BMW-k parkolnak. Persze két helyen

  2010. április 12. - Csikós Zsolt Címkék: bmw parkolás

A szerzőről még nincs információ feltöltve!

A szerző még nem publikált a Totalcaron

Öt gang az állólámpában!
2015-07-19 07:25:12

Annyira régóta van hosszú ötödik (hatodik, hetedik és nyolcadik) az autóinkban, hogy már csak a veteránosok

Totalcar a Múzeumok Éjszakáján!
2015-06-18 08:03:55

Ez most más lesz. Most mi állítunk ki autókat, s várjuk, hogy jöjjenek a nézők, lehetőleg jó sokan. Volt

Szép autót keresünk!
2015-06-08 17:52:23

A folyóvizek élővilága után a Totalcar most a kultúra irányába evez: kivesszük a részünket a Múzeumok

Bent a kövület-Pio!
2015-06-02 16:00:17

Ráment egy csomó idő a hétvégéből, de az a pár Pioneer hangfal (cirka 1979), amit idestova másfél éve

"Lehet, hogy azért állnak így, nehogy rájuk nyissák az ajtót" - mondta Winkler, amikor hétfő reggel, a parkolóházunkban azon kapott, hogy kivont Nikonnal lövöm az autókat.

"Akkor menjenek fel a negyedikre, tele van üres hellyel az a szint. Az ötödik pedig tök üres. Ez nem érv" - válaszoltam.

És valamiért csupa BMW volt, nem is értem. Az első szint dugig, autókkal, mint mindig, hétfő reggel itt sosincs hely, pláne ha az a reggel tíz óra után van. A második szinten, ahogy feltoltam Era orrát a spirális felhajtón, rögtön szemben egy piros 5-ös fogadott. Frusztráló egy és egyharmad parkolóhelyen állt. Mellette egy kispolák ugyan még elfért volna talán, de a vezetőt a tetőn át tudták volna csak kivenni a tűzoltók.

Kicsivel odébb az 1-es BMW. Nem aprózta el a dolgot, eltalálta a tízes kört a BMW-propellerrel. Hajszálpontosan középen, ha pofátlanok vagyunk, hát legyünk vérköcsögök, hiszen Magyarországon vagyunk, tulokságból nem illik félmunkát végezni mifelénk. Mellesleg ez volt az egyetlen autó, amelyik olyan kicsi, hogy semmiféle oka nem volt rá, hogy így parkoljon.

Ugyanezen a szinten állt egy Range Rover Sport is. BMW-termék volt az is nemrég, talán ezekbe beleépítették a vezetőből a parkolási orientáció-agyelszívó-berendezést (Parking Orientation-center Brain-drain, azaz POB? A gombot nem láttam a műszerfalon, bár biztosan iDrive-ból kapcsolható. Nem emlékszem, a Range-ben van iDrive? Mindegy, ha nincs, akkor is van benne valamiféle rettenetes menürendszer.

Bár a Range-nek voltaképpen elfogadom, mert az tényleg dög nagy. Ha milliméterre beáll, akkor is csak valami kicsi autó fér el mellette. És itt már tényleg nem az a kérdés, hogy cinikus-e a tulaj, hanem hogy hajlandó-e még három mozdulattal, a fal mellé araszolgatni, akkora ez az állat. Persze szokott ugyanitt, ugyanígy parkolni egy Jaguar is, csak a BMW-sek védelmében.

Mondjuk a Range felvet még egy... nem, igazából, két problémát. Az egyik - az örök vesszöparipám - mi a rossebnek vesz valaki ekkora, túlméretes dögöt? És ha igen, minek jön vele a városba? Tudom, én, nem kell elmagyarázni... Költői kérdés volt.

A másik a túlsúlyos amerikai repülőutas kérdése. Biztosan emlékeznek az ügyre, amikor egy illető beperelte valamelyik légitársaságot, mert két jegyet akartak vele fizettetni, ugyanis nem fér el mellette senki a másik ülésen. Az ő érve az volt, hogy minden ember ember, nem lehet diszkriminálni méret alapján, alakítsák akkorára az üléseket, hogy mindenki elférjen. A légitársaságé viszont az volt, hogy a cég az övék, őszerintük egy hely akkora, amekkorának mondják, ha valaki kettőt foglal el, kettőt fizet. A bíróság még a  politikailag oly korrekt Amerikában is a légitársaságnak adott igazat. Vajon a Range tulaja két helyet fizet? Bár lehet, hogy övé a parkolóház, akkor nem szóltam...

Aztán a harmadikon persze az elmaradhatatlan 7-es BMW. Ez elférne, tudom, mert én is parkoltam már pont ekkora autóval pont ebben a parkolóházban. Csak még egy mozdulat hiányzott beállásnál, egyetlen ide-oda. Egy Messerschmitt Kabinroller elfért volna mellette, tény, s mivel annak felfelé - meg kicsit oldalra - nyílik az ajtaja (teteje), ki is lehetett volna szállni belőle. De valahogy mostanában igen kevés embert látok füstölgő KR175-össel krúzolni Budapest utcáin.

Ha már egyszer ilyen szűk a hely, amúgy is az lenne logikus, hogy a bal oldali autó farral, a másik orral befelé áll be. Így ki lehetne parkolni egészen az oszlopokig, s a nagyot kaszáló ajtók a középen maradó, széles sávba nyílnának. Ennek a logikáját azonban kevesen látják át, s akik igen, azok között is sokan akadnak, akik nem tudnak farral (orral) parkolni. Ezért ezt vegyék elméletnek, álmodozásnak egy olyan világról, amelyben gondolkodó emberek közlekednek/parkolgatnak.

A parkolóházban egyébként nagyon sok nagy Audi, Mercedes, Volvo áll, olykor még a kósza Lexus is előfordul. Azok valamiért elférnek.

A bejegyzés trackback címe:

https://belsoseg.blog.hu/api/trackback/id/tr371913997

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

yaffa · http://www.yaffa.blog.hu 2010.04.12. 12:12:49

Direkt nem szólok hozzá, mert nem akarom felidegelni magam...
Vagy mégis hozzászóltam?
Kezdek is ideges lenni...

Tie · http://polisztirol.blog.hu 2010.04.12. 12:14:18

A Range Sport 4,78m hosszú, és 2m széles. Namármost, ennél van NAGYON sok nagyobb autó. A szedán Mondeo kapásból nagyobb nála. Az, hogy magas, az nem mérvadó.
Két helyre beállni vele, ettől még taplóság.

A piros 5-ös mellé besakkoztam volna a Ződ Szörnyet, oszt kimászok a csomagtartón, de csakazéris, had szopjon a paraszt. Szoktam ilyet játszani vele. :))

esef 2010.04.12. 12:15:45

Elég rendesen megfizethetik a népeket, hogy ilyen autókra futja...

esef 2010.04.12. 12:16:55

Fehér BMW mellé két motort jobbról-balról, aztán oldja meg a beszállást ahogy tudja...

konti10 (törölt) 2010.04.12. 12:18:17

Ha pang a garázs az ürességtől, én is így parkolok. Vagy ahogy sikerül. Nem szoktam figyelni. Ha tele van, akkor ugyanez egy taplóság. Oda kell mellé 5 centire állni, sztán a csomagtartón keresztül beszállhat...Költői kérdésre költői válasz: azért vesz nagyot, mert megteheti.

The Good Boy 2010.04.12. 12:20:19

Zsóti a negyedik béből!

hiányzott most ez neked? mindjárt jönnek a bmw fanok, aztán majd meglátod mit kapsz ezért. Ettől függetlenül, idehaza valamiért tényleg agyatlanok autója a bömös (tisztelet a szépszámú kivételnek), ötből négy veszélyeztető közlekedési szituáció tőlük származik (nem reprezentatív felmérés, hanem saját, szubjektív vélemény).
Mondjuk a magyar főtahó, hajdupetike is ilyen jelvényű géppel (x5) rombolja a márka nimbuszát a már sokadik (fotózott és publikált) rokihelyes parkolásával. Mondjuk ott érthető, mert agyilag elég rokkant a kis köcsög, de már beszerezhetne róla igazolást is:)

Egyébként a múltkor pont a korábbi cikketek jutott eszembe, amikor az egyik bevásárlóközpont mélygarázsába álltam meg a kompakt vasammal: négy méter feletti autóval nagy kínszenvedés ilyen helyen parkolni (ez pedig legyen védelem a nagyautósoknak), mert a helyek annyira alul vannak méretezve. A ki és behajtásról már ne is beszéljünk (pedig én sokszor vezetek nagyméretű telekjárót is, tehát valamilyen szinten hozzá vagyok szokva a nagyobb méretű autókhoz).

Grifter 2010.04.12. 12:25:31

The Good Boy: A BMW fanok (azok a bizonyosak, nem az összes BMW-s, tudjuk ám kikről van szó, nem köll kammerolni) érkezésből bekaphatják a lakosság maradékának a kollektív faszát.
Az X5 és X6-os-ért jár a másfeles szorzó, amivel a seggét is ki lehet nyalni mindenkinek.

BMW /// 2010.04.12. 12:29:59

Jajjj most aztán lehet bunkó BMW-zni. Nem gond. Tényleg vannak akik így állnak de általánosítani nem kell. Lehet hogy szőke nő és nehezen tud parkolni vagy valaki nem akarja hogy mellé álljanak,nézelődjenek az autóba vagy véletlenül meghúzzák . Érthető. Nagy parkolókban sokan ráállnak a másikra mert valahogy nem tanították meg az ostobákat parkolni. Én messze szoktam megállni kis gyaloglás jó dolog;).

butcher511 (törölt) 2010.04.12. 12:31:52

Szuper mágnes kell ide! 100kilóval tapad, rátenni a géptetőre meg egy papírt hogy rosszul parkolsz köcsög.
( www.supermagnete.de/hun/Q-51-51-25-N )

Már rég óta tervezem hogy bevetem egy ilyen ellen :)

BMW /// 2010.04.12. 12:32:30

Egyébként Mercivel Audival Suzukival is szoktak így állni. Mozgássérült hely stb..Tudjuk, BMW-sek állnak így mindig..

nem kéne... 2010.04.12. 12:32:58

a jaguar mellé a múltkor sikerült betolatnom, úgy, hogy a jobb oldalával rátolattam az oszlopra, a tükör meg az oszlop közt ha két centi volt aztán röhögve el lehetett férni.

@Tie:
beállnál, ja.
csak ahhoz be kéne tudni menni a parkolóházba, ha értesz.
;)

megint 2010.04.12. 12:35:12

Rokkant helyen körülnéztél? Hajdú Péter X5-e mostanában ott található meg. Az viszont baromság, hogy minek jön be valaki nagy SUV-al a városba, miért ne jöhetne?

tlantos 2010.04.12. 12:36:57

@konti10: es honnan tudod, hogy amikor elmesz, akkor is tok ures lesz?
Nem egyszerubb rogton kulturaltan parkolni?

Krisi 2010.04.12. 12:37:31

@Tie: dettó: olyat én is játszottam már el, hogy egy hasonlóan parkoló fallosz mellé betetriseztem a kis Corsát. az volt a slusszpoén, hogy én ki tudtam szállni normálisan, de hogy a tulaj az anyósülésről paszírozta be magát, azt hótziher. szívesen végignéztem volna ahogy kiszenved onnan. autómárkát direkt nem írok, de szerintem mindenki kitalálja egyből. nem, nem Zaporozsec :)

Ződ Szörnnyel mondjuk külön tréfa, mert ott ráadásul nem fakadsz sírva, ha a nagy igyekezetében meghúzza a másik ekkicsit :D

egyébként van megoldás a problémára:

kuvaton.com/kuvei/parking_comic.png

ajánlom mindenkinek, tuti tipp.

ColtCzT 2010.04.12. 12:42:56

kár hogy olyan embereknek telik BMW-re, akik többsége csak ilyen módon tud parkolni. Kár, mert a BMW-ről más kéne az embernek az eszébe jutnia nem a bunkó parasztoknak.
De a BMW-től az én fejemben sok a talány.Az pl. miért van,hogy X6-ban 10-ből 8 alkalommal 20on éves 45kg-os lánykát látok?Igaz a plázába járáson kívül sok másra nem is való/jó :D

BMW /// 2010.04.12. 12:43:55

Én régebben amikor tele volt az egyik parkolóház nem tudtam rendesen beállni egy helyre mert átlógott a másik autós kicsit. Mind1 beálltam szépen ahogy csak tudtam pedig néztem más helyeket de nem volt. Egy emberke írt nekem egy cetlit amire kiértem hogy én mit gondolok. Feldühödtem pedig tudom ilyenért nem szabad de vártam az autóban egy negyed órát 20 percet és utána elbeszélgettem vele hogy mi a gond. Nem szeretem amikor valaki ok nélkül okoskodik hogy miként kell beállni,mindenki foglalkozzon a saját dolgával.

Krisi 2010.04.12. 12:44:25

@Tie: dettó: olyat én is játszottam már el, hogy egy hasonlóan parkoló fallosz mellé betetriseztem a kis Corsát. az volt a slusszpoén, hogy én ki tudtam szállni normálisan, de hogy a tulaj az anyósülésről paszírozta be magát, azt hótziher. szívesen végignéztem volna ahogy kiszenved onnan. autómárkát direkt nem írok, de szerintem mindenki kitalálja egyből. nem, nem Zaporozsec :)

Ződ Szörnnyel mondjuk külön tréfa, mert ott ráadásul nem fakadsz sírva, ha a nagy igyekezetében meghúzza a másik ekkicsit :D

egyébként van megoldás a problémára:

kuvaton.com/kuvei/parking_comic.png

ajánlom mindenkinek, tuti tipp.

@BMW ///: szerintem hagyjad ezt a magyarázkodát, Te nyilván nem így parkolsz, a többieket minek véded? egyszerűen taplók éskész. én pl. motorozok, de mégse szoktam védelmezni a bunkó motorosokat, mert ők egyszerűen azok. remélem érted a párhuzamot. ezek az emberek is köcsögök, csak ők mellé ráadásul ezt a márkát választották.
nem bunkó BMW-s meg tapló Audis van, hanem bunkó ember, aki még Velorex-szel is paraszt :)

Krisi 2010.04.12. 12:46:08

nem elküldte kétszer a blogmotor? behalok. pedig frissítettem közben kéremalássan..

SchEdem 2010.04.12. 12:46:17

@konti10: Gratula. Es orakra elore felmered, hogy mennyire lesz tele a parkolo, ugye?!
En nem ertem, sok ember miert annyira lusta/barom/nemtorodom, hogy meg egy igazito-manovert nem bir megcsinalni.
Gaz az, ha ilyen szuk helyre nem sikerul elsore teljesen patentul beallni?!

BMW /// 2010.04.12. 12:48:50

@Krisi: Értelek,teljesen így van.

BMW /// 2010.04.12. 12:51:15

@ColtCzT: Méghozzá gyönyörű lánykák.:) Szerintem a szülők vagy a barátjuk azért ültetik nagy vasakba hogy egy kisebb városi balesetnél biztonságban legyenek:D.

tlantos 2010.04.12. 12:53:15

@butcher511: ez naggyon joooo :)
bar inkabb az olcsobb kisebbekbol kellene raszorni vagy 30 darabot ;)

JSHannibal 2010.04.12. 12:53:39

Engem az asszony szokott néha letolni, hogy hogy álltam be, álljak már be rendesen (nem bmw-m van), és igaza van. Néha örülök egy helynek, megállok, ahogy sikerül, de néha, ha rendesebben odafigyelek hogy elférnek-e mellettem, és főleg ha nem akarom hogy meghúzzák a kocsimat, akkor inkább kínlódok. Sajnos erre nincs mindig idő és lehetőség az általános kevés hely miatt, meg mert jönnek mögöttem, meg mert úgyis csak 5 percre jöttem... Hát igyekezzünk mégis jobban odafigyelni, azt mondom. Csak sajnos a köcsögebb bmw-sek azok ezt ugyanúgy nem olvassák, ahogy anno a kreszkönyvet sem olvasták..

ratobr 2010.04.12. 12:56:28

Miért is vagyunk meglepve..Ebben az országban ahol győzike ujra a sokadik milliós szerződést kapta,hogy főműsoridőben a suttyóját nézze a sok bírka magyar,akik amugy órákig álltak sorba tegnap,hogy szavazhassanak a válogatott sunyi tolvaj politikusokra akik majd ujra szétlopják ezt a csöves országot..Érdekes,hogy minden 10milliós+ kocsi ablakában ott a mozgássérült kártya,és az ilyenek sem vezetni sem parkolni nem tudnak szabályosan..Hát szegény nyomorékok..Lehet,ha mozgássérült szellemifogytékos,elhízott dundiujjú izzadttokáju kopasz bróker lennék akkor mindezt természetesnek venném..De nem vagyok.Ezért az ilyenekre ráírom hogy:http://www.ajókurvaanyádbaparkojjjjá.hu a következő ötlet:Gumikesztyüvel egy kis szart kenek a vezetőoldali kilincsre..A felirat alá..:):)Kis dolog az emberiségnek,de jó érzés nekem..:)Mert megérdemlem.:)

drowmage 2010.04.12. 12:56:29

Egy közeli hipermarket parkolójában szoktam látni hasonló módon "parkolókat". Nem csak BMW-vel. Szerintem nem típus függő. Azt pedig nem értem, miért nem tesz a rendőrség semmit. Ez tényleg nem kerülne olyan sok pénzbe. Bevásárolni úgyis mennek, kicsit tovább maradnak, sétálnak (egészséges :-))) ), s a végére kiosztanak pár százezer forintnyi "jutalmat". A 3. alkalom után a tuskója talán majd elgondolkodik.

George Jung 2010.04.12. 12:58:25

1. Te is felállhatsz a negyedikre/ötödikre.
2. Nekik pampogj, ne nekünk, aki idejár, a többség tudja, hogy kell megállni.
3. A piros mellé pl simán beállnék. Ő nem tudna beszállni, de én igen.
4. Állj be elé! A havi fizumba, hogy nem zársz be egy X5-öst mondjuk egy fél napra!

M division 2010.04.12. 12:59:42

Szerintem meg nincs bunkó BMW-s vagy audis stb. hanem bunkó ember van és kész. Jöhetnék rengeteg ellenpéldával de felesleges. Érdekes, hogy én soha nem parkoltam még így, pedig évek óta BMWvel járok.

Autopeti 2010.04.12. 13:00:21

Szlovákiában a BMW-sek eleve kiélvezhetik a büntetlenséget,hiszen a bömösök nagy részén soron kívül kapott tükörrendszám van-oda-vissza is ugyanaz a szám olvasható le...

Octavia1.8T4x4 2010.04.12. 13:00:43

Ezek nagyon kezdő BMW-sek lehetnek. Néhány hét és felfejlődnek. Közvetlen a lift, bejárat stb. mellett szokott lenni két-három mozgáskorlátozott parkoló, közöttük jó széles sávval. Na oda kell beállni középre, kb így:

kepfeltoltes.hu/100412/azigaziBMW-s_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Ezt egy osan parkolóban lőttem, van vmi blog, ahol ilyeneket gyűjtenek, oda szántam, csak nem találom.

ColtCzT 2010.04.12. 13:01:29

@BMW ///: Ma már a kis autók sem törnek olyan rosszul. Főleg városban ahol nem 100+ a sebesség. Nem mondom hogy egy Twingo nem törne össze jobban, de nem hinném, hogy meghalna/komolyan megsérülne benne valaki. Ezek a 20+ éves lányok friss hajtásival nehezen tudhatnak parkolni egy ekkora döggel. Persze tisztelet a kivételnek

BMW /// 2010.04.12. 13:01:31

@ratobr: Csak ezért valaki véletlenül meg ne üssön komolyabban. Senkinek semmi joga hogy kárt okozzon ,vagy más autójához hozzányúljon.

Globetrotter2014 2010.04.12. 13:01:48

Kezd a totalcar is elhühyülni,. Javaslom mindenki olvasson utána, pont nemrég volt egy cikk épp ezen az oldalon az elcseszett parkólóhely méretről. Egy Mondeóval már esélytelen egy helyre beállni. Semmi baj a képekkel, nem roki helyre áll. Én is rendszerint lemegyek a parkoló távolabbi helyére ahol már nem sok vizet zavarok, aztán szépen beállok 2 helyre. Értelmesebb parkolókban 3 db ilyen krtén szűk heyet építenek ki, így 2 mérteebb autó csak egy extra helyet vesz el.

M division 2010.04.12. 13:02:20

Egyébként a bordó ötösnek a belsejéről kérnék egy képet ha lehet mert kurvára tetszik a bézs belső-bordó külső színkombináció. :D

ColtCzT 2010.04.12. 13:03:32

@Octavia1.8T4x4: hát ez is durván megállt :D

Seth Gecko 2010.04.12. 13:05:13

@ratobr: Jót röhögtem!

De ami a legjobb: Kockábbak HDD-mágnessel és egy frissen kibontott óvszerrel a kezükben a belül lévő részéhez sompolyognak, és óvatosan a járműre helyezik az emléket.
Kiálláskor nem látja.
Filléres tétel,nem tesz kárt, hazáig röhögnek rajta, és az elindulását nem mindig látni, de priceless!

M division 2010.04.12. 13:06:39

@Octavia1.8T4x4: www.igyparkolunkmi.hu/blog/ sztem erre gondoltál. (nem tudom, hogy lehet-e reklámozni itt vagy ez annak számít-e)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.04.12. 13:13:22

"igazából, két problémát. Az egyik - az örök vesszöparipám - mi a rossebnek vesz valaki ekkora, túlméretes dögöt?"
Igen, én is ezt szoktam kérdezni.

Meg ha akkora Sumakkerek a sofőrjeik, akkor miért képtelenek leparkolni? Meg talán beleszarás.
Kíváncsi vagyok milyen hisztit nyomna ha valaki keresztben beállna mögé :)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.04.12. 13:16:02

@ZF2: Ez nem megoldás. Keressen akkora helyet ahova befér, vagy parkoljon be a csíkok közé. A legtöbb ilyennek egyáltalán nincs szüksége ekkora autóra.

Gringо · http://www.youtube.com/watch?v=5Bz8GyTrUxw 2010.04.12. 13:18:02

@M division: Illetve van még a parkolas.blog.hu/
Régen volt egy "Napi rokkant" rovat is valamelyik oldalon, de ha jól tudom már nem frissítik többé

robinzone 2010.04.12. 13:19:16

A poszt aktualitását nyilván az a Nagyon Híres Ember adja, aki most már sokadszor bukott le az X5-ösével elkövetett bunkó parkolásaival. Amit a közösségtől kapott, megérdmelte.
Amikor egyszer egy csoporttársam szájából hallottam, hogy ő is direkt így parkol, mert leszar mindenkit, neki ne nyissák rá a kocsijára az ajtót a parasztok(!), ott nagyon nehéz volt nem megmondani neki a frankót. Bánom, csak hát a jó viszony.

robinzone 2010.04.12. 13:20:56

Szóval azóta én inkább szándékosságot feltételezek az ilyenről. Szándékos seggfejséget.

főtengelyköszörülőkisiparostanonc 2010.04.12. 13:23:13

Inkább azokról a parasztokról kellene beszélnünk , akik előszeretettel úgy szállnak ki a "szuzukiból" meg a zsiguliból, hogy direkt ráverik az ajtójukat a másik autóra, persze utána gyorsan letipliznek nehogymár fizetni kelljen csatakiáltással. Meg lehet nézni a kocsim oldalát, tiszta "ajtóveréses". Budapesten annyi tapló ember van, hogy nem is érdemes új autót venni, mert biztosan vannak olyan irigykedő honpolgárok, akik verdikt utaznak a szűz autókra.
Én is így szoktam parkolni, ha van elég hely, és azzal vezeklek, hogy udvarias vagyok a közutakon, ellenben a "szabályosanparkolokdeaközutakontaplóvagyok" figurákkal. Na most az vesse rám az első követ, akinek még nem "verték" agyon az autója összes ajtaját..

kinkább átnegedek

BMW /// 2010.04.12. 13:25:53

De miért baj ha az emberek szeretik a nagy autókat? Mindenki azt vesz amit szeret és amiben jól érzi magát. Ő lehet azt szereti és nem egy Marutit vagy egy fika kisautót. Miért gond? Akinek Cadillac Escalade-je van gondolom azért vette mert tetszik neki az állat. Minek vesznek akkor az emberek gyors autókat ha nem lehet kihasználni... Vagy minek van egyáltalán Ferrari?

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.04.12. 13:25:54

@főtengelyköszörülőkisiparostanonc: Te, az enyémre nem nagyon nyitják rá az ajtót. Mondjuk nem új, de szép a fényezése (naná minden összetörés után fújják :D )

És azzal mi a helyzet, aki értelmesen tud parkolni, és betartja a KRESZ-t?

ratobr 2010.04.12. 13:28:03

@BMW ///: Örömmel megvárnám,16éve bunyózom..Senkinek nincs joga felsőbbrendüség kényszerből másokkal kibaszni.Mindegy milyen autója van.Ha meg verekedni is megpróbál,azon túl hogy paraszt csak örülni fogok neki,mert NINCS JOGA erőszakoskodni,és én JOGOSAN önvédelemből baszom szét a sznob fejét.

Shadowbull 2010.04.12. 13:29:52

Bunko BMWsek. Ilyenek ezek mind.

sb

ata001 2010.04.12. 13:31:21

Kedves szerző és egy-két eltévedt kommentelő!

Sok évi munka után, ha sikerül szert tenni egy komolyabb új autóra, mellyel ha megpróbál beállni a jelenlegi "plázás" parkolóhelyekre és azon kapja magát, hogy pár ilyen alkalom után szanaszét verik a gyönyörű új fényezést és a karosszériát a nemtörődöm autósok, akkor kíváncsi leszek fog-e még lövöldözni ilyen képeket és min fog érdemben felháborodni. Sok terület van az életben ahol, ha az ember a szabályokat betartja akkor keményen ráfizet. Ez tipikusan ilyen.

Ha tehetem én is két helyre állok be, mivel nem én csesztem el a parkolóhelyek kialakítását, viszont, ha szabályos akarok lenni akkor én fizethetem a következményeit. Ha sok szabad hely van egy emeleten akkor inkább ide parkolok két helyre, mint oda, ahol tömeg van, mert ettől még az ember lehet tekintettel másokra.

Aki megdolgozik az értékeiért és megfelelő becsben tartja őket az gondolkozzon el a fentieken, aki meg nem annak teljesen mindegy ki mit ír.

Krisi 2010.04.12. 13:33:22

@főtengelyköszörülőkisiparostanonc: részvétem haver, elég csóró lehetsz, ha még egy műanyag vagy fényezett oldalvédő csíkra sem futja...

ha meg nem akarod hogy a gazdag Suzukisok a kis féltett autócsodádnak basszák az ajtójukat, akkor állj meg messzebb, és ott már nem áll be melléd senki.
ez ilyen egyszerű.

ratobr 2010.04.12. 13:37:00

@BMW ///: Igazad van.Én sem értek egyet a BMW-t fikázókkal,mert nem az autó tehet arról,hogy milyen ember vezeti.Sok jó autó van,a BMW az egyik legjobb.De még több paraszt ember van akik persze a legjobb autókban akarnak még"több"nek látszani..Vagy ott a másik oldal:suzukis öregek akiknek "jogaik"vannak,és nem húzódnak le a belső sávból senki kedvéért..Amugy én is a nagy autókat szeretem,csak mindig figyelek másokra..

Tomi1973Wien 2010.04.12. 13:37:57

2004-es kia carnivalt hajtok par honapja. ugy vettem, hogy a jobb oldala enyhen serult/huzott, parkolaskor keletkezett. emiatt eloszeretettel allok be az ilyen barmnok melle (a huzott oldallal) vhogy odapreselve magam, aztan a ket ules kozt hatramegyek, es az oldalajton elegansan tavozok :-DDDDD

Sayniqua (törölt) 2010.04.12. 13:38:09

Mondjátok meg nekem, miért mindig ezekkel van a baj? Mi f*szért nem tudnak a parasztok normálisan parkolni? Ők a rajok? Bunkó köcsögök. Simán keresztbe állnék mögötte és hosszú időre otthagynám a kocsimat, tanulja meg a gyökér, hogy így már nem illik viselkedni.
Parasztok.

Tapila 2010.04.12. 13:38:13

Ez nem típus függő. Nekem is BMW van még is felháborít. Rendőr uraknak az ilyenek kellene kerék bilincselni és jól megbüntetni. Amíg nem fizet nem mehet tovább.

BMW /// 2010.04.12. 13:41:07

@ratobr: Ok-ok értelek én a nagy autókat nem neked írtam csak többen írják hogy minek nagy autó?(mindenki nagy autóval járna ha tehetné ezért a szerzőt sem értem). A bunyózáshoz meg gratulálok,16 év nem kevés;).

Giorgio04 (törölt) 2010.04.12. 13:41:34

A másik meg miért is akarja egyik ember a másikat nevelni? De ahogy látom itt mindenki parkolóőrként dolgozik.

BMWS 2010.04.12. 13:41:50

@ratobr:
Ezek itt eléggé durva parkolások voltak ez igaz. Sikerült jól kihegyezni a témát a BMW-s autósok paraszt parkolására.
Szoktam 2 helyen parkolni, akkor amikor 2 autónak szűk lenne a hely. Azért mert ugyanazt mondom amit a Winkler: azért állok úgy, hogy ne nyissák rá az ajtót. Mert amikor nem úgy álltam akkor az agresszív irigykedő paraszt (nem láttam, csak gondolom) szándékosan nekibaszt@ az ajtót úgy, hogy behorpadt. Kicsit figyelni is kellene egymásra, egymás értékeire, talán másképp lenne minden. A szart amit más autójára kennél inkább egyed meg magad!
Egyébként meg minden harmadik hozzászólásból sugárzik az irigység amit nem értek mert nem csak 10 milliós BMW-k vannak, hanem van 3M-ért is.

drowmage 2010.04.12. 13:42:53

Megdöbbentő, hogy egyesek nem érzik át a problémát. Ő már pedig két helyre parkol, mert az ő autójára ne álljanak rá, ne törjék meg, stb.
Egy kérdés hozzájuk. Volt már, hogy félórát keringett egy parkolóban, mert minden tizedik autós így parkolt, s neki egyszerűen nem jutott hely? Egy-két ilyen alkalom után kicsit átgondolnák a dolgot. Ha nem, akkor van igazán gond.

Thai Thai 2010.04.12. 13:43:11

A jogosítvány megszerzésének nem feltétele, hogy inteligens legyen az illető.Megaztán ebben az országban pont elég ember szarik a többi fejére.
Lásd Mr.Frizbit aki tegnap reprezentálta a választási műsorban is mekkora bunkó, (Orbán riport). De gondolom a többiek szóltak neki, hogy az ország leendő miniszterelnökét nem illik letegezni élő műsorban akkor sem ha barátok.

BeeTm · http://beeproject.atw.hu 2010.04.12. 13:43:34

Átéltem én is ezt a mentalitást,amikor egy BMW-vel mentem és tényleg át lehet lényegülni bunkóvá rendesen.
Vissza is ültem a fasztrámba.

BMW tényleg tajparaszttá tesz.

Shadowbull 2010.04.12. 13:44:18

@Krisi: Ertem.

tehat az nem elvaras, hogy a bunko budosparasztja ne bassza bele a mellette allo autoba a kocsijanak az ajtajat, mert munkalkodik benne az osztalyharcos indulat?

sb

Alf (törölt) 2010.04.12. 13:44:25

Az én garázsom kb akkora, mint egy parkolóhely itt, garázsházban van, tehát nincs hely rákanyarodni, a hossza pedig 4.78 cm. mégis sikerül mindig beállni.

Amúgy egy statisztika szerint itt észtországban a legtöbb balesetet a bmw-k okozzák.

második a merga...

BMW /// 2010.04.12. 13:45:26

HUUUUUHHHAAA milyen agresszorok vannak itt. Beáll egy bunkó BMW-s mögé hogy megtanulja.... Miért nem áll be?

Charlie100 2010.04.12. 13:45:36

@ata001: Teljesen egyetértek! Én is inkább megyek 200m-vel messzebb és alok be 2 helyre.Mindenki úgyis a bejárathoz, lifthez stb közel akar állni, így hátrébb mindenhol vannak üres részek.A legjobban azt szeretem , amikor Tesco, Auchan stb parkolójában beállok a teljesen üres parkoló legvégébe,1 helyre, szabályosan. Mire kijövök már odaparkol rám 5 cm-re az idiótája. Körülöttünk 300 üres hely. Ezek a helyek egy Corsának tényleg jók, valószínüleg rájuk is méretezték.. Megnézném a kommentelők hova álnának egy drága, nagy autóval, miután párszor végignézték ahogy belenyitják parkoláskor az ajtót a kocsijukba!

Krisi 2010.04.12. 13:45:52

@Giorgio04: @ata001: nem az a baj, hogy nem tanultatok meg parkolni, nőknél ez nehezebben megy. az is csak kevésbé baj, hogy bunkók vagytok, néhány ember egyszerűen így születik meg.
de hogy erre még büszkék is vagytok, na ez már elég nagy gond...

Csikós Zsolt 2010.04.12. 13:45:58

@BMW ///:

Az volt a vicces, hogy ma csupa BMW-termék állt így. És a harmadik emeletig dugig volt a parkoló, és négy kocsi is ilyen pocsékul parkolt. Ennyire azért nem szoktak összejönni a dolgok.

BMW-seket anyázni jó :-)

Tudod, ha már jó a kocsija, legalább valahol máshol legyen neki rossz...

stefiboy 2010.04.12. 13:46:15

az én suzukim is televan ajtónyitás maradványaival, szal nem csak "drága" autókra mennek. szimpla parasztság

akira2 2010.04.12. 13:49:21

Mind hülyék vagytok! :)

Nem az autók nagyok, a parkolók szűkek. Trabantra és Zsigulira tervezik a mai napig is, mert gondolom még mindig valami hatvanas évekbeli magyar szabvány szerint működik a tervezők agya -, hogy rohadnának meg...

Miért kell egy autós portálon összeugrasztani egymással az autósokat, noha a probléma gyökere nem abból fakad, hogy ki szereti vagy nem szereti a BMW-seket, hanem abból, hogy a kétállásos parkolóhelyeknek, amelyek fallal határoltak mindkét oldalról, kevés az az 5 méter szélesség, legalább 6 kellene, de még jobb lenne a 7. A dupla garázsom 6 m széles, és kevés... Egyedül még csak-csak kiszállok biztonsággal, de ha bent ülnek a nagyszülők, a garázs előtt ki kell szállítanom őket, mert különben levernék az ajtók széleit és még ki sem tudnának szállni a résre nyitott ajtón...

A hülyézést pedig senki ne vegye magára, csak úgy kicsúszott... :) Elnézést, képletesen értettem...

ratobr 2010.04.12. 13:50:06

@BMWS: Ha figyeltél,pont az elöbb írtam a BMW-s kollégádnak hogy nem értem a BMW-fikázást.A szarkenés egy ötlet,oda is írtam,nem tenném meg mivel akkor ugyanolyan parasztként viselkednék mint akikre haragszom.Amikor mondjuk téged hozna szar helyzetbe egy x6os ami nem 3milla,lehet hogy te sem lennél ilyen birkalelkű és ha nem is szart de valamit odavágnál te is.A szart nem kérem köszönöm,de üzenni azt fogok ezután is,mert talán de csak nagyontalán elgodolkozik a sznobparaszt legeslegbelül egy pillanatra..

Shadowbull 2010.04.12. 13:51:01

@Csikós Zsolt: Biztos most olyan rossz lett nekik, hogy sirnak egymas vallan.

sb

Csikós Zsolt 2010.04.12. 13:53:06

@ZF2:

Mindenki tud ebben a parkolóházban jól parkolni. Csak nagyon-nagyon kevesen nem. Kicsit tökölős, tény.

A cikk, amit említesz, hogy nem tudok róla, bele van linkelve a posztba.

Inkább te nem látsz... :-)

Sebaj, remélem így már meglesz.

BMWS 2010.04.12. 13:53:19

@drowmage: "Akkor menjenek fel a negyedikre, tele van üres hellyel az a szint. Az ötödik pedig tök üres."
Átérzem a problémát, Te is felmehetsz!
Te átérzed a problémát, hogy egy sérülésmentes autót fényezni kell egy okoskodó önérzetes paraszt miatt aki nekicsapja az ajtót az Én autóm oldalának???
Ha "drága" autóval megyek és nem BMW akkor is úgy parkolok hogy ne legyen lehetőség rányitni az ajtót! Ez nem autótípus kérdése. Aki vigyáz és van lehetősége az így tesz. Az tény hogy ezek a parkolások "nem voltak túl jók"

főtengelyköszörülőkisiparostanonc 2010.04.12. 13:53:26

@BMWS: osztom a véleményedet. Sok okoskodó a bejegyzésemre úgy reagált, hogy Én vagyok a közellenség. Azt nem írtam le persze, hogy nekem is egy 5-ös BMW-m van. Sok irigy ember van hazánkban, mert neki csak egy új Suzukira tellett ( igaz 120 havi részletre), mert derogált neki a használt autó
( a szomszédnak is új autója van, nekem ne lehetne),a másiknak meg BMW-je van. Igaz 16-éves a kocsim, de különbül néz ki és műszakiklag is jobban van mint egyik-másik új pléhdoboz, ja és tehermentes, mert 10 évvel ezelőtt kicsengettem érte 3.000.000 Ft-tot.

Krisi 2010.04.12. 13:53:28

@Shadowbull: mondam én olyat, hogy jó ez így, vagy hogy jogos rábaszni az ajtót a másikra?

azt is megértem, hogy mindenki védeni próbálja a frissen fényezett autóját, ez teljesen rendben van. de ezt azért ne úgy tegye, hogy elfoglal két helyet, mert az bizony bunkóság a javából.

kifogás persze mindig van, itt is hallhattunk párat. kedvencem továbbra is ez:

www.youtube.com/watch?v=QpdgJbkwKCs

Leadfoot 2010.04.12. 13:54:44

@Csikós Zsolt: Én szinte naponta felkúrom az agyam azon, hogy a panel előtt a parkolóban mennyire pöcs módon tudnak egyesek parkolni. Egy részük prosztóságból, nemtörődömségből (a másik le van szarva), másik részük bénaságból. Van egy Rover 45-öt vezető srác - komolyan mondom, családi program, mikor parkol. Mindenki ott áll az ablakban, szurkol, röhög vagy szörnyülködik. Sokszor együtt érek haza a roveres gyerekkel, én szépen beállok orral, ő meg elkezd prakolni. Szép komótosan kipakolom a cuccom, fölmegyek a lakásba, kezet mosok, átöltözöm, iszom egy pohár vizet, bekapcsolom a számítógépet, utána kinézek az ablakon: és a roveres még mindig parkol.

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2010.04.12. 13:55:34

@BMWS:
"nekicsapja az ajtót az Én autóm oldalának???"

Figyelemreméltó a nagy betűvel írt "én"!

Nincs több kérdésem.

benapo 2010.04.12. 13:57:08

Szerintem latszania kellene a teljes rendszamnak! Rendszam nelkul ez az iras celtalan, mert azt mar mindenki tudja, hogy sokan pöcs modon parkolnak.

BMWS 2010.04.12. 13:57:09

@Csumpi Hálidéj: ÉN, TE, Ő, MI, TI, ŐK - mindig naggyal írom! bocs

Csikós Zsolt 2010.04.12. 13:57:51

@ata001:

Kedves ata001!

Benne van a posztban, mi a teendő ilyenkor. De elismétlem, mert látom, hogy az olvasás nem az erőssége: fent, a negyediken egy csomó üres hely van, az ötödiken pedig csak az van.

Másokat rákényszeríteni arra, hogy még többet gyalogoljanak lépcsőt azért, hogy én kényelmesen (biztonságosan) parkolja, az több mint pofátlanság. Ha valakinek ilyen antiszociális extra igényei vannak, egy rakás hely akad mindig, ahol nem zavar vele senkit. De a közepébe beleszarni egy parkolónak nem kedves dolog.

BMW /// 2010.04.12. 13:58:04

@Leadfoot: Picsaba mik vannak:D:D. Az jó lehet hogy az egész lakónegyed várja haza a srácot,hogy nézzék a napi programot

főtengelyköszörülőkisiparostanonc 2010.04.12. 13:58:05

@Krisi: A kocsimon gyárilag több oldalvédő csík van, melyekből egy darab 10.000 Ft. A másik pedig az, hogy Én figyeljek arra, hogy nehogymár valami gumicsizmás ráverje az ajtaját a kocsimra? Ha nem vetted volna észre, ha egymagában leparkol egy autó a parkoló végében, richtig melléparkol egy másik. Hol élsz ember?

BMWS 2010.04.12. 13:58:54

@Csumpi Hálidéj: ÉN, TE, Ő, MI, TI, ŐK - mindig nagybetűvel írom! Bocsánat kis okoskodó Suzukis! (hogy más márkát is említsünk)

XXXYYY 2010.04.12. 13:59:27

Én is így állok a BMW mel. NE NYISSA RÁM SENKI AZ AJTÓT(mert drága kocsi és szeretem). Köszi. üdv.

Csikós Zsolt 2010.04.12. 14:00:12

@BMWS:

Feljebb van hely, ott nem zavarsz senkit. Lásd poszt, lásd előző sárga hozzászólás.

Csikós Zsolt 2010.04.12. 14:01:52

@Charlie100:

Látod, ez így tök korrekt. Én is voltam már így tesztautóval, féltettem, messze parkoltam.

XXXYYY 2010.04.12. 14:02:30

Persze ha nincs hely,akkor össze tudom magam húzni...

BMWS 2010.04.12. 14:02:47

@Csikós Zsolt: Te meg lásd ezt:
"Ezek itt eléggé durva parkolások voltak ez igaz. Sikerült jól kihegyezni a témát a BMW-s autósok paraszt parkolására.
Szoktam 2 helyen parkolni, akkor amikor 2 autónak szűk lenne a hely. Azért mert ugyanazt mondom amit a Winkler: azért állok úgy, hogy ne nyissák rá az ajtót. Mert amikor nem úgy álltam akkor az agresszív irigykedő paraszt (nem láttam, csak gondolom) szándékosan nekibaszt@ az ajtót úgy, hogy behorpadt. Kicsit figyelni is kellene egymásra, egymás értékeire, talán másképp lenne minden."

jujdejo 2010.04.12. 14:02:55

ez kelet fele haladva egyre rosszabb...romaniaban csak most jön divatba a parkolohaz, de Isten irgalmazzon annak aki oda akar beallni...´ja es latom hogy a hetes nemet rendszammal van, kelet fele haladva ök is atveszik a szokasokat(multkor szoltam egy parasztnak a nemet rendszamu e mercivel epp zoldovezeten parkolt, pampogot valamit nemetül, aztan megkerdeztem szinten nemetül hogy otthon is igy parkol, na az mar nem tetszett...
az sem megoldas hogy raallunk es nem tud beszallni...nekem husvet elött öntöttek telibe a kocsim valami ismeretlen szerrel(tippeket szivesen fogadok) ami kiszivta a fenyezest, most szep matt, pedig vegig egy helyen allt az auto es teljesen szabalyosan...erre nincs megoldas es nem kizarolag bmw-vel csinaljak, itt kepesek daciaval, meg akarmivel igy parkolni mert ezt latjak a "nagyoktol"...

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2010.04.12. 14:04:44

@XXXYYY:

Az én kocsim oldala is hullámos az ajtónekinyitásoktól. Az első kettő fájt, aztán már nem érdekel. Ha valaki városban jár, azzal ez megesik (bár mélységesen elítélem az ajtónekinyitó embereket).

Erre csak annyit tudok mondani, hogy ha tudod, hogy városba mész, tudod, hogy szűk helyen fogsz parkolni, akkor erre a célra megfelelő autóval kell menni.

Hegyet mászni sem megy az ember Armani öltönyben, de még a hétköznapi játszós ruhámat is lecserélem, ha pl. lemegyek a garázsba bütykölni.

Bambano 2010.04.12. 14:05:30

Én sem szeretek egy parkolóba állni, mert nem nagyon fér be a szekér, de én mindig odébb megyek, hogy legyen sok üres parkoló a gagyi módon leparkolt autóm meg a bejárat között, hogy aki miliméterfetisiszta, az se prüszköljön rám...

drowmage 2010.04.12. 14:05:57

@BMWS: A parkoló tele volt, nem lehetett parkolni. Ha van üres hely, mindenki megkeresi és odaparkol. De ezekben az estekben tényleg elképesztő volt. Mind a zsúfoltság, mind az, hogy erre egyesek tettek nagy ívben. Ha pedig jön a közeg, megbüntett, akkor habzik a szád, hogy TÉGED, pont TÉGED. De te a legnagyobb nyugalommal kiszúrsz mindenkivel.
Még valami. Ha vki bunkó, és rácsapja az autódra az ajtóját, nem jó. Ha Te úgy állsz meg, hogy más ne tudjon parkolni, az sem jó. És hiába parkolsz 2 helyre, ugyanúgy rádcsaphatja az ajtót egy bunkó. Magát a problémát ezzel nem oldottad meg, csak generáltál 1 újat.
És ha megkérhetlek, ne személyeskedj.

ata001 2010.04.12. 14:06:28

@Krisi: Kár belemenni ki hogyan tud parkolni, amit írtam annak ehhez semmi köze - szövegértés. Egy-két ilyen ajtórávágás után ledolgoztatnám veled bármelyik autómnak a fényezését, szerintem hamar felismernéd, hogy fontosabb a megelőzés és talán elgondolkodnál ki mennyire "bunkó". Én vagyok az, aki inkább a lehető legmesszebb parkolok a bejárattól, csak, hogy ne centizzék rám mások az autójukat. Inkább gyalogolok egy kicsit, mint javíttassam. Egyébként nem az a legnagyobb gondom, hogy mennyibe kerül a javítás, hanem az, hogy más rongálja az értéktárgyam amire én próbálok vigyázni. Egyébként ez ugyanolyan, mintha szabályosan közlekedsz, de valami idióta, akinek nincs összhangban a tudása az elképzeléseivel megrongálja - jobb esetben csak - az autód. Példaként nem hiszem, hogy, ha ilyen esetet elkerülhetsz és nem jönnek a szemközti sávban akkor nem kerülöd el az ütközést akár a záróvonal átlépésével, mert annyira szabályos akarsz lenni. Többet kellene gondolkodni. Egyébként nincs BMW-m más márkák jobban tetszenek :-)

simagöröngyös 2010.04.12. 14:07:22

Sosem volt BMW-m, van egy nem kompakt családi kombim és ha tehetem _mindig_ így parkolok, mert rohadt szűk minden parkoló és parkolóház és egyszerűen nem tudom kiszedni a gyerekeket a kocsiból.
A kocsi fél éves, egyszer parkoltam normálisan mióta megvan és egy surmú rögtön úgy rámnyitotta az ajtót, hogy alapozásig leverte a fényezést, a lemez behorpadt...
Szóval aki nem talál helyet miattam, az mehet sírni a parkoló üzemeltetőjéhez, hogy fesse odébb a vonalakat.
De erről már volt cikk, mint többen is említették.

Pacman 2010.04.12. 14:07:51

@TökömTele: Ez a majom Hajdú Péter nem? Szép egy díszpinty ez is.

Krisi 2010.04.12. 14:09:50

@főtengelyköszörülőkisiparostanonc: ha van oldalvédő csík, akkor miért baj, ha nekikúrják az ajtót? az, hogy rosszul tetted fel már más dolog. nekünk is van oldalt, és faszentosan véd az ilyenektől.

az meg nem tudom feltűnt-e az olvasóknak, hogy milyen érdekes társadalmi szakadék van hazánkban. bunkó luxusautós beáll két helyre, mert neki ez alanyi jogon jár, csóró kisautós meg DIREKT rábassza az ajtót, hogy kompenzáljon valamit.

úgy érzem, hogy most többet tudok társadalmunkról. hasznos poszt volt :)

valamint az is kiderült, hogy vannak Suzukis gerillák, akiknek nincs jobb dolguk, mint keresni egy magányosan, a parkoló végén lévő üres helynél álló BMW mellé beállni 4 centire, és utána szándékosan, többször is rákúrni az ajtót. durva ez a világ kéremszépen.

(amúgy én is Magyarországon élek, és itt alapelv, hogy Én (nagy É-vel) figyeljek a többiekre. ezért van az autónkon oldalvédő csík, ezért nézek minden egyenrangú útkereszteződésnél balra is, stb.)

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2010.04.12. 14:10:21

@Pacman:
Ki az a Hajdú Péter?
Honnan ismerjük?

giancarlo 2010.04.12. 14:11:40

Részben igazuk van a bmw-seknek
mert a legtöbb tahó paraszt szemrebbenés nélül rányitja az ajtót a bmw-re de más autóra is,a másik dolog az is lehet hogy nők parkoltak az ominózus kocsikkal....

altefnegy 2010.04.12. 14:11:55

Szerintem rendszeresítsetek egy ilyet (nem enyém, nem ismerem ;)): www.hasznaltauto.hu/auto/volvo/240/volvo_240_kombi-3658283 a cégnél. Még a fehér mellé is befér, és igencsak óvatosan állnak ki mellőle a gyárifényfetisiszták. :)

BMW /// 2010.04.12. 14:13:15

Az a gond hogy a sok kocsog annyira gerinctelen hogy nem szemtől szembe mondja a véleményt személyesen hanem inkább valami anyagi kárt okoz. Ilyenkor meg kell várni..

drowmage 2010.04.12. 14:13:29

Na, én innen elvonulok. Nincs nekem erre idegem, hogy aki a fent bemutatott módon parkol, mindig talál rá okot, hogy igazolja tettét. Úgy megnézném, mikor egyszer ő lenne a szenvedő alanya az esetnek. Jó kommentelést mindenkinek.

Bambano 2010.04.12. 14:14:10

Azt nem értem, hogyha egy bmw mellé szabályosan leparkol valaki, akkor sem tudsz közelebb megállni, tehát többet kell gyalogolnod. Azokra is haragudnál?

Olyan fotó miért nincs, hogy egy kutricában pont annyi autó áll, amennyire tervezték, és neked azok miatt többet kellett menned?

BMWS 2010.04.12. 14:14:14

@drowmage: Szépen levetítetted! Szerintem meg megoldottam a problémát, mert így nem tudja rányitni az ajtót. Az pedig, hogy így parkolok (azért nem így ahogy a képeken van) nem akarom ismét leírni hogy miért alakult így. Ha figyelnénk egymásra, egymás értékeire akkor nem parkolnék így, mert nem történne semmi az autómmal. Szerintem az a probléma elindítója hogy nem figyelnek, ezért kell így parkolnom. Ez az Én problémám. Aki később jön az meg gyalogoljon többet! Ez meg legyen az Ő problémája. Volt még parkolóhely.

dr.oid 2010.04.12. 14:15:30

-Ahh mein gott diese Tschikosh, már megint. Pedig kapott még egy sanszot és E-Klasse kabriót tesztelhetett, a Fecskéről ne is beszéljünk. Azt hittem a Pontonnal végre megjött az esze, erre itt béemvézik! Nincs elég bajom nekem Schumacherrel aki egy vagyonért úgy kocsikázik mint egy nyugdíjas a klempaui veteránbörzén..scheiße, scheiße, scheiße!!! Gudrun azonnal kapcsolja be Norbertet, jelentést akarok most rögtön!
-Nyugodjon meg Dieter most kaptam meg a fordítást a fordítórészlegtől Herr Tschikosh valójában szarozza a béemvéseket.
-Wirklich? Gudrun, kérem hozzon valamit fejfájás ellen.

Tomchy 2010.04.12. 14:15:44

Nálunk egy Daewoo Matiz áll el rendszeresen 3 helyet a ház előtt. Pedig azzal már tényleg művészet!

A taplóság nem márkafüggő.

Krisi 2010.04.12. 14:17:40

@ata001: én aztán semmit nem fogok ledolgozni, mivel nem én vagyok az a közellenség, aki rányitja az ajtóját a másikra :)

az pedig továbbra is bunkó paraszt, aki két helyre áll be csakis azért, hogy a méregdrága fényezését megóvja. lehet magyarázni, de nem érdemes.

de ha megnyugtat, az engem is felháborít, amikor mások direkt kárt okoznak. az is taplóság a javából.

@Csumpi Hálidéj: flood.blog.hu/2010/02/10/hajdu_peter_beszelget_hajdu_peterrel

:)

evil. 2010.04.12. 14:18:29

Nem tudok mit mondani..pofátlanság..sajna ez van:(

romesz 2010.04.12. 14:20:18

Buntetni egy ilyen parkolast egy A-4es lappal kell.
Jol beaztatni a lapot es utana ratenni a szelvedore a vezeto ele.
Ha soka jon a tulaj akkor pont raszarad a papir. Kinlodhat vele a rosszulparkolo autos, kozben lesz ideje a sajat parkolasat analizalni. Takaritas kozben esetleg magyarazkodhat a parkolohelyet kereso tobbi autosnak is :)

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2010.04.12. 14:21:35

@BMWS:

Amikor a közúton közlekedsz, nincs olyan, hogy a TE problémád.
Olyan csak a saját kertedben történő parkolásnál van. A közúton egy probléma mindenki problémája.

Igazad van abban, hogy egyesek nem vigyáznak a másik ember autójára, és ez is taplóság. Én éppen ezért nem is javíttattam meg a nekinyitás nyomait, mert tudtam, hogy egy fényezéssel nem oldódik meg ez a probléma, mert a többi résztvevő nem változott.
Épp ezért mondom, hogy ha olyan környezetbe megy az ember, ahol ezek a problémák ismertek, oda olyan szerszám kell, ami arra alkalmas.

Sákif za morro? 2010.04.12. 14:22:11

A mi garázsunkban ugyan ez a helyzet. A bajorok zömmel így parkolnak (Tipikusan 5-től felfelé és X). A Hummerek szintén, de ők érthető módon nem is tudnak rendesen beállni. A vérlázító az, hogy meg se próbálnak normálisan beállni. Ahogy sikerül. A legdurvább eset az volt, amikor egy takarító megkérdezte hogy ugyan legalább az autó seggét húzná beljebb, akkor úgy összeverték, hogy a mentő vitte el. A tag itt lakik a házban, a parkolóban minden szinten kamera van, feljelentést is tettek, semmi nem lett belőle. :-(

rokkantterepjárós 2010.04.12. 14:22:42

Te köcsög paraszt tapló mi közöd van ahhoz hogy kinek mekkora autója van,mi köze van annak a parkoláshoz,látod hogy a kis autóval is középre állnak a suttyók,minek teszel állandóan megjegyzéseket a sorok között?

gnme 2010.04.12. 14:23:55

Már megint zúgolódnak a parasztok. Az istenadta gazdálkodók. Arra nincs eszük, hogy kalácsot zabáljanak kenyér helyett.
Mi a fa*nak horják ezek a kukoricát magukkal a városba? Bi'sztos kukoricát törni járnak.

..méretesek a górék. Bár vidéken egy tehenszaros udvar közepén jobban mutatnának.

prokee · http://blog.prokee.hu 2010.04.12. 14:28:37

Persze, kell mindig csesztetni a BMW-seket...
Én pénteken láttam egy öreg roncsot, hátul törve, megállt a parkoló szervízútján, és alig lehetett elférni tőle. Pedig az Merci volt :)))))

Globetrotter2014 2010.04.12. 14:29:59

@ColT: áljon meg a menet. Ha a parkolóház eleve kizárja hogy rendesebb autóval be lehessen állni, akkor írják ki, ne a belépő befizetése után szembesüljön vele az ember. Én így jártam az első körben megmentett egy ultrakeskeny szlére parkolt autó, utána bepöcentem és én is elkezdtem 2 helyre parkolni, SEMMI BAJ A RANGE-zsel ls a 7essel. Normális helyeken meg lehet állni ekkora batáorkkal is. MIÉRT VAN AZ HOGY CSAK MAGYARORSZÉGON LEHETETLEN NORMÁLIS PARKOLÓHELYEKET ÉPÍTENI? (most senki se linkelje be TC cikket :) ).

WSzabi 2010.04.12. 14:32:45

@Csikós Zsolt: Csinos kis Mercibe krúzoltatok pénteken!! Kint lesz a szülcsinapcsin ugyi? Vaaagy teszt lesz belőle?? Vaaagy mind kettő?

romesz 2010.04.12. 14:32:47

@ZF2: a cikk irja, hogy csak az also szinteken vannak ezek a gondok, feljebb van hely boven. De mindenki lusta gyalogolni. amig nincs teli a parkolohaz addig nem kell jajgatni.

airsheep 2010.04.12. 14:33:01

nem értem miért nem mutatjátok a teljes rendszámot? féltek? nyissatok egy "magyar kötsög" rovatot, ahol teljes rendszámos képeket tözöltök
higyjétek el, lesz olyan jó mint a napisz@r...:D
de most komolyan, nehogy má' még a rendszámot se lehessen látni
az ilyeneknek NINCSENEK jogaik

rokkantterepjárós 2010.04.12. 14:34:39

egy mai bmw 3-as akkora mint egy 10 évvel ezelőtti 5-s a csíkok meg 30 évvel ezelőtti autókhoz vannak méretezve,ezt is figyelembe kéne venni mielőtt mindenkit leparasztozunk,de itt az az első ha bmw-s akkor az paraszt,sokkal több mostanában a fordos köcsög.

Krisi 2010.04.12. 14:35:41

@ZF2: tanulmányozd meg jobban azt a két képet, mert bizony van még ott hely rendesen. bár ha Te nem tusz oda beállni, az nem a parkoló hibája. a Range simán tudott volna jobbrább állni, max az lett volna a bökkenő, hogy az utas nem tudja kinyitni az ajtót. ilyenkor akinek több iq-ja van mint egy fejeskáposztának, az szól az utasnak, hogy parkolás előtt szálljon ki.
egyéb kérdés?

gnme 2010.04.12. 14:35:57

egyszerű

az autójuk persztízse mentesíti őket a normális viselkedés alól

.. maj veszek mán énis ilyen autót, hogy leszarhassam hova állok

mostanába aszongyák ez a menő, mégse huggyozhatok a szélfújással szembe bazd meg, olyan lessz a lábam

Garp 2010.04.12. 14:37:13

"menjenek fel a negyedikre, tele van üres hellyel az a szint. Az ötödik pedig tök üres." - na. A fotók szereplői is pont így gondolták. :)

Globetrotter2014 2010.04.12. 14:38:19

@romesz: ezt az érved elfogadom, magam is mindig így teszek. Ettől függetleneül nem látom be, hogy miért ne lehetne ezt mormalizálni, pl kiírni, hogy alsó szinteken "családi" méretű parkolók a lift mellett. Rögtön kevesebb lenne a 2 helyre parkoló...

GodisMJ23 · http://www.youtube.com/watch?v=6icwrLvZGhA 2010.04.12. 14:38:42

bazdmeg ennyi write only-t amennyi ebben az országban van nem gyenge.
LÁSD FENTEBB SÁRGA MEZŐ BY CSIKÓS
helpdesk:
"
Benne van a posztban, mi a teendő ilyenkor. De elismétlem, mert látom, hogy az olvasás nem az erőssége: fent, a negyediken egy csomó üres hely van, az ötödiken pedig csak az van.

Másokat rákényszeríteni arra, hogy még többet gyalogoljanak lépcsőt azért, hogy én kényelmesen (biztonságosan) parkolja, az több mint pofátlanság. Ha valakinek ilyen antiszociális extra igényei vannak, egy rakás hely akad mindig, ahol nem zavar vele senkit. De a közepébe beleszarni egy parkolónak nem kedves dolog. "

lassan sikerül értelmezni?

romesz 2010.04.12. 14:40:49

Kulonben ez tenyleg csak inteligencia kerdese, en is BMW-s vagyok es soha nem parkoltam igy. Az en autoim valahogy mindig befernek a kijelolt parkoloba.

Bambano 2010.04.12. 14:40:51

@GodisMJ23: mást rákényszeríteni, hogy ne megfelelő módon parkolja le az autóját, pofátlanság.

Ez a poszt egy sima mezei erőfitogtatás, mondhatni tesztoszteron pazarlás. Egyiknek bmw-je van, másiknak totalcar accountja, egymásnak feszülnek, hogy melyikük e-perója hosszabb...

ennyi.

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2010.04.12. 14:41:15

@ZF2:
Francokat. Az extra méretű parkolóhelyekre simán beállnának a Matizzal.

MalterKoma 2010.04.12. 14:41:54

Minek kitakarni a rendszámokat??!!
Jóó tudom...

w a s d 2010.04.12. 14:46:25

OK, széltében nagyobb ~ 20 centivel, de hosszra annyival azért nem az a behemót Range ennél:

ultimatespecs.com/index.php?brand=13&model=68&car=2233&option=4

Globetrotter2014 2010.04.12. 14:47:07

@Krisi: nem tudom, szerintem a képből nehéz megmondani hogy mi férne a range mellé, és főleg hogy a másik delikvens majd sérülés nélkül tudna-e kiszállni. Ugyanis nem hazárd megye lordjai stílusban kell kiszállni a kocsiból, kell köztük vagy 40 centi. Arról nem és besztélve a koléga is orral áll be ls hagy mondjuk 25 centit a 2 kocsi között.. Én messzemenően megértem mindkét autóst (az egyesnél kevébé védhető). A múltkor (igaz egy sokkal politikailag korrektebb batárral) a viszonlag korrektül beállt autók egyike mellé sem mertam bekanalazni a kocsimat. Egyszerűen fétettem. Megjegyzem a kisebiket meg úgy krcolták meg, hogy egyszer mindkét autó a vonal széléhez közel állt, közte egy szűk hellyel valami balfax meg megpróbált abba beállni, az eredmény a kocsimon egy szép hosszú karcolás, és egy elmenekül tettes (még szerencs h volt casco).

Foka 2010.04.12. 14:49:48

En is igy parkolok. Pedig Fordom van nem BMW-m. Hogy miert?
A kivert hatso lampamert (19.000 huf), a lehuzott hatso sarvedomert(meg nem tudom mennyi a vege...), es a behorpasztott ajtoimert(4000/forpadas). Mert ugye latvanyos ha valaki kozepen all. Mert amikor valaki beleveri a bevasarlokocsit vagy az ajtot mas kocsijaba az feltunes nelkul huz el a helyszinrol...
Ezek utan az a hulye aki megprobalja kivedeni a sok barmot? Aki tud jobbat mondja, en is leszkom rola...

Addig is en ferden allok ra a vonalra... :)

Krisi 2010.04.12. 14:50:10

@ZF2: sokkolni foglak: berakod hátramenetbe a vasat és csodálatosan betolatsz mellé: mindketten ki tudjátok nyitni az ajtót.

magyarul továbbra is elemi bunkóság két helyre állni, én azt mondom.

Globetrotter2014 2010.04.12. 14:50:11

@romesz: nagyon európai fejjel gondolkozol. Ott ez compactnak minősül. H1-gyet vagy subrubant már nem mert volna bekanalazni :)

degi2004 2010.04.12. 14:52:08

ajanlanam mindenkinek, hogy eccer menjen el Genfben egy plazaba es tekintse meg a parkolohelyek meretet (www.balexert.ch/)

kicsi vagy nagy auto, mind elfer, kulturaltan parkol es nem uti-vagja a szomszedos autot, meg akkor is, ha ugy kell ki/bepreselni magat

amugy a bmwtulajdonosfiling es a kocsogseg kozott kimutathatoan eros korrelacio letezik - angol tudosok mar tobbszor is igazoltak

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2010.04.12. 14:54:43

@Foka:
Megoldás:
Veszélyes környezetben használj olyan autót, ami bírja, vagy amiért nem kár.

Te sem öltönyben állsz neki olajat cserélni, vagy fát vágni, nem?

Ugyanígy, ha ültetett sportkocsival állsz neki erdőt járni, anyagi kár lesz az eredmény. Engem nem ver a víz, ha nekemnyitják az ajtót.
Amelyik autómmal meg verne a víz, azzal nem megyek ilyen környezetbe.

Hurri Kán 2010.04.12. 14:56:27

Jogos a felvetés... Némely típusok gazdái valóban nehezen tudják értelmezni hogy parkolóhelyeken bizonyos grafikus jelek (vonal, stilizált kerekes székes ember ábrázolása stb.) mit jelent. Van ugyanakkor egy másik réteg is (célzottan kb. 20-28 éves, általában szőke, metálszínű műkörmökkel ékesítve, ha az ember megrázná a fejét csörögne mint a rumbatök, jellemzően Smarttal, Minivel, esetleg 1-es BMW vel) , náluk a megfelelő parkolást nem az autó mérete, hanem sok esetben bizonyos képességek hiánya (távolságok, tárgyak térbeli elhelyezkedésének érzékelése, jármű fizikai paraméterei meghatározásának képtelensége), nehezíti. Ha parkolóházban ilyet látok, meg szoktam kérdezni hogy hány parkolójegyet vett, általában a válasz az hogy egyet, akkor megkérem hogy lehetőleg csak egy parkolóhelyet foglaljon el. Eddigi legdurvább amit láttam: Smarttal, Westend mélygarázs 3 (három) parkolóhely egy csapásra!

Globetrotter2014 2010.04.12. 14:56:39

@Krisi: elhiszem, hogy ez így működne, de miért van az az érzésem, hogy a gyakorlatban nem ez fog történni? Jön a laza matizes cke és beáll mellé 25 centit kihagyva...

Jaffar 2010.04.12. 14:57:06

A fényképezés után nyugodtan belekarcolhattál volna egy kis mintát a kocsikba. Tudom, nem szép a lemenni békába, de azért néha jó érzéssel tölti el az embert :D

romesz 2010.04.12. 14:57:30

@Csumpi Hálidéj: "Amelyik autómmal meg verne a víz, azzal nem megyek ilyen környezetbe."

Na erre azert kivancsi lennek,

M division 2010.04.12. 14:58:22

Elemi bunkóság két helyre állni, még nagyobb bunkóság másik kocsijának nekib@szni az ajtót, DE a probléma legfőbb oka az, hogy nincs elég helye két "közepes" méretű autónak arra, hogy elférjen egymás mellett úgy, hogy még kényelmesen ki is tudjanak szállni belőlük. Személy szerint úgy oldom meg a problémát, hogy a parkoló üresebb részébe állok, messze a lifttől vagy bejárattól(mert mindenki a bejárat elé állna legszívesebben) és kényelmesen ki tudok szállni, kevesebb a valószínűsége annak is, hogy valaki megkarcolja az autómat, ennek csak annyi ára van, hogy gyalogolnom kell egy kicsit. Inkább ezt az utat választom...

romesz 2010.04.12. 15:00:06

@gyvy: "Eddigi legdurvább amit láttam: Smarttal, Westend mélygarázs 3 (három) parkolóhely egy csapásra!"

Na erre kivancsi lennek. Nincs a smart olyan hosszu. Vagy talan 6 meteres csoveket vitt a tetejen?
Szerintem evvel tuloztal

STi-2009 2010.04.12. 15:04:06

Teljesen mindegy szerintem, milyen az autód, ha nem tudsz vele parkolni... Ha kis pénzből élsz, akkor azért is embert ölsz, ha a 30 éves, 1500-ös Polskidnak veri oda az ajtaját egy gyík, mer' ő siet... Elmúltak azok az idők, mikor figyeltünk a másikra, ma már csak magunkra figyelünk.
Vagy még arra se :D

gnme 2010.04.12. 15:04:38

@M division: háájJJa'

éé'pen a hétvégn figyeltem bazd meg, hogy izé.. állunk a helyi tacskó intézmény bejáratánál, mert asszony dohányzik ha kiszáll a kocsibaól ( ha megiszik egy kávét, mielőtt beszáll a kocsiba, mikor kilép a teraszra, mikor tizenöt percenként meggondolja, miután megiszik valamit és egyáltalán megállás nélkül szívja a dohányt, még a bankszámláról is b+)

aztán jöna izé .. konzum réteg vásárolni, (valami két picsa, egyik fiatalabb, gondolom a szerelem gyümölce..) megállnak a tacskó fotocellás ajtaja előtt 3m távoldágban autóval megállni tilos helyen. Kiszálnnak légiesen aztán belibbennek vásárolni.

a normálisok meg jönnek, leparkolnak, aztán mennek húsz métert egy kocsiért, meg harmincat az ajtóig .. hát ilyen eza popszakma

Hurri Kán 2010.04.12. 15:06:32

@romesz: ott elég keskenyek a helyek + nagyjából átlósan (na jó pici túlzás talán van benne de nem áll távol a valóságtól)

BMW /// 2010.04.12. 15:07:28

hogy lehet smart-tal 3-at?

Globetrotter2014 2010.04.12. 15:10:15

Egyébbként, hogy ne csak negatív dolgokat írjunk, Magyarországon az emberek még mindig odafigyelnek és megbecsülik az autókat (főleg a sajátjukat). Javaslok mindenkinek egy kis belga, olasz vagy francia tanulmányi utat, ahol mindenki úgy parkol, hogy az előtte mögötte álló autót arrébb tolja !. Párizsban nincs épp autó, de a németesebb felén (elzász) sem tagadják meg állampolgáságukat. Nápolyban mindeni beüzemel valami öreg olcsó kisautót amit nem sajnál, kvázi robogóként.

Gábor a Jobbszélső 2010.04.12. 15:10:24

mondjuk van ott akkora dög is, hogy mindegy hova állna, úgysem maradna mellette autónyi hely, na de a többi????
Tényleg, miért más az élet Hegyeshalmon túl???

Hurri Kán 2010.04.12. 15:10:55

@Asszeretnémondani: Igen! És sajnos nem hajdú péter az egyetlen híresség aki ezt csinálja

M division 2010.04.12. 15:12:38

Ha Hajdú Péter nem lenne celeb és suzukijával ugyanígy parkolna, akkor is ilyen nagy dolgot csinálnának belőle? Nem értem ezt a nagy felhajtást, rajta kívül még sokan parkolnak így, vagy még kritikusabban is. Egyébként én is elítélem azokat akik így parkolnak AUTÓMÁRKÁTÓL FÜGGETLENÜL!!!

mükkemakk 2010.04.12. 15:13:01

A taplóság nem márkafüggő. Bár statisztikailag kimutatható trendek azé' vannak. Hiába háborogtok, az itt kommentelők 95 %-a nem parkolna így, a tudatlan agyatlan, kopasz fuxos, hiperpigmentált egyedek és a szőkeciccák meg nem olvasnak autós médiát.

Felesleges szócséplés és acsarkodni ezen.

Tegnap mentem 1 BMW-vel és van benne index gyárilag.

S4mu3l 2010.04.12. 15:15:02

Tudtommal az E39-eken van oldalt műanyag rányitás védő csík. Attól persze nyugodtan álljon be két helyre, nehogy a 2,2M Ft-os "luxusautóján" összebarmolják a műanyagot a sok rányitogató proli. A range-es is biztos fél hogy a küszöbére rányitják az ajtót. Hahah
Na ettől függetlenül én mutyukitól kezdve dévú matizig, rendőrautóig mindenfélét láttam már így parkolni, szóval a taplóság elsősorban emberfüggő és nem autófüggő..

misinator 2010.04.12. 15:15:46

Szeretek precízen parkolni, meg szintén távolabb, de már így is tiszta gyűjtemény az autócskám...

Mán' gondókoztam, ho' ojan kéne nékem, amijent a VOX-tévén láttam, ho' a mattra tompított, halálfejes stb. ámérikás kultótó ódalán vót': "díszléc" éles tüskesorból kirakva. na arra baszd az ajtódat, baromarcú! Monjuk Olaszliszkán mán' még elsodorni se kéne evvel a védett fajt, csak mellette elmenni, az is rasszizmusnak számítana...

Hurri Kán 2010.04.12. 15:18:00

@M division: állítólag a hírességek valamilyen szinten példaképek is (már amelyik és már akinek) ezért nekik még jobban oda kéne figyelni arra hogy mit csinálnak, ettől függetlenül igazad van abban, hogy minden ilyen és hasonló tahóság elítélendő.

Reggie 2010.04.12. 15:18:10

Ha nincs mar szabad hely, akkor a dupla helyet elfoglalok ele allok be keresztben, felteve, hogy a tobbi kozlekedot nem akadalyozom. Vegulis 2 helyen 2 auto van, o valasztotta ezt a formaciot.

Jó Estét 2010.04.12. 15:18:57

Igy is kell fenyezni, meg regebben lattam Arena Plazaban 2 mozgasserult helyen allo 7es BMW-t (kartya nelkul) es egy fiatal srac epp vegighuzta a kocsi oldalat egy kulccsal majd elszaladt... (nem, nem szaladtam utana, mert messze is voltam, meg igazabol leszarom)

Káposztakukac 2010.04.12. 15:19:51

kérdés: minek úgy építeni parkolóházat, hogy 2 tisztességes méretű autó már nem fér el egymás mellett? ma már nem egy 1500-ös lada az átlagméret az autóknál.

gnme 2010.04.12. 15:20:16

hajdú .. az valami hortobágyi paraszt, régen gulyákat tereltek meg ilyesmi, szalonnáztak, bográcsoztak (mostanában már étteremben ebédelnek azt hiszem a hídnál)

szerintem ez egy leszármazott,, zsírosnyakú szőröshátú bunkó

vagy ez az a csávó akit mindig mutogatnak, mint a cirkuszi bohócot? ja tommá, mindig keresztbe parkol a rokkant helyeken

hát nem egy épületes látvány a koma, van valami műsora is .. konzum majmokat hívogatnak meg, mostanában sztároknak nevezik őket asszem, idétlen kérdésre idétlen válaszokat adnak .. nem nagyon (= nagyon nem) bírom a csávót

Bougheau Tschichka 2010.04.12. 15:23:40

@Charlie100: Azt, hogy a H. Péternek szüksége van 2 roki helyre, még acceptálnám is, hisz elég ránézni, de egy egyes BMW mióta drága NAGY autó?

S4mu3l 2010.04.12. 15:24:24

@Jó Estét: amúgy ezt én sem értem, házunk előtt van egy szabálytalan parkolásra csábító hely (ferdén fel a gyalogos járdára, kisebb autótól még pont elférnek a gyalogosok, kicsit nagyobbtól már nem) na ott aztán látni szép kocsikat, a szélvédőn folyó garatnyálka és a tetőre hanyagul rádobott fél pohár automatás kávé még o.k de letépett tükörtől kezdve terminator letépett karjaként bowdeneken kocsányon csüngő tükörig, persze alap acéllemezig lekarcolt fényezésig látni ott mindent. Nem tudom hogy tényleg megéri-e kevesebb gyaloglásért újrafényezni az ajtót vagy menni bontóba tükörért, de van akinek úgy látszik igen. :)

Krisi 2010.04.12. 15:24:49

@ZF2: és nekem miért van az az érzésem, hogy aki itt magyarázkodik a két helyet elfoglaló parkolása miatt az csak simán lusta elmenni egy távolabbi részre, pár méterrel messzebb a lifttől?

jaafar 2010.04.12. 15:25:58

Kedves Cikkíró!
Az 1-es BMW ha kicsit még balra áll, akkor egy ilyen ökör, mint te, pont rányitja az ott lévő ajtót. A Range meg mi a fenét zavar téged? Azon a helyen max 2db Smart fér el. És nem mindegy neked, hogy ki milyen autóval jár? Ennyire ne mutasd már ki az írígy magyar véred.

A Hajdú nagy paraszt az tény. De Bocsiék is tegezik a Bumerángban a honvédelmi minisztert és az egyetemi professzort is. Attól még lehet tisztelettel beszélni valakivel, hogy tegezzük.

Mityu Addideapénzt kft LE 2010.04.12. 15:29:06

@S4mu3l:

"Tudtommal az E39-eken van oldalt műanyag rányitás védő csík."

Van. Gyere megmutatom hogy néz ki egy E39-es a sok tulok "leszaromamásikautóját" polgártárs parkolási-kiszállási szokásaitól. De érdekesség képpen tavaly ősszel a Bartók Béla úton zöldre várakozva nyitotta rám egy suttyó az ajtót úgy, hogy döngött az autó oldala. Szóvá mertem tenni, a válasz: - "Most mi bajod van? Nem történt semmi." A faszi lesem szarta, meg sem nézte, hogy okozott-e valamit a flegmahuszárkodása.

romesz 2010.04.12. 15:29:25

Csak mint erdekesseg.

Penteken a BMW-m szabalyosan parkolt egy bevasarlo kozpont parkolojaban es valaki a bal elejehez olyan kozel ment, hogy most log a lokharitom kb 2 ujnyi hezag van a kasztni es a lokos kozt es kisse megkarcolta. Nem tudom mennyibe kerul majd a javitas, de kisse bosszant a dolog.

főtengelyköszörülőkisiparostanonc 2010.04.12. 15:30:41

@Krisi: Elég korlátolt a tudásod a GYÁRILAG felszerelt oldalvédőkről, ami a BMW tip. szgk-on ismétlem GYÁRI felszereltség , mely oldalvédő nem minden esetben véd a fizikai behatásoktól. Lehet, hogy egy másik tip. autó ajtajának jóval lejjebb, vagy feljebb van valamilyen éle, pereme,stb. mely fizikai sérülést okozhat egy másik autónak.

A leinti javaslatomat pedig csupa nagybetűvel írom, hogy sérült kis egód rendbejöjjön:

SOHA NEM MENJÉL EL BIZTOSÍTÁSI KÁRSZAKÉRTŐNEK, MERT SENKINEK NEM ADNÁL IGAZAT, KORLÁTOLT TUDÁSOD MIATT.

Amúgy meg tényleg dúrva ez a világ, mert kívánom, hogy a TE nyomorúlt autódat is érje annyi sérülés egy garázsban mint az enyémet. Szeretném látni a megynyúlt arcodat, amikor egy paraszt végighúzza szöggel a kocsid fényezését. Vagy neked nem számít? Akkor meg minek jártatod a szádat?

Gondolom Suzukid van, ha ennyire felhúztad magad.

gnme 2010.04.12. 15:33:55

@főtengelyköszörülőkisiparostanonc: kicsi a faszod-e?

szar ilyen stílusú kotványolódásokat olvasni

húzza faszba (ja..vissza ne gyere)

Dassler 2010.04.12. 15:35:27

Nos, tapasztalataim szerint nem csak BMW-vel parkolnak így a kedves közlekedő társak. Tök autófüggetlen, csak az valahogy jobban szembe ötlik, ha ezt egy drágább autóval teszi valaki.
Amúgy szerencsétlen BMW-t szidják mindig, pedig az autó mit sem tehet róla, hogy miylen tulaja van. Abszolúte nem minden BMW-s bunkó. Inkább úgy mondanám, hogy a bunkók jó része prémium kategóriásnak titulált autóval - többek között BMW-vel - jár, természetesen tisztelet a kivételnek. (pl én :-) )
Az ajtónyitás téma is teljesen jogos, én is elállok a francba mindenhol és még így is van rajta 2 ajtónyitás jól látható nyoma. Ezt mai napig nem értem meg, hogy miért nem lehet vigyázni a másik dolgaira meg egyáltalán a többi emberre, közlekedőre, hogy csak az utakon maradjunk példák tekintetében. Mint ahogy a szemetelést se értem. Na de ez már hosszú lenne.

Krisi 2010.04.12. 15:36:16

@főtengelyköszörülőkisiparostanonc: ezaz, ne hagyd abba, tudsz te ennél többet is, még még még hajrá!

Hurri Kán 2010.04.12. 15:38:39

@Káposztakukac: valahol jogos a Te kérdésed is, de ha kimész mondjuk Ausztriába vagy Németországba, parkolóházakban ott sem igazán látsz táncteremnyi parkolóhelyeket... Ettől még tény, hogy az elmúlt kb. 15 évben a kocsik valamelyest hosszában is, de inkább széltében sokat nőttek, pl. egy mostani Astra majd' olyan széles mint egy 124-es Merci.

Dennis01 2010.04.12. 15:40:17

Ez erdekes egyebkent, a kocsim a suliban mindig ugy parkol, hogy az elejenel kozvetlen egy bokor van, mogotte egy kijarat, oda senki se parkol. Ket oldalt meg nem lehet parkolni, baloldalt kerites, jobboldalt egy kis ut a muhelyhez. Megis a kocsin egyre tobbszor talalok ujabb karcokat minden oldalon...

S4mu3l 2010.04.12. 15:40:24

@Mityu: nekem nem kell részletezni, a "default" meghuzigálásokon kívül (amik miatt amúgy ma már inkább garázst bérlek) egyszer majdnem letépték a lökhárítómat, mert ugye van akinek kicsit nehéz eltalálni parkoláskor a megfelelő ívet. Természetesen szemrebbenés nélkül otthagyták a kocsit. Ettől függetlenül nem hiszem, hogy az jó módszer, ha ettől kezdve Budapesten mindenki 2 helyet foglal el, mert akkor majd nem lesz összehúzkodva- nyitogatva a kocsija. Ez kb. annyira abszurd, mintha azt tanácsolnám a már meghúzott lökhárítósoknak/ajtósoknak, hogy inkább járjanak busszal, akkor nem nyitják rájuk az ajtót.

Herman 2010.04.12. 15:40:48

Nem bunkóság, ha valaki így parkol!!!

én is igy parkolok, ha van elég hely, mert JOGOM VAN MEGVÉDENI A TULAJDONOMAT a sok bunkó, ajtórányitós, parkolni nem tudó kisköcsögtől!

Inkább egy ember keresgéljen tovább helyet, mintsem a verdám tele legyen baszva nyomokkal!

malenykij polgar · http://mbybk.blog.hu 2010.04.12. 15:41:00

És az miért van, hogy az autók egyre szélesebbek és hosszabbak, a szabványparkoló pedig vagy harminc éve 4800x2300?

Hurri Kán 2010.04.12. 15:42:30

@főtengelyköszörülőkisiparostanonc:
nekem nincs BMW-m, csak 1 A Omegára futja momentán, annak az ajtaján is van rányitástvédőcsík, mégis össze-vissza van már b@@szva az oldala... Ja, Németo.-ból hoztam, ott kibírt kb. 15 évet sérülések nélkül itthon meg kn. 1 hónap alatt keletkeztek rajta ilyenek...

Herman 2010.04.12. 15:43:21

Mellesleg ha az ember nem lusta, ajánlott mindíg a legmesszebb állni a tömegtől, pl. tesconál... akkor talán kevesebb az esély a rongálásnak.

Mityu Addideapénzt kft LE 2010.04.12. 15:43:55

@Dassler:

Ez így ebben a formában már réges rég nem igaz. Van Ford-os/Suzukis/Skodafábiás/Peugeot-os/Opeles tulok is bőven az utakon.

Rég lejárt lemez ez a prémiumkategória.

2003-ban rendőr köré árkot röhögtem amikor közölte az 1990-es gyártású E34-esre, hogy nagy értékű autó!! Aha, mondom akkor a Suzuki az mi? :D :D

romesz 2010.04.12. 15:44:23

@Herman: akkor parkolj igy, ha 2 helyre fizetted a parkolasi dijat.

00Christoph00 2010.04.12. 15:46:53

Na azért most mesélhetnék a Mercis, Audis, Suzukis, rendőrautós beparkolásokról...

Most Csíkós Úr kihasználva az alkalmat hadat üzent a BMW tulajoknak és vérrrrrrt akar!!! ;)

Hurri Kán 2010.04.12. 15:47:35

@romesz: valahol őt is megértem, hogy szeretné a tulajdonát biztonságban tudni. Sajnos, hogy ezen a téren (is) változás legyen, azt először a fejekbe kellen elkezdeni

Daily Shark · http://dailyshark.blog.hu/ 2010.04.12. 15:48:49

Nem szabad szegény BMW-seket bántani folyton.
A Mercisek meg az Audisok is csinálják. Sőt, a Passatosok is. :)
Általáaban minél presztizsebb és minél drágább egy autó, annál inkább tudja a vezetője, hogy ő leszarhat másokat, úgyse lesz következménye.

Dassler 2010.04.12. 15:49:29

@Mityu:

Nyilván nem reprezentatív a minta, ahol én megfordulok, ott bizony még mindig inkább a böszme SUV-val állnak a zebrán, mint Suzukival. Ettől természetesen elfogadom, amit mondasz.
Önmagában sok tulok van az utakon, a kollektív hozzáállás hibádzik sokakból legyen szó közlekedésről vagy parkolásról. Az utakat is meg a parkolóhelyeket is sokan használjuk, különféle képességekel meg különféle képességű járművekkel. Csak ezt sokak nem veszik tudomásul (értsd: se a saját se a mtöbbiek lehetőségeit/képességeit nem képes/akarja nagyjából reálisan felmérni)

Kori & R 2010.04.12. 15:49:39

Ha szűk a parkoló én is így parkolok. Nekem ne tegyék tönkre az autómat (érjen bármennyit is), hogy aztán súlyos forintokat fizessek azért, hogy megjavíttassam. A másik dolog, ha esős idő van vagy csak egyszerűen poros akár az én akár a mellettem álló autó oldla, nem lehet kiszállni úgy, hogy az ember ne piszkolja össze a ruháját csak akkor, ha az ajtót teljesen ki tudom nyitni. Ez a probléma a 2/3 ajtós autóknál még durvább mivel hosszabb az ajtó. Egyszóval én inkább elviselem, hogy útálak azért ahogyan parkolok, mert az nem kerül pénzembe és nem lesz koszos a ruhám vagy az utasaim ruhája.

mate6 2010.04.12. 15:50:11

Az F Astra megvásárlásával (nem kell más most, pl ezek miatt) annyit értem el, hogy nem hat meg, ha nekem basszák az ajtót..De ettol még nagyon óvatosan mászok ki a kocsiból, mert nem akarom tonkretenni másét (és a magamét se). Ez így normális szerintem. Nem óvatosan kiszállni/pakolni: tahóság, 2 helyre beállni: tahóság. Ennyi.
Sajnos Mo-n MINDEN lakossági/fogyasztói szolgáltatás minimális, így a parkoló is. (értsd: luxus bazmeg, ha nem tetszik keress máshol parkolóhelyet.)

Krisi 2010.04.12. 15:51:15

@főtengelyköszörülőkisiparostanonc: ja, Suzuki miatt jár a pirospont, majdnem ráhibáztál: nincs Suzukim, de arra gyűjtök. SV650-re.
ha még maradt valami legbelül és bánt, akkor nyugodtan írd ki és szabadulj fel!

@00Christoph00: Csikós Zsolti 4/B már el is felejtette, hogy egy BMW húzta haza Ponton Dezsőt :)

lacza87 (törölt) 2010.04.12. 15:52:33

Jaj azt hittem már leszokunk a kattintékonyságról lassacskán.

romesz 2010.04.12. 15:53:04

@gyvy: figyi nekem 2 BMW-m is van de soha nem parkolok igy. Nem azert mert nem erdekel a tulajdonom, hanem mert nem vagyok gyoker.
Szerintem a megoldas az lenne, ha a parkolohazban lehetne venni olyan parkolo jegyet ami 2 helyre szol. Az ilyen autokrol egy biztonsagi kamera kepet kuldene a kijarathoz.

Daily Shark · http://dailyshark.blog.hu/ 2010.04.12. 15:53:10

@Kori & R:
És akkor kettő helyet is fizetsz ugye?

Mert ha nem, az gyakorlatilag lopás, fizetség nélkül használsz egy helyet.

Fricibá' 2010.04.12. 15:54:19

Csak a lúzerek járnak autóval! A helikopteremnek mindig van hely a tetőn.
Bár a múltkor rámparkolt egy másik, hát jól befűrészeltem az egyik rotorlapátját. Volt ám móka, kacagás amikor felszállás után leesett a magasból. Pont rá a szabályosan álldogáló autókra. Össze is törte mindet. Még a metró is kisiklott a mélyben, ott is volt egy tucat halott. Csorgott a könnyem a nevetéstől...

Ilyenek vagyunk. Hülyeségeket beszélünk, parkolni meg nem tudunk.

romesz 2010.04.12. 15:55:52

@gyvy: kulonben kicsivel feljebb lathatod, hogy a szabalyosan parkolo BMW lokharitojat kicsit lejjebb huzta valami okor penteken. Termeszetesen eltunt mint szurke szamar.
De ettol en nem fogok mashogy parkolni.

S4mu3l 2010.04.12. 15:56:24

..ja amúgy a Messerschmitt Kabinroller kurvára kéne. :D

Mityu Addideapénzt kft LE 2010.04.12. 15:56:39

@Dassler:

Ma már szerintem teljesen felesleges kihegyezni egy-egy márkára/tulajdonosra a közterületen megnyilvánuló suttyó hozzáállást. ha gondolod van hozzá képanyagom is... :))

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2010.04.12. 15:57:44

@Dassler:
"Nos, tapasztalataim szerint nem csak BMW-vel parkolnak így a kedves közlekedő társak."

Ez igaz. Azonban ha véletlenszerűen veszünk egy mintát és ott 5 autóból 4 a kérdéses márka, akkor az arányok eltolódását nyíltan kimondhatjuk. Az ilyen arányeltolódások egyenesen vezetnek az általánosításokhoz.
Az általánosításoknak annál nagyobb az igazságtartalma, mennél nagyobb az arányeltolódás.

romesz 2010.04.12. 15:59:40

@Csumpi Hálidéj: "Azonban ha véletlenszerűen veszünk egy mintát és ott 5 autóból 4 a kérdéses márka"

Talan azert van igy, mert abbol van kishazankban a legtobb :)

Globetrotter2014 2010.04.12. 16:00:04

@Daily Shark: vagy mit csinász? Fizetsz és kihajtasz parkolás nélkjül mert nem fértél be egy helyre sem? Egy fizetős parkolóházban oldják már meg hogy biztonságosan meg tudjak állni. Nem várok el csupa 4m es parkolóhelyeket, de legalább legyen 1 szint ahol rendes méretű atóval is meg lehet állni. Egy Alfa 159 avgy egy Ford Mondeo ne legyen már luxusautó. Pedig közel akkorák mint egy X5 vagxy Range rover.

vagyok59 2010.04.12. 16:00:24

A BMW-snek akkor van igaza, ha két jegyet vesz. Ha nem, az összes érv (rámnyítják az ajtót, nem férek ki), értelmetlen.

Ilyen alapon kifizetek egy kisTV-t, de elviszek egy nagyot, hiszen szeretem a filmeket nagy képernyőn nézni.

A parkolóház tulajdonosa szépen felirogatja a rendszámokat és aznapra ezeknek duplán számol. Nem is értem miért nem teszi, hiszen joga van hozzá.

Innentől kezdve vagy leszarják az ajtajukat, vagy keresnek más parkolási alternatívát, vagy fizetnek duplán.

Hurri Kán 2010.04.12. 16:01:55

@romesz: a két parkolójegyet tekintve: ebben teljesen egyetértek veled, esetleg a parkoló egy részét kijelölni úgy (sorompóval ma már simán megoldható) hogy valamivel több pénzért nagyobb helyek legyenek...
A másik: természetesen senki nem általánosít (legalábbis én nem), hogy akinek BMW-je van az így parkol (régen nekem is volt BMW-m, cápa 3-as és imádtam!), csak ahogy egyik kommentelő társunk megjegyezte, a bunkó parkolás és a kocsik márkája amivel elkövetik, hát van némi összefüggés a kettő között...

romesz 2010.04.12. 16:03:17

@vagyok59: en is ezt mondom, 2 helyet foglalsz fizess duplan, biztos mukodne.
Kb ugy mint a kover ember fizessen 2 helyert a repulon :)

Globetrotter2014 2010.04.12. 16:06:25

@vagyok59: szerintem meg baromira nem. 25 kibaxott centin múlik hogy nem lehet magyorországon rendesen parkolni. Ez a parkolóház skótsága. Ha beengedte a parkolüház a Range-et, legyen is képes elhelyezni. Vagy tegyék ki a sorompónál hogy a parkolóhelyek max 2m-esek. Ahol egy parkolóház túl alacsony ott mindenhol kiteszik a magasságmérőt. Hqa nem testzik, tegyék ki a szlesség mérőt BELÉPÉS ELŐTT, vagy gondoskodjanak rendes parkolóhelyről. Vagy törödjekenek bele hogy 2 helyet foglal el. Ugyanis nem foglala el 2 helyet csak 40 centit a másikból. Egy robogó vagy esetleg egy Ligier még beállhat melléje...

Mityu Addideapénzt kft LE 2010.04.12. 16:06:33

@gyvy:

Nem kis tévedés. Ha csak a garázs elé parkolók arányában nézem a márkákat 10-ből jó, ha egy szokott BMW tipús lenni. :))

Autószerető 2010.04.12. 16:10:29

Ezek az intolleráns bunkók miatt tudok ideges lenni.
Neki már van helye, mindenki mást lesz@r.

Ááá, hagyjuk, mert kezdek ideges lenni.

Hurri Kán 2010.04.12. 16:10:47

@Mityu: ez is mutatja hogy Csikós népnevelő hatású írásai elérték céljukat és legalábbis BMW-t birtokló honfitársaink közlekedési morálja máris ugrásszerűen megjavult :))))))) Remélem hamarosan a többi márka tulajdonosai is követik őket, akik persze eszerint szintén udvariasan közlekednek, szabályosan parkolnak, zebránál kiszállnak kocsijukból és az öreg nénit átkísérik a járdán és sávváltásnaál mindig használnak indexet, csak eddig ezt mi nem vettük észre. Mea Culpa!

Kycsy79 2010.04.12. 16:11:31

Üdv.

Szerintem a hiba több helyről is vérzik. 1. emberi tiszteletlenség mások tulajdona iránt. 2. Hiba a szabályozásban ahol ilyen autók mellett ilyen parkolóházak épülhetnek.
3. A hibás szabályozásból következik hogy sem a befektetőt, sem a beruházót, sem a kivitelezőt már nem érdekli az hogy hiába van 800 parkolóhely ha bizonyos emberek ésszerűen, anyagi és kényelmi okokból úgy parkolnak ahogy a képeken látszik. Az más kérdés hogy ez fizetős parkoló házban nem tesz jót az üzemeltetőnek, de hát ezt már a befektetővel kellett volna leboxolnia még a tervezés elején :)
Hát ilyen szép világban élünk...szívnak a kis halak...ennyi.

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2010.04.12. 16:16:02

@ZF2:
Nagyrészt igaz, amit mondasz.

Másfelől hamár elkérnek 20-30 millát egy autóért, amiben minden szar van, akkor csinálják már meg úgy, hogy kibírjon egy ajtócsapódást! Az árba belefér, nem?

A probléma tehát a következő:

A gyökér emberek miatt, akik nekiverik az ajtajukat a másik autójának, ezen másik autósok gyökér módon két helyre kezdenek el parkolni.

Én, aki se nem nyitom neki senkinek az ajtómat, se nem érdekel, ha más nyitja nekem, pusztán parkolni szeretnék, akkor ez néha nehézségekbe ütközik a fent említett gyökér vezetők miatt. A pokolba mindkettővel.

Azt azonban még mindig nem értem és nem is segített senki megérteni, hogy egy az autók számára ellenséges környezetbe valaki miért olyan autóval jár, amin a legkisebb karc is horror költség? Ráadásul előre tudja, hogy el sem fér ott, ahova megy az ember.
Ki a tököm érti ezt?

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2010.04.12. 16:19:28

@gyvy:

Egy a mozgássérült helyen keresztben parkoló béemvés ugyanúgy nem fogja érteni, hogy mi a problémánk a viselkedésével, mint egy az autópályán a belső sávban 70-nel vánszorgó szuzukis.

Az is biztos, hogy a hibafeltárást ellenségesen reagálják le, magyarázat mindig lesz. Valamint szép szóval itt semmi változást nem lehet elérni.

Jim Raynor 2010.04.12. 16:20:53

ez a post is igazolja a régi mondást, miszerint a bmw nem autó, hanem jellemhiba.

Globetrotter2014 2010.04.12. 16:24:46

@Csumpi Hálidéj: megint leírom, nem kell 10 milka egy méretes verdához, még újonnam sem (példák, volvo Ford Modeo, Smax, még bőven felszerelve is 10 alatt lesznek). A bordó prebangle 5ös pl max 2 milka. De szemmel láthatóan szép, és figyel rá a gazdája. Mégis mit csináljon a L-ROver vagy a BMW? Építsen tankokat? A fent említett apró karcolás a hátsó sárvédőn (karosszériamunka nélkül!) 150eFt-ba fájt a biztonsítómnak (nyártól már saját zsebre megy, kezd öregendi a verda), egy alsóközepes volvón. Szerinted mibe kerülne egy X5 újrafényezése márkaszervízben? Ha van egy újszerű autód (akár 2 éves akár 10), téged is idegesíteni fog minden pukli.

Hurri Kán 2010.04.12. 16:25:28

@Csumpi Hálidéj: Igen, tipikus magyar mentalitás sajnos hogy mindenki hibás csak én nem és ha szólni merészel akkor irigy, frusztrált, stb. Mondjuk lennének ötleteim ezen, és hasonló problémák megoldására, csak azok lehet hogy sértenének bizonyos, ún. emberi jogokat. Bár emberi joga szerintem egyrészt annak van aki emberként viselkedik másrészt nem gondolnám hogy a szabályokat rendszeresen semmibe vevőknek több emberi joguk kéne legyen mint a szabályokat általában betartóknak.
Még egy: vannak olyan országok, ahol utcán is fel vannak festve a fizetős parkolóhelyek, és h egy jeggyel két helyet foglalsz el, megbüntetnek! Igazuk van!

Jozsó_ 2010.04.12. 16:27:24

Ez abszolút tipikus bmw-s viselkedés. Ha autópályán letol valaki, az bmw, ha bevág eléd, az is, ha zebrán előz az is az volt.

Ez van. És ez nem az autó árával, vagy presztisével függ össze. Mert már simán láttam nagy mercivel, audival totál normálisan, udvariasan közlekedő embereket, de a bmw-s az 10-ből kilenc ilyen.

Bár az is igaz, hogy ez valószínű magyar specialitás, mert pl. Németországban semmi probléma sincs a bmwsekkel. ugyanolyanok mint bármilyen más autósok.

zippofcy6 2010.04.12. 16:27:34

Köcsög BMWsek mind pénzbehajtó vagy cigány :P Javaslom esetükben a teljesítményadó 2x-esére, és a luxusadó 3x-osára történő felemelését, minden elnyomott Swiftes nevében !
Aki meg BMWvel mozgáskorlátozottnak fenntartott parkolóhelyre mer állni, a helyszínen lőjék le !

Legyen végre rend ebben az országban !

:D :D :D

vagyok59 2010.04.12. 16:28:23

@ZF2: Nem sok értelme van amit írsz. Ezért az árért ez a hely jár. 2 árért a duplája, tehát ha neked 2 hely kell, akkor dupla a költséged. Ha nem kell 2 hely, de félted az ajtódat, akkor is, hiszen 2 helyet fogsz foglalni.

Olyan ez mint a szállodai széf, a nagyobb biztonságért többet is fizetsz, akkor is reklamálsz?

Kifordított kacagány 2010.04.12. 16:29:31

@prokee: látom újabban véded a BMW-seket:)

Hurri Kán 2010.04.12. 16:29:45

@Jim Raynor: nem jellemhiba, csak bizonyára elkerülte a figyelmedet az extralista azon tétele, mellyel többletjogokat is lehet az autóhoz venni (ennek bevezetését már más márkák is megoldották, ill. dolgoznak rajta).

min 2010.04.12. 16:32:27

@drowmage: Miért nem tesz? Mert pl. a Duna pláza híd alatt lévő úton (ahol megállni tilos van) is parkolnak állandóan és a rendő inkább beáll közéjük és bemegy vásárolni. A szemem előtt csinálták. Ezek után mit vársz.
Viszont tegnap az Auchan parkolójában az áruház embere elzavarta a rokihelyre kártya nélkül parkolni készülőt.

Globetrotter2014 2010.04.12. 16:35:59

@vagyok59: csakhogy a Range azon a képen egyűltalán nem férne be. És még egy tucat autó, a bőven megfizethető kategóriában, hozzáteszem mileőtt itt kitör a proletárforradalom. Szabályos személyautók, B kat jogsival. Az árért amit eőre kiffizettetnek elvárom hogy le is tudjak parkolni. Ha nem fér el, akkor mégis mit csináljon a tulaj? Ezt előre kéne rendezni a bejáratnál. (van ahol megetszik) Nem két autónak kell hely hanem egynek. Miért fizessen kétszer. Továbbra is fenntartom, a parokolház vagy fessen fel pár rendes helyet távolabb (és táblázza ki), vagy veyge tudomásul, hogy a lehetetlen helyet mindenki megoldja valahogy...

=Daniken= 2010.04.12. 16:38:17

gyerekek, ne legyetek már korlátolt faszok...Csiki, amig fotózgattál, elmehettél volna a recepcióig és lehivathattad volna a tulajokat, hogy legyenek szivesek átállni egy férőhelyre...ha neked nem, nekem megért volna ennyi szivózást, legalább láthattad volna azt a mocskos élősködő iDrive-os pofájukat:-)...Csiki, nem volt szép...aki igy tett, mind tahó, de van Mercisek között is jó sok suttyó, kezdhetnénk akár a taxis Mercikkel..de ugye az sem túl korrekt mint általánositás:-D

mate6 2010.04.12. 16:39:47

A parkolóház tulajdonosa, a jogszabályalkotók, az állam, mindenki,a de még Kiss Pista is leszarja mások parkolási problémáit. A rendor meg akkor aktív, ha pénz lesz belole.
Ez az Ego, az egyéniség szentsége Magyarországon, bár Oroszország talán szarabb egy fokkal, ott a járda is játszik, ha dugó van. Egyébként furcsa, hogy itt nem :)

Globetrotter2014 2010.04.12. 16:39:56

@vagyok59: szerintem meg annak nincs rtelme amit te írtál. Nem két autóna kell hely, hanem egynek. Szabályos személyautó, köze egy tucat modellre igaz. Nem legyen már feláras tétel, hogy nem törik össze az autódat. Így látatlanban nem hiszem hogy elirigyelném az autódat, ha ez az álláspontod. :)

Zazie a metrón 2010.04.12. 16:43:00

nálunk a ház előtt csak egymás mögé lehet parkolni, szépen libasorban. érdekes módon az ott lakók oda tudnak arra figyelni, hogy úgy álljanak be egymás mögé, hogy jusson hely másnak is. de a házban lévő "szolgáltatóipari egység" luxusautós látogatói ott is mindig legalább másfél helyet foglalnak el, ha nem kettőt. hát szakadjon rájuk az ég, hogy nem tudnak félméterrel előrébb gurulni, hátha az ott lakó még le is tud parkolni és ne több kilométerről kelljen mondjuk bevásárlás után jól megpakolva hazatipegnie. arról nem beszélve, hogy a parasztja egy óra múlva úgyis elmegy onnan, de több mindenkinek bosszúságot okoz ezzel. és senki ne magyarázza ezt nekem ajtórányitással...

isti77 2010.04.12. 16:43:53

Nem csak a BMW-sek köcsögök, az utóbbi idők legszebb elszólását a témában Liptai művésznő exférjétől hallottam (olvastam), aki úgy gondolja, hogy ha valakinek sajog a lába, az kártya híján is jogosan áll be a rokkantparkolóba. Jeep-je van.
Aztán némi éllel megjegyezte, hogy ő mindig nagyon vigyáz, mert tudja, hogy "polgártársai" simán eladják 10 ezerért.

Karcsikám, téged ingyen is, bármikor...

Nyilván van nála egy kék villogó is, hiszen ha az ember történetesen nagyon siet, akkor jogosan használja azt is.

Andreas Baader 2010.04.12. 16:44:56

Gondolom, véletlenül sem volt más szabálytalanul parkoló tapló, aki félrevitte volna a cikkedet, mi?
Itt divatozol a csóró, környezettudatos haverjaiddal, aztán egy félig beköpött sonkásszendvicsért fényesre szopod a Hajdú Pétert. Már várom.

Vágási Matyi 2010.04.12. 16:46:34

@Csumpi Hálidéj: Én biztosan nem tartanék csak ezért egy öregebb, üthető-vágható autót, ami minden bizonnyal minden tekintetben rosszabb annál, mint amit féltenék.

Meg kell venni, fenn kell tartani, és gond esetén jobban törhetek benne, mert régebbi konsturkció. Felejtős.

EllaSalmon 2010.04.12. 16:46:43

Nem, tudom, olyan, hogy KRESZ, érdekel még bárkit is ebben az országban? Bocs, vidéki vagyok...

Minden Áron 2010.04.12. 16:49:57

Már megint aktuális, ja és még érintett mérnök (építész és építő - érsd házak és utak)is vagyok.
A Chrysler Grand Voyager nem fér el sehol. Ilyenkor a parkolók legvégében, bunkó mód beállok, vagy kilógok úgy 50 cm az útra.
A parkolóházakkal az a baj, hogy építészek tervezik, nem úttervezők (plusz lóvé lenne mint társtervező ezért kimarad), a kültéri parkolók is csak a saját telken belül kötelezően kialakítandók szarosak, a közterületit utas csinálja az jó. A nagybevásáróknál (üzlet) előírás 1 db/10 m2, így pl. egy combosabb tecsónál az fél dunántúli terület ezért 50 méterbe bele lehet tuszkolni 20-25 db is. Na ez a gáz...
Ráadásul meg is kell építeni ami szintén lóvé.

Az utas "jómagyar" szabvány az 3×6 m-t ír elő, az OTÉK szerint (építész és friss) 2,4×5,0 m a minimális méret .

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2010.04.12. 16:54:59

@Vágási Matyi:

Meg egy kopottabb, nem sajnált autóval rohangálva oda a presztizs, amit márpedig minden körülmények között reprezentálni kell.

Nagyon szomorú, hogy nekinyithatják az ajtót a kocsimnak, de az is nagyon szomorú, hogy egyesek mindenáron, akár még a másik ember helyének az elfoglalása árán is ragaszkodnak hozzá, hogy ilyen-olyan indokokkal olyan autót használjanak, olyan környezetben, amibe az nem alkalmas.

Mikor köztudottak a parkolási problémák a fővárosban, mikor tudjuk, hogy nincs annyi parkoló, ahány autó, akkor mi a franc visz rá mégis valakit, hogy egy az ésszerűnél kétszer nagyobb járműre ruházzon be plázát járni?

Az meg külön történet, amikor ezek a parkolóházak felépülnek. Az izraeli beruházó megépíti, papíron jól mutat, hogy pl. 3500 parkolóhely, azt' a gyakorlatban fos az egész.
Bizonyos kereskedelmi egységek építése esetén előírás a parkolóhely, asszem négyzetméter/parkolóférőhely alapon.
Ha rendes parkolóhelyekkel akarnák a szükséges férőhelyet, akkor könnyen lehet, hogy egy emelettel mélyebb/magasabb parkolót kellene építeni, vagy horizontálisan növelni a felületet, amik súlyos összegek. Az ilyesfajta spórolás (papíron viszont fényezés) is az élősködés egy formája.

Pingui 2010.04.12. 16:56:56

@Asszeretnémondani:
Sajnos a tisztelt TC főszerkesztő úr is beállt a rokkant parkolóba 3-4hete szombat vagy vasárnap este Ferihegy 1-en a nagy amerikai vasával, pedig 5m-re volt szabad parkoló.

Karottánk volt egy videója, hogyan változtatja meg az embert az autója... Sok esetben a "nekem nagy autóm van, uh. mindent lesz@rok" szlogen alapján közlekednek, parkolnak.

vagyok59 2010.04.12. 16:57:08

@ZF2: Ugyan már. Naponta állok be ilyen helyekre, soha nem sérült meg az ajtóm és nem trabantom van.

Vajon hogy csinálom?

Hurri Kán 2010.04.12. 16:58:02

@Minden Áron: 3X6 méternek egy normál, vagy még nagyobb autónak is elég lenne, 2,4X 5 az simán kicsi.

hipokrita 2010.04.12. 16:58:07

Nálunk mindenki rosszul parkol. Ennek egyfelől oka a (1) hanyagság, (2) a félelem, hogy belevágják a kocsidba a kedves újabban érkezők az ajtó élét, (3) a túl szűk és rövid parkolóhelyek, valamint (4) a vezetni parkolni tudás hiánya (túl sokan kapnak jogosítványt...)
Amúgy meg, a hülyén parkolók közül vagy 90% -nem- BMW-s, de még nem is hogy "prémiummárkás"... járjatok nyílt szemmel...

Ewing02 2010.04.12. 17:06:00

Az a baj senki nem tudja makkora paraszt áll mellette. Én Németo.ban azt hittem kultúráltabbak az emberek, de reggelre volt a kocsimon két horpadás is :(
Én is két helyet szoktam elfoglalni, de mindig a lehető legmesszebre pl. egy hipermarket parkolójában, hogy ne legyek paraszt. Aki félti a kocsiját csinálhatja így is, nem kell a bejáratnál két mozgáskorlátozott helyet elfoglalnia.

evo87 2010.04.12. 17:16:15

Nekem az a véleményem, hogy miért ne parkolhatnának így. Akinek ilyen autóra telik, szerintem elnézhető, mert a társadalom jobbik feléhez tartozik.

?aztaaa? 2010.04.12. 17:19:14

az a legnagyobb problema hogy szukre vannak tervezve a parkolok. Ha megnezitek, a kocsik egyre nagyobbak lesznek.

Megaztan gondolom hogy mielott kiadnak egy mukodesi engedelyt egy bevasarlokozpontra, megnezik hogy megvan-e az "X" parkolohely. Tessek, megvan. Csakeppen nem fersz el benne.

zippofcy6 2010.04.12. 17:19:50

@evo87: Pontosan !

A politikusoknak is elnézhető hogy növelik az adótokat, és ellopnak belőle annyit amennyit csak tudnak, elvégre felküzdötték magukat a tápláléklánc tetejére !

A cigánynak is elnézhető ha piros lámpánál kirángat az autódból és agyonrugdos, elvégre megvan az ereje és a mersze hozzá !

Ez a természetes kiválasztódás ... a természet ereje ! Vissza a természethez, éljenek a zöldek !
Kinek kell társadalom meg civilizáció, Magyarország az iskolapéldája annak hogy NEM működik !

:P

zippofcy6 2010.04.12. 17:40:05

@elinnen: Ez is mind a multik meg gyorsétteremláncok hibája !
Zsírral tömik tele a termékeiket, mert úgy az olcsó. Plusz olyan adalékokat raknak bele amiktől függővé válsz és egyre többet zabálsz.
Így növelik a bevételüket.
Viszont így egyre nagyobb zsírpacnikká váltok.
Vagyis egyre nagyobb autókat kell a gyártóknak készíteni, hogy elférjetek bennük !
Így aztán a parkolóhelyek egyre kisebbek.
Valójában persze nem, csak annak tűnnek.
Vagyis az egész egy érzéki csalódás !

Megoldási javaslat: kiköltözni falura és földet művelni. Így normál méretűként be fogsz férni kisebb autóba is, de autó se kell majd mert falun nincs pláza, a munkahelyedre (mező) meg gyalog mész úgy is. Így parkolóhely se kell, se parkolóház. Sőt bank se, se multi meg gyorsétteremlánc.
De a földművelés nem menő. Szemben pl. a két helyett elfoglaló x5-össel.

Vagy lehet tüntetni a meki előtt.
Csak gyorsan, amíg még lehet fogni a TVs mobilokon a retekklubbot, mert utána unatkozni fogtok !

:P

A menőség csúcsa Magyarország 2010:
Két mozgáskorlátozott parkolóhelyet elfoglaló x5-ös, a szélvédő mögött önkormányzati (esetleg országgyűlési) matrica + rokkantmatrica, tar fej + szamurájkard + bemelegítő.
Na rögtön benedvesedik az összes szöszi aki meglát. Íme az alfa hím !

:D

T-boy (törölt) 2010.04.12. 17:42:29

Soha ne állj:1.kétajtós mellé,
2.Tesco bejárat mellé,
3.GYERMEK ÜLÉSES mellé,ha lehet.A utóbbi akár többször is nekiveri
az ajtót a kocsidnak!
A németek egy üres parkolóban is pontosan
a két vonal közé állnak!Akár mekkora kocsival
inkább kettőt tolatnak,de pontosan állnak be..

Globetrotter2014 2010.04.12. 17:46:52

Kiváncsi lennék hogy mit szólna a sok egyenlősdi, ha hirtelen a BKVnál minden széket 60 kilós embrekre szabnának, aztán ekezdenének 2 jegyet szedni azoktól akik nem férnek el 1 széken.

giant83 2010.04.12. 17:51:06

Nem bunkoságból csak balfaszságból csinálja nap mint nap látni ehez hasonló bénákat van aki a Mini vel sem tud parkolni nem hogy Range-el mert nem érzi a kocsi szélét hosszát.

bajnaikondom 2010.04.12. 17:52:23

Veszek már egy szakadt pukkadt Ladát, ami még mozog vagy 20 ezerért, aztán minden ilyen bunkó geci parasztot végighúzok vele, a legmajmabbra ráállok és otthagyom a francba. Kiakasztó. Mondjuk a bunkóságnak ez még csak a parkolás része, ezzel még balesetet nem okoznak, viszont ha nem indexelnek /Audi-Merci-Bmw-Lexus stb.-ből gyárilag hiányzik az index/ abból még baleset is lehet. Ez van, gazdagék a szabályszegéssel is meg akarják különböztetni magukat, mert ők a luxusautóval a szabályon felül állást is vettek. Ez van. Halál az összes autónepperre, stricire, szervezett alvilági majomra, bodzaszedőre, adócsaló ügyvezetőre, drogdílerre, diszkókidobóra, állami megrendelésért Lamborghiniben tetvészkedő baromra!

donphobos 2010.04.12. 18:06:15

Két okot látok amatőrként tekintve a problémára. Vagy annyira értékes a gépkocsi hogy fél a rányitott ajtótól. Vagy gigantikus sz*rparaszt az illető. Az hogy nem tud parkolni nem kifogás, akkor nem megy parkolóházba...

(A márka irreleváns, lehetne mondjuk Volga is helyette)

Thai Thai 2010.04.12. 18:14:18

@Csikós Zsolt: Nekem 2db BMW-m (E34 E61)van, de engem nem láttál beállni így sehol.Pláne rokkant helyre nem.
Viszont a pajerommal néha elkap a láz, hogy tudok olyan helyre állni ahova utcai autó nem tud megállni, de ez a legtöbb amit megteszek.Ez pedig megvan több mint 10éve(sötétített):)), képzeld még a biztonsági övem is be van kötve mindig.Nem autó függő szerintem.:)))

Szyl 2010.04.12. 18:18:45

azért állnak így mert szeretik a kocsijukat :)) én is szeretem csak nem vagyok elég bunkó hogy így álljak ezért meg is lett az eredmény újkora óta nálam lévő autómon(ami még a banké:)) 5 rányitás nyom van és a kedves autós társ úgy is rám nyitotta az ajtót hogy benne ültem a kocsiba pedig az ilyenek miatt álok mindig távolabb vagy keresek tágasabb helyeket minap a bevásárló kocsit tolták neki.... ja és egy Skodáról beszélek és így is fáj mikor meglátom hogy bántották ha ilyen kocsim lenne bizti felnégyelném aki rányitja az ajtaját....

pipikirálylány 2010.04.12. 18:23:40

Én mindíg a lehető legmesszebb parkolok, kereszben 2 helyen. Ott már csak a hozzám hasonló, kocsiját féltő egyedek parkolnak ugyanígy.

Cupi24 2010.04.12. 18:24:27

Ha van egy nagy kocsim és szük a parkoló akkor be fogok állni két helyre! Kiv. az 1-est az azért tulzás. Az lényegtelen hogy BMW vagy mi. Ha egy Ladám lenne is érdekelne hogy mikor verik rá az ajtót az olyanok akik sz@rnak rá!

mi nem foglalt még 2010.04.12. 18:25:46

azért állnak be úgy ahogy normális autóval mert féltik az autót, mert a parkolóhelyek valahogy nem akkorák mint az autók, ráadásul az ajtót is ki kell nyitni ha ki akarok szállni.
azok a marhák akik nem csinálnak rendes méretű parkolóhelyet.
ha érdekel meg mutatom a mercim ajtóját hány apró rányitásos horpadás van rajta, ezért kell lassan az egyik ajtót átfényeztetnem.

indapass90210 2010.04.12. 18:26:51

@Thai Thai: ismerős. Nekem egy amcsi járgány van, normálisan parkolok, és csak a terranómmal (szintén feketére körbefóliázva) szoktam oda parkolni, ahová sokan már csak oxigénpalackal másznának fel. Egyébként ezt az autót azért szeretem, mert a legtöbb kocsiból max a fellépőre tudják rávágni az ajtót, amihez egyébként otthon elég egyszer-kétszer elmenni a teszkóba. Érdekes, hogy itt Ukrajnában általában nagyon ki vannak számolva a parkolóhelyek, de 3 év alatt egy karcolást sem sikerült összeszedni a kocsi oldalán. Otthon meg minden kocsimat megcsukták eddig parkolóban... persze sosem volt gazdája.

ColtCzT 2010.04.12. 18:31:58

el tudom képzelni Csikóst ahogy parkolni akart, és már a harmadik hely volt így beállva
valami ilyen lehetett :
www.youtube.com/watch?v=tcDFFLy2B5A&feature=related
:D :D

bisex.hu 2010.04.12. 18:34:04

Hajd(sarka)Péter mindenkit kenterbe vert eddig

ábrus (törölt) 2010.04.12. 18:43:24

Én is ismerek olyat aki rendes udvarias ember volt,aztán vett egy(majd még egy)BMW-t és ahogy a Merci esetében Karotta mondta:az autó észrevétlenül a saját képére formálta.

feketebarany666 2010.04.12. 18:49:40

Nagy autoval nem lehet normalisan parkolni az ilyen helyeken.
Ha meg beallsz akkor tuti tavagjak az ajtot, mar csak irigysegbol is.

seagal 2010.04.12. 18:50:22

Akik néha a postban írt módon parkolnak, vigyázzanak, mert lesz olyan, hogy a kisautós gondol egyet, és mégis berakja mellé a vasat. Utána kiszáll az egész család, nagyi+kutya+akvárium. Az basz be igazán. A dupla pénzt meg fizetném simán :)

evo87 2010.04.12. 19:03:24

Egyszerűen fogadjuk már el, hogy ez így van, és ezen nem lehet változtatni. Jobb emberek nálunk, nekik szabad.

MVMV 2010.04.12. 19:03:31

Leírták már korábban : Ha vki azért áll így, mert félti az autóját, akkor azt nem engedheti meg magának. Különösen igaz a fehér újnak tűnő 1-es esetében, nem kell neki a kivagyiság, rosszul áll.

A paranoiásak tartsanak külön városi autót, ha pedig nem telik rá lehet BKV-zni. Ha mindenki így gondolkodna egész Bp-n az utcákban és a parkolóházakban feleannyi hely lenne mint most ( ami egyébként is kevés ) .

Krisi 2010.04.12. 19:06:31

@Csumpi Hálidéj: nem érted ezt fiam, de majd én mingyár megmagyarázom neked okosan!

vannak ugye ezek a szerencsétlen ágrólszakadt lúzerek, akiknek 5 méteres 20 milliós autóval KELL járniuk, egyszerűen nincs más választásuk. és ezeket a nagy dögöket kötelező úgy leparkolni, hogy a lifttől/lépcsőháztól maximum 30 méterre lehetnek, mert annál többet már lehetetlen gyalogolni, a presztizs nem engedi.

a másik oldalon meg ott vannak a frusztrált senkiházi Suzukisok, akik arra tették fel az életüket, hogy nekivágják az ajtót a másik csoport BMW-jének. ez nekik szintén polgári kötelességük, így nevelték őket. ha egy nap nem kúrják rá az ajtót legalább 3 német presztizsmárkára, akkor este nincs szeksz az asszonnyal.

magyarul a szegény gyámoltalan luxusautó tulajoknak ez életük problémája, hogy néha a Suzukis kaszt megkeseríti az életüket, és kénytelenek utána ajtót cserélni meg újrafényeztetni.
de mivel ők okos emberek, kitalálták, hogy ha keresztbe állnak be, akkor már nem tud odaállni a közellenség - vagyis a normálisan parkoló autók, tehát ők gyakorlatilag jót cselekednek azzal, hogy egyszerre két helyre állnak be!

érted már?

mondjuk én még mindig kellemetlenül érzem itt magam, hogy normálisan parkolok és csak egy helyet foglalok el, a kommenteket olvasva az jön le, hogy kisebbségban vagyok. bocs srácok, többé nem fordul elő, holnaptól én is két helyre állok be, nehogy a gonosz Suzukisok rámnyissák az ajtót!

:)

GGG77 2010.04.12. 19:10:44

Amíg céges autóval jártam simán bepasszíroztam a kocsit az ilyenek mellé, ha csak tudtam. Szálljon be a béna, köcsög, ahogy akar.

Tie · http://polisztirol.blog.hu 2010.04.12. 19:35:17

@Csikós Zsolt: Annyira nem is szűk. Még valamikor tavaly vótam ott, haverom Ford Explorerjével szépen beálltam a Winkler tehene mellé, oszt az egyik se kis autó, oszt elfért a két autó normálisan.

gnme 2010.04.12. 19:41:27

"...na mivan mi?..." még mindig eza téma?

parasztok haza

a kukoricagórékkal vissza a tanyavilágba

zsóti zárjad a bótot, megyünk a kocsmába.

Gomulka Béla 2010.04.12. 19:43:05

Tapló módon parkolni oké, de a rendszámot ki kell takarni, mert sértené a személyiségi jogokat ha bárki elolvashatná az abszolúte semmi jelentést nem hordozó szám-betu" kombinációt. Per lenne a dologból, és perko"ltség. El van ez kufircolva. És ebbo"l a szempontból mindegy is, hogy béemve-e, vagy nem az. (Egyébként persze hogy az. A drága autó az ero"/hatalom/gazdagság szimbóluma, és vajon ki és hogyan lesz ero"s/hatalmas/gazdag?)

hostcity.hu · http://www.hostcity.hu 2010.04.12. 19:44:26

Óóóó igen. A Messerschmitt az nagyon kéne. Pöpec járgány

Virago_1000 2010.04.12. 19:48:39

"Lehet, hogy azért állnak így, nehogy rájuk nyissák az ajtót" - mondta Winkler, amikor hétfő reggel, a parkolóházunkban azon kapott, hogy kivont Nikonnal lövöm az autókat."

- ismet egy pelda a nagyarcu winkler-fele megnyilvanulasra. Ez csak ma mar a masodik.

feketebarany666 2010.04.12. 19:54:12

Miert nem a tevezoket fikazzatok akik ket meteres beallokat csinalnak...

Krisi 2010.04.12. 20:06:28

@feketebarany666: mert nem a tervezők tehetnek arról, hogy néhány felebarátunk bunkónak született.

(amúgy a tervező azt tervez meg, amit a megrendelő akar. ha már mindenáron mást akarsz hibáztatni és nem a degenerált tulok sofőröket, akkor kezd mondjuk a megrendelőnél)

feketebarany666 2010.04.12. 20:12:38

@Krisi: Arra gondolsz aki rabaxa az ajtajat az automra?

Az meg h pont bmw-k vannak igy a parkoloban az nem pont azt jelenti h bunkok, hanem h szeretik az autojukat.
Alltalaban azert vesznek bmw az emberek.

Tie · http://polisztirol.blog.hu 2010.04.12. 20:12:56

@feketebarany666: Mondom, egymás mellett állt két ilyen helyen a 4Runner, és egy Explorer, és kulturáltan ki tudtam szállni belőle.

Aki így parkol, az vagy seggfej, vagy balfasz, vagy balfasz seggfej. Ha tetszik, ha nem.

Kori & R 2010.04.12. 20:26:43

@Daily Shark: ez nézőpont kérdése, szerintem az a lopás amikor szűkebbre veszik a helyet mint az elvárható lenne, mégis teljes díjat szednek be érte.

szunyii 2010.04.12. 20:36:01

Engem a Suzukisok meg a Renaultosok akarnak mindig elcsapni :D
És egy Nissanos meg egy Volvos nem tud itt parkolni.

Ha vki hülye akkor az kispolákkal is meg 7-es BMW-vel is középre áll.
És a hülyék sokszor gazdagok... :D

feketebarany666 2010.04.12. 20:36:42

@Tie: Ok Te kiszalsz kulturaltan, es en is.
Viszont 100 masik nem, nekem mar olyan is volt h benne ultem es ugy vagtak ra az ajtot.
Nekem ez nem hianyzik. Mindig draga autoim voltak, szeretem is oket, torodom is veluk.
Rokkant helyre nem allok, de a tomegtol jo tavol fal melle ferden allok meg.

Masikfele h ezek a postok nagyon jol porognek mindig, hozzak a nezetseget semmitmondo temabol, igy hetfon.

Tie · http://polisztirol.blog.hu 2010.04.12. 20:45:06

@feketebarany666: Persze. Ezért mondtam azt, hogy az, aki a béemvével két helyre parkol, az is egy büdös türhő paréj, meg az, aki a szuzukival ráb.ssza az ajtót a másikra, az is pont ugyanakkora surmó paraszt.

(mér van az, hogy a tahó terepjárósok csinálnak ilyeneket a legritkábban?)

Tie · http://polisztirol.blog.hu 2010.04.12. 20:46:53

@feketebarany666: Az, hogy jó messze állsz meg a többiektől két helyre, az rendben van.
Itt sem ezzel van a probléma, hanem hogy a tapló béemvés úgy akar kilógni a játékszabályok alól, hogy közben ott akar játszani, ahol a többiek.

Mer ez úgy vóna normális, ahogy írod, meg ahogy a Csikós is írja.
Aki le akarja szarni a parkolás módját, az menjen az ötödikre, oszt ott parkoljon, ahogy kedve tartja.

lujo405GL (törölt) 2010.04.12. 20:49:03

@zippofcy6: Na majd pont te fogsz itt rendet rakni a nagy száddal. Arra nem gondoltál, miközben itt cigányozol, hogy a bűnözés és az aljasság bőrszíntől független? A nagy rend iránti igyekezetedben észre sem veszed (vagy tudod, de élvezed), hogy gyűlöletet szítasz.

Arra meg nem gondoltál ily büszke Swiftesként, hogy a pénzbehajtók és egyéb aljas, uzsorakamatból és lopott pénzből élő bőrszínfüggetlen egyedek még többet fognak nyúlni tőled, de akkor is legombolják a matekot a 30 vagy 300.000 megalőerős sz*rjuk után, akármekkorára is emeled az adókat?

gyökér...

Krisi 2010.04.12. 20:49:19

@Tie: beszélsz itt összevissza, tudjuk hogy életedben nem vezettél még terepjárót, hang vagy!

:D

@feketebarany666: majdnem. én spec azokra nyomorultakra gondolok, akik képtelenek beparkolni 1 autóval 1 helyre. az meg nem kifogás, hogy szereted az autódat. én is szeretem, mégse állok keresztbe mint egy köcsög.

mlt3 (törölt) 2010.04.12. 20:49:51

@Krisi: "részvétem haver, elég csóró lehetsz, ha még egy műanyag vagy fényezett oldalvédő csíkra sem futja..."

Szerintem tegyel *te* ilyen homasitas hulladekot a BMWd oldalara.

Mar ha van.

In Motion 2010.04.12. 20:50:24

Sok önző tapló ember. Az egyik azért rinyál, hogy rányitják, ezért jogosnak érzi két parkolóhely elfoglalását. A másik meg nem bunkó módon nem figyel oda a más értékére és rányitja az ajtót. Közben meg mindkettő azt hiszi neki baromira igaza van.

(Nálunk amúgy a 6 emeletes teremgarázsban az első három emeleten fixen kiosztott helyek vannak, mégis télen feláll az ott parkolók egy része az ötödikre-hatodikra, mert ott melegebb van, és ugye a saját jólét mindig a legfontosabb...)

Phrascarica 2010.04.12. 20:52:12

@Csikós Zsolt: megmondom mi a baja annak a parkolóháznak, mert nagyon ritkán én is szoktam fizetőként ott parkolni.
Tehát az egyetlen nagy baja hogy csak a földszinten van fizető automata, és az 5.-en áll meg az ember, akkor bizony először le kell menni fizetni, aztán vissza az 5.-re és ha sokáig tart a manőver akkor esetleg ki sem enged a szent sorompó.

Krisi 2010.04.12. 20:52:14

@feketebarany666: persze ha a tömegtől messze állsz meg azzal nekem sincs kivetnivalóm, de sajnos a posztban szereplő autócsodák - meg úgy általában mindenhol - a legforgalmasabb helyeken szoktak keresztbe állni, ezért verik ki a biztosítékot minden nomrális embernél

TotoHU 2010.04.12. 20:53:40

Nagyon jó nagyon jóóó!!!
Belvárosi parkolóházban állok minden nap. Ponnntosan ugyan ez a megfigyelésem, több kollégával beszéltünk már róla.
Az utóbbi években a BMW-sek között sokkal nagyobb arányban van a tuskó barom paraszt mint a többi prémium márka tulajai körében. Mercis, Audis, Lexusos tud normálisan parkolni és közlekedni. A BMW-s az nem, az valami rejtélyes okból eredően sokkal több esetben kötelezően köcsög

lujo405GL (törölt) 2010.04.12. 20:55:45

@pipikirálylány: valójában szégyelled bevallani, hogy nem tudsz rendesen parkolni, és megmagyarázod, hogy ezért csinálod így, mert mások az ügyetlenek/figyelmetlenek/parasztok

mlt3 (törölt) 2010.04.12. 20:56:22

@MVMV: "Ha vki azért áll így, mert félti az autóját, akkor azt nem engedheti meg magának."

Ha valakinek van penze, akkor szerinted koteles elturni, hogy masok szetbasszak a tulajdonat?

Taxiscsaj1 2010.04.12. 20:59:55

Istenem..., több,mint 10 évig voltam BMW-s, mindíg igyekeztem úgy vezetni, meg parkolni, hogy az nekem is, meg másnak is jó legyen:-)Mondjuk, nekem a legvidámabb magyarországi emlékem egy Ford Mondeo-s volt, aki úgy gondolta, hogy "nő is, meg német a rendszáma is, hát szívassuk egy kicsit" módon gondolkodott az M3-ason. Azt mondjuk nem tudhatta, hogy ez a korosodó hölgy évi százezer km körül nyomat.-)

Krisi 2010.04.12. 21:02:39

@mlt3: csak adtam egy ötletet :)

de továbbra sem kötelező a lehető legközelebbi parkolóhelyre megállni aztán meg rinyálni hogy "jaj a sok köcsög rácsapja az ajtót".

azt meg ha jól olvastam, senki nem írta kommentekben, hogy milyen jó dolog rányitni meg összekaristolni más autóját. ezt mindenki megveti. de ez ellen nem úgy kell védekezni, hogy überparaszt módra beállunk 2 helyre.

amúgy nem tervezek BMW-t venni, esetleg talán idősebb koromban egy boxer R-80-ast. de hogy arra nem fogok kapni homasitás hulladékot, az biztos :D

Taxiscsaj1 2010.04.12. 21:02:47

Mellesleg megjegyezném, hogy az így parkolóknak a 80-85 %-a nő:-)
Továbbá: aki ennyire félti az autóját, az csomagolja selyempapírba, és zárja be egy széfbe, és nézegesse naponta.

In Motion 2010.04.12. 21:03:33

@mlt3: Nem köteles eltűrni, amúgy is baromság az, hogy nem engedheti meg magának... De ha valakinek "nincs pénze" az vajon köteles-e eltűrni, hogy az akinek "van pénze" -feltételezve, hogy megrongálják a tulajdonát- úgy álljon be ahogy ő szeretne?

mlt3 (törölt) 2010.04.12. 21:05:45

@pipikirálylány: En ugyanezt csinalom, ha magyar parkoloban kell megallni. Sot, olyat is ismerek, aki olyan autoval csinalja ezt, aminek az erteke az enyemnek a tizedet sem eri el, es meg csak nem is nemet auto. Ez nem a penzrol vagy a luxusautokrol szol, hanem arrol, hogy vannak, akik vigyaznak arra amiert megdolgoztak. Es vannak, akik akar bele is szarnanak az autojukba (de leginkabb a maseba), ha nem lenne utana budos.

túrógombóc 2010.04.12. 21:06:46

eddig eszembe sem jutott ez a rányitósdi.lementem,megnéztem és tényleg!de itt ülök,a verda gurul,minden ok.persze csak egy 98as Galaxy,nem nagy durr.én azért imádom!!nem is kicsi,de vonal közé teszem mindig.néha nem elsőre,de a többiek errefelé megvárják.nem villog,nem dudál és nem anyáz.nem lehet,hogy nem frusztrál,hogy nem vagyok übersofőr?őket meg lehet,hogy igen.bár ez nem Magyarorzág.szóval a baj sztem ebben is lakozik.szép estét!

TotoHU 2010.04.12. 21:13:10

@mlt3: Gratulálok. Vegyél a kocsidra huzatot, meg huzatvédő huzatot, és védőhuzat védőt. :)) Így a következő tulaj örülni fog, hogy csont ugyanazért az árért egy picit karcmentesebb az autója.

A magyar parkoló miért büdösebb mint bármelyik más????
Nekem egy db rányitás sincs a kocsimon, éjszaka utcán állok és nap közben parkolóházban, pedig jó nagy tehén autót vezetek. (Mondei 2007)

mlt3 (törölt) 2010.04.12. 21:14:09

@Krisi: "de továbbra sem kötelező a lehető legközelebbi parkolóhelyre megállni aztán meg rinyálni hogy "jaj a sok köcsög rácsapja az ajtót"."

Ehhez sajnos nem kell az elso sorba allnod. Barhol radbasszak az ajtot.

"azt meg ha jól olvastam, senki nem írta kommentekben, hogy milyen jó dolog rányitni meg összekaristolni más autóját."

Es?

"ezt mindenki megveti."

...megis altalanos jelenseg.

"de ez ellen nem úgy kell védekezni, hogy überparaszt módra beállunk 2 helyre."

Hanem? Mit csinalsz? Veszel egy hordozhato szogesdrotkeritest? Vizesarkot asol az auto kore?

Virago_1000 2010.04.12. 21:17:57

Biztos vagyok abban hogy nem minden BMW-s kocsog. Koztuk is vannak normalisak.
Nemet autopalyan csak es kizarolag BMW-sek villogtak es dudaltak ram. Vajon miert.

Mondjuk itthon pedig a Suzukisok a legagresszivabbak, azt vettem eszre, de Suzukit minden korosztaly es tarsadalmi reteg hasznal, ugyhogy nem lehet altalanositani.

Szart kilincsre kenoknek javaslat: Nyomjatok macimezet a zarba, talan kicsit humanusabb megoldas :))))

gyvy:
"Smarttal, Westend mélygarázs 3 (három) parkolóhely egy csapásra! " -azt meg hogy lehet? A smart keresztben is befer 1 szelesebbfajta parkolohelyre!

"nem jellemhiba, csak bizonyára elkerülte a figyelmedet az extralista azon tétele, mellyel többletjogokat is lehet az autóhoz venni (ennek bevezetését már más márkák is megoldották, ill. dolgoznak rajta)."
- Hallottad, hogy a Bmw-be lehet futheto ajtokat is rendelni? Celja az hogy telen is lehessen az ablakon kikonyokolve kocsogoskodni.

mlt3 (törölt) 2010.04.12. 21:19:16

@In Motion: Nyilvan a legtavolabbra eso helyen erdemes csinalni, hogy ne szurja masok szemet. Mondjuk a nem szandekos, bena parkolas is egy csomo helyet visz el.
Leginkabb a tarsas egyutteles szabalyaira kene megtanitani az embereket.

CConstantine · http://www.xenu.net 2010.04.12. 21:33:24

szerintem az a vicc, amennyi helyet hagynak parkolni.

Nézzünk meg egy Te..O parkolót vidéken, van ahol 40-50 db rokkant hely van (életbe nem láttam ennyi rokkantat egy vásárló központban) és ez nem forgalmas helyen levő bolt.
És a kismamák vagy a családosok? Száltál már ki két gyerekkel, vagy kismamával a szűk parkolóban?
simán hagyni kellene őket is roki helyre állni, de nem, csak rokkant hely van egy-két áruház előtt.

végeredmény: szarul vagy direkt parkolók, plusz dáfke rokira parkoló nagycsaládosok. (most a luxus-parasztokat nem számítom bele)

feketepeti.w 2010.04.12. 21:35:02

Angliában elég sok parkolóban ki is van írva, hogy ha nem pontosan a kijelölt helyre állsz, akkor bünti. És 90%, hogy meg is büntetnek.

Grifter 2010.04.12. 21:36:56

Kérem, engem előzetesen cenzuráztak, pedig cizeláltan kurvanayáztam. Elnyomók!

Grifter 2010.04.12. 21:38:10

Jah, nem is. Nekem kellemetlen.

Bicskei Gábor 2010.04.12. 21:44:21

Köcsög BMW-sek.
Ennyi.

FeketeLeaves 2010.04.12. 21:45:14

reggel komolyan hezitáltam, hogy beállok a piros BMW mellé balra. Kipróbálam, pont befért volna a kocsim behajtott tükörrel és még ki is tudtam volna szállni (felfelé, de ez málam müxik). Két dolog miatt nem tettem: 1) a parasztja akkor is be tudott volna szállni a kocsiba a jobb oldalról 2) legalább 15 perc rutinozás lett volna oda becsusszanni, nem volt időm. Btw: Winkler is parkolt már így a tehénnel. A német rendszámos 7-es MINDIG így áll be 10 alkalomból 10×. Egyszer pont akkor parkoltam és akcentus mentes németséggel beszóltam neki. Visszaszólt: hát a csávó kelet német (volt) így tájszólás alapján, szóval erről ennyit. A Range tulajt kéretik megérteni, azzal a géppel abba a parkolóházba nem lehet rendesen parkolni.

_FoxiMaxi_ 2010.04.12. 21:53:50

Mindegyik elött/mögött rengeteg hely van lerakni a kocsit! :)

lr 2010.04.12. 21:56:22

Hogy miért jön be vele a városba?
Hát mert moslékot hozott!

Trabence 2010.04.12. 21:57:32

Akkor lenne korrekt a cikk ha megpróbálna valaki 2 ekkora BMWvel "rendesen" bekaprkolni a 2 egymásmeletti helyre annélkül hogy fél óra alatt kelljen óvatosan kikászálódni vagy a falra vagy a másik kocsira nyitni az ajtót...

Harmatos Libaf.s 2010.04.12. 21:57:37

hmm a Ranget még meg is értem úgy ahogy nah de az 1-es Bömbit :? még presztizse sincs -,-:D A legjobb városi autó lenne sza fiat öccáz tolóajtókkal, ha már a peugeot 1005 v mit nem gyártják .

malenykij polgar · http://mbybk.blog.hu 2010.04.12. 21:57:46

Kabinenroller helyesen, nem pedig Kabinroller.

In Motion 2010.04.12. 21:58:07

@mlt3: Igen szerintem is az lenne az elfogadható. Csak sajnos ilyenből keveset látok.

Lajos63 2010.04.12. 22:03:11

Általában 2 helyre állok én is. Bele van nyitva már az autómba vagy 3 helyen más faszfejek ajtaja, pedig középkat autóm van.

lujo405GL (törölt) 2010.04.12. 22:05:42

@phrascarica: erre is van megoldás: menj fel a kocsidért, gyere le vele, állj meg az automatánál (arra az 1-2 percre nem okozhatsz hűdenagy várakozó sort, fizess, és már mehetsz is.

Miskolcon anno a Media Markt alatti parkolóházban szinteken keresztülnyúló sorokban álltak a parkolóhelyet kereső, és a már kimenni készülő autósok, annyira sokan voltak. A normálisabbjai mégis találtak helyet és ki is tudtak jönni azok is, akiket a türelmesebbjei hagytak kijönni. Szerintem sok múlik azon, ha tekintettel vannak egymásra az emberek.

Krisi 2010.04.12. 22:07:05

@mlt3: "Leginkabb a tarsas egyutteles szabalyaira kene megtanitani az embereket."

nekem a társas együtt élés ott kezdődik, hogy 1 autóval 1 helyre állok be. meg persze hogy nem csűröm rá a másikra az ajtót :)

totyy528 2010.04.12. 22:12:10

30éves BMW-vel is középre állok. Még drágább korhűen javítani, ha vki belenyitja az ajtót.

lujo405GL (törölt) 2010.04.12. 22:14:17

@totyy528: Akkor tartsd vitrinben b+. Mondjuk ettől még én is utálom az ajtórányitósokat.

_FoxiMaxi_ 2010.04.12. 22:20:42

"amúgy is az lenne logikus, hogy a bal oldali autó farral, a másik orral befelé áll be. Így ki lehetne parkolni egészen az oszlopokig, s a nagyot kaszáló ajtók a középen maradó, széles sávba nyílnának. Ennek a logikáját azonban kevesen látják át, s akik igen, azok között is sokan akadnak, akik nem tudnak farral (orral) parkolni. Ezért ezt vegyék elméletnek, álmodozásnak egy olyan világról, amelyben gondolkodó emberek közlekednek/parkolgatnak."

Csikós úr, szívemből szólt! Én is ezt szajkózom hosszú évek óta. Nálunk (a lakóhelyünkre gondolok) sem bírnak eljutni idáig az emberek, pedig akkor soronként 5-tel több autó tudna megállni. Így van akinek nem jut hely bent. Köszi!

Nem baj a hétezer köbcentis Volvót úgyis a sofőr parkolja...

B.GY. 2010.04.12. 22:21:49

A sok faszfej aki félti a szaros kocsiját,az járjon busszal,vagy vegyen egy horpadt szart.Ebbe az országba úgyis az való.Az új Bmw-jét meg mutogassa a haverjainak otthon.Én is azt teszem.

Cupi24 2010.04.12. 22:25:53

@Bicskei Gábor: de ha nem német lenne akkor semmi gondod nem lenne vele... Te vagy egy köcsög és remélem valaki jól megis fog érte szivatni :D:D:D

MVMV 2010.04.12. 22:28:30

@mlt3:
"a valakinek van penze, akkor szerinted koteles elturni, hogy masok szetbasszak a tulajdonat? "

Az autó használati tárgy, az autózás maga meg veszélyes üzem. Nem általános, hogy rábasszák az ajtót az autódra, meg az sem, hogy hátulról belédrongyolnak ( vagy te valakibe ) de benne van a pakliban. Aki ezt nem fogja fel, tényleg ne autózzon, vagy olyannal amit nem sajnál.

Ha a postán beállsz vki elé, nagy eséllyel pofánver, ha autóval így parkolsz, mások felháborodnak. Esetleg egy gyengébb idegzetű fém200-assal meghúzza, ha sokszor teszed ugyanott.

Aki így parkol mert félti az autóját, az a típus, aki az új mobiljáról sem veszi le a fóliát, és úgy tartja bőrtokban az övére csíptetve. Sosem értettem meg őket.

lr 2010.04.12. 22:31:15

Ja másik: ha nem akarom, hogy rányissák az ajtót a kocsimra/meghúzzák, akkor úgy állok be, hogy legyen mellette elég hely,nem pedig úgy, hogy ne.
Érdekes, nem?

ave 2010.04.12. 22:40:38

En ha ilyet latok alap, hogy beteszem melle akkor is, ha hatul kell kiszalnom.

Érdekes 2010.04.12. 23:12:20

@mlt3: "Leginkabb a tarsas egyutteles szabalyaira kene megtanitani az embereket."

Amire a tulok béjemvések, és leszarom szuzukisok egyaránt nem képesek.

Lajos63 2010.04.12. 23:24:50

@MVMV: Soha nem jutott volna eszembe hogy erre is jó egy fém 200-as. Nem is gondolkoztam ilyenen. Ha valakit ilyenen kapnák elrendezném a sorsát... Be is készítek egy vascsövet az autóba ha elkészül :D

KuKori · http://ireland.blog.hu 2010.04.12. 23:41:17

És az ilyenek csodálkoznak, amikor lámpától-lámpáig és fémig meg van kulcsozva a verda, amikor kijönnek. Ja, az ajtó legalább nem lett rányitva...

mlt3 (törölt) 2010.04.12. 23:42:02

@MVMV: "Az autó használati tárgy"

Ez nem jelenti azt, hogy szet kene baszni.

"Nem általános, hogy rábasszák az ajtót az autódra"

De, a Lajtatol keletre sajnos az. Tapasztalat.

"Aki ezt nem fogja fel, tényleg ne autózzon, vagy olyannal amit nem sajnál."

Ne haragudj, de nem fogok masok miatt szarral jarni.

"Ha a postán beállsz vki elé, nagy eséllyel pofánver"

En nem alltam be senki ele, sot senkinek a felfestett rendszamos vagy rokkant parkolohelyet sem vettem el. En voltam ott elobb a szabad parkolonal, bealltam a helyre.

mlt3 (törölt) 2010.04.12. 23:44:49

@Krisi: "nekem a társas együtt élés ott kezdődik, hogy 1 autóval 1 helyre állok be. meg persze hogy nem csűröm rá a másikra az ajtót"

Az egyik a masiknak a folyomanya. Senkinek nem jutna eszebe ket helyre beallni (Hajdu Peter kivetelevel), ha nem leteznenek tomegesen olyan faszparasztok, akik lenduletbol rabasszak a masik autojara az ajtot, mert a mas tulajdona le van szarva.

Gondolom ismered azt a mondast, hogy amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten.

mlt3 (törölt) 2010.04.12. 23:46:52

@KuKori: "És az ilyenek csodálkoznak, amikor lámpától-lámpáig és fémig meg van kulcsozva a verda, amikor kijönnek."

Latod ez ugyanaz a taho "mas tulajdona le van szarva"-mentalitas, ami miatt kettesevel foglaljak a parkolohelyeket.
Aki kettesevel parkolt, annyival mindenkepp kulonb nalad, hogy o nem baszta ossze a te tulajdonodat.

Ovonel · http://ovonel.atw.hu/ 2010.04.12. 23:56:48

Nem azért, de néhol amilyen szűk parkolóhelyek vannak, lehet én is úgy állnék be a kocsimmal, hogy ne próbáljon meg egy kezdő beállni mellém és meghúzni az oldalát a kocsimnak...

KuKori · http://ireland.blog.hu 2010.04.13. 00:02:27

@mlt3: Nem mondtam, hogy én kulcsozok. Amúgy gondolom ezen rugóznak a népek 300 komment óta (leszarom, nem olvastam vissza, csak jellemző), hogy a tyúk vagy a tojás volt előbb.

Aki két helyet foglal, az kivívja magának az ellenszenvet, ami lehet kulcsozás, köpés, satöbbi...

Ha otthagyja a fonnyadt Samara mellett, az meg lehet, rányitja az ajtót, mert neki 20 ezer forintot ér a kocsija, neked meg miből telik a 14 milliósra...

Az a baj, hogy nem csak Magyarországon hiányzik ám a kultúra. Itt is simán rád nyitják az ajtót, mert a gyerek nem nézi és nem érdekli, mi van mellette, amikor kirúgja az ajtót. Egyszerűen nem foglalkoznak vele a kedves szülők sem. Magyarországon meg irigységből, kibaszásból művelik sport szinten ugyanezt. Egyik se jó...

Én annyit tehetek, hogy meghagyom a lehető legnagyobb távot a "fostos" 800 eurós autóm és a többi közt. Bár az angol rendszám vörös posztó itt, mintha minden óvintézkedés ellenére egyre több kis apró karc, horpadás lenne a kocsin. Persze lehet, hogy már képzelődök...

Rocko- 2010.04.13. 00:14:47

@Shadowbull: most mán tudom miről szól egy ilyen drájving ekszpöriensz nap. ;)))

lr 2010.04.13. 00:25:37

@BMWS,meg a többiek: ebbe az irigységezést még nem unjátok?
Mert én már nagyon. Fogjátok már fel, h a magatokfajtán kívül eleve senki le nem szarja, mivel jártok. Azok az idők már elmúltak.

Valamint szeretném megkérdezni, hogy ha ennyire okosak vagytok, akkor ugye a 2 hely árának a befizetése is megvan?

Meg miért gondoljátok azt, (pl. Kori R) hogy az ilyesmit látva senki nadrágzsebét nem szúrja ki véletlenül a slusszkulcsa, miközben figyelmetlenül közel sétál el a gép mellett?

Ezt az ajtórányitást meg hagyjuk már - szerinted ő nem félti ugyanúgy? (Én legalábbis elsősorban a sajátom miatt figyelek, mikor kiszállok.)
Egyébként meg ha legalább az egyiken van védőcsík ott, ahol találkoznak, akkor egyiknek sem lesz baja, ha egyiken sem, akkor mindkettőnek. Ennyi.

@Mate6: épp ma láttam a videót, amire utalsz, elég kemény. Az azért megnyugtat, h ha jól toljuk, a mi kis feudáldemokráciánkból is lehet még királyság újra. :P

@Vágási Matyi: jellemzően városról beszélünk

@evo87: Viccelsz/bolondozol? Viccelsz/bolondozol.

ZF2: szerinted az átlag magyar ember 60 kiló-e? az átlag magyar autó meg 2 méter-e? Mondjuk eleve nem értem, hogy mikor még 1 Hummerből is marad 70 centi kiszállni, akkor hol a probléma?

@lujo405gl: szövegértés, mint olyan?

Én komolyan nem értem B+, annyira egyszerű lenne pedig eldönteni, hogy amit csinálsz, az jó-e vagy rossz.
Csak annyiba kellene belegondolni, hogy mi történne, ha mindenki ugyanúgy viselkedne.

S4mu3l 2010.04.13. 00:44:29

Ez az inkább két helyet foglalok mindig mert összebhazzák a féltett guruló magántulajdonom oldalát a pronyók önmosdatás állati jó. Nekem egyszer piros lámpánál állva nekem gurultak 30 centi/másodperccel, rendszám nyomott hagyott a lökösömön, polírozni kellett. Holnaptól kezdve emiatt csak is kizárólag villamossínen járok, hogy ilyen többet biztosan ne következhessen be. Aki meg ezért beszól, vagy lefotózgat és kitesz a netre azt jól lefejelem.

KuKori · http://ireland.blog.hu 2010.04.13. 00:49:13

@főtengelyköszörülőkisiparostanonc:

Ez bazmeg mekkora igazság! Én sem látom tisztán az okát, de hajnali háromkor, én vagyok az egyetlen a Tecskáú parkolóban mikor megérkezek, mire kijövök, hol máshol állna a másik -azóta érkezett- autó, mint épp mellettem?! Ezt ki érti...

lr 2010.04.13. 00:57:46

@mlt3:
"Hanem? Mit csinalsz? Veszel egy hordozhato szogesdrotkeritest? Vizesarkot asol az auto kore? "

Nem tudom, esetleg az a kifejezés, hogy "Casco" mond-e neked valamit?

ekutya 2010.04.13. 03:04:51

@Csikós Zsolt:

Szerintem egy elég összetett társadalmi problémát kezdtél el feszegetni. Pont ezek azok a dolgok, amiket a választás biztosan nem old meg, ezért nem elég hátradőlve nézni.

Nem csak névtelen embereknek kellett 2 jegyet fizetni a repülőn, hanem pl. Kevin Smith-nek is (Silent Bob), aki ki is volt miatta akadva. Autónál az szerintem teljesen kiszámíthatatlan, hogy mekkora lesz, mert több méretben is gyártják. Az embereknél is nehéz megjósolni, hogy mekkora ülés kell. Ezért vesznek valami szabványt, vagy átlagértéket, és ezt használják fel sablonként. Ahogyan a korábbi cikketekből, és a válaszokból kiderült, a beruházónak anyagi érdeke az előírt legkisebb méretet használni, hogy ezzel spóroljon. Lehetne néhány helyet nagyobbra építeni, de ezt hogyan fizettetnék ki (mert ugyanannyiba nem kerülhet), és hogyan ellenőriznék, hogy ki parkol oda, és hogyan tudnák a felhasználók eldönteni, hogy nekik hova kéne parkolni? Tehát ez egy egyszerűen nem megoldható probléma.

Ennek az lesz a következménye, hogy mindenki csak a saját hasznára fog figyelni. A beruházó a legkisebb méretet veszi alapul mindenhol, a drága (és nagy) autó tulaja le fogja szarni a többieket, mert az ő karcmentes autója fontosabb, a többiek pedig hőbörögnek, mert valaki több helyet foglal egyszerre. Szerintem az ilyen hiányosságokat egy kulturált és civilizált országban meg tudják oldani kis odafigyeléssel, és elég beszédes, hogy itthon nem. Adott körülmények között szerintem teljesen jogos (és a legegyszerűbb megoldás), ha attól az autóstól aki két helyet foglal, dupla díjat kérnek.

A BMW-sekről, meg az Audi-sokról annyit, hogy az tény, hogyha meglát az ember egyet közülük, akkor nagyobb eséllyel számíthat leszorításra, záróvonal átlépésre, letolásra, nemindexelésre, levillogásra. Ilyeneket már a saját szememmel is láttam az utakon, és az említett márkák voltak a főszereplők. Ez nem jelenti, hogy az Audi-s, vagy BMW-s bunkó, hanem hogy aki bunkó, az szinte biztosan Audi-t, vagy BMW-t vesz. Ezért nagyobb a bunkók aránya ezekben a márkákban. Abban biztos vagyok, hogy ezt a parkolási problémát civil oldalról kéne megoldani.

Minden Áron 2010.04.13. 06:46:17

Még egyszer egy kis jogszabályosdi.
Az épületek tervezésénél a funkció függvényében előírt számú parkoló - link:

www.complex.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=99700253.KOR

A 6. számú melléklet a parkolók kialakítására vonatkozik - eléggé friss és talán már a jóság határát súrolja.
A 4. számú melléklet a funkció után szükséges parkolók mennyiségét határozza meg, pl.: 2. pont - kereskedelmi egység árusítóterének 0-100 m2-ig minden megkezdett 10 m2, e fölött minden megkezdett 20 m2 nettó alapterülete után
1 db, ami egy plázánál elég szép kis kényszert jelent. Na ezért van nagy nyomás alatt a parkolók tervezője. Ja meg is lehet váltani (országos átlagban 500000 huf/db), vagy közterületen kialakítani, csak az önkormányzatok nem tudnak szabad helyet biztosítani, mer' akkor nincs megváltás ugye. A megváltás költsége miatt ha egy sorba még 3 darabot be tudok préselni, 10 sornál megvan a komplett tervezési költségem mondjuk.
A 3. pont sem semmi, a vendéglátóknál minden megkezdett 5 m2 nettó alapterület után (beleértve a terasz, kerthelyiség területét is) kell 1 db. Csak a lépték kedvéért egy kis fürdő mérete átlagban 5 m2.
Teccenek érteni.

lacko.bmw 2010.04.13. 08:22:17

Ehhez annyit fűznék hozzá hogy én is két helyre állok be, és ha lehet elég távol a bejáratoktól. És nem azért mert BMW-m van, ez a legnagyobb hülyeség!!! Előtte seat-om volt és avval is két helyre álltam. Ez nem automárka függő hanem embertípus függő. Szeretem az automat, és nem szeretném horpadással az oldalán találni. Sajnos van amikor nincs lehetőség arra hogy a vonalra álljak, ilyenkor megpróbálom legalább az egyik oldalát a falhoz tenni úgy hogy a mellettem állónak a lehető legnagyobb helye legyen. És sajnos még így is minden automra rácsukták már 1x.... :(
Elég szomorú hogy nem foglalkozunk "legalább" a másik tulajdonával...

robincook 2010.04.13. 08:27:38

Bátor emberek parkolnak így, ugyanis elég ha egy jóindulatú kedves polgártárs arra járván, kulcsélezésre használja az autójuk oldalát… vagy elég ha a szelepsapkáknál elvágja a dolgokat, s bár 20 ft-os kár a tulaj aznap nem megy sehová. nem éri meg. A post írónak igaza van, menjen inkább felsőbb szintre.

bonifac · http://vezetek.blog.hu 2010.04.13. 08:34:24

@BeeTm: :-)

@BMWS: Oszt mér is írod naggyal?

@drowmage: Veled vagyok.

@Tomchy: Azzal nem is lehet elállni három helyet. :-)))

@Krisi: Abszolút igazad van.

@T-boy: És ne parkolj a tiédnél sokkal lepukkantabb verda mellé sem. Őt ugyanis jó eséllyel nem izgatja, ha az övé sérül. Én ha tehetem, mindig drágább autó mellé állok, olyan mellé, aminél van esély, hogy azért nem vágja nekem az ajtót, mert az övét félti.

Egyébként a poszt tetszik.
Tudom, hogy a parkolóhelyek szűkek, de érdekes módon, aki tud parkolni, be tud állni rendesen.

Nekem is állt már mellém parkolóházban egyszer egy fekete Passat (ez sem sztereotípia, véletlenül sem) úgy, hogy nem bírtam beülni, nagy nehezen kitoltam a kocsit, úgy bírtam beszállni. Mindezt azért, mert nem tudott volna orral beállni, azért is tolatva, így viszont kellett neki a távolság az oszloptól. Hogy közben a két autó között 30 cm maradt, az nem érdekelte.

Mivel nem vagyok bunkó, nem karcoltam meg, csak hagytam neki egy üzenetet a szélvédőn, meg behajtottam a tükreit, és elemeltem az első-hátsó ablaktörlőit, hogy legyen esélye észrevenni rosszallásomat. (Szóbeli jókívánságaimat most nem ismételném el.)
Ő is be tudott volna állni úgy, hogy nem basz ki velem. De nem.

Devil2 2010.04.13. 08:52:50

Vázze, hát nem tudom, valakinél veleszületett belső tulajdonság ez a "szarok a pofádba" életfelfogás vagy van olyan iskola ahol tanulni lehet?

Őexc.Vitéz Bivalybasznádhy. Dr. Őfőméltóságu Úr 2010.04.13. 09:03:35

Azért vettek bömöst, mert a merci ilyen kevés észhez nem ad autót.
Én soha nem parkolok így a 124-el.

Devil2 2010.04.13. 09:05:37

@feketepeti.w: Az anglia, ez meg a mi kis koszfészkünk, itt nem lehet büntetni. A multik (Tesco, Cora, stb..) a rendőröket is elküldtét a k.. anyjukba hogy ne "szórakozzanak" az ő "mélyen tisztelt" vevőikkel a parkolási szokásaik miatt. A rokkant helyek pedig (szerintük) nem azért vannak, hogy oda tényleg csak a jogosultak álljanak, hanem azért mert jogszabályi előírás...

gabbagabbahey 2010.04.13. 09:14:37

ha jól értem, korábban járnak be dolgozni, mint te. ezek tényleg a proli bmw-sek. ne irigykedj!

MVMV 2010.04.13. 09:19:09

@mlt3:
"Ne haragudj, de nem fogok masok miatt szarral jarni."

Nem kell mások miatt szarral járnod. Nekem is van külön városi autóm, ami nem szar, de nem is villantós pályagép. Az a baj a két helyen parkolókkal, hogy cikinek érzik egy olcsóbb autóba ülni még ilyenkor, átlag hétköznapokon is, de az "igazi" verdát meg féltik. Hát, nem kötelező azzal járnod minden nap, marad a BKV is, ha olcsóbb autó derogál.

Amúgy nekem minden napi Bp. közlekedés során nem baszkodják szét naponta az autómat. Talán azért mert normálisan parkolok? Megsúgom, lehet veled azért esik meg többször, mert ilyen parasztul parkolsz.

Ha a másodikon valaki így áll, de pont befér mellé a kis városim, én nem fogok az 5.re menni mert ő átlóg a vonalon, sztem majd jobban zavarja őt ha nem férek el és rányitom. Én nem kulcsozok, de nem is én fogok szívni más hülyeségei miatt.

traxx 2010.04.13. 09:50:16

Nagyon kétélű dolog ez. Mert egyrészről teljesen jogos, hogy áljon be az ember rendesen, de a másik, hogy az emberek kő parasztok, és simán rányitják a másikra az ajtót. Nekem pl. a vásárlás után 3 héttel az autó 3 sarka volt lehúzva, plusz 2 ajtónyom :((( Az 2 lökhárító-, 1 ajtó- és egy sárvédőjavítás lenne.

M@tek@ · http://www.dusza.sk 2010.04.13. 09:51:33

Lehet, hogy mar valaki írta, de nem olvasom végig a kommenteket. Lehet úgy is parkolni, hogy farral szépen betolat és szorosan a falnak, így vezetó ajtaja középre nyílik, és ha a másik kocsi ha orral áll be, az is be- és kifér. Ha pedig többen vannak, tessék meg beállás alőtt kiszállni. Nyugatabra már néhány garázsban táblaák jelölik, hogyan parkoljanak.

korosla 2010.04.13. 10:03:54

A legdühítöbb számomra a mozgássérült parkolón pöffeszkedő tízenmilliós autók. Érdekes suzukis,skodást stb. nem nagyon szoktam látni. Ezeknek az autóját élből elvitetném és legalább egy kilót le kéne tennie hogy a gépét visszakapja. Néhány eset után biztos javulna a helyzet.

Vagy például az ilyen pöcsfej módjára parkolóktól meg elvenném a jogsit, mert tulajdonképpen a tanpályán elvileg megtanult parkolást nem tudta elsajátítani, menjen vizsgázzon újra.

Valahogy mindenféleképpen móresre és tanulságra kellene tanítani ezeket az embereket.

ChPh 2010.04.13. 10:05:45

@bajnaikondom: Neked és a többi hasonlónak mondom, 2 hete volt nálam az autó, Várpalotán meg kellett álljak a Tescoba, rendesen beálltam a parkolóba és egy béna úgy lezúszta az oldalam... őszintén azóta sem szeretek rendesen megállni, de nem vagyok bunkó, vagy a parkoló távoli részében állok meg, ott meg feltörhetik a verdát. remélem mindenki emlékszik Winkler parkolós cikkjére, ahol világosan látszik, hogy milyen kicsik, és nem ítélem el azokat akik féltik a 10 millás verdájukat...

4g63 2010.04.13. 10:07:59

Annyira jó végre azt olvasni, hogy másoknak is az a véleménye mint nekem :)
Én mindig is csúnyán néztem a BMW-sekre, mert iszonyat nagyképűnek tartom őket akik leszarják, hogy mások is közlekednek rajtuk kívül az utakon, vagy esetleg parkolnának is szegények. Na a másik meg, hogy ahol én lakok ott had ne mondjam milyen etnikumuak ülnek általában a BMW-kben, na meg a kopaszok...

no_holy_shit 2010.04.13. 10:21:51

en az 5er es a 7er melle is bealltam volna. Nem a golf 1-mal az biztos, mert az feltem, de mondjuk a pandammal (hetkoznapi auto) vagy faterom astrajaval (a jobbrol jövök is elsöbbseget adnak :-P)

Kacorka 2010.04.13. 10:36:07

Azért kicsit olyan mintha a kommentelők nagy része nem olvasta volna rendesen a cikket. Az nem baj, ha félti az autóját a jóember, én is féltem, de akkor szépen húzzon fel a következő emeletre ahol kényelmesen parkolhat. A bevásárlóközpontokban én is rendszeresen a szélére állok, legfeljebb sétálok mondjuk 40 másodpercet a bejáratig.

A BMW-sek pedig valóban nem egytől egyig kőbunkók, csak kicsit felülreprezentáltak köztük a barmok.

no_holy_shit 2010.04.13. 10:45:32

@Kacorka:

olyan kocsival, amit feltek, en is mindig a szelere allok, ott max egyik oldalrol kurhatjak ra az ajtot

-Mitch- 2010.04.13. 10:55:31

Sziasztok! Bár BMW van de 20 éves. makulátlan állapotú Cabrió e30! ráköltöttem a gatyámat is hogy tökéletes állapotba hozzam! és Igen is a lehető legmesszebb parkolok a bejárattól és csakis két helyet elfoglalva! nem azért mert Bunkó lennék hanem mert igen is féltem az autómat azoktól a BUNKÓ emberektől akik szarnak a másik autójára és meghúzzák nekivágják az ajtót! nem azért csináltam meg így az autómat hogy mások tönkre tegyék! Ennyit erről! És ez nem azért van mert BMW van hanem azért mert vigyázok az autómra azokkal ellentétben akik szarnak az enyémre és a sajátjukra is !!! Üdvözlet Winkler-nek. Üdv: H. Dávid

Patás 2010.04.13. 11:22:01

És íme az örökzöld téma, ami sok kommentet vonz majd...azok a csúnya, rossz, bunkó béjemvések...mert mások aztán sose parkolnak másfél-két helyre, csak mi. Csikós Úr, most csalódtam Önben.

e39i 2010.04.13. 11:31:09

@Kacorka: -a felülreprezentáltak nagyon találókifejezés, ott a pont.

e39i 2010.04.13. 11:31:22

@Kacorka: -a felülreprezentáltak nagyon találókifejezés, ott a pont.

Devil2 2010.04.13. 11:35:16

@4g63: Hát ha már szóba jött az etnikum, rájuk sokkal jellemmzőbb hogy csillagos márkájú luxusgépjárművekben húzzák a hájas seggüket. Vannak persze köztük "renitensek" akiknek jó a propeller vagy a négy karika is, de a lényeg hogy jó drága legyen, (vagy legalább annak látsszon).

Sopánka76 2010.04.13. 11:48:38

Messerschmitt Kabinroller nagyot üt! :)
Különben nem lett volna jó poszt, de ezzel nagyon ott van!

DieselPower 2010.04.13. 12:16:56

Ó bakker biztos nagyon hiányzott egy gyülöletkeltő cikk! pont most hogy végre eltapostuk.....
Persze tipikus fal mindkét oldalon parkolóhelyen. Kiváncsi lennék az író majd a frissen fényezett Pontonjával nyugodt szívvel ott merné-e hagyni autóját helyesen beparkolva...(amit egy önzetlen BMW-s cibált haza keresztűl fél európán...)
Sajnos oda 2 smart vagy egyébb kicsi fér be, azon felül aki az első az nyer, pont. És nem kell oda bmw, pont úgy otthagyják a sok céges mondeót, és fikuszt is...

no_holy_shit 2010.04.13. 12:23:48

@-Mitch-:

rakd be a garazsba es fogd fel, hogy az auto egy hasznalati targy.

(vagy a cipodben is csak akkor mesz ki az utcara, ha nem esik az eso?)

In Motion 2010.04.13. 12:47:56

@-Mitch-: Ha tenyleg ennyire felted akkor tartsd olyan garazsban ahol csak te allsz, es jarj valami olcso szutyokkal, mert a parkolohazban meg beparkolhatsz ket helyre, de az utcarol nem tudod a tobbi "bunko autost" kitiltani, barmikor osszetorhetik a verdadat. Mas ember a 15 eves suzukijara kolti ra a gatyajat is, mert annyira csoro. Hidd el o is felti az autojat, mert X evig sporolt ra.
En vagyok az utolso ember aki radszol azert mert egy szerinted felreeso helyen ket helyet foglalsz el, hidd el. (viszont megjegyeznem, hogy egy kisebb auto gond nelkul beferne meg a nagy autok melle is gond nelkul, ezt tapasztalatbol tudom)
Az ember attol meg nem jogosult tobbre, mert szerinte az alanyi jogon jar neki a dragabb auto altal. Ha en Bentleyvel jarok nem parkolhatok le a parkolohaz felhajtojan ferden, mondvan: nem azert fizettem ki tobb tizmilliot, hogy a sok autos (koztuk a ruppotlan BMW-sek) velem egy parkolohazban parkoljon es neadjisten meghuzza az automat.
Persze bunko az aki ravagja a masik autojara az ajtot, es szegyellje magat. Aki meg draga es nagy autot vesz szamoljon azzal, hogy kicsik a parkolok, es meghuzhatjak az autojat...mondjuk veletlenul.

A rendszeresen mellettem parkolo VW-s ember mindig ferden all be, de eddig meg mindig sikerult ugy beparkolnom melle a 3 ajtos szutykommal, hogy ne nyomjam meg az o ajtajat. Ha megnyomtam volna biztos egyenesen allna.

lacko.bmw 2010.04.13. 12:49:53

@no_holy_shit:
Van akinek használati tárgy(mint Te is), de van ahol családtagként kezelik, szépítgetik, vigyáznak rá. Ezt kellene felfogni! Nincs mindenkinek pénze két autóra...
Ha biztos lehetnék abban hogy nem csapják rá az ajtót nem állnék be két helyre.

geleta 2010.04.13. 14:13:02

a 7es bmw van tuti alibije
TBB azaz Tauberbischofsheim
würzburgiasan-
tausend,blöde,Bauer

odb 2010.04.13. 15:09:57

Osztán a buszsávban közlekedő BMW-re mi a magyarázat? Nem akarja a tulaj, hogy valaki bekóstolja hátulról? Osztán az index használatának elmulasztására mi a magyarázat? Nem akarjuk, hogy kiégjen a drága izzó? Hm...
Tudom, hagyjuk az általánosítást.

odb 2010.04.13. 15:10:58

@lacko.bmw: ha nem állsz be két helyre, én tuti nem csapom rá az ajtót. Ellenben a kis helyen amit meghagysz, bármi megtörténhet.

OZSI 2010.04.13. 15:24:31

Tisztelt Csikós Úr!

Nagy érdeklődéssel olvastam írását. Egy kicsit elfogult vagyok, mivel nekem is egy ritka és drága BMW-m van, amit idős kora ellenére napi szinten használok. (azért van) A BMW tulajdonosok azon táborához tartozom, akik felelősségteljesen és az alapvető társadalmi elvárásoknak megfelelően közlekednek. Ennek ellenére, bizonyos esetekben, szándékosan és bunkó módon két autó helyét foglalom el.

És hogy miért?

1. Az anyukák kötelességüknek érzik, hogy csemetéik beültetéshez beleverjék az ajtót a másik járművébe, és fel sem fogják, hogy miért fáj ez a másik embernek (kivétel szerintem nincs, két ilyen esetem volt már, és másik ezret meg láttam)

2. Mindenkivel megtörténhet, hogy elbambul és meghúzza a másik autóját. Magyarországon sajnos az utóbbi években extrém ritkává vált az, hogy valaki hátrahagyja elérhetőségét (három ilyen esetem volt, pedig nem is autózom sokat)

3. Szinte minden BMW-s parkolási sérülés esetén óriási csatározás kezdődik a másik fél biztosítójával, mivel hazánkban a törvényi szabályozás lehetővé teszi a biztosítók ilyen irányú tisztességtelen haszonszerzését (a ki nem fizetés is az). A BMW viszonylag magas alkatrészárai miatt lehetetlen az eredeti állapotra történő visszaállítás a kárrendezés során.

4. Sokadik, üres emeletre történő beállás. Én is megpróbáltam. De sajnos egészségügyi okok miatt nem tudok olyan gyorsan futni, hogy utolérjem a kocsimból kitépett BAVARIA elektronic rádióval elszaladó cigánygyereket.

Tisztelettel kérdezem, mikor fog egy cikket írni a rendszeresen letipliző "suzuki-kamikázékról" vagy "cégesautó-terminátorokról" csak hogy maradjunk az általánosítások mezején. Lehet, hogy a BMW tulajdonosok jobban féltik autójukat, de ez nem alakult volna így ha "normális" országban élünk, ahol az emberek egymáshoz való viszonya is "normális"

Ui: Persze akár lehetne azt is mondani, hogy ne járjunk BMW-vel. De akkor mi értelme van szép és jó autókba beleülni, vezetni, érezni. Mert ha ez így lenne, akkor nem csak a szívnek kedves autókra, hanem autós újságírókra sem lenne szükség, és nem lennénk gazdagabbak Dezsős történetekkel.

mlt3 (törölt) 2010.04.13. 15:31:28

@In Motion: "Ha tenyleg ennyire felted akkor tartsd olyan garazsban ahol csak te allsz"

Melyik bevasarlokozpontban talalhato ilyen exkluziv szolgaltatas, mester?

4g63 2010.04.13. 15:49:39

Azt még mindig nem értem, hogy írták is a cikkben, hogy láss csodát a Volvos, Lexus-os be tud állni normálisan. Akkor a bmw-s miért nem?
odb-vel pedig teljesen egyet kell, hogy értsek, akár csak in motion-nal.

mlt3 (törölt) 2010.04.13. 15:52:38

@M@tek@: "Lehet úgy is parkolni, hogy farral szépen betolat és szorosan a falnak"

Kipufogoval a falnak? Ne legyel mar bunko.

odb 2010.04.13. 16:50:10

@OZSI: pazar logika. Mivel az autójukat féltők két helyet foglalnak, az alacsonyabb rendű népek húzzanak fel a tetőre parkolni, nekik úgyis mindegy, hogy ki mit lop el tőlük, mert gyakorlatilag szart se ér a kocsijuk meg ami benne van. Különben is fogják be a pofájukat.
Szmájli.

Certificate_of_Words · http://certificateofwords.com/word/Certificate%20of%20Words/ 2010.04.13. 17:17:50

Hölgyeim és utaim Tolerancia. Odafigyelés. Persze mindenkitől kellene. Igen a 3 ajtó szutyokkal nem érdekli és odavágja és a Nagy autó meg beáll 2 helyre.

Tudjátok az dobja az első követ aki még nem csinálta....és ha gondoltál rá az is elég. Jártam kicsivel is naggyal is. Csináltam mind a kettőt. Utólag! BOCS.
Ha valaki kérdezi h most hogy parkolok. :)ez meg az én titkom marad.

certificateofwords.com/word/Certificate%20of%20Words/

OZSI 2010.04.13. 17:27:00

@odb: Kedves odb!

Nincs itt semmi logika. Megpróbáltam leírni, hogy miért utálok bunkó lenni. Hidd el zavar, mert nem annak neveltek a szüleim. CSAK UNOM, HOGY MÁS EMBEREK ÁLLANDÓAN KÁRT OKOZNAK NEKEM. Amikor rommá törik a kocsimat és lelépnek. Volt olyan, hogy a járókelők mondták a károkozónak, hogy hagyja meg a számát. Másnap beszéltem is egy vadidegen emberrel, akinek persze fogalma sem volt semmiről...
Szóval betelt a pohár.
Viszont érdekes amit írtál: "alacsonyabb rendűek" na ez itt a szomorú. Miért lenne bármivel is több az akinek BMW-je van?
Remélem nem bántottalak meg. Minden jót!

odb 2010.04.13. 17:49:28

@OZSI: nem bántottál meg, ez vita, nem vérre megy :) az "alacsonyabb rendű" kifejezéssel arra utaltam, hogy ha mindegy egyes autós úgy gondolkodna ahogy te (illetve még sokan mások, akik veled értenek egyet), akkor igencsak bajban lenne a BMW-s is. De a helyzet az, hogy a magamfajta többség elfér egy parkolóhelyen, így a magadfajta kisebbségnek (és ebben az esetben semmi negatívat ne láss ebbe a szóba) van parkolóhelye az alagsorban/földszinten.

odb 2010.04.13. 17:56:45

Tudom meg lehet magyarázni, hogy a BMW az drága autó (meg a Merci, a Lexus, Audi - ilyen szempontból ez a cikk nem tetszik, felesleges kiemelni a BMW-t), de ugye ez relatív, nekem egy kétmilliós Fiesta se olcsó, mert nem tudok évente venni egy újat. Olyanról viszont szólnak legendák, hogy valaki annyit költ autóra évente, amiből én felépíttetek egy kertes házat Budán. Egy szó mint száz, el kellene gondolkodni, hogy miért jár valakinek ilyen "kiváltság" a többiek felett és miért nem jó az az érvelés, hogy "csináld te is ezt, ha nem tetszik".

stacki 2010.04.13. 18:09:25

Szerencsére nem parkolok parkolóházban, és az autómat sem használom Budapesten, ha nem kötelező. A munkahelyem előtt van ingyenes szép nagy parkoló:)

Az viszont tény, hogy azt kellene megcsapkodni egy lapáttal, aki ezeket a méreteket kitalálta. Egy Clióval nem lehet úgy beállni biztonságosan, hogy ne csapja neki majd vki az ajtót...

Egy észrevételt írnék még. Én, aki nem Bp-en nőttem fel, látom a különbséget. Itt mindenki sz@arik a másik emberre úgy alapvetően. Ebbe beletartozik a közlekedés is. Parkolóban ma láttam, hogy otthon a ház előtt vki jól nekinyitotta az ajtót az autómnak. Nem 10 milliós BMW, hanem 6 éves Clió. De azt én vettem, spóroltam, erre futotta 2 éve, vigyázok rá, másra is.

MÁS MIÉRT NEM TUD???

Megértem a nagy autósok problémáját, de ki kötelezi amúgy őket, hogy a belvárosban nyomorogjanak az autóikkal? Ki kellene tiltani a belvárosból az összes autót.

stacki 2010.04.13. 18:15:39

Azért az elég gáz, hogy a nagyautós bevallja hogy bunkón parkol, de megindokolja azzal, hogy a rossz autós meg nem tud parkolni, és nekinyitja az ajtót, megtolja stb.

Valahogy nem működik a rendszer, hiba került a mátrixba.

Nekem az a tapasztalatom, hogy nagyvárosban eleve nem érdekli az embereket más. Nagyon sok nem olcsó törött, nyomott autót látni. Nem hiszem hogy mindet egy olcsó autó tette :D

Autóvételnél néztem egy 3 éves Meganet, pesti tulajtól. Nem volt olyan elem rajta, amit ne húzott volna meg, ne nyomott volna meg. Szerintetek érdekelte? Nem...Csak használta szerinte. Neki az újonnan 3 millás autó nem volt érték.

kicsitomi 2010.04.13. 18:50:02

Két hónapja heti rendszerességgel nem tudok kiállni a kapun a szomszéd 5-ös BMW-jétől. Konkrétan keresztbe áll a kijárón. A jó szóra nem hallgat, egyszerűbben szólva szarik rá. Ma vettem két liter kromofágot. Szerintetek ezt a célzást veszi?

In Motion 2010.04.13. 18:51:31

@mlt3: Semelyikben, ergo ne vidd oda a feltett autodat.

stacki 2010.04.13. 19:01:03

@kicsitomi: Hát, ha megteszed, már nem csak célzás lesz, és az ügyvédje meg kiveri belőled a ...-t is :) Ez is baj.

stacki 2010.04.13. 19:07:58

@odb:
Nagyon találó megjegyzés :)

Aki előttem úgy vág be a k.nagy drága BMW-jével vagy egyéb szépséggel hogy nem indexel, pedig kell, és illik is, erre azt mondom, nem tud vezetni, mert annyira szorítja a manőver közben a kormányt, hogy nincs ereje, ideje kisujjal lenyomni a kart :DDD

Szerintem az a kemény, aki szlalomozik a forgalomban, de szabályosan :)

Azt kifelejtetted még: hogy úgy "kéredzkedik" be egy megszűnő sávról, hogy fékezz te a kis autóddal, mert ha kárt teszel a drágában, az drága lesz neked. Ez az előfeltevése sávváltáskor.

túrógombóc 2010.04.13. 19:15:36

létezik olyan cikk,amin a magyarok nem képesek összeugrani?írjátok meg,könyörgöm!!!még jó,hogy magyarul kommentelünk és mások nemigazán tudják elolvasni.szánalmas.mi a f...t akarunk mi,ha utáljuk egymást?mindenkit!

Krisi 2010.04.13. 19:28:15

@mlt3: "Gondolom ismered azt a mondast, hogy amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten."

pontosan, ahogy mondani teccik. ha keresztbe beállsz két helyre, akkor ne csodálkozz, hogy egy önjelölt igazságosztó pöcs kulccsal végigkarcolja a kocsidat.

a mentalitása neki is ugyanaz (ő is paraszt), csak a másik oldalon áll.

Krisi 2010.04.13. 19:31:35

azt pedig szomorúan olvasom, hogy az itt kommentelők közül is hányan állnak rendszeresen keresztbe két helyre.

és az a legszánalmasabb, hogy a legtöbben nem is érzik magukat bunkónak (pedig azok), hanem ujjal mutogatnak a másikra.

szégelljétek magatokat!

KuKori · http://ireland.blog.hu 2010.04.13. 19:57:01

@no_holy_shit: Tudod, ez valakinek hobby, az élete. Sajnos vannak olyan szerényebb képességű polgárok, akik ezt nem érik fel ésszel...

mi nem foglalt még 2010.04.13. 20:25:39

@kicsitomi: ki kell hívni a rendőrséget amikor nem tudsz kimenni a kapun.

MVMV 2010.04.13. 21:38:35

Na jó, valamit a BMW-sek védelmében is :

indafoto.hu/kismartonid/image/7439937-d08536f1

Más típusoknál sem szeretik ha rácsapják az ajtót, végülis érthető ez is, nem azért dolgozott, szereti is az autóját az az élete meg a hobbija meg minden :-D

KuKori · http://ireland.blog.hu 2010.04.13. 21:46:52

@MVMV: Tudod, hogyan értettem és hogy nem díjazom ennek ellenére sem az ilyesféle parkolást. Csak normális vagyok. Ez ekkora baj? :P

Van ám középút, nem kell mindenkinek csatlakozni a fekete-fehér tábor egyikéhez...

ekutya 2010.04.13. 21:47:53

Karcolás ellen alternatív megoldás. Ragasztani matricát:

www.iparklikeanidiot.com/

ekutya 2010.04.13. 21:52:45

@KuKori:

Csak azt magyarázd már meg légyszíves, hogy aki rákölti a hobby-jára az összes pénzét, az miért nem tud venni egy filléres szart, amivel parkolóházakba és tesco-ba jár? Nincs rá 50, vagy 100 pénz, vagy égő? Csórónak lenni és felvágni nem az? Ha valaki annyira félti az autóját, az nem fogja bevinni a zsúfolt helyekre. Ha pedig úgy oldja meg, hogy jómagasaról leszarja a többi parkolót, akkor egy bunkó.

KuKori · http://ireland.blog.hu 2010.04.13. 22:06:44

@ekutya: Nem tudom, feltűnt-e, de Magyarországon éltek (én nem, de ez nem tartozik ide), ahol sajnos olyan a helyzet, hogy ha akarsz venni egy 100 ezer forintos roncsot, akkor mire hozzád kerül, majd' a duplája lesz az összeg és a kötelező biztosítás is jó fej módon "támogatja" a több autó birtoklását. Azaz: hiába tudsz egyszerre csak egy autót vezetni, mindegyikre fizetni kell a biztosítást, ráadásul a második autóra A0 bónusz besorolással. Meg teljesítmény és mindenféle egyéb kretén adókat. Nos, erre egyszerűen nem telik az átlagpolgárnak. Ilyen egyszerű.

A másik dolog: lehet, hogy az összes szabad kis pénzét rákölti az autóra, lehet, hogy évek alatt áll csak össze, akkor miért ne használja? Hiszen ezért készült, nem szobrot készített, de elvárható lenne, hogy normális esetben (egy baleset nem normális eset), használva az autót mások ne szarjanak bele a magántulajdonába. Mert az röhej, hogy ilyen ötletnek kell felmerülnie, hogy egy 700 ezres "luxus hobbyautó" mellé kéne vennie egy roncsot.

Mentalitást kéne cserélni a fejekben:

-nem basszuk össze a másik tulajdonát
-nem parkolunk kretén módon

Az a baj, hogy TE például hiába vagy ilyen, ha a maradék 9,99 millió meg tuskó. Bármelyik oldalon állva.

MVMV 2010.04.13. 22:11:49

@KuKori:

Persze h van középút, szerintem kb. az én hozzáállásom képviseli azt.
Van egy új autóm ( pontosabban egy része a banké még sajna, most van benne 9.000,km ) féltem is nagyon, nem azzal tolom a belvárosban, hanem 11 éves kisautóval, de azt is féltem amúgy, nem út közepén hagyom.

Ha mégis az újjal megyek, pl. parkolóházban minél pontosabban beállok a helyre minél hátrébb, tükör behajt, ennyit tehet az aki figyelemmel van a többiekre. Bár annyit a szememre lehet hányni, hogy mondjuk padka mellett nem állok pontosan, mert féltem a felniket.

Kb. ilyesmi lenne az általad írt középút, nem a két hely elfoglalása.

czippo (törölt) 2010.04.13. 22:17:29

Sziasztok.
Sok hozzászólást elolvastam, és megmondom őszintén, csak azt nem értem, hogy ha ennyien így(jól) gondolkodnak, akkor az a sok tapír, hogyan kerül az utakra, vagy a parkolókba?

Szóval: Én az autómért megdolgozam, a sajátom, és vigyázok rá. Ne bassza már szét a másik szerencsétlen mert őt nem érdekli!
Azt hiszem ezt jogosan várom el. Nemde?
Persze az enyém is a roncstelepen köt majd ki, de azért lehetne rá vigyázni.....

Mikor fogunk oda eljutni fejben, hogy a szűk parkolókban, egyik farral másik orral paírkoljon???

Ha tudok én is drágább kocsimellé parkolok.

Olaszországban Trevisóban voltam 10 napot. Opel omegámmal(csak a méret miatt) beálltam az ingyenes parkolóba, volt hogy el sem mozdut napokig. A parkolóhelyek akkorák voltak mint a tsceo-nál. Érdekes módon nbem ért sérülés.....

KuKori · http://ireland.blog.hu 2010.04.13. 22:17:45

@MVMV: Ez így van, jól ragadtad meg a mondókám lényegét. Csak annyi a baj, hogy ebben a kultúra nélküli, érdektelen emberekkel teli országban nincs középút. Mert mindenki a MÁSIKTÓL várja el kizárólagosan az alkalmazkodást. Mindenki fekete-fehér-igen-nem elven éli az életét. Mindenki komenista, vagy náczi. Addig pedig nem lesz itt lófasz változás sem...

És ez a véresen szomorú.

ekutya 2010.04.13. 22:25:22

@KuKori:

Nagyszerű. Igazából elmondtad, amire kíváncsi voltam. A végén levő mondattal, pedig te is belátod, hogy irreális elvárás mindegyik. Itt van alapvetően 3 fél, aki közvetlenül hozzájárul a rossz parkoláshoz. A beruházó, a dupla helyre parkoló, és a bénán/zúzva parkoló. Mindenki a másikra fog mutogatni. Szerintem még mindig az a legegyszerűbb megoldás, hogy legalizálják a dupla parkolást, és az így parkolók duplán fizetnek.

Azt azért még hadd kérdezzem meg, hogy aki annyira ruppótlan, hogy minimálbéren tengődik, és csak 700e jmf-ja van (gyakran az is csak hitelből), az miért akar mindent a hobby-jába ölni, főleg ha kell neki egy napi használatú autó, amit rendszeresen beküld a darálóba?

megint 2010.04.13. 22:42:22

Semmivel nem rosszabb a helyzet nálunk mint sok "nyugati" országban, szóval az nem kifogás, hogy mi van ha rányitják az ajtót, franciáknál ki van írva, hogy ha két helyre állsz be, akkor elviszik az autód, olaszoknál, spanyoloknál meg úgy parkolnak sokan, hogy a kis koccanás alap.

Rocko- 2010.04.13. 23:08:38

@mlt3: "Kipufogoval a falnak? Ne legyel mar bunko."
összepiszkolni és a falat amiért fizetek és két helyet elfoglalni közül az utóbbi a bunkóság.

KuKori · http://ireland.blog.hu 2010.04.13. 23:46:06

@ekutya: Miért kell megmagyarázni az emberi lélek és a velünk született birtoklási- valamint örömvágy fogalmát?

Miért? Csak. Mert ettől boldog. Mittomén. Kérem kaccsojjaki.

carmichael 2010.04.14. 00:02:33

Nekem csak egy mezitlabas 2008-as Honda CR-V-m van, kinnt elek az usa-ban.
Mikor uj volt az auto, jo messzire parkoltam mindentol, mindenkitol, mert itt is nagy az Isten allatkertje.
Karacsony elott, a kocsi nehany honapos-, messzire a bejarattol leteszem a kocsit. Mire kijovok a lejtos parkoloban, mely szinte ures volt, valaki leengedte a bevasarlo kocsit, ami szepen behorpasztotta az ajtot... Ennyit az elovigyazatossagrol.
Amugy itt eleg szeles parkolohelyek vannak, koszonhetoen a sok helynek es a nagy kocsik altal tamasztott kovetelmenyeknek.
Maskulonben az amerikaiak nem tudnak parkolni, csak nagyon nagy helyeken.

ekutya 2010.04.14. 00:37:14

@KuKori:

"Miért kell megmagyarázni az emberi lélek és a velünk született birtoklási- valamint örömvágy fogalmát?"

Miért kell állandóan panaszkodni ha valami problémája van és kifogást keresni a bunkóskodásra? Miért kell mindig mástól várni a megoldást? Miért nem vállalja fel a következményeket? Az élet rajtad is múlik.

Miért? Csak. Mert ettől boldog. Mittomén. Kérem kaccsojjaki.

KuKori · http://ireland.blog.hu 2010.04.14. 00:55:26

@ekutya: Nem beszélünk el egymás mellett, csak kicsit eltérően fogalmazunk. Az ideális világ, ahol ilyen problémák fel sem merülnek, még a látóhatáron nincs. Bár ez lenne amúgy a legnagyobb problémánk...

Krisi 2010.04.14. 10:13:51

@KuKori: ott van bukón az elméleted, hogy jellemzően tízmillió forintnál jóval drágább autók szoktak paraszt módra keresztbe beállni. szerinted a képeken szereplő 750-es BMW vagy a Range tulajának nem lenne pénze egy szaladgálós autóra?
ne röhögtess már! ezt még Te sem gondolhatod komolyan.

mondhattok bármit a bunkók védelmében, én továbbra is fenntartom, hogy rendes ember 1 autóval 1 helyre parkol. én is vigyázok a kocsinkra, pláne azért, mert nem a sajátom. de még eszembe nem jutott direkt két helyre beállni.

vagy itt van pl. Csikós Zsolti 4/B. gondolom senkinek nem kell bemutatni a zöld állólámpását, amit úgy védelmez, mint anyaoroszlán a kölykét. és pont ezért nem azzal jár dolgozni, nem azzal megy a tuskóba bevásárolni vagy a városba ügyet intézni, arra ott van ERA. szóval aki ilyen extrém módon védi az autóját, az nem használja minden nap.
ha meg valakinek csak egy autóra futja, és azt védi még a széltől is, az járjon munkába biciklivel. vagy motorral. ez ilyen egyszerű.

odb 2010.04.14. 10:51:17

@Krisi: van még olyan, hogy taxi. Kényelmes, gyors, használhat buszsávot, lehet akár Merci is vagy BMW, nem kell vele parkolót keresni és félteni a széltől. Igen, tudom, drága. Meg a hetes BMW is az. Meg a hetes BMW cascoja is az. Meg az üzemanyag amit megeszik, az is.

Krisi 2010.04.14. 11:34:19

@odb: BKV-t direkt nem is írtam :)

KrE39 2010.04.14. 12:15:14

Emberek-emberek...
Mi ez az általánosítás?!
Picit tegye félre mindenki,a különböző autómárkák iránt érzett elfogultságát és nézzen magába!
Pontosan ugyanannyi két helyen parkoló, keresztben beálló E/S Mercit, A6/A8/Q7 Audit, LS Lexust és még sok-sok autó tipust látni, mint 5/6/7/X5 BMW-t.
Ugyanugy hozzá tartozik a Lexus, az Audi vásárlóköréhez a tulok, agyatlan, magát mindenki felett állónak vélő egyén, mint ahogyan a középkorú, tanult cégvezetö is.
És ez igaz a BMW vásárlóira is.
Ezzel csak annyit szerettem volna mondani, hogy a cikk címében akár szerepelhetne a fent emlitett márkák bármelyike, a BMW helyett.
Én is BMW-snek vallom magam, elfogult is vagyok a márka autói iránt, de ennek semmi köze eme kis irományomhoz.
Én sose szoktam így parkolni az enyémmel ahogyan a képeken szereplö autok soförei teszik, pedig nekem is ugyanolan tipusú van, mint az elsö fotón látható piros verda, érdekes én elférek vele eg helyen is.
Ugyanúgy szidkozódom ha egy igy parkolo autót látok, függetlenül attol hogy az egy VW vagy egy BMW.De irhatnék Suzukit is, mert volt már rá precedens...
Ennyit akartam.

KrE39 2010.04.14. 12:42:25

@4g63:
Hagyjuk már ezt a gyerekes, 'csoportositsuk rasszokba az embereket autótipusok szerint' dolgot.
BMW-be meg Mercibe csak indiánok, a Lexusban csak tehetös nagypapik, Opelben csak a csóringer kispolgárok stb-stb...
Ez egy faszság(már elnézést a kifejezésért).
Ismerek én olyan embert aki Ies Swifttel jár, de a CL65 Merciböl kiszálló nagy darab, öltönyös, napszemüveges urak elöre köszönnek neki, pedig se nem nagy darab, se nem kopasz, se nem mohikán.
Egyszerüen borzalmasan hidegen hagyják az autók.
De mind ez igaz forditva is, olyat is ismerek aki, 7es BMW-vel jár, közben kinézetre annyi jön le az embernek a srácról, hogy "Hát ez a matematika-fizika szakos, kisiskolás meg mit akar itt?!" És közelít a harminchoz korban...
Ugy gondolom aki általánosítja az ember tipusokat, autok szerint, vagy forditva, az buta ember.
süti beállítások módosítása