Pontokat vagy matricákat gyűjt? Ön egy balek!

  2011. augusztus 09. - ZáchDani Címkék: vélemény

A szerzőről még nincs információ feltöltve!

A szerző még nem publikált a Totalcaron

A legjobb autós oldal a Facebookon
2015-05-04 18:06:23

2003.08 havi 1.9 pdtdi 131 le. VW Golf IV 1.400.000 ft Sportkivitel, kagylo ülések, 6gangos válltó, gyari

Megőrülök, annyira szép
2014-10-07 10:57:53

A világ legszomorúbb munkái sorozatunk újabb gyöngyszemei következnek. Aki kiállítási standot tervez

Ilyen könnyen még sosem nyertél
2014-09-30 15:10:44

Svájcban minden megtörténhet, ami az egyszeri magyar autóbuzinak csupán gyűrött újságpapírból

Ezt ne csináld, ha jön a mentő
2014-09-17 17:58:25

Megfigyelték, hogy az utóbbi időben sorra születnek az érdekes autós témák a szerkesztőség tövében?

smart
Tankolja csuklós buszát, hogy még életében átvehesse az iPad-et! Vagy tankoljon, ahogy eddig, és elégedjen meg egy reklámbögrével.

Mai cikkünk blogposztja.

A bejegyzés trackback címe:

https://belsoseg.blog.hu/api/trackback/id/tr233136027

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

magyar_ellenállás 2011.08.09. 12:47:16

@Rejsztág:
"Cafeteriáért, hűségpontokért, hűségnyilatkozatért és hasonlókért karóba kellene húzni a felelősöket, nem még adókedvezménnyel meg reklámmal támogatni."

Régen mindig pampogtam, hogy van ennek az országnak törvényes, saját fizetőeszköze, azzal honorálják a munkámat, ne buzi kajautalvánnyal. (Amiből irgalmatlan nagy sáp kerül ki külföldre, de ez már más téma.)

Egy ideje azonban befogom a pofámat, örülök, hogy kapok egyáltalán...

"Ja, szórólapokért és utcai hirdetésekért is a karóba húzás lenne a járandóság." Vállalkozóként szórólapokat is gyártok, és nagyon gyakran van úgy, hogy egy üzlet az akciós terméken nemhogy 0-ra jön ki, de bukik is rajta. De, ha már valaki azért bemegy, hogy jóárasítva kapjon csirkecombot, általában vásárol olyasmit is, amin nyeresége is lehet a boltnak. + a neve állandóan ott lebeg a köztudatban a rendszeres reklámozás miatt.

Ez, sajna, így működik.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.08.09. 12:56:45

@magyar_ellenállás: Tökre osztom! Ki a fene olvasná a blog-omat? Érdekes? Nem! Vicces? Nem! Viszont azzal, hogy kommenteket írogatok, néhányan rá kattintanak. Akár tévedésből is. :) Marketing rulez! ;)

gnme 2011.08.09. 12:58:58

@gyvy: nemtom' .. uborkát most nem ültettünk, azt könnyű lopni

krumpli van még a földben, meg paradicsom/paprika .. reméljük nem feketéjék asztalán köt ki a szomszéd utcában

Hurri Kán 2011.08.09. 13:05:14

@gnme:
:DDD

Aztán a szőlő meg a körte hogy áll? :)))

GGG77 2011.08.09. 13:09:05

Smartot már elhagytam, de csak Mekire használtam. A SuperShopot tavaly leettük a Burgerben. Most alig gyűlik rajta, mert ÖMV-nél nem tankolunk (Lukoil), Obiba nem járunk (Platform), Sparba 2 havonta egyszer (Aldi, Auchan néha Lidl).

szintetikus 2011.08.09. 13:09:37

hé Robi, miért nem kondi bérletet veszel rajta? :D csak viccelek :D

Büszke_troll 2011.08.09. 13:13:37

Lúzerek lúzer játékai.

Csak aki lopja a pontokat (benzinkutas, céges autó használó) annak ad pluszt.

Velorex 2011.08.09. 13:22:44

Nyomdászként csak támogatni tudom a pontgyüjtést.
Amíg a multik (bármilyen célból) megrendelik a matricákat, addig nekünk is van munkánk...

Úgyhogy arra kérek mindenkit, hogy a pénztárnál fogadja csak el boldogan a matricát, legfeljebb otthon kidobja, ha nem kell.

És közben gondoljon arra, hogy jópár embernek tartja meg éppen a munkahelyét...

Köszi

Luighi 2011.08.09. 13:31:29

Ezzel (majdnem)mindenki problémája jelentősen csökkenne: A MEGOLDÁS a gazdasági problémákra!

Ahogy Drábik János is elmondta itt: http://www.echotv.hu/video​tar.html?mm_id=108&v_id=88​38.

Izland- az elhallgatott polgári demokrácia győzelme.

Dátum: 2011. June 09. Thursday, 12:53...
"A médiák az utolsó részletekig tájékoztattak bennünket az Egyiptomi és a Líbiai eseményekről. Mélyen hallgattak viszont a lázadásokról és a példaképes polgári forradalomról, amely két évVel ezelőtt zajlott le Izlandon, ahol a polgárok kikényszerítették a kormány távozását és az alkotmányuk átírását. Éppen azért, mert az Izlandi események a polgári forradalom modellje, volt az egész eset elhallgatva. Az Izlandi forradalom cenzúrája a legjobb bizonyíték arra, hogy hogyan kezelik az információkat, amelyek veszélyesek lehetnek a politikai és a gazdasági elitnek.

Az Izlandi nép lemondott a régi kormány bármilyen formájáról, a nagy bankok államosítva lettek és népük nem fizeti meg az adósságot, amelyet a politikusok alakítottak ki, mert ez az ő rossz gazdasági politikájuknak a kérdése és nem a népé.

Az új alkotmányban rögzítették, hogy a politikának a főszereplője a polgá, és nem a politikus.

Jelenleg Izland a legjobb példaképe a nép békés és tisztességes reakciójára a jelenlegi hatalom ellen, amelyik az országot és a világot a válságba vezette. Az Izlandi modell mutatja, hogy kell, hogy a politikusoknak félelmük legyen a nép reakcióItól, ha nem a nép érdekében fognak tevékenykedni. De ne az életüket féltsék, hanem a politikai karrierjüket.

Elhallgatott tények Izlandról:

2008-ban államosították a legnagyobb bankot. A pénznemük összedőlt, és a piac összedőlt. Az ország csődbe ment.
2009-ben nagyszabású tüntetések voltak a parlament előtt, a nép lemondásra kényszerítette a kormányelnököt és az egész kormánykoalíciót. A politikusok követelik az adósSág megfizetését Nagy Britanniának és Hollandiának, összesen 3.500 millió Euró, amelyet 15 év alatt kellet volna megfizetni 5,5% kamattal.
2010-ben a nép az utcára vonul , és kiharcolják maguknak az általános népszavazás törvényét. 2010 januárjában a köztársasági elnök elutasítja ennek a törvénynek a ratifikálását és bejelenti, hogy konzultálni fog az Európai unióval. A nép ismét az utcára vonul. Márciusban népszavazás van, amelynek az eredménye, hogy a nép 93% elutasítja megfizetni az adósságot Nagy Britanniának és Hollandiának. A kormány rá volt kényszerítve, hogy elkezdje az állam képviselőinek kivizsgálását, hogy jogi felelősségre vonja őket a válságért. Utána következett, egy néhány bankfőnök és menedzser bebörtönzése. Miután az Interpol kiadta a parancsot, minden résztvevő bankár elhagyja az országot. A nép alkotja az új alkotmányt, amelyik már nem a Dán alkotmányának másolata, amint ezidáig volt.
2011 februárjában összejött az alkotmányalkotó testület, amelyet a nép által közvetlen választott képviselők alkották és elfogadásra előterjesztették az új alkotmányt, amelyik megállapodás alapján született.
Ez az Izlandi forradalom rövid történelme: az egész kormány lemondása, bankok államosítása, általános népszavazás, a válságért felelős emberek bebörtönözése és egyenesen a nép által átírt alkotmány elfogadása.
Az Izlandon történő események olyan politikusoknak volt a figyelmében, mint Merkel (német), Sárkozy (francia), Cameron (angol), Zapatero (spanyol), Berlusconi (olasz) és mások, akik gyorsan felismerték a veszélyt az ő korrupt rendszerükre.
Az Izlandon történő események bojkottálását szigorúan betartották az összes korporációs sajtónak, rádiónak és televíziónak tudósítóinak ezrei. Némelyik állam kiegyezői állítólag a médiáknak cserébe a hallgatásért, adókedvezményeket ígértek.
Mindennek ellenére az Izlandi forradalom eszméje terjed az egész Európában. Ellenálltak a korrupt és tarthatatlan rendszer ellen, és a világnak leckét adtak az igazi demokráciából. Azoknak a politikai és gazdasági eliteknek az akarata ellenére, akik a világválságot okozták, korább vagy később, ez az egész világon ismeretes és értékelve lesz. A szabadság iránti vágynak nincs határa!
Fordította: Vajda Iván.
Megjegyzés: Talán nem véletlen, hogy mindez Izlandban történt, ahol az újkori világ legrégibb parlamentje van az „Alþinget", amelyik 930-ban alakult."

Forrás: http://www.votoenblanco.co​m/Las-democracias-degradad​as-de-Occidente-silencian-​la-revolucion-civica-de-Is​landia_a4122.html

Rejsztág 2011.08.09. 13:43:39

@magyar_ellenállás: @Velorex:

Ha nem faszságra költik el az emberek a pénzüket, majd elköltik másra. A nyelőgépesek is sírnak, hogy 60 ezer munkahely veszik el, ha nem lehet majd nyelőgépet üzemeltetni. Mert azt a pénzt, amit eddig oda dobáltak a segílyesek, talán ezentúl el fogják égetni, vagy mi? Nyomdai termékek fognak kelleni még egy jó darabig okospontokon meg postaládába tunkolt szeméten kívül is, nehogymár én tartsam el az okospontos vircsaftot, akit a legjobban idegesít ez az egész, puszta szívjóságból.

gergoh90 2011.08.09. 13:45:01

Én nem keveset megyek, a nagyon minimum 500km. Emellett rengeteg gázolajat is tankolunk, mert mezőgazdasághoz ugye kell. A legközelebb MOL kút van, havi legalább 1 mosásra való pont összejön. Most akkor hülye vagyok, hogy elfogadok egy ingyen mosást? A bicskás pontokat is gyűjtöm, méterekben áll, de ha adnak elfogadom, mert ismerősöknek is szoktam adni. Senki nem mondja, hogy nem kell neki. Persze ha valaki csak vasárnap veszi elő az autót, amit ilyen üzemanyagárak mellett megértek akkor nem érdemes foglalkozni vele...

magyar_ellenállás 2011.08.09. 13:48:48

@Luighi: "Megjegyzés: Talán nem véletlen, hogy mindez Izlandban történt, ahol az újkori világ legrégibb parlamentje van az „Alþinget", amelyik 930-ban alakult."

Pusztaszer: "A honalapító magyar nemzet első törvényhozási közgyűlésének színhelye. Árpád vezér, és társai itt megálltak 34 napra, és törvényeket hoztak."

És ez pár évtizeddel 930 előtt történt.
De, merjünk kicsik lenni. ;)

gg630504 · http://gg630504.atw.hu 2011.08.09. 13:50:42

Vettem az írószerben ált. isk. piros/kék számolókorongot. Olyan pontfélét. Fizetéskor a pénztáros felé mutatva megkérdezem: gyűjti a pontokat? Látnod kell azt az értetlen arcát! Mondom: nálam vannak azok a pontok, amit a pénztárosok gyűjthetnek. Majd előveszek egy állatos/autós játékkártyát, hogy az is van, gyűjtheti rajta a pontokat. Végül jön a kegyelemdöfés: jövőre lesz dominó is.

Csikós Zsolt 2011.08.09. 13:51:50

@f0CuS:

"Kicsit olyannak érzem ezt a cikket, mint mikor az egyik szerkesztő (talán Csikós?) leírta, mennyire zavarja, hogy az emberek mindent megköszönnek egymásnak a forgalomban :)"

Kösz haver, jó volt. A Papp Tibi írta azt a cikket. Én a másik oldalt képviselem és megköszönök.

Ha legalább nevet idézel, azt pontosan.

magyar_ellenállás 2011.08.09. 13:52:06

@Rejsztág: Először is: nekem ez j9vedelemkiegészítés. Másodszor: senki nem tart pisztolyt a fejedhez, hogy menj be X vagy Y boltba, és vegyél részt a marketinges bohóckodásukban.
Harmadszor: a marketing, akár tetszik, akár nem, neked is jól jön, mert hiba árulnak valahol kurva olcsón cuccokat, ha te szemellenzővel ülsz a kis szobádban, és gőzöd sincs arról, hogy hol is van az a hely. Az információ az egyik legnagyobb kincs, ez pár száz éve közismert tény (a hadviselésben, persze, ezer évekre visszamenően).

Peetee 2011.08.09. 13:52:17

Nagyon kisarkított cikk.
Én használok ömv-spárosat, meg a smart-ot, és Agip Premio-t.
Nem tudatosan, hanem odaadom aztán kész.
A Smart-on 1év alatt kb. 2db Mcdonalds nagymenüre való pont gyűlik össze, ezt amikor eszembe jut, lekajáljuk aztán kész.

Az esetek 80%-ában Agip-on tankolok, havonta ~300litert. 2hetente megvan 1 mosókártya, évek óta nem fizettem a kocsimosásért!!!

A supershop-ot inkább az élelmiszer-beszerzésnél használom ,ezen évente ~3-4000Ft gyűlik össze, vésztartaléknak mindig jó! Félévente levásárolom, ha nagyobb az összeg még a 10%-ot sem kell kifizetni....

magyar_ellenállás 2011.08.09. 13:54:40

@gg630504: Én a kollégámmal találtam ki, hogy beteszünk mindenféle műanyag kaját a kosárba (pizzafeltét = sajt, reggeli ital = tej) és játékpénzzel (pénzszerű pénz) fizetünk érte.

Rejsztág 2011.08.09. 14:01:31

@magyar_ellenállás: a rendszeres vásárlásaimat régi, jól bevált üzletekben intézem, és 20-30% látszólagos árelőnyért nem hagyom ott egyiket sem. Ugyanakkor alkalmanként máshová is betévedek (pl. mert arra járok, sietek, az van nyitva, mással vagyok), így nem maradok le semmiről. Minden másnak az interneten nézek utána keresők segítségével, vagyis semmi szükségem nincs reklámokra.

Valójában a reklámokra költött pénzeket felárként fizetem ki a termékekre. No, ennyire járok jól a reklámokkal.

A reklámbrosúráknál csak hatékonyabb információszerzési módok vannak. De ezt a hirdetők tudják a legjobban, eleve úgy számolnak, hogy 1000 szórólapból 900-at olvasatlanul kidobnak, a maradék 100-ból meg lesz 1 vásárló, aztán aláhúzzák, összegzik, és csinálják. És ez ugye milyen jó, mert munkahelyeket teremt nyomdásznak, postásnak, szeméttelepesnek.

Rejsztág 2011.08.09. 14:06:03

Sajnos a kapitalizmus mára teljesen elfajult, már csak alig szól a munkáról és az érte járó készpénzről, sokkal inkább a pályázatokról, ilyen olyan gazdasági segílykékről, cafeteriáról, spamekről, hűségnyilatkozatokról, kartellekről, gyanús közbeszerzésekről, hielekről, bankmentő csomagokról, ordas mértékű adókról.

keletisarok.hu 2011.08.09. 14:08:08

@Rejsztág: Hidd el, én sem szeretem, mikor "szemét" lesz a munkámból, mikor lehetne "hulladék" is...

"A reklámbrosúráknál csak hatékonyabb információszerzési módok vannak."

Ez nem az a hely, ahol ezt érdemben ki lehetne tárgyalni, nem is lenne sok értelme, mert ez kb. olyan, mintha lenne nálad egy üveg kóla a sivatagban, és azon elmélkednél, hogy a sima csapvíz mennyivel jobb. Kis falvakban pl. mivel próbálkoznál? Én olyan kistelepüléseken terítek (egyébként országos üzletláncnak), amiből 7-8 tesz ki egy fővárosi kerületet. Ráadásul itt még el tudják tüzelni a feleslegessé vált papírt. Hidd el, sokan a szórólappal a kezükben mennek be a boltba, gyakran már aznap, mikor megkapják, hiába van rajta ujjnyi betűkkel, hogy majd csak 3-4 nap múlva érkezik az áru.

Ez, mondjuk, már az egyén szellemi szintjét minősíti.

gnme 2011.08.09. 14:08:43

@gyvy: körte? hát ... hogy is mondjam ... az elfogyott :-)

szőlő? ..azt anyósomék kiirtották, csak gyümölcsfákat hagytak, de már azok is darabolódnak ahogy telik az idő, .... elvágódnak deréktáj magasságban

sivatagosodik a neszűr,,, klímaváltozás van

keletisarok.hu 2011.08.09. 14:14:38

Csak a legfrissebb példa:

akciós virsli
nagykerár 295.- Ft/kg
bolti ár: 299.- Ft/kg

Rendelés: 500 kg.
A szórólap legyártása: 15 ezer Ft.
Kihordás szintén 15 ezer Ft.

Most erre mit mondjak?
Csupán az érdekel, hogy vajon mennyiért veszik a gyártól a virslit, de nem feszegetek ilyen részletkérdéseket, nem rám tartozik :)

keletisarok.hu 2011.08.09. 14:16:34

Ja, ez a másik nickem. :)

(Nem önreklám akart lenni, de egy másik fórumba ezzel az indapassal voltam bejelentkezve, és elfelejtettem visszaváltani. Bocs.)

farönk 2011.08.09. 14:20:12

@cod6: a Sparban meg osztrák kommersz cuccok vannak... A helyzet az, hogy jelenleg magyar árut kizárólag (ős)termelőtől, piacon szabad/lehet venni. Kikerekedne a szemed, hogy mennyi magyar cég van külföldi kézben (példa: a Theodora a Nestlé tulajdona), ezzel pedig sok pénz is kerül külföldre...

katasztrófavédelemi rendelhárító rohambrigád · http://bit.ly/2qNoFtr 2011.08.09. 14:22:33

Mi van, ha a szuperkártyáddal történő hamburgervásárlásokra kiveti a Zállam a hamburgeradót, visszamenőleg 5 évre? Nem volna túl szuper, és igen abszurdnak tűnhet, de sajnos minden mozzanatát láthattuk már a gyakorlatban is...

A magam részéről lemondok a csicsa kutakról, ha tehetem, a battai DHV (vagymi, erőmű, tod') tövébe nőtt zugbenzinkúton tankolom ugyanazt a naftát 10 forinttal olcsóbban, zaklatásmentesen, a kasszánál megspórolva mindenféle fos marketingszemét (kártyák, prospektusok, agresszíven tukmáló alkalmazottak) költségét.

Sőt, 1db gázolaj és 1db 95-ös kútfő lévén, a nagy kutakhoz képest minimális, max. 1x 5 perc időt kell sorbanállással vesztegetni a számlás-szuperkártyás időmilliomos cégesautósok mögött a pénztárnál. Ja, ez nem hülyeigazolvány beváltóhely, így inkább 3 perc. Évek alatt sok idő ám ez, főleg ha a maradékot sem egy olajmulti alamizsnájáért kuncsorogva töltöd a pénztárnál.

magyar_ellenállás 2011.08.09. 14:38:45

@farönk: @farönk: Igen, és az a legidegszétbaxatóbb jelenség, hogy néha olcsóbban árulják az importált cuccot, mint a "magyart".

Most megint kezd pl. a cukorgyártás körül fellángolni a balhé, sikerült azt is átjátszani, szétverni. A Zembereknek gőzük sincs, hogy a Nestlétől kezdve a Danone-on keresztül a Csincsimincsi és Tsa Bt.-ig, mi minden van már külföldi kézben.

Pl. a hazai ásványvízbizniszben is van kínai tulaj + ott a Nestlé, a Danone rengeteg "hazai ízt" felvásárolt.

A Globus pedig visszatért Csehországba, egy kis francia kitérővel...

A hazai etanolgyártást (ha már autós blog) pedig per pillanat teszi taccsra az eszkimóbérenc olajlobbi (ami, ugye, nincs és soha nem is volt).

__Menyus__ 2011.08.09. 14:40:41

Nincs kocsim. Nem érdekel a Smart kártya. SuperShop pontot gyűjtünk, valójában csak plusz egy kártyát adok oda a pénztárnál és nem görcsölök. Több évig gyűjöttük, 4000 pont lett belőle. Egyszercsak a Spar csinált egy akciót, 1 pont kettőt ér. Levásároltuk a 8000 Ft-unkat, jólesett. Nem kellett 10 százalékát kp-ban fizetni. Egyébként észre sem veszem. Azzal pedig nem értek egyet, hogy a SuperShop-os helyeken egyébként drágább minden és így nem ér az egész semmit, oda kell figyelni mit vesz meg az ember, és azzal sem értek egyet hogy nem lehet fejben tartani az árakat. De, fejben lehet tartani.

farönk 2011.08.09. 14:46:23

@magyar_ellenállás: akkor egyre gondolunk. Én is csak azért tudok ilyen jóságokat, mert Karpatiát olvasok már lassan fél-egy éve... A júniusi számukban volt egy ilyen cikk, akinek mutattam, mindenkinek leesett az álla a tényektől, höhö.

farönk 2011.08.09. 14:47:32

Ja különben a Danone az alapból francia cég, csak van egy üzemük Marcaliban.

Hurri Kán 2011.08.09. 14:49:15

@gnme:
Szerencsére Szekszárdot még nem érte el a klímaváltozás :D

Wolfram 2011.08.09. 14:51:40

A Vioctorinox körömcsipesz jó, értem?

Havernak céges autó, MOL pontok, +1000 Ft-ot megért.

cork77 2011.08.09. 14:54:52

Ha itt mindenki ennyire utálja ezeket a húségakciókat, akkor ki a fenének gyártottunk 250.000.000db matricát 5 hónap alatt? Vagy azoknak nincs regisztrált indapass-uk?

Grifter 2011.08.09. 14:57:07

Bocs, csak félig olvastam el.

...egy McDonalds-os McMenü Plushoz az alábbiakat kapjuk +120 forintért:
- Kérhetünk más fajta krumplit, salátát, az üditő helyett shaket és még kitudja
- Egy Coca-cola-s ajándék pohár (különböző színekben)
- Százakárhány SMART pont, ami nagyjából 50 ezer forintnyi tankolásnak felel meg.

És még ettünk is, 1500 forintból.

A tankolásnál (ahogy ez a cikkben is megtalálható) teljesen értelmetlen még elővenni is a kártyát.

Ggabee 2011.08.09. 14:59:34

Barna kód, barna kód! Ezen besz*rok!
A néphülyítés csúcsa a gyűjtsünk pontot, ragasszunk matricát.
Még kevesen vannak akik már leszoktak erről, és kevesen vannak azok a boltosok, üzletek, akik már "megtértek".
Itt egy jó kezdeményezés, és nem gagyit kapsz a vásárlásodért, hanem valódi értéket, ami a jelenlegi gazdasági helyzetben jobban jön mint a bicska (hacsak nincs még, és éppen tök*n akarom magam szúrni a CHF árfolyam miatt)
nézzétek meg, szerintem jó:
www.aranybonusz.hu/csordasgabor/vevoinfo

blckwd 2011.08.09. 15:01:18

Pár éve az egyik jó barátom a Shell-nél dolgozott. Akkor minden egyes hűségkártya igénylő 150 v. 200 pontot kapott ha kitöltötte az igénylő mellé a kérdőívet. A pontokat össze lehetett vonni egy kártyára (este holtidőben ezt meg is tette).
Csak az volt a baj, hogy a kártyát csak tényleges címre lehetett igényelni!
Az én barátom jóban volt a postással és megbeszélte, hogy ami az ő címére jön akármilyen néven az az övé , így történt, hogy a családi házuk (képzeletben) átalakult társasházzá a,b, c, ... zs lépcsőházzal emeletenként 4 lakással és a végén már csak az okozott nehézséget, hogy jobbnál jobb neveket találjon ki amit az igénylőlapra ír. Hamar összejött bármi ami a katalógusban elérhető volt ...
A postás csak akkor neheztelt rá egy kicsit amikor többszáz levelet kellett hozzá vinni a shell-től , de egy-két kedvezményes grillcsirke bón- ért megenyhült (mert akkor azt is lehetett kapni és mindenki kapott ilyen bónt akinek volt smart kártyája... mi az akció végén már hánytunk a grilcsirkéktől...)

Vágási Matyi 2011.08.09. 15:03:00

Vajon mit érezhetett az a benzinkutas, aki az ottfelejtett MOL-os pontgyűjtő kártyát kölcsönvette? Kedvelt szokás ugyanis a saját kártyára rakni az ügyfél pontjait, csak itt került bele egy csavar is.
Így azért gyorsabban összejön egy maci, arról nem beszélve, hogy ha jól tudom, akkor bármit lehet róla vásárolni a shopban, szóval étel/ital/cigi nem akadály.

hallari 2011.08.09. 15:03:25

@rókafogta: Csúnya meglepetés fog néhány éven belül érni... :)

hallari 2011.08.09. 15:05:52

@Luighi: Hóóóóóó! Na! Nem a felmenőidet szidtam! :) Ha meg a stop gombot szoktad nyomogatni, légyszi határozottabban nyomd már meg, mert a frankárfolyam igazán megállhatna már... :)

gnme 2011.08.09. 15:23:40

@gyvy: óÓÓ.. :-) ezek sűrűn rakosgatják ám odébb az árnyékszékeket (merthogy hamar megtelik)

kinézek az ablakon, lehet most halad el mellettünk az árnyékszékroham

hogy is mondja Csík "vigyázz"

hamar elérnek szekszárdig! :-)))

rókafogta 2011.08.09. 15:24:52

@hallari:Mármint? Ha arra gondolsz kötelező lesz bankba utalni a fizetést (akkor elárulom ezt már egyszer kötelezővé akarták tenni-nem sikerült) Különben is ki tudja pár év múlva lesz-e fizetésem vagy nyugdíjam.Egyébként sem tudnak meglepetést okozni, mert nem vagyok lepődős fajta.Ha jól emlékszem mást nem szóltam hozzá.

Hurri Kán 2011.08.09. 15:31:38

@gnme:
Hááát... nem tudom mennyire sietnek... nincs már olyan sok az idei szüretig... :D

f0CuS 2011.08.09. 15:53:21

@Csikós Zsolt: Azért volt ott a kérdőjel, mert nem voltam benne biztos. Ha tudtam volna pontosan, azt írom a Papp Tibi cikke! (:

www.youtube.com/watch?v=9Xvn_Ku55cI

(:

GGG77 2011.08.09. 15:55:44

@Macskavirág:
Érdekes. Mi is Lukoilnál tankolunk, de nem érzek különbséget.

Lajos63 2011.08.09. 16:14:10

Üdv.

A környékünkön pont ezért kerülöm a Shell kuatakat! Tele a faszom vele hogy egyfolytában vagy pontgyűjtőt vagy prémium benzint akarnak rám erőszakolni. Nem is beszélve arról hogy tankolni akarnak helyettem.

Csak ha nagyon muszáj. Tesco helyett is Sparba járok. Azok nem basztatnak szakadatlan a rohadt pontjaikkal, kártyájukkal. Szakadjon meg az is aki kártyával fizeti a rágóját :D

Puszi xD

Lajos63 2011.08.09. 16:15:43

De tök aktuális ez a blog! Nagyon kellett már!!!!! Fú szívemből szóltatok!

Lesliecius 2011.08.09. 16:20:00

Nem olvastam végig az összes kommentet, de néhány pozitív tapasztalat OMV-matrica és Supershop kártya kapcsán:
- Tavaly az OMV-nél matricákkal összegyűjtve ha jól emlékszem 100 vagy 200 forintért lehetett Shrek-es poharakat venni, amit történetesen imád a gyerek (és nem vékonyfalú, könnyen törő fajta pohár)
- Szintén tavaly, OMV, Holiday Plus szállodautalvány. Csak marketingakciók keretében lehet hozzájutni (tehát megvenni simán nem lehet), és valóban közel féláron lehet vele Európában és itthon is sok tucat helyen nyaralni. Kipróbálva mondom, osztrák és magyar szállodában is.
- A cikkben is emlegetett Grundig kontaktgrill: lehet, hogy a Grundig nem alapvetően háztartási eszköz-gyártó, de normális kontakt (! azaz nem sima egylapos) grillt azért nem lehet nagyon 10000 Ft alatt kapni a neten sem. És ez a Grundig grill tényleg jó, szintén kipróbálva mondom. Kétségtelen persze ellenpéldaként, hogy a kenyérpirító meg a botmixer ára még akciósan sem túl versenyképes.
- Supershop: kb. 1 hónapja volt Spar akció, Spar 1000 ft-os vásárlási utalványt lehetett venni 700 pontért. 7000 pontnál (amit az elmúlt 2-3 évben azért sikerült összegyűjteni OMV és Spar használattal) ez 10000 Ft-nyi vásárlási utalvány.

Sem OMV-be, sem a Spar-ba nem a Supershop kártya vagy a pontok miatt megyek, hanem mert ez esik útba és ez van közel a lakhelyemhez, de ha már így alakult, akkor igenis van néha értelme kihasználni 1-2 kedvezményt.

farönk 2011.08.09. 16:26:15

@uszilard: bár nem "olyan" fajta kártya, de most megy ez a *khmmm* Csillagzóna akció, ilyen ratyizene-letöltős marhaság. Kár a papírért, amire rányomták.

katasztrófavédelemi rendelhárító rohambrigád · http://bit.ly/2qNoFtr 2011.08.09. 16:27:50

@uszilard:
Minket azok is. Nem tudom, rám van írva hogy "lúzer" vagy csak rossz környéken élek? :)

Az üdítő kivételeket a családi vállalkozásként működő kisboltok jelentik, ahol nem kérdezik meg burkoltan minden egyes alkalommal, hogy hülye vagy-e. Odamész, vásárolsz, fizetsz, és ennyi. Gyakran olcsóbban mint a balekigazolványos lehúzóipari létesítményekben.

De ők nem tudnak reklámozni barátok közt reklámszünetben, így lassan kivesznek, marad mindenkinek a felnőtt lutra album egyforma matricákkal, debileknek.

tzzttzzt 2011.08.09. 16:39:45

Akinek céges autója van és használja, annak akár meg is éri.
Anno összejött Smart pontokból egy PS2, bár kellett hozzá, vagy 4-5 év.
Mivel a legközelebbi Shell kút kb. 150 méterre van, amúgy is itt (Haller utca) tankolnánk.
És ez az egyik legolcsóbb Shell kút az országban.

Amanitin3 2011.08.09. 17:15:30

@magyar_ellenállás:

"mi minden van már külföldi kézben"

nem az a lényeg, hogy milyen kézben van.

Az a lényeg, hogy amit itthon csinálnak, az _nagy hozzáadott értéket képviseljen_.

És akkor a tulajdonos
A) nem fogja az egész szart összepakolni és elvinni vietnámba az olcsóbb munkaerő miatt
B) nem fogja az itt termelt profitot egy az egybe kivinni az országból.

hallari 2011.08.09. 17:28:34

@rókafogta: A fizetést már most kötelező bankszámlára utalni, aki nem teszi, megbüntethetik. Más kérdés mennyire tartatják ezt be. Ahogy látom egyre szűkítik a kört, úgyhogy valószínűleg hamarosan erre is sor kerül. A meglepetést arra értettem, hogy amit leírtam (t.i. készpénzmentes társadalom) az nem kérdés, csak az, hogy mikor lesz kötelező. Rizsszem nagyságú mikrochip a bőr alá (mint a kutyáknak, brrr), helyettesít személyit, útlevelet, adókártyát, pénztárcát (bankkártyát, Smart kártyát etc.), mindent. Csuklóra vagy halánték alá kérheted. Azért oda, mert a hőleadás miatti hőkülönbség ott a legnagyobb, és így folyamatosan tölti a kis elemet, amit a chip tartalmaz. Exkluzív klubok már alkalmazzák VIP vendégek esetén.

conmorientes 2011.08.09. 17:37:17

Azt szerettem volna csak csendben hozzátenni a cikkhez, hogy az elmúlt harminc évben minden marketing szakember reggeli mantrája a NYEREMÉNYAKCIÓ. Mindennel lehet valamit nyerni, autót, robogót, tv-t, vagy 3000,-Ft. értékű szállodai szolgáltatást. Akkor ezeket miért nem fikázzuk ?
Mert a hűségpontoknál legalább nincs az a nyomorult szerencsefaktor, hogy úgysem nyersz, idióta....
Ezek hasonlóak, teszem hozzá amit már többen, hogy mindenki általában ott tankol ahol lakik, vagy ami biztos útba esik. Ha meg ezért pontot kapsz az kinek fáj, úgyis bemennél.
Egyetlen elárvult Smart kártyám van úgy időtlen idők óta, van rajta soktízezer pont, azt hiszem soha semmit sem vettem rajta. Mostanában azonban shop vásárlásért nem jár pont, ezért haragszom is rájuk. Egyébként amikor még olyan volt a rendszer hogy kiírta a pontokat mindíg megkérdezték a lányok a kúton, hogy mire gyújtök. Én meg lazán azt válaszoltam, hogy arra hogy megjelenjen a smart katalógusba egy új Zaporozsec. Még mindíg várom.

conmorientes 2011.08.09. 17:39:36

@GGG77:

Mert valójában nincs is.....

conmorientes 2011.08.09. 17:42:25

@hallari:

Nyugodjon meg nem kötelező a fizetést utalni.
Amennyiben jó pártunk-államunk és kormányunk ezt a chipes rendszert bevezeti akkor magam tisztelettel, de illegalitásba vonulok.
Szooomszéd, nem kell ugye magának az a kis kert.......

Ugyandehogy (törölt) 2011.08.09. 17:50:50

@hallari:
" állami törvény van rá, hogy a fizetés arra kell érkezzen."

nincs.

Hurri Kán 2011.08.09. 17:53:45

@Babette_:
Van nem állami törvény is? :D

Egyébként tényleg nincs ilyen törvény, munkavállaló sem kötelezhet rá, hogy bankszámlát nyissál, ha nem akarsz a fizetésednek.

Ugyandehogy (törölt) 2011.08.09. 17:55:12

@gyvy: az meg a másik, de ma megbocsátó kedvemben vagyok.

rókafogta 2011.08.09. 18:05:15

@hallari: Kíváncsi lennék a falusi boltos aki a napi bevételből veszi ki a fizetését napi adagokban az hogy és hová utalná,Egyébként az én kis cégem se utalja és nem is fogja. A technikai oldalának a magyarázatát azt köszönöm, talán fel is fogtam ha már a szakmában dolgozok kb.39 éve, bár te ezt nem tudhattad, és egypár bank kártya, és egyéb kártya akad nálam is. De itt a pontgyűjtő és egyéb kártyákról van szó ill.arról ,hogy mit érnek, mire használhatók és melyik csak hülyítés.

United Steaks 2011.08.09. 18:18:43

A legjobb a MOL aranykártya. Olyat mindenkinek!:)

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2011.08.09. 18:21:31

@phrascarica: Nézd, nem próbáltam ki, de valószínűleg a markolat végével tudnék akkorát ütni, mint a Victorinox bicska üvegtörőjével.

gnme 2011.08.09. 19:35:18

@gyvy: hm... ezt a manuszt már láttam ebben a kucsmában

megvan, tudom már hol (!)

a hortobágyon, igen,,, tavaly előtt!

... ostorral pattintgatott a parkolóban

bürokraták rémálma 2011.08.09. 19:37:48

Ezen a cikken jót nevettem! :-)))

Én csak azt szoktam mondani az ilyen kártya, meg pontgyüjtő kéregető pénztárosoknak, hogy ű: Hál' Istennek nincs! Többet nem kérdeznek.

pekmester 2011.08.09. 20:04:48

soha, semmilyen kártya, pontgyűjtés...

Luighi 2011.08.09. 20:05:11

@magyar_ellenállás: "A hazai etanolgyártást (ha már autós blog) pedig per pillanat teszi taccsra az eszkimóbérenc olajlobbi (ami, ugye, nincs és soha nem is volt). "

Nekem az etanolgyártás "bűzlik".
Miért gabonából csinálják és nem cukorrépából(ami gondolom a cukor miatt hatékonyabb lenne)? És egyáltalán hogyan lehet az jó ami felveri az élelmiszer árakat? Mennyi rajta a támogatás (mutyi)?
stb

Sundance- · http://oravilag.blog.hu 2011.08.09. 20:10:58

Mol kartya. Persze ha 2 havonta tankolsz egy ezresert, nem eri meg, ok. De nekem evente 2 motor-teletankolas a pontokbol osszejon a ceges (sajat ceg, nem mas pontjait lopom) pontokbol, sokat autozom. Nekem ennyit meger. Smart meg 'akcios' bicska meg matricak viszont valoban hulyeseg. Ja az meg hogy nev alapjan tudjak rolam mikor mennyit hol tankoltam: leszarom. Nem tudom ezen mit lehet kattogni, felolem kirakhatjak a netre is, csak divat ma az adatvedelmi para. Ekezetekert sorry.

z.fuse 2011.08.09. 20:12:13

@Lesliecius:

Teljesen egyet értek veled. Mi az OMV-n tankolunk és vesszük a cigit. Tavalyi Shrek pohárkészletből 3 garnitúra van... 1 hónap alatt 3-4000 pontot, azaz 3-4000 Ft-ot gyűjtünk, csak azzal, hogy az amúgy is útba eső és nem drága helyen vásárolunk, tankolunk.

Attól hogy SuperShop kártyám van nem fogok 25 km-t kocsikázni, hogy drágábban vásároljak, de nem hinném hogy BALEK lennék, mert kihasznélok egy "pénz" gyűjtési lehetőséget. Így 4 havonta INGYEN tudom teletankolni a kocsit - de biztos én vagyok a balek.

Sundance- · http://oravilag.blog.hu 2011.08.09. 20:19:13

@z.fuse: pontosan. Ertelmes ember soha semit nem vesz, vagy nem tankol x helyen a pontERT. De ha mar ugyis tankolok, es adni akarnak, akkor osszegyujtom es eltankolom.

Rocko- 2011.08.09. 20:41:28

@gyvy: bokát törtni, nyugodtan.

Hurri Kán 2011.08.09. 20:44:15

@Rocko-:
Törheted idegesen is :D

Rocko- 2011.08.09. 20:45:03

@gyvy: neeeem, örömmel! :)

Hurri Kán 2011.08.09. 20:48:32

@Rocko-:
Én inkább felnikulccsal :D

Rejsztág 2011.08.09. 20:49:18

Én naponta 4-szer tankolom teli a Hummerömet, plusz elég sok kólát és chipset veszek a shopban, így hetente van egy ingyentankolásom, plusz a kólára rengetegszer van akció, amin szintén nagyon sokat spórolok. Plusz a chipset szoktam árulni másfélszeres áron a pirosnál, és így nemcsak sok-sok okospontot, hanem készpénzt is nyerek. Pályázatíróként dolgozom egyébként, így elég sokat kell utaznom, de nagyon jól, piacképesen tudok pályázni az EU-nál és az államnál, ezért is járok jó kocsival, és ezért van rengeteg hűségpontom. Az élet császárának érzem magam.

2108face 2011.08.09. 21:11:45

Rosszul vagyok ettől a kézbe döfködött kártyáktól. :D

Zsíros Bunci 2011.08.09. 21:20:47

A cikk egy kalap szar, el van minden túlozva benne. Bár évek óta nem volt közöm a supershop és a smart kártyákhoz, de egy biztos:
átlagos félszegény család is elmegy a (régen) plusba bevásárolni és fél év alatt összegyűjt 6-700 pontot simán. Nem mondom azt, hogy esetleg a példát adó, mivel biztos sok máshol is vásárolt nem gyűjtött össze csak annyit, de akkor nézzük a következőt:
3 millió smart pont???? És csak 1 liter fos lemosót ér? Ne viccelj már bazmeg, igaz az 10 éve volt, de már akkor lehetett 50-60 ezer pontért TÉVÉT MEG MÁS ELEKTRONIKAI CIKKET kivásárolni a pontokból. Hótziher, hogy most is lehet max 100 ezerért ilyet, vagy kicsit többért... De ne pofázzunk már ilyet, hogy 3 millió pontból csak egy szaros literes ablakmosót kapsz. Apám privát tankolásaiból 1 év alatt lábpumpát gyűjtöttem össze, ami kb ott volt árban, mint egy lemosó. És kurvára nem x millió pont volt

Macskavirág 2011.08.09. 21:34:16

@GGG77: talán mert nem egy városban lakunk.

lujo405GL (törölt) 2011.08.09. 21:41:07

Nem hűségpontokkal kellene csalogatni a vevőket mindenhova, hogy aztán megőrüljön az ember a 76 féle hűségkártyától a tárcájában, hanem kedvezőbb (emberibb) árakkal. Persze a parasztvakítás sokkal nagyobb marketing. A cikknek teljesen igaza van. Hülyeség és megtévesztés az egész.

lujo405GL (törölt) 2011.08.09. 21:43:30

@Rejsztág: Nem császár vagy te, hanem szánalmas kamugép.

Szerzet 2011.08.09. 22:02:05

Pontot gyűjteni nyomorúság.

automobil 2011.08.09. 22:06:00

Jaj, ti cikkírók... tipikus okostojások vagytok! Mire jó ez a cikk? Írjátok az eltúlzott böszmeségeiteket úgy, mintha ti megmondanátok a frankót, mert ti átláttok mindenen és mindenkin. Közben pedig átvágnak titeket szinte mindenhol.
Mi a szarnak kell fikázódni? Komolyan azt gondoltátok, hogy majd hipp-hoppra többezer/milló pont gyűlik a kártyáitokon, amiből majd palotát vesztek? Áááááá!!!!

Rejsztág 2011.08.09. 22:31:09

@Zsíros Bunci: és azért a 350 forintos ablaklemosóért cigánykodtál minden tankolásnál az okoskártyával egy éven át?

Rejsztág 2011.08.09. 22:36:41

Jól kihasználák mindenesetre ezek a cégek, hogy sokan, ha nyernek 20 forintot, azért akár egy évig is kaparnak, és 10 évig mesélik boldog-boldogtalannak, míg a 150 ezer forintos fizetést, amiért az utolsó fillérig megdolgoztak, és büszkék is lehetnének rá, meg a mögötte lévő munkára, fitymálják.

Balekigazolványt minden baleknak, nincs ebben semmi rossz, csak ne tukmálják, ha nem kérem. Igaz, ez már csak akkor fordul elő, ha új kútnál tankolok, vagy az eladó az új a szokott kutaknál.

Péter 2 2011.08.09. 22:43:48

@Zsíros Bunci: te is okos embernek adsz kenyeret, ha a hárommilliót szó szerint elhitted... :-))

Amúgy egy baj van a cikkel, a SuperShop. Az ugyanis egyáltalán nem benzinkutas kártya, de még nem is úgy van, ahogy a cikk írja, hogy elfogadják máshol is, hanem éppen fordítva. Indult mindenféle boltok kártyájának, aztán úgy jött, hogy most már elfogadja az OMV is. Ezért nem nagyon lehet összehasonlítani a többivel. Ha rendszeresel bevásárolsz és tankolsz, akkor pár ezer mindig tud rajta lenni, egyfajta tartalék pénztárca kisebb kiadásokra. Az akcióik érdektelenek, persze, matricákat gyűjtögetni nem kell, gyereket meg kell tanítani rá, hogy ne dőljön be az ilyen átveréseknek, de amúgy a fenti dologra valóban jó.

Shellhez régóta nem járok (szerencsére a mai választék mellett nincs rákényszerítve az ember). Nem óhajtok minden alkalommal tízperces szócsatába kezdeni, hogy nem kell az extra benzinjük, meg hogy nem kell a kártyájuk. Inkább nagy ívben elkerülöm őket legalább egy évtizede.

B.GY. 2011.08.09. 22:59:55

Nekem van supershop meg smart kártya is.Építőiparban dolgozom,így elég sokat járok az obiba,meg elég sokat tankolok a kocsikba.ömv-n nem,mert shell kártyát adott a cég.Sparba levásárolom a pontokat,ott nem kell semennyit fizetni.Ahány pont van rajta annyi forint.A smartkártyáról meg leeszem a pontokat a mekibe és ennyi.

KékFény6 2011.08.10. 01:09:15

A Tesco Club kedvezménnyel az a baj, hogy nevetséges a mértéke. 200 Ft után adnak 1 pontot, ami 1 Ft-ot ér. Azaz 0,5% a kedvezmény! Igen, fél százalék! Ha én ennyit adnék a vevőimnek, körberöhögnének.

Rejsztág 2011.08.10. 01:27:02

@Tesztelo.hu: oszt mé röhögnének körül, egy rendes boltban 0% a kedvezmény.

Piros zokni 310 forint. Oszt csókolom.

Hogy őszinte legyek, elszomorít, hogy sokan már el sem tudják képzelni a kapitalizmust balekigazolvány és pályázati segílykék nélkül. Aki meg el tudja, az fizetheti a baszott magas adókat és árakat a sok idióta pályázat és álakció miatt, plusz még egyfolytában zaklatják is ilyenekkel, és versenyezhet azokkal, akiknek a fele bevételük pályázati segílykéből van, meg áttekinthetetlen, átbaszós csomagokkal terítik az árujukat, meg láncolják magukhoz a balfaszokat.

Ha valami nem akciós, sokan már meg sem veszik, inkább lejárják a lábukat, mire valahol 180%-os áron meglátják összekapcsolva egy hasonló értékű áruval, amire amúgy semmi szükségük nincs, de legalább import lehetőleg.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.08.10. 10:00:12

@Rejsztág: "Ha valami nem akciós, sokan már meg sem veszik, ..."

A kedvenc átverésemet még a boldogult 90es évek elején láttam. A kárpótlási jegyeket 40-60%-on veszegették egy ideig. Egy szőnyegbolt reklámozta, hogy náluk 100%-osan beszámítják a szőnyeg árába. A boltba ki volt írva, hogy kp-vel fizetőknek 50%-os kedvezmény. :)

_izée 2011.08.10. 10:56:37

@mizie: ez faszság. 100 Ft = 1 pont

fogash 2011.08.10. 13:10:26

Viccesek vagytok és a többség valamilyen szélsőséget képvisel...

A vérmagyarok jönnek az oltós multi dumájukkal, a nagymenők lúzereznek a pontgyűjtőkre, a gyűjtők meg bizonygatják az igazukat. (Mondjuk még ez utóbbiak a legnormálisabb hangneműek).

Én amíg shell-kártyám volt, bizony nyomtam a smart-pontokat, sőt annál a cégnél, ahol mindegy volt, ott V-Powert tankoltam a dupla pontért. Nagy csodák nem, de párezer forintos műszaki cikkek (régen voltak ilyenek) azért összejöttek vele karácsonyra. Ma már nem.

Most mol-kártyám van, és igen, megvettem a bicskát, a nagy pirosat. Amúgy is kést kerestem, 30%kal olcsóbb volt a bolti/webshop árnál. A swarowsky akciójukat viszont nagy ívben lebarnítottam, mert kvára nem érdekelt.

A supershop-ra sose vitt rá a lelkiismeret, pedig a spar van a legközelebb.

A cafeteriát meg kéretik nem idekeverni (rejsztág/magyar ell.), az teljesen másról szól. El lehet dönteni, hogy én cégként 100Ft költséggel nettó 46 forintot utalok a számládra, vagy nettó 80 forintot adok a kezedbe ételutalványban. örülj, hogy kapsz, b+!
Aki havi 6000Ft-ot nem tud elkölteni élelmiszerre, az ne ossza itt az észt!

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.08.10. 14:11:46

@visszakettopadlogaz: Aha, az lehet! Bár Stadlernél nincs nagyobb sumák! :)

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.08.10. 14:13:58

@fogash: Én nem vettem bicskát. Majd 20 éve ugyanazt a Victorinox bicskát használom. A csipesz és az olló kicsit hiányzik róla, de ezért nem adnék ki 5,5kHUF-ot. :)

tamáskodó 2011.08.10. 19:07:32

Aki elhiszi ezt a "pontot gyűjteni megéri Önnek" baromságot, az meg is érdemli.

A cikk nagyon el van találva, a többiek véleménye alátámasztja szent meggyőződésemet: lehúzás ez, kérem, a javából.

Azért nekem is van kártyám, szorgalmasan gyűjtöm a pontokat, s nem veszek se akciós csokit, üdítőt, lézeres célkijelölőt F-18 Hornetre és nem kérek számlát sem - de adok 200 Ft-ot a kutas srácnak ha NEM NYÚL HOZZÁ A KOCSIMHOZ.

visszakettopadlogaz (törölt) 2011.08.10. 20:18:19

Miota dupla pontot adnak a tankolasra azota a T-72 es tankommal jarok "tankolni" :D

Gábor a Jobbszélső 2011.08.10. 21:26:37

én szeretem a szupershop pontokat. Amúgy is a sparban szoktunk mindíg vásárolni, mi a nehéz átadni fizetéskor? Kb 6000 pont szokott évente összegyűlni, karácsony körül meg duplán számolják. Nem vagyunk nagy iszákosak, de ezen szoktunk 3 üveg valami jó italt venni. És örülünk neki.....
Ajándék.

Gyurma73 · https://plus.google.com 2011.08.10. 21:28:44

at auchannál 15 forinttel olcsóbb gazolja mint a Molnál jelenleg 355.
Az aranykártyával nem jön ki ennyire az ár.

Lázárblokkoló (törölt) 2011.08.11. 00:59:43

Se a Shell, se az ÖMW, se az Agip, se a Spar csoport, a CBA pláne nem a legolcsóbb hálózatok. Talán a néhai Jetnek volt valami szlogenje, hogy ő pontok helyett rögtön kedvezményt ad, merthogy valóban az olcsóbb kutakhoz tartoztak. Velük értek egyet. Na persze azon sem csodálkozom, hogy a cégautósoknál csak egy szempont van, hol adnak több ponot, és értékesebb ajándékokat... Fő a lojalitás.

hipokrita 2011.08.11. 17:24:54

Van Smart kártyám. A dolog oka: általában úgyis a Shellnél tankolok (az van közel), és így legalább automatikusan hallgat az eladó. Vagyis csak feleannyi kérdésre kell válaszolnom (kérek-e energiaitalt, kérek-e számlát.) A kártyától függetlenül persze tankolok adott esetben más kútnál is.
Annyiban nem hülyeség, hogy kb. félévente van olyan akció, amely során a szerzett pontokat kedvezményes üzemanyagvételre lehet használni. Legutóbb literenként olyan 10-15 Ft kedvezményt adtak, egy teletankoláskor ez nekem így majdnem egy ezres spórolás. A mostani kávés akció meg szerintem nem is rossz, a Segafredo kávét illetően nincs minőségi kifogásom. :)
De Samsung videokamarerára hajtani... ugyan már...
süti beállítások módosítása