Jó bornak nem kell cégér?

Ordító márkajegy kontra visszafogott elegancia

  2010. szeptember 22. - Csikós Zsolt Címkék: vélemény márka

A szerzőről még nincs információ feltöltve!

A szerző még nem publikált a Totalcaron

Öt gang az állólámpában!
2015-07-19 07:25:12

Annyira régóta van hosszú ötödik (hatodik, hetedik és nyolcadik) az autóinkban, hogy már csak a veteránosok

Totalcar a Múzeumok Éjszakáján!
2015-06-18 08:03:55

Ez most más lesz. Most mi állítunk ki autókat, s várjuk, hogy jöjjenek a nézők, lehetőleg jó sokan. Volt

Szép autót keresünk!
2015-06-08 17:52:23

A folyóvizek élővilága után a Totalcar most a kultúra irányába evez: kivesszük a részünket a Múzeumok

Bent a kövület-Pio!
2015-06-02 16:00:17

Ráment egy csomó idő a hétvégéből, de az a pár Pioneer hangfal (cirka 1979), amit idestova másfél éve

Akinek régóta van dellája, lenézi a harsány minőség­villogtatást, például nem veszi meg a giga Gucci-feliratú táskát, helyette jelöletlen szuperminőséget vásárol tízszeres áron. A trend az autókra is igaz.

Vélemények az azonos című írásunkról.

A bejegyzés trackback címe:

https://belsoseg.blog.hu/api/trackback/id/tr712312769

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

K.teknőc · http://www.homlokzatihoszigeteles.hu/ 2010.09.23. 16:14:47

A márka engem kifejezetten érdekel, de a nagy jeleket és a felvágós kinézetett kifejezetten gyűlölöm. Van pl a CL merci: hatalmas, gyönyörű, még sincs benne semmi cigánykodás. Szürkében pont megfelelő.

gnme 2010.09.23. 16:15:08

@Krisi: de neki pl. lehet hogy a fa*a nagy és imádják a nők ..mit lehet tudni

:-)

gnme 2010.09.23. 16:59:01

@Csikós Zsolt: mamusz midder cájt géjen :-)

Swind 2010.09.23. 17:01:53

@Csikós Zsolt: Én nem hivatkoznák pszihológiai okokra a kifogásolt kenyeres kifejezéssel kapcsolatban.
Viszont való igaz, hogy jópáran igen gusztustalan és izlésteken kifejezésnek tartjuk, valahogy nem bírja befogadni a szemünk. Ez nem trágárság,nem szúr szemet, ezt már megszokta az ember a szakmától, bármilyen lapot olvas. Viszont néhányan még úgy nőttünk fel, hogy a szüleink így neveltek: A kenyér szent, nem dobjuk a szemétbe, vigyázunk ne lépjünk rá stb stb.
Természetesen ön úgy ír és olyan stilus ahogy tetszik, de az igen színvonalas és szórakoztató írásait olvasva kellemetlenül zavaró a kifogásolt kifejezés.

Swind 2010.09.23. 17:05:03

talán nem voltam egyértelmű: A "szar" szóval nincs semmi bajom, de a kenyér szóval együtt emlegetve nem szívesen látom.

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2010.09.23. 17:08:42

@Swind:

Pedig e két szó kapcsolata -a szent kenyér és a kaki, ami érzékeltetni tudja, hogy az adott dolog nem egyszerűen szimplán szar. És mivel enni muszáj, megkerülhetetlen dolgok....

thetriggerhappy 2010.09.23. 18:18:06

@Krisi:

na, látom itt van egy igazi óraszakértő. ezt ajánlom előadni pld a svájci órák topicban, ahol hemzsegnek az órához nem értők.
a rolex, ahogyan a mercedes vagy a bmw, nem véletlenül van ott, ahol van. a peche csak annyi, hogy órát egyelőre könnyebb hamisítani mint autót.

a rolex az órák királya, egy a nagyon kevés saját szerkezeteket tokozó óragyártók közül. aki pedig rolexet hord, nem azért teszi, hogy más lássa (100-ból, kb 1 ember ismeri fel), hanem mert tudja, hogy az óragyártás egyik csúcsterméke van a kezén, ami a fiát, unokáját is kiszolgálja majd. talán nem véletlen, hogy a legtöbb rolex modellt 10-20-30 év múlva is szinte új árában lehet percek alatt eladni.

thetriggerhappy 2010.09.23. 18:23:40

@simonlevy:

ez egy görbe tükör: pont annyira nem ért a legtöbb ember a kocsikhoz, amennyire csikós nem ért az órákhoz.
az óra fanok kikacagják a kis rolexes etüdért, ő pedig vszínüleg hangosan kuncog ha valaki nem veszi észre a különbséget egy 67-es és egy 68-as mustang között (ez most egy példa volt, nem kell mustang történeti beszámolókat mellékelni).

thetriggerhappy 2010.09.23. 18:25:30

@Csikós Zsolt:

nem fuchosat kell választani. én sem rajongok a gyémánttal kirakott sárga arany órákért, a barátod two-tone submarinerje vagy gmt-je viszont kellemes darab és cseppet sem hivalkodó.

thetriggerhappy 2010.09.23. 18:27:35

@mbw108:

a kék számlapos nekem sem tetszik, ellenben a sima tt bármikor jöhetne, bár ha magam venném, nekem sem lenne az első 5 megvásárlandó rolexben tt, de ez csak azért van, mert túl sok nem ss vagy wg rolex tetszik.

Krisi 2010.09.23. 18:37:11

@thetriggerhappy: ha tudtam volna hogy ennyire népszerű leszek az óraszakértők körében akkor még jobban megfogalmazom :)

amúgy neked is leírom századszorra hogy ez csak az én véleményem volt. olyat se írtam hogy mindenki köcsög aki Rolex-et hord. baszki, az óraszakértők ennyire nem bírnak szöveget értelmezni, vagy mivan?

amúgy jól leírtad, a Rolex óra olyan, mint egy X6-os BMW. maga a termék egy tökéletes szerkezet, efelől semmi kétség nincs. aki ezt megkérdőjelezi az tényleg nem ért hozzá.
de a vásárlók elég nagy részét nem ez érdekli, hanem hogy drága és ezt mindenki tudja róla. ha odamész egy átlag emberhez, és azt mondod neki hogy Glashütte, akkor azt hiszi hogy egy alpesi faluról van szó. de ha aztmondod, hogy Rolex, akkor mindenki tudja hogy egy drága órákat készítő cégről van szó.

szóval nem magával a Rolex órákkal van a bajom, olyat se állítottam soha, hogy nem lenne jó.
remélem már értitek. bár nem tartom valószínűnek :)

thetriggerhappy 2010.09.23. 18:38:30

@Csikós Zsolt:

eta meg jaeger van mindenben. zsolti, zsolti, ne tetézd! :-)

thetriggerhappy 2010.09.23. 18:50:31

@Krisi:

azt írtad, hogy "amúgymeg Rolexet tipikusan az olyan emberek vesznek, akiknek havány fogalmuk sincs az órákról..."

na, ez egy baromság. más már leírta, hogy miért is unikum a rolex az óragyártók között, ezért nem ismételném meg újra.

"őket egy ilyen órában nem a szerkezet érdekli vagy a kidolgozottság esetleg az egyéni stílus, hanem egyszerűen csak annyi, hogy legyen drága és mutassa az időt."

na, ezek az arcok breitlinget hordanak, lehetőleg hatalmasat. a rolex oly nagyon feltünő, hogy az egyetlen picit nagyobb seadweller deepsea-n kívül egyik órája sem nagyobb 40mm-nél. ennyit a magamutogatásból. megint valami olyanról írsz, amiről fogalmad sincs.

"meg persze látták az amerikai filmekben hogy a fasza arcok is ilyet hordanak."

szerintem steve mcqueen, sean connery mint james bond, paul newman (róla még nem hivatalosan modell is van elnevezve) annyira nem ciki. vagy ha ferrariról van szó, stevie boy mérvadó, ha óráról, akkor nem?

lwl (törölt) 2010.09.23. 19:31:51

@thetriggerhappy: Az acel Daytona-rol nem beszelve.

GYUSZI BACSl · http://special.blog.hu 2010.09.23. 19:48:24

véletlenül az angol blogot linkeltem be, itt a piros G_Merci magyarul

special.blog.hu/2010/09/23/mercedes_benz_g55_amg_brabus_k8

Acs_Reka 2010.09.23. 20:03:28

@Csikós Zsolt:

Mióta a lúzerséged kapcsán (lásd Ponton sztori) ekkora sztár lettél, hatalmas lett az arcod. De nem áll jól.

Képzeld el, nem azért olvasom a totalcar-t mert ingyenes. Sajnos te ismét magadból indulsz ki és ezt vetíted rám. Hála Istennek megengedhetem magamnak, hogy pénzért is megvegyek dolgokat, ha ahhoz van kedvem. Az viszont biztos, ha a totalcar fizetős lenne, nem olvasnám.

Azt meg elfelejted, hogy belőlünk, az olvasókból élsz. Lehet, hogy van még elég, de azért van mit olvasni rajtatok kívül is. Amint látom másoknak is csípi a szemét az alpári stílus (szaros kenyér és társai, lásd feljebb).

Őszintén szólva, ahhoz képest, hogy a korábbi bemutatkozásodban egyszer betett kép tanulsága szerint 20 éve még egy lepukkant noname autószalonban voltál egy utolsó senki értékesítő, elég jól elszálltál. Lehet, hogy a NASA-nak is dolgozol?

w a s d 2010.09.23. 20:09:25

@sipike78: De a kvarc nem a rá kapcsolt villanytól rezeg?

(Ja, amúgy nekem egy Q&Q- m, meg egy Casio- m van, kb. olyan az emlegetett márkákhoz képest, mint Toyota a Rolls- hoz képest. De azt hiszem, elégedett lehetek velük, ahogy sok az elégedett Toyota tulaj is.)

Csikós Zsolt 2010.09.23. 20:28:53

@thetriggerhappy:

Ezt az Etát meg jaegert azoknak írtam, akik tudják, hogy kb. fél miláig konfekciószerkezettel működik szinte minden. Ötvenezres Roamerben és fél milkás Omegában simán szokott ugyanaz a werk lenni. De pl. az orosz órák (java része), meg a Seikók nem :-DDD

A Rolexről meg annyit, hogy szerintem akad egy réteg rolexes, aki a hagyomány, a minőség, a werk, a tok miatt veszi ezt a fajta órát, de nagyon sokan (főleg, akik aranyat vesznek, meg drágaköveset) csak azért, mert jó drága, és ezt általában tudják a kívülállók is. Nem egy amerikai autós szakemberrel beszélgettem Rolexről - fingjuk nem volt, mi a különleges benne, de megvették, mert az volt az "in" dolog.

Csikós Zsolt 2010.09.23. 20:40:31

@Acs_Reka:

Azt hiszem valami, sőt több minden nem tiszta neked. És valami furcsa frusztrációt élsz ki most itt rajtam.

- Szerinted aki húsz éve egy senki volt egy autószalonban - mondjuk akkor nem nagyon voltak autószalonok, és egy ilyet vezetni friss diplomásként azért nem volt annyira kis dolog, bár te biztosan helyből magasabbról kezdted, nem akarok versengeni - az most a) szégyellje, hogy ott volt (én nem szégyellem, hiszen meg is írtam), az utána húsz év múlva is senki lesz (azok a csávók, akikkel együtt jártam gimibe, fősulira, ma államtitkárok, nagykövetek, konzulok, miniszterek, top 100 magyarok, a legtöbbjükkel tartom a barátságot, tudom, honnan jutottak oda, kis irodákból, rozsdás Wartburgok mellől, határszéli lomikról összeszedett babakocsik rendbetételéből, eladásából, meg még mélyebbről - akkor ők is senkik?)? Szóval hogy hatvan év kell ahhoz, hogy eljussál valahová? Vagy születni kell hozzá? Vagy helyből neurológus professzornak kell lenni? Nem is értem, mit akarsz ezzel mondani, csak reménykedek benne, hogy neked összeáll.

- nincs nagy arcom, utáltam az egész pontonos szereplést, és ha csak ott kapcsolódtál be a cikkeimbe, azon a túrán, akkor olvass vissza a régi posztokba - most már igazából kicsit jobban is tűröm a hülyéket, mint régen, bár ebben a műfajban kamaszkorom óta nem voltam valami jó. És ha látom, hogy valakit meg lehet botránkoztatni, akkor még jobban meg fogom, ez szinte garantált. Valami viszket itt belül olyankor.

Annyi más iskola van, lehet elmenni innen - mondták nekünk mindig az Apáczaiban... Hogy utáltam azt, akkor. De már kezdem érteni.

Tehát kérlek, ne olvass Totalcart, hidd el, túl sok szart találsz majd itt a jövőben is. Annyi más lap van. Szép emberek szép dolgokról írnak szépen. Ilyen a magazinok java része, ilyen a média java része. Szépeleg, álszent, csinált és hazudik. Mi meg őszintén röfögünk a dagonyában. De ne gyere ide szemhéjat rezegtetni, vénkisasszony ideológiát osztani. Nem a te klubod.

Csikós Zsolt 2010.09.23. 20:42:36

@lwl:

Daytona az amerikai gigacég, amire nem emlékeztem, valjoux-t meg akartam írni, csak kiesett. Nem vagyok én órabuzi, tényleg.

Hurri Kán 2010.09.23. 20:54:17

@Acs_Reka: Kedves Réka, ha tényleg van pénzed, hogy megvegyél dolgokat szerintem rendelj magadnak egy belevaló fiatalembert aki bizonyos helyeken leápol úgy fizikailag, mind mentálisan. Ennek hidd el, mi is örülnénk mert addig sem itt végeznéd szellemi környezetkárosításodat.
Hódolatom.

Djorkaeff 2010.09.23. 21:01:58

Csikós Zsolt

Éppen a számból vetted ki a szót a konfekciószerkezeteket illetően. Pont emiatt a szerkezet mizéria miatt nem vagyok hajlandó sem kvarcosat (bár állítólag Piquet-ék összeraktak mostanában valami tisztességes, fém alapú werket) sem 30-35 évesnél fiatalabb órát venni, mert a hatvanas évek közepe óta normális pénzért senki nem rak össze egy tisztességes szerkezetet (milliókat meg még kocsira sem adok ki, nemhogy órákra). Na jó, az oroszok egy ideig még egészen szépekkel álltak elő (Wostok Precision, Almaz, stb). Mellesleg legszebb werk-em egy 30-as évekből származó Elgin (anno az amerikai vasútnak szállítottak órákat, akárcsak a Doxa Erdélybe:)).
Ami a Seiko-t illeti: az bizonyos, hogy saját szerkezettel dolgoznak, de amióta csak automatákat hajlandóak gyártani, azóta ritka ronda szerkezetekkel állnak elő, ráadásul iszonyat bonyolultak (egy ETA hozzájuk képest egy 17 köves werk egyszerűségének szintjét üti). Szóval tudnak a japánok, de az utóbbi 50 évben csak erősen rusnyákat csinálnak (van a neten amúgy valahol egy japán oldal régi seikokkal, sima felhúzósok de gyönyörüek, ha kő majd kikeresem).

Virago_1000 2010.09.23. 21:14:50

@lacza87: Nem akadtam ki, csak szimplan leirtam, mit gondolok....jolvan na, beke :)

karlov 2010.09.23. 21:33:13

Megy megint a szumó?!

lwl (törölt) 2010.09.23. 21:59:22

@RÁMBÓGECI: De kizarolag csoves erositovel, egy olyan specialis lemezjatszon ami bevizezi a bakelitet lejasztaskor, es a hangfal bal hatso talpa ala egy treffhetest kell tenni. Mindezt teliholdkor.

Csikós Zsolt 2010.09.23. 22:03:55

@lwl:

És ne legyen rajtad karóra, pláne nem fémszíjas, a Wolf-féle teória szerint. Meg persze a pacsmagolást és a színes pöttyöket se feledd...

thetriggerhappy 2010.09.23. 22:25:28

@Csikós Zsolt:
a daytona egy rolex model. ezt egy autóbuzinak illene tudnia. daytona, autóverseny, paul newman.....

lwl (törölt) 2010.09.23. 22:25:52

@Csikós Zsolt: Es a fonott hangszorokabelt se mindegy, hogy kotod be, mert az elektronok az egyik iranyba konnyebben folynak.

Leszarom, nekem egy PianoCraft is megteszi.

Rocko- 2010.09.23. 22:31:55

@GYUSZI BACSl: huh, köszi.
ha nem linekeled a magyart, akkor rá nem jövök, hogy "(click images for a larger view)" azt jelenti: (klikkelj a nagyobb képekért)

Rocko- 2010.09.23. 22:33:37

@Acs_Reka: "Mióta a lúzerséged kapcsán (lásd Ponton sztori) ekkora sztár lettél, hatalmas lett az arcod."
colstokkal lemértem, előtte, utána, és bizisten, ugyanakkora volt!
asszem szar a merketingje. :-)

Csikós Zsolt 2010.09.23. 22:47:17

@Rocko-:

Hülye, csak pléhcenti volt nálad, nem is emlékszel? Scheerti neked is adott abból a trükkös borából?

Rocko- 2010.09.24. 00:05:56

@Csikós Zsolt: hm, lehet. vagy egyszer incsben, egyszer meg centiben mértem. :)

Garp 2010.09.24. 00:14:07

@Acs_Reka: te, szerintem elmondtad, a többség nem így látja, bebuktam. Hagyd, mellényúltál, rossz helyen. A véleményed értéke ehelyt egybe vág drága barátom örökbecsűjével: "Értem én. De leszarom."

@Csikós Zsolt: te meg akkora lúzer vagy bmeg, hogy szinte már sajnállak. Ha kicsit kevésbé - fogalmazzunk magyarul má'! - vesztes alkat, lehetne saját házad, szép családod, megértő társad, időd/pénzed a hobbi(ai)dra, jó autó(i)d és abból élhetnél, amit szeretsz. De így...nem sokra viszed apám, meglásd!

Krisi 2010.09.24. 03:46:47

@thetriggerhappy: látom továbbra sem érted, inkább hagyjuk

Csikós Zsolt 2010.09.24. 07:25:41

@Garp:

Az újságírás hajléktanalja lettem. Egy szarszagú hajléktalan...

Neked könnyű, ott, abban a tiszta országban, ahol kolbászból van a kerítés is :-)

Csikós Zsolt 2010.09.24. 07:27:10

@Kerti Gábor:

Nem én erőltettem, de parttalan vita. Ez a mi újságunk, ingyenes, bárki idejöhet, de akkor is a miénk, a mi játszóterünk. Ha szereti valaki, nagyon jó, ha sokan zsibizünk itt, de ha olyan jön, aki csak felrúgja a vödreinket, eltépi a hinta kötelét, azt eltanácsolom.

Rocko- 2010.09.24. 09:09:23

@Csikós Zsolt: igazából saját magát cáfolja meg. trollodni jön csak. ha fizetôs lenne, akkor nem olvasna TC-t, ergo nem érdekli.
de most itt van és jól elmondja ezt. a kérdés: miért? és erre szerintem ô maga sem tudja a választ.

thetriggerhappy 2010.09.24. 09:15:30

@Krisi:

melyik hülyeséget kellene értenem abból amit írtál?

lwl (törölt) 2010.09.24. 09:17:37

@Csikós Zsolt: Senki nem rugott fel semmit. Mondjuk a szar es a kenyer kozos jelzos szerkezetben valo emlegetese szerintem is csak bizonyos eletkor es szellemi szinvonal alatt vicces. Elmondta amit akart, ti meg hergelitek magatokat a semmin, es biztatjatok egymast, hogy mennyire hulye az illeto.

Mint az ovodasok.

Hurri Kán 2010.09.24. 09:33:17

@Csikós Zsolt: ha nagyon hideg lesz télen jöhetsz hozzánk kicsit melegedni :DDD

visszakettopadlogaz (törölt) 2010.09.24. 09:41:29

Mr Csikosnak elobb kene pszichiaterhez menni a bianchi miatt mint a sz@roskenyerezes miatt :D:D:D:D

visszakettopadlogaz (törölt) 2010.09.24. 09:47:02

ha mar itt tartunk
Bentley Continentalban Breitlin ora van a kozepkonzolon, a feliratokrol meg annyit hogy a motorterben V12 6.0 twin turbo a felirat, de az auto hatuljan van kiegeszito szarny amin MANSORY 6.3 a felirat ( mivel limited edition az auto ) a poen pedig hogy az auto 6.600cm3 nagy a motorja. ( 6.534egesz pontossan.

kis erdekessegkent emlitettem meg ha mar svajci orak es audi konszern markajelzesei vannak porondon

GYUSZI BACSl · http://special.blog.hu 2010.09.24. 09:58:30

@visszakettopadlogaz: a Merci új 6.3-asa is csak 6.208 cm3, magyarul 6,2-es

de ők 6,3-nak hívják, mert a mercinél annak van tradíciója

én nem értem, hogy miért nem volt egyszerűbb egy mm-rel nagyobb lukat fúrni és akkor nem kéne "hazudni" meg megtéveszteni a kevésbé szakmai nagyérdeműt

ráadásul jobban is menne (:

Krisi 2010.09.24. 10:05:39

@GYUSZI BACSl: engem az sokkolt amikor megtudtam hogy néhány 316-os BMW-ben 1.8-as motor van. most mond meg, már mindenhonnan csak a hazugságok folynak :)

GYUSZI BACSl · http://special.blog.hu 2010.09.24. 10:16:31

@Rocko-: nálam ez elvi kérdés, tudod, magyar seggbe magyar l...sz-t (:

@Krisi: lassan már a 318i-ben is 1,2-es három hengeres lesz

2018-ban kijön a Mercedes S120 CDI, de csak 600 cm3-es két hengeres lesz benne, műhold vezérlésű motortartó bakokkal, az atomórára hangolt rezgéscsillapító elektronikával és hengerenként 12 pár kiegyenlítő tengellyel

Hurri Kán 2010.09.24. 10:20:23

@GYUSZI BACSl:
totalcar.hu/magazin/hirek/2010/09/24/itt_a_spur_s_osztaly/

én ettől is sírógörcsöt kapok. Szerintem ez úgy álszenteskedés ahogy van. Nem lehet egyszerre baszni is meg szűznek is maradni.

Swind 2010.09.24. 10:46:26

@Csikós Zsolt: Valakit sokan olvasnak, felelőssége is van, bízom benne ezt ön is tudja. Ha ön olyan célból népszerűsíti "szaroskenyér" kifejezést, mit ahogy Boris Vyan botránkoztatja az embereket a műveiben, akkor ön nem ír gusztustalan dolgot. Ön egy Művész ;)

Swind 2010.09.24. 10:52:46

@Csikós Zsolt: Valakit sokan olvasnak, felelőssége is van, bízom benne ezt ön is tudja. Ha ön olyan célból népszerűsíti "szaroskenyér" kifejezést, mit ahogy Boris Vyan botránkoztatja az embereket a műveiben, akkor ön nem ír gusztustalan dolgot. Ön egy Művész ! Isten mentsen, hogy bárki felrúgja a vödreiket, kitudja mekkora művészetet találnánk alatta ;)

Hurri Kán 2010.09.24. 11:00:36

@Swind: esetleg egy lünettás órát :)))

lwl (törölt) 2010.09.24. 11:45:35

@GYUSZI BACSl: "lassan már a 318i-ben is 1,2-es három hengeres lesz"

Ehhez kepest a mai napig 2 literes van benne.

w a s d 2010.09.24. 11:51:03

@gyvy: Szerintem ez így is egy jó autó. A vége meg 240 km/h, szóval még autópályázni is elég lehet, nem csak városi autónak.:D

Shadowbull 2010.09.24. 12:10:31

@Acs_Reka: Höhö, nem vagy semmi. Berugtad a kocsmaajtot, koptel egyet a foldre, aztan megkerdezted: Na mit bamultok buzikaim? :))

"20 éve még egy lepukkant noname autószalonban voltál egy utolsó senki értékesítő, elég jól elszálltál."

En meg not igy izmozni nem lattam forumon. Persze lehet ugy vagy te no, ahogy en gitaristen.

Vagy pedig erosen munkal benned a peniszirigyseg :)

Egyebkent meg lattam-hallottam a Csikost eloben. Nagy feje van, meg kopaszodik is, de hogy nagykepu lenne? Nem ugy tunt. Ezt csak ugy mondom.

sb

Hurri Kán 2010.09.24. 12:42:15

@F/: Véleményemet ismertettem....

@Shadowbull: nincs is nagy feje csak a nyaka vékony :DDD

Rocko- 2010.09.24. 13:06:30

@Shadowbull: hát igen. egyesek hajlamosak keverni a seggig érô homlokot a nagy arccal.

gnme 2010.09.24. 13:11:21

..na mivan, még mindig a a szaroskényérnél tarunk?

eEE'j gyerekek .. pedig közbe elmúlt egy nap

két hét múlva is ez lesz a téma, meg öt év múlva is?

sb, gitároznál nekünk egyet?? ne kelljen már ezta barmot itt hallgatni - thx

akira2 2010.09.24. 13:37:26

@Csikós Zsolt:

Zsolt,
azért ebben az óra-bizniszben elmerülhetnél jobban, mert pl. a Rolex-et nem a helyén kezeled. Mechanikus órákat gyűjtök, csakis olyat, amelyet az örökkévalóságnak terveztek és gyártottak. Van néhány 60-70 éves (Jaeger, Omega, stb.) és van egy új, zöld lünettás Rolex Submariner - egyikben sem ETA szerkezet van...
Mint ahogy az Audemars Piguet-ben, a Vacheron Constantin-ban vagy a Patek Philippe-ben sem. De még sok minden másban sem, csak, hogy a legismertebbeket említsem.

Amúgy a cikk lapvető lényegével egyetértek, szerintem sem a WC-lánc vastagságú ékszer, vagy a táskaméretű, rikító felirat/márkajelzés az igazi minőség mércéje. Nincs is a családban senkinek Louis Vuitton holmija egy db sem, viszont Fratelli Rossetti vagy Salvatore Ferragamo annál több. De rajtunk kívül nem is látja senki, hogy milyen márkájú, nem azért van... :)

Rocko- 2010.09.24. 14:36:13

@Shadowbull: ápropó. lünettás a gitárod? :D

malenykij polgar · http://mbybk.blog.hu 2010.09.24. 14:42:29

@akira2:
>Amúgy a cikk lapvető lényegével egyetértek, szerintem sem a WC-lánc vastagságú ékszer...

Kérem szépen, a vastag aranyláncokat korántsem a presztízs miatt hordják a tulajdonosok, hanem nagyon is praktikus okokból, hívhatjuk foglalkozási ártalomnak is.

Tudniillik ezen egyedeknek gyakran menekülni kell, tehát a legkisebb helyen kell koncentrált mennyiségben olyan mennyiségü pénzt magukkal vinni, ami biztosítja a túlélést (bármelyik országben). Erre csakis a nemesfém alkalmas, minél vastagabb és tisztább kivitelben.

Uff.

akira2 2010.09.24. 15:22:01

@malenykij polgar:

nem gondolnám, hogy ilyen praktikus okai lennének a dolognak, sejtésem szerint inkább a magamutogatásra vezethetőek vissza a WC-láncok és az óriási reklámfeliratok a ruhákon...

gnme 2010.09.24. 16:00:52

@Shadowbull: mi készítünk neked lünettát, hozzad azt a gitárt.

Egy kemény marhabőr derékszíjra lesz felfogva egy fajin kis csap, rajta egy csapágyház mélyhornyú egysoros golyós csapággyal, egy nyeles tárcsa átmeneti illesztéssel beleba*va, két lyuk a tárcsába .. arra fel lehet fogni a gitárt két fasza csavarral, szigrúan átmenő, hogy jó csúnya legyen az összhatás :-D (imbusz fejű és csak kémiaialag feketített = rozsdásodó csavarral). Mer az iparos. Már ha rozsdás.

Adok hozzá pálinkát, mer vasas körökben az fizetőeszköz.

:-)

Aztán lehet fajinul hátradőlni a színpadon és forgatni körbe, hadd örüljenek a lányok! :-))))

Hurri Kán 2010.09.24. 16:08:45

@gnme: úgy látom nem sok maradt már abból a pálinkából :DDDD

Shadowbull 2010.09.24. 16:29:15

@gnme: Jovan, gitaroztam itt van-e.

A kedvetekert felvettem az egyik tuti kis rucimat is :)

www.youtube.com/watch?v=Lrj5Nfw12IA&feature=related

sb

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2010.09.24. 17:27:20

Még nem is mondtam.

Az én órám is nagyon értékes.

Még a nagyapámé volt, aki a hadifogságban a seggében dugdosta, hogy el ne szedjék tőle.
Előtte az apjáé volt, aki az azelőtti háborúban fogságba esett és kénytelen volt a seggében elrejteni, ha nem akart megválni tőle.

Elcserélhette volna élelmiszerre is, de inkább koplalt, mert tudta, hogy egyszer majd az enyém lesz.

Csikós Zsolt 2010.09.24. 17:46:24

@Swind:

Boris Vian, nem Vyan. Mint a cikkben :-)

Ha már...

Csikós Zsolt 2010.09.24. 17:51:41

@akira2:

Azt hiszem, elmerültem jobban. Csak valamiért félreérted. Egy szóval sem írtam sehol, hogy egy Rolexben ETA-szerkezet lenne, hiszen tudom, hogy sosincs. Omegát íram, meg Roamert. Azért, mert nem írok óratörténeti disszertációt, még tudhatom azt, amit nem írok le...

De igazából nem értek az órákhoz, nem vagyok óragyűjtő, nem is akarok bizonyítani semmit. De néha ki kell nyúlni az autók világából máshova hasonlatokért. Órában pedig csak enyhén műkedvelő vagyok csupán, viszont az nem annyira jó, ha azt a nagyon keveset, amit tudok, és véletlenül jól használom, kijavítják :-) A feleségem is mindig kiveszi a kezemből a tök tiszta poharat, és elmosogatja, mondván, hogy ő gyorsabban megvan vele... Amikor már készen vagyok, hát persze. És ilyenkor tényleg hülyének érzem magam :-)

Csikós Zsolt 2010.09.24. 17:53:08

@Rocko-:

Most akkor lekopaszoztál, te szemét?

gnme 2010.09.24. 17:58:07

@Shadowbull: tudtam én hogy tudsz! :-)))

népi viselet is játszik, szép falusi menyecskével

..de hogy rossz dolog van a kezébe' az biztos :-D

karlmann 2010.09.24. 18:20:52

A márkafetisizmusról annyit, hogy a nejemnek céges Polo-ja van és kiégett az egyik izzó a fényszóróban. Sosem cseréltem még ezért először megnéztem közelebbről. Nos lehet, hogy ez másnak lerágott csont, de a fényszóróban, a tompítottat lezáró fémsapkába egy nagy 'W' betű van belevésve, így a fény is így világít.

Rocko- 2010.09.24. 19:02:22

@Csikós Zsolt: őő ja. de csak Pista után, szabadon! :))))

gnme 2010.09.24. 19:12:26

..nna? tegye fel a kezét aki dolgozott is mámma'

persze nemsoké'(!), ..csaka fizetése 50%-áér'

www.youtube.com/watch?v=vVsIXQ7uUs8

Swind 2010.09.24. 19:30:42

@Csikós Zsolt: Sajnálom hogy félreírtam a Boris Vian nevét. :) A Te nevedet jól írtam? ;)

ommm 2010.09.24. 20:13:47

Inkább a nőkkel foglalkoznátok. Hát péntek este mindenkinek ennyi ideje van? Csikós legalább Mirafiorit röfögtet a klubon. Az imént hívott...

gnme 2010.09.24. 20:50:17

@ommm: szia Pista! "AZ" most nem fog menni (érthető okok miatt :-D)

sír a sör a korsómban :-)

www.youtube.com/watch?v=7UlAT5uTVW4&feature=related

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2010.09.24. 21:23:12

@ommm:

Ma van az egyetlen nap, hogy nem azt teszem.
Hát már ma is csajoznom kellene?

Garp 2010.09.24. 22:57:21

@Csikós Zsolt: tiszta ország...kolbász..hehejj, ha te azt tudnád! Egyszer gyertek erre nyaralni. Jó és rossz értelemben is be lehet sírni ettől az országtól. De azért szeressük ám! (Meg ha már befogadnak, csak nem sz@rik oda az ember, ahonnan eszik.) Pláne most, hogy 14-én megszületett Zsombor Patrick, a fiam! (Éééés nem tudtam kihagyni, baromi büszke vagyok! Elnézést az OFF-ért!)

Na az íráshoz: elkezdtem vizslatni a márkajelzéseket a cikk nyomán. Igen, az A, B, C mercik orrán akkora lób@szó csillag van, hogy a három királyok se láttak nagyobbat. És mily' érdekes, ha letakarnánk pl. a B merci orrát, hát az (kívülről) ugyan lehetne akár egy Fiat kis egyterű is, csinálhatta volna akárki, nem egy karakteres jelenség a maszk nélkül. Na nem mondom, hogy a többi gyártó különb lenne, de azt megnéztem, hogy a Ford Galaxy Titaniumon pont ugyanakkora a plecsni elöl és a kormány közepén, mint az általam hajtott Transit Connecten, vagy a cimbora viharvert ős Escortján. Jó-jó, mondhatják az ortodoxok, nincs mire büszkének lenni(?)....de hát egy Titanium Mondeo, vagy Galaxy azért nem 2 filléres kocsi, na. Figyelek tovább, érdekes a márkák szempontjából a felvetés, még ha magam egy adott tárgyba tudok beleszeretni, ha az arra érdemes. Ez elég buzin hangzott, de talán érthető.

Órák: én olyan menőjenő vagyok, már karórám sincs. Amíg volt, addig strapás, megbízható tömegmodellek. Aztán kaptam egy akkor 30ezer forintos órát a 20. szülinapomra, amit 2.5 hónap múlva elvesztettem. Sírtam, és azóta nem is volt. Illetve hazudok, 22 euroért vettem fél éve egy LED-es geek órát. Poénból. Lemerült, azóta is csak szőr van a csuklómon. Megnézem én a szép órákat, de hogy bennem nem alakul ki birtoklási vágy, az tuti. Biztos valami tajprosztó génjeim vannak. Lehet, ha megnyerném az itteni lottó telitalálatot (volt már 16milla is, euroban), akkor is Superb kombit vennék napi használatra(?).

Shadowbull 2010.09.24. 22:59:40

@gnme: "..de hogy rossz dolog van a kezébe' az biztos :-D "

Nem vagyok meggyozodve rola, hogy mar nem kiskoru :)

Egyebkent meg egy Gibson SG.

sb

Shadowbull 2010.09.24. 23:01:31

@Garp: "14-én megszületett Zsombor Patrick, a fiam! "

Gratula!

sb

Garp 2010.09.24. 23:02:01

Elnézést a hosszért, hetekig nem kommenteltem, ez így kiszaladt, nem tudtam visszatartani. Commentatio Preacox.

gnme 2010.09.25. 09:11:17

@Shadowbull: nem értek a gitárokhoz sajnos, a Gibson márkáról hallottam.

Van a családban hangszer kereskedő, meg tancsapda kihangosító, tőlük hallottam hogy ezek etalon gitárok.

Kiestem már a hupákolásból :-) csak a melódia.

gnme 2010.09.25. 14:46:43

@Csikós Zsolt: kockásat jobban kedvelem (pl. fülű nyúl :-D), azon lehet sakkozni :-)

www.youtube.com/watch?v=CHxG00Hm1_0

Ciri 2010.09.26. 07:31:57

@Csikós Zsolt:

Nézzed meg azonnal Rocko linkjét! :)

lord75 2010.09.26. 10:38:14

@Csikós Zsolt: Kedves Csikós Úr!nem csak az ön cikkeit olvasom,nem is szoktam megnézni kitől származik a cikk,a ha érdekel a téma elolvasom.Onnan tudom hogy az ön írásairól van szó,mert feltűnt a hasonlat,és kíváncsi voltam ki írta..Nem vagyok finomkodó polgár,a szar szót én is használom,de nem ilyen összefüggésben.
Ha valaki jó szándékból tanácsot ad,esetleg kritizál,nem személyes sértésnek kell rögtön érteni.Önök is tudják,és én is,nem lehet mindenkinek a kedvére tenni,és nem is kell.Ezért sem értem az enyhén sértődött,és cinikus levelét.Szar embereknek nem neveztem senkit,és a levelem csak is önnek szólt,nem a kollégáinak,és ebben sem volt semmi személyes.Ha megfogadja higgye el nem lesznek semmivel sem rosszabbak az írásai a hasonlatok nélkül,és senki nem fogja hiányolni.Ha nem,szuvenír joga.Bár szerintem a szakmai fejlődés alapköve ha az ember felismeri az építő jellegű kritikát,és nem gondolja,-bármennyi elismerést is kap- hogy amit tesz azt nem lehet jobban csinálni.én egyfolytában fejlődök,és higgy el el nem azzal ütöm el unalmas perceimet,hogy másokat kritizálok.
Még annyit,hogy Scheis(s)mann,ha helyesen akarta írni..

pickapu 2010.09.26. 11:14:21

@lord75: Huhh. "Szuvenír jog"... fasza.

GOMER 2010.09.26. 14:48:52

Nagyon jo cikk, elgondolkoztato sorok, gratulalok hozza :-)

Csikós Zsolt 2010.09.26. 17:14:00

@lord75:

Hű, a németem nem valami jó, legközelebb kikeresem a scharfes eszt, de ezt is biztos rosszul írtam. Talán ez az Alt+á az? ß Igen. Hát, remélem átmegy, mindjárt kipróbálom.

És az tényleg szuverén, nem szuvenír (pickapu) :-D

De mondjuk a TC sem az a Grétsy László-honlap, bár még korrektorunk is akad.

szpsz 2010.11.03. 22:46:26

Ilyen "státusszimbólum"-nak tartott "izéket" ezer meg egy okból tarthat az ember.
Vannak pózerek és olyanok, akik azért vesznek valamiből nagyobbat/drágábbat, hogy a szomszéd vagy mások előtt tudjanak vagizni, önpozicionálni.
De ne feledjük el, hogy lehet valaki egyszerűen igényes is és vannak megszállottak is a világon. Én is kaptam már az arcomba az eddigi Porschéim miatt már, hogy mekkora burzsuj lehetek, meg sznobnak is tituláltak már. Holott én egy aránylag átlagember vagyok hatalmas gyermeki lelkesedéssel a stuttgartiak iránt. És nekem ez a fontos, míg másnak más. Nagyon jól tudom, hogy sokan sokkalt többért veszik a kocsijaikat, mint egy használt Porsche ára. Az órához meg annyit, hogy azt is lehet ám szeretni felvágási késztetés nélkül is.
süti beállítások módosítása