: írtam akinek munkához kell az 1-2 ember, egyébként ezek az emberek nem luxust vesznek és, ha jól megnézed egy ilyen tank árán több szgk is lehetne venni, így a feleségnek is lenne külön kocsija.

Egyébként én munkára a jó öreg Lada Nivát választanám, és nem 10-15 vagy 20 millás csodadögöt.

Félre ne értsétek nem irigykedem és, ha engednék akkor bizony én is szó nélkül pattannék egy ilyenbe be egy tesztkörre, de nem vennék az biztos.

dobzi 2009.12.02. 15:30:13

@Rocko-:
"mert dugót okoz?"
Igen, sajnos azt okoz, mert a cégünk nem rendelkezik helikopterrel, hogy a forgalmat nem akadályoztatva tudjuk a hibát elhárítani... de gondolom jobb lenne, ha mondjuk megvárnánk minden autóst, hogy elhagyja Budapest területét, hogy még véletlenül sem okozzunk dugót... addig meg villogjon csak sárgán a csomópont, mondjuk a Kerepes út - Fogarasi út sarkán... rendben, ha ez Önnek jó... megismétlen mégegyszer, ha nem lett volna egyértelmű. Nincs idő megvárni a csúcsforgalom végét... (pont akkor kelljen, hogy műkdjön a lámpa leginkább) Van máshol is hiba, nincs idő ülni és várni...

"ha az ön kapuja lé parkolna egy autó és nem tudna közlekedni tôle, arra is azt mondja, hogy nevetséges? másokat megszivatni (még ha utasításra is) nevetséges?" - ezt nem is értem hogy jött ide... valószínűleg nem viccből van ott az az autó... mint mondtam, nem rendelkezünk helikopterrel, a hibát viszont el kell hárítanunk. Amúgy rendkívül készségesek vagyunk, csupán meg kell kérnie a kollégát, hogy legyen szives kiengedni Önt... higyje el, működik!

Mint mondtam, a munka nem tartott tovább 5-10 percnél... miből gondolja, hogy csak a teherautó okozta dugót? Amit nem is látni azon a képen... ;) Mert ha dugó lett volna, akkor szemből is kocsisoroknak kellene állni... ;) logikus, nem? Amúgy nem tudtam, hogy Ön is Bende Úrral tartott akkor éppen... ha már így kiszámolta, hogy mennyi idő alatt csillapszik a kialakult dugó... ;) Ön biztos valami zseni... ilyen emberekre van szüksége az országnak.

isti77 2009.12.02. 15:31:33

A többi település nevében nem tudok nyilatkozni, de Biatorbágy idestova 2,5 éve város.
És aki innen Budakeszin keresztül jár be a fővárosba, az meg is érdemli, nekem is van egy-két ilyen "a hegyen keresztül, kertek alatt gyorsabb" ismerősöm.

Azt mondja, nincs alternatíva. Hülye.
Én inkább azt az eldugott, 2x3 sávos kis mellékutat választom, aminek a Sasadi útnál van vége.
Egy autópálya nem alternatíva? Mi kell neked? Légifolyosó?
Aki Nagykovácsiban lakik, annak tényleg nincs alternatívája. De Biatorbágy, Etyek, Budaörs térségéből? Felnőtt bárány.

isti77 2009.12.02. 15:38:44

Budakeszi lakosai pedig biztos nagyon boldogok, hogy a sok tirpák rajtuk tülekszik át ahelyett, hogy az autópályát használná.
Meg fogyasztás tekintetében is marha kifizetődő 2 hegyet megmászni, többnyire lépésben, az M1-M7 meg egy kis rakparti tögyörgés helyett.

dobzi 2009.12.02. 15:39:21

@tlantos:

Nem a nevem az érdekes... sőt, az sem, hogy a cégnél dolgozom... maga a tény az érdekes, hogy néhány embernek fogalma sincs egyes dolgok működéséről... dilettanizmusnak hívják ezt. Nem személyeskedem, hozzá teszem. Akinek nem inge...
A Külső Szilágyi úti probléma... bizonyára elhiszi nekem, hogy vannak olyan hibák, melyek elhárítása nem feltétlenül oldható meg órák alatt... az, hogy mi órák alatt hárítjuk el a hibát, az a mi szorgalmunkat dícséri... szerződés szerint 72 óra a hibaelhárítási idő... persze ezt az időt sosincs szándékunkban kitölteni, minek akadályoztatnánk saját magunk munkáját...? A Külső Szilágyi úton valószínűleg olyan problémára akadtunk, melynek okát és forrását nem tudtuk órák alatt meghatározni, de mint láthatja, a hiba idővel elhárult és azóta sem jött vissza. Ezt Ön egyszer tapasztalta, ne általánosítson. Önnek is bizonyosan van a munkája során olyan probléma, amit nehezebben old meg, több időt fordít rá... de ettől Ön még nem rosszabb munkaerő és nem általánosítható, hogy mindig így dolgozik.
Minden feladat más, több-kevesebb időt igényel... ez mindenhol így van. Ön most kiragadott egyet a sok közül... tudna mégegyet mondani?

2009.12.02. 15:43:17

Tudjátok mit?
Atomot nekünk.

(Mert nekünk semmi se jó, meg nem is lesz. Ámen.)

Pók · http://poooOOoook.blog.hu 2009.12.02. 15:44:02

Pontosan mi volt a baj Carfan kommentjével? Kritizálta a cikkíró munkáját? Hogy képzelte?!

Amúgy tényleg nem értem, kinek kéne eldöntenie, hogy hány óra legyen a javítási idő, ha nem egy irodistának egy irodában.

Bizonyára lehetne egész fővárosra vonatkozó átfogó forgalomelemzést végezni, háztömbökre lebontva, napszak, évszak és időjárás függvényében, a város egyéb útjainak terhelését is figyelembe véve... És évente megismételni, hogy naprakész legyen...

stellaz1 2009.12.02. 15:45:01

Senkit nem akarok meggyőzni, hogy feltétlen bicajoznia kell, de ellenérvnek elég rossz ez az öltönyben megyek tárgyalni, mert:

- nem minden nap megy mindenki tárgyalni
- ha az irodába kezded a napot, akkor át lehet öltözni, nyáron kifejezetten higénikusabb, mint a beleizzadt, koszos ruhában kezdeni a napot
- hónalaj szag ellen van dezodor, meg szappan, profibbaknak törlőkednő
- ha tudom, hogy jófej a partner, vagy ismerjük egymást, akkor rangtól ás beosztástól függetlenül simán bicajjal is elmegyek. Ebből még soha nem volt problémám, sőt..

Amúgy Bende Tibi arra nem válaszolt, hogy ha mint említette néhány faluból jön össze a dugó tartalma, akkor miért ül minden ember külön autóban?

BENDE TIBI: HÁNY FALUBELIT TETSZIK LEFUVAROZNI REGGELENTE A VÁROSBA, HOGY CSÖKKENJEN A DUGÓ????

Miizu 2009.12.02. 15:47:35

Az én villamosom/metróm bezzeg többnyire nem kerül dugóba, aki meg kocsiba száll az meg is érdemli :P

tlantos 2009.12.02. 15:50:33

@dobzi: en tovabbra is kernem a nev vallalasat.
ha 72 ora a szarzodes, akkor kerdezem, miert kell a reggeli csucsban megcsinalni, miert nem varhat 2 orat?
a kulsoszilagyin 2 hetig aszfaltozas miatt sargan villogott minden. Biztos ettol romlott el annyira (raadasul azok a lampak ossze sincsenek hangolva), hogy boven tulhaladta a 72 orat a megjavitas. en inkabb erre mondom, hogy dilettantizmus.
de megnyugtato, hogy tudjuk, kinek lehet cimezni a szemelyes szetsegeleseket (marmint nickneven, mert a valodit nem meri bevallalni) a lampakkal kapcsolatos nyilvanvalo problemak teren (nem keves olyan hely akad a varosban, ahol a jozan paraszti eszt is eleg lenne hasznalni, de nekunk szerencsere vannak szakembereink 40 eves tapasztalattal, akik neha egy segg szintjen kepesek vegezni a munkajukat (magyarul szarnak ra magasrol)

Amanitin3 2009.12.02. 15:50:48

@dobzi:

"Tudom, gondolom Ön is azon a véleményen van, hogy este kéne csinálnunk, hallottuk már többször is... ezt nem akarom külön kommentálni, nevetséges."

Az, hogy eszetekbe se jut éjszaka csinálni, és/vagy nem elég az éjszakai műszakra a pénz, amit kaptok, az egy dolog. Attól még az ötlet kurvára nem nevetséges, hanem evidencia szintű észszerűség.
Ennél már csak az röhejesebb, amikor a közvilágítást fényes nappal ellenőrzik és javítgatják.

"nincs lehetőség mérlegelni, hogy mikor melyiket lehetne megcsinálni. "

_Nincs_ _rá_ _lehetőség_? Szóval az Üllői-nagykörút kereszteződés lámpája nektek ugyanakkora prioritás, mint a sárga villogó a budakeszi zebráján?
Itt valaki valamit akkor kurva rosszul csinál. Mondjuk ez eddig is tudtuk.

Pók · http://poooOOoook.blog.hu 2009.12.02. 15:52:37

Egyébként annyiban dícséretes a cikk, hogy én is meg vagyok győződve róla, hogy a nagy és kezelhetetlen problémák (lakáshelyzet, úthálózat stb.) miatt kialakuló dugókat igenis lehetne és kellene apróságokkal csökkenteni. Persze az sem egyszerű. Persze nem biztos, hogy ez most jó példa volt. Ha tényleg csak 10 percig állt a sor, mint azt állítják itt, akkor nem volt itt semmi gond. Ha viszont mondjuk fél óráig, és ez gyakori helyzet, akkor már érdemes elgondolkozni, hogy felül kell-e vizsgálni a diszpécseri munkát (kb. arra volna itt lehetőség).

HERMSGERVØRDENBRØTBØRDA 2009.12.02. 15:55:53

@Pók: ne áltasd magad. Diktatúra ez a javából...

hunchback 2009.12.02. 16:02:28

Fasznak jön be a sok falusi pestre. Hurcoltatom a 80 kilós seggemet egyedül másfél tonna füstölő szarban, és hőbörgök, hogy mindenki útban van.
Maradj otthon és más nyugodtan végezheti azt a munkát aminek esetleg értelme is van!

dobzi 2009.12.02. 16:03:16

@tlantos:

higyje el, mi sem örömünkben dolgozunk csúcsforgalomban... de elmondom harmadjára is, nem egy hiba van a városban, az országban! Több hibacím van, melyet mind meg kell oldani! Lehetetlenség várni órákat... hozzáteszem nem is érdemes, ugyanis mindig van Önhöz hasonló örök elégedetlen és felháborodott ember... valakinek mindig útban vagyunk, szó szerint ;) A hibát minél előbb el kell hárítani... az Önnek jó, ha csúcsforgalom kellős közepén sárgán villog egy jelzőlámpa és nem tud átmenni a kereszteződésen? Akkor meg az lenne a baja, hogy miért nem lehet megoldani a problémát... miért kell sárgán villogva hagyani. Sajnos sokan lámpa nélkül nem is tudnak közlekedni, rendkívül baleset veszélyes. Ön tipikusan az az ember, akinek soha semmi sem jó. A lényeg, hogy pont Önt ne akadályozzák az életében...

Ha a Külső Szilágyi úton akkor aszfaltoztak, akkor nem is értem a felháborodásának okát... valószínűleg az aszfaltozás miatt let szándékosan lekapcsolva, engedéllyel, hogy a munkagépek miatt ne legyen torlódás és a forgalom gördülékenyebben haladjon... látja, ez is az Ön érdekét szolgálta. Ez esetben nem beszélhetünk hibáról, csupán egy azóta létező dologról, mitóa léteznek a jelzőlámpák... gondolom miután befejezték az aszfaltozást, a forgalmi rend helyre állt. Ahogy az az engedélyek szerint volt megadva... ne hozza magát kínos helyzetekbe az ilyenekkel... más is olvassa...
A nevem továbbra sem érdekes, de az Öné sincs kinn teljes egészében... ;) Nem a nevem az érdekes... mit is kezdene vele? :)

dobzi 2009.12.02. 16:10:53

@Amanitin3:

Nem jut eszünkbe este csinálni... este alszunk ;)
De tegyük fel, reggel 10-kor meghibásodik egy lámpa... akkor az Ön észjárása szerint várnuk kéne kb. este 10-ig, hogy megoldjuk a problémát... addig meg a sok vezetni nem tudó meg összetörné magát a kereszteződésben és még mi lennék a hibásak, hogy nem hárítottuk el időben a problémát... ugye ezt nem gondolja komolyan... ;)

A közvilágításhoz nem értek, de azt illene tudnia, hogy tesztelni, javítani valamit nem lehet áram alatt kizárólag... éjjel baromság és felelőtlenség lenne lekapcsolni a közvilágítást, mert éppen szerelni kell... nappal ugye nem működik, nincs bekapcsolva, lehet tesztelni, szerelni... biztonságosan, mert a napfényből mindenkinek ugyanannyi jut... elvileg... bár itt néhány hozzászólás alapján elbizonytalanodom... És ahhoz, hogy leteszteljék a közvilágítás helyes működését, bizony be kell kapcsolni... remélem érthető, hogy éjjel miért nem lehet ezt csinálni...

Kopi3.14 2009.12.02. 16:12:07

bendetibor, igen, így, kicsivel, egybe, kívánom, az isten éltessen téged is a hatszázadik havi fizetésed elbaszására egy ilyen kiégett lámpás kereszteződésben, egy fél napon keresztül. ennyit a széles látókörödről.

tlantos 2009.12.02. 16:12:41

@dobzi: engem eleg konnyu megtalalni, csak kitartas.
az aszfaltozas befejezese UTAN (amikor mar levonult az utolso munkas is), akkor volt napokig sarga villogora allitva minden lampa.
a cikk nem lampat emleget, hanem egy gyalogatkelo folotti allandoan sargan villogo dolgot. ez azert nem olyan, mint egy nagy csomobpontban a rendes forgalomiranyito keszulek.
en nem varok el jobb munkat onoktol sem, mint amit en vegzek. en ennel jobban vegzem a munkamat.
lehet vitatkoyni, de igy van. csak amig valaki nem elkotelezett az irant, amit csinal, akkor igy fog hozzaallni, ahogy on. (szarik arra, hogy mas szervezessel nem szivat meg tobbezer embert)

stellaz1 2009.12.02. 16:17:59

@tlantos:

Lehet tévedek, de azok az emberek okozzák a dugót, akik egyedül ülnek egy bádogdobozban.

Egyébként nem vagyok szakember, de lámpát szerelni tán én sem éjjel állnék neki...

tlantos 2009.12.02. 16:23:50

@stellaz1: en nem mondtam, hogy ejjel.
de egy tok lenyegtelen lampat lehet reggel 10 es du 3 kozott is berhelni.
de semmi gond, kivanom mindkettotoknek, hogy usson be az aramszunet este 8kor, amire azt mondja majd a villanymuvek, hogy ejjel minek foglalkozni vele, majd holnap reggel nekiallunk.
egy csomo munka elvegzesere kivaloan alkalmas az ejszaka. csak hat a fene nagy munkanelkulisegben sok embernek budos a munka. (lassan ejfel, es meg mindig dolgozom, pedig 8kor kezdtunk ma)
a fene nagy demokracia egyeseknek teljesen a fejebe szallt.

dobzi 2009.12.02. 16:25:33

@tlantos:

nem akarom Önt megtalálni, nem is érdekel, csupán beszélgetünk.
Örömmel hallom, hogy Ön jobban dolgozik, mint mi, bizonyára nagyon fontos ember lehet... maximális respekt, hova fordulhatok segítségért...?
Nem kívánok Önnel tovább vitatkozni, mert úgy látom semmi értelme... sajnos nagyon általánosságokban beszél, így hogyan is várhatnám, hogy megértse, miről is beszélek, hogyan működnek a dolgok... nem szólok bele az Ön munkájába, mert nem értek hozzá, kérem Ön sem tegye máséval...
Mint mondtam, mindegy, hogy sárga villogó vagy moszkva téri lámpa... a hiba az hiba. Ha van, akkor meg kell oldani akkor, amikor idő van rá. A hiba randomszerűen érkezik, ha ezt Ön meg tudja szervezni, akkor szívesen várjuk a cégnél.. nagy szükségünk lenne ezek szerint egy ilyen hatalmas zsenire, mint Ön ;)

További szép és nyugodt napot kívánok Önnek

HERMSGERVØRDENBRØTBØRDA 2009.12.02. 16:29:17

@dobzi: úgy jobban tudna anyázni nyilván...

tlantos 2009.12.02. 16:50:41

@dobzi: szolok, ha kell uj allas. logisztikaban jo vagyok (amugy azert mondom, hogy konnyu megtalalni, mert ez a nick letezik kb. 15 eve :)

Szibarita 2009.12.02. 16:54:38

Te voltal a gyoker, hogy kikoltozol a varosbol, be akarsz hajtani, aztan panaszkodsz.

WAPAC 2009.12.02. 16:56:42

@dobzi:
A hiba az hiba ...
Ha az elemlámpám kiég, azért is leállítjuk az egész várost?
Egész lapos gondolkodás ...
Csak egyszer számolja ki, hogy mondjuk csak ezer autó alapjáraton, mondjuk fél óra alatt mennyit fogyaszt és mennyit szennyez, valamint az ugye min. 500 munkaóra ...
Ezt vessük össze, azzal amennyivel a jó időzítés kényelmetlenebb, vagy többe kerül. És mennyivel több mint ezer ...

Egyébként azt már rég kimutatták, hogy sűrű forgalomban akár egy nagyobb fékezés is okozhat több órás dugót, hányszor szembesül az ember látszólag közvetlen ok nélküli dugóval. Hát még 10 perc szerelés ...

Továbbá a balesetek szempontjából is kisebb kockázattal járhat egy kevésbe fontos lámpa hiánya, mint a javítással képzett dugó miatti fékezések.
Majd a balesetből újra dugó lesz ....

Szibarita 2009.12.02. 16:56:44

@Szibarita: Elnezest. Te _vagy_ a gyoker. Igy pontos.

stars7726 2009.12.02. 17:48:58

Hagyjuk már ezt a biciklizzünk be a városba dumát.miért kell megmagyarázni az embernek azt ha az autójával akar közlekedni?azért van,nem?ha mindenki biciklizne,kit húznának le,kivel fizettetnék meg a parkolást,a műszaki vizsgát,a biztosítást,autópályamatricát,stb stb..hogy a benzinről ne is beszéljek.felkéne már fogni végre,hogy az autó nem luxus cikk,hanem használati eszköz.van akinek a munkájához szükséges.ki az a barom aki élvezetből autózik a reggeli dugóban a budakeszi úton?amúgy arra,azon a szar úton,meg tekerjenek az öngyilkosjelöltek.életveszélyes biciklivel,de nem is arra tervezték.

natuck 2009.12.02. 17:54:54

Az a közlekedési rendszer, amiben egy sáv kiesése ekkora grimbuszt csinál az rossz. Egy sáv kiesés bármikor előfordulhat, ennek tudatában kell meggondolni, hogy érdemes-e autóval közlekedni ott.

Szibarita 2009.12.02. 18:13:44

@stars7726: Hagyjuk, de akkor meg legalabb ne nyavalyogjatok. Koltozzetek be a varosba, hasznaljatok tomegkozlekedest vagy biciklizzetek. Engem oszinten mar az is zavar, ahogy feltorlaszoljatok a varost reggelente, meg ha a legszennyezestol el is tekintunk.

Gyurma73 · https://plus.google.com 2009.12.02. 18:31:37

Amúgy a Hidegkútról átlehet menni Óbudára a ,csak szar az út arra felé:-))
Az útvonal hossza: 5,0 km
Becsült idő a megtételére: 0:13
0:01 0 m Budapest, Erdőalja út
0:01 0 m Budapest
0:01 0 m Erdőalja út (1,6 km a következő pontig)
0:04 1,6 km Jánosbogár utca (1,7 km a következő pontig)
0:08 3,3 km Hideg utca (1,0 km a következő pontig)
0:11 4,3 km Nóra utca (0,2 km a következő pontig)
0:11 4,5 km Gazda utca (0,5 km a következő pontig)
0:13 5,0 km Budapest, Gazda utc

dead end2 2009.12.02. 18:54:47

@dobzi:
Kedves dobzi! Édekelne, hogy ki írta alá a maguk szerződését a főváros részéről...lenne egy-két jókívánságom számára, mivel az, hogy megengedi a cégüknek, hogy akadályozzák a forgalmat 06-22-ig ez szégyen.
A maguk pár alkalmazottján kívül ez a többi pár százezer embernek nem jó. Az, hogy 40 éve csak a nevük változott, ez szintén szégyen, jellemző az egész országra.
Azon érve sem állja meg a helyét, hogy főbb kereszteződésekbe azonnal meg kell javítani a jelzőlámpát. Az ilyen esetekre is tartjuk rendőrjeinket...persze értem ez nekik sem jó, hiszen eshet az eső, hó, hideg van vagy éppen meleg és nem lehet kaszálni a munkába -ból igyekvő adózókat -akiktől kapják a fizetésüket.

Szóval csak érdekelne engem a fent említett név...

www.szem.tv · http://csikosgabor.blogspot.com/ 2009.12.02. 18:56:39

Bende úrtól kérdem: ebben a cipőben járok én is, mi a kerülőút Pátyról?
www.gaborcsikos.posterous.com

dead end2 2009.12.02. 19:07:46

@dobzi:
mint szakavatott, talán tudja a megfejtést arra, hogy miért torlasztja fel a Budaörsi út forgalmát az a nyomorult laktanya elötti lámpa úgy, hogy az Erzsébet hídon át még az Astoriánál is áll a sor, az is érdekelne...

fujita 2009.12.02. 19:17:50

mit szívsz reggel a dugóban?

GGG77 2009.12.02. 19:39:47

Na, ezt a biciklizés témát baromira hagyjuk, nagyon unom már...

Gyurma73 · https://plus.google.com 2009.12.02. 20:17:32

Szóval a II.ből át lelet menni szgk val is hidegkútról a III.kerületbe.
Hideg és az erdőlaja között föld út van !!!

hunyuan 2009.12.02. 20:40:25

@hunchback: "Fasznak jön be a sok falusi pestre."

he?
kis pösti csíra..
a f..szé' gyüssz nyáron a bacssira le'?!

**ADAM** 2009.12.02. 21:01:34

Még egy gondolat:
Eddigi tapasztalatom az, hogy ha egy kereszteződésben (végre) nem működik a lámpa, érdekes módon nincs dugó. Ez konkrét megfigyelés azokon a szakaszokon, ahol rendszeresen járok. Lehet vele vitatkozni, de ez van.
Micsoda meglepetés, nem? Nincs lámpa és az emberek megoldják! Felnőtt módjára! Nahát...
Kicsi szemükkel nézegetnek, fejüket forgatják és saját hatáskörükben döntést hoznak, hogy elindulhatnak-e vagy nem. És, láss csodát, működik.
Nem kell rögtön összeszarni magunkat, ha egy lámpa véletlenül sárgán villog. Meg kell csinálni, nyilván. De nem minden áron, szarva minden másra.

nyu 2009.12.02. 21:08:31

Tenyleg, Matav telefonszamlagyar (1013 Krisztina krt 55) melygarazsat vedo zebra lampaja az milyen hataridos melo?

Eszaki oldalon mar 3 eve nem eg a zold lampa :))
(Kb. 3.5-4 eve csereltek LEDesre, jo volt fel evig.)

Bende Tibor 2009.12.02. 21:17:12

@dobzi: Kedves Dobzi!

Épp arról szól az írás, hogy nem a munkavégző és nem is a munkát kiadó felelőssége az egész, hanem azé, aki nem ruház megfelelő jogkört, döntési szabadságot Önökre.

Ha ez megvolna, egyetlen jóérzésű ember sem állt volna neki ott és akkor javítani.

Ne értse félre szándékosan amit írtam.

t

Bende Tibor 2009.12.02. 21:28:38

@Carfan2: A kritikát értem, és szeretem. A gyalázkodást nem értem és nem szeretem. Viselkedj rendesen, és megtűrünk itt, egyébként meg nem. Gondolom érted.

A kritikádról annyit, ha elolvasod a Vilati dolgozó kommentjét, abban világosan benne van, hogy utánamentem az ügynek, és jól informált vagyok.

Pista nem attól dolgozik jobban, vagy szerinted másképp, mert itt fröcsögsz.

Hidd el, mi jobban ráérünk fikanickeket törölgetni, mint te létrehozni.

Úgyhogy viselkedj rendesen.

Bende Tibor 2009.12.02. 21:32:04

@Pók: Nem az volt a baj, hogy kritizált, mert azt lehet. A gyűlölködés és a gyalázkodás nem elfogadott, és ebben az egész TC sokkal keményebb lesz a jövőben.

redriot77 2009.12.02. 21:32:44

A címet elolvasva először azt hittem hogy Bende majd ügyetlen frissjogsisokon, kalapos matizosokon, és egyéb lenézett kasztokon fogja köszörülni a nyelvét.

Ehhez képest sokkal szomorúbb az írás. Itt azt is szarul oldják meg, amit egy semmivel sem lenne bonyolultabb jól elvégezni.

Minden felújítást/javítást szarul csinálnak egy bizonyos szempontból: mindig a reggeli csúcsban dolgoznak. De legalábbis nappal, mind1, hogy mennyire forgalmas az adott útszakasz. Normális országokban a durván forgalmas részeken éjszaka vagy hajnalban dolgoznak.

Itt nincs pénz kifizetni a műszakpótlékot. Kell a zseton a 160 kilós elefántkocák prémiumára, a 10 hónap után lelépő tanulmányírók 100 millás végkielégítésére. Falhoz kéne állítani párszáz embert.

Rocko- 2009.12.02. 21:38:37

@WindowsNT: "Szerintem a terepjáró akkor is luxus és felesleges környezetkárósító."
az emberi élet maga környezetkárosító. ezen nem kell felháborodni.
luxus? aki kimegy mezőre dolgozni az újgazdag köcsög? mondom, szerintem nem vagy tisztában a terepjáró fogalmával.
a Range Rover, Lada Niva, na azok terepjárók. az X5, Q7, meg társai az értelmetlen öszvérek. vagyis egyértelmük van: balkáni utakra ideálisak.
"na ne ez már fáj"
szóval pontos számadatqid vannak erről

@dobzi: "de gondolom jobb lenne, ha mondjuk megvárnánk minden autóst, hogy elhagyja Budapest területét, hogy még véletlenül sem okozzunk dugót..."
khmm, nem kell itt túlozgatni. miért nem kértek nagyobb mozgási teret, hogy a kevésbbé fontos helyeken: lásd fent, később is lehessen végezni munkát?
titeket nem zavar az elhaladó forgalom, mert kevesebb, a forgalom nem fog titeket anyázni, mert kevésbbé akadályoztok. mi a baj ezzel a win-win helyzettel?
"addig meg villogjon csak sárgán a csomópont, mondjuk a Kerepes út - Fogarasi út sarkán..."
a cikk nem is ilyen helyről szól, hanem egy szimpla zebárról, ami sárga villogó nélkül is működik. ne keverjük már a szezont a faszommal.
"Több hibacím van, melyet mind meg kell oldani!"
na most súlyos gondok lehetnek egy cégnél, ahol nem tudnak prioritási sorrendet felállítani. vagy van, de egy ilyen kereszteződés kerül előre.
"De tegyük fel, reggel 10-kor meghibásodik egy lámpa... akkor az Ön észjárása szerint várnuk kéne kb. este 10-ig, hogy megoldjuk a problémát... "
nem, addig, ameddig enyhül a forgalom.
"addig meg a sok vezetni nem tudó meg összetörné magát a kereszteződésben"
az már az ő bajuk, ha nem tudják alkalmazni a kreszt.
"Mint mondtam, mindegy, hogy sárga villogó vagy moszkva téri lámpa..."
hmm, érdekes felfogás. fizetést is így osztják? 10 ezer vagy 10 milió, egyre megy, Forint-Forint?

@**ADAM**: "Eddigi tapasztalatom az, hogy ha egy kereszteződésben (végre) nem működik a lámpa, érdekes módon nincs dugó."
egyetetértek. ezért rühellem ezt a minden sarokra egy lámpát marhaságot. mert ugye lebaszni lebasszák, csak hangolni felejtik el.

dinan333 2009.12.02. 22:38:49

@vivax: hat ezen a hotrodos kommenten percekig rohogtem! :)

Accordion 2009.12.02. 22:50:00

Mondtam már, hogy költözz vidékre.
Úgy értem nem újgazdag játszótérre (Páty és társai), hanem vidékre. Alföld.

Akkor elfelejtheted demszkájdzsumbujt.

Vagyis nem. Kapjabeademszkáj.

totálkáros 2009.12.02. 22:50:42

@hunyuan: Megy a faszom ahhoz a mocsárhoz :D

totálkáros 2009.12.02. 22:53:31

@toncsi64: Akkor kerüld el Nyugat-Európát és az USA-t, Kanadát, Új-Zélandot, Ausztráliát, mert sok rosszban lesz részed. E világok fővárosaiban ez a dolog mindennapos, Bp meg csak épp tanulja ezt az agymenést.:)

S4mu3l 2009.12.02. 22:57:07

Szerintem aki az említett Budakeszi-Budapest vonalon a biciklizést emlegeti, az nem nagyon ismeri azt a környéket. Egy Páty-Budakeszi-Budapest-Budakeszi-Budapest kerekezés gondolata heti 5 nap az meg tényleg csak valami vicc lehet. :) Már ha nem iron man-ekről beszélünk hanem passatos középkorú papákról pl. Ajánlanám a google maps "domborzat" üzemmódját.

S4mu3l 2009.12.02. 23:05:18

Páty-Budakeszi-Budapest-Budakeszi-Páty kerekezés, na. :)

Polló László · http://termelekenyseg.blog.hu 2009.12.02. 23:07:41

Én minden csütörtökön megyek be reggel Telkiből a Budakeszi úton az Árpád híd budai hídfőjéhez. Van olyan nap, amikor ez 55 perc, van amikor 1:45 perc. (Utána még 2-3 ügyfelet kell felkeresnek a városban, muszáj kocsival mennem, különben nem tudom őket munkaidő alatt elérni.) Nemcsak a Bende által emlegetett Vilatis társaság csinál ilyen dugót: járnak erre lomtalanított holmikat utánfutón cipelő araszoló OpelAstrák, reggeli csúcsban lerobbanó autómatuzsálemek, a Lauder Javnéba igyekvő és ott forgolódó autós szülők, önjáró fűnyírók stb. Igen, 50 perc a különbség reggel, ha éppen nincs ilyen akadály. De a tapasztalat szerint két reggelből egy akadályos. Ha meg egy dugó kialakult, akkor egy óra, amíg feloldódik. Nem megoldás Biatorbágy fele menni az M1-M7-en, mert reggel ott is dugó van és a Margit híd kiesése miatt az észak-déli forgalom annyira megnőtt, hogy az emiatt keletkezett dugók ugyanolyan hosszúvá teszik az utat. Az Erdőalja utat egyszer kipróbáltam, de azon többet nem nyúzom a kocsimat, borzalmas állapotban van, és amikor igazi nagy dugó van, akkor az is eldugul. Lehet berzenkedni azon, hogy Telki lakossága 20 év alatt 250-ről 3000 főre nőtt, de nem érzem jogos "megoldásnak", hogy akkor ne járjunk be Budapestre, ki vagyunk innen tiltva. Én sem tiltom ki a hét végén hozzánk jövő budapesti kirándulókat. Egymásból élünk: a budapestieknek szükségük van a szaktudásomra, nekem meg a bejutási lehetőségre.Van megoldás is, úgy hívják: 2*2 sáv. A fővárosi vállalatoknál kifizetett végkielégítésekből már elég hosszan megépülhetett volna. S azt is tudom, hogy mindez a forgalom nem mehet rá a Moszkva térre, ezért Gádor utca vagy Kapi út 2*2 sáv is kellene még. Meg bátrabban lehetne élni az egyirányú utcákká minősítésekkel, San Franciscoban láttam olyan utcát, amely 6 sávon volt egyirányú. Például a Szilágyi Erzsébet fasor és a Városmajor utca lehetne ilyen páros. Tudom, hogy ehhez nem értek, és nyilván könnyű kimutatni, hogy ezt miért nem lehet megcsinálni, de végre ideje lenne egy olyan forgalomszervezőt felvenni, aki nem azt tudja megmondani, hogy mit miért nem lehet megcsinálni, hanem végre tenne valami olyat, ami Buda közlekedését megoldja. Szerintem a budaiaknak sem jó, hogy ennyi füstöt és kormot kell szívniuk; nekem a 4-4,5 literről 6,5-7 literre megy fel a fogyasztás, amikor erre járok.

Krisi 2009.12.02. 23:23:49

gondolom már páran írtátok előttem is, de a dugót nem konkrétan egy valaki okozza, hanem a másik tízezer autós. őket lehet szidni egyesével. magadat se hagyd ki, Tibi :)

aki meg kiköltözik Budapestről a jó levegőjű agglomerációba, az inkább ne panaszkodjon dugóról meg légszennyezésről, mert azt többek közt ő maga generálja.
és előre megmondom nektek, amint bevezetik a - többek közt - agglomerációból ingázók miatt a dugódíjat, elsőként fogja Tibi fikázni a rendszert, hogy milyen igazságtalan, hogy neki fizetnie kell, hogy bejöhessen a városba, és elégethessen naponta n+1 liter benzint a dugóban.

amúgy gondosan felépített blogposzt: értelme nincs, de egyszerre több csoportot is lehet fikázni, kiválóan előcsalogatja a főváros vs. vidék ellentét, a töketlen magyar bürokrácia is kap a pofájára, nem maradhatnak ki a környezetvédők se, lesz itt 500+ komment :)

Stock 2009.12.02. 23:30:18

@Krisi: tapasztalatból mondom: ha valaki, valakik nem bénáznak valamit, akkor nincs dugó és kellemesen lehet haladni!

"aki meg kiköltözik Budapestről a jó levegőjű agglomerációba, az inkább ne panaszkodjon dugóról meg légszennyezésről, mert azt többek közt ő maga generálja."

a pestiekre ez ugyanígy igaz.. :))

mátyáskirály 2009.12.03. 01:33:10

hahahaha...szegeny magyarok...csak azt nem ertem, hogy ezen mit alltok le csodalkozni?

mátyáskirály 2009.12.03. 01:35:49

en inkabb arrol irnek, ha valami ne adj isten mukodik, vagy jol sikerul, vagy megvan a felelos....ilyenek...azon lehet ajuldozni, na de ez? papirforma

Zsola777 2009.12.03. 02:14:52

Ki akar pályázni a főpolgármesterségre (btw miért nem polgárfőmester)? Még egy pont, amivel nyerő lehet. Csak tessék, csak tessék!

stellaz1 2009.12.03. 07:34:44

Bende Tibi továbbra sem reagáll arra a kérdésre, hogy a sok, ugyanazon faluból jövő ember miért egy ember/egy autó felállásban közlekedik.

Bende Tibi: hány falubelit tetszik reggelente lefuvarozni a moszkva térig?

Összgezve, mindenki szarik arra, hogy a közlekedése ésszerűsítése árán jelentősen csökkentse a dugót, de ha valaki elhárít egy hibát reggel, az milyen ostoba fajankó.

Gratulálok.

HERMSGERVØRDENBRØTBØRDA 2009.12.03. 08:08:47

@Polló László: az a 2750 ember aki oda kiköltözött az elmúlt 20 évben tisztában kellett volna legyen azzal, hogy milyen a közlekedés arrafelé.

2x2 sávos út????? ott van a közelben 2x4 sávos, már az sem elég???

Amanitin3 2009.12.03. 08:11:01

@dobzi:

". este alszunk ;) "

akkor az valszeg kicsit döbbenetes lesz most, ülj le hozzá: vannak a világon emberek, akik éjszaka dolgoznak, és nappal pihennek. Vagy azért, mert akkor van rájuk szükség, vagy azért, hogy ne legyenek útban. A BKV járműveit például éjszaka tartják karban. A sötét, középkori barmok.

"akkor az Ön észjárása szerint várnuk kéne kb. este 10-ig, hogy megoldjuk a problémát."

ezt hívják úgy, hogy fontossági sorrend. Amire ugye 'nincs lehetőség'. Asszem a budakeszi úti zebra sárga villogója például kibírta volna estig. Mint ahogy szintén kibírja három egy irányba menő sáv egyik lámpájában a zöld.

"éjjel baromság és felelőtlenség lenne lekapcsolni a közvilágítást, mert éppen szerelni kell.."

Ad1 A szolgáltatót nem különösebben zavarja, ha komplett utcákban napokig nem ég a közvilágítás.
Ad2 nyílván erről azért kell beszélni, mert ez egy akkora technikai kihívás, amit egyszerűen lehetetlen megoldani. 40 évvel ezelőtt ember járt a Holdon.

Legyünk szivesek ne társalogjunk arról, hogy van-e értelme, meg lehet-e éjszaka cserélgetni a körtét a sárga villogóban. Mert VAN értelme, és MEG LEHET csinálni. Csak akarnia kellene valakinek. Jelenleg szemlátomást csak azok akarják, akik közvetlenül szopnak miatta.
Akinek a végrehajtói oldalról köze van hozzá, az pedig tolja a felelősséget másra.
Ez az egész tökugyanaz a sztori, mint az 1-es út, és a Törökbálint-Budakeszi út kereszteződésében lévő vasúti átjáró, ahol nemhogy vonat, de sínek sincsenek, de a lámpa ott van, és cserélik benne a körtét. A 3-4 érintett hatóság mindegyike úgy tudta, hogy nem ő a felelős ezért az állatságért.

Krisi 2009.12.03. 08:38:16

@Stock: én is jártam már nem egyszer arra reggeli csúcsban, a "kellemes haladás" alatt azt érted, hogy lehet kb 15-20 km/órás átlaggal haladni? vagy én voltam mindig rosszkor rossz helyen, vagy nem tudom :)

a pestiek meg nyilván ugyanúgy generálják maguknak a dugót, ez való igaz. de a bevezető utakon továbbra is a környező falvak lakói vannak többségben, és most pont amiatt szív Tibi barátunk is.

amúgy én sose panaszkodok a dugókra, mivel szerencsére ritkán járok autóval a belvárosban. ha meg mégis, akkor ott az mp3-as CD :)

Krisi 2009.12.03. 08:40:37

@Amanitin3: na az a vasúti lámpa a tökéletes mintapéldája a "nem az én dolgom, ezért leszarom" mentalitásnak. ha minden nap arra járnék és lenne szerszámom, akkor már biztos leflexeltem volna egy álmos hajnalon :)

Zoltavianus 2009.12.03. 09:21:39

Az 1-es út Törökbálint-Budakeszi kamuvasúti átjáróban, ami két 20 éve sarjadó kiserdő szellemvonatait köti össze, már csak az lenne a poén, ha megbüntetnének, mert nem lassítok le a megengedett sebességre, amikor áthaladok. Ha valaki járt ott úgy, írja már be!

na__most__akkor 2009.12.03. 09:28:41

Tegnap ilyenkor NORMÁLIS autósokról fantáziáltam, akik a fényképen látható helyszíneken nem generálnak dugót, hanem MEGOLDJÁK a problémát. Kikerülik az akadályt.

----------------
"Aki látott már normális autóst (nem a fürdőszobatükörről beszélek), az szóljon!"

Tegnap óta senki nem jelentkezett.

Mndenki a karbantartókat meg a hatóságokat szidja. Senki nem akarja észrevenni, hogy ha b*lf*sz autósok nem mennek el egy akadály mellett, mert szélesebbnek hiszik a s*ggüket mint a kocsijuk, akkor az nem az őket körülvevő társadalom hibája.

Ez a mentalitás a társadalom hibája.

Hehe.

Zoltavianus 2009.12.03. 09:38:05

A dugóról: volt szerencsém aznap benne ülni. Budakeszi, Páty, Telki, Budajenő, Perbál lakossága bizony a Budakeszi úton közlekedik. Pl. Pátyról csak akkor mennék az M1-M7 fele, ha dél Budapesten van dolgom. Súlyosbító tényező, hogy a Páty-Biatorbágy út az környezetvédelmi(?) okokból elmegy az M1 és az 1-es utak alatt, nem épült egyikre sem felhajtó. A Budakeszi úton naponta 17690 autó haladt át 2005-ben. (95-ben 5560)

Ursus 2009.12.03. 09:39:53

Tisztelt Bende Tibor!

2 apróság:

- Jelenleg 2 cég végzi a jelzőlámpás csomópontok szervizelését Budapesten. Siemens Zrt. és a Swarco Traffic Hungaria Kft.
Swarco Traffic Hungaria Kft. a VILATI SBH Kft. névváltoztatása révén alakult ki mivel a tulajdonosi viszonyok változtak.

- A szervizt végző járműveken van cégjelzés, igaz még a régi névvel.

A kép alapján nehéz elképzelni, hogy hatalmas sorok torlódtak fel (bár ezt nem kérdőjelezem meg), mivel szembe semmilyen forgalom nincs így a munkáját végző járművet egy egyszerű manőverrel ki lehet kerülni. Kicsit erős feltételezésnek tűnik, hogy az egyébként mindennapos reggeli dugó (ami a képen nem látható) a kosaras miatt alakult volna ki. Ennek a munkának az elvégzése nem hiszem hogy ennyi időt venne igénybe. (minimum másfél órát ugyebár)
De itt 2 dologhoz ért mindenki a focihoz meg a közlekedéshez (:

Zoltavianus 2009.12.03. 09:45:42

@na__most__akkor: "Tegnap ilyenkor NORMÁLIS autósokról fantáziáltam, akik a fényképen látható helyszíneken nem generálnak dugót, hanem MEGOLDJÁK a problémát. Kikerülik az akadályt."
Mindenki elengedi a szembe forgalmat: Ez egy amúgy is túlzsúfolt és dugóra hajlamos úton azt eredményezte, hogy Budakeszi másik végén lógott ki a dugó!! -a fotó meg eléggé benn készült már Budapesten, mire a szerző oda jutott, addigra a kifelé tartó reggeli forgalom lecsökkent. -ezért lehetett egyáltalán eljutni odáig.

Zoltavianus 2009.12.03. 10:02:16

@Ursus: "Ennek a munkának az elvégzése nem hiszem hogy ennyi időt venne igénybe. (minimum másfél órát ugyebár)
"
Számoljunk: 2005-ös adat: 17690 autó/nap, 8845/irány, ennek kb. harmada bizony reggel bemegy dolgozni: 2948 autó, 1,5 dolgozó/autó átlaggal 30 perc PLUSZ menetidővel számolva 1916 munkaóra kiesés. Mondjuk felét behozza túlórában mindenki, 958 óra veszteség átlag havi br. 196e Ft-on számolt teljes bérköltségre: 1.539.086 Ft munkáltatói és 741.695 Ft munkavállalói veszteség. (senki nem fizeti meg ezt a plusz időt.) +0,1 L benzin fogyasztás/autó 88e Ft. ÖSSZESEN: 2.369.231 Ft statisztikákból becsült tényleges gazdasági veszteség, az externális hatásokról nem is beszélve... Ne mondja senki, hogy ebből nem jön ki egy műszakpótlék... -amúgy elég lett volna délelőtt 11-től csinálni a szerelést, és akkor már nem lett volna dugó, addig meg egy rendőr a zebrához!!

stellaz1 2009.12.03. 10:03:56

Na most, ha minden nap van dugó azon az úton, akkor nem a lámpa szerelés okozta azt. Ez ugye evidens.

Ha az év többi, 364 reggelén nincs dugó, akkor ez az egy alkalom bátorította Bende Tibit a cikk megírására?

Úgy értelmetlen az egész, ahogy van.

Zoltavianus 2009.12.03. 10:19:31

@stellaz1: szokott dugó lenni, de ez az átlag dugós menetidőhöz volt + fél óra legalább!!! És igen, tudja a lámpaszerelés okozni! Mert mindenki lassít és kerül, és esetleg várja a szembe jövőket. És volt értelme megírni a cikket, mert 4 óra munka átütemezéssel, és addig pl. 1 rendőr foglalkoztatásával Forint milliókat lehetne megtakarítani. (egy Biatorbágy M1 felhajtóval és az M0 nyugati szektorral meg milliárdokat...)

stellaz1 2009.12.03. 10:25:18

@Zoltavianus:

Az egy alkalom/év miatt szerintem kár ennyi energiát belefektetni.

Egyébként pedig (mint ahogyan már írtam) talán a lakóknak kéne először a saját bejutásukat átütemezni, meg ésszerűen beosztani.

Vajon lett volna dugó, ha minden autóban 3 vagy 4 ember ül?

stellaz1 2009.12.03. 10:29:09

@Zoltavianus:

"szokott dugó lenni, de ez az átlag dugós menetidőhöz volt"

ez akkor azt is jelenti, hogy cikk címe, miszerint ki miatt szívsz a dugóban? annak nem sok köze van a cikk tartalmához

vagy is van, csak kicsit ferdítve, magyarul azt kellett volna írni, hogy:

Dz év minden napján saját magunk, illetve a többi autós miatt szívunk a dugóban, részben mert kényelmesek vagyunk, részben, mert nem szervezzük hatékonyan az utazásainkat. De ezen az egyszem fekete reggelen az átlagosnál is kicsit nagyobbat szívtunk a lámpások miatt.

Vagy rosszul látok valamit?

Rocko- 2009.12.03. 10:43:55

@Krisi: és visszaraknák, mert hogy nincs határozat a leszerelésérôl.
ház nem csodás?

@stellaz1: "Ha az év többi, 364 reggelén nincs dugó, akkor ez az egy alkalom bátorította Bende Tibit a cikk megírására?"
és ha 364 napon nincs dugó, akkor egy napon lehet?
miért, kötelezô az? ha nem dugott meg egy nigger seggbe 10 évig, akkor 10 napra harlemieké vagy?
ez nem kötelezô dolog, el lehet kerülni. akkor hol itt a gond?

"Az egy alkalom/év miatt szerintem kár ennyi energiát belefektetni."
a halmazatát nézd. kiesett munkaidô, környezetszennyezés, energiapazarlás.

stellaz1 2009.12.03. 10:49:06

@Rocko-:

Bár ott tartanánk, hogy az lenne a legnagyobb gond, hogy az év egy napján dugó van a városban a lámpaszerelők miatt...

Mivel a valóság viszont az, hogy az év minden napján dugó van, ezért inkább tán annak a megoldásával kéne foglalkozni.

bovaryné 2009.12.03. 10:51:38

Ki miatt szívsz reggel a dugóban?
A hozzád hasonló autósok miatt, akik nem hajlandók letenni a kocsijukat egy napra sem!Ilyen egyszerű.

Zoltavianus 2009.12.03. 10:56:12

van.@stellaz1: igen, mi 3-an ültünk az autóban, de valóban az átlag utas/autó ez alatt van. A számításba nem adtam hozzá azt a 10-20 busznyi embert, akiket még érintett.
De azt ugye nem gondolja senki komolyan, hogy mindegy neki, hogy fél vagy egy órát tölt dugóban?? Egy ilyen lámpajavítás legalább + fél órával növeli a menetidőt. -Mivel az a + fél óra is milliókba kerül a gazdaságnak, és ez a költség némi szervezéssel és minimális ráfordítással elkerülhető, az átlag polgár azt várja, hogy egy ilyen közérdekű munka tervezésénél ezt is vegyék figyelembe!!
"az átlagosnál is kicsit nagyobbat szívtunk " -az nem érv számomra, hogy ha általában szívunk, akkor önként és dalolva miért ne szívjunk néha sokkal nagyobbat!

WindowsNT 2009.12.03. 10:57:11

@Rocko-: Sajnos nagyon is tisztába vagyok vele, azt hiszem itt Te értesz félre valamit méghozzá nagyon.

akinek ténylegesen szüksége van terepjáróra az igazi terepjárót vesz és az általában sáros szokott lenne, ha le nem mossa, de valahogyan látszik rajta, hogy valóban dolgozik vele és tényleg terepen is használja.

Hidd el teljesen képben vagyok terepjáró témában, látom nagyon véded őket, akkor Te is közéjük tartozol és neked is van?

Természetesen a közlekedés valamely formája amelyet valamilyen eszközzel oldunk meg jelen esetben autóval az valamely mértékben környezetkárosítással jár, a metró és villamos is szennyezi a környezetet, de nem közvetlen, hanem közvetve pl.: erőmű lehet szenes, stb. egyetlenegy az atomerőmű ami nem szennyez, de még az is, ha valamilyen baleset van, szóval akkor minden közlekedési ág ilyenformán szennyez.

De nem erről van szó, hanem ha egy kicsit is gondolkodnál akkor ezek a terepjárók jóval nagyobb szennyezést okoznak mind a normál személykocsik, tehát arra próbálok kilyukadni, hogy, ha lehetőség van akkor ne egy olyan eszközzel járjak ami 20 litert eszik városba és pl.: 300-400 g/km a káros anyag kibocsátása, hanem egy olyan eszközzel ami csak cca. 100-150 vagy max 200 g/km a kibocsátási értékei, itt sok kicsi sokra megy, ha Te is és mindenki reálisan gondolkodna akkor lehet még szmogriadóra se lenne szükség.

Azért vegyük figyelembe, hogy ezek a nagy járgányok hány darab kisebb autó káros anyag kibocsátási értékének felelnek meg, valamint hány darab kisebb autót tudnál üzemeltetni abból az üzemanyag-mennyiségből amit ezen terepjárók és 3000 (itt értsd nagyobb szgk-t is) ccm űrtartalmú járművek fogyasztanak.

Szerintem zárjuk a témát, mert erről elvitatkozhatnánk még akár napokig is amiről véleményem az, hogy nem sok értelme van, mert nem én vagyok a döntéshozó, ha én lennék akkor biztos valamilyen extra adót vetnék (+ minden 3000 ccm feletti járműre) rájuk ki, de figyelembe venném, ha valakinek ez kell a munkájához azokat nem érintené a +adóztatás.

stellaz1 2009.12.03. 11:08:24

@Zoltavianus:

Na jah, de a napi dugóval senki nem foglalkozik, mert azt az autósok okozzák, tehát nekik kéne tenni ellene a szokásaik megváltoztatásával. És az az igazi szívás, egész évben a dugóban dekkolni.

És ezért értelmetlen ez az egész cikk.

ave 2009.12.03. 11:11:20

Igazi proszto vagy.

CSAK sajat magad es a tobbi huje miatt szivsz reggel a dugoban.

Ursus 2009.12.03. 11:26:35

@Zoltavianus: Nem egészen értem a gazdasági levezetést. Mitől lesz több pénze ettől a cégnek, hogy kifizesse a pótlékot?

A cég szerződésnek megfelelően teljesít. Nem értem az olyan drámai hangvételű enyhén bulváros kiszólásokat mint:
"A céges háttér eléggé bonyolult, különféle megszűnt, átalakuló vállalatok pályáznak (hasonlóan a frekvenciákhoz) a lámpaszerelő címre." ráadásul szépen kiemelve. Ilyesmiről szó sincs! Maximum a cikkírónak volt bonyolult, vagy nem nagyon akart erre már időt fordítani a megértésére.

Az egész cikk a karbantartó céget alázza, majd egy mondatban meghozza a konklúziót, hogy mégse a cég a hibás hanem valaki más. De addigra már mindenkinek az van az agyában, hogy ez a cég ilyen olyan amolyan. És mindenki hozza a példákat, hogy amikor ő ott állt a dugóba akkor is ez volt stb., bár valószínűleg minden reggel dugóban áll, csak ilyenkor van kit anyázni.

Zoltavianus 2009.12.03. 11:28:54

@stellaz1: Igen, azzal kellene még többet. Ez a cikk számomra az elv miatt volt érdekes, ami egy ok a sok közül, hogy miért nem halad az ország, azaz, ha szervezéssel és kis költséggel elkerülhető valami gazdasági hátrány, akkor mégsem tesszük meg, mert aki a felelős a munka szervezéséért, az nem érdekelt/lusta/buta, illetve nem írtuk le neki szabályzatban, hogy "csúcsidőben a Budakeszi úton félpályás útlezárást nem csinálunk, kivéve baleset stb..."
És ez igaz ma Magyarországon az élet nagyon sok területére.
A napi dugó: M0 nyugati szektor, híd Aguincumnál, P+R rendszer dögivel (parkolási díjakból épült egyáltalán 1 db parkolóház?), még több kerékpár út, jobb BKV (viccesek a zöld csíkos buszok is a km-es koromfelhőjükkel), HÉV - M2 metró összekötése, M3 meghosszabbítása Káposztásmegyerre, Nyugati - Déli - Keleti föld alatti összekötése (mint Brüsszelben) és elővárosi vonatfejlesztés, nem emelni tovább a tömegközlekedési árakat, mert már így is Európa élmezőnyében vagyunk, de csak árakban...

Zoltavianus 2009.12.03. 11:33:41

@Ursus: Azzal egyetértek, ha az önkörmányzat nem köt normális szerződést a karbantartó céggel, akkor a cégnek senki nem téríti meg az extra költséget, hogy másképp ütemezze a munkát, azaz a cég mivel piacról él, és nyereséget maximalizál, le fogja sz@rni, hogy dugó lesz, mert neki csak az van leírva, hogy az adott típusú hibát X időn belül hárítsa el.

Ursus 2009.12.03. 11:41:47

@Zoltavianus: Akkor egyetértünk (: Nyilván ha éjszakai munkavégzést írtak volna elő minden esetben akkor a költségeket is másképpen kalkulálták volna. A város költségvetését pedig nem a közlekedési ügyosztály szabja meg...

Moodshooter (törölt) 2009.12.03. 11:49:13

Én is dolgoztam szervizbe, igaz teljesen más területen, de az emberek tényleg értik meg, hogy nem csak az ő készülékük hibásodott meg, hanem akár 300 másik ügyfélé, akik semmivel nem érnek kevesebbet nekünk, mint ő.
Nyilván kell egy szerelési sorrendet felállítani, de mi ezt a bejelentés időrendjébe tettük. Nyilván nem ez az ideális, mert valakinek ráér valakinek nem, de az ettől eltérő kivitelezés követhetetlen lett volna és nyilván ütközésekkel teli.
Gondolom itt is ez lehetett a probléma. Sajnos nem élünk ideális világban...
Tudom, hogy szívás, de legyünk kicsit megértőbbek a körülöttünk lévőkkel.

Léhüllő · http://autostat.hu/markakereskedesek-szervizek 2009.12.03. 12:46:18

Kissé sem baj, de ha mondjuk a gyálról pestre bevezető úton teszik ugyanezt, ahol 5 busz jár egy régi szar kétsávoson, akkor kissé zavaró. Ott a legnagyobb jó időben is beáll a reggel alapból.

stellaz1 2009.12.03. 12:47:23

@Zoltavianus:

Persze, igazad van.

Én csak arra szerettem volna rámutatni, hogy az -ez esetben- autósok nagy része nem látja fától az erdőt.

Magyarán azon az egy szem szerencsétlen karbantartón kéri számon a dugót, és azzal vádolja, hogy rosszul szervezi a munkát, ezért ez most fél óra várakozásba került.

Az persze nem jut egyik eszébe sem, hogy ugyanezen vádakat és megjegyzéseket saját magukra kellene illeszteni, elgondolkodni, majd esetleg átslattyogni a szomszédhoz, hogy figyu, ma én viszlek le a moszkváig, holnap meg te.

De a helyzet az, hogy inkább mindenki ül a dugóban és közben mindig lesz egy jó bűnbak, ma a villanyszerelő, holnap az útjavító, aztán a városvezetés, aztán egy gyalogos, aztán a mazsolák, aztán egy bkv busz, aztán meg mert esik az eső, majd mert kisütött a nap, aztán....

www.szem.tv · http://csikosgabor.blogspot.com/ 2009.12.03. 12:55:35

Bende úrtól kérdem: ebben a cipőben járok én is, tanácsolnál kerülőútat Pátyról?
www.gaborcsikos.posterous.com

cso zsi 2009.12.03. 15:52:06

@Johann Gambolputty de von Ausfern schplenden: Milyen 2x4 sávos útra gondolsz?

Akik kiköltöztek, esetleg abban reménykedtek, hogy szintén kiköltözött városvezető legalább a maga számára járhatóvá teszi az utat. Vagy a tömegközlekedést.
Tudtad-e, hogy a 22-es busznak esélye volt egy-két éve, hogy nem jár ki Budakeszire?

Anno az M1-M megközelítésére kijelölték az Andor utcát is, ami még mindig 2x1 sávos, bár a héten cikkeztek arról, hogy valaki tendert nyert a kiszélesítésre.
12 évig kellett erre várni.

közel 30 évig karbantartóként dolgoztam, vállalati, intézményi telefonokat, és azok központjait kellet javítanom.
Eldönthettem, hogy a kiadott címekből milyen sorrendet járok le, a hiba jellege alapján. Természetesen, ha kaptam egy kórházat-tűzoltóságot, az űberelt mindent, de egy odatelefonálással ki lehetett puhatolni az eset sürgősségét. (10 telefon porosodik a polcon, vagy a vezér zsinórja elszakadt.)

Biatorbágynál pályafelhajtó?
Biztos jó lenne. Csak épp senki nem használná,ha 2 km pályáért kéne díjat fizetnie, és ugyanúgy ott álldogálna a bevásárlóközpontok előtti dugóban, mintha csak az ipari parknál hajt fel.

cso zsi 2009.12.03. 15:53:12

Közel... kellett... bocs.

hszolo 2009.12.03. 16:12:58

Én is kiköltöztem (Diósdra), különösebben nem rázós bejárni Nagyfaluba(Bp.). Bár általában csak G.rétre megyek, vagy az Etelére és onnan egész jó a Bkv is.

S4mu3l 2009.12.04. 01:04:43

@fosdapass: :D hehehe, van benne valami..
bár azért azt hozzá kell tenni, hogy ez minden nagyobb európai (meg a földgömb többi nagyvárosában) így működik, hogy ingáznak az agglomerációból. Hol jól megszervezve, fejlett közlekedéssel stb, hol meg így mint nálunk, minden autóban egy emberrel, 2x1 sávon. Viszont azt nem lehet elvárni, hogy mindenki ott lakjon ahol dolga van, vagy ha Budakeszin lakik akkor biciklizzen be a 13-ba minden nap. Asszem nem lehet felelőssé tenni kizárólagosan egyik felet sem, itt gyakorlatilag mindennel/mindenkivel baj van vagy kicsit, vagy nagyon..

cso zsi 2009.12.04. 10:19:13

@S4mu3l: Sokan nyomják ezt az
"1 autóban 1 ember" dumát, látok én is ilyen járműveket nap mint nap.
Olyat is látok, aki reggel Budakeszin bepakolja a kiscsaládot, vagy Pvörösváron a szomszédokat, és megindulnak a főváros felé. Van, akit még a lakóhelyükön kitesznek iskolánál-óvodánál, van akit csak a metróig hoznak, és mit látunk a Váci úton, vagy a Moszkva téren?
Erkölcsi fertőt, súlyos környezetszennyezést, mert a gépjármű használója egyedül ül a kocsiban, a dugóban állva. Már vagy öt perce egyedül van, de ezt senki nem tudja.
Mennyivel magasabbrendű a házunkban albérlőként lakó kőművesbrigád, akik reggel beülnek a szutyok járgányukba, végigállják a dugót ugyanúgy, este vissza is. Bár egy leheletnyivel valóban többek pl azoknál, akik festékes-malteros göncben utaznak a metrón, mindenféle átöltözés nélkül.

mediocris 2009.12.04. 19:19:30

@fosdapass:

1: A cikkben szerintem arról volt szó, hogy akkor is dugót csinálnak, amikor egyszerűen elkerülhető volna.

2: Ami a büdös állatokat és a traktort illeti: Soha nem laktam falun, de aki a városban disznyókat tart és nyáron éjjel-nappal szarszag van, az menjen már a francba. Pont az ellenkezője a cikkbeli történetnek. Beköltözik a paraszt faluról, aztán bicskával eszi a hamburgert is az uccán, "mer mink így szoktuk faluhelyen" :). Az se tesz boldogabbá amikor találkozok az egyszámjegyű főútvonalon egy traktorral, amin 4 méter széles vontatmány van fejmagasságban, és egy tonna sár potyog róla és a kerekekről a főútvonalra, mert a parasztnak sokáig tartana leszerelni. Engem az se érdekel ha 1 óráig tart és 2szer kell fordulnia. Mindenki találja meg a helyét és igazodjon az ottani rendhez! Asszimilálódni kell ecsém, asszimilálódni!

Krisi 2009.12.04. 22:22:02

@fosdapass: ez kurvajó korrajz volt, nevettem rajta egy jót :)

az meg hihetetlen, amikor a jóember kiköltözik vidékre, és reggel rácsodálkozik, hogy dugó van. persze, hogy az van, hiszen egy darab bekötőút van ott. de ezt a jóember is tudta, amikor megvette a házát falun. namindegy :)

mediocris 2009.12.04. 22:26:01

@fosdapass: Nem támogatom az ilyen biznisz épületek terjedését, főleg mert a hangulatos helyeket én is szeretem. Hiába mondom én nekik hogy ide ne, építenek csakazértis. Legfeljebb majd jól bojkottálom őket, közben pedig asszimilálódok :).

digitális küllő 2009.12.05. 01:15:24

@fosdapass: nálad ez a tanyán, nem ám úgy megy? igaz?

lr 2009.12.05. 15:11:05

Ezzazz, lepődjünk meg erősen azon, hogy ha városban 10m^2 közterületet akarunk elfoglalni a közlekedésünkkel, akkor annyi egyszerűen nem jut.
Mint az egymást a műfalujukból az első tömköz. csomópontig napi forgásban autóztató ("nyugat"!)német ismerősök már 10-15 éve itt járva is azon, hogy mi milyen gazdag ország vagyunk...cifra nyomorúság, az b+.

Bende Tibor 2009.12.07. 20:19:16

@Ursus: A kép készítésekor valóban nem volt sor, ugyanis megálltam, elővettem a telefonomat, addigra szépen elmentek szembe, és előlem is a lámpán átment a sor. Mondjuk volt vagy 30 mp.

t

fankigruv 2010.01.03. 15:24:57

Megoldási javaslat? Mikorra kéne megszerelni a lámpát: karácsonyra / amikor jólesik / vagy hogy?
Az is baj, ha vmit gyorsan intéznek, meg az is ha lassan...
Egy szolgáltatási szerződés nem terjedhet ki minden elb*szott utca minden lámpájára, ez életszerűtlen. A teljesítés során kell rugalmasan eljárni, és kész: létezik ám olyan kosaras emelő is, amivel a túlsó (jelen esetben forgalommentes) sávból lehetett volna dolgozni. De lehet, h. ezzel is lehetett volna. Csak ésszel kéne csinálni...
süti beállítások módosítása