A magyar rendőrmotoros keményebb, mint a vídia

  2011. május 21. - streetsta Címkék: baleset oktogon motorsrendőr

A szerzőről még nincs információ feltöltve!

A szerző még nem publikált a Totalcaron

Mégfilléresebb Koszradírok
2015-07-28 17:27:27

A Mágikus Koszradír hihetetlenül sok ember fantáziáját megmozgatta, már-már mikroszálas törlőkendői

Kreatív traffipaxolás
2015-07-21 20:26:01

Én értem, hogy szükség van sebesség ellenőrzésre, ha nem lennének traffipaxok, elkanászodnánk mindannyian.

Nesztek, rakenroll!
2015-07-08 18:16:52

A nyárnak még csak az első felénél járunk, de úgy tűnik, ennél jobb buli már nem lesz. Félre ne értse

Megbűnhődtem
2015-06-29 17:25:09

Ez van, ha az ember felelőtlenül fogyasztja a totalcaros és indexközeli tartalmakat. Kezdődött azzal, hogy

A mai napra öregmerci szerelgetést terveztem. Aztán öcsém hívott reggel, hogy tudok-e róla, hogy a hétvégi Mercedes-csillagtúra rajtja ma délelőtt van a Roosevelt Széchenyi téren (nem is tudom, átnevezték már?), mert éppen most voltak bent náluk a reggeli műsorban a szervezők. Alapvetően viszolygok az ilyen elitistának tűnő rendezvényektől, de arra gondoltam, láthatok ott számomra is érdekes autókat, egyik ismerős biztosan ott lesz az állólámpás mentőjével, szóval robogóra kaptam, irány a belváros. Végül is, a W108-as szerelgetése mellé, betétprogramnak nem is rossz.

Már az Andrássy végén elkezdett bedugulni a forgalom – áldottam az eszemet, amiért nem kocsival jöttem. Kerülgetem a gyönyörű időben egy helyben álló autókat, láttam, szemból már jön pár OT rendszámos Merci. Közben elhaladtam egy tekintélyes Mitsubishi konvoj mellett (basszus, már annyiszor el akartam vinni a Sigmámat egy ilyen Mitsubishis rendezvényre, kicsit lehessen a sajátjai között, de eddig egyszer sem jött össze), a dugó egyre sűrűbb lett, az Oktogonhoz érve (Oktogonnak hívják még?) piros-kék zsizsgést láttam. Ha valahol ennyi villogó van egyszerre bekapcsolva, ott vagy forgalmat biztosítanak, vagy baj van.

Az autóból is folyt minden. Hűtővíz, olaj, meg ami ilyenkor szokásos

Nos, itt sikerült összejönnie mindkettőnek. A Mitsubishi-konvojt biztosító rendőrmotorosok egyike elé a megkülönböztető jelzések ellenére kihajtott a Burger King előtt egy autós. Hogy pontosan mi volt, fogalmam nincs, az eleje kompletten megsemmisült. Szerencsétlen motorosrendőr pont úgy kapta el az autót, hogy a motor bal hengere akadt bele a kocsi elejébe. Pontosítok, a motorosrendőr nem volt szerencsétlen. Nagyon is szerencsés volt, egyetlen karcolás nélkül megúszta a dolgot. A motor viszont feláldozta magát gazdájáért, ami csak kiállt róla, az letörött, az ütközés ereje kitépte a bal oldali bukócsövet a rögzítési pontjából, de láthatóan a legnagyobb energiafelvevő a jobb oldali henger volt.

Sokszor hallottam már BMW bokszerekre panaszként, különösen az endurókra, hogy irtózatosan könnyen sérül a szelepfedél, szerencsétlenebb esetben bukáskor az egész hengert le lehet tépni. Ennek a motornak a hengere nem szakadt le, sőt, a szelepfedél sem sérült látványosan, de egész biztos vagyok benne, a nagy fehér bálna ezzel az alutömbbel tépte szét az elsőbbséget meg nem adó sofőr autójának elejét. Szolgált 15 évet -az öreg bokszer 1996-os évjáratú volt, ahogy így elnéztem, minimum gazdasági totálkár.

Szegény fehér bálna igencsak pórul járt. De az ő sérüléseinek köszönhető, hogy a motorosrendőrnek nem lett baja

A két jármű összecsattanása után a BMW még átvágódott az Oktogon túloldalára, mázli, hogy útközben semmi nem volt előtte, de egy, a röppályája végén parkoló Opel lökhárítóját még meggyűrte, közben átfordulva a motor bal oldalán is rombolt az aszfalt. A felhasadt üzemanyagtartályból vékony sugárban folyt a benzin a forró kipufogókra, ezért a szerencsétlenül járt rendőr egyik kollégája a leghamarabb keze ügyébe kerülő Fantás palackból kilocsolt üccsivel igyekezett hűteni a rendszert.

Még szerencse, hogy a legkönnyebben deformálódó és törő alkatrészeket kapta el a BMW. Ha a kerék környékén csapódik be, egész másképp nézhetett volna ki a helyszín

Az ügymenet teljesen profi volt, nem volt semmi heves érzelmi kitörés, igaz, mikor én a helyszínre értem, már akár 30-40 másodperc is eltelhetett az ütközés óta. Az egyik motorosrendőr higgadtan elemezte az esetet az autós ellenféllel, mindenki a dolgát végezte, jöttek a tűzoltók, leszórták homokkal a kiömlött folyadékokat, minden eshetőségre felkészülve egy tűzoltó porral oltóval felszerelkezve ügyelt, ne legyen még melegebb a helyzet. 

Homokot szórnak a kicsordogált benzinre

Egészen hihetetlennek tűnt a roncsokat látva, hogy senkinek nem lett baja. Szerencse ez ilyenkor mindenkinek, a motorosnak, meg az autósnak is. Nem mindegy miért kel felelnie a baleset okozójának- Stohl Buci esetében is megemlítette Ommm, hogy ha nem olyan autókkal történik a baleset, amilyenekkel, Bucinak lehet, hogy egy emberélettel kellett volna elszámolnia a bíróság előtt. A balesetet szenvedett rendőrrel még a ruháját is átnéztük, de semmi nyomát nem láttuk a bukásnak. Szerencsére az autónak is voltak tervezetten gyűrődő, baleset esetén energiát roncsolódással elnyelő elemei, és a motor felépítése, a kiálló henger, a bukócső is segített, hogy ne egy pépessé roncsolt lábú rendőrt kelljen az eset után rokkantnyugdíjba küldeni. Apropó nyugdíj: a rendőr srácnak volt egy fontos mondata: nem valószínű, hogy egy ilyen buktát 57 évesen is baj nélkül tudott volna abszolválni.

Tudom, demagógnak tűnhet itt is előszedni a korkedvezményes nyugdíj témáját, de talán segít megérteni, miért is alakult ki ez a gyakorlat. Az, hogy például a motorosrendőrök mindennapja erősen stresszes, nem hiszem, hogy bármilyen motoros számára bizonyításra szorulna. Az ember motoron másfajta veszélyeknek van kitéve, mint egyébként, folyamatosan figyelnie kell mindenre, hiszen egy apró baki is sokkal súlyosabb következményekkel jár, mint autóban. Ha ezt még megspékeljük pár kéklámpás vonulással, súlyos közlekedési balesetnél helyszínbiztosítással (esetleg olyannál, ahol a saját kollégájuk maradt az aszfalton), konvoj biztosítással, nem nehéz belátni, hamarabb elhasználódhatnak az ebben a munkakörben dolgozók, mint a nagy átlag.

Arról, hogy egy motorosrendőr megkülönböztető jelzésekkel való vonulása mennyire idegfeszítő lehet, az jutott eszembe, amit egyik ismerősöm mesélt, aki korábban motoron is szolgált: ha sietni kellett, inkább fel sem kapcsolták a szirénát, csak a kék lámpát, mert az emberek teljesen összezavarodtak a vijjogásra, és rendszeresen a nagy sebességgel közeledő motoros rendőr elé kormányozták a kocsit.

Tudom, nem kötelező motorosrendőrként szolgálni 50 évesen is, lehet aktát tologatni, meg traffipaxolgatni, hogy a többi ilyenkor előjövő sztereotípiát most ne is említsem. Az előbb említett barátom például egyike azoknak, akiket még a saját kollégái is hobbirendőrnek hívnak, és csak akkor fog nyugdíjba menni, ha kényszerítik rá. Ő szereti ezt a szakmát, de legalább megvan a lehetősége, hogy miután szolgálati évei során lőttek már rá gépfegyverből, dobtak rá kézigránátot, lökték fel rendőrmotoron, valamivel hamarabb menjen el nyugdíjba, mint legtöbbünk. Döntse el mindenki maga, nagyjából egyensúlyban van-e a mérleg akkor is, ha a rendőr/tűzoltó, stb. által elvégzett munka van az egyik serpenyőben, az érte kapott fizetés és juttatások a másikban, de ebből tálkából kivesszük a korkedvezményes nyugdíjt.

Már talpra állították a motort, de a nyomokból látni, az Opel lökhárítója alá volt szorulva. Szerencsére a motoroson normális védőruha volt

Ami pedig a baleset tanulságait illeti: jó volt látni, hogy nem a szokásos fehérpólós nyári ruha volt a motoroson (ami lássuk be, lehet, hogy kényelmes, mert kánikulában nem izzad bele úgy az ember, de egy kis bukásnál konkrétan semmiféle védelmet nem ad), hanem egy egész tisztességesnek tűnő motorosruha. Kicsit jobban figyeljünk a forgalomra, különösen most, hogy megint kezdjük felhúzni az ablakokat, hogy a klíma segítségével kirekesszük a városi forróságot, meg utcazajt. Így a szirénát is nehezebb meghallani. Nem csak a rendőrt, a mentőt, tűzoltót is később vesszük észre. Nekik pedig a KRESZ szerint is jár az elsőbbség, ez nem eldöntendő dolog. De ha a KRESZ nem elég érv, hallgassunk a józan eszünkre, és figyeljünk oda a kéklámpásokra.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://belsoseg.blog.hu/api/trackback/id/tr282921297

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hurri Kán 2011.05.21. 14:36:57

Rendkívül humoros poszt. Igen, Oktogonnak hívják, micsoda tréfák így szombat délután.

nem kéne... 2011.05.21. 14:48:35

innentől szerencse kérdése, sokkal kisebb,elcsúszás jellegű balesetben is sérültek meg ismerőseim egészen komolyan.
röndérnek kijött a lépés, örülök neki.
másfelől pedig szeretnék tudni annyira motorozni, mint ezek a figurák ezekkel a motorokkal.

Mikrobi 2011.05.21. 14:52:46

Pedig ez a cikk bizony demagógra sikerült. Annyi balesetveszély egy kukásra is leselkedik, mint egy motoros rendőrre, mégsem kap korkedvezményt a nyugdíjnál, pedig a közszolgálatban dolgozik ő is. Meg veszélyes körfűrésszel dolgozni is.
Azt megfigyeltem, hogy a konvojok általában úgy mennek, hogy csak egyet-egyet vijjantanak a szirénával, érdekes módon mégis megadják nekik az elsőbbséget. Ha egy rendőr/mentő/tűzoltó megy végig éjjel 2-kor a töküres úton, ő mégis észveszejtő szirénázással megy, hadd ébredjen fel rá az egész lakótelep.

Fitz 2011.05.21. 14:54:18

Jaja, voltam oktatáson amit a motoros rendőrök oktatói tartottak. Elképesztően uralják a járgányt. No és persze minden nap gyakorolnak. :)

csunyadiszno 2011.05.21. 15:05:08

Örülök, hogy megúszta a srác. A nyugdíj dolog feszegetése meg ennek ellenére is vicces. Van egy halom sérült srác, komplexusokkal, komoly hatalmi vággyal, simlisséggel. Ezeknek a jórésze rendőr lesz ha meg tudja oldani. Utána naphosszat a kintfelejtett tábláknál traffiznak, zsebbe fizettetnek, ahol tudnak lehúznak lóvéval. A tüntetöket szétütik még a kórház udvarán is, szem kilő, öregasszony összever. Amikor gond van, nincsenek sehol. Mindegyik keményen dolgozik a saját zsebére, miközben esküt tett arra, hogy megelőzi a bűnt:) Aztán 40 évesen elmegy nyuggernek 2 kilóért. Mennyivel egyszerűbb egy bolti eladónak, aki napi 8 órát mászkál vagy pénztárosnak egy multiban, aki minimálbérért küzd a napi millió zombival. Egy fodrász a teljes munkaidejében áll, napi minimum 8 órát, akár 40 éven keresztül, kész fitness. Vagy egy sima proli útépítő melós, télen-nyáron kinn lapátolsz semmi lóvéért, mennyivel könnyebb élet. Igazából az egyik legjobban fizetett (okossal együtt) és ehhez képest a legkevésbé megterhelő meló. Két rendőr ismerősöm is van és mit mondjak, nincsenek kikészülve vagy túlhajszolva. Tízből kilenc rendőr arrogáns sunyi fasz, saját zsebre dolgozó parazita, akit mi tartunk el, cserébe szopatnak.

csodaszerva 2011.05.21. 15:10:01

@gyvy: Tarlósnál reklamálj a finoman ironikus poénnak valós alapot adó átnevezési elmebaj(nokság) miatt.

Hurri Kán 2011.05.21. 15:12:01

@csodaszerva:
Áruld el nekem, hogy Széchenyi nevével mi bajod van, tényleg érdekelne.
HA meg neked is komcsi nosztalgiád van, hívd továbbra is November 7. térnek és Sztálin útnak az Andrássy utat.
Elvégre rengeteg szépet és jót köszönhetünk a postarablónak és a bandájának.
Te szerencsétlen.

soproni1 2011.05.21. 15:17:29

Nem könnyű motorozás közben figyelni a telefonáló háziasszonyokat, akik 20 ezret is adnak zsebbe. Ezt 40 évesen már nem lehet.

csodaszerva 2011.05.21. 15:19:08

@gyvy: Természetesen pont alkalmas az idő sokmillióba fájó átnevezgetésre, elvégre dagad az államkassza, azonkívül diplomáciailag is kiváló döntés(a magyar hagyomány méltó folytatásaként) egyszerre két nagybirodalmat heccelni, az 'MTA elnöke kérte' érv pedig egyszerűen több szempontból is zseniális és tiszteletet parancsoló.
Te szerencsés.

Six 2011.05.21. 15:21:04

@Mikrobi: "Annyi balesetveszély egy kukásra is leselkedik, mint egy motoros rendőrre"
ööö...
ezt a hülyeséget alátámasztanád pár példával? loller

-Dr. Úr, elmehetek? -Nem, elmebeteg! 2011.05.21. 15:24:08

@gyvy: 1984 érzésem van. az aktuálpolitika szerint átnevezgetni dolgokat?
a történelem utólagos átírása mikor jön majd, még belefér ebbe a ciklusba vajon?

Hose 2011.05.21. 15:24:35

streetsta : van még ezeken kívül is bőven stresszes meló a világon. Amúgy meg rendőrhiány van... Az "öreg" elmegy nyugdíjba, aztán jön helyette egy zöldfülű, akinek lövése sincs, hogy mit is kellene csinálnia. A 45-50 éves életerős rendőr pedig elmegy nyugdíj mellett még dolgozni, aztán körberöhög mindenkit.

Leadfoot 2011.05.21. 15:25:41

@gyvy: Igazad van. Köztudomású, hogy Roosevelt keményvonalas komcsi volt.

Mallorca 2011.05.21. 15:27:22

@csunyadiszno:

Dögöljön meg a szomszéd tehene is, igaz? Esetleg savanyú a szőlő? Fogalmad sincs, már eddig is mennyi mindent elvettek a hivatásosoktól, de legalább te örülsz neki. Legyen egy jó napod, úgy látom sok úgysincsen. :-)

Képzeld, ennek ellenére még mindig korkedvezményes lesz a nyugdíj. És amire nem gondoltál: visszahoznak 10.000 rendőrt a nyugdíjból, képzeld mennyien lesznek, mind téged fog b.sztatni, zsebre levenni, és b.sznak kimenni, ha hívod őket. :-)

Leadfoot 2011.05.21. 15:28:43

@-Dr. Úr, elmehetek? -Nem, elmebeteg!: Nekem is ez jutott eszembe. Jön a következő brancs, akkor majd visszanevezünk mindent... Aztán megint ez az oldal, akkor megint vissza.

Egyszerűbb lenne számozni az utcákat, abba nem lehet belekötni. :-)

Amúgy látom, elkezdett elmenni a beszélgetés a magas kultúra irányába fentebb.

ladislaus 2011.05.21. 15:29:02

hülye vagy! keverd már ide a szart mégjobban... korkedvezményes nyugdíj... nem 57 éveseket ültetnének motorra hanem a fiatalabbakat akik bent hűsítik a picsájukat az irodában ahol elboldogulna jóska bá meg mari néni...

Leadfoot 2011.05.21. 15:32:48

@csunyadiszno: Szerintem nem is a stressz meg a megterhelés a lényeg, bár bizonyos munkakörökben ezek is keményen bejátszanak.

De Magyarországon a rendőröket igencsak szarul fizetik. Nagy részük nyilvánvalóan azért ment erre a pályára, mert van egy nagy előnye: a korkedvezményes nyugdíj. Aztán most hopp, kihúzzák alóluk a szőnyeget.
Vajon ki örülne neki, ha bizonyos ígéretek birtokában kitanulna egy szakmát, elkezdené gyakorolni, majd jönne valaki, és felrúgná azokat az ígéreteket.

Az is érdekes kérdés, hogy ezek után ki fog rendőrnek menni? Mikor most is úton-útfélen azt hallani, hogy rendőrhiány van...

És lehet szemellenzős módon sünözni meg mocskostrafipaxolósozni, de ez nem változtat azon, hogy ezt a munkát is el kell végezni valakinek.

pickapu 2011.05.21. 15:34:14

Szerencséje volt a rendőrnek, hogy az őrangyala is használta a megkülönböztető jelzést.
A nyugdíjról pedig nehéz egyértelműen állást foglalni, nem is hiszem, hogy a mi dolgunk lenne, de mindenképp figyelembe kellene venni az egyes munkakörök közötti különbségeket, nem pedig egy kalap alá venni minden egyenruhát.

vpet 2011.05.21. 15:37:31

Nehéz is lenne őket tisztességesen megfizetni, mikor mellettük egy-egy nyugdíjast is fizetni kell..

Balu az Alfás 2011.05.21. 15:37:35

Komolyan szétment az eleje annak Tico/Spark/Atos-nak (ezeknek a jellegtelen bevásárlókocsiknak a beazonosításával mindig bajban voltam, nézzétek el nekem)
,de nem is csoda mert kb. a BMW mocinak is ugyanakkora a tömege :)

Mikrobi 2011.05.21. 15:37:52

@Six: láttál már kukást munka közben? Loller.

Frank99 2011.05.21. 15:39:59

@Mallorca:
sajnos az ugatásodtól függetlenül még igaza van....

meg lehet nézni hol keresnek -okos nélkül- 100-150 ezret zemberek ennyi munkával.

válasszmásikat 2011.05.21. 15:40:19

Szép cikk lehetett volna...

Ha nem kezded a nyugdíj kérdését feszegetni.

Mintha csak a rendőrök, tűzoltók, stb végeznének a világon munkát, más meg havajozna.
Pff...

Chainer 2011.05.21. 15:42:11

2.6 millát letekertem kamionnal saját hibás baleset nélkül. Egyszer sok éve eljött velem egy sürgős Olaszba egy rendőr ismerősöm. 2-kor start dunántúlra. 5-kor jelentkezés a cégnél. 14-re megraktak többszöri variációkkal. 16h vám. 17.10 tűz a határra. Reggelre átjutottunk, irány Olasz a tachográfon megvolt a pihenő de én nem aludtam 29 órája. Mivel hivatásos jogsija volt négykezesben nyomtam kihasználva a helyzetet. Ő félt vezetni a nagy kocsit. A lényeg, mire haza értünk öt nap múlva, annyira elkészült, hogy egy hétig betegállományban volt és azt mondta, hogy semmi pénzért nem csinálná a napi 720 km-eket. Ő azóta nyugdíjas, én egy baleset miatt lebénulva ágyban fekszem még élek és 46 ezer forint nyugdíjam!
Nem sajnálom tőle a nyugdíjat! Talán nekem túlzás a 46 ezer 30 évi munkaviszony után de lapítok, hátha nem veszik el!

Six 2011.05.21. 15:45:12

@Mikrobi: igen, 5kmh-val araszolnak a mellékutcákban és leáll miattuk a forgalom.
de soha nem láttam őket vészhelyzet motoron száguldani a kocsisorok között, át piros lámpán mindenen. még mindig nem értem, hogy tényleg komolyan gondolod-e a rendőrmotoros és a kukás (!) veszélyeztetettségét.

főbe járat 2011.05.21. 15:55:01

Szerintem nem biztos, hogy totálkáros a motor. Figyelem, szigorúan a képek alapján. Pl. a futómű nem tűnik sérültnek, a tükrők pedig a házukkal együtt leugranak, ha eldől a motor, de aztán vissza lehet őket tenni. Az oldalidomok sem mentek szét és ha a szelepfedél nem lyukas akkor aztán tuti, hogy nem szakadt le a henger. Így is kemény pénz lesz helyreállítani a motort, de ha van (és van) a járműtelepen egy donorgép akkor egy héten belül megint úton lesz a BMW. Gondoljátok, hogy a rendőrség ilyen könnyen kidob egy drága járművet? Nem hiszem. Ezek a régi R850RT-P-k, R1100RT-P-k itthon már több mint kátszezer kilométert futottak, a K-k még többet. Ennyi rendőrkilométer alatt elkerülhetetlen néhány baleset.

Magyar[HUN] 2011.05.21. 15:57:11

Érdekes,ha rendőrökről van szó mindig csak a trafisokat emlegetitek. És a bűnözőket kik fogják el okoskáim? Szerintem ti beszarnátok egy lövöldözéses helyzetben.
(Akinek nem inge,ne vegye magára.)

Mallorca 2011.05.21. 15:57:12

@Frank99:

Tudom, hogy igaza.

Nekem is megvan napi 50 ezer. Az 20 munkanappal mennyi is?
A garázsban C220CDI, az asszonynak 120d, a gyerekeknek pár év múlva A3 és DS3. A házat ketten takarítják amíg Mauritiuson lazítunk, hétfőn meg jön az ember, mert elromlott a medence fűtése.

Köszönjük Magyarország, hogy korruptak a civilek, és megtömik a zsebünket.

Ja, de akkor miért menjek 40 évesen nyugdíjba? :-) Tök megéri.

Hurri Kán 2011.05.21. 15:57:49

@csodaszerva:
Látom, a szövegértés neked se megy.
Áruld már el te agyilag bokazokni, hogy mi a fasz indokolja, h F.D.R.-ről itt, egy tér legyen elnevezve? Vagy legközelebb majd ahhoz is engedélyt kérsz Obamától, hogy finghass egyet?
Tök mindegy, csak kell egy segg, amit nyalni lehet?

@al kotmány aláiro álamfö:
+1
@Leadfoot:
+2
@-Dr. Úr, elmehetek? -Nem, elmebeteg!:
Széchenyi neve, az, hogy az általa alapított Akadémia előtt álló teret végre róla nevezik el, mennyiben aktuálpolitika?

Leadfoot 2011.05.21. 16:00:20

@gyvy: "mi a fasz indokolja, h F.D.R.-ről itt, egy tér legyen elnevezve?"

Ezzel az erővel szerintem a közterületek harmadát-negyedét simán át lehetne nevezni.

apollon 2011.05.21. 16:02:50

egyszer en is elutottem egy rendor motorost, akit egyebkent meg ismertem is. Nem szandekosan. A bukocso megvedte. Hal Istennek. Sokkal nagyobb bajom is szarmazhatott volna ebbol. De ezert epitik meg ezeket a motorokat igy. Mert ha egy b@lf@sz veletlenul elcsapja, akkor azt meg meg lehet uszni. A nyugdijrol pedig annyit, hogy nezzunk mar szet hogy ez hogy mukodik mas orszagokban???? Mert 50 evesen nem motorozni fog, hanem forgalmat iranyit. De nem nyugdijt kap, hanem dolgozik....

jack.carter 2011.05.21. 16:04:01

nem vagyok fidesz (se). a multkor azt mondta egy jólértesült a rádióban (kossuth), hogy nálunk 53 évesen mennek nyugdíjba átlagosan az emberek (nyilván a korengedményesekkel együtt). ehez az arab emirátusok bevétele is kevés lenne. gáz ez korai nyugdíj. nem bírjuk el.

Hurri Kán 2011.05.21. 16:04:30

@Leadfoot:
Hát most legalább egyet átneveztek.

mallac 2011.05.21. 16:07:44

Mindjárt megszakad a szívem szegény rendőrökért,talán el kellene engedni őket nyugdíjba 29 évesen, hiszen akkor még kevésbé eshetne bajuk.Egyébként meg:Ha valaki motorra ül akkor jobban teszi ha tisztázza magában, hogy attól a pillanattól kezdve ő a közlekedés legsérülékenyebb eleme ,beleértve a dízelmozdonyt és a gyalogost is.Akár civil akár rendőr.

Figyejjémmá 2011.05.21. 16:13:51

@gyvy: Végül is per pilla olyan kurvajól állunk anyagilag, hogy ezek voltak a legfontosabb tennivalók. Átnevezés, stb.. Minden más rendben van. Nemde?

Leadfoot 2011.05.21. 16:14:16

@gyvy: Tehát csak úgy lehet közterületet elnevezni, hogy valami köze is legyen az országhoz/városhoz?
Még jó, hogy nem mindenhol így gondolkodnak.

Figyejjémmá 2011.05.21. 16:16:25

Továbbá azt mondom, igen is veszélyes munkát végeznek, és itt nem az aktatologatókra gondolok.

csunyadiszno 2011.05.21. 16:17:22

@Mallorca: Látom személyesen is érintett vagy. Nincs azzal semmi baj, ha fellázadtok egy olyan dolog miatt, ami eddig volt, most pedig esetleg nem lesz. Bárki így tenne, akit komolyan megrövödíteni szándékoznak. Nem a felháborodás jogosságát vitatom, hanem azt, hogy a rendőri munkát különösen stresszes, megterhelő és az embert gyorsabban elhasználó munkakörnek kiáltjátok ki. Ez egyszerűen nem igaz. 99 százalékotok korrupt, sunyi, köze nincs a rend és nyugalom biztosításához. Nem nehezebb (sőt) mint bármely más munka. És következetesen véditek a szánalmas mentális álláspontot, mert ugye akkor vagytok a leg faszább gyerekek ha titeket kikészít a "pénzbehajtás" zsebre melózás, emberek szétütése, az arrogancia és a mértéktelen szemtelenség. Mindezt tapasztalatból mondom, sokat dolgoztam rendőrökkel.

!panic! 2011.05.21. 16:17:39

Cikkírónak bravó, hogy egy normálisnak induló cikkből aktuálpolitikai cikket sikerült csinálni, ami nem kicsit kormányellenesre sikerült. Már lassan eljutunk oda, hogy bármiről olvasok valamit annak van valamilyen politika töltete. Magyarország én így szeretlek.

munkanelkuli 2011.05.21. 16:19:48

csunyadiszno 2011.05.21. 15:05:08
Nekem a "szem kilő" tecc a leginkább... Mint Móricka, csak neki legalább valami jó (történetesen a pin@) jut mindenről az eszébe. Másoknak meg a szemkilövetés. Kb. több millió szemkilőtt esztergályos és házmester lehet már kis országunkban.

Hurri Kán 2011.05.21. 16:19:53

@Figyejjémmá:
Nem, belátom, hogy a szemkilövő rendőr haverjaidnak a nyugdíja az ennél sokkal lényegesebb állami kiadás.

Figyejjémmá 2011.05.21. 16:19:59

@!panic!: Jelezném, ez nem cikk, hanem blog, azon belül is a belsőség, amiben az írók a saját személyes véleményüket írják le. Ha tetszik, ha nem, ez nem cikk, hanem blog, egyéni vélemény monitorra vetve.

Gregfine 2011.05.21. 16:20:11

Aki akar jelentkezhet rendőrnek. Sokak szerint az olyan faxa, nem kell csinálni semmit, teletömik a zsebüket, jó pénzt kapnak.
Lehet jelentkezni úgy is hiány van.

Figyejjémmá 2011.05.21. 16:21:35

@gyvy: Konkrétan szemkilövő haverom nincs, ellenben olyan van, akinek a sípcsontját törte utcakő. Továbbá olyan is, akit éppen akkor rendeltek be, mikor náluk voltunk, és a kisfia zokogva lógott a nyakában, hogy: Apa nem akarom, hogy elmenj.. Ennek semmi köze a szemkilövéshez, ha felfognád.

Tomchy 2011.05.21. 16:22:45

Egy kis kontraszt az érdemtelen korengedményes nyugdíjhoz: www.htfsz.hu/hirarchivum/123-hirek-2011-majus/988-egy-tzolto-reagalasa-a-kitartottak-cim-cikkre

Ja, rendőr vagy sem, örülök, hogy a srácnak kutya baja. Szerencséje volt!

csunyadiszno 2011.05.21. 16:23:34

@munkanelkuli: Bevallom egy ideje elhanyagoltam az agyam karbantartását, nem értek komolyabb mentális kihívások. Emiatt fordulhat elő, hogy nem egészen értem, mi köze a témához az esztergályosoknak és a házmestereknek.

911 Turbo 2011.05.21. 16:23:50

Okt-Ápr.-ig nem motorozik . A közértben a pénztárosnak is stresszes az élete , a VIII. ker-ben különösen mégsem mehet hamarabb nyugdíjba . Egyébként is rendes ember nem nyalja a rendőrök seggét !!

csodaszerva 2011.05.21. 16:24:59

@gyvy:
Rendkívül kulturáltan, értelmesen, higgadtan tudsz vitatkozni, és hihetetlen fegyelemmel építed fel az érveidet. Szókratész nem élt hiába.

Hurri Kán 2011.05.21. 16:25:34

@Figyejjémmá:
Nem, persze hogy nincs. Akkor nem voltak betegek, most hirtelen mind az lett 40 éves korára.
Komolyan mondom, sürgősen reorganizálni kéne a magyar rendőrséget, elképesztő munkaegészségügyi állapotok uralkodhatnak ott.

Hurri Kán 2011.05.21. 16:28:06

@csodaszerva:
próbálom felvenni a stílusodat.

Figyejjémmá 2011.05.21. 16:28:44

@gyvy: Figyu.. Eddig teljesen jól elvoltunk, sok dologban egyezik a véleményünk. De: Azt áruld el nekem, miért kell mindent egy kalap alá venni. Egy egyszerü közlekedési vagy vidéki rendőrt berendeltek, ott teljesített szolgálatot,majd megdobálják, összetörik. az mit tehet erröl? Miért kell ennyire egysíkuan gondolkodni? Vagy vegyél egy rendört, aki szabadnapján is, amit gyermekeivel, családjával töltene, bármikor berendelhető, vagy egy mentős, tűzoltó.. egyszerüen idegileg őrli fel őket a munka..

munkanelkuli 2011.05.21. 16:29:13

@csunyadiszno: akkor helyettesíts be más, általad is ismert, átlagos foglalkozásokat, nehogy valaki holmi csőcselékre gondoljon.

Figyejjémmá 2011.05.21. 16:29:57

@csunyadiszno: ÉS az akit berendeltek, és azt sem tudta mivan? Ennyire szerencsétlen nem lehetsz. Azokat kérd számon, akik gyujtogattak, rendőrökre támadtak.

Hurri Kán 2011.05.21. 16:31:04

@Figyejjémmá:
Más is dolgozik stresszes, több műszakos, stb. munkakörben, mégsem megy nyugdíjba 40 évesen.
Oké, nem veszem egy kalap alá őket.
Akkor kérdezem viszont, hogy a valóságban tényleg a testület hány százalékánál indokolt a korengedményes nyugdíj? Merthogy most mind jogosult rá...

Martian (törölt) 2011.05.21. 16:31:14

"az emberek teljesen összezavarodtak a vijjogásra, és rendszeresen a nagy sebességgel közeledő motoros rendőr elé kormányozták a kocsit."

Hogy kapnak egyáltalán jogsit ilyen összezavarodós, figyelemre képtelen emberek..?

Figyejjémmá 2011.05.21. 16:31:19

@csunyadiszno: Tuvvábbá: Vegyél vissza az arcodbol, nem ismered az illetőt. volt mindkét oldalon durvaság. Ezt nem vitattam, de ez a hozzászólásod finoman szólva is bunkóság.

Rocko- 2011.05.21. 16:31:49

"Oktogonnak hívják még?"
:DDD

egyébként igen, erre gondoltam én is, hogy nem kötelező rendőrként nyugdíjba menni, lehet szakmát, vagy hivatási profilt váltani.

Figyejjémmá 2011.05.21. 16:32:15

@gyvy: Erre írtam, hogy nem az aktatologatókat, hanem az aktív szolgálatot végzőket igen is illese meg ez a nyugdíj.

Hurri Kán 2011.05.21. 16:35:43

@Figyejjémmá:
Jó, az mennyi lehet országos szinten? Pár száz évente? Ehhez képest most horror számban kapnak olyanok is kedvezményes nyugdíjat (és nem keveset) akiknek semmi bajuk. Ha a korkedvezményes nyugdíj mellett el tudnak menni magánnyomozó, biztonsági, stb. cégekhez dolgozni, olyan súlyos eü. problémáik nem lehetnek.
Azt kéne felfogni, hogy jelen helyzetben egyszerűen az ország anyagilag nem bírja ezt el.

B. Capelluti · http://rallyedream.blog.hu 2011.05.21. 16:35:59

Nem korkedvezményes, hanem szolgálati. Kukacoskodónak hat, de mégis.
Most ment nyugdíjba egy svéd rendőr barátom 67 évesen, egy angol pedig 65 évesen. És nem akartak, de betöltötték a korhatárt, hát kellett. Jó, nem motorosok voltak, de közterületen bőven dolgoznak arrafelé 60-asok.
Az a baj a szolgálati nyugdíjjal, hogy kétirányú demagógia megy a történetben, így pár megjegyzésem ahhoz is lenne:
a) senki sem vitatja, hogy vannak olyan beosztások, amelyek elhasználják az embert, és amelyekben nem lehet megöregedni.
b) sok rendőrtől, tűzoltótól hallottam mostanában, hogy azért jó a szolgálati nyugdíj, hogy 25 év (ténylegesen csak 20, az 1.2-es szorzó miatt) után elmegy nyugdíjba, és mellette dolgozni fog. Ez szerintem költségvetési szempontból pazarlás: drágán megszerzett tudást kidobni, és még fizetni is érte??? Egy egészséges korfájú szervezetben bőven megvan az idősebbek felelősségteljes szerepe, és kevésbé nélkülözhetőek, mint a fiatalok, ahol mindenhol nagyobb a fluktuáció.
c) a szolgálati nyugdíj-számítás alapja az utolsó év jövedelme. Szokás, hogy a jubileumi pénz mellett a nyugdíjba készülő illetményét elterelik (+20%), majd minden jutalmat és elismerést neki tolnak, így bizony simán jóval több nyugdíjat kapnak, mint amennyit addig kerestek. Hát hülye lenne bárki maradni...
d) akik FÜV-vel mentek el (alkalmatlanok a szolgálatra), azok hogy lehetnek alkalmasak magánkopónak, biztonsági őrnek, hivatásos sofőrnek, hogy lehet fegyverük stb.?

Sokat találkozom külföldi rendőrökkel, van köztük több barátom. Az alapvető különbség a mentalitásukból fakad. Egy portugál srácnak (mint mindenkinek, akit az állam fizet) megvágták 30%-kal a fizetését. Megkérdeztem tőle, hogy miért nem megy el ötvenakárhány évesen nyugdíjba. Erre hülyének nézett, mert az egyenruha kötelez, neki ez hivatás, ősz haja ellenére tetterős, és példát kell mutatni a fiataloknak. (A fizetése egyébként most alacsonyabb, mint a vele azonos beosztásban lévő magyar kollégájának.)

@Leadfoot: A szolgálati nyugdíj mizéria egyébként 2002/2003 óta van napirenden, azóta folyamatosan szó van a megszüntetéséről. Elég sok egyenruhással beszélgetek, de a nyugdíjról, mint pályaválasztis motivációs tényezőről a pályakezdők nem szoktak mesélni.

kissfero 2011.05.21. 16:36:06

Csak egy rövidke megjegyzés, a megkülönböztető jelzést használó járműveket érő balesetekkel kapcsolatban. Az, hogy egy ilyen jelzést használ egy jármű, az számára nyilván a közlekedés többi részvevőjével szemben elsőbbséget biztosít, viszont neki is meg kell győződni arról, hogy ezt a jelzést a többi jármű észleli e, és az elsőbbséget biztosítja e neki. Számtalanszor látni, hogy ilyen jármű úgy száguld át a piros jelzésen, hogy nem is lassít, és ha valaki aki például a zöld irányból érkezik nem látja, nem hallja a jelzést akkor máris kész a baj. Igen is oda kellene figyelnie a megkülönbözetett jelzést használónak , hogy meg kapja e az elsőbbséget.

csodaszerva 2011.05.21. 16:36:51

@gyvy:
És tényleg! Fejlődsz! Nem írtad azt, hogy bokazokni, vagy szerencsétlen. :)

Figyejjémmá 2011.05.21. 16:38:05

@gyvy: Ez rendben, de nem mindenkire. Van aki cukorbeteg, stb lett, nem akart elmenni, de elküldték, stb... Lényegében egyet mondunk. De továbbra sem értem mi köze ehhez a szemkilövésnek.. Akkor jöhet a gyujtogatás, garázdaság stb.. megint más téma. Az aktív szolgálatot teljesítőknek igenis járjon ez!

Nem vagyok fideszes 2011.05.21. 16:40:17

Ó, a kormánynak tökéletesen igaza van, dolgozzon mindenki 65 éves koráig, beleértve a balettáncosokat is. Oly' szép lesz, amikor majd 58 éves balerinák járják el a hattyúk tavát, maga lesz a kecs és a báj.

Hurri Kán 2011.05.21. 16:41:12

@Figyejjémmá:
"Van aki cukorbeteg, stb lett, nem akart elmenni, de elküldték, stb."
Lehet. az összes kb.1-2 százaléka. És a többi?

Figyejjémmá 2011.05.21. 16:41:14

@Krisi: Ezt igen jól mondtad! Respect!

csunyadiszno 2011.05.21. 16:42:12

@Figyejjémmá: Azt azért csak megértette mivel jár ha rendőrnek áll. Ezt választotta. El lehet menni bányásznak, szintén korkedv. nyugdíjjal, bár az nyilván sokkal nyugodtabb és könnyebb meló. De mondok jobbat, menjen egy multiba pénztárosnak, ott szintén kevés a fizetés de ugye sokkal stresszmentesebb, ráadásul nem hívják be csak úgy munkaidőn kívül. Tényleg, nem is értem, ha annyira szar ez a meló, miért jelentkeztek rendőrnek? Akik gyújtogattak azokat nem tudom számon kérni, szerintem jogos volt a dühük de képzeld csak el azt a pár szerencsétlen rendőrt, aki felsőbb utasításra magukra hagytak a kritikus helyzetben csak azért, hogy utána legyen mit megtorolni. Ez olyan mintha a kutyám megvédené a házam, én meg cserébe jól megrugdosnám. Ilyen fasza gyerekek vagytok.

Figyejjémmá 2011.05.21. 16:42:12

@gyvy: durván 45-55%-uk aktívan dolgozik. Ennyi.

Hurri Kán 2011.05.21. 16:44:20

@Figyejjémmá:
Akkor azoknak olyan nagy bajuk nem lehet, de persze jól jön az a havi 100-150 ezer forint nyugdíj. Értem.

Figyejjémmá 2011.05.21. 16:45:02

@csunyadiszno: Demagógia. Azért, mert rendőr, verjük agyon? És mint emlitettem: Közlekedési volt, de odarendelték. Gratulálok. Valami hihetetlen éleslátással és felfogó képességgel rendelkezel.
Tehát: Ha rendőr, akkor agyonverhetjük, mert az a dolga, de meg nem védheti magát, parancsot nem teljesíthet.. szép volt!
Ja a bányász.. mostanában volt hír, szerencsétlen elment nyugdíjba.. de vissza kell fizetnie a 3 millió végkielégitést. Pafff. minek ment bányásznak. Ugye?

Figyejjémmá 2011.05.21. 16:46:05

@gyvy: Közel sem annyi, hidd el. Ismerek párat személyesen.

Figyejjémmá 2011.05.21. 16:48:13

Mindegy. Meddő vita. A cikk nem erről szól, de sikerült ismét kiforgatni. Ez A net egyik csodája. Nem lehet olyan cikk poszt, amihez ne lenne előbb-utóbb egy zsidókommunistabüdösrendőraljaslibsis hozzászólás.

Figyejjémmá 2011.05.21. 16:49:20

cikk, poszt. vessző kimaradt.. :)

B. Capelluti · http://rallyedream.blog.hu 2011.05.21. 16:49:57

@Figyejjémmá: Az aktív szolgálat nem értelmezhető fogalom. (Vö.: igazgatásrendészeti osztályon dolgozók csapaterőben, vagy, hogy gyakorlatilag bármilyen más feladatra vezényelhetőek.) Szerinted járjon egy körzeti megbízottnak, viszont ne pl. a közrendvédelmi főosztályvezetőnek?)
Arról hallottál már, hogy 1.2, 1.5, és 2.0 szorzók is vannak, vagyis, nyugdíjjogosultság számítása szerint egy naptári 434, 548, vagy 730 nap szolgálati időnek számíthat. Így egy rendőrzenésznek is 1.5-ös szorzója van. Egyenruhás, aktív...
Mondom, ez a szolgálati nyugdíj ez csak mifelénk (ex-béketárbor, bár itt sem mindenhol) működik, sehol máshol a világon.

X8 2011.05.21. 16:50:24

a cikk irojának nehogy már elkezdjük sajnálni a kibaszott rendört hogy mi lesz vele 57évesen
egy bányásszal mi lesz ? kömüves ? stb ...

és qrvára nem arrol van szo hogy neki 57éves koráig motoron kell ülni

épp ezt szeretnék megoldani
legyen elörelépés és fejlödés a idössebb korosztálynak akik olyan munkakat végeznek el idösebb korban mint szervezési oktatási feledatok és stb..

nem kell sajnalni szegénnyel mi lesz dolgozza le ö is azt amit más rendes becsületes ember ... kész pont ...

Krisi 2011.05.21. 16:50:51

@csunyadiszno: "Akik gyújtogattak azokat nem tudom számon kérni, szerintem jogos volt a dühük"
aha, persze, nyilván. ha holnap elhagyna a barátnőm akkor nekem is jogos lenne a dühöm ugye? és ha mérgemben pont a te kocsidat gyújtanám fel akkor azzal sem lenne semmi bajod, ugye? :)

Figyejjémmá 2011.05.21. 16:51:48

@B. Capelluti: Természetesen. Szerinted ők szivesen mennek nyugdíjba? Ismerőseim közül egy sem, vállalt volna az állományon belül más munkát, de nem lehetett.

Figyejjémmá 2011.05.21. 16:52:47

@Krisi: megint 10 pontos komment. :)

csunyadiszno 2011.05.21. 16:52:55

@Figyejjémmá: Nem akarod érteni. Az emberek túlnyomó többségét a rtendőrök szivatják, lehúzzák. Persze az ő szemszögükből ez teljesen jogos, nyilván megérdemlik azt a kis plusz lóvét, mert ugye nagyon stresszes és nehéz a melójuk. Egy bányász meg csak úgy nyugodtan kalapál a föld alatt, nem zavarja senki, nem hívják be műszakon kívül és ha egy rongyot tesz a szája elé, még tuberkolózist sem feltétlenül kap 15-20 év után. Amúgy meg a rendőri pálya ilyen, tudta aki elment melózni, hogy az épp aktuális hatalmi rendszer szó nélküli ítéletvégrehajtói lesznek, függetlenül a véleményüktől, meggyőződésüktől. Vállalták. Pl a németeknél vagy északon teljesen más a rendőrök megítélése valamiért, gyanítom ott nem frusztrált agresszív hülyegyerekek mennek rendőrnek.

Mikrobi 2011.05.21. 16:54:28

@Six: közben meg dögnehéz kukákat pakolgatnak, két utca között meg a fellépőn állnak és zötykölődnek. A keréktől centikre! A kukásautó meg nem ám 5-tel megy, majd egyszer nézd meg jobban! Meg azt, hogy milyen intenzitással gyorsít és fékez! Ezt tényleg ilyen nehéz felfogni???

csunyadiszno 2011.05.21. 16:55:05

@Figyejjémmá: Ne nyalj túl mélyre neki, ne akarj csoportba tömörülni ellenem te birka. Egyedül is tudod képviselni a véleményed, végülis valószínűleg felnőtt férfi vagy.

Figyejjémmá 2011.05.21. 16:57:29

@csunyadiszno: Rútmalac.. Pihenj már kérlek... Nagyon nem vagyok rád vevő.. Érveid nincsenek, fröcsögöd a hülyeséged. Ez engem nem hoz izgalomba. Keress más játszótársat légy oly bájos, mer én nem fogom gyúrni a sz@rgalacsinodat. Köszi!

Krisi 2011.05.21. 16:57:30

@Figyejjémmá: az internetnek inkább az a legnagyobb csodája, hogy adott pár ugyanolyan gondolkodású ember akik ha mondjuk egy kocsmában söröznének akkor soha nem szólnának be semmit a másiknak, hanem beszélgetnének értelmes ember módjára.
de a kommenteknél meg minden arra van kihegyezve, hogy ki miben NEM ért egyet a másikkal, ezáltal gyakorlatilag bárki a másik torkának esik (virtuálisan). mert ha mondjuk van 100 komment, amiból 98-cal egyetértek akkor azokra nem reagálok, csak arra a 2-re, amelyikkel nem, ezáltal az jön le, hogy milyen beszólogatós vagyok :)

csunyadiszno 2011.05.21. 16:58:52

@Krisi: Én nem gyújtogattam, nem dobáltam senkit. A véleményem az, hogy jogos volt a dühük. A cselekedek más kategóriákba sorolandóak, bár itt is bejátszik, ha esetleg megdőlt volna az akkori hatalom, akkor most ők lennének a hősök a forradalmárok, a többi felakasztott politikus meg az áruló terrorista. Így megy ez már nagyon rég óta. Ha pedig elhagy a nőd (pasid) akkor csináld azt mint eddig, kérd meg anyukád, hogy rendezzen le, végülis ő szeret a legjobban.

maistro1 2011.05.21. 16:58:56

az élethez szerencse is kell.

mivel a cikk átment a "rendőr mikor mehet nyugdíjba" .... néhány gondolat.

szerintem visszamenőleg behívni kényszerből
ez egy faszság erősen buktagyanús lesz az ügy, amellett etikátlan.
Irodai munkára, a fizikai munkára már nem
alkalmas dolgozókat be lehetne osztani.
Amellett nem csípem a "hatékony rendőri munkavégzést" mint autós, mert mindenki így a rendőrség is a zsebünkbe turkál tiszta félkarú rabló az egész nyerési esély nélkül.
Közlekedőkre van apparátus, bűnüldözésre nincs. Mintha valami BM Rt lenne.
Ha tényleg fájna bárkinek a súlyos kihágás,gyorshajtás stb. akkor a büntetési tétel mellett bevonnák a jogsit
ja és nem egy évre, de azzal hogy lakott területen 100-150 km-el hajtó közlekedőt
a büntetés kifizetése mellett visszaengedik közénk.
Ennek mi az üzenete?
Az állam vagyis a BM tudomásul vette ill. engedélyezte, hogy egy mások számára is veszélyes egyén ismét veszélyeztethessen.
Gratula !!!
Ha másként fordítom veszek egy 500 lovas gépet és 300-600-900 e ft-ért megveszem a
játékjogomat is, nagyon ok ez mert ha egy pici szerencsém van olcsóbb mint egy pályabérlet.

B. Capelluti · http://rallyedream.blog.hu 2011.05.21. 16:59:07

@Figyejjémmá: Sajnos komoly kétségeim vannak. "vállalt volna az állományon belül más munkát, de nem lehetett." Na, ilyen nincs! (Már, ha nem FÜV-vel ment el.) Olyan van, hogy a felajánlott beo.-t nem fogadja el. Vagyis nem arról van szó, hogy vállalt volna, de nem lehetett, hanem arról, hogy inkább megyek nyugdíjba. (Több ezer rendvédelmis státusz nincs betöltve...)

Figyejjémmá 2011.05.21. 16:59:51

@Krisi: Ez is igaz. Nabazz. megint benyaltam és tömörülök.. a picsába... :DDD

BTO11 2011.05.21. 17:00:47

akárkiknek!

2008-ba volt a 30. éretségitalink a rendőrségi müszerész volt osztálytársam már nyugger volt.biztos szétstresszelte magát. behivható volt, én is pedig csak távközlési szolgáltatásba dolgozom télen nyáron oszlopon akár 10emeletes épület tetjén , és én is behivható vagyok otthoni vigyázzállás készenlétből,amit 10% honorálnak mig otthon vigyázba ülök.

nem azzal van gondom aki ki megy a csibészeket elfogni mikor lődőzés este is fenn áll,ha nem a naplopo aktatoligálók és a 24/48 107 ügyeleti szétstresszelt parazitákra gondolok.

Figyejjémmá 2011.05.21. 17:01:05

@B. Capelluti: nem volt lehetősége. Ennyit közöltek vele, pedig a képesítése megvolt. Az élete volt ez a munka.

csunyadiszno 2011.05.21. 17:04:46

@Figyejjémmá: Egyszerűsíts és kérd meg a kezét. Úgy is attól fél, hogy elhagyja a partnere. Egy ilyen odaadó, hűséges és támogató férfit biztosan nem utasítana el. Érződik a mély tiszteleted is, amellyel a szellemi fölényét csodálod. Te egy igazi főnyeremény vagy bármely más, hasonló domináns férfi számára.

B. Capelluti · http://rallyedream.blog.hu 2011.05.21. 17:06:14

@Figyejjémmá: Én azért hadd tamáskodjak: fegyelmi ügy? Különben meglehetősen nehezen képzelhető el.
@BTO11: 24/72 (Bár a segélyhívó meglehetősen stresszes meló)

maistro1 2011.05.21. 17:12:52

@csunyadiszno: ????????????
több gépen játszól??
mi vagy te diszpécser ??

Krisi 2011.05.21. 17:14:00

@csunyadiszno: szerintem ahelyett hogy itt lejáratod magad inkább dobj be egy sört vagy menj le focizni, olyan szép idő van!
vagy mondjuk szedj fel egy nőt és azt baszogasd :)

Figyejjémmá 2011.05.21. 17:16:04

@B. Capelluti: Nem. Egyszerüen ennyi, hogy cukorbeteg.

csunyadiszno 2011.05.21. 17:16:42

@Krisi: Azon vagyok. Épp most fűtögetem anyukád. Szerintem aránylag könnyen bele fog menni a dologba. Nem mintha annyira vonzó volnék, szerintem inkább azért, mert fanatikusan imádja az örömvirslit. Természetesen májonezzel:)

Figyejjémmá 2011.05.21. 17:17:59

@csunyadiszno: Ez megint igen kevés volt... Nem tartozik rád, be menyasszonyommal tökéletes kapcsolatban élek. Idiota vágyaidat ne másra vetítsd ki, és mint kértelek: Zizzenj máshová trollkodni, te szerencsementes. :) Köszi. :)

B. Capelluti · http://rallyedream.blog.hu 2011.05.21. 17:21:51

@Figyejjémmá: Vagyis szigorúan véve alkalmatlan volt a szolgálatra. Na, azon lehetne vitatkozni, hogy jól vannak-e az eü alkalmasság szabályai meghatározva, de ehhez nem értek.

Figyejjémmá 2011.05.21. 17:23:08

@B. Capelluti: Például. De nem ez volt a baj. A Betegsége kezelhető, nem befolyásolja a munkavégzését. Egyszerüen jött a helyére egy " ismerőse" valakinek.

csunyadiszno 2011.05.21. 17:28:24

@Figyejjémmá: Jajj, hát ezt nem tudhattam, hogy neked menyasszonyod van, akivel tökéletes a kapcsolatod:) Mit szól hozzá a kedves hölgy, hogy egy másik férfinak nyalod a makkját? Bár gondolom ő is pont így van vele, amikor nem vagy otthon, mindegy neki, hogy egy rúd házilag füstölt csabai kolbász, vagy néhány néger kosárlabdázó, végszügség esetén pedig bármilyen hajléktalan akit épp talál, tágítja e belülről a méhét.

Figyejjémmá 2011.05.21. 17:30:33

@csunyadiszno: Te erre izgulsz? :D Zizzenj már le rólam te féltengelyes! :DDD Nem veszem fel a tapló stílusod. Ne erölködj. Magadat járatod le.

apoa 2011.05.21. 17:32:32

Látom, a liberálbolsevik Indexnél mindenkinek ki van adva, hogy támadni kell a kormányt!
Roosevelt -Széchenyi; Mit adott Roosevelt Magyarországnak? Alapos szőnyegbombázásokat és 45 év orosz fennhatóságot.

akos696 · www.focusauto.hu 2011.05.21. 17:34:03

@kissfero: Én láttam ebből halálos balesetet is Szolnokon kb 10 éve. Tűzoltóautó lassítás nélkül ment át a piroson és kivasalt egy szabályosan a zöldön keresztülhaladó autót, amiben 3-an életüket vesztették. Kibszott dühítő volt, hogy miként lehetett ilyen ostoba a tűzoltó sofőr.

Amúgy elég elkeserítő, hogy a megkülönböztető fényeket használó rendőrmotoros elé is ki/befordulnak. Ezért használok én refit, mert sajnos más nem véd.

Zozzz 2011.05.21. 17:36:47

Persze ott fityeg a millió szar a tükrön is. Kell az. Pont oda, szakadna rád egy mázsa sz_r.
Venném el a jogsit az összes tükörre-wunderbaumot meg keresztet aggató unintelligens köcsögtől.

a.szirbik 2011.05.21. 17:37:15

@BTO11:
Pont ezt akartam irni (vidéki kábelszolgáltató cég vagyunk) :D
Épp ügyelünk, és látom jön már a vihar, szóval tuti jó hétvégénk lesz!

gabexka123 2011.05.21. 17:42:00

Sziasztok,

én a Mitsubishi konvoj tagjaként épp ott voltam kb. 50 méterre, amikor történt, és láttam az egészet. Az autósnak zöld volt, a rendőr meg repesztett elég gyorsan, hangjelzés nélkül (nem 100%, de így rémlik), az autós nem is láthatta szerintem, mert valószínű takarásban volt a rendőr. Csatt, a rendőr lerepült, a motor meg csúszott tovább az aszfalton és az Opel állította meg. Tényleg hihetetlen szerencséje volt a rendőrnek, mert egy pillanat alatt felpattant.

Trifal 2011.05.21. 17:52:08

Nyugdíj témához csak pár gondolat mindenféle rendszer nélkül, mivel elég sok rendőrt ismerek például édesanyámat:

Akik azt hiszik h olyan könnyű olyan jó munka, miért nem mentek rendőrnek? Mert keményen tanulni kellett volna, hogy rendőrtiszt legyél? Még ahhoz is, hogy egyszerű járőr? Ideje lenne kicsit felébredni és abbahagyni ezt a traffipaxozós lehúzós baromságot is. Komolyan van aki azt hiszi hogy jókedvéből kiáll a rendőr valahova csak hogy téged szopasson mert olyan kedve van? Nem barátom megmondják neki hogy ettől eddig itt meg itt kell végezned a munkád. Megnézem majd, hogy mennyire tartjátok jó ötletnek nyugdíjasokat visszahozni, mikor ég a házatok és a 60+ éves tűzöltó botorkál fel a létrán, hogy kihozza a családod...

A szerintetek "aktatologatós" munka meg olyan nyugtató? Elég sok éven keresztül láttam, ahogy jó pár órát dolgozott benn anyum a munka időn túl is, majd jött haza és sokszor még itthon is dolgozott tovább az ügyeken.. Lehet igyekezett jól végezni a munkáját.. és nincs vele egyedül.. azt is láttam hogy mennyire készítette ki sokszor ez a szerintetek olyan nyugis munka... mégse kívánom senkinek és többek között ezért nem mentem én se rendőrnek. De nem baj biztos jó lesz, hogy sok ezer embert visszavesznek szolgálatba (ha egyáltalán visszaveszik de mivel ez a sok betöltetlen státusz megint egy baromság és pont, hogy pl: felénk nincs hely a rendőrségen valószínűbb, hogy elveszik a nyugdíjat és növelik a munkanélküliek számát..) fegyvert adnak nekik.. Kíváncsian várom, hogy esetleg egy következő budapesti forrongás alkalmával majd vajon megint a sorfalba állnak ezek a rendőrök vagy indulnak a tömeggel együtt... De igen vegyük el a nyugdíjat tőlük a romáknak meg osszunk ingyen csirkét úgyis annyira hozzájárulnak az ország építéséhez.

Csak úgy mellesleg szerintetek mi lesz az olyan családokkal ahol anyuka meghalt, apuka nyugdíjas rendőr, egyedül próbálja felnevelni 3 lányát, akik közül a legidősebb most lett általános iskolás.. marha jó lesz nekik is ha elveszik a nyugdíjat... De ahogy látom itt ezt végig gondolni pár ember már hülye és csak örül annak hogy ha neki szánalmas az élete másnak is legyen szar...

Esetleg azt se ártana végig gondolni hogy hőn szeretett politikusaitok ha ilyen simán meglépik hogy visszamenőleg hoznak törvényeket mit lépnek legközelebb? Nem elég a vagyonuk hát szépen elveszik a bankbetétjeiteket... mert csak egy törvényt hoznak és megteszik..

Bambano 2011.05.21. 17:53:04

Nekem van egy ötletem: a traffi/radardetektor legyen *kötelező* gyári elem az autóban. úgy bekötve, hogyha radart lát, némít mindent, rádiót, mobilt, stb. és visít.

a vonuló rendőrök meg szórják a radarjeleket, hogy mindenki észbekapjon.

@apoa: miért, mit adott a pápa a köztársaság helyett? vagy elvisz prézli mitől olyan fontos?

Reisezugwagen 2011.05.21. 17:53:30

Kisvárosban éltünk nagyon sokáig, apám a rendőrségnél helyszínelőként dolgozott, egyik barátja mentőorvos a másik hullaszállító volt. Nagyon sok esetben egyazon helyszínen dolgoztak együtt. Egyikőjüknek a rémálmairól van ismeretanyagom, a többiekét sejtem. Amit a TV-filmekben, mozikban, DVD-ken megnézhettek közel sincs ahhoz, amit a valóságban a három szereplőnek mondjuk egy szájon át puskával elkövetett öngyilkosság után látnia kellett. Most már mindhárman nyugdíjasok...ketten emberi roncsok.

huncsongor 2011.05.21. 17:53:45

a tűzoltó, és a kommandós, meg esetleg egy két helyszínelő rendőr mehessen korábban nyugdíjba. Mert naponta emberek halálát kell feldolgozniuk.

Na de a traffizó, aktatologatók kedvezménnyel mehessenek, minimum 70évesen nyugdíjba.

Bambano 2011.05.21. 17:54:08

@Trifal: például azért, mert az én koromban már nem vesznek fel. pedig lett volna olyan munka, amihez értenék is meg nem is kell rambónak lenni.

Trifal 2011.05.21. 17:56:04

@huncsongor: még mindig nem esik le hogy a traffizó és aki a hullákho megy ki egy balesethez sokszor egy és ugyanaz?...

Bambano 2011.05.21. 17:56:23

@Reisezugwagen: ez azt a téves általánosítást sugallja, hogy minden rendőrt egyformán visel meg a munkája.

Xenu lives! 2011.05.21. 18:10:12

Nem az a szar demagóg duma amit annak titulálsz, hogy menjenek 50 évesen a rendőrök aktát tologatni, meg trafizni.
A szar demagóg duma az az volt, hogy "57
évesen is meg tudja-e csinálni" történet.

Én sem fogom tudni elviselni még 30 évig az állandó 10-12 órázást, ezért az egészségem érdekében nyugodtabb vizekre fogok evezni 5-10 év múlva, mert különben belehalok.

Ez az élet, a rendőr mi a faszért lenne különb mint más? Fiatalon mehet a keményebb beosztás, aztán évtizedek után jöhetnek a lájtosabbak, amivel el lehet dolgozni nyugdíjig.

De nehogy már az én adómból élősködjenek a szegény 40-50 éves nyugdíjas rendőrök.
Húzzanak a faszba dolgozni, jó lesz az úgy!

roadrunner 2011.05.21. 18:16:06

Nehogy mar megsajnaljam a rendoroket.
Nem muszaj motorozni 57 evesen.
Demagog duma?
Tudod mi a demagog?
Te vagy az.
A tobbiek csak pihengetnek munka kozben mi?
Lehet menni 57 evesen forgalmat iranyitana es a tobbi.
A hentes dolgozhat 65 eves koraig?
Es a kamionos?

Trifal 2011.05.21. 18:22:19

nem kell őket sajnálni. De mégis mi a faszért tőlük irigylitek a nyugdíjat? Azzal semmi gond h az adód nagy részét nem nekik fizetik nyugdíjnak hanem a cigányok kapják 800féle segély címén???

gascan 2011.05.21. 18:22:41

@Reisezugwagen: Nem kényszerítette ôket senki erre a pályára, boncmesternek sem alkalmas mindenki. Mindenki döntse el maga, mennyire bírja a vért:
poetry.rotten.com/meat-grinder-ii/

apoa 2011.05.21. 18:23:30

@Bambano: János Pál sokat adott. Részese a kommunizmus elleni harcnak. Az Elvis dolog meg egy hülyeség.

ecodrive 2011.05.21. 18:31:51

1) Megkül jelz, konvoj

Egyebek közt ezért is kellene rendeltetésszerűen használni az utakat, és nem engedélyezni megkülönböztető jelzést parádészervezőknek, politikuskocsikáztatásnak, illetékeselvtársnak. Az milyen már, hogy egy márkatalálkozó kedvéért rendőri felvezetéssel dúrják szét a város forgalmát? Mentő, tűzoltó, bűnöző után szaladó rendőr, ezek indokolják a megkülönböztető jelzést. Bár a szabályok szerint az volt a hibás, aki belerongyolt a konvojba, mégis felelősnek tartom azt, aki ilyen célra rendőri felvezetést, a normális közlekedési szabályok alól való felmentést engedélyezett.

2) Nyugdíj. Azért a fegyvezesek korai nyugdíjának nem kicsit az volt a célja, hogy az állami szolgálatban kiképzett fegyveresek javát bérterhek nélkül lehessen átvinni a magánhadseregekbe...

csunyadiszno 2011.05.21. 18:32:32

@Trifal: Csak és kizárólag a rendőrség kötelékében dolgozó irodisták viszik haza a melót és csak ők idegeskednek szerinted? Ez majdnem minden munkahelyen így megy, ne hidd, hogy anyád bármennyivel is különb ember vagy nehezebb munkát végez másoknál. Ha pedig irodista, akkor végképp közömbös, hogy rendőrségen dolgozik e, vagy sem. Nem illeti meg semmiféle külön kedvezmény.

Reggie 2011.05.21. 18:41:32

@Trifal: " Mert keményen tanulni kellett volna, hogy rendőrtiszt legyél?"

Kummantas az egesz rendortiszti, nem kell kemenyen tanulni.

" Komolyan van aki azt hiszi hogy jókedvéből kiáll a rendőr valahova csak hogy téged szopasson mert olyan kedve van?"

Termeszetesen. Ilyenkor a fizeteskiegeszitesre hajtanak, azaz arra varnak, hogy megkend oket. Te csak most hallottal errol?

" Megnézem majd, hogy mennyire tartjátok jó ötletnek nyugdíjasokat visszahozni, mikor ég a házatok és a 60+ éves tűzöltó botorkál fel a létrán, hogy kihozza a családod..."

Senki sem mondta, hogy letrara kuldik oket. De valoszinuleg a radio mogott ulve tudnak meg mentest iranyitani, vagy szerinted az egy helyben ules is kemeny fizikai munka?

"A szerintetek "aktatologatós" munka meg olyan nyugtató? Elég sok éven keresztül láttam, ahogy jó pár órát dolgozott benn anyum a munka időn túl is, majd jött haza és sokszor még itthon is dolgozott tovább az ügyeken."

Egyszer elmesz dolgozni, es meg fogsz lepodni: mindenhol ez megy, ahol irodai munka van. A kulonbseg annyi, hogy a rendor irodistanak azert torlodik fel a munkaja, mert sokat jar kavezni.

Mr. Waszabi 2011.05.21. 18:41:47

@válasszmásikat: szabad kérdezni, hogy hányszor oltottál tüzet? Nem szabadon választott, hogy be kell-e menni az égő házba, mert emebrek vannak bent. Nem attól függ, hogy tegnap berúgtál-e vagy ballábbal keltél-e fel. Csinálni kell, mint munkát.
Vagy hányszor ütöttek el a cikkben leírt módon? Esetleg lőttek rád, vagy támadtak meg igazoltatás, elfogás során ?
Csinálnád-e hétről hétre átlagbérért?
Egy ismerősöm tűzoltó. 100-at visz haza. A szabadnapján sincs nyugta, amikor mással keresné kenyerét, mert bármikor behívhatják, ha megbetegszik valaki. A túlórákat meg ugye nem fizette ki az állam évek óta.
Azért rezegne a szemhéjad, ha hagynák leégni a lakásodat, mondván, csak muszájból vannak ott, de nincs kedvük az életüket kockáztatni vagy épp becsípődött a hátuk, ugye?
Ezt is gondold át, mielőtt dumálsz. Dumálni könnyű. A 200-350 eFtos nyugdíjakat én is sokallom(ugye 100%os fizetéssel mentek nyugdíjba), azokból vissza lehetne venni egészséges mértékben, de akárhogy is nézem, a legtöbb burkolónak, kőművesnek is kivannak az ízületei 45-50 éves korára, tehát nem irreális a korkedvezmény vagy legalább a lehetősége a rendőrök és tűzoltók számára.

Papp Sanyi 2011.05.21. 18:44:38

@ecodrive: Hol és mikor? Mert ez a gyakorlat az előző rendszer terméke. Ahol inkább a megbízható (bármikor visszahívható) fegyvert kezelni tudó, rendszerhű csoport létrehozása volt a cél. Amit az új rend kormányai nem akartak (tudtak?) megváltoztatni.

Trifal 2011.05.21. 18:45:27

@csunyadiszno: Mond csak ágyúagyú barátom Te mivel foglalkozol hogy így ítélkezel mindneki felett? és igen pont neked szántam hogy ha szánalmas az életed csak annak tudsz örülni ha másnak is szarabb lesz? Persze mások is hazavihetik a melót de mond csak mások munkáján is életek múlnak, családok, vagyonok? egy szerinted "irodista" ami megint csak baromság mert nyomozónak hívják.. munkáján akár múlhat neked is az összes pénzed ha épp veled szúr ki valaki. Az ő munkájuktól függ hogy aki valóban bűnös az megkapja e amit érdemel ez nem csak úgy megy mint a filmekben láttad, hogy jó ő a bűnös lecsukják.. úgy kell ügyet megoldaniuk hogy utána sehol ne lehessen belekötni..

És mondom újra Te is tanulhattál volna (amit ilyen hozzáállást és értelmi szintet látva erősen kétlek h képes lettél volna megtenni...) és lehettél volna rendőr.

Balint Gyuri bacsi 2011.05.21. 18:47:53

"Tudom, demagógnak tűnhet itt is előszedni a korkedvezményes nyugdíj témáját,"

1. Ha tudod akkor miert hozod elo?
2. Nem csak tunik hanem az is. Demagog.
Undoritoan az.
Mi volt a celja ennek a "cikknek"?

Trifal 2011.05.21. 18:49:27

@Reggie: Te is beszélsz és nemtudsz semmit:/ persze majd beültetik rádió mögé:) MINDET? szóval nem nyugdíjas lesz és nem otthon ül hanem 10en ülnek 1 rádió mögött. Értelmes ötlet. tényleg. Amiket meg a rendőrökről képzelegsz... nevetséges.. menj el nézd meg mennyi munkájuk van és azért torlódik e mert olyan gecisokat kávéznak.... Lehet nem minden osztályon megy így de sajnos nagy részük keményebben dolgozik mint azt ti gondoljátok..

Mr. Waszabi 2011.05.21. 18:53:07

@roadrunner: a kérdés az, hogy ki fogja csinálni, ha nem éri meg? Vagy mennyivel lesznek korruptabbak ezentúl?
Akkor is kívülállóként fogod szemlélni a dolgot, amikor az ügyes-bajos dolgaidat nem intézik el, mert nem lesz, aki elintézze? Ha a metrórendészekhez hasonló
dilettánsok tartják majd fenn a rendet rendőrök hijján, és esetleg a maradék képzeld jogaidra is szarnak? Hol teszel majd panaszt? Ezt is érdemes átgondolni.
Eddig se a hozzád hasonló intelligens, igényes emberek mentek rendőrnek, sőt 30 évvel ezelőtt sem, hanem akiben a mérleg arrafelé billent el, hogy az előnyökért felvállalta a szolgálattal járó emberi és fizikai amortizációt. Ez nem jelenti azt, hogy sokakban nincs hivatástudat, csak épp kevesen mennek oda ilyen indíttatásból.

csunyadiszno 2011.05.21. 18:56:16

@Trifal: Négyszer törték fel a nyaralónkat, két bringámat lopták el, egyszer a nagyanyámat támadták meg az utcán, kétszer az ablakainkat törték be viccből, az öcsém kocsijából szintén kétszer lopták el a hűtőt stb. Szerinted hány ügy oldódott meg ezek közül? NYugodj bele, hogy a legtöbb melóhely stresszes és mindenki legalább annyira tönkremegy az iratok olvasgatásába, iktatásába, mint az anyád. A rendőrtisztin meg szétszívják-lövik magukat a leendő rendőrök, akik ezután téged ugyan e miatt gond nélkül lesittelnek. Ébredj fel, szart sem ér a családod, a szánalmas magyarázataid és az elhivatott birkaszellem sem, ami nélkül rendőrnek nem áll ember. A tűzoltókat meg ne keverd ide.

Mr. Waszabi 2011.05.21. 18:56:56

@Reggie: a rádióst az intelligencia alapján választják. Ez nem olyan könnyű, mert az anyag adott. Emellett kell rendelkezzen ugyanazzal a fizikai teherbíróképességgel, mint a többiek, mert előfordulhat, hogy neki is kell oltania.
(Akiről írtam korábban, történetesen rádiós. Az nem egy irodista munka.)

Reggie 2011.05.21. 18:57:38

@Trifal: Nem kell mindet beultetni.

A rendorsegrol meg nem kepzelgek, mert jopar baratom ott dolgozik. A legjobb az volt amikor az egyik ismerosom elintezte, hogy 50 evesen mehessen mar nyugdijba, mert mar farsztotta a 25 evnyi irodai munka. Terepen soha sem volt. Es megoldotta... A rendorsegen totalis uram-batyam rendszer van, csak az szamit, hogy kit ismersz. Az orszag ehhez kepest piskota.

beszari 2011.05.21. 19:00:07

Legyen korengedményes nyugdij a rendőrnek, de ne ennyi. Max. 5 év. Ez azért durva, hogy 40 évesen elmennek nyugdijba más sokkal stresszesebb munkakörökben meg dolgozhatunk amig meg nem döglünk mert a nyugdijkorhatárt nem érjük meg.

Trifal 2011.05.21. 19:00:27

@csunyadiszno: "Ébredj fel, szart sem ér a családod, " A kisujjam is többet ér nálad:) A kérdésre még mindig nem válaszoltál? Te mivel foglalkozol balfék? Szánalmas magyarázat? tények. Te szolgáltál ilyennel? nem. Magyarázod a hülyeségeidet és nem tudsz Semmit. Egy névtelen, arctalan kis troll vagy egy fórumon. És ezt élvezed? Gratulálok az ilyen agyatlan parasztoknak nem kéne inkább nyugdíj de igazából élet se.. Bár az átalában a trolloknak nincs is:P

Reggie 2011.05.21. 19:01:40

@waszabi: Jo, de ha visszahivjak a nyugdijasokat, akkor lehet elkuloniteni a radiost, akit nem kell felkuldeni a letrara. Mert ugye ez a radios is bevetheto lehetoseg az emberhiany lekuzdese miatt van... De a radios csak egy pelda volt. A tuzoltosag osszes pozicioja kozott azert eleg sok van, ami nem igenyel sem fizikai igenybevetelt, sem az elet kockaztatasat, viszont igy erre a poziciokra nem kell kulon embert felvenni, hanem at lehet helyezni azokat, akiknek mar nem valo a terepi munka.

Nancsi 2011.05.21. 19:01:49

Bár a rendőrnek elsőbbsége volt, de ha én minden kereszteződésbe bemennék ahol elsőbbségem van akkor havonta cserélhetnék autót. Mondjuk egy rendőrtől ne várjunk el annyi intelligenciát, hogy tudja, hogy az az elsőbbség, amit megadtak. Mentősök ugye valamivel fontosabb ügyben szirénáznak mint a fakabátok, mégis tudnak lassítani minden be nem látható kereszteződés előtt. Talán nem akkora a pofájuk mint a zsernyákoknak, azért.

Trifal 2011.05.21. 19:03:06

@Reggie: Akkor ezek az állítólagos barátaid igenjó helyen lehettek valóban ha nem kellett menniük sehova:) Érdekes anyám gazdasági nyomozó volt mégis folyamatosan kellett mennie hajnali "akciókba" vámosokkal pénzügyőrökkel...

Reggie 2011.05.21. 19:04:19

@Trifal: Nekem is kellett mar hajnalban dolgoznom, pedig az uzleti szferaban dolgozok. Hat neha fel kell kelni, ez van.

Trifal 2011.05.21. 19:05:08

De a legfontosabb kérdésemre még senkitől se láttam a választ. Miért a rendvédelmisektől irigylitek? A többezer ingyenélő tolvaj cigány nem zavar titeket?:O Ők viszik a sok pénzt nem a rendvédelmis nyugdíjasok..

tükörfúró 2011.05.21. 19:05:18

@ecodrive: Sajnos nagyon igazad van, bárki láthatja pl a hősök terénél kb naponta mostanában, mit művelnek a konvojokat felvezető motorosok néha.

A nyugdij egy sokkal öszetettebb kérdés, egyfelől mindigis igyvolt, tehát ha most ezt el tudják venni a belügyesektől, akkor onnantol bárkivel bármit megcsinálhatnak, plusz mindez a társadalmon csapódik le majd.

Másfelől nagyon igaz, hogy semmi alapja annak, amikor egy ilyen csoport szinte külön zárt réteg, élethosszig előjogaik vannak, pláne azok, akik valami főtiszti ésvagy irodista beosztásba lebzseltek, majd még bőven erejük teljében szépen lelépnek, és huzzák a nagy lét tovább.

valamik1 2011.05.21. 19:05:53

Mért csak a Tűzoltó-rendőr...stb nyugdíjról megy a vita, főleg a rendőrről.
Először nem azoktól kellene elvenni a pénzt akli soha életében nem dolgozott, és mégis kapja a segílyt, illetve mi9kor betölti a nyugdíjkorhatárt akkor a nyugdíjat??????

Erről lehet vitázni, nem arról aki képes az életét is feláldozni!
Gondolkodni, mielőtt hülyeségről megy a vita.
Mennyi nyugdíjas tér vissza így a munkájába? talán 5 000 fő?
mennyi segílyből élő van aki soha nem dolgozott?

csunyadiszno 2011.05.21. 19:06:24

@Trifal: Ne sértődj meg faszkalap, csak mert most ellenvéleménye van valakinek. Eszem ágában sem volt rendőrnek menni, nincs affinitásom másokat basztatni, kizsarolni a pénzüket és erre még büszkének is lenni. Aztán rinyálni, hogy elfáradtam a sok gecizésben, mostmá megyek pihenni 40 évesen. A melóm olyan jellegű, hogy sok rendőrrel van dolgom, sokan a barátaim is de egytől egyig okosban utazik mind. Egymás közt nem is tagadják, az autósok szopatásait, lehúzásokat röhögve beszélik meg meló közben-után. Nekem ne idealizáld ezt a bűnöző bandát. Ők az egyik csoport, aki annak az ellentétére eküdött fel, mint amit naponta csinál.

107! 2011.05.21. 19:06:25

Sziasztok!

Sajnálom, hogy elment a nyugdíj irányába a téma!!! Ráadásul a sok sületlen hülyeség miatt amit összehordtok, a kedvem is elment az összes komment elolvasásától.

Azt azért még sikerült elcsípnem, ahol a Mitsubishi-s srác írja, hogy nem használtam hangjelzést, és ezerrel mentem el a sor mellett. Neki örömmel üzenem, hogy szerencsére videó van róla, hogy ez nem így történt. Teljesen jó indulatú dolog volt ezt állítani. Na de sebaj. Nem vagyunk egyformák.

A nyugdíjról meg csak annyit:
Ha a kedvezményeket elveszik, akkor a korlátozásokat is töröljék. Adják vissza a sztrájkjogomat, a szabad helyváltoztatás és szólás szabadság jogát, a politikai nézet nyilvánításának jogát... És az összes megcsorbított alkotmányos jogomat. Mert bizony egy hivatásosnak ezek mind le vannak korlátozva. Nem azt kell nézni, hogy ki hol teljesít szolgálatot, és hogy az mennyire megterhelő, hanem abból kell kiindulni, hogy amikor mi leültünk társasozni az állammal, akkor a játékszabályok alapján veszítettünk a szabadságunkból, és kaptunk érte cserébe néhány kedvezményt. Most, amikor már sokan végigjátszották ezt a képzeletbeli gazdálkodj okosant, és élvezik annak a jó pár év munkájának gyümölcsét a játékos partner új szabályokat alkot. Korrekt hozzáállás? Szerintem nem. Tegye meg. Hozzon új szabályt, de csak azoknak, akik most ülnek le az asztalhoz játszani. Majd megnézheti, hányan vállalnák így is ezt a játékot.

Én még szerencsés vagyok. Olyan korban járok, amikor még van esélyem a civil szférában is érvényesülni. Lassan muszáj is lesz lépnem, bármennyire is szerettem ezt a hivatást, de abba azért gondoljatok bele, ha innen azok is elmenekülnek, akik szerették, és szívvel lélekkel csinálták, akkor milyen világ jön?

Végszóként mindenkitől csak annyit kérnék, mielőtt véleményt alkot járja körül rendesen a témát, és ne üljön fel a kiragadott részleteknek. Rendőrre, tűzoltóra... (sorolhatnám még) mindig szükség lesz. De a jelen feltételek mellett senki nem fogja ezt bevállalni.

Trifal 2011.05.21. 19:06:35

@Reggie: De gondolom neked nem egész este (nem csak hanalban valóban estétől másnap reggelig..) az út mellett kellett állnod kocsikat meg papirokat átvizsgálnod

Reggie 2011.05.21. 19:08:22

@Trifal: A ciganyok is zavarnak, de itt nem az a tema, azert nem irjuk ide.
(Attol meg, hogy a nagyobb problema a tolvajok a szomszednak meg nem fogom hagyni, hogy a kuszobomre szarjon.)

De az az erdekes, hogy itt mindenki a veszelyessegrol predikal. Erdekes modon epitkezesen tobben halnak meg egy evben mint a rendorok+tuzoltok osszesen. Akkor az epitoiparban dolgozoknak miert nem jar korai nyugdij?

flander 2011.05.21. 19:08:33

@Trifal: "Persze mások is hazavihetik a melót de mond csak mások munkáján is életek múlnak, családok, vagyonok?"
Hát bizony van pár ilyen hivatás, vegyünk például egy épitészt. Ezek szerint neki is jár a korkedvezmény, hiszen nagyon stresszes a munkája, sokat kell dolgozni és a felelősség is nagy. Ugye te sem szeretnéd, hogy bemész egy épületbe és rádszakad az egész?
Aki kiöregedett veszélyes munkakörökből menjen aktakukacnak, akkor Anyukádnak sem kell annyit túlóráznia!!!!

Trifal 2011.05.21. 19:09:36

@csunyadiszno: Gratulálok akkor a barátaidhoz gondolom te sem vagy különb. Sajnálom hogy így látod hogy ez 1 rendőr dolga, szerencsére ők nem mind így gondolják.. Nem sértődök meg azon hogy más a véleménye valakinek de az dühít ha hülyeségeket hordanak össze főleg ilyen stílusba mint te..

Reggie 2011.05.21. 19:10:39

@Trifal: Nem papirokat vizsgalgatni, de amikor terepi mernoki munkat csinaltam, akkor 10meterenkent osszecsatlakoztatni az adott eszkozzel a kezemben levo laptopot, kb fel ora programozas utan programozni, lecsatlakozni es menni a kovetkezore. Ezt reggeltol estig. Annyi a kulonbseg, hogy en nem emberekkel beszeltem... Viszont ettol meg nem erzem ugy hogy koran kene nyugdijba mennem.

asdf 2011.05.21. 19:10:53

"Egészen hihetetlennek tűnt a roncsokat látva, hogy senkinek nem lett baja. Szerencse ez ilyenkor mindenkinek, a motorosnak, meg az autósnak is. Nem mindegy miért kel felelnie a baleset okozójának"

Azert ne feledjuk, hogy ha jol remlik, hiaba megy a megkulonbozteto jelzes, annak hasznalojanak meg kell gyozodnie, hogy megadtak a neki jaro elsobbseget, szoval felesnel jobban ebbol mar nem fognak kijonni a resztvevok szerintem (ertsd: nem lehet az egeszet rahuzni az autosra).

csunyadiszno 2011.05.21. 19:11:15

@Trifal: Válaszolok, hogy végre megértsd a dolgot. Senki sem irigyli a rendvédelmisek nyugdíját. A baj az, hogy előjogaik vannak, kivételezettek, pedig semmivel sincs nehezebb dolguk, mint a legtöbb más területen dolgozó embernek, ez pedig bosszantó. Sok más ingyenélő fasz is kap nyugdíjat de kevezményik nincsenek. Ez így nagyjából oké de hogy egy halom simlis bűnöző az én pénzemből recskázzon 40 évesen, ez nem tetszik.

Trifal 2011.05.21. 19:11:25

@flander: Én is mérnök lennék bár nem építész és én tized annyira se érzem stresszesnek a munkát:/

Reggie 2011.05.21. 19:11:50

@Reggie: "...programozas utan programozni..."
a rogramozni szo veletlensegbol maradt benne a mondatban

Trifal 2011.05.21. 19:13:46

@csunyadiszno: "Sok más ingyenélő fasz is kap nyugdíjat de kevezményik nincsenek." Nincsenek? összevernek ellopják mindenet majd megverik a rendőrt aki esetleg a közelbe van és a végén téged és a rendőrt fogják elővenni mert rasszista módon ketten rátámadtatok 10 cigányra (megtörtént eset sajna..) Ha a rendőröknek valóban lennének jogaik lenne tiszteletük és nem őket basztatnák mikor végeznék a munkájukat lehet szívesen dolgoznának ők is ameddig más.

3 gb 2011.05.21. 19:16:29

GRATULÁLOK MINDENKINEK! Mi a f@szt keres a politika egy autókról szóló oldalon? Az a helyzet, hogy a többségében féreg emberek a képviselő testületekben, a közgyűlésekben és a parlamentben hülyére röhögik magukat, hogy ezzel az országgal bármit meg lehet tenni, azért mert ebben az országban ismeretlen fogalom a szolidaritás. Pl.a rendőr vagy a pedagógus sehol nem volt, amikor gyárakat zártak be, a melós most meg sz@rik rájuk. A máv-os úgy sztrájkol, hogy jól megszivatja az utasokat stb. stb..... Ha az emberek összefognának és kiállnának más embercsoportokért is függetlenül attól, hogy az érinti-e őket az adott dolog, mindjárt nem lenne ekkora itt a szívás. Dehát mit várunk, ha egy autós weboldalon is politikai f@szkodás folyik?

csunyadiszno 2011.05.21. 19:20:18

@Trifal: Kétélű dolog ez, amit most mondtál, nagyon is ismerős és teljesen jogos. Ám az tény, hogy engem rendőr még sosem védett meg, ellenben többször kibasztak már velem, természetesen zsebre gyűjtöttek. Mégtöbb jog a rendőrnek, mégtöbb visszaélést jelentene a részükről. Pár korrupt agresszív gyökeret talán le kéne sittelni közülük is, akkor talán visszavennének a tempóból, másrészt senki sem lesz oda értük, amíg nyilvánvalóan csak a sunyulnak és tulnyomó részt semmi hasznosat nem tesznek.

Reggie 2011.05.21. 19:20:28

@3 gb: Gondolom kint volt a helyszinen a ket "ujsagiro" es mivel a rendorokkel osszebratyiztak a helyszinen, igy a cikk megirasa kozben rajottek, hogy valahogy nyalni kene neki, mert jofejek voltak veluk. Es mar meg is toltodott a cikk fele a politikaval.

xenuka 2011.05.21. 19:21:02

tényleg kemény egy gép egy ilyen rendőrmotor

mordeaux 2011.05.21. 19:25:37

Nem tudom mit tudtok ennyit vitatkozni mindenen, de hogy egy ilyen rongyolódás után mindenki sértetlenül járt-kelt, szerintem csoda, és örülni kell neki, legyen minél több ilyen szerencsés eset, ha már egy baleset bekövetkezik.

roadrunner 2011.05.21. 19:26:52

Azert mindenki orul hogy nem lett baja sem a rendornek sem az autosnak.
Ez egyebkent tenyleg hihetelen a kepeket latva.

Trifal 2011.05.21. 19:27:08

@csunyadiszno: Igaz valóban kétélű az a gond hogy valóságba is van sajna jó rendőr rossz rendőr úgy néz ki neked a rosszabbakkal van tapasztalatod. Nekem meg a jobbakkal:) Nem csak akiket ismerek de akik igazoltattak eddig bármikor kötözködhettek volna akár autó miatt is sok dologgal de nem tették. De tény h hallottam én is sajna pár rossz példát is.. Igazából talán őket kéne először kiszűrni és akkor többre becsülnék az embereket a rendőrt.

Gyurma73 · https://plus.google.com 2011.05.21. 19:29:06

Amik még veszélyes szakmák de nem korkedvezményesek:
Motoros postás,futár,stb.
Repülőgép pilóta
Kamionos,távolsági buszvezető,
stb,stb.

Trifal 2011.05.21. 19:30:59

@Trifal: " emberek a rendőrt "

Gyurma73 · https://plus.google.com 2011.05.21. 19:34:20

Ja és amikor elkezdtem dolgozni akkor senki nem mondta hogy 65?66 vagy 67 lesz addigra a korhatár.Mégis belementem hogy dolgozok.Pedig mikor kezdtem még 60 év sem volt.:-))Jól átbasztak:-))
Amúgy a németeknél aki most kezd el dolgozni annak 69 év lesz a korhatár,tehát 50!!!!év munkaviszony is összejöhet.
Válságban van az orsazág mert a fidesz egy év alatt még nagyobba tolta bele,most persze megy a rögtönzés.De nem kell az 57 évnél idősebb motoros rendőrnek újra munkába állni amúgy.

stealthbomber 2011.05.21. 19:38:20

Az a bal henger tulajdonképpe a jobb henger, ugyebár menetirány szerint nézzük.
Az Opel meg amit összetört, pedig egy Chevrolet Spark.

Üdvözletem.

Gyurma73 · https://plus.google.com 2011.05.21. 19:43:02

Viszont a legkor�n a vad�rep�l� mehetnek nyugd�a 13 �ut�

Reggie 2011.05.21. 19:43:12

@Gyurma73: Jaja jol mondod.
Ez a sorrend:

Epitoipar: 25 halalos baleset
Szallitas, raktarozas, posta: 19 halalos baleset
Mezogazdasag: 12 halalos baleset
Feldolgozoipar: 11 halalos baleset

Ezek 2010-es adatok. Ekkor hany rendor is halt meg? talan 2.

Gyurma73 · https://plus.google.com 2011.05.21. 19:45:14

Amúgy a megkülönböztetett jármű vezetőjének meg kell győzödnie hogy a kereszteződésben meg adták-e az elsőbbséget.Mamár a mentősök sem csak úgy teljes gázzal hajtanak át a piroson.

Gyurma73 · https://plus.google.com 2011.05.21. 19:47:24

Motoros rendőr csak áprilistól oktoberig motoros rendőr ,csak szólok.Annál többet ér a motor hogy szar időben összevissza törjék.

107! 2011.05.21. 19:49:22

@Gyurma73:

Van egy egy éves lányom. Szerinted csak úgy keresztül vágtatok a piroson???

Mindent megtettem, és a legkörültekintöbben érkeztem. Előttem is már mentek át, és még mögöttem is jöttek kollégák. Egyszerűen bamba volt az arab. Ráadásul azt nyilatkozta, hogy "Ez Budapest, itt mindig jön megy valaki szirénával..." Magyarul lesz..ta.

gabors 2011.05.21. 19:56:55

B. Capelluti · .
Mondom, ez a szolgálati nyugdíj ez csak mifelénk (ex-béketárbor, bár itt sem mindenhol) működik, sehol máshol a világon. "

Ezt honnan veszed ??? Rosszul tudod en csak egy biztos peldat irok ide biztos van meg sok.

New York Varosaban mind az egyenruhas rendorok mind a tuzoltok 20 eve szolgalat utan 100%-os nyugdijat kapnap ami mellett meg dolgozhatnak is !! Nem tudom ez beketabornak szamit-e ... (ez kulonben eleg elterjedt itt az USA-ban de kozigazgatasi helyenkent elter).

Udv

Gyurma73 · https://plus.google.com 2011.05.21. 20:07:11

@107!: erről beszéltem pont.Mamár nem száguldoznak csak úgy át a piroson.De vannak olyanok akik egyszerűen nem veszik észre ,mert telefonálgatnak,hangosan hallgatják a zenét.stb.

Gyurma73 · https://plus.google.com 2011.05.21. 20:09:21

@gabors: nem vesztették két világháborút:-)
A Bangladesi rendőrökről tudsz valamit??
Hidd el a magyar rendőröknek a világ 80 % nál jobb dolguk van.

Reggie 2011.05.21. 20:12:32

@gabors: Ott new york-ban az allomyany hany szazaleka hal meg munka kozben? Szerintem legalabb 1-2 nagysagrenddel tobb mint itt.

bboldii11-2011 2011.05.21. 20:13:53

Szerintem a babareklámokban szereplő gyerekek 3 éves korukban mehessenek el nyugdíjba, mert ki várja el, hogy 15 évesen is pamperst vagy bepantent hírdessenek meztelen fenékkel!?

Érdekes 2011.05.21. 20:21:15

@Trifal: Semmi más nem kellene, csak, h a rendőr használhassa a fegyvert önvédelem jogán.Ja és kamerákat a rendőrautókba.Utálom az amerikai habitust meg ott is elvan túlozva kicsit, de az itteni és az ottani rendszert keverni kellene és kijönne pont egy jó, ahol elég joga van a rendőrnek, és mondjuk, ha lepukkant 1-2 (vagy több:D) túlbarnúlt bűnözőt, akkor nem ítélik el.

Másrészről meg, biztos zavarja a srácot az is, h a kormány az adóból a semmittevő (javarészt cigók) arcokat is ellátják segéllyel..de ha nem kapnának, akkor elszabadulna mégjobban a bűnözés..

107! 2011.05.21. 20:25:45

@Gyurma73:

Ha Te mondod, biztos úgy van. Bár tudnám cáfolni. A pénzbe és a nyugdíjba ne is folyunk bele. Vegyük inkább csak a támogatást. Jelen helyzetben sem törvénnyel, sem bírói joggyakorlattal nem áll senki a rendőr mögé. Pedig régen sem voltak jobbak a fakabátok. Nyolc általánossal, meg egy gyorstalpalóval... Csak akkoriban ha kiosztott két fülest a kocsmában, akkor a delikvens a panasz irodán kapta a harmadikat (ha egyáltalán el mert menni oda) Az sem volt jó, de így sem az. Ha nem védenek meg minket, nem teszik lehetővé az eredményes munkavégzést, akkor hiába bármilyen hivatás tudat, az ember tehetetlen marad.
Az elmúlt évek hatására rengeteg pályaelhagyó volt. Ki így, ki úgy, de elmenekült innen. Hatalmas űr tátong a szervezeten belül. hiányoznak a rutinos rendőrök, akiktől lehetne mit tanulni. Csak hogy őket nem erőszakkal kellene visszahozni, hanem megbecsüléssel, és motivációval. Manapság egyáltalán nem csábító hivatás a miénk. Éppen ezért boldog boldogtalan átcsúszik a felvételinek nevezett szitán. Olyanok is, akik nem ide valók. Ez rontja a színvonalat, és rontja az összes rendőr megítélését. Ezért kell most például nekem ilyen negatív kommenteket olvasnom tőletek. Rengeteg jogos pontja van, csak éppen egyikről sem mi (átlag rendőrök)tehetünk. Teremtsenek nekünk megfelelő motivációt, és akkor még 60 évesen is szívesen nyeregbe pattanok, mert imádom, és mert megvan bennem a jobbító szándék!!! De hülye azért én sem vagyok, gyereket pénz nélkül én sem tudok nevelni, és szabad idő nélkül nem látom felcseperedni.
Egy szónak is száz a vége. Ha nem erőszakkal, hanem motivációval próbálkozna az állam, akkor sokkal hatékonyabb, és mindenki számára szimpatikusabb rendőrségünk lenne!

Reggie 2011.05.21. 20:29:20

@107!: Ebben teljesen igazad van.

gabors 2011.05.21. 20:45:02

Gyurma73 2011.05.21. 20:09:21
@gabors: nem vesztették két világháborút:-)
A Bangladesi rendőrökről tudsz valamit??
Hidd el a magyar rendőröknek a világ 80 % nál jobb dolguk van.

Ez most mit jelent ??? en csak arra valaszoltam amit valaki mas irt hogy ilyen szolgalati nyugdij sehol a vilagon nincs ... mar hogyne lenne.

Ha hulye vagy halj meg ugy ... kotozkodni akarsz OK. ...

Minden rendortol elnezest de az en tapasztalatom (sajnos tobb mint igazan szerettem volna) az hogy az usa rendorei sokkal korrektebbek felkeszultebbek mint akikkel en Mo. talalkoztam. Es ez teljesen az utca szintig le ertenedo....

gabors 2011.05.21. 20:49:17

Reggie 2011.05.21. 20:12:32
@gabors: Ott new york-ban az allomyany hany szazaleka hal meg munka kozben? Szerintem legalabb 1-2 nagysagrenddel tobb mint itt.

Te nem tudom ... az 1-2 nagysagrend az mit jelent Neked 10x vagy 100x tobb ??? Gondolkodsz is vagy csak irsz ???

Nem tudom hany rendor halt meg a mult evben munka kozben ... da azt tudom hogy kb 350-400 emberoles volt na ebbol mennyi volt rendor ... 1-2 % akkor 3 es 7 koze lehet tenni... a mostani NYPD kb 20,000 egyenruhast jelent (OK ez kb 6.5-7 millio lakosra !!!)

Na akkor irhatsz visssa valami baromi okosat megint

Krisi 2011.05.21. 20:51:23

lényeg hogy árvízben ne motorozzatok!

nemkutya.com/gifek/arviz.gif

Gyurma73 · https://plus.google.com 2011.05.21. 21:04:10

@107!: így van aki hülye jól meg kell verni mint régen.Nem is volt ennyi lopás,egy járásra elég volt két csendőr,és mégis rend volt.
a bünőzőknek több joguk van mint a rendőrnek.

flimo13 2011.05.21. 21:05:43

Nem korai nyugdíj kell, hanem rendes fizetés. Nyugdíj pont azokkal szemben igazságtalan, akikkel példálózva védik: akit 25 évesen lelőnek, az addig kis fizetésből nyomorgott, az irodista meg miatta kap korán nyugdíjat.

Legyen olyan fizetése, ami mellett ha már nem alkalmas a szolgálatra, az elmehessen alacsonyabb bérért nyugisabb melóba. Vagy sávosan emelkedő nyugdíj, amit csak akkor kap, ha nem dolgozik. És ha egyszer megbukik, akkor a korhatárig szevasz nyugdíj.

Gyurma73 · https://plus.google.com 2011.05.21. 21:08:49

@gabors: igen elismerem ma rendőrnek lenni magyarországon nem túl megbecsült dolog.A kormány meg tett róla hogy még jobban aláássa a tekintélyüket.

b.f. 2011.05.21. 21:12:01

Ez a cikk a nyugdíjak megemlítése miatt megint csak kommentek generálására volt jó :)

De amúgy én is úgy vettem észre, hogy a legtöbb ember csak kényelemből (korai magas nyugdíj) vagy hatalomvágyból megy el rendőrnek. Azért persze ismerek olyat is, aki tényleg szereti csinálni ezt a szakmát (na ez a ritkább).

Egyébként a legtöbb közlekedési rendőrt tényleg csak pénzbehajtásra használja az állam. Ettől függetlenül azért szerintem élete során minden rendőrnek szembesülnie kell mások halálával, és valóban nem egy életbiztosítás rendőrnek lenni (mer' ugye egyre több az ork kis országunkban). Úgyhogy valójában nem is a rendőrök korai nyugdíjazásán kellene háborogni, hanem mondjuk azon, hogy hova is folynak el az adóink. Mert az biztos, hogy nem rendőrök meg tűzoltók teszik zsebre. Hanem inkább a vezérkarban, a MÁV-nál, BKV-nál, az ezekhez hasonló állami cégeknél, na meg a Parlament környékén kéne egy alaposabb átvilágítást végezni.

Reggie 2011.05.21. 21:19:20

@gabors: Hat, ha nem tudod, hogy az egy nagysagrend a 10-szerest jelenti, a 2 nagysagrend a 100-szorost jelenti, akkor mar reg baj van nalad.

Nem feltetlen emberolesre gondolok, hanem szolgalat kozben meghalt. Pl. vonulas kozben balesetet szedvedett es belehalt, megoltek, stb...
Nalunk osszesen kb 35000 hivatalos allomanyu, ebbol evente max 2halt meg szolgalat kozben. Ez 0,0057%. Ha kb 7-et lonek le evente az NYPD-nel, akkor nincs benne a tobbi halaleset, akkor is 0.035%. Ez majdnem egy nagysagrend. (Ez azt jelenti, hogy majdnem 10szeres kulonbseg, csak hogy ertsd is.)

Es te meg rajtam kered szamon a gondolkodast, nagyokos...

mwolf 2011.05.21. 21:19:30

Szerintem meg irtsuk őket.

jmakri 2011.05.21. 21:21:13

bömös vs rendőr? huhh...ez kemény dió...
elsőre talán a rendőr szabálytalankodott...
vagy bosszú a múltkori trafficsekkért...
Kegyetlen az élet...

107! 2011.05.21. 21:22:16

@flimo13:

Tegyünk tisztába valamit. Aki 40 évesen elmegy nyugdíjba, az egy kiskaput használ ki. Mégpedig egy olyan kaput, amire igenis szükség van. Nem mindenkinek, de van olyan, akinek az életét menti meg. Ugyanis aki valóban alkalmatlanná vált 25 év után a szolgálatra, az egyéb esetben munkanélküli, rokkant nyugdíjas lenne. Mivel régebben a hivatásunk köztiszteletben állt, és akkoriban még elismerték a fontosságát, úgy döntöttek, hogy az ilyen volt bajtársakat nem szabad letaszítani egy nyomorúságos helyzetbe, hisz a hazájukért tett munkájukkal kerültek bele. Szerintem ez rendjén is van. Csak mivel nincs semmi már, amiért az ilyen idős rendőrök maradnának, kihasználják az évek alatt összeszedett nyűgjüket, elmennek orvoshoz, és megszerzik a szükséges igazolásokat. Van aki jogosan, és biztos olyan is akad, aki jogtalanul.
Egyébként, ha mutatnának valami alternatívát, biztos nagy részük el sem menne az orvoshoz. De nincs alternatíva, így a kiskapun ki be járkálás van. De ha még ezt a kaput is becsukják, akkor már az én korosztályom is el fog tűnni a hivatásosok sorából. Most még felvesznek civil helyen is. Nem várom meg azt az időt, amikor már nem. Tehet az eredmény még több hiányzó "tapasztaltabb" (ha 8 évvel a hátam mögött annak számítok)rendőr. Senkinek nem lesz jó az biztos!!!

Mr. Waszabi 2011.05.21. 21:31:57

@Reggie: nem tudom, hogy voltál-e már hivatásos testület tagja. Magyarországon a mobilitás hajlandósága a 0-hoz közelít nagyjából. Ez a testületeknél sincs másképp, tehát kellett plusz javadalmakat adni, hogy vállalják ezt az emberek. Ezt még a szocreálban is belátták, hogy motiváció nélkül nem megy.Ha a kedvezmények megszűnnek, ugyan mi venne rá bárkit, hogy rendőrnek, katonának vagy tűzoltónak álljon? Vagy, hogy a jelenlegi szinten végezze a munkáját, nem hogy jobban?
Ami most folyik, az kapkodás és az államgépezet szétkúrása nagyjából.
Méghogy Gy. kúrta el? Az kismiska volt ehhez képest.
Jól átbaszták ezek a népet, szidták Bokrost, Meggyesit, Gyurcsányt, hogy milyenek, és most azokat kezdeményezéseket csinálják meg körültekintés és látszat demokrácia, egyeztetések nélkül, amik ellen tüzelték a népet egy évtizedig, hogy majd ők megmutatják? Hát megmutatták.

Reggie 2011.05.21. 21:33:54

@waszabi: Szerintem a kedvezmeny nem kell, inkabb kapjanak rendes fizetest. Azzal en is egyetertek, hogy nincsenek kelloen motivalva, se megfizetve.

vasagasa 2011.05.21. 21:41:09

csunyadiszno!
Te annyira vérlázítóan buta, korlátolt seggfej vagy, hogy arra szavakat sem lehet találni!
Azt se tudod miről fröcsögsz. Tudod te egyáltalán, hogy mi az a korkedvezmény, korengedmény meg szolgálati nyugdíj Te seggfej!!!!
Annyira primitív vagy, mint egy egysejtű!!!!
Menjél vesztegesd meg a rendőrjárőrt aztán húzz vissza anyádba!

Csak a yamaha 2011.05.21. 21:41:35

Szerencséje volt!!Amúgy Semmivel sem stresszesebb/veszélyesebb/fárasztóbb mint 1 fizikai munkásé..(átlagban 10-14..vagy több napi órák vannak ám.és nincs semmi juttatás,előny..)Ennyi erővel pl a hivatásos sofőrök is elmehetnének előbb..És ez nem fikázás/irigység. na de hagyjuk....

bres 2011.05.21. 21:54:34

Sziasztok!

Bocs, fiúk, tudom hogy nem a témátokba vág, de megmondanátok, hogy egy 1000 köbcentis 3 hengeres Opel Corsa C motorja normál használat mellett kb hány kilómétert megy bontás nélkül? Most készülök venni egyet , van benne 120 ezer, 8 éves. Normálisan használom, jó minőségű olajjal.
Légyszi segítsetek! Köszi! Bres Andrea

Atesz1987 2011.05.21. 21:54:48

Ha annyira rossz rendőrnek lenni, miért van túljelentkezés? Miért csak protekcióval lehet bejutni?

Nyugdíj. Mit szóljanak a más szakmában dolgozók? Másnak is van stresszes munkája. Milyen hülye szöveg ez már? Kanadában nincs ilyen. Nem is értették, miről beszélünk. Arról nem is beszélve, hogy ott úgy is néz ki egy tűzöltó, ahogy ki kell nézniük. kigyúrt, begna állatok (kis túlzással).

tamáskodó 2011.05.21. 21:54:58

Tök jó cikkecske, már a 3. a héten az ilyenekből.

Szerintem ha kicsit megerőltetitek magatokat, bele tudjátok szőni a magánnyugdíjpénztár-témát is (figyelmetlen autós szabálytalanul parkolt az egyik manyup-pénztár előtt - milyen kár, hogy nincs kötelező manyup!)
Esetleg lehetne még: a megkülönböztető jelzés ellenére nem adtak elsőbbséget az "álamfö" kocsijának avagy miért nem jó az új alkotmány a TC szerint?

VÉLEMÉNYVEZÉR1000 2011.05.21. 21:57:13

korrekt írás, meglepő az ilyen!
nem a totalcar szerkesztőségtől meglepő, hanem alapból a médiában.....

Hurri Kán 2011.05.21. 21:57:28

@bres:
Van opeles, és külön Corsás fórum is, ott nézz körül, biztos tudnak segíteni.

Atesz1987 2011.05.21. 21:57:39

@flimo13:

Nem elég a fizetésük? Na ne már....

Atesz1987 2011.05.21. 21:59:12

@VÉLEMÉNYVEZÉR1000:

Igen balliberális komcsi, szutyok maszlag. Ahogy az lenni is szokott. A TC is csak egy újabb (mostmár ellenzéki) térnyerése a komcsiknak. Ezek a szar alakok meg eladják magukat. Grat! Autós újságírás, mi?

Virago_1000 2011.05.21. 22:00:02

Egy baleset, aminek nem kellett volna megtortennie (az osszes ilyen), azert nem kis intelligencia kell ahhoz, hogy fellokjunk egy rendort !!
Nem lennek az auto soforenek helyebe.

Az OK hogy megirsz egy balesetet, aminek a nap folyaman szemtanuja voltal, de konyorgom, MIERT, MIERT kell belekeverni a napi politikat??? Mi, az olvasok es kommentelok nagy tobbsege tudunk a sorok kozott is olvasni, ismerjuk a viragnyelvet. Mas teszta, hogy itt nem viragnyelven, hanem nyiltan tortent az allasfoglalalas. Streetsa, meg kell allapitani, igenis nem all messze toled a demagogia!!!

107! 2011.05.21. 22:03:42

@Virago_1000:

Én hibáztam, leérkezést követően egyből az jutott eszembe, hogy 57 évesen a csontjaim már nem biztos állták volna a sarat a tompításnál. Ezt sajnos meghallotta a posztoló, és benne maradt, ráadásul továbbította is felétek!
Bocsánat, elnézést. Tényleg csak hirtelen bekattant! :-)

Atesz1987 2011.05.21. 22:04:50

Egyik ismerősőm 4 éve ápolónő Mosdóson. Csak végső stádiumos, menthetetlen betegeket szállítanak oda. Sokszor csak meghalni, hogy ne a Kaposvári kórház statisztikáját rontsák. 1%-os túlélési aránnyal dolgoznak. Minden nap szarban hugyban, vérben dolgoznak. Van olyan nap, hogy 4 betegjük is meghal. 100 ezerért, és még hajbókoljanak is, hogy dolgozhatnak. Nekik nem jár kedvezményes nyugdíj? Vagy dupla fizetés? Na ne röhögtessük már egymást...

atiro 2011.05.21. 22:06:40

Azért csoda, hogy ennyi idő és pártunk/kormányunk ennyire áldásos tevékenysége után még mindig létezik a fideszdroid nevű állatfajta... Mindenesetre jó magas labda volt nekik :)

Atesz1987 2011.05.21. 22:07:39

@Atesz1987:

bocs, több éve dolgozik ott, de csak az elmúlt négy évben aljasították le azt a helyet ilyen szintre.

Atesz1987 2011.05.21. 22:08:57

@atiro:

Na mi van, ingyen élő, vagy csókos, vagy mi vagy pajtás? :)

atiro 2011.05.21. 22:14:33

@Atesz1987: egyszerre ingyenélő és csókos vagyok, pajtás :)

vontod75 2011.05.21. 22:14:50

@Reggie: Konkrétan a kőművest nem láttam, de itt van az a közel nyolcszáz!!! szakma amely korkedvezményes nyugdíjas...
www.kettosallampolgarsag.mtaki.hu/allampolg/1997_nyugellatasokrol.pdf
1.es számú melléklet

maistro1 2011.05.21. 22:16:17

látom a többség "szereti" a rendőröket.
szerintem is hasznavehetetlen inpruduktív
színtársulat.

prérikutya 2011.05.21. 22:17:36

@maistro1: Az a nagy baj, hogy Te még azt a szintet sem éred el....

Phxmike 2011.05.21. 22:17:54

jah.. kurvara demagog a beszolas
57 evesen nem kell motorral jarnia
akkor mar ulhet irodaban agy setaljon szepen lassan a friss levegon

ja es szerintem a kurva anyjat minden rendornek aki 45 evesen elmegy 150 ezerrel nyugdijba aztan masnap feketen elmegy dolgozni 130-ert
csak mert tudok ilyet....

ugyhogy nagyon is jo hogy ok se menjenek el korabban nyugdijban
az az ugyeltes orvos sem megy el aki minden nap darabokban levo embereket rak ossze a surgossegin mondjuk akkor a rendor miert menjen?

ember100 2011.05.21. 22:22:07

Helló ! Igazából egy nagy kamu ez az egész dolog nyugdíjjasokkal , hova menjenek vissza ?? nincs elég rendőr , tűzoltó...??? arról szól a történet hogy ezzel a lépéssel most meg akarnak spórolni 5-600 Milliárdot , de hogy mi lesz ezekkel az emberekkel az senkit nem érdekel , és ez baj.Most van az országban vagy 500.00 munkanélküli !!!!

107! 2011.05.21. 22:23:45

@Phxmike:

Sok mindenben igazat adtam itt ma nektek, de ez azért már vérlázító. Hogy kpzeled, hogy megszólod a 150.000 Ft-os nyugdíjat???? Képzeld egyik rendőr sem besegítő családtagként szerepel az adóbevalláson, és nem sokan vannak minimálbérre bejelentve (bár már lassan az is eléri a fizunkat), sőt fekete, de még szürke alkalmazott sincs a rendőrségen. Honnan veszed a bátorságot, hogy ezzel érvelj. Bármit megértek, hogy rossz szemmel néztek, de ezt NEM!!! Nincs mismásolt jövedelmem. Amit keresek, abból vonnak mindent amit tisztességesen kell. Szóval a 150-es nyugdíj alap!!!

prérikutya 2011.05.21. 22:24:34

@Phxmike:

"akkor mar ulhet irodaban agy setaljon szepen lassan a friss levegon"

Eszed neked is annyi van, amennyi látszik. Az, hogy irodában ül, egy dolog, de szerinted majd egyszerre 4-5 ezer rendőrnek fognak irodát biztosítani?

"ja es szerintem a kurva anyjat minden rendornek aki 45 evesen elmegy 150 ezerrel nyugdijba aztan masnap feketen elmegy dolgozni 130-ert
csak mert tudok ilyet...."

Meg a kurva anyját minden vállalkozónak, mert minimálbért fizet a beosztottainak, miközben Ő 30 ,illás luxusterepjáróval közlekedik szlovák rendszámmal.

Csak mert tudok ilyet.

"az az ugyeltes orvos sem megy el aki minden nap darabokban levo embereket rak ossze a surgossegin mondjuk akkor a rendor miert menjen?"

Mert az orvosnak nem kell minden évben fizikailag megfelenie, és ha a zsebébe csúsztatják a borítékot, akkor az nem korrupció, hanem hálapénz...

vontod75 2011.05.21. 22:25:12

@Gyurma73: Tisztelt kolléga! Neked is tudom ajánlani az 1997. évi LXXXI tv. 1. számú melléklet 12. pont első bekezdését, mely így kezdődik: "Repülőgép-vezető (légi járművezető, gépparancsnok, első
pilóta, másodpilóta, pilóta)"

vontod75 2011.05.21. 22:26:25

@Reggie: Mennyi dolgozóra vonatkoznak ezek az adatok?

vontod75 2011.05.21. 22:32:07

@Gyurma73: Ha azt vesszük alapul, hogy egy átlagmagyar a világ 80%ánál jobban él, akkor ez annyira nem is meglepő.

107! 2011.05.21. 22:34:54

@vontod75:

Mennyi szerencsétlen kínai él a rizsföldeken tőlünk rosszabb körülmények között. :-) De látjátok? Nálunk még nekik is jó dolguk van. X5-el, Passat-al járnak... :-)

konfuciuska 2011.05.21. 22:35:04

Valóban nem kellett volna demagógnak lenni.

Milliomodik példa, hogy a 62 éves (vidéken, tisztességesen!) főorvos anyám minden héten három délelőttöt a műtőben tölt, ahol "kipihenheti" az osztályvezető/orvosigazgató/kórházfenntartó trimuvirátus által okozott állandó, nagyfokú stresszt és a munkahelye megszűnésének évek óta jelen lévő esélye, valamint a kórház áldatlan állapotai miatt a betegek ővele való folyamatos veszekedése által okozott ártalmakat, szikével a kezében, ahol a nyaki fő verőértől 1 mm-re vagdal (ha elvágja, a beteg agyhalott lehet, agyi vérellátás hiányában). 800 Ft-os órabérért (vállalkozóként), 6 éves orvosi tanulmányokkal, summa cum laude diplomával, három szakvizsgával, állandó továbbképzéssel.

A fennmaradó időben vagy ügyel, vagy készenléti ügyel (éjjel háromkor telefonon szólnak, hogy fullad/vérzik a beteg. ki az ágyból, kocsiba be, tökmindegy, hogy rem vagy mélyalvásos fázisban volt, van öt perce, hogy odaérjen, és top formában megmentse a beteget, felnyissa, vágja, ha kell. de ne hamarkodja el azt a vágást, mert még felesleges beavatkozásért műhibapert is kaphat a nyakába), vagy ellát délelőttönként 70-80, többségében igen türelmetlen beteget.

Menjen mindenki az anyjába, ha indokolatlanul korkedvezményes nyugdíjba megy. menjen az anyjába, annak az emlőit szívja.

vontod75 2011.05.21. 22:39:52

@b.f.: Azt az "apróságot" azért megírhattad volna, hogy a trafi bevétel az a rendőrség költségvetésének része. Ha nem jön be a pénz akkor nem lesz fizetés... Ilyen egyszerű ez.

konfuciuska 2011.05.21. 22:41:20

@prérikutya: ""ja es szerintem a kurva anyjat minden rendornek aki 45 evesen elmegy 150 ezerrel nyugdijba aztan masnap feketen elmegy dolgozni 130-ert
csak mert tudok ilyet...."

Meg a kurva anyját minden vállalkozónak, mert minimálbért fizet a beosztottainak, miközben Ő 30 ,illás luxusterepjáróval közlekedik szlovák rendszámmal.

Csak mert tudok ilyet."

Szóval akkor egyetértünk, hogy a kurva anyját minden 45 éves rendőrnek, aki elmegy nyugdíjba? Rendben, köszönöm!

A hálapénzes megjegyzésedből pedig csak azt az aspektust hagytad ki, hogy abból a fizetésből, amit az orvosok legálisan kapnak, nem tudnák ellátni a munkájukat pár évnél tovább. Orvosnak lenni igen felelősségteljes szerep, konkrétan vér tapadhat a kezedhez, ha valamiben hibázol. A legális pénzből ezt a fajta életállapotot nem lehet fenntartani. És ezzel felhívtam a figyelmedet, hogy az orvos a jelenlegi magyar társadalom egyik prostituált szakmája. Aztán hogy valamelyikük egy életen át szégyenkezik, a másikuk meg előnyére fordítja a helyzetet, az alap feltevésen nem változtat: kénytelen elfogadni a borítékot, ha ember, hivatását gyakorló homo sapiens akar maradni.

prérikutya 2011.05.21. 22:41:30

@áDám: "szikével a kezében, ahol a nyaki fő verőértől 1 mm-re vagdal (ha elvágja, a beteg agyhalott lehet, agyi vérellátás hiányában)."

Azért mutass már egy olyan büntetőeljárást, amely során az orvos a hibájáért (nyomorék, vagy halott emberek) letöltendő szabadságvesztést kapott. Erről ennyit. Műhibákról, orovosi hanyagságról hall az ember nap mint nap.

Majd, ha anyukád plusz 30 kiló felszereléssel felmegy a 10. emeletre, úgy, hogy közben az orráig sem lát a füsttől, akkor nyugodtan sajnáld a korkedvezményes nyugdíjat a tűzoltóktól is.

Egyébként anyukád miért nem ül irodában?

fd 2011.05.21. 22:46:57

olyan egyszerü dolog ez a nyugdij.
Nem vagy még 65? Hátnehogymáelmenj nyugdijba, kellesz nekünk!
Elmúltál 65? Hát takaroggyámá' nyugdijba, kell nekünk a helyed!
Sok a nyugdíjas, kezdeni kéne ezzel a problémával is valamit.. Mondjuk mi lenne, ha a következő kamujárvány esetén szépen mindenkibe beépítenénk az önmegsemmisítőt? letelt a 65? pukk és minden megoldva, munkahely felszabadul, a magánkassza után meg az államit is le lehet nyulni, ugyse lesz, akinek fiztni kéne... Aki meg mégis túléli a 65-öt, azokról legalább automatice tudjuk, hogy ők a rendszerügynökök :D

prérikutya 2011.05.21. 22:48:10

@áDám: De szépen körbeírtad a korrupciót. Elmehetnél ügyvédnek.

"Szóval akkor egyetértünk, hogy a kurva anyját minden 45 éves rendőrnek, aki elmegy nyugdíjba?"

Tudod lassan 13 éve dolgozom rendőrként, elég sok kollégát megimsertem ez idő alatt, de valahogy 10-nél többet nem tudnék felsorolni, aki 45 évesen ment nyugdíjba. Ez egy demagóg duma, pestiesen "parasztvakítás"!
Aki elment, az azért ment, mert nem tudtak olyan beosztást ajánlani neki az átszervezés miatt, ami legalább ugyanolyan lett volna. Kevesebb pénzért meg senki sem fog dolgozni. És ha lehetősége volt, akkor ment.

Vagy elment, mert alkalmatlanná vált a fegyveres szolgálatra. Ezen meg nincs mit vitatni.

Egyébként mutass olyan országot, ahol a rendőrök, tűzoltók, katonák.... 65 éves korukig dolgoznak.

Ugye, hogy nem megy?

tlantos 2011.05.21. 22:48:44

@Trifal:
Amilyen manapsag a kozbiztonsag, nyugodtan kikuldhetik oket az utcara setalni. Nem kell fegyver se, ha nem akarjak, a Bobby-nak sincs, csak egy gumibotja.
Biztos vagyok benne, ha komolyabb rendori jelenlet lenne az utcakon, akkor jelentosen csokkenne a bunozes.
Es ha erre nincs penz, es kivetnenek ra mondjuk havi 1000ft rendoradot, siman befizetnem (csak ne traffipaxot vegyenek belole)

Atesz1987 2011.05.21. 22:49:01

@prérikutya:

41 éves ápolónőnek 100 kg öntudatlan, tehetetlen betegek alól is ki kell szedni a fost valahogy. Ismét megkérdezem, neki jár a kedvezményes nyugdíj, a 150 ezres fizetés? Nem? Miért nem?

Ismét megkérdezem a mélyen tisztelt rendőr urakat/hölgyeket. Hogy lehet, hogy a korai nyugdíjaztatás miért nem divat más országokban???

Atesz1987 2011.05.21. 22:51:30

@prérikutya:
"Egyébként mutass olyan országot, ahol a rendőrök, tűzoltók, katonák.... 65 éves korukig dolgoznak."

Inkább az ellenkezőjéről kellene példát mutatni.

107! 2011.05.21. 22:51:37

Engem csak az zavar, hogy amint láttátok elég érintett vagyok, mégis tudok kultúráltan, anyázás nélkül kommunikálni. Nálatok miért nem megy ez mindenkinek???

Irigykedni a legkönnyebb. Addig sem a magunk bajával kell törődni. A dolgok mögé nézni már némi utánajárást igényel. Arra lusták vagyunk.

Azért írtam, hogy ne a feladat nehézségét nézzétek, mert egyértelmű, hogy máshol is megvannak a speciális igénybevételek. Nálunk a kedvezményeket az alkotmányos jogaink csorbítása miatt adták annak idején. Ennek utolsó kis megmaradt pillére a korkedvezményes nyugdíj. A többit már megszüntették. Ezért folyik most a harc!!!

Itt van a sztrájk jog. Mennyivel egyszerűbb lenne úgy béremelést kiharcolni, mint a vasutasok, BKV-sok szoktak? Sokkal, de nekünk ez nincs engedélyezve, erről lemondtunk. De megemlíthetném a szabad helyváltoztatáshoz fűződő jogot is. Ami nálunk kissé módosul. Jóval kevesebb mozgásterünk van, mint egy civilnek. Ha menni kell, akkor nincs mellé beszélés, megyünk. De megemlíthetem a szabad vélemény nyilvánítást is. Nem lehet nyíltan állást foglalni pl.: politikai kérdésekben. Vagy a másodállások. Abból sem lehet bármit, csak oktató, vagy művész tevékenység jöhet szóba... Sorolhatnám még, de úgy is lesznek rá "jobbnál jobb" cáfolatok.

prérikutya 2011.05.21. 22:52:12

@Atesz1987: Eltévedtél.

Szlovákiában 15 év a szolgálati idő, Lengyelországban szintén.

De kételkednék benne, hogy tőlünk nyugatra is 65 év lenne a korhatár.

Az ápolónő meg menjen irodába dolgozni.

konfuciuska 2011.05.21. 22:53:15

@prérikutya: Miért nem ül irodában? Mert ott az orvosirnok ül, 8 általánossal (és már van egy orvosirnok, nem kell mégegy). És még azért, mert egy 300.000 embert ellátó kórhában 4-en vannak orvosok.

Az, hogy te, otthonról ülve nem hallasz ilyen büntetőeljárásokat, attól azok még vannak. Erről ennyit.

A hanyag orvosok pedig az esetek jelentős részében az én álláspontomat támasztják alá: túlhúzott, lehetetlen körülmények között dolgozó, fáradt emberek jórészt. Nem értek vele egyet, de megértem, hogy miért hibáznak, vagy hanyagok, vagy türelmetlenek. Nehogy azt hidd, hogy valaki elvégzi a kurvakemény iskolákat (mind azt a rengeteg évet), csak azért, hogy utána goromba vagy hanyag lehessen.

Ha komolyak a kérdéseid, akkor egy barom vagy.

És még olvasni sem szeretsz, hisz nem vetted észre, hogy azt írtam: 'indokolatlanul". Az indokolt korai nyugdíjjal az ég világon semmi bajom nincsen. Olvass pontosabban!

paszmazo 2011.05.21. 22:55:30

Örülök, hogy a rendőr 57 évesen már nem tudná elüttetni magát. Azt is érdemes tudni, hogy a buszvezetők, akiknek szintén van felelősség a vállukon a közlekedésben, legjobb esetben 57 évesen, 5 év korkedvezménnyel mehetnek nyugdíjba. A kamionosok meg még akkor se. Szegény rendőrmotoros meg 40 éves korára kiöregedik.Gondolom a nyugdíjba vonuláskor leadják a jogsit is, hisz már nem tudnak biztonsággal közlekedni!
A mentősofőrök? Náluk biztos kevesebb a stressz. Ott nincs ilyen.

-Dr. Úr, elmehetek? -Nem, elmebeteg! 2011.05.21. 22:56:29

A motoros rendőröktől kiráz a hideg..
Múltkor a Nagykörúton a Rákóczi teret elhagyva látom, hogy jön mögöttem a konvoj, félreugrok a szálloda előtti parkolóba hogy hadd menjenek, erre bazzeg oda állnak be, én meg előresomfordáltam a piros lámpáig, ferdén, a parkolóból. Gyönyörű jelenet volt.

konfuciuska 2011.05.21. 22:58:08

@prérikutya: Az a baj itt, hogy osztod az észt, mindtha mindenről mindent tudnál, pedig a neked szóló kommentek jó része éppen arról szól, hogy más szakmákkal összevetve a tiétek sem alábbvaló, vagy könnyebb, de nem is nehezebb. Mégis, ti valahogy elmehettek nyugdíjba, míg mások nem. A kommentek arra próbálnak rávilágítani, hogy egyenlően kellene megítélni a dolgokat. Neked is, mégha rendőr vagy, akkor is. Van olyan szakma, aki nehezebbet dolgozik, mint a tiéd, van, aki sokkal többet tanul, mielőtt pénzt kereshetne, van, aki hozzátok képes is méltatlanul alacsony bért kap.

Te meg csak osztod az észt.

Atesz1987 2011.05.21. 22:59:04

@prérikutya:

Jah kérem. Ilyenkor hol a fene nagy szociális érzékenység? "Menjen irodába." Te sem vagy különb. Amint a másik oldalon állsz, Te is leszarod a másikat.

Majd ha nem csak protekcióval, meg túljelentkezés közepette lehet bejutni a rendőrségi állományba, akkor elhiszem milyen rossz nektek. Amíg millió stresszsebb állásért, kapnak sokkal kevesebb fizetést emberek 65 éves korukig, addig sztem el kellene csöndesedni. Az is elég hülyén nézett ki, mikor az Apeh dolgozók tüntettek az elmaradt bónuszokért... Hát ez a hajcihő sem különb.

prérikutya 2011.05.21. 22:59:08

@áDám:

Indokolt? Szerencsére nem a Te véleményed számít...

"Miért nem ül irodában? Mert ott az orvosirnok ül, 8 általánossal (és már van egy orvosirnok, nem kell mégegy). És még azért, mert egy 300.000 embert ellátó kórhában 4-en vannak orvosok."

Na látod hasonló a helyzet itt is.

"A hanyag orvosok pedig az esetek jelentős részében az én álláspontomat támasztják alá: túlhúzott, lehetetlen körülmények között dolgozó, fáradt emberek jórészt."

Ezt magyarázd meg a halott hozzátartozóinak is. Egyébként pedig senki sem kötelezte őket, hogy orvosok legyenek, tudták mit vállalnak, mehettek volna rendőrnek, tűzoltónak, vagy katonának is...

Sz.r amikor visszanyal a fagyi, ugye?

b.f. 2011.05.21. 23:00:31

@vontod75:
Viszont ez a trafizás dolgot miért pont olyan helyeken végzik, ahol indokolatlanul kint hagyott 30-as táblák vannak? Szerintem az emberek 90%-ának semmi gondja nem lenne azzal, hogy mérnek a rendőrök, ha nem direkt szopatásból csinálnák, hanem valódi baleset megelőzési céllal veszélyes útszakaszokon, esetleg iskolák és óvodák környékén végeznék e tevékenységüket. Mert igazából jelenleg mindenhol ezt látni, hogy ahol 30-as tábla van lakott területen, vagy esetleg 60-as tábla azon kívül, akkor ott áll a rendőr, és mér. Szerinted akkor ez egy fair módja a pénzszerzésnek? Mert szerintem baromira nem...

107! 2011.05.21. 23:02:35

Na én feladom. Aki nem akarja, az úgy sem fogja érteni!

Egy biztos. Hamarosan rohamos elvándorlás lesz minden érintett testülettől. Majd lehet pislogni, ha nem jön segítség, mert működés képtelenné váltak a szervezetek. Csak én örültem volna, ha a gyerekemnek nem egy ilyen helyen kell felnőnie.

Jó éjt mindenkinek!

prérikutya 2011.05.21. 23:03:09

@Atesz1987: Félreértetted a dolgot. Én például nem akarok majd 45 évesen nyugdíjba menni, mert nem látom értelmét.

Tudod, sajnos ilyen a magyar. Megdöglött a tehenem, dögöljön a szomszédé is.

Melyik rendőr, tűzoltó, katona tehet róla, hogy más nem mehet korkedvezményesen nyugdíjba? Egyik sem. Fogjanak össze az orvosok és harcolják ki maguknak.

Ez csak egy parasztvakítás, mint mondtam, hogy a lényegről eltereljék a figyelmet.

konfuciuska 2011.05.21. 23:05:54

@prérikutya: Bocs, már nem akartam írni, de ezt még szeretném:

Igen, körbeírtam a korrupciót. Szeretném, ha egyszer meglegyintene csak a halvány élménye annak, milyen az, ha egy nem korrupt, csak legális béren élő orvos lát el téged, aki csak annyit tudott a saját képzésére fordítani az elmúlt 35 évben, amennyit a legális béréből félre tudott tenni.

Asszem sikítva menekülnél, meg feljelentgetnéd az orvost. Jelentsd fel inkább az elmúlt 30-40 év országvezetését, személy szerint mindegyiküket, amiért hagyták, hogy ilyen állapotok alakuljanak ki.

Baromi rosszul áll, hogy más szakmákat mocskolsz, azért, hogy védd az indokolatlan korai nyugdíj privilégiumaitokat.

prérikutya 2011.05.21. 23:07:06

@b.f.: Ezeket a kint felejtett táblákat viszont be lehet jelenteni. Pont a rendőrség jelezte, hogy partner a dologban és ha jelzik utánajárnak.

Te mennyit jelentettél be?

Amíg ott a tábla, sajnos annyival kell menni. Nem a rendőr tette ki, nem is Ő veszi le majd onnan.

konfuciuska 2011.05.21. 23:07:29

@prérikutya: Erre nem érdemes kommentelni. Gratulálok neked hozzád.

vontod75 2011.05.21. 23:08:32

@b.f.: Szopatás vagy nem, sajnos itt arról van szó, hogy kell a pénz mert a közbiztonság javítása érdekében a BM költségvetésből 35 milliárd forintot zároltak, valamint 10 milliárdért létrehozták a TEK-et, ez a 45 milliárd!!! forint most hiányzik a költségvetésből. A fizetést meg csak valahogy meg kell(ene) kapni.
Azt a politikust csókoltatom aki kitalálta, hogy a költségvetés része legyen a trafi pénz...
A harmadik meg hogyha kinn van a tábla akkor annyival kell menni. Egy lehetőség marad még be lehet jelenti, hogy indokolatlanul van kint a tábla, lehet zaklatni a közútkezelőt.

Atesz1987 2011.05.21. 23:09:11

Ha meg annyira kiégnek a kedves rendőrbácsik/hölgyek 40 éves korukra, akkor nem kellene elhelyezkedni örző-védő cégekhez sem. A nyugdíjas állomány 90%-a ilyen helyen dolgozik? Na ne röhögtessük már egymást.

Az a pofátlanság ebben, hogy mindenki tudja, hogy arról szól a mese, hogy 20 év láblóbálás után (legalább is egy nyugisabb helyen), teljes fizuval elmegyünk nyugdíjba, és mellette még 100 ezerért őrzünk-védünk is. Nem tudom miért kell ebbe ideológiai dolgokat belekeverni. A rendőrség, meg a tűzoltóság eddig egy nagyon fasza kis hely volt, most meg borul a bili. Ennyi. Nem kell ezt túl spilázni. Teccik nem teccik, erre szavaztunk. A mutyi, meg az igazságtalanság felszámolására. Meg fogják szüntetni előbb utóbb az őstermelők 600 ezres adómentességét is. Ez meg engem érint érzékenyen. Ettől még tudom, hogy ez így van rendjén.

prérikutya 2011.05.21. 23:10:00

@áDám: Nem mocskolom, csak úgy állok hozzá, ahogy Ti hozzánk. De ez már szarul esik ugye?

prérikutya 2011.05.21. 23:12:38

@Atesz1987: 20 év láblóbálás?

Próbáld ki mondjuk a tűzoltóknál a láblóbálást, csak 1 évig...

Mutass nyugisabb helyet.

paszmazo 2011.05.21. 23:19:56

@prérikutya: "Aki elment, az azért ment, mert nem tudtak olyan beosztást ajánlani neki az átszervezés miatt, ami legalább ugyanolyan lett volna. Kevesebb pénzért meg senki sem fog dolgozni. És ha lehetősége volt, akkor ment."
Ez a kiváltságosak lehetősége. Átlagember lehetőségei átszervezéskor: elfogadod amit kínálnak bármennyi pénzért ( és ritka, ha egyáltalán kínálnak ) vagy mehetsz a munkaügyi hivatalba állást keresni.
Üdvözlet az átlagemberek világában!
Mert azért azon szerintem felesleges vitatkozni, hogy nem rokkantsági nyugdíjba mennek a rendőrök, hanem juttatásnyugdíjba.
Most úgy tűnik ez a juttatás is elvehető, mint a tizenharmadik havi fizetés.

csunyadiszno 2011.05.21. 23:20:49

@Reggie: Egy ideig kénytelen voltam a tiszai vegyi kombinátban dolgozni. Kerületnyi gyár. Minden bejárat mellett, volt egy nagy tábla, amire krétával fel volt írva a következő szöveg: MÁR X NAPJA NEM TÖRTÉNT HALÁLOS BALESET
Namost elmondom, hogy nem gyakran volt kétjegyű szám a táblán. A melósok többsége minimálért melózott és munkásszállón lakott az üzem mellett. Hangulatos volt, 24 WC szintenként, két helyiségben. A meló meg konkrétan az volt, hogy egy 100 méteres kénsavtartályról kellett kalapáccsal leverni a rozsdát, miközben 60 bar nyomású 90 fokos kénsav volt a csövekben. Mindeközben felettünk a régi üveggyapot szigetelést bontották a nyakunkba. Sokan ilyesmiket csinálnak a nem korkedvezményes nyugdíjig. Na pl ezzel összehasonlítva nekem kissé fura a nyafogás, meg hogy alap a 150ezres nyugdíj. Mindezek mellett tényleg örülök, hogy rendben van a csávó.

upsidedown 2011.05.21. 23:23:21

57-éves korára érjen el valamit a testülllllletnél és akkor nem kell motoron ülnie. Teherautószerelő nem nehéz szakma? Mindnek ki van a dereka a nehéz alkatrészektől mégis elérhetetlen a nyugdíjkorhatár.
Egyébként meg LE A POLITIKÁVAL A TOTALCARRÓL!!!!!!!!!! Arra ott a zsindex!

b.f. 2011.05.21. 23:23:54

Az egy dolog, hogy te rendőr vagy, és próbálod védeni a szakmádat. De ezeket a kint felejtett táblákat hiába jelenti be az ember. Bejelentés után 4, esetleg 5 hét múlva beszedi az útkezelő. Addig persze a rendőrség szedi be a pénz. Aztán néhány hét múlva miért is ne kerülne újra ki az a tábla...

Vagy a másik megoldás: a táblákat elfordítják a mező felé, ugye nem látod mi van rajta. Lehet 90-nel menni. Aztán hazafelé mit lát az ember? 60-as tábla visszaforgatva, kint mérnek az út szélén a rendőrök. Ki érti ezt?

107! 2011.05.21. 23:27:31

@upsidedown:

Érjen el valamit????? Nem kell motoroznia????? Azt hiszem a legbántóbb hozzászólást sikerült összehoznod. Elég kemény munka van mögötte, hogy motorra ülhettem. Ez nem alantos, hanem elit meló!!! Igaz, csak közlekedésrendészet, de abból a full!!!!!!

paszmazo 2011.05.21. 23:30:46

@prérikutya: Ne haragudj, de ez nem logikus. Ha látok egy rosszul kihelyezett, vagy kinn felejtett táblát, szóljak a rendőrségnek. Ha ők látnak egy ilyet, akkor a táblának megfelelően büntetnek. Ja, és " nem ők tették oda nem is ők veszik le."
Akkor minek szóljak nekik, hogy többet tudjanak büntetni?
Az milyen logika, ha én bejelentem, segítenek, kivizsgálják, ha ők látják, akkor röhögnek egyet, és szétbüntetnek a segítségével mindenkit?

csunyadiszno 2011.05.21. 23:37:21

@107!: Te voltál a balesetes, jól értem?

csunyadiszno 2011.05.21. 23:41:48

@prérikutya: Na épp ez az arrogáns és pimasz mellébeszélés az, amihez hozzá vagytok szokva. Megvan a limit, mennyit kell termelni a testület felé és megvan az is, amennyit zsebre. Nem kell próbálkozni megindokolni, mert nagyon rosszul hangzik.

107! 2011.05.21. 23:42:09

@csunyadiszno:

Jól!!! Reméltem, hogy másról fog szólni ez a koment halmaz, de újra szembesültem vele, milyen is a magyar valóság. :-(

Amúgy mázlistának érzem magam, bár volt benne nekem is közöm, hogy ennyivel megúsztam!

paszmazo 2011.05.21. 23:42:56

@107!: Üdv! Félre értetted. Semmi baj a rendőrmotorosokkal. Büszkék vagyunk rájuk. Csak a rinya nem kell, hogy "40 éves korunkra kiégünk", meg a "felelősség, hogy ülök motorra 50 évesen?". Szerintem büszkén, ha meg már tényleg megkopott az ember teste, és már nem bírja, jön a rokkantnyugdíj és a megérdemelt békés öregkor, mint mindenkinek.
De azért mert 20 évet motoron ültél, még szerintem öt év múlva is meg tudod ülni biztonsággal.

Reggie 2011.05.21. 23:45:13

@waszabi: Jo kerdes, a ksh.hu-n talaltam, de valahol az is biztos megvan, hogy mennyien dolgoznak az adott szektorban.

@csunyadiszno: Hat ez az.

Virago_1000 2011.05.21. 23:52:33

@csunyadiszno: csunyadiszno 2011.05.21. 15:05:08
~Valahogy sikerult leirnod a tenyeket, sajnos ez a "rend"-orseg a mi szegyenunk. De nem mindenhol ilyenek a rendorok, azt le kell szogezni.

"De mondok jobbat, menjen egy multiba pénztárosnak, ott szintén kevés a fizetés de ugye sokkal stresszmentesebb, ráadásul nem hívják be csak úgy munkaidőn kívül"

-sot meg wc-re is kimehet 8 ora alatt 1szer.

@Figyejjémmá: "Azokat kérd számon, akik gyujtogattak, rendőrökre támadtak."

- normalis orszagban, normalis rendorok atalltak volna a tuntetok oldalara.

"Nem lehet olyan cikk poszt, amihez ne lenne előbb-utóbb egy zsidókommunistabüdösrendőraljaslibsis hozzászólás. "
- azt kerdezd errol, aki elinditotta a gondolatmenetet. Jelen esetben a poszt iroja.

@Trifal: "A többezer ingyenélő tolvaj cigány nem zavar titeket?:O Ők viszik a sok pénzt nem a rendvédelmis nyugdíjasok.. "
- habar a tobbi hozzaszolasodban hetet havat osszehordasz, a szezont a fazonnal kevered, de ebben nagyon igazad van!!

"Én is mérnök lennék bár nem építész és én tized annyira se érzem stresszesnek a munkát"
- mert olyan logos lennel, mint az anyad.

@Leadfoot: "Nagy részük nyilvánvalóan azért ment erre a pályára, mert van egy nagy előnye: a korkedvezményes nyugdíj."

-en mikor elkezdtem a kozepiskolat, akkor a nyugdijkorhatar 60 ev volt, de mire en odajutok, 70+ lesz.

107! 2011.05.21. 23:52:40

@paszmazo:

Oké oké! De itt nem erről beszél a többség. Egyébként jelenleg 25 év, ami nálam most 35 év lenne. (ahogy számolom)

Nem ez a gond. Kicsi gyerek korom óta akartam ezt. (és nem az emberek csesztetése miatt, bár bőven van aki megérdemli), Az a baj, hogy nincs megbecsülése az idősebb, tapasztaltabb kollégáknak. Nincs ami itt tartaná az állományt.
Volt nálunk egy öreg szaki. Mindenki példaképként tekintett rá. Esze ágában nem lett volna lelépni. Igazi szívvel lélekkel típus volt, de csak elérték nála is. Az évek alatt annyit romlott a helyzet, hogy elszakadt a cérna nála, és ő is beadta a papírt. Könnyen ment neki. majd 30 év alatt az ízületei tönkrementek, és az a néhány baleset is igen megviselte a szervezetét. De ettől függetlenül maradt volna, csak már a kedvét elvették tőle. Mikor felszerelt a rendszer megvédte, magabiztosan intézkedhetett bárkivel szemben. Ez mára már koránt sincs így. Egy utolsó aljas rágalom alapján felfüggesztik a rendőrt, még bizonyíték sem kell...

csunyadiszno 2011.05.21. 23:53:32

@107!: Ahogy kinézett az az autó, tényleg szerencsés és/vagy ügyes vagy. Örülök, hogy megúsztad öcsém. Mással most nem törődnék a helyedben:) És ne traffizá kinfelejtett 30-as táblánál mert megátkozlak.

V u, de ja vu 2011.05.21. 23:54:35

Csikós úrnak respekt a rendőr-barát cikkért, de normális országban ilyenre nincs szükség...

A sok nethuszárnak felajánlom, hogy így pár év távlatából ugorjunk ki hajnalban Tiszafüred egyik "virrasztást" tartó családjához házkutatni, ahonnan a helyi közlekedési járőrt egyenruhástól úgy hajtották el, mint rühes kutyát... Mi ketten voltunk, mert a bátor helyi vezető nem volt hajlandó segítséget adni a 'kényes' helyzet miatt...

Kap néhány másodpercet a cél ismertetése érdekében, aztán majd kihozzuk... mi: IRODISTÁK!!!

Elvégre ez az irodából semmiség:-(((

Lényeg az, hogy minden zsaru gyáva, köcsög és korrupt... mint köztudott:-(((

Ja: és ezt szerintem tuti megcsináljuk hatvaniksz után is... talán...

És én kérek elnézést a szélsőséges viselkedésemért!

107! 2011.05.21. 23:59:31

@csunyadiszno:

Én nem mérek!!! Mondtam, hogy elit a feladat! :-)

csunyadiszno 2011.05.22. 00:08:46

@107!: Akkor lehet, hogy tényleg nem keresel annyira jól. Ha tényleg te vagy az, akkor viszont ez most mindegy. Minden esetre akárhogy nézed, az esetleg kieső kedvezményednél is sokkal kellemetlenebb volna ha a szétloccsant fejedet kéne néznie a címlapokon a családodnak. A továbbiakban is ennyi szerencsét kívánok.

107! 2011.05.22. 00:12:48

@csunyadiszno:

Na ez nagy igazság!!! A mai eset benne van a pakliban. Ezzel jár. Tudja családom is, tudom én is. Ettől még holnap ugyan úgy felülök a vasra, és teszem a dolgom. Ameddig el tudom tartani belőle őket, így is lesz. Ha már nagyon elveszik a kedvem, akkor lelépek. (ha még tudok)

falfirka 2011.05.22. 00:13:21

Minden tiszteletem a mocis rendicseknek,tényleg becsülöm Őket!...
de azért benetojjak mán az egésznapi stressztől,a felvezetéstől,balesetbiztosítástól, megsatöbbi..
Akkor mit mondjon pölö egy biciglis futár?
No ABS,no villogó,no para...és no nyugdij.

T!B 2011.05.22. 00:14:59

Vicc a sírás a korai nyugdíjért
Rengeteg ember dolgozik éhbérért, 3 műszakban, hétvégeken, nem látják a családjukat, semmiféle juttatás nem jár nekik a béren kívül,ha egyetlen apró hibát elkövetnek kirúgják őket, hiszen ott áll 3 másik már a kapuban aki beáll a helyére.
18 éves koromban egy porlasztó üzemben dolgoztam, ahol első körben a húsfeldogozókból érkezett állati belsőségeket dolgoztuk fel, vérport gyártottunk takarmány célokra. majd a Heinkelnek gyártottuk a lúgos kémhatású mosóport évekig normális védőruha nélkül.
Muszáj volt ott dolgoznom mert nem volt más. van szakmám és érettségim, csak munka nincs.Nekem ki ad ezért kedvezményes nyugdíjat? senki mert lehet 50 évesen már nem lesz tüdőm.
Fehérváron a skála előtt 48 éves rendőr házaspár akik nyugdíjasok, lángost sütnek. havi 400 ezer az államtól hisz nyugdíjasok,alkalmatlanok a munkavégzésre, mégis ott állnak reggeltől estig a lángossütőben 40 fokban és melóznak ez mellett. akkor mennyire alkalmatlanok a rendőri munkára ha Azt el tudják látni? ugyan már...
Meg kell becsülni az egyenruhás munkát, de jó bérrel a korai nyugdíjat pedig bizottságnak kellene egyenként felülvizsgálni minden szervnél hogy alkalmas e a munkára, ha nem akkor menjen nyugdíjba de ha igen akkor dolgozzon...

csunyadiszno 2011.05.22. 00:17:46

@V u, de ja vu: Én olyan melókat csináltam, amit roppant kevesen vállalnának, hidd el a virrasztósoknál is van veszélyesebb. Mondom ezt úgy, hogy járatos vagyok egy Miskolc közeli falu cigánysorának életében. Ne idealizáld azt, ami a választott munkáddal jár. Fegyverrel bemenni is necces, jól tudom de végszügség esetén azért lehet lőni. Pl a népszinházban este végigsétálni civilnek sokkal durvább ennél. Mindez pedig azért van, mert ti hős rendőrök valahogy sosem vagytok ott, amikor a gyerekről leszedik a cipőt meg elveszik a mobilját. Úgyhogy légyszi ne verd magad arra, hogy fegyverrel jársz dolgozni és esetleg cigányok közé is be kell menni. Mások ezt nap mint nap kénytelenek anélkül megtenni.

b.f. 2011.05.22. 00:22:17

@T!B: na ez egy korrekt, mindenki számára elfogadható megoldás lenne szerintem.

@csunyadiszno: na igen, ugyanez a helyzet Győr egyes részein is. Ott is egy-két helyre nappal se lehet bemenni, nem hogy éjszaka. És persze rendőr ott se jár. Bár ez nem a rendőrség hibája, hanem inkább magáé a rendszeré. Mégpedig azért, mert ugyanúgy ahogy én civilként nem védhetem meg magam fegyverrel az orkok ellen, a rendőr sem teheti meg ugyanezt. Mert ha esetleg elsül az a fegyver, akkor jön a vizsgálat a jogos fegyverhasználat miatt, aztán persze a cigány beperli a rendőrt, hogy rasszista indíttatásból inzultálták a rendőrök. A rendőr meg mehet új állást keresni.

V u, de ja vu 2011.05.22. 00:28:34

@T!B: Tisztelt Uram/Asszonyom!

A blog nem erről szól alapvetően, bár nyilvánvalóan Csikós úr ordas hibát vétett akkor amikor ezt a témát védelmébe vette... tudnia kellett volna, hogy az állampolgároknak a Rendőrségről rendelkezésre álló mai ismereti szintjén ez ordas hiba volt:-(((

Ebben a blogban a rendőrséggel kapcsolatos témát azt hiszen dőreség tovább erőltetni - hacsak nem fixa ideája - a téma az, hogy egy BMW R850-1150 RT csodával határos módon amortizált le két autót a motoros sérülése nélkül: ez nem rendőrfüggő, de nem is BMW-függő: képzelje, egy ismerősöm egy CBR900RR féknyergével és primer hajtásával egy P126-ot bontott le, úgy hogy a lábának semmi baja nem lett... ezen sokáig ő maga is csodálkozott...

Van ilyen, na...!!!

T!B 2011.05.22. 00:32:23

@b.f.:
Nem akarok ezzel megbántani senkit de valahol meg kellene találni a megoldást, mert ebben a kiélezett rasszista megnyilvánulásokkal teli társadalomban a túl könnyű fegyverhasználat is sok gondot okozhatna. Sok ártatlan vér folyna.
Amerikában is volt rá példa, hogy rendőrök szó szerint kivégeztek bűnözőket, akik nem tartoztak a veszélyes kategóriába, de viszont egy bizonyos népcsoporthoz igen.
Nincs felkészülve ez a rendőri gárda arra hogy nagy hatalommal használhassa a fegyvert, sajnos ez az igazság. Minden érmének 2 oldala van. Az új toborzások által nem lett átszűrve a rendőri gárda sem, és rengeteg csürhe került közéjük, akik egyenruhát viselnek de valójában se agyi, se erkölcsi, se társadalmi szinten nem érik el egy jó rendőr színvonalát.
ezzel sajnos lehúzzák magukkal azokat a rendőröket akik viszont jól végzik a munkájukat...

V u, de ja vu 2011.05.22. 00:32:36

@csunyadiszno: Dicsekszel, vagy panaszkosz???

Csak mert szégyellném magamat akkor, ha engem egy igazolvány vagy netán fegyver kell hogy megvédjen...

Nem sok embert találnál, aki tudja, hogy milyen fegyvert hordok/hordtam...

Mellémentél, jóbarát:-(((

csunyadiszno 2011.05.22. 00:32:53

@b.f.: Tudom, hogy a rendszer hibája és nem a rendőré. Az nem tetszik, hogy mártírnak állította be magát, miközben a civileket kéne védenia a bűnözőktől, amit nem tesz meg. Az, hogy miért nem, más kérdés de inkább együttérzek a lehúzott civillel, mint a rendőrrel, aki sosem ott van, ahol szükség volna rá. Egy ízben 14 évesen a keletiben igazoltatott két rendőr kb 3 méterre a seftes arab pénzváltóktól. Megkérdeztem, hogy gyanúsnak tűnök e ebben a környezetben, és feltétlen engem kell e ellenőrizni szerintük és ha igen, akkor a "zsaruszimat" miatt van e mindez. Kishíján leverték az arcom. A szánalmas kis gecik, ahelyett, hogy elszégyellték volna magukat, inkább bekeményítettek egy gyerekkel szemben. De tényleg, biztosan kikészülnek a sok bűnüldözéstől. Ezt a szervezetet nem lehet komolyan venni.

V u, de ja vu 2011.05.22. 00:38:05

@csunyadiszno: Bazze, most olvastam végig hogy miket ugatsz...

Népszínház utcára gondolsz???

Beosztottam (nő) kezdett ott, most BRFK-n istenkirály...

Ne fetisizáld s nyóckert, mert ott is látják, hogy ki áldozat-tipus és ki az akit jobb békén hagyni!!!

A rendőrségi témát pedig befejeztem, ez autós blog, elnézést az eddigi szemetelésért...

Zonguldak 2011.05.22. 00:38:23

1. Többször is találkoztam szolgálaton kívüli rendőrökkel, akiknek minden mondatából azt éreztem, hogy ők egy másik világban élnek, valami előjogokkal teli, nem civil világban. Néhány itteni hozzászólás is pont ezt mutatja. Tessék visszatérni közénk, kedves rendőrök! Egyenlő jogokat a rendőröknek!
2. Nekem nem ritka a hatnapos munkahét, nem ritka a heti 50-60 órányi munkaidő sem, túlórapénzt nem kapok, de nyugdíjba is majd csak 65 évesen mehetek. De emiatt nem is panaszkodom, remélem, hogy bírom majd erővel. Őszintén fogok örülni, ha még bírom.
3. Először azt hittem, hogy ezt az írást nem is újságíró írta, hanem ez egy olvasói levél. Hogy lehet olyat megjelentetni, hogy "Andrássy végén el kezdett bedugulni", meg olyat, hogy "legalább meg van a lehetősége"? A hozzászólásokban már megszoktam, hogy nem sokan tudják használni az igekötőket, de egy profitól ezt elvárom.
4. Jobb lett volna, ha ez a cikk vagy a balesetről szól, vagy a nyugdíjazásról, de nem egyszerre mindkettőről.

T!B 2011.05.22. 00:38:57

@V u, de ja vu:
tisztel uram/ asszonyom.
Mint látja (vagy nem látja) a cikk témája sajnos igen szélsőséges és kiélezett vitát váltott ki, ami annak köszönhető, hogy a cikk NEM csak arról szól hogy egy BMW hogy bontotta le egy kocsi elejét, ilyen formában ezen megnyilvánulások is szorosan a cikkhez kapcsolódnak. Amennyiben nem így látja , talán a közeljövőben egy autós/ motoros oldalon tartózkodni kellene a politikai hangvételű cikkírástól, még ha az "virágformában" is van elénk tálalva. A Totalcar olvasói nem hülyék , még ha ezt páran így is gondolják....

csunyadiszno 2011.05.22. 00:40:30

@V u, de ja vu: Te valami elbaszott napközis vagy? Senki sem tudja, hogy milyen fegyvert hordasz? Mond, mindez kit érdekel? Ha nem vagy rendőr, mit magyarázol itt ezekről? Ha pedig akkora harcos vagy, menjél a titkos fegyvereddel (amit nem kell sosem használnod de azért mégis hordod) a cigánysorra rendet tenni. Szánalmas vagy. Végig kell gondolni mielött leírod: Neked nem kell fegyver, hogy megvédjen de mégis nálad van. Érted, hogy ez mekkora gyerekes kamu? Ha van fegyvered azért, ha nincs és az egészet hazudtad, akkor azért. Ostoba vagy.

uboat 2011.05.22. 00:41:32

"Azzal en is egyetertek, hogy nincsenek kelloen motivalva, se megfizetve. "
Motiválja őket az hogy hozzák rendbe a renoméjukat(mindenki utálja őket) és hogy az éhbérért dolgozók tartják el őt meg a családját! És megvannak ők fizetve! Egyik sem havi 69 ezerért dolgozik!!

csunyadiszno 2011.05.22. 00:47:40

@V u, de ja vu: Aki áldozat típus, azt jogosan rabolják ki, te fartúró? Mit magyarázol itt hülyeségeket? Javaslom, fejezd be az általánost te nyomorult. Te vagy itt eddig e leg szerencsétlenebb és leg ostobább nyomoronc, aki rambónak képzeli magát+ titkos fegyvere van, amiről senki sem tudja milyen. Kivéve persze anyukádat, aki megvette a kínai piacon. Elő ne vedd a stukkert, de ha mégis, senki szemére ne célozz a vízsugárral, mert veszélyes, aztán apád felpofoz este, miután betérdeltetett te NYOMORULT.

streetsta · http://managertoys.hu/ 2011.05.22. 00:51:23

Nos, szépjóestét kívánok ezen a jó hangulatú klubdélutánon. Mostanra fejeztem be a csavarozgatást, vacsorázást ilyesmi, aztán átnéztem a kommeneteket. Gyorsan el kezdek reagálni párra.

@gyvy: És természetesen mindenki, aki a politizálás miatt húzza a száját: Nem volt politizálás. Kezdjük azzal, ami pont a legelső kommentben már előjött. Talán nehéz elhinni, de írás közben jöttem rá (miután begépeltem a Roosevelt teret), hogy könnyen lehet, már Széchenyi térnek hívják a helyet, ahová mentem. Hogy viccből megkérdeztem, vajon az Oktogont még úgy hívják-e? Ennél durvábbat soha, semelyik politikai nagygyűlésen ne halljatok. Mellesleg, a tököm sem tudja követni, mit neveztek át és mit nem. A hétköznapokban persze teszek rá, a Moszkva nekem Moszkva marad, ahogy a Roosevelt is. Én még a Felszab teret sem tudom Ferencieknek hívni. Én azt szoktam meg. Liszt Ferenc reptér meg az én szememben nem létezik.
Aki meg a nyugdíj kérdéssel kapcsolatosan hisztériázik, hogy ilyennel a "zsindexen" kell foglalkozni, mert ez politika, annak csak annyit mondanék, ez nem politika. Illetve nem úgy. Ez elvileg egy szakmai döntés, aminek ezerféle hatása lehet. Nettó politika például az alkotmányozás, az ezzel kapcsolatos hercehurca. De ilyesmivel én itt most nem foglalkoztam.
A kapcsolódás az adott baleset és a nyugdíjügy között pedig a napnál is világosabb: egy rendőrrel történt baleset során felmerült a pórul járt fakabát fejében ez a gondolat is. Nem azért, mert hülye, hanem mert nekik ez a kérdés nagyon is fontos. Mi tagadás, nekem is eszembe jutott a téma, mikor megláttam a földön fekvő motort. Azt gondolom, még most is, hogy tökéletesen rendben van felhozni a témát ennél az esetnél.
Mivel a közlekedési rendőrt is érinti, áttételesen a közlekedőket is érinti. És el lehet rajta gondolkozni, kinek mi, és miért az a véleménye a dologról, ami.
Az viszont nagyon sajnálatos, hogy már megint ott tartunk, hogy ha leírom a szót, rendőr, néhányan kontrollálatlan kilőttékazemberekszemitezésbe kezdenek. Meg kurvanyázzák egymást. Mikor tökéletes helyszíne lehetne ez a felület egy normális hangú, kulturált vitának is. Csak sajnos erre kevesen hajlandóak venni a fáradságot. Egyszerűbb elővenni valamelyik régi lemezt, és nekiállni hülyeségeket beszélni.
Már a Winkler posztjánál, ahol legelőször szóltam hozzá ehhez a témához, elmondtam: ez a rendvédelmis nyugdíjkérdés egy olyan téma, ami valakiknek a húsába vág. Tökéletesen megértem, ha ezért felemelik a hangjukat, és kulturált keretek között tüntetnek. Nem bénítják le a fél országot (vasutas-sztrájk), teszik lehetetlenné a légi-közlekedést, állják el traktorokkal hetekre a főbb utakat. Összesen még annyi időre sem tartották fel a budapesti forgalmat, mint az eddigi pesti sportrendezvények, egyenként.
Nem állítom, hogy a rendszer, ami most van jó. Mer nem tudom, hogy az-e. Tovább megyek, nem is tudom pontosan, mit tesz lehetővé a rendszer, és mit nem. Megjegyzem, halálosan biztos vagyok benne, hogy az itt kommentelők 99 százaléka pontosan annyira van tisztába ezekkel a dolgokkal, mint én -semennyire. Nem tudjuk, milyen körülmények, feltételek megléte esetén lehet korábban nyugdíjba menniük. De erről nem is nekünk kell eldönteni. Erre ott vannak a szakpolitikusok, meg az érintett rendvédelmisek, ők majd lemeccselik egymással.
Én pusztán csak arra hívnám fel mindenki figyelmét, hogy ezek az emberek azért elégedetlenkednek, mert a bőrüket (és egy kicsit a mi bőrünket is) érintő változások hátrányosabb helyzetbe juttatják őket, mint előtte voltak. Ilyen esetben mindenki felemeli a hangját, esetleg az asztalra csap, de egy rendőr-tűzoltó-stb. nem ugyanoyan lehetőségekkel van megáldva, mint bármelyikünk. Aki tűzoltó, vagy rendőr, és ez neki hivatás, szakma, az nem mehet át a konkurenciához, jobb pénzért. Ezek speciális munkakörök.
Nem ártana kicsit empatikusabban hozzájuk állnunk, hiszen elvárásaink vannak ezekkel az emberekkel szemben. Sokkal könnyebb úgy számon kérni a megfelelő működést, ha annak a feltételei adottak.

CSÖRR-CSI££ 2011.05.22. 00:57:22

Egy sz*rfaszú biztonsági őrnek sokkal rosszabb (általában; tudom, közel 10 évig csináltam)
A volt (bukott, vagy éppen az én mostani életkoromban nyugdíjba ment) rendőr csinált egy céget, ezer-akárhány forintos rezsiórabérért elvállalják a melót, bármilyen megalázót és szart (akár 48 órát is állhat egy 50 év feletti szerencsétlen egy építkezésen; na jó, éjszakára hungarocellből csinálhat fekhelyet, ha még föl nem rakták a falra szigetelésnek, meg ha nem jön az ellenőrzés, merthogy az sűrűn van, és ha alszik az öreg, akkor súlyos pénzlevonás a 430 forintos órabérből, holott csak nyolcórás minimálbérre van bejelentve -ha be van egyáltalán...), a Kalányos Guszti meg amikor ki akarja lop*** -izé: vinni a zépítkezésről a rezet (a Kalocsa-szekrény betápja volt), még örülhet, ha megússza ép bőrrel az esetet.
Ezek után kérdem én: A biztonsági őrök hány alkalommal tünettek az újkori Magyar Történelem során?????!!!!!!!
-Pedig aztán szanaszét vannak szívatva, sokkal inkább, mint a rendőrök, de erről miért nem beszél senki???
Kamarai tagdíjat kötelező fizetni (majd 7 ezer forint), mert kitalálták az elvtársak, hogy az is kell, hogy valaki biztonsági őrként dolgozhasson, de jogorvoslatról ne is álmodjon senki, hanem ez is csak a lehúzásról szól: jópár elvtárs jól megél ebből is.
Mindenki tudja, hogy mi megy ebben a szakmában, de mindenki kussol, mert nagyon sok Nagykutya is benne van ebben a bizniszben.
Gusztustalan, ami megy ebben az országban, de ezt azzal együtt értem, amit a tűzoltókkal és a rendőrökkel csinálnak... -és nemcsak tegnap óta!!!

V u, de ja vu 2011.05.22. 00:59:31

Tisztelt Uram/Asszonyom!

Általában a TC cikkei műszaki tartalom szerint érdekelnek, nem láttam be rögtön, hogy a TC cikkei politikai tartalmat hordoznak. Ha netán ilyen tartalmat kevertem bele - hát sajnálom, próbáljanak átlépni ezen,

Ha így tartja szerencsésnek, az Ön reflektációira nem válaszolok (ha mégis, kérem figyelmeztessen, mert hosszabb távon igen rossz a memóriám).

streetsta · http://managertoys.hu/ 2011.05.22. 01:01:23

@B. Capelluti: Ja, hogy te érvekkel jössz, meg tényekkel? Úgy is lehet, csak ahogy elnézem, itt mostanában nem szokás:))
Így lehet beszélgetni, vitatkozni is a témáról, még akkor is, ha esetleg nem teljesen a TC profiljába vág.

Trifal 2011.05.22. 01:10:05

@Virago_1000:" - mert olyan logos lennel, mint az anyad." de már megint komolyan... honnan veszed h az én édesanyám mennyire logos vagy se? szerintem ha egész életedbe fele annyit dolgoznál és idegeskednél mint ő már abba beledöglenél... Amíg nemtudod hogy ki mégis mit mennyit és hogyan dolgozott addig hülyeségeket ne irogass vagy tartsd magadba.

vontod75 2011.05.22. 01:16:38

@CSÖRR-CSI££: Rátapintottál a lényegre? A biztonsági őrök soha nem demonstrálnak? De miért nem? Ez az ország nem ismer olyat, hogy szolidaritás, nem segítünk egymásnak. Meg is látszik, simán kijátszhatóak vagyunk. A jelenleg benyújtott jogszabálytervezet szerint nem a rendvédelmi terület, hanem minden korkedvezményes nyugdíj megvonható lesz. Hiába magyaráz Lázár bármit is, attól még a jogszabálytervezet mást mond. Ja és pont az a Lázár mondana most igazat, aki nem is olyan régen pont a rendvédelmi terület jogainak csorbítása ellen lépett síkra.
www.fidesz.hu/index.php?Cikk=69546
Másrészt, javaslom figyelmébe mindenkinek az új alkotmány nyugdíjra vonatkozó részét. Az eddigi ellátási kötelezettséget felváltotta a "törekedünk rá". Persze plebs most megkapta magának a koncot, az ellenséget a szemkilövetőmocskosávóstrafizószemétrasszista rendőr személyében.
Halkan jegyzem meg, hogy elkezdődött az elvándorlás a cégtől, sorra adják be a kollégák leszerelési kérelmeket. Jellemzően a fiatalok, a közterületi és vizsgálati területről.
Persze lehet itt qva anyázni, meg szidni mindenkit, csak lassan már nem lesz kit.
Aki meg azzal jön, hogy sorban állnak az emberek, meg hogy csak protekcióval lehet bekerülni, annak egy tény: 2008 óta nem sikerült betölteni 3000 üres helyet!

Virago_1000 2011.05.22. 01:18:25

@b.f.: "ahol indokolatlanul kint hagyott 30-as táblák vannak"

- ki vagy te, hogy jossz ahhoz, hogy megiteld, mi az "indokolatlanul" kint hagyott tabla???

"Aztán néhány hét múlva miért is ne kerülne újra ki az a tábla..."

- Ezaz!!! AZ IMF hitelt ugy fogjuk visszafizetni, hogy lepten nyomon 30-as tablakat rakunk ki, lehetoleg bokor moge, hogy alig latszodjon, es lehet merni, buntetni! Peldankat sok eladosodott orszag fogja kovetni. Otletemet levedetem, es milliomos leszek.

streetsta · http://managertoys.hu/ 2011.05.22. 01:36:56

@107!: Hello,

örülök, hogy tényleg semmi bajod.
Szerintem az önmagában nem baj, hogy sokan a történet nyugdíj részével foglalkoznak. Persze az probléma, hogy nagyon sokan megint a lehető legalacsonyabb szintet lőtték be maguknak, amin itt hajlandóak megnyilvánulni. Szerencsére vannak páran, akik a témáról, ha már hozzászólnak, úgy beszélnek, ahogy normális emberhez illik. Láthattad például @B. Capelluti: kommentjét is, aki azért rávilágít pár egyéb dologra is (igaz, neki könnyű, nála szakmai ártalom, hogy képben van az ilyen dolgokban, ezért árnyalni is tudja a dolgokat).
Azt hiszem, sokaknak nem világos, hogy te voltál az a szerencsés, aki a rendőrmotorral elesett. Nekik ajánlom figyelmükbe, olvassák el a kommentjeidet, mert van benne pár gondolat, amit érdemes egy kicsit megrágnia azoknak is, akik csak addig jutnak el, hogy máméjárna nekik bármi is.
Aztán azért is érdemes elolvasni a kommentjeidet a zsigerből bunkórendőrözőknek, mert talán elolvasva és megértve a mondataidat, egy egészen kicsit elgondolkoznak rajta, megfelelő-e a hozzáállásuk a dolgokhoz.

Virago_1000 2011.05.22. 01:39:22

@T!B: "mert ebben a kiélezett rasszista megnyilvánulásokkal teli társadalomban "

-ez igy igaz. A magyar ember ellen annyi tamadas a tortenelem soran nem tortent soha sem, mint ma, idegen, betolakodo, eloskodo nep altal, CSAK AZERT, mert magyar.

"Az új toborzások által nem lett átszűrve a rendőri gárda sem, és rengeteg csürhe került közéjük, akik egyenruhát viselnek de valójában se agyi, se erkölcsi, se társadalmi szinten nem érik el egy jó rendőr színvonalát."

-hat igen, egy ciganyma mar lehet akar rendor is, de Magda Marinko is.

@streetsta: "Mostanra fejeztem be a csavarozgatást, vacsorázást ilyesmi"
- latod, vannak hasznos, szorakoztato, neha szopato, de a vegen megis csak oromot ado dolgok az eletben, az oldtimerek.
"aztán átnéztem a kommeneteket."
-ez nem tartozik kozejuk.

"Én még a Felszab teret sem tudom Ferencieknek hívni. "
-ki sem neznem beloled, hogy ennyire oreg vagy, 20 ev telt el azota

@Trifal: Azt, hogy en mennyit dolgozom, nem tudod, ellenben en viszont vilagosan tudom, hogy iskolas vagy meg, a hozzaszolasaid elaruljak ezt. Tehat nem kene itt okoskodni, hogy ki mennyit dolgozik, mert hidd el, hogy az orszag irodistainak tobbsege tobbet, es szintugy hazaviszi a melot, mint a te (adofizetoi penzbol eltartott) edesanyad.

V u, de ja vu 2011.05.22. 01:50:19

@streetsta: Aztán azért is érdemes elolvasni a kommentjeidet a zsigerből bunkórendőrözőknek, mert talán elolvasva és megértve a mondataidat, egy egészen kicsit elgondolkoznak rajta, megfelelő-e a hozzáállásuk a dolgokhoz..."

Tkp. hótt fölösleges. Teljesen kívülállók. Ha érdekelné is őket, sosem vennék a fáradságot hgy egy Rendőrségi-BV engedélyt kijárjanak. A szájkarate ingyenes, megbízható és megcáfolhatatlan (hiszen a haver mondta)...

Amiért rendőr és civil sosem lesz egy oldalon,az a megosztás elve: civilt a rendőrrel, tiszthelyettest a tiszttel, stb-stb... és bármilyen hihetetlen: az állomány 95 %-a felismeri ezt, a maradék 5 % elég ahhoz hogy soha ne jöjjön rendbe semmi:-(((

Sorry:-(((

skovalsky 2011.05.22. 01:52:17

Hülye demagóg posztok, örüljünk, hogy senkinek semmi baja és mehet minden tovább.

streetsta · http://managertoys.hu/ 2011.05.22. 01:58:10

@Virago_1000: Este tíz körül még inkább a szopató állt nyerésre, de már elmúlt. A franc se gondolta, hogy két kurva szilent cseréje ennyire macerás. Monnyuk legközelebb már nem lesz az. 2050-ben, ha jól számolom...
Más.Megint túlpörgitek a dolgokat. Nem értem, miért van az, ha egyesek meglátják a rendőr szót leírva, azonnal szemkilövésről, meg tüntetések vérbefojtásáról kezdenek el beszélni. Pont olyan marhaság, mint azt feltételezni, hogy minden szakállas, bőrdzsekis motoros lányokat erőszakol, drogot árul, bandaháborúkba keveredik. Egyrészről rosszindulatú sztereotípiák, másrészről meg semmi köze az egészhez. Érted, mint ha egy posztnál, amiben egy egyszerű motoros balesetéről írnék, azonnal megjelennénekk az olyan alakok, akik örvendeznek, hogy úgy kell a köcsög motorosnak, mee mind szágúdozik, mútkor is szágúdozott egy. Más kérdés, hogy az ilyen témáknál tényleg meg is jelennek. És meg is van a véleményem (meg gondolom neked is) róluk.

streetsta · http://managertoys.hu/ 2011.05.22. 02:09:37

@V u, de ja vu: We are on a mission from god: ha az olvasok egyetlen százaléka fog csak egy picit másképp gondolkodni, mindenkinek jobb lesz valamivel. Én nem vagyok naiv, vagy álnaiv. Nem gondolom, hogy a rendőrök mind, egytől egyig fasza srácok/lányok, akik mind úgy végzik a munkájukat ahogy kellene/elvárjuk. Minden munkakörben vannak trógerek. De az esetleges rossz tapasztalataim ellenére képes vagyok rá, hogy ne általánosítsak azonnal, használjam egy hangyányit az eszemet.

Suna bácsi 2011.05.22. 02:26:05

Egy rendőrt mondjuk heti 2x ér stressz fél órán keresztül, a többit kávézással, papírmunkával, bámészkodással, várakozással vezeti le. Egy versenyszférában sima mezei beosztásban dolgozót 10x ennyi stressz ér, amellett, hogy a rendőr fizetésére való GDP-t is meg kell termelni.
Emellett a motorosrendőr nem azért lesz motoros, mert muszáj neki, hanem mert él-hal a motorozásért. Igen, néha sajnos hal is. Nem csak egyenruhában, hanem nyugdíjasként civilben is.
A tűzoltók is azzal jönnek, hogy 55-60 évesen nem megy a létramászás... nem is kell, arra van a 25-35 éves tűzoltó. Az öreg lentről irányítson, a tapasztalatával, eszével dolgozzon.
Hozzáteszem: megnézhetnénk az én mérnöki (fizun felüli) juttatásaimat és egy hasonló felsőfokú végzettségű rendőr szociális és egyéb juttatásait, kezdve a tömegközlekedéstől a szolgálati lakáson át a további kedvezményekig.
Nem kell őket sajnálni, persze nagyon irigyelni sem. Akinek meg nem tetszik, az meg ne menjen rendőrnek.

Kismacska nyárson 2011.05.22. 03:02:06

Aki még mindig nem látja hogy mindkét oldal azonos, hogy a szocik 89-ben, Orbán meg 2000-ben adta el az országot a tudjukiknek, hogy a patkányokat azért szaporították el hogy a magyarok (megérdemelt) gyűlölete feléjük és ne a tönkretevőik felé irányuljon - nos az már totálisan elhülyült a valóságshowktól.
Szerintem.

Oszd meg és uralkodj ami itt folyik kb 150 éve.
Talán ideje lenne felébredni ...

markusfalvi 2011.05.22. 04:04:34

Kicsi bosszant ez a korkedvezménys nyugdíj téma. Az apukám sebész volt 30 évig. Ebből kb. 20 évig majd minden második nap ügyeletes volt és egy ügyeletben szinte mindig végig is operálátk az éjszakákat. Sorra hullottak a kollégái, legtöbben infarktus miatt, Ő szerencsés alkat és megúszta. Senkinek nem jut eszébe korkedvezményes nyugdíjba engedni Őket, pedig széttrancsírozott balesetes sérülteket összepakolni, meg kaszával félig levágott fejű beteget megmenteni, legalább annyira stresszes, mint kék villogóval motorozni....

Phxmike 2011.05.22. 04:49:41

@107!: jaja
persze hogy alap, csak akkor meg legyen mar mindenkinek
mert a faterom 62 eves egesz eletet vegigdolgozta az utolso 20 evet a rendszervaltas utan a mezogazdasagban es most 58 ezer forintot kap
az edesanyam egeszsegugyi dolgozo most 90 ezer a nettoja valoszinu ennel kevesebb nyugdijat kap majd ha 62 evesen elmehet nyugdijba ket ev mulva

nem latok magam korul senkit 150 ezres nyugdijjal ez az egyik a masik meg nem a 150 ezren volt a hangsuly hanem hogy megkapja a nyugdijat es masnap elmegy feketen dolgozni
maradjon mar akkor otthon a seggen es ne vegye el a munkat attol akinek mondjuk nem lenne mas jovedelme...

de szerintem a legjobb lenne nem otthon maradna hanem ledolgozna szepen o is 60 eves koraig amit kell

maximalisan tamogatom hogy elvegyek a korengedmenyes nyugdijat
a rendorok tuzoltok tuntetesere meg csak a kocsog gyurcsanyt tudom idezni egy korabbi beszolasabol " hadd tuntessenek majd megunjak es hazamennek..."

Phxmike 2011.05.22. 04:53:01

@prérikutya:
1. mennyi eszem latszik ha mar igy kezded a beszelgetest...? ezt a reszt ne is folytassuk

2. ez valoban igy van, a szlovak rendszamos vallakozonak is a kurva anyjat

3. senki nem mondta a rendornek hogy menjen rendornek, mehetett volna orvosnak is...

a halapenz meg egy masik sztori ne keverd ide

kanagi 2011.05.22. 06:21:03

Részemről tetszett a spot, ti pedig fikázó kutyák a ti Édesanyátokat,nem szégyenlitek magatok....demagog...demagog,látszik tanultatok valami új szót...szlovák rendszám,gyorshajtó,szabályszegők vagytok ti is itt eléggé nagy arányban...ezt tudjátok,egy adag genetikai hulladék vagytok,0 empátiával..0 erkölccsel...ja háá hajjon meg a szomszéd lova is...

vontod75 2011.05.22. 06:36:30

@markusfalvi: Rendben. Értem én hogy dögöljenek meg, csak kérdésem a következő:
- mindenki elvárja, hogy több nyelven beszélő, jól felkészült, sportos, fess rendőrök legyenek. Mivel tudnál ilyen emberanyagot a pályára irányítani?
Nos nézzük mi ennek az akadálya:
- a rendszerváltozást követően a következő juttatások, kedvezmények szűntek meg: BM kórház, BM óvoda, BM üdülők, 13ik havi, sőt egyszer 14ik havi, rendszeres időközönként jutalmak, prémiumok, teljes összegű ruhapénz, teljes táppénz, valamint köddé vált a fokozott büntetőjogi védelem, társadalmi megbecsültség.
- a rendszeresített felszerelés egy része alkalmatlan arra feladatra amire alkalmazni kell. Igen a lőfegyver is ilyen. A qva makarov lőszer hipp hopp átsuhan 4-5 emberen, gyakorlatilag elhanyagolható stophatás mellett. A mai napi nincs rendszeresítve a közterületi szolgálatot ellátóknál nagy tűzerejű, sörétes fegyver, továbbra sem sikerült elérni, hogy elektromos sokkolóval szereljenek fel (aki birkózott már tomboló elmebeteggel, az azt hiszem meg tudja erősíteni milyen nagy szükség lenne rá) és ami a legfontosabb, hogy az intézkedő rendőrök nem rendelkeznek kép és hangrögzítésre alkalmas eszközzel, pedig bizony nagyon sokszor kapásból rövidre zárható lenne sok-sok vádaskodás. (az sem elhanyagolható, hogy rögtön jobb lenne a szolgálati fellépés is, mert nyilvánvalóan odafigyelnének a kollégák, hogy mikor és mit mondanak). Gyakorlatilag nem rendelkezünk tényleges terepjáró képességgel rendelkező járművel. A hulladék Nissanok sorra rohadnak le, mivel az erőátviteli rendszer, kuplungszerkezet konstrukciós hibás, viszont a rendőrségnek nincs 300K HUF-ja megjavíttatni. Egy qva NIVA levizsgáztatására nincs pénz.
- jelenleg a kezdő tiszthelyettesi fizetés 90-100k HUF. Ezt ma segéd/betanított munkával is meg lehet keresni, de mondhatnám a kukásautó vezetőt is, az elmaradott Borsodban is megkeres 130 nettót. Gyakorlatilag semmilyen plusz juttatás nem maradt, ami egy átlagos civil munkahelytől megkülönböztetné a rendőri pályát.
- Ezért a fizetésért lemondasz a vélemény nyilvánítási szabadságod jó részéről, a helymegváltoztatás szabadságáról, a politikai párt tagságról, a passzív választójogodról, sőt! a szolgálati viszonyod megszűnését követő 3 évig nem léphetsz politikai pályára, nem késhetsz mert katonai bűncselekményt követsz el (barátom 200k-s pénzbüntetést kapott), példás életviteled kell hogy legyen, sőt a magánéleted sem szent hiszen bármikor megfigyelhetnek, nemcsak téged, hanem a hozzátartozóidat is (erre külön szervezet is létrejött).
Mintha még ez nem lenne elég a saját kormányod kezd el sz*patni, vezetői garnitúrát cserél, a tárgyilagos, szakmai alapokra helyezett nyilatkozatot tevő vezetőket leváltja (Lásd a Pest megyei főkapitány). Gyakorlatilag a teljes vezetői gárdát sakkban tartják az indoklás nélküli felmentéssel (miközben ügyészek, bírók, országgyűlési képviselők gyakorlatilag érinthetetlenek. Mondjuk ez marhára meg is látszik... A koncepciók követhetetlenül változnak. Ha valamelyik potentátnak szemet szúrnak a prostik, akkor mindenki erkölcs csősz, annyiszor és olyan zagyva módon szervezték már a rendőrséget, hogy az már követhetetlen. Személyes kedvencem a semmisségi törvény, mellyel gyakorlatilag a kegyelemdöfést adták meg rendőri tekintélynek. (nem gyakran van ilyen de egyet kell hogy értsek Shifferrel, ADOTTAK a jogszerű eszközök, mellyel a visszaélések felfedhetőek, továbbá ha egy szemétmocskos bűnözőt, bocsánat bűnöző urat megillet az ártatlanság vélelme akkor ugyanezt talán elvárhatná egy rendőr is)
Nem árt az alapvető tétel ismét felhozni, hogy a közbiztonság elfogadható szinten tartása, pénzbe kerül, nagyon sok pénzbe. A diktatúrákhoz képest a demokratikus berendezkedésű államok esetén pedig sokkal, sokkal több pénzbe. Ezt a magyar társadalom nem akarja megfizetni.
A FENTIEKET FIGYELEMBE VÉVE MIVEL LEHET ELÉRNI, HOGY BÁRMINEMŰ ELŐRELÉPÉST TEGYEN A MAGYAR RENDŐRSÉG?

gabors 2011.05.22. 07:15:33

@Reggie: Reggie 2011.05.21. 21:19:20
@gabors: Hat, ha nem tudod, hogy az egy nagysagrend a 10-szerest jelenti, a 2 nagysagrend a 100-szorost jelenti, akkor mar reg baj van nalad.

Nalunk osszesen kb 35000 hivatalos allomanyu, ebbol evente max 2halt meg szolgalat kozben. Ez 0,0057%. Ha kb 7-et lonek le evente az NYPD-nel, akkor nincs benne a tobbi halaleset, akkor is 0.035%. Ez majdnem egy nagysagrend. (Ez azt jelenti, hogy majdnem 10szeres kulonbseg, csak hogy ertsd is.)

Es te meg rajtam kered szamon a gondolkodast, nagyokos... "

Megintcsak en nem tudom hogy tenyleg 2 vagy kevesebb rendor halt meg munka kozben egyrol mindnyajan emlekszunk motors rendor valami szar gumik miatt stb... meg sajnos a cikkhez is kapcsolodik... Vannak itt a testulettol akik megtudjak mondani "nagysagrendileg" hanyan halnak meg kb.

Az en gondom az volt hogy "1-2 nagsagrendileg"

Oddaig mar eljotttal hogy "majdnem"... mas gond nincs ... szerintem rendorre szukseg van amit a kormany most csinal az elkepeszto rovidlatasra utal... most megsporolni nehany szaz milliardot de a kozbiztonsagot elbasszak a kovetkezo 1 de talan 2 evtizedre !!!! ugyes... bar OK mar most is jol orzott nagy falakkal korbevett villakban elnek mit szamit Nekik ???

Valaki kerdezte mit tudok Bangladeshrol nem sokat de mas harmadik vilagbeli orszgokban jartam ... na Mo. nagy lepesekkel halad abban az iranyban ... ott a zrendorseg a gazdagokat vedi .... a tobbiek meg le vannak szarva egymast "irtjak" ha ez kell rendben ...

Udv,

Ciri 2011.05.22. 07:21:50

@streetsta:

Miért "kellett" beállnod a sorba?
Baszod, Május hónapban gyakorlatilag nem volt értelmes cikk az ország legnépszerűbb internetes autós oldalán.
Elhiszem, hogy nagyon fontos a kattintásszám, de mindenáron?

röhejes

JDMfan 2011.05.22. 07:31:44

Én csak annyit szeretnék, hogy személy szerint köszönöm a nem kis melóval és veszéllyel járó rendőri biztosítást számunkra, szerencse hogy a biztosító rendőr ennyivel megúszta,jobbulást. A türelmes autósoknak elnézést,de egyszer próbálják ki a konvojos vonulást és akkor legközelebb nem fognak ránk haragudni. A velünk szembe haladó sznob mercisek meg csak úgy kapják be!!Az elején még próbáltunk dudálni, integetni,de még jó hogy nem esett az eső mert bele esett volna a fent hordott orrukba!:S :DD Autós szempontból ennyi, a rendőrökkel,tűzoltókkal kapcsolatos dolgokra meg inkább nem reagálok!:)

Bluesrider 2011.05.22. 07:35:25

57 évesen viszont simán tud majd ülni egy Astrában egy fa mögött és mérni a 30-as táblánál...

bogenschutze 2011.05.22. 07:55:41

Az egy nagy tévedés, hogy a rendőr 45 évesen elmehet nyugdíjba. A korábbi kormány gyakorlata hozta ezt a helyzetet, de a rendőrök nem tehettek róla. A korábbi átszervezéséeknél volt olyan, elég sok, hogy nem tudtak a határőrnek, helyet biztosítani a kapitányságon, és mivel tévesen szociális kötelességüknek érezték, nem utcára került vagy trafipaxos autóra, hanem ha meg volt a szolgálati ideje elküldték nyugdíjba. A TV ostrom utáni szolgálatukért is sokakat küldtek nyugdíjba. A rendőr szemével nézve ez egy lehetőség volt és bolond lett volna nem élni vele. Tehát nem a kurva annyát, hanem annak aki engedte elmenni.

LBL 2011.05.22. 07:58:51

Néztem, mi is lesz ebből a cikkből... Hát politizálás már megint.
Na addig olvastam.

rotok 2011.05.22. 08:05:23

ki nem szarja le, ha arra nem képesek hogy kiszedjék a forgalomból eteket a faszfej száguldozókat a város közepén

hoyanta 2011.05.22. 08:06:28

@csunyadiszno: na képzeld az én apám 20 évig volt ennek a cégnek a biztonságtechnikai vezetője. Napi 24 órában volt "szolgálatban" piros belépővel ugye tudod ott bban a környezetben ez mit jelent, karácsony szenteste semmi nem volt....csak balesetek melyek 99 %-ka a dolgozók nemtörődömsége volt annak ellenére, hogy előtte vagy beosztottai előtt vizsgáznotok kellett...Én rendőr voltam nem titok...megtehette volna soha nem irigyelte el tőlem a szolglati nyugdíjat tudod miért? Mert mig én kint voltam ő vigyázott a csecsemőmre, és ha jflékor hazaértem de már a kocsiból kiszllva újabb riasztás jött és csak egy pillanatrra láttam a 2 éves gyerekemet hát menni kellett. Én tiszt voltam 2 diplomával, nálam sokkal kevesebbért sokkal nagyibb mértékben kockáztatták életüket kollégáim az én 2 diplomám sem volt gagyi büféképző még hosszabb ideig is tartott megszerezni mint az orvosoké, mégsem kaptam ingyé DRt sőt parát sem a zsebembe...irigyled? Nosza menj, csinálád majd 25 é mulva amit én már nem fogok megérni rozzant csipővel cukorbetegen vesebetegen, majd a kisfim megkérdi tőled ugye nem akarsz szolglati nyugdíjba mennyi ha TÖRVÉNY adta jogod ez.. Majd a kisfiam....

Amusing 2011.05.22. 08:12:49

az a sok írígy fasz akkor miért nem megy/ment rendőrnek hogy ő is otthon lehessen??????

vagy most csak bemegy a melóhelyére nulla tudással egész nap netezik és követelőzik???

T!B 2011.05.22. 09:06:37

@Virago_1000:
Tudod csak egy Gond van ezzel, az hogy amikor majd egy 18-20 éves rendőr suhanc megállít téged, a nagy tiszta vérű ősmagyart, -vagy a hozzád hasonlókat,akik állandóan csak cigányozni tudnak minden témában és mindenben erre vetítik ki az életük összes keservét- és a legapróbb negatív megnyilvánulásra előveheti a szolgálatit és rád emelheti, majd akkor elgondolkozhatsz azon hogy valóban annyira jó ötlet mindenkinek megnövelni a fegyverhasználatot. sok emberben aki nem cigány, nem zsidó, nem ukrán,csak EMBER sokkos állapotot és a személyiség kifordulását eredményezheti a fegyverrel való fenyegetettség.a másik meg hogy a cigány élősködik meg a cigány így meg úgy, de ha elmegy rendőrnek, tűzoltónak, mentősnek,megfelel az elvárásoknak, a felettesek, személyzetisek alkalmasnak találják hogy elvégezze a munkát, akkor gondolom NEM lehet annyira gáz és legalább egy érettségije is van már, .mert VAN ilyen is, ha nem is sok. akkor meg mi a sz@rt keres ez itt menjen vissza a putriban, vagy csak olyan munkát végezzen amit a "magyar" nem csinál meg? Tudod egy gond van ezzel az országgal és azzal ahogy megnyilvánulsz, az hogy általánosítasz. a többség olyan a cigányok között, de nem mindenki. én le is zárom a vitát , nem kívánok erről a témáról itt már vitatkozni.mert már egy motoros balesetből a rasszizmusig jutottunk.
ami a lényeg ha megnövelik a rendőrök hatalmát akár fegyverhasználatra, akár fizikai erőszakra, az sokkal érettebb, kontrolláltabb rendőrt kíván , mint most a rendőrök többsége.

egy kis példa máshonnan:
www.youtube.com/watch?v=cwM66uUpohw&feature=related

107! 2011.05.22. 09:11:34

@vontod75:

Basszus! Ezt nagyon szépen összeszedted!!! Benne volt minden, ami a témához kapcsolódik, és amit nem tudnak sokan.

streetsta · http://managertoys.hu/ 2011.05.22. 09:19:55

@Ciri: Nézd, ez egy Belsőség poszt. A dolgok itt mindig is valamennyire szubjektívak voltak. Véleményt is mondunk ezen a fórumon. Szerintem nem volt sarkos, nem is volt bántó senkire nézve a véleményem (illetve, ha egészen pontosak akarunk lenni,leginkább kérdés feltevés volt ez: ha látod, milyen helyzeteknek van kitéve például egy motoros rendőr, akkor érthetőbbé válik-e, miért vannak olyan igényeik, amilyenek).
Tudod, itt, ezen a fórumon egy picit olyan rendőrről beszélni, mint autókereskedőről. Ha autókereskedőkről kezdünk beszélni, valószínűleg az derül ki, hogy a kommentelők nagy százaléka szerint mind lop, csal, hazudik, kurvannyát egytől egyig. Pedig minden bizonnyal nem mind lopcsal, és ha picit belegondolunk az autókereskedő helyzetébe, lehet, hogy mindaz, ami miatt szemét disznónak tartják az autókereskedőt, esetleg nagyban múlik a mi saját mentalitásunkon is. De sokaknak már az is nehézséget okoz, hogy megértsék, a kereskedő miért is ad drágábban el valamit, mint amennyiért megvette. És akkor meg már lehet fröcsögni, kurvanepperezni, mint ahogy sokan gondolkodás nélkül meg is teszik. Csak aaz új- és használtautó kereskedők most éppen nincsenek a napi történésekben érintve. De hidd el, ha érintve lennének, és véleményem lenne róla, még akkor is felvállalnám, ha esetleg a köcsögnepperekkel értenék egyet:))

Gregfine 2011.05.22. 09:27:10

107!
Teljesen hiába próbálkozol észérvekkel tapasztalatokkal.
A többség szemében akkor is csak egy szemkilövő, zsebekben turkáló, korrupt, semmitevő, sunyin trafizó, az ország hátán élő, mocskos rendőrök leszünk. Olyanok, akiknek büdös a munka és most megijedtek, hogy oda lesz a 40 éves nyugdíjkorhatár.

De majd a többség észreveszi magát amikor, az olyanok mint te is én is és sok kollégánk aki szerette ezt a hivatást úgy dönt, hogy ebből elég és most már váltani kell. A rendőrök, tűzoltók, bv-sek körében is színes a szakmaiság palettája, sok a diplomás és a jól képzett szakember, ráadásul a szakma gyakorlatából sem esnek nagyon ki hála a jelenlegi bérezésnek. Akkor majd ezek az életerős 30-40 évesek lehet jobb eséllyel pályáznak a "többség" addigi vagy leendő munkahelyére ahol nem kell annyi ideget nyelni nap mint nap és még közutálat tárgyai sem leszünk.
Ezzel párhuzamosan az általunk hagyott űrt kezdő, tapasztalatlan kollégákkal kell feltölteni, ha lesz olyan egyáltalán aki vállalja majd azt. Természetesen a rostán is könnyebben fognak átmenni az emberek a felvételin ami nagyobb mélységbe fogja taszítani a rendőrségről alkotott véleményt. És ezt a "többség" is megtapasztalja majd a pénztárcáján amikor agyhalottak fogják őket agyonbüntetni (lásd a legtöbb parkolóőrt :).

De remélem nem így lesz és tovább folytathatjuk a hivatásunkat a többi rendvédelmis kollégával.

Egy néha motoros közlekedési. (aki nem lőtte ki soha senki szemét)

gabors 2011.05.22. 09:32:18

@107!:
107! 2011.05.22. 09:11:34
@vontod75:

Egyet ertek ... en is ...

Ha egy olyan orszagban szeretnenek elni ahol nagyjabol mindenkinek egyforman allamilag szankcionalt biztonasaga van (demokracia). Akkor ez komoly penzbe kerul hozzaerto megfizetett rendorokre tuzoltokra stb. van szukseg.

Hogy lehet ezt elerni, ugy hogy a rendornek legyen tisztesseges fizetese es komoly tekintelye.

Meg vannak fizetve de nem elszalt fizetesekkel pl .NYC kezdo fizetes bk 25,000 ami itteni viszonylatban nem magas ... ez valahol az erettsegi es foiskolai kozotti szintet jelenti ezt is varjak el... 1-2 eve college ... nem muszaj a vegzettseg ...

En mar 20 eve az USA-ban elek, itt egy rendornek komoly tekintelye van SENKI (aki nem hulye vagy belott) nem all le vitatkozni vagy plane ellenszegulni ... DE itt a rendor nem buntet nincs helyszini birsag stb Siman feljelent (a MO-gi szo hasznalattal aztan majd eldol).... voltam mar birosagon tobbszor ahol a rendornek nem adtak igazat (kozlekedesi es sajnos egyebb ugyben is) ...

DE ha Bangladesht akarunk epiteni akkor jo uton vagyyunk ott minden "ugyes" lazar fele ember meg tud venni egy ket rendort es soha semmi gondja nincs a tobbiek meg egyenek szart.

Ugy tunik a Fideszes vezetok a villaikbol erre fele tartanak..

Udv

Gyurma73 · https://plus.google.com 2011.05.22. 09:39:48

@Gregfine: A RENDŐRŐKNEK ,TŰZOLTÓKNAK FOGALNUK SINCS A MAI MUNKAERŐ PIACRÓL!!ja majd nem leszaki csinálja meg elmegyünk máshova stb.Menjetek próbáljátok meg a reálgazdaságok.1 millió ember munkanélküli( a többi nyilván sincs tartva) majd pont ti fogtok hiányozni valahonnan.
Tessék el lehet menni,csak nehogy pofára esés legyen a reálszférában.
Ahol pl nem hogy 100% nyugdíj nincs de 60%ot is alig éri el.

Gregfine 2011.05.22. 09:45:36

Valóban mi vakok vagyunk, ki sem látunk a trafi mögül.

gabors 2011.05.22. 09:48:55

@Gyurma73: Tessék el lehet menni,csak nehogy pofára esés legyen a reálszférában.

Nem Ok hanem Te leszel pofare esve szerintem ha tenyleg elmennek.... az elmult 15-20 ev azt mutatja hogy az allomany (bocs) de egyre alacsonyabb szintu ... ha amit Te "javasolsz" esetleg be is kovetkezik Te leszel az elso aki sirni fog meg hangosabban ... csak gondold vegig mit is mondasz..

En nem vagyok vagy voltam sem rendor sem tuzolto sem soha allami alkalmazott.

Udv

b.f. 2011.05.22. 09:54:12

@Virago_1000:

Talán csak egy magyar ember vagyok, akinek rohadtul elege van a szopatásból, meg abból, hogy ebben az országban látványosan mindenki pénzt akar keresni a dolgozó embereken. És igen, meg tudom ítélni, melyik tábla van indokolatlanul kint felejtve. És miért? Mert közlekedési szakirányos diplomám van. De ehhez még diploma se kell igazából. Akibe szorult egy csöppnyi intelligencia, az szerintem látja, hogy hova nincs értelme kirakni sebességkorlátozó táblát.

Amúgy meg szerintem a vak is látja, hogy egy befejezett útépítés után hetekig kint hagyott 30-as tábla eléggé indokolatlan. Ugyanúgy az, mint a nyíl egyenes útszakaszokra előszeretettel kirakott 60-as. Vagy az olyan lakott területnek nevezett helyekre kihelyezett 40-es, ahol kb. 0 a lélekszám.

streetsta · http://managertoys.hu/ 2011.05.22. 09:57:00

@Zonguldak: Bocs, hogy csak most: sajnos igazad van, javítom a hibákat. Most micsináljak, ha nagyon sietek, néha még az óriást is elipszilonnal írom:))
Ami pedig a nyugdíj témát illeti: azért került bele a posztba, mert a helyszínen, a balesetes rendőr( @107!: ) egyik költői kérdése is erre vonatkozott. Szerintem ideális esetben ezzel semmi baj nincsen, ha mindenki kulturáltan tudna beszélgetni, vitázni erről a témáról, előrébb vinne mindannyiunkat. Azt sajnos nem tudom elfogadni, hogy sokan példákkal jönnek, az ő, vagy családtagjuk munkája mennyire stresszes, aztán neki mégsem jár semmi. Sajnos az látszik kitűnni a kommentekből, tökéletesen alkalmatlanok vagyunk mindenféle szolidaritásra. Az nem érdekel, neki mi a baja, a lényeg, hogy az enyém mi. Pedig inkább örülni kellene, hogy valakik a jogos(nak vélt) igényeiknek megpróbálnak normálisan érvényt szerezni. A cél ne az legyen, hogy nekik ne legyen jobb, hanem legyen nekünk is érdekérvényesítésre képes tömörülésünk, és mi magunk is legyünk erre képesek, ne csak másoktól várjuk el a cselekvést.
Egyébként meg természetesen én is azt gondolom, helyén való differenciálni, és ne minden rendvédelmis munkakörhöz járjon minden kedvezmény (persze, lehet, most sem jár, nem vagyok képben).

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.05.22. 09:59:36

"Tudom, demagógnak tűnhet itt is előszedni a korkedvezményes nyugdíj témáját, de talán segít megérteni, miért is alakult ki ez a gyakorlat. Az, hogy például a motorosrendőrök mindennapja erősen stresszes,"

OK, akkor pl. ők mehessenek.
Nekem az olyasmivel van bajom, ami az egyik rokonom : vízirendőr volt, életében sem szakadt meg, aztán 45 évesen nyugdíj, mellette dolgozik.

107! 2011.05.22. 10:00:11

Hihetetlen!

Meg kell nézni, hogy egy tűzoltó milyen műszaki érzékkel van megáldva. Biztos nem találna magának megfelelő munkahelyet. Hiszen alig ért valamihez. Problémái vannak a hegesztéssel, a pneumatikához, és a hidraulikához sem ért, sthil fűrészt is csak képen látott, és fél a magasban is... Emberek nagy bajban lennétek, ha ennyi "ezermester" árasztaná el a munkaerő piacot. Hamar kiderülne kire is tartanak igényt.
Nem kell fikázni, meg lenézni olyan réteget, akinek fogalmatok sincs a munkájáról.
Én sem szólom le a pénztárost, vagy a kocsmárost, mert sejtésem sincs az ő szakmájuk nehézségeiről. Viszont a magyar ember olyan tökéletes, hogy ha máshoz nem is, de a focihoz, politikához, autóvezetéshez mester fokon ért. Akár csak a rendőrséghez, vasúthoz...

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.05.22. 10:04:36

"egyensúlyban van-e a mérleg akkor is, ha a rendőr/tűzoltó, stb. által elvégzett munka van az egyik serpenyőben, az érte kapott fizetés és juttatások a másikban, de ebből tálkából kivesszük a korkedvezményes nyugdíjt."
Részemről a tűzoltók nyugdíját sosem vitattam, mert ők vannak a legtöbbet veszélyben. Mentősofőr meg, ha már mondjuk 40 éves, akkor nem rohamkocsira/esetkocsira kerül, hanem szállítójárműre, amivel a mamikat viszik haza a kürházból.

Rendőr, az más. HA valaki szereti csinálni, az úgysem megy el hamarabb nyugdíjba.
Ha már mindenről jelentést kell írniuk, akkor lehetne az, hogy a rázós eseteket figyelembe veszik? Mert ugye nyomozó lehet valaki idősebb fejjel is.
Meg pl. portás is a yardon, ha már öregebb.

Az lenne a megoldás, hogy a fiatalabb állomány ki az irodákból, idősebbek be oda.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.05.22. 10:08:41

@gabors: Más kérdés a helyszíni bírság, meg más kérdés az, hogy ott, ha kicsit is nagyobb fennforgás van, nem finomkodnak.

Itt se kéne, másképp nem lesz rend.

A másik oldal : a rendőrök részéről is más hozzáállás kellene, mert ha megállít, mindig attól félek, hogy mibe fog belekötni - így nem lesz tekintélyük.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.05.22. 10:13:29

"a rendszerváltozást követően a következő juttatások, kedvezmények szűntek meg: BM kórház, BM óvoda, BM üdülők, 13ik havi, sőt egyszer 14ik havi, rendszeres időközönként jutalmak, prémiumok, teljes összegű ruhapénz, teljes táppénz, valamint köddé vált a fokozott büntetőjogi védelem, társadalmi megbecsültség."

Nemtom, a sima közintézmények méénem jók a rendőrnek? És azért a korkedvezményes nyugdíjon kívül is lehetne motivációt találni a pálya vonzóvá tételére, az tuti.

És itt bejön az, hogy semmilyen probléma sem csak egy dolog miatt van; nagyon sok minden rossz ebben az országban, és a problémák egymást gerjesztik. Amiket leírtál, az pont elég jól mutatja..

bürokraták rémálma 2011.05.22. 10:15:18

Na ez a cikk jól rámutat arra, hogy igazi szdsz bérencek vagytok.
De így legalább tovább szűkült a kör, hogy kinek a cikkeit érdemes olvasni.
Egyszer majd rájöttök, hogy a politikát ki kéne hagyni ebből, csak nehogy túl késő legyen.
Csá!

gabors 2011.05.22. 10:16:10

@ColT:

Igazad van nem finomkodnak mert "allamilag szankcionalt" tekintelyuk es jogaik vannak... ha ellenall a paciens akkor akar "minden" eszkozt is lehet hasznalni ... es ez eleg visszatarto tud lenni ... DE most mar minden rendor autoban ott a kamera !!! nem lehet sokat/semmit masztolni. Ez van mikor nagyon jol jon mind a rendornek mind az allampolgarnak ... DE minden rendor tudja hogy Neki a nagyhazaban nem sok eselye lesz ezert vigyaz hogy arra ne keruljon sor.

De tudok jobbat... ahol most lakom az egyszeri rendor tobbet keres mint atlag orvos/tanar/gyogyszeresz stb. vagy mint en, mert a teleuples ugy dontott (az en adombol is ) hogy megeri 350000 US$ nem tevedes $350000 eves atlag fizetst adni a helyi rendornek ... nincs is gond !!!

Udv.

gabors 2011.05.22. 10:22:00

Magyarul nincs korrupcio legalabbis utca szinten mert nem eri meg egyik oldalnak sem ... ez itt a lenyeg ... ha lejjebb es lejjebb nyomjak (kormany) a lecet megint konnyebb lesz zsebbe tenni/adni a penzt ami tovabb csokkenti a rendor tekintelyet ...

Ez semmi jora nem vezet de hajra MO hajra FIDESZ

b.f. 2011.05.22. 10:31:58

@gabors:

Na igen, az USA egy teljesen más világ. Ott van a rendőrségnek hatalom a kezében, és nem csak dísznek hordják a maguknál a pisztolyt, meg a shot gun-t.
Egyébként nálunk a családban van olyan rokon, aki az USA-ban él, és rendőrként dolgozott 50 éves koráig, aztán nyugdíjba vonult. Ő New Yorkban húzta az igát (ami ugye nem éppen egy kisváros, magyarországnyi ember lakja), 26-27 éven keresztül, és ő valóban belefáradt a munkájába. Neki mindennap olyan helyen kellett melóznia, ahol nem volt ritka a fegyverropogás az utcán, meg a bandaháborút, drog. Itt még tegnap este írta valaki, hogy ez nem olyan, mint a filmeken. Hát neki olyan volt. Többször rálőttek, és szinte naponta keveredett veszélyes helyzetekbe. Szerette a munkáját, de egy idő után sok lett neki, meg ugye 2 gyereket csak fel kell nevelni. Na most kérdezem én, hány magyar rendőr van, akinek naponta kell szembenézni ilyen dolgokkal? Úgy nagyjából egy se, szerintem.

Nekem persze nincs bajom a rendőrökkel, de azért tényleg gondolkozzunk már el pár dolgon. A 3 műszakban dolgozó, gyerekét egyedül nevelő anyukának miért nem jár korkedvezményes nyugdíj? Vagy a fakitermelőnek, aki szintén napi szinten az életével játszik (meg szintén az egészségével a fizikai munka miatt), hiszen a fa sem mindig úgy dől, ahogy ők szeretnék.

Aztán meg persze, lehet jönni azzal, hogy ezt a rendőrös sztorit most kitaláltam. De akkor az illetőt szeretettel várom majd hozzánk egy new york-i telefonálás erejéig.

gabors 2011.05.22. 10:34:55

Csak hogy meg irjak egy kicsit a helyiek itt voltak 2 percen belul nyolcan mikor az anyossal volt gondom ... problema csak annyi hogy engem vittek el :-(

De nem lett igazuk a birosag (kb 2 ev utan) ugy talalta hogy nem volt megalapozott a dolog ... es valoban semmi nem tortent ... csak egy kis erodomonstracio az anyos reszerol ... valoban semmi nem tortent de akkor a rendor ezt nem is akarta meg csak vitatni sem ...

Szoval ennyi... en sem vagyok minden rendor baratja !!!

Gyurma73 · https://plus.google.com 2011.05.22. 10:35:40

@107!: A legtöbb állami szférából kirugott középkorú,nem nagyon találja a helyét a reálszférában,mert ott végig kell dolgozni a munkaidőt.Nincs beszélgetés,a barátság,társkapcsolat tilos a munkahelyen belül.(multi)
Volt egy határőr aki elment biztonsági őrnek mert rendőrség derolgált neki ikor megszünt a határőrség.
Két hónapot bírt azt mondta inkább elmegy rendőrnek.

Gyurma73 · https://plus.google.com 2011.05.22. 10:38:13

@107!: gondolom te is egész télen motorozol ahogy egy postás,futár??
ja nem akkor bocs!
mert tudtommal csak április1 től oktober31ig kell motorozni a motoros rendőrnek.

gabors 2011.05.22. 10:39:18

@b.f.:
Nem hiszem hogy kitalaltad a 70-80-as evekben pont ilyen volt NY ... most eppen nem ... de ha a FIDESZ ide is beteszi a labat megint ilyen lesz.

Itt senki nem vitatja el hogy 20 eve eleg 25 plane a rokonod megerdemli a nyugdijat !!!

Ezt kellene Mo-on is megerteni ...

Udv

gabors 2011.05.22. 10:41:13

@Gyurma73:
Kicsit szalj mar le a maga lorol !!!!

acsiba 2011.05.22. 10:47:19

@107!:
Nem kötelezö elmenni rendörnek ,gondolom az elötte alaposan tájékoztatva lettek az életpályárol.
Az elmult években eléggé ledegradálo volt rendörnek lenni föleg közlekedésinek.
Az autosok látják hogyan gyarapodtak a rendörök.Nemrég nyiregyházán tartoztattak le egy ötfös csapatot akik a kamionosokat nyulta le mondvacsinát szabálysértésekre hivatkozva.
Januári kubai nyaraláson csak 2db közlekedési rendörrel utaztam (30 évesek voltak).
Biztos az alulfizetett személyekhez tartoztak. Nem 60 ezer volt az ut.

Gregfine 2011.05.22. 10:49:52

@b.f.:
Ez mennyiszer megkapom.. csak azt nem értem miért?
Hányszor láttatok már rendőrt 30-as 40-es táblával a kezében vagy a hóna alatt? (Kivétel közlekedési baleset mert ott már láttam)
A KRESZ táblák kihelyezésének a bürokráciájában van szerepük, de nem a rendőrség helyezi ki a táblát az útépítésnél és nem is ők szedik le.

Valamint a kis-rendőrnek -az az akit néha leköpnek- sebességméréskor nincs érdeke abban, hogy ilyen helyre álljon.. nem motiválja, hogy minél többet mérjen(lehet van ilyen, de az hülye).
Nekem muszáj sebességet mérnem közlekedési létemre és már most tudom hogy köv. héten hová van tervezve, pedig utálom, mert csak bosszant, hogy a sok külföldi rendszámos 290-el is mehet és őt nem érdekli. Ez ellen lépne fel inkább a kormány, lehet többet nyerne rajta mint a nyugdíjasokon.

Még1 gondolat ha visszahívnak ezreket, az ő munkájukat miből fogják fedezni? Értem ezt azon, hogy most sincs pénz üzemanyagra, felszerelésre, fegyveranyagra, egyenruhára, vízdíjra stb.
De inkább ezt nem is írom, mert vontod75 leírta, hogy figyelnek (hozzá kellett járulnunk) és nem szabad kimondani az igazat, mert hamarabb találom magam a reálpiacon mint gondolnám.. és lehet pont Gyurma73 helyére megyek. :P

Gyurma73 · https://plus.google.com 2011.05.22. 10:52:36

@gabors: nézd! mindenkinek emelkedett a nyugdíjkorhatár a nőknek 55 (1998)ről 65 (2015)re fogfelmenni!
sajnos ezt tudomásul kell venni.Tovább élünk kevés gyerek születik azok is inkább rétinégerek.

Gregfine 2011.05.22. 10:52:39

Gregfine <-- aki még sosem volt Kubában sőt nyaralni sem az elmúlt 5 éveben.

b.f. 2011.05.22. 11:03:41

@gabors:

Bocs, a végét nem személyeskedésnek, és nem is neked szántam :)
Hiszen te jól tudod, mi van ott, ott élsz ezekben a dolgokban naponta.

Az ún. átlag magyar emberre gondoltam, aki ilyenkor mindig azzal jön, hogy ez hú de szép történet, meg hogy ilyet ő is ki tudna találni...

Lacaca 2011.05.22. 11:30:48

@acsiba: Tajekoztattak oket az eletpalyarol. Epp egyoldaluan igyekeznek felrugni a tajekozoban lefektetett elonyoket.

Hurri Kán 2011.05.22. 11:50:38

@streetsta:
"Az viszont nagyon sajnálatos, hogy már megint ott tartunk, hogy ha leírom a szót, rendőr, néhányan kontrollálatlan kilőttékazemberekszemitezésbe kezdenek."

Pontosan ugyan az az általánosítás, amit Te is leírtál, hogy igen, mert a tüntetők utcakövekkel meg Molotov-koktélokkal dobálták a rendőröket. Egy NAGYON KIS részük valóban... Szóval ez az általánosítás rendben, van, a másik nincs? Ez nekem furcsa hozzáállás.
A másik, szerintem Te is pontosan tisztában vagy azzal, hogy milyen indulatok feszülnek az emberekben, a nem éppen nyugodt, bizonytalansággal teli hétköznapok miatt. Innentől nem olyan nehéz kimatekozni, hogy egy ilyen írás az indulatok gerjesztésén kívül másra nem jó, a kommentek nagy része erről fog szólni.
Nem akarok tiszteletlenül fogalmazni veled szemben, mivel semmi okom és jogom rá, de nekem ez a hozzáállás (ezzel a cikkel kapcsolatban) kicsit az "én nem szarok a kútba, csak a peremére, és majd belepöckölöm"-re emlékeztet...
Szóval szerintem bőven elég, ha arról szól a cikk, hogy egy rendőrmotoros egy hálistennek szerencsés kimenetelű balesetet szenvedett, mint kiderült, egyáltalán nem a saját hibájából, és esetleg felhívni az olvasók figyelmét, hogy nézzenek jobban körül, ha kék villogót látnak, szirénát hallanak, mert annak általában oka van.

streetsta · http://managertoys.hu/ 2011.05.22. 12:04:56

@gyvy: Természetesen az általánosítás semmilyen módon nem vezet sehová. Éppen ezért is lenne marhaság lenne, ha minden civil tüntetésen egyenként kellene bebizonyítaniuk az embereknek, hogy ők nem dobáltak még életükben semmit.
Egyébként te is tudod, hogy politikától, rendszertől, hatalmon levő párttól függetelenül sehol nem hagyja a rendfenntartó erő szó nélkül, ha agresszíven lépnek fel velük szemben. Nekik ez a dolguk, ezért tartjuk őket. Mindegy, hogy politikai tüntetés, focimeccs, vagy bármi más során tapasztalnak rendbontást, agressziót, azt nekik kezelniük kell. Ha egy sokszáz fős társaság verekszik össze kapákkal-kaszákkal, azt ugyanúgy meg kell fékezniük, akár erőszak alkalmazásával is, mint az utcai vandálkodást. Ezt az egyet kellene végre megérteni: az oda kivezényelt rendőrnek nincs mérlegelési lehetősége. Ha ma délután kivonulnánk a Parlament elé, tiltakozni a regisztrációs díj, a "kintfelejtett" sebességkorlátozó táblák ellen, és közben néhányan padokat borogatnának, a helyszínt biztosító rendőrökre támadnának, senki nem lepődne meg, ha annak könnygáz lenne a vége. Ugyanazok a rendőrök állnának a sorfalban, mint jónéhány éve. Ez nem uralkodó párttól függő kérdés. Egyébként pontosan erre a témára is céloztak a rendőr kommentelők: ők nem nyilváníthatnak nyilvánosa véleményt politikai ügyekben. Neki egy mondat hagyhatja el a száját, ha utasítják: Parancs, értettem!
Nem a rendőr tehet arról, hogy a nagypolitikusok milyen játékokat találnak ki. Csak ennyit kellene végre megérteni.

gascan 2011.05.22. 12:41:41

@vontod75: "Halkan jegyzem meg, hogy elkezdődött az elvándorlás a cégtől, sorra adják be a kollégák leszerelési kérelmeket. Jellemzően a fiatalok"

Fasza. Orvos már most sincs, eztán rendôr se lesz. Az országot irányító balfaszok - párttól függetlenül - mikor kapnak észbe végre? Amikor az utolsó ember lekapcsolja maga után a villanyt?

"2008 óta nem sikerült betölteni 3000 üres helyet!"

Ez sajnos azt is jelenti, hogy gyakorlatilag bárkit kénytelenek vagytok felvenni, és bekerül rengeteg nem oda való ember is. Nyilván a felszerelés, továbbképzés és pénz hiánya is égetô gond, de nem gondolod, hogy jelentôs részben a nem oda való embereknek is köszönhetô, hogy a rendôrség renoméja ott tart, ahol?

kisjapan 2011.05.22. 13:24:03

szerintem a tűzoltók és a mentősök megérdemlik a korkedvezményt,viszont a rendőrök és a katonák között erősen szét néznék,hogy ki mennyire harcolta le magát.
pl.:a cikkben elhangzik,hogy nemtudja 50 évesen hogyan élte volna meg ezt az esést,én megmondom,úgy mint ahogy az én 56 éves kollégám aktívan buszt szerel és emelgeti a 40 kilós vasakat egyedül!írhattok akármit van rálátásom a dologra a családban van életerős 40 éves nyugdíjas katona és rendőr is!

LBL 2011.05.22. 13:24:03

@streetsta:
"Ugyanazok a rendőrök állnának a sorfalban, mint jónéhány éve."
Nem. Azok már nyugdíjba mentek.

Kíváncsi vagyok amúgy, mit lépnének a rendőrök arra a verzióra, hogy OK, marad a mostani nyugdíjrendszer.
De.
Ha nyugdíj mellett munkát vállalsz, akkor arra az időre nem jár a nyugdíj. Tudsz dolgozni, ugyebár.
Ha pedig megbuksz feketemunkával, akkor örökre ugrott.

We make the world a better place 2011.05.22. 13:26:16

Majd betöltik a betelepülők. Választási hirdetésekre akkor is lesz pénz.

We make the world a better place 2011.05.22. 13:36:13

"Ha egy sokszáz fős társaság verekszik össze kapákkal-kaszákkal, azt ugyanúgy meg kell fékezniük"

Összeverekednek, mert nem tudják eldönteni, kié legyen a munkahely?

kisjapan 2011.05.22. 13:47:30

@vontod75: na nehogy már összeszarjam magam,hogy a pályakezdő rendőr 90-100 ezer ft között kap,összetenném én a kezemet,ha annyit kapnék a 75 ezer helyett!azért cserélnék én a egy rendőrrel egy hétre,mehetne a szerelő aknába,azt hiszem nem elégedetlenkedne utána.
Amúgy szerinted az evilági melósnak milyen juttatásai vannak?örül,ha kap fizut!

Krisi 2011.05.22. 14:14:45

@b.f.: kintfelejtett 60-as táblánál 2 dolgot tehetsz:
1: mész 100-zal és fizeted a 45ezres büntit
2: mész 60-nal és veszítesz 2 percet (ha mondjuk olyan a lámpaváltás akkor még annyit sem). js, és bünti sincs.

mérlegelj, és ha neked továbbra is megéri azért a pár percért sietni, akkor fizess csak nyugodtan és persze kend rá a rendőrre.

(van még a harmadik: veszel egy motort, ott ha szemből letrafiznak akkor csak integetsz nekik :)

b.f. 2011.05.22. 14:30:02

@Krisi: itt nem ez a probléma, hogy hány percet veszít vagy nem az ember. Hanem az, hogy nem közlekedésbiztonsági szempontból mérnek az ilyen helyeken, hanem hogy minél több pénzt szedjenek be. Ez az idegesítő az egészben. Ha esetleg egy olyan útszakasz lenne, ahol hetente baleset történik gyorshajtás miatt, akkor azt mondom, oké. Kell a tábla, kell a sebességmérés. De így?!

Krisi 2011.05.22. 14:40:46

@b.f.: értem mit írsz és én sem tartom helyesnek hogy a pénzszedés az elsődleges szempont. de továbbra sem kell úgy beállítani, mintha nem tehetnél ellene semmit. egyszerűen csak annyi a dolgod hogy betartod a korlátozást, akkor bünti sem lesz.
ez ilyen egyszerű. vagy mint említették előttem is páran, írsz a közútkezelőknek.

lehet rajta persze idegeskedni is, de attól még semmi nem fog megváltozni, ezért nincs is értelme.

vontod75 2011.05.22. 15:54:26

@gascan: Ebben van valami... Sajna kis pénz kis foci...

vontod75 2011.05.22. 15:56:05

@kisjapan: Van egy jó hírem! Létszámhiánnyal küzdünk! Gyere jelentkezz és akkor már nem kell 75k ért a szerelőaknában küzdened. Faszán üldögélhetsz a trafipax mögött egész nap.

kisschwarz 2011.05.22. 17:12:43

@T!B: Ez igen ! Te egy igazi magyar vagy! Veszett a fejsze, vesszen a szomszédé is! Gusztustalan!
Jelentkezz rendőrnek!

rolls 2011.05.22. 17:35:30

Sajnos újabb motoros-balest az Oktogonnál, kb. 20 perce. Mentő megjött, kb 15 perce.
Nem úszta meg ennyival mint itt a rendőr.... A motoros sisakban,elsősegély-fekvésben, mozdulatlanul. Drukkoljunk érte! Motor távolabb... Az ellenfél vasárnapi egyterű. Sokan segítettek. Nem bámészkodtam. Bringával tovább...

Reggie 2011.05.22. 17:55:02

@b.f.: Vegyel zavarot es minden problemad meg lesz oldva.

Marcellusca 2011.05.22. 17:55:20

@CSÖRR-CSI££: A legnagyobb Nagykutya (és még szépen fogalmaztunk, mert nyugodtan mondhatnánk azt is, hogy maffiózó!) éppen a jelenlegi belügyminiszter. :(((

Marcellusca 2011.05.22. 17:58:37

@Suna bácsi: Antaljóskával "élve": Teccettek volna elmenni rendőrnek/tűzoltónak/katonának/smasszernek!

Marcellusca 2011.05.22. 18:15:59

@vontod75: A 24 órás készenlétet nem is említetted.
Meg azt sem, hogy egy rendvédelmis csak szabadságon VOLT, sosem megy vagy ott van. Az sosem biztos. Csak, ha letudta.

Ja, a sztrájk-jogot sem említetted.
Pedig mekkora királyság lenne, ha a kedvezmények megvonását követően visszaadnák a korlátozásokat. Ugyanis a kedvezmények az általunk említett korlátozások kompenzálására szolgált.
Szóval, ha nincs kedvezmény = nincs korlátozás = lehet sztrájkolni.
Kíváncsi lennék, meddig bírnák az emberek egy rendvédelmis sztrájkot - természetesen elégséges szolgáltatás megtartásával: minden 2. tűz eloltása, minden 3. bűnelkövető üldözése, ügyintézés minden 5. embernél és "csak" az életfogytosok felügyelete, a többi azt csinál, amit akar.
De a dolgok már ennél tovább mentek.
Arról van szó, hogy szerzett jogokat akarnak elvenni. Először a rendvédelmisekét, majd jöhetnek a többiek.
Miért van olyan érzésem, hogy Gesztesit sosem fogják "kényszer" munkára kötelezni?
Vagy Demszky-t.
Pedig ők is korkedvezményes nyugdíjban vannak és nincsenek 62, de még 57 évesek sem!
És miért nem bántja az emberek szemét, hogy a politikusok korkedvezményes nyugdíjához - "természetesen", mint a költségtérítéseikhez - nem akarnak nyúlni?!
Rogán 39 éves, és, ha "jól" csinálja 3 év múlva "nyugger" lehet!!!!!

Na, minegy, aki nem volt/nincs benne - valamilyen formában - az úgysem érti, mi a probléma gyökere.
Kár is erőlködni. :(((

Pernahajder Viktor 2011.05.22. 18:24:27

1992 óta vezetek. Nem vagyok hivatásos sofőr, csak 500 ezer km-t vezettem eddig motoron autón vegyesen. Eddig soha sem találkoztam 30-as táblánál vagy vasúti átjáróban fotózó rendőrt. Szóval ez erősen sarkított, hogy minden trafis ezt csinálja. Persze, szar ha valakit lekapnak, velem is megtörtént már autópályán 100-as táblánál 140 :-(. De ettől még nem kellene úgy tenni mintha csak értelmetlen szívatás lenne az egész.

Marcellusca 2011.05.22. 18:29:34

@streetsta:
"Sajnos az látszik kitűnni a kommentekből, tökéletesen alkalmatlanok vagyunk mindenféle szolidaritásra." - Ez a lényeg!
És ezt használják ki "csodálatos" politikusaink!!!!
ha nem vettétek volna észre (nem pont Te), mindig bedobnak valami csoportot, akit qrvára lehet utálni, mert ...
Ők meg sütögetik a pecsenyéjüket, "véletlenül, észre sem veszik", hogy közben több, mint 2 millát vesznek fel havonta!
De lehet szidni, ócsárolni a 25 évet - jogaiban korlátozva - leszolgált, 150 ezret kapó (MUHAHA!) nyugger rendvédelmist! :(

gabors 2011.05.22. 18:33:41

Hogy valamit a cikkhez is irjak kedvenc varsomban a rendor motorosok ... mindig megcsodalom..

www.youtube.com/watch?v=TBEC5ejnXVg

kb egy honapja a ceg garazsanak a kijaratabol (en voltam a harmadid az utcatol szamolva) neztem hogy Obaman meg a motoros fel es le vezetok elrobogtak a Harley-kon .. nem volt rossz kb 10 m-rol ... kiveve hogy mentem volna mar haza inkabb 40 perc a blockban azert buntinek tunt ....

gabors 2011.05.22. 18:44:07

www.youtube.com/watch?v=Cg6iUgRE7Ho

Na azt hiszem ez az amiben en is beleragadtam (aprilis elejen !!!)

El Bándy 2011.05.22. 20:00:09

Megállok a Dózsa Gy.-ön kirakom a gyereket és az asszonyt a honvéd bejáratánál (40"alatt).Robogós "ízírájder"előbukkan a semmiből és megbüntet 20 gurigára,mondom neki:"Uram" most parkolnak fel a járdára.(TILOSBAN!!)Őt mennyire fogja megb....ni?Mondja:ha sokat pofázom megjárom...(Nem is büntették meg a csirkét)Ezek után sajnáljam őket??Ló.....t.
Ja,azt nem is mondom,hogy a szomszéd 226.000.-huf nyugdíjat kap 43 évesen a brfk-tól és örző-védő céget vezet.

LBL 2011.05.22. 20:05:45

Mintha elsikkadt volna korszakalkotó javaslatom. Valahogy nem reagálnak rá a hivatástudattól fűtött egyenruhások.
Idemásolom.

Ha nyugdíj mellett munkát vállalsz, akkor arra az időre nem jár a nyugdíj. Tudsz dolgozni, ugyebár.
Ha pedig megbuksz feketemunkával, akkor örökre ugrott.

Nos?

El Bándy 2011.05.22. 20:23:50

@LBL: Most mondja az asszony(könyvelő),hogy ha a nyugdíj mellett keresett béred nem nagyobb mint a min.bér akkor ok-s vagy.(A bér fölött kapott "zsebpénz"-ről meg ugyebár senki sem tud...:))
Megjegyzem én öntödében dolgozom és kiváncsi lennék,hogy a tányérsapkák nyáron napi 8 órában,hogy birnák a 40 fokos langy meleget és az 1200 fokos olvadt fémeket.És hát jéééé nálunk nincs szakszervezet meg korkedvezményes nyugdíj sem.Na hali...

LBL 2011.05.22. 20:29:49

@El Bándy: Ez a minimáléres dolog bbiztosan úgy van, könyvelő ért hozzá :, én meg nem vagyok az.

De én nem ezt javaslom, hanem kérdeztem, hogy mit szólnának a hivatástudatosak a javasolt verzióhoz. Kétszer is.
Azóta lapítanak. :)

El Bándy 2011.05.22. 21:14:50

@LBL: Azt ugye tudod,hogy ezzel a kérdéssel elárultad magad,Te egy IDEALISTA vagy:)))Majd ha az Osztyapenkó szobor lépést vált akkor kapsz választ tőluk.

Delinquens 2011.05.22. 21:22:40

Vettem a fáradtságot, és átfutottam a kommenteket tegnap és ma.
Nem tudnak meggyőzni a korkedvezményes nyugdíj támogatásáról sem a rendőrök sem az azokat pártolók. Alapvetően undorító a jelenlegi rendőrség napi szinten megnyilvánuló magatartása még ahhoz az alapvető fogalomhoz is, amit a saját elnevezésükben ugyan viselnek, de láthatóan nem ismernek.
Nevezetesen a REND volna ez az aprócska fogalom.
A rendőr viselkedése tiszteletet, tekintélyt és elismerést kellene, hogy kiváltson, de mindössze undort érzek.
Még arra sem méltóak, hogy féljek tőlük, mert csak a törvényesített erőszak jogosultságának tudatából táplálkozó arrogancia süt belőlük -, mint ahogyan a kigyúrt bűnözőkből a törvényen kívüliség az erő kútja…
Külsőleg amúgy sem sok már a különbség.
Ettől egy ember nem fél, mert tudja, hogy akár meg is ölhetik, de akkor sem válik azzá, mint aki megöli…
Már ott tartok, hogy nem látom a határt a rendőr és a szabálytalan között…
Szilárd erkölcsi pilléren áll az életem, betartom a szabályokat, ismerem a „REND” szó értelmét, és alkalmazom is azt a gyakorlatban…
Persze zaklattak és fognak is zaklatni a közlekedésben, de nem adom meg a sok sunyi tahónak az örömet, hogy fogást találjanak rajtam, de ettől persze keresnek…
Próbáltak már „rábeszélni” a sárgán áthaladáskor, hogy ketten látták, hogy piros volt, és rontottak már rám nyolcan, (két járőr kocsi szirénázva) mert a belső sávban haladtam teherautóval, noha láthatóan nem engedtek lesorolni a szélső sávba, pedig jeleztem folyamatosan… (Hungária krt. csúcsforgalom)
Oldalakat tölthetnék tele azzal, hogy mit meg nem engednek maguknak azzal szemben, aki védtelen, és mennyire számíthat az a segítségükre az, aki védelemre szorul…
Sajnos, vagy szerencsére azt nem tudom, hogy ez mennyibe is kerül az országnak.
Kocsikáztatni, motoroztatni, méregdrága eszközökkel ellátni ilyen emberi minőséget, és még elégedetlenek…
Az eredmény meg az, hogy az eltartóikat lépten nyomon büntetik, mialatt a közbiztonság tragikus. Azt már meg sem merem említeni, hogy milyen ember(?) az, aki békés polgárokat ver, vagy aki ezeknek asszisztál, vagy falaz…
Újabban fenyeget…
Hányok tőlük.
Szóval lehet nyugodtan megsértődni, és el lehet menni a retekbe nyugodtan más helyek végre munkát végezni!
Nem sokat fogunk észrevenni ebből, hiszen ez a fajta „REND” igazából törvényesen védett rendetlenség és erőszak.
Valószínű több lesz a gyorshajtó, nagyarcú, tilosban parkoló, erődemonstráló, kötekedő „rokonszenves arc” -, legfeljebb ezentúl egyenruha nélkül.

streetsta · http://managertoys.hu/ 2011.05.22. 22:41:15

@B. Capelluti: Hidd el, ha más is képes a kommentelő rendőrökével ellentétes, vagy azt kiegészítő véleményt megírni, azt is meg fogom jegyezni. Vagy nem vettem észre valamit?

Mallorca 2011.05.22. 23:03:08

Azért azon érdmes elgondolkodni, hogy régen miért nem mentek el 42 évesen nyugdíjba a rendőrök.

@Delinquens:

téged biztosan "imádnak" a rendőrök.. :-) Meg is érdemled.

streetsta · http://managertoys.hu/ 2011.05.22. 23:07:05

@LBL: "Nem. Azok már nyugdíjba mentek." Mind a tudomisén hány száz? Biztos ez? Vagy talán mégsem? Én ismerek olyat, aki akkor az egyik helyszínen volt, és aktív még most is.
Egyébként a felvetéseden el lehet gondolkozni. Ha tetterős, munkaképes, dolgozzon inkább rendőrként.

Mallorca 2011.05.22. 23:08:50

Egyébként a Fidesz nagyon ügyesen hozza az "oszd meg, és uralkodj" taktikát.

Most a hivatásosok vannak a soron. Utána mi jön? A multik? Utána a cigányok, munkanélküliek, tanárok, orvosok, ügyvédek???

Utáljuk egymást magyarok... Nem ez lenne a követendő példa.

Kegyetlen 2011.05.23. 07:46:53

a poszt legfőbb tanulsága: 1. mákker a randőrkoma, hogy megúszta lábtörés nélkül 2. a villogó nem betonbunker

skyrangr 2011.05.23. 09:05:38

szolgálati nyugdíjat azért is szajkózzák, merthogy egy 50 éves rendőr nem tud a 20 éves suttyók után rohanni, ugrálni, mint egy kaszkadőr...
na erre van egy szép megoldás. alkalmassági teszt. évente. minden rendőrségi alkalmazottnak (ismerek olyan rendőrt, aki 20 év irodaszolgálat után ment szolgálati nyugdíjba)!
ha átmegy rajta, szolgálhat, ha nem, akkor alkalmatlan a feladata elvégzésére, ezért vagy keresnek neki olyan pozíciót, amit betölthet, de azt már mint civil alkalmazott (hiszen minek rendőrségi állományban levő portás!?), avagy eltávozhat a testülettől, valami végkielégítés fejében. ezután mehet civil területre dolgozni. több országban ez a gyakorlat, és működik.

Zonguldak 2011.05.23. 09:05:56

@streetsta: Ha már egyszer megszorító intézkedéseket vezetnek be, akkor azt tartanám igazságosnak, hogy egyformán részesüljön ezekből a megszorításokból mindenki. Tehát én a rendvédelmi dolgozóktól várnám most el, hogy ők legyenek szolidárisak más társadalmi csoportokkal és ne ragaszkodjanak a kedvezményeikhez. Ugyanígy igazságosnak gondolnám, ha a 65 évnél idősebbek nem utazhatnának ingyen és igazságosnak gondolom a rokkantnyugdíjasok orvosi felülvizsgálatát is.
Nagyon nem szeretném, ha ismét elkezdenénk erőn felül, hitelből nyugdíjakat fizetni. Szerintem sokan olvasták már, de ajánlom mindenki figyelmébe az alábbi írást:
index.hu/velemeny/jegyzet/2011/02/24/sved_modell_vagy_halal/
Ez nem kimondottan a korkedvezményes nyugdíjakról szól, de a lényeg benne van ebben is: A semmiből nem lehet osztogatni, vagy nyugdíjakat fizetni, hitelből meg ostobaság.

Delinquens 2011.05.23. 09:32:45

Mallorca:

A dolog már hidegen hagy.
Belefásultam.
Bizonyára ismeretlen számodra az a tény, hogy egy egészséges társadalomban a rendőrség a tisztességes, szabályokat és törvényeket betartó állampolgárokért, a rendbontók és a bűnözők ellen tevékenykedik, nem pedig az eltartóikat szekálják, verik, fenyegetik, majd egyre többet követelnek tőlük.
Én tudom, hogy melyik oldalon állok, és azzal amit írtál, magadat is a megfelelő helyre soroltad…
Gratulálok!
Kemény srác vagy, menj, gyúrjál tovább, hogy még keményebb légy…

hanyasvagytedisznó 2011.05.23. 09:50:55

@107!: és milyen következménye lesz az esetnek,a vétkes sofőrre nézve?

LBL 2011.05.23. 10:36:24

@streetsta: Hát, mivel bankrablómaszkot hordtak, azonosítószámot viszont nem: igazad lehet, mindegyik még valószínűleg nem ment nyugdíjba. Bármelyik rendőr lehet, amelyik megállít, egy a szadista állatok közül.
Meg lehet rendes ember is. Nem tudhatjuk.

Abba viszont garantáltan nem mennek bele, hogy vagy a kedvezményes nyugdíj, vagy meló, a kettő együtt meg nem megy. Erre utaznak ugyanis.

Gordini 2011.05.23. 11:15:29

Szerencsés eset,örülök,hogy a motoros karcolás nélkül megúszta. Rendőr mivolta jelen helyzetben teljesen lényegtelen.
A posztról nem írok semmit,mert a véleménynyilvánítás szabadságának harcos szószólói ismét kitiltanak.

valamik1 2011.05.23. 14:16:20

@kisjapan:
Van felvétel!
gyedre melózni 75K helyett 90-100K-ért, és megtudod milyen TBC-és, meg egyéb olyan emberekkel foglalkozni, akikről nem tudsz semmit, hogy milyen fertőzőbetegségben szenvednek. Gyere, és állj közénk, mert ha kimész 1 egyszeri családi veszekedéshez, nem tudod mivel jönnek veled szembe, késsel, pisztollyal.
Légy rendőr, családod garantáltan pár éven belül elhagy, mert se szombaton, se vasárnap, se ünnepnap nemfog látni.
Ennyi pénzért, ilyen körülmények közt, örülj, tapsolj, és sok jogodról mondj le ami jelenleg megillet,ezeket nem írom le, mert ezeket már megtették.
H késel 10 azaz tíz percet fizess 200 000 Ft-ot, barátom így járt.
ha tönkre megy valamelyik ruhád, vegyél normál ár többszöröséért.
Ha akarod cserélek veled 1 hétre, csak bírd ki, mert én kibírom az aknába.
max nem csinálok semmit, mert nem értek az autószereléshez, de fordítva ez nem mondható el. Hiába nem értesz a rendőri munkához, attól sok veszély fog fenyegeti, mivel a 10 évnyi tapasztalattal rendelkező rendőr is úgy kezdni a szolgálatot, hogy vajon ma este hazamegy, vagy esetleg úgy viszik kórházba/boncterembe!

alprazolam 2011.05.23. 16:13:15

a mindenkori, és a jövőbeni rendszerek érdeke (az egész bolygón!),hogy a nyugdíjkorhatár, és az átlagéletkor minél közelebb legyen egymáshoz. Sőt,ha lehet, statisztikailag egyezzen a kettő.Minden más, az életkor meghosszabbítása kapcsán tett duma csak maszlag. A stressz ellen nincs orvosság.

kisjapan 2011.05.23. 20:36:15

@valamik1: nem értem,ha a rendőrök ilyen kemények és szembe mernek nézni a cigókkal,meg minden féle bűnözővel,akkor miért ilyen a közbiztonság és miért nem tiszteli az emberek 95 százaléka a rendőröket?ha én így végezném a munkámat igen sokan a buszmegállóban topognának,mert a busz a műhelyben állna:)

Virago_1000 2011.05.23. 21:56:44

@Kismacska nyárson: "Aki még mindig nem látja hogy mindkét oldal azonos, hogy a szocik 89-ben, Orbán meg 2000-ben adta el az országot a tudjukiknek, hogy a patkányokat azért szaporították el hogy a magyarok (megérdemelt) gyűlölete feléjük és ne a tönkretevőik felé irányuljon - nos az már totálisan elhülyült a valóságshowktól.
Szerintem."

- jo latni, hogy meg vannak, akik atlatjak dolgokat, es a lenyeg nem marad rejtve a szemuk elott.

@Phxmike: "senki nem mondta a rendornek hogy menjen rendornek, mehetett volna orvosnak is..."
- azt azert nehezen hiszem. MA az megy rendornek, politikusnak, (sajnos tanarnak is) aki sehova mashova nem jo, mennyire felhigult a szakma.
Masreszt azert egy orvosi egyetemet a rendortiszti "foiskola"-val hasonlitani.... hat....

Virago_1000 2011.05.23. 22:03:01

"BM kórház, BM óvoda, BM üdülők, 13ik havi, sőt egyszer 14ik havi, rendszeres időközönként jutalmak, prémiumok, teljes összegű ruhapénz, teljes táppénz, valamint köddé vált a fokozott büntetőjogi védelem, társadalmi megbecsültség."

- ezt a tarsadalom tobbi tagja sohasem kapta meg. Azt meg foleg nem ertem, hogy milyen jogon kovetelsz te (es barki) 13, 14 havi fizetest, talan neked az ev 14 honapbol all, amibol 14-t ledolgozol?

"Ezt ma segéd/betanított munkával is meg lehet keresni, de mondhatnám a kukásautó vezetőt is, az elmaradott Borsodban is megkeres 130 nettót."
- akkor majd elmesz szepen kukasnak, vagy segedmunkasnak, siras helyett.

Abban viszont egyetertek veled, hogy nagyon szomoru, hogy a rendornek semmi tekintelye sincs, es amikor vedekezni PROBAL mikor ratamadnak a ciganyok, akkor azok szabadlabon vedekznek, a rendorok pedig elo vannak veve.

Virago_1000 2011.05.23. 22:39:47

@hoyanta: "én 2 diplomám sem volt gagyi büféképző még hosszabb ideig is tartott megszerezni mint az orvosoké"

-ennyit buktal? Akkor veled is csak szambelileg vagyunk tobben.

@Amusing: "vagy most csak bemegy a melóhelyére nulla tudással egész nap netezik és követelőzik??? "
- neme errek ra netezni, max ebedszunetben, de szeretem a munkamat, ez furcsa? Tudom, igen. Ok, auto/motor tesztelo talan szivesebben lennek, vagy szakiro valami zenei magazinnal, de lepjunk le a foldre.

@T!B: "de ha elmegy rendőrnek, tűzoltónak, mentősnek,megfelel az elvárásoknak, a felettesek, személyzetisek alkalmasnak találják hogy elvégezze a munkát, akkor gondolom NEM lehet annyira gáz és legalább egy érettségije is van már, .mert VAN ilyen is"

-oooo. Tomkelegevel tehetnem be a linkeket, de minek, hogy a ciganyok FAJI alapon (csak kormonfontan fogalmazva, hogy ez ne deruljon ki) reszesulnek pozitivabb elbiralasban mar a felvetelinel is. Ennek ellenere az egyetemen ahova jartam, az akkori kb 10.000 diak kozt 1 fia ciganyt sem lattam. Mentost, tuzoltot stb-t sem. Egyebkent van 1 cigany volt osztalytarsam, aki jelenleg az MTA tudomanyos munkatarsa, 8-an voltak testverek, de a kornyezet ahonnan jott, "feher". Jo erzes tudni hogy ilyenek is vannak, de azert kezet nem csokolnek nekik, hiszen csak hozzak az atlagot, amit minden magyar teljesit.

Virago_1000 2011.05.23. 22:44:19

@streetsta: Orulok, hogy sikerult a MErcivel elorebb haladnod, ez egy olyan dolog, ami legalabbis kozos bennunk, az oreg jarganyok szeretete, egy nagyszeru hobbi. Viszont ugy erzem, Cirinek igaza volt, tudom, hogy a te szandekaid sem voltak rosszak. Es meg akkor is, ha ez "csak" a blogoldal, maradjon autos. En hireket csak ritkan olvasok, mert utalom a politikusokat, hiszen a mi elobbrejutasunkat egyik sem szolgalja, raadasul sok koztuk a megelhetesi (lasd a fiatal, soha valodi munkahelyen nem dolgozo tinedzsereket a Jobbikban, akik azert a tutit megmondjak neked). Viszont ide (is) azert jarok, mert ugy hiszem politikamentes, es autos es forum, de lehet, hogy akkor legkozelebb mar meheszeti, vagy kerteszet-szoleszeti forumot kelljen olvasnom?

@gyvy: "Szóval ez az általánosítás rendben, van, a másik nincs? Ez nekem furcsa hozzáállás."
- nekem is furcsa hozzaallas, index.hu-nal alap.

@Marcellusca: "Antaljóskával "élve":"
Antaljoska tul keson doglott meg.

Harkov 2011.05.24. 15:11:46

Nos végigolvastam a kommenteket..Csak egy megjegyzés: a szüleim Devecserben élnek.Ugye nem kell bemutatnom az ottani helyzetet.A városban 40 rendőr vigyázza a rendet.A nagy részük Készenléti.Ezeknek a drága urak illetve hölgyeknek(akik közé végül is én is tartozok de ezt nem hangoztatom) más dolguk sincs mint az autó, motoros biciklis közlekedő egyedeket basztatni!! Talán unatkoznak vagy nem tudom de 8szor!!! állítottak meg 1 hónap alatt(mindig mások) és tüzetesen átkutatták az autómat valamint az összes papíromat már rongyosra forgatták.
Természetesen soha nem találtak semmit szerintem minden a példamutatással kezdődik.Mutass példát és csak utána várhatod el a másiktól is a szabályok betartását.
De a lényeg:Ezek után sem utálom a rendőröket de nem lepődök meg rajta ha nagy többség őrjöngve fikázza őket.

valamik1 2011.05.24. 21:33:33

@kisjapan:
50-60 cigoval szemben sokszor 1-2 rendőr néz szembe. Nem tudom mit csinálnál ott.
Sokan szeretik ezt a munkát, és hülyeségért nem akarják magukat kirúgatni. Ennyi emberrel szemben lőfegyvert kéne használni, de azt meg csoporttal szemben nem nagyon lehet. Eleve kirúgás lenne belőle. Féltik a munkahelyüket.
Miért nem tisztelik őket? mert sikerült lerombolni pár év alatt. Nem nem a kis rendőr rombolta le, hanem aki parancsokat osztogat neki.
az hogy a buszmegállóban nem sokan várakoznak, az azt jelenti, hogy van cucc a buszok javítására, de amint nem lesz, topogni fognak. Az emberek szemébe nem te leszel a hibás, hanem a sofőr, hogy hol késik. ne a kis rendőrt szidja már mindenki, hanem a feljebb lévőket!
A végrehajtó-állomány szeretné csinálni amit kell, csak megvan kötve a keze.
süti beállítások módosítása