Megveszem a világ legjobb autóját

  2013. január 29. - ZáchDani Címkék: mercedes dízel autonánia autonania 190 tc flotta

A szerzőről még nincs információ feltöltve!

A szerző még nem publikált a Totalcaron

A legjobb autós oldal a Facebookon
2015-05-04 18:06:23

2003.08 havi 1.9 pdtdi 131 le. VW Golf IV 1.400.000 ft Sportkivitel, kagylo ülések, 6gangos válltó, gyari

Megőrülök, annyira szép
2014-10-07 10:57:53

A világ legszomorúbb munkái sorozatunk újabb gyöngyszemei következnek. Aki kiállítási standot tervez

Ilyen könnyen még sosem nyertél
2014-09-30 15:10:44

Svájcban minden megtörténhet, ami az egyszeri magyar autóbuzinak csupán gyűrött újságpapírból

Ezt ne csináld, ha jön a mentő
2014-09-17 17:58:25

Megfigyelték, hogy az utóbbi időben sorra születnek az érdekes autós témák a szerkesztőség tövében?

Már én is rendszeresen olvasom Csikós reggeli hírlevelét. Mivel, ha jól értem, Kati alól lassan kirohad az autó, Zsolt megint vadászgat a hirdetési oldalakon és barátian megosztja velem a zsákmányt. Rutinos ember lévén, mindig kerül valami érdekes az asztalra, a reggeli kávém mellé.

Közel egy hónapja megy ez így, és még nem mutatkoznak a fáradás jelei. Áramlanak a kétliteres szívódízelek, néha fennakad egy azonnal vegye meg valaki jelzésű kettőhatos, illetve a két szélsőérték közt gyakorlatilag bármi. A selymes sorhatos mindig megelevenedik a fantáziámban, de azt nem merném bevállalni, a többség kétliteres, benzines, az pedig nem érdekel. Egyelőre nem is fontos, melyik típusról van szó, de azért elmondom, 190-es Mercedest, más néven Baby-Benzt keresünk.

mercedes-benz-190-17

Pénteken jártam egy titkos autós klubfoglalkozáson, ahol az egyik sarokban egy törzstag apuka, nyolc-tízéves fiait tanította a netes apróhirdetések szakszerű böngészésére. Elérzékenyültem. Ha a srácokra akár csak egy kicsi ragad valami a látottakból, a modern élet megoldóképlete jut a birtokukba.

Szóval jönnek a hirdetések, nézegetem a képeket és álmodozom: vennem kell végre egy saját autót. Soha nem volt sem új, sem használt autó a tulajdonomban, még ha a Suzukit és a Nissan Micrát kilométer-korlátozás nélkül használhattam is az elmúlt nyolc évben. Tavasztól őszig vagy robogóval, vagy motorral járok és ez így pont jó is. Nem nagyon szerettem az autózást a Totalcar előtt, a motorozás minden idegsejtet a hatalmába kerített a fejemben, ami az élményközlekedéshez köthető. A BMW és a Vespa örök, de a prágai kiruccanásunk óta hiszem, kell egy normális autó a különleges esetekre, illetve, hogy legyen minél több ilyen eset.

Mercedes 190 198302

Az újautó-vásárlásnak és a sokmilliós értékvesztés megfelelő belső kommunikációjának nálunk több évtizedes hagyományai vannak, használtat venni majdnem tilos. A bölcsészeket nagy százalékban tartalmazó családom évtizedek óta hiszi, hogy egy másodkézből származó jármű lealacsonyító, az uraságtól levetett kifejezés jeligévé érett. Én viszont felfedező típus vagyok, nem pedig a konvenciók rabja, és ezt eddig soha nem bántam meg.

A vágyakozási időszak már elkezdődött, és a nagyjából egy évig húzódó bonyolult lelki folyamat végén ott kell ülnöm a vezetőülésen, kezemben a kulccsal, útban hazafelé a saját, szigorúan eredeti állapotú 190-es Mercimmel.

Mercedesy-190-2

Winkler nem érti és szerintem követőivel együtt hülyének is néz. Azt mondja, nem kell nekem saját autó, hiszen olyan tesztautóba ülhetek, amilyenbe csak akarok. Csakhogy valamiért mégis mindenkinek van saját autója a szerkesztőségben, aki amúgy tesztautókat is használ. Sőt, ha a pusztán a darabszámot alaposan felfelé húzó falkatagokat (Bandi, Csikós, Göbölyös doktor vagy Sipos úr, aki talán maga sem tudja pontosan, hogy a Ford Transitok mellé beeső ilyen-olyan kocsikkal együtt mekkora a személyes flottája) nézzük, átlagosan közel másfél autó jut egy Totalcar-szerzőre.

A saját az más, ezt mindenki tudja. Elvégre hotelben sem szívesen lakik az ember pár napnál tovább. Nem akarom, hogy mások irigyeljenek, nem akarom, hogy valamilyennek gondoljanak, csak mert egy régi német prémiumautóban ülök. Amit én keresek, az nem egy használati tárgy, hanem egy kicsi a nyolcvanas évekből, amikor születtem. Egy olyan autó, amit nem használnék szívesen mindennap, amiben jó eltölteni az időt és utazásokra ösztökél és amelynek boldogan bérelnék helyet egy fűtött teremgarázsban.

1982-1993-Mercedes-Benz-190E-3

A mai kompakt szedánoknál kicsit kisebb 190-es épp megfelelően szorít vállban ahhoz, hogy ne tűnjön pöffeszkedésnek a forgalomban. Ugyanakkor közel sem olyan elcsépelt, mint egy W124-es (régi E osztály), és ahogy tudom, nem is bomlik úgy a beltere, mint annak.  

Az elmúlt hetekben nem csak hirdetéseket és Prokee kiváló jubileumi posztját láttam a W201-esről, de rögtön ki is próbáltam kettőt. Tibby benzinese, a sokszor feldolgozott, motorcserén átesett fekete valahogy nem az én világom és nem azért, mert nem megy elég jól. Bár a 122 lóerő nem sok, az ősi motor pont jól viszi a mai szemmel kifejezetten könnyű kasznit, ráadásul automata, ami passzol ehhez a típushoz. Mégsem kéne benzines, aminek az a legfőbb oka, hogy utasként és vezetve is kipróbáltam Csikósék kisdízelét, a hetvenkét lóerős kétliterest. Állítólag nagyon pusztul szegény cseléd, ezért közeleg a búcsú ideje, de motorja büszke, nem adja fel, félmillió kilométer után csak a hajtáslánc holtjátéka hatalmas, de ezt is meg lehet szokni. A leggyengébb Baby-Benz is megy annyira, hogy ne fárasszon a tunyaságával, ráadásul hat-hét litert fogyaszt és kilencven fölött úgy kisimul a járása a hosszú negyedik fokozatban, hogy ha nem én vezetem, el sem hiszem. Százharminccal utaztunk vele az éjszakában és a hangulat olyan jó volt, hogy fel sem tűnt, egyáltalán nem fér el a lábam Pista és Csikós mögött a hátsó ülésen.

0903-Mercedes190E7

Mivel valóban ez lesz életem első, teljesen saját autója, és mivel az autó nálam továbbra is ritka közlekedési eszköz marad, Göbölyös barátunk megfogalmazásával élve, eleve félhobbi állapotú példányt keresek. Megkedveltem Kareszt is, de vele a szokásos apró-cseprő dolgok orvoslása közben ugyanúgy lehet barátkozni, mint amikor nagy a baj, gondolom. Mivel továbbra sem vagyok műszaki szakértő, talán itt az ideje, hogy nyíltan felvállaljam, az engem övező szakértőkre támaszkodva választok, így legalább fröccsen rám is egy kis műszaki kultúra.

A több száz, Csikóssal folytatott beszélgetés és persze a tettre kész cinikus, a reggeltől estig engem belbudázó Tibby jelentik a belső kört, a lelki nyomáspróbáról Pista gondoskodik, Papp Tibi pedig már alig próbál lebeszélni, csak a nézésével jelez néha, hogy a vesztembe rohanok. Így betlehemeznek nap mint nap az asztalom körül, de ez csak tovább fűti a lelkesedést.

SDC11584

Az eddigi kínálat alapján elég valószínű, hogy a megvalósításra a szokásos egy év szépen rá is megy majd. Ahogy nézegetem a hirdetéseket, nagyjából négy-öt csoportra oszlik a 190-esek hazai felhozatala, nem beleértve természetesen azokat a garázstündéreket, melyeknek eladásáról éppen most döntenek a kereszténydemokrata zöld uniszex posztókabátjukba rejtőző idős házaspárok.

Vannak olcsó benzinesek, elfogadható állapotban azoknak, akik csatalovat keresnek, vagy egyszerűen elhatározták, hogy miután a bank elvitte a Suzuki SX4-et, alaposan összezavarják a szomszédokat egy Mercedesszel. Az azonos áron kapható, vagyis 3-400 ezer forintos dízelek már a hirdetések alapján is elsősorban a Lego Technik-kötődésű külvárosi apukáknak valók. Ilyen autót sem szeretnék, mert bár Csikós állítja, ezek a kocsik nagyon élni akarnak, én biztosan kikapnék egyet, ami nem.

201.036-EvoII

Félmillió forint körül jönnek az érdekes, de még mindig nem ideális darabok. Ahogy az elején említettem, a 190-esbe szerelt legnagyobb motor, a 2,6 literes, körülbelül 160 lóerős, benzines, hathengeres volt. Messze nem ez a legerősebb változat, de a 2,3-16, illetve a 2,5-16 jelzésű sportkocsikat nyugodtan el lehet felejteni, feltéve, hogy valaki nem szeretne százezreket költeni az exhumálásukra, mielőtt használni kezdi őket.

Ezzel megérkeztünk a vadászterületemre, ahol sajnos az eszkimók már egymást nézik fókának. Aki megbízható, viszonylag potens, de gazdaságos Baby-Benzt szeretne, előbb-utóbb eljut a fenséges, öthengeres dízelekig. A legerősebb, és egyben kora legerősebb, ekkora személyautóba szerelt dízelmotorja, a két és fél literes turbós verzió, körülbelül 126 lóerővel és több mint 220 newtonméter forgatónyomatékkal. Irigylem a fickót, aki másfélért kínálgatja saját, tükrösre polírozott felnis játékszerét, de főleg azt, aki majd leteszi érte a pénzt, hogy onnantól róla készüljenek a hirdetésben látható zsánerfotók, a naplementés autópályán. Számomra az optimum egy szinttel lejjebb található: az öthengeres motor szívódízel változata kell, lehetőleg a piacozás rémét elém vetítő vonóhorog nélkül.

mercedes-benz-190-diesel-02

A múlt pénteki klubest csak erősítette az elképzelésemet, mivel Csereklyei Marci kölcsönadta a saját, nem különösebben jó állapotú, de azért egyben lévő autóját, egy ilyen kettőötöst. Jó magyar Mercedeshez híven, ez is egy utólag átépített példány, a benzines automataváltója került a dízel mögé. Van valamilyen hangolási probléma is, így ha csak akkora gázt adunk, mint bármilyen közönséges autónak, semmi nem jön át a motor kellemes karakteréből. Amikor viszont alaposan letapossuk a pedált, a fordulatszámmérő mutatója lazán négyezer fölé lendül és máris kiderül, ez a motor más dimenzióban mozog, mint a kétliteres dízel. Képzeljék: ez tényleg jól megy.

Mercedes 190E Cosworth 20

Hát, pontosan ebbe a dimenzióba vágyom, de kéne köré egy olyan utastér, amiről Csikósnak sem jutna eszébe egy teljes családregény, talán a kockás huzat áll neki a legjobban. Ha az egyszerűen szép és tiszta, és persze egy törésmentes, ép karosszéria övezi, évekig nem szállok majd ki belőle. Talán nem túlzottak az elvárásaim, csak az ország nem megfelelő, ahol meg akarom találni álmaim 190-esét.   

Az Autonánia rovat emblémája

Autonánia
Gyakran bóklászunk a Mobile.de-n és az Expressz.hu-n érdekes autók nyomában, amiket aztán nem veszünk meg (na jó, néha igen). Ismerős? Ha ön is szokott ilyet csinálni, írja meg nekünk!
A konkrét használtautókra mutató linkeket a posztok publikálásakor ellenőrizzük, utána azonban lehet, hogy eltűnnek, mert eladják az autót vagy leveszik az oldalról.
Ha nem szeretne lemaradni egy részről sem, tegye el a sorozat okos könyvjelzőjét (RSS).

A bejegyzés trackback címe:

https://belsoseg.blog.hu/api/trackback/id/tr605050267

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

guest_ 2013.01.29. 14:32:35

Zsír, de nekem a CE jobban kéne.

lodola 2013.01.29. 14:36:48

nem lesz könnyű,én a 800 alattiakat meg sem nézném

öregeket és drágákat nézz ha jót akarsz!

Leadfoot 2013.01.29. 14:42:02

Ja, vigyél magaddal sok szakértőt. Mikor Bende vette az övét, akkor is segített. leadfoot@vérgeci.hu

Schütii 2013.01.29. 14:43:29

E36 325td? (S nélkül)

Shadowbull 2013.01.29. 14:43:44

na, berantott teged is a gepezet, a csoportdinamika, a megfelelni akaras...

Hosszu szopas lesz ebbol, Dani.

OM617.912 2013.01.29. 14:44:03

felesleges sznobság, én 440ért vettem az enyémet '89s és most kezd elfáradni benne a gyári rugó+gátló - de még jó.

láttam a ha-n, egész jókat 450 környékén az elmúlt pár hónapban, az 1,8s jó választás és a ráncfelvarrás ('89,02) utáni 200d is egészjól elmegy. A KE-jetronic természetesen szopó. A legjobb a 2,5D ill. 2,5TD, de azok mind! nagyon le vannak hajtva. Nekem a 2,0 E +3 celsius felett 7,5-8,5 ligyivel elgurul, óút 90km/h 6-6,5 l autópálya 130km/h 10 l, 160 km/h 13l, 190 km/h 18 l...

sztem egyébkénd le kell szarni a csikóst mert egy f..., és keress 24st, mert nagyságrendekkel jobb autó - sajnos!

Tie · http://polisztirol.blog.hu 2013.01.29. 14:46:25

Ismerősnek van egy lefingott fekete, rommárohadt (bal hátsó ajtó alsó sarka konkrétan hiányzik) szúette kisdízele. A motorja, váltója rendben van, vizsga lejárt.
Aszongya, egy kilóért odaadja. :)

Gomulka Béla 2013.01.29. 14:47:28

Egyszeru": kell találni egy zo"ld egyen-posztókabátos darabot, engedékenyen felalkudni az árat, majd az átvételre rózsaszínbe és strucctollakba o"lto"zve megjelenni, pár hasonlóan dekorált klubtaggal. Az eladókat elviszi a szívszélhu"dés, az o"ro"ko"so"k pedig majd eladják az autót, sokkal kevesebbért.

depi vol.2 2013.01.29. 14:53:03

Ez a csordaszellem már kicsit káros.
Csikós mester jókat ír, de a cikkjeiből kiderül, hogy mindig van mit csinálnia, sosem lesz elégedett teljesen.

Most egy ilyen manőverbe szeretnél te is belevágni? Komolyan, nem tudom eldönteni, hogy autót ti úgy vesztek, hogy posztolhassátok a szervizes élményeket róla folyamatosan? Ezt még megérteném, de akkor kérjetek rá támogatást a Totalcartól :-)

mikolas 2013.01.29. 14:55:48

Csikós car-társ átadná a mercis stafétabotot? :o

(A stafétabot helyére tetszés szerint beilleszthető a sz.póroller és a sz.roskenyér)

Schütii 2013.01.29. 15:01:28

Z.D.! Javasolnék egy szkandermeccset Bandi bá' -val, mert a múltkor ő meg azt írta, hogy az XR2 a világ legjobb autója. Döntsétek már ezt el valahogy! LoL

ChPh 2013.01.29. 15:08:37

Őő, én keverem a kavart, de nem neked van az 504-ed, Dani?

stower 2013.01.29. 15:11:35

Egy milliót futott dízel helyett nézz egy szép 2.6-ost. Nem fogod megbánni. Igaz, sokkal kevesebb szopós cikket lehet majd róla írni :)

ChPh 2013.01.29. 15:13:56

@ChPh: áh, látom keverem a szezontafazonnal :D

froton 2013.01.29. 15:15:01

Ejj....sajna az a helyzet, hogy asszonynak keresek én is épp valami autót. kb 600 ezer van rá és szóba kerültek a 190-esek. 2 db-ot találtam automatával (neki az kéne), de félek az automata váltóktól, nem tudom, hogy mi van, ha betojik.. mennyivel drágább a javításuk, mint a kézi verzióé. stb...Anno volt egy 190 D anyámnak, azt nagyon imádtuk. Tud nekem valaki tippet adni, hogy melyik verzió/évjárat/motortípus ajánlott? Melyek azok a pontok, ahol rohadni szeret? Mit érdemes megnézni rajta (azon kívül természetesen, amit általában egy használt autónál szokás...) Fő használati terület: rövid utak, kis vidéki városban, gyerekeket oviba vinni, napi intézni valót lebonyolítani, napi 15-20 km és az is csak 7köznap. Követelmény:klíma legyen benne. Érdemes-e egyáltalán ilyen rövid távokra dieselt venni (szerintem nem, vagy igen?), mert az asszony nem nagyon fog bajlódni a bemelegítéssel és azt a dieselek nem szeretik...

Előre is köszi...

eko 2013.01.29. 15:16:29

Egy bölcsésznek Swift való. Mondom ezt úgy, hogy semmi bajom a bölcsészekkel, életem párja is az. De aki úgy született, hogy tudja mi egy autó funkciója, de nem tudja hogyan működik, annak minek? Most komolyan? Csak, mert jó haverkodni Karesszel? Na, azért pont nem kell!

bervas · http://mt10.blog.hu 2013.01.29. 15:16:34

Miért nem veszel inkább egy tisztességes hidrós Citroent? XM-et, pl? :-)

Flankerr 2013.01.29. 15:17:45

Várom a következő Égésteret, releváns tartalommal..:)

rognork 2013.01.29. 15:21:06

én teljesen megértem. én is szeretnék egyet.

Fox888 2013.01.29. 15:27:26

Uhhhh ilyen autót venni alapvető szerelni tudás és hozzáértés nélkül veszélyes. Tudom h merci meg így-úgy elmegy 1milliót de pont nálad fog kifogyni az az bűvös 1millió km. alóla. Legalább benzinest vegyél. Vagy nem is tudom egy BMW-t hamár élvezni is akarod a vezetést, nem ezt a túlszervózott malomkereket csavargatni.

Stump András 2013.01.29. 15:28:12

@Schütii: Elég rossz a memóriám, de nem emlékszem, hogy ilyesmit állítottam volna. belsoseg.blog.hu/2013/01/10/eladtam_a_legjobb_automat

rekszem 2013.01.29. 15:28:57

az nem úgy volt, hogy mikor a suzukinak lemerült az aksija, meg cserélni kellett benne egy-két kopó alkatrészt akkor kitört az elkeseredés, hogy mégsem olyan jó az a suzuki?

csak mert egy ilyen mercin öröm és boldogság lesz, ha csak ennyit kell megcsinálni rajta :)

bátyámnak volt egy ilyenje, nem volt rossz, de ő olcsón vette egész tűrhető állapotban, viszont csodákat sem kell várni tőle, ez egy öreg autó, így sok pénzt nem szabad adni érte, akármilyen állapotban van

vegyél egy olcsóbbat, kicsit cicomázzad, és ha az első kellemetlenségnél azonnal meguntad, akkor eladod megint olcsóért

CorollaVVTI 2013.01.29. 15:29:37

Nem tennem. Marmint nem 190-est, hanem a dizelt. Sokkal lestrapaltabb, beluket maguk utan huzo peldanyokat fogsz talalni. Ha nem mesz vele sokat, akkor mindenkepp a 2.6 benzint vedd velemenyem szerint. A fogyasztas ez esetben nem nagy gond, illetve nincs is akkora kulonbseg, mint hinnenk. Ezek a szivodezsok palyan bekapjak a 8-at, Csikosnak is 9 korul evett Era. A 2.6 sorhat is elmegy szerintem palyan 10-bol, ha nem valami ultra rovid valto/difi van alatta.

fingerbangs 2013.01.29. 15:29:40

jól megírt poszt, volt hogy hangosan felnevettem a poénokon
köszi és sok sikert az első autóhoz

krampam 2013.01.29. 15:29:42

kezdődik a szopóroller! :)
sebaj, örömmel olvassuk majd.

(egyébként én is vennék, ha lenne pénzem. egy hasonlón tanultam meg vezetni. örökre szívembe zártam ezeket)

CorollaVVTI 2013.01.29. 15:30:59

@CorollaVVTI: Illetve hozzatennem, hogy a nagy benzinesek valoszinuleg jobban felszereltek, illetve a karakter/hang eleg finom lehet bennunk.

sunblind 2013.01.29. 15:35:23

Isten tartsa meg egészségben a nániásokat kivétel nélkül, de azt továbbra sem értem, hogy minden érzelmi, racionális és gazdasági aspektust súlyozva hogyan lehet valakinek a világ legjobb autója egy 190szopódé. Deazé soksikert persze.

novothauto · http://novothauto.hu 2013.01.29. 15:44:33

Szia Dani!

Ne tedd. Ha nem lehet lebeszélni, keresd Egyed Dánielt, nagy yongtimer Mercibuzi. Neki van egy szép 190-ese is, de külföldről hozta azt is. Ha kell a száma, hívj.

gergo · www.indafoto.hu/ppgergo 2013.01.29. 15:47:46

Ha nekem lenne lehetőségem mindig céges/tesztautóba ülni, biztos nem keresnék semmilyen ótvar romot, amit a hirtelen megkívánás hatására - erősen közrejátszva a szerkesztőség néhány tagjának sugallatával - vennék meg. A világ legjobb autója a céges, az embléma az elején nem számít.

Tegnapi BMW poszt a legjobb példa rá: megvette, nagyjából rendbehozta és hagyta porosodni a garázs sarkában majd eladta. Pedig értett hozzá, alkatrész beszerzése se okozott neki gondot, tudta mit vesz, etcetc.

Pénztemető-project lesz ez is.

m.o.p. 2013.01.29. 15:48:05

Nagyon szép vállalás. Egy jó 190-es mindig javítja az utcaképet. A 2.5-ös D teljesen biztos? Nagyon kevés van, ami meg még mozog az min. 1mio.

pincze 2013.01.29. 15:48:19

Öreg autó vásárlásánál érdemes a kaszni állapotára nagyon figyelni , hogy legyen érdemes vele foglalkozni , motort felújítani 2 év kedvéért nem érdemes .

Pierr Kardán 2013.01.29. 15:53:29

Riporter megállítja a bácsit a faluban.

Mondja bátyám, van a faluban szopás használt Mercédeszekkel?

Nincs fiam, de igény az lenne rá.

:-)))

Hurri Kán 2013.01.29. 15:54:36

Ha már mindenképp ez a típus, külföldről? Mostani olcsóbb regadóval már megérheti.

ddrum77 2013.01.29. 15:59:47

Lehet, hogy megunta az asszonyt, csak nem meri neki megmondani, ha meglesz a 190-es, és a szopás meg aknában ugrálás, költözni fog az asszony magától... =)
Nekem egy ótvar Fordom volt 10 éven keresztül, és tavaly eladtam. Azóta eszembe nem jutott autót nézni magamnak, kinőtt a lábam, van bringa, BKV.
Valaki már bedobta a varázsmondatot: A legjobb autó a céges autó, amibe a főnök fizeti a benzint. Legyen az akár egy 1.0 Swift.

Gomulka Béla 2013.01.29. 16:01:20

Csikós 180-asa hamarosan elkészu"l. Nem volna érdemes kivárni? Az garantáltan jó állapotban lesz.

bono92 2013.01.29. 16:09:13

@depi vol.2: Zách Dani Totalcar tag.

korosla 2013.01.29. 16:23:31

A piacosok nevében szeretném kikérni magunknak a "lehetőleg a piacozás rémét vetítő vonóhorog nélkül" mondatot. A piacosok nem lepukkant mercikkel járnak, hanem kisbuszokkal,master, ducato stb. Sőt a románok meg a legújabb sprinterekkel. És tudjátok azért mert megdolgoztak érte és nem összelopták úgyhogy az ilyen kommenteket meg inkább tartsa meg mindenki magának.

Dynax5 2013.01.29. 16:23:44

-Kíváncsi lennék, hogy a kommentelők között hány iPhone tulaj van aki csak azért vette meg mert engedett a "sugallatnak"!
:-P

RÁJA 2013.01.29. 16:26:12

Kedves Dani!
A podcaston elhangzott hogy a BMW-t adnád érte... ugye ez csak vicc?
Tudom hogy nem jó, ha valakit megfertőztek, a vérbe került baj lassan emészti fel a testet, az idegrendszert. És nincs visszaút. De a csere és az első, napos hétvége után sokkszerűen fogsz észhez térni.
Kicsit olyan ez mint amikor a férfiember picit ráunva élete párjára, -pedig csak az volt a bűne, hogy kikopott a feszes fitnessruhája és elkezdett mackóssá válni - megkíván egy párizsi utcalányt, hetekig kerülgeti, majd bevállalja. És amikor fizet meglátja a fogatlan rothadó vigyort és a képeket a falon, amikor még férfi volt....
Soha nem fogod magadnak megbocsájtani a motor-auto cserét.

jarics 2013.01.29. 16:31:04

Inkább egy Honda, vagy Toyota, és akkor ráérsz az újságírással foglalkozni. Mondjuk a Toyota még szép is.

Józsi a guminagykeres 2013.01.29. 16:32:10

Én is akartam w201-et,leginkább dízelt,meraszongyákazjó. 5-600eft ért négy évvel ezelőtt iszonyú putri darabok voltak, inkább vettem egy bő tíz évvel fiatalabb,nagyon jó állapotú,jó felszereltségű opel corsát ennyiért.
Egyszer csak szólt egy rokonom,hogy ismerősének maradt hagyatékból egy 5éve garázslakó,1995 óta első magyar tulajdonosnál lévő 86-os 2.0 122le, automata,sportline futóműves diamantblau 190ese.Márkaszervizes számlák szerint 1.2mft-ot költöttek rá 95től. Gyorsan kellett eladni,350ért elhozhattam,műszaki nélkül,rendszám leadva,beállt benzinpumpával. 1.5év és 20ekm-t használat közben a hibái kijavítására ráköltöttem a vételárát még egyszer,így már jól érzem magam benne. Népeknek tetszik,már kaptam rá vételi ajánlatot is,de l*faszt fogom eladni. :) Tényleg nagyon jó autó.De az autó talált meg engem tulajdonképpen,nem kotorásztam a hahu-n található szemétdombon.

A lényeg: amelyik jó, az túlárazott,legalábbis én nem adnék 1milkát értünk,mondom,úgy hogy van ilyen autóm. Reálisan nézve,kalandok és húdejóautó-jajdeszerettük nélkül 500-600eftnál nem érnek többet a jó állapotúak sem,annyiért meg igazából a 2-300eft-os kategória van szilikonba áztatva,nagy általánosságban.

nagyonnagyon 2013.01.29. 16:33:17

Néha bizony széllel szemben kell :) Ha szerencséd lesz, enyhül a szél ha meg nagyon akarod akkor meg csak fújjon. Soha nem vennék ilyet de kíváncsi leszek mi sül ki belőle. Otthonról azért már elköltöztél ugye? ;)

norisz01 2013.01.29. 16:41:06

A világ legjobb autóját?Ezen jót nevettem,na ez az az a autó amit megsem kellett volna csinálnia mercinek,nekem volt egy benzines a motor toszta szopás,a futómű tele minden ilyen olyan karral szilentel mindig kiment valami.
De a belseje az valami katasztrófa iszonyat fosss,leszakad állandóan az ajtókárpit lehelet vékony papirból van.
A 123 vagy 124 sokkal jobb.
De ezektől egyidős japán bármelyik nagyságrendel jobb volt.

tmolni 2013.01.29. 16:45:39

@korosla: hiszen a piacosok a legbecsületesebb emberek...
ők soha senkit még be nem csaptak, áruról még életükben nem állítottak valótlant!!!

Józsi a guminagykeres 2013.01.29. 16:48:40

Szvsz ha mindenképpen 190-es és dízel,akkor legkézenfekvőbb megvenni a Csikósét (ha tényleg közeleg a búcsú ideje). Legalább pontosan tudnád mit veszel,tervezhető kiadásokkal. Az meg egy ilyen idős autónál nagyon-nagyon fontos szempont.

Adam-69 2013.01.29. 16:57:50

Sok sikert:) Azt hiszem ez a manőver nem lesz ólcsó.

Schütii 2013.01.29. 16:57:55

@Stump András: Ó, szorri! Szal akkor még sanszos e titulusra a 190-es?! Na ezt már felírom a noteszembe (ha már eszem nincsen).

Kiskaresz 2013.01.29. 17:01:35

szerintem ugorj be az Allee-ba, vegyél a papírboltban egy naptárt heti bontással magadnak és írd be mindegyik sorba hogy "nem leszek hülye!!!" és a BMW-t tartsd meg!!!

m20b25 2013.01.29. 17:01:49

Nem azért de lehetne valakinek valami saját ötlete is már.

Schütii 2013.01.29. 17:08:20

@m20b25: Kezdd meg a sort, légy oly jó hozzánk!

red87 2013.01.29. 17:12:08

Úgy ír itt mindenki, mintha az élete függne Daninak ettől.
Most ebbe szerelmes, ha van rá pénze, és talál is jót vegyen. Ha bejön, akkor lesz boldogság, biztosan lesz szerelgetés (ilyen korú autónál BÁRMI legyen az, elkerülhetetlen), amiről olvashatunk jó írásokat, meg úti beszámolók.
Ha meg nem jön be, akkor bukik rajta kicsit, az ő tárcája bánja, de megtanulja, és mi is tanulhatunk belőle.
Ne akarjátok már ennyire védeni, felnőtt ember.
Én azt mondom hajrá, reméljük jó lesz az egész ügylet végkicsengése :)
(Amúgy én meg szintén Suzukis létemre közepesen öreg Alfákra nyáladzom két éve, és amint lesz rá keret, üdvözült mosollyal szállok majd fel a szopórollerre, hogy vagy sírva essek le róla, vagy hatalmas vigyorral hajtsam a meszeségbe.)

will 2013.01.29. 17:14:34

Most miért bántjátok. Van a napi 24 órájából átlag 3 és fél elbaszni való ideje. Ő dolga. :)

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2013.01.29. 17:17:29

Van még valaki, akinek nincs 190-es Mergája a Totalcarnál...? :D Majd kéne csapni egy nagy összehasonlító, meg gyorsulási tesztet.Hajrá,hajrá.

c 2013.01.29. 17:20:17

Irány Németország.

miegysmàs 2013.01.29. 17:21:16

dizelt ugyan nem lattam köztük,de itt elek Svajcban,egesz nap különbözö autokat vezetek,itt nincs kilometerora tekergetes,valoban hihetö,egy ilyen koru autonal amit a km. szamlalo mutat,hatha akad köztük vmi. erdekes.

http://auto.ricardo.ch/carsandbikes/search.aspx?ps=100&cmm=48|337&cf=0000004000000000000000000000000000000011

www.autoscout24.ch/de/autos/mercedes-benz--190?make=12926&model=206668&nav=7&vehtyp=10

www.fahrzeugnet.ch/auto/suche/ergebnisse/page/1/marke_id/38/modell_id/2201

www.comparis.ch/carfinder/marktplatz/result.aspx?make=Mercedes-Benz

Ádi F. 2013.01.29. 17:21:42

@CorollaVVTI: Dehogy, illetve attól függ, hogyan hajtod, nekem a w124 200D evett 140km/h mellett 8l-t, de ha csak 100km/h körül hajtod, akkor lemegy 6l alá is, lábfüggő a 190D-be raktak hosszabb difit plusz kissebb a kasztni.

Bushley 2013.01.29. 17:23:27

Szerelem nem ismer határokat.
Mondhat már neked bárki, bármit, addig nem lesz igaz mosoly az arcodon lefekvés előtt még egy saját Baby-Benz képe nem sejlik fel a lehunyt szemeid előtt.

Keresd, vedd meg, légy boldog!

ouacif 2013.01.29. 17:25:50

fogalmam sincs, hogy mennyibe kerülnek, és nem is vagyok mercis, de ezt az oldalt néha szoktam nézegetni, és a képek legalábbis nekem elég meggyőzőek. 124.atw.hu/

ujpistolpete 2013.01.29. 17:26:05

Dani!
Miert nem hozol egyet a belgaktol? (nyelvet beszeled, szallas adott, oratekeres nincs)
Mondjuk amit te keresel, annak itt is megkerik az arat...
fr.autoscout24.be/Details.aspx?id=227166167&cd=634950006890000000&asrc=st

P

korosla 2013.01.29. 17:27:05

@orcface: szépen félre értetted a mondandómat. De az vesse ránk az első követ aki még nem zsinnyegtetett ebben az országban.

Muzsikok közt 2013.01.29. 17:28:02

Dani

Látom kezd elmenni az eszed a kollégák mellett nem is csoda!

Sokat fogsz te 'elmúltnyócév'-ezni a Swift és a Micra után!...:DD

Jean-Baptiste Emanuel Zorg 2013.01.29. 17:29:13

arról, h ez mekkora álmodozás, már nem is beszélek. megint a tökéleteset keresitek 2 forintért. lehet, h meglesz, nem mondom, vmi öreg eladja a tutit potom pénzért, de az is inkább keresekdőhöz viszi becserélni másra. na mind1.
a másik: Zách Dani mit keres itt a totalcarnál, ha nem is komázza az autókat? vagy totalbike-os?

Yaesu 2013.01.29. 17:31:30

Én nem értem, mi ez a nagy dízelbuzulás a youngtimer-eknél is... Én vezettem ilyen kis 190-est a 2,3-es benzinessel és a 2,5-ö TD-vel. Nekem az előző jött be sokkal jobban. Dinamikusabb, csendesebb, jobb. Igen, többet fogyaszt. És?

szemeteske 2013.01.29. 17:36:37

Valamiért TC-n kialakult egy ilyen kult, hogy érdekes régi kocsikat vesznek, felhasználják az összes kapcsolati, és pénzbeli tőkéjüket a rendbetételére, majd a célegyenes előtt leparkolják porosodni, és végül eladják.
Cougar, Niva, MX5, Elnöki Nissan, 7-es BMW, Csikós x darab Mercije, és még ki tudja hány...
Szerintem a hangyász is max. 2 évet bír majd Karotta alatt, aztán megy németbe'.
Persze nincs ezzel baj, inkább ilyen cikkeket olvasok, mint hogy bemutatták a Golf XVII-et amiben automata elektronikus fülvakaró van.

ommm 2013.01.29. 17:48:10

@CorollaVVTI: Ez nincs így. Már a szívó 200D-hez is kérhettél bármit, amit a legdrágábbakhoz. A szabad konfigurálhatóságot a németek találták fel.

Rádió K 2013.01.29. 17:50:49

"Megveszem a világ legjobb autóját" De sehol egy Toyota Corolla??? Téves a cím :)

Béla, tudod a Béla 2013.01.29. 18:05:39

A használt autó vásárláshoz szakértői segítséget nem szerkesztőségben kellene keresni, mert ott nem lehet találni olyat aki -igazán- ért hozzá. Talán becsületes nepperrel kéne felvenni a kapcsolatot, ha talán tán...ű
Nem igazán emlékszem olyan esetre amikor a szerkesztőség ne nyúlt volna bele valami oltári nagy sz@rba :/

Herr Glatzkopf 2013.01.29. 18:14:43

@ouacif: Állati drágán adja a fazon...igaz, hogy megszólalnak a Mergák, olyan patentül néznek ki.

bandit1200 2013.01.29. 18:15:46

@norisz01: Állítsunk már a 190-es mellé valami japán autót a 80-as évekből és nézegessük együtt mi a különbség.
Egyébként én is a 124-est választanám.
Tavaly adtam el a 94-es 124 emet Bánom is kicsit. 2.2 benzin automata 4 seb.
Gyári fehér.Hibátlan kék szövet beltér.8-10 közötti fogyi.
150 le.Amikor SX4-esék nézegették de jó de szép és mondtam hogy 650.000 ft volt megrogyott a térdük.Én ilyet vennék Dani helyében.

jozsika1971 2013.01.29. 18:21:20

Olyan szánalmas már ez a vegyünk mercit ökörcsorda! Akkor se hoznék el egy ilyen hulladékot ha utánam dobnák! 3-400-ért minőségi, strapabíró, praktikus kocsikat kapni dögivel, erre az ész-brigád egy pakolhatatlan, kihasználhatatlan agyonhajszolt, 4x visszatekert szemétbányát nézeget. És ez a mai autós újságírás krémje, képzelem az alja milyen lehet. Tényleg ennyire rosszul állunk szakember szinten?

Józsi a guminagykeres 2013.01.29. 18:21:49

@ouacif: Különösen a donor autók látványa. Meg a szilikonos pótkerekek.

norisz01 2013.01.29. 18:31:07

@bandit1200: Nekem egy galantom volt 85kiadás a 83 190 előtt. A japán ezerszer jobb volt minden tekintetben,olyan belseje volt pl amilyen nem sok autónak.Na a motorról ne is beszéljek turbó,interccoler,balance tengely.A német azt sem tudta még akkor az mi is,egy be sem láttam,most toyotám van diesel 360.000km és semmi olajfogyi,pöc akármilyen hideg is van.a merci ha kicsit kehes lehet sprézni a torkát.
Japánnal kezdtem,utána sok német autóm volt de csak japánra vágytam és ebben sem csalódtam.
Amúgy meg technikailag mindig is a japánok lesznek az elsők.

norisz01 2013.01.29. 18:32:46

@Rádió K:

Tetszik!!
De úgy sem tudja akinek még nem volt.

ZáchDani 2013.01.29. 18:42:29

@jozsika1971: A hozzászólásodból azt veszem ki, hogy számodra elsősorban az ésszerű döntés a jó döntés, az érzelmi pedig rossz. Az én helyzetem kicsit más, én a Totalcarnál dolgozom. Nem vágyom több ésszerűségre, mint amit egy ilyen autó adhat, és nem hulladékot szeretnék, hanem valamit a kínálat felső harmadából.
Talán jobban szájba kellett volna rágnom, hogy nem olcsó Mercedest akarok, hanem jót és képes vagyok várni a megfelelőre, mert van időm. Rosszul pakolható? Na és? Azért biztosan könnyebben, mint egy motort. A BMW egyébként marad, soha nem adnám el.

Józsi a guminagykeres 2013.01.29. 18:43:19

@Schütii: Válogatós férfinemiszervnek...... :)

Sasa88 2013.01.29. 18:45:07

Decemberben olvastam Csikós cikkét egy 190-esről, elgurult a gyógyszer, vettem egyet, az autó idén 26, én 25 leszek, vannak rajta tákolások, de összességében nagyon egyben van. A futómű, a motor, a kaszni.....és ami a lényeg: IMÁDOM!
Ma megszopatott, az önindítóról megy a kábel a behúzó reléhez,na a sarunál eltört, még gyári volt, mekkora szar, csak 26 évet bírt. :)
Nekem a 2000-es szívódezső van, gyenge, de legalább nem fogaszt, 450km pálya, 320km város, átlag fogyi 5.58-ra jött ki.
Soha ne legyen jobb autóm, ez isteni, és az érzés, amikor vezeti az ember, akinek nem volt még jó Mercije, nem tudja.... :)
Remélem sikerül kifogni Daninak egy jót!!!
Elvileg amik német piacra készültek, mindegyiken van vonóhorog. Nem is tudom már hol olvastam.
Az enyémen is van, de a futómű fel lett újítva mielőtt megvettem. Ja, meg valszeg taxi volt, és lehet, hogy tényleg 251ezer km-el vettem, csak egyszer előtte már átfordult. Lekaksizom, indul, megáll, világít, villog, kanyarodik. Istenkirály kis gép! :)

bandit1200 2013.01.29. 18:51:54

@norisz01: Nem veszünk ezen össze mindíg japán motorjaim voltak vfr bandit stb tudom ezt.De a merci nagyon fakabát cég nem változtat gyorsan csak a 100x osan kipróbált dolgok kerülhetnek gyártásba.Azért olyan tartósak.Az említett 124 esemben kb 600 ezer lehetett.Nem nagyon tudtál volna belekötni.
A 230 as motor veztengelyével verekedni lehet látszik hogy évtizedes használatra tervezték.Most is van egy ilyen blokk a garázsban ajándékba kaptam.Egy talicskában lakik ha útban van alig bírom félretolni.És ez csak sor4 milyen egy v8.Más tészta a két kocsi.

redriot77 2013.01.29. 18:56:10

Én nem ragaszkodnék a dízelhez, hacsak nem tekersz bele rengeteg kilométert. Benzinesből könnyebb megkímélt példányt találni. 6-800ezertől felfelé vannak a szebb példányok.

Két hete vettem egy '91-es 200E-t, és minden egyes kilométer után egyre mélyebb szerelmet érzek iránta. :) Szerintem Te is próbálj ki egy 124-est: hiába 4.7m hosszú, a kasznija nagyon jól belátható és a tipikus Merci-módra durván kitekerhető első kerekek miatt könnyű vele a manőverezés. Nézegettem én is a 190-eseket, de számomra a '24-es "mercédeszebb", felnőtebb autó: formára és fílingre is. Ráadásul árban sincs nagy differencia.

cseuztompi 2013.01.29. 18:56:51

@kokal: Nem akarom én is az észt osztani, de szerintem is ez a motor a legideálisabb választás... Köztudottan a legjobb. A kotvány dízel, fene tudja mit kapott már az élettől. Ezeket jellemzően nem az vettek aki futózni akart, meg piacozni, mert ugye- A Vóóóga is mit meg nem evett a futóóvaaa, pedig kisssééébb vót a benzinykályhálya...- Ezekből inkább benzineset!

szmoker (Homo Trollicus) 2013.01.29. 19:00:41

@Béla, tudod a Béla: "Nem igazán emlékszem olyan esetre amikor a szerkesztőség ne nyúlt volna bele valami oltári nagy sz@rba :/"

De majd most meglesz.
Most sikerülni fog.
Most kiadja.

:)

CorollaVVTI 2013.01.29. 19:17:57

@ommm: Kérni lehetett, csak kevesen tették. Egy 6 hengeres benzin nagyobb eséllyel felszereltebb és kevéssé széthajtott.

Z o z ó 2013.01.29. 19:18:12

Ha csak ritkán fogod használni akkor a 2.6os Benzines se lenne egy rossz választás.Persze, többet eszik,de ha keveset megy akkor mindegy,nem?

Mindig izgalmas ha valaki a "csapatból" új autót vesz, majd írj róla:)

Ommm Te meg egy sort se írtál az Audiról:(Fogsz?

jozsika1971 2013.01.29. 19:26:54

@ZáchDani: De pont mercit akarsz? Manapság a leginkább kétfelé ágazó márka, vagy full sznob akinek kell vagy full zöldséges színvonal. Még van egy kategória, de azt nem írom le, mert nem sértegetnék senkit. Nekem utoljára egy állólámpásom volt, azóta merci nem kell, de eszembe sem jutna még egyszer ezzel a típussal foglalkozni. :)

tailor13 2013.01.29. 19:39:56

Ez a motor még a W124-et is tűrhetően viszi, van belőle a családban, vegyesben 5,3-5,5 között kajál. (viszonylag kevés város, több országút, de nem alföldön). Nekem 123-asom van, én vagyok az élő példa, hogy a jó autót is ki lehet fogni olcsón, 100ért jobbat vettem mint amilyeneket a hahun 300-400 környékén hirdetnek. :)

B3NZiN 2013.01.29. 19:44:53

Amikor megláttam a címet azt hittem vesz valaki végre egy skyline-t de nem.. Mi lett a totalcarral ??

szajkó 2013.01.29. 19:48:17

Gyakran bóklászunk a Mobile.de-n és az Expressz.hu-n érdekes autók nyomában, amiket aztán nem veszünk meg. Ismerős?

Igen, de én a www.hasznaltauto.hu -n teszem ugyanezt

vékony 2013.01.29. 19:50:04

a MB 124-bol vannak kevesbe elcsepelt darabok, pl 500E. Igen jogos a szemoldokrancolas, vegyen olyat akinek benzinkutja van. DE. Azt irtad csak neha akarsz vele autozni, es olyankor elvezni akarod az utazast. Szerintem ez az auto masra nem is jo itt Magyarorszagon,es igy azert van benne nemi logika szerintem.

kkn 2013.01.29. 19:57:38

Én most kezdek besokallni a 190-re. OK, öreg autó, mindig van gond. de ennyi, a Mercisek is csodálják. Pedig épnek tűnik, és mindenki dicséri az állapotát, az átlag tetejében van. Mégis rengeteg dolog ment tönkre, pedig a lehetséges dolgok kis hányada. de amikor egy nyomorult indexreléből nem létezik, csak gyári, tizenakárhányért, és már más relével is jártam így. Lehet, hogy nemsokára mennie kell, és veszek egy kissé fiatalabb japánt.

Sztavrosz_ (törölt) 2013.01.29. 19:59:42

Ebből van olyan ami nem volt taxi?

redriot77 2013.01.29. 19:59:47

@vékony: 500E nem csak a fogyasztás miatt külön kategória hanem a rengeteg különleges alkatrész miatt amit csak ebbe a modellbe szereltek. Ezeknek az ára pedig olyan magaslatokban jár ami csak a NASA eszközeivel észlelhető. Hamár vényóc, a 400E valamivel praktikusabb és mivel külsőre olyan mint egy 200E ultimate sleeperrel van dolgunk.

Egyébként szerintem a makulátlan állapotú, teljesen gyári kivitelű, nem buherált (fakormány/padkázott háromágú felni/lekszasz-lámpa) '24-es egyre ritkább, nem mondanám elcsépeltnek.

atabi 2013.01.29. 20:01:22

a merciket kisajátította csikós zsolt,unalomig leírt róluk mindent.ha labdába akarsz rúgni mellette akkor vegyél vmi más márkát.az írásaid a mergáról úgysem fognak vetekeid az övéivel.

kicsidio 2013.01.29. 20:11:17

Előjönnek az emlékek ugyanilyen 2.3-16v volt a szüleim német barátainak a 80-as években még a szín is stimmel.Régi-régi emlékek.Az előtte lévő Monza-t is imádtam gyerekfejjel is:)

Youngtimer 2013.01.29. 20:20:24

Nehéz lesz,2,5Diesel szépet,nekem most két darab 3 évesnél nem öregebb PSA konszern autó beszerzése is nehézségbe ütközött.Inkább veszünk két új autót.Más,barátom évek óta őrizget egy 190-es 2.0benzines pontosan 100.000.-Km az órájában,belül új autó szaga van,a kormány feltörné a kezem,olyan rücskös,még pár év és OT.-val forgalomba kerül.Tudom nem diesel,de használt autónál állapotot veszünk nem felszereltséget,és motorvariánst,szerintem.Azért ne bántsd a 124.-est szerintem próbáld ki a 300TD automatát,és lehet hogy inkább abban terülnél szét,fantasztikus autó.

akos696 · www.focusauto.hu 2013.01.29. 20:20:47

@norisz01: Na ja jó a japán, nekem csak japán motorkerépárjaim voltak/vannak. De a japán sokkal érzékenyebb, mint a masszív német technika. 2.0 Honda Accord, vízpumpahiba, ahogy a mutató elkezdett felfele kúszni, az ismerős félreáll. Eredmény: hengerfejtömítés szénné égve, hengerfej felújítás, síkolás stb. BMW e30 M40 1.6 vízpumpahiba, víz elfolyik, nyári nagy melegben vidéki város átszelése, a mutató végig pirosban (természetesen nő a volánnál). Az utolsó 2 kilométeren többször leállt, nagyon randa hangja volt. De a muter csak beindította és hazajött vele. Mikor megláttam a motorháztető alól füstöt/gőzt/büdöset árasztó autót majdnem elsírtam magam. Eredmény: vízpumpa és feltöltés után az autó még éveket szolgált olaj és vízfogyasztás nélkül (természetesen nem lett levéve a hengerfej). Ha nem az én autómmal történik, nem hiszem el. Ugyanilyen m40 blokkos Bömös cigó családdal a fedélzeten érkezett a szerelőhöz, kiütött olajteknővel, olaj nélkül kitudja hány km óta. Teknőcsere és olajfeltöltés után mentek tovább, és a szerelő szerint még szép hangja is volt. Persze szétszedés után biztos lehetett volna találni kopásnyomokat, de akkor is. Ennek a blokknak csak az volt a baja, hogy szíjjas vezérműhajtású volt, utódja a láncos M43 már láncos és elpusztíthatatlan. A széria blokk a turbósítást is bírja zokszó nélkül hosszú távon.

Na ezek a különbségek a precíz japán és a tartós német technika között (legalábbis a 80-90 évek derekán).

Kuruttya 2013.01.29. 20:22:50

A Mercedes a kevés gyárak egyike, ami képes kortól és trendektől függetlenül, évtizedek óta jellegtelen kockaautót gyártani. Mindig szeretném azt mondani, hogy marha ronda mind, de objektíven ez nem igaz, csak annyira semmilyenek, hogy az már ellenszenves. Szóval valahogy nem jön át ez a Mercedes-buzéria életérzés. A dízelmánia meg csak hab a tortán. Brr.

deepwing 2013.01.29. 20:27:14

Ez az ember bölcsész?? :-)
Ha nem viccnek vagy gúny tárgyának szánod, akkor állítsd a német keresőket min.4000eurora, innen indulnak a megvételre érdemes példányok.

csiky944 2013.01.29. 20:29:32

@Youngtimer: Valahogy nem tapasztaltam,mondjuk az enyém a kínálat alja. Az előtte lévő XM-emet azután szerettem meg igazán,hogy megvettem a mercit :)

Daniel01 2013.01.29. 20:32:13

Nem értem,hogy a kommentelők,miért szólják megazért,hogy iylet szeretne.Az emberekből ma már kiveszett az,hogy"családtagként" gondoljanak az autóra és nem 3 évente cserélgetik,ráadásul attól,hogy Neked nem tetszik nem kell leszólni.Én személy szerint nem szeretem a bmw-ket,de akinek van nem szólom le érte,ha neki ez tetszik.A másik amit sokan nem értenek,hogy egy autóban nem csak a használati értéket kell nézni,hanem az érzelmi kötődést,azt hogy jól érezd benne magad(oké egy új autóban is lehet persze nem vitatom,de van akinek a régi sokkal több életérzést,emléket stb..ad),hanem a történetét is.
A gazdasági része szintén nem méltó firtatásra.De ha már itt tartunk,akkor kb 1 milláért veszel egy szép 123as 300d-t ami megy is ,van benne egy kis extra,és fillérekből tartod fent amellett higy szereted.A mai kocsikra meg a nagynyomású szivattyú mizéria kerül annyiba mint ezekre egy tisztességes motorgenerál.A merci buzériához meg annyit,hogy oké,hogy kocka de azért minden része egy kis ékszer,főleg 124/190es előttiaknek.Azért tudok csak nyilatkozni,mert nekem is régi "ződséges" van... Üdv!

norisz01 2013.01.29. 20:32:19

@akos696:
Ennyit a tartós német technikáról 500.000szétesik több német diesel,a preciz japán meg legtöbb még akkora lett bejáratva.

Muzsikok közt 2013.01.29. 20:35:40

@akos696: a japán sokkal érzékenyebb, mint a masszív német technika.

- Nyihahhahaha

stower 2013.01.29. 20:36:41

@jozsika1971: jááááájjj jauzsika! Te vagy mostan ittennék a troll?! Ülj be inkább a loganodba és a tükörbe nézve folyamatosan mondogasd, hogy "okos vagyok, jó vétel vót" :-D

redriot77 2013.01.29. 20:36:51

@Kuruttya: Jellegtelen kockaautó? Szerintem visszafogottan elegáns, de ugyebár ízlések és pofonok. :) A '80-as évekbeli Mercik designja nem hivalkodó - sallangmentes, letisztult, nincsenek rajta csiri-csáré részletek mint a korszak legtöbb autóján. Nincsenek idétlen spoilerek, kvarcjáték a műszerfal helyén, mindenféle EFI/16v/Turbo matricák, röhejes felnik - hibátlan arányok, szépen összefutó vonalak adják a szépségüket.

Az AMG egyszer hirtelen felindulásból kezelésbe vett egy Mitsubishit valamikor '87 körül:
img.gawkerassets.com/img/186nnwrza3y2sjpg/original.jpg
Na ez a ronda, jellegtelen, '80-as évekbeli kockaautó, nem a W201 vagy a W124.

35up (törölt) 2013.01.29. 20:38:53

"A több száz, Csikóssal folytatott beszélgetés"

Ovakodj a kopasztol, o nem csak tud, de szeret is szopni, raadasul a vegtelen turelmu csaladja tamogatja is ebben. A tanacsait csak akkor fogadd meg, ha at tudod venni az eletstilusat is :)

Muzsikok közt 2013.01.29. 20:44:15

@akos696: a japán sokkal érzékenyebb, mint a masszív német technika.

- Ezt a szerkesztőségi autók sztorijai is megerősítik.

Javítsatok ki, de ha igaz ezek (voltak) a szerkesztőség japán autói

- Omm: Mazda323
- PappTibi: Avensis
- ZDani: Stift, Micra
- Winkler-anyuka: Stift

Na ezekről nem olvastunk soha a belsőségben, csak azt hogy hogy hentelik, foltozzák, kendácsolják az urak a csodás német technikát.
Sok jó német autó van de hogy igénytelen és masszív lenne - muhhahahaha.

Rocko- 2013.01.29. 20:45:24

én tudok egyet ami hamarosan eladó lesz, ismert előélet, rendszeres karbantartás, nem dohányző hölgytulaj.
belsoseg.blog.hu/2012/12/30/apro_hibanak_indult_aztan_beledoglottunk

Rocko- 2013.01.29. 20:47:20

én tudok egyet, ami nemsokára eladó lesz:
ismet előélet, sok vizsga, rendszeresen karbantartva, nem dohányzó hölgytulaj.
belsoseg.blog.hu/2012/04/15/hat_eve_megvan_most_500_ezret_mutat

malenykij polgar · http://mbybk.blog.hu 2013.01.29. 20:53:35

Én azt nem értem, hogy ha a szerzö tavasztól öszig robogóval vagy motorral jár, továbbá szigorúan eredeti állapotú 190-esre vágyik, akkor mi a halál *száért nézegeti a dízeleket???
A hazai dízel állomány kb. 98%-a lerúgott, 450.000-1.450.000 km-t futott darab. A tulajoknak minden fontosabb volt, mint az eredeti állapot fenntartása. Mennie kellett a vasnak, lehetöleg évente min. 30.000 km-t, minél olcsóbban.
Az írásban említett (Pali barátunk tulajdonában lévö) 2,5-ös turbódízel pedig egy üdítö kívétel. Ja, hogy másfél az ára? Igen, ennyi.

Pasas 2013.01.29. 20:54:50

@norisz01 : mokor a japán nyomta a turbós motorokat, akkor a többiek azt sem tudták hogy mi az, most hogy a japán van évekkel lemaradva a downsizing-olásban, a turbós motorok hirtelen túlhúzott szarok lettek. Na meg a japán autók belső tere... pont a 80-as, 90-es évekből, haha...

akos696 · www.focusauto.hu 2013.01.29. 20:55:59

@Zuckerbrot: Mit nyihogsz, elfogyott a kockacukor?

primatus 2013.01.29. 20:57:15

Ez is jó választás lehet... legalább galvanizált volt, míg a 190-es nem. www.hasznaltauto.hu/auto/mercedes-benz/w_124/mercedes-benz_w_124_250_d-6154354

Sütemény1975 2013.01.29. 20:59:58

A cikk cime nincs pariban a tartalommal :) A vilag legjobb autoja ugyanis a Volvo 740 GLE, 2.3 benzin.

malenykij polgar · http://mbybk.blog.hu 2013.01.29. 21:00:42

@Sasa88:
>Soha ne legyen jobb autóm, ez isteni, és az érzés, amikor vezeti az ember, akinek nem volt még jó Mercije, nem tudja.... :)

Hát te bolond vagy :)))
Kölcsönadom a 300TE-met.

akos696 · www.focusauto.hu 2013.01.29. 21:02:07

@Zuckerbrot: Egy szóval sem írtam, hogy nem megbízhatók, vagy, hogy nem tartósak. A megbízhatóság és a tartósság amúgy sem jár kéz a kézben. Amint a példák által szemléltetni szerettem volna, a német általában masszívabb, igénytelenebb technika, főleg 20 évvel ezelőttről. Persze mindkét oldalon vannak kivételek, de azért a mondanivalóm lényegét személteti a kb 10 km-t nyári hőségben víz nélkül vonszoló BMW és az 500 m alatt szétfőtt Honda esete.

Rocko- 2013.01.29. 21:03:14

@gergo: "hagyta porosodni a garázs sarkában" - kb. két hónapig.
hogy pontosak legyünk.

kzolee 2013.01.29. 21:05:06

Szerintem Sabc fehér dízelét is próbáld ki, mielőtt veszel valamit. Igaz nem merdzsó, de dízel, kasztni hasonló méret, 80-as évek, és egész rendben van.

malenykij polgar · http://mbybk.blog.hu 2013.01.29. 21:08:55

@35up: Ja, ez az írásban említett gép.
Miért, olyan sok 2,5 turbódé van fent másfélért? ;)

Rocko- 2013.01.29. 21:08:57

@red87: tudod, kommentelők megmondják.
te meg Cappuccinot vegyél. kecske is, káposzta is. ja, meg még egy kis káposzta.

230e 2013.01.29. 21:11:29

Átérzem a vágyat egy 124-es tulajaként. Viszont egy szép benzinessel nem járnál jobban? (mondjuk egy 2.2 W124 mindenféle pöpec extrával?)

Rocko- 2013.01.29. 21:16:07

@Béla, tudod a Béla: "Nem igazán emlékszem olyan esetre amikor a szerkesztőség ne nyúlt volna bele valami oltári nagy sz@rba :/"
mert azok nem voltak emlékezetesek, ennyi.
de a teljesség igénye nélkül: Fiat Tipo, Volvo 440, Toyota Avensis, Toyota 4Runner, Volvo S70, Nissan Micra, Suzuki Baleno, Mazda 323.

Muzsikok közt 2013.01.29. 21:18:44

@akos696: mindkét oldalon vannak kivételek

- te például meg is találtad az egy kivételt.....nyihahahha

www.reliabilityindex.com/

nyelv-ész 2013.01.29. 21:19:07

Zách mesternek a hangja még a fülembe cseng, ahogy minap az Égéstérben a Suzuki körüli anomáliákat panaszolta. Ha belevág a Merga projektbe, akkor viszont legyen kemény, mint Csikós, akiben nagyon becsülöm, hogy az orbitális szopórolleres jeleneteket is élvezetesen elő tudja adni. Nála nincs nyafogás, sírás, ha reccsen a féltengely, ha reccsen a kalapács alatt a hüvelykujj :-)

Úgyhogy hajrá Dani, ne hallgass a fikázókra! Ujjvédőt azért vegyél :-)

Rocko- 2013.01.29. 21:19:09

@csiky944: kezdj el sikítani ha Dani hív. :D

aaabbbccc 2013.01.29. 21:19:23

a 190 utan jott C osztaly nagyon szar vagy melto utodja a 190-nek ??? nekem az tetszik egyre jobban

Muzsikok közt 2013.01.29. 21:22:30

@akos696: Télleg, Papptibi Suzuki Balenojáról és Winkler 4Runnerjéről is megfeledkeztem. Azokról sem lehetett olvasni a csináldmagad rovatban....:)))Nyehehehe.

nyelv-ész 2013.01.29. 21:27:19

@Rocko-: Szerintem az autós újságíró szakmai elhivatottságát legjobban az otthon fellelhető romos és/vagy lélegeztetőgépen tartott autók száma jelzi :-) Milyen unalmas már, amikor egy autós újságban állandóan csak Veyronokról, Ariel Atomokról meg feltöltős Jaguárokról lehet olvasni, és az izgalmat legfeljebb az jelenti, hogy gumifüstöléskor balra vagy jobbra pörög az autó...

malenykij polgar · http://mbybk.blog.hu 2013.01.29. 21:28:24

@nyelv-ész: Nagyon egyszerü a recept. Nem a kínálat aljáról kell vásárolni. Ja, és ha keveset jár vele, akkor nem is dízelt.

mercedesbenz 2013.01.29. 21:36:14

Van egy eladó MB 190 diesel, nem mindenáron, felújítás alatt, a felújítás dokumentálva, fotózva.
29 éves sötétkék. A fakormányt nem adom, eredeti kormányt igen

Muzsikok közt 2013.01.29. 21:38:17

@mercedesbenz: Nekem csak a fakormány kell, ha lehet felújítva. Nyíhhahahaha.

nyelv-ész 2013.01.29. 21:44:16

@malenykij polgar: Vegyük észre, hogy hobbiautó kell Daninak, nem munkába járós igavonó.

Mert arra tényleg egy Swift is megteszi. Csak arról meg nem nagyon lehet írni. 130 ezernél vízpumpát cserélsz, meg féltengely csuklókat, esetleg kuplungszettet, ha a városi forgalomban nagyon szétrúgtad. 200 körül esetleg a futóműben ezt-azt, de különben nincs nagyon mit írni róla.

Ellenben egy milliót futott Merga... na, az igen.

Féloff: jókat röhögtem egy hahu-s hirdetésen. 11 hónapos autóhoz odaírja, keveset futott. Mellette a km-óra állása: 31 ezer. Valóban kevés, de kevesebb, mint egy év alatt ennyit beletenni, az gyakorlatilag azt jelenti, hogy egész nap mentek vele, csak tankolni álltak meg. De legalább keveset ment a motor hidegen :-)

Schütii 2013.01.29. 21:45:29

@m20b25: Köré meg modjuk egy korai E34?! Nem rossz! (ha jó)
Én is ajánlottam neki BMW-t ;)

beczes (törölt) 2013.01.29. 21:46:55

Valahogy így vagyok az Audi 80 B3-al, meg az Audi 100 C4-el, mint Ti ezekkel a Mercikkel. Közeli jó barátomnak van egy 80-asa '88-as 1.8S 90 ló, és EGYÁLTALÁN NEM ROHAD SEHOL. Komolyan nem. Fogalmam sincs milyen technológiával készültek (mondjuk törve szerintem soha nem volt), de a motorja is kap 10w40-et 10 ezrenként, kajak kinyírhatatlan, pedig 400.000+ km benne van már. Nemtom miért, de vonzanak, főleg a régebbiek, a "narancsindexesek". Szívó benzinest vennék valamelyikből nemsokára.

Schütii 2013.01.29. 21:46:58

@Józsi a guminagykeres: Én nem faszoznám le a Danit.. :D

Schütii 2013.01.29. 21:49:52

@beczes: Csak egy a bajuk. Buta a hátsó a futóművük. Mercihez képest meg végképp.

Schütii 2013.01.29. 21:51:44

@nyelv-ész: Einstein óta minden relatív, így a "keveset futott" kifejezés is.

Papp Sanyi 2013.01.29. 21:52:00

@Rocko-: Az a Baleno, amiben motorbölcsőt kellett cserélni, mert szériahibaként szarrá rohad? Ne viccelj :)

Vmi jó Lancia-Alfa kéne, vki vehetne egyet és írhatna arról. Unalmas már a sok Merci.

Rocko- 2013.01.29. 21:52:33

@nyelv-ész: nem jelent szerintem szakmai elhivatottságot ha szívsz. nem látok én a kettő közt összefüggést.
persze az igaz, olvasni sokan szeretnek erről, de ezt már többen meg is mondták: ezért, itt a Belsőségen nem kapnak fizetést.

KPali 2013.01.29. 21:52:54

Üdv, az enyém az a bizonyos, a kínálat tetejéről :) Szívesen felajánlom egy tesztre, hogy legyen mihez hasonlítani a többi példányt. Csak ebben a sós időben nem veszem elő, majd tavasszal. A címmel teljesen egyet tudok érteni, ez a világ (egyik) legjobb autója. Ezeknél jobb autókat már nem fognak gyártani soha, az szép, megkíméltek se lesznek többen az idő előre haladtával. A családban van egy 190D is kb. 300.000 km-el (valós).

Rocko- 2013.01.29. 21:56:52

@Papp Sanyi: igen, az. kiderült, megcsinálták, max 1 hét alatt, utána jó lesz az örökkévalóságig. és mi volt még a hibája?
mert ugye oltári nagy szívásról volt szó.

nyelv-ész 2013.01.29. 21:57:30

@Rocko-: Olvasottságot mégiscsak növeli, de részemról semmi kifogás, ez a számomra is elfogadható marketing "trükkök" egyike.

Rocko- 2013.01.29. 22:00:58

@nyelv-ész: közvetett nyereség igen, keletkezik így.

m20b25 2013.01.29. 22:01:01

@Schütii: szigorúan e30 és nem ix. Mellette jó a dízel merci:)

beczes (törölt) 2013.01.29. 22:04:16

@Schütii: Fejtsd ki bővebben légyszi, erről nem meséltek nekem! Mi szokott lenni a konkrét probléma, ha van egyáltalán? Könnyű javítani, mennyiben állna meg, mire figyeljek majd még stb.

young-old pkw 2013.01.29. 22:05:57

MB 190:futnék pár kört Magyarországon,hátha "megtalálom a főnyereményt",amire elég kicsi az esély.Aztán irány német,de ami jó ott sem olcsó!
Ha keveset használja,szerintem sem biztos hogy a diesel a jó választás.

Japán autó:őket is szeretem,van is szinte mindig belőle a "háztájiban".Csak ne lenne ilyen "rohadós papírból" a kasztnijuk.De vettem már anno 2,5 TD Pajero-t 10 évesen 1,5 M-ért,az első két hónapban 1 M ment rá!Vagy még "megboldogult vállalkozó koromban" sikerült vennem egy új L 400-at ugyan ezzel a motorral,aztán pár hónapos korában kiégett három izzítógyertya...

mis 2013.01.29. 22:06:15

@korosla: valamint a piacosok védelmében még azért hozzátenném, hogy aki az autójával dolgozik, az sokat megy vele, de általában jobban is vigyáz rá, mert tudja, hogy ha lerobban, akkor 2x a veszteség: nem tud dolgozni, de még fizethet is rá...

mis 2013.01.29. 22:07:20

Dani: irigyellek, remélem nem lesz sok gondod az autóddal!

zupa 2013.01.29. 22:14:52

ehh,
Hollandiaban az autotraderen 3 db 2,5D automata van, ebbol az egyik turbos (kiesik)
A maradek az 7750 euro vagy p.o.a (arat csak telefonon merik kozolni)
www.autotrader.nl/auto/zoekresultaten/mercedes-benz-190-serie/brandstof-bevat-diesel/cilinderinhoud-van-2100/transmissie--automaat/

Ami aranylag jo, es megfizetheto, azt a torokok/arabok egybol elviszik. Marad az olcso sz@r (vagy az sem) es a szep de tul draga youngtimer. Gondolom 300-as EURHUF-nal nem a 8000 feletti kocsikat nezed.

Schütii 2013.01.29. 22:17:02

@beczes: Nincs "baj" vele, meghibásodásilag legalábbis, de az egy szögegyszerű csatolt lengőkaros futómű, ennek okán a futáskulúrája, kanyartulajdonságai, sehol nincsenek egy Mercedeshez képest. Sőt hab a tortán, hogy szörnyen bénán, még ki is látszik az összekötő "gerenda", ha nem bújsz az autó alá, akkor is.

Schütii 2013.01.29. 22:19:18

@m20b25: Van még azokból olyan egyáltalán, amiből nem lett driftautó és/vagy rozsdaboglya?

red87 2013.01.29. 22:43:29

@Rocko-:
Fizikailag tartósan nagy vagyok a Cappuccino-hoz. Akkor már inkább MX-5. De nem, mert ez racionális lenne, olyan kell, ami nem az. Alfa 75, vagy V6, vagy 2.0 TS. Más nem játszik. :)

Béla, tudod a Béla 2013.01.29. 22:44:16

@Rocko-: "Fiat Tipo, Volvo 440, Toyota Avensis, Toyota 4Runner, Volvo S70, Nissan Micra, Suzuki Baleno, Mazda 323. "
Igen ha jól emlékszem ezekkel minddel megszívták :P
Különösképpen a Winkler a 4Runner hátsóhídjával, a Balenó bölcsőjével, a többi autóval pedig csak azért nem emlékezetes a szopás, mert nem mindenki szereti világgá kürtölni ha átbaszták.
Konkrétan a Mazdára, a Nissanra, nem igazán emlékszem, hogy lett volna cikk, annál inkább a Csikós Mercijeire, mely mind orbitális szívás - talán kivéve a tulajnak, mert Ö szeret szopni, de hidd el nem mindenki elvezi a pénisz rossz végén férfi létére.
A 15 évesnél fiatalabb autókra pedig egyértelműen hiba hivatkozni, mert ott még véletlenül bele lehet nyúlni nagy szerencsével, na meg néha-néha bejöhet, mint a lottó ötös.
Leszögezhetjük viszont hogy amint össznépileg megjelentek a 'hozzáértők' autóvételnél,- Domsjő, Bende féle MB190 omm féle Alfa, Polski,-, ott bizony a matematikainál sansznál kb 3X nagyobb eséllyel estek pofára, mintha a feleségeik szín szerint választva random vettek volna autót :)

beczes (törölt) 2013.01.29. 22:52:13

@Schütii: Értem, köszi! Nálam a szögegyszerűség jó pont! Lehet, hogy hihetetlenül hangzik a kívánságlista alapján, miszerint szívó benzines kéne, de amolyan élményautónak venném. Rendbe rakni gyári kinézetre, aztán chillin' and cruisin' lenne!

Csikós Zsolt 2013.01.29. 23:05:38

@Béla, tudod a Béla:
Azt hiszem, a Kati 190-ese elég jól teszi a dolgát így 7 év és 80 ezer kilométernyi használat után, 508 ezerrel az órájában...

De szólj, ha tévedek.

Csikós Zsolt 2013.01.29. 23:08:20

@Béla, tudod a Béla:

Kicsit darabosan emészted meg ezeket a posztokat, azt hiszem, pár apró részlet fölött elsiklasz, például egész évek fölött, amikor panaszkodnak, hogy egy-egy használatban levő autóról nem lett poszt. Mert a jólműködés igazából kurva unalmas olvasói szempontból. Aki jó újságíró, az a szívást domborítja ki. Aki jó magyar sztár, az meg mindent agyonönt rózsaszín cukormázzal, és hallgat arról mekkora hülye. Én inkább ember vagyok, a sztárság maradjon meg a VV3-nak.

Csikós Zsolt 2013.01.29. 23:11:58

@nyelv-ész:

Khm, a mi 190-esünkben 508 ezer van. Nem akarok szájpókerezni, de 7 év alatt a futóműben összvissz két kormányösszekötőt cseréltünk (most decemberben), és nem azért, mert elhanyagoljuk. Féltengelycsere 130 ezernél? Lol... Itt azok még eredetiek :-)

Rocko- 2013.01.29. 23:12:28

@red87: ezen már nem tudok segíteni. :)

@Béla, tudod a Béla: "Igen ha jól emlékszem ezekkel minddel megszívták :P"
mesélj milyen szívásra gondolsz? azt mondtad hogy oltári nagy szívás. az, hogy belefut ehy típushibába, az nem szívás. amiket Csikós leművel Karesznál a Mercikkel, AZ szívás.

"Különösképpen a Winkler a 4Runner hátsóhídjával, a Balenó bölcsőjével"
kicserélték, azóta milyen hibát hallottál róluk?
úgy látom fura fogalmaid vannak a szívásról.

"Konkrétan a Mazdára, a Nissanra, nem igazán emlékszem, hogy lett volna cikk"
mert nincs miről? lásd Papp Tibi, írt az Avensisről hogy röhejesen semmi baja nincs, erre elküldték a fenébe. na, ezért nem olvasol róluk.

"annál inkább a Csikós Mercijeire, mely mind orbitális szívás"
még szerencse hogy nem volt benne a felsorolásban.

"A 15 évesnél fiatalabb autókra pedig egyértelműen hiba hivatkozni"
akkor most légy szíves jelöld meg melyik a 15 évesnél fiatalabb kocsi. de hozzál forrást is.

"Leszögezhetjük viszont hogy amint össznépileg megjelentek a 'hozzáértők' autóvételnél,"
Alfát Pista egyedül vette, Polskiért ketten menntek. milyen össznépiről beszélsz?

figyelj, onnan indultunk hogy mindig belenyúlnak az oltári szarba, közben meg kiderült hogy mégse mindig, csak éppen az nem érdekes az olvasóknak. szóval buktad ezt a teóriát.

Rocko- 2013.01.29. 23:16:00

@Csikós Zsolt: ááá, csökönyösen igazolni akarja az elméletét, és a száraz valóság sem állja útját ebben.

Rodolfo63 2013.01.29. 23:40:01

a cikk címét meglátva azt hittem, csikósnak elment a maradék esze is :)

Béla, tudod a Béla 2013.01.29. 23:54:52

@Rocko-: Az egy dolog hogy neked mi szívás, az meg egy másik hogy én mit látok szívásnak. Azt például konkrétan szívásnak látom, hogy egy típushibáról fogalma sincs a 'szakértőnek', a másik szakértő pedig megveszi úgy az autót (Alfa) hogy a papírjai első ránézésre is gázosak, kettő 'szakértő' pedig már minimum össznépi, de maradjunk inkább a konkrét össznépinél, a Bende mercijénél :) ott aztán volt össznépi okoskodás, műszeres mérés, totálkáros motor, és váltó ;)
Érdekes módon a haveri körben az elmúlt 25 évben legalább 100 autó adásvételéről tudok, és ismerem a történeteket, de ennyire diletáns módon átverve senki sem lett, mint a Bende, vagy a Csikós a pontonnal.
Ha nekik így is jó, akkor nekem is, vegyenek még egy szart, legalább lesz olvasnivaló :) Én és sok másik olvasó, meg inkább más kárán tanul ;)

Béla, tudod a Béla 2013.01.30. 00:02:54

@Rocko-: "kicserélték, azóta milyen hibát hallottál róluk?"
Az tény hogy nem vagyok naprakész, de nem hinném hogy azóta olyan nagyon sokat ment volna a 4runnerrel, mennyit ment vele? 40.000 km? Még jó hogy semmi baja. Azt hajtósabb helyeken megteszik fél év alatt, aztán ne feledjük el, hogy a vásárláskori mellényúlásokról van szó, nem arról, hogy milyen szépen áll a teremgarázsban, ha szinte nem is használják.
Beszéljünk inkább a Cougarról, melyet évek alatt milliókból sem sikerült megcsinálni úgy hogy meg tudjon tenni meghibásodás nélkül párszáz kilométert.

Rocko- 2013.01.30. 00:04:26

@Béla, tudod a Béla: jah, hogy se nem vagy naprakész, és fogalomzavarban is szenvedsz. miért nem ezzel kezdted? legalább tudom hogy nem kell leállnom elmagyarázni, erőből vagy hülye.
jó éjt.

Béla, tudod a Béla 2013.01.30. 00:04:57

@Csikós Zsolt: 'Kicsit darabosan emészted meg ezeket a posztokat, azt hiszem, pár apró részlet fölött elsiklasz, például egész évek fölött, amikor panaszkodnak, hogy egy-egy használatban levő autóról nem lett poszt.'
Talán mert azokat még nem a 'szakértő' csapat támogatásával vásárolták és nem is mostanában :)

Béla, tudod a Béla 2013.01.30. 00:06:17

@Rocko-: Jól van látom kifogytál az érvekből, már csak a személyeskedés maradt, grat :)

Rocko- 2013.01.30. 00:07:48

@Béla, tudod a Béla: nem az érvekből fogytam ki, csak ráduntam hogy ignorálod a tényeket.
persze a személyeskeds az jogos, azért elnzést kérek, de a tények változatlanok.

Patás 2013.01.30. 00:25:02

B*szki, hogy mennyi rosszindulatú, gunyoros ember van...
Dani, nagyon szép ez a Mercedes, a W124-gyel egyetemben.
Én is nézegettem anno, de van pár apróság, amiből felszereltségi szinten nem engedek, s emiatt kiestek.
De szerintem az elmúlt 30 év legszebb Mercedes-e.
Sok sikert hozzá!

ommm 2013.01.30. 00:31:13

@Béla, tudod a Béla: Béluskám! Meséld már el a magad bináris módján, hogy milyen műszaki meghibásodás is fordult elő az autóimmal ami miatt útfélen rohadtam?
Mert ha a tervszerű, megelőző karbantartást annak hívod, akkor tényleg ne ülj volán mögé inkább.
Várom a felsorolást, tudod, jó troll módra.
Köszi!

Béla, tudod a Béla 2013.01.30. 00:31:55

@Rocko-: Az én véleményem kicsit más, de kár ezen megsértődni. Csak elmondtam. Tudod, a vélemény olyan mint a segglyuk... :)
A tényeket meg elismerem hogy lehet úgy is látni, de attól még ne haragudj, és a megnevezettek se, hogy én másképpen látom. Talán azért is, mert nekem az autó minden nap használt tárgy is, és nincs időm se Viszre, se Egerbe, járni javíttatni, restaurálni, sem külföldre börzézni, sem pedig kísérletezni, magukat mágusnak gondoló önjelölt félistenekkel (Winkler szerelői), talán mert nekem nem abból jön a kenyér hogy leírom a sztorijaimat. Minden esetre tényleg nagyon szórakoztatóak, tanulságosak a cikkek, és örülök, hogy nem velem, vagy barátaimmal, ismerőseimmel történnek meg :))
Hidd el, nem lebeszélni akarom a delikvenst, miért is tenném, csak gondoltam hogy esetleg megemlítek némi anomáliát a rendszerben. Ami nem jött be, azt nem kéne erőltetni, pont ezért javasoltam inkább Becsületes Neppert, talán mivel ebből él jobban választ. Én szívesen olvasok olyan posztot is hogy: Megvettük, jól jártunk!

Béla, tudod a Béla 2013.01.30. 00:36:59

@ommm: 'Meséld már el a magad bináris módján'
Most feküdj le, és ez a mondatot gondold át reggelig.
Talán rájössz, hogy miért nem kívánok társalogni veled.

ommm 2013.01.30. 00:39:31

@Béla, tudod a Béla: Ez volt a híres válasz vagy csak egy kicsit tanítani jöttél ebbe a posztba?

Béla, tudod a Béla 2013.01.30. 00:57:45

@Csikós Zsolt: 'Azt hiszem, a Kati 190-ese elég jól teszi a dolgát így 7 év és 80 ezer kilométernyi használat után, 508 ezerrel az órájában...'
Igen, gondolom ez volt a szín szerint vétel :)
@ommm: Mondom aludj rá egyet, mert ez a flame stílus nekem nem emészthető. Talán ha a fórumozás/kommentelés alapvető -udvariassági- szabályait átlapozod akkor. Esetleg....
Mert ez sehová sem vezet.
Meg kéne próbálni a bejegyzésre higgadtan személyeskedés nélkül válaszolni. Gondolom nem olyan nagy kérés.
PISZ.

nyelv-ész 2013.01.30. 01:07:10

@Csikós Zsolt: Azt írtam:

"Ellenben egy milliót futott Merga... na, az igen."

Szóval a milliót futott... Suzukiból nyilvánvalóan nincs ilyen,legalábbis meg lennék lepve, ha kiderülne.

Béla, tudod a Béla 2013.01.30. 01:16:53

@nyelv-ész: 'jókat röhögtem egy hahu-s hirdetésen. 11 hónapos autóhoz odaírja, keveset futott. Mellette a km-óra állása: 31 ezer. '
Szerintem az évi 31 ezer ténylegesen nem sok, mert futhat évente akár 300 ezret is. Ez pont a hihető kategória, bár egy felső kategóriás prémium dízelnél valószínűtlenül kevésnek is mondhatnánk.

bandit1200 2013.01.30. 01:30:59

@Pasas: Na meg mi az hogy turbó?Egy mercinél a teljesítménynövelés hengerűrtartalom növeléssel történik.

29 Palms 2013.01.30. 01:43:26

@ZáchDani:

Sok sikert kívánok a kereséshez, nagyon jó autót választottál. Emlékeim szerint a benzinesek finomabbak, kulturáltabbak, dinamikusabbak és csendesebb járásúak mint a dízelek, ez hosszú utakon jelenthet némi előnyt.
Viszont azt most beteszem a virtuális borítékba, hogy ez csak az első lépés a kárhozat útján. A megvásárlástól számított 3 éven belül jönni fog a "nagyobb Mercedest akarok, minimum hat hengerrel" poszt. :)

conmorientes 2013.01.30. 01:46:42

Ez maga a fertő !

3 jótanács Zách Daninak tisztelettel:

1) Frigyládát mások is keresik egy ideje, utoljára egy csillagos 770-esben pöfeszkedő emberre hasonlító (de mégse) képződmény volt aki szerencsére többek közt ebbe pusztult bele, tehát csak óvatosan.

2) Hallgass mindig Csikós Úrra, főként amennyiben hallgat :)

3) Amennyiben dafke autóvételről van szó, mint itt (legyen már egy saját autó) le kellene vetkőzni a célzott és fent már említett frigyláda igényt, mint lehetetlent és lazán repülni kellene a széllel ami a böngésző emberfia felé hozza az igazi szerelmet egy kihagyhatatlan négykerekű vétel személyében (még ha előbbi félmondat egy durva képzavar is)

Az elementális szopórollerre szállás, és az értelmetlen hülyeség későbbi beismerése, valamint a szűk pénztárca végletes kizsigerelése a fenti tanácsok megtagadásával ellentétesen arányos.

Good Zách Hunting :)

Mérnökúr 2013.01.30. 07:10:56

Egy ilyen w124-est kellene neki megvenni! Dízel is, különleges is, keveset is fogyaszt, stb... :)
Nem 190-es, nekem ezerszer jobban kéne, mondjuk 320-as benzinesként.;)
www.hasznaltauto.hu/auto/mercedes-benz/ce-osztaly/mercedes-benz_ce-osztaly_250_diesel-6512247

Azagtoth 2013.01.30. 07:40:08

Dani vegyél inkább egy Audi kupé quattro-t. Az is a nyolcvanas évek ikonja. Nem hiszem el hogy nem tetszik. Unalmas lessz már mindig a w verdákról olvasni.

akos696 · www.focusauto.hu 2013.01.30. 08:13:38

@Zuckerbrot: Persze de azok nem is 20-30-40 évesek. Bár Papptibi is beszopta a Baleno bolcsőjével, valamint ott volt Bende Camry-ja, amivel rendesen felült a szoporóllerre. 30 éves japánról nehéz is lenne írni mert a 98%-uk porrá rohadt (kivéve, amiket Karotta megmentett).

Amúgy mondom, jó a japán, az én amerikai verdámban is Mitusbishi 3.0 v6 motor dolgozik és nincs is baj vele, pedig már közelebb van a 20-hoz, mint a 10-hez.

akos696 · www.focusauto.hu 2013.01.30. 08:15:54

Dani, ne hallgass a sok huhogóram vegyél 190-est, mert fiatalab és jobb állapotú már nem lesz belőlük, még most kell keresni, amíg van jó állapotú megfizethető áron. Biztos lesz vele munka, de eg keveset futott autónál, hamar a lista végére érhet az ember, míg a napi használatúban mindig kijöhet valami, de azért nem űrtechnikás holdkompok ezek a 30 éves Mercik.

Plumper_ 2013.01.30. 08:17:55

nagyon tetszetős autó, de félnék, hogy a gatyám rámegy az életben tartására.

és hát mennyiért lehet kifogni egy nem lefingott darabot? esetben importból? de mi a garancia, hogy kimész külföldre megnézni a kiszemelt autót, ott pedig kiderülnek a turpisságok? (elvesztegettél 2 napot és 50ezer Ft-ot)

Mitya Ivanov 2013.01.30. 08:19:47

gyönyörű baby benz. Számomra a német autót nem a Golf jelképezi, hanem a 190. Meg egy kicsit a Ford Sierra, a KAdett, és a szivar Audi80

Schütii 2013.01.30. 08:31:54

@Csikós Zsolt:

"Aki jó újságíró, az a szívást domborítja ki."

Ámen!

United Steaks 2013.01.30. 08:35:01

@redriot77:
"Ez is szép darab:

www.hasznaltauto.hu/auto/mercedes-benz/w_124/mercedes-benz_w_124_e220_szep_allapot-6141980

Semmi buhera vagy kendács, még rádiója is eredeti."
'93-as? Gyanús az eleje...

Schütii 2013.01.30. 08:42:11

@United Steaks: Lehet az 93-as is akár, (facelift 94-ben) csak akkor nem E220-ként kéne hirdetni, hanem ahogy a csomagtérfedélre van írva... Szal télleg gyanús, már úgy az egész.

Schütii 2013.01.30. 08:48:58

@Mitya Ivanov: Ajánlom figyeledbe, bizonyos Henry Ford életrajzát. Akkor talán a Sierra sem lesz echte német autó, szerinted. És bizony a Kadettben is csörgedezik egy kis jenki vér.

Schütii 2013.01.30. 08:57:11

@Mérnökúr: Hínnye vaze, van még ennél lejjebb?

F1DO 2013.01.30. 09:06:36

Én csak annyit írnék az esetleges 'eladom a motorom, hogy legyen belőle egy autóm' ötlethez, hogy hacsak nincs kilátásban állandóra egy másik motor és ha csak egy kicsi motoros vér is csörgedezik az ereidben, akkor tavasztól nyüszíteni fogsz a dugóban állva, mikor elhúznak melletted motorosok, vagy mikor egy dögösebb motorhangot hallasz majd az utcán..

Ha pedig eddig ilyeneket még nem éreztél, akkor persze rajta, bátran, vágj bele!

redriot77 2013.01.30. 09:16:57

@United Steaks: tudom mire gondolsz, de a facelift (kis hűtőmaszk, lekerekített sarkú fényszóró, teli csomagtérfedél krómdísszel) '93 nyarán volt.

redriot77 2013.01.30. 09:20:14

@Schütii: az átmeneti időszakban gyártottak "öszvéreket" a régi külsővel de már 16v motorokkal (kizárólag benzines autók!). Ez a kocsi egy ilyen darab, egyértelműen 220-as motor van benne. A régi 8v motorok egy csöppet máshogy néznek ki:
en.mercedes-benz-club.net/graphics/owners/full/381_93_18042008001.jpg

augustiener 2013.01.30. 09:54:05

190-es helyett, inkabb 124 CE

szemeteske 2013.01.30. 10:55:39

Hú mi lett itt... Ehhez képest a Real Madrid vs. Barcelona fórum békés baráti teadélután.

Persze a TC magának is köszönheti, hogy kitenyészett itt pár életerős troll. Egyre több az Indexen az "Ezzel lenyomják a BMW-t?" típusú TC-s link. Erre persze azonnal ugrik a sok fan. Az egyik bajor trollsereg azért, hogy habzó szájjal védje a kék-fehéreket, a másik oldalról, meg az olcsó A8-asról álmodozó tinik akik be akarják bizonyítani, hogy "Ők" nyomják le a BMW-t nem más.

Persze az online sajtóban a click-count az isten. Azt lehet a hírdetőknek mutogatni. Csak azt már senki sem nézi, hogy az ilyen nulla "cikkekre" a komplexusos tizenévesek kattintanak akiknek semmi vásárlóerejük.

Jó lenne valami kulturáltabb autós újságírás idehaza, ahol egy cikkben nem a "szaros kenyér" kifejezés a trendi selling point.

Csák Morritz AKA Alibiman · http://alibiman.blog.hu 2013.01.30. 11:28:38

Eszembe nem jutna - ilyen kis futásteljesítmény esetén - olajkályhát venni. Nem csak azért, mert nem rajongok ezekért, hanem főleg azért, mert a megkímélt dízel gyakorisága a lila pöttyös fehér hollóval megegyező. Inkább vennék egy jó kis sor6-ost. Neked Dani teljesen más célra kell a kocsi, mint Csík nejének. Nagyon furcsállom az elképzelésedet.

Mérnökúr 2013.01.30. 12:13:49

W124 CE én is ezt ajánlanám! Nyilván csak poennak szántam ebből való 2,5 dízelest. De CE-ből talán ráakadhat egy jóra is, különlegesebb sokkal a 190-esnél, meg a sima 124-nél is.

Fehér Folt 2013.01.30. 12:28:28

Én inkább megbaszom a világ összes kurváját.

Rocko- 2013.01.30. 12:58:48

@F1DO: "A BMW és a Vespa örök"

közösperonos átszállás 2013.01.30. 13:00:55

@redriot77: Szép-szép, de az a beltér a kockás szövettel, háááát...

sirjosephkiss 2013.01.30. 13:08:27

Én a 124-es 2,5 dieselre szavazok.A 190-es szerintem kicsi, később rájönnél.Amúgy ennél a tipusnál még nem csinált a világ autógyártása megbizhatóbb autót.

ganjaninja 2013.01.30. 13:20:51

Hö hö..világ legjobb autója...
MB123 2,5 szívó diesel...a többi mehet a levesbe...
Egy jó gazdánál life time mint a békebeli szerszámok.
Semmi humbug..egyszerű mint a fakocka..és van benne anyag.
..ha lehetne még újonnan vásárolni,természetesen abban a minőségben ahogy ezek lejöttek a sorról..én biztosan ilyet vennék a hátralévő éveimre. A mostani..de már a 10 évvel ..sőt 15 évvel ezelőtti autógyártás sem a tartósságról szól..
Szépek,okosak,biztonságosak..a seggemet kinyalják..de az élettartamuk..a strapabírásuk már szart sem ér.
...sajnos..

ganjaninja 2013.01.30. 13:22:28

@F1DO: Megadom...én is nyüszítettem amikor nem volt alattam két kerék!!!! :)

F1DO 2013.01.30. 13:26:17

@Rocko-: Hát persze. Vagy sem.

Égéstér - 2013.01.10 1:00:09-nél...

Rocko- 2013.01.30. 13:32:22

@F1DO: ez a poszt az után készült.

közösperonos átszállás 2013.01.30. 13:43:36

@ganjaninja: "..ha lehetne még újonnan vásárolni,természetesen abban a minőségben ahogy ezek lejöttek a sorról..én biztosan ilyet vennék a hátralévő éveimre. "

Adnál érte 30 millát?

Na ja, hát más se.

cukkorborsó 2013.01.30. 14:09:44

a cikk írója bölcsész...ez mindent el is mond azt hiszem. Világ legjobb autója khm-khm. Szerinted. Szerintem meg a Lexus LS400 mindketten tévedünk de én állok közelebb az igazsághoz az már biztos! Ha a kollégáid közül választasz szakértőket a vásárláshoz akkor a vételár dupláját még tedd félre a javításokhoz.

ganjaninja 2013.01.30. 14:12:37

@közösperonos átszállás: Ezt a számot miből találtad ki?
Full fapad..mai áron egy max. C osztálynak felelne meg.
sacc/kb. 10-12 milla. Az hány darab4-5 évesen eldobható közép kategóriának megfelelő autó? És akkor még a fenntartást nem is kalkuláltuk bele.
A pénzcsináló népnyomorítók zsonglőrködéseit ne számoljuk bele a mostani leendő árba.
Sajnos ezzel a gondolattal játszadozni lehet....de nem érdemes:)

ganjaninja 2013.01.30. 14:24:12

..persze felmerül a kérdés....kinek mire kell az autó..ez alapján fogja kitalálni ,hogy neki mi a legjobb.
Én mindennapos használatra gondoltam.
Nincs szükségem az általa pszichésen elkövetett farokhosszabbításra ,pózolni sincs kedvem mellette és versenyezni sem akarok.
Alap dolgok fontosak. Tartósság,fenntarthatóság,megbízhatóság,kényelem...
..de az is lehet ,hogy túl puritán vagyok?
..de hát ez csak egy autó..egy tárgy...

közösperonos átszállás 2013.01.30. 14:45:17

@ganjaninja: "Ezt a számot miből találtad ki?
Full fapad..mai áron egy max. C osztálynak felelne meg."

Ezt mire alapozod?

S osztály volt, mai áron az S osztály 22-től indul, valóban nem 30-tól. Tehát: ki adna szerinted egy új 123-asért 20 millát?

(12-t se, senki, amúgy, de lásd, kivel van dolgod, találsz a világon tíz ilyet, és akkor?)

w a s d 2013.01.30. 15:17:54

@közösperonos átszállás:

"S osztály volt, mai áron az S osztály 22-től indul, valóban nem 30-tól. Tehát: ki adna szerinted egy új 123-asért 20 millát?"

A 123- as szerintem inkább az E- nek az elődje a 124- esen keresztül, az S a 116 és 126 volt.

közösperonos átszállás 2013.01.30. 15:21:11

@w a s d: Ehh, jogos, akkor tényleg marad a 12-15.

redriot77 2013.01.30. 15:52:10

@ganjaninja: "..de hát ez csak egy autó..egy tárgy..."

Nincs ezzel az értékrenddel gond, csak éppen szokatlan ilyesmit egy autóbuzi blogon olvasni. :)

ommm 2013.01.30. 16:23:39

@Béla, tudod a Béla: alapvetően meg kellene próbálni sarkítás mentesen állítani tényszerű dolgokat. na ez a te kommentedből hiányzott, a merő rosszindulat ellenben nem, hiszen - és ezt talán magad is jól tudod - nagyon sok autónk a kötelező karbantartáson felül messze nem igényel extra törődést

Mitya Ivanov 2013.01.30. 16:26:43

@Schütii: facepalm classic. Neked szól, csak neked

ganjaninja 2013.01.30. 17:39:26

@redriot77: A mostani nyomorult autómban 574e. km. van. A tőlem telhető módon vigyázok rá...mint ahogy minden holmimra.
Az első bicajomat még az ősöktől kaptam..olyan piros gumis ronda zöld..vagy zöldes kék orosz pilincka bicaj.
Apám mondogatta,hogy úgy vigyázzak rá,hogy a következőt már nekem kell összegyűjtenem.
Gondolhatod.....1,5 éven belül csórikám porig volt alázva. Olyan stuntokat nyomtam vele ,hogy a váza is eltörött.
A következő szezon már két kerék nélkül ért....
Mindenki bicajozott én gyalogoltam...és kurvára gyűjtögettem...
Volt sóvárgás rendesen!
Aztán összejött...Vigyáztam is rá rendesen!
Nagyfater patika Babettáját örököltem....3 hónap múlva kuka...
..de sikerült benyelnem a mérget és megtanulnom,hogy amiért kemény meló van arra az utolsó pillanatig úgy és annyira vigyázok amennyire tőlem telik.
De a dolgokat helyén kell kezelni.
Az autó,motor..stb. egy tárgy..de mivel mindenkinek van fejlövése elfogadom azt is aki a hálószobájába viszi és..... :)

760kodnék 2013.01.30. 20:09:52

@Sütemény1975: Igen, de a 760 GLE 2.8 V6 - habár ugyanannyira a legjobb - még kicsit szórakoztatóbb is! :-)

redriot77 2013.01.30. 20:30:59

@ganjaninja: na, azért mégiscsak megkíméled a dolgaidat! :) Csak ezt "az autó csak egy használati tárgy" szöveget általában olyan emberkék hangoztatják akik valamiért nem értik azokat akiknek az autó a mániájuk, a mindenük, a szerelmük.

Felhoznak olyan példákat hogy Párizsban a helyiek alapból érintőre veszik a figurát parkolásnál, és leszarják ha horpad a lökhárító, karcolódik a fényezés. Mintha ez lenne a követendő példa. Gondolom ezeknek az embereknek a lakásuk is úgy néz ki mint egy putri, végső soron az is csak használati tárgyakkal van berendezve, amiket nem kell tutujgatni. :)
Ha már 574000km van a kocsidba nyilván nem ebbe a kategóriába tartozol, csak az idézett mondat nálam allergiás reakciókat vált ki. :)

Széltoló74 2013.01.30. 20:53:37

Ez a Gép szép... Mindene az.

ganjaninja 2013.01.30. 22:29:56

A barátaim szerint megszállottság az a precizitás ahogy a műszaki szaraimat üzemeltetem ,karbantartom.
A garázsom direkt az autó alatt kapott fehér csempét ,hogy lássam ha "vérzik".
Persze egy fanatikus nem érzékeli ,hogy mikortól túlzás amit csinál...lehet ,hogy járműbuzi vagyok?:)
Jahh és 90%-ban én javítom...azért nem 100%..mert nincs aknám:))

zöldi 2013.01.31. 08:09:11

Itt mindenkinek elmentek otthonról?
1m-t kidobni egy 20 éves, ócskaságra?
Anyám, borogass...

redriot77 2013.01.31. 08:57:37

@zöldi: igen 20 éves, de jobb állapotban van mint mondjuk egy átlag nyócéves, ex-céges Mondeo, amiért többet kérnek mint egy milla.

@e30td: nagyon patent, szép kiállású gép, bár a prolong-kúra nálam nem pozitívum. Jó minőségű olaj és jó állapotú motor nincs szükség semmilyen adalékra.

közösperonos átszállás 2013.01.31. 09:45:13

@zöldi: "Itt mindenkinek elmentek otthonról?
1m-t kidobni egy 20 éves, ócskaságra?"

Bezzeg az XM, az a racionalitás és az olcsóság csúcsa. :-)

zöldi 2013.01.31. 12:04:04

@közösperonos átszállás: Nekem ugyan nincs XM-em, az bervás rollere :D

közösperonos átszállás 2013.01.31. 12:47:35

@zöldi: Húha, bocs, igen, összekevertelek. Éjszárnnyal is (éjszárny_zöldi néven is futott egy időben), na azért meg főleg bocs. :-)

Tipp#2: Pannónia?

DeezL 2013.01.31. 21:24:42

@Papp Sanyi: akkor én írok,unokatesóm Hobby autónak szerkesztett magának egy 75öst:) 3.0 V6...:)

DeezL 2013.01.31. 21:30:00

@ganjaninja: nekem 300Turbodiesel 123asom volt....unokatesómnak 300d jók voltak szerettük őket

DeezL 2013.01.31. 21:33:07

ha most régi mercit kellene vennem akkor vagy 126ost vagy 124est vennék:)

DeezL 2013.01.31. 21:38:14

@szemeteske: jaja igazad van,de úgy vettem észre,olyan emberek ítélkeznek akiknek volt 5-6 autójuk max 12 egész életükben és 1 autóról elítélnek egy típust,egy márkát... ez itt a baj.. a másik a magyar irigykedési kategória... az hogy ha nem vette volna meg a sok ember a CHF alapú hiteles Fabiáját stb Astráját akkor a havi 40-50ezer Ft-ot amit fizet hitelre elrakta volna 2-3 évig lehetne sokkal nagyobb jobb autója,de nem tud gondolkodni....
Nekem pl. volt audim,bmw-m,mercim is több... volt egyszerre Bmw meg Merci is.... nem érdekeltek az ellentétek soha...merciből dieseleim voltak,Bmw-ből zömében benzinesek...de mindegyiket másra használtam:)

dennisthemenace 2013.02.01. 05:02:12

@Béla, tudod a Béla: Az nem a Cougar hibaja, hanem a semmit ero koklereke, akik hozzanyultak.

(---Flúgos Buszos---) 2013.02.01. 17:09:35

Aki 4000 fölött használja a dízelt, annak 1 percre sem adnék oda egy dízel járművet. Az vegyen benzines autót, azt pörgetheti, mint az autista gyerek a forgó reklámoszlopot.

Sasa88 2013.02.02. 01:04:09

@malenykij polgar:
Ne add kölcsön, kurvára nem tudok autót vezetni, 2006 óta van jogsim, azüta levezettem kemény 3000Km-t, ebből 1500-et két hónap alatt a Mercivel.......Nem akarok erős autót, nem tudok vezetni..... :D Nem tanuló autónak vettem, de nem is dodgemnek, arra ott volt a samarám....nem szeretek gyorsan, agresszívan, Budapesten vezetni, én a krúzolást, lassú csorgást szeretem, ezt is szoktam csinálni, ha nem kadályozom aforgalmat....

teflonfejűrém 2013.02.02. 12:52:03

Kibaszott szánalamas, amit ommm meg csikós a hozzászólásokban művel. Majd egyszer talán lejön nekik, hogy az olvasókból élnek, és akkor sem ildomos mindenki előtt nagypofával visszaszólni, ha éppen igazuk van. Szánalmas és értelmetlen.

Az is totál téves felvetés, hogy itt mi csak vendégek vagyunk, akiknek nagyvonalúan megengeditek a hozzászólást. Próbáljátok meg letiltani a kommentelési lehetőséget, majd bámuljátok döbbenten a zuhanó látogatottságot.

Egyébként ennyire döbbenetesen unalmas cikket régen olvastam, gratulálok.

Golfoslacus 2013.02.02. 14:30:09

Jó kis kocsik ezek.Nekem is van egy gyönyörű bordó,ő 1.8-as benzines van benne 260.000 km,8 litert eszik.Ausztriából hoztam és imádom,az alkatrészek is filléres tételek.Olcsóbb sokszor mint a III-as Golfhoz.

Dr. GGG77 2013.02.03. 10:06:05

@F1DO: Nem zavarjon, amit ír:
"mivel az autó nálam továbbra is ritka közlekedési eszköz marad, Göbölyös barátunk megfogalmazásával élve, eleve félhobbi állapotú példányt keresek."

mint87 2013.04.18. 16:37:48

szevasztok lene egy e190 mercim 1989 2,0benzines autómata karbi hibás eladó 06702627333
süti beállítások módosítása