Lerepült a fékbetét. Ejnye

  2008. november 16. - Csikós Zsolt Címkék: totalcar flotta panda fiat

A szerzőről még nincs információ feltöltve!

A szerző még nem publikált a Totalcaron

Öt gang az állólámpában!
2015-07-19 07:25:12

Annyira régóta van hosszú ötödik (hatodik, hetedik és nyolcadik) az autóinkban, hogy már csak a veteránosok

Totalcar a Múzeumok Éjszakáján!
2015-06-18 08:03:55

Ez most más lesz. Most mi állítunk ki autókat, s várjuk, hogy jöjjenek a nézők, lehetőleg jó sokan. Volt

Szép autót keresünk!
2015-06-08 17:52:23

A folyóvizek élővilága után a Totalcar most a kultúra irányába evez: kivesszük a részünket a Múzeumok

Bent a kövület-Pio!
2015-06-02 16:00:17

Ráment egy csomó idő a hétvégéből, de az a pár Pioneer hangfal (cirka 1979), amit idestova másfél éve


Már látom magam előtt a nekivörösödött olaszautó-gyűlölőket, régiautó-utálókat, a világ olcsóbb járművével járkáló felét köztörvényes bűnözőnek tekintő olvasókat, amint e poszt olvasásának első harmadában kicsit közelebb húzzák a monitort, alaposan kitágulnak az orrcimpáik, majd vitriolba mártott billentyűzettel futószalagon gyártják a hörgő kommenteket hajnali háromig.

Pedig felesleges. Ennek a posztnak egy tanulsága lesz: az utángyártókat kellene elküldeni Alaszkába kalapácsfejet reszelni a szabad ég alatt. Azokról az utángyártókról beszélek itt, akik nem megfelelő technológiával készítenek szemre szinte jónak tűnő alkatrészeket. Illetve azokat az autószerelőket kellene beutalni Csernobilba reaktorburkot csavarozgatni, akik csajoknak (nem) karbantartanak autókat bagóért, aztán ha illető csaj közeli kapcsolatba kerül egy útszéli fával, és meghal, vállat vonnak: szar az olasz óttó, montammá’ (orrszívás). Meg vén vót az a Fityó, rég bontóba’ lett vón' a helye (pöcsvakarás).

Csajtól vett kicsi autómmal az utóbbi időben kis híján két olyan nemtörődömség áldozata lettem, ami eléggé felborzolta a kedélyemet, pedig azért már jó ideje szokom, hogy a Balkánon élek. Közel negyvenkét éve.

Egy éjjel ugyanis hazafelé tartottam Budakesziről, amikor (szerencsére az emelkedőnek felfele) kicsit nagyobbat fékeztem a pirosra váltó lámpánál. Semmi vészfékezés, csak egy erős taposás. Nagy csattanást hallottam, a fékpedál majdnem a padlóba szaladt. Haza már úgy vánszorogtam, hogy a pedál az utolsó harmadon keményedett csak fel, és csak az alsó három centin fogott. Hátulról meg valami súrlódó hang jött. Egyik fékkörnek kakukk, tudtam én.

Másnap szombat jött, délután szétszedtem a Pandát, a jobb hátsó fékpofák ledobták a betétet. Mindkettő. Biztonság kedvéért mind a négy féket szétszedtem, megnéztem – a többi poros, használt, de vastag betétes volt. Ezen az egyen viszont, nini!, itt-ott még fényes volt a vas. Tehát nemrég tette őket fel valaki, talán kicsivel azelőtt, hogy megvettem az autót.

A fékdobból a földre esett Ferodo majdnem olyan vastag volt, mint a bolti újé. Ennyit a kínai-török-magyar-indiai ragasztókról/kisiparosokról. Hogy ezt honnan kellett volna látnom, amikor megvettem az autót, vagy, hogy bármilyen szerelőnek honnan kellett volna látnia, az én nem tudom.

A felbakolt Pandától azonban nem lehetett kiállni a Bazeggel a garázsból, de így összerakni nem akartam, hétfőn viszont kellett valamilyen autó, mert sok dolgom volt. Ráadásul esős idő jött, motor szóba se jöhetett. Gyorssegélyre volt hát szükség. Barátunk a Gugli, találtam egy Pink Autósbolt nevű helyet Kőbányán. Éjjel-nappal nyitva vannak, az árak teljesen hétköznapiak. Valami 3000 forint táján vettem betétgarnitúrát. Állítólag jó minőségű.

Otthon küzdöttem egyet a fékbetét-összehúzó rugókkal (ezekkel mindig szívok, amikor öreg Fiatokat szerelek, van egy átemelési trükk, amire mindig csak kiadós szívás után jövök rá újra), szépen kitakarítottam, beállítottam az eddig meglehetősen gyenge kéziféket is, most fasza.

Ha már a kocsi alatt voltam, úgy döntöttem, utánajárok, mi lötyög az elejében. Középállásban holtjáték a fogasléces(!) kormánynál, rázós úton szörnyű zörgés elölről – iszonyúan zavart, amióta megvolt a Panda. Már sokat néztem a kormányösszekötőket, a szilenteket, a lengéscsillapítókat, a motor-váltó felfüggesztését (hátha a zörgés független a kotyogástól), de semmi olyat nem találtam, ami gyanús lett volna. Kicsit gatya a jobb első lengéscsillapítóm, előbb-utóbb kell vennem egy párat, de nem onnan jött.

Annyira triviális volt a megoldás, hogy ilyenre gondolni sem mertem volna. A lábtérben hanyatt fekve, a kormánykeréktől indulva dolgoztam magam lefelé, rángattam, feszegettem, és szinte rögtön meglett. A kormánytengely kardánkeresztjének az összehúzós ricnijei sem fent, sem lent nem voltak meghúzva. Értsd: lötyögött az egész tengely. A zaj abból fakadt, hogy rázós úton ki-be járt az egész kormány, tengelyestül. A lógás pedig abból, hogy kardánkeresztek el tudtak mozdulni pár fokot a ricnin. Kiugrani nem tudtak, amíg benn a csavar, mert a tengelyben van egy nút, amit keresztez a csavar. De ha a tengely kicsit kigyalogolja a ricni bordáit, a kormány átfordulhatott volna valami erős kanyarban. Ez nálam tényleg kimeríti az emberölési kísérlet fogalmát.

Összegzés:

1.) Le a gagyi alkatrészgyártókkal!

2.) Le a felelőtlen autószerelőkkel!

Ez két emberi mulasztásos hiba volt, még jó, hogy megtaláltam őket, mielőtt baj lett volna belőlük. És kedves olvasó, ne higgye, hogy az ön autójában nincs ilyen, ha a gyári összerakás óta akár csak egyszer is komolyabban hozzányúltak. Mindenesetre még vagy egy órát nézegettem a Pandát, utánahúzogattam a csavaroknak, feszítgettem a futóműelemeket, elgondolkoztam, mi hiányozhat honnan, mi lehet fent fordítva. A kipufogóleszakadás elmegy, a vízforrás bosszantó, de ilyen fék-futómű-jellegű hibát nem akarok találni többet.

U.i.: A Panda szerelőjére egyre dühösebb vagyok, most már nagyon szeretném megtudni, ki lehetett az. Nem tudom, hogy ennyire cinikus, ennyire lusta, ennyire buta, vagy ennyire béna-e, de ez a slamposság nem megy egy autónál. Egy rakás amatőr módon összerakott, részben csak a használatot akadályozó, részben viszont életveszélyes hibát javítottam már ki utána.

1.) Nem volt feltéve a csúszósaru a hűtőventilátor-jeladó gombájára . És nem csak véletlenül lecsúszott, mert jó szoros a saru. Visszatettem, azóta semmi baj vele.

2.) Fordítva volt a kocsin a maszk, amitől a váltóra dőlt ugyan a hideg levegő, a hűtőhöz viszont semmi nem jutott.

3.) Valami elképesztő, filléres fékbetétet használt jobb hátul. Az általam párban nem egészen háromezer forintért vett betét ötvenszer gondosabban kimunkált.

4.) Nem húzta meg a kormánytengelyt.

5.) Nem húzta bele a feszítő szövethálót a hátsó ülés támlájába, emiatt aki hátra ült, a keresztben futó csőnek támaszkodott, ami bukkanón kis híján eltörte a hátát. Apropó, erről eddig nem is írtam. Elég legyen róla annyi, hogy csak a fiaim tudtak itt utazni, mert ők külön gyerekülésben csücsülnek. Aztán egy nyári záporban bennragadtam az autóban, unalmamban hátramásztam, és elkezdtem szerelgetni az ülést. A huzat alól egyszer csak kiomlott valami sűrű, finom műanyagkerítéshez hasonló, a tetején alagúttá visszahajtott szövet. Nézegettem, aztán rájöttem, mi az. Amióta ezen is átdugtam a csövet, van hátsó ülésem. Nem egy Lexus, de egészen tűrhető, alig rosszabb, mint egy mai kisautóé.

A szerelő urat csókoltatom.

Egy még életben lévő Csikós Zsolt

otthoni autó- és motorbuherátor

A bejegyzés trackback címe:

https://belsoseg.blog.hu/api/trackback/id/tr33767554

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

W140 2008.11.16. 01:11:24

Hát ez tényleg gyalázat.
Kihalhatnának az ilyen kontárok, meg azok az autósboltok, ahol ilyen szemetet oda mernek adni.
Legutóbb a szerelőm küldte vissza a kormányösszekötőt velem a boltba, hogy cseszessem meg velük, ha életben akarok maradni...

KuKori · http://ireland.blog.hu 2008.11.16. 01:19:45

Sajnos az a baj, hogy véleményem szerint akármilyen minőség(nélküli) megengedett ma itthon, szabadon forgalmazható. A kínai és egyéb alkatrészek itt bosszulják meg a filléres árat. Nem véletlenül olyan olcsók... De kinek mennyit ér az élete/autója...

kkn 2008.11.16. 01:56:19

Pedig de-de, már írtad az üléskomfortosítást, még kép is volt a hátsó ülésről az írásban. T'án a kipufogós posztban említetted a gyerekek utazási komfortja kapcsán, a kipufogógáz mellett.

megint 2008.11.16. 01:59:34

És mégis veszik a kínait, csak mert olcsó, legyen szó bármiről szerszám, alkatrész , ruha...

kkn 2008.11.16. 02:00:53

Ja, ühümm, persze.
A " Pandabűz száműzve 2008.10.12. 01:24 " posztban írtad ezt le, ahogy emlékeztem.
Amúgy nem baj a duplázás, és jó, hogy ilyen öreg autód van, mindíg akad egy kis olvasnivaló róla.

Gomulka Béla 2008.11.16. 02:05:18

Ugyanezt nem tennék meg holmi prémiumgyártmányokkal, de általában bármi nagyobb kocsival sem. Régi, olcsó, szimpla, az nekik egyet jelent a gagyival.
(Olvassanak csak bele az urak a hozzászólásokba: vagy ez az általánosan elterjedt és közvélemény, vagy mindenki autószerelõ.)

beersodi 2008.11.16. 02:18:45

Felháborító!
Egy más szituációban akár több ember halálát is okozhatta volna a fék és kormány probléma.
Fel kellene keresni a szerelőt, és megkérdezni tőle, hogy mer ilyen munkát kiadni a kezéből.
És aztán meg lehetne írni, milyen magyarázatot adott. Persze neve és elérhetősége megadása mellet, hogy tudjuk hova ne vigyük az autónkat javíttatni.

tomekk 2008.11.16. 02:43:38

Sajnos van ilyen. Tudom, mert velem is megtörtént augusztusban. Valami súrlódott a bal hátsónál, szétszedtük. Aztán pedig ledöbbentünk, mikor kipottyant a két ferodo. És ha emlékezetem nem csal, nem is voltak gyanúsan olcsók, bár márkát már nem tudok írni. Azóta valahogy "hatásosabb" a fék :)

szipipeti 2008.11.16. 06:03:51

És még szidtuk a román autógyártókat....
Ha hazahoztad a Dáciát, szétszedted, összeraktad, pótoltad a hiányzó csavarokat müködött mint 1 autó! Egyébként megérne egy misét (blogot) vagy valamit, hogy ismerté legyenek az életveszélyes (kontár) munkát végző szerelők, szervizek!
Ja, Ha használt autót veszel, (vagy újat) MINDÍG nézz át MINDENT.(nézesd át egy független szerelővel)!

ColT · http://kilatas.great-site.net 2008.11.16. 06:17:56

Pedig a T. Szerző járt a Mecivel 1 fékkel is... Hm...

Amúgy én is mentem már szervizbe hasonlóan (nem) működő fékkel mint a cikk elején leírt... Csak nekem nem a fék esett szét, hanem az olajat köpte el az autó. Persze esett az eső, így induláskor nem lehetett látni az olajfoltot, aztán 1. fékezésnél gyenge fék volt, 2.-nál már csak padlófékkel lassultunk, de akkor meg mintha besatuzott volna, úgy befogott hogy azt hittem kifejelem a szélvédőt. Egyből ki a vészvillogó, aztán 20-szal a forgalmat feltartva :) kicsorogtam a kedvenc szervizembe motorfék + kézifék kombóval.

Esetemben az egyik tömítés adta meg magát és elfolyt majd' az összes fékolaj...

Amúgy az én autómon is volt pár olyan hiba amit egyszerűen nem lehetett észrevenni. PL a váltó, ami 2 hónap után kezdett szarakodni, addig nem recsegett, könnyen járt, stb. Aztán mégis félig szét volt esve. Autóvásárlásnál meg nem szeded szét a váltót...

Darren79 · http://www.darren.hu/blog 2008.11.16. 06:23:15

Csiki, már írtál az ülésjavítós dologról az esőben egyébként. :-)

Jó a cikk, ennyire durva dologgal viszont én még nem találkoztam. A fék az a fék... Jó, hogy időben kiderültek a turpisságok.

Le a kóklerekkel!

szaporító 2008.11.16. 06:27:55

Nem a rohadt dilettáns lusta önjelölt vagy kijelölt autószerelőket kellene összegyűjteni, mert arra nincs elég vincseszter, hanem a jobbakat...
Persze semmi gond, villanyszerelőből is ugyanennyi ostoba, felelőtlen van. Szinte bármelyik nagyobb áruház elektromos rendszere úgy életveszélyes, ahogy van. A magánlakásoké közül pedig 95%. Autóknál detto.
Én minden egyes szervizműhelynek kötelezővé tenném néhány munkamenet után a független MEO véleményeztetést. Biztos menne ott is a himihumi, de legalább egy csipányival több esély lenne, hogy a munkának van is haszna.

szaporító 2008.11.16. 06:34:04

A legjobbak egyébként a márkaszervizek, ahol betanított munkás zombik cseszik el futószalagon az autóinkat, mert ők előírás szerint töltik föl folyadékokkal a járművet, nem pedig ésszel. Így fordulhatott elő, hogy ismerősöm igen drága terepjárójába úgy másfél literrel kevesebb hajtóműolajat öntött a "szerelő". Szerencsére az ismerősöm észnél volt, és beledugta a difi lyukába az ujját és követelte, hogy töltse föl addig, míg el nem kezd folyni a lyukon. Félórás szájtépés, meg főnök keresése, hogy ugyanezen munkára kiírhassa az újabb üveg matériát a zombi, de végül csak belement az előírt mennyiség 250%-a.
Vajon hány autóban nincs megfelelő mennyiség? Ja, real-system a cég, úgy emlékszem. De lehet, hogy nem tévedek.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2008.11.16. 06:41:11

Na ja, a kedvenc szervizemnél nekem is sok időbe (meg a cégtulajnak megjavított pár telóba) telett mire hajlandóak voltak rendesen kijavítani az autóm hibáit... Most már megcsinálnak mindent rendesen. cSak ki kellett választani egy szervizt és rászánni az időt a kapcsolatok kialakítására. Sajnos az a gáz hogy nem a normálisan elvégzett meló az alaphozzáállás.

reddevil35 2008.11.16. 07:06:21

Vannak sokan akik kihasználnak másokat. Hirdetnek mindenféle fórumon,én így ismertem meg egy ilyen "élősködőt".Alkatrész kellett renaulthoz.Küldött képekeket a cuccokról,írta,hogy bontott de kifogástalan állapotú.A képek is ezt mutatták.Megrendeltem utánvéttel.14 ezerrel többért küldte mint amiben megegyeztünk.Átvettem mert kellett.De amikor a szerelőm megnézte mondta,hogy ócskavas!Féktárcsa a minimális vastagság alá volt felszabályozva.A munkahengerek berohadva,a légtelenítőcsavarok beletörve,stb.A renaultclubbon hirdeti magát.Beírtam a fórumra,nehogy mást is átverjen de még neki állt feljebb.Sőt az egyik moderátor megkért,hogy ne írjak oda ilyeneket és a további hozzászólásaimat törölte.Mások írták az emilemre,hogy a csávó fékeket szerel pedig nem is szakmája az autószerelés hanem pizzafutár.Egyik srácnak 80 ezerért kiszedte az ABS-t mert nem jó.Utánna még annyira sem volt jó.Természetesen felelősséget nem vállal csak a száját jártatja amíg megteheti.Egy szerencséje van,hogy még nem találkoztunk de az is eljön majd ha a rendőrök megtették a dolgukat.G.Attinak nevezi magát állítólag a 3.ker Huszti úton van valami garázsa.Vigyázni kell az ilyenekkel.Rajtam kivül még hat ember jelentkezett akiket átvert.Sajnos nehezen lehet előre megállapítani,hogy valaki kókler.

TCSA · http://make.blog.hu 2008.11.16. 07:13:26

Csongrádi vagyok. (Szentes, ahonnan a kocsid van, 10km). Minden egyes dolgot a kerékkiegyensúlyozást kivéve magam csinálok. Errefelé ami nem 'volcágen' - (tm) by CsongrádTV - az fos, asszar, kézikönyv hülyeség. Ahová tíz Nm van írva, azt ötvennel, ahová ötven, azt százzal. Alkatrészt kizárólag a BGM-től (Ladacross támogató, szerinted mindenből a gyárit veszi?), magyarán a legjobb minőségű alkatrész a lengyel, ettől csak lentebb van.

wartburger · http://pecoshop.fw.hu/ 2008.11.16. 07:33:19

Hát meg kell nézni a szervizt az biztos, mielőtt odaviszed az autót. Alkatrészt, akkor is ha utángyártott, csak márkásat szabad venni, különösen ha fék v. futómű alkatrészről van szó. Én is vittem egy ilyen szerelőhöz vizsgáztatni a 25ezer km-rel 4évesen a járgányomat, nem akartam márkaszervizben elkölteni egy csomó pénzt. Kértem, hogy végezze el az olaj, üzemanyagszűrő légszűrő, pollenszűrő stb cseréjét és nézze át. 50ezer forint lett a számla, úgy, hogy motorolajat én adtam. A számlákat az alkatrészekről, szűrők stb. megmutatta.
Egy évvel később átnéztem az autót: Nem cserélte ki az üzemanyag szűrőt, pedig Renault dízelek erre iszonyú kényesek. Pollenszűrő gyárilag nincs a kocsiban, mint kiderült. Most már csak remélem, hogy az olajat, amit adtam az enyémbe öntötte. A szűkebb környékemen mindenki hozzá viszi a kocsiját javítani, mert közel van. A sok fakezű, hanyag szerelő miatt is van, hogy sok márkát negatívan értékelnek. Az a jó, ha valami egyáltalán nem romlik el, mert ha igen, akkor sokszor bár a hibát talán kijavítva, több kárt okoznak, mint hasznot.

arthur877 2008.11.16. 07:37:36

Azért ne lövessük tarkón azt a Panda szerelőt se, mert elképzelhető, hogy nem Ő vette a cuccot, csak betette a hozott alkatrészt, és ránézésre tök jónak látszott...
Lehet, hogy Csikós új betétjei is szarok lesznek, csak most nem úgy tünik...
Egyébként a képeket nézve egyáltalán nem a közelmultban lett berakva, hiszen én nem a fényes vasat, hanem a rettentően rozsdás pofavasakat látom! Évek kellenek, mire így elrozsdásodik a vas a fékben...

superbfanatic 2008.11.16. 08:45:56

Üdv!
Régi igazság , az van megcsinálva rendesen amit magadnak csinálsz. Ha nincs rá lehetőséged , 1 méterre álljál a szaki háta mögött.

IQLight 2008.11.16. 08:49:54

Lerepült a fékbetét.
Fékpofát akartál írni, nem? :)

Hívd fel a lányt, ha ennyire fontos, h ki szerelte az autót, de sztem sokra nem mész a szerelővel. Letagadja, vagy "amikó' itt vót, jó vót" mondattal elhajt. Ismerős a szitu, mert velem is történt már ilyesmi. Hiába vittem vissza, pont leszarta. :(

Jók ezek a postok, mert a basic usereket elijesztik az öreg autóktól, az experteknek pedig erőt adnak és kitartást a saját szívásaikhoz. :)

AnyádnakPalánkot (törölt) 2008.11.16. 08:57:13

Háát.. Egyre inkább hajlok arra, hogy akkor cserélek autót, amikor tudok venni újat, legalább 50% kp-ra.
Ezek az állandó használtautós szívások mindenkit kísértenek aki ilyet vesz, és bizony egy idő után meg lehet unni.
Azé' jópofa, hogy ilyen fékkel és kormánnyal bíró kocsik járkálnak az úton.

Dagiszabi 2008.11.16. 09:06:02

Hehh, waze...
A posztod arról szól, hogy halál az utángyártókra, meg azokra is akik ilyet belemernek tenni az autókba.
Erre te mit teszel bele?
Utángyártottat.
Valszeg ami benne volt az is szép fényes volt újkorában.

toto82 2008.11.16. 09:09:45

Autószerelésben, mint mindenben érdemes ismerőst keresni (nekem rokon).
Én 45 km-rel messzebb viszem (közben legalább csak az úton van 15 szervíz). Nem jövök ki olcsóbban. De megy a vas. Minőségért fizetni kell.
Újonnan vett autót mindig át kell nézetni, kerül amibe kerül.
Valamit meg lehet spórolni mindenféleképpen. Vagy a szervízt, meg a melósoknak a sütit, házibort, szlováksört, vagy pedig a kórházi költségeket.

raveman1 2008.11.16. 09:10:30

Na akkor szerintem ideje tisztázni valamit.
Mégpedig az autószerelő fogalmát. Ki is az?
Az autószerelő az az ember, aki elvégezte az iskoláit, szakmája lett a szerelés, van mesterlevele, és saját( vagy nem, de alkalmazott ) műhelyt tart fenn,fizeti a minimálbér utáni kötelezettségeit legalább, és ÉRDEKE hogy a kuncsaft visszatérjen hozzá, hogy meg tudjon élni. Ezzel szemben nem autószerelő az olyan, aki látott már autót, ült benne, látott olyat aki ült benne, és a szomszéd szerint :" há olllyan fájin kis keze van ennek a béluskának itt a szomszédba, vigyed hozzája, OLCSÓÉ megjavíttya az"
És nem mellékesen, ezek a béluskák tehetnek arról, hogy szidjátok a szerelőket, és arról is hogy a szerelők egyre nehezebben élnek meg miattuk.
És még valami: kik is hordják az ilyen béluskákhoz az autóikat? Hm?
Ti, kedves autósok, mert spórolni akartok a biztonságotokon.
Ennyi, most szidhattok.

Pajkos kisdömper 2008.11.16. 09:10:58

Sziasztok.
Jo pár ügyfelet el is vesztettem amiatt hogy nem voltam hajlando gagyi alkatrészekkel összerakni.Párszor már visszajött kerülő uton hogy a joskapista mennyivel olcsobban megtudta szerezni az alkatrészt....ahha.csakhogy amig én nem vagyok hajlando csak a legnevesebb futomüalkatrészekkel összerakni a delikvens autoját,addig nagy alkatrészárusito cégek a legsilányabb alkatrészekkel bombázzák a népet.hiába van akár 3 év gari a cuccra,ha 2havonta életveszélyes lesz a vas......én meg gariba nem dolgozom:))(csak ha esetleg én baxtam el valamit:))

Pajkos kisdömper 2008.11.16. 09:13:55

raveman1:kb erről irtam:)))meg a majd ő hozza az alkatrészt.igaz,nem tudom összerakni,mert:vagy nem jot hozott,vagy a lehető legolcsobb szemetet.és emiatt áll a mühelyben az auto.

Gyurma73 · https://plus.google.com 2008.11.16. 09:18:10

Ap!
gondolom mindenki venne újat ha megtehetné.De most pláne nem érdemes hitelre venni mert kitudja hol áll meg a forint.Apám nyáron 50et fizetett most 63 nál tart a törlesztőben.
egy ilyen pandára pedig még a jó minőségű cucc sem kerül nagyon sokba.

loláb 2008.11.16. 09:19:06

Az a röhely, hogy lenne egy intézmény ma Magyarországon, ami arra hivatott, hogy kiszűrje a közlekedésre alkalmatlan gépjárműveket, és észrevegye a közl. biztonságra veszélyes hibákat, különösen fék és kormány tekintetben. Úgy hívják: műszaki vizsga.

Persze, minat annyi minden, ez is szarul működik itthon, csak arra jó, hogy lehúzzák az embert, és azért b@szogassák, hogy van-e "e" betü az indexben, meg a kipufogón.

raveman1 2008.11.16. 09:19:36

Mennyiii?? 25ezer??? ÁÁÁÁááá, án láttam utángyártottat, tajvanit, 4500-ért, majd én hozom! Meg van a szomszédnak egy totálkáros ilyenje, majd kiszeggyük, aztán az jó!! :))))))

Gyurma73 · https://plus.google.com 2008.11.16. 09:27:40

én ha nyernék a lottón 1 milliárdot akkor rögtön vennék egy 750 es BMW-t a legújabbat.

Ubul1 2008.11.16. 09:27:42

"majd vitriolba mártott billentyűzettel futószalagon gyártják a hörgő kommenteket hajnali háromig."

Azért nem kicsit gyúrsz te se a nézettség növelésre!!

"szar az olasz óttó, montammá’ (orrszívás). Meg vén vót az a Fityó, rég bontóba’ lett vón' a helye (pöcsvakarás"

Na ez kurva vízionálisan jött le! Lassan ráérzel a költői eszközökre te is! Grat.

NEM, csak 18 éve élsz a balkánon, mert épp annyi ideje vesztette el ez a nép a pórázt a nyakából!
Erkölcsi tanulság: autóvásárlás után azonnal komplett fékfelújítás, csövek, munkahenger, betét, ha kell tárcsa, olaj. meg átnézel minden fontosabbat. Ezt a műveletsort mindenki nyugodtan belekalkulálhatja a vételi árba, aztán ezek szerint alkudjon. Meg persze sokan nem gondolnak arra se hogy előműszakiztassák a gépet egy olyan heleyen ahol, fék-rázatópad van, futóműméréssel, meg zöldkártyával is. Mert a motor állapotáról az emisszó sokat elárul. Meg a gyertya is, ezért nálam mindig volt gyertyakulcs ilyenkor. Meg nem mellesleg be tudsz lesni a hengerbe ha van pontfényű zseblámpád, vagy egy LEDeset csináltál magad.
és nincs olyan alkatrész hogy bontott, utángyártott, pláne olyan kocsinál amihez még lehet hozatni eredetit. Mert pl pár NDK-s szemétnél nekem muszáj szerezni bontottat ha xy megkér h valahonnan szerezzek erre egy embert. Mert azoknál bontottnál minden csak szarabb. Lassan kikopnak a francba az utakról...
A szerelő dolog meg régi probléma, nos régebben(háború előtt) muszáj volt belépni szakszervezetekbe, mint minősített mester, és ellenőrizhetőek voltak, dokumentálni kellett a melót, és aláírással igazolni hogy pontosan mit végzett. Ha ez nincs meg akkor nem köteles átvenni a kocsit az ember, de inkább nem köteles fizetni, mert kocsit nem hagyunk ott, inkább lépésben hazamennék vele, aztán SK nekiesek. Na valami ilyesmi összehozásán törhetnék ak komenisták a fejüket az újabb adócsomag összehozása helyett. Mert ők nem tom hova viszik a kormányzati kocsikat, de ott se lehet sokkal jobb a dolog. És ezek a fazonok igenis szolgáltatást adnak a szereléssel, és olyat ami veszélyes és baleset lehet belőle. Kb igaz amit tt olvasok mint a Gáz, vagy villanyszerelő. Na az is megér egy misét: láttam már nem egy olyan hálózatot ahol ANTENNA SZALLAGKÁBELLEL volt a hálózat métereken keresztül kiépítve, meg a legkülönbözőbb színű átmérőjű anyagú szarokból Lehet h még spárga is volt beletéve. Na az ilyen hely ahol nem vállalok egy konnektor cserét se, hanem közlöm hogy komplett kiépítés, csere. Más balfasz miatt akit nem csuktak le idáig, nem fogok ülni.

Gyurma73 · https://plus.google.com 2008.11.16. 09:29:34

"Az a röhely, hogy lenne egy intézmény ma Magyarországon, ami arra hivatott, hogy kiszűrje a közlekedésre alkalmatlan gépjárműveket, és észrevegye a közl. biztonságra veszélyes hibákat, különösen fék és kormány tekintetben. Úgy hívják: műszaki vizsga."
van ilyen régebben KPM eseknek hívták őket és kint állnak az út szélén.

Ubul1 2008.11.16. 09:36:02

loláb 2008.11.16. 09:19:06

Mégis eddig mit gondoltál mi másra való a műszaki mint tartalmatlan baszogatás? Akkor nem futna a szekere a sok sutyukisnak mert nem kéne lecserélni sose a kockaskodát, zsigát, ha szakszerűen nyúlnának hozzá!
A MAK tisztelt szakbarmai akikre egy biciklikerék cserét se bíznék meg nem véletlenül melóznak ott ahol, mert senki nem lesz olyan barom hogy alkalmazza őket, akkora lump faszok, a szakma legalja! Kihívod a sárga angyalt egy régi szarhoz amiből 100 ezer fut, és képes azt is mégjobban elbaszni!

Gyurma73 2008.11.16. 09:27:40
Egészségedre, mondtak már nagyobb baromságot is.
Az utángagyizásról meg igaza van annak aki azt mondja hogy azért élnek meg az ilyenek messze az átlag felett mert ennek a barom népnek IGÉNYE van erre, le is szarja hogy milyen lesz csak óccsóér legyen, és ezért van ez a kurva ország lehúzva, leírva meg elárasztva szarral, meg jóformán már európa szó szerinti hulladék lerakója! mert minden rétegben mindenre igaz ez a fillérbaszó nemtörődöm magatartás! Hát az van hogy az ilyenek nem is érdemelnek jobbat, csak kár hogy más velük együtt szopik, mert szimplán volt szerencsétlen ide születni!

Gyurma73 · https://plus.google.com 2008.11.16. 09:40:24

Ubol!
te mit vennél ha nem számítana a pénz?

Szsrobert 2008.11.16. 09:43:11

Nem oly rossz a helyzet.Gondolj bele, hány autón NEM szakad le a fékbetét.Félig üres, vagy félig tele pohár esete.

raveman1 2008.11.16. 09:51:37

De, olyan rossz, szerintem. Az embernek néha a vér meghűlik az ereiben, mikre kérik egyesek. Képzeld el, mikor azt KELL mondjad egy neppernek, hogy nem, ezt te nem csinálod meg úgy, ahogy ő kéri, mert NEM MERED !!!
De az a vicc, hogy ezeket a kocsikat is el tudják adni, mert OLCSÓ és megveszik. Nem baj hogy szar, de PRESZTIZS autó. Lehet vele villogni. Ennyi.

w124 2008.11.16. 09:52:34

AnyádnakPalánkot!Hasonló rémtörténeteket tudnának mesélni új autósok is.A balfasz lehúzós márkaszervizekről stb.A fékpofa leszakadás pl.nagy divat volt a '99 és utána gyártott clio/thalia párosnál!Ha van itt boldog tulaj akkor meg tud erősíteni.Csak a szerencsén múlik,bele nem látsz.

TKornel · http://tkornel.blog.hu 2008.11.16. 10:10:29

A sorozatgyártás mellékterméke nem lehet minden darab egyforma hiába van minőség ellenőrzés. Mindenhol bele lehet nyúlni a szarba.
A saját autóimba mindig gyári vagy a gyárival (Bosch, Valeo) egyenértékű alkatrészt szerelek mert így tetszik és nincs semmi problémám és magasról teszek rá ha 1000Ft-tal drágább.
Márkaszervizekben tudják mit kell csinálni, hiszen egy márkára vannak belőve a szerelők de azt meg is kell fizetni! Nem utolsósorban garanciát is vállalnak az elvégzett munkára. Gyanú ott kezdődik ha már ott is felajánlják az utángyártott alkatrészt!

zoliapu71 2008.11.16. 10:11:08

azt hittem hogy csak itt romaniaban tortenhet ilyen ,amit a kepen lattam az emlekeztetett a 20 eves daciamra[mar szerencsere lecsereltem egy 5 eves 4-es golfra].En szerszamgeplakatos vagyok,amit tudtam magam vegeztem a dacian,pl a fekbeteteket nem ragasztottam hnem szegecseltem[regen eredetileg is ugy volt].Ha meg mast kellett szerelni akkor vittem egy haverhez[tenyleg autoszerelo],es nalla magcsinaltuk,ugy ,hogy ott alltam melette.Sose rakott be szart, nem engedte ,hogy megvegyem.Pedig van arkulombseg nallunk is a jo es a gagyi kozt.Szerintem is addig kell keresni amig nem talalunk egy igazi jo szakit.A golfot meg egy olyan szervizbe viszem ami a szomszed faluba van ,sajat maguk rendelik az alkatreszt a kliens penztarcaja szerint.Itt is van ismros, jo szaki!!!Sajnos a muszakin itt is minde "ismeros"roncsot atengednek.

Devil2 2008.11.16. 10:11:14

Ügyes ez Csikós gyerek, hogy el tudta terelni a szót, senki nem beszél arról hogy a régi olasz autók tényleg sz@rok... :DDD

zoliapu71 2008.11.16. 10:13:31

BOCS AZ EKEZET HIANY MIATT

loláb 2008.11.16. 10:15:09

Ubul1,

Semmit jót nem gondoltam ezzel kapcsolatban, pont azért írtam. De azt megengeded, hogy felháborodjak azon, hogy ez így megy?

Ha ennyire semmit nem ér a műszaki, akkor töröljék el, viselje mindneki a büntetőjogi felelősségét annak, hogy milyen autóval jár, akkor lehet, hogy kikopnának a kóklerek a szerelők közül.

Különben sok hasonló van még. Pl eredetvizsga kötelező minden átíráshoz, (két hónapig érvényes, de ha két hónapon belül adod el, akkor is meg kell csináltatni újra), de be akarják vezetni, hogy minden műszaki vizsgánál plussz 6rugóért származást ellenőriznek. Ráadásul arról is szó van, hogy "beütnek" az autó fődarabjaiba egy egyedi azonosító jelzést (nyílván a tulajdonos költségére, de kötelezően), ami lehetetlenné teszi a darabokban való értékesítést. Szóval lassan ott tartunk, hogy többszázezer forint megy el az autók lopásvédelmére (aminek szerintem semmi értelme, mert ha akarják akkor megkerülik, pl. kint értékesítik az alkatrészeket), pedig kb tized annyi autót lopnak el, mint a kilencvenes évek végén.

Remélhetőleg az eredetvizsga legalább megszűnik, a GVH legalábbis ezt akarja elérni. Persze ehhez az eredetvizsgáló cégeknek is lesz egy-két szava...

TKornel · http://tkornel.blog.hu 2008.11.16. 10:15:41

még valami...
Aki 0 Ft-tól vesz autót 120 év hitelre és nem futja neki kötelező szervizre az magára vessen! Mi a f...-ért nem vett egy használtautót amit fenn is tud tartani??
Azért mert a szomszédnak is új autója van!

Ezért még egy 2 éves autót sem vehetsz nyugodt szívvel mert lehet, hogy a büdös életben nem volt az szervizelve, csak az ismerős bepecsételt a könyvébe.

Csak ennyi további jó hétvégét mindenkinek!

Csubakka Junior 2008.11.16. 10:26:06

Nem tudom mit pöcsölsz vele, szedd szét az egészet, gagyi alkatrészek helyett újat bele és rakd össze. Vagy add el, és vegyél helyette mondjuk egy Lancia Deltát. Azt is Giugiaro tervezte. A pöcsvakarós duma nagy volt!

Csikós Zsolt 2008.11.16. 10:33:20

Műszakiról annyit, hogy akét hét múlva leeső fékpofát ők se vennék észre. Csak azt, hogy fog-e, mennyire fog, mennyire egyformán fog. Erre nem nagyon van még módszer a szétszedéses és fárasztásos próbán kívül.

Utángyártott alkatészekről meg azt, hogy egy barátom egy nagy alkatrészes cégnél volt beszerzési főnök, vagy mifene, most már saját kis cége van. Ő pontosan tudja, melyik beszállító melyik termékét használják maguk a gyártók is - persze átcímkézett dobozban, háromszoros áron árulva. Én azt veszem. De most nem tudtam persze, mert hétvége volt. De az ilyen kispolák-rendszerű fékbetéten azért látszik a megmunkálási minőség. Például az utánállító automatáknál, hogy az automatát hogyan fogják egybe, hogy alatta a lemezt felrecésítik-e, hogy működni is tudjon szerencsétlen automata, vagy simán hagyják, az éleken a sorjából. Amit kivettem, sokkal pocsékabb volt. Egyébként egy gyengén tűzi horganyzott fékbetét egy szabadon álló, néha latyakban használt, keveset futó autón egy tél alatt ilyenre rohad, ha mellétenném a másik, hátsót, akkor látszana, mennyire új is volt ez. És a fotó is sokat öregített rajta.

písz

w124 2008.11.16. 10:45:29

...azért rávezethetné az anyukájára a vezérbikát az a szerelő aki egy pandán spórol.Mit művelhet egy komolyabb autón,amihez tényleg drága minden!?Lehet,hogy szépen énekel de szerelni nem tud.Leszarhatja a kezét.Gondolom kibaszott nagy különbség volt a szar és a jó pofák árai között,ha tippelnem kéne,lehetett még 1000ft-is.Ezért már érdemes megdögleni.

Cornucopia 2008.11.16. 11:00:54

Szerintem most már tényleg ne ültess bele senkit (csak magadat :D), mert még mennyi ilyen alkatrész lehet benne ami csak "szétszedéses és fárasztásos próbán" látszik...

AnyádnakPalánkot (törölt) 2008.11.16. 11:25:59

A fékpofa leszakadás pl.nagy divat volt a '99 és utána gyártott clio/thalia párosnál!Ha van itt boldog tulaj akkor meg tud erősíteni.Csak a szerencsén múlik,bele nem látsz.

Pont van egy ilyenünk, egyszer megszorult a hátsó fékben valami, nem engedte ki a kéziféket egyik oldalon. Kicsit kellett hintáztatni az autót, és elengedte.

Rocko- 2008.11.16. 11:30:21

látod csik, vettél volna egy Új, német, BMW-t. :D
jajj, már elúlt három, nem szabad ilyenekt írni. :)))
egyébként grat újfent, h jobb állapotba került az autó.
viszont a kíváncsiság hajt: mivel mentél el a boltba? Bazge bent állt, Panda bakokon, akkár másik Merci? motor? :)

megint 2008.11.16. 01:59:34
hát azért egy kínai pólóba még nem halt bele senki.

AnyádnakPalánkot 2008.11.16. 08:57:13
gondolod azzal nem lesz ilyen? :)

loláb 2008.11.16. 09:19:06
naja, a műszaki jelenleg a szivatás kategóriába, és nem az ellenőrzésre korlátozódik. :/

terence5 2008.11.16. 11:30:54

Az utángyártott alkatrészek mindig okozhatnak meglepetést. Nem a boltban, nem a beszereléskor és nem is az első használatkor derül ki, hogy teljesen használhatatlan amit vettünk. Én egy Nívea kuplungmunkahengerével próbálkoztam. Hát mondanom sem kell, mekkora nagy öröm volt, mire harmadszorra, ismétlem harmadszorra, sikerült egy olyat beszerelni, aminek a segítségével végre ismét fél kézzel ment a sebességváltás.

JaniV 2008.11.16. 12:26:15

Én jártam már olyan helyen, ahol (kérés nélkül) adtak beszerelési nyilatkozatot. "Az általunk beépített anyag, alkatrész rendeltetésszerű használatra alkalmas, az elvégzett munka szakszerű... "

Szerintem ekkora hibákat egy otthoni "segítő családtag", amatőr szinten tud elkövetni (kormánykardán laza!!!), ez nem jellemző komoly autószerelőre, hiszen ő felel a munkájáért. Baleset esetén elég egyértelmű!

ps3peter 2008.11.16. 12:27:38

Én mindenkitöl elvenném az autót, akinek nincs legalább 200e Ft-ja évente egy autó karbantartására. (gumi, olaj, fék, futómü, stb...) Mert ugye mindenki azzal dicsekszik, hogy az ö autójára "nem kell költeni semmit, olyan jó". Csak pont emiatt a csóró mentalitás miatt olyan a magyar autópark, amilyen.

GYUSZI BACSI · http://www.fizetesem.com 2008.11.16. 12:40:34

én szerintem meg azért kicsit jobb karban lévő autót kell mindjárt vásárolni és akkor az ilyenfajta meglepetéseknek az esélye a töredékére csökken

ez az autó ugyebár már a vásárláskor mutatta, hogy nem értő kezekben volt, hiszen azon a szegény csajon látszik hogy minden autóreszelő át fogja qrni és csak a számlán fognak szereplni a javítások

aki egy ilyet megvesz, az számoljon vele, hogy nem éri meg a holnapot, vagy először rakja rendbe, mint annak idején a Daciakat kellett

amúgy ez az autó szerintem a mai modern autók között egy akut életveszély a többi közlekedőre nézve is (képzelem mikor meg kell állni egy S500 vagy egy Passat után ezekkel a fékekkel)

GYUSZI BACSI · http://www.fizetesem.com 2008.11.16. 12:45:20

egyébként kicsit nekem úgy tűnik a belsőség cikkeiből, mintha ebben a TC szerkesztőségben sikk volna ilyen kimustrált szarokkal járni

nem tudom, elképzelni, hogy egy autós újságíró a kapcsolatainak segítségével nem tud egy normális autót venni magának elfogadható áron

tudomásul kellene venni, hogy 100 ezer Ft-ért nem lehet normális autót, sőt semmilyen autót venni

ennyiért kb. biciklit lehet venni, de abból sem jót, csak egy átlagosat

GGG77 2008.11.16. 13:05:41

"arthur877 2008.11.16. 07:37:36
Azért ne lövessük tarkón azt a Panda szerelőt se, mert elképzelhető, hogy nem Ő vette a cuccot, csak betette a hozott alkatrészt, és ránézésre tök jónak látszott..."

Nem nem, neki tudnia kéne, hogy mi ok és mi nem. Szólnia kellett volna, hogy asszonyom/uram ugye nem akar megdögleni.

"GYUSZI BACSI · www.fizetesem.com 2008.11.16. 12:45:20
egyébként kicsit nekem úgy tűnik a belsőség cikkeiből, mintha ebben a TC szerkesztőségben sikk volna ilyen kimustrált szarokkal járni

nem tudom, elképzelni, hogy egy autós újságíró a kapcsolatainak segítségével nem tud egy normális autót venni magának elfogadható áron

tudomásul kellene venni, hogy 100 ezer Ft-ért nem lehet normális autót, sőt semmilyen autót venni

ennyiért kb. biciklit lehet venni, de abból sem jót, csak egy átlagosat "

Gyuszi bá, már bocs, de mi a köze a hanyag munkának, a pocsék minőségű alkatrésznek az autóhoz.
Nyilván te sokmilliós autóval jársz, örülök neki, de ne aggódj, te is futhatsz össze olyan szerelővel, aki miatt az első szerpentinen elszállsz.
Inkább figyelmesen kéne olvasni az ilyen posztokat, mintsem idetolni a baromi nagy arcodat, és fikázni.

zöldi 2008.11.16. 13:26:37

Na, az ilyen kókler autószerelőktől és spórolós tulajoktól félvén vettem én egy autót 2 évesen, első tulajtól, leinformálva,autóbuzi autószerelővel utolsó csavarig átnézetve, épp túl az első szervízen.(aranyszínű olaj, hófehér légszűrő, príma gyertyák). Igaz, fizetek még rá 3 évig, most többet, mint szoktam. 10 ezrenként lecserélem az olajat, rendesen karbantartom. Mindet időben, előírás szerint cserélek, amit nem tudok, azt a fent említett szakember(apósom amúgy) megcsinálja, én meg lesek és tanulok tőle. így szerintem autó lesz még sokáig, ha szét nem zúzza valaki. Aláírom, tök lélektelen kocsi, Fater '86-os Ascona coupe-ja 100X jobb, de ez mindig beindul...

Dagiszabi 2008.11.16. 13:27:00

Tkornel!
"Márkaszervizekben tudják mit kell csinálni, hiszen egy márkára vannak belőve a szerelők de azt meg is kell fizetni! Nem utolsósorban garanciát is vállalnak az elvégzett munkára. Gyanú ott kezdődik ha már ott is felajánlják az utángyártott alkatrészt!"

A legnagyobb baj, hogy a márkaszervízben sem ismerik a gyári javítási technológiákat. Volt hogy nekem kellett meggyőzni őket (MB, Pappas) hogy létezik gyári alkatrész, megoldás ami ráadásul kb ugyanannyiba is kerül mint amit ők használnak, csak sokkal jobb.
Először el sem hitték hogy ilyen is van és meg akartak győzni hogy jó az úgy ahogy ők csinálják, minek venném meg a gyárit?
Na ezek után vidd az autót szakszervízbe.

Csikós!
Tudom, hogy van különbség utángyártott és utángyártott között, meg hogy így működik a dolog ahogy leírtad. De muszáj volt leütnöm a magas labdát. Bocs. :))

AtoszMester 2008.11.16. 13:33:37

Csikós: Már írtál a hátsó ülés széteséséről, még képekkel is illusztráltad. Kb egy hónapja, nem tudom mikor, mert lusta vagyok keresni.

Különben is, még egy lyukas Opel Omega küszöböt be kell be kell tömnöm purhabbal, amíg be nem sötétedik :)

karlmann 2008.11.16. 13:56:57

Csikós, azért legyünk őszinték, ha egy dobfékes kocsin sz@r a kézifék, az azért jelzés értékű. Mindemellett tény, hogy a gagyi alkatrészekkel nagyon vigyázni kell. Az első autómhoz - Opel Vectra A - a Láng-nál kínai olajszűrőt akartak adni, mert az csak 700Ft, viszont fele annyi lyuk van rajta mint egy Fram szűrőn, ami 1200Ft volt. A vízpumpa, amit a vezérműszíj hajt meg, olyan sorjás volt, hogy amikor kivettem a dobozból, mélyen elvágta a kezem. Kíváncsi vagyok, mennyi idő alatt szabdalta volna szét a vezérműszíjat.

A gagyi fékbetétekről csak annyit, hogy általában sokkal keményebb anyagból készülnek, mint a gyári, vagy egy gyárival azonos minőségű, ezért a fékezéskor sokszor éles visító hangot lehet hallani és sokkal hamarabb megeszi a tárcsát is. Természetesen ilyenkor a fékhatás is gyengébb és a gyorsabb kopás miatt hamarabb kell megint a szervizbe menni, nem beszélve arról, hogy a visító zaj nagyon zavaró.

Ubul1 2008.11.16. 13:59:08

Gyurma73 2008.11.16. 09:40:24
ha tényleg ennyire nem számítana akkor semmiképp se a kisstílus magyar maffiózó játékát. Szóval ABC sorrendben: Aston, Bugatti (tudom VW), Bentley Azure, Citroen DS, CX(az izgalom kedvéért), Datsun(Nissan Co)., Honda Legend, Jaguar XJGold, Land Rover Defender (igazi dagonyatipró) Lexus LS400 '90(mindennapos bevásárló, semmi különleges) Lotus Elise(ez a cég maga az újkori versenytörténelem), Mazda RX8, Mercedesek(ebből asszem lenne jópár), MG-B, Nissan Skyline, Opel Kapitan 1955 Opel Olympia, Porsche (na ebből is lenne jópár, de Cayman S, és 968 az biztos, meg 911 natürlich), Rolls Royce Silver Dawn, Silver Spirit(nba jó egy ilyennel nem lehetne mindennap mutatkozni egy Mo jellegű helyen de pl a briteknél akár bevásárlóközpontok parkolójában se szokatlan egy 15 éves darab), Saab 900, Subaru Impreza Mk1, Toyota Land Cruiser, Century, ezekből már lehet válogatni asszem.

Maybe_ · http://maybe130.blogspot.com/ 2008.11.16. 14:00:25

A műszaki tényleg csak arra jó, hogy szopassák az embert. Ráadásul ha valamivel biztonságosabbá teszed az autót, azért még meg is b.sznak. Példa: Skoda 120-ra 130-as 4 dugattyús fékrendszer. Felfogatás megegyezik, főfékhenger, csövek a kaszni alatt, stb, minden megegyezik. 120-as fék le, 130-as fel. Nyeregtartóval, nyereggel, és gumi/réz csövekkel. Plug & play. Namost ez így megy műszakin: ez nem erre való, ez életveszélyes, stb. Felhívtam a mozaik utcát anno, hogy engedélyt kérjek az "átalakításra" (tudom, sikeres ember nem lehetek). A telefon végén lévő urat idézném szó szerint: "Maga gyilkos, embereket akar ölni???" És elkezdett velem üvölteni. Szóval ennyit erről. Ha esetleg befigyel egy kpm vizsga, akkor felkerül a lengyel utángyártott fos, azzal átmegy a vizsgán, merazgyáriésszabályoséskurvajó, aztán vissza a normális fék. Ha nekik ez így jó...

Csontos Szigfrid 2008.11.16. 14:02:41

Én azt mondom, mindenképpen érdemes fiatalabb használt autót venni, és inkább a pénzt gyűjteni először. Magam is 30 éves koromig jártam busszal. Vidéki vagyok. 5 éves körüli kocsival valószínű nem lehet sok baj. Főleg, ha 2000 után gyártott. A régi használtkocsival mindig szívás van. Több barátomnak is voltak, vannak ilyenek régiek. Én azért is inkább rakosgattam a lét lefelé, és vártam, amíg egy 5 éves kocsit nem tudtam venni. De amióta megvan, 3 éve, semmi baja sem volt. Olaj, kopó alk., stb... csak.
A szerlőkhöz meg annyit, hogy keresni kell egy jó szerelőt, és ahhoz vinni mindig. Így sokat spórol az ember, főleg a márkaszervizhez képest. Az enyém pl. már annál is kevesebb óradíjért dolgozik, mint kezdetben. 2-3000 Ft/óra. Sok apróságért meg nem is kér semmit, hanem nagyobb javításnál betudjuk. És mindig azt tesz bele, amit én viszek neki. Vagy, ha tud ő olcsóbbat, de jót akkor azt. Ha gagyit vinnék, bele se tenné. Nem vállal rá felelősséget.
Az utángyártott alkatrészekhez. Most volt nemrég vezérműszíjcserém. A gyári készlet 100 körül lett volna. Görgőstől, mindenestől. Szereztem bele az Unixnál SKF-et, amit az Audiba is raknak. Nos ez baráti kedvezménnyel 45 volt. SKF! Utángyártottból is lehet jót,és még elfogadható árút venni.
Nem vagyok a használtautó ellen alapból, de nagyon meg kell nézni, milyen időset, és milyet vesz az ember. Sok idegesség többet árt, mint amit használ a spórolás.
De ha valaki kedvtelésből vesz régi kocsit, és mindig szerelgeti, akkor semmit se szólatm. De ha mindig morgolódik az előjövő hibák miatt, akkor nem értem minek vette. Főleg, ha van másik is. Még ha az életeleme a szerelgetés, az autó, akkor se értem.

zöldi 2008.11.16. 14:07:36

ZSolt! Nem lelem a bazeget a használtautón...

GYUSZI BACSI · http://www.fizetesem.com 2008.11.16. 14:10:00

GGG77:
az a köze a hanyag munkának és a rossz minőségű alkatrésznek az autóhoz, hogy ennyi pénzért nyilvánvaló és biztos, hogy összekókányolt fost veszel

utána tehát miért kell meglepődni?

ha bemész a régi 5-ös út mentén egy útszéli parkolóban lévő lacikonyhába, ami az igénytelen balkáni kamionsofőrök és kurvák törzshelye, hiába csodálkozol, hogy nincs rendesen elmosogatva és nem ezüsttel terítenek, nem?

vagy ha kapsz egy herpeszt és visszamész reklamálni, mit fognak mondani? hogy mennyél te a büdös ...-ba.

ezt fogja az az autószerelő is mondani, aki a Pandát korábban javította

Maybe_ · http://maybe130.blogspot.com/ 2008.11.16. 14:10:16

zöldi 2008.11.16. 14:07:36
Úgy tudom, még nem rakta fel. De lehet h lemaradtam valamiről :)

The Good Boy 2008.11.16. 14:26:26

Régen Kia, utána volvo kereskedés és szerviz (szerencsére már mindkettőnél visszavonta az engedélyt a vezérképviselet, mint hivatalos kereskedés és szerviz).
Egy éves Kia gariszerviz, sok éve...
Mielött elvittem, megnéztem, mennyi olaj kell bele (3,1 l.). Szerelő elövesz 3 db. literes olajat, és mindet beletölti (hogy mennyit töltött a flakonból, igy utolag nem tudom),majd mint aki jól végezte dolgát csinálja a munkáját tovább. Végül is én akkor nem reklamáltam, mert 8.000.- Ft-os olajat ne adjon el nekem 1 deci miatt, majd én veszek bele egy plusz litert 3000-ért hazafele, aztán legalább lesz tartalék hozzá (tehát még majdnem jófejnek is tünt a szerelő). Otthon veszem ki a nivót,azt hittem rosszul látok, mert a pálca csont száraz volt. Vagy 6-7 decit kellett rátöltenem, hogy megfelelő legyen a szint. Mi lett volna, ha nem állok ott mögötte végig (igaz, hogy ehhez meg kellett egyet anyázni, mert nem igazán tetszett nekik, hogy ott akarok lenni.
A legjobb az volt, hogy amikor végzett, akkor kivette a levegőszürőt (azt kétévente kellett cserélni), mérőszalaggal lemérte a méretét mondván,hogy tudják mekkora kell bele, ha majd jönnek az első kétéves autók szervizre...
Na az enyémnél nem ők csinálták a kétéves szervizt ezek után...

A poszthoz pedig annyit, hogy az sem kevéssé veszélyes, aki gyakorlatilag müködésképtelen fékkel tovább közlekedik.
Persze, ha valami csoda folytán útközben belebotlik egy NKH (volt kpm) ellenőrzésbe és berendelik soron kivüli müszakira (múltkor pont szemtanuja voltam, amikor egy trabit berendelnek a rossz müszaki állapota miatt soron kivüli müszakiztatásra), és tréler nélkül nem viheti tovább a vasat, akkor meg lett volna egy szép poszt a gonosz közlekedésiekről.
Ettől függetlenül itt a TC.-n csak Csikós úr tudja a cikkeivel hozni a megfelelő nívót...

The Good Boy 2008.11.16. 14:37:47

Még valami:

Pár napja beszélgett egymással a társaságomban lévő egy alkatrészkereskedő, egy bontós, és egy autószerelő:
A lényeg az volt, hogy a bontókban közel azonos, vagy azonos áron lehet alkatrészt kapni, mint amennyibe egy hasonló közepes minőségű alkatrész kerül (se nem gagyi olcsó, se nem prémium), mégis sok autós elöbb a bontókat hivja fel és ott veszi meg a bizonytalan eredetű alkatrészt, az új utángyártott helyett. Az autóboltos mondta, hogy szinte minden nap van olyan kuncsaftja, aki amikor meghallja, mennyi az alkatrész ára, közli, hogy köszöni szépen de egy ezressel (kettővel) olcsóbban tud bontóból szerezni (15-20.000 ft-os árkategóriáról beszélve!!!) Sajnos ezért lehet minden sz*rt eladni kis hazánkban!
Elmondta még a boltos, hogy pár napja az egyik ismerősének komplett új dizel hengerfejet szerzett minden hozzátartozó kiegészitőjével együtt 60-ért 1 év garival, miközben csak a csupasz hengerfej a legolcsóbb bontóban is 80 volt... (egy régebbi tipus volt)

AnyádnakPalánkot (törölt) 2008.11.16. 14:50:44

Eddig négy új autót vettünk, és 90-100 ezer kilométeres korukig egyikkel se volt semmi gond. Volt közte francia, németamerikai, japán, "magyar"..
Úgyhogy úgy gondolom nem, nem lesz vele ilyen gond. Egy használtnál viszont bármikor bármi széteshet, akármilyen állapotúnak is tűnik. Ez ad egyfajta olyan bizonytalanságérzést, amit én speciel utálok.

AnyádnakPalánkot (törölt) 2008.11.16. 14:52:15

..továbbá, ha a használt szétesik, akkor három lehetőséged van. Megpróbálod magad megcsinálni és vagy sikerül vagy nem. Felkutatod a környéken az összes mekmestert és vagy meg tudják csinálni, vagy nem. Beviszed a márkaszervízbe, és egy vagyonért megcsinálják.
Őszinteségi rohamom van, egyre inkább el tudnám képzelni magam egy új kétmilla körüli autóban. Ezekre az utakra.. Dacia Logan! Na most lehet röhögni.

Agr3ssor 2008.11.16. 15:11:48

Ha használt autót veszel, akkor vigyél szerelőt... Igen ám, de a szerelő sem lát bele a motorba, meg a váltóba... Plusz nem látszik az sem, hogy 4 hónap múlva kiég egy áramkör a nyáklapon... Én is szívtam meg, mert teljes egészében elszállt a fékem (elektromos szivattyús fékrendszer), és valóban történhetett volna tragédia... Öreg az autóm, de tényelg rendben tartom, és csak prémium minőségű alkatrészeket pakoltatok bele. A sok nagyokos persze egyböl szarráfikázott itt... Pedig gyakorlatilag semmi előjele nem volt, és semmit nem tudtam volna tenni a hiba elött. Szerintem az enyém ritka eset, de előfordul ilyen is...
Különben minden probléma eredője: Ha nem 3forint 50 filléres alkatrészekkel szervízelne/szervízeltetne a magyar, akkor nem lenne ma ekkora zsákbamancska használtautót venni M.o.-n
Mellesleg én nem szállnék az olasz autók védelmébe sem... Mert tény, hogy vannak eredendően szar, megbízhatalan, és több odafigyelést igénylő autók... A java olasz, és francia... Mint az enyém is! Csak én már megtanultam a sok probléma alatt mire kell nagyon odafigyelni.
És ez az, amit egy átlag magyar autótól nem lehet elvárni. Mert ugye az általános az, hogy "az autó van értem nem én azéé!!" Ettöl hányok be.

Agr3ssor 2008.11.16. 15:14:58

átlag magyar autóstól... Bocsánat.

The Good Boy 2008.11.16. 15:16:02

AP!

Ha ezt bárki más mondja, oké! De pont te, aki a Ladás korszaknál a kilinccsel előre szemléletet hintetted, a Prelude-nál, meg most a civicnél gondolom a teljesitmény volt a lényeg... Most meg dákó???
Egyébként jó autó, szar jelvénnyel, itt a 120 éves autóhitelek országában...
Azért majd nyomassál róla megbizhatósági tesztet!

Quattroman 2008.11.16. 15:18:46

lehet hogy nem is "szerelő követte el hanem kis otthoni megoldom occón javítás volt.
még a legegyszerűbb szerelő is párban cserél fékbetétet nem oldalanként.
vagy csak én lennék maradi?

AtoszMester 2008.11.16. 15:21:37

Nekem Egerben az 1995-ös Seat Cordobám alapjárat ingadozását nem tudták megcsinálni az IMC Seat Márkakereskedésben. És utánna el akartak kérni a full injektor szétszedésért-összerakásért 25.000 Ft-ot, mert így jön ki óradíjban a ráfordított haszontalan munka :) Persze hogy nem fizettem ki :)Hiszen nem javult semmit az autó, sőt volt olyan vákuumcső, amit rossz helyre dugtak vissza...

Ezután alapjárati motort cseréltem bontóból, házilag, tökéletes lett. 5000 Ft-omba fájt.

Ubul1 2008.11.16. 15:24:30

Na ap is kezd megtérni, véletlen elkapta egy józan pillanat.
Külöben nem tudom tudod-e hogy ki mondta ezt az alapigazságot, hogy "a legjobb autó az új autó!"

Gyurma73 · https://plus.google.com 2008.11.16. 15:26:07

"Aláírom, tök lélektelen kocsi, Fater '86-os Ascona coupe-ja 100X jobb, de ez mindig beindul... "
Az meg milyen az Ascona Coupeja a Manta volt szerintem.Asconából volt ferdehátú meg lépcsőshátú ha jól emléxem de coupe az szerintem nem.

Gyurma73 · https://plus.google.com 2008.11.16. 15:27:20

De a manta is inkább a B Ascona Coupeja volt.Mert ugye 86 ban C ascona volt.

The Good Boy 2008.11.16. 15:28:16

Gyurma73 2008.11.16. 15:26:07

Lehet,hogy egy sima 2 ajtós ascona lett otthon szájhagyományként coupe-ra keresztelve...

AnyádnakPalánkot (törölt) 2008.11.16. 15:33:06

Mindegyiket szerettem valamiért.
Most már "csak" egy olyan kéne, amit már nem rúgtak le előttem hárman-négyen. Mindegy, hogy mennyivel megy, meg hogy gyorsul. Egyelőre kijátszottam magam, utcára egyszerű olcsó megbízható cucc kell.

AnyádnakPalánkot (törölt) 2008.11.16. 15:36:09

Ford mondta, nem? Mintha..
Az, hogy egy érettségizett korú autó is lehet jó, ha megadunk neki minden csúcsminőségű alkatrészt és egész évben a kívánságait lessük (gyakorlatilag az autóért vagyunk, nem fordítva), tökéletesen igaz.
Viszont ha állandóan kell bele valami, akkor nem olcsóbb, mint egy új, továbbá a bódé öregedésével nem nagyon lehet otthon mit csinálni, és mindig ott a kisördög, hogy mikor minek mi baja lesz.

emanuel 17 2008.11.16. 15:44:09

Tisztelt hozzá szollók.
Talán ne a szerelőben,ne az után-
Gyártóban keressük ahibát,hanem ön-
magunkban!A rossz minőséget nem muszáj
megvenni,de ha pénzről van szó mindenkinek tiszt a kivétel ez kell.Legyen Olaj,Gumivagy alkatrész.Na meg még azt sem.Nyomni a gázt mint az Őrült és maj lesz valahogy,Igaz???
Ennek is kultúrája van.Igaz? Köszi.

Ubul1 2008.11.16. 15:46:41

AnyádnakPalánkot 2008.11.16. 15:36:09
Tényleg Henry Ford mondta.

The Good Boy 2008.11.16. 15:48:08

Ja, csak a dákó árával picit jelenleg elszaladtak a lovak... Sandero 2,15 milka, miközben az új thália 1,79. Ettől függetlenül egy kombi dákó 7 székkel a lehető legjobb ár/érték arányú, csak a hangokat és a lesajnáló tekintetet nem kell érzékelni (tudod ez magyarhon, a tízmillió gazdag országa, ahol a 10 éves bontószökevény passat a prémiumautó, az új dákó pedig az egyszeri ember egyszeri fiának az autópótlója)
Egyébként sok-sok éve csak új autóim vannak, erre nemrég vettem az asszonynak egy "majdnem új" smartot. Nem tudom miért hiányzott az életemből ez a "most ez kell hozzá, most az kell hozzá" játék, eddig meg voltam jól nélküle. Sajnos azt mondta, neki nem kell új, hogy megint évekig óvja még a széltől is - pedig egy fiat 500 sem lett volna sokkal drágább, hiába erősködtem...
ja és milyen lenne egy régebbi leharcoltabb példány???

AnyádnakPalánkot (törölt) 2008.11.16. 15:53:23

"a 10 éves bontószökevény passat a prémiumautó, az új dákó pedig az egyszeri ember egyszeri fiának az autópótlója"

Ez így nagyon durva, és sajnos igazad van.
Iszonyú elferdült értékrend van az emberek fejében.
(tudom, hogy szubkultúrák vannak maximum, és nincs olyan, hogy "az emberek". elvileg.. gyakorlatilag meg nagyon kevés kivétel van)

Rocko- 2008.11.16. 15:54:11

GYUSZI BACSI · www.fizetesem.com 2008.11.16. 12:45:20
"egyébként kicsit nekem úgy tűnik a belsőség cikkeiből, mintha ebben a TC szerkesztőségben sikk volna ilyen kimustrált szarokkal járni"
postok, nem cikkek.
nem sikk dolog, hanem ez szeretik

"nem tudom, elképzelni, hogy egy autós újságíró a kapcsolatainak segítségével nem tud egy normális autót venni magának elfogadható áron"
de, tudna. nézd meg, szinte mindenki Csik, Karotta és Winkler komplett autóparkot tart fent. mert ezt élvezik.
Te is tarthatnál otthon feleséget, aki főz mos takarít, de olyan fapofa, h elmegy az élettől a kedved, és inkább dugsz egy jégkockákval, mintsem vele.
a TC sosem telejsen a racionalításról szólt, hanem az autóbuzériáról. az meg ezzel jár.

Calyx 2008.11.16. 14:02:41
"5 éves körüli kocsival valószínű nem lehet sok baj. Főleg, ha 2000 után gyártott."
nehezen találsz 5 éves kocsit, amit nem 200 után gyártottak. :)
"A régi használtkocsival mindig szívás van."
nem feltétlenül. leginkább a gondoskodáson múlik a dolog.

GYUSZI BACSI · www.fizetesem.com 2008.11.16. 14:10:00
"az a köze a hanyag munkának és a rossz minőségű alkatrésznek az autóhoz, hogy ennyi pénzért nyilvánvaló és biztos, hogy összekókányolt fost veszel"
nem feltétlenül. attól, h vmi olcsó, nem biztos, h kókányolni kell vele. inkább hozzáállás kérdése.

AnyádnakPalánkot 2008.11.16. 14:52:15
"Őszinteségi rohamom van, egyre inkább el tudnám képzelni magam egy új kétmilla körüli autóban. Ezekre az utakra.. Dacia Logan! Na most lehet röhögni."
legutóbb, amikor ilyen agymenésed volt vettél egy Suzukit és úgy dobtad ki a francba hogy csak na, és sírtad vissza Ivánt.
próbáltad megmagyarázni, de még magadnak se tudtad.

Ati232 2008.11.16. 15:54:52

Szerintem te ebben fogsz kipurcanni. ;)

Agr3ssor 2008.11.16. 15:58:08

emanuel 17 2008.11.16.

Ja igen. Egy teljesen laikus (nézzünk egy értelmiségit) tanárnénikének a Humbelebumm kuplung szett 20ezerért elég sok... És fogalma sincs róla, hogy léteik a Sachs, vagy Luk 40000-ért, szóval ráadásul egy rakás szart vett... Pedig magában elkönyvelte, hogy mennyit költött a kis Peugeot 206-osra... 35000 lett a szervíz vége... Atyaúristen! És reméli, hogy legalább 2 évig nem lesz a kocsinak semmi baja...

Érted mit akarok ebböl kihozni??? Nem várhatod el az emberek nagy részétől, hogy értsen az autókhoz!!! Viszont, ha nem lennének gagyi alkatrészek, meg faszfej szerelők, akkor a probléma megoldódna... Ennyi! (az eredendően megbízhatatlan autókat most hagyjuk)

AnyádnakPalánkot (törölt) 2008.11.16. 16:03:36

Ebben van valami, csakhogy a Loganra rosszat nemigen tudok mondani azon kívül, hogy nem trendi jelvény van az orrán. Nem tetszik a külseje, de ami igazán tetszik olyanom sose lesz.
Újonnan annyiba kerül, mint egy divatosabb jópáréves BMW. Első autónak egy olyan jó lehet jaszkarizni, meg akkor még élvezi az ember az alatta fetrengést. Nekem eddig ez a negyedik használt, most untam meg a legózást. (ja ha még nem mondtam volna, három napja elzavartak műszakiról mert kiderült hogy totál kisiparijellegű gányolás az egész fékem elől-hátul. hopp)

Agr3ssor 2008.11.16. 16:03:40

"5 éves körüli kocsival valószínű nem lehet sok baj. Főleg, ha 2000 után gyártott."

A múlt héten írta az egyik srác itt... Eladásra került a cége részéről jópár Focus kombi cégautó bőven 200ezer km fölött. 3-4 évesek asszem... Mi a p..ról beszélsz??? Cégautó! Informatikus kocsi! 0 vagy 1!!! Padlógáz vagy satufék!! Érted?

Csikós Zsolt 2008.11.16. 16:12:22

Rocko-:

Hogy mivel mentem boltba? A feleségem 90D-je ott állt a ház előtt. Sőt, akkor még motorozni is lehetett volna, mert nem volt eső.

gnme 2008.11.16. 16:14:47

Zsolti, van egy olyan fogalom, hogy "phasing"

Ha van időd menj be az első fiat kereskedésbe és nézzétek ki szoftverből, hogy a kardánkereszteknek egymáshoz képest a felső kormányzótengelyen milyen szöget kell bezárniuk. 0 fok a kardánkerszt külső villájának slicce a kormányoszlop felöli részen. A két külső kardánvilla slicce közötti szög nagymértékben befolyásolja a kormányzás komfortérzetét. Pozitív irány érzésem szerint az óramutatóval megegyező irány. Vagy fordítva. Ki kell próbálni.

Nyomatéklengés lép fel tekerés közben ami olybá érződik, hogy felkeményedik tekerés közben a kormány majd elpuhul. Érzetre megszalad majd felkeményedik.

A torziós rúdra csatlakozó kötést is illik ellenőrizni.

üdv.

Csikós Zsolt 2008.11.16. 16:16:32

karlamann:

a szar kézifék és a hirtelen leváló fékpofa külön dolog. A szar kéziféket tudtam, a szerkesztőségi mélygarázs felállóján néha elkezdett gurulni az autó, tudtam, hogy utána kell állítani. De arra ez nem utal, hogy egyszer csak leesik a ferodo...

The Good Boy 2008.11.16. 16:16:52

AP!

Igy igaz! Viszont amikor én vettem a smartot, akkor amit találtam hibát, azt átvételre orvosolták (ezt igérték), ami nem volt meg, azt megvártam, mig kijavitját, amit meg nem vettem észre, hogy "elfelejtették", azt utólag fizettetem ki velük (pl. pont a fék), mire a kereskedő mondja, hogy neki olcsóbb lett volna, én meg mondtam neki, hogy akkor nem kellett volna róla elfeledkezni...
Az újról meg annyit, volt daewoo-n, majd kiám, mindkettő szó szerint hibamentes volt, volt egy citrom, amitől egy évesen úgy szabadultam meg, mint egy leprástól (soha többet francia,pedig korábban a használtautós parkomban voltak olyan ezerszer visszasírt példányok, mint renault Fuego, Renault 5 GT Turbo, stb)
Jelenleg egy ufom van, amiben belül zörög minden (müszerfaltól az ülésig) Koppan a futómű (senki nem tudja mi, a futómű amúgy hibátlan, még a rázópad sem talált semmit), de még a mai napig úgy ülök bele a majd 3 éves vasba, hogy fülig ér a szám, mert úgy belezúgtam... Persze mielött 3 éves lesz, ezért betérek a honda szervizbe, hogy gariban mindent rendbehozassak rajta, ami zörög, csörög, koppan... (majd ismerős autószerelő elötte átnéz rajta mindent teljesen), igy fix megoldási javaslatot is mellékelek a szerviznek, annak úgy sem örülnek :)

GGG77 2008.11.16. 16:19:47

"GYUSZI BACSI · www.fizetesem.com 2008.11.16. 14:10:00
GGG77:

vagy ha kapsz egy herpeszt és visszamész reklamálni, mit fognak mondani? hogy mennyél te a büdös ...-ba.

ezt fogja az az autószerelő is mondani, aki a Pandát korábban javította"

Tehát ugyanez a szerelő, ha 4 éves BMW-t viszel hozzá remek munkát végezne.

Aha, persze...

csabájé 2008.11.16. 16:22:01

emberek!

használt autó vásárlás esetén azzonnaal:

fékbetét,tárcsa csere Textar, vagy Brembo
lengéscsillapító Sachs, vagy Monroe
újgeyertya,újakksi,újolaj+szűrők
+vezérműszíj garn. feszítőkkel + összes ékszíj

+ futóműbe megnézetni minden és csere ami szar
(Bárdi, Unix)
különben árok, ha nem vigyázok........

Most vásárolt '96-os Ford Escortba mindet cseréltem, de nem is fogok lerohadni sehol
Az előző gazdának meg sose higgyé, hogy mit cserélt

IQLight 2008.11.16. 16:22:56

Agr3ssor 2008.11.16. 15:58:08
"És fogalma sincs róla, hogy léteik a Sachs"

Betettük a Sachs-t és szar volt. Soha többet nem veszek. Nekem ez a márka is kiesett a cserealkatrészek gyártói közül, pedig gyakorlatilag "gyári", mivel beszállít egy csomó autóhoz.

Egyébként, ha a tanárnénid megy még két kört az alkatrész után, akkor megkapja a Sachs-t is Humbelebumm áron.

gnme 2008.11.16. 16:27:53

Fogasléc lógásra nincs orvosság sajnos. A lécet többek között egy körszimmetrikus teflontömítéses elem is tartja a csőben. Ha elkopott el kell dobni a kormányművet. Azt szerelgetni ..
Első bontó 5e Ft + két új nyomtávrudat nem árt rá rakatni.
tádááám :)

gnme 2008.11.16. 16:30:29

Én a UNIX-ban találtam számomra megfelelő alkatrészeket.

Made in Germany felirattal.

tádáám

fdoki 2008.11.16. 16:37:19

Nagy úr a PÉNZ!
Ha van azért,ha meg nincs akkor azért...

A Dákó-témához csak annyit:mezővárosunk 1ik legsz@rabb minőségű útján messze a legjobbnak bizonyult az elmúlt évek során kipróbált sok-sok(szinte az összes gyártó majd összes modellje)ÚJ autó közül a Dacia futóműve,bármennyire hihetetlennek is hangzik!
Én még 3 évesnél idősebb használt autó vételével szemben is racionális alternatívának tartom -főként ezekre a honi utakra.
(és most már pofásabb kicsit kívül-belül)
Milyen kár,hogy döntéseinket,pl. az autóvásárlást nem csak ész-érvek 6ározzák meg :)
Így hát nekem sem ilyen márkájú autóm van...

loláb 2008.11.16. 16:41:30

Zsolt,

Ez nyílvánvaló. A műszakin rámennek pár dologra, amit egyszerűen tudnak nézni (pl fékerő, rohadás a küszöbön), meg pár dologra, amivel szopathatnak ("e"-betü az lámpabúrákban, stb...), de ettől még marad száz olyan tétel, amit nem vizsgálnak, pedig miattuk az autó esetleg potenciális balesetforrás. Akkor nem jobb lenne az egészet eltörölni a pics@ba?
Emiatt a rendszer miatt a legtöbb autón -főleg eladás előtt- "átlökős" műszakit, zöldkártyát csinálnak.

Ne legyen múszaki vizsga, se zöldkártya, de mindenki legyen felelős az autója műszaki állapotáért. Szondáztassák az emissziót igazoltatásnál, műszaki állapotot, ha balesetet következik be, és az elhanyagolt műszaki állapot volt az oka, akkor meg mehet az üzemben tartó a börtönbe.
Szerintem -ha megfelelő ellenőrzési kapacítással párosul- akkor ez a módszer sokkal hatékonyabb, mint a jelenlegi lehúzós rendszer.

Új vagy régi?
2-3 éves használt, magánszemélytől, ahogy zöldi is csinálta. Az első évek nagy értékcsökkenését bebukta az első tulaj, a garancia miatt márkaszervízben szervizelték, emiatt leinformálhatóbb/elhihetőbb a km futás.
Szerintem.

fdoki 2008.11.16. 16:51:38

lóláb

Vagy:újat ha van olyan szerencsés az ember hogy megteheti,de ha nincs vele gond megtartani 8-10-12 évig,megadni az autónak ami jár "neki" és kiautózni belőle azt a rakat pénzt amit a vételár+hitel kamat törlesztés során belefizet a tulaj.Sztem.
Én pl.ezt csinálom.

loláb 2008.11.16. 17:02:21

fdoki,

Én is ezt csinálom (a hitel kivételével) de már bánom.
Törik össze-vissza az autó, b@sz az ideg, hogy a sok figyelmetlen fasz lebassza a tükröm, meghúzza az elejét, belémjön hátulról. Plussz két év alatt elbuktam az autóm 1/3-át. Mai eszemmel én is egy max 30ezer kilómétert futott, 3 éves autót vennék, akkor talán kissebb lenne az ÉCS, és kevésbé idegesítene a sok apró sérülés.

Havona 2008.11.16. 17:14:51


Egy érdekesség:
Egy Punto I-esem van, amin tavaly egy hátsó lengéscsillapítócsere alkalmával eltörtem egy fém fékcsövet. Szereléskor észre sem vettem, csak mikor elindultam. Akkor botránkoztam meg először, hogy hogy a viharba lehet egy fém fékcsövet acélból gyártani, ami hamar elrohad. Ezek régen rézből készültek, ahol ilyen törés nem fordulhatott volna elő. Miért nem rézből gyártják, ugye? Erre ismerősöm mondta, hogy a réz nem jó, mert elkorrodál bizonyos alkatrészeket, mittudomén. A 35 éves moszkvicsomon réz csövek vannak, és elég jól tartja magát, tehát ezzel nem győzött meg.
Más azt mondta (ami hihetőbb), hogy az acél fékcsövek sokkal olcsóbbak, ezért nem használ rezet a gyár.
Mikor a törött cső helyére elkezdtem gyárit keresni, szinte hihetetlen módon sehol sem találtam. Egy autósboltban a vitt minta alapján lehajlították rézből, a hollanderekkel együtt került vagy 600.- Ft-ba. Most vizsga előtt eldöntöttem, hogy az összes fémcsövet (némelyik elég gázul néz ki) kicserélem, mielőtt megdöglök miattuk.
Sehol sem lehet kapni raktárról. Egy márkaszervíztől kaptam árakat, és közel 100e Ft lenne a garnitúra. És csak rendelésre. Az a fékcső, amit tavaly 600.- Ft-ért lehajlítottak a drága rézből, az az olcsó acélból 9000.- Ft lenne.
Azt senki sem várhatja el tőlem, hogy egy 300e Ft-os autóra 100-e ért vegyek néhány méter filléres szar acélcsövet.
Most akkor bűntudatom legyen a rézcsövek miatt?

AnyádnakPalánkot (törölt) 2008.11.16. 17:20:58

Nekem nem tűnik hihetetlennek, hogy azokra a dzsuva utakra a Logan futóműve a legjobb.
Egyszerű ősi 1.4 8V motorral, /80 gumival, azt' viszontlátásra.
Lehet, hogy öregszem, de ilyen ütemben? Vagy érés, vagy mi ez. Fura, de mostanában egyre többször jut eszembe, hogy micsoda egy hülyegyerek voltam nem is olyan régen.

w124 2008.11.16. 17:21:21

Ahhoz képest,hogy mindenki nyivárog azért ragaszkodik hozzá,hogy új autó kell.Volt szerencsém bejárni Európa nagy részét,spanyol,portugál,holland stb.de bassza, meg ennyi új autó sehol nincs.A hollandnak megfelel a tizenéves audi 80 vagy akármi.A magyarnak nem.Pedig kint azért olcsó a használt autó,mert kurva drága a javítása. 4.éve használom a 24-est '92-es és összesen kb.annyit költöttem rá,mint egy új fosnak az első kötelezője.Azért fos, mert bizony ezek a 2-4milliós új kocsik annyit sem nyújtanak mint a 16 éves merci.Borsodzik az ember háta,amilyen anyagokat és megoldásokat használnak,hogy olcsóbbá tegyék.Sőt a kedves vevő ha akar,lemondhat ABS-ről is.Az autók úgy 10 milliótól kezdődnek,olyan meg csak ennyi idősen lehet,mint a mostani ez is 7-körül volt akkor, tehát egy darabig marad.Először a fejekben kéne rendet tenni!16-os alufelnire nem sajnálja senki de ha kell egy gömbfej megveszi az olcsóbbat azt is úgy mintha a faszát csavargatnák...Persze mindenki úgy csinálja,ahogy akarja de azért ne tegyünk egyenlőség jelet a tömény szopás és a használt autó közé.

AnyádnakPalánkot (törölt) 2008.11.16. 17:24:00

Nem arról van szó, hogy besavanyodtam, csak egy idő után már az ember másra is vágyik, mint száguldó kocsik meg adrenalin meg éjszaka..
Érdekes, régebben ezt besavanyodásnak tituláltam volna.

gigabursch 2008.11.16. 17:24:13

reddevil35 2008.11.16. 07:06:21

Kérdezném, hogy Őrá (forum.index.hu/Search/searchUserArticle?u=448164) gondolsz-e?

Mert ha igen, akkor ez a kép (forum.index.hu/Search/searchUserArticle?u=448164) sokmindent elárul...

Mondjuk eddig sose vettem igénybe a szolgáltatásait.


Visszatérve a cikkhez.

Valóban a Kókány GMK-t az élet minden terén szanálni kell, de jelenlegi oktatési, képzési és egyéb területek sem azt a célt szolgálják ebben az üvöltő liberlizmusnak nevezett idiokráciában, hogy minden jól menjen.


Egyébként meg a hivatalos közigazgatási szerveknek egy vagonnyi lehetőségük van wennek ellenőrzésére.
Miként az APEH, ÁNTSZ, stb tarthat próbavásárlást egy nyári lacikonyhán vagy egy puccos étteremben (és mennyit tart - ömlik nyáron a híradóból), aképp megvan a lehetőség a "próbaszerelésre".
Szépen felmérik a kocsit az NKH-nál, kiküldik szerelőhöz, adott ismert és "ismeretlen" hibával (akár szakszervíz, akár magánműhely).
Utána ellenőrzik a tetteit(?), a számlázást, a felelősséget. Ill, mi az amit bevall, hogy nem megy neki. Ez utóbbi milyen ritka...
Persze, ha senki nem mondja nekik, ők sem kezdenek el vizsgálódni. H sokán maondják majd, akkor nagy bukta lesz számukra, mert pl repül az ISO, meg a hasonló francnyavalya, azt nuku közbeszerzés, meg flottázás meg hasonlók...


Ne mondja senki, hogy nem lehet ezzel a lehetőséggel élni, mert falnak megyek.

Egyénként legelsőként a szakszervízeket venném górcső alá, mert a legbrutálisabb lenyúlás és szarrágás szerintem (és vsz. sokak szerint) ott megy.

Nem sok embert ismerek, aki a gari lejárta után a szakszervíznél marad. Vajon miért? Hová lesz a bizalom? Ellopják, elnyelik, elmarják... Mindenki menekül tőlük.
Megérdemlik. Dögöljenek meg a mentalitásukkal együtt...


A Kókány GMK-ra vonatkozó saját rémtörténeteim megvannak, múltkor már feszegettem ezt, amikor az Atonánia olasz kocsikkal foglalkozó része ment. (A helyesírási hibákért meg utólag is bocsi mindenkitől - a kislányom sokat "segíett" benne :-) )

AnyádnakPalánkot (törölt) 2008.11.16. 17:25:22

"Először a fejekben kéne rendet tenni!"

Pontosan, például azt kéne kiverni a fejekből, hogy "bizony ezek a 2-4milliós új kocsik annyit sem nyújtanak mint a 16 éves merci."

w124 2008.11.16. 17:28:25

...pedig sajnos így van!

AnyádnakPalánkot (törölt) 2008.11.16. 17:32:02

Mercedes-em még nem volt, de amennyire elterjedt itt a cigányok körében, nem is lesz.
Elhiszem egyébként, hogy ANNYIVAL jobb, de annál meg fokozottan fennáll, hogy ha elromlik, akkor nagyon, és drágán. Meg sűrűn. Amennyire a magyar autóraköltési szokásokat ismerem, ez be fog következni. Mindenki ezen spórol.
Nyugaton azért van annyi használtautó, mert megbecsülik és jó állapotúak. Ha valaki venni akar, az szinte tuti, hogy jót kap, olcsón. Itthon?? Na ezért is van sok újautó idehaza. Még egy autóbuzi is bármikor beleszaladhat kókányba, nemhogy egy user.

The Good Boy 2008.11.16. 17:32:33

w124 2008.11.16. 17:21:21

"Sőt a kedves vevő ha akar,lemondhat ABS-ről is"

Tessék??? Ez nekem új... Az unióban nem lehet ABS nélküli új autót eladni, akkor ez a mondat hogy is van?
Max románoknál, bolgároknál... de ők már elöznek ezerrel:)
Ha jól tudom, 2012-től akarják kötelezővé tenni az ESP-t minden új eladott autóban (amit támogatok személy szerint is).Viszont az ABS egy bizonyos vezetési tudás felett (és ehhez nem kell ralibajnoknak lenni), már nem elönyös...
Múltkor láttam valami szaklapban fékútakat összehasonlitva, havon és jégen. Ha jól emlékszem 80 km/h-nál jégen ABS-el 402 méter a fékút, ABS nélkül 244!!!!! Vagy valami hasonló szám, de nem ez, hanem az arány a lényeg.
Én személy szerint ABS nélkül jobban meglennék télen (igaz állitólag van mögötte nem kevés vezetési tudás is, ami nem csak a satufék-padlógázból áll:::)))

zöldi 2008.11.16. 17:34:55

"Lehet,hogy egy sima 2 ajtós ascona lett otthon szájhagyományként coupe-ra keresztelve... "

Bocs, 2 Ajtós C Ascona.

üdv:
A keresztapa

w124 2008.11.16. 17:35:58

Tisztelt The GoodBoy!Sajnos legjobb tudomásom szerint a skodánál és a dacianál van ilyen.Ha ez azóta változott az csak öröm de a kollegám fabiaja 2004.-es és Ő nem kérte bele akkor.A merciben '89-óta széria.

stofilol 2008.11.16. 17:40:54

jejj ne Lol , megint egy random wannabe mercis, az agyam eldobom ...
családom amiota eszem (21 éve)tudom mercikkel foglalkozik (apai ágon ) . égadta földön volt mindenünk de föleg w123 124 , magam is 123 280ce tulaj vagyok.

namost,én .mint tényleg hozzáértő- , soha de soha nem mondanam azt hogy megbizható , sőt,még megis ésrtődöm rajta ! /föleg ha benzineemre monjdák !! (Lol) valoban olcso a fenttartásuk HA , hozol osztákbol 3 at és oda vissza értesz hozzá, ebbem 2 orás motor ki be csere, legnagyobb födrabaok cseréje minden benne van.

saját köcsim(w123 280ce automata) papiron húdejo fenntartani , 13-18 literes fogyasztás( ne tessék sokallani , 1,6 tonna, 185 Lo , automata ) , 8000 sulyado, 18k éves (!!!) biztositás (youngtimer minősítve, '79 es) ha viszont orabárben megnézzük mit dolgoztam vele , elég bátor összeg jönne ki barátom, (de eza szerelem :D ) de elismerem, nem költök rá ezeken kívül ~1 éve.

Lényeg ,igazat adok anyádnakpalánkot nak , egyik legvadabb tévhit ... üjj egy uj kocsiba,és rájössz Lol

The Good Boy 2008.11.16. 17:45:38

2004 régen volt, akkor még uniósak sem voltunk, csak május 1 után...
Pontosan nem emlékszem, hogy 2006, 2007 vagy 2008 óta, de kötelező az abs az új autókban. Nagyobb tudorok ezt biztos pontosan vágják!
Ebben a merciben 89 óta széria dologba inkább nem mennék bele egy elvakult mercifan-nal szemben, de ott sem minden tipusban volt széria gyárilag.
Bennem a mercivel kapcsolatban az a kép maradt meg,hogy amikor szüleim a módszerváltás környékén "luxusautót" nézegettek maguknak, akkor néztünk egy '89-es 190D-t amiben bizony még a 4 sebességes váltó volt a széria (és nem automata volt:).
Egyébként egyik jelenlegi legjobban vágyott (és elérhető áru) autó számomra a jelenlegi E osztály 320cdi aut...
Csak hogy nehogy merci ellenesnek gondoljon bárki is

Agr3ssor 2008.11.16. 17:46:17

"csabájé 2008.11.16. 16:22:01
emberek!

használt autó vásárlás esetén azzonnaal:

fékbetét,tárcsa csere Textar, vagy Brembo
lengéscsillapító Sachs, vagy Monroe
újgeyertya,újakksi,újolaj+szűrők
+vezérműszíj garn. feszítőkkel + összes ékszíj

+ futóműbe megnézetni minden és csere ami szar
(Bárdi, Unix)
különben árok, ha nem vigyázok........

Most vásárolt '96-os Ford Escortba mindet cseréltem, de nem is fogok lerohadni sehol
Az előző gazdának meg sose higgyé, hogy mit cserélt"

Ne hari, hogy ezt mondom, de ha a difid elszarja magát 2 hét múlva, akkor nekem a felsorolásod után lehet, hogy mosoly ül ki az arcomra... Bocs, nem rosszindulatból, csak azért a teljességtől ez még elég messze van. Példa: szar egy hőgombád, nem kapcsol a ventid... Motor megfőz... Esetleg már most hengerfejes, de még nem mutatkoznak a jelei... Ráadásul Te egy Escortról írsz. (ismerem, mint a tenyerem) Lehet holnap eltörik a kuplungpedál mögötti fehér fogaskerekes hoki... (nekem 2x is annó, pedig gyári volt) Arrol nem is beszélve, hogy az Escortnak minden egyes vezérlő jele átmegy a kapcsolótáblán, ami rendszerint szeret hülyéskedni néha... Lásd: Escort fórum: alapjárati problémák... 800 hsz-es topic... Ráadásul neked IB-5-ös váltód van... Nem MTX-75-ös... Ami egy nem túl jól sikerült váltó... És a problémája, hogy eltörik benne valami faszom-tengely... Persze előjel nélkül... (ezzel nekem nem volt gondom)
De nyugi! Ha Zetec-et vettél (16v 1.6, 1.8), akkor a motorral valszeg nem lesz az életben bajod. Ja baze!! Ugye Ford Formula 5W30-at raktál bele?? És Motorcraft gyertyát?? Mert mással hát?!?!
Szóval ne aggódj... Téged is érhet meglepetés :)

IQLight: Szerintem kifogtatok egy/vagy néhány szar példányt... A köztudatban nem véletlenül szerepel a szaksz a legjobb cuccok között! Nekem meg a Valeo-t fikázzák orrba-szájba... Pedig az sem Tesco Value!

w124 2008.11.16. 17:46:46

stofilol.Valószínűleg azért van annyi merci taxi mert a taxisok szeretik a megbízhatatlan autókat.Nem mennek sokat csak napi 24-órát h-p-ig este 7-es sofőrcserével.Jól látod a "random wannabe mercis"-t és minden okom meg van rá.Üdv.

w124 2008.11.16. 17:50:17

The Good Boy,a 24-esben biztos,hogy '89 től széria.A Fabia amiről Írtam uniós JKA-s rendszámú 2004.decemberi tehát már uniósak voltunk.A 320 cdi remélem összejön neked...

AnyádnakPalánkot (törölt) 2008.11.16. 17:51:38

Egy merci-guru is azt mondja, hogy ebben igazam van?
Huhh. Ez tetszik.

AnyádnakPalánkot (törölt) 2008.11.16. 17:54:16

Agr3ssor: számoljunk csak.. A fenti hosszú lista a cserékről, plusz esetleg néhány fődarab+munkadíj a cserére, plusz a kocsi ára..
Aztán cserébe van egy 8-10-12 éves kocsid, amiben már nem a gyár által jóváhagyott és beépített dolgok vannak. Nagyon nehéz kérdés ez.

loláb 2008.11.16. 17:57:36

Nekem volt tíz éves bmw-m is (e36 316 compact), de semmivel sem találom rosszabbnak a G astra anyagminőségét. (de nem is igen tapogatom a kormányon, váltón kívül).
Persze vannak olyan típusok, amelyeknél kritikán aluli anyagminőséget használnak, de ez nem árfüggő. Nekem pl az új yaristól borsódzik a hátam, pedig amiben ültem, az egy közel 5 milliós forintos darab volt.

ABS elvileg kötelező az EU-ban, de egy haverom akart nyáron hyundai getzet venni, 2004-eseket nézünk meg, és egyikben sem volt (nem a fapadosokat néztünk, hanem a klímás verziót). Ugyanakkor meg tudtommal a suzuki altoban pedig mindben volt, pont amiatt mert kötelező. pedig az alto asszem indiai gyártás.

w124 2008.11.16. 17:57:53

...gusztus dolga.Fiatalban is van csúnya nő,meg érettebben is szép.Melyik kéne?Nehéz kérdés ez...

The Good Boy 2008.11.16. 17:58:11

w124!

Kösz a jokivánságot, igaz ha akarnám, az lehetne,de ez lehet, hogy csak egy soha be nem teljesülő "vágy" maradt racionális gondolkodás miatt.
Egyébként mivel az unióba lépéskor egyből nem vettünk át minden iránymutatást, ajánlást, jogszabályt (van sok, ami még jelenleg sincs), ezért még akár 2005ben sem volt minden autóban széria abs (emlékeim szerint a full fapad dákó is anélkül jelent meg)

Rocko- 2008.11.16. 18:03:00

Csikós Zsolt 2008.11.16. 16:12:22
akkor másik Merci. értem, kösz. :)

egyébként vicces, h Csiket mindenfélra MÁS marhaságra akrjátok rábeszélni, holott Ő ezt akarja
ez olyan, mint hogy lemész boltba kólaért, de még fizetés után is mindenki sörre, borra, narancslére, ásványvízre akar rábeszélni.
holott Te kólát akarsz. :)


AnyádnakPalánkot 2008.11.16. 17:25:22
"Pontosan, például azt kéne kiverni a fejekből, hogy "bizony ezek a 2-4milliós új kocsik annyit sem nyújtanak mint a 16 éves merci.""
holott nagyonis így van. :) javarészt.

IQLight 2008.11.16. 18:10:42

Agr3ssor: Én is úgy voltam vele, h ez a legjobb, oszt' mégse. Helyette Aisin lett.

Ilyen alapon Csiky fékpofája is lehetett akár gyári is, de kifogott egy pont nemjót (mármint az előző tulaj).

Agr3ssor 2008.11.16. 18:15:49

"AnyádnakPalánkot 2008.11.16. 17:54:16
Agr3ssor: számoljunk csak.. A fenti hosszú lista a cserékről, plusz esetleg néhány fődarab+munkadíj a cserére, plusz a kocsi ára..
Aztán cserébe van egy 8-10-12 éves kocsid, amiben már nem a gyár által jóváhagyott és beépített dolgok vannak. Nagyon nehéz kérdés ez."

Te is tudod, hogy egy 3 éves autónál is kell cserélni a kötelezőket. Én az utóbbi 5 hétben 6000km-et mentem a járgányommal... Ilyen stílus mellett vedd meg a 4 éves kocsim, és ne költs rá... Aztán kanalazd össze a szelepek darabjait, miután leverte a dugattyú... Illetve fel.
Ha most új autóra célzol, akkor meg végül is igazad van... De én nem szívesen törlesztgetnék autót havi 30-50ezerrel... Vagy nem is tudom mennyivel... Ezt a hulladékot egyben kifizettem... (nem a pénztárcámat fényezi, inkább az autót kevésbé) De a végeredmény ugyanaz... Elvisz A-ból B-be, nem is akárhogy... 6-7 lityis fogyi... Kényelmes kagylóülések... Néha egy 30-40ezres szervíz?? Inkább, mint állandóan annyit törleszteni. De ez az én álláspontom!! Különben mostanában meglepsz a hozzászólásaiddal!! Nem voltál Te mindíg ilyen!! :)

Agr3ssor 2008.11.16. 18:20:20

A szerelmőmnél állt egy 1-es Focus a múltkor. Textar fékbetét elöl... Szépen keletkezett a rés a ferodo (?) és a betét fém része között... 4000-et futott... Van ilyen.

Most jut eszembe!! A fékkel az első 40-100km en finoman kell bánni, mert olyankor nagyon kopik, és be van melegedve... Lehet az előző tulaj lesatuzta párszor a szervíz után, és nem bírta... Ez is lehet.

IQLight 2008.11.16. 18:30:45

Agr3ssor: Erről beszéltem. Még a legnevesebb gyártók is beleszaladhatnak egy-egy hibás darabba. Ettől az nem rossz, tudomásul kell venni. Ez ilyen.

Redline (törölt) 2008.11.16. 18:38:05

The Good Boy 2008.11.16. 17:32:33

Viszont az ABS egy bizonyos vezetési tudás felett (és ehhez nem kell ralibajnoknak lenni), már nem elönyös...
Múltkor láttam valami szaklapban fékútakat összehasonlitva, havon és jégen. Ha jól emlékszem 80 km/h-nál jégen ABS-el 402 méter a fékút, ABS nélkül 244!!!!!

--------

Egyreszt szeretnem latni, ahogy te az ABS helyett LABBAL tobbszazszor benyomod a fekpedalt masodpercenkent. Masreszt probald meg felfogni agyilag, hogy az ABS ***NEM*** a fekut roviditesere szolgal.

w124 2008.11.16. 18:38:23

...csak az arányok,ami nem mindegy.10 ezerből 1 szar,vagy 10 ezerből 10 ezer.Én Textar-t vettem bele...

IQLight 2008.11.16. 18:42:50

w124: a'sse tudjuk, milyen volt benne, ami elfosta magát -minthogy lehetett akár textar is-, ergo ez most tömény előítélet, sztem ne menjünk bele.

w124 2008.11.16. 18:52:00

IQLight,én Agr3ssor-nak reagáltam,nem a Csikós pandájára.Abban nyilvánvalóan szar volt.Akármilyen márka.Azt gondolom ha valamiből márkásat vesz az ember,valamennyire megnyugszik,hogy tett valamit.Ha valami szar azt így külön nem írják rá,azért a minőségre általában lehet következtetni az árából.Legyen tv. vagy fékbetét...

csabájé 2008.11.16. 19:02:00


a használt és az új között az a különbség, hogy az egyikre 60ezer a törlesztő/hó(ekkor még nem tankolsz), az ócsó esetbe pedig ennyit(vagy néhányszor ennyit) költesz rá, ha valami nagyobb gikszer van.
szaladgálós autónak 1,4-nél nagyobb nem kell ha munkábajársz, helyközi--városi használatra, mert így az évi kötelező is 30 alatt marad ha pl.a papa a tulaj

Agr3ssor 2008.11.16. 19:11:06

Nekem évi 64 lesz jövőre a kötelezőm... (megkaptam ez 1. bónuszom) De legalább ha valami gáz lenne véletlenül akkor az Allianz ami mögöttem áll... Fizethetnék én is 35-40-et... De nem... Eddig évi 106-ot fizettem... Szép mi?

Tehát nem tudtunk meg semmit. Különben ha bejáratós fékkel hirtelen belerongyolsz egy tócsába, akkor az lehet Textar/ATE/Bosch tökmind1!!! Jót nem tesz neki! És bármyelyiket Kinyírhatod vele ha hülye vagy... Bár a tócsás eset dobféknél nem sűrűn áll fenn.

IQLight 2008.11.16. 19:18:34

csabájé: használt és használt közt is van különbség. a 3 éves, 25.000 km-t futott is használt, meg a 18 éves, "400.000-nél megállt az óra" között is. tehát van arany középút, csak meg kell találni.

újat én sem vennék -mai eszemmel-, de Bruce Lee korabelit sem (mivel japánban gondolkodom). egy 3 éves autóba tettem a s***em és a vásárlás után nem vettem bele se akksit, se lengéscsillapítót, se gyertyát, se semmit, a gumikon, olajon és szűrőkön kívül. cserébe vállaltam a havi 20k részletet. számomra ezt jelentette az a bizonyos középút. mindemellett elfogadom, ha más, másban gondolkodik.

The Good Boy 2008.11.16. 19:36:51

Redline 2008.11.16. 18:38:05

Hogy a te stilusodban válaszoljak:

Fogd már fel agyilag, hogy pl. havas vagy jeges úton a fék gyakorlatilag nem "üzemel", mert már a legkisebb fékerőnél megcsúszik a kerék, ami miatt az ABS újra elveszi a fékerőt. ezért van úgy, hogy tükörjégen, vagy letaposott hónál szinte nem is érezni, hogy fékez az autó. Viszont, ha nincs abs, akkor lehet kicsit hagyni csúszni a kereket, ami a surlódástól felolvassza a jeget (most nem úgy kell érteni, hogy tócsa lesz alatta), vagy hó esetén a csúszó kerék elött összegyülik a hó, és ebben a két esetben ez jobban lassitja az autót, mint az, hogy az abs rögtön elveszi a fékerőt.
Ehhez másodpercenként nem kell "többszázszor" benyomni a fékpedált (abs sem teszi), elég fél-egy másodpercenként megtenni.
Elég hihetetlenül fog számodra hangozni, de egy vészfékező (de az egyenetlenül beállitott fékű) oldalra csúszó autóval is elég egyszer-kétszer egy pillanatra elvenni a féket, hogy azt egyenesbe lehessen hozni.
Nem mindenki vezet úgy, hogy amikor megcsúszik alatta az autó, akkor satúfék, egyik irányba koppanásig elforditott kormány,aztán csodálkozik, hogy pörög mint a búgócsiga. Ez képezhető dolog, de a fellengzős hozzászólás alapján ott nincs meg ez a tudás.
Tudom én is, hogy több elönye van az abs.-nek (ezért kötelező), de ezért próbáltam kihangsúlyozni, hogy nem mindenkinél előny, mert van aki szélsőséges körülmények között maga jobb eredményt ér el. Mégegyszer: Nem a hétvégi meg a keveset vezető autósra gondoltam!

The Good Boy 2008.11.16. 19:40:44

Bocs:
"Ehhez másodpercenként nem kell "többszázszor" benyomni a fékpedált (abs sem teszi), elég fél-egy másodpercenként megtenni."

Nem benyomni elég fé-egy másodpercenként, hanem felengedni.
Nyelvtan egyes, leülhet.

bsz 2008.11.16. 19:49:25

"Lehet,hogy egy sima 2 ajtós ascona lett otthon szájhagyományként coupe-ra keresztelve... "
nem lehet hogy egy Monza a kérdéses darab, az mintha Ascona-leszármazott lenne.

w124 2008.11.16. 19:53:27

...szerintem a Monza inkább Rekord leszármazott de csak akad itt egy opelguru...

Magic79 2008.11.16. 19:56:09

A Pink Autósboltot már engem is húzott ki a kaksiból párszor :-) Februári szombat délben szakadt el a polszkin a szivatóbowden, volt nekik. :-)
Nyáron haverom Ford Transitja alól esett ki a bal alsó gömbfej a centrum áruház előtt. A fél éves olasz alkatrész 20e km alatt szétkopott. Neki is mákja volt, hogy nem 80-nál esett ki a kerék, hanem gyök kettőnél... Pinkben volt az is, (MOOG, made in U.S.A.) korrekt áron. Hétvégén kicseréltük a jobbost is, egy ujjal mozgatható volt a gömbfej, tehát az sem volt ám életveszélyes, ááá... :S

The Good Boy 2008.11.16. 20:02:34

igen a monza az a rekord kupéja, de már a gazda pontositott fentebb, hogy 2 ajtós asconáról volt szó

Agr3ssor 2008.11.16. 20:03:50

"TKornel · tkornel.blog.hu 2008.11.16. 10:10:29
A sorozatgyártás mellékterméke nem lehet minden darab egyforma hiába van minőség ellenőrzés. Mindenhol bele lehet nyúlni a szarba.
A saját autóimba mindig gyári vagy a gyárival (Bosch, Valeo) egyenértékű alkatrészt szerelek mert így tetszik és nincs semmi problémám és magasról teszek rá ha 1000Ft-tal drágább.
Márkaszervizekben tudják mit kell csinálni, hiszen egy márkára vannak belőve a szerelők de azt meg is kell fizetni! Nem utolsósorban garanciát is vállalnak az elvégzett munkára. Gyanú ott kezdődik ha már ott is felajánlják az utángyártott alkatrészt!"

Erröl most eszembe jutott egy történet. Egyik arany-barátom vett pár éve egy új Skoda Fábiát. Eljött egy 30000-es szervíznek az ideje a múltkor... Valami Longlife olaj volt benne, ami állítólag ennyit elmehet gond nélkül! Én óvatosságból annyit mondtam a srácnak, hogy jelöljük meg az olajszűrőt sárga filccel (nem túl feltűnő helyen), plussz elvetemültségünkben összekentük sárral az olajleeresztő csavart... Mondanom sem kell, hogy egy 27-28 ezer forintos számla után úgy jött vissza a kocsi, hogy hozzá sem nyúltak a leeresztőcsavarhoz... És a régi olajszűrő figyelt rajta. Mosolyogva mondták a srácnak, hogy 30000km múlva szeretettel várjuk... ANYÁD!!!
Szóval!! Márkaszervíz... Szerintük nem gond, ha a pár éves autó 60ezret megy egy olajjal/olajszűrővel... (Feltéve, hogy akkor valóban lecserélik, és nem 90ezret kell neki menni) Tovább nem is ragoznám... A márkaszervízben tudják mit kell csinálni, hisz egy márkának a tulajait szopatják szét... De semmi baj... A kis Fábia utána megkapta egy maszek szerelőtől, ami jár neki. A barátom szeme elött. 60-90 ezreket csaknem mehet egy olajjal. Csak ez így dupla szervízköltséggel jár... A szervízesek célja, hogy mire lejár a garancia, meg a törlesztő, addigra egy rakás szar legyen az autódból, és utána vagy cseréld le, vagy csináltatgasd, ha bírod!! Nem tudom Ti hogy vagytok vele, de engem az eset óta nem nyugtat meg a szervízkönyv jelenléte... Pedig korábban is hallottam durva dolgokat néhány szervízről, de ez mindennek a teteje!

Redline (törölt) 2008.11.16. 20:10:20

The Good Boy 2008.11.16. 19:40:44
Bocs:
"Ehhez másodpercenként nem kell "többszázszor" benyomni a fékpedált (abs sem teszi), elég fél-egy másodpercenként megtenni."

Nem benyomni elég fé-egy másodpercenként, hanem felengedni.
Nyelvtan egyes, leülhet.

-------

Nem felengedni, hanem lenyomni ES felengedni.

Szarragasbol egyes, leulhet :)

Redline (törölt) 2008.11.16. 20:12:31

The Good Boy 2008.11.16. 19:36:51
Redline 2008.11.16. 18:38:05

Ehhez másodpercenként nem kell "többszázszor" benyomni a fékpedált (abs sem teszi), elég fél-egy másodpercenként megtenni.

----------------

Ha eleg lenne, igy lennenek beallitva az ABS rendszerek. De nem igy vannak, hanem masodpercenkent rengeteg ciklust csinalnak vegig. Persze azok ott a gyarban mind hulyek, te meg olyan kurva okos vagy :)

clubman 2008.11.16. 20:37:09

> nem tudom, elképzelni, hogy egy autós újságíró a kapcsolatainak segítségével nem tud egy normális autót venni magának elfogadható áron

Maybe_ · http://maybe130.blogspot.com/ 2008.11.16. 20:40:42

Agr3ssor 2008.11.16. 20:03:50
Na ilyen esetben kell bemenni a főnökhöz, és ráborítani az asztalt, bírósággal fenyegetőzni, stbstb. Ki fogják ők cserélni az olajat, sőt, onnantól kezdve megbecsült ügyfél lesz... (vagy megszopatják mással, ezt is kinézem belőlük). Egyébként haver fiestájában még a gyári levegőszűrő volt 90 ezernél. Csodálkozott, hogy miért nem megy az autó...

pombera 2008.11.16. 20:40:47

Lehet, hogy én nem tudom jól, de féknél nem egyszerre illik cserélni az egy tengelyen lévő fékcuccokat? Most pofákra, tárcsákra, betétekre, dobokra, munkahengerekre gondolok konkrétan. Az is megvan, hogy a cikkben vázolt helyzetben egy régebbi munka eredménye volt látható. Tudom, hogy drága, de olcsóbb, mint egy temetés. Nekem egy hónapja tapsolták vissza a Sierrát műszakin, mert nagy volt a hátsó féknél az eltérés. Még aznap megnéztük a kollégámmal, és arra jutottunk, hogy semmi nem látszik, biztos ami tuti alapon kicseréltem mindkét dobot és a pofákat. Jó is lett a vas. Egy fél minimálbér árárért persze, de megért ennyit a dolog.

Maybe_ · http://maybe130.blogspot.com/ 2008.11.16. 20:45:13

Redline 2008.11.16. 20:12:31
Pedig igaza van Goodboynak. Mondjuk nem sarkítanám le ennyire a dolgokat, de tény, hogy egy tapasztalt vezető bizonyos helyzetekben sokkal hatásosabban tud fékezni abs nélkül, és irányítani is az autót. Ezek hülyebiztos megoldások. Ugyanez van a menetstabilizáló szarokkal is.

Ocvt 2008.11.16. 20:50:55

Agr3ssor 2008.11.16. 20:03:50

Nekem ellenpéldám lenne:
alapjárat rosszalkodott. elvittem maszekhoz(pár taxi állt az udvaron, tehát a tapasztalat az okés). Folytószelep tisztítás, beindít minden ok. 2-km után ahogy bemelegszik a motor alpjárat "stabilan" ingázik 1500-2000 között. Visszakanyar, alapbeállítás nem sikerül: "annyira rossz, hogy nem lehet". Csere, 40e-ért új Vargáéktól, otthon(4 csavar a művelet). Hiba dettó. Irány másik, ajánlott, hiper-szuper magán szervíz ceglédre. Hiába állítja be itt sem javul: "cseréljem a kipufogót, ha nem javul lambdaszomdát, majd leömlőt, majd stb..." -jól van öcsi folytasd az ebéded. Bejelent a palotáékhoz, már a felvevő is elképedve hallgatja mit álltam ki eddig. "Alapbeállítás lesz az" -mondja.
Begurul a csarnokba, beröffenti, még nem is jelentkezik a hiba, leállítja, műszer rádug, 2 gombnyomás. Kocsi mint az új, kis gázfröccsre is sokkal vidámabban pördül fel a motor. Hibának azóta se híre, se hamva.
Kérdezem ezt most így hogy??? "Hát sokan elfelejtik kitörölni az adatokat, úgy nem fogadja el az új beállításokat, de az autódnak semmi baja" -jön a válasz.

Tanulság: ha csak kalapálni kell okés a maszek, de ha szakértelem kell, akkor szakszervíz. Hiába mennek el sokan a márkaszervízből magánba, nem tudják update-elni a tudásukat, így lemaradnak. Persze én is mindíg ott állok a kocsi mellett.

Csikós Zsolt 2008.11.16. 21:02:06

The Good Boy:

A Pandán az elszállás után még volt egy fékkör kompletten, meg lehetett vele állni, főként az éjjel 3-as budapesti forgalomban, 50-es tempóról. Ez már űrtechnika kérem, két fékkör, átlóban, hajjaj! :-)

IQLight 2008.11.16. 21:05:22

Csiky!
Azért van egyfajta különleges képességed, h mindig az éjszaka közepén megy tönkre valami a kocsin (kipu, fék). Sztem ne vegyél lottót... :)))))

primatus 2008.11.16. 21:12:56

Annyi sok okos ember van. Gyuszi Bácsi-tól kezdve...

Elképzelésük sincs arról, hogy sokakat bizony a műszaki kultúra, egyes típusok, megoldások lázban hoznak és azokat pénzt, energiát nem kímélve ápolják, próbálják megőrizni az utókornak. Csoffadt gondolkodásmódjuk ellentétben áll azzal a csodával, amit a szinte minden típusnál meglévő baráti kör elvégez. (szocimotorosok.hu, vwdepo.hu, mg-roverklub.hu, ladaklub.hu stb.) Én pl. egy 30 éves 1,5D Golf 1-et is terelgetek és szeretném jó állapotban megőrizni az utókornak. Páratlan autó a maga nemében és csodálatos az a megbízhatóság, egyszerűség, amit képvisel. Imádom... Nem vet fel a pénz, mint néhány itt hozzászólót, de akkor sem vennék a mai új-autók döntő többségéből. Volt egy korszak, amikor tartós, jól használható, olcsón szervizelhető és könnyen javítható autókat gyártottak. (W124, W126, VW Golf III elejéig, Béka Civic-ig stb. sértődés ne essék a nem említettek miatt) Élvezet használni Őket, mert volt valami bennük, ami a maiaknál (vedd meg, használd, dobd el) általában hiányzik. A lélek, az hogy társnak érzed... Van aki ilyet sohasem érzett és csak egy használati tárgy volt számára. Őket sajnálom..


Az ABS kérdésével kapcsolatban...., azért azt megnézném, amikor a nagyképű barátunk (űberfaszasofőrvagyokköcsögök) kerekenként adagolja a fékerőt a fékpedállal az útviszonyoknak megfelelően. :-))) Kicsit vissza kellene venni a beképzeltségből.

Csikós Zsolt 2008.11.16. 21:13:55

csabájé:

igazad van egy kis csúsztatással: Monroe-t ne. Még autó magazinos koromban született volna egy monstre lengéscsillapító teszt, a Hernádi Géza fél évet szívott vele, minden kapható lengéscsillapítót végigmértek, szétszedtek. 5 éves Suzukis Swifthez (170 ezer km) kerestek. Boge, Bilstein csúcsszuper volt, Sachs, Kayaba elég jó, A Monroe újonnan már rosszabb értékeket produkált, mint a 170 ezret futott Suzuki gyári, a Gábriel még rosszabbat, azt helyből lehetett volna kukázni. Voltak még más márkák is, sajnos nem emlékszem, szomorú, hogy megtorpedózták a cikket.
Ja, és a profi lengéscsillapítós ember azt mondta, hogy anyagárban nem lehet annyiért megcsinálni egy lengéscsillapítót, mint amennyibe a Monroe kerül. Kellően erős, jól krómozott acéltengely, minőségi olaj, korrekt szelepek, ilyenek használatával persze. Monroe=Coca Cola, Gábriel=Pepsi.

Pista Bácsi 2008.11.16. 21:16:58

"Elég hihetetlenül fog számodra hangozni, de egy vészfékező (de az egyenetlenül beállitott fékű) oldalra csúszó autóval is elég egyszer-kétszer egy pillanatra elvenni a féket, hogy azt egyenesbe lehessen hozni."

Igen, ezt az autóvezetők 1 %-a tudja megcsinálni, a többi 99 % bemerevedett féket taposó lábbal csúszik bele az árokba.

De egyébként minek a szinkronizált váltó, ha a vérprofik dupla kuplunggal is tudnak váltani?

Minek a biztonsági öv, ha a vérprofik megtámasztják magukat a kormányon?

Minek a téligumi, ha a vérprofik slick gumival is mennek a hóban akár a bömössel is?

Minek a differenciálmű a kocsiba, ha a vérprofikat csak gátolja az erőcsúsztatásban?

Veletek ellentétben és nem tartozom a vérprofik közé, én örülök, hogy a fent felsorolt dolgok (köztük az ABS is) benne van a kocsimban!!!!

Csikós Zsolt 2008.11.16. 21:17:25

Havona:

a réz fékcsöveket a gyártástehnológia (meg biztos néhány egyéb szempont miatt is) tiltják az EU-ban. Nem lehet már használni. Azért ügyesen lehet szerezni, de pár éve tilos, azért nincs.

w124 2008.11.16. 21:20:03

primatus!Egy úr vagy...

w124 2008.11.16. 21:24:05

Pista Bácsi,fején találtad a szöget...Ez a frankó

primatus 2008.11.16. 21:32:05

W124!
Csak igaznak tartom. Sajnos Nekem már nem lesz 124-esem. Nem úgy alakult. 123-asom volt és az is egy csoda. Öcsémmel javítottunk állólámpás soros 6 hengerest (széles díszrácsost). Gyakorlatilag restaurátori munka volt, szerencsére egy nagyon jó alanyon. Amikor készen lett kipróbáltuk. Ugyanazt az "Merci" érzést kaptuk, mint az akkori csúcs 124-esben. Amikor az Én első 123-asomat megvettem és mentem vele, majd felnyitottam a motorháztetőt és megnéztem azt a brutál futóművet ("teherautós, nagy, nehéz, durva, csúnya"), igencsak elképedtem, hogy ez csinálja ezt? Mármint ezt a csendes lágy erőt, ezt az átsiklást az útegyenetlenségeken stb.? Igen! Egyszerű, de hihetetlenül finom működés. Tiszteletre méltó. Aki meg itt azzal jön, hogy csoffadt szar, vegyél újat, az nem tudja mit beszél. Én a Fiat Regata-mat is szerettem, amit Ő adott az egyedi volt és a kortársak azt nem tudták.

w124 2008.11.16. 21:40:52

Pontosan ez a szitu.A fent említett kollegám az escortját adta be a fabiába.Azóta is azért ajvékol.A skodát újonnan vette az escort '94-es volt de visszasírja.Ez nem mazohizmus,hanem tény és sokan gondolják így...

ommm 2008.11.16. 21:42:39

csabájé 2008.11.16. 16:22:01

Megelőzött Csik kolléga. Monroe inkább ne. Nem a luftba lövöm a töltényt, konkrétan volt FOS, mikor anno jobb sorsra érdemes Kadett GSi-mbe került újként, frissen, ropogósan.
Ne. Tényleg.

Ami viszont elgondolkodtatott a posztban az az, hogy vajon hány autó futkározik még az utakon, amelyiket ez a "szakember" szervizelt?

Ocvt 2008.11.16. 21:52:53

w124 2008.11.16. 21:40:52

nem egy kategória. A régi escortnak az Octavia felelne ma meg, a fábia az meg egy kis autó, mit várt tőle?

Csikós Zsolt 2008.11.16. 21:55:17

IQLight:

Nappal alszom. Na jó, dolgozom. Mindig este megyek, és mindig mindenhonnan el vagyok késve. Genetikai.

w124 2008.11.16. 21:58:25

Jogos,hozott egy rossz döntést de a fabia űj volt az escort meg akkor is öreg mikor vette.Fentebb arról volt a csevej,hogy a mai 2-4 milliós kocsik nem nyújtanak annyit mint a 16 éves merci.A merci sem logan kategória...csak van köztük 16 év.

hensen 2008.11.16. 22:06:36

Emanuel, tied a pont.
Hagyjuk a szerelőket, meg a gagyi kínaiakat, előbb utóbb úgyis találnak hülyét aki megveszi az ócsót.
Az autó állapota a gazdáját tükrözi.
Az erre a véleményem aki ért az autókhoz az azért vesz minőségi cuccot, aki meg nem az meg azért. Ez igaz a szerelőkre is. A szerelők azért gagyiznak mert verseny van. Ha ragaszkodsz a jó minőségű szűrőhöz, előbb-utóbb a szerelő is ezt veszi alapból. És neki sem lesz problémája.
Csak megemlítem, Romániában nagyon szarul vannak a szervizek felszerelve, csak a minőségi alkatrészben bízhatnak. Igaz, lealkudják a földig de a szart hamarabb visszadobják az országunkba mint a hazai szerelők...

Szóval a Panda korábbi gazdájáról egy szó sem esett de vagy nagyon hülye az autókhoz vagy autókereskedő a fazon.

Karlmann, a fékbetétekről amit írtál egy baromság.
Az utángyártott fékbetétek az összetevőjét tekintve különböznek a gyáritól. Hogy melyik keményebb, nem tudom miből állapítod meg. (talán Rockwell műszerrel teszteled a fékeket?) De a hülyeség ragad mint a kolera, már több helyről hallottam. Annyi fékbetét szakértő autószerelő van hazánkban, és mégis a gagyizás megy (mint a motorolajmérnökök a tecso polcok között).... Tény hogy sokféle fékbetét van forgalomban, hátul a dobfékben leginkább nem is foglalkozik vele az ember és hajlamos az olcsót megvenni. Valszeg ez történt itt is. Lehet okulni belőle.

Ha visít a fék az pedig azért van, mert a fékbetét és vas között valamennyi rés van és be tud rezonálni. Más kérdés hogy miért van rés, hogy együtt tud-e tágulni a vas a ragasztóval (szerintem ezzel rontják el az olcsó gyártók a betétet), és a fékbetéttel (ferodol-lal).

Ocvt 2008.11.16. 22:11:26

ok a prémiummárkák mást nyújtanak mint a kommersz kocsik...de azért a Ford sem prémium.

ABS-hez:
én is úgy tudom, hogy a blokkoló kerekű atónak rövidebb a fékútja. Ha valaki pánikban van az meg úgysem fog kormányozni.
A minap kb. 5 cent választott el hogy nem durrantam bele egy szép metál kék, ABS-es vadiúj Audiba oldalról, mert lazán kivágott elém balról, a STOP-táblája mögül. Blokkoltam, vagy 20m csík(nem állóra), füstfelhő mögüllem. Nincs ABS-en lehet csak ezért úszta meg a jobb ülésen ülő kis szöszi?!

Cornucopia 2008.11.16. 22:14:09

primatus: ne haragudj de ez valahogy tipikusan lúzer dumának jött le :) márhogy az 1.5D golf a megbízhatóság bajnoka hahaha, ha áll akkor tényleg megbízható, egy mai autó többet megy el ha az olajat sosem cserélik mint az 1.5D valaha is el fog menni rendszeres karbantartással, 5eKm-enkénti olajcserével... ti. az 1.5D talán az egyik legmegbízhatatlanabb golf motor volt, nem is csinálták sokáig.

Cornucopia 2008.11.16. 22:17:30

OCVT: de új gumi az ilyenkor kell :) 20m fékezés után. Pánikba pedig szerintem inkább attól kerül az ember hogy tehetetlen a csúszó kerekek miatt.Az ABS-t eredetileg repül,őgépekhez találták ki hogy ne fékezzék le a gumikat

Leegor 2008.11.16. 22:21:24

2006-ban vettem egy nagyon jó állapotú(nak kinéző) W124-es Mercit. '91-es 300 TE 4Matic, full extra, ez volt minden vágyam. Majd elkezdődött egy olyan szopás, amit ha mástól hallok, nem hiszem el... Nem ragozom, egy év alatt majdnem 1 milliót költöttem rá. És nem lett jó soha. Feladtam.
Átültem egy 0 km-s Fabiába. Radikális döntés volt, de nem bántam meg, meglepően jó autó, még a Merci után is. Ja, és egy olajcserén kívül nem látott szervízt.
Úgyhogy aki soha el nem romló 20 éves autókról kezd el beszélni, azt hangosan körberöhögöm, akár többször is :))
Tanulópénz megvolt, soha többé használt autó...

Ocvt 2008.11.16. 22:28:52

Cornucopia 2008.11.16. 22:14:09
Nem veszek új gumit, nem kell szerencsére. Megnéztem, nem ráz semmi baja. Még csak 25000km van benne.

Leegor 2008.11.16. 22:21:24
Azért, hogy oda is beszéljek, az sem mindegy milyen az öreg előélete.

Nem vagyok az elektronika ellen, de nagynéném nagyívű, lefagyott, kanyarban megcsúszott jópáréve télen...utána ő maga mesélte, hogy szem becsuk, kormány szorít és lesz ami lesz...
itt semmilyen 3 betűs sem segített volna :)

Csikós Zsolt 2008.11.16. 22:31:39

hensen:

akkor nem kattintottál a kék csíkra a szövegben. Arra a blogposztra visz, ahol leírom, hogyan vettem a Pandát. És kitől. De implicite ebben a posztban is benne van. Csaj...

primatus 2008.11.16. 22:32:01

Cornucopia!

Te baromira nem tudod, hogy mit beszélsz. Az 1,5D motor, szinte minden mai VW dízel motornak az alapja. Műszakilag az 1,6D-hez képest szinte csak a lökethosszban van különbség. Baromi rosszak voltak tehát, annyira, hogy 1,6TD -ként is alázta a kortársait.
Ennyit a lúzerségről és, hogy mihez értesz...

Cornucopia 2008.11.16. 22:32:24

Ocvt, de valószinüleg segített volna, azt pedig Mercedeséknél úgy hívják hogy: ESP. Pont az ilyen esetekre lett kitalálva

w124 2008.11.16. 22:33:23

valószínű te egy széttiport szemetet vettél....és a szerelő sem volt szívbajos,a 24-es re igen sok mindent lehet venni 1 millió-ért.Bár az enyém még "csak"16 szívesen megmutatom és láss csodát.Márkaszervizbe hordom és meg van az összes munkalap.Meg fogsz lepődni milyen kevés ment rá.Én pont fordítva vagyok a fabi-merci effektussal...

The Good Boy 2008.11.16. 22:34:01

Pista bácsi!

"Veletek ellentétben és nem tartozom a vérprofik közé, én örülök, hogy a fent felsorolt dolgok (köztük az ABS is) benne van a kocsimban!!!!"

Én sem vagyok vérprofi, sőt az autóimba benne van a rendelhető összes 3 betűs ketyere, ami az extralistán rajta van, ráadásul én úgy érzem magamat és családomat biztonságban, ha körbe több a lufi mint a bucsuban a lufiárusnál, csak reagáltam egy két (vagyis egy) überokos hozzászólásához, amire pár hétvégi autós már vért ivott, és fröcsögött...
Ezek között és én köztem a levezetett km-en (szigorúan látatlanban) kivül még az a különbség, hogy én rengeteget gyakoroltam annak idején nagy üres placcokon hóban, aminek hála megtanultam irányitani az autót akkor is, ha az más utat próbál bejárni, mint amit a soför erdtileg szeretne, és megtanultam uralni autót (persze a fizika határain belül:).
Ja és mégvalami. Én nem hittem el, hogy tudok vezetni, mert az lenne a legnagyobb baj, ha félretenné az ember az óvatosságát. (vezetni az olyanok tudnak, mint Loeb, Benik, Bútor stb.)

primatus 2008.11.16. 22:36:56

Leegor!

Te egy 15 éves összkerekes, benzines Mercit vettél. Eleve speciális autó, egyedi megoldásokkal. Az előélete tuti nem volt felhőtlen, így ebből nem lehet levonni általános következtetést.

Ocvt 2008.11.16. 22:37:24

Cornucopia 2008.11.16. 22:32:24

ha nagyon elnézi akkor szerintem az sem segít. Ő meg nagyon elnézte :) az árkon is túlra

Cornucopia 2008.11.16. 22:37:38

primatus, valószinüleg azért gyártották olyan sokáig mert jó volt és ezért kellett lecserélni az 1.6-osra, ami mellesleg szinten elég szar volt, de már sokkal jobb, az már elment normál használattal akár 200ekm-et is az 1.5-ös 100eKMjével szemben. A TD pedig szintén nem világjáró. Persze biztosan van mindenkinek néhány sztorija az 1Millió km-et futott ilyen motorokról, de ezt egy szerelő mondta aki csak ilyeneket újított fel, és tisztába volt vele hogy átlag mennyit bírnak ezek (több száz db statisztikája)

Octv: ami segített volna -és 3 betűs- az az: ESP

Cornucopia 2008.11.16. 22:41:50

Leegor: más is megszívta, nézd meg csak a Csikós "HANS"-át "Intergalaktikus lúzerszopás fénysebességgel" címü cikkben. Kizárólag annyi a különbség hogy te rájöttél, a Csikós is rájött, de neki kell egy "szopós" autó, különben nem tud miről írni. A Panda azért jó, mert lehet vele nagyot szopni és az alkatrész se drága hozzá, viszont havonta 1X-2X tutti szopás, ez kell ide!

primatus 2008.11.16. 22:46:38

Olyasmiről nyilatkozol, amihez nem értesz és nem is tapasztaltad. Értelmetlen a vita veled erről. Én adatokkal tudok szolgálni, Te pedig emóciókkal válaszolsz. Kissé több tapasztalattal állítom, hogy a szívó-dízel kb 4-500000km-t megy el nagyjavítás nélkül, a TD ettől 10-20%-al kevesebbet, ami a motor jellegéből következik. (feltételezve a normál szervizelést)

Ocvt 2008.11.16. 22:56:47

Cornucopia 2008.11.16. 22:41:50

Pedig a Panda nem olyan rossz kocsi. Nekem is volt, ha egyszer rendberakja az ember fék-kormány-motor nem romlik el. Mert nagyon egyszerű. Az enyém csörgött-csattogott mikor vettem, olyan laza volt a vez.mű lánc, hogy belevert a deklibe, olaj helyett kátrány jött ki belőle (jól lehetett alkudni rá). Mikor kicsit karbantartottuk (szelep, gyújtás állítás) utána úgy ketyegett, mint egy kis óramű...hálás kis dög volt. Az is egy csajé volt :)

w124 2008.11.16. 22:57:19

Cornucopia ha ilyen lelkes olvasója vagy a TC-nek olvasd el a Népitéleteket is és nézd meg a mérlegeget...

Cornucopia 2008.11.16. 22:58:19

primatus, biztos igazad van, de csak akkor ha nem jön semmi közbe. Neked milyen tapasztalatod van? Mentél már el új VW 1.5-ös szívódízellel 400eKm-t?

Cornucopia 2008.11.16. 23:00:19

Nekem pl 160eKmnél (első tulaj) merci TD (nem CDI) elszakadt a vezérműlánc... ennyit a megbízható merci motorokról, ja és 110 e Km-nél a turbó benyelt egy róla letekeredett csavart ami összetörte apróra a turbót...

Leegor 2008.11.16. 23:02:30

primatus

Nem is mondtam, hogy minden Merci szar, csak azt hogy az enyém az volt. Van taxis ismerősöm, aki 600 ezret tekert egy 250 D-be nagyobb hiba nélkül, de ez engem baromira nem vigasztal...

w124

Gyári fényezésű, vezetett szervízkönyves gép volt, csak iszonyú kókler módon tákolgatták. Sok az egy mihály? Aut.váltó, hengerfej többször, összkerék többször, klíma, futómű, és még ezeregy apróság... Alkatrészből mindig minőségit kapott, csak tudnám minek :))

Cornucopia 2008.11.16. 23:02:51

Jut még szembe 60 eKm-nél megállt mint a szög. Valami "előtöltés szabályozó" tört el. És még jut eszembe 140eKm-nél fel kellett újítani a Bosch adagolót 230eFt-ért mert elgyengült a szerkezet. És ez még csak a motorja, ami mindig megkapta ami jár neki DUPLÁN (7500kmenként olajcsere stb.)

Rocko- 2008.11.16. 23:08:41

ommm 2008.11.16. 21:42:39
"Ami viszont elgondolkodtatott a posztban az az, hogy vajon hány autó futkározik még az utakon, amelyiket ez a "szakember" szervizelt?"

asszem könnyebb számolni azt, amit rendesen javítottak.
sajnos.

w124 2008.11.16. 23:08:52

A második 24-est használom,nagyon megbízható volt mind kettő.A mostani még jelen idő.Szét kell nézni a mobile.de-n.5-6ezer sőt 1 millót futottak vannak.A taxik 80%-a merci,ami 24-órát megy.Ilyen megbízhatatlan lenne?Persze neked nem vigasz,rábasztál vele...

w124 2008.11.16. 23:09:52

5-600ezer akar lenni,bocs

AnyádnakPalánkot (törölt) 2008.11.16. 23:10:53

Imádom, ahogy mindent meg tudtok ideologizálni. A használt szarra havonta 30-40 ezer ráköltését is..
Inkább fizet az ember kötelező szervízre ennyit párhavonta, viszont tudja, hogy cserébe mit kap. Ne röhögtessetek, hogy ott basznak át. Naná, a márkaszervízben. Nem a mutyiban dolgozó Pistabá fog átbaszni, dehogy. A márkaszervíz. Ezzel szeretitek leginkább védeni a tizensok éves használtautókat. :)
Inkább fizet az ember pontosan meghatározott összeget meghatározott időben, ha cserébe tudja, hogy szinte kizárt a műszaki hiba miatti megállás/elromlás/lerohadás/hirteleráköltés.

Cornucopia 2008.11.16. 23:13:31

W124: nekem pedig van egy haverom akinek W124 250D-je van és folyton szopás van vele, többször otthagyta (taxi volt előtte) és van egy másik haverom W124 220-as benzines Ő is folyton így jár, pedig igyekszik gyári alkatrészekkel javíttatni, ki tudja hányszor mondta már hogy a "képzeld a múltkor megint otthagyott" vagy "Ezt hallgasd meg! Szerinted ez MI?"

Cornucopia 2008.11.16. 23:15:47

AP: még azt kihagytad, hogy mennyit öregszik az ember egy ilyen akciónál amikor az autópályán lerohad a cucc Párizs-Marseille között... és persze hogy mennyibe is kerül olyankor...

AnyádnakPalánkot (törölt) 2008.11.16. 23:18:13

Az a baj, hogy akik itt a 123-ast meg 124-est védik, azok fanatikusok, akik a gatyájukat is képesek rákölteni, hogy patent legyen.
Na most, én rohadtul nem vagyok fanatikusa egyik márkának vagy típusnak se. Egy biztos. Meguntam a sok vidéki És budapesti mekmestert, az okos megoldásokkal, meg tuti alkatrészekkel, meg havi x darab rendszeres szívással. Ha más nem is, legalább a kipufogó leesik, vagy a motortartóbak elgyöngül, a lényeg, hogy zörögjön valami, ami elöregedett! Na most egy újabb autón elég sokféle dolog tud zörögni.
Ha 1-1.1 milla egy olyan, amit már széttapostak előttem, és mondjuk 1 milla befizetésével már kapok zsír újat elég jó részlettel, akkor bolond lennék megint ennyit kiadni egy használtra. Neeem.
De ameddig legalább a fele nincs együtt, addig sehova. Nincs drágább, mint a 0% kezdőrészletre elvitt kétmillás autó, amiért kifizetsz ötöt, és a végén ér egyet.

w124 2008.11.16. 23:20:26

Nekem a második vált be ,a családban volt másik is az is jó volt.Azért azt remélem belátod,hogy igenis jó a híre,megbízható viszonylag olcsón fenntartható.Rémtörténet lenne más márkáról is,most ez van porondon.A mérleg akkor is arra dől,hogy jó kocsi.Magamat nem csapom be,ha szar lenne már eladtam volna.Ha érdekel nagyon szívesen megmutatom,full gyári és szinte csak tankolok bele...

AnyádnakPalánkot (törölt) 2008.11.16. 23:24:49

Ifjonti hévvel még izgatott az autóbuherálás, azóta rájöttem viszont, hogy annyira nem értek hozzá hogy komolyabban tudjam csinálni. Akkor meg inkább sehogy.

w124 2008.11.16. 23:28:51

Ha te sokat szívtál használt kocsival nyilván nehéz lenne meggyőzni.Nem is akarlak.Én egyetlen használttal szívtam,egy mazda 626-tal.Pedig a japánoktól be kell vizelni.

w124 2008.11.16. 23:30:50

Örültem,jó éjt mindenkinek!!!

Ocvt 2008.11.16. 23:33:46

kicsit szélsőséges a vita...vannak jó állapotú használtak is

Persze használtnál kicsit azért képben kell lenni az autókkal kapcsolatban és okos ember elviszi előtte márkaszervizbe, érdeklődik fórumokon stb... Én is elvittem vétel előtt az enyémet, persze kezdetben lazáztak az átvizsgálással...mikor elvettem tőlük a rétegvastagságmérőt és én kezdtem el méregetni (nem csak a lemezek közepén), a küszöbön, csomagtérben, motortérben, sőt még össze is hasonlítottam a szervízben álló többi kocsival(azokat is megmértem), akkor kezdtek komolyabban venni, és segíteni a típushibákkal, egyébbel kapcsolatban.

Teljesen laikus ember viszont tényleg vegyen vadiújat és cserélje mindíg a gari lejárta előtt -feltéve, ha megengedheti magának.

Jó éjt.

Leegor 2008.11.16. 23:34:19

Azért a márkaszervíz is át bír baszni alaposan, a le nem cserélt olajas sztorik megtörténtek, komoly presztízsmárkáknál is. A Saab-nál egy pár évvel ezelőtt visszahívási akció is volt ebből, a turbómotorok nem bírták a vezérképviselet szerelői által megtöbbszörözött szervízciklust. Ott kell állni a szerelő mellett, ha nem engednek be, máshova vinni az autót. És vinni az olajat, az a biztos.

206 XRD 2008.11.17. 00:24:32

Peugeot 206 hátsó fékpofával ugyanígyjártam!

wan2bee 2008.11.17. 01:26:05

nekem volt egy komolyabb balesetem gyari alkatresz anyaghibajabol. Konkretan a 14 eves (angol) gyari stalibizator rud csavarja tort kette. Meg en is kis hijan. Tokeletes allapotban volt a muanyag es gumi alatetek, a csavaron korrozio sehol. Fogta magat, eltort, futomu be a kerekdobba, auto terdel, kormanyozni, fekezni nem lehet, harom masik parkolo autot tortem ossze. Rendorsegi szakertelem megallapitotta ugyanezt 2 honap alatt. Ami mar a helyszinen tok egyertelmu volt.

Nagy mazlim volt..

reddevil35 2008.11.17. 05:12:32

gigabursch 2008.11.16 17:24:13
Szia.Igen.Ő az a G.Atti.
Visszaolvastam a topikban.Írja is,hogy Renault 19-ről váltott ezek szerint Audira.

Agr3ssor 2008.11.17. 07:08:16

Ocvt 2008.11.16. 20:50:

Félreértés ne legyen. Én nem a maszek szerelőket védtem... Ebböl annyit akartam kihozni, hogy ne gondolja az ember, hogy a szervízek nem szopatják szét/rendesen megcsinálják az autót. Számomra az autó karbantartása bizalmi dolog... Nem is nyúlhat hozzá más, csak a szerelőm... Ha mégis, akkor ott állok mellette, és végignézem mit csinál.

Maybe: Ha egy ilyen dologgal elmész a bíróságra, akkor körülbelül körberöhögnek... Ugyanis semmi bizonyíték jellegű dolog nem volt kéznél... A sárfolt a leeresztőcsavaron, meg a filctollas csík egy bármikor előidézhető dolog. Hazavittük a kocsit, rááltunk az aknára, és ott derült ki a turpisság... De ha elhoztad az autót, akkor már mondhatsz, amit akarsz. Szóval ha nekiállsz asztalt borogatni, meg pereskedni, akkor lehet, hogy szarul jössz ki a dologból... Bíróságon a "márpedigénösszekentemsárral" szövegek nem éppen bizonyíték jellegüek... Nem is ez volt a cél. Csak mi akartuk tudni, hogy kell e plussz 1 (muhaha) olajcsere/szűrőcsere...

zöldi 2008.11.17. 07:10:00

A megbízhatóságról jut eszembe, motorozásaim során összeakadok mindenféle figurákkal, akik saját gépeiket magasztalják, hogy mennyit mentek vele, mégis, sosem hagyta őket ott, halál megbízhatóak stbstb. Mikor megkérdem, mégis mennyi az annyi, ilyen válaszok jönnek: 10ezer, 20, ezer 5 év alatt :OOOOO
Ezzel csak azt szeretném sugalmazni, hogy bármilyen autó lehet megbízható, csak keveset kell menni vele.

gigabursch 2008.11.17. 07:21:52

Ocvt 2008.11.16. 22:28:52

"Itt semmilyen hárombetű s nem segített volna"

dehogynem

a HIT!

:-)

Agr3ssor 2008.11.17. 07:25:57

"AnyádnakPalánkot 2008.11.16. 23:10:53
Imádom, ahogy mindent meg tudtok ideologizálni. A használt szarra havonta 30-40 ezer ráköltését is..
Inkább fizet az ember kötelező szervízre ennyit párhavonta, viszont tudja, hogy cserébe mit kap. Ne röhögtessetek, hogy ott basznak át. Naná, a márkaszervízben. Nem a mutyiban dolgozó Pistabá fog átbaszni, dehogy. A márkaszervíz. Ezzel szeretitek leginkább védeni a tizensok éves használtautókat. :)
Inkább fizet az ember pontosan meghatározott összeget meghatározott időben, ha cserébe tudja, hogy szinte kizárt a műszaki hiba miatti megállás/elromlás/lerohadás/hirteleráköltés."

Mindenki átbasz... Erröl szól az élet! Mindenki azzal mocskoskodik, amivel foglalkozik. Nem a kocsimat védem, mert egy szar öreg Renault... Semmit sem védek. Egy szerintem nem jó álláspontot támadok... (enyhe különbség) Fizeted a kötelező szervízt, és cserébe tudod mit kapsz... Nem!! Nem tudod mit kapsz... A havi 30-40 ezer foint a csináltatásra pedig inkább félévi-4-5-hónapi összeg... Fel is gyújtanám a picsába Röncit... És az sem éppen állja meg a helyét, hogy az új autókkal nincsen gond/nem állnak meg... Miért is vannak a visszahívások ugye??? PDDI Audik/Passatok 1000-en liter olajakat ettek egy időben... (újonnan) Kiugrasz Horvátba, de féluton motorhiba jelzés... Ezért én felgyújtanám a 16 éves autómat... Ford Focusok, ledobálták a benzincsövüket... És nem egy ki is gyulladt újonnan 98-ban... A múltkor a munkahelyem parkolójában egy C2-esnek kitört a kereke, ahogy fordult kisíven... Majdnem új autó... (Erre egy török kereskedő annyit mondott lenézően: Fhanszia, ENNYI!!)
És még folytatódhatna a sor... Szerintem ez egy eredendően hülye vita... Mert mindkét oldal tud példákat, és ellenpéldákat felhozni...

Agr3ssor 2008.11.17. 07:26:59

zöldi 2008.11.17. 07:10
Ott a pont...

gigabursch 2008.11.17. 07:49:34

reddevil35 2008.11.17. 05:12:32

Ok, akkor lehet, hogy megúsztam ezt-azt, viszont a Lancia Dedrám meg jól szuperál.
Igen, nem új (12 éves), itt-ott kicsitt kopottabb már a fényezése (Istenem, egy ilyen kocsi már nem százlány), viszon a szerelője is Lanciás, meg az apja is szereti a típust, akivel együtt dolgoznak. Ő is szerelő, egy műhelyt visznek.

Amúgy aki használt kocsit vesz (mert erre futja, szerintem beleszámítja a várható szerelési költségeket is, ill az ezzel járó esetleges szívást is.
Magam osztottam-szoroztam.
Amennyibe ez a kocsi az összes szereléssel került az elmúlt két és fél évben (pedig a 210 e km-s nagyszervíz nem volt olcsó mulatság - de ami kell az kell), még mindig sehol se járok egy úgyanezt nyújtó és ilyen méretű új autó árának a feléhez képest. Nekünk ennyi pénzünk volt... (jó most a harminhárom 2-3-4 betűs kérdésbe ne menjünk bele, mert sok dolgot azóta fejlesztettek ki)
A kocsi eszköz. Olyan eszöz aminek elsősorban a funkciója a fontos, másodsorban az eszétikuma, kezelhetősége, stb, azaz a lelke.
Aki évi 15 e km körül megy és családi, országutas viszonyban használja, annak nem kell szerintem új kocsit vennie. A legjobban talán akkor jár, ha a hasnáltautót nem kereskedésben veszi meg, hanem családtól. Nem egyéntől, családtól!!!


A fentebb felsorolt "mit kell azonnal cserélni" típusú általános és elterjedt okosságról meg annyit, hogy nem kell mindent egyből cserélni.

példának okáért:
A fék, fékbetét, stb MÉRHETŐ, összehasonlítható. Vsz. nem tesznek bele őjat az eladás előtt 2000 km-el.
A vezérműszíj sosincs jobb állapotban mint a gorgők. HA a vállkopások megjelennek, úgyis egyben kell csderélni, ha nincs akkor meg tök fölösleges ezen izgatni magunkat. Viszont 10 e km-ként nem árt ha a kedvenc szerelőn vet rá egy pillantást. Miként a gyertyákra is. Mindig megkérem, hogy nézze meg őket, mindig megnézi és szól, és felhív, és ha a hozzájárulásomat kéri a cseréhez, ill elmondja a lehetséges eseteket a következő 10-20 e km-re nézve.
Sőt azt is megmondja, hogy mi az amihez nem ért. (pl. mélyebb autóüvillamossági kérdésekben nincs otthon - de VÁLLALJA, hogy az ő tudása itt ér véget, és ehhez másik szakember kell.
Sőt nagy szervíz után elvárja, hogy "jelentsem" neki, hogy renben van-e minden. Ritkaság az ilyen.

Szóval a mit is kell cserélni, helyet inkább annyit, hogy folyamatosan oda kell figyelni rá, utána kell olvasni (ezernyí ilyen topic van minden típusra), meg kell keresni a szakirodalmakat a neten, és esete a klotyón el lehet merengeni, hogy amit látok az gyári, szerelt, kókányolt, avagy elromlott-e?
Tetemes szervízköltséget és kölcsönös időmegtakarítást jelent, ha valaki tisztában van azzal, hogy mi a baja.

Ne csinálunk úgy min a viccben, amikor elmegy az állatorvos a körzeti orvoshoz , mert beteg.
Meglrdezi a doki: Mi a Panasza?
Mire az állatorvos: Ja, így könnyű...

Bárki bármit mond, a nejem is észreveszi, ha egy kontrollámpa kivillan, dereng, ha valami szokatlan zaj kerül elő, vagy csak olyan másabb.
Ehhez nem kell szenzorokkal agyonbaszott műhely.
A szenzorosdi utána kell, amikor feltártuk és végiggondoltuk a hibajelenség okát, eredetét, végigfutását. Ez laikusként is megoldható. Nem kell mindig ostoba nyugdíjas módjára állandóan az időt a körzeti orvosnál elcseszni.

gigabursch 2008.11.17. 07:52:32

bocsi a helyesírási hibákért - még hajnal van

karlmann 2008.11.17. 08:44:34

hensen

Gratulálok, sikerült megmagyarázni a nagy semmit. A fékbetét kopását egyszerűen abból állapítom meg, hogy a kocsin ugyanannyi idő alatt általam vezetve a gyári és az először megvett gagyi fékbetét közül, a gagyi fele olyan gyorsan se kopott, viszont fele annyi idő alatt kétszer annyira kopott el a tárcsa és cserélni kellett.

Másrészt a fék pont azért visít mert kemény, rugalmatlan és sok esetben nem is teljesen egyenes a betét, vagyis nem fekszik fel rendesen, amit tovább ront a hővezetés és hőtágulás problémája. Csikós fékpofái is azért estek le egy hirtelen fékezésnél, mert akkor hatott rá olyan kombinált erő és hőhatás, amit a gyenge anyagok már nem viseltek el. Az volt az egyetlen szerencséje, hogy ez nem akkor történt, amikor este jött haza a négyesen nagy forgalomban.

zoliapu71 2008.11.17. 08:56:07

Daciarol csak annyit ,hogy romaniaban mindenki szabadul a Logentol.Ujonnan kb. 8000 euro ,ezert kapsz 1 legzsakot ,abs,es ha szerencsed van egy szar mp3-at.ENNYI!!! = EGY KOPORSO!!! A roman utakon ebbe halnak meg a legtobben!!! Ennyi penzert inkabb vettem en is egy 5 eves golf variant pacific-ot.1,6-os,16v-s.10[!!!!] legzsak,abs,esp,asr,navi,elektr.ablakok[mind],el.napfenyteto.Es meg a gyari cd -radio is jol szol[blaupunkt].Vasarlas utan azzonnal szij+olaj+szurok cserelve.8000 eu-bol kivolt.Beiratassal!!!Persze nemetbol volt hozva 1 tulajtol szervizkonyv ,lekovetheto km.allassal.A ceges 2 eves logant meg a szentlelek tartja mar ossze,szarabb mint az en regi[20 eves] 1400-as tlx -em.Kulsore lehet hogy szep, csak roman ember rakta ossze!!!Epp mint a ti autotok!!!

AnyádnakPalánkot (törölt) 2008.11.17. 09:06:00

Amiket én vettem, azok mind jó állapotú autók voltak. Ez a Civic is, viszont a fékbe tényleg jól belepiszkált valaki. Elől-hátul valami utángagyi került bele. Kicsit megsültek. Nekem eddig nem tűnt fel, de pl a fékbetét szépen be van repedezve a hőterheléstől.

AnyádnakPalánkot (törölt) 2008.11.17. 09:07:32

"Ennyi penzert inkabb vettem en is egy 5 eves golf variant pacific-ot.1,6-os,16v-s.10[!!!!] legzsak,abs,esp,asr,navi,elektr.ablakok[mind],el.napfenyteto.Es meg a gyari cd -radio is jol szol[blaupunkt]."

Pontosan erről beszélek, 5 éves, 80-910-100 ezer kilométerrel, jó eséllyel pont kezdenek majd előjönni a bajai. Például vajon váltóolajat hányszor cserélhettek az öt év alatt?
A kütyüknek meg addig örülsz, amíg nem kezdenek el sorban elromlani. :)

zöldi 2008.11.17. 09:19:11

zoliapu71: Valószínűleg azért halnak meg Romániában a legtöbben Loganban, mert ott minden 3. kocsi az :-)
A mi Loganunk 4 éves, 50 ezer van benne, már a második fényszóró izzó ég ki a szemét szarban...veszek is Golfot, mint a kollégám. Első tulajtól, fullos szervízkönyvvel 100e km-rel. Most fobott rá 200 ezret, mert a váltó megszűnt váltani.

zoliapu71 2008.11.17. 09:25:08

AnyadnakPalankot Ha jol tudom a golf 4-esek a legjobban eltalalt vw.-k.Valtoolajat pd. szerintem ,es az OLAJDOKI SZERINT IS,nem kell jo nehany 100e km.-ig cserelni.Ha nem csopog stb.A kutyuk meg szerintem minosegiek,NEMET MINOSEGI!!!Amugy mindenkinek a sajatja a legjobb!!En meg csak most ''tesztelem ", remelem nem lessz igazad!!

Rocko- 2008.11.17. 09:26:13

AnyádnakPalánkot 2008.11.16. 23:10:53
"Inkább fizet az ember kötelező szervízre ennyit párhavonta, viszont tudja, hogy cserébe mit kap. Ne röhögtessetek, hogy ott basznak át. Naná, a márkaszervízben. Nem a mutyiban dolgozó Pistabá fog átbaszni, dehogy. A márkaszervíz. Ezzel szeretitek leginkább védeni a tizensok éves használtautókat. :)"
aham. márkaszervíz. aki a villáskulcsot az ablaktörlô elôtt hagyja, és így adja át a kocsit.
amikor megmondom, h cseréljék ki a jobb és a baloldalon ugyanazt a dolgot, majd amikor visszamegyek az autóért örvendezve mondja h mindkét oldalt kicserélték ,h ne kelljen visszajönnöm késôbb.
egy szóval szarul is dolgoztak, és cserbe hülyének is néznek.
ezt a "jelöljük meg ismeretlen helyen a dolgot" címû történetet hallottam már máshol is, simán el tudom képzelni, h szarnak bele.
ennyit a szakszervízrôl, amirôl az ember tudja, h mit várhat.

The Good Boy 2008.11.17. 09:32:36

zoliapu71 2008.11.17. 08:56:07

Nem kötözködni akarok (tegnap már igy is is én voltam a közellenség), de 5 éves golf pacificben hol, és milyen 10 légzsák van? érdekelne erősen...

zoliapu71 2008.11.17. 09:37:10

ZOLDI:4 eves loganba 50ezer!!!Nem sok egy kicsit???Na ok. Azt is vedd figyuba hogy milyenek a ti utjaitok es milyen a romanut!!Amugy mi extrat kaptal bele??? az abs.-hez:15 evig megvoltam nelkule telen is gond nelkul ,de jo hogy most van.

zoliapu71 2008.11.17. 09:41:17

THE GOOD BOY: ha erdekel felsorolom:volan,anyos,mind a 3 oszlop,elso ulestamla=10

The Good Boy 2008.11.17. 09:44:21

A használt kontra új vitához: az kardoskodik a használt mellett, akinek még soha nem volt új a s*gge alatt (mert nem akart venni, vagy nem tudott), aki egyszer beül egy újba, az általába többet nem akar használtat vanni (ha anyagilag továbbra is megteheti, illetve, ha nem fürdött be valami hétfői új vassal).
Ettől függetlenül azt mondom, hogy lehet jó vétel egy 2-3 éves keveset futott, családtól vett vissza ellenőrizhető autó, de ez olyan ritka, mint népmesében a kelfeljancsi.

The Good Boy 2008.11.17. 09:48:03

zoliapu!

Sajnállak, de téged akkor kissé átvertek ezzel a 10 lufis dumával...
a mind a 3 oszlop az 1 db. függönylégzsák
Azaz abban az autóban összesen 6 lufi van! Azaz 2 front, 2 oldal és 2 függöny. az összesen 6!
Bocs, de ez igy van sajnos.
Márcsak azért, mert a 7-8. lufi a két hátsó oldal légzsák, a 9-10. pedig az első térdlégzsákok (olyan meg szerintem a 6.-os golfban sincs, legalább is az anyós oldalon biztos)

zöldi 2008.11.17. 10:04:02

Zoliapu:
"4 eves loganba 50ezer!!!Nem sok egy kicsit???"
Nem tudom, az ismerősök közül messze én közlekedem a legkevesebbet, ha nem kel a családot vinni, motorral megyek mindenhova, így még évi 10 ezer sem jön össze a kocsival.

"Amugy mi extrat kaptal bele???"

Légkondi, első villanyablak, villanyos tükör, csomagtartótálca+szőnyeg, két hangszórós Sony fejegység(ez elég szar), vonóhorog, ködlámpa. 2 évesen vettem, elég olcsón.

karlmann 2008.11.17. 10:36:16

zoliapu

Téged nagyon megszívattak a 10 légzsákkal. The Good Boynak igaza van az tényleg csak 6 légzsák nem 10. Egyébként még a 6 is jó arány, mert az ilyen korú kocsiknál inkább a 4 lufi jellemző két első + két első oldalsó. Valószínűleg azért van 6, mert Németországból jött a kocsi, ha magyar lenne, sokkal valószínűbb a 4 lufi.

lwcolors 2008.11.17. 10:54:46

Márkaszervizek hozzáállásáról csak annyit, hogy haver 307 SW-jén a 40 ezres szerviz előtt minden cserélendő alkatrészre tettünk egy piros x-et, és le is fényképeztük (korábbi hozzáállás alapján megvolt rá az ok, hogy ne bízzunk a szervizben). Láss csodát, úgy jött volna haza a kocsi, hogy minden alkatrészen virított a piros x. Ügyvéddel ment a srác a márkaszervizbe vissza ez után, mire a válasz: "nem tudtuk miért van ott az x, ezért az új alkatrészekre is rátettük".

Szityu79 2008.11.17. 11:10:19

igen a monza az a rekord kupéja, de már a gazda pontositott fentebb, hogy 2 ajtós asconáról volt szó
szerintem a senator kupeja!

zoliapu71 2008.11.17. 11:53:47

Igazatok van a legzsakokkal.Csak itt nalunk igy aruljak oket, azt szamoljak hany helyen van irva "airbag".Lattam olyan hirdetest is ahol 4-es golfot 11 legzsakkal arultak!!!Az mar tuti kamu.Amugy nemetbol van a kocsi.Penteken vettek ott,vasarnap mar itt volt,hetfon szerviz[atnezetni]es mar vettem is meg.Amugy a srac aki hozta elcsodalkozott ,hogy szervizbe akarom vinni.Azt mondta ,hogy nemetbe nem engednek ilyet. ZOLDI:en a "sok kilometert" epp forditva gondoltam, szerintem is keveset nyomtal bele.Amugy eleg jol tele raktak "extraval".Remelem a tietek nem " hetfoi " .

DBandesz 2008.11.17. 12:08:55

"U.i.: A Panda szerelőjére egyre dühösebb vagyok, most már nagyon szeretném megtudni, ki lehetett az."


Írd meg a volt tulaj nevét, vagy valami elérhetőséget mélben. Szentesi vagyok, segítek a bosszúhadjáratban. .)

biturbo s - félázsiai bunkó állat · http://oldfordworks.blog.hu 2008.11.17. 13:01:36

Jó cikk volt, ez meg különösen zseniális:
"szar az olasz óttó, montammá’ (orrszívás). Meg vén vót az a Fityó, rég bontóba’ lett vón' a helye (pöcsvakarás)".

hottentotta 2008.11.17. 14:28:40

Zsolti,

a szokásos fasza színvonalú cikk, sajnos egy szomorú alkalomból. DE reméljük, ennyi, és nincs több rejtett hiba. Aki pedig ilyen szerelést csinál, az nem kontár. Sajnos több annál.

A totalbike-os cikk pedig megariszpekt! ( a hosszú túra a zasszonnyal )

primatus 2008.11.17. 14:55:36

A Roverem 7. éve van meg és kb. 120000km-t tettem bele. Most 240000 van benne és ez biztos. Motorcserés, mert a kényes motor az előző tulaj hülyeségét nem heverte ki. Így jártam...
Az 1979-es Golf I. 3 éve van meg kb. 60-70000km-t mentünk vele. (Rá mindig tudtunk számítani.) Az előélete nem ismert teljességgel, de kb. 3-400000km lehet benne összesen. Nem eredeti a motor, kb.150000km lehet benne. Olajat nem eszi, a gázolajból is csak 5-öt vegyesben és folyamatosan fejlesztem (FF-es hosszú váltó, stabilizátor stb.) Az öcsém most szedett szét egy TD Passat II-t 410000km-el (tuti, mert menetíró van benne és ismert az előélete is) és tökéletes a motor. Ez a szív most egy I-es Golfban fog tovább élni, ami 1982-es és tökéletes állapotú. Aki Pestlőrincen lát egy fehér Golf I-et és kiesik a protézise, na az lesz az... :-)


Azt még mindig nem értették meg sokan, hogy nem csak az autózás A-ból B-be a lényeg itt, hanem, hogy ezekkel az autókkal (a Golf-ra gondolok)! Az a szerencse nem nagyon adatik meg, hogy újkorától használhatsz egy autót. Én is szívesen vennék egy új autót (a jelenlegiek mellé), amivel ha nincs gyári hiba, akkor soha többé nem lenne (talán:-) alapvető problémám. Ez sem valósul meg nagyon sok mai típusnál. Én pl. szívesen hazaterelnék egy új Captiva CDI-t, CDI KIA Sorrento-t esetleg Sportage-t és még van 1-2 elképzelésem, de egyelőre hiába.

Abban igaza van a fikázóknak, hogy a régi autókkal sok a munka és a szervizek sokszor erősen kifogásolhatóak. (levesznek az újnál is rendesen) Azonban a fentieket Én abban a szellemben írtam, hogy Én javítom a kocsit magamnak. Ezt persze sok okból nem tudja mindenki megtenni. Másképp Nekem sem menne. Képtelenség lenne a fenntartási költségeket kitermelni.

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2008.11.17. 15:28:29

>Nem a mutyiban dolgozó Pistabá fog átbaszni, dehogy. A márkaszervíz. Ezzel szeretitek leginkább védeni a tizensok éves használtautókat. :)

Drága AP!

Sose voltál márkakereskedő szervizében, ugye? Úgy értem az üvegfal másik oldalán. Ha szeretnéd, akkor mesélek neked elmutyizott alkatrészekről, amiket veled fizettettek ki, aztán a szerelő haverjának a kocsijában landolt, ócsóé. Anyagárban, ugyi. A hordószám "megmaradt" olajakról, amikért jött a Mercedes Vito minden hónap utolsó szerdáján, a csúcsminőségű utángyártott alkatrészekről, amik a te kocsidban kötöttek ki, gyári dobozból elővéve, gyáriként számlázva. Vagy a lázas pénteki meetingekről, ahol a szervizvezetővel 'okosba osztották szét egymás között a szerelők a heti "talált pénzt". Számtalan módja van annak, hogy átbasszanak, bármilyen szervizről-szerelőről legyen szó. Ha azt hiszed, hogy ez csak a lámákkal fordulhat elő, akkor nagyot tévedsz, téged is átbasznak, ha többet nem, de 3-5 ezer forintot fognak rajtad valamilyen trükkel. És ezt az összeget szorozd fel a betévedő autók 90%-val. A többi vagy haver, vagy tud róla, hogy hogyan kell az autót odavinni.

robero 2008.11.17. 16:37:27

Anyósom 3 éves Fiestája most volt kötelezőn, az egyik márkaszervizben. Húsz ezer km. van benne. Szinte hozzá sem nyúltak. Jött a számla 46 ezerről!!!! Ezt szóvá tette és sérelmezte, és máris adtak egy új számlát 30 ezerről!!! Szóval marha fasza a márkaszerviz/ek/ hozzáállása, anyósom náluk vette a kocsit és az összes eddigi szervizelést is itt végeztette. Ahelyett, hogy megbecsülnék a kuncsaftokat képesek pofátlanul lehúzni. Aztán csodálkoznak, hogy tulajok olcsóbb megoldás után néznek.

loláb 2008.11.17. 19:47:01

Szerintem lényegesen több ilyen történet kering közszájon annál, mint amennyi valóban megtörtént.
Demégha kicsalnak pár dolgot az autótdból,viszont egy nulla km-es új autó valszeg nem nálad futja meg a 300ezredik kilóméterét, hogy ez neked problémát okozzon. Ettől függetlenül persze fúj, mocskos csaló szerelők, de:

A nálam, a családomban, illetve a szűk ismeretségi körömben megfordult pár új autó, opelek, seat, toyoták, fiatok, ford, deawoo-chevrolet, alfa. Meg pár használt prémium is, C coupé, W124 (3000B, automata), E36-46-ok, előző passat (1,9tdi).

Az új autokkal kapcsolatban a legkomolyabb probléma egy elháríthatatlan légzsákvisszajelző-világítás volt (seat leonnál). De -noha mindegyik autó márkaszervízben volt szervízelve- az alatt a 80-120 ezer km, és 3-7 év alatt amíg használták (és a legtöbbet jelenleg is használnak), egyikkel sem volt semmi olyan probléma, ami visszavezethető lenne a márkaszervízek hanyag munkavégzésére. Út menti lerohadás pedig eggyikkel sem vol, soha.

Ezzel szemben a C coupé 4 év alatt 3-szor nem tudott kiállni a garázsból, trélerrel vitték el (riasztó/immobilizer hiba miatt, kb. évente), a w124-re pedig a megvétel után több körben 300 ezret költött a tulajdonosa, (automta váltó, klímakompresszor hiba, stb...), igaz, azóta fasza. A legtrébb talán a passat volt, azt többet volt szerelőnél, mint úton (mondjuk extrém használat, évi 60-80 ezer km mellett).

Én nem azt mondom, hogy aki használtat vesz, az hülye, mert nyílván megvan az oka annak, hogy használtautót vesz. De aki használt prémium autót vesz, ne takarózzon azzal, hogy az új autók ugyanannyira megbízhatatlanok, mert ez NEM IGAZ.

Még egyszer, ezek a szűk baráti, családi körömből vett, (kisebbrészt saját) tapasztalatok. Tehát olyanok, akikkel nap szinten beszélek (autókról is).

primatus 2008.11.17. 20:01:19

Még egyszer... ez az egész nem arról szól, hogy használt autó vs új autó.

Én például, hiába lenne a garázsomban a már említett kocsik valamelyike, akkor is vágynék egy Pirelli Golf I. GTI-re. Remélem plasztikus a példám... :-))

AnyádnakPalánkot (törölt) 2008.11.17. 20:45:54

Sose voltál márkakereskedő szervizében, ugye?

Nem voltam.. Mivel eddig egyiket se én vettem :)

vomit 2008.11.17. 22:32:09

Agr3ssor
>Nekem évi 64 lesz jövőre a kötelezőm...
>(megkaptam ez 1. bónuszom) De legalább ha
>valami gáz lenne véletlenül akkor az
>Allianz ami mögöttem áll...

remelem olvasod meg ezt.
javasolt megkerdezni az allianz ugyfelszolgalatat, hogy ha ujrakotod a meglevo biztositast, megadjak-e a 30%-os kotesi kedvezmenyt. ugyanis meg fogjak adni, mert kulonben felo, hogy inkabb elmesz. ezert a kulonbsegert megeri megmozdulni, es alairni kabe ket papirt.

Bq 2008.11.18. 02:14:51

"GYUSZI BACSI · www.fizetesem.com 2008.11.16. 12:40:34
amúgy ez az autó szerintem a mai modern autók között egy akut életveszély a többi közlekedőre nézve is (képzelem mikor meg kell állni egy S500 vagy egy Passat után ezekkel a fékekkel)"

Ezt magyarázd el annak a modern autósnak is, aki a fullfullextrás egyterűjével a múltkor beleszállt a közel 30 éves Escortomba, mert én meg bírtam állni hirtelen fékezve az előttem megálló mögött, de ő az ABS-es modernfékes csillivilli autójával mögöttem már nem...

hottentotta 2008.11.18. 09:10:20

Bq 2008.11.18. 02:14:51

előzéshez sem autó kell... hanem sofőr...

megálláshoz sem ABS kell... hanem sofőr...

és legalább elmagyaráztad annak a fasznak egy bézbólütővel? :D

Bq 2008.11.18. 18:19:31

"hottentotta 2008.11.18. 09:10:20
és legalább elmagyaráztad annak a fasznak egy bézbólütővel? :D"

Á, nem vagyok én olyan agresszív állat... különbenis, minek vigyek bézbólütőt, mikor lövöldözés lesz?:D

Szerencsére nem lett baja egyik autónak sem, úgyhogy nem kezdtem el nagyon népnevelni, minek... remélem, tanult belőle, ha meg nem, akkor hátha legközelebb nem engem talál el...:)

Agr3ssor 2008.11.19. 11:05:45

vomit: Köszönöm szépen a tanácsot, de jelenleg még K&H ügyfél vagyok... És a rendőrbácsinak a 28-ezres csekket mutatom. De egy év múlva megjátszom... Különben van jó oldala a magas díjnak. Minden rendőr megelepett fejjel, együttérzően adja vissza a forgalmit, de Qrva sokat fizet maga szöveggel megfűszerezve.
süti beállítások módosítása