Elhagytam volna a kulcsom?

  2008. június 20. - Bende Tibor Címkék: citroën totalcar flotta bx tartosteszt

A szerzőről még nincs információ feltöltve!

A szerző még nem publikált a Totalcaron

Pedig milyen jó kis Bogár volt
2014-09-27 08:52:08

Az előző részek tartalmából: Elkezdtem Volkswagen Bogarat keresni. Vettem egy bogarat, örültem neki.

Én megmondtam előre, hogy baj lesz
2014-08-23 06:50:05

Az előző részek tartalmából: Elkezdtem Volkswagen Bogarat keresni. Vettem egy bogarat, örültem neki.

Bogár saga: Polírozom a bohócot
2014-08-02 12:15:37

Az előző részek tartalmából: Elkezdtem Volkswagen Bogarat keresni. Vettem egy bogarat, örültem neki.

Elment az eszünk: kasznit cseréltünk a Bogáron
2014-06-01 07:10:34

Épp Göbivel ültünk az irodámban, amikor Marci hívott, aki a Velvetnél dolgozik. Autót akart venni, mert a

 

Így tűnődtem a széna téri gyalogátkelőnél a feketén világító lámpa alatt tegnap délután, ahogy a zsebeimet tapogattam. Átérve a táskában kotorásztam keveset, hiszen világos volt, hogy oda nem tettem. Sose szoktam, most se tettem oda. Az út túloldalára érvén ismét kérdőre vontam magamat.

Nem volt sehol. Ilyenkor az ember egy pillanatra megrémül, arra gondol, hogy szerencsétlen kiszolgált vas ott fekszik egyedül elhagyatottan a Mammut mélygarázsában, hamarosan valaki megtalálja a kulcsot, és HUSS!

Az élet bonyolult. A tárgyalásom fél háromkor kezdődött, visszamenni már nem volt idő. Felhívtam a feleségem, hogy elhozná-e a pótkulcsot otthonról. Azt mondta, hogy én tényleg hülye vagyok, de inkább velem aggódva, mint rajtam röhögve. Nem tudtam, hogy mikor végzem, ezért abban állapodtam meg vele, hogy vár amíg szabadulok, megnézem, hátha megtalálom, és ha végképpen nem megy, elindul.

Dolgom végeztével odasétáltam a kocsihoz, de nem láttam a kulcsot sehol. Alánéztem, körbejártam, nem volt meg. Benéztem az ablakon, hátha az ülésre tettem, de ott sem volt.

A gyújtáskapcsoló! Ott fityegett benne. Tehát az történt, hogy amíg az árnyékban - a mélygarázsban - vártam és közben telefonáltam az emberemmel, nem vettem ki. Kiszállás után lenyomtam a gombokat és bevágtam az ajtót.

Sose szoktam bezárni. Azt vallom, valaki nézze meg inkább, mi van benne (semmi), de ne törje be az üveget meg ne rontsa el a zárat. Most - nem tudom miért - mégis bezártam. Elképesztően hülye vagyok tényleg, nyugodtan röhögjenek ki.

Hanem már majdnem felhívtam a feleségem, amikor beugrott, hogy nem lehet akkora trükk kinyitni egy ilyen autót, pl. a csomagtér felől be lehetne jutni, amit aztán végképpen sose zárok.

DE. Emlékszem! Hetekkel ezelőtt történt, hogy apu végre kivette a pótkerekeit belőle, én pedig fickósan ráfordítottam arra is a zárat. Több út nincs. Akkor próbálkozom mindenféle nálam lévő kulcsokkal, hátha. Először a Toyota kulcsa került elő, de az nem fért be a zárba. Jöttek aztán a lakás és irodakulcsok, némelyik megmoccant, de nem nyitotta. A rövid postaládakulcs lett a megoldás! Bent vagyok!

Néhányadik próbálkozásra tehát meg lett a megfelelő eszköz, így megkíméltem nejem egy felesleges úttól. Amúgy a BX kinyitásával a következők miatt nem érdemes próbálkozni: értéktelen kacat, vacak, kulccsal sem indul, pláne nélküle. Szar a gyújtása, rohad az ajtaja. Nincs benne semmi, ami bárkinek is jó lehet, kivéve egy adag lejáratközeli vérnyomásgyógyszert.

A bejegyzés trackback címe:

https://belsoseg.blog.hu/api/trackback/id/tr78529187

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Acmee 2008.06.20. 15:11:27

Nem félsz, h a nyitva hagyott verdába egyszercsak beleköltözik Neked vmi jó kis homeless család? :D

ruler 2008.06.20. 15:17:24

Nekem a Rittal rackszekrény kulcsa vált be az öreg Daihatsunál..

szálka 2008.06.20. 15:39:20

hmm a 86os 360as volvomnak nem is lehet becsapni a bal első ajtót lenyomott gombbal mert visszanyitja magát és ez gyári. és mivel én is hagytam már a gyújtáskapcsolóban a kulcsot sietségemben, tudom mekkora öröm ilyenkor nyitva találni az ajtót eszmélés után :) még szerencse, h a postaláda kulcs nyitott.
az viszont érdekelne, h a bx kulcsa nyitja-e a postaládát?

Balee87 2008.06.20. 15:40:21

Igen. A jó öreg kocsiba a kulcs történet... :) Mostanába ezt a helyzetet szép sorba átéli a teljes Totalcar szerkesztőség? :)
Ha igen várom a többi postot is!

rATdrAgOn 2008.06.20. 15:42:55

Hejho! :)

En sokkal viccesebben jartam. :)
Detto nagy parkolohaz, leraktam a ven hajot (marmint a BX-et), siettem mint allat, tehat huss, dolog elintez, vissza parkolohaz. Hajohoz odamegy, kulcs bedug, kinyit, beul, majd butan nez. Hinnye, fordulatszammero, meg szent zold kvarcora, halo, ez nem az en autom!
Gyorsan kipattan becsuk, jol korulnez, persze a kovetkezo sorban ott lapult az en roncsom...

Kicsit kellemetlen volt, szerencsere a kocsi tulaja nem latta. :)

Mondjuk az enyimet lapos csavarhuzoval is ki lehet mar nyitni, emiatt voltam kicsit ideges, mikor feltortek. :(

Lasso 2008.06.20. 16:01:47

Szálka: Próbáld meg úgy becsukni lenyomott gombbal az ajtót, hogy a kilincs nyitva van... Úgy menni fog... :-) Csak "lángzám spacíren", mert innentől kezdve fog szaporodni a benthagyásos esetek száma...

arthur877 2008.06.20. 16:01:49

Én igaz, hogy a 90'-es évek közepén még, de a Rákóczi úton a járdán parkolva(akkor még nem voltak ott Demszky karók!) a bal első ajtóban hagytam a kulcsot. Ajtó bezárva, riasztó beélesitve, de a távirányitóval együtt ott figyelt a kulcslyukban...
Reggel a nagy "nemtalálás" után a tartalék kulcsal a kezemben döbbentem meg, amikor az autóhoz értem...

s.p. 2008.06.20. 16:04:56

Egyébként miért zárják be sokan úgy a kocsijukat, hogy lenyomják a gombot? Utána meg csodálkoznak, ha bent marad a kulcs... Eleve, ha kiszállok az autóból, akkor a kulcsot mindig viszem magammal. Ahol vagyok én, ott a kulcs is.

Balee87 2008.06.20. 16:26:34

Régi Sprinterünkbe nem volt központi zár, de a Merci kitalálta úgy a zárat, hogy ne tudd bezárni a kulcsot. Tehát a jobb első ajtót ha le is nyomtad a zárat, a becsapáskor kiugrott a zár, így semmiképp nem tudtad bezárni a kulcsot, mivel csak kívülről, vagy csukott ajtónál zárható.
Namost apám így is megoldotta a dolgot, mert becsukta az ajtót, bezárta, átment a másik oldalra, bedobta a cuccát (telefon táska pénztárcával), véletlenül a kulcsot is. Ajtó zár, csuk, majd kulcs keres. Namost a jobb oldali ajtó nem úgy működik mint a bal, azt be tudod zárni... :D A vicc még az volt a dologba, hogy a Mercisek amikor kijöttek h. kinyitják és röhögtek, hogy bocs de ezt nem tudják kinyitni, mert nem lehet, törje be a kisablakot... A kocsi meg Pécsen volt mi meg Komármoba lakunk. :) 35 fok, tűző nap és még csak ott sem hagyhatta a kocsit, mert bent volt az összes cucca. Mercisek rendesek voltak és vittek neki egy Ladát h. abba rádiózhat amíg meg nem jön a kulcs. Anyum levittem vonattal... :)

Balee87 2008.06.20. 16:27:45

Tetején rosszul írtam... a Sprinterbe a bal első ajtót nem tudod lenyomással bezárni, a jobbat igen. Na így már érthető a sztori... :) (elején is jobbat írtam)

Pipi 2008.06.20. 17:04:59

az Aleko első ajtaát egyszer úgy nyitottam ki, hogy beraktam egy csavarhúzót, elfordítottam és nyílt:D a zárnak semmi baja azóta is működik. komoly védelem, mi?:D

The good boy 2008.06.20. 17:33:30

Nekem ufo civicem van, korábban hallottam róla, hogy benthagyott kulcsnál kizárta a tulajt a vas pár perc után. A múltkor nekem is bezárt az autó, amikor még kivül álltam, még szerencse, hogy a kulcs a zsebemben volt. Azóta nem szálok ki még egy percre sem kulcs nélkül...

The good boy 2008.06.20. 17:35:23

Ja és mielött valaki kioktatna: tudok róla, hogy a kinyitott kp zár kb. 1 perc után magától visszazár, de csak akkor, ha közben nem volt kinyitva az ajtó, tehát elvileg nem zárhatna, ha korábban ki lett nyitva valamelyik ajtó, vagy a csomagtartó!

szálka 2008.06.20. 17:36:54

lasso:
köszi a tippet, de inkább nem próbálom ki mert ugye amit nem tudsz az nem fáj :) és félek hamar bezárnám a kulcsot és nincs másik

Funi 2008.06.20. 17:58:31

Én pont ma láttam egy 5 éves körüli Lancert egy ház mellett, benne a gyújtáskapcsolóban a kulccsal. Úgy másfél óra múlva ugyanott volt és akkor láttam, hogy még az ajtaja sincs rendesen becsukva:D A szegény csóró magyar emberek ennyire féltik az autóikat...

cleric 2008.06.20. 18:49:42

Balee87
Az új sprinteren meg kulcslyuk sincs.

Cornucopia 2008.06.20. 18:55:09

Nekem két autómat is törték úgy fel hogy be sem volt zárva :( Az idióták az egyikbe egy 20e Ft-os magnó miatt 550e Ftkárt csináltak (müszerfal csere, kapcsolók, fütésventillátor) a másikba 80e Ft kár egy 40e Ft-os rádió miatt, és mindez egy éjszaka :(

chicken 2008.06.20. 19:18:07

Régi skodriban meg nem tudod lenyomni a gombot...

Stanci 2008.06.20. 20:32:24

chicken: az enyímbe belehetett (de már úgy vettem, gondolom némi kis átalakítás kellett hozzá)

rATdrAgOn 2008.06.20. 21:58:34

Cornucopia:
Ez a gaz. :)
En is igy jartam, mikor egyszer sikeresen bezartam a kulcsot, akkor derult ki, hogy csavarhuzoval is nyithato a ven csont.
Igazabol, amikor feltortek, akkor sem a zarral kezdtek. Bevagtak a jobb1 uveget, persze ugy, hogy az ajto keretet is szetkurtak (nem ertem hogyan?!), majd kiteptek az autoradiot ugy, hogy a muszerfal megrepedt (!), a jobb oldali tukor allitgato karocskaja letorott (!), majd amikor elvittem a ven hajot edesanyamekhoz, mert ne alljon mar az utcan uveg nelkul, akkor meg majdnem ki is gyulladt, mert ugyan az autoradiot elegansan kiteptek, am ugy, hogy a betap kabelen is sikerult elnyirni a szigetelest, ami haladas kozben letestelt es vegigegett egeszen az akkumulatorig (ezuton is csokoltatom azt a jomunkasember autovillamossagist, aki nem a biztositektablarol hozta el a betapot).

Ja, es az autom (igen, ven fos BX, igaz S2-es) nem er 50kHUF-ot sem.

Szerinted mennyire voltam merges?!

Kenseth 2008.06.20. 23:57:41

sose zárom be az ajtót belülről, annak becsukása előtt, akkor sem, ha a kezemben van a kulcs. legyen csak az a reflex, hogy kívülről, kulccsal zárom. nem is hagytam még benne soha...

viszont egyszer gyerekkoromban bezártam a kulcsot a kocsiba, erdélyi nyaralás, sok száz km-re otthontól és a tartalékkulcstól... szerencsére kombi a kocsi és a csomagtartó nyitva volt

Redcat 2008.06.21. 06:55:42

A BX-t nem nehéz nyitni. Alkalmas feszítőeszköz, pl. csavarhúzó, meg egy darab kerítésdrót. A többi már egy másik blogban ki lett vesézve. Tudom, a mélygarázsnak nincs kerítése. Az én hülyeségemnek meg nincs határa :)

Marcus_86 2008.06.21. 10:32:46

A Kispolskiba sem lehet bezárni a kulcsot, nyitva nem engedi lenyomni a gombot, szerencsére. Így csak max nyitva hagyom, de semmi érték nincs benne, talán a teszkóérme és egy wunderbaum, meg a parkolóóra. Eddig még nem "tetszett meg" senkinek, remélem, nem is fog. Bár a Trabinkat néhány éve megdurrantották a ház elől virradóra...

KuKori · http://ireland.blog.hu 2008.06.21. 13:09:57

Vigyázni kell, nehogy beletegyenek valamit! Mindig zárandó, kívülről! XD

Barna 2008.06.21. 16:52:06

Látjátok, ezért nem szabad telefonálás közbe semmit sem csinálni. Főleg nem vezetni!

laci a pilóta 2008.06.21. 17:15:26

Nem szeretnék senkit megbántani, de ez a sztori nem értem miért ér meg egy posztot.

Legközelebb már azt is megírjátok, hogy mit ettetek reggelire?

europid 2008.06.21. 22:24:34

Jó ez a poszt.Ők is csak emberek, ennek minden hátrányával.Különben a "Belsőség" erről szól.
Mindenkinek van lyen sztorija, szerintem akárhogy fényezi magát mindenki, attól még becsúszhat efféle kánizmerga.Mi a 120-as Skodát egy bazi nagy konyhakéssel nyitottuk ki.A szakács, akitől elkértük a szerszámot percekig öntudatlan volt a röhögéstől.A Fabia meg simán bezárta önmagát, észen kellett lenni.

r2d2 2008.06.22. 00:23:43

Úgy tűnik, nekem mázlim az autózárakkal eddig. A háromajtós Samarámban nyitott ajtónál nem lehet lenyomni a gombot, és a csomagtartót is csak kulccsal lehet bezárni. Anyukám Feliciájában csak a hátsó ajtót lehet gommbal zárni, az elsők ugyanúgy működnek mint a Ladán. Viszont ha a csomagtartót az autastérben lévő karral nyitom ki, akkor lecsukás után visszazáródik, szóval elméletileg bele lehet zárni a kulcsot. Számomra furcsa, hogy a Polskiban, vagy a Samarában ki van találva hogy ne tudd a kulcsot bezárni, de egy Citröenből vagy Sprinterből kizárhatod magad.

Billy 2008.06.22. 16:32:27

Nekem a mostani autómban nem lehet lenyomni a vezető oldali ajtó gombját, tehát biztonságos.
De erről a posztról a régi Wartburgok jutnak e3szembe, ahol elöl nincs pöcök. Így az vagy mindíg nyitva és kulcsal zárható csak. Vagy belülről nyitható de kívülről nem. Na ez sokmindenkit megtréfál(t) ha belülről engedték be:-)

Linea 2008.06.22. 19:10:17

1970-es évek. Főnököm égszínkék 100-as Skodája az Ikarus parkolóban. Ajtót kinyit, beszáll. Másik kulcs nem megy a gyújtásba. Nézeget, próbálgat, káromkodik. Ajtón kopogtatnak. Letekeri az ablakot főnök úr és abban a pillanatban kap egy marha nagy pofont. Nem az övé volt a rohadt csúnya autó, az 10 méterrel messzebb áll.

Slavedriver 2008.06.22. 22:41:07

Néhány évvel ezelőtt Kanadában dolgoztam. Egyik este indultam haza a munkából, ja, február volt és hóvihar, persze elakadtam a semmi közepén. Szerencsére a főnököm jött mögöttem. Namost mialatt megpróbáltuk kiszabadítani a kocsit, járó motorral bezárt a kp-i zár(2001-es Chevy Cavalier)!!Vissza kellett tolatni a munkahelyhez(egy "háccsókerekes" GMC Sierrával, ami szintén elakadt :-)) és vinni egy kiskalapácsot, amivel betörtük a hátsó kisablakot. Ráadásként aznap mégegyszer elakadtam, majd pedig beborultam egy hóval teli árokba. 2 hétig ablak nélkül jártam, -30 fokban, reggelente lapátolni kellett a havat a hátsó ülésről. :-DDD

tromek 2008.06.23. 08:37:03

Slavedriver, ez vérfagyasztó. Komolyabb sztori, mint Bendéé.

Hamika · http://machomedia.hu 2008.06.23. 21:13:14

én a tetves Fordba hagyom a kulcsot az ormányába,rendszeresen.Aztán keresem mint állat.
Szinte minden ablakmosófolyadék utántöltésénél megszivatóm magam.

hunluigi 2008.08.14. 14:13:22

A bx-be való bejutás kb 35 másodperc minden drót meg csavarhúzó nélkül teljesen roncsolás mentesen...

nem akarok tippeket adni de a rendszámtábla világításnál kell a megoldást keresni.

Üdv:
egy bx-es
süti beállítások módosítása