Veterán Merci ötvenezerért. Lehet ez igaz?

  2009. november 03. - Csikós Zsolt Címkék: mercedes aukcio állólámpás

A szerzőről még nincs információ feltöltve!

A szerző még nem publikált a Totalcaron

Öt gang az állólámpában!
2015-07-19 07:25:12

Annyira régóta van hosszú ötödik (hatodik, hetedik és nyolcadik) az autóinkban, hogy már csak a veteránosok

Totalcar a Múzeumok Éjszakáján!
2015-06-18 08:03:55

Ez most más lesz. Most mi állítunk ki autókat, s várjuk, hogy jöjjenek a nézők, lehetőleg jó sokan. Volt

Szép autót keresünk!
2015-06-08 17:52:23

A folyóvizek élővilága után a Totalcar most a kultúra irányába evez: kivesszük a részünket a Múzeumok

Bent a kövület-Pio!
2015-06-02 16:00:17

Ráment egy csomó idő a hétvégéből, de az a pár Pioneer hangfal (cirka 1979), amit idestova másfél éve

 

Azt hiszem, az elmúlt napokban huszonöt embertől kaptam meg e-mailben ezt az aukciós linket, hogy láttam-e már. Ez egyrészt örömteli, mert ha ennyi ember tudja, hogy szeretem az öreg Merciket, az nem rossz, másrészt izgalmas, mert ha ennyi ember levelet küldözget nekem, nekem, akiről mindenki tudja, hogy vitriolosan válaszolok bármilyen szpemgyanús, körlevél-szagú dologra, akkor ott érdekes dolog lehet a háttérben.

Persze, amikor elkezdődött, én is megkaptam a Vaterától a hírlevelet, hogy Verát megcsalta a férje külföldön, és emiatt bosszúból eladja a legféltettebb cuccait. A megcsalás helyszínét Sidney-nek írja a hírlevél, valójában Sydney-nek kéne, de ez most mellékes, nem lehet mindenkitől elvárni, hogy tudjon helyesen írni, esetleg földrajztanár legyen. Aranyos sztori, gondoltam, majd pont letojtam az egészet. Van nekem épp elég cucc a termékfigyelőmben, nem kell még ez a púp is.

Ez pár hete történt, el is felejtettem az egészet. Aztán tegnap elkezdtek jönni a levelek olvasóktól, barátoktól – szerencsére a klubtársaimtól nem, ők tudják, hogy én is figyelek minden ilyet. Ötvenezer, állólámpás Merga, nem roncs – ez bizony érdekes.

A vicc az, hogy nincs minimálár, sőt, igazából nem is aukció ez, mert fix áras a termék, tehát aki megnyomja a gombot, azé az autó, pontosan ötvenezer magyar fizetőeszközért. Nézzük csak meg jobban, hol itt a buktató.

Az autó szép. Fényes, fekete. 230 S, írja Vera, de ez nem igaz. Ez csak egy 230, állólámpásból sose volt 230 S, hiszen az S a nagy széria a Mercinél. De az állólámpással párhuzamosan futó S-ekből sem volt 230-as, csak a korábbi Fecskéből, tehát kicsit elcsúszott a tájékoztatás.

No meg, hogy ólommentes (helyesen, ólmozatlan) benzinnel megy – hát, azért a szerencsés nyertesnek javaslom, hogy töltsön be néha ólompótló adalékot a tankba, mert tizenkét szelepfészket újíthat majd fel hamarosan. De ezt persze Verának nem kell tudnia. Mindegy, egy kormányváltós, fekete, 230-as, hathengeres állólámpa mindenhogy érték, ez a darab az életét valószínűleg vállalati autóként, esetleg egy tárca nélküli miniszter szolgálati kocsijaként kezdte A-s rendszámmal, azoknak volt ilyenjük. A 230-as motor még háború előtti tervezés (akkor még 220-as volt), csak négy főtengelycsapágyas, nem túl tartós, nem is valami erős, de ennek volt a legzsírosabb hathengeres hangja, a 250-es, pláne a 280-as modernebb motorja már fémesebben szól. Azért szeretjük.

A konkrét példány. Ülések – huzattal felszerelve, ízlésesen. Egy állólámpásban az egyik nagy érték a belső tér eredetisége, jó lenne látni, mi van alatta, mert a fekete betétes ablaktörlő-tekerő megpillantására az emberben fellobban a gyanú őrlángja. A kesztyűtartó és a szellőzőrendszer találkozásánál, felfelé a hangszórórács irányában repedt a műszerfal, repedés van a jobb első térképzseben is, miként a kormány küllőjének tövében. Együttélhető, de cserélendő tételek. És még nem tudjuk, milyen a bal első ajtózseb, ami notórius repedésgyűjtő, azaz sok esetben nincs is már meg.

Fekete az ablaktörlő-lapát, ami borzalmas igénytelenség egy ilyen szép állapotú autó tulajdonosától, mert eredeti, matt acél lapát bármikor van, csak bele kell fűzni az új gumit (egyébként ez az alkatrész sose rohad el), a gyári, galléros króm kipufogóvég helyett valami tömpe, modern cucc van fönt, és az eredetinek tűnő Hirschmann antenna is görbe. Kicsit csálé az első ütköző, horpadt a csomagtér alatti két díszléc (ez elég gyenge lemez, és az első nehezebb tárgy odaverésére tönkremegy, nagyon kell rá vigyázni, hogy ép maradjon). De azért fényévekre van az én kis volt Bazegemtől, aminél kevés autót szerettem jobban a világon.

Szép, korrekt méretű, 175 R14-es, egész magasságú gumik vannak fent, nem hiányoznak a küszöbdíszlécek, sajnos a kocsi pofáját nagyon elrondítja, hogy valamikor az élete során a kettes széria első sárvédőit tették fel, holott ez egy másfeles autó. Ez a köténylemezen látszik, ezen szögletesnek kellene lennie, két vékony krómbajusszal, a lemezre szerelt rendszámmal, holott a későbbi verzióé van fent, ami közel sem olyan elegáns, mert íves, nincs rajta bajusz, csak egy nagy lik a levegőnek. Az ilyen kötényhez lökhárítón hordott rendszám dukál, de a fekete autóról nem derül ki hol van, mert az azonosítót kifeketítette Vera a hirdetésben. Valaki még a végén kinyomozná, ki a valódi tulaj…

A hirdetési videót is megnéztem, a csaj túlságosan is hitelesnek tűnik, iszonyú profi. Persze egy percig nem gondolom, hogy a férjéé a kocsi, ugye önök sem? Igazából tudjuk is, ki ő, itten láthatják. A tizenötödik másodpercnél, ahogy bevágja az ajtót, és visszapattan – azt nem kellett volna meglátnom. Mert ezeken az állólámpásokon általában még a bontóban is csodásan csukódik az ajtó, ha már kicsit akad, az szörnyű. Ez meg visszapattan? Hogy lakatolták ezt a kocsit? Vagy csak az öv csatját sikerült odacsípni az ajtó és a küszöb közé. De az bazi erős, egy ilyen hatásra minimum a küszöböt takaró műanyag fedőléc törik el (nehezen beszerezhető), vagy egyenesen behorpad maga a küszöb is, ha ott a csat. És az ajtó garantáltan károsodik. Ezt nem kellett volna.

Mindenesetre a vonalak futnak, a lapos fényszóróüveg stimmelhet is akár (1972-ben már volt H4-es opció, hiába is erőltetik a márkatársak oly előszeretettel a domború fényszórót az ilyen első meg másfeles szériás autókon). Szerintem olyan hétszázezret simán megér, talán egy vonással nyolcszáz alatt is ki lehet tenni érte, hiszen állólámpásból az igazán szépen megcsinált darabok kettő, a megmaradt, eredeti példányok két és fél mila körül mennek manapság. Nem a hirdetési árakat mondom, hanem több autót ismertem, amelyek e körül mentek el a klub vonzáskörében.

Ötvenezer forintért egy egymilliós veterán – több mint csábító ajánlat.

Szegény férj, már csak bajtársiasságból sem venném meg ezt az autót – gondoltam egy röpke pillanatra, amikor az első mailt megnyitottam. Addig nem is gondolkoztam ezen a vaterás akción, de ott leesett. Profi munka. Mármint a marketing. Bár nekem jutott volna eszembe. Jól kavar az új dél-afrikai tulajdonos, gondolom, ezt a kampányolást külföldről hozta. Ha nem, és a magyar marketingesek ötlete, akkor elnézést, mindenhogyan zseniális.

Persze az egyszerű embernek azonnal bűzlik valami. Szatyorban él-e ott kint Berci, hogy három hete nem veszi észre, hogy a net tele van Verával, és a bosszújával? Nincs Bercinek egy barátja, hogy felhívja, gáz van? Aztán az egyszerű is a homlokára csap - hiszen ez csak játék!- és örömmel vaterázik tovább.

De nem is vehetem meg a kocsit. Legalábbis most nem. Vera (Vera-VatERA, megvan?) ugyanis valamikor, tehát vaaalaaamiiiikoooor november 2-15 között indítja el az aukciót, addig lehet nézegetni, életlenben. Izgulva. Terveket szőve.

Magyarra lefordítva ez úgy szól, hogy a kampánynak ez a szelete most indult, és két hétig tart. Nem hinném, hogy 14-e előtt elindítanák az aukciót, ha igen, az mérhetetlenül elegáns lenne, mert jó sok izgatott usert elvesztene a Vatera. A kocsit nyilván az viszi majd el, aki ért annyira a kódoláshoz, hogy összeüt magának egy oldalfigyelő programot, amely folyamatosan figyeli, változott-e az indítási dátum, és ha igen, automatikusan megnyomja a gombot. Nyilván nem kis munka ilyet csinálni, de 750 ezer forintért megéri. Ha pedig többen lesznek, akik ilyen programot kendácsolnak, akkor az viszi majd el, akinek a leggyorsabb az internet-kapcsolata. Ennyi. Nem hinném, hogy valami lelkes, kedves, tweedzakós autóbuzié lenne majd ez a szép kocsi. De az aukció valós, a Vatera tisztaságában nincs okunk kételkedni, aki elsőként megnyomja a gombot, azé lesz az autó.

A Vaterának baromira megéri, gondoljanak bele, milyen olcsón megússza a kampányt. Megvette ezt az autót, mondjuk, egymillió forintért a tulajtól, szerintem egészen pontosan innen és aláíratott vele egy szerződést, hogy hallgat a dologról. Eladja 50-ért, az annyi, mint 950 000 HUF bukás. Egy komolyabb újságban ez egyoldalnyi borítós hirdetés ára, mondjuk két belső oldalé. Egy újságban. Egy alkalommal. Én meg eddig 25 mailt kaptam. Mit gondolnak, egy szem ilyen aukció hány új usert hoz, aki korábban felé se nézett a vaterának? A számláló most, 18:43-kor 134 731 kattintáson áll. November 14-ig lesz az félmillió is, minimum, de lehet egy is. Minimum húszezer új user, lehet, hogy negyven mert ugye, a régiek is kattintanak, meg mindenki többször is. Money well spent. Istenem, zseniális, bár nekünk jutott volna eszünkbe.

MOST JÖTT:

Egy olvasónk közben ráismert a régi autójára. A kocsi polgármesteri autó volt Ausztriában, csibesárga színben (Saharagelb). Onnan Sümegre került, majd Nürnbergbe, onnan vissza Magyarországra, közben valamikor fekete lett. Itt egy pár kép még sárga, majd még felújítás előtti fekete korából, amikor már a matematikus férj tulajdonában kellett volna lennie. Ami persze nem így volt:

Mindenesetre, kérem, ne küldjenek több levelet. Igen, én is tudok a fekete Merciről, óccsóé'. Én azért néha ránézek. Hátha nekem lesz szerencsém. Szűz kéz szerencsét hoz, én még lottózni sem szoktam...

A bejegyzés trackback címe:

https://belsoseg.blog.hu/api/trackback/id/tr481495235

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

WSzabi 2009.11.04. 11:03:31

Széép a merci, csekkolom is mikor lesz éles..
De amikor Vera bosszúból majd a testét fogja árulni 500HUF-ért bosszúból, az lesz az igazi móka :D

pimpike_ 2009.11.04. 11:06:30

Rosszul megy a vaterának...
Mióta felemelték a jutalékaikat szerintem drasztikusan csökkent a bevételük (hja , és a felrakott motyók száma is jelentősen visszaesett).
Gondolom ezért folyamodnak ilyen módszerekhez ami ugyan gusztustalan, prosztó , etikátlan, DE törvényes.

OFF

Csiki !
Érdemes lenne körüljárni a környezetvédelmi matricás ügyet -ugye a sárgák MÁR nem hajthatnak be a belső övezetekbe.
Kurvára nem csökkent ám a forgalom ! :)

aix 2009.11.04. 11:10:41

ungarische megoldások:
a.) egy bennfentes tudja mikor nyílik az aukció, a többieknek épp akkor 5 mp-re nem válaszol az oldal, már csak azt látják, hogy elment...
b.) bár nekem kínai, de egy nem túl nagy tudású programozó ír egy progit (íbéjre "hivatalosan" is van hasonló), ami folyamatosan próbálkozik, másodpercenként 10x (az előző megoldásra ez sem ellenszer)

Ámond Pista 2009.11.04. 11:36:07

@Csikós Zsolt:

Ez valami tanárkomplexus nálad? :-DDD

Lord heckman 2009.11.04. 11:42:13

Zsolt, honnan veszed, hogy ez a Sallai Nóra a csaj? (én nem látok hasonlóságot, de biztos). Nekem nincs is regem a vaterán :S fizetős az?

Rocko- 2009.11.04. 11:52:46

@Lord heckman: elég két szem, és máris láthatod, h ez ugyanaz a csaj.

@pimpike_: "Érdemes lenne körüljárni a környezetvédelmi matricás ügyet -ugye a sárgák MÁR nem hajthatnak be a belső övezetekbe."
érdemes lenne olvasni is a TC-t, nem csak írni:
totalcar.hu/magazin/hirek/2009/10/07/nem_lesz_autokitiltas_az_iden_budapesten/

Rocko- 2009.11.04. 11:54:20

@Ámond Pista: nem, te is frusztrál lennél, ha jönne itt 100 hülye, akik megmutaják, hogy milyen okosak. pedig nem. csak nem tudnak olvasni.

Tuckk 2009.11.04. 12:04:57

@paperboy: Nézzük az eladók szemszögéből, ha olyan lenne a Vatera mint az E-bay, vajon hány eladó holmi lenne rajta? Figyelembe véve hogy magyarországon mekkora a kereslet ilyesmire, épeszű ember szinte csak fixárasban hirdetne.. amire vannak ingyenes lehetőségek. (a moderálásról annyit hogy amit te írsz azt nem a vatera maga moderálja ki)

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2009.11.04. 12:16:44

@pimpike_: Úgy tűnik te nem csak Belsőséget nem olvasol:)

Nincs idén még ilyen korlátozás érvényben.

pimpike_ 2009.11.04. 12:21:47

@Rocko-:
OFF

Jaaa...
Bocs, de én MÉG dolgozom , tehát nincs időm rendszeresen (még TC sem) olvasni .
Egyébként tipikus a kommunikáltsága a dolognak , mert nem csak és , de az ismerőseim közül SENKI sem hallott erről.
Persze a bevezetés nagyobb szenzáció volt.

atesz 2009.11.04. 12:38:21

Zsolt, ez zseniális volt. Grat.
És egy pillanatra azt hittem az enyém volt egykor, de nem.

LuCaffé 2009.11.04. 13:38:54

Azért annyira nem lehet olcsó a reklámkampány, mert gondolom a Tv-ben sem puszira hirdetnek!? És azért nyomatják rendesen. Naponta többször látom!

Csikós Zsolt 2009.11.04. 13:42:06

@pimpike_:

Tévedsz, elnapolták az egész szabályt egy évvel, már szerepelt asszem nálunk is.

Csikós Zsolt 2009.11.04. 13:43:42

@Lord heckman:

A reg nem fizetős. Azaz egyszer át kell utalni 100 forintot, amit visszautalnak utána, csak csekkolják, hogy van-e bankszámlád.

floorwalker (törölt) · http://spacepetanque.blog.hu/ 2009.11.04. 13:54:13

amikor bevezették a több szintű felhasználást akkor felejtettem el a vaterát. túl macerás volt, ahogy olvasom a soraitokat , még most is az. :D és amíg van egyszerűbb meg ingyenes, addig Verákkal meg Bercikkel sem fognak elég felhasználót behálózni. Szvsz eza kampány kidobott pénz lesz.
Aki angyban nyomja, már fenn van. Pista bácsi meg nem fog utalgatni meg feltöltögetni azért, hogy megszabaduljon a Jawa oldalkocsijától. Ezek az odlalak valóban bolhapiacnak indulnak, a vatera már inkább webáruházzá vedlik át. Innentől kezdve akiknek szól a kampány ( a szélesebb rétegnek, alkalmi adó-vevők táborának) na pont ők fogják az x-et kattintani, amint mindenféle adatokat meg feltételeket találnak a regelés után.

@Csikós: a Merci elemzés számomra überbrutál, kiskorodban véletlenül nem a különbségkeresést preferáltad a Fülesben? :D

malenykij polgar · http://mbybk.blog.hu 2009.11.04. 14:20:18

@A Jutka férje: Nem dízel, hanem benzines, hat hengerrel. Így jöjjenek be a "tutijaid".

loláb 2009.11.04. 14:38:04

@Lord heckman:
"Nekem nincs is regem a vaterán :S fizetős az?"

Nem, csak akkor, ha eladni szeretnél. Olyan, mint az ebay, valami jelképes összeget kell utalnod (ebayen asszem valami 300 forintot), és akkor valami ellenörzött user leszel, (bizalomnövelő), de venni enélkül is lehet, csak nem biztos, hogy az eladó egy nulla referenciával rendelkező felhasználót komyolan vesz valami drágább termék eladásakor.
Eladni csak ezzel a fizetéssel lehet, asszem. (Még csak venni vettem vaterán is, ebay-en is, eladni még eddig semmit nem adtam ezeken keresztül)

r7zw48 2009.11.04. 14:40:28

@MacChicken: "megundorodtam a különböző módszerektől, amiket automatizálnom kellett. Viszont az érme másik oldala, hogy jól megfizetnek érte. :) Szeretnék mást csinálni, de akkor az életszínvonalamon kellene nagyot változtatni. Inkább maradok a mókuskerékben, és undorral ugyan, de megcsinálom amit akarnak."

Ja. Meg tudlak érteni. Én is pont ebben a cipőben jártam évekkel ezelőtt.
Még Ausviccben.
De aztán végül nekem is bejött.
Csak kitartás!

r7zw48 2009.11.04. 14:47:22

Én olvastam, nem csak írni jöttem!

@Csikós Zsolt: "...Verát megcsalta a férje külföldön, és emiatt bosszúból eladja a legféltettebb cuccait..."

Ezúton küldöm a hírlevelemet, miszerint átvert a szomszédom, aki most éppen leszaladt a sarki trafikba gyufáért, úgyhogy most bosszúból eladom a mercijét, ami itt áll a ház előtt (kép mellékelve). Ja, majd el felejtettem, 50ezerért. Igen. Nem kamu, tényleg minden tiszta, el lehet jönni megnézni, mint mondtam itt áll, én is itt állok, a verda pedig hibátlan. A forgalmi is 1000 %-os, tényleg az ő nevére szól. Mondjuk az nála van, de hát végülis nem azt árulom. Ha most erre valaki azt mondja, hogy ez az egész csak egy kamu, amit valamilyen mögöttes szándékkal vezetek itt elő, hát az HAZUDIK. De komolyan. Na, légyszi! Cuppanjatok már rá(m)!
Köszike!

w126sd 2009.11.04. 14:51:59

Csikóst a Pártba!!!!!!!!!!!

Truck 2009.11.04. 15:04:57

Mi a fa..é nem írja be valaki már a kérdések közzé!Emberek az embertársaitokat verik át!

Talpra magyar!!!!

:)

nagyo78 2009.11.04. 15:25:10

PayPal abszolút korrekt. Többszáz utaláson vagyok túl mint eladó mint vevő oldalon. Amikor nem jött meg a megvett cucc (E-Bay) és nem a posta volt sáros, mindíg visszautalták a pénzt a számlámra. A posta egyszer sem volt sáros, csak az eladók. PayPal megbízható, de nem minden esetben. Jobbára csak az E-Bay tranzakciókat fedik le a money back garanciájukkal.
Verda zsír, de Csikós zsírabb. Vatera szar.
Uff én beszóltam.

KTM 2009.11.04. 15:34:34

Kedves Csikós Zsolt

Rendben, legyen elfogadom a karót :)

Azért azt hozzáfűzném, hogy ÚJRA átolvasva a posztot, láttam, rengeteg buktatót írtál a Vera akciójára:
(értesítik a férjét, nem tudják a pontos időpontot, stb.)
Épp csak a legfontosabbat hagytad ki, nevezetesen, hogy más nevén levő autót meghatalmazás nélkül nem lehet törvényesen eladni. Ennyi, a te indokaid csak nehézség, ill. kockázat kategóriába esnek.
Ezek tükrében, nem tartom feleslegesnek és pusztán helyfoglalásnak a hozzászólásomat. A te cikkedet viszont pont emiatt értékelem a kedvenc érdemjegyeddel. 1-es, leülhetsz. :D

A Mercedes hozzáértésedet mint laikus, ennek ellenére 5-re értékelem, de ez természetesen nem jelent olyan elismerést, mintha Karl Benz úr adna neked jelest.

Üdv

nick2005 2009.11.04. 15:45:25

Szerintem kár ebből a témából ennyit kihozni. Ez a Vaterának egy reklámakciója, ami úgy néz ki hatalmas ötlet, és hatalmas siker, mert pl. ez a cikk sem lenne, ha nincs ez a reklám.
A hirdetést valamikor felteszik, aki meglátja leüti 50 ezerért. Átveszi a kocsit, és nyilván 3 nap múlva már fenn is lesz újra a Vaterán, vagy a hasznaltauto.hu-n a kocsi, gondolom 1-2 millióért (nem tudom mennyit érhet pontosan egy ilyen veterán, de biztos milliós nagyságrend). Arra kicsi az esély, hogy éppen valaki olyan vegye meg, aki amúgy is veterános. Itt arról szól a dolog, hogy valaki olcsón megveszi, drágábban eladja, és a kettő közti különbség a nyeresége.

Rocko- 2009.11.04. 16:26:26

@pimpike_: én is dolgozok, ettôl függetlenül tdok rá idôt szakítani, mert érdekel.
a kommunikáció meg szar, persze, tessék írni a fôvárosnak ezügyben.

chydorus 2009.11.04. 16:38:55

Két lehetőség van: a vatera hajlandó bukni ezen az autón, hisz a reklámfogás által hozott tömeg gyarapítja az áruforgalmat.
A másik lehetőség ettől csak annyiban tér el, hogy a vatera már tudja kié lesz a kocsi, az övéké. Belsőkörből kapja meg valaki.
Számomra megdöbbentő, hogy valaki elhiszi: a reklámban szereplő hölgy és a megcsalós férje valós történet.
Nyilván nem. Ahogy a milka csokit sem medvék és mókusok készítik.
Szerintem ennél több elemzést nem igényel a dolog.

TicTac · http://www.carstyling.hu/car_shower.php?id=40344 2009.11.04. 16:50:16

Szia Zsolt!

Nem semmi cikk, ismét tanuskodtál fanatizmusodról. Az oknyomozás logikus. Köszi az írást, üdv:
TicTac

1977unicum 2009.11.04. 17:22:17

srácok ! szerintem a mergát 820000-ért vették , gyárilag saharagelb , a szine , folytassam.....

Humberto (törölt) 2009.11.04. 17:23:47

@chydorus: Persze, hogy sokan elhiszik a blőd sztorit "Berciről" és a szegény feleségéről.
Hiszen ez a zseniális ebben a kampányban, hogy NAGYRÉSZT az átmosott agyú proli droidokra épít, akik nem látnak tovább az orruknál, pláne nem gondolkoznak; és látod: működik!
Azért jókat lehet röhögni a terméklapokon megjelenő kérdéseken.

Speedman 2009.11.04. 17:27:34

@KTM:

Látom vágod a témát, úgyhogy hozzád fordulnék.

Nem tudod véletlenül, hogy Isaurát tényleg felszabadították, vagy csak ez is egy marketing fogás volt?

Mogorva_ 2009.11.04. 18:36:15

Az én feleségem az én autómat nem tudja eladni. Ugyanis az adávételit a tulajdonosnak kell aláírni, az meg én vqagyok. Különben vagy nem tudja átíratni a vevő vagy okirathamisításban társtettes vagy mi. Sztem maszlag az egész.

mhorvat 2009.11.04. 19:09:28

Elnézést, nem olvastam végig a kommenteket. Nézzük csak meg majd, kié lesz ez a Merci, ki csapja le? Ez már mikor elindul lesz rajt egy nyerő tét egy 0 értékeléses Vaterástól, mint Vera eddigi egyetlen eladott cuccán, azon a biciklin. Kamu az egész, belebuktak a saját reklámjukba olyan szempontból, hogy - bár tényleg sok 0 értékelésű beregisztrál - sok öreg motoros hagyja ott a Vaterát. Elnézést a kis kitérőért, csak a naív gondolatokat szeretném eloszlatni, miszerint ez az autó tényleg lehet halandó Vatera felhasználóé...

Mioporfeszosz (törölt) 2009.11.04. 19:33:59

Na, most jobban megnéztem, nagy törököt fog aki nem nyerészkedni veszi meg.
A nyerészkedéshez meg kicsit keveset lehet fogni rajta szeritnem, mert a vetra biztos nem megy bele mindeféle swindli adásvételibe, nepperpapirozásokba, stb.

Mellesleg ezen kurvára semmi felújítás nincsen a fekete képek óta, kapott pár apróságot, huzatokat, díszléceket, kis waxot, valami világos igénytelen padlószőnyeget, (amit én a lakásomba nem hoznék be), még az abalaktörlőlapátok is ugyanazok a feketék a képeken.

Utoljára két ízben próbálták zöldkártyázni 2008májusában, akkor mindkettőn megbukott pár nap eltéréssel(!), azóta a nyilvántartásban néma csend...
Ugye nem kell ecsetelni milyen állapotban lehet a motorja, ha benzines létére sem sikerült átrugdosni..

Humberto (törölt) 2009.11.04. 19:40:50

Jaj emberek, nem kell mindenben a rosszat látni. Csikós mester tökéletesen levezette, miért éri meg még így is a Vaterának, csalás nélkül.
Itt egy link, tessék tanulmányozni egy autós magazin hirdetési árait (ÁFA NÉLKÜL)!
www.azauto.hu/Files/File/AZAutonews2009.pdf

Humberto (törölt) 2009.11.04. 19:41:50

Ehhez képest a Merciért kipengetett 820.000Ft bagó...

Truck 2009.11.04. 20:35:37

@Mioporfeszosz:
Nagy tévedés!!!:-)
Ugyanis a hulladékos oldal ha azt írja oda hogy sikertelen az nem csak azért lehet mert nem felelt meg!De ez oda is van írva...

Tehát ez nem mérvadó!

Leeroy of SMV Design 2009.11.04. 20:54:11

@chydorus: "Ahogy a milka csokit sem medvék és mókusok készítik."

Nem hát. Hanem lila tehenek. :)

Csikós Zsolt 2009.11.04. 21:18:53

@KTM:

De mégsem egyes, hiszen írom, hogy a vatera megvette az autót. Mégiscsak tiéd az egyes :-)

Csikós Zsolt 2009.11.04. 21:21:02

@Mogorva_:

Te is egyest kapsz. Egy mukkot nem olvastál el a posztból, csak írni jöttél. Minden ott van, még sokkal több is, mint sejtenéd :-)

KTM 2009.11.04. 21:31:48

Kedves Speedman

Isaurát felszabadították. Én vittem el a gazdájának a vételárat, 800.000 reiszt. Ha jól emlékszem a másik felét te tejelted le. XD

Gyerekek.
Ezen a fórumon mindenki tudja, hogy Vera csak egy reklám. Ha bárki közületek azt gondolta, hogy most a Totalcar olvasói (köztük én) szegény férjet sajnálják, az önmagáról állít ki szegénységi bizonyítványt, én meg kikérem magamnak, ha magához hasonló hülyének néz.
Egyszerűen azt nem bírtam megállni szó nélkül, hogy a TV-ben, akár csak egy reklámban is, ekkora idiótaságot visznek képernyőre. Szerettem volna remélni, hogy egy reklámot is átnéz valami dramaturg és az üvöltő baromságokat kimoderálja. Vera úgy látszik elkerülte a figyelmüket.

KTM 2009.11.04. 21:36:59

Csikós Zsolt írta
"De mégsem egyes, hiszen írom, hogy a vatera megvette az autót. Mégiscsak tiéd az egyes :-) "

A francba, ebben az országban már tényleg mindent meg lehet csinálni.
Mindjárt megyek és eladom a szomszéd bodzabirtokos X5 BMW-jét.

javítani mikor lehet? Vagy pótvizsga?

Csikós Zsolt 2009.11.04. 21:56:40

@KTM:

Lehet. Meg kell enni a Winkler pókját. Élve. :-DDDD

volante · http://volante.blog.hu 2009.11.04. 21:58:38

A felújítás előtti, de már fekete állapotban 03393 km-t mutat az óra, a Vaterán, renoválás után 03406 km az állás. Az ajtócsapkodós videó ugyanazon ház előtt készült, mint a Vaterán lévő képek (betonlapos kocsibejáró, növényzet), tehát feltehetjük, hogy azok friss fotók, így a 03406 km kb. a jelenlegi állapot. Szóval az autó vagy 13 kilométert (esetleg véletlenül éppen 100013-at, 200013-at, stb.) tett meg a felújítás óta, vagy... nem is tudom.

Egyébként meg kit érdekel, ha lenne reális esélyem, kéne.

Rocko- 2009.11.04. 22:02:34

@chydorus: "Ahogy a milka csokit sem medvék és mókusok készítik."
egy világ dőlt össze bennem.

@Csikós Zsolt: egyébként erre léteznek különböző tesztek.
1) egyik osztálytársam meg volt győződve, h a tanár pofára osztályzott. beadandó esszét megírta, és bele írt egy olyat, h "kedves tanárnő, ha ezt a sort olvassa, húzza ki". megkapta a jegyét. mondjam mi lett a sorral?
2) anyám írt kötelezző jelleggel hírleveleket a multinál, ahol dolgozott. majd a végére odaírta, h aki addig eljutott, és jelentkezik nála, az kap egy tábla csokit. több százan kapták a hírlevelet, de összesen egy darab ember jelentkezett csokiért.

Csikós Zsolt 2009.11.04. 22:04:10

@volante:

Úgy tűnik, nem volt még sok régi autód, mert csak a triviális megoldás ugrik be. A sebességmérő spirál szakadt is lehet. Sőt, a számláló simán lehet, hogy nem működik. Az állólámpás órájában van egy kis fogaskerék (több is, de itt az egyikről van szó), ami megpattan, és eleinte csak csúszik a kilométerszámláló, aztán meg is áll. Három autómban is így volt rossz az óra. A Haudekék jól javítják, és olcsón, de úgy tűnik, minden állólámpán bekövetkezik ez a hiba valahol 400 és 800 ezer között.

Persze ettől még lehet, hogy nem mentek vele, csak az éremnek általában több oldala is van, érdemes mindig elgondolkozni.

Csikós Zsolt 2009.11.04. 22:06:25

@Rocko-:

Nálunk volt a Kandón, aki a diplomamunkája oldalait ragasztotta össze. Asszem csak kettőt, de lényeges helyen. Sose kérdezték meg.

Rocko- 2009.11.04. 22:52:37

@Csikós Zsolt: au.
jut eszembe az OKJ-s vizsgám, nem nekem, de dícsértek olyat a szakvéleményezésben, amit le se írt a kolléga.
khmm.

volante · http://volante.blog.hu 2009.11.04. 22:54:03

@Csikós Zsolt: Ha így nézzük, valóban igazad van, de azt azért továbbra is furcsállom, hogy ha már felújították az autót, a tulaj éppen egy ilyen, arányaiban filléres javításon spórolt volna? Apróság, de nekem legalábbis erősen piszkálná a csőrömet, ha lenne egy szépen tatarozott öreg Mercim, viszont a folyton az orrom előtt lévő számláló láthatóan hülyeséget mutatna.

Régi autóm egyébként tényleg nem volt, de remélem, egyszer lesz.

Csikós Zsolt 2009.11.04. 23:18:49

@volante:

Ha a fekete ablaktörlőt nem cserélte le, miért épp a sbességmérőt javíttatta volna? Egy csomóan nem is tudják, hogy lehet. Az ablaktörlő sokkal idegesítőbb, cikibb, és talán egyszerűbb is kicserélni valamivel.

mv3 2009.11.05. 08:46:33

Tavaly télen a sebességmérő spirál egy hónapon belül kétszer szakadt el az autómban, 5-10 perc alatt cserélték. A megnyugtató megoldás egy bár bontott, de gyári spirál hozta, ami azóta is tökéletes.
A probléma oka nálam a téli hideg, és az utángyártott alkatrész együttese lehetett, mert hidegben a reggeli elindulásnál történt mindkétszer a szakadás.

Csikós Zsolt 2009.11.05. 08:50:20

@mv3:

Sokat számít ám néhány centi is, egy kicsivel hosszabb-rövidebb, és más úton meg, akkor meg hamar kukás lesz. És attól még lehet jó a technológia, amivel a spirál készült. Erre nagyon figyelni kell, ha ugrál a mutató kis sebességnél, azonnal módosítani kell a tok pályáját.

mv3 2009.11.05. 09:10:21

Tényleg, most hogy mondod, amikor mentem másodszorra spirált kutatni a bontóba, azt az utasítást kaptam a szerelőtől, hogy a hosszabbat vigyem. Volt egy csokor sebességmérő spirál, abból igyekeztem a leghosszabbat választani:o)

mv3 2009.11.05. 09:26:22

Hopp, most eszmélek, viszont kicsit ugrál a mutató 40 km/h alatt, jó hogy írod utánajárok, köszönöm!

Rocko- 2009.11.05. 10:38:06

@Csikós Zsolt: "ha ugrál a mutató kis sebességnél, azonnal módosítani kell a tok pályáját."
kösz.

Gumi 2009.11.05. 14:56:49

Egy Prius-ért még kattintottam volna, de így...

Speedman 2009.11.05. 16:50:34

@KTM:

Azért örülök, hogy van humorod.:)

Amiért reagáltam neked az azért volt, mert nem tudtál leállni a reklám valóságtartalmának eleméséről.
Amikor meg beláttad(Csikósnak), hogy hülyeséget írtál, azért még tovább erölködtél, hogy neked is legyen egy kis igazad.

És sajnos egyre idiótábbak a reklámok. Aki ezt bármennyire komolyan veszi, meg is érdemli, hogy kinevessék.

Mert, ha kicsit is hinnék a reklámoknak először innék egy C.-cola zérot (utána úgy is minden lehetséges), majd bemennék egy márkakereskedésbe olyan ugrálós nissant venni.

Mioporfeszosz (törölt) 2009.11.06. 10:13:08

@Truck: Egymás után hónapon belül ki viszi ZK-ra ugyanoda?
Mindenképpen minimum gyanus, miféle történet van emögött.

szekerkaa · https://twitter.com/szekerka 2009.11.08. 12:52:41

Én itt el akartam kezdeni cinkelni, hogy nem tudtok olvasni, mert olyan lett volna a licit, mint a frulié, legalábbis az időtényezőt tekintve. Mert rányomtam valamelyik nap a megveszem gombra, és azt írt ki, hogy ha x időn belül nem jön magasabb árú ajánlat, akkor vihetem (ha majd elindul). Viszont ezt már nem látom sehol.

Jovanotti 2009.11.08. 17:35:16

Elkelt.
17.00-kor indult és 17.00.13-kor leütötték.
Gyakorlatilag nem volt esély rá, szerintem tudta az időpontot...

Slampixxx 2009.11.08. 17:50:42

Ez nevetséges...
Direkt emiatt raktam fel RSS olvasót, hogy figyeljem a Twittert.
De még csak említést sem tett róla, hogy ma fog indulni.

fosvatera 2009.11.08. 17:55:57

annyit mondanék hogy a cikkben említett program ami leütötte volna nekem a cuccot már a cikk előtt készen volt és 0,4 másodpercenként nézte azóta hogy indul e a licit. az ország 3 különböző pontjáról. egyszerűen lehetetlen hogy valaki 13 másodperccel a nyitás után üsse le. annyit mondanék hogy erősen bundázva volt. és igen a program működik, egy másik cuccot 1 másodperc alatt vitt el.

Suttora 2009.11.08. 18:03:48

Vera ma délelőtti iwiw üzenete:

Scheimer Vera
Olyan ronda, unalmas, esős nap van. Semmi nem történik. ÉS SZERINTEM MA MÁR NEM IS FOG!! )) Jó pihenést mindenkinek,
Vera )))

8 órája

okolics 2009.11.08. 21:42:59

iamnobody te ne légy OSTOBA!!!!!!! Szerinted,ha a Vaterát valaki beperelné annak a gyanújával,hogy elcsalja a játékot szerinted nem kellene kiadnia a nyertesek adatait?!?! Nem kérné rajtuk számon a bíróság??? Mert ha szerinted kamu címet adnak meg és leellenőrzik,hogy létezik-e és kiderül,hogy nem vagy ha létezik is az ott lakók azt állítják,hogy ők bizony nem nyertek semmit,akkor nem cseszik rá a Vatera???? Ők se mernek azért mindent megtenni.A játék VALÓDI!

Slampixxx 2009.11.08. 21:55:19

@okolics: Ne mond, hogy valódi a játék... Akkor hogy lehetséges, hogy pár órával az elöbb volt nyertese, most meg újraindult?? Vera meg egy szót sem szólt, hogy ma indulna...

Acheron 2009.11.08. 22:41:31

okolics-al és Slampixxx-al is egyet kell értsek azt kell hogy mondjam.Pedig teljesen ellenkező hozzászólás.
Egyrészt nem tartom valószínűnek,hogy egy ilyen,hogy úgy mondjam,nem kis cég mint a Vatera,aki Tv reklámokat fizetett ezért a kampányért,kockáztatná a hírnevét egy számukra anyagilag jelentéktelen autóért.Másfelöl én se értem,hogy mi volt ez az egész 17 órakkor mikor valaki 13 másodpercel az aukció után elvitte majd pár órával később az egész újraidult!Érthetetlen,hogy mi történt!Egyrészt V(at)era többször is kihangsúlyozta,hogy írni fog az iwiw-en facebook-on stb előtte,hogy kb mikor indítja,legalább is ezt állította!
PLusz én is olvastam azt az üzit az iwiw-en ami így szólt:
"Scheimer Vera
Olyan ronda, unalmas, esős nap van. Semmi nem történik. ÉS SZERINTEM MA MÁR NEM IS FOG!! )) Jó pihenést mindenkinek,
Vera )))"
Ebből arra következtettem hogy ma vagyis vasárnap tuti nem fogja elindítani.Erre történt ez.
Kutya legyek ha kiigazodok azon,hogy most mi igaz és mi nem.Végszónak pedig ezzel teljesen kialudt a halvány reményem afelé,hogy egy iylen egyszerű mezei egérnek mint én sikerülhet-e elvinni.Biztos valami programozó matyi fog győzedelmeskedni. -.-"

minimini 2009.11.08. 23:14:07

szerintem az történt hogy a PR-os vera nem ugyanaz az ember aki kezeli az aukciókat, még amikor felkerült a merci beállítottak egy időpontot és nem foglalkoztak vele. simán elnézték. programot meg nem olyan egyszerű írni a licitálásra, van azért védelem a vaterán az ilyesmi ellen. ha valakinek lenne akkor ezt se 13 másodperc alatt ütötték volna le. én reménykedem hogy mindenki egyenlő eséllyel indul a kocsiért. azt meg sajnálom aki leütötte és nem fogja megkapni.. gondolj bele, örül mint az állat hogy az övé aztán a vatera közli vele hogy bocs de mégse..

SL-D2 2009.11.09. 00:58:49

Nos, a mercit ugye nov 8-án 17.00-kor élesítette a vatera, és 13 mp-el később el is vitték. A youtube kommentjeiben valaki panaszkodott hogy nem volt előtte értesítés a közösségi oldalokon, erre "vera" (megcsalaferjem a youtube-s neve), odaírta hogy véletlen dolog történt és bocsi + valami olyasmit hogy a "szerencsés" nyertes megértésével és beleegyézésével az aukció újra fog indulni. De most megint ránéztem a youtube-ra és azt látom hogy "vera" kitörölte ezt a kommentet, újat írt, de ebből már hiányzik az a szöveg ami a "szerencsés" vásárlóról szól. Ugye milyen életszerű? Valaki megnyeri a mercit mert jó időben lecsapott rá, és szerintetek majd önszántából azt mondja hogy jó, rendben, lemondok róla mert "vera" nem értesítette az embereket a közösségi oldalakon? Nem tudja valaki hogy ki licitált rá? (A nevére nem emlékszem de volt vagy 16-17 értékelése)

H0mer 2009.11.09. 02:03:00

@SL-D2: Koncz Dávid, alias tygger77, alias pictigjis. zerking.com/?p=307
Valahol mintha olvastam volna, hogy autós újságíró...

Rocko- 2009.11.09. 07:39:03

őőő, mi a téma?

nekem azt írja, h

Az aukció kezdete:Még nem látható
Az aukció vége: Még nem látható

akkor hogyan is vitték el?

Suttora 2009.11.09. 09:25:22

@Rocko-: Most már azt írja, de tegnap délután 5-kor élesedett egyszer és 13 mp alatt le is ütötték. Hogy azóta mi történt, az számomra egyelőre rejtély... Talán ez is a reklám része? :D

Az biztos, hogyha kell a Merci, akkor ennél sokkal jobban kell figyelned ;)

Suttora 2009.11.09. 09:33:47

Egyébként ha tényleg lemondott a srác a Merciről, azt gondolom nem ingyen, hanem egy tekintélyes összegért tette...

H0mer 2009.11.09. 09:49:07

@Suttora: Esetleg nem mondott le, és véletlenül ismét ő lesz a leggyorsabb. Mondjuk egy másik nick alatt...

Acheron 2009.11.09. 09:54:09

@Hom-R: jaj ne,ez összeesküvés-elmélet ne ijesztgess! ;D

azAttis 2009.11.09. 09:59:26

Megvették a BerciMercit! u.nu/3f7t3 Aztán: u.nu/4f7t3 Erre ma: u.nu/5f7t3 srác hiába örült?

H0mer 2009.11.09. 10:59:27

@Acheron: Nem elmélet. Ez a vatera szabályzata. Nekik csak be kell tartani...
www.vatera.hu/help/index.php?c=29&h=92

szekerkaa · https://twitter.com/szekerka 2009.11.09. 11:16:11

Áh, zavaros a sztori. Mindig mások az infók.
Hype-ot akartak, és lehet, hogy túl nagy lett. Bár az jó.
Köszi nekünk.

Rocko- 2009.11.09. 11:28:06

@Suttora: értem, kösz.
a Merci nem érdekel.

2009.11.09. 12:03:47

Holnap lesz aktív a Merci, valami tévedésről beszélnek...
Azért ez a része a dolognak: GáááááZZZ...

SL-D2 2009.11.10. 01:15:29

Na kint van a KISS gitár... de ha licitálni akarok, akkor el kell küldenem valami nyilatkozatot, mellékelve a személyim scanjét, aha persze. aztán ki tudja mit csinálnak vele..

2009.11.10. 08:04:44

Ma 11-kor írja meg, hogy mikor indítja. Minimum lassítsuk le a Vatera szervereit a folyamatos refresh-eléssel :D

Acheron 2009.11.10. 16:15:28

Áh a rabok f*szába...16:01 körül már csak 10-20 másodperces késésekkel tudtam frissíteni....nevetséges volt,meg a röhej az hogy én nem is láttam,hogy elvitték csak jóval utána 1 percel pedig...nagh mind1 le van tojva ez az egész úgy se volt sok esélyem rá :/

H0mer 2009.11.10. 16:17:45

@fosvatera: itt most 7 másodperc volt a nyerő ;)

Furamadár 2009.11.10. 16:22:44

Nekem lett volna, csak épp, hogy gyorsabb legyen a böngésző, kikapcsoltam a képek megjelenítését, és így nem láttam a captcha-t... mire rájöttem, késő volt.

Andrr 2009.11.10. 16:40:40

@Furamadár: Ezt a kapcsát azért mondhatták volna előre, h enné meg őket a fene. Én is ezt néztem be. Az irdatlan lassúság miatt előbb kilőttem a javascripteket, aztán kilőttem a képeket is, a fene gondolta, hogy kapcsázni fognak.

Vogelthal 2009.11.10. 16:43:21

@Andrr: A kapcsa amiatt volt valszeg, hogy kilőjék a botokat...

Furamadár 2009.11.10. 16:43:39

feljelentjük őket? :)

Furamadár 2009.11.10. 16:45:10

@bokonon1: Ja, amiatt volt, de mivel amúgy ha jól tudom nincs ilyesmi, így ezt nevezhetjük megtévesztésnek, nem?

Andrr 2009.11.10. 16:53:32

@bokonon1: Ezt én is így gondolom, csak erről illett volna előre szólni, mert ezzel nem csak a botokat lőtték ki. A botok meg úgyse tudtak volna mit kezdeni a kapcsával, így ha előre szólnak, akkor talán kevesebben próbálkoztak volna ilyesmivel és nem lassul meg ennyire az egész oldal. Sose volt kapcsa a vaterán, a fene gondolta, hogy itt lesz.

Bár tulképp mindegy, így is úgyis csak egy ember nyerhetett, csak szerintem jópáran kaptak emiatt gutaütést a monitor előtt.

H0mer 2009.11.10. 16:57:25

@Andrr: A vasárnapi nyertes írta a captcha-t.

Vogelthal 2009.11.10. 16:59:00

@Andrr: hát, látva azt az értelmi színvonalat ami az aukció kommentjeiből átjött, valóban szájba kellett volna rágni a nagy többségnek :-)

Furamadár 2009.11.10. 16:59:36

@Hom-R: Hol írta? Csak azért kérdem, mert szerintem nem lehet figyelemmel kísérni mindent, ami az aukciókkal capthcolatos :)

H0mer 2009.11.10. 17:05:47

@Furamadár: twitteren, amiből mára ennyi maradt: zerking.com/wp-content/uploads/2009/11/tigjis2.png
Az idő vasfoga... :)

Furamadár 2009.11.10. 17:11:32

@Hom-R: pfffff.... láttam pár perce ezt a képet, na, így aztán pláne, hogy nem is tudhattam a kapcsáról... :(

Andrr 2009.11.10. 17:13:59

@bokonon1: Nem a szájbarágással van a gond, hanem, hogy az img.vatera.hu terheltsége miatt 10-20 másodperceket állt a frissítés, ezért sokan (köztük én is) kikapcsolták a képek betöltését, normál vaterás licitnél semmi nincs amihez kellenének.

Őrláng · http://autostat.hu/autos-forum 2009.11.18. 12:11:45

Ez az egész úgy kamu, ahogy van. Rudolf herceg szindróma = reklám.
süti beállítások módosítása