Kínai autók. Ültem is bennük!

  2008. október 27. - Csikós Zsolt Címkék: kina zhonghua shuanghuan

A szerzőről még nincs információ feltöltve!

A szerző még nem publikált a Totalcaron

Öt gang az állólámpában!
2015-07-19 07:25:12

Annyira régóta van hosszú ötödik (hatodik, hetedik és nyolcadik) az autóinkban, hogy már csak a veteránosok

Totalcar a Múzeumok Éjszakáján!
2015-06-18 08:03:55

Ez most más lesz. Most mi állítunk ki autókat, s várjuk, hogy jöjjenek a nézők, lehetőleg jó sokan. Volt

Szép autót keresünk!
2015-06-08 17:52:23

A folyóvizek élővilága után a Totalcar most a kultúra irányába evez: kivesszük a részünket a Múzeumok

Bent a kövület-Pio!
2015-06-02 16:00:17

Ráment egy csomó idő a hétvégéből, de az a pár Pioneer hangfal (cirka 1979), amit idestova másfél éve


Egy utolsó posztot még idetolok a Párizsi Autószalonról, nem aktuális dolgokról szól, hiszen ezeket az autókat egy jó darabig még nem forgalmazzák nálunk, mégis talán a legizgalmasabbak valamennyi közül.

A GM-területtel szemben, azzal azonos pavilonban találtam a Brilliance standját. A kínaiak közül ez az egyik nagy, exportképes márka, amelyik fél szemmel már Európára is kacsingat – rajta kívül így áll a dolgokhoz még a Chery, a FAW, meg talán a Geely. Biztos kihagytam valamit a kétszáz ottani gyártó közül, de ez most mindegy.

A Brilliance már évek óta viszi autóit különféle nemzetközi szalonokra, korábban egyszer megtaláltam a céget a frankfurti kiállítás eldugott zugában. Két kocsi ácsorgott elárvultan, bezárt ajtókkal. Az unott, kizárólag kínaiul megszólalni tudó hosztesz hozzám is vágott valami borzalmas papírlapot, amikor sajtóanyagot kértem – Tisza cipőbolt, Baross tér, 1976.

Egy kollégám három-négy évvel ezelőtt volt Kínában a helyi auto-motor und sport meghívásában, és többek között vezetett egy Brilliance Zhonghua (nagyjából: „zsongva”) nevű, Passat-méretű limuzint, a kínai autógyártás egyik csúcsát. Nem volt valami szuper, de szét sem esett a próba alatt.

Intő jel, hogy 2008-ban már nem a Landwind és egy noname kormányszervo-gyártó között álltak ezek az autók, valami eldugott pavilon földalatti részében, hanem közvetlenül az óriási GM-csinnadratta mellett. Ez pénzbe kerül, nem is kevésbe.

És az autók nyitva álltak, lehetett őket tekergetni, rángatni, beülni, szaglászni, alájuk fotózni. Mondjuk a hoszteszek nem borítottak el kaviáros szendvicsekkel, huszonéves kínai whiskykkel és szarvasgombás süteményekkel, de standnak nézett ki a hely, ez tény.

Rögtön négy típust mutattak be, a BS2-t, a BS4-et, a BS6-ot, és a BC3-at. Egyszerű a megfejtés, mint a bot: Brilliance Sedan 2, Brilliance Sedan 4, Brilliance Sedan 6 és Brilliance Coupé 3. Páratlan számok kihagyva a közbülső fejlesztéseknek, gondolom.

Mit mondjak, elég meglepőek voltak az autók, lázas izgalommal téptem fel az ajtajukat, tapogattam (tudom, hogy a műanyagkopogtatás ciki, de ilyenkor nincs jobb módszer) bennük a burkolatokat, szaglásztam, nyomkorásztam, rángattam, alájuk kukucskáltam. Ezek autók.

Ha nem is terítenek földre atomvillanásként, a fenyegető moraj már ott van. A kupé például kívülről nagyon állat, egy mostani Hyundainak simán elmenne, szerencsére a Hyundai közben lépett, és még jobbat hozott ki.

A többi se néz ki rosszul, a BS4 (gondolom alsó-közép/közép méret) kicsit skodás, kicsit MG-s, a fara kifejezetten merész.

A nagy BS6-ot öt évvel ezelőtt talán elegánsnak is mondtuk volna, a BS2 (talán az a kompakt, vagy a kiskocsi?) pedig most, azonnal mehetne a szalonba.

No nem a Champs-Elysée-n, de Kiskunfélegyházán, a Kossuth utcában biztos jól mutatna a Brilliance kirakatában, a CBA tőszomszédságában. Naná, hogy az még csak prototípus.

Belülről azért még elég vegyesek. Először is: mind büdös. Valami félszintetikus ragasztót, meg 1950-es technológia szerint polimerizált gumit használhatnak, a szag több füzérnyi Wunderbaum után kiált.

Az összes szedánban jó a hely elöl, de érdekes, hogy a közepes BS4 volt a legtágasabb hátul, nem a sofőrös BS6. Utóbbiban viszont elképesztően kényelmes a hátsó ülés.

A műanyagok is a BS4-ben a legkellemesebbek, abban van valamennyi a kortárs műszerfaltervezési stílusból is, egyáltalán, az tűnik a legkidolgozottabbnak. A váltók ha nem is überprecízek, de egyáltalán nem gatyák, az ajtók ugyan nem döccenve, de nem is wartburgosan csukódnak. Megvan a kettes fiam, javíthatsz hármasra. A kellemszint: Dél-Korea, 1998. Talán már 2000.

Persze a kerekek még kicsik, jellemzően 15-ösek, ám a felnidesign már nem az a borzalmas, kínai piacos, cirkadalmas borzalom, hanem csak pár évvel lemaradt a maitól.

Klíma mindben van, a hifi Clarion (azaz japán, de nyilván kínai gyártású), első és hátsó részükön emelhető-süllyeszthető ülőlapok, deréktámaszok, egydimenziós kormányállítás, PSA-származék (Peugeot-Citroen) tükörállító gombok.

 

És kicsit buta kidolgozású bőr a drágább verziók ülésén, csúszós tapintású, tűzvédelmi szövet a többin. Még nincsenek ott, de a legutóbbi élményeim óta nagyon feljöttek. Ha az európai autóipar ennyit fejlődött volna az elmúlt öt évben, most mindannyian nullemissziós csészaljakban utaznánk nyolcszázezerért.

Kesztyűtartót nyitogatni mondjuk nem illik, mert ami az ilyen rejtett zugokban feltárul, az nem európai szemnek való. És a többivel ellentétben például a BC3 kupé ülése félpercnyi üldögélés után is gyötrelmes.

De aztán az ember benéz az autók alá, és rendes futóművet, tisztességes hővédő pajzsokat lát a kipufogódobok környékén.

 

A motorok pedig Mitsubishik, talán régiek, talán licencek csupán, de minőségi cuccnak tűnnek. És igen, az autókat már nem is kínaiak pucolták a standon, hanem egy fekete úriember. Intő jel.

Rettegni azért még nincs okunk, pár hozzáértővel beszéltem közben, és azt állítják, európai gyártóüzem nélkül olyan importadók sújtanák ezeket az autókat, hogy akármilyen olcsó előállítás mellett sem lehetne tisztességes profitot termelni rajtuk.

Egyébként pedig Kína nem olcsó szükségautókkal, nyomott árak hátán akar betörni Európába, hanem jól felszerelt, tisztességes járművekkel. Még egy ok a nyugalomra. Egyelőre.

Azért még eldugott helyen is találtam kínai autókat. Egy távoli csarnok messzi szegletében, a China Automobile France standján állt néhány olyan gép, amelyekre szintén meglennének a rétegvásárlók.

Az ATV-méretű Jeep-utánzat például biztos piacképes lenne, ha a Kermi-teszteken át lehetne tolni. Franciaországban már kapható, a neve GS Moon Kiff, 800 köbcentis Chery-motor hajtja, az ára 9700 euró.

De a logóként a cégelnök arcképét hordozó, metálkék városi buci, a Xiao Ya is egyedi színfolt lehetne a budapesti forgalomban a Smartok mellett.

Persze a kidolgozás távolról sem tökéletes, az antenna befogatása körül a mintapéldányon is repedezik már a kaszni.

 

De a könnyűfém felnik, a színre fújt tükrök rajta vannak, és a design – lehet, hogy csak véletlenül – nagyon ott van.

Kína azért megmutatta a másik arcát is: kiállították a Ssangyonghoz hasonló emblémás, BMW X3-hátuljú ShuangHuan CEO-t is. Ez az igazi, klasszikus távol-keleti borzalom, ál-dupla kipufogókkal, a kelleténél tíz centivel feljebb emelt futóművel, parányi kerekekkel, szigorú fekete színben.

A nyolcvanas évek eleji Ford Scorpio óta nem nagyon láttam autót, aminek a farán az ABS meglétét hirdették volna. Olyat pedig még soha, amin az elektronikus fékerő-elosztóra (EBD) hívták volna fel a figyelmet.

De valami azt súgja, öt év múlva már alig látjuk a különbséget. És talán a márka- és típusneveket is rendbe teszik. Vagy egyszerűen megszokjuk őket, mint tettük a Daihatsuval és a Hyundaijal harminc, illetve tizenöt évvel ezelőtt.

A bejegyzés trackback címe:

https://belsoseg.blog.hu/api/trackback/id/tr56726869

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Defoe 2008.10.27. 07:50:17

Én valami X5 klónt látok futkározni városunkban. Elég furán néz ki.

Ex Termesz · http://karvolt.blog.hu 2008.10.27. 07:54:37

fura, kínában a 4-es számot kerülni szokták, mert
"A szerencsétlen számok közül a 4-re kell különösen vigyázni, ugyanis a szám kiejtése (si) hasonlít a halál szóra. Kelet-Ázsiában az épületekben nincsen 4. emelet. Hong Kongban az épületekben nincsen olyan emelet, amelyben a 4-es szám előfordul – így egy 50 emeletes épületben a legmagasabb szint a 36. emelet. Azok az ingatlanok, amelyek házszámában a 4-es számjegy előfordul, kevesebbet érnek, és nehezen lehet eladni. Természetesen a 4-est a telefonszámokban és rendszámtáblákon is kerülik."

GiXXXer 2008.10.27. 07:55:41

Kiskunfélegyházán a Kossuth urtcán nincs CBA, autókereskedés pedig végképp. Egy csodaszép platánsor van végig, bő 100 éves fákkal, meg elég gazdag város, sok a BMW, Merga, Audi, Passat rengeteg van, nem itt lenne a helye.

Kár, hogy az autószalonon nem végzett senki sem töréstesztet a színes, szagos, 1000 szorgos kínai kéz által preparált, ellenőrzött példányokon. A régi Dacia is biztos kifogástalanul nézett ki a bemutatójakor, mégis kitört a féltengely... :)

loláb 2008.10.27. 08:14:59

A minapláttam a használtauton 2 eladó ShangHuan CEO-t, 2,4 literes benzines motorral 8,9 millió forint volt. Nem nagyon tartok attól, hogy labdába rughatnak a kínaiak az európai piacon.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2008.10.27. 08:18:56

Hát ez kész :)
Az összerakottság érzete meg OK, de mi van a tartóssággal? Bár mindegy, úgyis minden eldobható - na ezért nem veszek új autót, az enyém még nem 5 évre készült :)

Amúgy a BS4 és 6 nekem inkább Lanciásnak tűnik...

DBandesz 2008.10.27. 08:23:54

Lehet, hogy tévedek, de a tükörállító borzalom mintha Mondeo-ban köszönt volna vissza, a kormány tiszta Cee'd, csak gombok nélkül, annak a szürke szedánnak, meg a kék "mehet a szalonba" kocsinak van némi Bangle lámpája... brrr... !

Egyre erősebb az az érzésem, hogy jobban járok, ha megmaradok a '90-es évek japán autóinál, és inkább azokat foltozgatom, ha kell. Azoknál még nem volt egymástól lopkodást, kivéve talán a "szent japán kvarcórát", és a fűtéskonzolokat.

Kínait meg vegyen az, aki akar.

yenoee 2008.10.27. 08:26:58

Ez a Xiao Ya, ez. Még viccnek is rossz :)

Ric e36 2008.10.27. 08:28:34

Kínai autót biztos nem vennék se 5 év múlva, se 20 év múlva, se soha. És aki ilyet vesz, az szerintem meg is érdemli a sorsát! :P

fromdtod 2008.10.27. 08:30:24

Légy nyugodt, már rég kinait vásárolsz...

Ubul1 2008.10.27. 08:32:07

Na ezek aztán pofátlan koppintások a javából, ami meg nem azt meg egy óvodáscsoport rajzdélelőttjeinek darabjaiból válogatták össze. Nem is tudom eldönteni hogy ez milyen kategória az ami egy rossz vicc, vagy viccnek is rossz?
Bár a sok fröccstől begőzölt kalbászzabáló pitiáner marháról ebben az országban lazán el tudom képzelni hogy rohan leadni az 1-es stiftjét és veszi a szépen becsomagolt szart mert jól néz ni a szalonban és szépen csillog, sőt Kunta Kinte porolgatja tollseprűvel. A hadművelet fedőkódja szigorúan "szart szarért cserélünk" filozófia szerint zajlik. Nyugat Európa meg jót röhög.

hülegyerek 2008.10.27. 09:02:50

bocsi nekem a kínai cuccokról nemtom miért de mindig az a karácsonyfaizzó jut az eszembe,ami hamisan játsza a lambadát(egészen karácsonyi a hangulatom tőle).Kínai autó???kiver a frász,már a kóreaitól is remegek.Egyszer mentem accentel 100 km-t,úgy össze voltam zuhanva mind ha legalább1000 km-t mentem volna (tolatva,megállás nélkül) nekem corsám van,de a hjujujujundaihoz képest egy volvo.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2008.10.27. 09:02:55

Ubul, jó meglátás.
A szart is becsülni kell mert van annál szarabb :D

sascha 2008.10.27. 09:05:56

Első ránézésre elég gagyi koppintásnak tünnek, ez igaz. Valszeg a minőségük se eu-i. De arra jók, h Kínában (és a környező országok fejletlenebb piacán) eladjanak belőle pár MILLIÓ darabot... :) Ezzel egyrészt olyan tőkére és tapasztalatra tesznek szert, amiről a világ többi autógyártója csak álmodik, másrészt még a saját piacukat is védik a betolakodóktól. Sztem lenne mit tanulnunk tőlük...
Ja, és nem adok 10 évet, h a MAI japán szintre fejlődjenek! Gyorsabbak lesznek, mint a koreaiak... pedig azokat se nézte senki semmibe pár éve. Ma meg a Kia Ceed az etalon... :S

biker_kolee 2008.10.27. 09:10:00

Ubul, ezekbe a fröccstől begőzölt kolbászzabáló pitiáner marhákhoz te is beletartozol. 1-es Swiftet pedig már jó ideje nem láttam.

baranyp 2008.10.27. 09:19:25

Nálunk a távolsági buszok már egy éve nem ikarus buszok,hanem kínai KING LONG-ok!!!King Long,Érted!?Szégyen gyalázat!A sofőr lehúzza magának a bazi nagy vászon napellenzőjét és ott díszeleg valami kínai felirat,én érzem magam rosszul!www.kontaktbusz.hu/?p=galery

Archimédesz 2008.10.27. 09:23:56

"európai gyártóüzem nélkül olyan importadók sújtanák ezeket az autókat, hogy akármilyen olcsó előállítás mellett sem lehetne tisztességes profitot termelni rajtuk."

Én viszont épp most egyengetem a magyarországi útját egy halom kínai autógyártónak, akik itteni lehetőségeket keresnek...

kutyafej 2008.10.27. 09:28:50

Biztos, hogy a kínaiak mindenkinél gyorsabban tanulnak, de azért ha a japókat utolérik mondjuk 10 éven belül, még akkor is kell vagy újabb 10-15 év, hogy az európai élvonalbeli gyártókat utolérjék. Ha egyáltalán ez valaha is bekövetkezik...

A ladás-zsigulis korszak után főleg német autókat hajtottam. Kb 2 éve puszta kiváncsiságból beültem a kivülről nagyon tetszetős Toyota Avensisbe. Megláttam az ajtó vékonyságát, a hihetetlenül egyszerű préselt lemezt, a szimpla szigetelést, a sík belső burkolatát, amelyre szépen - amolyan wartburgosan - 2 csavarral fel van fogatva egy könyöklő és összeszorult a gyomrom. És ez a Toyota, amely minőségben a japók között biztosan nem az utolsó helyen áll. Ugyanez az élményem volt az előző Accord bemutatóján: a kézifék mintha egyenesen az autózás őskorából jött volna. Szép formaterv, mely minőséget sugall - ocsmány részletek a beltérben... Milyenek lehetnek a kínaiak ezekhez képest?
Egy biztos: ne adja az ég, hogy valamikor is egy ilyen látványautóban törjem össze magam, mert ezek az autók a passzív (az aktívról nem is beszélve) biztonságról még nem is hallottak.

akos696 · www.focusauto.hu 2008.10.27. 09:28:57

Ezek közül egyedül a kupé néz ki valahogy, a többi csak valami halvány erőlködés. Az a kék kisautó meg egyenesen egy igazi rémálom-borzalom,amit valószínűleg valami kínai kisgyerek rémálma ébredés után lerajzolva. Ilyennek képzelhetik a kínai kis csókák a klotyómanót. Ráadásul szerintem 1000 km-t nem tudna elmenni hiba nélkül, kiindulva a borzalmas kidolgozási minőségéből, amit még a kiállításra sem tudtak összekaparni. Én elvből sem vennék ilyen szemetet. Elég szomorú az, hogy ma már elég sok márkás cucc is Kínában készül, de csak az olcsó munkaerő miatt, a minőségbiztosítás, a felhasznált anyagok (többnyire) maradnak színvonalasak. Inkább vennék Kínában készült BMW-t mint echte kínai gyártású borzalmat.

tibidanny 2008.10.27. 09:34:24

en nem lattam semmit a kepeken, csak neha egy sarga Corvettet...
Sz*r volt a teleobjektiv???

Tetű 2008.10.27. 09:35:11

Ahogy most leszóljátok a kinaiakat, ugyanígy szólták le a 60-as, 70-es években a japánokat, a 80-as 90-esekben a koreaikat. és nem csak autókban... Fogogadok, most LG monitor előtt ülsz, és azért vettél Toyotát mert egyszerűen jobb, mint egy VW.
Hamarosan pedig jönnek az indiaiak, és kenterbe vernek mindenkit. Még talán a kinaikat is... ;)

hülegyerek 2008.10.27. 09:39:52

sascha:ne haragudj de nem tudok veled egyetérteni.Egy grande punto pont egy kia ceed árába kerül,de anyag,és összeszerelési minőségben nem egészen ugyanaz a két márka.Tuti hogy én vagyok begyöpösödve,de inkább fiat mint kia.Pedig az alapelvem hogy az autók Németországban készülnek.De 2500000 alatt már polo is akad,és itt már csak az extrákon lehetne vitázni.

Tetű 2008.10.27. 09:41:22

És senki sem úgy születik, hogy tud jó minőségű autót gyártani. De fog tudni, és ez csak idő kérdése. Ázsaiak esetében ez az idő rövidebb. Kinaiak esetében valószínűleg még rövidebb...

malenykij polgar · http://mbybk.blog.hu 2008.10.27. 09:42:05

Elöbb-utóbb biztos konkurrenciát jelentenek majd a többi ázsiai gyártónak.
Addig is van még tennivaló: ha jól emlékszem, a Landwind Frontera-koppintásának németországi forgalmazása megbukott a katasztrofális törésteszt miatt.
Ha szintén jól tévedek, a Brillance is elhasalt elsö nekifutásra.
A megfelelö szagú és állagú anyagokat úgyis hamar megtalálják.

A fekete autópucoló úr szerintem nem intö jel, hanem teljesen normális Párizsban.
Hátsó ülésröl pedig kb. 4 óra autózás után mondanék ítéletet. Addig a "kényelmesnek tűnik" fordulatot használnám.

DBandesz 2008.10.27. 09:43:58

Az indiaiaknál a Hindustan Ambassador, meg a Royal Enfield koppincsok mennek a leginkább. Egyelőre nincs félnivalónk.

Tetű 2008.10.27. 09:46:33

hülegyerek, viccelsz? a mai KIÁ-k anyag és összeszerelési minőségét nem hogy egy Fiat, de még egy VW sem közelíti meg. bármennyire is fáj, a koreaiak nem utolérték Európát, hanem bizonyos szegmensben már el is hagyták. Pl. a Cee'd-kategóriában, amit valaha Golfnak hívatak...

DaBigMeyow 2008.10.27. 09:49:18

Nos, szerintem itt az irgalmatlan fejlődés inkább a figyelemreméltó és nem az, hogy a BMW-hez s társaikhoz képest mit tudnak ezek a kocsik. Említettétek az egyes suzukit is... Rühellem, de az új már egész pofás formatervvel, motorkínálattal jött ki. Kínai testvéreink pedig olyat tudnak, amit mi, európaiak nem. Most nem. Régen ment a fejlesztés (egymástól lopkodás), ma már tradicióról beszélünk. A kínaiakon a sor, ők még nem csináltak nagy, benzinzabáló értelmetlen autókat, nem rontottak el szériákat (pl.: az a Ford, ami rendre felrobbant, ha ráfutásos balesetet szenvedett - a hátul lévő tank miatt.) Most kezdik el. Az a kék kocsi nekem tisztára Lacetti egyébként.

Hamarosan pedig, ahogy Archimédesz barátunk is felvázolta, a kínai autó itt lesz majd Európában, Magyarországon leszen gyára (egyszer csak). Lehet, hogy a belsőség öntudatos olvasói - ahogy én is - nem veszünk majd kínai autót, de sokkal több szervízköltséget, benzint, adót fogunk majd rájuk fizetni, mint a kis szaros kínai tolikocsikra.

És igen, szalad majd a sok ember lecserélni a Logant, meg a Swiftet, meg a Thaliat, nem baj. Legalább megint egy rövid ideig új autóban fognak ülni, ami nincs szétnyíródva, megtörve, kitaposva. Btw a dolog meg nem úgy fest, hogy mostanában olyan sokan vennének autót itthon... :) Na mindegy. Nagyon érdekes ez a problémakör.

kutyafej 2008.10.27. 09:51:42

Tetű: az LG monitor, a Sony Bluray lejátszó, stb. valóban Kínában készülnek, de a gyártástechnológia és a minőségbiztosítás oda is a japánoktól érkezik: ez a DÖNTŐ különbség.
Más dolog minőséginek látszani kínai fejlesztésű hulladékkal (ehhez elég egy szépen illesztett karosszérialemez és szép fényezés meg polír rajta), megint másik dolog, ha a lemez jól is van megmunkálva, ha tartós a fényezés, nem karcolódik könnyen, környezetbarát (ez Kinában nagyon nem trendi), stb.

Szerintem az ázsiai gyártáskultúrának nem része a rejtett dolgokban is a minőségre törekvés. Nekik fontos a küllem, jól(?) nézzen ki (ízlés dolga), legyen csillogó, jó sok krómmal...

Gomulka Béla 2008.10.27. 09:53:04

Hogy mi a fenének akarnanak exportálni, nem tudom. Akkora piac Kina, hogy mire megtöltik… Ha nem kacsintgatnának az eleve túltermelõ Európa és Amerika felé, elengedhetnék magukat. Nem kéne holmi Fordot meg BMW-t másolni, hanem készülhetne autentikus kínai autó. Biztos tele vannak esztétikai elképzelésekkel, õsi és gazdag kultúra. És akkor, a kerekszemûeket ilyen módon túlhaladva, lehetne kegyesen elfogadni az elsõ megrendeléseket, Cannes-ból. Ha valaki tud kínaiul, írja meg már nekik! Jogdíjat nem kérek.

hülegyerek 2008.10.27. 09:54:01

Tetű: HP monitor előtt ülök,és opellel járok.A Japó már egész jó,a koreai még mindig gagyi.Az Indiaiak azért vernek kenterbe mindenkit mert amíg mi vitázunk elfogy a kőolaj.Ők meg hozzák a jó minőségű elefántokat.

malenykij polgar · http://mbybk.blog.hu 2008.10.27. 09:56:11

Azért akarnak exportálni, mert
1. Kínán kívül elég nagy a fizetöképes kereslet.
2. Nem csak a kínai piacot kell leigázni.

kutyafej 2008.10.27. 09:58:11

Tetű, nem baj, ha nagyon tetszik a KIA Ceed és tényleg sokat fejlődtek ÖNMAGUKHOZ képest, de azért legyünk már józanok és ne állítsunk olyat, hogy akár egy VW minőségét elérik. Nem vagyok egy VW rajongó, mert ők is csak a 2-3 év alatt ocsmányul lehámló softlakkal kezelik a ronda fényes bakelitos műanyag felületeiket, de még mindig gusztusosabb a belterük, mint akár egy CEED-nek.
Nekem a CEED-ről leginkább a Skoda Octavia kopasz és végtelenül sivár beltere jutott eszembe. Ez a szomorú, lelketlen beltér, ahol úgy érzed, hogy az autódban az egyetlen "extra" a hátsó ablak fűtése, a vészvillogó, meg a hátsó ködzárfény. :)

Tetű 2008.10.27. 10:00:43

DBandesz, a hangsúly az "Egyelőré"-n van! Félnivalónk sem nekünk lesz, hanem az Opeléknek, VW-éknek, Mercedeséknek. Ha a Csingcsuang jobb autót készít a e Mercedesnél, az engem egy csöpp félelemmel sem fog eltölteni. Csak könyörgöm ne Marcidos-nak nevezzék, vagy Opal-nak... ;)

malenykij polgar · http://mbybk.blog.hu 2008.10.27. 10:02:44

Az még odébb van, amikor Stuttgartban, Münchenben és Ingolstadtban összekoccannak a térdek. A Lexusnak sem 10 év alatt sikerült a közelükbe férközni.

hülegyerek 2008.10.27. 10:03:09

Mondjuk nemrég ültem egy fordban.Azt a gagyi középkonzolt hangosan kiröhögtem,és megkérdeztem a tulajt melyik szemetesvödörgyárban fröccsöntötték.Meg is sértődött a tulaj,szerinte szép a koromfekete műszerfalon a világosszürke lakkozott carbonutánzat.bruhahaha

Gomulka Béla 2008.10.27. 10:08:21

Malenykij, na ja. De Cs. szerint egy világ választja el õket attól hogy versenyképes autókat gyártsanak. A japánok kész dolgokkal érkeztek annak idején. A koreaiak sem voltak ennyire lemaradva, és persze ott van a jószerivel minden akár csak távolról is potenciális vevõnek nevezhetõ jóember felfogása, ami egyenlõségjelet húz a kínai termék meg a gagyi/gyerekmunka/átnevelõ tábor/CO2 terhelés között. Helyesen vagy nem, ez más kérdés. De nézd meg, a Daciának mi mindennek kell megküzdenie, holott mindenki tudja hogy ennek a Daciának semmi köze nincs a Ceaucescu korszak negyvenes égõk mellett összeszerelt rémségeihez.

Auto-InterCont 2008.10.27. 10:08:27

Azon a kék záptojáson tuti, hogy nem Mao képe van? Fogadjunk, hogy voros kis használati utasítás is van hozzá!

hülegyerek 2008.10.27. 10:14:07

És a polonak volt régen az a SPORTOS műszerfala.Nagy bumszli szürke órakeretek,áll imbuszcsavarfejutánzattal.Na az még csúnya volt,de a kék világítás javított rajta.De nem kóreait akkor sem.

AnyádnakPalánkot (törölt) 2008.10.27. 10:14:18

Nekem tetszenek..
Ha mai Swift-árban adnak egy nagyobb szedánt, simán versenyképes.

Tetű 2008.10.27. 10:18:19

kéretik észre venni, hogy jövő időben ír(5-10 év) írok, és nem jelen időben.

hülegyerek, tavaly még én is HP előtt ültem és VW-nel jártam. De haladni kell a korral... ;)
kutyafej, a VW ma már inkább megbizhatatlanságáról kezd híres lenni. a csili-vili műszerfal meg kit érdekel? ha nő leszek, vagy multimilliomos, lehet az is érdekelni fog... ;) de amúgy is egy VW műszerfal dögunalom, nem tudom mit lehet enni rajta?

malenykij polgar · http://mbybk.blog.hu 2008.10.27. 10:18:28

A Dacianak szerintem semmivel sem kell megküzdenie, az ára minden ellenérvet lesöpör. Az, hogy K-Európában más is eszünkbe jut a márkáról, semmit sem jelent az összeladások szempontjából.

hülegyerek 2008.10.27. 10:19:10

nálatok is lassan frissül a blog??
biztos kinán megy keresztül.

kutyafej 2008.10.27. 10:20:00

Malenykij: és ha megnézel egy Lexust, még mindig ordít belőle a Toyota műanyag, az ergonómiára fütyülő önkényesen szétszórt kapcsolók, az európai ízlésnek és trendektől lemaradó fabetétek, stb.
Nehéz dolog prémium gyártóvá válni és eddig nem is sikerült senkinek a németeken kívül. De vannak bíztató jelek: ld. új Jag XF, de az Audinak is kb 15 év kellett, a VW-nek is sok vért kell még veszítenie.
Persze a kínaiak biztos nem akarnak rögtön prémium gyártóvá válni, én már egy jó kis Peugeot-os minőséggel is beérném. Csak tudnának végre találni egy egységes dizájnt...

Hanzsi 2008.10.27. 10:25:26

Hümm, a tükörállító gomb az tuti biztos hogy Ford Mondeo 1993!!! (Nem véletlenül volt akkor az év autója)
Szerintem a kínaiak valahol ott tartanak, ahol az európai gyártók a kilencvenes évek közepén. De az ziher, hogy 100x gyorsabban fejlődnek mint most az itteni gyártók.

kutyafej 2008.10.27. 10:26:07

Tetű: a VW bőven túl van a méylponton (megbízhatatlan TDI motorok, elavult zabáló benzinesek), a műszerfaluk biztosan nem szép meg nem is izgalmas, de nem is sérti fel a kezedet a kapcsoló, megtalálod sötétben is és nem a térdedhez rejtik el a dolgokat meg a kormány alá, mert épp ez jutott eszükbe.
Az új 1.4 TSI motor nagy dobás, a DSG váltó tényleg remek, az új CR dízelek úgyszintén rendben vannak, a megbízhatóságuk pedig már jobb , mint a hírük. Persze nekem sem a VW az etalon, mert olyan márka nincs, de nem említeném egy KIA-val egy napon, mert nincsenek kirívóan gyenge pontjaik a gyatra alapfelszereltségtől eltekintve. Ez viszont kínálat/kereslet függvénye.

hülegyerek 2008.10.27. 10:27:18

Tetü:én már csak ilyen régimódi vagyok,szeretem a BEVÁLT dolgokat.
Próbáltam új autókat mert már a corsában van 360000 (de nincs baja!!!).
Néztem kóreait is,hátha...de nem,ne haragudj a ceed zörgött,az accent még mindíg kényelmetlen,maradok az opelnél.
Az kényelmes,csendes,és megbízható.

kunharcos 2008.10.27. 10:34:03

Üdv!

Még a nyáron jeleztem a Totalcar főszerkesztőjének, hogy már Magyarországon is lehet kapni pl.a CEO-t, megadtam a forgalmazó pontos elérhetőségét is. Már lehetne egy jó kis tesztetek erről az autóról, nem csak egy poszt az autókiállításról. Üdv

www.totalcar.hu/nepitelet/?op=itelet&cat_id=83059 2008.10.27. 10:36:25

Tetű: nem haragudj meg, de te vagy a tipikus elvakult Kia vásárló.. (Akinek minden más szar, főleg a németek.)

Garp 2008.10.27. 10:44:10

Kell annál nagyobb sajtó, hogy minden médium azt prüszköli majd 5 év múlva: "6-7 éve még katasztrofálisan összetörtek a kínai autók a törésteszteken, és íme ismét a kínai csoda: 4/6/7/8 csillagos az új Xiang Ning-Cseng Hoi Fash." Ha elsőre átmennek a teszten kit érdekel? Na de így? Fejlődés! Innovácijó! Beleköltött ööö - mi van kínában? - szal soksok pénz! Tutijó, eztveddmeg, stb.

Mondjuk szerintem kínai autót venni olyan, mint kínai spermabankból anyagot szerezni, mert az olcsóbb. Vmit vmiért.

Tetű 2008.10.27. 10:45:22

kedves www.totalcar./hu/nepitelet/?op=itelet&cat_id=83059 , először is hogy lehet ilyen nevet kitalálni? ;)
nem mondtam, hogy a németek szarok, sőt velük példáloztam a minőséget illetően, egyedül a VW-nel vannak negatív tapasztalataim. miért kéne egy Kia vásárlónak elvakultnak lenni? Elég ha józan.

AnyádnakPalánkot (törölt) 2008.10.27. 10:47:45

Még egy ideig ízlelgettem őket..
Ezerszer jobban néz ki mind, mint a nálunk kapható gnómszedánok. A belsejük is szebb.
Ha kihozzák ugyanennyiért, akkor a fene se fog befizetni Lóganéra meg a többi rettenetre.

AnyádnakPalánkot (törölt) 2008.10.27. 10:49:16

Amúgy gratulálok a hozzászólóknak, lassan eljutunk a VW-Toyota márkaharc újabb fejezetéhez.
Szóljátok le a Lexust is, ha már megnyilatkoztok.
Jééézus..

Tetű 2008.10.27. 10:59:01

Garp, nem tudom, hogy a spermabankban, hogy megy a dolog, de szerintem ott nem lehet válogatni, véletlenszerűen kapja az anyagot a "rászoruló". Így aztán nics értelme a minőségről beszélni.
Vagy lehet úgy megy mint a régi viccben?Amikor is egy csínos fiatal nő bemegy az orvoshoz, és azt mondja neki, hogy gyereket szeretne, de olyan szép legyen, mint Alain Delon, olyan teste legyen, mint Schwarzeneggernek, olyan erős legyen, mint Fekete Laci, úgy fusson, mint Carl Lewis, és olyan okos legyen, mint Einstein. Mire az orvos: rendben asszonyom, feküdjön fel ide! Majd nadrádját letolva: Adok én neked Delont! Adok én neked Schwarzeneggert! Adok én neked Einsteint...

Tetű 2008.10.27. 11:08:41

kedves AnyádnakPalánkot, nem kell izgulni a Lexus már rég le lett szólva... Meg a Kia is, meg a HP is, meg még nagyon sok minden más is sőt, még a kinaiak is... :)
De erről szól a komment, ki mit szól le hogyan? negatív vélemény=leszólás, pozitív vélemény=a másik leszólása
;)

gnme 2008.10.27. 11:11:23

Ha a töréstesztek igazolják azt a pár csillagot simán jó autók.
Pláne, hogy hamarosan söprik az utcán a forintot.

Tetű 2008.10.27. 11:11:34

kedves hülegyerek, asszem legközelebb Opelt veszek. köszi. az még úgysem volt.

Tetű 2008.10.27. 11:13:38

na tessék! még a jó öreg imádott forintunkat is leszólják. de én akkor is neki (Ft) drukkolok!

vau · http://www.holdkomp.hu 2008.10.27. 11:16:01

A hozzaszolasok 90%-a abban a szellemben fogant, mint amikor az amerikaiak eloszor osszefutottak a japo kocsikkal.

Vagy amikor eloszor osszefutott a vilag a koreai autokkal.

Fognak meg az unokaim kinai terepjaroban offroadozni es dicserni.

DartonCF 2008.10.27. 11:16:39

Üdv!

Szerintem nem rosszak ezek az autók, csak a minőségre lennék kíváncsi.
Egyébként akkora baromságokat hordanak itt össze néhányan, hogy az félelmetes. Opeleznek (apósét vezettem : szar), VW-nek (volt polo, golf fapados szar), Ceedeznek (nem volt, de nem is lesz:) )Jelenleg egy Hyundai Elantrám van és igazából semmi gondom nincs vele. Minőségre nem egy nagy szám, kicsit kopogós, de 1,5 M-val olcsóbb, mint egy fapados Golf.
Valamit valamiért.
A Kínaiak is előbb-utóbb jó autókat fognak gyártani, csak ki kell várni:)

immortalis · http://immortalis.blog.hu/ 2008.10.27. 11:17:42

Az a középkonzol egész pofás...

vau · http://www.holdkomp.hu 2008.10.27. 11:19:02

na azer dicserni nem kell oket, mer kibszott okadek modon neznek ki egytol egyig :D

JaniV 2008.10.27. 11:20:23

Én úgy gondolom, nem kell félni a kínai autóáradattól (egyenlőre). Ismerjük az európai márkákat, a különféle autógyárak eu-ban gyártott modelljeit, melyeket az itteni szabványoknak, igényeknek megfelelően, az itteni éghajlatra, utakra, stb készítenek.
Itt az ideje, megismerjük az indiai, a kínai, stb. márkákat, ha képesek és tudnak az itteni igényeknek megfelelő minőséget gyártani. Úgyis az ár fog dönteni.

A kínaiak is teljesen a hétköznapi igényeknek megfelelő, strapabíró kocsikat gyártanak, tökéletesen megfelel a magyar igényeknek is. Külső megjelenésre tetszetősek, sőt szerintem sokkal "csinosabbak", mint egy-két nevesebb márka egy-egy példányai. Összehasonlítani is csak az azonos kategóriákat szabad. Nyílván nem Lexus kategóriáról beszélünk, de nincs is rá szükség, itt magyarországon sem.

A műszaki színvonalról meg nem tudunk semmit, legalábbis a műszaki jellemzőjük nemigen volt témája az eredeti cikknek. Csak fényképek alapján ne alkossunk véleményt, könnyen becsapódhatunk!

pooding 2008.10.27. 11:21:25

mindenki biztos benne, hogy a német kocsi 100% ig német?? ugyan már!!!
szerintem a kinaiak is tudtak volna saját kocsit csinálni és hozzá szerszámokat készíteni és akkor nem hasonlítana ennyire pl az x5-ösre vagy a többire. űltem kinai kocsiba és semmivel sem rosszabb mint egy hunday vagy suzuki sőt.....

Ubul1 2008.10.27. 11:24:28

Na most akkor jön a szemfelnyitás akiknek a luxusautó a német tesztoszteron pótlókat jelenti, amik egy elméretezett idegbeteg GT mind.
Szóval luxusautót egyedül az angolok állítottak elő eddig, független hogy kié most a különböző gyáraik, BMW GM vagy bánom is én. És azt nemigen tudta idáig überelni talán csak a Maybach, de hát az jelentéktelen eladással bír az angolokhoz képest. Az amit a tisztességtelenségben megvénült hájfej német paraszt vesz legfeljebb prémium kat. de nem luxus. Röhelyesen meg ocsmányul nézne ki egyi ilyen fazon Rollsba, Astonba, Vagy Bentley-be csomagolva, azokat a gépeket a németek sosem fogják megérteni igazán, és az angol humort se, meg azt se hogy miért is ontja a BBC még mindig a háborús poén sorozatokat, ahol angol színészek játszák a töketlenkedő fritzeket akikbe belerúgnak a franciák meg az angolok is.

hülegyerek 2008.10.27. 11:24:37

szerintem egy fontos dolog kimaradt.
Az o.k. hogy Kinai "ed' ötcác,szok haomcac"
Meg kocíí kocíí kocíí mint a piacon,de
a Daiche márkák már odairják a fontos adatok mellé hogy hány százalékban újrahasznosítható.A Kínaiak meg nem erről híresek.

randomuser1 2008.10.27. 11:27:11

hülegyerek: a kínai autók eleve újrahasznosított anyagokból vannak :)

malenykij polgar · http://mbybk.blog.hu 2008.10.27. 11:30:53

Kész szerencse, hogy Ubul nem elvakult.
"Elméretezett idegbeteg GT mind" wehehe, ez nagyon jó.

AnyádnakPalánkot (törölt) 2008.10.27. 11:32:36

Ubul a dácsiából milyen szépen átlátja a luxusautópiacot. Egész hitelesen csahol.

Long Johnny 2008.10.27. 11:32:38

Konkretan a Brilliance gyarhoz lenne hozzafüznivalom. Anno 2007 elejen erdeklödtem a gyar irant. Annyit azert erdemes tudni, hogy a Brilliance egy Joint Venture szerzödessel a BMW-hez van kötve. A Brilliance gyaraiban termelik a kinai piacos 3-as es 5-ös BMW-ket. Konkretan azok az autok amik Brilliance neven futnak le a szallagrol Mitsubishi licenc motorral rendelkeznek. A futomü fejleszteseben segitett a porsche is. A Quality Controllert pedig a "bmw" (idezöjelben) felelös. A lenyeg tovabba az is, hogy a robotok nagyreszeben a bmw is szerepet jatszik mert azok az ö leselejtezett es elhasznalt gepeik. Igy röviden talan ennyi a Brilliancerol. A piacuk az nem nagyon koncentralodik europara hanem jobban a hazai piac es a közel kelet (india, pakisztan, egyiptom) a celközönseg.
Emlekszem, hogy 2007 elejen milyen hülyen neztek az emberek, hogy vajon mi is az a brilliance. En befektettem egy kissebb összeget a tözsden. 2008 januarjaban kiszalltam belöle, es nem a csucson, hanem kicsit alatta. Eletem egyik legjobb befektetese volt :-)

Ettöl függetlenül komoly problemakkal küzdd a gyar a töresteszteken es nem tudja teljesiteni az europai normakat. De mint emlitettem, nem is erre a piacra van fokuszalva.

hülegyerek 2008.10.27. 11:37:41

La,és a kinaiak feltalálták jackie chan-t.
Ez már egy jó pont.:)

www.totalcar.hu/nepitelet/?op=itelet&cat_id=83059 2008.10.27. 11:41:10

Tetű 2008.10.27. 10:45:22

Összesen egyet találhatsz, miért ez a nevem ;-)


Ubul1 2008.10.27. 11:24:28

Azok az angol luxusmárkák már a utolsó bádogdarabokat adogatnák el a gyáraikból, ha nincsenek a németek (Aston esetén most indiaiak) akik megmentik őket a totális csődtől (mert azért valljuk be, egy idő után már a kutyának sem kellettek, legyen az Jaguar vagy Rolls Royce). Mióta német "hatalomátvétel" történt Royce-éknál, Bentley-éknél azóta megy is a szekér szépen. Hidd el, tudja azt minőségileg és persztízsileg is egy 220.000 eurós A8 mint egy Continental Flying Spur (és így árban kb. egy szinten is vannak).

Amúgy azokról az angolokról és csigazabálókról beszélsz, akik ha meglátnak egy Lufthansa Airbust, még mindig 2 hétig a pincében kuporognak?

hülegyerek 2008.10.27. 11:43:20

XXXXXXX:tényleg erre nem gondoltam.
Jesszusom!! darált opel műszerfalból fröccsöntött ajtókárpitja van ezeknek!?

kutyafej 2008.10.27. 11:48:50

Ubul1: ami az autók formatervét és stílusát illeti, abban nagyon igazad van.
Nincs elegánsabb egy angol luxusautónál, ízlésesebb egy angol kastélynál (és parkjánál) és a gentleman igazi jelentése is csak a szigeten tapasztalható meg. A németek orrtúrós/fingós ösztönlények, akik nagyon jó (szinte tökéletes) autómasinákat tudnak csinálni, de az érzelmek terén sehol sincsenek. Luxusautó angol legyen, sportkocsi olasz, nő meg magyar! :)

PeterGee · http://sciennet.com/H316758/ 2008.10.27. 11:50:08

Kutyafej!

"Nehéz dolog prémium gyártóvá válni és eddig nem is sikerült senkinek a németeken kívül. De vannak bíztató jelek: ld. új Jag XF..." Ezt most, hogy? Nehogy már a Jaguárt a prémium kategóriában sorold.
Kicsit lentebb jól írják a dolgot. Luxus autót az Angolok gyártanak. A németek csak prémiumot.

Valaki említette a Lexust is, hogy milyen sokára vált prémuim kategóriává. Nos ezzel vitatkoznék. Amerikában már több mint 10 éve prémium. Mikor eu-be jött "csak" presztizse nem volt. Pár éve olvastam valahol(nem tom még így van-e, de szerintem igen), hogy a Lexus vásárlók körében ~90%-os a márka hűség. Vajon miért? Biztos nem azért, mert még egy VW-is jobb nála. Egyébként nincs bajom a VW-vel, de miért van az, hogy angliában pl. már nagyobb a presztizse a Skodának?

Ja egyébként nincs most kocsim és eddig is csak Tavria és egy Toledo volt alattam, de a köv. kocsim az 99%, hogy Lada lesz. Ha meg új kocsit vennék egyszer az tuti japán lesz. :))

AnyádnakPalánkot (törölt) 2008.10.27. 11:51:27

Egy kifejezetten olcsó autónál miért gond, ha darált Opel műszerfalból fröccsöntött ajtókárpitja van?

kutyafej 2008.10.27. 11:53:01

Drága Tetűkém!

Láttál te már életedben (élőben!!!) Bentley Continental-t? Hogy keverhetsz ide egy A8-at??? Az egyik egy kommersz prémiumautó, abból is a legszarabb a 3 nagy német közül, a másik pedig egy megtestesült álom. Ne vicceljünk már , nagyo kérem!

pooding 2008.10.27. 11:53:45

nekünk is lehetne saját autó és motor gyárunk ( még pici van belőle ) csepel rába ikarus pannonia csak a magyarok ezt tönkreteszik és utánna fikázák a kinait és gyártják a japánt ami ugyanijen vacak volt pár éve

hülegyerek 2008.10.27. 11:57:22

Egy kicsit eltértünk a témától.
A rollsrollsokat azért volt szabad megvenni csak 8-10 évesen,mert addigra kicseréltek benne mindent ami gyári.
Ugyanis a kézzel gyártott autóknál az a baj,hogy mind egyedi,így nem tud rendesen kiforrni egy modell.

Ubul1 2008.10.27. 11:59:20

ez a nagyon szép nickű népítélet...mittomén nevű senki mi a frászt hord itt össze?! Mondd csak apukám meddig éltél te kint?
Semmi köze az eladásoknak ahhoz hogy épp ki vette meg ezeket a márkákat, aki olyan kocsit vesz nagyba szarik bele hogy épp ki a tulaj, akik a kocsikat építik kb 40 éve ugyanazok a Harvardi gépészek. És kézzel.
Az ajudi meg épeszű-nem pitiáner magyar- ember szemében még egy napon se említendő bármelyik évszázados angol márkával amik a századfordulón már többszörös LeMans győztesek voltak, meg Viktória pakolta be a ráncos seggét valamelyik általa gyártott kocsiba. Amit természetesen személyesen neki állítottak össze.
Szóval hagyjuk a lila fing erejű érveket mert nevetségesen hangzanak, a tesztoszteron pótló benzintemetőkkel meg legyenek kurva büszkék a káposztás virsli zabálók.

kkn 2008.10.27. 12:02:17

A TATA importőre forgalmazza ezt a CEO-t.

Ubul1 2008.10.27. 12:03:57

ja igen ebben a trágyadomb országban nem véletlen h nincs szerelő aki csak hozzá tud szagolni ezekhez a kocsikhoz, de asszem a népi kína tervgazdaság keretében összeokádott kocsiaitól már sikerült elég messzi eveznünk.

tetü kollega valszeg 2 vérszívás között beböfögve sose fogja felfogni az oltári baromsága milyen képtelenül is hangzott, de javaslom jelenjen meg a Buckingham Palace előtt valamilyen robot által összegórt német borzalommal, a lakály az orra alá fog fingani ajtónyitáskor... feltéve ha bejut.

malenykij polgar · http://mbybk.blog.hu 2008.10.27. 12:06:45

Megy neked a szakszerü érvelés.
Föleg a Le Mans meg a Viktória típusúak ütnek.

www.totalcar.hu/nepitelet/?op=itelet&cat_id=83059 2008.10.27. 12:07:53

kutyafej 2008.10.27. 11:53:01

Azt nem tudom, hogy Tetű látott-e már olyanokat élőben. Én személy szerint Flying Spurban heti szinten utazom (lévén bátyámnak olyanja van), az A8at meg napi szinten használom (mondjuk az enyém "csak" 180.000 euro volt). Biztos azt is tudod, hogy a Bentley műszaki alapja a VW Phaeton. (Így is megtestesült álom?) A beltéri műszerek és kapcsolók többsége csak abban különbözik, hogy más a burkolatuk (máshogy néznek ki). Ettől függetlenül a Continental egy autóipari műremek, nagyon csodás autó, de hidd el, egy 200.000 euro feletti hosszított W12 A8-as is tudja, amit a Bentleynek kell. Azt, hogy az A8 a legszarabb a most futó 3 nagy német közül, csak te tudod így :-)

Ubul1 2008.10.27. 12:08:37

Anyád-a-Palánkon haverunknak láthatóan elszivárgott a maradék kreativitása, meg írói vénája is amióta sikerült lenyúlni a nagyon frappáns ap nickjét.

Eddig nem sikerült épkézláb benyögést produkálnia egyik blogtémában sem. Sajnos purlitzer díjat nem kap.

hülegyerek 2008.10.27. 12:09:58

AnyádnakPalánkot:nem gond,csak szentsétörés.

Long Johnny 2008.10.27. 12:10:03

"A rollsrollsokat azért volt szabad megvenni csak 8-10 évesen,mert addigra kicseréltek benne mindent ami gyári."


Ha ez lenne a nagy luxus akkor en köszönöm de nem kerek belöle. Amugy jo volna kicsit felebredni es nem csak szemellenzövel figyelni a vilagot. Royce es Bentley? Azert nezzük csak meg a 90-es evek formatervezeset. Az Arnage vagy a Silver Seraph mar egy jo mozdulas volt a "modernebb" vilagba, de azert nem kell hasraesni. Egy nemet ismerösömnek volt egy 2000-es evjaratu Silver Seraphja. Tenyleg egy kimondottan szep auto. De szerintem azt is erdemes tudni, hogy konkretan a Roycok alkatreszellatasat (a Phantom elötti modelleknel) a Bentley csinalja. Elöfordul, hogy 3 hetet kell varni egy kerekcsapagyra, es ha türelmesen kivartad akkor megvagnak erte siman 1000 euroval. Na ez is gondolom a Luxus nagy resze. Biztosan nagyon jo autok es egy egeszen mas kategoriaba tartoznak. De van az eremnek egy masik oldala is ami ugyszint luxus csak eppen a pejorativ ertelmeben.

Függetlenül ettöl. Eltertünk a targytol :-) En tamogatom a kinai autopiacot, konkretan a Brilliancot es nem ezeket a "jöttment koppintokat". El tudom kepzelni, hogy eljön az az idö amikor majd ha nem is premium kategoriat de egy jo közeposztalynak kinalnak megfelelö minöseget aranyaban megszabott arakkal. Aztan nem artana ha körbenezne par ember az europai konkurrencianal mert ott is vannak komoly minösegi deficitek ami az anyagvalasztast illeti...

Ubul1 2008.10.27. 12:10:10

figyeled, megjött a hét poénja esze az nincs de csak úgy mellesleg a Hajdu mosógép mellett egy Bentley is áll, most megyek és kinyomkodom a rekeszizmomból a röhögő görcsöt!!
XDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXD

www.totalcar.hu/nepitelet/?op=itelet&cat_id=83059 2008.10.27. 12:11:46

Ubul1 = Nagyszerű érvelés, intelligencia, világlátottság, kifinomult ízlés.

Mi kellhet még? :-)

Ubul1 2008.10.27. 12:14:03

Na hallottuk a hét poénját is a TC blogba beokoskodó egyik konzumparaszttól, a hajdu mosógép mellett csak úgy mellékesen egy Bentley is van a kert végében, de persze nekem 180 rongyos A8--am van-meg annyi esze mint a seggem bal partjának;))--de most megyek hogy kitornázzam a röhögőgörcsöt a rekeszizmomból!! kisapám nem gondolod hogy ebben a környezetben bárki bekajálja ezt?! menj aztán sétáltasd meg az ajudi emblémás trabantot a közérthezz meg vissza!
XDXDXDXDXDXDXD!

sascha 2008.10.27. 12:15:03

www.brilliance-motors.eu/index.php?lan=de_de
Szombattól árulják az új Brilliance BS4-est Németországban 15990Eurotól (a plakátok vagy 2 hete láthatóak Münchenben is). Talán érdemes megnézni a kereskedők listáját, ahol megvehetitek... (Ha:ndlersuche a jobb oldali menüben). Amúgy meg nem kell félni, mert nincs mitől... ez nem atombomba! Egyszerűen csak bővűlt a kínálat. Aki nem akarja, az ne zet vegye. A VW, Opel, Fiat, stb... gyárak modelljei is léteznek (még egyelőre :D).

Ubul1 2008.10.27. 12:15:43

fene ezt a kibebaszott szervert, a blogadmin megint a helyzet magaslatán, mint mindig, már azt hittem h lenyúlta a poént!!
De legalább nem csalódunk a TC színvonalán: stagnál technikailag és filozófiailag is a béka segge alatt 1 yardra! :D:D

Ubul1 2008.10.27. 12:17:14

"Ubul1 = Nagyszerű érvelés, intelligencia, világlátottság, kifinomult ízlés.

Mi kellhet még? :-) "

Mondjuk egy működő fasz ami a kollegának nem jutott, de legalább ajudival próbálja ellensúlyozni a hiányt.
Már jót röhögtünk!

KuKori · http://ireland.blog.hu 2008.10.27. 12:17:41

hülegyerek 2008.10.27. 09:39:52

Grande Punto már 2.3 misitől van és elég jól felszerelt. Értitek?! Egy Swift ára!!! És jobban néz ki, nagyobb, felszereltebb! A KIA 3 milla alatt nincs is és nem sokkal nagyobb, de fapadosabb ennyiért, mint a Grande 7 kilóval kevesebbért. De 2.8-ból olyat konfigurálsz, hogy hujjuj! Az emberek meg mit vesznek? Igen, a pár évesen 0 Ft-ot érő Swiftet, ami jó kis kocsi, csak ára nincs a túlkínálat miatt és túl van árazva kissé... Ja, itthon gyártják, míg a másikat csak át kell utaztatni pár országon...

dabatti 2008.10.27. 12:17:59

Kutyafej: Milyen Avensisbe sikerült beülnöd kb 2 éve? A Toyota Avensis gyártási helye Anglia. Ilyen autóm van jelenleg. Belehajtottam eddig 234000 km-t. Nincs olajfolyás, nincsenek furcsa zörejek... mielőtt megvádolna valaki, hogy elfogult vagyok, elmondom, hogy ez az első "japán" autóm. Előtte Peugeot és VW volt. Egyikkel sem voltam annyira megelégedve mint ezzel! A kínai autók pedig sokkal előbb fonak ideérni Európába mint azt sokan gondolnák!

AnyádnakPalánkot (törölt) 2008.10.27. 12:20:32

..kivághatná végre ezt az idiótát. Most untam meg.

AnyádnakPalánkot (törölt) 2008.10.27. 12:21:40

Bár lehet, hogy pont ezért fognak PURLITZER :))) díjat adni nekem.

Kőműves-csicskának saccoltam, de visszavonom, mert annyira azért nem okos.

www.totalcar.hu/nepitelet/?op=itelet&cat_id=83059 2008.10.27. 12:32:52

Ubul1: megérdeklődhetem, mivel foglalkozol meg hány éves vagy?
Mert csak úgy süt rólad az élettapasztalat, és a megdönthetetlen eszméid forrása is érdekelne. Kérlek, taníts mester!! :-)

randomuser1 2008.10.27. 12:34:07

én mindent egybevetve, elgondolkodnék egy kínai autón úgy 5-10 év múlva, ha tartósak lesznek, és az áruk is megfelelő, hirtelenjében nem tudok érvet felhozni ellenük, a dizájnjuk fura, de nem rosszabb mint egy orosz vagy amerikai átlagautó...

PeterGee · http://sciennet.com/H316758/ 2008.10.27. 12:34:32

Kukori? A Fiat mer adni 7 év garit a Punto-ra? Vajon miért nem?

PeterGee · http://sciennet.com/H316758/ 2008.10.27. 12:36:17

De a kínaiakról szólva. Mikorra ide ér magyarországra semmivel nem lesz rosszabb mint egy Dacia, vagy Thalia(vagy hogy kell írni).

www.totalcar.hu/nepitelet/?op=itelet&cat_id=83059 2008.10.27. 12:36:56

Egyébként nem jósolok nagy jövőt (legalábbis közeljövőt [8-10év]) a kínai autóknak. Az eddigi munkáik nagyjából a formai másolásból és az innen-onnan ellesett megoldásokból állnak, amivel nagy karriert nem lehet befutni egy ilyen vérre menő iparágban, mint az autóipar. Kéne valami saját kútfőből is, és nem mellesleg azokon a törésteszteken is lenne még mit javítani. Ami ugyebár nem fillérekbe és rövid órákba telik.

hülegyerek 2008.10.27. 12:37:13

A Kínai nagyfal is áll párezer éve.Az mindegy hogy én Opeles vagyok talán egyszer gyártanak még AUTÓT is a kínaiak.
Ennél optimistább nem tudok lenni.

.Walaky 2008.10.27. 12:39:23

ha jól kinéző autót akarok akkor Alfa brerát veszek
ha presztizs autót akkor audit, mercit
ha meg el akarok érkezni a célomhoz akkor mazdát

ennyi..

nem félek a az uj márkák beözönlésétől.. :)

KuKori · http://ireland.blog.hu 2008.10.27. 12:43:15

PeterGeeGee 2008.10.27. 12:34:32

Ez igaz, csak azt tegyük hozzá, hogy végig márkaszervizbe kell hurcolászni a kocsit 7 évig (!), nem 3-ig, hogy a gari megmaradjon. Az apróbetűs részről nem beszélve, hogy mire vonatkozik a 7 év alatt. A KIA jó kis kocsi, félre ne értsd, csak vannak hátulütők ebben. Amit megspórolsz a négy év különbség alatt, az elég vastagon fedezne bármi meghibásodást, ha figyelembe vesszük az 5000 Ft-os rezsióradíjat, plusz az extra drága "gyári" alkatrészeket. Jó példa egy egyszerű motorolaj és szűrő. Előbbit megveszed 9000-ért (Castrol fullsynt), a márkaszervizben ugyanez az olaj 14-15000 Ft, a szűrő 2000 Ft helyett pedig 4000 Ft. Plusz, hogy a fél órás műveletre kifizethetsz 5000 Ft-ot, mert a megkezdett óra számít. És a számlában még a rejtélyes "apróanyag" rész, amit valahogy hozzáragasztanak, persze 1200-1500 Ft értékben. Ez egy egyszerű olajcsere, de már itt is kb. 11-12000 Ft a difi.

Nem minden olyan szép, mint ahogy elsőre kinéz. Csak ezt akartam mondani ezzel.

www.totalcar.hu/nepitelet/?op=itelet&cat_id=83059 2008.10.27. 12:47:58

sascha 2008.10.27. 12:15:03

16ezer euro-ért már Fiat Lineát, VW Jettát, Opel Astra sedant és társaikat is lehet venni. Egy jobb érzésű ember szerintem inkább ezekért ad ki több mint 4 millió forintot, mint egy kínaiért.

GGerg · http://gergoblogja.blog.hu 2008.10.27. 12:51:46

Kukori, gondolom, tudod, hogy a márkaszervizek nagyrészébe lehet vinni anyagot. De ha mondjuk 15 ezer is a különbség, akkor az 105 ezer forint a hét év alatt. Ebből nem fizetsz ki egy komoly meghibásodást. Ez a helyzet. Ettől függetlenül én sem vagyok márkaszervíz-párti.

Egyébként, hogy témához is szóljak, nekem nagyon tetszenek a kínai autók és a BS4 azért kidolgozottabb a BS6-nál, mert újabb modell. Ja, én sokakkal ellentétben, ültem is bennük. Jók lesznek ezek és biztonságosak is, öt évet nem adok erre...

hülegyerek 2008.10.27. 12:52:33

Optimizmus,miket írok.?
Egy accent 3 misi újonnan,2 évesen meg cirka a fele.Én 600000-ért vettem a corsámat 3 éve,most 400000-ért el tudnám adni,120000-et mentem vele(gond nélkül).
o.k.az új autók többet veszítenek az értékükből,de a kóreaiak botrányosan olcsók,már pár éves korukban.??

sascha 2008.10.27. 12:54:12

Nem mondom, h "húúú de occsó" ez a BS4-es, de a MAI világban bizony egyre inkább megnézik az emberek azt az 1-2 ezer eurót is. És akinek ekkora méretű és ilyen felszereltségű kocsira van szüksége (vagy csak épp vágyik rá, merthogy sokan ez alapján döntenek), akkor ez is egy alternativa.
Amúgy a mobile.hu-n 124 BS6-ost van, ami bizony már tényleg nagyautó és kevesebb mint 4 milla elég jól felszerelve (nem úgy mint a fapados eu-iak...)

hülegyerek 2008.10.27. 12:59:03

Láttam egy puntó gariszerződését.
Egy dolog megfogott:"3-év teljeskörü garancia.kisbetüvel:(kivéve forgó mozgó alkatrészekre)"(régi puntó)Na most akkó ha leesik a tetőkárpit,megcsinálják.De minden más forog,vagy mozog?????

GGerg · http://gergoblogja.blog.hu 2008.10.27. 13:00:24

A BS6 formaterve olasz, azt hiszem Italdesign, de gondolom, a többi is, simán lehet rá vágyni. Nekem tetszenek nagyon. Sok európai autó nem néz így ki, mint itt sok. A presztízst maximum a hajra lehet kenni.

KuKori · http://ireland.blog.hu 2008.10.27. 13:00:49

A kopó alkatrészekre (gumi, lengéscsillapító, etc.) sosincs gari, ezt tudhatnád. Még a KIÁnál sem.

mm1991 2008.10.27. 13:06:57

Kínai autóba nem ülnék be!(Még japánba
se)Skoda forever!!!

randomuser1 2008.10.27. 13:08:58

asszem veszek is egy ilyen brillance kupét ha lehet kapni, leparkolok vele a szomszéd misipisi eklipsze mellé a lakótelepen és figyelem az irigységgel vegyes, lenéző utálatot az arcán.
Mert nincs annál nagyobb sznobság, mint tudatosan mellőzni a presztízst :)

kockásfülűnyúl 2008.10.27. 13:10:12

Imádom olvasni amit írtok, az Asszony ilyenkor ki is vonul a szobából, iszonyú hülyén röhögök. Ami viszont tényleg nem röhej, az a kínai autóipar fejlődése. Nyilván sokan láttatok már 5-6 évvel ez előtti modelleket, a régebbiekről nem is beszélve. Csoda hogy a kínaiak egyáltalán megvették őket. Az a +5 év szerintem is reális.
Én minden esetre maradok az eddig bevált gyakorlatnál: nem veszek szalonból autót. Jobbára a fentebb említett okokból.
Néhány éve majdnem befizettem egy új Astrára, de isteni sugallatra meggondoltam magam. Nem bántam meg.
Azért, lehet hogy 30 év múlva veszek majd egy pár éves kínait.

mm1991 2008.10.27. 13:14:19

Új autót nem is érdemes venni akármily
en gyártmány. Jó kis használtautót, tulajtól persze.

DemoJoe 2008.10.27. 13:17:28

Akárhány kínai dolgot vettem, a műanyag részei előbb utóbb (étsd: 1 hét-3 hónap) átlátszók lettek és törékenyek.

Tök jó! lehet majd átlátszó kocsikban utazni, de csak óvatosan mivel törékeny is lesz!

Seca81 2008.10.27. 13:18:26

Ha lenne megfelelő szervízháttér itthon, nem tartanám kizártnak, hogy pár év múlva kínai kocsim legyen. Amennyiben árban veri a többit és még jól is néz ki, miért ne? A megbízhatóság a többéves használat során derül ki.

Ezért sem értem, hogy miért írják sokan a fikázó kommenteket úgy, hogy össz-vissz egyszer ültek bennük egy autóshow-n vagy csak képeken látták. Idióta elfogult márkabuzik... Tisztelet a kivételnek.

JaniV 2008.10.27. 13:27:18

Igen, új autó, szerintem biztonságosabb, mint a húszéves, ladák, skodák, stb, első, második generációs suzukik, opelek, fordok, stb. Hogy a trabantokat, wartburgokat ki ne felejtsem. Százezres nagyságrend. Mégha kínai is.

Ubul1 2008.10.27. 13:28:13

Figyelitek, Anyád-a-Palánkon háwerunk kezd bepöccenni, miközben jót röhögnek rajta! És fut anyushoz beárulni hogy elloptág a gumicukrát! (megvan az ebéd utáni szórakozás is!)

Te mondjad tirpák háwer nem lenne izgalmasabb a helyi népművelődési központban--ahol fröccsöt is osztanak--zsongítani a többi taplót, ha feszélyez a társaság?

DartonCF 2008.10.27. 13:32:04

Ez jogos. Előre ítélkeznek azok, akik csak képen látták. Ez a röhej.

Seca81 2008.10.27. 13:34:32

Nemcsak, hogy előre ítélkeznek, de 10 évre megjósolják, hogy szar lesz mind. Bravó!

kockásfülűnyúl 2008.10.27. 13:35:53

"Ha lenne megfelelő szervízháttér itthon..."

Ahhoz még több kínaira volna szükség, mer' a szervizek forgalma igen nagy volna, annyi magyar szerelőt meg kifizetni, már nem volna gazdaságos, a garanciális alkatrész cseréről nem is beszélve.
Nem vagyok márkabuzi, de nálam eddig csak a japánok váltak be.

A cikkben Mitsubushi motorról beszélnek. Ha nem csak a licenszt vették meg, hanem szerszámokat, gépeket is hozzá, akkor azzal nem lehet nagy gáz. A többi meg nem érdekes, a műanyagragasztó nem túl drága.
Szerintem igen is kell még legalább öt év.
Még nem ültem kínai kocsiban, de sokat olvastam róluk. De hát így volt ez Koreával is.

Ubul1 2008.10.27. 13:39:51

"Igen, új autó, szerintem biztonságosabb, mint a húszéves, ladák, skodák, stb, első, második generációs suzukik, opelek, fordok, stb. Hogy a trabantokat, wartburgokat ki ne felejtsem. Százezres nagyságrend"

Na várjunk csak egy kicsit, itt elvi félreértés van, ezek a régi csoffadékok nem is kerülnek még ha makulátlan darabot is fogsz ki 3-5 milkóba!! És ez a nagyon nemmindegy, mert annyiért nem is vár többet az ember tőlük, és ár érték arányban ez tökéletesen rendben is van az említetteknél, de EZEKNÉL NEM!!

www.totalcar.hu/nepitelet/?op=itelet&cat_id=83059 2008.10.27. 13:41:05

Ubul1 2008.10.27. 13:28:13

Rajtad kívül röhög még valaki...?

GGerg · http://gergoblogja.blog.hu 2008.10.27. 13:52:48

Én először 2005-ben ültem a BS6-ban (a képek alapján már régen vágytam rá), közeli képeim vannak róla, hogy már ott az új autóban hámlott a középkonzol borítása. Igaz, én attól intelligensebb vagyok, hogy ezért fikázzak. Most, 2008-ban is ültem benne és az anyagok már jobbak voltak, és engem is megdöbbentett a BS4-es, ami már most teljesen vállalható.

Ottopappa 2008.10.27. 13:56:12

Kutyafej!

"Luxusautó angol legyen, sportkocsi olasz, nő meg magyar! :) "

Ámen! :)

kockásfülűnyúl 2008.10.27. 14:10:12

No, ezt mondom én is! Javul. De ami javul, az értelem szerűen még nem tökéletes (ebben az esetben egy átlag mai autó hozná a "tökéletes" szintet, mint mondjuk Mazda 6), tehát nem fikázás, ha innen drukkolunk nekik. Addig meg tartsák meg maguknak.
A már nem málló kárpit engem nem nyugtat meg. Talán az említett öt év múlva veszem a fáradságot, hogy személyesen is megtekintsek egyet. Addig meg maradok a nem túl csúnya képek nézegetésénél.

Ja! Soha nem vettem új autót, de sokkal volt már dolgom, tehát viszonyítási alap az vóna.

alexis-machine 2008.10.27. 14:16:07


Én is ültem már CEO "X3"-ban, az is borzalmas büdös. Ugyanolyan bajuszkapcsolók vannak, mint a 16 éves Carina E-mben, de azon már most homályosabb a felirat, mint az én háromszázezret futott autómban...

Ubul1 2008.10.27. 14:28:03

Kínai autók. Ültem is bennük!
2008.10.27. 07:30 - Csikós Zsolt Címkék: kina zhonghua shuanghuan

Egy utolsó posztot még idetolok a Párizsi Autószalonról, nem aktuális dolgokról szól, hiszen ezeket az autókat egy jó darabig még nem forgalmazzák nálunk, mégis talán a legizgalmasabbak valamennyi közül.


A GM-területtel szemben, azzal azonos pavilonban találtam a Brilliance standját. A kínaiak közül ez az egyik nagy, exportképes márka, amelyik fél szemmel már Európára is kacsingat – rajta kívül így áll a dolgokhoz még a Chery, a FAW, meg talán a Geely. Biztos kihagytam valamit a kétszáz ottani gyártó közül, de ez most mindegy.

A Brilliance már évek óta viszi autóit különféle nemzetközi szalonokra, korábban egyszer megtaláltam a céget a frankfurti kiállítás eldugott zugában. Két kocsi ácsorgott elárvultan, bezárt ajtókkal. Az unott, kizárólag kínaiul megszólalni tudó hosztesz hozzám is vágott valami borzalmas papírlapot, amikor sajtóanyagot kértem – Tisza cipőbolt, Baross tér, 1976.

Egy kollégám három-négy évvel ezelőtt volt Kínában a helyi auto-motor und sport meghívásában, és többek között vezetett egy Brilliance Zhonghua (nagyjából: „zsongva”) nevű, Passat-méretű limuzint, a kínai autógyártás egyik csúcsát. Nem volt valami szuper, de szét sem esett a próba alatt.

Intő jel, hogy 2008-ban már nem a Landwind és egy noname kormányszervo-gyártó között álltak ezek az autók, valami eldugott pavilon földalatti részében, hanem közvetlenül az óriási GM-csinnadratta mellett. Ez pénzbe kerül, nem is kevésbe.


És az autók nyitva álltak, lehetett őket tekergetni, rángatni, beülni, szaglászni, alájuk fotózni. Mondjuk a hoszteszek nem borítottak el kaviáros szendvicsekkel, huszonéves kínai whiskykkel és szarvasgombás süteményekkel, de standnak nézett ki a hely, ez tény.


Rögtön négy típust mutattak be, a BS2-t, a BS4-et, a BS6-ot, és a BC3-at. Egyszerű a megfejtés, mint a bot: Brilliance Sedan 2, Brilliance Sedan 4, Brilliance Sedan 6 és Brilliance Coupé 3. Páratlan számok kihagyva a közbülső fejlesztéseknek, gondolom.


Mit mondjak, elég meglepőek voltak az autók, lázas izgalommal téptem fel az ajtajukat, tapogattam (tudom, hogy a műanyagkopogtatás ciki, de ilyenkor nincs jobb módszer) bennük a burkolatokat, szaglásztam, nyomkorásztam, rángattam, alájuk kukucskáltam. Ezek autók.


Ha nem is terítenek földre atomvillanásként, a fenyegető moraj már ott van. A kupé például kívülről nagyon állat, egy mostani Hyundainak simán elmenne, szerencsére a Hyundai közben lépett, és még jobbat hozott ki.


A többi se néz ki rosszul, a BS4 (gondolom alsó-közép/közép méret) kicsit skodás, kicsit MG-s, a fara kifejezetten merész.


A nagy BS6-ot öt évvel ezelőtt talán elegánsnak is mondtuk volna, a BS2 (talán az a kompakt, vagy a kiskocsi?) pedig most, azonnal mehetne a szalonba.


No nem a Champs-Elysée-n, de Kiskunfélegyházán, a Kossuth utcában biztos jól mutatna a Brilliance kirakatában, a CBA tőszomszédságában. Naná, hogy az még csak prototípus.


Belülről azért még elég vegyesek. Először is: mind büdös. Valami félszintetikus ragasztót, meg 1950-es technológia szerint polimerizált gumit használhatnak, a szag több füzérnyi Wunderbaum után kiált.


Az összes szedánban jó a hely elöl, de érdekes, hogy a közepes BS4 volt a legtágasabb hátul, nem a sofőrös BS6. Utóbbiban viszont elképesztően kényelmes a hátsó ülés.


A műanyagok is a BS4-ben a legkellemesebbek, abban van valamennyi a kortárs műszerfaltervezési stílusból is, egyáltalán, az tűnik a legkidolgozottabbnak. A váltók ha nem is überprecízek, de egyáltalán nem gatyák, az ajtók ugyan nem döccenve, de nem is wartburgosan csukódnak. Megvan a kettes fiam, javíthatsz hármasra. A kellemszint: Dél-Korea, 1998. Talán már 2000.


Persze a kerekek még kicsik, jellemzően 15-ösek, ám a felnidesign már nem az a borzalmas, kínai piacos, cirkadalmas borzalom, hanem csak pár évvel lemaradt a maitól.


Klíma mindben van, a hifi Clarion (azaz japán, de nyilván kínai gyártású), első és hátsó részükön emelhető-süllyeszthető ülőlapok, deréktámaszok, egydimenziós kormányállítás, PSA-származék (Peugeot-Citroen) tükörállító gombok.


És kicsit buta kidolgozású bőr a drágább verziók ülésén, csúszós tapintású, tűzvédelmi szövet a többin. Még nincsenek ott, de a legutóbbi élményeim óta nagyon feljöttek. Ha az európai autóipar ennyit fejlődött volna az elmúlt öt évben, most mindannyian nullemissziós csészaljakban utaznánk nyolcszázezerért.


Kesztyűtartót nyitogatni mondjuk nem illik, mert ami az ilyen rejtett zugokban feltárul, az nem európai szemnek való. És a többivel ellentétben például a BC3 kupé ülése félpercnyi üldögélés után is gyötrelmes.


De aztán az ember benéz az autók alá, és rendes futóművet, tisztességes hővédő pajzsokat lát a kipufogódobok környékén.


A motorok pedig Mitsubishik, talán régiek, talán licencek csupán, de minőségi cuccnak tűnnek. És igen, az autókat már nem is kínaiak pucolták a standon, hanem egy fekete úriember. Intő jel.


Rettegni azért még nincs okunk, pár hozzáértővel beszéltem közben, és azt állítják, európai gyártóüzem nélkül olyan importadók sújtanák ezeket az autókat, hogy akármilyen olcsó előállítás mellett sem lehetne tisztességes profitot termelni rajtuk.


Egyébként pedig Kína nem olcsó szükségautókkal, nyomott árak hátán akar betörni Európába, hanem jól felszerelt, tisztességes járművekkel. Még egy ok a nyugalomra. Egyelőre.


Azért még eldugott helyen is találtam kínai autókat. Egy távoli csarnok messzi szegletében, a China Automobile France standján állt néhány olyan gép, amelyekre szintén meglennének a rétegvásárlók.


Az ATV-méretű Jeep-utánzat például biztos piacképes lenne, ha a Kermi-teszteken át lehetne tolni. Franciaországban már kapható, a neve GS Moon Kiff, 800 köbcentis Chery-motor hajtja, az ára 9700 euró.


De a logóként a cégelnök arcképét hordozó, metálkék városi buci, a Xiao Ya is egyedi színfolt lehetne a budapesti forgalomban a Smartok mellett.


Persze a kidolgozás távolról sem tökéletes, az antenna befogatása körül a mintapéldányon is repedezik már a kaszni.


De a könnyűfém felnik, a színre fújt tükrök rajta vannak, és a design – lehet, hogy csak véletlenül – nagyon ott van.


Kína azért megmutatta a másik arcát is: kiállították a Ssangyonghoz hasonló emblémás, BMW X3-hátuljú ShuangHuan CEO-t is. Ez az igazi, klasszikus távol-keleti borzalom, ál-dupla kipufogókkal, a kelleténél tíz centivel feljebb emelt futóművel, parányi kerekekkel, szigorú fekete színben.


A nyolcvanas évek eleji Ford Scorpio óta nem nagyon láttam autót, aminek a farán az ABS meglétét hirdették volna. Olyat pedig még soha, amin az elektronikus fékerő-elosztóra (EBD) hívták volna fel a figyelmet.

De valami azt súgja, öt év múlva már alig látjuk a különbséget. És talán a márka- és típusneveket is rendbe teszik. Vagy egyszerűen megszokjuk őket, mint tettük a Daihatsuval és a Hyundaijal harminc, illetve tizenöt évvel ezelőtt.

131 komment
A bejegyzés trackback címe:
blog.hu/goldmine/hedgehog.php/726869

Kommentek, trackbackek, visszapingek:
Szeretném látni az összes kommentet! (131)
Az utolsó 100 komment:
Tetű 2008.10.27. 10:00:43
DBandesz, a hangsúly az "Egyelőré"-n van! Félnivalónk sem nekünk lesz, hanem az Opeléknek, VW-éknek, Mercedeséknek. Ha a Csingcsuang jobb autót készít a e Mercedesnél, az engem egy csöpp félelemmel sem fog eltölteni. Csak könyörgöm ne Marcidos-nak nevezzék, vagy Opal-nak... ;) malenykij polgar 2008.10.27. 10:02:44
Az még odébb van, amikor Stuttgartban, Münchenben és Ingolstadtban összekoccannak a térdek. A Lexusnak sem 10 év alatt sikerült a közelükbe férközni. hülegyerek 2008.10.27. 10:03:09
Mondjuk nemrég ültem egy fordban.Azt a gagyi középkonzolt hangosan kiröhögtem,és megkérdeztem a tulajt melyik szemetesvödörgyárban fröccsöntötték.Meg is sértődött a tulaj,szerinte szép a koromfekete műszerfalon a világosszürke lakkozott carbonutánzat.bruhahaha Gomulka Béla 2008.10.27. 10:08:21
Malenykij, na ja. De Cs. szerint egy világ választja el õket attól hogy versenyképes autókat gyártsanak. A japánok kész dolgokkal érkeztek annak idején. A koreaiak sem voltak ennyire lemaradva, és persze ott van a jószerivel minden akár csak távolról is potenciális vevõnek nevezhetõ jóember felfogása, ami egyenlõségjelet húz a kínai termék meg a gagyi/gyerekmunka/átnevelõ tábor/CO2 terhelés között. Helyesen vagy nem, ez más kérdés. De nézd meg, a Daciának mi mindennek kell megküzdenie, holott mindenki tudja hogy ennek a Daciának semmi köze nincs a Ceaucescu korszak negyvenes égõk mellett összeszerelt rémségeihez. Auto-InterCont 2008.10.27. 10:08:27
Azon a kék záptojáson tuti, hogy nem Mao képe van? Fogadjunk, hogy voros kis használati utasítás is van hozzá! hülegyerek 2008.10.27. 10:14:07
És a polonak volt régen az a SPORTOS műszerfala.Nagy bumszli szürke órakeretek,áll imbuszcsavarfejutánzattal.Na az még csúnya volt,de a kék világítás javított rajta.De nem kóreait akkor sem. AnyádnakPalánkot 2008.10.27. 10:14:18
Nekem tetszenek..
Ha mai Swift-árban adnak egy nagyobb szedánt, simán versenyképes. Tetű 2008.10.27. 10:18:19
kéretik észre venni, hogy jövő időben ír(5-10 év) írok, és nem jelen időben.

hülegyerek, tavaly még én is HP előtt ültem és VW-nel jártam. De haladni kell a korral... ;)
kutyafej, a VW ma már inkább megbizhatatlanságáról kezd híres lenni. a csili-vili műszerfal meg kit érdekel? ha nő leszek, vagy multimilliomos, lehet az is érdekelni fog... ;) de amúgy is egy VW műszerfal dögunalom, nem tudom mit lehet enni rajta? malenykij polgar 2008.10.27. 10:18:28
A Dacianak szerintem semmivel sem kell megküzdenie, az ára minden ellenérvet lesöpör. Az, hogy K-Európában más is eszünkbe jut a márkáról, semmit sem jelent az összeladások szempontjából. hülegyerek 2008.10.27. 10:19:10
nálatok is lassan frissül a blog??
biztos kinán megy keresztül. kutyafej 2008.10.27. 10:20:00
Malenykij: és ha megnézel egy Lexust, még mindig ordít belőle a Toyota műanyag, az ergonómiára fütyülő önkényesen szétszórt kapcsolók, az európai ízlésnek és trendektől lemaradó fabetétek, stb.
Nehéz dolog prémium gyártóvá válni és eddig nem is sikerült senkinek a németeken kívül. De vannak bíztató jelek: ld. új Jag XF, de az Audinak is kb 15 év kellett, a VW-nek is sok vért kell még veszítenie.
Persze a kínaiak biztos nem akarnak rögtön prémium gyártóvá válni, én már egy jó kis Peugeot-os minőséggel is beérném. Csak tudnának végre találni egy egységes dizájnt... Hanzsi 2008.10.27. 10:25:26
Hümm, a tükörállító gomb az tuti biztos hogy Ford Mondeo 1993!!! (Nem véletlenül volt akkor az év autója)
Szerintem a kínaiak valahol ott tartanak, ahol az európai gyártók a kilencvenes évek közepén. De az ziher, hogy 100x gyorsabban fejlődnek mint most az itteni gyártók. kutyafej 2008.10.27. 10:26:07
Tetű: a VW bőven túl van a méylponton (megbízhatatlan TDI motorok, elavult zabáló benzinesek), a műszerfaluk biztosan nem szép meg nem is izgalmas, de nem is sérti fel a kezedet a kapcsoló, megtalálod sötétben is és nem a térdedhez rejtik el a dolgokat meg a kormány alá, mert épp ez jutott eszükbe.
Az új 1.4 TSI motor nagy dobás, a DSG váltó tényleg remek, az új CR dízelek úgyszintén rendben vannak, a megbízhatóságuk pedig már jobb , mint a hírük. Persze nekem sem a VW az etalon, mert olyan márka nincs, de nem említeném egy KIA-val egy napon, mert nincsenek kirívóan gyenge pontjaik a gyatra alapfelszereltségtől eltekintve. Ez viszont kínálat/kereslet függvénye. hülegyerek 2008.10.27. 10:27:18
Tetü:én már csak ilyen régimódi vagyok,szeretem a BEVÁLT dolgokat.
Próbáltam új autókat mert már a corsában van 360000 (de nincs baja!!!).
Néztem kóreait is,hátha...de nem,ne haragudj a ceed zörgött,az accent még mindíg kényelmetlen,maradok az opelnél.
Az kényelmes,csendes,és megbízható. kunharcos 2008.10.27. 10:34:03
Üdv!

Még a nyáron jeleztem a Totalcar főszerkesztőjének, hogy már Magyarországon is lehet kapni pl.a CEO-t, megadtam a forgalmazó pontos elérhetőségét is. Már lehetne egy jó kis tesztetek erről az autóról, nem csak egy poszt az autókiállításról. Üdv www.totalcar.hu/nepitelet/?op=itelet&cat_id=83059 2008.10.27. 10:36:25
Tetű: nem haragudj meg, de te vagy a tipikus elvakult Kia vásárló.. (Akinek minden más szar, főleg a németek.) Garp 2008.10.27. 10:44:10
Kell annál nagyobb sajtó, hogy minden médium azt prüszköli majd 5 év múlva: "6-7 éve még katasztrofálisan összetörtek a kínai autók a törésteszteken, és íme ismét a kínai csoda: 4/6/7/8 csillagos az új Xiang Ning-Cseng Hoi Fash." Ha elsőre átmennek a teszten kit érdekel? Na de így? Fejlődés! Innovácijó! Beleköltött ööö - mi van kínában? - szal soksok pénz! Tutijó, eztveddmeg, stb.

Mondjuk szerintem kínai autót venni olyan, mint kínai spermabankból anyagot szerezni, mert az olcsóbb. Vmit vmiért. Tetű 2008.10.27. 10:45:22
kedves www.totalcar./hu/nepitelet/?op=itelet&cat_id=83059 , először is hogy lehet ilyen nevet kitalálni? ;)
nem mondtam, hogy a németek szarok, sőt velük példáloztam a minőséget illetően, egyedül a VW-nel vannak negatív tapasztalataim. miért kéne egy Kia vásárlónak elvakultnak lenni? Elég ha józan. AnyádnakPalánkot 2008.10.27. 10:47:45
Még egy ideig ízlelgettem őket..
Ezerszer jobban néz ki mind, mint a nálunk kapható gnómszedánok. A belsejük is szebb.
Ha kihozzák ugyanennyiért, akkor a fene se fog befizetni Lóganéra meg a többi rettenetre. AnyádnakPalánkot 2008.10.27. 10:49:16
Amúgy gratulálok a hozzászólóknak, lassan eljutunk a VW-Toyota márkaharc újabb fejezetéhez.
Szóljátok le a Lexust is, ha már megnyilatkoztok.
Jééézus.. Tetű 2008.10.27. 10:59:01
Garp, nem tudom, hogy a spermabankban, hogy megy a dolog, de szerintem ott nem lehet válogatni, véletlenszerűen kapja az anyagot a "rászoruló". Így aztán nics értelme a minőségről beszélni.
Vagy lehet úgy megy mint a régi viccben?Amikor is egy csínos fiatal nő bemegy az orvoshoz, és azt mondja neki, hogy gyereket szeretne, de olyan szép legyen, mint Alain Delon, olyan teste legyen, mint Schwarzeneggernek, olyan erős legyen, mint Fekete Laci, úgy fusson, mint Carl Lewis, és olyan okos legyen, mint Einstein. Mire az orvos: rendben asszonyom, feküdjön fel ide! Majd nadrádját letolva: Adok én neked Delont! Adok én neked Schwarzeneggert! Adok én neked Einsteint... hülegyerek 2008.10.27. 11:06:16
OPEL,OPEL,ÉS OPEL Tetű 2008.10.27. 11:08:41
kedves AnyádnakPalánkot, nem kell izgulni a Lexus már rég le lett szólva... Meg a Kia is, meg a HP is, meg még nagyon sok minden más is sőt, még a kinaiak is... :)
De erről szól a komment, ki mit szól le hogyan? negatív vélemény=leszólás, pozitív vélemény=a másik leszólása
;) gnme 2008.10.27. 11:11:23
Ha a töréstesztek igazolják azt a pár csillagot simán jó autók.
Pláne, hogy hamarosan söprik az utcán a forintot. Tetű 2008.10.27. 11:11:34
kedves hülegyerek, asszem legközelebb Opelt veszek. köszi. az még úgysem volt. Tetű 2008.10.27. 11:13:38
na tessék! még a jó öreg imádott forintunkat is leszólják. de én akkor is neki (Ft) drukkolok! vau 2008.10.27. 11:16:01
A hozzaszolasok 90%-a abban a szellemben fogant, mint amikor az amerikaiak eloszor osszefutottak a japo kocsikkal.

Vagy amikor eloszor osszefutott a vilag a koreai autokkal.

Fognak meg az unokaim kinai terepjaroban offroadozni es dicserni. DartonCF 2008.10.27. 11:16:39
Üdv!

Szerintem nem rosszak ezek az autók, csak a minőségre lennék kíváncsi.
Egyébként akkora baromságokat hordanak itt össze néhányan, hogy az félelmetes. Opeleznek (apósét vezettem : szar), VW-nek (volt polo, golf fapados szar), Ceedeznek (nem volt, de nem is lesz:) )Jelenleg egy Hyundai Elantrám van és igazából semmi gondom nincs vele. Minőségre nem egy nagy szám, kicsit kopogós, de 1,5 M-val olcsóbb, mint egy fapados Golf.
Valamit valamiért.
A Kínaiak is előbb-utóbb jó autókat fognak gyártani, csak ki kell várni:) immortalis · immortalis.blog.hu/ 2008.10.27. 11:17:42
Az a középkonzol egész pofás... vau 2008.10.27. 11:19:02
na azer dicserni nem kell oket, mer kibszott okadek modon neznek ki egytol egyig :D JaniV 2008.10.27. 11:20:23
Én úgy gondolom, nem kell félni a kínai autóáradattól (egyenlőre). Ismerjük az európai márkákat, a különféle autógyárak eu-ban gyártott modelljeit, melyeket az itteni szabványoknak, igényeknek megfelelően, az itteni éghajlatra, utakra, stb készítenek.
Itt az ideje, megismerjük az indiai, a kínai, stb. márkákat, ha képesek és tudnak az itteni igényeknek megfelelő minőséget gyártani. Úgyis az ár fog dönteni.

A kínaiak is teljesen a hétköznapi igényeknek megfelelő, strapabíró kocsikat gyártanak, tökéletesen megfelel a magyar igényeknek is. Külső megjelenésre tetszetősek, sőt szerintem sokkal "csinosabbak", mint egy-két nevesebb márka egy-egy példányai. Összehasonlítani is csak az azonos kategóriákat szabad. Nyílván nem Lexus kategóriáról beszélünk, de nincs is rá szükség, itt magyarországon sem.

A műszaki színvonalról meg nem tudunk semmit, legalábbis a műszaki jellemzőjük nemigen volt témája az eredeti cikknek. Csak fényképek alapján ne alkossunk véleményt, könnyen becsapódhatunk!

pooding 2008.10.27. 11:21:25
mindenki biztos benne, hogy a német kocsi 100% ig német?? ugyan már!!!
szerintem a kinaiak is tudtak volna saját kocsit csinálni és hozzá szerszámokat készíteni és akkor nem hasonlítana ennyire pl az x5-ösre vagy a többire. űltem kinai kocsiba és semmivel sem rosszabb mint egy hunday vagy suzuki sőt.....
Ubul1 2008.10.27. 11:24:28
Na most akkor jön a szemfelnyitás akiknek a luxusautó a német tesztoszteron pótlókat jelenti, amik egy elméretezett idegbeteg GT mind.
Szóval luxusautót egyedül az angolok állítottak elő eddig, független hogy kié most a különböző gyáraik, BMW GM vagy bánom is én. És azt nemigen tudta idáig überelni talán csak a Maybach, de hát az jelentéktelen eladással bír az angolokhoz képest. Az amit a tisztességtelenségben megvénült hájfej német paraszt vesz legfeljebb prémium kat. de nem luxus. Röhelyesen meg ocsmányul nézne ki egyi ilyen fazon Rollsba, Astonba, Vagy Bentley-be csomagolva, azokat a gépeket a németek sosem fogják megérteni igazán, és az angol humort se, meg azt se hogy miért is ontja a BBC még mindig a háborús poén sorozatokat, ahol angol színészek játszák a töketlenkedő fritzeket akikbe belerúgnak a franciák meg az angolok is. hülegyerek 2008.10.27. 11:24:37
szerintem egy fontos dolog kimaradt.
Az o.k. hogy Kinai "ed' ötcác,szok haomcac"
Meg kocíí kocíí kocíí mint a piacon,de
a Daiche márkák már odairják a fontos adatok mellé hogy hány százalékban újrahasznosítható.A Kínaiak meg nem erről híresek. XXXXXXX 2008.10.27. 11:27:11
hülegyerek: a kínai autók eleve újrahasznosított anyagokból vannak :) malenykij polgar 2008.10.27. 11:30:53
Kész szerencse, hogy Ubul nem elvakult.
"Elméretezett idegbeteg GT mind" wehehe, ez nagyon jó. AnyádnakPalánkot 2008.10.27. 11:32:36
Ubul a dácsiából milyen szépen átlátja a luxusautópiacot. Egész hitelesen csahol. Long Johnny 2008.10.27. 11:32:38
Konkretan a Brilliance gyarhoz lenne hozzafüznivalom. Anno 2007 elejen erdeklödtem a gyar irant. Annyit azert erdemes tudni, hogy a Brilliance egy Joint Venture szerzödessel a BMW-hez van kötve. A Brilliance gyaraiban termelik a kinai piacos 3-as es 5-ös BMW-ket. Konkretan azok az autok amik Brilliance neven futnak le a szallagrol Mitsubishi licenc motorral rendelkeznek. A futomü fejleszteseben segitett a porsche is. A Quality Controllert pedig a "bmw" (idezöjelben) felelös. A lenyeg tovabba az is, hogy a robotok nagyreszeben a bmw is szerepet jatszik mert azok az ö leselejtezett es elhasznalt gepeik. Igy röviden talan ennyi a Brilliancerol. A piacuk az nem nagyon koncentralodik europara hanem jobban a hazai piac es a közel kelet (india, pakisztan, egyiptom) a celközönseg.
Emlekszem, hogy 2007 elejen milyen hülyen neztek az emberek, hogy vajon mi is az a brilliance. En befektettem egy kissebb összeget a tözsden. 2008 januarjaban kiszalltam belöle, es nem a csucson, hanem kicsit alatta. Eletem egyik legjobb befektetese volt :-)

Ettöl függetlenül komoly problemakkal küzdd a gyar a töresteszteken es nem tudja teljesiteni az europai normakat. De mint emlitettem, nem is erre a piacra van fokuszalva. hülegyerek 2008.10.27. 11:37:41
La,és a kinaiak feltalálták jackie chan-t.
Ez már egy jó pont.:) www.totalcar.hu/nepitelet/?op=itelet&cat_id=83059 2008.10.27. 11:41:10
Tetű 2008.10.27. 10:45:22

Összesen egyet találhatsz, miért ez a nevem ;-)


Ubul1 2008.10.27. 11:24:28

Azok az angol luxusmárkák már a utolsó bádogdarabokat adogatnák el a gyáraikból, ha nincsenek a németek (Aston esetén most indiaiak) akik megmentik őket a totális csődtől (mert azért valljuk be, egy idő után már a kutyának sem kellettek, legyen az Jaguar vagy Rolls Royce). Mióta német "hatalomátvétel" történt Royce-éknál, Bentley-éknél azóta megy is a szekér szépen. Hidd el, tudja azt minőségileg és persztízsileg is egy 220.000 eurós A8 mint egy Continental Flying Spur (és így árban kb. egy szinten is vannak).

Amúgy azokról az angolokról és csigazabálókról beszélsz, akik ha meglátnak egy Lufthansa Airbust, még mindig 2 hétig a pincében kuporognak? hülegyerek 2008.10.27. 11:43:20
XXXXXXX:tényleg erre nem gondoltam.
Jesszusom!! darált opel műszerfalból fröccsöntött ajtókárpitja van ezeknek!? kutyafej 2008.10.27. 11:48:50
Ubul1: ami az autók formatervét és stílusát illeti, abban nagyon igazad van.
Nincs elegánsabb egy angol luxusautónál, ízlésesebb egy angol kastélynál (és parkjánál) és a gentleman igazi jelentése is csak a szigeten tapasztalható meg. A németek orrtúrós/fingós ösztönlények, akik nagyon jó (szinte tökéletes) autómasinákat tudnak csinálni, de az érzelmek terén sehol sincsenek. Luxusautó angol legyen, sportkocsi olasz, nő meg magyar! :) PeterGeeGee 2008.10.27. 11:50:08
Kutyafej!

"Nehéz dolog prémium gyártóvá válni és eddig nem is sikerült senkinek a németeken kívül. De vannak bíztató jelek: ld. új Jag XF..." Ezt most, hogy? Nehogy már a Jaguárt a prémium kategóriában sorold.
Kicsit lentebb jól írják a dolgot. Luxus autót az Angolok gyártanak. A németek csak prémiumot.

Valaki említette a Lexust is, hogy milyen sokára vált prémuim kategóriává. Nos ezzel vitatkoznék. Amerikában már több mint 10 éve prémium. Mikor eu-be jött "csak" presztizse nem volt. Pár éve olvastam valahol(nem tom még így van-e, de szerintem igen), hogy a Lexus vásárlók körében ~90%-os a márka hűség. Vajon miért? Biztos nem azért, mert még egy VW-is jobb nála. Egyébként nincs bajom a VW-vel, de miért van az, hogy angliában pl. már nagyobb a presztizse a Skodának?

Ja egyébként nincs most kocsim és eddig is csak Tavria és egy Toledo volt alattam, de a köv. kocsim az 99%, hogy Lada lesz. Ha meg új kocsit vennék egyszer az tuti japán lesz. :)) AnyádnakPalánkot 2008.10.27. 11:51:27
Egy kifejezetten olcsó autónál miért gond, ha darált Opel műszerfalból fröccsöntött ajtókárpitja van? kutyafej 2008.10.27. 11:53:01
Drága Tetűkém!

Láttál te már életedben (élőben!!!) Bentley Continental-t? Hogy keverhetsz ide egy A8-at??? Az egyik egy kommersz prémiumautó, abból is a legszarabb a 3 nagy német közül, a másik pedig egy megtestesült álom. Ne vicceljünk már , nagyo kérem! pooding 2008.10.27. 11:53:45
nekünk is lehetne saját autó és motor gyárunk ( még pici van belőle ) csepel rába ikarus pannonia csak a magyarok ezt tönkreteszik és utánna fikázák a kinait és gyártják a japánt ami ugyanijen vacak volt pár éve hülegyerek 2008.10.27. 11:57:22
Egy kicsit eltértünk a témától.
A rollsrollsokat azért volt szabad megvenni csak 8-10 évesen,mert addigra kicseréltek benne mindent ami gyári.
Ugyanis a kézzel gyártott autóknál az a baj,hogy mind egyedi,így nem tud rendesen kiforrni egy modell. Ubul1 2008.10.27. 11:59:20
ez a nagyon szép nickű népítélet...mittomén nevű senki mi a frászt hord itt össze?! Mondd csak apukám meddig éltél te kint?
Semmi köze az eladásoknak ahhoz hogy épp ki vette meg ezeket a márkákat, aki olyan kocsit vesz nagyba szarik bele hogy épp ki a tulaj, akik a kocsikat építik kb 40 éve ugyanazok a Harvardi gépészek. És kézzel.
Az ajudi meg épeszű-nem pitiáner magyar- ember szemében még egy napon se említendő bármelyik évszázados angol márkával amik a századfordulón már többszörös LeMans győztesek voltak, meg Viktória pakolta be a ráncos seggét valamelyik általa gyártott kocsiba. Amit természetesen személyesen neki állítottak össze.
Szóval hagyjuk a lila fing erejű érveket mert nevetségesen hangzanak, a tesztoszteron pótló benzintemetőkkel meg legyenek kurva büszkék a káposztás virsli zabálók. kkn 2008.10.27. 12:02:17
A TATA importőre forgalmazza ezt a CEO-t. Ubul1 2008.10.27. 12:03:57
ja igen ebben a trágyadomb országban nem véletlen h nincs szerelő aki csak hozzá tud szagolni ezekhez a kocsikhoz, de asszem a népi kína tervgazdaság keretében összeokádott kocsiaitól már sikerült elég messzi eveznünk.

tetü kollega valszeg 2 vérszívás között beböfögve sose fogja felfogni az oltári baromsága milyen képtelenül is hangzott, de javaslom jelenjen meg a Buckingham Palace előtt valamilyen robot által összegórt német borzalommal, a lakály az orra alá fog fingani ajtónyitáskor... feltéve ha bejut. malenykij polgar 2008.10.27. 12:06:45
Megy neked a szakszerü érvelés.
Föleg a Le Mans meg a Viktória típusúak ütnek. www.totalcar.hu/nepitelet/?op=itelet&cat_id=83059 2008.10.27. 12:07:53
kutyafej 2008.10.27. 11:53:01

Azt nem tudom, hogy Tetű látott-e már olyanokat élőben. Én személy szerint Flying Spurban heti szinten utazom (lévén bátyámnak olyanja van), az A8at meg napi szinten használom (mondjuk az enyém "csak" 180.000 euro volt). Biztos azt is tudod, hogy a Bentley műszaki alapja a VW Phaeton. (Így is megtestesült álom?) A beltéri műszerek és kapcsolók többsége csak abban különbözik, hogy más a burkolatuk (máshogy néznek ki). Ettől függetlenül a Continental egy autóipari műremek, nagyon csodás autó, de hidd el, egy 200.000 euro feletti hosszított W12 A8-as is tudja, amit a Bentleynek kell. Azt, hogy az A8 a legszarabb a most futó 3 nagy német közül, csak te tudod így :-) Ubul1 2008.10.27. 12:08:37
Anyád-a-Palánkon haverunknak láthatóan elszivárgott a maradék kreativitása, meg írói vénája is amióta sikerült lenyúlni a nagyon frappáns ap nickjét.

Eddig nem sikerült épkézláb benyögést produkálnia egyik blogtémában sem. Sajnos purlitzer díjat nem kap. hülegyerek 2008.10.27. 12:09:58
AnyádnakPalánkot:nem gond,csak szentsétörés. Long Johnny 2008.10.27. 12:10:03
"A rollsrollsokat azért volt szabad megvenni csak 8-10 évesen,mert addigra kicseréltek benne mindent ami gyári."


Ha ez lenne a nagy luxus akkor en köszönöm de nem kerek belöle. Amugy jo volna kicsit felebredni es nem csak szemellenzövel figyelni a vilagot. Royce es Bentley? Azert nezzük csak meg a 90-es evek formatervezeset. Az Arnage vagy a Silver Seraph mar egy jo mozdulas volt a "modernebb" vilagba, de azert nem kell hasraesni. Egy nemet ismerösömnek volt egy 2000-es evjaratu Silver Seraphja. Tenyleg egy kimondottan szep auto. De szerintem azt is erdemes tudni, hogy konkretan a Roycok alkatreszellatasat (a Phantom elötti modelleknel) a Bentley csinalja. Elöfordul, hogy 3 hetet kell varni egy kerekcsapagyra, es ha türelmesen kivartad akkor megvagnak erte siman 1000 euroval. Na ez is gondolom a Luxus nagy resze. Biztosan nagyon jo autok es egy egeszen mas kategoriaba tartoznak. De van az eremnek egy masik oldala is ami ugyszint luxus csak eppen a pejorativ ertelmeben.

Függetlenül ettöl. Eltertünk a targytol :-) En tamogatom a kinai autopiacot, konkretan a Brilliancot es nem ezeket a "jöttment koppintokat". El tudom kepzelni, hogy eljön az az idö amikor majd ha nem is premium kategoriat de egy jo közeposztalynak kinalnak megfelelö minöseget aranyaban megszabott arakkal. Aztan nem artana ha körbenezne par ember az europai konkurrencianal mert ott is vannak komoly minösegi deficitek ami az anyagvalasztast illeti...
Ubul1 2008.10.27. 12:10:10
figyeled, megjött a hét poénja esze az nincs de csak úgy mellesleg a Hajdu mosógép mellett egy Bentley is áll, most megyek és kinyomkodom a rekeszizmomból a röhögő görcsöt!!
XDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXD www.totalcar.hu/nepitelet/?op=itelet&cat_id=83059 2008.10.27. 12:11:46
Ubul1 = Nagyszerű érvelés, intelligencia, világlátottság, kifinomult ízlés.

Mi kellhet még? :-) Ubul1 2008.10.27. 12:14:03
Na hallottuk a hét poénját is a TC blogba beokoskodó egyik konzumparaszttól, a hajdu mosógép mellett csak úgy mellékesen egy Bentley is van a kert végében, de persze nekem 180 rongyos A8--am van-meg annyi esze mint a seggem bal partjának;))--de most megyek hogy kitornázzam a röhögőgörcsöt a rekeszizmomból!! kisapám nem gondolod hogy ebben a környezetben bárki bekajálja ezt?! menj aztán sétáltasd meg az ajudi emblémás trabantot a közérthezz meg vissza!
XDXDXDXDXDXDXD! sascha 2008.10.27. 12:15:03
www.brilliance-motors.eu/index.php?lan=de_de
Szombattól árulják az új Brilliance BS4-est Németországban 15990Eurotól (a plakátok vagy 2 hete láthatóak Münchenben is). Talán érdemes megnézni a kereskedők listáját, ahol megvehetitek... (Ha:ndlersuche a jobb oldali menüben). Amúgy meg nem kell félni, mert nincs mitől... ez nem atombomba! Egyszerűen csak bővűlt a kínálat. Aki nem akarja, az ne zet vegye. A VW, Opel, Fiat, stb... gyárak modelljei is léteznek (még egyelőre :D). Ubul1 2008.10.27. 12:15:43
fene ezt a kibebaszott szervert, a blogadmin megint a helyzet magaslatán, mint mindig, már azt hittem h lenyúlta a poént!!
De legalább nem csalódunk a TC színvonalán: stagnál technikailag és filozófiailag is a béka segge alatt 1 yardra! :D:D Ubul1 2008.10.27. 12:17:14
"Ubul1 = Nagyszerű érvelés, intelligencia, világlátottság, kifinomult ízlés.

Mi kellhet még? :-) "

Mondjuk egy működő fasz ami a kollegának nem jutott, de legalább ajudival próbálja ellensúlyozni a hiányt.
Már jót röhögtünk! KuKori · csendrendfegyelem.blog.hu/ 2008.10.27. 12:17:41
hülegyerek 2008.10.27. 09:39:52

Grande Punto már 2.3 misitől van és elég jól felszerelt. Értitek?! Egy Swift ára!!! És jobban néz ki, nagyobb, felszereltebb! A KIA 3 milla alatt nincs is és nem sokkal nagyobb, de fapadosabb ennyiért, mint a Grande 7 kilóval kevesebbért. De 2.8-ból olyat konfigurálsz, hogy hujjuj! Az emberek meg mit vesznek? Igen, a pár évesen 0 Ft-ot érő Swiftet, ami jó kis kocsi, csak ára nincs a túlkínálat miatt és túl van árazva kissé... Ja, itthon gyártják, míg a másikat csak át kell utaztatni pár országon... dabatti 2008.10.27. 12:17:59
Kutyafej: Milyen Avensisbe sikerült beülnöd kb 2 éve? A Toyota Avensis gyártási helye Anglia. Ilyen autóm van jelenleg. Belehajtottam eddig 234000 km-t. Nincs olajfolyás, nincsenek furcsa zörejek... mielőtt megvádolna valaki, hogy elfogult vagyok, elmondom, hogy ez az első "japán" autóm. Előtte Peugeot és VW volt. Egyikkel sem voltam annyira megelégedve mint ezzel! A kínai autók pedig sokkal előbb fonak ideérni Európába mint azt sokan gondolnák! AnyádnakPalánkot 2008.10.27. 12:19:00
..ommm mikor jön már vissza? AnyádnakPalánkot 2008.10.27. 12:20:32
..kivághatná végre ezt az idiótát. Most untam meg.

AnyádnakPalánkot 2008.10.27. 12:21:40
Bár lehet, hogy pont ezért fognak PURLITZER :))) díjat adni nekem.

Kőműves-csicskának saccoltam, de visszavonom, mert annyira azért nem okos. malenykij polgar 2008.10.27. 12:24:50
Pizzafutár. www.totalcar.hu/nepitelet/?op=itelet&cat_id=83059 2008.10.27. 12:32:52
Ubul1: megérdeklődhetem, mivel foglalkozol meg hány éves vagy?
Mert csak úgy süt rólad az élettapasztalat, és a megdönthetetlen eszméid forrása is érdekelne. Kérlek, taníts mester!! :-) XXXXXXX 2008.10.27. 12:34:07
én mindent egybevetve, elgondolkodnék egy kínai autón úgy 5-10 év múlva, ha tartósak lesznek, és az áruk is megfelelő, hirtelenjében nem tudok érvet felhozni ellenük, a dizájnjuk fura, de nem rosszabb mint egy orosz vagy amerikai átlagautó... PeterGeeGee 2008.10.27. 12:34:32
Kukori? A Fiat mer adni 7 év garit a Punto-ra? Vajon miért nem? PeterGeeGee 2008.10.27. 12:36:17
De a kínaiakról szólva. Mikorra ide ér magyarországra semmivel nem lesz rosszabb mint egy Dacia, vagy Thalia(vagy hogy kell írni). www.totalcar.hu/nepitelet/?op=itelet&cat_id=83059 2008.10.27. 12:36:56
Egyébként nem jósolok nagy jövőt (legalábbis közeljövőt [8-10év]) a kínai autóknak. Az eddigi munkáik nagyjából a formai másolásból és az innen-onnan ellesett megoldásokból állnak, amivel nagy karriert nem lehet befutni egy ilyen vérre menő iparágban, mint az autóipar. Kéne valami saját kútfőből is, és nem mellesleg azokon a törésteszteken is lenne még mit javítani. Ami ugyebár nem fillérekbe és rövid órákba telik. hülegyerek 2008.10.27. 12:37:13
A Kínai nagyfal is áll párezer éve.Az mindegy hogy én Opeles vagyok talán egyszer gyártanak még AUTÓT is a kínaiak.
Ennél optimistább nem tudok lenni. .Walaky 2008.10.27. 12:39:23
ha jól kinéző autót akarok akkor Alfa brerát veszek
ha presztizs autót akkor audit, mercit
ha meg el akarok érkezni a célomhoz akkor mazdát

ennyi..

nem félek a az uj márkák beözönlésétől.. :) KuKori · csendrendfegyelem.blog.hu/ 2008.10.27. 12:43:15
PeterGeeGee 2008.10.27. 12:34:32

Ez igaz, csak azt tegyük hozzá, hogy végig márkaszervizbe kell hurcolászni a kocsit 7 évig (!), nem 3-ig, hogy a gari megmaradjon. Az apróbetűs részről nem beszélve, hogy mire vonatkozik a 7 év alatt. A KIA jó kis kocsi, félre ne értsd, csak vannak hátulütők ebben. Amit megspórolsz a négy év különbség alatt, az elég vastagon fedezne bármi meghibásodást, ha figyelembe vesszük az 5000 Ft-os rezsióradíjat, plusz az extra drága "gyári" alkatrészeket. Jó példa egy egyszerű motorolaj és szűrő. Előbbit megveszed 9000-ért (Castrol fullsynt), a márkaszervizben ugyanez az olaj 14-15000 Ft, a szűrő 2000 Ft helyett pedig 4000 Ft. Plusz, hogy a fél órás műveletre kifizethetsz 5000 Ft-ot, mert a megkezdett óra számít. És a számlában még a rejtélyes "apróanyag" rész, amit valahogy hozzáragasztanak, persze 1200-1500 Ft értékben. Ez egy egyszerű olajcsere, de már itt is kb. 11-12000 Ft a difi.

Nem minden olyan szép, mint ahogy elsőre kinéz. Csak ezt akartam mondani ezzel. www.totalcar.hu/nepitelet/?op=itelet&cat_id=83059 2008.10.27. 12:47:58
sascha 2008.10.27. 12:15:03

16ezer euro-ért már Fiat Lineát, VW Jettát, Opel Astra sedant és társaikat is lehet venni. Egy jobb érzésű ember szerintem inkább ezekért ad ki több mint 4 millió forintot, mint egy kínaiért. GGerg 2008.10.27. 12:51:46
Kukori, gondolom, tudod, hogy a márkaszervizek nagyrészébe lehet vinni anyagot. De ha mondjuk 15 ezer is a különbség, akkor az 105 ezer forint a hét év alatt. Ebből nem fizetsz ki egy komoly meghibásodást. Ez a helyzet. Ettől függetlenül én sem vagyok márkaszervíz-párti.

Egyébként, hogy témához is szóljak, nekem nagyon tetszenek a kínai autók és a BS4 azért kidolgozottabb a BS6-nál, mert újabb modell. Ja, én sokakkal ellentétben, ültem is bennük. Jók lesznek ezek és biztonságosak is, öt évet nem adok erre... hülegyerek 2008.10.27. 12:52:33
Optimizmus,miket írok.?
Egy accent 3 misi újonnan,2 évesen meg cirka a fele.Én 600000-ért vettem a corsámat 3 éve,most 400000-ért el tudnám adni,120000-et mentem vele(gond nélkül).
o.k.az új autók többet veszítenek az Kínai autók. Ültem is bennük!
2008.10.27. 07:30 - Csikós Zsolt Címkék: kina zhonghua shuanghuan

Egy utolsó posztot még idetolok a Párizsi Autószalonról, nem aktuális dolgokról szól, hiszen ezeket az autókat egy jó darabig még nem forgalmazzák nálunk, mégis talán a legizgalmasabbak valamennyi közül.


A GM-területtel szemben, azzal azonos pavilonban találtam a Brilliance standját. A kínaiak közül ez az egyik nagy, exportképes márka, amelyik fél szemmel már Európára is kacsingat – rajta kívül így áll a dolgokhoz még a Chery, a FAW, meg talán a Geely. Biztos kihagytam valamit a kétszáz ottani gyártó közül, de ez most mindegy.

A Brilliance már évek óta viszi autóit különféle nemzetközi szalonokra, korábban egyszer megtaláltam a céget a frankfurti kiállítás eldugott zugában. Két kocsi ácsorgott elárvultan, bezárt ajtókkal. Az unott, kizárólag kínaiul megszólalni tudó hosztesz hozzám is vágott valami borzalmas papírlapot, amikor sajtóanyagot kértem – Tisza cipőbolt, Baross tér, 1976.

Egy kollégám három-négy évvel ezelőtt volt Kínában a helyi auto-motor und sport meghívásában, és többek között vezetett egy Brilliance Zhonghua (nagyjából: „zsongva”) nevű, Passat-méretű limuzint, a kínai autógyártás egyik csúcsát. Nem volt valami szuper, de szét sem esett a próba alatt.

Intő jel, hogy 2008-ban már nem a Landwind és egy noname kormányszervo-gyártó között álltak ezek az autók, valami eldugott pavilon földalatti részében, hanem közvetlenül az óriási GM-csinnadratta mellett. Ez pénzbe kerül, nem is kevésbe.


És az autók nyitva álltak, lehetett őket tekergetni, rángatni, beülni, szaglászni, alájuk fotózni. Mondjuk a hoszteszek nem borítottak el kaviáros szendvicsekkel, huszonéves kínai whiskykkel és szarvasgombás süteményekkel, de standnak nézett ki a hely, ez tény.


Rögtön négy típust mutattak be, a BS2-t, a BS4-et, a BS6-ot, és a BC3-at. Egyszerű a megfejtés, mint a bot: Brilliance Sedan 2, Brilliance Sedan 4, Brilliance Sedan 6 és Brilliance Coupé 3. Páratlan számok kihagyva a közbülső fejlesztéseknek, gondolom.


Mit mondjak, elég meglepőek voltak az autók, lázas izgalommal téptem fel az ajtajukat, tapogattam (tudom, hogy a műanyagkopogtatás ciki, de ilyenkor nincs jobb módszer) bennük a burkolatokat, szaglásztam, nyomkorásztam, rángattam, alájuk kukucskáltam. Ezek autók.


Ha nem is terítenek földre atomvillanásként, a fenyegető moraj már ott van. A kupé például kívülről nagyon állat, egy mostani Hyundainak simán elmenne, szerencsére a Hyundai közben lépett, és még jobbat hozott ki.


A többi se néz ki rosszul, a BS4 (gondolom alsó-közép/közép méret) kicsit skodás, kicsit MG-s, a fara kifejezetten merész.


A nagy BS6-ot öt évvel ezelőtt talán elegánsnak is mondtuk volna, a BS2 (talán az a kompakt, vagy a kiskocsi?) pedig most, azonnal mehetne a szalonba.


No nem a Champs-Elysée-n, de Kiskunfélegyházán, a Kossuth utcában biztos jól mutatna a Brilliance kirakatában, a CBA tőszomszédságában. Naná, hogy az még csak prototípus.


Belülről azért még elég vegyesek. Először is: mind büdös. Valami félszintetikus ragasztót, meg 1950-es technológia szerint polimerizált gumit használhatnak, a szag több füzérnyi Wunderbaum után kiált.


Az összes szedánban jó a hely elöl, de érdekes, hogy a közepes BS4 volt a legtágasabb hátul, nem a sofőrös BS6. Utóbbiban viszont elképesztően kényelmes a hátsó ülés.


A műanyagok is a BS4-ben a legkellemesebbek, abban van valamennyi a kortárs műszerfaltervezési stílusból is, egyáltalán, az tűnik a legkidolgozottabbnak. A váltók ha nem is überprecízek, de egyáltalán nem gatyák, az ajtók ugyan nem döccenve, de nem is wartburgosan csukódnak. Megvan a kettes fiam, javíthatsz hármasra. A kellemszint: Dél-Korea, 1998. Talán már 2000.


Persze a kerekek még kicsik, jellemzően 15-ösek, ám a felnidesign már nem az a borzalmas, kínai piacos, cirkadalmas borzalom, hanem csak pár évvel lemaradt a maitól.


Klíma mindben van, a hifi Clarion (azaz japán, de nyilván kínai gyártású), első és hátsó részükön emelhető-süllyeszthető ülőlapok, deréktámaszok, egydimenziós kormányállítás, PSA-származék (Peugeot-Citroen) tükörállító gombok.


És kicsit buta kidolgozású bőr a drágább verziók ülésén, csúszós tapintású, tűzvédelmi szövet a többin. Még nincsenek ott, de a legutóbbi élményeim óta nagyon feljöttek. Ha az európai autóipar ennyit fejlődött volna az elmúlt öt évben, most mindannyian nullemissziós csészaljakban utaznánk nyolcszázezerért.


Kesztyűtartót nyitogatni mondjuk nem illik, mert ami az ilyen rejtett zugokban feltárul, az nem európai szemnek való. És a többivel ellentétben például a BC3 kupé ülése félpercnyi üldögélés után is gyötrelmes.


De aztán az ember benéz az autók alá, és rendes futóművet, tisztességes hővédő pajzsokat lát a kipufogódobok környékén.


A motorok pedig Mitsubishik, talán régiek, talán licencek csupán, de minőségi cuccnak tűnnek. És igen, az autókat már nem is kínaiak pucolták a standon, hanem egy fekete úriember. Intő jel.


Rettegni azért még nincs okunk, pár hozzáértővel beszéltem közben, és azt állítják, európai gyártóüzem nélkül olyan importadók sújtanák ezeket az autókat, hogy akármilyen olcsó előállítás mellett sem lehetne tisztességes profitot termelni rajtuk.


Egyébként pedig Kína nem olcsó szükségautókkal, nyomott árak hátán akar betörni Európába, hanem jól felszerelt, tisztességes járművekkel. Még egy ok a nyugalomra. Egyelőre.


Azért még eldugott helyen is találtam kínai autókat. Egy távoli csarnok messzi szegletében, a China Automobile France standján állt néhány olyan gép, amelyekre szintén meglennének a rétegvásárlók.


Az ATV-méretű Jeep-utánzat például biztos piacképes lenne, ha a Kermi-teszteken át lehetne tolni. Franciaországban már kapható, a neve GS Moon Kiff, 800 köbcentis Chery-motor hajtja, az ára 9700 euró.


De a logóként a cégelnök arcképét hordozó, metálkék városi buci, a Xiao Ya is egyedi színfolt lehetne a budapesti forgalomban a Smartok mellett.


Persze a kidolgozás távolról sem tökéletes, az antenna befogatása körül a mintapéldányon is repedezik már a kaszni.


De a könnyűfém felnik, a színre fújt tükrök rajta vannak, és a design – lehet, hogy csak véletlenül – nagyon ott van.


Kína azért megmutatta a másik arcát is: kiállították a Ssangyonghoz hasonló emblémás, BMW X3-hátuljú ShuangHuan CEO-t is. Ez az igazi, klasszikus távol-keleti borzalom, ál-dupla kipufogókkal, a kelleténél tíz centivel feljebb emelt futóművel, parányi kerekekkel, szigorú fekete színben.


A nyolcvanas évek eleji Ford Scorpio óta nem nagyon láttam autót, aminek a farán az ABS meglétét hirdették volna. Olyat pedig még soha, amin az elektronikus fékerő-elosztóra (EBD) hívták volna fel a figyelmet.

De valami azt súgja, öt év múlva már alig látjuk a különbséget. És talán a márka- és típusneveket is rendbe teszik. Vagy egyszerűen megszokjuk őket, mint tettük a Daihatsuval és a Hyundaijal harminc, illetve tizenöt évvel ezelőtt.

131 komment
A bejegyzés trackback címe:
blog.hu/goldmine/hedgehog.php/726869

Kommentek, trackbackek, visszapingek:
Szeretném látni az összes kommentet! (131)
Az utolsó 100 komment:
Tetű 2008.10.27. 10:00:43
DBandesz, a hangsúly az "Egyelőré"-n van! Félnivalónk sem nekünk lesz, hanem az Opeléknek, VW-éknek, Mercedeséknek. Ha a Csingcsuang jobb autót készít a e Mercedesnél, az engem egy csöpp félelemmel sem fog eltölteni. Csak könyörgöm ne Marcidos-nak nevezzék, vagy Opal-nak... ;) malenykij polgar 2008.10.27. 10:02:44
Az még odébb van, amikor Stuttgartban, Münchenben és Ingolstadtban összekoccannak a térdek. A Lexusnak sem 10 év alatt sikerült a közelükbe férközni. hülegyerek 2008.10.27. 10:03:09
Mondjuk nemrég ültem egy fordban.Azt a gagyi középkonzolt hangosan kiröhögtem,és megkérdeztem a tulajt melyik szemetesvödörgyárban fröccsöntötték.Meg is sértődött a tulaj,szerinte szép a koromfekete műszerfalon a világosszürke lakkozott carbonutánzat.bruhahaha Gomulka Béla 2008.10.27. 10:08:21
Malenykij, na ja. De Cs. szerint egy világ választja el õket attól hogy versenyképes autókat gyártsanak. A japánok kész dolgokkal érkeztek annak idején. A koreaiak sem voltak ennyire lemaradva, és persze ott van a jószerivel minden akár csak távolról is potenciális vevõnek nevezhetõ jóember felfogása, ami egyenlõségjelet húz a kínai termék meg a gagyi/gyerekmunka/átnevelõ tábor/CO2 terhelés között. Helyesen vagy nem, ez más kérdés. De nézd meg, a Daciának mi mindennek kell megküzdenie, holott mindenki tudja hogy ennek a Daciának semmi köze nincs a Ceaucescu korszak negyvenes égõk mellett összeszerelt rémségeihez. Auto-InterCont 2008.10.27. 10:08:27
Azon a kék záptojáson tuti, hogy nem Mao képe van? Fogadjunk, hogy voros kis használati utasítás is van hozzá! hülegyerek 2008.10.27. 10:14:07
És a polonak volt régen az a SPORTOS műszerfala.Nagy bumszli szürke órakeretek,áll imbuszcsavarfejutánzattal.Na az még csúnya volt,de a kék világítás javított rajta.De nem kóreait akkor sem. AnyádnakPalánkot 2008.10.27. 10:14:18
Nekem tetszenek..
Ha mai Swift-árban adnak egy nagyobb szedánt, simán versenyképes. Tetű 2008.10.27. 10:18:19
kéretik észre venni, hogy jövő időben ír(5-10 év) írok, és nem jelen időben.

hülegyerek, tavaly még én is HP előtt ültem és VW-nel jártam. De haladni kell a korral... ;)
kutyafej, a VW ma már inkább megbizhatatlanságáról kezd híres lenni. a csili-vili műszerfal meg kit érdekel? ha nő leszek, vagy multimilliomos, lehet az is érdekelni fog... ;) de amúgy is egy VW műszerfal dögunalom, nem tudom mit lehet enni rajta? malenykij polgar 2008.10.27. 10:18:28
A Dacianak szerintem semmivel sem kell megküzdenie, az ára minden ellenérvet lesöpör. Az, hogy K-Európában más is eszünkbe jut a márkáról, semmit sem jelent az összeladások szempontjából. hülegyerek 2008.10.27. 10:19:10
nálatok is lassan frissül a blog??
biztos kinán megy keresztül. kutyafej 2008.10.27. 10:20:00
Malenykij: és ha megnézel egy Lexust, még mindig ordít belőle a Toyota műanyag, az ergonómiára fütyülő önkényesen szétszórt kapcsolók, az európai ízlésnek és trendektől lemaradó fabetétek, stb.
Nehéz dolog prémium gyártóvá válni és eddig nem is sikerült senkinek a németeken kívül. De vannak bíztató jelek: ld. új Jag XF, de az Audinak is kb 15 év kellett, a VW-nek is sok vért kell még veszítenie.
Persze a kínaiak biztos nem akarnak rögtön prémium gyártóvá válni, én már egy jó kis Peugeot-os minőséggel is beérném. Csak tudnának végre találni egy egységes dizájnt... Hanzsi 2008.10.27. 10:25:26
Hümm, a tükörállító gomb az tuti biztos hogy Ford Mondeo 1993!!! (Nem véletlenül volt akkor az év autója)
Szerintem a kínaiak valahol ott tartanak, ahol az európai gyártók a kilencvenes évek közepén. De az ziher, hogy 100x gyorsabban fejlődnek mint most az itteni gyártók. kutyafej 2008.10.27. 10:26:07
Tetű: a VW bőven túl van a méylponton (megbízhatatlan TDI motorok, elavult zabáló benzinesek), a műszerfaluk biztosan nem szép meg nem is izgalmas, de nem is sérti fel a kezedet a kapcsoló, megtalálod sötétben is és nem a térdedhez rejtik el a dolgokat meg a kormány alá, mert épp ez jutott eszükbe.
Az új 1.4 TSI motor nagy dobás, a DSG váltó tényleg remek, az új CR dízelek úgyszintén rendben vannak, a megbízhatóságuk pedig már jobb , mint a hírük. Persze nekem sem a VW az etalon, mert olyan márka nincs, de nem említeném egy KIA-val egy napon, mert nincsenek kirívóan gyenge pontjaik a gyatra alapfelszereltségtől eltekintve. Ez viszont kínálat/kereslet függvénye. hülegyerek 2008.10.27. 10:27:18
Tetü:én már csak ilyen régimódi vagyok,szeretem a BEVÁLT dolgokat.
Próbáltam új autókat mert már a corsában van 360000 (de nincs baja!!!).
Néztem kóreait is,hátha...de nem,ne haragudj a ceed zörgött,az accent még mindíg kényelmetlen,maradok az opelnél.
Az kényelmes,csendes,és megbízható. kunharcos 2008.10.27. 10:34:03
Üdv!

Még a nyáron jeleztem a Totalcar főszerkesztőjének, hogy már Magyarországon is lehet kapni pl.a CEO-t, megadtam a forgalmazó pontos elérhetőségét is. Már lehetne egy jó kis tesztetek erről az autóról, nem csak egy poszt az autókiállításról. Üdv www.totalcar.hu/nepitelet/?op=itelet&cat_id=83059 2008.10.27. 10:36:25
Tetű: nem haragudj meg, de te vagy a tipikus elvakult Kia vásárló.. (Akinek minden más szar, főleg a németek.) Garp 2008.10.27. 10:44:10
Kell annál nagyobb sajtó, hogy minden médium azt prüszköli majd 5 év múlva: "6-7 éve még katasztrofálisan összetörtek a kínai autók a törésteszteken, és íme ismét a kínai csoda: 4/6/7/8 csillagos az új Xiang Ning-Cseng Hoi Fash." Ha elsőre átmennek a teszten kit érdekel? Na de így? Fejlődés! Innovácijó! Beleköltött ööö - mi van kínában? - szal soksok pénz! Tutijó, eztveddmeg, stb.

Mondjuk szerintem kínai autót venni olyan, mint kínai spermabankból anyagot szerezni, mert az olcsóbb. Vmit vmiért. Tetű 2008.10.27. 10:45:22
kedves www.totalcar./hu/nepitelet/?op=itelet&cat_id=83059 , először is hogy lehet ilyen nevet kitalálni? ;)
nem mondtam, hogy a németek szarok, sőt velük példáloztam a minőséget illetően, egyedül a VW-nel vannak negatív tapasztalataim. miért kéne egy Kia vásárlónak elvakultnak lenni? Elég ha józan. AnyádnakPalánkot 2008.10.27. 10:47:45
Még egy ideig ízlelgettem őket..
Ezerszer jobban néz ki mind, mint a nálunk kapható gnómszedánok. A belsejük is szebb.
Ha kihozzák ugyanennyiért, akkor a fene se fog befizetni Lóganéra meg a többi rettenetre. AnyádnakPalánkot 2008.10.27. 10:49:16
Amúgy gratulálok a hozzászólóknak, lassan eljutunk a VW-Toyota márkaharc újabb fejezetéhez.
Szóljátok le a Lexust is, ha már megnyilatkoztok.
Jééézus.. Tetű 2008.10.27. 10:59:01
Garp, nem tudom, hogy a spermabankban, hogy megy a dolog, de szerintem ott nem lehet válogatni, véletlenszerűen kapja az anyagot a "rászoruló". Így aztán nics értelme a minőségről beszélni.
Vagy lehet úgy megy mint a régi viccben?Amikor is egy csínos fiatal nő bemegy az orvoshoz, és azt mondja neki, hogy gyereket szeretne, de olyan szép legyen, mint Alain Delon, olyan teste legyen, mint Schwarzeneggernek, olyan erős legyen, mint Fekete Laci, úgy fusson, mint Carl Lewis, és olyan okos legyen, mint Einstein. Mire az orvos: rendben asszonyom, feküdjön fel ide! Majd nadrádját letolva: Adok én neked Delont! Adok én neked Schwarzeneggert! Adok én neked Einsteint... hülegyerek 2008.10.27. 11:06:16
OPEL,OPEL,ÉS OPEL Tetű 2008.10.27. 11:08:41
kedves AnyádnakPalánkot, nem kell izgulni a Lexus már rég le lett szólva... Meg a Kia is, meg a HP is, meg még nagyon sok minden más is sőt, még a kinaiak is... :)
De erről szól a komment, ki mit szól le hogyan? negatív vélemény=leszólás, pozitív vélemény=a másik leszólása
;) gnme 2008.10.27. 11:11:23
Ha a töréstesztek igazolják azt a pár csillagot simán jó autók.
Pláne, hogy hamarosan söprik az utcán a forintot. Tetű 2008.10.27. 11:11:34
kedves hülegyerek, asszem legközelebb Opelt veszek. köszi. az még úgysem volt. Tetű 2008.10.27. 11:13:38
na tessék! még a jó öreg imádott forintunkat is leszólják. de én akkor is neki (Ft) drukkolok! vau 2008.10.27. 11:16:01
A hozzaszolasok 90%-a abban a szellemben fogant, mint amikor az amerikaiak eloszor osszefutottak a japo kocsikkal.

Vagy amikor eloszor osszefutott a vilag a koreai autokkal.

Fognak meg az unokaim kinai terepjaroban offroadozni es dicserni. DartonCF 2008.10.27. 11:16:39
Üdv!

Szerintem nem rosszak ezek az autók, csak a minőségre lennék kíváncsi.
Egyébként akkora baromságokat hordanak itt össze néhányan, hogy az félelmetes. Opeleznek (apósét vezettem : szar), VW-nek (volt polo, golf fapados szar), Ceedeznek (nem volt, de nem is lesz:) )Jelenleg egy Hyundai Elantrám van és igazából semmi gondom nincs vele. Minőségre nem egy nagy szám, kicsit kopogós, de 1,5 M-val olcsóbb, mint egy fapados Golf.
Valamit valamiért.
A Kínaiak is előbb-utóbb jó autókat fognak gyártani, csak ki kell várni:) immortalis · immortalis.blog.hu/ 2008.10.27. 11:17:42
Az a középkonzol egész pofás... vau 2008.10.27. 11:19:02
na azer dicserni nem kell oket, mer kibszott okadek modon neznek ki egytol egyig :D JaniV 2008.10.27. 11:20:23
Én úgy gondolom, nem kell félni a kínai autóáradattól (egyenlőre). Ismerjük az európai márkákat, a különféle autógyárak eu-ban gyártott modelljeit, melyeket az itteni szabványoknak, igényeknek megfelelően, az itteni éghajlatra, utakra, stb készítenek.
Itt az ideje, megismerjük az indiai, a kínai, stb. márkákat, ha képesek és tudnak az itteni igényeknek megfelelő minőséget gyártani. Úgyis az ár fog dönteni.

A kínaiak is teljesen a hétköznapi igényeknek megfelelő, strapabíró kocsikat gyártanak, tökéletesen megfelel a magyar igényeknek is. Külső megjelenésre tetszetősek, sőt szerintem sokkal "csinosabbak", mint egy-két nevesebb márka egy-egy példányai. Összehasonlítani is csak az azonos kategóriákat szabad. Nyílván nem Lexus kategóriáról beszélünk, de nincs is rá szükség, itt magyarországon sem.

A műszaki színvonalról meg nem tudunk semmit, legalábbis a műszaki jellemzőjük nemigen volt témája az eredeti cikknek. Csak fényképek alapján ne alkossunk véleményt, könnyen becsapódhatunk!

pooding 2008.10.27. 11:21:25
mindenki biztos benne, hogy a német kocsi 100% ig német?? ugyan már!!!
szerintem a kinaiak is tudtak volna saját kocsit csinálni és hozzá szerszámokat készíteni és akkor nem hasonlítana ennyire pl az x5-ösre vagy a többire. űltem kinai kocsiba és semmivel sem rosszabb mint egy hunday vagy suzuki sőt.....
Ubul1 2008.10.27. 11:24:28
Na most akkor jön a szemfelnyitás akiknek a luxusautó a német tesztoszteron pótlókat jelenti, amik egy elméretezett idegbeteg GT mind.
Szóval luxusautót egyedül az angolok állítottak elő eddig, független hogy kié most a különböző gyáraik, BMW GM vagy bánom is én. És azt nemigen tudta idáig überelni talán csak a Maybach, de hát az jelentéktelen eladással bír az angolokhoz képest. Az amit a tisztességtelenségben megvénült hájfej német paraszt vesz legfeljebb prémium kat. de nem luxus. Röhelyesen meg ocsmányul nézne ki egyi ilyen fazon Rollsba, Astonba, Vagy Bentley-be csomagolva, azokat a gépeket a németek sosem fogják megérteni igazán, és az angol humort se, meg azt se hogy miért is ontja a BBC még mindig a háborús poén sorozatokat, ahol angol színészek játszák a töketlenkedő fritzeket akikbe belerúgnak a franciák meg az angolok is. hülegyerek 2008.10.27. 11:24:37
szerintem egy fontos dolog kimaradt.
Az o.k. hogy Kinai "ed' ötcác,szok haomcac"
Meg kocíí kocíí kocíí mint a piacon,de
a Daiche márkák már odairják a fontos adatok mellé hogy hány százalékban újrahasznosítható.A Kínaiak meg nem erről híresek. XXXXXXX 2008.10.27. 11:27:11
hülegyerek: a kínai autók eleve újrahasznosított anyagokból vannak :) malenykij polgar 2008.10.27. 11:30:53
Kész szerencse, hogy Ubul nem elvakult.
"Elméretezett idegbeteg GT mind" wehehe, ez nagyon jó. AnyádnakPalánkot 2008.10.27. 11:32:36
Ubul a dácsiából milyen szépen átlátja a luxusautópiacot. Egész hitelesen csahol. Long Johnny 2008.10.27. 11:32:38
Konkretan a Brilliance gyarhoz lenne hozzafüznivalom. Anno 2007 elejen erdeklödtem a gyar irant. Annyit azert erdemes tudni, hogy a Brilliance egy Joint Venture szerzödessel a BMW-hez van kötve. A Brilliance gyaraiban termelik a kinai piacos 3-as es 5-ös BMW-ket. Konkretan azok az autok amik Brilliance neven futnak le a szallagrol Mitsubishi licenc motorral rendelkeznek. A futomü fejleszteseben segitett a porsche is. A Quality Controllert pedig a "bmw" (idezöjelben) felelös. A lenyeg tovabba az is, hogy a robotok nagyreszeben a bmw is szerepet jatszik mert azok az ö leselejtezett es elhasznalt gepeik. Igy röviden talan ennyi a Brilliancerol. A piacuk az nem nagyon koncentralodik europara hanem jobban a hazai piac es a közel kelet (india, pakisztan, egyiptom) a celközönseg.
Emlekszem, hogy 2007 elejen milyen hülyen neztek az emberek, hogy vajon mi is az a brilliance. En befektettem egy kissebb összeget a tözsden. 2008 januarjaban kiszalltam belöle, es nem a csucson, hanem kicsit alatta. Eletem egyik legjobb befektetese volt :-)

Ettöl függetlenül komoly problemakkal küzdd a gyar a töresteszteken es nem tudja teljesiteni az europai normakat. De mint emlitettem, nem is erre a piacra van fokuszalva. hülegyerek 2008.10.27. 11:37:41
La,és a kinaiak feltalálták jackie chan-t.
Ez már egy jó pont.:) www.totalcar.hu/nepitelet/?op=itelet&cat_id=83059 2008.10.27. 11:41:10
Tetű 2008.10.27. 10:45:22

Összesen egyet találhatsz, miért ez a nevem ;-)


Ubul1 2008.10.27. 11:24:28

Azok az angol luxusmárkák már a utolsó bádogdarabokat adogatnák el a gyáraikból, ha nincsenek a németek (Aston esetén most indiaiak) akik megmentik őket a totális csődtől (mert azért valljuk be, egy idő után már a kutyának sem kellettek, legyen az Jaguar vagy Rolls Royce). Mióta német "hatalomátvétel" történt Royce-éknál, Bentley-éknél azóta megy is a szekér szépen. Hidd el, tudja azt minőségileg és persztízsileg is egy 220.000 eurós A8 mint egy Continental Flying Spur (és így árban kb. egy szinten is vannak).

Amúgy azokról az angolokról és csigazabálókról beszélsz, akik ha meglátnak egy Lufthansa Airbust, még mindig 2 hétig a pincében kuporognak? hülegyerek 2008.10.27. 11:43:20
XXXXXXX:tényleg erre nem gondoltam.
Jesszusom!! darált opel műszerfalból fröccsöntött ajtókárpitja van ezeknek!? kutyafej 2008.10.27. 11:48:50
Ubul1: ami az autók formatervét és stílusát illeti, abban nagyon igazad van.
Nincs elegánsabb egy angol luxusautónál, ízlésesebb egy angol kastélynál (és parkjánál) és a gentleman igazi jelentése is csak a szigeten tapasztalható meg. A németek orrtúrós/fingós ösztönlények, akik nagyon jó (szinte tökéletes) autómasinákat tudnak csinálni, de az érzelmek terén sehol sincsenek. Luxusautó angol legyen, sportkocsi olasz, nő meg magyar! :) PeterGeeGee 2008.10.27. 11:50:08
Kutyafej!

"Nehéz dolog prémium gyártóvá válni és eddig nem is sikerült senkinek a németeken kívül. De vannak bíztató jelek: ld. új Jag XF..." Ezt most, hogy? Nehogy már a Jaguárt a prémium kategóriában sorold.
Kicsit lentebb jól írják a dolgot. Luxus autót az Angolok gyártanak. A németek csak prémiumot.

Valaki említette a Lexust is, hogy milyen sokára vált prémuim kategóriává. Nos ezzel vitatkoznék. Amerikában már több mint 10 éve prémium. Mikor eu-be jött "csak" presztizse nem volt. Pár éve olvastam valahol(nem tom még így van-e, de szerintem igen), hogy a Lexus vásárlók körében

Ubul1 2008.10.27. 14:32:08

ejj ez a nyavajás egér megcsúszott...

Seca81 2008.10.27. 14:36:01

Kockásfülűnyúl: Nem vagyok márkabuzi, de nálam eddig csak a japánok váltak be.

Nálam is :) (Nissan, Mazda)

Seca81 2008.10.27. 14:37:45

Mi ez a 20 oldalas komment??? Vagy bevágás, vagy mi a fasz?

Ubul1 2008.10.27. 14:52:42

Erre rámenne a fél Bakony fakitermelése ha nyomtatva akarnám;)

kockásfülűnyúl 2008.10.27. 14:52:52

alexis-machine,
én meg vettem unokaöcsémnek egy Made in China távirányítós BMW X3-ast (gondolom ez a Ceo X3 közvetlen típuselődje), de az első kötelező szervizt sem érte meg. Szegény gyerek azóta is ferde szemmel néz rám (pedig nem is kínai).
De azért be fog ez jönni az alföldi srácoknak, vagy kik forgalmazzák a CEO-t. Egy-két típusfrissítés, oszt minden sínen van, a Sannyon is így kezdte.

átaludtammindent 2008.10.27. 14:59:05

hülegyerek!
Te miről beszélsz? Egy CORSA-ról?
hm...

malenykij polgar · http://mbybk.blog.hu 2008.10.27. 15:04:47

Ubul,

köszönjük a bemutatkozást.
Páratlan a hozzáértésed, legyen az autó vagy alapfokú számítástechnika.

oksa 2008.10.27. 15:06:41

Nekem kínai kocsi nem kellene egy forintért sem! Szerintem a Toyota és a Lexus a legmegbízhatóbb és a legszebb!

Ubul1 2008.10.27. 15:08:07

bolsoj sztahanov, de azért jót röhögtél te is haver?!

Ubul1 2008.10.27. 15:09:46

különben mutatkozott az anyád a fatelepen mielőtt nekiállták fűrészelni: csókolom naccsága gizike vagyok a gőzeke!
De tartanál már az ittlevőknek egy kis különórát táblázatkezelésből?

kockásfülűnyúl 2008.10.27. 15:32:14

A Lesust utálom a legjobban (LS 430)!!!!!
Mióta megjelent, azóta ba...a a csőröm.
Sose lesz annyi pénzem, hogy eltartsak egyet.
Marad a Nissan Micra, (de eredetileg Maximát akartam) oszt ha jön egy LS, majd ráhúzom a kormányt. Legalább annyi közöm legyen már hozzá!!!

kockásfülűnyúl 2008.10.27. 15:33:58

Lesus? Ezt tényleg én írtam?

saki05 2008.10.27. 16:01:04

www.youtube.com/watch?v=BOFIt9iw1Fs&feature=related
Egész jók ezek a kínai autók.
Látom magam előtt a katalógust 5mes gyűrődőzóna! Ezt nézzétek meg a swift1 atombunker ezekhez képest!!!

randomuser1 2008.10.27. 16:07:00

azért az új BS4 egész jól teljesít, még akkor is, ha ez éppen csak a gyár promófilmje: www.youtube.com/watch?v=QQ9SHxPt8Fc

feriboy 2008.10.27. 16:09:10

"Mióta német "hatalomátvétel" történt Royce-éknál, Bentley-éknél azóta megy is a szekér szépen."

Valamikor régen jó volt az angol luxusautó.
De most csak a németek viszik előre őket is. :)

saki05 2008.10.27. 16:17:04

Én inkább trabantot veszek sokkal de sokkal biztonságosabb mint egy kínai autó:) Íme www.youtube.com/watch?v=oF4phDLfGF4

kockásfülűnyúl 2008.10.27. 16:23:11

saki05-

azért a csomagtérajtó még biztos nyílik, az értéket lehet menteni. Mondjuk a
helyszínre érkező első hiénák jól járnak.


XXXXXXX-

a BS4 valóban jobb, máris jobban érzem magam.

Arra azért kíváncsi vagyok, mennyi fogyott ezekből Kínában.

atesz77 2008.10.27. 16:26:31

Gyerekek! Én inkább megvárom amíg vesznek majd kínai autókat magyarországon ,lesz sok-sok népítélet róluk,és akkor majd döntök hogy kell-e vagy nem.Mert ugye okos ember a más kárán tanul. Addig meg járok a suzukimmal.

Csontos Szigfrid 2008.10.27. 16:26:48

"De a könnyűfém felnik, a színre fújt tükrök rajta vannak, és a design – lehet, hogy csak véletlenül – nagyon ott van."

Zsolt!

Szerintem pont ez a kék kocsi a leggagyibb, sehol sincs ott! Ez csak a magánvéleményem.
A BS4 különben nekem is tetszik. Kíváncsi vagyok, mennyi lenne az itthoni ára. Mondjuk nagyobb felni nem ártana rá.

Valószínűleg úgy lesz ezekkel a kínai autókkal, mint anno a koreaiakkal. Előbb-utób megszokjuk, elfogadjuk, sőt meg is vesszük őket. Mert a koreaiak pl. jók. A kérdés csak az, jók lesnek-e a kínaiak is.

randomuser1 2008.10.27. 16:36:12

gondolom a legfőbb baj azzal van h a kínai autógyártók pont olyan autókat gyártanak, amire szüksége van az adott piacnak(kína, oroszország, stb) ahol a töréstesztet csak úri huncutságnak tartják. Ha európai piacra akarnak termelni, akkor majd javítanak ezen a mutatón: www.youtube.com/watch?v=0ekxvQR97O0
egyébként meg annyi régi vagy új kevéscsillagos autó szaladgál kis hazánk útjain h szerintem tök mind1, legyen olcsó, és akkor megyek én is sorbállni egy brillaszért, a kupéért, mondjuk...

pszihoapu 2008.10.27. 17:00:12

Érdekes, hogy a fent emlegetett európai gyártók is szinte kívétel nélkül gyártatnak kínában, pl 4-es golfot még most is gyártják ...
Szinte mindennek az eredetie is ott készül, (sportruházat stb), illetve az eredetihez alkatrészek (autók), innen már csak egy lépés összerakni, lemásolni.
Ez törvényszerű volt, és ha eljön az ideje fölhúzzák a gyárat is az eu-ban és máris megéri majd.
Én azt mondom ők csinálják jól, leszarnak mindent ... ha nincs valamijük, hát lemásolják.

kockásfülűnyúl 2008.10.27. 17:32:56

Télleg sokminden ott készül, szereznek tapasztalatot a gyártásban. De a fejlesztésben is? A másolással meg csak a formát utánozzák, nem a minőséget (márpedig az is folyamatosan fejlődik minden márkánál) Gondolom ők is ott spórolnak ahol tudnak, biztos nem véletlen hogy nem csinálják azt mint néhány japán, vagy koreai gyár, akik már nemcsak gyártanak Európában, de aktívan fejlesztenek is, kimondottan európai igényekre.

Ehhez több mint öt év kell.

randomuser1 2008.10.27. 17:39:50

kockásfülűnyúl: megvettek egész gyárakat, együttműködnek neves európai gyártókkal ( a brillance oldalán találtam, alkatrészbeszállítanak ide-oda, ablaktömítő gumit, kárpítokat, légzsákot(!) meg hasonló apróságokat), szal a technológiát is megszerzik, elég hamar.Az autóik már most jobban néznek ki(minőségre) mint pl az oroszoké, pedig azok már több mint 100 éve próbálkoznak :)

pszihoapu 2008.10.27. 17:47:39

Nincs szükségük fejlesztésre, folyamatosan gyártanak, beszállítanak a nagyoknak.
Majd mindig koppintják az új fejlesztéseket, öt év késéssel is piacképesek lesznek, ha elég occsók.

kockásfülűnyúl 2008.10.27. 17:54:03

Az anyjukat, hova tovább felújíthatják a Nagyfalat, nehogy tőlük lopjanak technológiát. De azért a ruháikat továbbra sem szeretem.

GGG77 2008.10.27. 18:35:50

A CEO-t leszámítva bármelyik jobban néz ki, mint egy Golf vagy Clio kombi.

megint 2008.10.27. 19:24:12

USA-ban nagy sikerük lesz, ott nem számít milyen belül, lehet akármilyen gagyi

Sógun 2008.10.27. 19:32:43

Valahol olvastam a neten,talán itt a totalcarban hogy a Kínaiak az Alfa 166-os alvázlemezére építik meg a saját autójukat! A képek közül a BS4-jelzésü autójuknak lehet Alfa alváza.
A motor Mitsubishi. Egyébként jó párosítás!!! Csak a minőség! Na erre leszek kíváncsi! Azért én a Japcsi autókat jobban űberelem! Ezek a Kínai autók még szokatlanok, de pld. a Renaultok sem a szépségükről híresek! Új megan segge!
A minőségre leszek még nagyon kíváncsi és az élettartamra. Ha ezek bejönnek akkor elgondolkodok még rajta!

AnyádnakPalánkot (törölt) 2008.10.27. 20:49:09

Csak én unom Ubul kollégát?
Nyilatkozzatok már meg.

Ubul1 2008.10.27. 21:20:41

Anyád, törődj már bele hogy nem te vagy az etalon többé! sose voltál mondjuk...

Csikós Zsolt 2008.10.27. 21:53:12

AnyádnakPalánkot:

Nem moderálunk senkit, egészen a rosszízlés határáig. Mindenki magáról állít ki bizonyítványt. Próbáljuk szabadon tartani a fórumot, ami itt előfordul, annyi szélsőségesdi simán belefér.

szamuraly 2008.10.27. 22:00:44

Most vettek le a napirendről Tisztelt Ubul!

malenykij polgar · http://mbybk.blog.hu 2008.10.27. 22:15:10

AP,

nem, bizonyára más is.
De ö is ugathat. Te is.
Én is.

Csikós Zsolt 2008.10.27. 22:21:06

malenykij polgar:

a Belsőség semmi ahhoz képest, amit az importőröktől kapunk néha... A TC megpróbál szabad maradni, elég fura lenne, ha pont mi korlátoznánk agyon a kommenteket.

antalbal 2008.10.27. 22:26:28

"kínai piacos, cirkadalmas borzalom"
Csikós úr, ez a cirkadalmas valami gyönyörű, de zokogva kérem árulja el, ez létező magyar szó, vagy ezeket Ön találja fel? Ha igen, minden elismerésem!

AnyádnakPalánkot (törölt) 2008.10.27. 22:30:04

Minden tiszteletem Csikós úrnak, és köszönöm a választ.
Az engem anyázó kommentek nem izgatnak, de hogy a totalcar egy rakás fos tartalmilag is, technikailag is, az egy kicsit már erős.

Ubul1 2008.10.27. 23:17:14

Anyád, ha nem tetszik a tartalom lehet máshova húzni. Csikinek meg "neszójjábe köccsög", aki olyan projektekbe vág bele mint ő annak megköszönhetnéd hogy ha egyáltalán segget csókolhatnál neki.

szeppuku havernak meg csalódást kell okoznom, de ő is elhúzhat a pics@ba ha nem tetszik a légkör. Mert nem én fogok. Merthogy feltörte az eszterga kapcsolója a tenyerem, ahogy te elképzelted. Tudod mikor a rendőr nyer a kólaautomatánál.

Redline (törölt) 2008.10.27. 23:20:19

Elég sok ostobaságot sikerült összehordani itt 1-2 embernek, ezért néhány tudnivaló következik:

1) Szar termékbôl elfogadható terméket csinálni nagyon látványos, de egyben a legkönnyebb is. Elfogadhatóból prémiumot csinálni viszont baromi nehéz. Ugyanaz van, mint a sportban: bár elsôre 90 perc kell egy 14km-es terepszakasz letekeréséhez, de ezt pár hét alatt bárki feljavítja 40re. Viszont mire a 40et feljavítod 38ra, véreset hugyozol. Akik attól rettegnek, hogy a kínaiak holnapután már ufókat fognak gyártani, abszolút fogalom nélkül vannak.
2) A szégyentelenül olcsó autó az az olcsó autó konkurrenciája. Aki 10 milliós autóban ül, azt baromira nem érdekli, hogy az 1 millióst ezentúl félmillióért is meg lehet kapni. Itt elsôsorban a Suzukinak és a Toyotának kell felkötni a gatyát. Ezt a Suzi is érzi, a jelenlegi Swiften világosan látszik, hogy már nem a legalsó polcot célozzák meg.
3) Japánokon lovagolni felesleges, mert a Toyotától sem krepált be a VW, épp ellenkezôleg, él és virul. A Hayabusa sem irtotta ki az amerikai choppereket - más közönségnek szólnak. Mindegyiknek megvan a maga rése a piacon.
4) Technológiát el lehet lopni - de a technológia feltalálásának képességét nem.
(Technológiát sem olyan könnyû lenyúlni, mert a külföldi tulajdonú kínai gyárakban pl. igen gyakran külön személyzet gondoskodik arról, hogy a selejtes példányok helyben bezúzásra kerüljenek - nehogy a konkurrencia kikölcsönözze a kukából tanulmányi célokra.) Arról nem beszélve, hogy amíg a kínaiak az 5 éves technológiák lemásolásán fáradoznak, addig a többiek az 5 év múlva felhasználásra kerülô technológiákon dolgoznak. Senki nem ül tétlenül, ezért aki csak másol, az mindig a többiek mögött fog kullogni.

kutyafej 2008.10.27. 23:50:34

Nem tudom, hogy ha a jaguar nem prémium márka, akkor mi? Talán tömegmárka, mint egy VW, Opel vagy Ford??
Miért nem prémium az új XF?

Az a tény önmagában, hogy az amerikaiak több Lexust vesznek, mint német prémium terméket, még számomra nem jelenti azt, hogy a Lexus megtanult igazi prémium belsőt létrehozni az autóiban. Az amerikai autófogyasztók minőségi elvárása nem éppen a legmagasabb: elég megnézni a borzalmasan gagyi, de mégis Erópúnijóba (idézet Horn elvtárstól) behozott borzalmas Chryslerek, Dodge-ok és Cadillac-ek műszerfalát, technikai megoldásait, igénytelen vacak kialakításukat. Szerintem ők igazából nem is érdemlik meg a német autók minőségét, a valódi nappabőröket, a kitűnő fékeket és futóműveket, a valódi fa és alu betéteket, stb, stb.

Redline (törölt) 2008.10.28. 00:00:59

"Nem tudom, hogy ha a jaguar nem prémium márka, akkor mi?"

A Jaguar minôségre és megbízhatóságra sajnos semmi esetre sem prémium, és ezen valszeg az sem fog javítani, hogy indiai kézbe került (Tata Motors). Gyakorlatilag az összes brit márka, ami nincs német kézben (Mini, RR, Bentley), vegetál. Lekésték a csatlakozást a 90es években, akárcsak az oroszok.

www.totalcar.hu/nepitelet/?op=itelet&cat_id=83059 2008.10.28. 05:49:45

Redline

Te is lekésted kissé a csatlakozást, lévén a Bentley VW, a RR meg BMW tulajdonú... :-)

Csikós Úrnak meg igaza van, mindenki saját magáról állít ki bizonyítványt az itteni megnyilvánulásaival. ...ami után vagy értelmes embernek, vagy egy unatkozó kis 16 éves pöcsnek nézik az emberek...

Cihinho 2008.10.28. 08:03:52

Ubul1!

Te komolyan az angol autógyártást hasonlítod össze a némettel??? Az angolok még épkézláb autót nem gyártottak!!
Még összeszerelni sem tudnak rendesen! Lásd Honda Civic japán és az angol közti különbséget! Pedig összeszerelni már rajtuk kívül tényleg mindenki tud! Igen, még mi magyarok is! Nagyon remélem, hogy nem műszaki végzettséged van, mert az nagyon nagy baj ha ebben az országban ilyen műszaki emberek vanna, mint Te!

Redline (törölt) 2008.10.28. 08:25:23

"Te is lekésted kissé a csatlakozást, lévén a Bentley VW, a RR meg BMW tulajdonú... :-)"

A fenti három márka pont a német kézben lévô, prosperáló márkákra volt példa. Szövegértelmezés, általános iskola.

Ubul1 2008.10.28. 08:34:28

Nehogy már ilyen banális szarral etesd itt a csürhét hogy "némmámeg a honda Suvick összeszerelését a japókná meg gentlemanusékná"
Ennek a márkának
1. semmi köze akármelyik tradícionális luxusmárkához,
2. honnan a picsából veszed h angolok szerelik össze
Elárulom a te drágalátós német szaraidat se német szereli össze még ha a gyár egyenesen Stuttgartban is van.
De nem baj nem csalódtam, még mindig szűklátókörű, öneltelt, álomvilágbal lebegő marhákkal van tele ez az ország, nem csalódtam szerencsére.
"Demárpedig csakazért is bemagyarázzuk(magadnak max, nekem nem) hogy a Rollsék meg Bentley-ék egy szarkupac pfújjj ha utánam tónák se kőne! Nem adom a tunning 2-es Gófomat érte!"
Biztos véletlenül tettek Rolls motort egy valag katonai gépbe a háború alatt meg utána is. Most meg az hajtja a repülőt amin a szaros valagadat cipelteted. Merthogy rájuk merik bízni a gép sorsát. A Jaguar már akkor selyempuha V12-eseket gyártott szériában mikor a svábok eljutottak a szívódízel sorozatgyártásához. A Bentley meg túlhaladott BMW, valami arisztokrata kivitelben, bár én a 2-őt még összehasonlítani is unfair-nek tartom.

Ubul1 2008.10.28. 09:33:29

Ja és most hogy eszembe jutttatta ez az ajudis cikk hogy ennek a felkapaszkodott senki márkának micsoda is a zászlós motorja, na mi? Persze hogy DÍZEL. Ha jól emlékszem a rendes időközönként vitát ezen az oldalon mindig a következő eredménnyel zárjuk, hogy:
"Márpedig az üzemanyag neve benzin!"

És ha egy luxusautóról beszélünk ehhez tartom is magam, ha egy ajudi féle futkározós "vállalkozóarc" mobilról akkor még billegve de elmegy.
De szerencsére nem is fordulhatott volna elő hogy pl. az itt leköpködött Jaguar valami mást építsen be mint benzines V12-t. A jelenlegi konfekció társadalomnak meg etessék csak ezeket a műanyag X-Type-kat a szutyok 2D motorokkal, itt a szlogen lehetne, hogy: "Fillérbaszó vagyok de Jaguarral járok." pfff
A maradék kettő meg nem is gyártott sose dízel motort autóba szerencsére.
Természetesen az a legnormálisabb dolog ezzel a néppel kapcsolatban, ha valaki állít egy cáfolhatatlan evidenciát pl: A luxusautó angol, a sportautó olasz, a nő meg nekem tök mindegy, ha jól néz ki, egyáltalán nem ragaszkodom a magyar hárpiákhoz, akkor mindig van pár lila fing erejű benyögés aki megpróbál valami marhasággal eltérni ettől a vonaltól.

kutyafej 2008.10.28. 09:56:11

"A Jaguar minôségre és megbízhatóságra sajnos semmi esetre sem prémium, és ezen valszeg az sem fog javítani, hogy indiai kézbe került (Tata Motors)."

1. Láttál mostanában piacra dobott Jaguar modellt élőben? Ültél benne? (Vezetted?)
2. Szerinted az XK8, az XF, (na jó és azért az XJ is)nem prémium??? Akkor mi?

Drága barátom, ismerjük az autókat, vagy csak autóskártyás emlékeinkkel felvértezve osztjuk itt a szentigét?
Mikor láttál utoljára megbízhatósági statisztikát? Vegyük mondjuk a J.D.Power felmérését: na vajon melyik modell szerepelt benne egészen felül évek óta? Lehet, hogy az XJ? Na, milyen macska van a motorháztetején? Neeem, nem házi, hanem...J....! Kell még további segítség?? :)

Szerinted a Tata tulajdonlás azt jelenti, hogy majd az indiai rizsföldeken fejlesztik a modelleket innentől kezdve? A Tata egy öreg bácsi beceneve? A Lotus szar lett attól, hogy a maláj uralkodóház vette át az irányítást? A TVR-ba a tragikus kimúlása előtt már orosz matrjóskákat építettek be a soros motor helyett? As Aston Martin motorjai közösek a Mondeo palettájával?????

A Lexus prémium márkává válásához még annyi engedtessék meg, hogy ha egy gyártó a legkeményebb piacnak számító EU-ban fel akarja magát küzdeni, akkor illene egy-egy modellhez mondjuk 2-3 motornál szélesebb motorválasztékot is kínálni, nem ártana tisztességes dízeleket is piacra dobni, nem a Toyota háza táján kukázni holmi Avensis motort. Jó lenne mindehhez aut. váltót is fejleszteni, mert így soha nem lesz egy napon említve a dízelt faló európai piacon.
Az persze más kérdés, hogy rendes autóba nem való a dízel, de a vevők szava dönt. :(

Csikós Zsolt 2008.10.28. 10:52:38

kutyafej:

hű, ezek a sommázások jók, nagyon jók... Nem haraxol, ha lopok majd belőle ötleteket?

PeterGee · http://sciennet.com/H316758/ 2008.10.28. 10:55:07

Kutyafej!

Lehet, hogy a Lexus azért közösködik a Toyotával, mert a Toyota Luxus változata?

kockásfülűnyúl 2008.10.28. 11:41:39

Volt angol autóm, nem is egy. Rover, hát ez a luxus light, vagy prémium light, vagy a tököm tudja má'... Egyik sem volt problémás a minőség terén (rendes anyagok, korrekt kidolgozás és összeszerelés), de az igazi megbízhatóságot a Mazdával kezdtem el megtapasztalni. Nem fikázom az angol kocsikat. Egy Rolls még nem lesz német a BMW motortól, a részleteket még mindig ugyan azok a csávók lapátolják össze fáradtságos kézi munkával mint korábban. Ottan kérem művészek alkotnak, és azért egy szobrászt sem lőttek még fejbe, ha a vésője megcsúszott.
Szóval nem kell őket leszólni, csak azért mert az autóik nem mennek el 400e km-t megbontás nélkül.
Amúgy az XJ-PSA V6 dízel párosítás engem is mellbe vágott először. De aszongyák jók. Mindegy, nekem a seggberúgott Megane is csak most kezd tetszeni úgyahogy.
Szóval jók az angol kocsik, és akinek van rá pénze, az vegyen csak. Azért ha nekem volna, mégiscsak Lexust vennék. Minden esetre irigylem azokat akik érzelmi alapon döntenek és nem bánják meg, én maradok a logika és ha muszáj a kompromisszum mellett.

kutyafej 2008.10.28. 11:55:05

"Lehet, hogy a Lexus azért közösködik a Toyotával, mert a Toyota Luxus változata? "

Köszönöm, ma is tanultam valamit. :)))

A mondandóm lényege az lett volna, hogy attól még, hogy a konszernnek van olcsóbb meg magasabbra pozicionált márkája is, még nem biztos, hogy bölcs dolog egy prémium márkába távolról sem prémium márka motorját beletenni. (Ld. Avensis) Mindezt ráadásul manuális váltóval. Ez lenne egy Lexus? Talán egy V6 dízellel kezdhették volna, vagy legalább egy jelentősen módosított R4 motorral. Gyenge motorral nehéz prémium image-et építeni.

kutyafej 2008.10.28. 11:57:41

Csikós Zsolt:
"Nem haraxol, ha lopok majd belőle ötleteket? "

Megnyilvánulásaim jogdíjmentesek, így szabadon fosztogathatók az ömlengéseim. :)

AnyádnakPalánkot (törölt) 2008.10.28. 13:10:24

"Anyád, ha nem tetszik a tartalom lehet máshova húzni. Csikinek meg "neszójjábe köccsög", aki olyan projektekbe vág bele mint ő annak megköszönhetnéd hogy ha egyáltalán segget csókolhatnál neki."

Öööö per Csiki? Neked csak Csikós úr. Dácsiás segédmunkásként elég nagy a pofád.

PeterGee · http://sciennet.com/H316758/ 2008.10.28. 13:43:12

Mit számít a motor? Azt nem mond, hogy a Toyota szar motorokat gyárt. Miért lenne megalkuvás egy Avensis motor? Képzeld a BMW motoron alapszik a RR-nek is mocija most akkor már az is egy "gagyi" megoldás?

megint 2008.10.28. 13:50:55

Lexusnak Amerika a piaca, itt 1%-ot sem ér el(ha jól tudom) a részesedése, USA-ba meg elég ennyi is, van némi hasonlóság az audi-lexusban ugye, azért mind a kettő szépen elérte a bmw-merci szintet, bár ez tudom sokan vitatják, toyo-vw jelen helyzetben a két legerősebb, és legtöbbet érő "cég", így azért persze nem is volt nehéz annyira, lexusnak egy kis stílust kéne adni, mert most úgy néz ki belül mint egy videójáték, nekem legalábbis túl "sűrű" belül, lehetne elegánsabb, audi-merci pl belül az, bmw valahol a kettő között talán, bár a c-merci belül szörnyű ronda, pár motort még, és több féle lehetőséget a belső összeállításnál, EU-ban prémiumnál mások az elvárások, nem véletlen , hogy ide japánok is hoznak más váltót, meg normálisabb belsőt, persze a accordnál(ami prémium akar lenni) sikerült egy őskövület lassú váltót idehozni, mikor itt lassan már gyorsabb lesz az autómata, sőt néha már az is, az meg 2s-el gyengébb, nem is értem ezt miért csinálták.

Cihinho 2008.10.28. 14:25:59

Ubul te egy analfabéta vagy! "Márpedig az üzemanyag neve benzin??????" Ezt honnan veszed????? Látom te is egy Tuning Stereo-n meg sufni tuningon kikupálódott barom vagy aki mérnököknek magyarázza, hogy milyen jó az angol autó meg mennyire szar az AUDI.... Öreg! elárulom AUDI-s mérnök vagyok úgyhogy nekem nehogy megmagyarázd milyen autó az AUDI!!!

eko 2008.10.28. 14:35:26

Na majd én elárulom melyik a jó autó:
Az elpusztíthatatlan orosz csoda:
ajanlo.kapu.hu/pics.php?d=t98

:-))

kockásfülűnyúl 2008.10.28. 14:51:36

eko-

harckocsivezetői gyakorlat előnyben? T72-ig jó vagyok.

eko 2008.10.28. 15:05:14

Asszem ez ide nem jó.
Ez t98. Neked akkor még hiányzik 26.

:-)

Seca81 2008.10.28. 15:12:29

eko: ez nem semmi!!! Ebben a dögben biztonságban érezném magam és a családom egy aknamezőn áthajtva is! Nagggyon durva!
Technikai adatok? Egyáltalán orosz fejlesztés?

kockásfülűnyúl 2008.10.28. 15:22:20

Megyek beszerzem a pótlást. Egy ilyet mindenképp ki kell próbálni, még ha sarkon nem is lehet fordítani. A Hummerről sajna lemaradtam.

eko 2008.10.28. 15:29:14

itt valami tesztféle:

www.youtube.com/watch?v=BAjLPz-dGfA

Milyen ablakemelő motor emel meg ekkora üveget?

Moleman 2008.10.28. 16:56:16

Bocsi a támogatóknak, de én leszavazom a kínaiakat :)
Még előtte, csak egy kérdés: a formatervek nincsenek levédve? Csak mert ezt a pár rizsrakétát össze lehetne dobálni kb 5-6 létező autó elemeiből dettó ilyenre... Kívül-belül.
Am én ültem CEO-ban. Egy vicc. Az árát már nem tudom, nem is érdekel. De fél milliót sem ér nekem. Presztízskinézet, satöbbi, de akkor már tényleg inkább egy padlizsánlila kockalada. Tényleg, az Aleko hasonlat helyénvalónak tűnik, az illesztéseket és a műanyagokat illetően.

megint 2008.10.28. 17:15:05

Luxusautó angol Ubul? Az angolok aztán tudják , hogy kell sikeresen vezetni egy autógyárat, gyak az egészet felvásárolták a németek, nagy szerencséjükre

kockásfülűnyúl 2008.10.28. 17:28:58

Ha már a formaterveknél tartunk, most botlottam bele a hírek közt a Mitsuoka újabb ámokfutásának eredményébe. Lélegzetelállító amit azzal a szerencsétlen Nissannal műveltek. Hallottam már japánt japánul Queent énekelni, hát ez kábé olyan. De ez már annyira torzszülött, hogy szinte már kéne. Ezzel riogatnám a népet, előbb-utóbb megtanulnának rendesen közlekedni, meg senki se merne kiugrálni elé a zebrán.

Ubul1 2008.10.28. 18:13:43

Na akkor szépen sorjában végighaladva a csőcseléken, hadd legyen rendben ma estére is a lelkiviláguk:

"Öööö per Csiki? Neked csak Csikós úr. Dácsiás segédmunkásként elég nagy a pofád."

AnyádaPalánkon, már megint csillogtatni akarod az illemtudásod, de csak nem megy maradtál olyan tapló mint amilyennek születtél, tanyán nem fejlődik az ember, talán ezért. Ahhoz képest meg neked túl nagy a pofád.

"Öreg! elárulom ajudis-s mérnök vagyok úgyhogy nekem nehogy megmagyarázd milyen autó az ajudi"

Most őszinte baráti jótanács:
1 veregesd magad vállon és fogj kezet magaddal.
2 szépen kérd vissza a humán PR osztályról a pályázatodat még akkor is ha a hulladék újrahasznosítás volt a célterület, esélytelen h bekerülj ilyen pocsék marketingduma után, oda jólfésült agymosott droidok kellenek, te még az se vagy ;)! (na és persze hadd ne minősítsem azt a felkapaszkodékot mint ahogy már tettem párszor)
Mi a fasz az a tuningstereo? hogy lehet egy velorexet tuningolni, mert akkor rohanok és új életet lehelek bele, te kis prof.Barényi?!

kockásfülűnyúl 2008.10.28. 18:18:06

Az én sztereómon is van tuning, néha a Bartókot elérem vele.

Vagy lehet hogy nem is sztereó...?

Ubul1 2008.10.28. 18:19:53

megint 2008.10.28. 17:15:05

ugyan kit izgat ez?
Téged meg a kínaiak vásárolnak fel kilóra rövidesen, meg a maradék 50%-ban más megkérdőjelezhető erkölcsű népcsoport. Akkor te talán különb vagy az angoloknál? De szaladj aztán magyarázd el gyorsan nekik hogyan kéne az elképzelésed szerint jól gyárat vezetni.legrosszabb esetben nyerő vagy egy udvarias teadélutánra Mr. John Smith-el szigorúan d.u. 5 órakor. Ők tudnak arrafele a baromságon is őszintén röhögni fene az ízlésüket.

Ubul1 2008.10.28. 18:27:26

Látom az értelmesebb barakk azért még mindig jelen van, habár jellemzően kevesebben mint ahogy ebben az országban ez hagyomány már ősidők óta. Meg az is hogy rettentő nagy a kontraszt az ellentétes oldal értelmi színvonala között, természetesen ezt szigorúan kívülről nézve, elvégre hogy jövök én ennek a csőcseléknek a vitájához :D:D! Én csak jókat szórakozom...

Kockásfülű, kutyafej, mindent bele polgártársak, győzni fogjátok ezeket a trógereket!

Csikós bá'(!), nehogy már ilyen hamar kiégtél ebben az autósfirkászi darálóban. Na elismerem én ez kemény stressz hogy mindenkinek egyszerre feleljünk meg, na de belefér egy kis slamposság is, elvégre nem kell értenetek a közlekedésgépészethez, csak szellemeseket költeni róla. Már megszoktuk a hiteltelen marhaságot...

kockásfülűnyúl 2008.10.28. 18:47:54

Ma már nem. Jön a nejem melóból, és még nem csináltam vacsit.
Lehet hogy összeütök egy kis kínait, aztán megyek Muszasit olvasni.

www.totalcar.hu/nepitelet/?op=itelet&cat_id=83059 2008.10.28. 19:35:19

Ubul1!

Csőcselékezel azt sem tudod milyen embereket, és még te oktatsz kultúrából? Ez igen :-)

www.totalcar.hu/nepitelet/?op=itelet&cat_id=83059 2008.10.28. 19:42:28

Ha jól tévedek, akkor talán tavasszal volt egy cikk a tradicionális angol márkákról. Nem tudom ki írta már.

Ubul akkor is mélyenszántó irodalmi stílusban megosztotta az érdemes közönséggel bámulatos nézeteit. Hasonló színvonalon, hasonlóan briliáns érveléssel.

Már akkor tudtam, hogy itt egy zseni született. Bár hozzászólni akkor még nem tudtam, de örültem, hogy tanúja lehettem egy zseniális elme kibontakozásának. Kérlek, taníts minket. Sőt, egyenesen könyörgünk.

Istenem...

AnyádnakPalánkot (törölt) 2008.10.28. 21:01:13

Ubul neked mi a legmagasabb iskolai végzettséged?
Nyócosztály megvan már?

AnyádnakPalánkot (törölt) 2008.10.28. 21:02:53

Két dolgot árultam el magamról, az egyik hogy falun lakom, a másik hogy nyáron vettem egy bicajt.
Az elmúlt két napban Ubul azzal basztat, hogy karikázzak haza a tanyára.
Azt hiszi, hogy ettől én rosszul fogom magam érezni. Ennél egyszerűbb felépítésű ember van az országban?

Ubul1 2008.10.28. 21:55:04

Megjött végre az audi emblémás trabantfahrer is, (már hiányoltam, kitartó a gyerek) ő is nagy etikából eminens gyerek, és súlyos önértékelési zavarral küszködik.
Figyelitek, még ki is tette a hőskölteményét egyenesen nicknévnek!

Ubul1 2008.10.28. 22:04:17

AnyádnakPalánkot 2008.10.28. 21:02:53

AnyátokPicsája 2 napja dácsia szindrómában szenved (mert valamilyen érthetetlen okból bemesélte magának hogy nekem az van) és magát a MTA gyökeres tudós tagjának képzeli hogy magaslóról köpköd arra aki fogott már valamilyen nyéllel ellátott valamit.(tudom te maximum az audibuzi haverod nyelestojását)
AZT HISZI ITT AKÁRMELYIK, HOGY ÉN A GYENGE ERESZTÉSEITŐL ROSSZUL FOGOM MAGAM ÉREZNI?

Csikós Zsolt 2008.10.28. 23:29:08

Ubul1:

de hiszen rosszul érzed magad.

Ubul1 2008.10.29. 00:18:23

Szokás szerint megint képtelen vagy átlátni a dolgok lényegét. De igazad van, reggel kapart a torkom tényleg elég kellemetlen.
Menj nézd meg elkészült e a brigéciol leves a karbival! Az legalább hasznodra válik.

Ubul1 2008.10.29. 00:21:07

Sőt még rosszabbul érezném magam ha motorral kéne elmennem az ország túlfelére trágyaszagban, egy másik csoffadékért, amit ráadásul össze is török faszán rá nemegészen 2 hétre! És ezért nem kicsit hülyének is néznek :D
Na ez elég övön aluli volt?

nick: 2008.10.29. 00:21:10

ubul1:
segítenél a szőlősben?
kidőlt az egyik tuskó, kéne másik, ráérsz?... :-P

előre is köszönöm

...ja, és te többé ne szólalj meg, mert még nem vagy rá méltó - ahhoz előbb az eddiginél sokkal többet kéne ol-vas-nod :-D

www.totalcar.hu/nepitelet/?op=itelet&cat_id=83059 2008.10.29. 01:42:03

Ubul 2008.10.28. 21:55:04

Nyomorult, jelentéktelen életed eddigi 15 éve alatt még autó közelben sem voltál, és te osztod az észt meg parasztozol? Te szerencsétlen, vedd már észre magad, rajtad röhög mindenki. Szünet van az iskolában, hogy így ráérsz?

Azt, hogy ki milyen autóban ül és vezet nap mint nap, talán többek nevében mondhatom, nem te döntöd el. Az már csak mellékes, hogy engem aztán rendkívül érdekel, hogy mit hiszel el meg mit nem. De meg is hagylak abban a nyomorult hitedben, hogy Trabanttal járok. Az ilyenek miatt mennek el az olvasók, az ilyen mocskos szájú kis csírákra senki sem kíváncsi. Ha meg nem tudsz értelmes ember módjára megszólalni (eddig nem sikerült még), akkor húzz inkább a francba. Hasonszőrű haverjaid között biztos nagy vagány lehetsz ezzel a dumával.


Csikós Úr!

Utalt a jóízlés határaira. Hol vannak…?

Jóéjt!

Ubul1 2008.10.29. 07:55:31

nick: Miért tán te vagy a tihanyi apátság könyvtárosnénie? te kis olvasott mókus! Tudom már, te is csak a képeket nézed meg.

Frappáns--mindenköcsögrejutegyR8--haver elkezdte nekem a kúrát: egyre jobban fiatalodok, már eljutottunk 18-tól 15-ig!! Ez a blog jobb mint egy wellness szanatórium, érzem ahogy frissülök tőle!! LOLLLL!
És egyúttal csődöt mondott a ráható készsége (szinte hallom ahogy serceg, úgy felsűlt) Sebaj én is meghagylak a te kibaszott hitedben, mert te is ugyanolyan csíra vagy mint a többi (vagy inkább gyökér, az legalább a föld alatt van) ajudis háwer vérbenforgó szemekkel toporzékol a MUTE gombon, amit megtalált a mindenttudó nokiáján, mert a WoW fórumból valami rémlik, hogy azzal sikerült eltüntetnie őt az adminnak. De nem érti hogy csak nem sikerül elhallgattatni viszont a telefon nem viselkedik vurlitzerként minden híváskor.
Te FASSSSZZZ vedd már észre hogy rajtad meg a szaros spannjaidon röhögök egész nap:DD

Csikós Zsolt 2008.10.29. 08:21:21

Ubul1:

A te lehetőséged az, hogy arc nélkül írogass ide mindenfélét a kommentekbe, bár a nácizásodat kiirtottam.

Az én lehetőségem az, hogy megnyomom a "Kimoderál" gombot. Szőröstül-bőröstül eltűnsz innen. És a TC-ben mindenki ennek drukkolna.

Nem teszem, csak ha tényleg paraszt dolgot művelsz. Te valamiért keresed a lehetőséget, hogy személyeskedhess, nekünk meg generálod a PI-t. Tejelsz, és mi ezért tartunk tégedet. Jó tehén vagy.

Ubul1 2008.10.29. 10:10:19

Köszi, ezért vagyok, és ebben a érdektoleranciában bízok végig. azért még nincs harag, ugye? na ne vetítsd hogy te nem szórakozol jókat itt egyeseken? (tyűjj de tetszik ez az ízes magyarnagyfalusi dialektusod!)
Bajod van vele hogy németül káromkodom?!

Ubul1 2008.10.29. 10:24:08

Azért sokért nem adnám hogy végignézhessem ahogy az egész gyökér TC a kommentjeimre onanizál, te két alkatrészvadászat közben abba az olasz lélekvesztőbe, rácz a seggét verve fröcsög és követeli az azonnali NBH-os eljárást, mivel megint felbaszta az agyát reggel egy városban 50-nel(!) tötymörgő Suzis néni, a winkler meg a karotta a 2 műpánk az asztalnál szétfolyva vihog és issza a szavakat egyenként. A winklernek különösképp előrelépés ez a kiskegyed c. klotyópapír után hogy ilyen tartalmas projekten dolgozhat mint a TC és pofátlanul keres is vele. (hjajj apukám, ha én segg újságíró lehetnék, de valakiknek az érdemi melót is nyomatniuk kell) És néha benéz néhány külsőleg beszerzett ügynök is, aki a következő hőskölteményéhez mazsoláz tartalmi ötleteket a kifakadásaimból. és néha bepörögve megpróbál sztárügyvédi képességet meghazudtolóan kikezdeni néhány itt ugráló önjelölt írnok is, aki nyilván nem alaptalanul magára vette a szitokáradatomat. Miközben ezen én röhögök a legjobbakat.

És apuci, ne részletezd ennyire az adminok mindenhatóságát mert én is gyakorlom egy másik oldalon.

Szabi01 2008.10.29. 13:43:10

Azon töprengtem, hogy minden oldalon előkerül egy-egy ember, akit halálra idegesít, hogy mások nem ugyanúgy látják a dolgokat mint ő.
Az az érdekes, hogy ezek az emberek rá akarják erőltetni a véleményüket mindenkire. Ez persze lehetetlen, így szitkozódnak, személyeskednek, láthatóan halálra idegesíti őket a helyzet.
A végén pedig (Talán felsőbbrendűségének igazolására.) mind valami hasonlót mond: "... néhány itt ugráló önjelölt írnok is, aki nyilván nem alaptalanul magára vette a szitokáradatomat. Miközben ezen én röhögök a legjobbakat."
Úgy látszik ez egy, a fórumokon elterjedt viselkedési minta.
Én nem értek hozzá, de meg kellene kérdezni egy pszichológust, mitől van ez.
Tényleg, nincs itt egy szakember véletlenül, tényleg érdekelne!

Ubul1 2008.10.29. 15:56:57

Bevett forma a rabok fasza ez, mondjad te mennyit és hol fórumozol, gyerek?
Arról meg aztán végképp nincs szó hogy bármennyit is érdekelne hogy ilyen-olyan szirszar hülyeségben a másik mit gondol, mikor tele van az ország balfaszokkal és ez az egész helyen meg is látszik, ha érdekelne hogy más mit gondol bármiről, akkor komplett agymosást indítanék ezellen a "kurvaország" ellen.

Ha azt mondom hogy ÉN RÖHÖGÖK a legjobban azon hogy mások hogy ráharapnak pár személyes lebaszásra és fel vannak háborodva napokig és nyomatják a kontra-szart az értheted szó szerint.
És mint mondod nem értesz hozzá ezért ne is törd rajt a pici eszed mert még megárt. Elég h én konyítok hozzá.
Ez tulajdonképpen majdnem az a szitu mikor bedobok EGY labdát SOK debil óvodás közé és ott erre rövidesen szarráveri a sok kis görény egymást, és napokig káosz van, meg bőgés miközben baromi jól szórakozok:DD

Ubul1 2008.10.29. 16:02:22

Szóval ezt nevezhted kollektív tudatzavarnak ötvözve a kognitív inspirációkkal ami egyénenként változó remélem elég szakszerű volt a rizsázásom. Ráadásul kapóra jön a beadandó marhaságaimhoz az eredmények értékelése, mint élő példás alátámasztás a feltételezett tézishez. Bevett szokás így nyomatékot adni ha valamit kidolgoz az ember. A sok töketlennek meg nem kell tudnia hogy végig hülyítették őket. Mégegyszer ugyanígy különben sem fog lezajlani a dolog.

www.totalcar.hu/nepitelet/?op=itelet&cat_id=83059 2008.10.29. 16:52:59

Ubul

Vicces egy gyerek vagy te. Csak úgy sziporkázol :-)

Ubul1 2008.10.29. 17:47:55

Na figyeled miről pofáztam Szabi! Még mindig itt van ez a marha, mert most teljesen magába szívta hogy sokan leszarják a nyavajás rongyráziságát! (biztos kurva elfoglalt faszi lehet, vagy már végigszámolta máma a milliárdjait, mert nincs más dolga mint itt nyalogatni a szétbaszott hiúságát) Közben már eltelt egy valag poszt ezen a blogon és átvitattunk másokkal merőben más témákat de a hülyegyerek erről mind lecsúszott. Mint nyugdíjas a leszavatolt parízerről a teszkóban. (Ami őszintén szólva nem is baj.)
ROFLOL

www.totalcar.hu/nepitelet/?op=itelet&cat_id=83059 2008.10.29. 18:42:50

Ubul

Nem gondoltál még rá hogy fellépj ezzel a dumával? Nagy sikered lenne. Gondolkozz el rajta, komolyan.

Nem tudom miből hoztad ki a rongyráziságot, de biztos igazad van. Nem tudtam kitalálni ilyen frappáns nevet, mint "Ubul1", így inkább írtam az autóm népítéletét.

Ne a saját életed sikertelenségéből indulj ki, mikor mást megítélsz, mert úgy el is hiszem, hogy állandóan savanyú a szőlő és mások baszogatásába fojtod bánatod. Az időmet úgy osztom be, ahogy akarom. Szakítok időt szinte naponta a [totalcar] olvasására, bár egyre nehezebben.

Szánalmas az erőlködésed. Ami még nem is lenne baj, ha megadnád közben a tisztelet másoknak. Sokan, akiknek itt beszólsz, már rég dolgoztak, mikor te még tervben sem voltál. (Olyan 16 körülire saccollak, a beböfögéseid nem predesztinálnak sokkal többre. Ha mégis idősebb vagy, akkor bocs.) Gondolkodj el magadon, jó tanácsként mondom.

Szép estét!

KuKori · http://ireland.blog.hu 2008.10.29. 23:45:16

Még pár nap és megint suli.... :D Érti-e valaki? :D

Szabi01 2008.10.30. 09:59:06

Na igen, az is elterjedt, hogy ezek az emberek írják a legtöbbet, mert várják a hatást. Persze a másik fél is sokat ír, mert őt is halálra idegesíti a dolog.
Az alaptéma általában már sehol sincs (jelen esetben a kínai autók), de azért az oldalnak ez jót tesz.

Na, erről a témáról ennyit, tényleg tipikus ez a forgatókönyv, sok fórumon lezajlott már.
Van pszichiáter ismerősöm, ha lesz időm kiderítem mi az oka ennek a viselkedésformának.

"Szóval ezt nevezhted kollektív tudatzavarnak ötvözve a kognitív inspirációkkal ami egyénenként változó remélem elég szakszerű volt a rizsázásom."

Igaz értelme nem sok, de ez a mondat nagyon ott van! :-D

Ja igen, egy kis érdemi hozzászólás is:
Szerintem Kína még nem tart ott, hogy minőségi autót gyártson. A marketing persze már megy nekik, és ha így fejlődnek nem soká lesz európai szemmel is jó kínai autó.
Azt, hogy a kínai termékek vásárlásával az ember egy diktatórikus, elnyomó országot támogat, azt meg mindenki eméssze meg magában.

PeterGee · http://sciennet.com/H316758/ 2008.10.30. 10:53:32

Szabi01!

Az a baj, hogy nem nagyon lehet kikerülni, hogy ne támogasd ezt a rendszert. Már lassan minden ott készül. Tehát hiába veszel olyan terméket ami névleg nem kínai, ők rakják össze, tehát támogatod a rendszert.

Persze, ha az van írva valamire, hogy "Made in EU" az sem garancia. A cég ahol dolgozom TV-ket gyárt itthon. Most pár hónapja monitorokba kerülő main-lapokat is csinálunk, de csak egy TV-tuner kerül rá. Sokáig nem értettem miért nem teszik bele ott ahol a lap többi része készül. Azután a főnököm mondta, hogy kínában csinálják a lapokat. Tehát mivel nincs benne a tuner ezért nem késztermék, csak alkatrész, vagy félkész termék. Kevesebb a vám, olcsóbb behozni. Valamint, mivel itt szerelik készre már az lesz ráírva: "Made in EU". Mivel ezt így lehet az eu-ban. Na most akkor mi az ami nem kínai? Ha kiakarják kerülni a nagy vámokat és egyéb szankciókat azt csinálják, mint a Lada ukrajnában. Nincs kerék a kocsin mikor beviszik. Vagyis nem autó mikor elvámolják. Kevesebbet kell ráfizetni. Olcsóbban adható, többen megveszik, nagyobb nyereség. Ha hasonlót csinálnak a kínaiak, akkor az már nem is kínai autó lesz a jog szerint, hanem magyar, szlovák vagy lengyel attól függ, hogy hol rakják rá a kereket, vagy szerelik bele az ajtót pl. És hiddel nagyon sok ember nem is tudná, hogy valójában kínai kocsiban ül. Végig abban a hitben lennének, hogy eu-s a verda, tehát tuti, jó.

KuKori · http://ireland.blog.hu 2008.10.30. 12:56:59

Vigyázzatok a kínai autók fikázásával valahol. Ezek most kóstolgatnak minket, mi az a _minimum szint_ amivel be tudnak jönni. Emlékeztek? Egy csillagos se volt az előző pár csájníz lemezrakás és most mivel próbálkoznak? Ez a költségtervezés. Mi az, amit az európai gyomor bevesz ennyiért. Tudnának jobbat, mert 1.5 milliárd emberből nem hiszem, hogy nincs pár tucat, aki jól megtervezne egy kocsit, főleg, ha a technológia nagy része ott figyel az országban. A másolással is vigyázzatok. Ők nem költenek az alapdolgok kifejlesztésére, megtették mások. Ők lenyúlják és már csak azt kell fejleszteniük. Melyik lehet az olcsóbb? :D

Nem hülyék ezek, én azt gondolom, hogy 3 év múlva szépen csendben beszivárognak a mindennapjainkba, 5 év múlva meg már akár megszokott látvány lesz napi 5-6 db kínai kocsit látni az utcán. Én is már nem egy kínai buszt láttam és nem csak BP környékén.

Szóval jó lesz észbekapni a régi nagy gyáraknak.

kockásfülűnyúl 2008.10.30. 16:04:38

A TC küldhetne kémkedni valakit, hogy időben fel tudjunk készülni az offenzívára. Ja, ha meg már ott van, elmehetne taxisnak -tartós teszt.

wartburger · http://pecoshop.fw.hu/ 2008.11.01. 21:16:23

Szerintem 10 év múlva a Mo-n eladott autók fele már kínai lesz és minimum a koreaiak szintjét fogja hozni. Már látom a hírt: "A (aktuális) miniszterelnök felavatja a kiokusinkay első mo-i összeszerelő üzemét.

wartburger · http://pecoshop.fw.hu/ 2008.11.01. 21:17:33

Ja és kínaiak fognak dolgozni benne.
süti beállítások módosítása