Ez megint tragikusan kezdődött

Goodwoodi road movie

  2009. október 02. - Csikós Zsolt Címkék: így készül a totalcar ariel bristol goodwood revival beaulieu dension

A szerzőről még nincs információ feltöltve!

A szerző még nem publikált a Totalcaron

Öt gang az állólámpában!
2015-07-19 07:25:12

Annyira régóta van hosszú ötödik (hatodik, hetedik és nyolcadik) az autóinkban, hogy már csak a veteránosok

Totalcar a Múzeumok Éjszakáján!
2015-06-18 08:03:55

Ez most más lesz. Most mi állítunk ki autókat, s várjuk, hogy jöjjenek a nézők, lehetőleg jó sokan. Volt

Szép autót keresünk!
2015-06-08 17:52:23

A folyóvizek élővilága után a Totalcar most a kultúra irányába evez: kivesszük a részünket a Múzeumok

Bent a kövület-Pio!
2015-06-02 16:00:17

Ráment egy csomó idő a hétvégéből, de az a pár Pioneer hangfal (cirka 1979), amit idestova másfél éve

totalcar

Úgy tűnik, amikor a Bende Tibby szerez végre szponzort, hogy a feneketlen mélységű, nagy-britanniai autómanufaktúra-szcénát feltérképezzük, valahogy mindig összeomlanak a dolgok.

Tavaly azzal kezdődött a dolog, hogy a reptértől harminc kilométerre bezártuk a kulcsot a bérelt Ford Fiestába, majd még ugyanaznap este kiderült, hogy egyikünknél sincs rendes London-, de még Anglia-térkép sem. Tibby tervezett GPS-t, meghiúsult, én akartam hozni térképet, de nem találtam, gondoltuk veszünk, aztán fáradtak voltunk, bénák, csekélyértelműek, és mégsem. Fentiekből következően valamikor hajnali kettőkor kerültünk ágyba Caterhamben, a Caterham-teszt előtt. Éjfélkor persze még Londonban kerestük Caterhamet, azt hittük, hogy az egy kerület (vagy negyed, tudja a rosseb, micsoda). Aztán vettünk egy térképet. És akkor kiderült, hogy Caterham jóval odébb egy falu vagy városka.

Aztán egy nappal később laktunk nyolc méter magas, de csak hat négyzetméteres, lichthof aljára nyíló ablakú, büdös, nejlonágyneműs, kétméteres, felül nyitott pléhdobozzal elkerített fürdőszobás, az ötvenes években installált darálós vécés szobában(ha bármit lehúztam volna rajta pisin és kakin kívül, 55 fonttól indult volna a büntetés, ezért nem mertem inkább használni), egy arabok által vezetett bel-londoni szállodában. És mindhárom nap alatt szünetelt mindennemű telefonkapcsolatunk Magyarországgal, mert éppen elvágtak valami óriási telekommunikációs főkábelt a Csatorna alatt. Ja, és amíg ott voltunk, még a tradicionális londoni dugó is megszűnt, erről cikket is írtam, én hülye. Aztán egy kedves olvasó nem mulasztotta el megjegyezni, hogy éppen iskolai szünet volt akkor. Hát ezt benéztem. És persze kaptunk bírságot is. Ez volt tavaly, idén sem készültünk jobbra.

Mindent egybevetve: Nagy-Britannia helyén fekete lyuk keletkezik, ha a Bendecsikós páros felbukkan. Ezt lassan ők is felismerik, menekülnek, ha érkezünk. Csoda, hogy idén egyáltalán beengedtek minket.

Most a Dension nyúlt a hónunk alá szponzorként, és dobott fel a plafon irányában, mint gyermekével játszadozó, önfeledt apuka, mi pedig jóízű kacarászásra készültünk ott fenn, a magasban. Hát nem egészen így kezdődött, az első percben kis híján pofára estünk.

Az Easyjet szépen kisuhintott minket Gatwickre, igazából sem ez, sem a Wizz Air nem rosszabb, mint a normál légitársaságok, a hely ugyanannyi, a csupán csak nagyítóval látható sajtos zsömle hiánya miatt pedig nem kapok sírógörcsöt. Gatwickre tehát kis híján úri stílusban érkeztünk, rávetettük magunkat a Marks & Spencer szendvicsboltra (egy csomó lett ilyen Angliában, igen jó és olcsó), és a Densiontól kapott mindentvivő Europcar-kártyával elindultunk felvenni a bér-Golfot.

Elég sokat kellett gyalogolni. És azért már elég fáradtak voltunk egy egész napos pénteki meló után. Europcar. Megnyugtató, zöld szín, az épület mögött valahol parkoló, ott lesz a finom Fauvé. Bemegyünk. ’stét, mink ezésez, itt a rendelési szám, átvennénk.

Angliában vagyunk, ezért a pultos úriember nem tette a bal könyékhajlatába a jobb öklét, ezt követően belengetve az egész mizériát. Csak majdnem. Merthogy autó nincs. 41 kocsit vártak trélerrel, de a trélerek elakadtak, az autópályákat felszántották, az autók mind kigyulladtak, egyébként is jöttek az ufók, és elvitték a Golfokat, mert a roncsprémium miatt náluk elfogyott a bérautó az Alfa Centaurin. Ők sem értik (mármint a Europcar), üres a parkoló, megnézhetjük, ha farkaskölyköket szülök helyben, Pa-Dö-Dö-feliratos bézbólsapkákkal a fejükön, akkor sem lesz autó. Nem, messziről jött, munkájukat végző, szimpatikusan gyanús, közepesen öltözött kelet-európai úriembereknek sem. Senkinek, nagyon sajnálja, tizenhat éve dolgozik itt, még sose fordult elő ilyen, de mi, ma este már a huszonhetedikek vagyunk, akiket el kell küldenie. Borzasztóan sajnálja.

„De minket Southamptonban vár a lefoglalt szállodai szoba, délelőtt már Chichesterben dolgoznunk kell…” – kezdtem bele, feleslegesen.

„Senkinek nincs autó, elnézést, tényleg elnézést, kérem, szálljanak meg a repülőtéren, esetleg próbáljanak meg eljutni Southamptonba még éjjel, van vonat” – így az ember.

Tévedett. Nincs vonat. Mármint Angliában, és éjjel. Nagyjából egyáltalán. Ezt akkor tudtuk meg, amikor az összes cubehőrrel megint átvonszoltuk magunkat a fél reptéren. És kivártuk a hosszú (fogalmatlan turistákból álló) sort az egyetlen nyitva tartó ablakig. Amely mögött a készséges MÁV-alkalmazott belemélyedt a számítógépébe, és a legjobb megoldást ki is nyomtatta, nekünk, a láthatóan extrém szerencsétlen barmoknak. Ezt.

Tehát akár már hajnali három előtt Southamptonba érhettünk volna két átszállással. Esetleg valahová Londonba, valami autókölcsönző közelébe nincs vonat? Nincs. Gatwick jóval több mint egy versztányira van Londontól, annyira azért nem voltunk jól eleresztve, hogy taxit bérelhettünk volna, ahhoz meg nem volt kedvünk, hogy a brit vasúttársaságok útvesztőiben kísértsünk Frankenstein kedvenc óráiban. Próbáltuk hívni Dension Attilát, hátha tud valamit.

Attila éppen Imolában volt, arról már írtunk, hogy miért, éppen hazafelé tartott a pályától egy éjjeli taxiban. Kérte, várjunk öt percet, megpróbál valamit onnan, hiszen irgalmatlan sok pénzt hagynak évente a Europcarnál, tenniük kell valamit egy ilyen kiemelt ügyfélért, mint a Dension. Nem tettek. Nem is tudtak volna, nyilván, hiszen nem volt autójuk. Maradt a szálloda. Attila mondta, menjünk nyugodtan, ne törődjünk semmivel, ha ott vagyunk, hívjuk, elintézi telefonon át a fizetést.

Gatwicken egyetlen hotel van, Hilton. Egy egészen más úton ismét átszeltük a repteret, lábaink gumicukor, a talaj száradófélben lévő Palmatex, izmainkban habosodott a tejsav, gurulós bőröndjeink a százötven kilót verdesték, csapágyaik Belarusz traktorokból.

Kellemes meglepetés – a recepciós magyar csaj, úgy hívják, Elizabeth. Nem jutottunk el a formális bemutatkozásig, ezért nem tudtuk meg, hogy Liza, avagy Lizi-e ő, (tán Erzsi?), de némi angol hablaty után magyarra váltottunk, és rögtön tegeződtünk. Hajnali egy felé lehetett ekkor.

119 font egy kétágyas szoba. A Hiltonban. Azonnalra. Nem is rossz, másutt három csillagnál ennyit kérnek. De ezt a Dension fizeti, mondtuk, mindjárt felhívjuk Attilát, tárgyalják le telefonon. Nem lehet, mondta Liza (maradjunk ennél), a Hiltonnak van egy formanyomtatványa, azt ki kell töltenie a távfizetős kuncsaftnak, máshogy nem megy, tehát kell egy hitelesítő fax. Imolában is rég szombat hajnal volt már ekkor, de Attila, ott, az éjszaka közepén fogadta a faxot, kitöltötte, visszaküldte. Közben a concierge-ről is kiderült, hogy magyar, de nagyjából itt hallottuk utoljára édes anyanyelvünket az út során.

Liza és Attila csodásan lemeccselték a szobánkat, aludtunk tán öt órát, rohadtul el voltunk késve, pedig Goodwoodban akkor már bő egy napja tartott a Revival. A Szent Ügy, amiért mentünk, amiért két éve kavar a Bende, ahová kijutni tizensok éve életcélom. Vagy éppenséggel csecsemőkorom óta, csak akkor még nem volt Goodwood Revival. Vályi Pistának nem kevésbé, de csak két emberre szólt a keret, a Bende pedig kijelentette, hogy csak azért erőlködött ennyit, hogy ő jöhessen segítségnek.

A Europcarnál még nagyobb meglepetésben volt részünk, mint alig pár órával korábban. Ugyanis lett autó – ami, ugye, a helyzet ismeretében korántsem tűnt triviálisnak. Nem Volkswagen Golf, csak egy Vauxhall Astra, de mindenképpen beindítható, rendszámos, tetős, ablakos, önjáró automobil. Ott csillogott a parkolóban (Angliában mostanában minden autó fekete, szörnyű), felmálháztuk, GPS elő, felcuppant, Southampton Holiday Inn Expressz beüt, indít, mehetünk.

Nézem a kilométerszámlálót – 000008. Nem tudom, hogy ültem-e már ennyire új autóban. Igaz, hogy mérföldben mutat, de akkor sincs még 13 kilométer. Írjuk le így is: 000013. Ezek az őrültek a tegnap éjjeli pánikban beállítottak egy teljes újautó-flottát Gatwicken. Két óra múlva a Holiday Inn pultját támasztottuk, mi, mérsékelten bizalomgerjesztő külsejű, kelet-európai gentlemanek.

Először nem értették a nevünket. Aztán nem találták. Aztán megtalálták, és közölték: mivel előző éjjel nem jelentünk meg, és telt ház van, ezért kiadták a szobánkat másnak. Hogyne, ma estére is.

Ehhez annyit hozzá kell fűznöm, hogy a Goodwood Revivalre nagyon sok néző zarándokol évente, és közülük csak pár százan mennek magánrepülővel, -helikopterrel, a többiek valahol Dél-Angliában, minél közelebb próbálnak szállást találni maguknak. Száz kilométeres körzetben istállótól, panelen át a kifizethetetlen árú luxuskastély-lakosztályig minden foglalt ilyenkor. Nem véletlen, hogy a mégoly ügyes densionos ügyintéző - aki látott már cifra útitervű vendégeket - sem tudott ötven kilométernél közelebb szobát találni nekünk.

Nos, a földkerekség utolsó Goodwood-közeli bérszobája csúszott ki a kezünkből a Europcar miatt.

„Vett a minitt, vett a minitt, áj vill csráj to fecsju e rum” – vigasztalt a hajdani nagy gyarmatról behonosult recepciós úr. Előző éjjeli hiltonos Lizánkhoz hasonlóan ő is hősiesen harcolt a számítógéppel, a telefonnal, majd megint a géppel, és negyedóra elteltével fel tudott mutatni nekünk két egyágyast. Itt mindenki zavarba ejtően segítőkész. Viszont a densionos foglalás érvényét vesztette addigra, hiszen emez már új esemény. Újabb faxos rundó, persze szombaton, nem volt könnyű.

Lelki szemeim előtt sodródó Bugatti T57-esek köpték a lángot, Ford GT40-esek rajai alatt remegett a Mennyei Aszfalt, amit még maga Earl of March nagyapja terített le a harmincas években. Jó, talán nem pont ezt a réteget, és nem is éppen ő, hanem melósok, de akkor is – szenvedtem. Délután lett, Goodwood messze, még a késve megigényelt (két héttel korábban tudtuk meg, hogy lesz szponzor, az angoloknak már nem volt idejük elküldeni) sajtóbelépőket is át kellett még valahol vennünk. Kifelé mosolyogtam, befelé tomboltam. Aztán minden sínre került.

Öt percet adtunk magunknak a csomagledob-, pisi-, dezodor-, hátizsákfelkap-műveletekre, robogtunk le a kiváló Astrához – borzalmas, gyilkos, halálos ülései vannak az alapverzióknak, ismét csak a régi Opel-szabály, ne vegyenek olcsó széket -, és üvegen verettünk kilencvcenhét körforgalom és hat autópálya érintésével Goodwoodba.

A GPS-be jobb híján csak azt tudtuk beírni: Chichester, Race circuit. Oda is vitt volna, csak ilyenkor éppen mindent lezárnak a környéken. Kábé háromnegyed órát bolyongtunk gyönyörű kis falvakon át, mezőillatot szippantva, a navi próbálkozott, néha lefagyott (hiába, a kiváló Blue Panther…). Éreztük, hogy valami masszában hatolunk körbe-körbe egy meghatározott pont körül, amit nem látunk, nem hallunk, csak érzünk. Jack London, Nagy kalandom északon, talán emlékeznek a filmre, ott volt a faszi, aki eltévedt a mínusz harmincban, meg a hóesésben, és amikor negyedszerre találkozott a saját nyomaival, lelkileg összeroppant, leroskadt a földre és megfagyott. Hát mi nem fagytunk meg, nem is roppantunk össze, csak pöttyet idegesek voltunk.

Aztán mégiscsak meglettek a parkolókhoz mutató táblák, betaláltunk a végeláthatatlan mezőre, amin végeláthatatlan sorokban és oszlopokban álltak az autók, de mégis minden újonnan jövőnek személyes narancssárga ruhás parkoláseligazító diák jutott. Majd itt kaptunk egy nagyobb, meg utána még egy ahhoz képest gigászi sokkot, kis híján el sem jutottunk a pályáig, de erről később. Ezen írásban a road movie-é a főszerep, minden, ami érdekes lenne, mellékszál, sajnálom.

Tehát a road-movie újabb fejezete a sajtóbelépők átvételére szolgáló szobában találja a Bendecsikós kettőst. Mindenki, de mindenki korhű ruhában feszített már a parkolóban is, ez feltűnt, itt meg aztán végképp elborított mindent a naftalinszag, esküszöm, még a kölniillatok is klappoltak a gúnyákhoz. Még a hasonló rendezvényeken rendre borzalmas ízlésficamról tanúbizonyságot tevő amerikai journók is rendes autós sapkában, kockás zakóban, csajok pöttyös szoknyában, zsabóban (jól mondom?) villantottak, az angolok, németek, hollandok pedig végképp kitettek magukért, azt én le sem tudom írni.

És mi? Az első magyar újságírók e jeles rendezvényen? Az új médiavilág ígéretes küldöttei? Hát kérem: farmer, kilógó ing (Bende), steyr-puchos póló, sokrekeszes hátizsák. Igazán keményen átéltük a rózsaszín tüllruhában a Capellába igyekvő, ám véletlenül az egy utcával odébb lévő neonáci pubba betoppanó oda nem valóságát.

Szörnyű volt, és ez így is maradt még két napig. Pedig tudhattam volna, iszonyú sokat olvastam a Goodwood Revival-ről, láttam a képeken a sok korhű alakot, de azt hittem, mindig célzatosan keresték a fotósok a megfelelő embereket. Jártam már Earl of March másik goodwoodi rendezvényén, a kastélya előtti útszakaszon megtartott Festival of Speed-en, de ott legfeljebb öt százalék járkált így. Azt hittem, a Revival is hasonló. Egy frászt. Itt a hozzánk hasonlóan a szlovák kettőt nézőkből jött össze az öt százalék.

Ráadásul a Bende nevét nem találták a gépben. Az enyémet igen, megkaptam a három jegyet (igen, a péntekit is), a kivételesen informatív programajánlót, versenylistát, térképeket, to-do és not-to-do leírásokat, „PRESS” fityegőt a gépemre. Tibbynek gyorsan intéztünk egy jegyet, de a másnapi belépő miatt be kellett mennünk az igazi sajtóirodába.

Egy píáros – ha nem tudtam volna, hogy az, simán gondoltam volna a Grease 3 forgatásáról megszökött statiszának - bekísért minket belülre, Bendém ott kapta meg a másikat. Mármint jegyet. Az is kiderült, hogy a Tibby arc és a Zsolti név keveredik a goodwoodi rendszerben, tehát a Csikós Zsolthoz a Bende Tibor fényképe tartozik. De előkerült az első, eredeti levelem is, ott helyben, látták, hogy kettőt kértünk, szörnyen elnézést kértek, Angliában tényleg mindenki, de mindenki nagyon segítőkész, legalábbis ezen a szinten.

És ezzel máris bent voltunk abban a mennyországban, ami nincs is. Már amikor a nevemet beírtam a sajtólátogatós könyvbe, az olvan volt mint a Viagra hatását levezetni N. Portman közreműködésével, aztán ami utána jött, az lényegében megölt. Erről viszont itt, most nem írok, majd talán jövő héten, van 2000 képem, amit ki kell válogatnom, az élményt pedig még nem sikerült átlátható masszává feldolgoznom az agyamban. Majd, majd, talán jövő hétre kiizzadom, most spanyolt játszom. Manyána, vagy hogyan is.
 


 

Na mindegy, Goodwood jött, ment, talán igaz sem volt, álltunk mindkét nap után vagy egy órát a dugóban. Odafelé szpottoltunk eladó Rolls-Royce-ot az út széli susnyában, ahogy nálunk a Kadett E-ket szokás.

Hazafelé meg a sötét falusi utcára leparkolt ős-Bristolt (bár az lehet, hogy valami látogatóé volt), miközben – nem túlzok – ötös csoportokban jöttek szembe a Rolls-Royce Phantomok, tudják, ezek a mostani katedrálisok. Az ember, ha odajut, tényleg azt hiszi, hogy valami sikátorban elkapták, és teletömték LSD-vel, mert olyan nincs a világon, mint Goodwood környéke időben és térben. És a versenyről nem beszéltem még.

Ja, és odahaza, a szálloda parkolójában egy olyan autó várt minket, amilyet sose láttunk, holott annyira azért nem most kezdtük az autószpottolást. Tibby elég sokat beszélgetett másnap a tulajjal a parkolóban, amíg én fotóztam a kocsit, majd arról ő ír. Dunsmore, valakinek dereng valami? Nem ér guglizni. Mindenesetre a tulaj és neje is Goodwood miatt töltötte a Holiday Innben az éjszakát.

Aztán vasárnap éjjel már London mellett, a Dension adta lakásában aludtunk, elhagytuk Dél-Angliát. A kiváló Blue Panther navi persze hússzor egymás után lefagyott, amikor High Wycombe városka alatt az utcanévre kattintottam a kijelzőn (ilyen hibát hogy a fenébe csinál? Semmilyen más városnál nem fordult még elő), ezért negyed tizenkettőkor fel kellett hívnunk szponzorunk angliai cégének igazgatóját, Dension Iant, hogy vezessen már el bennünket az általuk ingyen alánk tolt lakáshoz. Biztos szereti ő is a magyarokat.

Nos, a lakás egy háromszobás, szuperül felszerelt, szuper-angol környezetben levő, két fürdőszobás luxuscucc volt, dobtunk egy rendes hátast. Még a hűtő is tele volt sörrel. Az elején.

Aztán akadt még néhány bendecsikósos mozzanat, például a másnapi arielatomozás után. Hazafelé (ismét Dél-Angliából) egy, azaz 1 perccel késtük le Stonehenge-et, de csak azért, mert az Ariel-anyag elkészítése után a szomszédos Crewkerne-ben másfél órán át internet kávézót kerestünk. Meg én is beragadtam vagy negyed órára egy antikváriumba, ahol 0-120 évesig hevertek autós és motoros könyvek, tömegével, olyanok, de olyanok.... A Bende nem is mert bejönni, hiszen válság van. Aztán mégis vettünk fejenként vagy 6 könyvet, Angliában nem lehet kibírni. Csak mindezt később.

Ez volt az az este, amikor hullafáradtan betámolyogtunk Londonba, kedvenc Trafalgar Square-ünkre, mert oda azért be kell menni. A Soho felől startoltunk, ismét kiváló Blue Panther navimra hagyatkozva – immár gyalog. Odafelé 1,8 km volt az út. Vissza 2,6. Aztán amikor rájöttünk, hogy a navi sem tudja, hol vagyunk, és éjjel fél egy van, fogtunk egy taxit, ami vitt minket másik hármat, mire Astránk délceg vonásai felsejlettek a térben.

Tibby csak valamivel High Wycombe előtt vette észre a dolgot a szélvédőn. Kinyúlt. Letépte. Megnézte. Akárcsak tavaly, a tiltott zónába hajtásért, most is megbüntettek. Parkolásért. Hatvan font, ismét, juhé, két szuper, négy baromi jó, tíz leértékelt, de ínycsiklandó autós könyv ára. Ó, hogy pusztulna meg az a sok rohadt felfestés, parányi tábla, kiegészítő jel, népszokás, franc tudja mi, ami szabályozza arrafelé a közlekedést. Egyszerűen nem áll rá a szem. Ha London, az nekünk hatvan font, ez úgy látszik, már örök szabállyá válik.

Kedden a gigantikus beaulieu-i (ejtsd: bjúli) autómúzeum felé még elcsesztünk egy fél órát azzal, hogy valami Harry Potter forgatási szájtot megkeressünk a Bendének. Meglett, bár akkorra már fogyadozott a részben Karesztól átkopirájtolt káromkodáskészletem. De Tibby nagyon szép a fotón, szerintem illik is J. K. Rowling meséjébe. A lakosok meg kivételesen jól tűrték a fotózást, nem kergettek meg vasvillával. Fasza.

Na aztán még az utolsó napi, egy óra húsz perces Bristol-cikk elkészítése (abból is jön még egy poszt ám) – azt hiszem, kevés annyira tömény perc volt eddig az életemben. De Anglia minden bírság, Europcar, a Dension beavatkozását követelő vis maior, dugó, a kalodaüléses Astrába öt nap alatt beletaposott kerek ezer mérföld, eltévedés és egyebek ellenére is – csoda. Nehéz felébredni, még nem is sikerült.

A bejegyzés trackback címe:

https://belsoseg.blog.hu/api/trackback/id/tr31423545

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

NYISZI 2009.10.03. 15:39:30

Poor motherfuckers!:)

Pajkos kisdömper 2009.10.03. 15:58:59

Arielatom mi?nem szégyelled magad?:)))jo irás,thx!

szálka 2009.10.03. 16:02:29

ez király lehetett. várom a folytatást. nagyon _D

ertzuiop 2009.10.03. 16:13:22

csóró puruttyák, mi a fasznak mentek ki, ha még taxira sincs pénzetek...

-d(-_-)b- 2009.10.03. 16:16:01

"Vadász, te szopni jársz ide!"

Ottopappa 2009.10.03. 16:19:37

Ez az a tipikus eset, mikor per pillanat rossz, de utólag megszépül, és örömmel gondol rá vissza az ember

Ottopappa 2009.10.03. 16:21:35

Egy kérdés mindenkihez: Ugye jól tudom, hogy Angliába már nem kell útlevél, hanem elég az új típusú személyi is?

ommm 2009.10.03. 16:24:18

@ertzuiop: Hogy neked legyen mit olvasnod, észlény.

gnme 2009.10.03. 16:31:45

..az abszolút és a relatív fejetlenség csimboraszzó szitje :)

.. hollandiában éltem át ilyet, ahol a rendőr is néger b+

:)

admiral Yamamoto 2009.10.03. 16:35:20

Ez két felnőtt ember volt? És volt két hetük felkészülni? Mamma mia

bécsé 2009.10.03. 16:43:57

@admiral Yamamoto: sőt családapa, atyaisten ez gáz

bécsé 2009.10.03. 16:45:35

azért reméljük a 2000 kép véletlenül nem formattálódott :)
várjuk a fasza cikkeket

The Good Boy 2009.10.03. 16:52:14

Jó irás, gratula!
Nem tudom, kaptok-e még valaha is valami repi dolgot a densiontól, a sok éjszakai sz*patás miatt, még ha nem is ti tehettek erről. Majd lesz egy poszt a belsőségen, amiben 1786 karakter csak a dension szavakból fog állni:)
Annó én is Kékpárduc navit akartam venni (szerencsére beesett utolsó pillanatban egy nagy név nagyobb tudású szerkezete olcsóbban), úgyhogy már nem is bánom, hogy mást vette, mert nem kellett eddig tapasztalnom olyat, hogy lefagyás, meg ilyenek.
Jó, olyan volt göröghonban, hogy a légvonalban kb. 10 km-es, buszok által is használt közúton kb 18 km-es út helyett kaptunk tőle 40 km-est, de igy legalább láttam igazi dohányföldeket, amin éppen szüreteltek és még braziliába sem kellett érte menni (egysávos utakon bolyongtunk, de az is tükörsimaságú volt... Talán ezért ajánlotta be annak ellenére, hogy a földút és egyéb opciók tiltva voltak:)

kzolika 2009.10.03. 16:57:05

Jó, jó, de képzeljük el azt a helyzetet, amikor nincs Dension Attila, ellenben van Japán, ahol NEM beszélnek angolul, az utazó meg van annyira felkészületlen, hogy se nem ért, se nem olvas, se nem beszél japánul.

biker_kolee 2009.10.03. 17:09:23

Hát bizony én irigy vagyok. Ide azokkal a cikkekkel de rögvest. :)

lacza87 (törölt) 2009.10.03. 17:09:45

@kzolika: Még szerencse h Csikós Zsolt évekig élt Japánban:)

biker_kolee 2009.10.03. 17:10:35

Ja, és a kékpárduc navival nekem eddig soha nem volt problémám. (kopkopkop)

-thev 2009.10.03. 17:12:20

Szokás szerint állat a cikk. Egyébként meg jó nagy mocsok vagy, mert beígéred a cikkeket, én meg most tűkön ülve várhatok.. ;)

-thev

Kisziszi 2009.10.03. 17:13:40

Nem fogtok szeretni ...
Amit leírtatok az egész útról tipikus magyar "újságíró" attitűd. Életetek álma volt oda kijutni, de nem néztetek utána milyen, milyen elvárások vannak, hogyan kell öltözni, viselkedni. Én a poszt elolvasása után elkezdtem sajnálkozni .. sajnálkozni, hogy mikor lesz esélyünk felnőni "Európához".
Komolyan, a leírtak alapján, ugye nem csodálkozik senki, hogy milyen rólunk a megitélés.
Azt mondjátok meg, miért nem tudtok legalább egy rendes navigációt szerezni?? Főleg, ha külföldre mentek. A "Google" segít, hogy utánanézzetek a rendezvénynek, stb. Ja és meg is lehet tervezni mit-mikor csinálok.
Bocsánat, de én nem tudlak benneteket sajnálni ...

motoszka 2009.10.03. 17:14:19

Angliába kell az útlevél. Magasról tesznek arra, hogy EU-n belül elég volna akár a jogsi is. Ezt a reptéren szépen elmesélték nekem :S

On:

Tetszik, de ez inkább ilyen kedvcsináló volt számomra a többi cikkhez :D

Süni25 · http://www.eakft.hu 2009.10.03. 17:22:28

Valaki mondja már meg, hogy a dension.HU-n miért nincs egy árva MAGYAR szó sem!!??

pet77 2009.10.03. 17:23:30

jó cikk, de bevallom ennyi szopás már -már valószinűtlen, hacsak nem a cikk kedvéért kerültek ide...:)) A navigációra (annak hibájára) való hivatkozás is gyenge, főleg Csikóstól, akit már a fedélzeti számitógép is idegenkedéssel tölt el::)))))A keleteurópai hivatkozásokról egyébként az Izzadt ukrtán, román, szerb kamionosok jutnak eszembe, akik körülöttem állnak ,mikor fizetek az M5 valamelyik benzinkútjánál..?!
Hát valóban ilyenek voltatok odakinn???

sipike78 · http://www.szabolcsswift.hu 2009.10.03. 17:28:11

Csóri magyar valóság a köbön. Örülök, hogy megúsztátok. :)

De miért pont Natalie Portman?

(Amúgy én még itthon se merek elindulni térkép és előzetes útiterv nélkül olyan helyre, ahol nem jártam.)

@The Good Boy: ó, banyek, igazi dohányföld Magyarországon is van... (én gyerekkoromban még jártam is törni, de miután a redvás ragacs alól már nem látszottam ki, inkább átálltam vízhordónak)

Autopeti 2009.10.03. 17:28:54

Zsolti,kerítés,Stonhenge.
Ez a sorrend remekül összefoglalná az egész íráson keresztülívelő szopást.

dennisthemenace 2009.10.03. 17:36:57

@Ottopappa: En a helyedben nem kiserleteznek vele.A fazon,aki ellenorzi,vagy elfogadja,vagy nem...

dennisthemenace 2009.10.03. 17:48:04

A Marks and Spencernek ugyanott,ugyanabbol keszitik a szendvicseket,mint az ezer egyeb kis uzletnek,csak nekik M&S dobozba teszik..Olcso? Relativ.Terkepet minden sarkon lehet venni. A Csikos nagy fasz,nyilvan kiszamolta,mi mindent vehet a tiz fontos belepoert,azert all kivul,a keritesnel...Ennel azert jobban is felkeszulhettetek volna,az igaz.
Harry Potter is rohogne a Benden..

kzolika 2009.10.03. 17:48:32

@lacza87: Szerencsétlenség, hogy Csikós Zsolt SEM volt ott, amikor a segítség kellett volna. Amúgy Csikós Zsolt hány éves is volt, amikor hazatértek Japánból? Tuti, hogy már nem csak távoli emlék neki?

Heckantrieb (törölt) 2009.10.03. 17:50:39

@dennisthemenace: "A Csikos nagy fasz,nyilvan kiszamolta,mi mindent vehet a tiz fontos belepoert,azert all kivul,a keritesnel..."

Kifizethet nehany birsagot :)
Isten nem ver bottal.

ebfül 2009.10.03. 17:53:49

@motoszka:
új típusú jogsin nincs angolul rajta, hogy mi mit jelent, de a személyin igen. Ezért csak az utóbbit fogadják el.
Kretén angolok.

scsaba1 2009.10.03. 18:02:17

Beavis and Butthead lenyomja Angliát...:D

ebfül 2009.10.03. 18:04:03

Azért ez a "nincs éjjel vonat..." költői túlzás... Próbáljatok meg BP-ről mondjuk Miskolcra eljutni 2ó 38 p alatt, még ha 2 átszállással is.

foolproof 2009.10.03. 18:13:51

@motoszka: Személyi elég, a jogsi nem. NEM KELL ÚTLEVÉL.

UltimateUbul_ 2009.10.03. 18:13:52

@biker_kolee:
Megvan még a foswágened neked is, Kolee?

▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓ · http://blog.hu/user/45354/tab/activity/mindate/2007-07-23T16:48:05+02:00 2009.10.03. 18:14:16

@Ottopappa: @motoszka:
Jaja, 2004-ben voltam arrafelé, - bár én Fr.o. irányából közelítettem, - hiába kártyás ID, kellett az útlevél, fostak volna beengedni nélküle.

psmith 2009.10.03. 18:26:27

Tudom én vagyok a hülye, örüljek, hogy olvashatok ilyen cikkeket,
de komolyan:
ketten nem tudtatok meghitelezni a Densionnak 120 fontot (35 ezer forint)?
Szánalmas...

hodhod 2009.10.03. 18:28:39

hasznos dolgok Angliába utazóknak :-)
1.amennyiben az előre lefoglalt szállásra nem érkezel meg időben, mindenképpen értesítsd a hotelt motelt stb. mert akkor nem mondnak le rólad max. arra az éjszakára, viszont fenntartják a helyedet továbbra is.(megértőek)
Igen itt mindenhol ilyen segítőkész emberek vannak,ez magyar fejjel hihetetlen nekem is az volt az elején.
Ha kell, kézzel lábbal elmutogatnak mindent és megkeresik a legjobb megoldást.Van még hová fejlődni otthon.
Szomorú de ez van.
3.Ez egy autó motor stb. mániás ország. csodás dolgokat láthatsz errefelé és még múzeumba sem kell menned, mert kint áll minden az utcán vagy közlekednek vele.
Érdekes viszont, hogy ezek az új szuper autók nem igazán érdeklik a nagyérdeműt, de egy szép régi vas, na az igen azt nagyon díjazzák.
Itt tényleg minden van pl. 2 hete fotóztam egy Skoda 120 kupét sajnos csak telcsivel de nem lett rossz.
4. érdekes ország megszokást igényel de vállalható, szerethető.aki a sok eső miatt nyöszörög annak csak annyit, hogy a déli rész teljesen korrekt.természetesen esik itt is néha de hát hol nem?változott a klíma(üvegház hatás?)pl. az elmúlt három héten nem esett!Na erre varrjál gombot.egyébként a tél is és a nyár is kellemes.
5. parkolásnál mindig figyelni kell a táblákat és a dupla sárga csíkos vonalakat közvetlenül a padka mellet.Ott soha de soha ne állj meg mert az 100% bünti.
6.itt a rendőr soha nem állít meg az úton és utcán stb. ha normálisan közlekedsz viselkedsz.Nincs igazoltatás,izzókészlet keresés(tudom már magyarban sincs) és egyéb hülyeség.
ha fizeted a biztosítást az útadót és van műszakid egyszerűen nem foglalkozik veled a kutya sem.
7.egy szónak is száz a vége.érdemes kijönni és körbe nézni, no és persze ha valakinek úgy alakul akkor akár kiköltözni is.nekem bejött.Most keresgélek autót.Furcsa de az a bajom, hogy már túl nagy a választék (használt piac).Talán egy Rover 75 fullosan egy ezresért.... Üdv mindenkinek és kitartás otthon.Soha ne add fel!

psmith 2009.10.03. 18:33:23

@hodhod:
"nem érkezel meg időben, mindenképpen értesítsd a hotelt motelt stb. "

Ez nem csak Angliában, máshol is így van. Az online foglalási felületeken általában szerepel is, hogyha este 8-ig, 10-ig nem érkezel meg, akkor értesítsd őket.

hodhod 2009.10.03. 18:37:02

@psmith: bocsi, ezt csak a gyengébbek kedvéért írtam :-)

dennisthemenace 2009.10.03. 18:46:14

@hodhod: A Rover 75-rol egy angol kollegam(taxizott vele),erosen lebeszelt.Azt mondta,kimeletes banasmod ellenere is tobbet volt szervizben,mint az utcan..Nem veletlenul olyan jo az arfekvesuk..
Ami az idojarast illeti;nekem (4,5 ev utan)mar jobban bejon,mint az otthoni.Nyaron ket hetet otthon toltottem es aludni sem tudtam a dog melegben.
A legmeghokkentobb (szamomra) egy jobbkormanyos Wartburg volt a ketteringi ralin..

newname 2009.10.03. 18:50:05

rosszkor, rossz helyen lenni:)

WSzabi 2009.10.03. 18:50:33

Szerintem a Europcar-os szopatás indította el a lavinát.
2000 kép.. azért az sok.
Remélem 1-2 videó is elfér majd.

newname 2009.10.03. 18:51:39

....nem akárkiknek:), rosszkor, rossz helyen lenni...hát ez pech:)

dennisthemenace 2009.10.03. 18:52:22

A haverom engedett egy magyar sracot vezetni a kocsijat,mert a srac ki szerette volna probalni,milyen a jobb oldalon ulve vezetni.Kisse kacsazva ment az uton,ezert egy rendorjaror megallitotta oket.Elvettek a kocsit,egy treler bevitte egy telephelyre.Masnap a tulaj 140 fontert valtotta ki.(Viszonyitaskeppen;300-ert vette ket honappal azelott),a vezeto pedig 250 font birsagot kapott biztositas nelkkuli vezetesert.Ezt meg nem uberolta a Csikos..Majd legkozelebb..))

QAQ 2009.10.03. 19:01:35

Gatwicken 2db Hertz iroda is van... Nem erte volna meg egy kis autot berelni par tiz fontert es akkor a hotel is meglett volna...

loláb 2009.10.03. 19:08:50

@dennisthemenace: "A legmeghokkentobb (szamomra) egy jobbkormanyos Wartburg volt a ketteringi ralin.."

Itthon az utcánkban van egy zöld jobbkormányos 120-as skoda, magyar rendszámmal.

dennisthemenace 2009.10.03. 19:28:02

@loláb: Az egy dolog,mert husz evvel ezelott az angol utcakep tele volt Skodakkal.De Wartburg nem lehetett annyi...

ebfül 2009.10.03. 19:45:21

@hodhod:

Szerintem az angol autógyártás színvonala vetekszik a francia/olasz teljesítménnyel. Azt a 75-öst nem véletlenül osztogatják egy ezresért. Mint ahogy a használt Jaguarokat is fillérekért megkapod. Hogy aztán vagyonokat költs rá. Akinek van egy kis esze/pénze itt is (a II. VH-ban legyőzött :-) németektől/japánoktől vesz kocsit. + esetleg tart valami oldtimert - pénznyelőnek.
A segítőkészséget elismerem, de azért a fene nagy udvariasság csak egy vékony máz. Alatta a németeket/franciákat túlszárnyaló pökhendiség rejtezik.

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2009.10.03. 19:48:18

Azért azt a 60 fontos büntetést szerintem megérte ez a sok látnivaló. Kibbbbbbbbaszottul jó poszt.

s-s-s 2009.10.03. 19:51:46

üdv!

Felhívnám a szerkesztő urak figyelmét:

Van egy puruttya nevezetű oldal. Itt kiírtak egy "versenyt" hogy ki tud minél botránkoztatóbb képeket belinkelni a blog oldalakra (halottas, balesetes, cafatos képek). A belsőség olvasóit pedig szimplán autósbuzi-buziknak tartják. Nézzenek utána, a partyface nevezetű kedves olvasó már élt a lehetőséggel. Jah amúgy puruttya-extrém lenne az oldal...

Csikós Zsolt 2009.10.03. 20:00:10

@admiral Yamamoto:

Szerintem a váratlan bérautó-hiányra, valamint, hogy Goodwoodban elnézik a jelentkezésedet te se lettél volna valami jól felkészülve. Bár csodák lehetnek.

Csikós Zsolt 2009.10.03. 20:02:41

@Kisziszi:

Oké, igazad van. Csak abban a 2 hétben volt nettó 24 percünk felkészülni. Kicsit sokat melózunk, bár lehet, hogy nem látszik. Más a tempó, haver. Általában a lehetetlent próbáljuk, napi 12 órában, néha többen. Ilyenre nem marad. De te tipikus kibic vagy, ismerlek...

Csikós Zsolt 2009.10.03. 20:04:15

@motoszka:

Én végig személyivel mentem. Volt nálam útlevél, valami rejtett zugban, de elő se vettem. Jó, hogy szólsz, most is ott van, végre kirakom...

Csikós Zsolt 2009.10.03. 20:05:23

@dennisthemenace:

Hidd el, nem kevés idő ment el az Ariel, a Bristol, a Bealieu és a Goodwood leszervezésére, meg a háttérre. A részletekre nem volt idő. Ez van, megoldottuk.

Csikós Zsolt 2009.10.03. 20:06:17

@Süni25:

"Valaki mondja már meg, hogy a dension.HU-n miért nincs egy árva MAGYAR szó sem!!??"

Mert végtelenül, iszonyatosan külföldön van az igazi piacuk.

Csikós Zsolt 2009.10.03. 20:09:56

@pet77:

Próbáltál már autós navival magas házak között gyalog (2-3 km/h) navigálni? Én most először. És most derült ki, hogy egyáltalán nem bír mit kezdeni a dologgal. Első probléma: a naviban nincs iránytű, csak abból tudja, merre van észak, ha elindulsz vele, és mozogsz. Neki a gyaloglás - mint kiderült - nem mozgás. Újraszámol. A házak közt nem talál jelet. Meghülyül. Valamit talál. Bizonytalan. Áttervez. London túlsó felére tesz. Megmozdulsz, jön egy tér, megtalál. Megzavarodik. Nekiindul számolni újra. Körbejárod a teret. Mivel Blue Panther, ettől végképp megsztondul és lefagy. Két perc, míg újrabútol. Próbáld ki, de nem ér százezres navival, vagy kézivel, nekem ilyenre telik, ezt tessék emulálni.

Csikós Zsolt 2009.10.03. 20:11:04

@sipike78:

Miért N. P.? Mert jól néz ki... De ha jobban szereted George Michaelst, hát a tied.

Csikós Zsolt 2009.10.03. 20:12:36

@psmith:

Nem meghitelezni nem tudtunk, hanem iszonyú komplikált lett volna az elszámolás. Gondolj bele - külföld-magyar cég-magyar cég-külföldi akció. A dolgok néha komplikáltabbak, mint első blikkre gondolnád. És ott, hullafáradtan, nem akartuk megoldani ezt az egyenletet, igazából nem voltunk már nagyon magunknál.

Csikós Zsolt 2009.10.03. 20:13:37

@kzolika:
"Amúgy Csikós Zsolt hány éves is volt, amikor hazatértek Japánból? "

15. Most 42.

loláb 2009.10.03. 20:20:22

@dennisthemenace: De hogy került ide? (Nem irígylem azt a külkereskedőt, követségi alkalmazottat, aki a nyugati kiküldetésről csak egy skodát tudott hazahozni)

Csikós Zsolt 2009.10.03. 20:20:35

@hodhod:

"amennyiben az előre lefoglalt szállásra nem érkezel meg időben, mindenképpen értesítsd a hotelt motelt stb. mert akkor nem mondnak le rólad max. arra az éjszakára, viszont fenntartják a helyedet továbbra is.(megértőek)"

Csak ismételni tudom - hullafáradtak voltunk, a rugó is kiesett a fejünkből. Elég sok dolgot megoldottunk, nem volt, minden olyan egyértelmű, ahogy leírtam, ez elmaradt. Nyilván mi vagyunk az egyetlenek ebben az országban, akik ilyen faszok, hát ez van.

"parkolásnál mindig figyelni kell a táblákat és a dupla sárga csíkos vonalakat közvetlenül a padka mellet.Ott soha de soha ne állj meg mert az 100% bünti."

Sárga vonalat figyeltük, zónát figyeltük, normál parkolási táblákat figyeltük. Apró "Residents' Parking" tábla nem tűnt fel, sötét volt, tér, fák, erre mondom, hogy túl sok a tényező. Ha nem áll rá a szemed, mert tele a fejed, turista vagy, épp csak beestél, és harminc kilométert autóztál London határától, végig a seggedben százharmincnégy darab taxival két centire, miközben a sávok elfogynak, nem fogynak el, buszsávvá válnak, meg ilyenek, emiatt már baromira leparkolnál, mert nem tudtad, összerakni a fejedben, mekkora szopás lesz beautózni, akkor négyből egy tétel garantáltan kimarad. A múltkor is csak szemvillanásnyi maradt ki a figyelmünkből, amikor behajtottunk a tilos területre. És volt ott akkor vagy negyven tábla húsz méteren, meg kábé tizenöt féle felfestés.

tomnemtom 2009.10.03. 20:20:47

a Potter Henrik casting vs. Bende Tibby anzsanbement nagyon odaver, Zsolt ! :)
N.P. ultimate, bár nem mindenkinek.

Csikós Zsolt 2009.10.03. 20:21:40

@WSzabi:

Videóért iszonyat pénzt kértek volna, azt nem vittünk.

Wick78 2009.10.03. 20:22:02

Szep cikk, elismeresem. A navi miatt sajnalom... London amugy valoban "erdekes", sok zonara van osztva, es nehez eligazodni bennuk... Amugy Angliaba eleg az uj tipusu kartyas szemelyi. Tobb, mint masfel eve elek kint, sose volt gondom vele. Az utlevelem reg lejart... Kb 2 eve. Amugy a cikkiroknak igaza van par dologban, van itt jopar "erdekesseg"... De jo itt elni, es valoban rengeteg szep autot latni nap mint nap. En mondjuk Brightonban elek, de gyakoriak a veteranok, es a mostani luxusautok is.

Csikós Zsolt 2009.10.03. 20:22:59

@QAQ:

Europcart KELLETT bérelnünk, olyan kártyát kaptunk, ilyenkor azért bizonyos fokig kötnek a szerződés feltételei. Szó esett róla, de a helyben szállás maradt végül.

Csikós Zsolt 2009.10.03. 20:24:23

@loláb:
Jobbkormányos Wartburgot forgalmazták a hetvenes évek végén Knight (Lovag) néven. A legolcsóbb autó volt akkor, mint most ott a Perodua.

Wick78 2009.10.03. 20:25:04

Van olyan tabla, hogy :permit holders only... Na ott is buntetnek, a parkolotabla aljan, egy kis feher tablacska, nagyon figyelni kell, vagy pl. "loading only", stb. Nem egyszeru.Es ami a legfontosabb hiba: nincs az a nagy "merre folytatodnak a savok tovabb" elorejelzo tabla, szoval nagyon is esznel kell lenni...

Evil1979 2009.10.03. 20:26:57

@Kisziszi:
Van benne valami!
Sokszor sírok amikor látok tesztautóról képeket újságírókkal és bizony ott figyel a lábon a szandi zoknival.
Csak össze kéne dobni egy stylist-ra valót, hogy legalább akkor legyen "kulturált újságíró" kinézetük ha valami komolyabb eseményre mennek.

zs.lovag 2009.10.03. 20:29:16

Erdekes iras! :) Szia Zsolt.
Ledkozelebb ha ki szeretnetek jonni ismet Angliaba, jelezzetek nekem elore, hogy mit, es hol szeretnetek csinalni. Leszervezzuk az odajutast es a szallast nektek nagyon szivesen. Az elerhetosegemet megadom ha elnetek a lehetoseggel.

Hali!

Bende Tibor 2009.10.03. 20:36:04

@Ottopappa: Igen, elég az új személyi.

Bende Tibor 2009.10.03. 20:39:20

@sipike78: Mi szeretjük a kihívásokat, az utolsó reggel még a térképet is kivettem a táskámból.

sipike78 · http://www.szabolcsswift.hu 2009.10.03. 20:42:28

"Miért N. P.? Mert jól néz ki... De ha jobban szereted George Michaelst, hát a tied."

Ehem, szóval minél alacsonyabb a kocsi, annál magasabb a ló... Értem én, értem.

biker_kolee 2009.10.03. 20:48:36

@UltimateUbul_: Természetesen megvan. :) Gurul is, megy is, minden okés. Egy mellette van bontásra, amiből próbálok minél több alkatrészt értékesíteni ócsóé és még ócsóbban, csak vigyék. :) Helyhiány és fél generáció különbség miatt a kasztni és a beltér nem igazán stimmel. :)

Birkesz 2009.10.03. 21:03:16

Angliába elegendő az új típusú személyi, senki nem fog csesztetni, ha csak az van nálad. Két hete voltam kint, tudom:)
A jogosítványt lehet, nem fogadják el, de totál úgy néz ki, mint az angol (szín, jelek, felépítés, stb)

malenykij polgar · http://mbybk.blog.hu 2009.10.03. 21:15:11

No, a múltban derengö Rolls-Royce bemutató után nem sejlett, hogy talán be kéne tenni egy váltás alkalmi ruhát is?

malenykij polgar · http://mbybk.blog.hu 2009.10.03. 21:17:20

Van egy weboldal, ami okádja a találatokat a Goodwood Revival + dress code paraméterekre.

malenykij polgar · http://mbybk.blog.hu 2009.10.03. 21:24:25

Van egy weboldal, okádja a találatokat a Goodwood Revival + dress code paraméterekre.

Dugovics 2009.10.03. 21:25:59

@Csikós Zsolt:
Blue Panther helyett térkép ? Minden autókölcsönzőben ingyen adnak.

Mondjuk a 60 fontos parkolási bírság feletti félelmedet nem értem, hacsak nincsen UK lakcímed, a behajtás esélye 100%-ban konvergál a 0-hoz (visszatérő tapasztalat).

echolls 2009.10.03. 21:29:36

Angliában melyikőtök vezette az Astrát? Felváltva?

Johnny Bravo 2009.10.03. 21:34:14

@Csikós Zsolt: Írás király, és bár tudom, hogy a beaulieu-i autómúzeum Angliában van, de én fransziául ejteném a nevét bóliőnek, persze tévedhetek, de gyanús, hogy azt jelenti, szép hely. :)

dennisthemenace 2009.10.03. 21:40:12

@loláb: Gondolom ugy,hogy valaki poenbol hazavitte.Lattam az ujsagban 6 honap muszakival 100 fontert egyet regebben.Kocka Ladabol annyi volt itt,mint a szemet,mostanra hebe-hoba,lepusztultabb kornyekeken latok belole..Plane,hogy bevezettek a 2000 fontos roncspremiumot,hullanak az oreg autok.Chelmsfordban lattam egy trelert,akkor pakoltak fel ra a beszamitott autokat,vittek a roncstelepre.Volt ott ket Cavalier (A Vectra),szep allapotban,otthon meg tiz evet futna mindketto..

dennisthemenace 2009.10.03. 21:51:51

@Csikós Zsolt: Mi a fene az a Blue Panter? En itt csak Navmant,Tomtomot,Garmint latok..
Nekem Tomtom van,Londonban neha az is bezavarodik a magas epuletek kozott,de rogton korrigal is.Azt hiszem,119 font volt a Tescoban,egy eve,mikor vettem.
Beaulieau egy szuper hely,de a National Heritage Centre sem rossz Gaydonban (Warwickshire);Ott van pl. a legelso Mini,meg Paddy Hopkirk autoja is.Plusz ket masik Austin,amik megfordultak anno '73-ban a budaorsi kutnal a London-Mexico City rally apropojan..

LajosPataki · http://lajospataki.com 2009.10.03. 21:58:17

"rávetettük magunkat a Marks & Spencer szendvicsboltra (egy csomó lett ilyen Angliában, igen jó és olcsó)"
??????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!?????????
?????????
????
??
?

loláb 2009.10.03. 22:05:12

@dennisthemenace:
"Ladabol annyi volt itt,mint a szemet"
Ja, azt tudom, hogy forgalmazták nyugaton is.
Volt egy műsor a Discoveryn 3 csapat roncsautókból készített versenyautókat, és azzal mentek különféle pályákon. A kinézetet is pontozták(minnél elborultabb, annál jobb), attól függött asszem a rajtsorrend.
Egyszer az egyik csapat egy kombi kockaladát választott vrsenygép alapnak, kérdezte a riporter: "És ti mivel dobjátok föl a kocsi kinézetét, a pole pozicióért?"
A válasz: "Hát, ez egy Lada, így szép ahogy van"

maczko 2009.10.03. 22:20:27

Röhögni ér, srácok?

nyelv-ész 2009.10.03. 22:23:33

Új navikban már Sirf IV vevő van, az nem zakkan meg a magas házak közt sem. Nem a reklám helye, de pl. az új Wayteq 820-as nagyon penge. És nem 100 rugó, a kékpárduccal egy árfekvésű.

Csak hát ennek is utána kellett volna nézni a vásárlás előtt, vagy megkérdezni egy gurut, aki ebben jártas.

Csikós Zsolt 2009.10.03. 22:30:59

@Johnny Bravo:

Hát igen, de ha az angol egyszer úgy ejti a saját helyrajzi nevét, hogy bjúlí, akkor nehéz vele vitázni. Mi is ligetnek mondjuk a lizsét, tudod, de azért hivatalosan az nem Városlizsé. Persze te mondhatod annak.

Csikós Zsolt 2009.10.03. 22:32:06

@nyelv-ész:
Guru mindig akkor kerül, amikor már nem kell. Amikor kellett, a guru azt mondta, ennyiért ez jó lesz. Hát nem...

2009.10.03. 22:32:29

@motoszka:

A megoldás ott van, hogy az angolok nem részei a schengeni határszerződésnek, azért tesznek a magyar jogsira.

Csikós Zsolt 2009.10.03. 22:33:21

@capture3:

Próbáltunk olcsóbban kajálni, nem ment. Mondjuk, hogy a rohanó ember első és második mintavételének olcsó.

Csikós Zsolt 2009.10.03. 22:34:27

@maczko:

Persze, azért írtam. Mi is röhögtünk magunkon.

Csikós Zsolt 2009.10.03. 22:40:38

@Csikós Zsolt:

Különben csak egy érdekes megfigyelés:

amióta itt blogolok, és bármikor leírtam magamról, hogy hülye vagyok, beismertem, hogy fasz voltam, vagy bármilyen más módon öniróniát gyakoroltam, mindig valami egészen furcsa, savas, maró, kioktató utálat volt a válasz.

Jó, jó, tudom, hogy mindenki tökéletes, én ezt nem is merném kétségbe vonni, de legalább egy szem hülyének meg lehetne hagyni, hogy hülye legyen. Röhögni ér, bármilyen más országban egy ilyen íráson sokan röhögnek, mások kacagnak, megint csak mások nevetnek, ujjal mutogatnak, hogy nini a két barom.

Nálunk pedig jön az így kellett volna, úgy kellett volna, legközelebb ezt csináljátok, miért nem kérdeztetek (ismeretlen alakoktól, akikről először hallunk), hát ez nem lehet igaz, hogy valaki ilyen fasz legyen, na jellemző, a balkáni baromja, ilyenek. A savanyú, elkeseredett énjobbantudom-stílus. Kurva szomorú. Elfajzott egy társaság vagyunk.

Ettől még fogok ilyen posztokat írni. Mert én tudom, hogy hülye vagyok, azt is tudom, hogy a legnagyobb odafigyelés és pontosság ellenére is csőstül követek el bakikat. És nem akarom szégyellni, inkább röhögök rajta, és ha úgy vélem, elég röhejes, annak a pár értő embernek már érdemes megírnom, hogy ők is röhögjenek. A többiek meg...

Biztos sokkal szebb országot építenének nálam. Kár, hogy nem látszik.

Csikós Zsolt 2009.10.03. 22:50:25

Mellesleg még azt látom, hogy szép ruhákban járunk, kedvesemnek hívjuk a csajt, akiben a szilikont és a szedett szemöldököt szeretjük, de az agyát nem, és már egyszerre hárommal csaljuk, akiről minden haverunk tud, csak a csaj nem, igényes felnit veszünk a szupertrendi autónkra, csak nem tudjuk, hogy kell ülni benne, ezért nem tudunk bevenni egy kanyart ötvennél gyorsabban, amitől viszont kurva idegesek vagyunk, és egyenesben kettőötvennel toljuk, amíg meg nem halunk valami alföldi országút melletti fán. Mert nem voltunk bekötve. Hiszen az nem kúl. Hát ennyit a magyar hoch-kultúráról, 2009-ben.

Én inkább káromkodok, és szakadtan járok. Még mindig jobban érzem magam. Az legalább őszinte.

maczko 2009.10.03. 22:52:24

Kedves fiúk, én igazán nem bántlak titeket, csak simán jól szórakoztam ezen a részletes cikken. Minden bizonnyal nem jártam volna szerencsésebben a szigeten, megrögzött kontinenslakó vagyok (Kréta nem számít, nekem az a vágyott otthonom).

Csikós Zsolt 2009.10.03. 22:53:51

@maczko:

De neked írtam is, hogy lehet röhögni. Sőt, ha nem bánt meg: tessék röhögni. Azért voltak ott fenn azok a betűk. A kiröhögés nem fáj. A tudálékosság nagyon. Attól nem szeretnék én ebben az országban élni.

Csikós Zsolt 2009.10.03. 22:55:00

@dennisthemenace:

Hát az a navi itthon biztos egy 50-es :-) Mindenesetre ezexerint a Sirf IV a tuti?

Pajkos kisdömper 2009.10.03. 23:06:53

@Csikós Zsolt: én röhögök.elég sokszor utazunk ki autokért,mindent eltervezünk és mindig becsuszik valami hülyeség.és jot röhögünk magunkon.természetesen megjönnek a jotanácsosztók hogy mit kellett volna jobban csinálnunk.

Heckantrieb (törölt) 2009.10.03. 23:07:39

@Csikós Zsolt: Elsosorban felejtsd el a Mio-t, Wayteq-et, Blue Panthert, meg a tobbi szart. Ezek a cegek sehol nem lesznek 3-4 ev mulva, lofaszt kapsz tolunk, nem terkepfrissitest. Garmin, TomTom, Navigon, kb ezekbol valogass. Ha szeretned latni a kepernyot napsutesben is, es fontos a nagy terkepvalaszek (Braziliatol Japanig), abban a Garmin verhetetlen.

SiRF III chipsettel szerelt modellek mar nem hagyjak el magukat olyan konnyen, de annyira stabil (100%os), mint egy beepitett gyari navigacio, egyik sem lesz, soha.

maczko 2009.10.03. 23:08:49

Hmm. Az én masinám leírásában:
"A legújabb szatellit technológia: a 20 csatornás SiRFstar III vevő pontosabb és gyorsabb helymeghatározást tesz lehetővé. A vétel a városban és vidéken egyaránt stabil és kitűnő minőségű, a GPS vevő pilanatok alatt beüzemelhető."

neszeneked

pontosabb... legjobb.... lágy és krémes

Csikós Zsolt 2009.10.03. 23:11:27

@Heckantrieb:

Na ka, csak a Garminoknál 70 ezer fölött kezdődnek azok (a nagy Nüvik, meg a motoros Zümók például), amik már végtelen sok közbeszúrt pontot tudnak, nem csak egyet. Én meg főleg motorozáshoz, tekeregni kis utakon vettem, az Igo pedig erre, mint szoftver, tökéletesen alkalmas. Ezt elég alaposan körbejártam már egy éve, és akkor elég furán néztek rám, aztán nagy nehezen kiderült, hogy bizony az általam különben szimpatikusnak tartott Garminokkal állandó tervezés az élet, ha valaki arra használja, amire nekem kell. Talán majd az újabbak. De mire azok használtak lesznek, hogy megvegyem valamelyiket... Á, maradok ennél a szarnál egy ideig.

Pajkos kisdömper 2009.10.03. 23:11:59

@Csikós Zsolt: nekem egy htc kaiser-em van,telcsi,gps egyben.nagyon bevált,Igo8 megy rajta.viszonylag olcsón hozzá lehet jutni.

Pajkos kisdömper 2009.10.03. 23:15:04

@Pajkos kisdömper: ja,és Garminnal elég nagyot coptunk Frankfurt mellett 2 hete.Gyorsan kellett is autós töltőt vegyek a htc-hez:))

karlov 2009.10.03. 23:20:43

Szép estét...
Lesz valami abból a találkozóból ?Mert az üveget nem győzőm törölgetni a portól.

Heckantrieb (törölt) 2009.10.03. 23:22:49

@maczko: Hiaba 20 csatornas, soha nem fogsz annyi muholdat latni egyidejuleg (kiveteles esetben 16ot, tobbnyire csak 12t). Amugy egy minosegi antenna tobbet er barmelyik csoda-chipsetnel.

MVMV 2009.10.03. 23:28:31

Én nevettem, na jó azt nem, de mosolyogtam.

Ettől függetlenül nyilván nem éri el azt a szintet mint a régi emlékeket felelevenítő Rolls-Bentley cikk, amit még hónapok múlva is visszakerestem h újra elolvassam.

Az emberek többségét az zavarja, hogy utálják a munkájukat, esély sincs arra hogy külföldre utazzanak - nemhogy munkaügyben, egyébként sem- és még itthon sem kapnak cafeteriát, nemhogy londoni bérautót, ez van.

Ezt tudomásul kell venni, ilyen a magyar, dögöljön meg a szomszéd tehene is, ezen szvsz nem kell megsértődnötök.

Az ilyen cikkekre, de leginkább a Csikós-féle megközelítésre meg szükség van, mert sokan olvassuk, de mint tudjuk nem mindíg a többség a leghangosabb.

Szóval nem kell a szívetekre venni, csak így tovább, uff.

maczko 2009.10.03. 23:36:04

@Heckantrieb: Ironikus voltam (lágy és krémes kitétel)

egylépés 2009.10.03. 23:36:42

Csikós Zsolti: Jó nagy türelemmel vagy - a már elnézést -, de sokszor okoskodó szarrágókhoz. :D Hihetetlen, hogy mi magyarok milyen okosak vagyunk. Kritizálni, azt tudunk! Király volt az írás! Jókat röhögtem, gondolom ti is fájdalmatokban.

Heckantrieb (törölt) 2009.10.03. 23:43:21

@Csikós Zsolt: Valaszd kulon a kettot, mert egy uj szogletes zumo-ert (660), ami autoba es motorra egyarant jo, 5-600 eurot legombolnak rolad.

Motorra lojel magadnak egy vizhatlan SP2820at, Touratech tartoval:
cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=280403372413
Akarhany waypointot beiktathatsz, route-okat a PCn allithatod ossze, vizhatlan, opcionalis sisakheadset kaphato hozza, kepernyo kozvetlen napsutesben is latszik. Motoros turakhoz idealis.

Autoba meg veszel majd kesobb egy szeleskepernyos hasznalt cuccot, 100 euro korul mar kijon. A 2820ra olyan 130at szamolj, es vedd figyelembe az arnal, hogy egy zarhato acel Touratech tarto 70et meger (ha adnak melle). Ettol fuggetlenul nagyon olcson ki lehet fogni oket. A strapat birja, az egyik kollegam a motorjan 5 eve hasznalja. Terkepellatas folyamatos, kocsiban is hasznalhato, TMCt tud, magyarul beszel. Olcson jot.

inu 2009.10.03. 23:45:51

@Csikós Zsolt: Abszolut igazad van amit a Magyar mentalitasrol irtal en is ettol voltam beteg es ezert mentem el onnan mar lassan 10 eve. Ja es a cikked kurva jo volt...

sipike78 · http://www.szabolcsswift.hu 2009.10.03. 23:46:39

Tisztelt Csikós Zs.!

Ööö, azért ez nem a Stan és Pan 201. epizódja volt ám...

Ha Szabó János bácsi kikeveredik Londonba, és ilyen hülyeségeket csinál, azon lehet mosolyogni, lehet sajnálkozni... Kinek-kinek a vérmérséklete vagy az aktuális lelki- és/vagy idegállapota szerint.

De ti szakmátokat gyakoroltátok, vagy mi a f.szom, amit nem tegnap kezdtetek, ennek ellenére úgy viselkedtetek, mint kezdő buzi a gőzfürdőben.

És mindezt ráadásul más pénzén.

Heckantrieb (törölt) 2009.10.03. 23:51:47

Review:
www.gpsinformation.org/penrod/2820/sp2820.html

2720ast is nezhetsz, talan kicsivel olcsobb. Leiras + velemenyek:
www.amazon.com/dp/B000A5T7AO

2610est ne, mert az csak a regi terkepeket eszi, allitolag megszunik a tamogatas jovore. Motorra egyszer megveszel egy ilyen minosegu cuccot, ezzel fognak eltemetni.

SquareWire 2009.10.03. 23:52:07

@Csikós Zsolt: Itt dél-Londonban, (Richmond) nem messze van egy országszerte nagyon híres és elismert autós aukció ház. Olyan autóritkaságok szoktak bent állni, hogy az tényleg elképesztő. A nevét sajnos nem tudom, de majd holnap hazafelé jövet felírom. Tudom, rengeteg autós látványosság lehet (van) Angliában, de talán legközelebb ez is megérne egy látogatást.

SchEdem 2009.10.04. 00:02:22

@Csikós Zsolt: A cikk isteni, a sok hülyén meg ne húzd fel magad. Munkám miatt rengeteget járok külföldön, külföldön is élek, hülyének sem tartanak magam, mégis a néha adódó káoszban beszopunk rendszeresen a kollégákkal millió dolgot. És hogy a francba készüljön fel az ember pont az ilyen közlekedési baromságokra?! A www.trafficforidiots.com-ról?! :-)))
És a sok tudálékos, okoskodó baromnak annyit, hogy az átlag magyar semmivel sem szakadtabb, mint az átlag nyugat-európai. Csak az átlag magyar szereti magát annak látni, mert akkor van min sírni.

sipike78 · http://www.szabolcsswift.hu 2009.10.04. 00:09:44

Magyar mentalitásról meg szerintem ne makogjon senki negatív felhanggal... Főleg, aki magyarnak vallja magát.

Inkább tessenek elővenni egy etikett/protokoll-tankönyvet.

Javaslom először felcsapni, mondjuk, aaaa... "Fejfedő viselése zárt helyiségben" fejezetnél.

gof 2009.10.04. 00:13:08

@Csikós Zsolt: na, ez igazi Belsőség-poszt volt, köszönettel. Olvastam, mosolyogtam, sajnálkoztam, tájékozódtam. És megnyugtatásul csendben elárulom, hogy én meg tegnap elmentem Németországban egy 25-ös listával IKEÁ-ba, gyanúsan kevesen voltak a parkolóban...nemzeti ünnep volt... Szóval el ne hidd, hogy mindenki más normális, és csak te vagy vadászrepülő;)

blacklord 2009.10.04. 00:17:02

A 60 fontnak még örülhettek, nekem egy szombat reggel (8 előtt picivel) vontatták el a kocsimat egy nem egyértelműen jelzett piros zónás, egy nagyobb útból nyíló pici utcában levő rakodóbeállóból. Kettő volt belőle egymás mögött, a kettő között a piros zóna jelzőtábla, különbözött a felfestésük, tökre úgy tűnt, mintha az enyém standard parkoló lett volna - de nem. Na, az 240 fontba fájt. Fellebbeztem persze, de elhajtottak. Az azért kicsit kemény. Mindenesetre Angliában az ilyesmi tényleg egy nagy szopás... (főleg, hogy a Europcar reflexből kifizeti a bírságokat a hitelkártya terhére + 17 font kezelési költség, azaz a szokásos magyar úgysetalálnakmeg se jön be)

Csikós Zsolt 2009.10.04. 00:23:19

@karlov:

Az Autófílián már harangozgatják, mi is mingyá... Egyébként október 17-18 (ha jól tudom), Sukoró, mint múltkor. Jó lesz...

bio 2009.10.04. 00:25:05

nekem tetszett a cikk....kovezzetek meg de ezekrol a rendezvenyekrol en meg nem hallottam. legalabb tudom hova kell jovore eljutnom :)
amit Csikos Zsolt a magyar mentalitasrol, es hozzaallasrol ir sajna tenyek. sracok legkozelebb ne ragadjatok le a M&S-nel. bar repteren nehezen fogtok talalni egy jo kis lahore kebabost :)
es mielott jottok dobjatok egy mailt hogy vigyazat jovunk !!!!! :)
szerintem nem szegyen hulyenek lenni, benazni neha. jo kis muri. persze mindig utolag :DDDDD
iratok: ismerosnek meg a regi barna szemelyit is elfogadtak.

Csikós Zsolt 2009.10.04. 00:33:18

@sipike78:

A szakmánkat - szerintem - jól elvégeztük, abban szó sem volt kezdő buziról. Egyvalamit róhatsz fel szakmailag - az öltözködést. Keveset hallottam olyat, hogy valaki pár nap alatt egy idegen országban bő 1500 km-t autózva sűrűn lakott területen, a munkáját lóhalálban végezve ne kapott volna bírságot. A bérautó nem megléte, a szállásmizéria, a számlázások-szerződések-elszámolások a cégeink között rendkívül bonyolították a helyzetet, ebben kellett lavírozni. A GPS-es eltévedés pedig saját szórakozás volt. Minden más rajtunk kívül álló, elég súlyos mulasztás volt, amit mind egyenként tűrhetően megoldottunk. A tervezett cikkekhez az alapanyagok bő nyállal meglettek. Más újság egy szót nem szólt volna a háttérről, pedig ugyanígy bénázott volna. Elég komplex túra volt ám, nem akarom részletezni, de volt, hogy hegyeket mozgattunk meg.

Az meg, hogy a színfalak mögött hogyan zajlott, és ott hogy bénáztunk, szerintem nem minősíti a munkánkat. De hogy ne maradjatok ki belőle, mert szerintünk bizonyos fokig vicces volt, megírtuk. De tényleg, ha nem tetszik, van Autósélet, ott biztosan sokkal ügyesebbek a fiúk. Mi bénázunk baszki, ez van. Viszont nem kell klubtagságit fizetni, hogy olvashass. Sőt, még írhatsz is, látod.

psmith 2009.10.04. 00:48:31

@Csikós Zsolt: biztosan én vagyok a hulye, vagy az én könyvelőm isten király, de ez nálam kb. a következő módon történt volna:

Kifizetem a saját vagy céges kártyával a szobát.
A számlát a Dension Kft nevére kérem. Mikor hazaértem a Dension kifizeti nekem a számla alapján a pénzt. Mivel a Dension piaca mint írtad nem Magyarország, ezért az ÁFA se lehet nekik gond.

Azért merem ezt leírni, mert nem egyszer történt velem ilyen. (Európában kapott szolgáltatást itthon számoltam el)

Navigáció:
ez most komoly, hogy saját navival toljátok? Egy autókkal foglalkozó cég/részleg/totálcar nem vesz egy normális navit, amit az használ éppen akinek szüksége van rá?
A fényképezőgép, mobil is a sajátotok?

Csikós Zsolt 2009.10.04. 00:59:29

@psmith:
Mobil magán (de cégcsomagos, olcsó), gép céges egy van, most vettünk rá új obit. Ebben a szakmában azért nem röpködnek ám azok a nagy zsék.

Valami csavar volt ott a számlakéréssel, de nem én intéztem, felmerült a te opciód, de nem volt valamiért jó.

CSÖRR-CSI££ 2009.10.04. 01:06:32

Hú, wazze!
Én nem sokkal az ezredforduló előtt kaptam meghívólevelet egy régi ismerősömtől Izraelbe, mondván, hogyha valami érdekes és egzotikus dologgal szeretném gazdagítani az életemet, akkor most kimehetnék.
"Hogyne mennék, nem voltam én soha semmi jónak az elrontója!"
Eladtam a kombi zsigulit, oszt' az árából irány a Közel-Kelet az Ezeregy Éjszaka összes kalandjaival! Hót egyedül bele az ismeretlenbe (azzal a "sok" pénzzel, amit a zsigáért adtak). Egy hétig lak /-hat/ -tam náluk, aztán helyszűke miatt kiraktak az ottani nagybetűs életbe. Három hétre szólt a repjegy, de úgy beszéltük meg, hogy érdemesebb kint maradni több hónapig, mert akkor lehet csak megismerni az igazi ízét az ottani világnak. (két és fél évig voltam ott)
Azóta tudom, hogy zsidónak se könnyű oda frissen megérkezve valamihez kezdeni (pedig ezerféle támogatást kap), egy sváb nevű magyar hobónak meg pláne -minimum angol, nulla héber és még a nullánál is mínuszabb arab nyelvtudással...

de ennyit még tán én se szívtam, mint Ti ott, az előre lezsírozott, levajazott, szponzorral megtámogatott kis kiruccanáson!
Szerintem ezek olyan dolgok, amik valahol odafent az égben (vagy tán alant a pokolban) dőlnek el, mert ahogyan a posztot olvastam, annyira ismerős volt sok minden, amivel találkoztam már ebben a q... életben, hogy némelyeknek akár a semmitől is összejön minden, míg másoknak a mindennel kivajazottba is beb*sz a ménkű. Nekünk ez jutott, ebből kell valamit kihozni.

Szerintem az vigasztalhat minket, hogy most, amikor globálisan "meleg" kezd lenni a helyzet ezen a planétán, éppen a mindenféle szivatásokkkal nehezített pályán is átvergődő, a magát minden helyzetben feltaláló, a jég hátán is... / bocsi, az épp olvad elfele / -egyszóval túlélőművész fajtánknak lesz esélye itt valamire, mert a korrupt és gátlástalanul önző, opportunista és mások hátán felkapaszkodott kiskirályokról krízishelyzetben mindig kiderül, hogy alapvetően gyávák, esendőek és esetlenek.
Magyarul: "Innen szép nyerni!"
Most jön a mi időnk.
Ha meg nem, akkor tényleg "beszoptuk, hülyék vagyunk".
Ez is benne van a pakliban, de akkor is legalább jófejek voltunk /-próbáltunk maradni.

Az ember szereti a sorstársait
Ez is valami :)))

Kisziszi 2009.10.04. 01:09:31

@Csikós Zsolt:
"Más a tempó, haver." - Ez így igaz, ha csak 12 órát dolgoztál, akkor maradt, mert tudom milyen 12-18 órákat dolgozni éveken át hatákonyan!
Utaztam, utazok is eleget. Mindig sikerült megfelelően felkészülni ...Csoda.
A "De te tipikus kibic vagy, ismerlek..." kijelentésedet nem kommentálom, csak magadat égeted vele.

Üdv,

Kisziszi

ekutya 2009.10.04. 01:27:13

@Csikós Zsolt: "amióta itt blogolok, és bármikor leírtam magamról, hogy hülye vagyok, beismertem, hogy fasz voltam, vagy bármilyen más módon öniróniát gyakoroltam, mindig valami egészen furcsa, savas, maró, kioktató utálat volt a válasz."

Az aki vezetett Caterhamet, Bristolt és Atomot, és Goodwood-on is volt, az dögöljön meg és szopjon le egy talicska aprómajmot. Ez a minimum. :P Kábé erről van szó.

Forrester (törölt) 2009.10.04. 01:40:06

@Kisziszi:

Tipikus kibic = kioktato stilusu senkihazi kommentelo

Persze, sajnald le oket, nyilvan megerdemlik, hulyek es meg cikket is irnak belole. Csak azt nem ertem a magadfajta istenek miert olvasnak ilyen szennyet...

Mirkó királyfi 2009.10.04. 02:50:19

Jó kis cikk, valóban, Anglia nagyon más mint amihez itthon hozzászoktunk :)
Tényleg nem szeretnék kötözködni, de azért van néhány minimum vitatható részlet benne.
Gatwicken nem csak a Hilton van, közvetlenül a reptér mellett is van két másik szálloda is, a Courtyard és a Sofitel. Persze ez a "közvetlenül", a reptér méretéből adódóan akár félórás sétát is jelenthet. A Hilton amúgy ott pont három csillagos, szóval nem kell hasra esni a név miatt :) Az, hogy nem jár éjjel a vonat, az nem felel meg a valóságnak, ugyanis egész éjjel járnak vonatok, ez kiderül a példátokból is. Át kell szállni persze, de ez így működik, nincs közvetlen vonat nappal sem. A két köztes állomás amúgy nem lett volna egy nagy kaland, East Croydon kb. Kőbánya-Felsőnek felel meg, Clapham Junction sem egy Keleti, csak egy felüljárón kell elsétálni a megfelelő vágányhoz és háromkor már a helyszínen lehetettetek volna. De nem akarok kioktató lenni, mert nyilván ezt nem tudhattátok.
Szóval szerintem klassz cikk, vicces is, hasznos is és nem találok benne semmi "tipikus magyar" sajátosságot. Idegen helyen, időszűkében nem mindig látja át az ember a lehetőségeket, Anglia meg különösen sajátos hely ebből a szempontból. Várom a további beszámolót és főleg a képeket!
"De Anglia...csoda" - egyetértek.

skodandris 2009.10.04. 03:18:45

@loláb: Hali
Én is angliában élek és nekem egy Skoda Rapidom van.:D
Nem sok van ezen a környéken belőlle.
Warnyút sajna nem láttam még.:(

skodandris 2009.10.04. 03:28:33

Jó a cikk.
Semmilyen utazás nem jó tökéletesen.A váratlan dolgoktól lesz izgalmas.:)
Én például GPS-el is el tudok tévedni Londonban.:) Szerencsére nem járok arra sűrűn.

Minden jót

Virago_1000 2009.10.04. 03:43:17

@dennisthemenace: A Rover 75-nel meg a Moszkvics Aleko is megbizhatobb...

Virago_1000 2009.10.04. 03:45:12

"119 font egy kétágyas szoba. A Hiltonban. Azonnalra. Nem is rossz, másutt három csillagnál ennyit kérnek."

- haaat....

a Marks and Spencer - az egyik legdragabb

digitális küllő 2009.10.04. 03:45:41

tetszett a cikk! remélem a képek még ezt is felülmúlják.

Virago_1000 2009.10.04. 03:50:48

@Evil1979: Akkor sirjal csak. Ez nem divatbemutato se nem szepsegverseny.

Virago_1000 2009.10.04. 04:11:08

@Evil1979: Akkor sirjal csak. Ez nem divatbemutato se nem szepsegverseny.

Virago_1000 2009.10.04. 04:12:48

@Evil1979: Akkor sirjal csak. Ez nem divatbemutato se nem szepsegverseny.

@dennistherace
National Heritage Centre - az valoban csodalatos, De Lorean is van, meg a brit autoipar nagy vonalakban...

toncsi64 2009.10.04. 06:17:50

Parádés írás, jó sztori. A fanyalgóknak pedig itt az általuk igényelt változat :D

Reptér->bérautó->Goodwood->autók->jó volt->reptér->újra itthon

apuc 2009.10.04. 07:48:07

Szuper cikk lett!

malenykij polgar · http://mbybk.blog.hu 2009.10.04. 08:06:45

@Csikós Zsolt: Nem kell túlzásokba esni. A szállás meg a bérautó pech volt, az bárkivel elöfordulhat.
Utazás elött azonban végiggondolom a programot és konzultálok Szent Péterrel is, csak utána kezdem behajigálni a megfelelö ruhákat. Nincs ebben semmi jobbantudás meg utólagos okoskodás, fel lehetne ez fogni jótanácsként is.

hüle 2009.10.04. 08:48:12

Uristen !Ha londonba megy miert nem oda veszik a jegyet Luton,Stansend,Heatrow,miert Gatwickre?! utazas elott illik informalodni.

karlov 2009.10.04. 08:56:44

Ennyi "barmot"...
Azon szarakodni,hogy jó volt e a navijuk vagy találtak e hotelt...
Élvezted az olvasást vagy nem ilyen egyszerű néha az élet.

hüle 2009.10.04. 08:57:36

Gatwincken egyetlen hotel van.Ja persze egymas seggebe van 3 (sofitel,premier in,hilton) es a tobbi 20 at ne is emlitsem amik 500 meteres korzeteben.

dennisthemenace 2009.10.04. 09:27:10

@Virago_1000: Annak idejen az ireknel betudtam annak,hogy utaljak az angolokat.Aztan atjottem ide es az angolok is ugyanazt mondtak;"vegyel brit autot,ha inkabb fekszel alatta,mint ulsz benne!" Vegul vettem egy 90-es A Vectrat,semmi gond nem volt vele.Amugy ez egy lutri,kifoghatsz szart vagy gyemantot,mindig utolag derul ki.

BeeTm · http://beeproject.atw.hu 2009.10.04. 09:29:45

Zsolti!

Legközelebb Vlagyivosztokba menjetek légyszíves, ott tutkó nem mondják merre kellett volna menjetek meg melyik sarkon van olcsóbb szálloda.... ;)

hüle 2009.10.04. 09:30:18

Ja faradtak voltatok meg minden nem volt ido felkeszulni oke bocsi amugy jo volt olvasni.

Csikós Zsolt 2009.10.04. 09:31:18

@ekutya:

Ja, igazad van, ezt a tényezőt mindig elfelejtem :-).

Csikós Zsolt 2009.10.04. 09:34:08

@BeeTm:

Hú, ott még hideg is van. De minek menjünk oda? Japán taxikat fotózni? Mert olyan van dögivel, levetett :-)

nyelv-ész 2009.10.04. 09:38:21

@Csikós Zsolt: "bben a szakmában azért nem röpködnek ám azok a nagy zsék."

Most én osszam az észt marketingben?

Egy levél a kinézett navik forgalmazóinak, hogy naviért plusz térképekért cserébe kapnak jó nagy reklámbannert a címoldalon. Ha az első nem, hát a második biztos rácuppan.
Pláne, hogy a Totalcar látogatottsága nem éppen alacsony. Meg hogy a látogatók célközönsége valamelyest érintett is.

Herlock Sholmes 2009.10.04. 09:53:42

Csikós, vegyétek be a leszarom-tablettákat, ne foglalkozzazok a sok trollal.
A cikk király.
Mint a többi.

dennisthemenace 2009.10.04. 09:58:27

@Csikós Zsolt: Mert arrafele 3-4 no is jut egy ferfira.#Mert messze van.Mert tok jo buli egy hetig vonatozni.
Annak idejen (89?90?) volt egy Auto Extra nevu,kereszeletu lap.Egyik szamaban volt egy tudositas nehany fazonrol,aki Japanbol Oroszorszagon at ment Nemetorszagba Mazda B2200 vanokkal.Kiraly lehetett...

whale 2009.10.04. 09:58:51

Basszátok meg, olvashatjátok az elmúlt húsz év egyik legjobb stílusú, legszellemesebb és szakmailag is legjobban felkészült (gépész) autóbuzi újságírójának a kalandjait és ti ahelyett, hogy élveznétek és röhögnétek, okoskodtok, kioktattok, faszok vagytok!? Basszátok meg! Teszteljen nektek autót a Kánya Kata!

LajosPataki · http://lajospataki.com 2009.10.04. 10:02:18

@Csikós Zsolt:
ja, ja, azzal semmi baj... de a Marks & Spencer angol es mar evtizedek (1930) ota tolja es nem ~olcso~ es nem szendvicses...:)

Egyebkent en par eve futarkodom itt Angliaban motorral. Egy pillanat alatt atereztem, ahogyan elindul a szarlavina. Nincsen ezzel semmi baj, mind igy kezdtuk. Egy valamit tanultam meg, hogy mit tehet az ember ebben az orszagban ellentetben Hungariaval: lazulni, rugalmasabbnak lenni... ha mar elkapott a fosfolyam, azzal csak rontasz ha elkezdesz rajta parazni. Ok, ez meg igaz otthon is. Csakhogy, itt meg tudjak oldani a problemakat es nem esszel vagy zsenialitassal hanem felkeszultseggel.
Na, hajra!

Rocko- 2009.10.04. 10:12:35

@Csikós Zsolt: hagyd, értelmezési problémája van. leírtad, hogy képek alapján úgy tűnt, amit valóságnak hittél. és nem az volt, ért ez váratlanul Téged. ő ezt nem képes felfogni.

hüle 2009.10.04. 10:15:08

Nem mindenhol a golf es a blue panther a nepszeru:)

redriot77 2009.10.04. 10:45:43

@Csikós Zsolt: "amióta itt blogolok, és bármikor leírtam magamról, hogy hülye vagyok, beismertem, hogy fasz voltam, vagy bármilyen más módon öniróniát gyakoroltam, mindig valami egészen furcsa, savas, maró, kioktató utálat volt a válasz."

Az irónia/önirónia kényes dolog, én is tapasztalom. Én is szeretek ironizálni, és gyakran nem a kívánt hatást váltom ki vele. Nem mindenki érti. Van akinek az a vicces, ahogy az Irigy Hónaljmirigy egy tagja beöltözik nőnek, és csasztuskákat énekel elváltoztatott hangon. Ha ilyen emberen élcelődsz/ironizálsz finoman, észre sem veszi. Ha kicsit vaskosabban, akkor megsértődik. Ha öniróniát gyakorolsz, akkor szimplán hülyének néz. Mert ha valamit a büszke magyar ember nem ért, akkor abban vmi hiba van. Nem ő a hülye, hogy nem érti - á, az ki van zárva.

Az ironikus ember nagyon meg tudja osztani a környezetét: egy része kellemetlen, savanyú, sótlan fasznak tartja, a másik meg már várja a megjegyzéseit, hogy röhöghessen egy jót. Ez van. Külföldön nem'tom hogy működik.

Rocko- 2009.10.04. 10:50:19

@sipike78: "De ti szakmátokat gyakoroltátok"
én vagyok eltévedve, vagy a totalcar tényleg utazási iroda?

Rocko- 2009.10.04. 10:52:59

@Csikós Zsolt: "Mindenesetre ezexerint a Sirf IV a tuti"
Sirf III alatt semmiképpen se. csak önszopatásra jó, lásd a blue panthered.

Rocko- 2009.10.04. 11:00:30

@Csikós Zsolt: úgy-úgy.
érdeklődnék h mivel tetszik jönni? már ha tetszik jönni.
vagy legyen meglepetés?

L-K 2009.10.04. 11:15:46

Jó irás volt! Gratulálok a sok hozzászóláshoz.Ezen is látni hogy a Csikós sok embert tud mozgósitani.

user137 2009.10.04. 11:21:37

Zsótti! Igazi bénák vagytok, de nekem nagyon tetszett a cikk! :-)) Igazi K-Eu feeling, megspékelve azzal, h baszki ezek az autók azért tényleg ott vannak. A "steril" cikkek meg úgyis jönnek a TC-n. Gratula, móka volt olvasni.

A magyar mentalitással, savanyú-a-szőlő beszólásokkal és minden gonoszkodással ne törődjél, és ne vedd sztm ennyire a szívedre (lásd a kommentek felénél a kifakadást). Akinek nem tetszik a belsőség, az majd jól nem olvassa el, így büntet benneteket. :P

Sausage 2009.10.04. 11:26:54

@redriot77: Hogy ez mennyire igaz...

psmith 2009.10.04. 12:00:45

Újra átolvasva, szegények a körülmények rabjai voltak, a szopások egy része ebből származott.
Az egyetlen hiba talán, hogy nem szóltak oda a szállodába a másnapi érkezés miatt.

Ruha? Miért ha előre tudják, lett volna korabeli ruhájuk?

baranyp 2009.10.04. 12:14:28

Jó volt a cikk!Várom a folytatást.

ommm 2009.10.04. 12:42:34

off
@nyelv-ész: Sajnos ez még mindig nem olyan ország, ahol ezt ripsz-ropsz elintézed. Nem beszélve arról, hogy az nagyon sok navi lenne, és persze ott a többi hirdető, esetleg a konkurencia stb.
Külön bónusz, hogy flexibilitásból és marketingből még mindig nagyon-nagyon sokat kell tanulnia a piacnak.
on

sipike78 · http://www.szabolcsswift.hu 2009.10.04. 12:56:14

@Csikós Zsolt: "Sőt, még írhatsz is, látod."

Megtisztelő a lehetőség. :)

Igaz, én nem ajánlgattam se neked, se másnak fartúró külföldi énekeseket szabadidő kitöltése céljából, de, ugye, nem lehetünk egyformák.
--------------

Rocko- · autofilia.blog.hu 2009.10.04. 10:50:19
@sipike78: "De ti szakmátokat gyakoroltátok"
én vagyok eltévedve, vagy a totalcar tényleg utazási iroda?

Igen, te vagy eltévedve. Csikósék csak voltak. :P

Bocs, de nekem nem jön be ez a Dumb és Dumber stílus, amit ők ketten csinálnak.

Virago_1000 2009.10.04. 13:39:13

@dennisthemenace: Igen:)
A brit autokbol nem hianyzik a feeling, de fekudni kell alatta, vagy hajolni foleje.
Kollegam most vett egy Yarist. Elotte Rover 25 volt neki, tipikus Rover problema, hengerfejes lett. A javitas tobb lett volna, mint az auto. Korbekerdezte a kollegakat, ti mit javasoltok?
Nekem azt mondta barmit vennw, ami nem angol. Erre en: Te aztan igazi hazafi vagy :)

w126sd 2009.10.04. 14:09:46

Csíkost a Pártba!!!!!!!!!!!

nyelv-ész 2009.10.04. 14:20:40

@ommm: Ejnye, amióta Móni elment a zindeksztől, nincs egy rendes marketinges arrafelé?

Hobbiszintű, 20-30 ezres látogatottságú kis portálocskák, amik pda-ról, navigációról írogatnak, minden héten megkapják a legújabb kütyüket tesztre, cserébe kiteszik a "szponzor" logóját akkorában, hogy lelóg a képernyőről.

Ti meg nem tudtok egy rendes szolgálati navit kisírni, amin fenn van az aktuális ápgréd?

newname 2009.10.04. 14:44:26

@maczko:

"Hmm. Az én masinám leírásában:
"A legújabb szatellit technológia: a 20 csatornás SiRFstar III vevő pontosabb és gyorsabb helymeghatározást tesz lehetővé. A vétel a városban és vidéken egyaránt stabil és kitűnő minőségű, a GPS vevő pilanatok alatt beüzemelhető."

-pontosabb: minél is?
-milyen technológia?
-városban és vidéken: brr, röhej
-pillanatok alatt beüzemelhető: melyik nem? (gondolom a többi kurblival és szivatóval indul)
/tán tacskó gazdaságos cimke is volt rajta/
JÓÓÓÓ
:))
nesze neked.
azért az igazságot csak nem írhatják le, mert akkor megsértődnél (hogy átb@sztak)

Heckantrieb (törölt) 2009.10.04. 14:59:45

@newname:
"-pontosabb: minél is?"

Az elozo generacional, ertelemszeruen.

"-milyen technológia?"

Hogyhogy milyen technologia?

"-városban és vidéken: brr, röhej"

Rohej az, hogy nem vagy kepben azzal kapcsolatban, hogy a magas hazak, szuk utcak (amik videken nem jellemzoek) milyen kihivasokat jelentenek a receivernek.

"-pillanatok alatt beüzemelhető: melyik nem?"

Ha hasznaltal volna eletedben Evermore chipsetes cuccot, vagy regi PhaseTrac-et, nem kerdeznel ilyen hulyeseget.

Fejezd be a fikazast, a SiRF az egyik legnagyobb gps-chipsetgyarto, minosegi termekekkel. Es nem tegnap kezdtek a szakmat, mint a szupermarketek nonamegps-gyartoi, hanem 1995ben.

Rocko- 2009.10.04. 15:27:33

@sipike78: elnézést, de én valahogy nem tudom kérdőre vonni olyan dolgokért őket, ami pusztán mellékszál az életükben, és megannyi dolog volt, amire nem készülhettek.
ez bárkivel előfordulhat.
az meg hogy mit szerencsétlenkedtek, azt inkább humoros formában akarták átadni, sajnálom ha nem ment át. viszont ha nem szereted ezt, akkor magadnak kell feltenni a kérdést: mit keresel itt?
én nem elüldözni akarlak, nincs bajom veled, csak hát én se megyek carstyling fórumra ha nem érdekelnek a gépek.

feketenap · http://www.zoldszempont.hu 2009.10.04. 15:53:07

Szép kis kálvária! Várjuk a szösszeneteket!

newname 2009.10.04. 16:10:51

@Heckantrieb: Okoska!
Ezzel foglalkozok (élek)...
Úgyhogy nekem ne...:)

Kisziszi 2009.10.04. 16:33:10

@Forrester:
ez már OFF
De azért, mert valaki azon az állásponton van, hogy nem sírni kell, ha tenni a dolgunkat és ezt akár az utóbbi 19 évre is érthetjük. (Többek között ezért is vagyunk a béke s.. alatt!!) Sírni künnyü, tenni nehéz.
Ebből is jól látszódik, hogy ha neked más a vélemémyed, tovább akarsz lépni, TE VAGY A ROSSZ!! "Tipikus kibic = kioktato stilusu senkihazi kommentelo"
A cikk tetszett és értettem az öniróniát is, de emberek mi magunk csináltunk és csinálunk "KELET EURÓPAI" megbélyegző jelzőt magunknak.

Egy "Tipikus kibic = kioktato stilusu senkihazi kommentelo" Ezek után büszkén viselem!!!

Csikós Zsolt 2009.10.04. 16:54:08

@nyelv-ész:
Hát éppen ezért nem pazarolhatjuk a helyet egy kölcsön-GPS miatti bannerre. A mindannyiunk fizetésére, meg a cég működtetésére kell. És a mutyit lehetőleg kerüljük. Így is becsúszik, de igen ritkán.

Csikós Zsolt 2009.10.04. 16:55:38

@dennisthemenace:

Igen, de azok átvett német cikkek voltak. Auto Bildből. Kb. 100x-os pénz, illetve a konjunktúra ideje. Nekünk ennyire telik, és így is reped a varrás. Magyarország kis ország, kis piac, kevés olvasó, kevés hirdetési pénz, ergo kevés lehetőség.

Csikós Zsolt 2009.10.04. 16:58:09

@Rocko-:

Azzal jövök, ami működik. A Bianchi ma kibírt 30 kilométert!!!!!! Családostul!!!!!!!!!

Csikós Zsolt 2009.10.04. 17:01:48

@nyelv-ész:

Ez nem a TC szokása. Megvesszük a dolgainkat, pénzért. A mutyi káejrópji szokás, valakivel akkor már bratyizol. Pl. lenne két Garmin a cégnél, ingyé, utána eléggé megvezetne mindenkit, amikor rosszat kellene írni bármi Garminról. Csináltam, nem jó. Pénzért vesz, az a tiszta. Csinálja mindenki más a mutyit, mi inkább vízzel főzünk és takonnyal rántunk, nincs más korrekt módszer.

Csikós Zsolt 2009.10.04. 17:04:29

@nyelv-ész:

Különben nem upgrade probléma volt. Egyszerűen egy ócska kis gagyi navi. Az öreg Beckerem sokkal jobb volt. Sajnos azt leejtettem.

dennisthemenace 2009.10.04. 17:29:35

@Virago_1000: Van onironiajuk,ezt ertekelem.A fiamnak van egy Minije,minden hetvegen butykol rajta valamit.Meg a legelejen elment egy helyi specialistahoz,hogy nyikorog valami a futomunel es valahonnet csopog az olaj. A valasz;-Persze,ez egy angol jargany! Tegyel valamit ala ejszakara,hogy ne legyen olajfolt alatta...

dennisthemenace 2009.10.04. 17:39:12

@Csikós Zsolt: Akkoriban szerettem.Emlekszem,volt egy cikk az Alfa Giulittarol meg az Alfettarol,mit,hogyan kell kihegeszteni rajtuk..

karlov 2009.10.04. 17:41:07

Én azt mondom hétvége,jó kaffé délután egy kis bor,meg egy jól megírt poszt...ja meg süssön a nap.Szóval ez a hétvége rendben volt.éljenek a csajok.

Rocko- 2009.10.04. 18:42:52

@Csikós Zsolt: haha, jó egy hozzáállás. :)))

Csikós Zsolt 2009.10.04. 20:01:38

@dennisthemenace:

Nem volt akkor olyan rossz az az Autó Extra. Volt egy hülye olvasószerkesztő (négyhengerű motorok, pl.), meg valami borzalmas fordító (Opel Omega 16V - négyventilátoros technológiájú motorok, ROTFLMAO), de magát az újságot egészen hozzáértő és valamit jót tényleg csinálni akaró emberek írták. De aztán becsúszott néhány gazdasági baki, és fejreálltak. Nekem megvan valahol eltéve az összes régi példány.

red87 2009.10.04. 20:07:20

Csikós for president!
imádom az írásaidat, ki kéne adni kötetben!
nem olvastam végig az összes komment, csak párat, de eszedbe ne jusson mérgedben abbahagyni az írást! majd küldök bátyámmal egy zacskó tökmagot az asztalodra, hogy legyen mit pusztítani írás közben, ha már úgyis ott dolgozik a szomszéd szobában:D

dennisthemenace 2009.10.04. 20:53:31

@Csikós Zsolt: Akkor nem.En meg emlekszem,milyen izgalommal vartam gyerekkent az Auto Motort az ujsagosnal,pedig mai szemmel borzalmasan gyenge volt..De csak az volt.
Ami a forditast illeti,az mindenutt igy van,a filmekben is.Emlekszem,mikor eloszor lattam a Konvojt,nem ertettem,miert mondjak a cb-be hogy "Trafo 1-9"..Aztan lattam eredeti angol hanggal,ott persze,azt mondtak,"breko"..
Nekem is megvoltak,nem tudom,mi lett veluk a koltozesnel,ide mar biztosan nem jottek ki..

jociintheuk 2009.10.04. 21:06:27

„Vett a minitt, vett a minitt, áj vill csráj to fecsju e rum” – vigasztalt a hajdani nagy gyarmatról behonosult recepciós úr." Na ez a legnagyobb különbség a 2 ország között. Nem az dönti el, hogy honnan jössz, hanem hogy meddig jutsz. Tudásalapú társadalom, mégha külfi is az akcentus. Arnold Schwarzeneggert hallottad már angolul beszélni? utána Neked is gátlasaid lesznek, az tuti? Csak nehogy ő legyen a köv president...

Heckantrieb (törölt) 2009.10.04. 21:12:47

@newname: "Ezzel foglalkozok (élek)..."

Ehhez kepest jo nagy baromsagokat hordasz ossze. Mi vagy te a GPS-boltban, takarito?

Urv (törölt) · http://eletkepek.eu 2009.10.04. 22:45:44

Én pont az öniróniádért IS szeretem olvasni az írásaidat. Egyszerűen magamra ismerek sokszor bennük, sajnos a reakciókkal is, amikor elmesélem, utólag már röhögve rajta, akkor nem velem röhögnek, hanem kioktatnak. Nem vagy, talán vagyunk egy páran akik így állunk hozzá, és addig jó.

ommm 2009.10.04. 23:33:42

@nyelv-ész: Nincs rá szükség valójában.
Navija mindenkinek van, de Csikós valahogy perverz módon vonzódik ehhez a Panther-izéhez.
Fene sem gondolta, hogy nem műkszik rendesen.

Pege, legközelebb szólj!
:D

kch 2009.10.05. 00:11:34

Zsóti, akkor is te csináltad a legjobban. Tulajdonképpen a ruházatra kellett volna csak odafigyelni, és minden fasza. A büntik mindig különadók azoknak akik autót vezetnek. Ezek nem csak magyarhonban, de európában mindenhol elterjedt standardként vannak jelen. Itt-ott, és egyre szemetebbül. Váltás, vezetés jobbos autóval, angol forgalomban nem para?

Csikós Zsolt 2009.10.05. 07:00:52

@kch:

Nem, egyáltalán, fél óra után csak valami fura diszkomfort-érzet marad belőle. Bár én elég sokat ülök egyik autóból a másikba, aztán motorra, aztán veteránautóba, aztán kismotorra, tehát váltogatok, lehet, hogy ha nagyon beleszoksz egy adott kocsiba, akkor para.

Reggel, félálomban, a nem túl forgalmas utcára kihajtani, majd onnan a nem túl forgalmas körforgalomba behajtani - na azt mindig hajlamos voltam elszúrni.

Johnson Buxton 2009.10.05. 07:08:48

A Dunsmore kibaszott vagány. Alig várom a cikket. Hogy a picsába tudtak már akkoriban ilyen dögös gépet összecsinálni???

Lowtyo 2009.10.05. 08:33:44

két éve hullott végleg atomjaira az autós térképem, hirtelen felindulásból bementem egy autó hifis haveromhoz, hogy adjon egy navit. miután elmagyaráztam, hogy nekem csupán arra kell, hogy néha bepötyögjek egy címet és odataláljak, akkor tolt elém egy ilyen blupánter izét. két éve alatt egyszer sem volt vele semmi bajom, pedig kapott rendesen, inkább néz ki 20 évesnek.
sza nekem idáig nagyon bejött.

Sir Shame 2009.10.05. 08:46:17

Angliában nem nagy szám eltévedni.
Londonban sem.
Nekem is sikerült párszor. :)

Bocsánat, hogy ilyennel hozakodok itt elő, de nem tom hova írhatnék.
Aki látta a Keresztapa című filmet, (alap), tudna nekem segíteni, hogy Pacsínó barátunknak Szicíliában milyen Alfája van?
Az a nagy , fekete, 2 ajtós, amin a feleségét tanítja vezetni, és amit aztán orvul felrobbantanak szegény párával együtt?

Előre is köszi :)

Csikós Zsolt 2009.10.05. 08:46:43

@Lowtyo:

Látod, ez a filléresség átka, mint a Daciánál. A szerdai összeszerelés használható, a pénteki szar :-)

Okt. 17.

konti10 (törölt) 2009.10.05. 09:00:46

Erről az útról inkább könyvet írjatok. Minden este elolvasok egy fejezetet, mint régen a Galaktikát. GPS: külön kell venni egy jó gépet, utána szerezni a legjobb szoftvert, sztán egy informatikus meg összemonyákolja, és kész is. Mert a kettő együtt nem megvásárolható.

malenykij polgar · http://mbybk.blog.hu 2009.10.05. 10:02:24

@Sir Shame:
A Googlenak köszönd. Gondolom te is hallottál már róla.

.com 2009.10.05. 10:38:18

@hüle: mert az easyjet csak oda megy...

Zed is not dead yet 2009.10.05. 10:44:45

Hát, a Csikóssal az van, hogy egészen pontosan tisztában van azzal, mikor csinál valamit jól és mikor nem. Utóbbi eseten meg még röhögni is tud. És ez így akkora dolog, hogy nem csodálom, hogy sok-sok okostojás ezt egyszerűen nem érti, más okostojások meg, akik már eljutottak oda hogy értik, annyira irigylik, hogy beindul a kígyó-béka-kurvaanyád mantrakerék a fejükben. Nekik részvétem ezért. Mr. Csikósnak meg végtelen respect. És köszi!

A poszt természetesen tökéletes volt, mint ahogy lenni szokott, lassan már csak ezekért járok a TC-re egyáltalán fel.

becsületesnepper · www.becsuletesnepper.hu 2009.10.05. 10:55:37

Csikós Úr!

Köszönjük ezt a jó kis cikket! Az arielatomozásról mikor olvashatunk?

Lord heckman 2009.10.05. 11:16:33

tanulság: legközelebb béreljetek lakóautót :D

amúgy Zsolt: komolyan kaloda volt az asztraülés a Bianchihoz szokott altestednek? Az azért nemsámli :D

WhiteEagle 2009.10.05. 12:14:25

Es akkor meg szerencsesek vagytok, hogy nem ragadtatok be valahol, mondjuk a mindenki kedvence M25-os korgyurun. Par honapja volt szerencsem ott 5(!) oran keresztul araszolgatni egy 20 merfoldes reszen. Percenkent-felpercenkent lehetett elore menni 5-10 metert. Meg szerencse, hogy a kocsi automata volt, mert egyebkent leszakadt volna a labam a sok kuplungolastol...
Korforgalombol tenyleg valami eszmeletlen mennyiseg van. Hajam tudnam tepni neha, amikor keptelenseg normalisan vegigmenni egy fouton, mert 1-2 merfoldenkent minden kis alsobbrendu ut kedveert korforgalommal akasszak meg a fout forgalmat, ami hetekoznap altalaban ugy jelentkezik, hogy 1 merfoldet megy az ember 60 mph-val, aztan 5 percet araszol mert korforgalom van, ujabb 1 mile 60-nal, ujabb 5 perc araszolas ujabb korforgalom miatt es igy vegig akarhany tucat/szaz merfoldon at...

sufnyi 2009.10.05. 12:56:43

A GPS szoftvert mindig aktuálisan a torrente oldalam szolgáltatja. Az eredeti szoftver egy akkora trágyahalom volt, hogyha eladtam volna a parasztoknak a falu határában 100 mázsás búzahozamot produkált volna a tarló.

Csikós Zsolt 2009.10.05. 14:32:08

@Lord heckman:

Igen, mert deréktájt van benne egy merevítés, ami pont a tüdőcsúcsomat nyomja. A Bendének is. A Pappnak is. Hirtelen ennyi a merítés.

A Bianchié legalább őszintén szar. Kicsi, formátlan, támlás sámli. De az sem leányálom. Érdekes, hogy a Puché ugyanolyan paraméterekkel viszont egészen tűrhető, olyanban ültem vagy 1000 km-t kvázi egyben.

Csikós Zsolt 2009.10.05. 14:33:20

@WhiteEagle:

Ó, tavaly megvolt az is Lutonból befele. 1,5 óra, 5 km.

Carrotfield 2009.10.05. 16:02:50

Basszátok meg, olvashatjátok az elmúlt húsz év egyik legjobb stílusú, legszellemesebb és szakmailag is legjobban felkészült (gépész) autóbuzi újságírójának a kalandjait és ti ahelyett, hogy élveznétek és röhögnétek, okoskodtok, kioktattok, faszok vagytok!? Basszátok meg! Teszteljen nektek autót az

Uri Geller.

A rossz navira, meg csak rápirítana: - Múkoggy !

dennisthemenace 2009.10.05. 20:40:05

@WhiteEagle: Mit gondolsz,miert hivjak ugy,hogy "Britannia legnagyobb autoparkoloja"? Joobb ugynoksegeknel felveteli tesztkerdes;mikor mesz ra,mikor kerulod el inkabb es merre? A korforgalom nelkul meg a mellekutrol nem jutnal ki sohasem.

Virago_1000 2009.10.05. 21:24:05

Zsolt!
Goodwoodban lattal Tatrat?

zöldi 2009.10.06. 08:01:42

Ez az írás tán még a Rolls-ost is űbereli. Fantasztik!

borigabi 2009.10.22. 22:16:07

Nos, én csak a Europcar-hoz fűznék pár szót. Kb. 2 hete, Párizs, CDG, 2B terminál. Le Europcarhoz, merthogy Ízidzset kedvezmény, meg minden. Kocsi nem volt. Szállodakeresés, Etap Hotel, gyűjtőbusz összeszed. (Ami a későbbiek tükrében ritka szerencsének látszik, mert a sofőrök épp sztájkoltak.) Másnap ismét oda, mire kiderül, hogy barátnőm kártyáját nem fogadják el. Az enyémen igen, de nem elég a depozitra, cash nem jó. Gyors telefon, egy barátom otthon felrakta a pénzt a számlámra, két óra múlva végül kigördültünk a beígért Golf helyett egy 207-es Peugeot fedélzetén. Négy nap múlva vissza is vittük a jószágot, rá egy hétre nézem a számlám - a több mint 600 eurós összeg továbbra is blokkolva. Felhívtam az irodát,ahol közölték, hogy a franciák ragaszkodnak a 30(!) naphoz. Valaki magyarázza meg, miért? Hozzányúlni úgysem tud...
süti beállítások módosítása