Tömeghiszti? Isaura-effektus?

  2014. március 08. - streetsta Címkék: megemlékezés Schumacher Halálos iramban Paul Walker

A szerzőről még nincs információ feltöltve!

A szerző még nem publikált a Totalcaron

Mégfilléresebb Koszradírok
2015-07-28 17:27:27

A Mágikus Koszradír hihetetlenül sok ember fantáziáját megmozgatta, már-már mikroszálas törlőkendői

Kreatív traffipaxolás
2015-07-21 20:26:01

Én értem, hogy szükség van sebesség ellenőrzésre, ha nem lennének traffipaxok, elkanászodnánk mindannyian.

Nesztek, rakenroll!
2015-07-08 18:16:52

A nyárnak még csak az első felénél járunk, de úgy tűnik, ennél jobb buli már nem lesz. Félre ne értse

Megbűnhődtem
2015-06-29 17:25:09

Ez van, ha az ember felelőtlenül fogyasztja a totalcaros és indexközeli tartalmakat. Kezdődött azzal, hogy

Kevés dolog osztotta meg annyira a szerkesztőséget, mint a Paul Walker emlékére szervezett gurulás. Kellett egy kis idő, míg lecsillapodtak a kedélyek, és megfelelő távolságból tudjuk nézni a dolgokat. Most a látott matricák, meg a kiszivárgott előzetes miatt került ismét szóba. Amiről kiderült, hogy csak valaki meg akarta hülyíteni a netet, és a Halálos Iramban 6 Blue Ray verzióján extraként megtalálható kóstolót vette fel a tévéjéről egy telefonnal, és tette fel a youtube-ra, mint szörnyen titkos kiszivárgást.

vicces valóság
Hmmmpf...

Nincs sok olyan film, aminek felemlegetésével egyszerre lehet annyira feldühíteni és elszomorítani, mint a Fast and Furious – Halálos iramban. Nekem ráadásul mindegy is, melyik részről beszélünk, már az első megnézése is fizikai fájdalmat okozott, így a többivel nem kínoztam magam. Bőven elég volt a trailereket látni, hogy tudjam, magamnak teszek jót vele, ha nem megyek el a moziba.

Ugranak
Ha a csajt meg kell menteni, akkor megmentik, a fizika le van tojva

Nem az a bajom, hogy illegálisan gyorsulgatnak benne a fiatalok, meg mindenféle szabályokat megszegnek, ennyire nincs vén csősz szemléletem. De tényleg, komolyan mondom, aki ezeken a dolgokon képes rugózni, az nagyobb képmutató, mint bármelyik szabadon választott politikusunk. Engem sokkal jobban zavar, hogy hiteltelen minden képkocka, álmenők és álkemények a szereplők, az autók, minden. Sírva tudok fakadni, amikor minden átkozott jelenetet rongyosra turbóznak a ha-kell-ha-nem CGI-efektekkel, amikor azt látom, hogy már megint olyan kurva keményen néznek a kamerába, vagy az előttük feszülő kaliforniai aszfaltra, hogy a tér és a karbon-kevlár gépháztető is belegörbül. Szar a sztori, irreálisak a jelenetek, szóval egy ótvaros fércmunka. Nekem.

szigorúan nézés
A szigorúan nézés pápái

Ja, az meg van, hogy az egyik filmes Skyline konkrétan egy romos bogár alvázra épült? Nem is értem. Mert egy nem bogár alvázas Skyline-nal nem lehetett volna lehajtani a lépcsőn?

 

Aztán meghal szerencsétlen Paul Walker, és kiderül, hogy a srác ezzel a hat filmmel akkora nemzetközi hőssé vált, hogy emberek százezrei gyűlnek össze a világ legkülönbözőbb pontjain, hogy gyertyát gyújtsanak és megemlékezzenek róla. És én csak ülök üveges szemmel a monitor előtt, és nem értem. Fiúk és lányok, férfiak és asszonyok törölgetik a könnyeiket, szipognak bele a világhálóba. Szervezkednek, matricákat nyomtatnak, fekete szalagot vásárolnak saját pénzből, amit szétosztogatnak. A télire elrakott, lezsírozott Skyline-t kigurítják a garázsból, mert Walker nagy Skyline rajongó volt, és tiszteletére még egyszer megsétáltatják az óvott kedvencet.

IMG 5257
Lakkfekete Skyline parkol le

És pár óra alatt eljutnak a szervezők ódáig, hogy ezren jelzik a facebookon, ott lesznek a spontán szerveződött megemlékezésen. Akik nem tudnak elmenni, mert nekik Dunakeszi messze van, azok helyben, vidéki helyszíneken tartanak hasonló emlék-gurulásokat. Közben a jelentkezők száma eléri az ezerötszázat. Majd a kétezret. Felkerülnek képek autókról, amiknek a szélvédőjét, motorháztetejét Paul Walker portréval és idézettel díszítik. Aztán már kétezer-ötszáznál tart a számláló, és még emelkedik. Tényleg az volt az érzésem, megismétlődik a nyolcvanas évek Isaura-őrülete, emberek annyira beleélik magukat a dologba, hogy a végén még pénzt is gyűjtenek a temetésre. (Akik elég fiatalok, és nem ismerik az alaptörténetet, azoknak röviden összefoglalnám: a nyolcvanas évek közepén nagy siker volt a tévében egy brazil szappanopera-sorozat, amiben egy fehér bőrszínű, de fekete rabszolgalány történetét mesélték el. A magyar nézők egy része annyira beleélte magát a dologba, hogy frankón gyűjtésbe kezdtek, hogy a gonosz Leonszió karmaiból kivásárolják a báránylelkű Isaurát. Az senkit nem zavart, hogy a történet a ködös múltban, százéves távolságra zajlott, meg ugye tévésorozat, és nem dokumentumfilm volt.)

IMG 5275
Matrica, poszterek, gyászszalag a hátsó ablakban

Mégis mi vesz rá – legyünk óvatosak, a monitor mellett mindenki könnyen szájal, és ígéri, ott lesz – több száz embert, hogy egy szeles, jéghideg péntek estén egy parkolóban fagyoskodva egy olyan ember tiszteletére gyújtsanak gyertyákat, akivel sosem találkoztak, az életükre közvetlen befolyással nem volt, és még csak azt sem mondhatjuk, hogy a mi fiunk, egy híres magyar. Nem értem. És ha valakit nem ért az ember, akkor a másikat lehülyézi, mert ez a legkényelmesebb, legegyszerűbb megoldás. Vagy esetleg nem vesz tudomást a jelenségről. Nem tagadom, bennem is van egy kis önkéntes csősz, szívesen kézen fognám a rajongókat, és jelenetről jelenetre elmutogatnám, mi miért gáz és vállalhatatlan. És elmondanám atyáskodva, hogy gyerekek, mindenkinek, aki ezt élvezi, bele kellene verni az orrát a képernyőbe, de leginkább azokét, akik a film elkészítéséért felelősek.

IMG 5231
Volt, aki egy szál virággal tisztelgett

De a nehezebb utat választottam. Rézmányival elmentünk megnézni, mi a fene is ez. A szerkesztőség nagy része már az ötlettől kiütést kapott – ezekkel sorsközösséget vállalni? Oda menni KÖZÉJÜK? Naná, elég kíváncsi természet vagyok, meg aztán néha jól esik borzongani is. Rézmányi úr nagyszívű, érzékeny lelkű ember, ő megértően állt az egészhez, ő írta a TC-megemlékező posztját is.

IMG 5225
Tényleg sokan voltak

A helyszínre érve elhűlve ingattam a fejem, mikor megláttam, hogy péntek este nyolc után a bevásárlóközpont parkolójában mekkora eszement nagy tömeg gyűlt össze.

Jöttünk-mentünk, nézelődtünk a kocsisorok közt, közben persze befagyott a seggünk, hideg volt és fújt a szél. Dimitrijnek is csak a foga vacogott. Kerestem a vállalhatatlan arcokat, az igazán ciki tuning autókat, de valahogy nem jött össze a dolog. Az egyetlen igazán gáz Swift gazdája is egy kedves srác volt, aki bár minden tudását és pénzét ráköltötte az autóra, a jajjdecsúnya blogon a sokat látott kommentelők is elégedetten csettintettek volna. Ennyire tellett a pénzből meg a tudásból - lehet, el sem kellett volna kezdeni, de az akarat, a rajongás az autója iránt megvolt.

IMG 5272
Az akarás, lelkesedés megvolt, de pénznek, tapasztalatnak híján vannak még a srácok. Talán az ízlésük is fejlődik még - van hová

Bennem igazán megvolt minden rosszindulat, de akivel csak szóba álltunk, kedves, rendes fiú és lány volt. Akik TÉNYLEG a halálos Iramban részeken nőttek fel. Ott álltunk neki számolgatni Balázzsal, hogy akkor aszongya, ezek a srácok itt huszonkét évesek, az első F&F-et 2001-ben mutatták be. Sokszor nyolc az nyolcvannyolc, tehát ők akkor voltak kilenc-tíz évesek. Ennyi idősen az ember még bőven meséket néz, és a Halálos iramban semmivel nem rosszabb mese, mint sok rajzfilm. Hát persze, hogy nem zavarta őket a sok sületlenség. Ennyi idősen mi is zabáltuk a Knight Ridert, meg a fene tudja még mit. Ennyi idősen senki nem kezd hőbörögni, hogy Harry Potter Ford Angliája nem tudhat repülni, hisz nincs egy porcikája sem, ami felhajtóerőt termelne.

IMG 5239
Nem csak rizsrakétákkal jöttek a fiatalok

Az est végére egy kicsit jobban megértettem ezeket a rajongókat, bár azon elgondolkodtam, van-e olyan színész, bármilyen ismert ember, sportoló, aki miatt úgy érezném, el kellene mennem egy megemlékezésre. Azt gondoltam, senki olyan miatt, akit nem ismerek személyesen, nem vennék részt ilyesmin. Most meg ott tartok, hogy egy sokszoros világbajnok F1 versenyző miatt szorul ökölbe a gyomrom. Egy méretes állú ürge miatt, akivel életemben semmi dolgom nem akadt, igazából kétszer, ha szurkoltam, hogy nyerjen –mindkétszer a Hungaroring mellett vittem egy büfét, és a boldog német szurkolók komoly bevételt jelentettek. Ennek ellenére, ha valaki azt mondaná, hogy ha este, sok száz másik emberrel elgurulok egy szeles parkolóba, gyújtok egy gyertyát, és ettől jobban lesz Schumi, már indulok is gyertyáért, sapkáért, sálért. De emlék-gurulásra gondolni sem szeretnék.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://belsoseg.blog.hu/api/trackback/id/tr635823584

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szipipeti 2014.03.08. 18:31:10

Na, azért a végére ráéreztél! Ezek valóban mesék, és mindenki nevelkedett valami hasonló. (van, aki De Lorean őrült - őket is meg lehet érteni). Kellenek a mesehősök, és a valódiak... a példák... Azt azért az emberek nagy része (ésszel) tudja, hogy trükk az egész, de az érzelmek...

Norbapapa 2014.03.08. 18:32:41

erre a cikkre kár volt az idődet pocsékolnod. még mindig nem érted a dolgokat. egy olyan dolgon lovagolsz ami lassan fél éve volt,mindenki lerágta a húst a csontról,te a maradék húst keresed ezzel a cikkel. vicc. köszönöm,többet nem jövök

Béza Dániel 2014.03.08. 18:43:24

Mindenki megöregszik. Szép csendben, úgy hogy észre sem veszi.

amenta 2014.03.08. 18:44:43

"Akik TÉNYLEG a halálos Iramban részeken nőttek fel. Ott álltunk neki számolgatni Balázzsal, hogy akkor aszongya, ezek a srácok itt huszonkét évesek, az első F&F-et 2001-ben mutatták be. Sokszor nyolc az nyolcvannyolc, tehát ők akkor voltak kilenc-tíz évesek."

Itt a lényeg.

WinG 2014.03.08. 18:48:03

Azt hiszem, pontosan ráéreztél. Én 13 voltam, amikor kijött a Halálos iramban, persze mi is röhögtünk a leszakadó lemezeken (MIÉRT SZAKAD LE, most sem értem), meg a 0 fizikán, de nem is ez volt a lényeg, hanem hogy az első NFSU-val, meg fater kocsijával a parkolóban teljesen felelőtlenül gyorsulgatva átéreztük a filmnek a feelingjét. Nagyjából ennyi. A következő részekből szinte semmi nem maradt meg, de az elsőt sokszor láttam. Tényleg nem más, mint egy élőszereplős mese, de annak tökéletes. Ezért mentünk ki mi is haverral, és teljesen megérte.

domi007 2014.03.08. 18:50:26

"a videót jelszóval védték le" - mondjuk rájöttem, hogy totalcar

pedaz 2014.03.08. 18:52:21

"És elmondanám atyáskodva, hogy gyerekek, mindenkinek, aki ezt élvezi, bele kellene verni az orrát a képernyőbe, de leginkább azokét, akik a film elkészítéséért felelősek."

Én pont így vagyok a stallone-segal-stb. filmekkel. Ízlések és pofonok. Az F&F is bárgyú és a célja csak a primitív szórakoztatás. Nem hiszem, hogy bárki jelölné ezeket díjra. Az ember megnézi egyszer és kész ( az utolsó rész azért már tényleg szánalmas volt belőle :D ).

TheRminator 2014.03.08. 18:56:51

@Norbapapa: Nem kár érted. Neked meg erre a hozzászólásra volt kár az idődet pazarolni.

Leadfoot 2014.03.08. 19:02:49

Az FF filmek szeretetét értem, még ha nem is osztom. De a Paul Walker megemlékezéseket... hát, azt nagyon nem.

Sida103 2014.03.08. 19:06:36

nekem tetszett az írás!
annyit tennék hozzá vagy egészíteném ki hogy ez az autórajongók "harry potter" filmje! egy olyan világba kalauzol ahol sosem lehetünk, mert ilyen nincs! 29 éves autószerelő vagyok! imádom a gépeket, az autókat, motorokat, mindent ami mechanika, hidraulika, pneumatika, elektronika, stb.!
de én mái napig rajongok a filmekért! az első rész felejthetetlen! a második..ááá...gyenge folytatás! a harmadik a feketebárány! az utána következő részek puszta akciófilmek! semmivel sem jobb vagy rosszabb mint a diehard filmek vagy a rambo filmek! pedig azokért is rajongok!
aki elolvasta a cikket és köpköd, üzenem neki hogy olvassa el mégegyszer! mert a kedves blog író ahelyett hogy lehülyézte volna a rajongókat, gyászolókat, elment megnézni hogy most lényegében mi is ez?! és megértette, ha nem is úgy mint mindenki más (mert mindenkinek más), de megértette és örül hogy nem hülyézett le senkit! :)

Adam Keresztes 2014.03.08. 19:08:54

Nagyon tetszik, ahogy megpróbáltad megérteni, vagy meglátni a másik oldal szemszögét is. Nem ezeken a filmeken nőttem fel, nem rajongok értük, de megértem, ha ez valakinek sokat jelent. Van, aki koncertekre megy el "csápolni" ismert vagy ismeretlen "sztárokra". Ők se feltétlenül tettek le többet az asztalra. És ezek a filmek, mint a jobb mesék azért még sugalnak, közvetítenek emberi értékeket, mint az összetartás, bajtársiasság stb. Az meg, hogy közben a fizikának semmi köze a valósághoz? Na és?, ahogy te is írtad, igazad van! Édesanyám rajong, rajongott Schumiért, az ő átlagos életébe kellett ilyen "sztár". Nem tudott vele azonosulni, de szerette. És ettől kicsit jobb volt az élete. Ha ezt valaki kicsit tovább gondolja, és eljut addig a gondolatig, hogy amit Paul Walker megcsinált, azt ő is szeretné, jó kocsikat vezetni, sok pénzt keresni stb. és elkezd ezen az úton haladni, még jobb! Legyen nyugodtan több ember sikeres, színész, kaszkadőr, bármi. Ha ezáltal motivációt kapnak csinálják. Aztán sokan rájönnek, mennyire nem könnyű ez az életmód, és visszatérnek az "átlagos" életükhőz. De csak ha pár életén segít, akkor már megérte. Mint a vizilabdacsapatunk, aki ki tudja hány fiatal életét terelte jobb irányba, és vitte le az uszodába őket. Az összes híres ember lehet jó hatással ránk, és ezért hálás vagyok...

RWD 2014.03.08. 19:17:14

Most mondjam azt, hogy az a süsü, aki ezt megpróbálja komolyan venni? (A filmet)

Nyilván mese az egész, de pl nekünk a mai napig megdobogtatja a szívünket egy-egy jelenet, filmzene, vagy szöveg. Mese habbal, de nagyon kedves lehet a szívnek, ha életében először 10-11 évesen látta, kölcsönzött VHS-en. :) Sok sort tudnék írni erről az egészről, de tök felesleges, mert absz. egyén függő, hogy kit, mi s hogyan érint meg. Már ha lehet így fogalmazni.

EGYIKRESEM 2014.03.08. 19:19:39

@Sida103:
Nem lehetne más irásjelet is használni, mint minden mondat végén felkiáltójelet?
Kurvára kiakasztó tud lenni.
Az életben is felviszed a hangsúlyt minden mondat végén? Vagy esetleg az asztalra baszol egyet?

tomcat 2014.03.08. 19:34:36

Bár a blogbejegyzés végére előkerült a dialektika, az intuíció és empátia, mégiscsak be kéne látni, hogy a filmek (ha nem kifejezetten dokumentumfilmek), a FIKCIÓ világát jelenítik meg. A t. szerző gondolom nem kereste az IKEA-ban a Narniába nyíló szekrényt? Gondolom az sem természetes, hogy ha valaki a sci-fi fesztiválokon kívül full rohamosztagos szerkóban éli az életét.
A F&F filmeknek is megvan a maga helye, aki egy percre is komolyan veszi és nem a szórakoztató képi műfaj keretein belül értékeli, annak bizony komoly gondjai lesznek az élet egyéb területein is. Vin Diesel neve pl. mindig is garancia volt erre minőségre, akit ez szórakoztat, azt ne hányjuk már kardélre ha lehet!
Aki filmművészetet keres, annak ott a Sátántangó, azon lehet merengeni hosszasan tarisznyás bölcsészlányokkal. Az is szórakoztató, csak más minőségben. :)

Hammer · http://car-pencil-etc.blog.hu/ 2014.03.08. 19:39:03

Streetsa, a poszt első felénél már kicsit tartottam tőle, hogy kiosztod az SW faneket is, hogy "Milyen hülyeség már, hogy az űrben hangja van az űrhajóknak, pláne a lézerlövéseknek, amelyek ráadásul a fénysebességnél lényegesen lassabban, látható szakaszokban terjednek, ellenben az űrhajók simán mennek fénysebesség fölött? Ráadásul a Millenium Falcon is csak egy félméteres makett, miért nem igazi űrhajót használtak?!"

Az még hozzátenném, hogy Paul Walker halála kb. olyan hatású volt ebben a cicatuning/streetraces szubkultúránan, mint Harisson Fordé lenne az SW fanek közt. Ahogy és amilyen járműben halt meg, az pedig olyan, mintha HF minimum egy repülővel zuhanna le, de inkább mintha űrutazásban veszne oda.
(Természetesen hosszú életet kívánok Mr. Fordnak!)

Gülücsipacsodamuki 2014.03.08. 19:50:15

Most ők egy olyan emberről és a teljesítményéről emlékeztek meg, aminek semmi köze a valósághoz csak fikció volt, egy életérzés, egy menő jelenség, egy felépített brand ami jól tejelt a kitalálóinak. Mint színész nem volt különösképpen kiemelkedő, hiszen mindig ugyan azt a szerepet játszotta. Az ő elvesztése, mint minden ember elvesztése szomorú nekünk halandóknak, de ez a tuning autós hiszti egy soha nem létező valóságnak valóságossá tétele, egy hazugság. Akár az Isaurának, vagy a vak Esmeraldának a szem műtétjére való gyűjtés.
A valódi hitét és vallásosságát vesztett társadalomnak szüksége van amiben feloldódjon, amitől megváltást szerezzen, és ezek az emberek ekkor kezdenek el, ilyen neoprimitív divatirányzatokat szakralizálni, isteníteni, hinni bennünk, nem látva annak kizárólag anyagi irányú mivoltát, pénzéhes cégek jóllakatását.

SwedishRunner 2014.03.08. 19:51:54

Az F és F volt az életünk a srácokkal, tizenévesen a középsuliban. Kentük a Peugeotomnak, meg haver BMW-jének, másik haver 1.9 pdtijének. Szép idők voltak, és leszarom ki mit mond de a filmek szórakoztatnak. Annak idején a MOM Parkban megszólalt Ludacristől az Act a Fool volt mélynyomó meg minden....kurvajó volt.

randomuser1 2014.03.08. 19:53:59

aki gta-n nőtt fel, hova álljon?
havonta járok kasztnishoz...
lol :)

SwedishRunner 2014.03.08. 19:55:19

@tomcat: A bölcsészek inkább arról elmélkedjenek, hogyan találnak munkát a mai világban.... Akinél nincs apuka/anyuka protekció, annak meg fog jelenni az alkohol is az intellektuális világában. (Csak nem egészséges mennyiségben.)

Leadfoot 2014.03.08. 19:55:54

@Emmanuel Goldstein: :-DD
Nem inkább átfényezésre, hogy lerázd a jardot? :-)

Grafithuszar 2014.03.08. 20:09:08

Ha most 32 éves fejjel látnám a F&F filmeket akkor tényleg fanyalognék, de anno 18-19 évesen ez a film és az NFS Underground qrva feelinges volt. Igen, már akkor is vicces volt a nulla fizika, de a szakadt 20 éves Opelemben úgy éreztem magamat mintha egy Skyline-t vezetnék.
Ahogy ezt az egyik kritikus megfogalmazta egyszer, a F&F egy kőkemény pornófilm, mindkettőben szürreális dolgok vannak, mindkettő főleg a látványra megy, de ez senkit nem érdekel, mert mindenkinek van az életében egy szakasz, amikor csak nézi a képernyőt, és próbálja magát odaképzelni a filmbe.

Sandor Tottosi 2014.03.08. 20:34:43

En nem is ertem meg hogy melyik elmebeteg fog meg azon lovagolni es hanyszor....hogy ez a film irrealis.....miert kell mindig ilyen szarokrol olvasni.....Mindenki tudja hogy irrealis.....akkor miert....?????? Ez mar egy kultuszfilm es az is marad mert penzt termel....es az emberek megnezik....ugy ahogy megneztuk az akciofilmeket amikben kifgyhatatlan fegyverek voltak....a sci-fi aminek a neveben van hogy tudomanyos fantasztikus tehat a tudomany reszet amikor az urben suvitettek a gepek es fegyverek( marpedig azt nem lehet hallani)....de meg is megneztuk......Gondolom azert a cikk iroja (meg ha nem is latta egyik reszt sem ) zsebrerakna azert a bevetelt amit az F&F eddig hozott. Az meg aztan hogy ki kirol emlekezik meg es hogyan, az mindenkinek a maganugye....szerintem ....

seniman 2014.03.08. 20:37:56

Ízlések és pofonok.Inkább ezen butulok,mint az alkonyat szérián :-)

youngtimerfanatic 2014.03.08. 20:39:41

Múlik az idő,öregszünk,a mai fiataloknak ezek a menő filmek.Én sem voltam különb,amikor 20 évesen a MANTA MANTA film láttán ugyan ilyen "hülyeségeket"(?) csináltam ahogy a filmben is láttam.És utánoztuk a szereplők hangját,viselkedését...Akkor ülhettünk "nyugati autóba",előtte nem sokkal volt a politikai rendszerváltás,talán mi is egy kicsit "nyugatinak" érezhettük magunkat akkor.

Vajda Gábor (Gabor_V) · http://www.linkedin.com/in/gaborvajda1984 2014.03.08. 20:46:01

Michael Jackson meg Freddy Mercury halálakor is sírtak itt az emberek, megy gyertyákat gyújtottak meg emlékkoncerteket tartottak.

Nem az a lényeg, hogy ki mekkora géniusz, hanem hogy mekkora hatással van az emberekre.

A Halálos Iramban pedig egy MOZI, egy mese - nem kell komolyan venni, nem dokumentumfilm a tapadási együtthatókról, ellenben sok ember életére hatással volt.

Harrison Fordot is lehet szeretni Han Solóként, pedig az űrben nincsenek is hangok - hogy ellepnontozzam a poszt értelmezhetetlen gondolatmenetét.

hiszedmi 2014.03.08. 20:46:26

Az Isaura-effektusban dupla csavar van: nem kizárt, hogy a nyolcvanas évek egyik nagy médiahackje volt csak. Lásd még e cikk végén: Gyűjtöttünk-e pénzt Isaura felszabadítására? www.urbanlegends.hu/2010/10/isaura-felszabaditasara-gyujtottek/

blackpuma 2014.03.08. 20:48:14

@Emmanuel Goldstein:

A festékszóróval jelölt garázsba. Az első alkalom ingyenes, utána 100 $/€/HUF.

:D

ZYLO 2014.03.08. 20:50:49

Ezek az ifjak a "jól felspoilerezzük az autót és gyorsan megyünk" életérzésbe szerelmesek, mert gyerekként erről ábrándoztak. Aztán valaki kinövi, és van, aki nem.

Szibke 2014.03.08. 20:52:06

Nem kötelező ezeket nézni. Ha realizmust akarsz, akkor nézz Woody Allen filmet. Ha meg ki akarok kapcsolni a mókuskerékből, akkor ilyenre vágyom. Talán ha lenne autó témában választék a moziban, akkor talán ezt a filmet se rajonganak körül ennyien.

ledo76 2014.03.08. 21:04:17

Félreértik itt egy páran. Nem az a gond, hogy ez mese, meg nincs különösebb mondanivalója hanem, hogy nem színvonalas. Semmi baj az ilyen filmekkel, de ez szimplán gagyi. Szórakoztatni is lehet ízlésesen.

ledo76 2014.03.08. 21:05:25

Paul Walkert mint embert pedig én is sajnálom.

ledo76 2014.03.08. 21:09:55

@Sandor Tottosi: Attól, hogy bőségesen visszahozta az árát még nem kultuszfilm. Viszonylag népszerű film maradjunk annyiban.

Vajda Gábor (Gabor_V) · http://www.linkedin.com/in/gaborvajda1984 2014.03.08. 21:11:31

@ledo76: Hányan romantikáznak a mai napig a megvolt másolt, hangalámondásos, utolsó Zs-kategóriás Chuck Norris filmek jelezte korszak után.

Mindenki nyolcdanos karatemester akart lenni a Karate kölyök meg a Van Damme filmek után, annak is hitték magukat sokan. De semmivel nem volt színvonalasabb, sőt.

Schütii 2014.03.08. 21:21:31

Paul Walker, 10 csajból 9 őt ajánlja. Az az egy meg nem vallja be.

vancello · http://vancello.hu 2014.03.08. 21:30:09

Ha mondjuk 1992-ben Májkülnájt Hasselhoff hasonlóan dicstelenül meghal, csak azért nem rendeztek volna felvonulást az emlékére, mert az internet kora előtt nem volt lehetőség megszervezni ezt.
A Knight Rider idején futófényt hekkeltek a Zsiguli/Trabant hűtőrácsába, most meg neont/szárnyat/sárkányos matricát tesznek az aktuális népautókra.
Amellett, hogy mély megvetéssel gondolok erre az egész gyorsulásostuningosdriftes jelenségre, azért meg tudom érteni az okát.
Az ember életébe pedig kellenek a "hamis hősök", nekik ez a csóka volt az. (Csak reménykedem, hogy azért valódi hősük is van mellette, mert az sokkal fontosabb.)

3gb 2014.03.08. 21:34:06

A Mester, akinek minden világbajnoki címét megkönnyeztem, megkönnyeztem, azt is amit Ő is azt a 3. helyet. Ami a legdurvább, hogy amikor a baleset érte, éppen egy fürdőben voltam, rajtam a dekra sapka, nem volt nálam telefon, nem szólt a rádió, de-csak hazafele tudtam meg-abban az időpontban amikor a baleset történt, kezdett melegem lenni és elsétáltam az öltözőbe és levettem a világbajnoki sapkát, bár ne tettem volna! Azóta el volt téve, de tegnap felvettem, de a Mester még mindig nem reagál...Imádkoztam Istenhez is, remélem meghallotta. Ülj újra gokartba Mester!!!

ledo76 2014.03.08. 21:34:09

@Vajda Gábor (Gabor_V): Hát nem is állítanám azt se példaként a színvonalas szórakoztatásra, függetlenül, hogy Chuck Norris vb ezüstérmes karatés volt (a Magányos farkas mondjuk nem rossz).

twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX · http://freewaresoftwarenews.blogspot.com/ 2014.03.08. 21:41:41

Ilyenkor azert felmerul bennem a kerdes, hogy miert bant az, hogy paran megemlekeznek valakirol?

Hun_Fighter 2014.03.08. 21:46:14

Úgy látom, front van a TC-nél. Tegnap Csikósnak volt delíriuma, ma Streetsta-nál alakul... Túl sokat melóztok, srácok. :) Kicsit lazítsatok és több tiszteletet.

Senki felett nem kell pálcát törni, aki olyasvalakiről emlékezik meg, akit sosem ismert. Nézzetek körül a motorosok közt, ha sok ilyet akartok látni. Nézzétek meg jútyúbon, hogy a Lengyelországban balesetben vétlenként elhunyt motorosok földi maradványait hányan kísérték Parassapusztáról a Fiumei úti sírkertbe... A több ezer emberből szerintetek hányan ismerték személyesen őket? És az az idős néni, aki valahol félúton mécsessel a kezében nézte végig a több kilométeres emlékmenetet? És a lengyel motorosok, akik hazájukból kísérték idáig az elhunytakat?

Több tiszteletet fiúk, több emberséget.

Brett Georege 2014.03.08. 21:58:22

A krrrva kipufftunerek is az F&F csecsein nevelkedtek?
Vagy ahhoz elég szimplán baromnak lenni?

Bandit 1200 2014.03.08. 22:24:37

@Hun_Fighter: Az kicsit azért más tészta volt!Mert a motorosok hazahozták barátaikat motorostársaikat.Ott sokan személyes ismerősök voltak.meg a motoros összetartás stb.Itt mi tart össze kit kivel?A gagyi?

KoGa 2014.03.08. 22:30:58

Nagyon jó bejegyzés. Pontosan leírtad amit gondolok.

Bandit 1200 2014.03.08. 22:32:03

@Szibke: Jól látod kellenek a zs kategóriás filmek is jól esik kicsit kikapcsolni de azért nem veszem komolyan.Főleg nem annyira hogy ruhaszárítót tegyek a 60 lóerős kocsimra mert nekem is kell a leszorítóerő meg akkora kipufogót mint egy rakéta porszívó mert a 4db 200 cm2 henger nagyon fossa a gázt.

kkn 2014.03.08. 22:45:19

A sebészek meg a kórházas filmektől kapnak agyfrászt, a katonák az akcióktól, a számítástechnikusok a netezősöktől, stb.
Filmek. Van bennük túlzás, de jópár más filmben is van, ami felett elsiklanak, a másén meg nem.
Annyi kamu van bennük, de felnőtt fejjel láttam őket az elsőtől, és mégis megnéztem őket. Néha már nagyon kiborítóak voltak a trükkök, de akkor is megnéztem, mert film. Bele kell élni magát az embernek, akkor is, ha nem valóság. különben nem lehet megnézni egy filmet.A horrorokat sem szeretem, mert hiába tudom, hogy trükk, meg miegymás, de beleélem magam, és szarul érzem tőle magam. Attól függetlenül, hogy az agyam tudja, ez kamu.
Szar lehet, ha csak a sima filmdrámákat tudja megnézni valaki. hiszen minden autós filmben van trükk, hiszen mind film, nem valóság. Most, hogy hol húzzuk meg a határt a lejtőn, hogy eddig a pontig elhiszem, onnantól már nem...

Garp 2014.03.08. 22:46:03

@Sipos ur: Michael Jacksont is sokan megsirattak...

Choossie 2014.03.08. 22:57:24

A szerző tökéletesen leírt mindent!Nincs mit hozzáfűzni!
10/10 a cikk

dezintegra 2014.03.08. 23:12:19

streetstat eddig úriembernek ismertem az írásaiból és hozzászólásaiból. Ez a poszt kissé árnyalja a képet.

ToCram · http://tocram.blogspot.sk/ 2014.03.08. 23:42:30

Sziasztok!
"F&F rajongók" és így rójak le tiszteletüket Paul Walker színész előtt!Ezen mit nem lehet érteni?!Autós felvonulás (megemlékezés)meg nem újdonság!
Nyugodj békében Paul Walker!

Mezőgazdasági Gumicsizma 2014.03.08. 23:43:06

Ó, azok a korai 2000-es évek, pukkant swiftek, f astrák. Rájuk dobott koppány dobok, meg homasitás kristálylámpák és az elengethetetlen nonfiguratív matricák + ezekben feszítő túlzselézett hajú, nyálas, senkiházi, buffalo csukás, diumdisus köcsögök... kösz mindent Fast & Furious! Hálás vagyok -----------------> NEM.

Don Tejbegríz a féllábú matrac · http://konyvespolc.webnode.hu 2014.03.09. 00:36:26

Szóval, ha jól értem valaki készített pár szórakoztatást szolgáló filmet, majd tragikus módon meghalt, és akiknek az életébe egy kis megnyugvó szórakoztatást nyújtott most sajnálják őt, ami pedig valakinek/kiknek szúrja a szemét.
Egy halottra irigykedni, hááát ehhez azért kell egy életszemlélet...
Mondom ezt úgy, hogy szerintem a komplett sorozatból összesen ha két órát láttam, de ettől még nem ítélem el azt, aki ezzel szereti múlatni az idő, kell néha egy kis agyradír.

kovipeter 2014.03.09. 01:05:40

Na ez az a cikk, amitől a tipikus sajtói hányinger kerülget. Ha valami nem tetszik a szerkesztőnek, azt megírja! És ezzel egyet is kéne érteni... De kérem! Ezt most komolyan? Ez a Tc a legnagyobb, vagy legolvasottabb autós fórum! Ide ez nem illik! Ne ítélj el olyat, akinek a film élmény volt! És kb. minden film egy nagy mese, de ennyi erővel akkor szerintem maradjunk a NatGeonál, és egyéb ilyen csatornáknál.
Az meg, hogy ki megy el egy ilyenre, mindenkinek saját dolga, lehet valakiknek egy életre szóló élményt adott a film? Vagy annak a feelingje? Hm? Ehhez ezek szerint már túl idős vagy!

TaaT 2014.03.09. 01:58:42

"A szerkesztőség nagy része már az ötlettől kiütést kapott – ezekkel sorsközösséget vállalni? Oda menni KÖZÉJÜK?"

Mindenki tudja hogy ez kiket minősít...

tiramiska 2014.03.09. 04:25:21

Istenem az együgyűség.... De sikerült jól megmondani! LOL

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2014.03.09. 06:21:32

Most elképzelem, ahogy a NASA-nál egymásra néznek a kutatók, és blogposztban találják meg maguknak a legújabb Star Wars film bemutatója előtt már két nappal a mozi előtt szobrozó maszkos-palástos-lézerkardos(leszarom, hogy fénykard) idiótákat, akik ezen nőttek fel.

AskmeLater30 2014.03.09. 08:23:20

"Nem az a bajom, hogy illegálisan gyorsulgatnak benne a fiatalok, meg mindenféle szabályokat megszegnek, ennyire nincs vén csősz szemléletem. De tényleg, komolyan mondom, aki ezeken a dolgokon képes rugózni, az nagyobb képmutató, mint bármelyik szabadon választott politikusunk."

Ezt megmagyaráznád? Miért lenne képmutató az, akit zavar az utcai gyorsulás? Ha valaki veszélyesnek ítéli azt, aki a forgalomban száguldozik a versenypálya helyett? Mindenki megszegi a szabályokat, nyilván. De nem mindegy, hogy 50 helyett 60-nal vagy 160-nal megy valaki.

A másik meg: a Gravity 7 Oscart kapott, a fizika meg ugyanannyi benne, mint a FF-ben. Hol itt a probléma?

Tippszmix 2014.03.09. 08:52:27

Elnézést, én csak érdeklődnék, hogy hova lehet Izaura felszabadítására pénzt utalni?

gumó 2014.03.09. 09:15:58

a cikk elején elkezdtelek utálni aztán megszerettelek

BMWE36M3 2014.03.09. 10:11:07

Én is elmentem a felvonulásra, pedig addig azt sem tudtam ki az a P.W. csak elmentem mert szeretem az autós programokat. Kb 3 részt láttam az ff.ből, vicces jelenetek de ilyen egy mozi. Egy film arra való hogy kiragadjon minket az unalmas hétköznapokból, ha reális lenne nem néznéd mert ki kíváncsi arra hogy Vin Diesel bemegy dolgozni, kajál egyet, bevásárol aztán este ledöglik. Kb erről szól mindannyiunk élete, csak a munkakör más. Imádom Arnoldot is, holott termelte a lőszert a Commandó-ba...valószínűleg elsőnek esett volna el a Normandiai partraszállásnál, de nem is ezért kedveljük. P.W. állítólag jó ember is volt, én M3 fan vagyok/tulaj vagyok, neki is volt sok M3asa, ugyanazt szerette amit ami autóbuzik, csak az bántó hogy vajon hány tehetségtelen hitte azt hogy úgy tud vezetni mint ők a ff.ben és halt meg emiatt....irónikus, hogy végül ő is így végezte.

Rocko- 2014.03.09. 10:45:40

azért az tetszett, hogy próbálták teljesen reálissá tenni az eseményt, azaz Paul Walker megemlékezésen felkenni magukat egy oszlopra. (kicsi a költségvetés, szóval azért mégse Porsche-val.)

hobot 2014.03.09. 10:46:53

Az ff filmek szerintem semmivel sem rosszabbak mint mondjuk egy die hard, csak éppen autók is vannak benne.

Viszont nem tudok elmenni szó nélkül Paul Walker halála és a gyászolás mellett. Nem látta senki a balesetről készült képeket? Azokból ítélve a Porsche messze a megengedett sebesség fölött hajtott, ráadásul városban. Nem mondom hogy megérdemelte ami vele történt, ráadásul nem is ő vezetett, de kiváncsi vagyok akkor is így gyászolnák-e ha véletlenül egy gyalogost, vagy egy gyereket találnak el a fa helyett. Ráadásul az emberek nem hogy tanulnának a balesetéből, hanem hősként tüntetik fel.

carlife 2014.03.09. 13:56:17

Szerintem a végén, feleslegesen írtad le, Streetsta ,hogy kedves rendes emberek voltak kint, bla-bla-bla.. Ha lenézel/leszarozol valamit/valakiket vállald végig azt.

Én nem voltam ezen a rendezvényen,ha tudok róla lehet el is megyek.
Gyermek koromban pedálos moszkvicssal csapattam nagymuteréknél a hátsó kertben, előtte csehszlovák autó szállító kamiont tologattam és azóta sem nőttem ki az autó buzériát.Megnézek minden kocsis vagy azzal kapcsolatos filmet,olvasok blogokat,járok rendezvényekre.Én pontosan ezért néztem meg ezeket a filmeket is,amellett hogy az autópályán nem tolatva előzgetem a sort és hidakon sem ugratgatok át autóval..
Ezért film,nem reális?! oszt.. ? én a csajokért és autókért néztem akkor én is hülye vagyok? ez azért elég durva kisarkítás azért.
Szerintem mindenki tisztában van vele, hogy a film nem valóság, mint ahogy 692ezret sem lehet lőni egy tárral, Rambo mégis megoldotta, én Élieneket sem láttam még az utcákon rohangálni ,mégis megnéztem azt is és lézerkardozni sem kardozhattam igazival pedig milyen jó lenne..
Azért néz az ember filmeket mert szórakoztatja és azé olyat amilyet, mert az a téma érdekli amúgy is mondjuk.Általában azért el tudja választani az ember valóságot a mesétől.

Paul Walkernek meg a Fászt end Fjúrioszon kívül is volt jó pár filmje amiben szerepelt( 29 ) és többek közt Cápa mentő volt és jótékonykodott is.Ettől ő még ugyan olyan büdöset szart, csak nem kéne sem őt, sem bárki mást bírálni vagy megítélni ismeretlenül és berakni egy klisébe , mert szeretünk sztereotípiák alapján ítélkezni.

Én nem rajongok az újságírásért, sem nepperkedésért,színész sem vagyok és sorolhatnám, de azért mert valaki nem olyan mint én, nem osztom le automatikusan és könyvelem el hülyének.
Ahogy azt már írták páran,kicsit több tiszteletet,mert az mindenkinek kijár.
Béke

Szibke 2014.03.09. 17:07:39

A Fast... tuningstílusról pedig annyit, hogy ha manapság egy rozsdás géptetős leszakadt szart tuningstílusnak lehet hívni (rat), akkor ennek is megvan a maga helye. De vehetjük azt is,hogy a sima gyári kinézet és egy ültetés nagy krómfelni is tuningstílus (oem vagy mi...). Amúgy ha valaki ízlésesen csinálja akkor lehet szép az autó. És egy 500-600 lóerős Skyline vagy Supra, S2000 autót ne keverjünk össze egy 60 lovas puntóval, amin csak a lökhárító 3 féle színű. Azokat a kocsikat mindenki elfogadná ezekkel a karosszériakitekkel csak max szolidabb színben. Csak mellékesen FF1: Mazda RX7 piros,dodge charger fekete, jetta fehér. FF2: Skyline ezüstmetál, Supra arany, Camaro kék stb....

Hun_Fighter 2014.03.09. 19:17:16

@Bandit 1200: Én is ott voltam a sorban, pedig egyikőjüket sem ismertem. Én lennék a hülye? Elvi kérdésről beszélünk. Az empátiáról, a sorsközösség vállalásáról, megemlékezésről, emberségről. Az ember addig nevezheti magát embernek, míg egy másik ember - vagy egyéb élőlény - sorsa meg tudja érinteni és tettre tudja késztetni, legyen az bármi. Mert tett az is, ha valaki az otthon magányában, senki által nem észrevéve elmorzsol egy könnycseppet, meg az is, ha több ezer fős megemlékezést szervez. Teljesen lényegtelen, hogy ki az az ember, mit tesz, vagy tett, ismerte-e egyáltalán valaki.

De ez a téma messzire vezetne, mert nagy a baj, ha alapvetésekről kell "vitázni". Szomorú.

streetsta · http://managertoys.hu/ 2014.03.09. 19:37:24

Azt egy kicsit azért sajnálom, hogy többen is vannak, akik elolvasták a posztot, és az empátiát és a megértést kérik számon. Tőlük annyit kérnék, ugyan tegyék már meg, és lvassák el újra. Lehet, hogy komplett mondatokat, esetleg bekezdéseket sikerült kihagyniuk.

streetsta · http://managertoys.hu/ 2014.03.09. 19:42:21

@AskmeLater30: Persze, megmagyarázom. Nem fogok hisztizni, hogy micsoda dolog egy filmben az utcán gyorsulgatni. Nem egy film miatt gyorsulgatnak a fiatalok kb. amióta autó létezik. A hot rod kultúra filmek nélkül is kialakult.

streetsta · http://managertoys.hu/ 2014.03.09. 19:43:22

@scheerti: Nyugtass meg, hogy csak trollkodsz, és értetted a poszt mondanivalóját.

Hun_Fighter 2014.03.09. 19:50:51

@streetsta: Alakul ez, most jön az a része a szokásos lemeznek, hogy aki nem értett egyet veled ill. negatív kritikát fogalmazott meg, az elsősorban félnótás, mert olvasni és értelmezni sem tud, másodsorban pedig rövidesen nagy valószínűséggel kitiltott is lesz.

Mivel nem tudom, levertem-e már a lécet, biztos ami biztos elköszönök mindenkitől. :))) Pedig eskü, hogy még a legelső kommentem előtt 2x is elolvastam, mert elsőre én is úgy éreztem, hogy esetleg felületes voltam és kihagytam valami olyan momentumot, amitől más lenne a véleményem, mint ami...

Hun_Fighter 2014.03.09. 19:53:09

@streetsta: A "szokásos lemez" kifejezést ne kifejezetten és kizárólagosan magadra értsd, nem kenyerem a személyeskedés.

streetsta · http://managertoys.hu/ 2014.03.09. 20:26:23

@Hun_Fighter: Áhh, félnótásságért, egyet nem értésért, értelmezési problémák miatt még senkit nem tiltottam ki. Mondjuk a célra létrehozott fikanicket, igazi trollt, kurvanyázót szó nélkül kidobom.
Az meg, hogy a kommentemet sem sikerült értelmezned (nem hogy a posztot, de még a kommentet sem...), az sajnálatos. De az, hogy látom, hogy vannak, akik megértették, kicsit megnyugtat.

Hun_Fighter 2014.03.09. 23:42:39

@streetsta: Vannak még páran itt, akiknek hozzám hasonlóan nem sikerült az értelmezés, ez pedig engem nyugtat meg. :) Mégiscsak jobb csapatban hülyének lenni, mint magányosan, nem? :D

Béke. :)

Garp 2014.03.10. 03:09:20

@streetsta: cikkhez: ahogy nezem a kifejezes mertekevel van gondod, az meg egyen fuggo. Illetve h kirol van szo. Ne fessuk az ordogot a falra, de tuti van, akiert gurulnal.

Stidav 2014.03.10. 03:39:57

En annyit tudnek hozzatenni ehhez a cikkhez, ami a tarsasag felet es foleg a cikk keszitojet nem fogja erdekelni, h azert kicsit visszavehetnetek Ti is az arcbol neha. Minden tiszteletem azoke akik epito jelleggel tudnak hasznos cikkeket irni, de az ilyen cikkek (mert mar sajnos nem az elso ilyen hasonlo cikketek) utan megfordult a fejemben h tobbet ide nem jovok. Persze tudom, ez sem igazan izgat senkit, de elobb-utobb ez a hozzaallas kifejti hatasat ;) Miert kell fikazni?????? csak h en is irjak kerdojelet! Ez egy olyan film amilyen. Akinek nem tetszik az nem nezi. Raadasul halott ember (LEGYEN AZ BARKI) emleket fikazni, es azok gyaszolojat. Magatokba lehet nezni picit. Az h a blogokon vannak akik fikaznak egy dolog, hat sajnos vannak ilyen emberek. De az h egy komoly blog IROJA... ( btw, eddig a pontig volt komoly blog szamomra) Az h autokrol irtok rosszat egy dolog, a Ti velemenyetek, mindenkinek lehet, Ti adott esetben ugy tapasztaltatok ahogy, oke. DE EZ KICSIT MAS. EZ SRACOK KIMARADHATOTT VOLNA! EZ IS! Esetleg azon sikerult elgondolkozni h valamilyen szinten az osszes olyan embert aki Paul Walkert gyaszolja, megemlekezik rola lenezitek. Beleertve azokat is akik a parkoloban voltak. Na meg az ilyenek is: "Ennyire tellett a pénzből meg a tudásból - lehet, el sem kellett volna kezdeni, de az akarat, a rajongás az autója iránt megvolt." Primitiv dolog ilyet leirni toletek! En szegyenlem magam a helyetekben! Mindenkinek annyi penze van amennyi. Hozzaertese ugyszinten. Valakiknek van szerencseje 7 evesen versenyezni, valakiknek 20-25 evesen is csak feszer alol sikerul osszerakni valamit. Az erzes nekik majdnem ugyan az, legalabb is ugy velik. Ebbe belcsorbitani, vagy h ki miben nott fel es kritizalni, nem hozzatok melto kellene h legyen. Lehet anno Titeket is lehetett volna fikazni. Biztos jol eset volna... Tulajdonkeppen akar most is lehetne, csak masert ;)
Tobb idot nem vagyok hajlando vesztegetni ezen az oldalon, mivel ilyen blogiras utan nehez elkepzelni h sikerult ertelmet nyernie karaktereimnek, de mint ahogy mondani szokas a remeny hal meg utoljara....

...persze igen, irastudatlan vagyok, az ekezetek is azert hianyoznak. Amugy pedig nincs ekezetes billentyum, mert tobb mint 10 eve nem MO-on elek ennek tudhato be az is h mar felejtem a magyart sajnos, viszont ES-sel meg mindig nem kezdek mondatot, mint egyesek....

streetsta · http://managertoys.hu/ 2014.03.10. 04:32:17

@Stidav: Ne szégyelld magad helyettem. Nagyjából a swiftes srácok saját mondatait írtam a kép alá (miszerint tudja, hogy nem az igazi, de sajnos csak ennyire tellett). A kérdés csak az, hogy rosszindulatúan, vagy épp ellenkezőleg akarod értelmezni a mondatot. Próbáljad meg így: bár nem lett szebb a kocsi, mint eredetileg, tákolt összhatása van (most az ízlés részét a dolgoknak ne nézzük), de nem kérdés, hogy rajong az autókért, a sajátját is szereti, és ez azért fontos dolog.
Az azért megvan, ugye, hogy hosszasan kikelsz ellenem/ellenünk, mert leírjuk a véleményünket valamiről, de te ebben a kommentedben pontosan ugyanazt teszed, mint mi: leírod a véleményed valamiről. És bizony fikázol (amit meg nyugodtan megtehetsz, nem kötelező velem egy véleményen lenni).
ÉS amit meg végképp nem értek: hogy sikerült arra a következtetésre jutnod, hogy bárki is gyalázta volna Paul Walkert?

streetsta · http://managertoys.hu/ 2014.03.10. 04:36:24

@Garp: Most csak azon gondolkozom, hogy láttad-e az utolsó bekezdést. Valami technikai malőrre gyanakszom, mert csak az lehet a magyarázat, hogy történhet meg, hogy többen is úgy értelmezik az egész posztot, mint ha az utolsó két-három bekezdést le sem írtam volna. (Amiét tulajdonképpen az egész elejét le kellett írnom, mert anélkül nem lenne értelmezhető).

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2014.03.10. 08:57:07

@streetsta: kérded ezt tőlem, aki már akkor troll voltam, amikor ez a szó még nem is létezett.

mzeti1990 2014.03.10. 20:17:09

Végig olvasva a bejegyzést és a kommenteket sokakat csak sajnálni tudok. Szerkesztő becsületére legyen mondva hogy a végén Schumival (akiért szintén rajongom) párhuzamot vonva sikerült nagyjából megértenie, hogy ez az egész megemlékezés és összejövetel miért történt. A kommentelők közül sem értem sokaknak a hozzászólását, aki így lefikázza az egészet azoknak a "kultusz filmjeire" kíváncsi lennék. Igenis az F&F sorozat kultuszt teremtett, mert rengeteg ember életére hatással voltak. Amúgy aki Paul Walkert fikázza, nézen utánna egy kicsit jobban emberünk életének. Rengeteget jótékonykodott, és a halála is egy jótékonysági rendezvényről (a saját jótékonysági szervezetének estje) hazafelé történt. Mellesleg ahogy már előttem is említették számos más filmben is játszott. Példaképp volt és jó ember. És igen akármennyire mese is az összes F&F film (mellesleg a dokumentum filmeket leszámítva melyik film nem mese??) kit érdekel ha szórakoztat és kiragad a valóságból ami a feladata.

TaaT 2014.03.10. 21:31:22

@Szibke: "De vehetjük azt is,hogy a sima gyári kinézet és egy ültetés nagy krómfelni is tuningstílus (oem vagy mi...)."

Ha a "nagy króm" szavakat kivesszük a képletből akkor jó is lesz. :)

Garp 2014.03.20. 08:44:10

@streetsta: folosleges a szarkazmus, olvasd ujra: "Ne fessuk az ordogot a falra, de tuti van, akiert gurulnal."

(majd kiderul, ha Isten ments' esetleg menni kell.)

streetsta · http://managertoys.hu/ 2015.04.14. 09:07:54

@Hammer: Erre a kommentedre még emlékszel? Most visszaolvastam a posztot, és baszki, elég hülyéén veszi ki magát, hogy a jövőbe láttál.:) Mondjuk Ford szerencsére megúszta.

Hammer · http://car-pencil-etc.blog.hu/ 2015.04.14. 11:18:22

@streetsta: Hú, most hogy mondod!
Ha tudtam volna akkor, hogy Ford repkedni szokott, úgy nem lett volna nagy szám, de nem ismertem a hobbijait.
süti beállítások módosítása