Ufókra várni bosszantó

  2014. október 08. - Csikós Zsolt Címkék: párizs idióta parizs szalon Opel Adam

A szerzőről még nincs információ feltöltve!

A szerző még nem publikált a Totalcaron

Öt gang az állólámpában!
2015-07-19 07:25:12

Annyira régóta van hosszú ötödik (hatodik, hetedik és nyolcadik) az autóinkban, hogy már csak a veteránosok

Totalcar a Múzeumok Éjszakáján!
2015-06-18 08:03:55

Ez most más lesz. Most mi állítunk ki autókat, s várjuk, hogy jöjjenek a nézők, lehetőleg jó sokan. Volt

Szép autót keresünk!
2015-06-08 17:52:23

A folyóvizek élővilága után a Totalcar most a kultúra irányába evez: kivesszük a részünket a Múzeumok

Bent a kövület-Pio!
2015-06-02 16:00:17

Ráment egy csomó idő a hétvégéből, de az a pár Pioneer hangfal (cirka 1979), amit idestova másfél éve

Ezt egyszerűen nem értem. Mi, újságírók az autószalonokra a sajtónapokon megyünk. Kiváltságos helyzet, tudom, de szükségszerű. Ilyenkor ugyanis mindenki dolgozni van ott, az egyik fotós tudja, hogy a hóna alatt a másik nem a pénztárcáját akarja ellopni, hanem ő is éppen lő, az egyik újságíró tudja, hogy a másiknak is legfeljebb két perc jut egy autó belsejében, ezért megfelelő kapcsolgatás és nyomkorászás után kiszáll és átadja a helyét. Közönségnapon ez nem lenne lehetséges, olyankor tényleg bámészkodni van ott a tömeg, nem lehet őket kárhoztatni azért, mert azt teszik, amiért jöttek. De az újságírók között is vannak súlyos ufók, hogy ők mit keresnek ott?

1 Skoda Fabia 1

Nekik fingjuk nincs arról, hogy körülöttük nem bámészkodás, hanem munka zajlik, pedig az zajlik, mint a tornádó. Ők nincsenek képben. Mosószer van az agyukban, ragasztó a seggükön, kikövetelik maguknak a bambuláshoz való jogot, miközben feltartanak kábé száz embert fejenként. Nem értem, minek vannak ott. A Skoda Fabiába és a VW Passatba egyáltalán nem tudtam beülni miattuk a VW Group Nighton, mert volt csoport, amelyik vagy fél órát trécselt, tespedve az ülésben, miközben kint a tömeg próbált az ablakon át fotózni, kikerülve a térdeket és a kezeket. Sebaj, másnap a szalonon kiállítottak belőlük egy rahedlivel, mindkettőhöz jól hozzá lehetett férni, no problem, megcsináltam a fotóimat akkor.

2 VW Passat 3
Egy alap-Passat belseje

De volt két autó, amelyikbe teljes reménytelenség volt bejutnom. Az egyik ilyen szörnyűség a Lexus NX300h volt. Három autó állt a standon, egyktől a másikig járkáltam, végül kikötöttem konokul annál, amelyikben csak egy dagadt barom csücsült. Mértem az időt, 12 percig vártam az üres vezetőajtó nyílásában állva, hogy eltakarodjon. Látott, mert többször behajoltam. Nem tudtam szólni neki, mert lógott a fülében az ájfón, és valamit beszélgetett, közben a húsos kis kacsójával folymatosan a központi tapipadot piszkálta. Néztem, valami pubot keresett a térképen, de amikor megtalálta, átment egy másikra, kész Cartographia lett már az NX műszerfala. Néha elvette a kezét, de a karját akkor is a középkonzolon nyugtatta. Amely, mint mondottam volt, vaskos volt és húsos. Pihent a következő akcióig. Végül már a képébe nyomtam a kamerát, hogy érezze a dolgot, de még az után is négy percbe telt neki, hogy feladja a hídfőállást.

3 Lexus NX300 2
Bután néz, nem tudja, minek van ott

Mégsem a Lexus volt a legrosszabb. Hanem az Opel. Ezen a standon a Corsa mellett (amit itthon már láttam az Andrássy úton, ültem is benne álló helyzetben) az Adam S volt az újdonság. Sportos belső, finom részletek, frivol összhang, nagyon szerettem volna megörökíteni. Az enyhén kopaszodó, rossz ballonkabátos, bő ötvenes francia néni savanyú arckifejezéssel BT-kapcsolatot próbált teremteni, miközben fél lábát kilógatta az ajtón. Megjegyzem, egyetlen Adam S volt a standon, amihez közel lehetett menni, ez.

3 Lexus NX300 1
Dagadt bácsi mennyé ki, vedd el a húsos karod onnan!

Hosszan nyomkodta az ájfónt, nem jött össze. Unalmában tologatta a gombokat a kijelzőn, hátha lesz valami. Aztán jött egy opeles alkalmazott. Valamit hevesen beszélgettek, alkalmazott el. Nő tovább ücsörgött a vezetőülésben, mögöttem kígyózó sor alakult ki a várakozókból. Jó lehetett ott bent ülni, mert hiába unatkozott borzalmasan, mert már nem volt mit nyomogatnia, azért melegítette tovább az ülést. Sokáig bírta a kifacsarodott helyzetet, itt nem néztem az órámra az elején, mert még nem voltam felhergelve, mint a Lexusnál, de akkortól, amikor sejteni kezdtem, hogy valami gáz van, még 17 percen át ott dekkolt. Ha továbbmegyek a következő érdekes standra, akkor feladom az állásaimat, ráadásul az az érdekes stand eggyel lejjebb volt, a Minié. Hülyeség, maradok.

4 Opel Adam S 1
A helyi noname-lap ájfón-tudósítőnője. Legalább húsz percre övé volt az egyetlen Adam S vezetőülése

Hosszas tétlenség, krákogás, pardonok és szküzémóák süket fülekre való találása után, amikor már vagy hatodszor dugtam be a Sony RX100 lencséjét az utastérbe, végre visszajött az Opel-alkalmazott. Elkérte a nő ájfónját, lökdöste rajta a lökdösni valókat. Ingatta a fejét. Elővette a saját ájfónját, azzal működött, Heves eszmecsere következett, majd tétova kaparászás immár két ájfónon és a központi kijelzőn. Végre meglett a kapcsolat, oldódott a feszültség, én már nem éreztem a lábamat. A sikeres akciót azonban ki kellett pihenni, a helyi Fedél Nélkül tudósítója kicsit még ücsörgött, már valamivel kevésbé szigorú arckifejezéssel. Újabb pardonok, szküzémoák, krákogások, de a néni süket volt. Aztán, amikor már tényleg azt hittem, odanőtt az üléshez, nagy sóhajjal összeszedte a nejlonszatyrát és kikászálódott.

4 Opel Adam S 7
Adam S

Megjegyzem: az Adam S-ben ugyanolyan fedélzeti rendszer van, mint bármelyik másik Adamban vagy akár a Corsában. Olyan autóból volt még közel egy tucat a standon. Neki az kellett, amelyik az újdonság. Ennyit az emberi lények és a szociális érzékenység viszonyáról. De lefotóztam. Kívül-belül. Két perc alatt, még tapogattam és ülést állítottam is. Hurrá.

A bejegyzés trackback címe:

https://belsoseg.blog.hu/api/trackback/id/tr386769709

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Inner Circle 2014.10.08. 13:08:16

Csik, te egyszerűen alkalmatlan vagy arra, hogy kezeld az ilyeneket (már Olaszországban is megszívattak az Alfa-napon). Tudom, mert én is. Vidd magaddal Katit, fél perc alatt rendet tesz a fejekben, ő alkalmas rá. Tudom, mert az én feleségem is :-)

mihály nyilas 2014.10.08. 13:33:42

a jó kis K-európai mentalitás segített volna: nyíláson benyúl-grabanc megfog-picsa kitép. Közben jó hangosan a : "gyere mán ki a qrvaanyádat" kifejezést használni. :-)).
ja és a kezéből kiesett ájfónt meg utánavágni: "ez meg itten maradt, hogy szopná lovat" kifejezéssel élve... :-)

Conan The Librarian 2014.10.08. 13:43:55

Legkozelebb tedd fel magadnak a kerdest: "Mit tenne Ford Fairlane ebben a helyzetben?"

Vagy Marv a Sin City-bol.

Grifter 2014.10.08. 13:54:11

Gyökerek mindenhol vannak.

rognork 2014.10.08. 13:54:44

Úgy látom nem szoktál tömegközlekedni, ami konkrétan a helyváltoztatás mellett csak erről szól. El kell fogadni, hogy a többség ilyen. Le kell menni belső békébe.

gigabursch 2014.10.08. 13:54:58

Szerintem a hagymásbabban és a nem éppen nemesgázokban van a megoldás...
Sok fokhagymával.

Inner Circle 2014.10.08. 14:01:24

@Conan The Librarian: Vagy Bambinó Az Ördög jobb és bal keze 2-ben, mikor a beragadt kocsit húzó öszvér fülébe súgja: "Indulás, vagy szétrúgom a segged..."

korzo 2014.10.08. 14:03:55

Azok jó eséllyel nem újságírók, hanem ilyen-olyan céges vendégek/megfigyelők/kémek stb.
Én is voltam anno ilyen. Mármint nem tahó, hanem megbízott John Deere-es megfigyelő a sajtónapon, mert az én fejemet akkor még nem ismerték se a konkurenciánál, se a saját standjukon(!)

Bambano 2014.10.08. 14:21:34

no, ide vezet az indokolatlan polkorrektség.
összeszetted a frusztrációdat, rágtad magad napokig, majd írtál róla egy kicsit karcos bejegyzést.

mert lássuk be, hogy lebüdösbarmozni valakit úgy, hogy kiraktad a jól felismerhető arcát kitakarás nélkül, az kicsit karcolja az adatvédelmi törvényt. bosszúnak meg gyenge, mert nem tud róla, hogy helytelenül viselkedett és ezért dühös vagy rá, következésképp eszébe sem jut megjavulni.

csatlakozom azokhoz, akik szerint ilyenkor határozottan közölni kell vele a tényállást, rövid határidőt adva a helyzet normalizálására.

Csikós Zsolt 2014.10.08. 15:19:46

@Bambano:
Rossz vagy pszichoanalízisból, de legalább messzemenő következtetéseket vonsz le, ne valami bölcs dolog. Jó a nick!

Fotóztam kb. 800 képet, itthon leválogattam azokat megírandó könyvtárakba. Néhány fajsúlyosabb, konkrét autóról szóló anyag után jön egy-egy oldás, valami könnyebbel, hogy ne fáradjanak az olvasók. Most egyszerűen ez a galéria jött az ábécében, felidéztem, miért fotóztam, megírtam. Ott pufogtam magamban, de más is pufog, amikor beállnak elé a közért hentespultjánál. Aztán elmúlik. Se hülyébb, se normálisabb nem lesz az ember attól, hogy újságíró. Persze mindig vannak normálisabbak - felnézek rájuk, annak tudatában, hogy sose leszek olyan. De látod, legalább szóba állnak velem, ez is valami.

gabe76 2014.10.08. 16:05:20

Azt hiszem tényleg a fingspré a legjobb tömegoszlató ilyenkor! Tannisba is kiebrudalod a bámészkodókat ,Zsolt??

zsolthatkilenc 2014.10.08. 16:06:47

helyi Fedél Nélkül, ez nagyon jó...

Sajnos tudomásul kell venni, hogy a legtöbb embert abszolút nem érdekel más, csak a saját előnye bármiről is legyen szó.

Itthon már megszoktam, hisz Balkán vagyunk, de az a helyzet tőlünk nyugatabbra se különbek az emberek. Talán sokkal keletebbre igen, de arra meg még nem jártam

Bambano 2014.10.08. 16:09:42

@Csikós Zsolt: jaja, a nickem a csali, mindenki erre ugrik rá.

nem teljesen értem a válaszod, az rád nézve nem sértő, ha azt mondom, hogy udvariasabb vagy a kelleténél. az sem sértő, ha azt mondom, hogy szerintem ezzel nem érsz el eredményt.

Ződ2000 · http://egzostive.com 2014.10.08. 16:30:22

Helló srácok, üdvözöllek a való világban. EZ a fő baj a párizsi szalonnal, csak nyilvános napon hatványozottan. Ráadásul az idióta szervezők még büszkék is rá...
Szóval ha kopipésztelitek a hírekben a kincstári optimizmustól ragyogó PR cikkeket, gondoljatok rá, hogy mit jelent a csillió látogató a másik oldalról nézve.

autossagok.blog.hu/2014/09/17/jon_a_parizsi_autoszalon

A magam részéről leírtam Párizst, vagy kifizetem Frankurftban a szakmai nap jegyét, vagy elmegyek a brüszeli szalonra, ami egyrészt évente van, másrészt többször is okozott kellemes meglepetést...

metalex 2014.10.08. 16:31:14

@Inner Circle:" Tudom, mert az én feleségem is :-)"

- most akkor ez, hogy is van ? Kettőtöknek ugyanaz a felesége ? Ez véletlen nem bigámia ? :-)

- Szerzet - 2014.10.08. 17:23:37

El kell kezdeni feltűnően ŐT fényképezni, alulról-felülről, bele a pofájába. Elfut.

v0id 2014.10.08. 17:33:17

Én csak a saját szakmámhoz (műanyagfeldolgozás) kapcsolódó kiállításokról tudok beszélni, például a híres-neves K kiállítás/vásár Düsseldorfban. Ha nincs kiállítói jegyed, akkor már alapból megszívtad, kétmillió emberrel kell megverekedned, hogy bejuss. (kiállítói jeggyel másfél órával hamarabb bemehetsz)
Sok-sok furcsa ember, akik másmilyen felfogás szerint viselkednek egy ilyen helyen, mint egy átlagos, túlságosan udvarias hülye. A három kedvencem:

Indiai üzletember (LOL): 3 cm-re állandóan követi a 3-4 fős, kendőbe csavart női sleppje, tulajdonképpen ők a hordárok. Ha beszélsz egy kiállítóval, ő beáll eléd, igen, a 4 asszonyállat is, és hiába tennéd ezt szóvá, maximum néz rád értetlenül, felelni nem fog, mert nem érti.

Kínai: gond nélkül rálép a lábadra, fellök, és még jó eséllyel az angol szitokszavakat sem értené. Krákogás a hátad mögött, nem tudod, mikor köp le. Szóra sem érdemes, készít 10-15 képet az adott gép vezérléséről, mechanikájáról és tovább áll.

Német/francia/tetszőleges európai tinédzser: célja szétrabolni a reklámajándékos asztalt, megszerezni az utolsó tollat, felinni a kinn felejtett bort, töményet. Bármire képes érte. Kedves dolog még, hogy bármikor belép eléd, amikor te kerülsz sorra egy nagyon érdekes vagy humoros terméket gyártó gépnél, vagy éppen látsz is valamit már, mi zajlik előtted (aki beáll eléd a látnivalónál, az mindig 2méter 20centi, bozontos hajú tulok).

Szóval az állatok nem csak az autószalonokon teremnek meg, mindenhol ott vannak. Egy ilyen 2-3 napos túra végére eljutok odáig, hogy mindenkire gyűlölettel tekintek, kibújik belőlem a balkáni. Utána 2 napig rosszul érzem magam, hogy egy igazi káeurópai voltam a végén. Aztán elmúlik. 3 év múlva már megkopnak az emlékek, és kezdődik előröl.

Egy Srác 2014.10.08. 17:44:33

1. Veszel egy 1000 forintos telefont, felteszel rá egy kellően hosszú, feltűnő "csengőhangot" (pl. egy pornófilmből stb.), majd végtelenített lejátszásra kapcsolva bedobod az utastérbe. (nem igazán lesz kedve az örömcsinálás közben keletkező hangzavar közepette ücsörögni és bambán vigyorogni)

2. A fényképezőt sorozatképre állítod, vakut bekapcsolod, majd az exponáló gomb folyamatos nyomvatartása mellett a gépet a bitorló képébe nyomod, vagy legalábbis felé irányítod. (ekkor sem lesz értelme tovább maradnia, hiszen kivakuzott szemmel úgy sem lát már semmit... meg még mindig szól a "Ja, Ich komme! Spritzen! Spritzen! Aaaaahhhhh!")

3. A megfutamodott ellenség helyére beülsz, telefont megzabolázod, fényképezőt visszaállítod, nézel, tapogatsz, kapcsolgatsz, lősz, kipipálsz. Jöhet a következő... :)

Ilyen ez a világ, ahogy a két mester is megmondta: adni kell a vagányt!
www.youtube.com/watch?v=VPUrT351MYE

qmatch 2014.10.08. 18:21:06

Értem én, hogy kiállítás , de mi a fenét lehet "úgy igazán" megtudni egy kiállításon ? Hogy kényelmes az ülés - 3 percig ? Ja, hogy működik-e a BT , aha....

Innen Kispestről nézve , egy 13 éves WagonR-t hajtva ez az egész annyira, de annyira .... indifferens , hogy csak na.
Azt "hasznos" tudni , hogy gyökerek mindenütt vannak , meg azt is , hogy Csík jó nevelést kapott - nem vitatkozik , nem durvul , nem üt... mondjuk "ezért" nem is érdemes - lásd fent.

Inner Circle 2014.10.08. 19:30:19

@metalex: Nem azonos az alvázszám, de meglepődnék, ha a típus nem lenne igen hasonló :D

kasu 2014.10.08. 19:52:20

@Inner Circle: Basszus, a Kati mindkettőtöknek felesége? Törvényes ez? :-)

TomT 2014.10.08. 20:17:01

Ha láthatóan nem csak engem háborítana fel a dolog, hanem többen várakoznánk egy ilyen neveletlenre, akkor én megkérném a többieket, hogy álljuk körbe az autót (vagy legalábbis az eleje felé álljon a sor, hogy a tahó jól lássa), és mondjuk egy újabb perc elteltét ünnepeljük együtt heves éljenzéssel és tapsolással.

@Inner Circle: :D ez jó szöveg.

GregDzsi 2014.10.08. 20:32:59

@metalex: Nem, Csík és Inner Circle ekkor szemigámisták:)

Tirpákium 2014.10.08. 21:30:52

Én beultem volna mellé a jobb 1-be, csatlakoztattam volna a telefonomat a BT-szal egy fél perc alatt és kihangosítva felhívtam volna a fonokomet hosszan ecstetelve, hogy egyesek, milyen turho módon bírnak feltartani másokat a munkájukban.

invalid username 2014.10.08. 23:04:16

Ezek nagyon vicces arcok, én simán végigfotóztam volna az autót úgy, hogy benne ül, néha megkérem, hogy mosolyogjon, most tegye ide az ujját, ne azt, mert koszos a körme, hanem a másikat... Interakció. Diszkrét udvarlás. Az autó nem önmagáért van, hanem értünk, hízásra hajlamos középkorú nőkért. Velünk fotózd le :)

camelus 2014.10.09. 07:24:15

Mit vártál egy franciától. Csak azért nem haltak még ki, mert ahhoz is hülyék. Itt élek tudom miről beszélek....
Viszont nem lehetett volna egy író - olvasó találkozót tartani?

Hurri Kán 2014.10.09. 08:30:08

"helyi Fedél Nélkül tudósítója..." :DDD

Angol beteg 2014.10.09. 10:39:35

Ilyen az amikor az ember telefonja annyira elveszi a figyelmét és az "eszét" hogy nem tudja felmérni az azzal eltöltött időt. Kb. Olyan mint amikor az anyuka a játszótéren nyomkodja a telefont majd amikor valaki rá kérdez hol van a gyereked? riadtan keresni kezdi...addig megszünt körülötte a világ.

Cuccolós 2014.10.09. 14:34:04

@Inner Circle:

"Tudom, mert az én feleségem is :-) " márhogy Kati? ;-)

outtatime 2014.10.09. 20:16:28

háj!
ndnómékdöbrrmbrrmnojzplíztenksz.

esetleg
álléállé. ;)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.10.10. 06:49:26

Nem lehet hogy ipari kém volt? :)
Amúgy amatőr sajtósként találkozik az ember hasonlókkal... Hihetetlen pofátlanok egyesek.
Hogy a fotósok egy része nem figyel senkire, az alap.

20agh 2014.10.10. 12:12:06

Csikós Zsolt: javaslom mielőtt más embert a KÜLSEJE végett fikázol, szerintem vagy nézz tükörbe, vagy kérdezz meg más embert hogy a Te idétlen kugli fejedről például mi a véleménye.Hallod Öreg, úgy dagadtozol meg kopaszozol mint ha Te valami Playboy lennél.Siralmas

outtatime 2014.10.11. 10:39:39

@20agh: Ez azért vicces hozzászólás, mert pl. attól hogy én dagadt vagyok, ő még nem lesz karcsúbb, akkor miért ne dagadtozhatnám le? (mármint ízlésesen miért ne pufizhatnám le hehe)
Amennyiben a delikvens kopasz, az akkor is kopasz marad, ha nekem annyi hajam is van, mint egy teknősbékának.
És ha nem vagyok szép, attól még más is lehet ronda.
Szóval nem értem.
Ami igaz, az igaz, függetlenül a megfigyelő tulajdonságaitól.

Bocsánat Zsolt, nem akarom megvédeni, csak az ilyen intézkedéshiányos egyedektől röhögni van kedvem, és van egy rossz hírem is, Ön tényleg kopasz :)
süti beállítások módosítása