A magyar rendőrmotoros keményebb, mint a vídia

  2011. május 21. - streetsta Címkék: baleset oktogon motorsrendőr

A szerzőről még nincs információ feltöltve!

A szerző még nem publikált a Totalcaron

Mégfilléresebb Koszradírok
2015-07-28 17:27:27

A Mágikus Koszradír hihetetlenül sok ember fantáziáját megmozgatta, már-már mikroszálas törlőkendői

Kreatív traffipaxolás
2015-07-21 20:26:01

Én értem, hogy szükség van sebesség ellenőrzésre, ha nem lennének traffipaxok, elkanászodnánk mindannyian.

Nesztek, rakenroll!
2015-07-08 18:16:52

A nyárnak még csak az első felénél járunk, de úgy tűnik, ennél jobb buli már nem lesz. Félre ne értse

Megbűnhődtem
2015-06-29 17:25:09

Ez van, ha az ember felelőtlenül fogyasztja a totalcaros és indexközeli tartalmakat. Kezdődött azzal, hogy

A mai napra öregmerci szerelgetést terveztem. Aztán öcsém hívott reggel, hogy tudok-e róla, hogy a hétvégi Mercedes-csillagtúra rajtja ma délelőtt van a Roosevelt Széchenyi téren (nem is tudom, átnevezték már?), mert éppen most voltak bent náluk a reggeli műsorban a szervezők. Alapvetően viszolygok az ilyen elitistának tűnő rendezvényektől, de arra gondoltam, láthatok ott számomra is érdekes autókat, egyik ismerős biztosan ott lesz az állólámpás mentőjével, szóval robogóra kaptam, irány a belváros. Végül is, a W108-as szerelgetése mellé, betétprogramnak nem is rossz.

Már az Andrássy végén elkezdett bedugulni a forgalom – áldottam az eszemet, amiért nem kocsival jöttem. Kerülgetem a gyönyörű időben egy helyben álló autókat, láttam, szemból már jön pár OT rendszámos Merci. Közben elhaladtam egy tekintélyes Mitsubishi konvoj mellett (basszus, már annyiszor el akartam vinni a Sigmámat egy ilyen Mitsubishis rendezvényre, kicsit lehessen a sajátjai között, de eddig egyszer sem jött össze), a dugó egyre sűrűbb lett, az Oktogonhoz érve (Oktogonnak hívják még?) piros-kék zsizsgést láttam. Ha valahol ennyi villogó van egyszerre bekapcsolva, ott vagy forgalmat biztosítanak, vagy baj van.

Az autóból is folyt minden. Hűtővíz, olaj, meg ami ilyenkor szokásos

Nos, itt sikerült összejönnie mindkettőnek. A Mitsubishi-konvojt biztosító rendőrmotorosok egyike elé a megkülönböztető jelzések ellenére kihajtott a Burger King előtt egy autós. Hogy pontosan mi volt, fogalmam nincs, az eleje kompletten megsemmisült. Szerencsétlen motorosrendőr pont úgy kapta el az autót, hogy a motor bal hengere akadt bele a kocsi elejébe. Pontosítok, a motorosrendőr nem volt szerencsétlen. Nagyon is szerencsés volt, egyetlen karcolás nélkül megúszta a dolgot. A motor viszont feláldozta magát gazdájáért, ami csak kiállt róla, az letörött, az ütközés ereje kitépte a bal oldali bukócsövet a rögzítési pontjából, de láthatóan a legnagyobb energiafelvevő a jobb oldali henger volt.

Sokszor hallottam már BMW bokszerekre panaszként, különösen az endurókra, hogy irtózatosan könnyen sérül a szelepfedél, szerencsétlenebb esetben bukáskor az egész hengert le lehet tépni. Ennek a motornak a hengere nem szakadt le, sőt, a szelepfedél sem sérült látványosan, de egész biztos vagyok benne, a nagy fehér bálna ezzel az alutömbbel tépte szét az elsőbbséget meg nem adó sofőr autójának elejét. Szolgált 15 évet -az öreg bokszer 1996-os évjáratú volt, ahogy így elnéztem, minimum gazdasági totálkár.

Szegény fehér bálna igencsak pórul járt. De az ő sérüléseinek köszönhető, hogy a motorosrendőrnek nem lett baja

A két jármű összecsattanása után a BMW még átvágódott az Oktogon túloldalára, mázli, hogy útközben semmi nem volt előtte, de egy, a röppályája végén parkoló Opel lökhárítóját még meggyűrte, közben átfordulva a motor bal oldalán is rombolt az aszfalt. A felhasadt üzemanyagtartályból vékony sugárban folyt a benzin a forró kipufogókra, ezért a szerencsétlenül járt rendőr egyik kollégája a leghamarabb keze ügyébe kerülő Fantás palackból kilocsolt üccsivel igyekezett hűteni a rendszert.

Még szerencse, hogy a legkönnyebben deformálódó és törő alkatrészeket kapta el a BMW. Ha a kerék környékén csapódik be, egész másképp nézhetett volna ki a helyszín

Az ügymenet teljesen profi volt, nem volt semmi heves érzelmi kitörés, igaz, mikor én a helyszínre értem, már akár 30-40 másodperc is eltelhetett az ütközés óta. Az egyik motorosrendőr higgadtan elemezte az esetet az autós ellenféllel, mindenki a dolgát végezte, jöttek a tűzoltók, leszórták homokkal a kiömlött folyadékokat, minden eshetőségre felkészülve egy tűzoltó porral oltóval felszerelkezve ügyelt, ne legyen még melegebb a helyzet. 

Homokot szórnak a kicsordogált benzinre

Egészen hihetetlennek tűnt a roncsokat látva, hogy senkinek nem lett baja. Szerencse ez ilyenkor mindenkinek, a motorosnak, meg az autósnak is. Nem mindegy miért kel felelnie a baleset okozójának- Stohl Buci esetében is megemlítette Ommm, hogy ha nem olyan autókkal történik a baleset, amilyenekkel, Bucinak lehet, hogy egy emberélettel kellett volna elszámolnia a bíróság előtt. A balesetet szenvedett rendőrrel még a ruháját is átnéztük, de semmi nyomát nem láttuk a bukásnak. Szerencsére az autónak is voltak tervezetten gyűrődő, baleset esetén energiát roncsolódással elnyelő elemei, és a motor felépítése, a kiálló henger, a bukócső is segített, hogy ne egy pépessé roncsolt lábú rendőrt kelljen az eset után rokkantnyugdíjba küldeni. Apropó nyugdíj: a rendőr srácnak volt egy fontos mondata: nem valószínű, hogy egy ilyen buktát 57 évesen is baj nélkül tudott volna abszolválni.

Tudom, demagógnak tűnhet itt is előszedni a korkedvezményes nyugdíj témáját, de talán segít megérteni, miért is alakult ki ez a gyakorlat. Az, hogy például a motorosrendőrök mindennapja erősen stresszes, nem hiszem, hogy bármilyen motoros számára bizonyításra szorulna. Az ember motoron másfajta veszélyeknek van kitéve, mint egyébként, folyamatosan figyelnie kell mindenre, hiszen egy apró baki is sokkal súlyosabb következményekkel jár, mint autóban. Ha ezt még megspékeljük pár kéklámpás vonulással, súlyos közlekedési balesetnél helyszínbiztosítással (esetleg olyannál, ahol a saját kollégájuk maradt az aszfalton), konvoj biztosítással, nem nehéz belátni, hamarabb elhasználódhatnak az ebben a munkakörben dolgozók, mint a nagy átlag.

Arról, hogy egy motorosrendőr megkülönböztető jelzésekkel való vonulása mennyire idegfeszítő lehet, az jutott eszembe, amit egyik ismerősöm mesélt, aki korábban motoron is szolgált: ha sietni kellett, inkább fel sem kapcsolták a szirénát, csak a kék lámpát, mert az emberek teljesen összezavarodtak a vijjogásra, és rendszeresen a nagy sebességgel közeledő motoros rendőr elé kormányozták a kocsit.

Tudom, nem kötelező motorosrendőrként szolgálni 50 évesen is, lehet aktát tologatni, meg traffipaxolgatni, hogy a többi ilyenkor előjövő sztereotípiát most ne is említsem. Az előbb említett barátom például egyike azoknak, akiket még a saját kollégái is hobbirendőrnek hívnak, és csak akkor fog nyugdíjba menni, ha kényszerítik rá. Ő szereti ezt a szakmát, de legalább megvan a lehetősége, hogy miután szolgálati évei során lőttek már rá gépfegyverből, dobtak rá kézigránátot, lökték fel rendőrmotoron, valamivel hamarabb menjen el nyugdíjba, mint legtöbbünk. Döntse el mindenki maga, nagyjából egyensúlyban van-e a mérleg akkor is, ha a rendőr/tűzoltó, stb. által elvégzett munka van az egyik serpenyőben, az érte kapott fizetés és juttatások a másikban, de ebből tálkából kivesszük a korkedvezményes nyugdíjt.

Már talpra állították a motort, de a nyomokból látni, az Opel lökhárítója alá volt szorulva. Szerencsére a motoroson normális védőruha volt

Ami pedig a baleset tanulságait illeti: jó volt látni, hogy nem a szokásos fehérpólós nyári ruha volt a motoroson (ami lássuk be, lehet, hogy kényelmes, mert kánikulában nem izzad bele úgy az ember, de egy kis bukásnál konkrétan semmiféle védelmet nem ad), hanem egy egész tisztességesnek tűnő motorosruha. Kicsit jobban figyeljünk a forgalomra, különösen most, hogy megint kezdjük felhúzni az ablakokat, hogy a klíma segítségével kirekesszük a városi forróságot, meg utcazajt. Így a szirénát is nehezebb meghallani. Nem csak a rendőrt, a mentőt, tűzoltót is később vesszük észre. Nekik pedig a KRESZ szerint is jár az elsőbbség, ez nem eldöntendő dolog. De ha a KRESZ nem elég érv, hallgassunk a józan eszünkre, és figyeljünk oda a kéklámpásokra.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://belsoseg.blog.hu/api/trackback/id/tr992921297

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

streetsta · http://managertoys.hu/ 2011.05.22. 02:09:37

@V u, de ja vu: We are on a mission from god: ha az olvasok egyetlen százaléka fog csak egy picit másképp gondolkodni, mindenkinek jobb lesz valamivel. Én nem vagyok naiv, vagy álnaiv. Nem gondolom, hogy a rendőrök mind, egytől egyig fasza srácok/lányok, akik mind úgy végzik a munkájukat ahogy kellene/elvárjuk. Minden munkakörben vannak trógerek. De az esetleges rossz tapasztalataim ellenére képes vagyok rá, hogy ne általánosítsak azonnal, használjam egy hangyányit az eszemet.

Suna bácsi 2011.05.22. 02:26:05

Egy rendőrt mondjuk heti 2x ér stressz fél órán keresztül, a többit kávézással, papírmunkával, bámészkodással, várakozással vezeti le. Egy versenyszférában sima mezei beosztásban dolgozót 10x ennyi stressz ér, amellett, hogy a rendőr fizetésére való GDP-t is meg kell termelni.
Emellett a motorosrendőr nem azért lesz motoros, mert muszáj neki, hanem mert él-hal a motorozásért. Igen, néha sajnos hal is. Nem csak egyenruhában, hanem nyugdíjasként civilben is.
A tűzoltók is azzal jönnek, hogy 55-60 évesen nem megy a létramászás... nem is kell, arra van a 25-35 éves tűzoltó. Az öreg lentről irányítson, a tapasztalatával, eszével dolgozzon.
Hozzáteszem: megnézhetnénk az én mérnöki (fizun felüli) juttatásaimat és egy hasonló felsőfokú végzettségű rendőr szociális és egyéb juttatásait, kezdve a tömegközlekedéstől a szolgálati lakáson át a további kedvezményekig.
Nem kell őket sajnálni, persze nagyon irigyelni sem. Akinek meg nem tetszik, az meg ne menjen rendőrnek.

Kismacska nyárson 2011.05.22. 03:02:06

Aki még mindig nem látja hogy mindkét oldal azonos, hogy a szocik 89-ben, Orbán meg 2000-ben adta el az országot a tudjukiknek, hogy a patkányokat azért szaporították el hogy a magyarok (megérdemelt) gyűlölete feléjük és ne a tönkretevőik felé irányuljon - nos az már totálisan elhülyült a valóságshowktól.
Szerintem.

Oszd meg és uralkodj ami itt folyik kb 150 éve.
Talán ideje lenne felébredni ...

markusfalvi 2011.05.22. 04:04:34

Kicsi bosszant ez a korkedvezménys nyugdíj téma. Az apukám sebész volt 30 évig. Ebből kb. 20 évig majd minden második nap ügyeletes volt és egy ügyeletben szinte mindig végig is operálátk az éjszakákat. Sorra hullottak a kollégái, legtöbben infarktus miatt, Ő szerencsés alkat és megúszta. Senkinek nem jut eszébe korkedvezményes nyugdíjba engedni Őket, pedig széttrancsírozott balesetes sérülteket összepakolni, meg kaszával félig levágott fejű beteget megmenteni, legalább annyira stresszes, mint kék villogóval motorozni....

Phxmike 2011.05.22. 04:49:41

@107!: jaja
persze hogy alap, csak akkor meg legyen mar mindenkinek
mert a faterom 62 eves egesz eletet vegigdolgozta az utolso 20 evet a rendszervaltas utan a mezogazdasagban es most 58 ezer forintot kap
az edesanyam egeszsegugyi dolgozo most 90 ezer a nettoja valoszinu ennel kevesebb nyugdijat kap majd ha 62 evesen elmehet nyugdijba ket ev mulva

nem latok magam korul senkit 150 ezres nyugdijjal ez az egyik a masik meg nem a 150 ezren volt a hangsuly hanem hogy megkapja a nyugdijat es masnap elmegy feketen dolgozni
maradjon mar akkor otthon a seggen es ne vegye el a munkat attol akinek mondjuk nem lenne mas jovedelme...

de szerintem a legjobb lenne nem otthon maradna hanem ledolgozna szepen o is 60 eves koraig amit kell

maximalisan tamogatom hogy elvegyek a korengedmenyes nyugdijat
a rendorok tuzoltok tuntetesere meg csak a kocsog gyurcsanyt tudom idezni egy korabbi beszolasabol " hadd tuntessenek majd megunjak es hazamennek..."

Phxmike 2011.05.22. 04:53:01

@prérikutya:
1. mennyi eszem latszik ha mar igy kezded a beszelgetest...? ezt a reszt ne is folytassuk

2. ez valoban igy van, a szlovak rendszamos vallakozonak is a kurva anyjat

3. senki nem mondta a rendornek hogy menjen rendornek, mehetett volna orvosnak is...

a halapenz meg egy masik sztori ne keverd ide

kanagi 2011.05.22. 06:21:03

Részemről tetszett a spot, ti pedig fikázó kutyák a ti Édesanyátokat,nem szégyenlitek magatok....demagog...demagog,látszik tanultatok valami új szót...szlovák rendszám,gyorshajtó,szabályszegők vagytok ti is itt eléggé nagy arányban...ezt tudjátok,egy adag genetikai hulladék vagytok,0 empátiával..0 erkölccsel...ja háá hajjon meg a szomszéd lova is...

vontod75 2011.05.22. 06:36:30

@markusfalvi: Rendben. Értem én hogy dögöljenek meg, csak kérdésem a következő:
- mindenki elvárja, hogy több nyelven beszélő, jól felkészült, sportos, fess rendőrök legyenek. Mivel tudnál ilyen emberanyagot a pályára irányítani?
Nos nézzük mi ennek az akadálya:
- a rendszerváltozást követően a következő juttatások, kedvezmények szűntek meg: BM kórház, BM óvoda, BM üdülők, 13ik havi, sőt egyszer 14ik havi, rendszeres időközönként jutalmak, prémiumok, teljes összegű ruhapénz, teljes táppénz, valamint köddé vált a fokozott büntetőjogi védelem, társadalmi megbecsültség.
- a rendszeresített felszerelés egy része alkalmatlan arra feladatra amire alkalmazni kell. Igen a lőfegyver is ilyen. A qva makarov lőszer hipp hopp átsuhan 4-5 emberen, gyakorlatilag elhanyagolható stophatás mellett. A mai napi nincs rendszeresítve a közterületi szolgálatot ellátóknál nagy tűzerejű, sörétes fegyver, továbbra sem sikerült elérni, hogy elektromos sokkolóval szereljenek fel (aki birkózott már tomboló elmebeteggel, az azt hiszem meg tudja erősíteni milyen nagy szükség lenne rá) és ami a legfontosabb, hogy az intézkedő rendőrök nem rendelkeznek kép és hangrögzítésre alkalmas eszközzel, pedig bizony nagyon sokszor kapásból rövidre zárható lenne sok-sok vádaskodás. (az sem elhanyagolható, hogy rögtön jobb lenne a szolgálati fellépés is, mert nyilvánvalóan odafigyelnének a kollégák, hogy mikor és mit mondanak). Gyakorlatilag nem rendelkezünk tényleges terepjáró képességgel rendelkező járművel. A hulladék Nissanok sorra rohadnak le, mivel az erőátviteli rendszer, kuplungszerkezet konstrukciós hibás, viszont a rendőrségnek nincs 300K HUF-ja megjavíttatni. Egy qva NIVA levizsgáztatására nincs pénz.
- jelenleg a kezdő tiszthelyettesi fizetés 90-100k HUF. Ezt ma segéd/betanított munkával is meg lehet keresni, de mondhatnám a kukásautó vezetőt is, az elmaradott Borsodban is megkeres 130 nettót. Gyakorlatilag semmilyen plusz juttatás nem maradt, ami egy átlagos civil munkahelytől megkülönböztetné a rendőri pályát.
- Ezért a fizetésért lemondasz a vélemény nyilvánítási szabadságod jó részéről, a helymegváltoztatás szabadságáról, a politikai párt tagságról, a passzív választójogodról, sőt! a szolgálati viszonyod megszűnését követő 3 évig nem léphetsz politikai pályára, nem késhetsz mert katonai bűncselekményt követsz el (barátom 200k-s pénzbüntetést kapott), példás életviteled kell hogy legyen, sőt a magánéleted sem szent hiszen bármikor megfigyelhetnek, nemcsak téged, hanem a hozzátartozóidat is (erre külön szervezet is létrejött).
Mintha még ez nem lenne elég a saját kormányod kezd el sz*patni, vezetői garnitúrát cserél, a tárgyilagos, szakmai alapokra helyezett nyilatkozatot tevő vezetőket leváltja (Lásd a Pest megyei főkapitány). Gyakorlatilag a teljes vezetői gárdát sakkban tartják az indoklás nélküli felmentéssel (miközben ügyészek, bírók, országgyűlési képviselők gyakorlatilag érinthetetlenek. Mondjuk ez marhára meg is látszik... A koncepciók követhetetlenül változnak. Ha valamelyik potentátnak szemet szúrnak a prostik, akkor mindenki erkölcs csősz, annyiszor és olyan zagyva módon szervezték már a rendőrséget, hogy az már követhetetlen. Személyes kedvencem a semmisségi törvény, mellyel gyakorlatilag a kegyelemdöfést adták meg rendőri tekintélynek. (nem gyakran van ilyen de egyet kell hogy értsek Shifferrel, ADOTTAK a jogszerű eszközök, mellyel a visszaélések felfedhetőek, továbbá ha egy szemétmocskos bűnözőt, bocsánat bűnöző urat megillet az ártatlanság vélelme akkor ugyanezt talán elvárhatná egy rendőr is)
Nem árt az alapvető tétel ismét felhozni, hogy a közbiztonság elfogadható szinten tartása, pénzbe kerül, nagyon sok pénzbe. A diktatúrákhoz képest a demokratikus berendezkedésű államok esetén pedig sokkal, sokkal több pénzbe. Ezt a magyar társadalom nem akarja megfizetni.
A FENTIEKET FIGYELEMBE VÉVE MIVEL LEHET ELÉRNI, HOGY BÁRMINEMŰ ELŐRELÉPÉST TEGYEN A MAGYAR RENDŐRSÉG?

gabors 2011.05.22. 07:15:33

@Reggie: Reggie 2011.05.21. 21:19:20
@gabors: Hat, ha nem tudod, hogy az egy nagysagrend a 10-szerest jelenti, a 2 nagysagrend a 100-szorost jelenti, akkor mar reg baj van nalad.

Nalunk osszesen kb 35000 hivatalos allomanyu, ebbol evente max 2halt meg szolgalat kozben. Ez 0,0057%. Ha kb 7-et lonek le evente az NYPD-nel, akkor nincs benne a tobbi halaleset, akkor is 0.035%. Ez majdnem egy nagysagrend. (Ez azt jelenti, hogy majdnem 10szeres kulonbseg, csak hogy ertsd is.)

Es te meg rajtam kered szamon a gondolkodast, nagyokos... "

Megintcsak en nem tudom hogy tenyleg 2 vagy kevesebb rendor halt meg munka kozben egyrol mindnyajan emlekszunk motors rendor valami szar gumik miatt stb... meg sajnos a cikkhez is kapcsolodik... Vannak itt a testulettol akik megtudjak mondani "nagysagrendileg" hanyan halnak meg kb.

Az en gondom az volt hogy "1-2 nagsagrendileg"

Oddaig mar eljotttal hogy "majdnem"... mas gond nincs ... szerintem rendorre szukseg van amit a kormany most csinal az elkepeszto rovidlatasra utal... most megsporolni nehany szaz milliardot de a kozbiztonsagot elbasszak a kovetkezo 1 de talan 2 evtizedre !!!! ugyes... bar OK mar most is jol orzott nagy falakkal korbevett villakban elnek mit szamit Nekik ???

Valaki kerdezte mit tudok Bangladeshrol nem sokat de mas harmadik vilagbeli orszgokban jartam ... na Mo. nagy lepesekkel halad abban az iranyban ... ott a zrendorseg a gazdagokat vedi .... a tobbiek meg le vannak szarva egymast "irtjak" ha ez kell rendben ...

Udv,

Ciri 2011.05.22. 07:21:50

@streetsta:

Miért "kellett" beállnod a sorba?
Baszod, Május hónapban gyakorlatilag nem volt értelmes cikk az ország legnépszerűbb internetes autós oldalán.
Elhiszem, hogy nagyon fontos a kattintásszám, de mindenáron?

röhejes

JDMfan 2011.05.22. 07:31:44

Én csak annyit szeretnék, hogy személy szerint köszönöm a nem kis melóval és veszéllyel járó rendőri biztosítást számunkra, szerencse hogy a biztosító rendőr ennyivel megúszta,jobbulást. A türelmes autósoknak elnézést,de egyszer próbálják ki a konvojos vonulást és akkor legközelebb nem fognak ránk haragudni. A velünk szembe haladó sznob mercisek meg csak úgy kapják be!!Az elején még próbáltunk dudálni, integetni,de még jó hogy nem esett az eső mert bele esett volna a fent hordott orrukba!:S :DD Autós szempontból ennyi, a rendőrökkel,tűzoltókkal kapcsolatos dolgokra meg inkább nem reagálok!:)

Bluesrider 2011.05.22. 07:35:25

57 évesen viszont simán tud majd ülni egy Astrában egy fa mögött és mérni a 30-as táblánál...

bogenschutze 2011.05.22. 07:55:41

Az egy nagy tévedés, hogy a rendőr 45 évesen elmehet nyugdíjba. A korábbi kormány gyakorlata hozta ezt a helyzetet, de a rendőrök nem tehettek róla. A korábbi átszervezéséeknél volt olyan, elég sok, hogy nem tudtak a határőrnek, helyet biztosítani a kapitányságon, és mivel tévesen szociális kötelességüknek érezték, nem utcára került vagy trafipaxos autóra, hanem ha meg volt a szolgálati ideje elküldték nyugdíjba. A TV ostrom utáni szolgálatukért is sokakat küldtek nyugdíjba. A rendőr szemével nézve ez egy lehetőség volt és bolond lett volna nem élni vele. Tehát nem a kurva annyát, hanem annak aki engedte elmenni.

LBL 2011.05.22. 07:58:51

Néztem, mi is lesz ebből a cikkből... Hát politizálás már megint.
Na addig olvastam.

rotok 2011.05.22. 08:05:23

ki nem szarja le, ha arra nem képesek hogy kiszedjék a forgalomból eteket a faszfej száguldozókat a város közepén

hoyanta 2011.05.22. 08:06:28

@csunyadiszno: na képzeld az én apám 20 évig volt ennek a cégnek a biztonságtechnikai vezetője. Napi 24 órában volt "szolgálatban" piros belépővel ugye tudod ott bban a környezetben ez mit jelent, karácsony szenteste semmi nem volt....csak balesetek melyek 99 %-ka a dolgozók nemtörődömsége volt annak ellenére, hogy előtte vagy beosztottai előtt vizsgáznotok kellett...Én rendőr voltam nem titok...megtehette volna soha nem irigyelte el tőlem a szolglati nyugdíjat tudod miért? Mert mig én kint voltam ő vigyázott a csecsemőmre, és ha jflékor hazaértem de már a kocsiból kiszllva újabb riasztás jött és csak egy pillanatrra láttam a 2 éves gyerekemet hát menni kellett. Én tiszt voltam 2 diplomával, nálam sokkal kevesebbért sokkal nagyibb mértékben kockáztatták életüket kollégáim az én 2 diplomám sem volt gagyi büféképző még hosszabb ideig is tartott megszerezni mint az orvosoké, mégsem kaptam ingyé DRt sőt parát sem a zsebembe...irigyled? Nosza menj, csinálád majd 25 é mulva amit én már nem fogok megérni rozzant csipővel cukorbetegen vesebetegen, majd a kisfim megkérdi tőled ugye nem akarsz szolglati nyugdíjba mennyi ha TÖRVÉNY adta jogod ez.. Majd a kisfiam....

Amusing 2011.05.22. 08:12:49

az a sok írígy fasz akkor miért nem megy/ment rendőrnek hogy ő is otthon lehessen??????

vagy most csak bemegy a melóhelyére nulla tudással egész nap netezik és követelőzik???

T!B 2011.05.22. 09:06:37

@Virago_1000:
Tudod csak egy Gond van ezzel, az hogy amikor majd egy 18-20 éves rendőr suhanc megállít téged, a nagy tiszta vérű ősmagyart, -vagy a hozzád hasonlókat,akik állandóan csak cigányozni tudnak minden témában és mindenben erre vetítik ki az életük összes keservét- és a legapróbb negatív megnyilvánulásra előveheti a szolgálatit és rád emelheti, majd akkor elgondolkozhatsz azon hogy valóban annyira jó ötlet mindenkinek megnövelni a fegyverhasználatot. sok emberben aki nem cigány, nem zsidó, nem ukrán,csak EMBER sokkos állapotot és a személyiség kifordulását eredményezheti a fegyverrel való fenyegetettség.a másik meg hogy a cigány élősködik meg a cigány így meg úgy, de ha elmegy rendőrnek, tűzoltónak, mentősnek,megfelel az elvárásoknak, a felettesek, személyzetisek alkalmasnak találják hogy elvégezze a munkát, akkor gondolom NEM lehet annyira gáz és legalább egy érettségije is van már, .mert VAN ilyen is, ha nem is sok. akkor meg mi a sz@rt keres ez itt menjen vissza a putriban, vagy csak olyan munkát végezzen amit a "magyar" nem csinál meg? Tudod egy gond van ezzel az országgal és azzal ahogy megnyilvánulsz, az hogy általánosítasz. a többség olyan a cigányok között, de nem mindenki. én le is zárom a vitát , nem kívánok erről a témáról itt már vitatkozni.mert már egy motoros balesetből a rasszizmusig jutottunk.
ami a lényeg ha megnövelik a rendőrök hatalmát akár fegyverhasználatra, akár fizikai erőszakra, az sokkal érettebb, kontrolláltabb rendőrt kíván , mint most a rendőrök többsége.

egy kis példa máshonnan:
www.youtube.com/watch?v=cwM66uUpohw&feature=related

107! 2011.05.22. 09:11:34

@vontod75:

Basszus! Ezt nagyon szépen összeszedted!!! Benne volt minden, ami a témához kapcsolódik, és amit nem tudnak sokan.

streetsta · http://managertoys.hu/ 2011.05.22. 09:19:55

@Ciri: Nézd, ez egy Belsőség poszt. A dolgok itt mindig is valamennyire szubjektívak voltak. Véleményt is mondunk ezen a fórumon. Szerintem nem volt sarkos, nem is volt bántó senkire nézve a véleményem (illetve, ha egészen pontosak akarunk lenni,leginkább kérdés feltevés volt ez: ha látod, milyen helyzeteknek van kitéve például egy motoros rendőr, akkor érthetőbbé válik-e, miért vannak olyan igényeik, amilyenek).
Tudod, itt, ezen a fórumon egy picit olyan rendőrről beszélni, mint autókereskedőről. Ha autókereskedőkről kezdünk beszélni, valószínűleg az derül ki, hogy a kommentelők nagy százaléka szerint mind lop, csal, hazudik, kurvannyát egytől egyig. Pedig minden bizonnyal nem mind lopcsal, és ha picit belegondolunk az autókereskedő helyzetébe, lehet, hogy mindaz, ami miatt szemét disznónak tartják az autókereskedőt, esetleg nagyban múlik a mi saját mentalitásunkon is. De sokaknak már az is nehézséget okoz, hogy megértsék, a kereskedő miért is ad drágábban el valamit, mint amennyiért megvette. És akkor meg már lehet fröcsögni, kurvanepperezni, mint ahogy sokan gondolkodás nélkül meg is teszik. Csak aaz új- és használtautó kereskedők most éppen nincsenek a napi történésekben érintve. De hidd el, ha érintve lennének, és véleményem lenne róla, még akkor is felvállalnám, ha esetleg a köcsögnepperekkel értenék egyet:))

Gregfine 2011.05.22. 09:27:10

107!
Teljesen hiába próbálkozol észérvekkel tapasztalatokkal.
A többség szemében akkor is csak egy szemkilövő, zsebekben turkáló, korrupt, semmitevő, sunyin trafizó, az ország hátán élő, mocskos rendőrök leszünk. Olyanok, akiknek büdös a munka és most megijedtek, hogy oda lesz a 40 éves nyugdíjkorhatár.

De majd a többség észreveszi magát amikor, az olyanok mint te is én is és sok kollégánk aki szerette ezt a hivatást úgy dönt, hogy ebből elég és most már váltani kell. A rendőrök, tűzoltók, bv-sek körében is színes a szakmaiság palettája, sok a diplomás és a jól képzett szakember, ráadásul a szakma gyakorlatából sem esnek nagyon ki hála a jelenlegi bérezésnek. Akkor majd ezek az életerős 30-40 évesek lehet jobb eséllyel pályáznak a "többség" addigi vagy leendő munkahelyére ahol nem kell annyi ideget nyelni nap mint nap és még közutálat tárgyai sem leszünk.
Ezzel párhuzamosan az általunk hagyott űrt kezdő, tapasztalatlan kollégákkal kell feltölteni, ha lesz olyan egyáltalán aki vállalja majd azt. Természetesen a rostán is könnyebben fognak átmenni az emberek a felvételin ami nagyobb mélységbe fogja taszítani a rendőrségről alkotott véleményt. És ezt a "többség" is megtapasztalja majd a pénztárcáján amikor agyhalottak fogják őket agyonbüntetni (lásd a legtöbb parkolóőrt :).

De remélem nem így lesz és tovább folytathatjuk a hivatásunkat a többi rendvédelmis kollégával.

Egy néha motoros közlekedési. (aki nem lőtte ki soha senki szemét)

gabors 2011.05.22. 09:32:18

@107!:
107! 2011.05.22. 09:11:34
@vontod75:

Egyet ertek ... en is ...

Ha egy olyan orszagban szeretnenek elni ahol nagyjabol mindenkinek egyforman allamilag szankcionalt biztonasaga van (demokracia). Akkor ez komoly penzbe kerul hozzaerto megfizetett rendorokre tuzoltokra stb. van szukseg.

Hogy lehet ezt elerni, ugy hogy a rendornek legyen tisztesseges fizetese es komoly tekintelye.

Meg vannak fizetve de nem elszalt fizetesekkel pl .NYC kezdo fizetes bk 25,000 ami itteni viszonylatban nem magas ... ez valahol az erettsegi es foiskolai kozotti szintet jelenti ezt is varjak el... 1-2 eve college ... nem muszaj a vegzettseg ...

En mar 20 eve az USA-ban elek, itt egy rendornek komoly tekintelye van SENKI (aki nem hulye vagy belott) nem all le vitatkozni vagy plane ellenszegulni ... DE itt a rendor nem buntet nincs helyszini birsag stb Siman feljelent (a MO-gi szo hasznalattal aztan majd eldol).... voltam mar birosagon tobbszor ahol a rendornek nem adtak igazat (kozlekedesi es sajnos egyebb ugyben is) ...

DE ha Bangladesht akarunk epiteni akkor jo uton vagyyunk ott minden "ugyes" lazar fele ember meg tud venni egy ket rendort es soha semmi gondja nincs a tobbiek meg egyenek szart.

Ugy tunik a Fideszes vezetok a villaikbol erre fele tartanak..

Udv

Gyurma73 · https://plus.google.com 2011.05.22. 09:39:48

@Gregfine: A RENDŐRŐKNEK ,TŰZOLTÓKNAK FOGALNUK SINCS A MAI MUNKAERŐ PIACRÓL!!ja majd nem leszaki csinálja meg elmegyünk máshova stb.Menjetek próbáljátok meg a reálgazdaságok.1 millió ember munkanélküli( a többi nyilván sincs tartva) majd pont ti fogtok hiányozni valahonnan.
Tessék el lehet menni,csak nehogy pofára esés legyen a reálszférában.
Ahol pl nem hogy 100% nyugdíj nincs de 60%ot is alig éri el.

Gregfine 2011.05.22. 09:45:36

Valóban mi vakok vagyunk, ki sem látunk a trafi mögül.

gabors 2011.05.22. 09:48:55

@Gyurma73: Tessék el lehet menni,csak nehogy pofára esés legyen a reálszférában.

Nem Ok hanem Te leszel pofare esve szerintem ha tenyleg elmennek.... az elmult 15-20 ev azt mutatja hogy az allomany (bocs) de egyre alacsonyabb szintu ... ha amit Te "javasolsz" esetleg be is kovetkezik Te leszel az elso aki sirni fog meg hangosabban ... csak gondold vegig mit is mondasz..

En nem vagyok vagy voltam sem rendor sem tuzolto sem soha allami alkalmazott.

Udv

b.f. 2011.05.22. 09:54:12

@Virago_1000:

Talán csak egy magyar ember vagyok, akinek rohadtul elege van a szopatásból, meg abból, hogy ebben az országban látványosan mindenki pénzt akar keresni a dolgozó embereken. És igen, meg tudom ítélni, melyik tábla van indokolatlanul kint felejtve. És miért? Mert közlekedési szakirányos diplomám van. De ehhez még diploma se kell igazából. Akibe szorult egy csöppnyi intelligencia, az szerintem látja, hogy hova nincs értelme kirakni sebességkorlátozó táblát.

Amúgy meg szerintem a vak is látja, hogy egy befejezett útépítés után hetekig kint hagyott 30-as tábla eléggé indokolatlan. Ugyanúgy az, mint a nyíl egyenes útszakaszokra előszeretettel kirakott 60-as. Vagy az olyan lakott területnek nevezett helyekre kihelyezett 40-es, ahol kb. 0 a lélekszám.

streetsta · http://managertoys.hu/ 2011.05.22. 09:57:00

@Zonguldak: Bocs, hogy csak most: sajnos igazad van, javítom a hibákat. Most micsináljak, ha nagyon sietek, néha még az óriást is elipszilonnal írom:))
Ami pedig a nyugdíj témát illeti: azért került bele a posztba, mert a helyszínen, a balesetes rendőr( @107!: ) egyik költői kérdése is erre vonatkozott. Szerintem ideális esetben ezzel semmi baj nincsen, ha mindenki kulturáltan tudna beszélgetni, vitázni erről a témáról, előrébb vinne mindannyiunkat. Azt sajnos nem tudom elfogadni, hogy sokan példákkal jönnek, az ő, vagy családtagjuk munkája mennyire stresszes, aztán neki mégsem jár semmi. Sajnos az látszik kitűnni a kommentekből, tökéletesen alkalmatlanok vagyunk mindenféle szolidaritásra. Az nem érdekel, neki mi a baja, a lényeg, hogy az enyém mi. Pedig inkább örülni kellene, hogy valakik a jogos(nak vélt) igényeiknek megpróbálnak normálisan érvényt szerezni. A cél ne az legyen, hogy nekik ne legyen jobb, hanem legyen nekünk is érdekérvényesítésre képes tömörülésünk, és mi magunk is legyünk erre képesek, ne csak másoktól várjuk el a cselekvést.
Egyébként meg természetesen én is azt gondolom, helyén való differenciálni, és ne minden rendvédelmis munkakörhöz járjon minden kedvezmény (persze, lehet, most sem jár, nem vagyok képben).

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.05.22. 09:59:36

"Tudom, demagógnak tűnhet itt is előszedni a korkedvezményes nyugdíj témáját, de talán segít megérteni, miért is alakult ki ez a gyakorlat. Az, hogy például a motorosrendőrök mindennapja erősen stresszes,"

OK, akkor pl. ők mehessenek.
Nekem az olyasmivel van bajom, ami az egyik rokonom : vízirendőr volt, életében sem szakadt meg, aztán 45 évesen nyugdíj, mellette dolgozik.

107! 2011.05.22. 10:00:11

Hihetetlen!

Meg kell nézni, hogy egy tűzoltó milyen műszaki érzékkel van megáldva. Biztos nem találna magának megfelelő munkahelyet. Hiszen alig ért valamihez. Problémái vannak a hegesztéssel, a pneumatikához, és a hidraulikához sem ért, sthil fűrészt is csak képen látott, és fél a magasban is... Emberek nagy bajban lennétek, ha ennyi "ezermester" árasztaná el a munkaerő piacot. Hamar kiderülne kire is tartanak igényt.
Nem kell fikázni, meg lenézni olyan réteget, akinek fogalmatok sincs a munkájáról.
Én sem szólom le a pénztárost, vagy a kocsmárost, mert sejtésem sincs az ő szakmájuk nehézségeiről. Viszont a magyar ember olyan tökéletes, hogy ha máshoz nem is, de a focihoz, politikához, autóvezetéshez mester fokon ért. Akár csak a rendőrséghez, vasúthoz...

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.05.22. 10:04:36

"egyensúlyban van-e a mérleg akkor is, ha a rendőr/tűzoltó, stb. által elvégzett munka van az egyik serpenyőben, az érte kapott fizetés és juttatások a másikban, de ebből tálkából kivesszük a korkedvezményes nyugdíjt."
Részemről a tűzoltók nyugdíját sosem vitattam, mert ők vannak a legtöbbet veszélyben. Mentősofőr meg, ha már mondjuk 40 éves, akkor nem rohamkocsira/esetkocsira kerül, hanem szállítójárműre, amivel a mamikat viszik haza a kürházból.

Rendőr, az más. HA valaki szereti csinálni, az úgysem megy el hamarabb nyugdíjba.
Ha már mindenről jelentést kell írniuk, akkor lehetne az, hogy a rázós eseteket figyelembe veszik? Mert ugye nyomozó lehet valaki idősebb fejjel is.
Meg pl. portás is a yardon, ha már öregebb.

Az lenne a megoldás, hogy a fiatalabb állomány ki az irodákból, idősebbek be oda.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.05.22. 10:08:41

@gabors: Más kérdés a helyszíni bírság, meg más kérdés az, hogy ott, ha kicsit is nagyobb fennforgás van, nem finomkodnak.

Itt se kéne, másképp nem lesz rend.

A másik oldal : a rendőrök részéről is más hozzáállás kellene, mert ha megállít, mindig attól félek, hogy mibe fog belekötni - így nem lesz tekintélyük.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.05.22. 10:13:29

"a rendszerváltozást követően a következő juttatások, kedvezmények szűntek meg: BM kórház, BM óvoda, BM üdülők, 13ik havi, sőt egyszer 14ik havi, rendszeres időközönként jutalmak, prémiumok, teljes összegű ruhapénz, teljes táppénz, valamint köddé vált a fokozott büntetőjogi védelem, társadalmi megbecsültség."

Nemtom, a sima közintézmények méénem jók a rendőrnek? És azért a korkedvezményes nyugdíjon kívül is lehetne motivációt találni a pálya vonzóvá tételére, az tuti.

És itt bejön az, hogy semmilyen probléma sem csak egy dolog miatt van; nagyon sok minden rossz ebben az országban, és a problémák egymást gerjesztik. Amiket leírtál, az pont elég jól mutatja..

bürokraták rémálma 2011.05.22. 10:15:18

Na ez a cikk jól rámutat arra, hogy igazi szdsz bérencek vagytok.
De így legalább tovább szűkült a kör, hogy kinek a cikkeit érdemes olvasni.
Egyszer majd rájöttök, hogy a politikát ki kéne hagyni ebből, csak nehogy túl késő legyen.
Csá!

gabors 2011.05.22. 10:16:10

@ColT:

Igazad van nem finomkodnak mert "allamilag szankcionalt" tekintelyuk es jogaik vannak... ha ellenall a paciens akkor akar "minden" eszkozt is lehet hasznalni ... es ez eleg visszatarto tud lenni ... DE most mar minden rendor autoban ott a kamera !!! nem lehet sokat/semmit masztolni. Ez van mikor nagyon jol jon mind a rendornek mind az allampolgarnak ... DE minden rendor tudja hogy Neki a nagyhazaban nem sok eselye lesz ezert vigyaz hogy arra ne keruljon sor.

De tudok jobbat... ahol most lakom az egyszeri rendor tobbet keres mint atlag orvos/tanar/gyogyszeresz stb. vagy mint en, mert a teleuples ugy dontott (az en adombol is ) hogy megeri 350000 US$ nem tevedes $350000 eves atlag fizetst adni a helyi rendornek ... nincs is gond !!!

Udv.

gabors 2011.05.22. 10:22:00

Magyarul nincs korrupcio legalabbis utca szinten mert nem eri meg egyik oldalnak sem ... ez itt a lenyeg ... ha lejjebb es lejjebb nyomjak (kormany) a lecet megint konnyebb lesz zsebbe tenni/adni a penzt ami tovabb csokkenti a rendor tekintelyet ...

Ez semmi jora nem vezet de hajra MO hajra FIDESZ

b.f. 2011.05.22. 10:31:58

@gabors:

Na igen, az USA egy teljesen más világ. Ott van a rendőrségnek hatalom a kezében, és nem csak dísznek hordják a maguknál a pisztolyt, meg a shot gun-t.
Egyébként nálunk a családban van olyan rokon, aki az USA-ban él, és rendőrként dolgozott 50 éves koráig, aztán nyugdíjba vonult. Ő New Yorkban húzta az igát (ami ugye nem éppen egy kisváros, magyarországnyi ember lakja), 26-27 éven keresztül, és ő valóban belefáradt a munkájába. Neki mindennap olyan helyen kellett melóznia, ahol nem volt ritka a fegyverropogás az utcán, meg a bandaháborút, drog. Itt még tegnap este írta valaki, hogy ez nem olyan, mint a filmeken. Hát neki olyan volt. Többször rálőttek, és szinte naponta keveredett veszélyes helyzetekbe. Szerette a munkáját, de egy idő után sok lett neki, meg ugye 2 gyereket csak fel kell nevelni. Na most kérdezem én, hány magyar rendőr van, akinek naponta kell szembenézni ilyen dolgokkal? Úgy nagyjából egy se, szerintem.

Nekem persze nincs bajom a rendőrökkel, de azért tényleg gondolkozzunk már el pár dolgon. A 3 műszakban dolgozó, gyerekét egyedül nevelő anyukának miért nem jár korkedvezményes nyugdíj? Vagy a fakitermelőnek, aki szintén napi szinten az életével játszik (meg szintén az egészségével a fizikai munka miatt), hiszen a fa sem mindig úgy dől, ahogy ők szeretnék.

Aztán meg persze, lehet jönni azzal, hogy ezt a rendőrös sztorit most kitaláltam. De akkor az illetőt szeretettel várom majd hozzánk egy new york-i telefonálás erejéig.

gabors 2011.05.22. 10:34:55

Csak hogy meg irjak egy kicsit a helyiek itt voltak 2 percen belul nyolcan mikor az anyossal volt gondom ... problema csak annyi hogy engem vittek el :-(

De nem lett igazuk a birosag (kb 2 ev utan) ugy talalta hogy nem volt megalapozott a dolog ... es valoban semmi nem tortent ... csak egy kis erodomonstracio az anyos reszerol ... valoban semmi nem tortent de akkor a rendor ezt nem is akarta meg csak vitatni sem ...

Szoval ennyi... en sem vagyok minden rendor baratja !!!

Gyurma73 · https://plus.google.com 2011.05.22. 10:35:40

@107!: A legtöbb állami szférából kirugott középkorú,nem nagyon találja a helyét a reálszférában,mert ott végig kell dolgozni a munkaidőt.Nincs beszélgetés,a barátság,társkapcsolat tilos a munkahelyen belül.(multi)
Volt egy határőr aki elment biztonsági őrnek mert rendőrség derolgált neki ikor megszünt a határőrség.
Két hónapot bírt azt mondta inkább elmegy rendőrnek.

Gyurma73 · https://plus.google.com 2011.05.22. 10:38:13

@107!: gondolom te is egész télen motorozol ahogy egy postás,futár??
ja nem akkor bocs!
mert tudtommal csak április1 től oktober31ig kell motorozni a motoros rendőrnek.

gabors 2011.05.22. 10:39:18

@b.f.:
Nem hiszem hogy kitalaltad a 70-80-as evekben pont ilyen volt NY ... most eppen nem ... de ha a FIDESZ ide is beteszi a labat megint ilyen lesz.

Itt senki nem vitatja el hogy 20 eve eleg 25 plane a rokonod megerdemli a nyugdijat !!!

Ezt kellene Mo-on is megerteni ...

Udv

gabors 2011.05.22. 10:41:13

@Gyurma73:
Kicsit szalj mar le a maga lorol !!!!

acsiba 2011.05.22. 10:47:19

@107!:
Nem kötelezö elmenni rendörnek ,gondolom az elötte alaposan tájékoztatva lettek az életpályárol.
Az elmult években eléggé ledegradálo volt rendörnek lenni föleg közlekedésinek.
Az autosok látják hogyan gyarapodtak a rendörök.Nemrég nyiregyházán tartoztattak le egy ötfös csapatot akik a kamionosokat nyulta le mondvacsinát szabálysértésekre hivatkozva.
Januári kubai nyaraláson csak 2db közlekedési rendörrel utaztam (30 évesek voltak).
Biztos az alulfizetett személyekhez tartoztak. Nem 60 ezer volt az ut.

Gregfine 2011.05.22. 10:49:52

@b.f.:
Ez mennyiszer megkapom.. csak azt nem értem miért?
Hányszor láttatok már rendőrt 30-as 40-es táblával a kezében vagy a hóna alatt? (Kivétel közlekedési baleset mert ott már láttam)
A KRESZ táblák kihelyezésének a bürokráciájában van szerepük, de nem a rendőrség helyezi ki a táblát az útépítésnél és nem is ők szedik le.

Valamint a kis-rendőrnek -az az akit néha leköpnek- sebességméréskor nincs érdeke abban, hogy ilyen helyre álljon.. nem motiválja, hogy minél többet mérjen(lehet van ilyen, de az hülye).
Nekem muszáj sebességet mérnem közlekedési létemre és már most tudom hogy köv. héten hová van tervezve, pedig utálom, mert csak bosszant, hogy a sok külföldi rendszámos 290-el is mehet és őt nem érdekli. Ez ellen lépne fel inkább a kormány, lehet többet nyerne rajta mint a nyugdíjasokon.

Még1 gondolat ha visszahívnak ezreket, az ő munkájukat miből fogják fedezni? Értem ezt azon, hogy most sincs pénz üzemanyagra, felszerelésre, fegyveranyagra, egyenruhára, vízdíjra stb.
De inkább ezt nem is írom, mert vontod75 leírta, hogy figyelnek (hozzá kellett járulnunk) és nem szabad kimondani az igazat, mert hamarabb találom magam a reálpiacon mint gondolnám.. és lehet pont Gyurma73 helyére megyek. :P

Gyurma73 · https://plus.google.com 2011.05.22. 10:52:36

@gabors: nézd! mindenkinek emelkedett a nyugdíjkorhatár a nőknek 55 (1998)ről 65 (2015)re fogfelmenni!
sajnos ezt tudomásul kell venni.Tovább élünk kevés gyerek születik azok is inkább rétinégerek.

Gregfine 2011.05.22. 10:52:39

Gregfine <-- aki még sosem volt Kubában sőt nyaralni sem az elmúlt 5 éveben.

b.f. 2011.05.22. 11:03:41

@gabors:

Bocs, a végét nem személyeskedésnek, és nem is neked szántam :)
Hiszen te jól tudod, mi van ott, ott élsz ezekben a dolgokban naponta.

Az ún. átlag magyar emberre gondoltam, aki ilyenkor mindig azzal jön, hogy ez hú de szép történet, meg hogy ilyet ő is ki tudna találni...

Lacaca 2011.05.22. 11:30:48

@acsiba: Tajekoztattak oket az eletpalyarol. Epp egyoldaluan igyekeznek felrugni a tajekozoban lefektetett elonyoket.

Hurri Kán 2011.05.22. 11:50:38

@streetsta:
"Az viszont nagyon sajnálatos, hogy már megint ott tartunk, hogy ha leírom a szót, rendőr, néhányan kontrollálatlan kilőttékazemberekszemitezésbe kezdenek."

Pontosan ugyan az az általánosítás, amit Te is leírtál, hogy igen, mert a tüntetők utcakövekkel meg Molotov-koktélokkal dobálták a rendőröket. Egy NAGYON KIS részük valóban... Szóval ez az általánosítás rendben, van, a másik nincs? Ez nekem furcsa hozzáállás.
A másik, szerintem Te is pontosan tisztában vagy azzal, hogy milyen indulatok feszülnek az emberekben, a nem éppen nyugodt, bizonytalansággal teli hétköznapok miatt. Innentől nem olyan nehéz kimatekozni, hogy egy ilyen írás az indulatok gerjesztésén kívül másra nem jó, a kommentek nagy része erről fog szólni.
Nem akarok tiszteletlenül fogalmazni veled szemben, mivel semmi okom és jogom rá, de nekem ez a hozzáállás (ezzel a cikkel kapcsolatban) kicsit az "én nem szarok a kútba, csak a peremére, és majd belepöckölöm"-re emlékeztet...
Szóval szerintem bőven elég, ha arról szól a cikk, hogy egy rendőrmotoros egy hálistennek szerencsés kimenetelű balesetet szenvedett, mint kiderült, egyáltalán nem a saját hibájából, és esetleg felhívni az olvasók figyelmét, hogy nézzenek jobban körül, ha kék villogót látnak, szirénát hallanak, mert annak általában oka van.

streetsta · http://managertoys.hu/ 2011.05.22. 12:04:56

@gyvy: Természetesen az általánosítás semmilyen módon nem vezet sehová. Éppen ezért is lenne marhaság lenne, ha minden civil tüntetésen egyenként kellene bebizonyítaniuk az embereknek, hogy ők nem dobáltak még életükben semmit.
Egyébként te is tudod, hogy politikától, rendszertől, hatalmon levő párttól függetelenül sehol nem hagyja a rendfenntartó erő szó nélkül, ha agresszíven lépnek fel velük szemben. Nekik ez a dolguk, ezért tartjuk őket. Mindegy, hogy politikai tüntetés, focimeccs, vagy bármi más során tapasztalnak rendbontást, agressziót, azt nekik kezelniük kell. Ha egy sokszáz fős társaság verekszik össze kapákkal-kaszákkal, azt ugyanúgy meg kell fékezniük, akár erőszak alkalmazásával is, mint az utcai vandálkodást. Ezt az egyet kellene végre megérteni: az oda kivezényelt rendőrnek nincs mérlegelési lehetősége. Ha ma délután kivonulnánk a Parlament elé, tiltakozni a regisztrációs díj, a "kintfelejtett" sebességkorlátozó táblák ellen, és közben néhányan padokat borogatnának, a helyszínt biztosító rendőrökre támadnának, senki nem lepődne meg, ha annak könnygáz lenne a vége. Ugyanazok a rendőrök állnának a sorfalban, mint jónéhány éve. Ez nem uralkodó párttól függő kérdés. Egyébként pontosan erre a témára is céloztak a rendőr kommentelők: ők nem nyilváníthatnak nyilvánosa véleményt politikai ügyekben. Neki egy mondat hagyhatja el a száját, ha utasítják: Parancs, értettem!
Nem a rendőr tehet arról, hogy a nagypolitikusok milyen játékokat találnak ki. Csak ennyit kellene végre megérteni.

gascan 2011.05.22. 12:41:41

@vontod75: "Halkan jegyzem meg, hogy elkezdődött az elvándorlás a cégtől, sorra adják be a kollégák leszerelési kérelmeket. Jellemzően a fiatalok"

Fasza. Orvos már most sincs, eztán rendôr se lesz. Az országot irányító balfaszok - párttól függetlenül - mikor kapnak észbe végre? Amikor az utolsó ember lekapcsolja maga után a villanyt?

"2008 óta nem sikerült betölteni 3000 üres helyet!"

Ez sajnos azt is jelenti, hogy gyakorlatilag bárkit kénytelenek vagytok felvenni, és bekerül rengeteg nem oda való ember is. Nyilván a felszerelés, továbbképzés és pénz hiánya is égetô gond, de nem gondolod, hogy jelentôs részben a nem oda való embereknek is köszönhetô, hogy a rendôrség renoméja ott tart, ahol?

kisjapan 2011.05.22. 13:24:03

szerintem a tűzoltók és a mentősök megérdemlik a korkedvezményt,viszont a rendőrök és a katonák között erősen szét néznék,hogy ki mennyire harcolta le magát.
pl.:a cikkben elhangzik,hogy nemtudja 50 évesen hogyan élte volna meg ezt az esést,én megmondom,úgy mint ahogy az én 56 éves kollégám aktívan buszt szerel és emelgeti a 40 kilós vasakat egyedül!írhattok akármit van rálátásom a dologra a családban van életerős 40 éves nyugdíjas katona és rendőr is!

LBL 2011.05.22. 13:24:03

@streetsta:
"Ugyanazok a rendőrök állnának a sorfalban, mint jónéhány éve."
Nem. Azok már nyugdíjba mentek.

Kíváncsi vagyok amúgy, mit lépnének a rendőrök arra a verzióra, hogy OK, marad a mostani nyugdíjrendszer.
De.
Ha nyugdíj mellett munkát vállalsz, akkor arra az időre nem jár a nyugdíj. Tudsz dolgozni, ugyebár.
Ha pedig megbuksz feketemunkával, akkor örökre ugrott.

We make the world a better place 2011.05.22. 13:26:16

Majd betöltik a betelepülők. Választási hirdetésekre akkor is lesz pénz.

We make the world a better place 2011.05.22. 13:36:13

"Ha egy sokszáz fős társaság verekszik össze kapákkal-kaszákkal, azt ugyanúgy meg kell fékezniük"

Összeverekednek, mert nem tudják eldönteni, kié legyen a munkahely?

kisjapan 2011.05.22. 13:47:30

@vontod75: na nehogy már összeszarjam magam,hogy a pályakezdő rendőr 90-100 ezer ft között kap,összetenném én a kezemet,ha annyit kapnék a 75 ezer helyett!azért cserélnék én a egy rendőrrel egy hétre,mehetne a szerelő aknába,azt hiszem nem elégedetlenkedne utána.
Amúgy szerinted az evilági melósnak milyen juttatásai vannak?örül,ha kap fizut!

Krisi 2011.05.22. 14:14:45

@b.f.: kintfelejtett 60-as táblánál 2 dolgot tehetsz:
1: mész 100-zal és fizeted a 45ezres büntit
2: mész 60-nal és veszítesz 2 percet (ha mondjuk olyan a lámpaváltás akkor még annyit sem). js, és bünti sincs.

mérlegelj, és ha neked továbbra is megéri azért a pár percért sietni, akkor fizess csak nyugodtan és persze kend rá a rendőrre.

(van még a harmadik: veszel egy motort, ott ha szemből letrafiznak akkor csak integetsz nekik :)

b.f. 2011.05.22. 14:30:02

@Krisi: itt nem ez a probléma, hogy hány percet veszít vagy nem az ember. Hanem az, hogy nem közlekedésbiztonsági szempontból mérnek az ilyen helyeken, hanem hogy minél több pénzt szedjenek be. Ez az idegesítő az egészben. Ha esetleg egy olyan útszakasz lenne, ahol hetente baleset történik gyorshajtás miatt, akkor azt mondom, oké. Kell a tábla, kell a sebességmérés. De így?!

Krisi 2011.05.22. 14:40:46

@b.f.: értem mit írsz és én sem tartom helyesnek hogy a pénzszedés az elsődleges szempont. de továbbra sem kell úgy beállítani, mintha nem tehetnél ellene semmit. egyszerűen csak annyi a dolgod hogy betartod a korlátozást, akkor bünti sem lesz.
ez ilyen egyszerű. vagy mint említették előttem is páran, írsz a közútkezelőknek.

lehet rajta persze idegeskedni is, de attól még semmi nem fog megváltozni, ezért nincs is értelme.

vontod75 2011.05.22. 15:54:26

@gascan: Ebben van valami... Sajna kis pénz kis foci...

vontod75 2011.05.22. 15:56:05

@kisjapan: Van egy jó hírem! Létszámhiánnyal küzdünk! Gyere jelentkezz és akkor már nem kell 75k ért a szerelőaknában küzdened. Faszán üldögélhetsz a trafipax mögött egész nap.

kisschwarz 2011.05.22. 17:12:43

@T!B: Ez igen ! Te egy igazi magyar vagy! Veszett a fejsze, vesszen a szomszédé is! Gusztustalan!
Jelentkezz rendőrnek!

rolls 2011.05.22. 17:35:30

Sajnos újabb motoros-balest az Oktogonnál, kb. 20 perce. Mentő megjött, kb 15 perce.
Nem úszta meg ennyival mint itt a rendőr.... A motoros sisakban,elsősegély-fekvésben, mozdulatlanul. Drukkoljunk érte! Motor távolabb... Az ellenfél vasárnapi egyterű. Sokan segítettek. Nem bámészkodtam. Bringával tovább...

Reggie 2011.05.22. 17:55:02

@b.f.: Vegyel zavarot es minden problemad meg lesz oldva.

Marcellusca 2011.05.22. 17:55:20

@CSÖRR-CSI££: A legnagyobb Nagykutya (és még szépen fogalmaztunk, mert nyugodtan mondhatnánk azt is, hogy maffiózó!) éppen a jelenlegi belügyminiszter. :(((

Marcellusca 2011.05.22. 17:58:37

@Suna bácsi: Antaljóskával "élve": Teccettek volna elmenni rendőrnek/tűzoltónak/katonának/smasszernek!

Marcellusca 2011.05.22. 18:15:59

@vontod75: A 24 órás készenlétet nem is említetted.
Meg azt sem, hogy egy rendvédelmis csak szabadságon VOLT, sosem megy vagy ott van. Az sosem biztos. Csak, ha letudta.

Ja, a sztrájk-jogot sem említetted.
Pedig mekkora királyság lenne, ha a kedvezmények megvonását követően visszaadnák a korlátozásokat. Ugyanis a kedvezmények az általunk említett korlátozások kompenzálására szolgált.
Szóval, ha nincs kedvezmény = nincs korlátozás = lehet sztrájkolni.
Kíváncsi lennék, meddig bírnák az emberek egy rendvédelmis sztrájkot - természetesen elégséges szolgáltatás megtartásával: minden 2. tűz eloltása, minden 3. bűnelkövető üldözése, ügyintézés minden 5. embernél és "csak" az életfogytosok felügyelete, a többi azt csinál, amit akar.
De a dolgok már ennél tovább mentek.
Arról van szó, hogy szerzett jogokat akarnak elvenni. Először a rendvédelmisekét, majd jöhetnek a többiek.
Miért van olyan érzésem, hogy Gesztesit sosem fogják "kényszer" munkára kötelezni?
Vagy Demszky-t.
Pedig ők is korkedvezményes nyugdíjban vannak és nincsenek 62, de még 57 évesek sem!
És miért nem bántja az emberek szemét, hogy a politikusok korkedvezményes nyugdíjához - "természetesen", mint a költségtérítéseikhez - nem akarnak nyúlni?!
Rogán 39 éves, és, ha "jól" csinálja 3 év múlva "nyugger" lehet!!!!!

Na, minegy, aki nem volt/nincs benne - valamilyen formában - az úgysem érti, mi a probléma gyökere.
Kár is erőlködni. :(((

Pernahajder Viktor 2011.05.22. 18:24:27

1992 óta vezetek. Nem vagyok hivatásos sofőr, csak 500 ezer km-t vezettem eddig motoron autón vegyesen. Eddig soha sem találkoztam 30-as táblánál vagy vasúti átjáróban fotózó rendőrt. Szóval ez erősen sarkított, hogy minden trafis ezt csinálja. Persze, szar ha valakit lekapnak, velem is megtörtént már autópályán 100-as táblánál 140 :-(. De ettől még nem kellene úgy tenni mintha csak értelmetlen szívatás lenne az egész.

Marcellusca 2011.05.22. 18:29:34

@streetsta:
"Sajnos az látszik kitűnni a kommentekből, tökéletesen alkalmatlanok vagyunk mindenféle szolidaritásra." - Ez a lényeg!
És ezt használják ki "csodálatos" politikusaink!!!!
ha nem vettétek volna észre (nem pont Te), mindig bedobnak valami csoportot, akit qrvára lehet utálni, mert ...
Ők meg sütögetik a pecsenyéjüket, "véletlenül, észre sem veszik", hogy közben több, mint 2 millát vesznek fel havonta!
De lehet szidni, ócsárolni a 25 évet - jogaiban korlátozva - leszolgált, 150 ezret kapó (MUHAHA!) nyugger rendvédelmist! :(

gabors 2011.05.22. 18:33:41

Hogy valamit a cikkhez is irjak kedvenc varsomban a rendor motorosok ... mindig megcsodalom..

www.youtube.com/watch?v=TBEC5ejnXVg

kb egy honapja a ceg garazsanak a kijaratabol (en voltam a harmadid az utcatol szamolva) neztem hogy Obaman meg a motoros fel es le vezetok elrobogtak a Harley-kon .. nem volt rossz kb 10 m-rol ... kiveve hogy mentem volna mar haza inkabb 40 perc a blockban azert buntinek tunt ....

gabors 2011.05.22. 18:44:07

www.youtube.com/watch?v=Cg6iUgRE7Ho

Na azt hiszem ez az amiben en is beleragadtam (aprilis elejen !!!)

El Bándy 2011.05.22. 20:00:09

Megállok a Dózsa Gy.-ön kirakom a gyereket és az asszonyt a honvéd bejáratánál (40"alatt).Robogós "ízírájder"előbukkan a semmiből és megbüntet 20 gurigára,mondom neki:"Uram" most parkolnak fel a járdára.(TILOSBAN!!)Őt mennyire fogja megb....ni?Mondja:ha sokat pofázom megjárom...(Nem is büntették meg a csirkét)Ezek után sajnáljam őket??Ló.....t.
Ja,azt nem is mondom,hogy a szomszéd 226.000.-huf nyugdíjat kap 43 évesen a brfk-tól és örző-védő céget vezet.

LBL 2011.05.22. 20:05:45

Mintha elsikkadt volna korszakalkotó javaslatom. Valahogy nem reagálnak rá a hivatástudattól fűtött egyenruhások.
Idemásolom.

Ha nyugdíj mellett munkát vállalsz, akkor arra az időre nem jár a nyugdíj. Tudsz dolgozni, ugyebár.
Ha pedig megbuksz feketemunkával, akkor örökre ugrott.

Nos?

El Bándy 2011.05.22. 20:23:50

@LBL: Most mondja az asszony(könyvelő),hogy ha a nyugdíj mellett keresett béred nem nagyobb mint a min.bér akkor ok-s vagy.(A bér fölött kapott "zsebpénz"-ről meg ugyebár senki sem tud...:))
Megjegyzem én öntödében dolgozom és kiváncsi lennék,hogy a tányérsapkák nyáron napi 8 órában,hogy birnák a 40 fokos langy meleget és az 1200 fokos olvadt fémeket.És hát jéééé nálunk nincs szakszervezet meg korkedvezményes nyugdíj sem.Na hali...

LBL 2011.05.22. 20:29:49

@El Bándy: Ez a minimáléres dolog bbiztosan úgy van, könyvelő ért hozzá :, én meg nem vagyok az.

De én nem ezt javaslom, hanem kérdeztem, hogy mit szólnának a hivatástudatosak a javasolt verzióhoz. Kétszer is.
Azóta lapítanak. :)

El Bándy 2011.05.22. 21:14:50

@LBL: Azt ugye tudod,hogy ezzel a kérdéssel elárultad magad,Te egy IDEALISTA vagy:)))Majd ha az Osztyapenkó szobor lépést vált akkor kapsz választ tőluk.

Delinquens 2011.05.22. 21:22:40

Vettem a fáradtságot, és átfutottam a kommenteket tegnap és ma.
Nem tudnak meggyőzni a korkedvezményes nyugdíj támogatásáról sem a rendőrök sem az azokat pártolók. Alapvetően undorító a jelenlegi rendőrség napi szinten megnyilvánuló magatartása még ahhoz az alapvető fogalomhoz is, amit a saját elnevezésükben ugyan viselnek, de láthatóan nem ismernek.
Nevezetesen a REND volna ez az aprócska fogalom.
A rendőr viselkedése tiszteletet, tekintélyt és elismerést kellene, hogy kiváltson, de mindössze undort érzek.
Még arra sem méltóak, hogy féljek tőlük, mert csak a törvényesített erőszak jogosultságának tudatából táplálkozó arrogancia süt belőlük -, mint ahogyan a kigyúrt bűnözőkből a törvényen kívüliség az erő kútja…
Külsőleg amúgy sem sok már a különbség.
Ettől egy ember nem fél, mert tudja, hogy akár meg is ölhetik, de akkor sem válik azzá, mint aki megöli…
Már ott tartok, hogy nem látom a határt a rendőr és a szabálytalan között…
Szilárd erkölcsi pilléren áll az életem, betartom a szabályokat, ismerem a „REND” szó értelmét, és alkalmazom is azt a gyakorlatban…
Persze zaklattak és fognak is zaklatni a közlekedésben, de nem adom meg a sok sunyi tahónak az örömet, hogy fogást találjanak rajtam, de ettől persze keresnek…
Próbáltak már „rábeszélni” a sárgán áthaladáskor, hogy ketten látták, hogy piros volt, és rontottak már rám nyolcan, (két járőr kocsi szirénázva) mert a belső sávban haladtam teherautóval, noha láthatóan nem engedtek lesorolni a szélső sávba, pedig jeleztem folyamatosan… (Hungária krt. csúcsforgalom)
Oldalakat tölthetnék tele azzal, hogy mit meg nem engednek maguknak azzal szemben, aki védtelen, és mennyire számíthat az a segítségükre az, aki védelemre szorul…
Sajnos, vagy szerencsére azt nem tudom, hogy ez mennyibe is kerül az országnak.
Kocsikáztatni, motoroztatni, méregdrága eszközökkel ellátni ilyen emberi minőséget, és még elégedetlenek…
Az eredmény meg az, hogy az eltartóikat lépten nyomon büntetik, mialatt a közbiztonság tragikus. Azt már meg sem merem említeni, hogy milyen ember(?) az, aki békés polgárokat ver, vagy aki ezeknek asszisztál, vagy falaz…
Újabban fenyeget…
Hányok tőlük.
Szóval lehet nyugodtan megsértődni, és el lehet menni a retekbe nyugodtan más helyek végre munkát végezni!
Nem sokat fogunk észrevenni ebből, hiszen ez a fajta „REND” igazából törvényesen védett rendetlenség és erőszak.
Valószínű több lesz a gyorshajtó, nagyarcú, tilosban parkoló, erődemonstráló, kötekedő „rokonszenves arc” -, legfeljebb ezentúl egyenruha nélkül.

streetsta · http://managertoys.hu/ 2011.05.22. 22:41:15

@B. Capelluti: Hidd el, ha más is képes a kommentelő rendőrökével ellentétes, vagy azt kiegészítő véleményt megírni, azt is meg fogom jegyezni. Vagy nem vettem észre valamit?

Mallorca 2011.05.22. 23:03:08

Azért azon érdmes elgondolkodni, hogy régen miért nem mentek el 42 évesen nyugdíjba a rendőrök.

@Delinquens:

téged biztosan "imádnak" a rendőrök.. :-) Meg is érdemled.

streetsta · http://managertoys.hu/ 2011.05.22. 23:07:05

@LBL: "Nem. Azok már nyugdíjba mentek." Mind a tudomisén hány száz? Biztos ez? Vagy talán mégsem? Én ismerek olyat, aki akkor az egyik helyszínen volt, és aktív még most is.
Egyébként a felvetéseden el lehet gondolkozni. Ha tetterős, munkaképes, dolgozzon inkább rendőrként.

Mallorca 2011.05.22. 23:08:50

Egyébként a Fidesz nagyon ügyesen hozza az "oszd meg, és uralkodj" taktikát.

Most a hivatásosok vannak a soron. Utána mi jön? A multik? Utána a cigányok, munkanélküliek, tanárok, orvosok, ügyvédek???

Utáljuk egymást magyarok... Nem ez lenne a követendő példa.

Kegyetlen 2011.05.23. 07:46:53

a poszt legfőbb tanulsága: 1. mákker a randőrkoma, hogy megúszta lábtörés nélkül 2. a villogó nem betonbunker

skyrangr 2011.05.23. 09:05:38

szolgálati nyugdíjat azért is szajkózzák, merthogy egy 50 éves rendőr nem tud a 20 éves suttyók után rohanni, ugrálni, mint egy kaszkadőr...
na erre van egy szép megoldás. alkalmassági teszt. évente. minden rendőrségi alkalmazottnak (ismerek olyan rendőrt, aki 20 év irodaszolgálat után ment szolgálati nyugdíjba)!
ha átmegy rajta, szolgálhat, ha nem, akkor alkalmatlan a feladata elvégzésére, ezért vagy keresnek neki olyan pozíciót, amit betölthet, de azt már mint civil alkalmazott (hiszen minek rendőrségi állományban levő portás!?), avagy eltávozhat a testülettől, valami végkielégítés fejében. ezután mehet civil területre dolgozni. több országban ez a gyakorlat, és működik.

Zonguldak 2011.05.23. 09:05:56

@streetsta: Ha már egyszer megszorító intézkedéseket vezetnek be, akkor azt tartanám igazságosnak, hogy egyformán részesüljön ezekből a megszorításokból mindenki. Tehát én a rendvédelmi dolgozóktól várnám most el, hogy ők legyenek szolidárisak más társadalmi csoportokkal és ne ragaszkodjanak a kedvezményeikhez. Ugyanígy igazságosnak gondolnám, ha a 65 évnél idősebbek nem utazhatnának ingyen és igazságosnak gondolom a rokkantnyugdíjasok orvosi felülvizsgálatát is.
Nagyon nem szeretném, ha ismét elkezdenénk erőn felül, hitelből nyugdíjakat fizetni. Szerintem sokan olvasták már, de ajánlom mindenki figyelmébe az alábbi írást:
index.hu/velemeny/jegyzet/2011/02/24/sved_modell_vagy_halal/
Ez nem kimondottan a korkedvezményes nyugdíjakról szól, de a lényeg benne van ebben is: A semmiből nem lehet osztogatni, vagy nyugdíjakat fizetni, hitelből meg ostobaság.

Delinquens 2011.05.23. 09:32:45

Mallorca:

A dolog már hidegen hagy.
Belefásultam.
Bizonyára ismeretlen számodra az a tény, hogy egy egészséges társadalomban a rendőrség a tisztességes, szabályokat és törvényeket betartó állampolgárokért, a rendbontók és a bűnözők ellen tevékenykedik, nem pedig az eltartóikat szekálják, verik, fenyegetik, majd egyre többet követelnek tőlük.
Én tudom, hogy melyik oldalon állok, és azzal amit írtál, magadat is a megfelelő helyre soroltad…
Gratulálok!
Kemény srác vagy, menj, gyúrjál tovább, hogy még keményebb légy…

hanyasvagytedisznó 2011.05.23. 09:50:55

@107!: és milyen következménye lesz az esetnek,a vétkes sofőrre nézve?

LBL 2011.05.23. 10:36:24

@streetsta: Hát, mivel bankrablómaszkot hordtak, azonosítószámot viszont nem: igazad lehet, mindegyik még valószínűleg nem ment nyugdíjba. Bármelyik rendőr lehet, amelyik megállít, egy a szadista állatok közül.
Meg lehet rendes ember is. Nem tudhatjuk.

Abba viszont garantáltan nem mennek bele, hogy vagy a kedvezményes nyugdíj, vagy meló, a kettő együtt meg nem megy. Erre utaznak ugyanis.

Gordini 2011.05.23. 11:15:29

Szerencsés eset,örülök,hogy a motoros karcolás nélkül megúszta. Rendőr mivolta jelen helyzetben teljesen lényegtelen.
A posztról nem írok semmit,mert a véleménynyilvánítás szabadságának harcos szószólói ismét kitiltanak.

valamik1 2011.05.23. 14:16:20

@kisjapan:
Van felvétel!
gyedre melózni 75K helyett 90-100K-ért, és megtudod milyen TBC-és, meg egyéb olyan emberekkel foglalkozni, akikről nem tudsz semmit, hogy milyen fertőzőbetegségben szenvednek. Gyere, és állj közénk, mert ha kimész 1 egyszeri családi veszekedéshez, nem tudod mivel jönnek veled szembe, késsel, pisztollyal.
Légy rendőr, családod garantáltan pár éven belül elhagy, mert se szombaton, se vasárnap, se ünnepnap nemfog látni.
Ennyi pénzért, ilyen körülmények közt, örülj, tapsolj, és sok jogodról mondj le ami jelenleg megillet,ezeket nem írom le, mert ezeket már megtették.
H késel 10 azaz tíz percet fizess 200 000 Ft-ot, barátom így járt.
ha tönkre megy valamelyik ruhád, vegyél normál ár többszöröséért.
Ha akarod cserélek veled 1 hétre, csak bírd ki, mert én kibírom az aknába.
max nem csinálok semmit, mert nem értek az autószereléshez, de fordítva ez nem mondható el. Hiába nem értesz a rendőri munkához, attól sok veszély fog fenyegeti, mivel a 10 évnyi tapasztalattal rendelkező rendőr is úgy kezdni a szolgálatot, hogy vajon ma este hazamegy, vagy esetleg úgy viszik kórházba/boncterembe!

alprazolam 2011.05.23. 16:13:15

a mindenkori, és a jövőbeni rendszerek érdeke (az egész bolygón!),hogy a nyugdíjkorhatár, és az átlagéletkor minél közelebb legyen egymáshoz. Sőt,ha lehet, statisztikailag egyezzen a kettő.Minden más, az életkor meghosszabbítása kapcsán tett duma csak maszlag. A stressz ellen nincs orvosság.

kisjapan 2011.05.23. 20:36:15

@valamik1: nem értem,ha a rendőrök ilyen kemények és szembe mernek nézni a cigókkal,meg minden féle bűnözővel,akkor miért ilyen a közbiztonság és miért nem tiszteli az emberek 95 százaléka a rendőröket?ha én így végezném a munkámat igen sokan a buszmegállóban topognának,mert a busz a műhelyben állna:)

Virago_1000 2011.05.23. 21:56:44

@Kismacska nyárson: "Aki még mindig nem látja hogy mindkét oldal azonos, hogy a szocik 89-ben, Orbán meg 2000-ben adta el az országot a tudjukiknek, hogy a patkányokat azért szaporították el hogy a magyarok (megérdemelt) gyűlölete feléjük és ne a tönkretevőik felé irányuljon - nos az már totálisan elhülyült a valóságshowktól.
Szerintem."

- jo latni, hogy meg vannak, akik atlatjak dolgokat, es a lenyeg nem marad rejtve a szemuk elott.

@Phxmike: "senki nem mondta a rendornek hogy menjen rendornek, mehetett volna orvosnak is..."
- azt azert nehezen hiszem. MA az megy rendornek, politikusnak, (sajnos tanarnak is) aki sehova mashova nem jo, mennyire felhigult a szakma.
Masreszt azert egy orvosi egyetemet a rendortiszti "foiskola"-val hasonlitani.... hat....

Virago_1000 2011.05.23. 22:03:01

"BM kórház, BM óvoda, BM üdülők, 13ik havi, sőt egyszer 14ik havi, rendszeres időközönként jutalmak, prémiumok, teljes összegű ruhapénz, teljes táppénz, valamint köddé vált a fokozott büntetőjogi védelem, társadalmi megbecsültség."

- ezt a tarsadalom tobbi tagja sohasem kapta meg. Azt meg foleg nem ertem, hogy milyen jogon kovetelsz te (es barki) 13, 14 havi fizetest, talan neked az ev 14 honapbol all, amibol 14-t ledolgozol?

"Ezt ma segéd/betanított munkával is meg lehet keresni, de mondhatnám a kukásautó vezetőt is, az elmaradott Borsodban is megkeres 130 nettót."
- akkor majd elmesz szepen kukasnak, vagy segedmunkasnak, siras helyett.

Abban viszont egyetertek veled, hogy nagyon szomoru, hogy a rendornek semmi tekintelye sincs, es amikor vedekezni PROBAL mikor ratamadnak a ciganyok, akkor azok szabadlabon vedekznek, a rendorok pedig elo vannak veve.

Virago_1000 2011.05.23. 22:39:47

@hoyanta: "én 2 diplomám sem volt gagyi büféképző még hosszabb ideig is tartott megszerezni mint az orvosoké"

-ennyit buktal? Akkor veled is csak szambelileg vagyunk tobben.

@Amusing: "vagy most csak bemegy a melóhelyére nulla tudással egész nap netezik és követelőzik??? "
- neme errek ra netezni, max ebedszunetben, de szeretem a munkamat, ez furcsa? Tudom, igen. Ok, auto/motor tesztelo talan szivesebben lennek, vagy szakiro valami zenei magazinnal, de lepjunk le a foldre.

@T!B: "de ha elmegy rendőrnek, tűzoltónak, mentősnek,megfelel az elvárásoknak, a felettesek, személyzetisek alkalmasnak találják hogy elvégezze a munkát, akkor gondolom NEM lehet annyira gáz és legalább egy érettségije is van már, .mert VAN ilyen is"

-oooo. Tomkelegevel tehetnem be a linkeket, de minek, hogy a ciganyok FAJI alapon (csak kormonfontan fogalmazva, hogy ez ne deruljon ki) reszesulnek pozitivabb elbiralasban mar a felvetelinel is. Ennek ellenere az egyetemen ahova jartam, az akkori kb 10.000 diak kozt 1 fia ciganyt sem lattam. Mentost, tuzoltot stb-t sem. Egyebkent van 1 cigany volt osztalytarsam, aki jelenleg az MTA tudomanyos munkatarsa, 8-an voltak testverek, de a kornyezet ahonnan jott, "feher". Jo erzes tudni hogy ilyenek is vannak, de azert kezet nem csokolnek nekik, hiszen csak hozzak az atlagot, amit minden magyar teljesit.

Virago_1000 2011.05.23. 22:44:19

@streetsta: Orulok, hogy sikerult a MErcivel elorebb haladnod, ez egy olyan dolog, ami legalabbis kozos bennunk, az oreg jarganyok szeretete, egy nagyszeru hobbi. Viszont ugy erzem, Cirinek igaza volt, tudom, hogy a te szandekaid sem voltak rosszak. Es meg akkor is, ha ez "csak" a blogoldal, maradjon autos. En hireket csak ritkan olvasok, mert utalom a politikusokat, hiszen a mi elobbrejutasunkat egyik sem szolgalja, raadasul sok koztuk a megelhetesi (lasd a fiatal, soha valodi munkahelyen nem dolgozo tinedzsereket a Jobbikban, akik azert a tutit megmondjak neked). Viszont ide (is) azert jarok, mert ugy hiszem politikamentes, es autos es forum, de lehet, hogy akkor legkozelebb mar meheszeti, vagy kerteszet-szoleszeti forumot kelljen olvasnom?

@gyvy: "Szóval ez az általánosítás rendben, van, a másik nincs? Ez nekem furcsa hozzáállás."
- nekem is furcsa hozzaallas, index.hu-nal alap.

@Marcellusca: "Antaljóskával "élve":"
Antaljoska tul keson doglott meg.

Harkov 2011.05.24. 15:11:46

Nos végigolvastam a kommenteket..Csak egy megjegyzés: a szüleim Devecserben élnek.Ugye nem kell bemutatnom az ottani helyzetet.A városban 40 rendőr vigyázza a rendet.A nagy részük Készenléti.Ezeknek a drága urak illetve hölgyeknek(akik közé végül is én is tartozok de ezt nem hangoztatom) más dolguk sincs mint az autó, motoros biciklis közlekedő egyedeket basztatni!! Talán unatkoznak vagy nem tudom de 8szor!!! állítottak meg 1 hónap alatt(mindig mások) és tüzetesen átkutatták az autómat valamint az összes papíromat már rongyosra forgatták.
Természetesen soha nem találtak semmit szerintem minden a példamutatással kezdődik.Mutass példát és csak utána várhatod el a másiktól is a szabályok betartását.
De a lényeg:Ezek után sem utálom a rendőröket de nem lepődök meg rajta ha nagy többség őrjöngve fikázza őket.

valamik1 2011.05.24. 21:33:33

@kisjapan:
50-60 cigoval szemben sokszor 1-2 rendőr néz szembe. Nem tudom mit csinálnál ott.
Sokan szeretik ezt a munkát, és hülyeségért nem akarják magukat kirúgatni. Ennyi emberrel szemben lőfegyvert kéne használni, de azt meg csoporttal szemben nem nagyon lehet. Eleve kirúgás lenne belőle. Féltik a munkahelyüket.
Miért nem tisztelik őket? mert sikerült lerombolni pár év alatt. Nem nem a kis rendőr rombolta le, hanem aki parancsokat osztogat neki.
az hogy a buszmegállóban nem sokan várakoznak, az azt jelenti, hogy van cucc a buszok javítására, de amint nem lesz, topogni fognak. Az emberek szemébe nem te leszel a hibás, hanem a sofőr, hogy hol késik. ne a kis rendőrt szidja már mindenki, hanem a feljebb lévőket!
A végrehajtó-állomány szeretné csinálni amit kell, csak megvan kötve a keze.
süti beállítások módosítása