Seng Dang Lao-Ren, fedőneve Mikulás

  2009. december 06. - Csikós Zsolt Címkék: telapo

A szerzőről még nincs információ feltöltve!

A szerző még nem publikált a Totalcaron

Öt gang az állólámpában!
2015-07-19 07:25:12

Annyira régóta van hosszú ötödik (hatodik, hetedik és nyolcadik) az autóinkban, hogy már csak a veteránosok

Totalcar a Múzeumok Éjszakáján!
2015-06-18 08:03:55

Ez most más lesz. Most mi állítunk ki autókat, s várjuk, hogy jöjjenek a nézők, lehetőleg jó sokan. Volt

Szép autót keresünk!
2015-06-08 17:52:23

A folyóvizek élővilága után a Totalcar most a kultúra irányába evez: kivesszük a részünket a Múzeumok

Bent a kövület-Pio!
2015-06-02 16:00:17

Ráment egy csomó idő a hétvégéből, de az a pár Pioneer hangfal (cirka 1979), amit idestova másfél éve

Mikulás lazított a gyeplőn, Kína légterébe ért. Tudta, hogy nem tanácsos itt vadul röpködni, mert a légvédelem a végén még jól lelövi, mint azt a dél-koreai utasszállítót. És neki még rádiója sincs, hogy beszóljon az irányítótoronyba, barát közeleg, bazz, ne lődözzetek itt.

Pedig szerette Kínát, egyre inkább, évről-évre jobban. A puttonyában eleve kizárólag „Made in China” feliratú ajándékok voltak, még a Milka-Mikuláshoz is kínai fejőgéppel fejték a kínai festékszóróval lilára fújt Milka tehenekből a csokihoz valót. Meg egyáltalán, amióta Amerika ilyen ruppótlan, szomorú hely lett, Kína viszont vidám, stexes paradicsom, azóta alig várta minden évben, hogy ideérjen. Most nagyobb volt a banzáj, mint valaha, de tény, hogy ettől még csak úgy száguldozni egy kommunista ország légterében nem lehet.

El is gondolkozott rajta, nem lenne-e ésszerű átkeresztelkednie Seng Dang Lao-Renre (vagy Dun Cse Lao-Renre, azaz „karácsonyi öregemberre”) rövidesen, hiszen az ajándékozottak legnagyobb hányada úgyis itt lakik. Igaz, errefelé meg viszonylag kevés a gyerek, az is mind fiú, akkor már inkább Afrika, ott van kisded bőven, meg örülnek is bárminek, amit ő tud adni.

A Mikulás Kínába most már inkább készletet feltölteni járt. Autót persze nem tud magával cipelni, ezt belátta néhány próbálkozás után, mert pár (legutóbb talán ha hétezer darabot vitt) Flybo Total Electric ugyan elfért a szánra kötözve, de tömegverekedés tört ki érte a következő állomáson, Bakuban, ezért nem próbálkozik többet, mert annyit nem bír el, amennyi kéne. Különben is, ezeknél az autóknál mindig probléma van a honosítással, meg a vámmal, emisszióval, ezért ez alkalommal inkább kisebb tárgyakat tömött a puttonyába.

Az idei sláger például a szélvédő-jegesedésgátló bevonat. Egy nagy – biztonságból azért mégiscsak hővisszaverő, ezüstszínű, hiszen soha se lehet tudni, milyen forróság van a világban télen – takaró két füllel, hogy az ajtóba lehessen csíptetni. Bár a jégvakaró, valamint a jegesedésgátló szprék palackja és kupakja is mind kínai gyártmány, azért akad még hely a piacon egy újabb termék számára, pláne, hogy ezzel semmi jogi kínlódás nincs.

Sajnos Kelet-Európában az ilyen ajándék nem tart sokáig, elég egy éjszakára kitenni az autóra, és másnapra már másé a Mikulás-ajándék, ezért Seng Dang Lao-Rennek (egyre inkább otthonosnak érezte a nevet) gondolnia kellett a balkáni autósokra is. Téli üléshuzat autóba – most ez a másik új kínai divat. Talált is belőle mindenfélét, szőrméset, mintásat, persze nem azt a szomorú borítást, amit Európában medvehéjnak csúfoltak régen, hanem vidám, ötletes, huszonegyedik századi termékeket. Be is tömött gyorsan kétmillió-nyolcszázezer darabot a puttony aljába, kétmillió-hatszázazer ötülésesre valót, kétszázezer hétüléseshez készültet, ennyinek elégnek kell lennie. Bocsánat, kétmillió-nyolcszázezer-egyet igényelt, mert egyet maga húzott fel a szán bakjára. Deréktámasz, nyaktámasz, minden van rajta, ami a tipikus autóból, Mikulás szánbakról hiányzik.

Mikulásnak vajszíve van, gondolt azért a sznobokra is, akik nem hajlandók huzatot tenni a Poltrona Frau és Connolly bőrökre. Nekik téli túlélőkészletet csomagolt, bikakábellel, szerszámokkal, kis hólapáttal, aminek a nyele ugyan csak a kínai, vattából készült műhó súlyát bírja el, de azért jól mutat a csomagtartóban. Ebből is kért hatszáznegyvenezer csomagot, betette a puttony laptoptartó zsebének a tetejére, majd az anyakönyvvezető iroda röpke érintése után, immár Seng Dang Lao-Ren névvel az útlevelében tovaszállt. Persze lassan, mert a légvédelem nem vicc. Jövőre vesz majd légiforgalmi sávos rádiót is - határozta el - olyat is látott öt dollárért, boltban, engedélypecséttel, garanciásan…

A bejegyzés trackback címe:

https://belsoseg.blog.hu/api/trackback/id/tr871571704

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Garp 2009.12.06. 19:22:33

Azt az utasszállítót nem az szovjetek lőtték le?

Rocko- 2009.12.06. 19:23:06

(ha este hétkor a télapó/Mikulás még csak Dél-Koreában van, mikor fog európába és Afrikába érni? túl sokat volt sztem az amcsiknál :p)

vnweb 2009.12.06. 19:27:53

csikós úrnál egy rögtönzött esti mese is übereli a grimm brothers-t. :D

Fomics 2009.12.06. 19:28:11

Csórikám, ha nem hozna occó gagyit, mehetne munkát keresni!

Garp 2009.12.06. 19:28:26

@Rocko-: tőlük kapja a marketinget...

Fomics 2009.12.06. 19:30:40

@Garp: Ugyanolyan birodalmi viselkedési minta alapján lőnék seggbe:))

yeti 2009.12.06. 19:35:18

Már alig várom hogy ideérjen!

Gépötty · http://indafoto.hu/gepotty 2009.12.06. 20:09:16

"...még a Milka-Mikuláshoz is kínai fejőgéppel fejték a kínai festékszóróval lilára fújt Milka tehenekből a csokihoz valót."
Amit aztán kínai melaminnal ütöttek fel, hogy óccóbban gyárthassák...

békaapu 2009.12.06. 21:07:15

@vnweb: .mer nem ok nélkül ő a kedvencünk....

:-)))

gnme 2009.12.06. 21:22:12

..hova érkezik, budapestre? Budapest ist gut!

www.youtube.com/watch?v=-OoTnZpTygc
süti beállítások módosítása