Te akkora paraszt vagy, hogy annyi agyad van amennyi látszik!

  2008. június 05. - Bende Tibor Címkék: budapest lada hogy működnek a dolgok balkán

A szerzőről még nincs információ feltöltve!

A szerző még nem publikált a Totalcaron

Pedig milyen jó kis Bogár volt
2014-09-27 08:52:08

Az előző részek tartalmából: Elkezdtem Volkswagen Bogarat keresni. Vettem egy bogarat, örültem neki.

Én megmondtam előre, hogy baj lesz
2014-08-23 06:50:05

Az előző részek tartalmából: Elkezdtem Volkswagen Bogarat keresni. Vettem egy bogarat, örültem neki.

Bogár saga: Polírozom a bohócot
2014-08-02 12:15:37

Az előző részek tartalmából: Elkezdtem Volkswagen Bogarat keresni. Vettem egy bogarat, örültem neki.

Elment az eszünk: kasznit cseréltünk a Bogáron
2014-06-01 07:10:34

Épp Göbivel ültünk az irodámban, amikor Marci hívott, aki a Velvetnél dolgozik. Autót akart venni, mert a


Ezt a mondatot ordította át nekem az a kedves férfiember, aki úgy hordja a napszemüvegét, hogy annak lencséi a tarkóján vannak, a szára meg előre felé mutat. Egy szürke 206-os Peugeotból tette mindezt.

Vajon mivel érdemeltem ki?

Forgalmi helyzet volt. Esős csütörtök reggel, Budakeszin a buszvégállomástól folyamatos álló sor befelé. Kuplung, egyes, kuplung üres, félpercenként. Budakeszin - a Fő úton - jó félóra alatt lehet ilyenkor átmenni, a kerülő utak igénybe vételével sem kevesebb 15 percnél. Szépen elhagytuk Budakeszit, a Nagykovácsiba vezető út torkolatánál újabb sok perces vesződés, majd elkezdett a sor szépen csorogni lefelé a város felé.

Tehát Budakeszi úton szépen csorgott lefelé a forgalom, szó szerint. Ilyenkor üresben van az autó, néha fel lehet engedni a féket, hiszen lejtő van. Ilyenkor nagyon lassan, gyakorlatilag sétatempóban követik egymást az autók. Az a fajta sor volt, amikor a busz sem áll be a megállóba, hanem az úttesten teszi le az utasait, hiszen senki sem szenved ettől késedelmet, kivéve a napszemüveges fiatalúr.

Valahol a Pálos utca előtt, a Laudernél van egy lámpa. A gyalogátkelőhelynél, ami jelzésre vált, tehát alapból zöld. Most is az volt. Máshonnan nem enged be autót, hiszen egy parkolónak épített zsákutca van ott, meg egy szálloda.



Itt követtem el a hatalmas hibát szerinte, hogy nem nagy gázzal tettem meg azt az öt métert az előttem állóig, hanem csorogva. Ez kiverte nála a biztosítékot. Innentől dudált és villogott percekig, amíg csorogtunk lefelé a sorral. Aztán meg is előzött, hiszen pont befért arra a négy méter helyre, amit a szerkesztőségi Lada és az előtte álló autó közé tett a gravitáció.

Aztán végre befordult balra, illetve beállt a felezővonal mellé szabályosan, hogy elsőbbséget adjon a szemből érkezőnek. Pont úgy jött ki, hogy mellé kevert ismét a sors egy autónyi gravitációs gurulást követően. Letekertem az ablakot, és megkérdetem, hogy mivégre dudált és villogott.


Megmondta: szerinte lassan mentem át a gyalogátkelőhelyen, hiszen feltartottam a sort. De előtte elmondta, ami a címben van.

Feltartottam a sort. Az álló sort barátom. Azt. Le is köphettél volna, esetleg megrugdoshattad volna a 31 éves Zsigulit. Vagy engem.

A bejegyzés trackback címe:

https://belsoseg.blog.hu/api/trackback/id/tr79505062

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

karanyi 2008.06.05. 17:19:38

mit kell ezen a sztorin kiakadni meg ide leírni? itt senki nem szokott vezetni? teljesen mindennapos eset, kismillió bejegyzést lehetne írni az ilyenekről. mostanában az a nagy szám ha épp nincs dugó, nem volt anyázás, nem volt majdnem baleset egy ilyen majom miatt, stb...

EuraMobil 2008.06.05. 17:24:40

EZek mennek.Mindenki kurvára tud vezetni,ráadásul mindenkinek szét is durran az agya a városi forgalomban.Aláznak és gyaláznak úton útfélen,mind1 milyen a verda.Több rendőr,több kegyetlen rendőr kéne.
Én már egy ideje spanyolba nyomom,dolgozgatok.Na itt az első 2 hónap azt hittem megőrülök.Aztán szépen beálltam a ráérős tempóra és életvitelre.
Mindig azt hittem a latinok ördögök,úgy vezetnek. Na egy nagy faszt..
Szolíd 40 km/h,mindenhol a városban.Pedig lehetne küldeni ötvennel is!
Minden sarkon fék,mert a gyalogosok körülnézés nélkül lépnek le,leszarják még azt is ha halálra gázolod őket.(egy kis Magyar kolléganőmet fellökte egy autó a zebrán,nagy ijedség,repedt sípcsont,ez 4 hónapja volt.Az illető KGFBje kifizette a teljes korházi ápolást,és két hete érkezett szintén a KGFB kontójára 20.000 euró,hogy ne érezze szarul magát!
És aki elsodorta 5ször volt nála könnyes szemekkel,hogy ne csináljon belőle nagyobb ügyet,mert egy ilyenért itt egy életre elvehetik a jogsiját.
Mostanra megszoktam én is ,hogy a városban tényleg nemlehet 40-nél többel menni mert úgyis minden sarkon meg kell állni.
A másik,hogy itt nincs beengedés,semmilyen szinten.Vársz!! Addig amig nem jön autó,akkor besorolhatsz,kihajthatsz,vagy egyéb.
Nincs parasztkodás,elédvágás.Mindenfele rendőr,locális,nacionális,na meg a Guardia CIvil.
Aki menő azt kitépik,és úgy megbüntetik,hogy leszopja magát.
Van mit tanulni,de leginkább a lusta rendőröket kéne rávenni,hogy aki a hősök terénél,vagy egyéb más helyen prosztón záróvonalon besorol,és egyéb gyomorforgató(bárcsak lenne pistolyom,és büntetlenségem)stílusban közlekedik,kitépjék a forgalomból.
Na befejezem! Ebben a témában napokig tudnék fröcsögva ömlengeni a menőkről.

Üdv

@ 2008.06.05. 17:35:33

Ezért fogom én a kerékkulcsot az ülés mellett tartani.:D

snblnd 2008.06.05. 17:43:59

... csuda világot élünk

ykcky · https://www.facebook.com/SilhouetteHistory 2008.06.05. 17:53:30

Bende Tibor, nem felfele motorfekezunk kifele budakeszirol, hanem befele a varosba amikor folyamatosan-lassan csorog lefele a sor. Konkretan a hazam elott keveredtel bajba, ugyhogy kicsit ismerem a lejtot. Mindig szoktam rohogni a vilagito feklampakkal benazokon. Ok, konnyen dumalok, en motorfekkel tudok lejonni a gabor aronrol is, garantaltan 50 km/h, szeretem.

Ja es a Laudernel nincs szalloda, amit meg tudnal ebbol a keresztezodesbol kozeliteni.

Sorry, tobb odafigyelest, amint pontos vagy es nem villogtatod indokolatlanul a feklampad, lehet az is erdekelni fog milyen atrocitas ert.

tiszteletem.

s.p. 2008.06.05. 18:46:31

Ebbe a motorfék/ nem motorfék dologba nem mennék bele, hiszen így látatlanban nem lehet eldönteni, de egyébként amikor lehet motorfék! Ami miatt írok, az a kényelmes csorgás. Valahol meg tudom érteni a Pözsós srácot, bár a viselkedését nem tudom elfogadni! A városban (Bp) gyakran van olyan, hogy egyesben, alapjáraton csorog a dugóban. Ezzel a következő problémáim vannak: 1. a "kényelmes, araszolgatós" stílusnak köszönhetően a sorban hátrébb lévők közül jóval kevesebben tudnak átjutni a kereszteződésen, a rutintalanabbak nem tudják jól felmérni a sor "sebességét", beragadhatnak a kereszteződésbe! 2. ha a közlekedés többi résztvevője a szokványos tempóban halad a "csorgó" közlekedő társunk előtt, akkor mindig van a "csorgó" és a többi "megvetendően száguldozó" résztvevő között két- három esetleg négy autónyi hely! Ez a többsávos úton azt eredményezi, hogy a hátul lévők elkezdik előzgetni jobbról- balról, szabályosan, szabálytalanul! Aki szorult már be ilyen "csorgó" mögé, az tudja milyen jó, hogy mindenki aki mögötted van már utcákkal előttünk jár, túl lehet a problémás szakaszon mi pedig mintha állnánk!

A közlekedés "társasjáték" nem lehet egyéni érdekek miatt feltartani másokat, épp úgy mint veszélyes helyzetbe sodorni! Ha a gyerek nem egy ócska 206- ossal van, hanem valami terepjáróval, vagy kottás géppel, lehet, hamarabb megpróbál előzni, pl. egy gyalogátkelőn...

Gaben 2008.06.05. 19:09:37

Csak annyit kellett volna mondani neki, hogy te meg akkora paraszt vagy, hogy a sárga busz kétszer tankol, mire felhoz Pestre.

pipi 2008.06.05. 19:10:34

Na ilyenkor miért nem tud ott lenni egy rendőr?Az ilyen idegbeteg barom alkalmatlan a vezetésre.Ezeknek jogsi be és olyan PÁV-ot akasztanék a nyakukba, hogy beszarjon.Majd akkor vissza kapod, ha átmész a PÁV-on(de azon meg nem menne át). :)Szerintem meg baromi sok baleset történik az ilyen barmok miatt.

Suti 2008.06.05. 19:19:33

Az igazat megvalva én is ma egy picit a peugeottosstylusban jártam el. Amit tudni illik róllam, hogy városban nagyon nyugodt tempóba közlekedek, nagyon sok autóst beengedek amgama elé, hogy ugy gyorsabban tudjunk haladni. Ámbár ma kiborultam. Batyi felől emgyek a lánchíd körforgalomhoz délután 4kor. Ugye hatalmas torlódás haladni lépésben. A bal térdemetmár nem érzem az Evo kuplungjától. Már 20-30perce "csordogálok" Amikor elérkeztünk ahhoz a bizonyos részhez, ahol ugye a jobb sávmegszünik és buszsávlesz helyette. Én ugye törvény tisztelő állampolgárlévén (városba) nem váltok sávot hanem sznvedek tovább... Telnek a percek és amikor már a 20. autó hajt el mellettem a buszsávba, agyf*szt kapok. De hűen ragaszkodok elveimhez, tehát maradok. MAdj elérek a körforgalomhoz ugye ott megszünik a buszsáv ésát kell sorolni. Látom, hogy a jobbomon egy fekete Fiat punto pofátlankodik szerencsétlen polákos csaj elé. Majd a csajnak siekrült valahogy nem beengedni, madj jött és betolta az orrát elém. Nagyából 50-60 méter lehetett az ő orra és az én kocsim orra között amikor is 1es padló és nagygázzal sávba igazítottam szegény fiatot. Majd férre áltunk és kértem a betétlapot amit ő szorgosan töltögetett is. Tudom,hogy most nagyon sokan utálni fogtok, de azt gondolom ezzel csak segítettem a város dinamikáját. Mert szerintem ez a fiatos többé nem fog pofátlankodásával lassítani senkit. Amúgy Picit megsajnáltam amikor kinyögte a 19éves srác, hogy az anyukája kocsija volt.
Sajnálom mindennek el lehet hordani teljesen jogosan. De elborult az agyam.

Kifordított kacagány 2008.06.05. 19:20:13

s.p. 2008.06.05. 18:46:31
bocs, de ilyen esetben sem a csorgók miatt van probléma, hanem az előzgetők miatt.

egyébként nem értem miért kell ilyen idiótákon idegeskedni. engem kifejezetten szórakoztatni szoktak az ilyen hülyék, akik nem elég, hogy buták, még nagy hangon hirdetik is.
nemrég pécsen is találkoztam ilyennel. meg akarta magyarázni a lámpánál, hogy az előző lámpánál leszorítottuk az útról. mélyen sértett önérzetét és okos monológját egyáltalán nem zavarta az a tény, hogy az úttal együtt a sávok is kanyarognak és nem ártott volna neki is velük együtt kanyarogni. most álltam volna le vele vitatkozni, vagy próbáltam volna elmagyarázni neki, hogy miért is volt hülye? minek? úgysem érti. kiröhögtem és ezzel megvolt az aznapi pozítív élményem. főleg, hogy utána el akart száguldani mellettünk. egy viszonylag összefüggő kocsisorban. a külső sávban. ahol be is ragadt egy busz mögé. de legalább látszott az erőlködése:)

jkhjuklihj 2008.06.05. 19:21:30

"Ez egy autó, nem peugeot 206"

vagy valahogy így szól a matrica szövege

Kifordított kacagány 2008.06.05. 19:28:33

Suti 2008.06.05. 19:19:33
csak az anyukáját, mert valószínűleg az ő kontójára fog menni

Suti 2008.06.05. 19:39:23

Ez mondjuk igaz, lehet holnap felkeresem az anyukát, És segítek. Mert valóban én voltam a paraszt.

AP (törölt) 2008.06.05. 20:01:13

Suti jól értem, direkt nekimentél egy lancer evo-val egy szutyoknak csak azért, hogy "jól móresre tanítsd" a kis fiatal pöcsömöt aki vezeti?

Suti 2008.06.05. 20:06:18

AP:

ŐŐŐŐŐŐŐ hát az úgy volt.... IGEN

Car Fiol 2008.06.05. 20:15:26

Suti!
Kapsz egy piros pontot a móresért és egy feketét, hogy mindezt EVO-val tetted! Hááát... ismerős dolog, ha elhúzzák a függönyt! :))) Nekem akkor is tetszett a dolog!
Most osztozom a köpködéseken! Nem érdekel!

értetlen 2008.06.05. 20:19:20

Suti! De ha 50-60 méterrel a te kocsid orra elott volt a punto orra, akkor ott szó sem volt tolakodásról. Nekem ez a szitu nagyon nem tiszta, de mindegy...

Car Fiol 2008.06.05. 20:22:16

50-60 méter??? Most olvasom újra, de nekem egyértelmű volt, hogy centiméter.... Hát így már legalább 80-ra gyorsul egy EVO:)))

Suti 2008.06.05. 20:23:25

Szó sincs 50-60 méterről 5-60méter, csak elírtam elnézést a kellemetlenségekért.

Gaben 2008.06.05. 20:24:34

Megint?
50-60cm? Vagy mire gondolsz pontosan?

Suti 2008.06.05. 20:24:53

Most se sikerült Szóval 5-6 méter

Gaben 2008.06.05. 20:27:25

Akkor nem értem.
Volt előtted egy üres kocsihely, ő bedugta az orrát és te meg elindultál és full kakaóval nekimentél?
Akkor neked kellett volna betétlapot adnod.

petikebx 2008.06.05. 20:32:35

Gaben 2008.06.05. 20:27:25

Ha a srác buszsávból jobbról előzött, akkor nem biztos:)

Suti 2008.06.05. 20:39:47

Volt egy Full kocsi hely, emrt a polákos kislány bement a körforgalomba én meg csorogtam mögötte de nem fogokpadlóval behajtania forgalomba ha jönnek és tudom úgy is meg kell állnom ezért egy luk maradt, amire úgy gondolta az emberünk,h ogy rátapad és ez bosszantott fel. és itt történt az agyér pattanás és a nagy gázra ugrás.

Car Fiol 2008.06.05. 20:46:29

Mindenki mondja, hogy az ilyen pofátlankodókat egyszer nagyon letolná... Suti letolta, nem csak pofázott :))) A srác elismerte, hogy hibás volt. Nehogy Sutinek csináljunk már "lelkifurkát". Bár a KRESZ-ben volt valami olyan, hogy a balesetet el kell kerülni, de ezt most én is leszarom. Csak látnám már, hogy a virsli nyakúakat is így osztja valaki mégnagyobb!!!

Gaben 2008.06.05. 20:49:39

Kb fél éve az újpesti rakpart végénél volt hasonló esetem. A megszünő sávban végigjött a Zafirás a sor mellett, rá a csíkos részre, és onnan átszorított a szembe sávba. Na ott akkor nekem is lement a függöny, nyomtam egy kövéret és ráhúztam a kormányt. Valszeg visszahúzódótt, mert nem csattantunk.
Szóval az érzést ismerem.
De attól, hogy ő szabálytalankodik, nincs jogod szándékosan nekimenni. Szóval mázlid volt, hogy csak egy ifjú tapasztalatlan titán volt, máskülönben nem lett volna betétlapod.

Kifordított kacagány 2008.06.05. 20:51:53

miért? ő ment szabályosan a saját sávjában és hagyta megtörténni a dolgot. ezer és egy oka lehet, hogy miért.

Gaben 2008.06.05. 20:53:33

Car fiol!
Nem sajnálom a puntost. Én azért ilyenkor ha tehetem, azt választom, hogy tapadok az előttem menőre, hogy ne tudja senki bedugni az orrát. Ha mégis próbálkozik, jöjjön nekem, akkor nincs vita, hogy ki volt a hunyó.

Suti 2008.06.05. 20:58:50

Gaben: Hidd el nema zon múlott, hogy fiatal tapasztalatlan, én abszolute szabájosan közlekedtemmég 50-en km/h se értem el. + saját sában ő vágott be elém,ami alapból szabájtalan ráadásúl egy tiltott hejről, ahol ő nem is lehetett volna. Mind1 nem szeretném fírtatni, ami biztos, hogy ő több ilyet nem fog csinálni. Ez számomra megérte mert lehet, hogy ha így fojtatja, egy motor elé dugja ki az orrát, és teszem azt a motoros, nem fog tudni megállni vagy kikerülni. Tudom.. én is motoroztam és akkor akár emebrt is ölhet... Az mint büntetésileg mint lelkileg nagyon kemény. Azzal emg sajnos, nem lehet megnevelni hogy melléhajtók lerugoma tükrét és jól beugatok neki...

alexis machine 2008.06.05. 21:07:08

Sokan mondjátok, hogy bizony hogy kellett volna aprítani az arcát befelé ennek a Peugeotos illetőnek. Pedig szerintem nem. Ilyenkor hatásos módszer a zene felhangosítása, és hagyni, hadd szarjon be az erőlködéstől a mókus. Ha verekszel vele, csak felveszed a kesztyűt, szó szerint, egy hülye ellen...
A múltkor én is stagnáltam a kétsávon, a belsején, zöldre várva, mikor mellém ért valami régi Opel, mögötte megy egy Alfa 156. Az alfás srác kiszáll, és nagyon osztotta az opeles srácnak, kinyitogatta az ajtaját, pedig amaz elég nyuszi kinézetű volt, szinte tuti hogy apcié volt a kocsi. Én meg kiszóltam az Alfásnak. "Haver, hagyd már, nem látod, hogy már jópárszor megbánta, bármit is tett? Tök felesleges." Rámnézett, olyan "mitugatszbele" fejjel, aztán megrántotta a vállát, és visszaült. Így is lehet rendezni.

Brányát 2008.06.05. 21:25:39

Tök érdekes, mert ha a saját autómban (Opel Corsa) ülve nem csinálok semmi rosszat, akkor is képesek kiszállni vagy mutogatni, bár 188 magas vagyok és 92 kiló, vicces mikor egy kis nyikhaj bazmegozik... Ha viszont apum Audijával megyünk valahova, akkor szinte le kell húzódni, hogy akár csak meg merjenek (!) előzni. Elgondolkodtató mindenesetre :)

Biztos idegesítő, engem is zavar ha valaki töszmörög mikor lehetne menni és nem beengedni még 3 autót elénk a sorba, de ennek a kis hugyosfaszúnak szívesen megrendeztem volna az arcát :)

baranyp 2008.06.05. 21:39:19

Középső ujj felmutat,azt hiszem ezzel el is van rendezve.

AP (törölt) 2008.06.05. 21:43:12

Suti te egy farok vagy.. Egy evo-t ezért összetörni, nem hiszem el.
Még ha valami sínlökhárítós ifával csináltad volna..

Alfás Theo · http://www.youtube.com/watch?v=Eq2uD9kWCno&feature=related 2008.06.05. 21:43:57

Az önbíráskodásnak ez is lehet a vége, hogy valami balul sül el..
Tibi ne aggódj, ez ilyen ez nem köszön!
Tudod, nem az a baj, hogy nagy az Isten állatkertje, hanem az, hogy alacsony a kerítés, és ilyen suttyók kiesnek rajta.

Suti 2008.06.05. 21:47:36

neharagudj AP de a lamborghini traktorom pont a garázsban volt... de igérem máskor vagy a traktorral, vagy egyifával fogok rohangálni a városba...
:)

Humphrey 2008.06.05. 21:55:10

nem nagy ügy. a dugóban néha az emberek már nem birják cérnával, és csak az ürügyre várnak, hogy megmutathassák milyenek is valójában. el kell viselni méltósággal az ilyen hanyattnaphellásokat sztem.

btw, a multkor engem is lembaromarcuztak, már többször meg akartam irni: a Roosevelt téren, ahogy a József Attila utcából rákanyarodtam (lépesben, dugó): ott a belső, nem-buszsáv a tér sarkánál egy kicsit 'tulkanyarodik', a buszsáv felé záróvonallal zárva, a tér alakjához képest nagyon természetellenes módon. nna eztnem tudta a mögöttem szlalomozó motoros, és azt hitte, szándékosan huzom rá a kormányt...

zon 2008.06.05. 21:55:46

Suti: példát mutattál - közlekedj úgy, ahogy te elvárod másoktól,de ne nyeld le a mások szarát - nekem is ez a filozófiám.És ha hibázol, két kézzel kérj elnézést.De ne legyen a nyegle gyökérnek jó napja,akkor sem,ha az anyja kocsijával van.Agresszív paraszt volt,rossz fát hugyozott le,vállalta,így járt...

B.Petike 2008.06.05. 22:06:02

Szolnok, traktor, nagy sor, paraszt aki előz de jönnek szembe, rámhúzza, mellémegyek mer pont ott a buszmegálló, beszólok neki, megáll mer még se siet annyira, 150kilós, fenyeget, leanyázom, visszaül, eltakarodik...

guerillero 2008.06.05. 22:13:53

Én amikor zúzok a verdával az úton (és nem kell valami nagy számra gondolni, egy házilag tuningolt kettes golf, de jól néz ki, xenon fényszórókkal, meg sportauspuff), akkor nem azt nézem, hogy kivel legyek jófej meg kit engedjek be a dugóba magam elé. Az úton farkastörvények vannak, ezt mindenki tudja. Ha töketlen vagy, maradj otthon vagy szagold a büdöst a bkv-n. Ennyi.

Humphrey 2008.06.05. 22:25:26

guerillero:
"Az úton farkastörvények vannak"

az uton -küzúton, nem a versenypályán- kurvára nincsenek farkastörvények. még akkor sem ha te, és még sokan aszerint vezetsz is

The good boy 2008.06.05. 22:32:57

Kicsit Off leszek, de a témához hasonló:
Ma este belőlem is kis hiján kihozták az állatot. Hipermarket parkoló (annak is a legtávolabbik része, mivel nem szeretem, ha hullámos az autóm oldala a sok rányitástól). Leparkolok a parkoló legvégétől vagy 3-4 parkolónyi helyre, onnan már nem áll több autó, hely dögivel. Mennék haza, már beülök az autóba, amikor a parkoló legvégéhez áll egy szuzuki (két kocsi között még mindig 2,5-3 autónyi hely, de van közte 3 bevásárlókocsi egymásba tolva), megbántás nélkül, alapból kb. értéke a tizenéves vasnak annyi mint nekem egy ajtóm:), viszont a kocsi alsó felén olyan gyönyörű kaméleon fényezés, hogy száj is tátva maradt. Eső gyengén esik.. A soför meg a csaja kipattan a szuzukiból, a srác meg lendületből megkapja az egyik bevásárló kocsit, kirántja a többiből, aminek hatására elég jó tempóban megindultak a kocsi oldala felé. Mivel én az ellenkező oldalon ültem, hirtelen csak a dudára tudtam rákönyökölni (szerencsére már gyujtáson volt), illetve a feleségem jó reflexel, kinyitotta az ajtaját, és kinyulva elkapta a kocsikat. A suttyó odanézet és röhögve ment tovább a nőjével.
Ha olvasod taknyos, üzenem: elég lett volna egy bocs, hogy lássam nem direkt csináltad, de azt is hozzáteszem, ha nekiment volna a kocsi az autóm oldalának, akkor már két négykereküd lenne, mert hogy beleépitettem volna a sz*rod oldalába. Ha pedig nem tetszett volna a látvány, akkor garantálom, hogy te is beépültél volna a vasba (aki ismer tudja nem vagyok egy hirtelen haragú, de tudják, hogy az ilyen eszetlenekre ugrok, és meg is tettem volna).
Gondolom a párás ablaknál nem látta, hogy bent ülök az autóba! Az a baj, az ember hiába áll a parkolók kihalt részeire, azért közbe-közbe csak befut egy ostoba aki elintézi az ajtót-nekem is csináltak múlt hónapba egy elég szép és mély hullámot az egyik ajtóra (bár általában azt veszem észre, hogy az osztrák nyugdijasok (osztrák határ mellett élek) azok akik előszeretettel, úgy gondolják, hogy a melletük lévő autó azért van ott, hogy nekitámasszák a gönc autójuk ajtaját). Miért nem lehet normálisan kultúráltan viselkedni?

Suti 2008.06.05. 22:36:14

guerillero:
Addig van farkas törvény amíg egyszer be nem akarsz elém furakodni és netalántán rossz paszban leszek. Vagy valkai máselé, aki úgy van vele, hogy a biztosító is emg a casco is fedezi az autója javitatását. Akkor majd szépen a te otthon összevarázsolt versenygépedet porrázúzzák. Majd amikor kiszáll akocsiból a "sz*emét állat" aki beléd ment azt mondja, haver farkastörvények vannak.

kerekítés 2008.06.05. 22:36:44

én mindenen spórolok még a kerekítésen is:
nagyon egyszerű ha a számla végösszegét felfele kéne kerekíteni akkor kártyával fizetek(ilyenkor nincs kerekítés)
lefele kerekítésnél meg KP-val.ilyenkor meg nyerek 1-2 forintot.Ha mindenki így csinálná akkor az állam pont elbukná az egy és két forintosoknál megspórolt összeget.:-)) n

o gyerekem 2008.06.05. 22:41:50

mi az a napszemcsi? mondjatok mar meg

guerillero 2008.06.05. 22:43:27

Én nem furakszomsehová de nem is vagyok pite gyerek, hogy minden gyökeret beengedjek. Az úton keménynek kell lenni, ha nem akarod hogy lealázzanak, úgy mint a Good Boy-t a felesége előtt.

Suti 2008.06.05. 22:50:17

guerillero:
Te se lehetsz sokkal több mint 18 éves. ha több lennél nem mondanál ekkora badarságokat. Azért mert valaki ok nélkül nem ver halálra valakitmáris le lett alázva? Nagyon sokat kell még tanulnod az életről.

Remélem egyszer majd rájössz, hogy nem a dzsungelan élünk és macsétával hámozzuk a banánt.

lacee83 2008.06.05. 22:53:06

Szerintem főleg a korosodó zsiguli baszta a csőrét. Lehet egy sötétitett luxuskocsit másképpen kezelt volna. Akik nem vezettek régi "keleti csodákat" csak fikáznak ha haladnál ha tötymörögsz. Én 4évet húztam le egy kétütemű warbival.
Még jó hogy nálunk nincs annyi fegyver mint az USAban, a magyar közuti szituk egy része utcai lövöldözésbe torkollna.
Hogy is van az h a karbis motor motorféknél mégis fogyaszt? Ez érdekelne.

Humphrey 2008.06.05. 22:59:49

guerillero,

nem akarlak nagyon b@sztatni, csak kiványcsi vagyok: dugóban, besoroláskor, ha neked van elsőbbséged, cipzár vagy sem?

Csubakka Junior 2008.06.05. 23:03:20

o gyerekem 2008.06.05. 22:41:50
mi az a napszemcsi? mondjatok mar meg

Felénk csak napgép a neve.

Jó fegyver a kerékkulcs, amíg el nem veszik. Akkor aztán visszanyal a fagyi.

The good boy 2008.06.05. 23:06:21

guerillero 2008.06.05. 22:43:27

Ami leginkább visszatartott, attól,hogy 0 Ft kár ellenére is a paraszt arcával letöröljem az esőcseppet a kaméleon festéséről az az volt, hogy hátúl ült a kislányom!!! Ennyire egyszerű! Tudod, a feleségem elött nem lettem megalázva, mert a képességeimmel ő is tisztába van, nem kell neki bizonyitanom. Ennyi! Ha meg esetleg egy jót akarnék bunyózni, akkor sem azért, hogy inponáljak a feleségemnek, mert arra az elmúlt tizenx év alatt már bőven megvolt a lehetőség

guerillero 2008.06.05. 23:09:28

Huphrey. Gombos gatyám van, a cipzárt nem szeretem.

Wector 2008.06.05. 23:15:21

Birom mikor a betegek meg buszkek is fogyatekossagukra....

pipi 2008.06.05. 23:15:58

Suti!Igazad volt, de egy EVO-val?Ez nekem is fájt.Egyébként én is voltam már így, de egy 12t-ás teherautóval mégsem lehet ilyet csinálni mert lehet, hogy meghal a köcsög.De énnekem is elborúlt néha az agyam de nem tehettem meg, mert akkor kikésem a melót így inkább nyeltem eggyet.De jól csináltad.Nem kéne viszont ilyen akciókra egy nagy Chevy teli bukócsővel?Sztem kifizetődőbb lenne.:)

guerillero 2008.06.05. 23:16:12

Good Boy, nem azér a két fillérét, de akkor minek írsz itt novellát arról, hogy mennyire leverted volna a csávót? Ha nem verted le, most már felecsdel. Késő van már ezen pörögni.

The good boy 2008.06.05. 23:20:15

guerillero!

Igazad van, hidd el nem pörgök:) A "felecsdel" is megvolt korábban, csak amikor olvastam ezt a parasztos sztorit gondoltam megosztom, hogy még a parkolóból sem kell kimenni, hogy idióákkal fusson össze az ember.

akarki 2008.06.05. 23:21:42

guerillero. Hmm. Kettes golfban xenon? Ugye nem mondod komolyan? Remélem megcsesztetnek a pékek minél hamarabb! Olyan autóba eleve nem lehet xenont tenni, amibe gyárilag nem lehet a magasságot állítani.

Lacee 83: egyszerű. A karburátor műkódése, hogy a motor szívóhatására a szűkített szívókeresztmetszeten áramló levegő felgyorsul, így a fúvókán keresztül az okozott nyomáscsökkenés hatására magával szívja a benzint. Ez történik járó motornál. Befecskendezőnél pedig (kivéve mechanikusak) elektronika szabályozza a működést, és toló üzemben mivel a kerék hajtja a motort, nem fecskendez be, tehát nem fogyasztasz. Amint akkora sebességre csökkenne a motor fordulatszáma, hogy leállna, vagy bekuplungolsz, ekezd befecskendezni.

Funi 2008.06.05. 23:22:59

"aki úgy hordja a napszemüvegét, hogy annak lencséi a tarkóján vannak, a szára meg előre felé mutat" hát igen, most ez a menő, én majd besz... a röhögéstől, mikor egy haverom meg pár osztálytársa így "öltözve" várakozott velem együtt a teszkóban a pénztárra, aztán rájöttek, hogy mostanában az ing gallérját fel kell hajtani, de inkább visszahajtották, mert a kettő együtt nem jó:D:D
egyébként meg igen, a mentalitás... szerintem mindenki ismeri:/

Suti 2008.06.05. 23:23:25

Pipi: Egy baráti kis uazal kéne rohangálja körbe bukózva :D Hidd el lenne még 15-20 olyan karakter mint én. Pluszba még lenne is 1 millája egy uazt rendberakni és körbecsövezni 2-hét alatt rend lenne a belvárosban. Mindenki attól rettegne 1 hónap elteltével és mondjuk 50-autó igazítással meg egy kis médiával, hogy mikor bukkan fel a visszapillantóba a nagy zöld uaz, ami nem a féket rugdossa dugóba hanem a gázt. :)

akarki 2008.06.05. 23:23:25

guerillero: azt sem tudod mi cipzár??? Komoly...

akarki 2008.06.05. 23:25:56

Egyetértek fiók, de szigoróan 2 hetente cserélni az autót, mert megszokják és rajtatok kívül mindenki más elé bepofátlankodnak. Inkább valami mai autót kellene lökhárító alatt átalakítani, és úgy űzni a "vadat" :)

pipi 2008.06.05. 23:34:36

Suti!Az Uaz nem is hülye gondolat!Vágjatok bele!Végre a sok kis fiatal köcsög megtanulna nem vezetni hanem autózni és közlekedni!Én támogatnám ha nem is anyagilag de szellemileg igen!De várj mán!Nekem vas és fémszerkezet lakatos a szakmám!Hozzátok az Uazokat!:D

pipi 2008.06.05. 23:38:46

Az egyik spanomék egy öreg Moszkvicsot hekkeltek így meg.Oldalba verték a 700-as kocka Volvot és nem tudott lábon elmenni.Mondjuk a 2 colos gázcső a lökös mögött nekem is fájt volna.:D

akarki 2008.06.05. 23:39:37

Gyerekek: Nem lehet feltűnő a gép, mert akkor kiszúrják!

4 runner? Winkler támogatását szerezzétek meg :)

Olyan kissebb autók kellenek, amiket nem tekintenek semmibe. Erős motorral, meg jó acélos orr résszel. Asszimetrikusan kimerevítve a jobb eleje mondjuk :) Először a külsők szívnak. Ha nem elég, akkor jöhet a szimmetrikus megerősítés :)

qualitaet 2008.06.05. 23:45:08

Higyjétek el a legeslegnagyobb büntetés az az autóból kiugatóknak ,ha TE-LI-BEszarjátok őket!!!
(Nyilván ha megáll kiszáll ,és effektív megtámad, ott merőben más a helyzet,vagy konkrét kárt tesz a kocsiban -The good boy szituja - akkor lépni kell. Ám ez is renkívül"csúszós pálya". Kísértetiesen hasonlít egy másodperc tört része alatt megoldandó baleseti szituációhoz. Vegyük a jobbik esetet ,hogy te vagy az "erősebb".
Iszonyúan mocskosan el tud fajulni az ilyesmi ,és utánna fogadkozhatsz sírva a jóistenhez ,bárcsak ne tettem volna, vagy visszacsévélhetném az idő kerekét.Láttam ilyet sajnos, több fasz haverom utasaként. Hiába vagy te a "győztes", hosszú percekig remeg a lábad ,egyenes út az ifarktushoz ,plusz min. egy tucat koporsószög.)
Én is ('86-os a jogsim) majd' két évtizeden át forrongtam ,ha pl. nem akartak az autópályán elengedni úgy ,hogy a külső sáv tök üres volt.Aztán nagy nehezen én is beláttam azt ,hogy ha tényleg direkt csinálja ,csak örömet okozol neki ha villogsz (ha még hülye is vagy akkor rámászol), mert irigy vagy primitív és élvezi ,hogy te is szívsz,mint ő az életben.
A visszaugatás is baromság ,mert csak a gyáva ember jártatja a száját ,és lecsúszol a szintjére.
Ha meg "jobb" kocsival vagy duplán te húzod a rövidebbet ,egyrészt a fent említett, bődületes stressz semmiért történő átélése miatt ,másrészt meg a szituácót nem ismerő, többi közlekedő szemében úgyis te leszel az iyen-olyan márkát bitorló bunkó.Arról nem beszélve ,hogy megint csak örömet okoztál a kötözködőnek.
Megfigyeltem, (gyalogosként is!!)hogy az überagresszív , a konfliktushelyzetet szó szerint nagyítóval kereső 7-173-as buszok vezetői (elnézést a ritka kivételtől) -quasi rendőrként - rámásznak, dudálnak ,villognak a legkissebb hibát vétőkre is.

Ami meg a legeslegundorítobb ,hogy még kíméletlenebbek idős vagy "mazsola vezetőkkel is,szó szerint halálra rémítve őket.
Nemegyszer előfordult ,hogy ha nem "veszem feL a kesztyűt" (akármelyik "éjszakás pitbullt"megszégyenítve) SZABÁLYOS ,ŐRJÖNGŐ DÜHROHAMOT kapnak ,HOGY BELERÖHÖGSZ A POFÁJÁBA ,vagy ami még jobb JÁTSZOM A TOTÁL HÜLYÉT.Ha elküldöd a kurva anyjába ,kevésbé ideges.

HAGYJÁTOK ŐKET MENNI A PICSÁBA ,ÉS ŐK ÉGNEK MAJD HELLYETTETEK IS!

McMester 2008.06.05. 23:50:46

ha autóval megyek a bécsi úton és dugó van, én is inkább hagyok egy kis helyet magam előtt és gurulok motorfékkel vagy csak üresben. Ilyenkor van idő hártalesni a tükörben, és látom hogy jobba nmegy mögöttem a sor, mintha folyton elindulnék, megállnék. Ha meg biciklivel, akkor csak azért nem röhögök az álló autósoron, mert visszavágnak a kipufogó gázokkal, és kész a fulladás :) A gyerek tapló volt, aki siet keljen és induljon korábban. Budapestnek pedig jó példa lehetne Amsterdam közlekedés terén is.

petikebx 2008.06.05. 23:59:11

akarki:

Kell még oda fényszórómosó is. Legalábbis aszonnyák a jogok vagy mi.

Zsolt 2008.06.06. 00:31:41

Nem rossz, bő fél kilométeren keresztül dudálni, még szerencséje, hogy nem unta meg valaki véglegesen, és tette helyre.

A szallito 2008.06.06. 01:49:31

"Volt már ilyen, igaz akkor csak a tükröt tudtam lerúgni, mivel sajnos felhúzta az ablakot, az ajtó zárva volt, az üveget befejelni meg mégse akartam."

AP, garazdasagra aztan total semmi szukseg az utakon es nem viselik jol a nepek. Idovel majd rajossz hogy ez a mentalitas nagyon rossz iranyba (pl a sittre) visz. Csak vigyazz, nehogy egyszer egy ilyennel akajd ossze, valami gyerebben lakott helyen: autozz.blog.hu/2008/06/02/gyalogost_vert_a_kigyurt_mercis

Daily Shark · http://dailyshark.blog.hu/ 2008.06.06. 09:01:40

Engem ugyanezen az útvonalon jópár éve majdnem megvertek, mert kiengedtem valakit, aki a mellékutcából akart kikanyarodni.
Persze a mögöttem álló nem bírta elviselni ezt az 5 másodperces várakozást, és rögtön ugrott, hogy kielőz, minek folytán szembetalálta magát a balra kikanyarodóval.
Ezek után engem anyázott le, dudált, villogott, és a Kuruclesi útnál, mikor a pirosnál mellém került, kipattant a kocsiból és a nyitott ablakon át ütni kezdte a fejemet.
Aztán a felhúzott kakasú gázpisztolytól visszafogta magát...

Suti 2008.06.06. 09:14:21

Hihetetlen, hogy mit meg nem engednek maguknak az emberek.
Mondjuk egy pisztolytól lehet én is meghátráltam volna. Nállam sajnos nem lehet legálisan semijen fegyvernek látszó tárgy. Így tehát be kell érnem az 50centis acél elemlámpával...

pipi 2008.06.06. 09:20:30

Az se rossz!Nálam a kocsiba két teleszkópós fémkígyó van.Vágod?Csak egyszer használtam két román kamionos megneveléséhez és hatásosnak bizonyult.:)

lanciabacci 2008.06.06. 10:34:03

Suti, túl azon hogy nem neked való az EVO ha ilyeneket teszel vele, csak akkor büntess másokat, ha te még sohasem mentél semmilyen indokkal/kifogással buszsávban, illetve ha sohasem szabálytalankodtál máshogyan sem.

Csak egy példa: én tényleg mindig kiállom a torlódó sorokat, naponta pl az Erzsébet hídon, ahol szintén sok önigazoló majom szeret elhúzni a buszsávban, de volt már olyan, épp az általad említett helyen, hogy egyszerűen nem engedtek be az okosok, hiába indexeletem kitartóan, mogöttem meg tolt a busz. Úgyhogy inkább végigvágtáztam dettó a Clarkig. Kb egyébként oda értem vissza, ahova a legelső kocsi nem hagyott besorolni, és igen, itt már az index mellet betoltam az orromat is elé. Persze mindig több az ügyeskedő, de te ezt nem tudod megítélni szerintem igazán. Olyan ez, mint az ártatlanság vélelme.

Egyébként meg gratulálok a szerzőnek, hogy egyfelől gerjesztette a feszültséget az adott helyzetben, másfelől meg hogy velünk igyekszik igazoltatni a frusztrációját. Egészséges pszichéjű ember bölcs mosollyal hagyja magukban őrjöngeni ezeket a forrófejű idiótákat és inkább elengedi őket amint lehet. Te viszont, igazad biztos tudatában láthatóan élvezted, hogy "jogosan" felhúzhatod magad. Remek kis komplexus ez is, the punisher.

lanciabacci 2008.06.06. 10:35:16

mellett az 2 t, sorry

cv 2008.06.06. 10:38:36

Bocs gyerekek, jön a délutáni alvás, ki a homokozóból, kézmosás, fekvés!
Az agresszió agressziót szül. a 19 éves srác sajnos csak azt tanulja meg, hogy nagyobb autót vegyen tök (feleslesegesn), mint az anyja.

Suti: nem akarok személyeskedni, de aki Evoval jár Budapesten, nem kontrolállja az idegességét, vagyis szándékosan balesetet idéz elő, az legalább a helyesírására figyeljen, (ismerje meg az elipszilonnak nevezett találmányt,) ugyanis könnyen egy csoportba kerülhet a hátulnapszemüveges, vagy aranyláncos-mergás autósokkal...

pipi 2008.06.06. 10:48:05

cv!Te neked van valami közöd a közlekedéshez egyáltalán vagy csak írogatsz?Mert az ilyen stuffmesterre mint te nem kiváncsi senki!

Golfos 2008.06.06. 11:39:58

Mi a múltkor apummal hoztunk Németországból tréleren egy Golf II GTi-t egy Ford Transit 2.5 D-vel. Összesen úgy 3.4-3.5 tonnák lehettünk és a belvárosban a kis csávó a kis szar Renault Cliójával úgy gondolta hogy bevág elénk mert előtte megálltak és ő nem állhat meg 1 pillanatra sem. Nagy fék, 8! kerék visít megállunk tőle vagy 40 centire. Édesapám (aki nem mellesleg több mint 30 éve vezet és megvan neki az összes kategória A-tól Z-ig) csúnyákat mond, a hülye gyerek meg csak les nagyokat aztán mérgesen mintha neki lenne igaza nagygázzal elhúz. Mi szépen kezdjük 3.5 tonnánkat gyorsítani 0-ról 81 lóval. Ha utólértük volna a kiscsávót tuti kikaptuk volna a kocsiból és szépen kúltúráltan elmagyaráztuk volna neki hogy ezt nem szabad mert balesetveszélyes meg bunkó köcsög dolog.
Na ezektől kellene elvenni a jogsit mert nemnormális módon, balesetveszélyesen közlekednek a frissjogsis suttyók apuci anyuci autójával...
Peace! V

drhlaszlo · http://kskozlony.blog.hu 2008.06.06. 11:47:35

Rendkívül békésen (tudom, egyes kommentelők szerint bizonyára mulyán) szoktam közlekedni, ugyanis engem az autózás megnyugtat. Nem szeretek anyázni, nem ér egyetlen paraszt sem annyit, hogy idegeskedjek miattuk. Mondjuk 19 éves 1.8 szívódízel Corollával nem is igazán lehetne büntetni...
Zene betesz, napfénytető kinyit, hátradől, és élvezi a vezetést. Ennyi a technika.

Golfos 2008.06.06. 11:48:05

Ja! Amúgy telítve volt a két sáv és a kispöcs irányjelző semmi nélkül rántotta elénk a kormányt mert előtte megálltak.Faterről meg tudni kell hogy alapjában véve egy nagyon korrekt előzékeny sofőr aki beenged mindenkit aki időben jelez és nem erőszakosan bunkó módon furakodik,pofátlankodik irányjelző nélkül.

rozsdas boko 2008.06.06. 12:22:58

Sziasztok!
En akkora paraszt vagyok, hogy szedulok a betonon, de azert 1 tankolas eleg Pestig. Magyarazza mar el valaki, hogy ha savot akarok valtani pl. a Budaorsin befele, mi a teendo! Index es varok, mig valaki megsajnal. Es ha nem? Megyek arra, amerre nem akarok menni? Vagy toljam az orrom es varjam az EVO-t? ;-)

pipi 2008.06.06. 12:23:22

Golfos!A spanommal úgyn ezt megcsinálják aki 40-50tonnákat! vezet, úgyanis 4tengelyes billenccsel jár és ha kocc akkor még ő van felháborodva.Én valamivel kisebbel jártam és a Patrolos a Könyvesen a Lurdy előtt úgy gondolta, hogy miután elfogy az ő sávja alanyi jogon jár neki az ahol én mentem.Majdnem letóltam a fasztarisznyát a Lurdy-ig keresztbe.És akkor ilyenkor jön az, hogy türtöztesd magad.Hóvá?Mikor majdnem kinyírom a hülyét.Idegbeteggé teszik az embert és ha eldurran az ember agya, akkor ő a hülye meg az aggreszív fasz.Az amikor az ember egy nap 4-5estleg 6 ilyen faszba botlik igenis vágja pofán, de kerékkulccsal!

pipi 2008.06.06. 12:26:42

rozsdas boko!Ha nem tudsz menet közben sávot váltani úgy, hogy ne veszélyeztess senkit, tedd le újból a jogsit!

cv 2008.06.06. 12:47:39

Bocs, Pipi, tizennyolc éve vezetek Budapesten, bevallom, három barab koccanással. De nincs se skorpió az ülésem mellett, se sínlökhárítós spanjaim és rendrakó Uazt se kívánok az utakra. Halgattál már vezetés közben komolyzenét? Hidd el, jobban jársz, mint a tuctuc-zenével.

Stuffmester, ez jó, megtanulom!

Rozsdásbökő: Vigyázzá, kisköccsög! Mer én megérzem a foghaggymaszagott a salyát sávodba is és ott is megöllek! Marattá vóna othol a tyúxarba!
Egy Evós!

qualitaet 2008.06.06. 13:11:23

Dottore LANACIABACCI!
Az "Egyébként..." keztdetű "diagnózisod" mindent visz! Gratulálok!

cv 2008.06.06. 13:20:05

Ja, Pipi, majd elfelejtettem, amikor csak lehet, akkor bringával járok a városban... Bár tudom, ez senkit nem érdekel.

pipi 2008.06.06. 13:27:14

Én is elég rég vezetek.Mondhatni majd tíz éve, de ha teherautózol nem hiszem, hogy a komolyzene megoldás, mellesleg a tuctucból már kinőttem megintcsak egy 10-15 éve.A Sláger rádiót szoktam ill. halgattam amíg meg nem szűnt a meló helyem(még mielőtt, hogy kamuzom).Az legalább a zene mellett infót is közölt.De hidd el idegtépő tud lenni amikor a kisköcsögöt majdnem kinyirod az ő faszsága miatt és neki áll feljebb!A skorpió meg vipera, a sinlökháritós meg gázcső, de egyébként stímm!Ráférne egy kis kezelés némelyikre.Én össze szedegetném őket és kötelezően elinditanám őket egy kő kemény roncs derbyn.Ott mutassa meg mennyire kemény pöcsű kölök.Amikor ropog, recseg a vas talán elgondolkodna rajta ha nincs bukócső mi történne vele a közúton.És ezek mellett egy szigoritott PÁV vizsga.Talán elgondolkoznának!

mudd 2008.06.06. 13:32:25

most komolyan, tenyleg akkora vasziszdasz egy izgaga pocs a volan mogott, hogy kb 30 sort erdemel isten szabad blogja alatt, utana meg vagy 150 kommentet?

hat hulye volt a csoka, istenem! az isten barmait persze istapolhatna az anyaszentegyhaz, de nem teszi :(

pipi 2008.06.06. 13:47:24

mudd!Igen mert az "izgága pöcsből" nem egy van hanem több!És ha az életedet veszélyezteti akkor elgondolkodtató már.Nem?Az ország közlekedési moráljáról nem beszélve!

cv 2008.06.06. 14:03:22

Bocs Pipi, vedd könnyebben...
Láttam már skorpiót is, viperát is, volt a kezemben gázcső is, meg síndarab is. Tudom, hogy ha az ember úrvezető, könnyebben dumál, mintha "profi" volna. De nem ez a baj. Hanem, ha egy profi elkezdi úgy használni a várost, mint egy profi, vagy mintha a sajátja volna (pl. a taxisok egy része). Én úgy láttam, hogy az agresszió nem vezet sehova. Hosszú távon.
Mudd: abban viszont egyet kell értenem Pipivel, hogy kell beszélni róla. Bár nem pont az izgága pöcsről. A lényeg a beszélés. Nézd, hogy nekem is hogy simul kifelé a ránc a homlokomról, ahogy Pipivel közelítjük az álláspontjainkat, ahelyett, hogy a halál faxára kívánnánk egymást.

pipi 2008.06.06. 17:09:44

Azt hiszem a rendőrség az egyik tavalyi razziáján elméletileg figyelték a "bolondokat" is, de nem hallottam olyan hírekről, hogy valakit el is tanácsoltak volna ez miatt a vezetéstől.Jó lenne ha a rendőrők jobban figyelnének ezekre, tudom hogy lehetetlen de valamit kéne tenni ez ellen mert kezd az utca küzdőtérhez hasonlítan.Igen.Az agreszió nem vezet sehová, de ne is haggya magát senki.Sok vezetésre alkalmatlan ember kap és kaphat jogsit SAJNOS.Én a taxiokat külön fajként kezelem.Van nem is egy taxis cimborám és teljessen más világ.Az agreszív faszokat a szerveknek kéne kiszürni és mindjárt élhetőbb lenne a város.Mert ha nem botlottam bele egy ilyenbe sem még élveztem is a vezetést ami még nem volt ritka.A másik meg sokat tud segiteni a rádió az infókkal, mert ha dugó vagy torlódás van valahol akkor más mere megy az ember és nem mérgelik fel azért az se mindegy.

Golfos 2008.06.06. 17:20:12

Teljesen igazad van Pipi!
Az a gond hogy az átlag közlekedő autós nem gondol arra hogy nem csak személyautó van a világon. Én nem adnék jogosítványt senkinek addig amíg nem vezetett 10 órát egy dinamikus sport motort, egy buszt és egy teherautót. Ez talán elegendő lenne arra hogy a korlátolt, szűklátókörű söfőr átérezze a közlekedés többi résztvevőjének a helyzetét. Csak hogy fogalma legyen arról hogy milyen dinamizmussal rendelkezik egy sportmotor aminél mondjuk 100le/200kg az arány és hogy milyen nehéz megállni egy megrakott teherautóval vagy egy busszal ahol akár 60 emberért is felel a sofőr. Akkor talán megértőbbek, előzékenyebbek lennének és nem az úton élnék ki magukat. De ameddig ilyen szar a közlekedési morál addig ez elég nehezen képzelhető. Mondjuk azért van pár motoros és teherautós is aki vissza él az erejével vagy tömegével és bátrabb a kelleténél.

Golfos 2008.06.06. 17:28:39

Hozzáteszem hogy a sok birka autós még egymással szemben sem előzékeny, nemhogy a többi közlekedővel(motoros,busz,teherautó,kamion)
Európai mentalitásra úgy 40 év múlva lehet számítani.

cv 2008.06.06. 17:42:55

Golfos!

Jó volt a felsorolásod!

csak egy dolog kimaradt...

BICIKLI
BICIKLI
BICIKLI

hm?

g 2008.06.06. 19:14:32

Én mostanában úgy szoktam csinálni, hogy megállok és megvárom hogy kikerüljön.

Sokszor lehetetlenség kikerülni, mert jönnek szembe. Aztán a tagok könyörgőre fogják a dolgot 3-4 perc múlva, csak menjek már, megbánták az életüket a dudálással, többet soha nem dudálnak csak menjek már...

Golfos 2008.06.06. 20:04:02

Kedves CV!
Igazad van kihagytam a biciklist, de okkal mivel az a bicikli úton vagy a járdán közlekedik/közlekedhet.
Ha meg kevés a bicikli út akkor nyugodtan belehet fizetni évi 60.000Ft-t a bicikliseknek is meg évente egy ötös a műszakira és tegye le az ALAP KRESZ-t egy 50-esért.Zöldkártyát nem kell nekik fizetni ez a kedvezmény.
Szóval ha majd az ország összes közútja európai szinthez közeli lesz akkor lehet majd beszélni a biciklisekről meg az útjukról, de amíg a gazdaságunk nem teszi lehetővé az ingyen bicikliutak építését addig nem építenek és kész. De ettől függetlenül ugyanúgy kell figyelni a biciklisekre is, és úgy kell rájuk tekinteni mint a közlekedés más tagjaira de a szabályok rájuk is vonatkoznak!!!

kissodon 2008.06.07. 00:11:35

Hogy mennyire furcsák az emberek, amikor otthon éltem (értsd Magyaro.) mindennap agyvérzéshez közeli álllapotba kerültem, telitorokbol ordibáltam és anyáztam. Kint élek külföldön, napi 200 km vezetek de nagyon ritka ha valami is kiszalad a számon, pedig itt is nagyon sietnek az amberek. pl: a multkor egy oktávias öreg az asszonnyal. Megelöz lakott területen (én mentem hatvannal és ezis szabálytalan..de,) a tükörböl látom hogy a a motorfedél nincs teljesen lezárva. Utána megyek mutogatok, lehúzódom megáll, kiszálok, ök is kiszálnak (lehet egyedül félt az öreg :) az öreg markolássza az öklét, mutogatok a motorház-tetöre nem érti oda megyek lenyom neki, nagyot néz hálálkodik, mondom neki nem kell annyira sietni mert még a motor fedél is lerepül... röhogtünk egyet

Sz.T. 2008.06.07. 01:10:19

Kedves s.p.

Azért azt nem hiszem, hogy ha valaki csorog akkor a mögötte lévő beszorul a kereszteződésbe. Pont az gátolja meg,hogy a rutintalan ott ragadjon. Ha valaki csorog és mögötte x méterre pirosat vált a lámpa, akkor akik még nem mentek be a kereszteződésbe azok megállnak (remélhetőleg), de a csorgó még megy 5 métert és mindenki átjutott.

Persze ezzel nem azt mondom,hogy ez helyes, néha engem is idegesít.

Blaise 2008.06.07. 05:18:31

Sikerult gondolatban atelnem a nagy dramat: hosunk alapjaratkozeli fordszamon felengedett kuplunggal teatralis mozdulattal lepadlozza az EVO-t, mire az egy nagy HOOOOORRRRRRR kisereteben komotosan megindul es finoman nekikoccan az elotte levo akadalynak... :)) Bocs, de a sztorit en nem veszem be.

Worm 2008.09.10. 15:44:36

Biztos sietett a sutyerák a pözsóval.
Szerintem aki sokszor siet, az valamit nagyon elbaszott az életben!
süti beállítások módosítása