Átadtuk a Hiace-t a szeretetotthonnak

  2012. július 21. - Csikós Zsolt Címkék: jótékonyság toyota hiace

A szerzőről még nincs információ feltöltve!

A szerző még nem publikált a Totalcaron

Öt gang az állólámpában!
2015-07-19 07:25:12

Annyira régóta van hosszú ötödik (hatodik, hetedik és nyolcadik) az autóinkban, hogy már csak a veteránosok

Totalcar a Múzeumok Éjszakáján!
2015-06-18 08:03:55

Ez most más lesz. Most mi állítunk ki autókat, s várjuk, hogy jöjjenek a nézők, lehetőleg jó sokan. Volt

Szép autót keresünk!
2015-06-08 17:52:23

A folyóvizek élővilága után a Totalcar most a kultúra irányába evez: kivesszük a részünket a Múzeumok

Bent a kövület-Pio!
2015-06-02 16:00:17

Ráment egy csomó idő a hétvégéből, de az a pár Pioneer hangfal (cirka 1979), amit idestova másfél éve


Ricsi elegáns, vasalt, fehér ingben fogad minket. Ő tartja karban a gödi Szorgos Kezek Háza hatalmas kertjét. Keze nyomán gyönyörű mikrotáj született: szögletesre vágott sövény, simára nyírt gyep, sehol egy lehullott levél, bár annak gyűjtését – saját elmondása szerint – kivételesen nem szereti. Ricsi évek óta a Szorgos Kezek Háza lakója. Harminc fogyatékkal élő társával együtt minden reggel ide érkezik, és az esti hazamenetelig itt tölti idejét. Az elmúlt hónapokban szinte semmit nem élt meg a külvilágból, mert az otthon környékén közel s távol nincs látnivaló, az öreg mikrobusz pedig, amivel utaztak, végleg kimúlt. Igényei nem nagyok, de azért fájlalja, hogy két hónapja szinte csak ezt a kertet látta.

Ez itt mind egy merő olaj volt...

Várkonyi Gábor vállalkozó. Autós újságíróként dolgozott sokáig, majd – miután szakértőként erre néhányan felkérték - ismerőseinek felhajtott egy-egy jó autót. Tudásának híre ment, így ma már feladta a sajtómunkát, kizárólag autóbeszerzésből él. Ellenőrzött, jó autók beszerzéséből. A Hiace is így került hozzá: egy Magyarországon élő amerikai család által sokat használt, ütött-kopott, de nem elhasznált autó. Gábor úgy döntött: éves nyereségének egy részét jótékonyságra fordítja, tehát a Hiace-t egy olyan intézménynek adja, amelyik küzd a mobilitás hiányával. Némi utánajárást követően kiderült, hogy a gödi Szorgos Kezek Háza régi kisbusza kidőlt a sorból – bár műszakilag karbantartották, ameddig lehetett, mostanra menthetetlenül szétporladt.

Igen ám, de a Hiace sem volt tökéletes. Az egész ötletről, az állapotfelmérésről, a munkák megtervezéséről már korábban született egy poszt, amelyre Totalcar-olvasók – nem túlzok - szinte százával jelentkeztek 5-15 ezer forintos adományokkal, ingyen alkatrésszel, kenőanyagokkal, de aki nem anyagi javakat ajánlott fel, az takarítást, fényezést, a keze erejét kínálta. Gábort is, minket is meglepte, milyen önzetlenség van ebben az országban, ahol mostanában a többség azt is meggondolja – igyon-e egy sört péntek este, vagy sem.

Fekete blúzban Csábiné Melinda, az igazgató, fehérben Szilvi, a titkárnő, kockás ingben Dani, akinek köszönhető az autó újszerű állapota, fehér ingben pedig Várkonyi Gábor, az egész projekt ötletgazdája

Gábor pár, nemes gondolkodású olvasó segítségére számított, ám a végén olyan sok ajánlattevő jött, hogy kvázi a teljes rendbe tétel befolyt a kasszába. Egyes munkákat akár többször is el lehetett volna végezni, hogy tényleg mindenki hozzáférhessen az otthonmentő Hiace-hez. Amikor megjelent a poszt, két napig csak az e-maileken ültünk, hogy mindenkinek válaszolni tudjunk, aki írt, utána pedig hetekig ment a logisztika, hogyan lehet a legjobban rendbe tenni a kocsit.

Hadd idézzem Gábor alig pár hete írt levelét a hozzájárulásokról és a munkákról:

„Egy kedves felajánló a szervizében megcsinált mindent, ami kopó, forgó, mozgó alkatrésszel kapcsolatos hiba volt, ellátta a folyadékok, fékek, vezérlés, hátsó lengéscsillapítók cseréjét. Ott tették rendbe a diffit is, azért kellett csak fizetni, 140 ezer forintot.
Kaptunk egy új tűzoltó készüléket, egy kannányi gázolajat.
Egy ismerősöm végezte a karosszériafényező munkákat, szintén ingyen.
Vettem rá új nyári Michelin gumikat, azoknak darabja 30 ezer forint volt. Rendelésben vannak még téliek, nemsokára megjönnek. Amik most az autó csomagtartójában vannak, azok voltak rajta, de elég öregek, nem hinném, hogy sokat bírnak.
Egyed Dániel, az mbcolordreamtől takarított, felnit fújt, klímát tisztított. Jelentősen hozzájárult az esztétikai élmény fokozásához, majd később felajánlott egy cédés rádiót is a nem működő helyett.
Számtalan egyéb felajánlás is érkezett, például autómatricázás, üléshuzat, stb.
Biztosan lesz, aki megsértődik, kellemetlenül érzi magát amiatt, hogy nem hozzá vittük javítani/takarítani/bármire az autót, de komoly logisztikai feladat volt így is a dolog, nem maradt időnk mindenre és mindenkire. Elnézést az érintettektől, remélem nem szegi kedvüket a következő projektnél, amit mindenképpen szeretnék összehozni jövőre.
A költségvetés tehát 140+120+kb. még egyszer 120 ezer forint a téli gumikra, de utóbbiaknak még nem tudom az érkezési idejét és pontos árát. Illetve volt még egy tank gázolaj, kb. 20 ezerért ment bele. A teljes befolyt összeg 375 ezer forint volt.
Remélem mindenkiben jó emlékként marad meg a dolog, és senkit nem bántottam meg akaratomon kívül vagy figyelmetlenségből, mert esetleg nem válaszoltam az e-mailjére.

Üdv, Gábor”

Aztán hopp, egyszer csak kész lett. Egy júniusi napon bepattantunk tehát a Hiace-be – ami belülről, műszakilag most olyan, mint az új, kívül látszik kicsit, hogy lakatolva volt, de mindenképpen mutatós és sok-sok évig használható jármű lesz. Megy a klímaberendezés, duruzsol a motor, egy szakadás nincs az üléseken, még az illata is finom.

Nem tudtuk, milyen lesz Gödön a fogadtatás, egyikünk sem járt még az otthonban. Nem készültünk arra, ami várt bennünket.

Fogadás sorfallal

Egész sorfal állt a bejáratnál, ahogy begördültünk az udvarra a Hiace-szel. Gábor behúzta a kéziféket, kiszállt, én még szedtem össze a cuccaimat. Félénk srácok közeledtek, pár méterre megálltak az autótól, figyeltek. Kiszálltam, elkezdtem fotózni, hogy egyszer legalább látsszon a kocsi a képeken, mert féltem, később túl sokan lesznek körülötte. Az akció láttán páran közelebb araszoltak.

Peti volt az első, akivel összebarátkoztam

Peti szólított meg először. Egyszerűen megveregette a vállamat, szélesen vigyorgott, majd megjegyezte – „jó kis kocsi!” Lassan mind többen körülálltak bennünket, oldódott a hangulat. Gábor és titkárnője, Szilvi a papírok átadásával volt elfoglalva, ezért felrántottam a kocsi ajtaját, és mindenkit az utastérbe invitáltam – „gyertek, üljetek be, ne maradjon hely üresen!”. Egy perc alatt megtelt a busz, még a kocsi leendő sofőrje, Orczászky Tamás (igen, jól tudják, a siriusos Orczászky Jacky unkaöccse ő) is helyet foglalt a volán mögött.

Köszönjük, akkor most már a miénk? Tamás kezében a Toyota papírjai

A busz tömve volt boldog emberekkel, erősödött a zsizsegés, vagy negyed órán át senki sem akart kiszállni, pedig kánikulai hőség dühöngött. Tisztára karácsony, de nem olyan, mint a valóságban, hanem mint az amerikai filmeken. Itt kínálkozott az alkalom, hogy megtudjak Tamástól egyet s mást a buszok használati módjáról.

Így fogunk utazni!

„Az otthon két busszal működik, az eddigieket a baptista szeretetszolgálattól kaptuk. Újakra nincs pénz, ezért minden ilyen otthonnál ezek sok helyen, sok használatot látott járművek. Mi a lehetőségeinkhez mérten, sok karbantartással, állagmegóvással próbáltuk őket a lehető legtovább üzemben tartani. A harminc gyereket a két busz két turnusban tudja összeszedni Vác környékéről. Amikor áprilisban végképp elrozsdásodott, majd kiesett alólunk a régi, amerikai Ford kisbusz, a szeretetszolgálat ideiglenesen kivonta az egyik saját járművét a használatból, és átadta nekünk, de idővel vissza kellett adnunk. Az elmúlt hetekben, amikor már csak a régi, másik busz maradt, nehéz időket éltünk át – akinek volt az itt dolgozók közül autója, mind beszállt az utaztatásba, de személyautókkal ennyi embert mozgatni szinte lehetetlen. Nem is beszélve arról, hogy kirándulni végképp nem tudtuk elvinni a csapatot – annyi benzinpénzünk nincs. Nem tudom, hosszú távon mi lett volna velünk a Hiace nélkül. Teszem hozzá: ilyen jó állapotú kocsija nem sok otthonnak van, mi csak sokkal rosszabbakat szoktunk látni” – így a sofőr.

Azért csak sikerült kiszállni

Közben a többiek előbújtak a buszból. Egy szemüveges srác, Kiss István is odasomfordált (láthatóan jóval fiatalabb volt a többieknél), majd megjegyezte – „nagyon szép a busz, bár én csak hátra ülhetek, mert én még kiskorú vagyok”. Krisztián is előkerült, ő az otthon ügyeletes autóőrültje, már szerelt kocsit is, egy rakás típust fejből ismer, lámpáról megmondja, melyik, melyik – „jó lesz ez a Toyota, nagyobb is, mint a régi.” Majd Ricsi, a kertet karbantartó srác is hozzáfűzte – „szeretem ezeket az új kocsikat, nézegetni, örülni nekik. Gondolom, sokat ülök majd benne, megyünk kirándulni is végre. Sajnos ilyen régóta nem volt már.” A gondolatok persze nem fogalmazódtak meg olyan plasztikusan, összetett mondatokban, mint megszoktuk, de szinte tapintható volt az eufória.

Ezt a képet Peti készítette rólunk

Megtörtént a papírok átadása, felszabadult hát Csábiné Melinda is, az otthon igazgatója. Tőle tudtam meg a legtöbbet. Ő mondta el, hogy az otthont 2006. februárjában alapították, miután 42 önkormányzatból, akiknek írt, 12 jelezte, hogy szükség lenne egy ilyen intézményre, és esetleg be is tudna szállni a költségekbe. „Vác körül húztunk egy kört Szokolyától Dunakesziig, innen hozzuk a gyerekeket, csak egy otthonosunk van, aki Budapestről jön, de őt a szülei minden reggel elhozzák Dunakesziig” – meséli.

„Jó kis életünk van itt. Tele vagyunk társasjátékokkal, de ilyenkor nyáron az idő java részét kint töltjük. Nincs itt tétlenség, bevonjuk a gyerekeket az összes munkába, a kertészkedésbe, takarításba, tálalásba, mindenféle egyéb teendőbe. Olyan ez, mintha otthon lennének, van játék, van pihenés, de akad bőven komoly feladat is. Nagyon vegyes a gyerekek összetétele, 13-tól 52 évesig terjed az életkor, akad, aki a kezdetektől jár ide, de néhányan még csak most szoknak be. Heterogén problémákkal állunk szemben, van, aki zavaros magzatvízzel született, akad, aki csecsemőkori betegségét nem heverte ki, egy autista kislányunk is van, ő ilyenkor, amikor váratlan dolgok történnek, félrevonul, de némelyik gyereket később érte valamilyen behatás, betegség, vagy például az egyik kislányt kilenc éves korában elütötte egy autó. Hónapokig kómában volt, amikor feléledt, nem tudott beszélni, mozogni, nem emlékezett semmire. Kitartó, szívós munkával tanult meg újra járni, beszélni. Nehezen megy, de fantasztikus memóriája van, fejből tud rendkívül hosszú verseket" – meséli Melinda, és hangjában olyan szeretet cseng, mintha az összes gyerek az övé lenne.

Egy versmondó, egy kertész, egy minden lében kanál, hátul pedig egy focista

És valóban, tíz percen át forog a kamera, amíg végighallgatjuk a Walesi bárdokat, végig egy hiba nélkül. Sosem lennék képes megtanulni, de sajnos a felvétel az internet rohanó kívánalmai áldozatául esik a videós vágószobában.

A legaktívabb lakók, illetve a megilletődött hozzájárulók, kezükben az ajándék képekkel

Körbejárjuk a házat, itt a klubszoba, ez az étkező, amott a mosoda. Mindenhol rajzok, festmények, egészen egyedi művészi alkotások. Ajándékba mi is kapunk egy-egy viaszrajzot, direkt nekünk készítették. Azóta a dolgozó falán van, kevés kedvesebb ajándékot kaptam. Vannak, akikkel szoros barátságot kötünk. Krisztiánnal elmélyedünk az autókban – mert milyen más témája legyen egy monomániás Totalcar-újságírónak – mutogatok képeket, megvitatjuk a konstrukciókat. Nehezen fogok ki rajta, végül a klasszikus beugratóst veszem elő, és megmutatom a Bianchi képét. Nem ismeri fel – mondja, olyan, mint egy Trabant, de nem az. Olaszokon kívül nem sok ember ismerte még fel, milyen autó van a képeken – részemről ez sportszerűtlenség volt.

Közben kint, a kertben Gábor elmeséli, hogyan lett a Hiace, mindenki tapsol, üdvrivalgás. Melinda is köszönetet mond, semmi túlzás, semmi ömlengés, csak a tiszta meghatottság. Az élet magas pillanatai ezek, elmondhatatlanul jól érzem magam, hogy részese lehettem az ügynek. Ebédhez terít a csapat, még egy kicsit dumálunk, előkerül a foci – amihez nálam itt nagyjából mindenki jobban ért, a gitározás – többen elkezdték tanulni a hangszert Tamástól, a sofőrtől, aztán elpakolás után búcsút intünk. Három órát töltöttünk Gödön, de olyan volt, mintha harminc perc lett volna.

Ricsi, aki nem fért be, szintén tud jó néhány verset fejből

A srácok zseniálisak, a hely pedig a boldogság szigete, pedig az ember, amíg nem lép be, úgy gondolná, éppen az ellenkezője. Furcsa kimondani, de rég volt ilyen jó napom.

Két gyerekem van, egyikük meglehetősen nehéz eset, emiatt sokszor gondolok arra, hogyan lehet úgy létezni szülőként, ha igazi probléma van a kölökkel. Ez csak egy harmincfős otthon a fogyatékkal élőknek, lényegében egy egész éves napközis tábor. De a háttérben itt valódi tragédiák húzódnak, olyanok, amikbe bele se mer gondolni az, akinek a normál vágányon gördül az élete. De Gödön megtapasztaltam, hogy van élet és öröm a bajon túl is. És ehhez Várkonyi Gábor, mögötte a Totalcar olvasóinak támogatásával egy szép darabot hozzá tudott tenni. Mostantól lesz kirándulás, könnyű lesz a bejárás, egy súlyos gonddal kevesebb, és ezt mindenki érezte az otthon lakói közül. Van ennél jobb? Van az a Ferrarimaseratiporsche, ami ennél többet ér?

Még valaki, aki örül

Kötve hiszem.

A bejegyzés trackback címe:

https://belsoseg.blog.hu/api/trackback/id/tr854650678

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tomchy 2012.07.21. 09:37:35

Maximális tiszteletem minden segítő-szervező-résztvevőnek!

Oriwalter 2012.07.21. 09:43:52

Szintén minden tiszteletem a jó lelkű emberekért akik részt vettek a projektben.
Megjegyezném, hogy a főnököm udvarában rohad el 2 ilyen és egy 7 es bmw, inkább minthogy ingyen odaadná valakinek. Mind a 3 autó működő képes volt amikor belökte őket az udvar sarkába.

mtk001 2012.07.21. 09:59:55

Eddig is bírtam Várkonyit, de most tisztelem is !

EBIHUN 2012.07.21. 10:05:41

Gratulalok, szep projekt.
Viszont bar most rendben van de ha lenne kint szamlaszam a karbantartashoz hozzajarulnek en is par forinttal.nyilvan jon elo idovel ez,az.

6ai 2012.07.21. 10:05:56

Tisztelet mindenkinek, aki benne volt valahogyan... Csikós kollega írásainak minden betűjét "iszom"...

dreamhotep 2012.07.21. 10:08:46

De jó ilyenekről olvasni

mükkemakk 2012.07.21. 10:42:36

Nagyon ügyesek vagytok, itt a házunk előtt is áll egy hasonló, talán jobb állapotú személyszállító Toyota kisfurgon kb. 2 éve, (a szomszédé) annak is jobb helye lenne egy karitatív szervezetnél.

Csikós Zs. kollegátok ismét nagyot alkotott, a múlt heti cikke is remek volt (a többi munkatárs cikke is olvasmányos, jó a lap).

Balu86 2012.07.21. 10:52:52

Örülök, hogy sikeres volt az akció!
Jó ilyet látni illetve olvasni! Tisztelet a felajánlóknak és sok-sok boldog kilómétert a használóknak! :)

octy 2012.07.21. 12:00:32

Csikós Zsolti, köszönöm a tudósítást a többi adományozó nevében is!
Már nagyon vártam, mert nem lehettem ott az átadáson.
Jó dolog, hogy látja az ember, mihez járult hozzá és hogy tényleg arra használták fel a pénzt, amire kérték!
Eddig is lestem a Hiace-eket, de most már rendszám alapján is megismerem, így "vadászni" fogok rá, ha a környéken járok. :)

Azoknak pedig, akik a segítségkérés idején kétkedtek, itt a bizonyíték, hogy nem volt igazuk.

octy 2012.07.21. 12:06:33

Ja, elismerésem a belső takarítást végző Daninak, újszerű az autó!
Megadhatná az elérhetőségét! :)

Flat Eric / sta prest 2012.07.21. 12:07:54

Várkonyi Gábornak, és minden résztvevőnek csillagos ötös jár EMBERSÉGBŐL!

De azt sem hallgathatom el, hogy a fehér blúzos Szilvi titkárnő nagyon csinos...;)

GRX 2012.07.21. 12:22:28

Igazán megható volt olvasni. Bravissimi.

◄ ► 2012.07.21. 12:32:42

Gratula srácok, csak így tovább. :)

sunblind 2012.07.21. 12:39:00

micsoda remek sztori. többször bepárásodtam. főhajtás a felelősöknek.

Anakin Solo (a.k.a. Ape) 2012.07.21. 12:40:52

Szép dolog mindenkitől aki részt vett ebben, Respect!

De az azért szomorú, hogy tele van ez a kis ország is gazdagabbnál gazdagabb emberekkel akiknek meg sem kottyanna 1-2 millió Ft, de csak ülnek a pénzükön :( ez jutott eszembe és még ma is igaz:

"És mikor feltekintett, látta, hogy a gazdagok hányják az ő ajándékaikat a perselybe. Látott pedig egy szegény özvegy asszonyt is, hogy abba két fillért tett.
És mondta: Igazán mondom nektek, hogy e szegény özvegy mindenkinél többet adott. Mert mind ezek az ő fölöslegükből adtak Istennek az ajándékokhoz, ez pedig az ő szegénységéből minden vagyonát, amije volt, odaadta." Luk. 21:1-4

_____________ 2012.07.21. 13:25:25

Maximális tisztelet a résztvevőknek.

Grifter 2012.07.21. 13:26:59

Az utolsó/ill. index kép (narancssárga pólós leányzóval) zseniális ^^

Egyébként pedig respect!

Ez a Nick 2012.07.21. 13:42:46

Csak elő jöttek azok a könnyek a végére... Nagyok vagytok!

'ztaqrwa 2012.07.21. 15:11:06

Gratulálok!
Tiszta szívemből, pedig ilyet nem szoktam nagyon...

Ha legközelebb hasonlóról olvasok nálatok, rám és a segítségemre is számíthattok!

Így tovább!

(---Flúgos Buszos---) 2012.07.21. 16:05:05

Nem is tudjátok,hogy milyen nehéz ilyen gyerekekkel együtt lenni minden nap,és figyelni rájuk.

Minap vittem 30 fogyatékos gyereket a Balatonra,hát mit ne mondjak................nehéz.

death.row 2012.07.21. 16:10:31

Maximális tisztelet!
Jó látni, hogy vannak még tisztességes, segítő kész emberek kicsiny hazánkban.
Viszont elszomorító is a helyzet, hogy a sok milliomos, illetve tolvaj milliárdos politikus között nekünk proliknak kell egymáson segítenünk. Innen is látszik, hogy csak egymásra, földön járó emberekre számíthatunk.

petersen 2012.07.21. 16:19:28

riszpekt mindenkinek, aki részt vett ebben a nem mindennapi történetben! jobb helyen nem is lehetne a Toyota! A sztorit pedig soxeretettel ajánlom "bizonyos hölgyek és urak" figyelmébe. Ez nem milliós sztori, csak szeretet és figyelem kellett hozzá!

mbcolordream 2012.07.21. 16:30:03

Hihetetlen élmény volt az átadáson részt venni. A gyerekek-felnőttek őszinte örömével találkozni a mai világban (sajnos) egy egészen fura, de nagyon jó érzés. A munka elvégzése nem csak az én érdemem, köszönöm a munkát Sanyi és Gábor kollégámnak-barátomnak is, nélkülük nem így nézne ki az autó.

Üdv:
Egyed Dániel - mbcolordrem

szenon 2012.07.21. 17:56:28

És még hány helyre elkélne az ilyen segítség:(((( Ha legközelebb lesz ilyen, nagyon szívesen segítenék!

rendszamgyujto.hu · http://rendszamgyujto.blog.hu 2012.07.21. 18:41:25

Megható, történet. Örülök, hogy én is majdnem részese lehettem ennek az örömnek, de az adományom valahol elkallódott. Mert a fényképeken ugyanúgy nem látom a pedálokon az új gumit, mint annak idején a szakadt hiace-n. Tudom nem nagy dolog, nem is kérkedek vele, mindössze a biztonságos közlekedést szerettem volna segíteni, mert a vizes lábbeli könnyen lecsúszik a csupasz kuplung pedálról.
Sebaj majd legközelebb, csak így tovább :)

dzsekwolf 2012.07.21. 18:47:16

Irigylem az olyanokat mint a Varkonyi meg azok akik benne voltak ebben a dologban. Ezte biztos mosolyogva alszanak el. Ezert mar megerte segiteni.
Jo lenne ha a sok tehetos ember aki nem akar vagy elfelejt segiteni, rajonne erre. Penztelenseg mindig volt mint ahogy gazdagsag is, de most a segitseg jobban kell mint barmikor. Kicsi ez az orszag, annyira konnyu lenne egy kis ehhez hasonlo jondulattal megerositeni. De ez mas teszta.

Jo ilyenekrol olvasni.

ecch 2012.07.21. 19:53:00

Nálunk a cégnél van egy eléggé elhasznált, de strapabíró életre való Nissan Vanette Cargo. Ennek a járgánynak nagyjából testvére. Valószínűleg pár hónapon belül, vagy talán már ezen a nyáron megszabadulunk tőle, mert egyáltalán nem használjuk már ki. Cégünk nagymértékben átalakul, és az a tevékenység, amiért eredetileg vettük 13 éve, teljesen megszünt. A kocsin van mit csinálni. Idestova 3-400ezer forintot számoltam össze fejben, amit mindenképp rá kell költeni. Viszont motorikusan nagyon rendben van, nem füstöl, nem eszik sokat, szépen indul télen is, futóműve is egészen rendben van, bár nem tudom mit cseréltek eddig rajta, türhetően tartja az utat a korához képest. Valódi 260ezer km van benne, nem csévélt. Egy szó mint száz, mivel értéke nemigen van a piacon, megpróbálom rávenni a kis csapatunkat, hogy ajánljuk fel mi is. Annyi, hogy jelenleg terhesre van forgalmizva, és csak ötüléses. De hát azt majd eldönti a kedvezményezett, hogy mire jó neki, meg úgy választotok. Fogok még jelentkezni! Remélem jó hírrel!

Tomchy 2012.07.21. 21:31:21

@ecch: Sok szerencsét, így legyen! Sok hely van az országban, ahol elkél a segítség.

fortworth 2012.07.22. 05:59:05

Köszönöm Gábornak és Csiknek, hogy részese lehettem ennek a nagyszerű dolognak, és hogy most láthattam, hogy mi mindent lehet elérni egy ilyen jó kis összefogással.
Ha lesznek további hasonló nemes projektek, ott is számíthattok rám. Három egészséges gyermekem van, talán valahol így adok hálát érte azzal, hogy mindig beteg gyermekek alapítványait támogatom. Nem ártana, ha a nálam anyagilag jóval "vastagabban" megáldottak is így állnának hozzá...
Még egyszer köszi srácok, nagyok voltatok!

anyahajókabinajtóhajtogató 2012.07.22. 16:31:09

Megható. Nagyon büszkék lehettek magatokra, büszke vagyok én is rátok! Tisztelet nektek!!!

Házas motoros 2012.07.22. 17:35:14

Minden tiszteletem és elismerésem azoké akik a projektben -akár munkával akár anyagiakkal- részt vettek. Sajnos lemaradtam róla. Ha esetleg lesz még ilyen igyekszem én is majd hozzájárulni. Ez is nagyon jó példa arra, hogy viszonylag szerény keretből is lehet olyan dolgot alkotni, ami annak aki kapja megfizethetetlen. Ez így egy telitalálat volt!! Remélem lesznek még ilyen adományok, és azok is hozzájárulnak majd, akik ennyiért bőröndöt vesznek a Maseratiba. Emberségből minden résztvevő summa cum laude vizsgázott!!

Bilok 2012.07.23. 11:53:48

Milyen jó az a mondat, hogy ez az öreg Hiace sokkal többet ér bármilyen ferrárimaseratiporscénél.
Grat. a résztvevőknek.

dani 2012.07.23. 15:23:27

Szerintem Orszáczky, nem Orczászky.

Pas de probleme 2012.07.23. 17:46:52

Nana, hogy ez is a Csikos ur ...
:)
süti beállítások módosítása