200 eurós driftautó – Bécsből

  2010. január 26. - Csikós Zsolt Címkék: ford drift sierra

A szerzőről még nincs információ feltöltve!

A szerző még nem publikált a Totalcaron

Öt gang az állólámpában!
2015-07-19 07:25:12

Annyira régóta van hosszú ötödik (hatodik, hetedik és nyolcadik) az autóinkban, hogy már csak a veteránosok

Totalcar a Múzeumok Éjszakáján!
2015-06-18 08:03:55

Ez most más lesz. Most mi állítunk ki autókat, s várjuk, hogy jöjjenek a nézők, lehetőleg jó sokan. Volt

Szép autót keresünk!
2015-06-08 17:52:23

A folyóvizek élővilága után a Totalcar most a kultúra irányába evez: kivesszük a részünket a Múzeumok

Bent a kövület-Pio!
2015-06-02 16:00:17

Ráment egy csomó idő a hétvégéből, de az a pár Pioneer hangfal (cirka 1979), amit idestova másfél éve


Ha az Onedin-család epizódjai megérdemeltek annyit, hogy minden következő előtt legyen egy rövid összefoglaló, talán érthető, miért kell megvetnem itt az ágyat Sipos Zoli barátom Ford Sierra vásárlásának.

Az ominózus bécsi kirándulás előtt egy nappal Zoli, alias streetsta segített nekem SOS elszállítani a lakatosműhelyből egy onnan gyakorlatilag január legelejével száműzött, fényezés előtti Puchot, Kecskemétről Egerbe. Mindezt december 29-én. E szívességet december 28-án, éjjel kértem tőle, amikor én még Szekszárdon dorbézoltam. Ráadásul mindenféle akadályok álltak útjába az időzítésnek, tehát a négy nap közül, amit sebtében felajánlott, egy se volt jó, kvázi ultimátumként érkezett hozzá a segítségkérés: holnap kéne, oké? Kedves barát vagyok én, bár ez nem mindig látszik. Mindegy, azt a sztorit megírtam, vasárnap olvasható is volt a Belsőségen, nem szaporítom rá többet a szót.

Tehát 29-én éjjel a fényezőnél landolt a Puki, és persze azt az egész napot végigdumáltuk a fagyis Transitban. Nekem eredetileg a 30-a lett volna szabad Puch-szállításra, de az meg Siposnak nem volt jó, mert arra a napra tervezte, hogy Sierrát vesz Bécsben. Csakhogy 29-e folyamán kiderült, hogy a tervezett kettőből egyik barátja sem tud elmenni vele másnap. Hoppá, nekem szabad volt a 30-ám, mondtam gyorsan, én megyek szívesen, ritkán van ilyen, hogy ne kelljen hosszasan tervezni egy egész napos programot. Felhívtam Lacust is, nem akar-e jönni. Volt ideje, jó bulinak ígérkezett, ráállt. Ezzel össze is állt az idei imolai veteránbörzés csapat háromötöde. Nem rossz.

A fagyis (fagyós?) Transitot otthon hagytuk, ezúttal Zoli V6-os Sigmájával mentünk. Nekem különösen kellemes emlék a kocsi, ez volt talán az első komoly tesztautó, amiben valaha ültem, ráadásul úgy, hogy két évvel később lettem csak újságíró. 1992-ben vezette be, asszem a Denzel Hungária nevű importőr Magyarországon, azt a tesztautót kapta meg az akkor az Autó Magazinnál dolgozó Tóthmátyás Tibi barátom. Akinek a révén – mellesleg - a szakmába kerültem. Hiába, a baráti szövevények láncolata az autós újságírói szakmára is árnyékot vet – hű de szép kézavar volt. Iszonyat királynak éreztük magunkat abban a kocsiban, felfoghatatlan dolgokat tudott.

Sipos Zolié egy igen keveset futott, bőrös, aktív futóműves, kései, 1996-os darab, már frissítés utáni. És még mindig luxusautónak érezni. Nemtörődöm könnyedséggel viszi a százhetvenet (persze a német autópályán – tettünk gyorsan egy kört Stuttgart felé is…), a rugózása valami egészen fantasztikus, mégis érezni benne kicsit a gépet, tehát épp annyira öreg, hogy nekem barátságos legyen.

Képzelhetik. Eseménytelenül, nulla idő alatt teleportáltuk magunkat Bécs külvárosába, ahol – kapaszkodjanak meg – egy magyar srác visz egy jól menő kereskedés/bontó kombót vagy tizenkét éve. Hirdet az osztrák, de hirdet a magyar oldalakon is, sőt, Magyarországról is visz ki autókat eladni. A kereskedés egyik hátsó sorában például találtunk egy egészen rozsdamentesnek látszó S100-as Skodát, papaállapotban.

A Sierrát – egy kétliteres, 125 lóerős DOHC-motorral szerelt, legutolsó évjáratos kombit – a második sorból kellett előhalászni. Amíg a kereskedő srác szabaddá tette a terepet (ne feledjék, szombat volt, két ünnep köze, mégis kaptunk kiszolgálást), Lacussal felmértük a kínálatot.

A térdünk remegett a közel újszerű 518i BMW-től. A 260 ezer kilométer talán nem kevés, de a kocsiról árulkodott, hogy szerető gazdánál lakott. Vizsgával, naprakészen 1500 euró.

És az a vicc, hogy az 518 igen tartós verzió, a kocsin pedig tényleg egy karc sem volt.

De találtunk klímás Renault Twingót minden papírral, forgalomkészen egy ezresért.

Hátul, a bontóban állt egy közel hibátlan, porszívóseggű Mazda 626-ost nyóccázér'. Dísztárcsák a csomagtartóban jeligére.

Meg egy egészen elképesztő kisdömpert is szpottoltunk. Erre nem lehet ráülni, tényleg csak a cucc szállítására való, de őrült régi lehet.

Nézzék csak azt az öntött hátsó (mert hátsókerék-kormányzásos) villát.

Meg a míves kezelőszerveket. Wormser a márkája, komolyan, kéne egy ilyen. Nem tudom mire, de iszonyú zsír objekt.

Hátul, a bontó leghátuljában, a mezőtől egy kerítéssel leválasztva hevert két darab W108-as Mercedes. Tudják, a régi S osztály (1965-72). A nyolcvanas évek stílusában pimpelve, ízléstelen, rossz helyen elválasztott két szín az egyiken, mindkettőnek a C oszlopán eredetileg csomagtartóra való csillagok. Abban az állapotban, ahogy ezeket láttuk még, amikor máriahilferezni jártunk gorennyéért a nyolcvanas évek végén.

Lényegében menthetetlenek, a kereskedő srác már ezekkel együtt vette át a bontót, olyan húsz éve heverhetnek a susnyában, feltámasztásuk emberfeletti erő lenne. De egy jó szélvédő, pár díszléc, futóműelem még kimenthető lenne belőlük, csak hát nagyobb meló kiirtani a gazt, kiemelni őket, bevinni, kínlódni velük, mint ami kitermelhető belőlük. Tűnnek el, szép lassan, mint Angkor.

A legérdekesebb lelet azonban egy Ford Taunus volt. Ez kint, a kereskedéses részen állt, igaz, csak szerelésre hozta egy tetováló szalonos csávó. Selyem-matt fekete. Szegecselt.

A belsejében az osztrák keménységi fok mértékegysége nagy mennyiségben - a párducfolt. Meg persze krómozott kormány, és rikító tojássárga műszerfalbetét. Jaj!

Érdekes módon a rettenetes pimpfelnisítést, ültetést megúszta az autó, bár egy sportdobot azért rátettek.

A legszebb eleme azonban a hűtőmaszkja. Zártszelvényből készült, és állítólag azért nincs lefestve, hogy így, rozsdásan még keményebbnek látsszon az autó. Hát, nekem épp a másik véglet jut eszembe. Az extra keménység, meg a finom, khm, puhaság mindig közel esik, gondoljanak csak a Village People-re. Nem jó dolog szélsőségesnek lenni, mert olyankor már közel a palánk, amin ilyenkor szinte észrevétlenül átesik az ember…

Kiégett receptorokkal távoztunk a Taunus mellől, mint két, kontakthibás Terminátor, gyorsan ki kellett öblögetnünk az agyunkból az ízlésterrort. Például a teljesen józan Audi V8-assal, asszem talán ezer, vagy ezerötszáz euró volt, papírokkal, vizsgával.

De ekkor már ketyegett a Sierra. Először csak három hengerrel (kicsit sokat állt), aztán megjött a negyedik is. A motorja, mint a vaj. Feltettük Zoli próbarendszámát, kivittük. Megy, mint barom. Érdekes, hogy a mai autókhoz képest pár száz kiló mínusz a 125 lóerőt is milyen fickóssá teszi. A fék persze úgy üt, hogy megfájdul a talpam, a lengéscsillapítók inkább lengésgerjesztők, meg a hátsó ütköző törött, rohad a két hátsó ív is. De alapjában véve nem rossz.

Van szinkron, a kormány tűrhetően pontos, a belseje egyáltalán nem lelakott, bár koszos. Minden kis izé működik, motoros ablak fel-le, fűtés, lámpák, műszerek. Még gumik is vannak rajta, nem is túl rossz téli cuccok.

Nem kell nagyon nézelődni, az autó korrekt. 250-ről indult, mosolygós alku után 200 euró lett. Alig több mint ötvenezer forint. Ahogy a belső tér általános kopását elnézem, nem lehet benne sokkal több 200 ezer kilométernél, és az óra is azt mutatja. Korrekt gép.

Ekkor már délután fél négybe hajlottunk, éhesek voltunk, mint a szamár. Letámasztottuk a Sierrát, a Sigmával elindultunk a gyomrunk után. Még egy nappal korábban megbeszéltük, hogy a Naschmarkton fogunk kebabot (gyrost) enni, mert Európában ott adják ebből a legjobbat. Igen ám, de én mindig eltévedek Bécsben, Lacus és Zoli pedig még nem jártak még a Naschmarkton. Egy másik baráti körrel egy időben minden karácsonykor kimentünk adventet nézni, enni, glühweint inni, de én akkor csak vezettem, és Imi barátom mondta az utat.

Bécs közlekedésileg szörnyű város, emlékszem, hogy amikor 1972-ben jöttünk haza a szüleimmel Svájc felől, négy órát keringtünk, mire kijutottunk belőle, az anyám már sikítozott. És hiába voltam ott azóta harmincszor, mégis eltévedek. Mindig. Pedig más városokban egész jól tájékozódom, Tokióban most is el tudok jutni majdnem bárhová gyalog, pedig ott utcanevek sincsenek. És hússzor akkora, mint Bécs. Mondom, Bécs odatalálásügyileg egyszerűen egy szemét hely. Máskülönben, mondjuk, szeretem.

Tehát kábé másfél hét leforgása alatt érkeztünk meg a Naschmarktra, már kis híján lázadás tört ki a Bounty-n, annyira korogtak már a gyomrok. De meglett a piac. És ez a Naschmartkt nevű izé még mindig csodás. Az árusok tömik a vendégek arcába a kajákat, csak úgy, próbából, nem kell venni. És mosolyognak. Meg a szagok. Meg az éttermek. Igazából itthon is minden van a Nagycsarnokban, meg ezer más helyen, de a Naschmarktnak valami egészen egyedi hangulata van. Oda nem venni jár az ember, hanem szórakozni.

Valahogy letoltuk a kebabokat is, amik arrafelé kétszer akkorára nőnek, mint itthon. Ja, és valódi birkából, meg marhából vannak, nem ebből a fura darálék-műizéből, mint nálunk a legtöbb – erről a Winkler szokott hosszan magyarázni, csak arra emlékszem, hogy nem kóser, amit Pesten adnak. Vissza a neuwagenért.

A Sierra pöcröff indult, Sipos urunkat pedig elkapta a hátsókerék-láz, és már az első sarkot keresztben vette. Egy 200 eurós autót nem sajnál az ember. Még előtte, a Naschmarkttól a kereskedés felé hajtva elkezdte fejtegetni, hogy kell vennie rá négy lengéscsillapítót, de az helyből olyan ötvenezer, ezért gondolkozik a teljes Bilstein-futóművön, ami viszont alig több mint nyolcvanból megvan. A két skót származású (Lacus és én) egy emberként hördült fel a Sigmában. "Micsoda, az ötvenezer forintos játékautóra nyolcvanezres futómű? Hogy gondolod?" – böfögtük fel kicsit hagyma- és birkaszagúan. A naschmarktos falafel bosszúja hosszan kísért.

"Az ember azért vesz ötvenezer forintos autót, hogy maradjon nyolcvanezre sportfutóműre" – villantott meg egy számomra teljesen új filozófiai irányzatot Sipos. Ez aztán az autóbuzéria a javából, ezt bírom.

"Egyébként van egy angol honlap, ahol ilyen Sierrákat tuningolnak driftre, méghozzá fillérekből. Amiatt vettem én most ezt az autót, és nagyjából úgy is szeretném megcsinálni. Ezen szeretnék megtanulni rendesen driftelni" – tette hozzá, de ott, akkor, nem volt nálunk net, tehát csak itthon tudtam megnézni. Hát, elég nagy barmok azok az angolok. De aranyosak.

A kútnál érte Zolit a legnagyobb meglepetés, ugyanis az autó értékét nagymértékben növelő tényezőt fedezett fel a szélvédőn – egy érvényes osztrák autópálya-matricát. Ismerem Zoli autós-motoros ügyeit, ezek alapján néha el szoktam képzelni a védőangyalát. Nem egy szilfid, madárcsontú, légies teremtmény, sokkal inkább egy mosolygós, rántotthússzagú, selyempongyolás, kétszáz kilós Rosa mama, Sipos lényegében az ő hájának redőiben vészeli át az életet. Ilyen védőangyallal nekem már tizenkét hengeres Jaguarom lenne…

A Sierra gond nélkül hazatépett a pályán, a fék lényegében kivasalódott az Osztapenko vonaláig, a gátlók is magukra találtak – kissé. Azóta is hibátlanul működik, a diffi már sperresítve (CO-sperr, tudják), Capri-kerekek fent (ezeket még Vályi Pista festette régebben, de már jön le a fekete róluk,  még ide készültek – omm), és Sipos néhány havas bevetésen is túl van vele. A belseje némi takarításra szinte újszerű lett, olajat nem eszik, benzint se sokat, a futómű hátra van még, de így is megy keresztben. Hogy megérte-e? 200 euróért egy driftautó? Ez vicc… A buli meg szenzációs volt.

A bejegyzés trackback címe:

https://belsoseg.blog.hu/api/trackback/id/tr701700950

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

twng 2010.01.26. 07:20:41

Bécsben szerintem autó helyett a másik ó-s végű a javasolt közlekedési eszköz, alias Metró. ;) De a villam(ó)s is jó választás.

Az végül is nem derült ki, magyar papíros lesz a gép, vagy marad próbarendszámos játszóautó?

Félelmetes, hogy eurolcsó autók magyar papírral már többszörösét (k)érik(?).

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2010.01.26. 07:30:16

Kérjük a kereskedés pontos koordinátáit :)

romesz 2010.01.26. 07:35:42

tetszett a tortenet, szorakoztato.
szerintem Becs kozelekedese nem gond,

shagy · http://www.konyvkoto.com 2010.01.26. 07:43:50

erre mondjuk kíváncsi lennék, h hogy lehet pl hosszasan használni (nem félévig) egy P/Z v mittomén milyen rendszámot... és mennyibe fáj...

bgy_ 2010.01.26. 07:44:43

Mennyi lenne erre a regadó+áfa? Kétszáz, kétszázötven?

shagy · http://www.konyvkoto.com 2010.01.26. 07:44:51

@Kőmíves Kelemen: vagy valami webcímet... "nániázni" kicsit

pet77 2010.01.26. 07:54:12

Nicsak, itt van a tegnap emlitett hegesztett difis sierra!!!
Nagy kópék vagytok ti!

Lowtyo 2010.01.26. 08:03:18

jajj, de bájos zoli azzal a nylon szatyorral az aszalt bizbazos stand előtt.
:)
sipos úr, vedd fenyegetésnek, egyszer azon kapod magad, hogy beállítok hozzád autónézőbe.

pet77 2010.01.26. 08:05:32

Aztán hiphopp 1 millánál tartasz a nolcvanról.....és akkor még nincs benne a "gyorskormány":)

lacza87 (törölt) 2010.01.26. 08:09:38

Kellemes, hangulatos cikk, köszönet érte!
Olyan jó, de tényleg, látni, hogy nem csak nekem kell egy kis idő, hogy hozzászokjak az új évhez: " az idei imolai veteránbörzés csapat" :)

tomnemtom 2010.01.26. 08:12:16

Zoli, gratulálok, jó vásár-buli !

Rosa mama odaver, szerencsére nem láttam a filmet, tehát saját képzeletem szüleményét tekintem védőangyalnak :)

D.K. 2010.01.26. 08:14:22

Sziasztok

Én nem rég hallottam haveri körben hogy eltörlik a regadót márciustól , persze lehet hogy kamu a hír de lehet igaz , nem tudtok valami pontosat erről?

G.kommenter 2010.01.26. 08:24:05

De gondolom, magyarpapírosítva nem lessz, mert az több lenne mint minden más kiadás együttvéve. Persze akinek van próbarendszáma az eltud vele lábon is járni a hétvégi driftekre. (nem sajnálom tőle, ilyen az élet magyarisztánban)

szatyi 2010.01.26. 08:26:31

Gyönyörű történet, a sierra kombi mint a vágy tárgya az nekem erős paradoxon. De biztos azért, mert nem értek hozzá. A sigmát nem értem én itt. Hogyhogy nem lökődik ki a fordok közül?

rognork 2010.01.26. 08:38:58

kezdhetünk sápítozni hogy bezzeg a sógoroknál...

roobert 2010.01.26. 08:43:43

Jó ez a regisztrációs adó. A sok fostalicskát filléres lehúzással be lehet hozni, szarván a környezetvédelemre, aki meg normális autót hozna, az fizessen.
Nem akarok bántani senkit, egy régi autó is lehet jó, de miért az szopjon, aki jobbat akar. Azt hittem a járműpark fiatalítása lenne az állam célja.

adam.czagany 2010.01.26. 08:44:17

Ómájgád! Az az Audi V8... Ahhh... Olyat nekem, ennyi pénzért, regadó nélkül, teljesítmény adó nélkül, átiratási mizéria nélkül! A javítást, benzint kifizetném simán :-)

biturbo s - félázsiai bunkó állat · http://oldfordworks.blog.hu 2010.01.26. 08:47:20

Jó cikk, és tessék, íme, mindjárt látszik is, hogy a magyar márkakereskedők elsősorban, meg a körülöttük lévő autókókányoló zsírnyakú nepper holdudvar mitől tarthat. Ha a regadó megszűnne, jöhetnének be ezek az autók, amire a cikkben néhány példát lehetne látni. Előrebocsátom persze, hogy kint is van sz*r, de legalább az autópiac nem olyan belterjes (ez a lényeg), mint itt!

Ha történetesen épp autóvsásrlás előtt állnék, hát százszor inkább vennék egy valódi opawagen limuzint extrákkal (518i BMW, lásd. cikk), mint itt valami full-full alap kisautót, havi törlesztőre, ha dízel, abszolút esélytelen olcsón javíttatni, plusz havi törlesztők bőven visznek többet, mint amibe a másik karbantartása (rendszeres, módszeres!) kerül. De ott a Twingo, aki kicsit akar, ezzel az árral nem lehet konkurálni itt. Hát még a Sierra, amit én valszeg nem driftre használnék, de hát 200 euró, hát az valami csoda.

Szóval értem én az MGE-t. Ha engednék "az árúk és szolgáltatások szabad áramlását" ami ugye EU irányelv, hát elég sok szalon becsukhatná a boltot. Szerintem minimum a 2/3-uk.

csilla1111 2010.01.26. 08:50:22

Elég vicces, hogy minden használtautós tanácsadásnál a Totalcaron kiemelt helyen szerepel, hogy nehogy elhiggyük, a kevés kilométert (amit magam is osztok), mindenki annyit hazudik, amennyit csak akar.
Bezzeg amikor Ti vesztek 14 éves Sierrat 50 ezerért (!), annak hihető a 200 ezres futása, mert olyan korrekt a le sem fotózott belseje...
Egyébként jó olvasni való volt reggelre, a BMW-t is hoznotok kellett volna!

Csikós Zsolt 2010.01.26. 08:50:49

@shagy:

Úgy, hogy több autóra teszed fel. Évi 30 lehetőséged van, Sipos tipikusan 5-7 romra teszi fel, plusz van két rendszámos romja is, azokkal jár nap mint nap. Be kell osztani.

Bocs Zoli, hogy leromoztam a kocsijaidat, csak vannak itt Audi S8-használó látogatók is...

Kifordított kacagány 2010.01.26. 08:50:59

@shagy: sokba, a neten mindent megtalálsz hozzá. már a korábbi posztban is nyihogott miatta pár hülye, de elhiheted nem kis pénzt kell kicsengetni érte. a hozzánk hasonló póroknak nem éri meg, tőle meg nem kell sajnálni. irigyelni meg főleg nem.

@Lowtyo: ha hiszed, ha nem, legutóbb a háttérben álló tűzoltócsodát nézve én is épp erre gondoltam:)

@D.K.: el vagy tévedve időügyileg. még nincs április elseje:)

biturbo s - félázsiai bunkó állat · http://oldfordworks.blog.hu 2010.01.26. 08:54:52

Audi V8, abszolut kultgép. De a magyarisztáni roncsprémiummal, (luxusadó, balkan sztájl) valszeg inkább Szlovákiát kell megcélozni, forgalomba állítás, stb.

Itt ugye az autópark fiatalítása együtt kell hogy járjon a márkakereskedők, meg a hitelkihelyező bankok hasznával. Meg ezzel a remek protekcionista politikával.

Feleségem szüleinek szembenső szomszédja német rendszámú autókban ül. Autószerelő, behoz, bont, stb. Én mindenesetre gratuláltam neki, ő meg mondta, hogy ha újabb autót szeretnék majd venni, megoldhatjuk. Élni is fogok a lehetőséggel.

tükörfúró 2010.01.26. 08:55:06

@littleguy: Kint szerinted miért vannak bontóban?

itt is ugyanaz lesz,ott már MOST annyi rá az adó, hogy az ottani pógárnak sem éri meg már, a műszaki állapot másodlagos..

euro 0, nem obd csatis akármi, a zöldkártyájába itt egy szép görbe kettes kerül

amivel mondjuk 2012től budapest belvárosába nincs bemenet, 2015től egész pestre, 2018tól egyetlen városba sem, 2020tól meg csak OT-vel tarthatod forgalomban majd

szevasz tavasz.

így működik az autógyártó+sötétzöld maffia kombó, a régi, még túl tartós autók elpusztítása című hadműveletben

nemsokára szép (jó, használható) öreg autója annak lészen aki gazdag és ez a hobbija, aki autósakármi (szerelő, versenyző, hatósági tótumfaktum) és "erre tette fel az életét"..és akkor itt pont.

aki meg csak autózni akar, fizeti az újabb és újabb újkocsi hiteleket az egyre silányabb műanyagdobozokra és végnélküli kamatokat, mert így működik a kapitalista gazdaság, le fogják nyomni a torkunkon, ahogy eddig midnent, fizetőparkolástól (mrá a videéki kisvárosokban is!) a fizetőautópályáig, 22fléle büntetőadóig, 350ft-os benzinig...stb.

lajos07 2010.01.26. 08:55:07

@Kőmíves Kelemen: Sziasztok!megtudnátok adni a pontos címét vagy valamilyen elérhetőséget ezzel a kereskedéssel kapcsolatba?köxönöm előreis

Csikós Zsolt 2010.01.26. 08:55:14

@biturbo s:

Én mondjuk értem a regadót, inkább az egész rendszert tartom hülyének. Kint a normál éves adója nagyon magas az ilyen öreg autóknak, kivéve, ha H-regesek. Nem éri meg tartani őket, csak a mániákusoknak.

Magyarországon éppen az öreg autók adója az alacsony (tudod, van az a 0,9-es szorzó valahol 15-18 év felett, most nem tudom fejből), ezért itt NAGYON megéri öreg autóval járni. Tehát ha nem lenne valami komoly akadály, hogy ezek bejöjjenek, dőlnének be hozzánk ezek az öreg romok (beszélek én, akinek csak ilyen van).

Akkor lehetne eltörölni a regadót, ha ugyanolyan bazi nagy lenne az adója az öreg autóknak, de a régi autóval járók nagy szavazóbázist alkotnak, ezért ezt sem a szocik, sem a fidesz nem meri meglépni. Inkább röhögve hallgatják, hogy mindenki fortyog a regadó miatt.

Egyszerű logisztikai/politikai kérdés.

Csikós Zsolt 2010.01.26. 08:56:29

@lacza87:

Na ja, azért volt idei, mert ott még az akkori énem beszélt...

Csikós Zsolt 2010.01.26. 08:57:25

@tomnemtom:

Nem film, vagyis nem a filmre gondoltam, hanem a Goncours-díjas Émile Ajar-könyvre. Olvasd, ha megtalálod az antikváriumban, hörögni fox.

Kifordított kacagány 2010.01.26. 09:00:47

@Csikós Zsolt: tudod mit? inkább ez maradjon is így. már most is épp eleget kell fizetni ezek után a romok után.

nuclearpower 2010.01.26. 09:06:00

Kedves Zsolt!

Nagyon boldog lennék, ha elmondaná, hol lehet ma kapni 80 ezer forintér komplett Bilstein futóművet? Nálam a futómű minimum rugó+lengéscsillapító kombót takar.

biturbo s - félázsiai bunkó állat · http://oldfordworks.blog.hu 2010.01.26. 09:06:08

Zsolt: "Egyszerű logisztikai/politikai kérdés." így van.

"Nemsokára szép (jó, használható) öreg autója annak lészen aki gazdag és ez a hobbija, aki autósakármi (szerelő, versenyző, hatósági tótumfaktum) és "erre tette fel az életét"..és akkor itt pont." Pontosan!

stn 2010.01.26. 09:07:46

az európa legjobb kebabja kijelentés azért bátor, figyelembe véve, hogy nem kevés igen jó döneres van németországban is...

kewcheg 2010.01.26. 09:09:22

Gee,God..most esett le, hogy a Sigma nem Sintra, elsőre nem néztem jól meg a fotókat, 'szt abban a hitben voltam hogy a kényelmes német egyterűről van szó, a V6 is stimmel..:)
Megelehet tudni a magyar díler címét Bécsben?

Lord heckman 2010.01.26. 09:13:22

éhes vagyok :(

A giroszzabálós képpel mi lett? szellemjárás?

Amúgy van pesten is jó falafeles... de tény, hogy Bécsben lényegesen több a török bevándorló, mint Pesten....

Leslie_ · http://driftgarage.blog.hu 2010.01.26. 09:13:56

mielőtt rácsodálkoznátok a nagyvilágra, el kell szomorítsalatk Csikós Úr, nem streetsta és nem az angolok driftelnek lókosztban :)

driftgarage.blog.hu/2009/04/22/prostreet_hu_low_cost_racer

ja, és egy Sierra lett az amatőr magyar driftbajnok is... nem milliós költségvetésből.

lépjetek ki a mátrixból néha :)

ellenben bár Zoli jó ismerősöm, Ommm és Karotta is haver, mély fájdalmat kelt bennem, hogy ez a téma is csak akkor érdemel figyelmet, ha a szűkebb körötöket érinti. pedig a totalcar a kezdetek óta támogatója és partnere a driftnek, első kézből tudtok ilyen jellegű infókat. pl h kis hazánkban driftel az egyetlen hátsókerekes Escort Cosworth, Kankunnen replika dizájnnal.

Pepe135 2010.01.26. 09:14:56

@D.K.: Álítólag csak 1600 cm3 alatt!

Lord heckman 2010.01.26. 09:16:03

@Csikós Zsolt: mondjuk szavazóbázis ide vagy oda, az öreg ladások beszarnának. egyszerűbb lenne, ha a regadó lenne olyan, hogy amit akarunk, hogy behozzon tonnaszám a nép, arra legyen alacsony, a romokra meg magas.

gnme 2010.01.26. 09:17:28

Jó burger volt? Bikkanúna mi?

Tod az a Hawaii hamburgercég, nekik vannak most jó hamburgereik.

0:55

www.youtube.com/watch?v=-50H8R0uWlQ&feature=PlayList&p=3892F08F1639580B&playnext=1&playnext_from=PL&index=2

Csikós Zsolt 2010.01.26. 09:19:50

@nuclearpower:

Remélem streetsta felbukkan, és elárulja mindjárt.

Csikós Zsolt 2010.01.26. 09:23:46

@Leslie_:

De ez egy Belsőség-poszt arról, hogy egy barátom hogyan vett olcsón driftautót, és mi vitte rá, hogy így tegyen, viszonylag pontosan leírva... Elég nehezen tudtam volna belekeverni a magyar driftszövetséget, hiszen ő nem tagja, nemigen jár ki.

De ígérem, megturbósítom a kombi dízelemet, és elkezdek szorgosan driftelni, csak idő kell, egyelőre még vibrációkkal küzdök, no meg kicsit könnyíteni is kellene rajta. Sebaj, a Bianchival talán, az elég könnyű. Ja nem, az meg 17,5 lóerős. Basszus, azonnalra nem tudom ígérni :-)

nuclearpower 2010.01.26. 09:23:54

Köszönöm, várom az információt.

gigabursch 2010.01.26. 09:24:34

Csiki!

Egyre feszültebb a közélet, tedd meg, hogy írásaidban nem nyilatkozol politikáról. Valószínüleg sem te, sem az olvasóid nem alkalmasak politikusnak (értsd: mindenkiről feltételezhető, hogy becsületes munkából él - ergo nem élősködő, tehát alkalmatlan politikusnak), viszont sok embert megbánthatsz, mert a világnézete az autóbolondságtól eltekintve más, akárcsak az értékrendje.

Ha lehet azt az ominózus pár mondatot vedd ki, avagy tedd politika mentessé.

Szerintem nem nagy kérés. :-)

Előre is köszönöm, hű olvasótokként. :-))

Jaffar 2010.01.26. 09:28:06

Ausztriában is van "reg-adó", csak ott nem olyan barmok, hogy azt mondják, hogy

"Azért kell fizetni, mert csak!"

Az itteni regadó (NOVA) az alapján van megállapítva, hogy mennyit eszik az autód. Erren van egy nem túl bonyolult képlet és ez alapján fizetsz újautóra és importra egyaránt. Ha jól emlékszem ez maximum az autó értékének 10-11%-a lehet, de egy átlag autóra nem több, mint 4-6%. Én most hoztam ide a Clio-mat (CLIO II, 1.5dCi) és (bár többre számítottam) csak 120€-t fizettem a regadóra. Ami kurva drága itt, aza biztosítás. Otthon 50e Ft volt egy évre itt 990€, úgy, hogy ez egy kicsi, takarékos autó kevés károsanyag kibocsátással.

Csikós Zsolt 2010.01.26. 09:28:13

@stn:

Á, nincs. A legjobb kebab a Naschmarkton van, pont.

grüßti
Der Kebapper, Wien

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2010.01.26. 09:28:50

Őrültek vagytok, teljesen. Zsolt, privátba a bontó pontos helyét esetleg elárulnád nekem?

Csikós Zsolt 2010.01.26. 09:31:18

@gigabursch:

Szerintem nem áll egyik oldalra sem a megállapítás, ahogy én sem, vagy már azt sem lehet leírni, hogy szar az egész? Pont lehányom az egész politikát, mindenestül, ától cettig, az összes benne levő alkalmatlannal együtt.

Nagyon be lehetsz pörögve...

zöldi 2010.01.26. 09:32:00

Hijj, az a Bömbi de szép, kár hogy 518. Egy 528-ért már érdemes lenne kimenni, aztán honosítani 'DS-KABBE 01' rendszámmal

Csikós Zsolt 2010.01.26. 09:32:42

@scheerti:

streetsta GPS-e tudja, engem csak odavittek, nem tudok semmit, nem tudok semmit...

V8 2010.01.26. 09:34:15

@biturbo s: "De a magyarisztáni roncsprémiummal, (luxusadó, balkan sztájl)"

Ja, autóm értéke: 5-700e Ft, luxusadó egy évre: 85e Ft. Átíratás 100e volt, mikor vettem. Mert egy burzsuj állat vagyok, azért :( Ha az új kormány meghagyja a vagyonadót, megpróbálom kivinni Szlovákiába.

@littleguy: Kívülről tényleg jól néz ki, ha jó állapotban van, ennyiért simán megéri (árból ítélve 3.6-os, ezért valszeg klímakompresszor csere érik, ezenkívül még nagyobb várható tétel az első féktárcsák). Szlovák rendszámmal megfontolandó.

Csikós Zsolt 2010.01.26. 09:34:35

@Csikós Zsolt:

Ja, értem, az MKP-MIÉP, amire céloztál? De hát már egyiknek sincs követőbázisa, csak papíron...

Viszont ennél nincs jobb analógia :-)

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2010.01.26. 09:38:31

@Csikós Zsolt:

Okéj. Mondjuk logikus lett volna őt kérdezni, nem neked írni a levelet. Hétfő van, hiába tűnik keddnek.

gnme 2010.01.26. 09:38:57

@Csikós Zsolt: dőner? Az finom.
Én cirka egy évig dőneren éltem, mint vacsora. Olyankor dőnerszagút vizeltem esténként. Nem volt másra lé.

Van a pólusban egy tevés etető, egy teve van felfestve mint cégér.

Ott egy málészájú török a kiszolgáló. Olyan jót még nem ettem b+. Megnyaltam mind a tíz ujjamat utána. A bikkaúna az kutyafüle.

V8 2010.01.26. 09:43:47

@Csikós Zsolt: "Tehát ha nem lenne valami komoly akadály, hogy ezek bejöjjenek, dőlnének be hozzánk ezek az öreg romok"

Ha megfelelő műszaki követelménnyel meg van támogatva, akkor szerintem ez nem olyan baj. Sztem a képeken szereplő 5er, V8 és Twingo is műszakilag felette van az itthon ennyiért kapható autók jó részének. A Sierra meg nyilván játszósautó, jelen állapotában nem menne át műszakin, megcsinálva (fék, futómű) viszont miért lenne baj, ha jönne több ilyen?

tomnemtom 2010.01.26. 09:45:09

@Csikós Zsolt: pont azt próbáltam kifejteni, hogy csak a könyvet olvastam, nem tudom, filmen hogy néz ki Rosa mama.
és így jó :)
ez nem E34, hogy valóságban is kell, hogy létezzen.
Az az 518i elég durván jó, főleg, hogy nagyvesés.

LewisFM 2010.01.26. 09:46:13

Hol lehet lengéscsillapítókat venni olcsón?
Nekem a Modeomban kéne cserélni mind a 4-et
(MKIII, 1.8 benzin, kombi, 2003-as)

alvarez 2010.01.26. 09:46:51

Streetsta:
Sigmából is már ritka a szép állapotú..mint a fehér Zorró lila pötyökkel...föleg itt Magyarisztánban.. úgyhogy tessék rá vigyázni :) :)
Valahol még van egy német nyelvü prospektusom róla asszem..már akkor is álom autó volt :)

Cselo 2010.01.26. 09:47:29

Nekem 4 db Sierrám volt annak idején, sőt Sierra volt az ELSŐ NYUGATI autóm. Különböző motrokkal, különböző felszereltséggel. Egyet bizton állíthatok, igazi élményautó, a rendkívül korrekt hátsókerék hajtásával, az erős és gyors motorjával. Életem egyik legjobb választása volt, ma is visszasírom. Fenntartás, üzemeltetés szempontjából igénytelen, brutálisan tágas és kényelmes belső tér. Máig emlékeszem milyen élmény volt még a délvidéki háborút követő években az akkor még csak néhol létező horvát autópálya Zágráb körüli kihalt, szinte autómentes szakaszán, családdal, csomagokkal megpakolt Sierra 2.0-ás DOHC-s autóval, majd 200-as tempóval suhanni. Ugye csomagokkal megrakva, leült rugókkal, iszonyatosan feküdte az utat, precíz kormányzás, erős tapadás, igazi élmény volt. Barátom az 1.8-as Mercijével alig tudta tartani a tempót :-))).

Devil2 2010.01.26. 09:51:58

Én is akarok P-rendszámot!!

malenykij polgar · http://mbybk.blog.hu 2010.01.26. 09:53:43

@stn: Hát pedig az úgy van. Nem elhanyagolható az sem, hogy ott még mindig 2,50-ért adják. Bár azon el tudnék vitatkozni Csikóssal, hogy melyik standon a legjobb.

Devil2 2010.01.26. 09:53:43

@zöldi: E34-ben nem volt 528i.

attikaa 2010.01.26. 09:54:42

Bocs, hogy beleszólok, de nem kaptunk címet a bécsi bontóról!
lehetne esetleg tényleg valami pontos koordinátát tudni?

üdv: attikaa

nem kéne... 2010.01.26. 09:56:53

@Leslie_:

"kis hazánkban driftel az egyetlen hátsókerekes Escort Cosworth, Kankunnen replika dizájnnal."

hüpp.
azért az autóért szegény sierrám a vérét adta. meg egy csomó egyebét.

becsületesnepper · www.becsuletesnepper.hu 2010.01.26. 09:59:05

@D.K.: Jól hallottad, eltörlik a regadót holnaptól, Hegyeshalomnál lecserélik a táblát Welkám in Kánaánra, ezzel egy időben bevezetik, hogy minden magyar állampolgárnak ingyen lesz a sör!
Viccet félretéve, evvel foglalkozom és időnként valami nagggyon jól értesült elkezdi terjeszteni, a jónép meg rábukik, mint éhtyúk a takonyra.

@Csikós Zsolt: Nagyon jó érzésem volt a cikk elolvasásakor. Egy hete találtunk újra egymásra Sipos Zolival(korábban egy helyen dolgoztunk), átbeszéltük a Sierra, BMW drift kérdést, szombaton nála voltam és hat és fél órát recskáztunk autókra és még bírtuk volna, csak már tíz óra volt. Vasárnap megjelent a Puch cikk, most meg a Sierra. Feldobtad a napom! Köszi!

streetsta · http://managertoys.hu/ 2010.01.26. 10:00:20

Azoknak, akik elérhetőséget kérnek: www.hasznaltauto.hu/partner/mester_zoltan-2118
ők azok. Telefonban elmondanak mindent. Amit itt láttok csak egy része a felhozatalnak

ommm 2010.01.26. 10:01:12

@nuclearpower: Kéz alól, ismerőstől :)

Lord heckman 2010.01.26. 10:02:08

Kőszegen van egy bitangjó falafeles :)
Viszont tudok egy iszonyúan izléstelen kocsmát a mariahilferen (nagyon nehéz észrevenni, egy kapualjban van), ahol 1.40 ért osztják a jóféle szűretlen búzasör korsóját! és a kutya nem jár oda!

nem kéne... 2010.01.26. 10:02:51

@zöldi: e34ben 528?
és azt hogy?

zöldi 2010.01.26. 10:03:14

@Devil2: Bazz, tényleg, akkor legyen 530i. :)

TóthZé 2010.01.26. 10:05:09

Streesta: gratula, hajrá, hajrá. Már csak a Copfosnak kéne egy játékautó :)

Jófajta hógumi: duen.hu/hirdetes.php?o=hir_resz&hirkod=15132dd67c8e9b8ba04e620216475ec1&s=5013

A felesleget hajigáld ki belőle, a Bilstein jó lesz, esetleg egy szett kemény szilent nem árhat, bukócsövet bele, mert csak, aztán had szaladjon. Jó választás ez a kombi, lesz benne hely a driftelni való vacak gumiknak bőven. :)

nuclearpower 2010.01.26. 10:05:23

@ommm: Pedig már kezdtem örülni, így maradnak a Tokico gátlók 64-ért ebayről.

ddrum77 2010.01.26. 10:06:20

Én is sierra rajongó vagyok, az enyém jövőre lesz 25 éves, sajnos már eléggé csótányos szegény, de motor-fék-futómű rendben, a többi meg már nem érdekel. 2 literes OHC, de gyorsan menni sosem mertem vele tartósan, a gyári fékek sajnos nagyon gyengék. Sűrű olajcserével (5e km) a motor nagyon tartósnak ígérkezik, olyan 300e körül van benne, de még mindig húz rendesen. Nekem az álmom egy XR4...

Devil2 2010.01.26. 10:06:49

@zöldi: Legyen 540i ha már V8.. :)

gigabursch 2010.01.26. 10:08:23

@Csikós Zsolt:

Jól van, ráataláltál az ominózus mondatra.
Egyrészt nem vagyok magam sem bepörögve, de nem szeretném azt, hogy az akárki mellett kardoskodó fundamentalisták (tudod, akiknél észérv nuku), azok elkezdjenek hörögni. :-)

Devil2 2010.01.26. 10:16:09

@Csikós Zsolt: Azért az a szép(nek mondott) S100-as is megért volna pár lefoglalt kBájtot a sokgigás memóriakártyádon...

halszájú 2010.01.26. 10:29:40

@biturbo s:
" meg a körülöttük lévő autókókányoló zsírnyakú nepper holdudvar mitől tarthat. "

Nem tartanak azok semmitől sem. Megmondom mi lenne ha megszünne a regadó: a magyar nepperek secperc (max néhány nap) alatt felvásárolnák a magyar határ 400 km-es vonzáskörzetben az ÖSSZES osztrák roncsautót.
Volt már ere példa, kb 1995-7 körül eltörtölek valami korlátozást. AMit én láttam: kis idő alatt megteltek a Mosonmagyaróvár környéki telkek öreg autókkal. Ugyankkor kénytelen volt a magyar dolgozó ilyen egzotikus helyekre mint Hannover, meg Lübeck (1300 km) menni autóért.

streetsta · http://managertoys.hu/ 2010.01.26. 10:30:59

@romesz: Persze, nem is a közlekedés volt a gond, hanem a dugó, meg hogy a dzsípíessz nem ismeri a Naschmarktot, mint olyat. Vagy csak én nem találtam meg. De legalább sétakocsikáztunk Bécsben. És olyan Transit lakóautót láttunk, hogy jaj. MK2, nagy lökhárítóbabába integrált fényszórómosóval. Csilli-villi volt. Kicsit sírtam is, hogy nem az enyém. Hiába no, a bírvágy nagy úr.:))
@Lowtyo: Szájhős vagy, nem mered!
@tomnemtom: Köszönöm, nagyon jó nap volt, de tényleg, és a Sierra már nagyon sok élményt adott. Szeretem.
@szatyi: Na ja, ez örök kérdés: te Fordos vagy? Nem, csak van Transitom, meg Caprim. De azok nem Fordok, hanem Transit, meg Capri. Igaz, ez így a Sierrával együtt már nem áll meg. De sebaj. Mondjuk alapvetően japán autó párti vagyok, ezért is van a Sigma, meg a Mazda. Ha lett volna ennyire olcsó hátsókerekes, használható japán, lehet, hogy azt vettem volna. De a Sierrát sem bántam meg, mindig is tetszett. A kombi meg különösen.
@t-lina: félreértesz valamit. A vásárláskor nem volt szempont, hogy mennyit mutat az óra (ráadásul csak öt számjegyes, tehát lehet egymillió kilométer is benne). De a kopások, belső állapot alapján azt mondom, kétszáz körül lehet benne. A kormányon még van rece, a pedálok alig kopottak, a vezérműtengely bütykein nem látni/érezni kopást. De a 200000 km nincs kőbe vésve, lehet bármennyi, mindenesetre itthon egy ilyen belső állapotú autót olyan 110-120000 kilométerrel hirdetnének:))

streetsta · http://managertoys.hu/ 2010.01.26. 10:33:19

@Kifordított kacagány: Pedig már Belsőség-találkozón is voltam a tűzoltóval. De gyertek csak, gyertek, ha jön a jó idő, ülünk a kertben a romok mellet, és isszuk a szörpöket.

visszakettopadlogaz (törölt) 2010.01.26. 10:35:02

@gigabursch: magyarorszagon meg az autok is BALKORMANYOSAK :DDDDDD

politika nem valo autos oldalra. ott a pont.

zöldi 2010.01.26. 10:37:44

@Devil2: Engem meg lehet győzni. :) De akkor már E38,facelift előtti, az olyan gyönyörűűűűű

Negrogo 2010.01.26. 10:37:45

E34-ert szeritne mar nem eri meg kimenni a sok cecorol nem is beszelve. Rengeteg van elado itt is es meglepoen sok 35i/40i is van.

Ja e34-bol nem volt 28i csak e39-bol.

pl.:

www.hasznaltauto.hu/auto/bmw/535/bmw_535_i-3503452

malenykij polgar · http://mbybk.blog.hu 2010.01.26. 10:39:11

@halszájú: Nem baj az, a német kínálat kb. tízszer nagyobb, mint az osztrák, és ott nincs NoVA. Ez az a két ok, ami miatt ott jobb áron vannak a használt gépek.

streetsta · http://managertoys.hu/ 2010.01.26. 10:42:14

@nuclearpower: Jójó, a Bilstein csak egy nem konkrét példa volt -lássuk be, Zsoltnak nem kell tökéletesen tisztában lennie, pontosan milyen futómű kapható a Sierrához. Ez viszont egy konkrét termék, konkrét árral: www.spaxdirect.com/index.php?cPath=452_539_544
Biztos van jobb is, meg rosszabb is, de ez egy komplett kitt, összehangolt rugókkal, meg csillapítással.
@stn: Nana, ez már szinte kötözködés. De tudod te is, mi a lényege az eredeti mondatnak: a kebab nagyon jó volt!:)

malenykij polgar · http://mbybk.blog.hu 2010.01.26. 10:42:25

Én még mindig azon agyalok, hogy mit lehetne kihozni a fagyimobilból.

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2010.01.26. 10:44:18

A Grand Vitara sapka kőkemény!

Érdekes egyébként, hogy egy akár napi használatra alkalmas autót ennyiért meg lehet venni odakint. Nyáron olaszban bontóztam egy kicsit az olasz autómhoz és bármelyik autó ott a bontóban kevesebbet futott és jobb állapotú volt, mint amivel járok. Ha nem tenné értelmetlenné a regadó és társai, inkább hoznék egyet egyben. Így is filóztam rajta, hogy kiballagok a hónom alatt a két rendszámommal, kifizetek egy autót, ugyanolyan típust, színűt, rápattintom a rendszámot és van egy új autóm. Ami mindenkinek jobb lenne, következésképp nem lehet.

Ha úgy alakul egyszer, hogy eltörlik a regadót, szerintem ugyanazt fogjuk megélni, amit '90 körül, mikor rengeteg német, svájci autót hoztak be rövid idő alatt.

nem kéne... 2010.01.26. 10:46:18

@streetsta:

"De a Sierrát sem bántam meg, mindig is tetszett. A kombi meg különösen"

bizony mondom tenéked, pészázat kellett volna venned.
egyszer láttam ilyen élőben, pécsen a negyvennyolcas téren egy fehéret. először azt hittem, ez valami ták, de nagyon jól sikerült.
nem is igazán értettem.
aztán kiderült, hogy az úgy gyári.
na egy olyan azért kéne kicsit. nem tudom, mire használnám, de tetszik.

streetsta · http://managertoys.hu/ 2010.01.26. 10:49:36

@Leslie_: Szerintem most nagyon rosszfelől közelítesz. Egyrészt a Csikós már leírta, miért is itt és így lett a sztori megírva -ezen nincs mit finomítani. Másrészt, amit te mondasz, az mind igaz, de ugyanúgy lehetne igaz Hachira, BMW-re, Volvóra, akármire. Ilyen alapon azokat is meg lehetne írni. De arra ott vannak azok, akik művelik. Nem tudom, driftgarage.hu-t szoktál olvasni?:)
Szerintem a mély fájdalmadat hagyjad, hogy elnyomja az öröm és boldogság, hogy itt az alkalom, hogy még több embert megismertethetsz a Sierrázással, meg a driftgarage-zsal. Tudod, positive thinking.

nem kéne... 2010.01.26. 10:49:58

@Csumpi Hálidéj (Mk412):

ez így tök fasza, de szerintem nem akarsz úgy járni, mint a jelenlegi autóm előző tulaja.
neki egyszerűen annyit kellett volna fizetnie az autó után úgy, hogy egy métert sem ment, hogy inkább eladta az azévi adó összegéért, csak már ne bukjon rajta.

alvarez 2010.01.26. 10:57:05

@Csikós Zsolt:
Annak idején Jeremy bácsi is tesztelte a Sigmát...és akkor még mikrofon frizurája volt :) :)

www.youtube.com/watch?v=ZyNkyVUEtW4

MantaMann 2010.01.26. 11:01:42

Szívesen olvasnék egy kis összefoglaló cikkecskét streetsta gyűjteményéről. Képek, történetek stb. Van más érdekesség is a Zoli tulajdonában (tudtommal)... :)

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2010.01.26. 11:02:10

@nem kéne...:

Ezért gurítottak be egy 17000 km-t futott E28-ast a nagy roncsprémium idején egy Passau melletti bontóba. A fehérorosz egész héten vigyorgott, hogy ilyen jó fogása sose volt. Ismerős látta a kocsit, mondta is, hogy talán csak a BMW múzeumban vannak szebbek.

streetsta · http://managertoys.hu/ 2010.01.26. 11:06:44

@alvarez: Igen, imádom, igyekszem vigyázni rá. Német nyelvű prospektusért, meg 6-8 Auto Bildért, meg tudomisén milyen másik újságért, amiben Sigma teszt volt, súlyos pénzeket fizettem az e-bayen. De most már van korabeli tesztem. Ha valakinek van régi magyar tesztje, ossza meg velem is! (Totalcaros nem ér!)

csilla1111 2010.01.26. 11:08:14

@streetsta: Persze, gondoltam, hogy nem ez alapján lett a játszós autó kiválasztva, csak pont ezért lepődtem meg, hogy ki lett emelve.
Kitakarítva itthon 100 ezer alatt hirdetnék, of course! :))

Sok örömet kívánok hozzá, nagy kár, hogy ebben a szegmensben már nem gyártanak hátsókerekes Fordot...

nem kéne... 2010.01.26. 11:08:55

@scheerti:

aztán mit csinál azzal a "jó" fogással a bontós?
mert egyben eladni nem tudja, németországban meg bontott e28 motyóból annyi van, mint nyúlszar a réten.

regisztráltam · http://href.hu/x/cdde 2010.01.26. 11:10:39

Nagyon jó kis cikk! Videót kérünk!

streetsta · http://managertoys.hu/ 2010.01.26. 11:10:46

@Asszeretnémondani: hejj, ha két dilinyós összejön, abból jó nem sülhet ki. Na, most képzeld el ugyanezt, egy Belsőség találkozón, ahol mindenki, ismétlem, mindenki dilis. K. jó! Depressziós autóbuziknak receptre kellene Belsőség-találkozós kúrára járniuk.

streetsta · http://managertoys.hu/ 2010.01.26. 11:12:16

@nem kéne...: hojjoj, volt már botrány ebből a németeknél. Trélerszámra hordták a kocsikat keletre. Most nyáron, vagy ősszel pattant ki.

nem kéne... 2010.01.26. 11:15:09

@streetsta:

azért az a tizenhétezerrel bontóba kevéssé életszagú. kint a huszonéves TÉNYLEG kevé kilométeres autókért korrekt összegeket fizetgetnek, márkabuzeranciától függetlenül, szóval simán fölé lehet menni a támogatásnak.

Gelu 2010.01.26. 11:18:02

Csikós Zsolt !

OFF

A Karesz Viszen rajtad kívűl,elvállalja más Mercijét is ? :)

Üdv

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2010.01.26. 11:20:15

@nem kéne...:

Egyik reggel úgy ébredtem, hogy felálltam az ágyból, kinyitottam a szemem és kimondtam egy szót: 127-es fiat.
Volt már ilyenem régen, de valahogy nem tudtam elfelejteni.
Gyorsan felhívtam egy ismerősömet, aki olaszba jár bontózni, hogy milyen esélyek vannak egy szép 127-es behozatalára, fillérekből.
Annyit mondott, hogy semmi. Azokat már ott is gyűjtik, így ami szép, nem lehet olcsón megvenni. Szép puntót behozol fillérekből, de 127-est nem.
Értem én...

streetsta · http://managertoys.hu/ 2010.01.26. 11:20:52

@TóthZé: Igen, én i a gumi hegyeket láttam már benne lelki szemeimmel. Az a hógumi fasza lehet, hallottam már embereket könnyes szemmel dícsérni az ilyen orosz gumikat. Aszongyák, aszfalton használhatatlan, de hóban verhetetlen. Még van egy garnitúra Barumom, alig használtam őket, még a régi Caprihoz vettem, most azok vanak a Pista által mattfekete-pimpelt felniken. De ha az elfogy, szerintem valami lyet veszek én is.
Az összes többi meg szép sorjában. Jön némi futómű, meg szilentek, még cső is előfordulhat (de csak ilyen kisipari, ócsóért, tudod, a lowcost, az lowcost)
A copfos meg olyan, mintha csak a kifogásokat keresné. Szerintem csak a szája jár. Ahonnan ez a Sierra jött, most van egy másik kombi, 60-ért. De van. használtautón is pár jó kiindulási alap, aminek még papírja is van. Szlovákiában is találni. Fogjátok meg a kezét a Pistának, és segítsetek neki! Ha kell, megyek én is lelki támasznak. Jó lesz, igaz, Pista?;))

w a s d 2010.01.26. 11:23:11

@Csikós Zsolt:

"Magyarországon éppen az öreg autók adója az alacsony (tudod, van az a 0,9-es szorzó valahol 15-18 év felett, most nem tudom fejből), ezért itt NAGYON megéri öreg autóval járni."

Háát... Ha nincs más, akkor megéri.:D
Egyébként lehet, hogy kezdek elpuhulni (és már milyen fiatalon...), de kezdem azt gondolni, hogyha tehetném, megérne havi 15-20.000 FT- ot, hogy egy páréves Swifttel/bármi hasonlóval járkáljak. Pl. leszedné a szellőztetés ilyen időben a párát/odafagyott taknyot a szélvédőről és még fűtés is lenne. (Lehet, csak a tél miatt gondolom, hogy jobb lenne valami páréves tucatautó az öreg tucatautó helyett?!:D)

Vagy csak én választottam rosszul öreg autót?:D

becsületesnepper · www.becsuletesnepper.hu 2010.01.26. 11:25:22

@streetsta: Az egyik barátom Németországban kereskedő és természetesen, mint magyar ő is megtalálta, hogy lehetne roncsprémiumos autót szerezni bontásra. Egyrészt valóban keletre indultak a trélerek, ami elég látványos, valamint a bontósok vérszemet kaptak és elkezdték Afrikába exportálni a Toyotákat, meg ami oda kell, mindenféle fénymásolt papírokkal és a vámon kidőlt a bili. Azóta csak középen flexelt autót lehet szerezni, azt is nehezen.

gnme 2010.01.26. 11:25:44

Múltkor én is drifteltem. Egész jó sport. Kaptam egy telefont aztán beszálltam a furgonba.

Végigkapcsoltam ötig a sebességeket, az a szar meg csak egyhelyben maradt és elpukkasztott egy gumit.

Most új Vredestein van fent, az tán jobban fog hóban. Bár kitudja .. kurvulnak a gyártók.

Lásd Delphi China és a tönkrement autó elszállítása autómentővel esetét.

becsületesnepper · www.becsuletesnepper.hu 2010.01.26. 11:28:18

@streetsta:
Belsinával mentem négy évet Ladával, az tudja a dolgát, meg ugye elég ócsó is.

streetsta · http://managertoys.hu/ 2010.01.26. 11:38:43

@nem kéne...: Tudja fene, de még tavaly olvastam az Oldtimer Marktban egy listát, hogy miket adtak le. No, volt a listában egy rakat Smart, MX-5, volt Porsche 914, meg ki tudja még mi. Ha megtalálom a listát, leírom az érdekesebbeket. Szerintem ott is volt pár autó, ami a kétezer Euro fölött is érhetet volna (vagy mennyi volt a prémium).

streetsta · http://managertoys.hu/ 2010.01.26. 11:40:53

@Asszeretnémondani: Viccelsz, bolondozol? Az a legjobb, platóra is felfér, kettőből egyet csinálni meg ügyes lakatosnak nem gond;))

TóthZé 2010.01.26. 11:41:20

@streetsta: Én is dicsérhetném könnyes szemmel, a Corollára télire, hójáráshoz az került fel. Tényleg fasza. Olyan tempót lehet vele menni hóban, az erdőben, hogy ööö... izé, félek, no. :)

Állítólag a héten lesz még hózás, ha mész, jönnél kocsizni, akkor csacsogjunk.

Csőből jó a kisipari is, csak a futómű bekötési pontokhoz, toronyhoz legyen rögzítve és hasonlítson a WRC csövezésre. Ha kell, mintának szívesen elviszem a Corollát.

prokee · http://blog.prokee.hu 2010.01.26. 11:42:00

Két dolog:
- egyszerűbb let volna ERA mögé utánfutót akasztani
- nem ezt a Sierrát flexelgették Érden nyolctól tízig?

Hanzi 2010.01.26. 11:57:33

Bécs az a város,minél tovább vagy ott,annál kevésbé szeretnél ott lenni./Ian McShane/
Novemberben dolgoztam kint három hetet,és már alig vártam hogy hazajöhessek.
Jártam már előtte is/vagy kétszázszor/azóta vagy háromszor,de szerintem sokszor rosszabb a közlekedési morál,mint itthon.Rendszeresen előfordult,kiteszem az indexet,váltanám a sávot,erre elkezdi tolni,hogy még csak véletlenül se férjek be.Az meg hogy egymás után nincsen két zöld lámpa,attol meg verem a fejem a kormányba.És mindenhol egyirányú utcák,nulla logikával,és a megállni tilos tábla gyártók közül a leggazdagabb tuti bécsi székhelyű.

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2010.01.26. 12:08:36

@nem kéne...:

Ezt a 17000-es bontást konkrétan egy dingolfingi BMW-alkalmazott mesélte nekem, aki a saját szemével látta az autót.

scsaba1 2010.01.26. 12:10:32

@roobert:
Looooool. Ejnye királyfi, te még hiszel a mesékben?

UnvincibleUbul!:[I] 2010.01.26. 12:13:23

@D.K.:
Te viccelsz, haver, vagy rosszat álmodtál? Baz+ ha azt eltörölnék gyakorlatilag ELADHATATLANNÁ válna a hazai autópark 80%-a. Ilyen túlárazott romok nincsenek máshol egész európában, ráadásul mi vagyunk olyan hülyék hogy saját hazai gyártmányunk sincs (suzuki nem az) ellentétben a csehekkel, jugókkal, románokkal, hogy legyen egy aduász ha kocsi kell.
Ez az adó gyakorletilag olyan mint egy védővám, ha eltörölnék magyar paraszt még levegőért is az osztrákokhoz menne.

A legpoénosabb meg Csikós röhejesen naiv beszólása azzal a hihető 200e-t futott bmw-vel! LOL öregem annak a kormánya a képen keresztül mm-ben mérhető kopással bír. Adj hozzá még 200e-t!

Wolfram 2010.01.26. 12:19:26

Telefont tudok a bontós sráchoz, bár szóltam már neki, hogy ha akar, jelentkezzen be itt.

Egyébként teljesen korrekt, telefonon megegyeztünk, mindent rendesen elmondott a gépről, utaltam előleget, a határon áthozta a kocsit tréleren, segített átrakni a mienkre. 10/10

UnvincibleUbul!:[I] 2010.01.26. 12:20:45

@biturbo s:
Ja V8 kultgép,(még ha nem 2 db G2 GTi motorból is lenne összeizzadva) baowah szavaival, meg a nénikéd isiászos térdekalácsa, baszod szerinted jürgen mi a faszért kukázta ki még friss műszakival is?
Gyakorlatilag terrorcselekmény amilyen áron adják még a kopó cuccokat is abba, annyit meg az egész pudvás szar nem ér. Olyan ritka hogy guberálni se fogsz hozzá használhatót.
Az meg az audi dilletáns hülye formájára vall, hogy képtelenek az ilyen lejárt felsőkat modelljeikhez fizethető alkatrészparkot biztosítani.
Már csak ez az egy is gyökeresen megkülönbözteti őket a VALÓDI prémiumgyártóktól, Merci de talán a BMW se művelne ilyen eszetlen kótyavetyélést.

UnvincibleUbul!:[I] 2010.01.26. 12:31:13

@tükörfúró:
nem, öregem, gyakorlatilag a belsőégésű szaroknak már 30 éve lejárt az ideje, az elős olajválság után 1000-rel neki kellett volna esni a vállalható elektromos hajtáslánc összeerőlködésének, vagy töltőállomásokat villanyórával 10km-enként vagy szaok bele hogy hogyan. 2020-ra ha eljutunk odáig ha lesz akár egy tömegesen elterjedt elektromos modell, amellett döntök bármely belsőégésű szar helyett.
Ekkora tapló görénységet, mint 35%-os hatásfokú hajtást tervezni józan ésszel felfoghatatlan. Az önpusztítás eszenciája, inkább lett volna az összes autó 50%-os dízel, aztán lehetne motorizáltságból választani kerregő meg tekerő között.

skyrangr 2010.01.26. 12:34:09

Respect!!!
Csikós for Presidente! :)

nem kéne... 2010.01.26. 12:35:45

@UnvincibleUbul!:[I]:

mercedesről nem tudok nyilatkozni, de azért bmwben is vannak meredek árak.
nekem igennagy bánatom a műszerfal felső részének elrepedése.
barna kéne.
új ára 194 566 Ft forint(plusz áfa), egy baj van vele, hogy nincs. nem lehet kapni.
repedésmentes barna műszerfaltető pedig nem létezik.
aztán ez nem a komplett műszerfal, hanem csak a felső tizenöt centi, meg ebben van a kilométeróra is.

skyrangr 2010.01.26. 12:38:59

@UnvincibleUbul!:[I]:
No igen. Nagyon is igazad van.
Ugyanakkor miről szólna a Totalcar!?
Eltudnád képzelni Csikós 20-25éves villanyautó roncsokról szóló cikkeit? :D
Nem lenne az igazi Era, Bazeg, Puki, a Bianchi meg a többi 35% hatékonyság alatti ósdi gyösz nélkül az élet! :D

V8 2010.01.26. 12:39:45

@UnvincibleUbul!:[I]:

Tudom, don't feed the troll, de azért megkérdezném, hány V8-ad volt eddig, és ha nem 0, akkor milyen előzményekkel? És mennyi és milyen alkatrészt kerestél hozzá?

Shadowbull 2010.01.26. 12:40:21

@UnvincibleUbul!:[I]: A hatasfok valoban csapnivalo, viszont egy tank benzinben annyi energia van, mint tobb tonnanyi akksiban.

pazarolhatunk kedvunkre.

Az elektromos autozas meg ma is utopia (tudom, Lajos neni megcsinalta a sufniban), egy combosabb akksi valami 15e eurot kostal. Es akkor meg mindig csak 200 km a hatotav.

Jonnek ezek is, szep lassan, de 10 ev mulva is a belsoegesu motoroke lesz a foszerep.

sb

biturbo s - félázsiai bunkó állat · http://oldfordworks.blog.hu 2010.01.26. 12:41:34

UnvincibleUbul!:[I]

"Gyakorlatilag terrorcselekmény amilyen áron adják még a kopó cuccokat is abba, annyit meg az egész pudvás szar nem ér."

Ezen jót nevettem, ámde a youngtimerezés nem mindig a racionalitásról szól. Sőt, arról a legkevésbé. És persze mindenki eldöntheti, mi a fontos. A cuccok meg nyilván azért drágák, mivel kis szériában lehet csak gyártani, az meg nem éri meg jobban. A 2-es Golfhoz biztos olcsóbb a tárcsafékbetét.

UnvincibleUbul!:[I] 2010.01.26. 12:41:47

@Csikós Zsolt:
Zsolti bá', te hidd el egy tényleg jó 5 éves kocsit EUR4-től 1-1,5 milkáért baszott drága lenne az ország javának kintről vagy akárhonnan megvenni, amíg a legtöbbünknek 500e megfontolandó egy használható kocsira aztán inkább feleannyiból tarhál egy öregebb mást(lada, skoda rulez) addig itt nincs miről papolni, hogy megszorongatni az öregautósok tökét, meg töröljünk reget, hadd dőljön be a sok páréves gyösz, az kell a magyar prolinak! Jah a lószart, majd talán 30 év múlva tartunk ott hogy megengedheti az átlag hogy lecserélje 6 évenként.
Vagy épp az ellenkezője, ukrajna meg azerbajdzsán szintű vegetáció, és a legfőbb autóimportől a Ruszki Avtovaz lesz az addigra 70 éve változatlan konstrukciójú 2107-esekkel.
Én szarok bele mi lesz, mert se ezt se azt nem várom meg, inkább csövezek jövőre az egyik dublini híd alatt.

UnvincibleUbul!:[I] 2010.01.26. 12:45:31

@biturbo s:
ki beszélt itt youngtimerezésről, én a mindennapi anyuci apuci melóbajárkálós unalmás retkéről beszéltem, amivel gyakorlatilag minden regegl félnapos ködöt varázsol a város fölé. Hogy a faszba nem lehet ilyen napi 100 km-rre egy csontegyszerű villamos hajtást összehozni, aztán végre kuss lenne a kibaszott motorbrummogás nélkül, meg tisztaság. Az a másik, hogy gyakorlatilag amíg nem barmol valami fasz bele a vezérlő elektronikába a meghibásodás esélye szinte 0!
Nem a Földet basszuk ezzel haza, tévedés ne legyen, mert a szmog az itt marad, lokális lesz, hanem magunkat akik gyakorlatilag fejtetőig a retekben járunk és ezt szívjuk.

V8 2010.01.26. 12:48:33

@UnvincibleUbul!:[I]: "(még ha nem 2 db G2 GTi motorból is lenne összeizzadva)"

Van itt néhány járatosabb ember ebben a témában (pl SB), szerintem lenne egy-két szava az összeizzadáshoz :)

Egyébként mivel akkor ez az Audinak egy presztízsberuházás volt, eszméletlen komoly minőségellenőrzésen mentek át a motorok (kollégám dolgozott együtt Győrben olyan mérnökkel, aki a PT motorok gyártásánál volt régen, ő mesélte).

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2010.01.26. 12:51:31

@UnvincibleUbul!:[I]:

Egyébként ezzel tökre egyetértek.

Azzal már nem, hogy olaszban az én napi használatú autómnál szebbeket, jobbakat, sokkal kevesebbet futottakat zúznak be. Egyébként fillérekért odaadnák és akkor én is fiatalabb, tisztább, műszakilag jobb autóval járhatnék, de mégsem lehet. Nem rentábilis. Egyik országban a frisset is bezúzzák, a másik országban rajtadmarad a régi.

gnme 2010.01.26. 12:51:43

@Csumpi Hálidéj (Mk412): baba :)

"né'ké'm téccik" alkatrész ugye nincs benne?

Shadowbull 2010.01.26. 12:52:18

@UnvincibleUbul!:[I]: "Hogy a faszba nem lehet ilyen napi 100 km-rre egy csontegyszerű villamos hajtást összehozni"

Nagyon kevesen akarnak csak varosi kozlekedesre alkalmas autot venni, raadasul dragabban, mint egy hagyomanyosat.

sb

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2010.01.26. 12:55:16

@Shadowbull:
"Nagyon kevesen akarnak csak varosi kozlekedesre alkalmas autot venni"

Ez igaz, ennek ellenére nagyon sokan semmi másra nem használják a járművüket, mint csak városi közlekedésre.
Csak nem akarnak erre való autót venni.

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2010.01.26. 12:57:17

@gnme:
Az ördög tudja.

Szerintem gány egyébként.
Kár volt hozzányúlni.

Shadowbull 2010.01.26. 12:59:21

@Csumpi Hálidéj (Mk412): azt az opciot senki sem akarja kiloni, hogy ha ugy tetszik, hetvegen el tudjanak utazni a nagymamahoz, vagy kirandulni, vagy barmi.

raadasul a varosi emberek tobbsegenek az utcan all az autoja, igy az ejszakai toltes gyakorlatilag megoldhatatlan.

Nem olyan egyszeru ez, nem veletlenul hasznaluk belsoegesu motoros autokat.

A jo talalmanyok, amiknek van valodi gyakorlati haszna, mindenkeppen elterjednek. A villamos hajtas egyszeruen meg nem tart itt.

sb

UnvincibleUbul!:[I] 2010.01.26. 12:59:22

@Csumpi Hálidéj (Mk412):
Azta kurva, azéret ez ótvar lett nem kicsit! ha abban kimerül a ruszki fejlesztés hogy 0,1 fokkal kisebb cw-t hoznak össze pár low cost műanyag vacakkal a kocsi elején, meg a tükrök is uv-re magukat 2 év alatt összeszaró műanyagból készülnek akkor nincs mit hozzáfűznöm. De legalább már alapáron is van jobbkülső tükör, woww! a G2-ben még a végén is feláras extra volt ez a tétel, az meg a VW puritánságát mutatja.
@V8:
Hát egy motort nem nagy mutatvány olyanra összehozni hogy elfusson 3-400e km-t szétesés nélkül, többre meg nem kellenek az ilyen "luxusautók" addigra már rég lecserélte őket a paraszt az épp debütáló még újabbra.
Szóval a lényeget érted, hogy ez továbbra is egy őskövület motor kombinálása volt, véletlen se új tervezés. Hogy mit bűvészkedtek mellé össze az nem izgat.
Eleve érdekes ez az attitűd, hogy valaki youngtimerezik egy V8-cal, mert ahhoz meg elég jellegtelen küllemű autó, a W124-est is már nehezen veszi be annak a gyomra akinek a klasszikus autó mást jelent.
De míg a Merci tökéletesen alkalmas egy mindennapi használós autónak, és teljesen racionális döntés lenne egy megkíméltet jó áron venni, addig az audit tényleg csak a tökéletesen elborultak vennének.

w a s d 2010.01.26. 13:03:09

@Csumpi Hálidéj (Mk412):

Évente csak egyszer adódjon, hogy haverokkal/családdal menni kell valahova, egyből rosszul érezném magam, hogy nem mehetek a saját kocsimmal, bérelni kell egyet, vagy valami hasonló.

UnvincibleUbul!:[I] 2010.01.26. 13:03:19

@Shadowbull:
fene tudja, de ha reális költségekkel piacra dobnák a villany trabit, akkor lehet hogy lenne piaca. Pl ha meglenne rá a fedezetem akkor lehet hogy én is inkább azt újítanék, mint egy 1 literes gyöszt.
A hatótávot meg valahogy ki kellene tolni, addig van baj, míg a benzines újratöltése megvan 5 perc alatt addig ez 5 óra alatt.

gnme 2010.01.26. 13:05:18

@Csumpi Hálidéj (Mk412): az elképzelés jó.

Mataegyszerű kasztni (gondolom papíron vonalozóval, vízimértékkel) alapalkatrészekkel (ködlámpa, nagy hátsó lámpatest) Biztos van rajta fék is, meg tán nem lábbal megy, mint fliszntonéké.

Gyárilag morcos motorháztető. Ha ilyet gyártanánka még tán azt mondanám... nem olyan hülyék ezek. Van ahová ez kell.

(tanyavilág, kelet-európa)

szatyi 2010.01.26. 13:05:23

@TóthZé: Ha a hójárás a visegrádi szerpentint jelenti, jelezzétek, mikor jönnétek ki. A vendégeim vagytok egy forró teára, ha igénylitek.
Nem teljesen önzetlenül ajánlottam fel, szívesen megnyalogatnám a hacsit.

V8 2010.01.26. 13:06:41

@UnvincibleUbul!:[I]:

Azért nem nevezném őskövület motornak, persze erről kíváncsi lennék mondjuk @Shadowbull: véleményére is. A külső meg ízlés dolga, számomra a 100-200-V8 kasztni kifejezetten jellegzetes (szocializáció kérdése, ki mikor kezdett autóbuzulni).

És továbbra sem látom, hogy miért kevésbé használható, mint egy vele egykorú Mercedes. Továbbra is áll a kérdés: hány V8-ad volt?

UnvincibleUbul!:[I] 2010.01.26. 13:07:32

@Csumpi Hálidéj (Mk412):
Ez a kontraszt a nyugat, meg a balkáni posvány között. olaszban ráadásul nem jelelmző, hogy porrá rohadjon egy kocsi ráadásul. El tudom képzelni hogy milyen borzalmakat követnek el egy még 10 évnél sem öregebb kocsival. Tékozlás, kollega!

isti77 2010.01.26. 13:09:06

@t-lina: egy apróság fölött átsiklottál, holott az a lényeg: ezt az autót Ausztriában vették, tehát könnyen elképzelhető, hogy a km-óra állása a valóságot mutatja.
Nem mindenhol dívik 20 Ft-ért akár anyukával is szeretkezni, mint nálunk.

BeeTm · http://beeproject.atw.hu 2010.01.26. 13:13:59

@Asszeretnémondani:

Ezt akartam én is mondani,sőt még vissza is térítik a regadó árát 10 évig visszamenőleg! :o)

Mindenki más:

A REGADÓT ADDIG NEM TÖRLIK EL,MÍG A KÖZLÖNYBEN HIVATALOSAN MEG NEM JELENIK!

Addig meg megy a haveromtól,ismerősömtől hallottam című szóbeszéd...

P rendszám:

Szerintem nincs 30 alkalomhoz kötve,mi is használunk ilyet,de már a 100.-nál tartunk.
Ja és csak autókereskedelemmel foglalkozó cég válthatja ki,a többieknek esélyük sincs.

isti82 2010.01.26. 13:14:44

Leopoldauerstraße 193
1210 Wien
Wien
Úgyis én érek oda elsőnek azért a BMW-ért :)

Shadowbull 2010.01.26. 13:26:32

@UnvincibleUbul!:[I]: "ha reális költségekkel piacra dobnák a villany trabit, akkor lehet hogy lenne piaca."

nem valoszinu. a vilag nem Magyarorszagbol all, ahol egy ilyen szintu jarmuvet barki is meg akarna venni.

"A hatótávot meg valahogy ki kellene tolni, addig van baj, míg a benzines újratöltése megvan 5 perc alatt addig ez 5 óra alatt. "

Na igen. A "valahogy"-an dolgoznak mar vagy 100 eve, amiota osszeraktak az elso elektromos autot :)

sb

UnvincibleUbul!:[I] 2010.01.26. 13:29:48

@V8:
Nyilván egy se, és ha hirtelen leesne az égből egy az udvarra akkor ia még aznap eladnám egy veled hasonszőrű elborult valakinek, az árából pedig millió más variációt össze tudnék hozni. A formája úgy nem gáz szerintem se, a modell ami nem tetszik semmilyen szempontból, amúgy a falamra valami ki van téve bekeretezve, csakhogy bizonyítsam mennyire nem zavar a forma:

kepfeltoltes.hu/view/100126/K_p031_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Ez egy S4-es, ebebn a modellben elérhető volt a 2.2-es sor5-ös turbo, az egyetlen amivel még el tudom képzelni(ez a kései 100-as széria amúgy külalakra szerintem is egy nagyon pofás autószerű forma, nekem semmi bajom vele) az eredete amúgy a itteni gyár megnyitójáról való 93'-ból, aztán sikerült melóznom is ott később, (utáltam a fizetés ellenére is mint a szart, rühellek krautoknak melózni, meg mindent amit ezek összetermelnek, de ez egyéni szocprobléma) szerinted kitennék egy ilyet ha zavarna a forma?
De akkor se tekintek ezekre youngtimerként, de a 124-esre se, max egy korosodó nagyobb méretű kocsiként, amit akár lehetne napi kajtatásra is használni, mert nem kell belegebedni. A V8-nak egyszerűen a irracionális tartási feltételeivel van bajom, mert én klasszikust nem látok bele, magyarán annak nálam alkalmatlan, használni meg nem kéne semmi pénzért.
Vita lezárva, az se izgat hogy te milyen típusú csajokra buksz, én a vékony spanyol típusra, közepes csöcsökkel, Pen Cruz jöhetne is vákumra szívni azonnal, és nem akarnám másra erőltetni akinek meg nem jön be.

Shadowbull 2010.01.26. 13:29:52

@V8: sajna nem ismerem a motort, meg a sztorit se nagyon.

Asszem jopar eve mar egyszer ez a tema felmerult, es akkor utananeztem. Es mintha az jott volna ki, hogy ha akartak is, nem sok mindent tudtak atvenni a VW-motorbol, max kisebb dolgokat, szelepek, szeleprugok, dugattyuk, ilyesmi.

De erre nem merek megeskudni, mert mar tenyleg nem emlekszem ra, biro ur!

sb

Shadowbull 2010.01.26. 13:34:46

@UnvincibleUbul!:[I]: nemondod hogy ódis vótál :)

Mettö-meddig?

sb

UnvincibleUbul!:[I] 2010.01.26. 13:35:29

@V8:
és hogy miért nem racionális döntés V8-at használni, szóval már a kérdés is remélem költői jellegű, mert még megkérdőjelezik itt páran az épelméjűségedet, amire nem lehet mentség még a legbrutálisabb fanatizmus se, de akkor less szét a taxisok között akik 124/250D-vel nyomják még mindig, viszont mellette vajon hány V8-as japmecet látsz. Vagy egyáltalán audist?
Eztán ráébredhetsz h mekkora a különbség a 2 márka közti funkcionális értékben.

Negrogo 2010.01.26. 13:39:00

En most meg erre a limitalt darabszamban keszult E30 333i -re kattantam ra. Ha vmi ez driftre nagyon jo lehet(ne) ha nem sajnalna az ember...

Mennyire szep:

www.bmwmadeira.org/galeria/d/11702-2/1986_bmw_333i_01.JPG

UnvincibleUbul!:[I] 2010.01.26. 13:39:51

@Shadowbull:
túl sokáig. 2001-2003 Mindamellett SEMMILYEN különösebb szimpátiát nem vált ki belőlem ez a márka, mert nem tartom semmire, már csak emiatt se melóztam ott szívesen. Ha lenne egy nagyon keveset futott 1.9TDi 100-asom persze örömmel használnám, de nem kötődnék hozzá.
A melóhelyet persze jó hogy ide hozta a kraut, de amilyen áron tette az egyáltalán nem hiányzott. A megmaradt MVG ott van közvetlen mellette,(annak idején gyakon voltam ott is) nekik kellett beledöglenie hogy ide jöttek. Márpedig ők egy óriási szelet magyar ipartörténelem.

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2010.01.26. 13:40:39

@UnvincibleUbul!:[I]:

Az Audi V8 nem egy gyakori autó. A formája jó, V8 van benne és ez a vonzereje. Nameg az, hogy kizárt, hogy másnak is legyen az utcában. Nekem is kellene egy, de inkább csak gyűjteménybe (ha megtehetném), napi használatra nem.

A W124-est pedig szerintem a mai napig nyugodtan lehetne gyártani.

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2010.01.26. 13:41:52

@mennyi?husz!:

Tényleg szép. De már nem sokáig. Ott áll mellette a fekagyerek. Pár perc és sehol a bmw.

Krisi 2010.01.26. 13:46:52

először is jó autó, mánágertojsz Zolit egyre több ember irigyli, az biztos. ilyen gépparkkal nem is csoda. a Capri egyébként nem jó driftre? mert az is elég becsületesen meg van építve.

@UnvincibleUbul!:[I]: baszod, ugyanez a kép nekem is kint volt a szobám falán, egy korabeli Audi prospektusból van. múlt héten pakoltam a szekrényemben, és megtaláltam :)

elektromos vs benzines témához csak annyit fűznék hozzá, hogy a legjobb a kettőnek a kombinációja, vagyis hogy van egy elektromos meg egy benzines gép. naponta a városba bejárni jó a villanyos, vidékre meg ott a normál.
(az már senkinek sem opció, hogy esetleg ne autóval járjon a belvárosba, hiszen az kizárt)

Bécsben meg azért jobb a döner kebab, mert sok ott az arab. éppen ezért örülök, hogy itthon nincs jó kebab, mert ez azt jelenti, hogy török és arab sincs sok (még). majd ha nálunk is lesz a belvárosban külön arab negyed, mint a szeretett Nyugaton, akkor nekünk is lesz jó dönerünk :)
Bécs autós közlekedése meg tényleg eléggé szar, simán Budapesti szinten van. most voltam kinn decemberben, elnéztem egy sávot, aztán a kb. hatodik autó engedett csak be a másikba. miután megelőzött, akkor vettem észre, hogy magyar volt aki beengedett.
cserébe viszont vannak normális villamosvonalak, egy óráig tart a jegy (nem egy utazásra mint kedves bkv-nál), plusz egy óráig ingyen lehet biciklit bérelni.

ja, és még hozzátenném, hogy életemben először Bécsben láttam közterületen patkányt, éjszaka egy parkban. ennyit a a "tiszta város" imidzsről :)

UnvincibleUbul!:[I] 2010.01.26. 13:47:18

@Shadowbull:
van benne épp elég a G2-ből. Tételre max egy ilyen motor darabokra szedése után mernék listázni, de röhej volt az egész. A lökettérfogat is épp ezért ilyen szokatlan 4.2 ahelyett hogy kerek 4 vagy 4,5 lenne.
Megjegyzem a G2 GTi-vel viszont annál inkább szimpatizálok, mert a kategóriájában egy nagyon fasza kis kocsi volt, a dígó hot hatchek undorító rigolyái nélkül. Valszeg winklernek is megvan a maga nosztalgikus érzése mikor ilyet lát, kikérdezhetitek. Épp ezért van még belőle rengeteg, ellenben a Ritmo Abarth-al meg a Lanciákkal, stb.
Nekem pl olasz izomkocsi se kéne véletlen se.

Negrogo 2010.01.26. 13:48:17

@Csumpi Hálidéj (Mk412): :D Kivetelesen nem mert ezt csak del afrikaban dobtak piacra igy inkabb az lenne a fucsa ha feher lenne mellette :)

nem kéne... 2010.01.26. 13:49:57

@Csumpi Hálidéj (Mk412):

két liter szívódezsővel, ahogy azt nagyon sokáig komolyan gondolták a mercedesnél.
meg két liter karbival.
ugyanmár.
nem akarok én itt egyetlen mercedes tulajdonos lelkébe se gázolni, mert ez nem az a hely meg különben is minek, de a 124es idején a mercedes nemhogy nem volt az innováció csúcsa, de ilyen szempontból még a középmezőny végébe is nehezen fért be. tartós. ja. hát baszki, olyan anyagráhagyásokkal még az baszna be, ha nem lenne tartós.
egy frissen végzett mérnök csinál ilyeneket, hogy elképesztő ráhagyásokat beletervez a dologba, mert nem biztos a dolgában. semmi olyant nem bírtam felfedezni azokban az autókban, amire csettintenék, hogy eeeezigen.
aztán most jöhet a savazás, hogy fikázom mercit, de akkor el kéne olvasni még egyszer a komment elejét. nem arról van szó.

nem kéne... 2010.01.26. 13:51:23

@mennyi?husz!: rsa-ban nem kevés fehér van, azt ugye tudod....

S4mu3l 2010.01.26. 13:52:27

ezer juróért a klímás twingo, idevele

Shadowbull 2010.01.26. 13:54:09

@UnvincibleUbul!:[I]: hehe, en meg 99-tol 2006-ig :)

"A megmaradt MVG ott van közvetlen mellette,(annak idején gyakon voltam ott is) nekik kellett beledöglenie hogy ide jöttek. "

kiszoritotta oket a teherautopiacrol az audi, vagy mi?

sb

nem kéne... 2010.01.26. 13:54:17

@mennyi?husz!:

amúgy meg 333it driftre, lerúgni kicsit úri mulatság.
ahhoz túl keveset nyomtak belőle.
ehhez képest jamie hyneman magyar hangja sokkal ésszerűbben áll hozzá, egy kutyaközönséges típus kutyaközönséges verzióját használja erre.
amiből tizenkettő egy tucat és senki nem fogja hiányolni a közutakról.

Negrogo 2010.01.26. 13:58:19

@nem kéne...: Nem foglalkoztam azzal meg milyen ott a feher/fekete lakossag aranya de feltetelezem afrikai orszag leven meg mindig tobb a fekete. De most ez lenyeg?

Tomi1973Wien 2010.01.26. 14:00:26

novemberben vettem egy kia carnival-t.

2004 evjarat
automata
2,9 diesel

7-8-9eeuro korul mozognak a hirdetesekben ezek a kocsik, esetenkent dragabbak...

az enyem 3850Euro lett (4000Eurora tartotta)...

a kocsit megtalaltam regebbi hirdetesekben 7,200ert, 6,800ert, 5,200ert, es vegul 4000ert....

247.000Km volt a kocsiban (azota 6000Km-t beleraktam)...

az oldalan (csak a jobb oldalon) vegighuzodik a jobb elso sarvedotol a toloajto vegeig egy parkolasi meghuzas, minimalis lakatos/karosszerias munka + festes, 60eFt-bol megvan, kb....

ugy vettem meg a gepet, hogy tudtam, az onindito xarakodik...

ebayen vettem egy bontott darabot, de mukodesi garanciaval - 85euro

MOon 15euroert beszereltek....

a kedvenc szervizemben atneztek alaposan, osszeirtak vagy egy feloldalnyi alkatreszt, amiket meg kell rendelni es ki kell cserelni, hogy tokeletes legyen, inkabb biztos ami biztos alapon, de ezek osszerteke volt 100euro... kellett egy futescso, na, ez draga volt, mert nem kaptam bontottat, igy egy ujabb 100euros banta... es ennyi... ezek ki lettek cserelve, es van egy technikailag tuti autom, a szerelom racsodalkozott, hogy ilyen szep, tiszta motort, es finom valtot reg nem probalt...

...s hogy miert ugrottam bele a magas KM miatt, az onindito problema ellenere?

...mert a tulaj (2szemely ceg sajat autoja volt), nemcsak minden pecsetet es idontuli pecsetet bemutatott (ebben alapbol nem bizok), hanem a konyvelesebol kimasolt szamlakkal is bizonyitotta, hogy a kocsi folyamatosan szervizelve volt, mindig mindent megcsinaltak / kicsereltek rajta... nem bantam meg....

3850
100 (onindito + beszereles)
100 (kisalkatreszek)
100 (futescso)
----
4150EUpenz....

tetettem bele egy elol-hatul parkradart (itthon 50eur a cucc, 50eur a beszereles)

meg koltsek rá még kb. 250-at a karosszeria + festesre, ami nem lesz ennyi, de szamoljunk magasabb aron....

akkor mindennel egyutt 4500bol felallt a gep, csittifittire....

az osztrakoknal amugy rengeteg kocsit talalni 200eKm feletti futassal, olcson, megis megbizhatoan, s ezek azok (legalabbis egy reszuk) amik aztan itthon 100 - 120eKm futassal megjelennek a neppereknel....

***

TC:

amugy papp tibi - vagy aki jon toletek a kia dijatadora - majd meg is nezheti, mert tenyleg igy van...

udv

tomi

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2010.01.26. 14:00:28

@mennyi?husz!:
A bmw az egyik ritka csúcsmodelljét eleve fekáknak gyártotta?

Páran most forognak a sírjukban.

De ha a bécsi kebabra gondolok, akkor is!

@nem kéne...:
Persze az ilyen finomságokon lehetett volna fejleszteni, de szerintem a forma örök, a tartósság sem hátrány, miért nem gyártják?

UnvincibleUbul!:[I] 2010.01.26. 14:00:43

@Shadowbull:
nem kiszorította őket a munkaerőpiacról. tudom én, versenypolitika van, nyilván én se mennék olyan helyre ahol feleannyit fizetnek, dehát a megmaradt betokosodott vén barommal, meg pár inkonpetens alkoholista mérnökkel már nem tudnak csodát tenni.
Meg már nem is akarnak, a maradék is már várja az elmúlást. majd lehet h lövök pár fotót a maradék csarnokról ott, le lehetne forgatni egy 2.VH-ús sztálingrádi dokufilmet hitelesen, olyan állapotok vannak ott.

@Krisi:
na nekem még megvan valahol az archívumban az egész mappa amiből van, mag még majd az összes akkor debütáló modellé is, összeszedtem ami csak ki volt pakolva.
Meg volt egy tornadorot színű 4 ajtós sedan is kint, az akkor itt tök általános Zsiga meg Skoda/trabant autópark után mellbebaszó élmény volt végig kóstálni belülről. Most is tisztán emlékszem hogy az elképesztőnek tűnő 300-ig skálázott km-órát hogy lestem.

Negrogo 2010.01.26. 14:01:32

@nem kéne...: Ez igy van ezert irtam, hogy "lehetne". Egyebbirant ahogy olvastam a specifikaciojat, ossze is lehet legozni akinek van mibol.

UnvincibleUbul!:[I] 2010.01.26. 14:04:29

@Krisi:
"ja, és még hozzátenném, hogy életemben először Bécsben láttam közterületen patkányt, éjszaka egy parkban. ennyit a a "tiszta város" imidzsről"
lehet hogy csak egy elmebeteg labanctól szökött el, mikor kivitte hazulról sétálni.
Én is lazán tartanék fehérben idebent, de van pár feketében odakint, az is elég. Agyonbaszni meg nem akarom őket, egyenlőre nagy kárt nem tettek.

AvgDvl 2010.01.26. 14:08:30

Nekem is volt Sierrám, 2.0L. Nagyon szerettem.

nem kéne... 2010.01.26. 14:09:42

@Csumpi Hálidéj (Mk412):

csak ott készült.
sőt, készült rosslynban olyan 745i e23(cápa hetes) ami az európai változat háromfél turbójával szemben az e24(cápa hatos)/e28(cápa ötös) m88/3 blokkját kapta, szívó üzemben tudott 286 lovat.

nem kéne... 2010.01.26. 14:14:06

@mennyi?husz!:

az utolsó belsőség talin is jelen volt egy hasonló konfig...
galeria.totalcar.hu/blogok/2009/10/19/belsoseg06/1162167_2dd230dd39a95bf32d6e0fa21369f53c_l.jpg

ottan van ni, a 4639 rendszámvégű piroska.

nem kéne... 2010.01.26. 14:16:05

@Csumpi Hálidéj (Mk412):

jahogy miért nem gyártják.
azért, mert a gyártók az újautó eladásoknál nem a kesergő autóbuzikra hajtanak, akik bezzeg régen felkiáltással hegyeznek a húszéves autókatalógusokra.
nagyjából ezért.

nabazzmeg 2010.01.26. 14:16:34

hogy rohadna el élve az a szemét geci aki a regadót kitalálta és bevezette.. ezért nem lehet itthon normális használtautót venni, csak szemetet drágán. A nyálam csorgott, és ismét eszembe jutott, hogy át kéne kelni a Lajtán...végleg

Seca81 2010.01.26. 14:18:21

5 éve volt céges Sierránk németben, pont ilyen kombi, uilyen mocival. Hát brutálisan ment, keresztbe állt bárhol, lógott mindene de csak ment és ment! Többször megjárta Dajcsland-Mo-t, a 200-at simán vitte 5 emberrel. Csakis jó emlékek fűznek hozzá, buliba is mindig ezzel jártunk, kicsit durva volt ahogy begördültünk a full Mercik meg BMW-k közé :) Felejthetetlen járgány az tuti!

V8 2010.01.26. 14:19:29

@UnvincibleUbul!:[I]: De ha nem volt, akkor honnan tudod, hogy mennyi hozzá az alkatrész és milyen nehéz beszerezni? A ritkasághoz képest bőven van alkatrész, és csak egy részük megfizethetetlen.

Amúgy a 4.2 későbbi, eredetileg 3.6 volt (PT), utána jött 92-ben a 4.2 (ABH) - ez tudomásom szerint A8-ban is volt ugyanezzel a kóddal (ott a másik V8 benzin 3.7 volt). És azóta is egész jól elvannak Audiék a 4.2-vel :)

A taxisok meg régi nagy benzines Mercedest sem használnak, a 18-20 l-es fogyasztás egész kevéssé kedves a szívüknek.

Én pont azt szeretem benne, hogy nem hivalkodó, a legtöbben nem is tudják, hogy mi ez (esetleg 200-asnak nézik). És olyat tud, amit a kortárs német bálnák nem: Quattro.

És bármennyire is szidod a motort, az egy elég jól eltalált és megcsinált darab. Széthullani sem szokott.

Negrogo 2010.01.26. 14:24:31

@nem kéne...: Igen errol itt olvastam regen. Hianyzik is egy E30. 4 evig volt hozza szerencsem. Amugy a kepen frontbol lekapott e28 is ismeros.

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2010.01.26. 14:34:01

@mennyi?husz!:

Én ismerem a gazdáját.
Itt megnézheted te is:
www.youtube.com/watch?v=PqMIfhRzozM

A rendszám egyedi a gazdája nevét viseli.

Negrogo 2010.01.26. 14:35:28

@nem kéne...: LOL. Melletted volt Soltvadkerten az M5, en attol voltam feljebb 3-4 autoval kb. E34, E39-ek voltak sorban...

nem kéne... 2010.01.26. 14:36:43

@mennyi?husz!: ott biztos nem volt ez az autó.
másik az esetleg, de ez nem.

nem kéne... 2010.01.26. 14:38:06

@Csumpi Hálidéj (Mk412):

apád faszát, kedves barátom, azt.
:)))))

dr.oid 2010.01.26. 14:38:14

Nézegettem a képeket, hőőő, mijaiste Csikós rámozdul egy rozsdás 40-50 éves klímakompresszorra egy talicskán? Hogyan illik bele egy ilyen motyó az autóbuzeráns világképébe? Aztán jött az olvasás általi megvilágosodás: az autóbuzéria kórképe ezek szerint leírható súlyosabb időszakok (Napier-Railton, motoros talicska) és lucidum intervallumok (Mitsubishi Sigma, S Klasse) váltakozásával...:))))

UnvincibleUbul!:[I] 2010.01.26. 14:40:52

@V8:
jah szerencsére a kortárs VW-ek motorja se szokott, be is baszna, ez a meggyötört 1.3-asom is nem keveset kibírt már, ez ráadásul egy hülyebiztos motor volt, még anno az 50/80-as szériából vették át.
Az összkerék az biztos fasza, bár nekem bőven elég megnyugtató ha valami elsőkerekes. Valszeg jachtot vontatni nem ezzel mennék. A torsen difi sokkal érdekesebb ami az S4-ben volt.

Negrogo 2010.01.26. 14:41:01

@nem kéne...: Akkor az csak jo ha van meg ilyen allapotu E28.

nem kéne... 2010.01.26. 14:41:52

@mennyi?husz!:

százezer kilométerrel milyen is lehetne?
;)

V8 2010.01.26. 14:45:34

@UnvincibleUbul!:[I]: A V8-ban is Torsen van (az automatában csak hátul, a kéziben úgy tudom középen is).

UnvincibleUbul!:[I] 2010.01.26. 14:52:21

@V8:
A középső már nem semmi érdekes lehet. Ennyire megcélozták a zsírosnyakú hülyegyerek réteget az audiék?
Na de itt van még egy unalmas de teljesen ésszerű autó tőlük, ez is instant get lenne karbantartva:

www.youtube.com/watch?v=-bfcEETfujQ&feature=related

80/B4/1.9TDi Ez volt az első modell ahol a 90 Le-s TDi megjelent előtte a standard 75Le 1.9TD volt.
Ebben a kaszniban ráadásul egész jól is megy, jól eltalált váltó kiosztással.

bardog 2010.01.26. 15:05:54

Szép napot kívánok!
Elsősorban a cikk íróját kérdezném, de MINDENKI mástól örömmel venném a segítséget.
SZÜKSÉGEM LENNE egy 1993-as évjáratú Ford Mondeo-ba való 2L-es bontott, esetleg "megbízható" benzines motorra.
Kérdezném, hogy ennek a bécsi, jóravaló (?) magyar bontós-kereskedőnek az elérhetőségét megkaphatnám-e? Vagy egyéb ötlet, hogy hol próbálkozzak?
Elnézéssel, üdvözlettel és köszönettel,
B. Zsolt
bardogdesign@gmail.com-ra is jöhet a segítség.

BarnaGábor 2010.01.26. 15:06:10

Azért hálás lennék a magyar srác kereskedésének/bontójának elérhetőségéért.... (honlap, stb.)!

McK (törölt) 2010.01.26. 15:13:36

Sierrát nem szerettem.
Egyszerűen ki nem álhatom a 4 kört(!) forduló kormányát.
Gyakorlatilag egy polipnak sincs elég karja hozzá..
BMW-ből szarér-hugyé lehet építeni jobbat,sztem.

Gátló ügbyen tudok okosságot.
Kiveszed a 4 gyári gátlót,elküldöd a KATONÁNAK, ÉS durván 40ből lesz olyan kemény,amilyenre akarod.

BMW-ből sokkal jobb az utánpótlás,és az erősítés,fejlesztész lehetősége.
Ezért jobb!

vnweb 2010.01.26. 15:14:32

ez a P rendszámos dolog hogy működik? minden kocsira rá lehet rakni vagy hogy? :D

magpet · http://zsemlediszno.blog.hu 2010.01.26. 15:28:21

Mi van, Zolika? Megint autót vettél? Miért nem vagyok ezen meglepve? :)
Jó szórakozást hozzá!

(Többieknek: általánosban voltunk osztálytársak, ezért engedtem meg magamnak ezt a közvetlen hangnemet a Mesterrel. :)

conmorientes 2010.01.26. 15:35:44

Csak hogy majdnem OFF szóljak hozzá és gratuláljak Csík-nak a bazi nagy Vitarás bézbólsapkájához, mert az még a dönnernek feltüntetett wienersnicli szendvicsnél is királyabb !

Jelentem az Alkotmánybíróság fasza dodonai döntést hozott, autóra maradt a vagyonadó.

Én meg dögöljek meg

Köszönöm:)

McK (törölt) 2010.01.26. 15:38:36

Csikós Úr eszmefuttatásával a regadóról pedíg nem nagyon tudok egyetérteni ,az új autós lobbi ennél sztem nagyobb szerepet játszik.
Nekik lenne teljesen kapufa,ha törölnék.
De nekik végérvényesen,ezért lobbiznak ezerrel..

Shadowbull 2010.01.26. 15:41:59

@McK: mar miert lenne? az uj autokrol ugyanugy torlodne.

Leginkabb az autotulajdonosok szopnak meg, hozza kene szokniuk egy sokkal eroteljesebb ertekcsokkeneshez, minden kategoriaban.

sb

Ritchie 2010.01.26. 16:02:08

Hmm.:)
Bírom Csikóst, de kicsit ő is el van tévedve.Valamikor olvastam tőle egy cikket és azt mondta h akár 500 ezret is elmehetnek a 124 es benyás mercik.A miénkben volt 780e és no baja nem volt 230E 1988évjáratÉertem ezalatt a bontatlan blokkot,ami kevesebb olajat evett mint a vadi új 1.9 tdi audink.A dieselek meg itthol 1 millió km alatt nem is léteznek.Mindenki elhiszi h a 90 években volt olyan barom aki azért vett egy diesel mercit h 10 e km menjen vele évente(holott a 2.0d sokkal drágább volt mint a 2.0 E,és finoman szólva sem egy fürge kocsi).
De hogy a bmw ben nem 200 e volt az is tuti! ki figyelte a kormányt??
Abban volt vagy 2 szer annyi km.Csak meglepő h kint a kocsikra képesek úgy vigyázni h majdnem szalonállapotban viszik őket bontóba.Itthol csóróság van meg kurva sokat dolgozik a nép a kocsiért mégis szarráteszi 10 év alatt.Miért böszme a magyar??Akinek nem inge ne vegye magára.

McK (törölt) 2010.01.26. 16:02:48

@Shadowbull: Igen?

És minél vennéd jobban észre,hogy törlődött..?

Egy 4 milliós Megannál, azt a 3-400 ezret,vagy egy 1500 eurós megannál,azt a 250 ezret?
Melyikből vennének többet az emberek?

3700 ért megant,vagy 1500-ért egy 2000-es évjáratot?

Sokkal kevesebb új autó menne el,mint használt.

McK (törölt) 2010.01.26. 16:08:00

@McK: Bocs..
3700 ezerért Új Megant,vagy 1500-EUROért 2000-es éVJ,VAGY 2005-ös évjáratot 4000-ért?

cscs59 2010.01.26. 16:18:26

Sziasztok,

valaki meg tudná adni a bécs külvárosi kereskedés címét? De weboldal jobb lenne
köszi

Robi-Go 2010.01.26. 16:20:03

Gyerekek, aki tud küldjön már nekem magyarul beszélő osztrák, német bontósok elérhetőségeit... Megtörtem az i30asom elejét, kéne pár dolog hozzá, újonnan meg méregdrága... Köszi előre is! mailcimem: robigo_bh@yahoo.com

Hagalex · http://www.youtube.com/user/Hagalex#g/f 2010.01.26. 16:26:41

@McK:

Most nem annyira tudlak követni... :))

Nagyobb értékű autónak nagyobb a regadója is! Nem?

A 4 millás autóból többet engednek el mint a másfél millásból.

Akkor mi érdeke van az autóimportőröknek lobbizni a megszüntetés ellen?
Azért, hogy a fél ország a szlovákoknál vegyen autót?

pet77 2010.01.26. 17:03:47

@UnvincibleUbul!:[I]:

"Én szarok bele mi lesz, mert se ezt se azt nem várom meg, inkább csövezek jövőre az egyik dublini híd alatt.

...Hogy néha milyen jó ötleteid vannak....ommmmmm

yeti 2010.01.26. 17:06:56

@streetsta: Gratula az új játékhoz!

Rob164Q4 2010.01.26. 17:34:29

Tavaly még bécsben melóztam, és minden reggel 1,5-2 óra volt mire eljutottam 8-9kilómétert, és utána még egy óra parkolóhely keresés... Mivel a belvárosban melóztam legtöbbször. Írnom sem kell, hogy akkor a 164-es is bőven 18 fölött evett. Igazából csak a 10. kerület, és attól feljebb a netzesek, mert még a belvárosban el-el tájékozódik az ember. Vagyis nekem az könnyebbnek tűnt.

tükörfúró 2010.01.26. 17:38:46

@Ritchie:

""Csak meglepő h kint a kocsikra képesek úgy vigyázni h majdnem szalonállapotban viszik őket bontóba.Itthol csóróság van meg kurva sokat dolgozik a nép a kocsiért mégis szarráteszi 10 év alatt.Miért böszme a magyar??""

mert ez "éri meg", erre van keret
a nagy pilótajáték, ahol a végén a balek mindet lebukik, amit előtte lespóroltak

plussz hozzájön a hazai autójavító című maffia, megspéleve az utak és az infrastruktura állapotával

a folyamat végén garantáltan roncsok jönnek ki

tükörfúró 2010.01.26. 17:46:26

@UnvincibleUbul!:[I]: "2020-ra ha eljutunk odáig ha lesz akár egy tömegesen elterjedt elektromos modell"

nemrég néztem elektromos kismotorokat...

szerinted hányszoros(!!!) ráfizetés a kétütemű benzineshez képest?:))
ezek tényleg könnyű, igénytelen kis járgányok, a 2010es csúcstechnológia akksi szerinted meddig bírja bennük? :)

villanyautó..aha..persze

becsületesnepper · www.becsuletesnepper.hu 2010.01.26. 17:51:09

@Hagalex:
A használt autósok vannak ellene, az új autósok meg mellette.
Azért lobbiztak a regadó mellett, mert így az öregebb autók magasabb regadójával, a használt autók importját tudják gazdaságilag ellehetetleníteni. Rengeteg olyan autó van, amit pont a magas adó miatt nem éri meg behozni. Itt nem kell konkrétan múmiára gondolni, de a Csikós ERA-jának a regadója 440.000 lenne, ami csak azért ér 400.000-et, mert már ráköltött 600.000-et. Nyilván nem kell bontót csinálni az országból, de azért ez is furcsa. Egy öregebb autó rosszabb környezetvédelmi osztályba tartozik, magasabb alapértékből avul, példának okádék: 2 literes dízel új 743.000, ugyanez 2000-es évjárat EURO2 1.476.000-ból avul, kb. 450.000. 1.6 benzin új 478.000, 2000-es évj EUR2 300.000, plusz Németországból egy autó importjának a költsége kb. 200.000 a regadón kívül. Elég feltűnő az autó árához képest az aránytalanság. Ha nem jön be jó állapotú használt autó, akkor előbb-utóbb elfogy az itthoni, betalálnak az emberek egy szalonba és többen vesznek újat 120 hónapos futamidővel. A másik dolog, hogy az EU minden évben megbünteti a magyar államot a regadó miatt, mivel az gátolja az áruk szabad áramlását, de amíg a büntetés kevesebb, mint az adóból befolyó bevétel, addig pont le vagyunk szarva.

Hagalex · http://www.youtube.com/user/Hagalex#g/f 2010.01.26. 17:57:02

@Asszeretnémondani:

Uram!
Kimerítő volt! ...és csodák csodája, értem is! :)

Köfi!

....hiába, ezek szerint van amihez nem értek.
Ezt eddig nem tudtam! :)

TóthZé 2010.01.26. 17:58:10

@szatyi: Ha aznap friss hó esett vagy épp esik is, érdemes elgurulni a Lepencei útra, Visegrádi szerpentinre, Dömörkapuhoz... Nekem is úgy mesélték: több olyankor arrafelé a Hachiroku, mint a találkozókon. :)

becsületesnepper · www.becsuletesnepper.hu 2010.01.26. 18:03:29

@Hagalex:
Sajnos én elég sokszor szembesülök vele,hogy ehhez se, meg ahhoz se:)

nem kéne... 2010.01.26. 18:37:52

@McK: scorpio kormány, scorpio 2,9v6 oszt hajrá.
gombokért.
szerencsés esetben egy autót veszel hozzá mittomén százereré' és kész a komplett hajtáslánc.
az, hogy neked az egyik típus szimpatikusabb, simán méltányolható, de azért a sierrát se bonyolult jobbá tenni.

nem kéne... 2010.01.26. 18:41:34

@Gyurma73:
ez egy darabig meglesz még.

pickapu 2010.01.26. 19:03:16

Streetsta viselt dolgait figyelembe véve ez a kombi Sierra sem fog szégyent vallani.

danby 2010.01.26. 19:06:21

Annyit helyesbbítenék, hogy a világ legjobb dönerét a neu-isenbugri "CityKebab"-ban adják.

Amikor megrendeled, frissen sütik hozzá neked a kenyeret :)

Én az Audit hoztam volna el driftelni. Az mégiscsak egy V8...

faterpolo 2010.01.26. 19:09:51

@Csikós Zsolt:
Most nem fogom elolvasni az összes komment, mert szigorlatra tanulok...
Csak két dologgal kommentálnám a poszt:):
1. Ne vedd piszkálásnak, de szerény véleményem szerint Bécsben a legjobb a tömegközlekedés ezen a földrészen - és a metró nem téved el:). Legközelebb ajánlom figyelmetekbe, ráadásul az egyik vonal elhalad az Naschmarkt-nál is;) (talán az U6, de nem biztos). 3 € egy 24 órás jegy, és mindenhol ott vagy 25 percen belül...:)
2. Azért egyszer, ha megint lesz Opel bemutató Heidelbergben (mint a nyáron), akkor kéredszkedj el rá te is. A főutcán van a Yufka's Kebab. Próbáld ki, aztán döntsd el, hol adják Európa legjobbját ;). Nem próbáltam még a Naschmarkt-verziót, de amit Yufkánál adnak, az szenzációs:).

Ronin_ 2010.01.26. 19:10:11

@nem kéne...:

Keress egy jó kárpitost és nevetséges pénzből megcsinálja neked a régit.

Csikós Zsolt 2010.01.26. 19:26:19

@BarnaGábor:

Párszor már benne van valahol a kommentekben. Én nem tudom, de streetsta leírta jó néhányszor itt.

Csikós Zsolt 2010.01.26. 19:28:01

@faterpolo:

Hű, Heidelbergbe nem szeretek járni, ott lettem kivágva egy három éves kapcsolat után. Lényegében azért utaztam oda, hogy ez megtörténjen... Azóta kicsit rossz emlékű a hely, bár egyszer már voltam ott. Nem vidított fel, pedig jó kis város.

Kifordított kacagány 2010.01.26. 19:37:36

@halszájú: kb egy évig, aztán minden menne a maga útján

@streetsta: azon egész biztosan nem voltam ott, de rettegj, szavadon foglak és egyszer elmegyek málnaszőrözni:)

@visszakettopadlogaz: cserébe jobbra tartanak;)

@prokee: nemnem, a Sierra mögé lett volna egyszerűbb utánfutót akasztani és az ERA-t felxelték 10 után:)

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2010.01.26. 19:39:43

@faterpolo:

És hogy az ördögbe rángatják le a metróba a kombi fordot?

pet77 2010.01.26. 19:39:45

@Csikós Zsolt:
Le heidelberggel!!!
..ugyan miféle kapcsolatból?
.-munka, vagy magáné-------
nyelvbotlás volt, Katit ismerve kizálólag munkakapcsolati kirúg-kivág-
-nem,.. elbocsátás lehetett!!!

Csikós Zsolt 2010.01.26. 19:42:19

@danby:

A Naschmarkton, punktum.

üdv,
Kebabber Denny, Wien

nem kéne... 2010.01.26. 19:43:26

@Ronin_:

bőrbe húzva?
értem én, de azzal lenne egy olyan probléma, hogy vagy utánahúzod a csatlakozó elemeket, nevezetesen a középkonzolt, a kesztyűtartót, a kormány alatti burkolatot, a kormányoszlopot, az ajtók tetejét és az oszlopkárpitot (meg utána a tetőpanelt és a napellenzőt, vagy szarul fog kinézni, mert akkor igaz hogy minden barna, csak legalább háromféle.
aztán abból se jönnék ki jól.
meg egyébként us.
ennyire bőr már valahogy nem passzolna az autóhoz...

nem kéne... 2010.01.26. 19:44:24

@Csikós Zsolt:

azt a sztorit még egyszer itt is megírtad, valami pukireszelés volt a dolog előtt, ha jól emlékszem.

pet77 2010.01.26. 19:45:17

...néha összeszavakat a keverem.
egysszóval jóéjt csikós, menj adj egy puszit a gyerekeknek....meg persze a Katinak is!!!
Álmodj egy legalább 30 +vassal!

Kifordított kacagány 2010.01.26. 19:46:20

@Asszeretnémondani: ez így nem igaz, nincs szó büntetésrő, az eu elfogadta a regadót.

@Csikós Zsolt:
erről már egyszer mintha meséltél volna, de akkor sem említetted, hogy milyen volt a kebab:)

@pickapu: igen, ez elég valószínű. én egyébként egyetlen dolgot irigylek a fickótól, a mentalitását.

Csikós Zsolt 2010.01.26. 19:48:00

@pet77:
1990-ben volt. Fősulis voltam...

Krisi 2010.01.26. 19:50:51

jaés a legjobb döner az Astoriánál van. egyszer tökrészegen mentem haza egy kiadós ivászat után, és ugye ilyenkor az ember rendesen megéhezik. én meg miközben vártam az éjszakaira beugrottam oda, és amit ott akkor adtak, na az egy gasztronómiai élmény volt!

hamburgerből meg állítólag Új Zélandon adják a legjobbat, legalábbis egy világot megjárt komám szerint :)

pet77 2010.01.26. 19:51:53

@Csikós Zsolt:
Néha összeaz évszámokat keverem, Persze, hogy nem lehetett a Kati:(
Ilyenkor egyébként tényleg nem teheted meg, hogy (este lévén)leengeded a függönyt?!

Krisi 2010.01.26. 19:54:37

@Csumpi Hálidéj (Mk412): azért központi zár csak van benne 200 €-ért: szépen otthagyják, elmennek kajálni és visszamennek :)

cirrmurr 2010.01.26. 20:00:04

@Csikós Zsolt: Mire levizsgázik átiratódik, forgalomba helyezik mennyiben lesz az autó ?

Gondolom nm P- rendszámmal megy örökké ?

telefonszám van a kereskedéshez ? Egy 123 as t 200D-t mentenék meg...

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2010.01.26. 20:02:32

@Krisi:
Ugyan már! Ki lenne az az őrült, aki képes lenne az újonnan szerzett kocsit otthagyni és metrózni, neadjisten gyalogolni valami fingszagú arab kajáért....

McK (törölt) 2010.01.26. 20:13:15

@Hagalex: Az a baj,hogy a regdíjnak semmi köze a realitához,még kevesebb a környezetvédelemhez,ellenben nagyon nagy köze van a hazai újautó kereskedelem védelméhez,és az autós társadalom megsarcolásához.

Csak gondold végig...
Ha azt mondom neked,hogy egy két hetes Hawai nyaralás illetéke 5000 Ft,egy Mozié meg 4000,mi az,ami ellehetetlenül?

Hát nem a nyaralás..basz az ideg azért is..
De az igazán bosszantó a mozijegynél!

A legparasztabb az benne,hogy iagazán azokra az autókra megfizethetetlen,amik igazán alternatívák lehetnének egy magyar átlagpolgárnak.

Egy 150-200 ezer km-t futott G astra,fokus,megane,a maga egypár ezer aurójáért behozhatatlanná válik,mert környezetromboló romnak minősítik..és fizethetsz rá ugyanannyi regdíjat,mint egy újra.
Bezzeg a jelenleg futó lomok nem azok..

szatyi 2010.01.26. 20:23:42

@TóthZé: Teljes mértékben tisztában vagyok vele, hogy milyen állatok járják a téli hegyet. Mivelhogy a visegrádi szerpentin itt kezdődik a ház előtt, friss hó esetén nem nagyon alszunk. Ezért ajánlottam föl, hogy ha tudok róla mikor jöttök, kaphattok egy forró teát, ami a mínuszban hozzásegít a jobb közérzethez. A tea ára meg egy email a címemre.

streetsta · http://managertoys.hu/ 2010.01.26. 20:25:04

@TóthZé: Akartalak is hívni, hogy milyen ötletek vannak, de még óvatos vagyok, nem lépek abba a homokozóba, ahol a nagyok játszanak. Még kicsit gyakorolni kell, olyan helyen, ahol nagy a bukótér, igaz, @Asszeretnémondani: kitűnő ötletének köszönhetően már jártam a Börni evnyún. Jó volt, gyámoltalan, bizonytalan léptekkel, de már csoszogtam rajta. Jó volt:)) (Akkora szmájli nincs is, amennyire jó volt!)
@prokee: Mánhogyaffenébe ne lett volna egyszerűbb! De akkor hol a kihívás. Egyébként nem flexelték, hanem kettőből rakták összefelé. Sérülésmentes, keveset futott, papé volt, az unokáihoz járt vele.

mlt3 (törölt) 2010.01.26. 20:29:57

@McK: "Egy 4 milliós Megannál, azt a 3-400 ezret,vagy egy 1500 eurós megannál,azt a 250 ezret? Melyikből vennének többet az emberek?"

Ha en uj autot akarok venni, nagyjabol leszarom, mennyivel lesznek olcsobbak a hasznalt Megane-ok, mert nem felelnek meg az igenyeimnek. Ha pedig csak hasznaltra van penzem, kurvara hidegen hagy, hogy most par kiloval olcsobb az uj auto, mivel a maradek par milliot tovabbra sem tudom kifizetni. A kettonek semmi koze nincs egymashoz - illetve annyi, hogy mindket esetben rohanok megvenni a kiszemelt autot. A gyartoknak es a kereskedoknek is erdeke lenne a regado eltorlese, mert mindket teruleten jelentosen megloditana a keresletet. Aki viszont szopna, az az osszes autotulaj, akiknek egy tollvonassal szazezreket csokkenne a meglevo (vagy eladosorban levo) autojanak erteke.

Ennek ellenere tovabbi kellemes osszeeskuveselmelet-gyartast kivanok az allitlagos ujauto-lobbirol :)

Krisi 2010.01.26. 20:34:39

@Csumpi Hálidéj (Mk412): jólvanna, csak felvetettem, hogy mindig van megoldás. amúgy én is autóval mentem volna :)

@McK: amíg az emberek nagy része szarni is autóval jár, addig meg is fogják sarcolni az "autós társadalmat". szóval a kurvaanyázások közepette a szarrágó selejt politikusaink mellett nyugodtan megemlíthetjük azokat is, akik egy métert sem képesek autó nélkül megtenni, pedig lenne rá más alternatívájuk is.
és most ne jöjjön nekem senki azzal, hogy ő neki miért nincs más megoldás, ez nem neki szólt. hanem azoknak, akiknek hozzánőtt a seggükhöz az autójuk az elmúlt évek során, és nem bírnak tőle elszakadni.

a regisztrációs adó mellesleg nekem is bebasz: olaszoknál fillérekért árulnak fasza állapotú Ducati Monstereket, de mire a bürokráciát megfizetném, már ott tartok, hogy annyiba kerül, mint egy itthoni hogy rohadnának meg a nevük napján...

streetsta · http://managertoys.hu/ 2010.01.26. 20:45:12

@BeeTm: egy autó egy évben max. 30 alkalom. Én legalábbis így tudom. De ami nagyobb baj, a rendőrök is:))

Hagalex · http://www.youtube.com/user/Hagalex#g/f 2010.01.26. 20:53:25

@Krisi:
"amíg az emberek nagy része szarni is autóval jár, addig meg is fogják sarcolni az "autós társadalmat"."

Máshol is azzal járnak szarni a népek... pl. olaszoknál, és mégsem sarcolják őket úgy mint minket. Vagy legalábbis nekik nem akkora teher.
Én a közlekedési, utazási szokásainkat nem tudnám így összefüggésbe hozni a sarcolással. Vagy igen?
...most elbizonytalanodtam. :)

streetsta · http://managertoys.hu/ 2010.01.26. 20:59:01

@Krisi: Köszönöm a szép szavakat, bár szerintem az igazán irigylésre méltó gépparkhoz még naggyon, de naggyon sokat kellene még dolgoznom. Lássuk be, hogy az én szarjaim nagyon sokak szemében értéktelen vackok.
A Capri nagyon is alkalmas lenne rá, de mikor először karistoltam végig lelki szemeim előtt a szalagkorláton, bármennyire is játszósnak épült, el kellent morfondíroznom. Ha már nagyobb gyakorlatom lesz hátsókerekes autó élen táncoltatásában a Capri is megkapja a magáét (de csak kultúráltan, tiszteletet az éveknek, ugye).

Ronin_ 2010.01.26. 21:00:13

@nem kéne...:

Te tudod, de nekem a veteránok felújításánál naon szépen dolgozott a kárpitos és ha megfelelő anyagot választasz (hozol) hozzá, akkor null problemo. Persze a többit is érdemes lenne így az igényeid szerint átbőröztetni, de akkor is sokkal olcsóbb lenne.
Gondolom én.

vomit 2010.01.26. 21:02:19

@Kifordított kacagány:
aha, olyannyira elfogadtak a regadot az uniokok, hogy a masodik szakaszba emeltek a negy eve tarto eljarast, es egyre vastagabban erik a per. nem az ado alaposszegevel, hanem a szamitas menetevel vagy egy kis bibi.
regado.blog.hu/2009/10/31/akkor_tehat_mi_is_a_regado

akinek eletbol vett peldaja van arra, hogyan nem eri meg autot behozni (pl. vegigszamolod, es a belfoldi aranal is tobb ra a regado), irjon a reszletekkel emailt az europai bizottsagnak. tetszoleges nyelven, ha angolul nem megy. ezt az emailcimet lehet koptatni nyugodtan: taxud-d3(kukac)ec.europa.eu

minden egyes panasz egy szog a hasznalt autot megfojto regados lenyulas koporsojaba.

streetsta · http://managertoys.hu/ 2010.01.26. 21:07:01

@magpet: Nattemeg, ponttemeg!! Hát a szélvédődön se látsz ki a gépéessektől, meg radardetektoroktól. Ha marad egy kis luk, amin kilátnál, azt meg betapasztod valami alternatív villanyos kütyüvel. Aminek darabjáért három Sierrát kapni. Bagoly monnya verébnek. De ha akarod, kipróbálhatod egy körre. Kerepes környékén vannak jó helyek.

becsületesnepper · www.becsuletesnepper.hu 2010.01.26. 21:09:01

@streetsta:
Tesómnak van P táblája, de abban nem 30 bejegyzés van az hétszentség!
Régen nekem is volt, de én erről a 30-ról még nem is hallottam! Olvasd meg a papírját, ha abban nem írnak ilyen korlátozást, akkor nincs is, a rendőr mutassa meg honnan veszi a 30-at.

Hagalex · http://www.youtube.com/user/Hagalex#g/f 2010.01.26. 21:09:21

@McK:
Értelek.
De bevallhatod, hogy nemcsak a fogyasztó szólt ki belőled! :))

@mlt3:
"Aki viszont szopna, az az osszes autotulaj, akiknek egy tollvonassal szazezreket csokkenne a meglevo (vagy eladosorban levo) autojanak erteke."

Igen, de amikor behozták ezt az adót akkor meg ugyanilyen elven százezreket nőtt! :)
Egyszer valamikor csak illő lenne eltörölni, azt gondolom.
Az autótulajokat annyit szopatták már eddig is, hogy ez most fel sem tűnne már nekik! :)

Az tényleg röhej, hogy a másik topik Insigniája a német piacon 44900 euró, idehaza meg alapáron is 12,6 milla.
Ha 270 -nel szorzok, benne van fél millió forint diffi.
Nem elég, hogy szegényebbek vagyunk, szarabb a piacunk, de még drágábban is jussunk hozzá mint egy német?

MIÉRT?

streetsta · http://managertoys.hu/ 2010.01.26. 21:09:30

@yeti: Kössz! Ha legközelebb is zuhog az eső, bedobjuk a Pancsit, Pestig szárazon maradsz.:))

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2010.01.26. 21:10:46

@streetsta:
Nincs probléma.

Kell 12 autó, darabjára 30 napig rakhatod a P rendszámot és mindjárt ott tartunk, hogy egész évben autóztál.

Jó ütemben haladsz efelé, irigyellek!

streetsta · http://managertoys.hu/ 2010.01.26. 21:12:01

@tükörfúró: Sajnos nem értek egyet veled. Ritchienek valahol igaza van. Egész egyszerűen a mentalitásunk nincs meg az autó normális állapotban tartásához. És csak ezután jönnek a szerelők, meg az útviszonyok.

Hagalex · http://www.youtube.com/user/Hagalex#g/f 2010.01.26. 21:12:34

@streetsta:

"Lássuk be, hogy az én szarjaim nagyon sokak szemében értéktelen vackok."

Mert hülyék, és nem értenek hozzá!
Ne foglalkozz velük! :)

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2010.01.26. 21:14:52

@mlt3:

Nem lenne nagy probléma.
Ha nem lenne regadó, árában meg tudnád venni a keveset futott, vagy sokat futott, de karbantartott, megkímélt, nem visszatekert használtautót.

Az mostani belföldi használtpiacon kínált autóknak valóban lemenne az ára. De nincs itt semmi szentségtörés, nem történne más, mint hogy a ridegtartott, visszatekert, elhanyagolt, macskaköves úton szétvert használtautót is árában tudnád megvenni -és persze eladni is.

Helyükre kerülnének a dolgok és nem ez a mesterségesen fenntartott irreális rémálom menne tovább.

streetsta · http://managertoys.hu/ 2010.01.26. 21:15:51

@ommm: Nana! Úgyis addig szíjjuk a véred, amíg nem kalapálsz össze bármit, amivel bohóckodni lehet.

Cortina V6 2010.01.26. 21:18:55

@Csikós Zsolt: Engem meg Pesten,vazze,most akkor ne menjek oda tobbet? Tedd mar tul mahad rajta..

Cortina V6 2010.01.26. 21:20:32

@Krisi: Loszart...A Bosnyakon,meg a Corvin koznel..Tenyleg reszeg lehettel.DD

Csikós Zsolt 2010.01.26. 21:29:39

@McK:

Hát persze, ebben igazad van, én csak a józan oldalát mondtam a dolognak. A mértékét az MGE határozza meg, vagy legalábbis befolyásolja...

yeti 2010.01.26. 21:31:41

@streetsta: Kösz az ajánlatot,de akkor a Sukoró tábla előtt majd kiszállok a motorral hogy azt higgye mindenki hogy kemény vagyok.:)

Csikós Zsolt 2010.01.26. 21:31:48

@nem kéne...:

Ja, látod, ehhez értek, a puki reszeléséhez. Amíg el nem kopik :-)

Rocko- 2010.01.26. 21:37:51

grat a kocsihoz Zoli! ha mennek Lowtyoék garázslátogatni, oda én is húzok sorszámot!

Csik, egy mondatot megkérdőjeleznék: "És az a vicc, hogy az 518 igen tartós verzió"
én pont fordítva hallottam amikor autót akartam venni. mivel nagy testben kis motor, ezért taposni kell hogy menjen, plusz ugye BMW, ezért szinte kötelező hogy ne szüttyögjön vele az ember. akkor meg pörgetik. szóval emiatt nem hiszem hogy az 518 lenne az örökélet ritka.

axax 2010.01.26. 21:43:09

Kedves Zsolt!
Hol van Bécsben ez a bontó?
Köszi, üdv.

streetsta · http://managertoys.hu/ 2010.01.26. 21:45:32

@mlt3: Ne haragudj, de ez így nagyon nem stimmel. Ott az a626-os a cikkben (de lehetne bármi más is, 1000 Euro környékéről, 200-es motorral, euro 2 besorolással). Egy ilyen autóra 326.240,- Ft a regadó. Egy olyan kocsira, aminek a vételára nincs 300.000,- Ft. Ne vicceljünk már, hogy ez szerinted nem befolyásolja a piacot? Pontosan ilyen autót kerestünk havernak. 4-500.000,-Ft körül lelakott szarok voltak csak, négyszer visszapörgetett órával. Ez a Mazda kint, szinte új volt azokhoz képest, amiket itthon találtunk. És azért 3-400.000,- Ft egy szűk büdzsénél nagyon is számíthat, még 1,5-2 milliónál is.
A másik meg, hogy ne csinálj úgy, mint ha nem lenne újautós lobbi. És ezzel alapvetően nincs is baj, hiszen te is az autógyáraknak dolgozol, meg közvetve-közvetlenül nagyon sokan, az ő érdekeiket is figyelembe lehet venni. A lobbi nem szitokszó. Akinek esetleg mégis az, az sürgősen gondolkozzon el. De attól még ez a fajta regadó arcátlanság.

Esperes 2010.01.26. 21:55:03

Klassz! Kösz a jóóó ötletekért!
Én is kérném a a bécsi bontó/kereskedő címét, elérhetőségét! Ha úgy jobbnak látjátok, a bogestsa@hu.inter.net mailcímre.

McK (törölt) 2010.01.26. 21:56:59

@mlt3:

No.
Abba a hibába nem fogok beleesni,hogy véled vitába szálljak,mert teljességgel tisztában vagyok vele,hogy Te okosabb,és szebb is vagy.
Ehez természetesen gratulálok.

Az eb ott van elhantolva a kis érvelésedben,hogy egyáltalán nem mindegy,hogy a regdíj %-os arányban hányad része a vételárnak,és ez egy használtnál jóval több!

Ergó mesterségesen rosszabb helyzetbe hozzák a kisebb értékű autókat.

Ez olyan,mintha a súlyemelő versenyben nem lennének súlycsoportok..
Mikor nyerne egy 60 kilós szted?
Ha mindíg ugyanazt a terhet akasztanák a nyakába mindenkinek,a nagyobb,erősebb emberek röhögve kinyomnák mindíg.
Míg a kicsik megfeszülnének,nem lenne értelme versenyezniük.
Ez van most.

De nem vitázunk ezen..ezért van ennyire megkülönböztetve az EURO4,és 3,ami mellesleg 3 éve még újként jó volt itthon..is..

Mostmár öreg szar a regdíjtörvény szerint..bezzeg a BKV buszai..azok nem szennyeznek,meg sok keleti szar,meg a huszonéves euro2-k,amik a gépjárműpark zömét adják.

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2010.01.26. 21:57:00

@streetsta:

"A másik meg, hogy ne csinálj úgy, mint ha nem lenne újautós lobbi."

Pontosan.

Sokak számára nem érdekes, hogy vajon a magyar gépjárműimportőrök szövetségének vezetői, alkalmazottjai mit is csinálhatnak napi 8 órában....
De így van ez még egy csomó olyan szervezettel is, aminek a létezéséről sem tudunk.

Villamosenergialobbiról tudnék mesélni, arról vannak adataim, a többiről csak sejtéseim....

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2010.01.26. 21:58:11

@Esperes:

Látom már magam előtt:
Reggelre kipucolják a bécsi telepet....

Hagalex · http://www.youtube.com/user/Hagalex#g/f 2010.01.26. 21:59:40

@streetsta:
Bizony!

A kérdést nemcsak úgy lehet felvetni, hogy akkor buknának az autótulajok mert kevesebbet érne a kocsijuk, hanem úgyis, hogy miért kell többszázezerrel többet fizetnem valamiért, amit olcsóbban kellene megkapnom. Így meg az szop aki venni akar!

streetsta · http://managertoys.hu/ 2010.01.26. 22:00:05

@Asszeretnémondani: Háát, neked legyen igazad, a naplót/forgalmit most nem tudom megnézni, de eddig mindenhonnan ezt hallottam. Kersgéltem a neten, de nem találtam erre utalást. Akor meg a rend őrei tudnak valamit rosszul (meg az ügyintézőm is...)

McK (törölt) 2010.01.26. 22:03:28

@Hagalex: Gondold végig,van jó -e nekem,hogy egyik pillanatról a másikra,40 autóm ára esne 20%-OT..!

Szuper lenne..soha jobbat..:D

De az elv miatt akkor is azt mondom,hogy le vele!
ELVILEG EZÉRT LÉPTÜNK AZ UNIÓBA!

streetsta · http://managertoys.hu/ 2010.01.26. 22:03:56

@axax: @Esperes: Fentebb már linkelte, meg mások is írták az elérhetőséget, de azoknak, akik lemaradtak róla: www.hasznaltauto.hu/partner/mester_zoltan-2118

Krisi 2010.01.26. 22:04:06

@streetsta: noigen, az álom autópark mindenkinek más. valakit a bahreini szultán 43 Ferrarija hoz lázba, mást meg pár 25+ éves benzinszagú "rom" karburátorral és bowdenes gázpedállal. és akkor a Suzuki Katanáról még nem is beszéltünk, amiért a fél motoros társadalom odaadná bárki fél karját :)

a Capris érveléseddel szintén egyet értek, ennek a Sierrának még kimondottan jót is tesz, ha párszor közelebbi ismeretséget köt a szalagkorláttal :D

@Cortina V6: kedvenc részegen buli utáni kajáldám mellesleg a Moszkva térnél a Jupát étteremnek az éjelnappali étkezde része, ahol olyan husit tesznek a szendvicsbe, amilyet akarok. tegnap éjjel is ott toltam magamba egy fasírtos-panírozottcsirkés-csalamádés zsömlét. bocs mindenkitől az OFF miatt :)

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2010.01.26. 22:05:17

@McK:

Elvileg.

Amivel hitegették az embereket (cukrászda bécsben, vámmentesség, stb), abból semmi nem lett, amiről hallgattak, azt most látjuk.

Büszke vagyok rá, hogy nemmel szavaztam az uniós népszavazáson.

romesz 2010.01.26. 22:06:12

A regado is bizonyitek arra, hogy az emberek kenytelenek csalni es lopni.
Az allam olyan magas adokat vet ki (jogtalanul), hogy mindenki ugyeskedik.
Ezert van, hogy sokan nem regisztraljak a kulfoldi autoikat, hanem tovabb futtatjak kulfoldi rendszammal.
Mivel az munka biro emberek 80%a allami szektorban logja el a napot, igy nem lehet az adokat csokkenteni.

streetsta · http://managertoys.hu/ 2010.01.26. 22:06:25

@Csumpi Hálidéj (Mk412): Szerintem hever még pár Nysa az országban. Vagy más, amit besorozhatsz.:))
Gyerekek, nem veszünk sokan együtt egy hangárt? A cél, hogy mindenkinek lehessen legalább 12 autója. Wehhehe.

nikó 78 2010.01.26. 22:06:28

Most már megint megtudtuk,hogy mekkora szarban élünk itthon,az otthoz képest.Nekem nem új, fater 20-éve nyomja Bécsben a kétkezit.Használtautóra vadászni álom,negyedik autóját vette onnan.Bármelyik árkategóriában, pillanatok alatt találni makulátlant,akármelyiket nézem, a négy közül, mindegyik 1 nap alatt megvolt, szőröstül bőröstül átiratva,régi beszámolva.Nemám hónapokat keresgélni,és folyamatosan résen lenni ki hogyan akar átbaszni.Nem mászik bele a kereskedő az arcodba,segítőkészek de nem tolakodóak,nincs mesedélután,a jólszituált úrihölgyről aki csak ki-be járkált vele a garázsba. Kibaszott jó náluk az egy rendszám több autó intézménye.A legerősebb után fizeti a paraszt a biztostást, mert ugye egy seggel,egyszerre csak egy lovat lehet megülni,ott működik a logika.
Amúgy meg Bécset azért ismerni kell legalább főbb vonalakban hogy ne tévedjen el az ember,hibázási lehetőség nem nagyon van, visz a forgalom,komoly sebességgel az 50 ismeretlen fogalom,maximum a mellékutakon,meg a telepített trafiknál.Jó dolog ott autót vezetni

McK (törölt) 2010.01.26. 22:07:42

@streetsta: NINCS ILYEN,a lényeg,hogy EGY AUTÓRA max 30 napig lehet használni.
Te a naplót,rendszámot akárhányszor!

McK (törölt) 2010.01.26. 22:08:59

Használhatod..bocs.. ez lemaradt.

streetsta · http://managertoys.hu/ 2010.01.26. 22:10:15

@yeti: naná, csakis. A hitelesség kedvéért még össze is sarazlak. Csak arra kell még kitalálni, mitől les egy kilométer alatt szederjes az ajkad. Igaz, a bajusz-szakáll sokat eltakar, talán nem borulunk meg.

streetsta · http://managertoys.hu/ 2010.01.26. 22:11:39

@McK: Persze, én is egy autóról beszéltem.

Hagalex · http://www.youtube.com/user/Hagalex#g/f 2010.01.26. 22:13:04

@McK:

"Szuper lenne..soha jobbat..:D"

:)))))
Igazad van, azzal nem számoltam, hogy az adózottakat is el kellene adni! :)

Az államon kívül igazán senkinek sem jó ez én azt hiszem.

Ugyanis hazánk nem a jólfelszerelt, jól extrázott autók országa.
Az árérzékeny vevőt pedig ölik az adóval, és a márkakereskedő is csak a lehetetlen konstrukciójú banki hitelekkel tud operálni.

Az újautó importőrök ezzel az adózással maximum annyit érnek el a nepperrel vagy a tisztességes használtautó kereskedővel szemben, hogy nekik sem megy az bizbisz!
Így senki nem keres igazán.

Szerintem éppen most volna értelme leginkább változtatni, mert lenne egy kis pezsdülés, a piac árai meg helyükre kerülnének.

McK (törölt) 2010.01.26. 22:13:20

@streetsta: Akkor bocs.
De a 30 nap is csak egyfolytában nem lehet azt hiszem,de ezt nekem is meg kéne néznem

hamming 2010.01.26. 22:13:42

a német azért adja kéccázért, mert számára ez az autó egy veszélyes hulladék. Ezt most szépen becipeltük MO-ra és pár év múlva ebből nő ki hófehérkének az alma. bravó.

streetsta · http://managertoys.hu/ 2010.01.26. 22:14:37

@geegee: Látod, ennek örülök. Pedig semmi közöm Saabhoz, de jó lenne, ha nem kellene múlt időben beszélni róla.

streetsta · http://managertoys.hu/ 2010.01.26. 22:16:14

@hamming: asszem ügyesen megfogtad a lényeget. A tisztánlátás mindenekelőtt.

streetsta · http://managertoys.hu/ 2010.01.26. 22:18:16

@Rocko-: Nanáhogy persze. Egy biztos, autóbuzulás közben fagyizunk!:)

romesz 2010.01.26. 22:21:26

@hamming: "a német azért adja kéccázért, mert számára ez az autó egy veszélyes hulladék"
Nem azert adja ketszazert, hanem mert nem kap erte tobbet. Ha eltudna adni dragabban akkor annyiert adna. Tudod a piac torvenyei ott mukodnek (kereslet-kinalat)
Viszont ahol az allam az adokkal diktalja a termekek arait ott nem fog mukodni a dolog.

streetsta · http://managertoys.hu/ 2010.01.26. 22:21:32

@Krisi: dehogy off, a kulináris élvezet a poszt nagyon fontos része volt. Majdnem hogy tovább tartott a Naschmarkt, mint az autónézés/vásárlás. Sőt, oda-visszaúttal, aszaltizé vásárlással (meg wasabis mogyoró, istenem, az valami zseniális!), volt az több is, mint amit a telepen töltöttünk.

nem kéne... 2010.01.26. 22:22:35

@streetsta:

mahd ha olyan kék lesz az egész feje, mint az ötezresen, na akkor majd elhisszük, hogy motoron jött.
:))

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2010.01.26. 22:23:37

@streetsta:

Ne is mondd a Nysát...
Egy népszerű aukciós oldalon találtam vadiúj (pótalkatrészként szállított) Nysa kasznit. Rögtön megfordult a fejemben, hogy rakok alá alvázat.... De nysa már van egy, azt kell befejezni. És még lenne pár típus, amit szívesen begyűjtenék...

Nyáron a garázs előtt szereltem és mindenem ott volt, aminek kereke van. Jött a garázsszomszéd, körül nézett és tömören csak annyit kérdezett:
Gábor, nincs maga túlmotorizálva egy kicsit?

A hangárprojektben benne vagyok, csak ne legyen messze!

Zoli! Hadd kérdezzem meg: Neked van feleséged?

Cortina V6 2010.01.26. 22:23:42

@Krisi: Baszodj meg,legalabb kussolnal..DDDDDDDDDDDDD

mlt3 (törölt) 2010.01.26. 22:24:40

@Csumpi Hálidéj (Mk412): Nem allitottam, hogy problema lenne. Csak azt, hogy pont a gyartoknak nem fuzodik az egvilagon semmifele erdekuk a regado intezmenyenek fenntartasahoz, ez egy okorseg. Visszafogja a fogyasztast.

streetsta · http://managertoys.hu/ 2010.01.26. 22:26:49

@Csumpi Hálidéj (Mk412): Látod, ez egyike azon dolgokank (EU-ra nemmel szavazás), amiben nem értünk egyet. Nem megyek bele, mert az már politizálás, de én nagyon is örülök annak, hogy EU tagok vagyunk.
És csak magamat tudom ismételni: a lobbizás nem ördögtől való. Teljesen természetes, hogy valaki(k) az érdekeiket akarják képviselni, illetve érvényesíteni. Amíg ez tiszta eszközökkel zajlik, semmi kifogása nem lehet ellene senkinek. Aki meg azt mondja, hogy nem szeretné, ha a dolgok számára kedvezően alakulnának, és ezért meg sem próbálna valamilyen (tisztességes) módon tenni, az festi magát.

mlt3 (törölt) 2010.01.26. 22:27:15

@streetsta: "Pedig semmi közöm Saabhoz, de jó lenne, ha nem kellene múlt időben beszélni róla."

Ez sajnos keves hozza. Ha azt szeretned, hogy fennmaradjanak, vasarolj toluk uj autot. Ha pedig nem eleg fontosak ahhoz, hogy penzt adj ertuk, akkor ahhoz sem fontosak, hogy fennmaradjanak.

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2010.01.26. 22:32:03

@streetsta:

Amíg tiszta eszközökkel történik....
Ez a kulcsmondat.
A véleményünk lehet különböző bizonyos dolgokról, a hobbink viszont ugyanaz. Nem is politizálni, meg vitatkozni akarok, csak leírtam a véleményemet...

Ha érdekel esetleg a Nysa sorsa, itt:

www.ezerkecske.hu/blog

írtam róla és minen további fejlemény is felkerül.
Egy kupac alkatrészt gyűjtöttem már be, alig várom, hogy némileg derült idő legyen...

streetsta · http://managertoys.hu/ 2010.01.26. 22:38:09

@mlt3: Még szerencse, hogy egy egy gyár fennmaradása nem azon múlik, hogy én vásárolok-e az új autóikból. Sosem volt, és asszem nem is lesz új autóm. Ez az anyagi lehetőségeimnek, meg az elveimnek is köszönhető. Nem vagyok benne biztos, hogy ha csilliárdos lennék, minden évben új autót vennék.
Ami a regadót illeti, azért van abban valami, hogy egy új autó értékéhez képest a regadó nem akkora tétel, mint jelenlegi formájában egy használt autó értékéhez képest. Illetve ha alacsonyabb lenne, nem vagyok róla meggyőződve, hogy a regadó bevételek nem növekednének-e a megemelkedő használtautó-importtól.
Félreértés ne essék, tisztában vagyok vele, hogy az újautókat el KELL adni. Emberek azért kapják a fizetésüket, mert autót gyártanak. Meg aztán honnan lenne nekem levetett használtautóm, ha nem veszik meg még új korában?

kicsidio 2010.01.26. 22:38:10

A Sierra nevetségesen olcsó volt, sok sikert hozzá.
De nekem sokkal jobban bejön az öreg E34.
Szerintem az volt a legszebb ötös.
Édesapám még '89-ben vett egy 524td-t és 98-ban adta el 553000 km-rel, szervízkönyvesen.
És ezt hibamentesen lefutotta a verda.
Jaaa akié most az EPN-698 és netán sokadik gazdija és keveset mutat az órája az ne higgyen neki.Az autó hetente járt Budapest-Münchent évekig.

nem kéne... 2010.01.26. 22:39:13

@Csumpi Hálidéj (Mk412):
haló, hol élsz, bicajbelsőben?
hol fizetsz te vámot eun belül?

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2010.01.26. 22:42:24

@nem kéne...:

Ebbe ne menjünk bele, vagy ne itt.
Hogy a témánál maradjunk (autók), vámot nem fizetsz, fizetsz regadót.
Aztán való igaz, nem fizetek (bár én nem vásárlok) vámot a szlovák tejre sem...

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2010.01.26. 22:45:32

@streetsta:

Hogy kezeli a hobbidat? Erről akár posztot is írhatnál!

mlt3 (törölt) 2010.01.26. 22:48:14

@romesz: "Nem azert adja ketszazert, hanem mert nem kap erte tobbet."

Ez nem utolsosorban azert van, mert eleg komoly adokat vetnek ki a regi szarokra.
Extrem pelda, gepjarmuado:
Golf 1 1.6D: 620 EUR/ev
uj 320i: 135 EUR/ev
(Az elso evben adomentes. 2 literes dizelre ugyanennyi, azok kozott mar EU6-os is van.)

Van, ahol nem viccnek szanjak a kornyezetvedelmi eloirasokat.

mlt3 (törölt) 2010.01.26. 22:57:25

@streetsta: "Még szerencse, hogy egy egy gyár fennmaradása nem azon múlik, hogy én vásárolok-e az új autóikból."

De, pontosan rajtad mulik, es azokon, akik ugy gondolkodnak, mint te. "Nem rajtam mulik, majd vasarolnak toluk masok" - aztan persze senki nem vesz toluk semmit.

Mint a Till Eulenspiegel meseben a 12 vak koldus, akik kozul mindegyik azt hitte, hogy a masiknal van a penz.

Dennis01 2010.01.26. 23:00:03

Errol a Sierrarol eszembe jutott a nagybatyame, mar majdnem elfelejtettem...
Nagyon zsir verdanak tartottam akkoriban, imadtam a sok ablakjat, a kombi alakjat, csodalatos volt... :)

Rocko- 2010.01.26. 23:07:25

@UnvincibleUbul!:[I]: "Az meg az audi dilletáns hülye formájára vall, hogy képtelenek az ilyen lejárt felsőkat modelljeikhez fizethető alkatrészparkot biztosítani."
trshop.audi.de/konakart/Welcome.do

streetsta · http://managertoys.hu/ 2010.01.26. 23:08:37

@mlt3: Ezt te is tudod, hogy nem ilyen egyszerű. Újautót nem úgy veszel, hogy gondolsz egyet, hopp, újautót akarok, aztán már ott is van. Az pénzbe kerül (sokba), értékveszít (sokat). Azt nem tehetem/nem akarom megtenni, hogy minden évben csak arra keressek 1-1,5 vagy 2 millió forintot, hogy az értékvesztést kompenzáljam, vagy törlesztőrészletet/lízinget fizessek. Ennek nem látom értelmét. Meg van a létjogosultsága a használtautónak/autósnak is, meg az újautónak/autósnak is. Ne feledd, az új autót is el kell adni, mikor újat veszel. És akkor azt a használtautót is meg kell vegye valaki, mert ha nem, akkor nagggyon sokat buksz rajta. És nem veszel majd még egy új autót.
Az igazság nem ideát vagy odaát van. de tökéletesen értem, ha valaki az autóiparban dolgozik, és újautót állít elő, az természetesen a saját érdekét védi. Én is azt tenném.

Rocko- 2010.01.26. 23:20:44

@Krisi: Caprit driftre? piha.
annál jóval pofásabb AZ az autó hogy Zoli szétkenje.

mlt3 (törölt) 2010.01.26. 23:22:29

@streetsta: "Ami a regadót illeti, azért van abban valami, hogy egy új autó értékéhez képest a regadó nem akkora tétel, mint jelenlegi formájában egy használt autó értékéhez képest."

Valoban nem. Viszont ket kulon piacrol van szo. Aki vereset hugyozik, hogy kifizesse egy hasznalt autora a regadot, az kurvara nem fog emiatt uj autot venni. Sot, az a legvaloszinubb, hogy egyaltalan semmilyen autot nem vesz, hanem kihuzza azzal ami van neki, ameddig csak lehet.

"Illetve ha alacsonyabb lenne, nem vagyok róla meggyőződve, hogy a regadó bevételek nem növekednének-e a megemelkedő használtautó-importtól."

A nagyobb haszonkulcs valoban nem feltetlenul egyenlo a nagyobb profittal. Egyszer talan a magyar allam is megbaratkozik a Marshall-kereszt nevu talalmannyal.

Rocko- 2010.01.26. 23:23:25

@UnvincibleUbul!:[I]: "van benne épp elég a G2-ből. Tételre max egy ilyen motor darabokra szedése után mernék listázni, de röhej volt az egész. A lökettérfogat is épp ezért ilyen szokatlan 4.2 ahelyett hogy kerek 4 vagy 4,5 lenne. "
legalább a pletykát tudnád rendesen bazki. :D
összeraknak ké darab 1.8-as motrot, abból pont 4.2 jön ki. ja. :DDDD

Rocko- 2010.01.26. 23:30:34

@UnvincibleUbul!:[I]: " A torsen difi sokkal érdekesebb ami az S4-ben volt."
merhogy mindkettőben Torsen vót?
en.wikipedia.org/wiki/Quattro_(four_wheel_drive_system)

Rocko- 2010.01.26. 23:38:21

@vomit: "akinek eletbol vett peldaja van arra, hogyan nem eri meg autot behozni"
már hogyne érné meg?
mobile24-en néztem tavaly kb. ilyenkor malacorrú passatot, 99 ezer forintnak megfelelő euroért vesztegették németben. mobile24 ugye kalkulál átírást, regadót, hazaszállítást, átírást is.
a vége 990 ezer lett.
egyszerre sírtam és röhögtem, majd becsuktam az oldalt.

streetsta · http://managertoys.hu/ 2010.01.26. 23:47:35

@mlt3: Háát, tudod itt, a mi kis országunkban sokan az ésszerűbb használt autó helyett beugrottak a nullás újba, mert arra csak húsz-harmincezret kell fizetni havonta, nem akármennyit egyben. Szóval bejött az MGE számítása. Most nem tudom mi a helyzet, de egy-két éve a kutya nem vett 3-4-5-600 ezer forintokért, vagy akár 1-1,5 milláért használtat, inkább újat, de mindenképpen drágábbat, hitelre. Minden szart hitelre. Pedig egy német/osztrák/svájci eredetű használt autó nagyon jó alternatíva lehetett volna.
A legszebb az volt, amikor kérdezték a boltban, hogy a modellt lehet-e hitelre. Bazmeg, ha nem tudsz 10-20-30-40.000,- Forintot elkölteni hobbira, akkor ne vegyél feleslegesen dolgokat! De nem, ha belefeszül, akkor is kell neki, hitelre. És volt olyan bolt, amelyik elintézte.

streetsta · http://managertoys.hu/ 2010.01.26. 23:49:13

@Rocko-: Kifogyott, Csokoládé meg nem is vót!

tigrisfog 2010.01.26. 23:49:25

Hát na...
Ha már úgyis csak szétütni hoztátok, az Audi bőven jó vétel lett volna, annyit mindenképpen megér, amiért adták!
Mondjátok, h lesz legközelebb ;)

Krisi 2010.01.26. 23:59:25

@mlt3: "gyszer talan a magyar allam is megbaratkozik a Marshall-kereszt nevu talalmannyal."

:)

ez sajnos mennyire igaz. kishazánkban ha van egy minimális gazdasági, ne adj isten mérnöki tudásod, akkor a politikusok és döntéshozók messze elkerülnek...

nem kéne... 2010.01.27. 00:04:49

@Rocko-:

a magyarított verzió fasságot ír, most mondom.
de ha valaki az alapján számol, hát legalább ne csodálkozzon, vagy ha csodálkozik, akkor csöndesen magában.

nem kéne... 2010.01.27. 00:07:08

@streetsta:

vegyen fel személyi kölcsön, vagy a fasztudjamit.
hallod, fel kéne venned engem oda, olyan rendet tartanék, mint az állat.

nem kéne... 2010.01.27. 00:10:12

@streetsta:

ja igen.
mostanában ugye többször mentem győrbe vizsgázni aztán ahogy az egyesről befordulok az egyetem felé, van ott egy modellbolt.
hallod, akkora repülő van a kirakatban, hogy átlóban befogja a portálüveget.
:))))

streetsta · http://managertoys.hu/ 2010.01.27. 00:25:44

@nem kéne...: Csak szigorúan!:))
No igen, a repülősöknek gyakran elgurul a gyógyszerük. Aztán jönnek a kéthajtóműves, sugárhajtóműves Mig-29-ek, meg ki tudja mik. Baszki, még a hangjuk is, mint az igazinak.

nem kéne... 2010.01.27. 00:30:18

@streetsta:

gondolom már láttad videón a világ legnagyobb modell repülőgépét.
két távirányítóval repülik.
www.youtube.com/watch?v=KmKdA6L_MWk
megdöbbent_ez.
:))))

nem kéne... 2010.01.27. 00:44:06

@streetsta:

ja, győr.
két hete is két napra mentem viszgázni, kollégium mögé beparkoltam seggel kopra a falra a sarokba.
antennám ugye huszonégy éves, nem tologatom, mert már szorulgat, ledobja a krómot. amúgy semmi baja, nyíl egyenes.
valami majom a harmadik tagnál kettétörte az éjjel.
megmondom őszintén, még örültem is, hogy nem karcolta körbe az autót.
de nem kellett neki az antenna, ledobta az autó mögé.
itthon körülnéztem a raktárban, találtam egy originalcsomagos motorcraftos sárvédőantennát. a beépítési szöge nyilván nem stimmelt, de még a vastagsága sem, a csatlakozása sem. szétszedtem mindkettőt, a bmw legalsó teleszkópjába pont belepasszolt a motorcraftos legalsó tagja, összevariáltam az alsó ütközését is meg a kicsúszásgátló lemezeket is.
mivel a ford anetnna olyan hat-hét centivel magasabb tagokból áll, így nem lehet teljesen betolni, meg kihúzva van vagy kettőtíz magas, de leszarom, amíg szerzek egy normális oem antennát, inkább ezzel járok, mint egy kettétört csúnyasággal. aki ért hozzá, annak azért kicsit gyanús a magassága, de hát mit csináljak, ez van.
a csávónak meg, akinek a kezében maradt, rohadjon meg az összes befőttje.

Rocko- 2010.01.27. 00:51:40

@nem kéne...: nem jártam akkor utána pontról pontra, de azt hiszem tételesen rendben volt.
régen volt.

nem kéne... 2010.01.27. 01:11:03

@Rocko-:

hát én meg utánajártam.
nagyon sokat számolnak rá.
az enyém tavaly kb ötszázzal lett volna hosszabb aszerint a lap szerint.

nem kéne... 2010.01.27. 01:26:54

@Rocko-:

de tessék.
ez kb az a kategória, mint az enyém:

mobile24.hu/index.php?pid=details&type=C&search_type=NU&page_number=1&sort_field=first_registration&sort_order=ASCENDING&body_type_mode=all&make0=BMW&model0=520&model_description0=&make1=all&make2=all&year_from=all&year_to=1990-12&mileage_from=all&mileage_to=all&power_from=all&power_to=all&price_from=all&price_to=2001&fuel=all&gearbox_operation=all&damaged_vehicle=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&location_country=all&climate_control=all&seats_count=all&doors_count=all&emission_class=all&advertisement_type=all&date_of_entry=all&usage_type=all&vid=116102794&source=MDE&record_index=12&total=101&tab=import&called_from=list

százhatvanötért hazahozzák.
öööö

fordítási költség 5000
mire bazz, kétnyelvú adásvételi.

származásellenörzés 8400
nagy kár, hogy már nem létező kategória...

eredetviszga 18500
oké. de akkor utána miért van ott 7200ért az integrált vizsga?

vagyonszerzési illeték: 47424
meg a nagy lófaszt.
ha külföldön veszel autót, kinti az adásvételi is, egy büdös fillért nem vagy köteles fizetni.

mobile24 szolgáltatás díja: 273430
mire?

aztán a félmilliós autóból így lesz szűk egymillió négyes cucc.
aztán nekem meg nagyon nem ennyiben állt meg a mutatvány.

romesz 2010.01.27. 02:06:42

@nem kéne...: ezert kell egy kulfoldi cim es akkor nem kell regisztralni a jarganyt,

KuKori · http://ireland.blog.hu 2010.01.27. 02:12:44

@Rocko-: Rossz helyen vagytok, mondom én :) A jövő héten már tényleg behozok Angliából valami dögöt ide, Írországba. Messzebbre költözök, most már tényleg kell valami szaladgálós autó (tekintve hogy a finom 400 eurós TDI Mondeo elhunyt). Ki is néztem az aktuális új hülyeségemet, egy 1999.10. havi Renault Laguna-t. Takarékos V6-os, 3.0 benzines motorral, meg valami félbőr ülésekkel, ilyesmik :)

Hogy mennyi? 700 font az irányár...

Bár, 1100-ért lenne egy 2001-es Alfa 156 2.5 V6 is, piros bőrbelsővel (szokni kéne) - most nem a megbízhatóságra hajtunk :) Arra ott lenne egy pipetta 1999-es Avensis (a' la Papptibi), csak 1.8-as motorral egy ezresért. Irányárban...

nem kéne... 2010.01.27. 02:13:02

@romesz:

ebbe most ne menjünk bele.
maradjunk annyiban, hogy a magyar tüköroldalon igen vastagon fog a ceruza.

KuKori · http://ireland.blog.hu 2010.01.27. 02:18:31

@KuKori: Ja, mert rájöttem, hogy nem köll nekem Nissan Silvia. Mindig is akartam egyet, lenne is most olcsón, csak pakolni is kéne bele néhanapján... Akkor valami 4-5 ajtós szükséges, így jött az ötlet.

Az ír használt autókról végleg lemondtam, mert dupla annyiért (ami még mindig az otthoni ár fele) híg fos állapotúak. Marad a brit rendszám és a regadó kerülés :) Csak magyarosan :D

streetsta · http://managertoys.hu/ 2010.01.27. 06:32:49

@nem kéne...: Mondtam, hogy a repülősöknél elgurul néha...
Az antenna törögetőnek meg tényleg pimpósodjon meg a télire eltett gyümölcse. hogy te mennyire hülye vagy:))
@KuKori: mondhatom, keserű kilátások. Egy valag pénzért öreg, fapados romok. Ezek szerint Írországban is regadó?

Rocko- 2010.01.27. 07:03:34

@nem kéne...: miért kell hozzá 2 távirányító?

szatyi 2010.01.27. 08:15:07

Az jutott eszembe, hogy ha a copfos nem vesz időben valami játszós kocsit, akkor szerezzünk neki valami hasonló árkategóriájú autót, vagy toljunk ki a bontóból valamit legközelebb Sukoróra.
Kiáltsuk azt, hogy Meglepetés! és adjuk át a papírokat, felhívva a figyelmét, hogy 15 napon belül át kell íratni, osztrák lom esetén előre kiszámított, kitöltött regadó bevalló nyomtatvánnyal.

Nekem megérne egy ötezrest az az arc, amikor átveszi az "autót" és a papírokat.

Kifordított kacagány 2010.01.27. 09:43:26

@vomit: nem fogom neked előkeresni a hivatalos eu-s állásfoglalást, de ha egy kis időt szánsz rá te is megtalálhatod(fent van eredetiben és fordítással is). a lényeg, hogy a regadó mint olyan elfogadott, a mértékébe sem szólnak bele, legfeljebb van néhány ködös pontja, amit kifogásolnak. ettől még nem akarják megszüntetni, vagy óccsóbbá tenni.

@streetsta: talán az angoloknál van olyan, hogy a sok gazdag ipse, akinek van pár szép és drága autója, de többet akar, valami klubbot alakítanak és onnantól a klub rendelkezik az autókkal, ők klubtagságit fizetnek, illetve amikor valamelyik autót hajtani akarják akkor a használatért is arányosan. így mindegyiknek van sok autója amilyent csak akar, sokkal kevesebbért, mint amennyibe az összesnek a tartása kerülne, a befolyt összegekből pedig szépen karban tudják tartani az autóikat, meg időnként tudnak egyet-egyet vásárolni is rajta, felújítani, stb. vagy valami ilyesmi. csak úgy gondoltam mondom, hogy nem új az ötlet. esetleg hátha valaki kedvet kap, vagy hasonló.
a málnaszőrözéshez bennem is megvan a hajlandóság, egyszer megejtjük.

regadóval kapcsolatban még annyit, hogy az miért baj, ha az országot újra elárasztják a használt levetett, de az itthoni géppark állapotánál lényegesen jobb külföldi autók és így az új autókat inkább a külföldiek vásárolják, viselve azok lényegesen magasabb értékcsökkenését?

Kifordított kacagány 2010.01.27. 09:45:33

@szatyi: megérni megérne annyit, de nem szép dolog barátunkra ráerőltetni a saját elképzeléseinket. ha így lenne, Rocko sem audiban meresztené a seggét:)

szatyi 2010.01.27. 10:02:55

@Kifordított kacagány: Ezt fenyegetésnek szántam, ezért kezdtem úgy, hogy ha belátható időn belül nem vesz valamit. :)
Vegyen már valami, vagy meglepjük.

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2010.01.27. 10:05:37

@Rocko-:
Az egyik a repülőt irányítja, a másik a a motorokat kezeli, meg talán a féklapokat, futóművet.
Gondolom.

Rocko- 2010.01.27. 10:42:17

@szatyi: ehehe támogatom. :D

@Csumpi Hálidéj (Mk412): megkérdeztem munkatársat: azt mondja hülyeség.
simán tartalék a másik kontroller.

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2010.01.27. 11:02:08

@Rocko-:
Áá
Egy ekkora gépet igaziból is ketten vezetnek.

Rocko- 2010.01.27. 11:18:12

@Kifordított kacagány: sztem vomitnak nem nagyon kell keresgélnie a jogszbályt. :)
lévén ő írja a regadó blogot.

@Csumpi Hálidéj (Mk412): az igazi gép másképp működik, tudod jól. ;)

Rocko- 2010.01.27. 11:23:18

@Kifordított kacagány: :D

amúgy semmi erőltetés nincs, Pista minden cikkben elmondja hogy vmi hátulkaparós kéne inkább. most megkapná hol a baj? :)

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2010.01.27. 11:31:04

@Rocko-:

Lehet egyébként, hogy a másik az tartalék, csak erre kár lenne még egy rádió. Vannak olyan rendszerek, ahol az adó két különböző frekin sugároz, és a gép mindkettőt veszi. Ha zavar van yaz egyikben, automatikusan átáll a másikra.
Egy ilyen repülőgép rádióra való konfigurálása nem egyszerű dolog, ezt két rádióra elvégezni szinkronban elég nehéz. Az átállást sem tudom hirtelen elképzelni. Rádiózavar van és gyorsan bekapcsolják a másikat? Ha a frekvencián van zavar, akkor a másik rádió sem fog működni.
Szokták trénerkábellel összekötni a rádiókat, de az csak oktatásra használható. Amíg az egyik nyom egy kis gombot, addig a másik irányíthat. Ha elengedi, akkor visszakapja az irányítást az oktató.

Egy legkomolyabb távirányító is max 12 csatornás. És ezek egy része nem is érhető el kezelőszervvel, csak programból.
Szerintem sokkal valószínűbb, hogy a vezérelhető funkciók száma meghaladja a távirányító csatornáit, illetve a pilóta figyelmét, ezért két rádióval ketten vezetik.

cartshee 2010.01.27. 12:02:16

@Csumpi Hálidéj (Mk412): Na,, azért nem eszik olyan forrón az a bizonyos kását... szerintem... nem sokan tudnak kiruccangatni pár öreg gépet, csak úgy poénból shoppingolni, hogy legyen mivel "driftelni" 50 ezres járgányba 20 ezerért teletankolni... jóóóó

w a s d 2010.01.27. 12:50:55

@dhrbikes:
És a háttérben felcsendül az orosz himnusz... :D

Ami még mindig jobb, mintha a kínai szólna.:D

KuKori · http://ireland.blog.hu 2010.01.27. 13:05:52

@streetsta: Így igaz és itt sem szívbajosak a számolásnál. Co2 kibocsátás és az itteni "eurotax" árból kalkulálják az összeget. Az alábbi értékek a szabad piaci ár százalékában értendők:

0 g/km - 120g/km 14%
120g/km - 140g/km 16%
140g/km - 155g/km 20%
155g/km - 170g/km 24%
170g/km - 190g/km 28%
190g/km - 225g/km 32%
More than 225g/km 36%

Csak az a baj, hogy a Laguna 3.0 V6 például benne sincs az adatbázisukban, így egy 2 literesével tudtam számolni. Szerintük itt az 2000 eurót ér a szabad piacon és így az adó 28%, azaz 560 euró.

Marad a brit rendszám :D Náluk ráadásul az útadó is olcsóbb és a MOT (műszaki vizsga) is. Ja, meg lehet biztosítást kötni élményt nyújtó autókra is, az írek meg nem hajlandóak pl. egy Nissan Silviát biztosítani, legalábbis ezt közölték a brókernél...

Jules_V6 2010.01.27. 13:41:09

@streetsta: "Pontosan ilyen autót kerestünk havernak. 4-500.000,-Ft körül lelakott szarok voltak csak, négyszer visszapörgetett órával. Ez a Mazda kint, szinte új volt azokhoz képest, amiket itthon találtunk. És azért 3-400.000,- Ft egy szűk büdzsénél nagyon is számíthat, még 1,5-2 milliónál is."

Az a szűk büdzsé inkább 2..300.000,-Ft volt. Ha akkor 200eFt-ért találunk ilyen Sierrát magyar papírokkal, akkor szó nélkül beleugrottam volna. Bár most már tudom, hogy kicsi lett volna (belső méretre és motorra is), pedig nem az... Na majd ha megkapja a donor belsőségét, akkor lesz igazán érdekes! Tényleg, meg van már? Difit megnézted már?

Rocko- 2010.01.27. 14:24:27

@Csumpi Hálidéj (Mk412):
egy frekcvencián, egymástól távol, távolság miatt veszíthet jelet a vevő. mivel jelet nem ad, ezért nem zavarják egymást.

" vezérelhető funkciók száma meghaladja a távirányító csatornáit"
miért haladná meg? ugyanolyan gép, mint a többi. csak nagyobb. nem fogsz több karral tolóerőt állítani csak mert több a motorja.

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2010.01.27. 16:23:49

@Rocko-:
A tartalék távirányítót szerintem nyugodtan elfelejtheted. Elég régóta foglalkozom modellezéssel, de ilyen megoldásról nem is hallottam még, másfelől technikailag sem könnyen lenne kivitelezhető. Hidd el, hogy ketten vezetik a gépet, egyik az irányítást végzi, a másik a "gépészetet". Erre fogadnék is. De nézd meg a videót, látod, hogy mi történik.

Kifordított kacagány 2010.01.27. 16:39:13

@Rocko-: akkor miért mond olyan hülyeséget, hogy az eu a regadó intézményét bünteti? mert nekem az jött le. tartalmi problémák vannak a regadóval(mint ahogy egy csomó egyéb okossággal is) kétségtelen, de azt hinteni a köztudatba, hogy a regadó puszta léte ellenes az eu szabályaival, nem túl szép dolog, mert nem igaz.
te is valamilyen autót akartál venni egy jó adag audivággyal, de a te elképzeléseid sem mindig egyeztek azokkal a darabokkal amiket rád akartunk tukmálni.

"miért haladná meg? ugyanolyan gép, mint a többi. csak nagyobb. nem fogsz több karral tolóerőt állítani csak mert több a motorja."
és bombákat dobálni, meg fotócuccot kezelni mivel fogsz? a lehetőségek száma végtelen:)

Kifordított kacagány 2010.01.27. 16:44:38

mondjuk nem értek hozzá, de ha az igazin is különlehet szabályozni a motorok teljesítményét, akkor a modellen miért ne lehetne?

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2010.01.27. 16:46:16

@Kifordított kacagány:

"miért haladná meg? ugyanolyan gép, mint a többi. csak nagyobb. nem fogsz több karral tolóerőt állítani csak mert több a motorja."

Már egy közepesen komoly vitorlázórepülőhöz is kell 7 csatorna és ott még motor meg futómű sem feltétlen van.

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2010.01.27. 16:48:28

@Kifordított kacagány:

A modellen nehezebb, mert nincs visszajelzésed az egyes motorok fordulatszámáról és tolóerejéről. Így nem tudod mihez képest állítani. kivéve a szélsőséges eseteket, hogy pl. leáll a bal külső motor és ezért visszaveszel mondjuk a jobb külsőből, meg ráadsz a bal belsőre.

Kifordított kacagány 2010.01.27. 17:04:48

@Csumpi Hálidéj (Mk412): valami ilyesmire gondoltam, de mint említettem nem értek hozzá, ezért pongyolán fogalmaztam:)

Leslie_ · http://driftgarage.blog.hu 2010.01.27. 17:22:02

@McK:

butaság :)

a szervós sierra/scorpio 2.6 kopp-kopp és 10.000Ft. még egy 10-es kb és 50 fokos kormányszöged lesz.

ez BMW-nél olyan 100.000 (drágák a komolyabb kormányművek)

ja, és Katona nem 1-2 hét alatt csinálja meg.. ha most elvitted, talán a szezonra be tudod szerelni. ő a legjobb, de se nem lowcost, se nem gyors.

sierrába már sokkal jobb megoldások vannak, mint e30-e36-hoz, csak még kevesen hiszik el :)

mint írtam, nem bmw lett az amatőr bajnok :)

gnme 2010.01.27. 18:52:34

@Leslie_: ugyammá' badarság.

Ócska taknysorrú betanított török vendégmunkások gyártják schwäbisch gmünd-ben a fogasléceket (is) bele, jó ha ötvenezret kibír észlelhető lógás nélkül.

Ennek már csak a neve bmw.

Leslie_ · http://driftgarage.blog.hu 2010.01.27. 18:55:09

@gnme: nem fikáztam én a bmw-t, csak szerettem volna eloszlatni McK elől a ködöt.

a sierra (már) jobb és sokkal olcsóbb.

gnme 2010.01.27. 18:57:00

@Leslie_: egy oldalon állunk. A bmw az nem autó bazd meg. Húsz évvel ezelőtt esetleg az lehetett. A mai globalizált világban NEM.

nem kéne... 2010.01.27. 19:53:28

@gnme:

aranyosak vagytok.
:))))

mlt3 (törölt) 2010.01.27. 20:50:55

@streetsta: "Háát, tudod itt, a mi kis országunkban sokan az ésszerűbb használt autó helyett beugrottak a nullás újba, mert arra csak húsz-harmincezret kell fizetni havonta, nem akármennyit egyben."

Szerinted mennyire realis, hogy akinek az anyagi erejebol csak egy felmillas hasznaltautora telik, hogy az majd havi szinten husz-harmincezret (+ado +biztositas) fog tudni forditani egy uj autora? (Plane 8-10 evig, mert a havi 30 rugot uj autora ugye nem 2 evig fizeted.)

mlt3 (törölt) 2010.01.27. 20:54:06

@gnme: "jó ha ötvenezret kibír észlelhető lógás nélkül"

Baromsag. Veled ellentetben en nem csak az interneten lattam nulla km-es BMWt, es soha egyiknel sem logott semmi. Nemhogy a kormanymunek nem volt holtjateka, de meg a futomuvon sem kellett allitani bemeres utan. Meg a 200.000-ret futott, meghajtott tesztautoknak sincs erezheto logasa.

nem kéne... 2010.01.27. 20:58:15

@mlt3:
reális.
mert azt nem kell egyben kifizetni, csak darabokban.
akármennyi hadonászol ellene, létező jelenség.

streetsta · http://managertoys.hu/ 2010.01.27. 21:08:55

@Jules_V6: Az a haver nem te voltál, hanem az, amelyik a Mazdát vetted. Tudod, kopasz a feje.
Már meg van a donor is, de a diffi még nem lett letesztelve. De ha meglátod, mi a rellye-küszöb, a könnyeidet fogod törölgetni, ezt garantálom.

streetsta · http://managertoys.hu/ 2010.01.27. 21:15:26

@Rocko-: Hááát, bizony @Csumpi Hálidéj (Mk412): oldalán lesz az igazság, egy ilyen nagy és összetett modellt nem fogsz egy távval elirányítani, nem tudod egyszerre az összes funkciót te magad egyedül kezelni. Iszonyatos pénz és munka egy ilyen, nem engedheted magadnak azt a kuxust, hogy futóbehúzás közben ne teljes erőből a repülésre figyelj. És biztos vagyok benne, hogy a motorokat külön állítgatják (ami ugye kapásból négy csatorna), mert a teljesítmény különbség felboríthatja a modell egyensúlyát. Aztán ott vannak az olyan funkciók, mint féklap, esetleg orrsegédszárny, futók, leszállófény, bizonyos gépeknél akár kabintető -vagy akármi más, mondjuk füstgenerátor, rakéta kilövés, esetleg gépfegyver imitáció. Szóval ez mind egy embernek biztos, hogy sok lenne. Esetleg Síva tudná megoldani, de egy távval akkor is nehéz lenne az összes csatornát egyszerre kezelni, hiába van hat karod.

Rocko- 2010.01.27. 21:16:02

@Csumpi Hálidéj (Mk412): hát ennél tovább nem mennék a témában, én nem modellezek, inkább a munkatársam.

@Kifordított kacagány: "és bombákat dobálni, meg fotócuccot kezelni mivel fogsz? a lehetőségek száma végtelen:)"
ilyen tekintetben igen. de standard modellhez képest ez extra, azon se bomba, se kamera, se távirányítós stewardessek.

Jules_V6 2010.01.27. 21:16:38

@streetsta: Ja neki tényleg sok pénze volt rá, ha az autó árát szó nélkül rákölti. Bár már én is ott tartol...
Miből készült az a küszöb? Kénytelen leszek elmenni megnézni...

streetsta · http://managertoys.hu/ 2010.01.27. 21:35:29

@mlt3: Pedig hidd el, hogy de. Több olyan ismerősöm is van, aki ésszel vásárol autót. Tehát ha van mondjuk (egészen teoretikus, példa számok) egymilliója kocsira, akkor nem annyiért vesz autót, hanem mondjuk a feléért, mert tudja, hogy lesznek még költségek, meg ugye biztonsági tartalék. És pontosan azért vesz olcsó autót, mert bár vehetne hitelre is, de csak addig nyújtózkodik, ameddig a takarója ér, és egészen biztosan tudja még a költségeket állni.@Jules_V6: barátom példája is ilyen. nincsenek megélhetési gondjai, de nem is szeretné, ha lennének, bőven elég kigazdálkodni a házzal kapcsolatos költségeket, nem kell újabb nyűg. De emlékszem csikós okfejtésére is, aki azt mondta, hogy amellett, hogy imádja az öreg(ebb) autókat, szívesebben költ a házára gyerekeire, feleségére, mint egyetlen autóra. Persze vannak, akik ennél nehezebb helyzetben vannak, de ne tegyünk már úgy, mint ha azok, akiknek 100-200 ezer forintos autójuk van, nem vennének benzint, nem fizetnének adót, biztosítást. És nekik nagyon is nagy könnyebbség lenne egy szakadt szar helyett egy jobb állapotú autóval közlekedni. 2-300 ezer forint nem a világ, de nagyon sokaknak tétel. És mégegyszer. nagyon aránytalan. egy 3-600 ezer forintos autóra minden további nélkül a vételárnál is magasabb sarcot fizettetni pofátlanság.@KuKori: példája is azt mutatja, hogy bár az íreknél sokat kell fizetni, de a legmagasabb tétel is a piaci érték 36%-a. Nem pedig 200%. Ezen pedig nincs mit menteni.

streetsta · http://managertoys.hu/ 2010.01.27. 21:39:14

@Rocko-: Na ja, de ze minden, csak nem standar modell.:)))

streetsta · http://managertoys.hu/ 2010.01.27. 21:42:00

@streetsta: Aki nem értené: a "kuxus" pont olyan, mint a "luxus", csak kával.

streetsta · http://managertoys.hu/ 2010.01.27. 21:43:32

@streetsta: Ajjaj, már eszik az agyam a kis bogarak. természetesen nem "ZE", hanem "ez", és stanarD. Hosszú volt a mai nap.

streetsta · http://managertoys.hu/ 2010.01.27. 21:44:36

@Jules_V6: Na, az azért nem lesz egy nagy túra, lássuk be.

Rocko- 2010.01.27. 22:37:59

@streetsta: mondom, nem tenném rá a fejemet, csak tolmácsolom kollégámat. :)

"Na ja, de ze minden, csak nem standar modell.:)))"
nekem az. :D csak nagyobb.

mlt3 (törölt) 2010.01.27. 23:47:22

@streetsta: Keszseggel elhiszem, azt viszont mindketten tudjuk, hogy ezek nem huzzak ki a 10 evet, bedolnek a hitellel. Most mar csak azt mondd meg nekem, hogy a gyartoknak szerinted mi hasznuk van belole, hogy a regado miatt amugy is szar eladasi szamokat meg azzal is rontsak, hogy a kereskedoiknek a visszavett autokat kelljen *ujra* eladniuk - ahelyett, hogy ujakat rendelnenek.

Nincs ujauto-lobbi, ertsd meg. Ha lenne, mar reg keresztulvittek volna a regado eltorleset.

tónik 2010.01.27. 23:48:40

@nem kéne...:
Még létező, de előbb-utóbb mindenkinek belelóg a keze a bilibe, felébred, és elkezd ésszerűen gondolkozni...Ha van ennek a "válságnak" pozitív hozadéka, akkor ez az.

_DanieL 2010.01.28. 00:05:22

hmmm... arról a Sigma-ról szívesen olvasnék egy tesztet..!!! :)

mlt3 (törölt) 2010.01.28. 00:17:51

@streetsta: "És biztos vagyok benne, hogy a motorokat külön állítgatják (ami ugye kapásból négy csatorna), mert a teljesítmény különbség felboríthatja a modell egyensúlyát."

Modelleknel nem tudom hogy van, de a valodi gepek nem kapnak tipusengedelyt, ha pl a felszallast nem tudjak 1 mukodeskeptelen hajtomuvel abszolvalni - tehat 4 hajtomuveseknel 3, 2 hajtomuveseknel 1 mukodokepes hajtomuvel. 4 hajtomuvesnel ki lehet egyenliteni a teljesitmenyt automatikus szabalyozassal, de 2 hajtomuvesnel csak az ellenkormanyzas marad. Egy A320as pl akar masfel orat is a levegoben tud maradni 1 hajtomuvel (ETOPS-teszt), ujabb konstrukciok tobbet is.

nem kéne... 2010.01.28. 00:21:26

@tónik:

én ezt értem, meg tudom is, láttam is.
de a kolléga a jelenség létezését tagadta úgy tövestül.

w a s d 2010.01.28. 01:09:26

@gnme:
Általában leírom, hogy nem tudok rajongani a márkáért, mert úgy érzem, elérhetetlen nekem újonnan, most is, 10, 20, 30 év múlva is, de szerintem máig bezárólag a mostani BMW- k a személyautó- gyártás csúcsán vannak.

gnme 2010.01.28. 08:38:15

@mlt3: benned is dúl a birtoklási vágy.

Akinek nem bmw-je van, annak véleménye sem lehet.

oké.

..istenem, de jókat röhögtünk a barátommal amikor hozták vissza a kormányműveket és telebaszták velük az asztalt. (persze szigorúan svábországba történt, hogy te kényes ízlésedet is kielégítsük)

Találjuk ki melyik miért nem jó.

:))))

..ott röhögtünk telepofával. bmw. Aha.

Értjük mi.

Kifordított kacagány 2010.01.28. 08:43:26

@mlt3: nem feltétlen dőlnek bele a hitelbe. ha nem borult volna a bili, szépen elevickélt volna még a sok hiteles és még mindig vannak szép számmal akik valahogy fizetik. igaz, hogy nem mennek vele, nem költenek rá egy fityinget sem, meg jószerivel semmi másra, de fizetik. az autó meg szépen pusztul a kezük alatt.
abban sincs igazad, hogy a hitelbe bukottak autóit annyira el kellene adni. egyrészt nem okoz nagy nehézséget, mert kintről gyakorlatilag nem lehet behozni a regadó miatt használt autót, így azért elkopnak, másrészt, ha nem viszik el akkor sincs semmi, mert a következő hülye úgyis megint új autót fog venni, mert az neki megéri, még ha évekig az ingyenkonyhán is étkezik a család. azt ugye nem kell hosszasan magyarázni, hogy ha kintről nem lehet behozni használt autót, akkor az itthon újonnan vásárolt és használtként eladott autóknak marad felvevő piaca, így ezzel is csak az újautó biznic van támogatva.
a jelenségről egyébként csak annyit, hogy általában az vesz hitelre autót, akinek még 4-500e sincs a zsebébe, hogy használt szart vegyen. és ilyenből csak az utcánkban tudnék mutatni legalább hármat. pedig nem is túl nagy az utca, inkább meglehetősen kicsi.

@tónik: ne röhögtess, ebben az országban még nem volt olyan, hogy a többség ésszerűen gondolkodott volna. egy darabig ilyen nem is lesz. még akik közvetlenül szívtak is az utóbbi időben a saját hülyeségük miatt, még azok is inkább a körülményekre fogják fogni és nem fogják elismerni saját meggondolatlanságukat. anélkül meg az ésszerű gondolkodás még várathat magára.

streetsta · http://managertoys.hu/ 2010.01.28. 09:10:34

@mlt3: Ami a hiteleketés a bedőlést illetei: lehet, hogy tudták, hogy nem fog sokáig meni, de a roncsautó prémiumról is tudták, hogy hosszú távon nem megoldás. És a roncsautó prémium is a gyártók érdekét szolgálta elsősorban, ez mindig is egyértelmű dolog volt. Az MGE teljesen egyértelműen az autógyárak érdekeit képviseli minden szempontból, pedig a gépjárműimportőrökét kellene en bloc. Természetesen egy lobbi létezését bizonyítani nem könnyű, de a lobbizás oktatott tevékenység, teljesen normális dolog. Teljesen helyénvaló és elfogadható. Sokkal jobban zavarna, ha egy fontos iparág érdekében nem lenne lobbizás. Mert az azt jelentené, hogy alkalmatlan emberek vezetik azt a területet.
Az eladásokat valószínűleg nem annyira befolyásolta az új autók esetén a regadó, mint a használtautó behozatalt, egész egyszerűen az arányok miatt. egy újautónál ez a regadó mondjuk tíz százalék, használtnál már az érték 100-150-200 százaléka.
A visszavett autókat meg teljesen más körök kezelik -illetve vannak nagy kereskedők, akik már jelentkeztek a bankoknál, hogy ők szívesen segítenek a visszavett autók újraértékesítésében. No nem szívjóságból, tehát neki üzleti megfontolásai vannak a dologgal kapcsolatban (még szép, senki sem dolgozik ingyen).
Meggyőződésem, hogy a regadó egy kompromisszumos megoldás az autógyárak képviselőinek: igaz nekik is plusz teher, hiszen nehezebb értékesíteniük, illetve ha normális szinten akarják tartani az áraikat, kisebb árréssel kell dolgozniuk, mint a nyugati kollégáikak, de ez nem olyan nehéz, tekintve hogy a saját költségeik is alacsonyabbak, mint a kintieknek. Ugyanakkor sokkal nehezebb a dolguk a használt autó behozatalán gondolkodóknak, mert aránytalanul sokat kell fizetniük. De azt talán mások, akik ezzel foglalkoznak, akár konkrét számokkal is alá tudják támasztani. Asszeretnémondani ebben lényegesen gyakorlottabb, meg aztán tett már ide példát is. És ez meg javítja az újautósok esélyeit.

streetsta · http://managertoys.hu/ 2010.01.28. 09:23:38

@mlt3: Természetesen modellre nincs típusengedély, azt építesz amit akarsz, de egyértelmű, hogy nagyon odafigyel az ember, ha milliós nagyságrendben költ egy ilyen modellre. Érthető okokból szeretné minimalizálni a törés lehetőségét. És pontosan, ahogy mondod, egy ilyen négymotorosnál nagyon jól tud jönni, hogy egyenként tudod a gázt szabályozni, ha az egyik motor leáll, vagy teljesítményt veszít.

mlt3 (törölt) 2010.01.28. 09:56:36

@tónik: "Még létező, de előbb-utóbb mindenkinek belelóg a keze a bilibe, felébred, és elkezd ésszerűen gondolkozni..."

Inkabb a B-tervre tippelek, hogy felteszik a "kifosztott a szemet bank" c. lemezt.

tónik 2010.01.28. 11:21:49

@mlt3:
Valószínű, de annyit (talán) akkor is tanul, hogy ne menjen többé bank közelébe...

G.GABOR 2010.01.28. 18:23:47

Nem feltétlenül hülye aki hitelre új autót vesz!Ha valaki optimálisan tervezi a költségeit annak nem fog bedőlni a hitele,és a család sem fog nélkülözni.

KuKori · http://ireland.blog.hu 2010.01.28. 19:18:17

@G.GABOR: Magyarországon 2-3 kereső családtag alatt egy háztartásban öngyilkosság új autót venni. EZ a realitás.

Más.

Lefoglalóztam a Lagunát :DDD Mindenki folyamatosan savazott és szerintem fog is. De 800 euróért?! Ha majd nem tudom eladni, esküszöm hazaviszem szétbontani, még akkor is áránál szállnék ki belőle :D (bár kár lenne érte, 11 éves, törés és karcmentes autó nem sok szaladgál sehol, főleg ilyen felszereltséggel)

img5.imagebanana.com/img/565qvoeu/14165641.jpg

img5.imagebanana.com/img/6c8fsxxj/14165642.jpg

Azt néztem, hogy nálunk ez a fajta/évjárat 800.000 és 1.200.000 közt megy (menne, ha nem 194 lóerős lenne, köszi teljesítmény adó...), csak szarrá lelakva.

Streetsta, vélemény?

tónik 2010.01.28. 22:59:27

@KuKori:
Szép! Ez nem pénz érte. Azt föl sem vetem, hogy miért lenne rosszabb, ha ilyeneket hoznánk be, nem a Suzi 10 évre vagy a 20 éves kadett/golf lenne a lehetőség sokaknak...

mlt3 (törölt) 2010.01.29. 00:06:32

@streetsta: "És a roncsautó prémium is a gyártók érdekét szolgálta elsősorban, ez mindig is egyértelmű dolog volt."

Meg azet a parmillio emberet, akik a beszallitoknak dolgozinak. Meg azet a tovabbi parmillioet, akiknek a szolgaltatasait ezek az emberek igenybe veszik. A kirugott emberek pl kurvara nem fognak reulomodellt (sem) venni, hiba lenne azt hinni, hogy ez valami tavoli dolog, ami teged nem erint. Probalj meg tovabb latni az iroasztalod sarkanal.

"Az eladásokat valószínűleg nem annyira befolyásolta az új autók esetén a regadó, mint a használtautó behozatalt"

Hasznaltautot viszont belfoldon is vehetsz, regado nelkul. Az ujra mindenkepp csengetni kell, tehat elsosorban a gyartok szopnak ezzel.

"A visszavett autókat meg teljesen más körök kezelik -illetve vannak nagy kereskedők, akik már jelentkeztek a bankoknál, hogy ők szívesen segítenek a visszavett autók újraértékesítésében."

Es? Ebbol mi haszna van a gyartonak szerinted? Hogy jon ez ide?

"Meggyőződésem, hogy a regadó egy kompromisszumos megoldás az autógyárak képviselőinek: igaz nekik is plusz teher, hiszen nehezebb értékesíteniük, illetve ha normális szinten akarják tartani az áraikat, kisebb árréssel kell dolgozniuk, mint a nyugati kollégáikak, de ez nem olyan nehéz, tekintve hogy a saját költségeik is alacsonyabbak, mint a kintieknek."

Hulyeseg. A koltsegek oroszlanreszet a gyartas, nyersanyagok, fejlesztes, teszteles viszik el, totalisan irrelevans, hogy hany ertekesito ul a szalonban. Nem veletlenul gyartanak lemeztelenitett modelleket a kelet-europai piacokra, es nem veletlenul lehet olcsobban megvenni ezeket a reimportokat a nemet piacon.

mlt3 (törölt) 2010.01.29. 00:16:19

@gnme: "benned is dúl a birtoklási vágy."

Kurva rossz helyen kopogtatsz. Semmilyen szinten nem vagyok hozzanove az automhoz, ha korabban eladtam a regit, es az ujat meg nem gyartottak le, par honapig gyalog jarok, csokolom. Az uszodaba is gyalog megyek (2x 3km), nyaron meg bringaval.

"Akinek nem bmw-je van, annak véleménye sem lehet."

Akinek lofasz uzemeltetesi tapasztalata nincs az adott markaval, es nullkilometeres autot csak fenykepen latott, az tenyleg kurvara ne okoskodjon.

"de jókat röhögtünk a barátommal amikor hozták vissza a kormányműveket és telebaszták velük az asztalt"

Mindenhol van selejt a gyartasban, a minosegbiztositasban az a muveszet, hogy ez ne erjen el az ugyfelig. Neked pont ez lett volna a feladatod, ha nem esett volna le. Az meg, hogy az automatizalt gyartosor mellett torokok, arabok, vagy svedek allnak, meg nagyjabol tokmindegy, mivel nem bicskaval faragjak sajat kezuleg. Ezzel a dumaval max a kocsmaban leszel meno, ahol okostojas alkeszok tartanak konziliumot arrol, hogy regen a szar is mennyivel kremesebb volt (persze szigoruan 10-15 eves roncsok volanjai mogul teszik ezt).

"ott röhögtünk telepofával"

Ennyi esszel mast nem nagyon tehettetek.
Azert linkelj be nehany kepet nyugodtan, alvazszamot is mellekelhetsz, hogy honnan szedtek ki az ominozus darabokat :)

KuKori · http://ireland.blog.hu 2010.01.29. 01:41:37

@tónik: Jó, mondjuk az igazsághoz hozzátartozik, hogy ugye ez jobbkormányos, mivel itt azt kell használnunk. A két szigetország autóárai talán ezért is alacsonyabbak az európai átlagnál, ahol balkormányosak az autók.

De köszönöm, hogy pozitívan szóltál hozzá. Ha mindenkiben ez a mentalitás lenne meg, élhetőbb és barátságosabb ország lehetnénk :)

Kifordított kacagány 2010.01.29. 09:09:35

@mlt3:
"Hasznaltautot viszont belfoldon is vehetsz, regado nelkul. Az ujra mindenkepp csengetni kell, tehat elsosorban a gyartok szopnak ezzel."

ja, vehetsz. nagyjából ugyanazokat a darabokat, amik addig keringenek itt tulajdonosról tulajdonosra, amíg legalább tolni be lehet egy kereskedés udvarára.
értem én az álláspontodat, valahol igaznak is kellene lennie, de a gyakorlat sajnos mást mutat.

streetsta · http://managertoys.hu/ 2010.01.29. 09:58:45

@mlt3: Valamit rosszul csinálok, mert félreértesz, folyamatosan. Értem én a roncsautó-prémiumot, és mindent, amit az autógyártók szorgalmaznak/intéznek el/lobbiznak ki maguknak. Teljesen világos, hogy egy VW, BMW, Opel nem csak a jelvény, meg pár tőkés cilinderben szivarral, hanem sok százezer munkahely, akár közvetve, akár közvetlenül. Remélem te sem gondolod komolyan, hogy ilyen hülye vagyok. Még szerencse, hogy nem vagyok sértődős.
"Hasznaltautot viszont belfoldon is vehetsz, regado nelkul. Az ujra mindenkepp csengetni kell, tehat elsosorban a gyartok szopnak ezzel."
Felmerül bennem a kérdés, mikor jártál utoljára Magyarországon, és körülnéztél-e valaha a magyar használtautó-piacon. Az az érzésem, még sosem voltál olyan helyzetben, hogy olcsó (mondjuk egymillió forint alatti) autót kelljen keresned. Komolyan mondom, sírva fakadnál az állapotokon. Ezek, az itteni használt autók még csak messziről sem téveszthetők össze mondjuk a német piacon, bármely időpillanatban fellelhető választékkal.
"Es? Ebbol mi haszna van a gyartonak szerinted? Hogy jon ez ide?"
Megmondom: te magad keverted bele a használt, bedőlt autók értékesítésébe a márkakereskedői hálózatot.
"Most mar csak azt mondd meg nekem, hogy a gyartoknak szerinted mi hasznuk van belole, hogy a regado miatt amugy is szar eladasi szamokat meg azzal is rontsak, hogy a kereskedoiknek a visszavett autokat kelljen *ujra* eladniuk - ahelyett, hogy ujakat rendelnenek."
"Hulyeseg. A koltsegek oroszlanreszet a gyartas, nyersanyagok, fejlesztes, teszteles viszik el, totalisan irrelevans, hogy hany ertekesito ul a szalonban. Nem veletlenul gyartanak lemeztelenitett modelleket a kelet-europai piacokra, es nem veletlenul lehet olcsobban megvenni ezeket a reimportokat a nemet piacon."
Az autók áránál az általad említett tényezők valóban fontosak, de ez a kereskedőknek átadott járművek kvázi nagyker árára igaz. Onnantól, hogy egy ország importőre, illetve annak kereskedői határozzák meg a végfelhasználói árat, már baromira nem mindegy, milyen terhek rakódnak az átadási árra. Itt jön képbe a regadó, a szalon felépítésével, üzemeltetésével kapcsolatos költségek, munkaerő, szervízháttér fenntartása, sorolhatnám És mint az általam említett Golfos példa mutatja, a kocsi listaára a regadó ellenére itt is, ott is ugyanannyi. Ez kijöhet úgy is, hogy az itteni kereskedőknek kisebb a haszna, csak hogy a listaár tartható legyen, lehetnek ide lekopaszított autók, illetve speciális árak, amit a gyár bizonyos piacokra szállított autóknál állapít meg. Meg gondolom egy csomó egyéb "trükk", amit én még sosem hallottam.)

imre2929 2010.01.31. 21:48:25

Mr Csikós!

Lehet tudni ennek a bontónak a címét?

Előre is megköszönném:Imre26

Csikós Zsolt 2010.01.31. 22:32:42

@imre2929:

Valahol itt van a kommentek között vagy háromszor is, de hadd ne nézzem végig hatvanadszor is mindet - házi feladat...

Jules_V6 2010.02.02. 05:07:01

@streetsta: Mókás az a küszöb. Ha leszeded a kerekeket, akkor lehet azzal a Sierrával bobozni!
Sikerült beindítani?
Hejj Ludas Mátyás (aki háromszor veri le), a szintelen indexbúra jobban illik az kályhaezüsthöz...

Jules_V6 2010.02.02. 05:15:07

@_DanieL: Más nem érdekel?
"Öncélú virtuozitás"...

streetsta · http://managertoys.hu/ 2010.02.02. 14:49:45

@Jules_V6: Csak irigykedsz. Ilyen rallyeküszöböt, ami a piroskára lett szakszerűen felszerkesztve, csinálunk neked a Mesternél pillanatok alatt. Ráadásul a Scorpio szépen meg is világítaná este. Igazi műélvezet lenne.
süti beállítások módosítása