Sok jó ember...

  2012. szeptember 24. - streetsta Címkék: dögkeselyű totalcar autósmozi

A szerzőről még nincs információ feltöltve!

A szerző még nem publikált a Totalcaron

Mégfilléresebb Koszradírok
2015-07-28 17:27:27

A Mágikus Koszradír hihetetlenül sok ember fantáziáját megmozgatta, már-már mikroszálas törlőkendői

Kreatív traffipaxolás
2015-07-21 20:26:01

Én értem, hogy szükség van sebesség ellenőrzésre, ha nem lennének traffipaxok, elkanászodnánk mindannyian.

Nesztek, rakenroll!
2015-07-08 18:16:52

A nyárnak még csak az első felénél járunk, de úgy tűnik, ennél jobb buli már nem lesz. Félre ne értse

Megbűnhődtem
2015-06-29 17:25:09

Ez van, ha az ember felelőtlenül fogyasztja a totalcaros és indexközeli tartalmakat. Kezdődött azzal, hogy


Szeptember 21-e bevonul a Totalcar Autósmozi történelmébe. Ez a nap, pontosabban az este vetített Dögkeselyű hozta az első másfélszeres teltházat és biztos vagyok benne, hogy nem ez lesz az utolsó!

Ez még nem a sor vége, csak Csikósék előtt ennyien álltak -az utcán

Mindenkinek köszönjük, hogy ott volt, tökéletes megkoronázása volt egy egyébként is zseniális pénteknek. Egész nap lázasan készülődtem - előtte csak nagyon -, valami franc vírusnak majdnem sikerült kiütnie egész napra, de nem hagyhattam magam, egész nap tablettákat nyeltem. Pista elhozta a szerkesztőségből Hammer ceruzarajz repróit, Tibby készült Totalcar DVD-kkel, én pedig folyamatos telefonálgatásban voltam, a beígért meglepetéseket megállás nélkül szerveztük.

Valahogy mindenkinek jutott hely

Bármennyire is szerettük volna, a Dögkeselyű-tribute filmünket nem tudtuk levetíteni, a mozi analóg technikájával nem lehetett a vászonra varázsolni a digitális anyagot, a megfelelő kivetítő pedig horror pénzbe került vagy/és nem volt szabad aznapra. Ennél sokkal fontosabb volt, hogy a kisfilmben szereplő Lada taxikat, a rendőrautót, a piros Ladát és a Zapót is hívtuk, úgy terveztük, a legelső sorba állítjuk őket, hogy mindenki jól megnézhesse a gépeket.

A díszvendégeknek díszkíséret jár, amit az egyik díszvendég ad

Itt jött közbe az este nagy gebasza, ami miatt sajnos erősen megcsúsztunk a kezdéssel. Az egészen titkos terv az volt, hogy Cserhalmi György is megtisztel bennünket, ezt még péntek délután is szerveztük. Taxival érkezett volna, természetesen Lada taxival, de sajnos technikai okokból nem jött össze a dolog, ez viszont az utolsó utáni pillanatban derült csak ki. Emiatt a Volán és a Főtaxi komoly késéssel tudott csak elindulni a Nagykőrösire. Igaz, hogy a 80 helyett 120(!) autó szakszerű elhelyezése, beengedése miatt is volt némi csúszás, de ez önmagában nem lett volna több mint 20-30 perc.

A taxik, és a látványos bevonuló nélkül nem akartunk kezdeni, így pattanásig feszített idegekkel vártuk, hogy Peti és Szabolcs messziről is jól látható szabadjelzője feltűnjön a bejáratnál. Közben sajnos elvesztettünk két nézőt, egy srác és a barátnője nem várta meg a kezdést, igaz, ő volt az, aki beguruláskor nem azt kérdezte, hová állhat, hanem hogy ha nem tetszik a film, hol tud kimenni. Nem volt jókedve, az ajándék DVD-t felé nyújtva pontosan olyan gesztussal rázott le, mint a kannásbortól és vizelettől bűzlő hajléktalant, aki Fedél nélkült kínálgat. Remélem később találtak maguknak megfelelő programot, amire tényleg szívesen mentek, péntek este nekik is jár egy kis vidámság.

Makk Gabi torinói (!) Fiatja hogyismongyam magának, beszarás

Majd’ egy órás csúszással ugyan, de megvolt a fény- és hangjátékkal kísért ünnepélyes bevonulás, mindenki szemügyre vehette a kocsikat. Én pedig végre körülnézhettem, mi van a nézőtéren.

Atya. Úr. Isten. Olyan szorosan álltak az autók, hogy majdnem összeértek a lökhárítóik. Szinte egybe lehetett nyitni a kocsikat, hogy egy nagy moziteremmé változzon a placc. Azt hiszem, pontosan a tarkómig ért a vigyorom. Veteránok, youngtimerek, sőt, kiemelten Ladák mindenfelé. És bitang hideg. Remélem mindenki készült pokróccal, nem levesedett meg senki orra a vetítés végére. Közben elindult a film, amit Csikóssal, Göbivel és Pistával néztük együtt, pontosabban én úgy belealudtam, mint ha fejbe vertek volna. Na ja, a láz, meg a gyógyszerek megtették a hatásukat.

Ahogy ez a gép bugyborgott...

Sajnos Cserhalmival nem tudtunk találkozni, de a filmet remélem mindenki élvezte. Aki lemaradt volna az eseményről, esetleg megnézné még egyszer, vagy szeretne találkozni a mű operatőrével, az most hétvégén megteheti. Lelkes rákosligetiek ugyanis a helyi Maros moziban szerveznek Ragályi Elemér tiszteletére egy ingyenes vetítést, ahová mindenkit szeretettel várnak:

2012.09.28. péntek
15:00 és 16:00 óra között Ladák gyülekezője a keresztúri TESCO parkolójában, az üres részen 16:00 körül elindul a "LADAVÁN" Rákosligetre, a Maros Mozihoz
16:30 és 18:00 óra között kötetlen Lada-börze és nyáladzás az autócsodák körül,
közben 17-17:30-ig felvonulunk Ladákkal a ligeti utcákon, Ragályi Elemért körbevisszük fiatalkora helyszínein
18:00 órától a Dögkeselyű film vetítése a Maros Moziban (1172 Bp.-Rákosliget, IX. utca 2.)
(A vetítés ingyenes, adományokat a Mozi felújítására és működtetésére köszönettel elfogadunk!)
Film után beszélgetés Ragályi Elemérrel (a film Kossuth-díjas operatőre), akit nem kell bemutatni senkinek, gondolom.
20:00 órától a Blue Hats jazzformáció zenél, improvizál a MovIng képzőművészeti csoport vetítésére
22:00-ig jó idő esetén a Mozikertben tűzrakás, sütögetés.

Szeretném mindenkinek megköszönni, aki eljött: óriási élmény volt! Megint megmutattátok, milyen fergeteges közösség a Totalcar olvasótábora, aminek egyrészről öröm tagjának lenni (pontosan úgy várom a kollégák cikkeit, mint korábban), és megtiszteltetés írni nektek.

Ne feledjétek, most pénteken is Totalcar Autósmozi!

Köszönet Ribes Attilának és Boda Józsefnek a rendőrségi Ladáért, Smiglag-nagy „Polírpeti” Péternek a Volántaxiért, Németh Szabolcsnak a Főtaxiért, Vajtu Zsoltnak a piros Ladáért, Szabó Istvánnak a Zaporozsecért.

A bejegyzés trackback címe:

https://belsoseg.blog.hu/api/trackback/id/tr1004800200

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

4TUN3 2012.09.24. 22:29:18

Köszönjük, naccerü volt! :) Az egyik képaláírás viszont sántít: Csikós Mercije után már senki nem mert sorba állni. Mi pont elötte voltunk, de mivel ö végül a szolgálati bejárót választotta, mi lettünk az utolsók.
Kicsit át kellett rendezni az autó belterét (pl.: belsö visszapillantó ugrott le a helyéröl...) hogy az elsö sorból is lássunk, de megérte, ha tudunk, megyünk legközelebb is!
Ja, és köszi a DVD-t!

760kodnék 2012.09.24. 22:39:53

Kerestem magunkat a galériában a képeken, de mivel nem találtam, marad a tüske az egy órás csuszáért... :-) Amúgy minden nagyon a helyén volt. Viszlát.

rbalint88 2012.09.24. 22:40:33

Sipos úrtól az utolsó rántott húsos szendvics miatt szíves elnézést kérek, főleg, hogy még beszélgetni se tudtunk (de az meg ugye a kiemelkedő nézőszámnak köszönhető)
A film tökéletes volt, asszonypajtás is élvezte a megfázása ellenére
Most pénteken is megyünk, ha kijön a lépés :)

Rocko- 2012.09.24. 22:40:55

először mondanám a negatívumokat (építő jelleggel!) : - pöttyet hideg volt, ez sajnos nem fog javul, nem tehettek róla, viszont következő évadban érdemes erre gondolni
- (engem személy szerint nem zavart az egy órás csúszás, nem az órámat néztem hanem a többi kocsit, meg mással beszélgettem), viszont ha már volt szervezett program, illett volna megbeszélni hogy a rendőrtaxi affél hangulatvilágításként kapcsolja fel a fényt arra a 2*5-10 percre amikor a filmben üldözés van, nem csak ad hoc jelleggel
- a büfé nem számolt ezzel a kapacitással
- hosszú volt a sor bejutáskor, de ez érthető

ezen kívül minden rendben volt, öröm hogy szerveztek autósmozit, ajándék pereccel és még extra ajándékkal, érdekes filmekkel, emberi időpontban, normális áron, és még külön meglepetéssel. csak így tovább!

rozsdapeti · http://rozsda.blog.hu/ 2012.09.24. 23:28:10

A mozi oldala pontosan:
www.facebook.com/pages/Maros-Mozi/215917681774518
Sajnos nem engedi az fb a rövid nevet. Azért gyertek!!!

Bende Tibor 2012.09.25. 07:01:19

@Rocko-: Most pénteken nem lesz ilyen hideg

Never 2012.09.25. 07:01:51

Nínónínó!! Régi szép emlékek...

p44 2012.09.25. 07:51:38

ajándék dvd?! nyomát se láttuk, pedig a sor közepén álltunk és jutottuk be. viszont Sipos úr ajánlására vittünk pokrócot, nem bántuk meg. :) szuper volt, köszönet a szervezésért, jövünk még! - bordó Rapid -

RÁJA 2012.09.25. 08:17:08

Mi nagy várakozással mentünk az első ilyen rendezvényre, megdöbbentett az a szeretet, ahogy a mozi ügyvezetője köszöntött, illetve hálásak vagyunk a rajzokért. DVD is volt? :)

Aki még nem volt annak info. Mi zafirával voltunk, így magas autóként olyan messzire kellett állnunk, hogy ha a kocsiban lévő monitoron nézem a filmet akkor is jobban látom. Kicsit felkészületlennek tűnt az autókat irányító személyzet, pontosan 6szor állítottak másik helyre. Ehhez hozzátartozott, hogy a hátsó térvilágítókat nem kapcsolták le, így még azt is a szemünk sarkába kaptuk. De az autósmozi már csak ilyen...
Kár a csúszásért, ha tudjuk hogy kire várunk, türelmesebbek lettünk volna. Mi elhittük, hogy a büfét traktálják....ahol a munkaszervezés tényleg nem állt a helyzet alsó lépcsőjén sem, de mivel mindenki türelmes volt, nem okozott gondot.
Sajnos nagyon fáradtan érkeztünk és ez rányomta bélyegét az esténkre, mely így tőlem 6 pontot kap... Majd legközelebb, legközelebb...

streetsta · http://managertoys.hu/ 2012.09.25. 08:41:07

Attól tartok nem sikerült pontosan körülírnom minden ok-okozati összefüggést.
Több területen is kompromisszumokra kényszerültünk a (legnagyobb örömünkre) sok vendég miatt. A mozi alapvetően 80 autóra van kitalálva, mi pénteken összesen 120 kocsit fogadtunk. Az "ültetés" természetesen úgy kezdődött, mint bármikor, de menet közben derült ki, át kell rendezni a sorokat, hogy mindenki beférjen. Ez innentől kezdve természetesen időbe tellett, és a bejutást is meglassította.
A büfében dolgoztak amilyen gyorsan csak tudtak, de gyors számolással kijön, a 120 autóhoz majd' 250 ember is tartozott:)
Aztán ugye itt voltunk mi magunk is. Hammer bőven ellátott minket ceruzarajz repróval, de egyszer csak elfogyott - ekkor jött a képbe a Tibby által vésztartaléknak hozott DVD. Tehát akinek nem jutott repró, annak adtunk DVD-t, is-is nem volt.

streetsta · http://managertoys.hu/ 2012.09.25. 08:42:40

@rbalint88: Ó, a rántott húsos zsömle miatt ne fájjon a fejed, a hiányát csak megállapítottam, de nem fájt, a gyomorrontásom miatt egész nap egy falatot sem ettem. Csak a gyógyító erejű kóla:)

rbalint88 2012.09.25. 09:17:27

@streetsta: akkor viszont jó sok gyógyszert tolhattál, hogy a sok kóla mellett is sikerült elaludni :)
a késés miatt borult az eredeti terv (mozi, utána vacsora), így szükségmegoldás volt lecsapni az utolsó zsemlére :)

klarky · http://kreport.blog.hu/ 2012.09.25. 09:27:25

A torinói Fiat nagyon bitang, gratula a gazdinak.

Vidékiként én csak álmodozok egy ilyen mozizásról, de örülök, h ilyen is van.

Csak így tovább! :-)

GG81 2012.09.25. 09:50:21

Volt DVD is? A középmezőnyben szerencsések voltunk egyáltalán, hogy legalább 1 képet kaptunk... a végén már autónként sem jutott.
A hideg már csak van, a késés azért rátett, de a pokróc így a tél közeledtével alap a kocsiban. ;-)
A büfé meg lett rohamozva valóban... egy korábbi posztban már javítva lett, hogy nem lesz lilahagymás zsíroskenyér, csak perec... A perec felvétele 2mp volt, annak ellenére mégis lett zsírosdeszka is. Amit többször kellett újragyártani... várták is lelkesen még alig 22h előtt is... vagy már a perec is elfogyott? De akkor nem (csak) a büfé miatt volt csúszás, jó lett volna ha el tud jönni a főhős!

Meglátjuk milyen filmek lesznek még, mert alapból jó volt minden!

krampam 2012.09.25. 09:51:34

nagyon köszönöm a szervezést! tök' jó volt. és jó volt a vas-felhozatal... :)

bonnie · http://bonnie.freeblog.hu 2012.09.25. 10:40:41

Nekünk meg még zsiguli kombis kép is jutott, köszönjük a kutakodást még egyszer :) Vicces volt, mikor az ajtónálló kiintett minket a sorból, hogy a vip-ek előre bemehetnek, majd kiderült, hogy mi csak "simán" zsigulival jöttünk, nem mint vip :) Földes Úr már visszatérő vendégként köszöntött :)

(---Flúgos Buszos---) 2012.09.25. 11:29:44

"Közben sajnos elvesztettünk két nézőt, egy srác és a barátnője nem várta meg a kezdést, igaz, ő volt az, aki beguruláskor nem azt kérdezte, hová állhat, hanem hogy ha nem tetszik a film"

Ilyenekre ne is adjatok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nézzetek át felettük,ők az örök elégedetlenek. Nem tudom,milyen lelki világuk lehet,de aki ennyire pancser,hogy nem nézi meg,mi lesz a film,az minek megy el.

Nem kell bemutatni,én napi szinten több 10 emberrel találkozom a buszon,akik örök elégedetlenek,akkor is baja van,mikor mindenki boldog.
Tudjátok,ők azok,akik még életükben nem csináltak semmi közösségi dolgot,és valamiért számkivetettnek érzik magukat.

novothauto · http://novothauto.hu 2012.09.25. 12:19:56

Mr Murphy tiszteletét tette az autómban. Aznap délután elromlott a rádióm. Ablak leteker, néha beindítottam, mert
az Asszonykám igencsak fázott.

Ennek ellenére jó volt, hogy elmentem, legalább összeismerkedtem a Vályi Pistával :)

Jó volt, kösz srácok!

Ezúton szeretnék elnézést kérni a Büfés Nénitől, de ha esik a vércukrom agresszív álattá válok.

akos696 · www.focusauto.hu 2012.09.25. 13:54:02

Kár, hogy messze vagyunk (Pécs), szívesen részt vettünk volna mi is! Sebaj, egyszer lehet, hogy felmegyünk, végül is egy hajnalig nyúló este (piálás) ára a városban. :)

Devilpit 2012.09.25. 14:52:56

Tökéletes volt a péntek este! A hidegre fel voltunk készülve. Köszönöm a szervezőknek a kitartást! Örülök, hogy ennyi emberrel meg tudtam ismerkedni! Végre láthattam élőben Csikós /őszerinte/ sz@rabbik mercijét. Ülhettem Jimi ízlésesen patkányosítot kupéjában, és persze nagyon köszönöm Stump Andrásnak és Vályi Istvánnak a pozitív véleményeket az én jó öreg Taunusomról. A film nagyon tetszett, most láttam először, de úgy érzem, nem utoljára. Kicsit messze van tőlünk az a Fővárosi autósmozi, így mostanában nem megyünk.

Akinek sok volt a több mint egy órás késés, az valószínűleg nem talált megfelelő társaságot, hogy eltöltse az idejét, én találtam!
Csak így tovább!!!

novothauto · http://novothauto.hu 2012.09.25. 16:02:30

@ommm: Ezt már b%szhatod, kiszívom a véredet...

FöldesTamás 2012.09.25. 17:10:09

Kedves Vendégeink, Kedves Autóstársaink!

Jó volt olvasni a sok kommentet, mindenkinek köszönöm a részvételt is és - ha volt - a hozzászólást, kommentet is. Köszönjük a kritikákat is, az elismerő szavaknak pedig nagyon örültünk, munkatársaimmal együtt. Még egyszer szíves elnézését kérem mindazoknak, akiknek akár a beléptetés során, akár a büfénél várakozniuk kellett, illetve azoktól külön is, akiket "átparkoltattunk" . Ez utóbbit több, mint egy évtizedes, mindennapos gyakorlattal a tarsolyunkban tettük azért, hogy ne kelljen azt mondanunk a kilencvenedik látogatónak: bocs, már nem férsz (fértek) be, illetve ne álljon a nézőtéren elöl olyan autó, akitől nem lehet látni. A beléptetés is részben emiatt, részben pedig azért volt lassabb, mert magam is mindenkit egyenként köszöntöttem - úgy láttam, ennek minden kedves vendégünk örült, és a jelentős többség a néhány szavas tájékoztatást is örömmel vette - , és a Totalcar ajándék miatt is meg kellett állni; felkészületlenségről tehát szó sincs. A büfében mindenki, aki csak tehette, serénykedett, de így is kellett várni, de azt hiszem, ez minden hasonló ilyen intézménynél előadás előtt, előadás szünetében így van. Kollégáim igyekeztek mindenkinek kielégíteni a kérését, de azt sem rejtjük véka alá: nem számítottunk közel kétszázötven vendégre,de így is mindenkit kiszolgáltunk. Végül a késedelmes kezdésről annyit, én valóban azt mondtam a nézőknek, hogy alapvetően a büfénél várakozók miatt kezdünk később, de azt is jeleztem, lesz egy meglepetésünk. Akkor még úgy tűnt, vendégeink között köszönthetjük majd a film főszereplőjét, ennek - rajtunk és a Totalcar szervezőin kívüli okból történő meghiúsulása miatti - elmaradása után megvártuk a Zsigulis - Ladás taxis kollégákat a rögtönzött show kedvéért.
Mindezt azért kívántam megosztani Önökkel, hogy jelezzem: mindennek oka van, a Fővárosi Autósmozi csak indokolt esetben kezdi később vetítéseit, és itt most több ilyen indok is összeadódott, a Totalcar szervezőivel együtt munkatársaimmal pedig minden pénteken (is) az a célunk, hogy Önök jól érezzék magukat.
Ezen gondolatok után nagy szeretettel és tisztelettel várok mindenkit - munkatársaimmal és a Totalcar szervezőivel együtt - ezen a héten pénteken a K O P A S Z K U T Y A című híres és nagysikerű film vetítésére, a Totalcar Autós Filmklubban, a Fővárosi Autósmoziban!!

Földes Tamás
ügyvezető igazgató

misinator 2012.09.25. 19:38:33

Streetsa:

Bár van rengeteg természetes gyógymód, s mindegyikre esküszik valaki, de olvasd az én tippemet!
De ne gyere azzal, hogy ez holmi setét borsodi vajákosság.
Ez kérlek működik!
Igaz, nem is a vajákos Biritől hallottam, hanem anno munkahelyemen/tüdőkórházban egy - nyugodjon békében - szaktekintély főorvostól.
Íme:

Főzöl teát. Ahogy szoktad.
Odaviszed az ágyadhoz.
Leülsz az ágyszélére:
A pohár meleg teába - amilyen hőmérsékleten amúgy is inni szoktad - beleöntesz egy fél deci pálinkát.
Nem buzi-e vagy likőrt, vodkát, stb.
Rendes házi pálinkát.
Megiszod - mennél kevesebb adagra osztva /bűnrossz az íze, nem kóstolgatjuk: Isszuk./
Lefekszel az ágyba.
Elönt a forróság.
Spontán elalszol.
Felébredsz.
Nincs bedugulva az orrod.
Nincs lázad.
Nem vagy beteg.
Nem vagy másnapos!

Működik.
Mindig.
Lehetőleg nem több napi nyavalygás után jut eszedbe a gyógymód!

Jobbulást!

Daev 2012.09.26. 12:52:17

Fasza volt az este köszönjük! Nekem nagyon fel sem tűnt a csúszás, annyira jó hangulatban teltek a beszélgetések. Remélem most pénteken is hasonló élményben lesz részünk...

közösperonos átszállás 2012.09.26. 15:51:10

@misinator: "bűnrossz az íze"

Most akkor mégse "rendes házi pálinkáról" beszélünk? :-o

misinator 2012.09.26. 20:14:50

@közösperonos átszállás: :-)...Tudod...az a rossz tea...elrontja a jó pálinka ízét :-)
/Mint az a rossz kóla/szóda azt a jó borét/

Együtt tényleg nem a legjobb az íze, de a gyógyulásért vállalni kell a gyötrelmeket :-)

Dennis01 2012.09.27. 23:12:27

Nagyon irigy vagyok, remelhetoleg ha legkozelebb hazalatogatok, a Mininek is lesz egy hely a moziban.. :)
Az a Fiat 125 nagyon impozans, de engem az az Autoker matricas 127 erdekelne, van rola valakinek kepe?? (Elso autom 127 volt, maig visszasirom..)

1127ccm 2012.10.01. 11:47:22

Amikor megerkeztem(cirka fel oraval hamarabb) mar a keresztezodestol allt a sor, olyan hosszan es tomve, hogy meg mondtam is, biztos baleset van a Nagybaninal. Mivel szemben tenyleg ritkan jott auto gondoltam kikerulom. Na ott ert a meglepetes, hogy mindenki ide all sorba! Almomban sem gondoltam volna, hogy ilyen szep szammal leszunk!!! Mindenkepp elnezest kerek a Fokus-os sractol. Termeszetesen vissza alltam a sor vegere es kivartam.
Igen jo volt a hangulat erdemes volt...

visszakettopadlogaz (törölt) 2012.10.01. 22:05:18

Errol lemaradtam:( kiraly buli lehetett!!!!! :))))

a villogva erkezo ezerkettesrol nekem rossz emlekeim vannak, ha en ilyet lattam eloben utanna majdnem mindig megvertek! :D ez betudhato mondjuk hogy nem most vagyok huszeves

Az ural mindent visz!!!! :))))

visszakettopadlogaz (törölt) 2012.10.01. 22:10:19

En direkt szurkoltam annak idejen hogy a holgy akit vittem ne erdeklodjon a film irant, a sotet autoban allandoan tele voltam tervekkel vele kapcsolatban!!! :D akik elmentek amiatt ne aggodjatok, " nem eroszak a disznotor!" :D

visszakettopadlogaz (törölt) 2012.10.01. 22:16:01

Az uazon a mickey thompson felnik mint egy parttitkar ha marlborot sziv! :D
süti beállítások módosítása