Nem férek be az egyetemi parkolóba

  2010. március 14. - Ender Gábor Címkék: mercedes totalcar flotta kupé 126

A szerzőről még nincs információ feltöltve!

A szerző még nem publikált a Totalcaron

Gazdaságos-e a világ leggazdaságosabb autója?
2011-08-14 09:13:00

A Saxo története ott kezdődött, amikor a motorozásé véget ért. Szinte napra pontosan egy éve történt a

Karácsonyi Hiéna: Angéla dudái
2010-12-11 20:00:00

Persze, tudjuk, hogy megőrülsz a repi-ajándékokért, de erre a posztra biztos nem egy újabb töltőtoll

Karácsonyi hiéna: Bűzlő output
2010-12-11 18:50:00

Van egy elég gyakran használt mondás a szerkesztőségben. A kifogás olyan, mint a segglyuk: mindenkinek van, de

Karácsonyi hiéna: Csak a stupek
2010-12-11 17:50:00

A 10 éves fennállás alatt rengeteg utólag módosított, nem összeillő alkatrészekből összetákolt, nem

A Csikós meg a Winkler együttes erővel szopatnak. Szerintük a járműparkom frissítése, hát nem akarnak megbántani, de kissé döcögősre sikeredett. Az elmúlt félévben teljesen meggyőződtek róla, hogy ilyen tesze-tosza kis bög vagyok (Nem igaz! Lelkesen támogattuk a próbálkozásokat, és kitűnően szórakoztunk a szerző cikkein. - a szerk.). Persze a Csikós már akkor lúzernek tartott, amikor teljesen ismeretlenül, egy cikkét félbeszakítva belezuhantam a mellette heverő, nem tudom kihez tartozó székbe. Először jártam a szerkesztőségben, még az Árpád úton voltak, költözés előtt. „Kell egy 126-os, nyisd a használtautót! Egyébként Gábor vagyok, majd írok motorokról, azt, hogy te ki vagy, azt tudom – nézd, azt a kéket néztem ki négyszázezerért.” Nem vett komolyan. Azt hitte, valami álmodozó jött, aki villog egy kicsit a mercis vonallal, hogy beljebb kerüljön. Pedig akkor már évek óta SEC-re fájt a fogam, csak a sok motorgumi, rugóstag, pályabérlet és totálkárból újraépítés rendre vákuumba zárta a malacperselyem belét. Most pedig itt van a kertben, meg lehet nézni: Mercedes-Benz W126 500 SEC. Metálszürke, automata, bőrös, klímás, itt-ott kisebb, máshol nagyobb rohadásokkal, elektronikai anomáliákkal, beázó tetővel. Csikós szerint végre az én karéj kenyeremet is kiglettelték szarral: én pedig minden cseppjét, minden molekuláját egyenként emésztem, hogy hosszan élvezhessem.

Kollégáim egyébként tévhitben élnek, de még mekkorában. Ennél sokkal gyorsabban szoktam bármilyen baromságba beleugrani – a Honda eladása és a W124-es kupé meg nem vétele szerencsétlenségek egybefűződő áramlata volt, ami elsodorta az amúgy józan eszű, de a kelleténél mindig egy kicsivel hiszékenyebb, és jobb indulatú egyetemistát. Persze. Ezek ketten nem láttak, amikor a CBR-t megvettem. Az év legnagyobb esőzését mondták arra a napra, kilenc fokot; én meg törött csuklóval, víztől málló gipszben, pulcsiban verettem a versenymotort egy olyan úton, amit nem hogy a navigáció, de még a helyi önkormányzat sem ismert. De tetszett, működött, nem tököltem, megvettem. Így visszagondolva ez a történet sem túl vonzó, de az elmúlt fél évhez képest még mindig a járművételi csúcsformámban voltam 2008-ban, amikor ez történt. Bízok benne, hogy egy korszak lezárult. Bár ebben nem bízni kell, mert az, hogy megvettem életem első autóját, tényszerűen lezár egy korszakot: remélni azt kell, hogy egy jobb jön utána. Winkler fuldokolva röhögött: írja meg az Ender, hogy autót vett – a régi szopásoknak vége, új szopások jönnek címmel. Na, pont ez elől kéne félelmetes fondorlatokkal elmanőverezni: azonban a többség szerint egy huszonhat éves Mercedesszel ez inkább lesz kőkemény kihívás, mintsem reális vállalás, ahol a hit és a remény elég lehet a győzelemhez.


Hozzáteszem, a mostani, hónapokon keresztül tartó autó nélküli dekkolásnak elszenvedő alanya voltam, nem pedig okozója. A CBR-rel kokettáló, majd végül a menekülő utat választó pszichopata, és a többi, a végén már megszámlálhatatlanul soknak tűnő konzumidióta pont arra volt jó, hogy kínomban saját magamat vettem hülyére minden egyes héten. Mert öt-hat naponként legalább egy ember beígérte magát, mint biztos, a szándékától imával, kaszával és atomrombolóval sem eltántorítható, készpénzes vevő. Ilyenkor mindig belobbant a bennem takarékon égő merci-láng: pár nap alatt felemésztett, majd beleköpött a hamuba, mint holmi égéstermék. Olyan voltam, mint egy kiadós disznótoros és alkoholabúzus talaján kialakult heveny hasnyálmirigy gyulladás, amikor saját magát emészti a szerv.

Közben már itt volt ez a szürke W126 SEC. Láttuk Bendével, hogy nem makulátlan, de meg voltunk veszve érte, én legalábbis biztosan – Tibby azóta másképp emlékszik: ő már akkor megmondta, hogy egy rakat trágya. Pedig nem így volt. Ültünk novemberben a 126 bőrülésein, fűtöttük őket, mert menő mercisek voltunk, miközben az eladó türelmesen várta, hogy legyen valami; és Bende azt mondta, muszáj megvennem. És akkor még egyáltalán nem mondta, hogy szar. Érdekes, most megint körüldong engem, mint a méhecske, hogy hol a SEC kulcsa. El tudják képzelni Bendét, mint a bibéhez dörgölődző döngicsélő kis méhecskét? Pedig ha SEC-ről van szó, egészen más arcát veszi elő a jó cégvezető.

 


De az a lehetőség elment – egy hét alatt áron alul sem tudtam eladni a Hondát. Alig bírtam aludni, erre a mai napig emlékszem. A Csonti Car nevű vesztőhelyen ajánlkozott egy cserelehetőség: volt egy kék 126 SEC. Második szériás, kék, plüssel, tempomattal, az 500-as motorral. Kár volt megnézni. Az eredeti szürke színét már valószínűleg itthon festették át kékre, de nem volt rajta ép elem. A motorháztető díszrács alatti része kettétörve, hegesztési nyomokkal: hólyagosan, embermellkasnyi területen rügyezve. A hengerek fele nem járt, csúnyán váltott, rángatott, kickdown nem működött, az övelőreadó automatika meghalt, ahogy sok minden más is. A belső kárpitozás amatőr munka, a hátsó üléssor nem eredeti, de az egész úgy szét volt szakadva, hogy a szivacsok maguktól hullottak ki a réseken. Talán még a fejem is megfájdult a látványtól – ezt az autót utoljára Ben Hur használta a híres római szekérversenyen, talán a vért is elfelejtették letakarítani az aljáról. Tényleg azon csodálkoztunk, hogy lovak, páncélok, és egyéb kellékek nem kerültek elő abból sok köbméteres üregből, ami a háttámlából tátongott kifelé az utastérbe. Azóta is árulják, január óta százezrekkel drágábban – most épp kerek egymillióért. Tán múzeumot akarnak nyitni – de biztos nem közlekedésit.

Gyorsan kivertem a fejemből. Hazafelé habzó szájjal daráltam Bendének a telefonban, ő meg csak röhögött. Mert ő megmondta, hogy az a Merci nem lehet jó autó. Még szerencse, hogy nem tudtam belőle kierőszakolni, hogy eljöjjön – különben még most is ezt hallgatnám tőle. Volt még egy  SEC Debrecenben: viccnek is gyenge százötvenezer kilométerrel, gázzal, vonóhoroggal, török fakormánnyal, rózsafa váltógombbal. Az eladó már egy éve hirdette: a derékig érő fűben fotózta le két traktor és egy kombájn társaságában. Nem mertem. Még csak telefonálni sem. Viszont most nézem, ezt azóta elvitték.


Nagyjából ekkor jött be a 124-es vonal. Az őszinte Bende győzködött, hogy a 126 nem lenne jó: mert drágák hozzá az alkatrészek, kizabálja a belem is, ellopják, megkarcolják, háromszázezer egy lökhárító, utálni fogom, ő is megtört ebben. A Csikós hajtott, hogy legyen 126, hiszen az álom, minden más csak pótlék. Ráadásul ő befürdött már a 124-gyel, felejtsem már el ezt, de tényleg. Számára a 126 volt az utolsó használható Mercedes, amire még autóként tekint. Dilemmában voltam, de a pénztárcám az olcsóbb, W124-es részmegoldás felé terelt.

Akkor jött a képbe a 3000 köbcentis, 24 szelepes kupé, a gyönyörű béllel, az össze-vissza járó, de szép hangú motorral. Amiről végül kiderült, hogy alvázszám átvágott, és amitől azóta is fáj a fejem, ha rágondolok. De menni kellett tovább.

 


Feltűnt egy gyönyörű, fekete 123-as. Barna bőr belső, automata váltó, kupé. Négy darab heroinos kanüllel az alkaromban sem mondanám, hogy bármit is megmozgat bennem a fekvőlámpás Mercedes, de ez az autó megfogott. Mutogattam Csikinek, nézd már, milyen aranyos, végül is ez is bőr, ez is automata, ennek van kiállása, nem horror fenntartani. Nyolcszázezerért. Ráadásul aránylag kicsi motorral, ami Csikós szerint legendásan keveset fogyaszt. „Ez lenne a legésszerűbb, de ezt nem szabad megvenned. Nem leszel tőle boldog, látom rajtad, hidd el.” - így a kopasz. Éreztem, igaza lehet.

Azért minden egyes nap megnéztem a szürke SEC képeit. Nem tudtam tőle szabadulni, ha mélyen magamba néztem, másról nem tudtam elképzelni, hogy az autóm lehetne. Pedig a fejemben felállított, az elején még igen szűk keresési intervallum fénysebességgel tágult. Mint az univerzum. Jöttek négyhengeres, kis motorral szerelt W124 CE-k, bőr belsővel, de manuális váltóval. Viszont az automatából nem akartam engedni. Igazából a hat hengerből sem, de kuplungot semmiképpen nem akartam látni a lábaim között. Volt egy szépnek tűnő szürke 320 CE, antracit bőrbéllel, sajnos az is manuális. Azt legutolsó vésztartaléknak meghagytam, bár az akkori 1,3 milliós hirdetési árat nem tudtam volna kifizetni. Aztán lett 990ezer. Most nézem, még mindig megvan, hét kilóért. Nem viszik.


Felcsörögtem a későbbi autóm hirdetését. Volt egy versenymotorom, amikor ott voltam, de nem tudta beszámolni. Volt velem még két ember, egy magas, nagydarab, kisgyerekkel, meg egy alacsony, gonosz tekintettel (Bende). Emlékszik? Igen, persze. Elment a motor? El. Gyorsan vázoltam neki a tényeket, hogy érdekel az autója, aminek igen rossz híre van: a klubból többen is megnézték már, állítólag csúnyán rohad az alja, azon kívül van egy rakat hibája, amiket már mi is láttunk novemberben. Látom, a kutyának sem kell egy huszoniksz éves Mercedes, tizensok literes fogyasztással, mi? Luxusadó hatvanötezer? Teljesítményadó másik huszonöt?

Persze tudtam, hogy ezek a döfések visszakanyarodva az én seggemből csinálnak szitát. Álmaim autóját fikáztam szénné öt perc alatt annak az embernek, akinek a megvételkor szintén álmai autója volt a SEC, csak aztán később rájött, hogy neki BMW kell. Furcsán kellemetlen helyzet volt, és én voltam benne a főköcsög. Hosszú hátozások, izézések végén kicsit belekrákogtam a kagylóba, az 1,3 milliós hirdetési árra benyögtem, hogy kilencszázezer – de persze nem egyeztünk meg. Annyiért senkinek, ember, hát nem kenyérre kell, neki 1,8-ban van. Van egy zalaegerszegi gyerek, ő egymilliózott látatlanban, legrosszabb esetben neki odaadja. Vagy nekem, de egy misi alá nem megy.

Másnap este Csilla nénivel elutaztam egy hétre Nápolyba – délelőtt pedig nem vettem meg a Mercedest. A repülőn röhögtem az eposzba illő zalaegerszegi gyereken. Látatlanban, egymillió. Hát persze, bruhaha. Az ilyen látatlanban alkudozók eljönnek megnézni, és közlik, hogy ha el tudják adni pár nap alatt sportkéményes, kicsit törött Calibrájukat hatszázért, meg a bátyjuk össztelós bringáját hetvenért, a Playstationt huszonötért, meg a rég nem látott rokonokból kisajtolják a tartozást, na akkor adnak érte nyolcszázezret. Ez a gyerek addig sem jutott el, hogy megnézze.


Aztán a Totalcar szerkesztősége elutazott vidékre, megtervezni az idei évet. Akkor már progresszíven sorvadtak bennem az agytekervények, mi más magyarázná, hogy majdnem megvettem egy W124 300 CE-t tizenkét szelepes motorral. A FŐ-VÁ-RO-SI Autópiacról. Araboktól. A kocsi is arabé volt. SL motorháztető, AMG csomagtartó szárnyak, háromágas felni, levágott rugók. Támolygós, nyikorgó futómű, kicsit köhécselő motor, hibás automata váltó, ami csak akkor dugta be a következő fokozatot, ha megszűnt a nyomaték a hajtásláncon. Próbálkoztam néhány szakinál, mi lehet a baja, de mindenki csak találgatott: lehet, hogy filléres tétel, lehet, hogy komplett felújítás. Bőrrel fedett, de lelakott bél, nem működő elektromos extrák, lukas kipufogó.

Extázisban voltam. Na, a hülyegyereknek végre kihúzta a lottó az ötödik nyerőszámát, az arab W124 kupét, irány a kassza. Ötpercenként hívtam Bendét, aki végül egy jacuzzi legmélyéről bugyborékolt vissza halálhörögve, hogy arab mercikkel éjnek idején ugyan ne fárasszam már. Másnap reggel kivetítették a hirdetést a meetingen, szép, nagy, háromszor-hármas vászonra: könnyeztek a röhögéstől, egyből kijózanodtak, pedig hajnali hatkor állítólag még matt részeg volt mindenki. Valahogy én is kicsit helyrerázódtam.

És akkor Csikós legutoljára elmondta, mit csináljak. Felejtsem el az összes agyontúrt, fóliázott üveges, széteső kupét. Nekem 126 kell, akkor miért tévelyedek el rendre? Ender Gábor, arab Merci, buzi-e vagy? A 126, az autó, a többi csak peanut.


Gondolhatják: fellélegeztem. Feltéptem a telefonomon a billentyűzárat, megmondtam a szürke SEC tulajdonosának, hogy induljon. Eljött, megnéztük az autót, felemeltük, autóztunk, beszélgettünk. Jó volt. A végén kivettem kilencszázezer forintot a zsebemből: „ennyim van”, és kiszálltam. Pár perc múlva kezet fogtunk, de előtte még számon kért az előző mercis cikk szürke keretes részéért. Azóta utálja Bendét.

Egy W124 tényleg kidobott pénz lett volna, a 126 SEC-el elértem valamit. Valamit, amire évek óta vágytam. És ha hónapok múlva ostobaságként gondolok az egészre, akkor is, azzal a pár hónappal és pár ezer kilométerrel révbe értem, letűztem a zászlómat a Holdon. A tető beázik, a jobb oldali ablakemelő nem működik, és még egy szakadás is van az ülésen, de Mercedes tulajdonos lettem. És ezt már nem veheti el tőlem senki.

A bejegyzés trackback címe:

https://belsoseg.blog.hu/api/trackback/id/tr901837712

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

repecs 2010.03.14. 06:43:55

Átgondolt tartalmas írás. Még ilyet.

Shomee 2010.03.14. 06:50:27

Visszasírod még a 900e Ft-ot,amikor a sok rohadt hiéna bekínál érte 500-at fél év múlva :)

kutya_zzr · http://www.hegylakok.hu 2010.03.14. 06:50:32

Üdv a klubban kölyök...

"Eladom a motort, mert egy IGAZI autó kell! Akármennyire is bánatos/költséges/szopóágas" Aham, persze.
Innen már 'megjöttem' egyszer... azóta az autó egy A-ból B-be doboz. A MOTOR meg a szent tehén, pont.

kutya-vilag.blog.hu/tags/zzr_sztori

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2010.03.14. 07:02:22

Eléggé egyben van ez a kocsi a képek alapján. Jó cikk, tetszett.

dennisthemenace 2010.03.14. 07:07:07

@kutya_zzr: Na ja...En egy Triumph Bonnevillel almodom..)

cork77 2010.03.14. 07:14:43

Miért kell vasárnap reggel fájdítani a kicsi szivemet ilyenekkel? Alig 8 hónapja keresgélek vmi hasonlót. Azért neked gratulálok hozzá és egy kicsit irigy vagyok.

Ender Gábor 2010.03.14. 07:15:03

@kutya_zzr: Kutya, alapvetően nem a motorral, vagy a motorozással volt a baj, hanem azzal, hogy a pályázás úgy viszi a pénzt, hogy közben már megszámolni sincs időd. Ezért inkább nem ültem rá. Ehelyett kellett valami, és így nem fájt a szívem "őrültségre" kiadni. A valamilyen két kerekű hülyeség helyett most áll egy négy kerekű, amit várhatóan többet fogok használni, és olcsóbb mulatság, mint a CBR volt. De utcai motorral fogok tudni menni idén is, ahogy minden évben.

pet77 2010.03.14. 07:17:36

...Na, már mostmár kezd sok lenni az öreg mercikből,...nameg az újakból is:))))aztamindenségitneki!!!!!

csuvel 2010.03.14. 07:21:04

üdv a csajok klubjában.
Szopni fogsz, méghozzá mélytorkosan!
Úgyhogy ezzel vagy használható autód, vagy orvosi diplomád nem lesz.

dr.oid 2010.03.14. 07:28:55

Nézd mán, hogy sziporkázik a Zifjú Padavan! A klasszikus idézet pont ide passzol: "-Látom sokat tanultál Obi Vantól fiam.":D

kutya_zzr · http://www.hegylakok.hu 2010.03.14. 07:29:47

@Ender Gábor: najah, a pályamotorozáshoz képest a heroinfüggőség csak egy ócska filléres hóbort :)
De ez a merci... amennyire elbűvöl (még motorosként is) a w126, pont annyira tartom biztonságos távolságban magam tőle.

De eszemben nincs bírálni... nekem is be van állítva figyelőbe a 'Kawasaki H2 750' :)

kzolika 2010.03.14. 07:29:51

Én motorozásban a Babettáig jutottam. Csoda, hogy Suzukim lett, amikor átnyergeltem az autóra? :-)

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2010.03.14. 07:31:04

@pet77: Ugye, hogy kicsit túltengenek idén errefelé a mercik? ;-D

Agent Cooper 2010.03.14. 07:46:07

Arról nem esett szó, hogy mi az, amit ebben az autóban kerestél. Miért pont ez, és miért nem, mittudomén... egy Opel Astra?

A Hondásokat értem. Az Alfásokat is értem. A Porchesoskat is értem. A Mercisekkel bajban vagyok.

Mi az, amit megkaptál most?

Ronin_ 2010.03.14. 07:51:54

1.!

Legalább megvetted!
Ha kitartó leszel, rendbe teszed, akkor megérte.
A többi csak duma.

szelidorzo 2010.03.14. 08:00:45

Csak tudnám mi a faszért kell ennyire buzulni egy merciért.
Nem mondom van egy két tartós darab belőle, de korántsem a világ legjobb autója.

Újat az újgazdagok vesznek, hogy mutogassák már ők is valakik, s fel nem foghatják, hogy az autó használati tárgy.

Régi cupét, meg hasonlót a piros zsiguliból kiszakadt rétinégerek, meg a fűterjesztők.

Nyomj a fejedbe egy baseball sapkát fordítva, vagy vedd fel a melegítű kapucniját, s egyből te leszel a helyi menő csávó.

4.0v6 2010.03.14. 08:05:49

Az érzelmi motivációt értem, és fel is fogom, de nem látom az írásból, hogy fel lenne készülve a cikkíró a biztosan érkező költségekre.

Azért sok örömöt benne.

Dr. Robin Masters 2010.03.14. 08:14:22

A fekete W123 kupéval én is szemezek egy ideje, meg van egy ugyanilyen, csak bordó, az 1 milla felett van kicsivel. A 124-es kockalámpás annyira nem bejövős, de láttam többek között egy világoskék kabriót is még hirdetnek.

Egyébként ez a nagy SEC nekem is tetszik, a környéken egy figurának egy bordó metál van, V8 kompresszor. Igazából csak az tántorít el ezektől, hogy öregek, 3-4-5-6 literes motor, ami azért kéri a 330 Ft-os benzint :-S

De kéne most nekem is egy ilyesmi Mercedes. Vagy lehet érdemesebb lenne 3 literes Saab-ot venni, vagy esetleg kisebb turbós motorral?

Fene se tudja, kár, hogy idehaza nagy ráfizetés az autózás, hát még az ilyen öreg gépekkel.

lacza87 (törölt) 2010.03.14. 08:21:43

Már a beharangozóbeli demagóg/abszurd szöveg hozza az alap idegbajt. A többi része folytatja ezt, nevetséges az egész.

CSÖRR-CSI££ 2010.03.14. 08:27:25

Tékozló milliomosként egy 126, 500 SE, vagy SEL limuzint kb. 20 éve nagyon-nagyon bevállalnék.
Viszont, ha annyira nekigazdagodnék, hogy tarthatnék ilyent hobbi célra, a lelkiismeret szanaszét furdalna, hogy azt a temérdek pénzt, amit az a dög elvisz, inkább adnám a szegényeknek, akik a "sütőhitelt", meg a közüzemi díjakat is alig tudják kinyögni. Jónéhány ilyen van ismeretségi körön belül is.
Szóval, ha valaki meg tudna győzni arról, hogy ma Mo.-on szabad ilyent venni, akkor nagyon kéne.

4.0v6 2010.03.14. 08:27:51

@Dr. Robin Masters:

126 V8 kompresszor ???

Látom szakértője vagy a kérdésnek.

esef 2010.03.14. 08:28:24

Az egyetemre muszáj-e régi, szakadt Mercivel járni?

sargarigo 2010.03.14. 08:34:42

Bakker,szép gép,de valaki irhatna már Alfás élményeket is!Vagy irjam meg én?
Bár alfás körökben még kezdő vagyok(ez a 4.gépem,és csak 3 áll a kertben),de élmény és szerelés van bőven:-))

The Good Boy 2010.03.14. 08:39:12

úgy látom enzsin karesznek a közeljövőben nem lesznek anyagi gondjai:)
lassan tc-n kivülállótól már nem fog tudni befogadni munkát, mert a sok szerkesztőségi csillagostól nem lesz másra ideje.
amúgy jó cikk, ismerem én is ezt az érzést, amikor a szerelem elvakit egy autó iránt és megszünnek a realitások. Azóta öregedtem kicsit, de tavalyelött majdnem beszippantott engem is... De végül ellenálltam (titokban még egy benzin-gázos w126 500 SEC is ott motoszkált belül - elég sokáig-, a nagy utazóautó kategóriában az s-type-ok és s80-ok között)
Gábor. Idővel kinövöd!:D

Dr. Robin Masters 2010.03.14. 08:39:32

@4.0v6:

Kedves szakértő úr: a hátán ott virít az autón, hogy Kompressor. Egyébként nem gyári, a felnikből úgy tűnt, hogy Lorinser átépítés. A hangján pedig hallani, hogy mi van benne.

Garp 2010.03.14. 08:41:11

A címet én sem értem, de maga a post nagyon tetszik, komolyan meglepett. Pozitívan.
Jó lesz figyelni, én még a gondolati síkon vagyok jelenleg. Mi a tosztól lett nekem is kívánatos az a szaros kenyér?! :)

eleve lehetetlen 2010.03.14. 08:46:03

Az előző cikk szürke keretes részében -amiért megutálta az eladó a Bendét- is már 900 ezer az autó ára, nem 1,3 millió, ami ebben a sztoriban szerepel. Most akkor hogy is van ez?

BeeTm · http://beeproject.atw.hu 2010.03.14. 08:46:09

Oszt pént tettél-e féle benzinre?
Vagy csak a Teszkóig mész vele? :o)))))

Tegyél bele gázt,nincs abba semmi szégyen!

Coyote82 2010.03.14. 08:46:24

utálom a totalcart, mert minden ilyen cikk után órákig böngészem a hasznaltauto.hu-t. :-)

Garp 2010.03.14. 08:48:36

@Ender Gábor: az eladó meg érthetően pipa a Bendére. Viszont a Tibi vagy tudat alatt, vagy nagyon is fölötte tisztában volt vele, hogy vissza fogsz te még ezért a tespiért menni :). Illessük a "publikus, indirekt, külső nyomásgyakorlás az alkufolyamatra" címmel. Korábban említettem: a Bende egy dög :)). Óóó, nagyon is. Nem szeretnék vele tárgyalni, mert a gatyámból is kiforgatna úgy, hogy nem csak h észre sem veszem, de lehet még örülök is neki. Legalább is bennem ez a kép alakult ki. (Nálam ez pozitív amúgy :) )

Gratula az autóhoz (nem a példányhoz, hanem ahhoz amit neked jelent)!

nyunyógomez · http://indafoto.hu/arecibo 2010.03.14. 08:54:54

Teljesen megértelek! Nekem is volt Mercim (igaz csak 124-es szívódízel), családi okok miatt kellett eladnom pár éve. Igaz költeni kellett rá, de nem voltak horrorárak- mint ahogy sokan hiszik. A Merci az egy életérzés, egyfajta feeling...Csak beülsz, indítasz, halk krattyogás, beraksz Vivaldit, és komótosan kigurulsz a világból. A mai napig visszasírom ezt a szériát. Érdekes, a haver 525Tdi bömösében valahogy nem éreztem ezt. Tán mercifób vagyok-e?

akiak 2010.03.14. 08:55:02

jól döntöttél, hogy végül a 126 lett.
Bár nekem nem kéne, de az utakon mindig megcsodálom, ha látok egy jó SEC-et.

Devil2 2010.03.14. 08:59:03

Gyerekek b@sszátok meg ti ott a szerkesztőségben, nem igaz hogy senki nem akar közületek cápa BMW-t venni (vagy legalább valamilyen E3x-t)?! Oh nagy OMMM, benned van minden bizodalmam!

Dr. Robin Masters 2010.03.14. 09:00:05

@akiak:

Ritka a jó SEC a magyar utakon, a hasznaltauto.hu-t most végig pörgettem, hát nem sok jó akad. A legtöbbje olyan, mintha cigány vajdák hajtották volna őket, mint Pimp Car. Viszont a mobile.de-n akad pár jó állapotú példány. Az megint más kérdés, hogy érdemes-e ilyet behozni?

nb1973 2010.03.14. 09:00:25

@Dr. Robin Masters: Olvass képaláírást is: "A Lorinser felirat vicces, mert semmi Lorinser nincs az autón. Majd leszedem, még nem volt időm"
Kompresszor akkor van a közelében, amikor a kerekét kell fújni, benne nincs :)

nyunyógomez · http://indafoto.hu/arecibo 2010.03.14. 09:01:53

@Devil2:
Most hogy mondod, nekem is áll a kert végében egy E21 318A (még egylámpás). Esteleg valakit érdekel?

The Good Boy 2010.03.14. 09:03:29

az meg különösen érdekes, hogy a csontikár nevű gittegylet még mindig a zebrán fotózva árulja a gönceit...

Devil2 2010.03.14. 09:03:33

@BeeTm: Persze, ma már nem gáz a gáz, csakhogy az még egy fél 126-osnyi beruházás lenne. (Örök igazság: csak a gazdag tud igazán spórolni.)

Dr. Robin Masters 2010.03.14. 09:06:35

@nb1973:

Nem a fenti autóról van szó.

Devil2 2010.03.14. 09:06:57

@nyunyógomez: Ájjáj, pedig a BMW életérzés a dupla lámpánál és a hat hengernél kezdődik. Egyébként nincs eladó verdám, de olyan szívesen olvasnék "hogyan vettem cápát" című sztori(ka)t. Ahhoz még konyítok is valamennyire.

don't 2010.03.14. 09:13:24

-A cikk jó az autódhoz gratulálok és sok boldogságot hozzá./gondolom ezt szeretnéd hallani...és üdv.az autósok táborában./ Ilyenkor megfogalmazódik bennem,én is nekikezdek,és leírom az összes autóm megvásárlásának történetét.
Az tart vissza,túl hosszú lenne,és az olvasó számára túl unalmas...1 jött Berlinből,1 Krems,1 Velence,ezek csak a külföldről vásároltak...,és majdnem mindegyikbe szerelmes voltam abban a pillanatban valamiért...

nb1973 2010.03.14. 09:13:36

@Dr. Robin Masters: akkor bocs. Sajnos 126ból nincs kompresszoros, illetve hamarosan lesz majd egy... :))

Gomulka Béla 2010.03.14. 09:19:00

Sose legyek beteg! Juj!

don't 2010.03.14. 09:19:47

...az 1.autóm,17,éves koromban/régen/ 126-os volt,de valami olyan is volt előtte,v.fölötte hogy P.F.:-)

stellaz1 2010.03.14. 09:21:19

Nekem mikor valamelyik haverom megőrül és elkezd autók esetében emóciókról, meg érzésekről beszélni, akkor mindíg azt javaslom nekik, hogy vegyenek egy olcsón fenntartható (és ezáltal rendben tartható) autót, és a különbözetből meg autózzanak le párszor a tengerparta, vagy ahová szeretnének.

Ha pedig technománok, akkor pedig vegyen kerékpárt, mer ott sokkal olcsóbban juthat vadi új, vagy oldschool csúcstechnikához, ami az ilyen igényű jármű birtoklási vágyat színtén hatékonyan kielégíti.

akiak 2010.03.14. 09:21:22

@Dr. Robin Masters:
vannak azért szépek is, de azok általában külföldi rendszámmal :)

b-gabee 2010.03.14. 09:22:03

Gyerekek, az a 123as cupe mindíg álmaim autója volt. Én boldog lennék vele. TC., megveszitek nekem? /cserébe odaadom kombi fiat paliomat mind a penetráns 73 lóerejével:-)/

Dr. Robin Masters 2010.03.14. 09:22:33

@nb1973:

Igen igen, ez a bordó, amit említettem, át van építve. Mondjuk azt nem tudom, hogy anno a Lorinser játszott-e a 126-os esetében kompresszorral. Mindenesetre hallani rajta, hogy nem gyári.

karlov 2010.03.14. 09:30:14

Igen ez autó ,illetve ez szerintem nem az és valószínűleg nem is lesz ,mert a kolléga ,mint írta tanul meg ide"firkál" szóval nincs meg hozzá a megfelelő anyagi háttér.
Mindezek ellenére az irány jó,10 év múlva lesz álomautód.
Mert naiv aki azt gondolja egy ilyen autót rendbe tenni,fent tartani aprópénzből megoldható.
Ezt az autót fent tartani jobban fáj,mint egy tripla gyökérkezelés.
Azért használd sok örömmel és ne hallgass a huhogókra(mint én pl) úgyis csak a saját tapasztalataidból fogsz tanulni.

anyahajókabinajtóhajtogató 2010.03.14. 09:35:04

@Ender Gábor: Jó az írás és tisztességes elmebeteg vagy aki beleillik a totalcaros képbe!

Werwolf 2010.03.14. 09:35:08

Nagyon szep a 126-os, de sztem ez a peldany eleg faradtnak tünik.
Öszinten szoritok, hogy boldog szerelem legyen.
A szomoru forgatokönyv: szerelmes uj tulaj erejen felül elkezd mindent, aprankent kicserelni, javittatni. A vegere sosem er. Az auto gyakran nem all rendelkezesre, mert javittatni kell. A felujitas vhol feluton megall, örökre hatramarado "aprosagokkal". A rettenetes fogyasztas elviszi az "aprosagokra" felreteendö penzt. Az ujdonsag varazsa mulik. Szerzö rajön, hogy megis beljebb lenne egy 124-es kupeval. Epp akad egy szep, megveszi. 126-os is marad meg, arulja. Senkinek se kell. Vegül, fillerekert viszi el valaki, akinek szinten nincs eleg türelme/penze felujitani, inkabb felpimpeli, összetöri, keszvege. 124-es kupeval faziskesessel ugyanez. Igy szokttak meghalni a szep regi nagykocsik; remelem ezzel mar csak a "veteran-fertözött" környezet miatt is maskent alakul.

Egyszeri Lovag 2010.03.14. 09:36:18

Hajj, istenem, mintha magamról olvastam volna. Csak nekem ugyanez - most már nosztalgikus -, de anno siralmas sztori egy 850ci-vel történt meg. Vágytam rá, h aludni se tudtam, mikor kiderült, mi a bajom, majd mikor meglett, csak álltam mellette a parkolóban és minden arra járó arcon csak kárörvendő mosolyokat véltem felfedezni... AZtán több száz km után rájöttem, h le kell szarni mindenkit és élvezni minden apró pillanatát az együtt töltött időnek. Onnantól kezdve sikerült igazán örülni a gépnek. Kívánom neked is, h rájöjj, h nem Csikós meg a többiek véleménye számít, hanem csak és kizárólag a sajátod!

Dagiszabi 2010.03.14. 09:37:57

Jól döntöttél! Majd szép apránként meggyógyulnak a dolgok rajta, ne aggódj!

Ender Gábor 2010.03.14. 09:41:55

@eleve lehetetlen: Valóban, ott a Bende kicsit félreütött, mert a tulaj szerint 1 millió volt a vége, én mondogattam Tibinek 900at, ami szerinte még kevesebbnek kellett volna lennie. Jogos észrevétel, köszönjük.

Dr. Robin Masters 2010.03.14. 09:44:08

Végignéztem most a 123-as kupé kínálatot. Lenne itt egy ezüst, de a 2,5 milka sok érte. www.hasznaltauto.hu/auto/mercedes-benz/w_123/mercedes-benz_w_123_280_c-3244800

A bordó fele ennyibe se kerül, ráadásul www.hasznaltauto.hu/auto/mercedes-benz/w_123/mercedes-benz_w_123-3408768

Aztán lenne még itt ilyen barna színű (nekem bronz) 600 e Ft-ért, egy kicsivel többért egy pezsgő színű. Meg van ez a fekete és egy másik ezüst 2 milkóért. Csak nehogy ilyenre költsek az idén pénzt...olyanok ezek minta a nyerőautomata...csak nyelik a pénzt. Persze csillag van az orrán!

Coupeboy 2010.03.14. 09:44:59

Jó cikk, pofás merci.

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2010.03.14. 09:46:42

Annyira, de annyira ismerem ezt a "kell nekem ez a Merci" érzést! Amikor megtetszett a sajátom, egy hétig csak a Janis Joplin vonatkozó számát hallgattam, dúdoltam, amíg meg nem vettem a kocsit.

szárnyati géza 2010.03.14. 09:47:22

Én abszolút támogatlak!!!!

Én is megkenettem párszor szarral a kenyeremet! De most annál jobban értékelem amim van.
Tuning Trabant, Corrado, V6 Calibra, V8 Grand Cherokee, Körlámpás Merci, A6 2.8 Quattro, Alfa 155, BMW 325td.
Most kibaszottul élvezem a 94-es 1.2-es Corsát. Elindul, megy, megáll. Nem eszik lófaszt se. Nem számít, hogy lenéznek néhányan, nem számít, hogy nem értik, hogy miért jó az nekem melóba járni.

Nem férfi az, aki alatt sosem vartyogott egy öreg V8 18 literes fogyasztással!!!
Meg amikor megáll az út szélén, és csak nézed, hogy mi a fasz már megint....

mi nem foglalt még 2010.03.14. 09:47:56

@szelidorzo: szerintem rá fogsz jönni a válaszra ha napi szinten autózol egy szép megkímélt mercivel amiben minden működik.
Én sem értettem amíg nem vettem egyet.

atabi 2010.03.14. 09:49:12

haverom is nagy merci buzi van neki 1 "huszonnégyes" meg 1 "huszonhatos".
ha lesz rá lecsód megtudod szépre és jóra csinálni,de szeretni nem fogod a nagy fogyasztás miatt.nem mindig jó ha valóra válik egy álom.

mi nem foglalt még 2010.03.14. 09:57:20

@Dr. Robin Masters: AMG rakott kompresszort.
Egyik barátomnak volt egy

Dr. Robin Masters 2010.03.14. 09:59:31

@mi nem foglalt még:

Na ennek akkor utána fogok nézni, lehet már ma. Általában a tulaj háza előtt parkol. Lehet rá is kérdezek, hogy honnét is van ez, mi van benne, mit tud? Mindenesetre szép hangja van.

morcosboci 2010.03.14. 10:05:39

@dennisthemenace: irány Anglia! MOst vehetsz vicces áron motort és arra a biztosítás sem drága. Attól függ hol laksz. Ha Balimuun,Cabra,Clondalkin vagy (No)Jobstown akkor maradjon az álom.

mi nem foglalt még 2010.03.14. 10:05:49

@Dr. Robin Masters: a barátom 98 körül adta el az övét 500 sec bronzmetál volt vaj bőr belsővel rendesen megszélesített hátsó sárvédők stb.

attikaa 2010.03.14. 10:09:18

@sargarigo: írd meg, el fogjuk olvasni azt is!

Lowtyo 2010.03.14. 10:11:30

nevemre venném, még ha lesz is vele szívás

morcosboci 2010.03.14. 10:20:41

Annó technikumban a Mozaik-utcában voltunk gyakorlaton és beesett egy 560SEC 6.0V12. Néztünk mint a moziban, a vizsgabiztosok meg kérték az átalakítási engedélyt. A tulaj váltig állította, hogy az autó gyárilag olyan-amilyen. Ment a körtelefon míg végül az MB Autó Magyarország kitelefonált a gyárnak és kiderítette, hogy tényleg készült ilyen autó 100! példányban. Mi ez, ha nem ritkaság?

apamacko 2010.03.14. 10:23:04

@sargarigo: A FiliaPub-ra szívesen veszünk ilyen írást !

Üdv. apamacko (autofilia.hu)

Dagiszabi 2010.03.14. 10:25:57

@nb1973:
6 literes AMG volt, hengerenként 4 szeleppel, de az is szívó és az alapja ugyanaz az 5literes V8 (M117), mint ami Ender Gábornak is van. AMG kompresszorról én nem tudok 126osban. A Könignek volt Biturboja. 6liter kétszelep 500ló, 630Nm. Aztán amekkora kavarodás volt akkoriban a tuning iparban, az isten se igazodik ki rajtuk. Akkor még nem lehetett AMG változatot rendelni, hanem megvetted a mezei autót és az AMG-nél vagy bármelyik másik cégnél azt rakattál rá amit akartál. Így nagyon sok variáció létezik.

Dagiszabi 2010.03.14. 10:28:16

@morcosboci: Abban már M120 volt. A bálna (w140) motorja.

GGG77 2010.03.14. 10:33:35

Nem tetszik a felni, amúgy jól néz ki!

Etzilbvrg 2010.03.14. 10:34:31

"Nem férek be az egyetemi parkolóba
De nem csak ez a baj. Az 5,5-ös ösztöndíjátlagra 13 180 forintot fizetnek havonta..."

Te MŰKORCSOLYA SZAKRA jársz?

Fox888 2010.03.14. 10:35:48

Hogy lehet ilyen autót venni? Te jó éééég. Cserélj benne hidrotőkét pl. Nem lehet fenn tartani. 760-on nem gondolkodtál az is ilyen okos döntés lett volna vagy öreg Jaguar esetleg egy nagy Alfa.....

Dr. Robin Masters 2010.03.14. 10:37:45

@Fox888:

Öreg Jaguar nem pénztemető? :-S Alfa meg hamar széthullik sajnos :-(

Dagiszabi 2010.03.14. 10:39:08

@nb1973: Szélesítettből is volt néhány változat. Legismertebbek: widebody König specials, Gemballa, Sbarro.
Az AMG-n kívül mindegyik elég elrugaszkodott. EZért is csinálok én AMG widebodyt. Az még a jóízlés határain belül van napjainkban is. :)
Egyébként sok érdekeset találtok a 1000sel.com/ oldalon.

apamacko 2010.03.14. 10:39:27

@sargarigo: Írd meg nekünk, a FiliaPub-ra!

Üdv. apamacko (Autofilia.hu)

redriot77 2010.03.14. 10:39:30

A W126 SEC egy igen szép Merci, de ez a példány nem egy alig futott vagy teljesen felújított példány. Óriási nagy pénznyelő lesz, szerintem egy év múlva már nem ezzel fogsz járni, és csak egy rossz emlék lesz.
Ez csikorog, az nem működik, ez nem záródik, amaz csörög, emez szivárog - ez negyvenezer, az háromszáz-hetvenkilencezer-kilencszázkilencven +ÁFA, plusz munkadíj, aztán már nem csörög annyira csak egy kicsit. Ezt mutatja a varázsgömb itt az asztalon.

GYUSZI BACSI · http://www.fizetesem.com 2010.03.14. 10:40:16

ezekben az ülésekben és a kormányban minimum 500.000 km van, de könnyen lehet, hogy 7-800.000

morcosboci 2010.03.14. 10:42:20

@karlov: igen, Dagiszabi jól írja, a W140-es motorja volt benne még a 408 lóerős, nem "környezetbarát" verzió. Motorkódot nem tudok, én a japán autókat többre tartom, az ilyen cikkeket a fanatikus újságírók miatt olvasom. Valaki hiányolta a BMW-s cikkeket, az új rabszolga lassan elkezdi majd írogatni őket.

GYUSZI BACSI · http://www.fizetesem.com 2010.03.14. 10:42:25

@morcosboci: 6 literes volt bele, de V12 nem volt soha

az első V12-es a 140-es sorozatba jött be, akkor is csak azért, mert a BMW elkezdte nyomni a 12 hengert és nem lehetett lemaradni

albert1 2010.03.14. 10:44:47

Azért jók ezek a cikkek, mert egy kicsit az írók helyettünk is megveszik az autót. Nem mehetünk vele ugyan (ez jelentős hátrány :) ), de a horror fordulatokat is csak a fotelből olvassuk. Megértem. Én is megtenném.

"Igazából a hat hengerből sem, de kuplungot semmiképpen nem akartam látni a lábaim között."

Hát ott én se...! A lábaimnál, az más kérdés! :)

apamacko 2010.03.14. 10:45:17

Kedves Ender Gábor gratula!

Szép a gép. A hátulról fotózott képen a legjobb. (a lorinser felirat nem ront rajta!) Az ülést egy jó bőrös sztem potom pénzért megvarja, a felniket meg ugye lecseréled majd gyárira.

A fagyi, mozi, motorpénznek meg jó helye lesz ezentúl!

Sasa133 2010.03.14. 10:55:52

Nagyon jó írás, élvezet volt olvasni.
Az autóhoz gratulálok, nyilván szemernyi racionalitás nincs egy ilyen megvásárlásában, de azért sok sikert hozzá. Én sosem vennék ilyet, de hát mások vagyunk. Remélem nem kell milliókat ráköltened.

karlov 2010.03.14. 10:57:07

Gyári 12 henger volt?!
Utólag minden lehet van V8-as wartyogó is...

w a s d 2010.03.14. 11:07:26

Nem tudom, de én "valahogy" nem tudok elszakadni attól, hogy Swift 1,0 és társai közt nézelődjek.:D

Dagiszabi 2010.03.14. 11:07:26

@karlov: Alapvetően nem volt, de nem kizárt hogy csináltak még akkor ilyen átalakítást. 91-ben pl együtt futott a w126 és a w140 gyártása, tehát alapanyag volt. Amúgy sokszelepes meg 6literes V8 se volt gyárilag. Az is AMG átalakítás.

GYUSZI BACSI · http://www.fizetesem.com 2010.03.14. 11:14:58

@Dagiszabi: de az AMG motorokat már 1990-től árulták hivatalosan a márkakereskedők

így lehet az, hogy 6.0-s AMG motor már volt a W126-hoz, bár nagyon kevés pld-ban készült, de V12 soha nem volt

egyedi autókat a Mercedes nem gyárt és nem gyártott

az AMG csinált korábban pár extrém dolgot (lásd Brunei szultán autópark), de az sem került a hálózatban értékesítésre

de az meg nem gyári ilyen értelemben

morcosboci 2010.03.14. 11:15:07

@GYUSZI BACSI: biztos vagyok benne, hogy te tudod jobban, elnézést. Biztosan az emlékeim csalnak...

tónik 2010.03.14. 11:19:55

@F/:
Te lehet, de egy autós újságírással foglalkozó egyén sokkal többet tud majd profitálni egy ilyen autóból...

* Szkeptikus * (törölt) 2010.03.14. 11:22:06

Nem jó ez a társadalom sehogy se. Ilyen embereknél mi a francot keres ennyi pénz? Ezeknek mind használt Swiftre kellene gyűjteniük, ó uram!
:)

Dr. Robin Masters 2010.03.14. 11:25:49

Mobilen lehet találni még pár ritkaságot. A megalománia csúcsai, amikor még nem csak műanyag hibridek járták az utakat.

SL 70 AMG és SL 73 AMG

http://i.ebayimg.com/02/!!rp4QQg!20~$%28KGrHqMH-CkEtsMgrfHYBLl6zqm2tQ~~_27.JPG

Semmi értelme, de mégis, ha lenne fölös pénzem ilyenre, szó nélkül kimennék érte.

upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/b/bd/SL73.JPG

GYUSZI BACSI · http://www.fizetesem.com 2010.03.14. 11:26:30

@tónik: ahogy itt valaki korábban írta is, lesz miről írni a tulajdonosnak (megkeresve vele a javításokra a zsozsót) és a viszi Karesz is 10 évre előre ki van sámfázva munkával

ez egy igazi jótékony célú autóvásárlás volt ilyen értelemben (:

ommm 2010.03.14. 11:28:04

Jó ez Török, ne hallgass senkire. Magadnak vetted, vigyorogj!

pagodalom 2010.03.14. 11:30:05

Nem szopatnak, megszopattak! Egyáltalán mit keresel a Totalcar-nál? Stílusod nagyon erőltetett. Soha nem leszel olyan laza, mint a Winklerék. Amúgy, ha már a pénzedet akarod a elverni, akkor sokkal stílusosabb egy 107 SLC.

gnme 2010.03.14. 11:38:03

Jó látni, hogy vannak még itt őrültek.

Már azt hittem egyedül kell vinni a stafétát :D

Jó kis gép, de nem a magyar valóságra való.
Más országokban biztos élményszámba megy a naplementét az úton, vezetve, elégedett napközis mosollyal végignézni egy ilyen dögből. Mellé körözöttes szendó.

..de ide? Legyünk már őszinték magunkhoz. Hát mi van itt? Egy pusztúlat!

Én úgy szoktam alkudni, hogy megmondom mennyit ér. Aztán a nyeldeklések után lassan tornászódik feljebb az ár a fele felé :-)

Dagiszabi 2010.03.14. 11:39:56

@ommm: Látod, nem is kommentel inkább, csak vigyorog! :)
Te meg tényleg levágattad a hajad?

sunblind 2010.03.14. 11:40:57

... ha fáradtolajos pontonlánccal vernek, akkóse tudom, hogy ebben a kocsiban mi a jó, de engem is ezren lehülyéznek, hogy mi a franc helye van kocsiban egy nyolcésfélezret forgó röhejes varrógépmotornak. Szóval üdv a zártosztályon. Ha a kiaszídeseket keresnéd hét év garanciával, ők egy másik bolygón élnek. ... Tetszik a magunkat született félighülyének mappázó stilisztika is. :)

pickapu 2010.03.14. 11:44:03

Egy 123-as kupéval is boldog lennék :)
Valószínű, hogy még egy pár évig csak fantáziálni fogok patinás autókról, addig is vasárnaponként megnézem az Autókereskedőket a Discoveryn...

Dagiszabi 2010.03.14. 11:53:30

@pickapu: Cserébe van egy csodás feleséged és gyereked. Én nem cserélném el. Az se rossz hobbi ;)

Phxmike 2010.03.14. 11:55:21

Egyetemre? Ezzel a Mercivel?

Lehotai · http://kosztolanyidezsoter.blog.hu 2010.03.14. 11:56:10

nem bírom már sokáig ezt a "minden napra öreg merci" sokkot. kénytelen leszek imádott hibátlan kevesettfutott Focusomat eladni, és benevezni egy nagy karéj szaroskenyérre :-)))))

pickapu 2010.03.14. 11:57:33

@Dagiszabi: És valóban! :))) De ami késik, nem múlik. Valamikor engem is fejre ejtettek :)

Kavics_ 2010.03.14. 12:00:00

jó cikk, gratula a kocsihoz....
ja csonticartól még biciklit se vennék, nemhogy kocsit :D:D:D

Jean-Baptiste Emanuel Zorg 2010.03.14. 12:00:19

most ez az átflexelt alvázszámú merci?
ja és sejtem már. Ender hökös?

Phxmike 2010.03.14. 12:03:12

Azert a Mercedes szepen nez ki csak szerintem nem egyetemistaknak kene megvenni tizenzer osztondijjal a hatuk mogott mert gondolom nem abbol el meg hiszen ennyibol nem lehet egyetemre jarni. Ha meg valaki a hatterbol adja a penzt (pl szulok ami amugy normalis lenne persze) akkor nem kene adni az agrolszakadt egyszeru egyetemistat aki az utolso fillereibol rakja osssze a 126-osra valot... Nem azert mert szemet vagyok es nem tetszik a dolog. Csak egyszeruen igy nem hiteles a cikk. A Csikos pontonjabol kinezett az hogy tenyleg mindent osszekapart hogy megvehesse bocs de a te sztoridbol ez nem latszik. Es persze nem ez a baj. Hanem az hogy ennek ellenere igy akarod lattatni.
Persze ez csak az en velemenyem attol meg jo ha orulsz a Mercinek mert az egesz cikkben azert volt egy sor amit jol leirtal. Ezt az elmenyt hogy volt egy Mercid mar senki nem veheti el toled...

Gixxer78 2010.03.14. 12:04:30

Sziasztok!
Kezd már egy kicsit túlcsordulni a Totalcar a Mercikkel!

Ha a motorodat csak pályázásra használtad akkor tudlak sajnálni! Biztos sok örömöd volt benne,jobb,hogy eladtad. Én a közutakon élvezem a motoromat,nem vagyok aszfalt begyár a normálisak közé tartozom és nem szívesen válnék meg ettől az érzéstől.

A típus iránti szerelem tudom milyen. Volt benne részem csak BMW 520i E34-el és SUZUKI GSX-R-el. Jó érzés mikor valóra válik egy álom. Mindenkinek kívánom,hogy élje át!
Nem akarok a zsebedben turkálni de igen tele lehetsz lecsóval ha egyetem mellett megengedhetsz magadnak egy ekkora kategóriás autót a mostani magyarországi helyzetben.
Nekem is nagy álmom egy szép állapotú E32-es 7-es BMW nem járok egyetemre hanem dolgozó ember vagyok meg is tudnám venni de dönt a józan ész.

Sokan írják,hogy kintről behozni egy szépet! Nézzetek utána,hogy mennyi a regadó ilyen korú és teljesítményű autóra (bármely típusra-márkára)! 2x annyi mint az autó ára! Megéri ugye! Sajnos rá vagyunk utalva kis hazánk legyilkolt gépcsodáira.

Sok sikert a Mercihez! Több örömet okozzon mint bánatot!

karlov 2010.03.14. 12:05:22

Az első autómat én kidekázva vettem az első autóm ami persze hasonlóan értelmetlen volt de ez nem baj te biztos nem leszel 7 év garancia kergető...
Tavaly volt a listán egy ilyen sec de a válság keresztbe húzta a költségvetésemet.
Igaz ami megfelel az elvárásaimnak az olyan 10000 eur-tól kezdődik...
Ez egy nagyon drága mulatság vagy mindig lóg a füle-farka...

gyerek9.3 2010.03.14. 12:06:36

ugyan ijesmit játszok énis csak az e34 25i 24v kell...De most találtunk egy szépet..Csak apámmal harcoloka luxus adó miatt.

Kavics_ 2010.03.14. 12:07:13

@Jean-Baptiste Emanuel Zorg:
Egyszeri szoctámra telitank benzin ? :)

Z0Ł1 2010.03.14. 12:10:50

Gyönyörűszép autó!
Ha a benzint nem számoljuk, akkor a fenntartásra havi átlagba mennyi jön ki? (szervíz, ilyen-olyan adó, biztosítás..)

mlt3 (törölt) 2010.03.14. 12:25:22

A hamarosan kovetkezo szopas- es szerelessorozatnak koszonhetoen a blog teljes olvasokozonsege kepes lesz akar csukott szemmel is W126ost javitani.

AtoszMester 2010.03.14. 12:26:51

Én még mindig nem értem, hogy a pöcsbe nem büntették még meg a Csonti KÁR-t, mert mindig zebrán végigparkolva, kereszteződéstől másfél méterre fotóznak körbe egy forgalmas útszakaszon kb. havi 50-100 autót?

Amit észrevettem, hogy éppen amelyik rommá törött gépet nem tudnak összepakolni még ők sem, azt eladják brutál kamuval: "Most áron alul adjuk el az eltérő színű bal sárvédő miatt, de hamarosan visszük a fényezőhöz, így félmillával drágább lesz a jövő héten" :DDD

Sok sikert kívánok a srácnak a mercijéhez. Anyagilag majd kialakul a diploma után. Addig meg tuti nem megy csődbe, hiszen az orvosi egyetemhez, meg a 150 ezres átíráshoz biztos van egy erős szülői háttér. Amíg az van, nincs gond, lehet fiatalkori szép emlékeket szerezni.
Ilyenkor lehet még élni, Mercit tartani.
Majd ha saját keresete lesz, visszatérhat az 5 literes fogyasztású buzukihoz.
Sok 18 éves szőke hamvas puncit kívánok a merga hátsó ülésére. :D

Axum 2010.03.14. 12:38:02

A 126-os az nem Kispolski?

mlt3 (törölt) 2010.03.14. 12:39:37

@AtoszMester: Ujsagot nem olvasol?
index.hu/belfold/2009/06/26/szegenyseghez_kotott_orvosok/

Ez a rogvalosag gyerekek, nem a boruleses automata W126 kupe.

Dossza · http://4kerekveto.blog.hu 2010.03.14. 12:39:47

Gratulálok a Csillaghoz! Kívánom, hogy ne szopasson sokat, és vegytisztán élvezhesd a Mercedes-érzést! Pontosabban, csak a pozitív részét :)

szekerkaa · https://twitter.com/szekerka 2010.03.14. 12:41:33

@szelidorzo: De. A Merci a világ legjobb autója, fiam.
Van gyorsabb, van szebb, van takarékosabb, van erősebb, de jobb nincsen.
Majd meglátod - kell ehhez egyfajta érettség, nirvána.
Tudod, egy Benz annyi méltóságot kapott a mérnököktől, hogy úgy hal meg, mint egy hadvezér. Ha már mindenfelé lándzsák meg buzogányok állnak is ki belőle, akkor is küzd még tiszta szívvel. Vagy sehogy (nem hal meg).
Mióta nekem megvan a 126-osom, alig-alig értem, mi szükségem lehetne egyéb autóra (hacsak nem valami célszerszámra - 7 személyes vagy terepjáró stb., de ez marginális).
Ha a Merci szopat (nem vagyok álszent, bőven szopathat még a 126 is), az meg tudod olyan elegáns valahogy mégis, és szinte már ott állsz cidára tátott szájjal, hogy na?

Phrascarica 2010.03.14. 12:54:01

@Ender Gábor: "amit várhatóan többet fogok használni, és olcsóbb mulatság, mint a CBR volt."
:D hát ez sem biztos, de azért gratula a géphez, már várjuk a szerelős posztokat :)

Uff 2010.03.14. 13:00:32

Jo cikk :)
Regen en is ilyen erzelmeknek engedve vasaroltam volna autot.

Koncz_János 2010.03.14. 13:03:50

Igaza van Ommnak, élvezd ki a vásárlás és a friss tulajdon örömét.

Az is pozitív oldala az ügynek, hogy a következő években nem kell azon gondolkodnod, mire költsd a megtakarított pénzedet, és mivel üsd el a szabadidődet. :-)))))

JoeMendoza 2010.03.14. 13:08:41

@Gixxer78: "Sokan írják,hogy kintről behozni egy szépet! Nézzetek utána,hogy mennyi a regadó ilyen korú és teljesítményű autóra (bármely típusra-márkára)! 2x annyi mint az autó ára! Megéri ugye! Sajnos rá vagyunk utalva kis hazánk legyilkolt gépcsodáira."

Pont ezért járok én is külföldi rendszámú autóval. Elegem lett abból, hogy évek óta napirenden van Brüsszelben, hogy a magyar regisztrációs adó ellenkezik az EU irányelveivel, törvényeivel, velünk meg mégis megfizettetik -ezek szerint jogtalanul- a félmilliós regadót egy 15-2O éves autóra. Miután megnéztem itthon kb. 8 autót abból a típusból amire vágytam, és mindegyik majd szétesett -hála az itthoni utaknak-, szakszerűtlenül volt javítva, órája visszatekergetve, stb, úgy döntöttem nem fogják a bukott kormány bukott politikusai elérni hogy duplaáron egy széthajtott kocsi megvételével -és 1OO ezer Ft körüli összegre rúgó átiratásával- "valósuljon meg az álmom" azzal hogy egy itthoni roncsot veszek meg drágán. Németországban kevesebb mint az itthoni ár feléért tudtam venni egy olyan autót, aminek 14 évre visszamenőleg megvannak a szervízszámlái, dokumentálható a valós futásteljesítménye és úgy általában álom-állapotban van az autó kívül-belül és szerkezetileg is. Sajnos magyar rendszám nem lesz rajta, mert az picit többe kerülne mint az autó vételára... Magyarország, én így szeretlek .... :)

JoeMendoza 2010.03.14. 13:10:13

Majdnem elfelejtettem...

Mennyi a vagyonadó éves szinten erre a jópofa Mercire?

Cézé 2010.03.14. 13:11:40

Sziasztok!

Igen, el tudom képzelni, milyen intenzíven próbált meg a Bende ledumálni az autóvásárlásról. Volt hozzá nekem is szerencsém 2005 felé, amikor az övével (totalcar.hu/tesztek/mb560sec/) tettem egy kört, mint "komoly" érdeklődő. 3 éve aztán nekem is összejött egy az ezredforduló óta ideiglenesen kivont autó egy nyugdíjas autószerelő flottájából. Bende kolléga véleményét nem mertem kikérni (attól tartottam, hogy lehalászná előlem :-))), Motordoktor (ex bajtárs) viszont lezúzott velem Ceglédre tanácsadni. Remélem, az ő szeme sem fátyolosodott el túlságosan a coupé láttán, és nem érnek kellemetlen meglepetések, amikor felébresztem majd a csipkerózsikaálmából 30 évesen. Irigyellek, hogy már közúton, legálisan élvezheted. Ha pár hónap múlva sem derül ki semmi komoly rejtett gonoszság, akkor keress hozzá egy szép szett csatornafedelet!

Phrascarica 2010.03.14. 13:17:12

@gnme: "Én úgy szoktam alkudni, hogy megmondom mennyit ér. Aztán a nyeldeklések után lassan tornászódik feljebb az ár a fele felé :-) "
Akkor te nagyon retek autókra szoktál alkudozni, vettél-e már autót azzel a módszerrel ? :))

bexxter 2010.03.14. 13:22:16

Grat a vételhez! Én ugyan csak egy projekt 500 SE tulajdonosa lettem nemrég, de így is imádok vele autózni.. :) hétközben egy gastraval nyomulok, leírhatatlan érzés amikor átülök.. nyugodtság, nem sietés, pedig majd 300lú a seggem alatt. Ma sajnos fúj a szél, bár az autóban nem, megyek is pár kört majd :)

mlt3 (törölt) 2010.03.14. 13:28:05

@JoeMendoza: "Elegem lett abból, hogy évek óta napirenden van Brüsszelben, hogy a magyar regisztrációs adó ellenkezik az EU irányelveivel, törvényeivel"

Hulyeseg. Alkalomadtan nezz utana, milyen durva regadotetelek vannak Daniaban (105/180%). Oket sem cseszegeti senki.

Ender Gábor 2010.03.14. 13:32:21

@Jean-Baptiste Emanuel Zorg: Átflexelt? Nem tudom, tudsz-e olvasni. Kicsit nagyon unalmas ez már.

Ender Gábor 2010.03.14. 13:33:57

@Phxmike: A szüleim egy forintot sem fizettek az autóba. Se az átírásra, se tankolni. Semmire.

JoeMendoza 2010.03.14. 13:35:53

@mlt3:

www.mfor.hu/cikkek/Modositani_kell_a_regisztracios_adot_Magyarorszagnak.html

"...az uniós "kormány" megállapította, hogy a gépjárműadóra vonatkozó magyar jogszabályok továbbra is hátrányos megkülönböztetésben részesítik a másik tagállamból behozott használt gépkocsik vásárlását. Ha Magyarország nem tesz eleget az indokolással ellátott véleménynek, a bizottság az Európai Bíróság elé utalhatja az ügyet - áll a témáról Brüsszelben kiadott közleményben."

"Nem Magyarország az egyetlen, amely ellen az Európai Bizottság csütörtökön jogi lépéseket jelentett be valamely uniós jogszabály helytelen alkalmazása miatt."

Ender Gábor 2010.03.14. 13:36:15

@JoeMendoza: Teljesítményadó 25ezer, luxusadó 65ezer.

Rocko- 2010.03.14. 13:37:40

ehehehehehe, szerintem foglald le a szombati napot, vasárnap már Csikós szereléseié.
nem geciségből mondom, de szerintem szerencsés kezed van az ilyen szopóágakhoz. :)
persze várom a postokat, cikkeket, én élvezni fogom.

Rocko- 2010.03.14. 13:41:01

azt azért megjegyezném félhalkan (nem sipike módjára), hogy kezd egy kicsit beszűkülni a szerkesztőség. ha tágabban értelmezem akkor a BMW-Mercedes vonalra, de ha Csikós-Koncz-Ender triót nézem, akkor az utóbbi, Merci körre.

Hilux94 2010.03.14. 13:41:44

A cikk jó.

Az autó olyan műkörömszalontulajdonos, pink melegítőben grasszálós hülyepicsás, akit a ruppótlan bizt.őr bikája beszélt rá erre a laktótelepszürke csodára a narancsmetál swift helyett.

Ha már lélektelen izé (mint ez), akkor inkább japán. ;)

Phrascarica 2010.03.14. 13:42:40

@mlt3: nem is a magas reg.adó a nagy gond, hanem az avultatási rendszer, na az az igazán genya.

Hilfy 2010.03.14. 13:43:05

@Ender Gábor:
Kedves Gábor, gratula a verdához!!
Én is szeretnék egy 126-ost majd egyszer, de most nem az a helyzet van, pedig én még a coupésághoz sem ragaszkodnék :)
Szerintem fogják még mondani a többiek is: ne húzd fel magad az ilyen dumákon, nem érdemes. Élvezd amihez jutottál, várjuk a fejleményeket.

Phrascarica 2010.03.14. 13:45:35

@Rocko-: az Audival az a baj, hogy nincs múltja egy BMW/Merci duóhoz képest, főleg ebben a kategóriában, melyben a mai napi nem alkottak semmit :(

mlt3 (törölt) 2010.03.14. 13:45:57

@JoeMendoza: "Az Európai Bizottság felszólította csütörtökön Magyarországot, hogy módosítsa a regisztrációs adóra vonatkozó, más tagállamból származó használt személyszállító gépjárművek esetében az adóalap megállapításakor alkalmazandó értékcsökkenéssel kapcsolatos rendelkezéseket."

Ebben te konkretan hol latod, hogy barmi baja lenne az EUnak a regado intezmenyevel? Ahogy Phrascarica is megjegyezte, az avultatasi rendszerrel van bajuk. A regadot nem fogjak eltorolni, erre merget vehetsz.

rowi 2010.03.14. 13:50:37

te ugyanaz az ender vagy, aki a gamestarba (pcguru?) írt?

JoeMendoza 2010.03.14. 13:52:35

@Ender Gábor: Köszi a választ, végülis úgy tudom a biztosítás kedvezményes erre a gépre (talán a kora miatt), az egyik hirdetésben úgy hirdetnek egy ilyen autót, hogy 26 ezer az éves biztosítása, ez némileg ellensúlyozza a luxusadót.

Gratulálok a szerzeményhez, ütős nagyon a megjelenése. A fogyasztása nem is olyan vészes a egy német oldal szerint, bár lehet hogy azok akiknél a 1O-12 liter körüli fogyasztás kijött, csak nagyon óvatosan cirkálnak vele.

Ender Gábor 2010.03.14. 13:56:47

@JoeMendoza: Amelyik hirdetésnél ezt olvastad, az ennek az autónak a hirdetése. Ezek szerint még nem vette le az eladó.

A 10-12 liter óvatos közelítés, de autópályán stabil 130-nál simán kijön ez az adat. Vegyesben nem.

mlt3 (törölt) 2010.03.14. 13:58:51

@phrascarica: Igen, ott sajnos a kupek kimaradtak. Cserebe viszont kurvajo lett az A5, nagy kar, hogy nincs belole hatsokerekes.

Phrascarica 2010.03.14. 13:59:40

@mlt3: anélkül meg nem lesz sohasem ikon belőle :(

JoeMendoza 2010.03.14. 14:00:26

@mlt3: Nekem sem a regadóval van bajom, hanem a mértékével:) Az avultatással csökkentett regadó is regadó, nemde? Hogyan neveznéd máshogy? Az én autómra, (14 éves, 2.5-ös motorral szerelt) jelenleg 404.402 Ft a regadó, erre persze mág rájön az emelt műszaki vizsga díja -mivel első forgalomba helyezés-, valamint törzskönyv, forgalmi, rendszám, stb. stb. Közel fél millió Ft-ba kerül hogy magyar rendszám legyen egy kétezer eurós autón. Tehát: Ha a regadót nem is törlik el, de mondjuk az avultatás miatt egy 14 éves autóra mondjuk 1OO ezer Ft-ban maximalizálják a regadót (ez is jóval több mint Nyugat-Európában, de mi megszoktuk már hogy szívunk, ott nem kérnének 5-6OO EUR-t hogy átírják ezt Mercit a nevedre) akkor már ésszerűbbek a költségek és nem járnak tízezrek kényszerből külföldi rendszámmal. Ha már itt tartunk, a magas átírási illetéket is nagyon igazságtalannak érzem itthon, de ezt már tényleg megszokhattuk az elmúlt 2O évben....

kismajom2 2010.03.14. 14:02:29

@Phxmike: szerintem meg (bögre honi szokás szerint) nem kéne más zsebében turkálni.

gyermek! :) sok örömet a kocsiban :) mindenfélét :D

JoeMendoza 2010.03.14. 14:03:39

kiegészítés: a 4O4 ezer Ft-os regadóm jelenleg havi 3,5 ezer Ft-tal csökken, azaz évi kb. 4O ezer Ft-tal. Ha a jelenlegi törvények szerint várok még 8-1O évet, akkor 1OO ezer Ft alatt honosíthatom az akkor már 24 éves autót :) Jól van ez így?

bexxter 2010.03.14. 14:09:54

@JoeMendoza: Ha picit idősebb akkor 13ezer az a 26ezer... :) (25éves kor fölött, AHCB alkusznál ;) )

replikátor · http://reszegekistene.blog.hu/ 2010.03.14. 14:12:25

hűűűűű... ez a merciláz elég fertőző lehet, már fél szerkesztőség az áldozatául esett! Ideje lenne a WHO-t értesíteni, mielőtt egy világméretű járvány ütné fel a fejét! :)

nem kéne... 2010.03.14. 14:17:00

jóvan, látom előkerültek a mibőlvettedköcsög kezdetű kommentek, fasza.
:))

GYUSZI BACSI · http://www.fizetesem.com 2010.03.14. 14:17:39

@xenuka: ezekkel a wide body tuningokkal az a baj, hogy 10 év után szétválik az alaplemez a kittől, meg a műanyagok is máshogy öregednek, mint a gyáriak és totál eldeformálódnak

néha látni a mobile-n öreg Koenig-tuningos Merciket és kétségbeejtően néznek ki (sajnos)

pedig újkorukban tényleg nagyon ütös volt a Koenig meg a Porsche-nál a Strosek

Dagiszabi 2010.03.14. 14:24:49

Te Gábor! Próbáltad már egyébként azt az egyetemi parkolót? Mert arról nem esett szó. Ha be is férsz akkor is ésszerűbb két helyre beállni, mert különben nem tudod kinyitni azt a másfél méter hosszú ajtót! :)

mtk001 2010.03.14. 14:27:00

Helyes ! Végre még egy elmeteg !!!
Ez így helyes.
Azért gázosítani érdemes lenne, mert nagyon kúszik a benzinár.

dinan 2010.03.14. 14:34:06

@GYUSZI BACSI: Én mondjuk úgy vélem, hogy annyi pénzért, amennyit kérnek/tek ezekért, ne kittezzék szénné. Csinálják meg rendesen.

GYUSZI BACSI · http://www.fizetesem.com 2010.03.14. 14:35:43

@dinan: hát persze, de sokszor szar műanyagból, meg kittből van a szélesítő idomok nagy része

ezek igazi művészei az oroszok, akik ugyebár purhabból meg kittből új autót építenek

bexxter 2010.03.14. 14:37:41

@Dagiszabi: És akkor érthetően jönnek a kommentek,beszólások "kcsög mercis prszt nem képes beállni 1 helyre rendesen" :o)))

bexxter 2010.03.14. 14:39:21

@GYUSZI BACSI: biztos? az e30 m3 nekem fémnek tűnt gyárilag. Szerintem volt ami fém.. (nam nem a Köenig, ami plusz 200kg lett volna, hanem az AMG szolid szélesítésére gondolok, m3 dizajnban)

David Bowman 2010.03.14. 14:39:31

Te vagy a király. Ne hallgass a nyafogókra.

mlt3 (törölt) 2010.03.14. 14:40:11

@phrascarica: A Smart Roadster sem egy ikon, megis elvezetes ;)

bexxter 2010.03.14. 14:40:36

@mtk001: A merci motorok nem szeressék a gázt annyira.. nameg akkor minek vette meg ?? Esetleg etanol bele..

xenuka 2010.03.14. 14:48:54

@GYUSZI BACSI:

Teljesen igazad van, de egy ilyen szélesített gép a maga korában "mindent visz", sőt néha később is :D

forums.vwvortex.com/zerothread?id=4532940

von Tom 2010.03.14. 14:49:44

Ender, nincs semmi baj ezzel a géppel... kinek a pap, kinek a papné...de ugyanakkor sírva kérlek, nehogy belerakj egy gázpalackot!!! Inkább tanulj jobban, talán eléred a 15.000 Ft-os ösztöndíj álomhatárt!

von Tom 2010.03.14. 14:52:35

@mlt3: ...nem az a baj, hogy " nem egy ikon " , hanem az, hogy soha nem is lesz az...

nick: 2010.03.14. 14:53:10

...és ha elvégzed a 6+3 évet, akkor vajon még mindig 400Ft lesz az ügyeleti óradíj?

(...amúgy a McDo-ban 550Ft/h a krumplisütés)

:-(

PeterBlau · http://4smallwheels.blog.hu 2010.03.14. 14:53:12

Szép autó, gratulálok hozzá! :-)
De ugye van 2x annyid a bankban szervizre mint amennyiért vetted? :-)

mtk001 2010.03.14. 14:53:42

@bexxter:
Az is jó. Én BX-el próbáltam a gázt, azzal nagyon rendben volt.

Vágási Matyi 2010.03.14. 14:54:58

Az expresszen is meg kellett volna nézni! ;)

Nokia dobozban volt-e a 9k?

xenuka 2010.03.14. 14:57:51

Egy ilyen Merciben nagyon király lesz autózni, mert szép nagy hely van benne, meg minden luxus, meg ha nyomsz egy padlógázt nekilódul és nem hal meg inden emelkedőn.

GRATULA!

Legközelebb egy zsírúj cl65-öt is válassz!

Sayniqua (törölt) 2010.03.14. 15:01:35

Bolond vagy, de ezért kamázunk :)

mlt3 (törölt) 2010.03.14. 15:03:24

@von Tom: "...nem az a baj, hogy " nem egy ikon " , hanem az, hogy soha nem is lesz az..."

Ez szerinted konkretan mennyit vesz el egy roadster elvezeti ertekebol?

Jamesblond 2010.03.14. 15:05:04

Azért Merci ez, ha nem is friss. Nagy, benzines, szívómotoros. Itt felénk pár évvel ezelőtt ez volt a tipikus cigicsempész autó. Volt olyan, a keresztbe állított Transportert az 500-as úgy letolta (benne 7 ijedt rendőrrel) az útról hogy a végeredményt látva azt hittem daruval tették be a VW-t a kerítésen túl a kiskertbe:) Éveken át szinte minden hónapra esett egy történet ami egy deviáns, rendőri "állj" jelzésre megvaduló Merci tulajnak volt köszönhető, aki ha már begyömöszölt 4-5 milla értékű cigit a verdába nem adta ám oda a hatóságnak olyan könnyen:) Mikor esténként-éjjelenként sétáltam haza a kedvesemtől, sokszor láttam hogy döngetnek végig a város nyíl egyenes főutcáján a nagy sok ezer köbcentis dögökkel (főleg Mercikkel). Ha üldözték őket, a stop táblánál lassítás nélkül mentek át. A hátam borsózott mikor láttam:) Nem véletlenül választották ők ezeket a kocsikat. Azért választották, mert veszedelmesen szívósak, gyorsak, erősek, nagyok. Többet ér ez használati szempontból mint egy 5-6 éves nagy turbo2000barcsodadízel. (ha valaki meg bírja tankolni) Szép a gép és még egyszer: A nagy benzinesnek nincsen párja.

David Bowman 2010.03.14. 15:12:40

Ha kérdezik, miből tankolod, mondd meg, hogy abból a bő 2 milából, amit megtakarítottál, amikor nem vettél 1 vadi új suzukit. Ráadásul így embernek érezheted magad, ha beülsz a verdádba.

Suzuki, a ti autótok.

von Tom 2010.03.14. 15:19:16

@mlt3: Konkrétan? Számomra épp 100%-ot. De a fontos az, hogy SZÁMOMRA... hogy neked mennyit azt nem tudom, gondolom ennek megítélése szubjektív. Épp úgy, ahogy a véleményem is az.

karlov 2010.03.14. 15:34:22

@Z0Ł1: Évi öt kilót számolhatsz a benzin mellé.De hol van még a rendbetétele...min egy milla de inkább kettő és akkor még nem über a verda csak műszakilag van rendben.

S4mu3l 2010.03.14. 15:35:10

Jó kis járgány! (mármint nagy.)

Gabor_vill 2010.03.14. 15:36:21

Kedves Gábor,

nálad ellenszenvesebb stílusban író embert ritkán olvasni. Még egy blogban is kevés lenne, amit kiköhögsz magadból. Ez sokat elárul a totalcar színvonaláról is.
Szánalmas az egész.

G.

العربية (törölt) 2010.03.14. 15:40:43

Szexi :D
Az meg hogy miből vette... semmi közötök hozzá. :D

lacke1 2010.03.14. 15:45:46

Tényleg nagyon erőltetett.
Leginkább az a fájó, hogy ha az ember beáll egy ilyen "Team"-be, csupán azzal tud indítani, hogy hasonszűrő kliséket másol a régi motorosoktól, persze némi alakítással.
A szerencsétlen egyetemista károgása a kevés ösztöndíjról, meg a kiköhögött 900k-ról nem túl jó bevezető.
Nem hinném, hogy a sok autóbuzi pont emiatt fog megkedvelni, a Csikós története nagyon eredeti, ahol még az odajutás költsége is kérdéses.
Utoljára pedig szerintem nagy bátorságra vall szapulni egy fővárosi autókereskedő céget, miközben olyan autóban ülsz, ami "szinte" nem is feltünő.
Sajna aki régi kocsit vesz a fővárosból, az könnyen égeti meg magát, ilyen világot élünk, ennek ellenére mégis sokan vannak, akik szívesen falatozzák be a szarral megkent szép karéj kenyeret.
Sok sikert a pénztemetőhöz, és kívánok ennél sokkal eredetibb ötleteket.

WSzabi 2010.03.14. 15:59:07

ja, ja, szép.. de nem tűnik túl bizalom gerjesztőnek. Ha ennek baja lesz, és itt nem holmi apró cseprő meghibásodásokra gondolok,és jön a szopó ág, akkor a szerelem gyűlöletté változik majd.. szóval addig élvezd, de nagyon, hogy az emlékek szépek maradjanak :D

AtoszMester 2010.03.14. 16:14:02

Szerintem is ellenszenves a srác.

Szerencsére kevés cikkét láttam itt, remélem ez így is marad a jövőben. Vagy ha nem, talán összekapja magát.

Szégyenlem magam, hogy gratuláltam neki.

Ilyen trehány bunkó stílusban válaszolni kommentekre még nem láttam itt cikkírót. Nem, még a Winklert sem.

Szedd össze magad kisfiam, mert Te vagy az Olvasókért, nem pedig Ők Érted.

Látszik hogy nem nagyon dolgoztál még sehol sem, főleg nem kereskedelemben, ahol minden terület közül az ügyfélnek kiemelten igaza van.

Tehát ha valaki éppen a felmenőidet szidná egy kommentben, annak egy kicsit emelkedettebb szinten, némi osztással válaszolj, ne pedig olyanolyan alpári stílusban. Elnézést rosszul írtam, kiegészítem: Nem ugyanolyan alpári stílusban válaszolsz, hanem még ráteszel egy lapát velejéig hatolt kisfiús sértődöttséget.

Na minek írtam ennyit, úgyis leveszi a kommentem, pedig nincs benne semmi alpáriság. :))
Csak éppen nem fog tudni okosan válaszolni, ezért mielőtt beégne, törli.

:)

Szép autó, nem illik hozzád.

Tommi 2010.03.14. 16:34:22

@Ender Gábor: Gábor, hány éves vagy? Szeretnék én is egyetemistaként sportmotort, meg sok pályabérletet kifizetni, de nem tehetem, mert nincs miből. (Igazából nem szeretném, mert nem szeretem a motorkerékpárokat, de ez most nem számít.) Azt ki fizette? Mert ha azt a szüleid, akkor átvitt értelemben mégiscsak fizettek az autód árába.
Ha megkerested, akkor viszont egészségedre, és ugyanannyi boldog évet (ha nem többet) kívánok a W126-ossal, mint amennyit a motoroddal töltöttél!

Phrascarica 2010.03.14. 16:39:34

@mlt3: majd ikon lesz, csak ki kell várni :)

GYUSZI BACSI · http://www.fizetesem.com 2010.03.14. 16:41:00

itt még a beltér készítéséről is vannak nagyobb képek

englishrussia.com/?p=1949

nb1973 2010.03.14. 16:44:27

Na Gábor, kellett Neked megvenni :)
Máris a zsebedben turkál a sok okostojás megmondóember..nem beszélve a károgókról, húmennyibefogkerülni miértkellettezt, desokatfogyaszt, vagyonadótbefizesdám...
Használd egészséggel, élvezd minden percét (na jó, azt azért nem fogod), újítgasd, szépítgesd, alakítsd vissza 1. szériásra, dobjál rá valami szép kereket!

pickapu 2010.03.14. 16:46:43

@GYUSZI BACSI: Az igen! Ez nem süllyed el :)))

Virago_1000 2010.03.14. 16:47:28

@JoeMendoza: Nem tudom milyen autot vettel kulfoldon es hasznalsz, de postban szereplo mercire a regado bizony kozelit az 1.1 m ft-hoz.

Virago_1000 2010.03.14. 16:51:34

@Virago_1000: Ja mar tovabbolvastam, mar tudom...

bulista 2010.03.14. 16:53:53

@AtoszMester: "Ilyen trehány bunkó stílusban válaszolni kommentekre még nem láttam itt cikkírót."

Megtennéd, hogy pár konkrét példát idézel erre?
Mert a jelek szerint az én szemem nagyon romlik, többször elolvasva sem tudtam ilyen szörnyűségeket felfedezni a válaszokban.

2,5mach 2010.03.14. 16:58:52

@Ender Gábor:
Ami igaz az igaz. Szép vastagon megkented a kenyeret magadnak. Az meg hogy mivel van megkenve, szerintem csak rajtad múlik. Mivel "szerelemből" vetted, a szar is csokoládé izű lesz azon a kenyéren. Élvezd ki minden pillanatát, ne csak a verdának hanem a fiatalságodnak is. Te legalább meg merted ezt lépni.
Ha jól olvastam valami dokiképzőbe jársz. Remélem hogy a vasat viszont te fogod kendácsolni, ne holmi márkaszervíz! Van egyáltalán lehetőséged valahol/valakinél pár alapvető szerszámmal, aknával ellátott garázsba beállni? Ha nincs keress valakit gyorsan, mert lesz mit bütykölnöd.
Sok sikert és ahogy AtoszMester írta: "Sok 18 éves szőke hamvas puncit kívánok a merga hátsó ülésére."

Phrascarica 2010.03.14. 16:59:06

@von Tom: az E30 sem lett az -még-, mert még nem elég öreg hozzá, na meg a formája sem igazán klasszikus, (talán cabrióban és M3-asban már most is az) a többi változatnak meg kell még 10-20 év, és akkor talán. A Roadsternek Brabus meg már most is az a többinek pedig kell még 30 év és az lesz, ráadásul nem kell még az ajtó tetejét is újragyártani mert szétporladt :)
Egy ikon felismerése nagyon egyszerű: beállsz egy műhelybe és megáll a munka.
Nincs meg régóta a Roadster, de bárhová beálltam (sima gumis műhely, futóműállítás, Smart márkaszervíz, vagy csak simán az utca) mindenhol ez a tapasztalat, amit egy sima E30 316-325 sohasem fog elérni, de még egy W126-on is sokat kell dolgozni mire ikonként elismerik, mivel egy bontószökevény az nem ikon, csak egy roncs :(

Phrascarica 2010.03.14. 17:01:50

@2,5mach: "Remélem hogy a vasat viszont te fogod kendácsolni, ne holmi márkaszervíz!"
az már biztos, mert a vételárból legfeljebb 1-2 időszakos szerviz jön ki, ha a nagy gebasz be nem üt :(

nb1973 2010.03.14. 17:03:36

@phrascarica: Smart roadster, mint ikon? viccelsz-bolondozol...

Phrascarica 2010.03.14. 17:08:16

@nb1973: egyáltalán nem. Lehet hogy neked nem ikon, de nem is te vagy a célközönség. Angliában már az, itthon meg mi is az ikon, a Calibra vagy az E30, esetleg egy W123? Az a baj hogy valószínűleg azt sem tudod miről beszélünk...:)

zol! (törölt) 2010.03.14. 17:09:39

"aztán vettem kottát meg biciklit, ami azért jó, mert jó"

Benely 2010.03.14. 17:14:21

Smart roadster. Mindig nevetésbe török ki ha meglátok egy "férfit" benne:)
Ender te még mindig gyengus vagy sajnos.

hakapeszimaki1986 2010.03.14. 17:16:54

Én vegyésznek tanulok,nyáron gondoltam itt az ideje beszerezni valami négykerekűt,mert már nagyon vágytam saját vasra,meg untam a tömegközlekedést. A költségvetés olyan 8-900pénzt bírt volna el.Régi a4-et,190-est,124es dízelt,esetleg C osztályt szerettem volna,majd amikor ezeket felsoroltam nepper nagybátyámnak,akkor elintézte egy felejtsd el-lel+hozzátette,hogy 2guriga alatt nincs MERCEDES pont.meg az ennyiből kapható A4 is megette a kenyere javát.Igazából ösztöndíjból+kis mellékesből eltartható autót akartam csak elvakított az ilyen "kimegyavilágbólnemkérezsemmit" szöveg.Minden költséget,szaros kenyeret,jövedelmet figyelembe véve tudjátok mi lett a vége? 3ajtós jól felszerelt,megkímélt 1.2-es 97-es B Corsa :) ,amit 3éve hoztak be.
Amire úgy sikerült ráköltenem 200-at,hogy tulajdonképpen semmi baja nem volt,csak szerettem volna szuper állapotban tudni.Lengéscsillapítók,hidrotőkék,hátsó kipufogódob,téli gumi,gyújókábel,vezérlés vízpumpával,bal oldali kicsit rozsdás küszöb kuka,de be kell látnom,hogy ez egy never ending story,szóval "igénytelenebbül" kell beleüljek,hogy együtt tudjak élni a kicsit terpesztő(0.45 helyett 1.25fok)futóművel,csattogó ajtózsanérral stb. A kérdés,hogy kinek lesznek boldogabb emlékei az autójáról: Endrének,aki a legtöbb tanács ellenére szerelemből vett autót,de láthatóan az első pillanattól boldog,vagy nekem,akit sikerült ugyan lebeszélni az elképzeléseiről,de végig ott motoszkál bennem a gondolat,hogy hátha sikerült volna egy jó példányt kifognom az olcsó tömegautó helyett?

Hilux94 2010.03.14. 17:18:41

@AtoszMester: "Látszik hogy nem nagyon dolgoztál még sehol sem, főleg nem kereskedelemben, ahol minden terület közül az ügyfélnek kiemelten igaza van."

Látszik, hogy nem dolgoztál kereskedelemben itt a kismagyar balkánon. Az ügyfél mindig hazudik és lop. Ha reklamál, kötekedik, kihajítod. A többségük leszarja a szolgáltatás színvonalát, csak az ár érdekli. Pár százalék kedvezményért akár pofán is köpheted, és vigyorogva fog az ajtón kimenni, hogy milyen jól járt...

Phrascarica 2010.03.14. 17:19:26

@Benely: jó lenne ha tudnád mi, hogy miről is beszélünk ;)

Bambano 2010.03.14. 17:19:43

ez ugye nem valami fűnyírómotoros autó?:P

nb1973 2010.03.14. 17:20:31

@phrascarica: ...húha, lehet,hogy akkor tényleg nem. Bezzeg Angliában ;)

Phrascarica 2010.03.14. 17:23:20

@hakapeszimaki1986: "a kicsit terpesztő(0.45 helyett 1.25fok)futóművel"
Bakker, az már szabad szemmel is látszik...
"vagy nekem,akit sikerült ugyan lebeszélni az elképzeléseiről,de végig ott motoszkál bennem a gondolat,hogy hátha sikerült volna egy jó példányt kifognom az olcsó tömegautó helyett?"
Nem hiszem hogy sikerült volna mivel az esélye kb 1:10000000. Inkább lottózzál, az esély ott sem rosszabb ;)

mlt3 (törölt) 2010.03.14. 17:28:24

@Benely: Miert, az elsoszerias Elise talan szebb? Egy fraszt:
upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/18/Lotus_Elise_S1.jpg
Ezek az autok nem arrol szolnak, hogy mit gondol rolam a szomszed.

Suttora 2010.03.14. 17:28:25

"...Mercedes tulajdonos lettem. És ezt már nem veheti el tőlem senki."

Így van, a többi pedig nem számít.

Phrascarica 2010.03.14. 17:29:04

@Bambano: Mivel fűnyírót még egyet sem láttam 1.5 baros turbómotorral, de V8-al rengeteget ;)
auto.indavideo.hu/video/V8_funyiro
Látod a ez V8 legjobb felhasználási módja, ahol nem számít a súly, meg a tömeg eloszlása a vezetési élményfaktor, csak a nyers erő...

hakapeszimaki1986 2010.03.14. 17:35:31

@phrascarica: Szabad szemmel még nem,mindkét keréken ennyi.De nem tervezem,hogy hozzányúljak,mert símán elmegyek egy első garnitúrával vagy 30000-et látványos guminyalás nélkül és kb.12000ért van egy pár gumi,és 40et mondtak a beállításra.Az útfekvés meg igazából jobb lesz tőle... Nézz meg egy forma1-es autót,na ott már látszik a terpesztés szabad szemmel :)

Suttora 2010.03.14. 17:38:32

@hakapeszimaki1986: Na, most már tudom a választ, Te így jártál jobban... :)

Phrascarica 2010.03.14. 17:38:39

@hakapeszimaki1986: csak azért gondoltam, mert nekem is volt egy 240-es Volvom, amelyiknél 0.5 fokkal volt nagyobb a kerék dőlése mint a gyári és én simán megláttam már vételkor, aztán cseréltem egy csonkállványt és már jó is volt. Mondjuk az 15000km alatt féloldalasra zabálta a gumit :(

Phrascarica 2010.03.14. 17:40:14

@hakapeszimaki1986: "mindkét keréken ennyi"
ja, ez elkerülte a figyelmemet, akkor valóban nem látszik, mert nincs mihez viszonyítani.

waffen55 2010.03.14. 17:48:26

NYUNYOGOMEZ! ugyan csinálj már pár fotót arról kerti díszről engem érdekel!

Egyébként meg a Csikóst Endert stb. először is megnyúzom élve aztán pedig ki fogom zsigerelni még mindig élve - szemét dílerek!!! :D :D

waffen55 2010.03.14. 17:50:51

bocsánat elírtam: NYUNYÓGOMEZ

c 2010.03.14. 17:51:08

Én BMW párti vagyok, de a régebbi Mergákból én is csak a 2 ajtós w124-ot venném 6 hengeres motorral (vagy E500 V8), vagy a SEC w126 -ot csak és kizárólag 5000-es V8-al.
Ennek a 2 autónak van stílusa.

Snake Plisken (törölt) 2010.03.14. 17:51:23

Jó kiállású autó ez!!! Használd egészséggel!!!

Viszont ami most vár rád, anyagilag, az igen cudar lesz... Jó lenne ha részletesn leírnád, hogy majdan mások is okulhassanak... Jó ilyenkor leírni a javítás alatti, emberi mulaszás okozta károkat, időkieséseket, újrajavításokat is. Az adja meg az ízét az autó felujjításnak igazán.

Hát, jó tapasztalást, és reméljük, hogy kevesebb lesz a vége, mint ahogy azt az ember így elsőre gondolná!

Snake Plisken (törölt) 2010.03.14. 17:57:34

@hakapeszimaki1986: Szia,

A Te esetedben azért szerintem lehetett volna többet kockáztatni. Tulajdonképpen a szerel döntötte el milyen autót akar karban tartani.

A merciket nem tudom, de 800-ból szerintem lehetne, de egy első generációs A4-ből, megveszed 1 alatt és 1.5-ben már benne van a felállítás és átiratás is, csak jól kell választani.

hakapeszimaki1986 2010.03.14. 17:58:19

@phrascarica: Szerintem nálam a Magnetti első lengéscsillapítók a hibásak amit októberben cseréltem és most vittem futóműveshez a vasat.Minden szilent,gömbfej,stb OK.összetartás+minden OK,kivéve a dőlést.Nekem is a csonkállvány fúrásával akarta beállítani,de gyors fejszámolás után gumik ára vs. 40rugó egyből nemet mondtam. 10000km-t mentem a lengéscsillapító csere óta,és semmi kopás nem látszik a gumikon,innen gondoltam,hogy nem éri meg vele foglalkozni. Vagy valakinek tanulságos története?

Phrascarica 2010.03.14. 18:00:48

@hakapeszimaki1986: a csonkállványt fúrni??? A csonkállványt (vagy tengelycsonkot) cserélni kell. Bontóban fillérekért meg lehet kapni.

Phrascarica 2010.03.14. 18:02:23

@phrascarica: viszont a lengéscsillapítóknak nem sok köze lehet a kerékdőléshez

hakapeszimaki1986 2010.03.14. 18:07:17

@phrascarica:Félreértettem valamit,még zöldfülű vagyok a futóműalkatrészekben,bocsi.Szóval a lengéscsillapítón akarta tágítani a kerékagy felfogatásának helyét,a két csavarból az egyiket.Pontosabban leírni nem tudom.

c 2010.03.14. 18:07:20

Annak a 320CE-nek mi lehet a nyűgje?
Fenntartás+fíling szempontjából egy jó kompromisszum.
Kép alapján nem tűnik rossznak.

No nem mintha cserélni akarnék. Jó nekem a bajor 6 hengeres kupé...:)

Phrascarica 2010.03.14. 18:16:17

@hakapeszimaki1986: az sem igazán azért van hogy egy "hozzáértő" arrébb fúrkálja, főleg nem 40 ropiért, annyiért lehet hogy újat is kapsz Corsára.

MVMV 2010.03.14. 18:17:47

" A kérdés,hogy kinek lesznek boldogabb emlékei az autójáról: Endrének,aki a legtöbb tanács ellenére szerelemből vett autót,de láthatóan az első pillanattól boldog,vagy nekem,akit sikerült ugyan lebeszélni az elképzeléseiről,de végig ott motoszkál bennem a gondolat,hogy hátha sikerült volna egy jó példányt kifognom az olcsó tömegautó helyett? "

Ez az, igazából erről az egy gondolatról szól ez a post. Maximum. Jó kis autó ez, de nem értem minek kell belekeverni a szegény orvosi-egyetemista képet ( talán büszkeségből..? ) aztán meg "szigorúan" leszólni a zsebben turkáló kommentelőket, nem ők kezdték el feszegetni a pénzkérdést.

Ha meg annyira seftkirály a tulaj, hogy a nehéz egyetem és a motor/barátnő vonal mellett elég pénzt összeszed, minek kell a címlapra az ösztöndíjas felhang, hogy 13K jár csak a jeles átlaghoz?

Amúgy drukkolok neki, a Merci is érdekel, csak inkább az autójáról szóljanak a cikkek, ne saját magáról.

Phrascarica 2010.03.14. 18:22:22

@Snake Plisken: "csak jól kell választani"
mintha olyan könnyű lenne választani. A nálunk található 15+ éves 500e+ km-t futott szétgányolt, végletekig elhasznált, ,hozzáértő kezeket az utóbbi 12-18 évben nem látaott, de szépen kipolírozott autók közül. Lehet választani a keményszar, és a higfos közül, aztán lehet készíteni a kenyeret :(

hakapeszimaki1986 2010.03.14. 18:23:48

@Snake Plisken: Helló!
Nekem is van egy ilyen érzésem,hogy a szerelőm döntött. Eddig 700-nál járok a Corsával,mondjuk ez az első autóm.Az összes költsége 21biztosítás+5ezer súlyadó.Vegyes használatban 6titer télen.Presztizs=0.

hakapeszimaki1986 2010.03.14. 18:30:53

@MVMV: Óh,ezúton kérek elnézést Gábortól amiért elírtam a nevét!

Phrascarica 2010.03.14. 18:31:17

@hakapeszimaki1986: de a Corsához még mindig fillérekért van minden. A Mercihez pedig Merci árban! A Corsa árait nyugodtan megszorozhatod 10-el, és megkapod a SEC árait. Nekem régebben voltak ilyen régi "luxus" autóim, hidd el egy ilyenben csak a fenntartása luxus, a többit pedig elhasználta az első tulajdonos az első 200.000km-en :). Mostanra már csak a szopás maradt belőle. Ha olvasod a Csikós szerelős posztjait akkor nagyjából képben vagy :)

szabbbolcs 2010.03.14. 18:32:16

@Ender Gábor:

Kedves Gábor!

A "csonticar-os" sec az én autóm, valószínűleg én is mutattam neked egyszer, azóta kivettem a telepről, nap-mint-nap azzal járok dolgozni, és nagyjából mindenhova. Lefényeztettem a hátulját, kicseréltem a gyertyakábeleket és a gyertyákat így a motor nem rángat, az akadó öv mechanikát megjavítottam, az üléseken levő hibákat a kárpitos megjavította. Nagyon szeretem a kocsit, szenzációs autónak tartom a 126-ost. Ha eladom egyszer, ugyanilyet szeretnék lehetőség szerint sokkal jobb állapotban, rá fogom szánni azt a 2-3 milliót, ami alatt ilyet nem lehet kapni. Nem örültem neki hogy a mostani cikkedben arról kell olvassak hogy miután ennyi minden meg lett rajta csinálva, egyszerűen minden szarnak lehordod úgy hogy hónapok óta nem láttad a kocsit, nem tudod miről beszélsz. Valószínűleg nem mentél az autóval, a kickdown ugyanis működik benne, hibátlanul vált, nem rángat. Az autón még bőven van mit csinálni, persze nem is 10.000 euróért kínálom. Azt hogy az árát 1 millióra írtam a hirdetésben több tényező is befolyásolja, egyik sem te vagy, nekem ennyit ér. Többször ajánlottak érte 6-700 ezret, de mivel nem kapom meg más autótól ezt az érzést, nem adom oda. A karosszérián levő hibákkal én együtt tudok élni, az hogy te azt írod hogy mellkasnyi rügyek vannak a géptetőn, szerintem egyszerű visszaélés a sajtó pozícióddal, az objektív tényközlést elfelejtve. Ha valamennyire ismernéd a típust tudnád hogy a géptető alumíniumból van, nem rozsdásodik, nem találtam még szakembert aki maszk alján levő sérülést meg tudná javítani, az még hátravan. Légy szíves figyelj oda ezekre a dolgokra, mert az írói hitelességed el tud benne veszni.
Mindemellett remélem szeretni fogod a kocsid.

Szalai Szabolcs

Phrascarica 2010.03.14. 18:39:44

@szabbbolcs: "hónapok óta nem láttad a kocsit, nem tudod miről beszélsz"
Szerintem nem azt írta hogy most ilyen, hanem hogy ilyen volt...
Egy kis nagyítás pedig belefér, úgysem ezért nem veszünk ott autót, annak más oka van. Én is néztem ott autót, mert voltak valóban jó áru darabok, de a minőség sajnos sokszor csapnivaló (még az ár figyelembe vételével is). 5X-6X voltám ott, de többet biztos nem megyek, mert mindig csak lyukra futás volt

Hilux94 2010.03.14. 18:42:32

"A kérdés,hogy kinek lesznek boldogabb emlékei az autójáról"

Annak, aki kevesebbet szopott vele, illetve lélekben előre felkészült arra, hogy ilyen korú autóra rövid időt alatt rá fogja költeni a vételárat legalább még egyszer.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.03.14. 18:46:04

"Nem férek be az egyetemi parkolóba"
Ez legyen a legnagyobb gondod öreg! :)

Szép járgány az tuti, én is elfogadnám :) Csak én se tudnám tankolni :D

tónik 2010.03.14. 18:47:31

"...Mercedes tulajdonos lettem. És ezt már nem veheti el tőlem senki."
Ez jól hangzik, az az ismerősöm jut róla eszembe, aki mindenhol 2 méterről dobta le az asztalra a kulcsát a 10 centis csillaggal, de csak 2 sarokal arrébb mert parkolni, mert ugye azért a mercik sem egyformák...

Rocko- 2010.03.14. 18:51:51

@phrascarica: a mai napra utalást nem értem.
történelme van az Audinak, hogyne lenne. :D
totalcar.hu/magazin/szerelem/audi100/
hogy régi autót találni belőle? lehet, persze nem 48 éveset. amúgy én szeretem az Audit, preferálom az ilyen cikkeket, de nem ELVÁRÁS hogy arról írjanak. csak annyi a KÉRÉS hogy ne csak BMW/Mercedes, legyen sokszínű a TotalCar.

Rocko- 2010.03.14. 18:53:15

@phrascarica: miért KELL hátsókerekesnek lennie egy ikonnak? VW Golf GTI, Audi Quattro, Renault 5 Turbo. egyik se RWD, oszt.

Phrascarica 2010.03.14. 18:53:37

@Hilux94: 2-3 hónap múlva -ha addig nem cserélték ki- már fel sem tűnik hogy szar az autó, könnyű megszokni az olyan hibákat amelyek nem befolyásolják a használhatóságot (szakadt kárpitok, búgó diffi, csálén álló kerekek, rohadó fenéklemez)

Rocko- 2010.03.14. 18:54:33

@Gabor_vill: kedves Gabor_vill: közlöm veled: ez egy blog.

Dennis01 2010.03.14. 18:55:02

@szelidorzo: Ez Magyarisztanban van igy, ha Europa mas orszagaiban latsz egy ilyen Mercedest, azt gondolod, "milyen szep oreg Merci..." nem azt, hogy baseball sapkas hulyegyerekek jateka...

@Garp: Jo a szaros kenyer, minden hetvegen, mikor lemegyek a konyhaba, all egy sotetzold beka gonosz vigyorral es egy szerszamosladaval maga mellett a kertben... Mar nem is kell reggeli, ott van teritve a kaki kenyer... :DDD

intruderjani 2010.03.14. 18:55:36

Ez az Ender egy gyökér, a totalbájkos "híreitől" is behányok. Hova süllyedsz még totálkár?

lacza87 (törölt) 2010.03.14. 18:56:19

Szinte senkit nem érdekelt, hogy miből vette, de az ösztöndíjas bevezető meg egyéb remek fordulatok rohadtul hiteltelenné teszik az egész cikket, ez a baj.

A kenyér meg a szar együttes emlegetését meg mindenkinek kurva gyorsan el kéne felejteni, egyáltalán nem jófejség, nem kifejező kép vagy remek fordulat.

Phrascarica 2010.03.14. 18:58:36

@Rocko-: én a Grand Turismo /coupe vonalra gondoltam, abban nem igazán volt említésre méltó tipus. Talán a GT coupe, mint urqauttro, de az meg nem igazán a 6-os BMW és a Sec Merci ellenfele volt. Tehát történelem az volt, de történelme van az Opelnek és a Citroennak is :)

GYUSZI BACSI · http://www.fizetesem.com 2010.03.14. 19:00:50

@hakapeszimaki1986: mondjuk aki 40 ezret mondott egy futóműbeállításra, azt nagy ívben kerüld el ha lehet

Budakeszi külsőn van a Hoffmann és Ballun vagy mi a nevük, 100 m-re a VW kereskedéstől, ott szerintem 5 ezerért megcsinálják és modern gépeik vannak

Dennis01 2010.03.14. 19:05:23

@hakapeszimaki1986: Na ne, 40000?? Meg itt Angliaban is tudok olyan helyet, ahol rendes lézeres felszereléssel megcsinálják 6-8000-ért..

Phrascarica 2010.03.14. 19:05:53

@GYUSZI BACSI: nem beállítani kell, ezt a futóművet már nem leet beállítani -ha jól értettem. A pénzt gányolásért akarták kérni. Nyilván nagy ívben kell elkerülni aki egy futóművet arrébb furkál, de már akkor is ha csak felmerül benne :S

mlt3 (törölt) 2010.03.14. 19:09:14

@hakapeszimaki1986: "A költségvetés olyan 8-900pénzt bírt volna el.Régi a4-et,190-est,124es dízelt,esetleg C osztályt szerettem volna,majd amikor ezeket felsoroltam nepper nagybátyámnak,akkor elintézte egy felejtsd el-lel+hozzátette,hogy 2guriga alatt nincs MERCEDES pont."

A batyad nem egy hulye ember, meg jo hogy hallgattal ra.

"A kérdés,hogy kinek lesznek boldogabb emlékei az autójáról"

A szopas sosem boldog emlek, efelol megnyugtatlak. Nem arra fogsz emlekezni, hogy voltak vele jo pillanatok, hanem hogy mekkora kotvany szar volt, es most ha meglenne a penzed amit beleoltel, mi mindenre koltened.

"de végig ott motoszkál bennem a gondolat,hogy hátha sikerült volna egy jó példányt kifognom az olcsó tömegautó helyett?"

Szerinted ki adja oda neked aron alul a jo allapotu autojat? Hiszel a tundermesekben?

mlt3 (törölt) 2010.03.14. 19:12:53

@lacza87: Na erre most meg fogod kapni, hogy a fekaliafetisizmus valojaban vicces es meno dolog (akar ujsagcikkben is), te pedig be vagy savanyodva.

Gixxer78 2010.03.14. 19:22:52

szabbbolcs!
Ha ezt a Mercit eladod és ugyan ilyet szeretnél újra csak jobb állapotban akkor miért adod el ezt? Az autó cseréből származó irreális költségeket inkább a meglévőre szánd rá. Vagy nincs értelme? Akkor biztos sántít valami! Ha ennyi mindent megcsináltál rajta mióta Gábor látta és mégis eladod és az ára ugyan annyi akkor be kell látnod tényleg volt mit kifogásolni rajta. De ha már ennyire szabadulni akarsz tőle akkor ne vidd vissza a kereskedésbe mert "soha" nem adod el.

hakapeszimaki! Te a nepper rokonodat húzd a ceruzádra! Akkora lúzer vagy mint állat!
phrascarika! Jó hülye nick neved van! Nekem inkább faszkarika jut az eszembe róla! Ismerem a Smart-ot! Az ikon szót még véletlenül sem lehet rá mondani. Ekkora köcsög autót mint ez a seggköszörűt csak a kis buzik vesznek maguknak vagy a szülők tolják alájuk. Ne nevettess már minket! Angolba ikon! Ja van ennek is egy klubja mint minden más autónak csak ezt Kék Osztriga klubnak hívják! Volt már neked dolgod öreg és nagy teljesítményű autóval?
Nem szoktam így kikelni magamból de ez kijött belőlem!

tónik 2010.03.14. 19:26:33

@Gixxer78:
Óhhh, a WINNER személyesen...Ide hamuzzon, Főnök!

hakapeszimaki1986 2010.03.14. 19:33:14

@phrascarica: Így van,nem lehet állítani a dőlést csak fúrkálással.Októberben vettem rá új lengéscsillapítókat(magnetti).5ösért állította az összetartást a múlt héten+felajánlotta a "barkácsolást",mert látta rajtam,hogy lelkiismeretes tulaj vagyok.Panaszom nincs az autóra egyenesfutása jó..stb.semmi nem lóg rajta.10000alatt nem látszik semmi kopás a gumi belső oldalán.Mivel kb.12ért veszek használható abroncsot párban ezért nem akarok foglalkozni vele.

mlt3 (törölt) 2010.03.14. 19:33:55

@Gixxer78: "Nem szoktam így kikelni magamból de ez kijött belőlem!"

Na es konkretan mi az oka annak, hogy egy olcso mezei tucatroadstertol agyfaszt kaptal? Akarsz rola beszelni?

Dennis01 2010.03.14. 19:35:45

@mlt3: Inkabb a BMW kene, a Mercedesben van valami, ami nem tetszik...

Phrascarica 2010.03.14. 19:39:55

@Gixxer78: a faszkarika valószínűleg még a kék osztrigás korszakodból való, az autókról meg annyi a fogalmad hogy V8, a szülök pedig ritkán tolnak ilyen autót a gyerek feneke alá, arra ott vannak a tipikus boyracer autók, a gyerek is jobban jár vele, mert számokban óriási!
"volt már neked dolgod öreg és nagy teljesítményű autóval?"
Volt, sajnos, lehet hogy több is mint amennyi elég lett volna, soha többet köszi! Az pont olyanoknak való mint Te a kék osztrigás múltaddal és a rövid pöcsöddel, Te az autótól a pöcsöd meghosszabbítását várod, de hidd el az már olyan amilyen, én már 15 éve túl vagyok a "nagyteljesítméynü" autókon:), most már inkább vezetni szeretek, lehet, hogy egyszer talán rájössz hogy mi is az, de sajnos most olyanról győzködsz amiről fogalmad sincs!

Phrascarica 2010.03.14. 19:42:10

@mlt3: :) na igen, de mégiscsak Coupe-nak hívták -hivatalosan, azért gondoltam hogy, esetleg arról van szó.

ommm 2010.03.14. 19:48:56

@Devil2: Nana, Andris kollégának akad egy 02-ese :)
Sperres, na. :)
Megteszem, ami tőlem telik.

Nancsi 2010.03.14. 19:49:50

Szerintem a szerző nagyon mellényúlt ezzel az autóval. Ha lenne mellette valami működő, épeszű fogyasztású autója, akkor azt mondom - ok. Ezt forgalomból kivonatja, lerakja egy garázsba, a másikat használja, erre rákölt 5 év alatt 5 milliót, utána meg eltolja a roncstelepre, mert még mindig sz.r. De így, hogy élből használni szeretné? Na ne, ez viccnek is rossz. Ez nem szaros kenyér, hanem golyó a fejbe, önkezűleg.

900 ezerért 1000+1 féle működő használt autó közül lehetett volna válogatni, ami mellett 5 év alatt összerakhatott volna annyi pénzt, amiből akár egy jó karban lévő veteránt is vehet, ha arra áll fel neki. De így 5 év múlva se pénze, se autója nem lesz. Ennél rosszabb döntést még életemben nem láttam. De fontos hogy legyenek ilyen emberek, mert vesztesek nélkül nincsenek nyertesek.

mlt3 (törölt) 2010.03.14. 19:50:07

@phrascarica: Annyi erovel mar a kispolszki is kupe :)

ommm 2010.03.14. 19:52:06

@Nancsi: Hogy miért? Mert mondjuk mindig is erre vágyott?
Ne turkáljunk már a más zsebében, vagy ennyire jól esik?

Rocko- 2010.03.14. 19:52:52

@phrascarica: mondom, én általánosságban értettem hogy a látókört lehet tágítani.

ha említésre méltó coupét akarsz akkor 100-as coupé: nepitelet.hu/autok/audi/100_c1_1970/alombol_remalom/

Rocko- 2010.03.14. 19:54:02

@phrascarica: tessék, ezeket is megszoktuk, sőt szerettük, mégse azok.

Ejoy 2010.03.14. 19:55:59

@Nancsi: neked az autó az ami elvisz A-bol B-be? mert neked nem is vakó ilyen. Nekem , meg a posztolónak meg sok másnak nem. Kell valami ami megdobogtatja az ember szívét mikor beül az autójába. Nekem is hodály 240le autóm van és leszarom mennyit eszik pedig nem vagyok gazdag ember. ennyi kell az életben...

hakapeszimaki1986 2010.03.14. 19:56:46

@Gixxer78: Szabolcs azért adja el,mert a munkájához tartozik az autó adás-vétel.
Csonticar a.....

ommm 2010.03.14. 19:57:17

@mlt3: Az autó amúgy nem vészes. Mechanikailag rendben lévőnek tűnt. Finoman vált, a motor szépen, simán jár, alapjárat fincsi, holtjáték nuku. A hibák inkább kozmetikai és apró kényelmetlenség jellegűek.

tónik 2010.03.14. 20:04:28

@Ejoy:
Hu, még a fénykép is éjszaka készült...Gondolom a telefonon egyeztetett találka is sötétben lenne...

Dennis01 2010.03.14. 20:10:31

@ommm: Gyerunk Omm, mostmar neked is kell egy hatulkaparos. Bar ha a Mazdaval tolatsz, akkor az is hatul kapar.. D:DD

nem kéne... 2010.03.14. 20:16:56

@ommm:

azt lehet tudni, miét rakta alá?

mlt3 (törölt) 2010.03.14. 20:18:28

@ommm: Tokmindegy, most milyen allapotban van, egy ennyi idos auto rendszeresen fogja kerni az alkatreszt, es nem is a legolcsobbakat. Marpedig egy felsokategorias autoban nem csak 4 ules meg egy kormany van, van ott egy-ket alrendszer, amelyeknek a karbantartasa rendszeres elfoglaltsagot fog garantalni. Pl. minden kupes kedvenc alkatreszebol mar most elkezdhet bespajzolni:
cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=360237881679
(Csereje sem egy leanyalom, hatso ules ki, oldalpanel ki.)

Szoval en a poszt publikalasanak idopontjaban mintha egy pezsgodurranast hallottam volna Visz iranyabol.

karlov 2010.03.14. 20:22:15

@ommm: Azért első számú autónak nagy bátorság bevállalni...Persze nem baj,illetve nem nekünk.
Nagyon szép autót lehet csinálni belőle de ez azért tényleg nem gyerekjáték,már ha megvan rá a kellő igénye,hogy szép és jó állapotba tegye.

nem kéne... 2010.03.14. 20:23:52

@mlt3:

és ez mitől is lesz kupé?
a feltehető keménytetőtől?

Ari Gold 2010.03.14. 20:25:09

Szép kis kocsi ez. Gratula!

(hol készültek a fotók?)

szabbbolcs 2010.03.14. 20:26:09

@phrascarica:

Ha mondaná hogy mikor látta, vagy akkor írta volna a cikket, egy szavam sem lenne.

szabbbolcs 2010.03.14. 20:31:38

@Gixxer78:

Nem vagyok az a bütykölős típus, szeretem rendben megkapni a dolgokat, ezért nem fogom a végtelenségig csinosítani ezt a kocsit, az nem nekem való. A sec-et kíváncsiságból kipróbáltam, mert érdekelt a dolog, nem tudtam mire számítsak, de beleszerettem. A csonticarba dolgozok, ugyhogy nem viszem vissza. Az ára nem ugyanannyi, akkor olcsóbban árultam.

mlt3 (törölt) 2010.03.14. 20:31:39

@nem kéne...: Onnan, hogy kupekent hasznaltak oket. A hardtop alapbol fent volt, rongytetot nem is kaptak:
"Vorausgegangen war eine Studie dieser Version,die dem Vorstand von Mercedes-Benz am 3.9.1965
vorgestellt wurde. Sie sollte den vielfachen Kundenwunsch nach einem 2-sitzigen Coupe` mit 2 extra
Notsitzen erfüllen."

Aztan vagy megerted, vagy nem. Megint birkozoszar volt a reggeli? Nalatok zalaban ez az egyetlen menu? Teszem azt rantotta, nincs?

Phrascarica 2010.03.14. 20:31:39

@Rocko-: jó ez is, a maga módján de kicsit izzadságszagu mint az Skoda S100 coupe, vagy talán egy kicsit jobban. Az ilyen B oszloptól coupe az nem igazán az - szerintem - és hát az Audi sem nagyon büszke erre a teremtményére

Phrascarica 2010.03.14. 20:33:24

@szabbbolcs: ...ez is igaz, bár ha jobban utána nézek van itt rá egy utalás: "ezt az autót utoljára Ben Hur használta a híres római szekérversenyen" :D

Phrascarica 2010.03.14. 20:37:39

@szabbbolcs: ...ez is igaz, bár ha jobban utána nézek van itt rá egy utalás: "ezt az autót utoljára Ben Hur használta a híres római szekérversenyen" :D igaz hogy ez nem a megtekintés ideje :)
Talán nem gondolta volna hogy valakinek ezzel betesz :(
Szerintem a Csonti Car is megérdemli a kritikát ha egy ennyire beteg autót szeretne elsózni, ezzel leginkább saját maga alatt vágja a fát, és benne van a pakliban hogy ez néha visszaüt. Tény hogy írhatott volna időpontot, de a lényegen nem sokat változtatna.

szabbbolcs 2010.03.14. 20:40:07

@phrascarica:
a mellébeszélésnek nem sok értelmét látom.

Phrascarica 2010.03.14. 20:41:48

@szabbbolcs: pedig a cikk szerint pont az volt

nem kéne... 2010.03.14. 20:43:07

@mlt3:

mondjuk kettőnk közül nem nekem kellemetlen, hogy nem tudja, mi az a nachrüstung, de szerintem még próbáld visszatömni a szart a lóba.
nem fog sikerülni, meg büdös is leszel, de azért majd jól szórakozunk rajtad.

Phrascarica 2010.03.14. 20:46:10

@Ender Gábor: ...szóval most már érdekelne, hogy mikor is nézted meg az a Csontis 500 SEC-et

Ender Gábor 2010.03.14. 20:48:59

@phrascarica: Tavaly novemberen talán, de lehet, hogy októberben. De Szabolcsnak már válaszoltam, mert emailben is megkeresett.

szabbbolcs 2010.03.14. 20:51:43

A vétel a vevő döntése, megnézi, felméri a hibáit, számol, alkuszik, ha kell neki megveszi. Nem értem az embert aki kiakad egy-egy ajánlat láttán, hiszen nem kötelező az autóvétel.
A Gáborral több levelet is váltottam annak idején, a motorját kínálta cserébe , de akkor a kocsi csak egy volt a telepen levő többi között, nem használtam. Ráadásul kp fele annyiért odaadtam volna, mint amennyiért az övé volt hirdetve, gondolom ez más nézőpontba helyezi a dolgokat.

Phrascarica 2010.03.14. 20:54:12

@szabbbolcs: szóval 2009 okt./nov. de ahogy elnézem azóta sem ez a bestbuy :)

4runner4ever · http://drotvizsla.wordpress.com 2010.03.14. 20:54:59

Aki abban a tudatban vesz autót, hogy bármennyi szívás is lesz vele, neki tetszik, az boldog ember. Kár érvelni, okoskodni, pénztárcakímélő tanácsokat osztogatni. A szerelem, az szerelem, akár Merga, akár BMW, akár tuning Trabant. Úgyhogy kedves Gábor, használd a gépet, kívánom, hogy megmaradjon a boldogság.

Ottopappa 2010.03.14. 20:55:33

Én is most értem egy ilyen 3 hetes széria végére...: Kellet egy saját, olcsó, rohangálós verda. Tehát Lada. A befutó végül egy 1500 ccm-es 5 sebességes 1993-as fehér kocka lett. Anya elnevezte pöttyösnek, mivel a kaszni oldalán már lett egy - két rozsdapötty, de az öreg (előző tulaj) szépen kijavítgatta... Csak kicsit más árnyalatú fehérrel... :) Amúgy az öreg jogász volt + hobbiautószerelő, volt szolgálati kocsija, ezt használta második autónak, és mindig mindent megcsinált rajta, olyan is. A legutolsó kis biszbasz is mint a Doxa óra, úgy műxik rajt. Csak az öreg az összel elpatkolt, megvolt télen a hagyatéki tárgyalás, és a kocsi eladó lett - én meg lecsaptam rá azonnal. És tényleg 66 ezer van benne. Olyan a kompressziója, mint az újnak, húz mint a barom, már alapjárattól, 5-ösbe is olyat lehet vele előzni, hogy ihaj! Ma kora reggel dög hidegben első fordításra indult (szivató természetesen kihúz). Alvázvédelem, műanyag dobbetétek. Nincs sehol szétrohadva. Kecskeméten vettük, Kecskemét - Szeged háztól házig 90 km, ezalatt benyakalt 6,08 liter benyát (kúton mérve első kattig) Szóval a fogyija is fasza. Olajfogyasztás abszolút nulla, igaz, eddig szvsz százvalahány km-t mentem vele, de a motortér porszáraz maradt. És van még több mint egy év műszaki. Mindezt írd és mondd, 125 ezer jó magyar pízért... Még csak egy napja van meg, de már nagyon csípom az öregfiút... :)

Phrascarica 2010.03.14. 21:00:21

@szabbbolcs: akkor 650-ért elvihető KP?

w650 2010.03.14. 21:04:40

Az a baj az enderrel, hogy ő már most nagyképű próbál lenni, de csak üres, míg a Csikós, akit utánoz, évek hosszú munkája után, mára lett azzá.
Tőle is tököm telivan, a végeláthatatlanul nyúlós beszámolója, hogy miként vett a világfaszavégéről egy ócskavasat, hogy mondjuk mikor telefonált a Katinak, nyálat öblítettem, aztán kiderül, erre van felépítve a totálkár egész évi tématerve (lásd a 10 éves szülinap fő attrakciója a horpadt, büdösnek látszó viking heringesdoboz).
Az év eleji ötletelésen biztos osztanak valami kis lét, hogy ki milyen vackot vegyen, amiről írni lehet.
Persze, prolifórum ez, kisuvickolva.
Ender meg el se kezdte. Aztán már The End-er is lett. De ne is gyógyíttsáá! Mer' még tartod a markod a merci gyógyítására.

Phrascarica 2010.03.14. 21:05:55

@Ottopappa: ez már jobb, hiszen max. 125e HUF rajta a bukó, történjék bármi :)
Kb 2-3 éve én is keresgéltem ilyeneket a hasznaltauto.hu-n de ami tetszett azért irreálisan magas árat kértek, de ez jó vétel lehetett. 6-800 ezerért viszont értelmetlen a dolog, mint ahogy a Csontinál lévő Trabant is cirka 500k HUFért :D

szabbbolcs 2010.03.14. 21:12:49

@phrascarica:

Mint mondtam, azóta lett költve a kocsira. Neked nem illene a portfóliódba, nem hiszem hogy lenne komoly ajánlatod.

gnme 2010.03.14. 21:13:26

@Ottopappa: teccik. Fajin gép.

zsiguli.hu/

Sörimpotenciát jelentek, borom van.

hakapeszimaki1986 2010.03.14. 21:15:29

Gábor átírattad már a vasat?
Ha jól emlékszem a 124-ből pont a csúnya kopasz eredetiségvizsgáló miatt nem lett semmi.

Phrascarica 2010.03.14. 21:15:58

@szabbbolcs: nem valóban nem vágyam egy régi V8 - még egy új sem
@Rocko-: Ki tudja? Ez legalább nem akar másnak látszani :)

tónik 2010.03.14. 21:17:04

@Ottopappa:
A Doxás hasonlat szíven ütött...Találkoztam már új Ladával (jó, öreg vagyok), azt sem hasonlítottam volna egy svájci műremekhez...A többivel egyetértek, k.rva jó vétel volt, még ha az a 6,08 liter 10 is (lenne), soha nem fogsz rá annyit elkölteni, mint egy új autó első évi értékvesztése...

pickapu 2010.03.14. 21:18:58

@Ottopappa: Használd egészséggel a gépet! :)

Seca81 2010.03.14. 21:22:14

@Ottopappa: Ő az ugye? :)

www.hasznaltauto.hu/auto/lada/2105/lada_2105_nova_3-3651588

Tuti a verda, kíváncsi lennék városban mennyit zabál...

Ottopappa 2010.03.14. 21:22:55

@phrascarica: Igen, ezelőtt 3 hétig hasonló árú Ladák tömkelegét néztem, egyik borzasztóbb volt, mint a másik. Volt, amelyiknél meg se álltunk. Ennek szerintem egy kissé alacsonyra lőtték be az árát, de ez nekem csak jó. :)

Ottopappa 2010.03.14. 21:25:19

@tónik: Kecskeméten első kattig teleraktam, még ott kóvályogtunk egy kicsit, aztán a régi 5-ösön ötösben, 90-el, majd beérve Szegedre megálltam az Agip kúton, és újra első kattig... 6,08 liternél állt meg a számláló. Hogy ez most mennyire pontos, nem tudom, de olyan rossz csak nem lehet... :)

Dennis01 2010.03.14. 21:25:38

Most nezem, a Hamis a Baba cimu filmben Otvos Csopiek is ilyen Mercivel mentek Sopronba... :))

Nancsi 2010.03.14. 21:26:10

ommm 2010.03.14. 19:52:06
Még a s.ggén a tojáshéj, ne beszéljünk már arról, hogy egész életében mire vágyott. Ki beszélt itt arról, hogy mi van a zsebében, és az honnan került oda? Én arról írtam hogy egyetemistaként még kicsit korai a kapuzárási pánik. Nekem ilyen koromban a mellettem lévő tapasztaltabb, épeszű barátaim szerencsére olyan tanácsokat adtak, amivel nem kerültem rögtön pályakezdőként szopóágra.

Ottopappa 2010.03.14. 21:29:06

@Seca81: Ő biza! :) Egy tizest sikerült alkudni, bár én pofátlanul 115 ezernél kezdtem, aztán 125 lett a vége. Hogy városba mennyi az annyi, azt majd csak később tudom megmondani.

Seca81 2010.03.14. 21:33:23

@Ottopappa: Ilyen tételnél nem gáz h "csak" egy tizest alkudtál le, jó h lecsaptál rá! Én is nézegettem ilyeneket anno, de mivel én 95%-ban városban furikázom, hamar letettem róla. Többen 10+ fogyikkal jöttek, ami miatt bizony jegeltem a sztorit...
Ez a 6 lityi baromi kevés, mázlid van ám! :)

KuKori · http://ireland.blog.hu 2010.03.14. 21:33:48

@JoeMendoza:

Tessék szépen Angliába menni és élvezni a vezetést. Egy ország, ahol szeretik az autókat és nem szopatják szét a tulajaikat. Azt mondanám, hogy az autózás paradicsoma.

Elérhető áron az autók (magyar szemmel, angollal meg röhejesnek mondanám), remek minőségben megőrizve, példás minőségű utak, ingyenes "átíratás", baráti éves adó, egyszerű és olcsó műszaki vizsga - ami minden sarkon van kb. A biztosítás ugyan nem olcsó (sok dologtól függ), de valódi, minőségi szolgáltatást kapsz a pénzedért...

És ha emellett a japán, angol belpiacos fura szerzetekre is kattansz, akkor dupla szerencséd van :)

Phrascarica 2010.03.14. 21:34:05

@Nancsi: nem baj az, Én is végigjártam ezeket az autókat ezért kb. 10 évig rögzült a szopóálarc, de ameddig nem tudtam venni újat addig azt hittem ilyenek ezek :) Orvosként azért van esély, hogy majd megveheti ugyanezt újként, de addig meg miért legyen neki jobb mint nekem volt :D

Phrascarica 2010.03.14. 21:35:38

@Ottopappa: az kódolva volt ha 115-öt mondasz akkor közepén fog megállni, de százalékosan nem rossz :)

mlt3 (törölt) 2010.03.14. 21:37:13

@nem kéne...: "mondjuk kettőnk közül nem nekem kellemetlen, hogy nem tudja, mi az a nachrüstung"

Mar az olvasas sem megy, belam?
Sonderausstattungen:
www.pagode.info/31.htm
"Coupedach ohne Roadsterverdeck (dafür mit Fondsitzbank bei Wegfall des Verdeckkastens) Ausf. MB-Tex: 632,70"

A szovegben a Nachrüstung a rongyra vonatkozik:
www.pagode.info/11.htm

"Ein weiterer Hinweis, dass eine nachträgliche Montage des Faltverdecks zumindest angedacht war,
findet sich in alten Ersatzteil-Preislisten. Unter der Teilenummer 113 770 0101 fand sich ein monta-
gefertiges Komplettverdeck mit der Bezeichnung "Verdeck für Umbau Coupe` in Roadster". "

Vagy ez volt az egyetlen nemet szo, amit felismertel a szovegben, es rogton azt hitted, megtalaltad a kapaszkodot, amit kerestel? :)

Mondom, hogy gyere le a birkozoszar-dietarol.

Dennis01 2010.03.14. 21:37:28

@KuKori: Hat igen, sok itt az erdekes verda... Bar az utak minosege romlott a tel miatt, sok lett a katyu, de orommel mondom, az uton amin jarok ket het utan minden katyu profin ki volt javitva. Magyarorszagon meddig tart ez?? Es nem egy piszlicsare faluban elek, hanem egy 250000-es varosban.

Az en egyik alomautom ez: www.sportscardigest.com/wp-content/uploads/Broadspeed-GT.jpg

Seca81 2010.03.14. 21:39:00

A Merciről. Nem értem itt egyeseket, hisz Gábor fogja nyúzni a kocsit, nem pedig mi, ő tartja majd fent, nem pedig mi, ő fog szopni vele (vagy nem), nem pedig mi, szóval fölösleges károgni.
Volt egy álma, az beteljesült, meglátjuk mi lesz a vége, reméljük sok cikk születik erről is!

Fiatalság bolondság... :)

Seca81 2010.03.14. 21:41:04

@KuKori: Pl Mitsu FTO? Érdekes egy cuuc de baromira tetszik!!! Kár h rossz oldalon van a kormány... :)

Seca81 2010.03.14. 21:46:50

@Dennis01: Gyere haza egy hétre, 2 km után sírógörcsöt kapnál a Minivel együtt... :(
Hihetetlen mennyi kátyú keletkezett a hideg miatt. Az "ideiglenes" betapasztásuk pedig botrányos, és nem csak a mellékutcákra gondolok!
Van itt egy szakasz az utcánkban (főút) ahol szó szerint 20-ra kell lassulnom mert agyonrázza szegény Micrát, kikerülni nem lehet annyi van egymás hegyén-hátán...

McK (törölt) 2010.03.14. 21:56:38

@szabbbolcs: Gratulálok,öregem.
A világ legundorítóbb helyén dolgozol.
Gusztustalan hírdetési szövegeitekért külön gratulálok.
Miattatok,a fajtátok miatt utálja mindenki a kereskedőket.

Egy ócskavastelepről ódákat ne zengjünk.
Minden autótok ilyen,jártam ott.
Mint egy roncstelep.

nza600 2010.03.14. 21:58:35

Na ennek az autónak kétszer tudsz örülni. Egyszer mikor megveszed, meg egyszer mikor eladod. Ezt tapasztalatból mondom, mert nekem is volt egy V8-as. És soha a büdös életbe nem lesz!

Vezérműszíjj csere volt (csak)200ezer, meg havi 40ezer a tankolás. Imádkoztam, hogy az automataváltó ne nálam sz*jon be.

Az volt a legjobb mikor nem tudtam kivenni belőle a slusszkulcsot, és így parkoltam vele 2 hétig az utcán (persze bezárni sem tudtam).

Á, mindegy úgyis megtapasztalod...

Hátezmármi (törölt) 2010.03.14. 22:07:29

@hakapeszimaki1986: 27 éves Merci, 7.500 súlyadó, 11.400 Ft éves biztosítás Budapesten, presztízs egy kevés. Hát nem jobb vétel? Ja, és a mellkasomat sem nyomja a kaszni levegővételnél és Bp-en 10 literből elmászkálok 2000-es benzines motorral és automata sebváltóval.

Hátezmármi (törölt) 2010.03.14. 22:13:59

Mondjuk tényleg nagy bátorság első autóként egy ilyet megvenni. Sok bálnamerci egyszerűen azért került bontóba, mert már unta a tulaja a minden hónapban elromló elektromos biszbaszokat szereltetni sokszázezerért.

Mondjuk ez még a bálna előtti, ez még talán jó autó.

szabbbolcs 2010.03.14. 22:20:05

@McK:
Nem fényeztem a kocsikat amiket árulok, sem a sec-et, nem azért vagyok itt, ne ferdíts.

BushDoctor 2010.03.14. 22:23:40

Szerintem a hülyeség nem kifizetődő. Első kocsinak igazi odabaszós önszopatás. Sokadiknak csak akkor ha van mellette pénz is, hogy ne okozzon problémát a fenntartása, szervizelése.
Egy relative kispénzű egyetemistának oltári nagy baromság, szerelem ide, szerelem oda, ehez az önsorsrontás nagymesterének kell lennie. És ommm nem turkáltam a zsebében, lécci ne orditsd le a fejem, köszi :)

Devil2 2010.03.14. 22:35:25

@ommm: Ja, tényleg, csak most néztem azt a galériát ahol szerepel a 02 is. Egyébként ki ez az Andris gyerek? És miért nem volt szó még az autójáról? Bár, első ránézésre egy eléggé hányattatott sorsú géperejűről van szó.

mlt3 (törölt) 2010.03.14. 22:40:30

@Seca81: A szerelem egy dolog. Viszont az embernek ha van egy csepp esze, anyagilag es lelkileg felkeszul a nehezsegekre. Ismerek pl egy Alfas sracot, akit semmi masra nem lehet rabeszelni. Viszont tisztaban van vele, hogy minosegileg az Alfa mekkora lutri, ezert kizarolag markakereskedotol vesz, es garit hosszabbittat (penzert), amig nala a kocsi. Az elozo 147esevel semmi baja nem volt a 4 ev alatt, mig nala volt. A mostaninal 3.5 ev es 87.000km utan kinez egy valtocsere (feltengelycsere mar 50nel megvolt), gariban. Koltott elore a garira, erezte mi var ra, most sztoikus nyugalommal figyeli ahogy kap egy uj valtot a gyartotol ingyen.

Viszont aki az utolso fillerjeibol vesz egy ilyen oreg felsokategorias autot, semmit felre nem teve a rendbehozatalra, azzal a hittel hogy majd harom fruttibol fenntartja, az garantaltan szopni fog, meghozza bo nyallal. Es ebben semmi irigyseg, basztatas vagy turkalas nincs, csak a szaraz teny, hogy harom szammal nagyobb csizmat vett, mint amekkora laba van.

mlt3 (törölt) 2010.03.14. 22:42:20

@Devil2: De volt rola szo, talan a kelletenel tobb is :)
belsoseg.blog.hu/2010/03/02/eredmenyhirdetes_megvan_a_rabszolga

(Ott is megvolt az analizis.)

biu 2010.03.14. 22:50:25

Van olyan ember, akinek, ha nincs baja, akkor vesz magának! :)

KuKori · http://ireland.blog.hu 2010.03.14. 22:58:40

@Seca81: Mindig azt mondom erre, hogy nem a kormány van rossz helyen, hanem TE :)

ommm 2010.03.14. 23:01:08

@mlt3: :D
Nem lesz arra szükség (mármint Kareszra), úgy érzem...Akad ott ember, aki tudja, melyik végét kell megfogni a kulcsnak :)

ommm 2010.03.14. 23:03:13

@karlov: Ó, emberek jóval nagyobb hülyeségeket is követtek már el ennél.
Emlékszem, egyszer egy hülye 20 éves korában vett egy Kadett GSi kabriót, de maxkabriót, ert a tető rongyokban volt.
Júliusban vette és nem gondolt arra, mi lesz, ha jön a rossz idő.

Végül is megoldódott, októberben összecsukta, de szépen.

Takacs Jeno 2010.03.14. 23:03:33

Micsoda kommentek... A politikai blogoknak méltó párja lett! :)

ommm 2010.03.14. 23:04:58

@w650: Ez nem volt szép tőled...

Dennis01 2010.03.14. 23:06:14

@KuKori: Egyetertek. :) A mi autoinkon jo helyen van a kormany, nem tudom, mi utott az europai autogyartokba, mind a rossz helyre teszi a kormanyt. Noooormalis?? :D

@Seca81: Nagyon jol emlekszem az utakra, tavaly hazavittuk nagybatyam Transit lakoautojat. Egesz uton sehol nem talaltunk godrot (autopalyan vegulis erdekes lenne), de itt is jartunk vele ket hetig, katyukat csak akkor lattunk, mikor lementunk az egysavos falusi utra, az se volt veszes. Na, hazaertunk Magyarorszagra, mentem ki a haverokhoz latogatoba, a Transit mint a hajo, ugy imbolygott a bogarhatas uton, minden godornel zorogtek a fiokok, egy remalom volt..

ommm 2010.03.14. 23:07:18

@Nancsi: Na, viszont hány embert sodortak már bajba a "jóbarátok" tuti tanácsai.
Ugyan, ne játsszuk a szentet, mindenki volt fiatal és vágyott valamilyen autóra.
Hát ő megvette magának.
Szaros kenyér ide vagy oda, neki most jó és gratulálok neki hozzá.
Egy boldog emberrel több van ebben az országban. Az pedig csak jól jön ilyenkor.

Seca81 2010.03.14. 23:08:49

@mlt3: Wow! Elvileg akkor lehet a gyártónál garit vásárolni? Gondolom nem a végtelenségig... Teszem azt veszel egy Toyotát (tudom h neked a No.1 :))
és mondjuk lejár a gari 4 év múlva. Vásárolsz még két évet, és mielőtt ez is lejárna vehetsz még két évet? Gondolom gyártótól is függ; mennyiért ad, ad-e egyáltalán, meddig adja, első tulajosnak adja-e, én ezeket ne vágom, hogy megy ez pontosan?
Az Alfás haverodnak volt esze, konkréten mennyiért vett plusz garit és hány évre?

Sajnos aki szerelemből vesz autót, mondhat neki bárki-bármit, egyik fülén be, másikon ki.
Bevallom neked őszintén, én többek közt azért váltam meg az első kocsimtól mert feleslegessé vált és sokat zabált. A bizti és a fenntartás olcsó volt (2.gen RX-7) de alig használtam és vitte azt a pénzt is ami másra kellett volna. Pedig nem volt vele sok baj (1-2 elektromos probléma, 1x önindító, filléres dolgok) de az h szinte alig használtam és csak foglalta a helyet a garázsban, eladásra kényszerített. Szerelem volt, imádtam menni vele, egy élmény volt elhiheted, főleg 20-as éveim elején...
A szerelem vak, mint mondják, én drukkolok Gábornak, és h neki mi a szopás sztem relatív. Azt ő majd eldönti, mérlegel, titkon dühöng, passz...

Seca81 2010.03.14. 23:18:38

@KuKori: :DDDD Van benne valami...

@Dennis01: Én egyszer voltam Angliában, azon belül a fővárosban, tényleg jó utakkal találkoztam, a pálya tuti volt és London külvárosi, lepukkantabb részén is jó utak voltak.
Itthon a legforgalmasabb utakon is horror néha vezetni, az ideiglenes gányolt, szar és olcsó kátyúzás az agyamra megy! Oké, egy Q7-tel lehet h leszarnám ahogy politikus barátaink teszik, de sajna most nem telik Q7-re :)
A német utakról amerre én jártam (nyugati rész) nem is beszélnék, sokat hajtottam arrafelé, mind példaértékű...

Rocko- 2010.03.14. 23:22:49

@ommm: még egy ilyen hülyét!
vett volna inkább Renault 15 GTL-t!

Dennis01 2010.03.14. 23:24:58

@Seca81: Elmondom neked, hogy epp most volt lassu defekt a Mini egyik alufelnijen. Elvittem a gumishoz, azt mondta, a belso szelen oxidalt az alu, lepergett a festek, egyenetlen a perem, ezert ereszt. Elvittem egy alufelnishez, az lecsiszolta, ujrafestette a peremet. Volt ott egy hatalmas felni, kerdeztem mihez valo. Mondta a pasi, hogy Q7-hez, kethetente majdnem mindig beesik egy hozza, mert az elso katyutol tonkremegy a felni.. Es ez itt Angliaban tortenik, nem tudom mi lehet a magyarorszagi Q7-ek kerekevel...

Dennis01 2010.03.14. 23:26:30

@Rocko-: Vagy egy tuzvoros kispolszkit... :DDD

Seca81 2010.03.14. 23:31:56

@Dennis01: Bazz... Ez durva!
Ettől függetlenül szinte meg sem érzed egy Q7-ben a kátyút, ellenben az egyszerűbb kocsikkal, a kemény japán futóművekről nem beszélve (tapasztalat). Aki ilyet vesz, sztem szarik rá és kicserélteti akár 3x is egymás után...

Dennis01 2010.03.14. 23:38:51

@Seca81:Ebben igazad van, akinek van penze venni egy Q7-et, annak mar meg se kottyanhat egy szett felni...

Nyaron nagyon szeretnek eljutni a Magyarorszagig a Minivel, de tenyleg kivancsi leszek, hogy viseli a jo magyar utakat. Itt a legkisebb huplit megerzi, ara van a kis kerekeknek... Bar a 12"-es kerekekkel javult valamennyit a helyzet...

Rocko- 2010.03.14. 23:39:19

@Dennis01: ááá, inkább egy Ibizát.

Dennis01 2010.03.14. 23:44:03

@Rocko-: aaa, hagyjuk, ugyis Mazda lesz a vege....

Seca81 2010.03.14. 23:47:26

@Dennis01: Hát ha ebben a pillanatban nem kezdenek el ész nélkül szakszerűen lyukakat és utat javítani, akkor bizony Pesten szenvedni fog szegény Mini!
De hazafelé a pályák nem hinném h vészesek lennének (Fra, Ger, Aut), ha úgy vesszük az M1-es sem szégyen, de nem is a top!
Kb mennyi a hazaút időben?

Én horvátban voltam most nyáron, az északi hegyvidéki rész katasztrófa, de a főutak nagyágrendekkel jobbak mint idehaza. Lenne honnan példát vennünk...

mlt3 (törölt) 2010.03.15. 00:00:40

@Seca81: "Elvileg akkor lehet a gyártónál garit vásárolni?"

Mindig is lehetett. Szinte mindenhol (nehany kivetellel).

"Gondolom nem a végtelenségig..."

Igy van. A BMWnel 2 ev az alap, es max 8 eves korig kothetsz. A hosszabbitasok a BMWnel EuroPlus, az Alfanal Extension neven futnak, kulonbozo csomagok es arak vannak.
De nem csak garit, hanem szervizcsomagot is vehetsz, ami bizonyos evig/futasteljesitmenyig az osszes kotelezo szervizt tartalmazza.

"Teszem azt veszel egy Toyotát (tudom h neked a No.1 :))"

Ott is kothetsz, ott CarGarantie neven fut a dolog, az auto max 10 eves koraig vagy 200.000km-ig (ami elobb jon). Eves dija van:
www.toyota.de/kundenservice/car_garantie.aspx

"Gondolom gyártótól is függ; mennyiért ad, ad-e egyáltalán, meddig adja"

Igy van.

"első tulajosnak adja-e"

Ujra is kotnek, es tobbnyire bevizsgalt hasznaltra is, amit a markakereskedonel veszel. Persze itt is ervenyesek a korhatarok, ha pl veszel egy 6 eves Premium Selection BMWt, arra mar csak 2 evet kothetsz. Azt is erdemes tudni, hogy megkotott garanciacsomaggal olyan dolgokat is megcsinalnak neked ingyen, amit normal gariban nem (pl kopoalkatreszek). A feltetelek sem minden orszagban azonosak, pl a futamidore es az alkatreszekre nezve lehetnek kulonbsegek. Olyan is elofordul, hogy a garianciacsomagokat nem a gyarto, hanem az importor kinalja, egy biztositoval osszefogva. Erre tenyleg nincs univerzalis valasz.

"Az Alfás haverodnak volt esze, konkréten mennyiért vett plusz garit és hány évre?"

Nem tudom konkretan mennyit fizetett, de ha van egy Alfad, itt ki tudod szamolni:
www.fiat-teamsys.de/produkte/extension.html

"Sajnos aki szerelemből vesz autót, mondhat neki bárki-bármit, egyik fülén be, másikon ki."

Nem feltetlenul. Vannak, akik kozben azert nem veszitik el *teljesen* a jozan itelokepesseguket.

"többek közt azért váltam meg az első kocsimtól mert feleslegessé vált és sokat zabált"

A Wankel atka :)

mlt3 (törölt) 2010.03.15. 00:08:17

@Seca81: Mas: a Mazda Wankeleiben a rotor mennyire zabalja az eltomiteseket? Nem volt ezzel gondod?

Seca81 2010.03.15. 00:27:03

@mlt3: Ahogy értelmezem, akkor esetleg egy olyan emberke aki hosszabb távra tervez magának autót, (a későbbiekben család eljövetelével nem tartanám kizártnak) megérné egy ilyen garanciacsomag, persze amennyiben lenne rá kerete...

RX-7: Semmi gondom nem volt vele, akitől vettem nagyon vágta a Wankelt, közel makulátlan autót kaptam tőle, mind motorikusan, mind eszétikaiag. Márka és típushű maradt a srác, ő is 2. gen-t vett utána, csak turbóst és 91-est. Az enyém 86-os volt, viszont az akkori legmagasabb felszereltséggel (GXL).
Az oljat zabálta, nem vészesen, de sokkal többet mint a vele egykorú Otto mocisok.
Motorcsere nem volt jellemző a régebbi Wankeleknél, nem értem ezek a Renesis-ek miért baszódnak el ilyen hamar, az itthon közel 4-500 db eladott kocsiból csak pár db nem volt motorcserés... Többeknek már garin kívül, és nem is egyszer, szóval szopás...

Elvileg egy felújításnál elég kicserélni az éltömítéseket, egyéb tömítéseket, főtengelycsapágyat és kb van egy null km-es motorunk... Nyolcasnál biztos nagy tétel, régebbi heteseknél nem olyan vészes.

Tommi 2010.03.15. 00:28:55

@ommm: Ismerem én is. Ahelyett, hogy megcsináltatta volna a tetőt, Monroe lengéscsillapítókat tetetett bele.

Seca81 2010.03.15. 00:28:58

@mlt3: De elvileg egy "szakszerűen használt" Wankelnek illik elmenni 200-250 ezer km-t nagyjavítás nélkül. Az enyémet 150 ezerrel vettem és nem volt gondom vele.

Na jó éjt mindenkinek!

mlt3 (törölt) 2010.03.15. 00:34:01

@Seca81: "Ahogy értelmezem, akkor esetleg egy olyan emberke aki hosszabb távra tervez magának autót, (a későbbiekben család eljövetelével nem tartanám kizártnak) megérné egy ilyen garanciacsomag, persze amennyiben lenne rá kerete..."

Ha nyugalmat es tervezheto koltsegeket akarsz, mindenkeppen. Arak es szolgaltatasok markankent es orszagonkent valtozoak, de altalaban mar egy elbaszodott lambdaszonda eleg ahhoz, hogy behozd az eves dijat. Mindenkeppen erdemes autovasarlas elott korulnezni, melyik markakereskedo mit ajanl.

KuKori · http://ireland.blog.hu 2010.03.15. 01:06:56

@Dennis01: Nekem európai és mégis megfelelő helyen van a kormány :) De én még tetéztem a bajt, (lehet, én is szeretek szopni? :D) úgyhogy életem első francia autóját vettem meg a lehető legnagyobb benzines motorral :D Az alkatrész árak valóban sokkolóak, hely a motortérben még cipőkanállal sincs, de a V6 morgás csillogásán mit sem tompítanak holmi piszkos anyagiak ;) Eddig mérsékelt a szívás, 10 évesen még nem követeli az alkatrészeket, bár ma hazafelé a tempomat nem akarta az igazságot. Szokásos Rönó tanács: majd újraindítom és megjavul :D

Eddig nem bánom, az elmúlt másfél hónap és 1500 mérföld távlatából, azt kaptam, amire számítottam, sőt még kicsit többet is, mindezt fillérekért :) De ezt le kéne kopognom :D

KuKori · http://ireland.blog.hu 2010.03.15. 01:13:46

@Seca81: Hadd segítsek kis saját tapasztalattal: Írországban is ugyanolyan gány módon javítják az utakat illetve hagyják meg az orbitális krátereket az autóúton. Kedvencem minden nap melóba menet, hogy az apró vacakokra ráfoltoztak már két hete, de azt szépen, tehát legalább fél sávos egybe takarót húztak rá, de a külső sávban otthagyták a három darab egymás utáni, kb. 10 centi mély, 30 centi átmérőjű lukat :D Ki érti ezeket?! De minden barom 18-as felnit erőltet még a Corsára is, mer az köll... Remek kínai és argentin gumikkal, minden keréken más fajta :D

Phxmike 2010.03.15. 02:38:34

@Nancsi: Nagyon igaz!
Szerintem kar volt ezt a cikket most ide eroltetni. Amugy nekem nagyon tetszik a kocsi marmint ez a tipus nem konkretan ez a kocsi ugyhogy a fenykepeket szivesen megnezegettem. A szoveget meg... na hagyjuk :)

Phxmike 2010.03.15. 02:51:41

@kismajom2: miert ne kene mas zsebeben turkalni ha egyreszt nyilvanosan ir egy cikket amihez mi kommenteket kuldhetunk tehat ergo ez felhivas keringore hogy beszeljunk rola
masreszt meg a srac eleve azzal nyomta ki a fooldalra a dolgot hogy 13 ezer forintjabol fogja fenntartani ezt a kocsit.

Meg bocs de nekem valahogy nem szimpatikus az cim sem hogy jaj nem fogok beferni a mercivel az egyetem parkolojaba. Meg akkor se ha egyedul maradok a velemenyemmel. Szerintem a regi autozas tobb alazatot es meltosagot is igenyelne.

En nem ismerem a sracot nem tudom hogy jo arc e az eletben. Viszont irt egy cikket es itt csak arra tudunk reagalni. Az en reakciom pedig az hogy a cikk nem jo a srac meg tul nagy arc es nem tetszik.

Legkozelebb majd probal jobbat csinalni. Ha mindenki csak nyomatja itt a sok hulyeseget hogy gratula meg ilyen nyalanksagok akkor abbol hogy fog tanulni?

Szerintem neha jol jon az oszinte kritika. Az enyem az volt. Ha neked ez zsebben turkalas akkor kerd mar meg a szerzot hogy vegye le a cikkbol hogy mennyi az osztondij amit kap meg ez szerinte mennyi benzinre eleg meg hogy mennyi penzt elszort mar motorozasra meg hasonlok. Mert egy huszoneves szinte munkanelkuli egyetemistanak nem eppen ilyen hobbikra futja...

Well... 2010.03.15. 04:27:15

Well...van egy ilyenem mar 5 eve ...(1985-s)...en nagyon kedvelem, holnap utan hozom ki a teli szallasarol...azoknak akik meg nem vezettek ilyet...ezt az autot vezetni pont annyira megterhelo mint otthon ulni a tv elott a fotelba....szuper autot vettel gratulalok hozza...

kismajom2 2010.03.15. 07:19:43

@Phxmike: azért nem kéne, mert nem illik. nem értem mit kell ezen magyarázni. nem tudjuk miből vannak bevételei és h mik a kiadásai, de nem is kell h érdekeljen bennünket. még akkor sem, ha egy részéről önként lerántja a leplet.
a cím nekem sem jött be egyébként. meg volt egy olyan érzésem, h itt a menőzés is benne van a dologban (ami elég unszimpi) nem csak a gép szeretete. de lehet h tévedek és ezért inkább megpróbálok örülni az örömének. egyébként nyilván simán mehet a kritika (ha van), ez természetes.

c 2010.03.15. 07:22:30

@Ottopappa:
A fordulatmérő alapján az öreg gyorsulási versenyekre járt...:D

2010.03.15. 08:27:23

Hát, részvétem....

Nekem 50K volt az ösztöndíjam 1998-ban, de eszembe sem jutott autót venni. Vettem biciglit és futócipőt :F

Egy ilyen korú és teljesítmányű autó fentartása jóval nagyobb anyagi elkötelezettséget igényel, hobbiból és lelkesedésből szerintem nem sokáig tartható úton, pláne nem egyetlen autóként.

Megint csak saját tapasztalatból, én egy 1991-es autót pátyolgattam, és bejött az eladó figyelmeztetése, miszerint ha nem tudsz havonta 500Eft-t rákölteni, akkor csak a szopás lesz vele. Megvolt, ráköltöttem, használtam (második autóként), öröm bodottág :D

Retek · http://vakerda.blog.hu 2010.03.15. 08:32:54

Endergábor, inkább vettél volna egy... BÁRMIT! Még egy csirkeszállítóvá áthegesztett KRAZ-zal is jobban jártál volna.
Ezt asszem ki is celluxozhatnád a monitorodra, hogy néhány hónap múlva még lásd.

100%pure carfan 2010.03.15. 08:55:59

@AtoszMester:
és szerinted ebben a tetű országban arról szól a kereskedelem h a vevőért mindent? épphogy ki nem basznak a boltból mikor odamész az eladóhoz hogy kérj tőle valamit. Kb én meg leszarom hogy miként írogat vissza ez a láma.

100%pure carfan 2010.03.15. 08:58:02

nézzmár, bendebarom cenzúrája márc 15-én is működik 1000-rel. Olyan nem létezhet hogy egy talicska szart burítsanak itt a gnóm fejére. szánalom

Phrascarica 2010.03.15. 09:01:05

@McK: nagyjából egyetértek, de a hirdetési szövegek nem szabad bántani, nagyon jók, már csak azokat szoktam olvasgatni :D

Phrascarica 2010.03.15. 09:03:58

@csmiklos-35: "Bp-en 10 literből elmászkálok 2000-es benzines motorral és automata sebváltóval. "
Na igen, a rakparton éjjel 2 és három között 60-al 4.be:)

Phrascarica 2010.03.15. 09:13:35

@mlt3: van ott ugyanilyen €1-ért is. Ha most elkezdi nézegetni akkor 1-2 éven belül meglehet olcsón Pl az ebay.com-ról ha elalszanak a németek :D

visszakettopadlogaz (törölt) 2010.03.15. 09:14:47

@KuKori: pl suzuki capuccino vagy sajat magam altal hasznalt toyota lucida estima? :) tovabba nissan sapporo es olyan subaruk hogy elkepeszto... ja es a sok micu EVO es SKYLINE - olyanban ugy tudom nincs is balkormanyos.

Ottopappa 2010.03.15. 09:33:58

@c: Nem, csak egyszerűen kellett neki, és tényleg hasznos jószág. Egyébként a motor állapota meggyőzött arról, hogy tényleg nem hajtották a kocsit. Na meg egy ilyen kockával gyorsulni... :))) Az öregnek a fiával intéztük az adásvételt, egy abszolút normális, intelligens koma volt, nem egy zsírparaszt, már ez is önmagában megnyugtató volt.

Phrascarica 2010.03.15. 09:37:05

@Ottopappa: azért kellet neki a fordszámmérő hogy max 3000-nél elválthasson...
Én is arra használom hidegen :)

Ottopappa 2010.03.15. 09:38:06

@KuKori: Ne is mondd, másfél évet éltem Dublinban, volt egy öreg Escortom. Mind a 4 keréken más gumi volt! Ja, és előtte műszakizott a kocsi... Mondjuk amilyen "tempóban" az írek vezetnek, ahhoz a legócskább fajta tükörradiál is megfelelne.

hakapeszimaki1986 2010.03.15. 09:39:38

Azon,hogy megvette és mennyibe fog neki ez kerülni felesleges rágódni,felnőtt ember ő tudja.
Inkább adjunk neki jó tanácsokat a jövőre nézve!
Kezdem: addig ne cserélj benne olajat,amíg a motorfelújításra szánt kb.1guriga nincs a zsebedben,mert a finis és társai adalékok csodára képesek és amíg benne van az olajban,addig nagyon szép,kulturált hangja van a motornak,de ha leengeded onnantól jön a szörnyű "szelephang",kékes füst,meg egyéb pokoli zörgések,csörgések,amire rámegy a fent említett 1guriga.Persze lehet,hogy én vagyok nagyon pesszimista és tényleg hibátlan egy huszonéves,v8-as 900pénzért.

Ottopappa 2010.03.15. 09:40:04

@phrascarica: Ebben lehet valami, mert - ha megfigyeled a képen - háromezer körül van egy fix jelzés is a fordulatszámmérőn. Hajj, legyen áldott az öreg neve, hogy így vigyázott az ótóra...

Phrascarica 2010.03.15. 09:41:37

@Ender Gábor:"Nem férek be az egyetemi parkolóba"
Nem is biztos hogy be kell férni, főleg ha a profnak Nissan Micrája van.
Amikor katona voltam -80 as évek végén- akkor volt W115-ös Mercim, nem is mertem vele beállni az ezredes Trabija mellé, még egy utcába sem :)

Phrascarica 2010.03.15. 09:45:19

@hakapeszimaki1986: nekem is volt a egy frissen vásárol régi BMWmben finish, amikor nagyobbat fékeztem előrement az olaj és megszólaltak a csapágyak, 10-15mp múlva tudta újból felkapni a pumpa :)
Nem kell annak örökké menni, ezt is egy tolató IFA rendezte le, még a motorfelújítás előtt...

hakapeszimaki1986 2010.03.15. 10:00:52

@phrascarica: Így van,sőt semmilyen folyadékot nem szabad bántani benne,mert azzal felborítja a finis+egyéb csodaadalékok,valamint a hűtő-tömítőanyagként használt beleütött tojások finom egyensúlyát! :)

szamok ember 2010.03.15. 10:11:05

Egyetemisták szokása az intellektuális maszturbáció. Ez nem az, a jelző hiányzik belőle.

puspunk (törölt) · http://rozsdaboglya.blogspot.com 2010.03.15. 10:28:39

@phrascarica:
milyen skoda s100 kupera gondolsz, ami a B oszloptol kupe? :)

hakapeszimaki1986 2010.03.15. 10:30:56

Sajnos ez nem csak okoskodás,eléggé tisztában vagyok az itthoni használtautó felhozatallal,Csikós is írt erről egy cikket,hogyan kell gányolni "okosba".
Persze kívánom Gábornak,hogy szerencséje legyen és nem egy ilyen példányt fogott ki.

dr.oid 2010.03.15. 10:40:49

Mindenesetre kellemesen stricis az autó. Eddig csak közel-keleti hallgatókat láttam hasonló verdákkal közlekedni. Nem tudom, hogy puncimágnesként, hogy működik a medikák körében. Mindenképpen becsülendő, hogy a szerző egyetem mellet dolgozik, ráadásul jól ír, lehet, hogy később a Csáth Géza, Németh László vonalat viszi tovább a magyar irodalomban? A saját pénzén azt vesz ami akar. Akár még vonzó medikákat is futtathat mellékállásban, az autó már megvan, a befolyó jövedelem pedig bőven biztosítaná a fenntartási költségeket:)))

Phrascarica 2010.03.15. 10:53:55

@puspunk: nyilván más az A oszlop is, (meg ugye a keret nélküli ablakok) mivel laposabb az autó de valahogy nem olyan mértékben hogy egy hozzá nem értő is levágja egyből. Tehát itt csak egy olyan különbségre gondoltam mint a 6-os, 7-es BMW, vagy a SEC-SE Mercik. Ezeknél szinte minden porcikájuk más, mégis hasonlítanak. Mondjuk egy Skodát nem lehet egy német kupéhoz hasonlítani, de a régebbi Audi kupékhoz inkább a Skodát hasonlítanám mint a BMW/Mercit.

hakapeszimaki1986 2010.03.15. 10:56:57

@dr.oid: Vonzó medikák?? Nem tudom,hogy a SOTE-n mi a helyzet,de Szegeden nagyon ritka jelenség....

ommm 2010.03.15. 11:21:39

@Én a blogger: Havonta 500e?
Úristen, mivel jártál? 747-essel?

puspunk (törölt) · http://rozsdaboglya.blogspot.com 2010.03.15. 11:22:15

@phrascarica:
a keret nelkuli ajtokrol arra kovetkeztetek, hogy az s110r coupera gondolsz s100 coupe alatt. valoban az elso szelvedo elott szinte azonosak az s100-al, de azert azt nem mondanam ra, hogy izzadsagszagu.

www.origo.hu/i/0712/20071224skodas1109.jpg
www.veteranautocsodak.hu/kepek/s1001.jpg

de biztos a boldogtalan ex-s110r tulaj beszel csak belolem :)

dr.oid 2010.03.15. 11:23:34

@hakapeszimaki1986: amikor én a campus körül sündörögtem, hemzsegtek a jó nők, a legformásabbak a tesi szakos csajok voltak, a legöntudatosabbak a joghallgatónők, a legkedvesebbek a bölcsészcsajok. A medikáknak sem kellett szégyenkezniük. Azóta csökkent az orvostanhallgatók létszáma talán ezért változott a kép, vagy neked túl kifinomult az ízlésed:D Saját tapasztalatra alapoztam úgy, hogy a 'guruló krumplit ...' is szabálynak soha nem engedelmeskedtem...

Phrascarica 2010.03.15. 11:36:48

@puspunk: na igen, Skodában nem igazán vagyok otthon, de egy régi Audi kupénál valahogy többre tartom*, talán azért mert szinte egyedüliként mertek farmotoros "sport autót" kupét gyártani a szoci érában. A Rapid viszont már nem igazán vonzó számomra.
*Tény hogy a régi Audi kupékról sem tudok sokat, lehet hogy nem is voltak csak képen :)

puspunk (törölt) · http://rozsdaboglya.blogspot.com 2010.03.15. 11:46:28

@phrascarica:
azert az a 100as audi coupe nekem nagyon bejon, amire reagaltal, de persze izlesek es pofonok ;)

a skodarol szolva meg egyetertek abban, hogy a 110r coupe sokkal inkabb sportkupe, mint a rapid/garde vonal kesobb - mondom ezt ugy, hogy jelenleg masfel rapidom is van. a kgst orszagokban egy bor kagylouleses, keretnelkuli ablakos, felhuzott motoru sportkupeval eloallni valoban nem volt samli annak idejen :)

dr.oid 2010.03.15. 12:01:18

Megnéztem a képeket, Stohl Bjuszi, Kamarás Ájvön és tsai. mehetnek isten hírével mert megvan az új Hángérien Akciósztárok Mesterhármas:D

velo · http://www.astra-coupe.hu 2010.03.15. 13:00:00

hű a mindenit... nekem is a legnagyobb álmom évek óta egy w126 SEC... de a vele járó szopást és költségeket nem merem bevállalni... hiába vannak elérhető áron, én valahogy nem merek egy 20+ éves autót bevállalni, hogy 2 év alatt ráköltsem egy fiatal vagy akár új autó árát :( Valószínűleg sose lesz ilyenem, csak ha nyerek a lottón és nem fog számítani... Pedig tudom, hogy nagyon boldogok lennénk (amikor épp nem a pénzt viszi) Hajrá Ender, nagyon-nagyon sok örömöt kívánok Neked a SEC-kel!!!

Ottopappa 2010.03.15. 13:08:35

@hakapeszimaki1986: Hát, nem tom te merre járkálsz itt Szegeden, de én mint rutinos, utolsó féléves felsőoktatásbeli azt mondom, hogy kíííbasz*tt sok jó leányzó rohangál bármelyik felsőoktatási intézmény környékén...

Mz Etz 2010.03.15. 13:28:15

Valóban kicsit Csikós utánzós lett a cikk. Azt hiszem, egyszer volt Budán kutyavásár alapon, nem lehet mégegyszer akkora port kavarni, autóvásárlós cikkel, mint a Csikós Pontomjával, az valamiért sokkal nagyobb érdeklődést hozott. Persze, azért nem volt rossz ez sem, csak nem olyan. Olvasni pedig nem kötelező, ha vki unja, nem kell ezt olvasni.

Rocko- 2010.03.15. 13:39:02

@phrascarica: "lehet hogy nem is voltak csak képen :)"
létezik, konkrétan amit linkeltem, Népítéletes, abban ültem is.

hakapeszimaki1986 2010.03.15. 13:43:29

@Ottopappa: Hát ízlésről vitatkozni hülyeség,de TTK-n,és mondjuk a SZOTE-n sokkal gyérebb a felhozatal jó csajokból,mint mondjuk jogon vagy BTK,GTK-n.
Nekem is ez a 10. egyben az utolsó félévem és TTK-s vagyok

AtoszMester 2010.03.15. 13:56:47

Igazi, valahogy mindenkire rájött ez a Merci hülyeség.

Még rám is. :)

Egy tuti: Ennek a 126 SEC-nek az elejétől kevés szebb első autóorr létezik. A seggét ahoz képest elcseszték.

Krisi 2010.03.15. 14:26:10

höhöhö, most olvasom csak az írást és a kommetneket, had gratuláljak én is a "miből vetted köcsög? honnan van ennyi pénzed, he?" szintű beírogatóknak :)

nem kurvára mindegy?

én legalábbis leszarom. gratulálok az autóhoz, szép példány. azt pedig le kell szarni, hogy ismeretlen emberek mit gondolnak róla, engem ilyenek sose érdekelnek.

(bár én inkább közúti motort vettem volna, de belegondolva ha énis a Totalbájlnál dolgoznék és szezonban minden hétre jutna tesztmotor, akkor nanáhogy autót vennék :)

Phrascarica 2010.03.15. 14:37:27

@AtoszMester: izlés kérdése, én maradnék az eredetinél

Na_mi_van?Semmi? 2010.03.15. 15:05:35

Öhöm... Első autónak egy 5 literes "szörny". Amikor meg előtör a sebességmámor és kicsit cinkesen tud bevenni egy kanyart, jó esetben csak egy fára tekeredik, rosszabb esetben kiirt egy komplett családot. :-(
Meg aztán csak addig köll a gépsárkány amíg nincs meg a phd... Utána elhagyja az országot, mer' itt szarul lehet keresni orvosbácsiként.

Korcs · http://mztrophy.blog.hu 2010.03.15. 15:20:48

Én már kicsit unom a merciket, de hát mint tudjuk a hülyeség ragadós.

c 2010.03.15. 15:32:17

@phrascarica:
Fűnyíróval jársz?
Én 2000-nél elváltok hidegen.

AK76 2010.03.15. 15:41:51

Hello Gábor!
Javaslom neked,szard le a fanyalgó,beszari,irigy suttyókat:)
Tartsd szem előtt,EZ EGY LUXUSAUTÓ,nem 120 hónapra vásárolt,műanyag tucatszemét,ami a megvásárlás pillanatában el is bukta,saját értékének min 10 százalékát,és mire az idióta kiköhögi a részleteket,tolhatja is a szemétbe,mert egyrészt széthullik,másrészt szart sem ér...:)
Ez a VAS,ha nem sajnálod tőle a pénzt,a gondoskodást,egyrészt olyan élményben részesít,amire SEMMIFÉLE mostani kocsi sem képes,másrészt túléli a forgalomban lévő összes gagyit..
Sokak szerint ez a W126-os Mercedes volt az "utolsó" Mercedes,azóta Stuttgart is elkurvult,beállt a sorba a többi szemétgyártó közé...

Rocko- 2010.03.15. 15:46:23

@phrascarica: dehogy volt vicc, igazi az.
sztem kicsiben, németesen hozza a fastback érzést.

nzo88 2010.03.15. 16:52:27

w126 bárhol, bármikor, MINDIG!

Ottopappa 2010.03.15. 17:05:18

OFF...

Help! Még szombaton szépen lecsuktam az öreg Lada csomagtartóját, ma meg nem bírtam kinyitni... Kulcs a zárba be, de csak akad, és lötyög is egy kicsit. 10 perc után feladtam. Na ilyenkor mit lehet tenni? Hogy nyissam ki?

Phrascarica 2010.03.15. 17:24:57

@Ottopappa: megfogod a baloldalánál -a pótkerék felett és erőteljesen és hirtelen jobbra nyomod, ezáltal kiakad a zárnak a pöcke és felnyílik :)

Phrascarica 2010.03.15. 17:29:23

@c: 2000-nél ez még halott, az elektronika sem engedi elváltani, mert ha elváltanál 2000-nél egyesben akkor 1200 körülire érkeznél másodikban, ott meg nemhogy erő nincs, de lábbal meg kéne lökni :), ez 4500-6500-ig húz, alatta eléggé halott.

Phrascarica 2010.03.15. 17:33:34

@AK76: Most (pénteken) kaptam a Pappastól hírlevelet melyben E250CDI (természetesen az új) 17.311.250 Ft helyett csak most csak nekem 11.690.000 Ft :) ez 33% engedmény

yeti 2010.03.15. 17:33:36

@Ottopappa: phrascaria jól mondja.Esetleg próbálhatod úgy is,hogy lenyomod közben a fedelet.Ahogy próbálod közben fordítani a kulcsot érezni fogod merre enged jobban.

Ottopappa 2010.03.15. 17:42:07

@phrascarica: Kösz :) - amúgy megoldódott: a gyári pótkulcs, ami még nem volt használva, elsőre könnyen nyitotta... Hiába, 17 éve koptatták az előzőt. Ki is cseréltem gyorsan...

KuKori · http://ireland.blog.hu 2010.03.15. 17:42:51

@visszakettopadlogaz: Skyline-ból még én sem láttam balkormányost. De van itt olcsóbb kis sportos jellegű kocsi is, a Toyota Levin (AE111) nagyon népszerű, a Toyota Glanza Turbo is (Starlet) meg akinek kicsit több pénze van, annak Toyota Altezza (Lexus IS 200, csak erősebb motorral, a japán 210 lovassal) jár. És a többi JDM cucc is :)

Ottopappa 2010.03.15. 17:43:34

@yeti: Kösz :) - amúgy megoldódott: a gyári pótkulcs, ami még nem volt használva, elsőre könnyen nyitotta... Hiába, 17 éve koptatták az előzőt. Ki is cseréltem gyorsan... De azért vészhelyzetre a ti ötleteteket is szem előtt fogom tartani... :)

Kirándulás · http://www.adventures.hu 2010.03.15. 18:31:14

Volt két öreg mercim, úgy mondom: ilyen vagy hasonló szakadék soha többé. Egymillióért már jó kocsit is lehet kapni, vagy ha nem , felveszek mellé egy kis hitelt, másfélért már válogatni lehet.

Kirándulás · http://www.adventures.hu 2010.03.15. 18:35:06

Félreértés ne essék: a W126-nak nem nagyon van párja, de nem egy ilyen beázós-szétfingott szakadéknak. Ahogy fentebb írták: ez egy luxusautó (volt), és 900e ft-ért nem lehet luxust venni. Csak a luxus romjait, a nyomát.

ogrish 2010.03.15. 19:01:44

Király!!!Balesetmentes közlekedést hozzá!

Dennis01 2010.03.15. 19:39:55

@Ottopappa: A zarakrol jut eszembe, telen mindennap megszopatott a Mini ajtaja, mindig kimentem, ha nem nyilt, vittem ki forro vizet, leontottem a kilincset, utana mar nyilt... Es mielott azt mondanatok, paraszt vagyok, kijelenthetem, hogy tobbszor is benyomtam jegmentesito-olajzo spray-vel, de nem hasznalt..

@KuKori: Tudom, hulyen hangzik, de en balkezes vagyok, igy kezre esik a valto es a kezifek... :DD

paranormal passivity 2010.03.15. 19:49:33

Eredetileg új Toyotát akartam venni, de annyira erős az öregmercilobbi, hogy a fene tudja... Bár ha az egyikről elcsábulnék a másikra, akkor valszleg egyiket sem kellene... A Toyota most rémesen unalmasnak kezd tűnni, az öregmerci meg porosz-rulettnek...

hapsi 2010.03.15. 20:16:50

Mostmárakkor sohatöbbet nemleszújposzt?

Phrascarica 2010.03.15. 20:50:28

@hapsi: minek újposzt, mindenhol máshol elolvashatod ugyanazt egy új autóról amit itt is láthatsz, viszont a használt roncsok kommentelhetően csak itt :)

dennisthemenace 2010.03.15. 21:32:55

@Dennis01: Dehogy vagy paraszt..Csak hulye..DDD

Carl Johnson 2010.03.15. 21:47:23

off: láttátok az új 5-ös kombit?? az oldalon még nem láttam, de ezt találtam róla: autopult.hu/index.php/hirek/ujdonsagok/259-minden-az-uj-bmw-5-oes-kombirol-hivatalos-videoval

Elfogadnám, na...

Carl Johnson 2010.03.15. 21:49:37

hopppp! ezzel kapcsolatos; ezt meg most találtam tovább böngészve: lemérték pályán az új 530d-t...
autopult.hu/index.php/barpult/blog/229-vezettuenk-st-le-is-mertuek-egy-uj-bmw-530d-t-auto-pult-blog

1kutya 2010.03.15. 21:58:32

kicsi az egyetemi parkoló.

nekem anno az OG900-as befért, igaz a DATE kolija mögött van vagy 2ha lebetonozott terület:DDD

Abszorpciós diverzifikáció (törölt) 2010.03.15. 22:08:41

Hi.Nem igaz hogy azt a szájbatekert népítéletet egy éve képtelenek vagytok megcsinálni. Ha friss ítéletre lépek mindig csak második esetleg harmadikra jönnek be a valóban frissek. 2 napig egyetlenegy ítélet sem utána meg 3 oldal egyszerre. Már millioszór mondták nektek mégis qrtok rá magasról.DE MIÉRT?

BeeTm · http://beeproject.atw.hu 2010.03.15. 23:33:17

A Buhersereg filmben is egy pont ilyet lőttek szarrá... ;)

Az pedig a Berlini Fal ledöntése idején játszódik,oszt a századírnoknak már akkor ilyenje volt.

romesz 2010.03.15. 23:34:03

ez a jargany oreg csokaknak valo inkabb

KuKori · http://ireland.blog.hu 2010.03.15. 23:50:30

@Dennis01: Én is balkezes vagyok :D A váltó az egyetlen kényelmetlen dolog, egyrészt, hogy az egyes van a legtávolabb, másrészt megszoktam a jobb kézzel váltást az elmúlt tizenpár év alatt...

Ja, még pár itteni érdekesebb japó valami:

carphotos.cardomain.com/ride_images/3/57/2661/25141330012_large.jpg

Toyota Glanza Turbo

carphotos.cardomain.com/ride_images/2/4458/2521/23643760003_large.jpg

Toyota Curren

farm3.static.flickr.com/2454/3866482620_1c6b58e8eb_o.jpg

Toyota Levin

romesz 2010.03.16. 03:33:23

@w650: szar lehet neked, az irigysegtol nem latsz es nem tetszik ha mas ember orul valminek.

zöldi 2010.03.16. 07:08:03

Gábor, gratulálok!
Remélem sok örömöd lesz benne. Húzzál le Viszre, a maágus majd még jobbá teszi.

Phrascarica 2010.03.16. 07:20:26

@KuKori: már mlt3 is megmondta
"Nem Toyotaval kene jarni, belam. Lenne elmeny." :))

mlt3 (törölt) 2010.03.16. 07:56:13

@phrascarica: Nincs kulonosebb bajom a Toyotaval. A megjegyzes nem is annyira ellenuk iranyult, sokkal inkabb arra vonatkozott, hogy mennyire szanalmas amikor valaki egy Toyota volanja mogul eloadja a "kihalt az elmeny az autokbol" c. szittya kesergot. Aki sikongatni akar, vegyen egy 135i-t.

Phrascarica 2010.03.16. 08:11:12

@mlt3: gondoltam, de jól jött a gondolatsorba :)

malenykij polgar · http://mbybk.blog.hu 2010.03.16. 08:14:00

@phrascarica: Élmény van azzal is, ha magától gyorsul.

admin1221 2010.03.16. 08:18:40

sajnos meglátszik itt is a "túliskolázottság": ügyes fiú, 5-ös átlaga van, de ha kilép a nagybetűs életbe és nincs apuci-anyuci, éhenhalna.
De azért le a kalappal, nagyon ügyes vagy, hogy ilyen szép mercit meg tudtál venni!

Dennis01 2010.03.16. 08:55:42

@KuKori: Nekem mondjuk benne van a pakliban, hogy szabalyosan kozuton itt kezdtem el kozlekedni, itt tettem le a jogsit is. Kulfoldieknek fel volt ajanlva a tolmacs lehetosege! , de en maradtam az angolnal. Elsore csont nelkul atmentem mindenen. Itt nem ugy van a jogsi se, mint Magyarisztanban, KRESZ tanfolyammal, elsosegely, gyakorlati palyan es kozuton, a nem. Itt bejelentkezel a kozlekedesi hatosagnal (DVLA), ott kapsz egy ugynevezett Provisional License-t. Ezt viszed a vizsgakra, es feljogosit, hogyha egy teljes jogositvannyal rendelkezo szemely ul melletted, es biztositva vagy az autora, vezetheted!. A KRESZ vizsganal itt ket resz van: elmelet es veszelyek felismerese videovetitesnel. Ahany veszely, annyiszor katt. Aztan ha ez meg van, keresni kell egy oktatot, azzal elvileg minimum 10 orat kell vezetned, o donti el, mennyi szukseges meg. Az en esetemben eleg volt 5 ora is, aztan mentem vizsgara. A vizsgamon fel oran at koroztunk a varosban, neha meg kellett allnom es ujra elindulnom, egyszer be kellett tolatnom egy meroleges utcara. Ennyi a vizsga, ha atmesz, kapsz egy papircetlit, amivel mehetsz a forgalomban, mig a rendes jogsi meg nem jon. Ja es a papircetlit maga vizsgaztato adja a helyszinen, a jogsi meg ingyen jon a postan ket heten belul.
Egyszeru, atgondolt, semmi keveres...
Mindent osszevetve kijottem kb feleannyibol, vagy kicsit tobbol, mintha otthon tettem volna le...

Garp 2010.03.16. 09:05:09

@Dennis01: "Elsore csont nelkul atmentem mindenen." - jorszóóógud! :P :)

KuKori · http://ireland.blog.hu 2010.03.16. 09:47:49

@phrascarica: De itt az autók 2/3-a Toyota :D Nagy esélyed van abban ülni :)

Krisi 2010.03.16. 10:14:09

@Dennis01: életem leghosszabb két hete volt, amikor vártam, hogy a sikeres forgalmi vizsga után végre megérkezzen a jogsim :)

@mlt3: már írtam a másikban is, de pont az a baj mostanság, hogy ha egy új autónál vezetési élményt akarsz, akkor minimum BMW-t kell venned. "bezzeg a régi szép időkben" beültél egy olcsó kocsiba, és már az is adott valami élményt. persze az is relatív, hogy kinek mi az élmény :)

visszakettopadlogaz (törölt) 2010.03.16. 10:56:43

@Dennis01: en kamionbol vizsgaztam ( ugyanugy C + E, megvolt magyarban de nem fogadtak el ) gondolom mar miota EU tag magyarorszag is elfogadjak a HU jogsit

egyszeru volt, nem kellett szerelni sem, UK ban nem kotelezo a teherauton a potkerek meg porolto.

Northampton ban lax? jol emlekszem?sokszor eszembe jut northampton, a bridge street :))) ej, par uveg cider elfogyott ott.. :))

cdc 2010.03.16. 11:00:30

Vannak az autók és a Mercedesek! :)
Valóban van gyorsabb erősebb, de "jobb" nincsen!
A taxisok vajon miért nem Bmw-vel taxiznak?! :P

weakest link 2010.03.16. 11:08:20

Tegnap este nem járt véletlenül az első képen látható merci az M7-esen?? Egy ugyanilyen GG...rendszámmal rendelkező megelőzött. :-) :-)

Ender Gábor 2010.03.16. 12:57:01

@weakest link: Dede. Az esti órákban, Székesfehérvár - Budapest szakaszon.

Ottopappa 2010.03.16. 15:23:54

Ender bazeg, én a 3,9-emre kaptam 23.800-at... :D

romesz 2010.03.16. 16:12:12

@cdc: "A taxisok vajon miért nem Bmw-vel taxiznak?!"
Ezt nagyon sok masik model eseteben is megkerdezhetned.

effet papillon 2010.03.16. 18:15:02

abba az ülésbe van vagy 500Ekm, ha nem több, a poszt címe meg no comment, vagyis hungarisztán.

butschq 2010.03.16. 20:12:41

@Ottopappa: nálunk annyi a szociális, mondjuk azt nem mindenki kap:) erre még bursa, meg tanulmányi ha nem innék minden vizsga előtt-után:)

Dennis01 2010.03.16. 20:51:00

@Garp: Eszem a szivedet... :P :DDD

@Krisi: En nem vartam. Megkaptam az ideiglenes papirt a vizsgaztatotol, az oktatom hazadobott, en meg kialltam az udvarbol a Minivel es elmentem a varosba kocsikazni egyet... :)

@visszakettopadlogaz: Igen, jol emlekszel. Nemreg vittem be a Bridge Street-en levo ugynokseghez a papirokat... :D

nzo88 2010.03.16. 20:55:17

Ej ej akkor is csak w126..

romesz 2010.03.18. 04:38:25

@effet papillon: te nem lattal meg 500ezres ulest. Az en kocsim ulese az egyertelmuan mutatja az idot es a megtett tavolsagot. Viszont ebben a merciben az ules nagyon szep allapotban van

ájjeliszekrény 2014.07.03. 00:25:57

utolso
aki utánam ír az muzi

Krisi 2022.06.23. 14:30:58

@Ender Gábor: ez meg van még? :D Épp nosztaligiavonaton ülök (amint nincsen fék) és olvasgatom a besztof Totalcar-t, kíváncsi vagyok mi lett a történet vége
süti beállítások módosítása