Bukjon nyolcszázezret velem

  2009. július 08. - Bende Tibor Címkék: vélemény

A szerzőről még nincs információ feltöltve!

A szerző még nem publikált a Totalcaron

Pedig milyen jó kis Bogár volt
2014-09-27 08:52:08

Az előző részek tartalmából: Elkezdtem Volkswagen Bogarat keresni. Vettem egy bogarat, örültem neki.

Én megmondtam előre, hogy baj lesz
2014-08-23 06:50:05

Az előző részek tartalmából: Elkezdtem Volkswagen Bogarat keresni. Vettem egy bogarat, örültem neki.

Bogár saga: Polírozom a bohócot
2014-08-02 12:15:37

Az előző részek tartalmából: Elkezdtem Volkswagen Bogarat keresni. Vettem egy bogarat, örültem neki.

Elment az eszünk: kasznit cseréltünk a Bogáron
2014-06-01 07:10:34

Épp Göbivel ültünk az irodámban, amikor Marci hívott, aki a Velvetnél dolgozik. Autót akart venni, mert a

 

Subarut venni rémálom, ennél csak eladni rosszabb. Soha többé. Soha többé. Soha többé. Mínusz 800 ezer.

 Vélemények az azonos című írásunkról.

A bejegyzés trackback címe:

https://belsoseg.blog.hu/api/trackback/id/tr201233431

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zippofcy6 2009.07.08. 02:49:34

Hitelt felvenni bármire = rabszolgává válni. (ókor - rabszolgaság, középkor - röghöz kötés, fogyasztói társadalom - hitel)

Közvetlenül a bankoké, közvetve a nemzetközi tőkéé amié a bankrendszer. Hogy kiké a "nemzetközi tőke" ?
A keresztény vallás tiltotta az uzsorát ... innentől aki még nincs képben az vegye csak fel a hitelt, fizessen 5 milliót ugyanazért az autóért ami az USAban 2-be kerül, és dolgozzon nettó ötödannyiért mint az EU-s átlag.

Viszont akár térden élsz akár talpon, a végén ugyanúgy meghalsz. Csak az a különbség hogy másokat hízlalsz-e a munkáddal.

megint 2009.07.08. 03:07:02

Nincs gond a hitellel, nem ördögtől való dolog az , csak annak érdemes belevágni akinek csorsan forog a pénze, és a tőkéjét tudja úgy forgatni a hitel végéig, hogy jobban járjon, mintha kp-re fizette volna, persze nálunk nem sok ilyen van.

Patás 2009.07.08. 03:14:43

Hasonló cipőben vagyok, csak Nekem az autó piaci ára és a ráköltött összeg ami nagyon elüt. 900-ért vettem, ezenfelül ráköltöttem 1,5 milliót, s most talán ér 800-at...:S Már rég eladtam volna, csak ezt a másfelet nem akarom elbukni. Viszont az a baj, hogy ez az 1,5 misi pár hónapja csak 1,2 volt, s azóta is csak nő és nő...ördögi kör, jól kiszállni ebből nem lehet.
Jól tetted, hogy eladtad, a jövőbeni különböző szervízek árát legalább megspóroltad.

qualitaet 2009.07.08. 03:47:13

Két dolgot nem értek.

Elöször:

"A Rita tekintetét senkinek se kívánom, ennél még az is jobb volt, mikor azt hitte, meghaltam. És mennyiért lehet eladni? Hát… ööö… izé… Talán kettőnyolc. Csapódott az ajtó, zokogva távozott. Pár perc múlva visszajött. Azt hiszem, akkor hallottam először az autóvásárlásaimat és a családi kasszát méltató litániáját. Harminc percben. Nyomasztó."

Kibaszottul semmi közöm hozzá, sőt nagyon tahó kérdés részemről,amiért elnézést is kérek, de mégis megkérdem, mert a kiváncsiságom a jólneveltségnél sajnos erősebb:

Ebben a szerkesztőségben tényleg versenyeztek abban, hogy ki a nagyobb papucs?!!
Nézni is rossz...
Már az is abnormális, hogy bizonyos dolgokba ekkora beleszólása és konzultálási igénye van a feleségeknek, de ha már ennyire úriemberek vagytok velük tán az lenne a minimum, hogy ilyen esetben együttérez veled és vígasztal, nem pedig az, hogy leteremt mint valami hülyegyereket, ráadsul szaros egy guriga bukta miatt. A Subaruban bezzeg jó volt utaznia amikor megvetted és gondolom a Camryval sem dobott ki otthonról. Hát most se hisztizzen...Ott rohadjon meg aszaros lóvé a, családi béke mindenekfelett...

Másodjára viszont több mint furcsa és ciki, hogy egy autós újságíró van annyira igénytelen,hogy a kereketől rázó futóművel képes járkálni és csak akkor viszi el centíroztatni amikor a vevő miatt rákényszerül.

"Az autó nem hozta a legjobb formáját, a nyárigumi-cserekor nem sikerült rendesen centrírozni, rázta a seggét. Ezt vonja le, délután megyek vele a gumishoz."

gin74tonic 2009.07.08. 04:17:34

jah kerem, addig nyujtozkodjon mindenki ameddig a takaro er.

ha olyan autot veszel amit ki is tudsz fizetni, akkor most nem fognad a fejed.

mindenki a 42-es labara 45-os cipot vesz magyarorszagon.

nem is baj ez a valsag, legalabb most mindenki rajon a valos igenyeire, es valos lehetosegeire.

gin74tonic 2009.07.08. 04:25:53

megjegyzem, amerikaban sem a toyota camrykat es a nissan maximakat latod a banki telepeken,( atlag csaladi auto ) hanem a crysler 300m -et meg a h2-h3-at,meg a mustang convertiblet. ( luxus )

magyarorszagon ciki egy uj suzuki/skoda? talan beeloztuk svajcot vagy svedorszagot eletszinvonalban? lemaradtam valamirol???

amugy a hitel nem ordogtol valo dolog, okosan elni vele elorebb visz - hiszen azt a penzt koltjuk amit a jovoben fogunk megkeresni, es mar a jovobeli penzunk - a hitelen keresztul - mar most hozza a kamatot, de hitelt szuksegtelen luxusra felvenni - khhhm, eszetlenseg.

Ciri 2009.07.08. 04:33:09

Nos, ezek voltak az észérvei egy autós szakembernek tavaly:

"VAG-termékre úgyse mernék kifizetni egy fillért se, pedig innen csak egy lépés az alap Touareg rommá törve.

Ácsi ácsi! Hátrébb lépek egy kicsit. Akarok-e kétmillió forintot (plusz átírás) adni egy bizonytalan előéletű roncsért, amin ha bármi elromlik, százezrek röpködnek ki a kasszából? Nem. Akarok-e eladósodni évekre egy olyan autóért, amiből három hét után kiesz az unalom? Nem. Mire van szükségem? Munkába járni télen, szar úton lassan. Gyorsan eladható, olcsó fenntartású autóra, amiből ezer darab jön szembe."


Nincs több kérdésem bíró úr.

Ciri 2009.07.08. 04:34:21

@qualitaet:

Szerintem meg a szerző párjának itt lett elege az észnélküli autóvásárlásokból.

Ciri 2009.07.08. 04:44:29

@gin74tonic:

"amugy a hitel nem ordogtol valo dolog, okosan elni vele elorebb visz"

Persze,hogy nem. Kivéve ha veszel egy egyébként is eladhatatlan típusú használtat (természetesen használtautós hitelkonstrukcióban), turbós benzinmotorral,az aktuális piaci ár fölött 1M forinttal, tíz százalékos beugróval.

Na így már "ördögtől való". :)

Ciri 2009.07.08. 04:46:44

Mellesleg minden tiszteletem Tiboré, mert legalább Ő ferdítés nélkül elmondta, hogy mekkora birka volt, amikor ezt a szart megvette.

Nem beszél mellé, nem keres enyhítő körülményt (:D), csak őszinte.

bigpond 2009.07.08. 05:12:09

"A Rita tekintetét senkinek se kívánom, ennél még az is jobb volt, mikor azt hitte, meghaltam."

hogy ez milyen joo.

viccet felreteve, becsulendo, hogy ezt a sztorit igy le merte irni a B Tibi.

bigpond 2009.07.08. 05:20:11

@qualitaet:

lehet ,h nem vagy hazas?
tudod sokszor az ember pont a csaladi beke erdekeben kussol. a papucs es a beke erdekeben tett erofeszitesek kozott viszont nagyon vekony a hatarvonal.

kutya_zzr · http://www.hegylakok.hu 2009.07.08. 05:20:33

Lancia Delta, nagy motorral, nagy bajokkal.
Az utolsó ilyen projekt volt életemben.

A Foresterrel ugyanígy állok: imádom (imádnám) de hogy az évek alatt összespórolt motorom árát elbukjam, holmi bankárok év végi jutalékán ? Nájn, danke.

Marad az Astra, bármilyen gyűlöletes is (de költségmentes) - meg a motor, ha élmény kell.
Subaruból meg max. 600-ért egy jobbkormányos, 'beszlovákosítva' ezer EUR-ból játszani.

És addig is végigsimítom a Forester képét a garázs falán: ennyi jut a két lábbal földön állóknak...

Füvész 2009.07.08. 05:43:08

Azért azt se feledjük/feledjétek el, hogy jött a pénzügyi válság hirtelen tetőzése és egyúttal globalizálódása... Amit Te is említesz egyébként.

Csökkenő kereslet (talán kivéve Németországot, de ott is az újakra van kereslet, használtból túlkínálat van), növelvő kínálat("bankos" autók, kényszereladott autók stb.).

Ez ugyebár a "ha tudtam volna, hogy seggre esem, akkor előbb inkább leülök" alapesete. Gyanítom, hogy az elmúlt félévben néhány roppant ügyes és kellőképp gátlástalan nepper kivételével senki sem nyert használtautó eladásán vagy kereskedelmén. Ez így nem a Subaru, és nem is a Te hibád.
Sima rácseszés.

ugyhogy 2009.07.08. 05:46:35

Azert az durva, hogy rogton az elso hozzaszolo ugy zsidozik, mint ahogy mas bofog. Meg elsozes sem volt... Ha tippelnem kellett volna, biztos azt mondtam volna, hogy mondjuk a 20-dik hozzaszolasnal kezdodik...

De hogy a hozzaszolas ertelmezheto reszere is reagaljak:
@zippofcy6:
1. Az uzsora meg a hitel nem ugyanaz. A keresztenyseg nem tiltja a hitelt.
2. Az az auto, amit Amerikaban veszel meg, tenyleg olcsobb, de nem ugyanaz, mint itt. Sokkal igenytelenebbek az anyagok (kopogos muanyag), es nincs is osszerakva rendesen, zorog mint allat. Ha jo autot akarsz, akkor nagyobb kategoriat kell valasztanod. Na akkor meg fizethetsz sokat...

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2009.07.08. 06:01:57

9 éves Subaru Forestert hitelre? Elhiszem, hogy semmi baja nincs, de egy új Suzuki után talán ezeken lehet a legnagyobbat bukni.

msadmin 2009.07.08. 06:18:42

ezt nagyon bátor dolog volt igy leirni.
csak a házasság rá ne menjen egy rohadt autora. pont ezert járok egy szakadt 200at érő autoval. mert soha nem akarok így járni

Lowtyo 2009.07.08. 06:34:33

@qualitaet: hehe
hát, hogy jól működő kapcsolatod az életben nem volt, az biztos

gin74tonic 2009.07.08. 06:47:04

@értem: szerintem te nem lattal meg amerikai kocsit ( raknak am itt ossze bmw -t is, meg toyotat meg hondat! )

a vilag legnagyobb ( vasarloeroben ) es legigenyesebb ( nem a szarokbol kiindulni!!! ) piacan meg az utolso c -s merciben is klima van meg csupa olyan amiert D ben extrat kernek! ( egy ford focust vett magyarban egy regi iskolatarsam, extra volt bele a szivargyujto+hamutal !! :DDDDD )

persze , van szar ford, meg hitvany pontic, de nezd meg hol tart most ha meg nem ment tonkre.

a porschek felet itt veszik meg, ( es nem a boxert) annak idejen a w140 60szazalekat ide hoztak, bmw x5 bol a benzines peldanyok 85%at ( !!!! ) itt veszik meg.

mirol beszelnuk?

olcsok az autok? californiaban a legmagasabbak az adok, de nincs ketszamjegyu adokulcs!

ne keverjuk a szezont a fazonnal kerem....

gin74tonic 2009.07.08. 06:51:35

akinek meg nincs penze kocsira de 4x4 es turbo kombit akar es olyan penzben hitelre vesz autot amiben nem kap fizetest arra nem tudok mit mondani.

ki mint veti agyat, ugy alussza almat.

bervas · http://mt10.blog.hu 2009.07.08. 06:51:38

Adott helyzetben jól tette a szerző, hogy kiszállt.
Bizonyos szint felett mindenképp veszít az ember. Nem lehet másra törekedni, csak minimalizálni a veszteséget.

Az más kérdés, hogy ekkora önrésszel öreg autót, hitelre venni... pláne svájci frankosra... khm... :-)

Gulyás G 2009.07.08. 06:59:18

Ismerös az ezredfordulon, Lancia Delta HF Integrale

megveszi
elromlik
megcsinaljak
elromlik
megcsinaljak
elromlik
megcsinaljak
ellopjak...

Szsrobert 2009.07.08. 07:13:21

Aki hitelt vesz fel, az az ördögnek adja el a lelkét.
Én is vehetnék motort, autót hitelre(készpénzben is). De minek?
Eloophatják, összetörik, mindig lesz valami baja, amivel jól lehúznak a szervizek.

Ezért van Ladám, MZ-m, elektromos keróm. A pénz pedig jó lesz kajára, utazásra a hegyekben, illetve szép tájakat bejárni.
Gazdag bácsi azalatt üljön a dugóban a 20 millás ótójában. :-D

mizie 2009.07.08. 07:19:54

De én azt nem is értem hogy egy tizenéves kocsiért miért fizettél 3 millió forintot?

300SD 2009.07.08. 07:20:01

Bende!
Te vagy a képen?Mert akkor mindent értek:-)
Csíkos el Presidente!!!!!!!!!!

korzo 2009.07.08. 07:21:08

Faterom az ilyenekre szokta mondogatni:
"Az úriember nem rogyik meg, hanem elvágódik."

Hitelre autót? Kizárt. Csak KP (+10-50% tartalék a fenntartásra)

Obrut 2009.07.08. 07:22:52

@gin74tonic: talán nem mindenki bagozik az autóban? mi a fa*nak bele akkor???

Rocko- 2009.07.08. 07:32:11

hát Tibi, hülye vagy. :)
na jó, nem úgy, megértem, ha beleszerettél a Subaruba, de igaz az alaptény, h házon kívül hitelre semmit.
amúgy nem jöttetek volna ki jobban, ha váetok az eladással? most lejjebb ment az autó ára, de az árfolyam is. lehet szűkösen kivárva, kocsit garázsba téve a 6 milliós helyett lett volna 4 millió a hitel. ez nem volt opció?

Mayday 2009.07.08. 07:38:37

Tökéletes tetőzése a történet a TC szerkesztőségében eluralkodó ezeréves használhatatlan roncsok mániájának, aki autós "szakújságíró" létére (persze ezek után erősen kétlem hogy több realitásérzéke lenne mint az ovis gyerekemnek) ilyen áron egy ilyen romot vesz és még a gumistől is elhozza úgy hogy nem sikerül kicentírozni: ez a "tökéletesen megérdemli" eset, kár hogy nem lett 250 a CHF.

Bambano 2009.07.08. 07:43:21

Engem az érdekelne, hogyha valaki tárgynak tekinti a feleségét, akkor miért tart tőle ennyire, ha meg nem tárgy, hanem személy, akkor miért ír a neve elé határozott névelőt. Ez olyan pesti tájszólás, nem ártana leszokni róla.

A másik, hogy 10.5-ös fogyasztással havi 2000 km drágán számolva a benzint is csak 67 ezer forint, ez még messze van a 6 számjegytől.

Nancsi 2009.07.08. 07:44:43

A hitel márpedig ördögtől való dolog. Tudom, asszony bankban dolgozott GYES előtt. A probléma a piaci hitellel az - amit sem a szerző, sem sokan mások nem fognak fel - hogy a bank nem azért kér kamatot, mert kockázatot vállal. A kamat az a szolgáltatás díja. 2.5 mila helyett az kerül 6 milába, hogy kapsz 1 csésze kávét, meg szépen mosolyog a mélyen dekoltált ügyintéző - ennyi.
Amit még nem szabad elfelejteni, hogy bár CHF árfolyamtól is függ a hitel törlesztőrészlete, de ez csak 1 komponens, amit a bankok szándékosan szájba rágnak, és megmutatják a diagramot, hogy válság előtt mozgott kb 10 Ft-ot jobbra-balra, nem kell félni. Hát nem féltetek, most fáj. A törlesztőrészlet attól is függ hogy:
- a bank mennyi kamatra kap CHFet. Ha ez 3%, akkor neked továbbhárít 5%-ot, de ha 10%, akkor rögtön 12%-ot. Ami kamatos kamattal 5 év alatt 1.05 az 5. hatványon vs 1.12 az 5. hatványon, 1,28x eredeti összeg vs 1,76x eredeti összeg. 7% kamatemelés a teljes összeget 38%-al dobja meg, azonos CHF árfolyam mellett.
Szóval hitelt felvenni hülyeség. Ha 300eFt-d van, akkor nem veszel autót. Én is 2 évig spóroltam az első előtt, ami 1MFt volt, de kpban fizettem ki. Most meg nagyobb lakásra gyűjtök, fele megvan kb, és ezt is kpban fogom kifizetni kb 1 év múlva.
Ha nem keresel ennyit, akkor meg go nyugat. Az a legegyszerűbb, ha tényleg értesz valamihez, és nem félsz a munkától, 1-2 év alatt gatyába tudod rázni az anyagi helyzetedet.

gin74tonic 2009.07.08. 07:46:14

@Obrut: ezt nem ertem.

@Mayday: rosszat azert ne kivanjunk

@korzo: ez jo, ezt meg nem hallottam xD

redriot77 2009.07.08. 07:47:38

@Rocko-: " de igaz az alaptény, h házon kívül hitelre semmit."

Én is ezt az elvet vallom. Én is szemezek persze a csábító reklámokkal, jó lenne egyszer szalonból csili-vili
új autót venni, de mindig idejében vissza tudom húzni magam a földre. :)

Hatéves, fapados kisautóval járok, egy kilencéves Subaru is biztos levillogna a pályán, de nem kell a hitel miatt stresszelnem, mert olyan nincs rajta. Az egyszerű benzines motor, a kevés kilométer, és az extrák hiánya szervízre sem kell sokat költeni.

Sokan a fizetésük negyedét, vagy akár harmadát is az autóra, annak fenntartására költik. Nem tudom megérteni ezeket az embereket. Az autó van értünk, nem mi vagyunk az autóért. ;)

Mayday 2009.07.08. 07:50:35

@Nancsi: Jól megy, ha 1 év alatt össze fog jönni egy fél lakás ára, grat :)

@gin74tonic: rosszat?? mert az nem rossz, hogy az egész TC számára csak az a kocsi, ami 10 évesnél öregebb és véletlen se európai (=tehát garantáltan meghalsz benne ha egy új suzukival ütközöl mondjuk), vagy 180 LE felett van ? az elmúlt két évben MINDEN kocsit lefikáztak, amire nem volt igaz az előbbi két tulajdonság egyike, sztem kvára megérdemli, hogy így járt, és igazad van, lehetett volna 270 is a CHF.

Mayday 2009.07.08. 07:51:55

@Bambano: De igy nem hangzik olyan tragikusan, nem fogjuk sajnálni szegényt :D

Bende Tibor 2009.07.08. 07:52:56

Srácok, a félreértések eloszlatására:

Az autó nem volt rom, nagyszerű műszaki és esztétikai állapotban volt. Az eredeti tervek szerint valamikor februárban az egészet szerettem volna kifizetni különféle forrásokból, ami a válság miatt meghiúsult.

A centrírozás akkor derült ki, amikor először 100 ra gyorsítottam (a gumis után másnap), és egyből elvittem.

Ettől persze barom vagyok, hiszen megvárhattam volna a vásárlással, mire minden összeáll, és akkor persze nem vettem volna meg.

ifrance 2009.07.08. 07:53:31

háát, nem szeretném otthon én is ezt végigjátszani a feleségemmel. De érdekes látni, hogy egyeseknél papucsnak számít már az is, ha a feleség el meri mondani a véleményét. Nálunk ez úgy működik, hogy közösen megbeszélünk mindent. Nyílván amihez Ő ért jobban, ott övé a végső szó, amihez meg én, ott az enyém. Aztán ha beüt a gebasz, akkor együtt szívunk. Mondjuk kocsinál enyém lett a döntés felelőssége, nem is volt jó érzés, mikor pár hónappal később megállt az út szélén. :) Hiába, hogy csak egy 2k értékű gumicső fáradt el. Viszont azóta (1,5 éve) semmi problémánk sincs. De az érem másik oldala, hogy az út szélén lerobbant kocsiból sem kapsz ám igéző tekinteteket a 'zasszonytól. Szóval előbb-utóbb cserélni kell a vasat is, és ha nincs miből, hát hitelre kell megoldani. Tibi most megtanulta a leckét (bár ne szívták volna meg!), mi eleve úgy terveztük, hogy hitelt csak forint alapon, és 50-60% körüli önerővel. Aztán olyan kocsink lesz, amilyenre 50-60% önerőt össze tudunk rántani, mire csereérett lesz a vas.
Tibi! Szeresd a Feleségedet, és sok-sok erőt a jövőhöz! :)

VizsLAjos 2009.07.08. 07:55:23

@qualitaet:

"szaros egy guriga bukta miatt"

Édesanyád picsáját. És akkor még elég finom voltam.

pet77 2009.07.08. 07:55:31

Mi a fenének vesz 3 millioért autót,
amikor csak 300000 ft-ot tud előteremteni..
...Sebaj,,,,pár hónapig NAGYEMBER voltál, és büszkén tekinthettél le a magasból a lúzerekre, akik suzukiban, astrában ülnek a barmok.
8 kilóért is kapni autót, nem is rosszat..Legalább a lakáshitel és a plazmatévé is chf hitelre van?
Idióta Fetisiszta...

Mayday 2009.07.08. 07:55:32

@Bende Tibor: EMBER !! 2008 októberben vetted, pont akkor amikor először lett 280 az EUR!!! azt hitted ennyi volt? láttál Te már közgazdászt legalább messziről ??
Akkor már a tőzsde is lent volt, jöttek a prognózisok, ennek ellenére hogyan érhetett váratlanul a válság ?? Hol élsz Te ??

pizo 2009.07.08. 07:57:59

33 éves koromig használt, kp-ra vett autókkal jártam. Rendben voltak annyira, hogy soha nem hagytak cserben (szakmabeliként ez nem volt különösebben probléma). Amikor gyrekünk született, vettem egy 4 hónapos, 3200 km-t futott, banki visszavett Daewoo Nubira 3-at egymillióval olcsóbban, mint a listaára, szintén kp-re. Gyak. szalonállapotú volt, és azért Nubira, mert a Daewoo Motornál voltam évekig műszaki oktató, az összes tapasztalat, kapcsolat, olcsó-gyári alkatrészbeszerzési lehetőség megvolt-megvan (bár nem nagyon kell semmi). Sokan lenéznek ezért, "szar Daewoo" mondják, de nem fizetem rá a gatyámat törlesztőre, karbantartásra, abszolút megbízható, ha bármi gondja lenne, csukott szemmel nyúlok oda, ahova kell. Hiába tetszik pl. a Mercedes, csak viszonylag régi használtat tudnék venni, ezer gonddal, tapasztalat nélkül, jól megfizetve a tanulópénzt. Ja a N ubira köszöni, jól van, 5 éves, 114000 km van benne, még eredeti az akkumulátor, eddig egy termosztátot (2000 Ft.) megy egy bal első stabrúdpálcát (2500 Ft.) kellett cserélni a kopó alkatrészeken kívül. Az eredeti első féktárcsák is most kerültek le. Más gond nem volt. Még sokáig marad, mert értelmetlen lenne 800 eFt-ért ladni, majd venni valamit 2 mFt-ért,. ami mindjárt csak 1,5 mFt-ot ér. De persze sokan lenézően nyilatkoznak a hitelre vett gépükből, hogy inkább a busz, mint a Daewoo! Közben állandóan világít nekik a tüzelőanyag tartalékjelző.

Zoli

3 gb 2009.07.08. 07:58:01

Ez a sztori igaz vagy csak szivatnak minket?

pet77 2009.07.08. 07:58:40

Bukjon nélkülem 8 kilót!

VizsLAjos 2009.07.08. 08:01:03

Egyébként rengetegen jártak igy az országban. Csak nekik nem volt plusz 1 milliójuk, hogy kiszálljanak a kocsiból.

Igyhát, vagy a bank viszi el, vagy marad a jó kis biztositási csalás.

pet77 2009.07.08. 08:01:59

Ha azt a pénzt 2008 októberben részvénybe teszed, ma nem 8 kiló bukód, hanem kb 1 milla nyerőd van...

ugyhogy 2009.07.08. 08:02:23

@gin74tonic: Nem lattam meg amerikai autot... :)
Tortenetesen Kanadaban elek es van egy hasznalt Focus kombim. 2002-es, 150e km. Kb harmadannyiert vettem, mint a magyar piaci arfolyam. Ja mondjuk itt nem tekergetik a km-orat. De a minosege a kocsinak nem ugyanaz.
Persze a japan kocsik jok, meg a BMW is. De azok nem is olcsobbak!

Winston Smith 2009.07.08. 08:04:17

Tibikém, nagy barom voltál. 24 %-os THM, svájci frank alapon?????????????? Apa, jó hogy nem a Providenttől vettél fel hitelt!

Amúgy én a helyedben lehet hogy megpróbáltam volna első körben refinanszíroztatni a hitelt, a 24 -os THM-nél azért már vannak jobb ajánlatok, az a magas kamat legfeljebb az októberi nagy pánik és pénzszűke idején lehetett reális.

pet77 2009.07.08. 08:04:54

A mostani kocsimat 1 havi részleté vettem:)))) a többi pénz befektetve, ha a kocsinak baja van megcsinálom.

hard 2009.07.08. 08:04:59

3 millát egy ilyen rozzant szarra? Inkább egy új Clio 1.2TCe-vel, abban is van turbó. És az 2 évig garis.

ifrance 2009.07.08. 08:08:16

Emberek! Valaki világosítson már fel, hogy miért jó belerúgni a másikba, hamár egyszer felvállalja, hogy hülye volt? Simán kihagyhatta volna ezt a cikket. De szerintem pont azért írta meg, hogy legalább mások ne járjanak így. Amúgy én is hitel ellenes vagyok, és mindent amit tudunk igyekszünk anélkül csinálni. De ettől még nem érzem úgy, hogy tartoznék az önbecsülésemnek azzal, hogy ilyenkor kárörvendjek más hülyeségén. Persze lehet, hogy egyeseknek ettől áll föl, de most erre mit mondjak?
Magyarország, én így szeretlek! ;)

grigorij (törölt) 2009.07.08. 08:08:45

Én mindent megértek! Engem könnyű bármiről meggyőzni!
Értem, hogy rohadék bankok, meg ez a szemét válság és hát a valutaalapú hitel...
És még azt is, hogy vannak olcsó és vannak drága autók, és van amit jól lehet eladni és van amit nehéz...
És azt is értem, hogy egyiknek olcsó a fenttartása a másiknak drága!


De az azért már én sem értem, hogy ha a szerző SZÁNDÉKOSAN választott egy speciális autót magának és annak finanszírozására, mivel azért pénze rá ugye nem volt, valutaalapú hitelt vett fel, szóval senki sem állt a háta mögött csőretöltött géppisztollyal(!!!), tehát bevalottan ÖNKÉNT tette amit tett, akkor

MIÉRT A SUBARUT NEVEZI MEG BUKÁSÁNAK AZ OKÁNAK????

A lakáshiteleseknél nem a lakás a ludas, afogyasztási hiteleseknél nem az a tárgy, amire elbaszták a pénzt, ahogy az utóvevőknél sem az autó a hibás!

Az a nyomorult, aki bevállalta!
És hát lakást venni gyakorlatilag számos esetben meg kell venni, de autót???

Drága és drága üzemeltetésűt, hitelre?

Az a rohadék SUBARU!

Winston Smith 2009.07.08. 08:11:19

Amúgy 9 éves turbós, ritka autót venni a piaci ár másfélszereséért, 90 %-ban hitelre, svájci frank alapon, 24 %-os THM-re, válság közepén, államcsőd-gyanús helyzetben...

No comment, Darwin-díj gyanús eset.

Nancsi 2009.07.08. 08:13:05

Mayday 2009.07.08. 07:50:35:
Nem egy lakás ára, hanem a jelenlegi, és amilyet szeretnék, a közötti árkülönbözet. Azért nem mind1:-) Bár tény, hogy ez is elég nagy szó ma Abszurdisztánban.
Gyerekkori legjobb barátom és szakmatársam (mondjuk akkor még csak tanultuk, ő fősulin, én középiskolában) kiment nyugatra, 1 év után vett Magyarországon 1 lakást kp-re, további 2 év után vett ott egy lakást kp-re. Mivel jó szakember volt (országos versenyeket nyert tanulmányai alatt), ezért jóval többet keresett mint a helyi szakik, kb 1.5-2x annyit. Meg dolgozott is mint az állat, itthon mikor készült kifelé 10-12 órát dolgozott, 4-6 órát aludt, a többit meg tanulással töltötte (utazási időt is, egyetlen BKV pozitívum hogy lehet rajta olvasni).
A lényeg az, hogy a hitellel elb.ssza az ember a jövőjét, a lehetőségeit. Nekünk is van amúgy 1 hitelünk a lakáson, de az:
- kamatmentes
- kezelési költség mentes
- bármikor ingyen előtörleszthető
- forint hitel.
Namost ez a 4 pont egyik piaci hitelre se igaz, és durván bármelyik ponton olyan szinten el tud szállni egy piaci hitel, hogy az borzalom. Hosszú futamidőnél, mittomén 20 év 1% kamat emelkedés 22%-al növeli meg a visszafizetendő összeget. Előtörlesztés ha csak 0.5%, akkor is elvihet egy havi átlag fizut. Érted, 1 nyomorult papír megírása, meg bepötyögése a számítógépbe, ami kb 0.00001W energia felhasználásával újraszámolja az egész hitel miskulanciát. Nem baj, olcsón megszámítjuk, 150kiló.
Bankokkal nem szabad kezdeni. Ennyi erővel lehetne a 2 centi vastag aranyláncon merci jelet viselő 140 kilós norvégoktól is kölcsönt kérni. Ja, hogy az nem olyan bizalomgerjesztő, mint egy 90/60/90-es 23 éves szőke cicababa, aki azt rebegi az asztal mögött, hogy nem kell félni, nem fog fájni?

pet77 2009.07.08. 08:13:16

Tibi!
Ha legközelebb hitel kell szolj nekem, adok 23%-ra:)))

msadmin 2009.07.08. 08:15:09

Én drukkolok a Bendének és a családnak h emiatt a kocsi miatt ne legyen több anyagi és családban okozott kár

nem Ő árulta a camryt is a múltkor?

pizo 2009.07.08. 08:15:41

@ifrance: Itt az a agond, hogy autós újságíróként lehetett volna több esze. Hiszen ebben a körben forog, és már azért pár éve tudott volt, hogy (még a válság előtt is) sokszor (majdnem mindig) csak bukóval lehet egy hiteles autóból kiszállni. Főleg a hosszú futamidőre, minimális önrésszel vett járművekből. 6 éve visszavett gépjárművek értékbecslésével foglalkozom, gyak. mindegyik bukó a tulajnak, egyrészt azért, mert az autó értéke a futamidő során csökken, másrészt a hitelszerződésekbe beépített feltételek miatt. Ha ez egy cukrászpékkel történik meg, akkor azt mondom nem ért hozzá, így járt. De egy autós újságíró!?

Zoli

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2009.07.08. 08:16:53

@hard:

Azért a francia autót szembeállítani egy japánnal nem meredek egy kicsit? Akkor is, ha a japán 9 éves:)

Nem védem a Subarut, sose vennék a horror alkatrészárak és a fenntarthatóság miatt, de azért egy Forestert és 1.2-es Clioval összehasonlítani elég vicces:)

pet77 2009.07.08. 08:18:12

Tibi, ha becsőnget a brokernet,ne engedd be őket,mert rábeszélnek, hogy fektesd be náluk azt a pénzt,amit jelzáloghitelre vesznek fel a lakásodra:)

Bambano 2009.07.08. 08:20:35

Ha jól olvastam a belsőséget, akkor nem olyan rég eladtátok a camryt, most elment a subaru. A következő poszt arról fog szólni, hogy az a mocsok bkv megemelte a bérletek árát? :P

KuKori · http://ireland.blog.hu 2009.07.08. 08:23:10

Baaaaaalfaaaasz...

Elég necc, hogy a "magyar autós újságírás krémje" kvázi debil úgy az autókhoz, mint a hitelekhez. És még papucs is! :P

pizo 2009.07.08. 08:24:28

@pizo: Ja, és nem örülök neki, hogy így járt, és becsülendő, hogy megírta, de ettől még sajnos nekem, és ahogy látom másoknak is van véleménye.

Zoli

hard 2009.07.08. 08:26:46

@scheerti: Igazad van, a japán esélytelen, tényleg meredek összehasonlítani. Amúgy tényleg más kategória bőven, csak a turbós motor miatt írtam. Bár sztem sok olyan ember vesz forrestert, akinek évi 5-10 alkalomtól eltekintve nem lenne elég egy Clio.
Amúgy gondolom megnézted már, hogy a 2008, 2009-es modellévű Renaultok bőven verik megbízhatóságban a japán vasakat. Biztonságról meg ne is beszéljünk.

lacza87 (törölt) 2009.07.08. 08:27:21

@scheerti: Ja nagyon vicces az összehasonlítás, csak épp most nagyobb eséllyel lenne autója, ha nem ezt választja.

konti10 (törölt) 2009.07.08. 08:30:05

Alapvetően nem a hitelen buktál, hanem a kocsid értékvesztésén. Pöttyet drágán vetted.

ifrance 2009.07.08. 08:30:35

@pizo: totál igazad van, itt a hülyeség halmazati esetéről beszélhetünk. de ettől még nem érzem úgy, hogy ki kellene röhögnöm, meg lehülyéznem. Azért azt eddig is tudtam, hogy a TC-sek is emberek sztereotípiákkal, vágyakkal, hülye mániákkal, és a vágyaikhoz képest vékony fizuval. Meg hát van köztük hülye is. A múltkor ki is akadtam, amikor valamelyik okos otthagyta a tip-top Vectrát mert hiányolta a precíz váltót. Aztán vett egy Suzit, mert a szervót nem hiányolja. :) De hát ő a hülye! Ha a kövi cikk arról szólna, hogy milyet szívott a Suzival, mégsem kezdenék el kórusban kárörvendeni.
Az egész TC utálja pl az Opeleket, viszont írnak szórakoztató cikkeket. Csikós szereléseit pl kifejezetten szeretem. Meg az összes más cikkét.
Ezenkívül jó kis közönség szokott itt összejönni, néha határozottan jó olvasgatni a kommenteket. most is csak azért akadtam fenn, mert nagyon előbújt a magyar virtus. :)

pet77 2009.07.08. 08:30:57

Nem is autót,hanem chf-et kellett volna venni 150 huf-ért!!!Idén márciusban 200 huf fölött lehetett volna eladni!!

hard 2009.07.08. 08:33:33

Amúgy tényleg ezt a cikket októberben kellett volna megírni, hogy vigyázat így is lehet járni.
Ezek után hogy' higgye el az ember, hogy zörög a kárpit, meg lötyög a váltó???

hard 2009.07.08. 08:38:27

Meg arról is lehetne írni, hogy van olyan hitel aminek fix a törlesztője, cserébe emelkedik a futamidő. Annál nincs olyan, hogy akkorára nő a havi összeg, amit a család már nem bír. És a futamidő alatti árfolyammozgás kiegyenlítődhet is akár.
Meg mondjuk sztem jobb 50e-et 5 hónappal tovább fizetni, mint pár hónapig 90e-et.

gnme 2009.07.08. 08:40:05

@ifrance: Csikós leírja a tényeket. Nem hazudik. há' ölég ritka ez a mai világban :)
Csikós oda viszi szerelni a verdákat, ahol van rá hely és idő, nameg szakértelem. há' ölég ritka mai világban :)
Csikós nem jajveszékel ha valami pénzbe kerül. Megveszi, beépíti aztán használja. há' ölég ritka mai világban :)

olyanról már nemis beszélek b+ hogy szereti használni a kocsikat .. ez valami kuriózum, úgyse fogja megérteni senki ,,

Nancsi 2009.07.08. 08:45:43

hard 2009.07.08. 08:38:27
De ez persze csak bizonyos korlátok között igaz. A futamidő növelésével nő az össz teher, vagyis dupla futamidő közel sem 1/2x törlesztő részletet jelent, hanem mondjuk 2/3-ot (fránya kamatos kamat). Sőt, egy idő után hiába növelnéd a futamidőt, a törlesztőrészlet nem csökkenne, sőt nőne (mondjuk ez hosszú idő).
Másrészről az egyes hiteleknél maximalizálva van a futamidő (sőt az is, hogy kifutásakor hány éves lehet az felvevő, plusz autónál az autó kifutáskori kora is számít), így pl autónál a futamidő nem hosszabbodhat meg mondjuk 20 évre, lakásnál meg 40 évre. Amikor átlépné ezt a limitet, onnan kezdve ugyanúgy viselkedik, mint egy fix futamidejű hitel.
Ezt a hosszabbodó futamidejű hitelt felénk úgy szokták nevezni, hogy parasztvakítás.

szemeteske 2009.07.08. 08:47:36

Ilyen spéci verdát (benzines turbó + négykerék) pár évre venni tuti bukó. Nekem a következő kocsim egy (új) Legacy Outback lesz, de azt nem is adom el vagy 20 évig. ;)

Stripescat 2009.07.08. 08:47:47

Annyi pénzből, amennyit buktál az autón vehettél volna egy jobb állapotú 1989-1994 bukólámpás Mazda 323F BG-t (IV gen.), átiratod, és egy évig szervizelteted. Lehet, hogy ezzel nem kerülgeted a hóban a nyárigumis lúzereket, de megnéznek benne :) És a fogyasztása is barátibb, mint a Subarunak.

ifrance 2009.07.08. 08:48:19

@gnme: azért ennek ellenére Csikós felesége is kivívta már a tiszteletemet ismeretlenül is, mert az sem semmi, amit ő elvisel a férje mellett. :) Mondjuk ez is csak nekünk jó, mert nagyon szeretem a cikkeit, amiknek kb a fele nem íródna meg, ha egy 3éves hiteles toyotában ülne...

Szkotti 2009.07.08. 08:49:16

A következő kérdést szeretném feltenni:
Ha valaki tudja, hogy havi 2000km-t autózik, miért is kell 2.0t benzines autó? Utána csodálkozunk, hogy százezrek csúsznak le a betöltőcsövön havonta? Értem, hogy autós újságírás, meg presztízsmárka, meg összkerékhajtás, de akkor is.
Leírom a saját helyzetemet: lakhelyemtől 80km-re dolgozom. Mikor ez eldőlt, kellett egy megbízható verda, az akkori 20éves faros Skoda helyett. Mert kiszámoltam, hogy a törlesztővel együtt (naná, hogy nem volt annyi kess, hogy hitel nélkül belevágjak) kijövök úgy a havi 4000km-es futásból, hogy az nekem megfelel. Vettem egy akkor 4 éves dízel Astrát. Nem rajongok érte, de a feladatát tökéletesen ellátja, hozza az akkor előre megsaccolt fogyasztást, és úgy általában a fenntartásra szánt összegeket. A törlesztő, mint mindenki másnak nekem is felcsúszott egy 30-40%kal az első időszakhoz képest. Eladni? Kinek? Hová? Kb. annyit ér most, mint amennyi tőketartozás van rá. Azért, hogy fiatalítsak 4-5 évet, és ugyanekkora adósságot vegyek megint a nyakamba? Kösz nem. Inkább várok egy alakalmas árfolyamot, becsengetem a maradékot, a kocsi meg marad, amíg gurul. Persze, ehhez olyan autót kell választani, aminek a fenntartása havi szinten a realitások talaján marad...

Facelessbook · www.dont.think.so 2009.07.08. 08:52:20

Én februárban vettem autót, CHF hitelre, 200Ft-os bázisárfolyammal. 3 napja kaptam egy egyenlegértesítőt. Mivel a havi részlet nem változik, csak a futamidő, így már 2 hónappal kevesebbet kell fizetnem. És lesz ez még kevesebb is...

sipike78 · http://www.szabolcsswift.hu 2009.07.08. 08:52:44

Szerintem mindenkinek lehet valami heppje. :)

A gyűjtőszenvedéllyel párosult autóbuzéria esetében az a cumi, hogy álltó helyében is eszi a pénzt a kicsike.

Míg pl. óra-, film-, régi pénz stb. mániások esetében ez kívül esik a ringen.

Mayday 2009.07.08. 08:52:50

@Nancsi: De ,fog fájni, attól hogy szőke a csaj :)) Sose értettem azokat az embereket akik kocsit nem azért vettek hitelre, mert közben a pénzük másutt jobban jövedelmezett, mint a kocsiban tette volna... jól írták előttem: hitelre csak lakást, minden más nélkülözhető addig, mig össze nem jön rá a pénz.

tlantos 2009.07.08. 08:54:42

Ugye, ugye, bejott, amit mindig is mondok.
Akkora autot kell venni, amekkorara van penzunk. Es nem 12 litert fogyaszto 10 eveset 8 eves hitelre. Inkabb legyen kisebb, de ujabb, ami max 8 liter eszik. 2-3 eves pont jo lesz (bar reszemrol az ujra szavazok), ami nem rohad ki az ember alol a futamido vegere, es nem kell hamarosan a vetelar jelentos szazalekat rakolteni javitasokra. Es 5 evnel hosszabb hitelt semmikepp.
A 4wd magyarorszagra gyakorlatilag felesleges normal kozuti hasznalatra.
Devizahitelt meg csak akkor veszunk fel, ha ki tudjuk fizetni a duplajat is.
Vagyis, ahogy a szavazas is mondja jeleneleg: a szerzo hulye.

Amugy hajra totalcar, szjkozzatok csak tovabbra is, hogy vegyunk oreg hasznaltat, 2 merettel nagyobbat, minimum 2 literes motorral, az kell a varosba.
Miert is elado a Camry? Talan gondolkozni kellett volna? Erre most a Subaru is. Haaaat....
ki lesz a kovetkezo, aki aztan majd jon ide sirankozni?

zako 2009.07.08. 08:56:07

"de azért egy Forestert és 1.2-es Clioval összehasonlítani elég vicces" -mondta Bende '08 oktobereben, es befizette a 10%-ot a Subarura.

Mayday 2009.07.08. 08:56:48

@scheerti: Miért vicces a Clio vs Forester?? Egyik sem ázik be, mindkettő megvéd ha csatt van, de a Clioval találsz parkolót, nem fogyaszt sokat (nekem 1.6 benzin Renault van, 7.0 az átlaga Bp és környékén) és százezer szerelő ismeri és még az alkatrész sincs annyira aranyárban hozzá, mindez a Foresterre nem igaz... tényleg hülyeség összehasonlítani :))

TakacsLajos1 · http://kozpontiszelloztetes.hu 2009.07.08. 09:00:26

Szerintem korrekt hogy ezt így leírta, kevesen ismerik be ha hibáznak, viszont a végkövetkeztetéssel nem értek egyet:
"Öreg autót csak nagy – ötven százalék körüli – önrésszel vegyen"
Sztem hitel nélkül vegyen, és még legyen párszázezer zsebben, vagy ne vegyen.
Csikósnak a gondolkodása szimpibb, van hobbi meg járkálós autó, meg nem hitelez ha jól tudom.
Amúgy szerintem nem 8kilót bukott, mert még realizálta az autó értékvesztését is, azaz az önrészt, amit ha jól számolok + havi 80 körül amit belerakott stb..
inkább 2 milla körül lehet a bukta...

Mayday 2009.07.08. 09:01:09

Ja igen: a 24% THM is megér egy nyerítve felröhögést... ennyiért már Ft alapú hitelt is kaphattál volna és akkor nem pippantod be...

Mayday 2009.07.08. 09:02:40

@Lui_: Naja. Autót eleve úgy kell venni, hogy vételár + 20% kp-ban zsebben... avagy forditva: ha van 1 millám kocsira, akkor nagyon-nagyon max 850-ért veszek és pont.

bigpond 2009.07.08. 09:06:06

volt nehany honapja a TC-n egy cikk a valuta alapu hosszu lejaratu hitelekrol, joslatok a hasznalt auto tulkinalatrol, meg ugy altalaban a vilagvegerol. a joslat egyenlore bejott. Tibor maga nem olvas totalcar-t? bar lehet, h akkor mar keso volt amikor a cikk megjelent.

gin74tonic 2009.07.08. 09:06:29

@értem: en californiaban elek, ne mutasd be.

sandrew 2009.07.08. 09:07:43

Távol áll tőlem a nyalóka, de most én nem bántanám a szerzőt!
Hány olyan ember lenne, aki ezt így bevállalná arccal-hanggal, ország-világ előtt? Tekintsétek úgy, hogy itt a testközeli alkalom, hogy más hibájából lehet tanulni!

tlantos 2009.07.08. 09:08:19

@Nancsi:
"A hitel márpedig ördögtől való dolog"
Az ilyen idiotakat, mint te vagy, ki kellene rakni egy lakatlan szigetre.

A hitel fontos dolog, mozgatja a gazdasagot is.
DE: hitelt csak "termelo" dologra szabad felvenni. Ertsd termelo gep, szallitoeszkoz (amivel dolgozol, penzt termelsz), illetve ingatlan, mert ha kifizetsz havi 40-50e-t alberletre, akkor esetleg praktikus inkabb a sajat lakasod torlesztojet fizetni.

Érdekes 2009.07.08. 09:08:55

@hard: Honnan tudod te észkombály, hogy egy 2009-es márciusi kocsi mennyire megBÍZHATÓ még 10 évesen is?(netán még megbízhatóbb mint egy japó?)
Most komolyan, ezt viccből írtad???? :D:D:D:D:D:D

Tudod, egyébként van egy kulcsszó a megbízhatóságra (nemzetiségtől,márkától függetlenül) : TÖRŐDÉS.

Johnny_D 2009.07.08. 09:11:37

Arra kivancsi lennek a szerzo megbanta-e hogy megtette ezt az utolso lepest. a CHF folyamatosan kuszik lefele...

Érdekes 2009.07.08. 09:13:34

@Érdekes: Jah, és ésszerű használat... :)

Rocko- 2009.07.08. 09:15:03

@Mayday: "ezeréves használhatatlan roncsok"
ezt azért még gondold át. vagy úgy 100*.

pet77 2009.07.08. 09:20:54

Hajrá IL FERRO!!!!!!!!!!!
Hol vannak az il ferro ügyfelek?
Itt mindenki okos,vagy ilferros,és titkolja...
Vagy az ilferrosok nem kommentelnek??

Érdekes 2009.07.08. 09:21:28

@tlantos: "Devizahitelt meg csak akkor veszunk fel, ha ki tudjuk fizetni a duplajat is."

Forint hitelt meg akkor, ha eleve a dupláját szeretnénk fizetni a törlesztő évek alatt :D

rognork 2009.07.08. 09:22:10

megérdemelted. részben a hozzád hasonlók fingatták meg (a felelőtlen barom bankárokkal együtt) a hitelpiacot.

Érdekes 2009.07.08. 09:23:16

@pet77: Tényleg...mi lett az il ferroval? :) nem húzták még lámpavasra őket? :D nem az ügyfeleket...

pet77 2009.07.08. 09:23:57

@gin74tonic:20 kommenttel előbb még kanadában éltél

halaloszto 2009.07.08. 09:26:03

Most megis, mit kepzeltel?

Ha 110ezres torlesztovel 6 milla a vege, akkor a 70ezressel is 4milla. Az meg tokre ok egy 14 eves autoert? Vagy az elejen nem is szamoltal semmit?

vajk

hottentotta 2009.07.08. 09:28:09

Hmmm. Mivel én alapból ki nem állhatom Bendét, kicsit elfogult vagyok, bár próbálok nem az lenni. Természetesen mint embert, családot, sajnálom őket, nincs annál hitványabb érzés, mikor egy szaros autóhitel miatt úsznak el az ember dolgai.

az is szar lehet, hogy még 800k-ért lehet eladni egy kocsit. az emelkedett hiteltörlesztők sem olyan kedves dolgok, továbbá 1-1,5 éve nagyon kevesen tudtuk, hogy jön a válság, beáll minden, a CHF az egekbe ugrik.

De. Bazdmeg, miért kell venni 3M-ért használt fosadékot? Ráadásul hitelre? Aminek 200k a 10ezres szervíze.

Jól mondták előttem, egyrészt gondolom ciki a suzuki meg a fabia Bende uraságnak, másrészt addig nyújtózkodj, amíg a takaród ér...

pet77 2009.07.08. 09:28:18

@Érdekes: Valami strómanra iratták a céget,aki szorgalmasan jár a biróságra.
Szerintem egyébként az egész mögött az importőrök álltak...

gin74tonic 2009.07.08. 09:28:52

@pet77: en??? egyszer voltam canadaban eletemben! keversz valakivel!

tlantos 2009.07.08. 09:29:18

@Érdekes: amennyiben a devizahitel duplajat nem tudjuk kifizetni, es a forinthitelt sem, akkor NEM VESZUNK FEL hitelt. Ilyen egyszeru. Es beerjuk kevesebbel.

gin74tonic 2009.07.08. 09:30:49

@pet77: az "ertem" nick nevu kommentelo irta magarol a canadai lakhelyet, nem en.

tudom hol lakom, nyugi :)

gin74tonic 2009.07.08. 09:33:15

@pet77: no problem, de rajohettel volna ha megnezed a kepeimet, hosszu nyilegyenes utak a sivatagban nem nagyon vannak canadaban :D

rfz 2009.07.08. 09:35:15

Ez csak azért van mert az ember ostoba, és nem gondolkozik. Mi egy suzukival ugyanígy jártunk, csak mi 2x ennyit buktunk. De tanultunk a hibákból. Most nagyon-nagyon jó érzés reggel csekkek nélkül kelni.

PS: az én feleségem próbált segíteni, hogy fel ne robbantsam a bankot,mert amikor meglett a kocsi ő is ugyanúgy élvezte...

klarky · http://kreport.blog.hu/ 2009.07.08. 09:35:39

Előre bocsátom, h nem olvastam vég az összes kommentet, így bocsi, ha már valaki felvetette.

Hogy az istenben lehet az, hogy valaki 112 ezret is be tud fizetni autóhitel gyanánt, plusz mellette ugye él, fizeti a lakását, a rezsit, gondolom ruházkodik, stb.-stb. és még az asszony is épp munkanélkül van.

Hát mennyit kerestek ti a fővárosban???

Érdekes 2009.07.08. 09:36:16

@tlantos: Kicsit vicces, h adott a devizahitel X összegért, és mesterségesen generált okok miatt, mondjuk emelkedik 40%-ot..a háttérben aplikáló tőke miatt..mert csak, most az úgy tetszik neki..Akkor ne annyi legyen a hitel, mint amennyi, hanem legyen magasabb, de ne szórakozzanak karvalyék.
Mert a hitel elgondolás, maga az ötlet nem rossz, csak egyik fél se essen át a ló tulsó oldalára...

Érdekes 2009.07.08. 09:38:34

@klarky: hát annyit nem, hogy tudják hosszabb távon fizetni... :D:D:D:D:D

tlantos 2009.07.08. 09:39:20

@Érdekes: a devizahitellel ezt bevallalod. A kockazat mindig ott volt. Az arfolyammozgasoknak semmi valosagalapja, olyan, mint a tozsde. Oda lokdosik, ahova az erdekek kivanjak.

BeeTm · http://beeproject.atw.hu 2009.07.08. 09:43:11

Két és fél éve vettem egy opel faastra TD kombit CHF hitelre.
Akkor 22.000ft-tal indultam,válság bejövetelekor felment 27.000Ft-ra,most visszament 19.000Ft-ra.
Kopó dolgokon kívül semmi gond vele,fogyija fix.

Még két év van vissza a hitelből.

Mayday 2009.07.08. 09:44:58

@Rocko-: Egy 10< éves kocsi egy mai új autóhoz képest igenis az, akár a biztonságát, akár egyéb tulajdonságait nézve.

torma99 2009.07.08. 09:45:07

@Winston Smith: Igen ez a 24%-os THM egyszerű személyi kölcsön volt... lol nah és akkor itt tartja magát egy "újságíró" értelmiségnek...komolyan mondom ahhoz ki milyen hülye nemcsak a lakóhelynek nincs semmi köze (Hofinak igaza volt)

davidson (törölt) 2009.07.08. 09:46:01

"mennyei a letaposott havon kerülgetni a nyárigumisokat." AKKOR FIZESSÉ :)))


"Mégis a Csikós a legnagyobb lúzer."
NYUGI,TE VAGY AZ :)))))

csufar 2009.07.08. 09:47:28

sajnálom a szerzőt, de hogy egy autós újságíró ennyire hülye legyen, azt kifejezetten fáj látni. BENDE!!! Nem tanították meg neked, hogy fogyasztási hitelt NEM VESZÜNK FEL??? Vagy ha igen, akkor kalkuláljuk az árfolyamkockázatot??? Sajnos sokan vannak ebben az országban, akik kicentizik a kiadásokat, ami önmagában még nem is lenne baj, de ha ezt abban a hiszemben teszik, hogy minden úgy lesz, mint eddig volt, ráadásul hagyják rébeszélni magukat az ÓCCSÓ (MUHAHA) devizehitelre...hát...szánalmasan hülyék vagyunk, ez van. Láttátok volna az értékesítő arcát, amikor lakást vettem, és közöltem vele, hogy a frankhitel szar...forinthitelt vettem fel, kb 10%-kal drágábban. AKKOR. :DDD

vuki z1 2009.07.08. 09:48:06

Nem értem, mire ez a nagy hiszti, nosztalgiakorú, ráadásul eladhatatlan autón nyolcszáz rugót hitel meg forintgyengülés nélkül is könnyű elbukni. (Esetünknél maradva: egy laza turbócsere, vagy egy kisebb baleset, és már ott is vagy.)
Mindenesetre használt járműnél tényleg nem árt 30-40 százalék önerő, meg minél rövidebb futamidő, különben csúnya ráfaragás lehet a vége. Nem árt figyelembe venni azt sem, hogy a használt gépeket - érthető módon - sokkal szemetebb feltételekkel, magyarul drágábban finanszírozzák a bankok.
Ami pedig Ritát illeti: Tibikém, ez semmi. Az én feleségem annak idején 3 órában foglalta össze az aznap részletre megvett Z1000 és a harmonikus párkapcsolat között feszülő ellentmondásokat. Ja, és majd' elfeljtettem: mindezt az épp nálunk tartózkodó anyósom társaságában tette. (Szerinted az ő hozzászólásai kinek az álláspontját támogathatták? :-D )

GG81 2009.07.08. 09:48:16

írták már, de én is, én is!
-tipikus esete a túlvállalásnak... simán lehetett volna egy kisebb autóval is megelégedni, teccett így nagyot bukni...
-családi béke. megértem az asszonyt és a lúzert is, aki felborította a családi költségvetést! ez már nem a középkor, hogy a férj intézi a kis mutyijait..., ha meg igen, akkor a külön kassza elv van érvényben, mindenki beadja a közös költségekbe és azonkívül éli saját világát, de az meg már más kérdés, milyen együttélés az, csak a papír...
-árfolyam. a bankok meg kajálják be jó méllyen, ha csökken az árfolyam a törlesztőt nem méltóztatnak olyan mértékben csökkenteni.
én is devizahiteles vagyok kisautóra... tervem, hogy most kicsit visszatért a frank kivásárlom a hátralevé 2,5 évem...

Auto-InterCont 2009.07.08. 09:49:47

Nem olvastam a kommenteket, de számomra egyértelmű, hogy hitelt csak arra veszek fel, ami pénzt is hoz. Persze a "szerző hülye" (vagy mi?) lehetőségre kikkeltem, de azért nem örülök a nagy bukójának. Sokan vállalják túl magukat. Suzuki 6000 km-rel most pont fele annyi, mint újan. Hát számolni kell és nem túlvállalni magunkat.
Egyébként díjazom az önkritikát. Remélhetőleg sokak szemét felnyitja és nem lelkesednek túl az éppen nem annyira gyenge forint láttán!

1011001b (törölt) 2009.07.08. 09:50:03

Szerintem a Totalcar szerkesztősége remekül reprezentálja a magyar autóstársadalom csóró-sznob rétegét. Mi az istennek kell ilyen roncsokat venni újautó-áron? 3M-ért több ezer 1-2 éves, 10-20e-t futott autót lehet találni. Igaz, az nem 1.8-as, nem összkerekes, nem turbós és kevésbé csajozós. De városban ugyanazt (vagy többet) nyújtja, biztonságosabb, kevesebbet eszik, 24% helyett 5-10%-os hitelt kapsz rá és egy év után a belehajtott 10-20e km-el nem 2.2-ért kell eladni. Aki meg ésszel vett fel hitelt, azt 20-30% emelkedés nem szabad, hogy tönkretegyen.

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2009.07.08. 09:50:26

@rfz:

És még sokan mások is jártak így nullás Suzukival, csak ők most hallgatnak. Bende meg leírta. Rengetegen elcsábultak és vettek új autót a szomszédnak( ha ő vehet, akkor mi is, nyuszómuszó- így mulat a magyar), aztán persze rájöttek közben, hogy jó volt a tízéves régebbi autó is, mert arra negyedannyit kellett költeni évente, igaz nem volt már jéghideg a klíma, meg nyikorgott ez-az, a metálfény se volt már új, meg az ülések is foltosak voltak kicsit. Az új autó meg nem, viszont a lezárásig a másfélszeresét fizetik ki az eredeti árának, az értéke meg másfél év alatt a felére csökken. Kiszállni nincs lehetőség, max háromévente venni egy újat, kicsit drágább törlesztővel, aztán újrakezdeni a sokéves ámokfutást a felvett hitel visszafizetésének legkisebb esélye nélkül.

tlantos 2009.07.08. 09:51:37

@GG81: azert nem csokken a torleszto, mert nem csak az arfolyam, hanem a kamat is emelkedett benne. az arfolyam csokken. a kamatot viszont veletlenul sem csokkentik.

axo. 2009.07.08. 09:52:30

dicséret a szerzőnek hogy leírta a sztorit becsületesen, még akkor is ha lehet nem ő volt a szenvedő alany. De legalább páran felkepják a hitelüket hogy ők is mekkora birkák. Sok ilyet látni az utakon, hülyére hitelezett suzukik és thaliak, persze mert a magyar embernek a 3 éves autó már öreg. Az emberkéről meg lesír hogy retteg a költségektől, de büszkén ül azért a volán mögött. Én tavaly szeptemberben kerültem majdnem hasonló helyzetbe. Akkor azt hittuk van elég pénzünk és jövedelmünk, és veszünk olyan 3-3,5 Mft körül valamit, egy accordot, octaviat stb. Aha. Októberben szóltak a munkahelyen hogy baj van pár nap múlva nem kell menni. A pároméknél is akkor volt fizetés amikor pont tudtak utalni a cégnél. Jött egyik kölcsönautó a másik után, aztán egy olcsónak tűnő alternatíva a suzuki, amire havi 10-15 000 Ft ment rá havonta, még jó hogy meg tudom csinálni magamnak. Szóval átalakultak a dolgok rendesen. MOst egy 10 éves olcsó japán van, amin minden hétvégére van javítani való, de jó így. Mert az enyém.Ha pedig behiteleztem volna egy 3 millást, imádkozhatnék az árfolyam miatt mert eladni nem tudnám, meg kifizetni sem. Patthelyzet. De jó volt hogy az utolsó lépést nem tettem meg. Hitel csak ingatlanra.

Bambano 2009.07.08. 09:53:29

@csufar: a forinthitel most is drágább, sőt, a teljes válságidőszak alatt drágább volt. Az értékesítő, gondolom, úgy nézett rád, mint egy idiótára. A vicces része a dolognak az, hogy neki volt igaza.

Bélabácsi 2009.07.08. 09:55:10

"Addig nyújtózkodj, amíg a takaród ér".

Hallottad ezt már valahol ?....

Érdemes megfontolni mielött az ember gazdasági kérdésekben dönt, akkor nincs késöbb komoly meglepi.

Bambano 2009.07.08. 09:55:22

A subaru ellen csak annyi szól, hogy ő ügyesen kerülgette télen a nyári gumisokat, de mikor is volt itt utoljára akkora tél, hogy a nyári gumi akadály volt? Úgy értem, egyben 2 napnál hosszabb időszakra?

kalandrover 2009.07.08. 09:57:36

@davidson:

""Mégis a Csikós a legnagyobb lúzer."
NYUGI,TE VAGY AZ :))))) "

Várggyáá még Robi elkezdi árulni a Coguáárt mer megunta! :-)))

Nancsi 2009.07.08. 09:59:13

tlantos 2009.07.08. 09:08:19
Azért arról se feledkezzél már meg, hogy hitelt akkor érdemes felvenni, ha kiszámítható, hogy mennyit fogsz rá fizetni. Ha felveszel egy hitelt mert 40%-al többet termel a kamion amit veszel belőle, mint a törlesztő, és 50%-al megemelkedik 6 hónap után akkor az színtiszta bukta. Pl ha elmúlt októberben akartad volna így megmozgatni a gazdaságot, akkor most te buktál volna néhány milliót.
Persze autón, ami eleve bukta, azon duplán az, de termelőeszközre se muszáj hitelt felvenni. Én pl. nem vettem fel se októberben se máskor, és köszönöm, jól megvagyok, cégként is. A gazdaság mozgatórugója a munka, csak ezt sokan elfelejtik, mert az fáj. Hitelt felvenni könnyebb, az tény.
A hosszú lejáratú, külföldi deviza alapú hitelek meg nem igazán a kiszámíthatóságukról híresek. A gond az, hogy több olyan paraméterből tevődnek össze (árfolyam, kamat, költségek(pl előtörlesztés költsége)), amelyek pánik hangulat esetén kb egyszerre egy irányba mozdulnak el, és halmozódva hamar összejön ez a +50%.

fahey 2009.07.08. 09:59:29

Tibi, azt teljesen meg tudom érteni, hogy vettél egy subarut! De én sose gondolkozok 1 millánál drágább autóban, mert nem merném bevállalni

Bambano 2009.07.08. 09:59:34

@kalandrover: majdnem jó, a kugár csapágyas-motorgenerálos lett mostanában, úgyhogy bár eladni nem fogja, ide illik a listádra :)

Shadowbull 2009.07.08. 09:59:44

Nalam ez utotte ki a biztositekot:

" Aztán elkezdtem számolni. Mennyit fizetek ki a futamidő végére? Majdnem hatmilliót? Egy akkor tizennégy éves kocsira? "

AZTAN?

Miutan beleugrottal, es honapokig fizetted a hitelt, kezdtel el szamolni, hogy mi merre hany meter?

Hat bakker, nem ertem az embereket.

sb

2009.07.08. 10:01:49

Bocsánat, hogy ezt írom, de:

bazdmeg
bazdmeg
bazdmeg

Ennyire hogy lehet valaki gazdag? Ezt nem hiszem el.

Neil Blender 2009.07.08. 10:02:23

Hat ne is haragudj de iszonyatosan nagy lama vagy =)

En ugyanezt akartam jatszani az uj Hondammal mondjuk csak elmeleti szinten mert imadom annyira hogy ne adjam el. en 142 HUF/CHF-en vettem fel 2 Milla hitelt halistennek gyors konstrukcioban (36honap) masfel ev utan bementem a bankba mikor en is megkaptam a nagy csekket hogy akkor hogy mennyit is kene visszafizetni. Nos masfel ev torlesztes utan 2 M kellett volna visszafizetni, pont amennyit felvettem.

Ugyhogy mondtam hogy 'nyatok es azota is boldogan hasznalom a kocsim es halistennek a CHF is PICIT visszament vallalhato szintre...

gnme 2009.07.08. 10:03:48

te sb .. eza AC/DC?

én szeretmám a zenéjüket!!

Bár mindenki le szokott hülyézni miatta. Már hozzászoktam.

Érdekes 2009.07.08. 10:06:57

@tlantos: A bevállalás rendben van...csak van egy kicsi csúsztatás így ebben a dologban.Mert pl. a hitelezők is adták össze vissza a hitelt..meg nyílván egy csomó virtuális fedezetlen lé is kiment..Nem csak a kisember volt felelőtlen és kapzsi..na mind1, túl komplex ez, h itt most erről..

karlmann 2009.07.08. 10:07:18

Több dolgot sem értek. Egy 9 éves kocsiért adni 3 millert itthon? Már bocs, de szerintem a Mobile. de-n most is lehetne ennél olcsóbban találni és az tuti nem legyilkolt példány lesz.

Én debreceni vagyok , de még itt is sok céget tudok, akik abból élnek, hogy INGYEN! megnézik a hiteled, átszámolják és átrakják egy olyanba, ahol kevesebb a törlesztő. Ilyesmire nem gondoltál?

Te mint újságíró, néha nem hallgatsz híreket? Nem tűnt fel tavaly ősszel, hogy mindenki valami pénzügyi válságról nyomja a sódert?

szakmernok 2009.07.08. 10:08:31

@qualitaet: Sajnolom a feleséged vagy a jövendőbelid.

tlantos 2009.07.08. 10:11:10

@Nancsi: mondtam en, hogy kotelezo? De ha mar kell, csak arra szabad. De azt sem 0 kozeli induloval.
Oktoberben mar szarral meszeltek az egesznek, koszonhetoen az idiota amerikai bankok korabbi agyatlan hitelezeseinek.
De devizahitelt nem csak ezert nem akartak adni 220 folotti CHF-nel. Tudtak, hogy az a melypont, onnan csak erosodhet a forint, akkor meg az ugyfel meg jol is jarhat. Az meg milyen lenne mar.

Lowtyo 2009.07.08. 10:13:02

fogd fel úgy tibi, hogy neked legalább volt egyszer egy fasza subarud.
inged-gatyád ráment, de legalább volt.
ennyi erővel a nyaralásnak sincs értelme, mer elversz rá egy rakás lóvét, aztán az meg csak egy-két hétig tart.
ha folyton azon agyalnék, min-mennyit "buktam" felkötném magam.

thetriggerhappy 2009.07.08. 10:14:28

már sokan leírták előttem, de nem tudom megállni, hogy ne tegyem meg én is:
ez itt a tipikus buta fogyasztó őszinte vallomása volt.
megérdemelted, remélem (a saját érdekedben), hogy tanulsz belőle. az őszinteség viszont értékelendő és megsüvegelendő.

és, hogy egy kicsit cinikus legyek, az ilyen sztorik miatt vagyok képtelen együttérezni a devizahitelesekkel, az autójukon bukókkal. el kell olvasni az apróbetűs részt, nem kell sajnálni pár tízezret egy olyan szakember véleményére, aki ért hozzá, mert sokat takaríthatunk meg.
ügyvédként nem egy esetet láttam, amikor sok tízmilliós ingatlan vételénél az ügyvéden akartak spórolni, meg is bánták....utólag meg lehet sírni.
(és, hogy én is őszinte legyek: én is szívtam meg spórolás miatt: lakásfelújításnál is érdemes szakembert megfizetni, nem kisujjból kirázni, ha az ember nem ért hozzá. nekem ez volt a leckém)

granturismo 2009.07.08. 10:15:11

Én tudom, hogy ha az ember elé legálisan belógatnak az utcán egy zsák pénzt arra hajlamos rákapni és nem nézi, hogy esetleg a "rákapásnak" milyen későbbi következményei vannak. Ez a hiteltörténet maga a jelenlegi válság kicsiben. A globalizmus és a jelenlegi gazdasági berendezkedés hatalmas problémája, hogy egy állandó erőltetett növekedési igénye van és ezen a ponton olyan mértékü amely mögött már nem áll sem valódi gazdasági sem természeti erőforrás alap. Az ember persze vágyik a szebbre, jobbra meg nem is akar lemaradni a másiktól és a jelenlegi gazdasági, társadalmi berendezkedés nagyon jól kiszolgálja ezt az emberi tulajdonságot. A globalizmus nevéhez méltóan a kommunizmus összeomlásával mára egyöntetű az egész világon láthatjuk, hogy elterjedtsége okán minden erőfeszítés ellenére ma sokkal nagyobb a gazdasági és elsősorban környezeti károkat okoz mint akár csak 10 éve. Az ilyen válságok ezt a folyamatot legfeljebb megakasztják, de meg nem állítják pláne vissza nem fordítják. Mert azt a pénzes zsákot ma már egyre inkább belógatják a kínai, indiai embereknek is és joggal mondhják nekem mitól van kevesebb jogom ahhoz az életszínvonalhoz amit az amerikai vagy az európai vagy a japán stb.. ember megengedhet? Az, hogy az erőforrások ezt az egyen életszínvonalat egyszerűen fizikailag nem teszik lehetővé ma senkit sem érdekel. Mert bizony még nekünk is erősen lejjebb kellene adnunk egy "egyenszilárdságú" világ kialakulásához hátmég a leggazdagabbaknak. És ezt senki sem fogja megtenni. Mert mikor a kínai paraszthoz eljut a globalizmus "jótéteménye" a hitel, azaz az autó, a fürdőszoba, az lcd tv, a számítógép stb.. melyekről korábban egyszerűen nem is tudott ezzel olyan kitörölhetetlen igény ébreszt amely végsősoron egyrészt a gazdaság másrészt a bioszféra összeomlását fogja okozni. Csak ugye az ember eddig ha foglalkozott is ezzel a gondolattal nem törődött vele. Talán majd egyszer ez előfordulhat de akkor mi már nem élünk, legyen ez az unokáink gondja.
De ez sajnos hamar eljön akár már a mi életünkben. Aki ezt nem látja, vak.
Csak ha az okokat vizsgáljuk magunkban akkor ne úgy mondjuk: Mit csináltak ezek?
Mert az összeomlás milliárdnyi apró mozaikból áll össze amelynek része ez a szerencsételen, ártalmatlan autóhitel is.
De többet mondok lehet, hogy pont ez az a mozaik amely átbillentette a folyamatot a visszafordíthatatlan sávba.

És most a hitelesekről. A bedőlt hitelek a megugró törlesztőrészletek miatt sokan szenvednek ma. És erős az igény hogy a kormányok nyújtsanak segítséget a bajba kerülteknek. Politikailag mindenképp kívánatos lépés. Más vannak konkrét intézkedések is ezzel kapcsolatosan.
De itt megint egyetlen kérdés merül fel. Hogyan honorálják a felelősen gondolkodókat? Nyilvánvalóan sehogy.
Na, ez az egész berendezkedés legeslegnagyobb problémája, hogy ösztönzők sincsenek egy más felfogás támogatásához.

Atty V8 2009.07.08. 10:15:24

Ahogy látom az "autós újságiróink" sem sokkal okosabbak a politikusainknál,de az már kicsit sok, hogy még olcsó kocsit sem találnak a válság kellős közepén.
Gondolom a nagy "szakértelem" és "jó" kapcsolatok miatt lehet.
Hitelt manapság meg csak cégeknek érdemes felvenni, aki meg magánemberként hitelre akar vagánykodni az mostanában könnyen igy járhat.

Robzon 2009.07.08. 10:16:29

Hihetetlen hogy mennyit költötök autora, es mennyire kimellesztitek magatokat.
En is majdnem vettem most egyet. De aztän megse, mert räjöttem hogy hülyeseg. Van egy 9 eves 5-ös BMW-m tök jo ällapotban, meg van egy T4-es transzporterem, szarul nez ki, de szinten tök jo, friss müszaki mind a kettön. Gondoltam a kettö helyett veszek egy T5-ös multivan-t, ceges autonak, de csalädinak is jo, ket legyet egy csapäsra, mindent leirhatok költsegkent. Aztän a döbbenet akkor jött amikor kiderült, hogy a kettö automert kapok käbe 6.000EUR-t. Talältam egy tök jo multivant 23.000-ert, 4-eves 96.000km tökeletes ällapot, comfortline azaz a közepes felszereltseg.
De bazmeg, hät a mostani ket autom ertekcsökkenese az elkövetkezö ket evben minimälis, meg ha a potenciälis szervizköltsegeket, es a dupla biztositäst, a BMW-n nem leirhato javitäsi költsegeket is beleszämitom.
Kölcsönt tutira nem vennek fel, mert ha a kamatot beleszämitod simän örültseg. (Forintos jövedelemmel deviza-kölcsönt felvenni örültseg negyzet, ennyi erövel järhatnäl taxival is.)
Szoval nekem nem eri meg ennyit kiadni egy autora, inkäbb nyaralok härom hetet valami szep helyen. Ja, es a havi jövedelmem _netto_ olyan 7.000EUR. Szoval engem nagyon meglep amikor lätom, hogy magyarorszägon elö barätaim mennyire a lehetösegeik fölött költekeznek ha autorol van szo. Van ertelme ennyit görcsölni egy autoert? Ennyi kockäzatot vällani egy tärgyert? Tegyel felre inkäbb a gyereknek egy jo iskolära. Ha engem kerdezel.

vuki z1 2009.07.08. 10:16:44

AutoInterCont: nem értem, miért lehetne csak olyan dologra felvenni hitelt, ami pénzt is hoz.
Szerintem, ha valaki tisztában van a saját jövedelmi korlátaival, tudja, mennyi felárat fizet, meg felkészül a futamidő során esetlegesen bekövetkező armageddon-szcenáriókra (durva forintgyengülés, elszálló kamatok), nyugodtan vehet fel hitelt kocsira, bútorra, egyébre is.
Persze, jöhet a duma, hogy "én a banknak nem fizetek kamatot", csakhogy adódhat helyzet, mikor ez a megközelítés nem állja meg a helyét.
Ha én például nem vettem volna meg 4 éve az új motoromat (30 százalék önrésszel, 3 év futamidőre, essünk túl rajta alapon), akkor már pontosan b.hatnám, mert azóta megnősültem, most épp nagyobb lakásra gyúrok, aztán jön a gyerek, és egyéb dolgok, amikre rá lehet fogni, miért nem veszel új motort/kocsit.
Így a 2,8-ról 2,5-re leengedett motor a kamatokkal együtt 3 millából jött ki nekem, tehát 500 rugó kamatot fizettem három év alatt. Lehet, hogy én vagyok a hülye, de nekem megérte, ugyanis négy éve van egy nagyon jó motorom, és tudom, hogy még hosszú évekig meg is lesz, plusz a szervízköltsége töredéke egy tizenéves roménak.
Egy szó mint száz: aki járműhitelt vesz fel, nem feltétlenül hülye, főleg, ha kellő megfontoltsággal teszi.

Ubul1 2009.07.08. 10:17:57

@qualitaet:
te egy ökör buzernyák vagy ember, annyi érzékkel a pinához mint féllábúnak a seggberúgáshoz. Azért csaktán van alapja az elképedésnek mikor kiderül h a közösből 1.2 milka elszublimál a semmire! És ilyenkor nem kezdesz el vitatkozni egy hülye picsával se, mert annak kurva világ lesz a vége!

Bende, tényleg csak 2 szóra álljuknk meg:
WÁÁÁÁÁÁ, KIBASZOTT LÁMAA!

Egy iyen baromnak aki 2000km-t tesz egy hónap alatt a seggébe mi a faszért nem jó egy 93-as Polo 1.4D vagy Saxo 1.5D?! Egyik kb 300-350e másik 450e. Én komolyan a seggmet verném a földbe ha csak ilyenre tudnék ennyit szánni mint ez a 2! De még 350e-t is sajnáltam fél éve egy Polo-ra pedig egy dízel lett volna hülye türkíz színben makulátlan állapotban pesten. Én is barom voltam, ma már elcserélném akár mikor egy ilyenre.

kalandrover 2009.07.08. 10:19:03

@thetriggerhappy:

Nekünk volt pár ügyvéddel dolgunk, akik állítólag az érdekeinket képviselték.
Jó pár éve magunk intézzük a dolgainkat. Azóta valahogy kezd a mérlegünk pozitív irányba billenni.

thetriggerhappy 2009.07.08. 10:19:05

@Lowtyo:

a nyaralás, főleg ha utazás és nem láblógatás, sokat ad. én pld az utazáson soha nem spórolnék. ez az én heppem. meg tudom érteni, akinek a kocsi az, de az ne sírjon, ne hitelre éljen a hobbijának és ne adja el az első nehezésegnél.

Mayday 2009.07.08. 10:21:21

@misibacsi: "Egy szó mint száz: aki járműhitelt vesz fel, nem feltétlenül hülye, főleg, ha kellő megfontoltsággal teszi."

De, hülye. Egy bármikor ellopható, értékvesztését napi ezer Ft-okban mérhető, vétlenül totálkárosra törhető nagy értékű használati tárgyat CSAK azért venni hitelre, mert nincs pénzed rá, totális hülyeség.

Hitelt mindig olyanra szabad felvenni, ami megtermeli a hitel árát, kivéve a lakást.

zöldi 2009.07.08. 10:21:50

@Lowtyo:"ennyi erővel a nyaralásnak sincs értelme, mer elversz rá egy rakás lóvét, aztán az meg csak egy-két hétig tart."

Na végre, egy igazán értelmes és találó hsz!!! ;)

GG81 2009.07.08. 10:22:03

Lowtyo: ebben tökéletesen igazad van: "ha folyton azon agyalnék, min-mennyit "buktam" felkötném magam."

az ember a saját sorsának a kovácsa, valaki dolgozik és/vagy szerencsés, hogy nem kell hitel neki valamire amire vágyik. valaki meg proli és hitellel kiegészítve tudja megszerezni amit akar. persze felvetődik a kérdés, valóban szüxége van-e bizonyos dologra, meg akkorára? és a tudat, hogy hogy tudja-e mit vállal a hitellel. ha elkezd sírni, akkor nem tudta, hogy azt vissza is kell fizetni, vagy fingja sem volt, hogy mit jelent hogy változik az árfolyam/kamat ezzel a törlesztője... ezek a szánalmas esetek és emiatt szív a sok olyan hitelfelvevő, aki bírja, csak most épp nekik is nehezebb.
autóra hitelt nem azért vesz az ember, mert nyerni akar rajta, ezt is fontos észben tartani, ha nagyverdára veszi, akkor rongyrázás és bele is fog bukni...
de ami überlúzerkombó, nem egy bank reklámban meglovagolták már: nincs pénzed nyaralni, személyi kölcsön! áááh! vagy amikor kijött a hitelből az esküvő, a nászút és még egy kocsi (kezdőrészlete) is... áhhhh!!!! agyarország!

kalandrover 2009.07.08. 10:22:38

@granturismo:

Ámen.

Én csak arra szoktam gondolni, hogy milyen könnyű dolgunk van, bemegyünk a boltba és levesszük a kaját a polcról.

Ubul1 2009.07.08. 10:23:14

@thetriggerhappy:
Hidd el ha a népítéletek hátterébe belelátnál, akadna ott cifrább sztori is. 200e-t érő kocsik amibe 600e felett költöttek pár év alatt, meg műszaki zsákutcák, amik szarok de legalább szépek és a tulaj itt nyugtatja magát, hogy hűdekurvajó volt, hadd szopjon más is.
@Lowtyo:
Igen, lényegében fel lehet fogni így is a kocsi is egyfajta élményfaktor, pláne ha annyit kell vele szívni mint itt egyesek, azután mégnagyobb élményfaktor mikor jópénzért sikerül elpasszolni. Felér egy karibi nyaralással, ahol csak leégsz, a seggdet kidörzsöli a belement homok, elkapsz egy krónikus kezelhettelen nyavaját egy benszülött kurvától aki pofátlanul magas pénzért feküdt meg neked.

Nancsi 2009.07.08. 10:24:34

tlantos 2009.07.08. 10:11:10
Csak azt mondtad hogy hülye vagyok, mert a jelenlegi hiteleket ördögtől valónak tartom. Mert szegények tényleg azok, csak kell hozzá egy középiskolás matek, és máris látja az ember a buktatót.

ke-cula 2009.07.08. 10:24:48

Na ja, aki lusta és az autókereskedőknél vesz fel hitelt az így jár. Legközelebb majd besétálsz egy-két hitelintézethez és kikéred a véleményüket, ajánlatukat INGYEN! És akkor a családi arany is megmarad....;))

stower 2009.07.08. 10:25:15

Tibi! A Mercik után megvenni egy ilyen japán fostalicskát?! Aranyáraban! Rabló hitelre! Hihetetlen...
Mi a tkm ez a driftelési mánia mindenkinél így 40 körül? A kapuzárási pánik része?

thetriggerhappy 2009.07.08. 10:27:15

@kalandrover:

jó ügyvédet kell keresni. olyan ez mint a szerelő, mivel te nem értesz hozzá, ha akar, át tud verni.

egy tanmese: újépítésű lakást vásárlók spóroltak kb 100ezer ft-t azzal, hogy nem vettek igénybe ügyvédet. az építtető eladta nekik úgy az ingatlant, hogy késedelem idejére a ptk szerinti kötbért vállalta.
ők aláírták, bukták azt a 6 hónapot, amivel késett a cég (fizették az albérletüket, stb). az én ügyfelemnek kifizették kötbérben szinte a teljes lakásbútor árát, mert azt egy első éves joghallgató is tudja, hogy a ptk-ban nincs kötbér megállapítva, arról a feleknek kell megegyezni...

Shadowbull 2009.07.08. 10:28:53

@gnme: "te sb .. eza AC/DC? "

Hol?

Egyebkent en is szeretem.

sb

thetriggerhappy 2009.07.08. 10:30:11

@thetriggerhappy:

ja, én pld tökéletesen tudom magamról, hogy nem értek a kocsik műszaki részéhez. nem sajnálok alkalmanként pár ezer ft-t arra, hogy kocsinézésnél elvigyem magammal a szerelőmet, vagy ha ez nem megoldható, beguruljak a kocsival, hogy ő megnézhesse.

eddig egy autómon buktam: amit újonnan vettem.

zöldi 2009.07.08. 10:31:18

Ha már mindenki hitelszakért, akkor én is :D
Szerintem nem hülyeség áttekinthető(max 3 év) futamidejű hitelre kocsit venni, de csak akkor, minimális mértékben terheli meg a családi költségvetést, és amúgy ott figyel az ára a bankban/széfben/párnában. Így ugyanis a tőkét ügyesen forgatva lényegesen jobban jössz ki, mintha kicsengetted volna kp-re. Szerintem. Mielőtt karóba húznátok, nem vagyok közgazdász :)

GG81 2009.07.08. 10:31:27

@Mayday: azért ez nem teljesen így van: "Hitelt mindig olyanra szabad felvenni, ami megtermeli a hitel árát, kivéve a lakást.", rögtön a kivétel, miért csak az?
ha valakinek az a vágya, hogy autója legyen és szépen ki is tudja csengetni hiteletől, nem sír, akkor honnan veszed, hogy ha nem is pénzbeni de milyen sokfajta más értékeket hozott számára!? élményeket, idő spórolást (, ami ugye PÉNZ), kapcsolatokat (baráti, bármilyen). ha bicajjal járna az nem ugyanaz, mint egy verdával... és, ha bírja, tudja mit vállalt vele, akkor? tudja azt is milyen lehetőségek nyílnak meg előtte!
jah, most jöhet a szöveg, hogy mit képzel, hogy hitelből? miért nem veszi saját zsebre..., jah mert már nem az a világ van, hogy csak a csókosoknak lehetett autójuk a merkúrtól. aki bírja és elfogadja így is lehet már neki guruló fémkockája...

Érdekes 2009.07.08. 10:32:19

@granturismo: Mérsékelni lehetne a folyamatot...de ez utópia.. (fúziós erőmüvek, fosszilis energia leállítása és alternatív energiák felhasználása, zéró emissziós autók motorblokkok készítése (esetleg csere program, h a régi autóból kicserélik a benyás v. dizel motorokat), fák telepítése...meg még rengeteg minden lenne..dehát nah, izgalmas lesz mire 8 milliárdan leszünk, és tényleg a kínai is amerikai színvonalon...bár lehet, hamarabb bekövetkezik a baj, minthogy ezt a számot elérjük.

Grafithuszar 2009.07.08. 10:33:42

Azt hiszem nem tudok már sokat hozzátenni az előttem szólókhoz. Persze én is sajnálom a szerzőt és a családját, de eszméletlen hülye volt...
Már itt is leírták párszor:
-Hitelt csak arra éri meg felvenni ami pénzt termel.
-Ha mégis olyanra veszed fel ami nem termel pénzt akkor csakis akkor szabad ha a törlesztőrészlet kétszeresét is ki tudnád fizetni.
"Addig nyújtózkodj amíg a takaród ér".
Mi is vágtunk már bele autóhitelbe, mert _tényleg_elengedhetetlen_ volt a munkához. De a létező legolcsóbb autót választottuk ami megfelel a célnak (Clio 1.2)

Rav Antal 2009.07.08. 10:34:45

Azért a 8 kilóért 16 hónapig fizethetted volna a törlesztő különbözetét (ha a legmagasabb különbözettel számolsz). És akkor ugyanott vagy, van egy fasza kocsid amit ugyanazokkal a feltételekkel használsz.

esde 2009.07.08. 10:35:01

most relatív ez a bukás:

felvettél ennyi hitelt, pont jött a válság, aztán így jártál.

De ebből nem az a tanulság hogy hijj de gonosz világ van. Hanem hogy a hitel nem ajándékban van...

Racevét de legközelebb pénzből vegyél autót, jobban jársz...
1 mert ha megkerested a pénzt akkor fogod tudni mennyit ér, mikor elköltöd
2 az már a tied
3 íg most a lehető legrosszabbul jártál mert egy amortizálódó eszközt vették egy kemény kamattal, és árfolyamrizikóval járó hitelre, és úgy szálltál ki belőle hogy realizáltat is ezt a veszteséget..

Nekem is van hitelem igaz lakásra és nem több mint ez az autó hitel, de én a felvételnél is úgy számoltam hogy ha a kétszerese akkor is működjön a dolog.

Na több szerencsét a jövőben.

Johnny_D 2009.07.08. 10:38:18

Annak hogy itt lehulyezitek az embert, nem sok ertelme van...
Szerintem szukseg volt egy ilyen cikkre. Megtehette volna o is hogy elsunnyogja, es behuzza fulet farkat, nem mondja el senkinek. Viszont van ebben az orszagban rengeteg olyan ember aki hasonlokeppen jart, esetleg meg jarhat... nekik nagyon hasznos lehet.
Az hogy beszopta az teny, o is elismeri, de azert baszogatni mert ezt meg is irta... nem igazan ertelmes...

vuki z1 2009.07.08. 10:38:50

@Mayday: Miért, ha egyben kicsengeted, akkor nem törhet rommá, meg nincs értékvesztés?
Ha így szemléled a dolgokat, ne haragudj, de csak sajnálni tudlak.

szakmernok 2009.07.08. 10:39:00

@Mayday: Egyetértünk. A TC-ben imádják a roncsokat. De érvelni azt tudnak. Nem vesznek újat(újabbat) mert nem éri meg, mert gyorsan csökken az értéke vagy mert úgy is összetörik, meg ellopják. Bezzeg ilyen subaru hülyeségeket azt tudnak venni és abból is ezer éveset.

Grafithuszar 2009.07.08. 10:39:09

@GG81: azért ez nem teljesen így van: "Hitelt mindig olyanra szabad felvenni, ami megtermeli a hitel árát, kivéve a lakást.", rögtön a kivétel, miért csak az?

Azért kivétel mert a lakás általában tartja az árát. A kocsi nem.
PL: Opel Astra 3 milla.
3 év múlva 1,5 milla (50% csökkenés)
1,5 szobás lakás valami lakóparkban: 12 milla
3 év múlva 14 milla (15% növekedés)

Mayday 2009.07.08. 10:39:16

@GG81:

Azért hülyeség, mert ellophatják, összetörheted önhibádon kivül - magaddal együtt -, összeverheti jégeső, akármi, és akkor nem marad más csak a havi 100 e bukta + az értékvesztés.

A lakás azért kivétel, mert itthon nem igazán lehet megspórolni egy lakás árának bármilyen számottevő részét, legalábbis becsületesen nem...

Mayday 2009.07.08. 10:40:56

@misibacsi:

De rommá törhet, viszont nem a tolószékből kell fizetned a hitelt vagy nem az ellopott kocsit hitelét fizeted még 10 évig. És legfőképpen nem egy bankot gazdagitasz feleslegesen.


Sajnálhatsz, én meg vigyorgok a saját zsebből vett kocsimban, amit ha összetörök, akkor nem járok vele két hónapig és kész.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2009.07.08. 10:41:04

Tanulság?

1. Minden autó bukó, akármit csinálsz.

2. Autót, főleg nem öreget, nem veszünk hitelre.

szakmernok 2009.07.08. 10:42:06

@Bambano: Csikós meg "a Kati-zik".

soseleszekelső 2009.07.08. 10:43:30

Hasonló cipőben járok én is, kicsit talán jobb helyzetben.

30% önerő mellett 2MFt-ot vettem fel, most több mint fél év után 2,1MFt-ot kéne visszafizetnem. Autó közben 2,7-ről lement 2,2-2,3-ra. Törlesztő 60 helyett 75, a csúcs a 90 volt.

De azért sok helyen nem értek egyet a cikkel (és a kommentelőkkel sem)

1. Saját példámból kiindúlva, a +15eFt nem szabad, hogy gondot okozzon. Ha igen, akkor nem válságfüggő a dolog, hanem már hitelfelvételkor komoly tévedés történt.

2. Úgy tünt a cikkből, hogy elsősorban nem az árfolyamkülönbözettel van a baj, hanem hogy 1 kereső maradt a családban. Ilyen esetben viszont mindegy, hogy Ft vagy devizahitel.

3. A cikk címe erősen félrevezető, mert szerintem a tanulság nem az, hogy soha többet Subarut, hanem inkább az, hogy soha többet öreg autót hosszú hitelre.

4. Előtörlesztés nem lett volna jobb megoldás? Így nem 800eFt volt a bukta, hanem 1,6MFt (értékvesztés + hitelvisszafizetés).

szakmernok 2009.07.08. 10:44:25

@redriot77: Nyugi azzal a 9 éves subaruval biztosan nem villogna le az autópályán.

isti77 2009.07.08. 10:46:13

Együttérzek a szerzővel, még ha szerencsére tapasztalatból nem tudom átérezni a problémáját, és remélem nem is fogom soha.
Kioktatni nem érdemes, amit írni lehetne, tudja már magától is, és szerintem nem is lesz ilyen hülye még egyszer (ugye nem?).

Hitelre kizárólag ingatlant vennék, ha nincs más megoldás, mert lakni kell valahol.
Bár ez nem a legjobb hely ennek leírására, mert akik itt vannak, azok szeretik az autókat (én is), de akkor is, az autó csak egy használati tárgy, ami arra, való, hogy az ember eljusson vele egyik helyről a másikra, napról napra veszít az értékéből, többnyire utcán áll (akinek még a madaras Tesco előtt is van egy zárt garázsa, attól elnézést kérek), ahol nekimennek, összetörik, ellopják, elromlik, elavul.

Ezért nem érdemes rá hitelt felvenni, szerintem.
Ha 5 millió forintom lenne, akkor kb. 2 millióért vennék autót, és az arány hasonló lenne más összegnél is. Nem ér többet.

oggy71 2009.07.08. 10:49:11

3 éve vettem egy Astra G Caraván diesel autót, 2,2-ért, 1,2-vel ugrottam be, a többi CHF hitel, de előtörlesztéses, mivel bevállaltam két év végén 2x200e befizetését.
Áprilisban kértem ajánlatot a hitel lezárására, az akkori árfolyamon még mindig 650e saram van!!
Menjenek a köcsög bankok a jó kurva anyjukba!
Pedig kb. megvolt a 60% beugróm, nem csuta fasszal ugrottam neki a szettnek!
Hab a tortán a NAGY BANK tegnapi levele amitől végképp eldurrant az agyam ,hogy az új Törvény! értelmében jelzálogosítják az autót a hitel kicsengetéséig.

Humphrey 2009.07.08. 10:50:08

nem olvastam végig (még) az összes kommentet.
a szerző nyilvánvalóan hülye

Én uralkodok magamon és nem teszek utalásokat mindenféle vibr...

Az autóbuzériát sokféleképpen lehet megélni. Bendéhez hasonló anyagi helyzetben lévő vegyen egy (1db) használt suzukit, és subarut, bx-et, diablot, egyebet vegyen 1:18 arányban, és tologassa azt, olvassa a szaklapokat, járjon kiállításokra. Nem szégyen, nekem is van egy bordó xk120 az asztalomon, pedig adna rá a bank 30k Eurot (sőt, lehet nem is kéne, csak egyszerűen az, hogy esetleg van ennyi pénz még nem jelenti azt hogy meg is engedhetem magamnak).

Bende ultraüberhülye volta az utolsó előtti bekezdésben csúcsosodik ki: öreg autót (és másmilyet sem, sőt mást sem) NEM SZABAD HITELRE VENNI.
Ne költsd el azt a pénzt amit még nem kerestél meg.

Egyébként enyhítő körülmény, hogy ország világ elé tárja mekkora barom volt, kérdés tanul-e belőle. Szerintem nem, ilyesmit már írt egy 560SEC kapcsán is.

pxaba 2009.07.08. 10:51:19

@Bambano: igen, pesti tájszólás! de!!!!! a tájszólásokat meg neméri cikizni, bár nekem is bánTSa a fülem, mikor azt hallom: kŐrút, pÓsta.... de a pestiek már csak így beszélnek...:
@Nancsi: a hitel nem ördögtől való! kellene jelenértékszámítást tanítnai az iskolában.. nem olyan nagy vasziszdasz, kb gimn második osztályban meg lehetne tenni.. aztán az emberek kicsit okosabbak lennének. a baj az , hgy pedagógusok írják a könyveket, nekik meg nem nagyon vanolyan problámájuk, hogy mennyi törlesztőt vállaljanak be, mert ugye a kajára alig elég e fizetés...
@KuKori: a bende autós újságíró??? kbmint ahogy a első magyar fonógyár elnöke fonőnő... vagy amernnyire a köztiztasági vállalat igazgatója utcaseprő.. ügyvezető.... úgy tudom, nem ujságíró, nem főszerkesztő...
@rognork: mivel is fingatta meg a bende a hitelpiacot?
rajta nem bukott senki, hanem nyert... az iylen hitelfelvevők a bankosok álmai, akik egy kétmilliós hitelbe képesek beleölni még kétmilliót, hogy korrektül kiszálljanak.
@klarky: nem olvastad az összes kommentet, a bende az ügyvezető, nyilván nem kétforintból él, gondolom vidéken is keresnek a vezetők mégha nem is tudod mennyit...
A@Shadowbull: ha jól rémlik írta, hogy néhány hónapon belül tervezte lezárni a hitelt, csak beütött a krach, és nem kapta meg azt a pénz, a hitel meg a nyakán maradt... nem évekre vette fel a hitelt, amit az is bizonyít, hogy most lezárta... akkor hol yvette fel évekre????

bspbsy 2009.07.08. 10:51:25

jesszus bazmeg...

a totalcar agóniáját látjuk, autós újságírók ennyi ésszel!

hard 2009.07.08. 10:53:36

@Érdekes:
"Tudod, egyébként van egy kulcsszó a megbízhatóságra (nemzetiségtől,márkától függetlenül) : TÖRŐDÉS."

na ez megint nem a 10 éves használt mellett szól.

GG81 2009.07.08. 10:56:07

@Grafithuszar: tyű egéyzpályásan le lettem...
értem én az értékvesztés dolgot, de a lakásnál is van parafaktor/értékvesztés... pl. nemzetiségi szomszédok, lelakás...

vegyük ketté. (cél? befektetés vagy megszerzés)
-hitelt olyanra érdemes felvenni, ami visszatermeli és még profitot is hoz... vállalkozónak egy új teherautó.
-hitelt olyanra, amit nem feltétlenül akarsz eladni, nagyobb értékű, ez lehet lakás, de autó is. ekkor tudatában kell lenni, hogy a pénzed nem mind az autóra megy, HITEL-t vettél fel, ebből szok jönni a sírás-rívás.
+1, hitelt (olyan rendesen kamatosat) telefonra, nyaralásra, lagzira, nah ezek az überfelelőtlenség/meggondolatlanság.

zzoltan73 2009.07.08. 10:56:09

Egy autó mindenképp bukta, akár hitelre veszed, akár kp-ra. Egy autó értéke sosem fog megduplázódni, mint egy ingatlané, hanem folyamatosan amortizálódik, miközben még költesz is rá.
Ha hitelre veszed, természetesen többe kerül (főleg ha futamidőn belül eladod), de akinek ez az egyetlen megoldás arra, hogy autója legyen az vagy ép ésszel kiszámolja, hogy belefér-e a családi költségvetésbe, vagy nem megy bele a hitelbe.
Azt pedig nem szabadna ilyen élesen kijelenteni, hogy Subarut ne vegyél, mert sokat buksz rajta.
Vegyél Subaru Impreza WRX STI-t, azon nem fogsz bukni, mert sosem akarod majd eladni.

freeone 2009.07.08. 11:00:12

@zzoltan73: WRX STI most a legnagyobb bukta. Jövőre 300k súlyadó lesz rajta...

Bende Tibor 2009.07.08. 11:00:13

@Bélabácsi: Srácok!

Nem arról volt szó, hogy nem _tudtam_ fizetni a részleteket, hanem nem _akartam_.

Nekem havi 70 ezret megér egy ilyen autó, 120-at meg nem. Akkor sem, ha pénzbe kerül kiszállni.

És mint említettem, azért volt szinte mindegy az elején a THM (és ezért cserébe sokkal kedvezőbb az előtörlesztés díja), mert pár hónapon belül kifizettem volna az egészet, ha... de sajnos nem volt ha.

Peace

GG81 2009.07.08. 11:01:19

@Mayday: értem én ezt is, de ne vedd el jogot senkitől, hogy kicsit kényelmesebb legyen az élete. és, ha vállalja a rizikót (hitelt), akkor belevághat, csak tudnia kell mit vállalt. a károkra ott a biztosítás, ami kötelező is (casco)... amortizáció, ennek is tudatában kell lennie, hogy egy tárgy és elverheti a jég, mint sajnos az enyémet is tavaly...
nem a mértéktelen hitelfelvételért kardoskodom, csak próbálom magyarázni a bizonyítványt, miszerint tudatosan lehet vállalni előre tudhatóan bukta hitel, autóhitel vállalását is... miért, már néhányat írtam... mert nem kell pl. tömegközlekedni, arra sem megy a pénzed, többet lehetsz a szeretteiddel, több szabadidőd marad, gyorsabban tudsz szükség esetén segítséget kérni, elugrani a gyógyszertárba, orvosi ügyeletre, stb... ezek közül sok nem pénzben kifejezhető. és a hitelhez vissza, aki ezekért bevállalja a hitelt, annak illene a hitellel, mint olyannal is tisztában lenni és nem túlvállalni magát, mert ezekre tulképpen egy Trabant is céleszköz lehetne...

Bartoki 2009.07.08. 11:04:42

"... senki se akart hitelt adni rá, legkevesebb három próbát tettem személyesen, a továbbiakat a kereskedőre bíztam. Kettőmillió-hatszázötvenezer hitel. THM: 24%. Kötéskori árfolyam 150 Ft/1 CHF. Itt már nem volt visszaút."

Azt hiszem itt lett ez elbaszva...
24% THM-be belemenni egy több éves CHF alapú hitelnél? :O

Ez már majdnem Provident kategória...

Gondolom világos, hogy a kereskedő a hitelért jutalékot kap, és minél rosszabbat sóz rád, annál többet. :(

Mayday 2009.07.08. 11:05:17

@Bende Tibor: Deakkoris 24% THM? Meg nem tudomást venni a válságról, ami akkor már mindenhonnan folyt?? Ezt nem lehet védeni semmilyen érveléssel :)


@GG81: igazad van, ha az autó egy racionális vétel. De 3 milláért egy 10 éves rom sosem lesz racionális vétel. Ha vesz ennyiért egy új fókát, astrat vagy suzit vagy daciát vagy bármi RACIONÁLIS autót és abba bukik bele, az sokkal kevésbé ciki, pláne hogy egy autós szaklapot vezet...

vuki z1 2009.07.08. 11:05:38

Basszus, mi a fenének kommenteltek autós blogon, ha itt mindenki farizeus módon azon nyáladzik, hogy micsoda hülye az, aki járműhitelt vesz fel, és a jó befektetés csak a lakás?!
Meg szívatjátok szegény Tibit, hogy micsoda balek. Pedig az ő legalább már másban is tud gondokodni a lakáson kívül, még ha ezúttal meg is szívta egy kissé.
Semmi gond, gyűjtsétek a lóvét csak lakásra, aztán örüljetek a 15 százaléknak, amit kerestek rajta. (Ami persze nincs így.)
Komolyan, teljesen elkeseredtem. Mintha egy mormonok által üzemeltetett blogon kommentelgetnék.
De mindegy, azt az ördögi vigyort, amit a hitelből vett (már kifizetett) motorkerékpárom tud csalni az arcomra, úgysem törölhetitek le az arcomról.

Jó napot, jó lakóparkban dekkolást.

www.totalcar.hu/nepitelet/?op=itelet&cat_id=83059 2009.07.08. 11:06:14

A hitel egy teljesen jó dolog - mindaddig, amíg az ember tudja, hogy mik a határai. A bajok akkor kezdődnek, mikor az arc nagyobb mint a képességek, és forintra van kiszámolva a családi kassza.

A szerző úr példája nagyon jól mutatja, hogy mennyire buta, degenerált idióta szintjén van ma Magyarországon a társadalom döntő többsége. Hogy egy diplomával rendelkező ember nem is az, hogy ennyire hülye legyen (alapvető!) közgazdasági értelemben, de hogy mellette még szakújságíró is, és így sikerült ilyet összehoznia, hát... Természetesen sajnálom Tibort, de a butaságnak mindig ára van.


Egyébként akármennyire is lehülyézitek qualitaet-et, igaza van. (Mondjuk a "szaros egy guriga" nekem is erős.) És nem, nem vagyok egy bunkó paraszt vele egyetemben, hanem csak reálisabban nézem a dolgokat. Egy nő soha nem verje így magát és őrölje lelkileg a családfenntartót - nem áll jól neki. Ha utazni és villogni jó volt a Subaruban meg Camryban, akkor most se hisztizzen. Tudja már, hogy mikor kell befogni a száját... Tényleg ennyire puhapöcs papucs itt sok ember?

tlantos 2009.07.08. 11:08:40

"Nem arról volt szó, hogy nem _tudtam_ fizetni a részleteket, hanem nem _akartam_. "
NE TETEZD! Ezzel csak meg jobban lejaratod magad. ha megtartod, akkor nem buksz ekkorat. Es nem azonnal, hanem reszletekben. Persze akinek a penz nem szamit...

Atitüd 2009.07.08. 11:10:42

A szerzőnek sajnos igaza van, mert valóban nem szabad 30-50% alatti önerővel aztót vásárolni ilyen gazdasági helyzettben, de ha mégis így alakul, akkor nagyon nézzünk utána annak, hogy milyen paraméterekkel tudjuk felvenni a hitelt a banktól. Ez az ügylet már a szerződéskötés pillanatában halálra volt ítélve, de ezt a versenyzönk nem tudhatta. Jelenleg, még ezrével rohangálnak az utakon olyan autók, ahol büszkén feszít a "tulaj" az autóban és érzi a tulajdonosi érzést, de sajnos az autó a bank tulajdona és még lesz is egy darabig. :-)Én, mint autóértékesítő láttam azt, hogy eszetlenűl és átgondolatlanul ment az autóvásárlás éveken keresztűl. Tessék, ez lett belőle.

Mr.Bombastic 2009.07.08. 11:12:41

Elszomorito ez az egesz. Reszvet mindenkinek, aki igy jart! Gusztustalan az a jatek, ami Magyarorszagon tortenik az emberekkel. A forint kicsit megremegett, es lass csodat, mindenki bukta evekig kapargatott sporolasat. Most megint 270 az euro, de a hirek szerint ez nem jo, veszelyes a gazdasagra. Tegnap meg azt olvastam, az ipari termeles 20 szazalekot esett tavalyhoz kepest. Igazabol nam erdekelne egyaltalan, hogy sok senkihazi naplopo topszelhamos hogyan szorakoztatja egymast, de sajnos mindig a hetkoznapi emberen csattan az ostor. Az o anyjukat!

The Good Boy 2009.07.08. 11:15:20

nálam most ezzel az öszinte poszttal nagyot nőtt a szememben Bende kolléga.
A másik, hogy a jó K*rva anyj*kat a bankoknak. Most, hogy az év eleji valutaárfolyamhoz képest 15-20%-al erősebb a forint, még mindig annyi a törlesztőm, mert szegény bankok most magasabb bankközi kamatot számitanak mindenkinek. Ez a mocsok dolog. Nem elég, hogy miattuk van minden, meg segitik őket a kormányzat, azért mégegyet rúgnak az egyszerű userba. Mondjuk a mol ugyanigy csinálja, mert a benzin közel annyi most 60$-os olajárnál, mint tavaly nyáron 140$-nál. Mi lesz, ha ismét 100 fölé megy? 500 FT-os benzinár. Bankoknál ugyanez a kérdés. Ha megint 300 fölé megy az €, akkor kétszer annyit fizetettnek az emberrel, mint tél végén, amikor 300 felett volt?
Mutyiország, én igy szeretlek!

soseleszekelső 2009.07.08. 11:15:31

@Bende Tibor:

Őőőőőő.

Az az eredeti 70, ami felment 120-ra, most kb 90 lenne. Szóval havi 20e. Számoljunk 25-tel. Ehelyett befizettél 800e-t. 32 havi különbözetet egy összegben.

Ezt nem igazán értem.

Persze amikor 120 volt, értem, hogy remegett a léc, de azért várható volt, hogy belátható időn belül kicsit jobb lesz.

Nem érzed úgy, hogy elkapkodtad?

Balazs5 2009.07.08. 11:15:44

Tiszta amerikai gondolkodás:
pénz nincs, de a termék kell...

Gondolom egy 10 éves Corolla már derogálna.

Persze sok ilyen ember van, de azok nem írják le, senkit sem érdekel, hogy hú de marha voltam, romlott tejet ittam, és hasmenést kaptam.

Érdekes 2009.07.08. 11:18:17

@Atitüd: és nepperként, te is ugyanúgy tukmáltad a szart az emberekre.Gratula, te is feszíthetsz...

soseleszekelső 2009.07.08. 11:19:08

@The Good Boy:

Lehet, hogy nekem van mázlim, de nekem semmi más nem mozgatja a törlesztőmet, mint az árfolyam. Egyértelműen nyomonkövethető (Santander)
Egyelőre a kamatkorrekciót megúsztam.

Üzemanyagárnál három paraméter van:
- olajár
- árfolyam
- adó

Grafithuszar 2009.07.08. 11:27:42

@misibacsi: Attól hogy autóbuzi vagyok még nem jelenti azt hogy gazdasági analfabéta lennék. A lakáshitelt nem befektetésnek vettem, de az akkor is _tény_ marad amit a fenti kommentemben leírtam.
Senki nem mondta hogy 100% hülyeség lenne hitelből autót vagy motort venni. Mindössze azt, hogy amikor megveszed bele kell kalkuláni azt is hogy _anyagilag_ bukni fogsz rajta. Ha ezt el tudod viselni anyagilag akkor semmi baj. Sőt ha mosolyt csaj az arcodra akkor különösen megéri :)
De hidd el ha a motorod törlesztője a havi bevételed 80%-a lenne akkor te sem mosolyognál annyira...

Kirov 2009.07.08. 11:29:16

@Bende Tibor: Kedves Szerző Úr! Ez még nemváltoztat azon, hogy aki kis önrészel viszonylag sok pénzt hitelez az véleményem szerint nem normális, pláne ha azt is hozzáveszük, hogy ön, idézem:
"Nem arról volt szó, hogy nem _tudtam_ fizetni a részleteket, hanem nem _akartam_."
Így végképp nemértem miért nemvárt egy évet mielőtt megvette, valószínűleg kevezőbb feltételekkel..
Őszintén szólva már a Bende vs. Papp videó kapcsán is megjegyeztem magamban, hogy ön nem valami zseni, bár írásaiből ez nem látszik, sőt kicsit még becsülöm is amiért ezt leírta, volt képe kiállni vele a világ elé, de ezmég nemváltoztat azon amit csinált, mindenesetre kívánok minden jót és több szerencsét az autóvásárlásban!!

UI: Elnézést a helyesírási hibákért, korházban fexem és telefonról írtam.

Eladó lakás Pécs legszebb helyén · http://elado-lakas.internode.hu/ 2009.07.08. 11:31:39

A tanulság miatt megérte, hogy elírtad.

Jónagy marha vagy, még ha bírtad volna fizetni is, de sok mégnagyobb marha van ebben az országban, aki hitelből urizál.

A dzsentrikorszak még nem ért véget, csak néhányan már felébredtek.

GG81 2009.07.08. 11:38:56

@Mayday: asszem akkor megvan a konszenzus, béna volt és kapzsi, tipik túlvállalós madzsar. ;-)

motorsport77 2009.07.08. 11:43:34

@Bende Tibor: Esetleg nem lett volna egyszerűbb azt a 800 ezret a banknak előtörleszteni, megmaradt volna a kocsi is és a törlesztő is lement volna kb 30%-al a 80-at meg már megérte volna kifizetni. Ha meg később még szarabb a helyzet kb árában ki tud szállni belőle.

GG81 2009.07.08. 11:46:48

@www.totalcar.hu/nepitelet/?op=itelet&cat_id=83059:
ez a nagy önállóság dolog egy családban nem állja meg a helyét! honnan tudod például, hogy a nő verta magát az autóra... amikor mondjuk a mi tibink hazagurult vele nagyvalószínűséggel épp a férfiúi vágyait hozta haza, kész tényként, amit bele kellett paszírozni a családi kasszába. vagy, ha nem is ilyen direkt, hanem tényként közölve lett felvezetve márpedig subaru lesz anyjuk alakítsuk úgy a kasszát... a magyar háztartások igencsak kétkeresősek és akkor naná, hogy a másik income félnek is van beleszólása, mire megy el a zsé havonta. ez pedig csak egyszerű empátia, és belelátva egy-két-há dologba már az életben igencsak el tudom képzelni, hogy a hölgy inkább beleegyezett akkor a családi béke védelmében, az ura boldogsága érdekében... de eljött a revans ideje, amikor nem a vágy, hanem a lét került előtérbe, kajár kellett a pénz.
az biztos, hogy egy kapcsolat is megalkuvásokkal, a közös hang és érdekek keresésével történik... de ez már nagyon off. és nem feltétlenül papucs, mondanám inkább kompromisszum képesnek, aki azért a gyerekes rajongáson és felelőtlen döntése után mégiscsak szereti a családját!

Cenzur 2009.07.08. 11:48:11

Én sem értem, hogy miért kellett ezt így visszafizetni és realizálni a veszteséget, főként úgy, hogy tudta volna még fizetni. A törlesztés idővel úgy is csökkent volna és akkor nem bukott volna ekkorát az üzleten.

GG81 2009.07.08. 11:51:16

@Grafithuszar: "Sőt ha mosolyt csaj az arcodra akkor különösen megéri :)"

egy vesszőt kifelejthettél: mosolyt, csaj a arcodra... jah és a hangsúly! :-DDD

Stock 2009.07.08. 11:53:33

jól értettem a cikkben, a kedves szerző amikor készült autót venni.. saját maga fizetett a szervízben a roncsok átviszgálásért????
ez nem úgy működik normális helyeken, hogy mekérdezem az eladót, hogy mi baja a kocsinak.... ha az amit mondott nekem megfelel, akkor el a szervízbe... és ha igazat regélt akkor enyém a számla, ha a hazudott, akkor meg az övé?! nekem eddig így ment, amelyik nem akart belemenni ebbbe, ott különösebb emberismereti fikció nélkül is nyilvánvaló volt, hogy hazudik az eladó!! :)

2 liter + turbo = 180 ló = bruhaha :))

Atitüd 2009.07.08. 12:10:09

@Érdekes: nepper,tukmálás és szar: nem vagyok nepper, de nem is tukmáltam senkire semmit, de még szart sem árultam, ezért is feszítek. :-)Nézőpont kérdése. Ha egy felnőtt ember úgy dönt, hogy autót vesz akkor nekem az a dolgom, hogy egy autószalon dolgozójaként kiszolgáljam és nem az, hogy észt osszak neki, hogy "ember, ebbe a hitelbe bele fogsz dögleni" !! Mindenki el tudja dönteni, hogy mit, miért és mikor szeretne. Szerinted egy értékesítőnek mi a dolga?? Kérem mutassa meg nekem a jelenlegi vagyonszerkezetét és majd én eldöntöm, hogy Őnnek most érdemes autót vennie, vagy sem! Szerinted......
Talán gondolkodni és számolni kellene egy ilyen volumenű döntés elött.
Szerintem Te is gondolkodj, mielött bármit leírsz.

Nancsi 2009.07.08. 12:12:24

pxaba 2009.07.08. 10:51:19:
Meg fogsz lepődni, de tanítják középiskolában, matematika órán. Legalábbis régebben - 15 éve - tanították. Az más kérdés hogy nagyobb business, ha az emberek alapvetően buták ilyen ügyekben, tehát lehet hogy ma már nincs ilyen irányú oktatás. Ha 100 Ft-on egy bank 10 év alatt csak másik 100Ft-ot tudna keresni, az neki nyilván nem olyan jó, mintha 500-at tudna (jelenlegi hitelezési módszerekkel).
A tudatos vásárló nem vesz szart. A jelenlegi hitelek úgy ahogy vannak szarok. Nincs a világon még egy olyan üzleti tevékenység, ahol a két üzletfél közül az egyik vállalja a kockázat 100%-át, a másik meg megkapja a nyereség 100%-át úgy, hogy a kockázat 90%-át az a fél "gyártja", aki a teljes nyereséget zsebre rakja. Ez egyszerűen egy szar termék, nem kell megvenni, ahogy a piacon se veszel rothadt paradicsomot akkor se, ha egész évben csak rothadt paradicsomot lehet kapni. Nem halsz bele, ha nem eszel paradicsomot.

Droidfigyelő (törölt) 2009.07.08. 12:12:46

@BeeTm:

"Két és fél éve vettem egy opel faastra TD kombit CHF hitelre.
Akkor 22.000ft-tal indultam,válság bejövetelekor felment 27.000Ft-ra,most visszament 19.000Ft-ra."

Megmondanád, melyik cégnél van a hiteled? Azonnal átszerződök. Ugyanis annyi a bebukott autó mindenhol, hogy ihaj, és a megmaradókkal, a normálisan fizetőkkel fizettetik meg a buktákat is. Vagyis hiába javul az árfolyam, a törlesztő alig-alig csökken. Szóval, az egyetlen olyan magyarországi autólízing céget fogtad ki, amely nem érvényesíti ezt.

@csufar:

"Nem tanították meg neked, hogy fogyasztási hitelt NEM VESZÜNK FEL??? Vagy ha igen, akkor kalkuláljuk az árfolyamkockázatot???"

Bocs, de ez butaság. A fogyasztási hitel lehet forint- és devizalapú is. Most épp a szezont kevered a devizahitellel.

"Láttátok volna az értékesítő arcát, amikor lakást vettem, és közöltem vele, hogy a frankhitel szar...forinthitelt vettem fel, kb 10%-kal drágábban. AKKOR. :DDD"

Ebben csak akkor volt igazad, ha pl. tavaly nyáron utasítottad el a frankhitelt. Ha mondjuk 2003-ban, gratula, ugyanis a mostani veszteségekkel együtt még mindig sokkal beljebb volnál, mint amennyivel többet fizettél sok-sok hónap alatt a kurva drága forinthitelből. Nem az a művészet, ha akkor veszel és adsz el, mint a tömeg, hanem amikor érdemes. Az időzítés a művészet.


Sajnos sokan vannak ebben az országban, akik kicentizik a kiadásokat, ami önmagában még nem is lenne baj, de ha ezt abban a hiszemben teszik, hogy minden úgy lesz, mint eddig volt, ráadásul hagyják rébeszélni magukat az ÓCCSÓ (MUHAHA) devizehitelre...hát...szánalmasan hülyék vagyunk, ez van. Láttátok volna az értékesítő arcát, amikor lakást vettem, és közöltem vele, hogy a frankhitel szar...forinthitelt vettem fel, kb 10%-kal drágábban. AKKOR. :DDD

Érdekes 2009.07.08. 12:19:58

@Atitüd: " hogy észt osszak neki"
Ahhoz képest, eléggé tudjátok (itt lehet pont te nem tartozol bele) osztani az észt a "szarról"..bár osztani nem is, csak ugye elhallgatni a problémákat.Tudom, undorító meló, az előző tulaj által elqrt kocsit tovább nyálazni..dehát ez van :)) Ez nem közvetlen téged minősit, főleg akkor nem, ha csak új kocsik mennek nálatok ;) de nyílván akkor nem kéne magadra venni...ha meg igen..akkor..

"Mindenki el tudja dönteni, hogy mit, miért és mikor szeretne"

Elég sokan nem tudják/ták eldönteni, ahogy az ábra is mutatja...És ahogy megy a fölösleges rizsázás egyes neppereknél/eladóknál, úgy igazán adhatna az is jótanácsot neki, ha már a bank lexarja..Ezért is döltek be...Persze, nem jótékonyságirendezvény, de akkor nem is kell döngetni a melled, h te mindent látsz és sajnos, meg így meg úgy.Szarod is te le, csak vigyék a kocsit, hogy legyen jutalom... :)

De, az utolsó mondatoddal egyetértek, és most azt neked is javaslom..ilyenez ;)

Atitüd 2009.07.08. 12:24:18

@Eladó lakás Pécs legszebb helyén:
Igazad van , valóban nem ért véget a dzsentrikorszak, de ezt már néhányan észrevették, de a legtöbben még mindig áltatják magukat.

vuki z1 2009.07.08. 12:33:12

@Grafithuszar: Teljesen igazad van. Én azokra a kommentelőkre akadtam ki, akik totál elutasítják a járműhitelezés létjogosultságát, balféknek beállítva azokat, akik igénylik, holott néhány szabályt szem előtt tartva abszolút nem elvetendő dolog.

Ezek pedig:

1. Minimum 30 százalék önrész (új járműnél, használtnál 40-50)
2. max. 3-4 év futamidő, koros járműnél kevesebb
3. Törlesztő a fizu max. 25 százaléka
4. Induló törlesztőre 30 százalék ráhagyás.

Az értékvesztés pedig a hiteltől független dolog, aki autót/motort vesz, az nyilván nem befektetési, hanem "luxus" céllal teszi.

A "hitelt csak lakásra" elven meg azért akadtam ki, mert az ingatlan sem olyan k.va jó befektetés, mint ahogy az első látásra tűnik. Egy húsz éves futamidejű lakáshitelnél például simán kipengeted a kölcsön öszegének dupláját, így a lakás már egyáltalán nem biztos, hogy nagyobb hozamot generál neked, mintha bankbetétben kötögetnéd le az érte (részben hitelből) kipengetett összeget. Ha mákod van, a futamidő végén esetleg nullán vagy, de hogy nem ez volt a legjobb befektetés, az biztos.
Ezért kezelem erős fenntartással a hitelt csak ingatlanra szemléletet, ami persze a magyar pü. kultúrából is nagyban következik. (Ha ugyanis Mo-n nincs SAJÁT lakásod, kvázi senki vagy.)

Atitüd 2009.07.08. 12:38:18

@Érdekes: nem vettem magamra :-), de a téma már évekkel ezelött aktuális volt, de ezt nem vették komolyan sem az importőri vonalon, sem a banki vonalon. Az importőr célja a db szám volt a banknak meg a kihelyezés, szinte "bármi áron". Idétlen és szinte átláthatattlan akciók tucatjaiból lehetett választani az elmúlt években + ezekhez kapot az ügyfél valamilyen banki "támogatást" és nem volt kérdés, az ügyfél mevette az autóját. Az elején jó üzletnek tünt, de még így is hajmeresztő konstrukciókat találtak a márkakereskedők. Talán hallottál arról, hogy 2 éve még Te kaptál pénzt azért, hogy vettél egy "Mi autónkat"! Agyrém, de azóta a kereskedés bezárt, talán nem is csodálkozunk azon, hogy miért?

qualitaet 2009.07.08. 12:45:37

@bigpond:


"lehet ,h nem vagy hazas?
tudod sokszor az ember pont a csaladi beke erdekeben kussol. a papucs es a beke erdekeben tett erofeszitesek kozott viszont nagyon vekony a hatarvonal."

Há' persze,hogy nem :)
Amúgy jól látod, csak annyi a bibi, hogy ez a bölcs kis eszemefuttatás MINDKÉT félre érvényes kéne, hogy legyen.
Ha Mrs. Bende olyan helyzetben van, hogy így leteremthette férjeurát akkor gyanítom, hogy Tiborunknak a vásárlás alkalmával sem igen nyílt lehetősége egyedül dönteni.
Tehát közös a felelősség is.
Nem lebaszással vagy utólagos okoskodással kell "meghálálni" a pénzügyekben is egyenlő státuszt hanem együttérzéssel.
Pláne egy olyan férj nem érdemli ezt meg akinek ilyen lelkiismeret furdalása van Anyjuk idegállapota miatt.
"Együtt sírunk ,együtt nevetünk" -gondolom ismerős.

@Lowtyo:
"hehe
hát, hogy jól működő kapcsolatod az életben nem volt, az biztos"

Komám, ha a te eddigi "kapcsolataid" attól müködtek, hogy nem volt anyagi függtlenséged vagy minden üzleti dolgodba beleszólást engedtél akkor vagy nézz tükörbe vagy fordulj orvoshoz.

Érdekes 2009.07.08. 12:52:34

@Atitüd: és mi lett az ügyfelekkel?hallottam a mi autónkos akciókról, bár annyira nem követtem.Ahogy mondtam, mind2 oldalon ott van a kapzsiság és a többet akarok azért is attitűd..ahhh emberek :)

MANszerelő 2009.07.08. 12:52:35

Ez egy teljesen hétköznapi hungarikum. Magyarországon az emberek többsége minimum egy kategóriával nagyobb-drágább autót vesznek, mint amit biztonságos családi kassza egyenleg mellett megengedhetnének maguknak. Ha beüt a mennykő, akkor meg vinnyognak. Ja, és a lámpánál lenézően fitymálják az 5-600 ezer forintos autókat. Bocsi, de nem sajnálom a cikk íróját, mert felnőtt ember létére elragadta a kirakat nagyzolási vágy. Nyugat Európában egy tehetősebb ember, cégvezető stb. ,,beéri" egy Saab-al, vagy egy Volvo-val, nálunk a nagybani zöldséges is A8-asra pályázik.

qualitaet 2009.07.08. 12:56:33

@VizsLAjos:

" Édesanyád picsáját. És akkor még elég finom voltam."

Nem igazán értem,hogy jön ide Anyám..

Ellenben a tiéddel:

"Igyhát, vagy a bank viszi el, vagy marad a jó kis biztositási csalás."

Ja ,elásod a mutterodat a kerti WC-tekben, oszt' felnyalod az életbiztosítást.

MANszerelő 2009.07.08. 13:01:16

Ez a történet egy hungarikum. Magyarországon az emberek többsége minimum egy kategóriával nagyobb autót vesz, mint amit megengedhet magának a családi kassza alapján. Azután meg a lámpánál fitymálóan méregetik az 5-600 ezres autókat, ha meg beüt a mennykő, vinnyognak. Bocs, de nem tudom sajnálni a cikk íróját, mert felnőtt ember létére a nagyzolása miatt kockáztatta a családja egzisztenciáját. Érdekes, hogy Nyugat-Európában egy cégvezetőnek ,,elég" egy Saab, vagy egy Volvo, itthon meg a nagybani zöldséges is A8-ra pályázik...

drpn 2009.07.08. 13:04:38

EMBEREK SZÁMOLJATOK MÁR!!!!!
Hogy jön ki 800e bukó???? Lehet hogy már írta vki, nem olvastam végig a kommenteket, de:
Ha jól értettem: 300e kezdő befizetés + 7-8 havi részlet kb 700e + a hitel lezárása kb 3M, azaz összesen 4M-t fizetett ki az autó árára! ebből mínusz az eladási ár 2,2M. TEHÁT 1,8M-T BUKOTT!!!!!
Már ha jól szűrtem le az infókat.
Istenem, annyira buták vagytok frankhitelesek. Előbb álmodoztok, utána számoltok, amikor már nagy az összeg a csekken. És ez tök független a válságtól. Autóhitel??? Pénzügyi antitalentumok...

lapa · http://www.lapanet.hu 2009.07.08. 13:05:23

értem én, hogy az embert néha hajtja a venniakarás, a többiek ezt a felét már kommentálták. nade nem konzultáltál olyannal, akinek legalább egy számológépes órája van? ehhez egy 16 gombos is elég lett volna. már a megvételt se értettem, hány százezerrel volt átlagár felett?

te is csak egy vagy a tévéreklám áldozatai közül. azt hiszed kibaszol a kapitalismussal és visszamutogatsz a tévének, mert nem az újat vetted meg.

24% thm? huszonnégy? ez most tuti elírás, vagy megin csak parasztfelkelés szítása a bejegyzés célja.

gyurmesz 2009.07.08. 13:07:39

Hát, azért van ebben egy komoly hiba nem? 8kiló volt az a pénz, amit be kellett fizetni most a bankba. De mióta megvetted? Október óta átlag 100ezerrel számolva 900, plusz biztosítás, súlyadó, stb, több, mint 2 millió forintért volt egy 9 éves autód 9 hónapig!

Ennyi pénzért 9 hónapra 2.2 D-CAT Avensist lehet bőven bérelni, 1 éveset.
Vagy aki turbós összkerekesre vágyik, ennyiért kap egy Mitsubishi EVO 9-est 8 hónapra! Bruttó!

És még sokan kérdezik, hogy kinek éri meg drágán autót bérelni...

Persze nyilván, ha tudtad volna, stb. De ha nincs a válság, akkor is ki kellett volna szállnod, és az is fájt volna, csak mondjuk nem ennyire...

donphobos 2009.07.08. 13:12:50

A történet standard túlvállalós sémát követ.

A válság nekünk sem kegyelmez. Leállítottam az asszony pampuc-vásárlását, el kell használnia a polcon álló körülbelül 4 kosárnyi pampucot. Volt egy 5-perces hiszti (egy igazi nő esetén ez az alap), aztán megértette és most boldogan kenegeti magára az újonnan felfedezett kencéket (mert lecsúszott a kosárka aljára).

Még szerencse, hogy KP-re vettük őket és nem vaskos hitelre.

És mivel nem vagyunk sikeres emberek, ezért tömegközlekedéssel járunk...

:-)

Komolyra fordítva a szót: asszonynak volt egy Fiat Punto 1.2 8V autója, amin volt hiteltartozása. Eladattam vele még 2007 telén. Volt akkor is 5 perc hiszti, de belátta hogy nem bírja fenntartani.

Azóta pedig gondosan ügyelünk rá hogy hitelt ne. Addig nyújtózkodunk, ameddig a takaró ér.

Mammut8 2009.07.08. 13:16:39

Szoponty
A hitelfelvétel előtt kellett volna számolgatni ;)
Inkább még két évet gyüjtögetsz és megveszed hitel nélkül, ja és gazdagabb leszel a kamatnyi összeggel

BeeTm · http://beeproject.atw.hu 2009.07.08. 13:17:38

@Droidfigyelő:

Santandernél van,de szerintem ők már nem foglalkoznak autóhitellel,csak Pesten van már irodájuk, ha jól tudom....

andorka 2009.07.08. 13:21:41

Kár volt a Subaru nevet belekeverni a szerző hülyeségébe...

qualitaet 2009.07.08. 13:22:05

@www.totalcar.hu/nepitelet/?op=itelet&cat_id=83059:

Világéletemben tartózkodtam attól, hogy bármelyik csajom beleüsse az orrát az üzleti dolgaimba. Sosem szül jó vért.
Egy házasság nyilván más, hisz attól házasság a házasság, hogy a nő itt már nem csak emberileg egyenrangú(mint egy szerelmi kapcsolatban)kell, hogy legyen hanem a közös élet egyéb területén is. Véleményem szerint viszont mindenképp kell egy férfinak ilyenkor is anyagi és üzleti értelemben egy olyan érinthetelen privacy-je amibe soha semmilyen körülmények között sem szólhat bele senki.
Sose tudni mikor hűl ki egy kapcsolat...

Nem tudom, hogy ismered -e az egyik legbölcsebb amerikai mondást:

"Miért van női neve a hurrikánoknak?

Amikor jön vad és nedves, amikor megy viszi a házat meg a kocsit.:)D"

Lowtyo 2009.07.08. 13:22:24

@qualitaet: ha jól értettem itt semmi üzleti dologról nem volt szó csupán arról, hogy otthon apa, meg anya megbeszélik, hogyan tudnának kikecmeregni ebből a szituból, amibe keveredtek.
nem hinném, hogy papucs lenne, aki otthon nem csak arra tartja a feleségét, barátnőjét, hogy kufircoljon, hanem próbál vele néha beszélni, esetleg még a véleményét is meghallgatja.

thetriggerhappy 2009.07.08. 13:38:41

@qualitaet:

remélem, hogy a hugom nem veled hasonlóval köti össze az életét.
nálunk 2 egyenlő fél, két kb egyenlő összeget visz haza, így nem is kérdés, hogy mindkettőnknek uakkor szava van. ő megkérdez, ha akar egy új gucci táskát, én nem állítok haza egy triumph bonneville-lel....

Öcsibácsi 2009.07.08. 13:39:51

24% THM mellett nem szabad autót venni. Ez itt a legfontosabb bökkenő már a történet elején. Ha fogyasztási hitel kellett volna szabad felhasználásra, az is "csak" 17-18%.

Egyébként tele van mindenem a síró-rívó magyar bankokkal, amikor hitelkártyát ki mernek adni 44% THM mellett - miközben tőlünk nyugatra, különösen Amerikában a nagy pénzügyi válság eredménye az lett, hogy a hitelkártya THM-ek felmentek 6%-ról 9-11%-ra és ez már hatalmas visszaesést okozott a használatban. Gratulálok mindenkinek. Főleg azoknak, akik hagyják, hogy idehaza a bankok extraprofitot termeljenek.

(Nem olyan rossz az a magyar kintlévő hitelállomány, nem mentek volna csődbe a magyar bankok az IMF hitel nélkül sem. A magyar adós jórészt próbálkozik a teljesítéssel, amíg bír. Lásd cikkírót. Csak így most javítja a magyar leánybank felpumpált mérlege a konszolidált mérlegben az anyabank eredményét... szóval mit is csináltunk? Az ország lakosságának, adófizetőinek, következő generációjának terhére megfinanszíroztuk a magyar leánybankokon keresztül a bajba jutott külföldieket. Broáf... Valószínűleg hagyni kellett volna beütni az államcsődöt. Némi modellezést megért volna a következmények felmérése...

Rav Antal 2009.07.08. 13:41:01

@misibacsi: A törlesztő annyi mint az albérlet, miről beszélünk akkor?

qualitaet 2009.07.08. 13:41:33

"ha jól értettem itt semmi üzleti dologról nem volt szó "

Gratulálok!

http://www.mytransportquote.com · http://www.mytransportquote.com 2009.07.08. 13:47:41

Sorry Csikós én is beszoptam...igaz csak 700 at vettem fel hitelre de na...kb 140 ezres nettó fizunak ez is elég sok. A te helyedben talán, ha lehetőség lett volna rá, akkor meghosszabbítottam volna a futamidőt és élni kenyéren-vízen amíg elül a válság. Bár újabbaan azt feltételezem, hogy nem fog 2-3 éven belül elülni.
--------
Bizony elcsavarhatja az ember fejét egy jó kis Subaru. Hálistennek az én fejemet egy kis olcsó sportos Civic csavarta el 700 pénzért.
--------
Ügyvéd hozzászólóknak: nem is csodálkozom, hogy "ne sajnáld a pénzt az ügyvédektől" -szerű hozzászólásokat írtok :)
--------

qualitaet 2009.07.08. 13:50:20

@thetriggerhappy:

"nálunk 2 egyenlő fél, két kb egyenlő összeget visz haza, "

Nálunk viszont véletlenül sem.

"remélem, hogy a hugom nem veled hasonlóval köti össze az életét."

A legutolsó ami érdekelhet a Hugiban, hogy mennyit hozna haza. Ezt pont tornymagasról leszarom, sőt azt is, hogy mennyit visz el itthonról ha emberileg és optikailag méltó rá. Úgyhogy ne tőlem féltsed :)

thetriggerhappy 2009.07.08. 13:53:02

@qualitaet:

értem, majd megmondom, hogy amikor pld otthon van a gyerekünkkel szülés után, akkor nekem szabad rendelkezésem van az anyagiak felett......biztos fog majd ennek örülni.

a második bekezdésed üti az eddig általad írtakat, de nem fejetném ki részletesen, hogy miért is. lehet, hogy magadtól is rájössz.

www.totalcar.hu/nepitelet/?op=itelet&cat_id=83059 2009.07.08. 13:53:27

@qualitaet:
Tiszta sor.

Persze, egy házasság más, mint egy "sima" kapcsolat, de azért tudja már a nő, hogy hol a helye a házban, ergo hogy hogyan kell viselkednie. Bármikor. A hiszti és a pofavágás használni ugyan nem használ, viszont a feszültséget teljesen feleslegesen tovább szítja. Nem hiszem, hogy Tibornak sokat segített, hogy az asszony leteremtette. (Csak zárójelben: mivan? egy nő leteremt egy férfit? WTF!?)

Nekem szerencsém van, annyira normális az asszony, hogy én már mondtam neki, hogy simán lehetne másfeles a személyi száma. Kinőtte már évtizedekkel ezelőtt a mindenbe beleugatós, duzzogós, hisztizős nő-stílust. Véleménye lehet természetesen minden kiadásról, de ezt is a helyén kell kezelni, szerintem. (Szerencsére ilyen dolgokból sosem volt konfliktus.)

Céges (=üzleti) dolgokról tudhat és tud is, de az ilyen szintű bele- és leugatás mint Tiboréknál, egyszerűen elképzelhetetlen és elfogadhatatlan számomra. Nevelés kérdése uraim, nevelés kérdése...

vuki z1 2009.07.08. 13:55:15

@Rav Antal: Hát, hogy a törlesztő annyi volna, mint az albérlet, azt vitatnám, bár természetesen kifizetődőbb a saját hiteledet fizetni, mint hízlalni egy főbérlőt.

Amúgy négy-öt éve nagyon sokan vettek befektetési céllal lakást, mondvánhogy a kiadásából bejön a törlesztő: csakhogy ma már k.va nehéz normális, fizetőképes albérlőt találni, és szinte csak rezsi ellenében lehet kiadni a sok üresen álló lakást.

zöldi 2009.07.08. 13:56:17

@qualitaet: "Ezt pont tornymagasról leszarom, sőt azt is, hogy mennyit visz el itthonról ha emberileg és optikailag méltó rá"

:D A kollégák már nagyon néznek :D

Lowtyo 2009.07.08. 13:56:29

@qualitaet: aszem nem ugyan azt értjük üzlet alatt.

thetriggerhappy 2009.07.08. 13:57:48

@www.totalcar.hu/nepitelet/?op=itelet&cat_id=83059:

egy igazi macsó fasz beszámolóját olvashattuk.

már bocs.

a kertész tömlővel 2009.07.08. 13:58:48

én annyit szólnék hozzá h pénz nélkül senki ne akarjon Subaruzni,,még ha csak egy foresterröl van is szó.ezek nem a legolcsóbban fent tartható autók.ezt egy autós újságírónak vágnia kellett volna.

ő(ű) így járt,,sajna nem sajnálom,,,,

nekem is van egy 99 es Subaru gt-m,,3 éve vettem,,,hitel van rajta,,,beletoltam az előző subarum árát és így fizetek még 3 évig havi 36-38 ezret,,3 ezer a garázs hozzá,,és akkor még meg se mozdultunk,,,min fogyasztás 11-max 18.6,,de az élmény leírhatatlan,,imádom vezetni és az se zavar h réginek mondják mert sztem ez volt a legszebb karosszéria.eladni nem akarom,,a válság annyit tett h lett mellé egy 1.4 toyota kis fogyasztással és 0 szervizköltséggel....első két évben 40000kmt mentem a gt-vel...tavaly má csak 10-et,,idén is kb 10,,,toyota meg kapott 25ezer kmt tavaly óta.. ha csak ennyit használom,,marad tuningra is,,meg nem lesz benne sok km még 5 év múlva se....

jah,,a teljesítmény adót kitalálók meg mehetnek az annnnyukba..mér luxus egy 10 éves 2000ccm-s autó? amikor vettem 16 ezer volt a díj /év,,aztán lett 32,,most új táblázat szerint meg 50valamennyi...
de egy újabb STIre meg majd 3kilót kell befizetni,,hát ez vicc.meg azt miből gondolják h akinek évekkel ezelött volt jo autóra pénze annak most is sok a bevétele?
ezt hogy találták ki?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

SsPL71 (törölt) 2009.07.08. 14:02:19

@www.totalcar.hu/nepitelet/?op=itelet&cat_id=83059: "...tudja már a nő, hogy hol a helye a házban, ergo hogy hogyan kell viselkednie. Bármikor."

A középkorban meg az iszlám vallásúaknál ez így működik valóban.
Kicsit félre kéne tenni a vaskalapod.

Érdekes 2009.07.08. 14:03:29

@qualitaet: "ha emberileg és optikailag méltó rá"

Hát ilyen elég kevés van....Legalábbis én még csak optikailag méltóval találkoztam...Ez a két "skill" elég ritkán párosul... :D

www.totalcar.hu/nepitelet/?op=itelet&cat_id=83059 2009.07.08. 14:04:56

@thetriggerhappy:
Egy hülye fasz válaszát olvashattuk, már bocs...

A macsóságtól messze állok, azonban nem tartom normálisnak, hogy egy nő így viselkedjen egy amúgy is gondterhelt emberrel. (Egyébként nem tartom kizártnak, hogy így is bőven van olyan jó a házasságom, mint az otthon mosogatós és balhé esetén a szőnyeg szélén közlekedő "férfiaknak".)

SsPL71 (törölt) 2009.07.08. 14:05:41

@Érdekes: Csak photoshop kérdése az optikai párosítás :D

csavarkulcs78 2009.07.08. 14:06:25

Hát akkor aszerkesztőségben nem igazán vált be a Subaru forester. Winkler nem vette meg mert kicsi. Karotta nem talált egyben lévőt, de nekik legalább lett volna rá pénzük ahogy leírták. Tibi megvette, de ráfaragott. Talán túl nagyot álmodott a Bx-ben.

qualitaet 2009.07.08. 14:06:41

@thetriggerhappy:

"a második bekezdésed üti az eddig általad írtakat, de nem fejetném ki részletesen, hogy miért is. lehet, hogy magadtól is rájössz."

Valamit nagyon félreértesz. Az üzleti kapcsolatnak semmi köze a párkapcsolathoz. Be is baszna. (Nem VIII. hanem XII.kerületi lakos vagyok, baszki!!!)

thetriggerhappy 2009.07.08. 14:09:39

@www.totalcar.hu/nepitelet/?op=itelet&cat_id=83059:

kívánom, hogy lányodról is úgy vélekedjen a jövendőbelije, ahogyan te az "asszonyról"!

nevelés kérdése? mi ő neked? a kutyád, hogy nevelned kell? és mit tettél, amikor nem a te szájízed szerint viselkedett? pár emberes pofon, hogy tudja, hogy hol a helye?

www.totalcar.hu/nepitelet/?op=itelet&cat_id=83059 2009.07.08. 14:09:48

@SsPL71:
Szó sincs elnyomásról és "hallgass a neved"-ről, csak kissé furcsának tartom, hogy a jelenlegi egyetlen keresővel a családban ilyen hangnemet ütnek meg, mikor arra a legkevesebb szüksége sincs. Az előnyeit tudta élvezni kedves Bende asszony - mikor gebasz van, nem illik egyedül hagyni a szarban az urát.

Csubakka Junior 2009.07.08. 14:10:24

Az ilyen esetektől jobban tudja magát védeni az ember, ha olyan hitelt vesz fel, aminek fix a havi törlesztőrészlete, a futamideje pedig nyitott. Ha gebasz van menet közben, akkor sem emelkedik a törlesztő, max. ráhúz az illető néhány hónapot. Összességében az is lehet, hogy így többet fizet ki az ember, de mégsem olyan megterhelő a dolog.Ha akkora szerelem volt az autó, akkor megpróbálhattad volna átváltani a hiteledet ilyenre.

qualitaet 2009.07.08. 14:11:17

@Érdekes:

"Hát ilyen elég kevés van....Legalábbis én még csak optikailag méltóval találkoztam...Ez a két "skill" elég ritkán párosul... :D "

" Nem igaz . Vannak szép számmal, de ne feledd azok(teljes joggal) ugyanúgy elvárják ama bizonyos "skill"-eket :)

Érdekes 2009.07.08. 14:11:39

@SsPL71: És akkor berakod a nyomtatóba a csajt és átfestegeted? :D az lenne csak a jó világ hihi

bagoj ur 2009.07.08. 14:13:35

Kedves Tibi, ilyenkor természetesen legegyszerűbb a szenvedő felet savazni még egy kicsit, de nekem ment IQ-ból is, hogy 50% önrész alatt nem veszünk autót. :-) Nem kívánok senkinek ilyen helyzetet.

SsPL71 (törölt) 2009.07.08. 14:14:45

Azokban a házasságokban kezelik a nőket úgy mint ahogy a kedves @www.totalcar.hu/nepitelet/?op=itelet&cat_id=83059 és @qualitaet, ahol a nőt nem házastársnak tekintik, hanem csak egy dekorációnak az olyan férfi mellé akinek egyébként is szüksége van arra, hogy valami látványban is dobjon rajta.

Ezért ezekben az esetekben nem is számít, hogy mennyit keres a nő, vagy milyen élettapasztalattal végzettséggel rendelkezik, mert a legfontosabb azaz, hogy: "Nehogymán belepofázz az én dolgomba vazze én tartalak el téged is, kuss a neved"

Na lehet, hogy nem ilyen nyersen adják elő, de e lényeg ez.
Csak abba nem gondolnak bele, hogy ember és házastársukban ezzel a mentalitással milyen erkölcsi/lelki nyomot hagynak.

www.totalcar.hu/nepitelet/?op=itelet&cat_id=83059 2009.07.08. 14:16:49

@thetriggerhappy:
Meglehetősen hülye hozzáállás, hogy elkezdesz egyes szavakon lovagolni. Amit nem akarsz megérti, nem is fogod.

Ha a lányom egy hisztis, mindenbe beleugatós hülye picsa lenne, hidd el, annak sem örülnék. (Egyébként nem az.)

Két különböző dolog balfék papucsnak és normális férfinek lenni. Vannak tradicionális családmodellek, ahol a férfi szava a döntő - elég kevés helyen működik rosszul. Ellenben a nyálas buzikat kinevelő, liberális, túlzott női egyenjogúságot hangoztató nézeteknek pozitív kihatása hosszú távon nem lesz. Ennyi.

thetriggerhappy 2009.07.08. 14:17:16

@www.totalcar.hu/nepitelet/?op=itelet&cat_id=83059:

még mindig nem értem: ha keres, akkor van szava, ha éppen nem, akkor kuss a neve? jól mondom?
valószínűleg bende úr anno elmagyarázta a kedves asszopnypajtásnak, hogy miért is van feltétlen szükség a géepzetre és megbeszélték, hogy mennyi is az annyi. bende úr elbaszta, nem kicsit, hanem nagyon. ezért most nem alaptalanul dühös rá a párja. szerintem ebben nem sok meglepő momentum van, bár lehet, hogy egy igazi tökös macsónak el kellett volna intézni két makarenkói pofonnal az asszonyállatot, hogy tudja hol a helye, ha már egyszer nem keres semmit....
(pld a mosogatónál, ugye?)

qualitaet 2009.07.08. 14:17:55

@thetriggerhappy:

""pár emberes pofon, hogy tudja, hogy hol a helye?"

Szerintem amíg a"nevelés" kifejezésről csak ezek a szavak ugranak be neked addig célszerű magadat is nevelgetned egy pindurit.

GG81 2009.07.08. 14:18:53

@www.totalcar.hu/nepitelet/?op=itelet&cat_id=83059:
azért kérdezzük már meg az urat, hogy a megvétel miként történt, de erről már írtam fentebb.
most lett egykeresős a család. ráadásul, a hölgy sem tehetett arról, hogy nem mehetett vissza, akkor vele szemben már nem is kell az együttérzés az úr részéről. kétszemélyes a játék, ha már úgy alakították. sok család igenis kétkeresősre van berendezkedve.

SsPL71 (törölt) 2009.07.08. 14:19:27

@www.totalcar.hu/nepitelet/?op=itelet&cat_id=83059: Olyanról még akkor gondolom nem hallottál, hogy egyik is enged egy picit, meg a másik is.
Ezt nevezik normális kapcsolatban, kompromisszumnak.

Ahol meg mindig a férfi mondja meg a tutit, ne tudd meg a nő milyen megalázottnak gondolja magát.

qualitaet 2009.07.08. 14:20:07

@www.totalcar.hu/nepitelet/?op=itelet&cat_id=83059:

"Ellenben a nyálas buzikat kinevelő, liberális, túlzott női egyenjogúságot hangoztató nézeteknek pozitív kihatása hosszú távon nem lesz. Ennyi."

Pontosan.

thetriggerhappy 2009.07.08. 14:21:49

@www.totalcar.hu/nepitelet/?op=itelet&cat_id=83059:

már bocs, de nem tudok nem lovagolni az egyes szavaidon, amikor csak úgy dől belőled a korlátolt butaság.

milyen a túlzott női egyenjogúság? amikor úgy tekintesz egy nőre, hogy pont annyit ér mint egy férfi?
te lennél a normális férj? mert ha a hugomnak hozzád hasonló férje lenne, akkor nagyon hamar megtanulná, hogy milyen egy normális báty és milyen érzés, amikor 3 kokós néger dugja meg hátulról a szeneslapáttal. ez várna rád az első nevelésed után.....

thetriggerhappy 2009.07.08. 14:23:16

@qualitaet:

akkor mi? szobafogság? tv megvonás?

mind a kettőtökből süt az ósdi, provinciális macsó vircsaft. bocs, ha ez ugrik be a dumátokról.

Janiszta · http://www.ejatekok.com/ 2009.07.08. 14:26:06

Kedves Szerző!

Ha használná az www.eloszto.hu oldalán a regisztráció után a pénzügyeim menüpontot, akkor nem szaladna ekkora bukóba.
Én pár hónapja használom, igen sok pénzt takarítok meg a költségvetésem tervezésével. Ami döbbenet ingyenes!!!

Ubul1 2009.07.08. 14:27:53

@qualitaet:
mondtam én bazmeg, h látens buzi vagy... Az hogy néha felképeled a picsádat, hogy ne szaladjon el vele a ló és hogy be tudod fogni jókor jó helyen két különböző dolog. A minap én is kifakadtam egy hülye lotyóra, akire azelőtt egy rossz szót nem szóltam, de most a legutolsó ribancnál is szarabb jelzőkkel pakoltam meg, mert most lett tele a ganésvödör a szarságaival. Ezután mehet a kurva anyja után a picsába. De itt mások már jogilag is együtt vannak azt drágább és hosszadalmasabb kidobni, ezért olyat kell tenni ami nálad ismeretlen: kompromisszum és pofa súlyba.
Jah és a haverjaid közül épp kihagytam ezt a szánalmas felkapaszkodott suttyó maffiózót, akinek akkora a kisebbségi komplexusa vagy olyan silány a fantáziája(vagy mindkettő) hogy a szaros túlméretezett karikás fócvágene ítéletét bassza be nicknek. Szánalom, gyerekek.

Érdekes 2009.07.08. 14:28:05

@qualitaet: Nah, jó neked, h szép számmal találkoztál már ilyenekkel..de akkor, ha ilyet fogsz ki, ezexerint nálad se marad meg...vmi okból kifolyólag :D de lehet te vagy a túl tökéletes,mi? lol :D
Igazán szép csajt, leghamarabb (és legtöbbet) vmi csöves férfi hokimagazinon látsz, eléggé hiányos öltözékben..nem hiszem, h ök lennének az erkölcs és a társadalmi evolúció "csúcsa" (inkább csöcsei) akiknek, ultra magas az elvárási"ingerük" ming külső mind szellemi téren... :D én inkább azt mondom, h a legtöbb ezek közül csak arra jó...és sztem akkor sincs szép számmal azokból a csajokból :P Legalábbis ismerős körömbe, amilyen nyálazásokat nyomnak a csávók..egynémely csajnak, hányinger ah..csak azért mert esetleg szebb mint az átlag...De még azok küzül is kevés az izléses darab..höh.

www.totalcar.hu/nepitelet/?op=itelet&cat_id=83059 2009.07.08. 14:29:23

@thetriggerhappy:
"még mindig nem értem: ha keres, akkor van szava, ha éppen nem, akkor kuss a neve? jól mondom?"

Ezt nem tudom honnan vetted, egy szóval sem mondtam ilyet. Ellenben teljesen feleslegesen csinálta a hisztit Bendéné, segíteni nem segített a helyzeten, ellenben a pánikérzetet fokozta Bendében. Az értelmesebbje ilyenkor a megoldáson kezd gondolkodni, nem a másik baszogatásán... Egyébként egy férfi nem üt meg nőt. Ha neked a "nevelésről" csak a pofon jut eszedbe, akkor a gond nem velem van.


@GG81:
Kérdezem: a megoldás ilyenkor az, hogy elkezdjük baszogatni Bendét?


@SsPL71:
Értelmezz előbb. Nem mindenben egyhangúlag dönt a férfi, de az üres okoskodás és baszogatás rosszabb annál is, mintha nem mondana semmit.

Érdekes 2009.07.08. 14:34:44

@thetriggerhappy: "amikor 3 kokós néger dugja "

Szegényben még kárt tennének azok a csúnya kenya kancig*nyok :( :D hát nem gondolsz rá, hogy fog utána sz*rni? :D

www.totalcar.hu/nepitelet/?op=itelet&cat_id=83059 2009.07.08. 14:35:22

@thetriggerhappy:
A korlátolt butaság az, hogy fennakadsz egy-két szón, és szánt szándékkal szó szerint veszel mindent, hogy még véletlenül se sikerüljön megérteni a mögöttes mondanivalót.

A húgod meg már sajnos lekésett rólam.


@Ubul1:
Barátom, hogy tapló vagy, az nem kifejezés.


Befejeztem.

Ubul1 2009.07.08. 14:37:10

@SsPL71:
Azt kihagytad az életszagú és egyre gyakoribb szituációs képből, mikor egy ilyen felkapaszkodott végbélbúvár hurcolja a vastagon vakolt képű ribancát maga mellett, aki tényleg csak arra jó, hogy mutatós anyosülés dekoráció legyen, hogy a kettő közül nem a kurva a nagyobb seggfej hanem a faszi aki még költeni is képes a kis cafkára, az meg vihog magában azon a lúzer fejőstehénen. Pluszban az a seggfej bebizonyítja, hogy arra is totál alkalmatlan, hogy a sok kurva közül, amiből sajnos egyre több van kihalássza az aranyhalat, aki nem csak a buxájáért szopja le. Mert olyan már ma nincs hogy áá nem számít hogy a patkányokkal maratonfutunk a dögkútig, olyan nyomorban élünk de azért szeretjük egymást gyerekek, mert igenis kurvára megmérgezi a csóróság a párkapcsolatot, de az a frankón nem mindegy, hogy mennyire szédíti meg a csajt a hirtelen jólét a tanyasi mindennapok után ahonnan kivakaródzott. mert ugye kvalitét kolega jó parti, csak a viagra el ne guruljon az éjjeliről az előjáték közben! LOL

Érdekes 2009.07.08. 14:37:40

@Érdekes: Izlésnél öltöszködésre gondoltam...A sok nyálazástól meg úgy el szállnak, h miniszterelnököt akarnak maguknak má lassan :D

Ubul1 2009.07.08. 14:38:28

@www.totalcar.hu/nepitelet/?op=itelet&cat_id=83059:
Jobban is teszed, hogy befejezted, kisveréb. Hogy tapló vagyok nem mondtál újat, 'morgen dajcsland! Eszemfaszom megáll.

SsPL71 (törölt) 2009.07.08. 14:39:08

Azért gondolom egy tisztességes keresetből élő családban, nem kis érvágás, ha előbb a camryt, majd nagy buktával a subarut is eladósorba kell hajítani.

Gondolom a kedves asszonypajtásnak meg talán Bende Tibinek is lepergett pár másodperc alatt a szeme előtt, hogy miféle dolgok lehetőségétől szabadultak meg szükségből.

Az ilyen pillanatokban az első reakciók, nem biztos, hogy a buksi simogatása.
Át tudom érezni.

Ubul1 2009.07.08. 14:40:29

@www.totalcar.hu/nepitelet/?op=itelet&cat_id=83059:
Jah és barátod a TJ Hooker, meg a sarki ajudis buherátor, nem én...

thetriggerhappy 2009.07.08. 14:40:46

@www.totalcar.hu/nepitelet/?op=itelet&cat_id=83059:

hogy honnan vettem? abból, hogy a nőkről ilyen hangnemben íróknál az a következő lépés.

"tudja már a nő, hogy hol a helye a házban, ergo hogy hogyan kell viselkednie."

btw, te hol olvastad, hogy hisztizett volna? pipa volt, azt hiszem, hogy a post írója is érezte, hogy joggal.

nekem a nőkről nem a nevelés jut az ezsembe, főleg nem ha életem párjáról van szó....

sipike78 · http://www.szabolcsswift.hu 2009.07.08. 14:43:54

Majd szóljatok, ha átástatok Kínába.

thetriggerhappy 2009.07.08. 14:45:19

@www.totalcar.hu/nepitelet/?op=itelet&cat_id=83059:

szerencsére.

nem egy-két szavadon akadok fenn, hanem a mondanivalódon.

SsPL71 (törölt) 2009.07.08. 14:45:37

@Ubul1:
Sajnos ez a jelenlegi társadalmi mintapélda.
A másik meg a politikusi kivagyiság.
Harmadik meg az "eszkimók" kiváltságai....

Rothadó társadalom, mi több, rothadó civilizáció.

GG81 2009.07.08. 14:46:04

@www.totalcar.hu/nepitelet/?op=itelet&cat_id=83059:
valami célja volt a cikkel, hogy megmutassa, hogy miként nem jól döntött. ha már megírta és lehet kommentelni, naná, hogy többen nem megdícsérték, hanem lehülyézték, amit ő is nagyon jól tudott, hisz megírta a cikkben is.

amit meg szintén megírt, hogy a család miként reagálta le, pontosabban is a felesége, aki a megvételkor még tudott dolgozni, most meg önhibáján kívül nem. az, hogy belekeverte a családot,a privát szférát szvsz helytelen volt! és ebből is lett igazából a parászvita. a pénzügyi döntése, a bukta az ő felelősége, bevallotta nekünk is, le is hülyéztük, és ugyanezt kapta meg a leginkább kompetens személytől a feleségétől is! mert amíg dolgoztak mindketten, együtt vállalták fel a költségeket, de aztán beütött minden, egykereső lett, naná hogy az akkori necces bevállalást hánytorgatta fel az asszony. náluk és sok más kétkeresős családban hidd el így működik. és ez már nagyon is egyén függő, esetleg adj tanácsot a mi tibinknek, de azon se csodálkozz, hogy a te és q barátunk szemléletével egyet nem értők nektek estek. ti máshogy éltek, nálatok az működik, mint ahogy vannak olyanok, akik nyílt házasságban dugnak szerteszét, addig tifelétek a pénzügyekben maradt meg egy kis homokozótok. de ahogy írtam is, magyarországon nem ez utóbbi az általános és elfogadott, főleg házasságban nem. és ezért kaptátok a savat sokaktól. a két fizetés ált. egy számlára érkezik és minden kiadás meg van beszélve... persze, hogy vannak olyan kapcsolatok, ahol házasságban is külön kassza van és csak a megállapodott azonos összegeket utalják egy 3./közös számlára, amiről mennek a kötelező dolgok. és egyikben hívőnek sincs joga a másik felett pálcát törni, de ezt is el kell fogadni, ahogy ti éltek, az a különböző a normáktól.
nah, befejeztem az okoskodást, de remélem érted.

Ubul1 2009.07.08. 14:47:09

@sipike78:
Nyugi irodalmár elvtárs, a jelenlegi pozícióból már csak visszafele haladhatunk. De ez nem offtopic ami most zajlik, belefér a magyr átlagfamília anyagi nehézségei, és ami mögötte áll témakörbe. Suzira recskázni meg ott a saját oldalad, de én javaslom h maradj velünk, mert ez életszagúbb.

LyukasBogrács 2009.07.08. 14:47:25

@torma99:
"komolyan mondom ahhoz ki milyen hülye nemcsak a lakóhelynek nincs semmi köze (Hofinak igaza volt)"

Mit mondott?

Ubul1 2009.07.08. 14:49:10

@SsPL71:
Nem pajtás, csak tömören rohadó abszurdisztán. Ez a nagy helyzet. Mi a faszért van az hogy mégse találod a közös hangot soha más népekkel ha elmész innen, baszki, és mielőtt megvénülnél az kezd a fejedben járni hogy mégiscsak inne kéne valakit lőni magad mellé mert nem ízlik a külföldi pina?! Magyar átok ez?

Jean-Baptiste Emanuel Zorg 2009.07.08. 14:52:07

a szerző nem hülye, csak a válság áldozata, akit most jól lehúznak a mostani autóvásárlók. ilyen helyzetben odaadta volna 2 milkáért is, ha nincs lóvé. az új subarus meg örül a farkának

gnme 2009.07.08. 14:56:30

@thetriggerhappy: én egész más dolgokat halottam a vw-audi minőségéről az utóbbi évek tükrében.

Konkrétan most aza csóka szereli a fordot aki eljött a hipermegaszuper vw-audi szervízből vezetői pozícióból.

hát igen .. az a kör alakú szar is rendetlenkedik .. deamúgy biztos istvánkirály .. csak a szervízet vezetők szerint nem az .. dehát ők HÜLYÉK

ennyi.

sipike78 · http://www.szabolcsswift.hu 2009.07.08. 14:58:40

@Ubul1: Veled semmi bajom, kurva jól nyomod, csak épp per/pill nemcsak egymástra modtok csúnyákat, hanem a másik csaja is beleesik a szórásba. És ez végképp nem ide való.

Érdekes 2009.07.08. 15:02:28

@SsPL71: Az erkölcs rothad csak..technikailag azért fejlődünk...legalábbis, ha azt nézem, hogy a baltától eljutottunk egy THC-ig...Ellenben, társadalmilag/erkölcsileg, kb csak annyiban különbözünk az ősembertől, hogy nem hágunk meg bárkit ahol épp kedvünk tartja..túl nagy a kontraszt

Ubul1 2009.07.08. 15:03:16

@sipike78:
Na vává egy pslanatra, MÁSOK lehet h általában minősítik a párkapcsolati viszonyokat de egyenlőre még senki nem mondott itt senki buxájára semmit. Csak úgy nagy általánosságban adják itt a hülyét. Illetve én utaltam valakire, de neki úgyis mindegy mert én leírtam végleg. És én barom tavaly még aszittem hogy vonzódom hozzá, pedig a racionálisabb énem akkor is tudta hogy egy oltári seggfej.

SsPL71 (törölt) 2009.07.08. 15:08:29

@Bende Tibor: Ez most azt jelenti, hogy ReadOnlyUserek lettek? :)

Vágási Matyi 2009.07.08. 15:08:58

jó-ban rossz-ban, ahah. (via bash)

Bűvész 2009.07.08. 15:09:13

A szerző hüjje! Én is így jártam....

Bende Tibor 2009.07.08. 15:10:07

@SsPL71: A sorrend épp fordított, de szakmailag a múlt héten az áfás cikk került ki, nem ez. Tehát a Subaru volt az első, a Camry a második.

Érdekes 2009.07.08. 15:10:44

@SsPL71: Kényszer szabadság ^^

Bende Tibor 2009.07.08. 15:12:31

@GG81: Nem, a gyerekkel van otthon 20 hónapja, csak kezdett volna dolgozni, de ott és akkor nem tudott, tehát a modell végig egykeresős.

sipike78 · http://www.szabolcsswift.hu 2009.07.08. 15:13:34

@Érdekes: "hogy a baltától eljutottunk egy THC-ig..."

Egy balta ma is balta. ;)
------

Sajna, skacok, ez lesz egy ideig... Irgalmatlan feszültség halmozódott fel a társadalmunkban (a külföldet leszarom), és ez tényleg nem fog jóra vezetni.

Emlékszem, mikor anno Az ember tragédiáját gyűrtük, kárörvendően kuncogtam, hogy a mocskos lómaiak hogy belefulladtak a saját burzsujkapitalista levükbe. Álmomban nem gondoltam volna, hogy a kis nyugis életünk átcsap majd egy ilyen világméretű erkölcsi, gazdasági, kulturális összeomlásba...

(Hol a söröm?)

Bende Tibor 2009.07.08. 15:14:39

@SsPL71: igen, pontosan azt jelenti, egy hétig.

GG81 2009.07.08. 15:16:30

@Bende Tibor: tisztul a kép, de a lényegen a közös háztartáson nem sokat változtat, főleg, hogy az akarat is megvan a hölgyben, hogy dolgozzon. becsülendő. ;-)
és, hát az egész anyagi helyzet egy gyerek skill-lel nehezítve, huh, remélem egyenesbe jönnek! lesz munka és egy vállalható autó is idővel.
akkor kellemes 1 hét pihenést!

sipike78 · http://www.szabolcsswift.hu 2009.07.08. 15:18:33

Persze, máshol akkor sem volt nyugis az élet. De nekünk (szüleinknek) legalább volt valami támasz (vagy mittudomén, mi).

És egyáltalán nem a cucilizmusra gondolok. (szokások, hagyományok, egymás tisztelete stb.)
----

Érdekes 2009.07.08. 15:18:47

@sipike78: "Egy balta ma is balta. ;)"

Én ezt nem is tagadtam, ellenben akkor nem volt THC ;) és ez bizony qva nagy különbség...

torma99 2009.07.08. 15:19:25

@LyukasBogrács: nah szóval tömören a lényeg. Szal azt gondolnánk egy újságíróról, hogy amellett, hogy elvégzett valami iskolát, hogy odakerülhessen ahol most van (remélem ez még ma is így van), bír akkora belátással, hogy nem kerüli el figyelmét a saját bevallása szerinti 1,5-szeres ár, a THM horribilis mértéke stbstbstb.
Szvsz közlekedni egy 55 lovas 1300-as zsiguli is megteszi (illetve a hasonló kaliberű mai autó) 75 lovas meg már autópályára is elég kerülgetni a kamionokat (persze 1 tonnánál ne legyen nehezebb a hozzá való kasztni) Ami ezen felül van az (felesleges) luxus, annak pedig meg kell fizetni az árát...

thetriggerhappy 2009.07.08. 15:21:22

@gnme:

bocs, de ez hogyan jön ide? milyen audiról van szó?

gnme 2009.07.08. 15:21:38

@UltimateUbul: nemszeretek ilyeneket olvasni-e.

Igyál valamit b+, az segít.

donphobos 2009.07.08. 15:24:02

Csak úgy pörögnek a jobbnál jobb kommentek. Élvezet olvasni, különös gyöngyszemek bukkannak fel néha :-))))

Nancsi 2009.07.08. 15:25:07

UltimateUbul 2009.07.08. 15:19:05
Azzal tisztában vagy-e, hogy ip cím és időpont ismeretében a szolgáltatód vissza tudja keresni, hogy melyik iskola számítástechnika szakköréről osztod az észt? Aztán majd kapsz 1 jó kis igazgatóit, otthon meg apád előveszi a nadrágszíjat, és lesz nemulass. Ha meg idősebb vagy mint azt a bejegyzésed sejteti, akkor meg a rendőrségi feljelentés meg a vele járó hercehurca nem fog jól esni. Kicsi kultúrát emberek, ha már valakit megfenyegetünk, legalább ne olyan legyen, aki látja az ip címünket:-D

sipike78 · http://www.szabolcsswift.hu 2009.07.08. 15:27:45

Lazítsatok már.

Egy kis OFF, hogy csillapodjunk.

Ma kaptam egy raklap könyvet from U.S. Army.

Soros Gyuri bácsi (broáf) rendezte még anno, a kutya se nézett rájuk, állt évekig a raktárban, most átbaszták nekem, vigyázz te rá, marha.
Szerintem a tankönyveket + természetdugományos színeslapozgatósokat kivéve kivágom mindet a picsába.

Nem szeretne valaki olvasgatni angolul?
Rengeteg lektűr (kóbojos, romantikus) van a kupacban, de akadnak történelmi háborúsos élménybeszámolók is. Kambodzsa, Vietnám, II. vh.

Postaköltségért átpasszolom.

SsPL71 (törölt) 2009.07.08. 15:27:52

@sipike78: Húvazze,a sörről jut eszembe, vennem kell hazafelé :)
@UltimateUbul: Nyugi Ubul.

donphobos 2009.07.08. 15:28:39

És ne levelezzünk sokáig a Mailer-Daemon felhasználóval sem, mert egy idő után kijön a rendszergazda a kuckójából és elmagyarázza hogy az egy gép... :-)

UltimateUbul 2009.07.08. 15:28:57

@Nancsi:
Nancsi néni, pofa súlyba, nyáriszünet van már ha jól számolom, aztán meg ha a saját IP-m lenne is jót röhögött eddig aki ilyennel ügyeskedett.

Érdekes 2009.07.08. 15:30:25

@UltimateUbul: Mi a fax van veled Ubul?Lol, hát ilyenen azért nem érdemes felbaxni az agyad...meg mondjuk, nem épp úriemberhez méltó fenyegetőzni.Amúgy egyetértek a sok xarral, sovinizmussal, meg pénzéhséggel...Ezek a nyomik már 1 hét ismeretség után elvennék a csajt (mármintilyenpénzesénmindentmegtehetekcsávók)..egyik csajomat is kb már hetente kérték meg lol..aki még fiatal az azért nem megy bele, de durván önbizalma lesz, és ez eléggé eltorzítja a dolgokat.
Eként szerintem is inkább a faszik hibásak ebben...

sipike78 · http://www.szabolcsswift.hu 2009.07.08. 15:30:27

A kedvencem az a 73-ban kiadott könyvecske, ami leírja, milyen ügyes hadműveleteket hajtottak végre Vietnámban 65-71 között :).

Bende Tibor 2009.07.08. 15:30:43

@UltimateUbul: Olvastam, de sajnos nem valós címet adtál meg, így a válaszomat nem láthattad.

Sajnálom. A fenyegetőzés pedig nem pálya, el kell fogadod, hogy ez egy közösségi hely, ahol közösségi normák érvényesek.

Gondolom a fentiek fényében nem haragszol, ha az újabb nickedidet sem látja itt a többség szívesen.

sipike78 · http://www.szabolcsswift.hu 2009.07.08. 15:31:55

(Mielőtt kérdezné valaki: autósérdekes egy sincs köztük, sajna.)

MANszerelő 2009.07.08. 15:32:40

Asszem jobb arról vitázni, hogy szar-e az FSI, vagy sem, mint hogy kinek az anyja volt beteg szajha, amikor megfogant. RÖHEJ! ! !
Balkán...

gnme 2009.07.08. 15:35:08

@sipike78: b+ az öregördög .. pont ezt akartam kérdezni ..

puskákról nincs benne valami? .. ilyen pukakönyv (nema pörgetős:D)

megint 2009.07.08. 15:37:23

Nancsi, nem lehet megtalálni, de inkább úgy mondom , hogy bizonyítani nem lehet semmit, amúgy meg nem értem a vitát, nálunk úgy működött, hogy Vatert nem érdekelte különösebben a konyha, ezért nem is szólt bele, hogy milyen lesz az új konyha, neki jó volt ahogy van, nem izgatta az amerikai konyha, Édesanyámat meg az autók nem érdekelték, neki jó volt tökéletesen ami volt, ezért ő meg abba nem szólt bele, nyilván nyaralás, befektetés...stb dologban megbeszélték a dolgokat. Ubul-ba nem sok kultúra szorult, az biztos.

sipike78 · http://www.szabolcsswift.hu 2009.07.08. 15:41:03

@gnme: Á, nincs. Vagy kiválogatták előttem, vagy a hadseregnek még szüksége volt az autós és fegyveres olvasnivalókra. :)

vuki z1 2009.07.08. 15:44:30

Jajjaj, forrósodik a hangulat, a devizahitelektől kissé elkanyarodott a szó az anyukák és hölgytársaságok irányába.
Pedig felesleges.
Kétségtelen, hogy Bende úr elkövetett pár szarvas hibát ennél a tranzakciónál, de az elszenvedett 800 ezer HUF bukta kissé túldimenzionálódott: igaz, hogy érzékeny veszteségről van szó, de könyörgöm, ez egy 1500-as Zsigulinál lehetne armageddon, de egy kilenc éves Subarunál egyáltalán nem elképzelhetetlen, sőt, lehetett volna durvább is. (Ismerek embert, aki két évig havi átlag 200 rugót költött szeretett, turbós 9000-es Saabjára, mire eladta, és többet állt, mint ment az autó.)
Egyébként ha valaki autó- vagy motorbuzi, simán benyel egy, netán több ilyen boltot élete során, maximum elosztva kapja a pofonokat, ami kétség kívül szerencsésebb.
Amúgy meg a devizahitelezéshez is egyre inkább kezd érteni mindenki: politikusok, érdekvédők, "áldozatok", na és persze kívülállók ontják magukból a négykapufás gondolatokat. Csak azt nem értem, ha mindenki ennyire képben van, hogy a tökömbe fordulhatott elő az, hogy a magyar családok kb. harmada rezzenéstelen arccal ugrott bele ezekbe a kölcsönökbe, ha kellett, ha nem? (Más kérdés, hogy ekkora szívásra senki sem számíthatott.)
Higgadtabban kellene szemlélni egy kicsit a dolgokat szerintem.

poa ogapo 2009.07.08. 15:48:07

Mivel tájékoztatod a nyilvánosságot a családi életedről, ezért az írást akkor lehetne igazán megérteni, ha a vásárlás időpontjában lehetne tudni, mennyi volt az éves nettó jövedelmetek egyenlő havi bontásban, milyen más részleted van gondolok itt a lakásrészleted van-e, van e az átlagemberétől eltérő valami magas rezsiköltséged (azt írod, hogy az üzemanyag számlád sem semmi), vagy mondjuk, hogy te havonta 50 ezer forinttal támogatod a bálnavadászat ellen harcoló kalózokat stb.

Ha ezt megmondanád érthető lenne, írás.

Azonban szerintem te, vagy ti ketten, jól kereső személyek lehettek.

Tudod ez olyan, mint a profi magyar pokeres közli, hogy nagyon szar a szériája, mert az utolsó hónapban 37 ezer dollár mínuszban van. Amit csak akkor értesz meg, ha tudod, hogy a kártyázásra szánt tökéje 1 millió dollár és a 37 ezer dollár csak nekem nagyon nagy összeg, neki átmeneti veszteség, de a következő hónapban akár 68 ezer dollárt is nyerhet majd.

Szóvalneszarozlégyszívesmondmármegmennyitkeresel! (az is jó ha Csikós Úr megírja, hogy ő mit tud erről)

sunblind 2009.07.08. 15:49:17

kutyafáját, hogy ilyen lépésekre kényszerül az ember ... pont ezért fosok én az autóhiteltől. Persze azért csurgatom a nyálat a tízéves csivikvétéíből egy s2k után, de soha nem merném behitelezni, úgyhogy talicskában öregszem meg ...

gnme 2009.07.08. 15:51:00

@sipike78: na b+ :D .. pedig éppen egy puccsot akartam előkészíteni.

..nembaj, majd megnézem a sakált megint, abban voltak fegyverek.

:)

hadseregbe .. olvasni? .. ezek ilyen egymást kizáró fogalmak. Egyik kollégám annó katona volt

..há' kimentünka moszkvára, ittunk, aztán visszsétáltunk, lett dél .. kaja

..há' kimentünka moszkvára, ittunk, aztán visszasétáltunk, lett este .. kaja

:D

sipike78 · http://www.szabolcsswift.hu 2009.07.08. 15:52:41

@Magyari: Pár éve egy haverom felcsörgetett délutáni szunyókálásom közben, és ördítva közölte, hogy 300 ezeret szakított a Tippmixen.

Kérdeztem: mennyit költöttél eddig rá.
Kis csend, aztán aszonja: kb. 450-et.
Mondtam: további szép napot. És letettem a telefont. :)

sipike78 · http://www.szabolcsswift.hu 2009.07.08. 15:55:36

@gnme: Frederick Myatt: Revolverek és pisztolyok
Ez van meg nekem itthon, de már ezer éve nem lapozgatom.
Ha kell, valami Moldova-könyvért neked adom. :) Vagy olyanért, amire már neked nincs szükséged, de engem érdekelhet.
---

Kapaszkodj meg: ezeknek a hátuljában van egy kis tasak a könyv adataival (bibliográfiai leírás), és némelyikben ott volt az is, hogy kik kölcsönözték ki. :)

Szóval: uncsi lehet arrafelé az élet. :)

loláb 2009.07.08. 15:57:27

@MANszerelő: Az a röhej, hogy az egyik vitából következik a másik.
Hogy miért, azt viszont nálam bölcsebbtől kérdezd meg.

tlantos 2009.07.08. 15:58:10

@sipike78: nezz nekem valami gazdasagit benne :)

sipike78 · http://www.szabolcsswift.hu 2009.07.08. 15:59:20

@tlantos: Szia!
Oké. Halványan úgy dereng, mintha olyat láttam volna.

Azt írta bele Gyuri bácsi, hogy olcsón vegyél, drágán adj el, és akkor jó lesz. :)

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2009.07.08. 16:16:45

@granturismo:
Közel az egyetlen értelmes hozzászólás.

@zippofcy6:
Meg a másik.

Nem csak a cikket író ember járt így.
Ismerőseim közül is többen beszopták.
Az IlFerrót is.

Kurva érdekes...
Mikor a már matricás autós ilferró ügyfél barátaim kapacitáltak, én is miért nem csinálom, annyit kérdeztem:
szerinted hány Hekus magazint kell eladni, hogy megkapd a havi 50e ft-odat?
És ehhez képest hányat adnak el?
Mi lesz ennek a vége?

Lehülyéztek.
Mikor beszopták, senki nem jött oda, hogy "te, honnan tudtad, hogy ez lesz?".

Ugyanígy:
Akit meglepett a tavaly elkezdődő "válság" márkanéven futó projekt, az hol élt eddig? Nem olvasott történelmet, marxot, egyebeket?
Lehetett tudni, hogy kipukkad a lufi előbb-utóbb. Azt is csodálom, hogy eddig bírta.
De látom, vannak emberek a hozzászólók között is, akik még bizakodnak, hogy ez az ámokfutás tovább folyhat.
Megsúgom: nem.

A hitel ördögtől, vagy nem ördögtől való voltának megállapítására pedig ajánlom elolvasni Széchenyitől a Hitelt.
Érdekes, hogy ez nem kötelező olvasmány az iskolában, a Sorstalanság viszont igen.

Ezen kívül íródott még pár könyv, ami a hitelfelvétel árnyoldalaira (eladósodás, a hitelező befolyásszerzése) világít rá, könyvesboltban nem nagyon láttam még ilyet.

Azt pedig az embereknek fel kellene fogniuk, hogy a hitel nem a természet gyümölcse, amit mint pl. egy barackot a fáról, megkívánok és letépek.

A hitel egy kereskedelmi termék. Egy árucikk. És mint minden ilyen, nem a felhasználó boldogulására született, hanem a hitelező gazdagodására!

Jelen rendszerben a felhasználó van azért, hogy ezeket a termékeket fogyassza, az elvégzett munka kizárólag abban van, amivel meggyőzik, hogy vásároljon.

Ja, meg a visszafizetett pénzben van még elvégzett munka.
Nem is kevés.

DMG 2009.07.08. 16:20:38

"Pokoli sok pénzt kértek érte, majd hárommillióról szólt az alku végén aláírt foglalópapír, ez nagyjából a másfélszerese volt az akkori átlagárnak"

MOndjuk én ennél a résznél gördítettem lejjebb a vikket és megnéztem mire lehet szavazni, és nem lepődtem meg az akkor aktuális álláson.


Ami a papucs esetét illeti, én úgy gondolom, hogy ha közös a kassza, akkor jogos hgoy kiborul azu asszony ha buknak 1 millát.


qualitaet:
"szaros egy guriga"

Örülnék én most annak, ha neked nincs rá szükséged átpasszolhatod nekem, szólj adok számlaszámot. :-D

zzoltan73 2009.07.08. 16:22:16

@freeone:
Jah, ha ezt nézed, járjál kerékpárral. Nekem RX-8-asom van és a legkevesebb fizetnivaló a teljesítményadó lesz. Viszont nyújt annyi élményt, hogy megéri.

világváros 2009.07.08. 16:22:42

De miért kell drágább autót venni, mint amire pénzed van? Miért gondolja még mindig (a rendszerváltozás után 20 évvel) sok ember, hogy az autó az igazi presztízs-kérdés? Minden máson túl van már? (hol lakik? hol tanulnak a gyerekei? Bejárta már a világot? Egészségesen táplálkozik? Sportol eleget?)
Megérdemli a leckét.

maczko 2009.07.08. 16:24:13

Asconával jártam 13 évet.
Tavaly kirohadt alólam végleg.
Elsirattam. Valahogy megszabadultam tőle.
X összeg volt autóra szánva. X összegből egy Astra CLII jött ki két évesen, nagyon kevés kilóméterrel. Hibátlan. Szeretem. Szép. Nincs hitelem.

Bende úr, részvétem.

csufar 2009.07.08. 16:27:30

@Bambano:
a forinthitel most is drágább, sőt, a teljes válságidőszak alatt drágább volt. Az értékesítő, gondolom, úgy nézett rád, mint egy idiótára. A vicces része a dolognak az, hogy neki volt igaza.

na ez is jellemző, olyanok szólnak, akiknek jobb lenne, ha hallgatnának... a forinthitelem azóta se változott, max pár forintnyit. ugyanez devizahitellel legalább plusz 60-80 rongyot jelentene havonta. Melyik országban élsz, ember? a forinthitelem a futamidő alatt kb 10%-kal drágább, mint az akkori árfolyamon mért devizehitel. Most már sokkal, de sokkal olcsóbb. 10%-ot nekem megért az árfolyamkockázat, és igeeeeeen, bejött!

sipike78 · http://www.szabolcsswift.hu 2009.07.08. 16:28:08

@Mk412: Én tegnap keltem ki magamból az E.ON miatt immáron sokadszor. Mióta a Titásztól átvették a boltot, folyamatosan szívóznak az emberrel. (Többet számoltak fel közvilágításért, ki-bekapcsolgatják az áramot, olyan velük kommunikálni, mint lóval kártyázni stb.)

Na, ma hallom a rádióban: 1 MILLIÁRD eurós büntit kaptak, mert fű alatt felosztották a piacot egy másik branccsal. (gázbiznisz)

Így kéne sorban végigb.ni mindet.
Csak 2 aprócska gond van ezzel:
1. hová teszik majd befolyó büntetést?
2. a fogyasztókra fogják szépen áthárítani az egészet bekötési pontonként egy pár % emelés valamilyen ürüggyel, oszt jó napot

zzoltan73 2009.07.08. 16:28:34

@misibacsi:
Személy szerint én továbbra is azt nem értem, hogy a blog címe miért lett a Subarura kihegyezve. A buktáról nem a Subaru mint autó tehet, hanem a rosszul megválasztott hitel és a ha..., de ugye nem volt ha.

Amikor megláttam a címet, ész nélkül klikkeltem rá, mondom mi a fene, már a Subaru is kacat lett? Végül kiderül, hogy csak egy rosszul megválasztott hitelről szól a dolog.

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2009.07.08. 16:34:22

@GG81: "azért ez nem teljesen így van: "Hitelt mindig olyanra szabad felvenni, ami megtermeli a hitel árát, kivéve a lakást.", rögtön a kivétel, miért csak az?"

Nem kivétel a lakás. Megtermeli az árát. Mivel laknod muszáj valahol, az albérletek díjai pedig egy hasonló kaliberű lakás törlesztőrészletei felett vannak.
Úgyhogy termel.

Ha tud nekem valaki válaszolni, hogy autót miért lehet (-ett a közelmúltig) 0% kezdőre vásárolni, és lakást miért nem, az segítsen már nekem.
(összeesküvés-elmélet hívők előnyben)

sipike78 · http://www.szabolcsswift.hu 2009.07.08. 16:38:52

@Mk412: És felnit? :)

Én lakáshitelre is láttam már 0%-ot. Van már annyiféle, mint égen a csillag.

(Szerintem a lottón nyert milliókból valakik kis sutyerák pénzintézeteket alapítottak.)

sipike78 · http://www.szabolcsswift.hu 2009.07.08. 16:41:30

@Mk412: Amúgy meg én arra tippelek, hogy egy gépjárművet könnyebb visszakarmolni a banknak, mint dobra verni a lakást egy család feje felől. Ez utóbbi kissé macerásabb, bár, ahogy halljuk, sajna, ez is szaporodni fog.

zzoltan73 2009.07.08. 16:42:37

@Bende Tibor:
"...el kell fogadod, hogy ez egy közösségi hely, ahol közösségi normák érvényesek."

Úgy gondolom, hogy ennek fényében egy-két hozzászólásod neked sem idevaló...
Sőt produkáltál olyat is, amiért nem csupán egy internetes oldalról kéne eltiltani, de az újságírástól is.

GG81 2009.07.08. 16:49:21

@Mk412: erre írtam, hogy egy lelakott lakás, vagy putri szomszédok miatt lehet a lakás is bukó.

az autó és a tudatosan bevállalt és elfogadott bukó is más kérdés.

és a lakás befektetési célból történő vásárlása, amikor nem fedél kell a fej fölé, mert van, hanem majd a zsé... ;-)

sipike78 · http://www.szabolcsswift.hu 2009.07.08. 16:56:25

@GG81: Én most tervezgetem a költözést.(Álmomban.) Két nagyobb város között van egy egyszintes, 4 szobás (+szokásos helyiségek), teraszos, kertes vityillóm. (30 éve épült).

Az árából egy hangyafasznyi egérlyukat tudnék csak venni a két város egyikében. Nézegettem a nyíregyházi árakat... röhej. Megépítették jó kis zsíros állami pénzen (fészekrakó pogrom) a belvárosban az odúkat, se garázs, se semmi, kibaszott magas törlesztővel, és csodálkoztak, hogy a kutya sem megy oda lakni. A külvárosi részek meg azonnal benépesültek. A kertes családi házakat a szagértő bevallása szerint meg az orosz-ukrán csilliárdosok veszik kilóra. :/

sipike78 · http://www.szabolcsswift.hu 2009.07.08. 16:59:14

Ja, és teljesen off, de újabb irodaház fog épülni Nyíregyházán. Úgy, hogy a meglévők is konganak az ürességtől. A pélóm se érti ezt.

Piedone biztos kinyomozná, hogy felénk így pucolják a pénzeszközt.

akos696 · www.focusauto.hu 2009.07.08. 17:59:25

qualitaet és Ubul:

A faszért rontjátok itt a levegőt állandóan. Néha szeretnék értelmes kommenteket olvasni, nem csak a savanyodott, átlag paraszt rikácsolásait névtelen-arctalan csatornán... Kibaszott egy lúzer balfaszok lehettek, ami engem nem érdekel, csak húzzatok már innen a búsba. Ugyanígy Idesgesít A HRzxbnel vagy valami ilyesmi nicknevű faszfej okostojás állandó világmegváltó véleménye!

pet77 2009.07.08. 18:05:38

Hol van ez egy Csikós blogtól?
Kb mintha egy 8.-os gyerek elbeszélése lenne egy nyáriszünetről....
És mikor valakinek nem tetszik, Tibi újságirótól méltatlan hangot Üt nyilvánosan .....Valaki mást is földhöz kellene baszni....persze ezekután lehet.hogy majd megteszi a TC főszerkesztője Tibivel!

megint 2009.07.08. 18:29:11

zzoltan73, lehet, hogy azért mert válságban egy ekkora turbó benzinest nem lehet jó áron eladni.

zzoltan73 2009.07.08. 18:52:39

@megint:
De ez sem a Subaru hibája... válságban egyetlen autót sem lehet jó áron eladni, sőt egyáltalán eladni. Egyrészt örülni kell annak, hogy egyáltalán el tudta adni, másrészt pedig itt megint inkább a felelőtlenség dominál: miért vesz ekkora turbó benzinest az aki nem tudja fenntartani, pláne hitelre.
Ez a történet nem a Subaruról, nem a nagy turbó benzinesről és nem is a hitelről, hanem a butaságról és felelőtlenségről szól, ami hihetetlenül nagy arccal és önbizalommal párosul. Bocsánat, de én így látom, nekem ez jött le az egészből.

gin74tonic 2009.07.08. 19:10:16

legtobbet vesziteni egy rossz hazassagon lehet, a tobbi karamella.

megint 2009.07.08. 19:11:58

zzoltan73, egy ekkora válságot azért nehéz betervezni előre, igen nagy multiknak sem sikerült átvészelni komolyabb károk nélkül, és azért sztem pl egy 1.6-os dieselt, vagy egy kis benzinest még most is könnyebb eladni, bár abban van valami, hogy jobban járt volna, ha megtartja

w124 2009.07.08. 19:26:46

zzoltan73-nak igaza van.Az,hogy a futamidő végén rohadt sokba lesz,az akkorra már öreg autó,az szerződés kötésekor sem volt titok.Kár volt eladni a szép 320-as '24-est.Ha csak a bukta negyedét költötte volna rá,nagyon fasza autó lett volna belőle!

zzoltan73 2009.07.08. 19:46:32

@megint:
Persze, hogy nehéz betervezni, de eleve felelőtlenség volt havi 60-ért belevágni egy autóhitelbe. Egy lakáshitel esetén még elfogadható, mert lakni muszáj valahol.
Egy új autó is akár kp-ra, akár hitelre veszed, abban a pillanatban 10-20%-ot veszít az értékéből ahogy kihoztad a szalonból. Tehát pl egy 0%-os önerő mellett felvett hitelnél pl egy 5 milliós autónál percek alatt buksz 500 ezret. Ha tegyük fel családi okok miatt másnap el kell adnod, kapsz érte 4,5 milliót és 500 ezret pedig be kell csengetni a banknak. Ez független márkától, teljesítménytől, turbótól és üzemanyagtól.
Éppen ezért van az, hogy új autót sem szabad csak minimum 20% önerővel megvenni, hogy ha bármi közbejön, akkor se kelljen még fizetni azért, hogy megszabadulhassunk tőle.
De igazából nekem nem ezzel van bajom, mindenki úgy csinálja ahogy akarja, csak a hülyeségét ne akarja mondjuk egy márkára, turbóra, bankra fogni.
Nekem ezzel az egésszel továbbra is az a problémám, hogy "Subarut venni rémálom..."
Autót venni hitelre, fedezet nélkül rémálom, őrültség és felelőtlenség. Az alaptalan jóhírnév rontása pedig szánalmas.

s60d5 (törölt) 2009.07.08. 19:50:46

Senkit nem akarok vedeni, de ez a par gondolatmenet, amit a foszerkeszto fuzott nehany kommenthez, kritikan aluli. Szinvonal az lassan a a beka hatsoja alatt. Gratulalok! Szep estet!

yard (törölt) 2009.07.08. 19:54:39

Szavaztam. Az első pontra, azt hiszem egyértelmű.

s60d5 (törölt) 2009.07.08. 19:54:42

Hibaztam, nem foszerkeszto, ugyvezeto vagy mi, sorry:) A tenyen nem valtoztat.

yard (törölt) 2009.07.08. 19:58:01

Qrvára megértem, de egyáltalán nem tudom sajnálni a devizás hiteleseket.Nem véletlenül a nem Ft alapú hitelt választottak, így kockáztattak: vagy bejön-vagy nem. Ekkora lóvét kockáztatni 0 háttérrel pedig hazárdírozás. (Lehet leugatni)

Krisi 2009.07.08. 20:04:10

Tibi, inkább tartottad volna meg a Merci 560 SEC-et, abból nézve az autók 99%-a csak egy szardarab csupán, és talán olcsóbban kijössz, mint ezzel a fos Subaruval :)

spud74 2009.07.08. 20:18:36

Szóval ezért kell(kellett) eladni
a Camryt. De akkor mivel jártok most?
Esetleg vettél valami "válságautót"?

Bende Tibor 2009.07.08. 20:31:14

@w124: És ha ismerted volna a fekete 420at, akkor zokognál.

zzoltan73 2009.07.08. 20:31:25

"Azok a törött szarok, amiket nem vettem meg, 1-1,5 millió között voltak fent a korábbi 2-2,5 millióval szemben."

Tehát ha a nagy, turbós, benzines Subaru helyett bármelyik másik autót vette volna meg, még többet bukott volna, hiszen ott eleve az értékvesztés 1 millió volt, amire még rájött volna az árfolyamemelkedés miatti tőkeemelkedés.

Tehát téves a konklúzió, hogy Subarut venni bukó, hiszen ezen "csak" 800-at bukott, míg bármelyik másik "szaron" több mint 1 milliót bukott volna.

Bende Tibor 2009.07.08. 20:34:21

@s60d5: Igazából az van, hogy a kitiltott kommentekből idéztem, hogy mindenki lássa, az öncélú anyázás itt nem pálya. Tehát mint látható, azok nem a saját szavaim, ezt többen félreértik.

GYUSZI BACSI · http://www.fizetesem.com 2009.07.08. 20:35:44

az a véleményem, hogy attól, hogy egy 14 éves kis faxfej hülyeségeket hozzászól (amit persze ki kell moderálni és ki is tiltani, ha olyan), a cikkírónak és egyben ügyvezetőnek nem kell olyan színvonalon megnyilvánulnia, mint ahogy azt a Mátyás téren a roma stricik csinálják

egyre kevésbé olvasom ezt az oldalt, írni meg már nem is nagyon szoktam, mert a színvonal annyira lement, hogy egyszerűen döbbenet

zzoltan73 2009.07.08. 20:42:24

Méghogy nem lehetett előre tervezni a válságot:

"Aztán jöttek szépen az amerikai bankok tönkremeneteléről szóló hírek, valahogy senki se akart hitelt adni rá, legkevesebb három próbát tettem személyesen, a továbbiakat a kereskedőre bíztam."

Ha az amerikai bankok szépen sorban tönkremennek és senki nem akar hitelt adni, az szerintem elég infó ahhoz, hogy rövid időn belül iszonyatos nagy probléma lesz a hitelekkel.

Tehát ez a történet tele van ellentmondásokkal. Vagy annyira elvakultan akarta ezt az autót, hogy még ilyen egyértelmű, válságra utaló jelek sem tántorították el a vételtől.

GYUSZI BACSI · http://www.fizetesem.com 2009.07.08. 20:43:59

@Bende Tibor: namost akkor én két dolgot nem értek:

1) ha egyszer egy poszt olyan, hogy ki kell moderálni, akkor utána miért idézed be

2) ha már beidézed, miért nem teszed idézőjelbe, így mindenki, aki a kimoderált posztot nem olvasta korábban (pl. én magam), azt hiszi, hogy ezeket a színvonalas szövegeket te voltál szíves költeni

GYUSZI BACSI · http://www.fizetesem.com 2009.07.08. 20:45:53

ja és egyúttal elnézést kérek, hogy a színvonalat neked tulajdonítottam, de szerintem moderáld ki a saját posztjaidat is, mert ez így nagyon zavaró

w124 2009.07.08. 20:51:58

@Bende Tibor:

Nekem egy hasonló állapotú 250TD-m van,mint a 320-asod volt.(ez turbó,nem kombi).Ki van fizetve,és egyáltalán nem akarom eladni.Nem vágyom hasonló gyönyörökre,a '24-es hálás kocsi.
Fején találtam a szöget?Már bánod te is?
A 420 más világ,biztos nagyon fasza volt.

zzoltan73 2009.07.08. 20:52:13

@Bende Tibor:
Gyuszi Bácsihoz csatlakozom, ennek a stílusnak itt még akkor sincs helye, ha idézel valakitől.
Azokat a hozzászólásokat nem a hozzászóló személye miatt, hanem a stílus és a netikett megsértése miatt kellett kimoderálni.
De ez itt még Tőled, idézetként leírva is netikettet sért.
De tudod az a probléma, hogy nem Te vagy az első cikkíró, akitől ezt a stílust tapasztalom. Úgy látszik nálatok ez alap és sajnos a munkaadó támogatja is.

Egyik folyamatosan fikázza pl az RX-8-at, csak azért, mert neki nem jön be. A másiknak kisebbségi érzése van az új Thaliaban a nagyvárosi forgatagban, ezért mindenki más barom, csak Ő a tökéletes. Téged meg most az idézeteken keresztül megismerhettünk. Szép csapat. :)

w124 2009.07.08. 20:59:16

@Bende Tibor:

Nekem egy hasonló állapotú 250TD-m van,mint a 320-asod volt.(ez turbó,nem kombi).Ki van fizetve,és egyáltalán nem akarom eladni.Nem vágyom hasonló gyönyörökre,a '24-es hálás kocsi.
Fején találtam a szöget?Már bánod te is?
A 420 más világ,biztos nagyon fasza volt.

akos696 · www.focusauto.hu 2009.07.08. 20:59:39

Van néhány barom, aki megveszi az új Thaliat pl, vagy 10 évig gyűjt és vesz egy 350 ezres Swiftet, majd látja, hogy itt mindenki azt az autót fikázza, amit ő a legjobb teljesítményéből hozott össze és nemrég még büszkén mutogatta a zsigás haveroknak. Aztán bekattan és elkezd anyázni. Nem bonyolult dolgok ezek, akár csak az ilyen emberek. Az élet már csak ilyen. Kinek a pap, kinek a lánya, csak aztán ne nézzen, ha burnyáknak titulálják...

Ratnet 2009.07.08. 21:00:11

Már nem azé' de ha lehámozzuk 'Ubul' egyes hozzászólásairól a trágár körítést és megvizsgáljuk a mondanivalóját, akkor láthatunk ott a sorok közé ékelődve fájó, nagy igazságokat. És ezek az igazságok (számomra legalábbis) zavaróbbak mint a köret, mellyel a kolléga feltálalja őket.
Uff.:-)

pxaba 2009.07.08. 21:11:32

@Nancsi: nem tanítanak sem jelenértéket, sem annuitást, ezt biztosan tudom... és lehet 15 évvel ezelőtt tanítottak, de jobb esetben is csak kamatos kamatot... szerintem:)

Elemir 2009.07.08. 21:18:49

Egyet mondjatok el!

Miért kell mindenkinek ez a retkes hitel?
Még egy kocsi hitel esetleg, de lakás minek?

Ez már csak nálunk divat...! 30 év lakáshitel? Munka miatt nem tudsz elköltözni, ha itt meg nincs akkor éhen maradsz, nélkülözöl. Pedig, ha épp Győrben van állás, akkor oda mész, ha baj van és mondjuk Nyíregyházán van munka, akkor oda. Külföldön? Akkor meg oda. Mikor lesz vajon ennyi esze itt bárkinek is....?

SsPL71 (törölt) 2009.07.08. 21:26:50

Ubulnak igaza van és kész.
Más:
Most kaptam kézhez a kedves bankomtól a devizahiteleseket "támogató" és a parlament által megszavazott egyoldalú szerződés módosítási feltételeket, amelyben a bank kb. 30 pontban ecseteli, hogy ha pl.:

- ha, dolgozóinak juttatott fizetéseket megemeli akkor annak a többletköltségeit a kedves ügyfélre hárítja (kamatlábát emeléssel)

-vagy ha a reklám felületeinek a bérleti díjai megemelkednek akkor azt is az ügyfélre hárítja (kamatlábát emeléssel)

csak két vérlázító tételt ragadtam ki a hosszas felsorolásból.
Mondjuk a többi is vérlázító de lusta vagyok ide pötyögni.

Valamint a finanszírozott gépkocsi hiteltartozásának mértékében jelzálogjogot jegyez be az ingatlanomra.

Ki a büdös faszom szavazta meg a bankoknak, hogy tejhatalmúan, egyoldalúan módosíthatják a kamatokat a reggeli vizeletük ízétől függően?

GYUSZI BACSI · http://www.fizetesem.com 2009.07.08. 21:32:52

az a gond, hogy a hitel nem azoknak van kitalálva, akinek jelenleg nincs pénzük és várhatóan később sem lesz

azoknak kell a hitel, akiknek van pénzük, de most épp másra akarják használni, mert úgy jobban megéri

Gyurma73 · https://plus.google.com 2009.07.08. 21:33:50

@Elemir:
hát igen csak a nyíregyi lakásból semmit sem kappsz győrben.
Vagy eladod és a többletet meg behitelezed vagyis ugyanott vagy.
Vagy jöjjenek bp re?hát igen van értelme albérletre költeni a fizetést.

zzoltan73 2009.07.08. 21:40:45

@Elemir: Ez is nézőpont kérdése. Számomra pl egy lakás, egy otthon fontosabb, mint egy autó. Tehát részemről inkább lakáshitel, mint autólízing.
Továbbá az albérlet havidíja általában több, mint egy hiteltörlesztésé. Ráadásul nem kötelező azt sem 30 évre felvenni.
Én 4 évvel ezelőtt vettem fel 5 milla hitelt egy 14 millás lakáshoz, 15 évre, mert ennél a konstrukciónál és futamidőnél a havidíj annyi volt, hogy ha beüt a mennykő, akkor is ki tudom fizetni. A lakás elkészültéig átmenetileg albérletben laktam. Havi 50-ért egy szoba-konyhás lukban, a törlesztésem pedig 48, egy 2 szobás, 2 erkélyes, külön konyhás, gyönyörű lakásért, melyet a válság ellenére jelenleg 18 millióért el lehetne adni, tehát már "megkereste" a felvett hitelösszeget.
Az albérlet átmenetileg, rövidtávon hasznos, de hosszútávon ablakon kidobott pénz. Ha így gondolkozunk mi vagyunk az okosak és neked nincs ennyi eszed (már elnézést).
Végezetül pedig aki Bp-en vagy környékén nem talál munkát, az sem Győrben, sem Nyíregyházán nem fog.

Speedman 2009.07.08. 21:44:05

@thetriggerhappy:

"te lennél a normális férj? mert ha a hugomnak hozzád hasonló férje lenne, akkor nagyon hamar megtanulná, hogy milyen egy normális báty és milyen érzés, amikor 3 kokós néger dugja meg hátulról a szeneslapáttal. ez várna rád az első nevelésed után..... "

Azért kicsit elszaladt a ló veled komám. A kényszerképzeteidet miért nem tartod meg magadnak?

@SsPL71:
"Olyanról még akkor gondolom nem hallottál, hogy egyik is enged egy picit, meg a másik is.
Ezt nevezik normális kapcsolatban, kompromisszumnak.

Ahol meg mindig a férfi mondja meg a tutit, ne tudd meg a nő milyen megalázottnak gondolja magát."

Tudod vannak olyan helyzetek amikor a igenis a férfinak kell döntenie. Például a pénzügyek egy részénél v. autóvásárlás.
Nem hiszem, hogy megalázom az élettársam azzal, hogy megmondom melyik autót vegye meg a kinézettek közül.Megspórolok magunknak felesleges plusz kiadást és bosszúságot a vásárlás után.

Én még nem láttam olyan családot ahol a férj papucs és nagyon jól is élnek. Ez egy paradoxon. :)

tónik 2009.07.08. 21:46:39

@zzoltan73: Vagy ha mégis, a Bp.-i lakásból veszel Ny.házán egy 6 lakásos háztömböt, és ötöt kiadsz az "okosabbaknak"...

zzoltan73 2009.07.08. 21:50:15

@tónik: például :)
De mondjuk én nem vagyok a fél évente új munkahely híve sem...talán éppen ezért nem úgy gondolkozom.

soonó 2009.07.08. 21:51:56

@SsPL71:

"- ha, dolgozóinak juttatott fizetéseket megemeli akkor annak a többletköltségeit a kedves ügyfélre hárítja (kamatlábát emeléssel)

-vagy ha a reklám felületeinek a bérleti díjai megemelkednek akkor azt is az ügyfélre hárítja (kamatlábát emeléssel)"

De örülök, hogy olyan csóró vagyok, még hitelre sem fussa!

Speedman 2009.07.08. 21:54:45

Bende Tibi:
"Hogy mi ebből a tanulság? Öreg autót csak nagy – ötven százalék körüli – önrésszel vegyen, ha hirtelen ki kell szállni, kisebb eséllyel lesz mínuszban a projekt..."

Nem igaz. Ha már örömautót veszel szigorúan kézpénz és akkor még most is élveznéd a gépet.
Csak hát az embert, ha elkapja a birtoklási vágy képes ekkora baromságokra (értem ezalatt a hitelfelvételt ilyen konstrukcióval) is. De hogy egy autós újságírót is?...

zzoltan73 2009.07.08. 21:56:28

@SsPL71: Ez a kormány válságkezelési stratégiája. Akinek hitele van, rúgjunk bele még egyet.
Eddig is kiskirályok voltak a bankok, ezek után még inkább szabad rablás lesz.

Speedman 2009.07.08. 22:00:20

@tónik:
"Vagy ha mégis, a Bp.-i lakásból veszel Ny.házán egy 6 lakásos háztömböt, és ötöt kiadsz az "okosabbaknak"... "

Álmodik a nyomor kisfiam. Álmodik...

thetriggerhappy 2009.07.08. 22:02:54

@Speedman:
látom, nagyon bele akartál szólni. egyéb óhaj?

sajnálom az olyan pasikat, akik képesek olyan nőkkel összeállni, akik tök hülyék a döntésekhez és apuci okos tanácsaira várnak. igaz, mellettük "férfinak" érezhetitek magatokat, ha már máshol ez nem megy.....

nálunk megbeszéljük a dolgokat és, mivel én jobban értek az autókhoz, meg tudom győzni az igazamról, de nem hagynám ki a feleségem a döntésből.

Speedman 2009.07.08. 22:07:26

@zzoltan73:
Nem kötelező hitelt felvenni. Főleg nem autóra. És ha nem vette volna majd mindenki nyakra-főre fel a hiteleket nem lennének ennyire nyeregben a bankok.

papptibi 2009.07.08. 22:19:11

@Speedman: Már ne haragudj, de ebben mi volt az örömautó?! Ez nem egy STI, vagy legalább az erősturbós Forester. A történeti hűséghez hozzátartozik, hogy mielőtt autót vett Bende, hónapokig szívta a vérünket, hogy mit vegyen. Aztán meg azzal, hogy vegyen-e turbós automata Forestert. Meg hogy miért mondom, hogy "ne!!!".

Speedman 2009.07.08. 22:21:50

@thetriggerhappy:

Az a gond veled, hogy nem is ismered azokat az embereket akiket kritizálsz, akikről véleményt mondassz, de egyből elő hozakodsz a kényszerképzeteiddel.
Senki nem akar verekedni a párjával, de te már tudod mi lesz a vége.

Biztos látó vagy...

Nancsi 2009.07.08. 22:25:43

SsPL71 2009.07.08. 21:26:50
Fején találtad a szöget. A megoldás kb az lenne, hogy az egyoldalúan módosítható szerződést alkotmányi szinten kéne megtiltani. Ez persze nem csak a bankoknak fájna, de kb minden szolgáltatónak, a TVtől a gázon át, mindenkinek. Főleg ha betartanák, de persze ez garantáltan nem lenne így.
A törvény szép dolog, pl az ingyenmunka is tiltott alkotmányilag, aztán mégis elvárják egyes helyeken - csak a csavar kedvéért: egyes bankoknál a dolgozóknak nem ismerik el a kötelező túlórát, de mondjuk nézhetjük a nem kötelező védőoltás beadását, amire kötelezték a háziorvosokat, holott ez a szerződésükben nincs benne (sőt konkrétan törvény írja elő, hogy ennek díjának kell lennie).
Magyarán szép világ ez, van egy elég retek alkotmányunk, kesze-kusza törvényeink, de a lényeg, hogyha dellád van sz.rhatsz minden közepébe, mert úgyis téged véd meg a bíróság, rendőrség, mindenki. Ha meg nincs akkor lapíts. Itt törvényes úton a bankok már nem lesznek megrendszabályozva, ahhoz túlzottan kinyílt már a csipájuk - tudják hogy mennyire lehetnek pofátlanok (akármennyire), és mennyi ennek a kockázata (semmi). Az egyetlen amit lehet tenni ebben a helyzetben, hogy nem ülsz le a cinkelt lapos bankokkal a kártyaasztalhoz. Nekem pl magánszámlám nincs, céges is csak azért, mert muszáj (és annyira is használom, amennyire a törvény előírja). Engem nem vernek meg a hamis kártyájukkal, mert nem ülök le velük játszani. Ezt hívják bizalmi válságnak:-)

Csontos Szigfrid 2009.07.08. 22:29:23

Azt nem értem, miért történhetett meg az eset egy Totalcaros-kollégával?

Miért kellett áron felül venni meg egy autót, amikor ők adnak tanácsot használtautó-vásárlásra.

Hogy lehetett felvenni ennyi hitelt, mikor már sok cikkük szólt a hiteles-autók buktatóiról?

Nem beszélitek meg egymással ezeket a dolgokat a szerkesztőségben?

O gyerekem! 2009.07.08. 22:32:08

Gyujtsa' ra egy cigire Tibi!

lapa · http://www.lapanet.hu 2009.07.08. 22:43:46

@sipike78: hát elég hülye lennél a kertes cucut eladni. igyál inkább mégegy sörtöt, elmúlik.

McK (törölt) 2009.07.08. 22:45:49

Hmmm..
Ebből is látszik,hogy az autós újságíró is csak ember.
Orbitális baromságokat ők is tudnak elkövetni.
Egyrészt nem értem,mitől 800 a bukó..
Biztosan szar vagyok matekból..
Mert szerintem sokkal több.
Egyrészt 800-al többet fizetett vissza a banknak,mint az eladási ár.Másrészt anno önerővel vette az autót,ami szintén bukó..
Az ember követ el hibákat,szó se róla..
De ennyit,és ekkorákat?
Devizahitelt írástudó ember-egy újságírót annak gondolnék-úgy vesz fel,hogy annak kockázataival tisztában van.
Kis hitel,kis kockázat,nagy hitel,nagy kockázat.
A választott autótípusról pedíg sok rosszat nem mondhatunk el,de az bizonyos,hogy sajnos,nem az értéktartó autók családjába tartozik. Sőt.
Külön külön is bátor tett mindkettő,egy öreg autóra hatalmas hitelt felvenni,és egy ilyen extrém autót választani,de a kettőt összekötni öngyilkosság,ez egyértelmű.
Illetve azt gondoltam,,bizonyos szint felett ez egyértelmű.
Meglep,hogy mégsem.
Mint ahogy a McDonaldsban 200 Ft-al a zsebben bezabálni sem életszerű,egy pár százerrel ilyen autót venni egyszerűen meggondolatlanság.
Ezt bizonyára mostanra Bende Úrnál jobban kevesen tudják.
Ez van,amikor valaki több számmal nagyobbra vágyik,mint amit megengedhetne magának.
Részvétem.

lapa · http://www.lapanet.hu 2009.07.08. 22:46:35

@akos696: ez meg rendesen jólesett. ezekre a dolgokra nem lehet szavazni? lehet a cikkíró hülyesége csak második helyen kullogott volna...

Speedman 2009.07.08. 22:47:00

@Calyx:
Ahogy papptibi szavaiból kiveszem ment a saját feje után..
És sajnos nem tudod az ilyen embereket eltántorítani a szándékától.
És még a jobbik fajta, hogy utólag beismeri mekkora hülye volt.
Sokan erre sem képesek. Ezek fognak legközelebb is beleugrani egy újabb hitelbe, ha lesz rá megint lehetőségük(persze megint erőn felül).

skinnyslut 2009.07.08. 22:47:06

@Bende Tibor:

Hallom, Quality kapott egy kis punishment-et.:))

Ahogy visszaolvasom a kommenteket nem látom, hogy Ő anyázott volna.
És ahogy elnézem nem is Ő kezdte.

Érdekes egy csapat vagytok ti.
Amikor kariking kollégátok (mai magyar újságíró "kultúra" gyöngyszeme) ugyanilyen útszéli Ubul-style-ban trágárkodott velem, csak annyit tudtál mondani :
"Tudsz élni, Kari!" ,majd tetszésed jeléül odatettél egy smiley-t.
A két post-tal ezelőtti videoban szintén mocskos és alpári szavakkal társalognak a kollégáid.
Amit ugye szintén nagyon trendinek éreztek. Qualitaet egyetlen olyan alpári szót nem használt itt mint az előbb említett újságírók.
Tartok tőle, hogy a nektek nem tetsző vélemények miatt tiltottátok ki és nem azért mert úgymond csúnyán beszélt volna,hisz nyomdafestéket nem tűrő szónak nyomát nem látom.

McK (törölt) 2009.07.08. 22:48:42

@papptibi: Már bocs,de egy Astrához képest ez mindenképpen egy örömautó,üzembentartási költségeit tekintve pedíg minden Subaru az kicsit.

lapa · http://www.lapanet.hu 2009.07.08. 22:57:53

@papptibi: új infó: a subaru egy nagyon-nagyon szomorú gépkocsi. pláne egy turbós benzines automata négykerekes subaru. ebből lesz még vagy ötven picsábaelküldős, nemtom ez volt-e a cél.

sandrew 2009.07.08. 22:58:34

Látom zajlott itt az élet: anyázás, kimoderálás, stb...
Tisztelt Szerkesztőség! Én kb. 8 éve vagyok TC olvasó, mióta van Belsőség, azt is olvasom. Írni csak az utóbbi időben lett bátorságom. De mostanában megszaporodtak itt az arrogáns, személyeskedő, kötekedő vagy óvodás stílusú kommentek. Engem elriaszt. Többször úgy láttam, ti is bepöccentek némelyek miatt. Valami moderátori megerősítéses regisztrációt esetleg? Vagy kivitelezhetetlen?

Kamélia 2009.07.08. 22:58:48

Kedves Férfiak! A Bende Tibor nevü pasi milyen Isten? Olvastam a multkor a cikkjét a vasárnapi autósokról. Ha az én férjem lenne,már nem kapott volna vacsorát..sem.) A káromkodás nem való..föleg olyan mennyiségben amit ö irt. Én nö vagyok,csupán használom az autómat-OPel Astra G-lehet fujjogni-de szeretem és figyelek rá. Nem kell erönek-erejével hótdrága autót venni részletre..a bankok ugyis megkopasztanak,mert a butak és a tulzásokba esö emberek hiányosságait remekül kihasználják. Nem örömködöm a Tibor kutba esett pénzén,csupán a nejét sajnálom...milyen jó lett volna azon sok szép ruhát venni!

skinnyslut 2009.07.08. 22:59:01

Jahh,az autóvásárhoz meg én is ezúton gratulálok!
Igazi "szakértő" vagy ezt ismét tapasztalom.

Ocvt 2009.07.08. 23:00:19

Úgy tűnik Bende úr előre ivott a medve bőrére és rácseszett.
Csikós úr írásai hiányoznak (egyedül az ő írásait bírom hányinger nélkül elolvasni a 168 órából). Ezt a belinkelt korábbi posztja is csak erősíti.

Kitiltani Ubult meg qualitaet-t öngyilkosság... persze őket másért szeretjük, mint Csikóst ;)

részemről szólásszabadság mindenekfelett!!!

SsPL71 (törölt) 2009.07.08. 23:01:49

@Kamélia: Ja, nektek mindig csak a ruhán jár az eszetek, meg a piperéken.
Kapnál tőlem ruhát ne félj :)
(csak vitz volt a szó vicc miatt)

SsPL71 (törölt) 2009.07.08. 23:04:27

Ja, és Szabadítsátok ki Ubult!
Nem tom mire ez a nagy moderátorkodás, eddig is megmondta a maga módján a dolgokat.
Vitt egy kis színt a szájkaraté műfajba, ez is baj?

Bende Tibor 2009.07.08. 23:13:25

@skinnyslut: Nem látod, mert kivettem, illetve indoklásként a saját nevem alatt idézetként betettem, de akkor az volt a baj, így azt is kivettem. Tudsz követni?

Nem velem veszekedtek, hanem Ubul veszekedett Qualitettel. A sztori eleje, ami nem olyan durva, az olvasható.

skinnyslut 2009.07.08. 23:15:57

@Kamélia:

"Kedves Férfiak! A Bende Tibor nevü pasi milyen Isten?"
Ahogy a képeket elnézem, Buddha.

Bende Tibor 2009.07.08. 23:16:25

@sandrew: Igen, néha elgurulnak gyógyszerek, de igyekszünk odafigyelni erre. Elvileg az Indapassos hozzászólás ezt segítené, de nem mindig válik be. AZ működik, ami másutt is, hogy a közösség kiveti magából az oda nem illőket. Ma is csak akkor moderáltam, amikor a rendes olvasókat kezdte zavarni a hülyeség. Felőlem elanyázhattak volna hetekig.

Bende Tibor 2009.07.08. 23:20:55

@SsPL71: Nem nem az volt a baj, hanem az - ahogyan sandrew is észrevette - nem normál mederben folyt a társalgás, hanem olyan stílusban, ami egyszerűen nem ide való.

Ezt pedig kezelni kellett. Mivel itt nincs óvónéninindzsa, csak moderál gomb, ezért ezt használtam.

BeeTm · http://beeproject.atw.hu 2009.07.08. 23:25:37

@papptibi:

Egy haverommal ugyanez volt pepitában.
Mindenáron 320d kupé kellett neki egy éve Én mondtam neki,hogy ne mert rá fogsz kúrni a törlesztővel.Nem hallgatott rám,megvette.
Most meg szabadulni akar tőle és azért rágja a fülemet,hogy miért nem beszéltem le róla tavaly....

Hát b+.
Sose tanulunk.

skinnyslut 2009.07.08. 23:28:38

@Bende Tibor:

"A sztori eleje, ami nem olyan durva, az olvasható."
Nem akarlak megsérteni kedves Tibor ,de sajnos bármennyire is ódzkodva írom le: Te most nem mondasz igazat!!!!
Korábban már írtam Q-t jól ösmerem és (jókora smiley-k közepette) megtárgyaltuk az eseményeket.
Az Ő hozzászólásaiből Te lótúrót sem moderáltál ki,-hisz nem volt mit- csak a legfejjebb a másik emberéből.
Erre sajnos itt pár tucat ember most a tanu. Arra is, hogy Ő nem írt semmi "olyat".
(Ezek után csodálkozol, hogy a Camry-d kapcsán is teljesen szavahihetetlen leszel?!!)

Seca81 2009.07.08. 23:30:05

@Bende Tibor: Valahogy megint összegyűlt majd' 400 komment, én senkit sem tiltottam volna ki az tuti. Az ő vitájuk, a stílus is az övék (vitathatatlanul az övék :)), és ahogy írtad; elanyázhattak volna napestig...
A helyedben rá sem néztem volna a hozzászólásokra, lecseng 1-2 nap alatt és kész. Addig te sem koptatod feleslegesen a bill-t, és a stressztől is megóvod magad (már ha lehet erről beszélni).
Aki meg nem bírja olvasni az anyázást, kikészül tőle, egyszerűen elkattint más cikkre. Az egér csodákra képes...

Amúgy sztem a cikk jó, belátó, és mint kiderült mindenki okosabb mint te... Hát kb ennyi...

amc 2009.07.08. 23:34:15

@Kamélia: ".milyen jó lett volna azon sok szép ruhát venni!"

_sóhaj_

Te rokona lehetsz az asszonyomnak!
:))

skinnyslut 2009.07.08. 23:35:16

@skinnyslut:

"Az Ő hozzászólásaiből Te lótúrót sem moderáltál ki,-hisz nem volt mit- csak a legfejjebb a másik emberéből."

Itt természetesen arra gondolok, hogy DÉLUTÁN nem volt mit Tőle kimoderálnod mert nem írt semmi OLYAT.

Shadowbull 2009.07.08. 23:38:45

Ocsem, vegre egy jo anyazas, meg ver is folyik, oszt pont most nem vagyok :)

Mondjuk megneztem helyette eloben Eric Burdont meg Gary Moore-t :)

sb

Shadowbull 2009.07.08. 23:39:58

@papptibi: "Már ne haragudj, de ebben mi volt az örömautó?"

Hat hogy orult man, amikor eladta.

:)

sb

ekutya 2009.07.08. 23:43:14

Már értem miért tetszik Bende Tibinek az Insight és a 4L-es fogyi, meg az ECON gomb. Úgy számolom hogy kb. 2 év alatt tudnád a bukást visszaspórolni és az asszonyt kiengesztelni, ha egy hibrid Hondád lenne.

skinnyslut 2009.07.08. 23:44:00

@Bende Tibor:

" Igen, néha elgurulnak gyógyszerek, de igyekszünk odafigyelni erre."

Yes,yes! Például úgy, hogy kariking kollégád még bíztatod is erre a stylusra! Ezt pont Te mondod,ember! Ez aztán a süketek párbeszéde!

Na, Good Night!

gin74tonic 2009.07.08. 23:49:48

@Elemir: azert kell a lakas mindenkinek mert tradicio, hagyomany. a roghoz kotott jobbagysagtol kene elindulni a horizontalis andragogiai kepzesig, amire nem biztos kivancsi vagy.

roviden: magyarorszagon nem abban az ertelemben ertek egy haz mint tolunk nyugatra ill a tengeren tul. regen harom generacio lakott egy nagy paraszthazat, az aktualis csaladfenntarto ha tudta volna se adhatta volna el, nem is volt ertek a mai definiciojaban egy ingatlannnak. a nemet alfoldon 150 eves hazhirdetesre bukkanhatsz ( nem azota, hanem akkor hirdettek egy hazat :) ) magyarorszagon a masodik vilaghaboru utan valtak szet a generaciok lakohely szerint, bar videken ma sem ritka 2 -3 generacio egy fedel alatt lakasa sem. ( az etnikum mas kozosseg tipus, mas kultura es meroben mas szocializacio ) azota datalodik a varosba koltozes es az ingatlan mint ertekhordozo megjelenese.

a nyugati vilagban ertekkent van kezelve az ingatlan emberoltok ota, nalunk kb 40 eve.

ezert is furcsa a magyar kormany nyugatrol vett ingatlan ado tervezete, nalunk nem eletszeru es nehezen kivitelezheto.

tobb szaz eves tarsadalmi beidegzodes magyarorszagon az ingatlan birtoklasi vagy, pedig a mai vilagban a mobilis kepzett munkaero hianyzik.

ennyit diohejban errol.

Kamélia 2009.07.08. 23:55:53

Sspl71 Amc)) Ja hát igen..a nemek közti különbség..) Ugy gondolom hogy inkább én fözök s a páron cseréljen kereket ez autón,mint forditva,jobban járunk. A párom szeretne venni Nekem egy Subaru Forrestert,önmagának meg egy Bmw x5öst.de csak ha nyertünk a lottón.) Tavaly ellopták a Civicünket-csak két éves volt a kis édes,én egy hónapig bögtem..azt az autót az apai örökségemböl vettük..null kmesen,szalonból.No comment...

Kamélia 2009.07.09. 00:10:32

@SsPL71: Jól van értem a viccet!) Amugy a piperéken kivül az autókon is jár az eszem.Tudom mikor kell müszakira vinni,zöldkártyát készittetni,befizetem a kötelezö biztositást.)) Bizony..)) Apukám hivatásos gépkocsivezetö volt,valami ragadt rám,a koszon kivül.)

Ratnet 2009.07.09. 00:13:13

Ha Csikós és Karotta teszemazt készítene egy új, saját 'Totalcar'-t legyen bármi is a neve, abban biztos vagyok, hogy ez a szar itt elnéptelenedne.

amc 2009.07.09. 00:19:32

@Kamélia: Párja a zokninak szokott lenni :)
Civic miatt,(főleg,hogy apai örökségből volt) sajnállak.
Nálunk pont fordítva menne egy lottós kocsivétel, nekem egy Tribeca, "pár"-nak egy 320i kupé.

lapa · http://www.lapanet.hu 2009.07.09. 00:30:28

@gin74tonic: vagyesetleg nyugaton már az ingatlanokat is megkaparintották a bankok a törvények segedelmével. kérdezz meg mondjuk 10 zürichi polgárt van-e hol laknia, vagy csak engedi a bank, hogy lakjon valahol.

fogadjunk a bankkártyát meg a papírpénzt is elhiszed.

Kamélia 2009.07.09. 00:31:48

@amc:Nálunk soha nincs meg a zoknik párja,biztosan a mosógép eszi öket.) Szoval a férjemmel megbeszéltük,hogy a családi kasszát nem terheljük hitellel,a Honda helyett Combot vettünk. Aki meg autót lop,azt pelenkázzák a növérkék ezután.) Jó éjt!

bandriszal 2009.07.09. 02:04:57

Szerintem tanulságos a cikk DE nagy hiba a Subaru (vagy bármely más márka) nevét belekeverni hiszen valaki esetleg azt a téves következtetést vonhatja le, hogy a Forester tehet róla,hogy így járt a cikk írója. Szóval kikérem magunknak a Subaru nevében :-)

psmith 2009.07.09. 02:40:30

Mennyit is bukott a 8 hónap alatt?

Adott 300 ezer előleget,
kifizetett a 8 hónap alatt kb 800 ezer törlesztőt,
aztán a hitel lezárásáért 3 milliót.
Ez ha jól számolom 4,1 millió forint.

Minusz a vevőtől kapott 2,2 millió

akkor a bukó 1,9 millió.

Vagyis mintha havi 235 ezerért bérelt volna egy kocsit, aminek még a karbantartási, üzemeltetési költségeit is fizethette.

Kedves Tibor,
nyugtasson a tudat, hogy bár a vételt elbasztad, volt annyi eszed, hogy a további veszteséget csökkentsd és kiszállj a gépből. Sokan nem teszik ezt meg, csak várják a sült galambot és süllyednek egyre mélyebbre...

korszellem 2009.07.09. 05:30:04

Tibi,Tibi,Tibi!
ha jól számolom,ez már a harmadik zseniális üzleted 2 éven belül(meg amiről nem tudok...)
volt ugye egy 126sec-ed,amiből saját bevallásod szerint is óriási buktával szálltál ki.
aztán jött a minden észérvnek ellentmondó Camry vásárlás,
most pedig ez a fantasztikus biznisz,amiért még a közgáz nóbel is befigyelhet:D
légyszi ne hallgass a kollégáidra,mert most kiderült,hogy ők se értenek SEMMIHEZ,ha nem beszéltek le erről a f@szságról.
nem szép dolog a földön fekvőt rugdalni,DE TE úgy látszik annyira ostoba vagy,hogy a saját károdon sem tanulsz...

Ciri 2009.07.09. 05:42:27

@skinnyslut:

Miről maradt le? Kimoderálták? Miért?

Bende Tibor 2009.07.09. 07:22:42

@skinnyslut: Kár, hogy nem érted. Sebaj.

sipike78 · http://www.szabolcsswift.hu 2009.07.09. 08:29:07

@gin74tonic: Ez így van.
Én pl. 9 év után mertem munkahelyet váltani, mert kurvára tele lett a hócipőm a főnököm hülyeségeivel. Nem bántott engem, nem szopatott, csak egyszerűen a falra tudtam volna mászni a merevsége, rugalmatlansága miatt.

Léptem. Így ingázó lettem, napi 60 km-el, a benzinre elmegy az a pénz, amit eddig félre tudtam tenni, de egyelőre mosolyogva azt mondom, megérte, mert már nem vagyok (annyira) idegbeteg.

Aztán majd lesz valahogy.

De azt a házat lepasszolni, amiben a nagyszüleim, szüleim éltek (nagyszüleim kecójához csaptak hozzá anno egy újat), ahol felnőttem, amit később saját mancsommal egyedül pofoztam ki, iszonyú nehéz lecserélni egy kis bolhafészekre, amit aztán kezdhetek újból kipofozni.

A hócipőm tele van már azzal, hogy a nyugatot próbáljánk ránk erőltetni mindenféle szinten. Több száz éves beidegződést nem lehet kiirtani, bárki bármit hazudik a népnek meg önmagának.

Tegnapi agyrém, hogy a vizsgák számát le akarják csökkenteni a nyugati egyetemek, főiskolák mintájára. A kurva anyjukat, azt. Ha másra nem is, legalább vizsgára tanulgatott a leghülyébb főiskolás is egy keveset (az én időmben, legalábbis).
Mutogatják, mennyivel praktikusabb a képzés nyugaton: hát persze, mert sokkal több pénzt nyomnak bele, és gyakorlatra is futi, nem csak fejtágításra.

A nyugati fizetéseket mikor akarják már itthon bevezetni?

Akárhány 30-40 közötti ismerősöm kiment Angliába, USÁ-ba, mind elszörnyedve mondta, hogy el se hinném, mennyire buta, lusta és műveletlen az ottani őslakosok zöme.

(Persze, minden bizonnyal ott is vegyes a felhozatal, mert, valljuk be, nálunk se mindenki agytröszt.)

MANszerelő 2009.07.09. 08:58:53

Itt csak Dr. Justice (gyermekkoromból tudom, hogy az ,,justice", de sokan helytelenül ,,dzsásztik"-nak ejtik) segíthet. Ő igazságot tenne egy káráte ütéssel, ami így hangzik: kraoohhwrzsámmm...
A harmincasok tudják miről beszélek.
ksatriya.freeblog.hu/files/justice.jpg

sipike78 · http://www.szabolcsswift.hu 2009.07.09. 09:10:13

De a "dzsásztisz" a leghelytelenebb. :)

És utána Rahan is jól pofán rúgná a gonoszkodókat. :)

zzoltan73 2009.07.09. 09:16:51

@ekutya:
Ráadásul annak a hybrid Hondás cikknek már a címében elkezdődik az anyázás. :)

Krisi 2009.07.09. 09:48:31

Óbazz, most látom hogy lemaradtam a javáról, nesze neked véleménynyilvánítás...
Kíváncsi lennék a kimoderált Ubul kommentekre :)

Nancsi 2009.07.09. 10:04:50

gin74tonic 2009.07.08. 23:49:48
"tobb szaz eves tarsadalmi beidegzodes magyarorszagon az ingatlan birtoklasi vagy, pedig a mai vilagban a mobilis kepzett munkaero hianyzik."
Ez kb olyan érv, minthogy a jelenlegi formájában kell a 4-es metró - 30 éve volt igaz az is, meg az is hogy mobilis munkaerő kell. Én pl abszolúte nem vagyok mobilis - értsd én levegőnél nehezebb légi járműre nem ülök, egyéb járművekre csak ha én vezetem (mivel tengeri jogsim nincs, így a hajók is kilőve). Mégis dolgoztam japán és francia cégeknek, sőt valami karib tengeri izének is. A megoldás: internet. Ma már kb az emberek fele ámítógép előtt dolgozi, nagyon kevesen lapátolnak már. A traktor is linuxos, vezető nem kell hozzá csak míg kiér a földre, utána már egyedul kapálja a marharépát jobban és olcsóbban, mintha traktoros hajtaná (pl a linux sose iszik pálinkát, így nem rúg be, nem kapálja ki a veteményt). 10-20 év múlva már egyedül ki is tud menni a traktor a földre, csak meg kell neki mondani, hogy ma kapáljál, holnap meg permetezzél. Simán veszek Ausztráliában földet neten, traktort neten, vetőmagot neten, szemmel tartom neten, gondozom neten, meg le is aratom neten, aztán el is adom neten. Akkor meg mi a ráknak a mobilitás? Szerintem más értelme nincs ma a mobilitást szajkózni, minthogy az emberek önként és dalolva mondjanak le a saját lakás intézményéről, és ezzel még1 fokkal jobban szolgáltassák ki magukat az anyagi javak tulajdonosainak.

Nancsi 2009.07.09. 10:18:31

korszellem 2009.07.09. 05:30:04
"aztán jött a minden észérvnek ellentmondó Camry vásárlás,"
A Camry milyen észérvnek mondott ellent? Kellett egy _automata_ (mert a feleség rég vezetett), amibe be lehet rakni a gyerekeket + a hozzájuk tartozó cuccokat (babakocsi,motor, stb), meg van benne rendes fűtés/hűtés. Megvette, 1 év alatt ráköltötte amit minden használtra rákölt az ember vásárlás után, meg volt vele elégedve, lehet használta volna még 5 évig is. De el kellett adni, így eladta kb annyiért, mint amennyiért vette. Ezen hol a bukta? Max ott, hogy mire talál még1 olyan autót, ami annyira megfelelne a feleségének mint a Camry megfelelt ilyen áron (ráadásul eléggé egyben is volt) addigra a bokájáig fog érni a szakálla.

thetriggerhappy 2009.07.09. 10:19:32

@Speedman:

nem, de olvasom őket, veled ellentétben. aki szerint létezik túlzott női egyenjogúság, aki szerint nevelni kell a feleséget, aki szerint az asszonynak nincs beleszólása a férje pénzügyeibe, aki szerint a kevesebbet keresőnek ilyenkor kuss a neve, az pont az a fajta, akinél elcsattan egy-ey pofon.
erre írtam, hogy a családom nőtagjait egyszer próbálná megnevelni a férje: először és utoljára.

Ratnet 2009.07.09. 11:02:27

@Nancsi: Aha persze. A 'netenélőknek' meg elsorvadhatnának a végtagjai, mert minek a mobilitás (legalább nem lesz akkora dugó az utakon ha ezek otthon váltják meg a világot wifi-vel meg linux-al az első áramszünetig vagy szolgáltató-karbantartásig).
Az összes fizikai dolgozó, kőműves, a szállító, a kukás, a postás, meg a pizzafutár is írhatna neked neten egy okos hozzászólást, 'Minek a mobilitás' címen. Meg az állás nélkül maradt mezőgazdasági melósok, meg az is aki a linuxos traktorodat javítja, vagy a terményedet elszállítja/feldolgozza.
Taps.:-)

Jehuda 2009.07.09. 11:56:31

Tibornak volt 700.000 Ft körüli spórolt pénze. Megvett egy luxusautót minimális önrésszel, 3 millió hitelre 24,6% évi kamatra. Fizetett havi százezer törlesztést, plusz százezer üzemanyagköltséget, plusz a szervizt, biztosítást, ezen felül eltartotta családját.

A fenti adatokat összevetve nem tévedek sokat, ha úgy becsülöm, hogy Tibor jövedelmének 2/3 - 3/4 részét elvitte az autó. Ez felelőtlenség a családdal szemben. Amíg Tibor egy luxusautóban urizált, a család szükséget szenvedett.

Ha vett volna Tibor egy 4 éves Opel Astra Karavánt 1,5 millióért, jó állapotban, akkor fizetett volna havi 50.000 Ft törlesztést, 9 literes fogyasztást feltételezve 80.000 Ft benzinköltséget, javítani évente egyszer kell, öt évig még autó. Megmaradt volna a családnak havi 70.000 Ft, ami azért pénz. Az autó értékcsökkenése is kisebb lett volna.

Az viszont kétségtelen, hogy Opel Astrával járni nem olyan trendi, mint Subaruval.

Amit Tibor csinált, az gazdasági válságtól függetlenül felelőtlenség. Luxuscélra nem veszek fel 3 millió forint hitelt 25%-os évi kamattal, mert abba csak belebukni lehet. Különösen nem veszek fel akkor, ha a pénzt olyan valamibe fektetem, ami az értékét csak veszti.

Tibor, ez jó lecke volt, csak kicsit drága, legyél szerényebb, szállj le a földre, és tanulj a történtekből.

Il mio nome è Nessuno (törölt) 2009.07.09. 12:13:46

@Gulyás G: "Ismerös az ezredfordulon, Lancia Delta HF Integrale

megveszi
elromlik
megcsinaljak
elromlik
megcsinaljak
elromlik
megcsinaljak
ellopjak..."

Isten nem ver bottal, úgy kellett a rohadt tolvajnak.

Il mio nome è Nessuno (törölt) 2009.07.09. 12:57:13

@Bambano: "de mikor is volt itt utoljára akkora tél, hogy a nyári gumi akadály volt?"

Nem kell ahhoz hó, hogy perecelj a nyári gumival, Einstein. Elég hozzá mínusz 1-2 fok.

sipike78 · http://www.szabolcsswift.hu 2009.07.09. 13:17:18

@Nancsi: És egyszer csak valaki elnyesi a kábelt, és Mcdöglesz.

Il mio nome è Nessuno (törölt) 2009.07.09. 13:21:05

@Ubul1: "Mi a faszért van az hogy mégse találod a közös hangot soha más népekkel ha elmész innen"

Ez azért van, mert egy tahó vagy, azokat pedig sehol nem látják szívesen.

Il mio nome è Nessuno (törölt) 2009.07.09. 13:23:19

@sipike78: Miért vágná el? Mit akarsz ezzel az ökörséggel? Hogy más konstrukciókat nem lehet szándékosan tönkretenni?

sipike78 · http://www.szabolcsswift.hu 2009.07.09. 14:29:34

@Il mio nome è Nessuno: Inkább arról brekegj, ma hány mp4 lejátszót szereltél be a béemvébe?

Látszik, te hyúgyagyú, hogy be vagy zárva a kis világodba.

www.totalcar.hu/nepitelet/?op=itelet&cat_id=83059 2009.07.09. 14:34:09

Aki lemaradt róla:

A vita ott kezdődött, hogy én részben osztozva qualitaet véleményén, elmondtam a véleményem a Bende család belügyeiről-ügymentéről. Mire jött pár okos, aki csak úgy látatlanban elkezdett macsó faszozni, feleségverőzni, elnyomózni meg kancigány haverokkal fenyegetőzni, vagy éppen a tőle megszokott mosdatlan pofával, büdös bunkó stílusban böfögni. Az egy dolog, hogy a fejükben létező jellemrajzom/jellemrajzunk és a valóság köszönőviszonyban sincs egymással, ám ez nem zavarta meg őket abban, hogy lekurvázzák meg tudatlan picsázzák mondjuk a családom nőtagjait is.

Emlékeim szerint nem qualitaet kezdett el anyázni, sőt, az elején még tűrte is a beszólogatást. Eztán jött Tibor, és kimoderálta büdösbunkó Ubul-t, meg qualitaet-et. Erről inkább nem írom le a véleményem.

Nem gondoltam volna, hogy egyeseknek ennyire a húsába vág az a tény, hogy néhány embernek nem kell mindenre engedélyt kérnie otthon...


@thetriggerhappy:
Visszavehetnél a tempóból, mert kisodródsz.

Ha te "nevelés" alatt továbbra is csak a verésre tudsz asszociálni, akkor a hiba a te készülékedben van.

donphobos 2009.07.09. 14:46:36

Annyira magyar ez a blog hogy az valami hihetetlen. Töményen és sűrűn. Egy esszencia. Aki pedig megpróbál "a dobozon kívül gondolkodni" az rögtön megkapja az elbocsájtó szép üzenetet a közösségtől.

megint 2009.07.09. 15:22:25

Jehuda, azért ne állítsuk már be ezt a subarut úgy mint ha egy új s-mercit vett volna, amúgy meg azt írta, hogy neki nem ért meg ennyit, nem azt , hogy nem tudta volna kifizetni a részleteket ha akarja.

ekutya 2009.07.09. 15:28:51

ha a nőket meg a bankrendszert már kibeszéltük, akkor autóról szeretne esetleg még valaki?

ekutya 2009.07.09. 15:29:11

ha a nőket meg a bankrendszert már kibeszéltük, akkor autóról szeretne esetleg még valaki?

EG0 2009.07.09. 15:52:40

Nézd Tibor, neked a megoldás a hitelkiváltás lett volna. Szépen beterheled a lakásod jelzálogra, hirtelen nem 24% a thm, hanem a harmada, rögtön esik emiatt a havi törlesztőd elég rendesen, és nem tapsolod el áron alul a kocsit. Hát ennyi.

Il mio nome è Nessuno (törölt) 2009.07.09. 16:13:09

@sipike78: A húgyagyú, korlátolt segg sajnos pont te vagy. Aki olyan "érveket" böfög be ide, hogy "azé' szar, me' szét lehet baszni", az egy idióta.

SsPL71 (törölt) 2009.07.09. 16:35:48

@Il mio nome è Nessuno: Írjál inkább azon a román nyelven ahogy a nevedet is írtad, akkor legalább nem értem mit makogsz.

Egu 2009.07.09. 16:42:11

És ez a Totalcar ügyvezető igazgatója. Én a tulajdonosok helyében menteném a pénzem, de gyorsan...:)))

Nem értem, hogy korábban legalább 5 cikket írtak arról, hogy így nem szabad belemenni autóvásárlásba.

Ehhez képes Bende úr vagy nem olvassa a lapot, vagy nem hisz abban, amit leírnak az oldalon.

Szerintem mindkettő igen komoly hiba egy ügyvezetőtől, de ha már bármelyiket el is követi, akkor könyörgöm, legalább ne akarjon írni!

Egu 2009.07.09. 16:48:02

@EG0: szabadfelhasználású jelzáloghitel sem igen kapsz azért nagyon olcsón már. Aki meg beszarik 20e törlesztőemeléstől, annak nem segítség semmilyen hitelkiváltás.
Eccerűen bebukta az életet és nem létező (és belátható időn belül nem is megjelenő) pénzt tapsolt el! Azon meg nem lehet semmivel segíteni, előbb-utóbb úgyis fejreállt volna, mert ez gazdaságilag zsákutca.

Egu 2009.07.09. 16:48:49

@EG0: szabadfelhasználású jelzáloghitel sem igen kapsz azért nagyon olcsón már. Aki meg beszarik 20e törlesztőemeléstől, annak nem segítség semmilyen hitelkiváltás.
Eccerűen bebukta az életet és nem létező (és belátható időn belül nem is megjelenő) pénzt tapsolt el! Azon meg nem lehet semmivel segíteni, előbb-utóbb úgyis fejreállt volna, mert ez gazdaságilag zsákutca.

Egu 2009.07.09. 16:49:32

@EG0: szabadfelhasználású jelzáloghitel sem igen kapsz azért nagyon olcsón már. Aki meg beszarik 20e törlesztőemeléstől, annak nem segítség semmilyen hitelkiváltás.
Eccerűen bebukta az életet és nem létező (és belátható időn belül nem is megjelenő) pénzt tapsolt el! Azon meg nem lehet semmivel segíteni, előbb-utóbb úgyis fejreállt volna, mert ez gazdaságilag zsákutca.

thetriggerhappy 2009.07.09. 17:06:34

@www.totalcar.hu/nepitelet/?op=itelet&cat_id=83059:

ez egy nagyon objektív kis összefoglaló lett, pont így történt.... :-)

ha nem lennék jó kedvemben, még az is kicsúszna a számon, hogy hazudsz, de közeledünk a hétvégéhez, ezért inkább csak csúnya kis maszatolásnak nevezném, amit itt folytatsz.

az pedig, hogy nem érted, mi is a különbség az engedély kérés és a "túlzott női egyenjogúság" (ugye ezt sem írtad le, kis macsóm?) között, nem lep meg.

Jehuda 2009.07.09. 17:23:16

@megint: Szerintem akinek a teljes megtakarítása 700.000,- Ft, annak egy hárommilliós autó nagyon nagy luxus. A luxust én az adott személy jövedelme és a szerzett vagyontárgy viszonyában értelmezem. Annak, aki sokmilliós havi jövedelemmel rendelkezik, annak a Mercedesz nem luxus. Annak a leányanyának, aki havi 40.000 Ft-ból neveli férj nélkül három gyermekét, még a kenyéren a vaj is luxus, lehet, hogy csak margarinra futja, vagy esetleg még kenyérre sem. Engem az bosszant ebben az egész ügyben, hogy a család véleményével mit sem törődve ment bele a család egyik tagja egy olyan, teherbíró képességüket nyilvánvalóan meghaladó üzletbe, ami viszont az egész családot lenullázta. Tőlem távol áll az ilyen magatartás, de lehet, hogy ez csak az én egyéni problémám.

www.totalcar.hu/nepitelet/?op=itelet&cat_id=83059 2009.07.09. 17:42:15

@thetriggerhappy:
Vissza lehet olvasni, a tények sajnos nem téged igazolnak öcsibusz. De látom nem zavar, nyugodtan magyarázd csak, hogy miért kezdtetek el Ubullal nagy egyetértésben feleségverőzni, kancigányokkal fenyegetőzni, qualitaet barátnőjét lekurvázni, az én feleségem nem burkoltan letirpákozni úgy telibe. Bár lehet, hogy ezeket a részeket is törölte a moderátor, de szerintem kérésre be tudja még idézni valahogy.

És légyszi, a "kis macsóm"-at tartogasd a cigány haverjaidnak ;)

www.totalcar.hu/nepitelet/?op=itelet&cat_id=83059 2009.07.09. 17:50:39

@www.totalcar.hu/nepitelet/?op=itelet&cat_id=83059:
Bocs, kimaradt: ügyvédként nem semmi holmi cigány hordával fenyegetőzni és családi vitákat lerendeztetni. Te aztán kemény vagy mint a vídia.

Részemről befejeztem, további szép napot.

thetriggerhappy 2009.07.09. 17:53:44

@www.totalcar.hu/nepitelet/?op=itelet&cat_id=83059:

szerintem nyugodtan visszaidézhetnél tőlem minden bántót, sértőt!
soha ilyeneket nem írtam, ellenben veled, aki "túlzott női egyenjogúságról" papoltál....leírtam, hogy ha a férje "megnevelné" a hugomat, találkozna pár kokós négerrel. cigány haverokról te kezdtél el fantáziálni....

szóval, kérlek, hogy idézz vagy dobj egy mea culpát! de mindenesetre, legyél bmilyen frusztrált, ne az asszonyon éld ki otthon!

thetriggerhappy 2009.07.09. 17:55:53

@www.totalcar.hu/nepitelet/?op=itelet&cat_id=83059:

még mindig: nem cigány horda, hanem kokós néger. poén. írhattam volna ukrán legényt, vagy román kubikost is.

2. aki megüt egy nőt, annak ez jár. ennyi. ügyvédként ismerem a jog korlátait.

sipike78 · http://www.szabolcsswift.hu 2009.07.09. 18:18:57

@Il mio nome è Nessuno: Attól, hogy nevet változtattál, még ugyanaz a tapló maradtál.

Egy szóval nem mondtam, hogy szar az internet, megint te vetítesz, hadoválsz itt össze-vissza. Az emberiség egyik legjobb, és egyúttal legkárosabb találmánya.

Az a felfogás karcolja a hülyeség legtávolabbi határát, amit nancsi képvisel. Valóban létezik már olyan farm, ahol robot engedi ki a karámból a juhokat, azok elbohóckodnak egész nap a baszott nagy bekerített réten, estére meg visszamennek az akolba, a gép meg rájuk zárja az ajtót.

De a gazda ott is kinéz rájuk nap közben, mert lehet betegség, ellés, faszomtudjami. De nancsi szerintem még életében nem volt "farmon", traktort is csak a tévében látott.

A rézkábelt , remélem, nem kell elmagyaráznom, miért vágnák el, az üvegszálasat meg puszta emberbaráti szeretetből, vagy véletlenül is elszakíthatják. Nem egy példa volt már rá.

Nálunk a cégnél egyszer esett meg, hogy négy napig nem működtek a számítógépek. Hát, mondhatom, elég szar volt. Pedig nem is hálózatról volt szó.

Amikor meg neten kell kitölteni meg elküldözgetni mindenféle buzi dokumentumot, és összeomlik a rendszer, az még faszább.

pxaba 2009.07.09. 19:00:15

@www.totalcar.hu/nepitelet/?op=itelet&cat_id=83059: a tirpák egy népcsoport, fel sem merülhet mint szitokszó, ugye????

Egyébként meg Bende tényleg hülye, de nem azért mert ilyen hitelt vett fel, hanem mert mikor ottmaradt autó nélkül akkor a várható pénzére áthidalásként hitelt vett fel, és nem kapta meg.
Tehát bukott két autót, háromszázezer Ft-ot, plusz a törlesztőket.
Sajnálom, tényleg hülye voltál Bende...
Használhattad volna az asszony Camryjét amíg nem kapod meg a beígért zsét, és akkor kereshettél volna autót, az asszony akkor is azzal járt volna mint most: gyalog

skinnyslut 2009.07.09. 21:40:59

@thetriggerhappy:

"ügyvédként ismerem a jog korlátait."

Bocs,de ez számora elég hihetetlen.
Kizárt dolog, hogy te az vagy.
Ezzel a demagóg és beszűkült gondolkodással ahogy Te a korábbi disputa alapján váltig feltételezed, hogy itt bárki és bármikor is megütné a nőjét aligha praktizálhatsz.
Az R8 tulaj modora,higgadsága és kifogástalan fogalmazóképessége alapján százszor előbb hinném róla, hogy ügyvéd.
Ha ne adj' isten mégis jogvégzett ember vagy, legjobb esetben is egy Rákosi-korszakbeli népi ügyészre emlékeztetsz az ostobán kreált prekoncepcióiddal.

megint 2009.07.09. 22:11:16

www.totalcar.hu/népítélet/..., ne foglalkozz már egy ilyen idiótával, ez nem, hogy nem ügyvéd, de sztem 8 általánosig nem jutott el, talán feminista gyűléseken lehet portás, szerencsétlen, volt egy sorozat, tudjátok rém rendes család, nos te olyan lehetsz mint abban a faszi.

megint 2009.07.09. 22:23:06

Jehuda, szerintem te kicsit hozzáraktál ahoz, mint ami itt le volt írva, el nem tudom képzelni , hogy pesten ilyen beosztásban valaki nem tud kiköhögni(ha akar) ennyi részletet, főleg úgy, hogy a feleség is keres, valami plussz pénzről is volt szó, szóval itt arról lehetett szó, hogy a feleségnek(is) ez már túl sok volt autóra(magas lett a részlet), és az értékvesztést sem nézte jó szemmel, ebből indult az egész, igen kultúrálatlan vita, amiben pár hormonzavaros mindjárt lehülyepicsászta más barátnőjét, feleségét, az , hogy valakivel együtt élsz nem azt jelenti, hogy nincs, vagy nem lehet önnálló döntésed

korszellem 2009.07.09. 23:28:03

@Nancsi:
én biztos nem vettem volna meg.
véteelár 650000
gumi kb70000
szervíz 150000
átírás kb75000
rendszám 10000
telj.adókb 25000
kötelező min 80000
benzin 300000

összesen kb 1360000ft
eladási ár kb 500000ft
km futás 10000,1 km-re jutó ktsg 86ft!!!
ha vett volna vmi kissebb,olcsóbb autót(minek autómata,majd belejön a mutter)
akkor lehet,hogy jobban jár...

kukacberci 2009.07.09. 23:46:14

Tibi!
Meg kell védenem Csíkóst, mert Ő összesen bukott 9 kilót. Ha a te nyolcadhoz hozzávesszük a három kezdő befizetést, te nyertél 1,2 gurigával! Most már csak nyerő széria jöhet, fel a fejjel!

thetriggerhappy 2009.07.10. 10:28:44

@skinnyslut:

gondoltam, hogy most már ideje lenne abbahagyni, de erre azért még reagálnék.
sokat megmutat belőled is, hogy velem foglalkozol, nem azzal, aki szerint a feleséget meg kell nevelni (ugye megtalálod, nem kell idézni?) és aki szerint a nők túlzottan egyenjogúak (ebben sem segítenék, menni fog az).

nincs prekoncepció, a kollégát nem ismerem, pusztán az itteni beírásai verték ki nálam a biztosítékot. a magam részéről rühellem a hozzá hasonló macsónak látaszni akaró férfisovinisztákat és remélem, hogy a családom nőtagjai messziről elkerülik a hozzá hasonlókat.
ha te nem így látod és mondjuk egy hasonló nevelő hajlamú, a női egyenjogúságot megkérdőjelező férjet kívánsz pld a hugodnak, az a te dolgod.

a végzettségem és a hivatásom miatt pedig feleslegesen aggódsz.

thetriggerhappy 2009.07.10. 10:31:22

@megint:

te most kinek írsz? mert ha rólam egyes szám harmadik személyben nyilatkozol az elején, akkor szegény népítéletes kollégát hasonlítgatod mr bundyhoz.
ebből is látszik, hogy mennyivel jobban megy ez neked mint nekem.

az, hogy nem érted az önálló döntés és a nők nevelése párbeszédben, hogy ki mit mondott, ezek után nem meglepő.

na, további szép napot!

megint 2009.07.10. 13:27:36

thetriggerhappy, látod ebben igazad van, azt a részt rosszul írtam, neked szántam azt is. Milyen nevelés? Valakinek régóta van felesége, akkor már nem kell nevelni(nagyon nem is lehet), mind a két fél inkább alkalmazkodik a másikhoz.

foolproof 2009.07.10. 17:45:27

Aztaharmatosfűzfánfütyülőrézangyalát,
mi a jó isten lett ebből a blogbol, Családi Kör Reloaded? Bende ugyan süsüke volt kissé, de legalább belátta, és másokat is erre buzdit. Pont.

Ja, üzenem szegény kitiltott "minőségi" W116 tulajnak, hogy csak Messr Csikóssal ne vesszen össze, legalább azt a fránya panzermercit be kéne itt mutatni! Vagy már annak is lőttek?

thetriggerhappy 2009.07.10. 18:08:39

@megint:

ha nem olvasod, hogy mit írt korábban a népítéletes kolléga, akkor miről írsz? ő írta le szóról szóra, hogy a felesége már meg van nevelve, az egész csak nevelés kérdése....ez volt az egyik olyan pont, amikor kibuktam rá.

én is pont azt írtam, hogy két egyenlő fél házasságában nem nevelés, hanem egyenjogúság és alkalmazkodás kell.

most akkor min vitázunk?

megint 2009.07.10. 18:41:04

thetriggerhappy, én nem olvastam végig az összes hozzászólást, és már nem tudom mit írtak pontosan azok akiket kimoderáltak, de más barátnőjét , feleségét nem kéne lehülyepicsázni, mert ha jól olvastam valami olyasmi is volt, de sztem haggyuk a dolgot nem családi fórum ez, mindenki úgy él ahogy neki tetszik

thetriggerhappy 2009.07.10. 19:23:08

@megint:

nem tettem. a kimoderált ubul volt egy cseppet alpári.

ha nem olvasod el a hozzászólásokat, akkor szerintem ne vonj le messzemenő következtetéseket!

Nancsi 2009.07.11. 09:42:53

Ratnet 2009.07.09. 11:02:27:
Ahhoz nem kell nap 60 meg 100 km-eket ingázni, hogy mozogni tudj... Ha pl falura költözöl - mert net már ott is van - akkor csak felülsz a bringára, és máris tekerhetsz a jó levegőn. Most spec városon élek, mert a feleségem nem tudja megoldani egyelőre hogy távolról dolgozzon (de dolgozunk rajta:-). Viszont amíg falun laktam, addig ha jó idő volt napi 40-60km-et letekertem kikapcsolódásként.

Nancsi 2009.07.11. 09:48:53

sipike78 · www.szabolcsswift.fw.hu 2009.07.09. 13:17:18
12 évesen szőlőben minden munkát elvégeztem: metszés, kar lekötés, kapálás, zöld munkák, sőt mivel egy darabot ekkor telepítettünk, ott spec én fúrtam ki kézi fúróval 50 szőlőoszlopnak 80 centis lyukat, meg persze az ültetésben is részt vettem. Oszlopot nem hordtam, mert nem bírtam még el (kb 40 kiló volt darabja).
13 éves voltam mikor nagyapám meghalt, átvettem a nyúl állományát (4 anya volt akkor), ketrecet hegesztettem/szögeltem nekik, betonoztam kifutót, stb, 1 év múlva 12 anyanyúllal termeltem, havi szinten a tiszta haszon 2-6eFt között volt. Apám akkor keresett 4500-at. Szóval szerintem nem halnék éhen:-)
Más kérdés hogy ez időtájt megtanultam, hogy ha valamit lehet gépesíteni, azt gépesíteni kell, mert 1x dolgozol vele/költesz rá, és utána sokkal kényelmesebben többet kereshetsz. Nekem úgy tűnik a világ is ez irányba mozdul el, persze lehet széllel szemben is pisilni.

Nancsi 2009.07.11. 10:20:13

korszellem 2009.07.09. 23:28:03
Lehet bazi nagy számokkal dobálózni, de:
- A dolog nem úgy működik, hogy minek az automata, jó neki 1 rozsdás szívódízel Opel Astra combi is (hadd hányják ki a belüket a gyerekek a csettegőben), majd megtanul vezetni az asszony. Mert ha nem tanul meg, és alámegy egy kamaznak gyerekekkel, akkor cseszheted a 300eFtt, amit azon megspóroltál volna. Ha automatát tud vezetni, és amúgy sem az utak ördöge, akkor automatát kell venni, és kész.
Az általad sorolt számok alapján elmehetnél kormányszóvivőnek. Mindegyiken csak egy "kicsit" csaltál, de összességében elég durva kép alakult ki, éppen az ellenkezője a reálisnak.
Közelező 80K? Hol élsz te, nekem hasonló autóra 37eFt.
Javítás, gumi? Az a javítás 2-3-4 év elhanyagolt használatának a következménye, és amit 2-3-4 évig elhanyagolva lehet használni, annak már +1 év se ide se oda. Ez nem alfa, ez ha 40ezer kmet futott olaj van benne azzal is elhúzza a belét még 1 évig.
Benzinnél is 10 literes fogyasztás, 300Ft-os benzin. 10 literbe nem kötök bele, bár volt róla szó, hogy kevesebbel is eljár. De 300Ft-os benzint én az elmúlt 1 évben nem vettem. A legdrágább 286 Ft volt. Szóval a 250eFt reálisabb a 300eFt helyett.
De mindennek a csúcsa: rendszám. Hát igen, ez aztán tényleg típusfüggő. Meg az átírás, adó. Ok, más autónál olcsóbb (nem sokkal), de könyörgöm: egy átírást ne egy évi költségként számoljunk már. 1 évre tökmind1 milyen autót veszel, nagyon rosszul jársz. Ilyen alapon ha a Camry helyett egy 20 éves Opel Astrát vesz anno, akkor az Opel Astra lenne a szar, függetlenül az olcsó fenntartástól, meg a baltával faragott primitív technikától.

digitális küllő 2009.07.11. 15:55:21

nincsenek hülye hitelfelvevők, csak gonosz bankok..

korszellem 2009.07.13. 00:36:04

@Nancsi: a kormányszóvivőt kikérem magamnak:)HASONLÓ AUTÓRA 37K FT-OT FIZETSZ?gratulálok
Édesanyám 44k ft ot fizet egy 1.2-es autóra b1-ben,56 évesen vidéken.én úgy számoltam,hogy az asszony nevén van a kocsi,és még sose volt a nevén kocsi,ergo 0-ba van...(és nem számoltam a 80-nal sokat,megjegyzem)
más.lehetett volna olyan autót is venni,amin van gumi,meg nem köll ennyit költeni rá
a rendszámot azért számoltam bele,mert lecserélték,ugynis mindkettő páros volt...
nem 1 évre számoltam a ktsgeket,hanem 1km-re!!!nagy különbség...
ha 3x ennyit megy,akkor az állandó költségek(értsd egyszeri,pl.átírás) részaránya lecsökken,a változó költségek pl üzemanyag arányosan nőnek,de mindegy.
az általam említett autó(anyámé)1 km-re jutó költsége az első évben a 40ft-ot sem érte el...
amúgy te valami toyota-buzi-ügyvéd-mifene vagy?
ja,inkább vett volna vmi asztrakombit,vagy hármasgolfot nem ilyen "cifranyomorúságot" kipukizott bőrrel:D

Vizet Prédikál 2009.07.22. 17:05:32

Sokszor mondják a VW-esekre, hogy milyen hülyék, hogy ilyen használtan is túlárazott márkát vesznek - de talá mégsem akkora baromság, nmert sosem kell az ember feje fájjon az értékvesztés miatt. Vettem egy Golfot 650.000-ért és két ávre rá 700.000-t adta el. Vettem egy Audit 2 milláért és 5 év múlva másfélért adtam el. Persze akkor nem volt válság, és hitelt elvből nem veszek lopható cuccra...

hitelkarosultak · http://hitelkarosultak.blog.hu/ 2009.10.26. 18:29:29

Aki szintén hasonlóan járt, írjon nekem és én kiposztolom történetét a blogomra:
hitelkarosultak.blog.hu/
süti beállítások módosítása