A Suzuki méltán büszke

Hahaha! Óóóóó!

  2008. október 03. - RT76

A szerzőről még nincs információ feltöltve!

A szerző még nem publikált a Totalcaron

Miért nem a ... lett az év autója?
2008-11-17 17:43:00

Szóval az Insignia az. De most miért? Tényleg? Akkor már miért nem a Skoda Superb ? Abban legalább van egy

Harci bálna Amerikából
2008-11-14 11:08:00

Aszongya Zoli nevű olvasónk, hogyaszongya: "Szia, a Mercit vagy egy honapja kaptam le Julian-ban. Vagy 60-70 km-re

Az autóbuzi szemüvege
2008-11-12 01:17:00

  Nem tudom, mihez kötöttem volna a dolgokat az automobilizmus előtt. Talán névről ismertem volna a falu

Családi barátkozás a Mazda6 kombival
2008-10-30 13:00:00

Miután Winkler kissé fanyalogva, minden lelkesedés nélkül számolt be magazinunk hasábjain kalandjairól a


Akármekkora légyen is a válság, kóvályogjon bár az összeomlás szélén Amerika autópiaca, a Suzuki szekere jól szalad. Legalábbis erről regél a cég sajtóközleménye, melynek címe:

A Suzuki sikertörténetének legújabb fejezete

No nem valami izgalmas fejezet, de talán interaktívan érdekesebb. A közleménybe különböző tetszésnyilvánítási formákat helyeztünk el, így most akár sitcomnak, mű-közönségzajos szappanoperának is elmegy. És persze a suzukisták lelkes és méretes táborát sem rövidíthetjük meg azzal, hogy nem közöljük az anyagot. Hát íme - jó szórakozást!

A Suzuki sikeresebb, mint valaha. A 2006-os pénzügyi évben a vállalat összértékesítése átlépte a 3 billió jenes határt (18,8 milliárd euró*). Egy évvel később, a 2007-es pénzügyi évben már 3,5 billió jenes konszolidált árbevételt könyvelhettek el, ami 10,7 százalékos növekedés az előző évi értékhez képest (21,9 milliárd euró), 2,41 millió autó, és 3,34 millió motorkerékpár eladásának köszönhetően a világ 193 országában és régiójában. A nettó bevétel a hetedik egymást követő évben múlta felül az előző év teljesítményét.

A Suzuki 1955-ben kezdett el autókat gyártani. Az összautógyártás 1989-es pénzügyi évben lépte át a 10 milliós határt, az éves termelés pedig az 1990-es pénzügyi évben múlta felül először az 1 millió egységet. Az éves autógyártás a 2005-ös pénzügyi évben meghaladta a 2 milliós tervet, a cég összautógyártása ugyanebben az évben elérte a 40 millió darabot.

 

 

A kereslet Európában a Suzuki személygépkocsik iránt folyamatosan nő. A vállalat első, Európába exportált autója a Fronte volt, 1968-ban. A Suzuki az elmúlt évtizedek során idén márciusig összesen 4,5 millió autót exportált az európai országokba. A cég a 2008-as pénzügyi évben 2,63 millió autó értékesítésével számol, ami 9,5 százalékos növekedés az egy évvel korábbi tervhez képest. Az európai piacokon várhatóan 374 000 autót adnak majd el, ami 8,7%-os növekedés a tavalyival összevetve.

A következő három év folyamán a Suzuki az értékesítési darabszám további gyarapodásával számol. Az expanziós tervek része egy 750 milliárd jen (4,7 milliárd euró) értékű befektetési csomag is. A vállalat a 2010-es pénzügyi évre 2,95 millió autó értékesítését tervezi, a motorkerékpár-eladásokban ez a szám 4,4 millió. Az összárbevétel várhatóan eléri a 4 billió jent (25 milliárd euró).

 

 

A Suzuki története

Stratégiai modellek

A Suzuki első, világszerte forgalmazott stratégiai modellje a Swift volt, amelyet Japánban, Magyarországon, Indiában, Kínában, Indonéziában, Tajvanon és Malajziában gyártanak. Idén márciusban - három évvel és nyolc hónappal azután, hogy az első Swift legördült a japán szerelősorról - a Swift összesített termelése elérte az egymillió darabot.

A második a Grand Vitara, amely az első generációs Vitara-sorozat továbbfejlesztett változata. 20 évvel ezelőtt a Vitara volt az első képviselője a kompakt, sportos járművek osztályának. Eddig több mint 2,5 millió Grand Vitarát gyártottak a világban.

Ezt követte az SX4, amely egy sportos crossover, vagyis több kategóriába is besorolható jármű. Olyan kiváló a felépítése, hogy a Suzuki ezzel nevezett be a World Rally Championship (WRC) versenysorozatba.

Mindez majdnem pontosan 45 évvel azután történt, hogy a Suzuki részt vett az első Japán Nagydíjon 1963-ban.

 

Míg a Swift, a Grand Vitara, és az SX4 a sportosságra törekszik, addig a Suzuki negyedik, világszerte forgalmazott stratégiai modellje, a Splash inkább a családokat állítja a figyelem középpontjába. Ez az autó a miniegyterűek új generációját képviseli, azét a kategóriáét, amelyet éppen a Suzuki hozott létre a WagonR-rel. A Splash példa azokra a hatékony ötletekre, amivel egy kompakt autó kielégíti a családok szükségleteit. A Splash az első Suzuki, amelyet Európában állítanak elő, és innen szállítanak vissza Japánba.

Párizsban a Suzuki bemutatja az új, ugyanakkor legkisebb, világszerte forgalmazott stratégiai modelljét: ez az Alto. Annak a kocsinak a nevét kapta, amely Japánban majdnem 30 éven keresztül uralta a minikategóriát. Az autó tervezése során a környezetvédelem került a középpontba.

A Suzuki Alto története - egy környezetbarát, stílusos kompakt kisautó

A Suzuki a 2008-as Párizsi Autókiállításon mutatja be a teljesen új Altót, a Suzuki ötödik, és egyben legkisebb világszerte forgalmazott stratégiai modelljét.Az új Alto ötvözi a szemet gyönyörködtető dizájnt és a könnyed, városi mobilitást. Mindezt nagy hatékonysággal teszi: az üzemanyag fogyasztása és szén-dioxid kibocsátása csekély. Ez tökéletesen megfelel a Suzuki Way of Life! filozófiájának. Az Alto a Suzuki világstratégiája második fázisának második autója. Ebben a szakaszban a mérnökök a felhasználó-központúságra és a családtagoknak kínált szolgáltatásokra koncentrálnak. Az új Alto a komfort és a kényelem magas szintjét kínálja úgy, hogy a kocsi karosszériája rövid. Mindezt egy olyan formatervbe öltözve, amely kombinálja a sportos, európai ihletésű vonalakat a nagyszerű aerodinamikai formákkal.

Az új Alto jól példázza azt a tudást, amely a Suzukit kiemelkedően sikeres miniautógyártóvá tette Japánban. Ez a tapasztalat indokolhatta azt is, hogy a cég olyan kisautókat gyártson, mint a Swift, amely az egész világon keresett modell. Az Alto azoknak készül, akik környezetbarát, az autózás élményét is nyújtó járművet akarnak vezetni. A vállalat célja, hogy 2009 márciusát követően évente 60 ezer Altót értékesítsen az európai piacokon.

A Suzuki Motor Corporation azon fáradozik, hogy mindenki számára érthetővé tegye a környezettudatos autók és motorok fejlesztésének előnyeit. A vállalat célja a járművek környezetre gyakorolt negatív hatásának továbbcsökkentése, például olyan nulla CO2-kibocsátású, üzemanyagcellás járműkínálat kialakításával, ami a föld korlátozott mennyiségben rendelkezésre álló erőforrásainak jobb kihasználását teszi lehetővé.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://belsoseg.blog.hu/api/trackback/id/tr71692715

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Laceeka82 2008.10.03. 12:35:39

mi a titok? mindenki tudja.Csinálj olcsón egy aránylag megbizható autót, majd add is olcsón.De úgy sem fogják kp-ért megvenni, ezért add oda ingyen(még láttam most olyan akciót is, hogy még ők adnak 200ezret..lol :D) és a kamatokkal, szervizzel, mindennel együtt egy kétmilliós autót igy eladnak 5-6millióért :D és kész, mert a sok marha csak annyit lát, hogy pénz, igazolás, minden nélkül lehet vinni a suzukit :D

sipike78 · http://www.szabolcsswift.hu 2008.10.03. 12:40:37

Laceeka82, tegyük hozzá, hogy itt, Magyaroszágon.
Amúgy India+Pakisztán igen sokat lendített azon a szekéren. A kínai autóiparról meg anno Orosz doktor számolt be olvasmányos módon.

Sandokan66 2008.10.03. 12:41:48

Igen, en is igy latom. Viszont ha valaki nem ad a sztereotipiakra az nyugodtan vegyen Suzukit. Vegul is olcso, megbizhato, mi kell meg? En speciel nem vennek, de nem itelem azokat akik megteszik.

megint 2008.10.03. 12:46:18

"stílusos kompakt kisautó", ez gondolom vicc volt

2T1cyl 2008.10.03. 12:47:45

Sokan beleesnek abba a hibába, hogy nem olvassák el az apróbetűs részeket, és felelőtlenül vállalnak olyasmit, amit közel sem képesek teljesíteni. Ezt igazolja a bankok által visszavett autók tömege(márkától függetlenül). Aki pedig tudja vállalni, mert van miből, tegye bátran. Remélem, a Suzukit nem vásárolja majd fel semelyik gyártó, már így is olyan kevés a különálló gyártó a világon(itt nem a szövetkezésre, hanem a konkrét megvételre gondolok).

ommm 2008.10.03. 12:55:57

Flott kis PR, a jobbik fajtából, az szent.
De azért találós kérdésként a "keresse meg az SX4 WRC és az SX4 GC közös alkatrészeit" :)
De ez midennütt így van természetesen.
Jól megy a szekér, ezek szerint, Gratula!

biker_kolee 2008.10.03. 13:19:19

Viszont néha azok a sound-ok nem kellenének oda... Most miért kell szegény Suzukisokat kiröhögni azért, mert próbálnak betörni a wrc-be? :))

RT76 2008.10.03. 13:23:17

Nem azért, mert WRC-znek, hanem mert azt írják, hogy SX4=SX4 WRC.

Salvia Divinorum (törölt) 2008.10.03. 13:27:57

Közös alkatrészek:
embléma,lámpák és őőőőőőőőő... :D

Mikor lesz a Suzukinak egy normális kombi autója amibe befér egy 4-5 tagú család rendesen, csomagokkal? (Mármmint Magyarországon, lehet h máshol árulnak, nemtom).

Nem tudom mi értelme volt/van/lesz ennyi "Polo" méretű autót
(szAltó,Stift,eSikszét,Vagyonőr+)

Salvia Divinorum (törölt) 2008.10.03. 13:30:28

gyártaniuk... Ez lemaradt :D

Egyébként WRCben már szereztek pontot is ha jól tudom.

Bútor Robi meg alázza a nagyobb kategóriásokat a kis Swifttel :D

ps3peter 2008.10.03. 13:39:47

Normális méretü Suzuki? Van: Grand Vitara. Nem is rossz, múltkor elhoztam egy hétvégére, csak a Renault dízelmotor ábrándított ki. Szerencsére már egy-két hónapja van normális motor is benne, egy 3.2-es benzines, csak ezt még nem sikerült kipróbálni. De egyre valószinübb, hogy ez lesz a következö, ha lejár a bömös ideje.

feketenap · http://www.zoldszempont.hu 2008.10.03. 13:46:25

Nem csak a kombi hiányzik.
Egy rendes közepes osztályú típus, egy saját dízelmotor, egyterű-például.

Mindamellett, hogy általában megbízhatóak, és pofásak - bár ez ízlés dolga - az új Suzukik, azért határainkon túl korántsem ez a típus határozza meg az utcaképet. Egy igazi Ny-európai aratáshoz még mindig nincs modelljük. Esetleg a GVitara, de abból már az új is régi.

saki05 2008.10.03. 13:47:50

psc3péter

Mi a bajod a Renault dízellel tán az,h feleannyit eszik vele mint a 3.2es benzinessel?

hottentotta 2008.10.03. 13:58:00

a sedan sx4 nem is olyan kicsi... még a sedan F astra után sem.. :-)

Márko01 2008.10.03. 14:02:08

Éljenek a BMW-k! Amúgy a Renault dízelnek nincs köze a Suzukihoz szerintem.Fiat dízelek nem?

saki05 2008.10.03. 14:13:23

én is úgy tudom a mostani 1.9es dízelek fiat eredetűek az előző grand vitaráknál volt renault.

Kifordított kacagány 2008.10.03. 14:22:36

feketenap 2008.10.03. 13:46:25
ne aggódj, az is meglesz. ha máshogy nem, úgy, hogy megpróbálják feljebb léptetni a modelljeiket. nézd meg a régi meg az új sztiftet.

amúgy jó kis szöveg volt, csak a végén attól a környezetvédelmi ömlegéstől kaptam hányingert. roppant környezettudatosak, miközben azt próbálják elérni, hogy az olcsó autóikat minél szélesebb réteg vásárolja és olyanok is vegyenek autót akiknek eddig eszébe sem jutott. valahogy nekem nem fér össze a spórolunk pár %-ot a fogyasztáson, csak hogy 2x-3x-sokx annyian használhassanak autót törekvés a környezetvédelemmel.

ps3peter 2008.10.03. 14:25:07

A Renault-dízellel mentem egy hétvégét, borzasztó gyenge, iszonyúan hangos, nagyon erösen remeg. Tuti hogy nem Fiat, azokat az VM-Motori 1.9-eseket is próbáltam már mindenféle C Vectrában 120 és 150 lóerövel is, összehasonlíthatatlanul kulturáltabbak.
A fogyasztása meg annyi amennyi, ha spórolni akarnék, akkor az 530i-böl egy Splash-be ülnék át... (álmomba se jöjjön elö...)
Amúgy meg ha zavarna a fogyasztás, akkor egy direktbefecskendezös gázrendszer lenne az elsö ami belekerülne.

29 Palms 2008.10.03. 14:30:36

A mostani az bizony Renault dízel...az előzőben meg PSA volt. Az SX4-ben van Fiat dízel.

saki05 2008.10.03. 14:35:59

ps3peter

Azt én is megfigyeltem hogy a Renault 1.9es dízelei nem éppen a legkulturáltabb járású motorok az 1.5ös dizele sokkal csendesebb és kevésbé ráz.

szakmernok 2008.10.03. 14:36:42

Laceeka82 szerinted a 6 millás passatból nem lesz 9 mire kifizetik?!

29 Palms 2008.10.03. 14:38:34

Nem, abból 12 lesz.

szakmernok 2008.10.03. 14:38:46

Kacagány!

az új swift is kisautó ahogy az előző is az volt.vagy az új már alsó közép?

saki05 2008.10.03. 14:38:50

29Palms

az sx4 1.9ese lehet Fiat de az 1.6os az PSAmotor az szent.

ps3peter 2008.10.03. 14:43:21

A Swift (1.3) és az SX4 (1.9) dízelei a Fiattól származnak, ezeket barterbe kapják, átmatricázott SX4-gyel fizetnek érte (Fiat Sedici).

29 Palms 2008.10.03. 14:44:17

Saki05, igazad van. A fene se tudja már ezt követni, gyárthatnának egy jó 400 lóerő körüli benzinest, úgy 5000 köbcenti körül, azt rakhatnák mindenbe, és nem lenne többet ilyen vita.

morety turi fakanal 2008.10.03. 14:51:05

Nekem most már/még nincs Suzukim. De szurkolok a márkának.

Szerintem a józan üzletpolitika a sikerük titka.

b[ALien] (törölt) 2008.10.03. 15:54:29

Chevy Cobalt dízel lesz az :))))

Suz 2008.10.03. 16:11:09

Nem azt írták, hogy SX4=SX4 WRC, hanem azt, hogy annak az alapjaira épül.
A C4-nek vajon mennyi közös alkatrésze lehet a C4 WRC-vel? A Swift és anno az Ignis a JWRC-ben remekül helytállnak.
Mostanában minden gyártó a környezetvédelemről prédikál. Emellet szeretnék növelni az eladásaikat is. Ez természetes, ez az üzleti érdekük. Ha csak a környezetvédelemre koncentrálnának, akkor nem gyártanának autókat.

sipike78 · http://www.szabolcsswift.hu 2008.10.03. 16:33:24

Khmm... Hajlamosak vagyunk megfeledkezni a Balenoról és a Lianáról, amit méltatlanul háttérbe szorított a cég. Persze, ebben a kategóriában nem rúghatnak labdába a fricc és francúz verdák mellett.

A sok kicsi sokra megy politikája ezek szerint kifizetődő, bár, a korábban szólóval egyetértve nem látom a logikát a Swift és a Splash együttes legyártásában és sztárolásában.

[] (törölt) 2008.10.03. 17:19:55

"A közleménybe különböző tetszésnyilvánítási formákat helyeztünk el, így most akár sitcomnak, mű-közönségzajos szappanoperának is elmegy."


Én inkább szar poénnak nevezném.

Osscar 2008.10.03. 17:22:03

Sziasztok,

Kicsit védeni szeretném a szuzukisok oly sokat támadott és lenézett táborát. Jómagam szintén ide tartozom, azértis értem meg a szuzukis lelket. Szóval a szuzukis az csóró. Jöttök mindíg, hogy ennyi pénzből néhány éves rönót, fiátot, neadjisten bmw-t, vagy mergát is meg lehetne venni, Teljesen igaz. Mivel vezettem már ilyeneket, tudom, sokkal jobb autók, Csakhogy az új buzukit vevők a vétellel és hitelvállalással már ki is költekeztek. Nekik nem marad már pénzük az esedékes hátsóhíd, gyűrűszett, vagy esetleg csak telókészlet cseréjére, amit a hasonló árú nem új kocsik vásárlásánál illik megfizetni. Ezek a jóemberek nem szeretnének lerohadni pár évig az útszélén és nem szeretnének esetleges komoly értékőű alkatrészcserék után fizetni. A buzukisok segge kilóg a nadrágból, ha nemlenne ez a márka, valami rohadt zsigával, vagy tizenéves nyugati csodával poroszkálnának előttetek és eregetnék a jóféle retket a levegőbe. A buzukisok jószándékú emberek, szeretnének haladni a korral minimál pénzből. Tudják, hogy kocsijuk sosem rmlik el és tolerálja a megkésett olaj, vagy váltóolajcserét, a gyertyákról nemis beszélve. A szuzisok zárkózott emberek, nincsen ismeretségük a guruk világából, ezért csak a hiv. szervizekre hagyatkoznak, amik drágák, így bújják a netet és gépkönyvet, hogyanis húznák a kopó, fogyó alkatrészek cseréjét mégtovább. Légyszives ne utáljátok a buzukist, Ő is venne szíve szerint egy klasszik autót, olyan tizenegynéhány éveset, ha volna szerelőmágus barátja és jövedelmi viszonyai megengednék az esetenként befigyelő 80-100-ezres fődarabcseréket. Ezek az emberek fizetésből élnek és bár új kocsit hajtanak, csórók. És azért mennek lassan, mert nem bírnának egy kis büntit sem kifizetni, nomeg a benzinen is szeretnének spórolni. NE BÁNTSD A SZUZUKIST, HA ÚTBAN VAN, ELŐZD LE ÉS ÉREZZ VELE EGYÜTT, MERT KORLÁTOLT ÉS SZERENCSÉTLEN.

Kösz.


szia.

sipike78 · http://www.szabolcsswift.hu 2008.10.03. 17:25:16

hu54400, inkább ne szólaltál volna meg...

Érdekes 2008.10.03. 17:48:36

"hu54400 2008.10.03. 17:22:03"

"Jómagam szintén ide tartozom MERT KORLÁTOLT ÉS SZERENCSÉTLEN."

Önkritika rulez.Otthon szoktad magad verni?

Érdekes 2008.10.03. 17:51:40

Amúgy én is szurkolok a buzukinak, nekem is az van :D Hát nem tudom mennyire csórók, meg mennyire mennek lassan, de ez inkább a régebb buzukisokra igaz..az új 3-4 milla körül van..Én mondjuk még költöttem rá...Na mind1, a lényeg, ha a minimálus tuning, effektive olcsó hozzá.És a szervíz se halálos.Az alkatrészek olcsók hozzá...Szinte az ABCben is lehet kapni, ezt azt a swifthez.. :D

ps3peter : Jól látom a 530 után, Vitarát akarsz?höh :)

saki05 2008.10.03. 17:51:45

hu54400
Igen rengeteg igazság van az írásodban sajna most a suzukisok fognak téged lehurrogni azok közül is a hátrafordított bézbólsapkás lakótelepi hülyegyerek félék akik a suzukijukat versenyautónak nézik.
Egyébként szüleimnek is suzukija van én beszéltem rá őket 8 éves és az égegyadta világon semmi baja nincs ők nem csinálnak presztizskérdést az autóból azt a 8-10ezer kmt pedig amit megtesznek vele évente arra nem kell szuperkényelmes húdekeményvagyok autó ráadásul még vagy 20évig elmegy gond nélkül ilyen futásteljesítmény mellett.Addig is minek fizessenek 100ezreket különféle biztosításokra évente..

esde 2008.10.03. 18:03:22

értem én hogy hurrá....!!!

de ez most jó e nekünk nem suzukisoknak vagy nem, mert én csak azt látom egyre több új autónak látszó tárgy rohangál az utakon arra alkalmatlan, és méltatlan emberek "tulajdonában" és "irányítása" alatt

jó ez nekünk?

mégiscsak alsó hangon egy tonna vas olyan embernek aki nem tud félrerakni egy kezdőrészletnyi pénzt???

én azért majd ezentúl is olyan autót veszek hogy egy suzuki ne tehessen benne nagy kárt, nem érezném biztonságban se magam, se családom ha olyan emberek közt egyenlő esélyekkel kéne közlekednem akik úgy vesznek autót hogy nem is veszik, meg nem is autó

a kispénzű családokat sajnálom hogy elhiszik hogy nekik jó ez

a pénztelen naplopó de a jogaikat nagyon ismerő fajtának meg kívánom csukja magára mihamarább

aki e két csoportba nem tartozik meg inkább gyűjtsön még egy kis pénzt és vegyen autót, vagy megérdemli

saki05 2008.10.03. 18:34:06

esde

évi pár ezer kilométerért mi a csakraiszűzmáriának vegyen más drága autót a suzuki pont jó.Itt a lényeg a megbízhatóságon és az olcsón fenntartásról van szó,különben pedig nem csak a szegények veszik mert sok újépítésű ház előtt áll suzuki csakhát nem nem egyformák az értékrendek :)

Kifordított kacagány 2008.10.03. 18:34:11

szakmernok 2008.10.03. 14:38:46
nem, de mégiscsak egy minőségi ugrás. nagyobb, erősebb, biztonságosabb. még az is elképzelhetőbb, hogy egyes vásárlói szemében egy nagyobb kategória az előzőhöz képest.
ha valaki lecseréli az autóját, akkor nagyobbra, jobbra akarja cserélni. a suzukinál is tisztában vannak ezzel, ezért típuson belül nyújtottak alternatívát azoknak akik jobbat akartak(meg azoknak is akik nem, de nem tudtak ellenállni az új csillogó verzió csábításának). persze teljesen meglepő módon most majd lesz mégkisebb típus is azoknak akik eddig bringával, vagy ezer éves szarokkal jártak. mert ugye amellett, hogy nem akarják elveszíteni a jóltejelő kuncsaftokat, újakat is kell szerezni.
és ezt mások is így csinálják. nemigen láttam olyan kisautót mostanában, aminek az új verziói ne akartak volna nagyobbnak tűnni az előzőnél.
később persze majd a sztiftet is cserélni kell, addigra lesz már egész biztosan alsóközép alternatíva is


saki05 2008.10.03. 17:51:45
ja, az önjelölt versenyzőket én is hiányoltam az írásból:)

Kifordított kacagány 2008.10.03. 18:42:33

esde 2008.10.03. 18:03:22
tény, hogy nem ártana vásárlás előtt egy kérdőívet kitöltettni. és nem csak a suzuki vásárlókkal.

1., Megsértődne-e ön, ha egy nagyobb autó elhajtana ön mellett
a, igen
b, nagyon
c, a rohadt geci

Érdekes 2008.10.03. 18:49:55

"Kifordított kacagány 2008.10.03. 18:42:33"

"1., Megsértődne-e ön, ha egy nagyobb autó elhajtana ön mellett
a, igen
b, nagyon
c, a rohadt geci"

Ugyan miért kellene megsértődni, egy kopaszodó ronda kövér managerre vagy igazgatóra aki Q7-ben pöffeszkedik?Vagy minek kellene megsérdődni a kancigányra aki új 7-esben pöffeszkedik, mert összelopkodta?Van ezeknek bajuk..meg lesz is :) Az a legbutább aki az ilyenekre irigy :)

ps3peter 2008.10.03. 18:55:23

@Érdekes
Jól látod, tényleg tetszik a Vitara V6, de a vásárlásig még el fog telni vagy két év, ugye a BMW még csak másfél éve van meg, még vagy százezret beleteszek. Amúgy minden autót megunok kb. egy év alatt, nem tudom ezzel más hogy van, nálam így. Sajnos éves használattal rohadt sok lenne az értékvesztés rajtuk, így 2-3 évente cserélek (általában alig használtra kb. 50 ezer km-rel), de még így is sokba kerül...
A Vitara meg korrekt autó, tetszik a belseje is, tud mindent ami kell (navi, klíma, bör, ülésfütés), mert az ember egy idö után rájön, hogy teljesen felesleges dolog az elektromos kormány és ülésmozgatás (BMW), meg hasonló "überluxus" dolgok.

esde 2008.10.03. 19:04:45

na az újépítésű házak érnek is annyit mint egy ilyen autó:D

pontosan értékrendbeli különbség, megveszek-e valamit ami úgy néz ki mintha? vagy nem, legyen az egy ház alakú, vagy egy autó alakú tárgy???

no itt kezdődnek a gondok, mert egy házat is meg lehet építeni tisztességesen, és egy autót is, vagy a piac törvényei szerint a leghatékonyabban

a mai új házak is pont ezt követik (a kevés kivételtől eltekintve) tehát ne legyen annyira szar hogy ne lehessen eladni, és hogy egy szakmailag hozzá nem értő is sikoltozva elrohanjon

én évi pár ezer km-t boldogan teszek meg a saját autómban és nem tartozok senkinek, és semminek és embernek is érzem közben magam, ugyan így a lakással

és azzal remélem mindenki egyetért hogy ma értékrend tekintetében nem áll épp magaslaton az oly sokat magasztalt civilizációnk

mond e az valakinek hogy többet markol kevesebbet fog?

Kifordított kacagány 2008.10.03. 19:26:20

Érdekes 2008.10.03. 18:49:55
mégis sokan vannak akik nem bírják elviselni, ha egy ilyen megelőzi őket és keménykedni kezdenek. a kérdőív nekik szól:)

0Peti0 2008.10.03. 19:38:34

Uraim,lehet itt fikázni a SUZUKI-t meg aki SUZUKI-t vesz. De ne felejtsük el azt hogy évről-évre egyre többet adnak el,és nem csak itthon hanem külföldön is. Ez engem arra enged következtetni hogy amit csinálnak az jó,megbízható és a vásárlóközönségnek tetszik. Az hogy bizonyos márkakereskedések mindenféle csábító ajánlattal kecsegtet az csak nekünk jó,de nem kötelességünk megvenni.Halottam már olyat,hogy valaki azon röhögött hogy avval próbálnak eladni SUZUKI-t hogy adnak ajándékba egy robogót.Kérdem én hogy akkor evvel az autót minősítették,hogy esetleg egy kismotort kell adni ajándékba hogy vigyék? Lófaszt,ez a márkaképviseletek közti versengés eredménye.Én Pesten láttam olyat hogy egy Mercedes-Benz márkakereskedés avval hirdette az új "c"-osztályt hogy Opel Agilát adnak ajándékba. Akkor a Merci most egy fos mert ajándékot adnak hozzá. A SUZUKI versenyzési múltjáról meg annyit hogy sok márka szeretné elérni azt amit a SUZUKI a PIKES PEAK versenyeken elért,gondolok itt a máig megdöntetlen időeredmény és az évek óta tartó elsőség,vagy a Swift S1600-al elért bajnoki cím az első évben rögtön,vagy az Sx4wrc pontszerzése a második évben. Egy szónak is száz a vége,nekünk MAGYAROKNAK büszkének kellene lennünk hogy valamennyire nekünk is van közünk ezekhez az eredményekhez,ugyanis az Esztergomi gyárban MAGYAROK dolgoznak a SUZUKI Sport Europa részlegén megint csak MAGYAROK dolgoznak. De hát mi sajnos ilyenek vagyunk lefikázzuk azt is amit mi csinálunk.

Kifordított kacagány 2008.10.03. 19:43:41

azt se felejtsük azért el, hogy a tesco virsliből is évről évre többet adnak el.
tudom, hogy a suzuki nem virsli, de valahogy ez jutott eszembe ezekről az eladásokról:)

Ex Termesz · http://karvolt.blog.hu 2008.10.03. 19:58:02

évről évre kevesebb Tavriát adnak el, ezért a Tavria jó.
évről évre több BMWt adnak el, ezért a BMW rossz, amit minden önérzetes óvodás leköp.
érdekes logika :)))

0Peti0 2008.10.03. 20:09:14

Kifordított kacagány amit írsz abban teljesen igazad van.De nem tudom észre vetted e azt hogy Magyarországon élünk ahol az emberek nem feltétlen a gazdagságukról híresek.Örülnöd kéne annak hogy itthon van egy olyan gyár ami megbízható "olcsó" autókat gyárt nekünk,azért nem írtam hogy szép is mert ez ízles dolga. Nekem tetszenek az autóik. Ha te megteheted hogy egyéb más márka palettáiról választasz magadnak autót,annak hidd el én örülök a legjobban mert én a hozzád hasonló emberekből élek,aki azt mondja nem veszem meg az alacsonyabb áru SUZUKI-t mert sznob vagyok inkább veszek más problémásabb márkát,majd én megmutatom a szomszédoknak nekem telik Opelra,Skodára,vagy ne adj isten Bmw-re aztán mikor a szervizben szöszmötölnek a kocsidon hogy hát kedves uram ez egy klímavezérlő egy fél futómű esetleg egy gyujtáshíd kell bele (csiliókért)akkor verd a melled hogy neked nem kell Tescos virsli.

Suz 2008.10.03. 20:52:51

Suzukim van, de nem vagyok csóró, nem lóg ki a seggem a gatyából. Vehettem volna más autót is.
Nem 0%-ra vettem. Nem csak Suzukikat vesznek hitelre.
Nem szüttyögök az úton.
Nem idegesít az, ha megelőznek, de az ellenkezőjét elég sokszor tapasztalom. A többi autós agresszív a Suzukisokkal szemben, csak az ellenkező nézet terjedt el hibásan.

Kifordított kacagány 2008.10.03. 20:58:37

0Peti0 2008.10.03. 20:09:14
félreértesz, én örülök annak, hogy itt van ez a gyár. bár lenne több is. nemtetszeni is csak néhány tulajdonosa(illetve azok viselkedése) nem tetszik az autónak.
a tesco-s virslit csak a "sokat visznek belőle, biztos jó" analógiádra mondtam, mert ez jutott eszembe. de nem akartalak leszólni se téged, se az autódat.
ami pedig a költségeket illeti, azért az nem annyira egyértelmű, mint ahogy azt te elgondoltad.

Kifordított kacagány 2008.10.03. 21:02:17

Suz 2008.10.03. 20:52:51
tényleg nem csak a csórók vesznek. a főnökömnek a cls merci mellett van vagy kettő.
viszont a suzukisokkal szembeni nézet bármennyire hihetetlen számodra, sokszor megalapozott.

Suz 2008.10.03. 21:13:22

Kifordított Kacagány
Nos, én magamból indultam ki, mások viselkedésére nincs ráhatásom. Az általánosítás akkor sem tetszik.
Akik a Suzukisokat csesztetik folyton, sajnos saját magukat nem veszik észre.
Még valami: Nekem sem a Merci, sem a BMW, sem az Audi stb. márkájú autókban ülőkkel sincs semmi bajom. Kivéve, ha látom rajtuk az agresszivitást, amit az autóm márkája vált ki belőlük. Ilyen azért elég gyakran előfordul. Mégsem általánosítok.

Maci_GSXR1000 2008.10.03. 21:24:00

A bátyámnak suzuki motorkereskedése van, a csajom a a legnagyobb suzuki márkakereskedésben dolgozik, (nekem BMW-m van) de annyit elmondhatok amíg lehet kapni olcsó viszonylag megbízható tucatszart, addigt a parajok venni is fogják. Nem számít, hogy használtan képtelenség eladni, csak egy másik, új suzukiba tudják beszámíttatni, a §% kezdős 120 hónapos emberkéknek tökéletesen megfelel az a kocsi...

Kifordított kacagány 2008.10.03. 21:24:14

kb 10 suzukis közül akiket ismerek van egy kispolgári(a szó kellemetlenebb értelmében), egy "autoversenyző" és két béna. a többi teljesen normális.

2T1cyl 2008.10.03. 21:27:24

Akkor most min vitatkozunk megint? Miért vele és miért nélküle...ezt mindenki döntse el maga. De ne felejtsük el, hogy csak az alapján, hogy milyen autót vesz és hogyan, ne ítéljük el az átlag magyar polgárt. Ítélkezni ott van a bíró. Ha meg magának csinál anyagi csődöt egy számára nem megfizethető hitellel, és erre az uccsó utáni pillanatban döbben rá, hát kérem az vessen magára.
Ja és, ha Suzukival mennék és akárki, aki megelőz megjegyzést tenne az autóm miatt vagy csak úgy "lehülyeszuzukis"-ozna, már miért ne kapnám fel a vizet? Nem hisztérikus kiborulás lenne belőle, de kiállnék magamért.

IQLight 2008.10.03. 21:40:07

Maci_GSXR1000 2008.10.03. 21:24:00
"amíg lehet kapni olcsó viszonylag megbízható tucatszart, addigt a parajok venni is fogják"

ugyanez igaz a drága, megbízhatatlan, presztízs-szarokra is, maradjunk ennyiben.

Leptinotarsa decemlineata 2008.10.03. 21:49:01

Olyan ez a PR cucc, mintha a kormány írta volna:"A világ lejobb államában élünk".

Nekem nincs bajom a Suzukival. A kategóriában a Swiftet osszevetve a Fiestával (ezt a kettőt vezettem a kategóriában), rám a Swift lényegesen jobb benyomást tett (pl. a 80 kilómmal elfértem az ülésen). Azt éppen nem értem, hogy a Splash-re mi szükség van a Swift mellett.

Arra azért kiváncsi vagyok, hogy a miniatürizálás terén, tudnak-e még valami kisebbet az Altónál is.

Az azonban tény, hogy az értékvesztése csak a pengőjéhez hasonlítható.

Suz 2008.10.03. 21:55:42

Már az is baj, hogy kisautókat (is) gyártanak.
A P107-eset, vagy a c1-et ismeritek?
Vagy azok nem kis autók?

0Peti0 2008.10.03. 21:58:59

Maci roppant fontos volt kihangsúlyoznod hogy "nekem BMW-m"van. Ez a csajozós szöveged is? És még a SUZUKIS az arc.Beszarok.

Érdekes 2008.10.03. 22:01:33

"Maci_GSXR1000 2008.10.03. 21:24:00"

"csajom a a legnagyobb suzuki márkakereskedésben dolgozik - amíg lehet kapni olcsó viszonylag megbízható tucatszart, addigt a parajok venni is fogják."

Akkor most menj és köpd szembe a barátnődet emelt fővel, majd üljbe a bmwdbe (remélem valami 316-os kompót huszár vagy) és távozz diadaliattasan :D:D:D:D:D Legalábbis, a hsz-edből egy kb. ennyire értelmes ember "fordmálodik" ki,így, elsőre.

Érdekes 2008.10.03. 22:03:36

"Kifordított kacagány 2008.10.03. 19:26:20"

Agreed :)
Jó, hát ahhoz az is kell, hogy az egyénnek kiegyensúlyozott élete legyen...Becsülje meg azt ami van, és legyenek céljai...

Leptinotarsa decemlineata 2008.10.03. 22:07:17

"Maci_GSXR1000 2008.10.03. 21:24:00"

Gondolom el sen tudod képzelni, hogy valaki havi 100.000-ből él, és annyit költ kajára, mint Te benzinre?

Érdekes 2008.10.03. 22:09:40

"ps3peter 2008.10.03. 18:55:23"

Na még egy hsz peternek :D őőő, én gondozgatom a kicsikét, nem tom miért, de a szívemhez nőtt :D Nyílván másmilyen autóval is így lennék, ha már a saját izlésem szerint alakítottam..Nehéz lesz a megválás tőle :) Lhet, hogy el sem adom, megmarad játszós autónak..

0Peti0 2008.10.03. 22:13:41

Annak utánanézet már valaki mikor vesz egy drága BMW-t,elnézést mindegyik drága.Szóval egy 20millás autót akkor mennyit bukik rajta 5évesen? Kb. 10millát ha annó készpénzre vette,ha hitelre akkor többet a kamatok miatt.Azt mondja meg nekem valaki mikor fogok én ekkorát bukni egy szuszkán.Na erre minden kedves "drága"autó tulajdonos azt mondja majd hogy nem számít ha bukunk rajta,csak a pénz forogjon.És miközben ezt mondja mintha a fogát húznák.Tényleg ha már fekázzuk a Suzukit,basztassunk mást is.Pl.a Matizosokat vagy Aveosokat.Itt komenteznek páran akiknek biztos tetszene a dolog.

Suz 2008.10.03. 22:16:38

Szerintem ne basztassuk egymást. Nincs semmi értelme.

0Peti0 2008.10.03. 22:19:28

Ez csak vicc volt.Ne vegyétek komolyan.Csak utálom mikor egy Suzuki-ról úgy beszélnek mint valami népbetegségről.

attis1054 2008.10.03. 22:29:57

Suzukim van.(régi Swift 1.0) Meg egy egyetemi diplomám,a feleségemnek kettő, és most csinálja a doktorit. Most már a magyar átlaghoz képest viszonylag jól keresünk mégis ragaszkodunk az autóhoz de nem érzelmi okokból.Nézzük a száraz tényeket:1,5-6litert eszik
2,nem romlik el
3,kopo alkatreszek bagatell összegbe kerülnek (összehasonlításképp: montain bike-omba a V-fék lecserélése shimano tárcsafékre 50% -al volt drágább mint a Swiftbe az első fékbetétek tárcsával)
4,nem kell félni hogy ellopják(gyakran le sem csukom)
5,alacsony kötelező(6xxxFt/3hó nem tudom pontosan)
6,két éve van meg (óra:54.000km)és az előző tulaj rendszeresen hordta szervízbe ezért él a gyári 100.000 km-re szóló garancia stb.stb.
öszzeségében:az autó fenntartása olyan kis összegbe kerül, (ja igen:még az egyetem alatt vettük részletre amit most is vonnak kb:havi 9000ft)hogy nincs semmi érv a váltás mellett.Kérdezzenek meg egy közgazdászt,nem a "lúzerek" autója a suzuki.

2T1cyl 2008.10.03. 22:33:40

Mekkora igazság az, hogy a szomszéd fűje mindig zöldebb?
Bizony nagy. Majd csak belátják azok, akik itt szarják-szapulják egymást, hogy semmi értelme. Addig még biztosan lemegy jónéhány cikk.
Minek a vállalkozónak a tepsinagy autó? És akkor? Vegye meg, ha akarja. Azzal meg, hogy lenéz téged, népautóst, azzal saját magáról állít ki szegénységi bizonyítványt. De ezt csak te tudod. Legyen ez neked az elégtétel. Ne válj hozzá hasonlóvá, hiába nyugtatna meg téged.

Leptinotarsa decemlineata 2008.10.03. 22:38:06

attis1054.

Kívánom, hogy sose törjenek össze, mert akkor nem sokra fogsz menni az alacsony fenntartási költségekkel.

IQLight 2008.10.03. 22:43:19

Leptinotarsa decemlineata 2008.10.03. 22:38:06

Ezt egy másik postban már kitárgyaltuk, esetleg keresd meg.

Suz 2008.10.03. 22:46:33

Na, "már vártam", hogy valaki felhozza a jó öreg törés témát.

Kifordított kacagány 2008.10.03. 22:52:51

attis1054 2008.10.03. 22:29:57
7, és ha valaki belédmegy, akkor meghalsz.
bocs, de ezt tényleg nem tudom megérteni.
megértem azt aki régi stiftet vett, mert nem volt másra pénze és kellett egy megbízható autó. oké, életveszélyes, mint egy trabi, de motorikusan kiváló. megértem azt is, aki új stiftet vesz, mert egy versenyképes kisautó, tetszetős, bohókás kivitelben(az a narancssárga szín amivel egyes darabjait árulják rohadt jól néz ki amúgy). kívül belül autó. de megbocsáss azt nem tudom megérteni, hogy akinek lenne rá pénze lecserélni a régit vagy egy újra, vagy egy másik típusra és nem teszi. kérlek mond, hogy a fizika nem kellett az egyetemi diplomádhoz.

Leptinotarsa decemlineata 2008.10.03. 22:53:09

IQLight.

Lusta vagyok, mint a dög.

Nyilván mindenki másképp mérlegel.

Viszont volvo kamion ellen, semmi nem véd, az tény.

2T1cyl 2008.10.03. 22:55:20

Suz 2008.10.03. 22:46:33
Gondolhattad volna, hogy valaki előbb-utóbb benyögi. Szinte várható volt.

Csak azt nem értem(lehet hogy nem érettem még meg), hogy miért nincs ekkora feszültség más márkák körül, miért pont az említett van porondon? Mindegyiknek van hibája, mert mint tudjuk a tökéletes mint olyan az autóknál sem létezik.

IQLight 2008.10.03. 22:55:28

attis1054 2008.10.03. 22:29:57

Most cseréltem én is első betéteket és tárcsát, 7.100 volt a 4 betét és a két tárcsa összesen. Munkadíj 0, mivel magamnak csináltam. :)

Kifordított kacagány 2008.10.03. 22:57:03

Suz 2008.10.03. 22:46:33
sajnos a típus természetes velejárója ez a téma. bolond az, aki nem veszi figyelembe.
egy dolog az, ha élvezed az autód előnyeit, de egy másik az, amikor vak akarsz lenni a hátrányaira.

IQLight 2008.10.03. 22:57:55

StormHunter 2008.10.03. 22:55:20

Béemvé körül ugyanez a papírkutya-ugatás megy. Volt olyan post is.

Leptinotarsa decemlineata 2008.10.03. 22:58:37

A Humwee-s posztban is jeleztem, hogy egy BMP-vel megelégednék. Fő a biztonság.

Jelzem, korábban már írtam, hogy nincs bajom a Suzukival. Egy Swiftet majdnem vettem is. Közgazdasgái szempontból valóban az egyik legjobb választás.

Kifordított kacagány 2008.10.03. 23:02:43

StormHunter 2008.10.03. 22:55:20
más úgymond nyugati(bár ez keleti) márkákból nem volt ennyire törékeny egy sem és mivel akkoriban ebből fogyott a legtöbb, negatív etalon lett ami a fizikai ellenálló-képességét illeti. ettől függetlenül a matiz még borzasztóbb ezen a téren, de pl a twingo sem sokkal jobb.
mindenesetre akkor sem értem azokat akiknek futná jobbra, de mégsem kell nekik. ez olyan, mint ha bemennél a közértbe és macskaeledelt vennél magadnak vacsorára.

Suz 2008.10.03. 23:03:53

StormHunter
Na pont ez az, amit Én sem értek.
Igazából a fikázók sem tudják, hogy mi a bajuk, csak nyomják itt a demagóg, unalmas dumájukat. Úgy néz ki, hogy Magyarországon a Suzuki autó-és sajnos mostanában már a Suzuki tulajdonos emberek -fikázása egyesek szemében menő dolognak tűnik. Itt élik ki az agresszivitásukat. Csak sajnos nem néznek magukba, és nem veszik észre, hogy erre nincs szükség.

Kifordított kacagány 2008.10.03. 23:03:56

és itt a jobbat természetesen úgy értettem, hogy jobb suzukira

eko 2008.10.03. 23:04:54

"Most cseréltem én is első betéteket és tárcsát, 7.100 volt a 4 betét és a két tárcsa összesen. Munkadíj 0, mivel magamnak csináltam. :)"
????
Ezt fejtsd ki légyszi részletesebben!
Ha forintban értendő, és uj alkatrészek, akkor a hihetetlen határán van!

Suz 2008.10.03. 23:09:35

Kifordított Kacagány
Nem vagyok vak az autóm esetleges hátrányait illetően (új Swift).
Ez azonban a fikázókról nem mondható el a saját autójuk hibáit, hátrányait illetően.
Na mindegy.

Mekkora 2008.10.03. 23:10:35

Pontosítás! Jóval előrébb írta valamelyik Bmw-s álvagány, hogy 1.9 Renault diesellel gyártják az új Vitarát. Nos, ha akkora autómágusnak hiszi magát, akkor miért nem tudja, hogy ezt az autót 2.0 Peugeot motorral gyártják. Konkrétan az Expert-ben van ilyen diesel motor. De nem váltak be, hisz elég megbízhatatlanok. Utólag is gratulálok annak, aki marhaságokkal traktálja az emberek fejét...

IQLight 2008.10.03. 23:15:45

eko 2008.10.03. 23:04:54

Itt www.baro-ker.hu/index.php?cPath=28_44&sort=2a&page=2 megveheted, ha neked is kell. :P

Kifordított kacagány 2008.10.03. 23:17:37

Suz 2008.10.03. 23:09:35
no igen, mindenki hajlamos a sajátját szebbnek, jobbnak gondolni. gyarló az ember.

de most úgy őszintén, ha neked régi stifted lenne és meglenne a pénzed arra, hogy újat vegyél. lecserélnéd?

Leptinotarsa decemlineata 2008.10.03. 23:21:30

IQLight.

Ez az olcsó alkatrész engem is érdekelne, meg gondolom még jó pár jelenlévőt. Esetleg ha a kereskedő elérhetőségét feldobnád...

Suz 2008.10.03. 23:22:39

KifordítottKacagány
Előbb-utóbb biztosan lecserélném. Ha kisautóban gondolkodnék akkor ráadásul Suzukira.

De ha Neki jó a régi is, akkor miért ne használhatná. Nem kötelező a csere.

Leptinotarsa decemlineata 2008.10.03. 23:23:56

IQLight

Bocsi, lemaradtam, látom közben feltetted, majd ránézek. Ha műkszik, erős köszönet.

IQLight 2008.10.03. 23:26:30

Leptinotarsa decemlineata

Nincs mit. A szett ár sztem nincs ott, de ha egyben kéred a betétet+tárcsát, akkor 7.000,-

eko 2008.10.03. 23:33:28

én ilyet olvastam:
Utángyártott.
Az ár 1db-ra vonatkozik.
ùgyhogy 10 000 körül van a szett.
De még akkor is olcsó!
(nekem ugyan ez 50-böl lenne meg..)

Kifordított kacagány 2008.10.03. 23:34:29

Suz 2008.10.03. 23:22:39
én is lecserélném a régit az újra. amilyen hamar csak lehet. és természetesen ha más nem akarja, ahhoz joga van, mert ő nyúlkál a saját zsebében nem én. de itt nem is a jogról van szó, hanem csak arról, hogy nem tudom megérteni azt aki nem tenné. el nem tudom képzelni, hogy mi az ami alapján nem vágyik a jobbra, biztonságosabbra. és itt most nem luxusszintű, hanem alapszintű különbségekről van szó.

IQLight 2008.10.03. 23:36:05

eko vazz:
SUZUKI SWIFT FÉKTÁRCSA LPR 55311-80F01
2.550,-/db

Suz 2008.10.03. 23:36:41

KifordítottKacagány
Passz. Más fejével nem tudok gondolkodni.

eko 2008.10.03. 23:50:55

"eko vazz:
SUZUKI SWIFT FÉKTÁRCSA LPR 55311-80F01"
Jólvanna! Igazad van. De az a másik oldalon volt...
Most le vagyok döbbenve...

bgyuszi76 2008.10.04. 06:50:01

Szégyenlem magam, hogy magyar vagyok. Fikázzátok csak a magyar terméket, vegyetek Daciat! Az indiaiak lelkesednek a Tata Nanoért, mert valaki észrevette, hogy olyan autót kell gyártani, amit ők is meg tudnak venni. Kínában ez a VW Santana. Még a szerbek is jobbnak tartják a Zastavát, mint az eredeti Fiatot. Nyilvánvaló, hogy a Suzuki azért jött ide, mert észrevette, hogy a Ladától alig többért jóval többet tud nyújtani az ittenieknek. Egy normális országban büszkék arra, amit csinálnak, nálunk a kormány bojkottálja a Suzukit, de gazsulál az Audinak, még azt is bevállalják, hogy regadó nélküli TT-vel járjon a Kondorosi!

bgyuszi76 2008.10.04. 06:51:16

lemaradt, hogy csak egy verseny erejéig

vivax 2008.10.04. 08:03:51

hát ez kész. parajok és emberkék. Maci_gsxr1000 azt már tudjuk, hogy a bátyád, meg a csajod mit csinál.
És te? Azonkívül, hogy gyökér vagy, és bmw-t vezetsz nem tudunk rólad semmit. Suliba jársz? Mesélj picit, hadd tanuljunk:P

ps3peter 2008.10.04. 09:24:06

@ Mekkora
"Pontosítás! Jóval előrébb írta valamelyik Bmw-s álvagány, hogy 1.9 Renault diesellel gyártják az új Vitarát. Nos, ha akkora autómágusnak hiszi magát, akkor miért nem tudja, hogy ezt az autót 2.0 Peugeot motorral gyártják. Konkrétan az Expert-ben van ilyen diesel motor. De nem váltak be, hisz elég megbízhatatlanok. Utólag is gratulálok annak, aki marhaságokkal traktálja az emberek fejét... "
Nem tudom hogy te helyböl vagy nekifutásból vagy ilyen hülye...
Lásd pl. itt 2. bekezdés:
www.stern.de/auto/fahrberichte/:Suzuki-Grand-Vitara--Der-Alpen-Rocker/552081.html
Vagy nézd meg a Suzuki/Renault diesel furat-löket arányait 80x93 mm mindenütt.
Ja igen és nem BMW-s álvagány vagyok, hanem valódi, bár nem feltétlen vagány...

foolproof 2008.10.04. 10:35:09

Nem akarok okoskodni, de ez egy marketing-sajtokozlemeny.REKLAM, ma szoval. Koze nincs a PR-hoz. Maradok tisztelettel.

[] (törölt) 2008.10.04. 10:54:36

"Szóval egy 20millás autót akkor mennyit bukik rajta 5évesen? Kb. 10millát ha annó készpénzre vette,ha hitelre akkor többet a kamatok miatt."

Csak akkor buksz, ha eladod. Ezért pazarlás 1-2 évente cserélni.

"Azt mondja meg nekem valaki mikor fogok én ekkorát bukni egy szuszkán."

Nem akarlak elszomorítani, de százalékban számolva pont a Suzuki veszít legtöbbet az értékébôl.

"Na erre minden kedves "drága"autó tulajdonos azt mondja majd hogy nem számít ha bukunk rajta,csak a pénz forogjon."

Én semmi ilyet nem mondok, csak annyit, hogy volt elég pénz a perselyben, hát megvettem. Az értékvesztés sem izgat, mert természetes dolog.

vivax 2008.10.04. 11:02:20

"Nem akarlak elszomorítani, de százalékban számolva pont a Suzuki veszít legtöbbet az értékébôl."

és ha nem százalékot számolsz? akkor mi a helyzet? amikor 15 ruppóért átmegy a vizsgán, úgy hogy nem kell parázni a használhatóság, biztonság miatt? akkor mi van?

Naezatutti?! 2008.10.04. 11:08:16

Sziasztok! Én nem szeretnék pro és kontra semmilyen tábor mellett szólni csak egy picike történetet mesélnék el: 9 évig használtam egy Astra-t és baromi elégedett voltam vele így idén mikor úgy döntöttünk vegyünk egy új autót hát alapos körbenézésbe kezdtünk... Természetesen az Opel volt az első számú jelölt. Márkakereskedés, Meriva tetszik, jó felszereltség, jó vételár ( Njoy, 3 680 000). Már benne ülünk a és azért számolgatunk... Nézzük meg az SX4-et. GLX AC/CD plussz rengeteg ajándék 3 600 000-ért. Meriva min. 30 nap múlva lenne ha ügyesen intézik az új SX4 két nap múlva vihető... De ez nem minden: 50 % önerővel 6 évre az SX4 és Meriva közötti különbség 450 000 Ft plussz kamatköltség az Opel hátránya... Nem tudom ki miszerint vásárol autót de azonos felszereltséggel, és kb azonos méretű autóknál úgy hogy a Suzuki erősebb is azért 450 000 goromba különbség nem is beszélve a kötelező szervíz költségeiről. Casco-val 29 a Suzi a Meriva 36 casco nélkül 72 hónapra... Hát nem Merivát vettünk, nekünk számít ez a "kis" 450 000-es különbség. Akinek nem az biztos mást vesz... Ha nem hitelre tudna ma Magyarország lakosságának 80-90%-a autót venni akkor tuti hogy nem a Suzukik lennének ennyien. 3,6 milláért és se azt vennék de érdemes a dolgoknak utána számolni... Teljesítményről meg annyit hogy nem mennek jobban -sőt- a hasonló kategóriás másik márkák és főleg nem ennyi üzemanyaggal...

w a s d 2008.10.04. 11:13:57

@ Naezatutti?! 2008.10.04. 11:08:16 :
Nem azért, de szerintem mindkettőért sok a több, mint 3,5 millió.

w a s d 2008.10.04. 11:18:43

Persze ez attól is függ, kinek mennyire számít pl. a felszereltség, vagy mennyire, hogy nagyobb legyen az autója (mert pl. nekem a központizár, első el. ablak, légkondi, szervókormány, osztva dönthető hátsótámla, ABS, és minél több légzsák kivételével nem sok minden kellene egy új autóban).

2008.10.04. 11:25:32

"Mikor lesz a Suzukinak egy normális kombi autója amibe befér egy 4-5 tagú család rendesen, csomagokkal?"

Mi pont elférünk 4-en a Vitarában...

Márko01 2008.10.04. 11:26:34

Én személy szerint imádom a BMW-ket nekem is az van és szeretem nincs vele semmi gond.Nem nézem le a Suzukikat mert szerintem korrekt autókat csinál normális áron.Sokkal inkább vennék egy Suzukit mint egy szitroent vagy bármilyen fost.Ismerősöméknek uj berlingoban szétkellett bontani a motort 30.000km után meg hasonló...

w a s d 2008.10.04. 11:38:06

@ Matiz 2008.10.04. 11:25:32
"Mikor lesz a Suzukinak egy normális kombi autója amibe befér egy 4-5 tagú család rendesen, csomagokkal?"

Mi pont elférünk 4-en a Vitarában...


A Vitara normális kombi? Mert szerintem terepjáró. Ami drágább és többet fogyaszt, mint egy normális kombi, pl. egy Astra.

like.no.other 2008.10.04. 11:53:31

Szerintem a Suzuki egy korrekt válasz a magyarországi gazdasági igényekre. Ennyi, és nem több. Valahol feljebb olvastam, hogy akik ma Suzukival járnának, a márka hiányában ezeréves roncsokat űznének. Ott a pont. De azért valljunk be valamit: a Suzukit fikázok táborának jelentős része nem az autó képességeit gyalázza, sokkal inkább egy-egy nevesebb márka adott típusaiban tapasztalt értékeket magasztalja fel. Szerintem ezért nem lehet hibáztatni senkit sem. Sem a Suzuki-t, sem a márkát bírálókat. Mindenben így van ez: van, akinek az ár az elsődleges, van akinek pedig a fokozott használati komfort. Ez utóbbit viszont nem adják olcsón.

Én személy szerint nem vásárolnék Suzukit újonnan, mert zavarnának a kivitelezés (és itt elsősorban a formavilágra, és beltérre gondolok) hiányosságai, vagy gyengeségei. Használtan viszont elgondolkodnék rajta, épp a szétüthetetlensége miatt.

Különben az új Suzuki-k véleményem szerint drágábbak, mint az tolerálható. Pici többletért olyan márka is kapható, amin eladáskor nem bukik az ember ennyit. példaként itt van mindjárt a VW Polo. A presztízs szerintem sokat jelent a használtautó piacon, és itt azért a VW nyerő hazánkban.

stellaz1 2008.10.04. 11:57:56

hát nem tudom, vezetni swiften tanultan annó, nem tetszett, de nem volt vele bajom sem. Azóta hajtottam fordot v6-os motorral, citroent 2,5 túrbódizellel, fiatot, opel corsát, kadetet, asconát, vectrát, marutit, skoda 105-öst, suzuki ignist, suzuku wagonr+-t, suzuki spalsh-t, fiat unót, skodq fabiát, meg új swiftet. Legutóbb a céges fabia helyett kaptam átmenetileg egy 1.3-as új swiftet. Nos... én kértem, hogy had maradjon nálam a skoda helyett.

nincs már olyan, hogy ki vesz suzukit. illetve az aki, akar normális áron egy jó mechanikájú autót, és nem akar helyette valami öreg csatahajóval szenvedni.

Amúgy a szakadt a8-as audisról, meg bmw-ésről is lerí, hogy csak suzukira van pénze, de szeretne többnek látszani

like.no.other 2008.10.04. 12:09:29

Már ha folyton úgy nézzük a dolgokat, hogy kinek mire van pénze. Én azért megfontolom azt is, hogy esetleg azért hajt régebbi Audi-t, mert AZ tetszik neki.

Vehetett volna Suzuki-t, de az NEM tetszett, ezért inkább bevállalta, hogy lerohad az út szélén, hogy költeni kell a gépre, és hogy sokan lóvétlan tukónak tartják majd.

Létezik szerelem, nem?

like.no.other 2008.10.04. 12:11:39

Én sem azért hajtok B Vectra-t, mert a megbízhatóság mintapéldánya lenne. Ilyen tekintetben vélhetően sokkal jobban jártam volna egy hasonló áron kapható, de jóval fiatalabb Swift-tel. Ellenben az nem tetszik, a Vectra pedig igen, ennyi.

vivax 2008.10.04. 12:28:06

ott a pont techdreams-nél.

[] (törölt) 2008.10.04. 13:14:43

"és ha nem százalékot számolsz?"

Különbözô vételár esetén ez az egyetlen objektív összehasonlítási alap.

"amikor 15 ruppóért átmegy a vizsgán"

A vizsgadíj minden autóra ugyanannyi.

"úgy hogy nem kell parázni a használhatóság, biztonság miatt?"

Soha nem parázok, két meghibásodás volt az eddigi BMWimben, az egyik egy termosztát (nem melegedett rendesen a víz), meg egy zárlatos hátsólámpa-csatlakozó. Ja meg a mostani autómat visszavittem talán 10 hónapos korában, mert meglátásom szerint nem járt elég finoman a motor, garanciában kicserélték a precíziós injektorokat. Az úton soha nem maradtam ott. Nem kell mindenféle lelakott széthajtott szart megvenni, hanem el kell menni a kereskedôhoz, ennyi a titok (ja és rendszeresen hordani inspekcióra).

Biztonságot inkább ne feszegessük, mert a jelenlegi széria az elsô Swift, amiben már tényleg van esély egy baleset túlélésére (szerintem jól sikerült).

siriuswhite 2008.10.04. 13:54:15

" Mekkora 2008.10.03. 23:10:35
Pontosítás! Jóval előrébb írta valamelyik Bmw-s álvagány, hogy 1.9 Renault diesellel gyártják az új Vitarát. Nos, ha akkora autómágusnak hiszi magát, akkor miért nem tudja, hogy ezt az autót 2.0 Peugeot motorral gyártják. Konkrétan az Expert-ben van ilyen diesel motor. De nem váltak be, hisz elég megbízhatatlanok. Utólag is gratulálok annak, aki marhaságokkal traktálja az emberek fejét... "


Gratulálok neked is, de ne zavarjon, hogy van 1.9-es dízel is ami DDIS (FIAT)
Ha évi 10.000 km-re tökéletesen megfelel egy szuzuki, akkor arra egy használt autó is, veszel 5-600e-ért európai használt autót, és a külömbözetet elautózod, el alkatrészezed stb. Egy tizen éves autóra nem feltétlenül kell költeni azonnal megvétel után :)

IQLight 2008.10.04. 14:07:25

Edelweiss 2008.10.04. 13:14:43
"Különbözô vételár esetén ez az egyetlen objektív összehasonlítási alap."

Kicsit olybá tűnik a hozzáállásod, mintha nem vennéd figyelembe, hogy az átlag magyar állampolgár nem tudja megengedni magának azt az értékcsökkenést, amit pl. egy BMW biztosítana. Sőt. Kifejezetten az az érzésem, hogy még kérkedsz is vele, hogy Te ezt hogy megengedheted:
"Az értékvesztés sem izgat, mert természetes dolog."

Őszintén örülök, hogy neked ilyen jól megy, de sajnállak a szűklátásodért, amivel képtelen vagy észrevenni, hogy nem mindenkinek megy ilyen jól. Persze, mindenki magából indul ki. Megértelek, csak egy pillanatig se gondold magadról, hogy objektív és racionális az álláspontod.

Két éve, 3 évesen vettem az autómat 1,2M-ért, 23.000 km volt benne (kp.zár, el.ablak (elöl-hátul), szervó, klíma, el.tükör van benne).
Jövőre lecserélem. El tudom adni kb. 1-1,1M-ért úgy, hogy időközben 80.000 km lesz benne. Legrosszabb esetben is (900k huf-ért biztosan elmegy) 300-at buktam rajta 3 év alatt, miközben csak olaj-szűrők- és most fék volt cserélve:
Olaj (legutolsó beszerzésem): Castrol TXT Softec 5W-40 6.600/4 liter
Olajszűrő: Mann 1.000
Fék (tárcsa+betétek): 7.100
Légszűrő: 750

Láthatod az értékcsökkenést és a szervízköltséget, a biztosítási díjakat meg már fentebb megírta valaki. A kérésem az lenne -így talán visszaérünk a valóságba-, hogy ugyanezt vezesd már le egy BMW-re is. Köszi.
IQ

attis1054 2008.10.04. 14:07:38

megpróbálok válaszolni a nekem feltett kérdésekre:
1,természettudományi szakot végeztem, kellett a fizika bár elég lightos volt.
2,pont emiatt bennem is felvetődött ez, hogy talán a nagyobb biztonság miatt érdemes lenne váltani, ezért nekihasaltam a neten elérhető információknak.Elég meglepő lett a végeredmény, azt hittem meggyőznek a tények és váltás lesz belőle de n
em.tömören:kb:50-60km/h alatti sebességnél való ütközésnél egy régebbi konstrukció (swift) nagyjából egészében "megroggyan" a szerkezet homogén kialakítása miatt(ajtók nem nyilnak,pedálok, kormány elmozdulása kb:2-3 cm-es tartományba esik).Laikusként nézve az autót sokkal rosszabbul néz ki mint ebben a helyzetben lévő 4*-os társa ahol ugyan az A oszlopig eltünt az autó de onnantól gyakorlatilag "semmi" baja a szerkezetnek(könnyedén nyílnak az ajtók,pedálok kormány elmozdulása szemmel nem látható).4*-os autós enyhe mellkasi zúzódással,sajgó nyakkal kiszáll a kocsiból bár erősen dezorientált.Swiftes társa ugyanezen tünetekkel(esetleg plusz egy lábfej és/vagy térd sérüléssel) várja a felmentő sereget mert ugye az ajtók nem nyílnak.Mint látható nincs mellbevágó különbség a két autós fizikai állapotában(inkább az autoikban). DE! kb:60-as tempó felett SZINTE mindegy hogy miben ül az ember úgyis meghal mert itt már nem igazán számít a szerkezet, itt már a lassulás mértéke az ami öl.
Egyébként drágább autókban a hangszigetelés minősége az ami miatt sokkal biztonságosabbnak hatnak.

IQLight 2008.10.04. 14:08:36

Bocs, a két légzsákot kihagytam. Az is van.

[] (törölt) 2008.10.04. 14:17:39

"Kicsit olybá tűnik a hozzáállásod, mintha nem vennéd figyelembe, hogy az átlag magyar állampolgár nem tudja megengedni magának azt az értékcsökkenést, amit pl. egy BMW biztosítana."

Miért, a vételárat megengedheti? Akkor meg mirôl beszélünk?

Magasabb vételár esetén az értékcsökkenés is értelemszerûen magasabb lesz. Viszont aki a magasabb vételárat finanszírozni tudja, az a magasabb értékcsökkenést is. Ezért számolunk arányokban.

Sikerült megérteni?

Érdekes 2008.10.04. 14:21:28

"Edelweiss 2008.10.04. 14:17:39"

" az a magasabb értékcsökkenést is. Ezért számolunk arányokban."

Aha, ezzel az a probléma, hogy magadból indulsz ki, és ez alapján általánosítasz.MIKÖZBEN, ugyanúgy vannak olyan emberek, akik 20M-ért veszik a bmw-t vagy mercit, és nem tudják fizetni, majd eladják 10M-ért 2-3 év múlva (szintén nem engedhetnék meg maguknak ezt a hatalmas értékvesztést)..Nehogy azt hidd, hogy csak suzukiéknál van ilyen, rossz nézőpont és nem objektív.Csak mivel olcsóbb ezért szélesebb körben elérhető, így rgo több példa van a fentebb említett esetekre.
Remélem sikerült megérteni :)

peace

IQLight 2008.10.04. 14:21:35

Na pont erről beszélek (és még sokan itt az előttem kommentelők közül), hogy nem tudja finanszírozni.

Tomcy 2008.10.04. 14:42:52

Nekem Swift Sportom van.
Erősített kasztni, 8lufi, digit klíma, sportülés(popofűtés), bőrkormány, 4 tárcsa fék, állat futómű, erős motor, és megbízható!
Mi kell még?
Én nem összetörni akarom, hogy meghaljak benne, de ezzel sokkal nagyobb esélyem van elkerülni mint egy 1.0 polo-val!
Mondjuk mire én megállok egy satuféknél 110ről, a polo még 30-al szalad!

A presztizs meg nem érdekel! Engem nem tudnak megetetni ilyen baromságokkal, hogy puha a műszerfal meg hasonlók!

Őszintén nézzen mindenki magába és számolja össze, hogy hányszor ér hozzá egy hónapba kb a műszerfal tetejéhez, vagy a km óra tetejéhez???!!!

Mert én a GPS és a radardetektor felrakásán kívül, meg amikor takarítom egyáltalán nem fogdozom! Akkor miért fizessek azért, hogy nekem oda pihe puha anyagokat tegyenek plusz 500-ért???

Előző kocsim egy A veki volt, aminek gyönyörű plüss belseje volt az ülések is az ajtókárpitok is nagyon szép volt, meg puha volt a műszerfala is, és még is kevesebbet ért mint egy szaros 2-es golf amiben egy fos fröccsöntött műanyag műszerfal volt, meg okádék dizájn, meg csörög zörög, az ajtókárpitok akár a trabi, megbízhatatlan szar motorokkal! És még is az volt a menő meg drágább kocsi! Persze csak azért, mert rajta volt a szar VW jel! Egy szóval nagyon gyűlölöm a golfokat meg úgy az egész VW konszernt a presztizsmárkás dumájukkal együtt!
BMW meg nagyrészt a 316-18-as erőművész streetracer-ekből meríti az önbizalmat, de álltalában ezek kis diccsós hülyegyerekek, akik ezzel akarnak csajozni.

Az én kocsim meg csak egy suzuki(3,4misi) amivel gyári állapotban olyan időt futottam az euroringen mint az V golf gti(8misi)! Szóval ennyit a többi kocsiról!
Amiért lecserélném az egy új dizel impreza, és ennek 3 oka van!
1. Subaru
2. világlegjobbösszkereke
3. boxer !

2T1cyl 2008.10.04. 14:49:14

Nekem megvan az a 3.000.000 HUF-os lélektani határ, amennyit hajlandó lennék autóra áldozni. Az igényeimet vígan kielégíti, legyen szó bármelyik típusról. Előtte azonban nem árt kutakodni az autó után, hogy mire számítsak, figyelembe véve, hogy mik az elvárásaim(jellemző típushibák, szerviztapasztalatok, töréstesztek eredményei és hasonlók, ja és elbírja-e a családi kassza, mennyiért tudok majd túladni rajta X év múlva, ha akarok). Normálisék így választanak és vesznek autót. Egyéb ötlet?

Érdekes 2008.10.04. 15:02:11

"futottam az euroringen mint az V golf gti(8misi)!"

A Gti nem versenyautó, csak van benne egy erősebb motor, egy puhább köztes futóművön.Egy ilyen kis pályán mint a ring, ez nem összehasonlítási alap.8 millás?Akkor mérd az új Civic Type-R-hez az idődet (esetleg olyan sofőr üljön a volán mögött aki vezetni is tud) és akkor utána lehet beszélni róla.

De mondok jobbat, inkább egy Corsa OPC-hez az alig 1 millával drágább csak...Közelében sem lennél, elhiheted.

[] (törölt) 2008.10.04. 15:07:37

"Aha, ezzel az a probléma, hogy magadból indulsz ki, és ez alapján általánosítasz. MIKÖZBEN, ugyanúgy vannak olyan emberek, akik 20M-ért veszik a bmw-t vagy mercit, és nem tudják fizetni, majd eladják 10M-ért 2-3 év múlva (szintén nem engedhetnék meg maguknak ezt a hatalmas értékvesztést)."

Ja, hogy nálatok ez az általános, hogy mindenki tovább nyújtózkodik, mint ameddig a takarója ér?

De mi köze ennek ahhoz, hogy kamatot, értékvesztést stb. továbbra is százalékban számítunk? Ez az egyetlen objektív összehasonlítási alap. Ezt cáfold meg, légyszíves.

[] (törölt) 2008.10.04. 15:09:05

"futottam az euroringen mint az V golf gti(8misi)!"

Ezeknek tényleg nincs más öröme az életben? :)

like.no.other 2008.10.04. 15:31:27


Tomcy!

"A presztizs meg nem érdekel!"

Téged talán nem, de másokat érdekelhet. És ezt eladásnál fogod igazán a bőrödön érezni.

Egyébként a Polo csak egy példa volt, nem vagyok VW fan, de nézzünk már szét valamelyik használtautó portálon, melyek azok a márkák, amik tartják az árukat. Egyébiránt erre Te magad is rávilágítottál a "szar kettesgolf" résznél. A piac beszél, mindenki más csak ugat... :)

vivax 2008.10.04. 15:35:57

Edelweiss

"A vizsgadíj minden autóra ugyanannyi"

igen apu, igazad van. és a hosszú Kent-is mindenhol ugyanannyiba kerül.

Kellene nyitni itt a belsőségen egy "Autókereskedők ide" topicot;).

Érdekes 2008.10.04. 15:38:24

"Edelweiss 2008.10.04. 15:07:37"

"Ja, hogy nálatok ez az általános, hogy mindenki tovább nyújtózkodik, mint ameddig a takarója ér?"

Sokféle ember van, a bünözők pl. ha jól megy megveszik, aztán bexarik a szekér és adják el..Ilyenekkel nincs probléma?Igen, van olyan aki többet vállal mint amennyit elbír.Dehát ugye ilyenezmagyarország, tudom, nálatok meg a világ összes többi részén senki nem ilyen a többi 6.49999MILLIÁRD ember, tudja hol a határ, nyílván így van, és imádom ezt a demagóg hozzáállást.


"De mi köze ennek ahhoz, hogy kamatot, értékvesztést stb. továbbra is százalékban számítunk? Ez az egyetlen objektív összehasonlítási alap. Ezt cáfold meg, légyszíves."

Az autót azért adják vissza, mert esetleg nem tudják fizetni, és ez tök mind1 MELYIK RÉTEG.Aki meg 6-7 évig (netán tovább) használja, annak majdnem mind1 (még a swiftesnek is!), ha tudja fizetgetni a részletet.Ezért qva fölösleges %okat is számolni, meg azon pörögni, hogy az egyik 35%-ot veszít árából, a másik meg 40%-ot...Nem is értem, ki találta ki ezt a faxságot, hogy ez összehasonlítási alap legyen.

[] (törölt) 2008.10.04. 15:56:01

"igen apu, igazad van. és a hosszú Kent-is mindenhol ugyanannyiba kerül."

Lehet, nem dohányzom. Autót vizsgáztatni viszont szoktam, mert nekem is kötelezô.

"Kellene nyitni itt a belsőségen egy "Autókereskedők ide" topicot;)"

Soha nem voltam autókereskedô.

vivax 2008.10.04. 16:03:24

"Lehet, nem dohányzom. Autót vizsgáztatni viszont szoktam, mert nekem is kötelezô."

LOL

Soha nem voltam autókereskedô.

valamilyen érdekeltséged biztosan van az autókkal kapcsolatosan...

[] (törölt) 2008.10.04. 16:11:48

"Sokféle ember van, a bünözők pl. ha jól megy megveszik, aztán bexarik a szekér és adják el.."

Még egyszer felteszem a kérdést: nálatok ez az általános? Vagy minek jössz ezzel?

"Dehát ugye ilyenezmagyarország, tudom, nálatok meg a világ összes többi részén senki nem ilyen a többi 6.49999MILLIÁRD ember, tudja hol a határ, nyílván így van, és imádom ezt a demagóg hozzáállást."

Nem akarlak elszomorítani, de Budapesten több luxusautót látsz az utakon, mint egy nyugat-európai nagyvárosban, miközben a jövedelmek, hm, nincsenek azonos szinten. Akkor most ki is nyújtózik?

"Aki meg 6-7 évig (netán tovább) használja, annak majdnem mind1 (még a swiftesnek is!), ha tudja fizetgetni a részletet."

Egyáltalán nem mindegy, mert futamidô, az értékvesztés, és a kamat határozzák meg, hogy ki tudsz-e szállni nullszaldóval a hitelbôl. Ha a hitel nem követi az értékvesztést, ott szopó van - 20% kezdôrészlet alatt, 5 évnél hosszabb hitelbe nem szabad belevágni.

"Ezért qva fölösleges %okat is számolni, meg azon pörögni, hogy az egyik 35%-ot veszít árából, a másik meg 40%-ot..."

Miért felesleges? Ez egy befektetés, mint bármi más.

"Nem is értem, ki találta ki ezt a faxságot, hogy ez összehasonlítási alap legyen."

Mindenki, aki tanult általános iskolában matematikát. Azt viszont még mindig nem magyaráztad el, hogy különbözô vételárú autóknál mi értelme van össszegben, és nem százalékban mérni az értékvesztést.

[] (törölt) 2008.10.04. 16:13:06

"valamilyen érdekeltséged biztosan van az autókkal kapcsolatosan..."

Valóban van.

De ennek mi köze ahhoz, hogy hogyan számítunk értékvesztést? :)

vivax 2008.10.04. 16:15:07

"Nem akarlak elszomorítani, de Budapesten több luxusautót látsz az utakon, mint egy nyugat-európai nagyvárosban"

Ezt ugye nem gondolod komolyan? Vagy megint elkezded a "százalékos arányok" című fejezetet?

vivax 2008.10.04. 16:16:08

"De ennek mi köze ahhoz, hogy hogyan számítunk értékvesztést? :)"

Semmi. Miért kellene, hogy legyen?

Tomcy 2008.10.04. 16:25:13

"A Gti nem versenyautó, csak van benne egy erősebb motor, egy puhább köztes futóművön.Egy ilyen kis pályán mint a ring, ez nem összehasonlítási alap.8 millás?Akkor mérd az új Civic Type-R-hez az idődet (esetleg olyan sofőr üljön a volán mögött aki vezetni is tud) és akkor utána lehet beszélni róla.

De mondok jobbat, inkább egy Corsa OPC-hez az alig 1 millával drágább csak...Közelében sem lennél, elhiheted. "

Persze nem versenyautó ahogy az enyém sem! Igaz a reklám szövegek meg a többi nem ezt sugallja a gti-nél igaz? :P

Mellesleg Gyulavitéz futotta ezt a kört a kocsival és én is mellette ültem szóval 2személlyel volt meg a GTI(amit szintén ő tesztelt, csak valszeg egyedül), de elötte én is ugyan ilyen kört mentem mint ő(ő akkor egy kompresszoros ignis sporttal ment, és nem tudott elmenni!) csak ő már több 1000kört ment azon a pályán én meg akkor voltam életemben először, szóval akkor el kellene gondolkozni, hogy ki mennyire tud vezetni!
Amugy Astra opc 3sec TypeR 6,5seccel ment itt jobb időt!

Csak tudod a TypeR is 7milla, ha én 1millát költenék a kocsira, és aláraknám a gyári versenyfutót, meg egy kompresszort, nem hogy az astra, de a civic sem lenne sehol a corsa-t meg nem is említem!
Ja és én akkor még mindig csak 4,5millánál tartanék!

A presztizsről csak annyit, hogy egy hasonló felszereltségü polo-t(maradjunk ennél) nem kapsz meg ennyiért! Azt hozzá sem teszem, hogy közel nem tud ennyit!
Eladni nem fogom, max becserélem majd egy új következőgenes swift sport-ra!
Szóval aki vesz egy 4millás polo-t az 5évesen eladja 2,5-ért én 3,2-ért vettem az enyémet 5 évesen meg eladom 2milláért.
Kb ugyan annyit fogok veszteni rajta, csak én akkor vigyorgok benne amikor kedvem tartja, nem ugy mint egy 1.4-es szakadék poloban.
Amugy meg nem értem ha annyira presztizs igy presztizs úgy akkor miért nem tudnak egy 1.4-es motorból minimum annyit kihozni amit a suzuki 1.3-ból megtesz??? Ez nem ciki nekik? Nekem az lenne!

techdream-s nem gondolom hogy vw fan vagy, vágtam hogy csak példa volt, csak ha már megemlítetted akkor gondoltam maradjunk a típusnál.

Érdekes! Csak annyit, hogy bármikor bárkivel összemérem a vezetői tudásomat a versenypályán!
Csak nálam úgy megy a kocsi megítélése, hogy ha jobb időt megy mint az enyém akkor elismerem, hogy jobb, persze ez attól is függ, hogy mennyibe került az adott autó! Tudod az ár/érték arány!
Amugy szívesen elfogadnék egy astra opc-t vagy egy civic-et(ha már közel 8misi akkor egy WRX bubu, na ahhoz viszont ezeknek nincs köze! :) )!
Viszont ez a kocsi ugyan azt nyújtja csak picit kisebben!
Persze nem megy úgy az egyenesben mint azok, de kanyarban kb ugyan azt tudja!

Amugy a corsa-t meg a clio rs-t tesztelték a ringen, jövőre ha lesz nyíltnap én is megyek és megnézem mit megy az enyém azokhoz képest!

w a s d 2008.10.04. 16:50:11

@Tomcy 2008.10.04. 16:25:13

Volt a VW- nek már 101 LE- s 1,4- ese, meg 125 LE- s 1,6- osa is...

Érdekes 2008.10.04. 16:51:14

"Tomcy 2008.10.04. 16:25:13"

"Igaz a reklám szövegek meg a többi nem ezt sugallja a gti-nél igaz? :P"

Nem tudom, a SPORT az mire utalhat vajon a swiften?A swiftnek keményebb a futóműve, kisebb ívben tudod venni a kanyarokat, és a kisebb méret és a könnyebb kasztni meghozza ilyen kis kanyargós pályán a gyümölcsét.Adj oda gyula vitéznek egy Corsa OPC-t vagy méginkább egy rs rönót annak még feszesebb a futóműve, és nem 3mp lesz a különbség.És ezek az autók tényleg csak 1-1.5 millával többek, nem pedig 8 milliósak.Rá költhetsz a swiftre is 1 millát, hogy 200 paci legyen...és ugyanott vagy mint egy corsa opc.Azt, hogy az élettartam melyiknek a jobb úgy, azt nem tudjuk, de szvsz a corsara tippelek, h az tovább bírja mint egy turbósított sport.

Érdekes 2008.10.04. 16:52:34

"Tomcy 2008.10.04. 16:25:13"

"Igaz a reklám szövegek meg a többi nem ezt sugallja a gti-nél igaz?"

Jah, igen, szóval te elhiszed, hogy van háziviziló, ugye?

[] (törölt) 2008.10.04. 16:59:36

"Ezt ugye nem gondolod komolyan?"

Pedig de. Itt elég ritka egy A8as, S-osztály, vagy 7es, Pesten többet látsz ezekbôl az autókból. A tehetôsek itt inkább A6ost, E-osztályt, 5ost vesznek. Nem leszel ettôl kevesebb.

"Vagy megint elkezded a "százalékos arányok" című fejezetet?"

De bizony hogy elkezdem. Nézd meg, hogy keleten átlagosan a fizetés hány százalékát költik autóra.

Tökmindegy mennyit keresel, a pénzügyi helyzeted stabilitása attól függ, százalékosan mire mennyit adsz ki. Ha túlvállalod magad, összedôl a kártyavár. Én pl soha nem költenék autóra többet, mint a fizetésem 20%a, inkább átülnék egy kisebb autóba.

Sheff Bácsi 2008.10.04. 17:12:58

Megy a suzukis taknyolás látom.

Én személy szerint rihelem a suzukit, habár elismerem, rohadt jó motorokat tudnak gyártani az autóikba. És ottvan a vitarra, meg a samurai ami a tényleg jó autó. De van még mellette 10 másik ami nem más mint ipari hulladék, kukába való szemét, a föld kiapadó nyersanyagforrásainak a lehető legrosszabb felhasználási módja. És akkor van a "Suzukis" mint faj aminek külömböző fajtái vannak:

Régi swiftes taknyok: akik mindenkit mindenhol le akarnak gyorsulni,aztán legtöbbször beégnek.

Swift-es, Ignis-es,és WagonR-es, papik: akik átültek a régi NDK-s szarból az uj ipari szemétbe, és 30cal mennek a belsősávban,remegő kézzel (télen nyáron swájci kalapban!)

Az uj swiftes macsók: akik azt hiszik hogy 0%ra kihozott autójukkal ők az élet császari.

És még sorolhatnám éjfélig.... a Liana-t(ami a világ legocsmányabb autója) ,az SX4et, és a többi szart ami nem olcsó, nem is jó, nem is szép, csak a sök ökör barom megveszi, mert jól be lehet hitelezni. El kéne esetleg gondolkodni hogy ennyi pénzért már lehet AUTÓT is venni.

És tudom köcsög BMW-s bunkó vagyok.:)

Ocvt 2008.10.04. 17:13:01

ps3peter

Ha már Suzuki + Vitara...
Ez miféle Suzuki?

2008.suzukiauto.com/xl7/

És milyen családból való???

vivax 2008.10.04. 17:15:10

A világ mely szeglete jelenti nálad az "itt"-et mélyen tisztelt Edelweiss?

Az Usa-ban vagy? vagy Kínában?

de most komolyan...

2T1cyl 2008.10.04. 17:53:52

KopaszBMW-s 2008.10.04. 17:12:58

És te azt gondolod hogy az összes tulajt besorolhatod az általad kreált kategóriákba? Közel sem. Képzeld, vannak olyan sofőrnek nevezett kétlábú katasztrófák, akik épphogy átcsúsztak a rutinvizsgán, apuka a feneke alá teszi a hadd ne mondjam milyen csodaverdát, randalíroznak ahol épp tetszik, istenítik magukat mert drágább autójuk van mint másoknak, tapasztalatuk max. a Need for Speed-ből van, miattuk pedig évente sok-sok ember veszti életét az utakon...gyanítom, nem Suzukit kaptak aputól-a játszomafejemség nem feltétlen abból fakad, kinek mi van a segge alatt. Attól, hogy valaki Suzuki-t vezet, nem válik automatikusan ezzé vagy azzá.
Azt pedig végképp megkérdőjelezném, hogy ipari hulladékok lennének-ennyi erővel a tiéd is lehetne az.
Nézz körbe jobban, légy szíves.

morcosboci 2008.10.04. 18:01:59

A Suzuki igenis jó autó, aki azért vesz egy bizonyos márkájú autót mert attól különbnek érezheti magát az egyszerűen buta. Majd amikor eljutsz arra az értelmi szinvonalra, hogy nem érdekel másoknak a külsőd alapján alkotott véleménye akkor belátod, hogy a BMW-d nem tett jobbá. Magyarországtól nyugatabbra olyan réteg veszi meg a prémiumkategóriás autókat akik tényleg megengedhetik maguknak, pontosabban az autó ára nem tétel. Nem 20%-át de még 5-öt sem költenek rá. Ez az a réteg amely intelligenciája és végzettsége alapján tölt be olyan állást, hogy a fizetéséből lazán megveheti a BMW-t vagy Mercedest. Ezek az emberek a forgalomban is másképp viselkednek mint az otthoni barbárok. Egyébként egy új Suzuki jobb autó bármelyik 10 éves BMW-nél.

w a s d 2008.10.04. 18:07:42

Amúgy érdekes, hogy a Top Gear tesztjén nem volt ennyivel lassabb a Golf GTI a mostani Type- R- nél, az Astra OPC Vauxhall megfelelője pedig gyorsabb is volt a CTR- nél.

kepfeltoltes.hu/081004/622735211n_vtelen_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Kifordított kacagány 2008.10.04. 18:17:20

attis1054 2008.10.04. 14:07:38
lehet, hogy a hozzád hasonlóan fizikából túlképzettek megerősítettek a fent vázolt elképzelésedben, de az attól még nem lesz igaz. a "60-as tempó felett SZINTE mindegy hogy miben ül az ember úgyis meghal mert itt már nem igazán számít a szerkezet, itt már a lassulás mértéke az ami öl." tetszett a leginkább, ezen percekig kacagtam, de a "Egyébként drágább autókban a hangszigetelés minősége az ami miatt sokkal biztonságosabbnak hatnak. " is hasonlóan mulatságos volt.
mercis ismerős, 100-as tempó, frontál. egész biztosan a hanszigetelés az oka, hogy sérülés nélkül szállt ki az autóból, ő is meg az utasa is. suzuki stift első verzió, 40-es tempó, frontál, utas meghalt. biztos a nagy lassulás miatt folyt ki az agya a fejéből.
ezek konkrét esetek voltak, nem töréstesztek. a legszomorúbb az egészben, hogy te elhiszed, hogy a 4 csillagos töréstesztes autóban nem vagy nagyobb biztonságban, mint a lélekvesztő stiftedben. az új stift sem egy életbiztosítás, de nagyságrendekkel többet ér a régi vackodnál, mind 30-as, mind 100-as tempó mellett.

Kifordított kacagány 2008.10.04. 18:18:47

Tomcy 2008.10.04. 14:42:52
boyracer-e vagy-e?

Salvia Divinorum (törölt) 2008.10.04. 18:22:22

A Swift Sport tényleg nagyon jó kocsi, én is elfogadnék egyet, bár az Ignis sport jobban tetszik.

Tomcy egyszer találozz egy "szar kettesgolf" gti g60-al, és akkor rájössz, hogy nem te szartad a VTEC-et (vagy vvti vagy mittomén mi a neve suzukiéknál) :D

Ciri 2008.10.04. 18:23:39

"Szóval aki vesz egy 4millás polo-t az 5évesen eladja 2,5-ért én 3,2-ért vettem az enyémet 5 évesen meg eladom 2milláért.
Kb ugyan annyit fogok veszteni rajta, csak én akkor vigyorgok benne amikor kedvem tartja, nem ugy mint egy 1.4-es szakadék poloban.
Amugy meg nem értem ha annyira presztizs igy presztizs úgy akkor miért nem tudnak egy 1.4-es motorból minimum annyit kihozni amit a suzuki 1.3-ból megtesz??? Ez nem ciki nekik? Nekem az lenne!"

Öööö, akkor ez most hogy?
Stift 1,3: 116Nm, 980kg önsúly, 175 km/h.
Polo szaros 1,4: 132 Nm, 1030kg önsúly, 175 km/h, tehát ha valami furcsa véletlen miatt egy Poloba beraknák ezt a "csodamotort", akkor érdekes dolgok történnének már két személlyel is...

Milyenek azok a 4millás Polok ? Mutass már nekem néhányat, mondjuk a használtautó.hu-n!

Illetve javítanálak.A te autódat 5 évesen (új ár 3,6M)kb.olyan 1,6-1,7M között fogod eladni, míg egy új korában 3,0 millás Polot (mert ezért az árért kel el a legtöbb) kb.1,7-1,8M köröl adják majd el.

Érdekes 2008.10.04. 18:24:30

„KopaszBMW-s 2008.10.04. 17:12:58”

„És tudom köcsög BMW-s bunkó vagyok.:)”

Na, legalább önkritikád van, ha már ésszel meg izléssel nem áldott meg a sors :)

Ciri 2008.10.04. 18:27:31

Bár a két használtpiaci árat igyekeztem nem részrehajlóan kezelni, ezért a Suzukiéból vegyél le 100-at, a Polohoz meg add hozzá...

2T1cyl 2008.10.04. 18:34:39

Eléggé elszomorító, hogy valaki arra alapozva hajt gyorsabban a kelleténél, hogy "áá úgyis megvéd ez a ..."-ez nagy tévedés. Vagy a gondatlan előzés...
Nem szabad kizárólag a biztonsági felszerelésekre hagyatkozni, ez nem egy szimulátor, ahol visszadob a palánk és mész tovább, nem lehet reset gombot nyomni egy rossz mozdulat után. A helytelen gondolkodásból már sok tragédia származott.
Ennek ellenére mégis előfordul ilyesmi. Nem eléggé elrettentő példa? Szerintem igen.

ps3peter 2008.10.04. 18:40:46

Ocvt 2008.10.04. 17:13:01

Már több generációt megélt az XL7, amerikai belpiacos járgány a Vitara alapjaira építve. Az elözö generációt egy rövid ideig itt Németországban, és Svájcban is árulták vagy két évvel ezelött 2.7-es V6-tal, de nagyon túlhaladott technika volt, senki sem vette. Ezt az újat még sose láttam, kösz a linket, megnézem hátha van valami szürkeimportör aki ilyet hoz a vízen túlról.

[] (törölt) 2008.10.04. 18:45:25

"A világ mely szeglete jelenti nálad az "itt"-et mélyen tisztelt Edelweiss?"

Bayern.

[] (törölt) 2008.10.04. 18:48:27

"Eléggé elszomorító, hogy valaki arra alapozva hajt gyorsabban a kelleténél, hogy "áá úgyis megvéd ez a ..."-ez nagy tévedés."

Szerintem ilyen idióták csak a neten vannak, virtuális autókkal (legalábbis szeretném ezt hinni). Bár az én autóm tömve van légzsákokkal, és egyéb biztonsági elemekkel, nem szeretném kipróbálni ôket soha.

"Vagy a gondatlan előzés..."

Na ezt viszont legtöbbször széthajtott szarokkal követik el - gondolom, "ennek má mindegy" alapon. Azt viszont elfelejtik, hogy ôk is benne ülnek.

Ocvt 2008.10.04. 18:48:32

Ez a Suzuki téma már nagyon szenvedős...

Legalább valami újat mondana valaki a témában.

ps3peter 2008.10.04. 18:48:34

Ja amúgy itt a válasz a normál méretü Suzuki kérdésre:
www.autobild.de/artikel/erlkoenig-suzuki-kizashi_703790.html
A helyi Suzuki-kereskedö szerint kb. 2010 közepén fog megjelenni.

Ocvt 2008.10.04. 18:55:13

Suzukisok!
És ez mi a csoda?

2008.suzukiauto.com/xl7/

Tudja valaki? Lehet majd itt is kapni?

Salvia Divinorum (törölt) 2008.10.04. 18:56:25

Igen ugorgyunk!
Miautónk Mercivel mi a helyzet?
Semmi hírt nem hallottam felőlük már hónapok óta.
Pedig már nagyon várom az első magyar műanyagkilincses GC Mercit :D

Salvia Divinorum (törölt) 2008.10.04. 18:59:29

Hú ezt a Forenza Wagont mér nem gyártjuk?
Akkor a csórókombira vágyó népnek nem kéne Logan MCVt meg Klasszik Astrát hajtania

ps3peter 2008.10.04. 19:05:53

Ezek az amcsi autók mindig elveszik az ember kedvét mindentöl. Ez a kulcs egyszerüen borzalmas. Lásd a link / Feature Gallery / Key Features menüpont alatt. 2008-ban egy normál kulcs, és egy külön fityegö gagyi távirányító, mint 15 éve az F Astrán....

vivax 2008.10.04. 19:06:23

Edelweiss,
Münchenben kevesebb hetest, s-klasse-t látsz, mint Bp-n? Valami zárt területen mozogsz? Lecsuktak, mi?;)

Ne viccelj már.

Kifordított kacagány 2008.10.04. 19:14:32

Ocvt 2008.10.04. 18:55:13
viccelsz? ekkora motorral? a sok aprópénzértalkatrésztezresértüzemanyagot csóringerek megvennék szerinted?
pláne 7-8 millióért, amennyibe itt kerülne?

w a s d 2008.10.04. 19:14:47

@ gyurcsanytakarodj 2008.10.04. 18:59:29
Hú ezt a Forenza Wagont mér nem gyártjuk?


Azért, mert azt nálunk Chevrolet Lacetti néven árulják.

Ocvt 2008.10.04. 19:15:39

A kulcs valóban gáz :), de amúgy nem rossz a maga 7 ülésével.

like.no.other 2008.10.04. 19:16:32

Ciri!

Látom, nagyjából azonos dolgokat tapasztalunk a használtautó piacon...


Ez az LX7 meg...hát ocsmány egy disznó. Lehetne rajta akármilyen jel, ez akkor is egy csicsás bazári matchbox. Persze ez szubjektív.

Különben a Liana tényleg egy esztétikai atomvillanás, de a Deaweoo Takuma-nal ótvarabbat még nem láttam! :)

foolproof 2008.10.04. 19:28:23

Na latom, megint megy a kotoraszas a penztarcakban. Financials kerdesekben Winkler urral ertek egyet: Az autora annyit kell kolteni, amennyit nem sajnalunk, mint pl. a szebbik nemre, aztan vagy fussa, vagy nem. Persze lehet, erdemes elotte szamolgatni is egy kicsit.

Szemely szerint semmi bajom a Suzukik Mo-i nepszerusegevel, inkabb ezek okadjak tele a levegot piszokkal, mint ocska Ladak+hasonlo bontoszokevenyek. Arra kell hasznalni, amire valo, na de hat ez meg sok minden masra is igaz.

Kicsit OFF leszek:

A qrva regadot is inkabb at kene alakitani, ha kornyezetbarat autot hoznanak be a `zemberek, inkabb tamgassa az allambacsi, ahelyett, hogy kemenyen bunteti.

Most jut eszembe, a bekaevok kitalaltak egy uj autoadoztatasi rendszert mostanaban. A lenyeg, hogy CO2 emisszio alajan adoztatnak, de egyfajta "bonu-malus" rendszerben. Tehat ha Madame/Monsineur vesz egy olyan uj autot, amelyik 130g/km CO2-nel kevesebbet pufog ki, kap 200 EUR bonuszt vasarlaskor allambacsitol. Ha hibridet vesz, 2000 EUR uti a markat. 130g-160g kozott nincs se bunti, se bonusz. Viszont ha az uj auto CO2 kibocsatasa tobb, mint 160g/km, akkor indul a buntetes, tehat adozni kell. 251g/km felett mar 2600 EUR-t kell kicsengetni. A rendszer ket evente valtozik, a savokat egysegesen 5g/km-rel csokkentik, es igy tovabb. A dolog annyira bejott, hogy a legkisebb meretu es karosanyag kibocsatasu kocsik eladasa 40%-al emelkedett az idei elso felevben, a tavalyi idoszakhoz kepest. A francia hivatal meg nem gyozik csorgatni kifele a let, mert bizony a parasztok igenylik am a bonuszokat.

Nem allitom, hogy ez a szisztema tokeletes, de legalabb nem ertelmetlen motormeret alapu adozassal mukodik. Ugyanugy tamogatja azt, aki korszeru kisautot vesz, vagy akar egy kisfogyasztasu kozepkategorias kocsit.

Na talan igy lehetne jobban erdekeltte tenni a honfitarsakat is egy kicsit a kornyezet vedelmeben. De tudom, az autos fejostehen, voros poszto, adozzon a rohadek, hiszen ugyis elcsalt adobol vette, meg hat luxus is, me` nem jar busszal, stb.. Elkepeszto, hogy ebben a tekintetben (is) meeg mindig Kadar apank idejeben vagyunk.

foolproof 2008.10.04. 19:45:22

KopaszBMW-s 2008.10.04. 17:12:58

Gratulalok az ovoda/foghaz/bolondokhaza gazd.-i vezetojenek, latom, szukos anyagi eroforrasaik ellenere sikerult a bentlakoknak internetkapcsolattal kedveskedni. De tartok tole, nem valtotta be a hozza fuzott remenyeket. Ne tessek mindenkit odaengedni, mert nincs jo vege, amint azt a fentebb emlitett delikvens
peldaja jol illusztralja;-)

Ocvt 2008.10.04. 20:08:35

techdreams 2008.10.04. 19:16:32

Igazából arra lennék kíváncsi milyen klón ez az LX7.
Amúgy nem rondább mint egy Kia Sportage, viszont 7 üléses és jó nagy.

szpsz 2008.10.04. 21:44:12

Látom, hogy a Suzuki és a suzukisok köre sokak fantáziáját megmozgatja. Olyat is olvastam itt, hogy a suzukis csóró, szerencsétlen, akinek erre futja és csak hitellel vet autóban tud gondolkodni stb stb. Nekem pedig az (is) a véleményem, hogy nem minden autós autómániás. Olyan embert is ismerek, aki sokkal drágább kocsit is megengedhetne, de nem izgatja. Neki a kocsi csak arra kell, hogy helyet tudjon változtatni. Ez ugyanolyan, mint az, hogy pl a Montblanc töltőtoll árát bárki ki tudja fizetni, ha nagyon akarja, mert egy egyszerűbb plazmatévé vagy egy jobb szekrénysor árából megvan, de mégis kevés ember vesz olyat, mert szükségtelennek tartja, hogy az írás eszköze felettébb drága legyen. Ugyanez a gondolkodás lehet igaz autóválasztáskor is. Én spec autóbuzi vagyok, nem milliárdos, hanem olyan, aki átcsoportosít, sokmindenre nem költök, amire sokak igen, de az autó az nálam szenvedély. Ugyanakkor a párom SwiftII-jét sem fikázom, mert ő nem autómániás, hanem egy használható járműre vágyott és nem akarta magát hatalmas költségekbe verni miatta. Én amúgy is két csoportra sarkítom az autókat: a háztartási gépekre és az imádnivalókra. Az előbbi csoprtba tartozik gyakorlatilag az autók 90%-a, utóbbiak közé pedig a valóban szerethető, szenvedélyautók, ami nálam nem más, mint a komolyabb sportautók. Viszont a háztartási gépekkel szemben nincs különösebb elvárás: működjön, ennyi, a többi már csak árnyalat.

A112 2008.10.04. 21:59:18

A Suzukisok problémáját abban látom, hogy
sokan nem tudják milyen célra veszik az autójukat, ugyanis családi gépnek teljességgel alkalmatlan, másodiknak való.
Nekem speciel van egy SPLASH-em, városi
kisautónak jó, a feleségem egy Octavia kombival jár, az a családi gép.
Aki egy BMW, vagy egy Mercedes, Audi menetteljesítményétől hanyatt esik, annak ajánlani tudom, hogy próbálja ki a régebbi Lancia-kat (Dedra Integrale; Thema 2.0 Turbo ie). Utána már csak a mundér becsületét védené.
Edelweis!
Ha Németországban is olyanok lennének az
autó vásárlási szokások mint itt, akkor a tömeg modelleket gyártók becsődölnének,
mert senki se venné a termékeiket.
A magyar ember képes a jövedelme 20-25%-t
leterhelni a kocsi vásárlásakor, és nem számol a járulékos költségekkel sem.
Egyébként az autós-szakmában dolgozom szervízvezetőként.

[] (törölt) 2008.10.04. 22:36:17

"A Suzukisok problémáját abban látom, hogy
sokan nem tudják milyen célra veszik az autójukat, ugyanis családi gépnek teljességgel alkalmatlan, másodiknak való."

Ingázni viszont tökéletes. Ha sokat kéne vezetnem minden nap, és is valami Polot vagy Swiftet vennék.

"Ha Németországban is olyanok lennének az
autó vásárlási szokások mint itt, akkor a tömeg modelleket gyártók becsődölnének,
mert senki se venné a termékeiket."

Ezt hogy érted? Milyenek a vásárlási szokások felétek?

Tomcy 2008.10.04. 22:41:14

gyurcsánytakarodj: csak nekem kanyarban is megy a vas nem csak egyenesben! és ez a lényeg a sportban! nem az egyenesben megy nagyot hanem a kanyarban! meg nem mind 1, hogy én ezzel lenyomok 100km-ert versenytempóban az euroringen vagy bárhol, és utánna szépen hazagurulok és másnap ugyan ezt megteszem, vagy közlekedek tovább normálissan, egy G60-al meg mehet az aknára, aztán szerelheti napestig!
és ez az ami sokak szemét szúrja!

KopaszBMW-s: akkor én felsorolom a bmw fajokat.

első a pattanásos ödönke aki vesz egy 15éves szar 7-es bmw-t majd kicsapja a diszkóban mert annyira gyökér hogy egy pénzéhes picsán kívül mást nem tud összeszedni, de ez a csaj is otthagyja amikor meglátja a szakadt szarját!

második apuci kedvence aki megkapja az új 316-ost majd azzal villant a sulinál amíg a csóró srác calibrája le nem nyomja egy lámpánál, de kimagyarázza magát a csajok elött és utánna max trabantot mer alázni vele.

harmadik vannak azok akiknek munkájuk miatt kell ilyen autót venniük, ezt meg is értem és valszeg mindenki, de ők nem is akarnak mást az autóval mint egy jó megjelenést a millás ügyfeleknél.

negyedik vannak a vérparaszt bmw-sek akik mint egy nagy kultusz valamit imádnak és legendákat írnak róluk, és még azt is bemesélik maguknak, hogy azért kell több 100k-t otthagyniuk a szervizben, mert ennek ez a rendje. :)


Nem akarom a suzukisokat védeni, mert van köztük sok hülye, de mivel suzukiból 2szer annyit adnak el mint bármi másból ezért a nagy számok törvénye szerint velük lesz a legtöbb embernek összetűzése, ők fognak több kocsit összetörni és még sorolhatnám!

Én örülök annak ha más szereti a saját autóját és tiszteletben tartom, hogy neki az kell és megfelel neki!
Csak azt nem bírom amikor megakarják magyarázni, hogy nekem nem is kell ilyen "sport" autó mert így meg úgy....
Mindenkinek van egy képe, hogy mire szeretné használni a kocsiját, és a többségnek elég annyi, hogy A-ból B-be elvigye.
Nekem ennél sokkal többet jelent az enyém!
Ez olyan mint egy szerelem! Amíg szerelmes vagy nem számít semmi, mindig csak utána nézi végig az ember, hogy mi mennyit ért vagy nem ért, de általában mindig kellemesen gondol vissza azokra az időkre, és nekem csak ez számít!

[] (törölt) 2008.10.04. 22:55:30

"Én spec autóbuzi vagyok, nem milliárdos, hanem olyan, aki átcsoportosít, sokmindenre nem költök, amire sokak igen, de az autó az nálam szenvedély."

Ezzel mindenki így van, mindeki a hobbijaira költi a pénzét, mindenkinek más a fontos. Én nem kapok szívrohamot attól, hogy egy nagy teljesítményû defektmentes gumiabroncs 150 euró, de sajnálnék 1200 eurót egy plazmaTVre. Nincs is TVm.

[] (törölt) 2008.10.04. 22:59:14

"akkor én felsorolom a bmw fajokat."

És azoknak mit üzensz, akik vesznek egy kellôen motorizált új BMWt a saját pénzükbôl, csak mert tetszik nekik, és mégsem képzelik magukat hozzád hasonló boyracernek?

Csak hogy tudjam, melyik sorba álljak.

Gomulka Béla 2008.10.04. 23:20:08

Nem állok neki elolvasni a százötvenvlahány megjegyzést (ahogy ez kinéz, valaki elkezdte a Suzuki versus BMW fradidózsa ügyet, és – mindegy.) Nekem csak az jutott eszembe a Suzuki gyári dumája olvastán, hogy ezek szerint õk egy olyan autógyár, akik azután kezdtek el autót gyártani, hogy elõtte nem gyártottak, továbbá arra törekszenek hogy minél több helyen minél több autót gyártsanak és azokat eladják, valamint hogy haladnak a korral és ezt nem is szégyellik.
Egyedülálló. A BMW például már azelõtt is gyártott autókat hogy autókat gyártott volna. Kifejezetten kellemetlen kocsikat csinálnak, hogy nehogy megvegye azokat valaki. Egy egészen kicsi, hideg gyárban, csukott szemmel, sírva.
Egy dolog jön még ide: a Trabant úttartása kitûnõ, és gyorsulása kifogástalan. Ez azonban nem szabad hogy könnyelmûségre csábítson!

[] (törölt) 2008.10.04. 23:36:51

"ahogy ez kinéz, valaki elkezdte a Suzuki versus BMW fradidózsa ügyet, és – mindegy."

Csak a szokásos.

Valakiben megint feltámadt a kisebbségi komplexus, és szükségét érezte kifejteni, hogy az ô választása volt a legeslegjobb a világon, mindenki más hülye.

eko 2008.10.04. 23:37:49

"hogy egy nagy teljesítményû defektmentes gumiabroncs 150 euró,"

Ha ezt nem 14 zoll-ban (col) :-) értetted, akkor nem is sok! Söt!

ps3peter 2008.10.05. 00:54:05

Pl. a 3-as BMW egyik mérete a 225/45 R17 pont ott körül van. Az 5-ösre 200 körül.

red87 2008.10.05. 10:28:28

kedves totalcar! erre mi szükség volt? jól tudtátok, hogy ebből megint cívódás lesz, egymásnak ugrik a két régi tábor, a suzuki kedvelők, és utálók... biztos jó móka még jobban mélyíteni a szakadékot... én a kedvelők soraiba tartozom, egy swiftes klub egyik vezetője is vagyok, úgyhogy gondolhatjátok mennyire van elegem abból, hogy állandóan megjegyzéseket, meg lenéző pillantásokat kell konstatálnom az autómmal kapcsolatban... holott és nemigen szídtam bárkit amiatt, hogy milyen autója van!
a szomorú az, hogy a világ mindig megoszlik... de nem így kéne neki, hogy suzukis-nem suzukis, hanem autóbuzi, nem autóbuzi... és inkább oldalon belül építő jelleggel kéne alkotni... nem pedig ilyen vitákat szítani...

IQLight 2008.10.05. 10:48:53

red87 2008.10.05. 10:28:28
"mélyíteni a szakadékot"

Nem értek veled egyet. Sztem most -ha nem is sokat, de- közeledett a két tábor egymáshoz. No, nem a csőlátású kivételekre gondolok itt, hanem a hétköznapi userekre.

Két hónapja iszonyú anyázás ment a témában, most meg sikerült egész civilizált szinten maradnia mindenkinek, aminek én pl. örülök és be is írtam egy piros pontot a társaságnak! :)

red87 2008.10.05. 10:55:55

ok, lehet, de ez nem azon múlt, hogy mi, és hogyan van felrakva ide... ha nem volt jogos, amit írtam, akko bocsi, de én így látom, hogy ezek a dolgok általában olaj a tűzre, és tök fölösleges... mert meglepődnék, ha a suzuki pr-osztályának a rizsája sokakat komolyan érdekelne, egy ilyen belsőség-jellegű blogban...
nem olvastam végig minden komment, csak minden 3-at, 4-et... talán ezért nem jött át annyira, hogy mivan... ha rosszat, mondtam, tényleg sry...

ps3peter 2008.10.05. 10:58:51

Én vagyok az élö példa a szakadék áthidalhatóságára. Nekem 530i, asszonynak új swift van, mégse anyázzuk egymást :)))

IQLight 2008.10.05. 11:01:44

Segáz. :)))
Úgy vélem, nem a TC felelőssége egy ilyen post, mert MI vagyunk, akik írjuk a kommenteket és csakis minket minősít. Ha mi nem vagyunk képesek fékezni az indulatainkat (vagy inkább megértéssel szemlélni mások cselekedeteit), akkor a saját portánkon kell előbb sepregetnünk és nem mást okolni.
peace :)

[] (törölt) 2008.10.05. 11:31:23

"Ha ezt nem 14 zoll-ban (col) :-) értetted, akkor nem is sok! Söt!"

Nem, tényleg nem 14", PS3Peter pont eltalálta a méretet: 225/45 R17. Ezeknek a listaára 200-220 EUR körül van, de gyakorlatilag minden gumidiszkontban 140-170 EUR között vannak az árak, ennyiért viszi el a nép.

Gomulka Béla 2008.10.05. 12:19:35

NAGYOBBSÁGI komplexus nincs?

IQLight 2008.10.05. 12:34:10

Volt, de elkapkodták mindet. Maradt még "érdekfeszítő" ha kell. :)))

w a s d 2008.10.05. 13:18:10

@" Gomulka Béla 2008.10.05. 12:19:35
NAGYOBBSÁGI komplexus nincs? "

Nem azt hívják úgy, hogy felsőbbrendűség- tudat? (Úgy is körülírhatnám, hogy ember- feletti embernek képzeli magát.)

Gomulka Béla 2008.10.05. 13:31:49

Ja, láttam már olyat. A sógorom még ett is!

2T1cyl 2008.10.05. 15:09:22

Valamit nem értek. Azon kattogtam, hogy miért pont Suzuki és miért pont B.M.W.? Mintha más autó nem is létezne. És más autóknak nem volnának hibái és erősségei.
Csak egy példa: nézzük meg a Lancia Deltát, annak sem volt hibátlan a bizonyítványa. Ennek ellenére sokan kedvelik. És még sok más autó. Attól meg, hogy szidom a másik kocsiját, nem lesz jobb se az enyém, se az övé. Max. kielégülök lelkileg, és ennyi(meg lesz pár új haragosom). Megéri? Nem. Fárasztó? Az. Akkor meg minek ez az állandó vita? Rohadtmód unalmas már ezen nyammogni. Pláne, hogy a két márka típusai eléggé különböznek, kár összehasonlítani.

Gomulka Béla 2008.10.05. 15:50:15

Hunter, nem érted. A bipolaritás (nagyon egyszerû és követhetõ szisztéma, ha nem is rugalmas) két végpontja nevet kapott. A Suzuki ugye a poszt-kádári Trabant. A BMW pedig korunk embere, a Vállalkozó. Közbeesõ elemekre, mint Lancia nincs szükség. Csak megzavarják a képet, elrontják a BMW-sek és Suzukiok kedvét – kárt okoznak. Le velük!

IQLight 2008.10.05. 16:36:06

GB
Ennél azért összetettebb a dolog, mert mindkét véglet tartalmaz alábontásokat. A swiftben nem csak kalapos nyugdíjasok ülnek, ahogyan a bmwben sem lila zakós, fekete nadrágos, bongyormakkos stricitopogós vállalkozók.

Ott van mindkét póluson a boyracer és mellette a basic/advanced/expert user is, akik a maguk érveinek megerősítését a másik pólus lehúzásában látják.

Sajnos vagy szerencsére, hétköznapi autósok/családok is részeivé váltak a jelenségnek, akik ész-érvekkel és ellenérvekkel igyekeznek kulturált mederben tartani az ellentétek viharát.

Hát ettől olyan szép ez! :))))))
(és ebbe már tényleg nem fér bele a delta...)

Gomulka Béla 2008.10.05. 17:48:34

A Belsõségbe viszont igen, és ezért mondom azt hogy jó nagy ökör az, aki a poszt-írók fikázásával akar aznapra májer lenni. Megette volna a fene az egész intézményt, ha csak a közönséges (vagy mezei) BMW-k, Suzukik, Opelek és VW-k, a francia vagy olasz, gyorshajtó vagy kalapos kérdés kerülne megvitatásra. Éljen tehát a Humvee-ból kialakított és medvével felszerelt fagylaltoskocsi. Szerintem job mint bármelyik BMW. Ew, te jössz!
Ja, és a Lancia Delta.
(Nekem ez a legutóbbi bitangul tetszik.)

Kifordított kacagány 2008.10.05. 18:47:27

A112 2008.10.04. 21:59:18
miből gondolod, hogy van problémájuk? egyeseknek biztos, de azért mindnek csak nem. az a mondat elég lealacsonyító volt.

Tomcy 2008.10.04. 22:41:14
azért ha egy autót versenykörülmények közt használsz szervizelés nélkül, akkor ne lepődj meg majd azon, ha szép lassan széthullik. lehet, hogy a géped egy penge verda, de attól, hogy a nevében sport, attól még nem lesz versenyautó. csak gondoltam szólok, nehogy meglepődj később.

Edelweiss 2008.10.04. 22:59:14
azok simán csak hülyék, mert nem tudják, hogy a suzuki 3-4 milláért már versenyautót is árul.

IQLight 2008.10.05. 10:48:53
nyugi, majd még olyan is lesz.
rohadt suzukisok

ps3peter 2008.10.05. 10:58:51
nono, csak várj pár évet és már repülő csészealjak is lesznek.

Gomulka Béla 2008.10.05. 17:48:34
hát vegyél egyet

Alhazred 2008.10.05. 19:22:18

nagyjából végigolvasva a hsz-eket, arra kellett rádöbbennem, hogy rettentő szemellenzős emberek vannak errefelé, pró és kontra.

Kifordított kacagány 2008.10.05. 20:01:40

ez azért van, mert túl kicsi vindóz van nyitva a világra.

Gomulka Béla 2008.10.05. 21:19:47

Nagy, drága, sokat eszik. És mondtam már százszor, ha nekem a külseje tetszik (és a így van, na meg nem is tudom hogy milyen a belseje), akkor vegyen más hogy én láthassam. Amúgy nem hinném hogy ide is hoznak belõle, eddig nem hoztak.

Bakfitty007 2008.10.05. 21:26:30

Nincs kedvem minden kommentet végigolvasni, de nem tudom megállni, hogy ne írjak ide egy-két infót. A Mo-n gyártott Suzukban jelenleg háromféle dízelmotor van. Az 1,3-as és 1,9-es az Fiat Multijet, az 1,6-os meg PSA féle HDI. A növekvő gyártásra meg annyit, hogy most éppen napi 70 darabbal csökkentették a termelést itt nálunk, mert nem fogy az autó. Nem csak itt Magyarországon, máshol sem, bár ez igaz más típusokra is. Itt az országban nem valószínű, hogy fognak gyártani az SX4-nél nagyobb autót. Ennek fizikai korlátai vannak, ugyanis hosszabb nem férne el a gyártósoron. Ezért is készül máshol az SX4 Sedan.
Az, hogy a WRC szériában hogyan szerepelnek nem egy nagy dolog. Reklámnak így is jó.
DE! Azt már megfigyeltétek, hogy magyar rendszámmal közlekedik az összes SX4 WRC a világbajnokságon??? :)

Kifordított kacagány 2008.10.05. 22:10:14

na végre egy tárgyilagos hozzászólás

w a s d 2008.10.05. 22:40:23

@ " Bakfitty007 2008.10.05. 21:26:30
...
DE! Azt már megfigyeltétek, hogy magyar rendszámmal közlekedik az összes SX4 WRC a világbajnokságon??? :) "

Csoda, hogy a reg.adó elkerülésére nem szlovák rendszám van rajtuk, ha ez igaz.:D

...::: Radio Edit :::... 2008.10.05. 23:58:55

Nemtom mi a baj a Suzukival :S
a Suzki meghibásodásárol eddig csak olyat hallottam hogy "a haveroméknek, meg az övéknek, meg a szomszéd unoktestvérének a léánya suzukija tönkrement"
... röhelyes... mindegy.
Szerintem jo.
HA Hitelre, ha Nem.... Nem összetörni veszem, használni.... és nem rohadok le vele mindehol... de már akkor inkább citroen mint vw!!!
De INkább a Suzuki...

www.radioedit.info

esde 2008.10.06. 07:09:39

egyik oldal nyomja hogy konzervdoboz, a másik meg hogy minden mutyuki valójában egy WRC autó:D:D:D

beszarok:D

legyen inkább elég annyi, "vegyen" mindenki olyat amihez csak kedve van és ennek arányában fog majd szívni később. A szart vesz azért, ha drágát azért. Ha túléli már megérte, ha rámegy inge gatyája, még mindig túlélte. Ha elpusztult, sosem fogja elmondani hogy nem is jó autó, csak mondják hogy nagyon megy mert így több fogy. Mert az emberek azon részét könnyebb így megfogni aki soha semmit nem ért el, és képes elhinni hogy egy WRC autót kap 2-3milából.

Én személy szerint úgy gondolom egy átlagosan kereső ember is 10milliók felett dönt élete során, és ha ezt úgy érzi helyesnek hogy pont egy aktuális ilyen szutyokra költse részletekben, csak azért hogy mindennap rohangálhasson... lelke rajta tegye:) meg is érdemli.

Az én megfejtésem: vegyél annyiból autót amit egy év alatt meg tudsz termelni, mert az autó nem ingatlan, lopják, törik, el is romolhat. Legyen lehetőleg biztonságos. Használd annyit amennyit a pénztárcád engedi.

Ennyi. Még mindig csak azt érzem hogy egy fogyasztói réteg át van verve de rendesen, mert elhiszi hogy ennyi pénzből lehet !autót! építeni, pedig nem igaz, mert a biztonságon is spórolnak, egy versenyt kibír aztán kukába, és ott van némi vas még benne, hogy ne essen közben szét.

Tehát boldoguljon mindenki belátása szerint, de én mindig mosolygok amikor beülök az autómba is, meg mikor kiszállok is, de még akkor is amikor tankolom.

A titok annyi hogy nem akarok többet mint amit elbír a kassza. Ha csak suzukim lehetne inkább járnék gyalog, vagy vennék egy autót és használnám heti egyszer, de az autó legyen. Ennyi.

Gomulka Béla 2008.10.06. 07:43:46

Ha mindenki ehhez igazodik, becsukhatja a bótot a Belsõség…

Bakfitty007 2008.10.06. 08:34:53

@ F/aki átírta a nevét visszamenőleg és volt オオカミ is 2008.10.05. 22:40:23

Csoda, hogy a reg.adó elkerülésére nem
szlovák rendszám van rajtuk, ha ez igaz.:D

Ez annyira igaz, hogy a svéd Andersson egy LAX-598 rendszámmal közlekedő SX4-gyel versenyzett Spanyolországban :)
Ja, a forgalmijában meg Suzuki SX4 WRC szerepel...... :D :D :D

Kifordított kacagány 2008.10.06. 08:38:15

F/aki átírta a nevét visszamenőleg és volt オオカミ is 2008.10.05. 22:40:23
hiába, a technikai sportokban van pénz dögivel, ott nem számít.

...::: Radio Edit :::... 2008.10.05. 23:58:55
birom az ilyen nem összetörni veszem, hanem használni dumás idiótákat. miből gondoljátok, hogy más összetörni veszi?
az ilyenek kezdik magukat rövid idő alatt magabiztosnak érezni és rémálommá változtatni a közúti közlekedést. tisztelet a kivételnek.

esde 2008.10.06. 07:09:39
azért ennyire nem borzasztó a helyzet.
mosolyogni meg bárki tud. az idült vigyort már egész kis dolgok is ki tudják váltani.

karlmann 2008.10.06. 08:53:13

A sok okosnak akik úgy gondolják, hogy biztonságban vannak Suzukiban. Négy éve lesz novemberben, hogy egyik barátom ment hazafelé egy párhuzamos közlekedésű úton Debrecenben. A belső sávban volt, a másik oldalon a belső sávban jött egy Transit, ami műszaki hiba miatt átment a szemközti sávba ahol frontálisan ütközött a barátom Suzukijával ('98-as 1.0-ás GC a leggyakoribb). A rendőrségi vizsgálat szerint az ütközéskor egyik autó sem ment 50Km/H-val sem. A barátom a helyszínen meghalt, pedig be volt kötve. 28 éves volt.

esde 2008.10.06. 09:55:51

Kiford... 2008.10.06. 08:38:15

Jó persz kis dolgoknak is örül az ember de azért abban gondolom egyetértünk hogy ami ma megy az utakon az viszont elborzasztó.

A egyik véglet: aki megveszi hitelből a legnagyobbat, aztán két hónapig hajtja amíg elfogy a pénze, életveszély négy keréken (S600 merga lámpa nélkül cikázik szürkületben, látszik hogy nem normális).
A másik: meg aki tudomást sem vesz semmiről és úgy vezet ahogy egy kis városban szokás vasárnap délután. (pl: mikor zöldre vált a lámpa kezdi kiereszteni a kéziféket...)

És e kettő között minden ami elképzelhető.

De én akkor is azon a véleményen vagyok aki nem teheti meg hogy vesz egy komoly járművet az ne benzinre költse a maradék pénzét mert az öncsalás. ugyan úgy mint 10éves hitelre autüt venni.

Ha van kedvetek hozzá számoljuk össze miben van egy ilyen kis autó havi szinten?

Hitel:
Benzin:
Kötelező szerízek: (pl ha megsérül alkatrész is, márkaszervízben stb)
Biztosítás, adók:

és persz hitel futamidő feltüntetéssel

mert tényleg érdekel, de én azt hiszem hogy elég drága és túl sok ahhoz hogy egy nem jól kereső ember erre herdálja a pénzét, csak azért hogy feszíthessen, hogy ő bizony autóval jár.

Nekem valahogy így él a tudatomban:
hitel: minimum 20.000 (és ez már a 10éves futamidő kategória, rémisztő egy autóra)
benzin: minimum 20.000 (6L napi 50km)
szervíz: (pl skoda fábiáról hallottam hátsó ajtó fényezéssel 300.000)
biztosítás,adók: legalább havi 15-20.000? (nemtudom ilyen kis autón men volt még, de ugye új tehát casco+kötelető+adók)

ez így havi 60.000ft alaphangon, ezt én reálisan 150-200e ft-os netto fizetés mellett tartanám megengedhetőnek. Ha reálisan gondolkoznánk.

De az pl hogy valaki a teljes bevételének a felét elverje autóra azt pl állatságnak tartom...

De várom a véleményeket. És salynos azt hiszem még ennél is rosszabb a helyzet mert akinek legalább annyi fzetés megvan mint fent, az már bele sem ülne egy suzukiba (általánosságban gondolom) és az nyilván inkább a havi 100.000 forintos autóban akar feszíteni mert ugye "megteheti"

Szóval?

Részemről vettem garázst a használt autómnak, mert így az autó sem pusztul az utcán a pénzem meg nem amortizálódik. Pedig elég nagy autó vehettem volna ha az lenne a cél hogy mutogassam. Ki látja még így ? mindenki inkább havi szinten elveri a pénzt?

esde 2008.10.06. 10:11:13

már hogy nem az én autóm nagy hanem nagyot vehettem volna, ha azt akarnám mutogatni

29 Palms 2008.10.06. 10:53:24

Esde, használt autó esetén nem kell se benzin, se biztosítás?

esde 2008.10.06. 11:23:24

én nem azt kérdőjeleztem meg hogy kell e, hanem hogy srüljön ki hogy mennyiben is van egy ilyen autó havonta, tehát azért cserébe hogy az utakon hogy is néznek az emberre, és mennyit használja mennyit fizet érte?

De használt autóba is kell benzin, és kötelező biztosítása is van, de én határozom meg mennyit költök rá. Szeritnem hitel autót aki vesz nyilván jár is vele napi szinten, különben bazi rosz befektetés. De ugye akkor már ott a nem csekély benzin tétel. stb.

vagy ezek az emberek nem vallják be maguknak sem??? hogy mennyit fizetnek érte?

én kiszámoltam 2.5 év alatt 1millió volt az autózásom, és ebből látszik nem állandóan azzal járok. Ebben benne van az autó amortizációja, biztosítása és a benzin is, új gumi, kipufogó meg javíttatás. Tehát baromi olcsón megúsztam eddig. De ez is egy millió, akkor mennyi egy ilyen csettegő??? mondom törlesztés, biztosítás benzin minden költség, + előtörlesztés minusz autó jelenlegi ára, agy reális szeritnem. Én így számoltam.
Nekem hitel nicns rata, de az értéke ugyan úgy csökken.

esde 2008.10.06. 11:44:32

tehát ha most eladnám az autóm 1 milla lenne amibe került a használata így számoltam

Kifordított kacagány 2008.10.06. 12:26:28

karlmann 2008.10.06. 08:53:13
bolond vagy, nem meg mondták? nem összetörni veszik

esde 2008.10.06. 09:55:51
minden autó pénzbe kerül. akár új, akár használt, akár kicsi, akár nagy.
így az ötödik autó vásárlásának a kapujában, még azt sem tudom elítélni, aki sokat költ erre a hobbira. ne költsön erőn felül, ez az egyetlen lényeges dolog. sajnos ilyenek is vannak, de ez független a márkától.
a kalkulációdat egy kicsit túlzónak érzem. főleg a megtett km tekintetében. a legtöbb embernek csak azért kell autó, hogy hétvégén elmenjen vele vásárolni és évente egyszer nyaralni talán. ezen kívül max 2-3 alkalom. tény, hogy így a megtett km függvényében tiszta ráfizetés az egész és a km-re vetített költség elérheti egy falánkabb autó költségeit is, de amíg nem én fizetem más tankolását, addig engem spec nem érdekel, hogy ki mibe önti a drága üzemanyagot.

esde 2008.10.06. 12:30:28

de akkor te is abba a táborba tartozol akinek fogalma sincs milyen költségek vannak a háta mögött?

ez nem tiszta nekem: akkor most hobbi vagy közlekedési eszköz??? hobbi autó hitelre vagy kp-re?

Hobbi suzuki??? :D vagy mi? :D:D:D

esde 2008.10.06. 12:32:39

ha hobbi autó akkor valami igényesebb darab nem? ha igyéntelen abban mi az élvezet?

persze hogy drága, én 25.000km-t mentem

és miért lenne ráfizetés a hétvégi autózás??? szeritnem az a ráfizetés aki minden nap feleslegesen azzal jár kiszámoltad már mennyi plnz ment el a négy autódra?

29 Palms 2008.10.06. 13:08:55

Esde, 2005 áprilisban vettem egy Swiftet rohangálni, bevásárolni. Olcsó, olcsón fenntartható, megbízható gép kellett amiért nem fáj a szívem ha körbeparkolják. Erre a Swiftnél nincs jobb alternatíva, a magyarországi árán. De bevallom perverz állat vagyok, nekem még tetszik is.
Az eddigi szervízköltsége márkaszervízben max. 70 rugó (1 x 1500 km, 3 x éves szervíz vagy 15 000 km). Ebben van már egy zöldkártya, meg a gumicserebere is ott megy.
Az értékvesztése nem érdekel, az autó nem befektetés. Ha nem lenne autóm akkor tömegközlekednék meg taxiznék, az is pénz. Meg az időm is.
Téligumi volt 60 ezer.
A lóerőadó (na az pofánrúgás volt az új swifteseknek, a súlyadó volt talán 9 rugó) valami huszonegynéhányezer, a kötelező meg van mondjuk havi 3000, tehát ezek a sarcok megvannak casco nélkül havi 5000-ből.
Eddig akkor kicsit több mint 3,5 év autózás 350 ezerből, ha nem számoljuk a benzint és azt a misztikus értékvesztést, ami a használtautóhívők kedvenc mentsvára. Nekem megérte.

Kifordított kacagány 2008.10.06. 13:14:48

esde 2008.10.06. 12:30:28
én tisztában vagyok azzal, hogy mennyi megy el az autóimra, én fizetem őket.

minden autó közlekedési eszköz, de azon belül vagy munkaeszköz, vagy hobbiautó. az, hogy milyen típus, vagy hogy a közlekedést élvezi-e vele valaki, már részletkérdés.

a hétvégi autózás akkor ráfizetés, ha veszel egy drága autót(pl egy hiteleset), aztán alig mész vele. km-re vetítve sokkal többe kerül, mint egy olyan ami olcsó, de sokat eszik. mivel azonban autót nem gazdasági megfontolásból veszünk, nem lenne illő bárkinek is beleszólni a választásába. persze véleményt még attól lehet alkotni.

éves szinten az autóink nagyságrendileg 200e-be kerülnek úgy, hogy nem mentünk velük semmit. ez nagyjából egy hiteles autó költsége is. nem érzem úgy, hogy jogom lenne leszólni azt, aki inkább a hitelre fizet ennyit. függetlenül attól, hogy hülyeségnek tartom, vagy sem.

karlmann 2008.10.06. 13:26:03

Kifordított kacagány

A kocsi céges volt, a városon belüli A és B közötti közlekedésre vették nem törni. Ilyen céllal négy évet ki is bírt. Csak nem jött be a lutri. Ennyi.

Kifordított kacagány 2008.10.06. 13:42:05

karlmann 2008.10.06. 13:26:03
basszus, pedig itt azt mondta valaki, hogy az a titka az egésznek, hogy nem törni kell venni. most hirtelen nem is tudom kinek higgyek.

esde 2008.10.06. 13:55:14

de ezeket a csúsztatásokat neeeeee!!!

most akkor 350-ből 3,5 év na akkor kb ugyan ott tartasz mint én ha a benzint nem számoljuk csak én megjárom az M3-ast 200-al oda vissza ha tetszik, de értem városba rohangálni, ha egyéb dolgok nem számítanak, de akkor ezek szerint kp-re vetted és nem öregszik?

az évi 200 helyett hitel? miért helyette? mellé nem inkább? mert most kérdezhetem a hitel autóra is van biztosítás és az is elgörbül ha nekimennek nem? igen az első pár évben ha nem töri az ember nem kell alkatrész de évi 500e ft-ot esik az ára nem, nyilván az elején többet aztán meg kevesebbet, de spóroltunk ugye 100e ft kopóalkatrészt már megéri mi?

én nem értem az autó használódása misztikus lenne??? az értékvesztése is szerintem egyáltalán nem. forog kopik tönkremegy használattól föggően még a suzuki is

Ha veszel egy 2milásat 3év mulva ér felét se
ha veszel egy 3 milásat 5 év mulva ér 1 alatt
ha veszel egy 5 milásat 3 év mulva 2 körül
Ha veszel egy 8-10 milásat 3 év múlva fele kb
efölött nem látom át
de gondolom 18 milás olyan 5 év mulva éri talán a harmadát ha de ez már tényleg nem üzletileg megmagyarázható, csak is presztizs és kényelem stb.

Ezen mi a misztikus?

Ha ma megvesz valaki egy ilyen swiftet és felveszi rá a hitelt fizeti a havi 20-at +biztosítrás +benzin stb akkor 2 év mulva joggal szeretne egy új akkori valamit, mert gondolom azért vett most is újat mert nem akar alkarrészcserékkel bajlódni.

A gond ott jön hogy 3 év mulva nem fog annyit érni az autó mint a hiteltartozás rajta, tehát ha el akarja adni az ember majd fizethet érte hogy elvigyék végre... Vagy lesz valami remek beszámítjuk régi suzukiját és adósítsa el unokáját vagy hasonló vicc...?

Na ezt végig gondolta már valaki???

Nem beszélve arról aki megveszi a hitel autót és utána esetleg ellopják vagy valami ökör lenullázza akár a parkoló helyén megéri ez? persze ez minden autónál így van ami 100e ftnál értékesebb ezt aláírom. de aki havi "20ért" akar autót nyilván nem perkál ki csak úgy egy újra... mégegyszer annyit, amennyit nem fizetett ki az elején sem.

De most komolyan mi a jó ebben a veszek egy kis autót most mert nem kell érte fizetni, és az hogy holnap mi lesz meg tagnap mi volt inkább nem is érdekel mert ma elvagyok úgy ahogy??? Jött ha havipénz ment a havipénz.

Szóval senki nem vallja be mennyiben van az autózás egy suzukival cakklipakli?

Lehet mert nem is olcsó mint semelyik másik de akkor miért jó, ja mert most nem kell kifizetni? és ki fogja kifizetni?

a bkv bérlte 10e alatt van, egy millió forintból az ember 50x mehet közepes távra taxival. ha már ezek az ellenérvek

vagy 3x nyaralni

29 Palms 2008.10.06. 14:29:00

Nem csúsztattam, ezek tények. Leírtam hogy nem számoltam az értékvesztést meg a benzint. Ha hazaérek egyszer, megkereshetem a Swift-dossziét, akkor forintra pontosan is tudok számokat mondani, de annyi lesz kb. amit leírtam. Miután csak 1 számot írtál, azaz 1 millió, nem tudom hogy mennyi a benzinköltséged 1 évre, és nem tudom mekkora értékvesztéssel számolsz, ezért nem matekoltam tovább. Számodra viszont megvannak bizonyos adatok, ami alapján továbbgondolhatod, azon az alapon hogy mennyit mész, meg hogy neked számít az értékvesztés. Ezért írtam amit írtam, de ha erre jön "az én autóm meg gyorsabb" jellegű érvelés, akkor ezt nincs értelme folytatni.
A hitelezéssel sem tudok segíteni, 1996-ban vettem utoljára részletre autót, akkor még ki kellett csengetni 40%-ot, és 3 évre. De az már elmúlt, és sok víz lefolyt a Dunán is...

karlmann 2008.10.06. 15:05:16

Kifordított kacagány

Nagyon vicces vagy, nem kívánom neked, hogy ott állj a temetőben a barátod sírjánál.

w a s d 2008.10.06. 15:17:28

@ karlmann 2008.10.06. 15:05:16

Szerintem azok felé gúnyos, amit ír, akik azt mondják, nem számít, hogy papírból van, mert nem törni veszik.

w a s d 2008.10.06. 15:29:21

Költségekhez:
Napi 50 km? Én szerintem a felét, ha elérem (havonta ~ 600 km), pedig hétköznapokon suliba avval járok, meg hetente párszor kocsmázni (én vagyok, aki sosem iszik, csak kólát, ellenben kocsizik- mondjuk amivel a sok üveg sör többe kerül, mint az én 2-3 kólám, abból a benzinköltség megvan, és még az útbaeső barátaimnak is segítek, mert nem kell gyalogolniuk, taxizniuk, vagy megvárni az éjszakai buszt).
De havi szinten egy 30.000 pénz biztos elmegy, értékvesztés meg tulajdonképpen nincs, mert nem ér semmit az autóm (persze pénzben kifejezve, mert nekem szinte a kocsi a minden, ha tárgyakról van szó). Ebben benne van a biztosítás (~ 4.000 FT/hó), a zöldkártya (~ 1.000 FT/hó), a teljesítményadó (~ 500 FT/hó), a benzin (300 FT/l, 600 km/hó, 9 l/100 km -> ~ 16.000 FT/hó), ez eddig 21.500 FT/hó, a maradék ~ 8.000 FT/hó pedig 2 év alatt ~ 190.000 FT, ami elmegy javításra meg a vizsgáztatásra.

(Azért ez így még nem teljesen kerek, mert ilyen jellegű autónál tönkre is mehetnek dolgok, pl. volt, hogy csak a tréleresnek fizettem több mint 20.000- et, vagy karosszérián a lyukakat be kell foltozni- mondjuk ez a vizsgához írható.)

Tomcy 2008.10.06. 16:22:19

Kifordított kacagány

Nem használom versenykörülmények között nap mint nap! Az hogy elmegyek vele párszor gyorsulni, meg 1évben 1szer max 2szer versenypályára, még nem hiszem, hogy nagyon nagy baja lenne. Amúgy magam szervizelem, csak amikor eljön a kötelező ideje akkor viszem márkaszervizbe de mindig ugyan oda, mert tudom mit tud ott a szerelőm.
Amúgy akármilyen hihetetlen az utcán teljesen normálisan, sőt inkább úgy mondanám lehet kicsit tökölősen megyek, mert figyelek másokra és az autómra, nem állok le versenyezni mert annak a pályán van a helye!
De pl egyik ismerősöm(szintén sportja van), előszeretettel versenyez az utcán meg amúgy is tolja neki mint állat(neki van rally-s futómű a kocsi alatt), és vele volt az, hogy egy ford ka-s gyerek erősködött, aztán elkezdték tolni, aztán jött egy balos kanyar ahol haver elfordult nyél gázon, a fordos koma meg egyenesen be a fűbe! Szerencséje volt a srácnak, hogy nem volt árok meg fa meg ilyenek, így csak szépen kitolatott és megúszta nagyobb gond nélkül!
Nos én az ilyeneket akarom elkerülni, és el is kerülöm.

Amúgy ha rákerestek kb egy hete, de lehet kicsit több, fiatalok 4-en megforogtak egy sporttal! Kivittek egy fát, átborultak egy jó nagy árkon, majd egy ház kerítése állította őket meg.
Egyikük sem halt meg! Mondjuk először azt hittem a kocsira hogy bogár, mert a hátulja annyira lelapult, hogy messziről tök úgy nézett ki.

ákotka 2008.10.06. 19:11:41

Na akkor én is szólok! Zsir ujonnan vettem 2007 nyarán az uj swiftet. Hálát is adok neki hogy ezt választottam. 14 honap alatt 43 ezret tettem bele, én havi 3-3500 km -t megyek. Országuton....fogyasztásom 5,1 L a 43 ezer km re vetítve. korábban régi használt 14 éves autommal 100km 10 L-t evett.....ez havi szinten a benya 84 ezer helyett 42 ezer.....és a törlesztőm havi 18 ezer....a 15 ezres meg 30 ezres meg 45 ezres szervíz tokkal vonoval kijött 14 ezerből......havi 1000ft a kötelező. Eddig teljesen karc és hibamentes, még egy izzo sem éget ki....nem is csodálkozom...japan technika, megbízhatóság.....soha nem kéne már más..jo ugy beülni hogy TUDOM: mindig elérem célomat, mindig hazaérek.....ezek a japanok tudnak valamit...az már másik oldala hogy szép is, a kategoria legszebbje és az 1.3-asok között a legerősebb ma kapható modell! A legjobb választás!

fosdapass 2008.10.06. 20:48:44

Mé vesz az ember szuzukit? Mé vesz autót? Nagyszüleink 100 évig éltek, mert gyalog, lovon, bringán és motoron, nameg a tömegközlekvéssel jártak.
Ha nem is túl kényelmesen, de elvoltak így is. A mai puhány, konzervdobozban hízlalt autós meg már akkor elfárad, ha nem sikerül "közeli" parkolóhelyet találnia. Szánalmas egy tohonya lakli lesz abból, aki beleragad a bádogdobozba.

Shadowbull 2008.10.06. 22:19:39

Nagyszuleink leeltek az eletuket ugy, hogy a falubol nem mentek ki sosem.

Nyilvan nem kellett nekik auto.

sb

qualitaet 2008.10.06. 22:36:02

"Szóval egy 20millás autót akkor mennyit bukik rajta 5évesen? Kb. 10millát ha annó készpénzre vette"

Lehet, hogy többet. És pont telibeszarja suzukissal ellentétben...

fosdapass 2008.10.06. 23:21:17

Dehonnem. Vitték az árut a városba, aztán a határba, az erdőbe is ki kellett jutni valahogy. A városiaknak megintcsak nem jött helybe a munkahely, meg a vidéki rokon.
Közhely, hogy a klotyóra is autóval megyünk, de igaz.

Kifordított kacagány 2008.10.06. 23:28:23

esde 2008.10.06. 13:55:14
nem egészen kristálytiszta, hogy a logikád alapján hogy jött a használat nélküli költségből a 200-as gyorhajtás

én nem veszek hitelre semmit. más viszont megteheti. mindenki a saját zsebéből költ, miért fáj ez neked?

én nem szándékozom eladni az autóimat(ha úgy lenne, akkor nem lenne ennyi), tehát nálam az értécsökkenés nem játszik.
mint ahogy a hiteles autónál sem, ugyanis azt egyszer már belekalkuláltad a rendszeres költségeibe, kétszer számolni meg méltánytalan lenne. természetesen előfordulhat, hogy nem várt problémánál, vagy idő előtti eladásnál ezek plusz költséget jelentenek, de ez mindig az adott szituációtól függ, most pedig általánosságban volt szó a dologról.

karlmann 2008.10.06. 15:05:16
te csak hallgass F/aki átírta a nevét visszamenőleg és volt オオカミ is-ra. szokott értelmes dolgokat mondani

Tomcy 2008.10.06. 16:22:19
eddigi hozzászólásaid alapján nem épp az a nyugodtan közlekedő típus jött le nekem, de ha tévedtem az csak jó. örülök, ha valaki úgy gondolja, hogy nem a közút a versenyzés legideálisabb helye.

az élethez szerencse is kell, de nem lehet mindig arra hagyatkozni. bizonyíték erre a sok hulla a temetőben. jó lenne, ha ezt mindenki felismerné és nem olyannal jönne, hogy de az ismerős ismerőse simán megúszta, mikor arról van szó, hogy mennyire biztonságos az amiben ül. függetlenül attól, hogy miben ül.

ákotka 2008.10.06. 19:11:41
benzines és 5l. meséld ezt másnak. még a gyári adat is lényegesen nagyobb.

fosdapass 2008.10.06. 20:48:44
ez itt autókról szóló blog, nem a földhözkötöttek egyesületéről.

qualitaet 2008.10.06. 22:36:02
persze, mert van aki józan érvek alapján vásárol pénznyelőt és van aki meg nem.

29 Palms 2008.10.06. 23:56:42

"ákotka 2008.10.06. 19:11:41
benzines és 5l. meséld ezt másnak. még a gyári adat is lényegesen nagyobb."

90-100 körül ha tud menni egyenletesen, akkor meglesz az az 5 liter. Amúgy városon kívülre 4,9 liter a gyári adat.

esde 2008.10.07. 01:03:58

Kifordított kacagány:
ha figyeltél volna nem használat nélküli költség hanem 25.000 km amire számoltam mindenestől értékvesztéssel, szereltetéssel és minden költséggel együtt.

És nyilván a rendőr előtt 120-al illik el haladni.

de most erre mit mondjak hogy nem szándékozod eladni? akkor is meg vannak számolva a napjai, és ne mond nekem hogy egy autóval akarod leélni az életed, de ha igen akkor is a roncstelepen köt ki és el lehet osztani erre az idő-intervallumra a teljes vételárat mint amortizációt. Persze hozzá téve a többszörösét ráköltve javíttatásokra, és még talán veterán autó is lehet bár a mai eldobható elektronikákkal szerelt gépek nem hiszem hogy 30 év múlva járóképesek lesznek, beleértve az enyémet is:(

és hiába a nekem többet ér rizsa ha kiütik alólad nem fizet többet a biztosító, és nem is tudsz olcsóbban másikat venni tehát annyi az értéke amennyi, és ezzel kell számolni, persze ha nem akar számolni az embert azt is megértem végül is

még mindíg nem lettem meggyőzve hogy miért jó suzukit venni...?

esde 2008.10.07. 01:09:48

Tomcy:

na ez az egy ami érdekel egy rendes futóműves ilyen csettegő, mert ódákat hallottam egy ilyen kopel asztmáról is hogy mekkorákat fordul meg hasonlók.

Hol laknak az ilyen autók a neten, van valami fórum ahol utánna lehet kérdezni hol építenek ilyet? Vagy akinek van konkrét tapasztalata? A suzukis az sem baj, csak érdekel már mit lehet kihozni egy ilyen futóműből?

ákotka 2008.10.07. 07:34:48

kacagány: bizony 5L! De sokszor 4,6-4,9 között mozog....megven a trükk, hogy lehet ennyit fogyasztani, tudod az évek meg a rutin....1 tankból már nemegyszer megvolt a 900 km..../45 literes a tank/......

esde 2008.10.07. 09:36:34

persze van ilyen de azért ez nem nevezhető élményautózásnak, én 2 literes motorral csináltam 7.2-őt teljes tankra mérve.

Tomcy:

na szóval az érdekelne hogy most mit is nevezel rally futóműnek, mert ugye kemény gátlót, meg ültető rugót lehet tenni trabant alá is, attól még nem rally autó.

Vagy a rally futómű is úgy igaz mint ahogy a Swift meg sportautó? :D

29 Palms 2008.10.07. 10:21:35

Esde, az autó ára, a benzin, a szervíz, a biztosítás, ezek tényleges fenntartási költségek. Olyat hallottál már, hogy valaki azért adta el az autót mert nem bírta fizetni az értékvesztést? Ez nem fenntartási költség.
Ha mindketten ebben a pillanatban eladnánk az autóinkat piaci áron, akkor te örömködhetsz hogy sok virtuális forint maradt a zsebedben, de én tudnék több sört venni. C'est la vie.

esde 2008.10.07. 10:41:58

ezt szerintem gondold mégegyszer végig:D:D:D

mert amikot eladod akkor aktualizálódik a pénz összeg, mert annyival kevesebbet tudsz az űjra költeni stb, illetve ugye plusz pénzt kell hozzádobni hogy új autóba ülhes vagy másikba


most már kezdem kapizsgálni kinek jó a suzuki XD

igen az autó az van és csak kell ele benzin és akkor jó, kifizetni meg ki fogja?:D

és igen hallottam hitel átvállalásnak hívják

29 Palms 2008.10.07. 11:30:59

"igen az autó az van és csak kell ele benzin és akkor jó, kifizetni meg ki fogja?:D"

Már leírtam milyen költségei vannak, kb. évi 100 rugó + benzin, amit nem számoltam. Ha valaki hitelre vette, akkor plusz a hitel.

De ha a hitellel van bajod, akkor arról írj. Használt nem-Suzukit is lehet már venni hitelre. Olvasok én is, meg látom mi van, az emberek beleugranak mindenbe, legyen az autó, TV, nyaralás, esküvő, aztán meg néznek. De ez alapján megítélni a Suzukit mint autót...hát...lelked rajta.

Már leírtuk kinek jó a Suzuki Swift, vagy akár a Splash vagy SX4: azoknak akik olcsó, jó ár/érték arányú, modern, dinamikus, olcsón fenntartható kisautót keresnek mindennapos használatra. A Vitara az más tészta.

Ezzel az értékvesztés dologgal úgyse jutunk közös nevezőre, engem nem érdekel különösebben hogy melyik autóm éppen mennyit ér, nem eladók. Téged meg igen, ez van, nincs két egyforma ember.

esde 2008.10.07. 11:58:08

egyenes beszéd ezt értékelem:)

esde 2008.10.07. 12:28:40

amúgy persze általában nem szeretem a hitelt, de ilyen olcsón autóhoz jutni az kicsit faramuci helyzet szerintem (de még nem is olcsó, ha mindent számolunk, de mégis az virít hogy 10e-ből van autód, naja hát aki nem tud összeadni bukjon csak bele, akinek meg ez segít használja egészséggel és nagy szerencsével)

mert autót vezetni felelősség, és aki a saját anyagi lehetőségeivel nem tud zöld ágra vergődni, én potenciális veszély okozónak tartom, mert az a félsz sincs benne ha gyilkolja az olcsón vett autóját tönkremegy benne valami, mert nyilván egy új autó ez tolerálja 2-3 évig ez a bajom (illetve egy hasonló befektetéssel vásárolható skoda nem fog városban száguldozni mert nem alkalmas rá), hogy miért nincs egy limit ami alatt azért nem engednek volánhoz embereket???

Nem lenézem a kisembert, magamat sem tartom nagyra, de meg vagyok győződve róla hogy sok olyan ember rohangál ilyen gépekkel aki nem érdemes, illetve alkalmas rá, de mivel ennyire könnyű hozzájutni miért ne? Az meg hogy mi lesz 3 év múlva kit érdekel:(

ez a bajom még a kis autó is relatíve aranyos stb. ha a negatívumait nem nézzük van sok előnye, de akik benne ülnek és pont azért csoportosulnak e köré a márka köré mert nekik ideális táptalaj a vedd meg majd kifizeted ha "nagy" leszel típusú üzletstratégia.

És azok szívnak miatta akik nem is ilyen fajta gndolkodásúak. Ezt sajnálom nagyon.
Gondoljunk csak vissza a swift reklámra, azt súgja ne is egyet vegyél kettőt taposd gyilkold, olcsó megbízható stb. És mi a vége. (nyilván kiragadott eset) de a fekete swiftben is 3 lány nyomorodott meg, pont ismerőseitől is hallottam tipikusan ez a fajta ember, olcsó autó, buli stb, rutin semmi, vagánykodunk, kemény csaj vagyok stb. aztán most nincs lába:(((
És baromi nagy hallgatás van róla hogy lehet 70-es táblánál 140-el egyenesúton oszlopot fogni. Persze minden autó elvérzett volna ilyen helyzetben, ha nincs benne bukócső de szerencsétlen csajszik elhitték hogy nagyon megy meg milyen jó és épp csak ott nem hagyták a fogukat.
Ez meg a márka és a marketing felelőssége.
Tehát kettős a probléma, a buta fajta ember, és szándékosan ezt kihasználó gazdasági szervezet.
Mondom aki negveszi jár vele vásárolni stb semmi bajom nem ezek csinálják a bajt. Hanem amelyik azt hiszi versenyautó stb. vagy pont azért vesz pl: IS-t hogy azzal heccelje a többi autóst... amíg fel nem kenődik valahova...
ez a bajom ami már viszont ide tartozik úgy értzem, és le is kakkanthatnám mondván hagy hulljon a férgese, mert aki vigyáz rá nyilván kisebb százalékban lesz áldozat. de mégis ilyen csalás és ezt ünnepeljük????????????

Csetti 2008.10.07. 13:47:39

Kedves Esde!
Nem tudom követni a gondolatmenetedet!

Egyszer nem érted miért vesz valaki egyáltalán Suzukit pusztán azért, mert Te nem vennél.
Nem szereted a hitelt, ezért biztos, hogy aki hitelre vásárol, az csakis közveszélyes őrült lehet. A Suzuki reklámjával az a bajod, hogy készpénz nélkül is autóvásárlásra csábít, de ebből azt a következtetést vonod le, hogy aki hitelre Suzukit vesz, az a száguldozós fajta. Ezek sajna csak a Te fejedben létező sztereotípiák, amikről semmilyen érvekkel nem lehet lebeszélni. (Láttam többen próbáltak, de Te csak hajtogatod a magadét.) Ha jó Neked így, az a Te bajod.
Apropó. A biztonságos vezetéssel hogy fér össze a közúton 200-zal száguldozás? A rendőr előtt miért illik 120-szal menni? Hol tanultad Te a KRESZ-t?

esde 2008.10.07. 14:07:25

én viszont értelek téged, egy sértődött suzukis vagy aki nem viseli hogy azt boncolgatom mi is valójában ez a mi autón életérzés (magyar narancs)

de remekül bizonyítod te is, szar is de legalább nem jó viszont kénytelen vagyok rá büszke lenni mert ilyen jutott, vagy mert bedőltem a reklámnak

120-al a rendőr előtt ezt azért írtam mert nem nézem általában a táblákat, és ha épp 100-as van kint oda már a 130 sok

és erre e gyenge majd most megleckéztetlek hogy mersz te itt száguldozni hozzászólásra, annyi a válaszom hogy mlléütöttem A3-at akartam írni természetesen :P

ákotka 2008.10.07. 14:24:10

esde: nem hiszem hogy Csetti a sértődős suzukis lenne. Egyszerűen a józan ésszekl megáldott autós..olyan mint én, aki hálát adott az uristennek hogy vettem egy uj autót....14 hónapja felhőtlen az öröm....a korábbi vasamra éves szinten 3-400 ezret kellett költeni hogy egyáltalán menjen és megegye a 10 litert......össze se lehet hasonlítani...ja és télleg nem örömautokázással van meg az 5 literes fogyi...a hátsó sorban ülő 3 éves egyszem kisfiammal már nem is tenném, de a kreszt betartva, FELELŐSSÉGTELJESEN közlekedve bizony annyit fogyaszt......tudod: lassan járj, tovább érsz....

esde 2008.10.07. 15:03:19

éljenek a felelősség teljes suzukisok, ha csak ilyenek lennének nem lenne téma számomra:)

de az a 3-400e per év baromi sok, ha átlag autóról van szó, vagy komplett felújítás volt a cél, vagy egy romhalmaz volt az alap, vagy vezetési szokások, de ezt nem feltételezem az elmondás alapján.

Örömautózni nem csak életveszélyesen lehet, ezt még azért hozzátenném. Nekem nem az az öröm ha kihasználom az autóm végső lehetőségeit, hanem hogy stílusa van, és jó vezetni, mert érezhetően többet tud, mindíg van benne tartalék. Amúgy ugyan azt elmesélhetném mint egy suzukis van akit irritál, a kinézete és csakazért is meg akarja mutatni, ezeken jót röhögök.
Tehát ez nem márkafüggő, vannak olyan emberek akik állandóan bizonygatni akarják az óriási tudásukat, vagy a vélt, vagy valós, technikai fölényüket. Én nem vagyok ilyen, ennek köszönhetően az éves szervízdíjam is 100e ft alatt van. Ha sietek nincs ideje senkinek kötözködni, de az esetek nagy részében engedem a csőcseléket had érvényesüljön, ha már máshol nem tud. Úgy foglalnám össze ha van egy rendes autó az ember alatt nem kell hogy áldozatnak érezze magát mert a nagyok mindíg bántják.

de azt is biztosra veszem hogy a "suzukis" mint jelző nem véletlen fejlődött ki.

Igazából azért is feszegetem itt ezt e témát mert elég sok ember vesz ilyen járműveket magyarországon, és nem hagy nyugodni a kíváncsiság mi miatt választják, és amiket válaszoltok abból az ismert érvek persze mindenhol megjelennek, de bizonyos elszólásokból az is érezhető ki valójában miért döntött így.

Szívesen kérdeznék ML merciseket, meg tipikusan felsőbbrendűség érzést árasztó autók tulajdonosait, de ugye velük még nehezebb lenne gondolm szót érteni. És az őszinteséget sem feltételezném róluk.

Hát ja minden esetre érdekes olvasni a válaszokat.

29 Palms 2008.10.07. 15:29:37

"Szívesen kérdeznék ML merciseket, meg tipikusan felsőbbrendűség érzést árasztó autók tulajdonosait, de ugye velük még nehezebb lenne gondolm szót érteni. És az őszinteséget sem feltételezném róluk."

Kérdezz nyugodtan, úgy nagyjából sejtem hogy fogsz itt találni olyat aki belefér ebbe a körbe, és még választ is fogsz kapni. Van amúgy bármilyen autós csoportosulás, akikkel többé-kevésbé szimpatizálsz? :)

Reklámokról. Na de ott volt a Seat Leon mint az ördög reklám, autóemóción, aztán 200 felett 6 alatt a BMW 316-os akciós vezetési élménnyel...a Toyota az elégedett macával meg a férjével akinek 177 HP van a tenyerére írva...Azzal nem tudják eladni hogy Kovács Béla ének-matematika szakos középiskolai tanár ma a mi verdánkkal ment reggel dolgozni, és nem ment át egyszer sem a piroson, és ezért nem kapott 100 rugós büntit a veszprémi rendőrségtől.

esde 2008.10.07. 15:48:29

van természetesen nagyon is:) de ez titok marad gonosz módon:)

Kifordított kacagány 2008.10.08. 00:12:40

esde 2008.10.07. 01:03:58
meglehetősen összevissza csapongsz és nem úgy veszem észre, hogy meg is érted amit a többiek írnak. ez úgy látom már másnak is feltűnt, de azért csak próbálkozzunk.

eredendően az volt terítéken, hogy a hitelre suzukit vásárlók mekkora költségeket fizetnek havi szinten csak úgy, hogy még egy métert sem tettek az autójukkal. erre írtam én, hogy nem tudom elítélni őket, mert az én költségeim is hasonlóak, noha azt nem egy autóra költöm. ha elfogadom a saját indokaimat, el kell fogadnom, hogy nekik is megvan a megalapozott indokuk rá, tehát nincs erkölcsi alapom elítélni őket ezért. és szerintem neked sem.
a mindennapi használat költségei már megint más téma, ami függ a megtett km-ek számától(mint ahogy a km-re vetített költség is). elég beteg dolog mindenkire a saját futásteljesítményed alapján végzett kalkulációt ráerőltetni.

Senki nem akar meggyőzni téged arról, hogy megéri suzukit venned. én legalábbis biztos nem.

ákotka 2008.10.07. 07:34:48
attól, hogy ismételgeted, még nem lesz igaz. de megértettem, neked a lényeg az, hogy elhidd keveset fogyaszt. mint ahogy azt is, hogy ez az egyetlen szempontod a vásárlásnál. egy kicsit sajnállak.

esde 2008.10.07. 10:41:58
elég érdekesen számolsz. kizárólag azon szempontok alapján, ami az elképzeléseidet alátámasztja. azt továbbra sem látom be, hogy egy hiteles autónál milyen alapon számolod bele az értékvesztést a költségekbe is és az eladáskor is, de legyen számoljunk eladáskori értékvesztéssel. kérdés, mikor adod el az autót. mert hogy nem mindenki akkor adja el amikor te akarod, van aki jól jön ki belőle. mondtam már, anélkül, hogy konkrét esetekről beszélnénk bármit törvényként állítani a témában, hülyeség.

esde 2008.10.07. 12:28:40
én személy szerint örülnék neki, ha szigorúbb lenne a szűrés a jogosítványszerzéskor(és a megtartáskor is), de hogy ezt pont anyagi tehetséghez kellene kötni, azt nem tartanám túl jó ötletnek.

ákotka 2008.10.07. 14:24:10
azt már tudjuk, hogy érdekesen bánsz a számokkal, felesleges is dobálóznod velük. ami viszont a "felelősségteljesen" témát illeti, hát az sem egyszerű eset. egy ismerősöm nem is olyan rég állt a piros lámpánál a suzukijával. hátulról belerongyoltak. a gyerekülést belepaszírozta az első ülésbe az ütközés. ha a gyerek benne ül, meghal. ennyit a felelősségteljességről. meg a 4 csillagról is.

Csetti 2008.10.08. 09:01:07

Kedves Esde!

Sajnos a válaszod tovább erősíti bennem, hogy sajnos csak a saját szempontjaidat és elképzeléseidet hajtogatod, és ha valaki netán megpróbálja a logikai bukfenceidre felhívni a figyelmedet, akkor megsértődsz, és személyeskedni kezdesz. Sajnálom, de ebben én nem leszek partner. A hozzászólásodban Te magad csapongsz és keveredsz ellentmondásokba.
A sebesség kérdését Te magad vetetted föl az egyik hozzászólásodban, utána a suzukisokat vádolod azzal, hogy meggondolatlanul száguldoznak. A szabályok betartása, vagy be nem tartása nem márkafüggő, ezért ne is akard így leegyszerűsíteni.
Végezetül - bár semmi közöd hozzá - elárulom, hogy nincs és soha nem is volt Suzukim, mert a családomnak egyszerűen túl kicsi valamennyi magyar gyártású modellje, hobbyterepjárót pedig elvből nem veszek, így a Grand Vitara is kiesik. Ennek ellenére nem nézem le azokat, akik Suzukit vesznek, mert a meggondolatlanul vásárlókon kívül vannak akik józan megfontolásból vettek Suzukit. Az eladási adatokat tekintve elég meredek feltételezés lenne, hogy aki Suzukit vett, pláne részletre, az biztos agyalágyult. Ezzel a magam részéről lezártam a vitát Veled.

fogash 2008.10.08. 09:22:47

"mindenki más hülye."

Mekkora igazság!!!

Tomcy! Te az vagy, aki anno a hixauton tomchy voltál? Merakkó nem sok fejlődés van a fejedben, hiába telt el azóta 5 év... :(

A másik kedvencem a "nemmegyek napi havi 50km-t, pedig azzal járok SULIBA". Akkor minek osztja itt az eszet?

Lehet, hogy be kellene tiltani ezt a fórumázást, mert ugye egy 7 évs gyerek (az méár elvileg tud írni) ugyanannyi f@szságot összehordhat, mint egy 30éve gyakorló oktató, közgazdász másoddiplomával...

ps3peter 2008.10.08. 09:26:28

"Szívesen kérdeznék ML merciseket, meg tipikusan felsőbbrendűség érzést árasztó autók tulajdonosait, de ugye velük még nehezebb lenne gondolm szót érteni. És az őszinteséget sem feltételezném róluk."

Mit kérdeznél? Hogy miért ilyen autót vettek? Én ugyan nem ML-t, hanem BMW 5-öst vettem, de szerintem egyszerü. Azért vettem ilyet, mert évente 40-50ezer km-t megyek vele, legtöbbet német autópályán, és ez nyújtja a legjobb kényelem-dinamika-biztonság-design kompromisszumot azon a kereten belül, amit hajlandó vagyok megfizetni. Meg mert én is autóbuzi vagyok, imádom a sorhatos hangját, és mert gyerekkorom óta erröl álmodtam. Viszont nem tartom magam ettöl nagyobbnak a társadalom többi tagjától, a Suzukisokat nem nézem le (mondjuk itt Németországban nem is szokás). Bár az elözö generációs Suzukiról negatív a véleményem a biztonságtalansága miatt, de az új annyira tetszett, hogy olyat vettünk az asszonynak (holott itt jóval drágább mint Magyarországon). Erre a célra -bevásárolni, munkába járni - szerintem tökéletes autó a Swift, és vitathatatlanul legjobb az ár/lóerö aránya.

esde 2008.10.08. 11:05:03

most komoly? a hitel autónak nincs értékvesztése?

ez az állítás egy dolgot bizonyít, van aki úgy vesz fel hitelt, hogy fogalma sincs miből fizeti ki, és utána hogyan tovább

ez elég sokatmondó nyilatkozat

mint mondottam volt, a hitel autó is amortizálódik, használattól és szerencsétől függően, és könnyen kiszámítható hogy egy ember átlagos 40-50 vezetéssel töltött éve alatt nem egy autót fog birtokolni (átlagosan 6db) tehát igen is számít mennyit vesz évente az értékéből mert az életre kivetítve az eladáskor számított vételi és eladási árkülönbözet egyértelműen olyan költség ami azzal keletkezett hogy használta az ember. Ennyi! Ha ez túl bonyolult megérteni, akkor az első állításom lép érvénybe: olyanok rohangálnak autóval akik összeadni nem tudnak, és ez nem jó senkinek.

Ez nem csapongás, ezt mondom kezdettől fogva és itt nyer bizonyítást is, van aki bekajálja hogy szinte ingyen kap autót...

Másik: tudom Németországban egészen más a helyzet, mint itt, a "balkánon" Ez is azt bizonyítja hogy az elsősorban az emberek hozzáállása problémás ami megfejthető többféle képen is, elnyomás, szellemi, és pénzügyi oldalon is, ami nem látszik változni.

Egy 5ös BMW mellé lehet én is vennék vicc autót, de ez megint más kategória.

És aláírom hogy a régi és az új suzuki már ugyancsak nagyon különbözik ennek ellenére én nem érezném magam jól ma Magyarországon ha ez lenne számomra a megoldás. Tehát inkább járnék busszal, értelmesen felmérve a lehetőségeimet.

Ja és Csetti:
hozzászólásodból még az is kiderül nem tudsz különbséget tenni város és autópálya között, ez meg kicsit problémás. De ez is suzukis gondolkodás, lámpától lámpáig száguldozni ott ahol az ember sűrűség igen nagy állatság, üres és nyílt úton, versenypályán megnézni mit meg egy autó, azt pedig egy városi bevásárló kosarat birtokló embernek ismeretlen fogalom. Tehát logikus hogy egy kategóriába fogja sorolni "száguldozás"

És ez is azt bizonyítja hogy ismeret, és tapasztalat hiány miatt alakult ki a magyar suzukis jelző.

És még egy szó németországról ha már szóbajött, nem gondolom hogy sokkal másabb emberek élnének ott, de mégis egészen más mentalitás uralkodik mint itt, ez sajnos igaz. De az első változás ott lenne lehetséges hogy felmérik az emberek az erőforrásaikat és végiggondolják a dolgaikat. Na ez itt nincs, mert ahol 3,60as kenyér meg a 3% banki hitelen vagy ennek bűvöletében szocializálódott a társadalom, ott még sok idő ez. De megnyugtatásul közlöm lesz 3.60-as kenyér:) Euróban, pont akkor amikor azok az "ingyen autók" ott fognak sorakozni, és nem lesz elég pénze a gazdájának hogy eladhassa... és nagyon fogja utálni hogy akkor megetették, hogy azt a 10-20e ft-ot amit gyűjtögethetett volna egy olyan autóra költötte ami 5-6évesen elveszti az értékét, és nem kell a kutyának sem és akkor még annyi hiteltartozás van rajta amiből akkor új autót lehetne venni... Na ez lesz majd a szar.

esde 2008.10.08. 12:59:21

de felteszem egyszerűen a kérdést:

5 év múlva egy 5 éves suzuki fog annyit érni mint a rajta lévő hitel tartozás?
mondjuk 10éves futamidővel számolva

mert akkor én is megyek veszek bérleti díjnak is kevés annyi amennyiért adják, egy új autóért, viszon 3-5 évesen biztos le akarnám cserélni, ez lehetséges lesz?

hátha akad itt egy gyakorló, ennek ellenére őszinte közgazdász:)

Kifordított kacagány 2008.10.08. 14:42:44

esde 2008.10.08. 11:05:03
kriminális vagy. lehet, hogy összeadni tudsz, de azt is rosszul, egyéb matematikai összefüggések meg egész biztos gondot okoznak. az értékvesztés a vesszőparipád, de még a közelébe sem jársz annak, hogy átlásd. nőlj már fel.

fosdapass 2008.10.08. 15:26:41

Kifordított kacagány

Ez bizony a földhöz kötöttek egyesülete, ott araszolsz a dugóban sok pénzért, harmadik dimenzióba csak a mentőhelikoffer gyomrában lépsz, amikor kiderül, hogy a városi araszolgatásban (7l/100km) csiszolt reflekszeid kevesek az igazi (5?l/100km) utakon.
Nehogy aszongya már valaki, hogy annyira megéri napi akárhány km-t autózni a munkahelyére, mert körberöhögöm. Korábban biciklitudatú hívőknek négyalapművelet jelleggel épp azt számoltam ki, hogy szuzukifogyasztású taliga napi 10km-en belül tud olcsóbb lenni a békávé bérletnél. Tehát egy irányban mindössze 5 km. És csak üzaköltséget számolva.
Persze nem kérem én számon senkitől, hogy mire veri el a pénzét, vagy hogy mennyire és mi által tud spórolni, de azért nem kell közgazdásznak lenni, hogy belássa az ember a tipikus olcsóautó konstrukciók a számolni nem tudó/akaró és a feljebblépéstől elzárt rétegeknek vannak kitalálva, nem a közgazdaságtan emberképének.
További érdekes kérdés, hogy egy átlagos miautónk-elfogyasztás nemzetgazdasági szempontból mennyire vehető nyereséges dolognak, tehát ha magyar ember hazai gyártású, de jappán tulajdonostól szuzit vesz, jellemzően külföldi tulajdonú banki uzsorával meghintve.
Arra is kíváncsi lennék, hogy mi lenne az Egomi gyárral és milyen arányban csökkenne a GDP, ha a magyar fogyasztó elfordulna a márkától.

esde 2008.10.08. 15:51:55

ez már tényleg kezd elmenni ilyen óvodai nagyotmondó versenybe

de ezzel megint az én állításom igazolódik:D

de hogy lásd nagylelküségem igazat adok neked mindenben:
- biztos van olyan képlet ami gondot okozna
- 215-el szguldozni tényleg a kriminalitás határait súrolja
- mivel az értékvesztésen megy a kötöszködés nyilván azt a pontját kellett védenem az érvelésemnek, vitában így szokás nem?
- és biztos nem látom át teljesen, mert akkor nem kéne vitáznom róla nem lennék kiváncsi senki véleményére
- illetve felnőni meg relatív, van aki egy életen át nem tud:P

minden esetre akkoris én elértem amir akartam kiváncsi voltam egy nem elvakult suzuki hívő fórumban vagy épp anti suzuki fórumban informálódtam:)

én azt hiszem nem fogok ilyet venni:)

esde 2008.10.08. 16:04:27

fosdapass:

egyetértek:)

Csetti 2008.10.08. 16:28:56

Esde

Úgy látszik Neked teljesen elmentek otthonról!

Te magad írtad, hogy a Te autód azért jobb, mert Te "megjárod az M3-ast akár 200-zal oda-vissza", ami legalább olyan állatság, mint a lámpától-lámpáig száguldozás. Versenypályáról eddig nem írtál.
A másik dolog, hogy Te továbbra is lenézed azokat az embereket, akik szerinted a tiédnél szarabb autóban ülnek, és fel sem tudod fogni, hogy nem mindenkinek a lóerő és a sebesség körül forognak a gondolatai. Én a magam részéről sokkal inkább lenézem azokat, akik nem tanulnak meg az anyanyelvükön helyesen írni.
Az autóhasználat költségeivel kapcsolatosan csak arról az apróságról feledkeztél meg, hogy a bruttó két és fél éves költséged hogyan oszlik meg az egyes tételek között, hány évesen vetted az autódat, milyen típust, és mekkora futásteljesítménnyel. Így igen nehéz elfogadni a Te elfogult költségbecslésedet. De bevallom ez igazából nem érdekel. Utólag most már sajnálom, hogy egyáltalán írtam a hozzászólásodra, mert látom, hogy egy teljesen fafejű emberrel hozott össze a balsorsom.

w a s d 2008.10.08. 17:58:27

@ fogash 2008.10.08. 09:22:47

Most nem azért, de mit változtatna a dolgon, ha mondjuk nem tanulni, hanem dolgozni járnék ugyanoda a jelenlegi lakhelyemről (oda- vissza 13 km)?

Lehet nem tűnt föl, de ezt azért írtam le, hogy mutassak olyan helyzetet, amiből látszik, napi használat mellett sem biztos, hogy megy mindenki 50 km- t minden nap, ezért valamelyik előttem hozzászóló számolása nem feltétlenül fedi a valóságot.
(A "napi havi 50km" meg azt hiszem, már a hozzáköltés része a dolognak, mivel ilyen faZZSágot én nem írtam, ha pedig a különböző km/hó, km/nap és FT/hó meg FT/év "mértékegységeket" valaki nem tudja követni, az azt hiszem, nem az én hibám... Csak hogy visszaszúrjak.)

Kifordított kacagány 2008.10.08. 18:38:48

fosdapass 2008.10.08. 15:26:41
egyáltalán autózni nem éri meg, gyalog sokkal olcsóbb. autóval csak kényelmesebb. tömegközlekedéssel összevetve pedig mindig az adott szituáció dönti el, hogy megéri-e. nekem spec megér annyit a kényelem, hogy autóval járjak(tavasszal és nyáron meg bringával). az viszont biztos, hogy csak ezért nem vennék autót sokmillióért. de ez én vagyok, más meg másként gondolkodik. meg kell azt hiszem másnak is hagyni a lehetőséget, hogy eldönthesse, ebbe a luxusba mennyit fektet.
abban egyetértünk, hogy az "olcsó" hiteleket elsősorban a megtéveszthető embereknek találták ki. ez viszont nem jelenti azt, hogy aki igénybe veszi ezeket a hiteleket, az egytől egyig félkegyelmű. ugyanis van akinek megéri. főleg azoknak akiknek nem probléma kifizetni az autó árát és nem a hitel miatt vesznek ilyen autót, hanem csak igénybe veszik a hitelt ha már lehetőségük van rá. persze van egy csomó ember aki erőn felül ugrik be egy ilyen hitelbe, de miattuk hülyének nézni az összes többit butaság.
véleményem szerint elég kicsi piac vagyunk ahhoz, hogy lényeges hatással legyünk a gyár termelésére, vagy akár arra, hogy az mennyire szól bele a GDP-be. ezért biztos nem fogok suzukit venni.

esde 2008.10.08. 15:51:55
nem érvelsz, állítasz. legtöbbször mögöttes tartalom nélkül. ez nem vita, ahhoz tényleg érvelni kellene. ehhez kellene felnőnöd

Kifordított kacagány 2008.10.08. 18:40:03

fosdapass 2008.10.08. 15:26:41
apropó, a világ nem csak dugókból áll. nagyon sokan közlekednek azon kívül is.

Suz 2008.10.08. 20:17:16

esde
Hihetetlen, hogy mit össze izgulsz itt a Suzukik értékvesztésén. Csak nem az van neked is?
Egy kicsit vicces számomra, ahogyan honfitársaid pénztárcája fölött próbálsz őrködni, és mint a nagy vezér megpróbálod rávezetni őket a helyes közgatdasági útra.
Te most azért haragszol a Suzukira m,ert van aki 0%-ra veszi? Akkor haragudj a Chevrolet-re, meg a többi márkára is, meg azokra akik hitelre vesznek autót (nagyon sokan vannak, és nem csak suzukisok).
Te lenézően beszélsz itt másokról, holott fogalmad sincs az Ő életükről és elképzeléseikről. Te a saját magad akaratát és gondolataidat akarod másokra erőltetni. De ez nem igazán jön be senkinek.
Unalmas már ez az elvakult Suzuki ellenességed, és a baromságaid.

GGG77 2008.10.09. 20:26:21

"havi 60.000ft alaphangon, ezt én reálisan 150-200e ft-os netto fizetés mellett tartanám megengedhetőnek."

esde, sztem te ne nagyon adjál tanácsokat, ha ezt reálisnak tartod. Aki a jövedelme 1/3-át autóra költi, az minden csak nem realista.

Kifordított kacagány 2008.10.09. 22:50:56

mondjuk inkább autóra mint dohányárúra és alkoholos italokra.

esde 2008.10.10. 09:04:40

részemről nem reagálnék már sértődött emberek vergődésére, akinek nem inge ne vegye magára, jó közlekedést!

Viszont kevesebb a suzuki most hogy itt a fűtési szezon, lehet valami összefüggés? Mert ugye még nyári gumival simán lehet rohangálni, az nem lehet az ok.

Kiváncsi leszek mi jön ki a véleményekből az új blogban:)

Kifordított kacagány 2008.10.10. 15:29:34

:D ez a fűtési szezonos poén jó volt

swiftSport 2008.11.08. 19:01:31

"Érdekes 2008.10.03. 22:01:33
"Maci_GSXR1000 2008.10.03. 21:24:00"

"csajom a a legnagyobb suzuki márkakereskedésben dolgozik - amíg lehet kapni olcsó viszonylag megbízható tucatszart, addigt a parajok venni is fogják."

Akkor most menj és köpd szembe a barátnődet emelt fővel, majd üljbe a bmwdbe (remélem valami 316-os kompót huszár vagy)"

hagyd. tudom ki ez a tag. a bmw-sek is szégyelik. lófasz kis szarokba ül be,azokat is valahonnan összesefteli 10-15évesen. aztán amikor képet találtam róla a neten, lófasz, 1nap után repdező dzsekinek való bőrből készült cipőbe feszít az olcsó öltönyébe :) ő a bmb-vel kompenzál :)))

swiftSport 2008.11.08. 19:14:40

Tomcy írja:
'Amúgy ha rákerestek kb egy hete, de lehet kicsit több, fiatalok 4-en megforogtak egy sporttal! Kivittek egy fát, átborultak egy jó nagy árkon, majd egy ház kerítése állította őket meg.
Egyikük sem halt meg! Mondjuk először azt hittem a kocsira hogy bogár, mert a hátulja annyira lelapult, hogy messziről tök úgy nézett ki. "

én mondom:
mer hülyék. ismerős pont látta. ment utánuk. 130volt a tempó. csak a srácoknak nem szóltak a szalonba, hogy 13fok alatt a nyárigumijaukkal mindegy,hogy jégen fordulnak,vagy aszfalton...

egyébként nem olvastma végig,csak szemezgetek. szívóznak az arcok? :))) ma is sok ilyen nagypofájúval futottam össze :) mindnek elvágtam a torkát és nem kanyarba, csövön :DDD

sok csóró(soxor szellemileg is :) ) barom. azzal akar felülkerekedni embertársain,hogy lenéz a suzukisokra :) Nézd ezt a Péter gyereket,akinek 530i-je van 231LE-vel, +sportfutóművel, meg 12motoros ülésekkel ;-) Neki nem fáj a buzuki :)

Burkus király 2009.02.15. 17:58:35

HELLO MINDENKINEK!

ÉRDEKESNEK TALÁLOM, HOGY EGY ILYEN KOMOLY AUTÓS PORTÁL MÉG NEM ÍRT CIKKET ARRÓL, HOGY HOGYAN FOGNAK ALAKULNI AZ ÜZEMANYAG ÁRAK HAMAROSAN.

MOST NÖVELIK AZ ÁFA-T ÉS A JÖVEDÉKI ADÓT. MINDKETTŐ ALAPJAIBAN HATÁROZZA MEG AZ ÜZEMANYAGOK ÁRÁT - NEM KICSIT, NAGYON (KB. 60%).

SZÓVAL KÉSZÜLHETÜNK A 350 HUF BENZINRE ÉS A 370 HUF GÁZOLAJRA. SZERINTEM ERRŐL (IS) KELLENE CIKKEZNI ...
süti beállítások módosítása