Már ezért érdemes volt belevágni

  2012. május 01. - streetsta Címkék: interjú forgatás werk cserhalmi dögkeselyű

A szerzőről még nincs információ feltöltve!

A szerző még nem publikált a Totalcaron

Mégfilléresebb Koszradírok
2015-07-28 17:27:27

A Mágikus Koszradír hihetetlenül sok ember fantáziáját megmozgatta, már-már mikroszálas törlőkendői

Kreatív traffipaxolás
2015-07-21 20:26:01

Én értem, hogy szükség van sebesség ellenőrzésre, ha nem lennének traffipaxok, elkanászodnánk mindannyian.

Nesztek, rakenroll!
2015-07-08 18:16:52

A nyárnak még csak az első felénél járunk, de úgy tűnik, ennél jobb buli már nem lesz. Félre ne értse

Megbűnhődtem
2015-06-29 17:25:09

Ez van, ha az ember felelőtlenül fogyasztja a totalcaros és indexközeli tartalmakat. Kezdődött azzal, hogy


Nagyon készültem a Dögkeselyűs cikkünkre. Hónapokkal korábban elkezdtünk szervezkedni, és az elején csak titkon mertem remélni, hogy Cserhalmi György is igent mond a felkérésre. Kicsit szorongva, izgulva hívtam fel, ki tudja, mennyire mennek az agyára a különböző lapok újságírói, egyáltalán hagyja-e hogy elmondjam, mit is szeretnék. De ezt a projektet egészen fentről áldották meg (kösz Robby és Tibby), nem csak a jelenetekben szereplő autók gazdái, de Cserhalmi is első szóra igent mondott. Nem tudok elég hálás lenni érte.

Sajnos az nem jött össze, hogy az autós jelenetekkel együtt vegyük fel az interjút, így arról is le kellett mondanunk, hogy megörökítsük, ahogy megkergeti a Ladákat. De ez így talán jobb is volt, két napot is feldobott a dögkeselyűzés. Éreztem, hogy mindenki, aki ott lehetett mindkét forgatási napon, a saját, személyes rózsaszín felhőjén libegve ment tovább a dolgára.
 

Még jó, hogy Vajtu Zsoltnak eszébe jutott, hogy hozza a ponyváját

A Ladákkal, Nagypókkal, Zapóval forgatott jeleneteknél kezdődött a hitetlenkedő fejingatás. Reggeltől estig döbbenten néztem, ahogy a kedvenc filmem kockái megelevenednek. A délelőtti és esti akció közé egy kis közös bohóckodás is belefért –erre később még visszatérünk. Még az apróbb malőrök sem zavarták meg a szórakozásunkat –a Főtaxi pár nappal korábban vizsgázott, és a karburátor gépi finomhangolása tönkretette a kocsi stabil működését. Szerencsére mindenki segítőkész volt, egyszerre ugrottak fejest a csomagtartóba, hogy a karbi állításhoz szükséges csavarhúzót előkerítsék.

Botos Tomi, mérhetetlen türelmű operatőrünk

Azért volt egy pillanat, amikor megállt bennem az ütő. Mivel én vezettem a fahrtkocsi szerepét betöltő Transitot, folyamatosan és feszülten figyeltem a forgalmat és a tükörben rajta tartottam a szememet a hátul történő dolgokon is. A Jászai Mari térhez közelítő matuzsálem-konvoj élén arra lettem figyelmes, hogy egy sötétkék Fiat Brava hajt ki elém a parkolóból. Pedig égett a tompítottam, mögöttem is mindenki világított, de a Bravát ez kicsit sem zavarta, határozottan gurult kifelé, majd a sáv közepén megállt. Fékezni csak óvatosan mertem, nehogy Botos Tomi hátul összetörje magát, és azt sem szerettem volna, ha a többiek egymásba csúsznak. Csak egy-két méterre a Bravától álltam meg.

Simon József, taxisofőr

Annyira meglepett a dolog, hogy az ilyenkor általában feltörő, igen cifra szitokszórást is elfelejtettem (igen, tudom, csúnya dolog, de inkább kiadom magamból, mintsem elrákosítson). Éreztem, valami nem kóser. Se index, se tolatólámpa, se féklámpa nem látszott a Fiat seggén. Lehajoltam, hogy belássak az utastérbe. Bassz, meg a dob, ebben senki nem ül!! Vagy nem húzta be a vezető a kéziféket, vagy ügyetlenül tette sebességbe, mindenesetre elszabadult a paripa.

Egyeztetés

Sok választási lehetőségünk nem volt, mindenki kipattant a kocsijából, helyére toltuk az autót, a kerekei alá a szomszédos parkból hozott köveket tettünk, majd haladtunk tovább. Szóval, kedves Fiat Brava tulajdonos, aki 25-én a Jászain, a Fehér Ház előtt parkolt: nem neveletlen gyerekek rakosgattak kavicsot a kerekei alá. Nagyon szívesen, ugyammá.

A Cserhalmi-interjúra készülve a Vígszínház segítségét is ki kellett kérni, hogy a felhajtón ideális körülmények között tudjunk forgatni. A színház vezetősége mérhetetlenül segítőkész volt, körbekordonozták a területet, így a lehető legjobban el tudtuk rendezni a kocsikat, semmi nem zavart minket. Ezúton szeretném megköszönni a közreműködését, ahogy anno Friderikusz mondta: az interjú nem jöhetett volna létre, ha nincs a Vígszínház.

Hophop, kinél van egy csavarhúzó?

Míg a többiekre vártunk, a három Ladával elég rendesen keltettük e feltűnést. Jöttek is páran, fotózták a kihaltnak hitt autó-őshüllőket. Az egyik alak nagyon ismerős volt. Pillanatok alatt be is ugrott: a nyolcvanas évek vége, kora kilencvenes évek emblematikus figurája ő, a Solaris lemezbolt gazdája. Istenem, én még náluk vettem, illetve másoltattam egy rakás lemezt! A fél város járt hozzájuk kurrens LP-kért, kazettákért CD-kért, esetleg azok másolatáért. Egy csoda, hogy még mindig létezik a bolt, ugyanott, ahol korábban –ki vesz manapság CD-t?

Nála vásárolt és másoltatott kazettát, lemezt, CD-t fél Budapest

Cserhalmival egy élmény volt beszélgetni, tökéletes megkoronázása volt az egész Dögkeselyű élményemnek. Közvetlen, vagány pali, úgy társalgott az interjú után is mindenkivel, mint ha régóta ismernénk egymást. Szeme sem rebbent, mikor a sok párás szemű rajongó (azt hiszem, nyugodtan állíthatom, most már mind Cserhalmi-fanok vagyunk) pózolt vele egy emlékkép erejéig, sőt, az ember úgy érezte, hogy örömmel vesz részt a játékban. Talán mondanom sem kell, hogy a Dögkeselyű DVD-met dedikáltattam vele (véletlenül épp nálam volt), mi több, a Dögkeselyű kislemezemet is. Az utóbbira ránézve csak annyit mondott Cserhalmi: ilyenem nincs is! Én is véletlenül bukkantam rá a Vaterán. Őrületesen nagy becsben tartom a csillogó fekete lemezemet, láthatóan csak párszor, ha lejátszották (én még nem mertem), ráadásul most már dedikált példány!

Egy rendőr Lada mindenkit jókedvre derít

Igazából két lehetőség van, nekem bizony bármelyik megfelel. Vagy tényleg jól érezte magát Cserhalmi György - ha így van, minden képzeletemet felülmúlja a dolog. Még a totalcaros ajándékcsomagnak is láthatóan örült, a bögrére megjegyezte, jól lehet majd belőle viszkit inni. Vagy annyira jó színész, hogy mindenkivel, aki ott volt, el tudta hitetni, hogy jól érezte magát. Hogy melyik a helyes megfejtés, a képek alapján mindenki döntse el maga. Egy biztos: már ezért a sok vigyorgó emberért érdemes volt belevágni.

A bejegyzés trackback címe:

https://belsoseg.blog.hu/api/trackback/id/tr244476944

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nesebar 2012.05.01. 07:04:23

A CD-s sráchoz mi is jártunk sokat a 90-es évek elején, nagy forma, jó szövege van.
Cserhalmit sosem bírtam.

Pompiere 2012.05.01. 10:17:20

Azt a Dögkeselyű kislemezt én is szívesen meghallgatnám. Nem lehetne abból valami digitális formátumot varázsolni és egy "rejtett" helyen elérni? :-))

Egyébként mindkét cikk nagyon tetszett. Jó volt olvasni őket és persze megnézni a videót.

AzHofi 2012.05.01. 10:21:07

A Cserhalmi Ferenc pedig egy normális fazon, az interjúból is kihallatszik, nincs elreppenve magától, mint a mostani cölebök.

AzHofi 2012.05.01. 10:22:22

@AzHofi: várjál már, elírtam a nevét. Persze hogy István.

deak.atti 2012.05.01. 10:44:14

@AzHofi:

Szia!

Újra dobhatsz: György ... ;-)

DA

SomiTomi · http://somitomi.blog.hu 2012.05.01. 11:02:00

@Pompiere: Nekünk van lemezjátszónk, amit USB-vel bedugsz a pécébe, és hozzávaló szoftverrel mp3-at gyártasz.

P_Lac 2012.05.01. 11:12:32

Jó színész, nem kicsit, nagyon !

Ha jól érezte magát az külön öröm :-) de ezt tőle kellene megkérdezni.

A sok mai ,,színész?" sokat tanulhatna tőle, nemcsak szakmailag, emberileg is...

Pompiere 2012.05.01. 11:28:32

@SomyTomy:
Ez tiszta sor! Tudom, hogy így működik. De nekem se lemezem se lemezjátszóm nincs. :-)
Hozzászólásom, a lemez tulajdonosának szólt. :-))

Rocko- 2012.05.01. 11:34:00

én bepótoltam hétvégén a filmet, érdekes volt.

maistro1 2012.05.01. 12:44:50

Ifjak !!!
Szenilis öregek !!!
A Cserhalmi "JENŐ" azért több tiszteletet érdemel!
Évtizedekig nem volt mozifilm nélküle.
Bocs lehet, nem Jenő hanem Ernő ?!

Waldorf Rolandó 2012.05.01. 15:11:53

Cserhalmi Zoltán, a fenegyerek.

pickapu 2012.05.01. 20:19:17

Ha jól emlékszem, Kemény György - A sport komédiásai - c. könyvében még a kaszkadőróriás Oroszlán is megemlíti Cserhalmi Györgyöt, mint nagyszerű sportalapokkal rendelkező színészt.
Kétség nem fér hozzá, hogy rendkívüli és hiteles figura.

skeezix dilemma 2012.05.01. 20:34:05

Ősszel néztem meg a you tubon fenn van az egész film nagyon élveztem ismét anno moziban többször is megnéztem.Taxis akartam lenni napokig éltem a filmmel a blahán meg ott volt a droszt.Viszont hol lehet dvd-n megvenni???

steve30 2012.05.01. 20:48:12

Gyerekek,ez a Robby és Tibby:) valami küfődi hogy ennyire inglisesen írjátok a nevüket?
A cikk egyébként fasza.

Mécsvilág 2012.05.01. 22:08:20

óriási film, dvd-ben és divx-ben is megvan nekem, ma is megállja a helyét és nagyon komoly társadalmi kérdéseket feszeget. Jah! És nincs happy end, ami kicsit melankólikussá is teszi a művet

folyamatábra 2012.05.01. 22:49:56

A Dögkeselyű nagy film.
Cserhalmi nagy színész.
Az meg kicsit lehangol, hogy ezeket mondogatni, bizonygatni kell, mert volt idő, mikor ez evidens volt.
A nosztalgia viszont jó dolog.
Kösz!

dennisthemenace 2012.05.01. 23:47:40

A Polski nekem jobban bejon..:-)

Haynau (Sons of Monarchy) 2012.05.02. 11:24:45

A filmet annó nem láttam (lévén még kiskölyök voltam akkoriban), de a poszton felbátorodva rákerestem és meg is néztem, enyhén könnybe lábadt szemmel: nekünk is "ezerkettes" Zsigánk volt. Sajnos már rég nincs meg a vajsárga, ahogy fehér kombi utódja sem. Pedig a fél KGST-t bejártuk vele...

ledo76 2012.05.02. 13:48:55

@dennisthemenace: Jobb is lett volna mint a Zsiguli (tágasabb kényelmesebb volt, jobb volt a futóműve és a fékje, hosszabb volt a difije), ha nem a régi 1500-ös Fiat motort rakták volna bele hanem a modern 125-ösét (meg a műszerfalat is) és a lengyelek legalább olyan minőségben megcsinálják mint a ruszkik.

csubakkapákó 2012.05.02. 13:59:31

szerintem nem rossz film, érdekes volt, de azért többet is ki lehett volna hozni belőle. Néhány jelenet igencsak elnagyolt, a karakterek sem kidolgozottak, nem lett belőle kult (aztán lehet, hogy az, de én eddig nem ismertem)
Aztán az is lehet, hogy túl sokat vártam tőle....

dennisthemenace 2012.05.02. 17:18:35

@ledo76: Igen, valószínuleg licensz-keverés lehetett az oka..

skeezix dilemma 2012.05.03. 07:26:54

@Rocko-: Köszi nem tudom miért ez nem jutott eszembe,ez a fától az erdőt esete.
süti beállítások módosítása