Beszoptuk. Mégis van dugó Londonban

  2008. június 20. - Csikós Zsolt Címkék: london caterham dugo

A szerzőről még nincs információ feltöltve!

A szerző még nem publikált a Totalcaron

Öt gang az állólámpában!
2015-07-19 07:25:12

Annyira régóta van hosszú ötödik (hatodik, hetedik és nyolcadik) az autóinkban, hogy már csak a veteránosok

Totalcar a Múzeumok Éjszakáján!
2015-06-18 08:03:55

Ez most más lesz. Most mi állítunk ki autókat, s várjuk, hogy jöjjenek a nézők, lehetőleg jó sokan. Volt

Szép autót keresünk!
2015-06-08 17:52:23

A folyóvizek élővilága után a Totalcar most a kultúra irányába evez: kivesszük a részünket a Múzeumok

Bent a kövület-Pio!
2015-06-02 16:00:17

Ráment egy csomó idő a hétvégéből, de az a pár Pioneer hangfal (cirka 1979), amit idestova másfél éve

 

Volt pár hete az az ominózus cikkem a londoni dugóról, ami, ugye nincs is. Legalábbis amikor mi ott jártunk, nem volt. Pedig két és fél napon át, nagyjából reggeltől éjjelig folyamatosan a belváros és a peremkerületek között cirkuláltunk a bér-Fiestával. A legbelebb kerületekben is órákon át keringtünk, megfelelő térkép és utcanévtáblák híján ugyanis sehova nem tudtunk elsőre odatalálni.

A cikk célja az lett volna, hogy felhívja a magyar illetékesek figyelmét, valamint köztudatba emelje, hogy a rettenetes autófolyam mozgásban tartásához nem halálos fenyegetések és betarthatatlan szabályok kellenek, hanem következetes betartatás, logikus szabályzás, rugalmas forgalomszervezés. Nem hajtunk bele a kereszteződésbe, ha nem tudunk áthaladni, nem teperünk a buszsávban, nem ütjük el a motorosokat, biciklistákat, nem riogatjuk rárontással a járdáról lelépni készülő gyalogosokat. Viszont ahol lehet, nyomulunk, kis hézagokat hagyva.

De kisebb hiba csúszott a számításba.

A cikk mellé ugyanis tettünk egy blogposztot is, kommenteljen mindenki kedvére, hadd lássák a szervek, hogyan gondolkozik a Nép. A magyarországi olvasók részéről nagyjából kilencven százalékos volt az egyetértés a cikk mondanivalójával, ami a blogposztjaink történetében egyenértékű azzal, amikor az ünneplő tömeg vállon viszi ki a döntő tizenegyest bevarró focistát a pályáról.

A nem magyarországi, pontosabban a londoni olvasók azonban hörögtek. Nem kicsit. A "barom", "kirúgandó", "hülye", "alkalmatlan" újságíró címkék simogatásnak minősültek abban az anyázás-áradatban, amit kaptam. Bár megszoktam már a szélsőséges megnyilvánulásokat, amikor már az anyám virtuális sírján is tehéncsordák legelésztek, és a családomat elméletben halomba lőtték a londoni posztolók Segesvár határában, kezdtem gyanút fogni. Nono, ennyire nem lehetnek vakok a derék londoni magyarok, igazuk lehet – gondoltam. De közben abban is biztos voltam, hogy mi tényleg nagyjából hatvan órán át, intenzíven forgolódtunk az M25-ös gyűrűn belüli területeken, nagyrészt a legijesztőbb belvárosban, a legzűrösebb órákban. És alig-alig álltunk meg néha egy fél percre. Lutontól befelé, az M1-es autópályán volt dugó, méghozzá borzalmas. De odabent, Londonban csak áramlottunk a tömeggel.

Annyira volt azért lassú a haladás, hogy hitelesnek tűnjön a dolog, a jelenség inkább volt kellemesnek mondható, mint meglepőnek. Nem szimatoltunk hát veszélyt. Sajnos a Bende nyomására végül forgalomelemző publinak írtam meg a cikket, holott eredetileg csak egy laza blogposztnak szántam arról, hogy milyen erőszakosak a londoni sofőrök, de hogy az erőszakosságukban mégis mennyivel jobban odafigyelnek a forgalom kisebb, puhább testű résztvevőire. Nem kellett volna.

A 175. kommentben aztán megkaptuk a magyarázatot a posztok menetében mutatkozó budapesti magyar kontra londoni magyar ellentétre Londonimagyar nicknevű olvasónktól.

Londonban szulettem es sosem laktam mashol eletemben, emiatt tudok nyilatkozni a helyzetrol. Roviden: nem ismerek ra a hazamra.

 

A cikkiro elarulja a datumokat amikor ott mozgott, es ebbol latom hogy eppen iskolaszunet volt egy hetig ez ido alatt. Ilyenkor jelentosen csokken a forgalom mivel nem viszik a gyerekeket suliba, illetve sok csalad elutazik. Peldakent: fel ora alatt megtettem azt az utat, ami altalaban 1 ora 15 percbe telne. A belvarosban most mar ritkan van nagyon nagy forgalom, pontosan a dugodij miatt, illetve azert is mert 4 font egy ora parkolas.

Ajanlom az ironak hogy uljon be mellem jovo heten az autoba es nyolckor utnak indulunk a belvaros iranyaba. Garantalom hogy ilyen dugot meg sosem latott eleteben...

Ilyenkor mit tegyen az ember, ha el akar számolni a lelkiismeretével? Vándoroljon ki Üzbegisztánba vályogégetőnek? Nem értek a vályogégetéshez, ezért született e poszt.

Továbbra is fenntartom, hogy a londoni közlekedésszervezés százszor logikusabb, mint a budapesti. Közben megtudtam azt is a kommentekből, hogy a buszok hátulján folyamatosan kamera veszi a buszsávra hajtókat, a büntetés pedig brutális – és garantált. És azokat is halálra bírságolja a rendőr, akik belehajtanak a kereszteződések közepébe, mellesleg az összes csomópont be van kamerázva. Még azt is megbüntetik, aki nem pontosan a felfestett vonalak közé parkol. Így azért valamennyire működnek a dolgok.

De az iskolaszüneti időszakot leszámítva dugó van, ez tény, mert iszonyatosan sok a jármű, az utcák pedig szűkek és kanyargósak. Sőt, a statisztikák szerint London az egyik, ha nem éppen A Legbedugultabb Város Európában.

Amint a poszt címében is benne van – beszoptuk. Hát izé, elnézést.
(Mindketten beszoptátok. Erre a képre a Paramount Pictures azonnal 40 millió dolláros szerződést kínálna. - omm)

A bejegyzés trackback címe:

https://belsoseg.blog.hu/api/trackback/id/tr98529545

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szálka 2008.06.20. 15:32:25

mivel én itt élek pesten nekem mind1 mekkora dugó van londonban, de ez így nagyon korrekt helyreigazítás és tényleg lehetne tanulni vmit a britektől

zajcev 2008.06.20. 15:34:04

aranyos és nem magyaros tett ez.
grat. én jót nevettem:)

Krájzler 2008.06.20. 15:34:50

Khm. Mit is lehet erre mondani?
Édes fijam hülye vagy, ülj le egyes... :)

Balee87 2008.06.20. 15:36:27

Ez is egy jó post. De mindenki tud tévedni, +szerintem Ti sem tudtatok a szünetről. Mindenesetre, a Londoni közlekedésszervezés - még a dugók ellenére is - tetszik! Buszsáv, kereszteződés, parkoló... nálunk is be kéne ezeket vezetni, illetve ellenőrizni kéne őket!

Az utolsó kép pedig fenomenális! :) Jót röhögtem!
Köszi!

Cornucopia 2008.06.20. 15:48:54

:)), tényleg jó a kép megér 40 milkát (persze hogy $-ban)

biker_kolee 2008.06.20. 15:50:12

A kép a legjobb az egészben. :D Bende Tibi meg élt a Murphy törvények egyikével: Tévedni emberi dolog, másra kenni még emberibb. :D

A szünetről meg nem tehettek, de azért így tényleg korrekt. :)

Geri 2008.06.20. 16:02:59

Szép gesztus! köszi, így korrekt..!

Viszont sztem az autó behozatalos posztban is volt némi tévedés pl: hogy egy 2006-os Cooper itthon 7 millió lenne... ezt is megnézhetnétek mert ez egy felextrázott új ára!!

zöldi 2008.06.20. 16:04:20

Ez rendes volt tőletek srácok, csak így tovább. Mikor lesz már bazeg fékes post???

rebel 2008.06.20. 16:20:05

Remélem hogy nem vesszük át ezeket az idd
idióta csak a pénzre hajtó
rendelkezéseket. Olvastam hogy a sok kamera miatt vannak akik a szirénázó
mentőautó elől sem mennek be a
kereszteződésbe hogy el tudják engedni
mert egyből jön a mérlegelés nélküli
büntetés. Kicsit olyan ez a kamerázás
mint az automata géppisztolyok az
egykori NDK - NSZK határon (persze az
NDK oldalon) melyek mindenre lőttek
ami mozgott. Kutya, macska, kisgyerek,
csalódott állampolgár egyre ment. Csak
az eredmény számított.

dede 2008.06.20. 16:22:00

Ha már önkritika.
"Vándoroljon ki Üzbegisztánba vályogégetőnek? Nem értek a vályogégetéshez..."
A vályogot vetik, azután szárítják.

Nevtelen Gyava 2008.06.20. 16:23:51

A fenti cikk gyonyoruen mutatja be, hogy mi tortenik amikor valaki elhanyagolhatoan alacsony mintavetelbol (vagy az adott teruleten szerzett ismeretbol) von le es nyilatkoztat ki, a sajat elkepzeleset tamogatando, altalanos kovetkezteteseket. Ez jol megfigyelheto egy csomo (londoni) magyarok altal frekventalt on-lany forumon is, csakugy mint szinte akarmilyen temaju, tobb resztvevos beszelgetesekben.

Viszont a fenti "helyreigazitas" teljesen korrekt volt!

Geri 2008.06.20. 16:24:48

azért pontos j-vel hatásosabb lett volna :)

Sam8888 2008.06.20. 16:30:55

HÁÁÁÁHÁÁÁ mekkora ez a kép! :D tetszik az önkritikátok. :DD odadobjátok magatokat az oroszlánok elé, hamut hintetek a fejetekre, megtépitek ruháitokat és betérdeltek a sarokba böjtölni. :DD

Csikós Zsolt 2008.06.20. 16:31:54

dede:

Na ugye, hogy nem értek a vályoghoz sem?

puffancs 2008.06.20. 16:39:49

en sokat vezettem londonban is, nem egy dugot vegigultem egy seggel, volt, h 4 oran keresztul nem tudtam wc-re menni, sem innivalot venni magamnak, es otthon is.
megis azt mondom, h az angol vezetesi kultura merfoldekre van a magyartol.
es nemcsak a buntetesek miatt, hanem igy szocializalodtak.

ezt az angol tanacsot kaptam: "soha ne dudalj, villogtass vagy uvolts egy masik kocsira. olyan orszagban elunk, ahol nem tudod, kinel van fegyver"

igy ok nem uvoltenek meg kurvaanyaznak, csak kozlekednek.

es ez igaz is. nem okoz gondot beloni egy kocsiba... londoniak tudjak jol.

marek 2008.06.20. 16:41:51

jók vagytok Csiki :D
atom a kép a felirat meg a szokásos önirónia:P
ja meg a behízelgő kissé csontig benyalós pofavágás, illetve Bende kolléga megfáradt "miért kell ezzel együtt lennem?" arca... grat

puffancs 2008.06.20. 16:42:38

rebel
"Olvastam hogy a sok kamera miatt vannak akik a szirénázó
mentőautó elől sem mennek be a
kereszteződésbe hogy el tudják engedni
mert egyből jön a mérlegelés nélküli
büntetés."

ez hulyeseg, bocs. nem buntetnek meg, ha ramesz a racsra, es ott vesztegelsz, hogy elengedj egy szirenazo akarmit.
sokszor kerultem ilyen helyzetbe, tilos pirosba.... sosem buntettek meg. gyorshajtasert se, pedig az m25 (korgyuru) tele van kamerakkal.

puffancs 2008.06.20. 16:48:23

elolvastam az eredeti cikket is.
egyebkent siman kifoghattatok egy ilyen napot, de tenyleg jobb szamolni vele.
marylebone egyebkent egesz jo, lattam, arrafele eleg sokat karikaztatok. ha marylebone utan meg tovabb mentek az m4-re, es onnan az m25-re, az mar nem annyira jo :)
a406? arrol nincsenek kepek :P pedig az egy forgalmas es fontos ut. es szinte mindig tele van.

gondolatbetyar 2008.06.20. 17:01:26

respect
:)

Én 2008.06.20. 17:08:28

Azt csak csöndben jegyzem meg hogy nálunk mindegy milyen szünet van, akkor is dugulunk :-) (nah jó, a békávé szünetet leszámítva amikor a népek ellógják a napot XD)

vlad 2008.06.20. 17:17:00

Nagyon jo cikk! Az utolso kep szenzacios! Tetszik a hozzaallas, a tobbi totalcaros kollega is eltanulhatna.

crazy papa 2008.06.20. 17:23:58

Nem Ti szoptátok be, hanem mindenki, aki autóval jár. Egy pillanatra elhittem, hogy Londonban ez is jobban megy, mint itthon, de nem! Ezzel együtt az előző cikk is nagyon jó, mert rávilágít a megoldásokra is, amik dugó ide, vagy oda hasznos tanácsok. Ja! A kép zseniális, de kettőn áll a vásár!

doktorhouse 2008.06.20. 18:12:00

Az utólsó kép címe:
MÉLA és CULPA

csimi_ 2008.06.20. 18:14:44

Ez kép nagyon olyan, mintha Frédit és Bénit ábrázolná :) Csak kőtáblára kellett volna írni :)

Aszfaltbetyár 2008.06.20. 18:17:19

Hát szal, csak annyi hozzáfűzni valóm lenne, h. szerintem az összes városban lehet, kisebb nagyobb dugó, mért éppen London lenne ez alól kivétel. Amikor ott voltatok biztos szerencsétek volt:) (Lehet, h. a londoni autósok kiruccantak egy kis pesti városnézésre és nálunk meg azért volt dugó nálunk ott meg azért nem:D)
De a legjobb ebbe az egész cikkbe a "beszoptuk" c. kép, esküszöm, h. díjat érdemelne. Grat hozzá!:)

A Béla 2008.06.20. 18:34:09

Nem értem miért csodálkoznak az emberek, hogy húú mekkora dugó van pesten. Nincsenek elegendő számú hídjaink. Ami van azt is lezárják. Nincs elkerülő út. Ettől egy átlag európai város máris megbénulna. Nálunk még így is megy. Ja akkor még lezárunk egy két forgalmasabb csomópontot. Keleti, kálvin tér, thököly út. Ja még így is nagy a forgalom. Hát emeljünk a benzináron akkor is amikor a világpiaci helyzet ezt nem indokolja. JAAAA MÉG ÍGY IS DUGÓ VAN? akkor bejelenti tisztelt demkszij hogy még többet fognak felbontani/lezárni/felújítani.

Hát a kurva annyukat. Bezzeg a BVK buszokat motorosrendőrök kísérik. mi a fasz? biciklistáknak lépten nyomon a faszát kell szopni hogy ugyan még a margit híd egy sávját is lezárjuk nektek.

gyönyörű

szsrobert · http://szsrobert.fw.hu 2008.06.20. 19:27:13

Király a becoptuk kép srácok! :D

A vályogégetés tényleg eléggé pestigyerekes megfogalmazás volt.Minden nap tanul az ember valami új dolgot.Inkább írjon butaságot,és javítsák ki,mint lapítson,vagy tévedésben éljen.

Dugótéma:az autóban ülő ámbér szidja a másik hozzá hasonlót a forgalmi dugó miatt,aminek ő is részese és okozója.Minek ül autóba?Járjon kerékpárral.Jah az nem jó, még a konditerembe is autóval kell járni.Muszáj.
Én is elkezdek síránkozni,ha belenyúlok a gázlángba,és megsüti a kezem.És újra és újra.Nap mint nap.
Olyan jó nap mint nap hallgatni az olyan emberek síránkozását,akik még magukon sem hajlandók segíteni.
Költözzenek vidékre,ott nincs dugó és szmog.
Ja,az sem jó.
Semmi sem jó.
További jó ücsörgést,idegeskedést,dudálást,anyázást kívánok a dugóban veszteglőknek. :)

Informer 2008.06.20. 19:35:28

Az idei "korrekt újságíró" díj a Tietek! Én nagyon értékeltem a gesztust, ez a jövőre nézve a hitelességetek ami azért nem volt az eddigi cikkek alapján sem rossz, csak emelte.
A tévedéssel együtt is az irány jó, mert nálunk az ésszerütlen és rosszul kontrolált közlekedésszervezés egy rémálom. Jó lenne ha az illetékesek olvasák ezeket és volna bátorságuk lépni, mert akkor a közúti stress, az jelentősen csökkenhetne, még ilyen "útviszonyok" mellet is ami ma itt van. S hogy miket kéne lépni, ahhoz csak át kellene olvasni néhány blogot és fórumot a totalcaron...(tesztek valamit, hogy ők is olvassák?)

lorrydriver 2008.06.20. 19:44:05

3 eve arut teritek londonban. amikor olvastam a "nincs dugo" elso reszt, gondoltam: na, akkor a tobbi cikket is fenntartasokkal kell kezeljem, mert igenis nagy dugok vannak. most a 2. cikk utan bizalmam visszaszivargott;) BAR A SKYLINE-t japanbol cikkre irok majd valamit, mert aki azt irta soha nem jart meg oroszorszag kormnyeken se szerintem.

Péter 2008.06.20. 20:09:26

Drága Béla, neked is sok eszed van, azért zárják le és azért újítják fel, hogy neked meg nekem jobb legyen utána. Persze, hogy rossz ilyenkor, de ha nem csinálnák, még rosszabb lenne, és amikor befejezik, jobb lesz. Talán nem árulok el nagy titkot, hogy Londonban, Berlinben, Párizsban és másutt is így szokták...

És M0 meg a Levegő Munkacsoport és a hasonló barmok által felhecceltek miatt nincs még mindig körben, pedig már 10-15 éve meg kellene legyen. Demszky is jöhet a sorban, lehet szidni, de azért az ostoba méregzöldek alaposan megelőzik a sorban...

nagy__mate 2008.06.20. 20:32:09

Most két hétig működött a Bezzeg a Nyugaton sztereotípia, erre tessék. Az alkalmatlanságotokat meg az bizonyítaná, ha most csöndben maradnátok, esetleg lehülyéznétek a londoni magyarokat, ehhez képest helyreigazíttok. Köszönjük szépen.

Stanci 2008.06.20. 20:39:31

Hülye angolok, angol hülyék! :)))))
Bevallom csodálkoztam is a nó dugó in London blogon, dehát ha ti mondjátok... -gondoltam.

De ezen akkorát röhögtem. Tényleg gratula az önfeltáró riporthoz :)))
BRUHAAHAAAAA

munga 2008.06.20. 21:06:11

Tévedni emberi dolog

Dr.Genya 2008.06.20. 21:34:05

Mindenképpen respect a blog írójának!!!
A többi TC-s újságíró példát vehetne róla(d)!
Nem szégyen hibázni, de az az, ha le sem bagózza az újságíró a helyreigazításért kiáltó olvasót!
Épp a napokban esett szó erről egy másik itteni blogbejegyzésben ("Érdekes levélke Hummer ügyben").
Csak így tovább!
További érdekes cikkeket!

öcsi 2008.06.20. 21:58:45



mondjuk en abbol a vilagbol sem nagyon kerek, ahol minden be van kamerazva..
en igyekszem nem parasztkodni, vagy nem beallni a keresztezodesbe.. de valamikor elbaszom...szaguldozni se szoktam, de gyorshajtottam mar...ki nem..?
viszont eddig csak egy kis utkozesem volt 10eve..kezdo koromban..
es nem orulnek neki, ha minden esetleges hibam, v gyarlosagom utan kapnek egy nagyobb osszegu csekket..

Soviniszta 2008.06.20. 22:30:33

Üdv!

Egyedül én vettem észre a kopasz fickó pólóját? (Vincent és Jules a Pulp Fiction-ből :-))
Respect a pólóért!
A cikket el se olvastam :-)

torrenteuk 2008.06.20. 23:21:11

7,5 tonnas lorryt vezetek bent a Centralban....csak Londoni cimeim vannak....nagyon meg kell tervezni reggeli intenziv radiohallagatsssal egyuutt hogy merre is induljak..

volt hogy M25 on kinyitott ajtonal araszolva vizeltem...mar annyira nem birtam...pfff

de leszarom, mert fizetik..ehh...felnyomom a radiot es dumalok a csajokkal a dugoban....-)))

equium 2008.06.20. 23:59:47

hogy lehettel ilyen naiv

danken 2008.06.21. 00:48:52

bazz, mint két rajzfilmfigura, nem bántó szándékból, komoly fejek

SquareWire 2008.06.21. 03:39:24

lorrydriver, milyen SKYLINE-t japanbol cikk? Vagy a népítéletekben található leírásra gondolsz?

vagodeszka 2008.06.21. 07:18:46

ezét szeressök mink a totalkárt :D

Humphrey 2008.06.21. 08:02:39

olvastam az eredetit, nem hittem el. most már tudom miért.
nem szégyen tévedni, csak kell tudni elismerni is-pl igy.
ez egy aranyos post.

AverageJoe 2008.06.21. 08:33:13

torrenteuk, ez milyen általános jelenség hogy ott a sok haladni képtelen nem bírja és kipisál az ajtón menet közben, mert már te vagy a sokadik aki ezt említi! Nem tom milyet néznének ha nálunk tömegesen a pöcsüket lógató alakok pisálnának a 2 sáv közé! De azért arra a szitura is kíváncsi vagyok mikor egy jóvágású angol csaj mellett haladzs el ilyen állapotban, hogy mit szól vissza! LOL vagy egyből időpontot kér? Ja amúgy a britektől én már megszoktam a gyakorlatközpontúságot: ha nem működik valami azonnal újabb megoldás felé nézünk, és nem botránkozunk meg semmin!

brake 2008.06.21. 08:53:36

Szerencse,hogy vannak normális és korrekt hozzá szólók is,nem csak anyázók csípőből és így derülnek is ki hasznos ill.használható infók.Jó fejek vagytok.Így tovább.

belab 2008.06.21. 09:02:32

és mi van a Csikós Pandájával?

hp 2008.06.21. 10:17:35

Nagyon helyes! Kérünk szépen Londoni büntetést, balkáni fizetésekre. És akkor biztos sokkal jobb lessz mindenkinek.

Sirashow 2008.06.21. 10:27:31

Teherautot vezetek Londonban mar 3 eve. Kicsit en is furcsalottam a "Londonban nincs dugo" kijelentest.
Az biztos, hogy a legtobben betartjak a szabalyokat, kiveve a tegnap meg eppen tevet hajto akarhonnan bevandorolt akarkiket. Azok sem azert nem, mert nem akarjak, csak ugyetlenek, el vannak foglalva azzal, hogy eppen a kormanyt kell tekergetniuk. Azt is meg kellett allapitanom, hogy a nepek csak addik turelmesek es engedekenyek, mig autoban ulnek. Amint kiszallnak belole es atmennek gyalogosba, mindegyikuk idegbeteg rohangalasba kezd keresztbe-kasba az uton, mit sem torodve azzal, hogy esetleg egy 18 tonnas teherauto matricat keszit belole.
A tomegkozlekedes resszel viszont nem ertek egyet. Az biztos, hogy fejlett, meg sok busz rohangal, de sztem eppen ez okozza a kozlekedes halalat. Annyi busz van, hogy mar azok tartjak fel a forgalmat. Es neha ugyanolyan szamu csukls buszbol koveti egymast 3 is majdnem uresen, de minden magalloban megallva. A megallok pedig annyira surun vannak, hogy sehonnan sem kell 300 meternel tobbet gyalogolni. A nagy utkeresztezodeseknel mind a ket oldalon is. Nesze neked esszeruseg!
A forgalomiranyitas pedig teljesen esszerutlen, atgondolatlan. Mivel a gyalogosvedelembol kifolyolag -a vilagon, angliaban na legjobb- a gyalogosok iranyitjak a lampakat, kis aranyos gombokkal, ezert olyan, mint zoldhullam nem letezik. A lampak tessek-lassek valtanak, nemelyik nagyobb csomoponton athaladni feler agyverzessel.
Na csak ennyit kiegeszitesnek, mar ha erdekel vkit.

aHim 2008.06.21. 10:54:44



Sirashowhoz még egy kis adalék, a külföldöt mindig valamiért jobbnak tartóknak: www.tfl.gov.uk/

Ez a londoni tömegközlekedés oldala. Csak egy kicsit nézzen mindenki körbe rajta. Ok, hogy új, meg nagyon büntetett buszsáv, meg kutyafüle, de elég hardcore áraik vannak. Megnézném, hogy mit reagálna a nép, ha itthon is ennyire megdobnák az árakat, pláne hogy a fizetések általában nem követik az áremelést. Pedig itthon is ugyanannyiba kerül megvenni egy busz, megvenni hozzá az üzemanyagot, az útépítésről meg jobb nem is beszélni. Szóval, még ha jobb is lenne minden Londonban, mert dugódíj, meg van jól kiépített tömegközlekedés, azért van ára. Szó szerint!

Péter (2008.06.20. 20:09:26 ) –nek pedig van igaza. A közlekedésfejlesztés esetlensége a sok inkompetens, fontoskodó miatt áll. Nagyon nehéz mindenki kedvében járni, sokszor nem is lehet. Ha ez nem akkor mi a nyomós közérdek. Emiatt lehetne tüntetnie a belvárosi lakóknak, mert igen, emiatt van hatalmas átmenő forgalom, és emiatt is van tönkremenve az út, és emiatt is nem lehet gyalog, vagy biciklivel járni. Ok és okozat.

De együtt kell élnünk, és nem lehet mindig késsel menni a másiknak, így csak arra biztatok mindenkit, hogy próbáljon meg nyugodtabb maradni, és tenni azért, hogy élhetőbb legyen Magyarország. Apró előzékenységgel és pozitívabb hozzáállással nem kellene tartani attól, hogy itt is büntetésekkel csikarják ki a rendet. A bunkókkal is legyünk illedelmesek, nagyon zavarba tudnak jönni, ha nem anyáznak rájuk:D

drift is gay 2008.06.21. 11:25:07

ez ám a ciki! ekkora égésnek aláfutni...nagy tanulságokat levonni a londoni közlekedésről, iskolaszüneteben...ez is csak a totalcar lehet, meg a csíkos zsolt
a fogalmatlanságot is lehet fokozni...

a sok birka meg issza a szavait, hogy bizony londonban nem ismerik a közlekedési dugó fogalmát. egy 10 budapestnyi városban ne lenne dugó?? abszurd....

hajrá totalcar, ilyen emelkedő színvonalat továbbra is!

KissM 2008.06.21. 11:39:46

A kommenteket végigolvasva kezdtem azt hinni, hogy a kommentelők is mind egy szebb és jobb - netán külföldi országból - írtak, ahol a tévedését elismerő embert nem kigúnyolják, meg leköpik, hanem elismerően bólintanak, hogy igen, ő akar valamit, ő nem csak hányja a munkát, mint ahogy az kis országunkban oly jellemző. És amikor már a nagy összeborulás teljes mámorában úszva olvasom a valóban előremutató és problémát megoldani akaró emberek hozzászólásait, és már a világbékét tervezgetném, akkor igen! Akkor befut "drift is a gay" nevű Pató Pál Úr, és egy pillanat alatt visszahoz a magyar valóságba!:) Egy rövid, de annál velősebb orrüregtartalom, amit jól rákent a képernyőre, majd kajánul mosolyog előtte, hogy igen, ma is beszólhattam valakinek, ma is megtettem (magyar)állampolgári kötelességemet!
Szeretném megköszönni, hiszen csak azt tetted, amit a bányász apád, meg a ruhagyárban dolgozó anyád - akik minden este a szomszédot kukkolták egy doboz Kossuth elszívása közben a panelház 6. emeleti lakásának konyhájából - hagyott rád egyedüli útravalóként, amelyet egy szebb és jobb korban tanultak, ahol Kádár APÁNK simogatta a kis úttörő buksiukat!
Tényleg köszönjük!

drift is gay 2008.06.21. 11:55:56

kissm: apám kubikos volt, anyám meg mosónő, a többit jól mondtad
én köszönöm neked!

Garp 2008.06.21. 12:14:33

puffancs 2008.06.20. 16:39:49
ezt az angol tanacsot kaptam: "soha ne dudalj, villogtass vagy uvolts egy masik kocsira. olyan orszagban elunk, ahol nem tudod, kinel van fegyver"
- nyehehehe, tökre igaz :). Ahol én lakom, azt "késes város"-nak hívják, az utolsó 4 emberölést 18 év alatti tette. Bár azok még nem vezethetnek. Akkor most dudáljak, vagy ne?
A stukkertől való félelem inkább csak adalék a közlekedési KULTÚRA mellett - ámbár hatásos ösztönzés. Plusz a jóléti(bb) társadalmakban talán megengedheti magának az ember, hogy ne legyen ANNYIRA ideges az utakon (se).

Csak halkan jegyzem meg KissM: Azt hiszem, semmivel nem voltál jobb az előtted szólónál...

A londoni büntetési tételekkel meg egyetértek. Amikor kormány mögé ül az ember, azzal elfogadja a közlekedés írott szabályait is. Ahogy ha lopsz megbüntetnek, ha ölsz megbüntetnek, ha sikkasztasz megbüntetnek, stb. Elvileg. Ha a szabályok szerint közlekedsz, nincs mit félni. Igen, én is gyorshajtok, szabálytalanparkolok, de tudom, hogy jöhet a csekk. 3 hete 80 euróba fájt, hogy dupla útszéli sárga vonalra parkoltam kb 7 percre. Érvágás volt, de hát ez van.

Rocko- 2008.06.21. 12:30:24

tetszik ez a magyar mentalitás, rúgjunk a földön fekvő hullába még egyet.
azért örülök, h pár embernek leesett, h vannak még, akik képesek beismerni, ha hibáztak.

blaces 2008.06.21. 12:57:03

Meglepődtem az első cikken én is, hogy ennyit változott a helyzet Londonban... De a helyreigazítás után látom semmi sem változott :D. Anno mentem ki diákmunkára, és már itthon is figyelmeztetek, hogy taxival vagy busszal menjen az ember, mert 24 órás dugó van Londonban. Júliusban voltam kint, és tényleg volt amikor még éjfélkor is dugó volt a belvárosban (igaz a szórakozó negyedben láttam).

john666 2008.06.21. 13:07:32

Aki Ponyvaregényes pólóban feszít, rossz ember nem lehet!:D

aHim 2008.06.21. 13:36:43

Rocko- szerintem a cikkírót kevesen piszkálták a "hiba" miatt. Ma itthon azért elég kevesen képesek beismerésre és ez igenis értékelendő. Aki tulok mód írt azt ne számoljuk már ide. Az emberek többsége nem őt bántotta, hanem a tényleges helyzet leírásához járultak hozzá. Megeshet mással is, egyrészt... Másrészt meg tényleg megcáfolták a folytonos dugókról szóló hírt, elvégre talált olyan időszakot, mikor nem volt dugó:D:D:D:D

puffancs 2008.06.21. 13:49:51

Garp 2008.06.21. 12:14:33

hat igen, ok terrorfenyegetesben nottek fel. amikor jottem, meg nem voltak kukak az utcan, ma mar vannak, bar nem sok.
meg olyan kenyelmesek, hogy nem is erdekli oket. talan tanulhatnank toluk :)

keses varos? melyik az?
londonban is a suttyo 13-15 evesektol kell felni, de csak ha sokan vannak :D egyedul nem bantanak... ismeros? :D

Garp 2008.06.21. 14:03:04

OFF
Puffancs: Ismerős. :(
Amúgy egy szigettel odébb, Limerick. :) Amilyen jámborak az írek egyesével, olyan agresszív bunkók tudnak lenne, ha 3 vagy annál többen vannak, pláne, ha isznak is. Korosztály-független. De legutóbb Dublinban két lengyelt csavarhúzóval ölt meg 3 tini (16-18), mert nem vette nekik cigit meg alkoholt. Ez így néha szokás errefelé.

Amúgy asszem kényelmesek, kisvárosban, faluban meg azért jóval jobb a helyzet.
Elnézést az OFFért.

Ati 2008.06.21. 14:06:43

Ezt a Csikós-gyereket honnan szedtétek? Ilyen trágár "újságírót" még nem láttam. Lehet, h a 8-ból ahonnan jöhetett így beszélnek, de szerintem a stílusa méltatlan a Totalcarhoz és a sajtóhoz.

AP (törölt) 2008.06.21. 14:10:01

Muhaha.
Azért, mert egyszer le merte írni, hogy "szoptam"?
Ezen így fennakadni..

Csikós a legjobb az egész tímben!

puffancs 2008.06.21. 15:15:42

Garp 2008.06.21. 14:03:04

o, felreertettel, en csak a geng-ekrol beszeltem, leginkabb feketek, ugye. az angol barmennyit iszik is, nem agressziv.
szivesen atugranek megnezni, hogy elnek az irek. allitolag nagyon szep orszag.

Molibden 2008.06.21. 16:31:24

'az angol barmennyit iszik is, nem agressziv' Ezt komolyan gondolotad? Jartal mar egyaltalan Angliaban?

AA 2008.06.21. 18:06:43

M25 (alias "London Orbital") körgyűrűn nagyon kiszámíthatatlan. Volt egy hétfői reggel, hogy egy 8 mérföldes szakaszon végig araszolnom kellett, pedig volt istentudja hány sáv. Két és fél órát tartott a 8 mérföld. El is késtem. Másnap reggel egy órával korábban indultam. Akkor meg semmi, lehetett menni rendesen végig, két órával korábban érkeztem, aludtam a parkolóházban egyet a kocsiban. Szerdán megint dugó volt, de "csak" 1 órát kellett araszolni, épp időben érkeztem. Azóta MINDIG vonattal megyek be Londonba vidékről...

dennisthemenace 2008.06.21. 22:02:53

A legrosszabb a sok hulye gyalogos;megnyomja a gombot,hogy valtson neki a lampa,de rogton at is szalad.Aztan a lampa megallitja a forgalmat a semmiert..Par honapja a Marble Arch-nal meg egy motoros futar beszorult a Transitom meg egy masik kocsi koze,mert azt hitte atfer..De nem fert at.Ami Lutont illeti;az eppen szelesites alatt allo szakaszon szinte mindig dugo van.Mikor hazamentem mulkt honapban,1 teljes oraval elobb indultam a szokasosnal es eppen hogy elertem a kompot...

collins 2008.06.21. 23:35:58

éppenséggel Csikós a legjobb szerintem.. szakmailag abszolut megállja a helyét!

Briii 2008.06.22. 00:04:00

Én Brightonban lakom, Londoltól délre a tengerparton. Sofőr vagyok. Londonban is is sokszor megfordulok Ezt a busz hátulján lévő kamerázást, meg a kereszteződésbe behajtás és mentő elől le nem húzódást sem kell azért teljesen ilyennek képzelni. Csak amikor az ember először jár egy városban mindent elhisz, amit hall és ami ki van írva. Ha az ember új helyen jár elnézheti a kereszteződést és bent marad. Ha nem ismeri a területet előfordul, hogy csak buszok által használható területre téved. Én is jártam már így és több kollegám is. Egyetlenegy büntetést nem kaptunk. Nem tudom, hogy ki elemzi ezeket a kamera felvételeket, de nem olyan vasszigorral megy ez mint ahogy Csikós úr felvázolta. Talán aki elemzi a felvételeket, az mérlegeli egy picit a szándékosságot/bénaságot.

Csikós Zsolt 2008.06.22. 00:05:00

KissM, Rocko-:
Szerintem tök rendben van minden, igazán kulturált a hozzáállás, sokkal rosszabbra számítottam. Peace, peace.

Ati:
A korrupt nyomtatott médiából jöttem. Miután tizennégy év alatt zsírosra szedtem magam az Autópiacnál és az Autó Magazinnál, a pénz most már egyáltalán nem számít, hó elején automatikusan küldik a cégek az aktatáskát. Tartalom: fele kokó, fele százdolláros. Ezért már csak a mérges nedvek lecsapolásának élek.
Úgy döntöttem, a netes helyek közül először a Totalcart döntöm romba. Dolgozom rajta szorgalmasan, stratégiám a nyomasztó trágárság, a használhatatlan roncsok mennybe menesztése. Az első sikereimet már kezdem elkönyvelni közel két év után. Jó lesz ez így önéletrajznak?
Kaki, pisi, puki, és éljenek a huszonéves Pandák! :-)))

Garp 2008.06.22. 11:29:22

"Kaki, pisi, puki, és éljenek a huszonéves Pandák! :-)))" - muhahaha! Pólóra vele! :DDD

Garp 2008.06.22. 11:35:42

puffancs 2008.06.21. 15:15:42
OFF
A gang-ek itt fehérek és vörös hajú szeplősök. A külföldi meg meghúzza magát, kivéve a nagypofájú polish (persze tisztelet a kivételnek). Amúgy meb alapból talán a legsegítőkészebb nép az ír. Az ország a legbujább és legkopárabb egyben amit eddig valaha láttam (bár lehet ezzel nem mondtam sokat.). De egy bankholiday-t megér mindenképp! :)
ON

dennisthemenace 2008.06.21. 22:02:53
Óóó, de meg tudnám én rugdosni az ilyet! Zöldhullám erre ismeretlen, plusz 3 ilyen reggel és tuti kések vagy 15 percet, mert hamar feltorlódik minden.

monty 2008.06.22. 14:06:21

Voila! És igen! Megtörtént végre egy beismerés, és nem jogi kötelezésre! :D
Tetszik a helyreigazítás, és tartsd emg jószokásodat...
...mármint nem a tévedések, hanem az őszinteség terén!

Uff: Monty voltam! :D

team panda 2008.06.22. 16:10:28

hát be, jó bő nyállal

puffancs 2008.06.22. 19:46:42

'az angol barmennyit iszik is, nem agressziv' Ezt komolyan gondolotad? Jartal mar egyaltalan Angliaban?


itt elek.
nem talalkoztam agressziv angollal meg. jarok kocsmaba, klubokba, es kepzeld, belem angol meg sosem kotott.
minden mas rosszat el tudok roluk mondani (mivel en valoban kutyakepu angolokkal -is- dolgozom), de azt, h agresszivek, azt nem.
kozonsegesek, kivetkoznek magukbol, budos a labuk, de nem agresszivek.

puffancs 2008.06.22. 19:50:54

dennisthemenace 2008.06.21. 22:02:53

jo, hat en is ilyen vagyok, megnyomom, hogy atmehessek, de ha epp nem jon kocsi, akkor minek varjak?
orulj neki, hogy nem valt azonnal a lampa!

laktam olyan helyen (surrey), hogy kisebb kanyar utan meg domboson volt a gombos zebra, tehat nem tudod, hogy jon a zebra, ha nem ismered az utat. a gyalogos megnyomja, azonnal valt, es nagyon rovid a sargaja.
na az az agyrem, nem ez.
londonban a felszini kozlekedes lassu. ettol azonban meg nem kell haborogni:)

PepeXVI 2008.06.22. 22:04:52

Alapvetően elvből nem dicsérem meg azt, aki valamit korrektül elvégez, hiszen az a dolga. Sajnos ma ott tartunk, hogy ezért dicséret illeti Csikós Zsoltit meg Bende Tibit, mert ritka az ilyen hozzáállás. De mint egy másik blogpostra kommenteztem, kábé a Totalcar utolsó mentsvára a két nevezett úriember, esetleg Gyulavitézzel karöltve.
Atival ne foglalkozzatok, olyan nincs hogy valami mindenkinek jó legyen. Nekem tetszik a Zsolt szabadszájú fogalmazása, valamint csak tőle láthatunk ma már olyan költői hasonlatokat és írományokat, ami miatt anno a totalcar-t megszerettem. Nézzétek meg a TopGear-ben mennyire szabadszájúak, és mennyire cukkolják egymást. Emellett nyakig autonániában szenvednek, és nekem személy szerint erre van igényem. Az internet tele van unalmas és semmitmondó magyar és külföldi autós cikkekkel, úgyhogy mindig csillan a szem amikor Csikós kolléga publikál valamit a TC-on.
(Kedves Zsolti, nem gondoltál már arra, hogy a magad útját járd? Tudod, aki korpa közé keveredik, megeszik a disznók.)
És kösz hogy annak idején felhajtottad nekem a Panni mopedet.
Uff

aHim 2008.06.23. 00:25:32

PepeXVI, ristecpa. Szivemből szóltál:D

A TopGear ikon a kategóriában, bár nem feltétlen objektivitásával hódít. Kell ez is az is, de a legjobb ha van szakmai hozzáértés is, egyéni vélemény, és főleg kommunikáció, nem csak tényközlés.
Ezért is nem értem, hogy mehetnek még ilyen Autómánia és hasonló trágyaságok... nem igaz hogy nincs igény jobbra, csak az ilyen nemisővezetiésmégisokoskodik vackokra. Most mindegy, hogy monitoron írott, vagy nyomtatott, vagy tévés műsorról van szó. Virtuozitást a népnek!
olé

Molibden 2008.06.25. 01:28:36

Puffancs, Belem se kotottek meg, de azert szeretik egymast halomra verni es a chavekrol 5-25 eves korig mindent tudok mondani csak azt nem, hogy nem agresszivak.

Wigyorex 2008.07.16. 00:18:08

Egyszer a múltban, a szerencse amerikába vitt, Seattle-be ahová épp Vancouver-ből érkeztem autóval. Az autópálya Seattle előtt kb. 20 km-el 6 sávra szélesedik (biztos, hogy BillGenya könnyebben mehessen melóba, illetve most már csak jótékonykodni)... és ott egyszercsak bedugult... ami azt jelentette, hogy mind a 6 sáv áll egyhelyben, és a fény sebessége is lelassul 10 méter/órára... 3 és fél óráig tartott a 20 km, elfogyott a fél tank és szétvert az ideg (bár csak engem, mer az amik kávézgattak, cigizgettek, pihengettek addig, mert minden reggel ezt ülik végig. Azon a pár km-en lehetett több ezer, ha nem 10 ezer autó...egyszerűen elképesztő volt... Na az igazán a dugók dugója, amihez képest itthon semmi sincs csak suhanás. :)

Erhart Szilárd · http://www.erhartsz.extra.hu 2010.10.05. 13:46:37

Kedves Autósok!

A www.dugodij.hu portált már a múltban is segítettétek véleménynyilvánításotokkal.

Bízunk benne, hogy az elmúlt időszakban elvégzett szakmai munkánk is elősegítette azt, hogy a budapesti közlekedési problémák kérdése több figyelmet kapjon, és a dugódíj kérdéséről szakmai és társadalmi vita alakuljon ki. (

A vélemények folyamatos figyelemmel követése érdekében kérünk benneteket,hogy segítsétek munkánkat kérdőívünk kitöltésével. Szeretnénk az autós társadalom véleményét megismerni, és a vélemények alakulását időben bemutatni.

KÉRDŐÍV KITÖLTÉSE
spreadsheets.google.com/viewform?hl=en&pli=1&formkey=dEI3OFRxQmFKOWhHcEN3b3FvRVJMUlE6MQ#gid=0
süti beállítások módosítása