Az Opel is ember

  2009. március 26. - Csikós Zsolt Címkék: opel kombi insignia

A szerzőről még nincs információ feltöltve!

A szerző még nem publikált a Totalcaron

Öt gang az állólámpában!
2015-07-19 07:25:12

Annyira régóta van hosszú ötödik (hatodik, hetedik és nyolcadik) az autóinkban, hogy már csak a veteránosok

Totalcar a Múzeumok Éjszakáján!
2015-06-18 08:03:55

Ez most más lesz. Most mi állítunk ki autókat, s várjuk, hogy jöjjenek a nézők, lehetőleg jó sokan. Volt

Szép autót keresünk!
2015-06-08 17:52:23

A folyóvizek élővilága után a Totalcar most a kultúra irányába evez: kivesszük a részünket a Múzeumok

Bent a kövület-Pio!
2015-06-02 16:00:17

Ráment egy csomó idő a hétvégéből, de az a pár Pioneer hangfal (cirka 1979), amit idestova másfél éve


Hitelért kuncsorog? Fizetésképtelen? Lemondja a takarítónőt, a bébiszittert, maga szögeli vissza a leszakadt ereszcsatornát, otthon cseréli autójában az olajat? Sokan csináljuk ezt mostanában, és mivel már érezzük a válságot, bocsánatos bűnnek számítanak a fenti dolgok.

De mi van, ha egy gyártó tesz így? Ha egy gyártónak fogy el a pénze? Ha ő küldi el az alkalmazottait, és a falakon belül, saját forrásokból próbálja megoldani problémáit, ahelyett, hogy az addig alkalmazott, munkájukat jól végző alvállalkozókat hívná segítségül? Válság ide, válság oda, ilyenkor illik utálni a nevezett autógyárat, minimum röhögni a kínlódásán.

Vajon miért? Egy autómárkát sokkal komplikáltabb fenntartani, mint egy családot, egy konszern hibás döntései nem derülnek ki azonnal, a rosszul vezetett házi kasszáé viszont elég hamar, viszont egy autómárkát ugyanúgy bajba sodor a válság, mint egy családot.

Aljas dolog kigúnyolni azt, aki a padlóra került. Persze, önhibájából, meg szóltak is neki, mindig vannak okoskodók, akik tudták előre. És lehet, hogy szóltak is. De ha baj van, inkább azon kéne lenni, hogy a legkisebb veszteséggel megoldjuk. Aki pedig benne van a csávában, nem tehet mást, mint hogy méltósággal, és ha még azon túl képes rá, humorral és eleganciával viselje a gondjait.

Ha készített is néhány kirívóan pocsék autót, amikbe mind belegázoltam különféle tesztekben – szervo nélküli, kínzócölöp-ülésű, nemlétező futóművű és váltójú Corsa B, hasonlóan pocsék alap-Astra F a Szaharában is kilyukadó lemezekkel, megmozdulásra csak marginálisan képes, 1,6-os Vectra B, a gyomrot az öklendezésig felkavaró rugózású Sintra, mérőpontok nélküli, akár közepes töréskár után is helyreállíthatatlan Tigra – az Opel ma már nem érdemli meg a bajt, amibe a GM miatt került.

Láttam, ahogy óriási erőfeszítésekkel próbálnak kimászni az egész gyártmányfejlesztésre kiható, milliárdokat elsikkasztó Ignacio López beszerzési főnök örökségéből. Az Astra G, a Vectra C, a Corsa C már tűrhető termék volt, kirívó hibák nélkül, mostanában pedig tényleg kaptunk néhány ügyes járművet Opeléktól – gondoljanak az új Zafirára, meg pláne az Insigniára. És egyik-másik Cadillac is érdekes, minőségi autó, bár nem látom át, hogyan akartak helyet szorítani a márkának Európában.

Komolyan mondom, még a Ferrari California vezetése után is szeretem a legutóbbi, faceliftelt C6-os Corvette-et, nehezen tudnék dönteni, hogy egy California-szólam hiányzik-e jobban, vagy hogy a gázpedál letaposására amúgy Corvette-mód megnyíljon alattam a föld, és az összes vér kimenjen a fejemből. Igaz, azt meg aljasságnak tartom, hogy nem nevezhetem Chevrolet-nek a Corvette-et, corporate identity ide vagy oda. Az amerikai belpiac termékeit viszont tőlem boríthatnák egyenesen a kukába – amit azokból láttam, attól nagyjából kifordult a belem.

Szóval a General Motors mostanában nem tesz mást, mint a tipikus átlagember. Szarban van, pénzért kuncsorog, próbálja menteni, ami menthető. És nehéz elegánsan előadnia a kínlódást, mert a GM, vagyis amit abból mi, európai újságírók láttunk, az Opel PR-gépezete valamennyi közül a legtökéletesebben működött. Ha az Opel PR-t gyártott volna, nem autókat, harminc éve úgy hívnák: Toyota.

Ilyen előzmények után már az is feltűnik, ha nem ezüstvillát adnak az Opel-ebéd mellé, hanem acélt. Az újságíró segge kilóg a gatyából, de amikor sajtóúton van, fenemód ért a flanchoz. Ha viszont nincs pénz, nehéz nagyvonalúnak lenni, még nehezebb őszintén, humorral kommentelni a hiányosságokat.

Lépjünk.

Most zajlott az Insignia Sports Tourer bemutatója Frankfurtban, ami megérzésem szerint a legjobb autó, amit az Opel a Rekord C óta bemutatott. Sajnos a válság közbeszólt, de az eddig a legborúsabb időszakban eladott 80 ezer darab Insignia azt mutatja, hogy ha 2008-at írnánk, az Opel sikoltva szörfözne az euromilliók tájfunjában. Abszolút értékben még így is szépek az eredmények.

Erre sokan azt mondják, a német öregautó-csereprogramnak köszönhető az Insignia meglepő sikere. De nem. A dajcsoknál a konstrukció miatt elsősorban az olcsó minik fogynak szépen, mert azokra plusz kedvezmény jár. Ráadásul a német extra aggódós állatfaj, ilyenkor nem vesz nagyautót, széles képernyős plazmatévét, még ha bőven jut is rá. Meglepődnék, ha nem ők kászálódnának ki az elsők között a válságból. És még jobban meglepődnék, ha munkával csak alig-alig fedezett vásárlási és jóléti elvárásaink miatt mi pedig nem az utolsók között.

Az Insignia eladásai szárnyalnak. Úgy látszik, azért elég jó az autó. De az is tény, hogy az Opelnek fogytán a pénze. Drukkolok nekik, hogy húzzák ki, amíg valahonnan meg nem érkezik a mankó, mert kár lenne a korábban számtalan csodás járművet produkáló Opel márkáért, kár lenne a sok tízezer dolgozóért, akik mind az Opeltől függenek akár áttételesen, akár közvetlenül, és kár lenne az Insigniáért, ami helyett más, nagy valószínűséggel rosszabb és csúnyább autót kellene vennie a vevőknek.

Mert nincs pénz, ez egyértelmű. Az Insignia Sports Tourer egynapos bemutatóját Frankfurtban tartották, a reptéri Sheraton szálló egyik konferenciatermében. Hasonló eseményt egy évvel korábban még minimum két-, esetleg háromnaposra szerveztek volna, valami szétfolyóan gazdag amerikai, illetve német turistáknak szánt luxushotelben, esetleg francia chateau-ban, amit kizárólag a "Leading Hotels of the World" katalógusból lehetett volna ismerni.

Egynapos útnál nem kell szállást fizetni. A PR-es kollégák is csak egy napra esnek ki a munkából. Kevesebb a kajáltatás. Rüsselsheim közel van Frankfurthoz, ezért nyilván a terembérlet is kedvezményes. Nem kell húsz autót kétezer kilométerre elutaztatni, ez is masszív eurókat takarít meg. Nincs esti whiskyzés, sajtótájékoztató előtti sherryzés. Egy rakás pénz. Egyszer nekiálltam kiszámolgatni, mennyibe kerül egy tipikus, kétnapos, spanyolországi sajtóút pro kopf, és kicsit elállt a lélegzetem.

150-250 ezer a repjegy. A szálló minimum ötcsillagos, igaz, általában főszezonon kívül, egy este olyan 80-150 ezer lehet. Ebédek, vacsorák, koktélok, korlátlan italfogyasztás: másik 150-200 ezer, ötcsillagos áron mérve. Autók benzinje, odaszállítása, terembérlet, bemutató mögé díszlet, sajtóanyag, tesztút-bejárás, -tervezés, -biztosítás, anyagok kinyomtatása extra igényes papírra, fényes festékkel, a cégkívánalmak szerint méregdrága panton-színekkel – további minimum 150-300 ezer fejenként, még ha kétszáz újságíróra oszlanak el a költségek, akkor is. Úgy elmegy hétszázezer-egymillió egy fő utaztatására, mint a huzat. Az Opel meg néha huszonöt embert is kivitt, de a tíz-tizenkettő általánosnak volt mondható. Ez kábé nyolc-tizenöt autó importőrnél megjelenő profitjának az összege fejenként, tehát az egész slepp olyan száz-kétszáz autót él fel egy úttal.

Biztosan van a számításaimban valami hiba, mert ennyit egyszerűen nem lehet elkölteni marketingre és PR-re (például az esetek többségében az utak kinti részét a gyár állja, az importőr csak a gyűjtőpontig tartó repjegyet és az addig, valamint onnani újságíró-etetési költséget veszi át), de ha csak a fele, akkor is borzalmas pénz. Mellesleg egy élő lelkiismeretű újságírónak elég nagy nyomás, amikor írnia kell. Ha az ember az olvasót próbálja szem előtt tartani, meg kell kérgesítenie a szívét, hogy kritikusan tudjon írni az autó hibáiról. Vagy vak és süket tulokként hangosan kántálnia magának és a többieknek, hogy ez jár neki, ez a minimum, ez benne van a pakliban. Persze – csakhogy a vevő fizeti ki, akinek írja a cikket, akit félrevezet, ha jónak mondja azt, ami rossz.

Na mindegy, én pont a fentiek miatt örülök, hogy rövid, vedelés- és ottalvás-mentes utak következnek mostanában. Meg persze azért is, mert kevesebbet szakadok ki a munkából, többet láthatom a családomat. De a szállás-, koktélparti- és éjszakai bározás-hiányon túl, miből volt kevesebb az Insignia Toureren?

Úgy tűnik, semmiből. Az útvonalat jól kitalálták, mint mindig, volt benne autópálya, szerpentin, város, falu. A napközbeni kaja mesterszakácsi szintű volt, egy várszerű kastélyhoz tartozó étteremben, csoda-előétellel, színhússal, dermesztő édességgel, mindenféle piákkal. Még bort is lehetett volna inni, de nem mertem.

A sajtótájékoztatón ugyanúgy kitették a lényeges technikai elemek metszetét, volt óriás-kivetítő, sok-sok gyári ember, a repülőre várós üresjárati szobában wifis noteboook-sereg, fotel, ingyenszendvics tonnaszám, kóla, kávé, süti.

Amikor sebtében indulni kellett a géphez, és a váró elhagyásakor a "még megeszem az utolsó opeles zsömlémet!" felkiáltással szalvétába csomagoltam a mozzarellás-paradicsomos szendvicsemet, mert nagyon finom volt, és anyukám arra tanított, hogy nem szabad otthagyni ételt, a céges emberek arcán fájdalmas vigyor vonaglott át.

Persze, pocsék volt a vicc, elismerem, de jól állták a sarat, még ment utána egy darabig a poénkodás. Elegánsan viselik a helyzetet, bő humorral, máshogy nem is lehet. Drukkolok nekik. Az Opelnek PR-munkából továbbra is megajánlom a jó jegyet.

A bejegyzés trackback címe:

https://belsoseg.blog.hu/api/trackback/id/tr351026093

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Der_rosarote_Panther 2009.03.26. 10:02:37

Miért van a csomagtartó fedele alatt is egy lámpasor az Insignián? Praktikus, de hülyén néz ki.

VrapThor 2009.03.26. 10:08:40

"szervo nélküli, kínzócölöp-ülésű, nemlétező futóművű és váltójú Corsa B"

na ezzel nem értek egyet. illetve a szervó nélküliség valóban igaz, de problémát nem jelent a kicsi, könnyű kocsi miatt. férfiembernek legalábbis.

az üléssel, futóművel és a váltóval semmi gond nincs a B Corsánál.

mondom ezt úgy, hogy anno 40 000 km-en és több éven keresztül hajtottam egy ilyen kis jószágot

eko 2009.03.26. 10:12:30

Én sajnálnám az Opelt, de annak örülnék, ha valamilyen csoda folytán sikerülne leválnia az életképtelen GM-töl.

Ja, és első. :-)

eko 2009.03.26. 10:13:49

Amikor néztem, még az voltam. :-(

eko 2009.03.26. 10:18:22

@Der_rosarote_Panther:
"Miért van a csomagtartó fedele alatt is egy lámpasor az Insignián? Praktikus, de hülyén néz ki."

Mert a fedéllel együtt nyilik a lámpa is.
Ha nyitod, (pl. éjszaka) Nem látszik a lámpa.
nem az opel találta ki, de nagyobb lesz töle a nyílás.
Lásd Q7.

gatsy 2009.03.26. 10:21:43

Tényleg kár lenne az Opelért, most hogy tényleg ekzd normális modell palettájuk összeálni, normális minőségben.

Az Insignia cikk fergeteges volt egyébként. Khössz! :)

Der_rosarote_Panther 2009.03.26. 10:22:32

igen, ezt én is rögtön gondoltam, hogy hasznos, ha az út szélén állva a sötétben látszik a hátsó kivilágítás. A helyzetjelző mellett még az indexnek van helye ebben a második lámpában?

BeeTm · http://beeproject.atw.hu 2009.03.26. 10:25:13

Opel F astra szidása sem állja meg a helyét,kisembernek,trabant után tökéletes!
Rohadékonyság az igaz,de annyira nem,mint a régi japánok.

karlmann 2009.03.26. 10:25:16

Tegnap este pont azon gondolkoztam, szerda van, a hét közepe, tele van a f-om mindennel, kéne valami jó olvasásélmény, Csikós már mióta nem írt semmit. Remélem gőzerővel dolgozik valamin. Erre itt van ez a cikk ma reggel a dögunalom elleni utolsó mentsvárként. Ja és én is drukkolok az Opelnek!

Ki foglalta el a Vidor nevet? 2009.03.26. 10:26:26

Azért mert a kocsik ajtaján is van prizma h este látszódjon. És mivel a csomagtartóajtóval a teljes lámpasor felnyílik ami tartalmazza a prizmát így éjszaka nem látszódna az autó nyitott csomagtartóval.

X14NZ 2009.03.26. 10:27:34

A B Corsa ülésével nekem nem volt semmi gondom 50 ezer km alatt, csak hosszú távú használat után voltam zsibbadt, de nem is arra tervezték. A szervónélküliség tényleg kemény volt, és a futómű valóban rettenetes volt.

Viszont. Szerintem nem az okozta a problémát, ahogy Csikós írja, hogy a B Corsák, F Astrák, Vectrák gyengén sikerültek (amiből aztán a G Astrával stb., próbáltak kimászni), hiszen rengeteget adtak el belőlük. A probléma inkább maga a GM, főleg az amerikai rész lehetett...

eko 2009.03.26. 10:29:31

"A helyzetjelző mellett még az indexnek van helye ebben a második lámpában? "

Igen. söt asszem, még féklámpa is, de ebben nem vagyok biztos..

BeeTm · http://beeproject.atw.hu 2009.03.26. 10:31:28

Jól írták anno az astra tesztet,igaz,hogy nem lett az év autója,de rengeteg 5 ajtós/kombi van belőle.

Jetfighter 2009.03.26. 10:42:17

"örülök, hogy rövid, vedelés- és ottalvás-mentes utak következnek mostanában. Meg persze azért is, mert kevesebbet szakadok ki a munkából, többet láthatom a családomat."

Ez így van jól.
Sőt, ha nem sürgős az infó, úgy is lehet, hogy az ember megkeresi a legközelebbi szalont, elkéri az őt érdeklő kocsit pár órára, kipróbálja egy standard útvonalon (város-sztráda-szerpentin stb.), megfotózza, megírja. Szerencsés esetben elviheti a családját is egy kirándulásra, összevethetik hasonló élményekkel, saját- és tesztautókkal stb. Étkezést, üzemanyagot saját zsebből állva :) A gyerkőcöknek pótolhatatlan élmény, a szomszédok mindig zavarban, de mikor visszajön az öreg verda, megnyugszanak :) Egy hátránya van, a pár hónapos csúszás az infóban, de vidéken belefér (egy szakportálnak viszont ott kell lenni az első sorban, nyilvánvaló).
Műszak előtt be is ugrom Opelékhoz, kezd érdekelni az Insignia. Audi, Merci, BMW, Volvo színvonal - abszolút megbízom a szerző ítéletében, de akkor ezt tényleg látni kell.

Duke-PCW 2009.03.26. 10:42:36

Ejj, ejj...Prohardver fórumából F-Astra képet lopni:)

Mellesleg nem tudom miért kell mindig ezzel a váltó dologgal előhozakodni a Corsánál...vagyis nem értem miért pont a Corsánál? Ugyanaz a váltó van az kisblokkos Astrákban és Vectrákban is! Mellesleg tényleg lötyög egy idő után, de egyáltalán nem akad, ha normális olaj van benne. Ez a szervózatlanság is baromság. Széles gumikon is el lehet tekerni a kormányt anélkül, hogy sérvet kapjunk.

Az üléssel kapcsolatos dolgot pedig nem értem. Úgy érzem, itt egyesek nagyon el vannak kényeztetve.

A futómű tényleg nem világbajnok, sok tuning kell, hogy ne billegjen, de akkor kényelmetlen.

Csikós Zsolt 2009.03.26. 10:45:07

@VrapThor:
Azt leszámítva, hogy a peugeot-k és citroenek után az akkori Opeleknek volt a legpontatlanabb váltója, az üléseik (alapülésekről van szó, a sportülések tűrhetők voltak) miatt minden kollégám rettegett hosszú útra menni velük (volt 50 és 100 ezer kilométeres teszten Corsánk, illetve Astránk, más autók mellett), egész jók voltak. A kormánynak pedig nem az volt a baja, hogy nehéz lett volna a Corsában, hanem hogy középen rettentő könnyű volt, utána nem lineárisan nehéz lett, mellesleg minden úthiba megrángatta - legalább 8 ilyen Corsa vezetése alapján mondom. Az efféle non-linearitás pedig szétrombol minden vezetési élményt.

Különben a Corsa védelmében: a vele párhuzamosan futó Fiesta állandóan bedöglött (még a porszívó-elejű), a Polo üléseit szétültük, és mindene zörgött, a futóműve pedig támolygott 75 ezer után, amikoris ellopták, a Corsa viszont rosszabbul kezdte, mint a többiek, viszont 100 ezer után semmivel se lett rosszabb, maximum koszosabb volt belül.

Leadfoot 2009.03.26. 10:49:11

Egy megjegyzés a cikkhez: a "megkritizál" szót könyörgöm, felejtsük el.

Egyébként nagyon jó cikk, tisztára mintha Clarkson megtanult volna magyarul... :-)

VrapThor 2009.03.26. 10:49:12

@Csikós Zsolt:

ha jól tévedek, megvan az a teszt. egy régebbi újságomban. punto - fiesta - micra - corsa összehasonlítás volt, asszem.

na majd előkeresem :)

Rocko- 2009.03.26. 10:52:38

én nem a válság témához szólnék hozzá, hanem az Insigniához. nem igazán fognak meg az Opelek, de ez tetszik, nagy vonalakban. egyedül a szedán csomagtartójával nem tudok kibékülni, az olyan, mint ha Corsa pentráltak volna análisan addig, amíg meg nem lett az 500 liter (vagy mennyi).

aztán néztem a képeket,index.hu/cikkepek/totalcar/tesztek/insigniakombi//.gdata/gp_insigniakombi_01.jpg
és egybôl leesett:
z.about.com/d/cars/1/0/R/p/ag_07a6avant_side.jpg
na, ezért tetszik a kombi jobban. amikor a szedánokat jobban kedvelem.
viszont h valóban plágium lenne, abban nem ítélkeznék.

Punto 2009.03.26. 10:59:16

Tudom, a szépség szubjektív, de, hogy ez lenne a legszebb kombi? Azt már lestoppolta pár éve jó időre a 159-es Alfa.

Csikós Zsolt 2009.03.26. 11:00:43

@Jetfighter:
Hát, igen is, meg nem is.

Mert addigra mindenki más megírja. A sajtóbemutató lényege, hogy az elsők közt írjál róla, amikor még új. Tudod, ÚJságírás. :-)

Csikós Zsolt 2009.03.26. 11:01:47

@Duke-PCW:
Deréktájt volt az alapülésekben egy túl erős domborítás, afféle olcsó deréktámasznak szánták, de csak nagyon keveseknek volt olyan formájú a háta. Szerencsére azóta leszoktak róla.

Csikós Zsolt 2009.03.26. 11:03:26

@Punto:
Igazad van. Kiesett a látókörömből, mert a csomagtartó mérete miatt sose gondolok rá kombiként. Insignia - no. 2, tényleg.

deicide666 2009.03.26. 11:07:07

Ez az én Astra-m...:) Egy korai stádiumában az átalakulásnak...és tényleg PH!-ról van a kép, de örülök hogy rá esett a választás.

Rocko- 2009.03.26. 11:22:20

jah, tenném hozzá, a cikk is tetszett, megnézném a lengyeleket és Maiket

mv3 2009.03.26. 11:36:26

Nem akarok ünneprontó lenni, és távol áll tőlem bárminemű irigység, de szerintem ennek a sajtóútnak kellene a nomrálisnak lennie.

Ami eddig volt, az volt a túlzás és nem ez a költséghatékony. Miért is? Mert ahhoz, hogy hozzád és így hozzánk eljusson az információ és az élmény, ahhoz ez pont elegenddő volt.

Ha ehhez hozzávesszük a szemfényfesztést, akkor egyrészt annak köszönhetően homályosulhat az ítélőképesség (nyilván ez is volt a cél), ugyanakkor, ha ezt nem kapják meg, talán még a hiánytünet is feltünhet egy-egy autó megítélésében. És itt persze azokra gondolok, akik ezt úgy veszik, hogy "jár", és ha nem 0-5 fok közötti az üdítő, akkor sikítanak.

Egyszer voltam egy reklám/sajtó rendezvényen egy nagy moziban. Szépen végighallgatták a kötelező köröket, majd amikor vége volt a beszédnek, betoltak egy óriási tortát, akkor magukból kivetkezve, a sorukat nem kivárva, a székeken átlépve tolondtak az emberek talpig öltönyben.
Mi a feleségemmel lefagyva ültünk a helyünkön és csak lestünk.

Talán Winkler Robi írta egyszer, hogy a Ferrari nem nyújt sokat a sajtóúton, de megteheti, mert az autó mindent visz. Lehet, hogy a Ferrari-felelős Karotta volt, de a lényeget tekintve mindegy is.

Volt vagy 8 Opelem, a Corsa GSI-től a Rekordokon át az Omegáig sokféle, úgyhogy szúrkolok nekik.
Plusz remélem, hogy mindannyian tanulunk a válság előtti természetesnek tűnő pénzszórásból, értelmetlen fogyasztásból.

aqwre (törölt) 2009.03.26. 11:38:47

@Punto: Ez Így van!! 159 Sw Ti felszereltséggel,fehérben vagy pirosban!! Pont most kacérkodok egy ilyen vásárlásával! Habár az Insignia is gyönyörű,csak az orra kissé "túl szürkére" sikerült! SZERINTEM :)

Jetfighter 2009.03.26. 11:41:19

@Csikós Zsolt: "A sajtóbemutató lényege, hogy az elsők közt írjál róla, amikor még új. Tudod, ÚJságírás. :-) "

Pláne internet. Hajajj:)))
Ebbe ne is menjünk bele, rém hosszú.
Csak arra utaltam, hogy családos embereknek létezik még jobb megoldás (nekem legalábbis az), a világot meg járják most már az ifiurak/hölgyek :)
Ez a kilógó segg általánosítás zavar kissé, dehát tudom, nem lehet minden megállapítást azzal kezdeni, hogy "általában" meg "többnyire"...

Duke-PCW 2009.03.26. 11:49:55

@Csikós Zsolt: Hát erre nem emlékszem, pedig B Corsám van, de azon valahogy nem tapasztaltam ilyet. Igaz, most már az enyémben is a GSI-ből van áttéve az ülés, de csak az oldaltartás végett, mert az bizony tényleg nem sok volt az alap széken.

Aláírom, a futómű gyenge pont. Hiába van ültetve, keményítve stbstbstb, nem lesz igazi kanyarvadász -- talán vastagabb stabrúddal még lehet okoskodni -- de sokat javít az élményen. Nem szereti az úthibákat, ez tény.


A hosszú útról csak annyit, hogy többször voltam vele 1000-3000 kilométeres külföldi nyaralásokon-teleléseken és (kopp-kopp) nem hagyott ott egyszer sem (a legutóbb eltörött a kipuff csöve a hátsó dob illesztésénél, de 12 éves korban ez talán megengedhető hiba).

Szerintem kár ezen tökölni ennyit, minden autónak megvan a maga baja, a Corsa pedig városi autónak készült, amire a mai napig tökéletes. Mellesleg a B Corsa lassan 17 éves modell, mai szemmel nézve pedig olyan amilyen, de használható mind a mai napig. Szerintem ezek még 25 éves korukban is futni fognak, nem úgy, mint a ma kapható autók többsége...

lapa · http://www.lapanet.hu 2009.03.26. 11:51:50

a céges kaja maradékot kötelező lehiénázni, ez minden országban elsős tananyag. ami viszont rémísztő, hogy a naugati kapitalista hiénázók még nálam is gyorsabbak általában, erre nem vagyok mindig felkészülve.

BeeTm · http://beeproject.atw.hu 2009.03.26. 11:56:19

@Csikós Zsolt: Miért, van másfajta hát a homo sapiensen belül? ;)
Jójó van elhízott,úszógumis,hajlott,vékony,pizza hát,de hogy nem passzolna bele.... :)

FEHERSOLYOM 2009.03.26. 12:04:06

...tetszett, tetszett (sedan/hatchback), de csak olyan so-so, meg nem venném. De ez az ST, ez meghozta a kedvemet! Kinézet, méret, motorizáció, talán nem az első vagyok, aki A6avant helyett is inkább ezt venné. Drukkoltam nekik, de őszinte szívből nem bírtam megszeretni. Most azonban hála ISTEN-nek, beért a gyümölcs. Remélem, rajtam kívül sokan szeretik még majd meg..vagy mi. 1etlen utolsó bajom-USA/GM!!! -lesz ez még így se -reméljük

w a s d 2009.03.26. 12:07:58

B Corsa- ról nekem leginkább az jut eszembe, hogy amikor megjelent, én úgy gondoltam, mennyivel szebb nála a Swift.:D

pstike 2009.03.26. 12:10:55

Az ülést én sem értem! Ugyan az van benne, mint a kései E kadettben, F astrában, és az A vectrában. Recaro, semmi baja.

sunblind 2009.03.26. 12:29:53

Nagyon komolyan mondom, hogy az inszigniás cikk benne van a tc top5-ban. Stilisztika, hangulat, dinamika, egyéniség, kő profi munka. Nagyon szépen egyensúlyozik, nem sok a vicceskedés, nem ömleng, nem erölködik, viszont klasszul pörög végig. Illik a kocsihoz is a kísérőtéma. Szerintem szép találat.
... amúgy az asszonyság foglalkozik veled mostanában eleget? :)

WP12 2009.03.26. 12:46:41

Nekem is tetszik az Insignia cikk. Csak azt nem értem, hogy Frau Schlegel mért került a gyártósorra? Ráadásul 2 másik csaj került a helyére... Jó adminisztrátort nehezebb találni, mint jó betanított munkást.

:-)))

WP12 2009.03.26. 12:53:12

Ja, és a Fraeuline-ból a lapaljára Frau lett, ez azért gyors :-)))

SilverGhost 2009.03.26. 12:53:54

Egyébként itthon hány Insigniát adtak el? Én még a tesztautón kívül egyet sem láttam...

loláb 2009.03.26. 12:56:49

Kár lenne az Opelért, főleg, hogy nekem is egy viszonylag fiatal G astrám van, marhára nem szeretném pár év múlva lecserélni, csak mert nehéz hozzá beszerezni alkatrészeket.

Bár egy haverom Rover szervízben dolgozik, ő azt mondja még mindig lehet mindent kapni még a régi roverekhez is, megoldották a beszállítók.

Ubul1 2009.03.26. 13:05:49

Ezt a B Corsát nem értem, semmi baj szerintem se a komforttal, a Citrom AX szintjét hozta de kevésbé billegős ráadásul. A váltó meg használható 200e km után is, a kormány meg ne mesélje be bárki h manapság az eltalált áttételezéssel bármi problémát jelent neki. Még talán azt megkajálná valaki ha Zsiga 2107-ről volna szó amit állva, 20cm homokban kell kiforgatni a 2 végpont közt, na az a kurva nehéz!
Az F Astra pedig ha nem a legelső 92-es német széria(az kemény mint a bicikliváz a macskakövön) akkor hihetetlenül kényelmes, de frankón. Most ebben az autóhajkurászásban néznem min 8-at, a legkülönböző elszaródott utakon próbáltam és az első volt a Swift után még aznap átülve, hogy ennek kanapé van az ülés helyén olyan jó belehuppanni, majd a felfüggesztése pedig ugyanazon az úton mintha tükörsima lenne úgy kivasalt mindent. Mint egy hidrós Citroen, csak ez ráadásul sokkal megbízhatóbb. Hja a rohadást meg meg lehet szorgalmas üregvédelemmel előzni, kerék ki aztán belülről vastagon átkenni 1,5 évente. Szóval egyik legjobb ár/érték autó, nem véletlen volt a 2. legkeresettebb hosszú évekig.
Bízom az Opel találékonyságában nagy kár lenne érte, az egyik legrégebbi német gyártó.

vnweb 2009.03.26. 13:06:30

remélem vasárnapra lesz bütykölős post! (bütyökpost?) :D

Ubul1 2009.03.26. 13:07:46

@Duke-PCW:
Nem is szánták kanyarvadásznak, viszont sokkal kényelmesebb mint a fapados Polok vagy kiskat. japcsik.

Csikós Zsolt 2009.03.26. 13:08:33

@deicide666:
Jó bele az a lámpa. Kicsit dob az elején. Bár a fekete indexkörítésben nem vagyok biztos...

Gulyás G 2009.03.26. 13:25:42

@Der_rosarote_Panther: "Miért van a csomagtartó fedele alatt is egy lámpasor az Insignián? Praktikus, de hülyén néz ki."

talan azokra is gondoltak, akik a ketajtos ruhasszekrenytöl nem birjak lecsukni a hatso ajtot.

loláb 2009.03.26. 13:36:58

@Der_rosarote_Panther:
Ez szerintem egyike az utóbbi évek legnagyobb autóipari újításának.

Úgy tudom elvárás, hogy a kombiknál a helyzetjelző felnyitott csomagtérajtónál is látszódjék. Ezt minden gyár megoldja, csak a lámpatest miatt szűk lett a csomagtérjató nyílása.

Opelék okosan megodották: a normális helyzetjelző-index-féklámpa kombó felnyílik az ajtóval, és alatta van egy kicsi helyzetjelző, hogy akkor is látszódjon háturlól az autó, ha este egy erdőszélen pakolja be valaki az elütött őzet.

Szerintem zseniális: egyszerű, frappáns, okos megoldás.
Legalább annyira, mint a cikk, amit Zsolt írt a kombiról.

bgy_ 2009.03.26. 13:45:59

@Der_rosarote_Panther: Annak idején már a Wartburg kombin is volt.

Phrascarica 2009.03.26. 14:04:26

@Der_rosarote_Panther: még a wartburg touriston is volt :))

yenoee 2009.03.26. 14:13:15

@bgy_: a kétütemű kombinésan csak cicaszemekkel rendelkezett, de a 4T (Túlélő Továbbfejlesztett Trekking Tégla) helóturiszt indexxel és helyzetjelzővel is bírt.

yenoee 2009.03.26. 14:19:24

Jaigen, és a cikk nagyon tetszett.
Insigniát egy fehéret láttam élőben nemrég, nem tetszett. Érdekes az új autók sosem tetszenek. Nembaj, mire annyi idős lesz, hogy én is megvehetném... :)
Na, addigra ezekből a csodatúrós motorokból vajon mi marad?

vwman 2009.03.26. 14:51:18

opelt akkor vennék ha ingyen adnák bár akkor már ajándék lenne :)
ezzel is az lesz mint a vectrával 2évesen a 7milliós újkori árával szembe eladhatod 2,5ért jó esetbe!
szerintem nem kár az opelért ha eltűnik a süllyesztőbe,utálom hogy minden második autó fostalicska astra,meg corsa dögunalom

bgy_ 2009.03.26. 15:37:20

@vwman: "utálom hogy minden második autó ... dögunalom"

Mondod ezt vwman nick-kel... haha! Egyébként nekem is vw-m van.

sanyey 2009.03.26. 15:58:59

Ez az ülés fikázás egy kamu.. az Én 1.6 16V F Astrámban is Recaro márkájú ülések vannak, szal ne legyen má' szar.. (nem GSi, hanem az alap gyári! ott az allján a vázon a plecsni) Rohadáshoz csak annyit,h idejében szakszerüen meg kell javítani a tipikusan rohadó helyeket (hátsó kerékívek, tanksapi környéke) és akkor no problem.. Nagyon szeretem a gépemet, és az ezelőtti 25 éves D Kadettemet is imádtam (még jobban mint az Astrát talán) Nagyon szorítok Opeléknek a GM-től való minél előbbi leváláshoz, függetlenedéshez, mert mint az A5.hu-n egy cikkben is olvasható, a GM az oka annak, amilyenek a 90-es évek Opeljei voltak.. 98-tól viszont (G Astrától kezdve) nekem senki ne merje fikázni a nép-Opelek minőségét, mivel semmivel sem rosszabbak, vagy kevesebbek más márkáknál/tpusoknál.. Apropó jó minőség: most, hogy kijött az Insignia, és lathattuk milyen jó minőségű, szép minden, és tudjuk, hogy a következő (év vége felé várható) " I " Astra hasonló minőségi ugrás lesz a H-hoz képest, mint az Insignia a Vectrához képest igazán nagy kár lenne ha pont most kéne végleg kapukat zárnia kedvenc márkámnak :(

pickapu 2009.03.26. 16:28:37

Jó az írás, a kocsi is, de az a kajaadag nem magyar igényekhez lett mérve, ez a szemközt ülő kolléga arcán rendesen látszik is :) Szerintem a korábbi modellek hibáit a KGST-hez szokott érzékszerveink a 90-es évek elején nem is érzékelték, csak azóta jól hozzászoktunk a minőséghez ezért szar az ülés, a váltó stb. de hát az ember mindig keresi a jobbat...

Carfan 2009.03.26. 16:45:22

@vwman: Ez az fujjogd az Opelt mert a németeknél ez a divat. Ott van gyökere a hülye magyar meg csak utánozza. De mi csak a baromság átvételében vagyunk az élen. Gratulálok

vwman 2009.03.26. 16:53:25

@Carfan:

nem talált,már jó ideje utálom az opelt,semmi német ráhatás nem volt

vwman 2009.03.26. 16:59:13

@Carfan:

"De mi csak a baromság átvételében vagyunk az élen. Gratulálok"

a magad nevében beszélj,és gratulálj magadnak :)

yard (törölt) 2009.03.26. 17:00:07

"hasonlóan pocsék alap-Astra F a Szaharában is kilyukadó lemezekkel" -ez azért kicsit:) túlzás.
Az viszont tény, hogy Rüsselsheimben még a pollen is a designerek asztaláról asztalára száll. Hiszen kialakult egy rüsselsheimi stilus, ami visszaköszön Németországtól Koreáig. És úgy látszik napjainkban ez a nyerő. Akinek meg nem tetszik, van még más is a világon.

vwman 2009.03.26. 17:02:21

ja és szerintem szívem joga utálni egy szar autókat gyártó márkát
lehet,hogy ez az insignia nagyon szuper de akkor is csak egy "opel" marad

yard (törölt) 2009.03.26. 17:03:18

@vwman: Ha autókat akarsz eladni, menj el kereskedőnek:) Ez a csóró magyar mentalitás. Amúgy ne izgulj, amit jó áron lehet eladni annak a zömét eladás előtt ellopják.

Carfan 2009.03.26. 17:04:18

@vwman: Oh persze minden VW buzi habzó szájjal utálja az Opelt mert az a "divat" VW körben. Láttam már elég marhát a te fajtádból. Semmivel nem jobb vagy rosszabb egymástól a két márka.

yard (törölt) 2009.03.26. 17:06:15

@SilverGhost: És számít a magyar piac szerinted, valakinek is?:)

rognork 2009.03.26. 17:20:12

nekem is F astrám van, és szerintem is az egyik legszarabb váltó, amivel találkoztem. komolyan mondom, a p125-ben jobb volt. de csk ezzel a részével értek egyet. a futómű tipikus papás, de amikor felemlegettem a feleségemnek, hogy jól jönne egy vesekőhugyoztató keményítés (swiftemben olyan volt) akkor csak erősen rám nézett, és megjegyezte, hogy neki ez a puha futómű pont jó. hiába mutattam, hogy kanyarban hogy dől, nem hatotta meg. még az x14nz motorral is együtt lehet élni, bár sokszor gondoltam csúnyákat, ha beragadtam egy táltos szívódé mögé, és esélyem se volt. a kényelemre nem lehet panaszkodni ma sem, a rohadásra se nagyon. persze nem az első szériás rézelejére gondolok. én is örülnék, ha megmaradna az opel, mert a h astra sedan nagyon szép lett, jó úton vannak.

vwman 2009.03.26. 17:26:45

@Carfan:

beletapostam a pici opel fan lelkedbe? :D
én fajtám? arra gondolsz aki igényes
,és nem egy műanyag kommersz szar autóba (opelbe) akar ülni,ezeknek az embereknek nagy része utálja az opelt

Carfan 2009.03.26. 17:32:01

@vwman: Nem vagyok Opel fan nagyon mellényúltál:D VW-m van de az ilyenek miatt inkább szégyellem, hogy az vagyok.

vwman 2009.03.26. 17:35:13

@Carfan:

szégyelheted is,de csak magad miatt
és milyen VW-d van?

Carfan 2009.03.26. 17:38:37

@vwman: Az ilyen fanatikus beszűkült buta emberek miatt szégyellem. De nem lesz több ne aggódj. Meghagyom az ilyen "felsőbbrendű" embereknek:)

vwman 2009.03.26. 17:44:26

@Carfan:

2diplomámmal és 2nyelvvizsgámmal tényleg buta vagyok
és te mivel büszkélkedhetsz?
beszűkült azért mert utálom az opeleket?ha neked ez beszűkültség akkor te vagy a legbeszűkültebb

Randy Marsh 2009.03.26. 17:45:39

Sosem tetszettek az Opel autói, szerintem kissé ingerszegények. Az Insignia sem kivétel ez alól. Azért remélem nem tűnik el az Opel a süllyesztőben. Osztom azt a véleményt, hogy ha valahogyan le tudna válni a GM-ről, akkor talán több eséje lenne a túlélésre. Két tipust vezettem annyi ideig, hogy véleményem lehessen a márkáról. Az egyik egy '95 körüli 1,7D Combo. Az akkori munkámhoz használtam. Szegény sokszor meg lett kínozva. Nagyon távol áll tőlem az autógyilkolás - csak arról van szó, hogy folyamatosan brutális méretű utánfútókat kellett húznia rendesen megpakolva-sejthető, hogy nem voltak őrült száguldozások. Kb 40E km alatt, amíg használtam semmi baja sem volt, és már akkor is 140E volt benne, mikor megkaptam. A másik pedig az öregem 2002-es Campo-ja(2.5 TD), ami most is napi használatban van. Annak mondjuk nincs sok köze az Opel-hoz, annál több az Isuzu-hoz. Olyan érzésem van benne, hogy 80-nal a holdig is elmehetnék vele hiba nélkül. A lényeg, hogy szerintem nem rossz autó az Opel, a design meg ízlés dolga. A cikk hozza a szokásos magas színvonalat! Csak így tovább!

Carfan 2009.03.26. 17:55:34

@vwman: Ha nálad a diploma az buta/okos ember értékmérője csak gartulálni tudok ismét. Nekem is van de nem reklámozom úton útfélen. Egy diplomás ember is lehet nagyon primitív és egy nem diplomás is nagyon okos. Láttam elég példát mind a kettőre. Különben meg ez tényleg nagyon okos emberre vall, hogy fikázod más autóját amivel képzeld lehet nagyon meg van elégedve és szereti. Az hogy megvennéd-e az más dolog. Nekem is van nem egy márka amit utálok mégsem fikázom. Szóval legyél büszke magadra meg a két büfészakos diplomádra. Ebből is csak az látszik hogy manapság a diploma sz@rt se ér... Osztogatják mindenkinek

Damavend 2009.03.26. 18:06:18

Én biztosan sajnálnám,ha tönkremenne az Opel és elsűllyedne a leveseben,bár sosem volt Opelem.
Amit NEM értek,hogy a retkes GM-et mér nem pucolják ki?
Az Opel sokkal komolyabb profitot termel ,mint az amerikai oldal,könnyebben is reagál a piaci mozgásokra,változásokra.A németek és az angolok közösen visszavehtnék mostanság elég jutányos áron,mi a francra várnak?

Damavend 2009.03.26. 18:08:30

Szvsz ez az Insignia-s cikk az egyik legjobb ,amit valaha is olvastam a TOTAL-CAR-on a kezdetek óta.
CSIKÓS for president:-))

vwman 2009.03.26. 18:09:22

@Carfan:

látszik te a primitiv fajtába tartozol
amennyi hülyeséget összehordasz
a trabantot is sok tulajdonos szereti attól még nem jó autó
az lehet hogy a te diplomád szart se ér
de az én ELTE-s meg a BME-s diplomámmal szépen megélek,és ér valamit

Damavend 2009.03.26. 18:10:54

@vwman: Ez így van, úgy sem a diplomán múlik, hogy ki milyen.

vwman 2009.03.26. 18:17:31

@Damavend:

mondtam én azt hogy azon múlik?

Ubul1 2009.03.26. 18:29:16

@vwman:
feldughatod a seggedbe a 2 alibi szakodat az egyik levelezőn másoddiplomán, pofázni meg mindenki megtanul valamilyen nyelven előbb utóbb én még néma bantuniggert se láttam te mégse tudsz kukkot se bantuul akkor náluk is hülyébb vagy?!

Ha eddig meg nem esett volna le a primó fejednek itt a foswágeneddel széllel szemben hugyozol, az Opel már akkor egyedigyártással foglalkozott mikor még Wolfsburg egy vályogházból meg egy sor budiból állt. És manapság is sikerült arra a szintre eljutni h túlárazott szarral dobálódznak, szóval el lehet tolni innen a biciklit.

Carfan 2009.03.26. 18:31:22

@vwman: Te vered a melled a diplomáidra... Különben sem mondtam, hogy az enyém nem ér semmit. Megsúgom, Dr. vagyok, csak kicsit intelligensebb annál, hogy a homlokomra tetováltatom. Egyébként meg a Trabantos példádra csak annyit, hogy más emberek szerint a VW egy rakás szar. Akkor az már szar autó mert valaki azt mondja? Lehet van akinek a Trabant is JÓ autó. És a maga korában az is volt. Tanulj egy kis tiszteletet és empátiát majd utána verd a melled a diplomára. Semmit nem ér ha egy sötét ember nevére van kiállítva...

Ubul1 2009.03.26. 18:31:28

Most nézem, egy gyökér bölcsész aki átképezte magát műszakinak másodon, ez késsz :D

Carfan 2009.03.26. 18:32:35

@Ubul1: Na viszont a VW se túláraztott:D

Carfan 2009.03.26. 18:32:38

@Ubul1: Na viszont a VW se túláraztott:D

janó74 2009.03.26. 18:34:00

@Ubul1:vwman-nak valószínűleg kisebbségi komplexusa van azért lebegteti a két diplomáját meg a vw-jét. Ne is foglalkozzatok vele hagy mondja a magáét!

Carfan 2009.03.26. 18:35:46

Na ezaz veszekedjetek a semmin. Nem is magyarok lennénk ha nem...

Ubul1 2009.03.26. 18:35:53

@Carfan:
"VW egy rakás szar"
megmondtad a frankót, doki;) A 2es golf volt az igazi pofája a vw-nek, fapados pöcsköszörű de legalább gyilkolható, esetleg be is vállalnám, csak ebben az országban olyan állapotú nincs értelmes áron amibe bele tenném a seggemet.
A Trabant 3. generációja pedig szinte féltestvére túlméretezett kiadásban a Polo MK2-nek, szóval ékegyszerű fapados tekergő. Lényegében semmi helye a vitának ezek között mert ugyanazt az értelmetlen kraut agybajt képviseli mindkettő.
Különben mi vagy, hentes vagy paragrafus-huszár?

Ubul1 2009.03.26. 18:37:25

@Carfan:
Nem vetted a lapot h a VW-re gondoltam mikor ezt emlegettem? Mondjuk Opelékkel is elszaladt a szekér kicsit, de nem ANNYIRA! Legalább párévesen reális pénzért fosztogatják.

Ubul1 2009.03.26. 18:39:57

@Carfan:
"Parancsára Meine General, összeszedjük magunkat!"-by Fritz Thornow
XD ROFLOL

pickapu 2009.03.26. 18:42:17

Nekem már lapátolt diplomás ember, a nyelvvizsgája hasznos volt amikor az ukránokkal tárgyaltam, kapott a fordításért egy ötezrest nehogy má' kárba menjen a tudománya. Azt viszont egy életre megtanítottam vele, hogy az emberek előtt NEM illik mellet döngetni az iskolával, ugyanis a valós tettek mondják el ki vagy, a többi mifelénk csak üres olajteknő...

Randy Marsh 2009.03.26. 18:51:14

Az egyik legnagyobb emberi érték a szerénység. Ebből sajnos sokakba nem szorult semmi.

vwman 2009.03.26. 18:54:28

@Carfan:

Dr sötétet tisztelhetem benned?gyógypedagógus lehetsz maximum :D

@janó74:

nem lebegtettem a 2diplomámat ha visszaolvasol talán megérted mire írtam
kisebbségi komplexusuk meg azoknak van akik a fapad autócskájukba feszítenek ma is volt szerencsém egy astrás nagyon nagy emberhez,szembe is röhögtem

Ubul1 2009.03.26. 18:57:51

@pickapu:
Na ezért vagyok büszke rá h nekem már mindenképpen előbb volt a kezem olajos meg kormos mint akármilyen. Innen még lehet továbblépni de fentről már büdös a meló. Más kérdés h én hülye lennék neked vagy bárkinek elmenni lapátolni, ugráltatni én is tudok :D

vwman 2009.03.26. 19:00:16

@pickapu:

Carfan lapátolt neked? :D

pickapu 2009.03.26. 19:05:45

@Ubul1:Aki lentről kezdi az mindig megmarad kisembernek, most sem különbözöm a segítőimtől, és tisztában vagyok azzal, hogy minden elmúlik egyszer. A lapátot még mindig jól ismerem:))

pickapu 2009.03.26. 19:09:26

@vwman: Nem akarok senkit bántani, szerintem neked sem kéne....

Ubul1 2009.03.26. 19:09:46

@pickapu:
Asztal mögül egyébként se lehet előrébb vinni a világot, a civilizációhoz 2 szakértő kézre van szükség, mert még mindig barlangokban ugrálnánk.

Munkásököl kemény ököl, lesúlyt ahol köll!

vwman 2009.03.26. 19:21:57

@pickapu:

nem akarom én megbántani :)

w a s d 2009.03.26. 19:34:51

@vwman:

Nem vagyok benne biztos (sőt, biztos vagyok benne, hogy nem), hogy egy a szakmájához értő gyógypedagógus túl alacsony szellemi színvonalat képviselne...


A Trabant meg bizonyos szempontból zseniális. Ha azt nézem, ugyan nincs nagy hely, de el fért benne a kisgyerekes család, és mellette akkora csomagtere volt, mint 2 db mai Swiftnek.

w a s d 2009.03.26. 19:39:44

@F/: A VW mellett meg annyi szól az én értékrendemben, hogy nem egy amerikai cég tulajdona (amivel meg többe kerülnek újonnan, kb. annyival érnek majd többet 5-10 évesen is).
Mind a 2 gyár (főleg régebbi, amire láttam számtalan példát) termékeiből elég jól legózható össze valami meglepően jó egyedi autó, és ez ami nagy pozitívum szerintem (mai eszemmel legalábbis).

ps3peter 2009.03.26. 19:45:24

Elgondolkodtam. Ha a két diplomásnak egy VW az etalon, nekem meg diploma nélkül a BMW, akkor szerintem én nem akarok diplomát... Tudom, bunkó vagyok.

yard (törölt) 2009.03.26. 19:51:33

@ps3peter: Hát, ha ezt tovább bogozom, akkor már értem az Audisokat is:)

yard (törölt) 2009.03.26. 19:58:13

@Carfan: @ps3peter: @F/: @Ubul1: @pickapu: @vwman:
Minden autó szar, ami a másé és kész!

ps3peter 2009.03.26. 19:59:23

Viszont ez az Insignia tetszik. Volt C Vectrám is, de leginkább azért váltottam BMW-re, mert a 180ló/400Nm már sok volt elsökeréken. Ebböl viszont már van összkerekes is, megfontolandó. Egy OPC-t mindenesetre bevállalnék :)

yard (törölt) 2009.03.26. 20:01:40

Ettől függetlenül az autót pénzért adják, a diplomát meg...
Na nem, ez az: a diplomáért meg nem adnak autót.
Nehogy már megegyétek egymást a szar papírok miatt, az ma már kevés.

papa33 2009.03.26. 20:02:17

Jó, valami tévedés hogy nem a Suzukit fikázzák, igen itt jön az a diploma. Nos sokaknak-és lehet ez az igazi-nem is tudják hogy van diplomája. Nekik nagyobb a felelősségük-nem akarok politizálni. Hatalmas baromságnak tartom azt a VW mindenekefelett. Nem annyira rossz az az Opel, csak mért hagyták amcsik kivigyék a lóvét. Jókat lehetett a szervo nélküli FAstrával autózni, emlékezzünk vissza az autómata öv, szervofék-kormány, normális és jobb tükör nélküli 2101 Ladára, akkori királyra. Ja azért pl Gastra vagy akármelyik elhaló szervokormányát javítgatni... Ma is lehetne reális, és sallangmentes autót gyártani (Nem dákóra gondolok), olyan mindegy multiplex nélkül simán eltalál a petrol a lámpáig elektronikahegyek nélkül...
Na azt a HAstrás indexkapcsolót világbarmának tartom... A másik igazság, hogy cseppKadett valahogy kirohadt a köztudatból, rozsdás G-t viszont nem láttam.

GGG77 2009.03.26. 20:28:50

Nálam a 3-as BMW szebb. De ha egy kicsit is az eszemre hallgatok majd a lottó ötös után akkor Insignia. A valódi versenytársai szerintem nem ellenfelek, még a Mondeo sem.

vwman 2009.03.26. 20:30:06

@ps3peter:

én szeretem a VW-t,volt touaregem is,
áruház parkolójába neki cseszték a bevásárlókocsit meg neghúzták kulccsal
magyarországra fölösleges drága autót venni mert annyi irígy tetü ember van
,most passatom van és megvagyok vele elégedve

sanyey 2009.03.26. 20:30:07

@vwman: Úgyvan barátom.. Akkor légy boldog a 8 millás, olajtemető "tádé" Passatoddal, amibe (amellett h pofátlanul drága, ahhoz képest, amekkora takony) még a pótkereket is csak 15-ezres felárért adják :D Ennyi.. ahogy haver szokta mondani: "ízlések és műfaszok".. "kinek a pap, kinek a paplan".. Én Opel fanatik vagyok, mert úgy látom, hogy a Golf vs. Kadett/Astra vonalon mindíg sikerül tartani a lépést a Fosvágennel.. erre a legjobb példa az előző autóm (25-26 éves 1.3-as 75lovas D Kadett), ami megbízhatóságra még ilyen idős korában is felvette a versenyt egy akármilyen I-es golffal (ill haver 2-es 1.8-as 90lovasával 0-100ig..), arról nem is beszélve mennyivel szebb/modernebb formájú minden astra/kadett széria a kortárs Fosvágenekhez képest-.-- szal nem kell verni a nyálad, nem kellett volna megírnod az első kommented, és most nem okosítanálak :) Ennyi :) OPEL 4 LIFE!

morcosboci 2009.03.26. 20:31:13

ha a saját nyaralásodat is így számolod akkor nem jutsz messzebb a Velencei-tónál...

Csikós Zsolt 2009.03.26. 20:43:38

@Ubul1:
Hű Ubul, mindig eláll a szavam attól a forgószéltől, ahogy te földbe döngölsz egyes egyedeket. Mindig, amikor már felpörögtek a kommentek, ott teremsz faragatlan Zorróként, és szétcsapsz az igazságkarddal. Figyellek egy ideje, ez művészet. Tényleg párját ritkítja a stílusod, a moderálás határán, pengeélen egyensúlyozól, de igazából a legszórakoztatóbb dumákat lököd. Zseniális.

A TC-nél már referencia vagy - hozzászólt már Ubul? Ja, persze, megnyílt utána a föld... Ja, akkor jön most a második kommenthullám - bólogatunk ilyenkor. :-)

vwman 2009.03.26. 20:47:06

@sanyey:

bocs de 10 millás passatom van,és minden van benne DSG váltó,érintőképernyős navi meg még sorolhatnám két oldalon keresztül
egy 10 éves golf annyit ér mint kb egy 7éves vectra kicsit jobban tartja az árát a vw,inkább veszek vw-t mint egy játék autó opelt

Speedman 2009.03.26. 20:58:49

@pickapu:

Ez az ukrános, nyelvizsgásos baromságod feltette az i-re a pontot a mai napra. Nem gondoltam, hogy léteznek ilyen lúzerek. Azt hittem már kihaltak...

pickapu 2009.03.26. 21:02:15

@Speedman: Te nem tudtad hogy az orosz nyelvet értik az ukránok is? :) Okoska...

Speedman 2009.03.26. 21:02:44

@vwman:

Aki ennyire el szokott ájulni a saját autójától és fikázza a másikat (lásd te mint wv-es az opelt), arról szokott kiderülni, hogy 3-as golfal jár...

Speedman 2009.03.26. 21:07:40

@ps3peter:

Voltam az Opel nyílt napján. Kipróbáltam az Insigniát. Nagyon minőséginek tünt. Gondolkozok rajta, hogy cserekor ilyenre váltok.

Speedman 2009.03.26. 21:11:17

@pickapu:
Nem mondod?
Sitten voltál vagy hibernáltak az elmúlt tíz évben?!
Ez a duma akkor volt menő...

vwman 2009.03.26. 21:11:47

@Speedman:

mellényúltál én nem tartozok közéjük

Bambano 2009.03.26. 21:16:05

Csikós kolléga, beteg vagy, hogy nem roncsról írsz, hanem opelről, és JÓT? :)

Amikor anno Winkler tesztelte a vectra gts-t, azt mondtam, nem halok meg úgy, hogy ne legyen olyanom. Nem fogok, álltam a szavam. Most azt mondom, insignia 4x4 2.8v6 :) majd, ha a veki nem lesz ilyen jó bőrben...

pickapu 2009.03.26. 21:16:44

@Speedman: A tudatlanság nem bűn fiam, csak mérhetetlenül szánalmas ha így akarsz kijönni belőle...:)

Speedman 2009.03.26. 21:17:17

@vwman:

Akkor nem értem ezt a dühödt reakciódat. Nem mindegy ki mivel jár? Jobb lenne a világ, ha mindenki Golffal v. Passattal járna?

vwman 2009.03.26. 21:21:36

@Speedman:

nem dühöngtem,elmondtam a véleményemet
erre carfan csesztetgetni próbált

Speedman 2009.03.26. 21:23:02

@pickapu:
Álmodozz csak, hogy nagymenő vagy. Reggel majd amikor felveszed a melós ruhát a gyárban és kiküldenek sepregetni szertefoszlik ez a szép ukrános marhaságod...remélem majd meglepsz holnap is egy új sztorival.:))

Speedman 2009.03.26. 21:29:21

@vwman:
Én inkább azt olvastam ki, hogy a tényeket mellőzve kijelentetted, hogy az Opel egy szar.
Mitől is? Lehet az f astra mai szemmel nem egy nagy durranás, de a 3-as golftól sem ájul el az ember manapság. Ugyanez vonatkozik a régebbi passat-vectrákra is. Az, hogy többen ragaszkodtak(ragaszkodnak) a vw márkához egy más kérdés.

pickapu 2009.03.26. 21:36:56

@Speedman: Sajnálom, ha Téged személyesen megbántottalak valaha, nem volt szándékos. Nem tartom magam nagymenőnek, de azt elértem hogy független legyek mindenkitől. Ha ez a te olvasatodban nagymenőt jelent, akkor tényleg az vagyok, és nagy ívben teszek arra, ha valaki ilyen úton akar kikezdeni.

Csikós Zsolt 2009.03.26. 21:49:04

@Bambano:
Én is úgy éreztem, hogy lszárad a kezem. De sajnos túl nagy volt a sajtóajándék... :-)

Speedman 2009.03.26. 21:51:37

@pickapu:

Nem emlékszem, hogy megbántottál volna.
Csak a sztorid nem volt valami életszagú. Az a diplomás ember (akinek még nyelvizsgája van oroszból) és elmegy neked lapátolni elég elkeseredett(és igen csak kilátástalan lehet a helyzete). Az nem fog neked felvágni milyen tanult.
Ha téged meg ez tölt el büszkeséggel (és vágsz fel vele), hogy neked diplomás ember lapátol magadat minősíted...

pickapu 2009.03.26. 22:14:31

@Speedman: Az a volt segítőm egy igen jófejű srác ,aki friss diplomával nem tudott elhelyezkedni, de a számlákat fizetnie kellett. Angol-orosz vizsgája van, de nem volt öt éves szakmai gyakorlata. Vannak így egy páran és nem tartom szégyellnivalónak ha beállnak egy kicsit gályázni, és hidd el hogy jó hatással volt rá egy kis fizikai munka az "egyszerű emberek" között. Azóta már talált állást a végzettségéhez, de tudja, hogy vannak az életben árnyoldalak is és két lábbal áll a földön. Veled pedig nem akarok veszekedni, nem hinném hogy Neked is ez a célod, szerintem Te is a békés megoldások híve vagy.

Hrzrasn (törölt) 2009.03.26. 22:17:22

Sikerült a BMW/Audi/VW/DB-elemeket, meg jópár saját ötletet úgy összegyúrniuk, hogy ne legyen feltûnô, honnan jött az ihlet, és a pofás egésszé álljon össze.

Baromira tetszik, remélem leszoktak már a pöcökméretû, felül rögzített gázpedálról.

Tsabi 2009.03.26. 22:21:22

majd 80 kommentet kellett varni, hogy osszeakaszkodjon az opeles a vw-ssel es vic versa. Gratula. Bolcseszmernokok elore! Ja, coming out, en mercesdessel jarok, es semmi bajom a vw-vel se meg az opellal se, mindkettonek megvannak a kultikus tipusai, meg a legsziveebben letagadnak tipusai is. Mindegyik markanak van, ilyen is olyan is. Szoval en a vilagbekere szavazok. :)

Boss88 2009.03.26. 22:21:31

hajrá opel!
bravo a cikkhez, jó sztori, helyén van minden szempontból.
Ha neadj isten csődbe menne az opel az alkatrész ellátás akkor is még fennmarad 8-10évig, annyi fut belőlük hogy lesz rá kereslet.
Tudom, mert opel alkatrészekkel foglalkozunk.
Szép autó. A sedan nem annyira tetszett mint ez, habár ennek meg elég furán néz ki a hátulja amikor fel van nyitva a cstér ajtó, bár nem nyitott cstér ajtóval járkál az ember általában. Legalább jól lehet pakolni.
És sztem nem szabad az alap ülésekkel rendelni, mert az eléggé kényelmetlen., legalábbis nekem.

loláb 2009.03.26. 22:33:45

@Hrzrasn: Valahol korábban hiányoltad az autóipari újításokat a mostani autókból (olyasmiket, mint a corsa bringatartója).

Hogy tetszik a csomagtér ajtóban lévő pótlámpa? Szerintem zseniális. (Bár állítólag volt már korábban ilyen, én bárhogy gondolkozom, nem láttam ilyet mostanában)

Carfan 2009.03.26. 22:34:55

@vwman: Eszemben sincs csesztetni senkit. Akinek annyi esze van, hogy semmibe nézi a másik munkáját, ami megtestesül egy adott autóban, aki lehülyézi a másikat mert más tetszik neki, akibe annyi tolerancia nem szorul, hogy ne fikázza ész nélkül a másik autóját, arról megvan a véleményem és ha szar napom van meg is mondom neki. Akinek az a véleménnyilvánítás, hogy megalázza embertársát, azért mert X autóval jár és nem Y-nal, az a szememben egy bunkó paraszt. Akinek nem inge...

GGG77 2009.03.26. 22:35:07

@vwman:
Legalább 90%-ot adok arra, hogy kamunick vagy.

Ha viszont komolyan gondolod, amiket írsz, egy ritka nagy seggfejjel van dolgunk... Bár, amúgy is...

GGG77 2009.03.26. 22:37:25

@Speedman:
"Aki ennyire el szokott ájulni a saját autójától és fikázza a másikat (lásd te mint wv-es az opelt), arról szokott kiderülni, hogy 3-as golfal jár..."

Nem, sztem vmi újabb, és lehet, hogy Passat. Öltönyös, pökhendi macskajancsit sejtek...

Speedman 2009.03.26. 22:40:19

@pickapu:

Nem akarok én senkivel veszekedni( csak, ha muszáj :) ), de a történet első elmondásra nem így jött le. Én azon akadtam fel.

Speedman 2009.03.26. 22:46:30

@Carfan:
" akibe annyi tolerancia nem szorul, hogy ne fikázza ész nélkül a másik autóját, arról megvan a véleményem és ha szar napom van meg is mondom neki."

Nekem nem kell ahhoz. :))

pickapu 2009.03.26. 22:46:45

@Speedman: Mindenesetre jól elkanyarodtunk a témától:) JÓ KIS OPEL MI?

Speedman 2009.03.26. 22:50:58

@GGG77:

Á nem hiszem. Az a fajta már annyira beképzelt, hogy önmagával sem áll szóba. Nem hogy velünk.

Hrzrasn (törölt) 2009.03.26. 22:50:58

@loláb: De, pont ilyesmikre gondoltam. Ez tényleg ötletes, de van ugyanerre takarékosabb megoldás is: kettéosztják a hátsó lámpát, és a fele akkor is ott marad, ha felnyitod a csomagtérfedelet. Vagy kompletten a D-oszlopra teszik a lámpákat, mint pl a Volvo (az kábelezésben is sokat jelent, nem kell bevinned a lámpa másik felének kábelkorbácsát a fedél belsejébe, anyagot és melót spórolsz).

voszi 2009.03.26. 22:52:10

jézus, megtámadtak minket az agy-nihilizátor-ufók, a totálkáron dicsérnek egy opelt. fusson mindenki amerre áll!

voszi 2009.03.26. 22:53:52

komolyra fordítva, attól tartok az insignia csak olyan lesz, mint minden szép (esetleg még jó is) autó, a megjelenése pillanatában. kezdetben csodás, két év múlva lesajnált. amit az autóiparban valaki ma kitalál, azt holnap mindenki utánozza - persze szebben, jobban, még szép.

Carfan 2009.03.26. 22:59:48

@Speedman: Én nem szeretek ilyesmin veszekedni, csak elszomorít hogy egyes emberekbe nem szorul semmi tolerancia. Akinek a VW tetszik VW-t vesz akinek az Opel, az Opelt. Akinek egy 30 éves Trabant a szíve csücske legyen vele boldog, akinek egy új S600 az meg azzal. Mindenki különböző, szerencsére a motorizáció évtizedei kitermeltek annyi típust, hogy tud választani mindenki ízlésének megfelelő járgányt Velorextől a Ferrari-ig. Csak fikázni nem kellene...

loláb 2009.03.26. 23:02:55

@Hrzrasn: Olyan kettéosztott/D oszlopos megoldás tényleg sok van, pl az új Mondeo is olyan.
Az egyszerűbb, de ez egyedibb, innovatívabb megoldásnak tűnik, nekem. Mindenkinek leesik, hogy mire jó, miért van, és a homlokára csap, hogy: Tényleg!

Speedman 2009.03.26. 23:11:36

@Hrzrasn:

Nekem meg pont az tetszik, hogy nem akartak spórólni az autón. Kifejezetten tetszett azaz ötletük is, hogy a 4 és 5 ajtós között kívüről nincs különbség (mindkettő sedannak néz ki), az ötajtós mégis hozza a sokkal nagyobb rakodó teret "púp" nélkül.

Speedman 2009.03.26. 23:17:19

@Carfan:

Mindig is voltak és lesznek is ilyenek itt a TC-n. Engem spec. annyira nem hoz ki a sodromból. Ha olyan hangulatban vagyok felveszem a kesztyűt. Ha mindenki egyformán gondolkozna , na az lenne még unalmas.
Persze az idiótákra én is ugrok (örömmel). :)

Na, jó éjt mindenkinek. Mára elég volt.

Hrzrasn (törölt) 2009.03.26. 23:23:42

@Speedman: Ha az ügyfeleknek megéri az ötlet a többletköltséget, és hajlandóak ezt megfizetni, mert tetszik nekik, semmi gond.

kch 2009.03.26. 23:52:21

@Hrzrasn:
Nem csődbe ment, hanem csődöt jelentett. Ügyvéd bácsi kifárad, felmér, átszámol, nyereségessé tesz, valamint kiszámolja, hogy a hitelezők mikor jutnak pénzükhöz. Majd megy tovább a cég. Itthon ez persze nem lehetséges, mert a felszámoló mindent eladna jópénzé :)

Hajrá opel, nekem sosem volt/lesz ilyen autóm.

Hrzrasn (törölt) 2009.03.27. 00:09:00

@kch: Nem állítottam, hogy vége a csôdeljárásnak. Hogy nyereségessé tehetô-e, az a nagy kérdés. Pont az ilyen cuccokról mond le legelôször a nép, ha nincs pénz a perselyben. Örül ha van autója, nemhogy krómfelnin agyaljon.

kkn 2009.03.27. 02:34:35

Olvastam a bemutatót is, hát, hátulról tényleg elefántláb, annyira szép.
Egy új Mondeóból, meg Q7-ből összeollózott far. A szedán jobban néz ki hátulról.
A maga idejében ennél az Omega kombi is jobban nézett ki, ez csak olyan snassz újautó kinézet, nem szép, csak új, és így "divatos", mint a légynapszemüveg, meg volt a magastalpú-cipők, meg jópár csúf divatcucc.

Ciri 2009.03.27. 05:43:38

"Passatoddal, amibe (amellett h pofátlanul drága, ahhoz képest, amekkora takony) még a pótkereket is csak 15-ezres felárért adják :D Ennyi"

Na ennek a pótkeréknek fussál neki még egyszer zsenikém.

uglykid 2009.03.27. 07:14:54

Szerintem ez a kiegészítőlámpa dolog elég ratyin sikerült!Nyitott csomagtérnél elég ormótlannak tűnik a forma.
Profilból még csinos, de ferdén hátulról amolyan németes zsírosbödönre emlékeztet!
A szedán nekem is jobban tetszik!Harmonikusabb, kidolgozottabb az összkép.
Belül szuper.

diablos 2009.03.27. 07:28:27

Észrevette valaki, hogy mekkora gáztelók tolják fel a h. ajtót!Jó súlya lehet a cájgnak!A zsanérok se piskóták...
20"-os malomkerék...válságautó?Ez bizti nem húzza ki az OPEL-t a gödörből!
Kár!

w211 2009.03.27. 07:59:43

Azért a német nem változik,a wartburg turistnak ugyanilyen hátsó pót lámpái voltak,ha nyitva az ajtó.
Nekem egy Antonov repülőre hajaz a gép,annak nyílik így az eleje,vagy az a Hercules?
Amúgy a pultból hol van a vörös nagymellű polák csaj? A német meg jól bírta nő nélkül:o)

vwman 2009.03.27. 09:02:16

@Carfan:

"opelt akkor vennék ha ingyen adnák bár akkor már ajándék lenne :)
ezzel is az lesz mint a vectrával 2évesen a 7milliós újkori árával szembe eladhatod 2,5ért jó esetbe!
szerintem nem kár az opelért ha eltűnik a süllyesztőbe,utálom hogy minden második autó fostalicska astra,meg corsa dögunalom"

ez volt az első hozzászólásom,nem azt mondtam,hogy xy opelja egy szar
ha a szövegértés nem megy neked,akkor fuss neki újra a középiskolának

erre a te hozzászólásaidból részlet
"Oh persze minden VW buzi habzó szájjal utálja az Opelt mert az a "divat" VW körben. Láttam már elég marhát a te fajtádból."

te aztán igazi művelt kultúr ember vagy csak nem bkv ellenőrt tisztelhetek benned!?a színvonalad megvan hozzá

Ubul1 2009.03.27. 09:04:40

@GGG77:
Ha tényleg attól van elájulva h egy kivakaródzott moslékszállítóban (Passat) feszít, csak szánni tudom. Jellemző is lenne ebben a szarfészek országban.
@pickapu:
Ez a kaliberű primitívség engem is ledöbbent...
@Csikós Zsolt:
Köszi, tényleg frankó mikor két enyhén diliflepnis rokonlélek egymás faszát szopja :D
Szóval itt az én adagom: Én is el vagyok ragadtatva a Csikósi poétikától, a TC nagy mázlista h egy ilyen tehetségű ember is van a repertoárjában, tulajdonképp 3 éve rendszeresen olvasom ezt a szart, de fél éve jutottam el oda h már csak a Csikós féle cikkekért érdemes. Ommm max megereszt néha pár hónaljszagú utánzatot, de nem üt akkorát mint Tyson övön alul, amikor a végén beleszédül az ember.
Ez az etikai érzék meg szerintem minden Carfan által "egyszerű ember"-nek titulált egyénben megvan akit közelről csapott meg tartósan az emberi hülyeség szele, és bagóért vakarja túl sok ideje más szarát, hogy egyeseknek legyen hol lakniuk, meg jöjjön víz a csapból, meg legyen fény mikor este felbassza a kapcsolót. Mert ez a fajta ember nem él álomvilágban, pontosan tudja hol a helye, ellentétben azok javával aki kierőlködött valami háttértudás nélküli hangzatos című fekete söralátétet,(netán mindjárt 2-őt is a Te meg az Én pénzemen) de kurvára nem viseljük el mikor egy ilyen foswágenman kaliberű szarjankó a mesevilágából oltogat.
Aztán most megyek és nyomok egy idegnyugtató padlógázas szlalomot a Tranyóval mert rámbaszták a kabinajtót és mutogatnak a célirányba.

vwman 2009.03.27. 09:08:06

@GGG77:

fogadunk 10millióba hogy nem kamunick?

de ügyes vagy visszatudsz olvasni,és kitaláltad hogy passatom van gratulálok :)
és öltönyt maximum a temetésedre veszek fel
hétköznap abba járok ami kényelmes.

Ubul1 2009.03.27. 09:09:17

@vwman:
Na jó inkább kések, de ezt még akkor is kifröcsögöm:
Most már tegyél cipzárat a bagólesőre, mert már elég mélyre zülesztetted magad a szánalom trágyadombjába, mikor majd bedől ez a konzumtársadalom én fogom magam azt Hegyesnek fordítom a kocsi orrát,(mert nem lesz mi itt marasztaljon) te meg lefordulsz a székről egy agyérgörcstől mikor megkapod a legutóbbi banki kivonatot egy sor 0-val.

vwman 2009.03.27. 09:10:50

@Ubul1:

csókolom neked mid van? 1,2-es astrába feszítesz vagy valami hasonló über járgányba?

w211 2009.03.27. 09:18:53

Szeretet és béke fajtársaim!
Csíkóst a pártba! El prezidente!

vwman 2009.03.27. 09:19:14

@Ubul1:

igazad van egy sor nulla,hat nulla és elötte egy szám szokott lenni 1-6ig
a banki kivonatomon
és tudod milyen boldog vagyok
életembe nem kellett hitelt fel vennem
ami megtetszett megvettem kp-ra házat új autót bármit,sokaknak ez csak álom

cappydove 2009.03.27. 09:22:32

Azért nem kéne a VW-t az Opelhoz hasonlítani. Nekem egy Passatom van a nőmnek egy Bravo 1.4 T-jet. Mindegyikkel meg vagyok elégedve, a Fiattal sem volt még semmi baj. De mindenkit megnyugtatok, hogy az Opel kábé a Fiattal van egy szinten, ahhoz kellene hasonlítani. A VW-t minimum a Toyotához, de minőség alapján már-már Audikhoz is lehetne.

vwman 2009.03.27. 09:26:32

@cappydove:

teljes mértékbe egyet értek veled.
csak nemsoká jönnek az opelfanok és lehurrognak minket hogy az opel minimum merci szinten van

cappydove 2009.03.27. 09:27:04

vw- man, mondjuk te tényleg egy büdös gyökér vagy, minek vered magad a pénzeddel? utolsó csicska vagy, normálisan is elmondhatod, hogy jobban bírod a vw-t mint az opelt, ahogy én is, de amit te csinálsz az kibaszta a biztosítékot

w211 2009.03.27. 09:27:36

@vwman: Keressn mindenki annyit amennyit akar,és úgy ahogy tud/idézve Megyesi P/
OLYAN MÁR EZ A FÓ
RUM,MINT A MAÚNIKA SÓ!De mit várunk,ez megy az egész országban.Normális országban azon vitázna az egészséges férfi ember,hogy egy ekkora batárban mit lehetne csinálni,és hogy a nagymellű vörössel! Elveszitek az ember életkedvét,menjetek a velv..t-re beszélgetni! Tomek

kocapecas 2009.03.27. 09:48:47

@vwman:

mi a faszra vered itt magad?
arra, hogy 10 milláért vettél egy szar passatot??? büszke lehetsz magadra! leülhetsz fiam 1-es!

@cappydove:

melyik vw-t lehetne audikhoz hasonlítani? meg az audi is egy nagy rakás fos a saját kategóriájában. politikusoknak való.

kocapecas 2009.03.27. 09:53:43

@vwman:

jah és már ott elárultad mekkora májer gyerek, hogy a vw-t isteníted. látszik, hogy még közelében sem voltál egy jó autónak:D touareged volt? 15 milláért vw????????????? még egy 1-es most már télleg maradj ülve öcsi!

kocapecas 2009.03.27. 09:55:08

májer gyerek vagy. bocs!

vwman 2009.03.27. 10:03:26

@kocapecas:

mi vagy te valami elcseszett tanárbácsi? menjél az elsősök közé azok talán felnéznek rád :D
bár azt se hiszem!

vehetnék porschét ferrarit amit akarok,de ezek nem ebbe a balkáni országba valók ahol 5 forintért kinyírna a szomszéd,irigység meg rinyálás van itt csak

cappydove 2009.03.27. 10:06:35

@kocapecas:

vw touareg, vw phaeton, ezeknek a kocsiknak nevezd meg a konkurenseit, és akkor látni fogod h miben különbözik a vw az opeltől, citroentől meg hasonlóktól. amúgy meg ha az Audi egy rakás szar, pont a politikusok nem járnának vele, hidd el nekem, maguknak megadják azt, ami jó.

VrapThor 2009.03.27. 10:07:07

opelem volt a jelenlegi vw előtt. szerettem, jó autó volt, de a vw jobb. szinte minden tekintetben. ez a tapasztalatom. ezzel nem bántok meg senkit, ez a személyes véleményem.

az olyan hülyeségeket meg hagyjuk már, hogy a vw túlárazott... ha az lenne, akkor nem lenne a kategóriája meghatározó szereplője se a golf, se a passat, és a többi modell sem fogyna ennyire. ha meg a vw konszern szarokat gyártana, akkor nem lenne európa vezető autóipari vállalata. ha valami túlárazott és / vagy szar az a jelenlegi kőkemény versenyben kidől. a vw pedig nem úgy néz ki, mint aki ki akarna dőlni.

az olyanokat meg végképp nem kellene erőltetni, hogy az audi is fos a kategóriájában, mert minden, az autókhoz kicsit is konyító ember tudja, hogy ez egy bődületes nagy ökörség.

cappydove 2009.03.27. 10:09:04

@vwman:

te egyre szánalmasabb vagy, leírnád nekem h mi a foglalkozásod, h ha kp-ra vennél egy 60 millás ferrarit? csak érdekel... mert szerintem hazudozol össze-vissza

cappydove 2009.03.27. 10:10:57

@VrapThor:

respect, erről van szó, de úgysem fogják megérteni...

vwman 2009.03.27. 10:12:42

@cappydove:

vállalkozó vagyok és azt hiszel amit akarsz

cappydove 2009.03.27. 10:15:13

milyen vállalkozásod van?

vwman 2009.03.27. 10:19:12

egy ital-dohány nagykerskedés és egy étterem meg néhány lakás amit bérbe adok

cappydove 2009.03.27. 10:22:29

:D:D:D én is vállalkozó vagyok, és tudom, hogy ilyen szinten soha nem fogsz ferrarit venni, amúgy ha tényleg igazat mondanál, akkor túlléptél volna a vw-n, audi, lexus, merka, bmw egyik modelljével futkároznál, és mondhatod h nem akarsz, mert mindenki akar, csak valaki meg tudja venni, én nem tudok 20 milláért venni most egy a8-at, de szeretnék, viszont ha te ennyire tele vagy, nem passattal járnál, mint én.

kocapecas 2009.03.27. 10:24:56

@vwman:

10 óra van! ébresztő!!! ne álmodozzál tovább!!!

@cappydove:

nálam nincsen ezeknek konkurense! azért egy s osztállyal vagy egy 7-essel nem hasonltanám össze a phaetont. de az is hülye aki touareget vesz x5 vagy ml helyett.

@VrapThor:

bocs de ha vw-d van most opel után ne oktassál legyél olyan kedves! ezek szerint még nem a prémium szegmens tagjainak egyikével jársz. nekem meg volt már audim,mercedesem is több is most meg bmw tulajdonlok jelenleg és igen új nem 20 éves. az audi a 3. a 3 közül! megnyugtatlak. és nem érdelek ki mit írt. nekem volt már mindegyikből több is. nem kell a rizsa a szakértelemről.

kocapecas 2009.03.27. 10:30:31

látom jól tudok gépelni:D

beégtem:D

VrapThor 2009.03.27. 10:31:26

@kocapecas:

"nekem meg volt már audim,mercedesem is több is most meg bmw tulajdonlok jelenleg és igen új nem 20 éves. az audi a 3. a 3 közül"

tehát akkor ha az audi a 3. a 3 közül, azt azt jelenti, hogy fos!?

tegyük fel, hogy az audi a 3. a 3 közül. ez azt jelenti, hogy a másik kettő jobb. de mivel az audi is ott van a két jobb között, abban a kategóriában, ezért az is JÓ.

tehát akkor a véleményem továbbra is:

olyanokat meg végképp nem kellene erőltetni, hogy az audi is fos a kategóriájában, mert minden, az autókhoz kicsit is konyító ember tudja, hogy ez egy bődületes nagy ökörség.

vwman 2009.03.27. 10:33:50

@cappydove:

valahogy nem érdekel mit hiszel,és elhiheted nem 20forint a havi bevételem
és ha A8 jár az ember mit mondanak ebbe a balkáni országba,na ez is gengszter vagy hogy összelopta

cappydove 2009.03.27. 10:34:15

@kocapecas:

te sem vagy normális, 10 millió felett, már nincs minőségi különbség a német autók között. ott már izlés dolga minden. a phaeton, pedig van olyan jó kocsi mint a kacsafenekű 7es, az utcánkban van egy 2003-as és az i-drive halálos, az elektronika dögledezik, az új modellről még nem hallottam sem jót sem rosszat, de biztos nagyon jó kocsi, de ha mennél egy kört a phaetonnal, v A8-CAL rájönnél , hogy nincs minőségi és technikai különbség, mellesleg a 3 "nagy körül" a mercedes nagy motorjai a legkevésbé korszerűek

vwman 2009.03.27. 10:37:14

@kocapecas:

új 316i-re feszítesz? :D mert azok szoktak így nyilatkozni
és én a valóságban élek,nem is akár hogy
ha majd nagy leszel talán te is élhetsz így :)

yard (törölt) 2009.03.27. 10:40:48

@vwman:
Bocs, de lóf@sz van neked nem 7-8 számjegyű számlaforgalmad, az még adósságban is sok. Tapasztalatom szerint akinek pénze van, az nem veri dobra.Szerintem nem kéne itt keltened a hangulatot. A makkos cipő pedig már nem divat, bármilyen zsírgazdag vagy. Sőt, ma már az adócsalók és konszolidáltan öltözködnek.
Addig vered itt a nyálad amíg az APEH rádugrik (IP cím) aztán majd vizsgálgatnak.

vwman 2009.03.27. 10:50:16

@yard:

irigykedhetsz nyugodtan ha már másra nem telik :)
makkos cipő,az maximum a te ruhatárad ékes darabja,én adidas-ba járok,mellényúltál bár ez nem újdonság

vwman 2009.03.27. 10:52:41

ja és az APEH saját magát ellenőrizhetné hogy ne adjon magának x millió prémiumot a semmire

kocapecas 2009.03.27. 10:55:51

@vwman:

2000 hektár földem van átlag 600eft/hektár értékben. van 2 telepnelyem, 5ha lebetonozva épületekkel, 100 millás szártóm, 250-300 millás géppark, 40 milka egy john deere, 2db saját lineárpályám stb. tudok élni de köszi hogy aggódsz csá!

@cappydove:

nekem ez avéleményem a tapasztalatom alapján. neked más a tied alapján bár...

@VrapThor:

a 3 közül a harmadik. nem a kategóriában.

vwman 2009.03.27. 10:59:03

@kocapecas:

soroljam én is hogy mennyit ér csak az éttermem épülete,meg a ital nagykeremé
maradjunk annyiban hogy csóró vagy hozzám képest :)

Szabi01 2009.03.27. 11:04:50

vwman
Valószínüleg nem érzed, de ez így nagyon gáz amit előadsz.
Ha tényleg sok pénzed van, akkor már csak a kultúra hiányzik mellőle.

ratrider02 2009.03.27. 11:06:54

Olvasgatom egy ideje a kommenteket, nem tudom, megállni, h. ne szóljak közbe, szerintem van alapom is hozzá: gyerekként első nyugati autónk egy Opel Kadett E 1.2 LS, (full fapad) volt. 8 évesen kezdett porladni, de elég sok mindent kibírt. Szerintem kitűnő autó volt a maga korában. Olyannyira, hogy némi kitérővel, (Suzuki Swift, Fiat Brava) az azóta szétszéledt család visszatért az Opelhez. A szüleimnek egy H Astrája van, apróbb garanciális probléma ellenére tökéletesen üzemel (az ülése viszont tényleg szar) nekem egy Astra G-m van (ülés dettó) tökéletesen bírja a kínzást, nagyon jó fogyasztással és elegendő extrákkal, és a bátyámnak egy F Astra a változatosság kedvéért,(full fapad), de a legkényelmesebb üléssel!!!!, és 8 éves kora ellenére nem rohad. Lehetnék elfogult, de azt mondom, hogy ebben az alsó közép szegmensben tökéletes választás, ahogyan egy VW is az lehet!!!! Egy baja van: rossz az árképzése, ezért használtan jóval olcsóbban meg lehet venni mint a vele korú fordokat vagy volkswageneket (persze új autó vásárlói szemszögből mondom ezt)

vwman 2009.03.27. 11:08:50

@Szabi01:

tudod mennyire nem érdekel a véleményed
neked fogok bizonygatni,na ne nevettess

VrapThor 2009.03.27. 11:21:27

@kocapecas:

bocs, de ezt most nem vágom. hogyhogy nem a kategóriában? az audi egy kategória a bmw-vel, mergával.

hajti 2009.03.27. 11:23:47

sajnos én is az MG-t szidtam, hogy az Opelt a sárba húzták, de sajnos ez így nem teljesen igaz. német híradóban nyilatkozta a gazdaságis elemzős vastagkeretes szemüveggel, hogy az Opel 2003 óta veszteséges, és nem is keveset sikerült felhalmozniuk. Merkel asszony mellettük áll, csak ha ők kapnak, akkor a BMW meg a Mercedes is elkezd vakarózni, hogy nekik is van annyi munkásuk, amennyi az Opel-fivéreknek, velük mi lesz? van pár kósza hír azokról, akik az Opel iránt érdeklődnek, pl. egy napkollektorokkal foglalkozó cég, még előnyös is lenne a "zöld" autók miatt, meglátjuk.
akinek Fordja és csak 1 diplomája van, az hova tartozik...?

Szabi01 2009.03.27. 11:23:58

Érti mindenki, nem kell semmit bizonygatni, te kis übermens :-D

cappydove 2009.03.27. 11:27:26

@vwman: @kocapecas:

kutyák vagytok, ugassatok, ekkora két szánalmas seggfejt, pénz, pénz, pénz, ez a blog az autókról szól csicskák

mind a ketten csórók vagytok, csak az veri a nyálát ennyire pont, lépek is mert nem bírom a sötétséget.

w211 2009.03.27. 12:00:05

Nekem van egy gyönyörű lányom,megértő feleségem,baráti köröm,pár rozsdás autom.A gazdagság belülről fakad,ombre!Ja,diplomám is van,és hála istennek egészségem is. Szerintem mindkettőtöknél gazdagabb vagtok!

vwman 2009.03.27. 12:25:57

@cappydove:

a sötétség belőled fakad :D
savanyú a szőlő ha csöves vagy igaz!? :)

sztrovacsek 2009.03.27. 12:47:55

Édes istenem, mennyi kispöcsű ember van!:o)

cappydove 2009.03.27. 12:55:29

@vwman:

tudod h képzellek el?
olyannak , mint akit világéletében baszogattak és soha nem volt nője, és most itt keménykedik arctalunk egy blogban, hogy fedezze a kisebbségi komlexusát azzal, hogy kápéra majd ferrarikat vesz. aki kápéra tud ferrarit venni, az általában műveltebb, mint te.

sztrovacsek 2009.03.27. 12:58:29

Ki a francot érdekel, hogy kinek milyen vagyona van -arctalanul- egy autós blogban
Még ha igaz is lenne, akkor annak van igaza akinek több pénze van?

vwman! ...ha ez bakáni ország, akkor miért nem húzol el nyugatra? -meglszünk a te fajtád nélkül is.....

loláb 2009.03.27. 12:58:44

@vwman: Nem akarok belemenni a szájtépésbe, hogy jó-e vagy szar-e az opel, vw, de öregem, ez egy opel insigniáról szóló poszt.
Mondd már el, te mi francot keresel itt?
Nyilván ide olyanok írnak, akiknek szeretik az opelt, vagy csak tetszik az Insignia. Te vagy az egyetlen kivétel, de biztosan te vagy az, aki habzó szájjal szarozza a márkát, és egyetlen megjegyzése nincs a poszt konkrét tárgyához, az Insignia kombihoz.
A többiek a véleményüket írják le, lényegesen kulturáltabban, mint ahogy te.

Jó széllel szemben hugyozni? Mert, ha igen, akkor csináld nyugodtan.

P.s: 14 év fölötti férfinak használni azt a szót, hogy fostalicska, szvsz legalább annyira égő, mint a pasi.

qualitaet 2009.03.27. 13:23:25

@loláb:

"P.s: 14 év fölötti férfinak használni azt a szót, hogy fostalicska, szvsz legalább annyira égő, mint a pasi. "

Phűű, ez jó volt! ;)

vwman 2009.03.27. 13:58:28

@cappydove:

tévedsz én szoktam basztatni az embereket mert megtehetem,főleg az ilyen senki háziakat mint amilyen te vagy,
és a feleségemet kérdezd meg mennyire nincs nőm :)

@loláb:

aki egy g astrát tudott összehozni az extra jó fizujából az szerintem huzza be fülét farkát

és annyit mondtam hogy ingyen se kéne opel,nézz körül az astrádba a szovjet fröccsöntő üzembe különb műanyagokat csináltak 70es évekbe mint amik a belterébe vannak,az ülés egy lapos 0 oldaltartást adó camping szék,a váltó akad és pontatlan 1.4-es motorral 80-110re egy hét mire felgyorsul pozitívum gyorsabb talán egy biciklinél,és többen elférnek benne
volt szerencsém haverom g astrájához ennyit lehet róla elmondani

Speedman 2009.03.27. 14:32:48

Csikós Zsolti!

Látod mit csináltál ezzel a poszttal?!
Ide irogat az "üzleti élet" krémje!
A "milliárdosok" veszekednek kinek van több pénze. Ejnyebejnye...

w a s d 2009.03.27. 14:34:48

@yard: Na ja, abba nem tudok bármikor beülni és menni ahova akarok.:D

Ubul1 2009.03.27. 14:44:36

Apaaa, kezdődíík! Zsolti bástya, most már pálcát törhetnél az ittlévők között, aztán törölhetnéd az utolsó cc 50 kommentet és komment disabled ezentúl ehhez a posthoz, még ha ez bevételkiesést is jelent, mert nem akarná lejáratni magát a TC sem, ugyebár. Pláne hogy ennél ártatlanabb baromságok miatt is volt korábban (fasz)ommm mester bannolni.
@w211:
tökéletesen rátapintasz a mindennapok lényegére: egy mindig megértő pár mellett aki ráadásul tehetséges az ágyban, meg netán még főzni is tud már nem lehetne unatkozni. Pláne ha annyiszor lenne kívánós naponta mint én XD@VrapThor:
Tökéletesen egyetértek az elképzeléseddel, az ízlésed a helyén van. A (mindenkori)Sorrend
Mercedes
BMW
Audi
VW
Az Opel pedig egy külön kategória, de sok értelemben többre tartom mint ezt a sehonnani VW-t akinek az első sláger modelljét olaszok dobták össze olasz járgány alapján, miután lebuktak azzal h épp egy Fityót analizálnak, mert fingjuk sincs a helyes modellpozícionálással.
Uff, én beszéltem!

Ubul1 2009.03.27. 14:47:26

@Speedman:
"A "milliárdosok" veszekednek kinek van több pénze. Ejnyebejnye..."

ROFLOL, lógsz egy tiszta alsógatyával nekem, bepisáltam a röhögéstől! :DD

loláb 2009.03.27. 15:10:19

@vwman: Nem emlékszem, mikor kértem, hogy adj életvezetési tanácsot, csak arra voltam kiváncsi, mi a franc örömöd van abban, hogy mindenkinek elküldesz a fenébe, és minősíted az embereket az autójuk alapján.

Nem veszed észre, hogy csak saját magad utáltatod meg, illetve mivel vwman-ként osztod az észt, növeled az autós előítleteket?

De lehet, hogy az Opel fizetett ügynöke vagy: Emberek, ne vegyetek VW-t, mert olyan büdös bunkók lesztek, mint vwman, vegyetek inkább Opelt, a normális emberek autóját.

vwman 2009.03.27. 15:23:56

@loláb:

tudod mennyire érdekel ki mennyire szeret innen,a te véleményedre meg teszek magasról, mi a rendszáma a konzervdobozodnak?
opel a csóró emberek autója de ezt te is tudod,hiszen te is közéjük tartozol

lacza87 (törölt) 2009.03.27. 15:32:44

@vwman: de nem is a kocsijuk illetve gazdagságuk alapján ítéljük meg az embereket, igaz?
És a valóság az h a VW sem a gazdag emberek autója, kivétel te aki a kacattárolókból összeszedegeted egy Ferrari árát.

vwman 2009.03.27. 15:45:54

@lacza87:

igazad van touaregel meg phaetonnal szegény emberek járnak,hogy te milyen okos vagy
lehet hogy te guberálásból tartod fent magad kis csöves,de én nem,ha jól viselkedsz adok neked pénzt kenyérre

lacza87 (törölt) 2009.03.27. 16:01:51

Köszönöm, nem vagyok rászorulva a pénzedre. Még guberálni sem guberálok és otthonunk is van.
A Phaeton és a Touareg pedig a méretkategóriáján belül kifejezetten olcsó autó.
Egyébként tudod mi az igazán gazdagok autója RollsRoyce Maybach Bugatti (jabazzeg az is VW:D ) Tudom neked is állhatna mindből a garázsban, csak hát ugye az olyan irigy kis csövesek mint én...
Arról nem beszélve h a még gazdagabbak magánrepülővel nyomják. Sőt még űrhajón is bérelnek maguknak helyet, ha épp úgy tartja kedvük. Innen nézve egy többmillió példányban eladott, öreg korára benzincsempészésre optimalizált tucattermék...

Szabi01 2009.03.27. 16:06:27

@sztrovacsek:
Én is gondolkoztam, hogy mire vezethető vissza ez a nagyfokú kulturálatlansággal kevert kisebbségi komplexus.
Lehet, hogy neked van igazad! :-)

Mindenesetre szerintem ez jót tesz a blognak, mert van forgalom és jót tesz az komplexusokkal kevésbé küzdő embereknek is, mert van kin röhögni. Amitől ugye még nagyobb a forgalom...
Az, hogy autós blog, az szerintem mellékes. :-)

Speedman 2009.03.27. 16:13:13

@Ubul1:

Azért jó tudni, hogy telnek a milliárdosok napjai.
Az egyiknek 2000ha földje van, itt a tavaszi munkák ideje, ő meg a neten veszekszik a másik "milliárdossal", hogy Ő neki van a több pénze.
A másik egy nagykerből és egy étteremből lett milliárdos (jó tudni, hogy elég ennyi hozzá) meg váltig állítja, hogy csak azért nem vesz Passatnál nagyobbat, mert fél kinézik akkor.
Kik? A többi milliárdos? Kötve hiszem.
Az i-re meg az teszi fel a pontot, hogy ők megmondják milyen jó ill. szar az f-es Astra v. a Golf.
Elképzelem, ahogy a kőgazdag olvassa a használtautó teszteket és mondja magában: ha nem néznének ki sem vennék f-es Astrát. De a 3-as Golf! De kéne egy ilyen...

GGG77 2009.03.27. 17:34:48

@vwman:
"fogadunk 10millióba hogy nem kamunick?"

Jól sejtettem. A rosszabbik esetnek tűnik. Komolyan gondolja...

"hétköznap abba járok ami kényelmes."

Melegítő, atléta? Ahhoz passzol a fehér Golf I GTI.

Csikós Zsolt 2009.03.27. 17:41:14

Khm, vwman, csak halkan jegyzem meg, nem zavar, hogy mindenkit magadra haragítottál itt? Lehet, hogy van pénzed VW-re, szereted is, de úriember nem viselkedik így. Nem üvölti világgá a pénzét, nem megy bele ilyen kicsinyes vitákba, kicsinyes dolgokról, és nem kap agyérgörcsöt, ha rájön, rózsaszín Barbie-kosztümben ment a skinhead-bulira, és néhány beszólás után most hirtelen csend lett. Persze ha nem szeretnél úriember lenni, nem szóltam, csak én még úgy tanultam, hogy a fáról lejövés óta nagyjából abban az irányban próbál irányban maradni az emberiség.

Mellesleg csak azért nem moderállak ki, mert inkább bosszút állsz magadon, ha tovább irkálsz.

Ja és egyébként meg nem tesz rosszat a TC-nek, ha hozol pár kattintást, bár nagyon tele van már a postaládám azzal a szeméttel, ami erre a posztra jött ma, takaríthatok majd.

Egyébként ha ennyire a szádra jön az embertársaid megítélésénél a "senkiházi" szó, akkor jobb, ha megtanulod - ezt egybeírják. A többi helyesírási hibáddal nem foglalkozom, arra nincs elég időm, nekem sajnos dolgoznom kell a kis pénzemért. De legalább szerettem volna segíteni benne, hogy legalább azt tudd, ami az életviteledhez okvetlenül szükséges.

Uraim, most voltam egy óvodai ünnepségen, talán már az ott fellépő kicsik nem bonyolódtak volna ilyen vitákba, szerintem érdemes abbahagyni, úgy gondolom, minden érintett fáradt. A poszt is nagyon az.

Üdvözlettel

A "moderálok" gomb fölött lebegő csúnya kéz tulajdonosa

vwman 2009.03.27. 17:52:07

@GGG77:

normális ruhatáram van
lehet hogy számodra a melegítő atléta combo a hétköznapi viselet,de akkor már tudom milyen népcsoporthoz tartozól
és miért nem vállalod fel a neved GGG77, valószínűleg Gazsi a "becsületes" neved ne titkold

vwman 2009.03.27. 17:55:17

@Csikós Zsolt:

a senkiházi szó közbe véletlenül nyomtam space-t
azon kívül szerintem nem sok kivetni való lehet a helyesírásomban.

vwman 2009.03.27. 17:57:50

mellesleg ha nem kezdenek el kötekedni velem (carfan),akkor én is tudok normális hangnemben hozzászólni.

yard (törölt) 2009.03.27. 18:08:12

@vwman: Szerintem térjünk vissza az Opelre, illetve Rüsselsheimre. Mint az elején írtam az utóbbi időben onnan remek tervek kerülnek ki, -márkától függetlenül- és ha tetszik, ha nem divatot csináltak. Az Opel pedig bővítette a palettáját egy olyan szegmenssel ami piacképes.(mondjuk ez nem nálunk dől el) A leírás szerint pedig sokan elfogadnák az itt írogatók közül is.
(A hülyeségeidre nem reagálok, naponta valódi üzletemberekkel tárgyalok, ilyen modorral a titkárságomról is kidobnának.)
Viszont CsZ-t cikizem, nem futotta business clase-ra? (vagy magángépre):D:D:D

loláb 2009.03.27. 18:29:40

@vwman: Leszűrted a lényeget, gratulálok.

tyuxarazegesz 2009.03.27. 18:37:15

Az tökjó, hogy bármihez lehet itt hozzászólni, a végén majd' mindig ugyanazok anyázzák itt zsigerből egymást.
Tisztára mintha a parlamenti közvetítést nézné az ember.
Roppant szórakoztató, de kissé fájdalmas, mint sajtreszelővel rejszolni..
Az Opelért kár lenne, nem olyan rossz kocsik, az Insignia pedig kifejezetten szép is.
A legjobb lenne a cégnek ha leválna a GM-ről, többen írták lényegében ezt,és magam is így vélem.

Csikós for president, magyar gyártmány!!


Uraim, beszéljünk másról is picit, hétvégén indul végre a F-1!!

vwman 2009.03.27. 18:46:15

@yard: @loláb:

na most hagy ne mondjak semmit.....

de találtam egy trabant retro reklámfilmet

docler.hu/video/2166

Ciri 2009.03.27. 18:49:17

@Csikós Zsolt:
"Uraim, most voltam egy óvodai ünnepségen"

Milyen ovis ünnepséget szoktak tartani Március végén?

He? :DD

Ciri 2009.03.27. 18:50:31

Jaj, tudooom !!

Tábortűz, körülállva, énekléssel !

(Felgyújtották a Pandát)

Csikós Zsolt 2009.03.27. 18:53:08

@Ciri:
Már megint rossz vagy... Kimittudomén volt, a Bálint fellépett, de úgy motyogott, hogy semmit nem lehetett hallani belőle, még egy büszke apai füllel sem. Különben tényleg a Pandával voltam ott, mert tudtam előre, hogy a Mercinek nem lenne parkolóhely. És tényleg, egy háromnegyed helyre álltam be, valszeg valami kispolák hagyta ott. :-P

Seca81 2009.03.27. 18:56:06

Lehet, h előrehozták Anyák napját...
Pandácskát békén hagyni! Lelke van a drágaságnak :)

Ciri 2009.03.27. 18:58:56

@Csikós Zsolt:
Á, nem kispolák volt az, hanem bicikli! :D

loláb 2009.03.27. 19:04:50

@Csikós Zsolt: A pandáról írhatnál alkalomadtán valamit, nekem már kezd hiányozni.

Ciri 2009.03.27. 19:08:46

@loláb:
"A pandáról írhatnál alkalomadtán valamit, nekem már kezd hiányozni."

Szerintem is! :D
Például a következő címekkel:

-Ellopták a Pandát (kínaiak)!
-Megsemmisült a Panda!
-A panda fehér lett (lemeszelték)
-Egy panda, tíz csákány! stb stb.

yard (törölt) 2009.03.27. 19:33:46

@vwman:
Mondjuk Zwickau ha nem is, de Eisenach túlélte a "kétütemű" korszakát. Persze messze nem Volfsburg:)

yard (törölt) 2009.03.27. 19:35:11

@vwman: csinálj már egy format C-t, légyszi. (próbáld ki)

sztrovacsek 2009.03.27. 19:37:18

Itt a nagy pénzezésben elfelejtettem, hogy mit is akartam írni..... :o)

Csiki úr!
"""ami megérzésem szerint a legjobb autó, amit az Opel a Rekord C óta bemutatott.""

Azért a lotus omega ott volt, sőt még mai nappal is megállná a helyét. :-)
/szerintem/

sztrovacsek 2009.03.27. 19:39:35

@Ciri: ""nem kispolák volt az, hanem bicikli!""

.... inkább behúzták a kukát..... :-))

yard (törölt) 2009.03.27. 19:41:39

CsZ!
Légyszives menj ki a garázsba, gyorsan szedjél szét valamit, dobd fel a fényképeket, a szöveget majd hozzáírjuk.
mert ez már unalmas.
Igazad van, nem kell idejárni:)

vwman 2009.03.27. 19:43:06

@yard:

előbb próbáld ki te,aztán igyál egy molotov koktélt :)

yard (törölt) 2009.03.27. 19:56:22

Azért az Opel régen is alakított: E Kadett, frankó Cw-vel, spec hátsó kúpos rugóival korában (nemcsak az év autója cím miatt) igencsak népszerű volt, kinn is itthon is.

Szabi01 2009.03.27. 19:56:40

Sajnálattal látom, hogy vége a kőgazdag vagyok vazze típusú vitának. Még mielőtt teljesen bezár az óvoda, a hangulat fokozása érdekében megjegyezném, hogy volkswagenes barátunk 1-6 és hat nulla összegű bankszámlával villogott. Ami valljuk be elég szerényke, nemhogy a milliárdos léthez, de egy jobb autóhoz is igen csekély összeg.
Ezt egy kicsit nem értettem a nagy villogás közepette, de most már hagyjuk.
Beszéljünk a cikkről!
Egyébként olvasta valaki? :-D

kocapecas 2009.03.27. 20:12:44

@vwman:

nem értem mi a fasz bajod van! megugrott a törlesztő a passatra+ nem fogy a rántott hús???:) akkor ez nem a te válságod:D aki meg azt írta, hogy szarozom a golfot meg az astrát, én ilyet nem mondtam. és igen már lassan 1 hónapja mennek a tavaszi munkák. de nem én ülök a gépen. reggel fél 7-kor elmondom minden nap, hogy mit kell csinálni. az irodában meg van net. egyébként meg csak ennek a vw-s kispöcsnek szóltam be hogy mekkora lúzer hogy 10 misiért vw-t vesz. ezt meg tartom most is.

Szabi01 2009.03.27. 20:13:09

Szerintem is jó autó volt.
Gyerekkoromban a szomszédnak volt egy Opel kapitan. Az mekkora szám volt! (70-es évek) Nekünk Skoda oktáviánk volt, kicsit hasonlítottak, (gyerek szemmel)
Csak akkor a Skoda öreg szarnak számított, az Opel meg nyugati gépnek. Pedig öreg szar volt az is. "Az opel sosem kop el" mondta mindig az vén marha szomszéd, azután részegen bele esett vele a saját pincelejárójába.
Ment is a bontóba szegény autó.

Na meg egyszer még ifi koromban egy barátnőmnek volt 1,6-os kadett D, na az nagyon ment! Ha akkor az az enyém lett volna, már nő a moha a síromon.
Egyébként soha nem volt Opelem, de semmi bajom vele.

vwman 2009.03.27. 20:15:21

@Szabi01:

csókolóm annyi a havi bevételem,
nem baj
megtanítalak szöveget értelmezni :)

Szabi01 2009.03.27. 20:16:21

Ja, az előző hozzászólásom yard-nak szól, csak elfelejtettem odaírni.

vwman 2009.03.27. 20:20:38

@kocapecas:

kp-ra vettem még mindig,rántott hús meg nincs.
menjél inkább aludni,mert holnap fáradt leszel a földeken kapálás közbe

Szabi01 2009.03.27. 20:25:54

Hát az bevételnek is soványka.
De lépjünk már túl ezen! Hidd el nekem, hogy mindegy, mert ha gazdag vagy, ha szegény én mindig le foglak nézni, csak mert hiányzik belőled az alapvető kultúra. (Ha belőlem is hiányozna azt mondanám bunkó vagy.)
De nem mondom ! :-)
És nem kell nekem megfelelned, úgyhogy ne tépd a szád, vita lezárva.
Beszéljünk az Opelről.

kocapecas 2009.03.27. 20:36:32

@vwman:

"kp-ra vettem még mindig,rántott hús meg nincs.
menjél inkább aludni,mert holnap fáradt leszel a földeken kapálás közbe"

kapálás közbeN nem közbe:P ilyenkor nem kell kapálni vazze! a búzát, repcét nem kell kapálni. a többit meg most vetjük. remélem szórsz a pörköltbe abból a fűszerpaprika őrleményből amit téglaporral dúsítottam, hogy jobban nyomja a súlyt:D te egy lúzer 14 éves pöcs vagy aki influenza miatt ma hiányzott a suliból és kommentelgetett egész nap. érdekes mindenkinek 10 percen belül válaszoltál. ennyire nem viszik a piát,hogy így ráérsz vagy lerohadt a szar 2.0tdi-s passatod ahogy a többi ugyanolyan is a környezetemben. átlag 3-4 szer voltak traileren 2 év alatt. fasza kis gép.

vwman 2009.03.27. 21:17:51

ja akkor veted a búzát ekével :)
tudod van laptop meg mobil internet, lehet hogy hozzád falura nem jutott még el :) ma éppen ráértem,reggel annyi dolgom volt hogy elmentem néhány dologért a metroba
a passatom meg nem rég múlt 2éves,van benne 68000km és még nem hagyott cserbe

kocapecas 2009.03.27. 21:27:20

@vwman:

"a passatom meg nem rég múlt 2éves,van benne 68000km és még nem hagyott cserbe"

cserbeN:D

ja akkor veted a búzát ekével :)

a búzát ősszel vetjük és ezt vetőgéppel tesszük nem ekével, azzal szántani szoktak. nálam falun is van wifi meg iphone:) meg laptop is egy 4gigás msi a kocsiban. azért ebből azt hittem kinőttek a pestiek már, vagy te lennél az utolsó mohikán:P nem irígylem a csoda passatodat nekem jó a bmw is hétvégén, dógozni ugyis hilux-szal járok:P

Ubul1 2009.03.27. 21:40:21

@Csikós Zsolt:
Diplomatikus voltál, mint mindig szenszej!
A hétvége nem csodálatos alkalom h jól összeolajozzuk magunkat? Várom estére a Csikós-féle "berheljünk kreatívan" postot mert holnap(nem megyek be melózni csakazértsenem) én is jól összebaszom magam, mert rángat a mociban a lánc, (lehet h kicsit deformálódott a hátsó lánckerék tengelye), meg a nem éppen kíméletes vezetési modoromtól mindkét kerékben radiálisan meg axiálisan is egy fél Himalája,(komolyan hullámvasút még az errefelé gyakori tükörsima utakon is) kicsit küllőt nyúzok. :D
Rock 'n' Roll faszikáim, legyetek jók!

Szabi01 2009.03.27. 21:58:33

Még egyszer hozzá kell szólnom!
Eddig röhögni jártam ide, de vagy meguntam, vagy elvesztette a blog a humorát, de valahogy szánalmas lett az egész.

Szóval gondolkozzunk és öntsünk tiszta vizet a pohárba!
A vagánykodás tárgya 1-6 mFt bevétel/hó.
Legyünk rendesek, az legyen átlag 4mFt bevétel/hó.
Italt vesz- elad. Ételt vesz-feldolgoz-elad.
Italon árrés mekkora lehet 10-20%? Ismét legyünk rendesek, és legyen 50%!
Akkor szállítók kifizetve és marad 2mFt/hó. Na, abból kell fizetni minimum egy pincért, egy konyhalányt, egy szakácsot. Az ital nagykerben egy eladót. Ha éhbérért is dolgoznak, az járulékaival együtt minimum 1mFt.
Maradt csórikámnál 1mFt/hó.
Hát ha ezt 100%-ban kivenné, ekkora archoz már önmagában soványka bruttó fizetés lenne, de ebből még ki kell fizetni a vizet, villanyt, gázt, a szemétszállítást, esetleg a helységbérleteket, a könyvelőt, és legdurvább tételként az adókat.
Ekkor már mínuszban vagyunk, de minimum nincs pénz, pedig még nem beszéltünk a karbantartásról, és a fejlesztésről. (Tányérok, poharak, konyhai eszközök, evőeszközök, terítők, festés-mázolás, mosoda, HACCP, rágcsálóírtás, stb. stb.)
Az a 6mFt havonta nagyon nagyon éhhalál.
Ez van, mikor valaki annyira nincs képben, hogy még nagyot sem tud mondani.
Ennyit erről!

Ubul1
Holnap én sem dolgozom, tényleg szép kéz összeolajozós nap lesz!
Főtengelyt cserélek az oldalkocsis TS-ben!
A sok irodai hasnövesztés után, már előre jól érzem magam!

cappydove 2009.03.27. 22:33:55

@Csikós Zsolt:

Szerintem vw-mant ideje lenne kidobni a oldalról, szerintem is jobb a vw, mint az Opel, szerintem is minőségi cucc az Audi, de felháborító, hogy itt veri a nyálát a nem létező milliárdjaira. Hozzá képest mindenki csóró, hasonló, én jó nevelést kaptam, de az ilyet legszívesebben pofánverném.

cappydove 2009.03.27. 22:35:54

@Szabi01:

respect, egy értelmes ember...

Bambano 2009.03.27. 23:47:26

@Szabi01: egy átlagos, nem leszakadt, de nem is csúcs étteremben egy deciliter gyümölcslé annyiba szokott kerülni, mint egy literes doboz a sarki ábc-ben. Tehát az 50%-os nyereség becslésedhez adj hozzá még 950%-ot.

Ha bemész pl. a Pólusba, ott több gyorskajáldában is 400 forint körül adják azt a fél literes coca cola terméket, amit normálisan 200 alatt simán megvehetsz egy jobb beszerzési forrásból. De ez gyorskajálda, nem rendes étterem.

Egy kiló sertéskaraj ára 1000-1250 forint bruttóban nagyker áron. Egy adag ételhez 12.5 deka hús jár. Ezért alsó hangon elkérnek 2000 forintot. Tehát a hús része legalább 8x-os szorzóval megy.

Ennyit a bevételi oldalról. A kiadásokat nem akarom firtatni, de az a vendéglő, ahol nem két hét alatt akarnak meggazdagodni, rendszerint hosszú távon is jó pénz.

Szerintem hat misi árbevételből simán ki lehet hozni 5 misi eredményt, amiből még le kell vonni az adót, helyiségbérletet, alkalmazotti költségeket, stb. De nem hiszem, hogy egy miller marad.

Más: ami technológia manapság a traktorokon meg kombájnokon van, azt egy pesti el se hiszi:) de lenne nagy meglepetés, ha mindent látna működni...

Szerintem is beszéljünk az opelről. opel rulez:)

GGG77 2009.03.28. 00:05:13

@Szabi01:
Szabi, sajnos egy átlagos vendéglőben minimum 100% van egy italon (ez pl. a sör), de a legjobb minőségű kávét is feltételezve egy presszó max. 40 Ft. Ugye itt már 4-500%-ról beszélhetünk. Az ételt nem is mondom, az a legnagyobb kasza a kávé mellett.

GGG77 2009.03.28. 00:09:45

"@Bambano: Szerintem hat misi árbevételből simán ki lehet hozni 5 misi eredményt, amiből még le kell vonni az adót, helyiségbérletet, alkalmazotti költségeket, stb. De nem hiszem, hogy egy miller marad."

Nem marad annyi belőle, ha minden tisztán megy. És ma már bazi nagy kockázat a stiklizés. A vendéglátó fókuszban van az APEH-nél és a VPOP-nál is.

O&O 2009.03.28. 08:38:35

" cappydove 2009.03.27. 09:22:32 "

Na ne csináld pajtás, ez még viccnek is rossz!

cappydove 2009.03.28. 09:16:29

@mmmmmmmm:

Mi a problémád barátom?

Maci111 2009.03.28. 09:18:39

Opelt a Magyarnak! Véleményem szerint senkinek nem lett volna szabad erősebb márkákat bődületes hitelekre megvásásrolni, most nem itt tartana az ország!
Megtakarítás, tanulás, befektetés ez a jövő gyerekek, az új csiri-biri autó vásárlása a legtöbb honfitársamnak csak önkielégítés, meg nekem miért nem lehetne...
Buta beteg ország...

Majd most sokan visszakerülnek a való világban.

tomnemtom 2009.03.28. 09:26:27

"azon kívül szerintem nem sok kivetni való lehet a helyesírásomban."

most feküdtem le a porba, fetrengeni röhögéstől.

aqwre (törölt) 2009.03.28. 15:19:04

Ez a Népautós veréb,aki annyira tele van,hogy már nem tudja mire költeni SAJÁT MAGA JÁR A METROBA VÁSÁROLNI!! Figyelj fiam! Ha tényleg sok pénzzel teli éttermes vagy ( mert ugye csak az tud venni Ferrarit ) akkor tudhatnád,hogy a METRO a középszerű vállalkozók beszerző helye! Szinte az összes komolyabb vendéglátost ismerem és egyik sem jár vásárolni! Mert mindent házhoz hoznak,ha kell pár beszállító csak szólj és segítek!!Nem járnál Te vásárolni, hanem lenne egy droidod aki elintézi! Metroba járni a legocsmányabb dolog,sajnos én is ezt nyomom már vagy 10 éve mert a vendéglőm nem csinál milliókat hanem csak szűk 100 ezres összeget termel. Középszerű vállalkozó vagy,ami a mai világban egy becsülendő dolog de,hogy azért nem veszel komolyabb autót mert lehúzzák a parkolóban az borzalmas szar vaker:) Üdv: Egy kisvállalkozó éttermes

yard (törölt) 2009.03.28. 17:43:08

@PUG 607:
Hagyd már ezt a szerncsétlent. Ez is a szülők felelőtlensége: magára hagyják az értelen gyereket az meg netezik, szextelefonál, felgyújtja a házat, stb. Sajnos elég mindennapi eset.:)

Szabi01 2009.03.28. 18:43:26

@GGG77: Igazad van! De ne felejtsd el, hogy nem étteremmel számolunk, mert italnagykereskedésről is szó van. Ahol tényleg 10-20% a haszon. Így saccoltam a kettőre együtt 50%-ot. Egy nagyker forgalmának nagyobbnak kell lenni mint egy étteremnek.
Szerintem reális az az 50%!
Vwman azt mondta, hogy bankszámlán pörög a pénz, vagyis tiszta minden, csalás kizárva!
Még mindig azt mondom, hogy éhhalál.
De kit érdekel ez már!
Mi van az Opelekkel?

aqwre (törölt) 2009.03.28. 19:06:54

@Szabi01: Tudod a kiadás ugyanúgy hatványozódik mint a bevétel! Budapest egyik legkomolyabb helyét vezeti a barátom és hiába csinálnak napi 1.3m körűl a kiadás napi szintre lebontva 800 ezerről indul!! Akkor van nullán a bolt! Az italker szintén nem kis költség bár nagyobb hasznot lehet vele elérni mint egy étteremmel ( persze ha nagyon forgalmas helyen van ),viszont az botrányos fárasztó munka! Jó megélhetés egy nagyker,meg egy étterem + pár lakás kiadása de abból Ferrarit tuti nem veszel!! Kurva jól élsz,szép ház benne a télen is fűtött medence,de max egy S osztályt lizingelsz mert átütő több milliós ( tiszta ) bevételed havonta nincsen! Ahhoz még egy komoly helyen lévő Leroy is kevés 2 diszkonttal a szomszédban:))

Riasom 2009.03.28. 19:09:23

@PUG 607: na arra se számítottam, hogy ilyen adatokat a Belsőségről tudok meg :()

Krisi 2009.03.28. 19:09:38

Először is had mondjak köszönet:
Köszönöm Csikós Zsoltinak (4/B-ből) a cikket, a bunkeres hasonlat hatalmas :)

Valamint köszönöm a kommenteket, jókat nevettem. Az első nagy poén a "vállalkozó vagyok" mondat volt, rögtön eszembe jutott a Nyócker :D

Aztán már tényleg vártam a "de az én farkam meg 25 centis (félbehajtva, kupak nélkül)" szintű folytatást, de az már sajnos lemaradt :)
(De ha a szerző nem szól közbe, szerintem az is meglett volna)

Komolyabbra fordítva a szót viszont az gyász, hogy sokak szemében az számít valakinek, akinek sok pénze van ("gyeptéglád van és kocsid is három"), valamint azt sem értem, hogy miért ciki, ha valaki kétkezi munkát végez. Én egy jó mesterembert sokkal többre tartok, mint egy nyálas menedzsert vagy ügyvédet.
Elég komoly problémák vannak itt sok fejben.

Amúgy nem az a gáz, ha valaki F-Astrával jár, hanem az, ha valaki arra veri egy autós fórumon -ismeretlen embereknek-, hogy milyen autója van - pláne ha az egy Passat.

Ja, és a képen lévő fehér Astra szerintem nagyon jól mutat! Még hogy egy fehér F-astra unalmas, mi? :)

Krisi 2009.03.28. 19:11:20

@Riasom: Látod, fiam, mindig tanulunk valami újat :)

Azt meg nem tudom, hogy ki írta, de az MZ főtengelycseréjéhez hajrá!

Szabi01 2009.03.28. 19:23:57

@Krisi: Én írtam. Új főtengely, szimmeringek, csapágyak, hengerfúrás, új dugó-gyűrűk. A motor bonyolultságára jellemző, hogy kész lettem vele ma. Holnap már élvezem az eredményt. Szép hangja lett, de mintha nem úgy menne mint kell. Majd kialakul, még bejáratós.

Szabi01 2009.03.28. 19:27:17

@PUG 607: Én is erről beszélek!
Ha azt mondja, van egy koszos kis talponálló kocsmám, ahol én vagyok a pultos, (meg mindenki más is) és havi 6 milla a bevételem, azt mondom bravó. Gazdag ember!

aqwre (törölt) 2009.03.28. 19:43:14

@Riasom: Erre szokták mondani : Ezért érdemes volt felkelned ! :))

Krisi 2009.03.28. 20:03:26

@Szabi01: Nagyon heljes, holnap - ha minden jól alakul - akkor én is meghajtom az MZ-met, úgy látszik ez ilyen DDR nap lesz 2T füsttel :D

gin74tonic 2009.03.28. 20:23:38

vegig olvastam a kommenteket, beszaras!!!! igazi balkani kinek nagyobb a F'sza szintu vita:DD ejjj ha itt ez megy mi mehet az orszagban!!!!

vwman 2009.03.28. 21:47:23

na üdv emberek
iszonyat jót quadoztam ma :)

@PUG 607:

hozzám is mindent házhoz hoznak az étterembe,de mutass nekem egy olyan helyet ahol este 11kor lehet rendelni másnapra,mert a szakács akkor óhajtott szólni hogy nincs bagett,meg hátszín és még néhány dolog,így hát reggel nyitásra mentem a metroba ami 20 percre sincs tőlem

ha 100ezer a hasznod akkor a helyedbe gyorsan becsuknám a boltot mert azt még egy iskolai büfé is túlszárnyalja

aqwre (törölt) 2009.03.28. 22:27:36

@vwman: Te milyen vendéglátós vagy?? Annak Te örülnél a legjobban ha napi 100 ezer lenne a hasznod mert akkor min 3 m keresnél egy hónapban!! Nekem nem a hasznom 100 ezer Te majom!! Sajnos nem!!! Nem is írtam ilyet,elöször olvassál utána irogassál! Ja és figyelj kutya,ha olyan éttermed van ami komoly akkor házilag kellene sütni a pékárut,de ezt biztosan jobban tudod mint én!!! Na kotrodj!!

aqwre (törölt) 2009.03.28. 22:47:02

@PUG 607: Csak azért mert a Szanter-nél például az éjfélig rögzitőre mondott rendelést kiszállítják reggel,így van ez gyömölcs és zöldség esetében a " DR.Friss-nél" és még sorolhatnám! De ezeket biztosan Te is vágod!

vwman 2009.03.29. 00:16:25

@PUG 607:

helit a húsbeszállítom,a zöldséget a zöldségháztól rendelem,pékárút a soós pékségből
egyéb kérdésed gyíkarc?

nálam nem helyben pékárú sütögetés van,de lehet hogy abban van a business

zárni akarok de még mindig tele vagyok vendégekkel

ha akarod szívesen megmutatom az éttermemet,hogy legyen számodra etalon :)

gin74tonic 2009.03.29. 00:22:15

@PUG 607, @vwman

remeltem most bepillantast nyerhetek az uzletvezetesbe de nem:( napi szazezer forint az jo penz, annyit amerikaban is csak vasarnap tud keresni egy tanker-driver, de ahhoz az is kell hogy 250 legyen a dollar.

ha ilyen jol mennek az iskolai bufek akkor alighanem mindenki otthon azt nyitna... fuck off eco crisis.. de nem ertek a temahoz, vegul is ez autos blog.

vwman 2009.03.29. 00:53:08

@gin74tonic:

az lenne a durva ha valaki megcsinálná, otthon iskolai büfé
ezen jót röhögtem

Szabi01 2009.03.29. 11:22:14

@gin74tonic: Ne nézd le szegény balkáni népeket, mi amúgy sem vagyunk balkáni nép, ráadásul sokkal rosszabbak vagyunk!

Szabi01 2009.03.29. 11:23:40

@vwman: Szerintem nagyon félreértetted!

aqwre (törölt) 2009.03.29. 14:58:22

@vwman: Milyen az ebéded kutya? Nálam ma nagyon fut:))

aqwre (törölt) 2009.03.29. 15:02:45

@vwman: Nem azért kell magadnak sütni a pékárut mert az a nagy business !! Hanem azért mert ez figyelmesség a vendég felé+ az éttermed nívóját mintázza!! na siess gyorsan mert lefagyott a Novohost:)

Szabi01 2009.03.29. 16:15:05

@PUG 607:

Ismét leült kicsit a hangulat, pedig tök szórakoztató a vita itt.
Még egy kis matek:
vwman saját bevallása szerint 1-6 mFt a bevétele. Ami átlag havi 3,5 mFt. Erre akkora az arca, hogy olyat már rajzolni sem lehet. Egyszerűen megvehet bármit hitel nélkül.

Te azt mondod napi 100 a bevételed, ami havi átlag 3 mFt. És azt mondod kevéske, épphogy megélsz.

Akkor a havi fél milla vagy elég a világon minden megvételéhez, vagy itt valaki nem mond igazat!

aqwre (törölt) 2009.03.29. 16:38:44

@Szabi01: Nekem napi 100 körül van a bevételem de ebből le kell vonni minden költséget! Bérleti díj,személyzet,árú,stb!! Kb marad 20-30-ezer között/nap!! na ezt szorozd fel jobb esetben 30-cal, és annyit keresek! Persze ez közelében sincs tanult kollégámnak,és ezért nincs nekem Passatom,meg másért is:)) Na mindegy a magam ura vagyok nem baszogat senki,nekem ez a pénz fedezi a dolgaimat,talán majd egyszer elhagyom a kispályát:))

yard (törölt) 2009.03.29. 16:57:31

"Az Opel is ember"....
Meg a vendéglátós is...
Megyek nézek valahol autós témát...valami gasztro blogon...

Szabi01 2009.03.29. 17:03:17

Ugyan arról beszélünk! Ezért hívják bevételnek.
Leírom mégegyszer:
Neked átlag 3mFt/hó ból kell mindent kifizetni, meg még megélni. Neki meg átlag 3,5mFt/hó-ból. Te épp hogy megélsz, ő meg zsebből bármit megvehet. Valaki itt hazudik!

vwman 2009.03.29. 21:29:49

@PUG 607:

fut az ebéd nálad?mit árulsz?élő patkány burgert,azért olyan soványka a forgalmad :D


@Szabi01:
amihez nem értesz ahhoz ne szólj hozzá szerintem,nekem 7számjegyű a nyereségem egy hónapba,nyereség és bevétel közt van különbség

Krisi 2009.03.29. 23:05:39

Bocs srácok, itt a "hogyan gazdagodjunk meg éttermekből" topikban OFF lesz:

B-Corsához még annyit, hogy nekünk is az van, beletettem már párezer kilométert, szóval nem csak úgy a levegőbe beszélek.
A miénk már egy későbbi darab (utolsó B Corsák egyike), 4ajtós egykettes tizenhatvé ekotek.

A fent felsorolt hibákból én egyet sem éreztem: A kormány az nekünk szervó (hm, lehet, hogy ezért :), a futómű szerintem városba pont optimális: úthibákat rendesen elnyeli. Mondjuk sok viszonyítási alapom nincs, de eddig hasonlóval csak nagyobb autókban találkoztam.
Az ülés nekem kényelmes, soha nem volt még semmi hátfájásom vagy hasonló, sőt, még hátul is tisztességes hely van a 179 centimhez. Persze mióta pár éve van jogsim szinte soha nem ülök ott :)
A váltót meg nem tudom, hogy miért kellett így leérvelni, szerintem kurvajó. Nyilván nem a Honda S2000-hez kell hasonlítani, mert ahhoz képest tényleg ratyi, de úgy látszik Csikós Úr eddig csupa szart fogott ki. Vagy csak mi fogtunk ki egy jót, ki tudhatja azt :)

De hogy ne mondjatok használtautó dílernek, azt megjegyezném, hogy majdnem pontosan százezer kilométernél egyszer csak kimúlt a motor. Elkezdett több olajat fogyasztani, mint benzint, plusz el is szállt a rengeteg 65 lóból jópár, amit azért meg lehet érezni rendesen.

Hivatalos márkaszervizben azt mondták, hogy motorgenerál lesz, kéccáh esszeh Forint minimum. Erre körberöhögtük őket, maszek szerelő (aki amúgy drágán dolgozik, de hát ismerős, tudjátok hogy van ez, hozzzá visszük..) újraélesztette 45 ezerért, azóta jó. Nem a régi, még mindig vedeli az olajat, de már nem olyan durván.
Most fogjuk eladni, előre sajnálom már szegény tulajt. Az biztos, hogy valami gerinctelen nepperhez visszük majd el, nekem nem engedi meg a lelkiismeretem, hogy egy érdeklődőnek a szemébe mondjam, hogy "nincs ennek semmi baja", valami biztos ránkszakadna :)
Azt még az autónk védelmében megjegyezném, hogy nagyrészt jóanyám használja, szóval kap rendesen.

Szabi01 2009.03.29. 23:22:46

@vwman: "csókolóm annyi a havi bevételem,
nem baj
megtanítalak szöveget értelmezni :) "

Ezt te írtad! (olvass vissza.)
Akkor most én is megtanítalak valamire.
Ha hazudsz, azt következetesen tedd! :-D
De az éttermem van és király vagyok dumának legyen már vége, mert unalmas és mint már írtam nekem mind1 kinek mennyi pénze van, a kultúra a lényeg. Azt meg nehéz ráhazudni, ha nincs.
Én most szóltam ehhez a témához hozzá utoljára.

Krisi: A nemdohányzó garázsban tartott női tulajtól mi?

vwman 2009.03.30. 09:34:59

@Szabi01:

félreírtam akkor,nem izgat hogy mit hiszel,de ha akarod kőrbe vezetlek egyszer.

Krisi 2009.03.30. 18:19:20

@Szabi01: Az a vicc, hogy a nemdohányzó és a garázsbantartott az igaz :)

Ez amúgy az utolsó dolog, amit hírdetésbe írnék, hogy "női tulajtól". A nők 80%-a műszaki analfabéta, semmit ne mtud az autókról, csak azt, hogy hol kell beszállni. Ezek után biztos betartják az olajcseréket meg hasonlókat. Napersze. Szóval én női tulajtól max akkor veszek autót, ha látom, hogy hogyan vezet :)

m.a 2009.03.31. 10:44:53

@Krisi: Azért az analfabéta az kicsit túlzás, de tényleg tudnak érdekes dolgokat csinálni. Anyám kocsija pl műszakilag nagyon megkímélt, de a karosszérián nem tudom összeszámolni már a meghúzások, ajtórányitások számát :D Ja, nemdohányzó és garázsban tartott. Ha eladjuk, senki nem hiszi el ezeket róla, én se hinném :)

autodiagnosztika (törölt) 2009.03.31. 22:02:30

Aki belemegy a másikkal való vitába az is buta. Tudod őneki sokkal nagyobb a rutinja a hülyeségben, lefog győzni :-)
süti beállítások módosítása