Veterán Merci ötvenezerért. Lehet ez igaz?

  2009. november 03. - Csikós Zsolt Címkék: mercedes aukcio állólámpás

A szerzőről még nincs információ feltöltve!

A szerző még nem publikált a Totalcaron

Öt gang az állólámpában!
2015-07-19 07:25:12

Annyira régóta van hosszú ötödik (hatodik, hetedik és nyolcadik) az autóinkban, hogy már csak a veteránosok

Totalcar a Múzeumok Éjszakáján!
2015-06-18 08:03:55

Ez most más lesz. Most mi állítunk ki autókat, s várjuk, hogy jöjjenek a nézők, lehetőleg jó sokan. Volt

Szép autót keresünk!
2015-06-08 17:52:23

A folyóvizek élővilága után a Totalcar most a kultúra irányába evez: kivesszük a részünket a Múzeumok

Bent a kövület-Pio!
2015-06-02 16:00:17

Ráment egy csomó idő a hétvégéből, de az a pár Pioneer hangfal (cirka 1979), amit idestova másfél éve

 

Azt hiszem, az elmúlt napokban huszonöt embertől kaptam meg e-mailben ezt az aukciós linket, hogy láttam-e már. Ez egyrészt örömteli, mert ha ennyi ember tudja, hogy szeretem az öreg Merciket, az nem rossz, másrészt izgalmas, mert ha ennyi ember levelet küldözget nekem, nekem, akiről mindenki tudja, hogy vitriolosan válaszolok bármilyen szpemgyanús, körlevél-szagú dologra, akkor ott érdekes dolog lehet a háttérben.

Persze, amikor elkezdődött, én is megkaptam a Vaterától a hírlevelet, hogy Verát megcsalta a férje külföldön, és emiatt bosszúból eladja a legféltettebb cuccait. A megcsalás helyszínét Sidney-nek írja a hírlevél, valójában Sydney-nek kéne, de ez most mellékes, nem lehet mindenkitől elvárni, hogy tudjon helyesen írni, esetleg földrajztanár legyen. Aranyos sztori, gondoltam, majd pont letojtam az egészet. Van nekem épp elég cucc a termékfigyelőmben, nem kell még ez a púp is.

Ez pár hete történt, el is felejtettem az egészet. Aztán tegnap elkezdtek jönni a levelek olvasóktól, barátoktól – szerencsére a klubtársaimtól nem, ők tudják, hogy én is figyelek minden ilyet. Ötvenezer, állólámpás Merga, nem roncs – ez bizony érdekes.

A vicc az, hogy nincs minimálár, sőt, igazából nem is aukció ez, mert fix áras a termék, tehát aki megnyomja a gombot, azé az autó, pontosan ötvenezer magyar fizetőeszközért. Nézzük csak meg jobban, hol itt a buktató.

Az autó szép. Fényes, fekete. 230 S, írja Vera, de ez nem igaz. Ez csak egy 230, állólámpásból sose volt 230 S, hiszen az S a nagy széria a Mercinél. De az állólámpással párhuzamosan futó S-ekből sem volt 230-as, csak a korábbi Fecskéből, tehát kicsit elcsúszott a tájékoztatás.

No meg, hogy ólommentes (helyesen, ólmozatlan) benzinnel megy – hát, azért a szerencsés nyertesnek javaslom, hogy töltsön be néha ólompótló adalékot a tankba, mert tizenkét szelepfészket újíthat majd fel hamarosan. De ezt persze Verának nem kell tudnia. Mindegy, egy kormányváltós, fekete, 230-as, hathengeres állólámpa mindenhogy érték, ez a darab az életét valószínűleg vállalati autóként, esetleg egy tárca nélküli miniszter szolgálati kocsijaként kezdte A-s rendszámmal, azoknak volt ilyenjük. A 230-as motor még háború előtti tervezés (akkor még 220-as volt), csak négy főtengelycsapágyas, nem túl tartós, nem is valami erős, de ennek volt a legzsírosabb hathengeres hangja, a 250-es, pláne a 280-as modernebb motorja már fémesebben szól. Azért szeretjük.

A konkrét példány. Ülések – huzattal felszerelve, ízlésesen. Egy állólámpásban az egyik nagy érték a belső tér eredetisége, jó lenne látni, mi van alatta, mert a fekete betétes ablaktörlő-tekerő megpillantására az emberben fellobban a gyanú őrlángja. A kesztyűtartó és a szellőzőrendszer találkozásánál, felfelé a hangszórórács irányában repedt a műszerfal, repedés van a jobb első térképzseben is, miként a kormány küllőjének tövében. Együttélhető, de cserélendő tételek. És még nem tudjuk, milyen a bal első ajtózseb, ami notórius repedésgyűjtő, azaz sok esetben nincs is már meg.

Fekete az ablaktörlő-lapát, ami borzalmas igénytelenség egy ilyen szép állapotú autó tulajdonosától, mert eredeti, matt acél lapát bármikor van, csak bele kell fűzni az új gumit (egyébként ez az alkatrész sose rohad el), a gyári, galléros króm kipufogóvég helyett valami tömpe, modern cucc van fönt, és az eredetinek tűnő Hirschmann antenna is görbe. Kicsit csálé az első ütköző, horpadt a csomagtér alatti két díszléc (ez elég gyenge lemez, és az első nehezebb tárgy odaverésére tönkremegy, nagyon kell rá vigyázni, hogy ép maradjon). De azért fényévekre van az én kis volt Bazegemtől, aminél kevés autót szerettem jobban a világon.

Szép, korrekt méretű, 175 R14-es, egész magasságú gumik vannak fent, nem hiányoznak a küszöbdíszlécek, sajnos a kocsi pofáját nagyon elrondítja, hogy valamikor az élete során a kettes széria első sárvédőit tették fel, holott ez egy másfeles autó. Ez a köténylemezen látszik, ezen szögletesnek kellene lennie, két vékony krómbajusszal, a lemezre szerelt rendszámmal, holott a későbbi verzióé van fent, ami közel sem olyan elegáns, mert íves, nincs rajta bajusz, csak egy nagy lik a levegőnek. Az ilyen kötényhez lökhárítón hordott rendszám dukál, de a fekete autóról nem derül ki hol van, mert az azonosítót kifeketítette Vera a hirdetésben. Valaki még a végén kinyomozná, ki a valódi tulaj…

A hirdetési videót is megnéztem, a csaj túlságosan is hitelesnek tűnik, iszonyú profi. Persze egy percig nem gondolom, hogy a férjéé a kocsi, ugye önök sem? Igazából tudjuk is, ki ő, itten láthatják. A tizenötödik másodpercnél, ahogy bevágja az ajtót, és visszapattan – azt nem kellett volna meglátnom. Mert ezeken az állólámpásokon általában még a bontóban is csodásan csukódik az ajtó, ha már kicsit akad, az szörnyű. Ez meg visszapattan? Hogy lakatolták ezt a kocsit? Vagy csak az öv csatját sikerült odacsípni az ajtó és a küszöb közé. De az bazi erős, egy ilyen hatásra minimum a küszöböt takaró műanyag fedőléc törik el (nehezen beszerezhető), vagy egyenesen behorpad maga a küszöb is, ha ott a csat. És az ajtó garantáltan károsodik. Ezt nem kellett volna.

Mindenesetre a vonalak futnak, a lapos fényszóróüveg stimmelhet is akár (1972-ben már volt H4-es opció, hiába is erőltetik a márkatársak oly előszeretettel a domború fényszórót az ilyen első meg másfeles szériás autókon). Szerintem olyan hétszázezret simán megér, talán egy vonással nyolcszáz alatt is ki lehet tenni érte, hiszen állólámpásból az igazán szépen megcsinált darabok kettő, a megmaradt, eredeti példányok két és fél mila körül mennek manapság. Nem a hirdetési árakat mondom, hanem több autót ismertem, amelyek e körül mentek el a klub vonzáskörében.

Ötvenezer forintért egy egymilliós veterán – több mint csábító ajánlat.

Szegény férj, már csak bajtársiasságból sem venném meg ezt az autót – gondoltam egy röpke pillanatra, amikor az első mailt megnyitottam. Addig nem is gondolkoztam ezen a vaterás akción, de ott leesett. Profi munka. Mármint a marketing. Bár nekem jutott volna eszembe. Jól kavar az új dél-afrikai tulajdonos, gondolom, ezt a kampányolást külföldről hozta. Ha nem, és a magyar marketingesek ötlete, akkor elnézést, mindenhogyan zseniális.

Persze az egyszerű embernek azonnal bűzlik valami. Szatyorban él-e ott kint Berci, hogy három hete nem veszi észre, hogy a net tele van Verával, és a bosszújával? Nincs Bercinek egy barátja, hogy felhívja, gáz van? Aztán az egyszerű is a homlokára csap - hiszen ez csak játék!- és örömmel vaterázik tovább.

De nem is vehetem meg a kocsit. Legalábbis most nem. Vera (Vera-VatERA, megvan?) ugyanis valamikor, tehát vaaalaaamiiiikoooor november 2-15 között indítja el az aukciót, addig lehet nézegetni, életlenben. Izgulva. Terveket szőve.

Magyarra lefordítva ez úgy szól, hogy a kampánynak ez a szelete most indult, és két hétig tart. Nem hinném, hogy 14-e előtt elindítanák az aukciót, ha igen, az mérhetetlenül elegáns lenne, mert jó sok izgatott usert elvesztene a Vatera. A kocsit nyilván az viszi majd el, aki ért annyira a kódoláshoz, hogy összeüt magának egy oldalfigyelő programot, amely folyamatosan figyeli, változott-e az indítási dátum, és ha igen, automatikusan megnyomja a gombot. Nyilván nem kis munka ilyet csinálni, de 750 ezer forintért megéri. Ha pedig többen lesznek, akik ilyen programot kendácsolnak, akkor az viszi majd el, akinek a leggyorsabb az internet-kapcsolata. Ennyi. Nem hinném, hogy valami lelkes, kedves, tweedzakós autóbuzié lenne majd ez a szép kocsi. De az aukció valós, a Vatera tisztaságában nincs okunk kételkedni, aki elsőként megnyomja a gombot, azé lesz az autó.

A Vaterának baromira megéri, gondoljanak bele, milyen olcsón megússza a kampányt. Megvette ezt az autót, mondjuk, egymillió forintért a tulajtól, szerintem egészen pontosan innen és aláíratott vele egy szerződést, hogy hallgat a dologról. Eladja 50-ért, az annyi, mint 950 000 HUF bukás. Egy komolyabb újságban ez egyoldalnyi borítós hirdetés ára, mondjuk két belső oldalé. Egy újságban. Egy alkalommal. Én meg eddig 25 mailt kaptam. Mit gondolnak, egy szem ilyen aukció hány új usert hoz, aki korábban felé se nézett a vaterának? A számláló most, 18:43-kor 134 731 kattintáson áll. November 14-ig lesz az félmillió is, minimum, de lehet egy is. Minimum húszezer új user, lehet, hogy negyven mert ugye, a régiek is kattintanak, meg mindenki többször is. Money well spent. Istenem, zseniális, bár nekünk jutott volna eszünkbe.

MOST JÖTT:

Egy olvasónk közben ráismert a régi autójára. A kocsi polgármesteri autó volt Ausztriában, csibesárga színben (Saharagelb). Onnan Sümegre került, majd Nürnbergbe, onnan vissza Magyarországra, közben valamikor fekete lett. Itt egy pár kép még sárga, majd még felújítás előtti fekete korából, amikor már a matematikus férj tulajdonában kellett volna lennie. Ami persze nem így volt:

Mindenesetre, kérem, ne küldjenek több levelet. Igen, én is tudok a fekete Merciről, óccsóé'. Én azért néha ránézek. Hátha nekem lesz szerencsém. Szűz kéz szerencsét hoz, én még lottózni sem szoktam...

A bejegyzés trackback címe:

https://belsoseg.blog.hu/api/trackback/id/tr491495235

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ottopappa 2009.11.03. 19:17:49

Én már vaterázok egy jóideje. Csóri mercit meg megveszi valami hozzánemértő, és hajtja... De én megesküszöm, ha pont abban a másodpercben szabadítják fel, mikor esetleg véletlenül odakattintok, megveszem Csikósnak! :)

cmyk 2009.11.03. 19:20:17

Hmm.. örülhet, aki megveszi ennyiért. Kösz, hggy utána jártál a sztorinak, engem spec. érdekelt, hogy most mit is akar a vatera. Kár, hogy Vera nem "magával" akar bosszút állni, arra is lenne jelentkező bőven ;)

-Lajos- 2009.11.03. 19:28:25

Hello! A csajról annyit, hogy H. Nórának hívják, és színésznő! Iwiw-en fent van.
Csikós, ha érdekel a teljes neve neked elküldöm e-mailbe.
Amúgy biztos már megvan a Merci gazdája!
Ők se hülyék! Jó reklám, ennyi!

Slampixxx 2009.11.03. 19:29:58

Jajjj ne, ide is betört ez a mocskos Vatera kampány??
Csikós! Nem kellett volna cikket írnod erről...
Az egész arra megy ki, hogy a Vaterának nézettsége legyen. Az 1-2-3 hónapja bevezett újításoknak köszönhetően több száz eladót vesztettek el, ezzel akarják visszahozni az életet a piacterükre. Ami mostmár inkább állatkert..

ommm 2009.11.03. 19:30:32

@Lajos1982: Benne van a posztban.

"A hirdetési videót is megnéztem, a csaj túlságosan is hitelesnek tűnik, iszonyú profi. Persze egy percig nem gondolom, hogy a férjéé a kocsi, ugye önök sem? Igazából tudjuk is, ki ő, itten láthatják."

Nyugi, Csik már nőkre nem gerjed. De ha lenne egy hibátlan MV Agusta fejidomod...

yeti 2009.11.03. 19:31:28

Jópofa hirdetés.Sajnos a programozáshoz nem értek,így nem vihetem el:(
De a vaterán ma leütöttem egy majdnem teljes garnitúra gyári új Riga küllőt,ahhoz programozni sem kell,meg nem is kerül ötvenezerbe:)

Export 2009.11.03. 19:32:39

A költségekhez azért tegyük hozzá a tv-s reklámokat is. és akkor máris nem 900K lesz a költség hanem 6M vagy ki tudja.
De ötletes reklám, a csaj meg nagyon jó.

UrQuattro 2009.11.03. 19:32:52

Szép gépezet..
De ugyis áron irreális áron adják el..

2009.11.03. 19:33:52

Én most írtam erről a veterános topicba. Szerintem ez egy jó játék. Az előző tételt 2 azaz kettő másodperc alatt ütötték le. Szerintetek? Nyilván ember volt, mi? Refreshelsz meglátod, lenyomod, két mp alatt? Egy bazi jó script. Csak arra kell vigyázni, hogy nehogy ugyan az a felhasználónév nyerje meg a következő aukciót is :D
Egyébként én is figyelem, kitwitterezi majd, hogy melyik nap, az adott napon kitwitterezi melyik óra. Holnap meg meg lehet nézni az autót Budapesten, akit tényleg érdekel, nézze meg a FB-on. Nagyon jól megcsinálták, nyilvánvaló volt, hogy egy szó sem igaz belőle, de kampánynak nagyon szép!
Mondjuk a saját romomat már megvettem két hete, de van még hely az új garázsban! :D

jambooo 2009.11.03. 19:34:39

Csiki, nagy voltál!Jó a legutolsó link.

2009.11.03. 19:37:54

UrQuattro: az ár ez esetben fix, nincs licitálás. Egy valaki viszi el, 50-ért.

2Bálint 2009.11.03. 19:38:26

@-Lajos-: Kár hogy nem H, hanem S. De látom a posztot sem olvastad el! 1-es, leülhetsz!

gnme 2009.11.03. 19:41:01

"A tizenötödik másodpercnél, ahogy bevágja az ajtót, és visszapattan – azt nem kellett volna meglátnom."

:)

-Lajos- 2009.11.03. 19:41:31

@ommm: Bocsi, azt nem is figyeltem!
Én kérek elnézést!

Hümüzhümümüz 2009.11.03. 19:41:34

Ez a LIDL reklámra hasonlít, hogy "Nálunk most minden* 200 Forint... *az akcióban szereplő termékek". Köszi!

Nem tudom miért, de az ilyen bunkó reklámoktól inkább ellenszenvessé válik a cég, szolgáltató. Van Vatera accountom, de vagy 2 éve nem léptem be vele, mert amúgyis drágábbak a telefonok, cuccok, mint ingyenes hirdetési oldalakon. :S

Na mindegy, biztos sokan bedőlnek ennek. Ez van.

KTM 2009.11.03. 19:43:09

Biztosan én vagyok a hülye, vagy valamit rosszul tudok.
Az autó valószínűleg a férj nevén van. Egy imádott veterán autót csak nem a nagynénje nevére vesz meg valaki. Ezek szerint asszony pajtás és a vásárló okirathamisítást követ el néhány 100ezer érdeklődő szeme láttára?

Ennyit a reklámról, amúgy biztosan nagy ötlet így hirdetni.

Üdv.

-Lajos- 2009.11.03. 19:43:29

@2Bálint: Elolvastam, csak gyorsan átfutottam rajta, több mindenre figyelek közben (dolgozom)!

.: mimino :. · http://chinacar.blog.hu 2009.11.03. 19:45:34

jöhetne ez a bercimerci, már csak garázst kellene hozzá vaterán óccsóé lecsapni._)))

2009.11.03. 19:47:14

KTM: Mondd csak, elolvastad a cikket? Nincs csaj, nincs férj. Ez egy reklámkampány...autó van, gondolom cég vagy kereskedő tulajdonában. Vágod?

Marty Mcfly 2009.11.03. 19:50:28

azé jó a reklám, mert még itt is erről írnak... a poszt írója észre sem veszi, h mekkora reklámot csinál, vagy csak szimplán beépített vaterás... lol

Slampixxx 2009.11.03. 19:50:35

@Matiz: Holnap telefonálok egy kört ezügybe, hogy most kinél is van, és hogy... :-)

Krisi 2009.11.03. 19:50:41

kéne otthonra, szép darab. A kocsi is.

KTM 2009.11.03. 19:51:41

Matiz

"Ennyit a reklámról, amúgy biztosan nagy ötlet így hirdetni."

Szóval a fenti idézet a reklámra vonatkozik ami így egy hiteltelen hülyeség.

KTM

Slampixxx 2009.11.03. 19:55:17

Csak egy megjegyzés: az összes üzenetet először a VatERA olvassa el, és csak azután döntik el, hogy megjelenik-e az oldalon. Én ma 3 üzenetet küldtem, viszont egyett sem látni. Vajon mért...
Ha megnézitek, amint megjelent egy üzenet, rá pár percre már küldte is a választ VatERA. Gondolom az irodában ráérnek rögtön válaszolni, úgyis a gép elött ülnek...

kafferbivalybalamber 2009.11.03. 19:58:08

@Matiz: Csaj az hogyne lenne már. És milyen aranyos.
OK, szinésznő, ott egye a fene. :)

krepsz_zoltan 2009.11.03. 19:58:37

A Használtautón is volt hirdetve, egy hónapja tuti, mert meg akartam venni, már infókat gyűjtöttem a kocsiról, de mivel mindenes autóra van szükségem, egyszerűen sajnáltam elnyúzni, nem vitt rá a lélek, hogy darálóba fogjam. Azé' teszek egy próbát a leütésnél, vak tyúk alapon, de nem sok az esély, szinte nulla... :-(

morcosboci 2009.11.03. 19:59:20

cégként megvenni valamit 1 milláért és eladni 50 ezerért hűtlen kezelésnek számít és a törvény bünteti. a videó nem profi hanem egyértelműen reklám.

UrQuattro 2009.11.03. 20:03:39

@Matiz: áh..igaz ezt elfelejtettem.

2009.11.03. 20:04:54

A Vaterát arábus befektetők vették meg, százmilliós tétel volt, szóval nem hinném, hogy földhöz vágja a tulajokat egy milkás kocsi 50 rongyért promóba. Egyébként úgyis valami hülye kockafejű viszi el, aki napi 20 órát rohad a vatera előtt, ismerek ilyeneket. Hajtja majd a hülyéje pár hétig, aztán felrakja millió ötér', merhogy ez a híres reklámkocsi.

jópolgár 2009.11.03. 20:05:26

Lehet, hogy véletlen, de tegnap mintha egy ugyanilyen autóval fuvarozták volna a Benkő háremét.

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2009.11.03. 20:07:35

Külföldön bevett gyakorlat ilyesmit csinálni, az autó nem téma nekik(mármint az ára), egy este legalább háromszor láttam a tévében a reklámot(egy csatornán), a három szpot ára valszeg több volt, mint a kocsié. Szóval Csikós jól írja, beraktak egymilliót bukóba, de fogtak vele egy valag új vaterázót, ami elképesztő hasznot hoz majd nekik.

Én mondjuk továbbra sem vaterázom, a csencselőkkel jobb szemtől szembe alkudozni:D

Diego46 · https://soundcloud.com/djmattkonrad 2009.11.03. 20:10:17

Hát ez nem akármilyen ajánlat...
Basszus

Marty Mcfly 2009.11.03. 20:12:28

ezt olvassátok: "vera" előző aukciói, a kérdezők között már van utalás a mercire!!!
www.vatera.hu/item/view/index.php?cod=154673031
ez egyre izgisebb! :-)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2009.11.03. 20:12:44

Na, én eddig sem Vateráztam, ezután sem fogok. Ennyi...

Phrascarica 2009.11.03. 20:13:53

"Egy komolyabb újságban ez egyoldalnyi borítós hirdetés ára, mondjuk két belső oldalé. Egy újságban."
Na és a TV-ben mennyi, mert még az RTL klubbon is láttam, ott egy ilyen kb 15mp-es reklám még válság idenjén sem jön ki egy ilyen tákolt veterán árából :)

Jetfighter 2009.11.03. 20:14:51

A prosztó ajtóbecsapás után valami darabokra tört, az fux. Ezér' ötven rugó... :)))

A Jutka férje 2009.11.03. 20:19:18

Figyeljétek meg, hetek-hónapok múlva lesz egy olyan hirdetés, amiben az állítólagos megcsalt férj "felteszi majd nemsokára" a felesége kedvenc nercbundáját vagy a valódi tölgyfa tálalószekrényét (amit a nagyanyjától örökölt) mondjuk 10 rugóért.
Akkor a női vaterázók fognak kattintgatni szép számmal, hátha...A reményhal megy utóljára.
Szerintem fogjuk még ezt az autót látni a hahu-n, mert ha valaki olyan "üti" le, akinek nem szívügye egy ilyen régi (nem öreg!!) Mercedes szintentartása, csak az üzlet érdekli, az csak a hasznot nézi. Nem egy hobbyautót keres, hanem költőpénzt Balira vagy Thaiföldre.
Nekem garázsom is lenne (fűtött), társasága is (W124), meg a pénz sem téma, mégsem szállok versenybe érte. Ezzel szerintem vagyunk így egypáran. Lottón sem nyertem még soha!!!!

Magyar[HUN] 2009.11.03. 20:20:39

@Marty Mcfly: Amúgy ez a poszt messze nem csinál akkora reklámot,mint a tévés reklám. Jó ha tudod, én is küldtem a Zsoltnak üzenetet,de csak azért,hogy megtudjam valójában mennyit is ér. Hát a leírtak alapján nem a legjobb,de ötvenér simán kéne:D

Csikós Zsolt 2009.11.03. 20:21:40

@-Lajos-:

De hát ott a link hozzá, tudjuk ki ő. Szegedi szinház.

kolompárjason 2009.11.03. 20:22:12

Kár hogy úgyan olyan kamu lesz ez is mint pl:az obama könyv,amit 2 másodperc alatt leütöttek,teccikérteni 2 másodperc.Vagy még régebben a nyeremény corsát is egy frissen regisztrált ember nyerte,érdekes.Szerintem senkise élje belle magát hogy 50000ft vesz mergát.

A Jutka férje 2009.11.03. 20:24:51

@freejani:
A tegnapi Benkős Mercedes tuti, hogy diesel, és az is biztos, hogy automata, a sofőre meg nem sok ilyet vezetett eddig, mert majdnem nekigurult a garázsajtónak.
Nem nézek ilyeneket élből, viszont éppen akkor mentem ki a nappaliba, ahol a feleségem ezt nézte, nekem meg az autó tünt fel.

Csikós Zsolt 2009.11.03. 20:25:56

@Slampixxx:

Engem nem zavar, ha többen nézik őket. Ez elkerülhetetlen. Minket is többen néznek miatta.

mrjake · http://mrjake.org 2009.11.03. 20:28:27

Szkriptet írni hülyeség (Ebay-re van 10+ éve), ha csak 5 másodpercenként frissít, akkor is hatalmas forgalmat generál, és már csak praktikussági szempontból is kitilják az IP-t. Gondolom még egy kezdő vizilónak is feltűnne napi 17280 http request (5 mp-es frissítéssel) egy IP-ről... (még ha naponta változtatja is valaki, ha tudja)
Amúgy mint marketingszakos tanuló mondom, hogy nem új ez a reklám, hanem kifejezetten szar, maximum szokatlan itthon (mondjuk azért volt már jó pár hasonlóféle próbálkozás az évek alatt)
Én azokon röhögök jót, akik tutira veszik hogy igaz, és még randit is kérnek a terméklapon, meg megmondják hogy frankó vagy Vera.
A vaterára halál vár, mert már nincs ott az a kismillió apróság amiért böngészte az ember, lassan átmegy egy fotexnet szerű hatalmas webáruházba, ahol alkalmanként magánember is hirdethet, ha feleslegessé vált a TV/hifi...

Csikós Zsolt 2009.11.03. 20:28:47

@Matiz:

Khm, éppen ezt fejtegetem hosszan a posztban... Vagy feleslegesen írtam?

Csikós Zsolt 2009.11.03. 20:29:55

@jambooo:

Olvasótól jött szintén...

Hagalex · http://www.youtube.com/user/Hagalex#g/f 2009.11.03. 20:30:44

Hát... nekem a jány nem kéne. Olyan sütit úccse tud mint a zasszony, garázsomba viszont befér 3 autó is. Szóval az autó jöhetne. :)

Csikós Zsolt 2009.11.03. 20:31:42

@KTM:

Olvasd el a posztot. Mert nem tetted meg, ez ordít a hozzászólásodból.

Taurusz 2009.11.03. 20:32:36

@A Jutka férje: Pedig én is gondolkodok rajta, megpróbálom leütni, pusztán anyagias célzatból. Aztán se Bali, se Thai, simán folytatnám az építkezést. Ha megveszem, érdekel? :)

Csikós Zsolt 2009.11.03. 20:34:03

@Marty Mcfly:

Se beépített, se vak nem vagyok. De a téma érdekes, per pillanat is zúz a statisztika, tehát minket is többen olvasnak miatta. Például te :-)

Slampixxx 2009.11.03. 20:34:05

@A Jutka férje: Nem kell a kifogás, valld be, hogy nézed a Benkőt. :-D

Secnir 2009.11.03. 20:34:55

csak kibaszásból meg kéne venni az ótót a tulajtól 850-ér.
aztán a vatera vera meg pofára esik - vagy jön megvenni kétmilláért :D

Phrascarica 2009.11.03. 20:35:44

Gusztustalan reklám, egyenesen gyomorforgató. A vatera igy akarja visszahozni az elpártolt klientúráját, de hiába ölnek bele több 10 milliót (mert TV-s reklámok ennyiben vannak), a régi elpártolt kliensek rájöttek hogy minek is fizetnének amikor máshol ingyen megy ugyanez (zsibvasar.hu), aki pedig csak a reklám rizsa miatt regisztrál az úgysem és semmit, mert abból nem lesz komoly ügyfél (általában).
Azt kellene lenyakazni aki tönkretette a vaterát a termékfeltöltési díjjal, mert akkor 1/3-ára csökkent a termékek száma, és azóta is csak álmodik róla a tulajdonos, hogy majd egyszer jobb lesz, idióták...

pelisandor · http://pelisandor.tvn.hu/ 2009.11.03. 20:35:47

Érdekes megnézni az "Érdeklődők" leveleit a vaterán. Vannak elég sokan, akik együttérzésüket fejezik ki Verának. Ennyi hiszékeny embert... megyek, felteszem nekik villámárasra a Lágymányosi hidat.

Csikós Zsolt 2009.11.03. 20:36:28

@shitgun:

Nem olvastad a posztot ez látszik, mert nem írnál le mindent még egyszer, de akkor minek írtam? Hogy legyen hol leírnod másodszor azt, amit én? Hm...

Phrascarica 2009.11.03. 20:37:35

@phrascarica: "úgysem és semmit"=úgysem ér semmit

Csikós Zsolt 2009.11.03. 20:38:06

@kolompárjason:

De hát mindenki tudja, hogy 1 darab van belőle, és nem ennyit ér... Szerintem senki se éli bele magát.

Phrascarica 2009.11.03. 20:40:42

@pelisandor: a vaterán rendkívül ostoba, kapzsi és hiszékeny felhasználók is vannak, akiket rengeteg csaló átvert. pl: sandiskshop!! több millióval :DD, de szinte minden hónapra esik 1-2 milliós csalás.

Csikós Zsolt 2009.11.03. 20:40:56

@Marty Mcfly:

Azért fizetnek. Nekünk nem. Inkább jól felismert szimbiózis-lehetőség.

rajen 2009.11.03. 20:41:09

Egyetértek, a Vatera jól elbaszta, MINDENÉRT pénzt kér gyakorlatilag, régen én is sokat böngésztem, ma már csak elvétve.

A Jutka férje 2009.11.03. 20:41:22

@Slampixxx:
Dehogy nézem!!
Pénteken leltároztunk, a papírmunkát mindíg az első munkanapon csináljuk. Ennek volt vége kb. 21.00-kor. Akkor indultam haza és ezt a jelenetet láttam, amikor hazaértem. Mónikát sem nézek, viszont "Helyszínelők"-t (mindegyiket) igen.

Csikós Zsolt 2009.11.03. 20:42:06

@Secnir:

De ő már eladta, különben nem hirdetné a Vatera... Csak a Vaterától tudod megvenni, ők meg nem hinném, hogy adnák.

yokohama 2009.11.03. 20:42:26

@Gyurma73: Nekem is:) Ennél fiatalabb Mercikre bukom.

Csikós Zsolt 2009.11.03. 20:45:57

@rajen:

Nem tudom, az ebay még többet kér. Én ebayezek és vaterázok is, mert sok mindkettőn a cucc és működik. Olyan ez, mint inni egy energiaitalt, ha álmos vagy. Lehet teát, kávét, bármit inni, futni egy kört a ház körül, aludni eleget esetleg, de a gyors, egyszerű megoldás eléggé kézenfekvő manapság.

Szolgáltatásért fizetni kell. A többinél azért nem, mert még kicsik. Ha elég nagyok lesznek, azokat is eladják, mert sok pénzt lehet kapni értük, és akkor a nagypénzes új tulaj majd azokon is fizettet. Ez a világ rendje. A kommunizmusban nem volt ilyen, most épp a másik oldal áldásait élvezzük. ALapvetően mindegy.

Csikós Zsolt 2009.11.03. 20:48:34

@luck66:

Nekem még működött, amikor betettem. Ellenőriztem. Lehet, hogy az az oldal nem bírja a látogatórohamot.

A Jutka férje 2009.11.03. 20:49:25

@Taurusz:
Igen, érdekel!!!
Max. 400e, kp., átíratom, és garantáltan nem fogom eladni!!! Neked is lenne egy tisztességes haszon, és én is olcsóbban jutnék hozzá. A mostani ár és a vételár különbözetét rákölteném a Csikós által írt dolgok pótlására és az állapot fenttartásra.

luck66 2009.11.03. 20:52:57

@Csikós Zsolt: akkor ez azt jelenti,hogy a Tc-t is sokan olvassák,az a fránya marketing........

sztrovacsek 2009.11.03. 20:59:13

@Csikós Zsolt:
""Szerintem senki se éli bele magát""

Azért volt ott egy-két "okos" aki arra képtelen volt, hogy legalább az előtte kérdezőket elolvassa....
Szerintem simán van egy két billent aki elhiszi ezt az egész maszlagot.

Phrascarica 2009.11.03. 21:00:54

@Csikós Zsolt: na igen fizetni kell, de mennyit. A termékfeltöltési díj olyasmi mint ha egy bérbe adott üzletnél a tulajdonos minden boltban lévő termékért még kérne 5Ft-ot a bérleti díjon felül.
Mellesleg az ebay is egyre szarabb. Régebben napi rendszerességgel nézegettem, manapság már csak 2-3 hetente nézek fel, és konstatálom hogy egyre szarabb. Talán a kapzsiság miatt, talán nem...

Phrascarica 2009.11.03. 21:01:53

@sztrovacsek: 1-2 billent? Szinte mind aki ott kérdéseket fogalmaz meg :)

rajen 2009.11.03. 21:03:19

@Csikós Zsolt: Igen, lehet, hogy el voltam (voltunk) kényeztetve az ingyenességgel. Bár fizetni eddig is kellett az eladott áru értéke után arányosan, ezt teljesen normálisnak gondolom. Most viszont olyan idegesítő, apró lehúzásokat vezettek be (pl. minimáláras értékesítés után, meg még egy rakás dologért) ami nekem elvette a kedvem. Az eBay-t még nem próbáltam.

Phrascarica 2009.11.03. 21:04:26

@rajen: az ebay még gusztustalanabb, de sokkal tökéletesebben az!

cimbali 2009.11.03. 21:06:18

Verácska hogy adhatná el a férje kocsiját, ha az nem is az ő nevén van. A férjnek (Bercinek)hitelesíteni kellene aláírásával,az adásvételit ez pedig...mekkora kamu :DDDD

A Jutka férje 2009.11.03. 21:07:49

Aki valami régóta vágyott, keresett, máshol megtalálni reménytelen cucc ígéretéért vaterázik, aukciózik azt megértem. Viszont láttam olyat, hogy antikváriumban drágább volt a használt könyv, mint az üzletben a vadonatúj, amit még lehetett kapni. Biztos vannak ilyenek az ilyen árverési oldalakon is.

Csikós Zsolt 2009.11.03. 21:08:48

@cimbali:

Valami azt súgja nekem, hogy te az első pár mondat után feladtad a poszt olvasását...

Sütő Zsolt · http://autonews.blog.hu/ 2009.11.03. 21:09:37

Basszus Zsolti, itt figyelem a hirdetést, hogy nyerhessek te meg még nagyobb konkurenciát csináltál nekem. :-)

Sütő Zsolt · http://autonews.blog.hu/ 2009.11.03. 21:11:57

Most még nagyobb konkurenciát csináltál nekem. :-)

Sütő Zsolt · http://autonews.blog.hu/ 2009.11.03. 21:14:29

Kikérhetném a véleményed vmiben?
Íme:http://www.mobile24.hu/index.php?pid=details&type=C&search_type=NU&page_number=1&sort_field=price&sort_order=ASCENDING&body_type_mode=user_select&body_type[0]=SportsCar&make0=JAGUAR&model0=XJ6&model_description0=&make1=all&make2=all&year_from=all&year_to=all&mileage_from=all&mileage_to=all&power_from=all&power_to=all&price_from=all&price_to=all&fuel=all&gearbox_operation=all&damaged_vehicle=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&location_country=all&climate_control=all&seats_count=all&doors_count=all&emission_class=all&advertisement_type=DEALER&date_of_entry=all&usage_type=all&vid=121622654&source=MDE&record_index=4&total=4&tab=overview&called_from=list

Naggyon szeretném, csak mindenhol azt olvasom, hogy a gyenge minőség miatt gyártották ezt a szériát csupán 3 évig, talán az árak is erre mutatnak rá.

MacChicken (törölt) 2009.11.03. 21:16:38

Én elértem egy olyan szintre V(at)era-nál, hogy már élből nem is válaszol a leveleimre, és nem is kerül ki a terméklapra. Utaltam már - mint gyakorló programozó - arra, hogy egy script megcsinálja a leütést is, és hülye aki a twitteren meg a facebookon lógva azt hiszi, hogy leütheti a cuccot. Ez sem került ki. Mint ahogy az első pár írásom óta már semmi. :)
A vatera dolga lenne az olyan IPk szűrése és tiltása, ahonnan túl sok frissítési kérés jön. (Nekem is itt megy a háttérben, még nem tiltották az IP-t). Azt is észrevettem, hogy aki "Vera" nevében válaszolgat, az vagy a takarítónő, vagy az egyik alkalmazott kutyája, mert hát úgymond nincsen szürkeállomány túltengése. :)
Gondoltam felajánlom, hogy veszek neki egy jegyet bárhova a világon, hogy elhúzzon már a pikulába, befejeződjön ez az idióta kampány, de enyém a merci! :) De nem írok oda, mert úgysem teszik ki.
Apropopó, ez nem is Vera, hanem a Cenzné, ahogy Hofi mondta volna. "Ott ült a közönség soraiban a Cenzné meg az ura. Az az! A cenzúra!"

2009.11.03. 21:16:53

@A Jutka férje: ja, én is egy bizonyos cuccot kerestem, ráakadtam a vaterára is, sokaknak őrült elképeléseik vannak az árakról. Meg én gyűlölöm, hogy egy-két hétig figyelni kell, licitálgatni, ha akarok valamit kifizetem és adják oda. mondjuk az az apróneten volt, de jellemző a netes kufárkodásra, h valaki egy Nokia N-Gage-t 49 ezerért akart adni. 2004-ben vettem egyszer olyat, újonnan 48 ropiért.

simlisgumis 2009.11.03. 21:17:20

Ez az én unokatestvérem autója volt!
Háát tudnék róla mesélni!
Eredetileg sárga volt,egy Osztrák polgármester kocsijaként ezdte,utána került Sümegre itt sokáig csirkeól volt,majd Nümbergbe és onnan jött haza Újpestre! Nagyon vidám kis autó!Van róla egy csomó fénykép is!

2009.11.03. 21:20:28

simlisgumis: ne tedd a mesélgetést, mert mindenféle jogászokkal jönnek... majd a kampány után meséld inkább. Kivéve, ha van DAS-od :)

Marty Mcfly 2009.11.03. 21:20:44

@simlisgumis:
te is vaterás marketinges vagy, mi?! :-)

MacChicken (törölt) 2009.11.03. 21:24:52

@phrascarica: Azért az ebayen, sok jó dologhoz hozzá lehet jutni gombokért, amit itthon hivatalosan csak kb. háromszoros áron kapsz meg. Mondjuk hirdetni nem hirdetnék ott, mert azért külföldre postázgatni, idegeskedni, hogy odaérnek-e a cuccok, nos ez nem az én műfajom. Vettem már pár dolgot, még EUn kívülről is, és még vámot és áfát sem fizettem. Tudni kell, hogy mit mutasson az ember az idióta vámosoknak, mint a fizetést igazoló papírt. ;)

algi 2009.11.03. 21:25:37

Én csak két dolgon csodálkozom:
1. Hogy bárki csak egy pillanatig is elhitte a sztorit.
2. Hogy bárki azt magyarázza a többi embernek, hogy nem igaz a sztori.

Ez olyan, mint amikor transformersszé válik az autó a reklámban - hazugság, de rögtön tudjuk, hogy nem igaz, és nem is haragudtunk miatta, mert nyilvánvaló.

Mégis ki hitte egy pillanatig is, hogy egy megcsalt feleség ilyen profi reklámot csinál egységes dizájnnal és tévéspottal???

simlisgumis 2009.11.03. 21:26:18

Képeket hova lehetne felrakni itt?

gelsystem 2009.11.03. 21:26:52

a belem kifordulhaT-e????
vatera=ratyerA!!!!:)

MacChicken (törölt) 2009.11.03. 21:27:22

@werebpecs: Ez tutira az a csaj? Én nem vagyok benne biztos. Hasonlít ugyan, de szerintem ez nem Ő.

ccorsa (törölt) 2009.11.03. 21:28:34

Egyből vágni, hogy marketing.
Ki gondolt mást?

Sickret Service (törölt) 2009.11.03. 21:28:43

Nyilván én vagyok az elfajzott, de nekem ez a kampány kifejezetten taszító.
Még akkor is, ha rögtön tudható, hogy persze nem igazi, hanem csak egy marketing trükk.
Eszem ágában se volt megnézni.

MacChicken,

Ügyes csempész vagy.

luigi Vercotti 2009.11.03. 21:31:36

Fergeteges brainstorming lehetett:-)
Akkor is zseniális ha az első pillanattól hihetetlen. Az autón sem buknak igazából, mert az a 8 kiló nincs annyi, mint amit a csaj kap, a horror tv-s reklámidőkről ne is beszéljünk. Tehát a kocsi eredeti ára egyenlő egy szereplő gázsija és még csak nem is hisztizik fotózás közben...

MacChicken (törölt) 2009.11.03. 21:32:33

@Sickret Service: Egyetértek veled, visszataszító a kampány. Főleg az elején volt ilyen gondolatom, meg is írtam nekik, de ez sem került ki a "közösbe". Sajnos nagyon sokan elhitték a kamut, és segítő szándékkal licitáltak. Van akinek még most sem esik le... Mondhatják, hogy aki hülye, haljon meg, de ez akkor sem becsületes.

ÉN? CSEMPÉSZ ÉN??? NA DE ILYET MONDANI!!! ;)

gobolyosg 2009.11.03. 21:32:39

Nagyonjó cikk.
Én csak az autót sajnálom..
Sorsa: bizonytalan.

A Jutka férje 2009.11.03. 21:35:25

@shitgun:
Én tavaly vettem egy könyvet a vaterán, amit 1990-ben adtak ki, párezer példányban, régóta kerestem antikváriumban, sehol sem volt. Ha jól emlékszem, akkor 800 Ft-ról indult a licit, de a villámára 1000 volt. Leüttettem villámáron (én nem vagyok ott tag, tudom, ez ellenkezik az ottani szabályzattal, de csak ezért a könyvért nem akartam feljelentkezni). Nekem akkor megérte bőven.
Egy szakkönyvet kerestem egyszer, boltban lehetett kapni 6200-ért, gondoltam megnézem antikváriumban is. Ott 8500-t kértek érte, mert "már nem lehet kapni". Na ennyit erről... Viszont makulátlan 15" 8 harapásos gyári könnyűfém felnit W124-re nem rak fel senki a vaterára, olyat viszont vennék és nem feltétlenül gombokért!!

censor013 2009.11.03. 21:36:16

Te jó ég! A Vaterás linken, ahol reagálni, kérdezni lehet, elég jó keresztmetszete jön elő a társadalmunknak. Tényleg van, aki komolyan veszi ezt? Valaki elküldi a csajt melegebbre, mert műsoridőt tud venni, repjegyet nem?! Hol élünk? Úgy látom néhányan beragadtak a Media Markt és az Electro World előtt, mert senki nem szólt nekik, hogy vége az 1 db-os készletnek... Különben tojok az ilyen hülye reklámokra, a tré Vaterán semmit sem vennék, mert a bolti árat a boltban is ki tudom fizetni , ráadásul új cuccokért, a licitek meg szinte mind kezdőárasak. Nem számít nagy dobásnak az egész, nem beszélve arról, hogy a sokrétűség hiánya zsibissé teszi az egészet.

simlisgumis 2009.11.03. 21:36:19

1999 es képeket talált a mergáról! Ekkor még sárga és kemény állapotban van!

MacChicken (törölt) 2009.11.03. 21:37:01

@A Jutka férje: Nézz körül az ebayen felni ügyben...

luigi Vercotti 2009.11.03. 21:38:20

Ne feledjük, hogy a betelefonálós mennyiaképenszereplőszámokösszege műsorok országában élünk! Hol van ez attól az orbitális átb@aszástól? Itt a cél a figyelemfelkeltés és bejött. Aki meg megveszi, jól jár, aki meg lemarad, nem lesz szegényebb egy fillérrel sem.

Marty Mcfly 2009.11.03. 21:39:27

@dead_parrot:
"mert az a 8 kiló nincs annyi, mint amit a csaj kap"
szerintem azért nem ennyire jól fizetett egy noname színházi színész... kapott 200 rugót oszt csókolom. vhol ki kell spórolni a tv reklámok árát! :-)

scsaba1 2009.11.03. 21:42:00

@simlisgumis:

Ez vót az, amit Érden flexeltek?

kbsale 2009.11.03. 21:43:00

@Csikós Zsolt:
Üdv!

A videón az ajtót ugyan bevágja, de nem pattan vissza. A becsapás induló mozzanatát játsszák oda majd vissza, aztán becsapja és kész. A kamera mozgásából látni az ismétlést.

AtoszMester 2009.11.03. 21:43:51

Állítom, hogy most futtatják be Sallai Nórát is.
Pár hónap múlva vetkőzni fog férfimagazinoknak, fél éven belül Celeb lesz, és a 31. születésnapját Hajdú Péter szeretőjeként fogja tölteni valamelyik netes magazin dívaklubjában...

luigi Vercotti 2009.11.03. 21:44:29

@Marty Mcfly:
Jó, lehet, h túloztam kicsit :-), de azért a 2 kiló az meg kevés. Halkan: egy stand up fenegyerek 40 percért elkér 2-t és kb 100 ember látja. A csaj több hetes kampányban az egész országnak adja az arcát. Mégis igazam lehet:-)

MacChicken (törölt) 2009.11.03. 21:45:39

Kérdem - ha valaki tudja a választ -, Sallai Nóra tényleg egyezik Verával? Számomra ugyan hasonlítanak, de nem vennék rá mérget, hogy egyazon személyről van szó.

AtoszMester 2009.11.03. 21:45:53

De bizony, bevágja az ajtót. Lassítva, visszafelé úton nem libben vissza a pulóvere.:)

sztrovacsek 2009.11.03. 21:46:46

@phrascarica:
Ahogy elnézem nem csak a vaterán van egy-két billent! :-)

simlisgumis 2009.11.03. 21:47:25

Azt nem tudom hogy ott mit csináltak vele,2004 ben került el tőlem akkor már feketére fényezve!

Csikós Zsolt 2009.11.03. 21:49:14

@speedi84:

Igazából azért nem ment, mert nagyon drága volt. Most volt két-három hónappal ezelőtt a C@SC-ban teszt egy W111 kupéval, és ezt messze jobbnak találták, pedig a C&SC (minden közhiedelemmel ellentétben) eléggé szereti a Mercedest, a Buckley mega-Merci-fan. Igazából baromi jó, szűk, meghibásodós, drágán javítható autó. Élvezni fogod, zokogni fogsz.

Marty Mcfly 2009.11.03. 21:49:53

simlisgumis hogy próbálkozik már... hehe... te mennyit kaptál a vaterától? :-)

Csikós Zsolt 2009.11.03. 21:51:04

@simlisgumis:

Hű, izgis. Tedd fel az Indára, oszt' kűggy linket...

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2009.11.03. 21:51:21

Honnan veszitek ezt az 50ezret? Ez egy licit, nem? Fel fog menni min. 1 millióra. (Ha nem, akkor majd segítenek).

A Jutka férje 2009.11.03. 21:53:08

@MacChicken:
Köszi tippet, megnézem! Itthon egyszerűen nincs.
Bár előreutalás külföldre, dombornyomott kártyáról + szállítási díj, nem igazán bizalomgerjesztő számomra. Inkább itthoni, amiért el tudok menni + kp fizetek.
Azért egy szétnézést megér, hátha megy "arra" egy fuvarozó barátom.

Csikós Zsolt 2009.11.03. 21:54:10

@kbsale:
Aha. Akkor megnyugodtam :-)

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2009.11.03. 21:54:58

@Kóser Malac: Ja, most látom, hogy fix. Akkor meg fix, hogy már meg van a tulajdonosa (aki "megnyeri"), ahogy az már lenni szokott...

sztrovacsek 2009.11.03. 21:55:07

@dead_parrot:
"""mennyiaképenszereplőszámokösszege műsorok országában élünk! """"

Nehogy ezt hidd, nálunk gyártja a telemédia ezeket e förmedvényeket egy csomó országba, Spanyol, Román, Ukrán stb...

Csikós Zsolt 2009.11.03. 21:55:09

@Kóser Malac:

Villámárnak az ő fogalmátotot ösmered-é pajtás?

Higany 2009.11.03. 21:56:22

VateraVerát nyilván nem bannolják, ha a hirdetésébe facebook és egyéb, vaterán kívüli megtalálásra alkalmas linket tesz :)

Marty Mcfly 2009.11.03. 21:56:28

@Kóser Malac:
te is olyan sötét vagy... hehe
te még bízol benne, h vera férje hazajön és majd jól leszidja a feleségét egy tv reklámban... :-D

Sütő Zsolt · http://autonews.blog.hu/ 2009.11.03. 21:59:09

@Csikós Zsolt: Köszönöm a válaszod, azt hiszem belevágok.

luigi Vercotti 2009.11.03. 21:59:10

@sztrovacsek:
Tévedés Cimbora. Innen nyomják még távolkeletre is. Nálunk van a szopacsgyár valahol budán, ahol bábeli zűrzavarban ordítja egyszerre 10 műsorvezetű(?) fél órán át, hogy "MÉG 5MÁSODPERC!!!!"

MacChicken (törölt) 2009.11.03. 22:00:21

@A Jutka férje: Regisztrálj PayPal-en. Nem látják a kártyaszámot, csak a PayPal. Ha reklamáció van, akkor a PayPal 99%-ban a vevő számára kedvező döntést hoz, és visszakapod a pénzt. Teljesen biztonságos. Kártyaadatokat ne adj meg soha senkinek, és előre ne utalj!!! Csak PayPal-el fizess. Az is előre történik, de biztonságos. Figyelj oda, hogy az eladónak milyen értékelései vannak - ha valakinek van mondjuk ezer pozitív értékelése, az valszeg nem kamu. Értékelés nélküli, vagy kevés értékeléssel rendelkező eladóval ne is foglalkozz. Sokszor a szállítás több, mint maga az áru, de van, hogy így is megéri. (Pl. vettem konyhamalacot Kaliforniából 58 dollárért, 50 dollárért hozták el. Itthon 60e forint). Én nagyon sokat vásároltam már ott - Hong Kong, USA több helyről, Németország, Anglia... Eddig nem volt semmi problémám. Voltak nagy értékű (több százezres tételek is).

Sütő Zsolt · http://autonews.blog.hu/ 2009.11.03. 22:00:57

Majd kereslek titeket, amikor sikerült forgalomba helyezni.

luigi Vercotti 2009.11.03. 22:01:17

@sztrovacsek: Tévedés Cimbora. Nálunk van a szopacsgyár. Innen nyomják még távolkeletre is. Valahol budán van a szopacsgyár.

Ocvt 2009.11.03. 22:02:32

ehhh...ahogy nyalja a csillagot 0:06-nál, meg ahogy megy fel az antennán...
azé' tud a csaj ;)

Ocvt 2009.11.03. 22:11:12

...a vaterán a veteránt... :D

Ocvt 2009.11.03. 22:12:34

...a Vera a vaterán a veteránt...
nyelvtörő :)

sztrovacsek 2009.11.03. 22:13:08

@dead_parrot:
Nem értem, hogy miben tévedtem volna, arra utaltam, hogy más országokban is nyomják ezt az ilyen jellegű néphülyítést.

Egyébként Böszörményi út 22-ben csinálják.

Csikós Zsolt 2009.11.03. 22:13:29

@MacChicken:

Csak egyet tudok érteni, én is PayPalezek, és ez egy dolog, ami tökéletesen működik a világban. Nincs utalási díj, szupergyors, szuperegyszerű, egyszerűen zseniális.

Talán a wikipediához fogható a cucc.

Ocvt 2009.11.03. 22:13:51

... a Vera a vaterán a veteránt...

:) jó befejeztem...

luigi Vercotti 2009.11.03. 22:15:52

@sztrovacsek: Na jó:-) De piacvezetők vagyunk

Heckantrieb (törölt) 2009.11.03. 22:21:38

@MacChicken: Azert mielott tul dagalyosra sikeredne a dicshimnusz, olvasgass ennek az arnyoldalarol is:
paypalsucks.com/

Nem kivanom neked, hogy valaha is dolgod legyen az ugyfelszolgalatukkal, nekem mar volt hozzajuk ketszer is szerencsem, termeszetesen egy budos fillert nem teritettek vissza annak ellenere, hogy nem kaptam meg az arut, amiert fizettem az eBay-en.

Uff 2009.11.03. 22:25:07

A veracska tenyleg profi, a kis durcibaba, van benne valami elfolytott sexualitas, amikor nyalogatja a Merci csillagot xDDDD
Mint ahogy egy elottem szolo irta, mar az elejen gyanus: hogy adhatja el valaki mas tulajdonat?
Nekem nem szimpatikus az egesz, marcsak azert sem foglalkonek a mercivel.

ommm 2009.11.03. 22:29:18

MacChicken 2009.11.03. 21:16:38

Szerintem a válaszolgató "csaj" simán egy script, ami a kérédsekben fellelhető kulcsszavakra előre generált választ nyom be. Mással nem tudom magyarázni azt a nettó sötétséget :)

MacChicken (törölt) 2009.11.03. 22:31:31

@Csikós Zsolt: Luxemburgban bejegyzett cég, kevés úgymond "adóteherrel". :)
Azt azért el kell, hogy mondjam, hogy a kártya tranzakciók költsége csak itthon terheli halálra a kereskedőket, és a kp. felvét is csak itthon horribilis összeg. Tíz éve dolgozok, mint banki rendszertervező és programozó. Ebből csak kevés időt töltöttem itthon, és meg kell mondjam, a bankrendszer nálunk ugyanolyan, mint minden más - lehúzás, átverés. A holland bankoknál minden kártya tranzakció (kp. felvét is), még külföldön is, ami euróban történik, INGYENES! Ha a tranzakció átváltással jár - kp. felvét nem eurós automatából, stb. - akkor van minimális költség. De nem több ezer forintnyi!!!

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2009.11.03. 22:33:41

"... bankrendszer nálunk ugyanolyan, mint minden más - lehúzás, átverés."
Köszönjük, Emese! :D

Uff 2009.11.03. 22:36:46

@A Jutka férje: Merci felnit E-bayen keress!

MacChicken (törölt) 2009.11.03. 22:40:01

@Heckantrieb: Beleolvastam. Lehet, hogy nekem eddig csak szerencsém volt? :( Remélem nem lesznek gondjaim továbbra sem. Mondjuk az a lehetőség, hogy valaki felnyomja az adatbázisukat egyszer, engem is idegesít.

Viktus 2009.11.03. 22:42:29

Tököm ki van már a sok rejtett szar vatera reklámmal ... komolyan van akkora hülye, aki elhiszi, hogy ötvenes ez a cucc ...

MacChicken (törölt) 2009.11.03. 22:43:40

@Kóser Malac: Az a baj, hogy sokan elhiszik, hogy a bankok mindenhol csak a szükséges rosszat testesítik meg. Beteszem a pénzem, és csak sokkal kevesebbet vehetek ki, mert a költségek többet nyomnak, mint a kamatok hoznak. Nos én csak arra akartam rávilágítani, hogy ez nem mindenhol van így, és van ahol az ügyfél az ÜGYFÉL.
Ne haragudj, ha esetleg a határtalan tudásodat sértettem. Talán van akinek ez újdonság.

paperboy 2009.11.03. 22:47:09

engem is egyre jobban zavar, hogy a vatera mar regen nem "bolhapiac" jelleggel mukodik, hanem webaruhaz lett. es valoban egy csomo dolog dragabb mint az uj. meg tobb cucc pedig alig olcsobb, de ugye "kez alatt" es akkor mar kinek eri meg az a par ezer Ft meg a riziko. Az meg kulon bunkosag, hogy ha felhivom az elado figyelmet arra, hogy az altala fixen 5000re tartott merleg a boltban ujonnan 3700 ft, egyszeruen kimoderaljak. ez nem tisztesseges, es nem tesz jot az oldalnak. szedjek ki az anyazast, az rendben van.
valamint mi az, hogy minimalar nincs, de a licit 10000rol indul? mi az hogy nem erted el a minimalarat? ekkora baromsagot!!! az ebay ezerszer korrektebb, vhogy azt kene koppintani

SL-D2 2009.11.03. 22:47:39

Na akkor még 1x írom, mert az előbb hiába küldtem el...

Csodálom hogy még senki sem írta, hogy mi az isten az hogy kizárólag előreutalással lehet fizetni? Vett már valaha valaki a világon ismeretlentől használt kocsit úgy hogy a kocsit még nem látta, a tulajáról sem tud semmit? Ha lenne valódi nyertes (nem lesz, friss reges beépített vaterás fog licitálni), elutalja, aztán ott helyben kiderül hogy mondjuk nincs motor benne, meg tiszta szar az egész, még 50-ért sem kell, akkor mi lesz, tán visszautalják a pénzt? Arról már nem is beszélek hogy kinek a nevén van a kocsi, ha sem "Bercién", sem "Veréán", még az is lehet hogy lopott a kocsi.

Csikós Zsolt 2009.11.03. 22:47:57

@Uff:

Te sem olvastad a posztot, csak írni jöttél. Leülhetsz, egyes.

A Jutka férje 2009.11.03. 22:49:31

@MacChicken:
Köszi a tippet!
Gyorsan megnéztem, mit ad ki a német e-bay (ott vannak ismerősök, akik jönnek haza karácsonyra, el tudják hozni, ha szépen megkérem, vagy kamionos haver hozza el). Elég jó a felhozatal és az ár, de ami a legfontosabb, van kínálat.

Csikós Zsolt 2009.11.03. 22:49:47

@Viktus:

Az bizony ötvenezer lesz, ha nem, szarrá perelik őket, ez abszolút jogi dolog. És megkapod, ha időben ott leszel. A sztori mögötte, na az, ami nem kóser. De te se olvastad a posztot, leülhetsz, egyes.

SL-D2 2009.11.03. 22:51:03

@SL-D2: mármint úgy értettem, hogy vett már valaki a világon úgy használt kocsit, hogy előre elutalta a teljes árat, úgy hogy a kocsit még nem látta + tulajról sem tud semmit.

Csikós Zsolt 2009.11.03. 22:52:26

@SL-D2:
Igen, csakhogy a magyar mind, egytől-egyig kikerülné a vaterát. Nulla bevétellel pedig nem lehet ekkora oldalt működtetni. Szeretem alapon sem, ebből már meg kéne jönnünk lassan, nincs olyan, hogy majd Valaki a zsebébe nyúl, és mindenkit ellát ingyen jóléttel. A szolgáltatás pénzbe kerül, mi pedig ott kerüljük ki a fizetést, ahol lehet. Egy autónál, ahol a jutalék százezrekre rúghat, szerinted hányan lennének szabályosak? Mondok egy tippet - 1,5 százalék. És ebben nagy jóindulat volt.

Csikós Zsolt 2009.11.03. 22:54:02

@SL-D2:
Ilyenkor azt csinálod, hogy kikötöd előre írásban, hogy ha nem teccik a cucc, mert nem felelt meg annak, amit levelezésben elmondott róla az eladó, akkor semleges minősítéssel elválnak útjaitok. Egyik fél sem fizet, az eladó és a vevő legfeljebb egy fél rossz pontot bekockáztat. Csak előre le kell írni.

Heckantrieb (törölt) 2009.11.03. 22:55:17

@MacChicken: Az adatbazis legyen a legkisebb gondod:

If PayPal feels your actions are questionable, PayPal is the investigator, judge, jury and executioner. "Telling your side" of what happened, in most cases seems to be irrelevant. They also refuse to provide you with the details of their investigation and withhold documents they relied upon to make their decisions. Your only contact will be an email that says:

Thank you for contacting PayPal. We apologize for the delay in respondingto your service request.

After review, the decision has been made to keep your account locked. This decision cannot be appealed.

If you have any further questions, please reply to this email.

Az se veletlen, hogy Luxemburgba bujtak el a halal faszara, hogy se adozni, se birosagon megjelenni, se a bankfelugyelettel/fogyasztovedelemmel szkanderozni ne kelljen. En is hasznalom amugy a PPt, de csakis olyan orszagokba, ahova nem lehetseges az EU-Überweisung (pl USA).

Amugy a magyar bankoknal lesz valaha HBCI?

MacChicken (törölt) 2009.11.03. 22:55:58

@SL-D2: Azért nem kellene ennyire paranoiásan nézni a dolgot. Ez egy nyereményjáték. A merci megér legalább 7 kilót. Nekik ez nem pénz. Nem hinném, hogy átverés lenne, itt milliárdos üzletről van szó, mit érnének el vele, ha átvernének valakit? Az, hogy friss reges viszi el, nem biztos. Mindig van egy ügyesebb programozó, lehet, hogy régi vaterás lesz, aki jó scriptet ír.
Egyébként az Obama könyvnek utánanéztem, kb. 150 ezret ér most. Amíg Obama él. :) Tehát az egész egy nagyon jól szervezett, gusztustalan, erkölcstelen, de a céloknak megfelelő reklám, nyereményjátékkal egybekötve. Nem átverés. Az, hogy a merci nem OTs, nem veterán, egy dolog. A célnak megfelel.

Viktus 2009.11.03. 22:56:15

@Csikós Zsolt:

Nem olvasom már a könyökömön jön ki a vatera :D tőlem ott forintért is oda adhatják annak, aki van olyan hülye, hogy non-stop azt bambulja ...

sztrovacsek 2009.11.03. 22:56:58

@Csikós Zsolt:
Ma este nagyon szórod a karókat! :-)

Omlas01 2009.11.03. 23:00:25

Egy kis segítség licitáló program helyett: tele van a net egérmutató-mozgás-kattintás másolóval. Az következőket kell másolni: licitálás a termékre; ha aktív a licit, megjelenik egy megerősítő oldal, ahol ki kell választani az átutalás opciót és megerősítést. Ha nem aktív, akkor a vissza gombra kell klikkelni. A pozíciót le lehet tesztelni bármelyik másik terméken. Szóval az algoritmus: 1-licitre katt 2-fizetés módja katt 3-banki átutalás katt 4-elküld(vagy valami hasonló) katt 5-vissza katt. Az 5. lépés arra szolgál, hogy visszalépjünk az eredeti oldalra, ha mégsem lenne aktív az aukció. Sok sikert!

MacChicken (törölt) 2009.11.03. 23:03:04

@Heckantrieb: Ne viccelj! Itthon egységes homebanking? Még az EU nagy részén sincs. Minden bank a legolcsóbb, a háttérrendszerhez legkönnyebben illeszthető megoldást választja. Nálunk, ha csak a nagy bankokat nézem, nem használnak két egyforma (akár csak alapjaiban is egyforma) rendszert.
PP-vel kapcsolatban meg csak reménykedem, hogy nem futok bele hasonlóba.
Egyébként van olyan üzleti partnerem, aki szintén Luxemburgban van bejegyezve. Belgiumban és Hollandiában tevékenykedik. Adóügyi megfontolások ugyebár. :)

SL-D2 2009.11.03. 23:03:29

@Csikós Zsolt: Nem köthetem ki, mert ha olvasod a kommenteket, láthatod hogy "Vera" iszonyúan ragaszkodik hogy előre utaljam el a lét, tehát gondolom addig nem is mondanák meg hogy hol a Merci amíg el nem utaltam. De az már nem derül ki hogy miért nem lehet KP-val fizetni? Tényleg, sokáig gondolkozom, de tényleg nem értem miért nem jó a KP? Ráadásul semmi garancia sincs hogy ha nem tetszik, visszakapnám a pénzt, a normális üzlet az lenne hogy odamegyek, megnézem, ha jónak találom, KP-ban fizetek, ha nem tetszik, nem fizetek, de ez így egy kicsit zsákbamacskának tűnik, hiába kéne csak 50K-t, fizetnem, lehet még a szervízbe sem érnék el vele, mert kiderül hogy nem jó a fékje, és szarrá töröm az egészet.

MacChicken (törölt) 2009.11.03. 23:08:37

@SL-D2: Azért akármilyen is, talán 50e forintnyit még az alkatrészekből ki lehetne árulni. Ennyire azért nem lehet pesszimistán nézni a dolgokat.
Mondjuk arra kíváncsi lennék, hogy arra mit lépnének, ha valaki negatív értékelést adna. Törölnék?

MacChicken (törölt) 2009.11.03. 23:12:17

@A Jutka férje: Örülök, hogy segíthettem. Remélem sikerül megvenni, amit szerettél volna. :)

kunbelaba 2009.11.03. 23:13:42

EMBEREK!!! Dolgozzunk inkább, abból van a lé, nem a veteránvateraveravateránveteránozásából.
Ez egy reklámkampány, ami nem túl hiteles, és szerintem is elég szar.
A merci az viszont szép vas.
További jó mulatást!

Rocko- 2009.11.03. 23:16:51

a csaj fixáras 5000-ért jöhetne.

a kocsit meg az üsse le, aki odaadná Csiknek. (vagyis nem, mert Kati kirakná emiatt Zsoltot, de ő megtalálná a kocsinak a megfelelő helyét, szakértő ember kezei közt.)

egyébként mondok jobbat, csiky944 találata:
www.hasznaltauto.hu/auto/lada/1200/lada_1200-3075854

Heckantrieb (törölt) 2009.11.03. 23:18:27

@MacChicken: "Nálunk, ha csak a nagy bankokat nézem, nem használnak két egyforma (akár csak alapjaiban is egyforma) rendszert."

Pont ez a problemam. A masik problemam, hogy a fos kis hazilagos Java appletjeik biztonsaga egy kalap szar egy RSA-chipkartyahoz kepest, SMS-ertesites ide vagy oda.

Az igazi koltsegek a szerveroldalon keletkeznek - ott meg ugye a nyilt szabvanynal olcsobb nem nagyon van.
de.wikipedia.org/wiki/Homebanking_Computer_Interface
www.hbci-zka.de/spec/spezifikation.htm

SL-D2 2009.11.03. 23:30:32

@MacChicken: Én nem paranoiás vagyok, egyszerűen csak utálom a vaterát mint a szart. Már azon is gondolkozom hogy regelek két kamunevet, aztán "Vera" egyik , nem fixáras aukcióján az egyik nickkel belicitálok 10 milliót, a másikkal belicitálok 10.1 milliót, ekkor nézném meg a köcsög vaterások pofáját, már ettől sokkal jobban érezném magam :))

SL-D2 2009.11.03. 23:31:41

És mindezt persze 1 perccel a vége előtt, nehogy törölni tudjanak.

Adam West 2009.11.03. 23:45:52

Szerintem ez a cikk a reklám része. Csikós Zsoltika meg egy fizetett szövegíró. Így megy ez...

Phrascarica 2009.11.03. 23:52:50

@Csikós Zsolt: Nincs utalási díj, szupergyors"
Nincs utalási díj? És a kb.4% amit az eladótól vonnak le az mi?
Szupergyors? Persze mert virtuális. Ha a bankszámládon akarod tudni az összeget akkor kb 3-4 nap mire jóváírják ráadásul gyalázatos árfolyamon. Mellesleg amikor fizetsz akkor is sokkal rosszabb árfolyamon váltják a forintot, nem a középárfolyam körül mint ahogy a banban meg tudod venni.

Ocvt 2009.11.04. 00:00:13

@Húzós Fazon:

ha fizetnek is neki, ezért a cikkért legalább megérdemli mert érdekes.
Mások meg csak "rántotthúsos" flameléssel tudnak kicsiholni pár plusz kommentet.

na písz

Wolfram 2009.11.04. 00:02:57

picsába, hová lett a hozzászólásom?????????????????????

Wolfram 2009.11.04. 00:04:03

na, ez átment, a kétoldalas meg nem...

index b*meg, vagy ki tákolta össze ezt a blogot?

Ocvt 2009.11.04. 00:05:00

bakker épp készülök aludni menni, erre most látom az új képeket :D

Egész egyben lévőnek tűnik még sárga korában is.

OM617.912 2009.11.04. 00:13:14

méghogy a paypalért nem kell fizetni...

nézz utána lécci, mahd meglepődsz..csak a co.uk-n van paypal, a németek utálják a magas költségek miatt!

és egy példa:

eladtam valamit hongkongba, a vevő megvétózta mert szerinte nem olyan szép mint a képeken, viszaküldte - karcosan, és sérülten - de a paypal tőlem vonta le az összeget meg az utalás szállítás x2...

nincs fellebezés, ergo van egy szarkarcos termékem, és fizettem érte..nesze neked jól működő paypal...
bocs az OFF ért..

flimo13 2009.11.04. 00:14:23

De miért pont matematikus? Annak ilyen feleség?:)

Égbekiáltó 2009.11.04. 00:43:06

@flimo13: Keresnek mint állat. Biztos Verának kellett egy pénzes pasi.

Diego46 · https://soundcloud.com/djmattkonrad 2009.11.04. 00:52:40

Ehhehheh, így a régi képekkel együtt egyre összetettebb a történet.
Bár ez mindenhogyan ajándék.

Égbekiáltó 2009.11.04. 00:53:06

Egyébként a Vaterás sztori félig igaz lehet. A Berci vonal tuti kitalált részint azért amit Csikós Zsolt írt, részben azért mert Bercit nyáron látta a Cnn-en, a Facebookon azt írja Vera, hogy két hónapos ösztöndíjat kapott Sydney-be. Ez még legrosszabb esetben is október végén lejárt. Bercinek már itthon kellene lenni, főleg úgy, hogy a Mercis aukciót még a jövőben valamikor fogja indítani.
Amiket feltesz az nem kamu viszont.
Nem kamu Vera sem. A Facebookon azt írja, hogy irodavezető. Ez simán hihető, hihető a neve a Vateravera ellenére is. Valószínűleg a Vateránál dolgozik egy pár titkárnő, kiválasztottak egy csinos maturet, gondolom nem volt nehéz dolguk. Akik azt írják Vera profi színésznő azok nem láttak még profi színésznőt. A Vatera biztos felajánlott egy pár havi prémiumot, mi az nekik, ha eljátsza ezt a szerepet. Azóta Vera a munkája helyett-mellett a közösségi oldalakon válaszol a kérdésekre.
A Mercire semmi esély. Azért sem, mert a részvételi feltételekben nem zárták ki a vatera dolgozóit, hozzátartozóit. Szerintetek a számítástechnikusok (és hozzátartozóik) nem tudják másodpercre pontosan mikor aktiválják az aukciót? Persze kicsinyes lenne a Vaterától, de melyik kockafejű tudna ellenállni? Súg a havernak és kész.

Endy88 2009.11.04. 00:53:18

Egyébként az a "szerencsés" aki megveszi, szerintem azzal is aláiratnak egy titoktartási nyilatkozatot, hogy ne tudjuk meg mi a neve a valódi tulajnak pl... :)

Endy88 2009.11.04. 00:55:54

@Égbekiáltó: Sztem az is simán elképzelhető, hogy nem ő hanem jópáran válaszolnak a vevőjelölteknek...
Gondolj bele mennyien írnak neki, a géptől sem tudna felállni... :)

Rot 2009.11.04. 01:08:44

a TC mennyit kap ezért a cikkért :D

miami DK 2009.11.04. 01:42:07

@MacChicken:

csak arra figyelj, hogy financok vigyazo szeme kiser! nekem nem csak az item, hanem a szallitasi koltsegre is vamot+afat szamoltak, ill fizetettek.mar ezen sem csodalkoztam, itt mindent lehet ezeknek.

miami DK 2009.11.04. 01:47:11

@OM617.912:

a vevot nem terhelik a pay-pal-al.

miami DK 2009.11.04. 02:08:40

@Heckantrieb:

nem jol csinaltal vmit, vagy scam volt?
nevessunk , vagy tanuljunk az esetbol?

iamnobody (törölt) 2009.11.04. 02:37:46

Ne legyetek ostobák! Ugyanaz az informatikus másik nick-je fogja leütni, aki Verát is kreálta. Mindenki látja majd, hogy valaki megnyerte és kész!

Amíg a vatera játszik vele, addig reklám. Ha mi is klikkelhetnénk az már átkúrás lenne!

Szerintem!

micropixel 2009.11.04. 03:08:59

komolyan elemzel itt egy reklámod X-végtelen hosszban??

Nem írnál egy cikket a reklámokban táncoló autókról? Én nem tudom eldönteni hogy léteznek e....

Ha nem fizetett neked a vatera ezét a cikkért, akkor egy iszonyatos BALEK vagy.

Szalahadin 2009.11.04. 04:54:44

Alapvetően profi munkának tűnik, egy banánhéjon azért ők is elcsúsztak: ha a férj nevén van az autó, azt szabályosan a feleség akkor sem adhatja el, ha nagyon dühös rá. Megpróbálhatja aláhamisítani az adásvételire a férj aláírását, de ez elég rizikós, egy ilyen ügyletben a vevő is szarban lenne, ha a jóhiszeműségét kellene bizonygatni. Tehát azonnal látszik, hogy a sztori nem valódi, érdemesebb lett volna a férj méregdrága hifijével előjönni, annak nincs forgalmija...

visszakettopadlogaz (törölt) 2009.11.04. 06:38:32

ez olyan mint amikor a cigany a vasarban tombolan arulja a lovat, 10ft egy tombola, a lo er vagy 40ezret. rengetegen vesznek sorsjegyet, de aki megnyeri ahhoz odamegy es azt mondja: bocsi de nem volt sosem semmilyen lovam, atvagtalak, de visszaadom a tiz forintodat igy nem ert kar teged!!!

akkor most rendes a cigany?

Tibike15 2009.11.04. 06:56:50

@MacChicken: éz érdekes amit mondasz, mert most voltam Amszterdamban és baromira kiakadtam azon, hogy nem lehet kártyával fizetni nagyon sok helyen.

Például főpályaudvar vonatjegy a repülőtérre, kártya nuku, csak kp, mert azt mondja a manus, hogy lehúzzák őket és nem éri meg nekik.
A fő utcának nevezhető rész dettó, a kisebb boltok, amik még nyitva vannak késő délután, egy sem fogad el kártyát, csak kp-t, mert lehúzzák őket.

A vörös lámpás negyedet nem próbáltam :) de gondolom ott is csak kp szeretnek.

Ehhez képest nálunk még jó a helyzet a kártyahasználhatóság terén, azt gondolom.

mehemed 2009.11.04. 07:09:13

@Tibike15: azért nincs kértyaleolvasó, mert akkro nem tudnak adót elkerülni. van ahol lehet kártyával is vásárolni de akkor+adó az ár.

az a verapicsát meg úgy pofán vágnam!! az egész lénye iritál a szerencsétlennek.

w126sd 2009.11.04. 07:38:49

@Csikós Zsolt: Csík!A W111 kép hol készült?Mögötte egy 126,odább egy pagoda,balszélen 123T!Nyám nyámmmm..........

Rocko- 2009.11.04. 07:42:29

@SL-D2: és mit teszel a törvény által előírt vásárlási kötelezettségeddel?

@Égbekiáltó: "Akik azt írják Vera profi színésznő azok nem láttak még profi színésznőt."
profi - nem prfoi, akkor is színésznő. leírták többet h ki és mi.

@Endy88: én megmondom mi a neve a tulajnak:
Vatera.hu Kft.
1074 Budapest, Rákóczi út 70-72

@visszakettopadlogaz: ez nem sorolás, ez fixáras aukció. nem tudom, tudod-e mi a kettő közt a különbség.
a tombola meg egy szerencsejáték. van egy kevés nyertes és igen sok vesztes.

2009.11.04. 07:58:49

Ja, ha már licitálás téma: holnap az ebay.de ingyenes lesz, egy terméket ingyen tölthetsz fel. Mondjuk ott havonta van ilyen. De ha épp nem akarsz eladni semmit, akkor is érdemes rámenni holnap után, mert jól "megtelik" cuccokkal, sokan kihasználják.

vaterka 2009.11.04. 08:11:31

A Vatera eddig is egy szarházi cég volt,s gondolom a helyzet ezután sem fog változni.Remélhetőleg az EBAY hamarosan fantáziát lát kis hazánkban és akkor jelenlegi e kereskedelmi 30%-os részesedésük a béka segge alá fog zsugorodni!!!

R2FCb05h · http://ketokor.ath.cx/ 2009.11.04. 08:23:57

@MacChicken: "Az a baj, hogy sokan elhiszik, hogy a bankok mindenhol csak a szükséges rosszat testesítik meg. Beteszem a pénzem, és csak sokkal kevesebbet vehetek ki, mert a költségek többet nyomnak, mint a kamatok hoznak. Nos én csak arra akartam rávilágítani, hogy ez nem mindenhol van így, és van ahol az ügyfél az ÜGYFÉL.
Ne haragudj, ha esetleg a határtalan tudásodat sértettem. Talán van akinek ez újdonság."

A bankok a világon mindenhol ugyanazon az elven működnek, és mindenkit kivétel nélkül fejőstehénnek néznek, csak van ahol ezt részben felvállalják (mint kishazánkban) és van, ahol nem. Nézd meg a Zeitgeist című filmet (eddig 2 része van, keress rá, neten online ingyé' nézhető, letölthető), abban szakzsargon nélkül magyarázzák el. És mielőtt azt mondod, hogy az egész kitaláció, fiktív vagy esetleg összeesküvés elmélet, előre szólok, hogy a filmet már betiltották az USA-ban és Németországban is, ezzel mintegy elismerve, hogy mi is az igazság.

Csikós Zsolt 2009.11.04. 08:24:11

@micropixel:

Az iszonyatos balek cikke most 40000 kattintásnál jár fél nap alatt. Nincsenek fogalmaid az újságírásról fiam, okostojás vagy, eszed nincs, leülhetsz, egyes.

Csikós Zsolt 2009.11.04. 08:25:21

@w126sd:

A google nevű helyen...

:-)

KTM 2009.11.04. 08:33:31

Kedves Matiz / csikós Zsolt

A reklámot láttam, a posztot olvastam.
A régi mercedes a legkevésbé sem érdekel, bármennyire megéri az 50.000 pénzt, a vaterára meg regisztrálni is feleslegesnek tartottam, később sem áll szándékomban.

A postot kizárólag a REKLÁMFILM baromságáról írtam. Ha gondoljátok, olvassátok el mégegyszer és értelmezzétek a hozzászólásomat.

Üdv

MacChicken (törölt) 2009.11.04. 09:01:28

@Tibike15: Természetes, hogy a bankok a tranzakciókért jutalékot szednek, és azt is aláírom, hogy iszonyatos hasznot húznak mindenen. Honnan tellene akkor milliárdos, teljesen felesleges új projektekre, ha nem tennék. Viszont azt is be kell látni, hogy különböző országokban más és más a tűréshatár. Magyarországon mindent megtehetnek a multik, a törvények is őket védik. Lehet, hogy a hollandok már minimális költséget is lehúzásnak tartanak, viszont az itteni helyzettől dobnának egy hátast. Beteszel 5000 EURt Rafiba egy hónapra lekötve kamatozni. Amikor kiveszed, a kp felvét költsége (az utalásé is) horribilis. Max 4980 EURt kapsz meg. Na ez lehúzás. Ilyesmi ott nincsen.

MacChicken (törölt) 2009.11.04. 09:06:41

@R2FCb05h: Lehet mögötte összeesküvés, még ezt is aláírom. Az tény, hogy a tíz év alatt, amit a szakmában töltöttem, megundorodtam a különböző, az ügyfeleket átverő pénzbehajtási módszerektől, amiket automatizálnom kellett. Viszont az érme másik oldala, hogy jól megfizetnek érte. :) Szeretnék mást csinálni, de akkor az életszínvonalamon kellene nagyot változtatni. Inkább maradok a mókuskerékben, és undorral ugyan, de megcsinálom amit akarnak. ;)

Én ennyit még életemben nem írtam egy cikkhez, és most már be is fejezem, mert kis hazánk egyik bankjának lehúzásain kell dolgoznom. :)

2009.11.04. 09:10:02

pimplim: neked is leülhetsz, egyes :D még egy aki csak ír, de nem olvas :D

The Designer · http://design.blog.hu 2009.11.04. 09:11:19

Tényleg zseniális az egész kampány - persze azért sokkal többszöröse az egész kampány költségvetése az egy millának, amennyit az autó ér - várjon Tanár úr, mielőtt bevési a karót - de akkor is többszörösen megtérül, elég megnézni csak ezt a postot, hányan kommentelték már...

Jó kis örületkeltés... Valamiért eszembe jutott a sajtosztás a Peni'ben...

Alkibiadész [alkibiadesz.blog.hu] 2009.11.04. 09:13:05

Lehet, hogy már valaki beküldte, de nagyon blokkolnám:

iwiw.hu/pages/image/imagedata.jsp?imageID=28839086&userID=9597369

Emesét is.

Viszont azt az Erstés kommunikációs inkompetens pancsert, aki a hülye ToldiMiklós és egyéb reklámokat hozzánkvágta, azt küldeném Ausztriába tehénszart lapátolni.

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2009.11.04. 09:21:40

Napnál is világosabb, hogy a Csikós ezért a cikkért annyi pénzt pénzt kapott, hogy, meg tudja venni Magyarország összes állólámpását, de elsőként a Bazeget. Sőt, ő csalja a Verát is, Obama meg hívta a múltkor a dedikált könyv miatt, de Csikós kinyomta, mert Pandán szerelt karbit. :)

Az miért van, hogy itt majdnem mindenki write-only módba kapcsolt és képtelen olvasni? A 200. komment környéként azt olvasni valakitől, hogy a csajt nem is Verának hívják kicsit gáz, főleg úgy, hogy a posztban is ott figyel, hogy melyik színházban játszik. Különben meg a Berci nevű matematikusok nem vesznek állólámpást:)

tlantos 2009.11.04. 09:25:17

Vegre egy jo cikk. Ez tetszett :)

Csikós Zsolt 2009.11.04. 09:26:08

@KTM:

Posztot én írtam. Te kommenteltél. És ugyanazt írtad le a kommentben, amit én a posztban, azaz annak egy részét, max. durvábban, de nem érthetőbben. Ezért feleslegesen rabolod a helyet az értelmeset hozzászólók elől. Ez a baj.

loláb 2009.11.04. 09:27:28

@morcosboci:
"cégként megvenni valamit 1 milláért és eladni 50 ezerért hűtlen kezelésnek számít és a törvény bünteti"

Tévedsz. A hütlen kezelés csak akkor valósul meg, ha a vagyonkezelői kötelezettségét szegi meg az elkövető, és EZZEL kárt okoz. A vagyonkezelői kötelezettség pontos köre viszont sok mindentől függ, nem egzaktul definiálható dolog. Ha a vatera ügyvezetőjét azzal bízTák meg, hogy vegyen egy autót, és azt minnél drágábban adja el, akkor valóban hűtlern kezelés történik, ha a mercit 50ezerért elkótyavetyéli.
Mivel ilyesmiről szó sincs, az autó kizárólag reklámkampány céljából kerül a Vatera birtokába, ezért nem minősül hűtlen kezelésnek az akció. (Már csak azért is, mert mi a helyzet például a nyereményjátékokkal, az is hűtlen kezelés lenne?)

Csikós Zsolt 2009.11.04. 09:28:52

@The Designer:

De szerintem azért sokkal nagyobb lesz a hozadéka, mint annak a pár, talán tízmilliónak, mint amennyit beletesznek. Sztem nagyon ügyes, más kérdés, hogy a határán egyensúlyoz a csúsztatásnak és a marketingnek. De mivel a termékek valódiak, megvehetők, én igazából nem látok benne kivetnivalót. Egy kis izgalom kell annak, akinek tetszenek, a többieknek nem kell kattintani. Nehéz élni a szabadsággal, ehhez nem értünk még.

Herlock Sholmes 2009.11.04. 09:32:05

Zsír a verda, tegnap délután óta nálam van.
Térképzsebeket meg veszek az e-bayen.
Az 50 ropiban benne volt a csaj is.
De csak fél órára.

Mioporfeszosz (törölt) 2009.11.04. 09:39:35

A cikk nagyon jó!
Viszont, ha ez az aukció "igaz", nagyon meglepne engem..

Az mondjuk nem szép, hogy 40000 ember itt és most máris megkapta a fülest, hogyan kellene csalni..
Sajnos egyszerűbb mint Csiky gondolja.

A hazai viszonyok ismeretében még az is lehet, botrányba fullad ez az egész,..

Részemről kíváncsian várom a fejleményeket!

HattoriHanzo 2009.11.04. 10:17:32

A csajszi gyönyörű szépen elripacskodta ezt a hirdetést (az összes magyar színész ezt csinálja, nem tudom hol tanítják ezt az elvont bugyuta stílust), ezért nem lehet egyetlen egy magyar filmet megnézni - mert fizikai fájdalmat jelent. És a csillag-nyalás... muuhaha'... aranyos

WSzabi 2009.11.04. 11:03:31

Széép a merci, csekkolom is mikor lesz éles..
De amikor Vera bosszúból majd a testét fogja árulni 500HUF-ért bosszúból, az lesz az igazi móka :D

pimpike_ 2009.11.04. 11:06:30

Rosszul megy a vaterának...
Mióta felemelték a jutalékaikat szerintem drasztikusan csökkent a bevételük (hja , és a felrakott motyók száma is jelentősen visszaesett).
Gondolom ezért folyamodnak ilyen módszerekhez ami ugyan gusztustalan, prosztó , etikátlan, DE törvényes.

OFF

Csiki !
Érdemes lenne körüljárni a környezetvédelmi matricás ügyet -ugye a sárgák MÁR nem hajthatnak be a belső övezetekbe.
Kurvára nem csökkent ám a forgalom ! :)

aix 2009.11.04. 11:10:41

ungarische megoldások:
a.) egy bennfentes tudja mikor nyílik az aukció, a többieknek épp akkor 5 mp-re nem válaszol az oldal, már csak azt látják, hogy elment...
b.) bár nekem kínai, de egy nem túl nagy tudású programozó ír egy progit (íbéjre "hivatalosan" is van hasonló), ami folyamatosan próbálkozik, másodpercenként 10x (az előző megoldásra ez sem ellenszer)

Ámond Pista 2009.11.04. 11:36:07

@Csikós Zsolt:

Ez valami tanárkomplexus nálad? :-DDD

Lord heckman 2009.11.04. 11:42:13

Zsolt, honnan veszed, hogy ez a Sallai Nóra a csaj? (én nem látok hasonlóságot, de biztos). Nekem nincs is regem a vaterán :S fizetős az?

Rocko- 2009.11.04. 11:52:46

@Lord heckman: elég két szem, és máris láthatod, h ez ugyanaz a csaj.

@pimpike_: "Érdemes lenne körüljárni a környezetvédelmi matricás ügyet -ugye a sárgák MÁR nem hajthatnak be a belső övezetekbe."
érdemes lenne olvasni is a TC-t, nem csak írni:
totalcar.hu/magazin/hirek/2009/10/07/nem_lesz_autokitiltas_az_iden_budapesten/

Rocko- 2009.11.04. 11:54:20

@Ámond Pista: nem, te is frusztrál lennél, ha jönne itt 100 hülye, akik megmutaják, hogy milyen okosak. pedig nem. csak nem tudnak olvasni.

Tuckk 2009.11.04. 12:04:57

@paperboy: Nézzük az eladók szemszögéből, ha olyan lenne a Vatera mint az E-bay, vajon hány eladó holmi lenne rajta? Figyelembe véve hogy magyarországon mekkora a kereslet ilyesmire, épeszű ember szinte csak fixárasban hirdetne.. amire vannak ingyenes lehetőségek. (a moderálásról annyit hogy amit te írsz azt nem a vatera maga moderálja ki)

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2009.11.04. 12:16:44

@pimpike_: Úgy tűnik te nem csak Belsőséget nem olvasol:)

Nincs idén még ilyen korlátozás érvényben.

pimpike_ 2009.11.04. 12:21:47

@Rocko-:
OFF

Jaaa...
Bocs, de én MÉG dolgozom , tehát nincs időm rendszeresen (még TC sem) olvasni .
Egyébként tipikus a kommunikáltsága a dolognak , mert nem csak és , de az ismerőseim közül SENKI sem hallott erről.
Persze a bevezetés nagyobb szenzáció volt.

atesz 2009.11.04. 12:38:21

Zsolt, ez zseniális volt. Grat.
És egy pillanatra azt hittem az enyém volt egykor, de nem.

LuCaffé 2009.11.04. 13:38:54

Azért annyira nem lehet olcsó a reklámkampány, mert gondolom a Tv-ben sem puszira hirdetnek!? És azért nyomatják rendesen. Naponta többször látom!

Csikós Zsolt 2009.11.04. 13:42:06

@pimpike_:

Tévedsz, elnapolták az egész szabályt egy évvel, már szerepelt asszem nálunk is.

Csikós Zsolt 2009.11.04. 13:43:42

@Lord heckman:

A reg nem fizetős. Azaz egyszer át kell utalni 100 forintot, amit visszautalnak utána, csak csekkolják, hogy van-e bankszámlád.

floorwalker (törölt) · http://spacepetanque.blog.hu/ 2009.11.04. 13:54:13

amikor bevezették a több szintű felhasználást akkor felejtettem el a vaterát. túl macerás volt, ahogy olvasom a soraitokat , még most is az. :D és amíg van egyszerűbb meg ingyenes, addig Verákkal meg Bercikkel sem fognak elég felhasználót behálózni. Szvsz eza kampány kidobott pénz lesz.
Aki angyban nyomja, már fenn van. Pista bácsi meg nem fog utalgatni meg feltöltögetni azért, hogy megszabaduljon a Jawa oldalkocsijától. Ezek az odlalak valóban bolhapiacnak indulnak, a vatera már inkább webáruházzá vedlik át. Innentől kezdve akiknek szól a kampány ( a szélesebb rétegnek, alkalmi adó-vevők táborának) na pont ők fogják az x-et kattintani, amint mindenféle adatokat meg feltételeket találnak a regelés után.

@Csikós: a Merci elemzés számomra überbrutál, kiskorodban véletlenül nem a különbségkeresést preferáltad a Fülesben? :D

malenykij polgar · http://mbybk.blog.hu 2009.11.04. 14:20:18

@A Jutka férje: Nem dízel, hanem benzines, hat hengerrel. Így jöjjenek be a "tutijaid".

loláb 2009.11.04. 14:38:04

@Lord heckman:
"Nekem nincs is regem a vaterán :S fizetős az?"

Nem, csak akkor, ha eladni szeretnél. Olyan, mint az ebay, valami jelképes összeget kell utalnod (ebayen asszem valami 300 forintot), és akkor valami ellenörzött user leszel, (bizalomnövelő), de venni enélkül is lehet, csak nem biztos, hogy az eladó egy nulla referenciával rendelkező felhasználót komyolan vesz valami drágább termék eladásakor.
Eladni csak ezzel a fizetéssel lehet, asszem. (Még csak venni vettem vaterán is, ebay-en is, eladni még eddig semmit nem adtam ezeken keresztül)

r7zw48 2009.11.04. 14:40:28

@MacChicken: "megundorodtam a különböző módszerektől, amiket automatizálnom kellett. Viszont az érme másik oldala, hogy jól megfizetnek érte. :) Szeretnék mást csinálni, de akkor az életszínvonalamon kellene nagyot változtatni. Inkább maradok a mókuskerékben, és undorral ugyan, de megcsinálom amit akarnak."

Ja. Meg tudlak érteni. Én is pont ebben a cipőben jártam évekkel ezelőtt.
Még Ausviccben.
De aztán végül nekem is bejött.
Csak kitartás!

r7zw48 2009.11.04. 14:47:22

Én olvastam, nem csak írni jöttem!

@Csikós Zsolt: "...Verát megcsalta a férje külföldön, és emiatt bosszúból eladja a legféltettebb cuccait..."

Ezúton küldöm a hírlevelemet, miszerint átvert a szomszédom, aki most éppen leszaladt a sarki trafikba gyufáért, úgyhogy most bosszúból eladom a mercijét, ami itt áll a ház előtt (kép mellékelve). Ja, majd el felejtettem, 50ezerért. Igen. Nem kamu, tényleg minden tiszta, el lehet jönni megnézni, mint mondtam itt áll, én is itt állok, a verda pedig hibátlan. A forgalmi is 1000 %-os, tényleg az ő nevére szól. Mondjuk az nála van, de hát végülis nem azt árulom. Ha most erre valaki azt mondja, hogy ez az egész csak egy kamu, amit valamilyen mögöttes szándékkal vezetek itt elő, hát az HAZUDIK. De komolyan. Na, légyszi! Cuppanjatok már rá(m)!
Köszike!

w126sd 2009.11.04. 14:51:59

Csikóst a Pártba!!!!!!!!!!!

Truck 2009.11.04. 15:04:57

Mi a fa..é nem írja be valaki már a kérdések közzé!Emberek az embertársaitokat verik át!

Talpra magyar!!!!

:)

nagyo78 2009.11.04. 15:25:10

PayPal abszolút korrekt. Többszáz utaláson vagyok túl mint eladó mint vevő oldalon. Amikor nem jött meg a megvett cucc (E-Bay) és nem a posta volt sáros, mindíg visszautalták a pénzt a számlámra. A posta egyszer sem volt sáros, csak az eladók. PayPal megbízható, de nem minden esetben. Jobbára csak az E-Bay tranzakciókat fedik le a money back garanciájukkal.
Verda zsír, de Csikós zsírabb. Vatera szar.
Uff én beszóltam.

KTM 2009.11.04. 15:34:34

Kedves Csikós Zsolt

Rendben, legyen elfogadom a karót :)

Azért azt hozzáfűzném, hogy ÚJRA átolvasva a posztot, láttam, rengeteg buktatót írtál a Vera akciójára:
(értesítik a férjét, nem tudják a pontos időpontot, stb.)
Épp csak a legfontosabbat hagytad ki, nevezetesen, hogy más nevén levő autót meghatalmazás nélkül nem lehet törvényesen eladni. Ennyi, a te indokaid csak nehézség, ill. kockázat kategóriába esnek.
Ezek tükrében, nem tartom feleslegesnek és pusztán helyfoglalásnak a hozzászólásomat. A te cikkedet viszont pont emiatt értékelem a kedvenc érdemjegyeddel. 1-es, leülhetsz. :D

A Mercedes hozzáértésedet mint laikus, ennek ellenére 5-re értékelem, de ez természetesen nem jelent olyan elismerést, mintha Karl Benz úr adna neked jelest.

Üdv

nick2005 2009.11.04. 15:45:25

Szerintem kár ebből a témából ennyit kihozni. Ez a Vaterának egy reklámakciója, ami úgy néz ki hatalmas ötlet, és hatalmas siker, mert pl. ez a cikk sem lenne, ha nincs ez a reklám.
A hirdetést valamikor felteszik, aki meglátja leüti 50 ezerért. Átveszi a kocsit, és nyilván 3 nap múlva már fenn is lesz újra a Vaterán, vagy a hasznaltauto.hu-n a kocsi, gondolom 1-2 millióért (nem tudom mennyit érhet pontosan egy ilyen veterán, de biztos milliós nagyságrend). Arra kicsi az esély, hogy éppen valaki olyan vegye meg, aki amúgy is veterános. Itt arról szól a dolog, hogy valaki olcsón megveszi, drágábban eladja, és a kettő közti különbség a nyeresége.

Rocko- 2009.11.04. 16:26:26

@pimpike_: én is dolgozok, ettôl függetlenül tdok rá idôt szakítani, mert érdekel.
a kommunikáció meg szar, persze, tessék írni a fôvárosnak ezügyben.

chydorus 2009.11.04. 16:38:55

Két lehetőség van: a vatera hajlandó bukni ezen az autón, hisz a reklámfogás által hozott tömeg gyarapítja az áruforgalmat.
A másik lehetőség ettől csak annyiban tér el, hogy a vatera már tudja kié lesz a kocsi, az övéké. Belsőkörből kapja meg valaki.
Számomra megdöbbentő, hogy valaki elhiszi: a reklámban szereplő hölgy és a megcsalós férje valós történet.
Nyilván nem. Ahogy a milka csokit sem medvék és mókusok készítik.
Szerintem ennél több elemzést nem igényel a dolog.

TicTac · http://www.carstyling.hu/car_shower.php?id=40344 2009.11.04. 16:50:16

Szia Zsolt!

Nem semmi cikk, ismét tanuskodtál fanatizmusodról. Az oknyomozás logikus. Köszi az írást, üdv:
TicTac

1977unicum 2009.11.04. 17:22:17

srácok ! szerintem a mergát 820000-ért vették , gyárilag saharagelb , a szine , folytassam.....

Humberto (törölt) 2009.11.04. 17:23:47

@chydorus: Persze, hogy sokan elhiszik a blőd sztorit "Berciről" és a szegény feleségéről.
Hiszen ez a zseniális ebben a kampányban, hogy NAGYRÉSZT az átmosott agyú proli droidokra épít, akik nem látnak tovább az orruknál, pláne nem gondolkoznak; és látod: működik!
Azért jókat lehet röhögni a terméklapokon megjelenő kérdéseken.

Speedman 2009.11.04. 17:27:34

@KTM:

Látom vágod a témát, úgyhogy hozzád fordulnék.

Nem tudod véletlenül, hogy Isaurát tényleg felszabadították, vagy csak ez is egy marketing fogás volt?

Mogorva_ 2009.11.04. 18:36:15

Az én feleségem az én autómat nem tudja eladni. Ugyanis az adávételit a tulajdonosnak kell aláírni, az meg én vqagyok. Különben vagy nem tudja átíratni a vevő vagy okirathamisításban társtettes vagy mi. Sztem maszlag az egész.

mhorvat 2009.11.04. 19:09:28

Elnézést, nem olvastam végig a kommenteket. Nézzük csak meg majd, kié lesz ez a Merci, ki csapja le? Ez már mikor elindul lesz rajt egy nyerő tét egy 0 értékeléses Vaterástól, mint Vera eddigi egyetlen eladott cuccán, azon a biciklin. Kamu az egész, belebuktak a saját reklámjukba olyan szempontból, hogy - bár tényleg sok 0 értékelésű beregisztrál - sok öreg motoros hagyja ott a Vaterát. Elnézést a kis kitérőért, csak a naív gondolatokat szeretném eloszlatni, miszerint ez az autó tényleg lehet halandó Vatera felhasználóé...

Mioporfeszosz (törölt) 2009.11.04. 19:33:59

Na, most jobban megnéztem, nagy törököt fog aki nem nyerészkedni veszi meg.
A nyerészkedéshez meg kicsit keveset lehet fogni rajta szeritnem, mert a vetra biztos nem megy bele mindeféle swindli adásvételibe, nepperpapirozásokba, stb.

Mellesleg ezen kurvára semmi felújítás nincsen a fekete képek óta, kapott pár apróságot, huzatokat, díszléceket, kis waxot, valami világos igénytelen padlószőnyeget, (amit én a lakásomba nem hoznék be), még az abalaktörlőlapátok is ugyanazok a feketék a képeken.

Utoljára két ízben próbálták zöldkártyázni 2008májusában, akkor mindkettőn megbukott pár nap eltéréssel(!), azóta a nyilvántartásban néma csend...
Ugye nem kell ecsetelni milyen állapotban lehet a motorja, ha benzines létére sem sikerült átrugdosni..

Humberto (törölt) 2009.11.04. 19:40:50

Jaj emberek, nem kell mindenben a rosszat látni. Csikós mester tökéletesen levezette, miért éri meg még így is a Vaterának, csalás nélkül.
Itt egy link, tessék tanulmányozni egy autós magazin hirdetési árait (ÁFA NÉLKÜL)!
www.azauto.hu/Files/File/AZAutonews2009.pdf

Humberto (törölt) 2009.11.04. 19:41:50

Ehhez képest a Merciért kipengetett 820.000Ft bagó...

Truck 2009.11.04. 20:35:37

@Mioporfeszosz:
Nagy tévedés!!!:-)
Ugyanis a hulladékos oldal ha azt írja oda hogy sikertelen az nem csak azért lehet mert nem felelt meg!De ez oda is van írva...

Tehát ez nem mérvadó!

Leeroy of SMV Design 2009.11.04. 20:54:11

@chydorus: "Ahogy a milka csokit sem medvék és mókusok készítik."

Nem hát. Hanem lila tehenek. :)

Csikós Zsolt 2009.11.04. 21:18:53

@KTM:

De mégsem egyes, hiszen írom, hogy a vatera megvette az autót. Mégiscsak tiéd az egyes :-)

Csikós Zsolt 2009.11.04. 21:21:02

@Mogorva_:

Te is egyest kapsz. Egy mukkot nem olvastál el a posztból, csak írni jöttél. Minden ott van, még sokkal több is, mint sejtenéd :-)

KTM 2009.11.04. 21:31:48

Kedves Speedman

Isaurát felszabadították. Én vittem el a gazdájának a vételárat, 800.000 reiszt. Ha jól emlékszem a másik felét te tejelted le. XD

Gyerekek.
Ezen a fórumon mindenki tudja, hogy Vera csak egy reklám. Ha bárki közületek azt gondolta, hogy most a Totalcar olvasói (köztük én) szegény férjet sajnálják, az önmagáról állít ki szegénységi bizonyítványt, én meg kikérem magamnak, ha magához hasonló hülyének néz.
Egyszerűen azt nem bírtam megállni szó nélkül, hogy a TV-ben, akár csak egy reklámban is, ekkora idiótaságot visznek képernyőre. Szerettem volna remélni, hogy egy reklámot is átnéz valami dramaturg és az üvöltő baromságokat kimoderálja. Vera úgy látszik elkerülte a figyelmüket.

KTM 2009.11.04. 21:36:59

Csikós Zsolt írta
"De mégsem egyes, hiszen írom, hogy a vatera megvette az autót. Mégiscsak tiéd az egyes :-) "

A francba, ebben az országban már tényleg mindent meg lehet csinálni.
Mindjárt megyek és eladom a szomszéd bodzabirtokos X5 BMW-jét.

javítani mikor lehet? Vagy pótvizsga?

Csikós Zsolt 2009.11.04. 21:56:40

@KTM:

Lehet. Meg kell enni a Winkler pókját. Élve. :-DDDD

volante · http://volante.blog.hu 2009.11.04. 21:58:38

A felújítás előtti, de már fekete állapotban 03393 km-t mutat az óra, a Vaterán, renoválás után 03406 km az állás. Az ajtócsapkodós videó ugyanazon ház előtt készült, mint a Vaterán lévő képek (betonlapos kocsibejáró, növényzet), tehát feltehetjük, hogy azok friss fotók, így a 03406 km kb. a jelenlegi állapot. Szóval az autó vagy 13 kilométert (esetleg véletlenül éppen 100013-at, 200013-at, stb.) tett meg a felújítás óta, vagy... nem is tudom.

Egyébként meg kit érdekel, ha lenne reális esélyem, kéne.

Rocko- 2009.11.04. 22:02:34

@chydorus: "Ahogy a milka csokit sem medvék és mókusok készítik."
egy világ dőlt össze bennem.

@Csikós Zsolt: egyébként erre léteznek különböző tesztek.
1) egyik osztálytársam meg volt győződve, h a tanár pofára osztályzott. beadandó esszét megírta, és bele írt egy olyat, h "kedves tanárnő, ha ezt a sort olvassa, húzza ki". megkapta a jegyét. mondjam mi lett a sorral?
2) anyám írt kötelezző jelleggel hírleveleket a multinál, ahol dolgozott. majd a végére odaírta, h aki addig eljutott, és jelentkezik nála, az kap egy tábla csokit. több százan kapták a hírlevelet, de összesen egy darab ember jelentkezett csokiért.

Csikós Zsolt 2009.11.04. 22:04:10

@volante:

Úgy tűnik, nem volt még sok régi autód, mert csak a triviális megoldás ugrik be. A sebességmérő spirál szakadt is lehet. Sőt, a számláló simán lehet, hogy nem működik. Az állólámpás órájában van egy kis fogaskerék (több is, de itt az egyikről van szó), ami megpattan, és eleinte csak csúszik a kilométerszámláló, aztán meg is áll. Három autómban is így volt rossz az óra. A Haudekék jól javítják, és olcsón, de úgy tűnik, minden állólámpán bekövetkezik ez a hiba valahol 400 és 800 ezer között.

Persze ettől még lehet, hogy nem mentek vele, csak az éremnek általában több oldala is van, érdemes mindig elgondolkozni.

Csikós Zsolt 2009.11.04. 22:06:25

@Rocko-:

Nálunk volt a Kandón, aki a diplomamunkája oldalait ragasztotta össze. Asszem csak kettőt, de lényeges helyen. Sose kérdezték meg.

Rocko- 2009.11.04. 22:52:37

@Csikós Zsolt: au.
jut eszembe az OKJ-s vizsgám, nem nekem, de dícsértek olyat a szakvéleményezésben, amit le se írt a kolléga.
khmm.

volante · http://volante.blog.hu 2009.11.04. 22:54:03

@Csikós Zsolt: Ha így nézzük, valóban igazad van, de azt azért továbbra is furcsállom, hogy ha már felújították az autót, a tulaj éppen egy ilyen, arányaiban filléres javításon spórolt volna? Apróság, de nekem legalábbis erősen piszkálná a csőrömet, ha lenne egy szépen tatarozott öreg Mercim, viszont a folyton az orrom előtt lévő számláló láthatóan hülyeséget mutatna.

Régi autóm egyébként tényleg nem volt, de remélem, egyszer lesz.

Csikós Zsolt 2009.11.04. 23:18:49

@volante:

Ha a fekete ablaktörlőt nem cserélte le, miért épp a sbességmérőt javíttatta volna? Egy csomóan nem is tudják, hogy lehet. Az ablaktörlő sokkal idegesítőbb, cikibb, és talán egyszerűbb is kicserélni valamivel.

mv3 2009.11.05. 08:46:33

Tavaly télen a sebességmérő spirál egy hónapon belül kétszer szakadt el az autómban, 5-10 perc alatt cserélték. A megnyugtató megoldás egy bár bontott, de gyári spirál hozta, ami azóta is tökéletes.
A probléma oka nálam a téli hideg, és az utángyártott alkatrész együttese lehetett, mert hidegben a reggeli elindulásnál történt mindkétszer a szakadás.

Csikós Zsolt 2009.11.05. 08:50:20

@mv3:

Sokat számít ám néhány centi is, egy kicsivel hosszabb-rövidebb, és más úton meg, akkor meg hamar kukás lesz. És attól még lehet jó a technológia, amivel a spirál készült. Erre nagyon figyelni kell, ha ugrál a mutató kis sebességnél, azonnal módosítani kell a tok pályáját.

mv3 2009.11.05. 09:10:21

Tényleg, most hogy mondod, amikor mentem másodszorra spirált kutatni a bontóba, azt az utasítást kaptam a szerelőtől, hogy a hosszabbat vigyem. Volt egy csokor sebességmérő spirál, abból igyekeztem a leghosszabbat választani:o)

mv3 2009.11.05. 09:26:22

Hopp, most eszmélek, viszont kicsit ugrál a mutató 40 km/h alatt, jó hogy írod utánajárok, köszönöm!

Rocko- 2009.11.05. 10:38:06

@Csikós Zsolt: "ha ugrál a mutató kis sebességnél, azonnal módosítani kell a tok pályáját."
kösz.

Gumi 2009.11.05. 14:56:49

Egy Prius-ért még kattintottam volna, de így...

Speedman 2009.11.05. 16:50:34

@KTM:

Azért örülök, hogy van humorod.:)

Amiért reagáltam neked az azért volt, mert nem tudtál leállni a reklám valóságtartalmának eleméséről.
Amikor meg beláttad(Csikósnak), hogy hülyeséget írtál, azért még tovább erölködtél, hogy neked is legyen egy kis igazad.

És sajnos egyre idiótábbak a reklámok. Aki ezt bármennyire komolyan veszi, meg is érdemli, hogy kinevessék.

Mert, ha kicsit is hinnék a reklámoknak először innék egy C.-cola zérot (utána úgy is minden lehetséges), majd bemennék egy márkakereskedésbe olyan ugrálós nissant venni.

Mioporfeszosz (törölt) 2009.11.06. 10:13:08

@Truck: Egymás után hónapon belül ki viszi ZK-ra ugyanoda?
Mindenképpen minimum gyanus, miféle történet van emögött.

szekerkaa · https://twitter.com/szekerka 2009.11.08. 12:52:41

Én itt el akartam kezdeni cinkelni, hogy nem tudtok olvasni, mert olyan lett volna a licit, mint a frulié, legalábbis az időtényezőt tekintve. Mert rányomtam valamelyik nap a megveszem gombra, és azt írt ki, hogy ha x időn belül nem jön magasabb árú ajánlat, akkor vihetem (ha majd elindul). Viszont ezt már nem látom sehol.

Jovanotti 2009.11.08. 17:35:16

Elkelt.
17.00-kor indult és 17.00.13-kor leütötték.
Gyakorlatilag nem volt esély rá, szerintem tudta az időpontot...

Slampixxx 2009.11.08. 17:50:42

Ez nevetséges...
Direkt emiatt raktam fel RSS olvasót, hogy figyeljem a Twittert.
De még csak említést sem tett róla, hogy ma fog indulni.

fosvatera 2009.11.08. 17:55:57

annyit mondanék hogy a cikkben említett program ami leütötte volna nekem a cuccot már a cikk előtt készen volt és 0,4 másodpercenként nézte azóta hogy indul e a licit. az ország 3 különböző pontjáról. egyszerűen lehetetlen hogy valaki 13 másodperccel a nyitás után üsse le. annyit mondanék hogy erősen bundázva volt. és igen a program működik, egy másik cuccot 1 másodperc alatt vitt el.

Suttora 2009.11.08. 18:03:48

Vera ma délelőtti iwiw üzenete:

Scheimer Vera
Olyan ronda, unalmas, esős nap van. Semmi nem történik. ÉS SZERINTEM MA MÁR NEM IS FOG!! )) Jó pihenést mindenkinek,
Vera )))

8 órája

okolics 2009.11.08. 21:42:59

iamnobody te ne légy OSTOBA!!!!!!! Szerinted,ha a Vaterát valaki beperelné annak a gyanújával,hogy elcsalja a játékot szerinted nem kellene kiadnia a nyertesek adatait?!?! Nem kérné rajtuk számon a bíróság??? Mert ha szerinted kamu címet adnak meg és leellenőrzik,hogy létezik-e és kiderül,hogy nem vagy ha létezik is az ott lakók azt állítják,hogy ők bizony nem nyertek semmit,akkor nem cseszik rá a Vatera???? Ők se mernek azért mindent megtenni.A játék VALÓDI!

Slampixxx 2009.11.08. 21:55:19

@okolics: Ne mond, hogy valódi a játék... Akkor hogy lehetséges, hogy pár órával az elöbb volt nyertese, most meg újraindult?? Vera meg egy szót sem szólt, hogy ma indulna...

Acheron 2009.11.08. 22:41:31

okolics-al és Slampixxx-al is egyet kell értsek azt kell hogy mondjam.Pedig teljesen ellenkező hozzászólás.
Egyrészt nem tartom valószínűnek,hogy egy ilyen,hogy úgy mondjam,nem kis cég mint a Vatera,aki Tv reklámokat fizetett ezért a kampányért,kockáztatná a hírnevét egy számukra anyagilag jelentéktelen autóért.Másfelöl én se értem,hogy mi volt ez az egész 17 órakkor mikor valaki 13 másodpercel az aukció után elvitte majd pár órával később az egész újraidult!Érthetetlen,hogy mi történt!Egyrészt V(at)era többször is kihangsúlyozta,hogy írni fog az iwiw-en facebook-on stb előtte,hogy kb mikor indítja,legalább is ezt állította!
PLusz én is olvastam azt az üzit az iwiw-en ami így szólt:
"Scheimer Vera
Olyan ronda, unalmas, esős nap van. Semmi nem történik. ÉS SZERINTEM MA MÁR NEM IS FOG!! )) Jó pihenést mindenkinek,
Vera )))"
Ebből arra következtettem hogy ma vagyis vasárnap tuti nem fogja elindítani.Erre történt ez.
Kutya legyek ha kiigazodok azon,hogy most mi igaz és mi nem.Végszónak pedig ezzel teljesen kialudt a halvány reményem afelé,hogy egy iylen egyszerű mezei egérnek mint én sikerülhet-e elvinni.Biztos valami programozó matyi fog győzedelmeskedni. -.-"

minimini 2009.11.08. 23:14:07

szerintem az történt hogy a PR-os vera nem ugyanaz az ember aki kezeli az aukciókat, még amikor felkerült a merci beállítottak egy időpontot és nem foglalkoztak vele. simán elnézték. programot meg nem olyan egyszerű írni a licitálásra, van azért védelem a vaterán az ilyesmi ellen. ha valakinek lenne akkor ezt se 13 másodperc alatt ütötték volna le. én reménykedem hogy mindenki egyenlő eséllyel indul a kocsiért. azt meg sajnálom aki leütötte és nem fogja megkapni.. gondolj bele, örül mint az állat hogy az övé aztán a vatera közli vele hogy bocs de mégse..

SL-D2 2009.11.09. 00:58:49

Nos, a mercit ugye nov 8-án 17.00-kor élesítette a vatera, és 13 mp-el később el is vitték. A youtube kommentjeiben valaki panaszkodott hogy nem volt előtte értesítés a közösségi oldalokon, erre "vera" (megcsalaferjem a youtube-s neve), odaírta hogy véletlen dolog történt és bocsi + valami olyasmit hogy a "szerencsés" nyertes megértésével és beleegyézésével az aukció újra fog indulni. De most megint ránéztem a youtube-ra és azt látom hogy "vera" kitörölte ezt a kommentet, újat írt, de ebből már hiányzik az a szöveg ami a "szerencsés" vásárlóról szól. Ugye milyen életszerű? Valaki megnyeri a mercit mert jó időben lecsapott rá, és szerintetek majd önszántából azt mondja hogy jó, rendben, lemondok róla mert "vera" nem értesítette az embereket a közösségi oldalakon? Nem tudja valaki hogy ki licitált rá? (A nevére nem emlékszem de volt vagy 16-17 értékelése)

H0mer 2009.11.09. 02:03:00

@SL-D2: Koncz Dávid, alias tygger77, alias pictigjis. zerking.com/?p=307
Valahol mintha olvastam volna, hogy autós újságíró...

Rocko- 2009.11.09. 07:39:03

őőő, mi a téma?

nekem azt írja, h

Az aukció kezdete:Még nem látható
Az aukció vége: Még nem látható

akkor hogyan is vitték el?

Suttora 2009.11.09. 09:25:22

@Rocko-: Most már azt írja, de tegnap délután 5-kor élesedett egyszer és 13 mp alatt le is ütötték. Hogy azóta mi történt, az számomra egyelőre rejtély... Talán ez is a reklám része? :D

Az biztos, hogyha kell a Merci, akkor ennél sokkal jobban kell figyelned ;)

Suttora 2009.11.09. 09:33:47

Egyébként ha tényleg lemondott a srác a Merciről, azt gondolom nem ingyen, hanem egy tekintélyes összegért tette...

H0mer 2009.11.09. 09:49:07

@Suttora: Esetleg nem mondott le, és véletlenül ismét ő lesz a leggyorsabb. Mondjuk egy másik nick alatt...

Acheron 2009.11.09. 09:54:09

@Hom-R: jaj ne,ez összeesküvés-elmélet ne ijesztgess! ;D

azAttis 2009.11.09. 09:59:26

Megvették a BerciMercit! u.nu/3f7t3 Aztán: u.nu/4f7t3 Erre ma: u.nu/5f7t3 srác hiába örült?

H0mer 2009.11.09. 10:59:27

@Acheron: Nem elmélet. Ez a vatera szabályzata. Nekik csak be kell tartani...
www.vatera.hu/help/index.php?c=29&h=92

szekerkaa · https://twitter.com/szekerka 2009.11.09. 11:16:11

Áh, zavaros a sztori. Mindig mások az infók.
Hype-ot akartak, és lehet, hogy túl nagy lett. Bár az jó.
Köszi nekünk.

Rocko- 2009.11.09. 11:28:06

@Suttora: értem, kösz.
a Merci nem érdekel.

2009.11.09. 12:03:47

Holnap lesz aktív a Merci, valami tévedésről beszélnek...
Azért ez a része a dolognak: GáááááZZZ...

SL-D2 2009.11.10. 01:15:29

Na kint van a KISS gitár... de ha licitálni akarok, akkor el kell küldenem valami nyilatkozatot, mellékelve a személyim scanjét, aha persze. aztán ki tudja mit csinálnak vele..

2009.11.10. 08:04:44

Ma 11-kor írja meg, hogy mikor indítja. Minimum lassítsuk le a Vatera szervereit a folyamatos refresh-eléssel :D

Acheron 2009.11.10. 16:15:28

Áh a rabok f*szába...16:01 körül már csak 10-20 másodperces késésekkel tudtam frissíteni....nevetséges volt,meg a röhej az hogy én nem is láttam,hogy elvitték csak jóval utána 1 percel pedig...nagh mind1 le van tojva ez az egész úgy se volt sok esélyem rá :/

H0mer 2009.11.10. 16:17:45

@fosvatera: itt most 7 másodperc volt a nyerő ;)

Furamadár 2009.11.10. 16:22:44

Nekem lett volna, csak épp, hogy gyorsabb legyen a böngésző, kikapcsoltam a képek megjelenítését, és így nem láttam a captcha-t... mire rájöttem, késő volt.

Andrr 2009.11.10. 16:40:40

@Furamadár: Ezt a kapcsát azért mondhatták volna előre, h enné meg őket a fene. Én is ezt néztem be. Az irdatlan lassúság miatt előbb kilőttem a javascripteket, aztán kilőttem a képeket is, a fene gondolta, hogy kapcsázni fognak.

Vogelthal 2009.11.10. 16:43:21

@Andrr: A kapcsa amiatt volt valszeg, hogy kilőjék a botokat...

Furamadár 2009.11.10. 16:43:39

feljelentjük őket? :)

Furamadár 2009.11.10. 16:45:10

@bokonon1: Ja, amiatt volt, de mivel amúgy ha jól tudom nincs ilyesmi, így ezt nevezhetjük megtévesztésnek, nem?

Andrr 2009.11.10. 16:53:32

@bokonon1: Ezt én is így gondolom, csak erről illett volna előre szólni, mert ezzel nem csak a botokat lőtték ki. A botok meg úgyse tudtak volna mit kezdeni a kapcsával, így ha előre szólnak, akkor talán kevesebben próbálkoztak volna ilyesmivel és nem lassul meg ennyire az egész oldal. Sose volt kapcsa a vaterán, a fene gondolta, hogy itt lesz.

Bár tulképp mindegy, így is úgyis csak egy ember nyerhetett, csak szerintem jópáran kaptak emiatt gutaütést a monitor előtt.

H0mer 2009.11.10. 16:57:25

@Andrr: A vasárnapi nyertes írta a captcha-t.

Vogelthal 2009.11.10. 16:59:00

@Andrr: hát, látva azt az értelmi színvonalat ami az aukció kommentjeiből átjött, valóban szájba kellett volna rágni a nagy többségnek :-)

Furamadár 2009.11.10. 16:59:36

@Hom-R: Hol írta? Csak azért kérdem, mert szerintem nem lehet figyelemmel kísérni mindent, ami az aukciókkal capthcolatos :)

H0mer 2009.11.10. 17:05:47

@Furamadár: twitteren, amiből mára ennyi maradt: zerking.com/wp-content/uploads/2009/11/tigjis2.png
Az idő vasfoga... :)

Furamadár 2009.11.10. 17:11:32

@Hom-R: pfffff.... láttam pár perce ezt a képet, na, így aztán pláne, hogy nem is tudhattam a kapcsáról... :(

Andrr 2009.11.10. 17:13:59

@bokonon1: Nem a szájbarágással van a gond, hanem, hogy az img.vatera.hu terheltsége miatt 10-20 másodperceket állt a frissítés, ezért sokan (köztük én is) kikapcsolták a képek betöltését, normál vaterás licitnél semmi nincs amihez kellenének.

Őrláng · http://autostat.hu/autos-forum 2009.11.18. 12:11:45

Ez az egész úgy kamu, ahogy van. Rudolf herceg szindróma = reklám.
süti beállítások módosítása